GTG Shipping, Thailand

Transport av Ert bohag/flyttsaker till Thailand? Kontakta mig på min mail här; chaiyaphum@glegolo.com

Skeppa styckegods pallar, eller hel containerlast. Välkomna med Era förfrågningar

Läs gärna följande artiklar om transporter skrivna av mig, klicka på forum Sawatdee eller direkt här på hemsidan, under menyn upptill, Transport och flytt!


Chaiyaphum MMMDXLIII, Thailand

31 mars 2019

89,6 kilo – 88,4 kilo (29 km) 1 timme 47 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,410 (nedåt)Allting i livet handlar om bröd och död!!

Forts. Från förra kapitlet.... Vi lovade då under kvällen, att vi skulle göra denna resa återigen om några månader, när Pons son skulle gifta sig... OK det är en helvetes lång väg, ja egentligen en riktigt helvetes lång jäkla väg.... Men har de åkt 5 eller 6 gånger tidigare hem till oss, så kan väl vi också åka några gånger.

Och det kan ju också vara kul att uppleva ett bröllop långt borta i östra Isaan, och se om det skiljer mycket från den västra delen, där vi ju bor?? Ja den dagen den sorgen..... Denna andra natt blev bättre sömnmässigt, eftersom jag endast under hela den dagen slafsade mig, den lilla ölen mitt på dagen till lunchen, sedan ingen mer alkohol...

Men svinkall aircondition, Yongyut som sprattlade som en mars-katt i sängen, och varje gång hon rörde på sig, så rev hon runt filten som låg över oss, och jag vaknade varenda jäkla gång hon rörde sig. Därför tog jag till slut bort filten, och sov med aircondition sprutande kall-luft, direkt på min Schwarzenegger-body!!! Swein-kallt alltså!!!

Jag hade bestämt med Yongan att vi måste åka klockan 07.00 på morgonen, men hon lyckades förhandla fram klockan 08.00 istället. Ja man får ju kompromissa har någon sagt i äktenskapet, så klockan 08.00 blev det. Jag stövlade upp klockan 06.00... Jag käkade lugnt och städat frukost, och var klar runt 07.00 med den grejen.

Damerna tittade på mig, antagligen fattar de inte hur en människa kan käka en frukost bestående av frost-flingor, 2 rostade mackor, kaffe, och en Yoghurt... Inte när det finns som Tam, stekt/grillad kyckling, och överkokta illa-luktande grönsaker... Konstiga varelser dessa falanger, tycker nog thaiarna.

Jag påminde Yongan flera gånger att; “käka nu frukost nån gång, så vi kommer iväg”!!! Javisst svarade hon och fortsatte med...... ingentingen..... Till slut klockan 07.55 så satt dom vid bordet, och BÖRJADE slafsa sin thai-mat.... Jag gick där som en jäkla osalig ande, skit-irriterad så klart.Men i dessa lägen och det är väl likadant över hela världen, så är ju alltid mannen den sämste mannen på hela jordklotet, som fan inte fattar att kvinnan har sina “tider”, medans resten av världen har “sina tider”... Vi kom iväg, trot eller ej, inte förrän klockan 08.55.. Detta efter packande av blommor, och en massa konstiga prylar, som skulle knös in i bagaget, och med hem till oss.

Ja typ blommor som dom käkar med god aptit, blommor som dom planterar, som ser fula ut som bara sattan. Och växter, som aldrig slår ut i blom, utan mest ser ut som om man firar någon som dött  i trädgården. Ja bakluckan blev proppfull. Men jag jagade på det lilla “stycket”, så vi kom iväg i alla fall i hygglig "thai-tid", endast 1 hela jäkla timme försent.....

Jag hade ihop med Graham grubblat över vägen hem och hur köra, och jag ville ju absolut INTE köra samma skitväg tillbaka. Han föreslog en rutt via Khon Kaen airport, och snedda nedåt Chaiyaphum. Ja vi åkte kl 09.00 då som jag nämnde, och var hemma redan klockan 14.30, alltså 5,5 timmars körning. Jag sparade hela 2 timmar på att byta rutt..

Hemma igen nu, och jag är ju storm-lycklig över att sitta här och mysa vid min dator, att sova en natt i min säng, och "bara vara" hemma. Har redan igår torsdag hunnit med att fika med York på Mrs “Robinson, och också att ha haft Kjell som stormade in här på kaffe strax innan.. jag lyckades också få honom att hoppa på grejen med Ingefära och Gurkmeja, han har taskiga knän den gubben.... Och behöver lindring...

Ingefära "khing" på thai, och Ginger på engelska, men upptäckte också att thaiarna säger "gingen" för Ingefära, så de har också ett låne-ord för det.. Gurkmeja som jag hade svårt med och missade och trodde hette Khing, vet jag inte vad det heter på thai faktiskt, får inget svar ifrån Yongan, men på engelska säger dom Turmeric i alla fall, och det fungerar i affärerna här.... Ville bara meddela mina nya rön...

Handskak


Chaiyaphum MMMDXLII, Thailand

30 mars 2019

89,6 kilo – 88,4 kilo (31 km) 1 timme 53 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,417 (nedåt)Vi lever bara 1 gång!

Nä fel, vi dör bara 1 gång,

men vi lever varje dag, svarade Snobben!!

Forts. Från förra kapitlet... Det visade sig att där var en himla go röra i verksamheten på restaurangen, men vi stannade mest för att Pon och Graham kände ägarna, och att de hade go mat.... Det bästa med det stället visade sig vara maten och servitrisen, hon var snygg, mysigt leende, och super-trevlig!! I alla fall, det började med att jag beställde pizza.

Efter 30 minuter, så kom de in och sade att pizza "can not do,,,, have no ham"..... OK jag beställde då en köttbit (porkshop) med pommes frittes, och en Leo öl... Absolut inget att klaga på, mer än att det tog så jäkla lång tid., Men annars var allt “normalt”.. Vilket då innebär att man ALDRIG får in maten samtidigt.

Utan maten kommer då in en rätt efter den andra, och jag tror de startar med den maträtt som går snabbast, och serverar sedan den långsammaste maträtten sist. Ja på det sättet så säkerställer man “the thai way” på alla sina restauranger, alltså att absolut ingen får in maten samtidigt... Ganska värdelöst ärligt talat.

Man upplever en slags jäkla antiklimax, där man då har bestämt hemma, kanske med kompisar, typ "låt oss gå ut ikväll och käka gott tillsammans"!!! Javisst skriker alla. Och det visar sig att alla till slut sitter och äter sin mat ensam, medans alla de andra runt bordet sitter och tittar på, och irritationen lägrar sig ALLTID runt mat-borden i Thailand.

Detta är ett välkänt faktum tyvärr..... Och här skryter de svenska turisterna, och även thailändarna, att Thailand har världens bästa kockar... Hahahaha ja det är sant, det står så i alla sociala medier, speciellt Facebook... Helt idiotiskt va tokiga många människor är....

Thailand är faktiskt det sämsta matland jag någonsin under hela min levnad, varit och besökt, detta utan någon som helst tvekan.. Men vi tog oss igenom maten och alla gillade sin mat, Yongyut och Poin hade ju noll kommentarer om serverandet av maten, de var ju thai, och fann det helt naturligt och okey.. Jag höll käften i vanlig ordning, då man ju inte ville sabotera stämningen (som inte fanns)...Medans vi väntade på maten, så kom ägarinnan in, och berättade att hennes man falangen ifrån Holland, hade lämnat henne för en mycket yngre dam i sina bästa år, gubben var 76 år i ålder, och den nya "fästmön" var runt 29 år tror jag den försmådda frun sade..

Chocken var fullständig hos denna kvinna som ägde restaurangen, och hon berättade att denne falang hade smugit tillbaka igår kväll, och snott en massa saker ifrån restaurangen. Typ TV;n, datorn, och mängder av tallrikar och bestick, och annat material. Varför hon använde ord som stjäla vet jag inte, men man ifrågasätter ju inte mitt i en sådan katastrof, eller hur?

Vi käkade upp maten och alla var nöjda, och jag och Yongan bjöd denna gång på käket, bara roligt att kunna ge tillbaka lite grand. Räkningen (notan) gick på 1.129 baht för oss, ja vi var 5 stycken då Pons broders unge var med (13 år gammal)... Och jag lämnade 1.300 baht, och sade "Mai Pen Rai" när växeln kom tillbaka. Så vi lämnade stället med huvudet högt, och de gillade oss i alla fall...

Ja hem åkte vi, och det fanns ju noll att göra där, mer än att sitta och prata, men denne Graham, engelsmannen alltså, är superenkel att snacka med, och samtalsämnena kastades fram och åter, och tiden gick faktiskt snabbt medans vi var där.... Normalt sett, med min ADHD mini, så brukar jag bli otålig, men inte under denna resa faktiskt. Vi satt ute på kvällen, noll myggor attackerade oss, så det var kanon... Forts. Nästa kapitel....

HandskakChaiyaphum MMMDXLI, Thailand

29 mars 2019

89,9 kilo – 89,0 kilo (19 km) 1 timme 9 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,429 (nedåt)Sjukt att man klagade på skolan. Man var där 8-15 på dagarna.

Ingen övertid, inget helgjobb.

Man hade gratis lunch och 8 veckors härlig semester på sommaren.

Man hade påsklov, höstlov, jullov, sportlov, och studiedagar.

Och man umgicks dagligen med sina vänner.

Man fann sin första kärlek där.

Jag levde i en dröm utan att ens fatta det.

Forts. Från förra kapitlet...  Så det kändes gott att kunna återgälda deras besök. Vi satt hemma där i byn hos dom första kvällen, och käkade gott, och jag fick i mig 5 stycken vodka-groggar, vilket ju är värdelöst för natta-sömnen. Men jäkla trevligt var det. Vi tog oss också en liten promenad på maximalt 1 kilometer, för att få ned mitt socker lite grand.

Värmen var så pressande, så jag trodde inte det var sant, kolla temperaturen och den slog fanimej på 44 grader, och vinden var noll där vi promenerade. Men vi avverkade kilometern och sedan sjöblöta, så blev det en go dusch, och en grogg till... Ja livet skall ju också levas, inte bara avverkas, eller hur?

Pon och Graham bor i ett snyggt nybyggt hus på 1 våning, och på tomten bygger de något som liknar ett guest-house, eller små resort-rum med alltså 1 rum, och toalett, och möjligheter också att koka mat, den “grejen” med mat, är ju lika viktig som en swimmingpool för en american, eller en bastu för en finne, eller surströmming för en västerbottning....

Totalt sade Graham, så skall dom bygga 8 eller 9 stycken av dessa olika rum på tomten. Jag undrade över hur chanserna var att dom fick gäster, så här långt ute i “grönskan” på landsbygden. Han berättade då att han tänkt exakt samma sak, men Pon, hans fru, hade då berättat att deras tempel ju var en typ av huvud-tempel i området.

Så deras Buddah-statyer, var liksom mer heliga än de andra templens exakt likadana buddah-statyer. Trams javisst, men de vördar ju sina gips-statyer till den milda grad här i detta landet. Statyerna för övrigt, stod på utsidan huvud-byggnaden inne på tempel-området, och de var väl runt 4-5 meter höga.....Folk i byn fick i “uppdrag” av munkarna, att ansvara för målningen, och underhållet av dessa statyer, ansvaret i detta fall var alltså att de fattiga satarna i byn, alltså skall betala för målning och underhåll på varsin staty... Så med detta sagt, så kommer det en massa utombys thailändare hit, och vill bli på god fot med Buddah, ge lite stålar och vörda sig själva antar jag.

De måste ju sova någonstans, och det är ju där som Pon och Grahams rum kommer in i situationen... Ja munkarna tar förstås alla intäkter som kommer ifrån dessa utombys besökare där vid templet, medans Pon coh Graham då kan sno åt sig lite stålar för nattboendet, och kanske maten.....

I det hänseendet så har ju aldrig några religiösa företrädare haft någon tveksamhet av varken moralisk eller ekonomisk natur... De är bara rent samvetslösa anser jag. Men just den inställningen finns ju bland ALLA religioner, kristendomen 100% inkluderat i detta förstås... Så Thailand och buddismen är ett falsk-spel det också, oavsett vad turisterna och thailands-romantikerna lipar över, att det är så himla bra allting i Thailand..

Jag fick i alla fall första natten, en ganska sömnlös natt efter dessa groggar.... Men det fick gå..... Vaknade i ottan på tisdagen efter första natten. Och vi bestämde oss efter en lugn förmiddag, att åka in till Sakon Nakhon och handla lite på bland annat HomePro, sedan stack vi till en Restaurant som hette Apple.... Forts. Nästa kapitel....

Handskak


Chaiyaphum MMMDXL (3.540), Thailand

28 mars 2019

90,3 kilo – 89,3 kilo (20 km) 1 timme 15 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,439 (uppåt)Skillnaden mellan dumhet och genialitet,

är att genialiteten har sina gränser!!

Tillbaka i sadeln igen, torsdag idag alltså, och inget skrivande sedan i söndags!! Abstinensen stod som spön i backen, man är ju van att skriva vareviga dag.... Men nu blir det väl förhoppningsvis ett par kapitel ut utav detta “äventyr”, borta i hundätare-staden Sakon Nakhon.

Jo angående hundätare, så är ju det första som de som flyttat hit får “lära sig”, alltså att man äter hund  i Thailand, och då när det mesta av “oj va hemska dom är” och andra indignerade uttryck sakta tonat bort, så inser man att visst har man käkat hund i Thailand, liksom det STORA hundätare-landet Vietnam, plus resten av grannländerna....

Men det är bara på några VÄLDIGT få platser i Thailand, och då oftast uppe i östra isaan som den sedvänjan levt kvar in i dessa moderna tidevarv.. . Platser som Sakon Nakhon, som ligger väldigt långt österut mot gränsen till Laos, och länderna öster om Thailand, där ju hund-ätandet ingår ännu mer en del av kulturen. Jag måste ju passa på och fråga, när jag ändå var där om detta fenomen, inte för att jag bryr mig speciellt mycket.

För mig så är ju faktiskt hunden ett par kilo kött, som springer där omkring vilt på gator, och torg och i byarna, och nattetid driver omkring i flockar och gör grannskapet osäkert, och kopulerar hej vilt, allt medans folk försöker sova i det sattans oväsendet... Pon, damen som vi hälsade på hos, hon berättade då att för det första, så är hund-ätandet förbjudet numera i lag, sedan några år tillbaka.

Men innan detta, när hon själv var liten speciellt, alltså för drygt 15-20 år sedan, så fanns det flera stycken stora marknader inne i t.ex. Sakon Nakhon, där man kunde se fina lår-ben, nackar, och magar från avlivade hundar. Folk åt med god smak, köttet smakade bra, och det var nyttigt att äta det.

Dieten här var nog bra mycket mer hälsosammare, än i övriga delen av landet, där mestadels sallad slank ned i stora mängder i magen på thaiarna.... Så visst var denna Pon väl medveten om detta med hund-äteri. Jag hade ju noll ambition att försöka vinkla detta, och få henne att må illa, över att Pluto och Fido, och lille önskehunden Somsak låg på middagsbordet, sånt e bara löjligt ju....


Ja jag t.om. delade en daggmask med bäste kompisen Anders Fagerberg,
Gud va duktiga vi var på 1950;talet....
Annat än Ipad-mesarna nu för tiden!!!!

