GTG Shipping, Thailand

Transport av Ert bohag/flyttsaker till Thailand? Kontakta mig på min mail här; chaiyaphum@glegolo.com

Skeppa styckegods pallar, eller hel containerlast. Välkomna med Era förfrågningar

Läs gärna följande artiklar om transporter skrivna av mig, klicka på forum Sawatdee eller direkt här på hemsidan, under menyn upptill, Transport och flytt!

Chaiyaphum MMMCML (3.950)

31 maj 2020

90,9 kilo - (29 km) 1 timme 52 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,373  uppåtVarför är Jimmie Åkesson sist in på alla möten?

Han vill va rasist" (hahahaha)

Ja så läste jag att Grekland öppnar upp, och ÄVEN de stoppar svenskar till att åka dit på semester. Alla andra nordiska länder är välkomna. Heja socialdemokraterna. Jag som alltid varit så stolt över att vara svensk. Nu för tiden så ä jag ganska tystlåtn om detta, och medger det endast om jag får en direkt fråga.

Svenskarna var förut kända utomlands för att vara arbetsvilliga, pålitliga och ärliga i alla 3 ordens mest positiva innebörd…. Idag finns snart ingenting av de positiva benämningarna kvar alls när det gäller att beskriva oss svenskar. Och det sista blir alltså nu då, att vår befolkning stoppas tillträde till andra länder p.gr.a. våra ”importer” som klassar mer som kriminella än som vanliga nysvenskar.

Och så dett då med Corona, där vi anses som ”smutsiga” ”smittbärande” och har en fullständigt misslyckad och katastrofal smitt-politik som alla föraktar…. Så kära riktiga med-svenskar, det blir till att stanna hemma i år, tills vi rett ut detta politiskt hemma i Sverige,…

Stanna hemma kan dock vara bra, spendera Era stålar hellre i Gnosjö, och Venderup, än på Ibiza och Mallorca eller Cypern.  Detta gynnar vårt svenska samhälle, vilket behöver vårt stöd i dessa bistra tider, för landet och den riktiga svenska befolkningen…Fick precis in foton från Yongans och syskonens nya hus dom bygger uppe på hennes marker i Nong Bua Daeng. Jag trodde de skulle fixa till det gamla huset som Yongan växt upp i, men måste erkänna att jag icke känner igen omgivningen runt detta huset på fotot. Jag fick fråga Namkaeng, och hon kunde då berätta att de bygger detta hus inne i djungeln där hennes pappa förut hade sin hydda.Ligger väldigt vackert där inne, vid en vacker damm. Men helvetes långt in i skogen, nästan lite mer än 3 kilometer ifrån stora vägen… Jag har ett foto här som ni kan se alldeles här ovan från dammen, så visst vackert, men hur sjutton skall den gängen ha råd att bygga detta stora hus????

HandskakChaiyaphum MMMCMXLIX

30 maj 2020

90,4 kilo - (19 km) 1 timma 14 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,371 uppåtSkillnaden på tantkroppar och manskroppar,

är att tantkroppar har flera hemliga rum i bägge ändar.

MIKAEL 6 ÅR

Nu närmar vi oss juni med stormsteg, och solen blir varmare och badvattnet kan bli riktigt skönt. Men vänta nu, det där är ju Sverige. Här i Thailand är det ju stekhett hela året om och kortbyxor, T-shirt, och badtofflor är en vardags-grej…. Havsvattnet är grymt varmt, och erbjuder knappt svalka. Men inget att klaga på, all good..

Här så är vi ju mitt i den lilla regnperioden, den stora är ju september här i Isaan, men vi har ju april, maj, juni, och juli, där vi kan glädjas åt lite skurar då och då, som friskar upp luften för oss boende. Idag t.ex. så hände det ovanliga, att när jag tog min 2:a cykeltur för dagen, så cyklade jag rakt in i ett härligt regnoväder.

Jag kunde ju se på avstånd vad som var på gång, då molnen är så regntunga här i Thailand, så de liksom hänger ned, och man ser på flera kilometers håll vilket grym regnskur som kommer att möta dig på din cykeltur. Ja kolla fotot nedan, ungefär så såg det ut i alla fall. Och snacka om att man blir pisseblöt.

Men det är ju som kallast kanske 28 grader när det regnar som värst, så det tar allt upp emot kanske 2 timmar innan man faktiskt kan börja frysa i sådant regnväder. Ja man blir faktiskt nedkyld i regnet till slut…. Men idag, så var det bara en skur på kanske 12 minuter inte mer, så ingen ko på isen…

Noterade idag att kursen går mer och mer uppåt, nu idag så var den som högst 3,376, och det är ju glädjande, då ju kursen var nere på 3.020 som värst tidigare.. Men om jag skall må bra, så vill jag nog gärna ha en kurs på kanske upp emot 4,90 minst, då skulle man må… Men vi får se. Ingen vågar tvinga Thailand att syna sina siffror, så vi får nog lida med deras konstigt höga kurs på sin valuta…

Idag så blev jag avstängd igen på Facebook. Skrev tyvärr lite grand om araber och deras (o)vilja att deltaga i Sverige, och arbeta, och smälta in överhuvudtaget. Man får inte skriva att folk är lata, så jag blev avstängd igen på 30 dagar, härliga tider….. Fasen jag hade ju lovat mig själv att hålla mig borta från politik, och också lyckats med detta faktiskt i mångt och mycket, men så föll jag dit igen,,,, med detta resultat då,,,…Igår sent så kom Thailand i alla fall ut med en bulletin, om att de skulle släppa lockdown, och även släppa på utegångsförbudet den 1 juli. Det innebär att flyget öppnas upp för turister. Om svenskar kommer att släppas in här i Thailand, står väl skrivet i stjärnorna. Tyvärr så anses vi svenskar vara ett rejält "smutsigt" folk med alla våra döda.

Ja vi leder ju, och ligger först på hela jordklotet i antalet döda per capita. Så risken är att Thailand kanske kommer att följa många andra länder, som helt enkelt inte släpper in svenskar.. Jag tänker INTE, och detta har jag sagt förut, klaga eller skälla på Sveriges upplägg med Corona,

Jag är ingen läkare och vet inte ett skit. Men visst darrar man lite på manschetten, när man inser att vi ensamma i hela jäkla världen kör med ”öppna galoscher” hela vägen näst intill.. Vi säger vi har stängt gränsen, men vi släpper in asylsökande i mängder, och dessa tar ju också med sig smittan ganska obehindrat.

Och så har vi Sveriges "pest" stockholmarna, som själva kanske står för den mesta smittan i Sverige och antalet döda i Sverige,, Frapperande vilka siffror det är i Stockhlm, helt enkelt förödande. Att dom inte stängde ned den staden redan i början av april när alla i hela världen kunde se vart det barkat hän för Stockholm....

Så hur detta skall kunna svänga till att Sverige bevisar att dom hade ”rätt”, och alla andra länder hade fel, ja då krävs nog att vi slipper i Sverige en 2:a och en 3:e våg av himmelska dimensioner, med antal döda i Corona…. Tror man på detta. Ja jag vet inte och vill inte spekulera i det alls, inte vad det gäller andras olycka...

Avslutningsvis, så har jag i alla fall gett mig fan på att vara försiktig lång tid framåt, och inte bara fram tills nu, när de börjar släppa på det. Lika bra att ligga lågt, så när 2:a vågen kommer, så håller man sig undan.

HandskakChaiyaphum MMMCMXLVIII

29 maj 2020

90,4 kilo - (32 km) 2 timmar 5 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,348  uppåtKungen heter Carl Gustav den tredje i fjärde,

hans familj heter Victoria, Madelena och Adam och Eva.

MARCUS 7 ÅR

Ja onsdagen blev en hektisk dag för mig. Jag kände att jag måste röja här hemma nu innan Yongan kommer tillbaka hem igen… Och bespetsade mig på baksidan nu i första vågen. Jag har ju också ”under trappen” att ta tag i, där ligger MÄNGDER av skräp som enligt Yongan är ”bra att ha”, ja det vanliga ”horder-snacket”!!!

Så ut glatt på baksidan med 1 sopsäck, och började gå igenom allting där bak vid tvättmaskinen, och allt det andra. Ja som ni vet, hon sparar på¨precis allting, och jag kom väl 1 meter innan sopsäcken var full. Jag kom nog kanske 50 cm nästa gång, innan säck nummer 2 var knökafull av skit den också…

Jag hittade gamla duschslangar som vi bytt ut. Gamla kopplingar son är utslitna. Gamla kopplingar till alla de olika blå rören ni vet, som finns i alla thaihus.. Gamla dörmattor, säkert 5 stycken av dom åkte nu… Jag hittade gamla knivar och verktyg, vilka jag aldrig sett förut, så det är gammal skit från hennes döda pappa, alltså sentimentala saker, som jag inte dock ville slänga. Så dom fick bli kvar…

Jag hittade ett gammalt duschdraperi, som jag trodde hon slängt för åratal sedan, men hon kan inte slänga någonting, om inte annat, så kan hon ju ta det jäkla duschddraperiet, och spänna upp det som skydd emot vind och regn där på baksidan, och skapa något som på ren svenska ser ut som bara fan..

Jag höll på i nästan 1 och en halv timme totalt, och efter då totalt 8 sopsäckar, så ansåg jag mig vara klar! Dock skall det sägas, att om jag hade fått bestämma utan att  ta hänsyn, så hade jag slängt ytterligare säkert 4 sopsäckar med skit… Jag köpte samtidigt 2 hyllor i aluminium,typ mut-köp till Yongan, jag vet vad som väntar!!Den ena lite större placerade jag på baksidan till Yongan, så hon kan lagra alla sina saker ytterligare lite snyggare… Den lite mindre gröna ni ser på fotot, tänker jag ge till Yongan när hon kommer hem från Nong Bua Daeng, och ser hur mycket som ”försvunnit”..

Om jag inte kan ljuga mig fri, och skylla på inbrotts-tjuvar, så måste jag enligt tidigare ”praxis” erlägga böter med 1.000 baht till henne, för att hon inte skall skälla ut mig. Vilket hon gör ändå, men vi blir vänner hyggligt snabbt ändå efter det... Ja pengar kan göra underverk i alla kulturer, så skall bli spännande att se om "hylla är lika bra som pengar"!!

Så hon får denna grön hylla som betalning.. Men det är värt detta faktiskt.. Sope-gubbarna var här i morse och hämtade alla mina sopor, och det var ju planen, alltså att de måste komma INNAN Yongn kommer tillbaka hit hem, och ser en jäkla massa sopsäckar på utsidan.

Så den saken är klar nu i alla fall, och nu kan jag bara vänta på ”den thailändska tornadon” skall skälla på mig, och berätta hur galen jag är, som slänger alla hennes kära ägodelar… Mitt argument att jag faktiskt bor här också, och väl har någon rätt att bestämma hur det skall se ut runt oss. Ja det argumentet ekar tomt i världsrymden skall sägas.

Annars vad det gäller Namkaeng, så slapp ju hon att åka med Yongan denna sista vecka, och fick vara kvar här med mig. Hon gör detsamma som hon gjort hela lovet från skolan. Hon sitter vid datorn och gör skolarbete via online kontakt med skolan. En jättebra grej faktiskt.

Att hålla ungarna sysselsatta, och lära sig nåt nu när Corona håller dom borta från skolan. Namkaeng sköter sig jättebra, och jag behöver aldrig tjöta på henne om någonting nästan. Hon sitter typ 12-15 timmar framför datorn per dag, sedan tvättar hon kläder, hon skurar golven, hon sköter disken på regelbunden basis, och åker och handlar.

Så allt gott på den fronten i alla fall… Vad gör jag då? Ja den frågan är ju lätt att besvara. Jag sitter vid datorn och jobbar lite grand, kollar på TV-shower och filmer, och skriver mina dagliga kapitel, är ute och cyklar, och käkar eller fikar med mina polare här.
Tiden flyger iväg för min del, och förra gången jag kollade nere i högra hörnet på datorskärmen, så stod det fredag. Men det var inte idag, det var förra fredagen, alltså den 22 maj 2020. Så fort löper tiden på här borta i solskenet..

HandskakChaiyaphum MMMCMXLVII

28 maj 2020

90,2 kilo - (23 km) 1 timme 36 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,326  uppåtEn psykolog är en galen man som slår tanter.

EMELIE 6 ÅR

Ja Yongyut är ju uppe i Nong Bua Daeng igen. Dom har otroligt mycket att göra där uppe, och jag undrar om Yongan och hennes syskon har någon koll alls på var dom bor, och var dom hör hemma. Men de satsar frenetiskt på att bygga upp detta till ett boende känns det som, Och detta för alla sykonen….

Jag förstår att brodern nu när han kanske har 10 år kvar till pensionen, och äger noll och ingenting alls i denna värld, att detta kan vara en guldgruva att haka på med Yongans land och få en bit därav, som han kan bo på när han blir gammal och orkeslös, och inga pengar alls kommer in…

Men varför Yongyut som har hus och hem här med mig, och systern Alaam (Namkaeng och Sodas morsa), som har stort hus 6 kilometer härifrån i Chaiyaphum. Samt äldsta systern Banloo, som är gift och har ett stort boende med stora marker 11 kilometer härifrån, där dom bor och har bott i 30 år nästan nu.

Ja Yongyut äger ju så himla mycket mark, alltså 57 rai (91.000 m2), så det räcker och blir över för de 3-4 syskonen. Så i slutändan, åt helvete med all egoism från min sida, så om denna syskonskara kan ta hand om varandra däruppe, och överleva ytterligare en generation, vilket tyvärr verkar vara slutmålet för människor ifrån dessa breddgrader, så lycka till från mig!!

Varför dessa ens funderar på att spendera en massa tid och pengar på detta jäklla ödsliga ställe uppe i vildmarken i Nong Bua Daeng??? Jag undrar ibland om dom enbart glorifierar sin barndom och uppväxt där, denna uppväxt som var urfattig med föräldrar som hade väldigt svårt att försörja sina barn.Jag känner som att Yongan idoliserar sin pappa å det grövsta. Nu när hon pratar om sin mark där uppe, som hon har betalt av under mer än 14 års tid genom hårt arbete. NU berättar hon stolt över sin pappa som gett barnen denna mark, och har tgit hand om marken under alla dessa år.

Ja gubben (pappan) bodde gratis där uppe, och gjorde inte ett handtag. Hur han ens fick mat att stoppa i munnen, är för mig en gåta. Men som jag förstått det, så var det inte bara jag som gav honom pengar varje månad, utan han fick käk av sina bröder, systrar, och grannar också....

Han odlade noll och ingenting under 25 års tid där på marken, bara satt av tiden i sin hydda. Nu så tackar Yongan sin pappa och Buddah för sin pappas insats.. Helt jäkla befängt, jag har försökt att fråga försiktigt, men med de knäppa svarjag får, så fattar jag att det är ett minfält att fortsätta fråga.

Låt hon hållas, är dom lyckliga där uppe, så är det väl bara bra. Men det skulle vara jäklig synd att ha lägt mer än 700.000 kronor på detta huset, och Yongan inte ens vill bo i det när jag är borta, så vet jag snart inte om jag skall vara glad för henne, eller en smula besviken över bortkastade pengar…

Men jag har väl betämt mig faktiskt, för att inte kämpa emot flodvågorna, man kan aldrig vinna ändå. Låt Yongan göra som hon vill, och stötta henne det som går. Jag är ju ändå ganska snart borta antar jag. Och slipper bry mig om jordnära ting! Och Yongan kommer att bli ensammen och får ta konsekvenserna av det. Så gör det enkelt för henne, är bästa lösningen tror jag...

