GTG Shipping, Thailand

Transport av Ert bohag/flyttsaker till Thailand? Kontakta mig på min mail här; chaiyaphum@glegolo.com

Skeppa styckegods pallar, eller hel containerlast. Välkomna med Era förfrågningar

Läs gärna följande artiklar om transporter skrivna av mig, klicka på forum Sawatdee eller direkt här på hemsidan, under menyn upptill, Transport och flytt!

Chaiyaphum MMMMXLIII

31 augusti 2020

88,1 kilo - (33 km) 2 timmar 16 minuter

Valuta-kurs; 3,606  nedåtBrottas aldrig med en gris, ni blir båda skitiga,

och grisen gillar det!!

Idag måndag, och på det sista måndagen i augusti, och på det sista dagen i augusti 2020.. Alltså när ni läser detta.. När jag skriver detta, så är det fortfarande söndag, och jag har idag faktiskt inte gjort ett endaste dyft, förutom att cykla imorse 23 kilometer under en styv timme och 48 minuter….

Jag hade handlat på mig fiskpinnar hos O Leary´s för ett tag sedan, som jag idag tinade upp och käkade till lunch/middag. De smakade som alla fiskpinnar gör, alltså oförskämt bra. Så bra så jag faktiskt stack ned i brist på annat, till Makro, och strosade omkring bland diskarna i de vanliga 10 minuterna, innan man ledsnar fullständigt.

Jag fann till min häpnad fiskpinnar a la Thailand, och jag köpte förstås den paketen, se fotot ovan... Skall sjuttanimej kolla kanske redan imorgon hur de smakar. Men jag tror inte man kan misslyckas, att varken tillverka fiskpinnar, eller tillaga fiskpinnar. Det enda skulle väl vara då, om de var kasst gjorda och rensade, ty om där finns ben i, så åker dom i soporna fortare än jag kan säga fiskpinne…

Är för övrigt så jäkla less på, och det har jag sagt länge nu, på Facebook och all politik där. Jag har ju kommit ut ur fängelset nu efter den sista månadens inspärrning. Så jag gör allt för att undvika att ens läsa alla dessa miljoner politik-inlägg, och än mindre skriva något politiskt.

Men det är ju himla svårt att helt inte skriva något om alla dessa muslimer och negrer, som saboterar Sverige tack var Socialdemokraterna vansinniga styre, med tillhörande import av valboskap... Men jag försöker hålla mig i styr. Och så fort som känslan att skriva politik börjar ta överhanden, så antingen släcker jag ned Facebook, eller så skriver jag istället något Thailands-relaterat..På tal om Facebook, så raderade jag helt bort min egna startade grupp där, som hette; ”Vårt gamla Järnbrott”… Jag raderade hela skiten i alla fall, sorgligt att behöva göra det, men jag känner inte längre för att bära omkring på människor, som fasen inte ens VILL varken skriva egna inlägg, eller kommentera andras inlägg.

När det går 1-2 veckor, och inte ett endaste inlägg kommer in, ja då inser man att det bara handlar om rena rama läs-parasiter, och lika bra att inte lägga mer energi på den gruppen då. Så tyvärr efter en jäkla massa minnen, som man berättade, och en massa goa fotografier från vårat Järnbrott och uppväxt, så åkte allting i papperskorgen i början av förra veckan…

Vi får ta med oss våra minnen i graven, har folk fasen inget intresse, så struntar jag också i det. Men en sak som jag faktiskt inte fattar är. När vi hade en sådan grymt go barndom och uppväxt, och knappt någon av oss har ens pratat med varandra sedan ungdoms-åren. Hur är man då funtad, om man inte ens vill haka på, och berätta ett minne eller två?Och ta del av varandras liv?? jag tror det bara är rena hel-egoister vi pratar om, inget annat!!

Jag fattar inte dessa dö-dansare till människor. OK alla är ju inte sådana, men alltför många är sådana faktiskt.. Trist att alla dessa minnen bara skall gåi graven i alla fall. Nya tider kommer, och nya människor kommer i en aldrig sinnde ström. Och nya minnen kommer att skapas, och upplevas. Och vi kommer istället att få läsa om andras minnen, men icke våra egna, hur fasen känns det undrar man, och hur besviken blir man inte då, när det inte finns mer värme oss emellan….

HandskakChaiyaphum MMMMXLII

30 augusti 2020

88,1 kilo - (23 km) 1 timme 48 minuter

Valuta-kurs; 3,607  uppåt

Igår kom den förste zigenaren till himmelen.

Idag saknas det 4 fälgar på Karlavagnen!!

Varning utfärdas för….. Ja se videon gällande det parti som ihop med sossarna varit enbart en endaste stor katastrof för Sverige, nu de sista 10 åren. Ett parti som egentligen icke har något existens-berättigande…… ja överhuvudtaget. Denne kille Viktor från Expressen, är faktiskt riktigt grymt bra med sina korta videos, om den politiska situationen….

Lördagen idag har gått snabbt förbi. Jag har beställt 2 stycken tangentbord online, och Håkan, min granne, han har hjälpt mig, och beställde via sitt kreditkort, ty jag hade inga stålar just nu hemma i Sverige. Jag brukar ju köra ned pengarna srarast hit till Thailand. Men jag gav honom pengarna här i stället, och det funkade bra för honom också, snäll kille…

2 tangentbord Logitech kostade allt som allt 1.198 kronor. Jag gav Håkan en leverans-adress i Halmstad. Ty online så skickas det INTE till Thailand, som ju är ett välkänt gangster-land ur den synvinkeln, att dom ju stjäl svindyra tullavgifter från folk, helt olagligt. Så ingen vill skicka hit, utom möjligen Ali Express och Lazada då, men de har nog färdig-mutat tullen redan, på sina försändelser hit till Thailand...

Varför Halmstad, jo jag fick den glimrande ide´n när jag funderat färdigt, på hur i sjutton jag skulle få hit tangentbord i dessa Coronatider. Jag har ju 2 killar som kan, och som också vill gärna hjälpa mig att ta med sig tangentbord i sina resväskor från Sverige när de åker tillbaka hit, de heter för övrigt Åke och Kent...

Men de sitter och står där hemma i Sverige, och kommer sjuttan ingen vart alls, det är ju totalförbud att komma hit utan karantän, och riktig anledning. Turism räknas ju icke som anledning.... och till det en satans massa jobb med blanketter och slika saker i det evinnerliga...Så att få hit tangentbord via dessa 2 bussiga killar faller på sin egna orimlighet. Vad göra? Tanken slog ned hos mig… Jag har ju en lastning av en containern den 18 september i Halmstad, som kommer att komma hit den 1-2 november. Jag ringde upp kunden idag. För övrigt en kund som jag redan hjälpt otroligt mycket med massor av info, och fixa packlista för honom, och VISA-informarion på det.

Så han är evigt tacksam mot mig, och när jag frågde om han kunde ta emot 2 tangentbord, och lägga på toppen i sin container, så sade han ja på studs…. Så Håkan adresserade paketet med de beställda tangentborden till kunden i Halmstad, så nu är det igång. Kunden mailade mig sedan, och frågade hur jag skulle få upp det från Ban Phe (Rayong) till mig i Chaiyaphum då?

Asch jag ville inte besvära, men det är ju bara att antingen beställa transport med Kerry Express a´´300 baht, eller lägga den på bussen för dom i Rayong a´ 130 baht…. Men jag ville inte jobba mig med dom med detta, så jag gör som så, att jag ber O Leary´s ägare Göran L. som är en gammal Järnbrotts-kille för övrigt, att ta emot tangentborden där i Ban Phe.

Han meddelar mig när han har dom, så lägger jag en order, så kan han samskicka tangent-borden med maten via bussen, hit upp till mig, och med det så var min kund nöjd. Ja ibland får man till det bra. Nu återstår bara att hålla tummarna, och hoppas att all logistik, som det så vackert heter idag, skall fungera….

Avslutningsvis, en bekännelse i det blöta….. Lördag, jag åkte ned vid 14:tiden till Bens Bar, och beställde en hamburgare med pommes, och en grogg (Baccardi-cola), och min kropp blev störtnöjd, seglade sedn hemåt och allt var OK. Ja visst, cykelturen gjorde jag i morse, så den grejen fungerade fint också…

HandskakChaiyaphum MMMMXLI

29 augusti 2020

87,7 kilo - (19 km) 1 timme 19 minuter

Valuta-kurs; 3,604 uppåtLusta trånar bara efter förbjudna saker…

Fredag idag, min cykel fick igår eftermiddag, och idag förmiddag en helrenovering. Be mig inte att nämna vid namn alla dessa delar som byttes, men det var allting av värde som får cykeln att gå framåt med hjälp av mina unga snygga ben (säger thai-damerna i alla fall)…. Ja saker som; drev, växlar trampor hjul, däck, slang, kedja, tvätta cykeln, och olja den….

Jag cyklade ut klockan 14.00, och den kändes underbart välgjord nu, det enda trista var att det gick på hela 6.000 baht. Kan inte hjälpa det, men jag känner mig lite ”blåst” varje gång av den cykelkillen. Men jag är säkert orättvis, han gav mig flera saker gratis, bland annat ett cykelställ till Yongans cykel.

Och sedan fick jag en cykelväska, och ett sadel-skydd gratis, ja de där i skumgummi ni vet, så man slipper få ont i rumpamentet… Men 6.000 baht känns ändå mycket. Ja jag vet, jag gnäller som fan, i Sverige så kostar ju en punktering en bit över 100 kronor, så denna grej hade nog kostat 4-5.000 kronor, 6.000 baht är ju bara runt 1.690 kronor…

Men att skiljas åt jag och cykelhandlarn, med hans ord ringandes hotfullt i öronen ”Vi ses igen nästa år”!!! Ja det är inte roligt alls. Jag svarade honom, -"nä. Inte nästa år, tidigast om 2 år, tidigast om 2 år"….. Inte fan tänker jag rusta upp cykeln för dessa belopp varje år, när jag kan få en ny cykel för säkert 7.000 baht, om jag byter in min nuvarande.

Jag gjorde ju detta kommer ni väl ihåg, med min nuvarande, då jag bytte in den förra cykeln jag hade, och fick enbart betala 6.000 baht då för min nuvarande goa hoj…. Så det fungrar inte att lägga för mycket på reperationer inte…Annars så sitter jag och läppjar nu på min Bananlikör. Den har stått till sig ytterligare en månad eller 2 nu, och är så god, så jag måste säga att den smakar riktigt kanonbra, nästan om om den var fabriksgjord….

Så nu är vi här igen, lördag när ni läser detta, återigen lördag. Fasen va tiden går när man mår bra, och känner sig lycklig. Jag har idag pratat med 3 stycken gubbar, som skall flytta; 1 till Israel och 2 stycken till Thailand, alla nu i september/oktober… Och det är så himla roligt att prata med dessa positiva människor, som ser framför sig en god tid nere i Thailand, och kan lämna ett liv bakom sig, som dom kanske känner sig färdiga med.

Alla har ju olika anledningar att flytta, men den gemensamma anledningen är ju helt klart att man åstundar en förändring i sitt liv. Ja jag kände faktiskt så jag själv. Hade ju spelat fotboll och jobbat, och sedan jobbat och blivit fotbollstränare, hela vägen fram till jag var 55 år i ålder 2006. Jag kände då att jag helt enkelt inte ville fortsätta med fotbollen, och jag behövde ett ombyte.Och på exakt samma sätt känner nog de flesta männikor som tar mod till sig, och inte bara pratar utan verkställer planerna på flytt. Sedan vart man flyttar spelar ju ingen roll i sak. Jag själv tänker, som jag skrivit tidgare, om hur det hade varit om jag flyttat till Spanien istället. Jag har laddat ned TV-shower; Ibiza dreams, och Bargain happy brits I Costa del Sol..

Och där med det livet dessa engelsmän lever där, så är jag glad att jag bor i Thailand. Men jag kan ändå inte låta bli att fantisera lite grand. T.ex. om man kanske skulle bo 1 mil utanför dessa turist och badorter, och komma ifrån alla fyllosar som är där för party, sprit och pippat…

Jag tror att det hade kunnat fungera. Försöka att leva ett normalt liv lite utanför, käka till mer normala prier, ty en sak kan jag säga när jag tittade på desa TV-hower. Maten och livet var verkligen inte unikt billigt inte…. Men sedan så har man ju även Portugal, som verkar vara snäppet lite billigare, om man undviker de värsta turist-fällorna förstås…

Enligt uppgift och googling, så lämnar man atlant-kusten, och tar sig en 5-10 kilometer inåt land, så är det i Portugal helt andra priser, och tydligen riktigt billigt att leva (sägs det…)…. Men jag själv 69 år i ålder, kommer kanske inte att parkera mig i dessa medelhavs-trakter, även om det skulle ge mig min garanti-pension tillbka igen, och dubbla grundavdrag..

Idag boende i Thailand, ingen garanti-pension alls, och bara ett (1) grundavdrag… Men kanske man skall låta allt vara osagt, man vet aldrig vad framtiden bär i sitt sköte… Ögonen börjar så sakterliga nu tack vare den lilla snapsen med bananlikör, sakta att krympa och bli trötta, och jag släcker nog ned datorn nu, och ser fram emot morgondagens lördag med allt vad det innebär.

HandskakChaiyaphum MMMMXL (4.040)

28 augusti 2020

87,9 kilo - (18 km) 1 timme 19 minuter

Valuta-kurs; 3,589  uppåt


De ord som kommer från hjärtat,

de orden når också hjärtat…

Det var en italienare som försökte öppna en italiensk pasta-restaurang i Iran, vågar jag säga att han misslyckades, anledningen kan ses i ovan video. Tack för maten…. Stor humor tycker jag, undrar om ni alla(h) håller med?

På tal om humor, eller skall man gråta över detta faktum och omständigheter, som är här i Thailand vad de gäller trafiken och dess böter….. Man bötfäller med 1.000 baht (SEK; 282.-) om ens motorbike låter för mycket, eller släpper ut för mycket giftiga gaser från avgasröret…

Visserligen så finns det ingen som ser till att detta fungerar, men de ordnar gärna lagar och regler, utifall att… Ja om en taxichaffis tar en för lång väg från punkt A till punkt B, så blir han straffad med 1.000 baht (SEK; 282-) …. Dock kör du utan körkort, så blir du bötfälld med 200 baht (SEK; 56.-), och sedan kan du köra vidare…

Vårdslöshet i trafik 400 baht (SEK; 112.-), och fortkörning då får du minsann böta hela 500 baht (SEK; 141.-).. Samma 500 baht om du kör utan nummerskyltar, och sedan är det bara att köra vidare… Ja va fint om man sysslar med att stjäla fordon i detta landet… Köra på rött ljus är detsamma, 500 baht, fantastiskt va??

Så ett land som Thailand med drygt 26.000 trafikdöda, bötfäller en taxichafför med 1.000 baht för att han fuskar med vägen, medans att köra utan körkort, köra mot rött m.m. bestraffas med 500 baht….. Man undrar ju ibland om Thailand överhuvudtaget är intresserade av att fixa till, och få ned döds-antalet i trafiken, eller om detta bara är ett jäkla skådebröd…Idag så fick jag hem hit mitt försäkrings-bolag, alltså de säljare som sålde min försäkring till mig. Jag ville säga upp försäkringen, och trots att jag klart och tydligt talade om att jag ville säga upp den, så insisterade dom ganska tufft måste jag säga, på att jag skulle fortsätta, och hur bra det var att ha en försäkring, och hur dumt det var att sluta.

De höll på och Yongan kröp ju snabbt till korset, ja inte bara en gång, utan flera gånger, så försökte hon få mig att ändra mig. Jag fick tystat henne varje gång, och till slut så fick jag säga till att jag inte ville höra mer snack. Jag vill säga upp min satans försäkring, och därmed basta. Då kom försäkrings-bolagets representatanter som satt där, med ett sista desperat förslag.

Jo om jag inte slutade nu, utan fortsatte de extra 5 åren som försäkringen kan gälla, så kan jag ju ta ut pengarna nu, men ändå fortsätta. Jag skrattade gott inmbords, hade hört detta snack förut, för flera år sedan. Så jag spelade med, och sade - "OK jag fortsätter då de sista 5 åren också, och så tar jag ut alla de pengar jag har rätt till, alltså till dagens datum". Vilket uppgick till totalt 304.000 baht.

Oh no, no, no sade de då samfällt, can not då? Jasså ni sade ju det alldeles nyss svarade jag. No you borrow from company AIA that money….. OK svarade jag och frågade, shall I pay interest? YES svarade goingarna då. Aha svarade jag; you want me to pay interest on my own savings??? Yes, svarade de mycket mindre övertygande.

Nope svarade jag, jag avslutar min försäkring, och jag vill ha ut pengarna från Er som jag nu sparat under totalt 10 år. Dock så vill jag ha kvar min olycksfalls-försäkring. Men sade jag hur mycket får jag vid olycka nu? Jo du får 35.000 baht för doktorn, och 5.000 baht för brutet ben…

Ja detta är ju SEK; 9,900 kronor resp. 1.410 kronor.. Så det är ju egentligen pissedåligt skydd om man skall vara ärlig. Så jag sade till dom, att jag vill öka skyddet på den försäkringen. Så vi kom överens om att jag skall betala årligen första året 5.600 baht och från det jag fyller 71 år, så skalljag betala 7.000 baht per år, och då blir mitt skydd 100.000 baht för doktorn och 20.000 baht för brutet ben….

Bättre än tidigare i alla fall. Och för övrigt så kommer jag att lägga in på särskilt sparande inför eventuella sjukdomar 7.000 baht per månad, och fylla på där goda summor. Med allt detta, så har jag ju med detta täckt in Namkaengs universitets-gång, och min andel av den betalningen. Så jag känner mig helnöjd med detta i livet….

HandskakChaiyaphum MMMMXXXIX

27 augusti 2020

88,1 kilo - (16 km) 1 timme 11 minuter

Valuta-kurs; 3,588  nedåtDen som blivit biten av en orm,

är t.om rädd för ett rep!!

Detta är ett verkligt utdrag från en sexboks-undervisning för flickor, tryckt i början av 1960-talet i Storbritannien.

När du skall gå till sängs, förbered dig själv så snabbt som möjligt. Ty även om feminin hygiene är väldigt viktig, så är din trötte äkte man inte alls på humör att köa för att kunna komma till badrummet, nästan som om han köade för morgontåget till sitt arbete. Men missa för all del inte att se så bra ut som du bara kan vid sänggåendet. Försök att se välkomnande ut, utan att för den skull vara vulgär.

Om du måste sätta på ansiktskräm eller papiljotter, vänta tills mannen sover, ty det kan ju vara en shock att se sådana ting alldeles innan sänggåendet. När det kommer till intima aktiviteter med mannen i huset, så är det viktigt för dig som kvinna, att komma ihåg dina äktenskaps-löften, och ditt löfte att lyda honom.

