GTG Shipping, Thailand

Transport av Ert bohag/flyttsaker till Thailand? Kontakta mig på min mail här; chaiyaphum@glegolo.com

Skeppa styckegods pallar, eller hel containerlast. Välkomna med Era förfrågningar

Läs gärna följande artiklar om transporter skrivna av mig, klicka på forum Sawatdee eller direkt här på hemsidan, under menyn upptill, Transport och flytt!

Chaiyaphum MMMCMLXXX (3.980)

30 juni 2020

87,0 kilo - (19 km) 1 timme 27 minuter

Valuta-kurs; 3,311  uppåtÅngest bryter en mans ryggrad!!

Ja det dröjde ända fram till klockan 03.30 inatt innan värken släppte i tarmen, och plötsligt ”sken sola igen” kändes det som. Snabbt in från TV;n  och somna så gott fram till 05.30, och idag har varit enbart en dans på rosor smärt-mässigt. 2 lugna turer med cykeln, och ätit förnuftigt.

Men jag har märkt under hela dagen att tarmen nog läker sig ganska snabbt nu. Så jag kan börja käka riktig mat igen inom några dagar. Det vore himla gott.  En god steak med  potatis och en go sås…. Och sedan är man nog nöjd och glader, kanske en dragnagel i form av en  baccardi+coke på det… så är lyckan total..

I år har juli 5 fredagar, 5 lördagar, och 5 söndagar. Det händer en gång vart 823 år. Detta kallas krösus. Så skriv till dina vänner om detta, och pengar kommer att komma inom 4 dagar. Baserat på kinesisk filosofi av Feng Shui. Lycka till…..Så hittade jag då till slut det dokument av statistik som visar hur många som dött under perioden januari t.om. maj månad mellan åren 2014-2020… Jag tycker att detta egentligen är de ENDA korrekta, och faktiskt intressanta siffrorna vad det gäller Corona att luta sig emot. Det dör alltså folk i ett land oavsett om vi har Corona eller ej, eller hur?

Så när vi kikar på denna statistik, så förstår man ju genast vad det handlar om med vår s.k. Corona-statistik i Sverige, hur det är i övriga världen skiter jag i… Så den totala summan av människor som dör under denna period har inte rört sig speciellt i år faktiskt!!! Vafalls???? Det borde väl vara 5.000 extra döda människor då, om nu rapporteringen är korrekt???

2020 ligger inte ens på första plats som ni kan se, fasen vi ligger ju bara 3:a i antalet döda sedan 2014,. Både 2015 och 2017 har fler döda än årets siffra, som ni kan se… Jag drar min egna slutsats, och jag gör det då bortom allt skit och struntprat av experter, och världs-frånvända blinda PK-människor.

Min slutsats är helt klart att, dör jag, och jag testas positivt för Corona, så registreras jag per automatik som ett dödsfall orsakat av Corona. Detta även om jag dog av gammalt dåligt hjärta, av Diabetes, eller av Alzheimer, eller vad fasen som helst… Någon annan förklaring finns ju inte om ni tänker efter, till dessa siffror.

Jag vågar nog då draga detta ytterligare ett steg framåt då i mina tankar. OM det är runt 85% åldringar och människor över 70 år som dör i ”Corona” som det ju sägs, så innebär det ju att bland dessa 5.000 döda i Corona, så är det alltså; 4,250 stycken som är över 70 år i ålder. Man frågar sig då, hur många av dessa är faktiskt de facto ”fel-registrerade” som Corona-offer, när dom egentligen är offer för annan sjukdom, och rena ålderskrämpor??

Om statistiken ovan så klart visar att vi har noll och ingen överdödlighet i Sverige under denna period, var i helvete kommer dessa Corona-siffror ifrån, och hur sjutton har dom egentligen kommit till??? Är det idioter som testar, och som registrerar? Jag själv undrar vilket ben att stå på.
 
Så klart att jag tror på att Corona existerar, men jag stor-undrar faktiskt över vad som är fake, och vad som är sant i all nyhets-röra nu för tiden… OK jag är pensionerad, så detta får någon yngre kraft reda ut, som har betalt för det, och som har orken att bry sig om detaljer, som döda människor och dess orsak.....

HandskakChaiyaphum MMMCMLXXIX

29 juni 2020

87,0 kilo - (21 km) 1 timme 38 minuter

Valuta-kurs; 3,310  nedåt


Det absolut bästa tärnings-spelet,

är det som aldrig spelas!!

Ja med den videon ovan, så förstår kanske de yngre generationerna varför vi något lite äldre gillade vår musik som var från 1960-70, och fram på 1980:talet nån gång. Det är ju ren musikglädje och livsglädje också för den delen. Detta är exakt den musik som jag älskat i hela mitt liv, allt ifrån 13;års åldern fram till nu idag….

Jag har aldrig tyvärr kunnat förlika mig med rapp-musik, jag tycker det är rena rama skiten. Och att inte sjunga, utan prata sig igenom en jäkla massa ord i en låt, ger inte mig i alla fall ett skit. Lika lite som en tatuering eller skäggstubb ger mig nåt heller. Tyvärr så är väl just detta jag skriver, ett tecken på att man blir äldre. Hahahaha!!!

Och det drabbar oss ALLA, oavsett hur man försöker framställa sig själv. Tyvärr så fastnar vi i gamla fotspår, och vi älskar att fastna i de fotspåren. Jag själv tänker; ”Ja ha, så det är så här att bli gmmal, ja då kör vi på, jag trivs med att bli gammal, och tänker inte anpassa mig till saker, som inte ett endaste dyft berör mig, och mitt egna liv”…Nu till Thailand och en liten finess som kan vara kul att veta, för de av Er som funderar på att sätta/odla mango för husbehov….. Kolla videon och njut, hade inte en susning om att kärnan ens låg därinne i det höljet faktiskt… Så nu blir det till att planera antar jag….. Öppna Mangon, ta hushållspapper och vatten, och ziplock-pöse, och 5 dar med väntan.

Och sedan skall det finnas en sådan vacker stjälk som tittar ut. Men i mitt fall med mina INTE gröna fingrar, så är väl kärnan röten efter 5 dagar, och ingenting alls har ”tatt sig”…. Jag får kolla resten av videon också, finns säket massor av andra tips att kolla på…Idag annars har varit den värsta jäkla dagen sedan i onsdags, och ingreppet ”där bak” med Koloskopi…. Jag käkade ”Khaoow pad kapau” inklusive grisköttet också på middagen idag söndag, och nu klockan 20.30, så har jag fortfarande skitont i tarmen. Nästan så man undrar om något är fel.

Men jag skall rida ut stormen hoppas jag nu under natten, och hoppas att morgondagen skall bli bättre. Ingen mer riktig mat,, bara flytande föda en vecka framåt, det är ju säkert i alla fall…..… Fasen ett långt tag nu på eftermiddagen, så misstänkte jag att det var blindtarmen som spökade, då det riktigt onda satt precis därnere åt det hållet på höger sida kroppen….

Men när febern uteblir helt, så måste jag ju vara positiv lite grand, och inbilla mig att det är tarmen som spökar. Och med 10 polyper borttagna, och där är minst 10 stycken häftklamrar där inne, så klart att det gör skitont om jag skall poppa i mig mat redan. Fasen jag skulle lugnat mig och äta, och inte lyssnat på doktorn i Khorat…

Håkan, min granne är ned till Ambassaden imorgon måndag, och skulle till IKEA efteråt, innan dom vände kosan återigen hit mot Chaiyaphum. Han bad mig göra en lista vad jag ville ha, så jag skrev ned följande saker, och hoppas han har tålamod att hjälpa mig med detta. En riktigt snäll kille denne Håkan;

a - Swedish almond cake with chocolate and crunchy caramel - 250 THB
b - SYLT JORDGUBB Strawberry jam, 400g - 180 THB
c - SYLT FLÄDER & APELSIN Orange/elderflower jam, 425g - 170 THB
d - SYLT HJORTRON Cloudberry jam organic, 425g - 380 THB
e - SYLT LINGON Lingonberry jam, 400g - 150 THB
f -  MARABOU Milk chocolate roll, 148g - 130 THB

Och med detta så tar jag farväl med ett handfast,

HandskakChaiyaphum MMMCMLXXVIII

28 juni 2020

87,6 kilo - (0 km)

Valuta-kurs; 3,311  uppåtEn gammal man i huset är en ren pina,

en gammal kvinna i huset är en skatt!!

Lördag idag, och sista dagen förhoppningsvis, som jag INTE kan äta vanlig mat, och som jag INTE kan äta mina blodförtunnande mediciner. Det är ju lite grand sisådär små-nervöst att inte kunna käka blodförtunnnde, när man vet att ens hjärta är beroende av det hela för att fungera klanderfritt…

Dessutom så får jag ju inte ”motionera”. När läkaren sade detta, så frågade han inte ens hur mycket eller litet som jag cyklar för att kalla det motionera, så jag kommer imorgon söndag att starta med att lugnt och städat köra min 2 mila-rundtur, och se hur det hela avlöper. Måste komma igång igen, det är ju supertrist att bara sitta här på arslet hela dagarna..

Jag tjuvstartade nu på morgonen dock med att cykla 1 mil nästan i lugnt städat tempo. Jag ämnar inte berätta detta för någon doktor, men det är bara så eländigt trist, att bara sitta här och inte komma ut och njuta på cykeln i solskenet, det blir ju som en himla drog till slut detta med cyklandet.

Jag skulle ockå vilja återkomma till de räkningar som jag fick gällande BÅDE försäkrings-bolagets (AIA) del, som min egna debitering på min Koloskopi samt Gastroskopin på Bangkok Hospitalet i Khorat. Jag skall först spalta upp alla posterna, så kan ni se hur dessa opererar administrativt här.Jag trodde ju att min bransch med transport och shipping, var de mest uppfinningsrika vad det gäller avgifter, men vete fan om inte sjukhus är etter värre, ja ni får avgöra själva tycker jag, läs och njut då:

Försäkringsbolagets nota från sjukhuset;                                                                                 
Drugs and parenteral medicin              543.60                                                                                      
Lab investigation and pathology       5.931,40                                                                  
Packaged material charge                   200,00                                                                        
Physician procedure fee                 13.500.00                                                                          
Fixed pricing                                    22.550.00                                                                             
Total;       42,725.00

Min egna debitering fråpn sjukhuset;                                                                                         
Drugs and parential medicin         3.150,00                                                                                     
Medical supplies                           1.258,20                                                                                         
Lab investigation and pathology   3.341,60                                                                            
Fixed pricing                                  1.750,00                                                                                
Total;        9.499,80

Ja som ni ser. Så är det i stort sett helt identiska saker som de debiterar oss båda. Jag får hela tiden flera känslor när man kommer till dessa privata sjukhus, och man har ett försäkrings-bolag i botten, och det är;

A – De fläskar alltid på med grova överdrifter av debiteringar, och olika kända som okända avgifter.. Det blir ALLTID mycket högre avgifter för försäkrings-bolaget, än om jag kommit som privatperson och gjort samma sak...

B – När det blir min tur att betala, så har de alltid en förmåga att få till avgifterna så man absolut INTE hamnar UNDER 10.000 baht, oavsett vad man gjort där på sjukhuset. Jag pratar INTE om provtagning och sådant, utan om opertioner av olika slag. Trots att försäkrings-bolaget skall betala, så blir det alltid en jäkla stor nota för mig som privat-person.

Trots mina 9,500 baht i kostnad, så får jag välan vara tacksam att försäkrings-bolaget tog 42.000 baht då kanske!!! Nu skall jag tillbaka på återbesök den 4 juli, och då brukar det bli gratis för mig, och försäkringen tar den kostnaden, som alltid brukar bli några tusen baht i alla fall….Jag avslutar med en vits, som jag alltid gillat!! Har ni hört denna goingen förut??
– Ni körde för fort!
– Oh, jag förstår, säger kvinnan.
– Kan jag få se körkortet.
– Jag skulle gärna ge er det, men jag har inget.

– Har ni inget? utbrister polisen.
– Jag har förlorat det fyra gånger för att ha kört onykter.
– Kan jag istället få se registreringsbeviset!
– Tyvärr inte.

– Varför inte?
– Jag har stulit bilen…
– Stulit den?!
– Jaa, och jag har dödat ägaren och styckat honom i bitar.

– VAD ÄR DET NI SÄGER?!
– Delarna av honom ligger i plastpåsar i bagageutrymmet ifall ni vill kolla.
Polisen tittar på kvinnan, backar långsamt därifrån, och ringer efter förstärkning. Inom några minuter kommer ytterligare fem polisbilar och ett polisbefäl närmar sig med dragen pistol.
– Kan ni gå ur bilen? säger polisbefälet.

– Är det något problem? undrar kvinnan.
– Min kollega påstår att ni har stulit den här bilen och mördat ägaren.
– Mördat ägaren? säger kvinnan.
– Ja, kan ni vara snäll och öppna bagageluckan?
Kvinnan öppnar luckan, men där finns inget. Polisbefälet frågar:

– Är det här er bil?
– Naturligtvis! säger kvinnan bestämt. Här är registreringsbeviset. Vill ni se körkortet också?
– Jag måste medge att jag aningen förvirrad. Min kollega har berättat att ni inte har något körkort, inget registreringsbevis, att ni har stulit bilen och mördat ägaren!
– Jaha, och snart påstår han väl att jag körde för fort också?

HandskakChaiyaphum MMMCMLXXVII

27 juni 2020

87.6 kilo - (23 km) 1 timme 43 minuter

Valuta-kurs; 3,309  nedåtNär en skild man, gifter sig med en skild kvinna,

så finns det 4 åsikter i brudparets säng!!

Idag i skrivande stund (fredag,) så kändes det mycket bättre i morse när jag vaknade i magen, myckety bättre. Och efter det att jag käkat frukost lite ris (pyttelite) i den där soppan Khaoo kau moo, nyponsoppa med krossade kakor däri, så mådde jag fortsatt OK i magen till skillnad från gårdagen….

Jag har också varit ute och cyklat lugnt och städat i 1 kilometer på morgonen, och 1 kilometer på eftermiddagen. Jag vet, det är noll och ingenting, men det sätter i alla fall fart på tarmarna efter det att jag ätit, och DET är i alla fall himla bra i sammanhanget..

Ja nu skall tydligen Sveriges ytterst ansvarige för Corona gå på semester gubevars!! Hur i helvete kan man gå på semester när man är ytterst ansvarig för en sak i Sverige? Ja vårt samhälle har blivit tokigt, och att ens tänka på semester, och inte ens fundera på att det är ens logiskt eller etiskt riktigt…. Ja det är för mig en gåta. OM JAG hade varit ytterst ansvarig så hade jag INTE tagit semester en endaste satans dag förrän denna sjukdom var besegrad.

Jag hade aldrig gett mig, utan varit på kontoret vareviga dag, veckodag, som helgdag, som veckoslut… SÅ agerar en ansvarig tjänsteman. Man går sjuttan inte på semester, och lämnar sitt arbete åt någon annan. Fanskapet har en ren förmögenhet i lön per månad, och då skall han fasenimej vara på kontoret och där med basta. Secka sjuka människor vi har anställda i Sverige….Vi hör ju alltid "reglerna" från den kvinnliga sidan .... Nu är här reglerna från den manliga sidan. Det här är våra regler!   Observera alla är numrerade "1" MED MENING!
 
1. Män är INTE tankeläsare. (FÖRSTA & främsta regeln)
1. Lär dig att acceptera toalettstolen. Det är en stor grej. Om locket är uppfällt, fäll ner det.
Vi behöver det, du behöver det. Du hör inte oss klaga på att du lämnar den nedfälld ... OCH, det tar mindre energi att sänka sätet, än att höja det (du vet, allvar)!