Men kan säga att dessa dagar är över sedan ganska länge, och hundätarnas sista generation, är nu så gamla, så dom kommer att vara utdöda om 10-15 år helt och hållet. Men va sjutton, man skall ju inte helt leva I drömland, nog fan slinker det nog ner en liten vovve då och då  smyg, kan jag tänka mig....

Vi startade måndag morgon 24 mars kl. 09.00. Jag lyckades via kartan fundera ut en “smart” rutt som skulle på ett icke invecklat sätt ta oss hela vägen till Sakon Nakhon, utan att behöva fokusera på GPS;en,,, utan mer på nöjet av själva resan... Och visst blev det så, vi behövde knappt en GPS överhuvudtaget.

Men jag lyckades istället förvandla en 5 timmars-färd till totalt 7,5 timmar för dessa 36,5 mil som ju sträckan är. Vi måste nog ha kört upp emot kanske 44 mil istället för 36 misstänker. Jäkla skitväg. För Er som är insatta, så tog jag från Chaiyaphum, väg 202 upp till Bua Yai dryga 7 mil, för att möta väg 2 där, som tar oss hela vägen utan avbrott till Udon Thani.. Vecken kanonlösning av en superintelligent förare!!!!

Vi körde höger där, sedan höger in på väg 22, och sedan ar det raka spåret till byn "Ban Na Dee" som ligger runt 30 kilometer innan staden Sakon Nakhon... Som sagt detta tog tid, och jag trodde aldrig vi skulle komma fram, så segt kändes det som. Tur att Yongan hade med sig knåde-ris och stekt griskött, det där lite salta goa kött, som är så himla gott.

Så hon satt och matade mig i omgångar, så vi slapp att stanna annat än för pisse-paus.. Vi kom dock fram till slut, och det gjorde vi klockan 16.30. Det blev ett kärt återseende, detta par (Pon och hennes falang-man från England Graham Dietrich), som ju varit och hälsat på oss i Chaiyaphum, säkerligen 5 gånger utan att vi varit hos dom. Graham hälsade ju även på mig 2013, när jag var i Sverige (Falkenberg)... forts. Nästa kapitel....

Handskak


Jag sticker imorgon bitti med frun till Sakon Nakhon,
 dryga 35 mil bortåt östra gränsen.
Kommer att slagga i 2 nätter där,
så inga nya kapitel förrän framåt torsdag morgon 28 mars.
ha det gött...

Chaiyaphum MMMDXXXIX, Thailand

24 mars 2019

89,6 kilo – 89,0 kilo (25 km) 1 timme 35 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,426 (uppåt)Turkiskt ordspråk;

Lita på en orm hellre än på en romare,

och på en romare hellre än en grek,

men lita aldrig på en armenier.. 

Jag har ett ganska “kul” ämne att hugga tänderna i. Men det blir svårt att forma ord och meningar på ett vettigt sätt runt detta, utan att det stundtals kan ta sig lite löjliga former. Jag tänker på oss karlar, och de av oss som varit i “trane-dansen” med en ny thailändsk dam, ofta runt 20 år yngre.

Gubbarna hittar sina damer på alla möjliga sätt, och det är inte sättet vi hittar våra damer på, som är det mest intressanta, utan det är hur vi tacklar det där problemet med själva relationen med henne. Vi måste först som sist förstå att thai-damen och falang-gubben, OFTAST har fullständigt olika utgångslägen och tankar, om det hela.

Hon kommer ofta ifrån förhållanden som oftast inte är speciellt givande på många sätt, kanske fattigdom, kanske trista erfarenheter med våld, kanske ett förhållande med en thaiman som svikit henne, vilket i stort sett alla tydligen har gjort, och övergett sin egna avkomma, ett signum verkar det som för en thaiman..

Thaidamens stora önskan när överlevnads-reflexen kickat in, de har en sådan reflex, alla människor i stort sett har denna reflex, i alla fall de som inte varit bortskämda hela livet. När den reflexen kickar in, då börjar thai-damen att förändra sin “radar”, och letar inte längre bland partners, som enligt dom själva stått för misslyckandet i deras egna liv.

Så ut med thai-männen. Och i och med att man i Thailand tydligen har hört talats om hur falang-männen brukar ställa upp på sin partner, sina barn, och sin familj, så fiskar den thaidamen naturligtvis bland de “fiskarna”. Hon är livrädd att ge bort sig utan vidare, och hon vill verkligen ha ett typ “åtagande” från falangen.

Alltså ett åtagande där mannen visar att han tänker satsa på just den kvinnan och sätta bo med henne. Och det är JUST NU I DETTA LÄGET, som skillnaderna uppträder mellan thaidamerna och falang-männen. Kvinnan söker alltså “åtagande”, och mannen söker naturligtvis också på sitt sätt någonting.

Men män som vi är, så har vi inte tänkt många tankar i detta läget, förutom att hamna i sänghalmen, och götta till det där. Att fundera över relationen och förhållandet, är kanske inte den stora grejen för oss män. Så männen är glada naturligtvis över att ha fått tag i en kvinna, som kan skingra hans ensamhet.

De träffas, och han betalar för kläder och mat, och uppehälle, detta medans han är nere i Thailand. Kvinnan vet fortfarande inte om falangen bara vill ha sex, eller om han är seriös, och vill ha ett förhållande? I sin osäkerhet, och mannens totala likgiltighet och oerfarenhet, så tvingas kvinnan till slut att ta beslut, detta baserat på att mannen säkert kommer att försvinna efter ett tag.Och då kommer kraven på pengar upp på bordet, då börjar hon försöka att få lite glädje själv för sitt värde som person och som partner. Mannen fattar absolut noll och ingenting naturligtvis. Nu börjar irritationen spira också hos mannen, kanske efter 1 år eller 2 år, när han tycker att det fasen börjar att bli trist att skicka stålar ned till Thailand till sin “girlfriend”..

Han fattar fortfarande inte ett skit, han fattar absolut inte att han gör noll och ingenting, för att hans fästmö skall känna sig trygg med honom, han klarar fan inte ens av att köpa en ring, och sätta på fingret och stadfästa förhållandet. Jag vet av erfarenhet att den relativt lilla grejen, att man bevisar att man är där för att stanna, gör hela skillnaden.

Men vi män är ofta känslomässiga “trähästar”, och fattar inte dessa saker. Jag tror att många förhållanden hade kunnat räddats, om mannen var mer seriös, och istället för att bara ha öl och knulla i skallen, så kanske han kunde få till en riktigt bra familj av sitt förhållande. Nu blev han dragen vid näsan till slut, och i det läget tycker jag INTE synd om falang-mannen.

Han bad om detta indirekt. Och att han sedan sitter i en TV-dokumentär och lipar, och beklagar sig över allt han förlorat "ALLTING", ja den grejen får han ta på sig själv. I detta mina tankar, så försöker jag prata om ganska normala vanliga thaidamer, inte den värsta sorten, som lever på att lura falanger på pengar, spelar bort stålar, eller alkoholiserade damer, det där är en helt annan sak...

Detta ämne är väldigt stort och mycket kan skrivas om det, och det är väldigt svårt för vissa falang-män att bosätta sig här nere med en thaikvinna då ofta pengarna och ekonomin, sätter käppar i hjulet för många. Man hör ju om pensionärer som kommer hit ned, och de kanske i en del fall kravlar runt på SEK: 7.000.-.....

Så klart att, har man inte boendet färdigbetalt, utan skall betala hyra på det, så räcker INTE dom stålarna ens till att göda en Guldfisk vet jag... Många ligger i spannet mellan 11-12.000 kronor, vilket motsvarar c:a  40.000 baht... Om du INTE skall betala hyra på detta, så kan du leva hyggligt på dom slantarna OM du bor utanför prostitutions-nästet Pattaya, och/eller Bangkok och Phuket.
 
Men bor man på de ställena och skall betala hyra, så betvivlar jag att man ens kan leva ett torftigt liv där.. Frestelserna är många, och till slut så tar drömmen slut för dessa pensionärer... Men vad har då dessa att komma hem till? Att hitta ett boende i Sverige, är lika enkelt som att hitta en vild Paradis-fågel i Hagaparken.Till sist låt oss nämna ordet; känslor!! Jag hör med många många falang-killar som kommer ned hit till Thailand, men detta gäller nog hela Asien. Man säger, “ja men jag är ju beredd att ge henne min kärlek, fattar hon inte det”?? Och återigen, så är vi på 2 helt olika positioner i förhållandet.

Falang-mannen tror och är övertygad om att thaidamen, kanske 30 år yngre har fallit i förälskelse i sin falang-man.... Ja han tror det, och är övertygad om det. Jag säger detta bara så ni vet hur bestämt jag anser detta, Det är helt fel... Ni lever en dröm bara..... Men jag säger inte att allting är fel, jag tror på detta scenario mer då!

Falangen är säkert skitkär, thaidamen “gilar” och litar på sin falang-gubbe, ty han ger henne trygghet och kan ge henne en framtid, att se fram emot... Jag tror att denna tillit som thaikvinnan känner, mycket väl efter några år övergår i äkta kärlek. Jag vet ju naturligtvis inte, men jag vågar nog hoppas på att så kan vara fallet i många relationer och familjer, mellan falang och thaidamer..

Så trots att utomstående människor ser en falang-man med en 20-30 år yngre kvinna vid sin sida, så skall man inte falla och tro när styggheterna viskas, bland avundsjuka falang-tanter, som inte alls gillar konkurrensen, att “det är bara en Bar-dam” som lurat en äldre falang-man”....

Det må vara sant i vissa fall, spelar roll eller??? Men i de exempel som jag sett under mina 11 år, så är det ett riktigt undantag. Jag ser oftast riktigt fina förhållanden mellan 2 vuxna människor som respekterar varandra, litar på varandra, och faktiskt storligen gillar varandra... Det må vara att i botten, någonstans långt långt ned, så är fortfarande thaidamen och falang-gubben på olika ställen känslomässigt i förhållandet.

Men respekten för varandra finns där, och överbryggar de svårigheter de möter. Och jag säger; Mycket hellre ett förhållande med en positiv, energisk kvinna 24 år yngre än mig själv, än ett äktenskap med en falang-kvinna i min egna ålder, som mest verkar vara bitter, irriterad...

Och låter mig höra gång efter annan, hur långt hon hade kunnat "gå i livet", om hon inte träffat just mig. En kvinna vars största energi tycks läggas på att förändra mig till något som hon gillar, men som jag absolut inte är....Tack alla högre makter för jag fick en andra chans i livet..

Handskak


Chaiyaphum MMMDXXXVIII, Thailand

23 mars 2019

89,3 kilo – 88,6 kilo (24 km) 1 timme 25 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,419 (rasade snabbt nedåt igen)Förvänta dig inget,

förrän du krokat fisken....

Lördag idag, och det är lugnt på hemma-fronten. Ja allting blir lite lugnare när grannen Håkan har rest iväg. Igår fredag, så fick jag ett “kolhydrat-anfall” i alla fall, och drog ned till Bens Bar och käkade en spagetti Bolognese med 1 San Miguel till, vilket var himla gott, då jag de sista dagarna sedan i måndags, käkat enbart sallad och bacon, i stort sett.

Annars är det grymme varmt nu här, och har varit det ganska länge nu, och det lär väl inte bli mycket bättre framåt i tiden, då ju april månad brukar av hävd vara den varmaste månaden på året här uppe i Isaan, där jag bor..

Just nu klockan 07.00 så är det styvt 27 grader, och det skall bli precis som de andra dagarna, senare idag 40-41 grader. Återigen en härlig humörhöjande cykeltur, med skyddsfaktor 50 står för dörren, och glasstanten i grannbyn avvaktar min ankomst med stor förväntan...

Skall hon sälja en 5 bahts isglass idag, eller rent av en 10 baht dito, eller kanske falangen köper både och, och dessutom tar med sig en påse med isglassar hem, för att slafsa framför datorn. Jag det blir många goa baht till hushålls-kassan för thaidamen Ii grannbyn, om falangen ens kommer den vägen denna heta mars- dag...

Jag fick en rolig upplevelse nu de sista dagarna i alla fall med vår valuta (SEK)!!! Den började ju plötsligt att gå upp, och upp, och upp, lite i taget, men ändock upp!! Folk spekulerade i vad som händer och föranledde detta, och ingen visste ju förstås när det kommer till pudelns kärna.

Ända tills en gubbe (Naja), förklarade att norrmännen hade höjt sin “ränta”, och investerarna kunde inte skilja på norska och svenska kronor. Därav kurs-uppgången (hahaha den va go den). Nu upptäckte tydligen dessa investerare i alla fall i igår (fredags), att det var Norge och icke Sverige, så då rasade kronan nedåt snabbare än den någonsin gjort förut, ja snabbare än man faller från ett flygplan utan fallskärm...Alltså från nästan 3,478 ned till 3,415 nånting.... Ja där ar det snabba puckar. Så var glada ni gamänger som bor i Sverige, ty ni kan ju bara fortsätta att strunta i värdet på kursen på svenska kronan, samma priser ändå nere på COOP så vem fasen bryr sig... Kommer ihåg, tror det var 1991-1992 nån gång när Sverige hade dåliga tider, och många gnällde på värdet på kronan.

Men jag som bodde då i Sverige struntade fullständigt i det, Tyckte inte ens det berörde mig det minsta.. Så jag förstår att valuta-politiken som riksbanken bedriver, inte uppmärksammas av allmänheten alls, och de kommer undan med vad som helst. Jag tror nu att ÄVEN om dom skulle höja räntan, så skulle det inte påverka kronvärdet, detta elände har hållit på alldeles för länge, och tillståndet kanske blivit kroniskt s.a.s.,.

Plus då resten av katastrofen i Sverige, gör ju att all tillit och förtroende för Sverige som land, har denna regering lyckas sabotera egenhändigt på några få år, vilket för övrigt tog 50 år att bygga upp. Men det rättvisa i det hela är att de som byggde upp det, alltså socialdemokraterna, nu också var de som raserade och förstörde det svenska samhället.

Ett tecken på gudomlig rättvisa, i alla fall så kanske krist-demokraterna tycker detta. Och ni som inte håller med, kommer att förgås i barnungen “Gretas klimat-ångest”...

Handskak


Chaiyaphum MMMDXXXVII, Thailand

22 mars 2019

89,4 kilo – 88,0 kilo (29 km) 1 timme 48 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,462 (nedåt)Så länge du lägger in något,

så kan du ta ut något!!

Jag satt igår kväll lite för terapis skull, och försökte hitta goa priser för en eventuell hemresa. Mina tankar är ju att ta mig hem när det är lite varmare, så man slipper vinterklädsel i alla fall... Datum som typ 27 maj till den 10 juni kanske... Ja runt 2 veckors tid. Men det verkade inte så lätt som det verkade.

Jag fick tips på bolaget Tui, de offererar endast FRÅN Sverige tur och retur, inte som jag behöver ha från Thailand tur och retur. Jag fick tips på Eurowing, där funkade det att hitta flyg, men hua va många av dessa web-sidor är minst sagt “kund-ovänliga”, ja de känns i en del stycken extremt fientliga, och får nog garanterat många potentiella kunder att vända på klacken, klicka sig ut ifrån denna sida, och gå till något lite enklare tekniskt att hantera.

