GTG Shipping, Thailand

Transport av Ert bohag/flyttsaker till Thailand? Kontakta mig på min mail här; chaiyaphum@glegolo.com

Skeppa styckegods pallar, eller hel containerlast. Välkomna med Era förfrågningar

Läs gärna följande artiklar om transporter skrivna av mig, klicka på forum Sawatdee eller direkt här på hemsidan, under menyn upptill, Transport och flytt!

Chaiyaphum MMMMCCCXL

30 juni 2021

86,0 kilo - (18 km) 1 timme 18 minuter

Valuta-kurs; 3,765  uppåtNär det regnar flyglar,

har den fattige inga noter..

Ja som jag ju har berättat om tidigare, så slår ju Covid-19 mycket hårt emot vanliga löntagare i säkerligen alla länder, och icke minst här i Thailand. Yongyuts broder har ju tidigare, tidigt förra året, blivit enledigad, alltså friställd, och förlorat alla chanser till att få ihop stålar.

Tur i oturen för den killen var ju att han bodde i ett litet krypin i Bangkok, och delade det krypin;et med antingen sin dotter, eller en kompis, vet faktiskt inte vad. Så han kunde nästan sova gratis. Och matkostnaden är ju minimal för denna typen av thailändare. De köper några insekter och stoppar i mun, så är det färdigt med den lunchen..

Så när han blev utan jobb, så flyttade han helt sonika upp till Yongans marker i Nong Bua Daeng, och började bruka jorden där, och började odla olika saker. Och ihop med mina 1.500 baht i månaden som jag ger honom, och säkerligen vänster-hjälp utan min vetskap ifrån Yongan, så klarar han sig där uppe, verkar det som.

Maten hänger ju från träden, och maten kryper på marken, så det mesta, om de har en god vilja, är ju nästintill gratis käk… Nu i dagarna så fick jag reda på av Yongyut, att hennes yngre syster Alaam, alltså Soda och Namkaengs mamma, hon har nu blivit arbetslös, och kommer att få en liten summa avslutnings-pengar från sin arbetsplats under juli och augusti månad, men sedan är det helt stopp på pengaflödet…i alla fall fram till Pandemin är över..Jag frågade Yongyut hur den damen skall klara sig nu då utan inkomst. Hon sitter alltså på ett hus som hon avbetalar på sedan 2006, och hon betalar numera runt 6.500 baht per månad på det huset. På detta så måste hon betala styvt 5.000 baht för Sodas skolgång. Han går ju på universitetet i Khorat, och lär sig till elektriker.

Vi snackar om över 11.000 baht i månaden, och de skall tas ifrån inga inkomster alls. När jag säger att då får hon sälja huset, ja då gråter thailändare och blåvägrar. Jag känner ju till vilken stil dessa människor kör med. Tar aldrig ansvar känns det som för någonting, när det händer saker och ting..

Jag VET vart detta lutar, så jag sade till Yongan, jag kommer INTE att bidraga med mer pengar än jag gör nu, detta får hon klara upp själv systern, det är inte mina (våra) problem. Men i denna kulturen, så känns det som om det visst är Yongyuts problem till att lösa, om möjligt.

Jag sade till Yongyut, jag vet att detta är en kris-situation, en riktigt hemsk kris-situation, så jag lägger mig inte i om du vill hjälpa din syster, men då får du ta dina egna pengar. Hon Yongan, har ju 20.000 baht i månaden. Ta vad du vill ge, men jag ger inga pengar.


Här ser ni rena rama "havet" av Bougainvillea... Fint va??

Jag måste tänka på mig själv, och jag måste ha stålar sparade till dels mitt uppehålls-tillstånd, och dels till eventuella sjukdomar som säkerligen komma att dyka upp med jämna mellanrum…

Men om du kan ge henne typ 5.000 baht i månaden ifrån de pengar jag ändå ger dig varje månad, och ändå klarar dig, så gör det då, helt OK för min del… Så då tänkte Yongan till igår kväll, och hon kom fram till att Alaam ju kan bo där uppe i Nong Bua  Daeng med brodern, och hon kan odla grönsaker och sälja.

De har ju frukt också att sälja, och fisken kommer till nu när dammen är klar för inplantering av fisk. Så hon ville köpa en vattenpump, så de kan vattna grönsakslandet de skall fixa till. Jag gick med på att handla en vatten-pump, men jag sade till Yongan, att 50% får hon själv betala, och jag kan betala den andra hälften, och med det lät hon sig nöja…

Men det kommer säkert fler saker som skall handlar, och detta kommer inte att sluta bra tror jag. Ty Yongan kommer via sin egna kultur att ställas emot väggen bokstavligt talat, och tvingas hjälpa hela jävla klanen om det skulle krävas…. Men detta min uppgift nu då. Det blir helt enkelt att säga N E J.. Och stå fast vid N E J…….

Handskak


Chaiyaphum MMMMCCCXL (4,340)

29 juni 2021

85,5 kilo - (8 km) 41 minuter

Valuta-kurs; 3,748  uppåtNöden har ingen lag.

Idag så blev det återigen en lyckad och glädjens dag. Ty Stefan Lögnven, om jag fattade det hela rätt och riktigt, har avgått som statsminister. Den karln har ända aldrig enligt mig varit en statsminister, han är nog mer bara varit något som ”katten släpat in”…..

Vi röstade sista valet med övervikt på de borgliga, men genom dessa jävla politiska krumbukter, så gick vänster-skurkarna samman, och kunde konspirera samman en regering som svenska folket aldrig röstade på.

Jag hoppas innerligt att någon smart person i toppskiktet i Sverige, framledes kommer på ett sätt att förbjuda detta med att gå samman och skaffa sig en orättfärdig majoritet. Vi måste fanimej snart få fram politiker som tänker mer på Sveriges väl, än på den egna plånboken. Kan man i dessa tider få fram sådana personer tro??

Idag annars så hände det inte mycket speciellt alls här i Thailandet. Jag ser fram emot imorgon bitti, när Sverige skall spela sin slutspels-match i EURO 2020, skall bli kul. Även om inte Sverige är något kul lag att titta på… Men tur att det finns ”sammandrag” i alla fall, så man slipper titta på hela matcher när Sverige spelar, det brukar vara trista föreställningar faktiskt…Idag tisdag så skall jag pröva att baka icke mandelkubbar, men väl Mandelkubbkaka. Så jag var inne i stan idag, och handlade på mig några olika formar, som kan vara bra att ha fortsättningsvis när jag bakar olika saker…

Det börjar så smått att röra på sig i tankar och ageranden när det kommer till utlänningar och deras eventuella framtida ankomst hit till Thailand. Myndigheterna här har ju öppnat upp för något som heter Phuket Sandbox. Vilket innebär att om man är vaccinerad…

Ja då kan man åka till Phuket, tvingas stanna på Phuket, som ju är ett himla stort ställe, och vara där i 14 dagar, och sedan kan man resa vart man vill i Thailand. Motsatsen är ju då att resa den vanliga vägen som de flesta gör, och landa i Bangkok, där åker man utan stopp in på ett bokat hotell, och får stanna under bevakning på ett hotellrum i 14 dagar, alltså isolerad och i karantän… Grymt trist.

Nu käftar olika människor i Thailand, om det är så bra att slippa vara inlåst på hotellrummet, och kunna lufsa runt utomhus nere på Phuket, istället då för att vara inlåst i Bangkok på ett hotellrum. Ja varför man käftar om den saken undgår mig helt i alla fall… Vilken nykter människa föredrar att vara inlåst!!För de av Er som undrar hur mitt arbetsrum ser ut, så kan jag berätta att det är ett ganska litet rum, men himla trivsamt. Och jag har de saker jag behöver där inne.Jag kan stänga dörren, och få arbetsro, jag har aircondition, och jag har, om inte så varmt, en fläkt på väggen. Och sedan så har jag alla mina få privata prylar där inne…

Morgon skall jag berätta lite grand om Alaam, Yongans yngre syster, som nu verkar sjunga på sista versen när det gäller arbete och anställning. Ja denna Covid-19 tar styggt för alla här i Thailand, liksom alla andra länder. Men jag berättar mer imorgon

Handskak


Chaiyaphum MMMMCCCXXXIX

28 juni 2021

85,5 kilo - (19 km) 1 timme 18 minuter

Valuta-kurs; 3,744  sammaNära skjuter ingen hare

Fick av en tillfällighet se ett foto inne på facebook i gruppen; ”Det Gamla Göteborg”.. Fotot visade den exakta platsen för ingången till mitt första jobb i den bransch som jag fortfarande arbetar inom, alltså shipping och sjöfart och transporter… Ja adressen är alltså Kyrkogatan, tror det var nummer 3 faktiskt. Detta foto är ifrån 1905 nån gång, men jag lovar att det såg nästan exakt detsamma ut 1967, när jag började arbeta där i alla fall..

Åren var 1967-1970 som jag arbetade där. Trapporna som ni ser på bilden är alltså de trappor som går upp till Ekelundsgatan. Till vänster på Ekelundsgatan låg ju EPA på hörnet, och på andra hörnet till höger, där låg ju Länsstyrelsen med Posten innanför sig…. Detta var min värld under lite mer än 3 år…

Jag trivdes suveränt bra, hade en kanonchef som hette Carl Gustaf Thigerström, och han lät mig göra sådana arbetsuppgifter som absolut icke en springpojke skulle kunna få göra. Men han litade på mig kändes det som, och använde mig till en massa olika saker förutom att springa bud då.

Jag lämnade ut gods på vårt lager nere på Oscarsgatan, mitt emot Stena-terminalen låg det magasinen där vi hade lager. Jag fick möta upp lastbilar som skulle hämta gods i hamnen, och ha en truck färdig för att lasta lastbilarna.. Hade kontanta pengar för ändamålet, det kostade då 15 kronor direkt i fickan på truckföraren, för att han skulle göra de lyften upp på bilen…


Detta är exakt samma plats idag på Kyrkogatan...
Nästan oförändrat va??

Och jag tillbringade otaliga timmar nere i hamnen med att kolla statsvägaren som vägde bomullsbalarna, som sedan skulle transporteras till de olika väverierna här på västkusten… Och slutligen, det som jag gillade mest av allting, och det var att få klarera fartyg.

Jag, lillpojken fick ansvaret att göra klart med tullen, och göra all pappershantering i samband med klareringen, så fartyget var tullklart… En ganska omständlig process då på den tiden, med en massa formulär att fylla i, att anskaffa manifest ifrån kaptenen på fartyget, och sedan slutligen att smuggla 1 limpa och en flaska sprit med sig hem…

Jag hade fartyg BÅDE på julafton som nyårsafton, men känner man sig ”viktig” och uppskattad, och man fick en liten extra dusör, så var inga dagar ett hinder alls, att göra dessa klareringar. För varje fartyg jag gjorde, som kom utanför arbetstid, så fick jag utav min chef 100:- extra i lönekuvertet varje månad.

Det var en go extra inkomst, kom ihåg att jag startade 1967 med 700 kronor i månadslön, och jag slutade 1970 med 900 kronor i månadslön… Så 100 kronor extra kändes goa måste jag säga.. Den tiden och dessa 3,5 åren, danade nog mig in i denna bransch, som jag fortfarande arbetar i 70 år gammal.

Den tiden gjorde mig oberoende och fri i sinnet, och gjorde att jag kunde ta egna initiativ, och därmed säskilja mig ifrån många av mina jämngamla konkurrenter, som startade jobba samtidigt i denna bransch. Hur fortsättningen blev med lite minnen får vi ta lite då och då, antar jag.

Men jag hade grymma goa år även på min nästa arbetsplats på ISAB, internationella Speditioner AB, där jag arbetade åren 1970 fram till augusti 1973, då jag övergick till ASECO, och jag kunde starta min karriär som anställd inne på kontoret, äntligen, detta var ju det jag hade jobbat för så himla länge.

Handskak
Chaiyaphum MMMMCCCXXXVIII

27 juni 2021

86,1 kilo - /17 km) 1 timme 18 minuter

Valuta-kurs; 3,744  nedåtNär nöden är som störst,

 är hjälpen som närmast.

Jag hade besök av 2 killar igår lördag. Det var Kjell från "djungeln" och så var det Ulf S. från Nong Bua Daeng.. Vi fick en trevlig stund tillsammans här i  Chaiyaphum. Och vi åt vår sedvanliga lunch nere på Bens Bar, alltså köttbullar igen. Dagen till ära så tog jag själv ”fan i hågen”, och beställde in 1 Baccardi-coke till aperitif, och 1 glas rött vin till köttbullarna.

