GTG Shipping, Thailand

Transport av Ert bohag/flyttsaker till Thailand? Kontakta mig på min mail här; chaiyaphum@glegolo.com

Skeppa styckegods pallar, eller hel containerlast. Välkomna med Era förfrågningar

Läs gärna följande artiklar om transporter skrivna av mig, klicka på forum Sawatdee eller direkt här på hemsidan, under menyn upptill, Transport och flytt!

Chaiyaphum MMMMCCL (4,250)

31 mars 2021

86,1 kilo - (19 km) 1 timme 21 minuter

Valuta-kurs; 3,583  nedåtLättare döljer en vis sin visdom,

än en dåre sin dårskap

Tisdag idag och imorgon (idag) redan sista mars 2021. Idag i skrivande stund så är vi hembjudna till York för lunch, alltså vi gubbar icke damerna. Bara Risto tar med sig sin, ty han har väl inte riktigt kurage att säga till henne att stanna hemma, han är ju fortfarande nykär verkar det som.

Vi skulle fått Lasagne, men fick reda på just nu av York att nötköttet var slut på Makro, så han bjuder på Pizza imorgon istället. Jag vet ju att när han och också Risto gör maträtter så blir det en satans massa vitlök, så jag tror jag skall göra en rokad imorgon och ta med mig färdigkokta ägg plus lite bea-sås och banan att lägg på mina pizza-bitar.

Jag storgillar ju den typen av pizza. De andra brukar skämta om min pizzasmak ganska mycket då de själva helst vill ha sin jäkla trista salami och rå lök och sådan skit på sina pizzor. Men jag skall göra min egna pizza ty jag vet redan nu vad som kommer att hända.

Alla kommer att käka på min pizza, så det blir knappt något alls för min del, och sedan äter dom sin egna äckliga pizza. Det är ofta på det sättet. Kom ihåg i yngre år hemma, när vi bestämde att t.ex. en skulle köpa groggvirket och alla runt bordet beställde vilket groggvirke de ville ha.

De beställde Fanta, Sprite och juiice, vilket jag för övrigt storhatar i groggen. Jag älskar ju coca cola i groggen. Så när sändebudet kom tillbaka med 18 flaskor av blandat groggvirke plus 1 flaska coca cola, ja då försvann den flaskan alla gjorde grimaser åt och skämtade om,.

Den försvann i en handvändning och jag blev utan…. Folk är bara mesar i dessa sammanhang… Vill inte ”visa” sig och vill inte vara annorlunda i sällskapet och runt bordet, mesproppar… Så jag får väl imorgon direkt markera mitt ”revir” och tala klartext om att jag är den förste som skall käka ”min” pizza, och de andra får smaka om det blir något över…. Hahahaha blir säkert mycket lipande och beklagande…Passerade på cykeln idag inne i byn, där jag bor strax utanför ett nytt område med nya husbyggnationer. Kanonsnygga hus tycker jag att de gör i Thailand.. OK kvaliteten är oftast under all kritik som ni redan vet, men huen i sig är riktigt snygga och fräcka. Ligger dock som packade sillar, vilket är rent ut sagt värdelöst.

Men eftersom thaiarna inte bryr sig alls om att ha ”trädgårdar” så är det heller ingen som vill anstränga sig att ens gå ut i trädgården och ansa eller klippa eller göra snyggt. En thai anser att en trädgård har cement på botten och el-ledningar i toppen. Resten skiter dom i….

HandskakChaiyaphum MMMMCCXLIX

30 mars 2021

85,7 kilo - (18 km) 1 timme 19 minuter

Valuta-kurs; 3,592  nedåtDe som tror de vet bäst,

är en plåga för oss som vet bättre!!!

Om ni vill ha koll på vad som hände det där enorma fartyget medans det tog sig fram i Suez-kanalen, så titta på denna korta video. I mina amatör-ögon så ser det nästan ut som om styrmannen är på fyllan, då han ju bumpar in i sidorna av kanalen flera gånger. Men döm själva, vet jag!!

Annars igår morse så kom det ett besked att fartyget faktiskt var loss nu i alla fall, och bara några få saker skulle ske innan de kunde lotsa henne ur vägen, och trafiken kan starta upp igen där i Suez-kanalen… Blir ju gott för flera av mina kunder som har gods som jag transporterar från Thailand upp till Sverige..

Jag måste nämna fågellivet lite grand. Ni vet hemma i Sverige så har vi ju olika fåglar som skränar högljutt, och även väcker oss på morgnarna. Jag hatade speciellt fiskmåsarna.. Deras skränande tidig morgon var hemskt stundtals… Sedan hade jag också en Stare, den jäkla Staren satt alltid på nocken på grannens hus, rakt utanför mitt sovrumsfönster, och väckte mig ständigt och jämt på morgnarna....Nu var man ju lycklig att flytta till Thailand, och slippa våra svarta Starar och vita Fiskmåsar, jätteskönt. Ja ända tills jag upptäckte att i detta exotiska land, så finns det mångfalt mycket mer fåglar, och andra djur som väcker en svintidigt och ibland mitt i natten….. Thailand har alltså 950 identifierade olika fågelarter.......

Jag har speciellt 2 riktiga ”trähattar” till fåglar, den ena har jag sett i alla fall, den är svart med en lång svans, medans den andra vet jag inte alls. Dessa 2 är vad jag kan kalla för nattfåglar, ty de skränar från 3:tiden på morgonen och framåt.. Käcka fåglar går till kojs riktigt tidigt, så de skall orka upp klockan 03.00, fjant-fåglar….

I takt med att träden växer sig höga och täta på vår baksida, så flyttar det in mer och mer fåglar dit, och speceillt dessa 2 saker. Och de skaffar ungar i mängd, och med det kunde man ju lätt förledas att tro att det var kinesiska fåglar med tanke på barnafödandet...och denne falang får svåra problem med nattsömnen. Men jag har handlat på mig nu idag en slangbella.

Och jag skall så snart det mörknat, gå ut och skjuta massor av stenar upp bland träden, och göra livet surt för de små jävvlarna. Öga för öga, och tand för tand…. Här bråkar man inte med en falang ostraffat inte.. Ja livet rullar på som sagt var….. Ha det gött gänget…

HandskakChaiyaphum MMMMCCXLVIII

29 mars 2021

85,7 kilo - (19 km) 1 timme 21 minuter

Valuta-kurs; 3,600  uppåtLärdom är mer värt än guld

Söndagen blev som vanligt, är jag benägen att säga, kanonhet och kvalmig. Effekterna av regnet förra veckan försvinner ju på en knapp dag. Så vi hade idag 38 grader, och det kändes som 44 grader faktiskt.. Men notera gärna att detta är absolut inget klagande, utan snarare ett konstaterande…Ja här i Thailand tar dom distans på allvar, hahaha. Så här kan det se ut runt matbordet (skämt förstås)…… Men de tar det förstås väldigt allvarligt med Corona här borta, precis som jag beskrivit förut.

Fortfarande idag när jag var inne på stor-shoppen Makro, så finns det fastsatt på golvet ett par fötter varannan meter, som man skall stå på, så folk håller distansen. Och det står fortfarande vakter utanför varenda en av dessa storshoppar, och man kommer bara inte in utan munmask, och utan att man håller upp handflatan och tar tempen.

Så det känns bra fortfarande. Men nu skall man väl behöva börja oroa sig rejält antar jag, när de börjar fundera på att lätta på förlåten, och släppa in bland annat alla dessa satans svenskar (stockholmare speciellt), som skiter i precis allting med att smitta varandra, dessa egoistiska vettvillingar, som så gärna vill ut på semester, trots att det är så oroliga tider…Statsminister Löfven gjorde ett besök i en klass på en mellanstadieskola. De var mitt uppe i en diskussion om ord och deras olika betydelser. Läraren bad statsministern att leda diskussionen om ordet tragedi. Landets ledare frågade om klassen kunde ge ett exempel på en tragedi.

- Om min bästa vän, som bor på en bondgård, leker ute på åkrarna, och en traktor kör över honom så att han dör, så vore det en tragedi.
- Nej, sade Löfven, det vore en olycka.

En flicka räckte upp handen:
- Om en skolbuss med 50 barn körde utför ett stup, och alla i bussen dog så vore det en tragedi.
- Tyvärr inte, förklarade statsministern, det är vad vi kallar en stor förlust.
Det blev helt tyst i rummet. Inget mer förslag kom från barnen. Löfven såg ut över rummet.

- Finns det ingen som kan ge mig ett exempel på en tragedi? Frågade han.
En pojke räckte mycket tvekande upp sin hand. Med låg stämma sade han:
- Om regeringens flygplan med Er ombord, blev träffade av en missil från ett av våra egna jaktplan och sprängdes i småbitar, det vore en tragedi.

- Fantastiskt, jublade Löfven, helt rätt. Och kan du tala om för oss varför det skulle vara en tragedi?
- Jo, sade pojken, det måste helt enkelt vara en tragedi, för det är ingen stor förlust, och förmodligen ingen olycka heller”……

Och med detta, adjöken, så höres vi imorgon,,,, En händelselös söndag som ni märkte.. Ja förutom då att vikten gick ned lite, och valuta-kursen gick upp, så det får man väl kalla en bra dag i alla fall..

HandskakChaiyaphum MMMMCCXLVII

28 mars 2021

86,0 kilo - (11 km) 50 minuter

Valuta-kurs; 3,556  nedåt


Lär dig av andras misstag,   

du hinner inte själv begå dem alla.

Kolla denna video, grymt kanonrecept.. Det är ju rent fantastiskt vad roliga grejor man kan göra i köket. Kan jag bara få tag i en falukorv, så skulle jag nog gärna vilja pröva på detta recept faktiskt, snarare snabbt än senare...

Denna eftermiddag (lördag) så bröt ”helvetet” på denna jord ut. Vi alla har våra fasor, ni i Sverige kanske har olika saker ni fasar för av olika anledningar, och jag, här i Thailand, fasar speciellt för en endaste sak, och det är matlagning a la Yongyut, a la Isaan.

Fy sattana vilka hemska mardrömmar jag får av de grymt äckliga lukterna som dom fabricerar här i djungeln. Om jag skall försöka att rangordna dessa matlagninskonster, och dess hemska lukt, så kan det se ut lite grand åt detta hållet då; 1) grillad bläckfisk  2) ångkokta majskolvar 3) Palaa deras rötna fermenterade svinäckliga fisk….. Oj oj oj den stanken är inte att leka med..

Och sedan har dom en sak till, inte minst alls, den är fruktansvärd i lukten, men det är ingen direkt maträtt,Jo det är när dom lägger på ett helt gäng röda chillin på grillen, eller i stekpannan, och steker rakt av. Den lukten är typ frätande också, så ögonen tåras omedelbart, och du tvingas hosta, det finns ingen pardon.

Thailändarna bara ler förnöjsamt ty de vet att av denna chillin, så kommer det i deras ögon kanske fram en kanongod maträtt, svinäcklig för en hederlig falang, men antagligen underbar för detta folket.,

I alla fall Yongan tyckte att hon var hungrig just nu klockan 19.00 lördag kväll, och jag fick rusa runt i huset, och stänga alla fönster och dörrar, ty dessa lukter är nästan som ett ”levande väsen”, och det letar sig in i huset där det får chansen.Och man blir inte av med lukten på flertalet timmar, så man måste vara stenvaken på att hålla lukten på utsidan. Jag tackar min avgud för att jag byggde åt Yongan ett ute-kök för hennes thaimatlagning. Det har ju räddat vårt förhållande, och vårt äktenskap i stort sett…

Annars idag så kände jag mig yr iu skallen efter cykeltrippen. Det var ingen lång tur, bara 17 kilometer, så det var ju kroppen som spökade. Först tänkte jag att det kanske var hjärtat (igen), ja ni vet jag fixade ju detta för några år sedan med att operera in en stent i blodgången till hjärtat.

Och sedan så tänkte jag att jag helt enkelt nog har ätit alldeles för dåligt med näringsrik mat. Ja jag käkar ju varje dag enligt följande morgonen: 2 hårda bröd med ost på, plus lite grand musli med mjölk…

Lunch 1 kycklingfile (rejält liten) med 5 stycken french fraise (ja det är den normala tilldelningen som thai serverar på sina rewstauranger)… och till middag samma exakt som frukosten…

Så jag hoppas att denna yrsel berodde på maten eller brist på mat. Jag stack i alla fall ned på lunchen idag till Bens Bar, och beställde in en ostburgare med rikligt med pommes, och 1 tomat, och ett glas vin….

Framåt eftermiddagen så släppte obehaget, så vi får se imorgon bitti igen efter cykelturen, om detta upprepar sig, vilket jag fasen inte hoppas…Inga mer jäkla sjukhus nu please....