HandskakChaiyaphum MMMCMXLVI

27 maj 2020

90,6 kilo – (21 km) 1 timme 31 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,14  uppåtBönder är liksom en egen ras,

precis som rörmokare och föräldrar.

ANDERS 8 ÅR

Dagen idag har varit underbart avslappnad, jag har inte fått gjort ett dyft faktiskt, och jag var visserligen ute och cyklade lite grand, och så fikade jag med York. Jag passade på, och lät honom få vara med på en kant också, med majonaise som jag köpt ifrån O Leary´s nere i Ban Phe, Rayong,.

Avskräckt av att köpa majonaise som inte ligger i tube direkt ifrån Sverige, så tog jag en rå chans i alla fall, och handlade 1 kilo i plastpåse från O Leary´s. Han garanterade i alla fall att den skulle vara helt OK. Så jag handlade, och priset för ett helt kilo är alltså 120 baht bara, alltså styvt SEK; 35.- för ett helt kilo, kanonbilligt ju…

Jag passade på att smaka idag då lite grand, och fann att den var helt OK, men smakade lite ”tamt”. För mig som är en amatör, så kändes det precis som om det gott kunde läggas i en tesked med citronsaft däri, för att snofsa till smaken lite grand…. Ja jag kommer att göra det, smakar den då bra, så kommer jag att fortsätta handla majonaisen där.

Annars kommer jag att göra den själv, det enda lilla problemet är väl bara att få tag i den där underliga vinägern som skall till, men jag kan ju köpa äpple-vinäger som dom säljer här, och använda, hoppas jag… Vi hörs imorgon istället med ett längre kapitel...

HandskakChaiyaphum MMMCMXLV

26 maj 2020

90,4 kilo – (26 lm) 1 timme 46 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,305  uppåtBonden är en väldigt lycklig man,

först och främst för att han har traktor,

men också för att han slipper jobba

HÅKAN 7 ÅR

Med den telefonen, så lärde jag mig en fullständigt värdelös syssla som 14:åring... Jo om man klickar 1 gång på klykorna samtidigt hårt och bestämt, så motsvarar det siffran 0, klickar man 2 gånger siffran 1, och 3 gånger siffran 2 o.s.v. ändå upp till 10 gånger, vilket då naturligtvis motsvarar siffran 9... Jag kom på detta alldeles själv..

Varför?? Inte en susning men skoj var det, och ofta kom man fram till någon som svarade "pronto".. Härligt Italien o,.s.v. Jag visade mina kompisar hur jag ringde ett samtal, och dom rå-flabbade medans jag klappade till klykorna med mina två fingrar. De kunde aldrig fatta hur sjutton jag kunde ringa på det sättet…

Jaja man var ju ganska lättroad på den tiden, på tidigt 1960;tal. Innan TV;n hade slagit igenom, och innan mobil-telefonen hade fått taske-greppet om befolkningen... Telefonen var en sak, och sedan var ju radion ett mysterium som man aldrig fattade. Men den maskinen i hörnet i stora-rummet blev klart intressant när popen i den vevan slog igenom hos oss ungdomar.Man rattade och härjade, och där kom Hilversum upp, och flera andra utländska stationer. Men man hörde hela tiden dessa envisa rykten att Luxemburg hade moderna poplåtar, sista skriket, som dom spelade på nätterna… Det fanns ju inte en suck att morsan skulle godkänna att jag satt i vardagsrummet, och rattade in Radio Luxemburg bara för att lyssna på Roy Orbison eller Beatles.

Så det blev till att börja campa i trädgården, jag fick nämligen tag i en transistor-radio, och vi kompisar campade ute på vår gräsmatta, och lyssnade på radion, härlig popmusik. Sedan kom vi ju åt av misstag att ratta in Radio Göteborg, alltså fartygs-radion, och fick höra många fina samtal mellan väntande fruar, och sugna sjömän som suktade efter frun..

Görskoj att lyssna på dom. Ja ljudkvaliteten var fantastisk där på nattakröken, oftast när övriga ljud dog ut, och luften lugnade ned sig av alla radiovågor. När vi ledsnade tillfälligt på radion, så sprang vi genom häckar och var inne i alla villornas tomter, och pallade äpplen. Alla dom föräldrarna är ju döda nu, så inga problem att erkänna att man snodde äpplen, päron, och plommon, i mängder….

Idag annars i Thailand som detta ju egentligen skall handla om, så har ingenting skett alls, inte mer än att när jag kom hem från cykelturen, och stod i begrepp att öppna grinden, så kom det fram en pick up, och den innehöll 2 svenskar ifrån Nong Bua Daeng. Mycket trevliga killar. Men de hade mycket att härja med här i storstan, så de ville inte komma in på kaffe, får bli en annan gång.

HandskakChaiyaphum MMMCMXLIV

25 maj 2020

90,6 kilo – (19 km) 1 timma 28 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,300  nedåtHönor som får gå var de vill lägger finare ägg,

eftersom de slipper ha hönsnät runt huvudet.

HANS 6 ÅR

Jag finner en hel del människor vara helt oförstående till varför vi människor som flyttat ut från Sverige, håller på och lägger sig i om hur landet Sverige skötes. Jag märker så här i det fördolda lite grand, att det mesta nog bottnar i en gränslös avundsjuka någonstans på vägen. Jag förstår det inte riktigt, men det verkar faktisk finnas avundsjuka i botten.

Jag vet inte om jag skall vara så driftig i att jag spekulerar lite grand om dessa människor, och deras i mitt tycke ganska löjliga påhopp på oss utlandsvenskar… Och på¨det undrar om jag inte finner ett syndrom, ett gammalt svenskt syndrom, som ju kommit fram nu det sista, där man ju skall ta all heder av en människa som ramlar utanför normen alltid så lite,

Och är det på köpet en känd människa, så är följande straff mer än tillåtna, oavsett vilka förseelser de begått; Halshuggning, publik hängning, förgiftning, skämmning, och som avslutning en fullständig utradering av dessa människors tidigare bedrifer i samhället. Ja, jag tänker på Paolo Roberto-syndromet, om man nu får kalla det för det. Kanske även lite grand Lamotte!!

Oavsett vad man tycker om en sådan person, en hel del pratar ju vitt och brett om hur mycket dom känner honom, och vilken odräglig människa det är. Men en sak vet vi. Denna människa har en far och mor, de har ofta en fru/fästmö, och de har nästan alltid barn. Men det spelar ingen roll alls, alla dras med i familjerna i detta s.k. ”drev”…

Den närmaste liknelsen var väl den förut så ökända ”inkvisitionen” som katolska kyrkan grundlade, och de torterade, och de brände på bål 10.000;tals människor för absolut nonsens. Den tortyr som då fanns, är väl mest att likna idag den skämmning som försigår i alla de olika sociala medier.

Jag har aldrig i mitt liv förut sett så många jävla fjantar till människor, som är så jätte-indignerad över hur man kan köpa samlag av en prostituerad… Va fan är detta för trams egentigen. Så vilka är värst i denna tortyr då; Ja först och främst kvinnorna, dessa har ju i alla tider alltid ansetts vara de grymmaste varelserna på denna jord, och sedan dessa babysar med tatueringar och skäggstubb, som kallas millenium-barn.

Detta för att dom har varit med om NOLL OCH INGENTING i sina dagis-liv. Deras kontakt med verkligheten förutom dagiset då, och relation med människor, har väl oftast varit psykologer. Så dessa har ju också noll tolerans och bryr sig noll om hur mycket de skadar andra. Så lika försvarslösa dom är när araber och negrer pissar dom i munnen, lika grymma är dom ute på de sociala medierna.Så med detta sagt, så tror jag mig känna igen typen av människor, och vilka det är, som är mest påstridiga med dumma påhopp på utlands-svenskar. Snacket går alltså att vi skall hålla käften och inte lägga oss i vad som sker i Sverige. Det sköter svenskarna om bäst själva. Vårt svar är ju direkt då.

Men ni verkar ju behöva våra skattepengar, så gör oss helt skattebefriade, helt i linje med de icke existerande förmåner som resten av Er hemmaboende svenskar har, så kan vi lova att skita i Sverige fortsättningsvis, och låta Er halvfigurer ”försvara” Sverige… Hhahaha ja ni hör hur löjligt det låter.

Låta naiva barn i 30;års åldern, som aldrig varit med om annat än backpacking på mamma och pappas pengar, och sett svältande barn i sydost-asien…. Ja med den erfarenheten så skall man ta hand om Sverige, och försvara den mot hemska element…. Hur skall det då gå till? Skall dessa milleniumbarn ta av sig skjortan och visa sina taueringar, och/eller vira av sig Palestina-schalen och visa sin skäggstubb??

Jag för min del i alla fall, finner det himla svårt i alla fall att inte ha en åsikt i detta med hanteringen av Sverige. Jag vet att flertalet av de äldre i Sverige sticker huvudet i sanden, och lever sina liv i att; ”ser jag ingenting, så finns det ingenting”…. Tyvärr så lever araber och negrer på svensk flathet, så det är nog ingen vidare bra inställning, till att försvara sitt land.

Jag har blivit anmodad av en kompis att stoppa/blockera ”flödet” på facebook, och försöka bara köra den positiva sidan, och låta människorna hemma i Sverige sköta Sverige… Ja OK jag tror att det är en bra ide´,´om jag nu skall vara rädd om mig själv. Men jag undrar??? Behöver svenskarna min röst i valet då???

HandskakChaiyaphum MMMCMXLIII

24 maj 2020

90,4 kilo - (35 km) 2 timmar 28 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,301  uppåtMamman heter höna, pappan hane,

ungarna killingar och barnbarnen heter ägg.

STEFAN 6 ÅR

Fredagen som jag inte brättat om ännu blev väl en väldigt lyckad dag, sett ur den synvinkeln att kroppen fick kanonmat. Ty det var som så, att vi var inbjudna in till Håkans familj på middag, ty deras dotter, Håkans plastdotter alltså, fyllde 15 år. Och då var det dags att stoppa dessa jäkla 1.000 baht i ett kuvert.

Jag har ju försökt nu i snart 12 år att stoppa detta rent av gränslöst tokiga ”ofog”, att i detta landet som fan knappt har pengar till mat på bordet, eller kläder på kroppen utan våra utländska pengar. Dessa thailändare håller på med sina exrvaganser och påhitt, och skall ge, gärna så alla skall se hur duktiga dom är att ge, alldeles för stora gåvor.

Jag har alltså försökt att påverka gänget, jag har talat med Håkan, och mina falang-kompisar, de håller förstås med när man pratar med dom, men sedan är det precis som om dom inte klarar av att ens prata med sina fruar, och hjälpa till att få stopp på detta hysteriska givande. Varför i helsicke skall man hålla på och ge helttokiga belopp, bara för att man kan eller?

För mig handlar det inte om att vara snål, som ju är ett simpelt enkelt sätt att säga och slippa hantera situationen. Men jag vill istället att man skall ge födelsedags-presenter i linje med den kultur som finns här, och den löne-nivå och de levnads-villkor som finns här. Men nej i helvete heller,, då skall man tydligen ge i linje med vad vi ger i Sverige.

Där folk kanske har löner på 30-40.000 kronor i månaden, i ett land som Thailand där dom tjänar kanske 2.000-3.000 kronor per månad. Alltså kanske 1/10;del, Ja tar man en tiondel då av 1.000 baht, så blir det ju 100 baht…. Men jag skulle kunna tänka mig att sträcka mig till 300 baht, att ge dessa barn i present.

Avslutningsvis när jag kom hit, så gav inte dessa människor ett skit till varandra, de firade inte alls födelsedagar, och de grattade inte alls, och de visste fasen inte ens hur gamla de var i ålder. Dessa människor som fyllde exakt 1 år, när de kom ut ur vaginan…. De plockade upp traditionen när falangen (utlänningen) kom in i bilden.

Och sedan så ville gärna dessa thaidamer som fått en falang, och kanske gift sig med en sådan, gärna visa detta på bästa möjliga mane´r, och vad är inte det, genom att visa deras ”förmåga att ge” i olika situationer i livet.. Och att visa vilken bil man har, vilket hem man har o.s.v. Och det är ytterligt viktigt även för dessa ganska primitiva folkslag, att visa upp sig, och vad familjen äger, det ger status… De har ett lager av guldvaror runt hals, öron, fingrar och armar..Så 1.000 baht tyvärr fick slinka ned i ett kuvert till barnungen, och sedan blev vi trakterade med den bästa jäkla mat jag käkat, tror jag under dessa 12 år här nere i Thailand. Håkan är på ren göteborgska en riktig ”jävul” på att laga mat, allt han tar i där i köket, blir oftast bra.

Denna kväll hade han, hör och häpna, gjort kokt underbar potatis, en gräddsås som var det bästa jag antagligen någonsin smakat, och på det Köttfärslimpa omslingrat av bacon, att dö för… Helt perfekt, och ännu bättre blev det med lingon till…. Jag sörplade rött vin hela kvällen. Men lyckades hålla mig undan och enträget tacka nej till Sang Som, när den kom fram till kaffet.

Jag var redan vid detta tillfälle ”lullig” så jag  behövde inte anstränga hjärtat med mer stark alkohol…. Men en sak som jag missat var ju att berätta vilka som var där… Där var York med fru Cat, Dan med fru Amphon, jag och Namkaeng, Yongan var ju uppe i Nong Bua Daeng, och jobbade med sitt land där uppe.

Där var också Teacher A, alltså han som alltid körde ungarna förr till och från skolan, med sin fru Gong (räka), plus deras 2 små barn (Tan plus TamGaeoo), jag skymtade också vid bordet Sam-may, alltså Håkans frus äldsta syster…. Sista paret var en granne, som jag inte vet namnet på, skitsvårt att uttala, men goa människor i alla fall..

Så vi var ett fullt IKEA-bord, och ett par av thaiarna käkade och provade faktiskt vår falangmat, utan att lipa allför svårt. Vi fick sedan kaffe då med tårta, men det var den där berömda äckliga thai-tårtan, som man kan ha stående på köksbordet i kanske 4 månader, och den känns precis som om den var lika färsk då.

Så nästan vidrigt äcklig är den, full av kemikalier som den är. Men alla thai älskar sin tårta, de vet ju inget annat. Och de är heller inte ett skit imponerad speciellt utav våra bakverk, som vi gör i våra hemländer… Jag gick hem klockan 20.30 redan, ja vi hade ju startat redan klockan 16.30, så det kändes OK att gå hem, och jag hörde sedan att även de andra lufsade hem i nattmörkret, inte långt efter mig.

HandskakChaiyaphum MMMCMXLII

23 maj 2020

90,7 kilo - (25 km) 1 timme 50 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,294  nedåtEn del kor är svarta. De är invandrare.

KARIN 5 ÅR

Dagens grej här i Chaiyaphum är en ganska sorglig historia, sett ur flera aspekter. Tack vare dessa kontroller och nu senast dessa registreringar utanför shopping-malls och affärer, så har dom ”fångat” in, eller kanske ”ringat in”, en tysk kille som har kommit nerifrån turist-orten kanske Bangkok, kanske Phuket, eller Hua Hin, eller Pattaya. Vi vet inte ännu.

Dock så stack killen upp till sin fästmös familj i Thepsatit, i vår provins Chaiyaphum. Umgicks och gick och handlade på Tesco Lotus där, registrerade sig där, och de fick utslag på feber hos honom. Polien tog honom på studs in till sjukhuset för provtagning. Provet var positivt.

