GTG Shipping, Thailand

Transport av Ert bohag/flyttsaker till Thailand? Kontakta mig på min mail här; chaiyaphum@glegolo.com

Skeppa styckegods pallar, eller hel containerlast. Välkomna med Era förfrågningar

Läs gärna följande artiklar om transporter skrivna av mig, klicka på forum Sawatdee eller direkt här på hemsidan, under menyn upptill, Transport och flytt!

Chaiyaphum MMMMCLXCI

31 januari 2021

87,0 kilo - (20 km) 1 timme 27 minuter

Valuta-kurs; 3,576  nedåtVarför heter det färdknäpp,

och inte gångjärn?

Idag är det sista dagen i januari, och denna månaden går nog till historien som den tristaste jag varit med om här i Thailand under mina 13 år. Det är ju en himla tur att man har sin familj och sitt hem, och några få vänner/bekanta att luta sig emot. Jag ser verkligen fram emot när Corona kommer att släppa sitt grepp om livet runt om ute i världen.

Då öppnar det ju upp sig fullständigt annorlunda även här ute i bushen i Thailand. Då kommer ju dels dessa halvtidare att komma, och vara här i vissa fall 3-6 månader, och dels kommer dessa korttidare som med sin thai-fru ”offrar” sig, och åker med henne ut till hennes föräldrar i Thailands urskogar…De är här oftast max. några veckor, ty falangmannen klarar ju inte av att vara här någon längre tid, utan vill ned till barerna, spriten, och havet, för att verkligen känna att han också är på semester. Ofta denna sisrta kategori har en ganska hektisk tid under sin s.k. ”semester” här. Det är ju egentligen allt annat än relaxation och semester....

Det är ju mer att likna vid en hyperaktiv berg och dal bana, som paret då skall genomlida, innan de får åka hem igen. Varför dessa människor stressar som dom gör, och då om man inte klarar av att leva livet, varför i helvete lägga sådana summor på att åka hit? Lika bra att ni åker till Spanien ju, och har det bra där….Men en sak är bra med att de kommer hit, och stressar upp mig också, och det är att jag hela tiden blir påmind om hur bra jag har det. Det är ju annars lätt att glida in i någon typ av självömkan, där man börjar tycka synd om sig själv, och hur trist livet är, och jag har ingenting att göra, och solen skiner hela tiden, och det jäkla regnet, och myggfanskap överallt.

Nä tack ni turister som rusar hit, rusar runt på köpcentrat, rusar ut til byn, meddelar allt och alla att ni inte ”hinner” med att vara sociala. Jag kan lugna Er, det är helt och fullt skitsamma. Ingen vill ändå umgås med folk som skall trugas. Stressa ni och åk hem till den fantastiska verkligheten som ni annars lever i….Jag satt och tittade lite grand på olika foton från vardagen här i Thailand, inte nödvändigtvis min egna verklighet, utan den som en vanlig thailändare lever i. Man inser ju ganska snabbt vilket skillnad det är på en europee som vi svenskar är, och hur en thai lever.

Absolut hela deras liv består i stort sett av Sallad. Nästan så att man skulle kunna kalla landet för ”Salland” istället för Thailand… Jag har aldrig sett så många människor vara så jäkla hänförda, över en liten plastpåse med sallad eller annat ”grönt” som dom köper eller repar själv ute i naturen.Man ser dom överallt ja jämnt, nästan i andakt, bära dessa påsar hem till sig…. Jag ser på facebook, så fort som en thai postar på facebook, så handlar det INTE om personliga saker, det handlar om deras jäkla mat. Ja mat precis hela tiden. De fotar varje gång de skall ut och käka lunch, frukost, eller middag. Eller om de handlat i affären.Tryter fantasin, så fotar dom frukt istället. Jag skall åskådliggöra det hela med att ge Er en gäng foton som jag snott ifrån facebook…. Och se vad det hela handlar om. Ser jag en thai posta på facebook något annat än mat och grönsaker eller frukt, så hajar man till, stannar till, och försöker läsa, ty så ovanligt är det hela. Lev väl, så höres vi i februari nästa gång!!

HandskakChaiyaphum MMMMCLXC (4.190)

30 januari 2021

86,3 kilo - (20 km) 1 timme 25 minuter

Valuta-kurs; 3,576  nedåtKaka söker maka!!

Idag slog jag näven i bordet och gjorde en härlig Janssons Frestelse. Jag bjöd in Håkan, så kunde vi käka en kanon-lunch, och skvallra lite grand. Även om snacket var fullständigt opersonligt, och handlade om absolut noll och ingenting alls som var lite ”drag” i, så var det himla kul att träffas, och äta och tjöta lite grand….

Yongan drog med mig senare idag efter min obligatoriska cykeltur, bort på andra sidan 201;an, där hon köpte en ”Inverter”. Fråga mig bara inte vad detta är för nåt, ty så fort det handlar om tekniska prylar, så i yngre dar så slutade jag lyssna, och gick ut och spelade fotboll, och nu på äldre dar, så slutar jag lyssna, och tar fram gitarren och spelar en låt….

Yongyut har noll elektricitet uppe i sitt nya hus i Nong Bua Daeng. Hennes broder som bor i huset, har handlat en enda liten solarcell, så han kan på kvällen tända en glödlampa som hänger där, så lyser den i några timmar innan den dör ut. Yongan vill nu komplettera detta, så hon kan kolla på TV, koka ris, och lite andra sysslor.

Dock inte 2 saker på en gång, sade jag till henne, ty då¨drar hon ut den lilla el som hon kan framställa. Denna Inverter hon köpte för 3.900 baht idag, kopplas ihop med ett laddat batteri, så kan hon få ut 220V, och kan koka ris och se på TV med mera… Men jag antar att batteriet får laddas nästan varje dag.. Så det blir snärjigt, men icke mitt problem…En dag, i kön vid företagets cafeteria, säger Sten till Mikael bakom sig: "Min armbåge gör ont som helvete. Jag antar att jag borde gå till en läkare."
"Lyssna, du behöver inte spendera den typen av pengar", svarar Mikael

"Det finns en diagnos-dator nere på Coop. Ge den bara ett urinprov, så kommer datorn att berätta vad som är fel, och vad man ska göra åt det.
Det tar tio sekunder och kostar tio kronor - mycket billigare än en läkare. "

Så, Sten samlar ett urinprov i en liten burk, och tar det till Coop.
Han sätter in tio kronor, och datorn tänds och ber om urinprovet .... Han häller provet i facket och väntar ..

Tio sekunder senare matar datorn ut en utskrift:
"Du har tennisarmbåge. Blötlägg armen i varmt vatten, och undvik tung aktivitet .. Den kommer att förbättras om två veckor. Tack för att du handlade @ Costco .."

Den kvällen, medan han tänkte på hur fantastisk denna nya teknik var, började Sten undra om datorn kunde låta sig luras.
Han blandade lite kranvatten, ett avföringsprov från sin hund, urinprov från sin fru, och dotter, och ett spermaprov från sig själv för den goda sakens skull..

Sten skyndar tillbaka till Coop, ivrig att kontrollera resultatet. Han sätter in tio kronor, häller i sin härliga ”blandning”, och väntar på resultatet

Datorn skriver ut följande:
1. Ditt kranvatten är för hårt. Skaffa en vattenavhärdare. (Gång 9)
2. Din hund har ringorm .. Bada honom med svampdämpande schampo .. (gång 7)
3. Din dotter har kokain-vanor. Få henne till rehabilitering.
4. Din fru är gravid. Tvillingar. De är inte dina ... Skaffa en advokat.
5. Om du inte slutar ”leka med dig själv”, blir armbågen aldrig bättre!
Tack för att du handlade på Coop……

Handskak

Chaiyaphum MMMMCLXXXIX

29 januari 2021

86,4 kilo – (19 km) 1 timme 24 minuter

Valuta-kurs; 3,593  uppåtAlla känner väl till flygplanens svarta låda,

som alltid håller sig oskadd.

Varför tillverkar man inte flygplanen

av samma material?

Ja vi alla har väl hört talats om denna tes, eller ordstäv, eller samling bokstäver, ja vad ni vill finner det i alla
fall väldigt träffande och också lite roligt!!

Folk är stundtals riktigt roliga!
Dom spenderar pengar som dom inte har,
för att köpa saker som dom inte behöver,
för att imponera på folk som dom inte tycker om!!

Jag kommer osökt att tänka på detta då jag cyklar omkring, eller har motorbiken och kör omkring, ute bland alla byar här runt omkring. Här ligger i exakt varenda liten by, ett snyggt fint s.k. falanghus, som någon utlänning har byggt för dyra pengar. Och där han skall bo med sin familj.

Huset står i stort sett alltid tomt. Jag ser nästan aldrig någon fastboende där alls. Tanken från början var säkert att utlänningen skulle bilda bo med sin thai-dam, och bo där och leva resten av sitt liv där. Snart kom längtan "hem" för utlänningen, plus att thai-damen hans, så gärna ville åka till Sverige/Tyskland/England eller USA och arbeta.

Ty thaidamen hade pratat med sina vänner, som berättade om att de kunde jobba som städerska i Sverige, och tjäna mer än vad än Rektor i en fin skola gör i Thailand…  Falangen tyckte livet i byn inte var vad han gillade så mycket. Han underskattade tristessen, och lät kåtheten och kärleken förblinda honom till att ta dumma beslut bara.

Men bra att man kommer på det i tid i alla fall, så iväg for dom, och det i massor. Lämnade efter sig ett fint stort hus, som ofta mor och farföräldrarna flyttade in i, och snart så växte den fina trädgården igen. Målar-färgen på huset började falna, och skräp och skrot samlades i trädgården.

Det en gång fina huset med den fina trädgården, ser ut som en jäkla lumpsamlar-bostad efter ett kort tag, när thailändare har flyttat in. Så det är på det sättet jag ser alla dessa ”tomma” hus. Jag ser bortkastade stålar på en urdum ide´ .. Många, väldigt många, de flesta utlänningarna, klarar bara inte av att bosätta sig utanför turist-orten, så är det bara tyvärr..Ja utlänningarna kommer med sina besparingar, många av dom har en ganska taskig pension, och bara sina besparingar att luta sig emot. Att då ta och lägga dessa besparingar på att bygga ett fint hus ute i tassmarkerna, innan man ens har funderat färdigt. Är ganska konstigt sätt att besluta sig…

Men väl här, så gäller det för thaikvinnan att skaffa sig ”ansikte”, och ha ett fint boende, ty hennes man har pengar vill hon att alla i byn skall se och veta. Och falangen vill också gärna visa sina egna vänner och bekanta och grannar, att han minsann har råd… Dock så håller ju ofta inte en närmare granskning av hans ekonomi, har det ofta visat sig.

Detta är den "gängen" som bosätter sig då utanför turist-orten. De andra väljer turist-träsken som typ; Pattaya-Phuket-Hua Hin och Bangkok. Där de kväll efter kväll, ofta sitter och super bort tiden. Alltför många av dessa gamänger slutar sina dagar här nere, nedsupna och eländiga, och/eller får ta sig hem i ett uruselt fysiskt skick.

Dessa verkar vara de två ”stora” vägarna” att gå i detta med att flytta till Thailand. Men sedan har vi ju förstås alla oss, som hade turen att finna en bra thai-dam, ett ställe man trives på och skaffade oss ett bra socialt liv. Oss går det verkligen ingen nöd på tror jag...

Handskak                                                                                                                           Chaiyaphum MMMMCLXXXVIII

28 januari 2021

86,7 kilo - (20 km) 1 timme 24 minuter

Valuta-kurs; 3,590  nedåtKasta inte yxan i sjön!!

Idag, imorse, så hörde jag oväsen en lång stund ute på gatan, det var liv och rörelse, och faktiskt lite smällar kunde jag höra. Jag struntade i det, hade ju lite att pilla med i datorn med jobbet och annat pill… Till slut så gav jag upp, och tittade ut, och kollade läget. Det blev nästan en chock ju.

När jag kikade, så såg jag en enorm rökplym, och jag såg elds-flammor också. Och jag såg massor av folk där ute, och så såg jag brandkåren. Jag försökte samla mig, tänk om alla husen skulle brinna ned, så jag rusade in på rummet, och samlade ihop i en liten plastpåse; mitt pass, kreditkort, bankböcker, och kontanter.

Och med det så lämnade jag huset med min telefon i högsta hugg. Jag hann ta ett foto, men när jag skulle ta nästa foto så blev det bara en selfie, va fasen?? Ja jag vet inte vilken knapp att trycka på för att kameran skulle funka normalt igen, så det blev bara ett foto vilket ni ser ovan. De andra fotona fick jag av grannar..Huset som brann var de där idioterna längst upp på gatan, som har en trädgård som en jäkla djungel, och med en tuppfan som stör alla hela nätterna igenom, ett riktigt skrotupplag har dom där i trädgården...… Jag har noterat nu sista tiden att en äldre gubbe, säkert pappan till paret, han huserar ute i trädgården, och har samlat på sig en sjuhelvetes massa bröte där.

Han byggde nu förra veckan ett skjul på den lilla tomten i aluminium, ser förskräckligt ut, den dumfan fattar ju inte att han inte bor i en by nu, utan i en annan civiliserad värld. Och nu såg man vilken bröte han slängt in i detta skjulet, vilket alltså var vad som antändes.

Där låg mängder av järnprylar, mängder av träprylar, och mängder av behållare med vätska, garanterat bensin, thinner, och annat eldfängt. Jag är övertygad om att det var ju detta som tagit eld i värmen…. Röken var kolossal, och eldsflammorna var också de ganska imponerande.Man kände sig lite smårädd där man stod vid brandbilen, och kollade när de sprutade vatten på elden. Speciellt när man kikade på de ungdomar som skulle föreställa vara brandsoldater. Fan det var ju småungar i 20;årsåldern bara, och utrustningen de hade var ju skrattretande faktiskt. Rena rama 1920;talet knappt….

Yongyuts kompis See äger ju grannhuset, och det blev rejält eld och rökskadat, och det kommer inte att bli billigt för dessa människor att betala för de skadorna. Men jag tycker inte synd om dom. Mer att dom fick vad dom önskade. Detta genom att låta sin trädgård förfalla så till den milda grad, så det skämmer hela området.