Om han känner att han vill hellre sova, så får det bli så, ty i alla saker i äktenskapet, så skall han leda dig via sina önskningar. Du skall inte pressa honom, eller locka honom med intima aktiviteter. Skulle din man föreslå intimitet, så skall du acceptera ödmjukt, och förstå att en mans tillfredsställelse är viktigare än en kvinnas.

När din man under ”akten” närmar sig sitt ”yttersta”, så är det passande om du kan prestera ett litet ”Oooh”, vilket för mannen är riktigt uppmuntrande… Skulle din man föreslå en mer ovanlig företeelse vad det gäller intimiteten, så var lydig, och klaga absolut icke. Om du hyser motvilja mot det, så acceptera detta under tystnad.Det är troligt att äkta mannen säkert kommer att falla i djup sömn strax där efter, så då kan du rätta till dina kläder, fräscha till dig, och sätt på ditt natt-ansikte, med kräm och annat. Du kan sedan ställa alarmet på klockan, så du kan gå upp strax innan äkta mannen, vilket då ger dig tid att hinna göra i ordning hans morgon-kopp med tea.

Ja då var detta sagt då, skyll inte på mig, så bra hade männen det när jag var liten pojke, vad fasen hände egentligen. Varför ändrades allting,. Vi hade ju ordning och reda, och pengar på freda, som man ju sade då….

Annars idag, så har jag då äntligen bakat Kebab-bröd. Jag gjorde en dubbel sats, då en enkel sats bara gav 8 bröd. 16 bröd var ju mycket bättre tänkte jag. När det var klart hade jag 28 bröd, vad som hände? Inte vet jag. Bröden smakade alldeles charmant, det var ju svårt att misslyckas smakmässigt, kan jag tänka mig…..

Men i ugnen, så ”reste” dom sig, och det var ju inte alldeles charmant…. Ty när man petade på det som reste sig, så var det ytterligt tunt och skört, och det gick enkelt hål på det. Så det blir spännande att se imorgon om jag överhuvudtaget kan öppna Kebab-brödet som man ju skall. Men skit samma, går inte det, så äter jag dom som vanligt bröd helt enkelt..

Handskak

Chaiyaphum MMMMXXXVIII

26 augusti 2020

88,6 kilo -

Valuta-kurs; 3,593  uppåtDen som lyssnar på sin frus råd,

ramlar in i helvetet…

När jag var liten, och någon tvingade mig att ljuga om min ålder, så tror jag att jag i 100 fall av 100 skulle säga att jag var äldre än vad jag är!! Nu där emot så tror och gissar jag, att jag troligtvis, om nu någon tvingade mig att ljuga, att jag skulle nog uppge en yngre ålder!!! Så det har alltså gått från det till det då, under dessa år.

Ja det är inte lätt att vara 59 år och se äldre ut, så lika bra att ljuga, men bara om någon tvingar en förstås… Jag frågade idag York den frågan, bara för att lätta upp stämningen lite, när vi fikade på Robinson. Men ”tysk” som han är, så tyckte han att det var en skit-dummer fråga, och vägrade svara. Ja sådan är våran York…..

Ja annars i sysslolöshetens tecken, så får man ju hitta på egen sysselsättning då, och det jag har framför mig är 3 saker nu i brådrasket. För det första baka eget knäckebröd, det blir ju en händelse att minnas, hoppas det blir bra bara. Och sedan blir det garanterat bak av Pitabröd också…

Och till sist, så skall jag göra Kebabsås själv. Trött på att köpa sådan, när det är så himla billigt att göra alla dessa 3 saker… Jag äter ju stadigt knäcke-bröd, flertalet skivor varje dag, så där blir besparingen extra stor… Men även Pitabrödet, där 10 sådana kostar 199 baht, räknar jag kallt med att det kostar, om jag gör det självt, cirka; 72 baht maximalt, kanske ännu mindre kostnad (SEK; 20:-  för 10 pitabröd)…

Förresten när jag ändå är inne på mat, så har jag på MAKRO hittat en sak som jag inte sett förut här i Chaiyaphum, nämligen fiskpinnar. Jag har ännu inte smakat dessa, men fiskpinnar borde ju smaka detsamma, oavsett vilket land man kommer till hoppas jag. Så klart att jag även tänker på om det finns ben i fiskpinnarna, ja då åker dom obenhörligen i skräpbingen i en hast kan jag lova…

Håkan var inne idag, och han var inne på att göra egen ”Pölsa”, och det låter ju lovande. Han frågade om jag visste var man kan köpa korngryn här i Thailand. Nä, men jag kan ringa O Leary´s   nere i Rayong. Och det gjorde jag. O Leary´s kommer att beställa från Bangkok till oss Korngryn, ty det finns normalt sett inte till försäljning till allmänheten, finns väl ingen marknad antar jag.Men min kontakt (Göran L.) på O Leary´s, sade att vi kan använda japanskt ris, det går ”nästan” lika bra….. Så imorgon skall Håkan ut, och ned till vår kines-affär, som jag tipsade honom om, och köpa in bland annat japanskt ris, hoppas bara de har det. Annars får Håkan vänta tills nästa vecka, när vi får hit Korngryn från Bangkok…

Äntligen idag så fick jag Yongyut att ringa till Funfas lärarinna. Vi fick ju dunder-problem med henne då hennes betyg ju förra året var rent ut sagt botten-ur-usla minst sagt…. Och ett sådant år till, så kommer skolan att kicka ut henne, och då åker hon härifrån också, tillbaka ned till byn som hon kom ifrån.

Yongyut hade ju räfs och rättarting med henne, och som jag ser det, som inte ser alltför mycket, så verkar det om om hon storjobbar från det nya skolåret startade. Hon har läxor varje dag, och sitter hela helgerna igonom, och gör dessa. Jobbar föredömligt. Yongan ringde idag, ty jag ville veta av fröken själv, om Funfa klarar sig bättre och visar god vilja och ambition….

Läraren svarade att Funfa sköter sig bra, Funfa håller sig på skolan, och blandar sig icke med de element som smiter ut från skolan, och umgås med dräggen här i stan. Och Funfa gör också sina läxor, sade fröken. Så hon var riktigt positiv. Jag blev naturligtvis riktigt glad, och jag fick anledning ihop med Yongan att berömma tösen ordentligt, och försöka ge henne en liten kick för fortsatt positivt arbete…..

HandskakChaiyaphum MMMMXXXVII

25 augusti 2020

88,4 kilo - (19 km) 1 timme 17 minuter

Valuta-kurs; 3,582  nedåtSvensken är tyst,

eftersom han är rädd att förlora allting.

Sanningen är att han kommer att förlora allt,

eftersom han är tyst.

Svensken är problemet,

men svensken kan också vara lösningen!!

Ja för att fortsätta prata om detta med att dom måste väl snart öppna upp nu Thailand, så spekulerar ju folk vilt nu. Trots att många påtalat för dom, så kommer det ändå en massa meninglösa teorier. Som jag skrev en annan gång, thai-människor är som kvinnor. Dom är ologiska och fullständigt okontrollbara i de flesta situationer.

Så det finns ju noll chans att ens försöka fundera ut vad som kommer att ske. Jag skulle ju också kunna spekulera, låt mig göra ett tappert försök då. Jo Vi har ju läst om olika sätt som turist-bossen i Thailand vill starta upp detta med öppnandet. Ja försiktigt och sakta är förstås led-orden idag som han yttrar.

Men vi alla vet ju under vilken press han egentligen är. Inkomsterna från turismen för Thailand är ENORMA, detta trots att de själva bara utåt rycker på axlarna, och säger att det bara är några få procent, och så spelar dom likgiltiga inför detta. Men sanningen är, att det faktiskt är som sagt var ENORMA inkomster som thailända befolkningen tappar på denna Corona-pandemi…Så dessa turist-chefer i Thailand har i svaga ögonblick sagt att de nog kommer att starta upp med några ”säkra” länder. Och förstås då kommer det där jäkla Kina fram som land nummer 1, som dom vill öppna upp för. Detta trots att det är kines-grisarna själva som startat hela Cprona-grejen.

Och det andra landet skall bli antingen Korea eller Japan, vet inte vilket dom väljer. Och sedan om detta fungerar hyggligt, så skall man öppna ”kranen” än mer för andra länder. Och vi alla får se när det muslimska landet Sverige för lov att återkomma till Thailand. Vi har ett otroligt dåligt namn och rykte precis överallt nu.

BÅDE vad det gäller Corona-dödligheten som ligger i absolut topp i hela världen, men så har också folk hört om våra problem med våra afganistanare, negrer,  och muslimerna. Så Sverige har sjunkit som en "gråsten i söderhavet" i anseende tyvärr. När folk frågar var jag kommer ifrån, så brukar jag numera skoja bort det, och säga Europa…..

Förut så var man stolt svensk, men jag lovar, jag är absolut ingen stolt svenk längre….. Folk ser ned på oss helt enkelt. Nå¨väl, tillbaka till öppnandet av Thailand, jo nästa indicier, det skulle ju kunna vara "ingen rök utan eld-grejen" då... Alltså att det statliga thailändska flygbolaget Thai Air, startar upp sin verksamhet med gods-flyg, i oktober och transport till Bangkok då.

Detta tyder ju lite grand i alla fall, att de säkert vill fylla dessa flyg även med passagerare, och inte enbart med frukt och grönsaker…… Så låt oss avvakta och se, som jag nämnt tidigare 31 augusti och 26 september är de två datum som vi alla ser fram emot med nya besked i denna fråga.Nu har dom i USA, inte ”dom” kanske, men en av alla dessa vänster-idioter som verkar finnas så frekvent i vårt samhälle. De har kommit på när dom kollat, hur dom nu har kollat detta?? Jo att det dör fler nyfödda svarta babysar när en vit doktor har haft hand om förlossningen, än det dör nyfödda vita babysar, när svarta läkare sköter ruljansen.

Hahaha secket trams, ja men vissa tror på dessa idiotier faktiskt. Ja att det finns miljö-partister, ja då så klart det finns folk som tror på sådana här amsagor. Kanske dom skulle kolla hur många doktorer det finns av olika hudfärg och etnicitet då?? Ja vad tror ni?

Ja det visade sig att andelen vita läkare var 56% i USA, där denna rapport kommer ifrån. Och sedan var det siffror på latin/spanska läkare, och asiatiska läkare, som låg på runt 12-15% vardera, och avslutningsvis, så visade det sig att andelen svarta läkare var endast ynka 5%....

Kanske folk med normal-begåvning då fattar att en grupp med 56% närvaro troligtvis närvarar, och tar hand om mängder av fler födslar än de  stackars 5% svarta läkare, som finns där på sjukhuset. Och sedan med tanke på utbildning, så kanske inte svarta läkare i gemen kommer upp i samma nivå som de vita läkrna, som då också får ta sig an de svårare fallen av nyfödda babysar..... Kränkande, nä sanning!!

Så där ser man hur det idag bland vänster-människorna, sprids hat gentemot vita människor, trots att det är vi som dragit hela lasset när det kommer till framåtskridandet, industrialismen, och utvecklingen i världen. I Afrika har det varit dödstyst sedan 7 miljoner år nu, och därifrån har inga nyheter och framåtskridande alls kommit, mer än vålds-nyheter på sin höjd…

HandskakChaiyaphum MMMMXXXVI

24 augusti 2020

87,6 kilo - (22 km) 1 timme 31 minuter

Valuta-kurs; 3,594 uppåt

Foto från 1974, från ängen utanför Bergsgården där jag bodde endast mitt första levnadsår.
Mina 2 systrar kommer ihåg detta glasklart tror jag.
Det är Järnbrottsskolan ni ser nedanför,
och kullen vid Bergsgården ligger ju ur vinkel då,
 bakom kameran förstås..

Alla maträtter behöver salt,
 men inte alla behöver kryddor…

Söndagen idag har passerat. Och det är väl också det rätta sättet att bekriva denna, en fullständigt tillintetsägande dag i mitt liv. Frågar ni mig nästa vecka ,om vad jag kommer ihåg ifrån denna dag, så blir svaret kvickt och elegant, ”Inte ett skit”… Så inget nytt har skett idag, bara det gamla vanliga.

En annan sak, jag startade en ny grupp på facebook. Den heter ”Det gamla Järnbrott”…. Ja jag startade den för kanske 3 månader sedan ungefär, så helt ny är den ju inte direkt. Men jag fick med lite gubbar och tanter ifrån min generation. Men överlag att jag skulle få med andra boende i området på min tid, alltså folk ifrån en äldre generation, bara 4-5 år var rena rama natta.

Och sedan då nu när jag snart varit avstängd en hel satans månad, och jag kan ju då inte skriva inlägg eller posta på facebook… Ja då när jag inte längre skriver romaner om mina minnen från när jag var liten, och bifogar gamla goa foton ifrån vår gemensamma barnndom, så blir reaktionen ifrån de andra 25 mdlemmarna mest; smileys….. Om de ns postar något. Jag tror det var 10dagar sedan nu som någonpostade något alls...

Men nu då så skriver nästan ingen några inlägg. Det anslöt sig en kvinna som satte in säkert 40 olika foton ifrån våra kära gamla omgivningar från 1950;talet  mest, kanonkul att se, men hon själv hitflyttad till Västra Frölunda som vuxen, hade ju noll och inga minnen alls att förmedla bara en massa opersonliga foton.

En barndoms-kamrat till mig, vi lekte mycket ihop, han svarade på hennes sista 20 foton faktiskt med mer än en smiley, han skrev; Åh väcker många minnen till liv”…… Och jag tänkte då; ”#¤”%&%¤#%” Va fan skriv då för helsicke ned något minne då, speciellt som de alla sett hur jag hade säkert skrivit långa romaner och minst 30 minnen själv.

Så jag kommer nästan garanterat att radera bort denna grupp, den är enbart trist med oerhört trista människor som inte förtjänar att underhållas med några mer minnen. Är de så jäkla satans ointresserade av att dela med sig, så kan dom få somna om igen, jag skiter i dom från nu fullständigt…

Jag bifogar här ovan 2 foton från 1950;talet (det första), och det andra från nästan samma plats, alltså vid påskefyren 1965… Man ser bortåt överkanten på fotot, det som senare växte fram och blev till Högsbo Industriområde, norra Europas största sådant under ett par decennier.. Där ligger också ursprunget till Västra Frölunda by, och bergsknallen där kallade vi Prärien. Men slut nu med den grejen…

Avslutningsvis då, jo mina transporter verkar ta fart igen, vilket jag nämnt tidigare. Jag har haft några stycken nu under den värsta dö-perioden, men de har alla varit till Israel, och icke Thailand. Men nu i september har jag klart med 3 containers Thailand, och 2 stycken Philippinerna, och 1 stycken till Israel igen. Så det ser kanonkul ut.

HandskakChaiyaphum MMMMXXXV

23 augusti 2020

87.9 kilo - (25 km) 1 timme 43 minuter

Valuta-kurs; 3,588 uppåtVisa en hund ett finger,

och han vill ha hela handen…

Lördag idag, började dagen med att som vanligt publicera dagens lilla kapitel, och sedan tugga i mig min frukost, som vanligt bestod av 2 knäckebröd (Wasa sport) med ost, samt 2 löskokta ägg, plus en kopp kaffe. Jag fick sedan ta bort min motorbike till reperatören i Nong Nasaeng (vår by), ty jag hade punka på bakdäcket. Sedan ut på en liten tur med cykeln.

Jag tyckte sedan vid hemkomsten och efter den obligtoriska dusch-stunden, att det var läge att ta sig ned till Bens Bar, och fylla på med lunchmat. Var faktiskt sugen på spagetthi Bolognese igen. Så den slank lätt ned ihop med totalt 1 baccardi-coke,1 rött glas vin, samt 1 Irish coffee… Och med det, så var kroppen lycklig, och så ock var jag….

I morse så stack då Yongyut upp till sitt andra boende här i Thailand, alltså uppe i Nong Bua Daeng. Hon skulle upp till sin broder, som bor där uppe nu medans han är arbetslös från bagage-arbetsplatsen på flygplatsen i Bangkok. Han har hållit på och satt Tapioca ner i jorden, så Yongan hade lite dåligt samvete, och ville också hjälpa till.

Yongan berättade hela veckan att hon skulle ta med sig Funfa dit upp, så tösen fick träffa sin pappa. Dock i morse så satte sig tösen på tvären, och ville stanna här hemma med mig och Namkaeng istället. Hon förklarade att hon hade mycket hemläxor att göra under helgen. Jag själv tycker ju att det är viktigt att dessa thai-ungar får odla sina kontakter med sina mammor och pappor.

Så jag sade i all min naiva förståelse av thaikulturen, att tösen kan väl göra läxorna där uppe, och då okså få chansen att träffa sin pappa. Men det är något som jag antagligen missar, i all denna ”kråksång” i denna konstiga kultur. Det känns som om det är helt OK att skita i den närhet och ömhet som vi västerlänningar visar gentemot de våra.All ömhet skall exponeras helt öppet, så omgivningen ser hur mycket barnen vördar sina föräldrar, vilket sker via tvätta gamlingrnas fötter, ta dom under armen för att leda dom fram till någonting, och krypa underdånligast för dom. Så länge som omgivning och grannar ser detta, så får ju dom äldre ”poäng” i det sociala livet, och anses som duktiga föräldrar.

Däremot i samma andetag, så finns det noll problem som t.ex.i detta tillfället att helt skita från tösens sida att träffa sin pappa. Och pappan å sin sida har ju varit här uppe i Chaiyaphum-området, i styvt 6 månader nu, och har sett sitt barn endast 2 gånger. 1 hel dag uppe i Nong Bua Daeng i juni månad, och 2 timmar här hos oss i mars månad…

Ja Namkaeng och hennes mamma Alaam, kör ju samma konstiga stil. Det är så grymt annorlunda än hur vi har det hos oss, med den s.k. moderskärleken och känslor, och hur dessa tar sig uttryck hos oss. Hos thai så anses det vara rena rama ”bracka” tydligen att visa känslor öppet, och du ser aldrig en thaiman krama sin thaifru glöm det.

Jag kan omöjligen lägga en blöt puss offentligt på Yongan, då drar hon sig undan blixtsnabbt, och visar direkt hur ”fel” detta är att visa öppet känslor… Dom visar ALDRIG en puss eller en kyss på TV här. Man får se hela vägen när munnarna dras emot varandra, och precis när de skall lägga dit en puss eller kyss, så bryts scenen helt…

Dom vet för övrigt här inte heller hur man pussar eller kysser, eftersom dom aldrig gör det. De gör som våra 2,5 åringar gör i västerlandet, de lägger bara läpparna på den hud-bit på motparten, och sedan är det klart. Inget smackande eller ljud alls, helt knäpptyst.. Så Thailand som jag vet, är som en ”känslornas öken”, helt stendött…..

