GTG Shipping, Thailand

Transport av Ert bohag/flyttsaker till Thailand? Kontakta mig på min mail här; chaiyaphum@glegolo.com

Skeppa styckegods pallar, eller hel containerlast. Välkomna med Era förfrågningar

Läs gärna följande artiklar om transporter skrivna av mig, klicka på forum Sawatdee eller direkt här på hemsidan, under menyn upptill, Transport och flytt!


Chaiyaphum MMMCCCLXV, Thailand

30 september 2018

88,9 kilo – 88,1 kilo (24 km) 1 timme 27 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,639 (uppåt)För mycket ära,

är till hälften en skam...

En annan företeelse som finns här i Thailand är den s.k. husboken, på thai kallas den Tabien Baan. Baan står ju för hem för övrigt, och förekommer i stort sett i namnet på alla byar i dagligt prat. Ja t,ex, Baan Nong Nasaeng, Baan Khai o.s.v. Kanske en halvkass översättning från mina sida skulle vara på svenska; ”hemman”, som vi ju hade förr i tiden.

Thailand har inte som vi ett centraliserat system för folkbokföring, utan denna skötes via ett kommunkontor som finns i varje ort, och del av provins eller provinsen. Thai har ju heller inte datorer i den utsträckning som vi har det, utan ligger i det hänseendet fortfarande på runt 1960;talet fast mer outvecklat..

Hos oss, så registrerade vi oss när vi flyttade, och fördes in i kyrkoböckerna på den ort DIT vi flyttade. Här i Thailand, så flyttar man, men man ändrar INTE på sin adress. Folk bor i Bangkok t.ex. i 25 år och arbetar där, skaffar familj där, och har fortfarande sin registrerade adress hemma i byn i Isaan.

Jag vet inte, men tror att detta är enbart en underligt konstig typ av missriktad lojalitet, gentemot sin familj som bor där i byn, ja återigen så dyker familjen upp, och skyddet av sin familj.. Så i Thailand har dom ytterligt dålig koll på hur många som bor i en stad, dålig koll på hur många som föds i landet och då också var befolkningen bor någonstans.

Ett prima exempel är väl Bangkok. Där skall väl finnas runt 8 miljoner boende. Men de flesta här är av den åsikten att det bor runt 11 miljoner människor där. Alltså runt 3 miljoner människor som fortfarande är registrerade i sina hembyar, trots att de bor nere i Bangkok..

En thai, eller en falang som har fått till äventyrs medborgarskap, eller permanent uppehålls-tillstånd, hamnar då registrerings-mässigt på en adress i Thailand, i den s.k. blå husboken. Denna blå husbok som annars INTE falangen hamnar i. Alla falanger förutom de undantag jag nämnde ovan, hamnar istället i en gul husbok.

Jag vet mängder av falanger som tjafsar emot detta, men de förstår bara inte riktigt processen. De förklarar enträget för mig när dom t.ex. köpt sin condo för miljontals baht, att de har en blå husbok. Jasså brukar jag fråga? Står du där då, med ditt namn? Svaret blir alltid detsamma... - "Ingen aning kan inte läsa thai".Det fungerar som så, att för ALLA byggen, alltså hus, lägenheter eller fastigheter i Thailand, så naturligtvis så utfärdas det en blå husbok. Man skall ju ha en blå sådan när thai tar fastigheten i besittning. Kommer det då en falang och köper en condo i sitt egna namn, så tror falangen genast att den blå husboken som kom med köpet innehåller hans namn.

NEJ det gör den inte. Han måste ta den blå husboken tills sitt lokala Amphue-kontor, och ansöka om en gul husbok, där han då sedan blir införd i, med sitt namn. Så hör ni snack om blå husbok, och att falang har en sådan, så ja det kanske han har, men han är INTE folkbokförd i den,,, OM han då inte tillhör undantagen nämnda tidigare.....

Många av de falanger som kanske bor i storstäderna, och kanske inte vet så himla mycket mer än om var man köper falang-mat, de brukar yvas över att dom minsann inser att det finns ingen nytta alls med denna gula husbok. Och jag är benägen att i vissa fall hålla med dom.

Ja sitter man inne i sitt hyr-rum i en turist-ort, bara går till stranden, baren på kvällen, eller shoppingmallen för att handla, ja då har man ingen större glädje av denna husbok. Men jag själv har funnit att det varit väldigt gott att ha denna, och det har besparat mig ett rejält antal tripper till Khon Kaen a´ 25 mil varje gång, när jag måste bevisa var jag bor någonstans..

Bevisa sin hemvist måste man när man bor i Thailand åtminstone göra; a)när immigration kräver bevis på adress. b) När internetbolaget vill ha bevis, c) när elverket vill ha, d) och när vattenverket vill ha. e) Vidare vid köp av fordon så är det ytterligt bra att ha, f) när man skall ta körkort eller kanske förlänga kört så behövs det bevis om adress.

g) Vid anförskaffande av thai ID-kort så behövs det. h) Vid anförskaffandet av bankkonton på banken behövs det. Och ja listan kan göras ännu längre. Så lever man sitt liv i sus och dus nere i turist-orten, och man inget ansvar har alls för varken boende, eller en familj, så klarar man sig fint med en gin och tonic, eller en LEO öl med is i...

Handskak


Chaiyaphum MMMCCCLXIV, Thailand

29 september 2018

88,9 kilo – 88,1 kilo (25 km) 1 timme 31 minuter

+

88,6 kilo (27 km) 1 timme 48 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 6,36 (nedåt)Ingen enda person har alla dygder

Jag har ju tidigare pratat om mina observationer av det thailändska folket, både på gott och ont. Mest tyvärr det negativa skall sägas. Bl.a. så har jag berättat om hur jag uppfattar thailändarnas inställning till vänner, och när jag fann thai-personers ”egna” skriverier och förklaringar till företeelsen ”vänskap”, så förstod jag hur rätt faktiskt jag hade, kanske för en gångs skull i mina generaliseringar och mina insikter i livet här.

Hittade alltså detta om psykopati i asiatisk kultur, en asiatisk tjej förklarar på "Quora", sydost-asiens inställning till vänskap, och hur det egentligen ligger till....Om ni inte är 100% inne med engelska språket, så klistra in den engelska texten i google translate, det är värt det....
:
quote
"o here we go. I’m Asian. Specifically, Chinese, of South Asia:
...Cunning/manipulative/lack of remorse/guilt — As far as we’re concerned only family is sacred. Everyone else can be cheated, lied to, scammed, and murdered if need be. So yes, a psychopath who practices this for the family, will be acceptable ”not only to the family”, but the grudging rivals of it."
unquote

Ett beteende som vi skulle kalla psykopatiskt, är alltså fullständigt normalt i asiatisk kultur. Att mörda någon, om det finns ett bra skäl, kanske ekonomiskt är oproblematiskt, om man kan komma undan med vinsten utan att riskera straff. Skillnaden mellan en psykopat och en asiat,,,,,, Ja, det blir då att psykopaten även kan köra rovdrift på sin egen familj, medans asiaten låter bli sin egen familj.

Vi dumma svenskar serverar oss med andra ord på ett silverfat. Som i "the hitchhikers guide to the galaxy", där kossan erbjuder en bit kött från sin kropp. Vi är så upptagna med navelskåderi, att leta minsta atom av fördoms-fullhet i oss själva, att vi ser dom hungriga lejonen omkring oss som oskyldiga får, som vi måste skydda.Så här är det då svart på vitt... för en thai, familjen är allt. Och vänskap i den form som är ett vedertaget begrepp i västerlandet, existerar icke här alls. Man nyttjar och utnyttjar "vänner", och tyr sig till sin familj och släkt. Hos släkten är man skyddad, vilket man INTE är hos vännerna.

Ordet vänner därför är ett ord som införts helt felaktigt i samband med asiater. De vet inte ens vad det är. Vänner kan du lura här, och vänner kan du låna pengar av här, för att sedan aldrig betala tillbaka dom, annat än under hot om våld.. medans hos familjen är du helig, Du är ingenting utan din familj här.

Så glöm ordet vänner, och sluta snacka om vänner när ni pratar om ”hur goda thai-vänner ni har”... Dessa umgås gärna med falang, varför.. ja fråga Er det när ni betalar nästa öl för thai, eller lånar ut pengar nästa gång, eller ni blir nyttjade nästa gång av dessa thai, kanske för resor m.m.. Ett mer korrekt ord som borde användas i umgänget med thai är "BEKANT".

Ja jag har flera ”thai-bekanta” kan man säga, när man skall vara riktigt kristallklar, när man beskriver sin situation och relation med thai-människor.. Resten är bara okunnigt dravel..Lika okunnigt som när man refererar till ordet vänner för de människor som man klickar på i sin "vän-lista" inne på facebook.com..  - "Jag har 1.900 stycken vänner!! I helvete heller, du känner dom inte ens....

Handskak


Chaiyaphum MMMCCCLXIII, Thailand

28 september 2018

88,6 kilo – 87,2 kilo (33 km) 2 timmar 6 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,665 (nedåt)Du vet att en asiatisk restaurang är ganska kass,

när det befinner sig mer vita än asiater i lokalen!

Det finns ju olika saker som man ibland lägger märke till, och som man också finner ha en anledning till att märka... Ja i början så tänkte man ju aldrig på det hela, alltså tänkte på saken i stora drag. Men ta detta!! När du kommer till en restaurant och skall käka. Låt säga att du väljer en Japansk eller thailändsk restaurant.

Och där inne sitter nästan bara västerlänningar, och ett ytterligt litet antal asiater. DÅ mina vänner skall man ta notis. Ty DÅ är det nåt fel på maten, eller servicen. När t.om. en asiatisk restaurang blir övergiven av de sina, ja då går “skam på torra lann”.. Och garanterat skall man springa därifrån i all hast...Tack till Naja för detta video-klippet. Ja vi gnäller ju om hur svåra namnen är här i detta buddistiska krångliga land. Men låt mig säga detta..., det är ingenting emot Gambia, inte alla i Gambia heter Keita skall ni veta.... Lyssna på videon...

Jag brukar avhålla mig från politiska anföranden här i detta mitt skrivande, politik har alltid en förmåga att ta död på vänskaper, och att skapa ovänskap emellan folk. Men jag vill bara ge Er en länk att klicka på, och läs direkt ifrån Canada och deras media, hur muslimerna tar till sig sin nya kultur där, eller inte skall man nog hellre säga.

https://freespeechfront.blogspot.com/2018/09/watch-muslim-refugee-says-she-is.html

Läs också hur de fortsätter att på våra Röfve´n och Anni Lööf-pengar (välgörande ändamål gubevars, hahahaha) försöka döda så mycket det bara går i Israel. Ja jag undrar hur länge vår propaganda-TV skall tillåtas hålla på med sina lögner...