HandskakChaiyaphum MMMMCCXLVI

27 mars 2021

85,7 kilo - (17 km) 1 timme 16 minuter

Valuta-kurs; 3,588  nedåt


Jag skulle förklara demokrati för barnen,

så de fick rösta vad vi skulle ha till middag.

2 röstade på Tacos och 2 stycken röstade på¨Pizza.

Så jag lagade till Blomkåls-stuvning,

detta för att förklara hur Miljöpartiets vågmästarroll fungerar….

Jag måste ju bara säga att jag verkligen storgillar denna korta video om grönsaker, se, lyss, och njut, så får ni garanterat en bra dag….. Humor är underbar i vissa lägen….

Fredagen i dag passerade annars ganska obemärkt. Jag var med Yongyut så hon fick handla färg och tillbehör till hennes boning uppe i Nong Bua Daeng. I skrivande stund (lördag), så planerar hon att åka upp dit, men det brukar ju gå i stå de flesta thailändska planeringar, så det blir nog inget av.. Vi får se..

Annars samma som vanligt en trevlig lunch med York med tillhörande fika på ett annat ställe, och vi käkade till kaffet mitt medhavda hembak… Jajaja det är i alla fall avbrott i arbetet framför datorskärmen, så det är helt OK med dessa luncher, och också trevligt att träffa folk…..Ja nu så har man inte bara denna jäkla Pandemi att bekymra sig för, som ju skapar stora problem för mina transporter, utan nu har vi dessutom ett kollossalt enormt stort fartyg, som sitter fast på tvären i Suez-kanalen, som de fasen inte får loss. Och inga andra fartyg kan passera heller.Så nu är det 100:tals fartyg som ligger på redden vid infarten till Suez-kanalen i Indiska Oceanen, och snart är det 1.000;tals fartyg… Detta blir ju då en fullständigt katastrof, det är ju redan brist på containers med enorma mått, och om vi nu skall ha flera hundra tusen tals nya containers, som ligger fast på fartyg som inte kommer varken framåt eller bakåt.

Ja då går ju både import som export-industrin i stöpet. Och Corona-pandemin på det…. Ja är detta världens ände, och slut för all välfärd så som vi känner till??? Ja vi får se, men det ser inte bra ut känns det som…

Det enda bra är väl att man hunnit bli 70 år i ålder, och kanske haft tur då att man föddes 6 år efter 2:a världs-krigets slut, och slapp de fasorna, och har sedan lyckats leva i 70 år utan några större katastrofer, förrän nu då med Corona…. Så man får se det positiva i livet…

HandskakChaiyaphum MMMMCCXLV

26 mars 2021

86,2 kilo - (0 km)

Valuta-kurs; 3,600  nedåtLåt inte vargen vakta fåren!!

Ja som en gravsättning av Sverige, så får ni en bild av ”röstnings”-resultatet igår angående att skänka bort 150 MILJARDER till andra misskötta länder i syd-europa.. Jag skrev ”röstning” inom citations-tecken, då jag anser att det inte är en röstning i den mening som vi svenska medborgare hade önskat.

När 27 ömkliga figurer bestämde att vi skulle skänka bort 150 miljarder, så ansåg då totalt 293 riksdagsledarmöter att inte ens gå till sitt välbetalda ”arbete” i riksdagen, och rösta om denna så viktiga sak…. Ömkligt och mycket förädiskt anser jag..  Det hade räckt om bara ett fåtal av dessa 293 idioterna hade gått och röstat, så hade vi fått stopp på detta totala vansinne. Istället så har vi nu intecknad kommande barn, barnbarn och kanske barnbarns barns framtid.

Jag har svårt att se något positivt i detta. Vi har så enormt mycket problem med andra belastningar i vårt samhålle av främmande art, så desa stålar hade behövts så väl här hemma. Enda lilla positiva är väl möjligtvis att inget kommer att hända de närmaste 7 åren, och då kanske man är stendöd själv, och slipper vara med och lida för detta vansinne…

Ja vi fick då besöket av min nyfunne vän Trevor. Han hade med sig sin fru, som var en riktigt trevlig tjej i sina bästa år, om nu 39 år räknas som den bästa åldern vill säga… Trevor var yngre än mig….. med 1 dryg månad, han född maj 1951 och jag i april. Så jag fick utstå lite spe och galla, och bli kallad ”pappa” o.s.v. Men det tar jag gärna..Trevor var en riktigt trevlig kille, och alltid kul att prata med ett ”årsbarn”. Trots att han var engelsman och från Newcastle, och jag svensk från Järnbrott, så hade vi exakt samma musikaliska förebilder, och idoler som unga, och vi kom ihåg exakt samma låtar när vi pratade om det, typ Moody Blues, Kinks, The Who o.s.v.

Så det är verkligen en kille som jag kan tänka mig att ha kontakt med, och sedan hade han en grymt positiv sida på det. Och det var att han var identiskt lik mig vad det gäller ADHD light….  Han började redan efter 1,5 timme att skruva på sig, och berättade att ”hans fru ville hem”, hahaha…

Och med det så är vi grymt lika, jag klarar ju heller inte av långa besöks-tider längre… Så det är bara bra….. Annars så bor han i en by runt 1 kilometer utanför Ban Khwao, och han verkade trivas som fisken i vattnet där uppe…. Han visade foton, och kanske att vi skiljer oss åt lite grand grand där vid lag. Jag är ju inte direkt någon by-kille.. Men var och en efter sin smak förstås..

HandskakChaiyaphum MMMMCCXLIV

25 mars 2021

86,4 kilo - (8 km) 44 minuter

Valuta-kurs; 3,601  nedåtLåt inte gräset gro under fötterna,

Nu igår kväll så ringde faktiskt den där engelsmannen, som heter Trevor för övrigt. Och han vill komma med sin fru redan som idag (torsdag) och ta en fika. Verkar vara en berest kille. Jag vet inte hans yrke ännu, men det lär jag fråga om idag då (när ni läser detta)…

Han har dock bott i flera olika länder förutom sitt hemland England. Han har bott i Pakistan, Indien, och nu senast så hade han bott ett par år i Columbia i Syd-amerika. Och nu då, så har han bosatt sig uppe i Ban Khwao i en by där. Han berättade att han inte var så himla pigg på att umgås med oss falanger, då han fann att så många av dom bara söp, och pratade så jäkla negativt….

Optimismen flödar allt starkare bland oss människor nu, detta i spåren av det hemska Covid-19-eländet som ju drabbat oss människor så hårt. Jag märker det nu på att bokningarna äntligen tar fart igen så smått.

Ja smått skall man kanske inte säga, då jag har fått in hela 7 stycken bokningar, där den sista containern skall gå i augusti, och den nästsista i juli, de resterande 5 skall skeppas nu i mars och april. Så det är ju ett underbart gött tillskott, för en glad men fattig pensionär…Den lilla tösen rakt över gatan, stannade upp helt förstenad när hon hörde mig sjunga Blinka Lilla Stjärna… Hon blev super-imponerad, eller skall man säga förvånad i alla fall. Hon log ett härligt leende med hela ansiktet, och hennes mamma tittade på mig där på andra sidan gatan, och fattade nog ingenting tror jag…. Kan falangen den thai-sången tänkte hon nog?

Bakgrunden var ju att jag har hört denna lilla tös sjunga just blinka lilla stjärna på thailändska, under säkert 2 månaders tid. Denna melodi tror jag finns över hela världen. Men inte trodde jag att asiater skulle gilla västerländska sånger. Blinka Lilla skrevs ju av Mozart på slutet 1700;talet nån gång, och texten av någon annan.

Men kanske thai tror att det var en thai som skrev sången, annars kanske dom inte hade adopterat den. Nu sjöng jag den, och dessutom på svenska, men glädjen i mammans och lilltösens ögon var rolig att se. Så nu varje morgon när jag drar iväg på min cykel…eller jag drar iväg på lunchen med motorbiken, så står lilltösen där och faktiskt vinkar….

Vilket är ganska ovanligt bland thailändska ungar, som inte ens får lära sig att säga hej, eller hej då, eller tack för maten… Men detta är ju bara ett gott exempel på hur bra förhållandet är på gatan mellan oss som bor här.

Ja borträknat Old food och hennes falang-arbetande dotter Miss Pussy förstås, där är det iskallt fortfarande efter 11 års grannboende… Men annars är det jäkligt bra människor som bor här. Och alla verkar ta hänsyn till varandra, och ingen ännu efter alla dessa år har skaffat hund, vilket är rejält ovanligt här i Thailand…

HandskakChaiyaphum MMMMCCXLIII

24 mars 2021

85,9 kilo - (18 km) 1 timme 19 minuter

Valuta-kurs; 3,605  nedåtLåt maten tysta mun,

Så för att upprepa igen vad det gäller framtida eventuella inresor till Thailand, så skall jag repetera vad som bestämts fram till idag. I stora drag så är det bestämt, medans detaljerna kommer att komma inom kort… Så det är bestämt att karantänen kommer att kortas till 10 dagar från nuvarande 14 dagar med start den 1 april.

Men detta kommer bara att gälla personer som kommer att komma från länder som inte har de nya varianterna av Covid-19. En lista på de länderna kommer att komma ut inom kort… Misstänker att Sverige kanske ligger illa till…. Och med den inställningen som florerar i Sverige, så förtjänar svenskarna att blockeras ytterligare tycker jag.

De inresta kommer också att testas 2 gånger under de 10 dagarna i karantänen…  De kommer att kunna umgås med andra i karantän, men inom hotellets område som typ gympasal, och swimmingpool, och restaurangen. Man kommer också att tillåta att gästerna får beställa egen mat från utsidan, efter eget val….

Ett ”fit to fly-certificate” är därmed borttaget helt, men det kommer fortsatt att krävas ett Covid-19-test som skall ge negativt resultat 72 timmar innan flygets avgång från länderna de resande åker från… Så med detta, ett par stycken detaljer bara, så är detta sedan i bruk…..

Detta låter ju himla bra för många. Ni får väl hoppas då slutligen att Sverige inte är på listan över ”farliga” länder. Men det är nog bara en dröm att drömma, med tanke på 12.000 döda hemma i Sverige… Rena slakten av svenska medborgare ju…. Läste också att purfärska testningar i Sverige vecka 10, visade på att 11% av de testade, visade att de var infekterade av Corona där hemma i Sverige....

Hela 11 jäkla %..... Jag undrar jag om svensken skulle sluta med att tänka på semester, och istället isolera sig fullständigt. Nä nu slutar vi dagens trista föreläsning, och fokuserar på mitt boende istället. Tänkte snacka lite om hur många trevliga människor det faktiskt finns här i mitt boende i Thailand.Jag är ju nere lite då och då på Bens Bar som jag brukar skriva om. Visserligen har det tynat bort ganska mycket nu sedan Gallan-eländet, men snart skall det tas upp igen. I alla fall jag blev kontaktad idag via messenger av en engelsman, som sökte information om en affär som kunde färgkopiera och förstora desamma också.

Jag har ju på väggarna 6 stora färgfoton med konst som jag tog från internet för kanske 12 år sedan, när vi flyttade in här. Detta så jag slapp dessa eviga bilder på kungen, och på drottningen, och deras ungar. Supertrista väggar som thaiarna har i sina hem. Men det blev kanonfint faktiskt med dessa 6 enormt stora inramade färgfoton….

I alla fall jag kunde ju då berätta var affären ligger i Chaiyaphum, och så hade han lite andra frågor där jag hade turen att jag visste var man kunde shoppa dessa saker. Så vi pratade via messenger med varandra, och han föreslog att vi kunde träffas, och ta en fika med våra fruar någon dag. Det var så sattans befriande att höra någon som ville ta en fika, och inte bara detta jäkla supertrista öl-pimplande hela tiden…

Och jag kände bara att denne kille var exakt så som många människor faktiskt är innerst inne, även om de döljer det jäkligt bra oftast. Och det är att dom är rätt öppna och trevliga, och vill verkligen ha ett vettigt umgänge. Och inte bara isolera sig, och sitta och tjura i en djungel-by någonstans borta i "Långtbortistan”…..

Och det roliga är att till syvende og sist så bryr man sig inte om en kompis är just engelsman, svensk, dansk, eller irländare, eller tysk. Så länge de är utlänningar och falanger, så funkar det fint för min del. Jag har inget intresse i min situation att beblanda mig som ni vet med thailändare rent allmänt.

Vi är alldeles för olika i våra kulturer, rent grymt olika, och jag litar helt enkelt inte på dessa människor. Allting är så klart bra när allting fungerar och går bra. Men när det kanske spårar ur på något bagatellartat sätt, så vete fan hur dessa hetlevrade vettvillingar uppför sig.

Det blir ju snabbt "rullgardin ned" och nattsvart i deras ögon, och konsekvenser av sitt handlande tänker de inte ens på under samma dygn som dom agerar, det är en sak för morgondagen…. Så hip hip hurra, det blir enbart falanger, och i viss mån naturligtvis min familj som jag umgås med, inga andra.