Men om vi skall vara ärliga…. Detta är ju priset som thai får betala för sitt ofta kassa föräldraskap. Man skaffar ungar med en thaikille i 17-18 års åldern senast (oftast), direkt när ungen är född, så sticker antingen båda föräldrrna eller oftast mamman söderut då, och spädbarnet lämnas till mormodern så klart.Det är alltså en skrämmande företeelse skall ni veta, bara för att ni skall fatta vidden av det hela. När jag cyklar på eftermiddagen och skolorna och förskolorna slutar, så ser jag kanske under min cykeltur runt 25 motorbikar, som hämtar upp barnen, och de kör hemåt till byn. Av dessa 25 motorbikar, så är det absolut maximalt 3 stycken som har en ung förare, vilket för övrigt kan vara en syster, och inte ens nödvändigtvis mamman till barnt.

Resterande 22 stycken motorbikarna har mormor eller farmor bakom styret, och barnet balanserandes baktill på sadeln, och får hålla i sig för glatta livet. Så ser det ut. Mamma och pappa till spädbarnen tar inte hand praktiskt alls om dessa barn, Det ser rent patetiskt ut faktiskt, med alla dessa gamla kärringar som bär omkring på dessa små köttstycken.

Dom är för gamla, och dom är alldeles för trötta för att ens orka bry sig om uppfostran, så det enda som dessa gamlingar lär flickorna i första hand (pojkarna skiter dom helt i, dessa får ju göra precis som dom vill), ja de lär flickorna att böja rygg när dom passerar folk som sitter ned. De lär dom att waia med handfltorna ni vet, innan dom ens kan skita tror jag. Dom lär spädbarnen att säga ”falang”, och de lär dom säga Sawat de khrap…..

Men de lär dom inte att säga adjö, eller tack eller tack för maten…. Barnen får sedan lida hela livet för att dessa gamlingar har haft hand om ungarna 24 timmar om dygnet, ibland 6 månader i stöten, innan mamman och pappn kanske dyker upp, och klappar lite på ungarna, innan dom sticker sin kos igen…..

Handskak

Chaiyaphum MMMMXXXIV

22 augusti 2020

87,9 kilo - (16 km) 1 timme 7 minuter

Valuta-kurs; 3,586  nedåt


Kärlek är, när mamma ser pappa på toaletten,

och hon inte tycker att det är äckligt.

Mark 6 år

Här kommer en video som visar dels för Er som är ”sjuka” att komma hit till Thailand, helst igår, men också ni som tycker att tekniken är ett riktigt under. De har alltså gjort en in i minsta detalj replika utav Thai Airs ”airbus”. Helt otroligt hur duktiga vi är i väst skall sägas.

Men en himla tur att vi ändå kommer att få så mycket fin hjälp av alla raket-forskare och hjärt-kirurger, från mellan-östern och Afrika, som Löfven har importerat till oss. De blir till ett riktigt bra bidrag… Dessa människor är ju väldigt kända ute i världen för att ligga i framkanten på teknik, forskning, och utveckling….

Annars här i Isaan, speciellt Chaiyaphum då, så har det varit ett väldigt bra år, med hänsyn tagen till regn och väta. Normalt sett som jag fattade det i början, när jag flyttade hit åren 208-2015 ungefär, så var det en liten regnperiod, med enstaka skurar kanske under april fram till juli, och sedan i september, så regnade det som skam, med översvämningar som följd, och alla var lyckliga.

Nu åren där efter från 2016 t.om. 2019, så har det varit riktigt torrt april-juli, och hos oss i september så var det ”fis-lite” regn under den oerhört viktiga våta månaden. Dock nu då i år, så har det allt sedan april, regnat säkerligen 3-4 eftermiddagar i veckan, och stundtals riktigt häftiga regn.Nu ser vi alldeles snart september, och det skall bli spännande och se, om också september i år blir våt, med mycket regn. Jag ser redan nu i augusti, att floderna och åarna, och därför risfälten, redan har börjat fyllas på, och det ser ju himla kul ut, med det som följer på detta, alltså djurlivet, som kvicknar till efter år i dvala….

Fredagen går nu sakta emot sitt slut, jag sitter vid datorn och skriver de sista orden i detta dagens kapitel. Ännu en natt att se fram emot. Skall den bli en god en, med många timmars sömn?? Eller skall den bli en av de där, där sömnlöshet och iver inför morgondagen tränger på, redan när man lägger sig???

Jag är ju i den något lyckliga benägenheten, att inte alls ha någon speciell ångest över att förlora nattasömn, snarare tvärtom… Fasen jag ser fram emot morgondagen redan idag, så då och då, så ligger man där med tefats-ögon, och faller helt enkelt inte i sömn bara. Då i det läget, så är det lika bra att knata nedför trapporna, och starta upp datorn igen.

Jag sätter fram en liten macka plus ett glas mjölk eller vatten, och kollar en TV-show av något slag. Efter en dryg halvtimme, så börjar ögonen falla ihop, och jag stänger av filmen, går in i stora-rummet och lägger mig på soffan, och oftast så fungerar det grandiost, jag kan sova där resten av natten, fram till cirka 05.00,,, endast med avbrott för en pinke-stund..

HandskakChaiyaphum MMMMXXXIII

21 augusti 2020

87,7 kilo - 87,6 kilo (32 km) 2 timmar 11 minuter

Valuta-kurs; 3,605  uppåt


Jag läser alltid min frus horoskop,

så jag vet vilken typ av dag som jag har framför mig!!

Ja detta med Thailand och Corona, och människor som vill kunna komma hit på semster, komma hit till sina familjer, och människor som för den delen också vill kunna lämna Thailand, och kunna åka hem. De flesta av de som tycker att dom är fast här, är det mestadels beroende på att dom känner att dom inte vågar helt enkelt åka härifrån, ty det är ju hyper-svårt att kunna komma tillbaka till Thailand igen.

Ja att kunna åka tillbaka hit igen, eller komma hit överhuvudtaget är superkrångligt i nuläget, och om jag undantar alla folk med arbetstillstånd och diplomatpass, och andra rena special-anledningar, så är det bland oss vanliga människor, enbart de som är gifta, som tillåts att komma hit till Thailand.

Och gången för att kunna bli accepterd som återvändande hit är att man, och nu hoppas jag inte jag är ute på ”hal is”, utan någotlunda sanningsenlig. Det är att man i första hand tar kontakt med thai-ambassaden i Sverige, vilka bestämmer vilka svängar och krav man skall tillfredställa.

Som jag fattat det hela, så får man alltså ”ansöka” om resa till Thailand. Vilket görs på en speciell blankett, och på en speciell emailadress som tillhör ambassaden. Man skall ansöka om ett intyg som heter ”fit for fly” tillsammans med det intyget, så skall man bifoga ett test att man INTE har Covid-19 (Corona).

Sedan så som jag fattat det hela, så har thailändska ambassaden olika flyg s.k. Repatriations-flyg som flyger hem den egna befolkningen först och främst. Här daltas det fan inte med utlänningar som vi i Sverige gör inte. Och om det finns plats över på dessa flyg, så fyller man dessa platser med utlänningar som får betala dyra priser och mjölkas rejält, för nöjet att åka till Thailand.

Man skall sedan ta ytterligare ett Covid-19 (Corona-test), som skall visa negativt förstås, och det får inte vara äldre än 72 timmar innan avgångsflyget från Sverige, och i vissa fall ankomst-tiden till Bangkok. Ja ingen vet vilket antal timmar som gäller. Så lika bra att ta testet kanske dagen innan man flyger då, så man inte missar flyget, och sina surt inbetalda stålar för resan och hotellet.

Sedan så flyger man lyckligt iväg från Sverige, och ser fram emot att få träffa sin familj, på flygplatsen så kollas alla minitiöst, ja t.om thailändarna ombord på planet kollas faktiskt. Men det skall ni veta, att thailändare på dessa repatriations-flyg de har inget krav att Corona-testa sig, det har enbart de anskrämliga utlänningarna.Så på dessa flygplan, sitter det ofta flertalet thailändare och hostar och sprider Covid-Corona, till de friska utlänningarna.. Härliga tider – ljuvliga tider… I alla fall, vi som utlänning kommer fram till flygplatsen i Bangkok, och där väntar på oss vårt redan bokade hotell. Ty detta hotell bokade och betalade vi redan hemma i Sverige.

Vi skall nu vara inlåsta i ett rum – karantän alltså, i 14 dagar. Vi kommer att testas 2 gånger under denna tid, och vi kommer att käka 3 mål mat om dagen under dessa 2 veckorna. Kostnaderna för dessa hotell ligger mellan de billigaste 29.000 baht för den perioden, upp till 200.000 baht, där flertalet hotell kostar runt 90.000 baht.

Ja ni kan ju gissa vilka hotell som går åt först och är bokade, så ofta får utlänningen vackert boka prisläget runt 90.000 baht. Corona-testen och maten ingår också i denna kostnad. De absolut flesta som jag pratat med, som är strandsatta hemma i Sverige, och trots att de har familj i Thailand, de stannar vackert i Sverige, och försöker vänta ut denna Corona, och hoppas slippa karantänen i en snar framtid.

Dock så vet vi inte riktigt ännu vad framtiden har att erbjuda. Vi har 2 datum som är av värde då, och det är att per den 31 augusti, så tar turist-näringen, och regeringen beslut vad det gäller import av turister till Thailand, alltså om de skall lätta på förlåten lite grand, eller om detta skall fortsätta några månader till….

Och sedan har vi den 26 september, där alla strandsatta utlänningar i Thailand med VISA, som idag är här på amnesti, får besked om fortsatt amnsti, eller om de skall tvingas iväg med alla medel, bara att avvakta då och se tiden an. Innan dessa datum, så är det fullständigt, och helt omöjligt att sia om framtiden. Det är ju som att gissa vad som rör sig i en thailändsk skalle…

HandskakUNDER DETTA EXTRA KAPITEL FINNER NI DAGENS VANLIGA KAPITEL...

EXTRA KAPITEL - Chaiyaphum MMMMXXXII (B)

20 augusti 2020
Jag läste denna artikel alldeles nyss, tyckte att jag kunde dela den med Er läsare, då ändå COVID-19 (Corona)
är något som vi alla delar med varandra på något sätt. Bara för att det finns en del läsare som inte kan läsa, prata,
eller skriva annat än svenska, så gör jag en vanlig google översättning alldeles här under, men jag rättar inte
till de språk-felaktigheter som google ger oss, ni får leva med det…..
 
OCH de av Er som vill läsa den riktiga engelska texten, så finns den under den svenska….. Jag tycker faktiskt ni skall
läsa den. Inte för att jag har en endaste susning om detta är sant, om det är enbart spekulationer, eller om det är fake
news, utan enbart läsa texten för att få något annat innanför pannbenet, än bara svenska bluffmedias åsikter, som vi
alla blir serverade och matade med daglig dags.

Handskak

Sebastian Rushworth M.D.

Hur illa är covid egentligen? (Ur ett svenskt doktorsperspektiv)


Okej, jag vill förorda denna artikel genom att säga att den är helt anekdotisk och baserad på min erfarenhet av att arbeta som läkare på akutmottagningen i ett av de stora sjukhusen i Stockholm, och att bo som medborgare i Sverige. Som många vet är Sverige kanske det land som har tagit den mest avslappnade inställningen gentemot den kärna pandemin.

Till skillnad från andra länder gick Sverige aldrig in för att fullständigt lockdown. Icke-väsentliga företag har varit öppna, människor har fortsatt att gå på kaféer och restauranger, barn har stannat kvar i skolan och mycket få människor har brytt sig med ansiktsmasker offentligt.

Covid slog Stockholm som en storm i mitten av mars. En dag såg jag människor med blindtarmsinflammation och njursten, vanliga saker du ser på akutmottagningen. Nästa dag var alla patienterna borta och det enda som kom in på sjukhuset var covid. Praktiskt taget alla som testades hade covid, oavsett vad den nuvarande symtom var. Människor kom in med en blödning i näsan och de hade covid. De kom in med magsmärta och de hade kovid.

Sedan, efter några månader, försvann alla kärna patienter. Det är nu fyra månader sedan pandemin började, och jag har inte sett en enda covid patient på över en månad. När jag testar någon för att de har en hosta eller feber kommer testet alltid negativt. Högst tre månader tillbaka dödade hundra människor en dag av kovid i Sverige, ett land med en befolkning på tio miljoner. Vi är nu nere på cirka fem personer som dör per dag i hela landet, och antalet fortsätter att sjunka.

Eftersom människor i allmänhet dör cirka tre veckor efter infektion betyder det att nästan ingen smittas längre. Om vi antar att cirka 0,5 procent av de smittade dör (vilket jag tror är mycket generöst, mer om det senare), så betyder det att tre veckor tillbaka smittades 1 000 människor per dag i hela landet, vilket fungerar med en daglig risk per person för att bli smittad av 1 av 10 000, vilket är liten.

Och kom ihåg att risken för att dö är högst 1 av 200 om du faktiskt blir smittad. Och det var för tre veckor sedan. I grund och botten är covid i alla praktiska sinnen över och gjort med i Sverige. Efter fyra månader.

Totalt har covid dödat under 6 000 människor i ett land med tio miljoner. Ett land med en årlig dödsrate på cirka 100 000 människor. Med tanke på att 70% av dem som har dött av covid är över 80 år gamla, ganska många av de 6000 skulle ha dött i år ändå. Det gör covid till ett blott när det gäller dess effekt på dödligheten.

Det är därför det är nonsensiskt att jämföra covid med andra stora pandemier, som 1918-pandemin som dödade tiotals miljoner människor. Covid kommer aldrig ens nära dessa siffror. Och ändå har många länder lagt ned hela ekonomierna, stoppat barn som går i skolan och gjort stora delar av sin befolkning arbetslös för att hantera denna sjukdom.

Media har förkunnat att endast en liten andel av befolkningen har antikroppar, och därför är det omöjligt att besättningsimmunitet har utvecklats. Tja, om flockimmunitet inte har utvecklats, var är alla sjuka människor? Varför har infektionsgraden sjunkit så brant? Med tanke på att de flesta i Sverige leder sitt liv normalt nu, inte socialt distanserar, inte bär masker, borde det fortfarande vara höga infektionshastigheter.

Anledningen till att vi testar för antikroppar är att det är enkelt och billigt. Antikroppar är faktiskt inte kroppens huvudsakliga försvar mot virusinfektioner. T-celler är. Men T-celler är svårare att mäta än antikroppar, så vi gör det inte kliniskt. Det är fullt möjligt att ha T-celler som är specifika för covid och därmed gör dig immun mot sjukdomen utan att ha några antikroppar.

Personligen tror jag att det här är vad som har hänt. Alla som arbetar på akuten där jag arbetar har haft antikroppstest. Mycket få har faktiskt antikroppar. Detta trots att man utsatts för ett stort antal infekterade människor, inklusive i början av pandemin, innan vi insåg hur utbredd covid var, när ingen bar skyddsutrustning.

Jag förnekar inte att covid är hemskt för de människor som blir riktigt sjuka eller för familjerna till de människor som dör, precis som det är hemskt för familjerna till människor som dör av cancer eller influensa eller en opioid-överdos. Men storleken på svaret i större delen av världen (inte Sverige inkluderat) har varit helt oproportionerligt med hotet.

Sverige slet det metaforiska bandhjälpet snabbt av och fick epidemin över och gjort med på kort tid, medan resten av världen har valt att försöka avlägsna bandhjälpen långsamt. För närvarande betyder det att Sverige har en av de högsta totala dödsnivån i världen. Men covid är över i Sverige. Människor har återgått till sitt normala liv och knappt någon smittas längre.

Jag är villig att satsa på att de länder som har stängts helt av kommer att se räntorna öka när de öppnas. Om så är fallet, har det inte varit någon mening att stänga av i första hand, eftersom alla dessa länder kommer att hamna med samma antal döda i slutet av dagen ändå. Att stänga helt av för att minska det totala antalet dödsfall är bara vettigt om du är villig att stänga av tills ett vaccin finns tillgängligt. Det kan ta år. Inget land är villigt att vänta så länge.

Covid har för närvarande dödat mindre än 6000 i Sverige. Det är mycket osannolikt att antalet döda kommer att överstiga 7000. Ett genomsnittligt influensaår i Sverige, 700 personer dör av influensa. Betyder det att covid är tio gånger sämre än influensa? Nej, eftersom influensa har funnits i århundraden medan covid är helt nytt.

Under ett genomsnittligt influensår har de flesta redan en viss immunitet på grund av att de tidigare har smittats av en liknande stam eller för att de är vaccinerade. Så det är mycket möjligt, faktiskt troligt, att dödsfallet för covid är samma som för influensa, eller bara något högre, och hela skillnaden vi har sett beror på den fullständiga bristen på någon immunitet i befolkningen vid början på denna pandemi.

Denna slutsats ger känslan av de svenska dödsfallsiffrorna - om vi har nått en punkt där det knappast finns någon aktiv infektion längre i Sverige trots att det knappt sker någon social distansering så betyder det minst 50% av befolkningen har redan smittats och utvecklat immunitet, vilket är fem miljoner människor.

Detta nummer är helt rimligt om vi antar ett reproduktionsnummer för viruset av två: Om varje person infekterar två nya, med en fem dagarsperiod mellan att infekteras och infektera andra, och du börjar med bara en smittad person i landet, då kommer du att nå en punkt där flera miljoner är smittade på bara fyra månader.

Om bara 6000 är döda av fem miljoner smittade, så fungerar det till en dödlighetsgrad på 0,12 procent, ungefär samma som vanlig gammal influensa, som ingen är minst rädd för, och som vi inte stänger av våra samhällen för.

Författare: Sebastian Rushworth, M.D.

==========================================================

Sebastian Rushworth M.D.
How bad is covid really? (A Swedish doctor’s perspective)

Ok, I want to preface this article by stating that it is entirely anecdotal and based on my experience working as a doctor in the emergency room of one of the big hospitals in Stockholm, Sweden, and of living as a citizen in Sweden. As many people know, Sweden is perhaps the country that has taken the most relaxed attitude of any towards the covid pandemic.

Unlike other countries, Sweden never went in to complete lockdown. Non-essential businesses have remained open, people have continued to go to cafés and restaurants, children have remained in school, and very few people have bothered with face masks in public.

Covid hit Stockholm like a storm in mid-March. One day I was seeing people with appendicitis and kidney stones, the usual things you see in the emergency room. The next day all those patients were gone and the only thing coming in to the hospital was covid. Practically everyone who was tested had covid, regardless of what the presenting symtom was. People came in with a nose bleed and they had covid. They came in with stomach pain and they had covid.

Then, after a few months, all the covid patients disappeared. It is now four months since the start of the pandemic, and I haven’t seen a single covid patient in over a month. When I do test someone because they have a cough or a fever, the test invariably comes back negative.

At the peak three months back, a hundred people were dying a day of covid in Sweden, a country with a population of ten million. We are now down to around five people dying per day in the whole country, and that number continues to drop.
Since people generally die around three weeks after infection, that means virtually no-one is getting infected any more. If we assume around 0.5 percent of those infected die (which I think is very generous, more on that later), then that means that three weeks back 1,000 people were getting infected per day in the whole country.

