GTG Shipping, Thailand

Transport av Ert bohag/flyttsaker till Thailand? Kontakta mig på min mail här; chaiyaphum@glegolo.com

Skeppa styckegods pallar, eller hel containerlast. Välkomna med Era förfrågningar

Läs gärna följande artiklar om transporter skrivna av mig, klicka på forum Sawatdee eller direkt här på hemsidan, under menyn upptill, Transport och flytt!

Chaiyaphum MMMCMXIX

30 april 2020

90,6 kilo - ( 0 km)

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,292  uppåtSTINA 9 ÅR

En kropp är något som tar slut i skorna.

Så i stället för att vara så himla negativa med Covid-19 eller Corona som det kallas, så kan ni se siffrorna omvänt ovan, alltså man ser hur många det är som INTE har blivit smittade i varje land. Detta kanske kan ge livsglädjen och hoppet tillbaka för dom, som oroar sig alltför mycket, ständigt och jämt. Jag menar 99,9% är fortfarande vid liv, och är osmittade... Lycka till alla...

Min nye kompis här hemma, kaninen alltså, gör allt i sin makt för att göra mig glad. Han lever sitt liv numer ute i trädgården, och trots att jag berättade för Yongyut och Namkaeng redan från början, att Kaniner överlag käkar sallad, alltså gräs och säkert blommor också, så tyckte väl dom i vanlig ordning att jag inget vet, och inget kan jag lära dom...

Nu när Yongyut, Namkaeng och resten av släktträdet är uppe i Nong Bua Daeng, för att gräva där uppe på Yongans marker, så lever jag och kaninen ihop med varandra. Jag bär ut mat till honom morgon och kväll. Men jag märker att han käkar bara numer 1 omgång per dag, icke två som han gjorde från början.

Förklaringen är helt enkelt att jag ser honom halvt stående bland våra blommor, och ogräs, och småväxter, och käkar konstant. Jag tror Yongan kommer att få en chock när hon kommer tillbaka hit, och ser hur mycket kaninen käkat upp. Och jag då? Ja jag ger den lilla kaninen uppmuntrande tillrop och klappar på ryggen, varje gång jag ser att han käkar all skit som växer i trädgården...

Detta är helt enkelt en kanon-kanin, min bäste vän i min kamp mot Yongans totalitära styre ute i min del av trädgården. Men "ont skall med ont fördrivas" sägs det ju, och käkar kaninen bra där ute, så belönar jag den med att INTE ge den mat i sin skål. hoppas han gillar detta, och fortsätter och äter Yongans prylar därute...

Yongyut lär komma tillbaka den 1.e eller den 2:e maj hit hem igen, och innan dess så har jag ungefär 15 krukor att flytta tillbaka från framsidan, dit hon smugglat dom till baksidan, dit dom förtjänar att vara, i den thailändska delen av vår trädgård. Jag har den fina framsidn som folk ser när dom passerr eller besöker oss.

Och baksidan där kan Yongyut få utlopp för sin kultur, som ju mest består i att knö ihop så mycket jäkla olika växter det bara går på en viss given liten yta.... ja det är så illa så dessa krukor jag flyttar, alltså 15 stycken, hon märker det inte ens,,,, snacka om att man "inte ser skogen för alla träden"...

Jag kommer imorgon att berätta hoppas jag, den definitiva avslutningen på min kontakt med NORDEA, och min sega och långdragna kamp att få hit mitt VISA-kort, och med det ge mig tillgång till mitt konto i Sverige, så jag kan föra hit pengar... Allt var ju OK nu.... trodde jag.... Men... fortsättning i morgon då!!!Ja man ska kanske tänka sig för hur man jämför saker 😂😂😂
En gift man gick till prästen för att bikta sig.
– Förlåt mig fader, ty jag har syndat. Jag var nästan otrogen mot min fru med en 18-årig kvinna.
– Vad menar du med nästan? frågade prästen?

– Jo, svarade mannen. Vi klädde av oss alla kläderna och gnuggade oss mot varandra, men sedan slutade jag.
– Att gnugga sig mot varandra är detsamma som att stoppa in den. Du ska inte träffa den här kvinnan igen.
Som bot får du be fem Ave Maria och lägga 500 kronor i kollektlådan.

Mannen lämnade biktbåset, sade sina böner och gick sedan fram till kollektlådan.
Där stannade han till en stund och vände sig sedan om för att gå.
Prästen, som hade betraktat mannen, sprang snabbt fram och sa:
– Jag såg nog det där! Du stoppade inga pengar i kollektlådan!

Mannen ryckte på axlarna och svarade lugnt:
– Nej, men jag gnuggade femhundralappen mot lådan – och enligt dig är det ju samma sak som att stoppa in den…

HandskakChaiyaphum MMMCMXVIII

29 april 2020

90,7 kilo - 89,8 kilo - (25 km) 1 timme 43 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,282  uppåtEMELIE 6 ÅR

En gynekolog är en som inte vet

så mycket om halsen på folk

Om ni vill flyga inrikes i Thailand, så börjar dom släppa lite på sakeroch ting snart känns det som. Dessa säkerhets-föreskrifter som ni ser på ovan foto, har getts ut nu till människorna, så de inte skall sprida smittan i onödan… Gott att se den temperaturen med 37,3 C, tydligen så anses man ha feber här. Kommer ihåg under alla mina 57 år som boende hemma i Sverige, hos oss så ansågs ju 37 grader vara normalt och absolut ingen feber.

Här kommer jag också handla i affären, och varenda gång så ligger min temperatur på runt 35.5 C, och dom säger ”good”.. Fasen med den temperaturen, så borde jag ju ha yrsel-anfall och svimningen skulle ligga nära till hands… Men det är bara att le och vara glad att dom åtminstone gör något alls, till skillnad mot vissa andra länder..

Jag vet inte vad jag skall tro, men jag har en liten sniken känsla av att Thailand nog snart komer att lätta lite grand på förlåten nu med Corona-situationen. OK fortfarande gäller sprit-förbud fram till och med den 30 april, hoppas dom inte förlänger den grejen. Dom förlängde den grejen med alla VISA och att man INTE behöver gå till Immigration och förlånga. Ja vi kan ju inte åka ur landet och få NYA VISA.

Och dom vill heller inte ha massor av hundrtusentals utlänningar som skall samlas på immigration och smitta varandra där i överfulla lokaler.. Utan det är per automatik förlängt fram till och med den 31 juli 2020. Och detta gäller ävenledes vår 90 dagars rapport. Det enda som jag måste göra och blanda mig och knö ihop med folk nere på Immigration-kontoret, är att göra mitt uppehålls-tillstånd, den grejen slipper jag inte…Flygningar in till Thailand är fortsatt stoppat, och den grejen förlängde dom fram til och med sista maj 2020…… Medans inrikes flygningar har funnits tillgängliga, men endast 2 speciellt utvalda flygbolag har varit tillåtna att ha denna verksamhet. Men Thailand gav ytterligare 2 stycken inrikes flygbolag tillåtelse att återuppta denna verksamhet nu i dagarna.

Kraven på passagerarna och besättningen på flygresorna är ju ganska kul om ni tittar på ovan foto, jag pratade ju lite löst om det ovan också… Men jag kan riktigt känna hur mycket pengar som Thailand förlorar på turist-frånvaron, och också vilken ktastrof det är med ett land som Thailand.

Vilka som varit så satans nonchalanta emot turismen tidigare, de har till och med gått ut officiellt, och avfärdat dessa intäkter som bara några procent hit och dit. Men dessa dumskallar förstod inte då, utan det har väl slagit ned som en bomb nu, hur detta blivit en katastrof för alla de miljoner thailändare, som alla har levt på turismen, allt sedan 1970;talet i stort sett…..Detta har inget med Thailand att göra, men jag måste bara ge Er denna information, om vilka lönenivåer dessa satans parasiter har, som dom sätter som chefer på s.k. ideella organisationer som de som nämns. Varför skall en sådan fan tjäna över 1 miljon…. Skall han inte visa sin goda sida istället.

Varför väljer dom inte som chef, istället en gubbe som kanske lagt hela sitt liv i organisationen, och alltid varit ideell i själen, istället för att ge denna lön till yrkespolitker eller yrkes-direktörer???  Jag tycker att det är en stor skam att läsa dessa löne-nivåer på folk, som tar sin lön ifrån människors bidrag till fattiga, och hungriga barn bland annat. Att sko sig med miljoner i sina egna fickor, medans barn svälter ihjäl, fy sattan säger jag bara…

Det sägs, jag vet inte säkert själv, att här i Thailand när thai spelar kort, så delar de ut i högervarv!!!! Gör de detta för att jävlas tro, bara för att de tycker att falanger vill man inte göra samma som, i något läge. Detta kanske hör till oviktigt vetande, eller??

HandskakChaiyaphum MMMCMXVII

28 april 2020

90,7 kilo - (22 km) 1 timme 34 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,243  uppåtEn måltid utan salt,

är ingen måltid!!

Jag blev lite förvånad härom dagen, då Yongyut ställt upp en flaska här hemma med handsprit. Normalt sett så kostar ju detta naturligtvis en smärre förmögenhet, nu när alla parasiter skall dra nytta av andras olycka under Corona. Men denna flaska med handsprit har Thailand, har skänkts till varenda hushåll gratis, detta för att kunna ha ännu bättre kontroll på smitt-härdarna i samhället. Får ni i Sverige någonting liknande av staten??

Jag fick precis ett mail nu ifrån PostNord och ett spårnummer, så jag kan söka ett REK. Ja det måste ju då vara att banken redan faktiskt fått tummen ur, och lämnat in brevet till PostNord, det måste jag säga var himla snabbt agerat… Ja nu får vi se hur detta går. Jag hörde av en kompis att hans bank (Handelsbanken), hade skickat hans kort med REK den 30 mars, och det hade inte kommit ens nu 28 april.

Så han hade fått dom att skicka med DHL också, och han skulle då få det på 3 dagar sade han. Ja jag har bett honom att uppdatera mig, så lovade jag attt hålla honom varm med info, om det händer något positivt min sida vill säga…
.
Ja jag har ju alltid satt min heder på pant att vi aldrig skall ha några husdjur här, och definitivt aldrig i helvete någon hund eller något värdelöst kattskrälle…. Och jag har varit handfast i detta. Men om jag nu skall summera vad som sker här hemma, så är det ju lika bra att erkänna att vi numera har 3 stycken olika husdjur…3 stycken olika!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja kaninen som jag mer och mer börjar gilla, den har på något konstigt sätt knött sig in hos mig, och smeker sig mot benen på mig, och jag av alla människor är den ende som får lov att klappa den, de andra får tvinga sig på den, men till mig kommer den självmant.

Och sedan har vi 2 stycken små hypertrista sköldpaddor, och en mini igelkott som inte säger flaska, och ligger still i en satans bur dagarna i ända, sjukt tråkig. Dessa djur har Namkaeng handlat in, trots förbud här hemma….. Ja respekt har dom för mig i alla fall, hahaha!!

Dagens avsnitt blir kort idag, får skriva lite mer i morgon istället, har lite annat att pilla med nu.

Handskak
Chaiyaphum MMMCMXVI

27 april 2020

90,8 kilo - (22 km) 1 timme 33 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,227  nedåtDet finns inga goda nyheter,

 inga dåliga nyheter,

bara nyheter,

och vi själva bestämmer

om det är dåliga eller goda nyheter !!!

Jösses jag tror vi leder igen!! Ja vi leder ju EU-ligan i Corona-döda människor per 1 miljon invånare…. Vi är grymt duktiga ju. Förra året vann vi ju brottslighets-ligan i EU ju! Av bara farten så sopade vi hem arbetslöshets-ligan också….  Och tro det eller ej, vi hade också minst tillväxt inom EU på vår BNP, härliga tider..

Vi är verkligen framstående… Vågar jag dessutom lägga till att vi var rent överlägset överlägsna i kategorin barn och ungdoms-våldtäkter. Heja Sverige friskt humör, det är det som susen gör!! Men in med mer frisk ”import-boskap”, så får man ett friskt humör….

Annars en liten undran innan vi lägger detta med Corona på hyllan idag. Vi får ju till livs varje dag, flera gånger om dagen, dessutom reda på i klara siffror hur många smittade, och framför allt hur många som dör vareviga dag. Jag skulle i alla fall för egen del vilja ha en uppställning varje dag över ALLA som dör i Sverige, inte bara i Corona utan också i övriga sjukdomar och anledningar…..

Så vi kanske kunde få en lista varje dag över t.ex följande; 1. Corona 2. trafik 3. Hjärtinfarkt 4. Ålderdom 5. Födsel 6. Annan Influensa 7. Cancer...  o.s.v. Då kan man ju se och jämföra med förra årets siffror, och se hur stor katastrofen egentligen är i samhället. Ja jag talade idag med Ingemar A. från Jönköping.

Jag frågade honom om ansiktsmask, nä sånt använder inte jag svarade han. Men är du inte rädd. Nä ingen här använder ansiktsmask, så det är lugnt…. Han är inte ett dyft orolig, och ändå har han en hyggligt ny inopererad pacemaker, så han är ju verkligen som mig också, inne i riskgruppen….Men det är ju skönt, om det nu är vettigt vill säga, att det inte är så sjuttans hysteriskt ute i samhället, som det är ute på sociala medier och i tidningarna.. Men ingen vet något egentligen vad som är rätt eller fel… Här i Thailand och sydostasien, så verkar det som om temperaturen helt har lugnat ned Corona, eller så är det en kombination av värmen PLUS att folk verkligen sköter sig här borta, och är riktigt försiktiga, och tar ansvar på ett helt annat sätt än hemma i Sverige..

Det försigår sedan ett bra tag nu i Thailand matutdelning till människor som tappat sina arbeten, och alla sina inkomstkällor. Ja det är görsvårt för människor utifrån byarna, nu inne i turist-orterna,, som levde nästan ett stenåldersliv där, det fanns mat lite varstans, och egentligen behöver man inte pengar för att överleva.

Men nu så märker man att det finns inkomster och pengar att hämta nere på turist-orten, så man lämnar sitt bekväma ganska meningslösa liv, och en del prostituerar sig, och en del säljer mat utefter vägarna, många jobbar mot turisterna. Plötsligt över en natt, så stängs allting ned i stan och turist-orten.

Folk tappar alla möjligheter att tjäna pengar när turisten försvinner, och också när dom själva tappar sina inkomster, så kan dom ju inte spendera pengar på mat och kläder, ja allt i ett hem. Allting bara stannar av… Dessa by-människor har noll erfarenhet, noll utbildning, och noll möjlighet att överleva i turist-staden.

Många av dom är helt enkelt fast där nere i ghettot, och kan inte ta sig därifrån heller då provinserna är stängda i stort sett… Så nu har Thailand riktigt rejält stora problem, och utlägg med att dela ut mat och pengar till befolkningen. Jag tror att, om dom inte öppnar upp snart, så blir det en riktig katastrof här.

Däremot skall sägas, att de by-thai som bor kvar här uppe i Isaan, här har tiden stått stilla hela tiden. Man fiskar, man repar löv, rötter, grenar, blad, olika gräs, käkar orm, rätta, groda, ja allting som haltar, kryper, smyger, springer ute i naturen, detta dödar man, lägger på tallriken och käkar, så ingen dör av svält här ute i skogen i alla fall, det är en sak som är säker… Alla här bara väntar in tills allt normaliseras igen..Detta är historien om Papa Lae vår stads beskyddare, han står staty nere vid rundellen i centrum av vår stad. Jag har berättat om honom tidigare. Videon är intressant, men det är inget för oss falanger ty vi förstår inte språket, men ni som har fruar från Thailand, om intresse finns, kan ju be dom att översätta.

Det enda jag förstod var att denne Papa Lae som ägde hyperstora områden runt sin förläning Chaiyaphum, han hade faktiskt sitt boende här i grannbyn Cheelong, bara cirka 700 meter härifrån…. Denne kille levde för nästan exakt 200 år sdan, alltså början av 1800;talet…Folk vördar honom, och tutar varje gång som dom passerar rundellen antingen till mtorobike, cykel, MC, eller bil, antingen så hälsar och waiar du, eller så tutar du, ALLA gör detta för en död gubbe sedan 1820:talet…Riktiga nationalister detta ju, tänk om bara lite av detta kunde rubba av sig på oss svenskar, så hade ju allt blivit bra igen med vårt egna fosterland i den kalla nord..

