GTG Shipping, Thailand

Transport av Ert bohag/flyttsaker till Thailand? Kontakta mig på min mail här; chaiyaphum@glegolo.com

Skeppa styckegods pallar, eller hel containerlast. Välkomna med Era förfrågningar

Läs gärna följande artiklar om transporter skrivna av mig, klicka på forum Sawatdee eller direkt här på hemsidan, under menyn upptill, Transport och flytt!

Chaiyaphum MMMMCIV

31 oktober 2020

88,1 kilo - (17 km) 1 timme 14 minuter

Valuta-kurs; 3,510 uppåtHur bestämmer man sig för vem man ska gifta sig med?

"Du måste hitta någon som tycker om samma saker.

Om du till exempel tycker om sport,

så ska hon tycka om att du tycker om sport,

och förse dig med chips och dip under tiden."

(Emil, 10 år)

Jag hade nöjet idag att åka Ford Fiesta, alltså åka med York i hans bil, ty vi skulle upp till Kjell. Alltså den Kjell som bor 45 kilometer rätt ut i bushen här. Många ruskiga hål i asfalten, och helt söndrig väg på flertalet ställen. Vi kom dock fram helskinnade. Alltid kul att komma ut på små sådana här turer då och då, och få ombyte från datorn och cykeln..

Anledningen till vår resa, var att York köpte utav Kjell 2 begagnade maskiner för X antal baht, som han redan hade sålt vidare till en annan tysk, för Y antal baht. Det var en grinder, alltså en maskin som gjorde t.ex köttfärs…. Och så var det en skärmaskin, som kunde skära upp typ kotletter, och andra köttstycken…..

Vi var väl där i runt 1,5 timme, och drack kaffe och käkade donouts (munkar). Kaffet hade jag bryggt här hemma, och tog med på termos. Vi vet vad Kjell har för kaffe, och det är det där skit-trista 3 in one ni vet. Alltså kaffe, grädde och socker, en svinsöt historia blir det av detta, ganska äckligt faktiskt…Som jag skrivit om tidigare så är faktiskt det brygg-kaffe man köper här i Thailand riktigt gott, och är mer än drickbart i mitt tycke… Det finns på Big C runt 5-6 olika sorter, och dom alla är riktigt goda… Så vi vågade inte chans med 3 in 1-blasket i alla fall… Det avlöpte bra, alla gillade kaffet, så all good….

Kom hem lyckligt och väl, och ut på min vanliga lite mesiga cykeltur, och sedan jobbade jag resten av tiden. Dess för innan, så käkade jag spagetti körrfärssås, som jag gjorde ifrån egenkokad spagetti till inköpt köttfärssås ifrån O Leary´s  nere i Rayong. Smakade riktigt OK, men absolut inte i klass med min egnaköttfärs-sås skall sägas…

När klockan sedan blev lite senare, så blev jag faktiskt görsugen att åka ned till baren, och klämma i mig kanske 1 eller 2 Baccardi-groggar. Men kollade klockan och den var 19.00, tyckte det var lite sen start, så lade ned detta. Kanske jag sticker ned imorgon (idag) lördag istället… Bättre sent än aldrig, som man säger i alkoholist-sammanhang…

Handskak
ps. Dock vad det gäller kaffet i Thailand. Jag jämför icke på något sätt Gevalia med detta kaffe de presterar här, det finns noll jämförelse. Vårt svenska kaffe är helt överlägset, helt klart....


Chaiyaphum MMMMCIII

30 oktober 2020

88,1 kilo - (18 km) 1 timme 19 minuter

Valuta-kurs; 3,499  nedåtVad är giftmål?

"Jag får huvudvärk då jag tänker på sånt.

Jag är bara ett barn. Jag behöver inte sånt krångel."

(Adam, 7 år)

Nu blev det lite ”hallå” här i Thailand, ty det stod i tidningarna här att en falang hade dragit hit Corona igen efter en lång period av inga fall alls i stort sett. När krutröken hade lagt sig, och man började kolla in vad detta var för något, så visade det sig att denna ”franska” kvinna, som dom ju skyllde på hade dragit hit Corona.

Hon var i själva verket en thailändsk kvinna, men med dubbla medborgarskap. Men detta är typiskt Thailand och thailändare, detta folkslag är bara bättre och mer superior än övriga befolkningen på detta jordklot. Så all skit kommer ifrån andra länder, och definitivt dom största bovarna och syndarna, är dessa dom kallar falanger, alltså vitingar som ser västerländska ut…

Detta går igen i alla sammanhang här i Thailand. Man gör därför bäst i att hålla en låg profil, ty sticker man ut och lägger upp en attityd, och kanske gör väsen av sig, och retar dessa thai, ja då kan allt hända. Hatet och tveksamheten, och avogheten mot falangerna (utlänningarna), är grymt stor här.

Jag har ju nämnt detta tidigare, men det är just detta som är anledningen till att jag INTE för allt smör i Småland, vill sitta och t.ex. festa, och dricka brännvin med thaiare. Alting kan hända när folk dricker sprit, och allting händer definitivt när thai dricker sprit… Så jag dricker mina groggar enbart ihop med min familj, eller med mina falangvänner, inga andra…..

Jag läser och pratar med våra kära turister som kommer hit en gång om året, de ser bara ena sidan av myntet, och det är då de thai som arbetar med turister, och som tjänar pengar på dom. Så klart att dessa ler och skrattar, så nästan löständerna ramlar ut på dom, ty de tjänar ju bra pengar på dessa. T.om. så att landet i turist-mun kallas för LOS, land of smile. 

Vad vi som bor här kallar landet, är väl mer då LOL, land of lies. Ja detta för att dom ljuger så ända in i vassen. Lögnerna och ljugandet ligger ingrott i uppfostran, i kulturen, och förekommer dagligen i deras samhälle. Man kan nästan förledas att tro, att lögnen och ljugandet är en bra sak, ty då tappar man inte ansiktet…. Så ljuga är inte direkt förbjudet i buddismen, hahahaha!!! Ja ljugandet och korruptionen här, är definitivt "motorn" i det thailändska samhället...


Ja tur att de riktiga moderna toaletterna gjort sitt intåg här i Isaan..
Det är ju illa med eländet dom har, och har haft innan....
Tur att det finns falanger som utvecklar saker och ting i denna värld...

Slutligen bara ett litet exempel på hur det fungerar här. Vi är alltså i vårt hem förutom jag själv, även då Yongyut samt Namkaeng 19 år och Funfa 15 år gamla.... Igår på toaletten så var toapappret slut igen (förstås). Jag har ledsnat sedan en tid på att byta detta papper själv hela tiden, och förklarat under flera år nu, vår västerländska devis, nämligen att; "den som tar sista pappret, skall också byta till ny rulle"...

Det tycks råda någon slags gerilla-krig i detta hemmet, vad det gäller att försöka komma undan att ta ansvar i denna så viktiga fråga.. Så jag samlade mina "trupper", och frågade dom en och en, men ingen av dom hade tagit sista pappers-arket från toa-rullen, ingen!!! Så jag sade till dom, skitförbannad och det syntes....

Att jag tänker fasen inte byta en gång till, när jag är oskyldig, så den av Er som sket eller pinkade sist, får nu i smyg, gå dit och byta. Kanske ni tappar ansikte med att erkänna, men att ljuga om detta, gör att ni förlorar mycket mer ansikte, tänk på det.

Så klart att thai skiter i våra värderingar, de bryr sig helt enkelt inte.... Men toarullen var på plats när jag gick till sängs i alla fall, lika mystiskt som den försvann, så blev den ersatt... Härliga tider.. Undrar bara om det funkar fortsättningsvis? Man kan ju alltid undra, även om jag tjötat om detta i 12 långa år nu.....

Men huvudsaken är väl att det fungerar i slutändan kanske, ty ingen av mina medlemmar i hushållet missköter ju sig, inte enligt dom själva i alla fall.... Och dom håller huvudet högt antar jag...hahaha dom e la för goa..... Nä dags snart igen för ett toabesök, med en välfylld toarulle på plats... Detta blev ett riktigt skit-kapitel tyvärr, men vad att göra så här mitt i regn-perioden???

HandskakChaiyaphum MMMMCII

29 oktober 2020

88,1 kilo - (20 km) 1 timme 24 minuter

Valuta-kurs; 3,532  nedåtVad är giftmål?

Är det bättre att vara singel eller vara gift?

"Det är bättre för tjejer att vara singel än vad det är för killar.

Killar behöver någon som plockar upp efter dem."

(Anna, 9 år)

Onsdagen idag har rullat iväg med en hiskerlig hastighet, och livet rullar på bra nu… men det kan fortfarande vara en ”prövning” att hitta saker varje dag att skriva om. Idag annars så var det lite tyst bortåt vägen mot Nong Nasaeng vår by här. Annars har det ju varit ett jäkla liv där borta och detta då beroende på att det varit grymmefesten där…

Vad som hänt är at Amphorn, hon som är gift med Dan, amrisen de har haft fest för Amphorns yngste son som är typ 21 år gammal. Och de fick för sig att han skulle bli munk för ett kort tag. Och gör man det, så stiger man i graderna i byn, och man skaffar sig sedan ”ansikte” i byn, genom att ha en dyr fest, helst i kanske 3 dagar.

Kan man sedan pressa upp ljudnivån på musiken de alla älskar så mycket här det bara går, och utrustningen håller, så blir nästan familjen förtrollad av glans och glory, och folk i byn tycker att detta måste vara motsvarigheten till familjen Gyllenhammar i Göteborg, eller kanske Broströms förr i tiden också i Göteborg.

Detta enligt Dan amrisen, som förtvivlat söker efter att hans förlängda familj skall ”va nåt”… Han säger att dom är den dominerande familjen i vår by. Ja jag vet ju inte hur mycket han vet överhuvudtaget, där han sitter hela dagarna inlåst vid sin dator och sin säng. Men hans familj består av en gammel-mamma, som kämpar på så gott hon kan med en arm. Ja hon förlorade tyvärr den andra i en trafikolycka för många år sedan. Hon samlar på tomflaskor i papperskorgarna runt om här stundtals..
Men en fin kvinna som kämpar. Hon fick flera barn, varav 1 blev småbarns-lärarinna, alltså Dans fru. Och detta faktum skulle då göra hela den familjen till dominrande i denna ganska stora by. Ja det är naturkligtvis ganska löjligt hela det snacket… De skaffade fram de stålar de hade dessa människor för att ”visa upp sig” i byn.

Och enligt uppgift så lade dessa människor ungefär 1 miljon baht på detta löjliga ”munk-firande”….. Jag har alltid undrat…. Blir dom aldrig trötta dessa thailändare, på alla dessa fester som skall kosta en smärre förmögenhet. Och i tillägg till det alltför ofta, så drabbar det alltså familjer som fasen inte har mycket pengar alls, och de måste låna och skuldsätta sig, för att skaffa sig ansikte i byn och i samhället här…..

 I denna kulturen så blir man minsann inte hedrad eller får ”ansikte”, om man är försiktig och tar ansvar för sina pengar, icke sa Nicke, den grejen finns absolut inte här… Det är alltså "fullt ös" framåt precis hela tiden. Pengarna brinner i fickorna som vi i västerlandet säger. Här ger man efter för alla impulser som finns i deras kroppar, det spelar ingen roll alls med konskvenser alls.

Men jag skall väl säga att Amphorn har 3 pojkar, och de 2 äldsta lär tjäna bra med pngar, så de klarar sig säkert, även om detta naturligtvis är fullständigt vansinne för en thailändsk isaan-familj att slösa bort 1 miljon baht på detta sättet. Ja vi pratar alltså om SEK; 284.000, så ni fattar vilka belopp vi pratar om här va???

Denna festlighet startade i fredags, alltså den dag som vi startade vår egna resa bort till Hangnam Sakhon. Jag tror att vi hade det 100 gånger trevligare på vår resa. Än om man skulle sitta på en sådan tillställning med en vansinnes-volym på musiken, och enbart thai-mat som jag tycker ofta är rent ut sagt äcklig, och på det ingen som klarar av att ens vilja försöka prata engelska… Nej tack inget för mig!!

HandskakChaiyaphum MMMMCI

28 oktober 2020

88,1 kilo - (18 km) 1 timme 17 minuter

Valuta-kurs; 3,574  nedåt


Vad är giftermål?

"Giftermål är när man får behålla sin tjej

och inte behöver lämna tillbaka henne till hennes föräldrar."

(Erik, 6 år)

Titta gärna på denna video som berättar lite grand om vår förmåga i t.ex. Sverige att prata dö-snack eller kallprat. Typ om vädret…….Dessa människor berättar om sitt egna land alltså Sverige, och de säger att vi är skitdåliga på kall-prat!!!

Jag har ju min egna åsikt, och den säger mig i alla fall klart och jäkligt tydligt, att vi svenskar är en samling människor som är jäkligt bra på att dö-snacka om t.ex. vädret i all evinnerlighet, i alla sammanhang, och med alla människor.

Så jag fattar inte varför i helsicke dom påstår att vi svenskar är så odugliga på kall-prat, när vi sysselsätter oss med väder-prat till den milda grad, och också ventilerar om olika kändisars liv och leverne. Men kul att höra människor som kanske inte har någon bra kontakt med verkligheten, snacka om slika saker..

Idag gjorde jag till lunch en kanongod grej… Jag hade tunna skivor av kött hemma, så det fick bli 4 skivor av wienerschnitzel. Och till det så blev det potatismos, samtsvampsås. Jag bjöd in Håkan grannen, så vi käkade ihop, och lyckades avverka lite väderprat i 30 minuter ungefär…. En härligt mättande lunch med trevligt sällskap…

Jag stack sedan ut med cykeln runt 14.00, och lyckades denna gång hitta regn under styvt en hel mil. Alltid kul med regn och 22 grader och mulet. Man blir liksom så go och kall in på bara märgen känns det som.. Men inget att lipa över, denna tur på 19 kilometer tar ju bara runt 1 timme och 20 minuter, så ingen större fara…

Jag har haft löjliga problem med min Samsung mobiltelefon. Problemen är löjliga eftersom dom är väldigt enkla och lättfixade. Det är bara det att jag inte är mannen som klarar av det tekniska skall ni veta. Jag har lyckats lära mig förut att starta mobilen, och stänga av den, och jag har lyckats att lära mig använda mobilt Bank ID, vilket jag ju måste kunna för att kunna transferera pengar hit och dit…..