Jag gick till Emirates och kollade lite grand, helt OK, men hittade inga priser som man blev glad över... Jag prövade dessa flygstols-bolag som typ flygstolen.se samt Apollo.se,, men båda är ju placerade i Sverige och erbjuder bara resor Sverige-Thailand Sverige och inte tvärtom.

Finns det någon som läser detta som har fler tips på resebolag, eller ställen att kolla på för goa priser för tiden 22-27/5 med retur runt 4-10/6, jag bör ha 2 veckor på mig hemma i Sverige.. Tacksam för alla tips.... Jag får klicka mig vidare, och se om jag kan hitta typ Expedia eller nåt sånt.

Men det känns och verkar som om när jag klickar idag på slutet maj och början juni, så verkar det vara lite för långt fram i tiden. Norwegian hade inga flights alls redan nu, som flyger juni i alla fall.... Norwegian brukar ju ha goa priser... skulle ju vara mumma att hitta en T/R-resa för runt SEK; 3-4.000 kronor, eller hur??

I detta opolitiska media som jag skriver , så orkar jag inte med politik brukar jag säga, och det beror mestadels på att jag ALLTID I ALLA TIDER varit FULLSTÄNDIGT ointresserad av detsamma. Men jag hade lite tankar nu som kanske är lite skrämmande för en del. Jag tror nämligen att Thailand har en grej som varje land skulle behöva ha i nödfall, och det är en flexibel militärmakt.

I fall där de dåliga och extrema elementen i samhället börjar ta över gatorna, och det ekonomiska livet i ett land, så måste man med kraft och utan hänsyn, slå tillbaka stenhårt mot dessa element av människor, som enbart livnär sig på att rasera för anständiga medborgare. Ta Sverige nu då..... Det finns en otrolig mängd oro och kritik ifrån folk.Och de enda som inte verkar märka nåt är antingen miljö-partisterna, sossarna, och den vanliga fårskocken, som är för fega för att reagera. Här i Thailand, så tog de två partierna över fullständigt till slut, både praktiskt som det dagliga livet för alla medborgare. De obstruerade landet och folket, och det såg ut som starten på ett inbördeskrig.

Militären steg in på “mattan”, och över natten petade dom bort politikerna, och återställde ordningen, genom en massiv insats. Ja nästan över natten så plockade man bort busarna från gatorna, och busarna i politiken. Lugnet återställdes snabbt, och genast så fick man landet på fötter igen, och det har sedan dess nästan gått som tåget, och detta till vår fasa, på bland annat Sveriges bekostnad, via en stark valuta....

Tänk nu om vi i Sverige kunde återställa vår militär, ge dom tyglar att plocka bort alla dessa typer från gatorna, vilka vi vet vilka det är ganska exakt, och plocka bort och avskeda politikerna. Ge Löfven tillbaka hans svetsar-jobb, sparka bort Lööf, och ge henne ett kansli-jobb någonstans.

Och naturligtvis så skall politikernas pensioner reduceras ned till vad folk i allmänhet får nöja sig med i respektive inkomst-kategori. Detta var mina drömmar och tankar. Orealistiska, ja så klart det är, inte fan låter PK-idioterna vanligt sunt förnuft komma tillbaka och råda, utan de kommer fortsätta att hamra ut sina falska fake-news, typ det sista lag läste; “Sverige har tjänat 900 miljarder kronor på invandringen”.....
 
Hahaha secket skitprat, tjäna 900 miljarder, eller ens tjäna någonting alls på att importera kofösare, getherdar, och outbildat folk hit, löjligt. Nä nog med politik nu, och slut med drömmar, dags att stoppa huvudet i sanden igen de kommande 11 åren, om man nu får leva så länge vill säga.... Ha det gött alla pragmatiker... Vi syns en halvmeter under jord...

Handskak


Chaiyaphum MMMDXXXVI, Thailand

21 mars 2019

89,4 kilo – 88,2 kilo (31 km) 1 timme 55 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,468 (uppåt)Där det krävs intellekt,

där duger inte styrka!!

Forts. Från förra kapitlet.... Jo jag skall säga att jag blev kontaktad av den super-trevliga samarbets-sköterska som arbetar på  Sahlgrenska Hud-kliniken, och hon hade inte bara pratat med 1, utan faktiskt 2 stycken hud-läkare där på Sahlgrenska Sjukhuset. De hade båda sagt både bu och bä, men absolut ingenting dåligt eller negativt.

Jo, först av allt, så sade dom att det bör rättas till, och det bör tas bort ytterligare 5 mm runt såret, som läkaren skar upp här i Chaiyaphum, Thailand, så man kan vara riktigt säker på att slippa tänka på det mer i framtiden. Och sedan hade dom också bekräftat det jag redan fått reda på utav den amerikanska läkaren här borta.

Nämligen att det är den mest vanligt förekommande cancer-sorten i Sverige, och det är en ren rutin att ta bort dessa fläckar som dom hade kallat det. Denna samarbets-sköerska som jag talade med via telefonen, ja hon bad mig att ringa henne, så vi kunde tala mer effektivare än via email.

Hon berättade sedan att hon kollat angående min utskrivning, och jag hade helt rätt sade hon. Det är INGA problem att sätta upp mig i kön hos dem. Kön ligger idag på över 1 år i väntan. Jag frågade om vårdgarantin. Javisst den finns sade hon, men hon berättade också att dom har svårt att bruka den hur som helst.

Speciellt inte på denna typ av dessa extremt långsamma cancer-former, där egentligen väntetiden på 1 år inte spelar någon roll för patienten...  - “Så vi kan i dessa lägen helt enkelt avböja att patienten får nyttja vårdgarantin”!!! MEN sade hon, om jag får lov att föreslå, det finns ju flera vägar som du kan gå.

Antingen så går du till ett beprövat privat sjukhus i Thailand, ELLER så går du till någon av de flera som finns i Göteborg, privata kliniker som alla gör denna rutin-operation snabbt och effektivt, utan att det kanske kostar en förmögenhet.... Jag frågade efter namn på kliniker, och hon gav mig 4 stycken olika länkar till deras websidor..

De 2 första av dom var kass. Den första hade inte tid att svara i telefon svarade en automatisk svarare.. Detta var Calanderska i Göteborg.. OCH de vägrade också email-kontakt... Den andra vägrade kontakt via email också, bara telefon, jag ringde då, och kom till automatisk röst, som svarade med att jag skulle trycka hit och dit på min telefons knappsats, och det visade sig att det var en ren jävla djungel att lotsa sig fram.

Jag struntade till slut i dom när t.om.  deras boknings-formulär trotsade min ansträngning. Kan inte ens jag som hyggligt ung gubbe, klara att fylla i ett sådant formulär, hur sjuttan skall vanliga människor klara detta. Ja, än har inte den sista idioten fötts, som alltså skapar dessa värdelösa web-sidor..Nu hade jag 2 stycken kliniker kvar, och båda kunde jag emaila till. Den första hette; “Göteborgs Hudläkar-mottagning”. Jag tror det tog maximalt 15 minuter, så hade jag ett trevligt svar ifrån dom. Jag återkommer om det svaret.. Den andra kliniken som hette “Diagnosistiskt Centrum Hud”, mailade jag också, men fortfarande efter 1 dygn inget svar ifrån dom.. men det kanske kommer.

DOCK det första, alltså svaret jag fick, var väldigt trevligt, och välkomnade mig, och berättade att jag bör ha med mig labb-rapporten från Thailand, jag skall göra först ett läkarbesök för 950 kronor, och sedan operationen kostar 3,500 kronor.... Och jag tänkte va fasen är det så himla billigt i Sverige, och svensk sjukvård??? Fantastiskt?

Detta gjorde ju att saken hamnade i en helt annan dager. Mina alternativ nu då; 1) gå tillbaka till Ram Hospitalet som gjorde första ingreppet där läkaren tyckte att allting var bra, trots hans egna labb-rapport... NÄ ALDRIG I LIVET....
2) Gå till ett privat sjukhus i Khorat, ja behandlings-mässigt helt OK, och de kan göra jobbet utan någon tvekan.
 
Men när dom är klara med mig med ny labb-rapport, ny röntgen säkert, undersökningar sedan skära bort den lilla hud-biten på ytterligare 5 millimeter, så kommer garanterat den kostnaden att kosta mig runt 70.000 baht, och dom kommer att tvinga mig att ligga över natten m.m. Jag tar den utvägen som en absolut sista utväg.

3) Med denna sista information jag fick så är jag mer än 99% sugen, på att åka själv till Sverige på en snabb visit, det räcker ju att jag stannar i kanske 2 veckor, så läkaren hinner ta bort stygnen vid tinningen efter operationen, och kolla så allt OK , och sedan hej och hå tillbaka igen till Thailand igen....

Flygresan kommer att kosta mig maximalt 6.000 kronor fram och åter, 6.000 kronor plus de andra cirka 5.000 kronorna från kliniken, alltså 11.000 kronor, vilket då är cirka;  40.000 baht. Jag tror att i rena kostnader allt annat oräknat, så kommer Sverige att kosta säkert lite mindre än halva kostnaden emot Thailand, om jag åker till Göteborg och gör ingreppet...

Så där är vi i nuläget... Kan jag lösa detta, vilket skulle kunna fungera om bara mina 2 systrar låter mig bo med dom i 2 veckor, så vill jag gärna vänta tills fram slutet maj månad-början juni månad, då vädret är gött, jag kan skrota omkring i sandaler istället för vinter-pjäxor, och i kortbyxor istället för jeans. Jag kan träffa folk, och jag kan kolla en riktig fotbolls-match i Göteborg, vilket var 11 år sedan nu det skedde sista gången.....

Ja jag får rapportera vidare när något händer på planeringsfronten.

HandskakChaiyaphum MMMDXXXV, Thailand

20 mars 2019

89,4 kilo – 89,3 kilo (19 km) 1 timme 8 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,442 (uppåt)Med tur så är allt möjligt!!

Ögonvrån!! Ja se saker i ögonvrån, det uttrycket lever ju sitt alldeles egna liv, som ni alla säkert vet och har hört. Jag vet inte hur observanta olika människor är, men vissa har en förmåga att vara ganska alerta vad det gäller att notera saker och ting man passerar, eller man hör med sina öron.

Här i Thailand för min egna del, så har detta ganska enkla vardagliga uttryck, fått en alldeles egen innebörd för mig. Jag kan sitta och läsa ett mail, där finns kanske på vänster sida ett ljusare område på dator-skärmen, och man uppfattar i ögonvrån medans man läser, att det “rör” sig. Man tittar dit förstås, och ofta så springer där omkring 1 eller 2 myror.

Ja myror finns överallt, de lever i alla maskiner som finns, precis överallt. Men ofta så är det ingenting, och man uindrar; vafalls va det som rörde sig??? Man börjar läsa igen, och DÄR VAR DET IGEN!!! Jag tittar dit igen,,,, ingenting..... Jag blir vaaaansinnig till slut, och undrar "vad i helsicke"..... Till slut efter en dag eller två, så fattar man läget.

Det är ju INTE på datorskärmen myrorna springer, det är utefter kanten på glasögonen, hahahah, fasen va ding man är stundtals..... Igår t.ex. Ute i köket, så stod jag och fyllde ett glas med gott kallt vatten, i ögonvrån, någonting rörde sig, jag tittade dit ingenting alls... Va sjutton....

Jag började dricka ur glaset, och mina ögon tittade återigen till samma ställe, och DÅ såg jag, det satt en gul fin liten groda, ja kalla den hellre mini-groda, dessa små grodor blir aldrig större, kanske 5 cm stora maximalt- Först tänkte jag på de där Curare-grodorna borta i Sydamerika, och hur giftiga de var.

Men sedan insåg man ju att Thailand nog inte har Curare-grodor, även om dom är gula och fina... Men oftast skall sägas att utomhus, det som oftast fångar ens uppmärksamhet i just “ögonvrån” är faktiskt förekomsten av ormar. Men hajar till som om man sett ett spöke, och vänder sig halv om, för man noterat halvt om halv en rörelse i “vrån”.. och där försvinner precis ormen.Men lika ofta om inte t.om. oftare, så handlar det om dessa ödlor som finns ute i trädgården och också inomhus. Dom är snabba, och dom har ju ett sätt, precis som de flesta andra mindre djur i naturen. När dom gömmer sig för människor och andra djur, så ser dom till att dom själva inte kan se “fienden”.

Ty det har dom listat ut för länge sedan att; “kan jag inte se dom som varandes ett bytes-djur, så kan heller inte jägar-djuret se mig”. Ja smart resonemang, vilket människor borde ha anammat, det gör ju att man kan ta skydd och gömma sig, extremt mycket snabbare.... Jag har i alla fall under mitt boende här i Thailand haft extremt många tillfällen, då man “rycker” till efter att man sett något i ögonvrån, och ibland hoppar hjärtat många extraslag...

Ja OK jag vet... Jag har hjärt-flimmer, så det blir väl en himla massa extra hjärtslag kan jag tänka mig, hahahaha... Nu till något annat dock...... Jag håller på och kollar in hur jag skall göra med att skära (operera) “om” såret i tinningen med cancern. Ty vad än den thailändske doktorn sade, så är det bara skitsnack att han fick bort allting.

Han ljög rakt ut, utan minsta tvekan. De behandlar fattigt okunnigt folk i Thailand på detta sätt, men det är bara fan, han klarar inte av att behandla en normal-begåvad falang så illa. Saken var ju att han sade att han tagit bort all cancer, och då vet ju stollen till doktor, att jag sitter med hans egna Labb-rapport i näven, och kan läsa innantill.
 
I rapporten står det TYDLIGT OCH KLART, att provet som analyserades, hade spår av cancer ÄNDA UT i kanterna på provet. Vilket då innebär att det finns cancer ÄVEN inne på huden som sitter kvar i tinningen. Jag fortsätter skriva i morgon om detta, jag har ny information vilket jag vill förmedla.... Forts. i nästa kapitel...

Handskak


Chaiyaphum MMMDXXXIV, Thailand

19 mars 2019

89,5 kilo – 88,9 kilo (36 km) 1 timme 38 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,432 (nedåt)Frukta Gud,

men var på din vakt emot män!

Jag skickade med Tranferwise 47.700 baht, vilka kommer idag måndag.. Jag jämförde återigen med SWIFT transfer och NORDEA. Det brukar vara en massa tjafs mellan människor inne på facebook, om vad som är lönsamt etc... Så exakt räknat nu då igen, så innebar vid jämförelse det att för SEK; 14.000:- för Transferwise, så fick jag in på mitt konto 47.500 baht mer eller mindre exakt.

Jag gjorde sedan samtidigt en låtsas-transfer via NORDEA SWIFT, och det gav vid handen att jag exakt skulle få in på kontot i Thailand för samma SEK; 14.000.- dragna från kontot, 46.825 baht... Detta innebär alltså att jag tjänade i storleks-ordningen: 675 baht, på att nyttja Transferwise. Så fungerar det kära vänner, detta är fakta...

Om man sedan då som en hel del gör använder ATM, så är katastrofen ett faktum, det kostar oerhörda pengar under loppet av ett år i jämförelse, mot att skicka/transferera sina pengar. Barra så ni vet, OM som i detta fallet vi tar ett ATM-uttag, istället för att skicka transferwise, så förlorar man bara på denna enda transfer runt; 1.071B  (46.429B)...

