GTG Shipping, Thailand

Transport av Ert bohag/flyttsaker till Thailand? Kontakta mig på min mail här; chaiyaphum@glegolo.com

Skeppa styckegods pallar, eller hel containerlast. Välkomna med Era förfrågningar

Läs gärna följande artiklar om transporter skrivna av mig, klicka på forum Sawatdee eller direkt här på hemsidan, under menyn upptill, Transport och flytt! 

Chaiyaphum MMMDCCCLVII

Chaiyaphum MMMDCCCLXI

29 februari 2020

92,1 kilo - promenad

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,279  uppåtOm självmordsbombning var en genväg till paradiset,

vem som än övertygade Er om detta,

hade väl i så fall gjort detta,

före ni skulle ha gjort det!?!?!

Jag vill väldigt gärna skriva detta nu, och en endaste gång bara, så ni förstår att det kan vara lite kämpigt att hänga i och skriva varje dag. Jag har besök av goa vänner på besök ifrån Sverige, Lars och Inger H. Och vi håller varandra hysteriskt sysselsatta varje dag, och det är stört omöjligt att få den tid för sig själv som man är bortskämd med, och som också ger mig möjlighet att kunna skriva och rapportera, så till den milda grad jag gjort tidigare under åren.

Ni får helt enkelt ha tålamod med undertecknad gamäng, och finna att vissa dagar blir extremt ”magra” innehållsmässigt”, och till och med vissa dagar endast finna kanske en kommentar, eller ett sletet foto bara. Men misströsta icke, ”pappa” är snart på banan igen, och i samma starka skrivar-stil. Men detta lär dröja till cirka den 16-17 mars, när våra vänner åker hem igen, och lämnar oss ensamma här.  Så håll humöret uppe tills dess, så hörs vi….

Ett Handskak
(med en stilla underton av ADHD light.).Chaiyaphum MMMDCCCLX (3.860)

28 februari 2020

92,6 kilo - Ingen promenad

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,277  uppåtDu har fortfrande inte lärt dig,

hur föra sig i ”din” ålder,

hoppas du aldrig kommer att göra det heller!!

Dagarna rullar på, och vi med våra besökare, försöker hitta på saker att göra hela tiden, det är inte speciellt spännande att rapportera om, så typ igår torsdag, så skulle vi ”upp i bergen”.. Lasse och Inger som de ju heter, vill återuppleva att köpa billig frukt o.s.v. där uppe. Vi körde upp där vid Tad Ton som vanligt.

Och när vi efter 8 kilometers klättrande med bilen kom upp på toppen av denna bergskedja, så märkte vi att försäljningen av frukt utefter vägen var i botten, nästan ingen sålde frukter. Och på det så var det nog heller inte säsong för Ananas-odlarna. Men efter en lång körning, så hittade vi i alla fall ett ställe där jag och Yongan handlade 2 olika typer av Cantalope, dessa kostade 95 baht ihop.

För min del så tycker jag att det faktoiskt är dyrt. Jag menar dessa människor som bor däruppe i bergen försöker nog mer numera ta ut återförsäljar-priser, istället för att hålla sig till sina priser som dom hade tidigare. Snikenheten tar överhanden, och mysigheten och den primitiva atmosfären är nog goodbye for ever där uppe är jag rädd för... . Jag och Yongan beslöt oss för att inte handla en enda frukt till, kunde lika gärna köpa dom hos Big C….

Lasse och Lena köpte 1 stor Pappaya och en Cantalope och en Ananas…. Vi åkte sedan vidare, och efter en körning utan stopp eller andra roligheter, så kom vi ned ifrån bergen igen, kom fram till Kheng Khro. Vi stannade till där, och käkade lunch på Tesco Lotus…. Deras food-court var väldigt liten, med extremt lite olika maträtter att välja mellan.

Jag och Lasse fann noll och inget roligt att välja mellan, så vi valde istället att ta oss till KFC, som låg granne där inne med Food-courten. Våra damer följde strax efter, och vi beställde in fiskburgare och kycklingburgare, och om man inte nämner att maten så klart var god, så var det en fruktansvärd sammanblandning, och flera missförstånd innan vi kunde börja äta….

Vi stack sedan hem, denna körning kändes nästan lite panikartat stressig, då vi inte stannade och käkade uppe i bergen, eller tittade på några sevärdheter. Jag vet i alla fall att jag finner motorbikarna vara 100 gånger trevligare fordon, om man vill njuta av sina färder ute i naturen.Bilen liksom låser in en effektivt, och man får noll känsla för vad som händer utanför bilen. Ja det krävs väl nästan att några apor skall hoppa på bilen och repa den, eller några elefanter skall blockera vägen, för att man i bilen skall reagera någonting.. och det hände väl egentligen nästan ingenting hemmavid resten av dagen för den delen heller…

Jag ramlade över en tänkvärd fundering inne på internet som gjorde mig full i skratt, den killen som skrev detta i alla fall måste ha en himla go syn på humor, han skrev i alla fall; ”Jag funderar på det här med att vara ute i naturen, och att det måste vara grymt  överskattat”.

Varför står annars alla djuren, alltifrån pissemyror, stora myror, alla slags små flygfän med myggor i spetsen, flugor, fjärilar, getingar, skorpioner, spindlar, ödlor av 4 olika modeller, ormar, varaner och småfåglar utanför alla dörrar och fönster, och bara väntar på chans att kunna ta sig in i huset och hemmet?

Det finns milatals med skogar, stäpper, savanner, berg, sjöar, floder, bäclar, åar, älvar, och hav runt om, men in skall de små djävlarna… Och vad de letar efter i främsta rummet verkar vara att klättra på mig, att försöka finna ut alla mina kropps-öppningar, och försöka lura sig in där, i typ näsborrar, mun, ändtarm, och analen om de bara kunde. Varför är det på detta sätt? E dom helt dinga eller?? Är naturen överskattad tro???

HandskakChaiyaphum MMMDCCCLIX

27 februari 2020

92,5 kilo - promenad

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,273  uppåtFärdknäpp (one for the road),

menas helt enkelt,

en sista piss innan dags att åka hem!!!

Visste du att det är olagligt i Storbritannien att gå in i parlamentets hus klädd i en uråldrig rustning? Eller att det faktiskt är lagligt att skjuta en skotte med ett armborst under vissa omständigheter? De flesta länder har föråldrade lagar i sina rullor som verkar udda idag…

Men som besökare i Thailand finns det några lagar som du alltid bör vara medveten om; några kanske är excentriska, andra är bara sunt förnuft: Här kommer 10 stycken varningar om lagar som tas extremt mycket på allvar här i Thailand.

1. Narkotika: Att importera, köpa, sälja, eller använda olagliga droger i Thailand. Gör det bara inte. Påföljderna är allvarliga, inklusive dödsstraff i vissa fall. Import av en större mängd olagliga droger kan tekniskt leda till dödsdom. andra brott har långa fängelsestraff. (thailändska fängelser är inte kända för sina bekväma förhållanden eller rehabilitering.) Om du är felaktigt anklagad, underteckna ingenting, kontakta ditt lands ambassad omedelbart, och hitta en bra advokat.

2. Gör aldrig en karikatyr av den thailändska kungen, eller förolämpa HM eller medlemmar i den thailändska kunga-familjen på något sätt. Thailand har, och verkställer, strikta lagstiftningslagar som ger stränga påföljder för alla, thailändare eller utlänningar, som förolämpar HM eller kungafamiljen.

Även om det kan verka som en kränkning av yttrandefriheten för icke-thailändare, är det landets lag, och påföljderna är verkliga. Vissa människor har till och med dömts i sin frånvaro för brott, verkliga eller på annat sätt, begått online och / eller i utländska medier. Du kan faktiskt arresteras för att ha skrivit, ritat eller kladdat på sedlar, inklusive mynt, eller något med bilden av en medlem av kungafamiljen. Så gör det bara inte.

3. Den lagliga åldern att dricka sprit i Thailand är 20 år. Se till att du inte dricker med någon under den åldern, och var säker innan du köper en runda. ”Ledsen officer, jag svär till Gud att hon sa till mig att hon var 21” kommer inte att få dig ur den dilemma du nu befinner dig i.4. Det är ett lagligt krav för alla utländska medborgare att alltid bära med sig sina pass. I själva verket är detta sällan ett problem, och i allmänhet räcker det med en fotokopia. Men kopian måste innehålla inte bara foto-sidan, utan också det senaste VISAT och/eller uppehålls-tillståndet. Vi rekommenderar att du bär laminerade kopior om du planerar att stanna, och vistas i Thailand….
 
5. Det är mot lagen i Thailand att ”gå nakna”. Det är faktiskt t.om.olagligt att gå offentligt utan underkläder borta i Storbritannien. Det är lagen. Om du gör det, kan du (teoretiskt) sluta i fängelse. Och det är inget bra sätt att starta veckan. Mer praktiskt sett är snålt tilltagen klädsel i allmänhet att undvika, särskilt i turistområdena.

Håll axlarna täckta, och ha på dig en längre kjol (eller shorts), särskilt om du går in i ett tempel, eller en offentlig byggnad. Dessa idioter som har badklädsel där inne, riskerar att starffas ganska omgående..

6. Kör inte topplös. Det är emot lagen att köra en bil i Thailand utan att ha på sig en skjorta/överdel, vare sig du är en man eller en kvinna. Det är oklart om förordningen gäller motorcyklister, men Thaiger newspaper rekommenderar att du tar det säkra före det osäkra… ingen vill se din överkropp om du inte är under 30, inte fet och slabbig, eller en supermodell av stora mått.

7. Det är olagligt att transportera Buddha-statyer eller bilder från Thailand utan tillstånd. Det här är tydligt att den här lagen demonstreras mer i antalet överträdelser av lagen, än i efterlevnaden av densamma. Men var medveten: och tag verkligen dig i akt, du kan bli bötfälld eller till och med arresterad och fängslad, om du försöker smuggla en Buddha-bild eller staty via ditt bagage. Det anses också dålig smak av hängivna buddhister, att pryda sitt hus och sin trädgård, med bilder och statyer av Buddha.

8. Skräpa inte ner, särskilt INTE kasta tuggummi på marken. Det säger sig självt att skräpa ned är ett brott, men Thaiger har hört rapporter om att den thailändska polisen, kanske inspirerad av Singapores drakoniska lagar, särskilt tycker om att bötfälla de som spottar tuggummi på marken med upp till 10 000 baht. Tugga och kassera i en papperskorg (om du hittar en).9. Stanna inte olagligen i Thailand, kallas ju overstay of your VISA. Som utlänning kan du när som helst stoppas och förhöras av thailändsk polis, och du måste kunna visa ditt nuvarande VISA/uppehålls-tillstånd. Om du har overstayed ditt VISA, även med några timmar, kan du fängslas, och det kan bli kraftiga böter. Om du lämnar Thailand, och det upptäckts att du har overstayed, kommer du att bli bötfälld med 500 baht för varje dag du är på overstay.

Och det kan finnas en nominell "hanteringsavgift" för att "påskynda ditt ärende." Immigration Detention Center i Bangkok är inte känt för sina höga komfort-nivåer! Spela enligt reglerna, och betala böterna direkt...

10. Var inte bullrig (hahahaha). Thailändare tycker inte om brus (hahahaha), särskilt på natten hahahaha…  Det kanske inte är en verklig lag, men om du är på semester, kan du njuta av lite glädje under de tidiga morgon-timmarna ... några nätter. Visa respekt för dina thailändska värdar och grannar, som kanske inte delar din glöd eller spontana festvilja under kvällarna. Var säker på att de kan stoppa det, om du pressar thai för långt.

Min observation; Denna sista regel nummer 10, är nog det dummaste jag läst i denna tidning ”The Thiger” överhuvudtaget. Jag kan ju säga att om det är några som stör, och som är fullständigt respektlösa mot varandra, och mot alla andra, så är det värdfolket, alltså thailändarna själva.

De skiter fullständigt i allt och alla andra…. Men annars, så kanske det inte är fel att rabbla upp dessa regler/lagar, ty det är många människor som kanske inte drives i första hand av förståelse eller sunt förnuft varken under sin semster eller ens i sitt egna vardagsliv!!

Handskak


Chaiyaphum MMMDCCCLVIII

26 februari 2020

92,6 kilo - promenad

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,268  uppåtVet ni varför skilsmässor är så dyra?

Därför att dom är värda det!!

Nu i dessa data-tider, så kan man ju snart råka ut för detta nedan som en kamrat gjorde, och det är ju inte så himla kul. Livet på 1960-1970:talet var allt väldigt mycket enklare tycker jag…. Läs bara…

För flera år sedan så uppgraderade jag från Flickvän 7.0 till Hustru 1.0.
Så fort jag hade installerat programmet märkte jag att det började kräva att jag skulle installera Barn 1.1, Kolonilott 5.1, Bil 9.1, Heminredning 17.1.

Det tog en massa tid och krävde en massa resurser.
Det stod det inget om i programspecifikationen.
Dessutom installerade sig Hustru 1.0 i alla andra program och dyker upp så fort jag startar datorn och övervakar alla mina aktiviteter.

Gamla program som Spelafton 10.3, Fyllefest 3.5, Söndagsfotboll 5.0 samt Hänga på puben 13.1 fungerar inte längre.
När jag försöker starta dem får jag felmeddelandet:
’Du har utfört en otillåten aktivitet.
Stäng genast ner alla program som inte stöds av Hustru 1.0 !’.

Det är omöjligt att hålla Hustru 1.0 i bakgrunden medan jag försöker köra några av mina favoritprogram.
Jag har funderat på att återgå till Flickvän 7.0, men jag kan inte ens avinstallera Hustru 1.0.
Kan ni hjälpa mig?

Tack på förhand.
’Frustrerad och förvirrad’Svar från Helpdesk:

Bäste Frustrerad och förvirrad, Problemet du beskriver är mycket vanligt och många klagar över samma sak.
Orsaken till problemet är ett grundläggande missförstånd. Hustru 1.0 är inte, som många män tror, ett nytto- och underhållningsprogram, utan ett operativsystem som är designat för att styra allt.

Att försöka gå tillbaka till Flickvän 7.0 när Hustru 1.0 är installerat är dömt att misslyckas.
Några har försökt med att installera Flickvän 8.0 eller Hustru 2.0, men det har slutat med att de fått fler problem än vad de hade med Hustru 1.0.

Vi rekommenderar att du behåller Hustru 1.0 och försöker göra det bästa av situationen, samt att du eventuellt läser hela kapitel 6 i manualen ’Vanliga programfel’. Datorn kommer att fungera perfekt så länge du tar ansvar för alla systemfel, oavsett vem som har förorsakat dem.

Det räcker med att du skriver: / FÖRLÅT, så återvänder styrsystemet till normaltillståndet.
Hustru 1.0 är ett storartat program som dock kräver ett visst mått av underhåll.
Du kan försöka med att köpa tilläggsprogram för att öka funktionaliteten.
Vi rekommenderar Blommor 2.1, Choklad 5.3 eller i extremfall mjukvarupaketet Resa 2019.

Vi avråder å det bestämdaste från att installera Älskarinna i kortkort 3.3 eftersom detta program inte stöds av Hustru 1.0 och kommer att resultera i att Hustru 1.0 avinstallerar sig själv och därmed avlägsnar 50 % av systemresurserna.
Älskarinna i kortkort 3.3 kräver själv stora systemresurser, som inte finns kvar efter det att Hustru 1.0 har avinstallerat sig själv.
Med vänlig hälsning

Så med detta sagt då, tag väl vara på Er, och var försiktiga där ute, många faror lurar på oss män…

HandskakChaitaphum MMMDCCCLVII

25 februari 2020

92,1 kilo - promenad

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,252  uppåt


Skratta aldrig åt din frus val!