1. Söndagssporter, det är som fullmånen eller tidvattnet. Låt det vara.
1 .. Gråt är utpressning.

1. Fråga efter vad du vill ha. Låt oss vara tydliga med detta:
Fina vinkar fungerar inte!
Starka vinkar fungerar inte!
Tydliga vinkar fungerar inte!
SÄG SOM DET ÄR BARA!

1. Ja och nej är helt acceptabla svar på nästan alla frågor.
1. Kom till oss med ett problem bara om du vill ha hjälp med att lösa det. Det är vad vi gör.
Sympati är vad dina flickvänner är till för.

1. Allt vi sa för 6 månader sedan är otillåtet i ett argument. Faktum är att alla kommentarer blir ogiltiga efter 7 dagar.
1. Om du tror att du är fet är du antagligen det. Fråga inte oss män.

1. Om något vi sa kan tolkas på två sätt, och ett av sätten gör dig ledsen eller arg, ja då menade vi den andra
1. Du kan antingen be oss göra något, eller berätta hur du vill ha det. Inte båda. Om du redan vet bäst hur du gör det, gör det själv bara (själv är bästa dräng).1. När det är möjligt, Vänligen säg vad du har att säga under reklampausen på TV;n.
1. Christopher Columbus behövde INTE vägbeskrivning, och det gör vi inte heller.

1. ALLA män ser bara i 16 färger, som Windows standard-inställningar.
Persika är till exempel en frukt, inte en färg. Pumpa är också en frukt. Vi har ingen aning om vad mauve är.
1. Om det kliar klia tillbaka… Vi gör det!!

1. Om vi frågar vad som är fel, och du säger "ingenting", då kommer vi män att agera som om att ingenting är fel. Vi vet att du ljuger, men det är inte värt besväret att bröta med det…
1. Om du ställer en fråga som du inte vill ha svar på, ja då förväntar du dig ett svar du inte ens vill höra.

1. När vi måste åka någonstans, är absolut allt du klär på dig… bra klädval ... Verkligen.
1. Fråga inte vad vi tänker på, om du inte är beredd att diskutera ämnen som fotboll eller hockey.

1. Du har tillräckligt med kläder.
1 .. Du har för många skor.
1.  Du har för många väskor

1. Jag är i form. Rund är en form!
1. Tack för att du läste detta. Ja, jag vet, jag måste sova på soffan ikväll;
Men visste du att män verkligen inte har något emot det? Det är som att campa.

HandskakChaiyaphum MMMCMLXXVI

26 juni 2020

87,6 kilo - (0 km)

Valuta-kurs; 3,312 uppåtMyggbett är inte att leka med.

Blev stucken på magen för några år sedan,

och är fortfarande svullen!!

Forts. från förra kapitlet….. Ja klockan slog ju snart 16.00, och jag fick klä på mig”overallen” med hål där bak, hehehehe… De lotsade mig till operations-salen, jag måste säga så här innan jag startar med läskiga detaljer. Dessa privatsjukhus här, speciellt detta Bangkok Hospital är ruskigt fina och proffsiga.

Lokalerna är snygga och rena, och det är en riktigt varm miljö, om man nu kan kalla det för så, på ett sjukhus som lever på att plåga folk, hahaha!! Läkarna först då är supertrevliga, respektfulla, de pratar en bra engelska, och de vill gärna berätta om vad de håller på med, och det är inga sura miner där inte….

Ja bättre kan man inte ha det tycker jag. Det enda stället i Sverige som jag själv upplevt som var motsvarande bra, var faktiskt ”Spine Center” i Högsbo, Göteborg. Där kunde man ju dessutom prata svenska, så man kände ju sig något lite tryggare naturligtvis.

Ja sedan sköterskorna och personalen, de allra flesta pratar hygglig engelska, om än inte speciellt utvecklad sådan. Men i gengäld så har varenda enskild avdelning en tolk, som alltid är närvarande, som pratar superbra engelska (alltid amerikanska av någon anledning)… Varma och supertrevliga sköterskor, som gärna frågar personliga saker, och försöker allt för att patienten skall känna sig bra till mods…

In i operations-salen alltså. Kallt som vanligt i dessa rum, skitkallt på ren svenska… Sköterskorna tog hand om mig, och jag lades på den vanliga stenhårda britsen. Varför är alltid dessa britsar i operations-rummen stenhårda?? De körde in en nål på ovansidan handflatan, och de koppplade ihop mig med puls och blodtrycks-maskinen…

Läkaren kommer in pratar lite grand med mig, nu är det nära…. Jag känner en kittlande känsla på handryggen, och fattar att det snart blir nattsvart. Min tanke i det läget var; ”Jaha är det så här det känns när man avlivas med gift/kemikalier borta i USA"?? Jag kände kittlandet, och sedan hann jag varken fundera mer, eller ens räkna får fram eller bakåt. God natt…Jag vaknade strax efter (kändes det som), och allting var klart. Läkaren stod där, och jag var stenklar i skallen,,,  inte alls så där otrevligt Curare-bakfull som man blev på 1980;talet, när man väcktes efter de operationerna, och mådde ur-pyton i 2 dygn efteråt. Här kändes man fräsch och nykter på en minut faktiskt.

Läkaren berättade att han tagit bort totalt 10 stycken polyper, och han hade ockå fotograferat varenda en av dem, och där var säkert kanske 25 foton inifrån mina tarmar från det han opererade mig… Jg fick ligga kvar en supertrist halvtimme, innan de kom med en rullstol, och skulle köra mig till rummet mitt.

Jag avböjde dock, och promenerade dit. Bytte kläder, sedan efter drygt kanske 30 miuter var vi fria att åka därifrån, och gå ned på bottenplanet och betala för nöjet av denna operation. AIA. mitt försäkringsbolag, betalade alltså drygt 42.000 baht, medans jag själv fick betala 9.000 baht cirka. Jag fick betala för medicin och utrustning i operations-rummet….

Dock så slapp jag mycket gott att övernatta för att få AIA att betala, denna gång var det OK att åka hem.. Jag slapp ju kostnaden då på 5.000 baht för rummet för den natten, bra!! Ibland måste man ha lite flyt i livet..

Jag skall nu på återbesök den 4 juli. Jag sitter här nu torsdag kväll, och har ganska ont i tarmarna nedanför magen, men man kanske inte kan förvänta sig något annat, efter det att dom kört med häftklammer inne i tarmarna på 10 ställen…. Jag hoppas att imorgon fredag, så skall det kännas till grand till det bättre.

Mat är inte att tänka på, men jag har idag käkat/druckit nyponsoppa med lite kex däri. Och sedan framåt dagen så käkade jag lite soppaktig soppa från en maträtt som heter ”Khaoo ka moo” svingott både smak och lukt faktiskt… Jag tog ett kokt ägg där i också… och sedan har jag totalt idag käkat 2 stycken vältuggade äpplen… Detta är allt, och jag känner mig övergödd och svinmätt, och riktigt öm i tarmarna nu när klockan är strax 20.30.….

HandskakChaiyaphum MMMCMLXXV

25 juni 2020

88,2 kilo -(0 km)

Valuta-kurs; 3,308  nedåtI skogen är det som så att barr är barr,

och grenar är grenar!!

I gymnastiksalen så är barr en gren?????

Ja så var vi framme vid dagen K då, alltså Koloskopi-dagen... Det är ju i normalfallet kanske inte något att se fram EMOT, men efter mina sista 8 år av störningar i mina tarmar, med allt ifrån obehag till smärtor, så ar det ju inte helt fel att få detta åtgärdat,

Jag kanske inte skall ta för stora ord i min mun nu, eftersom jag sitter på rummet mitt pa Bangkok Hospital, och har druckit 2 hela stora liter av den där hemska vatskan som gör att man skiter rent i sina tarmar fullständigt inför denna koloskopi, och gastroskopi....

Vi kom iväg i alla fall ifrån Chaiyaphum i hygglig tid, och anlände "bara" 1 halvtimme försent alltså klockan 08.30.. Men här i landet "tiden spelar ingen roll", så reagerade dom inte alls på sjukhuset, och det ar ju gott när man har att dras med en sömndrucken thailandsk fru, som ju är mer fokuserad på att packa väskor än att få tummen ur, och komma iväg de 11 milen till Khorat...

Ja de mätte, vagde, och bedomde mig, och sedan gav de mig en 2 liters dunke med en gron/gul vatska som inte smakade sa sattans illa som laxartiv kan smaka, i värsta fall..... Jag kunde kämpa ned dessa 2 liter, men det tog runt 3 timmar totalt.., och efter att jag druckit hälften, sa kom skitandet igång riktigt hyggligt.

De visade mig en plansch inne pa toan, av 4 olika stadier av skit, och när jag skulle ha skitit 4 gånger. sa skulle jag ha uppnått stadiet av renhet som mojliggjorde koloskopin.... Men jag var fortfarande fullsketen, och inte ren efter 4 skitomgångar, och de kollade sedan efter 6 omgångar, och jag fick underkänt, och sedan vid 8,e skitomgången, så var avföringen lika gul/grön som laxermedlet var, och då var dom nojda (tror jag i alla fall).

Sköterskan forklarade for mig att falanger normalt sett har en längre tarm än thailändare har, så laxeringsjobbet brukar ta 4 timmnar for en thaiare, och for oss falanger runt 6 timmar.... Ja inte lätt alltid att vara falang i dessa lägen..Jag skall nu sitta här och vänta fram tills klockan 16.00, då det ar meningen att de skall starta eländet. Jag säger bara som så här i detta ärende med att vänta. Secken tur att man ramlat in i moderna tider, och har dator och klarar av att hantera den hjälpligt… Tänk va jäkla trist att sitta i hela 8 timmar på sjukhuset, och bara vänta på klockan 16.00 och Koloskopin..
Inte har ett dyft att göra, mer än att sova eller rulla tummarna, eller bådadera…

Nu kunde jag kika på datorn, jobba lite grand, men mestadels kolla olika TV-shower. Just nu, så kollar jag in flera säsonger av något som heter; ”Island of Bryan”. Som är en canadensisk TV-serie, som handlar om en familj som köpt en hotell-resort av stora mått nere på en ö tillhörandes Bahamas….

De jobbar som sattan då med att reparera och få detta hotell upp i klass, så de kan få bokningar ifrån USA och Canada, vilka ju brukar ställa en del krav på de ställen de skall bo på… Jag tycker det är underhållande i alla fall dessa ”reality-serier och program, där man framför allt slipper mord, action, och dödande, och elände. Utan man möts bara av vardagen med dess glädjeämnen, och kanske sorg nån gång.

Kul i alla fall, och tiden gick väldigt fort för mig. Yongyut fick jag skicka ned på shoppingmallen, så får hon mysa runt och äta och handla lite, och unna sig lite grejor… Annars skulle det ju vara skit-trist för henne detta äventyr. Jag slutar nu för idag. Imorgon fortsätter berättelsen om händelseförloppet på operations-britsen o.s.v.

HandskakChaiyaphum MMMCMLXXIV

24 juni 2020

88.5 kilo - (0 km)

Valuta-kurs; 3,328  nedåtJag känner ibland att jag inte har något att säga,

och jag är då väldigt ivrig att framföra detta!!

Livet leker och solen skiner, och vi sticker nu på morgonen riktigt tidigt, för att göra rump-proceduren med Koloskopin ni vet, på Bangkok Hospital i Khorat…. Jag kommer att fortsätta skrivandet antingen PÅ sjukhuset, eller när jag kommit hem igen, på torsdag den 25 juni 2020.
Ha det bra så länge........

Handskak


Chaiyaphum MMMCMLXXIII

23 juni 2020

88,8 kilo - (22 km) 1 timme 32 minuter

Valuta-kurs; 3,309  uppåt
Människan offrar hälsan för att tjäna pengar,

sedan offrar hon pengar för att återfå hälsan!!

Hon är så angelägen om sin framtid,

att hon inte njuter av nuet.

Följden blir att hon inte lever i nuet,

och heller inte i framtiden.

Hon lever som om hon aldrig skall dö,

och så dör hon utan att någonsin ha levt!!!

Denna video är för Er som antingen INTE lider av flygskräck, eller de av Er som tuffar Er och stilar Er, och säger att ni bara ”älskar” att flyga hit och dit över hela jordklotet. Well, välkommen då att flyga med dessa involverade flygbolag och inblandade flygande pilotter i hjälteklass…. Man undrar ju hur dom bär sig åt…

Annars idag, så försökte ju jag som jag skrev igår att göra båda mina saker på Immigration, alltså både min 90 dagars-rapport, vilkket absolut inte skall vara något problem. Men också försöka med att få till stånd att fixa mitt årliga uppehålls-tillstånd, alltså ”extension of stay”…
.
Egentligen så skall ju den göras på onsdag den 24 juni tidigast, då det är exakt 1 månad INNAN det verkliga datumet, och det skall då vara OK att få det gjort. Men jag har ju min ”appointment-slip” ifrån Bangkok Hospital, som jag då kan visa upp och be om att få göra det idag istället när jag ändå var där..

Immigration-killen sade när jag kom dit då, att de var helt OK och sade att han skulle hjälpa mig, bara jag först gick till banken och fick deras bekräftelse på mitt saldo på mitt bank-konto… Jag åkte dit, det var en saldobekräftele på kanske 4 meningar plus en jäkla underskrift av banken.

Det tog dom nästan 40 minuter av väntan för dessa nötter att få detta gjort. Och typiskt dessa tjingtjongländer.... JAG fick skriva under med min namnunderskrift på cirka 12 stycken olika ställen av någon okänd anledning... Ja detta är ju inget ovanligt dokument, så dom inte vet hur det skall skrivas. Varenda utlänning nästan behöver ha ett sådant papper (OK lite överdrivet), så nog visste dom vad att skriva.

Men vissa människor är bara tröga i skallen, så är det bara, eller så har dom den där överdrivna byråkratin, som ingen levande människa egentligen fattar varför den ens finns... Jag fick äntligen dokumentet, betalade 100 baht, och stack tillbaka ned till Immigration och killen hjälpte mig på studs, och skötte det kanon-snyggt, så nu är jag spelklar med uppehålls-tillståndet ytterligare 1 år framåt i tiden, och det är ju kanon känns det som….

Idag så blev det lite kort, men desto mer i morgon får vi hoppas då!

HandskakChaiyaphum MMMCMLXXII

22 juni 2020

89,0 kilo - (19 km) 1 timme 13 minuter

Valuta-kurs; 3,278  uppåt
De svaga växer sig starka av oförskämdhet,

De starka växer sig svaga genom återhållsamhet!! 

                                                                      


Ja dessa våra ”goingar” kommer nu så sakterliga in i vår politik också, jag vet inte om dom har så mycket varken susning eller tillräcklig västerländsk utbildning för att klara detta, men idag så verkar ju inte det spela någon större roll, så länge som man har ”rätt” värdegrund, och hejar på rätt parti förstås…

Idag söndag och jag slutar med min blodförtunnnde Lixiana, redan den 17;e slutade jag med Aspirin, så nu skall jag avvakta tisdag, då jag inte får äta mer, och även sluta med Metforin för sockret, och leva på flytande föda… och sedan onsdagen då den 24 juni, då de skall in i hålet ”nedtill” och hålet ”upptill”, och röja runt, och förhoppningsvis göra mig till en ny människa..….

Annars, så imorgon måndag, så skall jag till Immigration och göra min 90 dagars-rapport. Man skall alltså anmäla sig var 90;e dag, så Immigration vet var man befinner sig…. Och sedan tisdag så skall jag till banken, och få en bekräftelse på mina besparingar, som jag skall lämna till Immigration, ihop med min ansökan om ytterligare ett års uppehålls-tillstånd. Det brevet från banken heter för de av Er som vill veta; ”Lap Long Jof Ban Chi”…….