This works out to a daily risk per person of getting infected of 1 in 10,000, which is miniscule. And remember, the risk of dying is at the very most 1 in 200 if you actually do get infected. And that was three weeks ago. Basically, covid is in all practical senses over and done with in Sweden. After four months.

In total covid has killed under 6,000 people in a country of ten million. A country with an annual death rate of around 100,000 people. Considering that 70% of those who have died of covid are over 80 years old, quite a few of those 6,000 would have died this year anyway. That makes covid a mere blip in terms of its effect on mortality.

That is why it is nonsensical to compare covid to other major pandemics, like the 1918 pandemic that killed tens of millions of people. Covid will never even come close to those numbers. And yet many countries have shut down their entire economies, stopped children going to school, and made large portions of their population unemployed in order to deal with this disease.

The media have been proclaiming that only a small percentage of the population have antibodies, and therefore it is impossible that herd immunity has developed. Well, if herd immunity hasn’t developed, where are all the sick people? Why has the rate of infection dropped so precipitously? Considering that most people in Sweden are leading their lives normally now, not socially distancing, not wearing masks, there should still be high rates of infection.

The reason we test for antibodies is because it is easy and cheap. Antibodies are in fact not the body’s main defence against virus infections. T-cells are. But T-cells are harder to measure than antibodies, so we don’t really do it clinically. It is quite possible to have T-cells that are specific for covid and thereby make you immune to the disease, without having any antibodies. Personally, I think this is what has happened.

Everybody who works in the emergency room where I work has had the antibody test. Very few actually have antibodies. This is in spite of being exposed to huge numbers of infected people, including at the beginning of the pandemic, before we realized how widespread covid was, when no-one was wearing protective equipment.

I am not denying that covid is awful for the people who do get really sick or for the families of the people who die, just as it is awful for the families of people who die of cancer, or influenza, or an opioid overdose. But the size of the response in most of the world (not including Sweden) has been totally disproportionate to the size of the threat.

Sweden ripped the metaphorical band-aid off quickly and got the epidemic over and done with in a short amount of time, while the rest of the world has chosen to try to peel the band-aid off slowly. At present that means Sweden has one of the highest total death rates in the world. But covid is over in Sweden.

People have gone back to their normal lives and barely anyone is getting infected any more. I am willing to bet that the countries that have shut down completely will see rates spike when they open up. If that is the case, then there won’t have been any point in shutting down in the first place, because all those countries are going to end up with the same number of dead at the end of the day anyway.

Shutting down completely in order to decrease the total number of deaths only makes sense if you are willing to stay shut down until a vaccine is available. That could take years. No country is willing to wait that long.

Covid has at present killed less than 6000 in Sweden. It is very unlikely that the number of dead will go above 7,000. An average influenza year in Sweden, 700 people die of influenza. Does that mean covid is ten times worse than influenza? No, because influenza has been around for centuries while covid is completely new.

In an average influenza year most people already have some level of immunity because they’ve been infected with a similar strain previously, or because they’re vaccinated. So it is quite possible, in fact likely, that the case fatality rate for covid is the same as for influenza, or only slightly higher, and the entire difference we have seen is due to the complete lack of any immunity in the population at the start of this pandemic.

This conclusion makes sense of the Swedish fatality numbers – if we’ve reached a point where there is hardly any active infection going on any more in Sweden in spite of the fact that there is barely any social distancing happening then that means at least 50% of the population has been infected already and have developed immunity, which is five million people.

This number is perfectly reasonable if we assume a reproductive number for the virus of two: If each person infects two new, with a five day period between being infected and infecting others, and you start out with just one infected person in the country, then you will reach a point where several million are infected in just four months.

If only 6000 are dead out of five million infected, that works out to a case fatality rate of 0.12 percent, roughly the same as regular old influenza, which no-one is the least bit frightened of, and which we don’t shut down our societies for.

Author: Sebastian Rushworth, M.D.


Chaiyaphum MMMMXXXII

20 augusti 2020

87,4 kilo -

Valuta-kurs; 3,600  nedåtJag gick till psykologen idag.

Hon sade till mig att jag hade ett dubbelt personlighets-syndrom,

och debiterade mig 500 kronor.

Jag gav henne 250 spänn,

och sade till henne att debitera de andra 250 kronorna

på den andre idioten…

Jag ville bara meddela, och ta chansen att nämna, utan att man skall utmana ödet för himla mycket. MEN det känns lite grand som om min mage och mina tarmar till större delen är återställda Nu. OK de blir nog aldrig som förr. Ty jag kommer att få hålla mig till hårt bröd istället för att regelbundet käka det goa  mjuka brödet.

Mn jag kan ju i alla fall käka lite grand bullar, och mjukt bröd varje dag. Kanske en macka eller en kanelbulle. Inte 4 brödskivor eller 3 kanelbullar. Så håller jag mig i lagom doser med allting, och det gäller även den vanliga maten. Inte längre dessa mastodont-portioner som man ibland tog, för det var så himla gott.

Tar jag halva portioner, vilket man faktiskt blir mätt på, så funkar livet för mig nu, och det är himla gött. Det enda som inte ger med sig det är prostatan, men så länge som jag reglbundet cyklar varje dag, ja så länge kommer min prosata vara förstorad. Och effekten blir ju att den tydligen trycker mot pisseblåsan, och så tror man att man är pinkenödig, och vaknar på natten av detta.

Det enda som skulle kunna fixa detta, är att ta fan i hågen och åka in och kavla prostatan, och få ned volymen på den. Men jag är nu bara så himla innerligt trött på sjukhus, ingrepp och mediciner, så jag är nästan benägen att leva med olägenheten av förstorad prostata. Så jäkla farligt är det ju inte nu när man vet vad det handlar om.

Det var värre förut, när man trodde det värsta, och man trodde att ens sista stund var kommen. Men att återigen lägga sig på ”britsen”, och lägga sig under kniven igen, nä fasen, jag jublar inte precis av den tanken. Jag skall nog försöka ”stå ut” med prostata-eländet tänker jag!!Jag håller ju på och härjar med cykling och så försöker jag (misslyckas oftast), med att ha kollen på vad jag stoppar i mig för mat. Jag har visserligen gått ned sedan i mars månad i år, från 94 kilo ned till idag 88 kilo. Och det känns faktiskt en del bättre måste jag säga. Jag fick dock läsa här förliden om följande nya diet som kommit, så varför inte pröva detta:

LCHF och GI-metoden är numera helt ute!!! Nu har det kommit en ny bantnings-metod. Har du provat ALLT – utan resultat? Prova detta:

De allra flesta 2-åringar är smala. I samarbete med barnläkare, radiologer, dietister och utslitna föräldrar, så har denna geniala dieten forskats fram:

Frukost:
1 kokt ägg, 1 smörgås med sylt. Ät två små bitar av ägget och smöra ut resten på golvet. Ta en bit av mackan och kleta där efter in sylten ordentligt i ansiktet och på kläderna.

Lunch:
4 färgkritor (valfri färg), en handfull chips och tre munnar fulla av ett glas mjölk. (Häll ut resten på golvet.)

Middag:
1 kex, 2 mynt och dammråtta som du hittar under soffan.

Kvällsmat:
Gör i ordning en ostsmörgås som du kastar på golvet. Drick 4 fulla munnar av ditt badvatten.

Dieten blir mer effektiv med anpassad motion till t.ex:
- Lägg dig på golvet i ett köpcenter och vrid kroppen runt, samtidigt som du skriker för full hals för att öka lungkapaciteten. När mannen från Securitas kastar ut dig, gör du starkt motstånd.

- Spring överallt och hoppa emellanåt.
- Ramla ofta och regelbundet. Att resa sig upp stärker musklerna.
- Kom ihåg lungorna, och skrik samtidigt med övningarna.

- Be om en samarbetspartner vid påklädning. Gör med alla krafter motstånd mot att bli påklädd. Var inte nöjd med ett ombyte, kräv att få byta kläder minst tre gånger.
Prova småbarnsdieten du också!
Lycka till!

HandskakChaiyaphum MMMMXXXI

19 augusti 2020

88,4 kilo - (23 km) 1 timme 18 minuter

Valuta-kurs; 3,605  uppåtLåt oss ta en tyst minut i åminnelse,

av alla de som sitter fast i trafik-köer,

på deras väg till gymmet,

och motionera på en stationär cykel!!

Ja man fick ju sig nästan en mental käftsmäll när man såg ovan foto. Hade barnet Greta rätt ändå. Är det varmare och varmare… Ja skall man gå efter den upphängda klädseln, så har det blivit rejält mycket varmare…

Dagarna blir allt mer lätta att uthärda här borta i Thailand. Ja egentligen så har det inte varit så där speciellt himla jobbigt med Corona här där jag bor. Det enda var ju i början när dom stängde ned shopping-mallen och affärerna, alltså de stora affärerna. Men efterhand så har det ju öppnat upp igen, och folk har kunnat sakta men säkert få tillbaka sin frihet.

Ja munskydd/mask har alla fortfarande, vem fan bryr sig, så himla jobbigt är det inte att ha masken i fickan, och när man går in på shopping-mallen så tar dom febern på en, ger en handsprit, och sedan måste munskyddet på. Men sitter du och äter eller dricker kaffe, så inte fan har man munskyddet på.

Så det är absolut inte längre någon stor sak tycker jag. Och de flesta resturanger här i Chaiyaphum, där sitter alla utan munskydd….. Men i det stora hela, så är det thailändska folket egentligen enormt lojala mot sitt land och sina medborgare… Egentligen ett uppförande som man mer hade förväntat sig att västerlänningar skulle ha i sina egna länder.

Nä då får man istället läsa i olika media, hur upprörda amerikanarna är för att dom tvings ta på sig en mask innan dom går in i en affär, ja de idioterna är beredda att starta 3:e världskriget bara för dessa masker… Så livet är enkelt, och jag måste vara ärlig och säga att det är lätt att man här blir blase´´och nonchalant gentemot Corona.

Ty det verkar ju inte ens finnas ju…. Vi har haft 3 fall tydligen i hela vår Provins, och det sista fallet hade vi i februari månad, ingen av dessa 3 dog, alla klarade sig bra… Sedan slutet februari inga nya fall… Jag har frågat både i min familj nere i byn, och jag har frågat samma frågor bland thai-människor som jag lärt känna under mina cykelturer.Jag frågar: Känner ni någon som fått Corona? Svar Nä….. Känner ni till någon då, kanske i byn här intill; svar: Nä…. Så Er familj är OK då; svar Ja, det är helt OK, - "Men Corona finns massor där och där och där"…… Och så börjar dom repetera en massa strunt som dom hört ryktesvägen…

Så visst folk blir liksom förhärdade i frånvaron av denna sjukdom, och det är lätt att man till slut glömmer, och börjar leva precis som vanligt igen, och DET mina vänner är exakt vad som redan sker och har skett ute i byarna. Folk har inga munskydd längre i byrna. Folk sitter och skvallrar ihop i byarna, de käkar ihop i byarna, och de delar maten ihop i byarna, ja gräver med sina fingrar i maten, hela gänget runt matbordet.

Så Corona och Thailand…… Jag vet inte, men trots avsaknad av Corona, så tycker ändå svenskar och turist-idioterna som klagar på diktaturen i Thailand, att militären är för hemsk, hahahahaha…. Ja utan militären så hade det nog varit rena rama paniken här tror jag, med Corona, rena paniken. Nu är det lugna gatan…. Ta i trä….

De enda nya fall som kommer till nu sedan 1 månad tillbaka, är de ankommande flygen med ombord-varande thailändare, som skall hem, och som är smittade med Corona, Men dessa tar dom på studs, och de hamnar i karantän och på sjukhus, och släpps INTE ut bland folk överhuvudtaget…..

HandskakChaiyaphum MMMMXXX (4.030)

18 augusti 2020

88,4 kilo - 87,4 (29 km) 2 timmar 13 minuter

Valuta-kurs; 3,593  uppåtJag vet att min storasyster älskar mig,

då hon ger mig alla sina gamla kläder,

så hon tvingas att gå ut och köpa nya.

Lauren 4

Ja vad kommer egentligen att hända här i Thailand nu när den andra (2;a) amnestin går ut den 26 september? Kommer dom att förlänga en 3:e gång? Eller kommer dom att sätta hårt emot hårt, och försöka få iväg mer kraftfullt än tidigare, de utlänningar som inte har giltliga VISA, eller förlängningar (extensions)???

Fick precis in rapport från en kille som bor på Bali, om att de kommer att slänga ut alla sina luffande utlänningar per den 20 augusti, alltså redan nu på torsdag skall dom ut… Sticker dom inte frivilligt då, så kommer dom att bötfällas för varje dag extra som dom stannar!! Plus naturligtvis deportation. Detta har redan Indonesien verkställt med ”sina” utlänningar.

Så nu börjar alla dessa engelsk-talande utlänningar här i Thailand att spekulera hej vilt, och de påstår att det kommer att bli detsamma här. Jag finner det var jäkligt orättvist att tro så illa omThailand. Thailand har ju faktiskt varit riktigt generösa alltid emot sina utlänningar. Finns gott om varianter att kunna stanna här, och de är ganska generösa med sina lagar också tycker jag.
Alla de som klagar på Thailand, består mest av människor som inte vet lagarna, och hur det fungerar tycker jag… Visst snart är vi säkert där, då utlänningarna helt enkelt MÅSTE se till att skärpa till sig, ta på sig sina vuxna byxor, och antingen skaffa ett VISA, eller sticka åt helsicke, det är väl absolut inget kontigt i det eller???


Detta är göteborgshumor I sin prydo, detta är alltså en väldigt känd domare i Göteborg sedan flera decennier bakåt i tiden, han heter alltså Leif Randers. Tyvärr gick han ur tiden för ett tag sedan, den 8 augusti, och lämnar en stor lucka efter sig inom fotbollsvärlden i Göteborg framför allt…

Men även som ställföreträdande medmänniska. Han representerar det som kanske blir mer och mer, eller skall man säga mindre, förekommande i Göteborg, och kanske rent av Sverige, en varm kille, alltid med distans till det han gör. Hans humor kan ju även den mest inbitske blinde och döva märka på videon ovan. Inga åthävor, inga utvikningar med hemska svordomar för att skapa effekt, hans humor är påfallande nära den som lyssnar.

Folk sitter alltså inklämda någonstans i ett trångt utrymme, nästan som en lagerlokal. Kan detta vara på fotbolls-förbundets lokaler på Nya Ullevi tro?? Så här behövs varken god mat, brännvin, eller nakna brudar, utan humorn står i högätet i all sin enkelhet. Ja det har funnits flera "roliga" domare, och de var alltid lika uppskattade. Det gick fan inte att bli arg på dom helt enkelt, hur galet de än dömde...

Min gamla kompis Reine Hast körde ju som domare ett tag, och ni som läst här under årens lopp på min hemsida, vet ju om denna historia. Jag tror att det var match ute på  Vrångö om jag kommer ihåg rätt och riktigt. Och det var "derby" där ute. Ja det är ju alltid derby gubevars, så fort två öar möttes i fotbollens ultima-serier...

Kort sagt då. Matchen startade, det mesta var som vanligt, alltså alltid lite småtjötigt bland feske-pojkarna, och tagen var ibland lite hårda på plan, alltså normala tag för dessa boysare där ute. Reine vår domare, tyckte ibland när han dömde, att det var lite halvtrist att springa där, och döma vuxna människor, så han glömde väl av sig ibland att vara till 100% närvarande.

Snart så rann bollen ut över långlinjen till inkast, Reine hade inte en susning själv vems inkast det var, och linjemän i DIV VI-VII fanns ju bara inte. Båda lagens spelare och ledare ansåg att det var deras inkast, och värdet av detta inkast var väl ungefär runt 1 miljon kronor kunde man tro, när man såg och lyssnade på dessa vuxna människors tjöt och åthävor.

Reine Domare, gjorde som han brukade, han dömde snabbt och enkelt att inkastet var Vrångös, inget snack om den saken. Björkö-spelarna blev ju som tossiga. Men Reine löste detta gallant. Så fort Vrångö-gubben kastade inkastet, så blåste Reine av, och skrek till "fel inkast du lyfte på foten".... "Men va fan skrek spelarna"..... Ja ni tjötar ju så man får ont i hövvet, så lika bra å ge Er var sitt inkast så vi kan spela vidare....

Alla på plan skrattade så ända in i vasen, och ordningen var återställd, och alla var nöjda och glada... Ja ända tills en Björkö-gubbe snubblade i Vrångös straffområde, och allas våran Rein dömde straff... Mn det är en annan historia, men jag kan säga att Reine efter matchen inte duschade, utan tack som en kanonkula därifrån, och tog taxibåten hem igen till Askim, detta innan spelarna fattade att han varborta, hahahah secken go gubbe..

Vi som åtminstone är över 55 år i ålder har mött denne härlige domare och människa Leif Randers många gånger inom fotbollen. Det finns inga felaktiga domslut, det finns bara en rolig tvist på varje domslut…. Det var noll ide att tjafsa med honom, det slutade alltid med att man flabbade, och gillade honom ännu mer…. Tack för alla roliga stunder Leif Randers..


Härligt med folk som gör något, istället för att snällt öppnar munnen, och får arab och neger-piss däri… Vi måste helt enkelt slå tillbaka hårt och bestämt. Denna typ av människor finns faktiskt. De har alltid funnits och de kommer alltid att finnas. Så fort samhället visar minsta lilla ostabilitet, så dyker dessa avskum upp. Så ser ni dom förinta dom bara, kör över dom…. Självförsvar kallas det…..


Får man verkligen lov att skämta om detta tro???? Vad tycker ni…?

HandskakChaiyaphum MMMMXXIX

17 augusti 2020

88,5 kilo - (24 km) 1 timme 49 minuter

Valuta-kurs; 3,583  nedåtSchack är rasistiskt,

eftersom vit alltid börjar!!

Idag söndag så träffade vi alltså Yorks frus systers barn, en söt tjej som var 32 år i ålder. Och Namkaeng och hon fick prata ihop sig då vad det gällde computer science på universitets-nivå….. Ja Namkaeng verkade efter det mötet heltänd på att köra den utbildningen, istället för att bli lärarinna.

Jag frågade henne när vi åkt hem, och hon var nervös vad hennes mamma och Yongyut skulle säga om hon berättade att hon INTE ville bli lärarinna. Va fasen sade jag till henne, skit i vad dom säger, det är ditt liv, och det angår varken din mamma eller Yongyut vilken linje du väljer.

Och när vi kom hem, så tog jag Yongyut åt sidan, och berättade för henne att detta tramset måste sluta NU. Namkaeng väljer själv vad hon vill läsa, vill hon bli lärarinna = BRA, vill hon bli agriculture nånting = BRA, och vill hon läsa datorkunskap = BRA. Ge fasen i att lägga Er i, du och Alaam……

Jäklar vad glad Namkaeng verkade vara där hon stod bredvid, och lyssnade på vad som avhandlades… Utbildningen föreslog tjejen i alla fall skull ske i Khon Kaen, ty det gav bättre prestige, och hade ett ännu bättre renomme,´än vad Khorat hade….. Jag fick reda på när Namkaeng kollade priset, att universitetet i Khon Kaen var cirka dubbelt så dyrt som Khorat.