Du är ett av dom!!

Idag kommer våra gäster hit, alltså Lasse och Inger H. De skall bli med oss fram till den 16 mars, då de reser hem igen till Sverige. Jag hoppas kunna sköta min hemsida, och rapportera lite grand varje dag vad vi tar oss för….. Så nu skall denne herre, undertecknad, som lider av ADHD-light, vara i elden socialt i 3 veckor utan avbrott, undrar hur detta kommer att avlöpa…?

Jag har sedan flera dagar nu börjat promenera igen. Jag slutade då jag befarade en bristniung i vaden, och direkt så fick jag en varning om att det kan ha varit en biverkan från min antibiotika-medicin för urinvägs-infektionen. Jag stannade hemma 5-6 dagar, innan jag lade märke till en dag, att det onda flyttade på sig lite grand bak vaden…

Jag kom då direkt att tänka på min rygg, och alla de grunkor jag haft tidigare med "klia" som sjutton, och ont i lår, händer, och fötter tidigare, och det har då kommit från ryggen, och heter Spindal Stenosis, Ja det var det jag opererade mig för i februari 2014 hemma i Sverige.. Så jag tänkte för 4 dagar sedan, åt helvete med det onda, och åt helsicke med eventuella bristningar, jag kör på.

Jag gick ut först här på gatan, och gick kanske 500 meter maximalt första dagen, när jag kom in igen, så var nästan det onda och ömma borta, och kvar fanns bara lite obehag. Visserligen så kom det tillbaka igen senare på kvällen. Men jag fick blodad tand, och gick ut igen, och ige,n dag efter dag trots att det gör ont i början..

Och kan säga att idag, så är ”bristningen” helt borta, vilket innebär att det helt klart var Spinal Stenosis, vilke innebär, att man skulle fortsatt helt enkelt att promenera, när det onda kom den dagen för kanske 2 veckor sedan… Ty nu har då partiklarna från diskarna i ryggen, passerat genom ryggkotan, och passerat nervsträngarna som löper där. Och därför är också smärtan och obehaget borta…

Slutet gott allting gott. Så nu gäller det bara att jag får lov och kan börja cykla igen, Jag saknar den grejen storligen skall jag säga. Men vi får se den 7 mars om PSA-provet visar bättre värde än den värdelösa siffran förra gången. Har jag det, så startar cyklingen igen samma dag vågar jag lova..


Yongyut kom tillbaka just nu (måndag 24.e) vid 17;tiden, efter att ha varit uppe vid sina marker sedan i fredags förmiddag. Som vanligt så hade hon med sig sin moder, så hon slapp vara ensam. Hon fick skördat och sålt lite grand "Mansappalang" (Guave och Cassave). Hon får 2 baht per kilo betalt, och hon fick in totalt 2.800 baht.

Jag frågade henne vilken vinst hon gjorde, och hon kunde efter lite hit och dit, räkna fram att hon antagligen kunde stoppa runt 1.400 baht i fickan när allt var betalt. Arbetarna skall ju ha 200 baht om dagen (4 stycken), plus käk och Lao Khao (äcklig thai-sprit), plus lite annat misstänker jag, så frågan egentligen är hur mycket som blev över..... ”på riktigt”???

Jaja... skitsamma, för mig då jag ser det mer som en hobby bara, eftersom det drives på thai-vis, och fullständigt oseriöst och oplanerat. Så det får gå, bara Yongan är lycklig där uppe i Nong Bua Daeng… Tyvärr så lyckades hon också med konststycket att INTE anmäla sina marker i tid till banken och byhövdingen, så hon kunde få det årliga understödet från regeringen, för torka och missväxt. Hon torskade därför idag på 4.200 baht…  4.200 baht - 1.400 baht = torsk idag på 2,800 baht........ Jag nämnde inte just detta, ville inte lägga sordi på stämningen s.a.s. !!!

HandskakChaiyaphum MMMDCCCLVI

24 februari 2020

92,4 kilo - Promenad

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,234  nedåt
Min fru sager att jag bara har två fel;

Jag lyssnar inte, och det andra har jag glömt!!

En kille i södra Thailand (Trang) skulle lägga sig, kollade upp i taket och fick se en King Kobra där. Inte vad man väntar sig vid läggdags i alla fall. Han fick ringa de lokala orm-gubbarna som hjälper dessa ormar tillbaka ut i naturen igen…. Det är ju ena riktiga bestar, och denna var 5 meter lång och vägde långt över 100 kilo.Det sägs om deras gift. Det är inte det mest starka gift bland ormarna, men de kan spruta in en sådan enorm dos i sitt offer, så där finns lätt gift tillräckligt för att döda minst 20 stycken människor av vuxen-storlek… Gubbarna kom som ni kan se på bilden. Och tog bort ormen ut i skogen igen.

Dom trodde att ormen i första hand söker sig till vattenkällor, då det ju är så himla torrt nu sedan länge, så brukar det mesta vattnet finnas runt människorna, så det är därför dessa goingr kommer på besök ibland. Dessutom skall sägas så är det ”mating-season”, alltså parnings-säsong, så dessa letar ju kärlek lite varstans…

Jag är lite sen att rapportera detta ty det hände fredag till lördag, alltså natten. Jag sov så himla gott, vaknade av ett jäkla skällande ute på gatan. Vi har ju hundfritt i vårt område, så detta är ovanligt. Men även om jag stundtals har hört lite hundskall här inne, så fattar jag att hundarna försöker igen att ta sig in, och skapa revir här inne.

Det var ju nu drygt 4 år sedan jag var ute på gatan, och berättade för hundarna att detta är förbjudet område, och att detta är falang-revir, och absolut inget hund-dito…. Jag använde som översättnings-app 4 stycken stenar.. Detta språk är ju interntionellt, så egentligen behöves icke någon dictionary...De har respekterat detta ganska hyggligt, ÄVEN om Håkan min granne bestämt hävdar att han har sett att hundar har varit inne på hans tomt på natten, och pippat.Det roliga är att de alltid låser sin grind med hänglås, så om nu inte dessa hundar har nycklar vill säga till Håkans hänglås, så tror jag inte att de kommit in på hans trädgård. Men det kanske har skett ute på gatan, och Håkan bara ville krydda anrättningen lite grand, precis som jag brukar göra titt som tätt….

Jag tittade i alla fall ut, och fick se 6-7 jäkla hundar ute på gatan nedanför mitt sovrumsfönster. Jag gick tyst ut på min balkong, och skulle ta av de stenar jag lagrar där ute, för att kasta ut och skrämma bort dom. FAN hade inga stenar kvar. Hundarna fick se mig, de tog sats och stack som satan iväg.

Men där var 1 stor hund som inte brydde sig så mycket. Jäkla hund-patrask tänkte jag. Rusade nedför trapporna och ut i trädgården, fick med mig ett par stenar, och ut på gatan, den ”stora” hunden var inte stor, det var 2 hundar..... och de satt ihop, de höll på och pippa ju. Den svarta större hunden observerade mig, och började dra iväg i sakta mak..

Han drog alltså en liten liten vit hund efter sig. Den svarta var hane, och hade sin snabel väl inlåst i kussimurran på den lilla vita vovvsingen. Jag gick ut på gatan och kastade en sten bakom dom för att skrämma dom. Den svarta satte fart, och drog den vita efter sig 100 meter upp till ingången till vår gata.

Jag lubbade efter, och den svarta fortsatte säkert 100 meter till upp på stora vägen. De hängde fortfarande ihop. Jag säger bara stackars vovvar. Den svartes snopp måste vid detta laget ha varit en enbarmlig syn för Gudar, öm och söndrig säkert. Den lilla vita som drogs med i stort sett i 200 meter på rygg på asfalten/cementen, var nog mörbultad och inte vid positiva vätskor att pippa mer den veckan tror jag…..

Ja så här fortskrider mitt liv i Thailand, ingen rast och ingen ro, och allt måste så klart hända här i min sfär…… Men kanske tur att det händer något, annars hade man nog inte velat bo här tror jag…

HandskakChaiyaphum MMMDCCCLV

23 februari 2020

92,5 kilo - promenad

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,252  uppåtLåt henne köpa skorna och handväskan!

Ingen större ide´att vara den rikaste på kyrkogården!!

Jag råkade ramla över en ganska fantastisk artikel som handlade om en pizzeria/restaurang i Italien, jag vet att detta inte har med Thailand direkt att göra, men det artikeln avhandlar, gäller nog alla restauranger i hela världen…..

Jo det handlar om sketungar – ouppfostrade sketungar som valsar runt på restaurangen, står på stolar och bord, och skriker och gapar, och dominerar hela restaurangen,,, när folk som kommer dit vill oftast ha lugn och ro, och kunna slappna av…. Jag skall kopiera in delar av artikeln, så ni också får njuta av vad det handlar om.

Jag för min del, storgillar hela grejen, och det mod som ägarna visar upp, då de vågar riskera att tappa kunder, för att hålla sina andra kunder nöjda och belåtna. Samtidigt så sätter de ju också press på dessa förnekare, alla hundägare,, kattägare, och barnägande människor, som är ”förnekare” av rang.

Vilka aldrig kan erkänna sina fel och brister, och aldrig att deras barn skulle störa andra människor, ett ytterligt känsligt ämne är det i alla fall, så här skrevs det i artikeln…..

RESTAURANG BER FÖRÄLDRAR ATT LÄMNA IFÖRSKÄMDA
OUPPFOSTRADE BARN HEMMA
VILKET VÄCKER STARKA REAKTIONER UTE PÅ MEDIA VÄRLDEN ÖVER!!

När vi äter på restauranger uppskattar vi alla att få äta i fred, utan massa stök och buller runtom. Den här restaurangägaren har tagit steget längre och placerat en skylt som bad föräldrar att uppfostra sina barn eller att inte ta med dem till hans restaurang. Nu väcker beslutet många upprörda känslor på internet.

24-åriga Gabriele Berbenni är en pizzabagare som arbetar på Villa di Tirano i norra Italien. Han arbetar tillsammans med sin flickvän Sabrina för att hålla alla kunder nöjda. En del kunder blev dock chockade när de fick denna skylt:

”Barn som lämnas utan uppsikt att springa runt i lokalen, som skriker eller står på bord och stolar stör de andra kunderna.
Därför förbehåller vi oss rätten att ta dem till köket för att tvätta disken, komplett med tejp på munnen.
Kunderna som kommer till vår restaurang har nöjet att spendera sin lunch/middag i absolut lugn utan bakgrund av oförskämda barn som skriker

Hör upp, alla föräldrar: Lämna era oförskämda barn hemma, försök att uppfostra dem, om detta inte är möjligt kan du:
1. Komma till pizzerian utan barn
2. Uppfostra dina barn
3. Byta pizzeria
4. Stanna hemma
Om allt detta inte berör dig eftersom du inte har barn eller om du har uppfostrat dem, önskar vi dig en smaklig måltid :)"

Restaurang-ägaren satte upp skylten efter att han märkte att hans pizzeria, ”Bagā”, blev en lekplats och tummelplats för barn. För berättade han, att han hade sett barn springa runt, leka kurragömma på toaletterna, skrika, och stod på stolar. Allt detta medan föräldrarna inte säger någonting om det.Paret fick till slut nog, och Sabrina blev tvungen att handskas med föräldrar som ofta gav mothugg när hon pratade med dem om att deras barn var tvungna att sköta sig på restaurangen.

Nu har människor över hela världen reagerat på skylten. En del anser att de har rätt, medan andra tycker att detta är helt befängt. Sabrina säger att de var villiga att ”tappa en del av vår försäljning, för att behålla kunder som letar efter en lugn och välvårdad plats”.Paret vill understryka att det inte är förbud mot barn, utan för föräldrar som inte kan uppfostra sina barn.
Slut citat……

Jag för min del applåderar detta, sätt krav på föräldrar, dessa nötter som inte fattar att de har noll rätt att deras ungar skall kunna störa och påverka andra vuxna människor. Men detta handlar väl egentligen om samma människor, som tar med sina 6 månaders babysar på flyget till Thailand, och andra långdistans-destinationer.

Där ungarna ofta skriker sig fördärvade p.gr.a. luft-trycket, allt medans dess föräldrar sitter där och fullständigt ger fan i vilken värdelös flygresa deras medresenärer får…. Istället för att dessa föräldrar stannar hemma och tar hand om sina barn,. Och tar med dom ut och långflyger när ungarna kanske är 3-4 år istället.

Och då INTE får de ont i öronen, och inte skriker de sig fram under hela resan. Jag personligen tror att detta är exakt samma typ av föräldrar, egentligen fullblods-egoister, som är värdelösa barna-uppfostrare, och som skiter i barnen, bara de får semester själva…

Handskak

ps. Faktum är att restaurang-ägare världen över verkar ta mod till sig mer och mer, och vågar nu mer och mer ifrågasätta detta PK-uppförande, där man INTE får ifrågasätta ungar och dess vara eller icke vara ute på restaurangerna, om de nu inte kan föra sig där.

Det är inte längre alls lika självklart att dessa diktatoriska barn-ägande mammor och pappor skall dominera så till den milda grad, och förstöra för allmogen på restaurangen, som betalar för en lugn stund, och god mat i trevlig atmosfär.... Se denna länk bara som ett exempel borta i Pennsylvania, USA... https://www.pennlive.com/midstate/2011/07/banning_children_from_restaura.htmlChaiyaphum MMMDCCCLIV

22 februari 2020

91,6 kilo - (0 km)

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,249  uppåtOm du inte kan skratta åt dig själv,

låt mig!!

Ja vi träffades på Bens Bar, och vi blev till slut 5 stycken som satt runt bordet och pratade och åt. Ingemar N. hörde av sig på mailen och ville också käka, så han tillkom och medans vi satt där nere så anslöt sig en engelsman som jag faktiskt missade att fråga vad han hette. Vi fick en trevlig stund ihop.

Jag tog min spagetti i alla fall och den var kanongod, och så gjorde jag som jag brukar, alltså blandar in lite ketchup i det hela och blandar. Dam, amerikanaren av alla blandade sig i och tyckte att det var ett helgerån att ta ketchup till spagetti och hade jag varit i Italien så hade jg blivit utslängd från restauranten.

Denne fjant sade detta alltjämt medans han drack sitt 4 gradiga rödvin direkt från kylskåpet, jag hade på läpparna att säga att om han hade varit i Frankrike så hade han inte bara blivit utslängd från den restauranten, men han hade mer troligtvis blivit deporterad ifrån Frankrike, ja typ i hela Europa.

Men som vanligt så försöker man hålla käften och låta honom få sista ordet, annars blir folk arga och sura på mig av någon anledning om jag försöker ge tillbaka, så lika bra att hålla käften och låta den gubben vinna, I G E N!!!

Annars, det stora samtalsämnet var vad det stora problemet med att vara gift med en thaidam. Ja vi är ju alla gifta med thaidamer, så vi brydde oss inte om att jämföra med att vara gift med en senegalesisk dam… hahaha!!! Flera hade väl lite olika åsikter.

Men det som jag själv fann mest roligt och djupast, och troligtvis den största oros-källan i våra äktenskap när allting kommer ned till det djupaste det handlar om, så var det hur vi 2 olika parter inte förstår speciellt mycket om våra olika kulturer vi kommer ifrån. Hur jag skall kunna förklara något om svensk kultur nöär inte ens fru ens förstår sin egna kultur många gånger.