HandskakChaiyaphum MMMMCCXLII

23 mars 2021

85,9 kilo - (18) 1 timme 21 minuter

Valuta-kurs; 3,629  uppåtLite ljuga pryder tal,

Jag har ju nämnt tidigare några gånger under de gångna åren, hur fantastiskt det är här med all fisk som finns….. Så kommer torrperioden, och allt vatten försvinner, och all fisk fiskas upp, eller dör så klart. Sedan kommer regnperioden och dammar, floder, älvar, bäckar innehåller plötsligt mängder av fisk.

Va fasen kom dessa ifrån?? Jag kommer ihåg att jag då skrev om hur det bland flera arter av fiskar, finns de som helt enkelt låter sig befruktas, sparar spermierna, torkan kommer, de gräver ned sig själva i dyn, och självbefrukar sig, och har sina yngel inne i sin då vid det laget, döda kropp.

Och ynglen äter av sin moder, och lever på det tills vattnet återkommer, och löser upp dyn, och fisken plötsligt bara finns där. Denna video ni ser, är alltså i det stadiet när hon har begravt sig och inväntar döden. Dessa människor vet ju när i tiden de skall gräva, och finna dessa firrar, det märker man ju..Nu skall jag berätta om den populäraste drycken alla kategorier här i isaan, t.om., mer populär än Lao Khao, deras äkcliga hembrända skit-ris-sprit… Mer populärt än Hong Thong, och resten av de andra äckliga thaiwhisky-sorterna som säljs här. Jag tog mig kraft nu till en ganska meningslös syssla, och det var att kolla innehållet i en sådan flaska… Här kommer alla olika produkter däri i ordning…

M-150 består alltså av; Vatten, socker, socker, socker caffein, vitamin B, vitamin B, Vitamin B, vitamin B, salt, citronsyra, karamell-färg, kemisk smakersättning, samt salt. Denna ytterligt lilla flaska innehåller endast  1,5 dl vätska. Den innehåller vidare hela 150 kalorier, inte dåligt för en sådan pytteliten flaska...Den smakar som vatten med ett brutalt antal gram socker i, och med sötningsmedel….

Denna lilla flaska är national-dryken nummer 1 här i Isaan, troligtvis över hela Thailand. Dessa thai är övertygade om att den är så energi-givande, så det finns inget annat som kan få dessa människor på ”tårna” som just M-150…. De förstår inte här ute i buskarna i Thailand, att det är sockret och kaffeinet som gör hela grejen.

Men var och en blir salig på sin tro. Flaskan kostar 10 baht (SEK; 2,76) att köpa in, så de har nog råd med det… Men tyvärr så är detta endast en ytterligare i raden av fullständigt värdelösa produkter som de säljer in hos det outbildade och aningslösa folket här…. Yongan tycker jag är ding som varnar henne för att dricka skiten…..Så klart!!!

HandskakChaiyaphum MMMMCCXLI

22 mars 2021

85,6 kilo - (20 km) 1 timme 21 minuter

Valuta-kurs; 3,605  nedåt


Lyckan kommer, lyckan går,

Jag måste säga detta vad det gäller musiken. Jag växte ju upp med Beatles, Rollin Stones och den svängen inom pop-musiken. OK man blir ju enfaldig och grymt påverkad av det man genomgår och uppever från barnsben och framåt, och måste erkänna att jag tycker därför att hipp hop och rap-musik är rena rama skiten, och ger mig inte ett dyft, absolut noll och ingenting.

Det är ju därför lätt att man kanske tar i och drar allt och alla över en kam inom musiken och artisterna där. Men jag vill visa att det kanske finns hopp trots allt för den framtida musiken, om man tittar på denna video från början till slut. Och ser hur dessa ungdomar spelar denna gamla 60;tals-låt (slutet 60;talet alltså).. Jag tycker de gör det kanonbra!!

DOCK, under natten så tog youtube.com bort denna video tyvärr. Så jag kan inte låta Er höra den, men låten är annars alltså Come together (The Beatles), men jag ger Er istället versionen som Joe Cocker gjorde, som är kanonbra. Håll tillgodo...Joe and the Penguins
Mike had a job to deliver 60 penguins to the zoo. He was busy with other stuff, so he called his friend Joe and tells him he will give him $50 if he’ll take them to the zoo. Joe agrees and picks up the penguins and the $50.

Later that day Mike is walking downtown and sees Joe coming his way with the 60 penguins waddling behind. “Hey Joe, I thought I told you to take those penguins to the zoo!”

“I did” replies Joe. “And we had such a great time I thought I would take them to the movies”.Annars idag så kom jag ihåg att jag missade att publicera fotot av det nya dasset som Yongan uppför på hennes boställe där uppe i Nong Bua Daeng… Ni kan också se vår gamla toastol från vårt hem här i Chaiyaphum. Vi köpte ju ny stol för 5-6 år sedan tror jag det var, och Yongan hade tydligen sparat denna, ja precis som vanligt. Och i sken av detta så var det ju inte så illa att hon sparade den stolen, antar jag!!

Klockan är nu 21.33 i skrivande stund, och nu öppnade sig plötsligt himmelen, och det fullständigt öser ned regn. Jätteskönt, skall sätta mig en stund ute i trädgården under tak, så himla gött att se och höra regnet, faktiskt rogivande… Sedan är det väl dags att ”törna in”, och säga goodbye till söndag den 21 mars 2021 antar jag…

HandskakChaiyaphum MMMMCCXL (4,240)

21 mars 2021

85,8 kilo - (19 km) 1 timme 26 minuter

Valuta-kurs; 3,618  sammaEnligt NASA så är risken för att jorden skall träffas av en asteroid 0,042%.

Risken att dö i Covid-19 beräknas vara 0,026%.

Är det månne dags att byta ut munskyddet mot en hjälm istället?

Lördagen har nu avlöpt helt friktionsfritt, inte ett dyft har hänt faktiskt att rapportera om här i mitt liv. Inte mer än att Yongan nu snart har avslutat projektet uppe i Nong Bua Daeng, som jag trodde  var avslutat för länge sedan. Men jag tror faktiskt att det kommer vara ett projekt, som aldrig kommer att avslutas utan hålla på i evigheter,. Hahahaha!!!

Nu efter färdigställandet av huset som ni kan se på fotot ovan, så bygger hon även ett rum till under själva huset. Tanken med det rummet är att när Alfa-modern kommer på besök, så skall hon sova där nere, ty hon orkar tydligen inte ta sig uppför trappan till första etaget, som ni ser ligger på styltorna.

Yongan har även då byggt ett sidokök på utsidan, och dessutom ett skithus på utsidan. Och som extra lök på laxen, så grävde hon ju en damm så de kunde ha tillgång till vatten för att bevattna risfälten. Jag är dock jäkligt glad att jag både är fullständigt ointresserad av att bo dår uppe, och också fullständigt ointresserad av att lipa över att inte ha någon äganderätt i den fastigheten, med all den marken.

Jag har ju vetat om rättigheterna och skyldigheterna som man har i sitt boende i Thailand, som varandes en utlänning (falang)… Så jag skiter i sådana ytliga saker. Jag betalar, och är faktiskt glader att se Yongan vara lycklig att få saker i sitt liv. Hon är så stolt numer när hon umgås med sin familj, tack vare henne och mig, då folk ju gärna ser upp till henne känns det som.

Så kul tycker jag att man kan göra lite skillnad för en medmänniska, och speciellt sin fru då. Pengar är ju egentligen bara en förbrukningsvara, och det enda lilla bekymret som man har med pengar sett ur min ganska ljumma synvinkel, är ju att det är skitsamma om jag inga har när jag dött.

Men det viktiga är ju att jag har lite sparat när och om det blir sjukdomar för min egna del…. Går ju inte att leva i ett land som ingen hälsovård har av utlänningarna som bor här. Så den biten får man ta tag i själv. Men räcker pengarna till det, och räcker dom till att förgylla Yongans önskningar där uppe i Nong Bua Daeng, så må det vara hänt.ÄVEN om jag helt klart märker på många falanger med sina thai-fruar, att dom ju nästan lipar häcken av sig när dom inte kan äga t.ex. mark som frun vill köpa… Jag har aldrig fattat den knäppa inställningen till att äga saker och ting. Jag skiter väl fullständigt om jag betalar för mark till Yongan, om jag inte ens får stå med mitt namn i dokumenten.

Vad skall jag med mark till?? Ja det undrar ju dessa utlänningar. De vägrar att hjälpa sin egna fru bara för att de inte får stå med i dokumenten… Yongan har ju sin mark 57 rai (91,200 m2) i Nong Bua Daeng. Hon har huset här där vi bor, hon har bilen, och hon har 2 stycken motorbikes, allt i hennes egna namn, och mitt namn finns inte någonstans alls, förutom på mina 2 körkort då, inte annars.

Men va fasen, jag är kanonlycklig ändå. Jag har min pension, arbetar lite extra, och allting ser bra och ljust ut. Ja förutom att gubbjäveln här då, bara blir äldre och äldre… Men frågan är då, det som jag frågat flera av dessa utlänningar som gnäller över att förlora ”allt” om de skiljer sig!!!

Ja dör man lyckligare med pengar på banken och äger mark??? Eller dör man lyckligare om man vet att ens fru kan leva vidare och klara sig framåt i tiden ekonomiskt… Yongan i alla fall kommer nog att klara sig ett bra tag tror jag.

Dels så kommer hon ju att ha 2 fastigheter, plus all den mark i Nong Bua Daeng. Hon kan ju sälja av rätt många rai/m2 mark om det krisar. Hon kommer att kunna odla saker och ting, för att kunna ha mat på bordet. Så hon kommer att klara sig hoppas jag..

HandskakChaiyaphum MMMMCCXXXIX

20 mars 2021

85.4 kilo - (19 km) 1 timme 21 minuter

Valuta-kurs; 3,618  nedåtLyckan står den djärve bi,

Tänk va himla skickliga och duktiga människor det finns lite överallt i denna värld. Jag beundrar dessa människor som dels kan komponera underbara melodier, och dels människor som kan måla teckna och porträttera, och dels dessa som ”målar” i ord och skapar berättelser, som man lever sig in i med lätthet….. Jag anser dessa vara speciella i sina slag, och är underskattade rent allmänt…

Annars så är det grymt varmt här nu, det finns ingen pardon alls med vädret, och bättre fly än illa fäkta som det ju heter. Så det blir aircondition redan från lunchtid, även om det bär mig emot. Betalade februari/mars el-räkning nu idag (fredag), och den hamnade på 2.000 baht, ungefär dubbelt mot kostnaden i december-januari och februari….

Det är faktiskt så mycket som 30 grader nu här i Chaiyaphum, och klock-eländet är 21.00… Idag så var det som varmast 38 grader, och luften var stekhet till och med att andas. Jag cyklade en kort repa bara på 9 kilometer, ganska meningslöst, men i alla fall någon nytta kanske det gjorde. Men orkade inte mer, hahaha!!Kanske kanske kanske börjar det hända något lite grand vad det gäller Corona-svängen här borta nu. Pressen är ju oerhörd på detta land, att öppna upp sina gränser, och de skall strunta i all försiktighet bara för att de utländska gubbsen vill komma tillbaka hit. Jag hoppas dock att Thailand tar det riktigt lugnt och städat.

Inte fan vill vi ha hit idioterna från t.ex. Sverige, som skiter i alla regler som finns, och sprider sin dynga och bakterier överallt. Men det som jag hörde idag var 2 saker, en bra sak och en dålig sak. Den goda saken var då att man lagt ett förslag på att inom kort räkna ned karantänen från 14 dagar till 10 dagar.

Från första april ungefär skulle det ske.. Och framåt oktober så skulle karantänen slopas…. Men man vet ju aldrig. Denna corona-spridning är ju jättelurig, och den följer ju direkt inga regler, så svårt att planera antar jag.

Nu dock idag, så hade man fått fram ett 15:tal nya smittfall i Samut Prakhan, och detta då som vanligt bland de burmesiska gästarbetarna återigen förstås…. Man måste nu göra samma stenhårda grej där i området, och dels förhöra strängt dessa burmeser vart de varit, och spridit sin dynga och dels, så måste de förhindra folk ifrån den provinsen att röra på sig, och föra smittan vidare…. Så vi får se hur detta avlöper.

Handskak…
Chaiyaphum MMMMCCXXXVIII

19 mars 2021

85,5 kilo - (9 km) 36 minuter

Valuta-kurs; 3,625  nedåtLugnet före stormen,

Ja jag stack ju ned då till laboratoriet här i Chaiyaphum. Alltså samma laboratorium som jag ”upptäckte” när jag testade PSA-värdet ni vet förra året. Jag kom dit, och nu var sköterskan där. Och även om hon inte pratade ett endaste ord engelska, hon var säkert 50 år i ålder, och dessa åldringar kan ju alltid noll och ingen engtelska…

Men vi förstod varandra hyggligt, kanske mest beroende på att jag gick långt mycket mer än ”halva vägen”, när jag hävde ur mig vissa thai-ord, så hon kunde hänga med i svängarna. Men det flöt på till min belåtenhet. Hon pekade, och tog fram en lista som jag kunde titta på, och bekräfta vilka tester som dom klarar att göra.