Senare på eftermiddagen långt efter elden var släkt, så kom då See´s broder, han som ju är polis. Han hjälpte ju mig med mitt levnadsintyg för 4 år sedan, om ni kommer ihåg… Mycket trevlig kille. Tur att See har honom som kan ta tag i detta gentemot den grannen, så de inte fuskar bort ersättningen för skadorna på huset...

See, hon och Tony bor ju borta i England, och de hyr ju ut sitt hus till den där supertriste engelsmannen, så därför superbra att brodern hjälper till som sagt var. Jag själv kunde gå tillbaka in igen, och lägga tillbaka alla pinalerna jag stoppat på mig utifall vårt hus också skulle brinna ner. Slutetgott, och allting gott...

HandskakChaiyaphum MMMMCLXXXVII

27 januari 2021

86,4 kilo - (19 km) 1 timme 18 minuter

Valuta-kurs; 3,612  nedåt


Varför finns det inte kattmat

som smakar mus?

Ja, så ansågs det vara ”rätt” datum då för denna kulturberikande tillställning.  Först går man till templet till de orangklädda munkarna, som ger ”nådiga” nicken till ett ”visst” datum, då denna ”grej” kan avhållas. Det ansågs i dessa nobla kretsar att 24 januari var en bra dag…..

Just denna tillställning kräver icke närvaro av munkar, dessa kommer in i ”spelet” senare, när det är dags för ”välsignelse” av huset. Nu denna gång så kräves det dock att man har en gubbe, alltid en äldre man, som kan bönerna som skall rabblas, på det utdöda. men fortfarande ceremoniella språket Sanskrit.

De tar sedan ihop med inbjudna och icke inbjudna människor i en lång rad runt huset 3 varv. Bönerna rabblas högt och avlöses med jämna mellanrum av skrik och tjoandet av de medverkande, lite grand av upphetsade indianer kan man tycka att de låter som. Efter denna något uttröttande tillställning, så tar det vid det vanliga.

Alltså dags för att käka isaan-mat och dricka Lao Khao, thai-brännvinet, det hembrända gjort på ris. Smakar en ofärdig katastrof.. Folk samlas och har det trevligt. Folk stannar så länge som dom kan stoppa mat i kistan, och sedan avviker dom helt enkelt. De är där för maten och spriten, inte för umgänget som jag uppfattar det. En ganska oartig tillställning i mina ögon ur det hänseendet i alla fall.. Men så är alla thailändska sammankomster. Man äter, och sedan går man hem...Men det viktigaste, Yongyut är kanon-lycklig, hon har nu ett hem däruppe 8 mil härifrån i Nong Bua Daeng, där hennes bror kan bo, och skaffa sig föda för dagen någorlunda. Betänk då att han är arbetslös, han tappade ju sitt arbete som han haft i mer än 25 år på flygplatsen i Bangkok, när Corona slog till.

Han är 54 år gammal, så han är nog körd livet ut nu tror dom, vad det gäller arbets-marknaden… Jag hjälper honom också med 1.500 baht (SEK; 420.-) i månaden, plus att hans ena vuxna dotter ger honom 1.500 baht i den mån hon har ett arbete… Han bor ju nu tack vare Yongyut gratis däruppe i det nya huset. Han klarar sig ganska bra ekonomiskt på dessa pengar.

Och han odlar, och planterar, och han säljer, och han har ju gratis ris att äta varje dag, enär Yongyut arrenderar ut mark till de lokala risbönderna som ingen egen mark har. Hon får ju 2 säckar ris på varje 5 säckar i utbyte för det. Och alla verkar glada trots att jag finner det vara ganska dyrt med 20% av avkastningen i arrende… Vi höres…

HandskakChaiyaphum MMMMCLXXXVI

26 januari 2021

86,4 kilo - (22 km) 1 timme 23 minuter

Valuta-kurs; 3,621  uppåtJu senare på kvällen,

desto vackrare folk!!

Måndagen idag har gått som en lugn roddtur, i en gondol i en av Venedigs kanaler. Inte en krusning på ytan, så jag blev tvungen att agera själv, annars är det ju gör-trist hela livet, om inget händer…  Så jag stack med motorbiken bort till Index, till HomePro och till Global House, och kollade på ett förvarings-skåp till hallen.

Ja ett förvarings-skåp kanske man skall kalla det, alltså med hyllor inne i skåpet, och med dörrar att stänga, typ 112 cm bred samt 2 meter högt . Det vore perfekt. Jag promenerade runt runt och runt, och ingen av dessa 3 affärer, och detta är stora affärer, hade någonting liknande.

Ja Thailand förnekar sig inte alls, det är alltid värdelöst med förvarings-lagrings-utrymme i deras hus här, helt värdelöst överlag. Va fasen dom äger ju inget, så dom behöver väl knappast lagra något antar jag. I alla fall ingen av dom hade ett sådant skåp. Så jag åkte hem i helt oförättat ärende, men 2 timmar fattigare i mitt liv, som jag ju aldrig kan få tillbaka.

Jag kom då på den glänsande ide´n med att kolla online på IKEA, och där fann jag en pryl som hette; ” KOPPANG”.. Det var inget förvarings-skåp. Men väl en stor byrå… Byrån har måtten; 90 cm bred samt x114 cm hög… Inte alls vad jag letade efter från början.

Men skitsamma, jag tar denna och ställer i hallen, så får Yongan fylla den med allsköns skräp och dynga som hon alltid gör. Ja de 5 lådorna kommer väl att fyllas med gummiband, tygstycken, avbrutna pinnar, plus måttband, och löständer, och hårklämmor. Allt som man har i handen, och vill lägga ifrån sig…Jag fick betala 4.990 baht vilket känns för jäkla dyrt, men jag kunde inte motstå. Sedan hur få hit den från Bangkjok?? Jo jag beställde hemtransport, kostade rediga 2.000 baht… skit också… och sedan tog jag montering på det 350 baht. Inte fasen orkar jag med i min ålder, att montera ihop IKEA-prylar, den orken hade ju jag knappt ens i 24 års åldern ju…

Så med denna enda sak idag, så har livet förflutit annars bakom datorskärmen, och arbetet har tagit all tid. Ja förutom cykelturen, den obligatoriska förstås…. Kan meddela till Er vintertrötta svenskar allt ifrån den stockholmska trädbevuxna ö-världen, till västkustens kala ö-värld att värmen är tillbaka nu i Thailand.

OK inte helhjärtat, men vi har i alla fall natte-tid nu 21 grader, under dagen idag 34 grader, och nu klockan 20.00 så är det 27 goa grader ute… Så nu blir det nog inget mer kallt förrän till december. Tur att de inte har ett sådant stolpskott som Greta Thunberg här i Thailand. Hon hade nog mått prima i vår värme, och hade kunnat öka på värmehysterin avsevärt med våra grad-antal…..

HandskakChaiyaphum MMMMCLXXXV

25 januari 2021

86,6 kilo - (19 km) 1 timme 20 minuter

Valuta-kurs; 3,613  nedåtVarför trycker vi på start

när vi vill stänga av datorn?

Ja detta med att bli gamla är ju en himla konstig sak egentligen. Jag kommer ihåg mitt gamla barndoms telefonnummer; 456567, kompisens nummer likaså; 455009. Men likväl så kommer jag inte ens ihåg gårdagens lösenord i datorn…. Hur sjutton är vi gamlingar funtade??

Ja och inte känns det bättre när man så väl kommer ihåg när man var ung och kul att umgås med, och nu skruvar man ned bilradion bara för att kunna se bättre…. Men tur i alla fall att ens hjärna anpassar sig fint till när man blir gammal. Den tiden när man trodde man var 37 när man egentligen var 52 år, är ju förbi och redan glömd…

Dock så förtränger gärna vi människor ganska mycket i våra liv. Vi är som dagliga trav-spelare, vi har ett otroligt läkkött, och står styrkta och starka inför varje ny dag. Ta bara detta med att vi ser fram emot att få pensionera oss. Verkligen? Varför gör vi det? Jo dårfär att!!!

Vi skall äntligen få lov att ta det lugnt och fint nu i livet, och NU börjar resten av vårt nya liv!! Vi planerar för våra liv efter 65 år i ålder. Vi säljer av kanske saker, och kanske köper in nya saker som vi skall ha glädje av på den sista minnes-roliga ”resan”, de gyllene många åren efter pensioneringen.

Vi kanske köper en Condo i Thailand, eller ett hus i Spanien, eller ett boende nere på Cap Verde… Vi köper också in en ny bil på dessa utländska ställen. Och vi börjar, i alla fall väldigt många av oss, öppna upp oss, och bli riktigt utåtriktade och trevliga, och den gamla svenska trångsyntheten är många gånger som bortblåst. Nu älskar vi plötsligt allting utländskt där vi råkar bo..

Ja nu skall vi njuta alla de år vi har kvar, det sägs ju att vi levt 2 tredje.delar, och har en hel tredje-del kvar att ha det bra på, och slippa gå upp tidigt på morgonen, och slippa gå till jobbet. Ja då har vi allt glömt att vi måste nog trots allt gå upp tidigt på morgonen, ty vi måste ju pissa.Vi har en himla massa måsten, ty vi har dragit på oss en massa sådana…. Och en tredje-del kvar???? Hur fasen räknar vi karlar/män egentligen. Pension vid 65 i ålder. Redan vid 62 ofta, så börjar krämpor sätta in, och delar i kroppen pajar en efter en. Vi kan inte längre försäkra oss när vi bor utomlands, inte fullt ut i alla fall.

Och när man läser tidningarna om kändisar som dör, om kamrater som dör en efter en, och hur facebook fylls av folk som dör, så ligger ju dessa dödsfall på runt 75-78 i ålder. Hur jäkla kul är det att veta när man skall gå i pension, att livet kanske rinner ur en, och man ”kanske” får 10-12 år på att njuta innan det tar slut.

Så med detta sagt, lev varje minut, ty det kan vara den sista. Och glöm aldrig att pengar tager man icke med sig in på krematoriet, så våga släppa loss, och lev de sista åren. Så med detta sagt, och tårarna har lagt sig hos Er läsare, så har jag idag varit ute med York och en thaikompis han har, och fikar plus käkat lunch uppåt Tad Ton.

På ett riktigt mysigt ställe med riktigt bra mat. Tyvärr så hade dom ingen mat som jag kunde käka, bara stek-mat indränkt i olja, så jag satt och slafsade i mig en liten portion med vitt ris, ihop med naamplaa (fisksås)… Livet leker, och solen steker, sägs det… #"#¤%%¤#¤%

HandskakChaiyaphum MMMMCLXXXIV

24 januari 2021

86,9 kilo - (0 km)

Valuta-kurs; 3,616  uppåtJu närmare källan,

desto klarare vatten!!

Jag laddade just ned och tittade på av ren nyfikenhet. Mest för att stilla nyfikenheten av vilken typ av PK som USA besitter vad det gäller TV och media. OK jag visste ju en hel del innan, men ville bara få det bekräftat. Jag orkade inte titta på TV-showen ty den var värdelös fullständigt. Men jag fick ändå en typ av kvitto på vad jag misstänkte.

Jo nämligen den att skådespelarna/rollerna skall innehålla vissa människo-typer, annars är det icke gångbart, och producenter och upphovsmän då kan bli anklagade i vissa fall för rasism, homofobi, islamofobi o.s.v. Ty det skall nämnas att hamna ”utanför” i dessa sammanhang kan vara förödande. Ja dom kallar det att bli "cancelled" där borta i Amerikat...

Ja förödande för den egna karriären o.s.v. Förutsättningarna borta i USA/Amerika är då att i första hand så ”måste” det ingå då som sagt var vissa människotyper. Har handlade det om fyra vänner i tjugo-års-åldern. Så naturligtvis så var en svart, en var jude, en var homo, och en stackare var ”bara” vit…. Och han skulle förstås förlöjligas å det väldigaste...

Så med den konstellationen/fördelningen av dessa skådespelare, så var denna amerikanska TV-serie på ”torra land”, och PK-idioterna kunde inte så lätt kritisera den biten i alla fall. Sverige är ju snarlikt, med den skillnaden att om denna serie hade utspelat sig i Sverige, och med ”svenska skådespelare, så hade nog fördelningen var mer; 1 bög, 1 svart, MINST 2 kvinnor, och 1 muslim.. Något annat hade varit otänkbart.

Så hur har det gått nu, och med det amerikanska valet avgjort, så lär dom stackarna få ett rent helvete nu med denna sak, hoppas bara inte det bryter ut inbördeskrig nu med alltför många döda. De har ju en jäkla massa vapen där borta. Ja nästan lika många som Malmö och Stockholm har ju…En annan företeelse som nu sedan 2-3 år sedan blivit kännbart annorlunda i TV-världen, är ju närvaron av kvinnor i livets alla skeden. OK tycker inte det är skadligt på något sätt. Men det sker abrupt och över natten med vissa fasta kulturella inslag, som vi växt upp med, så det kan stundtals vara svårt att ta till sig. Ta detta med superhjältar.

Ja nu känns det som om varje TV-serie som tillverkas, så är alltid handlingen fokuserad runt brudar/damer/kärringar/kvinnor. Och serierna om de också är skrivna/producerade av desamma, så handlar alltid dessa om känslor. Dessa satans känslor som skall ältas i all evinnerlighet.

Dessutom när kvinnorna poträtteras som hämndgiriga slagsmåls-fenomen som slår ned män till höger och vänster, så lyser det ett löjets skimmer över det hela. Ja hela denna grej med jämlikhet har skvalpat över, och blir enbart löjligt, och faktiskt farligt i samhållet. Ta grejen med poliser och brandmän.

Ja se på hur de sänker kraven på dessa yrken bara för att kvinnor skall kunna söka och bli godkända, vad fan är det? I polisyrket när en kvinna då paras ihop naturligtvis med en man, så riskerrar man livet på den stackars manliga poliskollegan, ty kvinnan kan enbart försvara sig utan sin pistol. Och är oduglig som partner i farliga situationer..

Hon har ju inte fysiken alls att stå emot kriminella, och hon vill hellre prata känslor och saft och bullar med dessa. Så det måste alltid finnas en man inom polisen, som skall vara barnvakt åt kvinnan. Inom brandkåren exakt detsamma. De är för svaga dessa kvinnor, och klarar inte yrket., Det ä’r bevisat och det är sorgligt att se dessa svaga kvinnor bli inkvoterade här också…

Så denna PK med jämlikheten kan vara förödande farlig i vårt samhälle, om man inte kan reglera den ordentligt. Låt kvinnor bli poliser och brandmän, men INTE arbeta direkt mot kriminella ute på fältet, det utsätter bara de inblandade männen för extra livsfara… Låt kvinnorna helst sitta inne på kontoret, och fördela telefonsamtal, och också göra administrativt arbete.