Jag slutar nu i alla fall, så slipper vi denna jävla politik med dumskallar som bara sitter framför TV;n, och sväljer allt som säges där.. Läs länken och begrunda, och öppna ögonen svenskar...

Nu har man cyklat 2 dagar utan sällskap, och det är lite grand som att sluta med kaffe eller cigaretter, alltså att plötsligt bli utan cykel-sällskap. Ja trots att Håkan förstör mycket med sitt glass-ätande, där han lockar mig till att äta också, så får man lite tro att det är roligare att cykla två gubbar, än ensam....Hahahaha....

Jag håller på ständigt och funderar på detta med försäkringar, och mer och mer lutar det åt att jag skall göra det som jag skrivit om tidigare. Alltså jag skall satsa på att spara snabbt om det går, runt 5-600.000 baht som en buffert. När jag kommit dit, så lägger jag ned min nuvarande försäkring, den går ändå ut när jag fyller 75 år.Och då MÅSTE jag ändå ha en buffert om detta skall fungera med sjukvården i Thailand. Så med goa pengar på sparkontot, och sedan säga upp min försäkring som ju idag kostar 7.000 baht vareviga månad, och den kommer dessutom att höjas om några år igen, och Gud vet hur hög premien blir de sista åren, när man är 73,74 och 75 år i ålder.

Då kommer dom garanterat att mjölka mig om möjligt på gruvliga pengar. Bättre att förekomma än förekommas sägs det ju.. Så spara fram till jag fyller 70, ha stålar på banken, och då säga upp försäkringen, kollekta ifrån den försäkringen runt 420.000 baht dessutom. Ja jag har ju en sparförsäkring...

Så då bör man ha runt 1 miljon baht på banken utifall det går åt helvete med hälsan... Tycker det känns som en bra plan i alla fall.. Men alla planer kan gå åt helvete, så mitt sparande är nog det viktigaste att det fungerar. Jag har ju nu tycker jag, lagt så mycket på huset, så jag hoppas jag slipper lägga mer på ett bra tag....

Handskak


Chaiyaphum MMMCCCLXII, Thailand

27 september 2018

88,9 kilo – 87,7 kilo (31 km) 1 timme 57 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,684 (uppåt)Det största arvet,

kan bli den största börda..

Detta med toaletter är faktiskt inte så himla gammalt här i detta landet. OK i de större städerna så har folk säkert sett toalettstolar vid finare byggnader, även om det inte funnits hemma hos “medelthai”. I dagens moderna hus och lägenheter som byggs i hyggligt stora städer, så förekommer det numera att dom bygger toalett-stolar, istället för det vanliga hålet i golvet, där man skall stå eller sitta på huk, och skita och pinka. Vilket nu skall pratas om så klart!!

Skvättandet av urin och bajs besvärar tydligen inte thai speciellt mycket i det läget. I resten av Thailand, så handlar det om hål i golvet. Mina funderingar på detta fenomen är som följer... Som ni alla vet så kallades väl dessa hål I golvet för “franska toaletter” hemmavid i falangland... Och de fanns ofta runt medelhavet på 60-70;talet om jag minns rätt och riktigt!!Numera så finns dom I Asien (vet Jag), och Afrika (osäker), men håller nog på att försvinna. Det har varit många skräckblandade upplevelser för oss alla i samband med dessa äckliga företeelser. Thaiarna själva vet ju inget annat, så dom utbildar man via affischer.

Här på ovan foto, så får thailändarna lite olika förslag hur man skall hantera en modern toalett, så detta blir nog bra i en inte alltför lång framtid. Alla reser ju mycket, så då kan det ju inte göra ont att få en liten “baj-guide” från mig i detta skit-ämne... Jag pratar om Thailand nu, vet inget om Afrika, och resten av Asien..

Starta att ha med sig rätt saker när man reser i Thailand. Deras toaletter innehåller icke något rinnande vatten att tvätta händerna i, och deras toaletter innehåller icke dasspapper. Har man riktig “röta” så kan man finna dass-papper, men det är så tunt, så när man stryker arslet med det, så smulas det sönder direkt, och bajset sitter på fingrarna....

Ha alltid med Er eget toapapper. Yongan har ALLTID en rulle med sig till henne och mig själv.... Däremot med lite flyt, så kan det stå ett kar med vatten där, så thaiarna kan göra som dom brukar göra ganska ofta, alltså krafsa sig i arslet ,och ta bort skiten med fingrarna, blandat med vatten, och handen igen.. (ni fattar nu varför dom aldrig skakar hand i Asien utan waiar varandra)...

Har man riktig tur så finns det en vattenspruta där. Men finns det vattenspruta, så finns det med garanti inget papper.... För Er som vill få bort skitlukten på Era fingrar, ha med Er flytande tvål. Sådana saker är okända på thailändska toaletter...

Nästa steg när ni skall skita på en “hål-I-golvet-toalett” i Thailand, är att man måste helt ta ett snabbt beslut, vad det gäller kläderna ni har på Er nedanför midjan. Det sista man vill, är att släppa ner brallorna med kalsonger, så dom landar på toaletten nedanför, som är full av piss och sekret ifrån tidigare bajskorvar...

Så förslaget här då, är att ni gör som jag gör. Jag tar av mig brallorna och kalsingarna helt och hållet, och hänger dom runt nacken, och sedan gör jag mina “affärer” snyggt och mindre prydligt. Sedan har man en balansakt framför sig, där det gäller att få på sig brallor och kalsonger inne på toan, utan att dom släpar i pisset på golvet...Ja nu skall vi huka oss ner då för att komma, så att säga till “skott”... Man vill nog närma sig målet sakta smygande, men så nära som möjligt, ty annars kan det ju bli ett gruvligt skvättande på bena och fötterna, vilket det för övrigt alltid ändå blir. Man känner sig ALLTID super-skitig och äckligt smutsig, varenda gång man besökt ett slikt varsle... Hualigen!!

Så huka dig ned, men kom ihåg fotbollsträningen under tidigare år med spjälk-träningen, alltså den, där tränaren skrek "huksittande för böveln", och där satt man tills det brände i låren, vilket det gjorde efter 1,5 minut redan... Ty hamna i den ställningen när man skall skita, tar bort all glädjen över att sitta på denna grisaktiga toalett...

Men i huksittande luta Er framåt, lägg armarna runt knäna, och klamra Er fast för glatta livet, och observera... rör inte väggarna för all del, ty där sitter garanterat “minnen” från andra turister, som varit där innan ni kom dit, och de har ju inte läst detta heller... För de av Er som brukar “ta Er tid” på toan hemma  Sverige, kommer att bli märkbart glada över hur kvickt man faktiskt kan bli “färdig” i detta läge.

Alltså med den ställningen och den äckliga miljön... Släng sedan INTE pappret i toan direkt, ty thaiarna har extremt smala rör, antagligen har dom mindre skitkorvar än vad vi har. Man riskerar ju stopp annars i toaletten. Och sedan måste man ju tvätta sig på något sätt.

Och det är ju inte lätt att hitta ett ställe på dessa enormt äckliga toaletter. Men man måste helt enkelt tvätta sig, speciellt här i Thailand, där du annars riskerar, kanske inte “Montezumas hämnd”, men väl kanske “Thaksins hämnd”, i form av en enveten magsjuka, som sträcker sig över hela Er resterande semester...

När ni nu är klara, hela och rena där under också, så tycker jag att ni skall unna Er att känna stolthet..... Inte många av turisterna som kommer hit ner ser en sådan här toalett, dom finns ju antagligen väldigt sparsamt i Phuket och Pattaya utgår jag ifrån. Men utanför dessa turist-stråk, så är dessa äckliga toaletter vardagsmat, ursäkta jämförelsen med mat.....'

HandskakChaiyaphum MMMCCCLXI, Thailand

26 september 2018

88,9 kilo – 88,1 kilo (25 km) 1 timme 36 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,677 (nedåt)Det är bara den som är annorlunda,

 som är oersättlig.

På tal om ingenting, så sitter jag här och pillar som vanligt på min data. Fråga mig inte om anledningar eller orsaker, till hur fel skall åtgärdas, eller hur man skall glida omkring bland knappar och bilagor och pressa här eller där för att få andra tecken än de som man ville ha i första hand....o.s.v.....

Ty jag har ingen kunskap alls mer än de vanliga, som man lär sig när man sitter här dag in och dag ut... I alla fall hela konceptet med min Laptop Lenovo och denna bildskärm Samsung, är en riktig Gudagåva. Allting går så enormt snabbt numer, och detta med exakt samma internet-speed som tidigare.

Men datorn byter sidor och växlar och härjar på mina kommandon, så det nästan ryker av den. Nedladdning av filmer och TV-shows går numera på 1 GB = kanske 3-5 minuter maximalt, och sedan TV-shower på runt 45 minuters shower tar väl kanske maximalt 45 sekunder.....

Jag kommer ihåg min absolut första nedladdning här i Thailand, det var 2008, jag hade 2 mB hastighet då, nu har jag 100 mB. Jag laddade ned Djungelboken ni vet med Mowgli och Baloo, det tog mer än en vecka i anspråk att få hem den jäkla filmen. Ja både jag och mina datorer utvecklas som tur är...Jag tror den jäkla datorn har känslor, ty den uppför sig precis som om den vore stolt över hur jäkla duktig den är. Det finns så mycket finesser på den som jag INTE lär mig varje dag.

Men jag vågar inte pilla på den, ty jag är rädd att den skall sluta fungera och stoppa, och då med mina kunskaper, så ligger jag pyrt till... Detta fenomen har funnits hos mig i hela mitt liv. Har jag haft en bil, eller har jag haft en moped, så rör jag den bara inte... Varför skulle jag, den fungerar ju bra som den är.

Och skulle jag ta bort den överliggande kamaxeln, eller fördelardosan, eller avgasröret, eller pilla på generatorn, så blir det en katastrof det vet jag. Så jag kör samma stil med dessa prylar, som med vårt hus här, och helt i samklang med det ordspråk som jag myntade när jag kom hit för 10 år sedan; ”Med hammare och spik kan man komma långt, men med 100 baht kommer man längre”...Så med detta sagt, datorn fungerar, men jag vågar inte vara för nyfiken och pilla på alla knappar här och där, tänk om???  Bättre att hyra in en gubbe för 100 baht som gör jobbet, och gör jobbet rätt och riktigt!!