Jag hörde från nästan alla, ja de som ville erkänna, vi har ju alltid de som har felfria fruar, men de fick inte delataga i samtalet då de ändå inte kunde bidraga med mer än struntprat… Hur fruarna var otroligt okunniga, och bara hade koll på absolut mest ytligaste företeelserna i deras egna kultur. Frågar vi en thaifru om ”varför de gör si och så”…Ja då märker man genast att de aldrig ens funderat över ordet varför, de har aldrig ens ställt frågan varför. Ja vi vet ju sedan tidigare att ordet ”varför” i stort sett nästan är en styggelse, en svordom i denna kultur.. Så djupet av våra fruars kunskaper är inte speciellt djup skall sägas.

Så med detta sagt så blir det oerhört svårt för oss utlänningar att skaffa oss någon förståelse av thailändarnas kultur, när våra ”vrför-frågor” alltiod bemötes med ”usch falang talk too much” eller ”why why why, you always say why”. Och sedan lufsar dom iväg och vill INTE bli störda mer av våra frågor….

Detta i förlängningen när vi sedan å vår sida försöker förklara företeelser ifrån vår svenska kultur, ger ju vid handen att de förstår absolut inte ett dyft när vi försöker verkligen förklara våra traditioner och kultur, ty thai har aldrig i sina liv ens försökt att djupdyka och verkligen förstå olika företeelser.

En thailändare tror jag förstår endast den mest tydliga ”orsak-verkan-grejen”.. T.ex. Vi ger 100 baht till templet med resultat att templet hjälper den utsatta änkan i byn, eller vi ger mat till templet och munkarna sedan ger käk till den fattiga familjen i byn, som sedan tackar Buddah och munkarna för maten (förstås)…

MEN om sedan falanger frågar sin fru om hur dessa seder uppkommit, och bkgrunden till dom o.s.v. så får man en blick, där dom klart visar att dom enbart blir irriterade över alla dessa frågor…. Så till slut så hamnar man i ett tillstånd av ”jag skiter fullständigt i denna jäkla stupida kultur”, och tar man detta och plussar med den thailändska attityden mot alla utlänningar som dom så TYDLIGT visar att de INTE hör hemma här oavsett om de bott här i 45 år, så blir resultatet til slut från vår sida. Att ”skiter du i oss falanger, så ger vi fullständigt fan i Er”…

HandskakChaiyaphum MMMDCCCLIII

21 februari 2020

91,6 kilo - (0 km)

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,207  uppåtAlla tänkte det,

jag bara sa det!!!

Jag skickade 2 stycken små paket den 21 januari till Sverige. Ja det var väl egentligen mer 2 stora fordrade kuvert, och i där lade jag lite siden-grejor som jag inte vill nämna vid namn, då det skall vara en överraskning för de 2 familjer som de var adresserade till.. Idag så fick jag besked ifrån de båda familjerna, ingen av dessa rekommenderade kuvert har kommit fram ännu.

Det skulle enligt postverket här i Thailand ta 7-10 dagar att nå mottagaren, och nu har det gått nästan exakt 1 månad, och inget i sikte. Ja vi får väl vänta lite till innan jag går och gör en meningslös reklamation här i Thailand. Jag kollade ty man kan ju tracka kuverten på nätet via EMS Thailand.

Men när kuverten ankom Sverige, så stannade all tracking av, och inget mer i nyhetsväg registrerades på den hemsidan, alltså vad som skedde här i Sverige… Chansen finns ju fortfarande att de två kuverten ligger i den svenska tullen, eller så har de stulits av våra brevbärare, som är av tveksam börd FÖRSTÅS!!! Ja vi får se framtiden an…

Idag när detta läses, så är det fredag, och jag fick igår kväll ett anfall av ett glas rött vin och en portion spagetti Bolognese… Vilket jag skall käka till lunch idag fredag alltså… Och det nere på Bens Bar förstås… Jag får ju sällskap av Håkn grannen samt Dan amrisen…. Så det blir en trevlig timme att slå ihjäl därnere….Nu skall jag prata lite anonymt om honung i Thailand, jag vill inte hänga ut någon, så låt oss prata i allmänna ordalag. Jo honung här i Thailand är ganska välkänt ämne, då alla vet omfånget av det fusk som florerar med alla de som inte kan hålla sig, utan vill dryga ut honungen och tjäna pengar på det.

Ungefär som man drygar ut brännvin med vatten, eller knark med annat pulver av något slag.. Jo jag var hemma hos en kompis och fikade för ett tag sedan, och där var också en annan kille och hans fru, och hon frun hade med sig ett par flaskor honung. Jag och Yongan har skippat sockret i kaffet och the;t, och tar honung istället, så jag visste där jag satt att honung inte var fel att köpa…

De ville ha 300 baht per flaska, och även om det kändes lite dyrt, så bedyrade de att detta var genuin honung just plockad från sina träd vid deras hem… Jag köpte 2 flaskor 600 baht, och glömde av dom här hemma. Tills härom dagen då Yongan satte fram första flaskan, jag visste ju inte det, utan tog bara till kaffet, och när jag hällde så rann det för fasen som vatten, och jag visste direkt att jag vart grundlurad.

Yongyut hade redan observerat detta, men ville tydligen kolla om jag märkte något, vilket jag för ovanlighetens skull gjorde… Hon berättade då att det är ganska vanligt att blanda ut honungen i Thailand med sockerrörs-vätska eller vad det nu kallas, vilket ju också är väldigt sött, så smaken är väl ganska lika antar jag, även om det är utspätt..

Jag visste ju också att riktig honung skall man hälla på en sked, vända skeden upp och ned, och honungen skall med största svårighet droppa sakta sakta från skeden. Om honungen rinner av utan problem, så är den utspädd. Man kan också hälla honungen på papper, och blir det pisseblött, så är det utspätt med vatten..

Det finns alltså många sätt att avslöja denna hantering, trist bara att man ens skall behöva kolla tycker jag.. Men det är otroligt många som samlar honung. Både vildhonung, som tama bi som har sin honung i de vanliga bona på tomten hos thaiarna….

Konkurrensen är stenhård, och på varje marknad man är på här, och de är enorm många, så säljer det ofta flera stycken familjer sin honung!!! Så man lär sig till slut vilka familjer som håller fingrarna ifrån kakburken, och inte spär ut…

HandskakChaiyaphum MMMDCCCLII

20 februari 2020

91,3 kilo - (0 km)

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,196  uppåt


Lite grått hår,

är ett litet pris att betala för all denna visdom!!

Mycket skratt i morse i skrivar-lyan skall ni veta. Lyssna på videon ovan, den är värd att kolla in, och då menar jag inte att ni skall kolla på tuttarna på de båda kvinnorna, Oh sorry de båda ladyboysarna, visst de ser väl bra ut, men betänk de har fortfarande snabel mellan bena, hualigen…

Jo grejen är att de raggar upp, och skall ha sex med ladyboysarna, antar att det är bättre än de vanliga getterna de har i arabländerna och tillfredtäller sig med.. De betalar dessa 1.500 baht per skaft, ursäkta var inte menat som ett skämt, och sedan skickar dessa ägg-hövven till araber ut ladyboysarna att handla knark för 400 baht (SEK; 125.-)..

Ldyboysarna kommer snart tillbaka men hittade inga knarkförsäljare, men de vägrar också att ge tillbaka de 400 bahten. Araberna anmäler detta till polisen, som gör stor undersökning, bland annat så kollar dom på alla de 4 inblandade om de hr knark i blodet. Ladyboysarna är rena och har noll och ingenting och får gå hem, medans ja vad tror ni?? Jop arabisarna dumhuvudena har knark i sitt blod båda två och fängslas….

Man kan skratta för mindre…. Men en himla kul histira i alla fall. Ja ni skall veta att det samlas en massa folk av rent urusel kvalite på turist-orterna i Thailand, detta var säkert Pattaya om jag kommer ihåg rätt…. Man får verkligen vara tacksam att man gjorde rätt val som hamnade här uppe i Chaiyaphum och Isaan-området…..

På tal om immigration och att ha anställda som är jäviga, så kan det gå åt fullständigt fel håll om man inte är aktsam. Jag läste att en 48;årig kvinna från Irak  som är anställd på migrationsverket utvisade sig själv, och har tvingats att fytta ut ur Sverige… Honblandade ihop sina uppgifter med personuppgifter från en Rotshana tydligen också från Irak,

Eftersom migrationsverket inte gör individuella bedömnar sägs det, så kan inte bestrida det hela och kvinnan tvingades iväg… Jag skall väl säga att jag finner detta vara jäkligt kul, men samtidigt så kan man ju inte tro helhjärtat på att detta är ant, jag tror mer på fake news. Men vem vet? Damen Rotshana från Irak är dock himlastormande lycklig sägs det ty hon får väl respit ett tag till antar jag…

Handskak
Chaiyaphum MMMDCCCLI

19 februari 2020

91,3 kilo – (0 km)

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,190  nedåt


Min make tycker jag är tokig!

Men det var inte jag som gifte sig med mig!!


Idag blev det en riktigt tidig start på livet. Vaknade full av iver och klarvaken redan klockan 03.33, och vad skall man göra, ligga kvar i sängen och titta i taket och tänka på gångna tider, eller kravla upp och börja dagen med humöret på topp. Jag valde så klart det senare. Idag är det för övrigt pension,

Och idag så kom dessutom Kongo-Kent på besök, han var här för att hämta sina varor som han sambeställt ihop med mig och Håkan ifrån O Leary´s….. Vi stack ned på stan, så han fick köpa lite mjöl och han köpte också biffkött på Makro…. Det blev en snabbis ty han drog hemåt igen klockan 13.00..

Har noterat i media att vi har fått en ny världsstjärna i ifriidrott, visserligen idrotts-fostrad i USA, men han valde ändå Sverige, vilket vittnar om en bra karaktär. Jag vet inte exakt men namnet antyder väl att han har en grekisk farsa, och av TV-bilderna att döma från youtube, så verkade mamman vara svenska, hon var blond i alla fall. Så han kan välja vem att tävla för..

Känns ändå bra att vi ”fått” en världsstjärna hit till oss i Sverige, lite ljus i allt mörker är ju underbart att få. Och dessutom så underbart att killen har rötter i Sverige och inte bara en ”importerad” konsumtions-vara som Ludmilla Engqvist var…

Inget ont alls om henne, men vara en färdig världsmästare utn blodsband till Sverige skall ju INTE ge henne rätt att tävla för oss då hon redan tävlat för ett land, Ryssland… Så gött med en ny idrottskille och som väljer Sverige framför andra länder…..

Annars är jag ju lyckligt ovetande om det mesta som sker hemma i Sverige. Det enda jg ser är ju allt det skräpet som skrives på facebook, och att enbart löäsa det, som jag ju gör, blir ju helt snett känns det som… Bara skit och elände, och till slut så vet man ju inte vad som är sant och vad som är lögn ch vad som är vinklat…. Nä locket på politiskt helst… Men lätt att snacka och svårt att verkligen göra det..

Det tog mig imorse styvt 2 minuter att få hit pensionen ifrån Sverige, detta Transferwise är rent fantastiskt måste jag säga… Det blir ganska kortfattat idag, har vart segt att skriva, så jag hoppas detta får duga tills i morgon i alla fall.

HandskakChaiyaphum MMMDCCCL (3.850)

18 februari 2020

90,7 kilo - (0 km)

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,219  uppåtHa skägget i brevlådan.  

(have the bear in the mailbox)

Jag har ju i alla mina dagar alltid undrat över varför vi svenskar har den där egenheten att vi alltid vurmar så jäkla mycket för utlänningar, men skiter i våra egna. Alltid vurmar för utländsk kultur, vilken annan jäkla kultur duger bra, bara det inte är den svenska kulturen. Vi värnar om utländska värderingar o.s.v. men bryr oss knappt ett skit om oss själva.

Jag har alltid undrar varifrån detta jäkla osolidariska onationalistiska kommer ifrån? Hur blev vi sådana. När alla de andra nationerna visar sin känsla för sitt fosterland och prisar in egna kultur, ja då kallar vi det fantastiskt och exotiskt, när vi gör det, så ses vi nästan som rasister, ja mesiga och dumma i skallen stundtals...

En hel värld tittar på Sverige, och kan knappt förstå hur vi är funtade. Där vi älskar allt utländskt, men skiter i vårt egna. Inte underligt att det väller in människor som bara ser ned på oss, och anser oss vara svaga och undermåliga, vilket vi faktiskt också är i mångt och mycket…

Den här typen av självhatande beteende är genuint svenskt, eftersom det är långt ifrån någon ny företeelse i Sverige att man förstorar upp allt främmande och förminskar det egna. Statistikern Gustav Sundbärg skrev redan 1911 i Det svenska folklynnet:

”Fantasien ställer för svensken i en lysande dager allt som är aflägset. Hvad som ligger alldeles framför honom, ser han icke. Svensken är likgiltig för sitt eget, hänförd af allt som ligger långt borta”.

Ja detta beteende av svensken i gemen beskrevs alltså redan 1911, och om det beskrevs då på det sättet, så vete gudarna hur långt tillbaka i tiden detta har varit ett signum för oss svenskar. Danskar är icke sådana, norrmännen är icke sådana, och finnarna och islänningarna är absolut INTE sådana.Min egna fundering är att detta faktiskt startade i den skala som det är i nu i dagsläget, tack vare denna instutition som vi kallade dagis, som ju socialdemokraterna inrättade, så att de kunde få ut båda föräldrarna i arbete, och samtidigt genom att slå 2 flugor i en smäll, så kunde ju också samma parti ävenledes uppfostra våra avkommor, då ju föräldrarna inte hade tid. Gubbarna jobbade övertid, och mammorna vill ju självförverkliga sig själva.

De som fick lida för detta var ju barnen förstås.... Dessa barn som växte upp till självhatande ungdomar och vuxna som t.om. hatar sitt egna land och sin egna kultur och tycker att allt annat än Sverige är underbart..... Så klart att de blev sådana, uppfostrade på dagis av psykologer och pedagoger, som aldrig lät barnen vara just barn...

Vi är ett jävla stort hemskt avskyvärt undantag ute i världen…. Alla andra länders människor är beredda att döda för sitt land, och att dö för sitt land. Vi svenskar är bara beredda till självmord, genom att ge bort det som våra förfäder jobbat upp från istiden för 13.000 år sedan, och framåt….

Och vi är så satans dumma i huvudet, så vi till och med röstar fram de värsta av de värsta avskräden bland oss svenskar, att leda oss politiskt. Har vi svenskar en sjuk illaluktande drift av att begå självmord och utplåna oss själva? Jag kan inte finna mer ord som kan beskriva oss som människor. Jag själv finner det avskyvärt, och förstår inte min plats i det svenska samhället, inte med de åsikterna jag har. 
                                                                                   
Jag är stolt över Sverige, är stolt över att ha ett land som jag tillhör, det folk jag tillhör, och en kultur som jag gärna omfamnar.. När jag har tagit hand om de mina här i livet, så är det dags om möjligt att ta hand om andra. Finns det inte möjlighet att ta hand om andra, utan bara om mina egna, så gör jag det utan att blinka…. EXAKT PRECIS DETSAMMA SOM RESTERANDE VÄRLDEN GÖR OCH AGERAR….

HandskakChaiyaphum MMMDCCCXLIV

17 februari 2020

90,6 kilo - (0 km)

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,211  uppåtNära skjuter ingen hare.

(close doesn´t shoot the hare!!)