För övrigt så kan det ju vara lite trist alla effekter utav Corona, inte bara själva sjukdomen utan även detta att man blir utelåst ifrån sitt hemland, och/eller utelåst från sin familj i sitt nya hemland. Jag har en kompis Kent A. som brukar vilja åka hem och gurgla sig i svenskt sötvatten under ett gäng månader varje år.Han stack hem till Sverige i mars/april, och kom iväg alldeles i grevens tid innan allting stängdes ned fullständigt. Han kom med ett plan som ambassaden hade drivvlat fram… Och nu så sitter han i Sverige och bekymrar sig för att kunna komma tillbaka hit till paradiset igen. Det verkar ju som om om ”pärleportarna”  tidigast kommer att öppna sig sista kvartalet nån gång detta året i bästa fall….

Ja det är en hel massa som sitter fast BÅDE då i Sverige, skiljda åt från sina thai-familjer. Och så har vi en desperat samling charmörer, som desperat försöker ta sig hem TILL Sverige, men inte en chans att de slipper ut härifrån. Ibland så undrar jag över människorna och deras sätt faktiskt. För sjutton slappna av och njut utav tvånget att vara här i stället…. Soligt och trivsamt, och utan upplopp och utan gatlopp...

Jag själv är som sagt var evigt tacksam att jag INTE bor hemma i Sverige längre. Dels då p.gr.a. Coronan,  och slippa dö utan syrgas, en sakta pinande död signerad socialdemokraterna. Och dels slippa att se alla dessa s.k. ”röst-boskap”, som importerats till Sverige, även de av sossarna….  

HandskakChaiyaphum MMMCMLXXI

21 juni 2020

88,7 kilo - (22 km) 1 timme 31 minuter

Valuta-kurs; 3,274  sammaTre gamla gubbar var ute och gick,

den första sa; ”blåsigt idag”!

Den andre sa; ”Nä de e torsdag”,

den tredje svarade; ”Jag med, så låt oss gå och ta en bira”!!!

Lördag idag, och det har regnat. Jag tycker det regnar varevig dag nu. Har inte lagt märke till detta tidigare om åren här, men minnet sviker ibland, tycker dock att det är mer regn nu denna sommar än tidigare, och det rimmar ju gott med det jag sagt tidigare nu i flera år, alltså att det varit smäll-torrt här där jag bor nu i flera år..

Yongan stack upp till Nong Bua Daeng nu igen idag, och skall vara borta en natt. Hon förklarade att hon måste köra upp sin mamma dit upp, ty Yongans broder är ju där fortfarande… Jag skrattar ju bara åt detta. Det är ett jäkla dyrt beteende detta med alla dessa transporter dit upp. Alltså i stort sett 16-20 mils körning vareviga gång.

Och Yongan älskar ju dessa körningar, så det är ju den ena anledningen efter den andra för att åka dit upp. Säger jag något så är man taskig, och Jag ”break Yongans heart” om jag sätter stopp för körningarna. Så jag får hålla klaffen, fastän att det gör skit-ont att se denna ekonomi bara flyta förbi, i takt med alla körningar med bilen…

Jag tog en snabbis idag ned till Bens Bar och drog i mig en Baccardi+coke och en cheeseburgare, kanongott var det…. Härligt att det stället är öppet igen. Fick även kontakt med en supertrevlig New Zealändare med thaifru som satt där. De bor och har byggt hus i byn bortanför Hongnam-sjukhuset, som vi falanger ju sponsrade för en 8-9 år sedan nånting…

Skall bli kul att stanna till där, det ligger ju utefter min vanliga cykel-rutt… Alltid kul att se hur folk får till det i sina boenden. En del har ju osis, och får hela thaisläkten alldeles vid sidan huset, och det är ju en grej som brukar knäcka fullständigt våra äktenskap med thai. Thailändarna har ju noll och inga begränsningar vad det gäller sin släkt, och släkten fattar ju fasen noll och nada, och tränger sig på i alla lägen och tar för sig.

Ibland har man ju sett och upplevt ren ruskiga scenarios där thiarna kommer på besök till falanghuset, bara vräker sig ned överallt i huset, öppnar kylskåp och skafferi, och ar för sig utan att ens fråga…. Det finns noll hyfs och uppfostran med den grejen, den uppfostran ingår ju inte ens i deras kultur, så det får vi falanger tala om för dem, väldigt bestämt hur vi vill ha det. Ja ni kan ju tänka Er hur populära vi egentligen är, om vi har stake att säga till..

Jag själva vill inte säga att jag haft speciellt stora problem med den grejen, tvärtom skulle jag vilja säga. Hos mig så händer sakerna en gång bara, sedan brukar jag reagera, och så är det upp till Yongan att säga till i släkten, hur jag/vi vill ha det. Ja ni kommer väl ihåg i början när vi flyttade hit, och det 2 gånger på raken kom hit hem folk, som bodde 8 mil bort i Khorat.De kom med bussen bortifrån Loei, och istället för att bara fortsätta hem med busen, så hoppade gänget av här i Chaiyaphum. Tog sig hem till vårt hus, och vill ligga över och käka här, och deras anledning var att de ville ”duscha”. Den första gången så var jag väldigt ny, och vårt boende var nytt, så jag blev väl tagen lite på sängen, så jag reagerade inte nämvärt, men jag kommer ihåg att jag vidrörde det ytterst lite med Yongan.

Men jag gjorde det nog alldeles för tamt med Yongan, ty efter en månad eller så, ja då upprepades det igen, och nu blev jag jävligt förbannad.. Jag skall fan inte ha inhysingar här i huset, som skall ligga över, duscha, käka vår mat. Och detta utan att ens ha vett att fråga. Detta och deras sätt att öppna min kylskåpsdörr gjorde mig förbannad.

Jag stoppade en kusin till Yongyut den sista gången, och tog bort hennes hand, och förmanade henne, och sade aja baja på svenska, hon förstod allt för klart vad klockan var slagen med kylskåpet tror jag. På morgonen sedan drog dom iväg, och jag snackade med Yongan, och sade att detta var sista gången att de kommer hit och bara dyker upp på det sättet.

Jag sade också till Yongan, varför i herrans namn stiger de av bussen här i Chaiyaphum ens? Varför inte bara fortsätta med bussen hem till Khorat, vilket tar 1,5 timmar längre i tid bara??? Yongan blev ju både sur och ledsen att jag hade mage att konfrontera henne på detta sättet.

Thai-kulturen lämnar ju frihet att exploatera och utnyttja varndra vidöppet, men som jag sade till Yongan. Nu får du sjuttonimej försöka förstå, att detta är ett blandhem med falang/thai i, och ni skall ta hänsyn till mig också…

Jag sade, vill din släkt komma hit och hälsa på, och hör av sig innan, så vi är hemma, och inte har annat  bestämt, så är dom förstås välkomna. Men jag gillar inte dessa plötsliga ”ryck” dom får, och bara dimper ned här hos oss…. Jag vet inte vad Yongan sagt eller inte sagt, men det funkar kanonfint numera, ingen i hennes familj kommer hit så där på lösen längre. Kanske dom känner att jag blev lite förbannad och inte gillade det?, vem vet?

Men Yongan brukar säga till mig i alla fall, att "de vill inte komma hit mer, då de känner sig ovälkomna"!!! Ja Yongan brukar få till det på det sättet, istället för att försvara mig och våra egna regler. Ja ni förstår, ingen fan på denna jord skall komma och ifrågasätta thai-kulturen, som ju är världs-ledande på detta jordklot... Ja vem kan slå thai på fingrarna, de har ju Somsak Gagarin förste gubbe i rymden, och de har ju Winchai Gates som ju uppfann datorn,....

HandskakChaiyaphum MMMCMLXX (3.970)

20 juni 2020

88,7 kilo - (22 km) 1 timme 28 minuter

Valuta-kurs; 3,274  nedåtDen vars mage är full,

där ökar risken för onda gärningar

Det pratas ju mycket om hur Sverige sköter detta med Corona, jag själv vet ju i stort sett ingenting själv, vet ju bara det jag ser och läser på facebook, och i media, svensk och utländsk media. Så jag avhåller mig så klart ifrån att kritisera Er svenskar, och hur ni fungerar med Ert umgänge i dessa Coron-tider.

Om ni fullständigt skiter i avhållsamhet, eller om ni har lite grand åthållsamhet, eller om ni alla har mycket avhållsamhet, och sköter Er kanonbra!! Jag vet i stort sett ingenting, jag vet dock att mina 2 systrar uppe på Orust, verkar ha lite grepp om läget i alla fall, och självisolerar sig där på torpet, om jag nu fattat det hela rätt och riktigt…
.
Här i Thailand så är ALLA, och då talar jag om här där jag bor, vet inte hur thai sköter sig på turist-orterna, eller skall man säga före detta turist-orterna??? I alla fall, alla här har ansiktsmask, och alla här använder dessa dessutom. Och de är också tvungna till att ha dom på, när dom skall in på affärer och på köpcentra.

Dom är så inne på detta med att skydda sig, så de bär sina masker på sig t.om. när dom är ensamma, och ute på vägrna och kör motorbike, och t.om inne i sin egna bil!!! Idag, så hade jag en extremt bråttom-grej, och skulle ned på stan, och glömde min mask för en gångs skull, har faktiskt aldrig hänt förut.

Jag skulle in på Tesco Lotus (köp-centrum) här i Chaiyaphum, blev stoppad och nekad inträde p.gr.a. ingen ansikts-mask… ja jag fick köpa en då så klart, så det löste sig, men jag tycker faktiskt att detta är jäkligt bra. Jag kan gott tänka mig att hemma i Sverige, så hade jag nog blivit skogs-tokig.

Ja tänk Er om man själv tar detta på allvar med smittspridningen, och sedan springer man omkring med en massa jäkla jönsar, som skiter i att skydda sig och skydda andra, bara skiter i det…. Här så åker jag ju motorbike och bil utan mask så klart, men så fort jag stiger av moppen/bilen på parkeringensplatsen, ja då tar jag på mig masken så klart.Jag tar detta på lika stort allvar som thailändarna gör själva. I går när jag parkerade motorbiken utanför Big C, så hann jag inte ens kliva av motorbiken, förrän där stod en tant och pekade och sade något på thai.. Hon pekade på mitt ansikte. Och hon har ju rätt, nu visste ju inte hon att jag alltid gör rätt för mig, men jag gillar att dom säger till i alla fall…

Jag misstänker starkt att det finns ett starkt samband mellan det faktum att Thailand icke haft ett dödsfall nu på ganska lång tid, och ytterligt små mängder nya smittade, det är i stort sett endast återvändande thai ifrån utlandet som varit smittade… Min provins Chaiyaphum har ju varit smittfria i snart 4 månader nu….

Det känns i alla fall nu som om livet ”kanske” är på väg tillbaka till det normala igen i någon framtid. Thailand har ju tidigare godkänt människor att komma in i landet; återvändande thailändare, folk med work permits, samt folk med diplomat-status. Nu har det pratats lite grand om att öppna upp för folk som är gifta med en thailändska…

Att dessa kanske beredes chans att kunna komma in i Thailand. OK de lär ju hamna i karantän i 14 dagar, men det brukar ju vara i eget hem, eller i någon släktings hem, så det känns ju rätt bra då… Men som sagt var, det känns positivt mer och mer på fler och fler ställen, runt vår jord. Ja utom då Sverige förstås, som ju är paria, och används som exempel på misskötsel.

På toppen av detta så blev vår s.k. utrikes-minister Anna Linde intervjuad igår av tysk TV, och hon gjorde ett intryck som var bedrövligt. En sur jäkla bitter vänsterbrud, och det fanskapet skall representera vårt land. Faaannnn det måste bli val snart, så vi får bort detta satans kärringvälde. De har på dessa korta år kört Sverige fullständigt i botten, med sin ”öppna hjärtan-politik”.. 

HandskakChaiyaphum MMMCMLXIX

19 juni 2020

88,9 kilo - 88,0 kilo (32) 2 timmar 5 minuter

Valuta-kurs; 3,296  nedåtVänner, ja det är väl de som brukar fråga hur man mår,

och sedan står kvar, och väntar på svaret??

Ja i dessa Corona-tider, så verkar en hel del arbetsplatser bli som besatta av amatörer, unga människor som fan inget vet, och oduglingar.. Ta bara mitt egna arbete här i Thailand. Vi har haft en konstant motvind över olika saker sedan min senaste container lämnade Sverige för transport hit till Thailand.

Det är ju en himla tur att man har den ”branschvana” som man har. Tack vare detta, så vet man ju alla turer in och ut, och kan klara sig ur de flesta svängar och ”repöglor” som kastas emot en…. Först så var det dåligt med last, så dom hade dragit in 2 stycken veckobåtar ifrån Sverige till kontinenten.

Tjöt och till slut få iväg den. Väl i Hamburg så blev det en 10 dagars försening p.gr.a. omläggning av rutten på ocean-fartyget, så det planerade fartyget kom aldrig ens till Europa. Återigen tack vare Corona… Till slut så kom ett annat fartyg iväg ifrån Hamburg, och det visade sig att ankomsten försenades från 6 juni fram till 15 juni i Bangkok…

Inte så himl farligt dock...Här i Thailand, så skulle denna idiot till fartygs-agent ha en container-disposition på hela 60.000 baht för min container, vilket torde motsvara cirka SEK; 19.000:-….. Förut så var den depositionen 2.000 baht = SEK; 650.-……

Var sjutton dom fått detta ifrån får jag reda på lite senare idag. Men en sak är ju i alla fall säker, och det är att jag kan ju sjuttan inte komma till min kund, och begära att han skall deponera 60.000 baht, på toppen av allt det han redan betalt, i form av frakt tull och avgifter. Så den grejen tar jag själv.

Men vi får se hur det avlöper i framtiden, ty jag har lagt in ett klagomål till huvudkontoret i Europa om detta elände…. Men som sagt var, de flesta problem löser man, med lite eller med mycken möda. Men det finns väl knappt några olösliga problem, eller??
Klockan är nu senare på torsdagen, och lite mer information om det hela kommer nog senare.Min samarbets-kollega uppe i Stockholm fick reda på att det tydligen stämmer att rederiet tar ut denna hiskerliga deposition, Och som vanligt, så beror detta på att dåliga människor inte sköter sig, och då får goda människor lida för det..

Precis exakt det som händer överallt annars också ute i samhället. De onda i en del fall skiter i att lämna tillbaka containern när de tömt den, eller stjäl den kanske helt enkelt…. Nu så vill container-ägaren ha en liten garanti i alla fall, att han inte förlorar sin utrustning. Jag fick reda på att man kan också köpa en försäkring för denna deposition, och bara betala den premien.

Detta då istället för dessa grymma utlägg för containern på 60.000 baht för 20´container och 100.000 baht för 40´continern. Jag kommer nog med garanti att få lägga ut detta belopp tror jag imorgon, men jag har en stilla förhoppning, att min agent i Bangkok, skall lära sig hur detta funkar, och köpa en försäkring istället, så vi slipper detta elände….. jag återkommer i ärendet..

Idag annars, så kom pensionen in på kontot på NORDEA, jag gjorde som jag gjort nästan varje månad nu de sista 2 åren. Jag struntade i att använda bankens vanliga SWIFT-överföring hit till Thailand, utan använder som vanligt TRANSFERWISE, och pengrna fanns på plats här i Thailand, inom 4 minuter, till en mycket bättre valutakurs, och en lägre avgift.

Så inget alls att klaga på. Jag har ju funderat på detta med bankerna. Jag undrar hur mycket de förlorar på detta med alla utlands-svenskar som en efter en slutar att använda bankens överförings-tjänster- och istället brukar externa sådana, så som jag gör. Det är nog många hundtals miljoner MINST årligen- som bankerna förlorar på detta!!