Idag blir det ensam cykeltur, ty Håkan skall med frun ned till Bangkok på allehanda ärenden. Får se hur energisk man blir, och får se OM man skall undvika isglassen då när "frestaren" inte är med på cykel-turen...

Idag så fick jag mina egglets, här kommer en länk, så kan ni se vad jag pratar om...
http://www.egglettesrecipes.com/Content/docs/Egglettes-Recipe-Book.pdf

Jag gjorde 4 ägg på studs och lekte lite med dom. Jag tyckte ju när jag såg reklamen på dom, att det verkade kanonkul, men måste säga det att det var inte alls lika samma roligt i verkligheten. Men jag gjorde ägg med kaviar inuti, med griskött inuti, och med chilli inuti för Yongyut och Namkaeng.. Jag tror inte detta med dessa ägg-formar blir någon större succe, men nu har jag dom här hemma i alla fall för framtida bruk....

Handskak

Chaiyaphum MMMCCCLX (3.360), Thailand

25 september 2018

89,2 kilo – 88,4 kilo (33 km) 2 timmar 6 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,684 (nedåtGenom att kränga småsaker på gatorna,

blir inga stora förmögenheter gjorda..

Kul att se ungarna när dom har det kul. Och se hur glada barn kan vara, bara för att dom sitter runt ett dukat bord! Ja ”dukat bord” kanske inte är rätt uttryck i Thailand, de vet väl inte vad dukat är för något, Men dom slänger ju upp sina prylar på bordet, och det är ju huvudsaken.

Igår så var det andra dagen på raken, som det serverades griskött-bitar som barbequades där på baksidan av vårt hus. Dagen innan hade tydligen varit ett "failure", då Soda skällde ut Namkaeng efter noter för att hon ”stack upp” emot Yongyut. Storebror fick då rycka in.

Jag visste inte om det. Ty dom vet att jag faktiskt inte gillar att några jäkla bröder skall ta hand om uppfostran, men Yongyut har svårt med den biten verkar det som. Effekten blev i alla fall att festen avbröts, barnen gick hem till sitt, och sedan fortsatte det som vanligt idag istället, men Soda förutan, hahaha!!

I alla fall de satt där bak och var glada och tjafsade, 4 småtjejer och en liten kille på 6 år i ålder.... Jag försökte vara trevlig och erbjuda dom stackarna lite Santa Maria grillkrydda, men dom ville inte ha. Ja jag tycker synd om dom, vet inte ens vad Santa Maria kryddor är för nåt.

Och dom (thaiarna alltså) föredrar att lägga på vanligt rått kött på grillen, kul.... Men det funkar väl då dom har 3 stycken olika blandningar, alla tre antagligen innehållande chilli, och starkt som fan, och så doppar dom den stackars köttbiten.

Ja hade det funnits nåt liv "efter detta" som morsan alltid sade, så hade de doppade köttbitarna säkert ryckt till i spasmer, så stark var blandningen.... Om det sedan finns någon smak alls kvar av köttet? Ja det är nog högst osäkert...Men jag tog tillbaka min dyrbara grillkrydda, och slängde inte några mer ”pärlor till svinen”!!! Om uttrycket tillåts.. Jag tog dock några köttbitar till mig själv, kryddade dom förstås, och grillade dom. Ihop med en sallad och det var kanon-gott. NU började mitt nya liv i dietens tecken.

För övrigt, så startade det redan igår morse. Frukost blev 2 kokta ägg plus en banan och vatten, skittråkigt.... Sedan var jag med Dan (amrisen) och Håkan, och käkade lunch på Bauns place, Hon gjorde i ordning 2 lättstekta ägg plus bacon plus pommes frittes, kanongott plus en kopp kaffe.

Sedan sprack det dock lite grand, då Dan tvingade mig att äta en kula med Lime-glass till efterrätt. Jag blev mätt, och trots allt så var det ingen hel-katastrof med kalorierna... Jag höll mig sedan ifrån mellanmål med mackor och sådan skräpmat även här, och sedan dock till middagen klockan 18.00, så tog jag 2 rostade mackor, kaffe och en liten fingerbanan. Sedan ingen mer mat den kvällen..

Jag cyklade igår 25 kilometer fick ned vikten från 90,0 kilo, efter cyklingen blev det till 89,2 kilo. Jag vaknade i morse till friska 89,2 kilo och blev glad. Ja jag hade ju 91 kilo på kvällen 2 dagar innan.... (jäkla Håkan)... Vi cyklade ut och jag kom hem vägde mig, och vågen stannade på 88,4 kilo efter våra 33 kilometers cyklande... Dock så lurades jag att äta 2 isglassar denna dag under vår runda...

Men jag känner att jag nu är på rätt väg, och jag skall inte äta mer än maximalt 2 rostade mackor per dag... Och sedan skall jag även sluta med det. Fan nu får det vara nog med övervikt, och min mage putar ju ut som sju svåra år. Va fan hjälper det att man var idrottsman, och spelade fotboll som ett jehu i unga år, det är ju borta för länge länge sedan....

Handskak


Chaiyaphum MMMCCCLIX, Thailand

24 september 2018

90,0 kilo – 89,2 kilo (25 km) 1 timme 30 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3.701 (uppåt)När en föräldralös lider så ser ingen detta,

när han glädjes, så ser hela världen,,,,

Jag lovar återkomma imorgon, fan idag blev det ingenting... Kan inte skylla på nån, och har inget heller att skylla på, mer än stigande ålder, och ett avtagande yttre.
Vi hörs imorgon
Handskak


Chaiyaphum MMMCCCLVIII, Thailand

23 september 2018

89,8 kilo – 89,4 kilo (32 km) 1 timme 53 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,695 (uppåt)En nice trevlig lugn dam kom in på apoteket,
vände sig till apotekaren och sade;
Jag vill ha en flaska Cyanide, 
Men varför i herrans namn vill ni köpa Cyanid?

Jo svarade damen, Jag vill ta död på min make!!
Apotekaren svarade då;
Men min Gud, det förstår ni väl att jag inte kan sälja till Er cyanid så ni kan döda Er make!!!
Absolut INTE!! Ni får INTE köpa någon Cyanid!!!

Damen sträckte sig in i sin handväska,
och plockade fram ett foto av sin make.....
i säng med en kvinna... apotekarens fru!!!
Apotekaren stirrade en stund på fotografiet,
vände sig till damen och sade lugnt;
Ja men ni sade aldrig att ni hade ett recept!!

Igår lördag, så bakade jag för första gången i mitt liv Baguette. Dom blev lysande goda, och med lite påpenslat ägg på toppen, så fick dom lite spröd yta dessutom... Jag tog in dessa 4 till Håkan, och där käkade vi hans pyttipanna, och drack av mitt medhavda röda vin, nyss inköpt på MAKRO.

Vi tittade sedan på matchen Liverpool-Southampton, som blev ganska kul match. Jag stack sedan in hem igen klockan 21.00, kollade på  TV 1 timme, och sedan dröp jag i säng, och sov inte många minuter åt gången, innan jag vaknade upp ångestfylld. 2 glas vin var tydligen 1 glas för mycket för min kropp...

Idag så kom vi fram till ett samtalsämne som absolut inte har med oss att göra, men det handlade om adoption av barn. Vi tog Namkaeng som ett exempel. Yongyut skulle nog dessutom tycka att det vore en kanongrej om vi adopterade Namkaeng, vilket naturligtvis aldrig i detta jordelivet kommer att ske.

Men jag spelade med, och förklarade för Yongyut, att det är väl synd att tappa kontakten med din syster Alaam? Vadå säger hon? Ja om vi adopterar Namkaeng, så vill jag ju inte ha något spring här hemma av Namkaengs mamma, och definitivt inte av hennes värdelösa pappa.Och hur skall vi göra när Namkaeng kommer, och säger att hon och hennes mamma skall iväg 3 dagar och spendera lite tid ihop? Ja det är väl inga problem svarade Yongan troskyldigt!! jag skrattar till lite... Men snälla Yongan vad är adoption???..... Hennes svar är lika givande som insiktsfullt och okunnigt!! - ”It is we take care”..

Ja men, WE ”take care” nu ju, vad är skillnaden? You only want to fight you give me migrän”!!! Detta är Yongans standardsvar när samtalet inte flyter på som hon tänkt sig... Ja jag vet att Yongan inte fattar vidden alls av adoption, inte ett dyft... Jag svarade henne i alla fall. Jag tar det på svenska...

”Om vi skall adoptera Namkaeng, så blir du mamma och jag blir pappa. Namkaengs mamma Alaam, din syster, är inte välkommen att svänga förbi här, och plocka med sig tösen när hon vill. Det är inte hennes barn längre alls. Jag vill inte ens se Alaam här i vårt hus längre. Och detta gäller den värdelösa thai-pappan också, så klart.

Yongyut var nu riktigt förbannad och upprörd. Hon tyckte inte att jag skulle prata så om hennes syster, så gör man bara inte..... Jag lugnade ned henne. NU fattar du vad adoption av ett barn är va, alltså i verkligheten? Vi behöver absolut INTE adoptera någon, och dessutom så är vi ju som föräldrar för Namkaeng redan. Men Yongan jag fattar exakt vad ni thai far efter..... Ni vill att någon annan än ni själva skall betala för barnet, men ni vill ha kvar rättigheterna, alltså bara "äta kakan och ändå ha den kvar"....
”what you talking about, cake?” Jäklar jag glömde ju, thai fattar inte liknelser verkar det som.. Ja avslutade jag. - "Ni vill ha någon som bara betalar och ser glad ut, och ni kallar det adoption... Jag uppfyller ju de kraven, då jag lovat att betala för Namkaeng, så mer än så kan ni inte få utav mig i alla fall"... Ja jag tror inte det blir mer snack om denna sak igen...

Handskak


Chaiyaphum MMMCCCLVII, Thailand

22 september 2018

89,3 kilo – 88.5 kilo (19 km) 1 timme 9 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,685 (nedåt)En ankas kvackande ger inget eko,

och ingen har en aning varför!!!

Fredag idag, och man är då mycket lycklig och glad att arbets-veckan är över. Men vänta nu,,,, alla dagar är ju detsamma, så ingenting är annorlunda bara för att det är fredag. Nästan så att man numera tycker att de förhatliga vecko-dagarna faktiskt är roligare än helgerna...