Gör detta sedan 12 gånger per år, alltså pensionen t.ex., så ligger mer-kostnaden på ATM i jämförelse mot Transferwise totalt på; 12.852 baht.... Om du tar på årsbasis skillnaden mellan Transferwise och SWIFT-transfer, så är samma skillnad istället; 8,100 baht.... OM detta är goa pengar att tjäna för en boende här, är ju upp till var och en att bedöma.

Till sist, att skicka svenska kronor SWIFT istället för thaibaht till Thailand, är i jämförelse lika illa, som att välja ATM-alternativet, och ta ut sina stålar i Thailand med kort i en ATM.... Så håll i slantarna, och tänk till innan ni tar ut pengar, och skickar pengar till Thailand. Det är som någon vis man sade för länge sedan (Bert Karlsson??), “att det är inte på inkomsten man tjänar pengar, det är på kostnaderna”....Jag har nu tagit min medicin-kur för 3 dagen på raken, och har nu inga som helst problem att ligga på axeln, dock fortfarande, så känner jag när jag försöker “låtsas”-kasta, att inflammationen finns där i axeln på båda sidor. Men ack så mycket bättre jag är, tycker fortfarande “Placibo-patienten”..... Jag rapporterar fortlöpande...

Idag åker Håkan hem igen till Sverige med sin fru, och det blir ju lite trist. Livet får dock gå vidare som det alltid gjort, och man får se fram emot istället hans återkomst nån gång bortåt augusti. Nu blir det till att cykla ensam, och kanske käka på Bens Bar ensam. Men det får gå, har ju alltid varit ganska OK med att klara mig själv.

Innan Håkan stack idag, så testade vi våra 2 blandningar av Likör här hemma, alltså blåbär samt jordgubbs-likören. Det smakade riktigt bra, men med 5-6 månaders ytterligare lagring, så kommer det att bli bara bättre. Men jag säger det igen, Ingenting i likörväg a la naturell, smakar lika bra som Slånbär, det är ett faktum...

Handskak


Chaiyaphum MMMDXXXIII, Thailand

18 mars 2019

90,0 kilo – 88,9 kilo (23 km) 1 timme 29 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,430 (nedåt)Du behöver inte vara vacker,

om du är charmig!!

Jag startade “behandlingen” av den där kuren mot artros ni vet. Ingefära, Gurkmeja, Honung och lite matolja.. Jag startade med att ta första “nubben” kl. 15.30 i lördags, och jag kom sedan att tänka på det igen kl. 19.00, och jag kände mig redan bättre i axeln, än jag gjort på 2 månader faktiskt... Så klart det är ren inbillnings-sjuka... Än är inte sista idioten född...Jag är nog rena rama drömmen för Placebo-undersökningar...

Jag läste “på” lite grand idag inne på internet om denna kuren, så att den inte krockar med alla sattans mediciner jag tar. Gurkmeja som är en slags Ingefära för övrigt också, den har en lite blodförtunnande effekt, så man kan inte käka obegränsat med Gurkmeja per dag. Jag fick googla som sjuttan.

Jag fann efter ett tag, att maximalt 4 gram om dagen duger utan problem. Nu gällde det bara, "hur mycket är 4 gram", jag tar ju en teaspoon? Så googla på ett ställe till, jag har ett grymme-ställe där man kan räkna om precis allt och alla saker som finns. 4 gram gurkmeja är 0,81 teskedar gurkmeja. Så visst tar jag lite mer, men inte något speciellt mycket mera... Så den saken är helt OK...

Jag skriver här om detta för att ha lite koll på saker och ting med detta, så kanske någon blir hjälpt av den information som jag kan få fram. Själva denna metod är allt annat än ny, den finns beskriven på mängder av ställen. Men jag skall försöka ge Er lite mer personliga observationer, kanske kan vara till glädje för någon I alla fall.

Ja t.ex. Vid högt blodtryck så dämpar Gurkmejan blodtrycket. Men har man för lågt blodtryck vilket vissa har, så skall man vara försiktig där också... Jag läste in att det fanns en framtagen medicin baserad på Ingefära och Gurkmeja, den heter tydligen: Zinccumin”. Och om den är lika bra som att ta malen produkt, som man blandar själv, vet jag ej, det får vi se om vi kan googla fram...

Söndagen annars bjöd på en överraskning i form av att Håkan ville bjuda på en avskeds-lunch med ett par av oss gubbar inklusive fruar. Så han bjöd in Ingemar, Dan och undertecknad. York var också inbjuden, men han kunde inte, var upptagen med annat tydligen.

Vi hamnade på¨en ny restaurang, den låg från vårt håll räknat, cirka 1 kilometer på höger sida innan Ban Kai, således runt 7 kilometer hemifrån vårt hem... Det var en relativt nyöppnad thai-restaurang, med modernt hus, och moderna möbler, och ett fräscht inre, med hygienisk stil över hela grejen.Jag beställde in en biff-stek med pommes frittes, och Ingemar tror jag tog en gris-steak, medans Dan och Håkan tog den vanliga fiskfileén doppad  ströbröd, tyvärr den thailändska enorma till storleken ströbrödet... De båda antydde att fisken nog inte var helt OK, men fullt ätbar, så de var allt nöjda ändå.

Jag och Ingemar slafsade vår mat utan krusiduller, så man kan med gott samvete säga att våra 2 köttbitar med var sinna 8 pommes frittes smakade bra. Ja vi hade blivit varnade att thai i vanlig ordning serverar mellan 5-8 stackars pommes till sina maträtter (hahaha).... Jag vet inte varför de håller på med detta.

Men kanske dom anser att det är dyrt med pommes, istället för den enorma mängd ris dom öser upp på tallrikarna. Men inga problem, vi beställde in 2 stora extra portioner med pommes frittes så alla blev nöjda. Vi fick en trevlig mat och pratstund, och samtalet flöt på riktigt bra.

Dan och Ingemar har ju inga problem att hålla igång samtalsämnen runt bordet. Ingemar gillar att språka väder, och politik, och stundtals sport, det sista ligger ju både mig och Håkan varmt om hjärtat. Medans Dans samtalsämne ofta handlar om hans fru Amphorn, och vad hon har uträttat, då blir det mer att man får sitta och lyssna....

Men himla trevligt, och himla generöst av Håkan att bjuda på denna mat.... Och restaurangen tål att rekommenderas för att vara en thairestaurang, annars har man ju inte mycket till övers för dessa thaiställen som ofta är skitna, och smutsiga. Men måste säga att det dyker upp de sista 2 åren fler och fler fina, rena, snygga, med bra mat, thairestauranger, så heja Isaan, och heja Thailand..

Handskak


Chaiyaphum MMMDXXXII, Thailand

17 mars 2019

90,5 kilo – 89,6 kilo (19 km) 1 timme 8 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,433 (UPPÅT)Man och hustru är som en kropp!!

Ja idag lördag, så åkte jag och York alltså då upp till Warng Noi och Åke. Jag fixade till hans dator efter hans önskemål. Åke hade gjort köttbullar med potatismos och en kanongod sås, så det blev en förträfflig lunch för oss gubbar. Jag hade köpt med mig till honom 1 kilo Cheddar och en stor pöse med Musli, så han var extra nöjd denna dag.

Inget speciellt att berätta annars om denna trip, vi startade klockan 09.00 och kom väl upp runt 10.20 nån gång, det är ju ändå sina modiga 65 kilometer en väg. Inte bara att man får ont i häcken av att sitta stilla så länge. Men även händerna spänner man ju stenhårt, då man helt enkelt MÅSTE vara på sin vakt emot hål i vägen ibland livsfarligt stora och djupa.

Så det är absolut INTE som hemma i Sverige, här går INTE att slappna av en sekund. På hemvägen, så var den absolut största faran, när jag körde över en 5 centimeter hög cement-klick som låg där mitt i vägen. Ja thaiarna tar aldrig bort känns det som, farliga saker på vägarna, och dessa eviga hål i vägarna.

Jag undrar hur många singelolyckor det egentligen händer här på vägarna, det är rent bedrövligt.. Jag tror inte det gör mig oövervinnlig ute på vägarna bara för att man kört motorbike där nu under 11 år. Jag har min känsla, och den säger mig, att hålen i vägarna till slut kommer att vinna över oss motorbike och MC-förare.

Vi kan vara alerta och pigga och ha kollen, men till slut... en liten miss, ett litet millisekund-ögonblick av ovaksamhet, så kör man omkull, inget snack om den saken.. Men jag håller ändå tummarna att jag skall hinna dö av naturliga orsaker, innan döden ute på vägarna kommer ifatt en själv...Idag skall jag börja med den där medicineringen som jag fick tips av gällande Artos. Jag vet inte ens om jag har Artos, men jag har just nu sedan en månad tillbaka skitont i båda axlarna, och jag kan inte ens kasta en liten sten efter hundarna, så ont i kast-muskeln har jag.

Kanske det är en inflammation, eller kanske det är Artros, vete skam, man är ju ingen läkare. Men tänkte jag kunde pröva i alla fall med Gurkmeja, Ingefära, honung, och lite matolja, och dricka detta varje dag.. Skall ta minst 3-4 veckor innan man märker skillnad sägs det.... Hahaha alltid kul att pröva i alla fall...

Lite kort idag, men lite tidsbrist konstigt nog mitt i pensionärs-livet...

Handskak


Chaiyaphum MMMDXXXI, Thailand

16 mars 2019

89,9 kilo – (0 km)

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,427 (uppåt)Förmögenhet genererar skydd.....

Lördag, och denna dag så skall det åkas upp till Åke (Birger) i Waeng Noi. Jag skall försöka hjälpa honom med datorn. York följer med och det är ju kul. Aldrig kul att åka ensammen, och bra också om det skulle hända något, typ olycka eller punktering eller vad som helst. 2 stycken är bara bra.

Jag fick handla med mig 1 kilo Cheddar från Australien som vi brukar köpa numera på Bens Bar, och Åke ville också ha en megapåse med Musli... Så jag handlade med mig dessa saker.. Jag får berätta mer om detta äventyr i söndagens kapitel... Men hela dagen kommer att gå åt, och det är ju aldrig fel..Jo jag tänkte idag vara lite undervisande för de av Er som tycker det är kul att se hur andra människor ser på klockan. Jag har ju tidigare avhandlat lite grand och bland annat sagt att thailändarna inte har som vi 12;timmars perioder, utan de kör mer 6 timmars, då de var 6:e timme byter vad de kallar klockan...

Jag måste dock säga att det var relativt enkelt att lära sig de olika sakerna. Så för att lära sig klockan, så måste man ju naturligtvis lära sig talen (siffrorna) först, annars blir det hel-marigt!! Jag skall väl också säga att det behöver inte vara lika krångligt som det verkar, och man måste INTE alltid säga exakt som det står på beskrivningen ovan.
 
Ja ta t.ex. kl. 23.00, det heter ju på kvällen; “ha thom” och kl. 11 på förmiddagen “sibet mong chaow”.. Men låt säga vi träffas kl. 10.00 och du frågar när vi skall träffas igen, och jag vill säga kl. 11.00 alltså om 1 timme. DÅ i det läget så räcker det ju att hålla det kort, och säga “sibet” endast... Så mer utförligt om det gäller längre tid framåt, så man förstår vad som menas..

Så detta med 6 timmars-intervaller.... kl. 23.00 hette alltså  Ha tom, och ha är ju lika med 5 eller hur. Och 23.00 är ju  5 timmar EFTER klockan 18.00.... Om klockan är 05.00 så heter det Tee ha, och är då alltså 5 timmar efter midnatt.... Så uttrycken ändrar sig var 6:e timme på vad klockslaget heter här i detta landet... Jag tror dock att vår västerländska klocka är betydligt mer logisk, men så har ju vi uppfunnit den, och thai som vanligt kopierat bara...Ja lärdomar sprides faktiskt även bland befolkningen i Thailand, ja de är ju fullständigt värdelösa ofta, och fattar inte alls detta koncept med att köa, men jag har detta foto ovan som visar att även i Thailand så går utvecklingen framåt. OK att det är djuren som går i täten på utvecklingen, men människorna kan ju härma och kopiera så bra här i landet, så detta blir nog bra till slut..
Äntligen så har dom fattat behovet för riktiga vikingar som inte vill ha skitstark mat, och inte gillar chilli. Man skall äta maten som den var ämnad från början, alltså med salt, och peppar, eller med pepparrot, eller curry, men inget annat peppar-elände skall få komma in i gommen på en hederlig svensk......Till sist lite bilder på havet, visst längtar man ned till salthavet, och etter värre blir det när man ser dessa foton. Bara 45 mil ned dit, men känns ändå avlägset, man blir så jäkla “bekväm” när man blir äldre, så 45 mil kan ibland lika gärna vara 800 mil känns det som..... Men ärligt talat, jag tror det börjar närma sig snart med en trip söderut på några dagar..

HandskakChaiyaphum MMMDXXX (3.530), Thailand

15 mars 2019

89,8 kilo – 89,1 kilo (31 km) 1 timme 48 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,416 (uppåt)Även i ett gott äpple,

så kan du finna en mask.

York, hade fått för sig att han ville betala tillbaka till de luncher som han varit inbjuden till. Ja bland annat Håkans sista goa lunch. Så York handlade räkor, alltså frysta färdig-skalade sådana på MAKRO. Svindyra förstås, ja dessa räkor här i Thailand, dom är faktiskt riktigt dyra.... Men han handlade 2 kilo i alla fall, jag tror bara för räkorna, så kostade det nästan 1.000 baht eller t.om. lite mer...

Han ville inte ha lunchen hemma hos sig, utan frågade om vi kunde vara hemma hos mig. OK inga problem tyckte jag. Bra sade han, så du kan fixa till räkorna då och koka dom? OK sade jag, lätt gjort, jag fixar det. Jag fick sedan äran att handla saltet, den mörka ölen, samt krondillen.

Ja den krondillen blev ett gött kapitel. Jag var runt på totalt de fem (5) ställen som jag vet har krondill. Men precis allting på alla fem ställena där  var dill-plantorna fullständigt sönderbrända i den starka sol-hettan här. Helt fel årstid alltså. Till slut blev jag så slut på energi där jag körde på moppen, så jag fick inte ens köpt thailändsk dill (Patchi Lao), alltså dill utan krona...

Jag tror jag körde totalt onsdag eftermiddag cirka; 60 kilometer bara för att leta efter denna förbannade krondill. Jag kokade räkorna onsdag eftermiddag när jag kom hem, och jag kokade dom utan dill, inte en käft märkte skillnaden!!! Vi fick en riktigt trevlig lunch i alla fall, med ett par stycken räkmackor med ägg och majonaise...

Till efterrätt, så hade jag köpt hem jordgubbar som jag rensat, mjölk, samt vaniljglass, och det satt ju som en smäck i mars månad.... Killarna stack sedan hem vid 14;tiden, och jag fick en lucka i jobbet, och kunde cykla 21 kilometer och lite över 1 timmes körning, för att få ner sockret i blodet och fet-magen i vädret.

Nu är den lunchen avklarad i alla fall, men på tal om lunch, nu verkar det som om Birger i Waeng Noi börjar få “araben” där ute i djungeln, och vill ha besök. Så jag försöker trumma ihop York, Håkan, och Ingemar, att åka med mig dit upp till honom, helst nu imorgon lördag om det funkar. Han vill ha hjälp med datorn, men då får han bjuda på lunch, gubb-fan....Yongyut ringde precis nu (torsdag kväll), hon har endast gjort 10 hål i backen säger hon. Jag frågade henne hur det gick. Fick du ihop 4 gubbar då som skulle gräva? Nä ingen ville jobba, så jag anställde en gammal man och hans fru, och de vill ha 100 baht per hål. Men för fan Yongyut, det där fungerar inte alls.