Så listan ser alltså ut som följer, och vad de tar i avgift finns ju också med, och det är ju kanonbilligt, alltså att gå dit 2 dagar innan, ta blodprovet, sedan komma tillbaka dagen efter och få resultatet. Och sedan ta med detta till sjukhuset, och ge till läkaren. Komma till sjukhuset runt 08.30 istället för 05.30, en jäkla skillnad..

Så resultatet blev alltså på detta sättet.
Socker-nivån  (DM 1) (Diabetes)     40 baht
PT INR  400 baht (behöves icke)
Renal function (kolla njurarna) - once a year     120 baht
LDL-C test (low-density lipoprotein cholesterol)  300 baht

Så detta är görbilligt pris att betala för att slippa stå och sitta i kö 1,5 timme för blodgivningen, och sedan vänta tills läkaren behaga komma framåt 09.00. Nu kan jag matcha det hela, och komma framåt förmiddagen, och slippa nästan allt väntande… Jag hoppas nu innerligt att inte läkaren ställer till problem med detta…

Annars idag så blev dom klara med huset, och målningsarbetet blev helt klart… Så bara genom att fixa till några små saker runt huset, så blev det i mitt tycke i alla fall mycket snyggare och proprare det hela…. Kolla fotot, så får ni läsare avgöra om det blev bättre eller sämre, sätter in en äldre bild också, så ni kan se skillnaden.

Idag så gjorde jag dubbelomgång med både sockerkaka som med kardemumma-kaka, mycket i frysen nå då. Men det är för jäkla gott måste jag säga, så det blir ju en ren fröjd att öppna frysdörren, och flukta lite grand på innehållet.

Smaken och konsistensen blev glimrande bra, och om morsan hade levat fortfarande, så hade jag nog fått godkänt… Och syrran!! Det jäste igen, smeten alltså, på sockerkakan… Så den reste sig sedan igen inne i ugnen, och allting blev görsnyggt och fint…

Jag har ju deklarerat för första gången sedan 2008, och har inte en susning om vad jag håller på med. Skattemyndigheten hade ju fyllt i allting för mig i blanketten när jag gick in online, så det var ju bra. De avslutade stolt med att säga att jag hade betalat in 35.000 kronor i skatt, men skulle få rest-skatt på 24.000 kronor!!!!Hur fasen nu detta skulle gå till? Jag menar jag har haft exakt samma skatt nu i 13 år, nästan bara några hundra-lappar i skillnad, så hur sjuttan kan man få rest-skatt överhuvudtaget? Det är ju skattemyndigheten själva som dragit skatten för mig (pensionsmyndigheten)… Har ju bara pensionen att skatta, inget annat!!!

Jag fick sedan se att man skall under ”övriga upplysningar” tydligen skriva att man önskar ha ”grundavdrag”. Så det fyllde jag i…. Undrar hur mycket ett grundavdrag är. Att få restskatt måste ju vara en fysisk omöjlighet ju?? Så jag vet inte hur jag skall gå vidare i detta? Jag kvitterade/signerade i alla fall deklaration, kanske lika bra det.

Men måste nog försöka att få klarhet i hur man skall kunna leta sig ur denna djungel där restskatten har sitt huvudsäte… Någon som vet hur man skall agera?? Måste ju göra detta innan det är försent och bollen redan är s.a.s. i rullning… Hoppas då måste man göra att grundavdraget är så stort så det slår som så att jag inte varken får eller skall betala något....

Handskak
Chaiyaphum MMMMCCXXXVII

18 mars 2021

85,4 kilo - (17 km) 1 timme 12 minuter

Valuta-kurs; 3,634  uppåtLugn som en filbunke,

Forts. från gårdagens kapitel…… Så detta äventyr från igår visade återigen på att man måste vara snabb som ögat på morgonen, om man vill undvika så mycket som möjligt, rusningen ifrån flera hundra patienter som finns där, och väntar på blodtagning och mediciner… Man lär så länge man lever, men detta gäller alltså INTE thailändare.

De kör på i sina hjulspår intill de dör, och skyller på ”mai Pen Rai” om det blir surt i livet, klandrar ALDRIG sig själva…. Dock slutklämmen med detta sjukhus-besök, var och blev följande då. Jo när jag kom hem runt klockan 13.00, ja detta alltså mer än 2,5 timmar senare än vanligt p.gr.a. detta duschande av Yongan på morgonkvisten..

Jag kom hem och vände direkt åter ned till Chaiyaphum igen, för att möta York och Risto för lunch/kaffe…. För att göra den träffen kort.. Så kom jag att tänka på när vi satt och snackade där, att jag tog ju förra året ett test på ett laboratorium inne i Chaiyaphum, alltså där jag tog mitt PSA-test, de debiterade ju mig 300 baht medans Ram sjukhuset (det privata här), debiterade gången innan hela 850 baht).

Jag kom då plötsligt att tänka på, va fasen klarar dom att testa PSA, så måste dom ju klara andra saker också så klart. OK kanske inte super-duper-extrema tester, men jag skall ju bara kolla saker som; kolosterolet, sockret, blodet (PT INR), samt njurfunktionen.

Om de klarar dessa grejor, ja då slipper vi ju helt i framtiden, att ens gå upp klockan 05.00 och rusa till sjukhuset, vi kan ju då komma förberedda klockan 09.00 till läkaren med labb-rapporten färdig i näven, och alla är glada,,, Detta hoppas jag alltså. Vi får se då om detta blir en katastrof, kanske läkaren surnar till för att jag tar eget initiativ, eller så kanske dom tar andra prover på mitt blod, ja jag är ju ingen läkare,.Men jag tänker definitivt göra denna grej, ty det blir oerhört mycket bättre tidsmässigt för mig. Jag kan bara egentligen tänka mig ett endaste scenario då jag måste skrinlägga hela denna ide´, och det är att laboratoriet vill debitera mig en löjligt högt belopp. Ty det tänker jag inte betala. Jag betalar ju idag ingenting fär blodtestet…..

Ja jag rapporterar mer om detta när jag har åkt ned till dom, och pratat med dom snart, kanske redan senare idag… Annars leker livet bra här (ta i trä förstås)…. Det verkar lite löst som om världen sakta sakta men säkert, försöker att återgå till ett mer vanligt liv igen efter allt Corona-elände.

Ja i Sverige så vet jag ingenting förstås, hur många dör dagligen? Är det fortfarande flera hundra? Och egentligen så vet jag ingenting om Corona här borta heller. Men alla som INTE bor här borta verkar i alla fall ha riktigt bestämda åsikter om hur Thailand sköter detta med Corona, och de menar samfällt på att hela grejen med  t.ex. Thailand, är att de bluffar och mörkar exakt allting.

Sverige är det enda ärliga landet i världen, alltså inte det mest värdelösa landet vad det gäller Corona-hantering. Och alla de andra som gjort bättre ifrån sig, har fuskat med sina siffror, och mörkat antal dödsoffer. Så vi skall inte glädjas här borta i Thailand över att vi lever ganska bekymnmersfritt (ta i trä) här, och vi behöver icke vara döds-oroliga precis hela tiden.

Jag finner det vara ganska skräckinjagande att man är så pass förblindade där hemma i Sverige, och jag undrar hur långt som ganska många medborgare är villiga att gå, och svälja, innan dom slutar svälja allting som dessa socialdemokrater och miljö-idioter försöker tuta i dom…….

Vi får hoppas på ett regeringsskifte 2022, och räfs och rättarting, och sedan låta tjänstemännen få ta sitt ansvar över det förskräckliga arbete dom gjort nu de sista, är det 8 år nu då??

HandskakChaiyaphum MMMMCCXXXVI

17 mars 2021

85,4 kilo - (19 km) 1 timme 25 minuter

Valuta-kurs; 3,619  uppåtLivet är kort, konsten är lång!

I morse så bar det av till allmänna sjukhuset här i Chaiyaphum. Detta för min 6 månaders check up av blodet och sockret, och kolosterolet och om njurfunktionen var OK… Denna gång så åkte Yongan iväg tidigt igen för att kunna få ett bra kö-nummer längre fram. Tycker hon var lite halv-sen med avgång kl. 05.30 men ganska OK ändå!!

Kom tillbaka, och sedan skulle det duschas och pysslas här hemma, och jag blev lite sur i kanten, ty jag visste ju efter 3 års gående till sjukhuset, att man får se till att vara där tidigt om man skall kunna komma hem i vettig tid, och inte fastna där precis hela dagen lång. Klock-fanskapet blev hela 08.00 innan vi steg innanför dörrarna på sjukhuset.

Och nu vidtog det 1 timmes väntan i kön på att lämna blod, hela satans Chaiyaphums befolkning var där, och tack vare Yongyuts jäkla duschande hit och dit, så var vi sist av hela högen. När blodprovet var taget. Så vidtog en timmes väntan på att resultatet skulle nå fram till avdelningen/läkaren som ju skulle ta emot mig..

Till slut runt klockan 10.30, så kom jag in till läkaren, och läkaren fattade inte riktigt (måste erkännas) att jag INTE gick på blodförtunnande ”Varan” (wharfarin), den jäkla medicinen hade jag ju gjort mig av med 2018 redan. Hon gick på och visade mig att PT INR var för lågt, och inte bra alls.Jag förklarade att jag hade inte Wharfarin, jag hade ju bytt till Lixiana, så PT INR behöver jag inte ta alls överhuvudtaget med denna medicin som jag äter… Jag såg att hon googlade fram eller kanske pillade fram en hemsida med mediciner, och efter 2 minuter så sa hon ”Åhoo”.. Och berättade för mig att; ”PT INR behöver jag inte ta eftersom jag ju äter Lixiana”, hahahaha!!

Jaja skönt att vi fick klarhet i detta i alla fall. Anledningen till denna  förvirring var helt enkelt att hon hade inte mött mig tidigare, och hon läste tydligen INTE journaler, innan hon ser sina patienter. Min vanlige läkare som tagit emot mig nu i flera år, han visste ju så klart allt detta jag nämnt..

Vi var nu ”klara”, och läkaren skrev ut min medicin som vanligt för 6 månader framåt, trodde jag i min enfald. Ty när vi kom ned till apoteket, och skulle betala, så fick jag betala 3.300 baht, och jag kom ju ihåg att jag förra gångerna betalt runt strax under 5.000 baht. Jag sade genast till Yongn att något är mysko här!!!

Vi fick vänta totalt 1,5 timme innan vi kom fram till luckan, och få ut vår medicin, jag började kolla antalet tabletter, och fann direkt att det saknas flera månaders förbrukning. Frågade tjejen i ”luckan”, som då langade över hennes ”order” ifrån läkaren, och där stod ”återbesök juli”.. Va faaaan 3 månader bara….

Jag tog lappen ifrån henne, sa till henne att behålla medicinen, och sade att jag är snart tillbaka. Rusade med en kraft som hos en snart 70;åring, uppför trapporna tillbaka till avdelningen för hjärtat, och de bad mig så himla mycket om ursäkt, och rättade snabbt till september istället…

Ner igen, ny väntan på 35 minuter, och vi fick betala 1.600 baht ungefär extra för de 3 tillkommande månaderna…. Varför???  Varför inte dubbla beloppet, de hade ju debiterat mig egentligen alldeles för jäkla mycket redan första gången. Men jag koillade hela betalningen nöär jag kom hem, och den stämde faktiskt, alltså totalbeloppet intill sista thailändska bahten…

HandskakChaiyaphum MMMMCCXXXV

16 mars 2021

85,7 kilo - (0 km)

Valuta-kurs; 3,610  nedåt


Liten tuva stjälper ofta stort lass,

Jag undrar ibland hur man låter när man försöker ”bräka” på thailändska språket. Ja så som thaiarna vrider sig, och inget fattar när jag pratar, så kommer jag osökt att tänka på denna ovan video. Låter det verkligen på det sättet??? Lyssna och lär, hahaha!!

Idag måndag, våra anställde ringde och berättade att de ”bara” skulle avsluta ett annat arbete som de jobbade med, och imorgon, läs idag då, så kommer de tillbaka till oss efter 5 dagars frånvaro. De gav oss priset 4.000 baht för att fixa våra 3 balkong-räcken. Känns lite kostsamt, men så tänker jag så här….

4.000 baht = 1.100 kronor för; a) slipa bort den gamla färgen b) måla med grundfärg, och sedan 1 dag senare c) måla 1 eller 2 gånger med den färg jag valt… Jag uppskattar balkongräcket på de 3 olika ställena till totalt cirka; 14 meter, och det skall alltså målas på 2 sidor och alla vinklar och vrår….