Stor dator smal kille, och liten dator, men en fet kille!!

Men nu i går så var jag ju nere på Bangkok Bank igen, jag har ju väntat  en vecka sedan förra måndagen, på att banken skall kunna ge mig ett jäkla enkelt lösenord för min internetbank. Jösses så mycket jobb för nästan ingenting. Jag kom dit efter en veckas väntan, och de var”så ledsna”, och sade att jag får gå hem igen, och vänta på ett SMS ifrån Bangkok Bank, som då bekräftar att lösenordet är klart, så jag kan gå ned till banken igen...

Jag har inte en susning om detta med SMS, så jag fick kalla in ”kavalleriet”, alltså Namkaeng och Funfa, så de får lära mig denna ädla konst. Funfa var värdelös, kunde inte ett skit, men Namkang snodde telefonen, och sade till mig att gå till min dator och vänta där. 2 timmar senare kom hon dit, och visade mig, och nu vet jag hur den grejen fungerar.

Ja i alla fall hur man tar emot, och kan läsa ett ankommande SMS. Hur fasen man skickar ett SMS, är en helt annan sak, som jag får lära mig en annan dag i framtiden.. Denna teknik, det är bara inte min grej känns det som… Telefonen är kanon, och ja jag kan ju också ta foton.

Men hur fasen jag skall få dom in i min dator, och sedan downloada dom där, är en sak som jag får lära mig snart också. Namkaeng och Funfa har visat mig 12 gånger var, men deras små små fingrar flyger fullständigt över knapprna, och jag hinner fasen inte kolla in hur man gör. Jag får ta en slowmotion kurs i mobiltelefoni senare, tror jag det lutar åt…

HandskakChaiyaphum MMMMC (4.100)

27 oktober 2020

88,3 kilo - (19 km) 1 timme 18 minuter

Valuta-kurs; 3,577  uppåt


"groggstället" vid poolen


Ger man någon lillfingret,

så tar de ofta hela handen

Forts. från förra kapitlet igår….. Ja vår resa till Hangnam Sakhon. Med mig i stort så fungerar jag nog lite speciellt, jag vetju inte om niandra är annorlunda än mig. Men ett ord beskriver mig ganska bra, och det ordet är ”bekväm”… Jag gillar att stanna hemma, jag är inte över mig förtjust i att resa runt och härja påandra orter…

Men en sak harjagi alla fall tagit till mig som min egna liulla medicin i livet, och det är attjag trots inre mostånd, gärna åkr iväg trots allt, gör den där resan och hälsar på någon, och liksom får det överstökat.. Ty jag har upptäkt en viktig sak, och det är att jag när allt är”över”, och jag är hemma igen lyckligt och väl.

Så är jag trots allt himla glad, att jag faktiskt gjorde den där trippen, resan och besöket. Jag vill absolut inte ha det ogjort… Det var himla trivsamt hemma hos Anders och hans fru, och sola sken nästan lika bra som i ”Karlsta”!!! Jag tyckte nästan att naturen var mycket snyggare där än hemma i Isaan i Chaiyaphum.De hade ju de där bergskullarna, bergstopparna ni vet, se fotot förresten så förstår ni…. Dessa upp-pressade bergstoppar rejält höga, fanns lite överallt, ganska likt scenario som jag såg nedåt vägen till Pattaya-Jomtien, och strax ovanför Rayong-kusten där nere…..

Sedan noterade jag med Anders goda medverkan, vilken fint djurliv de had ute på risfälten där borta. Har faktiskt inte sett så himla akrivt djurliv i Chaiyaphum tidigare… Men kanske jag är blind bara, och ingt ser bara för att jag är”hemmavid”!!!


Kanontidig morgon och väntan på soluppgång, matadorerna väntar....

Vi kom upp tidigt på söndagen, alltså dagen vi skulle åka hem. Jag vari startghroparna redan 04.30 och satt uppe och väntade, men bhövde ju inte vänta länge alls. Upp kom Anders stövlande och skulle gulla med kattskrället redan klockan 05.00. Så det startades kaffe ochägg-kok och mackor.

Så vi fick sätta oss på utsidan, se fotot, och ha en underbart god frukost och se solen stiga upp över Hangnam Sakhon i västra Thailand… Det varbecksvart när vi satte oss, och man hörde i takt med att det sakta ljusnade de olika djuren som framträdde ochvaknade till.. Faktiskt grymt rogivande… Och detta gör tydligen Anders vareviga dag… Lycklig gubbe må man säga….

Nu blev klockan 08.00 och tid för att sticka iväg, det hann bli 08.25 innan vi satt i bilen, och körde iväg. Nu var det ju skitenkelt att åka hem, bara höger, höger, och sedan slutligen höger igen i 35 långa mil…. Vi hann fram till runt 5 mil när jag blev rädd att vi missade Chaiyaphum-skylten som visar ”kör åt höger”.

Den dyk icke upp, och Namkaengs GPS sade att ta en U-turn, vilket jag gjorde, och sedan in på en väg riktning Chaiyaphum. Icke sa nicke, det var inte den riktiga 225;vägen…. Yongan frågade i en ffär där, så det var lugnt. Denna väg gick tydligen, och mötte 225;an längre fram sades det. Vi körde, och körde, och vi körde som sattan…. Va fasen är 225:an???


Swimmingpoolen i väntan på falangernas ihoppande...


maten klar och strax middags-ätande.. köttbullarna fantastiskt goda..

Vi körde en grym omväg ute i vildmarken, och hade vi fått punka eller beninstopp där, så hade vi nog satt vår sista potatis tror jag… Tills slut efter 90 minuter körning, och nästan 10 mil, så kom vi fram från helt oväntat håll till 225;an. Vi hade alltså svängt av för tidigt där borta från stora vägen.

Men nu mötte vi 225;an, och hade 14 mil hem, och nu vart jag lugn. Vi kom också väl hem, och Gud va gött det var att vara hemma igen, efter denna fantastikt trevliga helg. Vi bestämde att Anders och Christer med fruar skulle komma hem till oss här i Chaiyaphum, nästa gång den 18:e april 2021 när jag fyller 70 år….. Man får la hoppas att man fortfarande är på hugget då, såpass långt fram i tiden….

HandskakChaiyaphum MMMMXCIX

26 oktober 2020

88,8 kilo - (18 km) 1 timme 19 minuter

Valuta-kurs; 3,575  uppåtGenväg kan bli senväg..

Ja som ni märkt, så har jag inte publicerat någonting sedan i fredags, så lördag och söndag inget att tala om alls.Detta beror på att vi var bortbjudna till Anders och Khem, som alltså bor borta i något som heter Hangnam Sakhon, som i sin tur ligger typ 25 kilometer ifrån Chainat. Det ligger bilvägen 35 mil enkelt väg att köra härifrån Chaiyaphum, så det tog oss 5 timmar varje väg…

Men vägarna var helt OK.. Och dessutom hur enkelt som helst att hitta.. Tänk Er ”kör vänster, sedan vänster, och sedan vänster, och sedan 900 meter, så är ni framme vid en svart grind på vänster sida dessutom, och då var vi framme…. Alltså 225;an från Chaiyaphum 27mil till utfarten på 1:an/32;an, sedan 5 mil rakt fram, och sedan då dessa 900 meter inne utefter några risfält… Så GPS var inte ens nödvändigt….

Vi startade 07.30, och kom fram cirka klockan 13.00, och jösses va fint Anders hade det. En rejäl tomt med snygga träd, och buskar, och rejält med gräsmattor. Huset var precis lagom stort, och han hade en fin swimmingpool, och där satt vi också, och käkade och drack grogg. Ja ni kan se på fotona, så får ni en uppfattning.Jag tycker att det är så himla kul, när det går bra för folk i livet, och de kan forma sitt liv som de känner är bäst för dom själva. Dom verkar trivas superbra där borta, och han har ett bra socialt liv, både med familj som med MC-vänner…. Vi fick sällskap av Christer med fru (Kannika), från Phitsanulook…

Och dessutom så kom Rolf med fru från närliggande Chainat (2 mil bort)… Så vi var 4 gubbs som käkade, drack, och skvallrade ihop, på vår falang-sida av bordet, och det var jätte-skoj…. Sedan så var det sovdags, och vi vaknade upp till en trivsam lördag. Vi käkade frukost, och både till frukosten och middagen kvällen innan, så hade värdarna bullat upp rejält för oss, oerhört generöst och fint gjort, tycker jag…

Vi stack sedan ut med 2 bilar på landsbygden, där,och vi kunde kolla läget på lite olika saker. En dominerande sak var ju floden som verkade rinna lite varstans, det är den där floden som också rinner genom Bangkok längre söderut, den heter alltså; ”Chao Phraya River”…….Vi avverkde nästan hela dagen ute på vift, och kollade olika saker, och vi stannade för fika med glass på ett ställe också. Vi kom hem sent på eftermidagen, och då vart det plötsligt middags-dags igen. Stor uppbullning med underbart fin mat. Köttbullar, kokt potatis, och grädd/brunsås, samt lingon till detta. Så himla sattans gott var det.. Ett annat ställe vi stannade vid var ett ytterligt välbesökt tempel inne i Chainat...Målet var att gå till firrarna som fanns där. Dom hade avvdelat Chao Praya River, och liksom hägnat in floden med nät där vid templet, så malarna (alltså de urstora firrarna), inte kunde rymma. Och så var då tanken att man skulle handla matbröd och mata desa firrar.. Ja alla är så snälla och köpte jättestora platta vita bröd, som dom snyggt och fint bröt av i små bitar, och slängde i till fiskarna, ja ungefär i storlek som Jesus gjorde när han matade sin "flock" där borta i mellanöstern...

Jag kände mig som en rebell just då, handlade 2 stycken av dessa enorma platta bröd, och slängde i båda två på en gång, hela som dom var..., Och jag har aldrig sett så många blöta thailändska människor på en gång. Fiskarna blev ju som galna, och jagade dessa brödlimpor frenetiskt, och klätttrade till och med på varandra, Och det skvätte något helvetiskt skall sägas, så damerna var ganska sura på mig kunde jag se, men deras gubbar skrattade högljutt faktiskt.. Ja det var dagens behållning för min del....

Forts. nästa kapitel….
HandskakChaiyaphum MMMMXCVII

25 oktober 2020

88 kilo - (0 km)

Valuta-kurs; 3,,,,,,


Ge dig inte på berg, när det finns småsten,

Bortrest, tillbaka 26 oktober igen....

HandskakChaiyaphum MMMMXCVIII

24 oktober 2020

88 kilo - (0 km)

Valuta-kurs; 3,,,,,,


Genom sig själv känner man andra..


Bortrest, återkommer igen den 26 oktober.

Handskak
Chaiyaphum MMMMXCVI

23 oktober 2020

88,2 kilo - (0 km)

Valuta-kurs; 3,572  uppåtGammal är äldst!!

Jag vet inte varför, men jag fick idag liksom många andra gånger den där otrevliga känslan av obehag när jag såg påTV;n 1 tjej och en kille som ”skakade hand”.. Det var den mest meningslösa handling jag sett på länge.. Jag har sett det mängder av gånger förut hemma i Sverige, och har själv massor av gånger också råkat ta dessa människor i näven.

Jag pratar förstås om alla dessa människor som inte vet, och inte har en susning om varför man tar i hand, och hur man tar i hand. Dessa människor som i stort sett bara ”lägger” dit 4 fingrar, inte hela vägen ”in”, bara drygt halva, och slött och slappt bara låter fingarna ligga i den andres näve.

Vad är det för jäkla handslag? Ja ett ”handslag” är det då rakt inte. Det ger mottagaren obehag, det ger mottagaren en känsla av att man absolut inte kan lita på denne personen. Ett handslag avslöjar vad man är för person, och det avslöjar vilka intentioner man har med den som man skakar hand med.

Jag tror inte folk har blivit lärda, och fattar helt enkelt inte innebörden. Jag undrar om det inte skulle finnas ”körkort” för handskakningar, och hälsningar den vägen… Jag menar skaka hand med en massa människor som man inte vet vad det är för skräp, eller vad det är för bra människor man skakar hand med, det gör det hela väldigt meningslöst i min värld  i alla fall…

Nu idag fredag den 23 oktober, så sticker vi till Anders & Kem, som bor borta i Chainat, alltså borta åt Nakhon Sawan-hållet, drygt 30 mil utåt vänster på kartan, alltså väster ut… Vi skall ligga över 2 nätter, och kommer hem hit igen till Chaiyaphum runt söndag eftermiddag, så jag kommer att INTE publicera något alls lördag och söndag, så det blir måndag nästa gång…

Handskak

Chaiyaphum MMMMXCV

22 oktober 2020

87,7 kilo - (21 km) 1 timme 35 minuter

Valuta-kurs; 3,571  uppåtGammal kärlek rostar aldrig!!

Fick ett tips via facebook om den sjuka värld vi lever i. Jag finner mer och mer hur sjukt det blivit, och hur sjuka dessa människor är, som driver på denna utveckling… Nu tjötas det som bara fan om svarta människor, och det poängteras hur synd det är om dessa människor. Istället för att få dessa att inse att jobba hårt för att nå ett mål, så klär man på dessa en offer-kofta, och börjar tjöta om slaveri, och hur hemska vi vita var då på den tiden.Se på de 3 kommande fotona, och gör som så här ute på internet när ni googlar; skriv; a) happy asian woman kolla fotona... (ovan), sedan b) happy black woman, kolla fotona (nedan) och sedan till sist skriv c) happy white woman, och titta på bilderna (ännu längre ned).... Här är det FULLT av svarta män som blandas med vita kvinnor, men fan inte en blandning av någonting när det gäller de andra hudfärgerna. DETTA är väl om något, vänster-feministernas önskedröm tydligen??Vad handlar detta om egentligen??? Vill vänstern döva sitt dåliga samvete med att gifta bort svarta med vita kvinnor, eller vill de utrota den vita hudfärgen. Ja jag vet fan inte vad det är frågan om, och frågar man "fel" människa, så blir man garanterat kallad för rasist.... Tveka aldrig på det.... Fan vilken tur att man är så himla gammal, så man snart slipper bry sig om framtiden...Vi snackar om 155 år sedan för sattan som slaveriet förbjöds borta i Amerikat…. Och fortfarande hänger svarta människor kedjor med hänglås runt halsen för att smycka sig, har ni hört något så jävla löjligt?? Jag såg t.om en svart storstjärna i någon idrott, som tjänade hundratals miljoner om året, som numer bodde i Monaco för att slippa betala skatt.