Fattar du inte 80 hål x 100 baht är ju 8.000 baht, och med en gammal gubbe och hans kärring, så kommer dom att hålla på fram till sommarlovet hemma i Sverige, innan det blir klart. Ja hon kommer hem imorgon (idag när ni läser detta), så vi får prata om det då..... Men det är bara fan va det är svårt att få till det där ute i den byn. Folk vill alltså inte arbeta.

Och jag förstår fullständigt varför. Folk vill inte arbeta när det finns ett alternativ. Vadå?? Jo de kan i stort sett ligga i hängmattan, sträcka sina nävar upp bland löven på träden runt omkring, och så har dom sallad i mängder, i alla de former. De kan slänga ut ett nät i vilken sketen ler-damm som helst, så har dom fisk till middag i dagar framåt.

Allting är så lättillgängligt här, så motiveringen som fanns i Europa, alltså att jobba annars fryser du ihjäl, och svälter ihjäl, finns inte här. Det är också anledningen till att dessa länder med hetta/värme och grödor, inte är framgångsrika, på annat än att ligga i hängmattan, och se de västliga länderna ansvara för utvecklingen för människo-rasen... Vi får se hur det går med Yongans hål i marken......

Handskak


Chaiyaphum MMMDXXIX, Thailand

14 mars 2019

89,6 kilo – 89,6 kilo (19 km) 1 timme 4 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,403 (uppåt)Även den bästa hästen,

är bara ett lik, när den är död!!

Ja Yongyut är ju uppe i byn som hon växte upp i, och där hon också har all sin mark runt omkring. Hon känner ju också ett flertal familjer så klart. Så livet är ganska OK för henne som ensam kvinna där uppe. Men visst hon vill ju inte gärna åka upp alldeles ensam, så hon tar ju alltid med sig någon, så hon inte skall vara helt ensammen då.

Oftast är det sin mamma Paengtha, eller så är det ofta Namkaeng, om nu skolan inte hindrar, och nu sedan Funfa flyttat in med oss, så tar hon med båda töserna. Hon har ju också möjligheten att ta med Baloo hennes äldre syster. Och jag tycker det är bra. Jag gillar inte att hon skall vara där uppe helt ensam.

Man vet ju aldrig vilka idioter som går lösa där ute i dessa byar i djungeln. Och nu också sedan spriten flödar, och också tillgången på Yabba (knark) är så stor. Så vet man aldrig var folk har i sina huvuden.. Tack vare sin uppväxt så får hon ju reda på lite “nyheter” då och då, och ibland är det underhållande nyheter (oftast).

Men ibland så kan det vara lite “störande” nyheter faktiskt. Vad detta som jag skall berätta nu är för typ av nyhet, får ni själva avgöra. Jo den äldre man som kör den traktor som Yongyut brukar hyra in, han är lyckligt gift med en supertrevlig kvinna, och de verkar ha det bra ihop, säger Yongan.

Detta hindrar dock inte thaimän från att vilja pippa utanför äktenskapet. Killen är nästan 60 år, och fortfarande så springer han till lös-hästarnai byn, och betalar några kronor, och får sätta på lite då och då. Nu då så berättade Yongans barndoms-kompis, att traktor-föraren hade gjort en påsättning på en ung kvinna i byn, hon var 33 år gammal och hade barn (förstås). Han har sedan utvecklat detta till ett mer regelbundet "spring" till henne..

Denna kvinna har jobbat många år nere i Pattaya, och då naturligtvis jbbbat falang, men även thai-män. Det var nu ganska allmänt känt i byn att hon går på medicin för HIV, och hon har heller inte gjort någon större hemlighet av detta. Traktor-gubben vet nog antagligen icke vad HIV är för något, utan tror väl att andas kvinnan, så är det OK att “sova med henne”..Många är dom nu i byn, som vill säga till gubben att icke åka till kvinnan mer, då han ju kan smitta sin fru med samma skit, som han själv riskerar att få utav denna prostituerade kvinna... Men ingen vågar konfrontera honom av rädsla för att kvinnan skall babbla alla hemligheter i byn.

Ja det är säkert många gubbar som kanske har varit och hälsat på, och de vill ju inte att deras fruar skall få reda på detta. Så Yongan skyller på, när jag undrade, varför hon inte bara säger till traktorföraren,,,, att hon inte vågar, då denna unga kvinna har kontakt med “maffian” i byn, och då kan det gå illa...

Så i livets alla skeden, så gör man ingenting i thaikulturen med att konfrontera varandra. Jag frågade Yongan, om nu denne byhövding är så jäkla bra, varför går du inte till honom, så kan han säga till traktor-gubben. Nä det går inte svarade hon, de är kusiner... Men va fan tyckte jag. - "OK skit i det då, ingen verkar bry sig, så låt HIV smitta hela Thailands befolkning då".

Redan för 7-8 år sedan, så läste jag att det smittas en ny thailändare, varje timme, dygnet runt, året runt med HIV... Så grattis, och sedan kommer alla dessa idioter till falanger till Pattaya, och Phuket, och Bangkok m.m. Och kräver av de unga töserna, att de vill ha sex utan kondom. Ja ännu har icke den siste idioten fötts...

Så slutvinjetten ed traktor-föraren blir väl då, att han till slut drar på sig AIDS/HIV eller vad fasen nu folk vill kalla det. Och sedan ge det till sin fru och sedan dör alla lyckliga, eller????

Handskak


Chaiyaphum MMMDXXVIII, Thailand

13 mars 2019

90,0 kilo – 88,9 kilo (26 km) 1 timme 34 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,380 (uppåt)Medelålders är man,

när man i valet mellan två frestelser,

väljer den som man kommer snabbast i säng med


Ja idag tisdag, så drog Yongan upp igen till Nong Bua Daeng. Nu fick hon hastigt besked att lantmäteri-gubben var ledig att mäta upp hennes mark, och tjäna sina 7.000 baht, så det skall då göras imorgon onsdag 13 mars... Sedan gäller det för henne att vara alert med cement-gubbarna, och de 4 gubbar hon skall anställa för att gräva hålen.

Jag bad henne att ringa mig imorgon, så kan jag ta motorbiken de 7 milen upp till hennes marker, och få lite koll på vad som händer. Är väl inte alldeles bekväm med att Yongan skall kunna greppa allt detta. Jag har ju lite mer koll på ekonomin och matematiken, än vad hon har. Men det skall sägas. Hon sköter det annars jäkligt bra, så absolut inga klagomål från mitt håll...När hon kom hem härom dagen så berättade hon jäkligt irriterat, hur någon av grannarna, dessa idioter, hade eldat precis som thai brukar elda. Alltså dessa nötter tänder på, och sedan går dom och lägger sig och sover, och skiter fullständigt i elden. Det får brinna bäst fasen det vill.

Och det mest underliga i allt detta, är att de kommer undan med denna typ av eldning, eller skall man kalla det för “luntning”?  Det verkar som om det inte tar sig alls på samma sätt som hemma i  de västliga länderna. Mark-vegetationen brinner OK och lagom, men slocknar så enkelt och gärna vid minsta hinder.

Jag ser gång efter annan att när en risbonne eldar, och sedan åker hem och käkar lunch eller sover, så brinner det som fan på hans risfält, sedan på grannens risfält, och till slut tar det sig in i skogsdungar som finns lite grand här och där. Buskarna blir sotiga och svarta och löven brinner upp, detta gäller ävenledes träden.

Och sedan 3 veckor senare, så kommer det friska nya löv på buskar och träd. Och allt återgår till det gamla- Här snackar vi inte alls om träd som brunnit upp och dött, nej i helsefyr heller. Jag tror svaret är att allt i träväg i naturen här är lika hårt som teak eller Mahogny.

Elden biter helt enkelt inte på virket på buskar och träd. Och dom har väl upptäckt detta bönnera i Thailand, i alla fall här i isaan där jag bor. Nu fick jag foto utav Yongyut, där elden som hennes granne hade startat, hade tagit sig in på hennes marker, och bränt ned en jäkla massa saker.Bland annat hennes farsas egenhändigt byggda tempel, som han haft nu i snart 25 år där uppe i urskogen. Han är ju död sedan 3 år tillbaka, så jag sade till Yongan att lägga ned... Dock så hade elden helt raderat bort alla banan-plantorna, som nu var bananträd på hennes mark, dessa var det goodbye med fullständigt..

Men sorgen över pappans tempel gick snart över, det var nog inga problem visade det sig, ty snart började hon berätta att det blev ett väldigt lätt jobb för traktorn, att rensa upp hennes marker enär elden tagit det mesta, så skrapa bort sly och några buskar räcker, och det är snart gjort. Så den eldningen kontra kostnaden för traktorn och röjningen, gick bra för Yongyut.
 
Men hon berättade att hennes andra grannar var riktigt skitförbannade, ty elden hade tagit deras ris, och Tapioca, och sådana saker. Och sedan hade elden också tagit en massa värdefulla prylar upp mot bergssidorna, lite utanför Yongans mark.. Så det verkar numer vara lite mer liv och rörelse i den tysta lilla inaktiva byn, sedan Yongyut kom dit. I morgon berättar jag om dagens skvaller i den byn, ganska hemskt, men bör berättas....

Handskak


Chaiyaphum MMMDXXVII, Thailand

12 mars 2019

89,8 kilo – 89,5 kilo (20 km) 1 timme 4 minuter 

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,378 (uppåt)En föräldralös äter för mycket,

och en hjärtlös pratar för mycket!!

Yongyuts mamma fyllde tror jag 76 år, och vi firade det med att ta ut henne i söndags kväll, på en restaurang som lär heta Chabo, och de kör med barbeque för 99 baht. Vi passade också på att ta med och fira Soda, som ju även han fyller år i Mars. Jag åkte ned med motorbiken, och Yongan tog bilen, för hon skulle plocka upp bland annat sin mamma.

Samling klockan 18.00, och jag körde ner och anlände cirka 17.55, big mistake!!! Jag blev sittande tills kl. 18.15, ingen kom till restaurangen! Jag ringde Yongan, och hennes mamma höll på med att duscha!!!!! Va falls ropade jag... Har väntat i 20 minuter nu, jag åker hem, ni kan äta själva...

Nej ropade Yongan i telefonen vi kommer NU. Ok jag väntar sade jag... De kom 15 minuter senare, och jag satt där med en äcklig Chang öl i näven. Leo hade dom ingen, de körde enbart med Chang. Ja ljuset i tunneln, var ju i alla fall att Chang var ju något lite bättre, än den vrål-äckliga Singha-ölen...

Så vi blev 9 stycken runt bordet. Jag slapp denna gången plötsliga parasit-tanter ifrån byn, eller gamla bortglömda släktingar, som dök upp och var hungriga. Ja dessa thai i denna kulturen har ju en jäkla förmåga, att tränga sig på och kräva gratis mat... Men allt bra med den grejen, och det kändes ju skönt.

Så började “föreställningen”, alltså mat-intaget. Det var ju barbeque, och det är ju frapperande hur thai gillar detta. För det första så verkar dom skita fullständigt i vad som åker upp på barbequen, allt fungerar bara dom får bränna det på järnet, eller koka det i sidovattnet.

Som vanligt så blev jag trakterad med griskött som brändes lite grand, och det av köttet som inte var rent brosk eller fett, käkade jag upp. Jag tror jag åt upp runt 3 stycken tunna skivor med griskött. Jag ställde väl 23 frågor till folk runt bordet, ingen frågade mig något alls, dom kunde ju inte prata engelska, och dom var heller inte tillräckligt intresserade av utlänningen, så dom orkade fråga Yongan om översättning.

Ja för Er som undrar så finns det absolut noll och ingenting utanför Thailands gränser som intresserar en thailändare. Så länge dom kan stoppa käk i käften, så släpper dom precis allting tror jag. Jag skulle heller inte bli förvånad om dom missade att deras land koloniserades, medans dom käkade middag.

Förresten när jag tänker på det. Kanske det var exakt det som hände under 2:a världskriget när japanarna (japsen) stövlade in en dag, och besegrade och tog över Thailand. Jag tror aldrig det ens kom till strid, ty dessa thailändska hjältar, satt nog vid middags-bordet och hade en barbeque med squids, krabbsticks, griskött, och en miljon olika sallads-sorter, och ville inte bli störda.... Dom märkte nog inte ens att japsen kom och tog deras land... Va fasen det var ju lunchtid!!Jag ledsnade I alla fall efter en styv 1,5 timme, och ursäktade mig och åkte hem, och lämnade gänget till att slippa mina frågor på engelska, så kunde dom fokusera, utan menlösa avbrott från en sleten falang som satt där. Men det var kul i alla fall att gammel-mamman blev firad, och hon tyckte det var skitkul. Och Soda som också fyllde år (imorgon för övrigt), var med på detta firande..

Yongan kom hem lite senare och var helnöjd, och detta med att jag sticker iväg tas inte så allvarligt, jag blir inte sur för att dessa inkrökta människor fullständigt verkar skita i mig falangen, utan det är bara deras sätt att uppföra sig, eller brist på uppförande vilket ni vill. Jag ä van och skiter i det numera.

Hon berättade att alla var nöjda och att det var kul, och hon berättade när jag frågade, att notan gick på 1.460 baht för dessa 9 stycken människor, och det är ju rent fantastiskt billigt. Och däri låg också dreck och glass m.m. Folk nere på turist-orten klagar på att Thailand blivit så dyrt.

Men det stämmer bara om man håller till nere på just turist-orten, där turisterna själva “gräver sin grav”, med att dricka och tipsa och överbetala, utan att ens bli pressade. Resten av det riktiga Thailand har fortfarande riktigt bra priser på många saker, även om en del kapital-varor börjar komma ikapp...

Så nu hoppas jag att jag slipper mer födelsedagar, dessa “födelsedagar” som thai i min familj, började fira när jag kom in i bilden för 11 år sedan. Innan dess, så visste dom inte vilken dag dom var födda, vilken månad, eller ens vilket år knappt, dom var födda. Och dessutom så var dom ju redan 1 år i ålder, när dom första gången kravlade ut ur moderns sköte...

Men ju jäklar så firas det med tårta, man sjunger, och man gratulerar. Men jag vågar säga utan att mena alltför illa, att thai gör dessa saker i samband med en födelsedag, men det är bara som jag brukar säga ett “påklistrat” beteende. Dom vet inte varför man gör saker och ting,,, och dom vet inte hur man gör dessa saker... Men kopiera är dom duktiga på, speciellt här i Thailand.. Duktiga på karaoke!!

Handskak


Chaiyaphum MMMDXXVI, Thailand

11 mars 2019

89,6 kilo – 88,8 kilo (21 km) 1 timme 23 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,366 (nedåt)Det är lätt att uthärda en annan mans plågor!!

Idag blev det gött tjöt om det jäkla Nong Bua Daeng, och Yongans land igen. Det verkar aldrig ta slut, och det är den ena grejen efter den andra, för att få den jäkla “brukar”-marken att bli hennes. Och nu på toppen av det hela, så har ju grannen eller grannarna börjat att sno delar av marken från henne, vilket jag berättat om tidigare.