Jag kollade då online med Namkaengs hjälp, och det visade sig att den kostnad jag fått tidigare från hennes kusin som ju gick lärarlinjen där, inte alls stämde med utbildning till datorteknik. Priset var faktiskt exakt detsamma, alltså 15.000 baht per termin alltså 30.000 baht per läsår…..

Så där lär vi hamna med allt detta. Så nu skall det bli spännande, när jag skall försöka utröna de facto vilka kostnader annars som föreligger…. Jag har ju en lista som kan se ut som följer, och jag vet ju inte om jag missat något mer…..Skol-avgift  15.000 x 2 terminer =   30.000B
Husrum  3,500x12                       =  42.000B
Electric   1.000x9                         =    9.000B
Water     150 x 9                           =   1.350B
Food   50Bx3x30 dgr x 9 mån    =    41.000B
Uniform 3 x 400B              c:a     =      1.200B
Kostnader university per år       =   124.550B

Detta ger ju ekonomiskt vid handen då, att vi får betala vid varje terminstart på året (2 ggr alltså) 25.000 baht, och de övriga månaderna 9.150 baht per månad, under skol-årets resterande 8 månader.… Det känns lite grand som om jag har lite bättre grepp nu på det hela.

Och även Namkaeng har grepp på det hela, och det känns nästan som om hon är hyggligt säker på vad hon vill med sitt skol-liv i fortsättningen… Dessutom, så ansöker nu Namkaeng om lån, och de pengarna under det kommande året (1.200 baht per månad, har jag sagt att hon skall spara för att lägga på sin utbilning, för att underlätta för mig och för hennes mamma.

Och sedan när universitetet startar, så får hon låna cirka 2.200 baht per månad, och om man betänker att hennes mamma skall lägga hälften, alltså 4.500 baht per månad, så kan vi ju dra dessa 2.200 baht ifrån hennes andel, så blir det ju bara 2.300 baht per månad för henne att betala för sin andel på Namkengs utbildning….

Ja vi får se hur detta kommer att utveckla sig. Falang smiter planer, och thailändska människor många gånger verkar smida ”ränker", så det kan bli svårt för mig att få detta att gå ihop. Jag måste nog i alla fall vara stentuff, och verkligen själv hålla i allt detta ekonmiskt, annars blir detta med garanti en fullständig katastrof, vågar jag lova….

HandskakChaiyaphum MMMMXXVIII

16 augusti 2020

88,3 kilo - (19 km) 1 timme 16 minuter

Valuta-kurs; 3,584  uppåtVarför är schack förbjudet i islamiska länder?

Jo därför att”drottningen” (kvinnan), kan röra sig fritt!!

Läser precis ytterligare en dödsdom över vår kära vänsterfeminist-regering, och dess idioter till medlemmar. Till deras stora stora sorg så har nu Israel med hjälp av President Trump, signerat ett fredsavtal med ett arabiskt land, Förenade Arab-emiraten (UAE)…. Palestina-dårarna i markområdet, som mestadels pysslar med att döda israeler, hatar ju detta förstås.Men om nu detta fredsavtal är hållbart, så kommer det att gynna hela regionen, bringa kunskap och utbildning till dess folk, och med det då förhoppningsvis ett steg FRÅN den satans religion som dom kallar Islam, som enbart skapar problem för människorna.. Jag önskar dem lycka till, och önskar samtidigt all jävla olycka åt vänster-idioterna hemma i Sverige… Tji fick ni nu Era jäklar…Hade en himla tur idag när jag letade i gamla gömmor. Bland en massa trista foton, så fann jag plötsligt till min stora förvåning, det absolut första fotot som togs av mig i detta jordelivet. Jag var väl inte riktigt född här, men man kan ju få en känsla för hur jag ser ut idag i alla fall, när man ser den strömlinjeformde kroppen. Har ju alltid varit himla duktig på att simma dessutom…Idag så hämtade jag vårt beställda kebab-kött och såsen som hör till, nere på buss-stationen. Jag hade beställt”röd” kebab-sås och inte den vita!! Därför att säljaren lovade att den röda smakade som den gör ”hemma i Sverige”, vilket jag bestämt hävdade att jag ville ha.

Den vita såsen hade chilli-skiten och vitlök på det, två produkter som fasen inte har med kebab att göra, inte i min värld i alla fall… Fick hem grejorna, och skulle starta upp med att dra i mig en go Kebab, med ett färskt gott Pitabröd. Det visade sig genast att de 12 portioner med röd Kebab-sås som vi köpt, smakade som spagetti-sås/tomatsås utan några Kebab-kryddor i alls.

Jag hade beställt 2 portioner på prov av den vita chilli-kebab-såsen, mestadels till Yongan. Men när jag smakade på den, så var den kanongod, och precis som jag ville ha den, alltså en Kebabsås medium som jag brukar beställa iSverige. Så nu i eftermiddag beställde jag 10 nya portioner med den vita såsen online, och samtidigt så slängde jag den röda som jag beställt. Varför spara på sådan skit.

Det är bara att tömma och glömma, ja tömma ut i slasken då, alltså röda såsen menar jag!! Men i det stora hela så är jag jättenöjd, köttet var jäkligt gott, och jag slapp det där äckliga kyckling-köttet som en del kör med till sin kebab, bara för dom inte”har” tillgång till riktigt kött…. För varje ny falangmat vi hittar här nere, så är det en framgång av stora mått….Idag söndag kl. 15.00, så skall jag ta med Namkaeng ned till Yorks så kallade family coffee shop. Och där skall vi träffa Yorks frus systerbarn, som är 32 år gammal och anställd av staten som dator-arbetare av något slag. York var himla schysst och sammanför Namkaeng med denna kvinna, då jag berättade för honom tidigare att jag föreslagit Namkaeng följande.

Jo hon antydde att bli lärarinna kanske inte var alldeles så där himla ”givet” längre. Jag tror och känner att hon nog blivit lite pushad åt det hållet, inte alltid helt i linje med vad hon själv tycker. Hon är ju blyg och vill inte sätta sig upp emot vuxna, vilket ju som ni vet kan vara ett tveeggat svärd i vissa fall.

Namkaeng har varit inne på flera olika yrken nu när det börjar närma sig lite grand, att börja fundera på universitets-utbildningen om 1,5 år cirka. Ja veterinär har funnits t.om. läkare, och sedan nu sist så började hon fundera på ”Agriculture science”, alltså jordbruks-vetenskap av något slg…

Jag slängde ju in i den ”pannkaks-smeten då, att det kanke inte vore alldeles fel om hon funderade på att kanske utbilda sig inom dator-teknik/vetenskap. Dator-jobb kommer alltid att finnas, och jag finner Namkaeng vara duktig på det tekniska faktiskt. Men jag bara föreslog det för att visa henne att det finns val här i livet. Och det är bra med val i livet

Det var säkert 5 månader sedan vi pratade om detta senst, så när jag förde detta på tal om att York fixat ett möte med denna kvinna, så visade Namkaeng mig sin telefon där hon hade skrivit in sina tankar om utbildning, och faktiskt där stod dator-grejen med, som ett av två alternativ hon funderade på….

Hon blev glad att vi skulle iväg på detta, och jag bad henne fundera på vad hon skulle fråga om, och förbereda sig lite grand. Ja vad det gäller utbildningen och jobben o.s.v. det måste ju finnas 100;tals frågor att ställa… Jag får återkomma om detta imorgon när vi har träffat dem, och fikat med dem…..

HandskakChaiyaphum MMMMXXVII

15 augusti 2020

88,3 kilo - (33 km) 2 timmar 13 minuter

Valuta-kurs; 3,582  uppåtDu kan hyra någon som kör din bil,

men du kan inte hyra någon som skall leva ditt liv!

När du ligger där på slutet,

så är det DU som levt,

icke någon annan, så tag ansvar!!

I dag torsdag, så var vi uppe i Nong Bua Rawe och käkade lunch. Jag var ute och avslutade min cykelrunda på morgonen, och när jag kom hem, så SKYPADE York mig, och frågade om det var läge att käka lunch på Stephans restaurang där uppe. Ja det ligger ju runt 64 kilometer fram och åter härifrån Chaiyaphum.

Ja vem sjutton vill tacka nej till en go lunch, så vi stack upp. Jag hade tur han hade potatis, och han gjorde stekta sådana till mig, och en gris-steak med en ost-sås, som var något av det godste jag smakat…. Ja den var gjord på blue cheese, men de hade gjort den helt rätt.

Många kufar som gör denna typ av sås, brukar alltför ofta få till det alldeles åt helsicke för starkt, alltså alldeles för mycket blue cheese i såsen. Men detta var den perfekta såsen,. Så en god sås gör ibland hela anrättningen tycker jag, typ kronan på verket…

Jag stannade väl drygt 1,5 timmar där inklusive ätandet, men sedan blev ADHD;n för mycket påmind, och jag ville bara hem. Mestadels beroende på att det var lite trist för min del, då York och Stephan pratade mestadels tyska…. Jag pratar ju lite tyska, men hänger inte med riktigt, när två tyskar bubblar på i 90 km/timme när dom pratar. För mycket och alldeles för snabbt.Idag så hade jag som uppgift att cykla till en by där en amris thai-fru kommer ifrån. Ty hennes moder brukar ge mig sallad f.v.b. till Yongyut. Hon hade aviserat redan dagen innan, att jag skulle komma dagen där på, då när jag passerade med cykeln. OK sade jag. Jag passade då på att ta med en påse med hembakta kanelbullar, och hoppas att det faller i god jord.

Men det lär jag väl aldrig få reda på. Thai vill ju aldrig säga att det var gott eller något överhuvudtaget. Jag stack dit idag i alla fall, lämnade mina bullar, och fick en påse med allehanda gröna saker, ja det kallas ju grönsaker. Jg kan inte namnet på ens 10% av vad som låg i påsen, helt okända saker. Men Yongan smackade belåtet, så hon var nöjd när jag kom hemi alla fall.

Dock precis när jag lämnade byn, så stannade jag återigen till vid hund-valparna, ja de svarta små liven. Jag hade ju varit där igår 4:e dagen utan mat, och jag tog fan i hågen och plockade ut 3 valpar ur gräset, ja en av dem låg t.om i vattnet, och höll på att drunkna.

Jag lade nu ut valparna på vägkanten, och jag tänkte att som vi tänker i fotbollen, när man ligger under med 1-2 och det är 2 minuter kvar bara på matchen. Man satsar allt, tar t.om upp målvakten, och han får hjälpa till vid hörna. Ty varför var försiktig, om man förlorar md 1-2 eller 1-3 vem bryr sig, om man nu åtminstone har chansen att spela till sig 2-2, och få oavgjort.Så jag tog valparna ut på vägkanten, och satsade på 2-2, väl medveten om att dom kunde kravla ut och bli överkörda. Men de hade i alla fall en liten chans att de passerande thai-människorna skulle åtminstone kunna se valparna, och kanske ta hem dom. Jag menar inget fel i gratis hund, eller hur. Jag kom dit, finner ingen enda av de 3 valparna, och till min glädje inga lik utefter vägkanten heller.

De var garanterat upphämtade.. Härligt, det blev alltså 2-2 då!!. Just då så får jag höra ett pipande kanske 6-7 meter in i buskaget. Men va fasen! Ytterligare en valp, alltså en 4:e valp!! Jag lyssnade länge för att kanske lokalisera, så det inte också fanns en 5:e valp där inne någonstans. Men jag kunde bara höra denne lille valp.

Till slut, så fattade jag mod och gick i mina pissetofflor och barbent, in i det höga gräset fram till ett buskage. Lyfte undan grenverket nedtill, och där låg en liten svart hundvalp, helt invirad i ett oerhört stakt grepp, av gräs runt valpens hals, och kropp. Den kunde inte röra en fena, och måste ha legat så i dagar.

Jag hade ingen kniv att skära eller klippa loss den, men jag tog ett gräs-strå i taget, och till slut så kunde jag fria valpen, och precis när jag backade ut till vägkanten och lade ned valpen, så hörde jag en motorbike bortåt vägen. –”Ja”, den kommer in hit, han passerade mig, jag pekade på den svarta valpen, Thaigubben stannade och vände om.

Jag pekade på honom och valpen och sade ”Kaban”… Thaigubben tvekade inte en sekund, böjde sig ned, och lyfte upp den lilla valpen, stor som en knytnäve ungefär, han vred på den två gånger, men beslöt sig sedan får att acceptera den, och ta hem den. Jag måste erkänna att det kändes gött att valparna nu var OK, och hade fått ett hem, och slapp att pinas mer, och döden dö via svält eller ormföda, eller andra hemska saker. Så slutet gott, allting gott..

HandskakChaiyaphum MMMMXXVI

14 augusti 2020

88,4 kilo - (19 km) 1 timme 23 minuter

Valuta-kurs; 3,574  nedåtFeminister som försvarar islam-slöjan,

är väl i högsta grad jämfört med,

att judar skulle försvara nazismen!!

Mitt facebook är ett ”Mellan-Östern” i miniatyr känns det som. Regel-överträdelserna från min sida står som spön i backen, och det räcker med att någon ”anmäler” mitt gjorda inlägg tydligen, så åker jag på 30 dagars avstängning numera. Se denna lista jag saxade ur mitt ”straff-register” inne på facebook;

Historik
Begränsning · 29 maj 2020
Du kunde inte göra inlägg eller kommentera i 30 dagar
Begränsning · 29 maj 2020
Du kan inte göra inlägg, kommentera eller använda Messenger i 30 dagar
Begränsning · 26 dec 2019
Du kan inte göra inlägg, kommentera eller använda Messenger i 30 dagar

Begränsning · 25 okt 2019
Du kan inte göra inlägg, kommentera eller använda Messenger i 30 dagar
Begränsning · 29 maj 2020
Du kan inte göra inlägg, kommentera eller använda Messenger i 30 dagar
Begränsning · 29 maj 2020
Du kunde inte göra inlägg eller kommentera i 24 timmar

Begränsning · 15 okt 2019
Du kan inte göra inlägg, kommentera eller använda Messenger i 7 dagar
Begränsning · 29 maj 2020
Du kunde inte göra inlägg eller kommentera i 24 timmar
Begränsning · 29 maj 2020
Du kunde inte göra inlägg eller kommentera i 24 timmar

Begränsning · 29 maj 2020
Du kunde inte göra inlägg eller kommentera i 3 dagar
Begränsning · 29 maj 2020
Du kunde inte göra inlägg eller kommentera i 24 timmar
Varning · 29 maj 2020
Vi förstår att misstag sker och därför har vi inte begränsat ditt kontoTitta på datumet som jag markerat med kursiv text (29 maj 2020).. Vid hela 9 tillfällen (inlägg) som jag gjort den dagen, så har Facebook ansett att jag överskridit deras regler och bestämmelser. Det inlägg som dom drog fram och tog som exempel, var alltså ett inlägg där jag beskrev araber som lata, och att de föredrog att inkassera bidrag istället för att arbeta, och göra rätt för sig…. Man får inte säga sådana sager.

Om ni tittar på absolut sista posten med datum 29 maj (längst ned), så ser man ju strax hur dom jobbar när dom vill stänga av folk med ”fel” åsikter. Jag kommer ihåg att jag överklagade deras beslut, och tydligen fick jag rätt kan jag se nu. Va bra tycker vän av ordning, då är jag ju ute ur Facebook-fängelset då? FEL….

Vad Facebook INTE nämnde då til mig, var att jag inte visste att jag hade 8 andra avstängningar den dagen som nästan alla renderade mig 30 dagars avstängning. Så visst överklaga ni/vi, men det hjälper ju inte, eftrsom du får rätt, men du kan inte få rätt i det du inte vet om, så avstängningen påverkas icke… Jag visste alltså om endast 1 regelbrott inget annat!

Nä nu skiter vi i detta, 13 dagar kvar och sedan frisedel, och ut i sus och dus igen, mot nya äventyr på Facebook… Får se hur länge som det håller denna gång. Känns ju som om jag varit avstängd i hela 5 månader undet det sista året….. Tacksam måltavla tydligen för vänster-feministerna och den snäva åsikts-korridoren de ger oss glada svenskar….

HandskakChaiyaphum MMMMXXV

13 augusti 2020

87,9 kilo - (19 km) 1 timme 18 minuter

Valuta-kurs; 3,575  uppåtSom ni alla vet så är ”Bin Laden” stendöd.

Kvar är dock hans lite mörkare bror; ”Choko Laden”

samt kusinerna; ”Marme Laden” och party-prinsen; ”Pinaco Laden”.

Och också vegeterianen ”Sal Laden”.

Men får ju absolut heller inte glömma hans senila farbror ”Var fan var de jag Laden”…

Han har ju också en fiskälskande morbror vid namn ”Remo Laden”,

Plus den alltid lika illaluktande ”Det var jag som Laden”……

Hans släkt avslutas med en distant kusin och vis-sångare,

som heter; ”Bal Laden” …….

I förrgår, alltså den 11 augusti, så var jag ute på morgonen, och drog iväg på över 2 timmar och 30 kilometer i solskenet, himla skön tur på morgonkvisten blev det. När jag kom hem, så blev det dusch och en movie på datorn, och sedan kom ett sockersug över mig som heter duga. Ett grymt sockersug dessutom.

Jag stack bort till Big C, och bunkrade upp med 12 påsar godis, det mesta kom ifrån det kända märket; ”Haribo”. Ni kan se 2 olika sorters godis på fotot ovan. Men det blev i alla fall 12 påsar. Till mitt försvar som varande Diabetes 2-gubbe, så köpte jag 6 påsar till Namkaeng och Funfa, så ”bara” 6 påsar godis till mig blev det.

Men jag hade en riktigt stor och enorm ”Ågren” efter att jag slafsat i mig dessa 6 påsar. Inte ens självförsvaret att ”dom var ju ändå så små” hjälpte mig speciellt mycket. Det blev så illa, så jag vågade inte ens mäta sockerhalten i kroppen, utan jag drog iväg på cykeln en 2:a tur runt klockan 16.00 på 1 timme och 15 kilometer, för att mildra socker-smällen i kroppen.

Imorse (12/8) så mätte jag sockerhalten, och då var den nere på 6,7, och allt var till det bästa, och värdet var helt OK för min del i alla fall…. Annars idag så blev det en vanlig dag igen. Håkan kom lite överraskande in hit, och det var ju riktigt kul, han hade med sig var sin macka till mig och Yongyut. Det var en macka med hemmagjord Skagenröra på. Och hans Skagenröra var mycket godare, än det man kan köpa här i Thailand, i alla fall…

Jag var borta idag (12/8) och tittade till hundvalparna. De låg där huller om buller, och jag måste nog tyvärr säga, att de ligger alla 3 eller 4 på sitt yttersta nu. Mina kycklingbitar ligger fortfarande kvar, så någon mamma finns inte alls för valparna. Så antingen är hon död, eller så har hon helt enkelt bara övergivit ungarna, vet inte alls. Men ingen vill ha dom, så då får dom dö helt enkelt, tyvärr….

