GTG Shipping, Thailand

Transport av Ert bohag/flyttsaker till Thailand? Kontakta mig på min mail här; chaiyaphum@glegolo.com

Skeppa styckegods pallar, eller hel containerlast. Välkomna med Era förfrågningar

Läs gärna följande artiklar om transporter skrivna av mig, klicka på forum Sawatdee eller direkt här på hemsidan, under menyn upptill, Transport och flytt!

Chaiyaphum MMMMCCLXXX (4,280)

30 april 2021

86,4 kilo - (9 km) 41 minuter

Valuta-kurs; 3,726  nedåtStora sinnen diskuterar idee´r,

medelmåttiga sinnen diskuterar händelser,

och små sinnen diskuterar människor….

Ja kolla fotot ovan, visst finns det personer som man tycker tar detta till överdrift. Men frågan är väl snarare, skall man ens försöka sig på att göra sig lustig över människor som försöker rädda sina liv. Människor i vissa fall försöker skydda sina medmänniskor?? Jag tycker inte det.

Visst kan man tycka att plasta in sig i taxin på det sättet verkar ju inte bara lite, men ganska mycket korkat. Men om han räddar livet bara på en enda människa, så är nog idioten i detta fallet den som gör sig lustig gentemot den chauffören… Vi har nu tvång på att bära mask i ALLA lägen när vi kliver utanför dörren hemmavid.

Så tekniskt sätt skall jag ha mask när jag åker moped ensam, när jag kör bil ensam, och jag skall ha mask på när jag är ute och cyklar. Dock skall jag säga per omgående, jag åker moped och jag cyklar utan mask. Men jag har med mask i förvaringsboxen på både moppen som cykeln.

Ty ser jag en polis, så tar jag allt på mig masken snabbt som ögat. Jag gör detta även för att skydda mig själv, och skydda Yongyut och Namkaeng och mina vänner, och sedan skyddar jag min plånbok. Ty Thailand höjde nyss böterna från 4.000 baht för att missa att ha på masken, till hela 20.000 baht (=SEK; 5.400:-)…

Vilket då faktiskt är en hel förmögenhet för thailändare, typ 3 månadslöner, och en halv pension hemma i Sverige… Nojan bland oss alla sprider sig denna gång oerhört mycket mer, än den någonsin gjorde första året, då man ju kände sig relativt säker här i Thailand. Nu är jag inte lika säker längre.

De olika varianterna av Covid-19 kommer in hit i landet hur de än försöker. Så, som jag sagt tidigare, vi hoppas på att vaccinet kommer snart. Då jäklar minsann blir det till att ta sprutor snabbt som ögat..Idag så bjöd Risto hem oss till sig, han ville bjuda på lunch.. Vi, det var alltså; York, Risto, Kjell, Janne (finne) och jag själv då…. Risto hade gjort kanonmat helt enkelt. Han hade gjort en go blandning av små välstekta köttbitar, med lök uppblandad med en gräddsås. Inte alls så där löjligt kryddstarkt, mer normalt hushålls-kryddat.

Till detta fick vi en välbakad potatis och Sodavatten att dricka. Efter maten så bjöd Risto på cappochino från sin fina kaffemaskin, och jag bjöd på mina alldeles nyss hembakta Mandelkubbar,… Smaken satt som en smäck, men jag hade gjort dem alldeles för tunna.

Så dom blev knapriga, precis som kakor. Så nästa gång måste jag lägga mig vinn om att få dem att resa sig mer, och bli rejält tjocka som de ju skall vara. Men övning ger färdighet sägs det ju, så då bör dom ju bli bra nästa gång. Får bara ändra på receptet lite grand. Jag kavlade ut degen alldeles för tunn.

Nästa gång så tänker jag göra degen riktigt tjock, och sedan kavlar jag icke, utan tar handflatan och plattar varje tjock bit lite grand bara… Som sagt var, smaken var kanon så där behövs ingen finslipning. Men jag tror att i och med att dom blir tjockare så blir dom inte så tuffa och hårda som kakor heller, utan mer smidigare och möra….

HandskakChaiyaphum MMMMCCLXXIX

29 april 2021

85,9 kilo - (18 km) 1 timme 17 minuter

Valuta-kurs; 3,759  uppåtDen enfaldige mannen uttalar,

den vise mannen ifrågasätter och reflekterar.

Idag så blev vi ”med kanin”.. Jag drog ned på stan och handlade in en ersättare, en reserv, en avbytare till den lilla vita stackare som försvann ur våra liv lika snabbt som den dök upp på min födelsedag den 18 april…. Jag föresatte mig att handla en som var något lite större än den förra som jag fick i present.

De hade ett gäng av kaninungar i olika format och storlekar och färger. De ville sälja en brun/vit sak, men tycker brunt är skitful färg, så jag valde en svart/vit istället. Svart öga har den, så den är helt OK. Kom hem, Namkaeng fick pilla med den, och gulla lite så den lugnade ned sig efter mopedfärden med mig bakom styret.

Han måste ha varit alldeles vimmelkantig när vi kom hem.. Ty han lade sig i vår bur vi hade och myste i 5 minuter, sedan tog nyfikenheten överhanden. Namkaeng släppte ut den, och vår vanliga kanin gjorde samma med denna, som han gjorde med den förra. Han juckade och hade sig, och visade bög-tendenser som jag inte alls gillade.

Jag sopade bort honom, ty han brydde sig inte när Namkaeng försökte försiktigt få bort honom. Jag sopade bort honom så han flög iväg 2 meter. Nä jag gjorde inte illa honom, föste bara kraftig iväg honom, så han skulle fatta att jucka vår kanin nummer 2 inte var en bra ide´….

Efter det så lekte de riktigt bra därute under 1 timme, och vår fasta kanin fastslog sin dominans, och var nöjd med läget, och den lilla var trött såg det ut som. Så Namkaeng fick ta in honom till sin bur, där han får vara tills imorgon. Vi kommer INTE att släppa ut honom ensam i trädgården än på kanske 2 veckor.

Jag vill gärna undvika en repris av att en orm eller en Hök skall käka upp kaninen. Vi får vänta tills han vuxit till sig lite grand, och är lite vaken för faror här i detta jordelivet. Kaninen kostade i alla fall 200 baht, alltså 54 kronor. Ganska schysst pris för en kanin, eller hur??Fortfarande undrar många som ser dessa officiella siffror från statistiska centralbyrån i Sverige, över det totala antalet döda per 1.000 stycken av vår befolkning i Sverige… Ja man undrar , borde inte vi ha en betydligt större antal döda per 1.000 stycken om nu Covid tagit död på 14.000 stycken svenskar. Ja jag vet inte, orkar snart inte bry mig, så vi skiter i det hela och  går vidare.,..

Denna vits snodde jag från min kompis Janne Karlsson, Han är Stockholmare, men faktiskt riktigt bra anpassad till övriga Sverige och oss vanliga svenskar….. hahahaha;

En kille satt i en bar och njöt av en drink efter jobbet då en extremt vacker och sexig ung kvinna kom in. Hon var så anslående att han inte kunde ta sina ögon ifrån henne. Den unga kvinnan uppmärksammade hans stirrande och gick direkt fram till honom. Innan han hann ursäkta sig för att han var så oförskämd, sa den unga kvinnan till honom:

- Jag gör vad som helst, precis vad som helst, som Du vill att jag ska göra, spelar ingen roll hur sjukt, för 1000 kronor, på ett     villkor. Helt förbluffad, frågade mannen vad det var för villkor.
- Du måste tala om för mig vad jag ska göra, med bara tre ord.

Mannen övervägde erbjudandet en stund, drog fram sin plånbok från innerfickan, och räknade långsamt fram tio hundrakronorssedlar, vilka han la i den unga kvinnans framsträckta hand.
Han tittade henne i ögonen och sa, långsamt och tydligt:
- Måla mitt hus.

HandskakChaiyaphum MMMMCCLXXVIII

28 april 2021

86,2 kilo - (19 km) 1 timme 18 minuter

Valuta-kurs; 3,744  nedåtIntelligens består inte bara av kunskap,

utan även av förmågan att utöva kunskap i praktiken

Kaninen är nu definitivt förlorad. Inte en skymt av den. Så istället för att gå här och glåma och deppa, så skall jag imorgon ta med Namkaeng, så får vi köpa en ny sådan historia. Dock så tänker jag inte köpa en sådan liten kanin-usling, fasen vi har ju ganska gott om orm, och en liten mini-kanin är ju bara en mumsbit för dessa ormar, och sedan kommer dom tillbaka för mer…

Så en något större, som kan lubba undan både orm som fågel….. Jag fick faktiskt för första gången med egna ögon se hur kaninerna är vaksamma faktiskt just idag. Jag hörde en kråka kraxa ganska nära, och vår kanin, stack iväg som skjuten ur en kanon, genom buskar och blommor och rabatter, tills jag smackade och han stannade vid mig, och lugnade ned sig igen…

Coviden sprider sig snabbare och snabbare nu verkar det som. Man måste ju säga att vi har ju en enorm befolkning här i Thailand, dom är ju runt 70 miljoner, och det skall sägas att 69 miljoner 900.000 stycken av dessa har inte speciellt mycket kläm på många saker i detta jordelivet, och för dessa så fattar dom inte alls hur man smittar, eller hur man blir smittad själv.

Visst inne i stan som jag sagt, så finns det munskydd överallt, och nu dessutom böter om man är på allmän plats utan mask, 4000 baht i böter blir det (SEK; 1.100:-), och det skall sägas, majoriteten av befolkningen i Thailand tjänar inte ens 4.000 baht i månaden, så de drabbas i stort sett med en månadslön i böter utan mask….

Jag cyklade idag, ja jag cyklar utan mask, Fasen jag är ju helt ensam ju, så jag struntar i masken i just det läget, men annars har jag mask överallt. Jo jag kom fram till GodMaeng, kompisen Ingemars by. De hade stängt av hela genomfartsleden /bygatan, ty de hade bröllop, som de så gärna måste fira med brännvin och mat och flera hundra gäster…..

Jag undrar hur denna smittspridning till slut kommer att ändas, med förskräckelse tror jag. Så det gäller att privatsjukhusen får fram vaccin snart, så man kan lubba dit och köpa vaccin snabbt som ögat. Under tiden så håller vi oss undan, och jag och Yongan käkar både vitamin C och Vitamin D3, som ni ju redan vet. Hoppas kan man ju att det skall hjälpa…Det kommer en man in på patentverket och vill ha patent på en persika.
– Men persikor växer ju på hela jorden, sa mannen som tog emot honom.
– Ja, men inte en sådan som jag har tagit fram. Bit i den så får du se.

Mannen bet i persikan och sa:
– Det smakar ju banan.
– Ja, men vänd på den och bit på andra sidan, log den patentsökande mannen.
– Men det smakar ju apelsin på den här sidan.
– Ja, och den vill jag ha patent på.

– Nä det får du inte, sa mannen. Men sen stängde han dörren och böjde sig fram och viskade:
– Nu ska du få höra – om du tar fram en persika som smakar som kvinnan smakar mellan benen då har du ditt patent.
– Ok, sa uppfinnaren.

2 veckor gick och sen var han tillbaka på patentverket och lade upp en stor persika på bordet.
– Får jag smaka, frågade mannen.
– Javisst.

Mannen tog en stor tugga och grinade upp sig och sa:
– Fy tusan det smakade skit av den.
– Ja ja, men vänd på den. Du har bitit på fel sida…

HandskakChaiyaphum MMMMCCLXXVII

27 april 2021

86,2 kilo - (13 km) 59 minuter

Valuta-kurs; 3,750  uppåtVi kan ha gott om kunskap,

men om något inte kan demonstreras tydligt,

och appliceras i praktiken, har det då något värde??

Idag så har vi tillbringat hela eftermiddagen och kvällen, och letat efter den lilla vita kaninen. Jag såg honom lubba omkring här inne i trädgården fram till middagstid. Men sedan har han varit försvunnen. Jag ser 3 scenarior för denna kanin. Det mest osannolika är att han lyckats gömma sig så grymt bra, så vi inte kunnat se hans helvita kropp under hela eftermiddagen. Tror inte jag på….

Jag är mer inne på dessa två då istället; 1) Ngu Sing (Ratsnake) har passerat i trädgården, och nypit den lilla och käkat upp honom. Eller 2) så har en Kråka, Hök eller Örn fått syn på honom, och dykit ned i vår trädgård  och nafsat med sig honom. Trist i alla fall vilket, då vi börjat gilla kaninen ifråga. Får väl köpa en ny sådan i värsta fall..

Min kamrat Leif nere i Hua Hin, var så bussig och gav mig exempel på lite thailändska ordspråk som skulle matcha våra egna. Och det blev ganska kul när man jämförde dessa. OK innebörden i flera fall är ju samma, men liknelserna är ju groteskt olika. Men skrattar gör man ändå. Jag ger Er 3 exempel varje dag, vill inte ta för många, man ledsnar kanske då…. Så låt oss börja då….