Det smakade kanon, men igen så fick jag kvitto på att jag nog skall nöja mig helst med att inte dricka alkohol överhuvudtaget alls. Jag fick ”känning” av gallan under hela resterande delen av dagen. Inte gör-ont, men irriterat. Så jag får nog nöja mig med rödvinet stundtals, fortsättningsvis kanske…

Efter lite ärenden via Family-shop och drack kaffe, så stack vi till Makro där Ulf S. bland annat shoppade Gräddfil som han nu fick reda på hette Sourcreme, och faktiskt finns att få tag i här i Chaiyaphum. Detta är exakt vad som är så hmla bra med att möta andra människor. Man lär sig av varandra, kanonbra…Ulf S. lämnade en ”hard-drive”, så jag kunde ladda ned säsongerna 5,6,7 och 8 av den kanonbra TV-serien ”The Blacklist” till honom. Plus att sedan fylla på med lite goa moderna ”movies” av intresse. Det visade sig att det var en ganska optimistisk tanke, ty denna harddrive var den minsta (till kapacitet) som jag sett på länge.

Utrymmet räckte knappt ens till dessa 4 säsonger av Blacklist, så nu har jag hara ett par ynka Gb kvar att försöka pressa in kanske 1 eller 2 filmer. Synd, men han får ge mig en annan USB-sticka, så jag får fylla på till honom med de bästa filmerna jag har.. Det verkar som om samla på filmer har blivit en riktig grej bland oss som bor här i ödemarken i Thailand.

Och det roliga med det är att folk samlar, och samlar, och samlar. Ja det finns killar som sitter på tusentals movies och filmer. Ofta så hinner dom inte ens titta på dessa filmer. Och det verkar ju inte ens vara tanken, alltså att titta på dom, det är bara som typ vi gjorde när vi var små, vi samlade på  ”filmstjärnor”, utan att någonsin ens förstå varför?? Men var och en blir ju lycklig på sitt ”samlande”….

Nä nu är det morgon, och dags att publicera detta kapitel, och jag har inte mer att meddela denna goa nya dag idag söndag den 27 juni 2021, så jag får önska Er alla en god dag och fortsättning, så höres vi kanske snart igen.

HandskakChaiyaphum MMMMCCCXXXVII

26 juni 2021

86,1 kilo - (19 km) 1 timme 24 minuter

Valuta-kurs; 3,747  nedåtNär man talar om trollen,

så står de i farstun

Jag var på det i köket igen och bakade. Hade ju i tankarna att baka till den killen i Lopburi som gav mig thai-lingon ni vet. Så jag skickar med York sockerkaka samt mandelkubbar, och hoppas den killen gillar mina hembakta prylar… Själv tycker jag dom är kanon, så jag hoppas han gillar dom som sagt var..Jag missade att nämna det när jag igår skrev om min trip dit upp till Kjell inne i djungeln.- Jo här i Thailand, så har de inte alls samma system med vägskyltar med namn och avstånd på, detta gäller då de mindre vägarna. Vi i västvärlden har ju mycket mer ordning och reda. Men de större vägarna har samma som oss förstås...

Men måste säga att det fungerar charmant här också. Som ni ser på fotot, så är det alltså en 40 centimeter hög cementklump som dom målat avståndet till närmaste viktiga by eller stad. På fotot står det 8, och det är alltså avståndet fram till Ban Khwao. Så varje kilometer så finns det en sådan här cementklump.

Dock så träffar man på ganska ofta faktiskt hur snurriga denna gäng är här i Thailand (thailändarna alltså)… Ty det kan stå 15, 14, sedan dyker 16 plötsligt upp, och efter det så kommer 13, och fortsätter i ordning nedåt…., Detta ser jag varje gång jag åker upp till Stefans restaurang i Nong Bua Rawe, vareviga gång.

Och detta i flera år nu, och ingen myndighet bryr sig. Det är aldrig viktigt i en thailändares liv, att saker och ting ligger på rätt plats, eller något är centrerat, eller att något saknas, Dom lever ett enkelt liv helt enkelt… Och bekymrar sig föga eller inte alls, över sådana saker som vi i vår kultur skulle kunna starta ett världskrig över, haha!Idag så stötte jag på ordet och kaffetypen som heter Latte, alltså kaffe-latte.Latte på italienska betyder helt enkelt mjölk… Jag undrade över vad detta var, och min kompis Anders K. svarade mig att det egentligen är nästan samma som det jag dricker, alltså Cappochino. Men Latte är mycket svagare variant av det.Så idag när jag var ute på lunchen och fikade, så beställde jag både Cappochino och kaffe-Latte… Stämde helt. Latten smakade mest mjölk bara, med en liten tendens till kaffe, medans Cappochino var mer dominant med kaffesmaken.. Så för mig så tänker jag fortsätta med Cappo, ty min mage funkar med det, hittills i alla fall…

HandskakChaiyaphum MMMMCCCXXXVI

25 juni 2021

86,3 kilo - (9 km) 45 minuter

Valuta-kurs; 3,764  uppåt


Nong Bua Daeng-bergen tornar upp sig vid kanten av Kjells by,

grannt att vakna upp till va??


När katten är borta,

dansar råttorna på bordet.

Ja trippen igår upp till Kjell och köttbulle-intaget blev en grym succe´, ja maten vart så god, så man blev glad bara man åt den… Det visar sig när krutröken lagt sig, att det nog mer är hans fru ”Nah” som gör käket, och stämmer det, så har hon verkligen lärt sig att laga fina köttbullar, lärt sig att reda god gräddsås, och lärt sig att koka potatis.Ja låter konstigt, men ni skall veta att de allra flesta thai bara flabbar åt potatis, och tycker att det är idioter som inte äter ris till frukost, lunch och middag… Potatis, vad är det för konstigheter,. resonerar dom.. Men hon vill verkligen lära sig. Förra gången jag var där så åt jag knappt dessa potatisar, ty de var inte genomkokta.

York och äkta mannen så inte ett skit, i äkta svensk anda. Men jag förklarade att jag INTE kunde äta, då dom inte var genomkokta… Kjelle lyssnade faktiskt på mig visade det sig då igår, och hon hade då först delat potatisen på mitten, vilket hon inte gjort första gången.Och sedan hade Kjelle lärt henne att sticka gaffeln i potatisen, och kolla om den är klar. Så denna dag var dom färdigkokta och kanongoda… Jag hade med mig en hel glasburk med nyinköpt lingonsylt, som jag ju handlade härom dagen från O Leary´s. Köpte 3 brukar, så jag gav en då till Bens Bar här i Chaiyaphum, som jag redan berättat om, och 1 stycken till Kjell, och 1 stycken till mig själv…  Vi smakade även alla på Hans, Lopburi, alltså hans s.k. ”thai-lingon”.Och vi alla var överens om att det var skitgott, men inget slår lingon på fingrarna, men i de fall vi har slut på lingon, så kan vi använda dessa Thailingon, och om kris så funkar dom utmärkt till glass, eller pannkakor, eller våfflor, och sådana prylar… Så jättegott var det faktiskt… Hans, du läser ju säkert detta, men var beredd på lördag när York kommer, han har med sig en överraskning ifrån mig, som tack för hjälpen…Avslutningsvis ifrån den resan idag upp till Kjell. Han bor ju i alla fall runt 4,5 mil hemifrån mig i Chaiyaphum, och han bor nästan intill den bergskedja som gränsar till Nong Bua Daeng, så långt bort är vi. En härlig natur har han runt sig. Och alla foton i dagens avsnitt ni ser kommer ifrån hans närområde ute i det vilda. Riktigt grannt i alla fall..

Visste ni att det faktiskt finns kalkoner här. Javisst de finns inte naturligt här alls, utan de är hitförda, och föds upp lite här och var. Vet inte varför, ty thaiarna själva verkar inte springa bena av sig efter falang-mat som ni säkert vet vid detta laget. Jag t.om. ser kalkoner som växer upp ihop med tuppar hönor och kycklingar. Kolla fotot, där lufsar det en kalkon i alla fall...Det ser så jäkla snett ut så det nästan ser sött ut. Och visst kommer man osökt att tänka på upplägget som Göken har, när han lägger sina ägg i andra fåglars bo. Samma grej här. De placerar kalkonen bland hönorna, och snart är den adopterad, och lufsar omkring precis som de andra och krafsar i jorden…Ja här i Chaiyaphum så är det visst torrt, OK inte det torraste jag sett, men vatten-nivåerna är nästan de lägsta jag sett någonsin sedan 2008. Flodfårona är nästintill uttorkade. Ja se på fotot så kan ni se. Man tror ju att jordens undergång är nära, men så kommer regnen och sköljer över landet.

Och allt det vattnet kommer forsande norrifrån, passerar här på sin väg nedåt havet vid Bangkok, och här fylls alla dammar bäckar och floder på rejält med vatten… Så det går oerhört snabbt från det att det är snustorrt, tills det eventuellt blir fullständigt översvämmat med vatten som tur är…

HandskakChaiyaphum MMMMCCCXXXV

24 juni 2021

86,0 kilo - (17 km) 1 timme 18 minuter

Valuta-kurs; 3,754  uppåtMan kan ju nästan tro det är höst ute,

nu när Löfven har fallit!!

Idag när ni läser detta så är det torsdag, och nu bär det återigen av upp till Kjell på lunch, han som ju bor 45 kilometer rakt in i djungeln, i en gudsförgäten liten by som ingen ens kan uttala namnet på. Han ville bjuda på köttbullar och potatismos, så då får jag ta med en av mina nyinköpta lingonsylts-burkar då.De kom ju med bussen idag ifrån Rayong...

Dessutom så skall jag ta med den thailingon-burk som ju kom med Kerry” (budbolaget) idag hit hem. Den sylten smakar mer som en fruktsylt, och jag tror den är jättegod till pannkakor faktiskt. Men va fasen Hans SE. som skickade mig den burken, sade att den var kanon till köttbullar, så då måste vi tre gubbar kolla in läget så klart…

Jag måste säga att det känns ovant att vara helt barnfri här hemma. För 5 år sedan så flyttade ju Soda ut härifrån för att bo med sin mamma, och det var ju också ovant att vara utan honom, och de två barnen vi haft sedan 2008, de var ju bara 5 och 7 år gamla då när jag kom in i bilden.Men vi hade ju kvar Namkaeng här hemma dä när Soda flyttade, så det blev ju inte så farlig saknad…. Och sedan för 2 år sedan så kom ju lilla Funfa hit också, och så var ungarna 2 återigen. Kul faktiskt, och liv och rörelse hela tiden. Jag tror yongan gillade det i alla fall… Men nu så stack Namkaeng då.

Hon stack ju häromdagen för gott upp till Phayao 600 kilometer enkel väg, och har 4 års studier på universitetet där uppe framför sig. Ja vi får hoppas att hon kan utbilda sig, lära sig och få examen då i dator-kunskap och vad hon mer läser.. Viktigt att hon har denna utbildning, när hon sedan skall söka arbete och försörja sig resten av livet…

Kvar här hemma då är Yongan och jag själv, och jag måste skärpa till mig nu och verkligen försöka att ha pratstunder med Yongan varje dag, annars så blir vi ju för himla isolerade när inte ungarna kan vara en positiv buffert emellan oss. Ja det blir ju samma chock som för alla föräldrar.

Ja när deras ungar flyttar ut så måste ju föräldrarna börja prata med varandra, och återigen försöka att lära känna varandra. Och ofta har man ju hört att det kan vara en jäkla trist historia att upptäcka både vart man själv, och också ens själsfrände tagit vägen i sättet och livet, under de år ungarna bodde hemma och växte upp.

Handskak


Chaiyaphum MMMMCCCXXXIV

23 juni 2021

85.7 kilo - (9 km) 41 minuter

Valuta-kurs; 3,739  uppåt


När fan blir gammal,

blir han religiös.

Det är just DETTA i denna video som vi måste bli av med. Politiker som fortfarande lever kvar i vänster-yran, och det jolmiga fullständigt blinda välkomnandet av en massa människor, som INTE vill anpassa sig till Sverige, hatar vår kultur, och också hatar alla svenska medborgare. Människor som vi dessutom inte har arbete eller bostäder åt, och människor som till stor del enbart går på bidrag.

Behöver vi dessa?? Klarar vi av att husera dessa?? Eller skall Sverige vara försiktigare både vad det gäller vilka vi släpper in i landet och får bosätta sig, och antalsmässigt hur många det skall handla om…. Ja till att börja med, så måste vi få bort denna typ av politiker som finns nu bland annat i Örebro, där Marcus Allard får sparka sig trött mot den ansamlingen…. Se och förfasas över hur vår egna ”demokrati” behandlas/misshandlas så till den milda grad. Detta är inte bättre än ren diktatur faktiskt...

Men annars idag så vaknade vi till den glada valutakursen på thaibahten konta svenska kronan på 3,739, den har ju annars rasat nu inför den missförtroende-omröstning vi hade. Men så fort som resultatet blev klart i förrgår, så märkte även valuta-spekulanterna hur tonläget i Sverige blev MYCKET mer positivt, och kronan gick då genast upp i värde…Vikten däremot ligger ju kvar på hyggligt glädjande 85-86 kilo, men inte högre. I morse 85,7 men vikten beror till stor del på om jag pissat mycket under natten, och också om jag varit måttlig i mitt ätande dagen innan..  Vill jag dock komma ned ytterligare i vikt, ned till låt säga mitt önskemål på 80-82 kilo, så måste jag nog ytterligare lägga om diet, och också höja motionen, och det vete fasen om jag vill den grejen nu i denna åldern… Frågetecken på den saken så länge, kan vi nog sätta..