De åkte direkt, och samlade in hela huset med hela tjocka släkten PLUS 2 grannhus också, som hade varit i delo med partys etc ihop med falangen (tysk), och hans thai-familj. Hela gänget togs till sjukhuset, prov togs och flera var redan smittade tydligen. De sattes direkt i hus-arrest/karantän på de där 14 dagarna. PLUS förbud att resa någonstans... Ja vi får se hur detta utvecklar sig…

Men vill dock gärna som avslutning också nämna att när jag pratade med York (också tysk) om detta, så visste han också om denna grej. Ty det visade sig att myndigheterna här i Chaiyaphum, har bland annat ringt till Stephan i Nong Bua Rawe där vi brukar åka och käka lunch ibland, det ligger ju runt 35 kilometer en väg ifrån här där vi bor...

Det visade sig att myndigheterna alltså hade tagit reda på olika tyskar i provinsen, och börjat ringa runt till dessa, för att om möjligt kunna kartlägga denne sjuke tysks resande i provinsen. För att i förlängningen kunna spåra eventuell ytterligare smitta... De frågade våran Stephan frågor som; "hur många gånger har ni setts och träffats"? Och "var har ni träffats".....

Jag bra säger att detta var vad jag kallar uppföljning av ett samhälls-problem. Jäkligt bra gjort av Thailand.  Tänk om vi kunde ha en sådan kontroll i Sverige också, och inte bara vad det gäller Corona, utan också utav alla våra "lösa" element och folk, som springer lösa i vårt samhälle och gör jävelskap...Hörde ni att Greta, allas våran Greta, vår nya Corona-expert, nu tydligen har yttrat sig, och har påtalat för det kinesiska folket att dom måste sluta äta med att äta med pinnar, detta för att rädda träden så klart… Kineserna svarade ganska snabbt, att Greta och hennes kamrater kanske borde gå tillbaka till skolan igen.

Där dom kan lära sig att ”pinnar” som kineserna äter med, är gjorda av Bambu, icke av träd. Bambu för övrigt är klassat som gräs!!!! Kineserna påtalade också för Greta och hennes vänner,  att inte torka arslet med papper, därför att DET kommer ifrån träden….. Vi väntar fortfarande på en respons ifrån Corona-Greta…

Här kommer en liten historia på lördagsmorgonen;
En man kommer in på en bar och beställer en drink. Bartendern, som är en robot, serverar mannen en perfekt blandad drink. Robot-bartendern frågar mannen:

– Vad är din IQ?
– 150, svarar mannen.
Roboten börjar konversera med mannen om global uppvärmning, kvantfysik, religion, kloning, internationella miljöproblem och nano-tekologi.
Mannen blir förbluffad och tänker:

– Det här var verkligen cool, och beslutar sig för att testa roboten.
Han går ut från baren, för att en stund senare komma tillbaka för en ny drink.
Återigen serverar roboten honom en perfekt drink och frågar:
– Vad är din IQ?

– Omkring 100, svarar mannen.
Roboten börjar omedelbart konversera men nu talar han om fotboll, bilar, öl och kvinnor.
Verkligen imponerad, lämnar mannen baren och beslutar testa roboten ytterligare en gång.
Mannen återvänder till baren, får sin perfekta drink och roboten frågar:
– Vad är din IQ?

– Eh, 50, tror jag
Och roboten säger långsamt:
– Så .. du .. tänker .. rösta .. på .. Stefan Löfven .. igen?

HandskakChaiyaphum MMMCMXLI

22 maj 2020

90,2 kilo – (22 km) 1 timme 32 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,312  nedåtNär sanningen ersätts med tystnad,

är tystnaden en lögn!

Idag blir det tunnt, sade Kung Bore när islossningen tog fart…… jag har ett kapitel klart för imorgon, men idag så blir det bara lite foton, inget roligt alls alltså. Jag kom på ”mellis” liksom idag, och fick aldrig s.a.s. fart på skrivandet. Jag vaknade hyggligt sent, alltså klockan 04.55…..

Jag kom inte iväg på cyklingen förrän klockan 08.00, och sedan blev jag illa tvungen att möta York för lite lunch med tillhörande kaffe. Först Robinson och käka Poppia, som smakade död och pina, så den maträtten lägger jag ned nu att äta ute på stan. Däremot Yongans vår-rullar smakar ljuvligt, så dom kan jag lätt käka 7 dagar i veckan…Kaffet däremot slopade vi på Robinson, och stack bort till det senaste kaffestället, som ju är Yorks familjs ställe, great kaffe och snygga damer, och ja ett schysst ställe att fika på, måste jag säga… Och efter det så var klockan ganska mycket när jag kom hem, och jag skall sedan med Namkaeng, gå över till Håkans hus, ty deras barn i huset fyller 15 år idag, så de skall ha lite bjudning…..

Så idag kan jag inte skriva något nämnvärt precis… Ty precis nu så dök det upp 2 transport-förfrågningar, och då måste jag samla in priser och skriva offert på det. Så hoppas ni nöjer Er med dagens hopkok, så får jag skärpa till mig i morgondagens rapportering istället.

HandskakChaiyaphum MMMCMXL (3.940)

21 maj 2020

90,2 kilo - (25 km) 1 timme 56 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,319  uppåtÄr det ett framsteg,

att komma ihåg att man glömt något??

Annars idag,. Så nöp Yongyut kaffesumpen här hemma, och skall ha den till att ihop med vatten och sedan torka det lite, lägga ut det i jorden och på växterna. Detta säger hon skall skrämma bort de där ”vita maskarna” som tydligen finns i vår trädgård. Jag måste tillstå att jag aldrig på 12 år har sett en vit mask här…

Men thai brukar ju ha klart för sig vad det gäller naturprodukter… Så man vågar ju sjuttan inte ifrågasätta för ihärdigt. Men jag kan säga att idag, så klarade jag för andra gången på lika många dagar, att smuggla undan skal av mango, apelsin, papaya och melon, 2 riktigt stors lass i varsin plast-binge. Allt skulle ut i trädgården, och bli det som hon kallar ”fötilajser”…..

Alltså gödsel. Problemet, och detta har ju jag nämnt tidigare, är ju att om Yongan skall bestämma, så kommer hon att langa ut och placera ut en jäkla massa skal av allehanda frukter och grönsaker, runt om i trädgården, i så väl alla krukor, som alla rabatter, och det kommer att se ut som bara fan helt enkelt i vår fina trädgård.

Det tar ju en lång lång tid, innan detta förvandlar sig till gödsel, så ni kan ju tänka Er varför jag försöker stoppa det. Yongan kör på, och varje gång som hon tror att jag inte ser det, så går hon ut i trädgården med en binge skal, och lägger i ett par krukor. Och sedan på morgonen när hon sover, i första grynings-ljuset, så går ”pappa” ut i trädgården, och samlar ihop eländet ifrån alla krukor runt omkring, lägger det i en plastpåse, och slänger skiten i sopetunnan, där det hör hemma…Har ni läst det sista nu som publicerats ute på internet, någonting som vänder upp och ned på precis allting med Corona (Covid-19). Dom påstår nu följande, och om det nu inte är fake news, så är det ju alarmerande bra nyheter. De påstår i alla fall följande.

”Obduktioner Visar att COVID-19 är en spridd intravaskulär koagulering (lungtrombos)
Det är nu uppenbart att hela världen har attackerat den så kallade Coronavirus Pandemic felaktigt på grund av ett allvarligt patofysiologiskt diagnosfel. Enligt värdefull information från italienska patologer behövs aldrig ventilatorer och intensivvården.

Obduktioner som utförts av de italienska patologerna har visat att det inte är lunginflammation men det är spridd intravaskulär koagulation (trombos) som borde bekämpas med antibiotika, antivirala medel, antiinflammatorier och antikoagulantia. Om detta är sant för alla fall betyder det att hela världen håller på att lösa denna nya pandemi tidigare än väntat”.

Ja det lät ju riktigt intressant, men så gick luften fullständigt ur mig, och det positiva försvann omgående, när jag fortsatte att läsa detta som dom skrev där efter: ” Det imponerande fallet av en mexikansk familj i USA, som hävdade att de botades med ett hemläkemedel dokumenterades: tre 500 mg aspiriner löst i citronsaft kokt med honung, de drack den varm. Nästa dag vaknade de som om ingenting hade hänt dem! Den vetenskapliga informationen som följer visar att de har rätt”!

När det kommer sådana ”fantastiska” påståenden, så drar jag i alla fall öronen åt mig omedelbart, och tappar alla sugar. Det luktar ju fake news av hela denna grej. Jag får leta ute på internet, och se om det dyker upp mer info, om detta är rent skitprat, eller riktiga saker som dom påstår…

Nä jag kanske är lite mer inne på att tro på detta då som just nu publicerades ute på internet;
”Forskare vid det kinesiska läkemedelsföretaget Sinovac har nyligen i den välkända vetenskapliga tidskriften Science publicerat sina slutsatser av ett försök med ett coronavirusvaccin.   
      
Vaccintest utrotade coronaviruset I möss, råttor och – viktigast av allt – åtta makaker bildade vaccinet PiCoVacc antikroppar som medförde att försöksdjuren var helt resistenta mot coronaviruset när de utsattes för smitta tre veckor senare. För de apor som tog emot den starkaste dosen av vaccinet kunde coronaviruspartiklar inte överhuvudtaget uppmätas i efterhand”.

Ja det var lite att bita i idag, hoppas att något av detta är sant, så att vi kan öppna upp världen igen och få igång ekonomierna rejält snabbt…

Handskak
ps. Jag googlade detta sista också, och jag fann en uppsjö av artiklar på internet som säger att detta sista är sant med aporna, så då kanske vi har ett vaccin snart ute i handeln då. Kolla själva och klicka på denna följande länk; https://www.google.com/search?q=PiCoVacc+fake+news%3F&rlz=1C1CHBF_svTH865TH865&oq=PiCoVacc++fake+news
%3F&aqs=chrome..69i57.5781j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8;
Chaiyaphum MMMCMXXXIX

20 maj 2020

89,9 kilo - 89,4 kilo (25km) 1 timme 43 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,297  nedåtEn troende frågar inga frågor,

medans inga svar, kan tillfredställe den som icke tror!!

Jäklar också va jobbigt, nu har dom startat med registrering vareviga gång som man går in i en av de större affärerna här, alltså det som jag pratade om igår på Robinson. Köa en lång stund, fylla i sitt namn, sitt tel.nummer och datum som man knappar in på ett papper där. Jag märkte det först på Big C i morse när jag kom dit, och jag såg att där var en kö på säkert 25 människor med 2 meters mellanrum i kön….

Fan flög in i mig, så jag tog min motorbike ut ur garaget där man parkerar, och körde till baksidan av Big C, och gick in där istället, 1 människa före mig i kön,. Gick snabbt och jag var inne inom 30 sekunder. Så nu vet jag hur man skall hantera Big C i alla fall…. Men sedan stack jag till Makro, och där finns endast en ingång, så där kunde man inte mygla sig in.

Men å andra sidan så var där ingen kö…. Jag har undrat varför Thailand gör alla dessa grejor med Covid-19? Jag passar mig väldigt mycket med att klaga på dom, men undrar så klart varför dom är så jäkla förtjusta i dessa övningar. Jag frågade till slut en brud här, och fick följande gissning som hon gjorde.

Jo om dom stöter på en smittad vid dessa kontroller, så vet dom vem det är, och kan rapportera, och därmed ringa in smittan mycket mer effektivt. Men men men, ja det låter ju riktigt förnuftigt. Mycket bättre i alla fall än att fullständigt skita i allting, som ett visst annat land gör…Efter dessa 2 affärer, så köpte jag donouts och stack hem till Risto och hans fästmö och hälsade på. Han är ju inte ett skit rädd och ville skaka hand, och har noll problem med social distansering… Jag är ju lite tveksam fortfarande, även om Corona här i Thailand ju verkar vara helt frånvarande, men man vet ju aldrig, eller hur???

Vi satt där och tjötade, och hade trevligt en timme ungefär, och han berättade att han och några andra kompisar med motorcyklar brukar sticka iväg på små turneer runt om i provinsen, för att ha något att göra på dagarna. Och de har ju exakt samma erfarenhet som jag har. Jag har alltså inte sett en endaste polis-check-point sedan Corona började början februari nån gång, inte en endaste en….

Förut så var det ju alltid noll poliser ute ifall det regnade, men nu så är Corona likvärdigt med regnstopp, och ingen polis sköter sitt jobb ett skit. Så skall man göra brottsliga gäningar i Thailand, så gör det medans det regnar ELLER medans det är Covid-19 (corona) på gång, finns inte en suck att åka fast då, fysiskt omöjligt…

HandskakChaiyaphum MMMCMXXXVIII

19 maj 2020

90,1 kilo - (22 km) 1 timme 22 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,303  uppåtEtt besök första dagen är verkligen en gäst,

andra dagen ett irritations-moment,

och tredje dagen rena rama pesten!!

Homepro och Global House öppnade upp idag, med mängder av folk förstås. Det stora ny köpcentrat Robinson, som dom stängde ned först av allt, har öppnat lite grand, och först idag skall vi dit och kika och se hur det ser ut….Senare i detta kapitel så kan jag berätta lite mer om detta.

Mer och mer öppnar dom nu upp, och Thailand verkar i dagsläget ha kunnat lämna Covid-19 lite grand bakom sig. Men de får vara jäkligt försiktiga, ty nu när dom har tagit bort från "Farliga Listan" som de ENDA länder de tagit bort, eller skall vi hellre kalla det ”Godkända listan”, och då talar jag om Kina, där skiten kommer ifrån, Syd-Korea och Japan… Alla andra länders turister får inte visa sig i Thailand. Ja ni, ni fattar detta jäkla Kina har nog taske-greppet om Thailand, fast det fattar inte thailändarna själva, de är alldeles för blåögda, om man nu kan vara det, när man har svarta ögon…

Idag så damp det ned ett ”vanligt” kuvert ifrån Handelsbanken (mitt penions-försäkrings-bolag)… Va? Vad är detta? Funkar posten?? Har tjötet ifrån oss kunder verkligen fått dom att öppna ögonen….???  Brevet var daterat så sent som 6 maj 2020, så det har alltså endast tagit runt 12 dagar hit med vanlig brevduvepost. Helt otroligt, det funkar kanske nu då…. Men mitt "första" VISA-kort, som skickades den 19 mars, har jag ännu inte sett röken av förstås….

Nu kom vi precis tillbaka ifrån Robinson efter det att vi käkat lunchen, var svingott med Carbonaran igen, 79 baht är ju urbilligt, om man betänker att sitta på en snygg aircondition restaurang och äta sin mat… När vi ankom Robinson, så fick vi först köa och registrera oss, med en namnteckning och ett telefonnummer och ett klockslag…

Sedan fick vi köa för att ta temperaturen, och göra handtvätt med sprit som vanligt. Sedan blev vi insläppta, det kändes som om ungefär 60% hade öppnat nu idag då därinne på Robinson, men det var ändå väldigt lugnt trots allt. Folk är ju glada att kunna gå till affärer, men säkert ändå ganska ovilliga ännu att blanda sig allt för mycket.Vi tog oss en fika där med donout, vi fick sitta vid varsitt bord för att de hade gjort golv-markeringar med tejp, var man kunde sitta för att hålla en korrekt social distans emellan oss. Kan säga att det var skittrist, och jag tänker INTE gå dit igen och fika, förrän Corona har sagt ”good bye”, det är ett som är säkert i alla fall…

Vi gick sedan till mataffären Tops, som faktiskt som enda affär, varit öppen precis hela tiden, även när resten av varuhuset varit stängt för alla de andra affärerna. Sedan var det dags att gå ut, och då blev det dags att köa igen, och kvittera ut sig på ett annat dokument, med namn och telefonnummer och klockslag. Fråga mig inte varför, verkar ju vara helt löjligt, men jag vill inte klaga, är ju ingen doktor..

