GTG Shipping, Thailand

Transport av Ert bohag/flyttsaker till Thailand? Kontakta mig på min mail här; chaiyaphum@glegolo.com

Skeppa styckegods pallar, eller hel containerlast. Välkomna med Era förfrågningar

Läs gärna följande artiklar om transporter skrivna av mig, klicka på forum Sawatdee eller direkt här på hemsidan, under menyn upptill, Transport och flytt!

RE ENTRY PERMIT - BLANKETT TM8

Detta som kallas Re Entry Permit, skall väl först översättas då för att kunna förstås hyggligt. Det betyder alltså på svenska; "tillstånd för återinträde" (till Thailand).

Lagen säger att om du lämnar Thailand, och du har ett non immigrant "O" eller "O-A", där du inte har "kvar" några entries, ELLER om du har ett uppehålls-tillstånd i Thailand, och du reser ut ur landet utan tillåtelse i form av ett s.k. Re Entry Permit, så förlorar du vid återinträdet både Non Immigrant-VISAT, och uppehålls-tillståndet, och måste göra om hela den grejen återigen.

Ditt VISA eller uppehålls-tillstånd förvandlas då till en VISA-LÖS vistelse på 30 dagar i Thailand inget annat... Det kallas för Tourist excempt VISA. Så detta Re Entry Permit är faktiskt mycket viktigt att veta om.

När ni återkommer till Thailand, ni har skaffat Er ett Re Entry Permit, då skall ni på departure-cardet på flyget alldeles innan landningen, fylla i, INTE Ert VISA-nummer i passet, men väl Ert Re Entry Permit-nummer, som ju står där stämplat i Ert pass... Mycket viktigt...

Ett tips gott som något annat rent generellt, och som gäller för alla variationer av VISAl eller uppehålls-tillståndl eller återinträde på ett Re Entry Permitl är att man ALLTID tittar i sitt pass INNAN man lämnar fram det till tulltäjänstemannen, och försöker själv att fundera ut vilket datum som tjänstemannen bör stämpla dit i Ert pass.

Det är så många människor som blivit blåsta på dagar, och ibland månader, tack vare att tjänstemannen kaske slarvat, när han läst dina stämplar och VISA i ditt pass. Kolla själv först, detta är lika viktigt som när ni står i kassan på COOP, och kollar så ni har fått rätt och riktigt tillbaka i växeln, när ni betalt..

Har ni frågor eller undringar, bara maila mig på almergren@hotmail.com

Glegolo