Men annars detta med thailändare och deras ”kultur”, ja den är ju helt annorlunda än vår egna kultur. Jag säger inte att den ena är bättre än den andra, de är bara helt och fullständigt annorlunda i jämförelse. Jag har ju lagt ned både tid och omsorg på att lära Namkaeng, och även Soda de mest elementära sakerna som JAG tycker är viktiga.Jag vet att vi inte har samma kultur. Men jag lägger mig inte bara ned, och accepterar allt trams jag stöter på. I detta fallet så gillar jag inte konstiga saker som drabbar mig där jag själv är inblandad. Så länge som det påverkar mig i mitt/vårt hem, så vill jag ha regler som får mig att må bra. Thaifår helt enkelt anpassa sig och lära sig min kultur vad det gäller vissa saker..

Så ta då en sådan sak som att säga ”tack”. Visst, ordet finns i deras språk, och visst hör man det ibland. Men förvånansvärt ofta så hörs det inte ett skit när thai får saker. Vad det gör mot varandra skiter jag fullständigt i. Men eftersom det är oftast JAG som ger här, så vill jag ha tack. Vilket visar att mottagaren uppskattar det de får. Annars kan jag strunta i att ge.. Bra att lära sig den hårda vägen..

Nu håller den lilla Funfa fortfarande på och strunta i att säga ”tack”, och det känns jäkligt trist att behöva kräva en sådan uppenbar självklar sak hela tiden, det tar nästan bort glädjen med att”ge” stundtals!! Att säga ”God natt” då?? Nä det finns inte här, Jag kräver att de säger God natt till mig i alla fall, vad de gör sins emellan struntar jag i…

Vidare så har jag infört ”tack för maten” som tydligen är jäkligt svårt att säga om jag inte sätter blåslampa i häcken på dom. Jag förklarar helt sonika, "säger ni inte Tack för maten, så betyder det att ni inte finner maten vara OK, och då blir det ingen mer mat här i huset"…. OK det är till ungarna jag pratar så, Yongan som vuxen kan jag ju inte säga så till…Det finns ett otal sådana företeelser här i kulturen, som vi i Sverige om det hänt där, hade sagt att det var ohyfsat, och oartigt, och dålig stil, och vi hade dömt dessa människor som mindre vetande… Annars är ju den stora grejen att få ordning på ljugandet. De själva ser inte att ljuga som en specillt stor sak.

Om det är obehagligt att säga en sak, och erkänna en sak, eller liknande, då kör man ALLTID med i denna kulturen, antingen med att man helt enkelt tiger, och inte säger någonting. Den som är tyst har aldrig ljugit anser thailändare. Eller så kan dom ju alltid blåneka, ja blåneka rakt upp i nyllet på motparten.

Och just den grejen skall man vara lite grand försiktig med om det gäller icke familje-medlemmar, ty framhärdar du och avslöjar deras bluff och lögn, så tappar dessa ”ansiktet”, och i detta landet så handlar nästan alla mord om just förlorade ansikten faktiskt…

Men jag tycker att det faktiskt är riktigt bra med Namkaeng…. Soda bor ju inte här längre, men han har vuxit upp till en bra kille, känns det som. Yongan är fortfarande ”bångstyrig”, och har svårt att ta sig ut ifrån de gamla invanda kultur-yttringarna som funnits där ända sedan hennes barndom och uppväxt….

Så där händer det fortfarande grejor som typ; Vi är bara vi två hemma, jag och Yongan, ljuset är tänt på dass, och jag frågar varför hon inte släcker efter sig. Nä säger hon, det var inte hon som varit där. Men Yongan jag har inte varit på toan sedan  6 timmar tillbaka, och bara du och jag hemma…… - ”Nä inte jag, you crazy”!!! Hahaha. Men jag storgillar henne ändå…. Men thai fattar bara inte när det är dags att le, och inse att motparten har synat deras bluff...

Handskak

Chaiyaphum MMMMXXIV

12 augusti 2020

88,1 kilo - (18 km) 1 timme 6 minuter

Valuta-kurs; 3,554  nedåt′′ Du kanske inte är hennes första,

hennes sista, eller hennes enda.

Hon älskade innan,

hon kanske älskar igen.

Men om hon älskar dig nu,

vad mer spelar roll”?


Ville gärna  publicera dessa foton. Det första är ifrån tiden INNAN vårat småville-område byggdes, och man bara ser åkrarna där sedan villorna byggdes 1951-1952…. Och sedan ett foto av en speceriaffär som antagligen låg nedåt visningshusen/Gamla Järnbrotts-skolan till. Mina 2 systrar Ninna och Maisie var ju med på tiden innan Järnbrott byggdes, som kanske tycker det är kul att se dessa foton, kanske till och med kan delge något minne till sin lelle-broder…


Här kommer en tragisk video som visar hur oerhört svårt sossarnas valboskap har haft det, innan dom tog sig till Sverige och fick en gratis fristad med bidrag. Detta är alltså vänsterns bidrag till katastrofen i Sverige…. Släng Era pass, VISA-kort och ID-handlingar och åk till Sverige bara, inga problem… Skäms ni som röstar på dessa varelser i regeringen..

Nu till Thailand och lite roligare saker. Jag ser ju och stöter på en massa olika saker nästan varje dag under mina cykelturer. Igår så körde jag ganska sakta i en uppförsluta, och hörde ett pipande från diket. Jag hoppade av cykeln och gick fram, och fick höra tydligt gnällande från 2-3 tror jag, valpar det var.

Jag fick gräva ett bra tag i det täta gräset med taggiga buskar. Man är ju lite rädd för ormar och andra djur som gärna vill sticka eller bita eller pissa på dig. Så sakta sakta grävde jag fram en hundvalp, en liten svart sak… Då hörde jag ytterligare pip, och lite längre in stötte jag på 2 stycken till, som hade fastnat i snåren och gräset, så de kunde inte ens röra sig.

De var också svarta med lite brunt på nosen. Då igen hörde jag ett pip till, jag fick nu gå in runt 2 meter i snåren, och det är riktigt jobbigt när man inte ens ser marken man skall gå på, tänk om man trampar på en orm, eller något sådnt. Eller kanske hund-mamman kommer rusande??

Jag grävde fram en 4:e liten hundvalp. Jag satte mig på cykeln, och cyklade runt 300 meter till närmaste by, men de 2 familjer jag frågade i byn, ingen av dom brydde sig ett skit, och bara ruskade på huvudet och axlarna, och fortsatte med sitt. Jag återvände till valparna, och när jag stod där kom där en personbil, som jag stoppade.Det var en familj som jag fick ur bilen. De gick fram, tittade på valparna, tittade på mig, grinade illa, och åkte sin väg. De kunde inte skita mer än de gjorde i dessa valpar,. Jag cyklade min runda, kom hem tog moppen, köpte en bit kyckling på vägen, ty jag räknade ut att mamman måste ju finnas i närheten.

Jag lade dessa kycklingbitar vid valparna och stack hem, kunde inget mer göra. Hundmamman kanske bara var ute på äventyr och letade mat, vad vet jag… Senare då idag alltså, så köpte jag med mig mer kyckling för att hjälpa hundmamman. På vägen fick jag se ett "tecken"….Jg såg en hund drygt 1 kilometer från valparna, den var död och överkörd, men den var vit, kan vita hundar få svarta valpar??

När jag kom fram till valparna, så låg en av valparna och slickade för det vilda på kyckling-bitarna. Han kunde ju inte käka, men gillade nog marinaden kanske… Men köttet låg kvar, så mamman var nog med garanti död och överkörd tror jag…. Jag lämnade även denna laddning med kyckling, uti fall ett under skedde, och mamman levde…. Sedan lämnade jag valparna. Får se imorgon om jag skall glömma dom fortsättningsvis.

Jag tar i alla fall inte hem dom, inte för allt smör i Småland gör jag det. Det finns andra människor som får pyssla med sådana saker. Det finns antagligen flera hundratusentals övergivna hundar i Thailand, och 50% av dessa föder sina valpar ute i det fria, och valparna har en väldigt liten chans att ens fylla 1 vecka i ålder…. Så det är bara att glömma, livet är bara på detta sättet.

HandskakChaiyaphum MMMMXXIII

11 augusti 2020

88,0 kilo - (45 km) 3 timmar 17 minuter

Valuta-kurs; 3,552  nedåt


Dagens sanning;

Det går inte att rehabilitera de som aldrig varit habiliterade

Jag kanske har nämnt det förut, men alltid kul med ormar, och just denna grej med ormar i dass-holken är ju riktigt underhållande för oss andra, dock inte för den som blir biten i ändalykten. Nu så hände det dock senast nere i Bangkok, och den drabbade var en 4:årig liten tös.

De rusade ju naturligtvis med henne till närmaste sjukhus som hade serum mot orm-gift, och det brukar vara de statliga sjukhusen här i Thailand. Kanske bra för Er att veta, om ni blir drabbade. Sjukhuset testade, men flickan visade ingen reaktion på testet mot orm-gift…. De var tvungna att testa ganska mycket, då föräldrarna inte kunde, eller hann kolla in ormen, så de kunde lämna en identifiering av densamma.

Det visade sig då med tydlighet att ormen nog var en ganska vanlig råttsnok, ELLER så var det en riktig gift-orm. Ty det kan också vara fallet, att ormen bet i självförsvar, men den släppte inget gift vidare. Dessa avgör ju detta vid varje tillfälle…. Varför slösa gift på en människa?? Så det är inte helt ovanligt att man blir biten, men inte får något gift insprutat. Men vem fasen vill lita på den grejen med livet som insats…

Detta är ju annars livsviktigt vilket ni säkert förstår. Det finns runt 10 stycken direkt LIVSFARLIGA ormar, som dödar inom ganska kort tid, och vet dom inte, om det är en typ Kobra, eller en Viper, eller en Krait, så ger de ju ”fel” serum, som då är fullständigt värdelöst…

Så blir ni bitna och inte kan fotografera ormen, eller ge en vettig beskrivning på teckningen på kroppen eller huvudet, eller om ni rent av skär av huvudet på ormen, så ligger ni pyrt till… Men nu i dagsläget så tänker jag mest på känslan att sätta ned ändan på toa-ringen, inte titta efter ner i vattnet, och sedan känna en brännande smärta på ena skinkan, kul……..Nu skall jag prata plast lite grand. Detta land Thailand, inkluderande ävenledes andra länder förstås som har stora problem med skräp i naturen, som slängs hej vilt. Ja här så går vi och handlar korv till maten under dagen. Ja alltid gott med en korv och bröd, eller en halv special grillad.

Hur ofta har det då inte hänt när man lagt korven i stekpannan, att det börjar lukta bränt. Vafalls? Vad är detta? Man kikar på korvarna, och de har börjat skrumpna, ty runt varje korv såligger det ett tunt lager av plast. Vem fan lägger plast runt korven? Jo Thailand gör detta. De säljer alltså korv i plast, som sedan ligger i en, ja just det, plastförpackning!!

Här vad det gäller specerier och precis allting annat på den avdelningen, så har jag aldrig någonsin i mitt liv sett så mycket sattans plast virat runt precis allting. Inte bara korvarna. Nä då, köp en påse godis, ja då har vi en ytterpåse. Där under har vi sedan delat in godisbitarna i mindre förpackningar, i plast förstås!!. Och sedan varje enskild godisbit är draperad i plast de också. Alltså vi måste igenom 3 lager med plast innan vi kan käka en kola…Idag annars, så var jag och York nere och käkade spaghetti Carbonara. De gör jättegod sådan på denna restaurang, men samtidigt så är priset kanonbra, bara 70 baht. När man får in maten, så förstår man dock ganska snabbt varför det är så billigt. Den portionen är säkert OK för små söta asiater som är runt 160 centimeter höga i strumplästen.

Men för en välgödd gubbe från falang-land, på dryg 1,80 meter över havet, så hade nog en dubbelportion varit lagom… Men som sagt var, gott var det… Vi stack sedan vidare till hans familjs coffee-shop, och tog en go kopp kaffe, vilket sedan följdes av 4 stycken besök i olika affärer, där York försökte köpa hyllor i metall, och också delar till sin motorcykel.

Vid 4:e affären, så upplevde jag något som jag tror jag aldrig känt förut. Men jag kände mig helt slut i ”kolan”, och ville bara sticka hem. Så jag ursäktade mig. Jag är övertygad om, att jag hade överhettning i kroppen. Jag hade ju kommit hem alldeles innan jag träffade York, ifrån en 2 timmars cykeltur på bästa sol-tid på dagen.

Detta med en god temperatur på drygt; 36 grader. Jag duschade ju snabbt efteråt, och sedan direkt ned till York och ätandet. Så jag hann nog bara inte fylla på med vätska ordentligt tror jag. Jag satte mig i mitt arbetsrum med aircondition, och 30 minuter senare mådde jag prima igen, men det tog drygt 1 liter vatten, innan det löste sig.

HandskakChaiyaphum MMMMXXII

10 augusti 2020

87,7 kilo - 87,0 kilo (26 km) 1 timme 52 minuter

Valuta-kurs; 3,570 nedåt


Ingen vis man har någonsin

önskat att han vore yngre!!

Det small välderliga i Beiruth här om dagen. Jag läste med intresse vad som SVT rapporterade, och det var ju som vanligt. Det var rapporter till de svenska ”barnen” ungefär. Inga frågor ställdes, inga funderingar fanns, och man visste inte ett skit. Men jag själv förstår ju helt klart varför.

Ty om man skrapar på ytan, så skall ju Sverige och Socialdemokraterna känna en stor stor skuld till denna explosion. Lika väl som socialdemikraterna skall känna stor stor skuld i alla raketer som flyger in över Israel, och orskar död och förintelse. Varför skriver jag så här. Jo mycket enkelt. Vi skänker 700 miljoner kronor per år till området som kallas Palestina.

Det är fan inte ens ett land, bara ett markområde. Vi ger dom alltså 750 hela jäkla miljoner SKATTE-kronor. Och alla ni med näsan på rätt ställe, och en hygglig syn och hörsel, förstår ju och vet ju vart de pengarna sedan distribueras runt till i området Palestina. Ja just det, till terror-organisationen Hamas mestadels.Och nu till det som ni aldrig fick veta eller någonsin får veta för den delen heller. Ty sossarna i Sverige tystar media mycket effektivt, och ni medborgare i gamla Sverige får endast ”godnattsagor” och ”snuttevisor” att lyss till… Katastrofen började alltså med att en bensinstation började brinna.

Därefter antänds en närliggande fabrik som gjorde fyrverkerier. När denna antändes, och brann som värst, så antändes ytterligare en byggnad som låg granne, och DET var alltså ett lager med ammonium-nitrat.. Detta lager ägdes av Hamas, alltså våra "kära" satans Palestina-terrorister.  Palestina-schalens hemvist, med lemlästning och död som bästa företräde..

Om nu någon är så jäkla stupid så ni tror på amsagan om att ammonium-niratet skulle vara gödsel (fertilizer) till åkrar och sådan fredlig verksamhet, kan snabbt lägga bort de barnsliga tankarna. Detta Nitrat används till sprängladdningar, och finns i alla de tusentals efter tiotusentals raketer som de palestinska asen så beredvilligt skickar över till Israel.

Kan också meddela Er, att det var inte så länge sedan som tyskarna hemma i Europa, också upptäckte ett lager på tysk mark, med detta ammonium-nirat, och beslagtog det omgående. Även det lagret var kopplat till Hamas, som ligger våra kära numera batikhäxor så varmt om hjärtat…

Ni fattar att vi måste rösta rätt vid nästa val, och bli av med dessa vänster-facsister och sossar, och miljöpartister, och annan skit som styrt skutan Sverige fullständigt åt helvete nu i så många år…Visste ni att augusti månad 2020, alltså innevarande månad, har 5 stycken lördagar, den har 5 stycken söndagar, och faktiskt även 5 stycken måndagar. Ganska otroligt egentligen. Detta unikum händer vart 823;e år, så vårda denna månad väl,. Vi i våra liv kommer aldrig att se dess like igen…

Det enda egentligen som saknas denna månad är väl fredag den 13:e… Men en sådan finns alltså inte alls att se, så det är ju härliga tider…. Men en sak noterade jag i alla fall, jo att ett av mina mellannamn ”Valter” har halkat ifrån 29 januari till den 17 augusti, varför de skulle löjla sig och ändra vet jag inte, Men man får väl vara glad att finnas kvar, lätt annars att Mohammed snor ens plats!!”Red bull-sonen” om ni kommer ihåg den idioten. Det var ju han den fyllekörande rikemans-sonen, som körde ihjäl en polis 2012 här i Thailand, och betalade sig fri med runt 3 miljoner baht till den dödades familj.  Han levde sedan här i orört bo i 8 hela år, onåbar (untouchable), som varande son till den rikaste privat-personen i Thailand.

Nu dock det senaste, så har tydligen militären tagit tag i detta också, ja de gör faktiskt en jäkla massa gott i Thailand, och rikemans-sonen kände väl att det började brännas under fötterna, och han tog sitt pick och pack, och gjorde som den andre stor-skurken här i Thailand, Thaksin ni vet, han stack utomlands till ett land som inte lämnar ut honom… Ja pengar kan köpa precis allting utom ungdom ute i vida världen…. Vi alla kan bara önska att fanskapet får sitt straff så småningom, när han minst anar det..   
 
HandskakChaiyaphum MMMMXXI

9 augusti 2020

87,7 kilo - (20 km) 1 timme 33 minuter

Valuta-kurs; 3,571  uppåtJag skulle förklara demokrati för barnen.

Så de fick rösta på vad vi skulle ha till middag.

2 röstade för pizza och 2 av dom röstade för Tacos.

Så jag gjorde Blomkåls-stuvning,

detta för att förklara,

hur Miljöpartets vågmästarroll fungerar i svensk politik.

En härlig lördag har passerat, och mina rutiner rubbades inte idag heller. Jag gjorde exakt detsamma som jag gör varje dag. Jobbar vid datorn, tittar på film vid datorn, och är ute och cyklar. Dock med undantaget att jag gled ned efter cykelturen till Bens Bar, allt i akt och mening att käka lite go och efterlängtad falang-mat….

Jag kom ned, och där stod bakom disken 3 såta damer i sina bästa år. David ägaren satt ju där förstås, och såg mäkta nöjd ut. Jag pratade lite med honom, och han sade att visst de ser ju bra ut dessa damer, och det märktes om inte annat igår kväll när det tydligen hade varit rejält med folk på baren. Kul för David om han får in lite stålar  tycker jag.