HandskakChaiyaphum MMMCMXV

26 april 2020

90,8 kilo - (35 km) 2 timmar 22 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,233  uppåtDet finns ingen verklighet,

bara uppfattning.

Vi hade lördag här idag, och det bästa med denna dag var faktiskt att temperaturen dök ifrån de stekheta tidigare dagrna med sina 38-41 grader, ned till idag då vi hade runt 27-31 grader- En riktig så kallad ”trivsel-temperatur kan man säga!! Cyklingen gick enkelt idag också, och jag bhövde inte dricka en droppe vatten under den 1,5 timme som turen varade…

Annars så noterade jag ju för runt 2 veckor sedan, att under en kort storm som var då, så rasade den nybyggda muren hos "den syndiga" i byn vid toalett-sjukhuset… Ja "den syndiga" är ju en gojting som är ihop med en negelsman, som hon har fått på gaffeln, en kanontrevlig tjej, som också språkar riktigt bra engelska.

Hennes fästman, engelsmannen, har bestämt sig för att hjälpa till med stålarna för att bygga ett hus åt dem. Nu kan han inte längre komma till Thailand under Corona,tillvaron, men han skickar pengar, så bygget av hemmet går vidare. De byggde alltså muren runt huset, såg skitsnyggt ut. En natt så rasade en storm, hörde jag där jag låg och sov hemmavid.

Tänkte inte mer på det då, men när jag cyklade hemifrån på morgonen och närmade mig byn, och deras hus, så låg fanimej hela jäkla muren vräkt över ända. En kollosal kraft hade putt den i backen, eller så var det som så, att de hade säkrat den värdelöst. Jag tror nog mer på det senare i detta fall.

Thai som mest, bygger sina hus som vi småpojkar hemma i falangland byggde våra hyddor av brädor när vi var små, har ju inte några större kunskaper om någonting precis, så vinden hade nog ingen större match för att tvinga den muren över ända, tror jag. Men synd, ty det var en snygg mur i alla fall.

Jag talade med denna dam i alla fall efteråt, och frågade om ansvaret, ty jag vet ju hur det går till i dessa ”frimärksländer”. Ingen tar ansvara och alla skiter i allting när saker och ting går åt fanders, ingen tar ansvar helt enkelt. Men hon berättade för mig, att hon hade greppet i alla fall lite grand, men byggherren gick bara med på att betala 50% av hans egna misstag. Ja sådana nötter är dom här, och dom kommer oftast undan med det…

Men tjejen var nöjd med 50%, och arbetet hr nu efter 2 veckors förhandlande tagit fart igen, och jag såg idag att bottenplattan på muren höll dom på med att gjuta, så dom blir väl snart på rätt spår igen, hoppas jag.. De får ett litet fint  hus ämnat för 2 personer. Denna tjej har 2 barn sedan tidigare med en thai förstås, en thai som är ”borta med vinden”, och som naturligtvis inte tar något ansvar.Han har redan bildat ny familj med nya barn, och skiter i dom gamla barnen.. En av pojkrna är 8 år, och bor hos "den syndigas" mor i byn, och den andre pojken har jag berättat om tidigare, han är 15 år i ålder, och det var han som gjorde en liten tjej på 13 år med barn.

Polisen tog honom, och gav honom ett ultimatum; antingen så gifter ni Er, eller så stoppar vi in dig i fängelse under ett flertal år för sex med minderårig! Ja båda föräldrarna till ungarna (barnen) lånade ihop stålar, och gjorde ett hyggligt bröllop, som båda familjerna var nöjda med, och flickans mor och far kunde ge bort en nyss avliden mormors hem till barnen, så de kunde få en fräsch start i sina liv, och ha ett eget hem…

Ja så kan ens liv börja. Nu gäller det för honom att börja jobba, och försörja frun och deras barn. Ja flickan blev så klart gravid och de fick ett barn, när dom själva är endast 14 och 16 år gamla, nu vid detta laget...
                                                                       
En ensam 70-årig änka bestämde sig för att det var dags att gifta sig igen. Hon lägger en annons i lokal-tidningen där det stod: ”Åkta make sökes! Måste vara i min åldersgrupp, får inte slå mig, får inte springa runt och vara otrogen, och måste fortfarande vara bra i sängen. Alla sökande måste ansöka personligen.

” Dagen efter hörde hon dörrklockan. Lite obehaglig till mods öppnade hon dörren, och fick  se en gråhårig herre där utanför sitta i rullstol. Han hade inga armar eller ben. "Du ber mig att jag skall vara hänsynsfull mot dig va? Eller hur?" frågade änkan: "Se bara på dig - du har inga ben!"… Den gamla herren log: "Därför kan jag inte springa runt och vara otrogen mot dig!"

"Du har inga armar heller!" hon fnissade. Återigen log den gamle mannen: "Därför kan jag aldrig slå dig!" Hon lyfte upp ett ögonbryn och frågade medvetet: "Är du fortfarande bra i sängen?" Den gamle mannen lutade sig tillbaka, strålade ett stort leende och sa: "Jag ringde på dörrklockan, eller hur?"

Handskak
Chaiyaphum MMMCMXIV

25 april 2020

90,8 kilo -

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,227  uppåtHårt arbete har aldrig dödat någon!! 

Som jag redan talat och berättat för Er, så ligger ju mitt VISA-kort på Postnords lager i Stockholm i väntan på att passagerar-planen skall lyfta igen, och gränserna öppnas. Jag har totalt ringt tror jag nu idag för 10:e gången till NORDEA, och jag har försökt allting. Nu härom dagen som ni vet, så köpte jag t.om. en jäkla Samsung mobil, bara för att kunna ladda ned ett mobilt bankID..

Första gången med Håkan, så kom jag fram till (vid inlöggningen till banken), till att logga in med kod. Jag har ju min förenklade kod, och klickade, och banken sade hela tiden, "du har stött på problem"…. Ja det kan jag ju hålla med om…. Och jag kom sjuttan inte längre, så vi gav upp det hela…

Igår torsdag, så fick jag York att komma hem, han är också han intelligent och tekniskt duktig, vilket jag ju absolut inte är..Och denna gång kunde jag passera den rutan vid inloggningen, och klickar vidare, och upp dansar det på rutan en fyrkant som visar ett telefon-nummer med siffror som saknas i mitten. Ja jag kan bara se början och slutet.

Numret är ett svenskt mobilnummer, och jag har inte en susning vilket nummer det är. Jag funderade, det numret måste alltså ha funnits där sedan jag fick detta konto på Sisjön i Askim, Göteborg, vilket alltså var 1991. Jag har inte en susning vilket nummer det var. Så jag ringde NORDEA…

Inga problem sade supporten, och lät mig vänta medans killen kollade med hans egna support, det tog väl runt 10 minuter säkert. Precis när det gått 10 minuter, så bröts samtalet. Och jag fick börja om ifrån början med hela jäkla identifieringen o.s.v. och naturligtvis en ny människa att förklara hela grejen för. Det måste jobba 10.000 människor på den supporten.

Jag förklarade för den nya om telefonnumret som jag ville ändra, så klart till mitt nuvarande, så jag kunde ta emot en kod för att kunna logga in, och att killen jag pratade med innan sade att det fixar dom. Så säger den nye killen; ”ett ögonblick”…. Men va fan…. Men jag väntade i alla fall, och det tog återigen 10 minuter.Killen kom tillbaka, och sade att det varit ett missförstånd, ty de kan inte ändra telefonnummer, inte utan att jag signerade det hela. Jaha, jag sitter i Thailand utan mitt VISA-kort, och försöker skaffa ett mobilt satans Bank ID, som ni säger att man kan fixa utan att ens behöva logga in på….

Jg lade på luren förstås, och hela dagen igår så hade jag gett upp det hela, om att kunna röra mina stålar på kontot i Sverige, inte innan gränserna öppnas, och Corona drar sig tillbaka.. Idag så skrev min kollega ifrån sitt kontor i Stockholm, att jag skulle kolla på Postnords hemsida, att man tydligen kan skicka rekommenderad post till Thailand.

Det kallas ”värdepost,” och skickas INTE med passagerarplan, utan med fraktflygplan, vilket fungerar utmärkt. Så när jag läste detta på Postnords hemsida, så ringde jag NORDEA idag igen. Fick tala med en kille vars namn jag kommer ihåg, hans namn var; ”Raymond”, och verkade vara liksom alla de andra, en riktigt trevlig kille.

För att göra det lite kort. Jag förklarade bakgrunden, fick identifiera mig ute på slingen IGEN, och fick sedan berätta läget, och vad jag ville, alltså min fråga var; "kan ni makulera det VISA-kortet som ligger på Postnord, och göra ett nytt, och skicka det rekommenderat till mig"? JA sade han med en gång. Jääääklar utropade jag vad bra, då löser sig ju detta för mig….

Jag skall bara kolla med min support säger killen, ty lösenordet kommer ju i ett separat kuvert, och det brukar vi skicka ”vanlig” post, ja men det får du inte göra förstår du väl,svarrade jag... Du skall skicka BÅDA kuverten rekommenderat. Ja sade han, jag måste fråga min support. Jag fick vänta. Ja gissa ni…. 10 minuter exakt….Det är någon jäkla tidsgräns som dom har där, undrar om dom fikar och umgås för att spendera dessa 10 minuter varje gång?? Han kom tillbaka efter exakt 10 minuter alltså, och sade; ”Jag har positiva nyheter åt dig, vi skickar BÅDA kuverten med 2 dagars mellanrum i 2 olika kuvert till dig"….

Och med detta så är mina bekymmer över. Ja detta under förutsättning förstås att inget oförutsätt inträffar. Vem fan vet, Kanske Corona stänger fraktflyget också, då man upptäcker av en händelse att viruset kan färdas på gods, och försändelser under flera dagar utan att dö…. Ja allt kan hända.

Men nu så är jag i alla fall glad, och skall kunna förvänta mig att få mitt kort, och mitt lösenord om cirka 2 till 3 veckors tid… Ja allting i denna nästan ”Gordiska knut” skall jag ha lyckats lösa, och äntligen få tag i mina stålar på mitt konto hemma i Sverige. Och med detta, så slipper jag ändra med pensions-myndigheten, att be dom att skicka min pension direkt till Thailand, och förlora kanske 20.000 baht (SEK; 6.200.-) per år….

Nu kan jag köra på som vanligt…. Det enda som jag skall göra nu, är att jag skall ta bort min SINK-beskattning som är 25% ren beskattning, för att jag bor utomlands. Istället skall jag gå tillbaka, och begära att få skatta efter skattetabellen, vilket ger mig mer i skatt att betala, men å andra sidan, så har jag ett grundavdrag, som jag annars inte har med SINK-beskattningen.

Jag tjänar runt SEK; 500:- per månad på detta, vilket är 19.300 baht per år i mer-inkomst för mig…. Så om allt går som det skall, så kan man ju vara himla glad. Men tiden får utvisa vad som händer och sker, men håll tummarna för mig är ni snälla, ni läsare.

HandskakChaiyaphum MMMCMXIII

24 april 2020

90,7 kilo - (28 km) 1 timme 56 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,213  nedåt


Här rullar linje 3 mellan Härlanda ut till "Stadsgränsen",

ungefär vid nuvarande Påvelund/Gnistängstunneln


Det är inte ett misslyckande,

om man lärt sig något på "kuppen"!!!

Min morsa berättade när jag var liten en historia på en tillställning de hade där hemma, jag smyglyssnade på allt de sade, men kommer speciellt ihåg denna vits... Det bör ha varit sent 1950;tal när hon berättade....

Jo det utspelade sig när Tant Astrid på 1940:talet någon gång, skulle åka spårvagn (Göteborg). Hon steg på, det var fullproppat med folk, förutom att där faktiskt fanns en ledig sittplats...... bredvid en neger..... Hon tänkte i alla fall snabbt för sig själv; "Ja sätter jag mig INTE där, så tror säkert negern att jag är rasist"!!!

Så Tant Astrid satte sig där bredvid den mörkhyade gentlemannen. Det skall också sägas att det var fullständigt okänt med att det fanns negrar i Sverige på den tiden, så det var en udda och främmande situation för Tant Astrid..... Hon satte sig i alla fall, och allt gick bra, men efter ett tag under tystnad, så tänkte Tant Astrid;

"Kan inte sitta så här tyst, jag måste ju säga något, annars tror ju negern att jag tycker illa om honom".... Så hon funderade intensivt, och till slut av ren nervositet, så undslapp hon sig; "Ja, jag ser att det e te å va neger???

Morsan skrattade alltid gott åt den historien, men säkert utav helt andra skäl än vad folk idag skulle råka skratta..... Vi är alldeles för skuldbelagda idag, och ser livet för jäkla trist tycker jag... Allt är inte rasism, och allt är inte illa ment. Folk då visste inte ens vad en neger var för nåt på den tiden. Inte mer än det man läste om saken i Pippi Långstrump kanske..Baksida och nackdel med Thailand, tyvärr så har jag inget foto av en snygging att förse Er med, jag kan dock meddela att Thailand gick ut med olika datum för när spritförbudet skulle ta slut, och för oss i Chaiyaphum så var det i måndags den 20 april....

Glad i hågen så dansade man ned för att handla ett par stycken "sjuttisar" Gilbeys Vodka, Man fann ett snöre och en jäkla massa vita A4-ark, som talade om att Big C bestämt sig för att INTE sälja sprit, förrän tidigast den 1 maj, alltså 10 dagar senare, va fan e dom med i Maranata eller? Taskiga jäklar....

Så där tillfälligtvis så sprack min och Håkans dröm om att tillverka Likör igen. Vi har ju avverkat Jordgubbs-likör vilken jag inte tyckte var god alls, och vi gjorde blåbär med vanlijstång vilken blev riktigt god, inte som slånbär, det finns ju inget så gott som slånbärslikör, men riktigt gott med blåbärslikör ända.

Nu så skall vi pröva med 2 nya sorter, och detta i rent vetenskapligt syfte skall sägas. Dels så har vi handlat in gul Mango, vilka jag fann utanför Makro för endast 10 baht per kilo, inne på Makro kostar desmma 45 baht per kilo. Och sedan samtidigt skall vi pröva med Rambutan också, så får vi se om det blir gott. Vi skall om detta funkar se om vi kan gå igenom ett antal av alla de exotiska frukter, och se om vi kommer upp med ett "guldkorn". Första rapporten kommer väl om runt 3 månader cirka…

HandskakChaiyaphum MMMCMXII

23 april 2020

90,3 kilo - (25 km) 1 timme 46 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,305  nedåt


En bordell blir inte ett bibliotek,

bara för att det står en bokhylla i entren.


När skolan äntligen staratr igen, Ja skolorna fick aldrig starta här som dom skulle efter sommarlovet, eller vad mn nu skall kalla det hela.. Myndigheterna inte bara lät bli att starta skolan, utan de har fördröjt öppnandet av den nya terminen med 1,5 månad fram till 1 juli, nu är det sagt.

Jag tycker att det är riktigt bra med tanke på smittorisken bland barnen, och sedan risken med att föra smittan vidare, och ta den hem till sin familj. Det skulle ju kunna bli en riktig explosion ju…På tal om smitta, så fick jag en termometer ”över” s.a.s. Och den gav jag till Yongyut, så hon skall kunna ha den uppe på sitt ställe i Nong Bua Daeng. Nu lät hon Namkaeng ta med sig denna pistol-termometer (se fotot ovan) hem till Alaams hus, där gammel-mamman också bor ihop med Soda 19 år i år- och Spritmagisterns dotteer Jennifer- 27 år i år.

Dessa ungar hade lurat i gammel-mamman Paengtha, att det gjorde lika ont att ta tempen med denna fullständigt harmlösa feber-termometer, som det gör när man sticker i fingret för att ta blod. Gammel-mamman satt där på golvet och höll sina händer för ögonen av rädsla när Namkaeng laddade upp med termometern, och skulle ta tempen.

Gammel-mamman vred sig som en orm av oro och rädsla, och till slut så kunde nte ungrna hålla sig längre, utan berättade att dom bara hade skojat med henne. Ja de alla fick sig då ett gott skratt. Bakgrunden är ju något som vi alla västerlänningar tar alldeles för givet. Denna generation, inte mycket äldre än jag själv, hade aldrig förut ens sett en termometer.

Dom har bott i sina byar, många av dom ganska isolerade, och kom aldrig under sin uppväxt och sina liv, ens i kontakt med sjukvård i någon form, annat än den där medicinmannen ni vet, som finns i alla byar, och som bara skvätter vatten på folk via sina löv-ruskor..