Och dessutom idag, så finns det inget att skriva om, har bara cyklat som vanligt, mina pensions-pengar kom ifrån Sverige idag, så det blev ett herrans springande på 3 banker, på vattenverket, elverket och internet-bolaget, och betalade månadens räkningar.

Och till sist så pröjsade jag min försäkring för det kommande halvåret, belöpande sig på 41.359 baht... Sura pengar, men ändå gott att ha något som liknar en försäkring i alla fall.. Jag får nog hålla mig till denna försäkring, då den andra som jag pratade om tidigare, verkar vara lite off för min del, med en slutdatum på det året man fyller 71 år...

Vi får se jag letar vidare. Men definitivt så behåller jag denna min vanliga sparförsäkring i alla fall minst 3-4 år till, sedan får vi se om de katastrof-höjer premierna p.gr.a. hög ålder...

Gör de det, så lägger jag ned den, tänker ändå starta NU denna månad med att spara så gott det går alla de stålar jag tjänar på mina transporter. Så med flyt kanske jag kan skaffa ihop en buffert, till den dag det brakar löst med dålig hälsa för min del..Jo en liten fyra;årig flicka blev härom dagen biten till döds av 3 hundar uppe i Ban Khwaoo. Jag har ju tidigare berättat om mitt missnöje med alla jäkla hundfanskap, som ränner runt lösa och utan tillsyn. Nu så kan ni se fotot här ovan. Se blodfläckarna bredvid cykeln.

Barnet dog på vägen till sjukhuset, tänk vilken chock. Det var en pudel som de trodde bara var en ”medhängare”, och sedan var det 2 st blandras-hundar, som antagligen var del pitbull (min gissning), dessa jävla pitbull som sprider sig här också. Hundarna är ju helt utan tillsyn, ingen bryr sig.

Så de lokala mes-hundarna tar ju ett steg tillbaka när pitbull-hundarna vill pippa en tik.... Jag kan säga att det snabbt kommer att bli en jävla massa pitbull här i Thailand, om inget göres. Ägaren till dessa 3 hundar som dödade flicke-barnet, var en 27;årig kvinna, som inte fattade vidden alls av det hela.

Men nu när TV var där och gjorde reportage, och flera tidningar ifrån storstaden Bangkok varit där, så är hon nog så pass utskämd, så hon kan definitivt INTE bo kvar i den lilla hålan Ban Khwaoo, där hennes hundar ändade grannens lilla 4:årige flickebarns liv....

Handskak


Chaiyaphum MMMCCCLVI, Thailand

21 september 2018

89,0 kilo – 88,4 kilo (31 km) 1 timme 52 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,687 (uppåt - kul)

Den svarta ringen är Chaiyaphum stad....
Den lila ringen där planeras flygfältet ligga, det gamla ligger där redan


Det är möjligt att leda en kossa uppför en trappa,

men icke nedför en trappa....

Jag har kontakt med en ganska ung kille från Australien som bor här, och är engelska-lärare. Han är ingift i en familj som har flera anställda, och känner många som är anställda inom förvaltningen, där Borgmästaren i Chaiyaphum också arbetar. Han berättade för mig igår följande.

Det finns nu mer seriösa snack i förvaltningen om att bygga det flygfält som pratats om nu i drygt 5 år. Denne borgmästare är helt ny och energisk och också yngre än den förre. Och det är väl därför som man tror att det ligger mer i ryktet nu, än det gjorde förut med den gamle slashasen till borgmästare, som bara satt av tiden verkade det som, och inte hade kraft och intresse att göra ett skit.

Vi har t.om. fått fram var detta flygfält kommer att byggas. Och det blir mer troligt exakt där jag misstänkte från början. Alltså den mest naturliga platsen, alltså där den gamla flygplatsen ligger, där 2 st landningsbanor redan ligger klara och oanvända, och där jag tagit både Yongyut för övningskörning, och även Namkaeng...

Så det blir med intresse som vi måste avvakta år 2022 ty det är då som dom satsar på att detta bygge skall vara klart. Det skulle vara för jäkla gott. Istället för att behöva ta bussen klockan 24.00 på natten, hamna utanför ambassaden klockan 05.00, sitta där och vänta i 3 timmar. Göra sitt ärende...

Och sedan åka hem igen med bussen, totalt båda vägarna 69 mil, och vara hemma igen på sen-eftermiddagen klockan 17.00, OM nu allt gått perfekt vill säga.. Detta 1,5 dygn skulle man då kunna förvandla, och göra följande istället. Flyga klockan 07.00 från Chaiyaphum, landa Don Muang i Bangkok klockan 08.30. Vara på ambassaden klockan 09.00.

Vara klar där klockan 10.00 senast, tillbaka till flygplatsen Don Muang, ta flyget hem klockan 12.00, och komma innanför dörrarna här hemma igen klockan 14.30 absolut senast!! Man skulle slippa natten på bussen, och man skulle slippa det nerverande väntandet utanför ambassaden. De 3 timmarna är riktigt låååånga.... Så jag håller tummarna..Nu har äntligen verkligheten kommit ikapp befolkningen i Thailand, och då främst bonde-befolkningen. Vi falanger har ju pratat om detta i åratal med gifterna, som dom sprider ut, utan minsta känsla för naturen, eller för sina med-människor. Visst dom dödar insekter, men kolla fotona, så ser ni styrkan i giftet.

Här snackar vi absolut inte om små mängder av oskyldigt gift inte.... Frätskador och skador inombords tillhör vanligheterna. Folk här verkar inte reagera som vi falanger gör, de rycker på axlarna, kallar det "bad luck", och ”sånt e livet” (Mai Pen Rai), och sedan fortsätter man som förut..

Myndigheterna har nu till slut fått upp ögonen på att det inte står rätt till. Jag säger bara, vilken tur att det är militär-regim här, ty de bryr sig i alla fall väldigt mycket mer om befolkningen, som dom är satta att beskydda, än dessa jäkla privat-vesslor, som skiter i allt och alla, förutom dom själva i sina korrumperade rötna arbets-liv...

Så nu då så har man börjat plocka in folk för undersökningar, och väldigt snart kommer säkert också förbuden mot många av de gifter, som är så populära att använda av ris-bönderna. Här i vårt område och Khorat, så tar man emot dessa risbönder på sjukhuset Maharat Nakhon Ratchasima Hospital, och ser över skadorna..En bonde fick amputera ett par fingrar därför att giftet hade förosakat necrosis, och det åt hans kött stadigt... En annan bonde, han kom från Nong Bua Lamphue, han hade blodförgiftning i sådan grad, så honom fick dom ta in och specialbehandla, för att kunna rädda livet på honom.

Men dom har redan upptäckt via blodprover på de människor där man inte direkt visuellt kunde se skadorna, att de har toxic chemicals i blodet... Man har alltså tagit bönder ifrån 132 byar runt om, och riktigt undersökt folket. Läkarna har gått ut med att varna folk, att de måste tvätta grönsakerna ordentligt för att få bort giftet..

Ja sådant är detta landet. Denna befolkning lever på sin kära sallad, och salladen är alldeles förgiftad.... Och sedan djuren som slaktas vad har dom ätit då, ju restprodukter ifrån skördarna förstås. Så 2 smittkällor, grattis Thailand.... ja som sagt var, hoppas militären tar tag i detta nu innan det blir en ren katastrof här.... Och som engelsmannen sade, "be aware foreigners to eat the same shit as the thai do, you´re looking at death in pain"....

Handskak


Chaiyaphum MMMCCCLV, Thailand

20 september 2018

89,2 kilo – 88,5 kilo (23 km) 1 timme 19 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,653 (nedåt)De 10 mest värdefulla märkesföretagen på denna jord är i ordning;

Apple, Coca Cola, Google, IBM, Microsoft, GE,

McDonalds, Samsung, Intel, och Toyota.....

Det har ju blivit till en ytterligt ful ovana för oss under våran regelbundna cykeltur på morgnarna, att vi stannar utefter denna vår tur, och tar oss en go isglass.. Fasen va gott att stanna i värmen, sätta sig ned och slappa med en isglass i näven. Vi har käkat en isglass som jag inte riktigt vet namnet på, men ovan ser ni fotot på den goingen.

Jo jäklar nu ser jag, glassen heter Paddle Pop, och den har 79 kalorier per 100 gram glass. Glassen är 66 gram, så vi har räknat fram att ungefär, så förlorar vi nästan 10% av det vi cyklar tack vare denna glass.,,,, Normalt så ligger vi runt 30 km, så 3 kilometers cyklande blir det bara bye bye för tråkigt nog, tack vare kalorierna extra som vi får i oss...Nu igår, så stannade vi vid 7/11, och de hade inte denna Paddle Pop, så vi tog oss en Lime Split... Ja med ett hölje av svingod isglass i lime-smak, och insidan var vanlij. Vi kollade, och det var exakt lika antal kalorier, så ingen skillnad. Priset på glassarna är Paddle Pop 10 baht, och Lime Spliten kostar 15 baht.Jag har dessutom hittat en mindre isglass som i smaken är godast av hela högen, och den kostar enbart 5 baht, alltså SEK; 1 krona och 40 öre... Så priserna på dessa småsaker är grandiosa tycker jag!!! Men trots allt, när man dagligen hanterar dessa thailändska baht och inte svenska kronor, så känns till slut 1 baht som 1 krona... Tänk så konstig man är...

Ja så slog det thailändska utbildnings-system till av full kraft här i Thailand. Det började under dagen i en tidning här som heter Bangkok Post, som det även finns en engelsk variant av. Så den går ju då att läsa, för de av oss som orkar hålla på med dagstidningar..Jo det foto jag bifogar här ovan, visar ett “rättat” tal av en lärare. 12+8 tyckte eleven skulle bli 20, men läraren skrev att det skulle vara 4, och satte en fel-bock vid elevens siffra 20.... Och så fortsatte det med en mängd tal i räkne-häftet som eleven gjort fel... Själva talet som skulle bli detta 20, lät alltså på engelska på detta sättet.

Bli inte hysteriska över engelskan, de kan inte engelska här, helt värdelösa; “If Joy picked 12 mangoes, and Joe picked eight more mangoes more than she did, how many mangoes did Joe pick? Man tycker ju att normal kunskap och tankeförmåga skulle ge svaret 20, precis som eleven skrev.