Yongyut har nu bestämt att, jag tror nästa helg, så skall lantmäteri-gubben komma, och mäta upp hennes mark exakt. Och hon vill ju då ha cement-pålar placerade, för att ha klara markeringar för de grannar som till äventyrs vill komma åt mer mark att bruka själva. Dessa har ju tidigare flyttat pålar, så alla skall tro det är deras mark.

Men nu när Yongyut har kommit på plats efter pappans död där uppe, så börjar grannarna fatta att hon är aktiv, och också by-hövdingen är numera informerad om vad som försiggått!! Lantmäteri-gubben har inte tid på minst ett år framåt, att komma på arbets-tid, då han är fullständigt över-fullbokad.

Så han smyg-annonserar via djungel-expressen ut sina “tjänster”, på sin fritid lördagar och söndagar. Så Yongyut har tagit kontakt med honom, och nu plötsligt från att ha varit fullbokad fullständigt, så har han sagt att han troligtvis hinner komma nästa helg och mäta upp marken, sedan registrera den officiellt, och få allting på pränt i Yongans namn.

Dessa tjänstemän skäms inte ett skit, att alltså ta sitt arbete, och helgarbeta, och ta betalt 7.000 baht och stoppa dessa lättförtjänta stålar i egen ficka... Thailand fungerar på detta sättet, i livets samtliga skiften så finns det ALLTID plats och rum för korruption. När det gäller detta med ekonomin nu då, så blir det enligt följande.

Yongyut har en lång lång avgränsning på sin mark som är ett vattenflöde, och det är ju skitbra, ty där kan icke grannarna göra ett knäpp, och kan inte stjäla någonting, men resterande mark som hon har idag som står i hennes namn som hon nu vill märka upp med cementstolpar, är en 784 meter lång sträcka.

Hon ville så gärna sätta upp stolpar var 5:e meter, jag som varken är markägare, bonde, eller skogs-avverkare, vet ju inte ett något i allt detta. Men jag fattar i alla fall att folk vill tjäna stålar, och jag fattar att 5 meter mellan pålarna, är ju för fasen enbart löjligt, och göres enbart för att dra stålar av markägarna.Så vem hade satt den grillen i huvudet på Yongan då, hon köpte ju det rakt av, och försökte få mig med på detta. Jag tog ut henne på moppen igår eftermiddag, och jag visade henne sådana stolpar i mängd, har cyklar där många gånger, så jag vet var att visa Yongyut. Här stod cementpålarna med 5 meters mellanrum.

Jag förklarade för henne, att anledningen till att detta företag hon var i kontakt med, föreslog enbart 5 meter mellan stolparna, var att deras heta vilja att sälja stolpar, absolut inget annat. Jag kunde visa henne att 10 meter var mycket bättre, genom att handgripligen visa henne stolparna där ute på risfältet igår, och halva priset. Och skall man vara riktigt vaken, så hade ju jag valt 15 meter mellan stolparna, dom är ju ändå fullt synliga utan några problem alls.

Hon tyckte ju jag var skogstokig som tjatade emot det berömda cement-bolaget. Jag sade att vill hon ha en endaste stolpe så blir det som JAG bestämmer, inte fan vad ett cementbolag bestämmer. Hon insåg då verkade det som, att vi var de som bestämde, och inte några andra. Jag förklarade istället för 5 meter och 158 stolpar som kostar oss  23.700 baht i stolpkostnad, så blir det med 10 meter cirka 79 stolpar, vilka då istället kostar; 11.850 baht.

Stolparna kostar alltså 150 baht, och arbetet räknade Yongyut på, att hon hyr in 4 gubbar a´300 baht vardera, och de gör sina 20 hål vardera i marken, så blir det en dags arbete, och därför 1.200 baht. Så inalles totalt för hela det här eländet, skulle då hamna på; 20.050 baht. Varför? Ju vi glömde ju de 7.000 bahten för Lantmäterigubben vänsterprassel.

Ja så här kan det gå till att vara markägare i Thailand, och vara besläktad med en sådan söt liten varelse. Visst fan var det mycket lugnare med en lägenhet i Pilegården, Askim, Göteborg, där man bara ringde fastighets-skötaren, som fixade precis allting när det gick sönder, och bolaget fixade renovering när det så behövdes.

Men ärligt talat, leva skyddat är underbart, men i det långa loppet, om man nu har råd, så visst är det välan kul med lite ekonomisk katastrof ibland, och leva lite vilt?? Att hela livet igenom leva med hängsle OCH livrem, är det vad vi verkligen vill, och behöver, för att vara lyckliga??? Ja för vissa som är födda med det, så är det tydligen så, medans för andra med en lite mer livaktig ådra, så skall det vara lite mer liv och rörelse..

Handskak


Chaiyaphum MMMDXXV, Thailand

10 mars 2019

89,6 kilo – 88,2 kilo (34 km) 2 timmar 8 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,367 (uppåt)Jag gick till psykdoktorn idag,

Hon sade att jag hade 2 personligheter.

Och debiterade mig 1.000 kronor.

Jag gav henne 500 kronor,

och sade till henne att debitera 500 på den andre idioten!!

Jag fick 2001, samma år jag fyllde 50 år, en jäkla smärta i min högra stortån, den yttersta leden i stortån. Först när jag läste om eländet så tänkte jag, “fasen har jag fått gikt”? Men på vårdcentralen så trodde läkaren mer på Artros, vilket då lär vara en liknande historia... I början så kändes det knappt i dagliga livet.

Men så fort som jag sköt en fotboll på träningarna, så gjorde det svin-ont. Och sedan blev det värre och värre, och till slut så kunde jag inte ens ha på mig riktiga skor. Utan gick hela tiden på vintrarna, fram till jag flyttade till Thailand 2008, i “loafers” precis hela tiden både i slask som i snö, gör-kallt skall sägas.

Men det gjorde att jag slapp den värsta smärtan, när jag knödde ner foten i skon i alla fall... Men jag kommer ihåg de två sista vintrarna när jag var ute med en granntant, och promenerade flera timmar flera kvällar i veckan, och både 2006/2007 samt 2007/2008, så kom det ganska hyggligt med snö i Göteborg konstigt nog.

Och jag kunde bara inte promenera i runt 3 timmar i 2 decimeter snö i Loafers, jag fick kämpa ned tån i kängan, och hålla tårarna tillbaka... Så kom då maj månad, och resa till Thailand, jag kom ihåg det så väl. Thailand, i det landet så använder man bara inte skor, om man nu inte är en trist turist förstås.

Utan det var sandaler eller barfota, och det tog nog maximalt 8 timmar här nere, så vart smärtan som bortglömd. Kombinationen av sandal utan press på tå-leden, och också värmen, gjorde att Artrosen inte fick fäste i tån mer kändes det som. Jag trodde allting var bra, och hade aldrig en tanke på Artos igen förrän efter 5 långa år.

Då jag i september månad 2013 landade i Göteborg, ni vet när jag skulle operera ryggen, jag köpte ett par dojor det första jag gjorde, mina gamla skor slängde ju jag på sophögen, när jag lämnade Sverige. Och jag hade knappt hunnit få på mig skorna, så var smärtan där igen, det kändes som om leden bröts sönder inne i tån när den böjdes "på plats" där inne.Och sedan hade jag en smärta som var grym i stort sett i 7 månader, ända fram till 25 april 2014, när jag gick av flygplanet i Thailand, tog på mig sandalerna igen, och sedan efter det, och det är 5 år sedan nu, så har jag inte haft det minsta ont i den leden i stortån faktiskt... Jag satt nu på Bens Bar förra veckan, när följande timade sig.

Anders D. från Khon Sawan en skojfrisk stockholms-kille, ja det finns trevliga sådana, även om dom inte vet vad fotboll eller idrott är. Han började berätta om sina problem med Artros, och då började hela jäkla gänget runt bordet berätta. Jag tänkte fan är Artros en folksjukdom eller? Alla verkar ju ha detta problem.

Anders berättade om att de hade hört detta recept som jag skall ge Er nu, och berättade att en kompis till honom hade gått till läkaren som sade Artros. Månader senare var det återbesök, och läkaren kunde till sin bestörtning märka att all Artros var borta, fanns inte ett spår kvar av det... Läkaren frågade killen, och killen berättade då om detta receptet.

Jag skall också säga detta att jag berättade detta för min syster, och hon visste direkt om receptet, så detta kanske är en gammal skröna i Sverige, som många känner till, vad vet jag. Men eftersom jag har allting i receptet här i Thailand, så skall jag pröva, och om det kan kännas bättre, trots att jag inte haft svinstora problem här i Thailand med min Artos..
 
Så här kommer receptet då;
En tesked riven eller mald Gurkmeja (kallas “kamin” på thai...
En tesked Ingefära riven eller mald, heter Ginger eng+thai
Lite honung, så smakar det bättre..
Tre (3) droppar matolja, kroppen tar upp det bättre då..
Lägg allt I ett shot-glas med varmt vatten och svep!!!
Tar cirka 1 månad innan resultat kan märkas...

Handskak


Chaiyaphum MMMDXXIV, Thailand

9 mars 2019

90,3 kilo – 89,3 kilo (34 km) 2 timmar 8 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,365 (nedåt)En lat person skall inte äta!!

Tills igår den 8 mars, så gjorde svenska kronan det största enskilda dyket sedan jag började notera det i mina dagliga kapitel. Alltså från 3.425 igår tills dagens 3,368, vilket då är runt en grym försämring av hela 5,7 satang per krona i värdeminskning, eller om ni hellre vill hela 570 baht i månaden om man har en pension på kanske 10.000 kronor.
570 baht låter som kattskit.

Och detta sänk var bara på en endaste dag, men detta har hållit på i evigheter nu med kronkursen, och den faller som en sten i en dyig smörja av invandring och tokiga beslut, och ingen bland PK-industrin hemma verkar bry sig alls över detta. Att det skulle vara en signal på en katastrof-politik, eller att det skulle vara en signal på att den svenska ekonomin gått i stå och fallit i bitar, kommer bara inte inför deras hjärnor.

Att vräka ut stålar utanför våra gränser, stålar som vi alltså inte ens äger, utan lånar till, bekymrar icke vänster-spöket alls. Men det är klart kör man efter sin devis med sin politik. Att leka med pengar är väl OK, och ge bort dom till främlingar är väl OK, det är ju ändå inte våra egna pengar, dom tillhör ju “bara” det svenska folket...Nä fy sattan, när startar inbördes-kriget hemma i Sverige tro???

Idag annars så hade Håkan samling vid pumpen, och bjöd på lunch. Det blev underbart goda pannbiffar med god sky, och stengoda potatisar. Rött vin för mig, och bärs till de andra. Vi blev också trakterade med efterrätt i form av glass, och jordgubbar med vispgrädde, och en nubbe med Sang Som och kaffe.

Man blev storm-mätt, och sällskapet var också supertrevligt. Förutom undertecknad, så fanns där då Håkan naturligtvis, Ingemar, York, och Dan, amrisen här. Så snacket flöt på kanonbra hela tiden, så bra faktiskt så min mini-ADHD inte gav sig tillkänna förrän klockan 16.20 då jag stack hem, lagom lullig och kanon-mätt och belåten. Tack för det, supertrevligt!!

Idag så försökte jag inne på facebook ställa en fråga till menigheten där, och frågade hur mycket de boende falangerna i Thailand ger till sina fruar som en budget för mat och sådant. Jag berättade att jag själv har avtal med Yongan om 20.000 baht i månaden till mat och lite andra utgifter, men mestadels mat.

De som bodde nere i Thailand, det var ju dessa som jag ville åt i första hand, ingen ide´att prata om de hemma varande falangerna, deras fruar arbetar ju, och tjänar i de flesta fall här nere i Thailand mellan 40-90.000 baht i månaden, här pratar vi inte om några 10-15.000 baht-damer inte,,,. Det är märkligt hur vi falanger har en förmåga, baserat ofta på rena rama lögner, och också i många fall en ren och skär okunskap, hur man vill hissa upp sin partner (fru) till höjder, som är löjligt många gånger...Jag fick svar ifrån alla de typer, och naturligtvis även folk som bodde i Sverige, och naturligtvis så var det många som arbetade, och inte hade någon budget alls.  Och förhållandevis många av dessa hade ingenting till “övers” för sin födelseort eller släkten där hemma i ofta dels Isaan.

Ni skall då veta att en thaidam aldrig i helvete skulle säga till någon att nu skiter hon i mamma och pappa eller sina syskon, och sedan säga att dom lever stenåldersliv. OK kanske någon undantag finns, det finns ju alla djur i vår herres hage, men generellt sätt så är detta bara skitprat.

Så visan upprepade sig även med detta. Ärligheten bland många som gifter sig med thaidamer som oftast är fattiga som kyrkråttor är påtagligt dålig, och  försöker att inbilla andra att dom är gifta med en “highso” kines-thai med rika föräldrar. Ty det allra värsta som skulle kunna ske vore ju om det kom fram om det skulle visa sig att deras fru tidigare “work falang”.... på internet eller på en bar någonstans.

Så det samtalsämnet blev snabbt inflammerat av lögner, inbillnings-sjuka och oärlighet. Skit-trist när det alltid upprepar sig, detta scenario med folk som skall visa sig på styva linan med sina jäkla lögner. Sedan kan jag ju naturligtvis säga, att visst finns det säkert någon dam som tjänar bra med stålar i Thailand.

Och visst finns det säkert någon dam som dömer ut sin mammas och pappas leverne där i hembyn, ute på landet i Isaan, även om jag själv har svårt att tro på det sistnämnda. Många gånger så kommer dessa ord ur käften på falanger som missförstår, eller helt enkelt inte fattar sammanhanget, och inbillar sig en sanning som är förvrängd å det värsta.. Men som sagt var undantag finns, så kom nu inte springande med de sedvanliga undantagen...

Handskak


Chaiyaphum MMMDXXIII, Thailand

8 mars 2019

89,6 kilo – (0 km)

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,368 (nedåt massor)Polisen knackade på hemma,

och frågade mig var jag var mellan 5 och 6...

Han såg synnerligen irriterad ut när jag svarade; “på dagis”.....

Jag skall nu försöka förklara det lilla jag vet om detta med by-hövdingar, som jag ju nämner med jämna mellanrum. Detta är alltså en “position” ute i byarna, och de som utses/väljs, är alltså människor som respekteras högt av de andra medlemmarna i just den byn. Här i Thailand, så har denne kille en otroligt viktig funktion, den är så viktig så många gånger kan den vara direkt livs-avgörande för befolkningen i just de byarna.

Det finns också den överenskommelsen mellan by-borna, att det som by-hövdingen bestämmer det litar man på, och det följer man. De som inte skulle följa hövdingens beslut, kan bli utsatta för ganska grava efterspel. Väldigt många situationer där ute på landsbygden i de mörkaste hörnorna i Thailand, ja där förekommer många många saker.

Det kan ofta vara våld, eller det kan vara olika sorters bedrägerier. Ta bara det med Yongyut nu, och hennes mark. Det förekommer omedelbart om där finns tvivel om ägande, så försöker alltid någon dra fördel av detta. Ja vi människor är ju sådana. Byhövdingen vänder man sig till och söker upp i en sådan situation.