Ja t.om. fåglarna håller disrtansen i dessa Corona-tider,
och tar allvarligt på det hela,
ja, verkar sköta det bra mycket bättre,
 än våra olycks-korpar, stockholmarna...

Idag annars så stack jag ned till York, och vi tog en fika ihop med kaffe och Donout i hans hem. Vi ses väldigt sällan numera i dessa oroliga tider, så det var kul att träffas och tjöta lite,. Det händer ju inte speciellt mycket, så vi avhandlade våra saker under en dryg timme, och sedan blev det åter hemgång för mig.

Idag kom också leverensen av all maten som jag och Håkan hade beställt. Kerry Tranport skötte sig bra denna gången också.. Och levererade på 2 dagar, istället för de utlovade 3 dagarna… Tycker att det funkar bra numer med dom måste jag säga. Första gången var ju kass när dom lovade 2 dagar och kom på 4 dagar. Men nu helt OK….

Värmen här i Isaan är rent ut sagt outhärdlig, termometern ligger och darrar på runt 40;strecket, och med den luftfuktigheten så känns det nästan som 45 grader…. Jag cyklade lite för sent idag, klockan var styvt 09.30 när jag stack ut, och jag kände redan hur satans varmt det var, kom sedan hem runt 11.30, och då var det grymt varmt som ni kan förstå…

HandskakChaiyaphum MMMCMXI

22 april 2020

90,1 kilo - (19 km) 1 timme 13 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,218  nedåtVår rädsla är också vår begränsning!!!

Så har jag då startat en grundlig undersökning här i Chaiyaphum över vad och vilket bryggkaffe vi verkligen har, och hur det smakar….. jag har inte letat ihjäl mig skall väl nämnas, men jag har tagit hem och köpt 5 olika sorters bryggkaffe på Big C. Allt i akt och mening att testa, och se om vi Gevalia-älskare kan glömma vårt gamla Gevalia, och inte ta upp plats i resväskorna.

Många turister och utlänningar från Sverige tjötar ju om sitt ”inne-kaffe” som råkar vara PK just nu i Sverige, om man skall försöka visa sig på styva linan, och det heter Zoega, ett för mig lite träligt, och alldeles för mörkt och starkt kaffe. Ger inte alls den riktiga ”morgonkänslan” för mig vid frukosten.

Nä, jag har alltid druckit Gevalia allt sedan 5 års-åldern, när mamma lärde mig att sitta med henne och lapa kaffe lite grand då och då, ihop med hennes hembakta bullar, Sockerkaka och Kardemumma-kaka… Och så har det förblivit faktiskt med enda avbrottet i lumpen, militären för de av Er som är för unga att veta vad lumpen var för något…

Så i syfte för vetenskapen att ta detta ett steg framåt, och att sprida information, riktigt viktig sådan dessutom, så kan jag meddela följande om mina 5 sorters brygg-kaffe, varav 3 av dom ses på fotot ovan… Jag benämner sorterna efter deras färg på omslaget/paketet för ordningens skull….

A – Den blå MOCCONA – är ju det bryggkaffe jag gjort reklam för tidigare, och faktiskt tyckt vara riktigt likt i smaken som Gevalia, ett helt OK och gott bryggkaffe…..
B – Den röda – EXPRESSO – här får jag återkomma när jag har öppnat och börjat dricka det……
C – Den blå – SIAM BLEND – Här får jag också återkomma när jag öppnat och börjat dricka det…..

D – Den gula – AMERICANSK BREWED – Denna har jag öppnat och börjat dricka, och den smakar riktigt nästan exakt som Gevalia, så just nu nummer 1 på listan utan vidare spisning….
E – Den gröna – Arabica – Jag har gett denna färg till Håkan för smak och bedömning, så jag får återkomma när han har öppnat, och startat dricka kaffet i fråga….

Så detta är allt för nu vad det gäller kaffet, men det känns trösterikt att kunna hjälpa turisterna, och de halvtidare som kommer hit ned till Thailand, och som fyller sina väskor med Gevalia och Zoega, att det faktiskt finns riktigt gott kaffe här i Thailand, och kaffe-bryggarna finns att köpa här, och de är precis som hemma, så ingenting att lipa över….Jag har handlat en mobiltelefon som jag nämnde härom dagen. Det blev en Samsung modell A01, och den kostade 3,490 baht och det var ju riktigt billigt. Jag inser att den kanske inte är ”top notch”, men den är ändå så bra så jag är kanonnöjd med den… Jg är väldigt osäker ens på vilken skillnad det är på en kanontelefon och en billig som jag har???

Jag kan ringa, jag kan ta emot samtal. Jag kan ta en video, och jag kan ta foton med den. Jag kan använda alla appar och grejor som LINE, WHATS UP, SKYPE, och jag kan ladda ned BankID (tror jag)…. Så jag vill inte ha fler grejor, jag tänker fortsätta pilla med min dator där texten är så stor, så den blir synlig för mig.

Texten på mobilen är så liten, så jag vill inte ens använda den helst… Men  nu har jag en telefon och får börja lära mig att använda den lite grand då och då, och kanske rent av svara om någon ringer, hahaha!! Det översta fotot med kaffet har jag tagit med min nya Samsung, och det fotots kvalitet måste jag säga att jag är grymt nöjd med..

Men jösses va konstigt detta är med att hela det mänskliga släktet är så fast i sina jäkla telefoner, så de uppför sig bra mycket värre än heroin och kokain-missbrukare, som letar efter droger. Inget får störa någon av dessa, alltså drogmissbrukarna och mobiltelefon-användarna…

Handskak

Chaiyaphum MMMCMX (3.910)

21 april 2020

90,5 kilo - (30 km) 1 timme 59 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,242  nedåtVarför kan inte en thai råna en bank i Sverige?

Han säger; ”Detta är ett lån”!!!!!

Jag fick lite kritik ifrån olika håll, men mestadels ifrån stockholmare förstås. Detta efter gårdagens ”tjur-rusare” mot Stockholm. Jag tänkte ju aldrig att medvetet såra någon stockholmare, utan jag var väl mer fokuserad på ”saken”, och tänkte ju inte på att det finns många känsliga och lättkränkta individer.

Så idag skall jag göra en helomvändning, och viska ”kärleks-ord i örat på stockholmare, och dess avfällingar ute på öarna runt där omkring!! Och jag gör det så alla 08;or må gilla mig efter detta kapitel…. Nåväl gilla mig behöver dom kanske inte göra, men stå ut med mig räcker gott…. "Anders Drullputte" och "Bosse Högerhand" kan brösta sig nu där ni klättrar omkring bland det hembrända brännevinet ute i skärgården.....

Min historia med denna stad började väl egentligen via TV;n, man hörde dessa människor som mamma och pappa kallade stockholmare, kraxa med sin speciella dialekt, och reta gallfeber på svenskar via deras arroganta uttal av svenska normala meningar. Jag tror nog att den mest vanliga mening som stockholmare fick höra som var riktad direkt mot dem var; ”Men du är ju riktigt trevlig ju”..

Ja dialekten satte många käppar i hjulet för de stackars stockholmarna, och de fattade aldrig ett skit själva. De kunde inte ens höra hur de själva lät, sedan så hade de ju den där storstads-stilen där man gärna ville ”ta plats” lite överallt i samhället. Så när stockholmarna kom över horisonten så var det oftast under semestern, de ruskade runt i lokalsamhället, och ville ha service och favörer....

Jag själv var på Hälleviksstrand första gången och lekte med en unge som jag glömt vem det var, jag tror att det kan ha varit Ohlins unge, som var mammas kusin tror jag, frun alltså (Marianne) och mamman till denne unge…. Men lite osäker där. Jag var där under 1 månad en vacker sommar typ år 1963 eller 1964 (lite osäker där också….


I någon av de husen på höjden i bakgrunden bodde jag då på tidiga delen av 1960;talet
under en styv månad, i något av de på höger sida misstänker jag.
De, där endast tak-nocken syns.......


Vi var mestadels ute med ekan jag och den andra ungen, en dag så kom det 2 andra ungar, och dom pratade inte som oss, och dom var så där framfusiga som man i normala fall inte gillar…. Men hur det var så lekte vi ändå via våra 2 båtar ganska mycket. En dag så hamnade vi på en äng, och skulle spela fotboll…

De 2 ungarna som alltså kom ifrån Stockholm fick vi reda på senare, spelade häcken av oss båda, de var för jäkla bra helt enkelt. Dom hejade på Djurgården sade dom senare. Men jag gillade dom än mindre nu, då man var bortfintad för femtielfte gången. Ja till slut så tröttnade t.om. jag på att lira med dessa monster.

Vi gjorde sällskap bort till glasskiosken ty dessa 2 hade förstås stålar till glass. Vi stod där alla 4, och stockholms-ungarna köpte glass,,,, för sina pengar…. till oss alla fyra…. Fasen jag tror att jag började nästan älska dom då där på stående fot. Något hände där, ja vi satt på en bergsknalle och njöt av våra glassar, och vi alla fyra bara kom samman, och hade världens goaste snack, som 12-13:åringar kan ha…..

Veckan efter så var dom plötsligt borta, och det blev bara jag och ungen Ohlin igen, men det gick fint, men jag saknade de där jäklarna från Stockholm. Nästa kontakt med Stockholm fick man ju via TV-matcher och Ullevi-matcher i allsvenskan, och alltid så låg dialekten stockholmarna i fatet. Folk dömde dom på förhand, så fort dom öppnade munnen.

Jag hade några minnen också från min juniortid i Hovås IF och fotbollen, med att deltaga i cuper uppe i Stockholm, men kommer ihåg att forfarande så var lagen däruppe alldeles för bra för oss…. Sedan var det lugnt ända tills jag, och en dåvarande fästmö (Rose Marie) hade gemensamma semestrar runt Sverige under dryfgt 4 års tid. Och vi träffade ett otal med olika människor ifrån Stockholm.Fortfarande så hörde man historier från Öland, Dalarna Västergötland och Värmland och Bohuslän, där folk ansåg stockholmarna vara framfusiga och arroganta. Jag själv började mer och mer ändra åsikt, ty vid detta laget så arbetade jag tillfälligtvis på ett företag som hette Lany Fax, och som var ett stockholms-företag.

Vilket innebar att jag fick köra dit upp runt 2-3 per år. Och 1 gång per år under 3 års tid, så samlades vi på Sandhamn för konferens under en helg. Och dessa samlingar i Sandhamn gjorde att jag lärde känna ett flertal stockholmare, och lära känna dem ganska väl. Så väl, så flera av dom kom ned efetråt under några års tid och hälsade på mig, och bodde hos mig en natt eller 2, medans vi stack ut och dansade, och beblandade oss med såta damer…

Stockholmarna i mina ögon var nu ena riktiga lirare, och nästan alla jag lärde känna var Hammarby-fans, och jag bara kände att Hammarby är ju inte Stockholm, Hammarby är ju Sverige, alla gillar ju Hammarby utanför Stockholm kändes det som… Så jag fick till slut stryka på foten, och erkänna att det var ganska löjligt att låta en dialekt bestämma vad jag tyckte om människan, det var fullständigt fel.

ÄVEN stockholmare är människor har jag nu fattat det som… I dessa tider som är nu i Sverige med söndring och splittring och en hopplöst oövertänkt massiv invandring, så måste vi alla hålla ihop och dra åt samma håll…. Så avslutningsvis, är du stockholmare, så har jag inget emot dig, bara du uppför dig ordentligt, och inte inbillar dig att fotbollen är bättre i Stockholm än i ursprungs-staden Göteborg…

HandskakChaiyaphum MMMCMIX

20 april 2020

90,5 kilo - (20 km) 1 timme 22 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,254  nedåtSorg förstör även en hjälte..

Idag måndag så skall jag köpa en tyelefon trot eller ej. Jag måste ge mig nu, och skaffa en sådan där historia där man pillar på bildskärmen och har sig. Men jag lovar, jag kommer aldrig att bli en sådan där tönt, som sitter lutad över den lilla telefonen, får en gam-nacke, och tappar intresset för allting runt omkring mig.

Jag tänker enbart hålla med på att ringa samtal, eller ta emot samtal, göra mina bankaffärer, de få jag har där i telefonen. Jag tänker inte ens skaffa internet till telefonen. Hoppas man klarar sig utan internet om man skall ringa till folk……???

Idag så lade jag en ny beställning ihop med Håkan hos O Leary´s och deras matvaror. Det jag beställde var följande godis-grejor; Marabou mjölkchoklad (till Nmkaeng), 1 kilo norska räkor, Lasagne, Majonaise,  Kaviar, senap, Potatis-sallad, 2 kilo rågmjöl, Rödbets-sallad, Räksallad, Skagenröra, samt 10 paket Hårt Wasa bröd…

Men annars så sitter vi hemma ensamma för det mesta, kanontrist tillvaro skall sägas. Secken tur att man har datorn, jag kan ju kolla på filmer a la mass om jag vill, och jag följer en uppsjö med TV-shower på det också… Nu äntligen efter en hel månads nästan tystnad, så har det börjat ta fart med förfrågningar, ifrån kunder som vill börja planera sina kommande transporter av sitt bohag…..

Och detta skapar ju också tid för mig, så man slipper sitta sysslolös hela tiden här hemma.. Ja denna tiden med Corona kommer man ju lätt att komma ihåg resten av ens liv, så himla tilltäppt och nedstängt ett samhälle kan bli så himla snabbt, rent fantastiskt ju!! Jag hoppas att det kommer en vändning snart, och vi kan börja bli lite mer normala igen.

Jag talade med en kund i fredags, som skulle köpa in en bastu, och skicka ned till Israel. Han hade massa frågor ifrån leverantören i Sverige, så till slut så sade jag till min kund, att det nog är lika bra att jag ringer själv till dessa, och ger dom information, ja det gällde allt ifrån transport-detaljer, till att debitera momsfritt gentemot min kund..


Ja jag har ingen susning, men utifrån sett härifrån, när man tittar mot Sverige, så verkar det ju vara 2 saker som verkligen sticker ut med detta om Corona COVID-19.... Och båda sakerna involverar Stockhom så klart. Detta missfoster till stad som anser att dom är Guds svar på ett helgon för resterande Sverige.

Läste till och med någonstans att någon dum jäkla millenium-unge sade att "vi stockholmare som försörjer resten av Sverige"... Hahaha secka idioter.. I alla fall, 2 saker sticker ut då, och båda gäller Stockholm. Jo folk där verkar vara MEST SMITTADE och DE DÖR MEST DÄR..... Och trots detta så umgås man som om det vore deras sista stund på denna jord och de gärna vill ta sista chansen, se fotot ovan. OCH det kanske är så för dessa dårar..

Nä stäng ned hela Stockholm, med både lokalbefolkning som denna miljon med invandrare, stäng av dom från resten av landet..... Siffrorna talar sitt tydliga språk. Stockholm är en förpestad håla i Sverige, och utan deras "hjälp"! så hade vi faktiskt i Sverige haft väldigt bra siffror räknat på antalet döda och smittade....

Jag ringde svensk tid klockan 08.15 i fredags, och fick tala en med riktigt trevlig solstråle vid namn Susanne. Vi kom bra överens och pratade ganska länge, och löste samtidigt alla frågeställningar hon hade, lätt som en plätt… Jag frågade henne lite lätt om detta med Corona…

Och det går ju upp för en mer och mer, att man ju får en helt snedvriden bild av svenska samhället och av Corona via facebook-skiten. Denna tjej var ko-lugn, ingen bar mask, och alla jobbade som vanligt, shoppade som vanligt, och ja levde i stort sett som vanligt, kanske dock med lite distancing förstås, men inget överdrivet…..

Så där fick man sig en verklig käftsmäll av hur verkligheten fungerar hemma i Sverige. Jag vet inte hur det är överallt i Sverige, men här där i Askim i södra Göteborg, så var det så som jag beskrev… Dessutom världen är liten…. Jag talade alltså med min kund som bor i Stockholm, och hans leverantör finns i Askim.