Igår kväll lördag, så var vi inne hos Håkan, som hade stor bjudning, och han bjöd sina gäster på, hör och häpna, Rotmos med fläsklägg, hemmagjort hela vägen. Det var fantastiskt gott. De som kom var; York med fru, Dan med fru Olle, Pattaya var ju redan där med fru, och jag och Håkan med våra fruar..

Men tyvärr så kunde jag inte till 100% tillgodogöra mig maten till fullo. Jag drack 2 små glas med rött vin….. Men tydligen min kropp klarar inte alls alkohol. Jag tror i detta fallet att det beror på det extra tillskottet av mediciner för min prostata och urinvägs-infektionen. Det kändes riktigt läskigt med yrsel, och en väldigt underlig känsla i skallen.

Så jag ströp rödvinet, fick i mig det underbara rotmoset, men fick tyvärr icke i mig fläskläggen alls nästan. Jag var sedan tvungen att ursäkta mig och gå in till mig. Jag satte mig och kollade film framför datorn, och styvt 2 timmar senare tror jag, så hade nog rödvinet lämnat kroppen, och jag började känna mig som vanligt igen….

Men det var en jäkla otrevlig känsla skall sägas. Så ingen mer alkohol alls förrän medicin-kuren mot prostatan har avslutats… Men idag så mår jag som vanligt igen i alla fall, så det är ju himla gott…. Skall också säga att idag så har jag lagt en order online hos O Leary´s igen för mig själv, Håkan, samt Kongo-Kent…

5 kilo atlanträkor färdigkokta var på mig och Håkan, och Kent handlde 2 kilo av detsamma… Jag köpte också 3 kilo salmon-scrap. Alltså fina bitar av lax som blir ”över” när dom skär till den färdig-beställda laxen… Skitbilligt bara 295 baht kilot för dessa rester… Kent handlade korvskinn 20 meter plus 1 kilo Nitritsalt allt för att tillverka korv hemmavid..

Vi beställde också köttbullar, ärtsoppa och wienerkorvar. Jag beställde också en extra flaska JUMP vitt vin till räkorna… Så nu har jag lite käk tills Lasse Högdahl med fru Inger kommer hit den 25 februari, de stannar ju sedan fram till den 16 mars 2020… Skll bli himla kul att tjöta om gamla tider, och uppleva nya tider ihop…Annars, så är det ju mycket prat om detta Corona-virus, och det är ju ganska läskigt måste jag tillstå, då de släpper in kineser och allsköns bröte här, som ju för med sig smittan… Också all denna fake news informationen som florerar ihop med sann information är hemsk, man vet ju varken in eller ut ju…

Tur i oturen som det känns nu, är ju att vi bor ganska avlägset 35 mil norr om Bangkok ute i landsbygden. Men idag så är ju egentligen ingenting alls avlägset längre, Bangkok och 35 mil ligger ju bara 5 timmar bort med bilen, och 6 timmar bort med bussen, och det kommer ju in fulla buss-laster flera gånger om dagen vareviga dg. Så visst kan smittan lätt hitta hit också…

Men som dom säger, när man är utanför sitt hem, så tvätta händerna så mycket det bara går. Viruset/bakteriena eller vad det nu heter, lever ju i 8-10 timmar på kläder och metall-ytor, så tar man där och sedan kliar sig i ansiktet, så är det ju ytterligt enkelt att få smittan i sig, eller hur? Så handtvätt är väldigt effekt, gärna massor av gånger per dag….

Jag tror att turismen här i Thailand har drabbats ENORMT hårt, ty  majoriteten av de vanligaste turisterna, kineserna alltså, lyser med sin frånvaro… Även koreaner håller sig hemma, och så gör också de flesta asiatiska turisterna. Thailand försöker ju förringa problemet ty de vill ju inte gärna mista denna mångmiljard-industri, som ändå turismen är för dom…

HandskakChaiyaphum MMMDCCCXLVIII

16 februari 2020

90,6 kilo - (0 km)

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,210  sammaDu har satt din sista potatis.

(you have put your last potato)

Vi pratade ju igår om olika samtalsämnen som ofta kommer upp när vi gentlemen samlas som är gifta med thaikvinnor. Tyvärr så är vi lite rasistiska i grunden, då gubbar som är gifta med falangtanter inte kan sätta sig in i ämnet. Detta av helt förklarliga skäl, vilka dom själva inte vet om, men som resten av världn så väl känner till…

I alla fall ett kärt samtalsämne är ju då när vi delar med oss om hur sugna våra fruar är då det gäller att transportera sig själva mellan punkt A till B. Oavsett avståndet, om det är 600 meter eller 15 kilometer, så är det ALLTID urskillningslöst bilen som skall tas.

När vi falanger pratar om värdeminskning, och att det är mycket dyrare driftsmässigt att ta bilen dessa korta avstånd, så grinar våra kära fruar riktigt illa, säger ”falang Khee Niaoo” (snål). Och sedan tar de bilen oavsett. Jag menar, man kan ju inte gärna sätta hårt mot hårt, med 2 vuxna människor i en relation och förbjuda något…

Vi är ju inga muslimer, eller hur? Men jag själv ser ju hur det resoneras hos min fru och mina kompisars fruar. Våra fruar LETAR efter anledningar att ta bilen, helst vareviga dag till rent meningslösa expeditioner, bara man kan ta bilen. Anledningen. Ja där har jag mina personliga funderingar, rätt eller fel.

Men jag är 100% säker själv att det handlar om att våra kvinnor måste/vill så gärna visa sin position i näringskedjan här i Thailand. Och visa det genom att komma köra med en bil är ju bara det bästa man kan göra i det läget.

Alla cykelåkande, och motorbikeåkande, och promenerande by-invånare tittar andäktigt i ren beundran över falangens fru, och hur bra hon har det….. Att vara en ”rik” thiländsk fru till en falang, och vara det stillasittande och tystlåten och utan att visa detta, det finns inte på kartan.

Allting handlar om ansikte, och arr vara någon, och att folk skall se upp till en…. Detta var dagens samtalsämne, kanske vi får återkomma imorgon igen med ett nytt sådant…. Alltid kul att röja runt bland kultur-yttringar och felaktiga förutfattade åsikter,,,,,, Vilket jag för övrigt är himla bra på!!

Jag läste idag om en engelsman som bor här i Thailand och han har bott här de sista 33 åren av sitt liv, han skall precis fylla 90 år, och han har haft det allt annat än enkelt…. Jag undrar vad man egentligen skall göra om man får alla de åkommorna som han har fått, och haft, och har i sitt liv….Han berättar först att hans fru just haft en allvarlig hjärtattack, så hon kan inte vara till mycket hjälp nu i hans liv. Han själv har varit inlagd på sjukhus 3 gånger under de sista 6 månaderna. Han har allvarlig ”Spinal Stenois, och kan därför inte ens skriva under dokument.

Han behöver ha tillgång ständigt till ”oxygen” för hans lungsjukdom, och han kan INTE ens stå up, så måste ha sin rullstol i livets alla skiften. Han berättar vidare att han är döv, han har aktiv cancer i sin kropp, och så har han ett allvarligt hjärtfel. Ja han fyller nu 90 snart, och hans undran ute på internet var huruvida han måste visa upp ett medicinskt intyg från läkare, för att slippa gå till Immigration.

Jag vet ju att min tankegång är fel och mitt svar är fel, men i detta läget, skall man bara inte skitai det hela?? I ärlighetens namn, hur länge kan en människa hänga kvar vid livet? Men sedan så kommer ju ens egna tankegångar i detta. Ja kanske Thailand är lika råa och grymma som många andra länder är vad det gäller just immigration-saker, de följer alltså lagen oavsett omständigheterna….

Och sedan kommer ju funderingarna på vad som skulle hända om jag fick för mig i det läget, som en mycket svårt 90;åring, att åka hem till Sverige och avsluta livet där med ett trevligt rum som socialdemokraterna och Miljöpartiet erbjuder mig som åldring och sjukling, med vidhängande sjukvård med doktor och sköterskor.

MEN så plötsligt vaknade jag med ett ryck, och insåg att det landet Utopia dog ju definitivt 2015 när den första riktigt stora invaderings-vågen av bidrags-flyktingar antogs in i Sverige, på just bekostnad av oss som mest behövde välfärden och vården.. Kontentan idag är ju att vi riktiga svenskar lider.

Inte lider bluff-svenskar från Somalia eller Afghanistan eller Syrien eller Irak, vi är diskvalificerade från att ens deltaga i omvården från vårt egna land. Så min fundering är, att det nog är bättre att helt enkelt kämpa vidare här borta i Thailand ovaett sjukdomar och ålder, och fortsätta betala full skatt till Sverige, och få NOLL tillbaka…

Och be en stilla bön att döden kommer snabbt och befriande, och att man slipper ett utdraget lidande här borta. Ty vi har ingenstans att ta vägen, vi är både bortglömda och bortmotade från vårt egna land, och det enda lilla hoppet är ju om vi kan rösta bort jubel-idioterna Sossar och MP från makten illa kvickt,  och börja reparera Sverige, så gott det nu går…..

HandskakChaiyaphum MMMDCCCXLVII

15 februari 2020

90.6 kilo - (0 km)

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,210  nedåtIngen ko på isen.

(no cow on the ice)

Idag fredag, en härlig dag som började med en go promenad klockan 07.35 i morse. Fick kramp i höger vad i någon sleten muskel där efter 2 kilometer. Har räknat ut att tack vare min cykling under mer än 29 år nu, så är nog inte mina promenad-muskler i benen i bästa vigör och trim. Tror mer på överansträngning.

Jag tror det blir jobbigt att promenera i morgon, men får se om det funkar, annars får det bli vila tyvärr…. Fasen va jag saknar cyklingen och friheten, och enkelheten att få ned sockervärdet utan att behöva göra det tristaste i denna värld, nämligen promenera.. ja vi får se imorgon då…

Annars idag, så hade jag bestämt med Ingemar N. att vi skulle träffas på Bens Bar för lunch, vilket vi gjorde, samtidigt dök också Håkan (grannen) upp med sitt besök han hade, killen heter Olle, kallad Pattaya-Olle… Vi käkade ihop och det var trevligt, jag körde min vanliga cheeseburgare med pommes, och det var kanongott….

Annars rullar det på i ett bra mak, inte mycket händer faktiskt känns det som, och ändå tycks jag ha nåt att skriva varje dag…. Det som föll mig på läppen just i dag att nämna, är några av alla de samtalsämnen vi pratar om när vi falanger träffas över mat grogg eller fika, och det handlar ju väldigt ofta om hur thailändarna är funtade, eller inte funtade.

De utlänningar som kommer hit ned märker ju olika snabbt olika saker som dom reagerar på, och det första är väl egentligen ”lögnen”, alltså ljugandet som faller så naturligt för våra thailändare, eller är detta hela Sydost-Asien eller hela Asien? Vet inte, men här är det en helt och fullt en naturlig del i deras kultur och traditioner.

Jag vet inte anledningen, men hela folket är otroligt konfrontations-rädda, t.om. mer än vad vi svenskar är. Och därför är ju ljugandet en stor del i just detta. Man ljuger sig fria för att slippa bli konfronterade, och slippa ta ansvar, ty det hatar dom verkar det som. Jag har situationer där man som falang kan uppleva detta….

Man är 3 i familjen 2 vuxna och 1 ungdom. Någon har glömt att släcka ljuset på dasset. Falangen frågar den ene av de andra två, men icke säger den ene thaien. Falangen frågar den andra av de två thaiarna,men NEJ säger den också… Svaret NEJ kommer så snabbt och utan tvekan, så det verkar nästan inövat.

Jag vet av erfarenhet, man måste till slut dra detta rakt framför nyllet på en thai för att få dom att erkänna, och gör man det så har man en dödsfiende livet ut, om det handlar om utanför familjen. Det är just därför som leendet finns här borta, och används precis hela tiden här borta. Att le är att avväpna, att visa att det är ingen konfrontation på gång och ingen vill någon något ont alls. Och ingen skall behöva tappa ansiktet, vilket är lika med en dödsdom tydligen..Leendet används hos oss i akt och mening att förstärka ett skämta eller erkänna ett skämt. I Thailand speciellt så används leendet som en otroligt viktig del i samvaron med varandra och i kulturen. Det samtal finns INTE, där inte varannan mening MINST innehåller ett leende… För en utomstående så kan det lätt tas som om dom är otroligt opålitliga, och icke kan tas på allvar….

En annan sak som avhandlas ofta bland oss falanger emellan, är thailändarnas syn på pengar. Vi är så otroligt olika i våra två kulturer, så man tror inte det är sant. Om vi bestämmer att matpengarna skall vara 15.000 baht per månad, så är dessa pengar med garanti slut några dagar minst innan den siste i månaden.

Har vi bestämt 20.000 baht så är dessa också slut med garanti några dagar eller en vecka innan de skall vara slut. Och detta gäller 25.000B, 30.000B, eller 40.000 baht, de kan helt enkelt inte hålla i pengarna överhuvudtaget, och de är ungefär som våra hemmaboende tonåringar kan vara, när dessa är som värst slarviga med pengar!!

Alla som är med på dessa samtal har exakt samma erfarenheter i stort sett, ja de nykära får vi räkna bort förstås, de ser ju ingenting, och så har vi de där gubbarna som håller sina frur på en piedestal och aldrig ser några fel. Men förutom dessa, plus några undantag, så är vi gubbs ganska överens i hur det fungerar i stort….

Om vi skall spara pengar för framtiden, eller spara för inköp av kapitalvaror, så är det alltid vi falanger som helt enkelt får ta pengarna ifråga och ha dom i eget namn på ett bankkonto….. Som jag skrivit många gånger förut, thai anser oss vara fullständiga idioter som sparar i 11 månader för att ha en semester den 12.e månaden…

Deras åsikt i ämnet är lika talande som deras aktioner är; ”why save money long time, can be dead tomorrow”…. Och här har vi kärnan till att varför thai aldrig planerar någonting framåt i tiden, och de är otroligt dåligt organiserade i allting. Ja inte konstigt alls, de har ju noll vana, och deras föräldrar i sin tur lär ju aldrig ut någonting, mer än att lära dom att hälsa "sawatdee Kha/khrap" och waia, och sedan att älska sin thaimat.Det är allt...

Precis allting annat är helt värdelöst vetande, varför lära sig, falang har ju redan uppfunnit allt, och det är ju bara att kopiera…… Ja så kan snacket gå på våra möten. Vi som bott här nu några år, vi brukar vara lite lugnare, men i takt med att gubbarna är mer och mer nyinflyttade hit ner, ju mer argsinta och irriterade är dom ju helt klart.

HandskakChaiyaphum MMMDCCCXLVI

14 februari 2020

90,3 kilo - (4 km) 1 timme 0 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,218  nedåt


Inte ha rent mjöl i påsen...

(Not have clean flour in the bag!!)

Känner att jag måste delge Er detta. Man stal ju vapen ur regeringskansliet, och man stal ju ett helt fordon ur någon armeförläggning. Nu senast så gick larmet, och vi; ”Hörde att dom stulit ett jaktplan... en Gripen”…. Hahahahaha!!!!

Som ni vet så blev jag ju tvungen att sluta att cykla under tiden som min medicinkur för prostatan pågår. Alltså minst fram till 7 mars 2020…. Och det skall jag säga med en gång. Något så jäkla trist var länge sedan jag upplevde i mitt liv. Dessa cykelturer har ju varit någon av en både fysisk som mental livlina för mig…..