På tal om miljön, och på tal om mitt arbete, har ni hört om den nya grejen som nu florerar bland mupparna inom klimat-industrin?? Jo nu skall containern som skall skeppas "klimat-anpassas".... Jag vet inte riktigt ännu hur detta fungerar exakt, men det luktar att dom i sann PK-anda, TVINGAR de "svagare" mer lättpåverkade människorna i samhället, att "donera" pengar/andel av frakt-kostnaden till olika klimat-projekt.

Ja en typ av mental utpressning. Ja som jag fattat det hela så har DHL t.om lagt in detta som en enkel rutin, så de kan ta med klimat-anpassning i priset de offererar sina kunder...... Vart fan är vi på väg..... Nu får vi hoppas att denna Greta T. i alla fall går en säker medial fullständig ”död” till mötes, där hon skall spela apa och inbilla folk att hon kan tillföra något vad det gäller Corona som en 16:årig tös som inte fullbordat sin egna skolgång...…..

HandskakChaiyaphum MMMCMXXXVII

18 maj 2020

89, 8 kilo – 89,2 kilo (32 km) 2 timmar 2 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,259  uppåt


Övre raden; Bert, lagledare,  ???, ???, Roger Johansson (glasmästare),

???, ???, Allan (efternamn okänt)

 Knäsittande från vänster; Algot Widegren, ???, Rolf "Bagarn" Widegren,

Berndt (okänd efternamn) samt  Reine Tilly..Ingen man ljuger på dödens tröskel!!

Jag har inget speciellt att rapportera faktiskt idag, men morgondagens kapitel blir bättre, och är redan klart… Jag har i alla fall startat upp den gruppen på facebook som jag nämnde för några dagar sedan, alltså den som heter ”Det gamla Järnbrott”.. Det anmäler sig fler och fler, men i ett väldigt lugnt tempo….

Men det är himla kul ty vi snackar ju om folk från ens uppväxt, och inte bara fanns det jämnåriga då, utan det fanns jämnåriga som bodde på andra ställen, och kanske inte riktigt runt samma lekplats som mig själv. Så det blir en sjuttans massa olika grupperingar, som först och främst känner varandra.

Och sedan kommer det ju till flera olika generationer, som heller inte lekte med ”de andra ongarna”, utan endast med sina egna grannar och jämnåriga….. Men jag hoppas att det anmäler sig så många, så vi kan finns beröringspunkter oss alla emellan, även om umgänget var noll under uppväxten.

Ja ta som exempel, när vi i stort sett kom igång med fotbollen nere på ”ängen” bakom Folke W Bengtssons affär, så kom det en dag alldeles i början, jag tror vi var runt 6-8 år i ålder, en hel gäng med äldre killar, alltså typ 18-25 år tänker jag. Sketgamla tyckte man ju då som 7:åring. De tog över fotbollsplanen, ty de skulle träna.

DET var första gången som jag kom i kontakt med fotboll som spelades av andra människor, och jag kommer ihåg att jag var så fascinerad, så jag blev sittande hela deras träning, trots att alla mina kompisar gick hem till sitt. Men så behöver jag väl kanske heller inte säga, att jag var den ende i mitt gäng, som senare anslöt mig till en fotbollsklubb, alltså Hovås IF när jag var 11 år gammal.

Men jag satt där och kollade,, vissa namn etsades fast hos mig, men nu var detta runt 62 år sedan, så jag kan ha blandat ihop namn och plats kanske, men jag kommer ihåg springandes där på ängen; En kille som bodde granne med skomakarn, tror dom kallade honom ”ängeln” eller nåt sånt, gick sedan till Frölunda,


Markvågsgtan 20- från här sprang man ned till "ängen" där man lirade boll för det vilda....Jag kom vidare ihåg bröderna Tilly (Reine), Lars-Göran Ek, Kent Laban Torvaldsson, Roger Johansson, Detta var väl ungefär de som jag kan namnge… Men jösses hur imponerad jag var av killarna, de var ju så himla duktiga tyckte jag…. Jag såg aldrig mer någon träning, och vi fortsatte att lira varje dag på ängen, ända tills jag då började i Hovås, då räckte det med den träningen ute i Hovås, och jag lade ned ”ängen”……

Men jäklar vad matcher man spelade med gubbarna (kompisarna), och vi mötte ibland ”Rörsgatorna” ibland ”Antenngatan”, där fick man speciellt passa sig för Bengt Rhodin, som var en dribbler av stora mått…

Och sedan ibland så trummade killarna borta vid slutet av Våglängdsgatan ihop ett lag, och då var alltid den där Rolf ”Lillen” Karlsson med, och då var man heltorsk.. Han gick sedan vidare via Järnbrott, Högsbo, Halmia ocvh till slut Örgryte IS… kanonduktig kille…

Men dessa matcher pågick precis vareviga dag, hela dagarna, under helgerna, och varje seneftermiddg plus kväll efter skolan…. Vårt spel på ”ängen” är exakt det som stadsbarnen spelade, men det kallades då för ”gårdsfotboll”, och gick till på exakt samma sätt… Vi fick verkligen bekanta oss med bollen under vår uppväxt.

Vi visste absolut inte vad uppvärmning var, eller stretching, men nog fan visste vi exakt vad en ”drivvling” var!! Hela vårt fotbolls-speleri gick ut på att drivvla i första hand, och sedan passa bollen om vi måste, hahaha!! Men detta var en fanastisk lärogrej, lagom till när man anslöt sig till en fotbollsförening, och fick lära sig att fotboll faktiskt är en lagsport, liksom livet i övrigt…

HandskakChaiyaphum MMMCMXXXVI

17 maj 2020

89.8 kilo – (19 km) 1 timme 21 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,255  uppåtEn gammal man i ett hem är en förbannelse,

en gammal dam är en välsignelse!!

Idag, så börjar dom väldigt sakta att luckra upp saker och ting på Robinson sägs det. Så imorgon skall vi dit och kolla vilka affärer som öppnar upp, och vilka som fortsatt har stängt. Ja man får ju hoppas att fiket och också mataffärren har öppet, resten struntar jag i, i alla fall.. Ja blir spännande, man vill ju så himla gärna att allting skall återgå igen till det normala, och det vanliga.

Tycker faktiskt att det börjar bli lite trist detta med allting stängt o.s.v. Men som jag funderade idag på cykelturen. Egentligen, för mig, så har det ju inte förändrats speciellt mycket. Jag gör exakt samma saker varje dag, och jag kan åka vart jag vill. Det enda som jag kan tänka, är väl att man kunde ju inte sitta hej vilt på restauranter och äta, utan fick välja ”take away”

Men som jag berättade om härom dagen, så var ju jag och York på en restaurang som öppnat upp, och man kunde sitta precis som vanligt och äta…. MEN, den stora grejen här är faktiskt munskyddet/masken över nästa och mun. ALLA har den, och det är ett TVÅNG att bära den när du går in i en lokal, ett rum eller en affär, då du skall blanda dig med andra människor.

Då kan du inte klara dig undan. Och febern tar ju dom på dig precis varje gång du skall in i en affär eller dylikt… Men mina funderingar gick ju då enligt så här. Jag gör ju i stort sett samma saker hela tiden, så nästan noll och ingenting har ju förändrats. Så jag är mer övertygad om att detta mer är en mental grej, med att man blir irriterad och jäkligt trött på Corona…

- Kom och köp kycklingkorv, äkta kycklingkorv!!
- Det låter gott, är det 100% kycklingkorv?
- Nja, sanningen att säga så blandar vi ut smeten med lite häst,,,,
- Häst? -Hur mycket då?
- 50/50, en häst och en kyckling,,,,,

handskakChaiyaphum MMMCMXXXV

16 maj 2020

89,7 kilo - 89,4 kilo (16 km) 1 timme 13 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,253  nedåtVisa ett finger till hunden,

och han vill ha hela handen!!

Ja i dessa trista och bistra tider med restriktioner att ses och träffas och mötas, så kanske man välkomnar vilk besök som helst?? Kolla fotot ovan, eller vad säger ni, en go svart Kobra på hembesök, precis vad doktorn ordinerat, hahaha!!!Min tillvaro som pensionär, den kan ju både vara en glädje som en förbannelse. Dagarna är ju stundom ur-trista, och dom känns ju exakt likadana hela tiden. Men samtidigt så ger ju detta också en känsla av trygghet, och man slipper bekymra sig om alltför mycket olika saker i ens liv… Så denna klockan på fotot ovan, är faktiskt riktigt i överensstämmande med mitt liv….Nivån på utbildning känns tyvärr riktigt bristfällig här i Thailand, Ja tag först fotot där dom på språkskolan vill visa hur internationella dom är inför sina nya kunder. Flaggorna hamnar ju lite hipp som happ; engelska flaggan i Afrika, kinesiska i USA, koreanska i Syd-amerika, thailands egna flagga har dom placerat i Kina, och Japans flagga uppe i Ryssland. Det är som en gubbe sade här till mig;

Om vi frågar en thai att ge oss 4 länder som gränsar till deras egna land Thailand, vilka är det? Med garanti så kan dom inte ens svara på den biten… Så nivån är rent gräslig här, allmänbildningen är under all kritik… Men dom är nöjda med det, och tycker att dom är världsledande….


Här står dom uppställda och vill ha sitt tack redan i detta livet,
annars ger dom ingenting...


"Thai poor girl carries meal", ja det gäller att verkligen finna dom som verkligen behöver hjälp,
inte lätt för turisterna här att identifiera dessa,
då dessa turister tror att ALLA THAI är medel och menlösa,
 och inte har något käk alls.

Annars avslutningsvis, så verkar det vara en del utlänningar (falanger) som är inblandade i välgörenhet, med mat och vattenutdelning till människor här i Thailand. Tycker att det är ett riktigt trevligt och lovvärt initiativ att göra, om det då görs utav rätt anledning. Ja gör man det mer för att stoppa mat i svältnde människors munnar, så är det riktigt bra.

Men de som gör det med religiösa förtecken är bara dessa jäklar som gör det för att antingen slippa brinna i helvetet, vilket dom själva tror på, ELLER att dom gör det för att få ”kredit” själva i detta jordelivet, och känna att dom räddat människorna från katastrof, och att alla vet om VEM det är som gör det…

Ungefär som det där scenariot där man ger en donation till välgörande ändamål, men man känner sig oerhört tvingad att tala om hur mycket man gett OCH att man gett, så folk kan applådera. Själv tycker jag att en människa med rätt avsikter är den som ger anonymt, och håller käften om det…

Många av oss fastboende råkar in i garnet, och de eviga önskningarna och frågorna om att alla skall hjälpa till, och att vi borde hjälpa till…. Ofta så känns det som de absolut flesta av bidrags-givarna är de som är här högst tillfälligt, eller bor i sitt land, utlandet alltså…. Så vi som bor här måste ofta förklara för dessa många gånger givmilda matadorer, att vi redan ger efter bästa förmåga…

Vi sitter inte nere i Pattaya, Bangkok, Hua Hin, och Phuket (turist-orterna),och bränner stålar på brudar och brännvin i en aldrig sinande ström, utan vi tar regelbundet till vardags hand om våra familjer, och vi stöttar vår släkt i allmänhet, när svårigheter uppstår.. För mig så är just DETTA, den välgörenhet som jag sträcker mig till. Men så klart, bra att folk hjälper till i nöd, inget fel alls med den grejen.

HandskakChaiyaphum MMMCMXXXIV

15 maj 2020

90,0 kilo - 89,7 kilo (22 km) 1 timme 36 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,275  uppåtBra flickor är dåliga,

på det

som dåliga flickor är bra på!!!

Idag, alltså i förmiddags, så hörde jag  3 sycken tut från en moppe, och genast så ringer ju klockan i skallen…. Det är någon utanför som vill något. Ja ni vet i Thailand, så går man aldrig in till någon, och knackar på dörren… Här finns inte ens dörrklockor. Har aldrig ens sett en dörrklocka eller dörrsignal under mina 12 år i detta landet.

Vad man gör i detta landet ”bakvänt”, är att man alltså antingen tutar som en besatt, och väcker upp hela jäkla kvarteret, eller så ropar och skriker man på utsidan, och väcker upp hela jäkla gatan, eller kvarteret… Men nu då i dag, så var det alltså ett tutande, jag knatade fram och öppnade dörren.

Och mycket riktigt, utsidan grnden stod brevbäraren med post till oss som skulle signeras. Jag gick dit och fick signera med mitt pek-finger på glasrutan på en mobiltelefon i vanlig ordning. Ja så kvitterar man rekommenderad post i detta landet. Ja det var REK, det kunde jag se. Sedan så fick jag se till min stora förvåning att kuverten, ja det var 2 kuvert, båda hade NORDEA i stor fet stil på sig……

Jag gick in på mitt rum och öppnade, men jag kunde ju känna redan innan jag öppnade, vad det var frågan om. Inuti kuvert nummer 1 så låg mitt nya VISA-kort från NORDEA, alltså samma REK som absolut INTE kunde levereras av PostNord enligt dom själva, detta beroende då på Corona-effekten.

I kuvert nummer två, så låg koden till VISA-kortet…. Jag måste säga att jag blev storligen förvånad, och jag blev ju bara tvungen att koll genast att kortet funkade, och att koden funkade…. Och JA, jag kunde logga in på internet-banken på NORDEA utan problem, så nu har jag alltså Bank ID på fil, via kortet och bankdosan, OCH så har jag som ni vet ävenledes mobilt Bank ID…. Så jag är riktigt full-sketen med möjligheter nu att flytta pengar….
                                                                                                                                                                  


En blondin och en advokat har platserna intill varandra under en flygning från Stockholm till London.
Advokaten frågar om hon har lust med en rolig lek. Blondinen, som är trött och vill försöka slumra till, avböjer artigt och vänder sig mot fönstret för att blunda till lite.
Men advokaten tar ingen notis om detta utan fortsätter med att förklara att det är en väldigt enkel och rolig lek.

Han förklarar:
- Jag ställer en fråga och om du inte kan svaret ger du mig 50 kronor och vise versa.
Blondinen avböjer igen och försöker på nytt få lite sömn.
Advokaten, som absolut inte vill ge sig, säger:
- Okej, om du inte kan svaret ger du mig 50 kronor, och om inte jag kan svaret, så ger jag dig 5000 kronor.
Nu har advokaten lyckats fånga hennes uppmärksamhet, och då hon förstår att han inte tänker ge sig går hon med på att vara med i leken.

Advokaten ställer den första frågan:
- Hur långt är det mellan Jorden och Månen?
Utan att säga ett ord tar blondinen fram sin portmonnä och tar fram en 50-lapp som hon ger till advokaten.
- Okej, säger advokaten, din tur.
- Vad är det som går uppför kullen med tre ben och kommer ned med fyra ben?

Förbryllad tar advokaten fram sin bärbara dator och söker i alla sina databaser, inget resultat. Han kopplar in modemet till sin mobil och söker på internet, inget svar. Frustrerad sänder han mejl till kollegor och vänner, utan resultat. Efter en timme väcker han blondinen och ger henne 5000 kronor.