HandskakChaiyaphum MMMCMLXVIII

18 juni 2020

89,3 kilo - (0 km)

Valuta-kurs; 3,341  uppåt

 

I år blir första gången som jag inte åker till Maldiverna

på semester, på grund av corona.

I vanliga fall brukar det vara för jag inte har råd!!!

Idag är det den stora dagen för Yongan, hon fyller år, hon fyller alltså 45 år idag den 18 juni 2020… Jag har inte köpt någon present till henne, eftersom hon ju hellre föredrar kontanter, och det är ju det absolut bästa i mina ögon också. Hon skall ju ändå ha pengar till ditten som datten, så varför inte ge henne en näve guldkronor när hon ändå fyller år….

Annars denna dag (dagen innan den 18 juni), så har det regnat ganska mycket…. Men det hann ju ändå ske en del saker även om det inte var kanon-mycket. Men låt mig börja med vår elräkning. Jag pratade ju mig varm om Thailand, och hur dom ställer upp för sin befolkning i dessa svåra Corona-tider. Förra månaden så ”slapp” ju vi att betala 1.800 baht vilket var vår elräkning..

Nu idag så kom vår nya elräkning gällande juni månad då, och jag kikar på den, och strax innan jag svimmar av avsky, så hinner jag se med ena ögat 4.016 baht!! Va falls?? Vad är detta för trams?? OK nu fattar jag, det var alltså inte gratis förra månaden trots Corona? Jag som berömde Thailand så mycket!!

Nu så tolkar jag det som om Thailand enbart gav respit 1 månad på att betala, då de ansåg att folk tappat sin försörjning, men nu tar de tillbaka allting med råge… Jag ser på räkningen att de dock ger lite rabatt, 56,66 baht…. (= SEK: 17.-) va bussigt Thailand, och nu måste jag pynta upp en smärre förmögenhet ju, skit också…..

Igår annars, så dök äntligen DHL upp här och kunde leverera ett kuvert till mig från Svenska Ambassaden i Bangkok. Det tog alltså från i torsdags förra veckan, fram till igår onsdag kommande vecka, att leverera kurir-post, ganska dräpande (o)lustigt att betala grymma porto-kostnder till kurir-företaget DHL, Och på det se det ta hela 6 dagar från Bangkok till Chaiyaphum, vilket maximalt med vanlig post tar 2 dagar…

Jag fick dock upp min pension ett stycke som var ganska bra. Bakgrunden var att jag haft en ganska go "file" i 12 år, där man kunnat fylla i själv sin pensions-inkomst, och då har jag ju haft en pension, som räcker till att söka Retirement-extension här i Thailand, för övrigt en årsinkomst på 800.000 baht, vilken är kravet…

Så¨jag har haft det lugna gatan i alla dessa 12 år, medans många andra har fått trixa och dona både med vänster som höger fot, för att få ihop det. Nu i år så hade ambassaden äntligen efter alla dessa år, börjat med att man slipper åka till Bangkok personligen, utan man kan söka sitt inkomst-brev via internet och email istället.Kanonbra för en kille som mig,, som har nästan 80 mil fram och åter att åka, för att få det inkomst-pappret. Jag bifogade dokmenten som krävdes, drog iväg gemailet till Ambassaden, och kände mig jätteglad. Och dessutom så betalade jag vad det kostade, alltså 798 baht inkl DHL….. jag fick dock snabbt svar att det inkomst-beviset jag hade inte var gällande, då pensions-myndigheten inte ”höll med”!!

Så ambassden skrev att jag måste inkomma med ett nytt inkomst-bevis som godtogs av dem…. Fan också…… hur sjutton skall jag komma upp  800.000 baht nu då? OK jag avvaktar DHL, och ser hur katastrofen slutar, så får vi ta det från där…. Pappret kom igår, och min slutsumma hamnade på 613.000 baht i årsinkomst.

OK jag saknar alltså då drygt 187.000 baht, som jag måste visa att jag har på banken… Jag har det beloppet, så den saken löser sig detta år. Men man undrar ju, har jag det nästa år då? Eller nästa? Eller nästa? Jag får nog se till att alltid ha minst 190.000 baht inne på ett konto, och aldrig röra det beloppet, om jag skall kunna vara lugn och sova fint…..

Dock så har jag ju ytterligare en grej jag kan göra, om det det skulle spricka med dessa sparpengar. Ja det kan ju tillkomma dyra sjukdomar ni vet!! Och jag kan då ändra från Retirement 800.000 baht, till att basera det på giftmål med thailändsk medborgare (Yongyut) istället, där det ekonomiska kravet är endast 400.000 baht, och det beloppet har jag ju alla dagar i veckan…

Så har det i alla fall varit idag, en lugn fin regnig dag igen i paradiset, vi hörs i morgon igen, skall försöka se om vi kan gräva fram lite skvaller om folk, alltid kul att läsa antar jag1

handskakChaiyaphum MMMCMLXVII

17 juni 2020

88,6 kilo - (19 km) 1 timme 16 minuter

Valuta-kurs; 3,321  nedåtAtt sitta längst bak och hoppas att nån dag, på något sätt,

någon annan skall ställa saker och ting tillrätta…

Det är ju detsamma som att mata krokodilen,

och hoppas att han skall äta dig sist!!

Men äta dig kommer han att göra!!


Så här exakt tycker jag är idealiskt att behandla kriminella och våldsverkare. Bara kör omkull de jävvlarna, om dessa dör på kuppen, fullständigt skitsamma. Det har gått så långt nu, så vi kan inte längre sätta handfängsel på vår kära polis. Låt dessa sköta sitt arbete i lugn och ro, och plocka bort ”böset” från gatorna..

Kolla videon ovan, den är en njutning. Unga killar gör under pistolhot rån mot en guldsmedsaffär i Norge (tror jag), men sedan sätter polisen igång sin jakt… De säger i slutet till rånarna, - ”rör du pistolen, så skjuter jag dig i huvudet”!!!!!

Detta då står i skarp kontrast till den jäkla mesbruden som skall föreställa svensk polis, som knäböjer för pöbeln….. Ytterligare ett exempel där svenska folket blir förnedrade genom närvaron av Löfvens importerade valboskap, som nu dessutom går över gränsen till både Danmark och Norge, efter det att de fått gratis medborgarskap av sossarna……                                                                  Miljonsmäll för Sveriges Unga Muslimer
Ja, tydligen skall vi inte ge upp Sverige riktigt ännu, jag hoppas vinden börjar vända nu, vänsterfeminismen skall kastas på soporna, och så ock de människor som tagit chansen att göra jävulskap i namn av PK. Nu ÄNTLIGEN så har det svenska rättsväendet avslaget en bidrags-ansökan först ifrån en förening som heter ”Sveriges unga muslimer”.

Och sedan på detta så skall dessa utlänningar som fan inte har med Sverige att göra återbetala 1,3 miljoner kronor, som dom fått utav Stefan Löfve´ns sossar och också Miljömupparna, dessa som ser till att deras ”valboskap”” frodas i Sverige…
Detta kan synas vara en liten sak, men mycket principiellt mycket viktig sak, då detta kan vara starten på att man verkligen vågar öppna ögonen, och se vad dessa muslimer och islamister gör med vårt land.

Jag menar dessa bidrag gick till att driva en verksamhet där man bjöd in reaktionära muslimska ledare, som talade om demokratins ”död”, och de otrognas död. Och detta prat betalade vi själva för… Detta är ju exakt detsamma som att vi själva skall betala för att i slutändan bli avrättade ju.. Bra gjort svenska rätts-systemet…


En riktigt rolig video om bar-slagsmål och social distansering nu i Corona-tider. Hoppas ni gillar den… Engelsk humor när den är som bäst…

Idag tisdag, en stor sak hände här hos oss i Chaiyaphum. Jo David (ägaren Bens Bar) skrev på facebook kl. 11.48, att nu öppnade han, och vi alla var välkomna. Jag kan väl säga att jag var där nere på baren redan 12.05, och då var Håkan redan där, hahaha!!!

Jag är inte alls på humör med att äta nåt speciellt stort eller smått utanför hemmet nu med mina tarmar, inte förrän dom har fixat till mig på sjukhuset i alla fall… Så jag svepte en stadig Baccardi+coke… Den smakade ljuvligt, och den störde inte alls mina tarm-kanaler faktiskt….. Men sedan klockan 16.30 så hade jag kokat potatis.

Och så käkade jag och Namkaeng kokt potatis, tomat och senapssill, och gräddfil med gräslök, kanongott var det. En riktig högtidsstund. Namkaeng storgillade denna mat skall sägas. En omgång har jag sparat till Yongyut som kommer hem senare ikväll…. Vi höres imorgon...

HandskakChaiyaphum MMMCMLXVI

16 juni 2020

88,6 kilo - (33 km) 2 timmar 9 minuter

Valuta-kurs; 3,343  uppåt

Goda gärningar är gjorda av goda människor


Detta måste väl vara världens sämsta förlorare. Tänk att ha den gubben i umgängeskretsen, och försöka vinna över den dåren, det går ju bara inte….. Hahahaha. Men kolla videon riktigt underhållande…. – ”Jag sade Madrid, men menade Wien”, hahahaha!!


Arabiskt smorgasbord – Ja dom befinner sig fortfarande på 1400;talet som kan ses i videon. Kultur-berikare kallas dom i Sverige!! Jag tror det blir en smal sak att anpassa dessa människor till vår kultur, och till vårt uppförande…..

Fick idag en statistisk påminnelse om hur viktigt det kan vara att vrida siffror åt ”rätt” håll om man vill se åt ett visst håll här i livet. Vi har ju sett nu till leda hur mycket RÖTT det är som färgar Sverige på Europa-kartan, när alla andra länder är visade i mer ljusa ofarliga färger. Och detta p.gr.a. att vi har en massa mer döda per capita än alla andra länder har.. Sverige har blivit "paria".....

Nu som omväxling så fick jag se det hela ur en annan synvinkel, som jag själv inte riktigt fattar att det inte uppmärksammats så mycket tidigare? Och det är en statistisk uppställning från 2014 till 2020 täckandes perioden januari till och med maj varje år. Och siffrorna gäller det totala antalet döda i Sverige… (Tyvärr den statistiken har fallit bort-kan inte visa den för Er, bara berätta.)..

INTE bara i Corona utan det totala antalet döda över huvudtaget i Sverige under den perioden. Perioden sträcker sig alltså över 7 års-perioder. Och det visade sig glasklart, att detta året 2020 hamnade på  3:e plats först när det gällde det totala antalet döda under perioden…

Alltså fattar ni siffrorna var extremt lika.. Alltså om jag kommer ihåg någorlunda rätt, så låg de döda i ett väldigt tätt ”spann” i jämförelse år till år…. Så med denna Corona som pågår, och som verkligen är hemsk, så undrar jag vad som egentligen händer. Vad sjutton HÄNDER??

OM det nu är som denna tydligt korrekta statistik visar, så har vi ju INTE mer TOTALT döda alls nu med denna Corona-farsot. Snarare tvärtom faktiskt. Både 2018 och 2015 där hade vi mer antal totalt döda. Ja ni fattar alltså att totala antalet döda är inräknat folk som dör av ALLA orsaker, inte bara Corona.Utan då influensa, mässling, plötslig spädbarnsdföd, lunginflammation, trafikolyckor, mord, hög ålder, och Gud vet vad!! Så vad händer med vårt samhälle? Är det så konstruerat detta scenbario med Corona, att bara man dör, så kollas det om man har Corona, men de orkar fan inte ta reda på OM dödsorsaken är Corona, det kan lika gärna vara en utav alla de jag räknade upp ovan…

T.ex. en gammal gubbe som mig dör. Jag har hjärtflimmer, går på blodförtunnande, och får en hjärtsmäll av Guds nåde, ramlar ihop och dör. De kollar så klart om jag har Corona, men ger fan i för övrigt att göra en obduktion, och kolla min riktiga dödsorsak…De ser att jag har Corona, och antecknar dödsorsak = Corona - Icke hjärtattack...Så med den grejen, så fattar i alla fall jag vad sjutton samhället håller på med.

Är det så, så är det ju rena rama bluffen. Men det skall sägas avslutningsvis….. Det går an att snacka tills den dag man ligger där, och kanske kippar efter andan, eller hur? Och med detta, så avslutar i alla fall jag Corona-snacket (för idag), hahaha!!

Annars idag, en stentrist dag, men en trösterik dag, då jag ju vet att det förhoppningsvis, om nu allt går bra, ta i trä, jag skall kunna bli åtgärdad med tarmarna… Jag fikade med York och hade en kort trevlig tjötestund, och sedan raskt hem igen, cykelturen blev ganska kort, bara 19 kilometer, men jag mådde prima i dag…. Igen… detta efter gårdagens hemska onda på morgonen….

HandskakChaiyaphum MMMCMLXV

15 juni 2020

88,4 kilo - (19 km) 1 timme 16 minutes

Valuta-kurs; 3,312  nedåtOm du föddes som ett arsle,

så kommer du också att dö som ett!

Så idag var den stora dagen då med att åka de 24 milen fram och åter till Khorat, och få starta upp utredningen om min tunntarm plus tjocktarm. Jag hade ju googlat fram att det heter koloskopi när dom kör upp en slang med kamera i arslet och kikar, och plockar ut ovälkomna "gäster" i tarmen…

Vi var väl uppe där klockan 11.00, fick en lite seg start, då det VRÖL-REGNADE från klockan 05.00 till 08.00 i stort ett,. Men då tvingade jag Yongan att vi skulle åka iväg…. Jag vet ju sedan tidigare, att regnen här där vi bor i alla fall, är extremt regionala, så jag förklarade för henne att nu kör vi, och hoppas på att det inte ligger floder av regnvatten på, och utefter vägarna..

Allt gick bra, Yongan får ju köra numera, lika bra hon får träna sig, ty till slut så blir man ju skröplig, halvblind, med taskig reaktions-förmåga. Och då är det gött att slippa hyra in chaufförer. Så Yongan har man uppmuntrat hela tiden, och hon bara älskar ju att köra bil… Jag tycker hon sköter körandet bra, och har inte mycket att klaga på….

Vi kom in på sjukhuset, registrerade mig, och gick upp till 4:e våningen, och fick vänta i "hela" 10 minuter på att få komma in till läkaren. Han var alltså en specialist på just tarmarna, och det är också han som är kirurgen som skall fixa till mig är det tänkt… Han frågade mig en massa frågor om hur läget är, och vilken historia jag haft med detta med tarmarna. Han undersökte mig sedan lite ytligt bara.

Vi satte oss igen vid hans skrivbord, och han berättade tålmodigt på en bra lättförstårlig engelska. Att han hade tänkt att  göra BÅDE en kaloskopi, men OCKSÅ även en Gastroskopi. Han skall du alltså ta sig in med slangen BÅDE i arslet, och också ned genom halsen till magen. OK förhoppningsvis inte samma slang, i alla fall inte i den ordningen...hahaha...  Han sade att han vill kolla ordentligt.Han berättade att om han fann polyper, så naturligtvis så tar han bort dom… Men han ville gärna gå till botten med mina besvär… Han ville sedan berätta för mig, att vi vet ju inte storleken på mina polyper, och så frågade han hur stora de varit de 3 som plockades ut på Carlanderska Sjukhuset 1997. Ja sade jag i storlek av ett mindre körsbär ungefär…

Han berä’ttade då, att han i egenskap som kirurg får han se mängder av olika storlekar, jag skall visa den i särklass största som jag plockade ut, detta ur en thai förra året. Han visade på sin mobiltelefon sina foton under själva operationen. Han berättade att denna patient hade en enorm polyp, och den mätte 16 centimeter.