Detta i stadsdelen där jag bodde i 35 år innan jag för 12 år sedan flyttade till Thiland. Dessutom denna supertrevliga tjej bodde upp på lövmossevägen, en liten gatustump uppe på toppen i Sisjön, där för övrigt på samma gata som en gammal flickväns mamma och pappa bodde (Rose Maries)…. Ja världen är grymt liten stundtals…

Sitter här nu idag klockan 04.38, och internetet är nästintill fullständigt dött. Varje klick tar runt 30 sekunder, och det går inte att ta sig framåt inne på google. Jag misstänker grovt att vårt internet ifrån 3bb spökar för ovanlighetens skull. Det brukar fungera annars som en ren klocka, och ge ett otroigt stabilt internet för oss användare här i Chaiyaphum i alla fall..

Gick til slut in i datorn på nätverk, och ställde om datorns nätverk-inställningar. Datorn startade om sig själv, jag pinkade, och när jag kom tillbaka till datorn, så var den sitt vanliga jag, och snabb och fin som ögat igen.. Fina fisken helt enkelt...

HandskakChaiyaphum MMMCMVIII

19 april 2020

90,5 kilo - (16 km) 1 timme 4 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,260  sammaEn människa kan älska dig,

och ändå bedraga dig,

likadant som en människa kan älska Gud,

men ändå synda!!

Jag vet inte hur det är med Er andra som läser detta, men nu skall jag ösa ur mig lite etter gällande detta med att gratulera på födelsedagen. Ja jag fyllde ju mina anskrämliga 69 år igår lördag 18 april. En sorgens dag i en annars 36 årig hjärna. Jag har nog slutat att gilla att fylla år den dag som jag flyttade hemifrån mamma och pappa.

Jag visste ju att det skulle bli en hel del grattisar ifrån kända, och helt fulständigt okända människor… Men inte omfånget av detta. Jag insåg ju att helst skulle man ju försöka att stoppa detta på något sätt, det kom in flera flera hundra av dessa grattisar. Jag har ju dessutom 2 olika Facebook-konton, alltså både Thailand och ett på Israel.

Antalet ”vänner” totalt på dessa båda konton ligger nog på runt 5.000 stycken skulle jag tro… När det började strömma in alla dessa grattis mestadels ifrån människor jag aldrig sett, aldrig pratat med, och aldrig ens skrivit till, så skyndade jag mig igår morse att gå till ”inställningar” inne på facebook, för att försöka få ett stopp på inkommande ”meddelanden”.

Det var då jag helt, fullt, och fast, insåg vidden av min avstängning på Facebook…. När man är avstängd, så kan man inte göra ett skit mer än att läsa meddelanden, och naturligtvis olika poster inne på facebook…. Jag kunde nu bara se strömmen tillta,, och det kom emojjer, glada videos, och heja-rop,, och hurra, och grattis likt flödet på Klarälvens utlopp i Vänern…..

Jag kollade igen på facebook om min avstängning, det sade så där himla retfullt ”13 timmar kvar av din blockering”…. Så jag kunde absolut ingenting göra under hela dagen den 18 april, utan bara titta på medans det fylldes på med grattisar. Jag riktigt såg framför mig det kommande arbetet den 19:e april med att ta bort allting…. Härliga tider.

Nu låter det ju så himla träligt att verka så himla otacksam, jag menar, folk är ju faktiskt snälla och grattar en på ens födelsedag, och det är ju himla snällt att dessa människor tar tid och energi att bry sig om mig på det sättet. Ja jag är faktiskt tacksam och också glad, att mina VÄNNER som jag känner och tycker om, och träffar eller har träffat mycket, fortfarande bryr sig om mig, den gamle 69:taggaren…Men kan bara inte låta bli att undra, och fråga mig vilken typ av människa det är som grattar en annan människa på hans födelsedag, när man bevisligen;aldrig har setts i detta jordelivet, aldrig skrivit ett ord till varandra, aldrig hälsat på varandra förut, eller aldrig haft något alls med varandra att göra.

Jag undrar VARFÖR anstränger man sig att skicka en hälsning då? Ja jag förstår det bara inte…. Detta låter hemskt att skriva, men som vanligt så är det ju jag som får skriva det och ta smällarna, ty ”flocken” som absolut INTE har uppnåt någon som helst ”flockimmunitet” ännu mot just detta, vägrar ju reagera och säga något, med rädsla att hamna i onåd hos sagda flock…

Jag säger detta nu också så ni alla vet. Jag är värdelös at det andra hållet, jag anser att det är föredömligt att gratulera en människa som man känner och har haft kontakt med nu, eller tidigare i ens liv i någon form. Och jag brukr ofta missa dessa högtidstillfällen. OK jag vet ju att de flesta av Er nog innerst inne inte är så där himla varma och goa.

Ty ni vet om födelse-dagarna via aviseringar ifrån SKYPE, facebook, eller andra sociala media, inte att ni har intreese nog att ha det uppskrivet hemma… Så vilken nivå befinner man sig på då? Alltså när man reagerar på en avisering ifrån ett socialt media, och sedan grattar en person på hans eller hennes födelsedag.

Jag skulle önka att jag var mer social ibland, och visade mer intresse för mina vänne ribland. Men jag är en ganska inkrökt enkelriktad kille, som nog mer fokuserar på de människor som jag umgås med NU, och DÄR brukar jag alltid gratulera och hälsa och ge presenter, inga problem där…. Så rätt eller fel i det jag funderat på här ovan, ja vad tycker ni…

Handskak
Ps. Tack alla ni som grattat mig, det värmde.....Chaiyaphum MMMCMVII

18 april 2020

90.3 kilo - (35 km) 2 timmar 15 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,260  uppåtHur kan vi påverka de kommande generationerna,

att utbildning är nyckeln till framgång,

när vi är omgärdade av fattiga studenter,

och rika kriminella???

Idag så hände en grej som egentligen inte får hända, och som jag definitivt icke alls gillar, och det var att när York kom hit och skulle hjälpa mig med min dator, så kom det samtidigt en svensk hit på besök. Han kommer ibland, väldigt mycket ”ibland” och räknas inte alls till de närmaste vännerna jag har i alla fall…

Han bor 40 kilometer rakt ut i bushen här, mitt i en avlägsen by full av thiländska djungel-människor. Jag blev bara förbannad, och såg nästan rött när killen steg innanför dörren. Jag har noll kontroll och koll på denna människan, och jag vill fasen inte utsätta mig för smittorisk av det slaget.

Denne svenske kille kan vara smittad och ta hit skiten till oss, vem fan vet. Jag gjorde därför som så, vilket jag aldrig gjort förut i hela mitt liv, jag slängde ut honom ur mitt hem, och förklarade samtidigt varför jag gjorde det. Han tog det INTE på ett bra sätt, så jäkla dum i skallen var den killen skall sägas.

Han kunde bett om ursäkt, han kunde försökt kontakta mig efteråt, när han kom hem och förklara sig, men han tog på sig "offer-koftan" som det ju kallas, och tyckte att jag var dum i skallen, och han var den gode i sammanhanget. Vän av ordning undrar ju då! York då? Han kom ju också??….

Ja låt oss spekulera lite i den grejen… Det finns ju en otroligt korkad grej i allt detta om man tänker efter. Och det är att vi alla har en inneboende tendens, att det är mer OK att umgås lite grand med de man ”känner” väl, och också är sina vänner. Varför då? Varför är det så på det sättet? Betyder det att bekanta, och umgänge, och vänner, har en mindre smittorisk and andra okända nya människor vi träffar???Så klart är det inte så alls, men låt oss vara ärliga… vi uppträder precis som om så är fallet, alltså att det är säkrare med vänner och bekanta, som man känner lite grand….. Jag kan dock i all den villfarelsen, känna att det finns en sak som faktiskt talar FÖR att det är ett korrekt antagande till en viss del….

Jo med bekanta och vänner och familj, så känner man ju dessa, man vet deras inställning till att vara försiktiga och skydda sig, och därför litar man mycket mer på dessa, än på kreti och pleti utanför den  kretsen…. Och man måste ju umgås lite grand i alla fall, annars blir man ju tokig.

Så York tillhör en av de mest förtroliga vänner jag har här i Thailand, och jag vet att han inte utsätter sig i onödan för risker, och han sitter hemma precis hela tiden, förutom när han sticker ut med sina hundar, på sina och deras dagsutflykter… Så man är väldigt lugn i hans sällskap ur den synpunkten i alla fall…. Men den dan som jag skulle märka att han börjar umgås med utombys, eller hälsa på en massa folk ute i andra byar, då avbryter jag all kontakt tills detta är över, det skall sägas….

Jag försökte kolla nu med York, som har lite kontakt med denna kille som kom samtidigt med Yok, om han var sur… Ja sade York, han var mer än skit-förbannad. Ja OK svarade jag, då kan han dra å helvete då idioten. Hellre att han blir förbannad, än jag blir död, så jäkla enkelt är det i detta jordelivet….

HandskakChaiyaphum MMMCMVI

17 april 2020

90,5 kilo - (0 km)

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,259  sammaIngen tjej väljer en ”sixpack” istället för sex bilar!!

Så sluta med att springa till gymmet

spring till jobbet istället!!

Här kommer en lista över hur länge brännvins-stoppet skall finnas i de olika provinserna. Här säljs alltså NOLL sprit och alcohol under Corona-trasslet. Thailand har t.om ställt in sin största och mest internationellt kända högtid Songkrahn helt och hållet, kan ni tänka Er… Här kommer I alla fall datum och namn på provinserna….

Jag själv I Chaiyaphum får lägga mig gråtandes fram till den 2o april innan spritförbudet plockas bort, och man kan börja ”läska” igen… Men kolla på stackarna nere i Phuket samt uppe i Phitsanulok, det finns inget fastställt datum för dom ännu. De kanske får vänta på julafton innan de kan börja dricka igen. Jag har en kamrat däruppe i Phitsanulok, Hej Christer,, tycker synd om dig, hehehehe!!   

April 15: Rayong, Ranong, Bueng Kan, Krabi
April 16: Sakhon Nakhon, Yala, Phichit, Lopburi, Ayutthaya, Chiang Rai, Mae Hong Son
April 17: Amnat Charoen, Uttaradit, Kalasin, Yasothon, Surat Thani, Khon Kaen

April 18: Nakhon Ratchasima, Phetchabun
April 19: Nan, Chachoengsao, Nakhon Nayok, Pathum Thani, Trat, Ratchaburi, Songkhla Satun

April 20: Bangkok, Samut Prakan, Samut Sakhon, Chiang Mai, Maha Sarakham (booze and cigarette sales allowed during 11am to 2pm), Kamphaeng Phet, Nong Bua Lamphu, Phrae, Chaiyaphum, Ang Thong, Lampang, Sukhothai, Uthai Thani, Nonthaburi, Tak, Phayao, Narathiwat, Nong Khai, Nakhon Sawan, Sing Buri

April 22: Pattani

April 30: Nakhon Pathom (convenience stores only), Lamphun, Surin, Buriram, Chai Nat, Suphan Buri, Samut Songkhram, Nakhon Phanom (sales allowed from 11am to 2pm and 5pm to 6pm), Roi Et, Mukdahan, Prachuap Khiri Khan, Ubon Ratchathani, Kanchanaburi,

Prachinburi, Trang, Chanthaburi, Chonburi (sales allowed during 11am to 2pm and 5pm to 6pm), Sisaket, Udon Thani, Chumphon, Saraburi, Sa Kaeo, Phetchaburi (only restaurants can sell alcohol), Nakhon Phanom, Phang Nga, Phatthalung, Loei, Nakhon Si Thammarat

No end date announced yet: Phitsanulok, PhuketEn riktigt gammal goding….
Fru Ravioli kommer för att besöka sin son Anthony på middag. Han bor med en kvinnlig rumskamrat, Maria. Under måltiden kunde hans mamma inte låta bli att lägga märke till hur vacker Anthony's rumskamrat var.

Under kvällen började hon undra om det inte fanns något mer mellan Anthony och hans rumskamrat, Ja mamman kände något i luften…  Sonen kände också att mamman hade funderingar, och han trodde nog vad det handlade om, så han sade rakt ut till sin mamma; "Jag vet vad du måste tänka, men jag försäkrar dig, Maria och jag är bara rumskamrater. ''

Ungefär en vecka senare kom Maria till Anthony och sa: "Ända sedan din mamma var på middag här hemma, så har jag inte hittat silversocker-skålen. Du tror inte att hon tog skålen”?.

"Tja, jag tvivlar på det, men jag ska maila henne, bara för att vara säker." Så han satte sig ner och skrev ett e-postmeddelande som löd som följer:

Kära mamma,

Jag säger inte att du "tog" sockerskålen när du var här; Jag säger inte att du "inte" tog den heller. Men faktum kvarstår, att den saknades sedan du var här på middag.

Din kärleksfulle son
Anthony

Flera dagar senare fick Anthony ett svar via e-posten från sin mamma, som löd:

Käre son,

Jag säger inte att du "sover" med Maria, och jag säger inte att du "inte" sover med henne.
Men faktum kvarstår, att om hon sov i sin EGNA säng, skulle hon ha hittat sockerskålen vid detta laget.

Din kärleksfulla mamma
Sensmoralen i allt detta är ju helt klart;  ”Försök aldrig att lura din mamma……

HandskakChaiyaphum MMMCMV

16 april 2020

90,4 kilo - (25 km) 1 timme 47 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,259  nedåtRasism vill aldrig ta slut,

så länge som vita bilar använder svarta däck.

Om folk använder svart färg för otur, och vit färg för fred.

Om folk kläs sig i vitt till bröllop,

och i svarta kläder till begravningar.

Och så länge som dom som inte betalar sina räkningar,

blir svartlistade inte vitlistade......

Men jag bryr mig icke,

så länge som jag kan använda vitt toapapper,

att torka mig i arslet..

Jag hade fullt sjå idag med att försöka lösa min situation med NORDEA och mina låsta stålar hemma i Sverige…. Jag har ju mitt bankkort liggande hos Postnord sedan 20 mars någon gång då NORDEA skulle posta det till mig…. Och gränserna stängdes, och Pistnord av någon anledning lade ned helt att skicka post till andra länder…

Nu har det efter lite check ifrån min sida visat sig att TNT,. DHL och UPS alla skickar post till alla upptänklig länder, då faktiskt fraktflyget INTE är stängt, och de flyger mellan länderna… Men Postnord håller på med något som jag inte vet, men som gammal speditör endast kan gissa mig till….

Jo jag misstänker att Postnord har endast frakt-avtal med passagerar-plan, och INTE med fraktflyget som alla de andra aktörerna använder, kanske de tjänar på det Postnord, och kan cutta priser där på passagerar-sidan. MEN nu då så har dom stopp och kan inte skicka en pinal ut ifrån Sverige, inklusive mitt kuvert med mitt VISA-kort från NORDEA, som ligger lagrat i väntan på att Corona-krisen skall upphöra.

Jag ringde i alla fall idag till NORDEA, fick tala med en tjej, förklarade min situation, detta var för övrigt 3:e gången som jag ringde NORDEAS kort-tjänst, de 2 första gångerna, så bad de mig att återkomma en vardag… Jag gjorde så men under 2:a samtalets gång, så uppdagades det att det var inte en vardag, det var ju för helsicke långfredag. Ja alla dagar är lika här, likadant som alla katter är grå på natten…

Så idag i morse ringde jag igen för 3:e gången, och fick tala med en tjej som sagt var. Förklarade läget för henne, hon sade ”ett ögonblick”, detta ögonblick blev till 10 minuter, och sedan gav jag upp, hon sket tydligtvis i mig, secken jäkla support… Jag ringde direkt igen, nu fick jag tala med en kille, förklarade läget för honom, han sade till mig;

”varför skickar vi inte bara ett kort till dig i Thailand”?? Men sade jag vet du verkligen inte det? Han sade då;”Ett ögonblick”.. Jag ville inte ge mig, och väntade en bit över 10 minuter, och plötsligt så bröts samtalet… Nu blev jag faktiskt förbannad. Ringde upp igen för 3:e gången på raken.Jag frågade noga efter killens namn, han som svarade alltså. Och förklarade att jag inte orkar med att ringa fler gånger och hoppas att han inte tänkte lägga på luren i örat på mig. Han blev väldigt tillmötesgående och riktigt trevlig. Du sade han; ”jag vill gärna hjälpa dig, så låt mig tala med min överordnade, vanta bara lite grand” Ojsan sade jag tänker du också lägga på luren???

NEJ sade han ge mig max. 5 minuter, så är jag tillbaka med lite förslag att göra i detta läget…. Jag väntade i 4,5 minuter när han kom tillbaka, och sade att han hade en ide´,´och bad mig vänta max 5 minuter till. Jag sade förstås ja, och hoppades att han skulle kunna hjälpa mig…. Han kom tillbaka efter exakt 5 minuter.