Jag kan med lätthet hantera mina sockernivåer, mina tarmfickor, mitt blodtryck, och min dåliga rygg. Allting, ja precis allting är avhängigt av att jag kan cykla en viss tid varje dag helst….. NU så lufsar jag omkring i ökenhetta, och det finns ingen svalka, det finns ingenstans att gömma sig under mina promenader.

Idag t.ex. så gick jag klockan 07.30 fram till 08.20 ungefär, och det började ju i ganska svalt väder, men trots det så flödar ju svetten till slut….. Efter klockan 08.00 när solen tittar fram över trädtopparna, så är det rena rama ökenhettan, och de sista 20 minuterna blir till en ren pina. Igår så startade jag klockan 14.00 i 37 graders solhetta, och det blev bara värre den timma jag gick.

Väl hemma så var man helt urlakad. Kom då ihåg att jag cyklar i 44 graders värme i 2-3 timmar, och känner inget speciellt alls. Utan glider omklring och mår allmänt bra i fläkten av fartvinden….. Promenader är inte bara världens jäkligast tristaste sysselsättning, det är också den mest smärtsamma av dom alla tror jag…"Jag har känt mig lite krasslig och febrig de senaste dagarna.
I vanliga fall hade jag uppsökt en läkare för att utröna orsaken, men nu har jag blivit modern och laddat ner den nya kry-appen i mobiltelefonen.

Ni vet den där appen som gör att man kan konsultera en läkare via telefonen och få en diagnos.
Jag har aldrig använt den tidigare men nu var det dags.
Tog fram telefonen och tryckte nyfiket på appen.
Efter en kort stund dök det upp en läkare i klassisk vit rock på skärmen.

-Hejsan. Göran Sadelgren heter jag. Din läkare i appen. Först vill jag be dig sätta på högtalarfunktionen på din telefon. Det underlättar kommunikationen.
Läkaren lät glad och hurtig på rösten.
Jag slog på högtalaren.
-Blir det bra så? Frågade jag.

-Utmärkt! Då vill jag börja med dina personuppgifter och sedan beskriver du hur du känner dig.
Jag lämnade dessa och en kort beskrivning av min sjukdomssymptom.
Efter jag redogjort detta såg jag läkaren fundersamt stryka sig under hakan.
-Hmm….ja vi börjar med en vanlig hälsoundersökning då, återtog han.

-Eeeh…ursäkta, frågade jag försynt. Det här är första gången jag använder appen. Hur går det till?
-Ni använder mobiltelefonen hela tiden som ett instrument och gör precis som jag säger.
-Okej…..
-Dåså. Då börjar vi. Först vill jag kolla ert hjärta. Stoppa in telefonen under er tröja och lägg den mot huden strax under ert vänstra bröst.

-Okej…..
Jag gjorde så.
Mobilen kändes kall mot skinnet.
-Utmärkt! Mullrade läkarens röst under tröjan. Nu flyttar ni ned telefonen några centimeter och tar ett djupt andetag.
Jag gjorde så.

-Perfekt. Flytta över telefonen till höger sida och gör om proceduren.
Jag följde läkarens beskrivning.
-Utmärkt, sa läkaren. Nu tar ni ut telefonen igen och sätter på en selfiepinne.
-En selfievadå???...... Frågade jag nyfiket.
-Har ni ingen selfipinne? Frågade läkaren förvånat.
-Näää…..

-Hmm….det var mindre bra. Jag behöver nämligen lyssna på era lungor från ryggen och dit når ni inte med era armar……hmmm…..
Nu är det så att uppfinningsrikedom är mitt andra namn.
Snabbt tejpade jag fast mobilen på en stekspade.
-Sådärja. Problemet är löst, sa jag till läkaren i luren.-Vad bra. Då lägger ni telefonen mot huden strax under skulderbladet på vänster sida och hostar. Sedan byter ni till höger sida och gör om proceduren.
Jag gjorde så.
-Bra! Ekade läkarens röst. Det låter okej. Nu vill jag titta er i halsen.
-Hur då? Frågade jag nyfiket.
-Med mobilen så klart. Alltid mobilen! Gapa stort och för in telefonen.
Herregud så omständigt.

Jag gjorde som läkaren bad om.
-Lite längre in om jag får be, hörde läkarens dämpade röst i min munhåla.
-Nggnufff…..goooopff….var det enda jag fick fram.
-STOPP DÄR! Ropade läkaren mot gomseglet. Utmärkt! Ta ett foto!
Jag gjorde så och tog ut telefonen.
Skärmen hade blivit blöt så jag tog ett papper och torkade av den.
-Vad gör ni? Frågade läkaren förbryllat. Bilden flimrar!

-Ursäkta. Ni fick saliv i håret. Jag torkar bara av skärmen! Sådär. Klart.
-Bra! Har ni tagit tempen idag?
-Nej!
-Gör det!
En kort stund senare hördes läkarens dämpade röst:
-Hallå.... är ni kvar? Skärmen blev alldeles svart här!

Har ni en blekaste aning om hur stor en Iphone 7 telefon är?
Ambulanspersonalen som en halvtimma senare hämtade mig, bet sig frenetiskt i underläppen för att inte bryta ihop av skratt.
Akutläkaren höll på i en timme för att få ut mobilen ur arslet.

Därför står jag just nu upp och dricker mitt kaffe och kry-appen har jag tagit bort.
Tacka vet jag live-doktorn"...

(Och nej det är inte jag som är den drabbade. Men jag tyckte det var så kul och kopierade så du också får skratta. Gör det du med och ge dina vänner ett gott skratt )

Handskak
Chaiyaphum MMMDCCCXLV

13 februari 2020

90,6 kilo - (4 km) 58 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,231  nedåtCops beat chinese man after asking for his name!!!
 - "I´ve lost all faith in the police, says Fuk Yu"!!!!

Ett allstädes närvarande problem är ju alla myror här. Vi har 2 dimensioner av myrproblem. Det ena är termiter, och man kan aldrig i dessa länder som typ Thailand, vinna kriget mot termiterna. Visst man vinner små-attacker gång efter annan. Men medans man sover, så  alstrar ju drottninbgen bland myrorna nya ägg och ungar precis hela tiden.

Jag läste att en myrtyp (kanske alla) de kan reproducera sig till ett antal av 3.000 nya myror varje dag…. Även om det går åt myror i välderiliga antal, typ dom trampas ihjäl. Dom blir mat till en hel mängd olika djur, och de faller i massor i sina inbördes krig myr-samhällen mot varandra, och så då den lilla lilla skadan vi människor ställer till med..

Så termiter är otroligt jobbiga, och har man fel träslag inomhus eller i ens hus, så blir man förr eller senare bostadslös/huslös, termiterna käkar upp möbler, och väggar, och dörrar, och tak…. Det går inte i längden att vinna. Då är det lite mer trevliga förutsättningar vad det gäller resterande myror.


Dessa myror finns ju i rent otaliga olika varianter. Jag har sett myror med förstoringsglas, som är så små, så dom går inte att ens förnimma med blotta ögat, och man ser dom endast om dom samlas i stora svarta högar, ja då kan man se dom…. De finns här inne i vårt hem säkert runt 8-10 olika myrsorter.

Hur man skyddar sig emot dessa är ju lite jobbigt, men det går i alla fall tillfälligt att vinna och hålla dom borta ifrån matvaror m.m. Men bara lite ovarsamhet, man missar att stänga plastburken ordentligt, ja då har man en division myror där inne som mumsar på mjöl eller bröd, eller vad som nu finns i plastdunken i fråga..

Så hur skydda sig emot dessa. Ja det finns ju kemikalier vilket jag själv inte alls finner attraktivt att jobba med i detta kriget… Jag föredrar som den enklaste lösning myr-kritan, den är dödligt effektiv på kort sikt, typ maximalt 2-3 dagar…. Men myrorna dör i alla fall på ett bra sätt….

Annars har ju Yongyut det absolut mest ultimata sätt att slippa myror. I köket på köksbordet har vi inte haft myror sedan 2009 alldeles innan vi flyttade in. Sedan skaffade Yongan dessa koppar i hårdgummi som hon ställer bordsbenen i, och dessa är då vattenfyllda. Inte en endaste myr-fan tar sig förbi det hindret kan jag lova.

Sedan har jag sett andra som använder symaskinsolja och ett tygband, som de binder runt bordsbenet, myrorna stor-hatar tydligen symaskins-olja, så det lär vara mycket effektivt sätt att ha myrfritt….. Men för övrigt, det stora universalmedlet är faktiskt det mest uppenbara sättet, och det är att ta bort alla mat-smulor, och sedan torka rent med en disk-svamp, så det är rent, och alltså inget som lockar myrorna att komma, det fungerar ju alla bäst av allting..Idag annars, så bakade jag, ja  jag bakade ihop med York, ty han ville så gärna lära sig att göra T-kakor… Men jag gjorde min sats först innan han kom, alltså 16 t-kakor. York kom och jag lät honom härja med det under överinseende av superintendenten själv, alltså undertecknad..

Medans degen jäste och myste, så käkade vi 2 T-kakor på man och kaffe, och det är ju bara världens bästa lunch….. Sedan så tog det väl runt 1,5 timmar totalt att göra klart allting, och York kunde åka hem igen med sina alldeles egna tillverkade 16 stycken T-kakor…. Stornöjd förstås… ja dessa T-kakor är verkligen kanongoa skall sägas…. 1 T-kaka på morgonen, så står man sig fram till lunch…..

Handskak


Chaiyaphum MMMDCCCXLIV

12 februari 2020

90,1 kilo - (3,6 km) 45 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,243  uppåtVarför behöver aldrig kvinnor ta DNA-test,

för att se om barnet är deras?

Skvaller? Ja finns skvaller bara i Sverige? Svar, nej det finns nog överallt. Idag så satt jag och Yongyut och pratades vid. Vi kom att prata om Laem som ju så olyckligt dött, och sedan begravts här borta. Yongan berättade det där som jag redan hört lite grand om tidigare, alltså att Laem ju under några år nu fallit i backen och svimmat av flera gånger.

Ja det som Håkan trodde var Epilepsi. Yongyut skakade energiskt på huvudet, och menade på att det var fel och sade ett thainamn som inte jag har en susning om förstås, som skulle föreslålla sjukdomen han hade. Jag fick henne då att googla och kom fram med ett namn på sjukdomen som då heter; ”Dizziness” alltså yrsel.

Han hade alltså en sjukdom som hette yrsel. Ja det är ju lika jäkla illa som att ha ”ont i magen” när man har mag-cancer ju!! Men det är ju ingen ide´att ha räfs och rättarting med sådana saker med thailändare…. Så jag är nog mer inne på vår teori som jag och Håkan har med epilepsi, eftersom ju händerna var knötna och deformerade i dödsögonblicket, precis som ja ni vet vad…..

Men nu då så kommer vi till skvallerbiten. Denna grej som är så farlig och så skadlig för människor som råkar ut för det….. OM ni kommer ihåg för styvt något halvår sedan så hade ju huset längst ut mot gatan inbrott, och dom snodde guldet idioterna förvarade hemma, vilket för övrigt alla thai gör….

Nu berättade Yongan, vilket jag inte hade en susning om, att dessa jävla idioter till människor, hade öppet gått runt i området och beskyllt Laem för att ha gjort inbrott hos dem….. Tiden har gått och det kom till Laems kännedom först alldeles nyss, och Yongyut berättade att han hade pratat med Yongyut, och tårarna hade runnit på honom över denna beskyllan.Laem själv hade varit uppe i sitt föräldrahem i Phichit när detta inbrott skedde, men det hindrade inte dessa jävulens avskräde för att ljuga och beskylla honom. Så nu förstår jag varför hans fru sprang runt här på onsdags-kvällen, och letade efter Laem och berättade för alla att hon var orolig att han hade gjort självmord.

Ja vi vet ju egentligen inte ett dyft om dödsfallet, mer än att han trots att han låg i vattnet icke hade en droppe vatten i sina lungor…. Mer lär vi aldrig få reda på, ty polisen orkade tydligen inte leta mer, utan var klara med sin undersökning efter någon timme bara…. Men det är klart, det handlar om vanliga människor, och dessa skiter dom i.

Hade det varit en prominent person här, så hade garanterat dom obducerat honom skall ni se…… jag hoppas någon skäller ut dessa jävvlar som spred detta skvaller, och beskyllde Laem för detta, ja verkligen ser till att skämma ut dom… Annars, så har vi det bra på gatan, speciellt nu när huset är välsignat, och jag tydligen skall kunna sova bättre om natten…

Lilla flickan. "Morfar om du ger mig en tia så berättar jag vem som ligger med mormor i sängen när du är borta"
"Här har du en tjuga. Vem är det"
" Hi hi. Det är jag" .

HandskakChaiyaphum MMMDCCCXLIII

11 februari 2020

90,3 kilo - (6,8 km) 1 timme 40 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,241  nedåtNär orättvisa blir till lag,

så blir uppror en ren plikt

Idag söndag så hörde jag ett brummande bak huset, och där stod en jättestor tankbil. Thim hade bestämt sig för att tömma hela dammen, och fylla igen den med jord istället, och göra buskar och sånt där…Ty nu bodde det tydligen ”otyg” där nere i dyn, som kunde locka ned mer folk där, med olycka för fler familjer. Ja ni vet Laem dog ju där..

De gjorde också en ”rockad” med att ta dit 9 stycken munkisar som svepte över, och runt dammen och mässade högljutt, och när dom ändå var här så prisade dom och välsignade alla våra hus, och tack vare denna grej så sparade undertecknad minst 7.000 baht…. Tänk va gott livet kan vara ibland.

Låt mig förklara mig med pengarna. Jo Yongan som jag berättat tidigare hade ju att göra en välsignelse av vårt hus, detta skulle va gjort redan för 11 år sedan, men hon var ju just och väntade, eftersom vi ju levde på "budget" när vi betalade av på huset... Men nu är det ju klart med den biten sedan ett par år tillbaka, så denna husvälsignelse har kommit tillbaka nu för att bita mig s.a.s. i röva....

Den hus-välsignelsen den skulle kosta 10.000 baht med pengar till munkarna, och mat, och vatten, och brännvin till dom, och sedan käk till en massa besökande gamar, som jag antagligen aldrig ens sett förut… Jag såg ICKE fram emot den skitgrejen…. Nu kom Yongyut in till mig och bad om ursäkt, och sade att hon hade gett munkarna 3.500 baht för att de välsignat vårt hus i samband med damm-välsignelsen.

Hon sade sedan för att gjuta olja på vågorna, ”men nu behöver vi inte ha vår hus-välsignelse i Juni”…. Va bra sade jag lagom strängt.. Ville ju inte avslöja att jag var bara så himla lycklig i att ha sparat 7.000 baht på den grejen… Lite illa skall allt Yongan må, när hon spenderar våra stålar hahahaha!! Hon sköter sig kanon i alla lägen, men hon skll inte bli för kaxig bara, damer klarar inte den grejen så bra..

Så med detta sagt, dammen bak huset försvinner till min stora och alla andras lycka, även om dom fasen inte fattar ett skit. Men jag kan garantera att varenda mosquito i detta område, har sin födelseplats och orgieplats, i den satns dammen med sitt enorma stillastående vatten…Polisen stoppar en bil på en huvudled, någonstans i Sverige...
- ”Hejsan, jag ser på bilens dekaler att ni är Miljöpartist...?”
- ”Japp, det stämmer.”

- ”Jag skriver ut en fortkörningsbot på 2.400:- som jag råder er att skriva under för att det inte skall tas upp i en högre instans. 2.400:- är det normala beloppet när man överträder hastigheten med 16-20 km/h på denna vägsträcka.”
- ”Men vad nu, jag är ju helt säker på att jag höll hastigheten ganska så exakt!?!?”