Och exakt detsamma för brandförsvaret. Låt kvinnorna INTE vara ute på bränder och aktiv tjänst, låt dem hållas på kontoret. Där passar de kanonbra…..  OK tillräckligt sagt, för att reta Er eventuella kvinnor som orkat läsa till slutet, men viktigt för Er att ni kommer ned på jorden...

HandskakChaiyaphum MMMMCLXXXIII

23 januari 2021

86,9 kilo - (20 km) 1 timme 27 minuter

Valuta-kurs; 3,589  nedåtVarför är inte ordet förkortning

kortare?

Japp, idag så bar det av hem till Risto, vilket jag nämnde igår. Han hade gjort en maträtt bestående av; rökt lax med bakad potatis med creme fraiche att hälla i potatisen. Det var riktigt gott. Och dessutom alltid gott att få byta om lite i dieten med fisk, vilket för mig aldrig varit något av en stapelvara precis… Jag är mer typ en ”köttkille”, och har varit sådan i hela mitt liv. Alltnog inga efterverkningar med gallan över denna mat, så det var ju gött...

Yongyut börjar få mer och mer fason på sitt ”hus” uppe i Nong Bua Daeng. Nu har de fixat med väggar och fönster, och gjort klart med dörren också. Och på det en trappa upp till huset. De bygger ju alltid några meter ovanför marknivå. Detta om jag fattat det hela rätt och riktigt, för dels att komma undan eventuella översvämningar, och också för att få ta del av den lilla vind som är 2-3 meter ovanför marknivån.

De lärde ju sig bygga hus innan det fanns elektricitet i byarna, vilket för övrigt nog har blivit allmän egendom kanske först de sista 15-20 åren i Thailand. Så vinden som fläkt har alltid varit viktig för thaifolket….  Ja ni kan ju se på fotot jag sätter in här hur det ser ut med den saken…

Detta är liksom urtypen för ett thaihus, även om detta hus nog är mer lyxiöst än de ofta mer skjul-liknande husbyggnader de uppför i byarna många gånger. Ja de bygger i många fall ungefär som vi ungar gjorde hemma när vi byggde hyddor, inte mycket bättre.De verkar ju inte värdera ett hem, ty de har inga hem, de har enbart själ-lösa hus och byggnader. Sådana som dom använder enbart för att sova i, aldrig så umgås dom i sina hus och byggnader, aldrig! De sitter på utsidan huset på dessa enorma stora, men låga bord, som varje familj äger, eller så sitter-ligger dom i hängmattan, också den en ren stapelvara i varje thailändsk familj….

Annars så åker Yongyut upp till Nong Bua Daeng på söndag, ty nu skall det byggas ett skithus i cement. Ja dass bygger man ju inte i thai-husen, det finns ju inga avlopp i byarna, så de lever i det hänseendet fortfarande på 1930-1940;talet kan man välan säga!! Men men men, man skall nog inte se ned alltför mycket på dessa människor.

De vet inte om mycket annat, så varför truga på dom andra prylar, som bara gör dom åpna och vill ha mer. Dom är ganska nöjda som det är, liksom alla infödingar på denna jord i Afrika och Syd-Amerika…. Håll missionärer och annat löst vitt folk borta, så blir det nog bra med deras liv…

HandskakChaiyaphum MMMMCLXXXII

22 januari 2021

86.3 kilo - (12 km) 55 minuter

Valuta-kurs; 3,619 uppåtJu fler kockar

desto sämre soppa!

Vaknade fin och utvilad i morse… Gick ur mitt rum, kikade förstrött på väggen där den stora väggklockan sitter, den var 05.22… Helt OK härliga tider natten är över och inte en endaste ång varit uppe och pinkat, det går framåt, som Kecke Risberg sade.. Gick in och toalettade mig med tandborstning o.,s.v. allt helt under kontroll….

Gick in i köket, satte igång och mickrade en god frukostmacka av mitt surdegsbröd plus ett glas mjölk, och gjorde även denna morgon ett extra löskokt äggt. Edtt riktigt slafse-ägg…. Gick sedan in med hela härligheten till datorn, satte på densamma. Kollade precis innan jag skulle starta filmen vad datorklackan sade, gör ju alltid det, för att ha mer exkat koll på tiden.

Dess små illmariga siffror lyste så retfullt emot mig därnere i högra hörnet, och det gjorde riktigt ont när jag registrerade tiden….02.27… VA FAAAAANNNNN…. Vad är detta, rusade ut till väggklockan igen, och se nu i ljuset av en lampa så lös den så fin med sina fina siffror och sade till mig 02.28….

Helt bedrövad så gjorde jag vad varje man gör i detta läge, när nattasömnen var helt förstörd. Jag klickade på start på datorn och kollade en TV-show (Dr. Phil Show), käkade min frukost, och 50 minuter senare så gick jag in i sängen igen och sov gott i 2 timmar till, fram till kl. 05.30….

Kan inte låta bli att känna hur tunga ögonlocken är nu, men det får man ta, det kostar på att ligga på topp hela tiden…. Belöningen blir ju att jag istället kommer att sova gott kommande natt….Om det snöar i öknen, måste man sanda då???? Ja det måste vi fråga Greta nu när hon är ledsen att upphettningen av jordklotet gått åt helvete…. Det snöar tydligen nu igen i Sahara-öknen. 4:e gången på 49 år sägs det…

Nu är det i alla fall fredag morgon i skrivande stund, och förutsägelsen stäömde lyckligtvis, jag sov gott i natt, hela vägen fram till 06.15 med endast 1 pissestopp, och det är ju framgång som heter duga… Idag annars, så blir det lunch borta hos Risto ihop med York.

Vi skall käka Lax och potatis med en hemma gjord sås, och när det gäller Risto och såser så vet man ju redan innan att han alltid gör en sorts sås och det är bluecheese-sås, alltid… Detta är lika säkert som att han vräker i en massa vitlök, alldeles för mycket för min del. Så jag kommer att ta med mig min egna Hollandaise-sås.

Handskak
Ps. Från 2018;
Svikaren Stefan Löfven och regeringen lägger minst 675 miljarder av våra skatte-pengar på Invandringen, och 4,4 miljarder på pensionärerna. Mandatet för detta har han aldrig fått från folket.
Varningarna har varit många men få verkar lyssna!

Chaiyaphum MMMMCLXXXI        

21 januari 2021

86,4 kilo - (8 km) 33 minuter

Valuta-kurs; 3,593  sammaCensur är det verktyg som används,

när lögnen förlorat sin kraft!!

Klockan är nu i skrivande stund onsdag morgon kl. 05.22, och det är runt 13 grader utomhus, hur det är inomhus ingen aning, men kanske 14 grader. Ja det är svinkallt, och jag har precis satt på min nya värmefläkt som nu börjar i sakta mak ge ifrån sig lite värme. Mitt lilla arbetsrum på kanske 3 x 3 meter tar väl 1 timme att värma upp kan jag tänka. Men man får vara glad för det lilla…

Kvällen igår blev sen, ja riktigt sen, jag kunde till slut när gallan slutade att värka klockan 00.44 gå och lägga mig, helt slut som soldat. Fy sattan var detta vår-rullarna, eller var det den söt-starka såsen som man doppade vär-rullarnna i, eller var det det påföljande kaffet eller var det donouten till kaffet, eller var det allting ihopa som gjorde att jag fick så sattans långvarigt ont.

Ingen aning, men jag kommer att börja med att icke mer i mitt liv käka vårrullar, alldeles för mycket fett i den maträtten… Ja jag måste nu framledes pröva mig fram med olika maträtter och drycker och se hur det fungterar. På engelska kallas ju detta ”trial and error”, alltså försök och misslyckande…

Idag så blev det till att åka upp till en by 45 kilometer härifrån, alltså hem till Kjell, en svensk vi känner. Jag nämnde det ju igår tror jag dety var. York, Risto och jag själv. Som tur var så körde som sagt var Risto, så resan dir och hem blev en kvick upplevelse, ja kvick i ordets alla betydelser. Ty Risto körde som bara fan och så snabbt så jag tyckte mest det var obehagligt hela tiden både fram och åter.

Kjell hade gjort riktigt god mat. Han hade kokat stora fina potatisar, han hade grillat i ugnen goa kycklingbröst och till det hade han gjort en blåmögelost, den hette i alla fall ”Blue Cheese”…. Det var svingott, och jag fick inga efterdyningar, så som jag fick igår… Så jag var jättenöjd med maten…
Skatteverket misstänkte att en fiskebåts-ägare inte betalade ordentlig lön till sin anställde däckhand, och skickade en skatte-intendent för att utreda fallet.

Skatte-intendenten: ”Jag behöver en lista över dina anställda, och hur mycket du betalar dem”.
Båtägaren: ”Tja, det finns Clarence, min däckhand, han har varit med mig i tre år. Jag betalar honom $ 1000 i veckan plus gratis rum och kost.

Sedan finns det den mentalt sjuke killen. Han arbetar ungefär 18 timmar varje dag, och gör cirka 90% av arbetet här. Han tjänar ungefär $ 10 per vecka, betalar sitt eget kost och logi, och jag köper honom en flaska Bacardi-rom, och ett dussin Budweisers varje lördagskväll, så att han klarar livet. Han får också sova med min fru ibland ".

Skatte-intendenten: ”Det är den killen jag vill prata med - den mentalt sjuke killen”.
Båtägaren: ”Det skulle vara jag det. Vad skulle du vilja veta"?   

HandskakChaiyaphum MMMMCLXXX (4.180)

20 januari 2021

86,2 kilo - (0 km)

Valuta-kurs; 3,593  uppåtVarför målar kvinnorna sina ögon med öppen mun?

Mitt upp i allt detta med Corona och immigration och andra tråkigheter, så kan jag idag bjuda på en ganska rofylld, och mysig video om att åka spårvagn i Göteborg år 1907. Jag vet inte hur folk hade det 1907 generellt sett, men visst ser det rogivande ut i alla fall när man tittar på videon??

Idag så var jag på Robinson med York och käkade lunch. Jag ville pröva att äta ”Poppia”, vilket är vårrullar! Jag skulle nog inte ha gjort detta, ty jag har fortfarande ont i gallan efter 7 långa timmar. Så nu vet jag det i alla fall. Inga mer vårrullar för min del. Stekt mat ni vet, är förbjudet.

Imorgon skall jag upp till Kjell, en kompis ihop med Risto och York. Och Kjell skall bjuda på lunch. Han skulle göra kyckling till mig eftersom jag inte bör äta rött kött. Va fasen, allt gott är förbjudet!! Han lovade grilla eller koka kycklingen, så jag hoppas det blir bra med den grejen.

Kjell bor ju 45 kilometer en väg, så jag har tur imorgon, ty Risto skall köra bil, så vi slipper åka motorbike och frysa häcken av oss. Det känns ju så himla trist och bakvänt att dra på sig strumpor, långbyxor, och långarmad tröja i ett tropiskt land. Så tack för en biltur, härliga tider….Jag sitter här vid datorn och har sjuttanimej strumpor på mig, bo i Thailand och tvingas ha strumpor under en hel månad, och kanske ännu längre. Det känns inte rätt och riktigt. Var är paraply-drinken, shortsen och t-shirten??? Halva december svinkall, och hela januari har varit svinkall den också.

Undrar om detta kommer att hålla i sig in i februari också??? Ja men det kanske också slår om på en dag, och sedan vara varmt hela vägen fram till nästa december. Ja detta sista får man ju hoppas på…. Ja bara värmen kommer, så kan jag börja återigen att cykla på morgonen, istället för på sena eftermiddagen. Alltid gott att ha gjort motionen, så man slipper ha den framför sig hela dagen lång!!

Advokater borde aldrig ställa en fråga till en äldre mormor från Georgia, USA, om de inte är beredda på svaret.

I en rättegång kallade en småstads-åklagare sitt första vittne, en mormor, en äldre kvinna till vittnesbåset. Han närmade sig henne och frågade, ' Mrs. Jones, känner du mig? 'Hon svarade,'

Varför, ja, jag känner dig, herr Williams. Jag har känt dig sedan du var en pojke, och ärligt talat har du varit en stor besvikelse för mig. Du ljuger, du är otrogen mot din fru, och du manipulerar folk, och pratar om dem bakom ryggen på dem. Du tror att du är en höjdare, då du inte har hjärnan att inse att du aldrig kommer att vara något mer än en tvådelad papperspusher. Ja, jag känner dig. ′′

Advokaten var bedövad. Utan att veta vad han skulle göra, pekade han ut genom rummet och frågade: ' Fru. Jones, känner du försvarsadvokaten? ′′

Hon svarade igen,  ”javisst, Varför ja, det gör jag. Jag har känt Mr Bradley sedan han var ung också. Han är lat, trångsynt och har problem med att dricka. Han kan inte bygga en normal relation med någon, och hans advokatbyrå är en av de värsta i hela staten. För att inte tala om att han bedrog sin fru med tre olika kvinnor. En av dem var din fru. Ja, jag känner honom. ′′

Försvarsadvokaten dog nästan.
Domaren bad båda advokaterna att närma sig bänken, och med väldigt tyst röst, sade han: ′′ Om någon av Er idioter frågar henne om hon känner mig, skickar jag Er båda till elektriska stolen”.

Handskak


Chaiyaphum MMMMCLXXIX

19 januari 2021

86,4 kilo - (12 km) 53 minuter

Valuta-kurs; 3,587  nedåtVarför köper vi hotdogs i tiopack

och korvbröd i åttapack

Vi har ju här i Thailand den grymt äckliga thaispriten, som en del falanger envisas med att säga att det är ”gott”…. Jag vet faktiskt inte om dom är skallskadade (hjärn-skadade) eller bara försöpna, utan vare sig smak eller luktsinne. Spriten som alltså heter Lao Khaoo smakar otroligt äckligt, och det luktar finkel/mäsk.

Den luktar alltså ofärdig hemkörd sprit.. Nu har man ju märkt under årens lopp hur thailändare fungerar med sina kryddor. De växer upp med chilli, och maten ”måste” vara kryddstark, annars är den inte alls god att äta. Mycket därför som dom inte gillar t.ex. vår mat, falangmaten.