Han sade, jag har 3 förslag… a) använd Bank ID…!! Går inte sde jag, inte utan kort kommer jag inte åt mitt Bank ID…. OK sade han b) skicka pengar Western union!! Vad menar du sade jag? Skall ni ta ut pengar från mitt konto, och skicka pengar till mig via Western Union??? Nä sade han, men en kamrat kanske skulle kunna göra det….

Du menar min kamrat skall gå och ta ut pengar från mitt bankkonto? Jag drev alltså med honom nu, jag fattade ju exakt vad han föreslog, fast han inte sade det rent ut… Jag fick inget svar, så jag sade det; ”Du menar helt enkelt att jag skall låna pengar av en vän??? Ja sade han, så menar jag.Jag har en jäkla massa stålar på Er bank, och vill inte låna pengar av vänner, har inte gjort det förut, och vill inte börja nu…. OK sade killen då har vi bara nummer 3) kvar då….. "Vi utfärdar ett nytt kort och skickar det till en adress i Sverige, som du kan uppge". Ja se där NU minsann börjar det likna nåt, svarade jag!!.

Problemet är ju bara att få hit kortet, vi får låta denna sista grej ligga och mogna till sig, så får jag återkomma till dig vid tillfälle om det skulle fungera. Jag var nöjd nu, hade ju fått mina svar, även om dom inte var vad jag ville höra…. Så med det så stack jag iväg till Makro och handlade ost, räkor, och bläckfisk, äpplen, och yoghurt…..

Väl hemma, så lufsade jag in till Håkan, och berättade läget med NORDEA, han berättade då att de höll på med UPS och kollade om de fungerade?? Och sade att om de fungerar, så kunde jag ju få lov att nyttja dom med deras rabatt, så skulle jag ju kunna få hit bankkortet snabbt och elegant….

Så nu skall vi se imorgon om man kan få något svar om UPS fungerar, i så fall hoppas jag nog på Håkans bolag, och försöker få hit mitt betalkort så fort det bara går….. Ja och med detta så är dagen till ända, och dags att lägga ändalykten till sängs, och huvudet i viloläge, och invänta morgondagen, och en ny härlig dag i ens liv…

HandskakChaiyaphum MMMCMIV

15 april 2020

90,2 kilo - (24 km) 1 timme 37 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,287  uppåtEn cigarett är en bit tobak inrullad i en bit papper,

med glöd i ena ändan,

och en dumsnut i den andra!!

För de av Er som vill ha en dagsaktuell uppdatering av läget med Corona ute i världen, kolla denna länk och spara den i Er telefon eller dator, helt suverän ju; https://covidvisualizer.com/

Min hard-drive, alltså den extra lagringsgrej som jag har, som jag brukar ansluta till datorn, där jag laddar ned alla mina TV-shower och filmer, gick åt skogen igår. Och det hände faktiskt exakt så som dom varnar en för stundtals. Håkan som var inne hos mig och hjälpte mig med min datorn, drog ur sladden med denna lagringsenhet, helt utan att klicka och få OK på ”säker borttgning” av enheten.

Den slutade direkt att fungera, och det tog mig en bra stund att förstå att det var lagringsenheten som gått sönder och icke datorn. Till slut så åkte jag ned på stan (Chaiyaphum) och hade endast 2 alternativ kvar då i det läget. Antingen så var sladden som anslöt denna enhet slut och kass, eller så var helt enkelt själva enheten slut och förstörd.

Jag hoppades förstås på den lilla sladden, MEN så klart så var det enheten. Jag blev tvungen att handla en ny sådan, och nu så handlade jag en med större kapacitet, alltså 1 terrabyte = 1000 gigabite…. Den enheten kostade mig 1.990 baht. Men lyckades pruta lite grand ned till 1.700 baht, de drog alltså bort nästan 300 baht för mig, vilket var himla ”changdobelt” och tacksamt.

Detta var dagens stora uppgift för mig, ja förutom då att jag förlorade en otrolig mängd goa filmer och TV-shower, som jag förlorade och aldrig kunde återfå.. Jag har en diger uppgift framför mig att ladda ned ifrån minnet hundratals filmer, vilket så klart är helt omöjligt..

Ja de små sakerna är kanonkul att göra när man är i karantän, och under hyggligt strikta förhållanden… Men ändå så löper livet på här i Thailand. Vi är fria att gå ut och göra våra ärenden, typ handla saker som är av nöden. Vi är dock tvungna att bära mask i offentliga sammanhang.

Och alla bär sin mask, jag ser i stort sett INGEN som skiter i det här där jag bor i Chaiyaphum. Jag är osäker förstås hur detta efterlevs av utlänningarna nere i turistorterna., men jag misstänker förstås att där lever de flesta idioterna, de som tror att de kan göra vad de vill, och gärna skapa egna regler, jag misstänker att det är flest svenskar som sköter sig så illa tyvärr…Jag undrar hur länge detta skall fortgå med stängda gränser, man hoppas ju på att det skall återgå till en normalisering ganska snart, och faran skall kunna blåsas ”över” för denna gång. Jag själv som ni vet, ligger ju lite halv-luddigt till i och med att mitt VISA-kort ligger hos PostNord i Sverige, och jag kan ju inte komma över detta kort.

Jag tänkte ringa idag till NORDEA och föreslå att de ju kunde öppna upp mitt förra VISA-kort igen, alltså det som vi spärrade tidigare. Det är ju enda chansen för mig, att kunna hantera mina stålar inne på mitt bankkonto, absolut enda chansen. Men att NORDEA skulle göra deta är FULLSTÄNDIGT CHANSLÖST tror jag!! De kommer att skylla på ”banklagen”! Och sedan skita i allting.

Så nu tänker jag i dessa banor då utifall denna Corona-kris blir långvarig!! Jag skall maila till Pensions-myndigheten, och omdirigera deras utbetalningar framledes, FRÅN mitt konto i NORDEA direkt ned till mitt thailändska bankkonto vad det gäller min pension. Jag gillar det inte alls, ty jag förlorar en jäkla massa pengar varje månad i kursförluster och avgifter på detta.

Men genom att göra detta, så får jag i alla fall nya friska pengar varje månad genom dessa pensions-utbetalningar. Men med otur som man ju har ibland, så kan jag antagligen INTE be dom att göra detta via mailen och scanna in formuläret  och ge dom det via mailen, ja postgången fungerar ju inte.

Men det skiter nog Pensions-myndigheten i misstänker jag… De kommer säkert att kräva att jag skall printa ut formuläret, fylla i det, och sedan posta det till dom, alltså med en postgång som är död mellan våra länder… Men jag måste be dom i alla fall, hur skall man annars klara sig utan pengar i främmande land??? Ja vi får se hur detta avlöper…

HandskakChaiyaphum MMMCMIII

14 april 2020

91,0 kilo -

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,267  nedåt


Göthenstiernas vapensköld


Behandla varje del av din handduk bra,

ty du vet icke vilken del som torkar din ändalykt idag,

och ditt ansikte imorgon!!

Jag fick mail ifrån GENI (släktforsknings-stället), som jag är medlem i.. Ja inte det där borta i Texas USA, utan ett här i Sverige som alltså heter GENI.. Där stod följande;

Peter Tillroth Göthenstierna
MyHeritage Family Trees
Birth: 1659 - Göteborg Nordtoka, Björlanda Hisingen.                  
Death: Nov 27 1726 - Begravd; Nääs, Skallsjö kyrka, Älvsborgs län                                           
Parents: Jacob Tillroth, Maria Tillroth (född Stenkamp)                                                 
Siblings: Erland Paulin, Ullrich Paulin, Sara Reinsche, Catharina Christina Göthenstierna (född Paulin),
Josef Paulin, Jacob Bengtsson Paulin                                                       
Wife: Catharina Christina Tillroth Göthenstierna (född Paulin)                                               
Son: David Göthenstierna

Ojsan ojsan, det där med ”Stierna” på slutet låter ju nästan lite adligt ju???? Jag googlade namnet Göthenstierna, och visst fasen var detta ett adelsnamn, ni kan läsa om det namnet på följande Wikipedia-sida, Peter Tillroth Göthenstierna var för övrigt min 7:e morfar bakåt i tiden, om jag nu tytt detta rätt och riktigt….

https://sv.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6tenstierna
Götenstierna (Göthenstierna) var en svensk adelsätt som hade anknytning till Svanviks säteri i Stala socken på Orust i Bohuslän. Släkten härstammar från Peter Tillroth, som 1716 adlades Göthenstierna, till Svanvik. Tillroth föddes 1659 och blev Kronofogde på Orust och Tjörn 1697, och på Västra Hisingen 1715. Han blev inspektor vid packhuset i Göteborg och tullinspektor.

År 1716 titulerades han Assessor. Den 21 maj 1716 adlades Tillroth med namnet Göthenstierna och introducerades på Riddarhuset 1719 under nr 1501. Göthenstierna dög den 27 november 1726 och begrovs i Skallsjö kyrka Älvsborgs län. Han var gift 1689 med Catharina Christina Paulin, död 1730, dotter till borgmästaren i Kungsbacka, häradshövdingen Jakob Erlandsson Paulin och Maria Stenkamp. Göthenstierna fick elva barn.

Släkten dog ut den 9 april 1807 på svärdssidan med Carl Ulrik Göthenstierna.
Så skrävel och åter skrävel, vi har nu då en vapensköld i vår familj. Ja jag vet…. Kvinnor ärver inga hederstitlar, men jag är villig att låtsas att så är fallet, bara jag får vara åtminstone lite grand adlig ett kort tag…En kompis till mig, Kent A;sson han fick äntligen tag i en biljett hem till Sverige, det är samma kille som jagat Finnair tidigare med blåslampa för att dom cancellerade hans första biljett hem med avresa den 6:e april ut ur Thailand. Ja det var ju fullt förstårligt med tankle på att gränserna stängdes o.s.v.

Nu dock så försöker dock vissa länder (läs Finland, ICKE SVERIGE SÅ KLART) att svara på de olika ambassadernas ”nödrop” om att försöka hjälp folk att komma hem till sina resp. länder. Så nu hade svenska ambassaden fiskat reda på att finnarna skulle ha ett plan på fredag ifrån Bangkok till Helsinki, och sedan anslutning till Arlanda därifrån.

Han kastade sig på detta, och ihop med ett annat par som han var vänner med, så handlade dom varsina biljetter, och har härmed glädjen att komma hem till Sverige… Kul för Kent, som ju brukar varje år åka hem och handla mediciner, och vila upp sig ifrån det krävande irriterande livet i Thailand… Sedan så kommer han tillbaka hit igen slutet av augusti, helt utvilad och redo för nya duster med sina grannar….

Jag själv är himla nöjd att jag inte har den otroliga driften att åka hem till Sverige varje år. Jag är nog mer den typen som när jag bestämt mig, så är det gjort, och vela fram och åter ligger inte för mig. Jg flyttade 2008, och med det så bor jag här, och jag bor här till 100%, icke boende här 55% och boende i Sverige 45%.. Det ligger inte för mig….

Handskak från en adlig
Göthenstierna…Chaiyaphum MMMCMII

13 april 2020

90,2 kilo - (25) 1 timme 42 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,288  nedåtOm du är ful, så är du ful!

Sluta tjöta om inre skönhet,

ty vi män brukar inte vandra omkring

med röntgen-apparater på oss!!

Ja man hade ju en liten känsla i alla fall att Thailand var typ en semester-håla för svenskarna speciellt. Men man träffar ju massor av danskar och norrmän, om vi nu enbart pratar om de nordiska länderna. Så man var ju lite osäker på antal och sådana saker. Nu fick jag tag i detta fotot ovan av lite statistik.

Det visar ju ganska klart att det faktiskt bor mest svenskar i Thailand om man räknar in Danmark, Norge och Finland, och jämför med. Dock siffran 4.793 stycken är väl mer hälften av vad jag trode bodde här. Men helt fel har jag ju säkert inte. Ty det finns MASSOR som INTE vill tala om för myndigheterna i Sverige, att de flyttat ut ur landet Sverige för gott, och missa möjligheten till fri sjukvård i Sverige.

Detta döljer man med att man åker hem en sväng under året, och hälsar på en vecka eller två, och får sin stämpel i passet, och sedan tillbaka igen. Man får ju inte stanna mer än max 183 dagar utomlands tror jag det är, annars räknas man som utflyttad. Så folk drar på sig en satans massa jobb och bekymmer, för att lura myndigheterna att tro att de bor kvar i Sverige.

Så statistiken den korrekta ligger nog mer mitt emellan vad jag trodde, och vad siffrorna ovan säger, så typ kanske 7.500 stycken svenskar bor nog mer eller mindre här i Thailand tror jag.. Nä nu går vi vidare till nästa statistik, kolla detta följande foto….. Ganska otroligt när man tänker på det, eller vad tycker ni?2015, 2016, 2017, 2018 och 2019 hade MER DÖDSFALL totalt sett i Sverige under mars månad respektive år än vad 2020 kunde uppvisa. Och trots detta så är vi alla fullständigt hyper. Kanske med rätta, men hur tänker vi när vi jämför? Vad är skillnaden nu år 2020, jämfört med alla de andra tidigare åren, när livet bara rullade på, och ingen reagerade nämnvärt!!En del människor gör saker och ting på ett annorlunda sätt, ja många skulle nog säga att dom är otrolig knöliga människor, och ser inte problemen, och ser inte lösningrna på problemen, så som resten av oss andra gör. Vi undrar,,,, varför inte lösa ett problem den enkla vägen, varför krångla till det. Ja jag har känt till många människor i mitt liv, som är just sådana som fotot visar!!Ja det gäller att ha koll när man bor i detta landet. Vi får INGA direktiv i stort sett på våra egna språk (engelska duger bra)... Man kunde ju tycka att dom kunde göra informationen på engelska åtminstone, i de fall när det gäller utlännintgar. Vem fasen bland oss falanger fattar och kan läsa och skriva thailändska? Men de fattar inte den grejen i detta landet., Så bifogat, så ger jag Er sista instruktionen hur vi skall föra oss i dessa Corona-tider, eller som dom kallar corona här i detta landet; COVID-19…. Ja det står där faktiskt i texten......

HandskakChaiyaphum MMMCMI

12 april 2020

90,8 kilo - (32 km) 2 timmar 4 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,289  nedåtDet är bättre stt sitta i en bar och tänka på Gud,

än att sitta i en kyrka och tänka på öl!!

Idag så kom lite förvånande vår beställning ifrån Lazada. Jag och Håkan hade beställt var sin feber-termometer, kan vara bra att ha utifall någon klagar på feber, och man måste få det bekräftat i dessa Corona-tider. Tycker att det var en snygg sak, men kan dock inte vänja mig vid dessa grad-antal som dom visar upp hela tiden.

Jag brukar ute på stan här i Chaiyaphum ligga på runt 35,2 – 35,7 grader, jag är tydligen alltså i ganska uselt skick, och nu med denna termometer här hemma, så har jag nog tagit tempen 10 gånger minst, och ligger på runt 36,5 grader varje gång, och Yongan har EXAKT samma grad-antal. Va fasen, är detta skit-termometrar eller är det helt kass att ta tempen, och rikta den mot pannan och mäta luften och ytskiktet, istället för inne i kroppen??

Idag så fick jag reda på via min syster hemma i Sverige att min kusin Connie hade dött redan den 27mars. Han var född samma år som mig (1951), och våra mammor hade hygglig kontakt och umgicks, så jag och Connie lekte en hel del på loven med varndra. Han bodde ute i Lyckhem, som låg väl runt 1 mil ifrån Järnbrott där jag växte upp.

Men det var härliga lek-stunder därute på det ”riktiga” landet. Connie hade en sak som inga av mina andra kompisar hade hemmai Järnbrott, och det var ett luftgeväs, det hette Diana. Jäklar vad vi sköt, han var duktig på att träffa duvor, och fiskmåsar, och ekorrar, och småfåglar, medans jag missade ALLA skott jag fick chansen att skjuta. Jag var helt enkelt kass. Skall dock säga att jag var betydligt bättre än Connie på att skjuta pilbåge än han var....