Och 2/3;delar drygt av dessa 14 meter ligger ju drygt 4 meter upp i luften, och det blir jäkligt knivigt att ta sig an den uppgiften. Så med det i tankarna, så är jag bara alltför glad att betala 1.100 kronor för detta slitgöra i 35 graders värme dessutom…. Skall bli himla kul att sedan ta ett foto, och se hur fint detta blir med de nya pelarna, och nya balkong-räckena…..Ja Namkaeng här hemma börjar bli mer och mer på tårna, och planerar och står i inför sin förestående studietid där uppe i Phayao i norra Thailand. Detta med start i kommande augusti månad...Hon har ju aldrig varit hemifrån förut, och nu åker hon på att bo ensam i ett rum i 4 långa år… Men kanske det bara känns gött för henne, vet inte, men lite skrämmande bör det nog vara tror jag..

Fasen också nu blev jag avstängd (igen) på Facebook. Dom hittade ett inlägg från början av februari, där en afghan hade våldtagit och knivskurit en kvinna, ja precis som vanligt. Jag skrev bara ”ut med afghan-helvetet”.. Och det räckte att någon socialdemokrat läste detta, så anmäler dom till Facebook.

Ja så träder det automatiskt in ett verktyg från Facebooks-sida, som stänger av personen ifråga (mig). 30 dagars fängelse blir "belöningen".... Så lugnt för mig fram till 15 april eller kanske 16 april rättare sagt. Dock så kan jag kommunicera via messenger, och det är ju bra med tanke på att det är gratis telefon-samtal där…..

HandskakChaiyaphum MMMMCCXXXIV

15 mars 2021

85,7 kilo - (18 km) 1 timme 13 minuter

Valuta-kurs; 3,618  nedåt


Jag har för längesedan passerat smärt tröskeln.

Jag är inte det minsta smärt längre!!

Ja det är ju måndag när ni läser detta, ni kan se på fotot de två pelarna av de fyra, och de är nu klara, och de målade på lack eller om det kallas bets på klinkersen, så de får en djupare naturligare färg, som ni kan se. Våra anställda fick sina 6.000 baht för jobbet med de fyra pelarna.

Och i sann thailändsk anda eller också afrikansk ”anda”, så kommer man INTE till jobbet mer när man fått betalt. De fick sina stålar på torsdag eftermiddag. Åkte hem efter jobbet och ringde INTE på fredag förrän fredag klockan 18.00, och meddelade att de inte tänkte komma tillbaka förrän till måndag.

Ja jag sa till Yongan var nu bara inte förvånad, du är thai och vet mycket väl att är man dum i huvudet som vi var, och gick med på att ge dem pengar i förväg, så måste de ju festa och njuta av livet, de kan ju vara döda imorgon, så varför jobba om man inte måste arbeta. Detta verkar vara en naturkraft att finna hos människor i alla U-länder. Kanske därför som dessa länder också är underutvecklade (U-länder),,,

Nu lovade dom i alla fall att komma tillbaka idag när ni läser detta, och fortsätta jobbet. Jag sade till Yongan, kommer dom inte, så struntar vi i dom, och anställer någon annan, och vi ringer INTE och säger till. Dom ringer inte oss, så varför skall vi vara så jäklla snälla. Men jag tror inte Yongyut vågar göra denna grej utan vidare, vi får se..Idag så handlade jag kyckling och skar till filleer utav dessa…. Jag kollade in ett recept med lite marinad m.m. Men först så gjorde jag det som jag velat göra länge nu med kycklingen. Ty jag är så innerligt trött på torr frasig smaklös kyckling. Så nu förkokade jag den i vatten och kryddor i 10 minuter, och sedan delade jag filleerna till ännu smalare filleer, som ser riktigt aptit-retande och smarriga ut.

Och nu precis så stoppade jag in den ugnsfasta formen i ugnen för att stå där i 20 minuter mellan 220-250 grader, får pröva mig fram. Köttet skall då vara färdigt, men fortfarande utsökt delikat, och vara den absoluta motsatsen till torrt… Jag håller tummarna välderliga. I nästa stycke jag skriver, så skall jag berätta om omdömet jag fick av detta äventyr ifrån Yongyuts och Namkaengs sida, och också vad jag själv tyckte om den färdiga kycklingen..OK klart då. De käkade båda min kyckling till middag ihop med ris och andra attiraljer, som jag inte ens kan stava till. Jag fick jätteberöm av båda, och det är ju inte helt enkelt att få här vad det gäller falang-käk… Jag smakade själv lite grand, har ju redan käkat min lunch, men ville ändå smaka.

Det smakade riktigt bra. Det enda jag skall ändra tills nästa gång är marinaden. Den bestod av vitlök lite grand, honung, farinsocker samt ketchup. Jag tyckte faktiskt att ketchupen blev alldeles för dominerande, och tog bort den sötma som jag gärna ville ha i marinaden.

Så jag skall pröva nästa gång med mycket mindre mängd, och istället för ketchup, så sall jag lägga i pyttelite senap, för att piffa upp det, och så struntar jag i receptet ifrån ”Matmästarn”. Så jäkla bra var dom faktiskt inte. Men kycklingen blev exakt så rosenrasande fragrant bra, som dom skrev. Go, mör och saftig inuti……

HandskakChaiyaphum MMMMCCXXXIII

14 mars 2021

85,7 kilo - (19 km) 1 timme 19 minuter

Valuta-kurs; 3,625  uppåtHur tröstar man en thailändare bäst?

Soja, Soja, Ingefära, Ingefära!!

Idag fick jag celebert besök. Det kom en polare ifrån Nong Bua Daeng och hälsade på, han heter Ulf Söderqvist och han bor ju si så där öde som en hel del killar gärna gör, och då tycker dom att det är kanonkul att komma hit in till centrum av provinsen, alltså Chaiyaphum city.

Vi stack ned till Bens Bar och käkade lunch, och försöket som han Charlie Reid, alltså barägaren, lovade hjälpa mig med, fungerade faktiskt kanonbra. Jo han skulle ju lättgrilla och lättkrydda en gris/svin/pig/pork köttbit till mig, ihop med potatismos och tomater.

Jag käkade detta lugnt och städat, och drack också upp ett glas med rött vin till… Mitt första glas vin sedan slutet november tror jag. Sprit dricker jag ju inte alls längre sedan en lång tid nu, och detta till min stora sorg och saknad. Dock köttabiten, den delade jag på mitten, och åt upp bara halva, resten tog jag hem...Ja det är ju så jag får göra, alltså käka nästintill halva matportioner. Men för sjutton det funkade finfint. Efter vi var klara på baren, så stack Ulf hem igen till Nong Bua Daeng, och jag stack vidare till kaffestället, och körde i mig en cappochino, plus en banankaka till. Jag åkte sedan hem, och har suttit vid datorn hela tiden.

Inte ett spår av ont i magen, inte en knystning från det hållet. Så om jag tar det vackert, och inte gör det för häftigt och säkert heller inte för ofta, så vet jag nu att denna mat och dryck fungerar för mig.. Cykeltur, ja den gjorde jag tidigt i morse innan Ulf kom, så den grejen hann jag med också..

I was in the public toilets and had just sat down, a voice from the next cubicle said "Hi , How are you ?" Embarrassed, I said, "I'm doing fine". The voice said "So what are you up to ?". I said, "Just doing the same as you, sitting here ".

From the next cubicle, "Can I come over?". Annoyed, I said "I am rather busy right now". The voice said, "Listen, i will have to call you back, there's an idiot next door answering all my questions".

HandskakChaiyaphum MMMMCCXXXII

13 mars 2021

85,3 kilo - (10 km) 46 minuter

Valuta-kurs; 3,622  uppåt


Tobaks-skatt skall ju vara för att avskräcka folk från att röka,

och bensinskatt skall vara för att få folk att avstå att köra bil.

Förklara nu detta då med inkomst-skatt??

Gillar ni humor så måste ni bara kolla denna ovan video, jag älskar denna typ av riktigt go humor….. Ja religiös humor är den bästa, eller hur??Läs gärna denna ovan vits om ni vill bli glada…..

Annars idag, så var jag en vända ned till vår falangbar nere i stan. Har ju inte varit där sedan jag fick gallstens och Bukspottskörtel-grejen i december. Fasen vad skall jag där och göra?? Jag kan inte dricka sprit, och jag får bara äta kokt eller grillat vitt kött. Men idag tog jag mig alltså ned dit.

Jag språkade med den nye trevliga ägaren (Charlie Reid), och förklarade situationen för honom. Han sade att han visst kan grilla kött åt mig, och inte steka det i flott och olja.. Så säg bara till. Vi beslöt att jag skall åka dit ned idag lördag då till lunch, och pröva mig fram, och faktiskt käka en grillad köttbit av griskött, och se om det funkar.

Jag har också beställt ett rumstempererat rött vin (1 glas alltså) att suga på. Och i akt och mening kolla in om jag kan käka detta röda kött, om jag käkar lugnt och städat, en mindre portion, och kanske bara halva glaset med det röda vinet… Så det blir en nervös matstund för min del.

Priset för mig är ju att antingen så får jag jäkligt ont i runt 10-11 timmar framåt i tiden, av att gallan sprutar ut galla, vilket gör skit-ont. Eller så är ju första pris då att jag klarar mig, och vet fortsättningsvis att detta kan jag köra på, kanske då och då, typ 1 gång i veckan…Annars idag förutom då den obligatoriska cykelturen, så bakade jag en Kardemumma-kaka, och en dubbel sats av morsans kanongoda sockerkaka, med apelsin-skal och apelsinjuice. Den är oöverträffad som sockerkaka hemma i Sverige…. Men tyvärr så får jag ju bara käka kanske en liten liten bit, och resten får jag bjuda andra människor på istället, och glädja dem…

Till min storasyuster som läser detta, så kan jag meddela efter vårt telefonsamtal där jag frågade henne om hon har samma problem med jäsningen. Så trodde hon att jag nog var för lat vad det gällde att vispa ihop smeten med äggen och sockret. Och det har hon nog delvis rätt i. Jag vispar nog för lite, för kort stund...

Efter vårt samtal, så gick jag ut i köket och kollade smeten, som jag hade lagt på jäsning 20 minuter, vilket man INTE skulle göra enligt receptet. Smeten hade jäst som skam, och var dubbelt så hög nu, vilken glädje, och dessutom så visste jag exakt vad problemet var. Jo det var åt helsicke för lite bakpulver i anrättningen. Jag hade på eget bevåg på denna dubbla sats, istället för 3 teskedar bakpulver, lagt dit 6 teskedar. DET var grejen som fixade till jäsningen.

Sockerkakan blev verkligen lyckad, och hög, och riktigt god som vanligt. Så nu vet jag, det blir rättelse i receptet. Kanske jag behöver ha extra bakpulver eftersom jag ju inte vispar ihop smeten tillräckligt häftigt, jag tror faktiskt det… Min syster som har en ”assistent” som gör jobbet med vispandet, behöver kanske inte extra bakpulver, men jag väljer bakpulver istället att för att vispa sig svettig

Handskak
Chaiyaphum MMMMCCXXXI

12 mars 2021

85,3 kilo - (19 km) 1 timme 20 minuter

Valuta-kurs; 3,614  nedåtJag kanske inte är till mycket hjälp,

när det gäller att säga vad som fungerar…

Men jag har de facto ställt till det för mig så mycket i livet,

så jag kan garanterat informa dig om vilket som INTE fungerar!!

Jag har ju beställt 5 stycken t-shirts (igen) ifrån Lazada. Denna gång slog jag på ”stort”, och valde XXL, alltså en extra storlek större, eftersom dom är så jäklans små i storlekarna dessa asiatiska storlekar. Asiater kan ju INTE anpassa sig till vad resten av världen har för storlekar, detta TROTS att idioterna nog TILLVERKAR 90% av de storlekar som vi i västvärlden använder.

Mellan den 8 mars och 10 mars, så skulle alltså den första paketen komma ifrån en leverantör i Kina. Jag kollade imorse på hemsidan, då jag INTE fått den försändelsen. Fick till min förfäran se att den stod tecknad som levererad den 9;e mars till mig och där fanns en signatur som skulle förställa min signatur…Ja ni kan se krumeluren som skall föreställa min signatur, jag tänker att det finns ingen utlänning/västerlänning som skriver på det sättet. Detta är rent taskespel och bedrägeri av en thai. Jag tror helt enkelt att det är transportföretaget Flash Express anställde, som har kvitterat paketet och snott det.

Så fort jag såg att de skrev att det var levererat, så skrev jag meddelande till BÅDE Lazada där jag lagt ordern, och till leverantören som Lazada använder i Kina. Och skrev att det var bluff, och att någon stulit paketet. Jag vågar nog gissa på maximalt 22 minuter, så ringde transportfirman till Yongyut, och meddelade att de var på väg med sagda paket.