Han pekade mot speciellt en dam, ja en tös egentligen, kanske 22 år gammal, och grymt snyggt ansikte, och en kanonkropp. Kul att titta på, man får ju nöja sig med det nu för tiden. Men tydligen så vart gubbarna i fullständig extas. Och ja jag måste erkänna hon var grymt fin att kolla på…Jag beställde spagetti Bolognese, en baccardi coke, samt ett glas rött vin… Jag satt bredvid Henrik, en supertrevlig dansk, som var helt betagen i denna tjej, de bytte Line-nummer, och han förklarade för mig, att det inte var så allvarligt, ty han var gift, ja ni vet vara hungrig utanför hemmet, men ”äta” hemma… Kul, sade jag, det var därför du tar hennes line nummer? Hahahaha!!

Maten den var kanon-god, och jag kunde äta med god aptit, det dök upp 2 stycken gubbs till, när jag satt och åt. Och alla var stenfokuserade på denna tjej. Hahahaha, hon låg minsann på, och gjorde ett kanonjobb måste jag säga. Log åt alla, ett sådant där leende som ”lovade” mycket, och fyllde på deras glas med ett leende, så det blev många öl på kort tid som gick åt där…

Jag stack hem efter kanske 1,5 timmar totalt, och tycker nog att det är himla trevligt med lite såta damer på baren, höjer ju stämningen, och temperaturen lite. Problemet kan ju bli om fruarna får nys om detta, och börjar förbjuda sim äkta män att ens gå dit, ja svartsjuka damer är inte att leka med.Jag har ledsnat på att läsa all skit om hur värdelösa vi vita människor är, och hur duktiga och bra alla dessa svarta människor är, som sprider skräck och terror runt vår jord (ihop med muslimerna då förstås.. Min fundering går stilla åt detta hållet. Om nu alla dessa svarta är så satans duktiga, så skall det bli kul att googla fram vad dom har uppfunnit och bidragit med, i denna vår värld.

Jag googlade ”Africas 10 best inventions”, och fick följande resultat; 1. CAT Scan 2. Oil from Coal (Sasol),    3. Heart Transplant, 4. Kreepy Krauly 5. Pratley’s Putty 6. Dolosse 7. Q20 8. Retinal Cryoprobe, 9. Speed Gun, 10. Smartlock Safety Syringe… Fick fram följande då när man googlade, vem/vilka som låg bakom själva uppfinningen.

De ALLA kom från Syd-Afrika, eller skall man säga att alla uppfinningar gjordes i landet Syd-Afrika, som ju som bekant vid den tidpunkten för uppfinningarna, var i ”vitt” odugligt styre… Och dessutom mycket upplysande,,, ALLA 10 av dessa 10 uppfinnare var vita ”oduglingar, och de var alltså INTE svarta…

Så dessa svarta som gurglar sig, och gör sig märkvärdiga i våra samhällen. De ”bidrager” inte speciellt mycket alls överhuvudtaget, annat än inom sport och musik. Fel? Ja leta ni efter undantag, om det nu ger lite bränsle för Er, men ”en svala gör ingen sommar”… Jag kan tyvärr inte ens hitta den ”svalan” i detta sammanhang. Rasism. Ja kanske, det kallas ju numer rasism, så fort som man berättar sanningen…

HandskakChaiyaphum MMMMXX (4.020)

8 augusti 2020

88,2 kilo - (23 km) 1 timme 33 minuter

Valuta-kurs; 3,568  nedåtKärlek är, när mamma ser pappa svettig och illaluktande,

och fortfarande tycker att han är finare än Robert Redford.

Chris 7 år

I morse så hämtade jag lite matvaror som jag köpt online ifrån Pattaya. Jag brukar handla hos O Leary´s i Ban Phe, Rayong, och det tänker jag fortsätta med så klart. Men ville kolla in om vissa produkter kanske var värda att köpa annorstädes. Så jag handlade hos dessa som heter ”Pattaya Food Box”….

Jag gjorde bara en liten order på  4 produkter och dessa var då;  Pitabröd (10 st) 199 baht, Potatis-sallad (750 gram 147 baht, Skagen-sallad (heter väl Skagen-röra på svenska – 500gram) 270 baht s samt Lyoner-korv (falukorv kopia  - 700 gram) 258 baht…. Detta ar allt och räkningen stannde på 874 baht totalt plus frakt och is, så tillkom 200 baht till, så jag betalade avrundat 1.100 baht då för dessa matvaror…

Jämförelse-priserna blev då om jag köpt motsvarande på O Learys, så hade det kostat istället för 1.100 baht, 1.423 baht, men de hade inget Pitabröd alls, så det var bara för 3 produkter. Så det viktiga var väl  egentigen smaken. Jagg måste säga att O Leary´s skagen-röra inte tilltalade mig alls…

Och detsamma för Patttaya-företagets Skagenröra, lite bättre, men smakade egentligen inte alls Skageröra, som jag som västkustbo är van att äta det.. Vad det gällde Potatis-salladen, så var båda företagens väldigt gott, inget alls att klaga på. Falukorven där gillar jag faktiskt inte alls O Leary,s medans Pattaya företagets smakade lika ”fel”… Men kan tänka mig att många människor säkert gillar båda företagens "falukorv-alternativ... Smaken är ju som baken - delad....

Jag har svårt med att vara hoppjerka mellan olika företag, och jag har en bra relation med O Leary´s, så jag ser ingen anledning alls att ”hora” runt, och köpa på andra ställen, och förstöra den relation jag har.. OK Pattaya-företaget var billigare, men tar man i baktanke allting i min relation, även då räknar in transporter som jag får, så betyder dessa små skit-baht extra, noll och ingenting, så fanatiskt fattig är jag ju ännu inte, känns det som..

Men jag har en sak kvar att beställa från Pattaya-företaget, och det är att kolla deras Kebab-kött, och höra om de har någon god Kebab-sås också att sälja….. Ja vi får se…. Alltid gott att ha fina leverantörer, så man inte behöver stå utan, och sedan behöva förlita sig på thai-mat, som ingen riktig karl blir mätt och belåten på… Thai-mat är för fysiskt små personer utan någon energi-förbrukning, varken intellektuellt eller fysiskt…Enskilt rum på statligt sjukhus. Ja för min del om jag nu skulle lägga in mig, eller för den delen om kanske Yongan eller hennes mamma skulle läggas in, så hade jag nog gärna betalat extra 800 baht per natt för några dagar, istället för att hamna på en allmän sal. I Sverige så låg det ju 6 stycken då på min tid när jag låg inne på Sahlgrenska.

Men här i Thailand, så ligger det runt 18 stycken patienter på en sal, och där emellan dessa 18 sängar, så ligger det människor (släkten då), och de käkar alla, och det luktar rent ut sagt fan, och det prats högt, och ingen jäkel får lugn och ro, Rena rama paniken att hamna på ett thailändskt statligt sjukhus, på allmän sal alltså. Så beställ alltid enskilt rum.

Då kan ju släkten få plats med allt det som är så enormt viktigt i en thaimänniskas liv, nämligen maten. De äter hela jäkla tiden, och speciellt på sjukhus. Så äter de inte inne på rummet, så brukar de duka upp med bastmmattor nere på parkeringen, bland alla bilar  och avgaser, inga problem. Bara det finns mat så finns det skjärterum…

HandskakChaiyaphum MMMMXIX

7 augusti 2020

87,9 kilo - (25 km) 1 timme 47 minuter

Valuta-kurs; 3,577 nedåtKärlek är när mamma ger pappa,

den bästa biten av kycklingen,

Elaine 5 år

Idag så var det tredje dagen på raken som Yongan drog iväg till kremering. Ja här begraver man ju inte folk, här tuttar man eld på dom, och eldar upp dom. Ja det är ju den framtiden som man själv har framför sig, hahaha… Första dagen så var det väl någon typ av förberedelser med käk och tröst tror jag.

Jag är inte så säker, då detta inte alls har med ”min” familj att göra. Och då skiter jag oftast i det. Någon måtta för det vara att springa på alla dessa begivenheter. Thailändare annars, kanske resten av asiaterna också?? Ja de har ju en släkt som heter duga, och kusiners kusiner, och människor som var ”snälla” emot dom för 40 år sedan när de var unga.

Ja, dit måste man gå med sina penga-kuvert, och käka deras mat, och gråta en skvätt, och sedan åker man hem och pratar nog aldrig mer om personen ifråga… Yongan drog dit i alla fall i förrgår igen, då det ju var som jag nämnt kremering, och nu kom kuvertet fram med 1.000 baht. Varför så jäkla mycket frågade denne ”idioten”?

Ja alla andra gav så mycket svarade Yongan. Ja jag ville inte tjöta och tracka Yongan för detta, utan det är ju hennes kultur, även om det är våra stålar som går åt helvete. Jag kan bara inte tillåta mig att ens gilla detta jäkla givande. Jag vet vad det kommer ifrån. Det är återigen denna by-kultur som ju funnits antagligen i flera tusen år, och frodats där.

Man lever tätt i byn, alla vet allt om alla, och man hjälper varandra, och då är dessa kuvert en sak som man använder för att dela på bördan av stora fester för alla jäkla tillfällen plus några till. Fest skall man ha för; förlovningar, bröllop, skilsmässa, dödsfall, sålt mark, vunnit på lotteri, barnafödsel, graviditet, plus säkert 10;tals fler anledningar.Fest är ett sätt att leva, man kan ju dö imorgon. Och fester kostar stålar. Så för att få råd, så kör man ju som engelsmännen säger a ”dutch” party, alltså på svenska en typ av ”knytkalas”.. Ja inte så att alla tar med sig käk, utan då mer att man ger pengar, och på så sätt delar på kostnaden för partyt.

I vissa fall som t.ex. bröllop, så vill man ju också gå plus, och ge brudparet en skjuts framåt i livet när dom gifter sig. Yongan kom hem sent på kvällen, och var lycklig förstås, hon gillar ju att komma ut härifrån ibland och träffa vänner. OK vi känner inte den familjen, men Yongan har pratat med damen över muren mellan våra hus (Håkans hus och mitt)..

Ty den döde var ju Håkans frus systers son. En kille ingen av oss någoinsin varken sett eller mött förut i detta jordelivet. Men Yongan gjorde detta för pojkens mamma, systern till Håkans fru, så det är väl OK då antar jag.. Så nu idag så bar det iväg igen för 3:e dagen på raken. Vad sjuttan de skulle göra idag vet jag faktiskt inte.

Men det handlar ju alltid om på dessa fester om böner, munkar, och tingel tangel från templet, och sorgesamma tysta minuter, sorgesamma bönestunder på 49 minuter, och sorgesamma stunder med uppiggande prat med mamman till pojken. Inte alls fel egentligen. Jag tror dom är grymt bra på att trösta varandra de små liven…

Vill också säg att här ute på "landet" som det ändå är till viss liten del, så lever alltså dessa traditioner och kultur vidare hos alla i stort sett. Detta trots, att de flesta inte alls längre ens bor i en by, utan mer inne i stadens värld, eller i nybyggda moderna muromgärdade bonings-områden... Så varför dom inte dumpar dessa fester och traditionr förstås inte jag. Men jag är utlänning och skall inte bry mig....En kort politik-grej angående kriminaliteten i Sverige och dess lösning. Denna följande text är ett utdrag ur en skrift som en journalist gjort för ett bra tag sedan, men som är riktigt aktuell, speciellt idag inte minst, Läs och fundera på om inte detta vore 2 bra lösningar på vårt problem med våra sprängningar, bränder och resten av skiten som vi importerat…

Citat;                                                                                                                                               
SÅ AVSKAFFAR SVERIGE DEN GROVA KRIMINALITETEN - ETT POLISFÖRSLAG
För fler år sedan än jag vill kännas vid (dvs för exakt tre decennier sedan) diskuterade jag den ökande kriminaliteten i Stockholm med två poliser från Norrmalmsdistriktet. Kvällen var sen och poliserna trötta och uppgivna. Redan då hade polisen noterat att nya grupper av brottslingar tillkommit, och att brottsligheten ändrat karaktär. Drogerna var tyngre, brotten grövre.

Men de två poliserna hade inte bara ett, utan två, konstruktiva förslag gällande hur kriminaliteten i princip helt skulle kunna avskaffas i Sverige. Förslagen var följande:

1. Handling: Åk ut till Tensta och Rinkeby mitt i natten. Grip tag i första bästa unge som springer runt och eldar upp sophus (det gjorde ungar i Tensta på tidigt 90-tal, de barnen är vuxna och själva föräldrar idag). Följ med ungen hem och knacka på dörren. Informera samtliga vuxna som befinner sig i lägenheten (vanligtvis ett ansenlig antal) om att de ska börja packa. Sätt hela familjen på första plan till ursprungslandet.

Resultat: Detta behöver bara göras en (1) gång, så upphör kriminaliteten i området.

Poliserna hade även en "light-version" av denna taktik, som innebar att utvisning ersattes av indragning av samtliga bidrag. Den versionen bedömdes även den vara oerhört effektiv för att få föräldrarna att ta sitt ansvar för barnens agerande.

2. Handling: Stäng in Sveriges 500 värsta kriminella i (den då nybyggda) Globen. Förse dem med gratis droger och vapen, och låt dem därefter ha ihjäl varandra. Arrestera den sist överlevande för massmord.
Resultat: Den grova kriminaliteten i Sverige upphör.

Som du förstår hade dessa poliser inte utbildats på Södertörn och förmodligen inte utsatts för en enda värdegrundskurs. De fick heller inte något gehör för sina idéer, men så här med facit i hand, så funderar jag ibland över hur Sverige hade sett ut idag om dessa två (redan då) desillusionerade poliser hade fått carte blanche för att styra upp utvecklingen.

Helt säkert hade ingen behövt fundera över om någon i ens familj befinner sig "på fel plats vid fel tid", och betydligt färre föräldrar hade behövt begrava sina barn.                                   
Slut Citat

HandskakChaiyaphum MMMMXVIII

6 augusti 2020

87,9 kilo – (16 km) 1 timme 4 minuter

Valuta-kurs; 3,583  uppåt

Kärlek är när du säger till en kille,

att du gillar hans skjorta,

och sedan har han den på sig varje dag.

Noelle 7 år

Ja tydligen är det inte bara i Sverige som vi släpper ut dårarna på våra gator. Här kommer en american (tror jag), spatserande mitt ute på vägen, mitt i trafiken, visar, förutom sin jäkla fjantiga penis, ävenledes en attityd mot de trafikanter som han hindrar genom att ställa sig naken ivägen för fordonen.

Ja till slut smäller det naturligtvis. Det signifikativa i mina ögon, är avsaknaden av detta samhälls-mod hos oss i Svrige, som trafikanten visar upp, genom att gå ut ur bilen och nita denna idioten. Hade vi mesiga jäkla svenska, så kallade män, visat samma mod, så hade vi rensat vår gator och parkeringsghus för länge sedan, från det importerade avskrapet som socialdemokraterna har tagit hit till Sverige.Nu har det hänt något som egentligen förvånar många här i Thailandet, och det är att ett VISA-kontor har blivit utsatt för en raid av polisen här. De stormade, utrymde skiten, och arresterande varenda person där, utan någon varken illvilja eller förbarmande. Det är ju allom känt att dessa VISA-agenter, är i samlag, sorry sam-arbete, med statsanställde poliser anställda på Immigration- kontoren..

Och det är hissnande belopp som florerar där. Ja det fuskas rejält med att få VISA, utan att alls uppfylla kraven. Så istället för att betala 1.900 baht som jag gör, och göra jobbet själv, så får utlänningarna betala mellan 20.000 - 60.000 baht per år för att få stanna. De flesta som betalar dessa belopp, gör det för dom har helt enkelt inga stålar som de kan visa upp för Thailand, och som berättigar dom då att få stanna.

Pengar i form av inkomst-brev från ambassaden, eller pengar via saldo-besked från sin bank… Det är i alla fall hissnande belopp i omlopp, och av kanske 25.000 baht, så snor garanterat den korrumperade tjänstemannen på Immigration-kontoret åt sig 15.000 baht, vilket han förutom en liten del, måste skicka ”vidare” inom hierarkin på Immigrationen i Thailand..

Ja man måste ju förstå att något speciellt har hänt här, eftersom polisen, vilket är rent fullständigt sällsynt, går på sina ”egna”. Ja Immigration-anställda är alltså poliser… Och när man då läser i tidningen om vad som timat sig, så upptäcker man att just detta agent-kontor i just den staden, sysslade alltså med rena rama Fake-stämplar. Och hade noll med Immigration att göra, så då blev det ju liksom fritt fram för polisen att agera

De gjorde dessa bedrägeri-saker UTAN att ha klartecken från de penga-hungriga poliserna på immigration, vilka då heller inte fick ta del av vinsterna…. Så klart att de mddelar sina kollegor på polis-stationen som kvickt rusar ut och krossar detta VISA-kontor. Dock av någon säregen anledning, så klarar sig de 4 andra VISA-agents-kontoren i samma stad, och slipper påhälsning. Undrar varför då, hahahaha???Idag ledsnade jag på att koka ägg på känsla. Jag storgillar kokta ägg nästan löskokta, lite halvslafsiga inuti äggvitan. Men det är ack så svårt att få till det, och beräkna minuterna i huvudet. Så nu i morse beställde jag 2 stycken äggklockor på Lazada, de kostade 73 bahr styck (21 kronor) per styck… 

HandskakChaiyaphum MMMMXVII

5 augusti 2020

87,9 kilo - 87,5 kilo (32 km) 2 timmar 17 minuter

Valuta-kurs; 3,558  nedåt


Om du vill veta mer och bättre om kärlek,

så börja med en vän som du hatar!!

Nikka 6 år

Idag, så har jag inte så himla mycket att berätta faktiskt. Som jag skrev igår så blev det en väldigt tidig start på dagen, trots att jag inte somnade förrän drygt 23.30… Men det får gå, hoppas kunna sova mycket bättre i kväll då, utan en massa röd-tjut i blodet, som jag hade igår… 

Jag bjuder Er ovan i videon på 3 härliga gubbs med sina gitarrer, som underhåller som man aldrig sett förut, ni måste helt enkelt bara se det….Nästa video som denna ovan, handlar om s.k. ”Golddiggers” som avslöjas av lite olika killar borta i USA…. Det är förunderligt hur vissa brudar bara håller på, och ger ut sig till vem som helst, bara dom har stålar.

Ja det sägs ju att bakom varje framgångsrik man, så finns där en kvinna, och det handlar ju inte alls om det positiva, i det som damerna själva försöker få det att se ut som. Utan det är väl i mångt och mycket, att killar med stålar och egendom och framgång, de drar de flesta och mesta brudarna på detta jordklot….

Ja det har ju klagats och gnällts och det görs det i full sving av framför allt Expressen och Aftonbladet, som har att berätta om hur thaikvinnorna beter sig. Men jag kanske tror att dessa blaskor som är så desperata på läsare, att de kanske skulle bespetsa sig på falang-kvinnorna istället, och göra sina skvaller-artiklar om västerländska kvinnor, och avslöja hur nära de egentligen är ren prostitution med sitt handlande..