Jag har funderat en hel del nu, och även tidigare på Instagram, när det gäller att nå ut till människor. Men som jag fattat det som, så handlar det mest om foton på det mediet, ty där huserar alla läs-parasiter som knappt är skrivkunniga. Jag för min del har nog ingenting där att göra. Jag gillar att skriva i alla de former, inte bara läsa tecknade serier som man gjorde förr i tidningarna…

Idag, just nu klockan 05.55 så sticker jag ned till bussen här i Chaiyaphum, och hämtar 3 burkar med lingon. Lyckades med konstycket att få hit det, innan vi skall käka köttbullar imorgon. Stort tack Göran Lunne på O Leary´s för all hjälpen..... Lingon var ju helt och hållet slut här i stan. Jag ger också en burk till Bens Bar, så han klarar sig ett tag framöver…

Och sedan på detta, som sagt var, så kommer ju Hans SE;s burk med thailingon (som jag skrivit om tidigare) också idag onsdag, med transport-bolaget Kerry. Dock dessa brukar ju lova avsevärt mycket mer än dom kan hålla, eller skall man säga att dom oftast skiter i att hålla givna löften och transort-tider?? Men de skall komma idag också.. Kanske???

HandskakChaiyaphum MMMMCCCXXXIII

22 juni 2021

85,9 kilo - (9 km) 41 minuter

Valuta-kurs; 3,704  uppåt


När det regnar manna från himlen,

har den fattige ingen sked.

Här ovan måste ni bara kolla in den videon. Har ni aldrig sett talang förut, och sett någon vara suveränt bra på något tidigare, så har ni chansen nu. Denna 10:årige grabb är bara hur bra som helst. Så han måste väl ge alla odugliga rappare som kallar sig musiker skamkänslor, antar jag…

Annars en underbar start på veckan idag måndag, jag som egentligen är fullständigt ointresserad av politik, satt som klistrad vid datorn, och Aftonbladets web-TV, och kollade talen och röstningen. Och så nära en orgasm utan att få det, har jag aldrig varit. De fällde fanskapet Löfven.

Äntligen efter 7 år, så hoppas jag att vi nu blivit av med detta falska fanskap. Idioten som envist påstår att han höjt pensionen med 2.000 kronor i månaden. Och detta i genomsnitt lade han till. Idioten blåljuger och har ljugit sig fram hela tiden, och idioterna till svenska folket bara köper det han säger.

Men det skall sägas, är man så idiotisk så man inte orkar kolla upp, och läsa in vad sossarna sysslar med i svensk politik, och fortfarande röstar på dessa röda jävlar, ja då är man idioter. Och är man idiot, så blir man behandlad som idioter, och det är just det regeringen har gjort med 87% av svenska folket, alltså behandlat dom som idioter, ty dom är ju idioter…För övrigt, så fick jag en höjning av 38.- netto på min pension, alltså inte 2.000:-… Så det måste väl ha varit de som har runt 120.000 kronor i månaden i pension som fick 2.000 kronor i höjning, eller ännu högre, så snittet kunde bli 2.000 kronor. NEJ fanskapet ljuger förstås… Men nu är han borta, Hoppas nu bara inte att han lyckas få till en massa överenskommelser bara, och kunna sitta kvar.,

Ty gör sossarna det, så kommer dom att öka asylinvandringen igen, och som om det inte räcker med nästan 700.000 direkt arbetslösa invandrare som inte tillför ett skit till landet. Och på det så skall vi ta in ytterligare 100.000;tals människor ifrån främmande kulturer som kommer att hata oss lika mycket som de som redan parasiterar på oss gör…. Och vi kommer att fortsätta att ösa ut miljarder av kronor till främmande länder, utan att gagna vårt egna folk. Hur snett är inte detta!!!

Idag annars, så har jag fått ett trevligt mail från en trevlig vän jag har nere i Thailandet, lite söderut, Hans E. heter han för övrigt. Han skickade idag en burk med hemmajord thai-lingonsylt. Ja lingon finns ju inte här, men väl Tranbär (Cranberries). Han har gjort lingonsylt på detta, och skickat en burk till mig. Skall komma på onsdag...På detta så beställde jag från O Leary´s i Ban Phe (Rayong) 3 stycken burkar med lingonsylt, som ni ser på fotot så är det Lingonsylt från IKEA. Men smakar kanongott….. Så nu lär jag ha redigt med Lingonsylt till mina köttbullar…. Och med detta så är dagens rant gällande Löfven över, och jag hoppas vi aldrig mer behöver ens nämna fanskapet, och detta gäller ju den äckliga bruden Lööf ävenledes.

Handskak
Chaiyaphum MMMMCCCXXXII

21 juni 2021

86,2 kilo - (8 km) 38 minuter

Valuta-kurs; 3,652  nedåtNär det regnar på prästen,

så droppar det på klockaren.

Ibland funderar man ju över livets allvar och inte allvar, och man funderar vidare över hur man skall bära sig åt för att vara lite mer lyckligare. Jag fick ett tips häromdagen. Och det tipset gick ut på att man borde mer kolla in hundens (o)vanor, och kanske ta efter där lite grand.

Här kommer ett antal saker som visar hur hunden ser på livet, och hur den agerar i livet, ni får döma själva om detta är hälsosamma saker att ta efter, eller rent tokiga saker att ta efter. Jag tror personligen om man inte tar sig själv på för stort allvar, att det nog inte är en helt hopplös ide´ detta, se själv;

1)Vakna varje dag med ett glatt humör 2) Bry dig inte om ras, ålder, eller ursprung. 3) Säg aldrig nej till godis. 4) Var lojal  5) Ta gärna en tupplur mitt på dagen. 6) Var inte långsint 7) Se livet som ett äventyr. 8) Älska dig själv. 9) Ät varje måltid som om den vore den sista.

10) När du ser någon du tycker om, bete dig som om du inte sett dem på flera år. 11) Lev i nuet.12) En puss är alltid en bra ide´. 13) Man blir aldrig för gammal för att leka.. 14) Glöm inte att stanna upp och lukta på blommorna.. 15) Det är inte i de stora sakerna man finner glädje, utan i de små, ofta räcker det med en boll  16) Vissa saker skall man bara kissa på, och sen gå vidare…Ja detta var då 3:e dagen som jag käkade fet mat, det blev alltså köttbullar potatis och gräddsås igen. Denna gång de 45 kilometrarna enkel väg upp till Kjell…. Fick ju jäkligt ont i förrgår som jag berättade under 3 timmar, men repade mig framåt 20;tiden på kvällen. Var inställd igår morse på att strunta i att åka, och käka dessa köttbullar, och istället äta tunn kycklingmat här hemma.

Men när 11:snåret kom, så föll jag i farstun och stack dit, och käkade och drog i mig denna härliga mat med stor iver. Vi fick en god stund jag Kjell och York, så det var väl värt mödan att åka dit skall sägas... Jag sitter nu på kvällen och klockan är 22.15, och hittills inte känt ett skit ont i gallan.

Kanske gallan tömde all sin syra igår, och ligger och lagrar ny smärta att bjuda mig på inom några dagar, vem vet…. Men just nu känns det gött att jag åkte, fick god mat och träffade mina kompisar…Idag annars, så repade Yongan ut ur frysen, från en lite småhemlig gömma, 1 paket med infrysta strömming-filleer.

Han bad mig att tillaga dem åt henne och Namkaeng till middag idag. Sagt och gjort, jag tillagade det, och gjordeHollandiase- sås till detta. När jag kom ut i köket senare, så hade de två goingarna ätit med god aptit, men Hollandaise-såsen låg där orörd, och istället så såg jag att båda hade käkat min gräddsås jag hade gjort dagen innan, alltså kött sås icke fisksås.

Yongan berättade att gräddsåsen var mycket godare än den där gula såsen, som hon uttryckte det. Ja där ser man, fisksås till kött och köttsås till fisk, allting är bara en chimär. Vitt vin till rött kött och rött vin till vitt kött är också det en chimär. Allting är på låtsas, och man kan göra som man vill….

HandskakChaiyaphum MMMMCCCXXXI

20 juni 2021

86,5 kilo - (9 km) 44 minuter

Valuta-kurs; 3,659  uppåtNär den rike magrar,

dör den fattige.

Ja sakta sakta så börjar det röra sig i rätt riktning efter denna 3:e sista våg av Corona.. Hoppas det nu inte kommer en 4:e våg på detta bara. Vaccineringarna tar fart i alla länder, även här har dom startat med det. Antalet smittade går ned för varje dag. Vi här i min provins som heter Chaiyaphum, alltså samma namn som staden.

Vi var ju i en rödmarkerad zon nu ett tag med fulla restriktioner. Dessa har ju verkligen gjort nytta, och håller smittan i hyggligt strama tyglar. Nu idag så gick vi ifrån att tillhöra en röd zon, ned till att hamna i den gula zonen, som alltså är den zon som ligger näst-närmast fullständig frihet…Så fr.om. imorgon, så får restauranger servera alkohol igen, och det kommer väl att sätta sprutt på omsättningen på restaurangerna antar jag. Vi får också då nu samlas maximalt 150 personer och mer än det, är väl inte ofta man är, om man undantager konserter och popgalor, och sådana saker…Så bara så ni kan se vad man får göra och inte får göra här i Thailand, så kolla på indelningen av de olika zonerna, och vad man får göra…. Kanske kan vara intressant för Er boende i Sverige, att se vad som sker i andra länder… Antal dödsfall i Thailand t.om. idag är nu uppe i 1.577 stycken på en befolkning av snart 70 miljoner...

Ja vi gick ju ganska snabbt från 97 stycken, upp till dessa nya siffror. Inte roligt. Man kan ju inte heller med gott samvete jämföra sig med de värsta länderna, det är ju inte mycket att skryta över. Ja Sveriges antal dödsfall t.om idag ligger på; 14.574 stycken Covid-19 döda människor… Och då finns det avsevärt värre länder därute...

Idag annars kom min gode vän Åke Bursell på besök. Han brukar komma hit när längtan till civilisationen blir för stark för honom. Han bor ju i Wang Noi, som ligger i Khon Kaen-povinsen, och där han bor, så är det så öde, så t.om bufflarna där ute på ängarna längtar bort ibland…

Åke kom, och vi gjorde lite ärenden på stan, och sedan blev det köttbullar på stan, alltså på Bens Bar. Och som vanligt kanongoda. Åke höll med, och att vi kunde dricka rött vin till, gjorde dom ännu godare, synd bara att det är ett genuint skitvin som säljes här i detta landet, och som restaurangerna envisas med att servera,,Åke stack sedan hem igen de nästan 7 milen till sig, och jag drog hem till mig. Yongan hade beställt 3 portioner av maträtten ”Ladna” som ju är en soppa av slag, och jag skulle handla varianten som dom kallas Taleh, Alltså Ladna seafood..  Ja dom hystar i lite räkor däri, och kallar det sedan för seafood.

Jag stack hem, och sedan på eftermiddagen så fick jag ett 3 timmar härligt gall-anfall såklart. Jäkla skit också… Ja jag mådde prima igår efter T-bone-steaken, och jag har haft noll problem att käka köttbular tidigare. Men jag är övertygad om, att jag nog INTE skall käka sådan god mat 2 dagar eller mer på raken, då reagerar Gallan häftigt.

Så i morgon söndag, så är ju jag och York uppbjudna till Kjell som bor styvt 4,5 mil en väg rakt in i skogen, och han skall göra köttbullar till oss. Jag kommer att tacka nej, och stanna hemma. Vill inte gärna reagera med att få ett nytt anfall imorgon igen…..

Men jag får ända sticka ned till York på morgonen, och langa över 2 påsar med pulvermos, och en rejäl omgång med god gräddsås.. Jag har ju lovat att bistå med detta… Skit också att missa så god mat… Men jag får helt enkelt se till att ge fasen i att slafsa för god fet mat 2 dagar på raken.

HandskakChaiyaphum MMMMCCCXXX (4,330)

19 juni 2021

86,2 kilo - (0 km)

Valuta-kurs; 3,654  skit, nedåtNya kvastar sopar bäst

Ja som jag skrev om igår, så fyllde Yongan alltså 46 år. Förutom hennes present på 10.000 baht som hon kan använda till hennes stora fritids-intresse uppe i Nong Bua Daeng, så hade jag bokat restaurangen, så vi kunde fira henne med mat. Mat är ju som guld för asiater, så det föll allt i god jord….

Vi blev som sagt var 8 stycken, och det var precis lagom tyckte jag. Det visade sig att maten inte bara var till allas belåtemhet, den var ur min synvinkel rent fantastisk… Servitören, berättade för mig att de hade beef. Men vis av massor av erfarenhet, så frågade jag om detta var thai-beef??


Min T-bone-steak...