Alla dessa kryddor i maten är som en kick för dom och utan kicken, så är maten inget att ha. Hela denna grej kan man ta över direkt på spriten också. De växte upp med billig skitsprit, ty de vet inte mycket om vetenskap, ingenting om vad som dricks utomlands, och ingenting om att göra sprit som är ren… Så de var väl nöjda bara det kom ut någon sörja när dom brände spriten.

Eftersom dom letar efter kicken i sin mat, så tyckte dom då säkert att det var gott att finna en liknande ”kick” i deras urdåligt brända hemkörda sprit. Så när bryggerierna börja göra kommersiell sprit här, så ville thailändare bara ha den sprit som gav dom kicken, så därför finns det i stort sett enbart dåligt luktande och dåligt smakande sprit här.

Thailändarna är nöjda och de flesta falangerna, utom då thailands-romantikerna och thailands-tokarna, tycker spriten smakar ren och skär skit… Jag har under alla mina år endast funnit en endaste sort som man faktiskt kan både lukta på, och smaka på, som är gott i ordets RÄTTA bemärkelse, och det är ju då deras ”rom”.


Nu är man på väg till en av alla sina miljoner olika tillställningar med välsignelser,
 och böner, och grejanden med Buddah och munkar och Gud vet vad.
 Men ledarn ser ni har sin spritflaska i högsta hugg.
 Lao Khaoo röner högsta vördsamhet,
och är en tillåten grej precis varsomhelst och när somhelst...

Vad det i övrigt har med ”Rom” att göra vet jag inte, mer då än att det görs utav sockerrör som det skall vara… Spritsorten heter ”Sang Som”.. Jag hörde nu bland känningar jag har, vilka tydligen är ”spritvana” hemkörare, och också reguljära besökare här i Thailand, att flera av dem faktiskt har kört denna uräckliga Lao Khaoo. och renat det genom aktivt kol, för att om möjligt försöka att rena det.En del av killarna tyckte att den äckliga finkel-smaken försvann helt, och det smakade mer vodka. Medans ett par andra tyckte att efter det att de renat äckelspriten, att den enbart förvandlades till en helt ren vätska, som enbart smakade = ingenting, alltså ren sjukhussprit nästan.. Men de alla sade att oavsett, så var det ett stort steg framåt.

Så dom alla förordade att rena skit-spriten Lao Khaoo och övrig thailändsk äckel-sprit med aktivt kol, så kan man sedan dricka den utan störra besvär.. Och anledningen till att göra sig jobbet att försöka hitta aktivt kol i Thailand? Och besväret med att göra hela denna process med spriten, när man bara kan gå till affären och köpa annan sprit som smakar OK..

Ja skulle det vara då att spara mellanskillnaden mellan skräpsprit = 60 baht och bra sprit 400 baht = 340 baht (SEK; 95.-).. Nä fasen har man så dåligt ställt, så man inte kan lägga 340 baht på OK sprit att dricka, utan tvingas till att dricka detta skräp, så kanske man lever under alldeles för tajta premisser ekonomiskt här i Thailand, eller vad tror ni??  

HandskakChaiyaphum MMMMCLXXVIII

18 januari 2021

86,7 kilo - (19 km) 1 timme 22 minuter

Valuta-kurs; 3,590  uppåtIngen fara på taket,

så länge skorstenen står.

Nu blåser det lite ”halvroliga” vindar uppe i norra Thailand. Bakgrunden är att på en del ställen, speciellt uppe i norra Thailand upp emot gränsen till Burma (Myamar) samt Laos. Där uppe i bergen är det rena rama vildmarken, och där lever det infödingar i ordets rätta bemärkelse.

De lever av vad skogen kan ge i form av föda, och de har ingen elektricitet alls. Thailand har inte förmått att dra el-ledningar i vissa fall 30-50 mil rakt ut i djungeln. Ja jag kan tänka mig att det ju inte är den enklaste saken i världen… Så nu igår då hände följande som stod att läsa i en dagstidning här i Thailand…

En sådan där bloggare eller mediaprofil som tydligenm tjänat lite stålar på sin ”verksamhet” ute på internet, hade i akt och mening för att ”skämma” sitt eget land Thailand, rest upp i bergen drygt 30 mil ut i djungeln bland bergen norr om Chiang Mai, och där hade hon gjort följande.

Hon hade installerat med hjälp av olika prylar som en solcell, en stor storbilds-TV, så barnen kunde se på omvärlden, och på så sätt bli ”civiliserade”. Denna brud, ja det var en tjej, hon betalade ur egen ficka drygt 500.000 baht (SEK; 140.000.-) på detta ”projekt”.. Hennes avsikt var ju naturligtvis INTE att göra livet bättre för någon.Nä hennes avsikt var att sedan skriva på olika medier och tidningar om hur hemskt Thailand var, som inte hade gett dessa människor elektricitet ännu!! Mycket hemskt… Som tur var, så fick denna brud motstånd, ja rejält med motstånd. Universitetet i Chiang Mai skrev under på att det inte alls var givet att man löste alla problem med en TV-skärm i detta läget.

Och att det inte alls var så säkert att barnen som levde där i djungeln, att deras högsta önskan var att få en TV uppsatt i byn före alla andra önskningar de hade., Dessutom så hade denna brud sagt att Thailand tar ifrån fattiga människor deras drömmar om dom inte har elektricitet i sina liv.

Så det sista är väl inte sagt i detta, men visst påminner mig denna grej exakt om hur det gick till, och går till, i Brasiliens regnskogar bland indianerna där. Man skickar in dessa kräk till missionärer, som skall förvandla dessa s.k. ”vildar” till civiliserade människor. Snacka om att slå knut på sig själv, och utrota hela folkgrupper. Och denna brud i Thailand är ju på samma spår. Hon fattar bara inte bättre.

Idag annars, så käkade jag grillad kyckling för första gången sedan sjukhusvistelsen i början av december, och som det känns nu, så känns det jättebra, och jag har dessutom cyklat efter den lunchen, så allting känns prima, ta i trä… Jag får försöka pröva mig fram med att äta lite då och då olika saker, och se hur man reagerar…Detta foto togs i förrgår för exakt 7 år sedan. Jag använder fotot av 2 viktiga anledningar. Dels då naturligtvis att jag skall vara tacksam att jag fick lov att vara hos mina systrar, i deras hem under den långa tid det tog att operera ryggen där borta i Svedala. Och dels då också att jag skall vara riktigt tacksam att jag har kunnat slänga; mössan, jackan, långbyxorna, och skodonen…. Och jag slipper tänka på att frysa i noll gradigt väder och slippa ta 5 kilometer långa promenader vareviga dag…

HandskakChaiyaphum MMMMCLXXVII

17 januari 2021

86,7 kilo - (18 km) 1 timme 17 minuter

Valuta-kurs; 3,586  nedåtInga träd växer till himlen.

Idag så tecknade jag faktiskt en Covid-19 försäkring. Fick tag i en enkel och bra sådan utan större konstigheter, och också en sådan som inte exkluderade en miljon tidigare sjukdomar i min kropp. Den är som sagt var enkel. Får jag Covid-19, så får jag upp till 100.000 baht i ersättning (SEK;  28.000)… Dör jag av Covid-19 så får Yongan 1 miljon baht (SEK; 280.000.-)…

Det är ju inte en försäkring som man tänker är allomfattande, utan den är enbart riktad emot en sak, och det är Corona. Och det räcker för mig. OK det kan ju tyckas vara ganska liten summa ersättning man får, då ju sjukhusen är svindyra här, ja de privata då. Ja denna försäkring kostar alltså totalt för 1 år 850 baht (SEK; 275.-)..

Men jag har noll ambitioner att lägga in mig i ett sådant fall på ett privat-sjukhus, utan jag kör nog mer på det allmänna sjukhuset här i Chaiyaphum, och hoppas de fixar mig om möjligt… Och de är ju inte så fanatiskt dyra heller för den delen. Ja ni kommer ju ihåg mina Galla-problem, det var ju privatrum och 6 dagars/nätters liggande där, och de tog allt som allt 20.300 baht… Så jag är glad i alla fall för denna riktade försäkring..

My Grandad
”Min farfar var en veteran ifrån 2:a världskriget. På bara 1 dag under striderna över England, så förstörde han 8 tyska flygplan, och dödade med det 32 nazister. Till denna dag han är fortfarande känd som den värste mekaniker som Luftwaffe någonsin haft”.

Idag så fick jag ett ryck och bakade vetebröd, skulle egentligen bakat kanelbullar, men det är så himla tidsödande tycker jag, så det fick bli vetebröd istället. Tycker själv att det blev hel-lyckat och riktigt gott… Jag fick besök i samma veva av Kjell en kompis som bor ute i bushen 45 kilometer härifrån.

Så det passade bra att han fick sig en kopp kaffe med flera vetebrödsbullar med florsocker på… Jag gav Yongan och Namkaeng varsin av dessa jättebullar, och resterande 8 bullar tog jag med på cykeln bort till byn, där tanten bor som alltid brukar stoppa mig, och skicka med olika sallader och dill hem till Yongyut.Jag hade lovat dessa by-thai att baka till dom, och de verkade se fram emot detta. Så bullar till tanten, och 2 bullar till bruden som är ganska snygg, som jag kallar ”den syndiga” av någon anledning. Men hon är i alla fall så snygg, så 2 bullar förtjänade hon….

Jag var idag nere på stan och hämtade kamrat Åke B;s charger som han köpte för en vecka sedan när han var här, men som dom inte hade inne då. Så jag var nere och hämtade den, och skulle sedan skicka den postledes hem till Åke, han bor ju 65 kilometer enkel väg härifrån…

När jag kom till affären, så sade damen till mig att posten öppnar klockan 12.00!! Jag frågade henne då varför hon inte sade detta till mig förra veckan, när hon bad mig komma nästa lördag?? Jag hade ju kunnat komma lite senare på dagen då, ja klockan var nu 09.45 på morgonen....Hon log och kunde inte svara, och kunde heller inte prata engelska längre… Jag trodde henne inte ett skit.

Lördag öppna klockan 12.00 och vara öppet senare hälften av dagen, istället för att vara öppet första delen av dagen? Nä jag trodde inte på det snacket, så jag chansade och stack bort till posten, där stod det på dörren 09.00-12.00, och det gick folk in och ut hela tiden, så det var bara att släntra in, och få iväg paketet till Åke B i Waeng Noi!!

Jag åkte tillbaka sedan till affären, och talade om för damen att det inte alls var stängt utan öppet mellan 09-12.00…. Hon fattade inte ett dyft, och var helt enkelt inte kontaktbar. Dom är ju paniskt rädda att tappa ansiktet om dom gör fel i denna kulturen, och de tror faktiskt att om de stoppar huvudet i sanden, så finns inte problemet längre,.

Handskak
Chaiyaphum MMMMCLXXVI

16 januari 2021

86.7 kilo - (19 km) 1 timme 18 minuter

Valuta-kurs; 3,588  nedåtInget varar för evigt.

Läste i Aftonbladet en artikel. Ja tidningarna ”vågar” äntligen gå emot vänster-feminismen och tala sanning mer och mer nu. Och det är ju befriande skönt. Jag själv har ju vid några tillfällen skrivit här i dagens betraktelser, om hur jag undrar lite grand om detta är hysteri eller på riktigt detta med Corona. Ni kan läsa artikeln här under, riktigt kul att läsa, och få lite perspektiv på hela denna grej, kanske lite lugnande t.om.

Jag har ju då baserat mig på att om detta är på riktigt RIKTIGT, så borde ju dödssiffrorna för 2020 ligga på runt 97.000 döda PLUS de 10.300 som dog i Corona, alltså 107.000 stycken människor totalt sett. Inte en siffra som ”enbart” ligger på 97.000 stycken döda, alltså samma dödssiffror vi haft i runt 20 år nu…..  

Jag är ingen läkare och jag jobbar icke på statistiska centralbyrån, så jag vet fan inte hur dessa räknar fram sina siffror. Men som jag noterat, så dör du i en bilolycka och du har Covid-19, så registreras du som ett offer för Covid-19, och INTE för att du dog i sagda bilolycka.

Kan man med gott mod säga att denna ekonomiska katastrof som drabbat världen egentligen enbart handlar om en elakartad influensa??? Eller vad är den oerhörda skrämsel-propaganda för något? Vad ligger bakom. Ja jag gillar inte riktigt att spekulera om onda billionärer som styr och ställer i bakgrunden och styr över hela nationer. Jag tror just det är rent skitprat.

Jag tror på att vi människor mer och mer och mer dras till det spektaklet som kallas ”PK”. Man vill inte vara ”utanför”, ja man vågar absolut inte ha en åsikt som är ”utanför” det som skall råda i samhället. Ja vi människor sträcker oss t.om. så långt så vi har noll problem med att ödelägga varandras liv, och SPECIELLT, så skall man sparka på de som redan ligger ned….Detta är inte något som bara händer bland folk som slåss på gatan, utan detta händer mentalt bland vuxna, annars intelligenta smarta människor, som anser sig vara civiliserade i övrigt. Får man tag i en stackare som inte kan försvara sig, ja då tas ”lien” fram, och man slaktar den stackarn, med nöje dessutom.

Glömmer aldrig det äckliga som hände Timell, och det som hände Paolo Roberto. Jag har aldrig i mitt liv förut sett sådana primitiva och elaka människor förut, aldrig!!! Och det handlade om journalister, bloggare, tv-profiler och kändisar OCH all media i övrigt. Ja ALLA tog avstånd och "dödade" och raderade dessa människor väldigt effektivt bort ur samhället.

Jag äcklades av det då, och äcklas nu bara av att tänka på det. Självförnumstiga jävla typer… Och vi fann dem i stort sett enbart hos vänster-gängen. Och sedan hoppade den vanliga helblinda döskalle-gängen på tåget, alltså valboskapen, och ville riva huvudet av dessa stackare… Men nu handlade det om Covid-19 och DEN hysterin, så även om det är närbesläktad hysteri, så kanske det inte är exakt samma…

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/eKaQ34/lika-manga-dor-ett-ar-med-svar-influensa-
som-under-coronan?fbclid=IwAR288Q8aMl9VFWmajxiKFAHGtLPTfWBNUu3b-4QhgE2E1ZNd5c6YzPoGFaM       


HandskakChaiyaphum MMMMCLXXV

15 januari 2021

87,0 kilo - (19 km) 1 timme 21 minuter

Valuta-kurs; 3,610  uppåtVarför beställer folk en dubbel osthamburgare

med stor pommes frites och Cola light?