Jag tittade på fotot, och den grejen som han kallade polyp, vilken såg mest ut som en gravid big fet vit mask.. Den var faktiskt riktigt STOR, ja att 16 centimeter kan rymmas i tunntarmen!! Men det hade gått bra, och patienten klarade sig finfint…. Så jag ser med tillförsikt fram emot operationen. Dock inte att han finner en 16 centimeters polyp inne i mig, hahaha!!

Jag var ju van både från googlandet, som från min egna förra koloskopi hemma i Sverige 1997, att man ju alltid tar sitt laxermedel kvällen INNAN proceduren på sjukhuset, och inget käk o.s.v. kvälllen innan. Jag fick veta nu direkt av läkaren att jag inte får äta från lunchtid dagen innan, och inte dricka ett uns efter midnatt, dagen innan.

Jag skall sluta med min Asperin 7 dagar innan, och min Lixiana (blodförtunnande) 3 dagar innan, samt mitt Metformin dagen innan… Jag kommer sedan till sjukhust den 24 juni, och dår på morgonen klockan 08.00, så bli jag tilldelad ett förberedelse-rum, där jag skall svälja laxermedlet, och då skita hänsynslöst under någon timme eller två!!Senare på dagen, så kommer dom att söva ned mig ganska lätt, så jag slipper vara med om detta ganska jobbiga, och det är jag lättad att få veta. De kör sedan under styvt kanske ½ timme, varefter jag väcks, och sedan skall jag stanna på sjukhuset över natten, därför att försäkrings-bolaget annars inte betalar räkningen.

Det är ju en s.k. Inpatient-kostnad som jag är försäkrad för… Dagen efter sticker jag hem, och hoppas vara kry och i fin form, och kan slafsa i mig en McDonald hamburgare på studs, utan att få kanon-ont i tunntarmen… När denne läkare var färdig med mig, så skickade han mig vidare, och jag fick komma till min gamle läkare, som opererade in min stent i hjärtat för 3 år sedan.

Denne läkare som för övrigt heter ”Samut”, konstigt att man kommer ihåg detta… Han var grymt hjärtlig, och uppträdde nästan mer som en kompis. Han berättade när han kollade mit hjärta, att mina symptom med hjärtflimmer faktiskt inte längre kunde skönjas. Och han sade att han faktiskt var lite överaskad över detta…

Han intervjuade mig för att kolla in, så jag var lämplig för att göra dessa ingrepp i mina tarmar. Han friställde mig omedelbart, och sade att det så klart var helt OK. - "Dessutom så kommer jag då också under den proceduren finnas på plats, ifall något skulle hända" sade han… Och det kändes ju great som norrmännen brukar säga.

Jag skall dit för detta onsdagen den 24 juni klockn 08.00… Idag så blev jag debiterad 1.250 baht för allt detta som dom gjorde med mig. Jag trodde inte det var sant hur billigt det var… Man utgår ju hela tiden ifrån att privat-sjukhusen skall dra mig ren på alla mina pengar för struntsaker. Men jag måste säga att detta sjukhus plus också det andra som gjorde mina ljumskbråck, de har absolut inte ockrat på mig.

HandskakChaiyaphum MMMCMLXIV

14 juni 2020

89,0 kilo - (0 km) Hospitalet

Valuta-kurs; 3,331  uppåt
Ingen man vågar vara oförskämd mot sin borgenär!!

Har ju vidrört tidigare kvaliteten på våra nya ”mäns-generationer”... OK även kvinno-generationerna har jag klagat på. Men männen har en tendens att ta sitt kön till nya ”höjder” verkligen.. Allting verkar OK för männen att i sin iver att tillfredställa pressen ifrån PK och vänster-feministerna.

Dom har gett sig fasen på att utrota mansrollen som sådan, och endast ha kvar ett genus, kanske kalla det ”amöba”, och man skall då helst ha så lite ”stake” som möjligt, och precis all manlighet skall vara som bortblåst.  Männen, de som vågar riskera att hamna i onåd, de skaffar sig skäggstubb och tatueringar, i sina lama försök att framstå som manliga.

Tyvärr hjälper ju inte detta när dessa kommer att stå upp emot våra nya importerade i ”raketforskare” och läkare ute på gatorna…. Dessa ser ju lätt, och identifierar ju direkt, amöbor, mesar och ryggrads-lösa svenska s.k. ”män”!!!! Ja inte blir man en man bara för att man har tatuerat in ett vildsvin på låret, eller ett lejon på armen, och om man har en skäggstubb, ifylld för säkerhets skull med mascara-penna på det!!…Usch detta med att bli gammal, nu har ju t.om Muse Pigg dalat och blivit en ”senior” i samhället, alltså pensionär som synes på fotot ovan… Jag hoppas att vi inte kommer att få se en åldrad Fantomen, han som hade 10 tigrars styrka.. Då går min värld under. Jag hade prenumeration på Fantomen tills jag var tror jag, minst 20 år gammal….. Tisdagar kom den i brevlådan, och då blev det också att lägga sig i badet, och läsa den underbara blaskan…

Den (o)vanan fortsatte sedan 10 år senare, under fortsatta 30 år med att jag läste Travguiden i badkaret hemma. Vilket alltid avslutades med att jag tappade travguiden rakt ner i vattnet, när jag somnade så gott i det varma goa vattnet. Jag fick sedan hänga den på handduks-torken i badrummet, så den var läsbar igen 2 timmar senare, när det var sängdags…Tyckte att jag inte ville hålla undan detta foto av denna härliga bumling till orm i köket. Tänk va kul att upptäcka den varelsen i köket på morgonkvisten, när det var dags för morgonkaffet. Ja, det påminner om när vi flyttade in här i huset 2009. På morgonen så skulle jag ut till köket, och där i matrummet alldeles bredvid, så krälade en knallgrön Golden Tree snake i ilfart mellan stolar och bord, och jag fick till slut med hjälp av en piasava-kvast ut den reptilsnabba varelsen ifrån hemmet och ut i naturen….Ja jag som inte ens klarar av streckgubbar är ju extremt imponerad utav folk som har denna gåva att teckna…. Ja det är ju som med musik, och som med fotboll antar jag. Vissa har det bara inte, medans andra kan ha ett överflöd av det, och många har en hel del av det…
 
Måste dock säga, att när jag kollat vissa videos på facebook, där de nya s.k. ”konstnärerna använder hjälpmedel som bara sattan, för att få ihop fina figurer av kvadrater, ringar, eller åttahörningar. Det är så jäkla konstlat, så jag anser själv, att kalla sig för konstnär är ett rent bedrägeri i det läget…Ja på detta foto så ser man ju klart och tydligt varför det är onaturligt med insprutning med ”felval” i menyn!!! Men bara dessa har det bra, så är det ju deras ensak antar jag, lycka till gubbs!!

Till sist idag, mina tarmfickor och ”körsbär” där inne i tunntarmen, har nu levt rövare ganska rejält med mig, och det blir bara värre och värre. Jag har inte viljat skriva om det, då ju det kan vara tröttsamt både för Er läsare, som för mig själv att skriva om alla dessa sjukdomar som ramlar över mig ganska regelbundet, känns det som.

Man försöker ”deala” med dessa sjukdomar, och göra det bästa av situationen. Ja tarmfickorna har ju jag haft problem med av och till, nu under nästan 8 år, och hela tiden försökt finna sätt tt stå ut med dom. Tycker det är himla jobbigt med läkare. Och i mitt fall,. Så har vi ett tillgängligt sjukhus i grannskapet, alltså väldigt nära, inte alls illa egentligen.

Men väntetider över i stort sätt hela dagen, och det är ju vårt allmänna sjukhus här i Chaiyaphum. Och sedan så har jag då det andra alternativet och det är att åka utombys, till ett privat-sjukhus med kanon-vård, kanonläkare, och hyper-effektiv vård, snabb och rejäl. Tyvärr så ligger de närmaste privata sjukhusen i Khorat och Khon Kaen, som båda ligger runt 12-13 mil bort härifrån..

Ett jäkla körande alltså…. Men för mig nu idag, denna morgon, så känns det som om jag är mogen och inte kan vänta längre. Jag har ont, och det känns som om jag måste göra en koloskopi, och försöka plocka ut ”körsbären” (Polyperna) i tunntarmen snarast möjligt, så livet kan komma åter till det normala igen förhoppningsvis… Jag återkommer...

HandskakChaiyaphum MMMCMLXIII

13 juni 2020

89,5 kilo - (19 km) 1 timme 12 minuter

Valuta-kurs; 3,321  nedåt


Ett fynd har mest charm för kunden..

Jag tycker att denna video åskådliggör väl den friska satsning som våra immigranter gör på att lära sig vårt språk och vår kultur. Synd bara att hon gnäller så mycket på ”brottar-Lena”, hahahhaha!!!!!!! Kolla och njut, lite roligt kan vi väl få ha i dessa Corona-tider..Nu till något roligare än denna trista politik och konstiga vänster-människor i Sverige, dom är ju ändå snart utdöda och förpassade tillbaka till anonymiteten, där dom förtjänr att vara för evigt. Nå då till ett av livets nödtorft,öl!! Jag gillar ju inte öl själv, men vet ju att öl är livets ”vatten” för en stor majoritet av världens befolkning, med mer än 2 centimos på banken…. Så håll tillgodo med ovan video, den är välment, hahaha!!Här kommer en video om en sak som har uppmärksammats här i Thailand av många, speciellt turister så klart!! Det ser onekligen ganska absurt ut, och man tycker ju att det är fruktansvärt att dessa thai, aldrig tar hand om sina djur, och antingen går till läkarn med dom, eller avlivar djuren helt enkelt!!

De allra flesta brukar häva ur sig, i mina öron rena rama floskler om att ”hunden gör detta för att lura folk att tycka synd om den”. Kanske då för att få mat!! Ja vi människor är roliga vi, vi gör allt för att i djurvärlden ge djuren samma företräden som vi människor har. Djuren tänker som vi gör, och de agerar och uppför sig som vi gör.

Folk i allmänhet fattar ju inte knappt vad ett djur är för något. Det har sagts massor av gånger i livet, av många visa människor bland forskare speciellt, att ”leta alltid efter den enklaste lösningen, den brukar oftast vara den rätta”.. Så vad är den enkla förklaringen till hundens beteende här då?

Jag anser att hunden gör detta helt enkelt för att hans ”kulor” kliar, och att det känns skönt att dra ballarna eller underlivet mot det plana underlaget… Vad som talar för detta, vilket inte många alls ens har observerat, är att man ser aldrig en hund dra sina kulor på en sandväg, eller en cementväg, endast asfalt!!!

Så jag vill bara säga då, kolla in den enklaste lösningen, och bara för att ni skall hitta en lösning som passar Er uppfattning, så gå inte så långt så ni ger hunden en tänkande hjärna please, det blir bara löjligt!!En helt annan, kanske lite rolig sak!!! Har ni tänkt på vilka favorit-objekt som olika människor har när dom fotograferar. Ja låt oss börja med thailändare, deras absolut och enskilt största fotofavvo är förstås att plåta den mat som de har på bordet. De bara älskar sin ”foto-mat”!!!

Svenska turister, och säkert flera länders turister tar ju bilder från havet och stränderna, men om de skall försöka bli lite mer proffsiga, och ta ”intressanta” foton, ja då gäller tempel och munkar, och det blir nästan enbart detta. Skittrist alla dessa tempelbilder för övrigt!!Ett undantag här är ju turist-kvinnorna från PK-Sverige, de vill helst fotografera ”lösa gardet” på turist-orten, så de kan ha något att bjäbba om hemmavid, sedan under vintern, på de partys som de befolkar. De vet ju ”allt”då vid det laget om Thailands prostitution förstås…..


https://www.google.com/search?rlz=1C1CHBF_svTH865TH865&sxsrf=ALeKk016CpINA_x3-NhXlrHX-r6hE0LXKA:
1591960695154&source=univ&tbm=isch&q=foton+stenbord+pattaya&sa=X&ved=2ahUKEwi4nOzdk_zpAhX1jeYK
HVebBzIQsAR6BAgKEAE&biw=1280&bih=592#imgrc=YFcsmR6r5HK3FM

En annan grupp är den gäng som åker till Pattaya och Phuket, och skall ”leva livet” därstädes. Deras absoluta  favvo-foton blir då bilder av den öl de ämnar dricka, och också en bild av kompisarna runt ”stenbordet”, där dom avhandlar livets mer allvarliga skeenden….En stor grupp som dräller in här är ju kineser och syd-koreaner och de är ju som asiater i allmänhet, där handlar det mestadels om foton på sig själva i alla möjliga situtioner, alltså ”selfies”….

Dessa kineser är också väldigt respektlösa mot alla kulturer förutom deras egna, så de spottar inne i templen, de tar inte av sig skorna, och de gör precis allting som vanliga uppfostrade människor icke gör….. Dom anses även av thai själva som riktiga svin i många fall...Så vilka foton tar jag då, som är så jäkla ”duktig”? Ja jag föredrar faktiskt att ta naturbilder och djurfoton förstås. Det är ju det som jag har intresse av efter 12 år här i landet… Men annars får det vara som det är, annars blir det ju aldrig som det skall va!!

HandskakChaiyaphum MMMCMLXII

12 juni 2020

89,3 kilo - 88,5 kilo (27 km) 1 timme 57 minuter

Valuta-kurs; 3,330  nedåtMorfar är så gammal,

att han inte längre kommer ihåg

varför han tycker om kvinnor.

TORE 7 ÅR

Detta fick jag mig till livs häromdagen, tyckte att det lät som något man känner igen, ja så illa är det idag bland missnöjda ungjäklar och värdelösa föräldrar som enbart fokuserar på sig själva och skter i sina barn:

CITAT
HEJ SKA VI TA KLASSEN OCH SPELA BRÄNNBOLL??
Detta är något att ha i bakhuvudet när det gnälls på skolan och lärarna.
1987 kunde en lärare, ensam, anordna en brännbollskväll med en hel lågstadieklass, och grilla korv med bröd och dricka saft, och äta ett mariekex efteråt. Alla var nöjda, alla var glada.

Idag ser det ut så här:
- En är vegetarian
- En är vegan
- En har ADHD och kräver assistent/resurs
- En har OCD och surar i ett hörn då ledet inte är rakt bakom den som ska slå
- En är allergisk mot ketchup

- En får inte nyttja socker
- En har gluten
- En äter inte ljust bröd
- En är muslim
- En är kosher
- En säger något rasistiskt till en annan som blir ledsen
- En får inte vara ute när det blåser

- En kommer med träskor och kan inte vara med och springa
- Man får inte tävla och utse ett vinnande lag
- Skyddsombud måste vara närvarande vid eldning
- En kan inte hälla på ketchup själv, för det har mamma alltid gjort
- En måste ha hjälp med att knyta skorna
- En blir kränkt av att inte träffa bollen och lämnar området och måste eftersökas
- En får inte vara ute efter 17.00

- En har föräldrar från Jehovas och deras barn ska inte hålla på med brännboll
- En måste köras till akuten efter en pytte-bula i skallen efter ett brännbollsrack
- Allt ovan leder till 25 upprörda mail från föräldrarna samma kväll
- Tre olika anmälningar kommer in dagen efter till rektorn som läraren ska ta tag i
- En genusrapport måste lämnas in då ett lag innehöll 4 pojkar och ingen tjej
- Fyra separata föräldrasamtal (kvällstid) krävs för att reda ut vad som hänt
- Sju incidentrapporter måste skrivasDetta är resultatet av att de lättkränkta föräldrarna tagit över, och resultatet av att många föräldrar idag hellre är kompis med sitt barn, än att vara förälder till sitt barn. Och att föräldrarna, in absurdum, försvarar sina barn mot lärarens och skolans ord och regler.
Och ja, texten är överdriven, men flera av punkterna ovan måste en svensk lärare hålla på med.