Han skrattade gott och sade att nej, han köper sitt beef nerifrån Bangkok, och det är alltså importerat kött. Jag misstänker Australien, ty det måste nog komma ifrån ett falang-land, då asiaterna själva nog inte är kapabla till att ha egna fina råvaror förutom sallad och sådant skräp…Så jag beställde för min del en T-bone-steak som jag för övrigt inte ätit tror jag sedan kanske 2007 nån gång!! York han var mer inne på pork steak i någon form samt Hashbrowns… Alltså potatisbullar av sort.. Heter ju Råraka i Sverige, jag blev så sugen när jag såg bilderna av de svenska Rårakorna, så nu är jag helt inne på att göra egna rårakor, hahaha!!Min T-bone-steak var inte från Thailand, den var fanimej från himmelen. Mör och god med en underbar kryddning. OK såsen kunde varit roligare. Men tänker man på vilka jäkla skräpsåser man får här i detta sallads-landet, så måste man ändå säga att detta var en toppen-sås…

Yongyuts mamma Paengtha, hon har ju löständer, jag frågade Yongan vad hon ville äta. Ja hon hade valt Lax. Hon berättade att hon aldrig i sitt liv ätit så god tillagad lax. Den var ju lättstekt och härligt kryddad. Paengthas enda lax som hon ätit förut, var när barnbarnet Jennifer (lärarinnan) tog hem en lax.

De skar upp den och serverade den rå, och doppade den i något såsaktigt med antagligen mängder av stark chilli. Ja det är ju deras ”seafood” gubevars…  Så detta var nog en lisa för själen för Paengtha. Och den ultimata anledningen till att välja just lax är ju att hon har som sagt var lösgaddar, och klarar inte att äta för fast föda.


Yorks food...

Men lax funkar ju fint att tugga på. Ja så gör även mamma Vivans Sockerkaka, som denna tant fasenimej har adopterat. Jag bakar och skickar ned till henne, de storgillar Vivans sockerkaka faktiskt… Och även kardemumma-kaka funkar, men endast Paengtha och Namkaeng gillar karedenumma, de andra gillar det inte alls.

Däremot Mandelkubbar tycker dessa thai om, och också kanelbullar. Men vetebröd finner de vara en trist sak att stoppa i munnen.. Ja så restaurang-besöket gick bra, en riktig dans på rosor. Vi satt där i 2 timmar totalt tror jag. Och våra kära thai tuggade sin mat från första minuten ända fram tills jag hade betalt, och rest mig upp från bordet.

Ja det fungerar ju på det sättet i Thailand. Man samlas för mat, även om det är en familjetillställning. De sätter sig ned och börjar äta, och sedan äter de tills maten tar slut. När maten är slut, så reser sig folk, säger inte ett skit, bara går hem. Och så är den festligheten avklarad. Här snackar vi inte om att ha trevligt efter maten inte.

Om det skall ske så måste man nog bjuda på massor av brännvin, annars gör sig ingen mödan av att stanna. Dagen vart lyckad och alla var i alla fall glada… Och jag tror Yongan också var nöjd. Man skall ju helst inte visa sina känslor i Thailand, så man får ju gissa hur tacksamma de 7 andra var, hahahaha....

Handskak


Chaiyaphum MMMMCCCXXIX

18 juni 2021

86,1 kilo - (8 km) 36 minuter

Valuta-kurs; 3,675  nedåtMänniskan spår, Gud rår.

Idag så fyllar Yongyut år, ja hon har blivit gammal nu., och träder in i den nådiga åldern av 46 år. Ja snart är hon lika gammal som mig, om det nu är en bra sak vet jag inte… Vi skall fira av henne nere på restaurangen ”The Ground”, och ni ser ju fotot här ovan hur litet det egentligen är. Men det gör absolut ingenting.

Vi skall dit klockan 12.00 och käkar lunch alltså ihop med några stycken. För de av Er som inte läste när jag rabblade upp namnen för några dagar sedan, så kommer alltså följande till denna lilla tillställning; Yongan, Jag, Namkaeng, Yongans morsa, Soda plus fästmö samt York med hans fru Cat, alltså totalt 8 personer…Ja det blir säkert avsevärt mycket bättre mat på detta lilla ställe, än på det stora stället som vi var på när jag fyllde år 18 april, den skitmaten vill man ju inte få betala för en gång till…. Jag och York har ju varit på denna restaurang massor av gånger, och alltid fått kanonmat, så jag är inte orolig alls över den grejen…

En fråga skall koka potatis och göra gräddsås till köttbullarna som Kjell skall bjuda på till kommande söndag.. Och jag undrar om det är OK att skyffla i sylt istället för gele, vill ha lite av den där goa söta smaken på gräddsåsen. Men sylt funkar väl om man tar det vackert eller??? Här finns ingen gele´.......

Jag brukar käka frukost med typ 2 hårda mackor med ost på plus en liten skål med ris plus lite soja i riset, och ett glas vatten till det... Funkar kanon mot gall-problemen jag har, skapar alltså noll och inga problem. Sedan brukar jag oftast käka kyckling och ris och sallad till lunch, varefter jag käkar runt klockan 17.00 samma som frukosten igen, alltså 2 hårda mackor med ost plus den lilla skålen med riso och soja däri…

Nu de sista 2 dagarna så har jag tyckt att sojan smakar faktiskt rent ut sagt svinäckligt, ja lite gammal taskig seafood-lukt, och smak på det hela. Något fel har det varit på sojan, men har aldrig kunnat sätta tummen på vad felet var. Tills nu i eftermiddag när jag ledsande defintivt.

Jag gick tillbaka ut i köket hämtade flaskan med soja, och visade den för Yongan. Han direkt försvarade ju den. Ja det är ju en thailändsk produkt, och kan därför icke kritiseras av en falang. Hon sade att den var OK, och det var exakt samma som jag alltid ätit i 13 år. Istället för att köpa att jag skulle vara vettvillig, så kollade jag igen på flaskan, fick se på korken 30.9.2020… Tillverkningsdag!?!?

Jag hade smaken i alla fall på skiten, och stack nu bort till affären här i byn, och kommer in där, och de har precis samma typ av soja. Jag fick se att det var två olika foton på flaskorna, och frågade, men de kunde inte svara så klart, Jag tittade sedan på korken på båda flaskorna, och fick fasenimej se; 25.4.2022..

Ja jag köpte två flaskor med mig hem, ja jag fattade förstås att datumen var slutdatum på Sojaflaskorna, icke tillverknings-datum. Den skitflaskan som jag sedan slängde i soporna köpte jag i måndags borta på 7/11. Så där skall man tydligen kolla noga, ty de säljer tydligen vad fasen som helst till kunderna.

Men nu i alla fall så blev riset lika gott som vanligt, ty det är ju kanon med lite soja i riset…. Och även nu när jag skall göra gräddsås, så kommer väl sojan väl till pass när man skall sätta lite färg på såsen???

Handskak


Chaiyaphum MMMMCCCXXVIII

17 juni 2021

86,1 kilo - (17 km) 1 timme 17 minuter

Valuta-kurs; 3,701  nedåtMåla inte fan på väggen.

Idag så blev det en snabbis ned till Bar Number 1 (Bens bar), och intag av köttbullar och kokt potatis, brunsås med lingonsylt. Som vanligt en ren fröjd att få i sig ”riktig” mat när man bor i detta härliga landet, med sina ”härliga” lukter och (av)smaker… Som jag sagt tidigare. Charlies fru (thailändska), är grym på denna falang-.maträtt.

Inte dåligt av en thai att lära sig att laga riktig mat. Dock så har jag hittills effektivt INTE lyckats att få henne att fatta att såsen skall svepas över potatisen, och inte enbart över köttbullarna… Så idag efter 8 tidigare tillsägelser, så fick jag ut henne till min tallrik, och undervisade henne i denna elementära men enkla sak.

Hon blev till sig av ursäker, och hon bugade och waiade, så det nästan blev otrevlig stämning.- Va fan detta är så jäkla typiskt thailändare. Det vi kallar att ”prata”. Den grejen ser dom som en ren ”attack”, och då tappar dom nyllet. Jag undrar hur i helvete dessa människor lever sina liv egentligen.

Ingen vågar säga någonting alls till varandra, så ingen lär sig någonting heller för den delen, Så man blir alltså i denna kulturen tvungen att uppfinna ”hjulet” gång på gång på gång.. Jag finner det vara riktigt frustrerande.Det tog mig många leenden och söt övetalning att få henne att fatta att jag bara ville väl, och lära henne, och att hennes mat smakade rent ut sagt fantastiskt bra…. Jag tror i slutet att hon tog det på ett bra sätt…… kanske………?????? Idag annars, så blev jag inbjuden hem till Kjell S. som bor 45 kilometer rakt in i urskogen, där skall han bjuda på… ja just det….. köttbullar…. Det blir mycket av den varan nu skall sägas, men va fasen det är ju gott.

Jag vet ju vem Kjell är, så jag frågade vad han hade tänkt ha till köttbullarna, så jag vet att killen antagligen skulle låta sin thai-fru bestämma den grejen. Hon vet inte ett skit om falangmat. Och då blir det per automatik välstekta stenhårda french fries (pommes frittes), eller Gudbevare mig, kanske ris till…. Och sås skall vi inte snacka om, det blir säkert sås-löst,. Så jag erbjöd mig att ta med färdigkokta potäter och en god svampsås, så vi kan käka gott….

Yongyut stack annars upp till Nong Bua Daeng idag och skall ligga över natten. Anledningen var att hon skall fylla i dokument, så hon blir tillgänglig för understöd om risodlingen går helvete för henne. Det brukar ju bli antingen för lite regn = ersättning från myndigheterna, eller så blir det för mycket regn = ersättning från myndigheterna.

Men man måste personligen åka till Farmers Bank där man är registrerad, för att fylla i ansökningshandlingarna. Inte fasen kan man fylla i dom online inte. I detta landet så har man inte folk som kan hantera en dator antagligen… Men det kommer kanske så småningom den grejen med datorn…

HandskakChaiyaphum MMMMCCCXXVII

16 juni 2021

86,3 kilo - (10 km) 47 minuter

Valuta-kurs; 3,744  uppåtMånga bäckar små, gör en stor å.

Ja torkan blir bara mer och mer besvärlig. Det konstiga är att det faktiskt kommer lite duggregn då och då. Men vattnet försvinner mer och mer. Faktiskt just här i Nong Nasaeng där jag bor, så har jag aldrig sett så lite vatten som just nu. Detta trots att statistiken säger att det var mycket torrare väder 2019 och 2020….Ja så blommar vår ”provins-blomma” igen. Det händer väl en gång om året konstigt nog. Trodde inte det fanns några ”säsonger” här. Och det gäller då den blomma dom kallar; ”Siam Tulip”.. Ja Siam är ju det gamla namnet på Thailand, och Tulip betyder ju tulpan, och detta är absolut ingen tulpan.Så det är precis som vanligt, ingen vet någonting om någonting känns det som… Förresten, så heter det faktiskt tulpan, icke som det i vanligt tal säges Tulipan… Bara så ni vet… Jag skiter i alla dyslektiker och säger rent ut Tulpan….Men vad det egentligen är för blomma man ser på fotot som då är vår provins-blomma här, om det nu då inte är en tulpan som dom själva hävdar….. Jo enligt dom som känner till det, så är det kusiner till Ingefära och även Gurkmeja, kan ni tänka Er???Ja ni kommer kanske ihåg att jag berättade för någon månad sedan om att Yongan satt däruppe i sitt arbetsrum, och sydda på sina symaskiner, ja hon har ju 4 stycken kvar sedan sin tid som sömmerska… Han sydde ju fisknät berättade jag… Ja inte riktiga fisknät, men väl nät att förvara fisk i där uppe hos brodern i Nong Bua Daeng..Han har alltså den fyrkanten med fisknätet till att förvara de nya firrarna han vill plantera in i dammen. Dessa nya firrar, många av dem är gravida och har yngel i sig, och de firrarna som redan finns ute i dammen, de käkar ju gärna upp alla yngel de kommer åt. Så brodern håller ynglen åtskiljda från resten av dammen tills ynglen har vuxit till sig, och kan försvara sig lite bättre…Om någon av Er undrar hur en myra ser ut i nyllet, så kan jag säga att det nog inte är en vacker syn precis. Kolla fotot, den myran vill man nog inte möta en mörk kväll ute på stan…. Ibland kanske det är bättre att INTE förstora dessa små "söta" djur, då många av dem är rent avskräckande hemska i sina anleten och kroppar om man kommer för nära....

Handskak


Chaiyaphum MMMMCCCXXVI

15 juni 2021

86,0 kilo - (18 km) 1 timme 21 minuter

Valuta-kurs; 3,738  uppåtMycket vill ha mer.

Ja nu har dom ju börjat ta in lite folk på publik-platserna vad det gäller fotbollen igen. Och det är en oerhörd lättnad att se att det sakta sakta sakta går framåt, och också förhoppningsvis lättnader skall se dagens ljus allt eftersom. Dom hade 20.000 personer på en cup-final härom dagen, och det var kanon.