Han satt där i bild, och poserade idioten med just kedja och hänglås runt halsen, som tecken på hur hans ras var/är slavar (!!!) Samtidigt, så lyfter det lilla fanskapet miljontals kronor i sponsorships från företag som Mercedes, och ett parfym-företag som båda två hade arbetskraft under 2:a världs-kriget, som var slavar, typ judar och zigenare m.m.

DÅ går det bra att visa upp dessa produkter, och göra reklam för dom. Alltså när man tjänar pengar själv på det. De svarta skiter fullständigt i alla andra, de bara bryr sig om hur synd det är om dom, och dom är fullständigt pacifiserade av denna offer- mentalitet.... Fotbollsspelare i Premier League (England), går ned på knä innan varenda jäkla match, för att visa att dom håller på BLM, secka idioter…..
 
Tror ni att dom gör detta i franska, spanska eller italienska ligorna, i helsicke heller… Jag hoppas det snart går tillbaka till det normala igen. Igen där samhället är indelat i olika kategorier av folk. Folk som VILL arbeta, och så folk som VILL parasitera på andras bröd och arbete.Det var enklare då, alltså en värld som man skulle känna igen...Sedan att vissa hudfärger är över-representerade inom de parasiterande, är inget som vi andra, än just de själva kan göra något åt… Att skylla på de vita att ”andra” föredrar att INTE arbeta, och kämpa är enbart löjligt… Trivs dom inte, så åk då tillbaka till Era egna länder anser jag….

Jag träffade York igen nere på Lobinson (Robinson stavas det, hahaha) idag, för en lunch och fika.. Precis när jag kom fram till parkeringen och trevade i fickan efter munskyddet, så var där sope-tomt, ingen mask. Jäklar Yongan hade bytt ut mina shorts. Ja jag har gröna shorts, med en massa fickor hit och dit, och jag har nog 5 sådana identiska, så jag hade inte märkt något.

Jag stod där alldeles vilsen, och så tänkte jag, ”jag kommer ju inte in på Robinson utan munskyddet, så jag får vänta här tills York kommer, så får han springa in på pharmacia, och handla ett munskydd åt mig"…. Jag hann nog inte ens tänka den tanken färdigt, förrän en tuktuk-förare kom fram till mig, och räckte över en mask till mig.

Ingen aning om vem han var, men han kände tydligen mig, ty han sade ”falang Nong Nasaeng" till de andra som tittade på. Jag frågade tao Rai? (vad kostar det?) Men han sade bara "Mai Pen Rai", alltså ingen kostnad. Jag stortackade honom naturligtvis, jag måste säga att Thailand i mångt och mycket, är ett jäkla schysst land, med många schyssta människor….

Så jag fick en snygg mask, och kunde knata in på Robinson, de kollade min temperatur och jag fick ett sprut av handsprit i handen, och sedan var jag spelklar…. Vi käkade sedan när York kom, och sedan fikade vi, och kikade i smyg på såta damer som passerade...… Och det är alltid gött att slå ihjäl denna 1,5 timme med mat och fika…… Dagen var sedan slut…

HandskakChaiyaphum MMMMXCIV

21 oktober 2020

88,0 kilo - (18 km) 1 timme 19 minuter

Valuta-kurs; 3,574  uppåtFramgång föder framgång!!

Jag brukar ju från gång till gång säga lite likgiltigt att Chaiyaphum, och ja Isaan, ofta ofta ser samma ut, ganska trist natur med alla sina risfält, och lriga sjöar, och skitiga byar på det. Men jag fick tillsänt av en ”vän”, en video som jag ger Er ovan att titta på. Ja Chaiyaphum och Isaan är tydligen på sina ställen mycket vackrare än vad jag tidigare har lyckats förmedla till Er.

Ha en god titt, tycker det ser riktigt grannt ut faktiskt.. Jag försökte hitta det på kartan, men by-namnet ”Fai Din Sor” är helt okänt för Google maps, medans då distriktets namn: ”Khon San”, kunde google lokalisera. Hittade det absolut längst upp i norra delen av Chaiyaphum-provinsen, alltså min egna boende-provins..

Annars idag tisdag, så fick jag åka med Håkan ned till Immigration, ty han skulle fixa sin årliga förlängning. Det tog tid, men det gick bra, som det oftast gör här i vår trivsamma stad. Vi stack sedan efter det, bort till en restaurang som heter ”Pee Mee”, betyder alltså Björn. Vi käkade lunch där, och det var ju himla gott…..Jag drog iväg därför detta, sent på eftermiddagen på cykeltur. Denna dag som regnade precis hela dagen, körde jag ned till staden, och affären som är åtrförsäljare till alla sportaffärerna här i Chaiyaphum. Jag handlar där stundtals. Men det som förvånar mig storligen i detta Thailand, där de flsta har väldigt lite pengar, så vet ingen, eller fattar ingen, hur sattans billig denna affär är.

Ja som återförsäljare så erbjuder de ALLA kunder och andra affärer dessa jätte-priser, och har gjort det nu alla de 12 åren jag har varit här i alla fall. Så ni ser 2 foton med tröjor jag handlade åt Yongyuts broder, han har ju inga inkomster alls, så som tack för att han hjälper Yongyut fulltid där uppe på hennes marker.
Därför så handlade jag idag 5 stycken granna tröjor som han kan jobba i. De älskar ju dessa idrottströjor, och helst fotbollströjor… Jag köpte nog mer cykeltröjor, men de är ju faktiskt mer granna, än de halv-trista fotbollströjorna, tycker jag i alla fall… 1 tröja kostade 170 baht, 3 stycken kostade 180 baht styck, och 1 stycken kostade 200 baht.

Ja i svenska pengar, så gick alla dessa 5 tröjor på 910 baht = SEK; 258:-. Jag tror hemma i Svedala, så kostar nog en sådan här tröja normalt sett kanske 200 kronor minst, om inte ännu mer…  Så i Sverige totalt runt 1.000 kronor, och i Thailand kostar då samma tröjor:  258 kronor… Kommentar överflödig!!!


Javisst kan man måla sin hund, i alla fall i detta landet tydligen!!

Det regnar ganska friskt nu tycker jag. Regnsäsongen brukar vara under 1 månad, alltså den riktiga regn-säsongen, och det är då i september månad. Men jag säger som så många andra säger i många andra länder, det känns som om vi ligger inne i en väder-förändring faktiskt. Det regnade lite grand här i September, men det mesta regnandet kom faktiskt i oktober i år, här där jag bor i Isaan, alltså 1 månad försent…

HandskakChaiyaphum MMMMXCIII

20 oktober 2020

88,0 kilo - (199 km) 1 timme 23 minuter

Valuta-kurs; 3,534  uppåtFramgång ger vänner,

motgång testar dem

NU har kölden slagit till här där vi bor i Isaan. Vi fick plötsligt 23 grader igår och även idag. Det vart mulet och regnet har både hängt i luften, och också slagit ned på oss under dessa 2 dagar. Igår så blev jag tvungen att cykla ut i 23 grader varmt och regn, och var blöt när jag kom hem, men framför allt kall….

Kvällarna handlade om 18-19 grader, så aircondition behövde ju inte jobba alls för att hålla nere värmen på bra nivåer, så bara fläkten i aircondition behövde jobba, och det är ju billigare… Min remote på aircondition ligger stadigt på 27 grader, så anledningen att aircondition överhuvudtaget är påsatt, beror på att jag använder den som en ”ljudmur” mot alla natt-ljud som, florerar utanför mitt fönster….

Ni kanske inte tror det, men ta t.ex. gräshopporna här, de är grymt aktiva på nätterna, och jäkligt envetna, och deras gnidande med bakbena mot varandra, som skapar detta evinnerliga  gnissel som lätt håller en vaken i timmatal, kan göra en tokig…. Dock när det regnar, så brukar dom lugna sig lite grand.

Jag vet inte om de slutar för att lysna på grodorna, men då brukar ju deras kakafoni börja, och det är ett hemskans cresendo av oljud från i första hand 3 olika grod och padd-arter, namn på dessa vet jag inte. Inga thai vet heller antar jag. Deras intresse ligger ju bara i att skyffla ner grodorna i mat-grytan, inte att namnge arter……

Sedan har jag en fågel som jag inte orkat forska i vad den heter, men ibland har jag hört namn som ”spökfågel” i brist på andra tilltals-namn. Den skriker och för ett jäkla gällt oväsen under en del perioder på nätterna. Alla andra fåglar nanar på nätterna, men denna fågel måste vara en nattfågel av något slag…. Helt jäkla omöjligt att sova när den sätter igång.

På detta, så har vi tuppar som stundtals mitt i natten får för sig att den vill antingen para sig, eller märka ut revir, och galer då i 10 minuters-intervaller ett par gånger. Ofta på nätterna startar hundarna att yla och att skälla…. Och på toppen av detta, ibland känns det som 2-3 gånger i veckan, så är det någon döskalle som har party, och spelar så ända in i H—vete högt…..

Och det är då när detta sker utanför, som jag måste dubbla ljud-skyddet, och sätter på i tillägg, även min golv-fläkt som för lite mer oväsen än airconditon gör. DÅ brukar jag kunna försvara mig så pass bra, så jag kan somna. OM det skulle vara party på vår gata, vilket ju sker ibland bland thaiarna, så har jag av mjukt gummi, öronproppar som åker in i örat, och det funkar kanon med dessa 3 saker….. Så ser mitt nattliv ut gott folk, avundsjuka???John, som bodde i norra England, bestämde sig för att spela golf i Skottland med sin kompis, Shawn. De laddade upp Johns minivan och åkte norrut. Efter att ha kört några timmar fastnade de i en fruktansvärd snö-storm. Så de körde in på en närliggande gård och frågade den attraktiva damen som öppnade dörren, om de kunde få tillbringa natten där.

  "Jag inser att det är hemskt väder där ute, och jag har det här enorma huset helt för mig själv, men jag är nyligen änka", förklarade hon, "och jag är rädd för att grannarna kommer att prata, om jag låter Er stanna i mitt hus." 'Oroa dig inte,' sa John. "Vi sover gärna i ladan. Och om vädret bara bättrar sig, så är vi borta vid första ”grynings-ljuset." Damen gick med på det, och de två männen hittade vägen till ladan, och somnade för natten.

Morgonen kom, vädret hade klarnat, och de kom i väg. De njöt av en fantastisk golf-helg. Men ungefär nio månader senare, så fick John ett oväntat brev från en advokat. Det tog honom några minuter att fundera reda på det, men slutligen fick han klart för sig att det var från advokaten för den attraktiva änkan, han träffade på golf-helgen.

Han körde hem till sin vän Shawn och frågade, - ”Shawn, kommer du ihåg den snygga änkan från gården vi bodde på, vid vår golf-semester i Skottland för ungefär 9 månader sedan? ”
”Ja, det gör jag,” sa Shawn. 'Fick du för dig att stiga upp mitt på natten, gå upp till huset och besöka henne?' 'Tja, um, ja!', Sa Shawn, lite generad över att bli upptäckt, 'jag måste erkänna att jag gjorde det.'

'Och gav du henne mitt namn i stället för att berätta för henne om ditt namn?' Shawn's ansikte blev rött och han sa, 'Ja, se, jag är ledsen, kompis, jag är rädd att jag gjorde det. Varför frågar du?' - 'Hon dog bara, och lämnade allt åt mig.'

Nu trodde du verkligen på att slutet skulle bli annorlunda, eller hur? ...

HandskakChaiyaphum MMMMXCII

19 oktober 2020

88,0 kilo - (0 km)

Valuta-kurs; 3,528  uppåt


Det är hundra gånger bättre att ha sunt förnuft utan utbildning,

än att ha utbildning utan sunt förnuft!!

Kolla denna video med hur man verkligen öppnar en ananas med sina bara händer, helt omöjligt trodde jag. Men kolla hela videon, och jag lovar att man faktiskt blir sugen att prova själv…. Jag skall i alla fall göra det, och lovar också att rapportera här hur det gick med det hela...

Annars idag, så har det hänt 2 ”stora” saker i Yongans liv. Ja inte i mitt i alla fall, men väl i hennes liv. Jo igår morse, så åkte den gamla damen (ungefär i min ålder plus 3 år kanske), in som vanligt 05.00 till marknaden i Chaiyaphum centrum, och handlade varor till sin lilla ”vägkrog”. Hon brukar sälja Bahmi Nam och Bahmi Nantock borta där vi har vår marknad i Nong Nasaeng.

Samma procedur varje morgon. I går morse så förändrades det för henne rejält. Hon blev nämligen påkörd av ett jävla fyllesvin, så klart han var thai, de dricker ju med förkärlek när de skall ut i trafiken av någon anledning. Speciellt här uppe ute på landet i Isaan, där det i stort inga kontroller finns.

Hon kom körande på vår gata här utanför på väg 300 meter till, till sin vägkrog. Fyllesvinet girade rakt över vägen, och frontade damen rakt på. Hon knalldog tydligen direkt, och fyllesvinet tog polisen på plats så klart.. Jag vet inte om familjerna löser detta sins emellan med pengar, och sedan glöms det bort, och polisen kan skita i det. Men det ger sig.. Så länge ingen kritiserar fyllesvinet direkt, så är allt bra och under kontroll i thais liv här borta...

Yongyut berättad detta imorse, och sedan idag på förmiddagen (söndag), iväg for hon som ett jehu i akt och mening att ge pengar till familjen. Jag försökte så gott det gick att säga till Yongyut, att hon inte ens känner damen, har bara handlat mat av henne 10 gånger och inget mer. Men i deras kultur här, så händer det någon något i byn, så händer det alla i byn. 500 baht åkte åt helvete.

Jag hoppas hon inte skall på någon kremering senare, ty då åker det väl 1.000 baht till. Tänk att jag aldrig hade det i tankarna, under alla dessa år när jag jobbade ihop till pensionen, att jag måste vara beredd på att ge pengar till folk som jag inte ens känner, och aldrig ens pratat med, som bor 800 mil bort enkel väg….Den andra grejen som alltså hände på samma dag exakt, var att Yongyuts kompis ”Daeng”, hennes syster ”Lourd”, som Yongan känner väldigt ytligt. Denna brud är hel-lesbisk vet jag, har träffat henne. Hon blev impregnerad av en thaiman för 21 år sedan, och har därför en son som fyllde 20 år i år….