MEN första-års-läraren tyckte att korrekt svar skulle vara 4............ Tidningen som fick detta från Facebook (förstås), läste att elevens mamma eller moster, alltså publicerade foton på det rättade provet, och undrade högljutt om varför läraren gjorde på detta sätt...

Detta publicerande drog snabbt runt 5.000 stycken  reaktioner, och inlägget blev faktiskt delat på facebook över 10.000 gånger. Men detta var inte allt, tal som; 16+4=20 och 11+7 = 18 underkändes de också, med motiveringen att rätt svar skulle vara;  12 på det första samt 4 som rätt nummer, på det andra talet...

Sedan igår kväll så tog Thailands "fantastiska" TV tag i denna sak okså, och lade en hel halvtimma på denna lilla nyhet. De rabblade och upprepade sig så det var penibelt, ja precis som vanligt med thailändsk TV. Men i alla fall tänk den stackars läraren som var så jäkla ding, hon måste helt enkelt vara en avkomma till en familj med mycket pengar, så de köpte väl in henne som godkänd i deras stenhårda lärar-tester.... Någon annan förklaring till hur en lärare kan vara så oduglig finns ju inte..

Läsarna inne på facebook kom snabbt fram till resultatet, att elevens alla svar var helt korrekt, medans lärarens hjärnfunktion var det inte.....

HandskakChaiyaphum MMMCCCLIV, Thailand

19 september 2018

89,1 kilo – 88.4 kilo (29 km) 1 timme 46 minuter 

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,657 (nedåt)Pärlor löses upp i vinäger..

Forts. Från förra kapitlet.... En annan välkänd fruktad ande är också det en kvinna (förstås) Hon heter Mae nak (mä nack). Hon var från början en husmor som dog I barnsäng, medans hennes man var ute i kriget. När han kommer tillbaka ifrån kriget, så märker han inte först att hans hustru dött och då har blivit till en ande.

Först när hon sträcker ut armen för att ta en Limefrukt, så ser han hennes hud, och förstås då att hon inte längre tillhör de levande. Han blir allvarligt talad skiträdd, han gömmer sig under en buske, ja en buske som är känd för att skrämma t.om. andarna.  Och sedan tar han sig snabbt till ett heligt tempel.

Under tiden så terroriserar denna ande Mae Nak hela byn, ända tills en mäktig munk kommer och gör en exorcism, och knör ner Mae Nak i en glasburk, vilken sedan slängs in i det djupaste stället i den närliggande floden. Efter eviga tider, så fastnar denna glasburk i 2 fiskemäns fångstnät.

Dessa öppnar glasburken, och får ett litet helvete, ända tills den superkände munken;  Somdet Phra Phutthachan tar tag i det hela, fångar återigen Mae Nak, och tvingar henne att vara fast i hans midje-band. Många här i Thailand, är numera övertygade om att denna Mae Nak fortfarande är fast i detta midjeband.

Och det midjebandet finns numera i den kungliga familjens vård och ägo, och folk känner sig ganska trygga därför.. Det sägs att med sådana andar, så är det inte längre värt att vissla ens på dagtid... Men om inte detta vore nog, här kommer en ond sort av ande till.... Kände bara för att ni skall få koll på den också, när vi ända är i farten...Dessa goingar kan vi kalla för “Prets”, de är så kända, så att de finns beskrivna t.om i, ÄVEN förutom buddismen, i andra religiösa skrifter inom konkurrent-religionerna; Hinduismen samt Taoismen.... Så de är välkända här bland folket skall sägas... De beskrives som långa men taniga, med en omättlig hunger, men med en smal liten käft.. Vilket gör det nästan omöjligt för dom att äta...

Dessa andar kommer ifrån de söner och döttrar som slog mot sina föräldrar och därför vanvördade dem. De dömdes därför till att bli en Pret i evig tid, och "äta men aldrig bli mätta". Men man kan också säga att bland de barn som helgar sin moder och sin fader, så har dessa barn ingenting alls att frukta i detta fallet med dessa Prets...

Även om det synes vara en kul och avig grej detta med spökerier och andar, så är detta en verklighet för folk som thailändarna.. Folk tar detta på högsta allvar, och inte en chans, trots vad ni än säger, hur jäkla moderna Era thai-fruar än är, så ligger dessa spöken och tron på dom, och gnager inom våra partners.

De kanske inte vill erkänna det när de bor I Sundbyberg, Borlänge, eller Göteborg. Men jag lovar Er, garanterat så tror dom på spöken... Polisen brukar bli kallad för att undersöka spökerier här i Thailand, ja det är faktiskt sant.. Och munkarna, dessa grabba-grabbar, brukar på ren rutin bli kallade för att “rensa” i rabatterna,,, jag menar rensa i husen, och få bort otyget...

Dock för att göra detta ännu mer läskigt.. thailändarna tror inte bara på andar och spöken, de tror på en hel radda andra saker också... De är vidskepliga för nästan precis allting som finns i deras liv... Detta jag säger nu kanske inte gäller exakt på de absolut tätaste turistorterna, men det gäller definitivt i runt 90% av hela Thailand.Om ni vill göra en hårklippning på Er resa till Thailand, och det är en onsdag, glöm det bara... stängt!!!  Onsdag är en otursdag för att klippa hår!! Att skörda på en torsdag i Isaan är nog ingen lyckad dag alls för by-borna... Folk här uppe, allt ofta by-borna bär sina amuletter, och de har sina tatueringar.

Dessa är meningen att ge god tur, och även speciella krafter, som så många andra saker. Slutligen så finns det en uppsjö av helgedomar för att höja fertiliteten här på detta folk, som inte verkar ha annat i skallen än att fortplanta sig... äta, sova, och pippa är ledstjärna för en sann by-thai,,,,

Handskak


Chaiyaphum MMMCCCLIII, Thailand

18 september 2018

88,8 kilo – 88.4 kilo (26 km) 1 timme 31 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,660 (uppåt rejält)Åsnor dödar mer människor årligen,

än flygplanskrasher och hajattacker,,

Jag har läst in mig lite grand vad det gäller detta med vissling. Ja ni kommer väl ihåg hur jag har trackat thai för att dom inte kan vissla överhuvudtaget, fullständigt värdelösa på det e dom.... Och dessutom är detta en företeelse som är så enormt ovanlig, så när man visslar, ja t.om. busvissla bakom ryggen på en thai så reagerar dom överhuvudtaget inte alls på detta.

Så använda busvisslingen för att göra någon uppmärksam på något, kan ni sluta tänka på med en gång, det fungerar helt enkelt inte tyvärr... Men nu kanske jag funnit lite kött på benen i allt detta, och skall försöka att redogöra för varför dom är så fullständigt värdelösa på att vissla.... Så här är det alltså...Som jag uppfattar det hela!!

Hos oss i vår västerländska kultur, så är vissla bl.a. "kommunikation", en väldigt effektiv kommunikation, detta då vad det gäller busvisslingen. När det gäller den vanliga enkla visslingen, så tycker jag mig veta att den mer fungerar som en typ av själv-underhållning. Man visslar när man är uttråkad, eller rent av när man vill härma en fågel, eller gör en go vissling när man vill få en snygg bruds uppmärksamhet.

Men i Thailand tydligen, så ser folk i denna kulturen, visslingen som ett otyg nattetid. Visslar du efter mörkrets inbrott, så kan du "kalla på" knytt och knott och spöken, dessa allstädes närvarande spöken. Så en thai visslar inte natte tid... Men varför inte vissla på dagtid då?

Ja ingen aning, men dom kanske helt enkelt håller sig från visslingen dagtid, så dom inte av misstag visslar på natten? Vad det gäller spöken, så finns det anhopningar av olika spöken och andar m.m. i thais buddist-kultur. Och alla andar och spöken har sin egna historia, med blod och hemska saker, ja precis som våra egna Gudar hade på sin tid, i vår egen säregna mytologiska historia under vikinga-tiden.Till att börja med i stort sett i vareviga hus i Thailand, så finns det ett s.k. andehus (spirithouse). Det står i direkt anknytning till boningshuset, och det är där som man förtvivlat försöker att få sina hus-andar (onda och goda) att finna trivsel, så man inte får in dom i huset, ty då kan det sluta illa.

För att få dom att stanna därute och nöja sig att bo i dessa andehus, så offrar man varje dag till sina hus-andar. JA detta håller på fortfarande året 2018. Thaiarna ligger i utveckling runt minst 70 år efter oss, och här ute på obygden så ligger by-gänget mentalt säkerligen runt 250 år efter oss i väst...

Vad man offrar. Ja det är kex, kakor, sötsaker och söt-drickor. Jordgubbs-Fanta är nog den mest populära drycken att muta sin hus-ande med. Så tittar man in i en trädgård när man passerar, så titta för all del på deras andehus, så ser ni dessa offer-gåvor. Ja det ser faktiskt jäkligt löjligt ut med en modern Fanta-dricka i ett hus format efter urgamla sedvänjor..Det finns olika andar och spöken att hålla extra koll på, ja precis som det finns extra giftiga livsfarliga ormar, så finns det olika farlighet på andarna. Jag vet ju inte speciellt mycket om detta, mer än det som berättas för mig, men en ande som var speciellt sur att komma i kontakt med var ”Krasue”...

Hon, ja det var en hon, fyller varenda thai med fasa, och hon är inte mer egentligen än ett litet huvud, med en luftstrupe plus inälvor sägs det. Och det är nog ingen vacker syn.... Jo denna Krasue I alla fall, hon är riktigt hemsk, hon är också glupsk, och hon jagar på nätterna. Hon jagar då både människor och djur...

Thailändarna undviker I det längsta att låta sin tvätt hänga ut nattetid, ty denne onda ande Krasue, brukar stryka sina blodiga käftar över de rentvättade kläderna, och det är ju inte speciellt kul tycker väl folk här.

Dessutom så brukar folk begrava moderkakan från en nyfödd verkligen djupt ner i marken, så att Krasue inte skall kunna gräva upp den, och slafsa i sig den på känt  mane´r....  Denna ande finns också kulturen I Malaysia, Kambodja och Laos....  Forts. Nästa kapitel....

Handskak

Chaiyaphum MMMCCCLII, Thailand

17 september 2018

89,1 kilo – 88,4 kilo (26 km) 1 timme 39 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,610 (uppåt)Saken är..... single-män kommer hem...

ser vad som finns i kylen, och går sedan till sängs.....

gifta män kommer hem...

ser vad som finns i sängen, och går sedan till kylen.....