- ”Ja, det är mycket möjligt. Men någonstans i USA var det nog någon som drog på en aning nyss...”
- ”Men vad i h...? Man kan väl för fan inte straffa någon här, för ett fel som någon annan gjort på andra sidan jorden?”
- ”Exakt! Beloppet skall finnas registrerat inom 30 dagar, ha en fortsatt trevlig dag.”

Har en fundering vad det gäller musik. Jo jag sitter här och väntar, och har väntat allt sedan ”rapp-musiken” började, att den jäkla modeflugan skulle sluta… Kan inte fatta varför vi vita skulle nappa på det skräpet… Så efter mer än 25 år, så väntar jag som sagt vad fortfarande. Jag vill tillbaka till tider med musik, där det kräves att folk måste kunna sjunga, inte bara prata sig igenom låten i fråga.

Dessa hiphop-musiker som dom kallar sig själva, är ju i själva verket alltför ofta de människor, som INTE fick vara med i ungdomskören i kyrkan, eller motsvarigheten ute på ängen, de fick inte vara med och spela förboll. Detta bara för att de var odugliga i att sjunga, och förstörde för övriga medlemmar i kören, eller i fotbollslaget, när det handlade om den grejen….

Men med Hip Hop så prioriteras det några saker har jag märkt för att man skall tjäna miljoners miljoner; a) Man skall vara svart, alltså afro-african b) Man skall uppföra sig som en sådan också  c) vara flykäftad i talet, ja jag misstänker att vara svart och ha ”talets gåva” som Groucho Marx, då är ens lycka gjord idag inom musiken. Att kunna hålla ton är en absolut prio NOLL…..

Så för mig, så förutsätter jag att Hip hopen skall snabbt dö ut, ny go melodiös musik börja skapas igen, gärna via manuellt arbete, och låta oduglingarna INTE längre skall göra musik enbart via datorn…. Ja hoppet finns där, men insikten att det blir så är noll!!!

HandskakChaiyaphum MMMDCCCXLII

10 februari 2020

89,3 kilo - (3,6 km) 45 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,243  nedåtOm ryggsäcken är för tung,

stanna, packa upp,

och se om allt är värt att bära med sig!!

Vi hade idag lördagbränning och begravning av Laem här i det lokala templet. Skall förklara vem Laem är innan jag fortsätter. Han har funnits här i området som trädgårdsmästare, ja som allt i allo under alla dessa 11 år som vi bott här. Hans fru är Thao, som är områdets kontors-allt i allo.

Och dessa båda har varit anställda av Thim som ju byggde dessa hus ifrån början, och då är kusin i sin tur till Thao… Det hela började i onsdags seneftermiddag redan, då Thao kom runt i husen, och frågade efter sin make, ty han stod ingenstans att finna, och hon var orolig att han hade gjort självmord (??)

Ja hur sjutton kan hon gå runt och prata om självmord bara för att maken saknas, ja det ligger nog mer bakom här än vi falanger fattar… Hela gatan sökte och letade, men ingen kunde finna någonting. Jag själv närsynt som en kråka ser ju ändå ingenting, jag stannade hemma, och Yongyut var också hemma….

De letade bakom våra hus i den äckliga dyiga dammen där, som är höft-djup bara, men det gick inte att se någonting alls där i dyn, och dessutom så kröp nu skymningen på de sökande. Så de la av onsdag förkväll att leta…. Han kom aldrig till rätta, och ingen hade sett honom. Jag vet att frun sökte bland hans supekompisar, men icke där heller…

Torsdag urtidig morgon, så hördes det väldigt tidigt skrik och gap som fasen bakom vårt hus, och det visade sig att de fann honom liggande där i det smutsiga halvmeter djupa vattnet. Håkan vars fru fann honom tydligen, han berättade när han gick dit, att Laem hade en mössa neddragen över ansiktet när dom fiskade upp honom, och dessutom så var hans händer som i kramp.

Ja ni vet händer som epilepsi-människor har, alldeles förvridna fingrar och händer. Håkan berättade att han trodde att han fått ett epilepsianfall, och rullat ned i vattnet och dött….. Jag fick sedan veta att när dom undersökte honom, så hade han INTE alls drunknat, han hade inget vatten alls ilungorna.

Så om inget brott var begånget, så kanske han dog av sin epilepsi, och var död redan när han rullade ner i vattnet för gott? Ja jag undrar om Thailand verkligen ödslar resurser, och gör obduktion på alla som dör, jag tvivlar starkt faktiskt… Jag tror på epilepsi-grejen faktiskt om något. Ty Laem söp ibland ursinnigt, ja som de flesta thailändska män gör.

Han jobbade väldigt hårt och bra för sin familj, men tydligen så kunde han få perioder på 3-5 dagar då den thailändska skit-spriten stod som spön i backen. Och Lao Khao och Regency och allt vad skräpspriten heter, tar nog styggt på deras kroppar tror jag… Laem hade de senaste åren fallit ihop flera gånger i dessa epilepsi-anfall, så det finns fog för den teorin.Dagarna sedan i torsdags morse fram till lördag, gick snabbt och damerna här på gatan sprang i tid och otid till templet, ja det är ju i buddismen som i kristendomen, ja inom de flesta religionerna, kvinnorna som håller i det och håller det igång. Männen mera i alla religioner spelar gärna herrar och gentlemen, och håller tal och skuttar runt som påfåglar, medans kvinnorna gjort allt jobbet.

Så allting var klart på lördag, Ja de hittade honom alltså torsdag morgon, och han var alltså klar att brännas lördag eftermiddag. Att hinna med all denna planering och iordningsställande på dessa 2,5 dagarna är beundransvärt tycker jag...  och lördag morgon var det bön och lite ritualer, och Laem låg i ena hörnet där vi satt, i ett inbyggt kylskåp i snygga utsirade gula mönster. Munkarna hade högtidsstund, och fick in många goa stålar, mycket mer än änkan någonsin skulle få… Ja det är för jävligt jag vet…

Jag och Håkan stack redan efter 1 timmes svettande, jag ned till Ueologen och han hem. Vi klarade oss!!!! Ja ända tills damerna kom hem och berättade att bränningen av liket (Laem) skulle ske klockan 15.00.. Så de väntade oss att komma tillbaka klockan 13.30 igen klädda i svarta kläder. Så klart att man ställer upp på det. Ja bara man slipper långbyxor..

Yongan frågade mig om det var OK att vi lade 2.000 baht till Thaoo, så klart sade jag, hon har ju ingen make och icke hans inkomst längre.. Vi kom dit, och det var så himla fint anordnat överallt, och snyggt och smakfullt inrett, så man inte trodde det var sant., Detta gjort av människor som har gummidäck, colaflaskor, och skräp, och sopor liggndes i sina trädgårdar.

Ja dom kan bara någon sparkar dom i röva tydligen dessa latmaskar.. Sedan höll en pensionerad lärare i byn tal, och sedan munkar som bönade, och sedan tog läraren över igen och skötte hela ceremonien, vilket han gjorde jättebra. Laems familj ifrån Prichit var där i form av 6 bröder och en syster, ja de har en jäkla massa ungar härborta.

Inga stålar alls förstås, men ungar precis överallt.. Det är ju en allstädes närvarande ”visa” i deras liv; ”No money , very much honey” eller hur man nu skall uttrycka det… Familjen gick fram till den döde som dom nu lagt en trappa upp vid krematoriet, och sedan resten av de närmaste.


Flaskan på bilden är alltså en "Lhao Khao",
 skitspriten ifrån Thailand,
som varje manlig thailändare sätter en stor ära i att dricka sig blinda på.
 Ja inte blinda bokstavligt talat, mer mentalt då...
 Spriten hr blivit en stor del i deras kultur,
 så stor, så det känns som om den är, och har skuld i en majoritet av orsaker,
 till varför folk dör här i 50 års åldern...

Men sedan först i raden skulle Amphue-folk ifrån kommunen komma, vad i helvete dessa nu hade med saken att göra, helt otroligt alltså. Kommunfolk som aldrig ens ett Laem förr, de skulle vara med för att glänsa och lämna över pengar till skolan i byn, alltså pengar som lades av bybefolkningen själva under denna begravning.

DÅ kommer dessa asgamar, tar åt sig äran på en begravning, där de rabblar upp namnen på dessa chefer ifrån kommunen, och får det att framstå som att detta är en väldigt fin gest ifrån kommenen, som alltså inte gjort ett skit mer än att komma dit, och äta middag gratis, det var allt….

Och efter att dessa jönsar lagt en blomma på Laem, så skulle resten av alla oss andra som kände honom, få lägga vår blomma…. När detta var över så åkte jag hem, det var ju matbjudning, men den maten klarar jag bara inte av att känna lukten på. Men det var OK sade Yongan, jag hade skött mig bra tyckte hon.

Så med det var lördagen slut, och när jag somnade på kvällen, så var det som att dö själv, så lugn och fin var jag efter dagens läkarbesök ni kommer ihåg, och bara ett endaste pissebesök och upp klockan 05.00 fullt utvilad, och kunde pissa utan smärta, och det kom faktiskt en stråle, även om den var liten än så längre…..
 
Men även en sprudlande vårbäck måste vänta på islossningen, så min tid kommer snart om några dagar,,, hoppas jag… Så nu med Laem uppbrunnen, så får Thao det jobbigt tror jag, men hon har i alla fall tur att hon fortsätter att jobba här i området, och har en fast lön ifrån sin kusin Thim, plus att hon diskar, och tvättar, och stryker, och härjar i flera hem på gatan och tjänar extra stålar….  Hon klarar sig nog fint även om hon kommer att sakna sin make ganska svårt….

HandskakChaiyaphum MMMDCCCXLI

9 februari 2020

89,3 kilo - (3,6 km) 45 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,244  sammaMånga hanterar sin stress med yoga,

långa promenader och meditation.

Jag föredrar sarkasm, kaffe,

och att be folk dra åt helvete!!

Jag skall glatt meddela att lördagen den 8 mars är från och med NU min lyckodag…. Inte p.gr.a. att vi var på begravning idag, utan mer p.gr.a. följande händelser.  Jag stack ned till Ureologen som jag nämnde. Och det visade sig vara en läkare i 40:års-åldern. Han språkade väldigt bra engelska, och kunde alla ord i sitt yrke. Så jag misstänker att han vart utbildad kanske i utlandet borta i väst förstås då..

Jag ville inte berätta för mycket om mina egna funderingar kring inflammation/infektion i kombination med förstoring och/eller cancer, utan jag ville låta honom komma med sina slutsatser, det är ju alltid bäst…. Jag skall säga att jag knappt sovit på 2 dygn nu, och förra natten, alltså natten nu till denna lördag, så var det helkört, ty jag hade den jäkla idiot-läkaren på Ram Hospitals ord ringande i öronen när jag kom in till honom, och skulle ha dom att dränera pisset på mig, som ju jag har berättat om redan….

Läkaren lyssnade inte skit på mig, frågade mig inte om någonting alls, tittade bara i jouirnalen och sade vänt till sköerskan ”falang – cancer”. Ja den jäveln sade så när han tittade på resultatet på 14,5 på PSA-testet..., Jag sade inget till honoim, men fan vilket lust jag har att gå tillbaka till hans chef som jag ju vet vem det är, ty han äger hela jäkla sjukhuset….

 I alla fall så frågade ureolog-läkaren mig saker, så jag var ju tvungen att berätta läget, och jag berättade då om svårigheterna att pissa, om att det sved som sattan när jag pissade, och att jag haft svettningar och troligtvis feber nu i 4 dagar… Så började han fråga om PSA-prov, och jag langade fram gårdagens PSA-prov, och han log och sade, ”you work good”….

Tack sade jag….. Väldigt högt värde. ”Nja” tyckte han. Finns många faktorer som spelar in. PSA är bara en vägledning som hjälper oss att veta att det kan eventuellt vara problem, absolut inte mer. Ett högt värde i de allra flesta fall betyder inte alls cancer, det finns mängder av komplikationer som gör detta prov högt….

Men låt mig undersöka dig fortsatte han. Jag fick lägga mig på undersökningsbänken, dra ned brallan (shortsen då) Han tog fram en Ultra-sound, ja han hade fasenimej ultrasound på sin klinik….. Han jobbade ett bra tag över sidorna och magen nere vid magen och bäckenet, och så sade han slutligen….. L U G N…….Dina njurar ser bra ut, din urinblåsa ser bra ut och din prostata kan jag inte se något fel på alls. Men låt mig göra fortsatt undersökning genom att föra in ett finger i ditt ”rektrum”. Ja du tack för maten tänkte jag, va kul……. Han pillade lite grand där inne, och som jag sagt förut, om jag hade vart bög, så hade jag nog varit en bedrövlig sådan, ty jag gillar inte att folk pillar med saker i mitt rektrum, det hölet är bra till för grejor att ta sig UT, men absolut inte IN…..

Läkaren sade KLART, och han torkade av mig en massa slem från Ultrasoundet, och sedan klädde jag på mig, och han berättade borta vid skrivbordet. Jg kunde heller inte känna något ovanligt alls med din Prostata, och dessutom sade han. Du beskrev den som astronomiskt stor, och att den tryckte på din urinblåsa…

Jag tyckte inte alls att din prostata var så där jättestor, mer normalt förstorad p.gr.a. din ålder, och kanske som du berättat att du cyklat mycket. Jag skall nu be dig att du återkommer till mig om en vecka den 7 mars, och du kan redan nu lugna dig med gott samvete, du verkar inte alls ha någon cancer…..

Detta du har är alltså en infektion i prostata/uriblåse-området där nere, plus denna förstorade prostata, och DET ger detta förhöjda värde. Vi skall nu jobba ned värdet genom mediciner, så tar vi en vecka i taget.   Fasen va himla gott detta kändes, kanske som en gubbe känner som suttit i fängelse, och just frigivits.

Jag fick fyra mediciner och jag skall bara, för om någon har intresse, spalta upp namnen och vad dom är bra för.. Men först frågade jag honom; Jag har hört att det är en populär medicin mot förstoringen som ofta ges här i Thailand, Doxazocin, är det något bra??  Ja svarade han, men jag har mer nyare och modernare mediciner jag skall ge dig….Så jag fick då a) XATRAL, vilken då är för just godartad förstoring av prostatan… b) FLAVORIN, som används vid smärta vid pissande, och jag tror det var också som hjälp att kunna relaxa pisse-musklerna nere i dolmen och urinledaren… c) UROKA, vet inte riktigt vad denna är bra för, men jobbar ihop med den andra prostatamedicinen XATRAL…
 
d) CIPROTFLOXACIN, det är en speciell urinvägs-antibiotika som tar kål på infektioner där nere bland annat….  Ja detta var de mediciner jag fick, och jag fick betala 3.200 baht (sek; 988.-) känns lite surt dyrt, men däri ligger ju medicin för minst 21 dagar såg jag,,,, Så kanske OK ändå?????

Jag gick ut för att ta mig till ATM;en, hade inte så mycket pengar på mig, kom ut bara för att finna att någon thai hade snott mina skor, men varit bussig och lämnat sina. Men den dagen blöder nog i Blåkulla, innan jag stoppar in mina falangfötter i en thais skor, och travar iväg. Så det fick bli barfota under en hel del munterhet ifrån de kringstående thaiarna.

Ja de missar ju inte en ”filmruta” om de råkar se en falang, jag lufsade bort drygt 300 meter, och alla såg fattiglappen utan skor… Jag kom tillbaka och tjejerna på kliniken skattade förläget, de kände väl att det var deras fel att jag nu var skolös.. De sade ”wait”, och tog fram ett par spritternya tofflor fasenimej, och ville ge mig.