Men jäklar vad roligt det var. Dessutom så hade Connie också en gammal Harley Davidson från "anno dazumal", vi hade den väl några månader, och det gick att köra den där uppe i bergen i smyg, men det roliga tog väl snart slut, ty den försvann snart…. Och på detta, så var också Connie med i Hovås IF i samma lag som jag själv, vi spelade alltså fotboll, vilket senare blev mitt livs intresse....


Jodå, det finns faktisk vildhundar, för Er som inte visste detta.
Jag tror dessutom att dom är bra mycket mer lyckliga ute i djungeln,
 än att vara ute på gatorna och leta mat i soptunnor,
 och bli sparkade av sina ägare dagarna i ända...


Så vi hade en hel del saker gemensamt, även om det ibland gick långa stunder emellan vi träffades, så sågs vi alltid under alla uppväxt-åren i alla fall 3-4 gånger per år, och alltid med övernattning. Kommer ihåg hans mammas goda mat, och underbara frukostar, med gott bröd och kakao… Bättre kunde man inte ha det.

Vi jagade med Diana-geväret, vi byggde hyddor, och vi fiskade varje dag uppe i A-sjön, som vi kallade den. Sjön hette egentligen tror jag Oxsjön, men alla sade i folkmun A-sjön av någon anledning. Så det kändes extra sorgset idag faktiskt. Det känns så himla värdelöst konstigt, så man kan inte ens förklara det i ord.

Inte bara det att man saknar Connie som person, men allting som man hade som minnen när vi var små, smulas ju sönder och bara försvinner, och det gör lika ont det också faktiskt hos mig. Men nu måste man gå vidare, allting har ”sin” tid, och alla människor har också ”sin” tid!!

Helst så skulle nog jag, liksom alla ni andra, kunna stanna kvar i ”min” tid, och leva där för evigt, i alla fall när man tänker på det, utan att riktigt tänka efter…. Men tänk bara hur jäkla trist livet skulle vara om man fastnade i ”sin” eller ”min” tid, och aldrig kunde gå vidare? Nä för sjutton, även om det gör ont stundtals att släppa taget, så är det nog bäst för oss alla att rulla vidare i livet, och uppskatta det som kommer framför oss, när vi sakta tar oss framåt  i livet.

HandskakChaiyaphum MMMCM (3.900)

11 april 2020

91,3 kilo - (28 km) 1 timme 46 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,290  uppåtOm Adam och Eva var kineser,

så skulle vi alla ha varit i Paradiset vid detta laget.

Därför att Adam och Eva skulle lätt ha valt bort äpplet,

och istället käkat upp ormen!!!


I säsongs-influensan för två år sedan, dog nästan 3.000 svenskar, 
fler än fyra gånger så många som hittills avlidit i covid-19
Detta trots vaccin och viss immunitet mot influensan.

Det bedömer en epidemiolog på Folkhälsomyndigheten i en intervju med Di”

Ja när man läser sådana här saker, och sedan läser man helt andra saker, och sedan en tredje helt olik sak, om detta med Corona, så undrar man egentligen, om det faktiskt är riktigt lönlöst att ens försöka följa några direktiv som kastas ut till oss människor. Är COVID-19 bara en ny influensa? Eller är det ett djävulskap, som man kan läsa om överallt i media?? Och på toppen av det, så får man till ”livs” problematiken med överbefolkningen av våra bidrags-turister som flockas hit till vårt land...., tack för det socildemokraterna och Miljöpartisterna;Dåliga nyheter för alla som fyllt 80 år
KAROLINSKA ÅTERINFÖR ÄTTESTUPAN

Personer med en biologisk ålder över 80 år, samt multisjuka mellan 60 och 80 år,
ska bortprioriteras i intensivvården.
Det visar ett interndokument från Karolinska universitetssjukhuset,
 som Svenska Dagbladet och Aftonbladet tagit del av.
Dokumentet har gått ut till ansvariga läkare på sjukhuset,
och listar de patientgrupper som ska få intensivvård.
Så med ens är den demokratiska grundprincipen om alla människors lika värde,
devalverad för att inte säga helt bortsopad.
Har någon hört socialminister Lena Hallengren,
 eller någon annan i Stefan Löfvens regering, säga ifrån om detta?
Och vad anser pensionärs-organisationerna om detta återinförande av ättestupan?
https://www.expressen.se/…/ingen-intensivvard-for-personer…/

Jag fick när jag kollade lite grand ute på nätet, tag i Socialstyrelsens dokument och instruktioner ut till landets vårdgivare, det dokumentet heter;

"Nationella principer för prioritering inom intensivvård under extraordinära förhållanden" (https://www.socialstyrelsen.se/globalassets/sharepoint-dokument/dokument-webb/ovrigt/nationella-
prioriteringar-intensivarden.pdf....

Inte någonstans i dessa indikationer, eller skall man kalla dem för vad det egentligen är, "instruktioner", står det att finna någonting om någon specificerad ålder i egentlig mening!!

Det nämns kronologisk ålder, och det nämns biologisk ålder, utan att utveckla det vidare. Min tanke är då, antingen så är hela grejen en fake news-grej.... ELLER så har dom skickat KOMPLEMENTERANDE INDIKATIONER ut till vårdgivarna i SMYG, där Socialstyrelsen mer i detalj nämner vilka som man skall låta dö. och vilka som skall få en chans att leva vidare...

Så med denna avslutande goda nyhet ifrån nationens fader (Löfve´n/Lööf), som ville ha utökade befogenheter, så vet vi nu vad han verkligen ville göra…. En personlig reflektion, Jag undrar hur långt är ”för långt”, Hur långt skall vi medborgare i Sverige tillåta detta elände att fortgå. Skall vi ställa socialdemokraternas och Miljöpartiets regerings-medlemmar till svars för deras landsförräderi?

Eller skall de bara få lov att fortsätta? Min personliga önskelista politiskt är följande, helt utan att skämmas faktiskt:
a) Vid nästa val, rösta bort de nuvarande idioterna ifrån maktens boningar och ställ dom inför rätta…..
b) Politikernas löner skall sättas efter vilka kvalifikationer dom har att uppvisa. Att ge idioter och "outbildat krafs", fantasi-löner bara för att dom är sossar och/eller politiker är skamligt….
c) Stoppa invandringen helt och hållet under överskådlig tid till Sverige….. Samla oss och PLANERA VÅR EGNA FRAMTID

d) Fokusera på de som vi valt att släppa in i landet, ta väl hand om dom, ge dom resurser, samt se till att pressa dem att rätta in sig i ledet att bli svenskar, respektera Sverige, och lära sig språket… Väljer dom att vara illojala mot sitt nya hemland, eller/och om de väljer att göra brottsliga handlingar, så ut med dom snabbt som ögat…
e) Se till att alla papperslösa och andra som är här olagligt, skall ut SKYNDSAMT…. Om kyrkan och andra idioter får för sig att agera och leka profeter och goda gärningsmän på vår bekostnad, så straffa dessa hårt…Detta är en liten önskelista, har ingenting med Thailand att göra alls i detta kapitel, men i morgon återgår vi till Thailand igen, Jag kände bara att jag helt enkelt MÅSTE skriva av mig, man blir så vanmäktigt förbannad på regeringen och dess idiotier, så det är inte bra för nerverna.

Att vi sedan har nu verksamma i Sverige de generationer vi har, mestadels födda på1970-80;talet gör ju inte saken alls bra, det är ju de absolut första sämsta generationerna vi kunde ha. Dessa är förebilder för senare generationer, som stillatigande blir pissade i munnen, och våldtagna på toaletterna här i Sverige… Nä dagis-verksamheten har förstört ett helt lands befolkning, tagit ifrån befolkningen sin självaktning, förstört deras känsla av lojlitet, lärt dom att skämmas för att vara svensk.. o.s.v.

Vi har inga som kan försvara oss. Tyvärr så är ju min generation alldeles för gammal för att ta oss ut på gataorna, och ta tilbaka dom till hyggligt folk i Sverige, ja vi är för gamla och orkeslösa…. Nä åt helvete med det helvete som dessa helvetes politiker har gett oss nu de sista 10 åren, speciellt de sista 5 åren……

HandskakChaiyaphum MMMDCCCXCIX,

10 april 2020

91,5 kilo - (33 km) 2 timmar 16 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,285  uppåt


Lusta leder till kärlek!!

Ja alla, precis alla här i stan där jag bor, och även ute i byarna, de bär alla mask. En del bär de masker som delats ut utav myndigheterna, det är en brun/grön äcklig färg i ett material som är så mjukt så man tror det skall ”smälta” när man andas igenom eländet. Vi köpte våra egna, vita snyggare mer robusta masker i något tygmaterial, och dessa känns ju bra mycket bättre.

Men fortfarande så är det OTROLIGT trist och jobbigt och svettigt, att bära denna mask mer än 2 minuter. Man svettas floder runt munnen, så rent otrevligt är det. Dock så är det min förbannade plikt som varandes en utlänning i detta landet, att visa thaiarna den respekten, så jag bär min mask så fort som jag är ute på stan.

Ja så fort som jag kliver av motorbiken utanför affären jag skall in i, så tar jag på mig masken. Jag blev riktigt jäkla förbannad på dessa satans turister och halvtidsboende, och även heltidsboende, som fan inte lärt sig att hålla käften, och göra som dom är tillsagda. Jag såg en video på en äldre gubbe (min ålder såg det ut som).

Han var en tjötig gubbe som stod och tjafsade emot en thai, som hade stoppat honom och påtalat att det är rekommendrat för thailändska folket att bära mask ute offentligt, och då skall han som falang fanimej göra det också… Han tjötade och argumenterade, och det enda som kom ut utav detta, var att denna video nu florerar inne på thailända facebook-grupper verkar det som.

De börjar hata oss, och vill att vi utlänningar skall försvinna "hem", ty vi är smutisga, duschar inte, och har tagit Corona (COVID-19) till Thailand från Europa. Ja så långt har det gått, jag skrev om det härom dagen. Kinesernas propaganda-maskineri har hamrat in i de ganska tomma skallarna på thailändarna här, att det är falangerna och utlänninarna som tagit Corona till Thailand, och som därför dödar thailändare… 

Så den satans idiot till utlänning, skulle inte förvåna mig om han är svensk, han skapar mer bitterhet och hat gentemot oss utlännintgar, som dom tycker inte rättar in oss i ledet. Men jag misstänker och är övertygad om att dessa idioter till falanger finns nästan uteslutande på turist-orterna som Pattaya, Bangkok, Hua Hin, och Phuket, ja utan tvekan.

Här hos mig, så har jag aldrig sett en falang ute på stan bland folk vara utan mask, aldrig än så länge… jag menar om man tänker på det, där går thairna till sina arbeten, har mask på sig hela dagen lång i denna grymma värme, och vi klagar vi utlänningar, och lipar och gnäller, och tror vi kan göra vad vi vill…..


I en sådan här hjälm exakt stod läkaren bakom disken, och pratade med mig. Under hela dagen så arbetar han med hundratals patienter varje dag i dessa Coronatider, och skyddar sig med denna "hemma-ide´", Bra gjort tycker jag...

I går var jag inne på våran läkares klinik vid 18.00 tiden, och frågade hnom tills råds om Yongns medicin. Kan ni tänka Er han stod där framför mig i full mundering, ja inte ansiktsmask, han hade fasenimej en motorcykelm hjälm med visiret nedfällt på sig. Och sådan arbetar han hela dagen lång på Chaiyaphums allmänna sjukhus se fotot ovan, en sådan hjälm var det.

Och sedan då i kontrast till denna hängivenhet att stoppa viruset, så kommer det en turist-jävel eller halvtids-boende utländsk idiot, och vägrar helt öppet att ha mask på sig. Nä i ett svagt ögonblick så skulle jag faktiskt önska att dom slängde ut fanskapet ut ur Thailand, innan han skapar för stora problem för alla oss andra utlänningar som bor här, och sköter oss…

Idag så var jag nere på stan också, och handlade sådant där typ vulcan-skydd, där man rätar upp axllarna, Yongyut, hon har ju himla ont från nacken, så det strålar ju ut i axlarna därför att hon ju spänner sig så ofantligt när hon får ont…. Det blev en ganska lustiger ”dans” enär jag glömde ”lappen” hemma, där Yongan hade skrivit vad denna sak heter på thai, och skrev ned det också på thai.

Jag åkte dock till apoteket och han hade inget, men hänvisade till Faustino, vilka hade, men så klart köpte jag en storlek för stort, inte fasen tänkte jag på storlekar på sådna prylar, men jag lovar de finns…. Så nu får vi se om Yongans axlar rättar till sig. Annars inget nytt från härifrån ”östfronten”…

HandskakChaiyaphum MMMDCCCXCVIII,

9 april 2020

91,7 kilo - (24 km) 1 timme 44 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,246  nedåt


Om du har pengar,

så accepteras din åsikt med lätthet!!

Jag har absolut noll och ingenting att rapportera idag. Risken framledes är ju att denna nyhetstorka kommer att fortsätta så länge som vi sitter i karantän, och måste hålla oss ifrån varandra socialt… Jag stack dock ihop med Håkan ut idag för att köpa en 4 håls-dosa för USB-ingång i datorn. Det är alldeles för lite sådana ingångar i min dator.

Men det var inga problem, åkte ned på stan och till vänster om Tesco Lotus där ligger min gamla special-affär, och de hade denna mickapär som tur var…Dock hemmavid, så var inte ingångarna så himla tighta, så jag fick någon slags glapp-kontakt mellan USB-grunkan och ingången på datorn… Ja dessa prylar man köper i S-O Asien gör att man får kalla kårar ibland.

Vi beslöt oss för att handla ett gäng med donouts, och tvångs-besöka York. Alltid kul att reta den gubben, ty han riktigt hatar när folk bara dyker upp och inte bestämt tid innan. Men han var på gott humör, vi fick kaffe och slafsade i oss vår donout, skvallrade lite grand under styvt en timme, och sedan bar det av hemåt igen… Gött med dessa snabba besök…

Under min cykeltur idag, så fick jag återigen åka ut till en by för att hämta in mat ifrån Geed´s mamma. Yongan gillar hennes mat, och tanten gillar att ge mat till Yongan. Jag sade till Yongyut förra gången, alltså förra veckan, att jag helst inte vill stanna och få hålla i saker, som andra thai i den byn hållit i själva.Jag sade då till Yongyut att lägg ned detta nu under dessa Corona-tider med mat-leverenser, så kan vi återuppta det när denna pandemin har blåst över. Men det hjälpte tydligen inte, så idag var det dags igen. Jag blev faktiskt lite förbannad över denna jäkla stil, och sade till Yongyut innan jag åkte hemifrån, men hon sade att hon ”inte kunde med” att säga till tanten, ty tanten skulle bli ledsen i ögat då tydligen….

Men fan Yongan, hellre en thailändsk ledsen befolkning, än att du får en död äkta man på halsen. Jag skiter i om tanten blir ledsen. Så när jag kom dit, så berättade jag på ett snällt sätt, att jag också har mat hemma till deras familj, men att dom INTE kan få den förrän Covid-19 (Coronan) har sagt sawtdee khrap…..

Jag vet inte om dom fattade, men när jag kom hem 30 minuter senare med matpåsen, så hade tanten ringt till Yongan, och hon hade förstått, och Yongyut hade fyllt i mer tydligt, att vi måste sluta, ty falangen kan kola vippen här om vi fortsätter med mer matutdelning. De förstod, och Yongyut slapp att tappa ansiktet och känna sig dum. Ja känna sig dum för att hon räddar livet på sin hemmaboende falang…Jag bara undrar lite grand varför; Det dog 20.000 mer människor i Italien under de 3 första månaderna 2019, än det gjorde nu i år 2020… Det dog alltså förra året 185.000 människor i Italien, och i år 2020 så dog det 165.000 människor, alltså med hänsyn och inräknat då Corona-flunsan.... OCH tidningarna skrev upp detta till masshysteri, när det de facto dog alltså mycket mycket MINDRE i år än förra året, kolla fotot ovan så ser ni själv..

HandskakChaiyaphum MMMDCCCXCVII,

8 april 2020

91,3 kilo - (18 km) 1 timme 13 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,259  uppåtPengar gör även en oäkting ”rumsren”!!!

Jag berättade ju för 1 månad sedan, eller 2 månader sedan, om hur Facebook har en massa företag som dom låter annonsera, och som visar sig vara rena rama scamföretag som ”gömmer” sig bakom facebooks ”ansikte utåt”. Jag själv blev ju blåst då, inte på mycket, men drygt SEK; 100:-, men ändå…..