1. När katten är borta dansar mössen på bordet Detta är ett vanligt ordspråk, vilket betyder att man kan göra som man vill i avsaknad av ex chefen eller ett vakande öga är där och håller kollen på en…  När den bokstavligen översätts är den thailändska versionen lite annorlunda; Katten är borta, musen är glad

2. Ur askan i elden   Återigen, en vanlig fras som betyder att fly ett problem bara för att stöta på något ännu värre problem. Den thailändska versionen använder en tiger och en krokodil för att illustrera detta; nee seua pa ja ra kay: Att fly från tigern till krokodilen.

3. Som att prata med en vägg  Om du är gift har din fru förmodligen sagt detta till dig flera gånger  . Det är en klassiker, och sägs till någon som inte lyssnar. Thailändarna har ett mycket unikt sätt att säga detta; se sor hai kwai fang: Att spela fiol för buffeln.Ja York kom lagom till lunchen, och vi fixade till datorn och musen. York är ju tysk och därför besitter ju han egenskaper som kanske inte så många andra besitter. Dels så är han noggrann, han är petig och dels så är han extremt påläst. Han började pilla med det hela för att kunna förstå grejorna, så han kunde få dator-musen att fungera.

Han frågade mig säkerligen 35 frågor, vilka de flesta kunde jag inte svara på. Jag är ju bättre på att spela gitarr än att pilla med tekniska saker. Vi dribblade fram och åter, och det kändes sjuttan inte bra alls. Jag var nästan inne på att strunta i hela grejen, och låta mig nöja med den gamla kassa dator-musen.

Jag fick plötsligt en fråga om tangentbordet som jag inte fattade. Jag föreslog då att vi kanske skulle som sista utväg se om inte mitt andra tangentbord, ja jag hade ett till. Jag köpte ju 2 stycken i vintras, som en kund lade i sin container. Det tangentbordet ligger fortfarande i sin förpackning., Nu skall ni höra….

Jag tog fram tangentbordet, skulle räcka över det till York, tittar på framsidan på bilden på förpackningen, och då slår det mig med en gång, som en blixt från klar himmel. Där är ett foto av ett tangentbord, och en datormus, och EN endaste dong. Alltså de där små grejorna som man trycker in i datorn, ja ni ser det på fotot ovan. mitt emellan musen och tangentbordet..….

Jag sade till York, stolt som fasen att jag ens hade ett förslag. York, vi trycker in båda dongarna i datorn. Vi skall nog inte ta bort dongen ifrån andra gamla musen. DET är ju anledningen till att tangetbordet knalldör, och inte går att använda. Dongen som vi tar bort håller ju igång tangentbordet också. OK vi prövar tyckte York också.

Jag tryckte in dongen, alltså den gamla, så båda nu satt på datorn, och allt fungerar nu glänsande bra ihop, och allting är riktigt bra, och pappa är lycklig. Slutet gott, allting gott, och vi kan se framtiden an med en grymt go ny datormus, jäkligt god att hantera, och jag tycker nog att den är värd sina 885 kronor, även om det är jäkligt dyrt… Jag bjöd Yorkan på lunch plus kaffe med dopp på Robinson, som tack för att han ställde upp.....

HandskakChaiyaphum MMMMCCLXXVI

26 april 2021

85,6 kilo -(18 km) 1 timme 13 minuter

Valuta-kurs; 3,744  nedåtVissa tror att det räcker med att vilja vara vänner,

som om en önskan om välmående kan göra någon frisk.

Ja vi har fortfarande denna grymma värme, och det är på det grymt fuktigt i luften, vilket ju gör dessa grymma 38 grader nästintill outhärdliga för vita människor. Nu är ju jag lite halv-tater själv med min hy, ögon, och positivitet gentemot värme och solsken, så jag klarar mig hyggligt….På tal om så  tänkte låta Er se lite grand vilken typ av cykelturer som jag finner vara roligast och mysigast, och där tiden går snabbt. Ja kilometrarna går inte så snabbt, men tiden löper på bra. Jag gillar i alla fall de lummiga vägarna inne bland risfälten, där man kan finna lite grand av den natur som fanns här, och har funnits här i många 100 tusen år tillbaka.Djurlivet finns fortfarande kvar, och man ser sig faktiskt omkring och hoppas inte att en Tiger-usling skall hoppa fram ur buskarna, ty då är man nog dödens lammunge… Men jag stannar faktiskt där inne, och bara njuter av värmen, och försöker se om jag kan stöta på lite goa djur. Man har ju så dåliga erfarenheter med djur i Sverige.


Ja i Sverige så har vi noll och ingenting, och skulle vi få någon typ av djurliv, så skall det skjutas och dödas, och utrotas, ty den mesiga moderna stadsmänniskan klarar inte av att se en älg, en stackars varg, eller en gris-usling i skogen…

Idag så kom min datormus, naturligtvis så fungerade det icke med den. Så Håkan kom in, men han kunde inte lösa det. Namkaeng blev nedkallad till mitt rum, men det var för svårt för henne, då instruktionerna var på thai och min dator är på svenska, inte lätt för henne.

Jag åkte då ut i byn här, vi har ju killen som har internetkaffet, 400 meter längre bort. En lat jäkel till 30;åring. Han sitter på sitt arsel, medans några stackars småungar krampaktigt spelar på hans datorer, och så tjänar han från varje unge 15 baht i timmen, skitpengar…

Jag åkte dit, han var inte hemma. Huset bredvid där har hans släkt affär, så de ringde honom, han svarade inte, men messade tillbaka, fick förklarat för sig att jag behövde 5 minuter hjälp, var villig betala 500 baht om han ville hjälpa. Han svarade inte ens tillbaka skitstöveln…

Så åkte hem igen, och Skypade York, det tyska geniet, han kommer imorgon förmiddag, och skall hjälpa mig. Problemet är tror jag att vi måste ladda ned något, och fixa till anslutningen mellan musen och skrivbordet. Ty allting funkar när man klickar, och så med musen, men det går icke att skriva med den. Helt dött…

Jag köpte alltså en Logitech XM Master 3, Jag hittade en manual på youtube på denna länken,       https://www.youtube.com/watch?v=0A4kUBm12vI                                                                                                                          Så York får kolla på den, och se om han klarar av detta äventyr, någon av Er läsare som är proffs på detta. Det konstiga är att Namkaeng bara pluggade in musen på sin dator, och pang bom, så funkade det klanderfritt där….En man och hans fru äter en finare middag på en lyxig restaurang, när en bedövande vacker ung dam kommer fram till deras bord och ger maken en kyss mitt på munnen. Hon säger något om att ses senare och går sen iväg.

Frun stirrar förvirrat på maken och frågar:
- Vem i helvete är det där?
- Det är min älskarinna, svarar maken.
- Nääh... det här var droppen, skriker frun. Nu har jag fått nog Jag vill ha skilsmässa

- Det kan jag i och för sig förstå, säger maken. Men kom ihåg att då blir det inga fler shoppingturer till Paris, inga fler långsemestrar på Barbados, inga fler weekendturer med segelbåten och ingen BMW i garaget. Det är du som väljer

Precis när han säger detta kommer en gemensam bekant in i restaurangen, tillsammans med en härlig ung brunett.
- Vem är det Roger har med sig, frågar frun.
- Det är hans älskarinna, svarar maken.
Då säger frun:
- Vår är sötare.     

HandskakChaiyaphum MMMMCCLXXV

25 april 2021

85,9 kilo - (17 km) 1 timme 16 minuter

Valuta-kurs; 3,378  uppåtKanske kan du med lite anträngning uppnå vad du hoppas på,

men utan det kommer du säkerligen inte få det!!

Ja detta med att handla via online kan ju tyckas vara en vansklig sak ur flera aspekter faktiskt. Dels så kan man ju åka på rena blåsningar om man handlar på rent okända ställen. Som typ då det jag skrivit om tidigare som blåste mig. Och det var ju annonser på Facebook.

Man kan ju lätt förledas att tro att annonser på en seriös plattform som facebook skall vara kosher hederlig och ordentlig. Men icke. Facebook skiter fullständigt i sina medlemmar, och ser enbart till pengarna, och accepterar vilka annonsörer som helst, bara dom pröjsar.  

Så där skall man DEFINITIVT icke handla… Inte på rena annonser i alla fall, och inte på sådana namn som man inte känner igen…. Ty få medhåll och hjälp från facebook – glöm det bara, existerar icke…

Sedan har man ju den risken bland lite ”svaga” människor som kan råka in i den typ ”spel-jävulen”, som det innebär att beställa utan varken självinsikt eller koll på läget… Nästan som att ”tröstäta, om man nu får göra den jämförelsen..

Men annars så har jag upptäckt att Lazada faktiskt har prylar som man kan handla med gott samvete. De har bra saker och rena skitsaker, man väljer själv vilket, när man väljer prisnivån på det man handlar. Jag själv har nu handlat ett gäng saker vid olika tillfällen under gårdagen…Jag handlade 2 stycken rakapparater. Jag hade ju köpt en för drygt 2 månader sedan, den hade dessa jäkla snurrande hjul som Philips älskar så mycket. Jag finner dem vara fullständigt värdelösa. Jag vill hellre ha den raka mekanismen på toppen av rakapparaten, den funkar fint för mig.. Ja som den här på fotot ovan...

Så jag handlade 2 stycken olika för att prova mig fram, de kostade 300 baht och 400 baht, struntpengar alltså. Säkerligen inga apparater som håller några längre tider, men det får gå…

Sedan handlade jag en dator-mus, är så jäkla trött på den billiga skiten de säljer här i Thailand, så handlade en riktig en, den heter Logitech MX Master 3, som är en wireless med uppladdbart batteri, och med en väldigt bra kvalite. Vilket också speglar sig i priset för produkten 3,299 baht (SEK; 885:-)….

På detta så fick jag ett ryck, och handlade på mig Vitamin C, jag har ju handlat här tidigare vitamin D3. Så nu kör jag varje dag en tablett var med vitamin C + Vitamin D3, för att hålla immun-systemet i bra skick…. Jajaja, jag hoppas vi slipper få kvitto på hur bra detta är att käka C + D3……

Igår kväll slutligen så råkade jag ramla över ordet Mandelkubbar, och jäklar vad det triggade många minnen för mig. Denna underbara fantastiska kaffekaka/bulle, vilket ni vill, som smakar så himmelskt. Så då kollade jag in receptet, och va fasen är Bittermandel eller bittermandelolja???

Jag gjorde lite efterforskningar, och fann via mycken hjälp på facebook att jag kunde finna bittermandel (bitter Almond) på ett par ställen. Den jag valde var Schmidt co th nere i Bangkok, jag handlade en liten flaska bittermandel-olja av dem för 150 baht, vilken jag kommer att få troligtvis på måndag redan. Jäklar då skall det bakas Mandelkubbar minsann…..

Annars idag eftermiddag (lördag) så dök Risto upp här på dörren och hälsade på. Det var en supertrevlig överraskning, Jag fick skyfflat i honom 2 stycken groggar med Gin och Tonic (GT), och sedan vart han nöjd och belåten. Hans fästmö var och hälsade på sin mamma, så han kände sig nog emsammen, och behövde lite socialt sällskap….

Handskak
Chaiyaphum MMMMCCLXXIV

24 april 2021

85,7 kilo - (17 km) 1 timme 13 minuter

Valuta-kurs; 3,746  uppåtMed goda ord kan man förhandla,

men för att göra sig storslagen krävs goda handlingar.”

Idag har varit en fin dag i alla bemärkelser, arbetsmässigt så har jag fått klart allt det praktiska med båda veckans goa transporter. Dels kylcontainern till Thailand, och dels bohaget ned till Israel. Allt fungerade charmant, och jag har inget att lipa över alls. Men jag måste säga att jobbet är fantastiskt smidigt nu för tiden.

Jag är ju uppvuxen med gamla tider med stenciler, och med kopiepapper i skrivmaskinen, som icke ens var elektrisk den första tiden 1967, när jag startade arbetet i denna branschen.

Telefaxen krävde ett eget rum, den förde ett sådant hemskt oväsen tyckte man då, och i samma rum stod också stencilerings-apparaten, som var smutsig och brötig, och det var inget kul alls att få skiten (bläcket) på fingrarna.

Det tog sin mannakraft att få bort bläcket när man var klar med dragningen av alla kopiorna…. Efter en 7-8 år ungefär därefter, så hade telefaxen gjort sitt inträde, och med den så vart ju Postverkets öde beseglat för gott.Alla de miljarder brev. Vykort och paket som hade skickats årligen, gick nästan över en natt upp i rök, och den sista livsgnistan på postkontoret dog ut fullständigt, i avgaserna från datorernas rivstart in i våra liv på 1990;talet….