- Tack så mycket, säger blondinen och vänder sig om för att få lite till sömn.
Advokaten ruskar om blondinen och frågar:
- Nå, vad är svaret?
Utan ett ord tar blondinen fram en 50-lapp, ger den till advokaten och somnar om. 😉

HandskakChaiyaphum MMMCMXXXIII

14 maj 2020

90,7 kilo - (0 km)

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,264  nedåtDu känner inte människor,

 förrän du har ärvt dem!

Idag blev det en väldigt sen start på skrivandet av dagens kapitel. Anledningen var att i går kväll så tappade jag sugen tillfälligt. Detta berodde på att direkt efter middagen, så fick jag jäkligt ont på höger sida. Ja jag har ju dessa tarmfickor som spökar, och har sig. Jag har ju helt slutat att äta bröd, och käkar enbart knäckebröd.

Tanken är ju då att de degklumprna som ju det blir av vitt bröd, vill jag inte skall stoppa upp saker och ting i dessa tarmfickor, och skapa ett jäkla obehag och smärta… Men igår så käkade jag middagen som bestod av ris, griskött med svampsås, vilket var kanongott, och trots att jag skurit och bankat till köttet i sylvassa små skivor, så måste maten ha fastnat ändå.

Ty jag fick genast skit-ont, och jag fick sedan sitta och pusha vatten, käka avslappnade tarm-medicin i drygt 4 timmar, fram till klockan 22.35, när äntligen smärtan plötsligt utan förvarning gav med sig, och jag kunde knata upp och lägga mig, och sova.

Jag har nu sovit utan problem, jag har käkat; 2 lättstekta ägg med 3 hårda knäckebröds-skivor med ost på till frukost.. Och det känns OK. Jag skall nu ut på lunch med York, så får vi se om jag kan äta utan att få kanonont igen, och sedan efter det blir det dagens cykeltur, med stål-farfar på sadeln…Jag har startat nu då som jag pratade om, den nya gruppen på facebook som heter; Det gamla Järnbrott”.. Vi är väl kanske 3-4 stycken som gjort något inlägg, men det verkar faktiskt precis som vanligt ute i smhället. Folk har jävligt svårt att engagera sig i något alls, de orkar helt enkelt inte bry sig, och jag har full förståelse hur en regering som den vi har, får lov att agera som den gör, utan att någon gör något åt det, och stoppar dem helt sonika.

Några mer fullständigt mer odugliga, än de som sitter nu i regeringen, har vi i detta landet aldrig tidigare upplevt och sett maken till. Men det positiva i det hela, är väl nu att vi  skall betala av något jävla Afrika-lands national-skuld. Ja vi talar om Somalias skuld till sin omvärld, den skall lilla Sverige betala av förstås. Mupparna i Miljöpartiet får oanade orgasmer bara av detta godhets-knarkande.. Nä bort med politiken ur ens liv känns det som..

Idag annars, så käkade jag lunch med York nere på en restaurant som dom kallar P Mee (björn). Jag beställde Spagetti Carbonara och den plus 2 stycken coca cola kostade 97 baht (SEK; 30.-).... Tycker det var ett kanonpris faktiskt, för att sitta och äta lunch på en modern och fin restaurang…..

HandskakChaiyaphum MMMCMXXXII

13 maj 2020

90,7 kilo - (20 km) 1 timme 21 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,283  uppåtEn liten fundering bara,

Varför lägger man en rund pizza,

i en fyrkantix kartong,

och sedan sedan skär den i trianglar???

Jag har idag på facebook skapat en ny grupp, som skall handla om min gamla födelse-ort i Göteborg, Järnbrott är det tänkt…. Jag var med förut i en grupp som heter ”Frölundas Veteraner”, men i mitt sinne så borde den heta ”dödens grupp”, ty den handlar nästintill enbart om de som bodde runt Frölunda Torg, och kom till mina trakter på 1960;talets senare hälft…

De var oftast missbrukande föräldrar, eller så blev ungarna missbrukare till stor del, och de verkar ha "dött" i en hissnande takt när man läser de inlägg som virvlar in i den gruppen. Det är R.I.p. och V.I.F. den, och den, och den, och den, i en aldrig sinande ström. Det är så tragiskt trist, så jag har gått ur gruppen, då ingen av alla de missbrukarna känner jag ens igen när man kollar fotona, eller försöker känna igen namnen på.

De är i alla fall mil ifrån den uppväxt vi fick i Järnbrott utav våra fullt fungerande föräldrar i samhället, som oftast var helt normala och inte alls fast i missbruk… jag fattar inte varifrån myndigheterna fick tag i alla dessa Frölunda-bor faktiskt, verkar och känns ju mest som om det var ett krav att vara missbrukare, för att få en lägenhet i Frölunda, och så är det väl än idag eller??
Men min nya grupp heter i alla fall; ”Det Gamla Järnbrott”, och ni finner den på denna länken;

         https://www.facebook.com/groups/2702056293238678/

Jag hoppas folk som tillhörde gamla Järnbrott anmäler sig, och man får lite tjöt med gamla kamrater, om dom nu känner för det vill säga… Det har ju runnit mycket vatten under broarna sedan vår barndom, och vår personliga utveckling har ju gått åt olika håll för oss alla..Det var två Göteborgare som var på besök i Stockholm. Efter två dagar i huvudstaden hade de båda gjort slut på sina pengar. När de skulle åka tåg hem visste de inte hur de skulle betala. Då sa den ene:

– Vi spelar blinda.
När konduktören kom för att kolla biljetten, så sträckte den ene fram 2 st biobiljetter. Konduktören sa:
– Dessa kan ni inte åka med.
– Hrm Vi är båda blinda och bad en pojke fixa tågbiljetter till oss. Dessa var vad vi fick.
Konduktören tittade misstänksamt på de båda Göteborgarna och sa:
– Låt gå för den här gången då.

Konduktören gick därefter in i nästa tågkupe, där det satt en riktigt läcker tjej. Han bad henne göra en tjänst, nämligen gå in och visa brösten för de blinda passagerarna.
– Jag tror nämligen inte att de är blinda
– Inga problem, visst kan jag det.

Hon gick in till männen, drog upp tröjan och lät brösten guppa ut. Coola, som Göteborgare faktiskt är, rörde de inte en min.
– Nej du, nog är de blinda sa tjejen när hon kom tillbaka till konduktören.
– Jag HATAR gratisåkare i mitt tåg Om du går in och visar lite mer, så får du åka gratis.
– Självklart.

Så tjejen gick in till Göteborgarna igen, drog ner byxorna och blottade hela sitt kön, varpå den ene mannen sa:
– Nu börjar vi närma oss Götet, för nu börjar det lukta fesk… 😎

HandskakChaiyaphum MMMCMXXXI

12 maj 2020

90,4 kilo - 89,5 kilo (39 km) 2 timmar 47 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,261  nedåtVinst och förlust är partners!!

Gårdagen blev en härlig dag faktiskt, jag berättade ju att det regnade som skam dagen innan, och natten blev trots det, het som en kamin faktiskt. Jag gick upp klockan 04.45, och då började det regna igen, och jag märkte också ett plötsligt fall i temperaturen. Plötsligt kunde jag se 24 grader glänsa på termometern.

Detta allt medans det vräkte ned oerhörda mängder regn. Yongan fick fart ur sängen, och fick plocka in tvättkläder oh flytta undan diverse prylar från regnet, och stänga alla fönster som var öppna, ty det vräkte också in i huset. Men jösses va gott det blev. I rena rama glädjen att höra regnet, och det lugn som jag själva oftast känner när det regnar.

Ja då gick jag och lade mig i soffan, i vardagsrummet, öppnade ett fönster ut mot sidan på huset där det inte kom åt med regnet, och fick in goa vindar, och jag somnade som en gammal kanalje där på soffan….. Jösses vad rogivande 30 minuter jag fick där…

Min cykeltur blev jag tvungen att skjuta framför mig tills senare på dagen, men först klockan 11.00, så stack jag och Håkan bort till Big C samt Makro, och handlade på oss lite Gilbeys Vodka, och också Litchi (frukt). Anledningen att handla Litchi var ju att det gick åt helsicke med hans citron-sats med likör-tillverkningen, när han gjorde sin del av vår gemensmma likör.

Det smakade döden sade han. Jag frågade vad som hänt, och han berättade att han trodde att han hade slarvat med att ta bort det vita som omsluter fruktköttet på citronen, alltså det som ligger direkt under skalet på citronen. Det kan ju vara väldigt beskt det också, och spriten tar ju snabbt smak av det eländet. Så vi valde att fimpa citron-satsen.

Ja jag måste tillstå att jag inte alls var trakterad att göra citronlikör, så mig gjorde det ingenting. Jag hade dagen innan snott 1 Longon och 1 Litchi, och jag gav det  till Håkan, och han valde direkt till mn glädje att göra sin nya likör på Litchi. Dock så kommer nog jag att göra en smygsats tror jag med Longon-likör, ty den frukten storgillar jag också.
Den bruna är Longon-frukten som är så himla god....
Den röda är ju Litchi-frukten som vi satte idag då, svin-god den också!!!

Kul att exprimentera fram goa likörer, även om nog inget av dessa kommer att bli lika himmelskt gott som Slånbärs-likören….. Men nu har vi i dag i alla fall gjort klar Litchi-satsen med likör, så får vi se om 3 månader om det blev bra… Kiwi-Litchi-Banan-gul Mango…… Nåt av detta skall välan bli bra hoppas jag!!

York ringde strax efter detta klockan 13.00, och ville jag skulle komma ned och smaka leverpastej och skinka hos honom. Han hade varit hos en tysk kompis på söndagen och hälsat på. Den kompisen bodde 19 mil bort på ett ställe som heter; Phaisali, alltså på vägen bort till Nakhon Sawan, och Chainat…

Ja man tackar ju inte gärna nej till en inbjudan från en trevlig kille, så jag for dit med 5 banan-muffins som jag tog ifrån min frösabox.. York bjöd då på rågbröd med leverpastej och skinkan bestod av rökt lax-skinkbitar, ja de smakade som skinka, men när jag sniffade på mina fingar, så sade jag;

Men York det luktar ju olja eller rök eller nåt sånt. Ja då talade han om att hans tyske kompis hade gjort ”skink-skivorna”själv, och de var gjorda utav lax-kött…. Ja för mig, vilket jag INTE sade förstås, så gillade jag inte ”skinskivorna” alls, de smakade fuskbygge. Och leverpastejen smakade inte så som jag vill att leverpastej skall smaka.Men det är som med precis allting annat, som många falanger gör här i sitt boende i Thailand. De vill många gånger gärna göra allehanda prylar från sitt hemland. Ja jag själv är ju lite grand också åt det hållet. Men i sanningen namn, så brukar jag inte ge mig på att göra de där svåra sakerna som julskinka, Falukorv, och Wienerkorv, med mera.

Jag gör endast de enkla sakerna, som bröd, och maträtter som alla kan göra. Resten köper jag. Och nu när vi hittade för 5-6-7 år sedan O Leary´s nere i Ban Phe, Rayong, så är det ju bara att handla där nere. Men väldigt många falanger, vill hålla på med att försöka göra det där svåra. Sedan vill dom sälja dessa saker till oss andra.

Jag har satt i klart och tydligt system, att jag aldrig köper dessa saker, aldrig. Jag får erbjudanden att smaka hela tiden, och det är faktiskt inte gott. Man har ju gjort hopplösa inköp förut. Glömmer aldrig för 8 år sedan nere i Dan Kut Tot, där en svensk huserade som hade gjort korvar, och framför allt julskinka.

Jag och York hndlade till vår julmiddag till de andra gästerna. Och vi ångrade oss bittert, både ganska äckligt, ock riktigt dyrt blev det. Så nej tack, aldrig att jag handlar av dessa gubbs som gör både det ena och det andra i matväg, antingen för att tjäna några extra-pengar, eller i förhoppning att kunna få det billigare med egen-tillverkning…

Men det fungerar bara inte, det blir alltid dyrare att göra små-satser, och det blir aldrig riktigt lika gott som producerat utav företag som lagt ned massor av pengar på att få fram rätt formul för skinkan eller korven, eller ärtsoppan, o.s.v...….

HandskakChaiyaphum MMMCMXXX (3.930)

11 maj 2020

90,5 kilo - (0km)

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,285  nedåt


Ja här är det kö till matutdelning i Bangkok.
Hundarna vet att köa,
och människorna i Thailand sköter sig nästan mangrannt med munskydd.
Till skillnad emot svenskarna, som tydligen tror att "detta ordnar sig".
Ungefär samma förhoppning som dom har med detta med islam,
 och den skitens närvaro i Sverige....


Pojkar, när ni har det för jäkla trist nu i dessa Corona-tider

ring upp någon av dessa kvinno-grupper som finns,

och be att få tala med den ansvarige mannen i gruppen!!!

Söndag idag, och jag fick en riktig rivstart på dagen. Gick upp klockan 04.30 ungefär, vilket var underbart, utvilad och hela dagen framför mig, kunde inte bli bättre. Jag gillar också starten på dagarna, ty det finns inte en krämpa i kroppen, allt känns lätt efter nattens vila, så man tror inte själv ens att man är på sitt 69;e år, ja egentligen så är man ju inne på sitt 70;e år..

Jag fick gjort klart med att svara på mail, göra ett par offerter, och ladda ned några torrentar gällande filmer och TV-shower, och slutligen publicera dagens kapitel på denna hemsida… Klockan var 06.35 när jag var klar, och jag tänkte, lika bra att ta cykeln och sticka ut nu, innan Sahara-hettan slår till idag igen… Så det blev en grymme-tidig start på cyklingen idag.

Jag kom hem redan klockan 08.15 cirka, så kändes det faktiskt lite ovant. Jag gillar inte riktigt att dra iväg för tidigt, ty hur det än är, så är ju dessa cykelturer förutom det rent kroppsligt nyttiga, även en typ av psykologisk grej, ja typ ”något att göra” under dagen, och slösa bort runt 2 timmar.

Nu kom jag hem så himla tidigt, så det kändes som om jag inte ens hade cyklat idag, trots att jag ändå fick 25 kilometer i kroppen…  Men det var ju trots allt gott att slippa den grymma 40 gradiga hettan…. Jag har sedan dess suttit hemma precis hela tiden, och klockan är nu runt 18.00, och det blir inget mer än att vänta på sängåendet om 3,5 timme ungefär.

Annars idag så hann jag göra äppelpaj…. Jag gjorde den enkla varianten. Men jag har märkt två saker med detta med goda saker från tiden hemma i Sverige. Det ena har jag pratat om tidigare, och de är att när jag saltar nu, som jag gjorde hemma i Sverige, alltså lagom, så blir det nästan äckligt salt…

Typ räkorna blir nästan för himla salta, och det är ju ett bakslag som heter duga. Samma sak händer numera också med sockret. Jag har alltid varit en ”sockergris” hemma i Sverige, ja socker till allt, ja 3 t-skedar i kaffet eller 3 bitar i te:et… Nu när jag käkade äpple-pajen, med allt det jäkla sockret i pajdegen.

Så blev det bara för mycket för mig, det blev helt enkelt svin-äckligt, så jag gav bort resten av pajen, ja nästan hela pajen fick Yongan och Namkaeng. Vilka nu kom hem hit till hemmet igen på förkvällen söndag, ifrån Nong Bua Daeng…..


Ja det heta vädret ligger och skvalpar österut,
vi i Chaiyaphum ligger alldeles utan för det färgade på denna klarta,
men tydligen så smittar värmen av sig med ett helvetes hett väder här u i mer än 2 veckor...