Ja så snabbt kan det gå från Kina hit till landsbygden idag i Thailand. Jag antar att den anställde fick kalla fötter, när de märkte att denne utlänningen inte gav sig så lätt… Man blir ju lätt stött i kanten eller hur??? Men nu skall vi se hur det går med de 2 kommande paketen, de kommer att komma med Kerry Express, med vilka jag bara har bra erfarenheter, så det skall väl gå bra tror och hoppas jag.T-shirten som kom då? Ja ni kära vänner, den satt åt som en stor medium, så den var helt obrukbar för mig faktiskt, min storlek är ju numer XL... Jag gav den till Yongan, som sade att hon skall ge den till sin lille storebror, där passar den jättebra… Den var snygg annars, en fin stålblå nyans, och kvaliteten var hygglig den också…

Idag så körde jag ned till byn ty alfamodern som ni vet fyllde ju år häromdagen, alltså hela 77 år, så jag ville ge henne 2 påsar med mina hembakta vetebröds-”bullar”… Ja jag gjorde vetebrödet i form av bullar. Tycker själv att det är kanongott kaffebröd. Käkade igår 3 små skivor, vilket inte ens motsvarade en hel bulle, och fick svinont i gallan i 4 timmar framåt, så jag gav idag bort allt jag hade…. Igen….

Ty jag åkte också förbi en tant i en by långt ute på risfälten, som brukar skicka med mig när jag passerar, massa grönsaker till Yongyut. Och jag vet hur både hon och de övriga som sitter där och dräller dagarna igenom, tycker riktigt bra om mitt kaffebröd. Kan ju gott tänka mig hur gott dom skulle tycka om min sockerkaka, men jag kommer nog aldrig att ge bort detta till thailändare…

 Jag behäller det hellre själv, och äter själv här till ett glas mjölk, hittills ta i trä, så får jag inte ont av sockerkaka…. Men hemligheten med det mesta jag inte kan äta, är att äta lite och inte som jag brukar, käka vådligt mycket. Typ jag klarar att dra i mig en gul Mango utan problem.

Men som idag då, så tog jag en Mango vid lunchen, och sedan en till vid 17.00:tiden, nu sitter jag här återigen med den jäkla värken i gallhelvetet. Men man lär sig efterhand, och förhoppningsvis så kanske jag inte skall göra exakt samma tabbe fler gånger på raken…

HandskakChaiyaphum MMMMCCXXX (4,230)

11 mars 2021

85,0 kilo - (19 km) 1 timme 22 minuter

Valuta-kurs; 3,624  uppåtLika barn leka bäst

I förrgår fyllde Alaam 42 år, och igår fyllde alfa-mamman (svärmodern) 77 år. Födelsedags-presenter förstås. Ja det ges numer sedan jag kom hit förstås… Hade ju inte direkt räknat in detta i min budget, men man får anpassa sig och inte vara för jäkla surmulen…

När jag kom hit 2008, så visste dom i familjen inte ens hur gamla mamman och pappan var egentligen, ingen brydde sig, inte dom själva heller. Men dom är grymma thailändarna på att anpassa sig, och adoptera våra seder och bruk, om det då helst handlar om att ge thaisen gåvor.

Annars är ju allting vi håller på med riktig skit och efterblivet… jag kommer ihåg när vi fick ordning på detta, när var och en var födda, och jag kunde berätta för dom hur gamla dom var… Riktigt kul.. Ni skall veta att thailändarna här, dom fyller 1 år precis när dom föds, precis som Jesus gjorde.

Det finns ju inget år 0 i vår tideräkning, så Jesus föddes som 1 åring, måste varit jobbigt för Maria hans morsa…. I alla fall här i Thailand när man frågar en 25 åring hur gammal hon/hon är, så får man till svar 26 år, och detta utan att tveka en sekund… Inte bra för min del, som ju sjunger på sista versen strax, och man vill ju helst inte addera några år extra i onödan på ens ålder… hahaha!!

I morse när Namkaeng vägde sig, så kom hon ned till 63,1 kilo, så nytt rekord, och utdelning till henne av 100 baht, och hon vart kanonglad. Yongan vägde 59 kilo, och där har inte hänt ett dyft. Men inga problem, hon har ju svårt att jobba sig svettig med sina sviter fortfarande efter operationen.


Golden (eller Flying) tree snake!!

Men inatt så vaknade jag vid 02;tiden av att ljuset lös bortifrån köket, och där inne stod Yongan med thaimat i högsta hugg, och käkade. Hon fattar bara inte vådan av att äta mitt i natten. Men har svårt att klaga för mycket, jag menar 59 kilo, inte är det fetma direkt, eller hur??

internationella kvinnodagen

Ett trafikflygplan drabbades av kraftig turbulens, och kastades runt som ett löv i en storm. En ung kvinnlig passagerare klagade högljutt: ”Vi kommer alla att dö, och jag är fortfarande en orörd kvinna. Just nu behöver jag en man som får mig att känna mig som en riktig kvinna innan jag dör! ”

Många av männen tittade bara bort, men en kille stod upp och skalade av sig skjortan, för att avslöja utbuktande biceps, perfekta bröst och en sexpack att dö för.

"Lady, jag är din man, men frågan är, är du tillräckligt kvinna för mig?"
”Ja”, svarade hon, “Ja, ja, JA!”
Så killen kastade henne sin skjorta, bad henne att tvätta den, och se till att hon strykte den ordentligt.   

HandskakChaiyaphum MMMMCCXXIX    

10 mars 2021

85,1 kilo - (22 km) 1 timme 42 minuter

Valuta-kurs; 3,617  uppåtLat man bär hellre ihjäl sig,

än går 2 gånger

I förrgår, alltså i måndags, så dog det rekordmånga människor i trafiken i Thailand, det dog totalt 90 stycken. Alltså mycket mer än Covid-19 här i Thailand under ett helt år.. Snittet på slaktade människor i trafiken i Thailand i år, ligger hittills på runt 59 stycken per dag tydligen sägs det. Dom är duktiga denna befolkningen på, ja på vad då???

Idag tisdag, så dök dom upp våra ”anställda”, de kom klockan 09.30, inte 07.00 som man kunde tro att en arbetare skall göra. Jag såg dom komma, och de började dagen med att sitta på pick up-flaket och käka frukost,, Ja käka frukost. Dessa människor i sin tillvaro kan och vill aldrig missa en endaste måltid.

Men sedan jobbade dom i ett kör hela dagen fram till 17.30, så det kan man ju verkligen inte klaga på. Nu har dom väl bara 1,5 dag kvar, och sedan skall alla 4 pelarna vara klara och klädda med klinkers, och det ser kanonfint ut…. Och sedan så skall alla små-reperationerna ta vid.

De klinker-lister som löper runt huset vid garage-uppfarten….. Skrapa och måla med grundfärg och riktig färg på våra 3 balkong-räcken. Och idag så uppdagade Yongan för mig att på 2:a våningen, så har cementen börjat spricka vid dörrposten i ett av rummen, och sprickan går genom hela vägen. Så den grejen får han ”cementa” till, så det blir stadigt igen…En ”vän” på facebook skrev följande text där, och jag tar med det här som en varning till Er som till äventyrs använder swisch, och tycker att det är världens bästa grej i alla väder i livet…… Läs texten i ovan foto, och var försikta ”där ute”, ja precis som dom alltid sa i början på alla avsnitt av ”Spanarna på Hill street”!! Kommer ni håg?? ”Be careful out there”!!

HandskakChaiyaphum MMMMCCXXVIII

9 mars 2021

85,2 kilo - (19 km) 1 timme 25 minuter

Valuta-kurs; 3,594  uppåtLagt kort ligger

Jo idag måndag så bar det av med bakning minsann, fick åka ut och handla på mig smör, ägg, mjöl, och mjölk, plus 3 stora apelsiner, falangmodell, icke de grönoranga thailändska… Jag behövde ju ha apelsinskal förutom apelsinjiuce, och de thailändska apelsinskalen är fullständigt värdelösa.

Jag hade dessa apelsiner till ”mammas sockerkaka”. Denna brömda skapelse nere i Järnbrott i Göteborg. Dock med denna skapelse, så har jag exakt samma bekymmer som morsan hade, dock lyckades hon 100 gånger oftare än jag gör, och det stora bekymret är som hon alltid kallade det; ”Jag fick den inte att resa sig”….

Kanske tur att farsan var på jobbet när detta yttrades, ty han kanske inte hade gillat uttrycket så himla mycket… Jag vet inte vad problemet med den sockerkakan är, men det är fasen inte lätt att gå från i stort sett en smet, hålla ned i en form, och sedan hysta in det i ugnen.

När jag tar ut sockerkakan, och smakar av den, så smakar den lika gudomligt som när mamma gjorde den, och inte alls lika värdelöst tamt som alla konditorier gör den hemma i Sverige. MEN hur ser den ut då? Den har inte rest sig en centimeter ens. Jag tror att det måste vara något fel på receptet som min syster fick av mamma en gång i tiden, för mängder av år sedan.Antingen för mycket vätska, eller för lite bakpulver, Ja jag vet sjuttan inte. Men nästa gång så skall jag dubbla bakpulverdosen och se om det kan sätta fjutt på anrättningen…. Alltid gott om sockerkakan också är lite fluffig, och inte för kompakt, även om den är kanon-god!!

Så när sockerkakan var klar, så gjorde jag en omgång med vetebröd, som ju också är himla gott. Här dock, så kan man ju knappt misslyckas, lika säkert som när man gör kanelbullar, går inte att misslyckas, bara man är nykter… Jag gjorde små bullar av vetebrödet, och där hade jag sedan tidigare provat mig fram med torrjäst, så där blev det fin resning, nästan som i tjugo-års-åldern, hahahaha!!!

Ja nu får se vi hur länge som dessa skapelser får ligga kvar i frösaboxen. Thailändarna här med Yongyut och Namkaeng i spetsen, älskar ju dessa bakverk kul nog. Men jag får hoppas att dom inte erbjuder gud och alla människor i släkten bara, ty då kommer det snart att ta helt slut…

I morse så undrade jag återigen var våra ”vänner”, alltså våra anställda arbetare som skall jobba för oss med att klä våra pelare, och måla våra balkoner, och fixa till en hel del smågrejor runt huset…. Ja jag undrade var dom var återigen. De kom ju aldrig på söndagen, detta utan att ens höra av sig…

Ja Yongan fann ju det vara ”naturligt”, så jag gjorde ingen stor sak av det. Nu imorse så ringde faktiskt dom, och berättade att de inte tänkte komma idag heller, då ”regnet hängde i luften”. Ja cementen skulle bli dålig, så de inte kunde fästa klinkerna på våra pelare.

Ja det kom inte en regndroppe idag, men OK det var mulet… Jag sade till Yongyut vad jag trodde hände… De har ett annat jobb samtidigt, ja vi alla här vet att alla thai älskar att jonglera, och greja med flera saker samtidigt. Men om jag märker att de gör en sådan sak, så kommer jag nog att sparka dem åt helvete. Så¨ser jag på vänsterjobb i alla fall…. Adjöken fröken och tack för göken…  Ja kaffegöken då….. Förstås..hahaha....

HandskakChaiyaphum MMMMCCXXVII

8 mars 2021

84,9 kilo - (18 km) 1 timme 20 minuter

Valuta-kurs; 3,579  nedåt


Visste du att man använder 14 muskler,

 för att öppna en flaska vin?

Motion är min stora passion!!!!

Söndagen har riktigt flugit iväg. Jag har varit på HomePro idag, och handlat dels grundfärg får våra olika staket på huset, vi har 3 stycken. 1 nere på marknivå, och 2 på våra 2 balkonger ovan mark. Färgen på dom flagnar något vådligt i denna skarpa sol, som vi har här i tropikerna.

Så grundfärg skall på, men först slipas förstås. Och efter grundfärgen, så köpte jag en färg som gick typ i mörkt tonad röd färg. En riktig chansning, hoppas jag inte gör bort mig bara med färgvalet… Men får chansa, blir ju definitivt bättre än den skitbruna färgen som sitter på staketen nu i alla fall….