Jag har ofta funderingar om mitt liv här där jag bor i Thailand. Man möter ju otroligt mycket olika människor, och ofta ofta så har ju varje människa sin åsikt om saker och ting, och också naturligtvis så tycker ju alla olika om hur dom trives här i Thailand med sitt leverne...

Förunderligt många faktiskt verkar inte riktigt ha ”landat” här, de verkar nästan hatiska. Jag menar, gnälla gör man ju, det är ju nästan sport här att gnälla på thai-människorna och Thailand som land. Men i grunden så hyser man ju kärlek till sin fru, och man kan också "höra" att trivseln ändå finns med det liv man lever här...

Jag hör många som säger ”fan om jag fick göra om detta, så hade jag aldrig gjort så här”... Man frågar vad dom menar, och oftast handlar det om pengar i någon form, och mindre ofta handlar det om att dom inte trivs med boendet, antingen där ute på landet, eller i den och den byn.....

Extremt många gånger, så får jag en känsla av att många utlänningar som man stöter på inte verkar klara av att ”komma till ro”!! Det där med att "gräset är alltid grönare på andra sidan ån”..... det verkar vara en ledstjärna i många människors liv faktiskt. Jag är helt säker när jag tror, att dessa människor nog hade känt på samma sätt var dom än hade bott i denna värld, förutom hemma i Sverige då.

De verkar vara den där typen som finner en solig dag vara jobbig för det är för varmt, är dagen regnig så är det kallt och trist med alla dessa moln... Blåser det, så är det kallt och trist, ja ingenting verkar vara bra för dessa människor. Och väldigt ofta, så försvinner dom bort över horisonten och åker hem till Sverige eller något annat hemland snart nog...

Vi moderna människor från vår kultur, vi människor är hysteriska i mångt och mycket. Man har aldrig tid med varken sig själv eller med andra. Har jag med dom ut på moppe-tur, så ser dom sig aldrig om runt omkring, visar ofta inget intresse för omgivningen under moppe-turen, och förundras aldrig överhuvudtaget av någonting.

Att glida omkring i livet på det sättet, det är ju för fasen som om man är inlindad i glidmedel av någon sort, och inte kan stanna upp alls. Jag tror att man missar enormt mycket i sina liv, man får aldrig någon förståelse för sin omgivning, och sin plats i densamma. Ja man har inte ens kraft nog i att ifrågasätta saker och ting, så man kan lära sig!!Och allting det kommer ned till en enda sak till syvende og sist, och det ordet är ”anpassning”... Jag tror aldrig att trivsel får någon plats i någons liv, om man inte tillåter sig själv att börja acceptera sin egna existens där man bor, och acceptera de människor man har runt sig. Och släppa taget om ens tidigare liv..

Jag ser ju alla dessa som alltid måste åka hem av olika anledningar. Man skyller på än det ena och än det andra. I stort, så är det säkert helt OK anledningar, men ofta ofta ofta, så får jag en stark känsla av att dessa människor bara har svårt att anpassa sig till sitt nya liv, och skyller på en massa saker, så de skall känna att de fortfarande har tillgång till sitt egna gamla liv.

Fan 75% av de som påstår sig vara "boende" här i Thailand, är inte alls "boende" i Thailand, mentalt sett så bor dom kvar hemma i Sverige, och de manifesterar detta helt klart genom att åka "hem" på 5,6, eller 7månader om året. Ibland tänker jag tyst för mig själv.... "för fasen, våga "hoppa" nån gång, och gör det som det alltid pratas om över ölen eller groggen.  

Men den svenska modellen som vi uppfostrats med, vilket inkluderar alla våra bidrag, och statens omhändertagande av oss undersåtar, är bara för stark för många människor, och de kan bara inte klippa navelsträngen med sitt hemland.. Se bara på de som kommer hit, glömmer kondomen, och sedan blir en stolt pappa 68 år gammal.

Fort som fan springer man hem under en nyfunnen härlig förevändning. Ibland undrar jag om dom inte gjort sin fru med barn med vett och vilja  hur dumt det nu än låter.. Detta då för att få en egen anledning att fly sitt tidigare beslut om att flytta..

Fokuset i sitt boende här, om man inte accepterar  och anpassar sig, blir annars att reta upp sig, istället för att fokusera på att anpassa sig själv mentalt, i denna kulturella ohyggliga röra som heter Thailand.... Jag önskar alla tveksamma och lättretade falanger lycka till med Er tillvaro, ge folk en chans, skapa kontakter, och var inte så jäkla "storstadsaktiga", som alltför många av Er falanger (utlänningar) är...

Handskak


Chaiyaphum MMMCCCLI, Thailand

16 september 2018

89,1 kilo – 88,3 kilo (30 km 1 timme 50 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,608 (nedåt)Frun blev så arg på sin make, så hon packade hans väskor,

och bad honom dra åt helsefyr.

När han närmade sig ytterdörren med sina väskor,

så skrek hon i högan sky;

-”och så hoppas jag du dör en långsam gruvlig död”..

Maken vände sig sakta om, och sade;

”så du vill att jag stannar”!!!!

Lördagen blev en go dag, först cyklingen med Håkan, sedan fika på Big C med York-mannen, sedan jobba vid datorn under eftermiddagen, och sedan på kvällen, så ville Håkan ha lite sällskap till fotbollen och vi bestämde oss för att kolla på hans egna lag Brage, ja han är ju Borlänge-gubbe, som ni vet vid detta laget..

När jag kom in, så hade han gjort Gulash-soppa som var som en stuvning, med kanonpotatis, grymt gott kött, och hela videvippen var kanongott. Till detta hade han bakat vitlöksbröd. Jag satt där sedan, och sörplade i mig 2 glas rött till detta, och livet kändes verkligen prima.

Håkan deppade när Norrby i slutet på matchen gjorde 2-3. Då hade Brage haft ledningen länge med 2-0.... Ja det slutade surt för Håkan, men det får han ta, han är ju norrlänning, och dessa skall bara lida lite grand då och då, tycker jag.. Tack vare detta sista 2-3:målet, så torskade vi på matchen där vi hade 2-2, och hade vunnit om inte om hade funnits, 135 härliga svenska kronor....Idag söndag så vart det segt vad det gäller skrivandet. Allt annat har gått som på räls här i livet idag, men just skrivandet har jag inte känt för, ren jäkla lathet. Kanonväder annars idag, inget regn och inget kvinno-tjafs, således inga större rörelser på Yongyuts och Namkaengs hormoner hittills idag, och det får man ju vara glad för.

Ja vi män är ju otroligt jämna i humöret, och tack gode Gud för att vi inga hormoner har att tala om. Finns där några, så är dom jäkligt timida och snälla, och gillar inte att ge sig till känna, så som kvinnornas hormoner gör både i tid som otid... Annars, så är klockan nu snart 17.00 thai-tid, så dagen närmar sig sitt slut med raketfart...

En kortis idag, vi höres med mer friska krafter imorgon... Byebye

Handskak


Chaiyaphum MMMCCCL (3.350), Thailand

15 september 2018

88,6 kilo – 87,8 kilo (26 km) 1 timme 36 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,611 (nedåt)Walt Disney var rädd för........möss.....

Rörläggare i Thailand? Ja ALLA är rörläggare här i detta landet. ALLA pillar med det, och vattnet i husen och cementen. Ja det är goa katastrofer som händer här hela tiden skall ni veta. Yongan sågade, limmade och satte ihop rör på baksidan, fick hål i muren, och gjorde fästen där i muren, innan vi ens fick en chans att prata om det hela..

Hon fick sedan göra om det, det är bara fan, men jag vill ha hit gubbar som vet hur sjuttan man gör för att få det bra. Jag har t.om hittat legitimerade rörläggare inne i Chaiyaphum, anställda av ett företag. Men Yongan skall göra detta själv, eller i bästa fall ha hit en ris-arbetare från den närliggande byn, som gör jobbet....Jag visade Yongan fotot på den unga hemhjälpen från gårdagens kapitel, men hon surnade till, och gick in på facebook tror jag, och sände en bild till mig, höjde sedan pekfingret och sade; - ”you bad man, this lady same old you, very good”. Ja bilden var denna och nu är jag botad; ”ingen hemhjälp för oss”.....

Annars idag en lugn dag på ”Ponderosa”, det har regnat hela natten igår, en stor del av dagen, även om vi klarade oss i morse förstås... Men vattnet stiger som jag redan pratat om, och det kommer att bli riktigt jobbigt den dag som myndigheterna släpper lös vattnet ifrån dammarna uppe i bergen här, och bergen norr över. Allt vatten rinner från norr till söder, och mycket av det passerar här förstås....På tal om absolut ingenting alls, så hade jag idag lite kontakt med en kille som berättade för alla att han nu var på väg ned till Thailand för 37;e gången. Han skulle till Pattaya, och han frågade om någon kunde tipsa honom om någon sak som han aldrig gjort förut nere i Pattaya.

Jag kunde inte hålla mig, och föreslog på facebook, att han skulle pröva en semester, med att INTE gå med en barflicka, och se hur det kändes??? Han tog det på rätt sätt i alla fall, och blev inte förbannad.. Och sade att det kanske var värt att försöka. Ja sedan sade jag ju till honom, att han ju kunde pröva att inte åka till detta nöjes-centra på jorden, som heter Pattaya, och se om han kunde uppleva lite andra saker här i Thailand...Jag avslutar med att sätta in några extra foton för Er att kika på, och se om ni tycker det är snyggt och grannt här uppe i spenaten i Thailand....

Handskak


Chaiyaphum MMMCCCXL,IX Thailand

14 september 2018

88,9 kilo – 88,2 kilo (27 km) 1 timme 39 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,638 (nedåt)Den förste ägaren till Malboro co Ltd, dog i lung-cancer,

Så gjorde ock ”The Marboro Man”..... Konstigt?

”Regnet det bara öser ner,.....” Ja den gamla Burt Bachara-sången från 60-70:talet, har verkligen kommit till heders igen, om man lyssnar och tittar ut. Det regnar som fasen i stort sett varje dag, och det är inga små mängder precis. Släpper dom nu bara lös vattnet ifrån våra dammar uppe i bergen här, så har vi översvämningar igen, precis som alla andra år.