Nu minsann behövde man ju inte ens telefaxa, detta fantastiska som kom då på 1970;talet, där plötsligt offerter och brev som tidigare gått med postverket över natten, nu skickades först med telefax, och sedan då via datorn, och nu snackade vi sekunder. Med datorns intåg på arbetsmarknaden, så försvann ju också det stora behovet av inköp av papper, och också all lagerhållning som man förut var tvungen att ha….

Ja livet blev mycket enklare. Men jag jag fattade noll och ingenting över denna utveckling, och fortfarande 2008 så jobbade jag med telefaxen och telefonen allena i stort sett. Och var nöjd med att ha det ”som jag alltid haft det”…

Men flyttade till Thailand, och upptäckte i stort sett omedelbart fördelarna med datorn, både ekonomiskt som hur enormt smidigt det var. Jag kunde fylla mina filer och folders i datorn med mail och dokument och information, som annars hade tagit en eller flera plastfickor att försvara desamma i…

Och nu då idag, utan att ens tänka på det, så arbetar jag, tar allting för givet, och behöver inte ens hålla i en penna, eller ha tillgång till papper, eller kalkylator, eller skrivmaskin. Jag har datorn och gör ALLTING på datorn, även telefonsamtal alltså…

Så jag, nyss fyllda 70 år, välsignar framåtsträvandet och utvecklingen, och det är ju inte alltid som man är så positiv när förändringens vindar blåser för tufft, vilket man tycker allt som oftast….Sånt är livet...
103 passagerare och endast 40 måltider lastades på ett flyg från Bogota till Miami
Besättningen visste inte vad de skulle göra!!
Men besättningschefen hade en idé. Efter cirka 30 minuters flygning meddelade hon nervöst:
- "Jag vet inte hur detta hände, men vi har 103 passagerare och bara 40 middagar."

Sedan tillade hon:
- ′ ′ Den som är givmild och godhjärtad och ger maten till en annan person får gratis, obegränsat med dryck och sprit under hela flygningen.
Hennes nästa tillkännagivande kom två timmar senare:

- "Om någon vill ändra sig, så har vi fortfarande 40 måltider tillgängliga"
Moral: Fyllon har ofta ett stort hjärta !!

Handskak


Chaiyaphum MMMMCCLXXIII

23 april 2021

85,7 kilo - (18 km) 1 timme 16 minuter

Valuta-kurs; 3,732  uppåt


Han som inte är lycklig med lite,

kommer inte att vara lycklig med mycket!!

För Er som inte ännu insett allvaret med vissa saker i livet, så kommer här en video. Där en pappa och hans 2 söner från England försöker äta svensk mat. Secka mesar det finns. Fasen det är bara vi svenskar som försöker att anpassa oss här i världen…..Lärarinnan hade lektion med sin klass 3C. Efter en stund kommer de till en lite klurig fråga. Fröken säger:
– Hur kan man täcka in två hål i ett hål?
Inget av barnen var säker på svaret.
– Jag förväntade mig mer av er! Skäms! sa lärarinnan skarpt. Nu är lektionen slut, men ta den här uppgiften med hem till era föräldrar och se om de vet svaret!

Dagen efter hade man lektion igen.
– Nå, har ni kommit på hur man kan täcka in två hål i ett hål?
Ingen elev svarade.
– Jaha, då är era föräldrar också korkade, sa Åsa.
Sedan satte lärarinnan ihop sin tumme med sitt pekfinger och bildade på så vis en cirkel. Sedan lutade hon huvudet bakåt och satte fingercirkeln framför sina näsborrar.
– Se! Svårare än så var det inte!

Dagen därpå kommer lilla Lisa fram till fröken och frågar.
– Min pappa undrar om fröken vet hur man täcker in sju hål i ett hål?
– Det är helt omöjligt, det går inte, svarade lärarinnan självsäkert.
– Jo, det är möjligt, sa eleven.
– Hur då?! Replikerade fröken.
Eleven:
– Det är inte svårt, hälsar pappa. Ta bara en flöjt och kör upp den i arslet!Nu kanske inte dessa ovan saker har så mycket med Thailand att göra. Men stundtals så måste jag försöka att fylla ut utrymmet med text om allt möjligt här. Det hände inte mycket skall sägas under dagen, inte mer än att jag gjorde lite ärenden, sedan tog en kopp fika med donout på Robinson, och på morgonkvisten tidigt en cykeltur så klart…

Kompisarna från Nong Bua Daeng som var här nere i måndags, och käkade med mig på Bens Bar, jag talade med dem under dagen på telefon, och de var så lyckliga, så de funderade på att åka tillbaka hit redan i övermorgon. Varför då, frågade jag?? Jo ni har ju McDonalds nu ju…..

När de berättade det så fattade jag ingenting, tycker ju själv att man har hygglig kläm på läget i denna djungel-byn, men det kan jag säga, att om McDonald kommer hit, så är det EN STOR GREJ…. Jag googlade i 33 sekunder, och kunde notera direkt att det var missförstånd, och här har inte alls kommit till en McDonald. Depressionen lade sig som ett svart täcke över min annars positiva attityd..

HandskakChaiyaphum MMMMCCLXXII

22 april 2021

85,8 kilo - (18 km) 1 timme 22 minuter

Valuta-kurs; 3,726  uppåtLäkaren ger oss mediciner om vilka de vet väldigt lite.

in i våra kroppar, som dom vet ännu mindre om,

mot sjukdomar som dom inte vet något alls om…

Ja god morgon på Er, en del vaknar med kaffe och macka på morgonen, en del med full middag, ja det är ju thaiarna det, och en del som mig vaknar med 2 hårda mackor med ost på, och en liten liten tallrik med musli och mjölk till det…. Om jag dessutom hade haft husdjur som hund eller katt, så hade jag nog ihop med min värdelösa frukost, blivit tokig tror jag…

Idag så fick vi en liten, ja egentligen en ganska stor överraskning, och det var att Namkaeng ringde hit hem glädjestrålande, och berättade att hennes slutbetyg innan hon nu skall flytta till annan ort och börja Universitetet blev jättebra….. Jag fick sedan igår kväll se på hennes mobil, hennes betyg.

Ja ungarna blir delgivna sina betyg och mycket annat via online. I alla fall tösen hade fått i snitt 3,29. Låter kanske inte så bra, men betänk att Thailand har 4;a som topp-poäng i motsats till Sverige som har 5 poäng… Han hade sopat hem hela 4 stycken fyror, en endaste 2 tvåa av 15 ämnen. Så jag var jättenöjd med henne.,

När hon kom hem, så fick hon som ”lön för mödan” 2.000 baht (540:-) i ett kuvert, vilka hon skall spara till sin 4;a åriga vistelse på universitetet långt upp i Phayao. Tösen blev hysteriskt glad, och det är ju gott att se ungar som inte är speciellt bortskämda med pengar och prylar, det värmer gott i alla fall…Nu i förrgår så steg siffran på corona.smittade människor här i vår provins Chaiyaphum med ytterligare 3 stycken, till totalt 33 stycken sedan januari 2020… Vi är som jag skrivit 1,800.000 stycken människor boendes i provinsen, det är alltså så många thailändare.

Plus då oss falanger, ingen aning om hur många det kan vara, kanske några tusen till då…. Så än är det ju inga anmärkningsvärda höga siffror med smittade människor. Men jämför man med att vi var 3 stycken nu innan denna sista våg startade i mars någon gång, så går det fort…

Betalade igår mina räkningar. Den där satans elräkningen flög i taket denna månad. Var ju så glad när jag legat på runt 1.100 – 1.700 baht alltsedan april och maj förra året…. Nu fick jag som straff för min glädje, en räkning belöpande sig på 2.755 baht. Men när man tänker på det, så har vi 4 aircondition här hemma. Dagtid, så kan det stundtals gå 3 av dem samtidigt , och nattetid alltid 3 stycken. Så inte undra på att det drar iväg med kostnader den varma årstiden.

Vattnet stannade på 353 baht och internetet som vanligt den fasta summan av 749 baht för mina 300 mB i hastighet… Så denna månaden så var mina ”fasta kostnader” för mitt leverne i vårt hem alltså totalt; 3,857 baht = SEK; 1.045:-… Vet inte alls i jämförelse med att bo i hus i Sverige vad det kostar i månaden, med de 3 kostnads-posterna El, vatten och internet???….

HandskakChaiyaphum MMMMCCLXXI

21 april 2021

85,8 kilo - (18 km) 1 timme 22 minuter

Valuta-kurs; 3,707  nedåtKöpte ett paraply igår,

det började regna nästan direkt,

så i dag köpte jag kondomer

Ja här ovan ser ni ett foto av huset som Yongan byggt uppe på sina marker i Nong Bua Daeng. Det ligger 2 kilometer rakt ut i skogen, och det är inte helt enkelt att ta sig dit. Med vanlig bil går det absolut inte. Traktor, cykel och eller moppe fungerar lite bättre. Ja ni har ju sett foton av detta tidigare, men nu ser ni det på lite distans..

Att bo där ute ensam som Yongans broder gör, är nog inget för min del i alla fall… Tänk gå ut där och pissa mitt i natten, och man har sällskap av djungelns alla (o)djur.. Så jag misstänker i det läget att ficklampa är av nöden, annars trampar man nog både på Kobror som andra giftormar….

Idag kom 2 kompisar från just Nong Bua Daeng hit ned på besök, de skulle handla lite grand, och så ville de käka med mig på lunchen. Conny och Ulf heter dom för övrigt. Jag körde runt och visade dom lite olika saker som dom måste göra, typ hitta till Kasikorn Bank, hitta en skomakare, hitta till Bens Bar o.s.v.Ja kanin-eländena, ja vi fick ju en liten sådan på min födelsedag av York och hans fru… De leker nu mer normalt med varandra…. När vi placerade ut den lilla kaninen, så försökte genast vår stora kanin lägga sig på den lilla, liksom för att markera att han var chef på denna trädgårds-tomten…

Och sedan så ville han fortplanta sig med den lille, trots att båda är hanar. Så risken är ju att den stora kaninen är en kanin-version av Magnus Karlsson i Barbados.. Varför jag kom att tänka på den lille goingen? Ja kaninen är ju grå och vit, och det stämmer väl ganska bra med Magnus Karlsson, eller??

HandskakChaiyaphum MMMMCCLXX (4,270)

20 april 2021

86,7 kilo - (8 kim) 41 minuter

Valuta-kurs; 3,716  uppåtMan lär så länge man lever.

Forts. från förra kapitlet…. Ja detta med att skriva på restaurangens hemsida??? Är det rätt väg att gå, har ju aldrig gillat den jäkla smygstilen, den fega stilen. Jag gillar mer raka puckar och konfrontation. Men vem fan vill på sin egna födelsedag börja tjafsa om sådan skit.

Sedan snacka med Yongyut och säga. Vill du nu idag (dagen efter) följa med mig, och förklara och översätta det jag säger om deras äckligt dåliga mat??? Ja det svaret vet man ju redan innan man ens ställt frågan…. Så kanske hemsidan på facebook är rätta vägen trots allt, fegt eller inte….

Allt nog, skall rapportera senare hur jag gör. Annars efteråt så åkte vi hem till oss alla 7, ty jag hade ju laddat upp med sprit, vin, och frukt, och mer käk till thai-damerna. Ja dessa har ju magar som aldrig kan bli för fulla tydligen. Man åker från middag till att käka en omgång till…

Vi kom hem, och damerna satte sig i matrummet och käkade mat, käkade frukt och grönsaker och drack Spy och drack rödvin. Inte så farligt faktiskt, de var lite avvaktande mot varandra, som det ju kan vara ibland, när inte alla damer känner varandra så väl. Ja Ristos dam är ju ganska ny i sällskapet.Men hon blir säkert snart varm i kläderna, och då brukar dessa thaidamer kunna skyffla in rödvin i en härlig takt. Speciellt om Yorks fru Cat håller i taktpinnen, hahaha…. Däremot så var det ju noll tveksamheter inne vid herrbordet ute i stora hallen, där vi 3 gentlemän hade bullat upp vårt godis med Gin, och Vodka, Schweppas tonic, och Coca Cola, och jordnötter, och chips…

Risto höll i taktpinnen, och det är ju ett misstag man gör om en endaste gång, ty låta finnar eller ryssar sköta rulljansen med alkohol, blir snabbt förödande. Jag klarade mig bra undan, ty de visste att jag inte kan dricka brännvin. Jag drack på prov en vodka med Cola, och den hällde Risto upp till mig när jag var 1 minut inne i köket, och hämtade något.