Nu ser jag ytterligare företag i en lång rad som marknadsför sig, och annonserar inne på Facebook, helt ohejdat. Facebook gör inte ett skit för att förhindra detta tyvärr, och ingen verkar reagera inne på facebook heller. Ja de (skribenterna alltså) är väl livrädda att bli blockerade och avstängda, om man är kritisk emot facebook. Facebook tjänar pengar på dessa annonser, och är nöjda så klart!!

Nu imorse bara på rent jävulskap, så tog jag ett namn i högen som dök upp, det heter; Pologize Fashion. Jag googlade ”Pologize Fashion scam?”, och fick ett flertal träffar direkt, varav 1 träff var denna; https://www.mamma.com/us/pologize-com  Där kan man läsa alla kommentarer., Dock varning, där smyger sig in några stycken positiva reaktioner, men märk väl att de reaktionerna är skrivna av säljbolaget själva, för att framstå som bra och ärliga..

Så passa Er läsare för att beställa på Facebook om säljarna kommer från Kina eller andra suspekta asiatiska eller afrikanska länder. Klart att vill ni nödvändigtvis nyttja Facebook som plattform för Era online-beställningar, så ta då säljare som finns representerade i Era egna länder, då kan ni i alla fall ha en chans att få tag i dom i bästa fall, om det nu är en scam…

Ja för Er grönsaksälskare så är ju dessa exotiska varma heta länder som typ Thiland rena rama drömriket antar jag. Kolla fotona, här finns precis allting, och allting är grönare, rödare, gulare, och mer orangt än någonsin hemma i Skandinavien. Vi har här så många olika ätbara saker, så jag kan bara bråkdelen till namn och utseende. Se på fotona och njut i alla fall…


Rent fantastiskt dessa saker som kommer fram via datorn och internet. Jag satt där med denna ovan video, och försökte lura apparaten med att kolla in och bestämma mig för ett kort, men tittade enträget på ett annat. Nä då mitt jäkla valda kort var borta….varenda sabla gång….. Jag blev så trött på det hela, hur fasen gör dom…PRÖVA SJÄLVA… Kanonbra ju!!Yongan skall få en ny t-shirt av mig…. Kanske passar bra in på en messer-schmitt som mig, som pratar om allt,, och har åsikter om allting, och det retar ju ganska många…. Så Yongan får jag ljuga för och säga att där står något i stil med ”I love my wife”, eller vad tror ni? Går hon på den grejen???Regerings-medlemmen i Zimbabwe, blev ju himlastormande glad, när det visade sig att han INTE hade Corona. Han hade ju varit och solat sig i Italien, och var tydligen skitnervös vid hemkomsten till Zimbabwe…. Ja en del har ju tur dom, eller hur???HandskakChaiyaphum MMMDCCCXCVI,

7 april 2020

91,3 kilo - (26 km) 1 timme 41 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,240  nedåtDen som berättar sanningen,

förlorar sina vänner..

Jag och Håkan, grannen har det trist,. Precis som jag sagt tidigare, så vi har beställt lite grejor hit hem. Dels så köpte vi var sin feber-termometer ifrån Lazada, enda chansen för övrigt att få tag en termometer här i Chaiyaphum, ni kom ihåg att jag var ju ute förra veckan, och letade förgäves här i stan…. Den termometern kostar tydligen 1.950 baht = SEK; 605:-.. Dyrt eller?

Vidare så beställde vi lite matvaror från O Leary´s nere i Ban Phae. Jag beställde; Skagenröra, och Gubbröra, och Lasagne som är så himla gott, alltså deras färdiglagade Lasagne…. Jag vet inte vad Håkan beställde, men en sak är säker, jag skall slafsa ugnsbakade potatis med dessa godsaker däri i  mängd inom de närmaste dagarna… Jäklar va gott det skall bli…

Dagens lilla vits;
Jag ringde den lokala radiostationen i dag.
När killen svarade i telefonen sade han,
"Grattis du är vår tionde telefonör idag,
allt du behöver göra är att svara rätt på min nästa fråga,
så kan du vinna ett fint pris."
"Wahoo!" Jag skrek av förtjusning.

"Det är en matematisk fråga," fortsatte han. "Hur känns det?"
"Jag har en examen i matematik", svarade jag stolt.
"OK då, du kan vinna 2 VIP-biljetter till IFK Göteborgs nästa hemma-match,
och även träffa laget, om du svarar rätt på vad 2+2 är?"
"6", svarade jag blixtsnabbt!!!  Behöver jag säga att jag är Öis:are?

Namkaengs kanin, som hon smygköpte hit för ett styvt halvår sedan, har blivit ett trevligt tillskott i familjen. Först för en lång lång tid, så var den så jäkla skygg, så ingen kunde komma närma den, och det är ju trist att ha ett husdjur som inte riktigt vill var del i familjen. Nu sedan Namkaeng slutat ta hand om den, så funkar det mycket bättre..

Namkaeng är ju nere i byn som jag berättat om tidigare, ja då har Yongyut tagit tag i kaninen varje morgon, plockar ut den ur sin bur, och ger den käk,vad nu en kanin kan tänkas käka. Detta har sedan utvecklas på sånt sätt att Yongan låter kaninen vara ute i trädgården under nätterna.Den verkar faktiskt storgilla det. Jag själv vet ju inte risken från de kringströvande katterna på nätterna, och om de skulle ge sig på kaninen, men gör dom det, så går jag fanimej in direkt till Old Food och Miss Pussy, och handstryper deras jävla katt…. I alla fall, Yongan går ut på morgonen, och har utvecklat en grej med kaninen.

Hon skramlar lite grand med koppen/tallriken av ”superware”, och kaninen har lärt sig blixtsnabbt att det vankas käk. Kaninen är ej heller alls lika skygg, och Yongan kunde ganska snabbt gå fram till den, utan att den ryggade tillbaka, och plocka upp den och kela med den.

Jag själv hamnade ju då i lite bakvatten vad det gäller ömhet mellan kaninen och mig själv, så när jag satt där i trädgården härom morgonen, och såg vad Yongan ger kaninen till frukost, så såg jag min chans. Yongn ger alltså kaninen samma käk som katterna får, alltså pellets av nåt slag…

Men så kom jag på ifrån Walt Disney-filmerna, att kaniner ju käkar med förkärlek sallad. Jag gick in i kylskåpet, och där låg ett helt isbergssallads-huvud, jag skalade av ett blad och gick ut, och med den gesten, så föll kaninen bums för min charm, och numer kan jag enkelt plocka upp den, och klappa på den….

Den kommer till och med självmant fram till mig och sniffar, kul faktiskt…. Så länge som kaninen är utomhus, och skiter, och äter, och lever utomhus, så är jag nöjd, och den kan stanna här. Yongan hotar med att eländet kan leva i 11 år…..!!!!

HandskakChaiyaphum MMMDCCCXCV,

6 april 2020

91,3 kilo - (20 km) 1 timme 20 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,247 nedåtOm man tänker som man alltid har tänkt,

kommer man att göra som man alltid har gjort,

och då kommer det att bli som det alltid har varit!!

Dagarna sniglar sig nästan fram nu känns det som. Inte ens mitt arbete rör på sig speciellt mycket. Javisst många kunder hör av sig och försöker planera framtiden, trots att det kanske är ogörligt just nu att göra sina transporter och flyttningar, Men de vill förstås förbereda, så de ligger i startblocken när Corona säger adjö till mänskligheten..

Vi försöker i möjligaste mån här oss gubbar och våra familjer, att inte ha direkt-kontakt med varandra, utan mer indirekt kontakt som typ via SKYPE eller telefon eller mail, det funkar ju också, men är ett jäkla trist liv att leva tycker man ju.. Annars så cyklar jag också, jag kör utan munskydd hela dagarna, men så fort som jag skall blanda mig med thai-befolkningen, så tar jag förstås på mig munskydd, detta mestadels utav respekt för deras inställning till dessa saker.

Jag vet inte vilka som har det värst i dessa tider här i Thailand, de som lever som jag gör en bit utanför staden, eller de som bor i centrum. Jag har en känsla av att isoleringen nog blir än mer totalt fullständig, om man bor i stan. Hysterin där tar sig alltid högre höjder än hos vanligt folk ute på landet. Så jag tror nog jag trots allt skall vara nöjd med mitt boende här i Nong Naseng…

Dock så tänker man ju på om detta blir en långvarig historia…. Namkaeng har ledigt ifrån skolan april månad ut, och henne håller vi härifrån, hon får bo nere i byn, där Yongans äldsta syster Banloo bor… Så kan Nmkaeng hålla den gamla mamman sällskap… Men tänk om denna skit med Corona fortfarande har greppet om samhället när skolorna skall börja??

Kommer de att ha skolorna fortsatt stängda då? OM de nu öppnar skolorna, och släpper dit alla barn, som sedan smittar varandra ganska snabbt, och sedan åker hem och smittar de hemmavarande (mig). Den grejen vill jag inte ha, så jag har redan nu sagt till Yongan, att så länge detta håller i sig, så kommer inte Namkaeng hit hem, om hon skall gå i skolan i maj….

Det blr antingen Namkaeng eller jag själv som får lämna, jag sade till Yongan, skall Namkaeng stanna här hemma och samtidigt gå i skolan, och det fortsatt är kris med Corona, då flyttar jag härifrån, och isolerar mig på en resort i närheten… jag vill inte riskera liv och lem utav ren jäkla slöhet…Annars, så startade det igår natt att regna hejdlöst under flera timmar, jag njöt när jag gick och lade mig utav regnet som smattrade där utanför…… Ja i 1 minut ungefär, ända tills det infernaliska oljudet av etthundra tusen grodor och paddor gastade och tjoade parningsrop på utsidan.

Dessa djur blir ju som besatta när regnet kommer, och deras slemmiga avkomma skall placeras på allehanda ställen där det finns en liten vattensamling. Nu kanske vi också får räkna med att det kommer lite extra med ormar och besöker oss, då dessa ju ser grodor och paddor mer som jag ser frostflingor som basföda, hahaha!!

Jag somnade till slut efter det att jag satte på aircondition PLUS golvfläkten, för att ta bort dessa oljud utifrån…… Sedan i natt, så började det plötsligt att regna igen runt klockan 22.00, och det regnade tror jag i snart 5 timmar framåt, och det rejält ihärdigt….. Jag kan nu se när jag cyklar i alla fall lite tillstymmelse till vattensamlingar ute på åkrar och i diken, och i alla dessa uttorkade dammar..

Kanske detta kan vara starten på nya friska tider för ris-odlarna, så de kanske kan få igång i alla fall 1 skörd under detta år…. Det har ju varit knalldött med den saken hittills skall ni veta…. Men jag är ju ingen bonne direkt, så tankar runt detta florerar ju inte direkt ständigt hos mig. Jag är mer glad om de har ris och potatis att sälja inne på Big C och Tesco, än jag tänker på bönderna. Men så klart man önskar dom allt gott, så de kan föda sina familjer.

HandskakChaiyaphum MMMDCCCXCIV,

5 april 2020

91,6 kilo - (25 km) 1 timme 36 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,248  uppåtInnan sex; Ni hjälper varandra att bli nakna,

Efter sex; var och en klär sig själv!!

Sensmoralen i detta;

”När man fått vad man vill ha,

så skiter man i varandra”!!!

För Er som undrar övr läget med Corona här i Thai-landet, så kan jag meddela det som jag ser på nyheter, och den rapportering som finns här i landet. Och därmed INTE sagt min åsikt om denna rapportering. Men jag anser i alla fall att när man har en rapportering som per idag 4 april säger 2.067 smittade fall på 70 miljoner invånare, vara 20 döda och 612 sjuka som tillfrisknat.

Ja du börjar jag i alla fall att undra. Jag kollade precis nu igen kartan och länken över situationen, alltså den dags-aktuella situationen, och jag måste säga att när jag hör att bara runt min by, inte i min by Nong Nasaeng, men i 2 grann-byar, så har de 4 stycken smittade. Och då säger denna länk totalt för HELA provinsen Chaiyaphum enbart 2 smittade…. https://covidtracker.5lab.co/en#

Ja kolla själva på denna länk då om ni vill, scolla upp tills ni ser Chaiyaphum, och zooma in, och klicka på den gula ringen ni ser där, så kommer det upp de 2 fall som de har rapporterat in till sin statistik-bevakning…. Jag är cynisk, jag vet, men jag ser bara korruption och mygel i detta landet, och vill man rapportera ärligt, så är man en dålig människa och illojal emot det egna landet…

Men om detta skulle vara sant så kan man ju lugnt jämföra med Sveriges (Anders Tegnells flock-immunitet), och se om det lönar sig att importera in massa löst folk ifrån världens alla smitthärdar, släppa lös dessa typer, och sedan skita i att kolla/testa folk, och ja inte göra ett dyft. Sverige har per 3 april motsvarande siffror; Smittade fall 6.078 stycken med 358 döda i Corona…

Men jag förstår till en del varför kanske Thailändska människor tar det lite luignare än svenska människor tar det hela. Ja har man ett dödstal enbart i trafiken på runt 70 stycken människor PER DAG, så är ju 20 stycken totalt i Corona förtvivlat lite. Och då tillkommer ju alla andra dödsfall i Thailand.

Typ; cancer, olyckor, knark, andra sjukdomar, vilket säkerligen gissningsvis gör att Thailand ligger nog kanske mer på ett dödstal per dag på 4-500 människor MINST!!! Allting är relativt, och allting skall ju sättas in i sitt sammanhang, och inte bara hysteriskt lämnas ut till media som älskar att sälja lösnummer….  Visste ni t.ex. att i Sverige så dör det VARJE DAG 246 stycken personer av allehanda orsaker, som sjukdom och olyckor m.m.??? Söätt deti relation till Corona-grejen som florerar nu.....Jag ser ingen enda nu levande tidning, som ens försöker att göra detta elände mer förståbart, och gripbart, för oss stackars människor. Utan de bara öser på mer och mer, och i en snabbare och snabbare takt, med mer och mer hemska historier….. Aldrig att jag ser solskens-historier, på folk som kliver ut ur sjukhusen helt friska och OKEY…..

Nej hellre då visa rader av döda människor, på väg till krematoriet någonstans. Och hittar inte de svenska media-svinen tillräckligt negativa vinklingar på Corona här i Sverige, så har vi ju alltid Italien och Spanien att tillgå…

Jag kan inte hjälpa det, men jag blir påverkad av statistiken, även om jag vet och fattar att Thailand säkerligen bluffar med den. Men men, jag känner mig bra mycket mer tryggare här borta, men säker kan man ju aldrig känna sig, och jag tar t.ex. aldrig i folk som jag alltid gjort förut i mitt liv… Nej håller min distans på typ 2 meter när man pratar med varandra.

Men jag måste säga att trots att jag är blockerad på Facebook, så är man ju där många gånger under dagen, och kollar och läser. Men jösses va trist det är numer ute på internet.. Enbart Corona så långt ögat kan se, så det är inget roligt längre att skriva där, ens om man kunde göra det, vilket man ju inte kan på 14 dagar framåt…

HandskakChaiyaphum MMMDCCCXCIII,

4 april 2020

91,8 kilo - (20 km) 1 timme 25 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,238  nedåt

 

Pennan är mäktigare än svärdet!!

Om nu inte någon verkligen har ett svärd och en penna!!

Ty då är förstås svärdet mäktigare än pennan, ja verkligen mäktigare!!!!


Idag annars tänkte jag tacka Kina så himla mycket för deras mördande av mängder av miljoner människor på vår jord. Det mesta i sjukdomsväg, alltså de allvarliga sjukdomarna kommer därifrån, och det enda de klarar av är att fortplanta sig värre än loppor på en svinrygg….

Jag bara tar ett axplock av alla sjukdomar som kommer ifrån Kina, så kan ni se vad deras djurhållning och mathållning ger för resultat för resten av världen. Egentligen skulle FN eller något stort ”organ” tvångsomhändertaga” Kina, och förvalta det landet till alla människors fromma.

Ja Pesten/Digerdöden kom från Kina, och Smittkoppor som bland annat utrotade 90% av de sydamerikanska indianerna, och ett flertal miljoner av de nordamerikanska indianerna, kommer från Kina. Spanska sjukan kommer från Kina. Asiaten kommer från Kina, och Hongkong kommer från Kina, SARS flunsan kommer från Kina, och nu då Corona kommer förstås ifrån Kina.