Checka videon ovan, så kan ni ju döma sjäva. Jag tror att dett är den 6:e videon i samma ämne, och brudarna uppför sig alltid exakt detsamma…. Jag säger bara med västerländska damer = ÄKTENSKAPSFÖRORD FÖR FASEN….Hörde denna historia, hoppas ni gillar den:
En skeppsmotor gick sönder och ingen kunde fixa den enorma invecklade motorn, så de tog in en kille med 40 års erfarenhet. Han inspekterade motorn mycket noggrant, från topp till tå.

Efter att ha checkat allting, så sträckte sig  killen efter sin väska, och drog fram en liten hammare. Han knackade försiktigt på någonting i motorn. Omedelbart brast motorn tillbaka till liv igen, och fungerade finfint igen! 7 dagar senare fick ägarna sin räkning för $ 10.000.

"Vad?!" sa ägarna, när dom ringde upp repratören… "Du har knappt gjort något alls. Skicka oss en specificerad räkning."

Svaret kom direkt och sade helt enkelt:
knacka med en hammare: $ 2.-
Att veta var man ska knacka: $ 9 998.-

Underskatta aldrig Erfarenhet!!!!

HandskakChaiyaphum MMMMXVI

4 augusti 2020

88,2 kilo - (18 km) 1 timme 19 minuter

Valuta-kurs; 3,566  uppåtKärlek är när mamma gör kaffe till pappa,

och hon tar en liten slurk innan,

för att kolla att kaffet är gott.

Danny 8 år,

Idag 3 augusti så fyllde alltså Yorks fru; Cat 50 år. Vi var bjudna till en restaurant här i Chaiyaphum som heter: Mata Cuisine. Ja vi har ju varit där de sista gångerna nu med födelsedagar o.s.v. Anledningen är att denna restaurant helt enkelt är den absolut bästa här i Chaiyaphum. Inredningen är riktigt snygg, och maten är riktigt god och välgjord.

OK de har ju ingen falang-mat, men de kör ju som alla thai med pommes frittes som de kallar falang-mat. De tror nog på allvar att det kommer upp pommes frittes ur jorden, Ty de köper pommesen på MAKRO eller Big C i färdiga förpackningar…

Så frågar man på en restaurang här i Nordöstra Thailand (Isaan), om de serverar/har falang-food, så svarar de JA med stora bokstäver, och då får man pommes frittes, hahaha…. Men varför gnälla, ta bara som exempel nu i går kväll då som en positiv grej…Ja vi kom till restaurangen då klockan 17.30, partyt startade klockan 18.00, och jag fick mig ett glas rött. Fasen va trött jag är på det jäkla rödvinet… Jag skall ju inte dricka rent brännvin längre ju, men ibland så kan bara inte vara utan när man går ut. Men som tur är, så har denna resturant inte ett skit i alkohol-väg, så York och Cat (värdarna), hade med sig rött vin hemifrån, som serverades oss utav restaurang-personalen, ganska fantastiskt va?

Tänk om detta var Sverige och ha med sig eget vin, hahaha secken uppståndelse…. I alla fall, det började drälla in folk. De hade förutom jag själv, Stephan ifrån lunch-restaurangen i Nong Bua Rawe, och Dan amrisen med våra fruar, så kom det säkert runt 25 stycken från födelsedags-barnets thailändska familj också så klart..

Så snart började maträtterna dansa in på bordet, jag brukar alltid sitta och titta i ren förundran vilken kapacitet dessa thai- människor har att äta. Ju fattigare dom är, ju mer mat unnar dom sig, och ju fler ungar tillverkar dom (vad fasen detta har med saken att göra hahahaha)…. Men fattiga länders förbannelse..Ja deras långbord var fullständigt belamrat med uppläggningsfat med mat, en oerhörd mängd, som är helt omöjligt att se framför sig som utlänning, och inte har varit här borta i detta hörnet av den fattiga världen… Men denna restaurang som sagt var, gör kanonmat tycker båda världar, så det åtes därborta välderliga, och smackanden av belåtenhet hördes runt om i lokalen…

Vi falanger satt vid ett annat bord, och kunde prata vårt språk, och käka vår mat, och detta är en sak som har utvecklats under tiden man varit här. Ty det är en ganska meningslös erfarenhet och upplevelse, av både oss falanger som thai-människorna att sitta tillsammans, och där sitter en majoritet av thai-människor, som inte ens kan säga ”hello” på engelska…

Samtelen blir väldigt kryptiska och förlamande trista, och ingen tycker att det är roligt faktiskt. Bättre då att thai-människor får prata thai, och vi utåtriktade falanger kan prata tyska, engelska, eller svenska, och vi blir också nöjda… Jag beställde en T-bone steak med, ja vadå?? Jo pommes så klart, och likaså Stephan, medans Dan och York beställde Pork-chop med pommes...

Vi alla 4 blev supernöjda, riktigt gott kött, marinerat till det bästa, och såsen var fantastiskt god måste jag säga. Och det var snyggt upplagt på fatet, med grönsaker och små ätliga prylar… Ja ihop med rödvinet, så blev det en middag att klart minnas, skall sägas… Thai blev mätta och gick hem klockan 22.00 redan…Och vi andra 4 falang-familjer stannade fram 1 timme till.. Men då kändes det rätt att knata hemåt. Dock så blev det lite present-öppning,. Vilket jag tvingade dom till. Thai öppnar alltså INTE presenter alls inför de som givit presenterna. Enligt deras kultur, så löper man risken att förnärma givarna, och/eller göra dom besvikna om man skulle ha en felaktig respons på presenten ifråga, så därför öppnar man hemma, så är det lugnt med den biten.

Men MIN kultur vil se reaktionen  när hon öppnar presenten. Men där blev jag besviken. Thai bemöter denna nya falang sedvänja då istället med attt ha NOLL REAKTION, rena rama stenansiktet, så där fick man tji, hon visade noll glädje, och inga leenden eller skratt, noll och ingenting, kunde lika gärna gett presenten till en staty.

Tror jag i fortsättningen inte kommer att pusha på att öppna presenter, tydligen blir det då bara”fel”. Dessa jävla kultur-skillnader, hahahaha!! För övrigt så gav vi en box med 3 liter rödvin, som skulle ha används på partyt, vilket alltså inte skedde, men de fick ta hem den boxen istället, kanske lika bra…

Men synd ty min tanke var ju att York skulle ha sparat de nästan 1.000 bahten i kostnad, genom att INTE behöva köpa en box extramed vin…. Sedan så gav Namkaeng och Funfa en låda/kartong med 4 påsar (32) hembakta bullar… Vilka han gillar så mycket, så det var nog mer åt York än åt födelsedags-barnet…

Vi lämnade sedan i alla fall… Yongan fick köra, ty jag och mörker-körning med mina rötna ögon, fungerar tyvärr inte längre. Så visst, vad jag än tyckt tidigare, himla gött med en fru som kan och vill köra bilen vid sådana här tillfällen…. Jag hade slutat dricka klockan 20.00 helt och hållet, för jag kom att tänka på den magra nattsömnen när jag dricker alkohol…

Men trots denna försiktighets-åtgärd, och sent i säng 23.30, så vaknade jag helt jäkla pigg 03.15, fasen också… lika bra att gå upp och knapra på datorn. Visste jag hade lite att pilla med. Och vem kan ligga i sängen, när man ändå känner sig utvilad och lycklig…. Ja verkar konstigt, men energi-nivån stundtals, är forfarande hyggligt god, trots en märkbart stigande ålder….

HandskakChaiyaphum MMMMXV

3 augusti 2020

87,5 kilo - (17 km) 1 timme 14 minuter

Valuta-kurs; 3,562  sammaKärlek är när det får dig att le,     

trots att du är trött.

Terri 4 år…

Tuppfäktning, hur sjutton kan dessa thaimänniskor ha sådant ENORMT intresse för denna rena rama skit-ointressanta företeelsen? Jag har gått en endaste gång på tuppfäktning. Jag gick för drygt 8 år sedan, med en amerikan som heter Greg Jensen, som för övrigt bor uppåt Ban Khwaoo, och han tog med mig till hans grannby, där de hade lördags-tävlingar i denna ”nobla” idrott!!

De hade byggt sittplatser 4 på höjden runt”ringen”, som ser ut ungefär som i videon, och ja, det är mäkta populärt i detta landet... Jag trodde det ju skulle bli lite blod och död och pina, men efter drygt 8,5 minuter så sov jag djupt. Det var fullständigt ointressant. Det fanns varken skicklighet i sporten, ingen kraft, och inga sporrar på tupparna, och vinnaren var den som INTE vände ryggen till, och sprang sin kos bland de 2 tupp-eländena…

Greg väckte mig efter en stund, och vi stack iväg in till Ban Khwaoo och fikade istället, men thaiarna stannade ju där, och det var ett vådligt bettlande och spelande, och de skrek i högan sky när någon av tupparna gjorde ett lite försiktigt mesigt anfall mot den andra stackarn...Och ganska stora pengar bytte händer både före och efter varje match. Så för thai är detta en underbar dag, med att kunna sitta där och se 2 tuppfanskap hacka på varandra, och drömma att vinna storkovan på 2000 baht (SEK; 560:-)….En fantastisk bra thailändsk sång, sjungen av en liten tös i deras egna talang-tävling på TV. Men använd hörlurar när ni lyssnar. Använd inte Er fjantiga mobil-telefon, ljudet är ju värdelöst där…. Det är först när man har förstklassiskt ljud som man helt kan njuta av musik, tycker jagi alla fall… Tösen klarade sig bra i denna tävling för övrigt… men det fattar man ju när man hör henne sjunga..

Söndagen idag gick utan att jag hade några besök alls på dörren, eller att jag gick någonstans alls under dagen. Det regnade precis hela natten, och under hela morgonen, och förmiddagen och lunchen, men sedan kunde jag sticka ut med cykeln, och fick en pytte-tur på 1 timme och 20 minuter drygt… Himla skönt,,, molnligt var det, och ingen sol alls…Skall väl också nämna att Yongan är helt återställt nu vid detta laget, men hon gillar att ”dra ut på det hela”.. Hon är alltså fortfarande sängliggande fortfarande efter 2 hela långa dagar, då hon de facto varit frisk och inga smärtor har alls. Men hon är "matt", och har bett om ”anstånd”, med att ta hand om hemmet, hahahaha,,,,

Ja jag vet!!Tjejerna idag är ju inte direkt som våra mammor var. Även om de thailändska damerna är egentligen MYCKET mer lik mamma än någonsin våra svenska damer är. Men Yongan gillar helt enkelt inte att ta hand om hemmet, och hon gillar inte att diska, städa, och tvätta kläder. Hon är mycket mycket hellre utomhus i trädgården, och går där och gör livet osäkert för mig….. Men hon får hållas, vem fasen är jag att bestämma, vad en annan vuxen människa skall göra.

HandskakChaiyaphum MMMMXIV

2 augusti 2020

87,6 kilo - (18 km) 1 timme 24 minuter

Valuta-kurs; 3,562  uppåtKärlek är när en flicka tar på parfym,

och killen tar på sig rakvatten,

och de går ut och luktar på varandra.

Karl 5 år…

Lördagen gjorde sitt intåg klockan 04.45 i morse, och jag hade den stora glädjen att vakna till lite ”bjäller-klang” från templet under 5 minuter, och sedan en 20 minuter nyhetsuppläsning av byhövdingen, eller om det var hans assistent. De rapporterade om vem som letade efter sin sedan igår kväll försvunna kossa eller nåt sånt. Och de rapporterade att man inte riktigt kom överens om tomt-gränserna igen.

Det är ju ett evigt krigande på den fronten. Man stjäl det man kan, och man flyttar sina tomt-pålar när ingen ser dom… Men det löser sig. Man har en mindre lugn och sansad ”palaver” mellan tomt-ägaren som är sur, och tomt-ägaren som försökt sno åt sig mark, och medlings-nisse i byn, alltså by-hövdingen…

Yongyut kom hem igår kväll, det var ingen blindtarm som tur var. Läkaren som var en, visade det sig ung tjej till läkare, hade gett Yongan Losec och en flaska med diaree-medel…. Jag frågade då Yongyut, ty jag misstänkte direkt en helt annan sak. Jag är ju ingen läkare, så man får ju vara himla försiktig i att slänga ur sig diagnoser.

Men jag frågade Yongan om det onda nedåt högersidan av nedre magen, hade flyttat på sig någonting igår kväll? Ja svarade hon direkt. Det hade flyttat sig till, typ under naveln….Och då fattade jag direkt, att det med en hyggligt procent säkerhet t.om. kanske kunde vara samma som jag har problem med, alltså tarmarna.

Jag bad Yongan att skita i Losec och skit i diaree-flaskan med flytande elände. Och så fick hon utav mig det som doktorn Chaiya-Sid hade gett mig som fungerat finfint nu under 8 års tid…. Efter 1 timme, så förklarade Yongan att hon mådde mycket bättre i magen. Men ibland så vågar jag inte lita till 100% på det Yongan säger när man frågar.Thai har ju den egenheten att det ju är mycket enklare att bara svara det som dom tror att man vill höra, än att ge en ärligt menad uppfattning, åsikt och svar…. Så jag hoppas detta löser sig.. Vi får se… Får hålla damen under uppsikt…. Annars idag inte hänt ett dyft faktiskt tyvärr. Så får försöka  att ”babbla” på lite grand.

Jag gjorde en ny jättesats med kanelbullar igen. Det blev till slut hela 93 stycken av den härligheten. Vi skall ju imorgon måndag den 3 augusti på Yorks frus födelsedag, ja hon heter ju (kallas) för Cat. Hon fyller 50 år, så dom har bjudit in närmare 30 personer till denna begivenhet.

Tyvärr så har ju thaiarna, som jag skrivit om flera gånger, adopterat detta med att fira födelsedagar, och nu är det implimenterat i deras kultur nästan, och då blir genast födelsedagen en anledning till att ”visa”, att man har stålar, och var man befinner sig på den sociala skalan (näringskedjan). Vilket är oerhört viktigt i detta landet. Ja förresten när man tänker på det, det är väl lika viktigt i vilket land man än kommer till…

Vi har handlat, och vi tar med oss till restaurangen som vi skall samlas på, en sådan där ”box” med rött vin, tror det ligger 3 liter däri. Vinet är ju inte speciellt välsmakande, mem det kostar 993 baht. Så det blir en jäkla fin present det. Jag kommer också att packa ned, och slå in 3 påsar med kanel-bullar som York skall få. Alltid kul att ge honom, ty han uppskattar att käka dessa till frukosten, har han berättat.

HandskakChaiyaphum MMMMXIII

1 augusti 2020

88,1 kilo - (11 km) 47 minuter

Valuta-kurs; 3,560  nedåt

Den kvinna som tror att vägen till mannens hjärta,

går via magen, siktar nog lite väl högt!!!

Snacka om att skjuta snabbt. Jag misstänker att de gamla försöpna vilda västern-gubbsen kan ta sig i brasan, de hade nog inte haft en chans mot denne gubben tror jag….. Kolla in videon, och förstummas mina vänner…


Det är så här det ser ut i Sverige också. Hur länge skall vi låta dessa negrer hålla på och härja i vårt land. Ni som inte fattat hur dessa afrikaner gör mot oss vita, här ser ni. De väljer ut de försvarslösa, ingen gör något mer än filmar, och sedan slipper negrerna och muslimerna i stort sett straff. Vi måste bara rösta ”rätt” nästa val, annars är vi helt dödsdömda.

Ty vi har inga som kan göra motstånd i Sverige, vi har bara syltryggar och kärringar som vill ha sex av dessa åckliga importer vi har. Ja det farligaste av allt kanske inte är hotet ”utifrån”. Jag personligen tror att det farligaste är hotet inifrån, allttså från våra egna ”quisslingar”, som verkar finnas överallt på vänsterkanten i samhället…. Får vi bara bort svenska Svensson från SVT och TV4-tittandet och den otroligt vinklade sanningen, så får dom nog upp sina ögon ganska snabbt tror jag, positiv som man ändå är..Ja kolla detta foto, Thailand är ju tuffa när det gäller att ta emot turister, och det är ju de facto helt stopp här. Inte som i Sverige, med både öppna dörrar, som öppna hjärtan. Här kan du komma in, OM du är gift med en thai-dam, men då får du föröka först då hitta dessa speciella flyg, som tar med hemvändande thai till Thailand, och hoppas komma med där.

Du måste sedan skaffa dig ett Covid-19-test, både vid ansöknings-tillfället på thai-ambassaden i Sverige, och sedan ett nytt test senast 72 timmar innan du skall stiga ombord planet. OCH du måste också gå till en läkare, och skaffa ett intyg som heter ”fit-to-fly”… Och då när du kommer till Thailand, så måste alla genomgå karantän här.

Jag har faktiskt inga klagomål om detta alls. Det är inte mitt land, och jag skall bara hålla käften o.s.v. Men jag gillar hur dom sköter detta. Men kolla fotot med priserna. Det sista man kan säga är att det är billigt. Alla verkar ta chansen att göra sig en förmögenhet i detta landet. På det sättet så är Thailand faktiskt fullt av skurkar och skunkar.

Vilka absolut inte alls drar sig för att dränera, både besökare och turister å det grövsta. Ja kolla, det billigaste priset jag kan hitta ligger på;  29.000 baht för 14-16 dagar (2.100 baht per natt), och sedan stegras priserna, det dyraste ligger väl på välderliga; 220.000 baht för samma tid…

Dock så skall det väl sägas när man tittar på listan, att det väl egentligen inte alls är så konstiga priser.. Jag menar, 2.100 baht för ett Hotell i Bangkok, inte alls farligt. Men då skall man veta, att när man klickar på flera av dessa ”billiga” och överkomliga prismässigt hotell, så händer det frapperande ofta att, antingen så svarar dom inte alls (finns dom egentligen??), eller så är dom fullbokade (really??)

Så jag vet inte om dessa bara är fantasi-foster för att få listan att se riktigt fin och vettig ut, för folk som letar boende för sin kommande karantän… jag hör att alltför många hamnar uppemot 90.000 baht för samma tid, och då är det ju inte roligt längre, och den överväldigande majoriteten stannar faktiskt kvari Sverige, och väntar ut Corona känns det som…I skrivande stund fredag klockan 19.30, så stack Yongan med Namkaeng och Funfa, upp till Hospitalet. Hon hade ont sade hon, på högersidan nedåt ljumsken till. För fasen Yongyut, stick direkt, det kan ju vara blindtarmen, samma som Amphorn (Dans fru ni vet)…. Så hon talade med Amphorn som sade samma sak…

Jag sitter här och avvaktar, och är beredd att dra upp på sjukan jag också, ifall det behöves… Men gott att hon har med sig töserna som sällskap i alla fall… Ja jag får rapportera i nästa dags kapitel, om vad som hände, och vad läkaren sade,

Handskak