Det syntes mig att gårdagens vits föll folk väl i smaken, så då borde nog denna VERKLIGEN göra det, den bästa på länge, trots att tydligen frun ”vann”!!!!

En matematiker mejlar hem till sin fru en eftermiddag:
”Jag är oerhört tacksam och glad över att ha dig som fru,
men nu när vi är 54 år finns det saker du inte längre kan eller vill skänka mig sexuellt.
Och jag har vissa behov.
Därför kommer jag att ta in på hotell med min 18-åriga assistent efter jobb idag,
men jag kommer hem till midnatt.
Jag hoppas du förstår.
Jag älskar dig.”

En timme senare kommer ett svar från frun:
”Jag förstår och även jag har mina behov.
Därför kommer även jag att ta in på hotell ikväll,
 och det med vår 18-åriga poolpojke.
Och som den briljanta matematiker som du är,
kan du snabbt räkna ut att 18 går fler gånger i 54 än 54 i 18.
Sitt inte uppe och vänta.
Jag älskar dig med.Vad som annars står för dörren är väl då närmast en sådan där ”välsignelse” av hennes nya hus där uppe i Nong Bua Daeng. Det är ju en grej där munkarna väljer ut ett speciellt datum, det kan alltså inte vara vilket datum som helst. Dessa gubbar väljer ifrån en lista av något slag. Och de åker då till huset ifråga, ja man beställer dem naturligtvis.

Väl där, så går dom omkring inne i huset och mumlar böner på det urgamla utdöda språket ”Sanskrit”, vilket ju är buddismens egna språk… Ungefär som att latin tydligen är katolikernas språk. Därefter så skall dom ut på utsidan, och sedan går gängen i en lång rad runt huset 3 varv, och de skriker ut höga ramsor, och låter som indianer som löper amok med höga skrik.

Sedan tar det gamla vanliga vid, alltså ätandet av mat, och det är den gamla vanliga maten som alltid kommer fram. Variationen är noll och ingen känns det som. Men dom är nöjda, och en massa gratisätare brukar så klart komma.

Yongan räknar med att ge varje munk typ 500 baht (6 munkar), och så kostar mat, öl, och sprit, och kuddar och annat krafs, runt 3.000 baht, så 6.000 baht bara för detta löjliga religiösa upptåg. Jag hatar religion, men får inte visa alltför mycket för Yongyut, enär hon själv kallar sig för en troende buiddist en s.k. ”thai phut”, alltså konservativ/ortodox buddist….

Vilket innebär att man gör vad fan man vill, och kommer undan med det, bara man visar tillbörlig respekt för dessa orangeklädda munkar/parasiter, och ger dom pengar vid varje upptänkligt tillfälle. Samma jäkla härva som vi hade med våra präster och annat otyg i gamla tider. Ja vi var nog inte alls bättre då inte….

HandskakChaiyaphum MMMMCLXXIV

14 januari 2021

86.7 kilo - (21 km) 1 timme 28 minuter

Valuta-kurs; 3,598  nedåt

                                                                                                                                                             Värmefläkt


Jag gick idag på en offentlig toalett inne i centrum.

Såg 2 stycken personer som vaccinerade sig själva.

Händiga människor,

Sånt har jag respekt för!!!

Jag får en massa klagomål på mig numer, detta beror på att jag sitter med det jag nämnt tidigare, alltså långärmad tröja och strumpor vid min dator. Jag blev sedan härom dagen tvungen att dra en filt över axlarna i den rysliga köld som är här nu. Ju mer jag drar på mig, ju högre blir skratten ifrån thai-människorna här.

När dom sedan fann ut min senaste beställning jag gjorde från Lazada igår, alltså en värmefläkt, så började Yongan att ringa runt till sina släktingar land och rike runt, och uttryckte att ”falang nau”, vilket betyder att falangen är kall.. De skrattar så högljutt och tycker detta är så himla kul, enbart p.gr.a. att jag är falang, född i is och snö, och badar naken i isvakar, och skall kunna tåla lite kyla bättre än vad jag gör.

Hade jag kunnat thai, så hade jag säkert kunnat höra ord beskrivande mig själv som; ”gnällfis” och ”mespropp”…. Men va fan skall man göra, husen här i Thailand har noll isolering. Och är det 11 grader ute, så ligger väl temperaturen strax runt omkring där också inomhus. Jag anser inte att mänskliga kroppar är gjorda för köld oavsett var geografiskt man bor…En svensk turist hade nyligen varit i Thailand, där han levt promiskuöst, utan att ha använt kondom. Han kom hem till Sverige, och efter en vecka vaknar han med gröna och lila prickar över hela ”pillesnoppen”..  Han går till doktorn som tar många prover och slutligen säger:

- Jag har dåliga nyheter, du har MVD, och det går inte att bota. Vi måste amputera.
- Neeej, skriker mannen, jag vill tala med en annan läkare…

Han går till en thailändsk läkare som säger:
- Dumma svenska doktol, vill alltid opelela, tjäna mel pengal så. Behövel inte opelela
- Tack Gode Gud, sa mannen.
- Ja, sa doktorn, inte oloa sig. Vänta 1 vecka, snoppen lamla av självYongyuts hus uppe i Nong Bua Daeng, ja där byggs det välderliga nu, och det går framåt. OK de följer kanske inte några västerländska normer vid byggandet. Kanske är det mer att likna vid en utvecklad form av våra egna hydd-bygganden när vi var små hemma i Sverige. Lika o-isolerade och lika svinkalla, och lika dåliga planlösningar. Men Yongan är superlycklig i alla fall, och det är ju huvudsaken.

Hennes bror bor ju permanent där uppe nu, och det möjliggör ju detta bygge på ett helt annat sätt. Det hade ju varit nästintill omöjligt för Yongan att kunna ha översikt över byggandet, och också bo här i Chaiyaphum på samma gång. Det är ju skall man betänka, 16 mil fram och åter för varje gång som hon måste resa dit...

Handskak


Chaiyaphum MMMMCLXXIII

13 januari 2021

85,9 kilo - (10 km) 56 minuter

Valuta-kurs; 3,644  uppåtAvskyr verkligen pussel, och att pussla….

Men nu är jag så stolt över mig själv!!

Jag lyckades bli färdig med ett pussel på bara 6 månader,

fast det stod 4-6 år på kartongen!!!

Tänkte behandla ordet kamratskap lite grand i detta kapitel, det handlar fortfarande om Thailand enär detta ju händer här i Thailand mig och mina ”kamrater”…. Ibland så känner jag mig precis som om jag har missuppfattat ordet kamrat och kamratskap. Det känns som om jag är jäkligt barnslig som inte inser att folk är faktiskt gifta och lever i förhållanden.

Och därför kan dom helt enkelt inte leva ungkarlsliv och sätta kamraterna i första rummet och familjen i andra. Javisst, men vem fasen fattar inte den grejen. Det är ju en balansgång, men visst familjen och barna i första hand och i mån av tid så kommer kamraterna sedan på en hedrande 2:a plats…

Jag och Mr X fikade härom sistens, kanske för 3 veckor sedan, och han berättade medans vi drack kaffe, att han träffat en österrikare som var skittrevlig, och han hade en jäkla sund inställning till relationer med vänner och kamrater. Han verkade vara så rent ut sagt "inte-krånglig"…

Va bra tyckte jag, vad menade han på då? Jo han sade att kamrater aldrig fick gå före familjen, och fanns det tid, så visst kunde man ha kamrater…..!!! Jaha svarade jag, tycker du att du har mött många som tycker annorlunda då? Nä kanske inte, men ibland kan det vara svårt, svarade Mr X……

Mr X är alltså samma kille som under alla år, har blivit presenterad av mig till alla mina bekantskaper, jag gjorde detta då Mr X ju kom hit från annorstädes, och jag ville hjälp honom att få känningar och vänner här i Chaiyaphum. Så de första åren åkte vi tillsammans till de jag kände i stort sett varje vecka, ja alltid till någon…

Ja det fortsatte ända tills jag en dag märkte att Mr X åkte till mina vänner på eget bevåg, och besökte dem. Han var alltid väldigt noga verkade det som att INTE berätta för mig, utan detta fick jag reda på liksom bakvägen… Jag tyckte det änna var lite för ”bakslugt” för min del, så jag slutade att göra dessa besök med Mr X…

Vi är dock vänner, och det funkar fint. Ja ända tills man märker följande scenario då, och ni kan ju försöka förstå hur detta kändes. Jag och Mr X och finnen Mr Z, en trevlig kamrat till oss, fikade nere på coffeshoppen. Jag var på gott humör p.gr.a. att magen hade rättat till sig, så jag köpte med mig donouts till oss alla, och jag betalade kaffet för oss alla tre.När vi sitter där så sitter Mr X och Mr Z helt ogenerat att prata sinsemellan, att de skall käka lite senare, ty Mr X hade Lax hemma och Mr Z hade en rök hemma. Jag trodde fan inte mina öron.!! Är jag helt sjuk i skallen och inte fattar kamratskap, eller vad är detta? Två sitter och planerar en måltid, och utesluter helt öppet den 3:e….

Likadant när t.ex. Mr X kontaktar mig via SKYPE-chatten, och frågar om vi skall fika ihop på lunchen ute på stan… Kan jag så säger jag ja, kan jag inte, så brukar jag svara på detta sätt; ”Tyvärr Mr X kan inte idag, skall med Yongan på ett ärende i Khorat, men imorgon kan vi fika om det passar”….

Mr X i sin tur om jag skulle fråga om vi skall fika, brukar alltid svara anting; " sure o.s.v." eller ”kan inte idag”… Och sedan får man reda på att han varit en 3 dagarstur kanske i Khon Kaen, eller annorstädes. Visst inte min familj och inte min sak, men va i helvete om man är kamrater, så kanske man säger i alla fall något om vad man skall göra, eller är det en hemlighet kanske???

Så jag är högst vilse nu med detta med kamratskap. Ty om jag ville göra det väldigt enkelt för mig, så skulle man ju dumpa sådana vänner. Men jag har funnit att om jag skulle dumpa alla som är lite konstiga, så skulle jag snart inte ha en endaste vän kvar i livet.. Så hellre lida lite skit, och ha vänner resonerar jag. Men visst jäkligt besviken är jag stundtals..

HandskakChaiyaphum MMMMCLXXII

12 januari 2021

86,2 kilo - (0 km)

Valuta-kurs; 3,633  nedåtEna minuten så är man ung och kul,

och nästa så har man skruvat ned bilstereon,

för att kunna se bättre”

Tänkte börja lite lugnt idag med en video som ni kan se ovan. Tyckte att det var änna gött att visa en video som inte var politisk, utan mer fokuserade läraktig… Så varsegoda och njut av ”djurens sätt att se på det hela”!!!

Idag så har måndagen passerat, och det är fortfarande svinkallt. Jag tillbringar mina morgnar med tröja och strumpor, och det känns urkonstigt. Men framåt lunch så kan man plocka av sig detta, och njuta av lite grand värme i alla fall… Annars var det 11 grader i natt, och jag ser att morgondagens natt, även den kommer att bli kall med sina 11 grader.

Ja det gäller att stå ut tills månaden är slut, då brukar det lösa sig, och värmen återkommer, och den kommer att vara runt omkring oss, både inom som utomhus under de kommande 10 månaderna. Så inget gnäll över kölden nu, utan bara njut ”herr strumpa”!!!

Noterar att det faktiskt är fler och fler som verkar acceptera detta med karantänen när de skall till Thailand. I början så var det knappt några utlänningar alls som ville åka till Thailand p.gr.a. allt krångel med olika intyg och tester, och på det sedan en svindyr karantän vid ankomsten hit.Men nu ser jag den ene efter den andra som inte kan hålla sig längre, och verkar vara beredda att lägga dessa 35.000-80.000 baht som ju karantän-kostnaden är… Men i ärlighetens namn skall sägas, att de flesta av dessa som åker hit ned nu då, är oftast killar som har en riktig anknytning till landet.

De har oftast familj och barn här nere, och har fastnat i Sverige ganska ofrivilligt. Turisterna, ja dessa kommer ju inte gärna hit, och betalar en smärre förmögenhet för en månads semester, varav 14 dagar i karantän. Så det dröjer nog fram tills vaccineringarna har tagit över, som de kanske tillåter folk att komma hit. Och detta är ju vi boende bara himla glada för.

Alltså att Thailand skyddar oss emot dessa svenska värstingar som vägrar munmask, vägra hålla distans, och ofta läser man tänker vägra vaccinera sig. Jag hoppas personligen att dessa stolpskott får utreseförbud från Sverige, och definitivt inresestopp till Thailand. Vi behöver inte ha dessa egoister hit till Thailand… Men med lite motstånd så kan nog Kent, Anders och Bosse släppas in, hahahaha.....Frukterna ligger lite lågt just nu här i Thailand under den kalla årstiden. Men OK det finns ju alltid frukt här, så visst har man att välja på. Så när man stannar vid ett sådant här frukt-stånd, så tycker man ju att det är förfärande mysigt att se alla färger och veta vilka goda smaker där ligger. Så visst kommer man inte undan, alltid köper man något…


HandskakChaiyaphum MMMMCLXXI

11 januari 2021

86,3 kilo - (8 km) 28 minuter

Valuta-kurs; 3,651  uppåtVarför kommer pizzan fram snabbare till kunden,

än ambulansen till patienten?

Jag tänkte börja idag lördag med att berätta hur satana kallt det är här nu när man vaknade. Jag googlade, och fann att vi i Chaiyaphum har nu 16 grader sägs det, och det skall kännas som 14 grader. Framtiden kan man ju se med tillförsikt an om man är en jäkla Eskimo. Mina strumpor hindrar dock att huden på mina fötter knottrar sig…

Ty måndag så blir natten än värre med 12 grader, och tisdags-natten blir än värre om möjligt, med sina 11 grader. Jag tror att en hel del människor kommer att frysa ihjäl ute i byarna, speciellt bland de äldre och svagare. Ja jag fick googla för att få fram temperaturen, liksom jag får googla för att få fram dagens datum, och även googla om jag vill ha fram vad klockan är.

Det är endast befängda falanger (utlänningar) som har klocka i detta land, finns ingen anständig thai som har det. Jo förresten de yngre thai som bor här i stan har klocka till en viss liten del. De alla har det dock som en ren utsmyckning, INTE för att hålla koll på vad tiden är.