Idag så dök inte han som jobbar med att klä in våra 4 pelare ej heller hans fru. Jag undrade just var dom var när klockan slog 09.00 och det var tomt på utsiudan., Frågade Yongan, och hon var ju som alla thai är, helt förstående, bara jag som utlänning som inget fattar…

Ja jobbar dom inte idag då? Nä dom kanske ville göra annat? Ja men vore det inte en bra ide´, att dom meddelar sin arbetsgivare (oss), om att de tänkte skita i att arbeta? Nä varför det, tyckte Yongan. Jag klarar inte av att argumentera med detta, så jag lät det bero. Man kommer ingen vart alls när man lägger näsan i blöt här i detta landet.Jag frågade t.ex. igår, tror jag det var, varför dom kommer runt 09.30 och börjar jobba, Ja Yongan berättade att det inte alls var konstigt, de måste ju äta frukost först, och ta ungarna till skolan och pyssla om hemmet!!! Ja men nu när dom skiter i att komma klockan 07.00, när hela falangvärldens arbetare börjar arbeta, ja då får dom ju jobba mellan 09.30 ute i solen fram till klockan 18.00 istället, ganska kämpigt ju…

Hade dom startat klockan 07.00 så hade dom kunnat gå hem redan klockan 16.00, och fixat mat hemma, städat, och tagit hand om sina barn…. Det är ju så himla mycket svalare de 2,5 timmarna som dom missar p.gr.a att dom är så himla lata, att dom inte orkar gå upp på morgonen.. Men falang är ding dong, det är bara så på det sättet!!

Idag så beställde jag hem rött vin ifrån en vinfirma nere i Hua Hin, som jag handlat av tidigare. De säljer ”riktiga” druvviner som är kanongoda, och icke det där skräpet som Thailand säljer, alltså frukt och bärviner i alla de sorter och former. Jag tycker så illa om dessa viner som tillverkas här i Thailand, så jag avstår mycket hellre att dricka alls… Än att sörpla i mig det eländet..

Jag beställde följande sorter:
MOILLART-GRIVOT Macon Villages Blanc AOP  780 thb
CHATEAU LA RAZE BEAUVALLET Cru Bourgeois Medoc 690 thb
-HECHT & BANNIER Languedoc Rouge AOP      649 thb

Skall bli himla kul att pröva dessa viner, jag ”får” ju dricka oerhört måttligt med rött vin, icke vitt vin alls… Så kul att ta ett glas om dagen, kanske??? Vi får se, jag brukar ju inte ha lust att dricka alkohol någon längre tid, så jag ledsnar väl ganska snart misstänker jag.

HandskakChaiyaphum MMMMCCXXVI

7 mars 2021

84,9 kilo - (18 km) 1 timme 16 minuter

Valuta-kurs; 3,582  uppåtMin terapist satte ett halvt glas vatten framför mig,

och frågade om jag var en pessimist eller en optimist.

Jag tog glaset och drack vattnet,

och svarade att jag var en ”problem-lösare”!!!

“Many private hospitals ready to offer quick Covid-19 jabs - expect to pay 2,000 baht a dose”.. Ja så lyder rubriken på det senaste “budet” här i Thailand vad det gäller vaccin. Ja den grejen kommer jag att hoppa på i alla fall. 4000 baht = SEK; 1,120:-)… Inte mycket att orda om tycker jag.

Jag betalar gärna för dessa 2 doser, och förhoppningsvis ha ännu större chanser att slinka undan en smitta med Covid-19 i mitt liv…. Det verkar ju också som om man skall kunna välja i slutändan vilket vaccin man vill ha, så då har de tydligen tillgång till; ”Pfizer”, ”Moderna”, ”Sinopharm”, ryska ”Sputnik” samt  ”Johnson and Johnson”.

Så det ser bra ut här i Thailand, om nu bara det kommer till stånd, och inte bara blir en snackegrej som så mycket annat i Thailand… Och framförallt så kommer det att komma oänderligt mycket snabbare än vad de statliga sjukhusen kommer att kunna erbjuda, när de skall gå ut med den allmänna vaccineringen till resten av befolkningen.Jag handlade en elektrisk grill i förrgår…. Måste ju kunna grilla kyckling och annat kött, då jag inte kan äta saker som stekes i olja, det är helkass för min mage. Och hålla på och käka på restauranger vareviga dag i veckanm, kan bli lite jobbigt tycker jag i längden.

Så äta hemma på en mer reguljär basis och krydda tillvaron med att äta ute kanske 3 dagar veckan, är nog lite bättre för min del, Så därför vill jag ha denna grill här hemma.Var runt på stan Chaiyaphum då och letade, men fann att den jag hittade på Robinson var den bästa….


Ja ni alla kommer väl ihåg vår gamle vän Engelbert Humperdinck, och hans slagdängor på 1960;talet.. bl.a. så kommer man ju ihåg den första och mest omtyckta han hade; ”Release me”….. En kanonlåt som man fortfarande kan melodin på efter alltså mer än 55 år…

Han gjorde även succe med; "There Goes My Everything" och "The Last Waltz” I den vevan. Han hade ett flertal mer hits. Han var gift med sin fru i mer än 56 år tills hon dog i sviterna av Covid-19, och hon hade dessförinnan brottats med Alzheimer i flera år.

Engelbert fanns vid hennes sida precis hela tiden, och skrev denna låt för att visa sin saknad när hon slutligen dog. En låt som jag anser att ni helt enkelt måste lyssna på. Den heter för övrigt "It is not easy to say goodbye",och om ni kan hålla tillbaka tårarna helt och hållet, så biter nog inga Alvedon eller Treo på Er kan jag lova, Han Engelbert Humperdinck fick också Corona i den vevan när hans fru hade det, och kämpar nu ensam emot det "monstret!!!

HandskakChaiyaphum MMMMCCXXV

6 mars 2021

85,5 kilo - (19 km) 1 timme 25 minuter

Valuta-kurs; 3,578  samma


Jag gick upp klockan 05.00,

tog på mig kläderna,

 och sprang ut på min 15 km dagliga motionsrunda.

Kom hem, duschade, och gjorde i ordning min grönsaks-smoothie,

kommer sedan inte ihåg resten av den drömmen!!!

Fåglar kan vara som småbarn, de lär sig det värsta först och bäst.  Lyss och titta på denna video, kanongo…. Men gör nu inte misstaget som alla kattälskare och fågelälskare gör, tro inte fågeln är intelligent bara... Det är stendött i skallen på den förstås...

Igår var första dagen som killen och hans fru jobbade med detta att belägga/klä in våra 4 pelare med klinkers…. Jag var först efter det att jag hade handlat dessa klinkers, lite missnöjd med valet av färg, tyckte det verkade riktigt tamt. Gillar ju lite färg på saker och ting..

Jag blev dock väldigt begränsad i mitt val då de 4 absolut grannaste färg-kombinationerna icke fungerade, dessa klinkers var för långa, varje klinker översteg bredden på våra pelare. Så jag fick välja mellan de som var minst i sortimentet. Tog i alla fall den sort som såg bäst ut, utav de som inte var så fräcka…Nu igår eftermiddag så hade damen med hjälp av sin man klätt in den första pelaren, och jag gick ut nu i morse och fotade lite grand, så ni kan se, och jag tycker faktiskt att valet jag gjorde blev riktigt bra, om man nu får säga det själv... Mönstret kommer också att bli lite mer markerande, då vi avslutar beläggningen med att måla på en genomskinlig lack av något slag. Jag misstänker färgerna kommer väl att framträda mer markant då hoppas jag...

Men jösses secket tidsödande jobb detta är. Och visst dessa två personer (man och fru) är verkligen värda de 1.500 baht de får för varje pelare. Det blir ju 420:- att dela på för en hel dags arbete. Bra pengar för en thai, även om det är skräp för oss västerlänningar i våra katastrof-dyra samhällen… Vi kommer även att låta dessa göra lite småreperationer på utsidan huset, som har förfallit, typ kant-lister som släppt i sina fästen och/eller spruckit…..Våran kanin, som verkar ta detta med oväsen riktigt bra. Han hoppar omkring, och stövlar omkring i trädgården, kommer och luktar på de arbetande två, och kaninen är inte ett dyft rädd, även om sågen går varm dagen i ända… Har funderat på detta med kanin……

Jag får ju inte äta rött kött, men det går bra med kyckling, fågel och icke fet fisk. Plus att även ett annat kött fungerar, och det är….. Kanin…. Hahahaha… Jag nämnde detta för Namkaeng och sade sedan, hur känns det att åka iväg till Universitetet, och lämna din kanin ensam här med mig… Hon tittade illmarigt på mig, visste inte hur tänka vad det gäller kaninen…..

HandskakChaiyaphum MMMMCCXXIV

5 mars 2021

85,2 kilo - (17 km) 1 timme 17 minuter

Valuta-kurs; 3,578  nedåtEna minuten så är man 21,

och är uppe hela natten drickandes sprit,

käkar pizza och gör allahanda mysiga saker.

Sedan inom ett ögonblick så är man 50,

dricker vatten, käkar grönsaker,

och kan INTE göra mysiga saker,

för man sträckte en muskel,

 när man drog på sig strumporna i morse!!

Kika på denna ovan video, detta är den fulla videon som togs av den enorma Pyton-orm som fångades nere i Chonburi - provinsen. Samma provins Som Pattaya för övrigt!! Orm-fångare kom och de fångade ormen, och forslade ut den djupt ut i djungeln.

Tycker de börjat sköta detta jättebra myndigheterna i Thailand vad det gäller ormarna. Tyvärr så håller ju befolkningen på att urskillningslöst att bara döda och döda och döda, dessa djur som gör allt för att undvika människor själva.

Yongan, och kanske jag också, hon sade så i alla fall, ville gärna på våra pelare på utsidan huset, vi har 4 av dom. Vi vill klä dom med dessa små klinkers som är så populära när man vill klä typ murar m.m. Jag suckade djupt och tänkte att här flyger nog en jäkla massa stålar.

Visst kostar det, men dessa klinkers var inte svindyra faktiskt. För alla 4 pelarna, inkluderande cement och lim och sådant, så gick det kalaset på 4.700 baht. Jobbet ville gubben ha 6.000 baht för, så 11.000 baht (SEK; 2.780:-) blev slutkostnaden, Men visst blir det fint tycker jag, så kanske värt stålarna.,….

Jag ser nu mer och mer, dag för dag, hur många fler utlänningar (falanger) man ser på de olika shopping-mallarna och stor-affärerna. Man ser ju direkt på olika känne-tecken på att de är tillfälliga turister, som kommer hit till landsbygden, och till vårt Chaiyaphum.Ja de tvingas ju mer eller mindre att följa med sin fru eller fästmö, och hälsa på hennes familj här uppe. Helst hade han ju velat stanna nere i Bangkok, Pattaya eller Phuket hela tiden, som dom är här på semester. Man ser också på hur dessa för sig. Det är påfallande ofta de där super-trista storstads-borna, som fan aldrig hälsar eller ens nickar åt en när man möts.

De tittar bara bort så fort som dom får syn på att en annan falang kommer dom till mötes. Skit-trista typer. Och inte fasen får dom det roligare genom att isolera sig så dessa stolpskott. Ja dom får skylla sig själva.. Men genom att antalet av dessa stiger, så är det mer och mer som accepterar karantänen på 15 dagar, för att komma in i landet Thailand känns det som…

Nu pratas det lite mer öppet också om att de som har vaccinerat sig, skall få här speciella ”vaccin-pass”, så skall de slippa denna trista karantän. Men det kanske är en lång bit dit, man vet aldrig. Ibland kan dessa saker gå supersnabbt, om det bara är tillräckligt mycket med stålar i omlopp.  Ja vi får se.

HandskakChaiyaphum MMMMCCXXIII

4 mars 2021

85,3 kilo - (0 km)

Valuta-kurs; 3,604  nedåtJag är tillräckligt gammal för att komma ihåg,

 att papperspåsar bar skulden för förstörelsen av träd,

och plastpåsar var lösningen på det problemet!

Idag onsdag så kom det regn för första gången sedan i december tror jag… Regnade nu på förkvällen under styvt 2 timmar, och det var väl ganska gött för de blomster och buskar här hemma som fikade efter detta…. Kaninen dock därute han klarar sig hyggligt, han har funnit en total tröst i att lägga sig under bilen hela dagarna.

På nätterna, så lägger han sig på gräsmattan direkt utanför mitt sovrumsfönster, och tittar konstant hela nätterna mot fönstret, troligen för att få en glimt av mig. Vet inte vad kaninen egentligen vill ha. Ty varje gång man kommer ut och smackar, och ger honom uppmärksamhet, så låtsas han som om inget hänt alls…

Han struntar kapitalt i mig oftast, och börjar istället nonchalant att klia sig. Dock med ett undantag, och det är när jag kommer ut på morgonen, och har med mig käk till honom, då minsann löper han runt mig i sprint-ruscher. Dom är ju fanatiskt snabba och kvicka dessa små kaniner. Kanske han är glad att se mig just då, kanske han är hungrig!!

Sitter just nu i skrivande stund klockan är 03.30 exakt, och jag fick gå upp klockan midnatt, ty det kliade ur-mycket på båda mina fötter. Förra veckan var det exakt samma scenario, men då kliade båda händerna istället. Det är alltså min ”spinal stenosis” som gör sig tillkänna med jämna, och ojämna mellanrum.