När jag kom åter, så stod där groggen färdig och klar att dricka. Men lite rutin har man ju, och när jag lyfte glaset och kunde se rakt igenom coca colan, så fattade jag hur mycket vodka det faktiskt var i glaset. Jag gav tillbaka det glaset, och sedan fick York och Risto själva dela på den också…

Jag hällde upp min egna grogg, en vanlig ganska svag sak, men jag klarade mig och slapp magsmärtor, så 1 grogg kan jag tydligen dricka då. Men men, den grogg jag gav tillbaka som dom fick dela på, den var ju super super-stark, och den blev startskottet till båda dessa gubbars snara undergång igår kväll...De hade ju suttit båda två och smygsupit på restaurangen på medhavd konjak, och jag märkte redan där att de började bli lite ”tjöt-glada” och halv-sletna… Så när de drack upp sin första, antagligen busgrogg den också, och sedan fick dela på min starka, så var dom märkbart påverkade. Underbart att se…

De körde i sig ytterligare 3 groggar var, och York var väl ganska OK, men Risto han var hög-dragen, om man kan kalla bra i gasen för hög-dragen? Killen pratade faktiskt, och han kom upp med egna samtalsämnen, och var öppen som jag aldrig sett och hört honom förut… Tänk va bra sprit kan vara….

Efter en styv timme med deras fylla, ja vi hade skit-trevligt, så kom Ristos nya fästmö ut, och frågade om de kunde åka hem snart. Klockan var då 21.00 ungefär, och York och hans fru hakade på, så kvällen avslutades kanontidigt, och kanonbra för min del. Gillar ju inte längre alltför långa utsvävningar i vissa fall…..

Men de åkte hem, och jag tror faktiskt att det var precis i rättan tid, ty dagen efteråt så hörde båda killarna av sig, och var lyriska över kvällen, så jag tror och hoppas att de faktiskt hade himla kul, jag hade det i alla fall...

Ja det var min 70;års dag, och nu skiter jag i resten av födelsedagar i mitt liv. Nu går jag på övertid, visserligen obetald, men ändå övertid, så man får då ta ett år i taget känns det som….

HandskakChaiyaphum MMMMCCLXIX

19 april 2021

87,1 kilo – (22 km) 1 timme 41 minuter

Valuta-kurs; 3,694  uppåtMan lär sig av misstagen

Så bar det av då, och mitt 69 åriga liv tog slut där på restaurangen Mata i Chaiyaphum, och jag trädde in i det nya 70;talet med min ibland skröpliga kropp, och ibland starka fräscha kropp… Som jag berättat så var vi 3 par som huserade till slut här, och fick äta mat utan sprit, men med mycket vatten, hahaha…

Vatten är livets gåva sägs det, ja i alla fall för min plånbok så vart det en gåva. Tack vare avsaknad av sprit som ju var förbjudet nu i Corona-tider, så gick notan för oss 7 stycken, ja Namkaeng kom ju till, den gick på 3,350 baht, alltså styvt SEK; 920:-.  Det var en trevlig överaskning.

Vi beställde in vår mat, och det skall sägas omgående att detta var nog den sämsta mat vi någonsin blivit serverade på en restaurang av denna klassen, rent ut sagt bedrövlig. Jag skulle beställa kyckling, vilket ju är det kött jag kan käka (vitt kött ni vet). Fick besked att dom inte hade kyckling.Va fan menade jag på, en restaurang som inte har national-köttet i Tjailand och hela världen…. De föreslog då att jag kunde äta deras andra fågel, alltså Duck (Anka). Ja tänkte jag det är ju vitt kött, och mört och gott visste jag ju sedan tidigare. In kom ett enormt fat med Ank-kött.. se ovan foto....

Kolla på fotot där ser ni det uttorkade köttet, skinnet på kycklingen (det bruna), vilket är rent läder, och o-tuggbart, köttet alltså snustorrt och proppfult med små små ben, typ 1 centimeter långa bara, påminde mig om små-aborre med sina ben ni vet.…. Jag tog en tugga i munnen, spottade ut, och sedan rörde jsag inte min mat där på fatet.

Yorks pork-steak var inte bra, men kunde ätas med lite god vilja. Ristos mat var lika jäkla äcklig, och obrukbar som människoföda som min ank-föda var., Han hade beställt en Sirlion-steak, Synd jag inte visste om detta. Då jag vet att här i Chaiyaphum så finns det endast thai-beef-kött.Vilket då innebär att det inte går att tugga, går inte heller att skära sönder med de slöa knivar thailändarnma består en med här på restaurangerna. Thai använder ju aldrig kniv när de äter så det finns ingen kulturell koll på knivläget alls här.. Så Risto fick till slut in en endast tugga i munnen, och sedan skyfflade han också sin tallrik åt sidan, och slutade äta.

Vi ville ju alla vi 3 falanger att våra thaidamer skulle förklara för personalen att detta var fullständigt värdelös mat. Men dom blånekade (förstås). Här gäller det ju att inte låta någon tappa ansiktet, detta trots att det var kockfanskapet som hade gjort bort sig. Så problemet vi falanger möter här i Thailand.

Ja det är alltså att när något är kasst, värdelöst och/eller dåligt, så framför man aldrig detta, så ingen fan kan skärpa till sig, och lära sig att bli duktigare, utan de fortsätter livet ut, tills de dör av ålderdom, och är lika värdelösa när dom dör, ja i detta fallet vad det gäller matlagning…

Så där är vi nu då, restaurangen tror antagligen allting var bra, trots att de fick bära tillbaka Ristos och min mat nästan orörd, inga ursäkter kom oss heller tillgodo från personalen. Jag funderar faktiskt på att skriva en recension på deras hemsida!! Ja skriva helt enkelt vilken jäkla taskig upplevelse jag fick….  Forts. nästa kapitel..

HandskakChaiyaphum MMMMCCLXVIII

18 april 2021

86,6 kilo - (0 km)

Valuta-kurs; 3,639  nedåtMan kan inte lära gamla hundar sitta.

Idag skall vi annars åka till restaurangen och fira min födelsedag..  Beslut togs igår av myndigheterna att restaurangerna får heller inte servera sprit, och det får heller inte drickas sprit på restaurangerna. Jag hade ju i tankarna att kringgå lagen med att ta med en box av vin som jag köpt…

Men den grejen sprack, så vi gör som så, vi går till restaurangen, käkar upp maten och dricker vatten eller sördricka, och sedan åker vi hem till oss och dricker sprit, så folk blir nöjda. Vi får dock hoppas att det inte blir för sent, hahaha! Ja ADHD light ni vet!!Ja så här såg det ut på songkran här i vår stad Chaiyaphum. Snyggt med balonger över gatan, men det som saknas är ju foilkvimlet. Det är ju helt folköde ju, och detta är exakt mitt i centrum av staden….Vattenkastandet hade myndigheterna förbjudit, spriten förbjuden, och restauranger pubar och sådana ställen stängda. Men även en sådan turist-magnet som Pattaya är stendött under Songkran till mångas stora besvikelse och ledsnad…Jag kan helt enkelt inte fatta hur vettigt folk tycker att det är gott med chilli. Hur fasen är vi människor funtade egentligen??? Otroligt stark i smaken, och dominerande i smaken. Så all mat som får chilli i sig smakar chilli. Gör Er inga illusioner om det. Oxfile med chilli i såsen, förvandlas genast till en helt annan maträtt;  chillisås med oxfile….. Skittrist….York och hans fru Cat kom och hälsade på idag, och hade med sig en bur med ett kaninfanskap i present till mig. Urlöjlig present, 2 kaniner nu då, Den gamla som strövar omkring och lever hela tiden ute i trädgården, och Igelkotten som finns därute, men som jag aldrig ser röken av, och nu då denna lilla valp. Ja kaninbarn kallas det välan…..Ja nu förbereder man överallt för den eventuella kommande vågen av nya infekterade människor. Universiteten hjälper till genom att myndighetrerna kan använda deras lokaler till en viss del. Så nu har man många sängar och utrymme. Men det stora problemet nu blir personal faktiskt.

Man är ju van här i detta landet med att familjerna själva brukar stå för själva marktjänsten för inlagda patienter, och så sköter sköterskorna endast om medicinering och provtagningar, ingenting annat…. Och med Covid-19 så kan man ju inte ha privatmänniskor springandes omkring i sjuksalarna som annars är brukligt, så visst kommer detta att bli besvärligt... Men man undrar ju vad som händer med dom som blir riktigt sjuka? Har de plats för dessa med respiratorer och nödvändig utrustning tro??

HandskakChaiyaphum MMMMCCLXVII

17 april 2021

87,5 kilo - (19 km) 1 timme 21 minuter

Valuta-kurs; 3,695  uppåtMan kan inte både ha och äta kakan.

Panik-ångest!! Antagligen så vet jag inte riktigt innebörden av det ordet. Men igår kväll efter det att jag och Yongyut hade avhandlat en situation där en falang hade dött där uppe i Nong Bua Daeng, närmare bestämt i en by som heter Nakan Hat, alltså Yongans fasters by…

Killen som heter enligt polisen Ulf Torbjörn, så efter google så tror jag att killen nog heter Torbjörn Ulf. Dock i dessa länder så kan man aldrig veta om polisen när de läser innantill våra bokstäver, om de riktigt fattar grejen med våra namn, så chansen finns ju att de helt enkelt inte märker att det kanske står ett Olsson eller Lagerfält efter de båda namnen…

Killen som var 62 år gammal, hade byggt hus i en annan avlägsen by i området, och bott ihop med sin fru där. De hade sedan gått isär, men fortsatt vara gifta med varandra. Så frun åkte ned till Bangkok och jobbade, ty falangen var snål som fan med stålarna. Och killen sålde huset, och köpte ett fult thaihus i byn Nakan Hat istället, och bodde där mol alle´n

Frun försökte ringa honom i förrgår morse, men inget svar. Hon ringde då en granne, och hon knatade över till falangens hus, han bodde ju där ensam. De hittade honom spritt språngande naken på golvet död., Och Yongan ältade ju denna grejen hela dagen igår också…. Ja frun ringde förstås Yongan och ville prata i timmar om detta...

Till slut när jag satt bakom datorn på kvällen, så tyckte jag att jag började känna mig konstig i luftrören, och genast så kopplade jag detta till att jag nu hade fått covid-19. Ju mer jag satt där, ju mer tänkte jag på det, och ju mer illa mådde jag. Till slut så gick jag och lade mig, och ville somna ifrån tankarna.Låg och vred mig under 2,5 timmar fram till 01.30 igår natt. Gick sedan upp, ty ligga där och fundera på när och om jag skulle dö, det är ju värdelöst. Jag satte på datorn, och kollade på en TV-film fram till 02.55. Jag gick sedan och lade mig, men då hade jag tydligen lugnat mig, ty jag somnade till slut, och vaknade sedan klockan 06.20…

Men jäklar vad otrevligt med dessa tvångstankar. Jag brukar ju annars aldrig lida av sådana konstiga psykiska saker, men någon gång skall ju vara första gången.. Så man kan ju lugnt säga, att jag misstänker att jag har något lättare att somna idag… Ja efter den upplevelsen igår natt….

Jag tror att dessa Corona-tankar jag hade, kom helt enkelt ifrån allt tjötet och ältandet om denne man som dödde. Och det får ju en att minnas hur utsatt man är här borta. Man har ju levat väldigt tryggt i Sverige, där ambulansen kommer och hämtar en, och duktiga läkare och sköterskor tar hand om en vid kris.

Men här så är det ju helt andra krusiduller. Jag är utlänningen, och en stor gammal utböling, som inte har några rättigheter alls. Så visst det kanske är därför som man är mottaglig för tvångstankar… Annars idag så har jag jobbat färdigt med kyl-containern som skall lasta nästa vecka med frysta varor ifrån Göteborg till Thailand…

Det är ju han som jag handlar hos nere i Rayong, och som säljer online här i Thailand som är min kund, och nu så fick jag se listan på vad de skall skeppa i containern, och det blir många goa grejor att beställa om en månad när containern ankommit Thailand.. Ja han köper bland annat räkor, kräftor och olika sillar.. Härliga tider framgent alltså.

HandskakChaiyaphum MMMMCCLXVI

16 april 2021

86,3 kilo - (17 km) 1 timme 14 minuter

Valuta-kurs; 3,685  nedåtMan hör vad man vill höra.

Jag finner det vara så himla svårt detta med Covid-19 här där jag har mitt boende. Så klart jag är helt inne på att jag till varje pris vill undvika att bli smittad. Vem fan vet vilka konsekvenser det skulle bli för min egna del. OK 70 år, och sedan tycker man ju alltid själv att man är i god kondition. Så det skall väl funka?? Eller??