Vissa kan ha så många som 3 stycken armbandsur på samma arm. Ja ni fattar läget antar jag!! Dock gå fram till dom som jag gör ibland, och peka på deras klocka, och fråga vad klockan är, så får du alltid en av 2 ”svar”..Det ena är att de tittar storögt på mig, och till slut ger upp och visar klockan, så jag själv kan se vad klockan är… Eller så svarar dom; ””3”… Efter ett tag här i Thailand så fattar man att de menar nio (09.00) på morgonen eller 21.00 kvällen då… Detta beror i sak på hur deras egna klock-system är uppbyggt.. De har 6 timmars-cykler..

De brukar alltid också svara typ ”3” då och sedan inget mer… De kan helt enkelt inte klockan tror jag, ty de svarar ”3” trots att klockan kan stå på 09,54. Enligt dom så är klockan fortfarande ”3” (09.00)…

Men de alla här skiter fullständigt i vad klockan är, och definitivt skiter man i vilket datum, eller årtal det råkar vara. De grejorna lägger man under rubriken ”onödigt vetande”… Och nöjer sig med att veta vilke dag det åtminstone är.. Man bestämmer ju ändå aldrig tid för möte här, utan mer dag för möte… "Vi ses på lördag"…

Sedan kan man bli sittande en hel jäkla lördag väntandes. Ingen kanske kommer. Och ingen ringer och meddelar. Sedan så kan de dyka upp på söndagen istället, och bara säga ”ojsan då” om man ställer dom mot väggen… Men man bor här, och man får spela med i deras kulturella krumelurer och se glad ut…Denna video visar hur en kontroll går till i Thailand när folk vill av någon anledning köra ut ur en lockdown-zon… Jag undrar om det är värt besväret eller om man lika gärna kan stanna hemma istället för detta trassel. Hahahahaha, nä detta är ju förstås bara på skoj. Men håll med om att det är ganska kul hur killen blir hel-lurad, och faktiskt lite sur på slutet…  

HandskakChaiyaphum MMMMCLXX (4.170)

10 januari 2021

87,2 kilo - (20 km) 1 timme 25 minuter

Valuta-kurs; 3,640  nedåt
Inget ont som inte har något gott med sig.

Tänkte idag vidröra det där ämnet när folk skroderar med kunskaper som dom inte har, men vill dölja det via att vara självsäkra och påskina en sak med en stor portion ”brösttoner” eller pondus!!  Alltså att han vet vad han pratar om. Ja vi alla känner väl igen den situationen… Idag så är det bara så sattans svårt att komma undan lögner och förtal, då vi ju alla har ”google” att ta till i alla dess former.

Ja det är väl idag enbart otroligt äldre personer, utan någon dator-kunskap alls, som vågar köra det racet. Ty man blir ju avslöjad i en microsekund ute på ”nätet”…. Ett slående exempel är en amerikansk vän jag har här som brukar skryta om olika saker, och han är alltid 100% säker på precis allting han säger.Ingen vågar eller vill ifrågasätta honom...

Ja detta blir i slutändan så sattans jäkla nerverande att lyss på. Speciellt när man i vissa fall själv har lite hum, eller känsla om rätt eller fel i just den saken… I detta fallet så skröt denne grannen om en kompis han hade från Olympia, Washington. Som tydligen hade otroliga egendomar, och en pension som var så stor, så man trodde han hade samma pension som Wallenberg…

Killen bor nere i Pattaya, och har condos och hus där plus en massa egendomar hemma då i USA. Denne kille har arbetat hela sitt liv som ”Stevedore” säger min granne, och i samma andetag brättar om vilka fantastiska inkomster dessa stevedores har där han bor i Washington.

Jag försökte säga i början, trots att jag redan vet att han aldrig skulle lyssna: ”Men stevedores… det är exakt likasamma som våra stuveri-arbetare i hamnen hemma i Sverige ju!!. Visst kan de ha en hygglig lön nuförtiden om de jobbar på bra, och kanske har lite övertid på toppen. Men förr om åren, så hade de skitbetalt trots ett riskfyllt jobb många gånger…

https://www.salary.com/tools/salary-calculator/stevedore/olympia-wa


Min granne blev som jag befarande ur-sur, och tyckte att jag pratade illa om detta nobla ytterst välbetalda arbete. Jag hörde ju på honom, och eftersom han är 78 år gammal med dåligt hjärta, så ville jag inte tjafsa emot längre…. Saken fick bero, och jag struntade i vilket. Ungefär på samma sätt som alla samtalämnen med denne gubbe brukar dö ut till slut...

Ända tills nu när det visat sig att grannens kompis nere i Pattaya har dött. Jag fick höra mycket om hans stora egendomar som han lämnade efter sig till sin fru och sina amerikanska barn. Och jag fick höra i ett svagt ögonblick att hans mamma och pappa hade varit ganska välbärgade när dessa levde för många år sedan….

Så jag tänkte omedelbart, javisst det var exakt som man misstänkte.. Att vara stuveriarbetare och bygga upp en förmögenhet gör man bara inte, det finns inte på kartan. Men att ärva stålarna låter ju mycket mer sunt. Min granne ville dock inte gå tillbaka på att stevedor (stuveriarbetare) skulle tjäna massor av pengar..

Vilket då gjorde att jag googlade, och det tog några klick på datorn, så hade jag både den amerikanska stevedoren, och också den svenska stuveriarbetarens löner på pränt… Dock detta sista, har jag INTE sagt till min granne, det skulle väl vara dödsstöten att få rätt gentemot honom. Och det är det inte värt….

En amerikansk grymt ”välavlönad” stevedore tjänar i snitt ungefär; USD.49.668.- per år, alltså SEK; 408.000:- per år, vilket då är 34.000 kronor i månaden…  I Sverige ligger lönen på 30.500 kronor i månaden i snitt för en stuveri-arbetare…. Så där fick google sätta stopp för det struntpratet… Pattaya-vännen grannen hade, den gubben hade ärvt sina stålar och egendomar så klart...

HandskakChaiyaphum MMMMCLXIX,

9 Januari 2021

87,0 kilo - (0 km)

Valuta-kurs; 3,660  nedåt

Om det är någon som inte får ihop det med ovan foto,
så emaila mig bara....

Inget är så bra,

att det inte kan göras bättre.

En otroligt lugn dag idag. Det enda roliga som hände var att jag fick bekräftat att kompisen Åke från Waeng Noi, Khon Kaen-province, kommer de 65 kilometarna en väg, på besök imorgon. Han är ju åter efter 10 månaders vistelse i Sverige, där han arbetat med diverse saker….

Han lyckades komma iväg i tid tror jag, och gjorde sin karantän 2 veckor, och är hemma nu sedan 1 vecka tillbaka. Nu behöver han fylla på lite förråd där hemma, Han bor ju ganska oländigt, så han har behov av affärer som har lite saker att erbjuda. De affärer som han har ute i ödemarken i sin lilla by, fyller ju inga direkt mänskliga behov tror jag.

Så han kommer imorgon, och så kör vi omkring och handlar upp oss med olika prylar han vill ha, och så avslutar vi hela kalaset med en go lunch på Bens Bar som vanligt. Måste visa Åke den supersnygga gojtingen som jobbar där. Hon är så himla grann, så Åke kanske vill stanna i Chaiyaphum över natten, hahahaha…

Idag så handlade vi en ny motor till vår Tengnam, alltså vår vattentank. Alltså den mackapären vi sätter på när vattenkraften är helt lealös, och trycket är noll. Det brukar hända 3-4 gånger i veckan, så denna vattentank, och motor är av nöden tvungen att vara fit for fight.

Kostnaden för motorn enbart var 6.790 baht (SEK; 1.860:-), som tur är, så är ju själva vattentanken intakt, så den kostnaden slipper man ju…. Vi fick hit en kille som ”vänsterjobbar” från sitt sälj-jobb på Global House. Han kom klockan 18.00, och kunde inte slutföra jobbet, då han saknade en del prylar.Men han kommer imorgon och fixar till hela härligheten, så får vi hoppas att det inte blir för sattans dyrt. Annars så handlade Yongan på sig en dörr upp till sitt nybygge uppe i Nong Bua Daeng. Till min fasa så köpte hon en dörr som var endast 1,80 meter hög…..

Hon skyllde på att arbetarna sagt att de inte kunde bygga högre för dörren än dessa 1,80 meter. Vi tjafsade om detta ett tag, men sedan lade jag ned det hela. Jag skiter i vilket. Jag kommer aldrig ändå att bosätta mig där uppe i tassemarkerna. Så de få la ha en dörr-fan då, som folk slår huvudet i dörrkarmen….

Men med flyt så kanske de bara har vänner, släkt, och gäster, som är kortare än 1,75 meter. Ja de flesta by-thai ligger nog mellan 1,60 - 1,70 meter i höjd, så det löser sig nog. Men skulle det komma moderna thai, som fått riktig mat (proein) att äta under uppväxten, så blir det nog problematiskt tror jag. Men skitsamma som sagt var...

Vi lägger med detta fedagen den 8 januari till hävderna, och böjer oss bakåt, och tar ett djupt andetag, och slappnar av inför den nya roliga veckan, som vi har framför oss.

HandskakChaiyaphum MMMMCLXVIII,

8 Januari 2021

86,2 kilo - (19 km) 1 timme 18 minuter

Valuta-kurs; 3,671  uppåt


Inget nytt under solen.

Om ni vill ha ett snyggt konstverk, så kolla in och gör som de gör på denna video, faktiskt väl värt att titta…. Ni får då också en insikt i hur enormt många gångar det finns i ett myrbo…..

Idag annars, så har vi haft torsdag, och det har varit lugnt och städat. Cyklade 1,5 timme cirka och 2 mil drygt, faktiskt lagom för en trött gammal kropp. Men allt är gött känns det som. Kroppen fungerar, och huvudet hänger med. Så det känns i alla fall som om man har koll på läget någorlunda.

Kände att jag ville ha lite kosse-kött idag, man blir ju lite halvtrött på fiskpinnar och nöff nöff-kött i längden. Så jag drog ned till Bens Bar och drog i mig en ostburgare, så himla gott med pommes frittes till. Dock skall erkännas att jag inte käkade upp hamburger-brödet tyvärr. Vitt mjöl skall jag ju avhålla mig ifrån tycker läkarna. Ja de tycker i stort sett, att allting som jag gillar och tycker om, skall jag sluta med....….Fick tag i en statistik-bild på Covid-19, och vilka som dör i allmänhet, alltså vilka som är de stora riskgrupperna. Denna bild skall vara från en tillförlitlig källa, så tydligen skall man lita på den.  Dock skall det sägas att vi ENBART skall titta på fördelningen, inte på de exakta siffrorna, ty dessa gäller bara en viss tidsrymd, och stämmer alltså inte helt med de 8.990 döda som vi haft hittills…

Men vi kan ju klart se, vilket gladde mig att det var så tydligt, vilka riskgrupperna är i det stora hela… Ja allting under 50 år i ålder verkar ju vara "kardemumma", och inte stor risk att dö. Men sedan börjar det att taska till sig lite grand. Nästa grupp mellan 50-60 år i ålder, är lite si så där halvt OKEY, och nästa 60-70 år, ja då fördubblas döds-antalet.

Nästa etage är ju gruppen som är mellan 70-80 år, ja då hoppar det upp till en fyrdubbling i chansen att kola vippen. Och den stora riskgruppen som verkar stryka med i störst grad och tempo, är tyvärr då mellan 80-90 år, och där är chansen oerhört stor att man dör, om man blir smittad.

Så det gäller fasenimej att hålla sig undan och plocka svamp och blåbär dagarna i ända, hör ni det mina 2 kära systrar!!! Avslutningvis 90 år PLUS nämner jag inte, ty det finns väl inte så många kvar av dessa misstänker jag, så statistiken märker dom knappt… Men jag tyckte att det var en målande statistik och bild, som visar att vi skall vara rädda om varandra och rädda om oss själva..

HandskakFrån en försvunnen värld, ett försvunnet Sverige.
Kan man ha framtidstro,
eller är bara svenska befolkningen en självgod gäng,
som tar allting för givet, och inte vill jobba ett uns för sitt land,
eller sina landsmän!!!
Mattias Hans Karlsson har skrivit detta följande otroligt fina..
                                                                                                                                                                                                   CITAT -                                                                                                                                                                                           Min morfar, Harry Andersson, en småländsk arbetarklassgrabb, född och uppväxt i en stuga som saknade nästan alla de bekvämligheter som alla, oavsett om man bor i Rosengård eller på Östermalm, idag tar för givna.
                                                                                                                                                                                                       Han började arbeta och försörja sig själv väldigt tidigt i livet. Han arbetade i skogen innan maskiner och motorsågar hade kommit i bruk. Han och hans kamrater fällde träd för hand, rullade sedan ned stockarna för hand till närmsta sjö, surrade fast dem vid en roddbåt och vinschade och rodde sedan den flera ton tunga lasten i flera mil till närmsta sågverk. Sedan rodde de tillbaka och gjorde samma sak igen.
                                                                                                                                                                                                      Efter arbetet röjde han sig egen mark och byggde själv sitt eget hus. Han arbetade också ideellt för att stötta sitt lokalsamhälle och lade oändliga timmar på att bygga upp en festlokal och en dansbana för att glädja sina grannar.
                                                                                                                                                                                                       Han var vänlig och respektfull mot alla han mötte och uttalade sig aldrig nedsättande om någon på basis av utseende eller härkomst. Han var en omtänksam och kärleksfull make till min underbara mormor och tillsammans fostrade de 7 skötsamma och fina barn i sin stuga på 3 rum och kök.
                                                                                                                                                                                                       Han tog aldrig emot en krona i bidrag och såg det som stöld från sina grannar att tillskansa sig stöd från staten om man inte absolut behövde det för att t ex kunna ge sina barn mat och tak över huvudet.
                                                                                                                                                                                                      Efter långa arbetsdagar ställde han ofta upp för grannar, vänner och släktingar och cyklade ibland flera mil med sitt dragspel på pakethållaren för underhålla och förgylla någons födelsedagsfest eller bröllop.
Under andra världskriget offrade han två år av sitt liv på militärtjänstgöring långt borta från familjen för att vakta Sveriges gränser mot Hitlers och Stalins horder.
                                                                                                                                                                                                      Efter många år vid maskinerna på spånfabriken med tunga lyft och monotona arbetsuppgifter så kollapsade till slut hans rygg. Motvilligt gick han med på att bära ett trygghetslarm runt handleden som han kunde trycka på när han hade ramlat och på grund av sin trasiga och sönderarbetade rygg inte kunde resa sig själv.
                                                                                                                                                                                                         När han vid ett tillfälle ramlade på grusgången när han skulle hämta tidningen, så tryckte han inte på trygghetslarmet, istället tittade han på klockan och konstaterade att det bara var någon timme kvar tills hemtjänsten skulle komma på sin rond, avstod därför från att larma och låg kvar i gruset och väntade eftersom han visste att hemtjänstpersonalen hade mycket att göra och för att han ”inte ville störa flickorna i onödan” och stjäla omsorgstid från någon annan äldre som kanske behövde den bättre.
                                                                                                                                                                                                       Han var en fantastisk man. Jag är stolt över att vara hans dotterson. Det var ödmjuka, självuppoffrande män som han som byggde välfärden och Sverige såsom vi känner det. Och han var långtifrån ensam. Vi står på axlarna och de brutna ryggarna av miljoner svenska män som honom.
                                                                                                                                                                                                        Det provocerar och upprör mig in i märgen att se människor komma hit och kräva en del av den välfärd som han skapade utan att själva vara beredda att bidra. Det förargar mig att se unga, bortskämda vänstersnorungar spotta på det Sverige som han var en del av och på det arv han lämnade efter sig.
                                                                                                                                                                                                          Ni kan ta ert skitsnack om ”vita privilegier”, er falska offermentalitet och era lögner om Sverige som ”rasismens högborg” och ert felaktiga narrativ om att vårt lands välstånd skulle vara uppbyggt på kolonialism och slavhandel och stoppa upp det någonstans där solen inte lyser.
                                                                                                                                                                                                          Vi tänker inte längre stillatigande se på när ni vanhedrar och bespottar våra förfäder och vårt land. Om ni hatar Sverige och västerländska män som min morfar så mycket, så flytta någon annanstans då!
                                                                                                                                                                                                         Hit men inte längre! Vi har fått nog. Jag har fått nog
SLUT CITAT
                                                                                                                                                                                                  Tycker att det var så bra skrivit så det var värt att publicera