Dock så har dom väl mestadels börjat ta in 5.000 stycken, och då bara på sittplatserna. Det fungerar ju inte lika bra på ståplatserna bakom målen, där blir det väl för mycket smitta antar jag.. Men huvudsaken är att det går framåt, och det är väl vaccineringen som gör susen. Folk vågar tro på en framtid nu igen känns det som…Här har ni ett foto av den orm som många inte alls gillar här i Thailand. Ja det är alltså en ”Spitting-kobra”. De lär vara ruskigt pricksäkra, och de siktar förstås alltid på ögonen på de som vågar attackera ormen… Man skall helst hålla sig runt 4 meter, minst från ormen, annars kan det sluta illa…Ja illa om man får det i ögonen, man måste då genast försöka starta upp med att försöka rena ögonen med vatten, mycket vatten-vaskande tydligen. Jag vet inga detaljer, jag är ju ingen läkare, men det sägs att man skall hålla på så länge man någonin orkar med att hälla vatten in i ögat.

Ja en timme eller två skadar absolut inte, och man måste också se till att ta sig till en läkare snabbt som sattan, så han får kolla in vilka skador som giftet till äventyrs kan ha gjort. Fotot här ovan visar hur det kan se ut om du lyckas ducka, och du får giftet på din hud. Ja du fattar nu att det är ett riktigt hemskt potent gift vi snackar om….

Idag så kom Soda återigen hit hem, han skulle fixa de 3 sista lampfästena i taket på övervåningen. Alltså fixa till det elektriska. Jag lovade killen 100 baht per installation, och han har gjort 3 stycken här nere på nedervåningen, och idag gjorde han klart de 3 på övervåningen. Gott för Soda att kunna tjäna 600 baht…

Soda håller på med sin elektriker-utbildning för fullt, nu så det skadar ju inte att han får lite praktiskt träning ute bland allmänheten… Pojken är jätteduktig och så är ju också Namkaeng. Ja dom är ju syster och broder. Yongyut har gjort ett gott jobb med dessa två tycker jag, helt klart…

Vi bestämde idag att vi skall gå på restaurang nu på fredag den 18 juni, och fira Yongans födelsedag, hon fyller ju gubevars hela 46 år stackarn… ja, och vi i sammanhanget, blir ju förutom Yongyut och jag, då Namkaeng och Soda med girlfriend, Yongans morsa Paengtha, samt York och Cat… Skall bli trevligt. Vi kommer att träffas klockan 12.00, så vi slipper att ha en massa nattsudd perfekt ju..

HandskakChaiyaphum MMMMCCCXXV

14 juni 2021

86,6 kilo - (19 km) 1 timme 28 minuter

Valuta-kurs; 3,735  nedåtMorgonstund har guld i mund.

Yongyuts äldsta syster vid namn Banloo, hon och hennes man som är rektor på en skola här i Chaiyaphum, dom har ju bland annat en dotter. Hon är 27 år gammal och har nu i nästan 2 år arbetat som lärarinna. Hon klarade av inträdesproven för att kunna få anställning på en statlig skola. Vilket var jäkligt bra gjort..

Detta är ju viktigt ty det är enbart på statliga instutitioner som man får en pension senare i livet. Så alla förstås försöker passera detta tydligen väldigt svåra ”nålsöga”, för att kunna få lov att ansöka om en lärar-tjänst. Denna dotter Jennifer har träffat en pojkvän.

Och som jag fattat det, så är det den första pojkvän hon någonsin haft. Denne kille har också gått på universitetet, och utbildat sig till lärare. Problemet nu då är att denne kille INTE klarar av dessa tester och prover. Han får sjuttan inte till det. Och Jennifers farsa, Yutin hette ju han om ni kommer ihåg,

Han godkänner bara inte att dottern skall sällskapa med denne kille, och sedan också sätta bo med honom. Först måste han bevisa för vår familj tydligen, att han är kapabel att klara dessa tester och bli en riktig lärare med pension i botten. Så Jennifer har varit tvungen, och tydligen så följer hon slaviskt sina föräldrars önskningar.Ja hon har varit tvungen att lägga förhållandet på is helt och hållet. Och på det hela, så har pappan lagt enligt uppgift en hemgift (Sin Sod) på 1 miljon baht (=SEK; 270.000:-). Ja den stackars killen kommer ju aldrig att komma upp i en sådan summa att kunna betala för att få gifta sig med Jennifer.

Ja så kan det gå till här på våra djungel-stigar, här uppe i den thailändska kulturella ödemarken. Ja man kanske inte skall säga så, ty visst har de en kultur här så klart, men kanske en väldigt annorlunda kultur, baserat på extremt gamla sedvänjor och traditioner. Men dom är ju uppvuxna med det, så alla följer med i svängarna.

Namkaeng, har fått en rumskompis nu där uppe i sitt boende på universitetet, och det är ju gött för min del. Ty då slipper man ju halva internetet, halva vattenkostnaden, och halva elektriciteten….. Samt icke att förglömma halva månadshyran…. För mig i reda stålar så innebär det en go halvering..

Jag går ifrån en månadskostnad att betala på; 5.800B (SEK; 1.560:-), till att istället behöva punga ut; 5,200B (SEK; 1,398). Så en liten lättnad blir det i alla fall. Och netto pratar vi nu då när jag drar bort det som tösen skall låna, att jag skall betala ut ganska låga: 3,850B per månad (=SEK; 1.035:-).

Slutnotan enligt mina vidlyftiga beräkningar för dessa 4 kommande åren, räknat från idag då, är kvar; 184.800B… Men vi får la se, kostnader kan ändras, och de kan stiga, och sänkas… Men det ser lovande ut från min sida sett med budgeten i alla fall….

HandskakChaiyaphum MMMMCCCXXIV

13 juni 2021

86,3 kilo - (18 km) 1 timme 21 minuter

Valuta-kurs; 3,740  uppåtMin dräng har också en dräng

Lördagen kom hit lugnt och stilla, men först passerade fredagen med lite ”störning” i ”paradiset”… Jo Namkaeng skulle ju komma hem med bussen. Ty hon hade ett papper som Jennifer skulle skriva under. Alltså åka 120 mil med bussen bara för att få ett jäkla papper underskrivet!!

Ja ingenting förvånar mig här i detta frimärks-landet, men detta måste väl vara höjden av alla jäkla dumhet? Betänk då besväret med bussresan, och sedan kostnaden som tas ifrån de surt insparade stålarna för tösens skola. Ja bussen tur och retur blir 1.500 baht, som alltså bara slänges på sophögen i stort sett.

Om ändå tösen sagt att hon längtade hem och ville vara med oss de 20 dagar som är kvar tills hennes skola startar, så betalar jag gärna, men skriva under ett papper som lika gärna kan läggas i ett satans kuvert, läggas på brevlådan, till en kostnad totalt av kanske maximalt 40 baht!!!

Jag hann inte stoppa Namkaeng innan hon satt på bussen igår, och jag har inte ännu hunnit höra vad för papper detta skulle vara som var så otroligt viktigt!! Om det ens är sant! Sanningen som ni vet, här i Thailand, är lika flyktig som en svala en juni-kväll när regnet hänger i luften. Ja vi får se…. Återkommer om den grejen.

Jag frågade när Namkaeng och hennes buss skulle komma hit till Chaiyaphum, ja 00.30 (naturligtvis), Ja thailändare kan fan inte komma så det är OK, alltså dagtid, utan de har en satans egenhet att alltid komma på natten. Oftast har jag märkt att detta beror på att dom är så jäkla lata, så dom aldrig kommer iväg förrän tidigast lunchtid eller eftermiddag på sin resa.

Normalt sett så, stiger man ju upp tidigt, och tar en buss som går runt 06.00, eller 07.00, eller 08.00, så når man ju destinationen på tid när alla är vakna.. men icke här där jag bor, här skiter dom fullständigt om dom så skall väcka upp hela familjen, bara för att dom skall ankomma.. Fullständigt hänsynslösa människor.Har ju märkt detta otroligt många gånger under mina 13 år här, så detta är ingen engångs företeelse…. Så i alla fall fredag kväll, så satt jag vid datorn hela kvällen, och inväntade att jag skulle kunna sticka ned till Chaiyaphum och Chiang Mai busstation, som vi kallar den….

Jag fick lite senare besked av Yongyut att Namkaeng lyckats få busschauffören att stanna vid infarten till vägen till vår by, så jag fick plötsligt endast 1.610 meter att åka för att hämta henne vid bussen mitt i natten. Jag åkte dit i god tid, jag stod där i nattmörkret med min motorbike och  väntade…..väntade…… väntade……..

Jag väntade i styvt 35 minuter innan jag åkte hem igen. Jag ringde då upp Namkaeng, och frågade var i helsicke hon var någonstans. Hon låg tydligen och sov på bussen, märkbart irriterad över att jag väckte henne. Hon berättade att hon var 90 km från Chaiyaphum…

Men va fan sade jag, du hade ju sagt 00.30 till Yongyut, nu är klockan 01.10.. Då i det läget så börjar förstås engelska-kunskaperna att tryta rejält för flickebarnet. Jag sätter mig vid datorn återigen, och väntar och kollar en film. Klockan 02.55 så kommer Yongan nedför trappan, och säger att Namkaeng kommer till 7/11 i Ban Lho tong!!

Va sade jag, det ligger ju på andra sidan stan??? Vad hände med infarten till oss här???? Yongyut märkbart irriterad ville inte prata mer, och berättade att hon tar bilen och hämtar Namkaeng istället. Jag var nu så satans trött, så jag sket i vilket, och gick och lade mig, klockan var ju nu nästan 03.20….

Så idag lite senare skall jag luska reda på vad som är sant, vad som är en vit lögn, och vad som är en ren svart förbannad lögn, alltid kul att veta hur vi människor fungerar i olika kulturer, speciellt ens familje-medlemmar…

Handskak


Chaiyaphum MMMMCCCXXIII

12 juni 2021

86,1 kilo - (19 km) 1 timme 31 minuter

Valuta-kurs; 3,739  nedåtPengar är verktyget, icke målet!!

Vi hade lite tjöt inne på facebook om detta med att skriva, ja typ särskrivning och sammanskrivna ord. Ja allting som handlar om att stava ord, eller detta med särskrivning, och dessa fel som folk gör när de kommunicerar via det skrivna språket. Ja typ också stor bokstav när och i vilka sammanhang.

Det är ett ytterligt känsligt ämne skall ni veta, riktigt känsligt. Folk blir snabbt kränkta, och man får inte säga ett dyft, då blir man snabbt påhoppad, och alla som särskriver fel eller stavar fel, eller inte vet när man skall ha stor bokstav, de förklarar ju snabbt att dom har ett ”handikapp”, så då får man inte säga någonting.

INGEN av dessa människor skulle erkänna att det bara är av ren okunnighet som de inte kan stava, och att dom kanske sov i skolan… Nä snabbt har dom alla blivit dyslektiker… Detr finns ingen pardon att stjäla de riktiga dyslektikernas liv och handikapp, och de skäms inte alls.

Ja detta påminner om folk som använder handikapp-rutan ute på stan, och har förfalskade handikapp-kort, när dom är fullt friska. Feta och lata må dom vara, men fullt friska…. Ja exakt likadant är det när vanliga okunniga människor med vett och vilje kallar sig själva för dyslektiker…. Skämmas, nä inte dessa svenskar icke…

I detta sammanhang, med komma-tecknet på fel ställe, så hänger ditt liv på en skör tråd. Bara fråga den dödsdömde fängelsekunden, när beskedet kom ifrån Guvenären ifråga om benådning, han telegraferade; ”Avrättas ej, benådas”. Personalen på fängelset gjorde väl sitt bästa när de tog emot telegraf-meddelandet, och de gav lappen till fängelse-direktören , och det stod då istället; ”Avrättas, ej benådas”

Jag hade faktiskt ingen aning om detta, men säkerligen de flesta av Er läsare vet säkert om detta fenomen som heter ”Grundenten”. Jag hörde ordet idag för första gången i mitt liv. Man firar alltså att man klarar av att gå ur grundskolan, alltså den obligatoriska grundskolan, som även idioter, ja vem som helst klarar av att gå ur…Så ingen ansträngning har skett, ingen större press, ALLA går ur grundskolan. Men ändå har tydligen idioterna till svenska föräldrarn gått på även denna modegrej, utan att ha kurage att ifrågasätta ett skit. Idioterna betalar klänningar till tjejerna och de flerkönade, och kostymer till killarna.

Kläderna belöper sig på tusentals kronor, ja flickornas klänningar rusar lätt upp i c;a 5.000 kronor… Jag tycker inte synd om föräldarna, har man så lite stake i sig själv, så man bara finner sig i detta, så är dom värda den penga-smällen på fingarna och bankkontot.

Visst kommer jag ihåg för kanske 10-15 år sedan när jag var hemma i Sverige, att man firade när man gick ur högstadiet, men det fanns inget namn på eländet, utan man klädde sig snyggt, träffades tidigt på morgonen, och sörplade champagne och lekte vuxna, som just tagit någon värdefull examen.