Klockan är nu 19.13 och pang bom – strömavbrott. Datorn fungerar på batteriet som tur är, så jag sitter och skriver detta. Men alla lampor är borta, och internetet är borta det också, så det är nu runt 38 grader inomhus, och svetten flödar på kropp och huvud….. Ja att gå och lägga sig sedan, utan elektricitet är en ren omöjlighet, då det är så grymt varmt utanför.

Ja blir det för jävligt, så får jag ta motorbiken inatt och ge mig ut och köra omkring några timmar tills det löser sig. Ja här sitter man och lipar och gnäller, och fattar inte hur människorna förr i tiden klarade sig utan ström. När strömmen går här, så inser man direkt inom 1 sekund, hur handikappad man blir.

Ingenting alls i hemmet fungerar, och man mår pyton helt enkelt.. Gå på dass, hur då? Ser ju inte att skita…. Gå och duscha, hur då? Ser ju inte vattenkranarna i beckmörkret. Göra mat, hahahahaha, hur fasen då, man hittar ju absolut noll och ingenting. Hålla på och öppna frysen och kylskåpsdörren, är ju rena rama mardrömmen, och släppa ut kylan, Nä det funkar bara inte…

Nästan exakt klockan 20.00 kom allting tillbaka igen, secken tur, jösses va bastuvarmt det var inomhus. Jag varnade Yongan att om inte strömmen kommer tillbaka till klockan 21.00, så drar vi ned på stan, och tar in på hotell jag, Yongan, och Namkaeng.

Kostar ju bara 500 baht för 1 natt, så inga stora problem alls, bara SEK; 155:- ju…. Det betalar jag mer än gärna för att slippa att svettas, och må pyton i 9 timmar framåt…. Men slutet gott allting gott, och med det säger jag helt frankt, och helt rått,

Handskak

Chaiyaphum MMMCMXXIX

10 maj 2020

90,4 kilo - 89,2 (25 km) 1 timme 41 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,299  uppåtFattigdom jagar de fattiga!!

Idag på min cykeltur, som blev en riktigt go tur med lagom halvgott väder. Ja jag cyklade ut redan klockan 07.35, så det var en härlig halvkylig morgon, kanske 28 grader, vilken för denna kroppen känns som 19 grader hemma i Sverige ungefär… Ja då mitt i allt träffade jag på Louie från Belgien, vilken också var ute på hojjen….

Han bor runt 16 kilometer bortåt vägen till Ban Khai. Och jag har ju stött på honom där, cyklandes gång efter annan. Vi brukar stanna och utbyta lite prat med varandra, och kanske dryfta icke närvarande människor. Denna gång så berättade han att kanadicken som ju varit konstant otrevlig emot mig, plus en massa andra människor här i Chaiyaphum.

Ja det var ju den dåren som försökte börja ett umgänge med mig med en lista på 10 punkter, över vad man skulle hålla stenkoll på med thaidamerna, så dom inte lurade oss falanger.. Louie från Belgien i alla fall, berättade att denne kanadick hade gått och dött, och hade legat 7 veckor på sjukhuset, innan han dog…

Ja jag visste ju redan att han hade dött för 8 veckor sedan, men sade inget, ville inte göra honom besviken. Louie fortsatte och uttryckte sig att det är för jävligt att ligga på ett sjukhus och lida i 7 bveckor, och han berätade att han minsann hade gjort anstalter där hemma, för att ta ”saken i egna händer” när det gällde avlutet… vad menar du, sade jag lite naivt….

Ja berättade Louie, jag har ju hållit på med Judo i hela mitt liv, så jag vet ju allt om kvävning, och stänga av andningsvägarna. Jaha svarde jag lite oförstående, och då brände Louie av sina innersta tankar till mig. Jo sade han, jag har tillverkat ett eget rep som jag har i garaget, jag har en stege där hemma för ändamålet.

Och när det är dags fortsatte han, så tänker jag då inte ligga på sjukhus, utan då blir det stegen, och nyttja ”repet”. Ja, men för sattana, menade jag på, hur kul är det att hänga där i ett rep med darrande fötter, och kvävas sakta till döds??? Nej nej nej svarade Louie, du förstår inte… Du hinner inte ens räkna till tre förrän det är över.

Så fort går det när man stänger till luftvägarna med repet på båda sidor av halsen… maximalt 3 sekunder, och sedan nattsvart…. Och så är det ju jäkligt billigt. Va fasen, menade han på… Ligg på sjukhus som dränerar exakt varenda penning som jag sparat under alla år, och istället för att dessa sparpengar kommer min fru tillgodo när jag är borta, så snor sjukhuset precis allting.Nä då gör jag hellre ett snabbt avslut själv, så kan min fru leva på de stålarna sedan…. Han fortsatte, ja som du förstår, detta ligger mig ganska varmt om hjärtat, jag ser nästan varje vecka, gubbs i min ålder som ”trillar dit”, jag är nu 82 år gammal hyggligt fräsch, men jag inser ju att jag inte har för jäkla massa år kvar, innan det blir min tur att ha det miserabelt, och sedan döden dö!!

Så lika bra att vara beredd…. Han frågade mig, hur skall du göra då.. Ja svarade jag, jag har nog inte riktigt tänkt i sådana detaljer ännu, fasen jag hojjar ju ofta 4 mil om dagen, och då vill det ju till en jäkla sjukdom att få stopp på mig, men det skall jag inte förneka, att visst skulle jag också vilja avsluta livet snabbt och elegant, men jag har nog aldrig någonsin sett mig hänga i ett rep alla fall..

Jag är nog mer inne på morfin eller tabletter i någon form, så man somnar in snyggt och stilla. Inte fan vill jag att min familj skall hitta mig hängande och fladdra i vinden, ifrån ett rep där hemma, nä tack, det är nog inte min grej. Jag avslutade det hela med att ursäkta mig, och cyklade vidare.

Ja detta samtalsämnet var ju himla fint för att man kulle tappa humöret, och inte må så himla bra…. Men man får väl vara glad över alla de människor man träffar, och man får också inse att vi alla är olika, och har olika mål och grejor för oss i livet… Nä bort med dessa tankar, inte riktigt min stil…
 
Men en sak hade han klart för sig, som jag håller med till 100%, inte fan vill jag heller ligga en lång tid på sjukhuset, och lida och de dränerar en fullständigt på stålar, och sedan slänger ut en.. Lika bra att man dör där hemma, och skiter i sjukhuset, och kör med smärtstillande. Ha det gott nu alla så skall jag berätta imorgon vad jag annars gjort idag, det blir ju lite ljusare och roligare...

HandskakChaiyaphum MMMCMXXVIII

9 maj 2020

90,2 kilo - (30 km) 1 timme 53 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,271  nedåtVarje öre räknas!!

Seg dag idag, hände bara två saker att tala om, och det ena var att jag cyklade som vanligt, och det andra var att York ringde och ville ut och fika igen. Så vi träffades på det där kaffe-stället vi var på för 2 dagar sedan... Kul att gå dit, ett ungt par som vågat satsa på att öppna eget, och då vill man gärna hjälpa till med att gå dit.

Snygg modern inredning, kaffet smakar helschysst, och inget att klaga på där. De verkar också ha bra med kaffe-gäster faktiskt. Men en sak är ju säker, och det är som jag sagt förut hela tiden. Thai är inga kaffedrickare alls av rang. De dricker bara och endast sitt urvattnade iskaffe med konstiga smaker.

Jag ser noll och ingen thai med en svart kopp kaffe, och riktigt njuter av kaffet som sådant. Så de dricker hellre en mugg full av is, och ett par reälta matskedar med socker, och en kaffesmak som antingen smakar havs-tång, gurk-meja, eller någon konstig äcklig ört utifrån sallads-landet, ute på risfältet någonstans…
 
Men inga problem, dessa kaffe.shoper säljer så klart sådant som dom vet thaiarna köper, och idag när jag satt där, så satt det nog minst 10 stycken ungdomar (thai), och ALLA drack is-kaffe, som jag beskrivet ovan… Endast jag och York drack ”americano hon”, vilket kan heta "ron" eller "lon", också, beroende på om de pratar thai, eller isaan, eller de inte kan uttala R…….

I dessa otroliga och samtidigt oroliga tider, så kan kommunikationen mellan oss människor komma till korta stundtals. Jag har förmånen att förstå människor på ett hyggligt bra sätt. Så här kommer ni att få ta del av mina kunskaper då… Jag kommer att förklara lite grand i den situationen när man är och bl.a. härjar med kontakt-annonser, och skriver till varandra….. Läs detta;ORDBOK FÖR ATT ÖVERSÄTTA KVINNORS KONTAKTANNONSER:

40-årsåldern...................................49
Äventyrlig.......................................Har legat med alla
Atletisk.......................................... .Inga bröst
Alldagligt utseende..........................Muuuu.
Vacker............................................ Patologisk lögnare
Känslomässigt stabil.........................Går på mediciner
Feminist.......................................... .Fet
Fri själ.............................................Knarkare
Vänskap i första hand.......................Före detta slampa
New-Age.........................................Kropps behåring på fel ställen
Traditionell...................................... Inga blowjobs...
Öppensinnad....................................Desperat
Utåtriktad........................................ Högljudd och jobbig
Professionell....................................Bitch
Fyllig............................................ ...Mycket fet
Kraftig benstomme..........................Otroligt fet

ORDBOK FÖR ATT ÖVERSÄTTA KVINNORS SVENSKA:
Ja................................................ Nej
Nej..............................................Ja
Kanske.........................................Nej
Vi behöver....................................Jag vill ha
Vi måste prata...............................Du är i trubbel
Visst, gör så..................................Det är bäst att du låter bli
Gör som du vill...............................Du kommer att få betala för det här senare
Jag är inte upprörd........................Såklart jag är upprörd, din idiot!
Du är uppmärksam ikväll................Tänker du bara på sex?

ORDBOK FÖR ATT ÖVERSÄTTA MÄNS SVENSKA:
Jag är hungrig.........................................Jag är hungrig
Jag är trött............................................. Jag är trött
Jag är sömnig..........................................Jag är sömnig
Snygg klänning........................................Snygg urringning!
Jag älskar dig..........................................Jag vill ha sex nu
Jag har tråkigt.........................................Vill du ha sex?
Ska vi dansa?...........................................Jag vill ha sex med dig.
Kan jag ringa dig nån gång?......................Jag vill ha sex med dig.
Ska vi gå på bio?......................................Jag vill ha sex med dig.
Får jag bjuda dig på middag?....................Jag vill ha sex med dig.
Dom skorna passar inte klänningen...........Jag är bög

Lycka till nu alla som skall ut på ”friar-stråt” som det ju heter,
och använd denna ordlsta (bok), så kommer ni att klara Er gallant…

HandskakChaiyaphum MMMCMXXVII

8 maj 2020

91,1 kilo - (32 km) 2 timmar 8 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,296  uppåtIngen slänger iväg sina pengar  

utan en bra anledning!!

Ja, dagens tjöt mellan gubbsen här var Lime eller Citron i groggen. Jag själv är ju i den fasta övertygelsen att cironens lite pikanta och skarpa smak passar alldeles charmant till Baccardi-coke och till en stadig GT…. Jg har prövat Lime, och den ger mig nästan ingenting alls smakmässigt.

Lime smakar ju nästan bara precis som om man häller i lite extra läsk i groggen, ingen udd alls på Lime. På min egna slutsats är alltså; citron till sprit och lime till thai-mat, det blir nog bäst det.. De andra gubbarna tjötade om det en stund, men sedan verkade vi alla vara någorlunda överens utan en gubbe, men jag vet varför han tjötade emot…

Jo han har lime i trädgården och mycket av det, men ingen citron.. Så där har vi det igen. Här i detta jordelivet så försvarar man in på sista blodsdroppen sina egna val i livet, även om dom är fel, ja helt uppåt väggarna, så vill man inte gärna erkänna detta.Annars idag så regnade det från eftermiddagen och framåt, ett välkommet regn. Vi har haft regn nu 3 dagar med någon dags mellanrum mellan regnen. Men det är ju väldigt välkommet här, då det är grymt torrt ute på fälten och i flodbäddarna. Dessa är ju helt tomma, och där växer gräs och kossor går och betar där, ja där det under alla mina år tidigare vrit floder, bäckar och rikligt med vatten…

Idag så klarade jag helt ensam utan någon som helst hjälp, att starta min Samsung, och pilla fram mobilt Bank Id och göra 3 stycken överföringar till 2 leverantörer, och en ned till mig själv här i Thailand. Jag måste säga att det är för jäkla enkelt att pilla med mobilt Bank Id, än det är med bankdosa och bankkort…

Jag sitter här nu ensam igen, och jag måste erkänna en sak, men det kommer jag aldrig att erkänna för Yongan, vill ju inte sätta press på henne. Men trots att jag skrävlar och skryter över hur lätt det är att vara ensam, och att det är en ren fröjd att vara ensammen, så måste jag säga lite tyst för mig själv;

Det är för jäkla trist att sitta här själv dag ut och dag in. Jag har blivit liksom lite bortskämd med att ha folk runt omkring mig dagarna i ända. Men nu är det plötsligt tyst i huset, och det är fasen inte roligt alls…

Men Yongan har sitt att göra och härja med i Nong Bua Daeng, så jag vill inte vara en jäkla ryggsäck på henne, och tjöta på henne och ge henne dåligt samvete, jag klarar mig trots allt. Ja, jag ville bara göra en liten bekännelse, som ni kan glömma av nu jäkligt snabbt, ty jag kommer att neka in i döden att jag någonsin sagt detta med, att vara ensam är trist..

Jag måste också erkänna att jag lider med alla de gubbs som sitter fast nu hemma i Sverige, och inte kan komma till Thailand, och ha det bra här. Det är ju ett jäkla öde att fastna i Storhammar, Getinge eller Slöinge, och inte kunna flyga hit till värmen, och de leende människorna. Men vi får hoppas att Corona tar farväl snart, kanske inom några månader med lite flyt..En liten trist sidonotis om Miss Pussy här, alltså grannen Old Foods dotter som ”work falang”. Jag såg henne i förrgår ute på gatan, och hon hoppade hopprep med sitt halvblod till son, en vit ogymnastiserad halv falang-barn, som mest sitter inomhus och gör ingenting.

Han lärde ju sig cykla när han var 7 år nånting, och han fick ha stödhjul för att inte ramla omkull. Han cyklade ihop ute på gatan med en annan thaiunge, som var 4 år som cyklade obehindrat på sin tvåhjuling!!

Jo Miss Pussy, hon var ute på gatan, och den damen sitter till 99% inne vid datorn eller Skype, och jobbar på falanger, och få dom att skicka stålar till familjens uppehälle. Jag tänkte när jag såg henne, att hon måste ha ett supertrist jäkla liv. Hon närmar sig nu 30 år i ålder, kanske t.o.m. något år äldre.

Och trots att hon fortfarande är supersnygg på alla sätt, så snart kommer det att komma en tid, när hon inte kan fladdra med könet, och få pengar i någon större mängd… Så jag har sett henne nu i exakt 12 år, hon var runt 18 när jag kom, och då var hon redan i full swing…

Tiden har alltså bara rasat förbi henne, och ingenting mer händer i hennes liv, än ett oänderligt antal med telefonsamtal med falanger, möten med falanger, och en jäkla massa tjöt och krav att hon vill ha pengar av dom hela högen…. Den stackarn måste ju vara grymt besviken på sitt liv, eller så kanske hon inte vet något annat, och bara kör på, utan att tänka efter någonting?