I morse fick denna Lourd telefon ifrån Bangkok, att hennes son hade dödats han också. han jobbade tydligen med räddnings-arbete med trafik-olyckor. Och han hade blivit frontal-manglad av ytterligare ett thai-fyllo… För jäkla trist måst jag tycka. Ha ett barn, och det dör så jäkla onödigt…..

Så dagen idag har blivit hektisk, ty dessa saker som händer innebär alltid en uppsjö av telefonsamtal, och en uppsjö med timmar som går tillspillo. Så fort någon skadas eller är sjuk, så ringer man per automatik runt till HELA familjen/släkten, även kusiner, farbröder, fastrar mor och farmödrar, ja hela konkarongen och telefonkatalogen, skall veta precis allting. Och i många fall, så räcker det om man träffats som unga, då åker man med i samma sväng…

Lördag annars, så träffade jag Ulf ifrån Nong Bua Daeng, alltså från Yongans by där uppe. Han var nere med sin unges tänder här i Chaiyaphum, och fixade till dom hos tandläkarn. Tydligen så finns det inget bra tandläkeri där uppe i bergen… Han hade med sig fru och barn, plus granne som hade fru plus 2 barn, plus ytterligare en gravid granne till.

Så med mig och York som jag bjöd in, så var vi en rejäl gäng som käkade ihop på Bens Bar med den nye ägarn. Vilken jag skam att sägandes inte ens ännu vet namnet på. Men en trevlig kille som faktiskt gör maten ännu lite godare än David fick till det, tycker jag i alla fall.

HandskakChaiyaphum MMMMXCI

18 oktober 2020

88,4 kilo - (18 km) 1 timme 18 minuter

Valuta-kurs; 3,525  uppåtBara döda fiskar flyter medströms,

de levande dock stundom tar ”betet”.


Jo, detta med att gränserna är stängda, och svårigheter att kunna komma hem till sin familj i Thailand, eller komma åter till Sverige, kan vi ju höra om ibland, men jag i alla fall, har inte förut läst något eget skrivet, typ upplevelse i detta ämne, mer än små korta brottstycken. Men här kommer faktiskt en liten berättlse om en engelsman, som med sin familj i Thailand, och sitt arbete utanför Thailand, hamnade i ”kläm”….

April 2019, pensionerad (63) och lever fullt ut med fru och dotter i området utanför Nong Bua Lamphu, omgiven av cyklar, bilar, traktorer, och en 10 hektar stor ris- och Sunhemp-gård. Lever drömmen man haft sedan länge. Sedan in kommer ett av dessa telefonsamtal, "Gosse, vi har ett jobb åt dig",

Mongoliet, bygga ett par fabriker, 18 månaders arbete, genomsnittlig lön, men de andra förmånerna kanonbra…  Så klart man accepterade ... Så jag packade en väska, kysste frun och Pumpkin (dottern), och klappade bye bye på grodan och paddan, ute i trädgården.
 
Sedan kom COVID- 19 (Corona) !!
 
Efter en paus vid julen-2019 åkte jag tillbaka till arbets-platsen utanför Ulan Bator, Mongoliet, från alltså Thailand + 25 C, och i Gobi-öknen var det - 30 C, redo att göra mitt arbete. Tittade i tidningarna och internet eftersom det såg ut som om världen skulle få noja. Och det fick det…  noja alltså… Mongoliet stängde alla gränser, in eller ut, och jag var ju just "inne".

Ingen panik, hade fortfarande internet, messenger etc, varma duschar, god mat, värme i rummet, och ett par riktigt bra kompisar att prata med. Med stängda gränser skulle någon lättnad inte ske, så vi knöt nävarna, och gjorde vad vi fick betalt för att göra, alltså arbeta. Skypade familjen varje natt, och skickade videoklipp varje morgon, de närmaste 245 dagarna, men vem räknar ..
 
Räknar framåt, 10 månader i Mongoliet, och ett av dessa "telefonsamtal"  - ”Hej, detta är det thailändska konsulatet i Ulan Bator, det finns ett flyg till Seoul, och ett anslutnings-flyg därifrån till Bangkok den 16 oktober, om du vill att vi skall boka en plats”?? ....Ja visst !!! efter 10 månader i Mongoliet, så är man ju villig att ta allt som dyker upp antar jag, ty hemma väntar ju kel med frun, och Pad Thai (maträtt)… i den ordningen. VÄNTA, VÄNTA, VISAT upphörde ju att gälla i juli, COE och all dokumentation som krävs kunde ju sinka mig rejält, idag var den 30 september, så hade 16 dagar på mig att få ihop alla dessa dokument.

Konsulatet var just det, ett konsulat, så de kunde inte utfärda nytt visum, godkännande behövde komma från den thailändska ambassaden. Inom 15 minuter körde jag online via Peking (hade redan dokumentation på min dator), och de sa att det skulle ta två veckor (14 dagar), OK bättre börja genast nu då.

Hoppsan glömde public holiday i Kina vid namn; ”Golden week”, smack bang, helg-veckan kom alltså mitt i den period som jag behövde ha för att klara upp detta pappers-elände…  ja det är vad det är, så jag började samla all dokumentation för COE, bokade ASQ (hotell-karantän alltså) med flexibla datum (baserat på konsulatets flyg-information).

Skickade sedan all dokumentation till UD i Peking. 6 dagar har gått, fortfarande inget visum, och ingen COE, och flyg kunde inte bekräftas utan dessa 2 intyg. 13: e i månaden COE-godkännande kom in, konsulatet ringde, och sa att Visat var godkänt, - "ta med dig pass, och kom in till oss"!! ...Det bar av till MIAT för att betala för biljetter, sedan till Korean Air för betalning av de biljetterna..  boka tid för test av COVID den 14;e, hämta COVID-19-resultat den 15;e, och flyga iväg den 16:e, hoppas detta fungerar ... Samlade mer dokumentation som var av nöden, kopior och godkännanden i ett antal, som det nästan krävdes en regnskog i Nya Zeeland för att producera dessa papper totalt sett
 
Flygningen var händelsefri, Transfer-disken i Seoul gav mig ett hjärtflimmer, när de sade att de inte kan se mitt namn på "godkännande-listan", men vi löste den nervpirrande saken, i och med att det uppdagades att flygbolags-personalen tittade på en passagerlista från gårdagen, så klart jag inte fanns med där….  Mer grått hår. Men löste sig med benägen hjälp....av mig själv...

Processen vid Bangkok och tullen där var smärtfri, och jag var i hotell-bilen för vidare transfer till Karantänen redan 40 minuter efter landning.. För närvarande sitter jag i mitt ASQ-rum (Karantän-rum), och skickar mina första mail. Det var verkligen svårt att få allt detta att fungera, men som tur var, så lyckades jag lösa det under en så kort tidsram. Med hjärtat i halsgropen..

Ja men att läsa all information, och ladda ner bilagor från experter ute på nätet, gjorde stegen mycket lättare att följa . Utan dessa råd, tror jag inte att det skulle ha varit så möjligt att fixa allt detta. Ty det är ju egentligen ganska snärjigt, och många människor klarar bara inte av att få ihop det, i denna situation.

Man måst ha ett oänderligt tålamod, och en god vilja att lösa problem, och kunna se lösningar när det ser ut som värst... Jag känner för många andra, som har problem med att komma tillbaka till nära och kära, men häng i, och ge inte upp, förbli positiva, det finns ljus i slutet av tunneln, om än bara 40 watt....
Skål

HandskakChaiyaphum MMMMXC (4.090)

17 oktober 2020

88,0 kilo - (19 km) 1 timme 26 minuter

Valuta-kurs; 3,524  uppåtFörst till kvarn får först mala.

När det gäller thailändska språket, så kan man väl ibland få för sig att det skulle vara mer, ja under-utvecklat, detta då p.gr.a. att man kanske dömt ut kultur och människor alldeles för snabbt, och då tror man heller inte att språket kan innehålla typ de saker som vi har i våra västerländska språk.

Ja jag själv omedvetet, gör nog också dessa fördömanden tror jag. Ja jag vet att jag gör det. Jag tänker då på saker som ordspråk.. Sådana saker finns väl inte i thailändskan, jag menar man tror ju att hela deras existens handlar om att odla och sedan käka precis allting i sin omgivning. Resten är ganska ovidkommande i deras liv...

Men hua vad man kan misstaga sig om man dömer för snabbt. Egentligen är det himla kul vilket språk man än röjer och tittar på. Motsvarande ordfspråk i olika kulturer och länder, finns oftast alltid i det stora hela. Har pratat i det oänderliga med folk från engelskan och tyskan, och de har precis alla ordspråk vi har och tvärtom.

Det visar ju bara att vi delar vår kultur till i stort sett 100%... Men thailändska? Landet ligger 800 mil bort, de kan väl inte ha ordspråk som påminner om våra fina ordspråk?? Ja istället för att säga vad jag tycker, så skall ni få ett antal med översättning, så får ni döma själva vad ni anser.Är dessa thailändska ordspråk samma som våra, bara kopior av våra, eller har de alldeles egna ordspråk eller talesätt.??? Våra sådana kommer ifrån det praktiska livet i vår kultur, och de kommer också många av dom ifrån bibeln, som i sin tur snott dem från vår kultur, och gjort dem till Jesus ordspråk, eller Gamla och NyaTestementets ordspråk….

I Thailand t.ex. så kommer en hel del av deras ordspråk ifrån deras ”bibel”, alltså från Buddahs skrifter och tankegångar. Så klart exakt detsamma där, Buddah har ju naturligtvis snott dessa ordspråk ifrån de kulturer han kom i kontakt med. Precis som Mohammed, domedags-fanskapet också gjorde….

Så låt mig starta med ett antal ordspråk att suga på, och se om ni känner igen dem:
A - rak dee haam juaa rak chuaa haam sao
"Gör gott och gör din börda lätt, gör dåligt och det tynger din börda..  
B - Tham dee, dai dee - Tham chua, dai chua
Gör gott, få gott tillbaka - Gör dåligt, få dåligt tillbaka
C - see sor hai kwai fang
Översättning; Att spela fiol för buffalon
Menas; Att prata för döva öron  
D - nee seua paa jara kee
Översättning; att fly från Tigern till krokodilen…
Menas; Ur askan I elden

E - pid tong lang pra
Översättning; sätta ett guldlöv på en Buddahstaty…
Menas: att göra något anonymt utan tanke på uppskattning..
F - dai yang sia yang
Översättning; du måste förlora något för att få något annat
Menas: du kan inte göra en omelett utan att knäcka ett par ägg!!
G - chua jet tee dee jet hon
Översättning; 7 dåliga tider, 7 goda tider…
Menas; Det finns alltid något gott i varje dålig situation…
H - nam keun hai reep tak
Översättning; När vattnet stiger, skynda att ta av det..
Menas; Om du har en möjlighet att göra något, gör det innan möjligheten försvinner igen..  
I - jab pla song meu
Översättning; fånga fisken med två händer..
Menas; Du kan inte både ha kakan, och också äta den…
 


J - kwan par sak
Översättning: Dela ett hårt trä med en yxa…
Menas: Att prata rakt på sak, även I en obehaglig situation.
K - meaw mai yoo noo ra reng
Översättning; När katten inte är här, så är musen lycklig,
Menas; När katten är borta, dansar råttorna på bordet..
L - rum mai dee tod pee tod glong
Översättning; Dom som inte kan dansa, skyller på musiken eller trummorna…
Menas; En dålig yrkesman, skyller på verktygen…
M - pood pbai sång pai bia, ning sia tdamm lueng thong
Tala är silver, tiga är guld.

N - Sia thong gaan tao hoa, mai yaam sia poa hai krai
Förlora hellre en stor klump guld som är lika stort som huvudet, än att förlora sin man till någon annan.
O - Hen chang kii, kii tam chang
Översättning; Du kan inte bajsa som en elefant…
Menas. Ge dig inte på berg, när det finns småsten  
P - Gobb nai gala.
Översättning; Grodan i kokosnötsskal.
Menas; Grodan tror att han vet allt och kan allt om världen.
Men i själva verket är det han tror, är bara världen i ett kokosnötskal.

Q - rak dee haam jua rak shua haam saao
Översättning: älskar god (handling) bär gavel, älskar dålig (handling) bär stolpe.
Menas; Den som studerar flitigt och hårt från början, kommer att få bra framtid,
medan den som är lat och inte vill studera eller jobba hårt från början, kommer
att få arbeta hårdare senare i livet.
R - jap seuua meuu bplaao
Menas; Få någonting utan att göra någonting..

Där det står "menas", så är det min notering, och kan kanske vara ganska fritt tänkt av mig... Ja det blev ju lite många ordspråk, men de av Er som gillar detta med språk och kanske thailändska språket, så kan det ju vara kul att se likheterna emllan oss olika folkslag, det är ju nästan så man kan förledas att tro, att vi alla har samma anfader, samma kultur någonstans långt tillbaka i tiden….

HandskakChaiyaphum MMMMLXXXIX

16 oktober 2020

88,3 kilo - (19 km) 1 timme 18 minuter

Valuta-kurs; 3,515  nedåtFriskt vågat hälften vunnet

Jag börjar dagens kapitel med en kul video om en anställnings-intervju, jag tror ni lätt kan luta Er bakåt och lyssna och njuta, den är kanonkul faktiskt….. Vilket då osökt för oss in på den grejen att allas våran bar, alltså Bens Bar är numera såld sedan den 14 oktober till en annan engelsman.

Jag vet inte den killens namn, men jag träffade honom idag torsdag, och han var trevlig. David förre ägaren, har beslutat sig för att lägga ”bar-skorna” på hyllan, och dra sig tillbaka och ”lukta på blommorna”, alltså pensionera sig. Han har stadgat sig här i Chaiyaphum, och har nu också köpt ett hus här i omgivningen.

Han hade en satans tur, och  fick tag i ett begagnat hus, 2 vånings, som”bara” kostade honom 700.000 baht allt som allt, alltså sek; 200.000:-.. Och det var ju ett riktigt fynd… Han trivs bra här i Chaiyaphum säger han, och vill gärna bo här också fortsättningsvis med sin flickvän…. Ja man får hoppas att han blir lycklig i sin pensionering då…

Så vart jag straffad igen av facebook. Jag blev avstängd från att skriva där under 24 timmar, och anledningen var detta inlägg som jag skrev som svar på ett inlägg där en arab i Malmö mordhotat en svensk 18:årig kvinna, som hade klagat på facebook över en affär ägd av arabens mamma, där de olagligen sålde kopior av något som jag redan glömt…Mascara eller nåt?