Men jag vet ju inte om min diabetes slår illa om jag blir infekterad med Corona? Mitt blodtryck då? Min ojämna hjärtrytm då? Ja vad sjutton är det som gör att folk dör mest. Det sägs ju helt klart att det är deras underliggande sjukdomar som försvagar dom, och gör dom mottagliga eller hur?

Men hur mycket hjälper det då att man motionerar, och försöker hålla sig i trim?? Att man visserligen är lite överviktig, men inte en full katastrof (86 kilo)??? Och hur bra är det då att stärka immunförsvaret med att käka Vitamin D3? Att icke röka? Och att inte supa?? Är man garderad, eller är det mer rysk rolette tro??

Fotot ovan, visar risken man löper när man blir infekterad. När man ser dessa siffror så verkar det ju vara nästan riskfritt med Covid-19 ju? Men om det nu är så ofarligt, varför har vi all denna skrämsel-propaganda?? Är det samma typ av propaganda som man använder sig av med den hemska klimat-hysterin, som florerar överallt på vänsterkanten i politiken främst??Men i botten så tillhör jag ju inte direkt dessa spruträdda vaccin-hatare som enbart är fegisar inget annat. Tror på tandtroll och antagligen Greta Thunberg också, hahaha… Men visst så lonar det sig garanterat att hålla sig i trim med vilka medel som helst som står till buds. Ett av sätten kanske den 94;åriga änkan ovan begagnade sig av. Typiskt nog så var det mannen i hushållet som fick betala "notan".Annars så verkar det som om jag och Yongyut inte kommer någon vart att tala om i år heller. Var glad att vi tog tag i det hela och stack bort till Anders K i Hangnam Sakhon i januari, så man fick lite kul i alla fall.. Annars så hade det nog vart heltrist. Nu blir det restaurang-besöket på söndag på min födelsedag, och sedan sitta inlåsta tills Corona-eländet ger med sig….Ja hålla distans med 1 eller om det är 2 meter, skall ju för sjutton inte vara ett problem för oss svenskar. Folk gnyr som sattan, men va fasen, vi håller ju alltid i alla väder, i alla årstider, rejäla avstånd med varandra, så vad är problemet…. Ja  i Corona-tider så håller vi 2 meter mellan oss, och sedan återgår vi till normala tider, och tar avstånd med de vanliga 5 meterna, hahahaha….

HandskakChaiyaphum MMMMCCLXV

15 april 2021

86,1 kilo - (19 km) 1 timme 25 minuter

Valuta-kurs; 3,701 sammaMan har aldrig roligare än vad man gör sig.

Ja så har jag då fått in alla mina skattepengar. Jag skall förklara. Jag gick ju från SINK, vilket alltså är en skattesats på 25% rakt över. Som man kan ansöka om, och få om man är utskriven och bosatt utomlands. Jag sökte detta 2008 när jag bosatte mig i Thailand. Och har haft det fram till mitten av 2020.. Men jag hade då fram till 2018 20% som sedan höjdes till 25%..

Jag fick då nys av en kille som har kläm på saker och ting, att eftersom SINK-skatten höjdes direkt av sossarna och Miljöpartiet 1 januari år 2018, ja de måste ju betala katastrofen med denna miljon människor de importerat, som varken arbetar eller betalar skatt, utan gör mest jävulskap i sitt nya ”hemland”…

Ja i och med dessa 5% i skattehöjning, så tjänar inte vi längre något alls på att ha en ”rabatterad skattesats, det är rent lurendrejeri. Jag räknade på det med hans hjälp i mitt egna fall. Och det visade sig att skillnaden var så stor i min favör, att jag helt enkelt inte kunde låta bli att ansöka om att få skatta enligt skattetabellen, OCH retroaktivt få tillbaka det jag betalat "för mycket" under de sista 2,5 åren..

Här har man blivit hunsad och tillsagd i skarpa ordalag av olika fjantar i Sverige, att eftersom man bor utomlands, så har man ingen rätt att tycka eller ha åsikter om skötseln av vårt Sverige. Ja så visar det sig att man betalt MER I SKATT än dessa självgoda offerkofts.jönsar gör….

Jag ansökte och fick så klart igenom att jag fortsättningsvis skall skatta via skattetabellen, och betala som alla andra i min region styvt 32,28%... Varför det lönar sig för mig är ju främst då att grundavdraget som dom lurar mig på som SINK-skattare, detta får jag ju nu då tillbaka. Och då hamnar jag i en helt annan sits.Dessutom så har jag rätt att gå tillbaka 5 år retroaktivt med detta önskemål. Men eftersom förändringen kom 1 januari 2018, så handlade det ju bara om 2,5 år rettroaktivt. Jag var ju fortfarande lite osäker på vilka pengar jag till slut skulle få. Men det visade sig att denna kille hade helt rätt.

Jag fick till slut skatteåterbäring enligt följande; 2018 = 3.164:-  2019 = 4,661:- samt för 2020 = 2,882:-,,, Så det blev en god tillgång i kassakistan. Alla bidrag emottages tacksamt… Ja som synes när man inte längre bor i  Sverige, så måste man som varandes svensk vara väldigt ”aktiv” och om och kring sig faktiskt..

Ja aktiv som i energisk, och påhittig, och vaken, för att kunna göra det bra för sig i sitt nya land. Detta med skatten är ju bara en sak. Ta typ att om inte den killen som hjälpte mig sagt att jag måste skriva in i ”övriga upplysningar” på skatte-blanketten också att jag skall ha fullt grundavdrag, och också att alla mina inkomster är intjänade i Sverige.

Ja så drabbas ju jag något grymt, och skulle istället t.ex. nu för år 2020 istället för att få tillbaka 2.882:-, ja då skulle jag få restskatt med styvt 25.000:-. Och hjälp får man bara om man själv hjälper andra, och också om man är vaken på att skaffa sig ett bra socialt liv. Känner ni igen tanke-gångarna???Ta sjukvården och kroppens hälsa när man bor här. Alltså här där jag har noll och absolut inga rättigheter, jag existerar inte i det hänseendet alls. Ja då MÅSTE man göra helt tvärtom än hemma i Sverige. Ja då måste man utveckla en känsla för att vilja lära sig hur allt fungerar med t.ex. var finna de billigaste medicinerna, och var finna den bästa eller billigaste vården…

Jag kan ju säga att för varje sjukdomsgrej jag råkat ut för här i Thailand, och de är ju inte få, det har ni ju kunnat läsa Er till. Ja då har jag googlat och pratat med folk, och sökt informationer på olika forum ute på internet. Jag vill inte säga specialist, det är förmätet och övermaga.

Men man blir som lekman riktigt duktig på att finna ut och förstå till en viss liten del hur sjukdomarna påverkar en, och hur man skall tackla dom till en viss del. Jag ligger på sjukhuset nu sist, och fick svinont i mellangärdet, vilket ju kom från bukspotskörtel-inflammationen.

När det gjorde som jävligast ont, så stack dom in medicin i armen på mig. Jag flämtade och kunde fråga vilken medicin dom gav mig. De svarade ”Buscopan”, jag skrev sedan upp namnet, och när jag kom hem efter de 6 dagarna som inlagd, så stack jag ned till apoteket och köpte ett gäng Buscopan-piller…

Har haft samma kramp 2 gånger sedan dess, och båda gångerna käkat den samma dos som på sjukhuset, och blivit bra efter det… Så här i Thailand MÅSTE jag ta tag i mitt egna liv, annars tynar man snart bort. Mina tarmbesvär har jag själv lurat ut tack vare ett läkarbesök för 7 år sedan. Och har samma medicin fortfarande när det krampar..... Så aktiv och vilja lära sig är kanonbra som utlands-boende...

Men slipper man bara de värsta grejorna som cancer och sådana helhemska sjukdomar, så kan man klara sig hyggligt här i Thailand, som en relativt bortskämd svensk fotsoldat……

Handskak
Chaiyaphum MMMMCCLXIV

14 april 2021

86,1 kilo - (9 km) 40 minuter

Valuta-kurs; 3,701  uppåt (mycket - hurra!!)Man får vad man betalar för.

byter fisk med varandra, eller turas dom om att "vårda" sin avkomma?? Jag har aldrig förut i mitt liv sett något sådant här. Vad sjutton håller dom på med?? Och kravlar dom upp ur jorden? Nä ni får ta detta för vad det är... Alltså 2 stycken aliens från yttre rymden, Det är troligtvis amerikanarnas tes och teori, hahahaha.......

Idag så bakade jag dubbel uppsättning av både sockerkaka som kardemumms-kaka, och sedan tog kraften slut, så kanelbullarna får jag slita med imorgon känns det som… Undrar vad det är som driver en till dessa bak? Jag skall ju inte äta sådant krafs, inte bra för mitt ”socker” (ålders-diabetes).. Eller mitt galla-problem..

Men det är bara så gott, så jag tar gärna en extra cykeltur (motionstur) den dagen, för att ta bort effekterna av det socker-intaget… Så med detta baket så, kommer det att bli många fler extra motionsturer vill jag lova….Idag (måndag 12 april) så hade vi ett (1) nytt fall av Covid-19. Det ges väldiga reaktioner här i detta landet för extremt små antal av Covid-19, så dom tar det på fullt allvar här vill jag lova…. Men ibland undrar jag hur seriösa folk i allmänhet är. Går man till våra shopping-malls, och stora affärer och gatorna här i stadens centrum, så har alla mun-mask och håller avstånd.

Men som jag sagt tidigare, ute i byarna där lever man helt andra liv. Jag vet t.ex. att det är väldigt vanligt att man kommer hit till Songkran tll sin familj. Man har rest från typ Bangkok /(farligt område), men struntar sedan att isolera sig i hemmet, utan direkt ut i byn, och festar hårt denna högtid.

Så man undrar hur det fungerar egentligen med spridningen??? En sak till man stoppade i år var ju vattenkastandet, som thailändare gör varje nyår som dom firar nu i april… Hoppas väl att avsaknaden av den stora ansamlingen folk skall hålla nere spridningen. Detta är ju kanonbra för mig som falang.

Jag tillhör inte direkt de där utländska fjantarna här i Thailand, som tycker att det är så exotiskt roligt att få flera hinkar av svinkallt vatten över sig. Finner det enbart vara löjligt, och dessutom på det, så kunde jag i år lägga tillbaka rullen med gasbinda insmetat med ketchup, som jag tar fram varje år.

Jag bluffar ju mig fram som ”skadad” här, för att slippa bli pisseblöt varje gång man skall gå hemifrån. Pekar på bandaget på armen, och säger att jag är på väg till sjukhuset, och ketchupen ser ju faktiskt riktigt blodigt ut….

Yongyut tycker kanske inte att jag är världens roligaste, men ändå så flabbar hon gott när jag ger mig ut med det ”blodiga” bandaget runt armen. Dock så testar dom verkligen hårt här, och de relativt få fall vi har måste ju bero på något, men fråga mig inte vad, inte en aning? Värmen?

Handskak
Chaiyaphum MMMMCCLXIII

13 april 2021

86,1 kilo - (18 km) 1 timme 13 minuter

Valuta-kurs; 3,673  nedåtLätt fånget, lätt förgånget.

Här är fotot av utedasset som Yongan byggt uppe på sitt ställe i Nong Bua Daeng. Nästa foto här under är ju av det rummet som Yongan byggde i akt och mening åt sin mamma när hon är på besök där. Jag köpte ju in både primör (grundfärg) som normal färg till Yongan.Jag förklarade noga för henne vad grundfärg var, och att man har det för att den vanliga färgen man målar på, skall hålla mycket längre. Dock så sket sig detta i sömmarna rejält. Då de inte tog notis av min ”undervisning” alls, utan körde på bara i sann thailändsk ovetenskaplig anda…

Hennes brorsa tog då grundfärgen och målade inomhus, och den vanliga färgen på de utomhus varande väggarna… Ja så kan det gå när man vill vara bussig och spendera stålar på dessa thailändska människor… Men vi skall inte vara för taskiga nu, det är ju inte mer än kanske 150 år sedan vi själva var i exakt samma sits, OK kanske mer 200 år sedan då…

Jag har då i dag avblåst mitt födelsedagsfirande. Jag gör det för allas vår säkerhet. Ingen av oss vet ju egentligen vilka kontakter ute i byarna vi har, vilka vi har träffat, och vilka vi har skakat hand med, eller kramat eller druckit Lao Khao med… Så för smittriskens skull, så struntar vi i den festen och sparar spriten till hösten istället.

Dock så tänker jag hålla litet kalas på restaurangen ifråga med York + fru och Risto och girlfriend plus Yongan och jag då. Det får räcka, och dessa har vi väl lite koll på i alla fall…. Vi får käka och dricka under ett par timmar, och fira att jag fyller ett helt år närmare döden och helvetet i livet efter detta… Varför fira detta, hahaha???