HandskakChaiyaphum MMMCMXXVI

7 maj 2020

90,8 kilo - (15 km) 57 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,295  sammaEn hård kvinna är lika tuff

som en sträng vinterdag!!

I morse när jag vaknade och slog på datorn, så låg där bland annat ett mail ifrån en f.d. kund som jag hjälpte med transport medio förra året (2019) från Sverige ned till Thailand. Jag nämner naturligtvis inga namn mer än mitt egna. Men vill gärna visa i vilken verklighet jag stundtals tvingas leva i.

Denna människa (frun i huset) skrev alltså i morse till mig, men låt mig först berätta om bakgrunden. Jag har tidigare vidrört det, så kommer ni ihåg ni minnesgoda, om den där containern till Hua Hin som jag lastade i Stockholms-trakten. Kunden skulle betala för frakt som de alla gör när lastningen är avklarad.

Denna familj blev plötsligt som man säger a ”no show”, och försvann från jordens yta, och var alltså icke nåbara. Jag blev ju skit-orolig, och alla möjliga tankar dök upp. Fram till dess så hade jag haft kontakten med mannen i huset, men jag började då att luska angående frun, och fann henne på Facebook faktiskt, och jag skrev och mer eller mindre hotade henne med polisen, plus att jag kommer att sälja hela deras hem, om dom inte hörde av sig och betalade.

Hon slingrade sig som en ål när hon väl hörde av sig till mig,. Och jag märkte nog redan då att den familjen var skurkaktig minst sagt, scamartists som man säger. Dock så hade jag ju i min ägo hela deras hem, så min sits var ju gansla bra.. Dock så ville ju rederiet ha betalt för frakten genast, så jag fick betala den räkningen ur egen fick, och DET gjorde mig ju inte så glad i sinnet, som ni säkert förstår....

Tur man hade lite sparat på banken, men fortfarande efter 2 veckor inte ett spår av familjen, och ingen betalning kom till mig. DÅ äntligen svarade frun i huset tack vare facebook-kontakten, så nu hade jag emailadressen till henne också. Hon hade flera facebook-konton och dessutom så florerade 2 olika efternamn på henne ute online…

Hon berättade att deras hus var svårt att sälja, och att de därför inte betalt ännu… Hon beklagade och lovade betla snarast. Tiden gick och fartyget med containern var nu alldeles i närheten av Bngkok. Jag skrev då med stora bokstäver till dom, att jag nu har arrangerat med en auktion av deras hem och tillhörigheter, detta för att täcka mina kostnader.

DÅ efter mer än 45 dagar så kom betalningen ifrån dem, och jag kunde pusta ut, jäkla stolpskott, men blir ju nervsjuk.. Nu då så skulle containern införtullas, och det skulle kosta 50.000 baht med allting som dom inte hade betalt, det var införtullning, tull och övriga kostnader i hamnen…

Hon skrev och sade att de hade inga pengar och att de skulle stämma mig för att jag inte hade berättat för dom om dessa kommande kostnader, trots att jag i min offert hade berättat att min offert INTE inkluderade införtullning och tullvgifter…. Så jag kunde ju sitta lugnt i båten...

Detta är ju naturligt då ju tull-avgifterna kan ju variera nåt oerhört, beroende på vilka saker som kunderna tar in i Thailand i sina containers… Jag fick då hör och häpna, och detta har ALDRIG hänt mig sedan jag började arbeta inne på kontor 1972, att jag faktiskt lånade denna familj dessa 50.000 baht (SEK; 16.000:-)….De lovade att betala tillbaka inom 1 månad, eller innan jag skulle leverera hem till dom i Hua Hin. 1 månad p.gr.a. att dom också i detta beloppet hade hyreskostnader, och jag skulle lagra godset i Bangkok innan leverans. Jag fick till slut mina 50.000 baht, och jag levererade deras gods till Hua Hin.

Och med detta så hopades man ju att man aldrig mer skulle höra av dessa luriga ganska oärliga människor…. Tiden har gått nu alltså runt 8 månader, och då kommer alltså detta mail ifrån frun i huset till mig, läs och njut;

Hej xxxxxxx,
Min pappa överförde 56000 sek till fel konto. Han har tidigare överfört pengar till ditt konto å mina vägnar då vi skulle betala dig för frakt av container. Nu när han skulle sätta in pengar till mig råkade han ta ditt kontonummer istället. Ledsen att det strula till sig. Vi vill att du överför dom till mig omgående till kontonr xxxxxx annars måste han gå vidare med detta & polisanmäla.
Mvh                                                                                                                                                
xxxxxxxxxx (namnet)

Jag svarade då på detta följande;

Hej L.P eller L.D,

Fascinerande sätt att kommunicera på måste jag säga. Börja prata om att polisanmäla direkt vid första kontakt, genast efter att du medgivit att du gjort ett stort grovt misstag, och ber om hjälp....... Vad är ni för människor egentligen, och vilka människor omger ni Er med??

Vilket bankkonto har din far sänt sina pengar till? Skriv tillbaka och bekräfta detta. Får jag inget svar om detta så, får jag överväga vilka åtgärder jag själv skall vidtaga. Man kan aldrig vara nog försiktig i dessa tider med folk ute på internet och online som hela tiden försöker scamma varandra....

Hör av dig och berätta vilket konto han skickade pengarna till, så skall jag hålla ögonen öppna... Och om detta är riktigt och ingen SCAM, så naturligtvis returneras pengarna. Det finns faktiskt ärliga människor i denna värld, du skulle bara veta....

MVH

Så nu sitter jag bara och väntar a – att hon svarar och/eller om b- pengarna verkligen dimper ned på mitt konto… Dock så vill jag helst inte skicka tillbaka dessa pengar och samtidigt uppge mitt egna bankkonto-nummer, jag litar inte på dom och vad de kan göra med den informationen, allt kansk bara är en scam….. Ja vi får se….

Nu skrev hon tillbak och gav kontonumret som dom satt in pengarna till.... Det visade sig att pappan hade stt in stålarn på min kollegas företgskonto i Stockholm, alltså inte ens mitt konto..... Så det löste sig och pengarna är naturligtvis returnerade nu.....

HandskakChaiyaphum MMMCMXXV

6 maj 2020

90,5 kilo - (26 km) 1 timme 51 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,295  uppåt“fläckar” syns ej på natten..

Jag har sagt det förut, och rapporterat om det förut, men jag måste säga att det är grymt och fruktansvärt varmt nu igen. De sista 2 veckorna speciellt har varit ohyggliga. Jag överlever, och jag cyklar, och jag lider inte så farligt trots allt.

Men inomhus är ett helvete. Jag är så snål så jag nästn lipar när jag måste inse att jag måste sätta på aircondiion redan under ljusa dagen i mitt arbetsrum, fasen det kostar ju extra stålar i elektricitet ju… Så när jag idag kollade på vädersajten på internet över Chaiyaphum, så säger den då frejdigt;

TODAY
5 maj 2020
38°  - CHAiYAPHUM
RealFeel® 44° - RealFeel Shade™ 43°
Partly sunny and hot;                                                                                                                
caution advised if outside for extended periods of time

Tyvärr så skall resten av veckan bli lika grym, och jag kan säga att även för en sådan som mig, så tar det på kroppen och psyket, att leva i denna värmen… Hemma i Sverige, kunde man ju fly hem, om det var för satans varmt, och komma in i sitt hem med väggar som stötte bort det heta utifrån, och solen kom inte åt.Men här, var skall man gömma sig? Jag kan ju heller inte ha aircondition i alla rum, det blir ju en ekonomisk ruin att ha det. Så jag har på i arbetsrummet när det är katastrof-varmt, och sedan på kvällen när jag skall lägga mig, så stänger jag av i arbetsrummet, och sätter på A/C;n uppe i sovrummet…

Idag så blev det dagen D, inte som Normandie och landstigningen där, men man kan säga att jag hade min egna lilla landstigning här hemma idag. Ty idag var dagen som jag fick mobilt Bank ID installerat i min famösa Samsung android pilletelefon. Jag firade detta med att betala räkningar, och forsla ned en massa pengar till Thailand, som hade samlats på hög där hemma i Sverige. Så all good i Sherwoodskogen, som Robin Hood sade till Broder Tuck…

Så nu kollade jag om jag kunde ändra ett lösenord på VISA-kortet, som jag vill skicka med DHL från Sverige hit, om nu NORDEA vägrar skicka lösenordet också med DHL, Men så tänker jag att OM det nu inte går att ändra lösenordet på mitt nya kort via mobilt bank ID, så struntar jag nog helt i att använda DHL, och slösa bort 500 kronor på DHL (= 1.650 baht per kuvert x 2).

Jag klarar ju mig nu med mitt mobila Bank ID. Jag behöver inte kortet, och jag behöver inte handla prylar online nu, kan gott vänta med den grejen, Så det lutar åt att jag struntar i kortet, så får det komma när dom släpper på frakterna igen. Med tur så kanske det inte tar så himla lång tid…

Så med detta, så måste jag nu ta farväl för idag. Ordförrådet är slut, tangenter saknas för mer skrivande, och bläcket i datorn torkade helt ut, så good night.

HandskakChaiyaphum MMMCMXXIV

5 maj 2020

90,5 kilo - (19 km) 1 timme 20 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,286  nedåtKARIN 5 ÅR

Honan heter gris, och hanen heter svin,

Ungarna heter kelgrisar.

Yongan har nu först startat planteringen då utav Tapiocan (Mansappalang), vilket jag berättat om förut. När jag var uppe och hälsade på härom dagen i urskogen (15 mil tur/retur på mopparna), så hade hon också startat med att hugga ned träd på sin mark (stora grymme-träd),, ty hon skall lägga nytt golv på sitt hemska gamla födelsehus…

Jag frågade henne varför gödsla 6.000 baht (SEK; 1.900), på ett trägolv på ett hus, som är i så dåligt skick, så en hydda vi byggde som små, såg ut som ett palats i jämförelse… Men hon försökte förklara, och jag förstår henne fullständigt, och varför tjafsa om allting. Låt henne nu när hon äntligen i livet får chansen att kunna unna sig lite grand saker.

Jo hon menade på att detta hus, hur skrangligt och dåligt det det än var, så var detta det hus hon föddes i, och växte upp i, och också de trätiljor som hon nu skall ersätta, är samma trätiljor som hon egenhändigt var med och hyvlade till för 35 år sedan ihop med sin pappa…Hon har upplevt så mycket fattigdom, och brist på nästan allting som de som familj fick uppleva, som hon kan bara inte skiljas från dessa minnen. Ja, jag vill inte stå i vägen för sådant i alla fall. Kolla fotot, hon står där, och tar bort de gamla tiljorna, och så skall sedan gubbarna komma och lägga dit nya fina hyvlade trätiljor…

Ja, det är ett väldigt engagemang från hela min familjs sida för detta ställe, och dessa marker där uppe i Nong Bua Daeng. Mamma Paengtha är med hela tiden, och det är säkert kanonroligt att få vara med sina barn och barnbarn där uppe och röja, istället för att som i vissa andra kulturer, de gamla får sitta ensamma, eller sitta på ålderdomshem, utan något alls att göra.

Paengtha röjer runt där uppe, och gör kanske inte så där himla mycket nytta, men hon finns där, och hennes ungar älskar att ha henne med hela tiden. Jag då? Ja fasen vill jag inte ut i ödemarken, och lägga tid från mina sista år i detta jordeliv, på arbete ute i bushen…. Det ligger bara inte för mig.

Jag är en jäkel på att spela gitarr, och jag gillar att pilla med datorn, så jag har mina hyss för mig här hemma i Chaiyaphum, så får resten av gänget ha sitt lilla roliga där uppe med sina 57 rai med grödor… Fy satana inte min grej precis… Så nu sitter jag mol allena, och lipar mig till sömns på kvällarna,,, hehehe bra skojar, har alltid haft väldigt lätt för att vara ensam, och så ock nu…
.
Idag så verkar det vara äntligen en lösning på mina VISA-korts-problem, eller jag kanske skall kalla det för transfererings-problem istället. Ty VISA-kortets-problemet har jag inte löst ännu….Det har gått så långt, som att de kan skicka mitt nya VISA-kort med DHL, och jag får betala 500.- för glädjen att få detta kort.

MEN säger vår kära NORDEA-bank…. Lösenordet kan vi INTE skicka med DHL,. Det skall gå på det vanliga sättet, de skickar alltså det viktiga lsöenordet, med vanliga jäkla skitpost, alltså helt oprioriterat… Så de väljer bort att jag betalar ytterligare 500 kronor för en DHL-försändelse med mitt lösenord, och istället envetet insisterar på att skicka det med helt öppen post.Så den grejen är olöst än så länge… Dock idag, så fick jag tag i en tjej äntligen på NORDEA, som kunde hjälpa till och lägga ut Yongans telefonnummer, så jag kommer åt det när jag skall identifiera mig, när jag nu skall skaffa ett mobilt bank ID!!

Hon gjorde det tillgängligt, jag klickade, och Yongan fick en kod, som hon messenger-skickade till mig 7,5 mil bort, som jag sedan skrev in, och det funkade. Jag har nu efter det, varit inne hos Håkan då, som hjälpt mig att hos Google play ladda ned Mobilt bank ID-mappen in i min telefon.

Så nu vet jag att jag kan identifiera mig, jag får en bank ID-mapp, så imorgon skall vi köra hela racet ända till slutet, och regisrera så jag får ett mobilt bank ID in i min nya Samsung grymme android telefon. Och sedan kan jag flytta pengar…. Så jag måste nu då imorgon ställa en fråga, innan jag brötar ännu mer och lägger tid på DHL grejen.

Jo, OM jag har ett mobilt bank ID, kan jag då gå in och ge mig själv ett nytt lösenord på mitt VISA-kort, ja då kan jag ju skita hur banken skickar sitt kuvert, ty det lösenordet blir ju ändå värdelöst. Och OM det skulle funka, så har jag löst alla mina problem med banken, och mitt VISA-kort…. Men hoppa högt idag redan, vågar jag inte, måste se morgondgen an, och den stund som jag verkligen har ett fungerande mobilt bank ID i min mobiltelefon android smartphone grymmepryl......

HandskakChaiyaphum MMMCMXXIII

4 maj 2020

90,6 kilo - (19 km) 1 timme 15 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,290  nedåtHILDA 7 ÅR

En mormor är en som hela släkten har kommit ut genom.

Då är det väl inte så konstigt att hon är lite sladdrig i skinnet...

Ja idag, hurra hurra och hurra, då öppnades sprit-gluggarna och försäljningen tog fart igen. Jag och Håkan stack klockan 11.00 och handlade 4 enliters vodka (Gilbeys).. Anledningen till att vi åker dit just klockan 11.00 är att det är då som dom öppnar sprit-föräljningen, själva affären öppnade redan klockan 06.00.

Lagen säger här i Thailand att fram till klockan 11.00 på middagen, så får ingen sälja alkohol, enligt Yongyut så skulle det vara MOT Buddahs önskan och vilja…. Ja den killen finns med på ett hörn i livets alla skiften här borta skall sägas… Sprit-luckorna öppnas alltså klockan 11.00, och de får sälja fram till klockan 14.00.

Och då stängs det återigen, ända fram till klockan 17.00. Där efter öppnas det resten av kvällen. Och alla är nöjda. Men man undrar ju hur heligt det egentligen är med denna religion som dom kallar Buddism. När det är stängt för spritförsäljning, så säljer dom ändå..... OM man köper 3 förpackningar eller mer…!!! Underbar Gudstro….