Men facebook tyckte att jag var ”rasistisk” och stygg, och tyckte att jag skulle stängas av. All kritik mot islam, muslimer och araber, eller andra mussar, är olagligt och man får inte kritisera. Men araberna själva får gärna skriva och köra sitt vanliga, med att knulla mamma, eller låta hundar knulla dig, och könsord åt alla håll och kanter, DÅ finns det minsann inte hets mot folkgrupp eller rasism….

Dessa typer behärskar icke språket, har noll utbildning, och kommer aldrig att klara sig i Sverige, annat än genom kriminalitet.Så några skatte-intäkter från dessa muslimska drägg, kan vi nog inte förvänta oss. Mitt inlägg kommer här, detta skrev jag ordagrant:"Ja så här ser dessa parasiter som Löfven importerat till Sverige, på oss svenskar. Återvandring, skicka iväg mamman och sonen igen. Tala sådan dålig svenska efter 11 år i landet, vittnar om ett fullständigt ointresse att bry sig om vårt land. Jag anser att han skall ut ur landet som sagt var"....

Så notera att censuren ser oss, och regeringen gör absolut noll och ingenting för att friheten skall bestå, tvärtom faktiskt… Bara de som sjunger regeringens tro och loven får överhuvudtaget ”sjunga” med i den kören… Nä slut med politik nu, gör-trist ämne… Kan dock som en liten passus rapportera något roligt.

Jag skrev precis nu ett inlägg på facebook, och de har fasenimej glömt att stänga av mig, hurra…. Både messenger och facebook är öppet för mig trots allt… Så tydlign har facebook så mycket att göra med att granska och stänga av folk, så de missar stundtals…

Avslutningsvis, åkte förbi idag nya baren, och käkade en go cheese-hamburgare plus drack 1 glas rött, plus en grogg (Baccardi). Ja, jag hade redan cyklat under morgonen, så jag missade ingentingen….

HandskakChaiyaphum MMMMLXXXVIII

15 oktober 2020

88,7 kilo - (18 km) 1 timme 18 minuter

Valuta-kurs; 3,529  nedåtFint folk kommer alltid sent.

Utdrag ur "mina funderingar" -
Satt och funderade över det här med att flytta till Thailand, och visst är det rent fantastiskt hur många av oss det är som går i funderingar på att förändra vår framtid. Jag tycker i alla fall att det är ett klart hälsotecken, att vi människor, trots att vi kanske har blivit lite luggsletna, och lite till åren, inte bara sätter oss hemmavid, och bara väntar ut den tid som är tilldelad just oss själva.

Vi kanske är allt emellan 50 till 70 år gamla, men ändå så lever vår äventyrs-ådra, och fortfarande lever den lite "barnsliga" ådra som vi män har, och som vi alltid haft, och alltid kommer att ha. Det är nog just den ådran, som gör att vi är lite äventyrliga, och inte bara nöjer oss med att vänta in slutet hemma i Sverige, och gungar barnbarn tills slutet kommer.

Glädjande är att det är så pass många som funderar på att göra något åt sitt liv. I de flesta fall här då, funderar på att flytta, och slå ner sina bopålar just här i Thailand och/eller Sydost-Asien. Jag kan ju själv enbart prata ur mitt egna perspektiv, men det som jag själv funnit är enormt, och det är en enorm push för ens egna jag, där man känner sig stolt över att man gjort nåt, att man försökt nåt, och inte bara självdött där hemma.

Jag känner att jag fick just det som jag drömt om i hela mitt liv, jag kom till sist fram till den "paradis-ö" som jag drömt om, allt sedan man blev könsmogen hemma i Sverige. Paradis-ön representerar inte nödvändigtvis just en paradis-ö, utan den dröm man haft vad det än månde vara..

Jag tror att det helt enkelt är svårt att misslyckas, om man bara har rätt inställning. De flesta av oss har en pension, och de flesta av oss har därför ett alternativ vad vi än tar oss för. Träffar vi en madam här i Thailand och flyttar ihop, och det spricker.. vem har nästintill noll alternativ??Ja inte är det vi falanger i alla fall, vi har ju vår "månads-peng" som kommer i en aldrig sinande ström (pensionen). Så det är bara att försöka igen. Att bli av med "tillhörigheter" som ju verkar vara den allra största katastrof som vi falanger kan råka ut för i Thailand enligt många, är för min egna del fullständigt skit samma.

Klart man inte letar efter en katastrof, men om det händer, ta ditt pick och pack, lämna det materiella bakom dig, och börja om igen. Nya pengar varje månad har du, upp med hakan... Du kan enkelt hitta ett nytt boende, lägenheter kostar ute på landet runt 2.500 - 3.500 baht per månad, och kanske runt 10-12.000 baht nere i Pattaya t.ex.

Men de finns där alltid till hands i alla fall. Så med detta sagt, vi behöver aldrig vara rädda och skrajsna, VI klarar oss alltid, vilka blåsningar vi än åker på. Nä nu är det dags för en motionsrunda på cykeln, ha det gött... Vill ni ha kontakt, och har ni frågor om transport och frakt, emaila mig då hellre om möjligt på; almergren@hotmail.com

Handskak


Chaiyaphum MMMMLXXXVII

14 oktober 2020

88,3 kilo - (19 km) 1 timme 30 minuter

Valuta-kurs; 3,539  nedåt
Finns det hjärterum så finns det stjärterum

Jag kanske är skyldig Er lite mer foton vad det gäller Yongans hus uppe i Nong Bua Daeng.. Dessa foton är tagna av hennes bror, och är ganska fina tycker jag. I alla fall huset ser ut på detta sättet, men de är ju lite tidigare än de jag visade av golvet igår. Men kanske kan vara kul ändå att se hustypen som dom vill ha…Vart nere till den nya baren nu igen, Yongan var inte hemma när jag travade iväg, så jag printade ut denna lapp. Hoppas hon förstår att det kan ta lite tid med just detta besöket… Ett bar-besök går ju inte i en handvändning som vi alla vet om…Här kommer ett anskrämligt mörkt foto av Mocka, som jag kallar Monkey, alltså vår kanin. Ett kaninskrälle som jag plötligt blivit pappa till. Namkaeng har ledsnat och går inte alls in för det längre. Så kaninen skiter i tösen, och tyr sig till mig istället… Och det är ju kul när någon tycker man är en schysst varelse, trots att man numera är en gammal gubbe…Fick tag i denna information/instruktion om ormar, som vi alla nog skulle må extra bra om vi följde och lärde oss om. För övrigt för de av Er som inte vet… Vet ni när ormar är som farligast, och då de flesta ormbett händer? Jo just det, alltså när vi människor skall löjla oss, och försöka fånga eller döda ormen. Till och med ett sådant moment som när man skall släppa ormen fri, brukar vara riktigt farligt ögonblick.. Läs och lär…..

Idag så fick jag in ett chat ifrån York via SKYPE, och han frågade om jag ville åka med upp till Kjell S. Han bor i en by som jag inte ens kan uttala namnet på. Dessa thainamn är ursvåra att lära sig. Men jag kan nog leva med att inte lära mig de flesta av dessa namn. Han bor i alla fall 4,5 mil uppåt samma håll som Nong Bua Rawe, alltså en bit utanför väg 225;an…

Det följde också med en trevlig thaikille, som gillar att umgås speciellt med York. Men är supertrevlig och likadan som oss, så lika barn leka bäst, ja ni vet… Jag sade till dom 2 uslingrna, att de kunde dra i förväg då de kör motorcykel, och jag kör ju moppe (motorbike).

Så både för att det är en motorbike, och att jag gärna tar det vackert hastighets-mässigt med motorbiken p.gr.a. alla hålen i vägarna, så kan jag omöjligen hålla jämna fart med dessa 2 gubbar. Så stick ni bara sade jag. De tar sin tid att köra 4,5 mil och hela tiden sitta på helspänn och kolla efter stora djupa hål i vägen, som lätt skulle kunna ta död på mig om jag körde ned i ett sådant.Men jag kom fram helt OK, och körde inte ens ned i ett litet ”pothole”, som det ju heter på utrikiska.. York hade med sig Kycklingbröst som Kjell skulle röka. Han har köpt en rök, och som alla andra som köper ”rökar”, så skall allting rokas, och det skall helst göras det vareviga dag.

Gott i början, men jag tycker att man ledsnar på rökt kött jäkligt snabbt… Kjells fru gjorde "Kaaow Pad Kha Pau",vilket ju för den oinvigde mest kan liknas vid spagettisås, eller taco-gyttja, som man lägger i taco-skalet med tillbehören ni vet. Alltså köttfärs -blandfärs stekt i panna förstås.

Hon gjorde det riktigt gott, respekterade denna utlänningen, och gjorde det ”mai Pet”, alltså kryddsvagt som jag vill ha det.. Det gnälldes runt bordet, då de andra ville att det skulle fräsa i munnen när man äter, - ”köp en julmust då för fasen”, sade jag till dessa krydd-dårar, "så fräser de la"…

Rökningen av kycklingbrösten skulle ta minst 1 timme, och den timmen gick ju ganska snabbt, så strax innan den rökta maten var färdig, så drog jag hemåt, ledsnade på att sitta där och vänta på mat…Regnet hängde dessutom tungt över oss, så jag såg för gott att försöka att hinna hem de 4 milen innan det brakade löst.

Så jag stack efter runt 1,5 timme efter vi anlänt. Jag hann väl 8 minuter på väg, och sedan regnade det som su synder i Gomorra resten av vägen, och man kan ju inte bli blötare än blöt, så jag vill inte kalla det sjöblöt eller skitblöt, utan jag vart blöt punkt slut och kall på det...

Allt gick dock bra, och det var en bra dag i paradiset, dock utan en cykeltur, då jag icke hann laga punkteringen jag hade förrän klockan 17.30, och då vart det försent… Får ta igen det lite grand imorgon (idag) istället.

HandskakChaiyaphum MMMMLXXXVI

13 oktober 2020

88,7 kilo - (0 km)

Valuta-kurs; 3,541 Envis som synden.

Ja så har det lugnat ned sig lite grand här i Isaan vd det gäller den årliga regnprioden som ju mestadels här är under september månad. Och det innebär att bygget uppe i Nong Bua Daeng tar fart igen, där Yongan vill bygga ett hus, vilket jag har visat Er foton av tidigare. Stöttorna eller kan det heta ”ramen” till huset var ju klart tidigare, och taket var också gjort tidigare.

Nu så gäller det alltså att göra golvet. Vilket de startade med igår tydligen, ni kan se på fotot här ovan hur fint det blir med det”egna” virket i skogen, som Yongyut äger… Kostnaden för att såga till detta, och ”lägga” detta grova golv, är ju inte direkt gratis, men med våra västerländska mått mätt, så är det ändå grymt billigt.

Kostnaden stannade på 26.000 thailändska baht, alltså drygt; 7.500 kronor . Priset gäller då totalt 44 bräder som ni kan se på fotot. Så Yongyut tjänar ju massor på att ha eget virke, och slippa köpa det. En sådan bräda inklusive hugga, såga, forsla dit, och lägga in, kostar 600 baht/styck (171 kronor per styck)…

Efter golvet,så skall då väggarna göras, men där kommer Yongyut att få handla det mesta på Global House, säger hon. Hon beräknar att kostnaden totalt för golv och väggar kommer att hamna på 60.000 baht (17.000 kronor). Men jag låter henne plocka ut 80.000 baht (23.000 kronor) istället. Jag har ju en dålig uppfattning av att bygga hus eller renovera hus, det kostar ALLTID mer än man räknar med…..

Så nu är Yongan lycklig, och hennes bror är också jättelycklig, att ha ett vettigt hus att bo i, när han är där uppe. Och en sak är då säker vad det gäller denna broder. Man skulle ju kunna tro att jag kanske är irriterad att ha en släkting som huserar på ”vår” mark där uppe i Nong Bua Daeng???Men det skall jag säga, denne broder är ju arbetslös, och det verkar inte heller som han får tillbaka sitt jobb p.gr.a. att han är 50 plus några år… Så han förblir däruppe på Yongyuts mark. Och han jobbar dagligen där uppe, och han ser till så att ägorna hålls igång. Han odlar en massa olika prylar, och klarar sig själv.

Så detta innebär då att Yongyut slipper att åka som en jäkla jojo dit upp, och göra en massa saker. Ibland kan det ju bara bli för mycket med alla hennes resor dit upp, och INTE vara här hemma i sitt hem, och med mig. Så jag är väldigt positiv över hela denna situation med brodern faktiskt…

Ja skall man åka till vår närmaste nationalpark här, den heter ju ”Tad Ton”, så är det kanske rätt läge nu när det ändå finns så mycket vatten som forsar fram. Jag själv finner detta kanske 16 gradiga vatten vara näst intill svinkallt, så jag brukar på sin höjd sätta mig på en sten därute i vattnet, med föttern just nere i vattnet. Efter 10 minuter är dom stelfrusna…

Här kan ni också se vilken klädsel som thailändare föredrar när dom vill hoppa i böljan blå. Deras rädsla att bli bruna och se ut som arbetare, som inte har några pengar, är så stor, så dom är villiga att se ut som riktiga töntar med sin klädsel ute ivattnet, och allt jäkla puder annars dom har i alla andra sammanhang i nyllet och på halsen...

HandskakChaiyaphum MMMMLXXXV

12 oktober 2020

88,8 kilo – (18 km) 1 timme 20 minuter

Valuta-kurs; 3,523  nedåt

Ett rent samvete är bästa huvudkudden.

Idag så bjuder jag på en av höjdarlåtarna under 1970;talet. Gruppen är nästintill okänd av den stora massan, men ärligt talat, finns det någon som INTE gillar denna underbara sång. En sång som gör mig glad till sinnet varje gång jag hör den. Tyvärr så verkar det som om de flesta känner igen musiken runt textraden; ”dancing in the moonlight”,, Men i övrigt så har de flesta av oss glömt låten nu, och bandet som sagt var, förblev okända, i alla fall över min horisont…
                                                                                                                                                 
Dagens samtalsämne emellan oss här, är annars när en kille som bor i Sverige, undrade om man kunde leva på 15.000 baht i månaden här i Thailand? Ja detta motsvarar ju svenska kronor;  4,285.-…  Och flera stycken av gubbarna svarade att visst, inga problem, det klarade dom lätt. Visserligen då att man redan ägde boendet, och alltså slapp hyra….