En stor del av lärarens vardag går åt till sånt här, istället för till ren undervisning.
Tänk på det när ni kritiserar Pisa-resultat eller Nationella prov-resultat...vi får den skola vi skapar. SLUT CITAT

Och för Er som inte vet vad PISA-resultatet var för något, så handlade det i stort om att Sverige fuskade stort i denna skoltävling bland Europas länders skolbarn. Sverige fuskade, ja ni hörde rätt…

Sossarna vågade inte tävla ärligt mot andra länder genom att låta deras invandrares skolungdomar, som vi har i våra skolor vara med och tävla. Ja hur skulle DET SE UT??? Man tog helt sonika bort alla resultat presterade av utrikesfödda föräldrars barn, och fick på så sätt endast de riktiga svenska barnens resultat att luta sig mot. Ja så gör man när man vill dölja vad skolan blivit i händerna på politikerna, och på vilken nivå den svenska skolan egentligen står på!!

HandskakChaiyaphum MMMCMLXI

11 juni 2020

90,4 kilo - (36 km) 2 timmar 26 minuter

Valuta-kurs; 3,390  nedåt


En svärmor är straffet man får,

när man gifter sig med någon man inte känner.

PÅL 7 ÅR

Denna ovan video visar så klart varför jag i alla tider har propagerat för att vi  skall vara jäkligt försiktiga med att ge kvinnor makt alltför enkelt. Visst, det finns mängder av duktiga kvinnor, och de skall ha samma förmåner som män förstås. Men vi måste vara extremt försiktiga med många kvinnor i samhället i stort.

De tänker och reagerar och regerar med hjärtat, och aldrig med hjärnan, därför är de så farliga…. Denna kvinna som slickar negrarnas skor är ju bara en sanslös idiot, så håll i hatten när ni anställer kvinnor, kolla upp dom först, så får ni säkert jättebra sådana till arbetsplatsen…

                                                                                                           AVSLÖJAR: Knäböjande poliskvinnan nyexaminerad och ”har sjukt svårt för vapen”

Det får räcka med detta, men vårt samhälle blir underminerat från alla håll och kanter, och får vi inte ett maktskifte jäkligt snabbt nu, så är det alldeles för sent…. Denna invasion i vår kultur, av både vänster-feministerna, samt andra kulturer, så är det snart godnatt för oss som land och befolkning.

Nu då Thailand, vilket det skall handla om till 100% förstås, tyvärr så ligger ju politiken så närvarande nu, så man är ju helt försvarslös, och kan inte stå emot utan att kommentera, och visa vilka åsikter man besitter… Här i Thailand har man ju inte alls samma problem som vi har i den bortskämda västvärlden.

Här i Thailand, så får befolkningen finna sig i att deras liv dikteras till en viss liten del av militären, och den diktatur som man har här. Dock som varande en helt vanlig thai, så tror inte jag att dessa här där jag bor, ens märker eller ens bryr sig om vilket styrelseskick som det finns i Thailand!!Man lever sina liv, man äter sina 3 måltider (middagar) vareviga dag, frukost (middag), lunch (middag), samt middag (middag), Man sover när man känner för det under dagen, och man dricker sin öl och sitt brännvin när helst man vill och önskar. Man hindras inte av sådana triviala saker som att deras religion talar om vilka som är arbetsdagar, och vilka som är vilodagar, och vilka som är festdagar.

Vi västerlänningar dricker och festar med förkärlek, tack vare den kristna Guden och Jesus, på fredagar och lördagar. Gör man detta under andra dagar, så är man en festprisse, och en alkoliserad latmask som inte sköter sin familj, och sitt arbete. Men som sagt var, här i Thailand, så är det fritt fram att i stort sett, hur och när som helst, göra precis som man vill…

Att då som många utlänningar gör, komma och snacka om hur dåligt det är i Thailand, med diktaturen och styrelseskicket, och lägga en massa åsikter i mun på thailändarna, finner man ju enbart vara töntigt och löjligt. De åsikterna delas i alla fall inte av thailändarna själva… Diktaturen här visar sitt ansikte endast i stort sett, när folk försöker sätta samhället i brand av olika orsaker.

I Sverige, så gör man djävulskap, och man kommer undan med det, man deltager i upplopp och förstör egendom, och misshandlar folk och kommer undan med det, i namn av PK och feminismen, som skyddar dessa as. Här i Thailand,. Så kommer du maximalt 1 meter, om du gör sådana saker, och sedan får du sona resten av ditt liv för dina tilltag.

Här finns ingen mesighet som vi har. Pang bom,,,, och man slår till stenhårt om en utlänning skulle göra djävulskap. Kanonbra tycker jag, hoppas vi får det så i Sverige också. Det kommer att behövas nu framåt i tiden, för att hålla alla dessa som är dåliga immigranter i schack…

HandskakChaiyaphum MMMCMLX (3.960)

10 juni 2020

90,3 kilo - (22) 1 timme 33 minuter

Valuta-kurs; 3,406  nedåt


En mormor är en tant med godispåsar i fickorna.

ANDRÈ 5 ÅR

Se videon ovan, det är bara så underbart att se dessa vänsteridioter och pöbel bli krossade av patriotiska människor, som inte längre vill stå och titta på, medans dessa monster går lös på vårt samhälle….Men tyvärr i det hela, detta är USA och America. De har ”balls” där, och de har ingen jäkla stupid statsminister som viftar med en bög-flagga, eller en polis-idiot-brud som gråtande ber om ursäkt i sin tjänsteutövning som polis, för att vi antagligen alla tog svarta som slavar i Afrika för 500 år sedan…..Denna polis-brud bor för övrigt ihop, och har ett förhållande med en afghan, så hennes framtids-utsikter som tur är, inom vårt polisväsende, borde väl nu då bli avsked, inte bara på grått papper, men även på ett vitt klart papper…..

Och sedan så har vi i mansform, som jag skrev här om dagen, killar som klär sig som homo, och uppträder som homo, så vi har noll försvar emot dessa terrorister i olika skepnader som sveper fram över Sverige, BÅDE inhemska, och sedan länge alla dessa utlänningar som vi tagit emot och välkomnat..

Jag har lite (mycket) onödigt vetande som kommit mig tillhanda, vill ni veta? Här kommer det i alla fall, allting är sant sägs det:
En gris orgasm varar i 30 minuter. (HERREGUD!!) En kackerlacka kan leva nio dagar utan huvud innan den dör. (Ohyggligt! Jag har fortfarande inte kommit över grisen.)

Hannen hos vandrande pinnar kan inte para sig när dennes huvud är fast vid kroppen. Honan tar initiativet till sex genom att slita loss hannens huvud. (Älskling, jag är hemma. Vad ...?)En loppa kan hoppa 350 gånger sin kroppslängd. Det är som en människa hoppar längden av en fotbollsplan. (30 minuter. Lyckliga gris! Kan du tänka dig?)

Havskatten har över 27000 smaklökar. (Vad kan vara så välsmakande på botten av havet?) Några lejon parar sig över 50 gånger om dagen. (Jag kan fortfarande inte tro att grisen ... kvalitet framför kvantitet.)

Fjärilar smakar med fötterna. (Någonting jag alltid ville veta.) Elefanter är de enda djur som inte kan hoppa. (Okej, så det skulle vara en bra sak.) En katts urin lyser under svart ljus. (Jag undrar hur mycket staten betalat för att ta reda på det?)

En struts öga är större än dess hjärna. (Jag känner människor med samma problem.) Sjöstjärnor har ingen hjärna. (Jag vet att det finns sådana människor också.) Människor och delfiner är de enda arter som har sex för nöjes skull. (Hur är det med grisen? Vill delfinerna veta om grisen?)

Ja annars idag, så har det inte hänt mycket. Jag har haft lite roliga telefonsamtal på SKYPE, och inkommande samtal på messenger. Så det är ju alltid roliga avbrott i tristessen. Jag har planerat med Christer i Pithsanulok, om att åka till Kronlund och hälsa på så snart Corona-eländet är över. Christer ville också träffa Hampi, om nu han finns tillgänglig förstås.. Ja vi får kolla med Kronlundarna där i Chainat, om läget när det blir mer aktuellt.

HandskakChaiyaphum MMMCMLIX,

9 juni 2020

90,4 kilo - (16 km) 1 timme 5 minuter

Valuta-kurs; 3,413  nedåtMannen slutar aldrig att göra celler,

men han kommer i en sorts ålder han också.

Den kallas panikåldern.

STINA 9 ÅR

Igår kväll, alltså måndag den 8 juni, så var vi inne återigen hos Håkan, min granne. Vi var inbjudna jag med familj, och York och Dan med familjer ävenledes, för att äta gott och umgås lite…. Det blev riktigt trevligt skall ägas, och gott mört kött med en underbar potatisgratäng. Plus kaffe och tårta på det erbjöds...

Jag slutade dock i tid, och slapp efterverkningar med en helt sömnlös natt. Jag drack enbart ett halvt glas med rött vin, så det var ju perfekt…. Så när jag kom in hit hem 3 timmar senare, så var allt nästan som vanligt rusmässigt. Dock, så vaknade jag på natten klockan 02.00 och var yrvaken, men kunde inte somna om.

Så jag beslöt mig för att gå upp, dessutom hörde jag hundar på utsidan, som höll på att välta soptunnor, som hade plastpåsar med matrester i… Problemet med detta är ju väldigt enkelt, men för thai, så är det ett oöverstigligt problem. Jag själv som falang ser till att locket ligger på sopptunnan ordentligt.

I och med detta, så kommer inte hunden åt innehållet, och han välter heller inte soptunnan, som för övrigt är dessa tunnor i blå plast… Så jag gick ut för Miss Pussys soptunna låg inne på vår sida av gatan, med en massa matrester utspridda. Jag tog med min kvast ut. Reste hennes soptunna lade på locket ordentligt, och sedan sopade jag över all skit som hundarna hade rivit ut, över till deras sida av gatan….

Inte mitt problem att lägga tillbaka deras grisäckliga matrester i deras soptunna, det får dom göra själva… Plötsligt medans jag gjorde detta, så skådade mitt norra öga, kanin-fan, han smet just ut, jag hade missat att stänga grinden. NEJ inte igen, inte nu…fasen klockan är 02.00, och jag är yrvaken.Denna gång så var inte kaninen alls speciellt sugen på att springa tillbaka in igen på vår tomt. Jag fick springa där ute på gatan lockandes och pockandes och smackandes MINST 10-12 minuter, och fösa kanin-fan ungefär som en fårahund vallar sin får där i England… Till slut så ledsade väl kanin-eländet och pös in, och jag kunde stänga grinden.

Sedan gick jag in, tvättade händerna så klart, satte mig vid datorn och kollade Law and Order CI, och när det var klart så var klockan nästan 04.00, så jag stövlade in till vårt lilla nya rum här nere på bottenvåningen, där Yongan oftast brukar sova, och så somnade jag där som omväxling. Yongan själv är denna natt plus nästa natt, uppe igen i Nong Bua Daeng, så det var lugnt och gött i alla fall…

Jag fick se en video härom dagen, tyvärr så har jag helt tappat bort den, men den handlade om en kille som går omkring i Bangkok, och intervjuar thailändska tjejer i ganska ung ålder, ja typ 20-30 år gamla ungefär. Killen ber tjejerna om de ville berätta vilka länder som har de snyggaste killarna….

Här i Thailand bland oss falanger, så har vi exakt som hemma i Sverige (västerlandet??) dessa motsättningar mellan de yngre och de äldre generationerna. Här hör man ofta att de yngre killarna, som själva tycker att de ligger högre upp på näringskedjan, att de kommer till Thailand, och får allting gratis utan några som helst förbindelser eller löften.

Jag talar alltså om sex… Tjejerna bokstavligen bara ber om att bli ”tagna” av dessa unga killar. Detta då medans de äldre gentlemännen måste betala för precis allting, innan de får ”komma till”…  Ja det råder bland dessa unga oerfarna killar en allmän syn att det som anses vackert i västerlandet, ser asiaterna också exakt identliskt lika på, och tycker detsamma.Jag har under årens lopp faktiskt försökt att få dessa unga småkillar, att fatta att det är ju bara att tänka efter ju, så klart att tjejernas radar som sitter i  skallen, och som avgör och "styr" vem de skall vara ihop med, ”klickar” med mestadels den egna ”stammen”, den egna befolkningens utseende!! Hela vår kropp är ju designat efter detta.

Ja vi har ju t.om. gamla ordspråk som heter ”lika barn leka bäst” som är en bekräftelse också på detta. Att det finns undantag handlar ju mer om ren kåthet från vissa kvinnor, som låter kåtheten råda i livets alla skeden. Men när det gäller att binda sig till och skaffa familj, så väljer man OFTAST och vanligtvis, efter den ”radar” jag pratade om tidigare….

Men de yngre kallar äldre för avundsjuka, och lever gott på de lögner de sprider om sin egna ekonomi, ty de ljuger frisk för att få sex, hahahaha...så tjejerna skall tro att de har stålar… Men de thailändska damerna har för länge sedan insett att de yngre, kan inte stanna i Thailand, de måste hem och arbeta för att försörja sig. Det är inte alls lika samma som med de  äldre, som har en fast inkomst, och lätt kan stnna i Thailand resten av livet om de vill….

Nu då denna video, jo intervjuaren frågade vilket land deras favorit-utseende kom ifrån. I denna video så gissningsvis så frågade killen runt 25 stycken olika tjejer. Han bad dem och säga, inte bara ett namn utan kanske 2 eller 3 namn på länder. Och de länder som tjejerna rabblade upp i majoritet var; KINA, SYDKOREA OCH JAPAN….

Sedan var det 2 stycken  tjejer som sade; England och en annan sade Amerika… Men det var först när dom förstod att intervjuren antagliugen var ett halvblod från USA, och de villa vara snälla. Så alla ni yngre som läer detta, Människors radar är inställd på det egna landets utseende eller liknande utseende… Skall också säga att intervjuaren sade ifrån att det gällde alltså andra länder förutom Thailand…

HandskakChaiyaphum MMMCMLVIII,

8 juni 2020

90,2 kilo - 89,4 kilo (25 km) 1 timme 39 minuter

Valuta-kurs; 3,436  uppåtKvinnor består av äggstockar, och så tänker de mer.

SIRI 6 ÅR

Hundätning i Kina, den saken verkar alltså aldrig ta slut ute på internet. Det stötes och blötes i det evinnerliga, och folk är extremt känslomässiga. För min del så handlar det INTE om att käka hund, för mig så är det absolut viktigaste, att dessa asiater som käkar hundarna, alltså ser till att sköta hanteringen av den verksamheten på ett helt annorlunda sätt, med mer empati för djuren...

Man skållar, bränner, och kokar, och steker inte hundar levande. Dessa idioter till människor måste tydligen lära sig att man på ett humant sätt tar död på hunden, innan man börjar tillreda den. Jag förstår egentlign inte vad det är uppe i deras minimalt medlidsamma hjärnor, som får dom att tro att det är okey med det de håller på med…

Vi västerlänningar och andra skall dock inte anser jag, lägga oss i vilken mat människor käkar. Hund är kött, och hund kan likställas med fisk, gris, kossa, häst, eller vilket annat djur som helst.. Tänk på att det faktiskt är 13 länder (minst) världen över där man göder sig med hund som föda…

De länder då som jag vet är främst; Kina, Syd-Korea, Indonesien, Kambodja, Laos, Filippinerna, Myanmar, det gamla Sovjetunionen, Thailand, och Vietnam, samt även Nigeria i Afrika tycker detta är mumsfilibabba med hund!! Dock så är det ju naturligtvis stopp på denna grej i alla de länder där hundar has som pets eller husdjur.....