Och när detta inträffar så är det helt chanslöst att ligga kvar i sängen och försöka sova. Ja ni kan ju tänka Er själva att försöka sova när det kliar så det nästan gör ont…. Lika bra att gå upp, ty sitta och luta ryggen mot ett ryggstöd ger bara näring åt kliandet, och ligga nec i sängen samma sak. Så det blir till att sitta upp rak i ryggen och kolla på film, och eller skriva en snutt på mitt dagliga kapitel, som här och nu!!Men skitsamma, jag älskar livet, och om mina problem bara skulle vara spinal stenosis, så tar jag hyggligt lätt på det, även om det tvingar mig att missa vissa nätter, och missa sömn då stundtals… Det ger mig ju chansen att slafsa i mig lite goa frukter. Så nu i natt så käkade jag en tallrik med underbart god gul mango.

Ett stort glas nypressad apelsin-juice. Ett knäckebröd med ost på, samt en liten skål med färska jordgubbar med lite socker på toppen… Och så kollade jag på ett avsnit av ”undercover Billionaire”, vet inte om den serien har dykt upp ännu i Sverige, men riktigt go underhållning, i form av en reality-serie..

Annars så är livet ganska kul här med tanke på det sociala livet också. Man kan ju lätt förledas att tro att man lever ett isolerat, inbundet och anonymt liv. Men idag så fick jag kvitto på att så kanske inte är fallet. Har en kompis i Sverige som är gift med en thai-dam, som kommer ifrån en by typ 15 kilometer härifrån. (Ja Rolle, jag snackar om dig)…

Han berättade att han fick höra via sin fru som också bor med honom borta i Sverige, att fruns väninna hade stött på mig då när det brann här på gatan, ni kommer ihåg va?? Jag hade ju ingen aning om vem denna kvinna kunde vara, det stod ju säkert 25 människor där på gatan, och kikade på eldsvådan, när jag stövlade ut själv för att titta på eländet..…

Hon hade sedan sagt något om att jag bodde i ett stort område,,, Men jag rättade Rolle och sade att, ”nä hon misstar sig nog, jag bor på en endaste gata, och vi är 4 falanger av 16 hus här.. Kanske hon misstog sig på mig, kanske var en anna falang”… 2 dagar senare så återkom Rolle till mig, och berättade att de hade pratat med denna thai-kvinna en gång till, och hon hade svarat helt tvärsäkert.

”Nä jag vet exakt vilken falang det är.. Ty jag är kompis med en kvinna som säljer kaffe i byn, och falangen brukar köpa kaffe där ganska ofta”…..  Jag tänkte efter, ja jag brukar ju handla kaffe i byn hos den där kvinnan som förr stod på Big C, men blev bortschasad därifrån, och öppnade stånd i vår by istället.

Så då kan man välan säga att det gamla uttrycket stämmer bra ibland; ”Alla känner apan, och apan känner ingen”….. Ty jag måste erkänna att jag ofta har lite svårt att känna igen dessa asiater, även om thailändarna är hundra gånger enklare att känna igen, eftersom de har så mycket mer ”renare drag” än t.ex. kineserna, som ju bara är gula, och ser likadana ut hela högen…

HandskakChaiyaphum MMMMCCXXII

3 mars 2021

85,3 kilo - (18 km) 1 timme 18 minuter

Valuta-kurs; 3,612  uppåtJag är så gammal så på min tid,

 så måste vi alltså vinna för att få en pokal!!

Detta ovan foto summerar väl ganska bra vad som är ”fel” med trafik-säkerheten i Thailand!!

A – Inga hjälmar
B – minderåriga förare
C – garanterat inga körkort
D – och en polisman som struntar i precis allting

Så för att summera lite grand vad Thailand står för i allt detta då; 80% av dödade i trafiken är mopedister. Om man kunde genomdriva de lagar som finns, på ett mycket mer kraftfullt sätt, skulle garanterat få dessa hemska olycks-siffror att dala betänkligt.

Lyss på detta då, ett skrämmande färskt exempel på hur läget är här i Thailand, betänk att trafikdödade i Sverige ligger på runt 300 stycken per år…. Jo 1:a mars 2021, så var det 70 stycken dödade enbart den dagen, och 3.763 skadade i trafiken. De 70 dödade inkluderade 1 stycken utlänning och 4 barn.

62 stycken av de 70 var mopedister. Så totalt hittills 2 månader alltså: 2.688 dödade i trafiken samt 174,355 skadade.. Ja ni läste rätt… 80% av de dödade var mopedister och drygt 7% var yngre än 14 år i ålder…. Ja man kör ju vilt här i vilken ålder som helst, detta med föräldrarnas tysta medgivande…Så jag kan ju säga till Er läsare som kanske inte brukar åka till Thailand, att det har alltid för mig funnits en allvarlig varning till oss utlänningar vad det gäller trafiken. Och detta har ju gjort att man själv har åtminstone 2 stycken grundregler, som man använder i trafiken.

Dels då ”lita” INTE på thailändare i trafiken… Ta aldrig något för givet här. Kommer man körande så utgå INTE på att thaien som står där och väntar på att köra ut, väntar tills det är OK. Denna människa kan få för sig att vilken sekund som helst plötsligt bara köra ut.. Och dör dom inte själva, så brukar alltid någon oskyldig dö…

Jag saktar alltid ned, även om jag kör på huvudled, och ser en sådan thai stå där liksom på språng… Och det har nog räddat livhanken på mig vid ett flertal tillfällen… Och då kommer vi till den andra grundregeln som jag slaviskt har lagt mig till med här. Jag kör extremt defensivt därför.

Hemma i Sverige och Europa, där kände jag att jag kunde lite på i stort att folk var väl utbildade de flesta av medtrafikanterna, och de var också rädda om sin egna hälsa, så där körde jag väldigt offensivt faktiskt, riktigt offensivt vågar jag nog säga…. Men här i denna totala öken av okunskap, vad det gäller framförande av fordon, så ligger jag allvarligt talat riktigt ”lågt”….

Så i detta landet Thailand, som alltså har en döds-siffra per år som överstiger Sveriges döds-siffra 83 gånger om, så får man innerligen hoppas att man överlever trafiken, fram tills man dör av mer vanliga orsaker….

HandskakChaiyaphum MMMMCCXXI

2 mars 2021

85,0 kilo - (0 km)

Valuta-kurs; 3,587  nedåt


Den färgade mannen till rasisten:

- När du dör är du grå, när du blir arg blir du röd,

när du mår illa blir du grön, och när du håller på och kvävs blir du lila.

Så varför i helvete kallar du mig färgad?

Så jag visade denna video för Yongyut, ville ju gärna få henne att via en bild visa henne hur avskyvärd hennes "palaa" är. Alltså thaiarnas svin-äckliga fermenterade fisk. Deras ”konst-art” med att framställa denna motsvarighet till vår egna fermenterade fisk, är lika simpel som den är äcklig.

Man lägger ett gäng firrar som har börjat att ruttna ner i en glasflaska, där får dom ligga i månader, tills det bara i stort sett är vätska i flaskan. Thailändarna i slutet på denna process är så uppslupna, så man tror att dom minst funnit ”Jesus” eller nåt sånt.

Jag visade i alla fall videon, ja se ovan video, och då när jag tittade på den, så vågar jag nog, kanske, eventuellt påstå att vår svenska surströmming nog sjuttan är sju resor värre än den thailändska fermenterade firren!!! Yongan skrattade sig igenom hela videon, och jag tror nog nu att hon inser hur grymt äcklig surströmming är…..

Idag annars 1 mars, och det var återbesök för Yongyut till läkaren som opererade hennes nacke. Jag var inte med där inne, hon fick sköta det själv, och så vill jag inte tvinga läkaren att snacka engelska med mig som inte ens är patient…Han tyckte i alla fall att nacken läker efter vad han önskade, och han önskade också att Yongan skulle träna lite mer nu då….Sedan skrev han ut 6 stycken mediciner, och det var rena rama jäkla löjeväckande medin-listan. Jag kollade hela gänget med mediciner, och utav de 6 olika, så var det 4 stycken smärtstillande. Ja hon behöver inte ens ta smärtstillande verkar det som….

Jag tog dock bort en påse som heter Tramadol, vilket ju är en opiat-medicin, alltså beroende-framkallande, och eftersom jag i familjen har dålig erfarenhet av detta, så vill jag inte utsätta Yongan att käka mer av den medicinen. Så den har jag gömt undan… ja hon fick t.om. en smärtstillande (a) som man INTE (enl. fass) skall ta om man käkar smärtstillande (b)..  

Båda dessa skrev läkaren ut till henne. Jag undrar som ni förstår, amatör som jag är, vilken kvalitet på vissa läkare det finns…. Och då är dessa läkare här ganska civiliserade, om man jämför med en del av det skräpet som vi får in till Sverige…

Vi åkte dit 08.30, och var hemma igen klockan 11.00, så jag tycker att det funkade bra. Men halva jobbet gjorde nog Namkaeng som åkte dit 05.30 i morse och tog en kö-lapp, DET sparade nog oss minst 2 timmars väntan tror jag… Så nu ser vi framtiden an med Yongyuts tillfriknande. Fingarna fungerar, benen fungerar, och armarna fungerar, så kanske vi snart vågar säga att operationen lyckades, eller är vi allt för snabba med den saken??

HandskakChaiyaphum MMMMCCXX (4,220)

1 mars 2021

85,2 kilo - (18 km) 1 timme 24 minuter

Valuta-kurs; 3,613  samma"Både politiker och blöjor behöver bytas ofta,

 och av samma anledning."

Så vart då februari avklarad, och aldrig i varken vår livstid, eller någon annans livstid kommer denna månad igen detta år…. Så länge Covid-19 INTE är avklarad, och har passerat, så är alla passerade månader och år goda månader och år, tycker jag… Riktigt hetsig värme nu på dagarna känns det som, tur att man lärt sig att stå ut lite bättre med värmen.

I början så var man ju svettig precis hela dagarna, och det blev faktiskt lite jobbigt i längden. Nu har man i alla fall lärt sig att när värmen kommer på morgonen, så sätter man på aircondition utan några krusiduller och tveksamheter. Man skiter i om det kostar några kronor extra per dag. Man vill bara inte ha obehag de sista ljuvliga åren i ens liv, eller hur..

Så temperaturen ligger och dallrar på runt 38 grader, så tänk Er själva?? Ha en sådan temperatur nere vid havet går väl an, även om det är supervarmt trots havsbrisen där också. Men ha dessa 38 grader här ute på risfälten, och så där speciellt mycket vind finns det ju här inte heller…

Har suttit och läst till förbannelse då vissa människor helt offentligt ondgör sig så ända in i helsicke över Thailands politiska styre. Man är supersnabb med att kalla det militär-diktatur, detta trots fria val. Och man ondgör sig över polisens göranden och låtanden. Och allting är kass här...

En kille skrev att dessa som han kallade ”yrkes-turister” alltid skall gnälla som fasen på Thailand… Medans de själva inte vågar bo här nere, och heller vill inte åka hit när det är karantän, och Thailand är så värdelösa bara för deras hårda attityd med karantän för turisterna.Vi som bor här nere är super nöjda med det mesta. Det är lugnt sedan Thailand tog tag i det politiska, och de stoppade dessa rödtröjade jävlar, som ju var på god väg att starta ett inbördeskrig här 2014 redan… Så det är lugnt på den fronten.. Och sedan hur de sköter Corona är ju rent beundransvärt. Uppe i hela 83 döda nu totalt. Sverige 12.500 nu va???

Enligt de svenskboende fegisarna, så är ALLA siffror ”fel” som Thailand presenterar, och det är fake så klart… Är detta en svensk grej i botten tro? Allså denna enbarmliga avundsjuka och avund? Kan vi inte unna andra lycka, då vi själva ingen lycka har?? Det känns så himla svenskt i alla fall….

Däremot vi som bor här lever trygga liv i stort sett. Så klart att alla kan råka illa ut. Man kan råka på en smittbärare av Corona, man vet ju aldrig. Men jag som bor här, och det gäller alla de bekantra jag har här, ingen av oss känner någon som fått Corona, och ingen vi känner har dött. Så tryggare än så kan det inte vara.

Man tar hand om varandra här oftast i detta landet, Man har inte haft socialdemokratin här någonsin, så man har aldrig fått lära sig att bli passiv, lat och bidrags-beroende… Vill man käka, så ger man sig ut och skaffar mat på alla upptänkliga sätt. Och dessutom, så delar man på resurserna ganska mycket här, känns det som…

Så med detta sagt, det är en oerhört skillnad i livssyn mellan de gråtande gnällande och skällande turisterna här i Thailand, och de fastboende utlänningarna. Vi som bor här, vi trivs bra med läget och hur det fungerar här. Man får ta det negativa med det positiva. Bara slutklämmen är positiv, så är det lätt att vara positiv, eller hur…

Handskak