Några andra gubbar menade då på att det är ju löjligt, hur fan skall man kunna klara sig på 15.000 baht, läget är ju också att man oftast har en fru eller flickvän, ty inte fan sitter man här i Thailand alldeles ensammen, så försörja sig själv plus en person till, det låter sig bara inte göras. Jag själv kunde ju bara tillföra min egna erfarenhet.

Jag hade ju en erfarenhet från de 9 åren när vi betalade av vårt hus, och då hade ju vi i min familj just 15.000 baht som skulle räcka till ”allting”… Jag kommer ihåg att Yongan faktiskt klarade av detta mycket strongt av henne. Men det räckte knappt, och det räckte enbart till mat plus lite till. Men att leva så ”resten av sitt liv”, skulle ju inte jag vilja göra i alla fall…

Man måste helt enkelt kunna unna sig lite grand i livet, annars är verkligen livet värt att leva??? Jag menar, att ha ett liv, men inte leva det, fy sattana va trist.. Gubbarna runt bordet pratade och argumenterade, men övervägande delen av oss var nog ganska överens, att om man tycker att man skall leva och ha en viss standard i livet, så räcker inte 15.000 baht till riktigt.

Visst det finns en del kufar bland oss falanger som bor där ute i byarna, och som sällan visar sig, håller sig långt ifrån andra falanger, och skroderar stolt med att dom verkligen inte vill ha med andra falanger att göra. De äter samma mat som thaiarna gör, och anser att både livet och maten som utlänningarna äter (som han själv är uppfödd med), är bara skräp.

Visst denne kuf han ljuger för sig själv, så han tror faktiskt på det. Men botten i allt detta, är att han ljuger om det enbart p.gr.a. att han vill så gärna försvara sitt val i ivet. Han skiter om han lider alla helvetes kval, eller om han vet att det är ett skit-liv att leva, men han skulle aldrig erkänna det.Dessa enstöringar till gubbar, är ju inte riktigt som oss andra, jag anser och är övertygad om, att de hade problem redan när dom bodde hemma i falangland, och nu kan de komma undan med det, ty thai-damen hans, är väl enbart glad att han är isolerad och ingen kontakt har med omvärlden, ty då kan ju ingen annan falang sätta griller i huvudet på honom, så han skall fatta att hans liv är skräp.

Så 15.000 baht, ja om vi i stora drag tänker så här då i ett liv, man kan leva här där jag bor, betänk då att jag lever i Isaan, och inte på turistorten, där det är mycket dyrare med det mesta…. Maten då; 50 baht x 3 mål om dagen x 31 dagar = 4,650 baht i månaden för 1 person…

Ja hyran om denne kille skulle bo här där jag bor, man får ju lugnt räkna med cirka 6.000 baht i månaden…. Vatten kostar extra runt 300 baht i månaden,  samt det elektriska ligger runt 1.500 baht om man snålar lite… Internet som jag har, kostar 750 baht i månaden. Så med dessa någorlunda fasta kostnder, så ligger totalbeloppet på;  13,200 baht i månaden…

Ja då har vi kvar på 15.000 baht cirka 1.800 baht för kläder, sprit, damer, resor, ja var och en inser ju, att leva på det sättet är ju helt kass. För egen del att komma hit och leva ensam, ett någorlunda rikt och hyggligt tillfredställande liv, så behöver man nog kunna lägga runt 25-30.000 baht. Då har man en liten liten buffert, kan spara till lite andra prylar i livet.

Om jag får gissa nu, vet ju inte faktiskt, men om denne kille skulle välja att leva bland sina ”kompisar i antingen Pattaya eller Phuket, så behöver han nog ha med sig en möjlighet att kunna spendera runt 45.000-50.000 baht per månad. I alla fall om han har tänkt sig att vara med dessa kompisar på barerna, och dricka lite öl och lite sprit var och varannan dag plus kanske en dam då och då…

Enda chansen då i verkligheten att ens ha en chans att klara sig på kanske 20.000 baht i månaden, är att man har en kvinna, och ett färdigbetalt boende här i Thailand, boendes höär i Isaan, annars kommer det att bli jäkligt tradigt, trist, och jobbigt att alltid tänka på stålar hela tiden.

HandskakChaiyaphum MMMMLXXXIV

11 oktober 2020

88,7 kilo - (19 km) 1 timme 25 minuter

Valuta-kurs; 3,527  samma


När du är död, så vet du inte att du är död,

den delen känns ju av andra.

Det samma gäller om du är dum i skallen!!

"Idag så är vi i familjen så stolta. Vår unga thailändske son kommer nu att få sitt körkort (hoppas vi alla), om han bara klarar av att köra runt med motorbiken i lugnt tempo runt denna fina bana, och på sin höjd klara alla dessa blinka höger och blinka vänster-eländen… Vi är så glada, specellt gammel-mor som ju uppfostrat pojken i den vanliga frånvaron av pojkens mamma och pappa"..  (Ironi alltså – icke vår son), kolla videon till slutet…

Och notera att här finns knappt så som vi har det bilskolor. Den absoluta majoriteten av thailändarna kommer direkt till "uppkörningen" från ingenstans..... DETTA kallar dom här i landet för att försöka komma tillrätta med 27.000 trafikoffer varje år (Sverige har runt 300 per år).. Ja ni fattar att detta är alltså uppkörningen. En liten sleten asfalterad rund transport-sträcka, skall visa instruktören att vederbörande känner till trafikreglerna, och kan praktiskt köra fordonet, "Tror inte det va"??ANNONS GÄLLANDE GYNEKOLOG-ASSISTENT
En man går till arbetsförmedlingen i V: a Frölunda, när han råkar se en lapp om ett jobb på
annonstavlan på väggen angående att bli "Gynekolog Assistent.

Klart intresserad stövlar han fram till tjänstemannen som är i tjänst, och ber:
- Kan du ger mig lite detaljer om det där jobbet? Och så pekar han på väggen och
annonstavlan. Tjänstemannen tar fram jobbfilen och säger:

- Jaha, jobbet innefattar att göra damerna klara för gynekologundersökningen.
Du skall hjälpa dem att ta av sig underkläderna, lägga dem på britsen och försiktigt tvätta deras
"privata delar".  Sedan skall du applicera raklödder och försiktigt raka bort håret därnere. Och till sist
skall du gnida in olja på de ställen du behandlat, så hon är klar för själva gynekologundersökningen.

Lönen är (12,750:-/mån) men vill du söka så måste du åka till Karlstad, det är 270 km från Göteborg.
Mannen säger då:
- Oh, så jobbet är i Karlstad alltså?
- Nej, svarar tjänstemannen, det är där som slutet på kön är just nu!Sådana här flytetyg finns det lite varstans här i Isaan där det finns vattendrag, dammar, sjöar… I den är man alltså ett sällskap, man vill ha lite festlighet med käk och brännvin, och en jäkla volym på musiken. Helst så man inte kan prata med varandra. Ägaren drar denna ”sak” ut i dammen eller sjön, och så lämnas man där för några timmar, tills man ger tecken att man vill in till land igen.

Under tiden så sitter man helst fast där, med ingen toalett och och äter thaimat, gapar i varandras öron, och håller konversationen igång, och musiken går på högvarv, och värre och värre blir det i takt med att det dåligt destillerade thai-brännvinet rinner ner i magen på deltagarna…. Sedan så dras man iland, alla sketfulla, och alltid några som skall köra bilen, vadå konstigt med det? Spelar la ingen roll om man är rattfull i detta land, har ju ändå inget körkort eller trafik-utbildning…Ja här kan ni se hur långt Thailändarna har kommit i sin utveckling ute i många av byarna ute på landet. OK inte alla ser ut på detta sättet. Men jag ser flera som ser exakt ut som detta under mina cyklturer i alla fall… Det finns ingen elektricitet i många hus, och man eldar alltid i hushållet över levande eld.

Och smutsen i deras liv ser ut i mina ögon att vara outhärdlig, jord och lera, och ko och buffaloskit tillhör deras vardag, och då har jag icke ens nämnt lukten som finns överallt….. Att leva i en sådan by för en västerlänning, ja då måste man antingen vara jävligt kär i sin dam.

Eller vara lusfattig, och inte ha råd att hyra ens ett rent ställe att bo på, eller så älskar man Thailand intill gränslöshet, och accepterar precis alla företeelser som finns i detta land, ja det finns massor av sådana kufar boendes i detta landet skall ni veta.

Handskak..Chaiyaphum MMMMLXXXIII

10 oktober 2020

88,5 kilo - (17 km) 1 timme 20 minuter

Valuta-kurs; 3,527  uppåt


Det man inte har i huvudet,
får man ha i bena!!

Idag fredag, så gjorde jag rätt för mig på cykeln försås imorse. Sedan nu i eftermiddag, så blev det Bens Bar och 1 baccardi, 1 glas rött vin med spagetti till det, och till efterrätt 1 Irish coffee. Så allt bra på den fronten… Grannen Håkan dök också oförhappandes upp där i baren, så det blev då också lite gött tjöt där…

Vi satte oss vid ett bord ihop med ”Iceman”, vi kallar denne man från Skottland för Iceman, ty han har alltid en box med is framför sig, och så fyller han ständigt och hela tiden på med is i sitt ölglas, och på så sätt så får han ölen i flaskan att räcka hur länge som helst… Vi hade också där ett sällskap ifrån en by i Ban Khwaoo.

Denna grupp som innehöll en skotte som bott länge i Australien, innan han flyttade för gott hit till Thailand. Denne kille hade med sig hela sin ”förlängda” familj tror jag. En trevlig gäng må jag säga. Och de var säkert upp emot 20 stycken medverkande. Ja ni behöver icke fråga; falangen betalade så klart kalaset, inget konstigt i det…

Namkaeng skall ju gå på universitetet efter nästa år. Vilka kurser, och alltså vilken utbildning hon skall köra på ligger i luften än så länge. Men skitsamma, jag måste ju ändå förbereda för detta. Det har för min del klarnat mer och mer vad det gäller kostnaderna, och inte minst Namkaeng själv har varit till stor hjälp med att finna ut dessa.

Så nu i dagsläget, så ser det ut som följer, om man skall lägga upp en lite yvig budget, så här långt i förväg…. Först identifiera kostnaderna; Skolavgifterna är 30.000 baht per skolår, alltså 15.000 baht per termin. Rumshyra; 3.500 baht per månad, elen kostar 1.000 baht max per månad, Vatten räknar jag med 200 baht per månad….

Uniformer köpes en gång per skolår till en kostnad totalt av 1.200 baht. Maten som jag kalkylerade med förut ligger på cirka 150 baht om dagen, det blir ju per månad; 4.500 baht, dock matkostnaden får Namkaeng låna till av universitetet själva. Detta skall dock återbetalas när hennes utbildning är klar.Jag har sedan en obekräftad uppgift att Namkaeng även kan låna 20.000 baht per år, för att kunna betala skolavgifterna. Vi får se om detta stämmer. Men bra om det är sant!! Så budgeten för hennes universitets-äventyr blir då i siffror;  85.600 baht per skolår minus de 20.000 baht som hon kan låna.

Detta innebär då för mig och hennes mamma, som ju delar med mig, att vi var och en får betala för hennes skolgång totalt; 32.800 baht per skalle. Detta innebär i månads-kostnad för var och en av oss; 2.750 baht…

Och det bör ju även hennes mamma överleva tycker jag… Risken är att hennes skolgång kommer att vara i 5 år, så det gäller att vara tålmodig. Jag själv ligger i dagsläget väldigt bra till, och har täckt det mesta för min egna del redan. Men man vet ju aldrig vad som kan dyka upp kostnadsmässigt för mig eller Yongan, typ sjukdomar.

Ja Yongan har ju hängande över sig sin operation med nacken, som vi ju inte vet om det blir på Allmänna sjukhuset, där staten betalar kalaset, eller om vi tvingas att ta det privat, och då blir kostnaden upp minst 200.000 baht, och våra besparingar får sig en rejäl knäck. Men vi kan inte göra mer än jobba vidare och vara försiktiga, och samtidigt ändå leva livet så gott det går ända….

HandskakChaiyaphum MMMMLXXXII

9 oktober 2020

88,3 kilo - (19 km) 1 timme 22 minuter

Valuta-kurs; 3,522  uppåtEnvar är sin egen lyckas smed.

Ni som gillar ormar, kolla här ormens fantastiska talang att klättra på rent lodrätta väggar. Och se hur Gecko-ödlan försöker att”stila” sig.. Inte springer den iväg, den har något i kikarn, men man tycker att efter miljontals av år med exakt samma resultat mellan orm och ödla, så borde ödlan sticka till skogs, snabbt som sjutton….

https://www.ventusky.com/?p=19%3B43%3B1&l=satellite&fbclid=IwAR1E7sXzQuWMA6Kw5WMw3wv2B_
SUJwjUYfTjqc1B7UJmNTWVyc-GqaYST8g

Här kommr en fantastisk länk till en vädersida jag aldrig sett maken till, täcker hela världens vindar. Klicka och kolla. Ni kan även fylla i en geografisk plats, och få ytterligare information där…. Kolla bara sökrutan upp till vänster...

Torsdag idag, och jag har endast hojjat som vanligt, men ingenting alls mer utanför dörrarna. OK jag tog motorbiken bort till Cheelung för att kolla om de på deras torsdags-marknad hade druvor, men de hade nästan ingenting, så jag handlade heller ingenting… Så det blev en inomhusdag idag, men det skadar ju inte ibland att ta igen sig….Annars så måste jag säga att mänskligheten med de nu uppväxande generationerna, och även de generationer som är upp till 30 år i ålder cirka, de måste vara jäkligt vilsna typer. Vänster-feminismen har ju tagit överhanden i samhället, och förstört det ner i sina grundvalar, och på toppen av det så har dessa jävlar till människor helt tagit bort förmågan hos våra arbetsföra människor att ens försvara sig, och sitt fosterland...

Man ser ju med förskräckels på hur modet ändras, och med klädmodet i stort, så får man också en fingervisning åt vart det lutar. Att sedan komma hit ifrån sandöknen i arabländerna, eller djungeln i Afrika, leva ett ganska tufft liv där, utan någon större varken erkänsla eller barmhärtighet gentemot varndra, och sedan smyga sig till Sverige för att sno åt sig bidrag..