Jag blev ”änna lite rörd”… Men jag tackade nej och sade jag var glad för anbudet, men jag sade att jag har motorbiken alldeles utanför, och jag åker direkt ned till stora marknaden och köper nytt där.

Sagt och gjort, jag åkte dit, fick gå bland hundratals människor barfota, tills jag hittade en toffelaffär, men fann den ganska snabbt, och tjejen fann ett par 43:or hyfsat snygga, de kostade 100 baht (sek;  31).. Och sedan åkte jag hem, så jäkla lycklig som bara en cancer-fri 68 årig gubbe kan göra.

Handskak  Chaiyaphum MMMDCCCXL (3.840)

8 februari 2020

88,7 kilo - (0 km)

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,244  uppåtÄven ett ungt törne, kan stinga!!

Japp idag stack jag ned till Ram Hospitalet och tog ett nytt PSA-prov. Tänkte att värdet på 14,4 eller vad det nu var i onsdags skulle ha gått ned nu när jag icke cyklat på ett par dagar. Men icke sa Nicke, hade 14,7 nu istället, så det sket sig. Och det första jag gjorde var något annat…..

Jag har haft mer och mer problem med prostatan som effektivt täpper till vid pinkandet. Jag har ju varit nödig, och ut har det kommit nästan bara droppar, så jag kände det som om jag var fullproppad med pink i blåsan, och jag är i alla fall livrädd att få den där pinan av pissestopp, och sedan vänta tills sjukhuset fixar det.

Så jag stack dit i akt och mening att be dom att sticka in slangen i snabeln och tömma mig innan det var försent… Jag frågade också efter en läkare , men de har ingen ureolog, så begränsad är väl det minsta man kan benämna detta Ram Hospital. Men bra på många andra sätt så klart vid smärre olyckor o.s.v. Till och med blindtarms-operationer gör dom där….

I alla fall, jag kom till akuten då, och töserna där tog tag i mig och min snabel, och de körde in en rå gummislang utan bedövning eller vördnad i urinröret, och det gjorde så ända in i helvete ont. Har ju gjort detta hemma i Sverige, och jag kände inte ett dyft måste jag erkänna, men detta var en jäkla katastrof…

Men det lyckades, de tömde mig på urin, och de visade stolt upp resultatet för mig, de hade fått ut runt 6 centiliter absolut max. 6 centiliter….. Jag funderade lite på det och det självklara slog mig…. Prostatan är så stor så den måste tränga på urinblåsan, och det känns då som man är pissenödig big time….

Jag blev till sist hänvisad till en ureolog, och fann stället, han hade stängt trots att det stod öppet, och han hade stängt även 17-19.00 trots att det skulle vara öppet då senare. Så lördag morgon klockn 08.00 sticker jag dit, och hoppas han är där. Jag åker dit så han får konstatera vad för fel det är.Det finns ju egentligen bara en ond sak (cancer), och en del bra förklaringar som typ; infektion därnere plus då den förstorade prostatan. Men fan man vågar ju knappt hoppas längre….Vi får se hur detta utvecklar sig...

Namkaeng kom hemifrån skolan med en broschyr i näven och ville sitta ned och prata, hon lär sig barnungen. Alltså att man sitter ned och berättar och motiverar vad man vill, och kommer fram till ett resultat. Förut var det ju bara thaistyle; ropa fram något, man svarade, och sedan sura miner som fan… Inga argument alls.

Så det gladde mig storligen. Broschyren handlade om ”summer-Camp” och hon berättade att hon så gärna skulle vilja åka med sina skolkamrater på detta sommar-läger. Jag frågade vad det skulle kosta, och det visade sig vara 9.999 baht, en jäkla massa pengar (SEK; 3,100.- ) plus förstås uppehälle också.

Jag sade direkt nej, och hon sade ingenting alls satt tyst, så säger hon till mig. Jag har sparat där uppe 1.000 baht, jag betalar gärna 1.000 baht unceln… och jag tänkte kanske???? Namkaeng fortsatte, vi kan betala på 6 gånger!!!! Jag räknade ut 1.500 baht i månaden, va fan så klart vi kan skicka ungen på detta….

Så jag sade ja där på stående fot med hennes tusenlapp som del i överens-kommelsen…. Dagen annars fortsatte som vanligt, jag stack ned på lunchen efter sjukhuset till Lobbinsånn, och käkade Poppia ni vet (vållullal), riktigt gott, ty det var ju någon vecka sedan nu jag åt denna maträtt.

Vaknade precis till nu och skall publicera detta kapitel..... Gick på dass och det första jag märkte, var att det inte gjorde ett dyft ont längre när jag pinkade, konstigt, och sedan kom jag att tänka på att jag ju "bara" varit uppe 1 gång i natt, mot 4-.5 gånger de sista månaderna.... Och desutom så har jag haft de sista 4 nätterna svettningar av rent otroligt format, kudde och underlakan sjöblöta. I natt inte en svettning, känns som ingen feber alls....

Nu får man väl bara hoppas då att DETTA då skall förklara de skyhöga PSA-värdena, ja positiv intill dårskap skall man ju vara.. Hoppas jag får medicin emot förstoringen av prostatan idag som jag vill ha, det skulle underlätta mycketi  alla fall....

HandskakChaiyaphum MMMDCCCXXXIX

7 februari 2020

89,3 kilo - (3,6 km promenad) 1 timme 1 minut

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,242  uppåtLedighet leder till tristess.

En kompis till mig skrev detta, och det är bara för jäkla bra. Han bor också härnere i Thailand. Jag vet inte om han författat det själv eller hittat det på nätet, men oavsett så himla bra, eller vad tycker ni…. Det är ju ofta tjafs om hur underbart ris är o.s.v. och hur tråkig potatis är.

Men jag tycker nog bara att det är det vanliga snacket om hur dåligt Sverige och svenskarna är, översatt till potatis och ris-språket… I alla fall så här skrev Jörgen I. från Nakhon Si Thammarath

”I dag ska jag förklara varför jag föredrar potatis framför ris. Ris kan man koka.... Sedan inte så mycket mer. Potatis kan man äta som kokt, stekt, ugnsbakad, t.ex. hasselbackspotatis. Man kan göra potatismos, som man dessutom kan gratinera. Pommes frittes är ju en favorit bland alla i den västliga kulturen…

Potatisen lägger man upp på en tallrik och sedan hamnar den i munnen och ner i magen. Även ris lägger man upp på en tallrik, men riset har en förmåga att smita ifrån tallriken, och även hamna på bord och golv, detta gäller även okokt ris, som gärna avviker och tar sig ner på golvet. Okokt ris däremot är betydligt lättare att sopa upp än kokt ris, som gärna klibbar sig fast överallt”.

Ja så skrev han, och jag tyckte det var så fyndigt, och lägg där till då, att ris är lika nyttigt enligt experna som kartong eller wellpapp är, så ser ni varför riset gärna tyr sig till golvet, och de andra soporna där…. Nä nu var jag taskig. Men potatisen har jag faktiskt slutat helt och hållet att underskatta.

Den är så mycket mer variabel och underbar i smaken, på så många olika sätt än riset, som bara smakar en sak, och vill man ha en annan smak så måste man lägga dit andra prylar, annars smakar det bara…..ja just det ris…. Jag tror min längtan och trånad efter potatis, som bara blir värre och värre med åren här borta, kan bero på att ingen annan än vi falanger äter potatis….

Men struntsamma, vill man ha något gott, så får man väl ta sig till affären och handla sin potatis, hur svårt är det på en skala tro? Och livet ser ut ut så mer och mer för mig, och de flesta andra som bor utomlands tror jag. Vi börjar med att baka bröd, bakar kaffebröd, bakar pizza, gör vår egna falang-mat och bara njuter.Och jag som hemma i Sverige under min ungkarls-levnad, trodde att köket enbart var en plats där man förvarade groggvirket och disken…. Jag har nu blivit ganska händig i köket, ifall jag vågar säga det själv…

Var ute idag på en 3 kilometers promenad i värsta värmen runt 12:snåret… Det blev 3 kilometer, och det handlade om 40 minuter lite drygt… Jag måste säga att jag var mer urlakad efter den lilla promenaden, än jag är under mina kanske 2 timmar med cykeln.. Men men, jag har inget val. Får hålla ned cyklingen tills jag får ordning på mitt PSA-värde.

Det luktar ju mer och mer en inflammation/infektion, vet inte skillnaden, där nere vid prostatan, tydligen är det ganska vanligt ihopå med godartad förstorad prostata. Ja jag satsar ju och hoppas på detta scenario, men det gör ju alla i detta läget, och vi vet ju att en del faller dit på cancer-grejen, så man får inte var för tuff i detta läget. Jag går definitivt nu till en ureolog,som får undersöka, och göra det som skall göras för att få mig frisk, om det nu är möjligt..

Idag i alla fall så kunde jag äta hela cheeseburgaren nere på bens bar, men fortfarande natten som gick så var sängen sjöblöt och kudden likaså. Jag vet inte varför jag svettas floder där jag ligger i sängen, jäkligt konstigt. Pulsen när jag var på Ram Hospitalet i går var hela 96, och apparaten pep som en jäkla brandvarnare.,

Blodtrycket var kanon 120/80, men den jäkla pulsen. Men det är klart, med en infektion där nere i skrevet, som kroppen skall jobba med, så kanske det är naturligt med hög puls…. Vi får se vad doktorn säger på lördag förmiddag/morgon…..

HandskakChaiyaphum MMMDCCCXXXVIII

6 februari 2020

89,9 kilo - (3 km-promenad) 45 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,235  uppåtLust leder till kärlek!!!

Tisdagen då, jag tragglade mig fram och väntade på att få åka hemifrån med motorbiken, skulle ju träffa Ingemar N. uppe i Ban Khwaoo klockan 11.15….. Jag kämpade mig igenom och kom i god tid till vårt möte. Och sedan stack vi de 2,6 milen upp till Nong Bua Rawe, och vår lunch som väntade där….

Det är ju alltid kul att komma dit, Stephans fru är ju alltid himla trevlig, så det underlättar och god mat gör hon…. Dock skall jag säga att hon gjorde en jäkla svinäcklig sås. Jag hade ju beställt stekta potatis kanongoa, och en steak Moo, alltså en gris-steak… Men när hon slängde på den jäkla blue-cheese osten och gjorde sås på det, så var hela anrättningen förstörd.

Men samtidigt så kände jag mig också orolig i kistan, jag hade ju feber som sagt var. Så jag slutade att äta redan efter 1 minut och förklarade att jag var alldeles för bakfull för att kunna äta, men att jag ville ta hem maten och äta den senare. Ja det gick ju bra…. Efter en lime-glass, så stack vi hem sedan…

Maten som jag tog hem slukade fasenimej Namkaeng, jag fattar inte den ungen, hon och den gamla mamman här äter ju för sjuttan precis allting jag kommer med. Visst är det kul, men så undrar man gillar dom verkligen maten. Ja jag kan säga så här. När Namkaeng kom hem efter skolan vid 16.30.tiden var hon hungrig, och Yongan hade satt fram mat på köksbordet till henne.

Jag tog då fram min mat ifrån kylen, och frågade vilket hon ville äta, hon fick välja själv…. Han valde utan en sekunds tvekan att äta min mat, och hon storgillade den äckliga såsen för den delen också… Och det var en riktigt rejäl portion faktiskt….. Men visst är det kul att det går att vänja även en thailändare vid att pröva, och lära sig tycka om vår falangmat…

NU så började jag riktigt känna på hur mycket feber jag faktiskt hade… Precis som vanligt. Jag gick och lade mig runt 20.00, och sov lite grand faktiskt, måste väl ha varit dötrött från förra natten antar jag…. Men jag vaknade 11.30, 01,30, 03.00 och 04.00 för pissepaus… Jag lade mig sedan inte efter det sista, så jag var uppe innan tuppfjäten satte igång här bak huset…Men en sak kände jag direkt i morse, då när jag vaknade och det var att jag var feberfri. Ja det är så himla typiskt, jag har haft detta i säkert minst 20 år nu, alltså ett par gånger om året, så får jag en feberfrossa som håller i sig en hel dag plus den kommande natten, och sedan är jag helt OK… För att ni skall fatta vidden på febern, så var underlakanet blött, och kudden var näst intill sjöblöt…. Har aldrig svettats så mycket förut tror jag.

Men men men, jag kände mig prima i alla fall, så jag åkte med Håkan ned till Bens bar, och  N E J, ingen sprit alls, det blev 2 flarror med orangejuice istället och en hamburgare… Jag klarade inte av att äta nu heller, lite mankemang med magen…. Fick en snilleblixt när jag åkte hem ty jag har ju prblem med pisseriet.

Så jag åkte in på Ram Hospitalet och gjorde ett PSA-test….. Det kostade 890 baht (surt) men ännu surare blev det när man fick resultatet… Jag hade 14,5 och värdet skall väl max ligga på 4 tror jag…. Jag googlade när jag kom hem, och där stod det klart och tydligt, gör inga cykelturer senare än 24 timmar innan testet.

Jag hade ju cyklat bara 4 timmar innan, så testet var missvisande. Jag struntar i att cykla imorgon och i övermorgon (torsdag och fredag), och åker på morgonen lördag och tar ett test till, för att se var nivån ligger på då…. Sedan sägs det ju att höga värden kan bero på andra omständigheter, det behöver inte alls vara cancer, men man bör kolla det ändå…. Jag får i så fall söka en ureolog här i Chaiyaphum.....

HandskakChaiyaphum MMMDCCCXXXVII

5 februari 2020

 89,7 kilo - (29 km) 1 timme 21 minuter

 Morgonvikten

 Valuta-kurs; 3,231  uppåtSynd att Pride-galan går på kanal ett,

 dom flesta bland dem vill ju helst ha den i tvåan!!!

Ja då var det dags då att berätta om den helvetes dag jag hade, och upplevde uppe i Khon Sawan. Ja sanningen att säga var ju att medans vi var där och hade mat och fest så var det ju rena rama himmelriket, men det var ju på hemresan plus 14 timmar framåt som helvetet började.

I alla fall vi kom dit en timme tydligen innan utsatt tid, vi (Jag och Bengt S) var ju övertygade om klockan 12.00, men när vi kom så rättade Bosse H oss omgående. Så vi fick hälla upp lite öl och jag vin då som vanligt. Och de 3 glasen på fastande mage, var ju INTE vad min kropp behövde ha.

De andra gästerna kom på utsatt tid, där fanns fruar lite överallt, jag komme inte ihåg några fru-namn mer än Nat och Pen, det är allt, men där var säkert 10 stycken minst som glatt deltog i Isaan-tuggandet vid sitt enskilda bord… Gubbsen vilka då var; Anders D. Bengt S. Bosse H. Ron,Ottawa, James Darwin (Australia) och jag själv. Hoppas jag inte glömt någon nu!!

Nu kom käket fram, det var kyckling-lår fritterade i olja och ris. Humöret var på topp på alla, och vi hade gött snack där runt bordet i dryga 3 timmar faktiskt…. Jag fick i mig 2 stycken goa gin & Tonic på det, och sedan kände jag, när det var dags för hemgång, att jag var rejält i ”gungorna”.

Ja Yongan körde ju naturligtvis hem, vilket är himla gött att hon kan göra. Och numera så litar jag på henne hyggligt mycket, så jag kan slappna av när hon transporterar mig i trafiken… jag satt som i koma under färden hem. När vi kom hem runt klockan 17.00, så drösade jag i säng, jag hamnade då i Yongans rum där hon ofta sover därnere (det nya rummet)..