Fick igår kväll grattis från Sverige ifrån mina 2 systrar, och det värmde gott, även om det är supervarmt här borta nu under lilla regnsäsongen… Sverige känns alltmer avlägset, detta trots att kommunikationerna nu för tiden är så fantastiska. I alla fall om man jämför med förr i tiden, då fartyg och kanske telegram var det enda som stod till buds, om man ville snacka...Men som man säger ”vatten under bron”.. Tiden löper på, och det är väl i stort sett det enda i livet som man aldrig kan stoppa, hur mycket man än skulle vilja det. Som utlandsboende så lär man sig också, som en av de första sakerna, hur faktiskt umbärlig man är/var själv i sitt liv i Sverige.

Allting rullar på i ens egna frånvaro. Folk blir äldre, folk skaffar nya vänner, de flyttar, och de kanske dör. Man själv boende någon annanstans, uppfattar nog mer att tiden hemma i Sverige kanske står stilla. Det kan vara svårt att fatta att människor alltid i livets alla skiften, alltid ”går vidare” i sina liv. Man står aldrig stilla.

Kanske det därför är så himla viktigt i ens egna liv, att man är vaken på att skaffa nya vänner i det nya landet, ty de gamla förlorar man ganska snart. Förlorar kanske är ett starkt ord, men man tappar kontakten, och det är svårt för båda parter att vidmakthålla en kontakt med en människa som inte längre är närvarande i ens liv…. Tur i alla fall att man själv haft turen att lyckas bra med att skapa en ny familj här borta…….

HandskakChaiyaphum MMMMCCLXII

12 april 2021

86,3 kilo - (19 km) 1 timme 20 minuter

Valuta-kurs; 3,684  uppåt


När du är död, så vet du inte att du är död!!

Smärtan känns bara hos andra,

samma när du är dum i skallen!!

Nä saker och ting går ju inte i ”arv” alls, sådant är ju bara dösnack…. Pyttsan, här har vi tre avkommor från 3 fantastiska tenorer, Placido Domingo, Botticello samt Pavarotti. Helsicke vad gött dessa ynglingar sjunger. Vågar man säga att de ärvt detta från sina farsor?? Ni måste bara lyssna på detta….. Underbar musik….

Ja Covid-19 har ju kommit hit nu i den s.k. 3:e vågen. Så nu har Thailand fastslagit att ett antal provinser skall kallas för typ ”farliga” eller nåt liknande, och det är mestadels provinserna runt Bangkok då. Ja provinser här kan väl närmast likställas med landskap hemma i Sverige. Bara så ni får ett hum om läget, ni som inte varit här förut i Thailand…

Men smittan sprider sig dag för dag nu, och finns i stort sett i alla provinser även om man säger att t.ex. Trat är en ”ren” provins (Koh Chang)… Man låter här varje provins och dess guvernör sätta upp egna regler. Och för oss i Chaiyaphum i väldigt grova ordalag, så fungerar det som så här. Dock skall det sägas att omständigheterna kan ändras från dag till dag, och vecka till vecka..Resande från dessa farliga provinser som typ Bangkok, även om dom nu fick frisedel under Songkhran (deras vattenfirnade och deras nyår), så får dom resa in i Chaiyaphum-provinsen, men de får inte stanna helst, bara passera. Skall de hit till sin familj, så skall dom anmäla sig till sin by-hövding.

De kommer att genomgå testning, och dom kommer att få en 14 dagars karantän. Kommer de från andra provinser som inte tillhör dessa farliga provinser. Så kan de komma hit, bära munmask oich hålla distans. Skulle dessa ha symtom av eventuell smitta, ja hosta, snuva, och feber m.m.

Så plockas de in för mer detaljerad testning så klart. Alla som kommer från andra provinser, vilka provinser det än är, kommer att noteras av hotell och resorter, och meddelas polis och myndigheter om deras boende här i Chaiyapohum. I vår provins så är vi styvt 1 miljon människor, vi har 7 fall av Covid-19.

Så Thailand tar detta på allvar till skillnad mot andra länder som anser sig vara så jäkla duktiga. Jai alla fall enligt regeringen och deras statsägda media… Och med detta, så får vi innerligen hoppas att smittan tunnas ut precis som den gjort de andra gångerna……

HandskakChaiyaphum MMMMCCLXI

11 april 2021

86,3 kilo - (19 km) 1 timme 19 minuter

Valuta-kurs; 3,618  nedåtDet sags att när vi förlorar ett av våra ”sinnen”,  

så blir ett annat sinne desto mer förstärkt…

Detta är då darför som när folk förlorar sin humor,

att de i stället utvecklar sin egna förträfflighet!!

Denna video är ganska fantastisk tycker jag. Det är alltså en liten damm, som de flesta har här i Thailand. Man odlar ju sina firrar där, och har gratis-mat i stort sett, plus att man kan sälja till andra thailändare, och få in lite extra stålar under månadens lopp…

Men kolla vilka bjässar!! Normalt sett, de firrar jag sett är avsevärt myckt mindre faktiskt, även om jag vet att det finns större firrar så klart. Men de större firrarna brukar ju då vara ”Catfish”, alltså vad vi kallar för Mal… Men jösses va lättskrämda dessa fiskar verkar vara…..

Idag, så har det varit lördag hela dagen, och jag cyklade iväg redan 07.20 imorse i fullständig stiltje, och i go ljummen luft. Kom tillbaka igen, och var färdig för dagen med motionen redan klockan 08.50 ungefär. Härligt att slippa tänka på det mer. Jag drog sedan ned på stan ensam till lunchen, och käkade en Spagetti Carbonara på restaurangen som på engelska då blir ”The Bear”, alltså björnen.

Vad det blir på thailändska har jag fullständigt glömt bort. Som vanligt riktigt god var maten, och sedan vidare till Family coffee-shop för min vanliga cappochino med kaka till…. Jag har sedan resten av dagen suttit vid datorn, och försökt att lura ut vad som gäller här i Thailand för att resa mellan provinserna.Jag har ju min födelsedag den 18 april att tänka på, det skall ju komma in 3 killar från andra olika provinser till min Chaiyaphum-provins. Dessa provinser är då; Khon Kaen, Chainat samt Phitsanulok. Som jag uppfattat det hela nu då i dagsläget.. Så finns det alltså ett antal ”farliga” ställen i Thailand.

När man reser FRÅN dessa ”farliga” ställen, ja typ t.ex. Bangkok, ja då blir man i karantän under 14 dagar, alltså hemkarantän då. Men när man reser mellan de som INTE anses vara ”farliga”, så är man skott-fri och kan resa som man vill…. På detta så har jag varit tvungen att kolla också hur det funkar att fira min födelsedag. Och i dagsläget så är Chaiyaphum, Khon Kaen, Chainat samt Phitsanulok ofarliga.

Så i dagsläget funkar det med resandet. men vi får hålla kollen på detta hela tiden...Man blev ju orolig då när man fr.o.m idag 10 april förbjöd pubar och bvarer och underhållningsställen att vara öppna och dessautom sälja sprit är olagligt, nu under de kommande 14 dagarna. Jag blev ju då rädd att min dag den 18 skulle gå åt helsicke.. Så jag började att gräva lite grand..

Jag fann att myndigheterna INTE stänger restaurangerna, men de förbjuder att SÄLJA alkohol. Och så måste ju gästarna hålla social distans. Jag ringde vår restaurang som ju heter ”Mata”, och de bekräftade att de är öppna, och de tog min bokning på 12 personer, och de godkände att jag tog med vin till maten…

För Er som finner det vara kul att kolla, så kommer här länken till restaurangen vi skall vara på, snygg är den, och det är ju samma restaurang som vi varit på under flera år nu. Ren och snygg me dproffsig besättning och god mat, så dit åker vi gärna, och gynnar dessa… https://www.facebook.com/MATACuisine

Handskak
Chaiyaphum MMMMCCLX (4,260)

10 april 2021

86,3 kilo - (19 km) 1 timme 26 minuter

Valuta-kurs; 3,685  uppåt


Man får ta saken i egna händer.

En himla kul video, denna ”kvinna” har tappat bort ”Stefan”, troligtvis en falang-kille. Och är gråtig och orolig, när ”hon” skriker ut hans namn i sin förtvivlan…. Hysteriskt i all sorg kan man lätt förledas att tycka, hahahahaha!!!

Det var en norrlänning vid namn Lars som varit skeppsbruten på en öde ö i 7 år. En dag satt han på stranden och blickade ut mot horisonten, när han såg en liten prick uppenbara sig långt ut till havs.

”Kan det vara ett skepp?!”, tänkte han, dock inte alltför optimistiskt.
Ju närmare pricken kom, desto säkrare blev norrlänningen dessutom på att det inte var en båt.

”Kan det vara en flotte?!” tänkte Lars.
Men det var det inte heller, blev han snart varse. Det som rörde sig i vattnet var för litet för det.

Plötsligt bröt en figur vattenytan och en person i dykardräkt kom upp på stranden. Den lade sedan av sig både syretanken och masken. Då såg norrlänningen, till sin stora glädje, att dykaren var en ung, vacker blondin.
Hon gick rakt fram till Lars och sa.– Jag antar att du varit här länge. Säg mig, hur länge sedan var det du fick dig en rejäl snus?
– Åh herregud, flämtade norrlänningen. Det var 7 år sedan!

Då drog den 19-åriga kvinnan upp dragkedjan på en vattentät ficka på hennes vänstra arm, tog sedan fram en snusdosa som hon räckte fram till norrlänningen. Han bakade en prilla och stoppade in den under läppen.
– Satan! Jag hade glömt hur fantastiskt det kunde vara, sa Lars.

Blondinen log.
– Säg mig, hur länge sedan var det du fick dig en sup?
– Även det 7 år sedan!
19-åringen drog då upp dragkedjan på en vattentät ficka på hennes andra arm och plockade fram en fickplunta. Hon gav den till norrlänningen som tog en rejäl klunk.
– Åh käre Gud! Jag hade helt glömt hur otroligt gott det kunde vara, sa han.

Nu började sakta den vackra tjejen dra ner dragkedjan framtill på hennes våtdräkt. Sedan, precis innan brösten hade uppenbarat sig, sa hon med sensuell röst:
– Men hur länge sedan var det du fick dig en vild, härlig åktur?
Lars föll nu på knä med tårar i ögonen och utbrast:
– Det var som fan! Säg inte att du har en snöskoter med dig?!

Så vad har detta med Thailand att göra. Ja till att börja med varmt och soligt väder och sedan en vacker dam, visserligen blondin, men ändå!!!! Så vitsen fick plats på min hemsida trots allt…. Mer om Thailand imorgon istället, tålamod people…

Handskak


Chaiyaphum MMMMCCLIX      

9 april 2021

86,9 kilo - (18 km) 1 timme 20 minuter

Valuta-kurs; 3,681  uppåt


Man får ta seden dit man kommer.

Här får vi ibland finbesök på 7/11. Om det nu inte dansar in fulla falanger, så kan det ju alltid dansa in andra djur där, och ställa till rabalder….. Tycker denna klarar sig bra i alla fall. Kan ju inte vara helt enkelt att krypa bland småpaketen på hyllorna på det viset, hahahaha!!!!

Annars i morse så rusade BÅDE valuta-kursen, som min kroppsvikt uppåt. Normalt sett så är ju jag som mest lycklig när valutan går upp och vikten går ned, men när båda går upp, då är det inte bra. Jag var ju så glad för att jag lyckades svälta mig ned till drygt 85 kilo, från de 92 som jag låg på när jag åkte in på sjukhuset för bukspotskörteln.

Och då vill man ju fasen inte sabotera detta. Men faktum är ju att jag faktiskt i stort sett svälte mig ned till 85,0 kilo, men sedan så trots denna svält, så stannade vikten på 85,0 och inget hände. PLUS att jag kände mig ibland lite yr, och förstod ganska snart att min kropp helt enkelt inte klarade att fungera bra på enbart en halv kyckling-file´om dagen, plus musli och 4 skivor hårt bröd med ost på.Min kropp kräver åtminstone lite tillägg av antingen potatis eller ris för att man skall må hyggligt. Och med det då, så började jag sakta sakta att börja gå upp igen i vikt när jag addade potatis+ris. Enda chansen för mig nu då är att starta att köra längre cykelturer igen då. Och det vete skam om det är så himla roligt….

Ja jag får fundera ut någon vettigt. Ty jag vill gärna vara nere minst på 85 kilo, men helst 82 kilo faktiskt… Det är ju bara sjutton också va gott det är att äta, hahahaha….

Hade en härlig arbets-vecka denna som gått nu. Fick bokat en frys-container till Thailand, och fick också något så roligt som ett mail ifrån en kund som jag offererade i december, som ut från det blå (trodde att jag missat den kunden), han skrev i onsdags att "allt klart och lastat på pall", och han ville ha hämtning av sina 2 pallar för transport ned till Thailand. Inget tjöt och långa samtal. Bara pang bom.