Visserligen så är inte katastrofen för stadsfolket speciellt svårt alls längre, det fixade ju Thailand till..., utan det blir som vanligt ”bönnera” som får dra tyngsta lasset, i form av en grym mängd vatten som lägger sig över deras risfält... Ja vi får se, men lite halvtråkigt för mig i alla fall som gillar att cykla ute på risfälten, och uppleva lite gammal äkta natur..Jag har försökt en tid nu med att få Yongyut att gå med på att vi skaffar hemhjälp.. Jag ser hur trött Yongyut är, där hon tar sig en ”lutare” mer ofta än en Koalabjörn i vinter-ide... ”Kan välan vara bra försöker jag”? Och hon svarar bara som vanligt, att jag är en ”bad man from falangland”... Ja vad skall man göra, man vill ju bara hjälpa till..På tal om alla fjantar med sina mobil-telefoner.. Tycker det verkar vara en bra ide´som tjejen har på fotot ovan. Det ser ju för jäkla korkat ut när man ser alla dessa människor med sina telefoner. Ja det är ju en sjukdom, inte många vill eller orkar erkänna detta. Men man är väl ganska illa ute när man är så fästad vid sin telefon, att man inte kan släppa den......

Ja att man accepterar till fullo och 100% dessa tvåkönade varelser som kallas ”ladyboys”, alltså killar klädda i flickkläder, och som för sig och agerar som flickor, eller som dom själva säger, dom är "kvinnor fångade i en manskropp", Ja taskigt läge,, speciellt för de unga som kanske inte riktigt fattar vidden av den katastrofen.Men Thailand är grymt liberalt, och detta är väl en av de absolut bästa sakerna med Thailand och dess befolkning, inte deras äckliga skräpmat, eller deras grymt fina natur, utan deras inställning, oftast väldigt naiv, där dom accepterar alla sexuellt avvikande människor, ett riktigt fint drag, ja dom gillar förstås inte pedofiler, men annars funkar det..Dock så är detta naiva drag också antagligen deras stora minus, och det kommer nog också att bli deras fall till slut... ”Alla” människor är OK bara dom är thailändare. Muslimer nere i södern är också thailändare, så folk här har NOLL susning om hur farliga muslimerna verkligen är med sin erövrings-religion....

Men thai kommer bittert att få uppleva lite varstans i sitt annars fina land problemet med att ha dessa "främmande fåglar" innanför sina gränser. Jag för min del anser att en ”svensk slutar vara svensk” eller en "tysk slutar vara tysk", den stund han skriver under på att vara muslim, och detta gäller alla nationaliteter, där denna helvetes-religion försöker etablera sig.

Muslimers lojalitet ligger INTE till ”sitt” land längre, muslimens lojalitet ligger enbart till sin religion. Allah skyr INGA medel för att komma till makten i alla länder på detta jordklot, det är också för övrigt muslimens stora slutmål i sitt eländiga liv, alltså ”gör alla andra till muslimer”... Och i och med det, så är den värld som vi känner till kommen till ett fullständigt stopp, och insekterna kan ta över igen ganska kvickt...

Handskak


Chaiyaphum MMMCCCXLVIII, Thailand

13 september 2018

89,2 kilo – 88,5 kilo (23 km) 1 timme 21 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,642 (uppåt)Det mesta av dammet i ditt hem,

är gjort av dött skinn....

Ja min fru åkte då upp till Nong Bua Daeng som jag berättade om, hon fyllde i sina dokument om förstörelsen av sina risfält för i år. Samtidigt så var det också dax att betala årets skatter på hennes risfält. Hon har på pappret alltså 37 rai (59.200 m2), hon ”åkte på” att betala till byhövdingen totalt 106 baht plus några satang för dessa 37 rai.

Detta betyder alltså att skatten på hennes mark är; 2,86 baht (2 baht 86 satang) per rai.... Jösses att dom ens orkar bry sig att sno detta av fattigt folk i Thailand...  Men med detta klart, så är det bara att vänta in förhoppningsvis runt 7.000 baht ifrån Thailand för skadegörelsen...

Idag (igår när detta läses) så är det onsdag, och Håkan och jag stack ned på Bens Bar och käkade lunch där. Han tog en steak, och jag slafsade i mig en go Spagetti Bolognese.. Rött gott vin till maten, och en stygg Irish coffee med farinsocker efter maten.

Vi hade idag sällskap av en nykomling som bara dök upp där på baren. Det visade sig att han var norrman, hade för 1 månad sedan gått i pension, bodde nere i ”träsket” Pattaya, och skulle träffa en gammal bekant här i Chaiyaphum. De hade avtalat att träffas på Bens Bar dessa 2 norrmän, men gamlingen (82 år) dök aldrig upp.

Vår norrman berättade att gamlingen bodde i en by utanför Chaiyaphum stad, och tog sig sällan ut ifrån byn. Han frågade om jag visste vem detta var? Nä för sjutton svarade jag, dessa gubbar som aldrig synes ute på allmänna platser, och OM dom skulle råka göra det någon gång, så är dom så blyga eller ointresserade, så dom tittar bara bort när dom ser en annan falang. Jag brukar i strunta i dessa gubbar svarade jag sanningsenligt..

Ja så kom då Risto tillbaka till civilisationen här i Chaiyaphum efter sina månader hemma i Finland. Han hade med sig godis förstås som vanligt, det är en helschysst kille denne finne skall sägas. Jag fick då av honom idag följande goda saker, jag vet inte priserna i detalj, men totalen blev i alla fall Euro 31,20 vilket motsvarar runt 1.200 baht (= SEK; 327;-)4 tubar kaviar, 2 tuber majonaise, 1 mjukost, 3 tuber med Johnnys sötstarka senap samt 3 stycken konserver med finsk ansjovis, som är så kvalitativt överlägsen den vanliga svenska diton.. Ja jag tror att SEK; 327.- är ett kanonpris för allt detta. Försökte googla och kolla vad COOP tar i betalt för dessa prylar, och det blev enligt följande då;

Mjukosten 36.-,  Ansjovisen 70,-,  Kaviar  90.-, Majonaise 52.-,  samt Senapen 60.-,  Detta blir ju då totalt SEK; 308.-... Så med min betalning så betalade jag då ”extra” runt 19.- Detta får ju anses vara riktigt snällt pris, alltså att få sina varor hitsläpade av en finne, hela vägen ifrån Uleåborg Finland till Chaiyaphum, Thailand...

På tal om detta, så kommer jag även att få en möjlighet att få hit saker i november månad via Håkans anställda, där det kommer att komma hit 2 gubbar och de tar med sig resväskorna fulla förhoppningsvis. Jag ser fram då emot julsaker, som typ kryddorna till vörtbrödet, och lite annat julgodis.

Kanske en sådan där underbar Marabou mjölkchoklad som är så god, så man kan gifta sig med den chocklad- ”makan”, sorry ”kakan” menade jag. Nu är dagen över, och trots att man nu precis blir överfallen av "grymt" matos ifrån Yongans utekök därbak, så överlever jag via stängda fönster. Alltså lätt åtgärdat..

Handskak


Chaiyaphum MMMCCCXLVII, Thailand

12 september 2018

88,9 kilo – 88,0 kilo (25 km) 1 timme 35 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,623  (uppåt)Äpplen, inte kaffein,

är bättre på att väcka upp dig på morgonen..

Nu börjar så sakta folk att komma tillbaka till Chaiyaphum igen. Håkan kom ju förra månaden, Risto kommer imorgon (idag när detta läses), och sedan dimper Khon Sawan-gänget ner här igen, och dom är ju en rejäl samling herrar, men det blir väl nu i oktober tror jag.

Och sedan kommer Jönköpings-skräcken (Ingemar) hit igen början november. Och då lär det inte bli en lugn stund, här när alla dessa finns på plats. Tur att man har laddat sina batterier då mellan 5-7 månader.. Det blir moppe-resor ut i spenaten med vissa, och med vissa andra blir det Bens Bar, och med vissa andra blir det middagar hemma hos varandra..

Nu äntligen så är det jäkla valet över. Man slipper att läsa all denna grymt trista och deprimerande politiken varje minut på det vakna dygnet. Alla skäller så SD, och massor skäller på sossar. V, MP och KD och fan allt vad dom heter. Fan vi har ett gemensamt ansvar att ta bort idioterna i regeringen om dom ställer till det, så vad gör vi... Vi väljer samma jävlar igen.

Folk är fanimej dumma i skallen. Men kom inte till mig och gnäll över hur galet allting är i Sverige, kan inte ni töntar som röstar ”fel”, vara så rakryggade, så kom inte till mig. Nu tänker jag skita i politiken i vanlig ordning i 4 år, och det skall bli himla gött att slippa det tjötet faktiskt..Jag halkade in på stayfriends igen efter att inte gått in där på säkert 2 år minst nu. Ja stayfriends är ju den där sajten ute på internet, där man kan stöta på sina gamla klasskamrater ifrån grundskolan, gymnasiet eller kanske rent av universitetet... Jag halkade idag in igen, och den första profil jag fick se var den över min första skol-förälskelse nere i Järnbrotts-skolan, även senare kallad Nergårdskolan.

Den låg nere vid Frölunda smedja, och där gick vi Järnbrotts-barn mellan årskurs 1,2 och 3.. Jag tror jag drog på mig min dåliga nacke då under de 3 åren, ty jag vände mig om i skolsalen, troligtvis minst 100 gånger under varje lektion, för att titta på tjejen som var föremål för min enorma dyrkan. Hon hette i alla fall Lena Holmgren..

Ingenting kom någonsin ur detta, hon visste nog inte ens att jag var störtkär i henne som 7,8 och 9;åring... Vi flyttade sedan till ny skola, och kom ifrån varandra många i klassen, och ingenting blev sedan som förut.. Men minnet av denna tjej var något som man burit med sig under alla dessa drygt 60 åren.Jag fick nu se ett foto i nutid, och minnet raserades på en mikrosekund.... Min åsikt är att detta med stayfriend och gamla minnen, och nya foton är av ondo. Va fan har man kvar nu då.... Jo att jag var kär i en ”tant”, ty bilden av den unga Lena försvann, så fort jag såg nutidsfotot.

Jag är för övrigt fullt införstådd med att andra ju känner likadant när dom ser mina foton av mig som gammal man med sin cykel.. Nu begraver jag alla mina skolminnen, Man inser ju ganska klart vi alla förändrades, ibland till det bättre, och ibland till det sämre.. Men om man skall spara minnen och ha dom intakta, för fan leta aldrig upp nya foton av dessa människor ifråga, det gynnar absolut ingen....