Sedan var inte dom ungdomarna till i stånd att prestera någonting resten av den dagen… Det var väl omfattningen då på det firandet av högstadiet. Tydligen så har detta sedan utvecklats, säkerligen med stor hjälp av t.ex. affärerna som ju gärna vill skapa nya trender och moden, så de får sälja mera…

Och folk hoppar bara på tåget… Fasen va glad jag är att jag är så gammal som jag är, jag hade fått ”araben” tror jag, om jag hade haft en 16:årig unge, som ville köpa en klänning för 5.000 kronor…. I helvete heller, den klänningen köper jag när du är 18 eller 19 år, och du klarar av gymnasiet och tar studenten och har presterat något i ditt liv…. Inte förrän då….

Jag tänker, har dom fått igenom grundenten, så vad blir nästa steg då?? Hip hurra jag klarade mellanstadiet, låt oss fira ”Mellenten”. Och sedan, yes jag klarade lågstadiet, 1,2 och 3:e klass = ”Lågenten”... Och sedan som slutkläm kommer dom att fira när man slutligen blir utsparkad från dagiset, och låter barnen fira en Coca Cola-frukost, och kalla den festligheten för ”Dagenten”… hahahahaha!!!

Handskak


Chaiyaphum MMMMCCCXXII

11 juni 2021

85,8 kilo - (19 km) 1 timme 26 minuter

Valuta-kurs; 3,774  uppåtVarje resa börjar med 1 steg!!

Jag har ju tidigare berättat att jag i omgångar har beställt totalt 3 stycken olika rakapparater från Lazada, alltså online-köp…. Samtliga av dessa har varit gruvligt dåliga, och enbarmligt billiga. Fullständigt odugliga faktiskt. Men tänk Er en elektrisk rakapparat för 399 baht (SEK; 107 spänn), ja då får man inte mycket…

Så i förrgår beställde jag slutligen en Braun elektrisk rakapparat. Den kostade 1.799 baht (SEK; 485), och fortfarande på Lazada... Och nu prövade jag den, och jäklar va den tog fart och va fint den hyvlade av skäggstubben på mig. Jösses att jag inte gjorde detta köp tidigare utan försökte hitta billig skit.

De andra kunde jag inte ens raka mig med, de högg skäggstråna, och ryckte välderliga i dem. Ja det gjorde helt enkelt skitont att raka sig med de 3 andra billiga rakapparaterna. Ja jag behöver väl inte säga att de skänktes bort till Soda och till Yongans broder. Thai har ju ofta bara fjun som kroppsbehåring, så kanske dessa fjuttiga billiga apparaterna passar bra för dessa 2 killar…Återigen så har vi varit uppe och käkat gott i Nong Bua Rawe, hos tysken Stefan. Han/hans fru, gör ju kanonmat, och speciellt falangmaten är ju wonderbar…. Denna gång beställde jag en gris-köttebit med kokta goa potatis, och den vanliga suveräna goda ostsåsen som han gör… Alla var nöjda.

York och Kjell stannade kvar längre än mig. Jag orkar helt enkelt inte sitta overksam vid ett bord, och tjöta i evinnerliga tider. Speciellt inte när jag inte ens kan dricka alkohol för att fördriva tiden, som dom andra gör. Men det gör inget, jag stannade i 2 timmar, och sedan stack jag hem med motorbiken, de 35 kilometrarna till Chaiyaphum igen. Fullt nöjd med dagens vedermödor…På eftermiddagen så blev jag ”tvungen” igen att göra kaffebröd. Jag gjorde vetebröd sist, och jag gjorde om vetebröd återigen, det blev så himla gott till kaffet… Ni vet om den kanongrejen med vetebröd till kaffet, att man för att fullända smak-upplevelsen att man skall bre skivorna med smör, det blir så gott, så jag tror t.om. sex kommer på 2:a plats….

Handskak

Chaiyaphum MMMMCCCXXI

10 juni 2021

86,2 kilo - (21 km) 1 timme 37 minuter

Valuta-kurs; 3,770  nedåtDet riktiga måttet på en man,

är inte vad han visar upp för världen,

utan vad han döljer!!

Jag måste erkänna att jag idag (igen) var nere på Bens Bar, och inmundigade en omgång med köttbullar kokta potatis och härlig brunsås… Det är så jäkla gott, och absolut noll och ingenting illa känner jag av gallan, Jag fattar inte vad som sker faktiskt….

Sedan jag slutade med att dricka mjölk helt och hållet, så förvandlades min mage helt och hållet, och illamående tarmar, och magsäck och ont i gallan försvann ”nästan” helt… OK jag vet inte hur jag klarar att dricka vanligt kaffe ty det har jag helt slutat med, så jag dricker endast en enda kopp cappochino på lunchen dagligen.

Det är det enda kaffe jag dricker. Jag får lite grand då och då småkänning av gallan, men det är ju fasen inte någonting i jämförelse, absolut ingenting alls att bråka om…. Så jag är glad som en lärka, sover hyggligt gott på natten nu sedan 3 veckor tillbaka, och bekymrar mig inte så himla mycket heller.

Men men men, det är la lika gott att säga ”ta i trä”, ty skiten kan ju starta igen antar jag…. Men jag är glad för varje dag utan gall-ont skall jag säga… Saknar dock spriten, men tänker pröva mer och mer, och se om jag t.om kanske kan käka hamburgare igen. Men jag misstänker att en del i min läkning, med garanti är att jag även helt lagt av med att käka bröd i några former…..Har ni hemmavarande svenskar tänkt på att vi nu är i juni, idag är det ju 10;e juni. Snart ramlar vi in i regnmånaden Juli, följt av en augusti med en utspädd och blek sol, där solen knappt tar alls, ty hösten närmar sig nu. Och sedan så har vi höst-starten, med september månad, och nu är snart karusellen bland Er boende i Sverige igång, Och hur det är kan ni ju läsa Er till i fotot här ovan…

Vill inte vara tasklig, men jag är gör-glad att slippa att vara med längre, och känna den grymma vinden som viner in från det alltmer kalla havsvattnet. Vinden som tar sig in i märg och ben på varenda göteborgare… Men vi är ändå vid gott mod, ty vi vet ju att efter 6 månaders pina, så kommer det kanske (maximalt) 2,5 månaders ”lisa” med värme och solsken, och kanske bad i böljan blå……Så för att trösta Er läsare, så kan ni kolla detta foto, skall nog försöka käka middag idag nere på stranden, ser ju lite lockande ut eller hur. Kan meddela att det är en alldeles utmärkt lockande excellent service också, med kanongod falangmat, och god dryck…. Välkomna ned och värm Er insida, på Er frusna kropp och Era leder., Jag lovar reumatismen försvinner i en blinkning…

Handskak
Chaiyaphum MMMMCCCXX (4,320)

9 juni 2021

85,6 kilo - (10 km) 47 minutes

Valuta-kurs; 3,773  nedåtMedan gräset gror, så dör kon.

Ja fotot ovan är väl ganska träffande här. Egentligen så är ju rötna fisken (Palaa) samt den äckliga fruktlukten av Durian motsvarigheten till vår surströmming antar jag…. Denna frukt Durian som är förbjuden att tas in på varuhus, förbjuden att tas med på bussar och taxibilar etc.Ja det är just den ni ser bland virusen ovan i fotot..

Ja den är svinäcklig. Men folk här ÄLSKAR den gränslöst. Jag ser dessa typiska på skåpbilar och pick up;er som står på vissa ställen utefter vägarna, och de säljer mestadels frukter. Nu t.ex. när det är säsong, så står där i stort sett endast bilar med Durian, inga andra frukter.

Jag vet inte om de andra säljarna flyr sin kos, men en sak i sänder, köparna fly definitivt icke i alla fall. De står på tredubbla led och skall handla denna vidriga frukt… Men annars så är det en himla bra grej detta med denna försäljning direkt ut till kunderna från dessa bilar.

Jag kan säga att jag köper all min frukt därifrån. Dels så är det privatmänniskor som säljer, och de säljer oftast från egna odlingar, och frukterna är pinfärska. Frukterna inne på de stora affärerna är jättefina, men hur gamla är dom stundtals om man har lite oflyt?Ta vindruvor speciellt, ofta ofta när jag handlar på Big C, så är druvorna några dagar gamla, och alltid i botten så ligger där halvrötna vindruvor och skämmer hela förpackningen…. Och sedan så har vi ju också prisläget!

Ta de thailändska apelsinerna, de som är lite mindre än våra egna typ i clementinstorlek, och så är dom gul-gröna till färgen. Normalpriset på bilarna är 1 kilo 35 baht eller en påse med 3 kilo, vilket kostar 100 baht. Exakt samma frukt inne på stor-affären kostar 60 baht kilot ibland 65 baht kilot….

För bananer så skiljer det ofta sanslöst emellan byarna där jag handlar mina billigaste bananer. Normalpriset för dessa fingerbananer ligger för mig i byn på runt 20 baht för 1 klase ”Namwa-banan”…. Inne på Big C kostar samma banan minst 50 baht för samma klase…

Och så håller det på, Så frukt skall handlas via dessa pick up;er utefter vägarna, och icke på stor-affärerna, och definitivt icke inne i stan på utemarknaden där. Man kan ju tro att det skulle vara billigt. I helsicke heller. I förrgår så köpte jag ett kilo av dessa thai-apelsiner, jag fick betala 70 baht för 1 kilo, rena gangster-fasonerna tycker jag…

Handskak

Chaiyaphum MMMMCCCXIX

8 juni 2021

85,4 kilo - (19 km) 1 timme 26 minuter

Valuta-kurs; 3,775  uppåtMan är alltid sig själv närmast.

Ja Yongan kom hem igår kväll klockan 22.55, de har alltså kört mörker-körning i nästan 5 timmar då, ja jag berättade
ju om det igår. Det var jäkligt oroligt med tanke på alla fyllerister som finns här ute på vägarna, plus den totala
okunskap som florerar bland alla trafikanter.

Dom är fullständiga noviser, och dom agerar helt och hållet exakt ute på vägarna, som dom gör annars i samhället,
alltså helt och hållet egoistiskt, och skiter fullständigt i allt och alla, alltså rent livsfarligt. Men så dör det ju också runt
25-27.000 stycken människor årligen i trafiken här i Thailand.

Detta i jämförelse med Sverige och de flesta västländer, där siffran ligger på runt 300 stycken trafikdödade
människor… Man vet t.ex. inte här alls vilka regler som gäller för ”linjer” och markeringar.. Man tittar sällan på
skyltar utefter vägarna. Rundell-körning är rena rama vilda västern, och omkörningar i kurvor är legio.Jag har länge helt klart för mig att dessa thailändare dom bär alla på en intensiv dödslängtan, de skiter fullständigt
i om dom själva dör, eller om dom dödar någon annan, barn som vuxen spelar ingen som helst roll. Jag själv har
insett för länge sedan att min körstil hemifrån Göteborg, där man körde ganska ”taxi-aktigt” alltså offensivt och
ganska tufft, och man tog för sig…

Den grejen har fått stryka på foten kapitalt här i Thailand. Jag kör defensivt som skam, släpper helst bilar förbi mig,
och kör bara "om någon", när jag VERKLIGEN har riktigt lång sträcka med fri sikt…. Jag håller långa avstånd, ty
dessa thai, de kan plötsligt ute på en riksväg svänga höger utan att göra tecken….

De kan ställa sig på bromsen helt utan förvarning. Så det är också mitt råd till alla Er läsare, var jäkligt avvaktande
i Er körning, men ni vet säkert om detta…. Alltnog, jag hade sagt till Yongan att dra iväg ifrån Phayao redan på
morgonkvisten vid 06;tiden, - "så ni hinner hem tills det hinner mörkna"…

Men i sann thai-anda, så var de tvungna att vänta på saker och ting, och denna gång måste de bara handla av
någon anledning inne på ett shoppingcenter som öppnade klockan 11.00 Secka ljushövven…. Men allt gick bra,
och de kom fram torrskodda och hela och rena, så jag vart nöjd…..

Nu så har jag framför mig en grej till med Namkaengs resa och studier i Phayao, och det är att jag skall skicka
hennes motorbike med postverket dit upp. Ja det är grymt bra här, man kan alltså skicka med posten en moped,
kan ni tänka Er, och billigt lär det också vara. Mer detaljer kommer troligtvis imorgon eller övermorgon om detta..

Handskak


Chaiyaphum MMMMCCCXVIII

7 juni 2021

85,8 kilo - (16 km) 1 timme 14 minuter

Valuta-kurs; 3,763  sammaMan tröttnar aldrig på att arbeta åt sig själv.

Igår, så var det alltså 6 juni, svenska flaggans dag, och vår stolta nationaldag. En dag som så länge jag minns
bak till 1990;talet, inte många bryr sig om. Ja det är sant, ett litet jäkla påklistrat beteende den dagen, man ”firar”,
eller vad man skall kalla det, och under tiden så jobbar man.

Och inga aktiviteter stoppas ens för en sekund, för att begrunda att vi har ett fosterland med medmänniskor till
oss själva, som vi skall värna om. Det borde vara ett scenario av ”vi mot alla de andra” i den stunden vi firar.
Men icke, kvinnorna har tagit över, och då finns det bara hjärta, inga gränser, inga olika länder, och inga olika
människor.