Och som invandrare/invällare få precis allting serverat på silverfat. Ja detta tar dessa primitiva människor som ett tecken på ren underkastelse från vår sida. Och sedan får dom bekräftelse på hur svaga vi i väst verkligen är, när dessa utlänningar rånar oss,, våldtager oss, misshandlar oss, bränner våra bilar, bränner våra skolor, och bränner våra kyrkor. Och skjuter oss svenskar..

Och detta lågintensiva gerillakrig pågår ständigt i Sverige sedan flera år nu. Och svenskarna som tittar på SVT och TV4 blir matad via den styrda median från regeringen, och de rapporterar bara hur bra allting är, och hur hemskt dålig president Trumph är.. DET är allt vi får veta…Våra kvinnliga poliser knäböjer för våra våldsamma negrer och våldsamma vita, och de samarbetar och tjallar för de kriminella om vad som är på ”gång” i utredningen om skurken hos polisen…. Ja ser man på fotona så talar de sitt tydliga språk, nu får väl snart inte killarna ha en snopp mellan bena, utan där kommer väl snart ett genus-ord som skall passa feministerna.Kanske ordet "pinne" kommer till pass igen??

Killarna är så avtrubbade och avkönade redan från dagis, så de vet inte vad en man är. De tror att lite skäggstubb på hakan, renrakade kroppar, och tatueringar på kroppen skall göra dom till män, detta allmedans araberna pissar dom i munnen, och skrattar åt oss. Bravo Sverige.

Jag tror själv att vi som nu är pensionärer kommer att bli tvungna att själva ta till vapen, då fan inte de vapenföra ”pojkarna” har stake nog för detta….. De är en skam för det manliga könet tycker jag…

HandskakChaiyaphum MMMMLXXXI

8 oktober 2020

88,2 kilo - (19 km) 1 timme 22 minuter

Valuta-kurs; 3,516  uppåtAtt göra alla nöjda är omöjligt,

men gå alla på nerverna är skitenkelt!!

Tisdagen blev en go dag faktiskt. Cykling och mat och fika med York på lunchen, och sedan arbete vid datorn. Klockan 18.30 så plingade det till i chat-rutan på SKYPE, och York fråga; - ”we go and take a drink”? Och jag är ju inte sen att svara, så vi bestämde för att ta oss, för ovanlighetens skull, en liten ”bålgeting” så här mitt i veckan..

Han tog mig till den nya baren här i Chaiyaphum, den som jag trodde ägdes av en tysk, men det visade ju sig att det är advokaten här i Chaiyaphum så har byggt upp denna bar. Vi kom dit, steg in, och jag höll på att tappa hakan. Det var så himla fint där inne, så man blev nästan stum. Såg helt civiliserat ut.

En bardisk som nog var 12-13 meter lång. Och hyllor med mängder av spritflaskor, dock ingen Baccardi. Så när vi satte oss så fick jag beställa en vodka med coke… Efter en liten stuind så vart jaghungrig så vi beställde in varsin tallik med fingerfood, ja kycklingbitar fritterade som man dippar i en go röra…Det satt nog en 6-7 falanger där inne, så tjötet var igång från början till slut. Jag åkte väl hem igen runt 21.00 efter 2 groggar + kycklingbitarna plusjordnötter, lite lagom så där go underfötterna. Men hmfärden gick bra i lagom tempo.. Men n sk är jag evigt glad för och det är att jag inte tillhör den alkoskadade typen som måste ut och dricka många dar i veckan.

Där på baren där satt det vanliga klientelet plus naturligtvis vanliga människor också… Men det är så jäkla vanligt i denna värld med att så himla många människor har problem med spriten. Det är renthäpnadsväckande faktiskt… Avslutningsvis, baren hade en dam bakomdisken som kunde snacka engelska, mycket bra.

Där fanns också advokaten som pratar nästintill flytande englska, och sedan inn i köket tror jag advoktens mamma som var utbildad kocka och skötte maten föredömligt. Tyvärr för Bens bar, så kommer jagnog att dela gracrna mellan de båda barern såbra var denna och det var ju n stor överraskning…Björn från Höör i Skåne var på väg att gå och lägga sig när hans fru sa att han hade glömt att släcka ljuset i garaget.
Garaget låg i anslutning till huset och Björn hade precis öppnat bakdörren för att gå och släcka, när han upptäckte att där var folk i garaget som höll på att plocka till sig av hans grejor.

Han ringde polisen och frågade om dom kunde skicka en polisbil. Polisen svarade att alla bilarna var upptagna, och rådde honom till att låsa alla dörrar, så skulle de skicka en bil så fort det blev någon ledig.
OK , sa Björn, la på telefonen och räknade till trettio. Sen ringde han polisen igen.
”Hej, jag ringde nyss om att jag hade tjuvar i mitt garage. Ni behöver inte komma för jag har skjutit dom.” Sen la han på.

Inom några minuter var 6 polisbilar, en helikopter, en brandbil, och två ambulanser på plats.
Dom tog tjuvarna på bar gärning. En av poliserna gick bort till Björn och sa:
”Jag tyckte du sa att du hade skjutit dom…?”
Björn sa: ”- och jag tyckte du sa att du inte hade några lediga bilar.”.........

HandskakChaiyaphum MMMMLXXX (4.080)

7 oktober 2020

88,8 kilo - (18) 1 timme 22 minuter

Valuta-kurs; 3,499  nedåtEtt mjukt svar stillar vreden.

Leendet, främst symbol för glädje och sympati i väst, har olika betydelser i Thailand. Utöver grattis kan man använda det till tack, gottgöra, eller slut på diskussioner. Kungliga thailändska institutets ordbok listar 18 officiella leenden, från Yim Haeng ′′ torrt leende ′′ till Yim Chaeng ′′ stort leende ", till Yim Yae för att nämna ′′ skamligt leende ".

Här kommer de flesta av de listade, men det saknas några stycken…:
1. Yim yaw / sneer
Detta leende kan användas på två sätt: vill retas med någon, eller vill uttrycka orden '' Jag sa ju det ".
2. Yim cheun chom / le
Det kontrollerade, men vackra leendet uttrycker orden, '' Jag beundrar dig ", eller ”jag är stolt över dig ".
3. Yim mai awk / kan inte le
Detta är leendet som används för att dölja känslor eller lidande. '' Jag gör mitt bästa för att le men jag har problem ".

4. Yim mee lessanai / le.
Det är ett kapat leende som maskerar dåliga avsikter. Akta dig för det.
5. Yim chuead chuean / leendet
Starkare än den tidigare, som antyder repressalier.
6. Yim dor dhan / anti leendet
Det är ett leende av ogillande... '' Du kan göra det men jag håller inte med ".
7. Yim sao / sorgligt leende
Det är leendet som klassiskt uttrycker sorgen.

8. Yim haeng / torrt leende
Le torrt: '' Jag vet att jag är skyldig dig pengar, men jag har dem inte ".
9. Yim suu suu! / Le naivt
Det är ett uppmuntrande leende... '' Du klarar det ".
10. Yim yoh-yae / le
Det leendet betyder att det är meningslöst att bli arg på en olycka, som det är omöjligt att fixa.

11. Yim thang nam daa / le med tårar
Att välja: '' Jag är så glad att jag gråter över det inom mig '' eller  ''Jag är så ledsen, men jag ler fortfarande ".
12. Fuoon Yim / Tvinga att le
Det är ett stelt och konstlat leende:  ''Jag skrattar åt skämtet, men jag tycker inte att det är roligt... Låt oss gå vidare ".
13. Yim taak thai / le
Le av artighet som används när du vänder dig till en person som du inte känner. Ett sätt att säga hej.En storm är på väg mot Thailand, förstås sprungen någonstas ur kinesiska sjön ser det ut som. De roliga med detta är de människor som namnger dessa stormar. Denna gång så heter den inte Gertrud eller Jeemchai eller Knut, utan nu hetter den så här; översättning från fotot;  ”Fitta-storm kommer till Thailand igen. Snart”

HandskakChaiyaphum MMMMLXXIX

6 oktober 2020

88,4 kilo - (20 km) 1 timme 24 minuter

Valuta-kurs; 3,516  nedåtEtt gott skratt förlänger livet

Var nere en sväng igår på Bens Bar och där satt en hel del gubbs ifrån olika länder faktiskt. Det kom upp ett samtalsämne bland oss som verkade ligga nästan alla varmt om hjärtat. Jag vrtystlite grand i början, alltid kul med litenya samtalsämnen och kul då attkunna redogöra för hur snacket går, så då kan det vara värt mödan att knipa igen och lyssna luite mer till att börja med.

Jo denna gång så handlade det om thaidamer, och det handlade mer specifikt om hur envisa dom är, och att dom alltid har rätt, och att vi falanger aldrig kan få rätt…. David, en av killarna berättade lite förnumstigt att han låter sin thai-dam göra tvärt emot vad David säger, han sätter sig och kollar när det går åt helvete, och säger att ”hon får skylla sig själv”….Det verkar ha lugnat ned sig betydligt nu ute på de sociala medierna vad det gäller Corona och det eländet, och istället så har ju dessa avskum som vi importerar till Sverige ha tagit över nyheterna återigen. Dock känns det lite lurigt med denna tystnad om Corona, ty när jag kollar den absolut största sajten i Världen för rapportering om läget med Corona och infektioner och dödlighet.

Ja, då visar det sig till min förskräckelse att Sverige tydligen skiter i att rapportera dit med jämna mellanrum. Och med den grejen så är vi i vårt ”fina ”Tegnell-land” i gott sällskap med länder som t.ex. Venezuela, Vitryssland, Costa Rica, Paraguay, Kamerun, Sudan, Franska Guayana,  Gabon, Guadeloupe, Nicaragua, med flera konstiga skitiga små länder som anses knappt civiliserade.

Ja där ligger Sverige idag. Och med tanke på läget i våra skolor, så kommer vi nog tyvärr att bli cementerade där, om vi inte kan starta egna privata skolor, utan närvaro av Löfvens röstboskaps avkommor… Framtiden för Sverige blir mer och mer och mer beroende på hur utfallet av valet 2022 blir.

Kommer de gamla vanliiga vänstervridna typerna i Sverige att inse att vi måste göra något åt invandringen, och göra något NU vad det gäller återvandringen, och också utvisningen av alla de tusentals kriminella, som vi har parasiterande på våra skatter… Ja detta kommer nog att bli ett riktigt ÖDES-VAL i ordets alla rätta och orätta bemärkelser…

Handskak


Chaiyaphum MMMMLXXVIII

5 oktober 2020

88,4 5 kilo - (23 km)  1 timme 34 minuter

Valuta-kurs; 3,354  nedåtHar skakat alla  julmust-flaskor inne på COOP

Det ska lära dem,

alltså de som köper julmust i oktober!

Det blev lite ”söligt idag med skrivandet, alltför mycket annat trams kom emellan, så för en gångs skull, så ber jag att få återkomma med mer skriverier imorgon istället, och ni får hålla till godo med lite foton istället. Vi höres imorgon….

Lite foton från förra veckan, och hur det ser ut ute på mina cykel-stigar... Vatten i massor, men jäkligt vackert, och snart rinner det undan, och det blir farbart igen för mg och min cykel, så ingen fara....

Handskak
Chaiyaphum MMMMLXXVII

4 oktober 2020

89,0 kilo - (19 km) 1 tiimme 21 minuter

Valuta-kurs; 3,535  uppåt


Ensam är stark.

När ni tänker på det, så har ju säkert vi alla i en eller flera olika låtar (sångtexter), alltid hört”fel” i texten… Speciellt då englska låtar, där man ju alltid är något lite mer osäker än i svenska språket. Jag kommer ihåg att jag varit förvånad när jag blev vuxen och hörde flera av mina ungdoms-års bästa låtar, som man ju alltid sjöng med till, och det visade sig att texten stundtals var helt annorlunda… Kolla videon och njut, så jäkla bra. Dagens bästa garanterat…
Här på detta understa foto,
så har hon sytt klart höns nätet,
och spänt upp det här hemma i vår matsal..

Ja nu har Yongan suttit här hemma i flera dagar och sytt, sytt, och sytt på sina 3 olika symaskiner. Hon är ju gubevars utbildad sy-tant om det nu heter så, och måste jag säga, väldigt duktig på att sy. Hon har för sin broders räkning sytt ihop ett massivt nät, som skall skydda kyckling och höns-huset där uppe i ödemarken i Nong Bua Daeng.

Mest för myggorna som lär vara en plåga för flygfäna under nätterna, men även skydda dom emot ormar och andra djur som kanske är hyggligt hungriga… De har nu i alla fall byggt denna träställning ni ser på fotona, och så skall nätet, placeras där över sedan, och sedan är väl tanken att brodern skall fösa in fjäderfäna i det huset varje natt, då antar jag…Ja vad skall man välja när man köper bil. Skall man hoppas på att brudarna hopas vid BMW;n, eller skall man skita i dessa, spara lite pengar, och köpa en Honda istället?? Jag menar att ta sig från A till B är ju vad det handlar om, inte sant?

Ja idag kom Jennifer, spritmagisterns och Yongyuts syster Banloos dotter, hit med sin bil med deras gamla Jai (mamma) i baksätet, och skjutsade dessutom lilltösen Funfa däri… Denne tjej 28 år gammal och lärarinna, och skall ju då anses gubevars vara en utbildad och upplyst människa i den inkrökta thailändska byn.

Men hön kör fortfarande efter 2,5 år, nu körkortslös omkring här i Thailand. De skiter fullsändigt i körkort, skiter i lagar och regler, och tänker enbart på sig själva, och sin egna bekvämlighet. Jag försöker varenda gång hon kommr hit att tala med henne, men alla runt henne, och hon själv, de enbart flabbar och skrattar, och tycker väl utlänningen (jag då) är en exotisk fågel, som lägger mig i saker och ting, som egentligen inte angår mig.