Så åsikt står mot åsikt, miljarder människor på denna jord med hinduisk och muslimsk bakgrund, skyr som pesten att käka gris och också kossa. Om dessa då skall förbjudas att käka hund, har då dessa miljarder människor rätt att kräva av resten av oss kristna, att vi skll sluta käka just gris och kossa??? Ja saken är ju ganska enkel egentligen. Sköt Er egna jäkla tallrik, så sköter de andra sina tallrikar....


Ville gärna visa Er en lite annorlunda sysselsättning här borta i Thailand och övriga Asien. Jo man fiskar ål på detta sättet, ganska fascinerande va? Skulle varit kul om man kunde göra på detta sättet när man var liten och växte upp. Men våra ålar som vi i alla fall visste om, levde ju mest djupt nere i våra brunnar med dricksvatten ju, och de var ju oftast chanslösa att fångas..!!På detta sättet så lever befolkningen här i Thailand, de är ute på risfälten och fiskar småfisk, och grodor, och räkor, och ormar, och snäckor, och fåglar. Man skulle lätt kunna tro att thaiarna är experter på att helt fiska ut sina bytesdjur. Jag menar, de dämmar helt av ett vattendrag, vilket ju är helt förbjudet i västerlandet. Men här skäms ingen över någonting, och varför skulle man. Ingen vet ju någonting om någonting ändå….Och dessutom på topp av alla vansinnigheter som thai bedriver mot djuren, så nog fan nästa år/året efter, så är där proppfullt med fisk igen, knökat med nya grodor i en aldrig sinande ström. Och ormar kommer nya hela tiden, och räkorna och de andra djuren också. Det bara rinner till nytt, oavsett hur mycket thaiarna utrotar djuren… Detta klimatet för djuren är rent fantastiskt!!Vill inte beröra texten ovan angående denna brottsling George Floyd, det får räcka med det jag skrev häromdgen om alla dessa vänster-idioter i Sverige. Ge fan i USA och fokusera på tt göra br för fosterlandet, som är DET land som klär dig, det land som föder dig, det land som ger dig tak över huvudet.

Amerikanarna får ta hand om SITT land och vi riktiga svenskar skall ta hand om VÅRT egna land… Protestera iställer ni idioter över hur det kn bli så oänderligt många plus 70;  människor som dör. Det ligger väl i procent runt 92% av alla Coron-döda i Sverige, som är över 70 år i ålder….

Bry Er om denna katastrof, istället för att protestera för en gangster ifrån USA, som rånat en småbarns-mamma borta i USA, hotat henne till livet i hennes egna hem, och är en fängelse-kund. Jag personligen skiter fullständigt i den killen och hans liv. Jag vill hellre fokusera på att städa upp runt vårt egna ”hus”, innan vi tjötar om andras boningar….

HandskakChaiyaphum MMMCMLVII,

7 juni 2020

89,9 kilo - 89,0 kilo (31 km) 2 timmar 9 minuter

Valuta-kurs; 3,431 uppåtOm du inte gör dinga saker när du är ung,

så har du inget att le åt när du blir äldre!!

Idag så lärde mig Nmkaeng vad muffin med banansmak heter på thailändska. Jo det heter ”cäjk guej hom”, ja ordet cäjk är förstås ett låneord från engelskans ”cake”…. Dock så är ju guej hom bara ett namn på en enda banansort, där det ju över hela Thailand säkerligen finns hundratals olika banansorter.

Jag har ju en lista här hos mig på 18 stycken olika lokala namn. Men tydligen har dom bestämt sig att alla muffins med banansmak här, skall heta detta enda banannamn; guej Hom…. Och nu så vet ni alla med thai-intresse, om ni skall beställa muffin med banan-smak i Isaan, vad det heter…Vi har, som jag ju berättat om tidigare, massor av olika orm-arter här i Thailand, mer än 300 stycken närmare bestämt. Denna orm som katt-eländet försöker bita huvudet av är en s.k. Viper av någon sort. Vi får hoppas att katten lyckas att komma undan utan att den blir biten, ty Vipern har en av de mer hemska gift-huggen av Thailands ormar….Ja här ser man hur skickliga en del thai och asiater kan vara med sina maskiner… VARFÖR man gör sig mödan att klättra upp i ett högt träd, och kapar det uppifrån och ned, är väl en logik som vi som är bosatta här borta ofta har sett prov på i olika sammanhang. Men visst är det kul att se hur skicklig killen är på detta meningslösa hantverk. För sattana kapa fanskapet jäms med roten, så är saken klar, och enklare att kapa det i bitar sedan ”Doink”…….

Historik

Begränsning · 29 maj 2020
Du kan inte publicera eller kommentera i 30 dagar
Begränsning 20 februari 2020
Du kan inte publicera eller kommentera i 30 dagar
Begränsning · 26 dec 2019
Du kan inte publicera eller kommentera i 30 dagar
Begränsning · 25 okt 2019
Du kan inte publicera eller kommentera i 30 dagar
Begränsning · 29 maj 2019
Du kan inte publicera eller kommentera i 30 dagar
Begränsning · 29 maj 2019
Du kan inte publicera eller kommentera i 24 timmar
Begränsning · 15 okt 2018
Du kan inte publicera eller kommentera i 7 dagar
xxx) Begränsning · 29 maj 2018
Du kan inte publicera eller kommentera i 24 timmar
Begränsning · 29 maj 2018
Du kan inte publicera eller kommentera i 24 timmar
Begränsning · 29 maj 2018
Du kan inte publicera eller kommentera i 3 dagar
Begränsning · 29 maj 2018
Du kan inte publicera eller kommentera i 24 timmar
Varning · 29 maj 2018
Vi förstår att misstag sker och därför har vi inte begränsat ditt konto

En annan sak, det känns ju nästan som om man är förföljd på Facebook, och blir avstängd ibland för absolut ingenting. Här ovan så har jag klistrat in mitt s.k. ”CV” vad det gäller Facebook… Ingen vacker syn om man nu fikar efter högsta betyg som lydig fotsoldat till sossarna….
 
Som ni kan se längst ned från de 3 kryssen (xxx), och nedåt, så ser ni att jag blir under en och samma dag, förföljd in i döden nästan genom att först bli varnad, och sedan få avstängning när jag redan är avstängd…..

Ja på samma dag (29 maj 2018), så får jag alltså först 1 varning…. sedan; 24 timmar, 3 dagar, och sedan 24 timmar PLUS 24 timmar åter igen. OCH samma dag exakt handlar det om på allting…. Tydligen så räcker det också då att någon har ett ont öga till en, det kan ju vara en sosse-fan som inte gillar vad jag skriver. Så man får en avstängdning på x antal dagar medans man redan är avstängd, hahahaha!!!

Ja gillar någon inte vad man skriver, så anmäler han det bara, och då kan alltså den automatiska avstängningen träda i kraft, utan att ens personalen på facebook manuellt bryr sig att kolla…. Man kan sedan inte överklaga, de skyller på att de inte har personal som kan hantera överklaganden, Men de är väldigt noga att påpeka att man kan överklaga, och skicka det till…..  Alltså rent struntprat….  Så passa Er för facebook…..

HandskakChaiyaphum MMMCMLVI,

6 juni 2020

89,2 kilo - (24 km) 1 timme 43 minuter

Valuta-kurs; 3,427  nedåt
Farmor tycker inte om att sola toppless.

Det är för att hennes toppar har blivit lösaktiga.

STINA 6 ÅR

Vi hör ju här nere bland de som bygger själva, och bland de som köper färdiga hus (jag själv), hur kvaliteten är på jobben som thai utför. Jag själv är ju helt okunnig, oteknisk, och därför helt ointresserad, så jag överlever oftast alla dessa fadäser som man får se, och uppleva, och höra talas om, vid thailändskt husbyggande.

Man hör ju om att de inte bryr sig speciellt mycket om raka vinklar, dessa vinklar är ALLTID snea, och det i sin tur brukar ju då innebära att läggning t.ex. av klinkers på golv, så brukar i slutändan det bli ett pillearbete med att såga småbitar, och riktigt lägga ett pussel av små-klinkers, för att få det att "gå ihop"...

Man hör ju talas om med jämna mellanrum, om hur dom inte ens vet vad jordad el är för något, och att folk dör via sina värmeberedare och den felktiga installation inne i duscharna i badrummen. Ja så dom leder elen in via ojordat  så dusch-vattnet = död och pina…  Jag har ju själv ÄVEN med egna ögon sett det enorma slarv som försigår med takläggning.

Läckande tak är ett måste tydligen, och gubbarna får ALLTID komma tillbaka och rätta till läckorna. Fönster och dörrar är helt otäta, och dom är snea med stora öppna springor lite överallt. Men hej och hå, vad gör det en solig sommardag? Lite ventilation är ju aldrig fel… Så fotot ovan är ju riktigt målande hur det kan gå till här i vilda västern och Thailand vid husbygge..Idag efter cykelturen, så vägde jag faktiskt 88,9 kilo, och det varväl en väldigt massa månader sedan jag var nere på den vikten. Anledningen till detta kan dock stavas till; Mina tarmfickor har gett sig tillkänna rejält igen. Jag har haft så jäkla ont nu, så jag funderar starkt på att ta mig en Koloskopi…

När man har dessa problem, så är ju aptiten det första som går. Jag käkar ju mina hårda bröd (knäckebröd) hela tiden, plus 2 stekta ägg, så med bara den födan, så blir det ingen bra föda alls. Man blir änna svag när man cyklar, vilket jag kände idag på hemvägen… Men trösten blev efter en dryg veckas litet helvete av smärta i tarmfickorna, att det verkar ha gått över. I alla fall idag känns det så…Annars, så verkar det som om alla andra sitter där och käkar hej vilt, och inte går dom upp i vikt. De slafsar öl i mängd, och groggar på det, och är smala som ”spjäll-snören”.. Men jag, det räcker ju att jag går på fest en kväll, dricker ett par rom och cola, några Irish coffe, kanske 2 glas rött. Ja då viftar vågar snabbt som ögat på nya rekordhöjder, inget förbarmande där inte….

Ja vi får se, om det kommer tillbaka, så tar jag en sådan Koloskopi, och kollar om man har fått många polyper som hänger och dinglar i tunn-tarmen, och stör matens framfart i tunntarmen. Att ha BÅDE dessa polyper och snäva svängar på tarmen (tarmfickor), betyder ju att maten fastnar alldeles för lätt, och skapar dessa smärtor och olust-känslor… Men va fasen, vikten var ju fin, hahahaha!!

Ja detta med valutan, jag måste få nämna det med jämna mellanrum om nu detta fortsätter. Vilket det gjort i alla fall fram till idag den 5 juni. Kursen har stigit upp till i skrivande stund till 3.431, och det är ju fantastiskt om detta kunde fortsätta. Gappet mellan en kurs på 4.15 och 3.43 är för min pension; 3.584 baht. Alltså i plus då....

Ta detta gånger 12 månader (1 år), så talar vi om en total mer-pension för mig på runt; 43.000 baht. Alltså mer varje månad SEK; 1.044:-,  eller på årsbasis en mer-pension SEK; 12.540:-,.... Vi snackar alltså på årsbasis om en hel extra pensions-utbetalning, bara på denna kurs-stegring, så ni fattar hur viktig dessa valuta-kurser är för min del….

För mig, så är ju även kursen på US dollarn väldigt viktig. Då jag ju offererar mina kunder i svenska kronor för mina frakter, medans de flesta av mina utgifter är i US dollar. Nu har ju kursen gått ned från 10.38 ned till 9.20, och för en vanlig offert som jag brukar ge, så ligger det runt USD 1.500.-….

Jag brukar om kursen går ned på USD, inte bry mig att prata med mina kunder om det. Men om den går upp, så ber jag att få korrigera siffrorna. Ja för USD 1.500:- så är ju det i kostnad för mig på kursen 10.38 = SEK;  15.570:- för mig att betala.. Om kursen ligger som nu på 9.20, så är ju det för mig istället SEK; 13.800:-. Jag tjänar alltså nästan SEK; 2.000.- på att kronan stärkts nu då gentemot US dollarn..

HandskakChaiyaphum MMMCMLV,

5 juni 2020

89,7 kilo - 88,7 kilo

(33 km) 2 timmar 8 minuter

Valuta-kurs; 3,432  uppåt
Det finns inga så döva,

som de som inte lyssnar,

och inga så blinda,

som de som vägrar att se!!!

Fotot ovan sätter jag in för att glädja mina 2 systrar på Orust… Dom finner säkert att en sådan T-shirt skulle dom säkerligen vilja bära i sitt dagliga värv. Förrsten på tal om att bo på Orust! Det har visat sig efter DNA-testen jag köpte, och senare uppföljning på en hemsida som heter Geni, att vår släkt på morfars sida kom ursprugligen ifrån orterna på  just Orust….
 
Så bara kul att hedra Orust lite grand så här. Läste också om någon ville veta att släktingarna till viss del slutet 1800:talet, och början 1900:talet, sedan flyttade ned bland annat till Rud, detta Rud som alltså ligger granne med Frölunda Torg. Och sedan flyttade vissa ned till Billdal, där sedan vår mamma föddes 1917…

Visst är det välan konstigt detta med kursen på svenska kronan…. Jag offererade igår i SEK som jag ju brukar göra, och jag hade USD som utgifter, och så naturligtvis, så måste man ju kolla kursen då. Jag finner till min förvåning att kursen är INTE 10.18, utan det har stärkts för oss ned till; 9.28. OK inte speciellt bra sett ur ett historiskt perspektiv, men men får vara glad för det lilla.

Kollar ju dagligen kursen på thai bahten, som ju av förklarliga skäl ligger mig mycket varmare om hjärtat. Vi var ju nere som värst nu för några månader sedan på 3.02 bahtingar till en svensk viking-krona….. Sedan har den legat stadigt fram till Corona-krisen startade på cirka 3.17-3.20 kanske.

Sedan så början Corona, och den stora nedgången av svenska pesetasen, sorry kronan.. Ja det trodde vi nog lite till mans.. Men helsicke heller, vår svenska valuta har stärkts nästan dag för dag nu sedan folk blev sjuka, och inte kunde arbeta hemma i Sverige…. Idag så ligger den så nära man kan ligga 3,41, och det är ju riktigt gött..

Man var ju beredd på katastrof med tanke på vår regering, och vår idiotiska invandring, och våra gåvor i kontanta medel ut till idiotiska företag i idiotiska exotiska diktatur-länder…. Detta skämmer alla människor i Sverige, och regeringen vägrar att ta hand om, och stärka vår egen befolkning…. Men så händer detta.. Hur kommer sig detta nu då???? Alltså kursen går uppåt??

Här krälar drottningen inför kungen av Thailand…

Från det ena till det andra – tala om lite udda namn… Ja vi kan ju heta kanske Eva, Petra, Veronica, Kalle, Osborn, och Peter, bara för att ge några exempel. Men sug på namnet på drottningen i Thailand, ty det är hennes födelsedag den 3 juni, så då blir hennes namn på engelska; H.M. Queen Suthida Bajrasudhabimalalakshana. Det är alltså en röd dag, och bankerna är stängda idag i Thailand så klart..…..Avslutningsvis, så är man ju himla stolt över återväxten av manliga svenskar. Dessa som blivit könsstympade av vänster-feministerna redan ifrån födseln, och effekten av detta blir det som ni ser på fotot ovan. Alltså 2 fullständiga ”sylt-ryggar” som skall föreställa 2 män i sin bästa ålder, som då skall vara vårt försvar av vårt fosterland…

Alltså detta är vårt försvar gentemot islam, och all annan skit som försöker sitt bästa nu för att krossa Sverige, vår befolkning, och hela vårt kulturarv.. Tack för den uppfostran och det strålande ”resultatet”!!!!