I alla fall, så åkte vi sedan hem, och startade upp med likören som jag pratat om…. Det blev alltså; Banan-likör med vanilj-stång som extra tillsats… Och det blev Gul Mango-likör, Kiwi-likör,,, och Citron-likör valde Håkan. Ja vi får se hur detta avlöper, hoppas det blir gott, ty det finns ju mängder av olika recept ute på internet hur man gör dessa likörer…Jag hörde en utlänning (falang) borta i Udon Thani, en ganska stor stad här uppe i nord-östra delen av Thailand. Han beklagade sig över döds-talen på Covid-19 (Corona)… Bara för att få lite perspektiv då i tillvaron, och lugna sig lite grand och kanske prioritera lite mer än ENDAST Corona i livet.

Så säger då en annan falang till honom, att betänka att varje år så dör det mellan 26-27.000 människor i trafiken i Thailand. Om man räknar med att corona startade i Thailand början februari fram till nu slutet april, så har vi en tid på cirka; 3 månader med Corona, och det har då tills idag kostat Thailand 54 liv.

Samtidigt under 3 månader, så dör det i Thailand i trafiken;  6,500 människor. Alltså 54 döda mot 6.500 döda…… Så någonstans i allt detta, så känns det som lite ”för mycket” bara.. Men kanske lätt att snacka, så länge som man inte själv har blivit smittad, eller?? (ta i trä)… Det som jag själv mycket tänker på, är ju 2 saker i detta.

Dels då; blir man verkligen immun om man överlever??? Och det andra då är ju, att när länder börjar öppna upp, och folk börjar röra på sig igen, blir det en fruktansvärd BOM då eller, och en jäkla massa människor kommer att smittas…. Ja så tänker jag. Så ni som kläser detta, vänta typ en månad eller 2, innan ni börjar umgås som vanligt igen. Håll Er fortsatt undan för sjutton hakar…Annars idag, så är det fortsatt varmt så ända in i h;vete, skall ni veta.  Det har varit 36 grader idag, men har känts lätt som 40 grader celsius. I morgon tisdag skall det bli 37 grader, och onsdag skall det bli 38 grader, och sedan torsdag, fredag, lördag och söndag, så skall det bli 39 grader. Så det lär ju bli air-conditon framför datorn, kan jag lova Er!!

Ofta när jag bor här, och ändå har möjligheter till att använda fläkten och aircondition, och i viss mån ha värme-reflekterande hus, så tänker jag osökt på när man läste i unga år, om de boende vita nere i negerland i Afrika, alltså engelsmännen som skötte sina kolonier, ja Indien gällde det väl också kan jag tänka mig.

De svettdes ju kontstant 24 timmar och dygnet, och på köpet så fick väl hela gänget malaria också… Så tack och lov att man lever i nutid, med alla nymodigheter, och att man har resurser att äga dessa nymodigheter också….. 

HandskakChaiyaphum MMMCMXXII

3 maj 2020

90,8 kilo - 89,9 kilo (21 km) 1 timme 26 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,308  uppåtOch Herren sa,

"låt det finnas ett band som heter Crosby, Stills, Nash and Young,".

Och han såg att det var gott.

Och många män gladde sig åt att höra deras unika musik.

Och kvinnor, efter att ha hört dem,

berättade för sina män, "låt oss ha sex".

Och alla fann det hela gott.

Idag gäller det? Kommer vårt Big C, eller Makro, eller Tesco Lotus att sälja sprit? Kommer 7/11 sälja sprit? Detta känns nästan som ”lilla doppardagen”, men i en ny tappning…. Nu har jag för min del klart och förberett med frukt; gul mango samt finger-bananer och göra min Likör här hemma, saknas bara Vodkan (Gilbeys? Då som skall sätta piffen över i:et.

Håkan, skall göra sina 2 flaskor med Rambutan, och sedan har han inte kommit till skott ännu och handlat frukt numro 2, vi får se vad han kommer att göra för sorter helt enkelt? Det går ju inte lika snabbt för honom att göra saker och ting, som det är för mig,  ”Effektiva Nisse”…Många boende här nu, även thailändare kan jag tänka mig, men speciellt vi utlänningar, börjar bli mer och mer rastlösa i dessa karantän-tider. Vad skall man hitta på egentligen här hemma? Man kollar på filmer så man får ju nästan den berömda ”gam-nacken” framför datorn.

Och man har placerat om de där stolarna och bordet nu ett antal gånger, och fortfarande känns dom felplacerade. Jag har tvättat golvet med medlet Mr Muscle, och prövat med det som också skulle vara suveränt, alltså Naam Sohm (Vinäger). Jag kan ju direkt säga att Vinäger är helt kass at göra rent i skarvarna, emellan klinkers, där ju skiten oftast samlar sig. Mr Muscle var överlägset, trots att min granne Håkan påstod motsatsen..

Alla de människor som INTE har hobbies eller har intressen. Som är odugliga på datorn, som tycker det är trist att kolla på sport, trist att kolla på filmer, och bara vill titta på aktuellt, rapport och morgon-programmet från TV4, måste ha en jäkla trist tid nu under denna karantän, gud bevare mig vilket trist helvete som nu går in på andra månaden.

Min dag är ju heller inte så himla upplyftande, men jag kan ju med stolthet säga, att jag fick i väldigt unga år lära mig att leka själv, vara påhittig för att få tiden att gå, när kompisarna stack iväg till sina sommarlovs-sommarställen, och man blev kvar där hemma i Järnbrott ensam och kanske 7-12 år gammal.

Kan ju säga att det tar några år att lära sig att vara själv, men belöningen är otrolig när man väl lärt sig kan jag säga. Så jag går upp kanske vid 05.00 på morgonen, svarar på email, kollar om några nya torrents kommit in, så man kanske kan ladda ned några nya goa TV-program eller filmer.Jag publicerar mitt dagliga kapitel, och sedan gör jag frukost, som jag käkar framför datorn, medans jag kollar på en TV-show. Där efter cirka klockan 08.00, så ut med cykeln under kanske 2 timmar. Sedan hem, duscha, tjöta med Yongn lite grand, beroende på vilket humör den kvinnan är på, hahahaha!!

Sedan kanske jag skriver lite offerter, svarar på mail, och sysselsätter mig fram till lunch, vilken jag intar ihop med Yongan. Sedan kanske ibland åker jag och träffar någon polare och vi fikar, skvallrar, och tjötar ihop under någon snabb timme. Sedan hem, ty nu har Sverige vaknat, och det brukar rassla in mail gällande mina transporter.

Sysselsätter mig fram till runt klockan 21.30 när jag släcker ned. Går upp och kollar på TV i 15 minuter, tills ögonen faller ihop av sig själva p.gr.a. att det är så jäkla trista värdelösa thai-program på TV;n….. Och nu då säger jag till Er alla; God Natt med ett kraftigt,

HandskakChaiyaphum MMMCMXXI

2 maj 2020

90,9 kilo - (22 km) 1 timme 31 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 271  nedåtUtbildning är den gradvisa upptäckten av vår okunnighet!!

Jo jag glömde nämna det igår. När jag körde Yongan ut till hennes marker, så passerade vi en man på en traktor som plöjde och röjde, och jobbade på bra. Det visade sig vara en ung kille i sammanhanget. Han var nog inte över 40 år i ålder, och verkade vara riktigt modern. Han är alltså den nye by-hövdingen…..

De valde ju honom i byn, och lyckades bli av med den gamle korrupte idioten, som stal mark och gav till sin egna släkt och familj,, och han stal alltså från de människor som han var satt att försvara…. Ja vi människor som det sägs, är det enda djuret på denna jord, som vänder oss mot våra egna utan problem… Så man undrar varför vi pratar om djur i en nedlåtnde ton…

By-hövdingen var supertrevlig i alla fall, och frågade om hur jag gillade att bo här, och hur jag tyckte om deras by. Det var ju bara att ösa ur sig superlativer om byn, och hur bra den var.. Jag vet ju egentligeninte så mycket, men för Yongans skull, så ville man ju göra ett bra intryck. Jag tror faktiskt att jag lyckades med det konststycket…


Var kommer det engelska ordet "Booze" från, alltså ordet för sprit..
Jo någon menade på följande,
alltså att när; "a contingent of American troops during World War I.
“These troops were in a southwestern French town, with no alcohol to consume,
except for the local wine,” Shapiro wrote.
“The town was Buzet ... as in Buzet Wine" ... ”

Den stora thailändska dagstidningen ”The Thaiger” plus senare under dagen ävenledes Bangkok Post, annonserade följande glädjande nyhet idag:

"In a surprise turn-around, after extending the national alcohol ban from yesterday for another month, the CSSA have announced that they are revoking the national ban on alcohol sales from this Sunday. But the provisions say that the alcohol can only be bought and must be taken away for consumption at home. You may not consume alcohol at restaurants. There will be further clarification in the next day about precise details"...

Länken till detta är denna, ifall någon vill läsa...
https://thethaiger.com/coronavirus/cv19-asia/cv19-thailand/national-alcohol-ban-to-be-lifted-from-sunday-may-3

Så funkar detta, så kan vi starta göra likör redan på söndag. Jag och Håkan trodde ju det var kört i förrgår, när dom gick ut och sade att spritförbudet var förlängt hela maj månad ut….. Men nu skall vi hoppas och vara glada…….I år har vi 2020, och det är jämt 100 år sedan vi skrev 1920…. Så vad hände för ett hundra år sedan då, som kanske anses vara en viktig sak. Jo följande står att läsa om det årtalet;      17 april – I Sverige blir gift kvinna myndig, och slipper ha maken som förmyndare, när Sveriges riksdag antar den nya giftermålsbalken, som ersätter den gamla i 1734 års lag, och gör den svenska kvinnan helt jämställd med mannen inom äktenskapet. Det blir också lättare att skiljas.

Så denna enorma framgång som ersatte en lag så långt tillbaka som 1734, ger nu då kvinnorna i dagens läge en frihet som aldrig kan underskattas, eller för den delen överskattas. Eller?????? Kvinnorna idag via feminstvänstern, har då gått ifrån fullständig frihet, till acceptans av Islam, detta helvete på jorden,,,, med Burka/Slöja, Hedersförtryck och Barnäktenskap…. En fantastisk framgång för våra västerländska kvinnor"...

Varför män i alla tider alltid haft väldiga tveksamheter till kvinnors förmåga att leda och ta stora beslut, ja en av anledningarna kn ju ses i vad som bland annat sker i Sverige idag....... Bara en lite undran och fundering.... Skall man styra i beslut med hjärta eller med hjärna????

HandskakChaiyaphum MMMCMXX (3.920)

1 maj 2020

90,3 kilo -

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,325  uppåtJag har ju nämnt tidigare;
Nong Bua Rawe finns det på kartan, Chatturat, Tad Ton vattenfall,
och nu Nong Bua Daeng, finns också det på kartan.
Så kan ni se vilka irrfärder vi tar på våra mopeder,
 runt omkring i området runt Chaiyaphum City.....
Nong Bua Deng för övrigt, har Yongan sagt, betyder;
Nong = stor vattensamling, finns i nästan miljoner bynamn i Thailand,
och sedan Daeng betyder ju röd i sammanhanget,
och slutligen mellanordet Bua betyder Näckros.....


ALLAN 5 ÅR

Om man öppnar ögonen och det är alldeles svart,

då är man medvetslös.

Idag så fick jag med mig York, och vi stack upp för att hälsa på Yongan och hennes morsa, hennes syster Alaam (mamma till Nmkaeng), samt Namkaeng själv….. Yongan har ju varit där uppe nu i 4 nätter, så det skulle bli kul att träffa henne igen. Vi stack iväg, allt gick smärtfritt och som smort, och halvvägs, alltså på toppen uppe i de höga bergen runt Nong Bua Daeng, där stannade vi och köpte Som´O .. se nedan foto...

Det är ju den frukten som är en hel kopia av Grapefrukt i köttet, förutom 2 viktiga saker, och det är att fruktköttet är orange här i Chaiyaphum, och det är suveränt gott och sött, och inte alls som det sura beska som Grapefrukten har, och dessutom så äter man det inte med sked, utan som en apelsin medelst klyftor…


Som´o eller Pomelo som det heter på våra språk...

Vi fortsatte de 1,5 milen till orten Nong Bua Daeng, och där letade vi efter ett ställe att äta på. Ja vi får ju inte sitta ned och äta, utan det är ”take away” för hela slanten nu under Corona… Till slut så kunde Yongyu via telefonen lotsa oss vidare till ett kycklingställe som också sålde oss knåde-ris (sticky rice – Khaonioo)..

Vi  tog maten med oss och hittade ett bra ställe i naturen 2 kilometer bort, och käkade vår mat. Sedan stack vi vidare de resterande 25 kilometrarna till Yongyuts marker ute i djungeln. Jag missade avfarten i byn, glömde helt enkelt, och vi passerade med 5 kilometer, och fick stanna, fråga vägen i byn Non Mao, tog en go kopp kaffe, och ringde och fick åka tillbaka igen 5 kilometer.
Mansappalang

Nu gick det bra, och Yongan tog oss ut på sina marker, där hon hade 7-8 stycken thai som arbetade för henne på dagpenning. De röjde mark, och de planterade mansappalang (Cassave – Tapioca) för det vilda. Yongyut har planer den damen, och jag varken vill, eller orka sätta några käppar i hjulet, utan jag får vackert stötta henne, ovsett om priset blir att hon lägger mycket tid där uppe i obygderna, istället för med sin fantstiske äkta make…

Vi tjötade och hade trevligt en kort stund, sedan sade Namkaeng att hon hellre ville åka med mig hem igen, och inte vara längre där uppe i skogen, och jag förstår henne. Jag fick fråga Yongyut, och Yongan sade ”up to you”. Så jag tog med ungfan hem, så hon slipper bo där längre….. För övrigt, så har tydligen Yongan lyckats frigöra all sin ursprungliga mark nu…

Ja det är alltså 57 rai. En rai är ju 1.600 m2, så Yongan äger alltså 91.200 m2 mark eller 9,1 hektar… Alltså ett rejält markområde…. Så min förhoppning när hon blir gammal och jag är borta, att hon kan sälja av lite mark då och då, och kunna vara hyggligt självförsörjande…

Och man får ju hoppas också att hon INTE gör som de flesra thai gör, alltså bränner alla sina stålar från markförsäljningen, på löjliga partys, och skänka stälar till gamarna (munkarna) i templet…Det finns en jäkla massa fällor när man kommer till pengar i detta landet. Jag har sagt till henne på allvar, att hon skall hålla käften, och inte ens prata pengar med sin familj, så slipper hon den där löjliga kultur-pressen, och kan förvalta sina egna pengar utan inblandning av Fan och hans moster, som ju finns överallt.

I alla fall vi åkte hemåt, och det gick som på räls, visst ont i arslet efter ytterligare 1 och en halv timme på motorbiken, men hem kom vi utan några olycksbud alls… Min nya motorbike, alltså vår Yamaha som vi köpte, är som en mjuk dröm att köra, och stark och snabb som en dröm också… Så resorna blir en bra upplevelse oftast..

Idag så står valuta-kursen på Transferwise och XE på 3,325… Så nu denna gång till skillnad från förra gången för några veckor sedan, får vi hoppas att uppgången bara fortsätter uppåt himmelska höjder, och inte börjar dala nedåt igen som förra gången…. Vi alla vill ha typ 5,69 istället, DET vore mumma för en isterbuk… 

Handskak