I Thailand så har jag ju berättat om hur infernaliskt rädd thai är för konfrontation, de vågar knappt ställa en fråga till varandra, och absolut inte ifrågasätta varandra. Och detta folk är ju extremt våldsamma när dom blir ifrågasatta. Det är riktigt SJUKT här skall ni veta, SJUKT..... Och därför måste samhället här ha en s.k. “sköld” som skydd.Man har då inrättat detta med byhövding, som kan i egenskap av hövding, kunna kringgå denna kultur, och ifrågasätta, och ställa obehagliga frågor, och ta beslut som kan vara upprörande. I byarna så ifrågasätter man inte byhövdingen, men om en vanlig människa ifrågasätter någon annan, så är våldet alldeles inpå knutarna.

Byhövdingen har sin näsa precis överallt, ty även över hans horisont, precis som överallt annars i Thailand så är korruptionen det som får Thailand att ticka som en klocka.. Blir det plötsligt land/mark “över”, som kanske Thailand skall dra bort ifrån någon med bara bruksrätt, ja då finns byhövdingen där, och nog finner den marken alltid en annan brukare, och den gubben är ofta släkt med själva by-hövdingen.

Ingen verkar bry sig här, det är nog bara naturligt. Är det tjafs om markgränser, så agerar byhövdingen som medlare, så det skall lösa sig oblodigt. Byhövdingens “makt” i sin slutliga form, är att han har direktkontakt med den lokala polisen med vilken han jobbar i lag med. Där finns förtjänster att göra med allting.

Men ni skall också veta att Byhövdingen som byledare också faktiskt har officiell status i det thailändska samhället. Statliga och kommunala myndigheter kommunicerar alltså med byhövdingen, så visst har han makt, och alla lyssnar på honom.

T.ex. Yongyut kunde INTE själv ordna med att hugga ned bambu-dungarna på sin mark, utan hon skulle då gå till polisen, som hade ett “eget” företag som skulle göra jobbet. Polisen tog då en del av de pengarna som Yongyut fick betala i arvode. Korruptionen finns precis överallt, och ingen kan ensam göra ett skit åt det hela.Så även polisen har sin näsa precis ÖVERALLT, och tjänar pengar på denna extremt fattiga by-befolkning..

Stör en granne en annan, så går man absolut inte till grannen och säger något, då kan det bli dödligt allvar. Man går till byhövdingen, som då kallar den störande grannen till sig, och pratar fint med honom. Slutar han inte och visar dålig respekt, ja då kan byhövdingen kontakta sin gubbe på polisen, som då omedelbart gör hembesök, och dömer ut helt utan rättegång, “böter” för den störande grannen.Så den gubben slutar nog bums med sina störande dumheter.. Ja så lever byborna sina liv. De måste ha denna Byhövding som en livsviktig "sköld", om det inte snabbt skulle bryta ut ett komplett inbördeskrig emellan familjerna och klanerna i byn.... Detta i förlängningen, är också anledningen till att thailändare håller sig mestadels till sina egna familjer, och inte har vänner i den form som vi har i västerlandet. Man litar helt enkelt inte på folk utanför sin blodslinje....

Jag har sagt det förut och säger det igen i detta sammanhang, det är därför som jag brukar reagera så negativt, när man hör killarna som dansar ned hit till sin frus by och sedan säger att deras bästa vänner är thailändarna i byn. Thailändare känner inte till konceptet vänner och vänskap så som vi gör. För dom handlar det enbart att hjälpa folk som man kan ha nytta av, inget annat...

Så även om turisterna läser vad jag skriver och blir förbannade ty deras vänner är ju thailändare, så anser jag att man skall ha det i alla fall i bakhuvudet att för thai så är familjen nummer 1,2,3,4,5 och 6 och sedan kanske på 7:e plats kommer vänskapen till en icke-släkting,,,,

Vänskapen till en falang av alla udda människor kommer nog mer på plats 21 eller 22 strax efter boskapen och ohyran ute på risfältet... Men visst så kan vi vara "bekanta" och hjälpa varandra, men observera i min värld i alla fall DET är INTE vänner eller ens vänskap, det är just bara att stå ut med varandra i brist på annat...

Det finns en hel massa att berätta om byhövdingen, men allt får ju inte plats här idag. Men en sak är säker, han behövs, och han är oftast en omtyckt och respekterad by-bo... Ingen vill ifrågasätta honom och hans position, och göra sig omöjlig socialt i byn. Så han har oftast ett ganska lugnt jobb, så länge han klarar av att sköta det någorlunda neutralt...

Handskak


Chaiyaphum MMMDXXII, Thailand

7 mars 2019

89,6 kilo – 89,3 kilo (19 km) 1 timme 28 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,425 (uppåt)När fiskmåsarna följer trålaren,

så gör dom det i förhoppningen,

att sardiner kommer att slängas överbord.

Lika samma är det med rika män och deras vänner.

Dessa hoppas också att brödsmulor skall kastas åt dom!!!

Vi hade ett samtalsämne idag som kanske inte var så himla upplyftande, och det var om detta ständigt återkommande ämne om Yongyuts marker uppe i Nong Bua Daeng... Hon pratar varmt om detta hela tiden, och jag får en känsla också att hon helst skulle vilja bo där uppe i ödemarken. Jag har försökt få henne att inse, att detta hem vi har här i Chaiyaphum, är vårt alldeles egna hem, och när jag är "borta", så är det hennes hem....

Men jag märker att tankarna är på marken däruppe. Och jag förundras över att hon ger så svaga vibbar över vårt hem här i Chaiyaphum, när hon vet att vi i nästan exakt 10 år betalade av dessa nästan 3,500.000 bahten på huset. Detta för att det skulle bli hennes hem, och säkra för henne att ha ett hem i hela sitt resterande liv, efter det att jag är borta... För mig har det känts bra i alla fall....

Men när vi talade om hennes mark där uppe, så berättade hon att det gav henne mat för dagen, och också lite inkomster i framtiden, javisst sade jag, men för att få inkomster så krävs det att du investerar pengar där uppe, och kanske sådana belopp som du inte har den dagen...  Hon inser kanske detta, men fattar inte hela konceptet med inkomst och utgifter, ja hon är ju som de flesta thai i det hänseendet.

När dom blir äldre, så skall då hennes yngre syster komma dit, och de skall bo där tillsammans och odla marken, och också hennes äldre bror, som nu jobbar sedan länge nere i Bangkok med bagage på flygplatsen, skall efter avslutad “karriär” där nere, komma upp till Nong Bua Daeng, och bo ihop med sina 2 systrar.

Ja så är planen i alla fall. Jasså frågade jag försynt, vad skall vi göra med huset nu då. Jag är ganska intresserad sade jag att faktiskt sälja hela skiten, och leva upp pengarna medans jag ännu är i livet, om det är på det sättet som du ser på vårt hem. Yongan replikerade. Nä jag skall komma hit och bo kanske 3 månader, och sedan 3 månader uppe i Nong Buaeng vid mina marker. Jag kan ju ha 2 hem tyckte hon..

Hon märkte att jag blev jävligt besviken, och hon började faktiskt att gråta, ty det gör hon ofta när vi pratar om framtiden, och att jag nog inte alltid kommer att finnas på plats vid hennes sida... Hennes teori är ju i sann thailändsk anda, alltså att om vi inte pratar om döden, så dör heller inte någon, vi får ett evigt liv på något magiskt sett.....Men saker och ting hinner ju ändra sig massor av gånger, mitt omedelbara problem känner jag, är ju det gamla vanliga. Yongyut kan inte läsa latinska bokstäver, och absolut inte engelska. Så hon kan inte ta sig in i min dator, och in i min internetbank, och kan inte göra ett skit. Jag menar det finns ju pengar att ta ut, om man kolar vippen, och det skall transfereras pengar kanske ned till Thailand.

Och det skall ansökas om omställelse-pension o.s.v. så jag måste försöka ha någon som kan finnas där och hjälpa henne, om det händer nån skit. Men för att återgå till boendet i Nong Bua Daeng. Då börjar hon prata om mina 2 systrar vilka är i 80; års-åldern, och de delar bostad sedan säkert minst 15 år tillbaka tiden. Och de har skitkul ihop...

Yongyut såg ju detta det halvår vi var hos systrarna 2013/2014, och för henne som varande thai ifrån speciellt Isaan, där ju familjen ligger så högt på prioritets-listan, så var mina systrars boende precis som det skall vara i Yongans ögon. Och hon storgillade detta. Så nu skall hon ha sin yngre syster hos sig, och de skall dela boende när jag är stendöd.

Och detta gör henne jätte-lycklig. När jag hörde detta, så smalt jag förstås, och ville inte mer tjafsa på henne om huset hit och dit, hon får göra vad fasen hon vill, jag är ju död, eller hur??? Så nu då så avslutades snacket efter tårarna, med att jag skall betala för traktor och cementpelare som skall visa tomtgränsen.... Hahahaha, dom e skickliga de små liven..

Handskak


Chaiyaphum MMMDXXI, Thailand

6 mars 2019

89,9 kilo – 88,6 kilo (41 km) 2 timmar 24 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,415 (uppåt)Det sägs att,

 om du stirrar tillräckligt länge och enträget, mot horisonten,

så kan du till slut se baksidan

på ditt eget huvud!!

idag blir det inget, som flickan med månadens blödning sade till sin man...... Men vi kan köra imorgon igen...... Ha det bra alla...

HandskakChaiyaphum MMMDXX (3.520), Thailand

5 mars 2019

89,9 kilo – 89,2 kilo (19 km) 1 timma 6 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,409 (nedåt)Varför män är de bästa kockarna?

Därför att med 2 “ägg”, 1 “korv”,

och en liten bit av “mjölk”

Så kan vi fylla en flickas mage under 9 månader!!!

Yongyut kom tillbaka igår kväll ifrån sina marker uppe i Nong Bua Daeng. Och var glad som en lärka, och berättade att hon hade fått tag i den där gubben (grannen) som hade grävt på hennes mark. Vad han alltså hade gjort, vilket ni kan se på fotot här ovan, var att fanskapet gått in på Yongans mark, och med sin traktor helt sonika grävt en kanal, för att leda bort vatten från sina egna marker längre upp på bilden.

När det regnar här, så kommer först vatten norrifrån, och rinner ihop med regnvattnet från orten, ner genom Thailand ända ned till havet vid Bangkok. Och på vägen ned, så översvämmar det många land-områden, och alla vill ju undvika detta, då det dränker riset som såtts och skall skördas. Så man vill leda bort vattnet så snabbt som möjligt.Men det innebär ju inte att man har rätt att gå in på andras marker, och bara gräva och göra vad man vill.... Yongyut fick tag i byhövdingen, sedan sin farbror, och sedan en manlig granne, alla 3 plus Yongyut knatade upp till markerna, och hade snack med denne granne, som misskött sig. Det blev palaver enligt Yongan.

Hon delgav den gubben sina åsikter stärkt i närvaron av de 3 männen. Han skrek tillbaka, och Yongyut skrek tillbaka tydligen. De argumenterade, och Yongyut sade att om han inte slutade, så skulle det inte alls bli roligt för honom. Gubben säger då till Yongyuts stora glädje och förvåning..

Att Hon var väldigt lik sin numera avlidne pappa, som hade sprungit omkring på markerna, och försökt schasa bort grannarna förgäves från sina/Yongyuts marker. Han sade denne granne, att Yongyut var sin pappa upp i dagen... Yongyut berättade att hon kände sig ur-stolt.. Dom avslutade palaven med att Yongyut krävde, att gubben omedelbart skulle ta traktorn, och fylla igen den kanal han grävt på hennes mark.Och återställa vattenflödet som det var innan. Och sedan fick han lösa sitt problem hur han än ville... De gick sedan hem och jobbade vid huset, de hade att ta bort träd, och buskar, och sly, så de skulle kunna få ordning på tomten utanför sitt bambuhus... Ja ni ser foto här ovan också på det jobbet.

Medans de arbetade där vid huset och traktorn hade plöjt undan allting och den tystnat, så kunde de höra i högtalarna i byn eka ut by-hövdingens anmaning “..... (namnet) vänligen kom hit hem till mig snarast, vi har saker att avhandla, och bestämma”!!!!! Detta upprepades 3 gånger inom några minuter.....

Enligt Yongyut, så var by-hövdingen trött på tjötet om bybornas intrång på andras marker, och ville få slut på detta omedelbart. Så kan kallade hem den dåliga grannen till Yongyut, och läste lusen av honom privat, och krävde sedan via hela sin position som by-hövding, att grannen skulle göra allting bra, och INTE igen gå in på andras mark....

Han hade enligt Yongyut också sagt något i form av att “vi håller dessa saker inom vår by... tvinga mig inte att låta polisen få veta omständigheterna, det vill du INTE......”..

Yongyut kände sig nu trygg, i och med att hon har “skyddet” ifrån 2 grannar och också by-hövdingen, så grannen skulle aldrig våga göra något jävulskap mot Yongan. I morgondagens kapitel så skall jag berätta lite om hur tankarna gå  huvudet från min frus sida (Yongyut) om livet efter min förestående död någon gång i framtiden. Men också kanske något mer förklara en by-hövdings roll i thai-samhället sett utifrån en falangs horisont...

Handskak


Chaiyaphum MMMDXIX, Thailand

4 mars 2019

90,0 kilo – 89.7 kilo (28 km) 1 timme 36 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,433 (samma)Regn jagar in dig inomhus,

och ett gräl med frun jagar ut dig utomhus!!

Jag gillar söndagar bara p.gr.a. En endaste sak, och det är för att jag hatade den i hela mitt tidigare liv, alltså innan Thailand och 2008. Denna sattans dag som är dagen INNAN världens tristaste dag, måndag... Alltså måndagen som är den första arbets-dagen på veckan, fy sattan va trist, och extremt långt fram till fredag...

Men nu glider man fram på en räkmacka mentalt (inte ekonomiskt kanske), men faktiskt mentalt. Alla dagar är precis likadana, och ingenting alls längre påverkar om en speciell veckodag är sämre än någon annan. OK en liten sak då i detta hänseende. Bens Bar är stängt måndag och tisdagar = negativt som sjutton....

Och DET är ju jäkligt trist i min värld, så låt säga då att måndag och tisdag är sket-dagar i ens liv, ingen irish coffe, ingen köpe-falang-mat de dagarna... Men då får man fylla dom med annat kanske. Son vadå. Ja kanske baka ett bröd, eller en kaka, kanske laga till go falangmat hemmavid, istället för att köpa den utombys...

Jo hör på denna grej. Här på gatan så lyser ju grannsämjan med sitt lyse överallt, utom på ett ställe, och det är precis som vanligt, alltså hemma hos Miss Pussy och hennes mamma “Old Food”, som ju Yongyut döpt henne till... Jo Pappan i familjen han fanimej ställer upp på politiskt val här i kommunen, och har nummer sex.

Jag ser hans affischer lite grand på olika ställen. Och jag undrar hur det ens är möjligt, att dom dumma jäkla thailändarna inte skjuter den idiotfamiljen i sank. Alla här vet om vilken skräpfamilj detta är, alla här vet om hur Old Food stal pengar ifrån en äldre dam här på gatan (20.000 baht), och vägrar att lämna tillbaka dom...Alla vet och har sett de otaliga leverantörs-bilar ifrån olika företag, möbler och andra saker, där denna familj har handlat på kredit, och lovat betala vid leveransen. Så många gånger som dessa bilar kommit, och ryckt i grindarna och knackat på dörren, och velat komma och få sina utlovade pengar.