Chaiyaphum MMMMCLXVII,

7 Januari 2021

86,2 kilo - (21 km) 1 timme 27 minuter

Valuta-kurs; 3,665 uppåt


Yongans hus i Nong Bua Daeng under arbete igen...

Ingen är profet i sin egen hemstad.

Idag onsdag (6 januari) så samlades ett par av oss gubbs till lunch hemma hos tysken York ni vet!! Saken var den att en svensk gubbe, Kjell heter han. Det är han som bor långt så in i helsicke ute i skogen, drygt 45 milometer 1 väg från Chaiyaphum… Han hade fått ett energiryck, och gjort minced beef-meat (nötfärs) hemmavid.

Killarna ville nödvändigtvis lägga detta på pissadeg, och köra det som pizza-ätande. Men alla sätt är ju bra utom dom dåliga. Så det fick bli så. Kjell hade gjort riktigt gott kött, även om han hade lagt i alldeles för mycket för min smak med Cayennepeppar och chilli däri.

Men att döma av slafsandet, hummandet, och lyckliga tillmälen, så storgillade de andra 3 gubbarna detta kött. Så allt bra. Jag hade varit lite smart och tagit med mig att lägga på min del av pizzan; kokt ägg, ananas-skivor, och Beanaise-sås… Så jag fick en himmelsk pizza… De andra skrattade natuligtvis åt mig.

Men jag har lärt mig att skita i vad andra tycker, och precis när dom skojade med mig, och frågade varför jag inte lade banan på pizzan, vilket jag ju fullständigt älskar, så fick jag se att den ene efter den andre av dessa sketgubbar började fingra på min del av pizzan, och de började plocka ananas-skivor och Beasås ur burken.

Jasså fick jag sagt, nu duger det minsann, först käckar ni Er gubb-tjyvar, och sedan äter ni själva min gudomliga mat. Nä håll Er till Er sattans cayennepeppar och chilli-elände, DET förtjänar ni. Vi var dock alla nöjda när mat-slaget var över. Jag kände i min mage, att det var oroligt p.gr.a. den kryddstarka maten.

Jag har ju blivit varnad av läkaren att kryddor kan ge mig diarree och orolig mage. Så jag har ju hållit mig en distansminut ifrån allt vad kryddor heter, och levt ganska fröjdefullt tack vare det. Men jag kom hem och fick en diarree-körare, men det gick över efter styvt 2 timmar, så det var ju en varning. Så inga mer starka kryddor för min del…

Jag handlade på hemvägen 3 kilo apelsiner, vilka kostade 100 baht (SEK; 28:-).. Och sedan så pressade jag dessa, och fick en hemskans massa god färsk juice. Ja det är så himla gott här med alla dessa frukter, och den mängd olika frukter, som alltid finns tillgänglig. Så fruktmässigt, så lever jag ett bra liv…Ja Yongyuts hus uppe i Nong Bua Daeng börjar ta form nu på allvar. De startade härom dagen, efter det långa uppehållet för dels regnperioden, och sedan den kommande julhelgen, och festligheterna bland thai. De försitter ju aldrig ett tillfälle att supa och festa, oavsett om dom förlorar arbetsinkomst på det eller inte…Jag bifogar lite foton där ni kan se lite grand hur arbetet fortskrider. Virket som sagt var, tar vi ifrån Yongans egna skogar, så det är endast avverkningen som kostar pengar, själva virket, det kostsamma, är ju då helt gratis. Ja så nu får vi se hur detta slutar, skall bli spännande att se när det blir klart i alla fall….  

HandskakChaiyaphum MMMMCLXVI,

6 Januari 2021

86,0 kilo - (0 km)

Valuta-kurs; 3,657  uppåt"Bigami är en fru för mycket.

Monogami är detsamma."

Jag skrev ju massor om vaccinet och vaccinering i gårdagens kapitel. Tycker att det var väldigt tankvärt texten i fotot ovan faktiskt. Alltså lura i oss svenskar detta vaccin, så kan vi nog avverka hela svenska befolkningen på kanske 10 dagar…. Men stanna inte vid ölen. Varför inte dölja vaccinet i Whiskey, Gin, Vodka och i Baccardin??

Sedan spruta in doser i oxfilen på Coop, i fisken på Feskekyrka, och i räkorna som säljes på fredagarna… Ja en liten dos i potatisen skulle nog också göra susen. Och sedan så förhoppningsvis, så kan vi sluta prata om Corona, och oroa oss för Corona.. Men detta är väl en dröm att stilla grunna på bara antar jag!!

                                   

I ODI-stammen, Etiopien, är de mest ”populära” männen de med största magen. Ju mer mage du har, desto attraktivare är du. Jag vill därför påpeka att du inte är fet, du är bara i fel stam.

                                                             

Jag har ju släktforskat som ni säkert kommer ihåg. Jag hade ju i det längsta önskat att mamma eller pappa hade sitt ursprung i Sudan. Men sedan jag och Anders, min lekkamrat som liten, vi mätte våran ”stolthet”, så inser jag att det nog är sant att pappa är smålänning och mamma från Billdal…

Det känns nu här i Chaiyaphum som om dom försöker tighta åt stigbyglarna lite grand igen med tanke på Coronan. De släppte ju för drygt 2 månader sedan på vakten som alltid tog febern på Big C. Men han var tillbaka igår igen. Här händer det saker blixtsnabbt. Behövs det åtgärder så tas det till åtgärder omedelbart.

Och det känns för jäkla bra faktiskt. Chaiyaphum tillhör trots allt enbart de provinser som står under uppsyn, medans 6-7 andra provinser har blivit satta under lockdown. Och där finns ingen väg in eller ut, annat än för om det skulle vara absolut nödd och tvunget…
                                                    

Ja dessa thailändare, de har väl inte för mycket kläm på saker och ting i livet. MEN skall säga att de i alla fall är jäkligt solidariska och lojala mot sitt land. Detta till skillnad emot andra västerländska länder, ingen nämnd och ingen klämd… Dock även om thailändare har ansikts-mask, och de är noga med ”distancing”, alltså hålla avstånd till varandra.

Så spricker det ju fullständigt när dom skall äta ihop. Antagligen så är matstunden så himla helig, så inget får störa den ritualen som dom haft i tusentals år. Kolla in fotot, distansen håller man, man använder egna bestick, som går ifrån den egna käften rätt ned i maten, och sedan in i käften igen. Kan gott tänka mig hur virus kan florera och byta från person till person i den miljön….. Tack för maten......

HandskakChaiyaphum MMMMCLXV,

5 Januari 2021

85,9 kilo - (25 km) 1 timme 47 minuter

Valuta-kurs; 3,627  nedåt


Du uppskattar inte mycket i skolan

förrän du blir äldre.

Små saker som att få smisk varje dag,

 av en medelålders kvinna.

Saker du betalar bra pengar för senare i livet.

Jag har fått till livs från en hel del olika håll, att vissa blodgrupper attraherar Corona, medans andra blodgrupper ger ägaren en bättre rustad kropp för att stå emot Corona. Jag har lite samlad text här under som bättre förklarar, än vad jag kan förklara för Er. Men jag kan säga att jag har själv blodgrupp RH O+….

Och denna blodgrupp ger mig tydligen då bättre förutsättningar att kroppsligen kunna stå emot Corona, och dess attacker på min kropp OM jag skulle bli smittad. Jag har ingen aning faktiskt själv om dessa studier är vetenskapliga, om vem som ens har gjort dem, och vet inte om de är pålitliga, jag vet inte något alls egentligen om dem.

Men de florerar runt ute på nätet, och vad de påstår ger ju mig själv då lite positiva känslor, och bara DET är ju aldrig fel i denna sjuka värld vi lever nu i sedan 1 år bakåt i tiden… Så ni med Blodgrupp O, skall vara positiva, och ni med blodgrupp A,B och D, skall tydligen vara extra försiktiga….

Den värld vi nu lever i är förrädisk och svårförstårlig. Folk i massor verkar vägra att vaccinera sig. Deras avoghet och rädsla, är större än det lilla uns av lojalitet man kunde förvänta sig hos en svensk medborgare. Man skiter helt enkelt i att man kan bidraga till att få stopp på denna Corona, med sitt egna lilla bidrag i form av vaccinering.

Så jag lutar mig mot dessa ”studier”, och en tidskrift som heter ”Dagens Medicin” skriver entydigt att blodgruppen O smittas i mindre grad än övriga blodgrupper. Vi med blodgrupp O verkar i högre grad få Corona i form av en ganska klen förkylning sägs det. Med A löper man en betydligt större risk att dö då av Corona…

Jag avslutar detta kapitel nu, det blir fär jäkla långt som det ändå är. Och jag avslutar då med en artikel från tidskriften jag nämnde, nämligen ”Dagens Medicin”, texten är på engelska, men vill ni ha den på svenska, så lägg in texten på ”google translate”, så kan ni läsa…. Så här kommer den, hoppas detta är till tröst för fler än det känns miserabelt, hahaha!!!!CITAT
A large Danish study confirms the hypothesis and most recently also a Canadian study published in the journal Annals of Internal Medicine. More than 225,000 Canadians were tested for the virus, and the results show that people with blood group O had a 12 percent lower risk of infection and a 13 percent lower risk of becoming seriously ill or dying. It was compared with people who have blood groups A, AB and B. It was also seen that Rh-negative individuals had slightly better protection.

- It can be said that the findings have become more stable because there have been more studies since last summer, including this one from Canada, says Johan Nordgren, associate professor of medical microbiology at Linköping University, to TT.

The reasons why blood group O appears to have a more favorable corona barrier than other blood groups have not been investigated. It is also not known whether the better protection applies both to susceptibility to infection and how seriously ill an infected person becomes. Why does the blood type affect the risk of infection?

Further research will be done on why a certain blood type may affect the risk of being infected with the new coronavirus, and researchers already have different hypotheses: The natural antibody protection. Blood group 0 has antibodies against A and B, which could prevent infection from A and B people from infecting a 0 person. Sugar molecules that vary with the blood groups bind to cell tissue, for example in the lungs, in different ways.

Fewer coagulation factors in the blood of 0 people and thus less risk of certain cardiovascular diseases, which in itself is a serious risk factor in this context. However, it is important to point out that even if blood group O seems to be underrepresented, many people with blood group O still become ill. Our different blood groupsUsually either the ABO system or the Rh system is used to divide the blood groups. According to ABO, you can have blood group A, B, AB or O where A is the most common blood group in Sweden. Then comes blood group O, while AB and B are more unusual. It is proteins on the surface of the blood cell that determine which blood cell you have and what distinguishes the different blood groups are small proteins called antigens.

These antigens are located on the surface of the red blood cells. We have antigens on the surface of the blood cell, but also antibodies (proteins) in the blood. The antibodies attack blood cells with a certain type of antigen on their surface. This means that you can not mix blood from different blood groups in any way.

People with blood type A have antibodies in their blood that attack B blood cells.
People with blood group B have antibodies to A blood cells.
People with blood group AB lack antibodies to both A and B blood cells.

People with blood group O have antibodies for both A and B blood cells.
What used to be called the Rh factor, now D, is found in about 85 percent of the country's population. These are called Rh-positive (RhD +). The rest of the population, which lacks this factor, is called Rh-negative (RHD-).
SLUT CITAT

HandskakChaiyaphum MMMMCLXIV,

4 Januari 2021

86.4 kilo - (18 km) 1 timme 20 minuter

Valuta-kurs; 3,656  uppåtSex är en av de mest hälsosamma, Vackra,

och naturliga upplevelserna, som pengar kan köpa.

Så har jag sett färdigt TV-serien Vikings, och dess absolut sista avsnitt... Jag fick tillgång till alla de sista 10 avsnitten redan den 30.12.2020 via Torrents som jag laddar ned, så jag kan se denna och många andra serier långt innan de visas på TV även borta i Amerikat...

Så season 6 avsnitt 11-20 blir de absolut sista på denna TV-serie. Season 7 är cancellerad tyvärr, så aldrig mer Vikings, synd på så rara ärtor... Trots att denna serie som ju handlar om vikingar, var riktigt amerikaniserad (från Canada), så fick man glömma de felaktigheter som fanns, och försöka njuta ändå, Det funkade bra.