Jag ordnade så pallarna hämtas redan idag fredag, så det blev ju helkul faktiskt. Och på detta så hade jag en transport ut FRÅN Bangkok till Öckerö (Göteborg). Så denna vecka blev trivsam minst sagt. Inte dåligt av en pensionerad gammal shipping-kille tycker jag, om jag får säga det själv, hahaha!!Vladimir Putin, Donald Tramp och Steffan Löfven har dött och hamnat i helvetet. Medan de är där upptäcker de en röd telefon och frågar vad telefonen är till för. Djävulen säger att det är för att ringa tillbaka till jorden.

Så Putin ber att få ringa Ryssland och samtala i fem minuter. När Putin är klar säger djävulen att det kostar 1 miljon dollar, och Putin skriver en check till honom. Donald Trump ringer sedan USA och pratar i 30 minuter. När han är klar säger djävulen att det kostar 6 miljoner dollar, så Trump skriver en check till honom också.

Slutligen var det Stefan Löfvens tur, han ringer Sverige, och talar i fyra timmar. När han är klar informerar Djävulen honom om att samtalet är gratis, och att han kan känna sig fri att ringa Sverige hur mycket han vill och när som helst.

Putin och Trump är chockade och upprörda, de frågade djävulen varför Löfven fick ringa Sverige gratis?
Djävulen tittar på dom och svarar lugnt : Sedan Stefan Löfven blev Sveriges statsminister så har landet gått rent åt HELVETE , så detta är ju ett lokal-samtal…

HandskakChaiyaphum MMMMCCLVIII  

8 april 2021

86,6 kilo - (19 km) 1 timme 17 minuter

Valuta-kurs; 3,637  uppåtMan blir aldrig gammal, bara äldre.

Igår kväll så kollapsade vårt internet. Vår internet-leverantör ”3bb” som dom ju heter, har ju ingen ”verksamhet” efter klockan 17.00. Så kvällen igår och natten, och hela morgonen idag onsdag 8 april, gick utan att jag kunde jobba vid datorn alls.

Tur i oturen dock är ju att så länge vi har elektricitet, så kan man ju alltid kolla på TV-shower och movies, som jag ju ständigt laddar ned på en extern hård-disk… Så tiden gick snabbt fram till att Yongyut kunde ringa företagets service-telefon, och fick anmält problem, och de kunde åtgärda felet….Allt var klart klockan 11.00....

Annars, så ringde telefonen strax igen och nu var det Tannin, företaget där jag köper hushållsmaskiner, fläktar, och air-condition. Jag hade beställt cleaning, så de kom och plockade ur det gamla vanliga som alltid ger en go lukt  i sovrummet. Och det var ju döda små ödlor, som hoppar in, och sedan får sig en stöt, så dom både står och dör där inne i airconditing-maskinen…Dom tog en styv timme nästan på sig, och debiterade 400 baht för jobbet (SEK; 111.-), vilket ju är ett gott pris. Ödlan blev borttagen, och min aircondition går nu som smort, alltså helt ljudlöst nästan. Ofta efter rengöring så är ju maskinen också mycket mer effektiv, och kyler mycket bättre….

York bjöd på lunch idag, vi köpte ju båda strömmingfilleer. I Sverige, ja i alla fall på svenska västkusten, så steker vi dom i gott smör. Medans man tydligen i Tyskland gör på ett helt annat sätt. Jo jag blev ditbjuden idag, och vi kåkade hans tyska variant.

Han/tyskarna gör inte ett dyft med strömming-filleerna tydligen. Han hackar dom i bitar, dom är råa hela tiden, han lägger dom i en skål, och sedan blandar han i rödlök, gräslök, och  yoghurt med majonaise.. Visst det smakar gott. Men jag måste säga att det smakar jäkligt andefattigt denna råa fisk.

Ser istället fram emot nästa vecka, när det blir min tur att bjuda honom, då skall jag göra efter gammalt vanligt mane´r.. Jag kör dubbla filleer, med lök emellan, panerade och stekta, och jäkligt goda… Bjuder på potatismos till det hela….. Skall visa York hur väst-svenskarna gör sin mat….

HandskakChaiyaphum MMMMCCLVII  

7 april 2021

86,8 kilo - (19 km) 1 timme 18 minuter

Valuta-kurs; 3,636  uppåtMagen mättas förr än ögat.


Ja man kan ju undra över detta tilltag med att rista in namn när man är på date, eller för den delen också att rista in namn när man älskar någon eller storgillar dessa. Är kärlek lika med kniv och vapen??? Ja jagf vet inte, men en kul observation av en vaken kille... Ja kille är det ju definitivt....

Nu tar vi en liten fortsättning på uppvisandet av foton jag tagit… Tycker att dessa Lotusblommor som finnes här är riktigt snygga, de finns ju i olika färger, men det beror mest på att samma blommor är i olika stadie av ålder, och blir vita när dom är fullvuxna….Detta försäljningsställe ligger precis i korsningen där man kan åka uppåt till Ingemars hem i Godmaeng eller så kan man  fortsätta bort till Chaiyaphum bakvägen s.a.s. Jag står alltså med ryggen åt vägen upp till Ingemar, så vet han exakt var jag menar. Trevlig hyggligt ung dam som säljer frukt där.

Hon säljer lagom billigt, och ger mig både bättre pris, och ibland när jag är utan stålat under cykelturen, så får jag handla på krita. Yongyut gillar det inte alls… Hon säger ”falang no money, no good”… Hahahaha. Jag struntar helt i att tappa ansiktet, det räcker gott att jag själv vet vad jag är värd.

Men damen vet att jag alltid dyker upp 20 minuter senare med de saknade pengarna, plus lite extra för besväret, hahahaha,,, Ja detta är belöningen för att man sköter sig, plus att alla vet vem den cyklande falangen är, och var han bor…..Här i denna affär stannar jag var och varannan dag, och käkar en god mango/choklad-överdragen pinnglass, kostar 10 baht (SEK; 2,80) Samma glass i Sverige ligger nog på 12-15 kronor tror jag…. Affären i alla fall äges av en thaikvinna i 50:års åldern. Hon är fru till Philip, en engelsman som bor där i byn.Så frun är där i affären hela dagarna, plus att hon sover där ganska ofta också, och Philip är i huset ni ser på fotot, och så är han i bilen ofta. Och så lever dom sina liv, nästan separata liv kan man tro…. Men frun är kanontrevlig och gillar att prata med mig, och jag tycker ju det är kul att snacka, skitsamma om det är en tacka, hund, eller kvinna, allting går ju att prata med, hahaha…Här ser ni foto på det lokala lilla by-sjukhuset där jag ibland stannar för att ta blodtrycket. Det är alltså samma sjukhus som vi falanger på ett thai-forum för drygt 7-8 år sedan, skramlade ihop lite mer än 30.000 baht till, så de kunde bygga toaletter på området. De byggde också toaletterna, plus att de fick pengar över till en ny fin extra sjukhus-säng.

Jag tog foto på dasset där på baksidan, men jag måste ha förlorat det fotot här på på något sätt…. Annars idag så kom vår mat-beställning ifrån Rayong, som Jag, Risto och York beställde. Så idag har jag  nog käkat 6 stycken hårda bröd med räksallad på, så himla gott, så det inte är sant nästan ju…

HandskakChaiyaphum MMMMCCLVI  

6 april 2021

86.5 kilo - (0 km)

Valuta-kurs; 3,601  uppåtLögnaren blir bara trodd en gång.

Idag så kom jag iväg redan klockan 07.12 nånting, Kanongott att vara ute så tidigt innan bastuvärmen har slagit till…. Senare vid lunchtid, så stack jag ut för att ta en kopp kaffe med dopp, och sedan handlade jag mat till Yongan, och tog en tur med motorbiken och fotograferade en massa bilder, på den rutt som jag brukar ta numera som bara är runt 18-19 kilometer lång…..Passerade 3 stycken tempel på vägen, och visst man känner ju att det läggs mycket pengar på denna religiösa skit. Men det gör vi ju även i västerlandet på vårt kristna elände, så det jämnar ut sig i dumhet… Här vill dom gärna glänsa med guld på utsidan skulpturer och statyer….Det handlar ju då om färg som blandas, och ser ut som guld… Glänser vackert, och skall väl ge en falsk bild av välstånd ut mot de vanliga fattiga thaiarna ute i byarna…


Ja bananer ja, alla dessa olika typer av deras fingerbananer. De växer kontrollerat, och de växer okontrollerat i stort sett överallt. Men en sak har jag märkt, det är alltid någon som äger dessa bananplantor, de växer ju inte direkt vilda. Så jag kan ju inte gärna ge mig till att göra som utlänningarna/invandrarna gör i Sverige, alltså bara gå ut på andras marker, och snor det som växer.

Skulle jag göra detta här, så lovar jag att jag blir lynchad. Thailändare är ju inga helmesiga avkönade "hen", som inte längre förtjänar att kallas "män" precis. Att hänvisa till att svenskar har vikingablod, är bara löjligt och gravt skämmigt, och en ren förolämpning emot de gångna generationerna, som bodde och levde och verkade i Sverige.Ja så kunde jag äntligen komma mig för att fota den där skylten med böter för nedskräpning. Livet här där jag lever i Isaan, går ju i stort sett ut på att ”om ni låter mig vara ifred, så låter jag Er vara ifred”.. Och detta är då förhållandet mellan folket som bor här, och deras myndigheter…

Men lagar skrives och skyltar sätts upp, men ingen bryr sig ett dyft om detta alls. INGEN skall komma och försöka säga till en thailändare vad han skall göra, glöm det…. Så den tysta "överenskommelsen" fungerar fortfarande. Myndigheterna skiter i stort sett i folket, och folket skiter fullständigt i myndigheterna…  Men så klart, om det handlar om ren kriminalitet, så då kommer ju fabbro polisen med skjutvapen och handfängsel så klart…Ja här har ni foto av den röda tjejen. Hon är 41 år gammal, den äldre damen kan ni strunta i, hon ville bara vara med på bilden nödd och tvunget, hahahaha. Den yngre i röttm ville att jag skall försöka fixa fram en falang till henne. Inga unghingstar gör sig besvär, men runt 50 år i ålder funkar bra för henne… Hon vill gärna få ett mer tryggt liv… Så om intresse finns så anmäl Er till undertecknad. Hon pratar för övrigt hygglig engelska.. Så hon är en schysst dam faktiskt….. Jag fortsätter imorgon, och berättar mer om andra foton jag tog idag.

HandskakChaiyaphum MMMMCCLV  

5 april 2021

86,1 kilo - (18 km) 1 timme 17 minuter

Valuta-kurs; 3,588 uppåtLägg inte alla ägg i samma korg,

Nu har vi faktiskt redan fått se monsunregnen starta här i Thailand, inte bara här i Chaiyaphum, utan jag hör från massor av håll över hela Thailand att regnandet har kommit igång. I morse stack jag tidigt ut på min cykeltur, eftersom jag vaknade tidigt, ja ut med cykeln. Kom hem igen klockan 09.10..

Och 5 minuter senare började det regna ganska rejält.. Gott att man hann undan i alla fall. Även om det inte är kallt regn, så vill man ju helst inte, om man nu kan välja, bli ner-regnad under sin cykeltur….  Jag har nu fått klart med planering av min födelsedag. Jag fyller ju 70 år nu den 18 april, och jag tänker inte fylla år mer gånger i detta jordelivet tycker jag.Nästa år om någon frågar, inget firande, och året därefter, inget firande. Och frågar folk hur gammal jag är så är jag 70 år, även om 10 år framåt i tiden från nu…. Att bli så jäkla gammal finns ju inget att fira. Skall man fira rynkor, eller skall man fira nya krämpor…Eller kanske fira hur många gånger man glömt saker och ting!!!

Jag skall ha lite mat på en restaurang som heter ”Mata”, vilken jag pratat om tidigare, en mycket trevlig restaurang med god mat och mycket duktig personal, inkrökta språkmässigt förstås, men struntsamma, mycket duktiga som restaurang-anställda är dom i alla fall…

De som sagt OK att komma är; York, Risto, Anders (Hangnam Sakhon), Christer L (Phitsanulok). Det får räcka med dessa, det är mina vänner, och jag vill inte bjuda in folk som jag varken tycker om, eller inte umgås med längre… Så vi 5 gubbar med våra thai-fruar kommer säkert få det kul den kvällen på restaurangen….

Jag avslutar med fortsatt några granna foton av den thailändska marknaden på floderna här i Thailand. Visst är det ändå ganska delikata färger och frukter som säljs ut,,och goda som sjutton är dom ju också.....HandskakChaiyaphum MMMMCCLIV  

4 april 2021

86,5 kilo - (17 km) 1 timme 17 minuter

Valuta-kurs; 3,523  nedåtVarför blir groggen alltid starkare i botten på glaset?