Vi alla är ett på jordklotet, alla arbetar ihop, halleleluja ”we shall overcome”, och all den skiten. Nä dags att mota
bort fan igen, och ta tillbaka det som är vårt, ta hand om det som är vårt, och om det finns möjligheter, så klart
hjälpa andra, naturligtvis efter det att vi hjälper oss själva i första hand..

Det går fasen inte att skänka bort en hel ekonomi, ett helt land med dess resurser, till ”andra” som inte ger ett
skit i gengäld, som inte tillhör vår ”stam”, och som aldrig i helvete någonsin vill tillhöra den för den delen heller.
De vill helst ta död på hela vår stam….

Så vi som nästan den enda befolkning i denna värld, på detta jordklot, som INTE ärligt firar och uppskattar vårt
egna land, men gärna omhuldar och glorifierar alla andra länder, och dess medborgare. Ja ni vet, när vi gör något
fint för vårt land så kallas det föraktfullt kanske för rasistiskt eller att man är löjlig.

När exakt samma sak göres i alla dessa länder med varmare väder, så kallas det romantiskt och exotiskt... Vad
fasen är det för stil?? Tack feminismen för de ”framsteg” som ni tvingat på Ert land… Och den katastrofala
utveckling som ni idioter startat….Nä nu talar vi om Thailand istället. Igår morse så stack alltså Yongyut och Jennifer (Yongans systers dotter – 27
år gammal) plus Manao en 15 årigt ”hittebarn i byn där dom bor, plus så klart Namkaeng. Ja de stack alltså iväg
igår morse klockan 06.00 på sin resa upp till Phayao, vilket ligger dryga 60 mil norröver från Chaiyaphum sett…

De kom fram lyckligt och väl, och de gjorde som jag krävde av dom, de stannade halvvägs, och käkade och sträckte
på benen, och de bytte chaufför också, vilket var jättebra…. De kom fram som planerat av mig runt 16;tiden på
eftermiddagen, så det hade gått jättebra även tidsmässigt.

De ringde mig på kvällen, och Yongan berättade att det var en kanonställe som Namkaeng skall bo sina 4 år. Ett
välbevakat skolområde, med trädgårdar, swimmingpool, och reakreation som Pool och annan träning också. Ja
detta ihop då med att rummet är verkligen snyggt. OCH ligger på 4:e våningen utan hiss...

Jag har ju postat tidigare ett foto av rummet, så det gör jag inte igen… Men som sagt, vi har handlat micro till henne,
plus en hel del prylar, så hon kan göra egen mat där hemma. Och hon kommer att få support med pengar, så hon
klarar sig, och kan fokusera på sina studier….

Idag den 6 juni, så ringde Yongan igen, och de var då halvvägs på väg hem igen, men jäklar va sena de var, så
trots att jag varnat dem för att köra sent, och när det är mörkt bland dessa körkortslösa fyllesvin till thailändska
förare, så kommer de att få tillbringa minst 4 timmar i mörkerkörning, ja dessa envetna thaidamer…. Men vi får
hoppas allting går bra trots detta.

Handskak
Chaiyaphum MMMMCCCXVII

6 juni 2021

85,5 kilo - (17 km) 1 timme 21 minuter

Valuta-kurs; 3,763  nedåtOkunnighet skapar mer ofta självförtroende,

 än kunskap

                                                                                                                                 
Jag har ju tidigare pratat om detta med att bo i Thailanbd, och pratat om att det kanske är ungefär som den tidiga
drömmen, om att dra sig tillbaka till en ”öde ö”, och leva resten av sina dagar där med palmträd, solstolar, brudar,
groggar och cocktails, i en enda lång rad..

Dock skall ni veta att gränsen mellan att kunna göra detta, och INTE kunna göra detta är ju tillgången til pengar
man har. Ty man kan ju inte sätta sig här i Thailand och inte ha några pengar att leva på och av. Så om man är
under pensions-åldern, och man inga stålar har sparat på banken eller i madrassen.

Ja då får man arbeta för att kunna försörja sig. Och DÅ är man ju faktiskt tillbaka i exakt samma ekorr-hjul som
man var där hemma i Sverige, eller vilket västland man nu kommer från. Man sitter kanske där vid datorn och
jobbar sina långa dagar, ofta på ganska obekväma tidpunkter, då ju det skiljer 5-7 timmar mellan Thailand och
Europa.

Allt detta medans familjen då, som man så klart har skaffat med fru och barn, de får sköta sig själva, och man
får träffas någon timme eller två på kvällarna. Ja precis samma skit som när man bodde i västlandet man kom
ifrån. Och då i eftertankens kranka blekhet, så inser man ju då plötsligt.

Ja man inser att varför ens flytta? Varför flytta och lida onödigt här i Thailandet, med avsaknad av gratis pålitlig
hälsovård, med avsaknad av ”tillhörighet”.. ja man är ju bara sedd som en utböling här i Thailand, och inte värd
ett skit… Så när man inser detta, så är det nog ingen större ide´att flytta till Thailand utan stålar punkt slut.

Jag stöter på mängder av killar som är mellan 30-40 år i ålder, som tillbringar all sin tid inne på facebook, och
pratar om sin stora dröm att flytta till Thailand. De lägger hur mycket pengar som helst på att resa till Thailand,
kanske flera gånger per år… Ja de lägger enorma mängder pengar på dessa resor.Pengar som dom istället borde ha lagt kanske på att skaffa sig en pensionsförsäkring, som kan falla ut när dom
är kanske 50 år i ålder. Ja då har dom åtminstone 15 år som dom kan bo här utan att vara rå-bekymrade över
sin ekonomi. Men dessa människor, ja samma människor, som alltså drömmer och pratar om sina stora drömmar
att flytta hit.

De visar ju sin enorma avsaknad av att kunna leva ett liv härborta. De lever för stunden, och försöker leva sina
drömmar exakt som ordspråket att ”äta kakan, men ändå ha den kvar”… Man bränner stålarna, men tjafsar
om sin dröm likafyllt.   Ja jag har aldrig förstått dessa fullständigt mållösa människor som inte klarar av att riktia
in sig på ett mål och jobba sig framåt mot det målet, utan de pratar bara en massa smörja….

Annars idag lördag, så har jag bakat vetebröd, alltså kaffebröd. Smakar bra, är ju kanske inte så där himla
jättesvårt att göra, men för mig. Amatören i köket, så är jag ändå stolt att jag lyckas med dessa bak som jag
gör på löpande band. 

Handskak

Chaiyaphum MMMMCCCXVI

5 juni 2021

85,9 kilo - (18 km) 1 timme 25 minuter

Valuta-kurs; 3,765  uppåtSkummet har tagits bort,

förhoppningsvis så har grädden nu då en bättre smak!!

(kan sägas när man äntligen efter allt skit-prat,

kommer fram till ”pudelns kärna” i snacket runt bordet)

Arbetsveckan avslutas idag med fredag den 4 juni, alltså när detta skrives. Jag hade ”finbesök” ifrån
Nong Bua Daeng av min polare Mr Ulf Söderqvist en trevlig Ånge-bo, som efter lite umgänge med mig börjar
få kläm på livets allvar, hahahaha!

Nä skojar bara en supertrevlig kille, och det är skitskoj när kompisarna kommer och hälsar på här i Chaiyaphum
i dessa bistra Corona-tider… Idag så stack vi ned till Number 1 Bar och käkade köttbullar, igen!!! Ja jag har ju
käkat detta nu i förliden söndag, i onsdags och idag fredag. Och lika jäkla gott varje gång.

Jag väntar efter det att jag ätit, att gallan skall reagera med smärtor, och magen och tarmarna skall göra lite
uppror, men det händer fasen ingenting alls åt det hållet, ta i trä!! Jag vet inte varför,, jag skall ju inte äta rött
kött i någon form, och inte käka fet god sås. Men det fungerar super konstigt nog.

Vi stack sedan ned till det ”nya” kafeét i Chaiyaphum. Detta kafe är alltså ett resultat av att det suveräna kafet
inne på Robinson har lagt ned, och de flyttat därifrån. Jag tror det berodde på svindyra hyror, och också till viss
del brist på kunder. Men här nere i absoluta centrum av Chaiyaphum.På en värdelöst hög-trafikerad gata, utan parkeringsmöjligheter, ja här dräller det in folk som vill dricka det där
skitäckliga blasket dom kallar för tea. Och de dricker någon typ av äckligt kaffe också, som är iskallt med just
massor av is däri… Men skitsamma, jag köper min cappochino varm som vanligt utav dom.

Ja man får vara jäkligt försiktig så man inte förlorar de ställen som gör gott kaffe, ty det är sällsynt. Thailändare
har noll och ingen kaffe-kultur, så som vi ser på det. Så det faller inte naturligt för dem att göra gott kaffe som vi
är vana vid från Sverige. Här blir det oftast svinstarkt, och helt okänsligt gjort av en kille/tjej.

Denna människa, som numera kallar sig yrkesgrupp, har gubevars gått på kurs och kallar sig numer ”Barrista”.
Idag så är det ju så jäkla populärt att ändra på titlar, och yrkes-benämningar, och man tror allting blir bra då per
automatik. Denna Barrista är alltså inget annat än en jäkla kaffekokare, absolut inget annat.

Så idag om du klarar av att hälla i kaffepulver i en melittapåse, vatten i apparaten, och sedan klarar av att trycka
på den röda knappen på kaffe-bryggaren, ja då är du en Barrista, och folk hymlar med ögonen och beundrar dig
välderliga, hahaha!!! Men de facto, de har fan inte en susning om vad de håller på med.

Så när man finner här en kille/tjej som kan göra en god kopp Cappochino, så gör man nog bäst att hålla sig där,
och inte ränna runt och köpa skitkaffe av andra…. Vi stack i alla fall efter maten till detta fik, och fick i oss en god
kopp kaffe. Och därefter hem igen, och jag hade då låtit min dator hemmavid ladda ned en massa långfilmer till
honom, så han har mycket att kolla på däruppe i djungeln i Nong Bua Daeng…. 

HandskakChaiyaphum MMMMCCCXV

4 juni 2021

86,0 kilo - (19 km) 1 timme 27 minuter

Valuta-kurs; 3,746  nedåt


Antaganden,

är roten till alla misslyckanden…

Så här får ni till livs en helt fantastisk video, där Ed Sheeran och Andrea Bocelli sjunger ihop,  en riktig kanonlåt av
2 kanon-artister. Ja ni kan helt enkelt inte missa denna musik-upplevelse…. Grattis……

Ja idag, igår i skrivande stund, så var det alltså den 3 juni, och det är ju som jag nämnt tidigare en helgdag här i
Thailand, jag satt här och småskrattade när jag tänkte tillbaka på 1970 och 1980;talet hemma i Sverige, och ens
hem där. Och jag tänkte på med vilken fasa man i yngre dagar kände när den förhatliga röda dagen närmade sig.

Varför? Jo då var det ju bara rena rama skitprogram på TV;n tyckte man, ja i min riktiga ungdom och barndom,
så var det väl mest kyrkospel och andra supertrista TV-program när det var röda helger. OCH de flesta affärer var
stängda. Ja det rättade väl till sig lite grand efter en tid in på 1970;talet. Men ändå…. SUPERTRISTA TV-KVÄLLAR
var det!!!!

Ja ändra tills friheten kom, och glädjen och friheten hade ett annat namn, och det var; "Video-apparaten". Detta
var en kolossal sak, och en riktig frihetsmaskin. Man kunde hyra och spela in filmer, och titta på dom exakt NÄR
man ville, och då var ju den supertrista röda dagen perfekt.

Och sedan så om man var bortbjuden och det var ett kanonprogram på TV;n på kvällen, så spelade man in
detta, och kollade på det någon eller några dagar senare. Jättefrihet och görgott faktiskt…. Så nu idag så finns
det inga röda dagar för min del.


Skolflicka sitter med sin "morfar eller farfar. Hennes mamma och pappa,
vilka ju är den genomgående "saknade" generationen ute i byarna.
Ja de ser knappt sina ungar som dom är så jäkla snabba att avla fram.
Det är alltså mormor och morfar som får uppfostra ungarna,
och det fungerar icke alls bra...

Dels så är jag pensionerad och skiter i dessa dagar högtidligen, och dels då så har jag en gedigen samling
filmer nedladdade i min dator… Så kom igen alla jäkla röda dagar, mig knäcker ni aldrig…

Idag alltså igår då, så fick vi ”celebert” besök här hemma. Yongyut ropade på mig, och sade att jag skulle
komma ut i trädgården. Så jag traskade ut, och där stod 2 kvinnor och en kille, plus att en läkare lufsade
omkring också i området, även om jag inte träffade honom.

I alla fall det visade sig att det var anställda på hälso-avdelningen, eller vad det nu kan heta här i Chaiyaphum.
De går runt på väl valda områden, som ligger lite utanför byarna, och de ger bort en flaska handsprit och en
box med 50 munmasker i. Ja undrar om ni i Sverige får sådana besök??