Jag har försökt prata med dessa inkrökta människor, att det visst i allra högsta grad angår mig. Ty jag är ute på vägarna samtidigt med denna körkortslösa tjej, och det är jag också som drabbas, när hon gör sina manövrar, som hon fan inte vet om de ens är tillåtna…. Jag sade till Yongan när de åkte iväg, att hon måste ta tag i detta nu, det är allvar, hennes mamma finns ju i bilen, och det är ju hon som dödas först…

Då tjoar Yongyut till, och blir arg på mig för att jag dristar mig till att nämna ordet”död”, det betyder olycka, och Yongyut har inte oroat sig förut, men nu har jag gjort henne orolig, och det är värdelöst gjort av mig, ty nu får hon migrän. Och med detta, så är det färdigpratat. Och den körkortslösa får väl köra ytterligare 2,5 år innan jag tjötar nästa gång, eller att hon kört ihjäl någon stackars oskyldig sate ute på vägarna…Som avslutning, ett foto på den vackraste träd-ormen vi har här i Thailand, och den är riktigt vanlig också. Man finner den i träd nere i dalar, och upp i berg, ja överallt, och se så vacker den är. Den har inget gift, men om man löjlar sig med den, så har den inga problem med att hugga, och den har vassa goa tänder, så det brukar bli läkarbesök efter en sådan sammanstötning…

HandskakChaiyaphum MMMMLXXVI

3 oktober 2020

89,0 kilo - (26 km) 1 timme 52 minuter

Valuta-kurs; 3,534  nedåtEn vandring på tusen mil börjar alltid med 1 steg.

Japp idag fredag (igår alltså) kom checken smygandes från försäkringsbolaget. Och de 304.000 baht som den skulle lyda på, blev i ett huj nu 295.000 baht. Killen som lämnade checken, förklarade för Yongan i min frånvaro, att 5.000 baht ytterligare skulle komma direkt från Bangkok. Jag kom hem, och jag hatar ju dessa thailändska halvfesna lögnerna.

Så jag fick Yongyut att ringa upp killen på försäkringsbolaget, och fråga när de 5.000 bahten skulle komma? Ja sade han, det är redan betalt den 26 september in på ditt bankkonto på gula banken KhrungSri bank. Så jag åkte ned till banken, och förstås det var ju bara lögn, där fanns inga insatta 5.000 baht.

Jag åkte direkt från banken till kontoret på försäkrings-bolaget, och fick damen där att ringa denna försäkringskille igen. Jag förklarade för honom, att han fått mig att åka till banken, och där fanns inga pengar…. Han kände noll ånger, och tyckte han skötte sig bra idioten. Han förklarade som den mest naturliga sak i världen, att pengarna kommer ””nästa vecka”…..

Den grejen kommer jag att följa upp himla noga skall sägas…. Men även med dessa 5.000 bahten, så kommer jag ju bara upp i nästan exakt 300.000, icke 304.000 baht. Vi snackar ju om i svenska kronor hela  1.150 som dom snott av mig…. Ja löser dom inte detta, så kommer jag att avsluta de 2 resterande försäkringarna också.

Så det kommer att svida för stollarna, jag hatar dessa ”månglare”. De är så vana vid att lura och scamma denna bybefolkning som finns här, som knappt gått i skolan, och sedan tro att de kan göra detsamma med mig, falangen ostraffat, glöm det…Ja detta med rasism är ju ”inneordet” tror jag framför alla andra. Det används ju i Sverige och överallt, för att få tyst på människor somhar åsikter, och få dom att känna sig hemska och stygga, och därför tystnar dom i samtal med andra människor… Det är enbart och uteslutande vänster-människor, som använder detta ”vapen” på detta hemska sätt skall sägas.

Men otroligt kul detta med att gå tillbaka i tiden några decennier, och se hur folk då använde tal och skriftspråket. Vi hade då en homogen ”svensk” befolkning, alltså en befolkning som ville vara svenskar, och ville tillhöra samhället, ville utbilda sig, och oftast ville arbeta för att bidraga.

Vi hade neger-kungar i Afrika och i söderhavet, bara p.gr.a. att där bodde negrer, vi hade hottentotter i Afrika bara för att där bodde hottentotter. Och vi hade en benägenhet att kalla saker och ting för vad de verkligen hette, och för vad de verkligen var. Var en folkgrupp ansedd som okunnig och lat, och helst hade fest i sina liv. Ja då kallade man dessa människor för latmaskar.

Det var folkgruppen vi/man kallade latmaskar, och sedan var det då upp till var och en individuellt att arbeta hårt, och visa att just dessa individer inte tillhörde den stora lata massan av människor ifrån just den gruppen. Vi hade zigenare, vilka vi kallade zigenare helt enkelt därför att det hette zigenare. Inte fan hjälpte det att vi måste döpa om dessa till Romer, dessa ”Romer” fortsatte sitt "hantverk" som dom hållit på med i hela sina liv, oavsett vad vi kallade dom.

Så när Lastbilscentralen i Västerås kom upp med denna reklamskylt, så var det på den tiden sant det som stod där. Det var ett jäkla negerjobb att bära flyttgods. Alltså för Er vänsteridioter där ute, det var ett helvetes tungt slit-göra, syftande i viss mån på slavarbete, och då också på negrer från Afrika.Ja de enda i dagens läge som fortsätter att dagligen komma undan med slavar och uttryck i dåliga ordalag om andra människor, är ju våra hemska ”importer”, alltså de som bekänner sig till mördar-religionen Islam. Dessa var de första på denna jord som hade slavar från Afrika i modern tid, om vi nu räknar 600-800;talet e.k. som modern tid..

Och de fortsätter under hela denna tid med att ha slavar tills idag, och de möter noll motstånd verkar det som. Ingen bland PK-mdia säger ett dyft, inga pekande fingrar, eller anklagande miner alls. Tvärtom regeringen i Sverige tar på sig slöja för att ”hedra” denna jävla mördar-religion…..

Men samma människor var beredda att med en natts varsel, att socialt helt och hållet ta livet av Paolo Roberto, enbart för att han tog sig ett ”nummer” med en prostitutionerad brud. Ja olika faller våra ”gåvor” när vi föds, men det har varit olyckligt för Sveriges befolkning och Sverige som nation, att det föll så ”lite matnyttigt”på de som är satta att skydda oss, och ta bra beslut…. Där föll det noll och intet goda saker, det är ju helt säkert…

HandskakChaiyaphum MMMMLXXV

2 oktober 2020

88,9 kilo - (20 km) 1 timme 24 minuter

Valuta-kurs; 3,538  uppåt


En plats för var sak och var sak på sin plats.

En dag som jag i alla fall, inte kommer att komma ihåg dagen efter. Varför? Därför att livet gör det så himla svårt att skriva när det inte händer ett jota under denna dag. OK jag kom ut väldigt sent på cykelturen, runt 12.30 nån gång. Hojjade ned till apoteket. Och sedan tornade det upp sig svarta regnmoln ovanför skallen på mig.

Vad göra? Ja vad gör man i ett sådant läge i Chaiyaphum. Jo man stannar till förstår vid Bens Bar, och söker skydd för det eventuella regn, som säkert redan var på väg ned från himlen. Och är man där, så kan man ju lika gärna beställa en hamburgare och käka lite och språka med David och "personalen" lite.

Det blev en supertrevlig 1,5 timme, maten var kanon som vanligt, och David var pratsam han också. Han hade dock ingenting att ”rapportera”, utan det var fortsatt lugnt på vardagarna, medans fredag och lördag oftast var lite grand bättre inkomstmässigt för honom. Dock så har han ju detta typiska engelska/brittiska klientel som baskunder, vilka aldrig i sina snåla liv skulle kunna tänka sig att beställa en bit mat när dom är där.

Detta medans skandinaverna samfällt, ju oftast, käkar en bit mat, när man går på pub-restaurang…. Så vad som är mest lönsamt för en ägare av ett sådant ställe som detta, har jag ingen aning om. Är skandinaven som äter en bit, men dricker mindre, eller britten som enbart dricker öl med läg avans för ägaren, mest lönsam och bra för restaurangägaren?

Ja en aspekt att tänka på kan ju också vara att skandinaven stannar nog inte i regel, så himla länge som en britt gör, och det är ju bra för ägaren om det sitter folk på etabissemanget, vilket ger ett bra intryck på folk som kommer dit eller passerar…. Så kanske det jämnar ut sig mellan fyllskallarna från brittiska örna, och skandinaverna..

Jag lämnade Bens Bar efter 1,5 timme,, då var det lika mörkt fortfarande, men va fasen måste ju hem. Så jag stack iväg på cykeln ändå och chansade. Kom väl runt 300 meter, så stod Manfred där och väntade på sin fru, han hade matkassar i sina händer, och såg ganska road ut… Vi pratade vid lite grand innan jag cyklade iväg hemåt..

Kom hem efter styvt 25 minuter, och regnet hamrade hårt mot taket där hemma när jag parkerade cykeln. Jag hade återigen klarat mig, och Yongyut kom fram och sade ”no lennie for you, good luck same same”.. Ja du vet svarade jag ”Jag och Buddah good friends”!!!  Jag avslutar med en härlig vits.. Vi höres..En cowboy, som just flyttat från Texas till Wyoming, kom in på en bar och beställde tre glas öl. Han satte sig ner längst bak i lokalen och drack ur glasen, ett i taget. När han tömt dem, gick han till bartendern och beställde tre till.
- Du vet, en öl blir avslagen efter att jag hällt upp den, sa bartendern. Det vore bättre att köpa en i taget.

- Du förstår jag har två bröder, svarade cowboyen. En är attackdykare, den andra stridspilot. Båda är stationerade utomlands. När vi lämnade vårt hem i Texas lovade vi varandra att vi skulle dricka så här för att minnas den tid när vi drack tillsammans. Så jag dricker en öl för mig själv, och en för var och en av mina bröder.

Bartendern erkände att det var en fin vana och sa inget mer. Cowboyen blev en stammis på baren och drack alltid på samma sätt. Han beställde tre öl och drack dem en i taget. En dag kom han in och beställde bara två öl (mycket sorgligt, jag vet). Alla andra stammisar såg detta, och tystnade.

När han kom tillbaka och beställde två till, så sa bartendern:
- Jag vill verkligen beklaga sorgen.

Cowboyen såg lite förvånad ut ett ögonblick, men så log han och skrattade till.
- Nej då, alla mår bra. Det är bara det att min fru och jag har gått med i baptistkyrkan, så jag har slutat dricka. Men det har ju inte påverkat mina bröder...

HandskakChaiyaphum MMMMLXXIV

1 oktober 2020

88,5 kilo - (15 km) 1 timme 4 minuter

Valuta-kurs; 3,532  uppåt


En dålig hantverkare

klagar på sina verktyg.

Thailand försöker verkligen hjälpa folk att komma tillbaka till Thailand från sina respektive hemländer, men de måste ju då göra det på ett säkert sätt förstås. Mycket skitprat och gnäll och gnöl från turisterna som inte bor här i Thiland förstås. Deras förståelse för att Thailand vill försöka att fortsätta att hålla landet rent från denna Corona-smitta, faller inte alls i god jord hos dessa människor.

Utan det skälls på Militärjuntan och regeringen, och att diktaturen är värdelös bla bla bla…. Fan dom är så dinga dessa människor, då dom inbillar sig att det hade varit annorlunda med en vanlig inröstad korrumperad regering….. Nä tack jag är innerligt glad att vi kan slappna av här i landet. Och jag skiter fullständigt i deras politik, så länge som jag ser att den nuvarande regeringen sköter landet alldeles utmärkt..

Vi kan leva våra liv i relativ säkerhet som det känns i alla fall. Ansiktmask på, och håll avstånd, så fungerar allting kanonbra….. Dock detta med avstånd här tycker jag inte fungerar alls. Folk har masken på, och sedan gör man det man alltid gjort… man umgås, man pratar med varandra, man dricker med varandra…

Men håll med om att Thailand har lyckats bra i sin Corona-politik… 59 döda (ta i trä) endast, och det verkar inte vara någon större rörelse på antalet smittade heller. Thailand har nu implimenterat 2 nya VISA som inte funnits förut, dels då det där som heter STV (special tourist VISA).

Vilket är ett 90 dagars VISA som man kan förlänga 2 gånger om vardera 90 dagar, alltså en total vistelse på 270 dagar. Krav på karantän, FÖRSTÅS, och krav på att man testar sig frisk från Corona förstås… Och sedan ett vanligt 60 dagars VISA med samma villkor, men man måste ha 500.000 baht i en thailändsk bank under 6 månader.

Så Visst Thailand försöker nog sitt bästa att få igång det hela. Men jag tror inte de är beredda att riskera 100.000 tusen tals människo-liv, bara för att Anna-Bengt-Stina och Olle så gärna vill sola sig i Thailand… Som boende här så vill jag känna mig fri från risken att låta Bengt och Nisse från högrisk-området Stockholm, skall sprida sin svenska Corona-skit här i Thailand, det är då säkert…Men jag hoppas och tror att det sakta men säkert kanske kommer att lätta, och så småningom kommer vi förhoppningsvis igen att få öppna gränser….  Det gäller bara att få stopp på hysterin först…. Denna rädsla som är så djupt rotad, så det faktiskt drabbar även de allra ”nyktraste” av oss. Det är ett oänderligt litet antal som dör i Corona vid jämförelse med alla andra sjukdomar och företeelser som finnes ute i vårt samhälle.. Ja vi får se, den som lever får se som vi sade förr innan Coronan..På detta foto så ser vi kaffe-serveringen inne på Robinson, där jag och York ofta brukr fika, Ja de gånger vi inte går till hans family-shop… Ett trevligt ställe med gött kaffe, och alldeles till höger på fotot ligger Mr Donout-shoppen, och där köper jag mina 19 bahts donouts…. Mycket folk passerar revy när man sitter där, så det är ju kul faktiskt…Detta är ett foto av food-courten där vi brukar käka på Robinson innan vi dricker kaffet då. Jag har ju käkat Poppia (vår-rullar) nu säkert runt 150 gånger på raken, och är urless på dessa nu. Så nu är den stora grejen för mig "Kaukamoo", alltså välkokt griskött med ris, kanongott skall sägas.Detta är inne på Robinson också, och det är falang-affären som vi kallar den, ty den specialiserar sig på att så mycket som möjligt försöka att ha saker som vi utlänningar gillar att stoppa i oss. Tops heter alltså denna affärskedja som finns lite över hela Thailand tror jag…

Denna Tops har också ett utbud av frukter, men det skall sägas, att absolut noll och inga frukter köper jag där. Dom är rent ut sagt svindyra. Alla dessa frukter kan jag köpa på gatan utanför detta affärs-centrum för mindre än halva priet….. Men vackert att se på är det ju, inte sant??

Handskak