HandskakChaiyaphum MMMCMLIV,

4 juni 2020

89,5 kilo - 88,9 kilo - lägst vikt på jäkligt länge -

(25 km) 1 timme 41 minuter

Valuta-kurs; 3,398  nedåt
Höj dina ord, icke din röst.

Ty det är regn som får blommor att växa,

icke åska!!

Kanske inte direkt stopp i avloppet/skiteriet, men det var verkligen dags nu idag att sugbilen kom och sög upp kiss och bajs ur vår stora nedgrävda bytta där bak huset. Klart vi då tog chansen när bilen kom i morse här utanför, och stannade vid huset bredvid här. Det var Håkans hus som dom skulle ”tömma” på skit…

Jag stövlade över, och bad dom att komma över när dom hade tömt Håkans skit. 2 timmar senare så brötade det fortfarande däröver, och de hade ännu inte dykt upp här hemma. Va falls?? Gick över igen, det visade sig att skitbilens motor hade pajat, och där stod ytterligare en bil där, en reperationsbil av något slag. Så nu förslagsvis så kommer vi nog att kalla Håkan för ”Al Bundy”.

För de av Er som inte gillade komedi på 1980;talet så kommer ni nog inte ihåg TV-serien ”Våra värsta år”!!! Där huvudpersonen förstås var mannen i huset, som hette Al Bundy, han var mest känd för hur jäkligt han hade det med sin fru och sina barn, plus att han var grym på att ordna stopp på dasset, bara genom att gå in och skita…. Så man får väl antaga att det var Håkan då som krossade skitbilen idag, hahaha!!

NU PRECIS när jag sitter och skriver detta, så får jag höra skitbilen utanför, dra iväg. Fanskapet bara sticker. Inte ett ord, bara sticker sin kos, eller som man säger "skitbilen skiter i mig"... Ibland undrar man om dessa thai verkligen VILL tjäna pengar, eller om dom bara inte VET HUR mn tjänar pengar. Hade det inte varit ett smart drag att innan man sticker iväg, att man går in till kunden som just ”bokat” dom, och förklarar (om det nu är på detta sättet) att…

”Vi måste sticka och fixa bilen, men hör av oss snarast när det är klart”… Men en sådan sak i Thailand har ingen ens hört talats om. Den kommunikationen finns bra inte.. ”Det får gå som det går” är ordspråket för dagen i Thailand..  Ja så jag får väl se när vi ser skitbilen nästa gång….

Foto av George Floyd, hjälten för dagen i Sveriges vänster-media....Ja så fick man då läsa om den mytomspunna sagomannen, den färgade George Floyd, som enligt svensk media alla människor älskar, och tycker så synd om. Västerfeminismen lyckades fram till igår eftermiddag, att dölja fakta runt denna brottsling, bara för att försöka få människor att tycka i en viss riktning. Läs denna artikel;

Barnfamiljens mardröm;
George Floyd satte pistol mot småbarns-mammans mage...
 De rånades sedan i sitt egna hem!!!

UTRIKES. George Floyd, som avled vid ett polisingripande i Minneapolis förra veckan, var en flerfaldigt dömd våldsbrottsling. Vi har tagit del av handlingar från de rättsvårdande myndigheterna i delstaten Texas, där han tidigare bodde, som visar att han hade ett gediget belastningsregister som sträcker sig tillbaka till 90-talet. Bland annat deltog han sommaren 2007 i ett grovt rån mot en småbarnfamilj i deras eget hem.

Ja vi ALLA stugsittare med både praktiskt som mental stug-sittning, skall nog snarast dra våra huvuden upp ur sanden, och verkligen ”SE”  samhället runt oss, och inte bara titta ut via de ”glasögon” som socialdemokraterna och de jäkla miljömupparna delar ut till oss dagligen, i sina medier…. Vakna upp nu, Som jag skrev igår här på denna sida;  ”Korkade medborgare, väljer korkade ledare, märkligare är det faktiskt inte”!!

HandskakChaiyaphum MMMCMLIII,

3 juni 2020

90,1 kilo - (23 km) 1 timme 31 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,399  uppåtKorkade medborgare, väljer korkade ledare,

märkligare är det faktiskt inte!!

Vill gärna börja med att berätta att idag den 3 juni, så skulle vår mor Vivan, om hon hade varit i livet fortfarande, ha fyllt hela 103 år…. Tänker på henne varje 3:e juni faktiskt…. Men bara goa minnen känns det som….

Ja som jag kanske inte berättat redan, så lyckades jag med konststycket att bli avstängd på facebook igen. Jag lyckades väldigt bra i min föresats sedan förra avstängningen, att strunta i att skriva poltik och om invandringen. Jag vet ju så väl att Facebook är satt under mycket press från vänsterfeminismen, och de håller järngreppet om Facebook.

”Fel” åsikter som skrives i poster/inlägg, de raderas och tas bort. Och dessutom så använder dom en funktion som ger avstängning automaiskt till en postör (som mig nu då), om folk anmäler inlägget!! För mig så skrev jag ett inlägg i samband med bärplockningen i Sverige, och bristen på folk.

Och jag tyckte att varför inte använda alla dessa muslimer och araber, som ändå har gratis-pengar och bidrag från oss skattebetalare. Men så visar det sig att de vill absolut inte göra detta ”jobb”, ty dom är så himla lata hela gänget..… Bara ha ha ha, och inget ge ge ge!!!! Pang bom, 2 timmar senare, så vart jag avstängd 30 dagar…. Fan detta börjar bli en ful ovana ju.

Men det känns på något sjukt sätt också ganska bra, att slippa skriva och riskera att dras med i all skit på facebook, med fake news om precis allting. När man läser för mycket på facebook, så får man ju genast känslan av att Sverige är på väg att gå under. Vilket naturligtvis säkert inte är fallet. Så för mig semester, och sedan skall jag inte skriva politik mera.. (???)

Har lyckats skaka igång en del människor ifrån min uppväxttid där i Järnbrott. Jag hann skapa en grupp som jag kallade; ”Det gamla Järnbrott”, och vi är väl runt 20 medlemmar, som skriver lite grand då och då. Jag har ju en del foton ifrån min barntid och uppväxttid, och jag publicerar dessa då i gruppen, och får lite kommentarer.De som hittills bland alla dessa vänner man hade som barn, har svarat och gjort inlägg är; Anki Fagerberg, Ann Björndahl, Peter Björndahl, Billy Persson samt Ami Green min granne. Bland de som var lite äldre och som man aldrig lekte med, men ändå visste vem det var, så har dessa gjort inlägg; Lena Karlsson samt Helena Persson (Billys syster)….

Och också icke att förglömma den i mitt tycke riktigt rolige killen Lasse Green, alltså Amies broder, dessa var ju våra direkta grannar på Markvågsgatan i Järnbrott...… Sedan har det anslutit nerifrån Antenngatan, och från Relä, Rundradio och Modulatorsgatorna, folk som var klass-och skol-kamrater i Järnbrottsskolan….

Jag hoppas att vår grupp skall utökas, och att vi får med mer av de som var ännu lite äldre, och kanske födda nedåt början och mitten 1940;talet. Att få med de som är födda på 1930;talet är nog en nåd att stilla bedja om, de flesta av dessa skriver nog inte längre speciellt mycket på facebook tror jag…..

Dock så har jag stött på ett par andra människor, alltså folk från vår uppväxti Järnbrott...både som löshästar ute på facebok, och också en del som medlemmar i en annan grupp som heter ”Det gamla Göteborg”.. Men dessa verkar helt ha ”gått vidare” i livet, och verkar inte vilja ha något alls med sitt förflutna att göra. Jag PM;ade några av dom, men fortfarande idag 3 veckor senare, inte ett svar…

Ja man får respektera folk, och deras åsikt och insikt, och att dom inte vill tänka tillbaka på sin barndom och  uppväxt. Jag själv var dock alldeles åt helsicke för lycklig, för att min uppväxt iNTE skulle ha format mig till den jag är idag. Så för mig är detta ett måste, att kunna tjöta lite med gamla vänner från ungdomen, och bara byta några ord.

Det är ju inte som så att vi kräver umgänge, och bli imtima vänner, om nu någon av desa är rädda för detta… Men jag förstår, det har runnit en massa vatten under bron, sedan man var liten på gatan. Och folk har fått familj, de har kanske hunnit bli av med familj också, och lever ett helt annorlunda liv nu för tiden, än vad deras familjer gjorde då på 1950-1960;talet, innan vi alla skingrades för vinden.

HandskakChaiyaphum MMMCMLII,

2 juni 2020

90,3 kilo - (19 km) 1 timme 18 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,382  uppåt
Världen kommer inte att bli förstörd av dom som gör ont.

Men mer av dom som tittar på, och ingenting gör..

Jag tänkte på detta med djur och annat otyg, som det finns så himla mycket av här borta i Thailand där jag bor. Det är säkert likadant i alla varma länder. Men jag kan ju av känd orsak bara prata om Thailand, eftersom jag bor ju just här.. Fotot är ju bara ett exempel på hur närvarande djuren och naturen är här.

Jag menar, den ormen är alltså en Kungskobra, kan bli upp till 6-7 meter nånting, och har gift att döda en elefant och mer till… Men trots att dessa Kungskobror faktiskt är ganska ovilliga att hugga, så skall man ju inte löjla sig alltför mycket, och tappa respekten för den, då kan det sluta i olycka…

Idag annars när jag satt imorse vid datorn, så har jag ju alltid mitt fönster öppet, men vi har på alla fönster som vi öppnar, ja även dörrarna, alltså uppsatt myggnät. Man måste ha det här, annars har man snart en hel armada av olika småkryp som flyger in, och har gör-skoj inomhus, och sticker och biter, och nafsar på en…Jag satt i alla fall vid datorn, och hörde plötsligt hur det small till, ja kanske mer en duns bortifrån fönstret. Och där satt denna stora ödla som ju lever och bor på husväggarna på husen här. Den heter ”Tokay”, och det namnet är taget efter ropet som den ödlan avger. Folk har en egenhet att blanda ihop Tokay med Gecko-ödlan nedan.Men Gecko-ödlan är den lilla ödlan som brukar springa överallt in och ut, och inget verkar kunna stoppa dom. Men båda ödlorna skall man faktiskt vara lite sparsam med att döda. De tuggar i sig ansenliga mängder både myggor framförallt, men även flugor och allt annat, som flyger omkring och ställer till djävulskap..Mer då? Ja vi har ju getingar stora som flygande luftskepp, som lär vara dödligt farliga för de som är bara aldrig så lite allergiska. Vi har ju de där hemska och grymt giftiga tusenfotingrna, vilka man gärna dödar i en hast, när man stöter på dom. Dock skall jag annars säga, att de ormar jag stöter på här hemma har jag aldrig dödat, och kommer aldrig att göra det heller.

Jag ser till att ormarna borstas ut ur trädgården, och får fortsätta sina liv annorstädes. Kan inte se vitsen att jag som en utlänning, kommer till en land som jag inte är medborgare i, startar med att döda varelser i deras djurvärld. Inte min sak alls faktiskt.. Jag har ju lite svårt att rabbla upp precis allting här i djur-väg. Men det finns djur i överflöd.Det ligger små, ja pyttesmå grodor bland disken ibland på morgonkvisten, kanske de känner sig skyddade där från ormarna som jagar dem. Det finns utöver dessa, säkert 5 eller 6 stycken arter grodor till. Det finns grymt många fåglar också, ja fåglar finns väl i överflöd i alla länder på detta jordklot.

Här kommer ibland in Igelkottar på tomten, där springer landlevande ödlor av flera sorter,  Här kommer med jämna mellanrum skorpioner och hälsar på…. Dock så ser jag inte så där dagligen precis spindlar, men de finns så klart, av både ofarlig som farlig sort…  Annars så är väl den stora grejen tycker jag av en annan art!!

Och det är deras bakterier som lever här. Vi vita människor som kommer hit, är ju vana vid våra egna ”baskelusker” i västerlandet. Vi kan ramla, skrapa upp oss. Tvättar med lite vatten, lägger på ett plåster, och fortsätter våra liv. Här där jag bor i Thailand, så går inte alls den grejen. Direkt, om du inte genast gör rent ordentligt, lägger på antibiotika på såret i flytande form, så får du omgående inom några timmar bara, en infektion som heter duga i såret.

Vi är som barn i allt detta. Thaiarna själva tar detta på fullt allvar, trots att dom har en jättebra motståndskraft… Men jag själv har en känla faktiskt att bakterierna överlag i dessa varmare länder, är mycket mer starka och farliga överlag, än de stackare som vi har i våra kallare länder….

HandskakChaiyaphum MMMCMLI,

1 juni 2020

90,1 kilo - (17 km) 1 timme 6 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,375  uppåt
Kvinnor har kurvor, medan män har portfölj.

BJÖRN 7 ÅR

Kolla fotot här ovan, det är taget ifrån internet, och är gruvligt bra att spara på, vad det gäller Er alla sm brukar åka till Thailand. Det har aldrig någonsin hänt mig, men det verkar vara en väldigt regelbunden grej, att folk (turister) glömmer sina bankkort och/eller kreditkort i ATM-maskinerna.

På fotot ovan i alla fall, så kan ni se de olika telefonnumren till alla de olika bankerna, så bara låt Er fru ringa, eller ring själva, så spärrar ni enkelt och gallant kortet som nu då är ute på vift… Tycker det var kanonbra att få denna kunskap själv, och har sparat ned fotot bland mina sparade mail inne på hotmailen, så jag aldrig kan fippla bort fotot…Jag ger Er härmed en i mitt tycke väldigt valformulerad åsikt via en video, om detta med Paolo Roberto och hans "våldtäkt" av en stackars kvinna från en av Europas fattigaste länder!!! Ja jag tänkte direkt på Rumänien, eller Bulgarien, eller kanske Moldavien. Jag tänkte på traffiking, och sexslavar, och konstanta våldtäkter gjorda av hallickar och andra onda män, inklusive kunderna till denna stackars kvinna.
 


Nu visar det sig vara en kvinna ifrån Polen, som på internet gör reklam för sig själv, via sin egna hemsida tydligen som skall heta; Escort Directory.com, och säljer hela sin uppenbarelse till alla som har pengar, så henne är det väldigt "synd om"...... Hon berättar att hon jobbar ”ensam” utan hallick, och därför har råd med att betala själv för ”patte-inlägg”, läpp-inplantant, och mycket annat godis man kan gör med sin kropp….

Så titta snälla på denna video, och så kan ni sedan bedöma läget. Jag håller helt och hållet med denna kille i det han berättar. Detta jävla kvinnodrev som tilåtes i vårt samhälle. Där dessa djävlar till kvinnor t.om driver män in i döden, tack vare sina fula påhopp. Ingen fan vågar gå emot dom.

Och hela vårt samhälle verkar bestå av de mest avkönade och könlösa män man kan uppbringa. Detta visas ju klart och tydligt även via hur araber, och negrer, och Afghaner, pissar våra svenska män i munnen, och sedan misshandlar dom. Och allt vi svenska män klarar av att göra, är att gråta ut i tidningarna, och vägra att ta till vapen.

Nä för sattan inför militär värnplikt igen, så män kan få bli män igen, mastuberande till FIB aktuellt, och sedan gifta sig och skaffa barn. Och slippa gå till psykologer, för att se vad för fel det är på varende jäkla svensk kille…. Fan det måste ju vara rena rama drömmen att få växa upp i detta samhälle som är nu, som enbart verkar bestå av kärringar av båda könen… Tänk vilken karriär man hade kunnat få…. Hahaha!!

Handskak