De frågade om mig, och var genuint intresserade om hur jag trivdes, hur länge jag varit här, om vi var gifta o.s.v.
kändes riktigt trevligt att på något sätt bli ”bekräftad” av myndigheterna i detta landet, som annars samfällt skiter
i oss utlänningar. Jag tog också chansen att fråga om vaccineringen.

Ty precis som jag misstänkte, så igår lyckades jag få Yongyut att gå upp till den damen som tidigare hade tagit kopia
av mitt thai ID-card, och sagt att hon registrerade mig i byn för vaccineringen. Det visade sig förstås vara
rent skitprat, och hon hade inte gjort ett dyft.

Jag kände ju detta på mig, så jag tvingade därför upp en motsträvig Yongan, så hon pratade med damen och
fick det bekräftat. De lyckades ena sig om att skylla på en icke närvarande person (läkaren i vår by) i sann
thailändsk anda, de små fegisarna.. Så jag frågade den damen som var den pratsamma.

Han sade att hon ville ha mitt thai ID-card, hon lovade registrera mig, ty det var just hon som hade hand om den
grejen, secken tur jag hade, och så lovade hon ringa oss så snart hon visste när de hade vaccinet tillgängligt för
allmänheten i Chaiyaphum. Då med detta så lät jag mig nöja, och var glad för hur detta hade avlöpt...

HandskakChaiyaphum MMMMCCCXIV

3 juni 2021

86,0 kilo - (18 km) 1 timme 22 minuter

Valuta-kurs; 3,764  nedåtNu får det fanimej vara nog.

Skall säga upp mig, och resa runt i världen,

tills pengarna tar slut.

Beräknar vara hemma igen ikväll runt kl. 21.30!!!!

Idag är det helgdag i Thailand, och som vanligt är det en kunglighet som har födelsedag. Ja dom kan vara levande
eller stendöda sedan evigheter, men en helgdag skall det vara, mycket viktigt här i Thailand. Så idag 3 juni är det
alltså; ” Her Majesty Queen Suthida's birthday”…..

Så nu har vi då dagens drottning hennes födelsedag, och vi har vidare; ”uvarande kungens kröning”, ”Nuvarande
kungens födelsedag”, ”gamla drottningens födelsedag”, ”gamle döde kungens dödsdag”, ”Gamle döde kungens
födelsedag”, ”gamla kung Chulalongkorns dödsdag”.. Ja sedan har dom förstås här i Thailand ytterligare helgdagar.

Ja som typ; ”vanlig nyåret”, ”kinesiska nyåret”. ”thailändska nyåret”. Ja här firar man fanimej allting bara för att vara
på den ”säkra sidan” tydligen… Plus en massa andra saker som antingen har med buddism att göra, eller med
jordbruk att göra. I detta sammanhang, så har min egna mamma sin födelsedag idag den 3 juni. Hon är död, men
jag har svårt att glömma den dagen måste jag erkänna. Men jag minns med glädje allt hon gjort för mig och vår
familj...

Ja jordbruket som är huvudnäringen förstås, har då helgdagar som ”den kungliga plöjningsdagen”,  ”arbetets dag”,
Ja Thailand är alltså väldigt fokuserat på sina kungligheter. Så det kan jag ju säga, att det lilla som vi håller på med
i Sverige, och i västerland med våra kungligheter, är alltså noll och ingenting alls i jämförelse med den rena rama
hysterin som är här.

Tala illa om kungahuset, och du hamnar verkligen i fängelset i mängder av år, om inte livstid… Man tolererar inget
sådant snack här alls… Dock så är jag glad att jag växt upp i det mycket mer ”nyktra” Sverige i detta sammanhang.

Jag tror t.ex. inte att svensken i gemen hade godkänt, att Kung Karl den XVI Gustaf hade startat ett företag som
genast fick rättigheterna att producera vaccinet till Sveriges befolkning, kommer inte orden monopol, nepotism och
korruption genast till Er när man hör detta…??


Utfallet på Covid-19 i Thailand.....

Ja på tal om vaccin, vad sjutton kan man lita på egentligen? Jag läser ju mycket inne på facebook. Ja jag vet… där
finns ju en jäkla massa ”duktiga” människor med mängder av underliga åsikter. Och det är ju säkert korkat att ens
läsa vad som skrives där i denna sak.

Jag själv dock blir ju påverkad varken man vill det eller inte, och tankarna mina har då utvecklat sig som följer, efter
vad kamrater och ovänner oich facebooks-bekanta säger och uttrycker: Pfeizer verkar vara det vaccinet som de
flesta tydligen litar på… Astra Zeneca skapar blodproppar, och många vill inte ta detta.  

Sinovac och Sinopharma från Kina litar man INTE ALLS PÅ, så ingen vill ta detta. Jag måste erkänna att jag icke
heller litar på kineserna på något enda sätt… Sedan har vi Sputnik som är ryskt, och tack vare att dom är kommunister,
så litar vi inte på det vaccinet heller (ironi)…

Moderna har vi sedan och för min del, det som man hört minst antal åsikter om… Så vet inte vad jag skall tycka….
Så nu då när det närmar sig vaccinering, så vet jag en sak i alla fall, och det är att jag SKALL vaccinera mig definitivt.
Jag lyssnar icke alls på dessa spruträdda små krabater, som sprider sin skit ute på internet.

Och det lutar nog åt att jag tar den spruta som erbjudes mig till slut. Jag har i hela mitt liv litat till 100% (nästan i alla
fall), på läkarna, och tänker göra det nu också. Inte fan vill en läkare med berått mod döda mig, sådant är ju löjligt
att ens tänka…

HandskakChaiyaphum MMMMCCCXIII

2 juni 2021

86,0 kilo - (18 km) 1 timme 19 minuter

Valuta-kurs; 3,770  uppåtOm du begär kontroll,

så måste du ha kontroll på dina begär!!

Ni som är gifta med en thai-dam, har ni alla samma problem med att hon har fruktansvärt svårt att lägga tillbaka
prylarna på samma plats som dom tog dom ifrån, eller skall vi säga att dom aldrig lägger tillbaka prylarna på sin
avsedda rätta plats?? Jag för här hemma en evig kamp, som nu 7 juli går in på sitt 14:e år.

Jag som varandes falang och västerlänning, har ju oftast blivit upplärd att ”allting har sin plats”. Men det konceptet
köper inte thailändarna alls. En äkta thailändare tar prylen, och när hon/han är klar med den, så släpper dom den
bara rakt ned på marken där som dom råkar vara vid just det tillfället.

Jag startade en ny ”tråd” (ämne) inne på facebook om just detta, och det drösade snabbt in 63 kommentarer och 45
stycken tryckte på ”gilla-knappen”… Jag fick ett grymt gensvar alltså. Runt 98% hade exakt samma erfarenheter i
allt detta, och alla rev sig i håret över sina misslyckade försök att få in sin fru/fästmö på rätt spår i detta.

Jag fick många roliga kommentarer såsom; ”hon flyttar gärna på sakerna, och när jag frågar efter dom, så har hon
glömt vart hon lagt dom”… Ja den grejen är välbekant. Denna då? ”Alla lock på burkar och skruvkapsyler som aldrig
skruvas åt, så plötsligt står man där med en kapsyl i näven, och flaskan eller burken ligger på golvet i tusen bitar”…… hahahaha….. Ja detta är olika kulturer förstås..Och hur lätt är det att veta dessa saker, deras uppfostrare eller ”lärare” är ju en äldre generation, som mer eller mindre
kommer ifrån by-livet, och har mestadels djungelvanor. Där kanske fokus mer ligger på att äta alla sina 3 middagar per
dag, än att städa och hålla ordning, så lite förståelse för detta får man nog ha tycker jag….

Men som vanligt, trots att jag skrev sist i min trådstart, att endast ärliga svar önskades.. Så fick man ju den vanliga
”gängen”, där de inte förstod alls vad jag pratade om, och hur jag kunde hänga ut min fru på det sättet bla bla bla.
Dessa människor, alltså svenska killar tyckte att deras madammer var ordningen personifierad.

Och anledningen är väl att dom antagligen är rädda för att deras dam skall stänga av sexet för dom helt och hållet,
om dom opponerar sig för mycket, hahaha!! Eller så vågar dom inte erkänna utåt hur det verkligen är ställt hemmavid,
de vill ju gärna vara felfria och kunna allting själva.

Men hur som helst, denna grej är i sig en riktigt rolig grej tycker man kanske först när det gått några år, eller man redan
blivit tunn eller gråhårig, och retat sig färdigt på deras klassiska förmåga att inte ha någon som helst ordning och reda.
Jag köpte en verktygslåda för några år sedan, en dyr sådan kostade väl runt 700 baht tror jag.

Alla verktygen lyckades jag lägga i där, och allting var frid och fröjd, i kanske…..  2 dagar…. Sedan råkade jag öppna verktygslådan, och den var nästintill helt tom. Jag gick ut på baksidan, och våra verktyg låg utspridda; bakom
tvättmaskinen, på olika hyllor därbak, ute bland buskarna hittade jag skruvmejsel och avbitartång.

I olika lådor bland bindor, oranga stearin-ljus, servetter, och cigarett-tändare, ja där fanns hovtången och hammaren….
Så ordning och reda, pengar på freda, den grejen är nog mest oss utlänningar förunnat tror jag… Men snart 13 år,
så börjar jag så snart kunna uthärda smärtan av att hitta sågen bland några sketna handdukar där på baksidan ihop
med tvättmedlet…. Hahahaha!!!!

HandskakChaiyaphum MMMMCCCXII

1 juni 2021

86,0 kilo - (10 km) 43 minuter

Valuta-kurs; 3,764  uppåt


När en politiker säger att ”vi sitter i samma båt”.

Så var försiktig,

ty det betyder att DU skall ro!!!

Här i Thailand, så har vi ju då oftast 2 ”läger” vad det gäller ormar, och ”synen” på dessa ormar. Den absoluta
majoriteten av thailändare dödar helt urskilljningslöst alla ormar dom ser. Dom orkar inte ens lära sig vilka som
är giftiga och vilka som är fullständigt harmlösa.

Tyvärr så brukar en massa utlänningar som kommer hit till Thailand, och också bofasta utlänningar i Thailand
bidraga till dödandet de också. Detta trots att de borde veta mycket bättre, så mycket bättre utbildning och
upplysning som dom fått under sina levnadsår…

Men de dödar de också, och de låter sina satans husdjur också döda ormarna. Kolla videon ovan, ormar lever
på råttor, och möss, och grodor för det mesta. Vi har runt 260 stycken olika orm-arter här i Thailand. Och enbart
ett 20 arter anses vara mer eller mindre giftiga….Visst skall man vara försiktiga, ty dessa ormar finns runt omkring oss, varken vi ser dom eller inte. Det sägs ju i orm-kännar-kretsar, att för varje orm vi amatörer ”ser”, så finns det runt oss minst ytterligare 5 stycken till, vilka
vi aldrig får syn på. Har man en trädgård, så skall man definitivt rensa bort all bröte och skräp, som kan tänkas ligga
där.

Brädhögar, gamla bildäck, gräshögar, buskar, och under själva husen är tillhåll för ormar. Så varför kommer
ormar till våra trädgårdar då, kan vi göra våra trädgårdar lite mindre attraktiva för ormarna? Ja så klart kan vi
det. Ta bort skräpet, ta bort soporna som attraherar råttor och möss, som i sin tur attraherar ormarna.

Ta bort allt vatten som ni har i krukor där i trädgården. Även vattnet är attraktivt för ormarna, vilka också måste
dricka förstås… Om ni måste gå ut i mörkret, så ha alltid en ficklampa med Er, de värsta giftormarna är natt-aktiva,
och vi människor ser ju nästan noll och ingenting i mörker, så det är ju en katastrof som väntar att ske.Men annars då med ormarna, så tycker jag att det är en riktigt speciellt känsla, när man kommer ut i trädgården
och får se en riktigt stor Ratsnake (kallas; Ngu Sing) eller en brun meterlång grann Kukri-snake… Vi har ju inte
mycket till vildlife i Sverige, så som varandes svensk, så är jag fascinerad av dessa ormar.

Inte så jag vill peta på dom, eller lyfta upp dom. Men att titta på dom räcker gott… Och då väl vetandes att dessa
ormar käkar upp mössen och råttorna som till äventyrs finns därute, och också dessa högljudda grodor och
paddor, som skriker som galningar så fort det skall till att regna och har regnat…

Så jag ser inget negativt med dessa ormars närvaro… Så klart alla dessa människor som envetnas med att ha
hundar som husdjur, de vill ju inte alls ha ormar inne i sin trädgård. Ty hundarna kan ju skadas. Ja samma hundar
som kastar sig över alla ormar som finns där inne i trädgården, det är en riktig slakt faktiskt… Hundägare är
som många föräldrar, de orkar fan inte uppfostra sina ungar, eller sina hundar. Fasen lär Era hundar att ge fan
 i ormarna, så blir allting bra…

Handskak