Ja de blandar ju ihop Danmark, och Norge, och Sverige, så det står härliga till. Ragnar Lodbrok som ju var dansk, är plötsligt norsk nu och bor i Norge, och blir kung i Norge. Hans många söner dör lite vilt här och där, icke alls som historien förtäljer. Harald Hårfager ger dom en död på slagfältet i England med pukor och trumpeter.

Denne Hårfager dog ju hemma i Norge över 80 år i ålder. Han var ju för övrigt landet Norges första kung. Men struntsamma, blunda och njut, serien var riktigt bra, och jag hade stor behållning av den i alla fall.. Synd bara att dom inte kunde yxa till en 7:e säsong för oss fantaster…

Jag hade en lite fundering i detta med röstningen/valet som ju kommer upp igen 2022.... Om t.ex. alla människor röstade på socialdemokraterna undantags-löst. Skulle detta då per automatik innebära att socialdemokraterna skulle tappa intresse för den parasiterande valboskapen som de importerat???

Och skulle det då också innebära att de skulle klippa banden med idioterna i Miljöpartiet?? Ja om detta skulle ske, så skulle t.om. jag kunna tänka mig att rösta på socialdemokraterna, trots en enorm motvilja och hemska spy-känslor. Skulle ni???Kunde inte låta bli, trots att jag själv älskar fotboll. Men dessa sydländska takter som har spridit sig runt till alla raser och färger inom mänskligyheten, alltså att man måste falla till marken som ett korthus i enorma smärtor, så fort som man blir dragen i tröjan, alltså när man spelar fotboll.

Jag kommer fortfarande ihåg faktiskt att det fanns tider, när man försökte stå på benen trots överfall och fällningar. Lite stolthet hade man ju. Men nu så har ju pengarna tagit över fullständigt, och då skiter man ju förstås i all heder, alla är likadana. Men så ser man på nästa TV-kanal formel I, där kliver föraren ur bilvraket efter en grym krasch…. Där ligger ingen minsann och vrider sig inte…

Söndag var det när detta skrevs, och det blåser fortfarande som sattan på dagarna, men trots att nätterna är svinkalla igen, så är det hyggligt gott nu på dagarna med sina runt 23-24 grader…. Jag cyklar och har det bra, och magen känns helt OK, ta i trä… Livet annars rullar på här hos mig, och jag kom på mig själv, IGEN, att jag tyvärr inte ens längtar till Sverige.

Så klart att det skulle vara kul att träffa familje-medlemmar hemma. Men det känns också som om jag förlikat mig med att jag nog kommer att förbli här borta, om nu inget helt oförutsett inträffar. Dock om jag skulle tvingas hem, så blir det ju till noll och ingenting.

Skall man bygga sig en hydda i skogen att leva i?? Ty bostäder verkar ju inte finnas för oss svenskar, dom är väl upptagna av röstboskapen känns det väl som. Så där står man, med hatten i hand vid ankomsten till Sverige, och undrar om det ens är möjligt att ta sig hem igen, om det skulle av någon anledning bli för svårt att leva här i Thailand. Ja man vet ju aldrig med sjukdomar och sådana prylar…

HandskakChaiyaphum MMMMCLXIII,

3 Januari 2021

86,5 kilo - (26 km) 1 timme 53 minuter

Valuta-kurs; 3,632  nedåtJag skulle önska att mina syskon inte kallar mig för bortskämd!

Kallar mig typ Josef!!

Detta bara för att jag är den yngste i syskonskaran!

Faktum är att våra föräldrar höll på att skaffa barn,

 ända tills dom fick ett som dom var nöjt med.

Detta är ju då verkligen INTE mitt problem!!!

Ja Thailand publicerade ovan foto härom dagen, och det är ju ganska slående hur alla dessa siffror kors och tvärs som jämförs med de döda i Covid-19, framställer nästan Covid-19 som helt ofarligt. Fotot visar på 15.000 stycken trafikdödade människor, och 61 döda i Corona. Siffrorna är egentligen mycket värre än så här. I Thailand så dör det drygt 26.000 människor i trafiken.

Men de vill tydligen inte veta av fler än 15.000 stycken. Detta beroende på att Thailand gärna vill ha bättre siffror, så då gör man helt enkelt som så att man godkänner ”bara” de som dött direkt i anslutning till den sagda trafikolyckan, alltså på olycksplatsen. Man får ned döds-siffran då som synes REJÄLT… För övrigt, Sverige har motsvarande siffra 300 döda i trafiken per år...

Men det är ju detsamma på ett sätt som Sverige gör. Vi har i normalfallet runt 95.000 stycken totalt döda i Sverige räknat på helåret. I år har vi 8.000 snart 9.000 stycken, som dött både MED som AV Corona, men totalt-antalet döda i Sverige är fortfarande exakt detsamma, alltså dessa styvt 92-95.000 stycken döda.

Men inga siffror publiceras om antalet döda i trafiken, i cancer, o lunginflammation i alla andra sjukdomar. Allt tydligen för att skrämma slag på folk. Så det är ju lätt att räkna ut då, att om det dör 9.000 stycken på ett år med och av Corona, så dör det ju i de andra sjukdomarna styvt 85.000 stycken.

Alltså MER ÄN 10 gånger så mycket, men icke fan blir det några lockdowns och rubriker för dessa stackare. De göms bara i statistiken… Man får ju uppfattningen att sjukhusen är överfulla och fullständigt belamrade med Corona-sjuka människor, och personalen sliter ut sig fullständigt.

Ja det gör de verkligen, ingen betvivlar detta. Men med VAD arbetar de sig förtvivlade av??? Inte fan är det enbart Corona-patienter i alla fall, det måste väl vara de 10 gånger så många andra sjukdomarnas patienter, som tar upp 90% av platserna på sjukhusen, och också personalens tid?? Eller???

Dags nu snart när Corona är över, att någon läkare eller någon som vågar, kan prata ut och berätta vad som egentligen försigår. Varför skrämmer man folk från vettet på detta sättet helt utan logik…. Berätta exakt hur siffrorna ser ut, och dess exakta påverkan, så man vet korrekta proportioner på hela denna hemska historia..En sak jag tänkt på är alla dessa jul och nyårshälsningar. Det dräller in otroliga mängder, och det kommer ifrån folk som man aldrig i hela sitt liv bytt ett ord med, eller ens sett någon gång i hela ens liv… Jag har en policy vad det gäller dessa hälsningar som dräller in mestadels på messenger på facebook, och det är…

Kommer det endast en emoj eller ett foto av typ fotot ovan, utan någon ”egen” text till, så bara tar jag bort meddelandet, och svarar inte, ty jag anser det vara så slött, och o-intresserat, och o-engagerat, att jag inte vill bemöda mig att ens svara. Det låter kanske rått. Men vill man hälsa till varandra, så är väl minimi-kravet, att man skriver ett par ord åtminstone tycker jag…

Handskak
Chaiyaphum MMMMCLXII,

2 Januari 2021

86,3 kilo - (0 km)

Valuta-kurs; 3,641  nedåt


När än min fru startar en mening med; ”Jo jag tänkte….”..

Ja då vet jag att jag kommer antingen att få;

flytta, bygga, måla eller köpa någonting!!

Kan vi jubla nu att julfirandet är över?? Eller skall vi lida lite till…. En som inte haft det så enkelt är ju våra tomtar, ett himla ”meck” med munmask och med handsprit överallt där han skall kravla runt… Ja inte ett avundsvärt jobb den farbrodern har. Kanske han förtjänar lite löneförhöjning t.om....??

Tjafset om vaccin-sprutan och dess vara eller icke vara, fortsätter ute på internet med oförminskad kraft. Många många som jag läser, de skall vägra säger dom. Ja samtliga av dessa ansvarslösa ”löss” bor ju så klart i Sverige. Här i Thailand så tar vi sprutan den dag den uppenbarar sig.

Man gör ju det för att man ställer upp för sina medmänniskor och vill vara lojal i sitt liv med andra. Dessa ansvarslösa skiträdda konspirations-hysteriker, som lägger sådan kraft med sina amatör-hjärnor, att finna fel i forskningen och fel på vaccinen, hade de lagt samma kraft på att skaffa sig ett jobb istället.

Ja då hade de inte orkat med att leva det innehålls-lösa liv de lever. De som inte tar sprutan, skall också få ta konsekvenserna av detta, och vid sjukdom inte få gratis vård i Sverige, utan betala den med egna pengar. Några konsekvenser måste till för att fjantarna skall vakna upp, och ta fullt ansvar i sina liv…

Reagerade lite grand när jag cyklade genom de vanliga 6-7 byarna under cykelturen idag, där man såg på MÄNGDER av hem, att thailändarna nu bullar upp för 3:e dagens festande med sprit och sin äckliga mat. Jag har fanimej aldrig i hela mitt liv sett människor som är sådana fyllskallar som thailändarna, aldrig!!

Det verkar inte finnas några gränser för någonting alls i detta landet, man tar noll ansvar och precis allting verkar OK att göra. Man super tidig morgon, alla skrattar och tycker inget alls om detta. Man kör bil, motorbike, och MC på fyllan, helt OK enligt alla, och t.om barnen tillåts att dricka, och på det även fylleköra fordon, som dom är alldeles åt helvete för unga att hantera.I deras kultur fungerar det som så, att ingen har rätt att säga åt någon annan vad dom skall göra, och hur dom skall göra det. Det är en tystnads-kultur som får den annars så tysta svenska kulturen, att framstå som rena hysteri-kulturen.. Har du löv och grenar och bildäck och plast på tomten, och du tycker efter några år att det kanske vore kul att elda lite.

Ja då tuttar dom eld mitt inne i byn på SIN tomt, och alla andra kan dra åt helvete. Och ingen får säga någonting, trots att den äckliga starka stickiga giftiga röken väller in på granntomterna, och också rätt in i husen. Ingen får säga någonting… och varför säga något, de alla är lika hjärndöda, så ingen kan ju säga något.

Plötsligt får man för sig att skruva upp volymen på sin eviga musik, och volymen får musiken att eka ut över byn, och det finns inte en chans att försvara sig mot den. Ingen går till idioten med musiken, och säger till honom att sänka volymen, ingen. Alla ler i mjugg och står ut…

Så ser deras liv ut. En tystnadskultur som jag aldrig skulle klara av att leva i under många minuter. Detta är ju också en anledning till varför jag sade till och krävde av Yongan, att i någon by kommer jag aldrig i detta jordelivet att bosätta mig i, aldrig någonsin…..

HandskakChaiyaphum MMMMCLXI,

1 Januari 2021

86,4 kilo - (20 km) 1 timme 37 minuter

Valuta-kurs; 3,648  nedåt


Världens bästa leksaker genom tiderna;

Pinnar, stenar, vatten, smuts och hinkar…

Det brukar klagas på en sak när det kommer nya människor hit upp till Isaan, alltså i de fattiga området i Thailand som kallas isaan. Jag också klagade på detta i början. Och det är att när man skall gå på restaurang, så vill man kanske bjuda fästmön, hennes mamma och pappa, och kanske syskon, ja kanskr 6-7 stycken maximalt....

Ja då löper man en STOR risk att det dyker upp dessa allstädes närvarande mat-parasiterna, som också vill äta gratis. De har noll och ingenting med falangen/utlänningen att göra, och är egentligen bara grannar i byn till de inbjudna. Kulturen tydligen här uppe i Isaan tillåter tydligen, och det är tydligen helt OK, att man tar med sig även grannar, trots att de inte alls är inbjudna...

Ja visst har man råd, men det är väl knappast det som det handlar om. För mig med min svenska kultur, så handlar det om ren stöld och rena parasiter, utan uppfostran, och helt jävligt dålig stil. Och detta gäller ÄVEN i Thailändarnas egna ögon är jag övertygad om... De gör det därför att de "kan göra det", och detta p.gr.a. av att vi är falanger och icke thailändare.

Hade du/jag/ni varit thailändare, som hade haft denna middag, så hade det ICKE kommit dit oinbjudna parasiter, var så säkra. Jag själv gjorde som så efter de 2 första misslyckade middagarna, med min förlängda familj och medhängande gamar.
Att jag via min fru Yongyut, meddelade att det fortsättningsvis ENBART var inbjudna familje-medlemmar som skall äta.

Alla andra kommer att schasas bort, och jag vägrar att betala för dom. Kan säga att det fungerar kristallklart sedan många år nu. Stå på Er och våga säga ifrån. Thailändare har bara dålig stil gentemot andra mindre värda människor, alltså falanger och andra utlänningar... Yongyut skötte detta suveränt bra, när hon insåg att detta var viktigt för mig, så absolut ingen skugga på henne.

Kanske hon insåg det orimliga i detta uppförande som visades upp i mitt fall. Där kom 4-5 kärringar/grannar från byn, helt oinbjudna. Hur fasen min svåger, alltså Yongyuts systers man, kunde tillåta att de ens fick åka med på falket på hans bil??? Ja tydligen så finns det en kultur här som vi utlänningar inte har en susning om.

Kan dock säga att dessa gam-kärringar, de käkade sin mat som jag bjöd på, och när vi skulle åka hem, så hade alla 4 av dem plastpåsar med sig för "hemtag"... En av ladyboysarna som serverade, sade till Yongyut att dessa hade beställt detta hemtag vid ankomsten, ingen fan säger någonting till mig av personalen, så det verkar som ett schysst samspel mellan icke betalande gäst och restaurang....

Men jäklar vad jag markerade mot Yongan, Hon tog tag i detta, och 11 år senbare så har det ALDRIG hänt igen vill jag säga. Så ni som är osäkra, var inte blyga, utan säg till på skarpen. Ju snabbare ni säger till, desto billigare för Er själva...
Kolla in denna video, ja vi människor kan tydligen anpassa oss överallt. Vad som mest förvånar mig är att vi människor tydligen accepterar att anpassa oss lite varstans. Ja vi har folk boendes i öknen typ beduinerna. Vi har folk uppe vid Ishavet, ja eskimåerna.

Folk uppe på bergstopparna i Himalaya typ Tibetaner och dylikt, och så har vi folk boendes i urskogen i Amazonas och i Afrikas regnskogar.. Och så har vi då som på denna viudeo, kineser som bor på dessa höga höjder utan vägar, bara ett jäkla klättrande med fara för livet varje sekund….

Man undrar ju vad som driver dessa människor att acceptera dessa levnads-förhållanden? Eller är det så enkelt att detta är egentligen folk, som från början blev utkonkurrerade av andra starkare människor, och fick så att säga ”hålla till godo” med denna speciella livsstil???

Handskak