Old Food och Miss Pussy låser grinden, trots att dom är hemma, och de låser sin ytterdörr trots att dom är hemma, allt för att ge sken att dom INTE är hemma. Detta skräp till folk ställer alltså upp på ett politiskt val i snygg kostym och slips, trots att de har så dåligt namn. Men dom klarar sig undan, tack vare att thai är så enormt rädda för konfrontation.

Vad jag inte fattar är att konkurrenterna enkelt ju kan sabba för dessa idioter, via sociala medier typ Facebook Instagram och sådana saker.... Men men men, detta är Thailand, och man vet inte hur dom är funtade.... Det finns ju många andra situationer, där man heller inte fattar hur dom är funtade.

Handskak


Chaiyaphum MMMDXVIII, Thailand

3 mars 2019

89,9 kilo – 89,0 kilo (31 km) 1 timme 50 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,433 (uppåt)Folk som är födda på 50;talet,

har levat I 7 årtionden, 2 århundraden,

och 2 årtusenden.

Vi hade den bästa musiken, snabbaste bilarna, soda-streamers,

och utomhus-lekar, och vi är inte ens riktigt gamla ännu,

vi är bara riktigt coola!!!

Ja idag så har vi nöjet att se BÅDE vikten som kronkursen ta sig uppåt ett mikroskopiskt steg.. Det sägs på något ställe, att anledningen till värdestegringen på kronan nu under några dagar, skall vara den positiva rapporten om Sveriges BNP... Ja vad än orsaken är, så är man ju glad för det lilla.

För Er som undrar varför någon tycker det ens är värt att skriva om detta (jag?), så kan jag säga att denna lilla skillnad från 1 vecka bakåt någonting, handlar om en uppgång ifrån 3,32 till nu då 3,43. Denna lilla skillnad alltså enbart 9 thailändska ören (satang) på varje enskild svensk krona. Men resultatet blir på en pension på låt säga, 10.000 kronor en positiv siffra på; 1,100 bht MER per månad, och gånger 12 månader (1 år) = 13.200 baht.

Vilket då är lika med SEK; 3,848.- på årsbasis. Så denna lilla skithöjning av kronan, skapar oerhört mycket mer i plånboken för oss utlandsboende faktiskt. Allt detta medan Riksbanken leker med siffror, och balanserar mot anhopningar av främmande människor, som svenskarna skall ta hand om ekonomiskt.... Ja det är nog ingen speciellt lätt uppgift tror jag. Men nog med politiksnack nu idag, orkar inte ens med att tänka på eländet..

Lördag, så var jag på Ram Hospitalet för återbesök igen, ett sista återbesök sade läkaren förra gången. Han tittade på såret, och sade att det var helt OK och såg bra ut, och nu behövde jag inte ha plåster på mera som skydd.. - "Så vi ses om 3 månader då"? försökte jag.

Han tittade med stora frågade ögon, och undrade så klart vad i helvete jag menade. Ja sade jag; “du sade ju att vi kunde ses efter 3 månader, och kolla så inget radikalt hänt med såret, om där är cancer kvar måhända”? Han tittade på mig igen skarpt, speciellt småirriterad verkade han bli när jag sade till honom; “att lab-rapporten ju sade att provet han skickat in, visat att cancer fanns ju ända ut i kanten på det provet”!!!Återigen så föll han in i sin lögn, och började babbla en massa engelsk rappakalja, som nog enbart en thailändsk läkare kan förstå. Men jag hörde honom tydligt säga att provet visst inte hade cancer hela vägen ut i kanterna, ty han hade skurit bort allting.... Jag inser till fullo nu att denne läkare inte har ett skit kunskap om cancer.

Men jag tänker fortsätta min lilla grej med Sverige kontra privat sjukhus i Thailand, för att senare se om man kan få fram om cancern verkligen är borta.... alltså på riktigt!!! Men som tur är, så är man ju lugnad helt och hållet, tack vare att man tagit reda på fakta ifrån folk som känner till det. Jag tänker mest då på den amerikanska kvinnliga läkaren Sheryl, som ju informerade mig till 100% om läget med denna typ av cancer.

Ja, så dök vi ned till Bens Bar igen, ja jag vet lördag, men jag ville köpa hem 1 kilo ost.... Håkan “Jameson” ville åka med, och också Ingmar kom med, han har ju haft lung-inflammation men är på bättringsvägen nu. Han kurerade sig själv galningen, med att springa till apoteket och köpa antibiotika. Så han har faktiskt inte ens en diagnos på lung-inflammation, det är hans egna iakttagelse bara.

Men vi drog i oss lite godis i alla fall och mat på det, jag såg Carbonara, En hamburgare med pommes, och jag käkade själv Panini-bröd.... Så när jag stack iväg efter 1,5 timme så vart man mätt och belåten, och lite löjummen och halvt om halv på "lyset",,,. Jag avslutade sedan kvällen inne hos Håkan och kikade på TV, och matchen mellan Arsenal-Tottenham (1-1)...

Handskak


Chaiyaphum MMMDXVII, Thailand

2 mars 2019

89,8 kilo – 89,3 kilo (18 km) 1 timme 7 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,430 (uppåt)Om du vill ha sex, så måste barnen ut,

och om du vill ha bra sådant, så måste du ut!!

Det är så jäkla varmt nu sedan några dagar tillbaka, så man blir nästan tossig. Vissa dagar måste man bara ut och hojja 2 ggr (morgonen och eftermiddagen), trots den extrema hettan, detta för att få någon lisa från värmen här. Jag kan ju sitta i arbetsrummet och dra på air-condition där.

Och sedan när man suttit där ett bra tag, så vill man röra på sig, och ta sig ut i köket för en fika, eller tjöta lite med Yongan, och vips så är man sjöblöt av svett, och man nästan flämtar efter luft. Jag kollade på väderprognosen här över Chaiyaphum, och det ligger på runt 36 grader, men det känns fanimej som mer än 40 grader...

Jag kollade framåt nästa vecka, och nästa torsdag och fredag, så skall det bli 40 grader, och toppen temperatur-mässigt är ju inte nådd riktigt ännu med det. Jag tror det blir ännu värre innan nästa vinter är här, vi har ju alltid alla dessa år haft toppar på runt 44 grader framåt april-maj, och jäklar hur man längtar efter en vanlig svensk sommar-dag med 25 grader i skuggan en sakta bris från havet, ett ljummet hav på 23 grader, och en go mjukglass....

Idag så drog jag upp till Immigration, jag skulle göra min 90 dagars-rapportering. Ja för Er som inte vet, så innebär det för oss som bor i Thailand på uppehålls-tillstånd, att vi måste åka och rapportera vår adress var 90:e dag, detta så Thailand åtminstone har lite grepp på oss.

Och i förlängningen, så måste också själva uppehålls-tillståndet förlängas varje år. Och detta gör man genom att man bevisar att man har ekonomi att bo här, och/eller också kunna ta hand om en familj. Folk här, alltså utlänningarna, gnäller som fan och brölar om hur svårt allting är med dokument och papper, och alla krav som Thailand har.Men detta är bara rent struntprat ifrån folk som inte vet hur det fungerar, och de har inte ens ork själva att lära sig själva processen här, som rör deras egna boende i landet. Jag finner det vara en ren “dö-dansare-stil” att bry sig så himla lite om sitt egna liv, att inte ens vilja lära sig någonting alls här i Thailand.

Ja man blir så himla trött på många gubbar här, de tvingar sina thai-fruar att åka med dom precis överallt, de har inte ork att lära sig att ta sig runt. De vet ingenting alls om språket, och de vet inte ett skit om geografiskt var de olika ställena ligger. Jag har gubbar som bott här under säkert 10-12 år nu, och de hittar fasen inte ens vägen hem till mig, utan att frun visar dom vägen.

Så att åka till immigration kan dom ju då inte, ty dom kan i många fall inte ens prata engelska, så de har ju inte en suck att prata med Immigrations-polisen, utan att frun får vara med och tolka. Så dom tvingar egentligen sina stackars fruar att lära sig precis allting, som dom själva är för lata, eller kanske för dumma för att lära sig...

Jag har hittat ett gott bröd som Bens Bar har börjat sälja nu... Det kallas “Panini” och det är ett bröd som lär vara ett Chiabata-bröd av nåt slag, och man lägger in som i mitt fall; skinka, ost, tomat, helt enkelt kanongott ihop med kaffe. Även om mina kompisar här, ju naturligtvis skall ha öl till anrättningen...

Handskak


Chaiyaphum MMMDXVI, Thailand

1 mars 2019

90,1 kilo – 88,9 kilo (31 km) 1 timme 55 minuter 

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,418 (uppåt)Jag köpte en påse med luft idag.

Företaget som hade tillverkat den,

hade vänligheten att lägga i lite potatischips också!!

Måste få lov att ställa undringen, frågan, huruvida man skall må illa av uttrycket “take care” eller inte. Ja jag vet... Men detta gäller nu mitt boende här i Thailand.... Vi som har förmånen att ha bl.a. Thai-fruar, får ju ofta höra orden “take care”.... Detta med att “take care” om sin man, sitter fastlimmat hos kvinnorna här borta.

Tyvärr samtidigt, så är ju den grejen fullständigt borta sedan decennier hemma i Sverige, där kvinnorna mest verkar fokusera på sig själva, mer än de fokuserar på familjen. Idag så verkar det som om det skall ses som ett bakslag om en kvinna tycker om att vara kvinna, och om hon vågar och dristar sig till, att gilla att ta hand om sin familj, och Gud ske det värsta, ta hand om sin man..

Jag hör stundtals bland de jag umgås med, eller de som jag träffar, falang-män alltså. Speciellt de som INTE bor här i Thailand, men ändå har ett förhållande med en thai-dam, att dom verkar stundtals ha himla svårt att ta till sig att deras fästmö eller fru, dristar sig till att ta hand om honom.

Jag hör ofta, “jag e la för fan inte lam eller”? “Jag kan ta hand om mig själv”.... Detta uppförande brukar mycket effektivt skapa en barriär mellan falang-mannen och thaikvinnan, och hon har nog stundtals svårt att fatta hur falang-mannen är funtad. Jag själv har mitt egna recept i allt detta.

Jag låter Yongan ta hand om mig exakt på det sätt som hon vill, och som hon är bekväm med. När vi har gäster, speciellt falang-gäster, alltså där paret kommer ifrån utlandet båda två, så ser jag hur det lyser oftast i ögonen hos falang-tanten, och det lystret är inte att leka med.
 
Falang-mannen däremot verkar titta på fenomenet, när Yongan kommer med saker och ting och riktigt “servar” oss... Han har nog aldrig i hela sitt liv fått sådan service och trevligt bemötande förr. Jo kanske att han på sin födelsedag kan få sin falang-kärring att lyfta på arslet och servera honom kaffe på sängen, vem vet..

Men dom kanske slutat med det också i dessa "Metoo"-tider...Jag ser hans äktenskap som en torr jävla “öken”, medans mitt egna förhållande då ses som en fruktsam savann. Varför??Jo helt enkelt därför att, om man ser till att det finns en balans i förhållandet mellan givande och tagande från båda håll, så blir det respektfullt och fruktsamt. Gör man som många falang-tanter gör, ser misstänksamt och negativt på allting där det handlar om att ge i förhållandet, så utvecklar detta sig GARANTERAT till en praktfull, och emotionell jäkla smärtsam “öken”..

Yongan kan serva mig hur mycket hon vill, men jag ser hur mycket hon uppskattar när jag gör middag åt oss, när jag ordnar frukost till henne, eller bara gör en kopp kaffe till henne, helt ofrågad service. När hon har någon kompis hemma, så serverar jag henne och hennes kompis frukt och sådana saker, kompisen tittar förundrat, har ju aldrig sett något sådant.

Men det skall sägas först som sist, att det är alldeles utomordentligt viktigt, att man förklarar för frugan VARFÖR man gör detta med att serva tillbaka.. Risken är annars att hon, som ALLTID falang-tanterna gör, utgår ifrån att dom vunnit dragkampen i äktenskapet, och hamnat överst i näringskedjan, och är ledaren i äktenskapet.

Ty jag anser helt benhårt, att om man INTE kan vara goa mot varandra, utan att ena parten drar fördel av detta och utser sig själv till familjens Idi Amin, så kan dom dra åt helvete, då är hela förhållandet kaputt i mina ögon faktiskt. Men här hemma har det fungerat kanonbra nu i 11 år.

Hemma i Sverige, så hade jag 2 av 3 förhållanden, där kvinnan ifråga drog fördel av att man var snäll, och jag lovade mig själv... I helvete aldrig mer, aldrig att man vill bli behandlad på det sättet, så jäkla primitivt, då kan man lika gärna leva ensam... men Yongan har aldrig ens försökt att ta herraväldet, så vi lever väldigt avslappnat.

Jag tror att det fungerar så bra tack vare.. Och nu ramlar väl falang-tanterna av sina solstolar... Jag tror det fungerar tack vare, att thai-kvinnorna dristar sig till att vara..... just det..... kvinnor.... I Sverige när företeelsen “kvinna” gick i graven, så gick också mycket annat i graven, men kvinnorna skiter fullständigt i det, bara dom får hålla på, och tro att dom är något, som dom egentligen inte alls är.Dom måste nämligen lära sig, att vi måste vara ett par i ett förhållande, och inte som nu, där kvinnan är i majoritet i förhållandet, och mannen får hänga med, så länge som han ställer upp på alla jäkla dumheter som kvinnan kräver i livet, och i deras förhållande. Hur det blivit så här?

Ja det kan säkert någon avkönad professor svara på, men i mitt ganska enkla liv, så misstänker jag att jämställd-heten har tagit sig fram alldeles för fort, och för starkt. Allting ligger plötsligt i kvinnans favör. Föder hon barn, så övergår dessa smärtor männens, även om mannen skulle såga av ett ben, utan vare sig whisky eller nedsövning.

Har hon bröstcancer, så får hon hela samhällets alla resurser, vilket är rätt och riktigt, och hon blir kallad på kontroller med jämna mellanrum. Mannens exakt lika, om faktiskt inte MER utspridda cancerform, prostata-cancern, behandlas ungefär som paria i samhället.

Det tas inga prover på oss, vi måste KRÄVA på vårdcentral och sjukhus, att dom tar prov, vilket dom då motvilligt gör. Till mig påpekade dom, att det var kostsamt detta prov. Vi män är gruvligt diskriminerande även i detta. Söker en kvinna ett arbete idag, så får hon det oftast, för att folk är livrädda för att bli anmälda för ombudsmannen för nåt okänt kvinnoforum..

Så stå upp ni män, och låt Er icke ledas mer av kvinnorna, enkom för att ni så gärna vill komma till och få sex på nåder av våra kvinnor. Vet ni varför damerna är så jävla tuffa nu i samhället hemma.. Jo därför att dom Gubevars, skall ge "tillbaka" för årtusenden av förtryck..... Hahahaha,,, ja det är faktiskt sant, lita på denna skribent..

Nä, använd högernäven istället, så sparar ni Er mycken vånda i livet... Finns ibland inget bättre än att vakna på morgonen ensammen. Jag gjorde detta i mer än 30 år, och var superlycklig. Men allting har sin tid, och hur man än ser på det hela, så är ändå för mig, ett lyckligt förhållande med en kvinna, bättre än ensamhet..... Men då skall man fanimej vara lycklig...

Handskak