Jag ledsnade efter några timmar, och gick upp och försökte lika meningslöst att sova där, och till slut klockan 02.30 så gick jag ned till soffan i vardagsrummet, och låg där och försökte sova fram till klockan 05.00.. Jäklar nu fick jag gå upp igen till mitt sovrum på 2:a våningen. Låg där som i vaken koma fram till klockn 07.00..Jag gick upp då, men jag var i dimma fullständigt skall sägas. Jag hade ju denna dag (tisdag) att tänka på lunchen med Ingemar N. Som ju skulle gå av stapeln uppe i Nong Bua Rawe hos tysken Stephan restaurant. Mer om den grejen imorgon… I alla fall, jag kämpade för att vakna till.

Men det var som att gå i dimma, Yongan kände på min panna, ”you have feve” säger hon…. ”you are crazy” sade jag!! Det visade sig snart att hon hade helt rätt… Jasså det var därför om jag inte kunde sova nästan alls under den gångna natten, alltså min Malaria var tillbaka……

Om gubbsen läser detta, vilket en del gör, så speciellt tack till Bosse H och hans fru som hade festen, och till resterande farbröder för go underhållning. Det var en sådan där fest, så jag behövde inte säga någonting och bidraga, utan de andra pratade hela tiden, hahahaha!! Men stort tack i alla fall…… Nästa gång kör vi falangfood, eller vad tycker ni???

History Lesson
A Greek and an Irishman were sitting in a Starbucks one day comparing their two cultures. Over a double latte, the Greek mentions “We built the Parthenon, you may recall, along with the Temple of Apollo”. 

“Well, it was the Irish that discovered the Summer and Winter Solstices.”  “But it was the Greeks who gave birth to advanced mathematics.” “Granted, but it was the Irish who built the first timepieces.

“Knowing that he’s about to deliver the coup de grace, the Greek points out with a note of finality: “Keep in mind that it was the ancient Greeks who invented the notion of sex as a pleasurable activity!”
“True enough,  but it was the Irish who got women involved.”

HandskakChaiyaphum MMMDCCCXXXVI

4 februari 2020

90,3 kilo -  (0 km)

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,213  nedåtFörr så räckte en lön till 2 personer,

det gör den idag också,

men man känner inte den andre personen!!

(detta kanske var lite svårförstått,

men tänk på vart våra pengar tar vägen i samhället)!!

Idag blir det (kanske) ett kapitel , men mycket senare på eftermiddagen. Eller rättare sagt, vi struntar i det idag. Jag har en hangover som inte liknar någon hangover jag någonsin haft förut.. Jag kan inte samla tankarna, och det var så himla kul, så jag skriver om detta i morgon, så ni får en utförlig beskrivning av dessa människor, som var på festen hemma hos Bosse H….

HandskakChaiyaphum MMMDCCCXXXV

3 februari 2020

 91,0 kilo - (0 km)

 Morgonvikten

 Valuta-kurs; 3,242  sammaHon tittade på honom och sade;

 Jag älskar modiga män!

 Han tittade henne djupt in i ögonen och sade;

 Du har gått upp i vikt!

Ja igår så var det alltså 02/02/2020 och det gick ju alldeles obemärkt förbi oss alla. Detta tal kan också läsas baklänges för säkerhets skull. Och var säkra på att det aldrig i jordens historia kommer att återkomma en endaste gång till….

Vad som mest tilldrar sig nu i mitt liv är i ordning a) Corona-hysterin, som man ju verkligen hoppas mest är hysteri och inget mer allvarligt, men det återstår att se förstås, ingen vet ju riktigt än så länge.. Och b) det politiska läget i Sverige som just nu också översvämmar facebook, så till den milda grad, så man fullständigt tappar intresset att ens gå in där längre.

Det är ju också väldigt enkelt att ”fastna” i dessa politiska skriverier, och det har man väl gjoprt till en viss del, men jag kommernog snart att helt sluta skriva i politiken. Men det är ju så jäkla svårt i och med tt vi har en sådan fullständigt värdelös regering med sådana fullständia dår-muppar som tar fel beslut och på det får rejält betalt…

Båda dessa saker a) + b) kan jagvara helt utan resten av mitt liv känns det som… Och kan istället fylla mitt liv med saker som känns mer värdefullt. Annars idag, precis som vanligt, så blev det cykling jag tog exakt samma cykelsträcka idag som igår sånär som på tt jag åkte åt ”andra hållet”…

Igår så blev det 25 kilometer och idag så blev det närmare 24 kilometer, hur sjutton det kan skilja på en hel kilometer är helt obegripligt faktiskt… Men jag vinglade kanske mer igår och fick med det en längre sträcka… Men sträckan var bra att jag tog, ty jag käkade en Jansson idag, och där kan vi ju snacka om kalori-intag som heter duga!!

Jag har avslutningsvis en nyhet att förmedla. Jo, som jag skrivit om tidigare, så kan ju vi som behöver ha inkomst-intyg till våra förlängnngar eller VISA, få det via email och eller postvägen… Förut så var man tvungen att personligen åka till Bangkok och få detta intyg och betala där. Jag har själv gjort det nu under de förra 11 åren..Nu dock i år i juli månad när mitt uppehålls-tillstånd skall förlängas, så kan jag stanna hemm i Chaiyaphum och söka via datorn mitt intyg som dom då förmedlar till mig via email, helt jäkla fantastiskt… Men nu fr.o.m. kommande vecka, så kommer vi att kunna söka ALLA intyg om överhuvudtaget finns att tillgå på ambassaden på samma sätt, undantag är intyg för giftmål, men allt annat fungerar gallant.

Betalningen skall ske till bankkonto, men det gör man ju via vilken bank som helst här i Thailand eller via datorn det också….. Så utvecklingen går framåt, och det är ju himla skönt och gott för oss som bara blir äldre och äldre och tycker att det är skitjobbigt att åka buss 70 mil och 1,5 dagar bara för en papperlapp. Men slutet gott och allting gott…
Gör så här på ambassadens hemsida. Om du klickar på denna länk

https://www.swedenabroad.se/Bangkok/

så kommer du till aktuell förstasida från Svenska Ambassaden i Bangkok och om du scrollar ett par steg ner, då hittar du "Intyg och legaliseringar" med en ruta "Läs mer här".

Klickar du på "Läs mer här" kommer du att transporteras till sidan som heter "Intyg och legaliseringar" och där i första exempelraden med en gråaktig bakgrund hittar du en länk som heter
"Inkomstintyg för pensionärs och familjevisum (1-årsvisum).
Där hittar du allt du behöver veta direkt…

HandskakChaiyaphum MMMDCCCXXXIV

2 februari 2020

90,2 kilo - (35 km) 2 timmar 9 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,242  nedåtOm man alltid har roligt,

så märker man inte att man har roligt!

Därför måste man ha tråkigt ibland!!

Ja Yongyuts syster och pojkvän kom ju då till oss. Han hade idag tänkt sig att uppfylla sitt löfte att hjälpa oss med glasögon, han är ju optiker… Vilket ju är kanon. Jag finner denna thaikille vara en riktigt trevlig kille, om han nu anstränger sig extra bara för att hans förhållande är nytt med Alaam vet jag inte, men så länge han sköter sig gentemot mig och min familj, så är det OK i alla fall….

Han plockade fram sina prylar gällande att testa synen o.s.v. och Yongan testade sin syn så han visste skärpan, och sedan fick hon välja bågar….. Strax därefter så  fick jag nöjet att göra detsamma. Han förklarade att han ville ge oss glaset gratis, men att vi fick betala bågarna… Ja dessa bågar brukar ju alltid vara det absolut dyraste vad det gäller glasögon.

När han var klar med oss, och jag fick reda på att Yongyuts glasögon med progressiva linser, och mina läsglasögon 2 stycken, kostade 8.000 baht totalt, så blev jag mycket positivt glad. Killen gav dessutom Yongans mamma, hans tillkommande svärmor, glasögon helt och hållet gratis, Namkaeng fick också sina helt gratis, så han var verkligen schysst.

Jag frågade Risto där han satt om han var intresserad när det ändå var så himla billigt…. Han sade att han faktiskt var på väg att köpa glasögon, så det skulle passa perfekt nu… Så han kollade sin syn, och han förklarade att han ville ha BÅDE för långt håll som för att läsa, och dessutom att de skulle mörka sig lite i solsken…. Alltså progressiva han också…

Risto kom undan med 7.000 baht, alltså svenska kronor; 2.200:- vilket måste anses vara otroligt billigt…. Han var glad i alla fall, och vi kunde skiljas åt med gott humör. Risto pröjsade han också förresten på stört, och utan prut och tjafs… Jag tror i slutändan att Alaams optiker-pojkvän nog ändå tjänade några goa pengar idag, och det är ju bara roligt….Idag annars, så fick jag ta igen det jag förlorade igår, då jag INTE cyklade 1 endaste meter. Så jag körde 35 kilometer idag på 2 timmar och 12 minuter, så jag hoppas att det var OK för min kropp… Vädret var kanonbra, och det var faktiskt nästan vindstilla, vilket det inte varit på flera månader nu….

Ja nu så är vi bortbjudna igen, vi skall upp till en kompis som heter Bosse H. i Khon Sawan, alltså en kompis till Anders D. och med i samma gäng. Han skall snart åka hem till mammas gata i Sverige, och lida sig igenom den kalla regniga svenska sommaren, innan han återkommer hit igen i november månad.

Så Bosse skall ha en god lunch för sina kompisar, och det är ju alltid kul att träffas och tjöta och föra oväsen några timmar på eftermiddagen. Detta kommer för övrigt att ske redan nu på måndag den 3 februari 2020, alltså i morgon när ni läser detta….. Sedan dagen efter, så skall jag och Ingemar N. som ju var här på lunch förra veckan, ta våra motorbikes och åka upp till Nong Bua Rawe, och käka en go wienerschnitzel där, skall bli kanontrevligt i alla fall…

Och sedan ja, då blir det att avvakta min kompis Lasse med fruá ankomst hit, de kommer den 26 fenbruari, och stannar till den 16 mars…. Ja då får min ADHD light sig en rejäl omgång skall jag säga…. Men det får bli långa cykelturer de dagarna….. men kul att de kommer. Det värsta med vår ålder är ju att man vet ju aldrig om det är sista gången man ses.

Allting kan ju hända, ja mest tänker man väl på sjukdomar med vår höga ålder, men också trafikolyckor, kanske överfall hemma i Sverige o.s.v. Ja vi lever farligt även i vårt egna hemland skall sägas, så jag försöker vara positiv och se an alla tillfällen att träffas och ha trevligt ihop...…

Handskak


Chaiyaphum MMMDCCCXXXIII

1 februari 2020

90,1 kilo - (35 km) 2 timmar 12 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,243 UppåtOm vi inte är tacksamma för det vi har,

Vad får oss att tro

att vi skulle bli lyckligare om vi hade mer?

Idag så fick vi besök av Yongans gamla vän Pon från Sakhon Nakhon, vi åkte ju dit i höstas och hälsade på där borta…. Nu så kom dom hit på hemvägen ifrån Rayong och Ban Phe. Vi skall snart åka ned nu till Bens Bar, ty Graham, som ju engelsmannen heter, är en jäkel på att pimpla öl. Ja precis som de flesta av hans landsmän är….

Jag förvånas när man så ofta ser dessa engelsmän speciellt pimpla öl som dom gör. Det är något riktigt desperat över dom. när dom häver i sig. Ty vem fasen tar t.ex. en stor Leo, c:a 70 cl öl, drar i sig 10 stycken sådana under en kväll, vi snackar alltså om 7 liter öl……

Jag själv som har en helt annan sprit/alko-kultur, finner det nästan vara löjeväckande detta desperata alkoholist-drickande. Men men men, skall inte gnälla för mycket, Graham är en supergo och trevlig och snäll kille, så inga problem alls där med umgänget…

Så vi stack snart ned till Bens Bar, runt 17;tiden var det, vi beställde genast mat, Graham åt en engelsk pudding med potatismos och en stor Leo, och jag beställde min vanliga supegoa cheeseburgare med pommes frittes samt en Baccardi-coke… Jösses va gott det var, tyckte vi båda pajsare…

Snart så var vi 4 gubbs som satt där i baren och tjötade, och det var supertrevligt tyckte jag. Samtalet flöt på utan avbrott och tiden bara flög iväg, och strax så stod jag där med notan i näven, och klockan var runt 22.30….. Tänk att jag…. Mr ADHD Light glömde tiden, och stannde på samma ställe så himla länge…..

Vi stack hem i alla fall, och jag måste erkänna att jag kände mig hyggligt strak i båda benen, efter att ha inmundigat; 2 bccardi-coke, 3 stycken Kahlua, 1 irish coffe samt 1 glas rött vin… Våra damer hade ju stannat hemma, och de hade mysigt och käkat sina löv, rötter, grenar, och kokta insekter…..

Vi pratade en liten stund till, klockan var väl nu cirka 23.30, och Graham med fru var riktigt trötta, de hade ju faktiskt kört runt 500 kilometer den dagen, plus ett stort antal öl i baren, så de förtjänade att gå och lägga sig. Jag stannade uppe tills klockan var midnatt sedan gav jag upp, och sov faktiskt fram till klockan 04.00 då jag steg upp nästa dag.


Detta är faktiskt en orm som finns i Thailand, den heter Grön Vine-snake.....

Vi hade bestämt att inte bestämma tid för frukosten, så att jag ville klockan 08.00 hjälpte inte, de sov som stockar borta på rosa resorten, som ju våra vänner brukar boka in sig på… Jag fick sitta där och vänta, och slutligen klockan 10.55 så kom dom, och jag fick ge dom en drömfrukost med kaffe, rostat bröd, med pålägg som falukorv, finsk kaviar samt ost. På detta så blev det 2 kokta ägg på man… Vi var proppmätta skall sägas…

Efter ytterligare en timme, så for de iväg på sin ytterligt långa väg hem, de hade ju 450 kilometer hem till sig att köra stackarna…. Men nu var jag fri igen, så snabbt som fasen ned till Lobinssån där York väntade, men lunchen gick ju åt skogen, då jag åt den frukosten så sent, så vi tog bara en kopp kaffe och en Donout ihop, och tjötade lite.

Jag for hem, och tänkte sticka ut och cykla som jag ju försöker bruka göra strax efter lunchen… DÅ kom Risto, och killen hade med sig från Finland mina favoritgrejor; 2 tuber med finsk kaviar som ju är så jäkla god, och på det 3 burkar med den underbara finska anschovisen.. Lyckan var fullständig, och kostnaden för detta blev 320 baht bara, kanon-billigt!!

När Risto satt med mig och pratade, så kom strax Alaam, Yongans lillasyster,. Och med sig hade hon sin nyfunne pojkvän, där det nu då blivit mer officiellt att de är ett par. De försökte ju väldigt amatörmässigt att dölja detta genom att säga att de ”bara” var vänner. Men eftersom jag ju inte tillhör dagis-generationerna, så vet man ju att man inte är vän med damer.

Damer har man relationer med, och så ligger man med dom… Det är bara den bistra sanningen. Fan så avkönad som att bli kompis med en brud skulle nog knappast ske med en kille som är född på 1940 eller 1950;talet. Vi tillhör ju de s.k. ”hår-på-bröstet-generationerna.

Jag fortsätter berättelsen imorgon, så ni får vila Er lite grand….

Handskak