Lördagen avklarad. Vaknade tidigt, klockan 05.12 ungefär… Fikade, käkade, och sedan cyklade jag. Lunchen avhandlades ensammen nere på Bens Bar. Jag valde hamburgare. Tyckte den smakade ovanligt… Inte äckligt, men ovanligt. Frågade Charlie och han berättade att de gjorde den av ”beef”.

Ja sade jag det brukar man ju göra. Men konsistensen är ju inte alls som jag i alla fall brukar uppleva en hamburgare. Och då berättade han att hans fru gör hamburgarn av att steka en nötköttsbit, och daskar på ost på…. När jag hörde detta, så äcklades jag tyvärr nästan.

Jag kommer nog INTE att beställa det någon mer gång, smakade inte alls som jag ville ha det i alla fall… Får väl pröva med gris-bit nästa gång, och se om min kropp och galla klarar av att äta det. Fasen man får ju pröva allt det som inte skall gå…. Hemligheten var ju att man inte äter ofta dessa kassa saker, så jag hoppas det skall gå bra…Ni som till äventyrs tillhör den grupp som anser att det inte finns en chans i helvete, att Thailand skall vara ett land som har någorlunda ”koll”, utan enbart fuskar sig fram med precis allting. Ja jag publicerar länken till de dagliga uppdateringar som regeringen publicerar om Covid-19 situationen här….

95 döda på 70 miljoner människor, Sverige har över 13.000 döda på 10 miljoner människor. Vem har koll, och vem har inte koll??? Ja det är tydligen frågan...
Official #COVID19 update in #Thailand on Saturday 3rd April 2021:

 Since 15 December 2020
 24,794 people infected (+15 imported cases & +69 local cases)
 1,356 of these cases were imported
     35 dead +1

 Since January 2020
 29,031 cases
 1,268 people still in care
     95 deaths (0.33%)

Province update on Saturday: 69 local cases.
 11 proactive case:
 Samut Prakan 4
 Samut Sakhon 4
 Bangkok 2
     Nakhon Pathom 1

 58 “walk-in” hospital cases:
 Bangkok 30
 Samut Sakhon 8
 Suphanburi 9
 Nonthaburi, Nakhon Pathom 4
 Narathiwat, Chonburi, Tak 1
#COVID19 #Thailand

Ja så går vi vidare i livet, hoppas alla är krya och friska, och är försiktiga, och bär munmask, håller avstånd, och spritar händerna så fort man tagit i främmande föremål, eller träffat andra människor..

HandskakChaiyaphum MMMMCCLIII

3 april 2021

85,8 kilo - (19) 1 timme 18 minuter

Valuta-kurs; 3,581  nedåtTjafsa inte med en idiot,

han vill dra ned dig till ”sin nivå”,

och sedan vinna med sin erfarenhet där…

Lördag idag, så gött, ja jag vet inte, samma som alla andra dagar faktiskt. Tror att jag idag kommer att ta en repa ned till Bens Bar, och käkar en hamburgare med pommes och 1 glas rött vin.. Känner för att fira lite grand. Vad då fira? Ja inte en susning, borde ju vara tvärtom, blev påkommen idag med ”byxorna nere”.. Låt mig förklara!!

Jo en kund till mig som är väldigt tidig i sin planering, skrev från Sverige, och bad mig att ändra hennes flyttning från den 20 april till 19 april… Jag sade att jag återkommer strax med en bekräftelse… Jag sände mail till kontoret i Stockholm, för att omboka från 20;e till 19;e..

Tiden gick och jag fick inget svar. Jag påminde, fick fortfarande inget svar. Så jag ringde min partner sen förkväll här i Thailand, för att fråga honom om bekräftelsen!!! Han svarade, och jag frågade honom om han kunde hinna innan han gick hem, att svara mig på mitt mail?? Nä, jag sitter här med min familj och äter påsk.lunch….

Va fasen säger jag är det påsk, och DÅ slog det mig; ”är det månne långfredag idag då kanske”?? Ja det är det sa han, och jag kände mig jäkligt långt hemifrån skall sägas.. Inte ens veta att det är långfredag, inte ens veta att skärtorsdag passerades dagen innan, och inte veta att påskbrasan skall tändas, och påskafton kommer på lördag….

Jag får glädjas åt denna lilla vits istället, och hoppas den kan sprida lite glädje i all påskyra, och ägg-ätande…. Ja dagen till ära idag fredag, så bakade jag dubbla uppsättningar återigen av Sockerkaka och Kardemumma-kaka… Skall bli himmelskt gott att slafsa i mig detta. Får ge York en del av det också, han storgillar morsans kaffebröd. Den gubben käkar det till frukost, så gott finner han det vara…

En liten 12-årig kille, som släpade på en tillplattad död groda kopplad i ett snöre, gick in på horhuset i den lilla byn. Han sa till bordellmamman:
Jag vill ha sex med en av tjejerna. Jag har pengar och går inte här ifrån förens jag fått vad jag vill ha!

Bordellmamman, som struntade i alla moraliska värderingar, funderade faktiskt en liten stund men sa sedan:
Okej då, välj ut en av mina flickor.Har någon av dem någon sjukdom?
Naturligtvis inte! sa Bordellmamman.Men pojken påpekade:
Det snackas om att alla som varit med Lisa har blivit tvungna att ta en spruta efteråt. Så det är henne jag vill ha!

Eftersom pojken var så beslutsam och dessutom faktiskt hade pengar, så fick han som han ville. Han gick in till Lisa, släpande på sin döda groda. Tio minuter senare kom han ut, fortfarande med grodan i släptåg. Han betalade och var på väg mot ytterdörren, när bordellmamman frågade:

Varför valde du den enda av mina flickor som bär på en smittsam sjukdom?
Han svarade, om än lite motvilligt:

Jo, ikväll när jag kommer hem skall mina föräldrar gå ut på restaurang och lämna mig hemma med barnvakten. Hon kommer att ha sex med mig, för hon gillar små pojkar, så kommer jag att smitta henne. Senare kommer min farsa att skjutsa hem henne, och ta sig ett nyp på vägen, så då får han samma sjukdom.

När han kommer hem kommer han spänna på morsan, och i morgon ligger hon som vanligt med brevbäraren. Och det e DEN jäveln jag vill åt, för det var HAN som körde över min groda!

Ja och med detta så säger vi havanna gila, eller adjöken, eller Terve, oder auf wiedersehn….

HandskakChaiyaphum MMMMCCLII  

2 april 2021

86,0 kilo - (18 km) 1 timme 24 minuter

Valuta-kurs; 3,582  uppåtFörst glömmer du namn,

sedan glömmer du platser,

sedan glömmer du att dra upp gylfren,

och sedan slutligen så glömmer du att dra ned gylfen!!

Ja vi alla överlevde den 1:a april hoppas jag. Ni fick väl alla också dessa 1:a april-skämt. Tycker det är en kul sysselsättning, ÄVEN om det nuförtiden i dessa illvilliga tider kan stundtals vara ytterligt svårt att se skillnad på ett riktigt skämt och blodigt allvar.

Den bästa jag fick till mig var den ovan på fotot jag publicerar. Det skämtet är ju knivskarpt, och det råder ju noll tveksamheter att det ju är ett skämt, och inte allvar. Ty inte fan finns det väl någon normalt funtad och hyggligt intelligent människo-varelse, som frivilligt ansluter sig till detta rent galna politiska part??..

Man skulle för övrigt önska att detta vore fallet med VÄLDIGT många av social-demokraterna och Miljö-partiets olika ”beslut”, som dom trummar igenom till svenska folkets stora besvikelse och förbannelse. Alltså att avhoppen från partierna hopar sig… Men vänta nu…. Så är ju faktiskt fallet. Sossarna är ett sjunkande skepp, i fullt dagsljus dessutom…

Torsdagen avlöpte fint, för att avsluta tjötet om gallan jag har. Det kom inte ett dyft av obehag ifrån gårdagens stora intag av Pizza och 2 stora glas vin, inte ett dyft kände jag. Så jag beställde idag matvaror ifrån O Learys igen, för att fylla på här hemma. Jag beställde då saker som typ….Hårt bröd, torsk-filleer, räksallad, danskt rågbröd, mjölkchoklad, potatis-sallad, Lasagne, strömming-filleer, Lövbiff, Rotmos, oxbringa, köttkorv, och senap…. Hela kalaset kostade mig 6,500 maht )SEK 1.815:-)… Men kan jag bara käka detta, så är det värt varenda baht skall ni veta…

Det ena ”förslaget” efter det andra poppar nu upp på facebook, där jag ju hänger av och till på dagarna. Jag talar om förslag till lättnader för turisterna som vill hit till Thailand. Men tyvärr, trots goda förslag i många stycken, så blir det ju sällan någon officiell publicering från tidningen ”Royal Gazette”, och till dess är dessa förslag icke godkända ännu av thailändska "riksdagen"....

Det sista är ju då, som alltså ligger avvaktande, att turisterna skall komma in i Thailand, överallt, utan karantän, men då skall de ha ett s.k. vaccinations-pass. Alltså vara vaccinerade…. Och med den grejen till mångas glädje, så kommer smittan att komma hit till Thailand i en alltför stor grad enligt mitt förmenande...

Kanske till många svenskars stora glädje, då avundsjukan lyser som en stor stor lampa hos dessa människor. ”Hur kan ett skitland som Thailand ha 90;talet döda, och vi ett civiliserat land som Sverige, ha över 13.000 stycken döda människor"…??? Detta upprepas som ett sämre ”mantra” bland våra svenska vänner tyvärr..

HandskakChaiyaphum MMMMCCLI  

1 april 2021

86,1 kilo - (19 km) 1 timme 21 minuter

Valuta-kurs; 3,581  nedåt


Boys, jag behöver Er hjälp i detta!!

I mitten av vår senaste argumentation,

så sa min fru att jag hade rätt!!!!

Vad sjutton gör jag nu då???

Här ser ni varför så många vuxna människor pratar så fint och högljutt, att dom minsann har avslöjat bluffen med vaccin, och dom tänker minsann inte ta några vaccin-sprutor… Dom är alltså bara rädda små babysar, som bara är spruträdda fegisar, säkert samma typer som lipar av skräck när dom går till tandläkarn också…

Idag, så var vi alltså bjudna hem till tyske York, han skulle ju ha Lasagne, men det gick åt skogen som sagt var, så det blev Pizza. Vi som var där var förutom inbjudaren York, alltså Kjell, Janne  (finne) Risto (en finne) samt undertecknad falang. Jag vet ju vilken typ av pizza som York gillar, och faktiskt många med honom.

Dock så tycker jag att dessa är ganska motbjudande för min egna smak…. York gör alltid pizzor som är så tunna i botten så en vinyl-skiva framstår som en trossbotten i jämförelse, så tunn är hans pizzor. Och med värmen i ugnen, så blir det stenhårt, och spricker i tusen bitar när man sätter tänderna i hans pizzor.

York brukar dessutom ösa på med kryddor, så när man käkar så vet man inte vad pizzan innehåller, helt omöjligt att ens känna det. Däremot så kan man ganska lätt finna ut vilka olika kryddor han daskat på pizzan. Jag visste ju vad jag hade framför mig, så jag kokade 3 ägg, och tog med 3 små mogna fiunger-bananer samt en omgång bearnaise-sås dit.När jag kom dit, så hade York redan gjort en stor bakplåts-stor pizza… och öst de vanliga attiraljer där på. Jag tog en matbit, men det fräste nästan ur käften på mig av alla kryddor, och av den kryddade köttfärsen han öst på. Inte alls min smak detta skall sägas. Så jag tog bara en halv slice. York såg att jag inte gillade pizzan.

Så nästa bakplåtspizza den fick jag bestämma över, och då blev det icke så tunt utkavlad pizza, skinka, en himla massa ost på, samt 2 kokta ägg, ananas som redan fanns där, skivad banan, och sist bearnaise-såsen där på… Jag lyckades också få pizzan att inte stekas så himla länge i ugnen.

Så denna pizza blev kanongod, alla skrattade gott åt min konstiga pizza, men som med allting annat som man blir utskrattad av, så tog pizzan slut intill sista brödsmulan. Ja det är konstigt, folk har en jäkla massa åsikter ”innan”, men sedan kan dom inte låta bli att låta sig väl smaka av min skapelse….

Det konstiga med allt detta plus de 2 glas med rött vin jag drack till, var att jag inte ens nu klockan 22.13 på kvällen när detta skrives, har fått en endaste känning av gallan eller tarmarna…. Fasen är man på väg att bli normal i kistan igen eller. Fattar egentligen ingenting.. Men får hoppas att det håller i sig, så man kan käka gott framledes…

Handskak