Tillsammans så har alla dessa sjukdomar säkerligen dödat MINSTen halv miljard människor under de sista 800 åren, alltså; 500.000.000 stycken (500 miljoner människor….) Så stort tack (ironi förstås) Kina för Er rötna inställning, och Era odugliga liv, som inte ger oss andra något annat än död och pina….Idag annars, så tog jag mig en cykeltur på lite över 2 timmar, och kom cirka 32 kilometer på den tiden. Det var som vanligt rent otroligt varmt, ty jag kom inte iväg förrän klockan 13.30, och då är det ju som absolut varmast….. Jag cyklade ned idag igen till Yongans familjs by, som ju heter Non Saton, och jag lämnade 5 påsar med Ahlgrens Bilar till dem, så de kunde få lite glädje i dessa Corona-tider…Utegångsförbud har äntligen trätt i kraft idag 3 april, och här i Chaiyaphum så måste vi hålla oss inomhus mellan klockan 22.00 fram till 05.00 på morgonen. Bryter vi detta, så riskerar vi upp till 6 års fängelse, och/eller 40.000 baht i böter. De ser verkligen allvarligt på detta här skall sägas.

Om Sverige gör rätt eller fel?? Inte en susning.. Men jag hoppas verkligen att vi gör rätt , speciellt när man läser denne Anders Tegnells olika utsagor i pressen, alltifrån att Corona svårligen smittar mellan person till person, eller att ”dörrhandtag och dylikt är inga farliga saker ur smitto-synpunkt”…

Så har han hållit på vid ett flertal tillfällen med rent stupida och rent felaktiga utfästelser, och sedan har han blivit tvungen att krypa till korset, utan att egentligen erkänna att han sagt och gjort fel… Så för den gubbens skull, så hoppas jag att detta blir bra med Sveriges flock-immunitet, annars riskerar vi att förlora Anders Tegnell till en asförbannad lynch-mobb!!

HandskakChaiyaphum MMMDCCCXCII,

3 april 2020

91,6 kilo - (32 km) 2 timmar 10 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,257  nedåtJag gav min fru en dart-pil och en världskarta,

och sade att där du träffar,

dit skall jag ta dig när denna pandemin är över.

Det visade sig att vi skall tillbringa 2 veckor bakom kylskåpet!!

Forts. från förra kapitlet..  Dagen innan det hände som jag skrev om igår,  så var jag nere på AIA (försäkringsbolaget), och skulle hämta en check på 5.000 baht som jag alltid får 1 gång om året… Och det sker i mars månad, nu har jag fått samma check 9 gånger, jag har alltså haft denna hälso/olycksfalls-försökring under totalt 9 år nu då!!

Jag åkte ned dit, ty jag fick ett brev ifrån dem att checken låg färdig att hämta därnere. Jag stack ner, och tjejerna i receptionen fattade ingenting, De läste brevet och fortfarande fattade dom ingenting. Jag fick dom att ringa min försäkringskille och fråga var checken fanns.. Ty brevet berättade helt klart att checken skulle finnas där…

Vid detta laget så fattade jag ju att Thailands-sjukan hade slagit till igen, alltså sjukan där man gör saker och ting utan att fullfölja det, och där man ser ett brev men inte fattar sammanhanget, och man skriver ett brev utan att mena det, och sedan försöker man lägga upp en ansikts-min. som säger att det är jag som är dum i skallen, och inte den som skrivit brevet.

Tjejen ringde alltså upp den killen, och lade sedan på luren, och sade helt kort till mig att checken kan jag hämta imorgon. Ingen ursäkt, ingen urskuldrande min, bara tittade ned på sin dator och i stort sett omedvetet bad mig att dra åt helvete. Ja jag erkänner, jag tappade lite grand mitt cool, klarar bara inte sådan skit.

Jag sade till tjejen med ganska hög, men mer bestämd röst, att man skriver fan inga sådana brev till kunderna, och ber dom komma, och sedan finns det ingen check att hämta, och sedan ger man inte ens en ursäkt, det är ett jäkla dåligt sätt……  Jag tog sedan brevet, knöcklade ihop det så där retfullt och respektlöst, och släppte det på hennes bord, och just den gesten fattade dom kristallkart…..

Jag waiade henne sedan, log och lämnade lokalen. Jag hann knappt av motorbiken hemma innan Yongn kom fram och tyckte att jag uppfört mig illa, och att hon skämdes, och att hon vill att hennes falang skall föra sig bättre… Va faaaannnn tyckte jag. Är det jag som är den skyldige nu, ja som vanligt.Yongan lugnade sig snart, och sade att tjejen vart orolig när jag knöcklade ihop brevet och DÄNGDE det på hennes skrivbord, hahaha secken fjant den tjejen var.… Hon hade sedan erbjudit sig att komma hem till oss med checken. Yongan hade svarat henne klart och tydligt att vi kommer imorgon, och hämtar checken på samma ställe, igen…….

Alltså nere på försäkringsbolaget. Så dagen efter stack jag ned dit för att hämta checken, och sedan dirkt till banken för att deponera checken in på mitt bankkonto där…tänkte jag.. . Kom till föräkringsbolaget, tjejen var där, tittade förtvivlat på mig, och visste inte vad hon skulle säga…….

Jag vill ha min check som du lovade igår sade jag!! Tjejen kastade sig över telefonen till min försäkringskille, som ju egentligen är idioten i allt detta, det förstod ni va?? Hon räckte sedan över telefonen till mig, han sade att han kommer över med checken till mig i eftermiddag i mitt hem.

Ingen ursäkt inget förlåt, absolut ingenting. Jag slängde på luren i örat på honom. Och lämnade lokalen igen, med samma oföruträttade ärende… Jag åkte hem, 3 timmar senare, så står han med sin bil brummande utanför min grind, med checken i hand, inget leende inte ett skit……

Jag tog checken av honom, och sade till honom; ”skicka inga brev till mig mer, skicka BARA brev om du gjort vad du lovat”!! Vi waiade, han log inte ett smack och jag log inte heller, den idioten skall bara fatta att jag kör bara ett år till, sedan säger jag upp försäkringen, och han kan hoppa åt #¤#”¤&%&%¤…..

Så med denna episod plus Ko-episoden dagen innan, så hade jag en fin dag att genomlida skall ni veta. Men som man säger, man måste få uppleva riktiga skitdagar, för att riktigt uppskatta de goa, vettiga, och inkomstbrinande dagrna, som ju kommer stundtals med lite flyt. Så med detta önskar jag Er alla en stor hälsolycka, medelst ett kraftigt…..

HandskakChaiyaphum MMMDCCCXCI,

2 april 2020

92,3 kilo - (25 km) 1 timma 41 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,297  nedåtOm du åtrår kontroll,

så måste du kontrollera din åtrå!!

Vissa dagar är bara ”sånna där dagar”!! Man undrar efteråt varför det inte fungerar som man vill, eller man undrar om Buddah har något emot en, eller ödet ville annorlunda, eller så skyllar man bara på en jäkla ”osis!!! Idag t.ex. så fick jag djurvärlden emot mig, vilket hände ganska tidigt i morse…

Under cykelturen, så kom jag till den ”syndigas by”.. Denna gång så stannade jag och pratade med dom, ty där var även amerikanens cancersjuka fru Geed. Och det är ju himla kul att se en överlevare från den hemska cancern, och speciellt här i Thailand, där man i allmänhet brukar dö i den sjukdmen helt enkelt, utan vidare krumbukter..

Jag passade på att fråga om hur mycket de betalat för cancer-behandlingen alltså strålningen, som jag vet att hon tagit vid flera tillfällen… Jag fick nu reda på att de inte alls hade gått via den privata sjukvården här, vilket amerikanen hade indikerat för oss, utan de hade gått genom 30 bahts-försäkringen,, vilket alltså är Thailands statliga hälsovård….

Jag frågade detta rent ut, när Geed berätttade för mig att kostnaden för en strålbehandling var 8.000 baht för första strålningen, sedan 5.000 baht för andra, och sedan gick det nedåt för varje strålning… Hon berättade då att detta var Thailands egna 30 bahts-försäkring. Fantastiskt att dom bekostade detta för en vanlig människ, kanonbra ju!!

Ja en sådan strålning på ett privat-sjukhus kostar ju säkert hundra-tusentals baht för varje strålning, så gött att det finns alternativ i alla fall.. När vi stod där och språkades vid, så kom hennes mamma fram, och hade en stor plastpåse full med grejor, alltså grönsaker/löv/blad av något slag… Jag såg Patchi Lao (dill) och en annan grön historia som jag inte vet vad den heter ens på svenska, engelska, eller ryska, och thailändska..

Jag tackade så mycket för påsen och löven och dillen, och stack snart iväg, har ju ingen lust att stanna för länge i by-miljö, man vet ju aldrig vad som döljer sig i bakterieväg där i dessa virus-tider. När jag cyklat 1 kilometer framåt vägen, så flög fan i mig. Jag tänkte; ”skall jag verkligen ha denna stora plastpöse hängande på styret i 1,5 timmar framåt, och slå på knät exakt för varje tramp-tag jag gjorde”??

Jag stannade vid en lämplig avfartsväg, och slängde grejorna jag fått, ingen visste ju ändå om det, och de kostar kanske 20 baht att köpa nya.. Ja jag vet, en otacksam jäkel är jag allt!! Men jag ville bara bli av med plastpösen i den 39 gradiga värmen, det var faktiskt irriterande… Jag fullföljde min runda, och kom hem till slut efter några timmar.

Yongan stod där och mötte mig med ett brett grin vid grinden, med orden; ”You have patchi Lao”??? I det läget så är man super.snabb i tankarna, och superintelligent tror jag. Jag svarade henne, ty jag visste exakt vad klockan var slagen, och att Geed hade ringt och berättat att hon gett mig en påse med ”godsaker”!!Jag sade i alla fall ”Yongyut,  yes we have bag from Geed, too big for bicycle, I leave it with friend, pick it up after I shower”!!!     – “Good” svarade Yongan, och anade INTE ugglor i mossen (tror jag)….. Jäklar tänkte jag; ""solskenet I buskaget där jag slängde löven och dillen dödar ju dessa snabbt…. Skynda.....

Jag kastade mig in i duschen, och drog iväg på motorbiken bort de styva 2 milen där buskaget låg, och prylarna var slängda. Jag såg den gröna Big C plastpösen inne på den grusade avtagsvägen, ”gött” tänkte jag. Kom fram och steg av motorbiken, och får se ett stort ko-arsle sticka ut ifrån buskarna där mina saker ligger slängda.

Jag såg sedan att där inne stod och käkade totalt 3 stycken kossor, de där skrangliga sakerna ni vet… Thai-kossor… Ja de käkade INTE dill, och ej heller den enorma bunten med de där andra lövgrejorna, men de hade i sin iver att käka av buskarna trampat runt bland mina buntar med Yongyut godsaker till atomer ungefär......

Det gick inte att rädda ett löv eller blad ens, så jag backade undan, funderade och kom fram till att här är goda råd dyra. Jag körde iväg, och tittade febrilt under vägen hemåt efter en grönsaks-marknad, där jag kunde köpa dessa saker, och slippa undan gråt, tandagnisslan, och behöva betala böter hemmavid..

Ja som ni vet, så har jag ju utvecklat ett system för att kunna komma undan ganska bra när jag gjort bort mig, att jag betalar mig fri, skall erkänna att det är ett himla fint sätt att ”slippa undan”… Jag kunde aldrig göra detta när jag var liten, så jag tycker nog att det är OK att göra detta när jag är gammal istället, hahaha!!

Jag hittade dock ingen marknad som var öppen så mitt på dagen, så nu körde jag resolut bort till MAKRO, mataffären ni vet, och där inne handlade jag lite prylar som kött, äpplen, mjölk, och Patchi Lao… Ja de hade Patchi Lao, som jag kunde köpa hem… Utanför MAKRO, så tog jag bort alla kännetecken på påsen med Patchi Lao, så det skulle se ut som om grejorna kom från en by….

Jag kom hem, och Yongan tittade knappt på grejorna…. Fasen också, jag som ansträngt mig så himla mycket”!!!! Innan så skulle hon göra mat med detta, och det var så jäkla viktigt, nu ligger eländet på matbordet i köket fortfarande klockan 18.00, och ingenting alls har hänt. Jag fattar inte dessa kvinnor, fan också, jag kunde ju lika gärna ha skitit i allting ju!!!

Handskak

Chaiyaphum MMMDCCCXC (3.890)

1 april 2020

92,3 kilo - (21 km) 1 timme 36 minuter

Morgonvikten

Valuta-kurs; 3,309  uppåtNär en man ångrar,

påminn honom icke om hans tidigare göranden!!

Det är rent otroligt hett nu här, ja mellan 38 till 41 goa grader. Och himlen förväntas mörkna allt eftersom här i nordöstra delen (Isaan) av Thailand. Det är 2 olika tryck som möts. Ett vamt från Kina, och ett kallare från kinesiska sjön tydligen, och i denna värmen, så kommer det att bli en satans urladdning som heter duga…
April 3-4:

Dessa följande är de provinser i Thailand som kommer att bli drabbade enligt motsvarigheten till Sveriges SMHI här i Thailand.. Jag tar inte med 1-2 april, då enligt samma väderleks-företag, Chaiyaphum icke kommer att drabbas…. Ja ”drabbas är kanske inte det riktiga ordet.

Då detta oväder som väntas skall innehålla mängder av regn och t.om, hagel. Och allt som kommer från skyn som är blött, är också väldigt populärt och välkommet här i det ytterligt torra Thailand.. Så välkommen välkommen vad som nu än kommer att hända…The North: Phayao, Nan, Phrae, Chiang Mai, Lamphun, Lampang, Uttaradit, Phitsanulok, Sukhothai, Phichit, Kamphaeng Phet, Phetchabun and Tak.

The Northeast: Loei, Nong Bua Lam Phu, Udon Thani, Nong Khai, Kalasin, Maha Sarakham, Khon Kaen, Chaiyaphum, Nakhon Ratchasima, Buri Ram and Surin.

The East: Nakhon Nayok, Prachin Buri, Sa Kaeo, Chachoengsao, Chon Buri, Rayong, Chanthaburi and Trat.

Central: Nakhon Sawan, Lop Buri, Saraburi, Chai Nat, Ang Thong, Sing Buri and Ayutthaya.
People should stay away from large trees and dilapidated structures. Farmers are advised to take precautions against damage to their crops.

Ja som ni säkert förstår, så blir det ju superkämpigt för mig att hitta saker att skriva om vareviga dag nu under Corona-krisen, eller som dom säger i Thailand ”Covid-19-krisen”. Ordet Corona används inte här där jag bor i alla fall, varför? Inte en susning, ”öst är öst och väst är väst, och aldrig kommer dom att mötas”!!

Yongyuts motivering att säga COVID-19 är att Corona för en thai blir oerhört likt "krona", och Yongyut äger att hon vill inte prata illa om svenska ”krona”… Men den korrekta anledningen är nog bara en tillfällighet. Ja liksom att thai gärna skyller denna smitta på oss falanger. Har hört vid flera tillfällen, BÅDE ifrån regerings företrädare här.Där de uttrycker sig, så att fattigt folk skall ta till sig det att ”utlänningar alltså falanger, är smutsiga och sköter inte sin dagliga duschning, och att dom tagit smittan till Thailand. Ja det verkar som om Kinas propaganda-maskiner är starkare här borta i österland, än vad våra egna propaganda-maskiner är, typ CNN, FOX och kanske BBC….

Idag annars i denna fina hetta, så cyklade jag lite längre än jag gjort nu på ett tag, nämligen hela 32 kilometer, och cyklade 2 timmar och 18 minuter. Kändes jäkligt skönt i supervärmen som idag stannade på 39 grader, och jag kände mig stark hela tiden…. Känns dock lite mysko och ovant detta med Corona, och folks rädsla.

Jag brukar ju kunna stanna var jag vill och prata md folk. Jag har ju en by där en snygg dam, samma ålder som Yongan, brukar sitta, hon har en engelsman, och henne har jag nämnt tidigare. Jag brukar alltid kunna stanna några minuter och fråga läget, men nu sedan drygt 2 veckor, så stannar jag inte längre.

Men vi ger varandra tummen upp, så inga sura miner. En supertrevlig tjej och haft tur har hon också, och hittat en vettig falang verkar det som. Han bygger just nu ett litet hus åt dom, en bit bortåt vägen, så alla verkar nöjda.

Handskak