Handskak


Chaiyaphum MMMCCCXLVI, Thailand

11 september 2018

88,4 kilo – 88,1 kilo (25 km) 1 timme 32 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,619 (nedåt)American Airlines, sparade 1987 SEK; 360.000.-

genom att ta bort 1 oliv från varje sallad i första klass..

Ja jag och Håkan, vi stannar vareviga dag nu när vi är ute och cyklar, och käkar varsin glass. Riktigt gott med isglass, vilket brukar vara det vi väljer. Ibland dock så får man kanske inte exakt det man ville ha, men som någon sa, man får ta det goda med det onda....

Vi brukar också Håkans mobil som har GPS och kaloriräknare. Det är ganska trist att höra resultatet efter cyklingen, vi ligger mellan 450 – 650 kalorier, fasen jag trodde man brände en bra bit över 1.000 kalorier varje dag. Men icke sa Nicke, kanske man har svaret där då, till att man inte verkar gå ned i vikt någonting!!

Annars, så är ju riset sått på de flesta ställen här, och kapplöpningen med naturen är i full gång överallt. Nu gäller det för risfälten att få vatten, och det får man ju oftast via att gubbarna fyller på ifrån åar, floder och dammar. Och sedan tillkommer regnet, och till sist de allstädes närvarande översvämningarna, vilket ju är så viktigt för dom alla. Och vi är ju mitt i regnperioden, nu här i Isaan där jag bor.Men problemet är oftast för ris-odlarna, att antingen så kanske det kommer för lite regn, eller så kommer det alldeles för mycket regn, och detta då på topp av översvämningar m.m. Så många många gånger under en risbondes livstid, så kan jag tänka mig att han förlorar delar av sin skörd i den alltid närvarande balansgång med naturen.

Det är ju så vanligt så man nästan ser fram emot bidraget ifrån regeringen från förstörda risfält... Ja kanske inte ser fram emot det, men dom är nog jäkligt glada, att dom får ut lite stålar i alla fall för sina förstörda skördar. Men annars är den otroligt rik natur son finns i dessa varma länder.Ja jag talar ju inte om Sahara som ju är varmt, men det heter väl något som subtropiskt eller nåt sånt här i Thailand. Det finns växter i oändligt antal, och det finns djur i alla de skepnader i en otrolig mängd. Folk verkar klara sig ifrån svält hur jäkla illa det än blir här i Thailand.Man brukar säga bland dom som bor här, att det nog inte någonsin funnits en människa som svultit ihjäl i Thailand, det är fysiskt omöjligt att dö av svält.... Bara  kravla eller gå ut och fånga en groda, en orm, eller insekter, eller ödlor, ja vad som helst, och bara gå ut och repa löv, och rötter, och svamp, bär, och frukter.....

Hade vi hade det så lätt i Sverige, så hade vi aldrig varit så avancerade som vi faktiskt är. Vi var tvungna att bli avancerade, uppfinningsrika, och en energiska för att överleva vintern, och se till så våra familjer överlevde. Här i dessa  trakter, så överlever vilken latoxe till kofösare som helst, inga större problem, alla verkar leva "ur hand till mun".

Och med detta så säger vi god morgon, så höres vi imorgon igen, om vi får vara friska och goa..

Handskak


Chaiyaphum MMMCCCXLV, Thailand

10 september 2018

88,4 kilo – 87,5 kilo (31 km) 1 timme 51 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,624 (uppåt)Hjärter kung,

är den ende kungen utan en mustasch...

Jag kan inte hjälpa att jag ofta får dessa hemska tillbakablickar, och nästan dagdrömmer om forna tiders fantastiska stekar som man ätit på sina irrfärder i städer som Hamburg, Bremerhafen, Rotterdam, samt Antwerpen, Ottawa och Paris... Jag har alltid varit grymt svag för gott kött, och med matchande rött vin till.

Jag kan ingenting alls om vin, men jag kan det som är det enda som räknas, och det är att jag VET vad jag tycker om. Jag vet exakt vilket vin som jag storgillar ihop med köttet ifråga.. Dessa grymma middagar på fina restauranger finns ju inte i Thailand. Dels så kan inte thai varken bereda eller ens förbereda gott kött, de har inte den kunskapen. Och dels så har de inte en susning om vin överhuvudtaget..Deras kultur ligger dom grymt i fatet, och den matlagning som sker i Thailand baserar sig så mycket på kryddorna, istället för att använda kryddorna till att framhäva råvaran (maten), så thailändarna har noll förståelse för annat än ytterligt stark kryddad mat, och här där jag bor, så tillkommer ju ytterligare en sak i mixen, och det är lukten, som tydligen är väldigt viktig för de boende här.

Lukten av avfall från maten, eller lukten av ruttet, är en stark sak som får deras smaklökar att vakna till liv. Vi försvinner som en avlöning ifrån matbordet, när den maten nalkas, medans thai snabbt går in i nirvana, och hystar i sig den maten med stor glädje...

På tal om Yongan och hennes liv uppe vid hennes marker i Nong Bua Daeng, så åkte hon i morse dit upp, Ty hövdingen i byn hade i går morse pratat klockan 05.00 i högtalarna, och väckt upp hela byn, och berättat för sina undersåtar att dom nu måste komma till honom, och skriva under pappren på sina marker, om dom ville ha ut sina pengar ifrån myndigheterna.

Ja det betalas ut pengar detta år också, liksom dom gjorde förra året, jag tror Yongan fick något liknande 7.100 baht då. Så hon stack upp, hon är verkligen glad att ha dessa marker, hoppas nu bara hon inte blir drgaen vid näsan av de som arrenderar mark av henne. Hon skall ju ha 2 säckar på vart 5:e säck ris i arrende.

Yongan skickade lite foton ifrån sina marker, och visst måste jag hålla med henne,
det är fint där uppe. Men att bo där som hon säkert skulle vilja göra,
ALDRIG I DETTA JORDELIVET!!
Första foto alldeles här ovan visar hennes damm
som ju hennes pappa använde för att tvätta sig under alla år han bodde på marken...
Ni kan se Yongan skymta vid dammen på ett av fotona..Yongyuts arbetare äter och njuter av lite vila..Dessa andehus försöker nog de flesta thai ha i sin trädgård
för trygghet emot massa knott och knytt, och otrevligheter ifrån andevärlden,
Yongan kan ju numera också känna sig trygg..
Marknaden i Nong Bua Daeng och Yongans by 5 kilometer där ifrån,
korvförsäljning, och thais glädje att kunna träffas och pratas vid...Dagen är till ända i Nong Bua Daeng, datorn stänges av,
och undertecknad skall gå till sängs,
men detta läser ni först på måndag morgon...


Handskak


Chaiyaphum MMMCCCXLIV, Thailand

9 september 2018

89,0 kilo – 88,1 kilo (26 km) 1 timme 33 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,623 (samma)Den första produkt någonsin som hade en streck kod,

var Wrigleys tuggummi...

Idag (lördag), så vaknade jag klockan 04.00 med att regnet vräkte ned nåt grymt. Jag gick upp och startade datorn, käkade frukost och sedan kollade på en film i lugn och ro, alla i familjen sov som stockar. Jag stor-gillar denna tid på dygnet faktiskt. Regnet höll sedan på fram hela tiden fram till klockan 09.00..

Jag stack då ut på min tur, som idag gick bra och lugnt och enbart 23 kilometer. Håkan stannade hemma, latmasken hade slagit klorna i den gubben... Sedan klockan 13.00, så stack han  och jag ned till Bens Bar och unnade oss lite vått, och lite torrt. Det torra var 1 australisk steak med potatismos och sallad.

Det våta var en initial baccardi-coke, 1 glas rött vin till maten, och en Irish coffe till efterrätten, som var en björnbärs-paj med vaniljglass. Angående vinet så var jag och Håkan inne på MAKRO, innan vi åkte ner till Bens Bar. Vi gjorde slag i saken som vi hade pratat om tidigare, nämligen att bjuda Ben på en 3 liters box med ett riktigt gott rött vin från Australien.

Vi sade till honom att han fick denna box (värde; 999 baht) OM han noga övervägde att sluta med skitvinet Mount Clair, vilket bara skrämmer bort kunderna. Han har menat på, Ben alltså, att han inte kan köpa dyrare vin än det skit-vinet, då folk inte vill betala dyra pengar för vin.

Han debiterar 90 baht idag för ett vin som kan skrämma slag på en Puma.. Folk har helt slutat att köpa detta vin. Så tanken ifrån mig och Håkan var, vilket vi sade till Ben. - "Här får du att pröva (gratis) en box på 3 liter med ett riktigt gott vin. Du får ut 16 glas på dessa 3 liter". Jag fortsatte....

"Ta 100 baht i betalt per glas, och du har in 1600 baht. Kostnaden är 1.000 baht, så du tjänar alltså 600 baht. Men där ligger också en mer-vinst i detta.. Folk ”vet” då att du har gott vin, och de kommer då också att fler gånger beställa mat till vinet, i mycket större utsträckning, så det blir vinst ifrån BÅDE vinet i sig, och vinst på maten ni säljer....Ben han var som han brukar vara lite för ofta, i mitt tycke. Han var inställd på sitt, och vill inte gärna lyssna. Han började prata om att han hade satt ett ”eget” vin, jättegott sade han.... Moonshine (hembränt) sade okänslige jag förstås..... ”Tror du verkligen dina kunder vill dricka hembränt vin”? Jag fick inget riktigt svar, han tog dock vår box med 3 liter vin, och tackade så mycket.

Jag sade till Håkan, att detta nog var bortkastade pengar. Det är bara fan att folk ofta är jävligt envetna, men det är ju hans Bar och inte vår, så vi höll käften, drack och åt upp vår mat, och var jättenöjda med detta... Det är ju en himla tur att vi har denna Bar i Chaiyaphum, fasen va trist det hade varit utan denna.

Vi åkte hem, och nu hade våra fruar också klarat upp sin mat. De hade nämligen avtalat; Yorks fru, Håkans och min fru, att de skulle käka lunch ihop. Och de var klara med detta. Så lördagen tog slut klockan 16.00 när man kom hem, och regnet startade igen. NU har vi regnperioden på riktigt här igen....

Och dessutom så vände vinden i morse, alltså den där jäkla vinden som ALLTID blåser åt ett visst håll när Ingemar, smålänningen är här nere..... Hela tiden, nu i  5,5 månader så har det blåst åt ett håll, och så vände det som vanligt nu i lagom tid tills Ingemar kommer hit igen.... Som Bob Dylan sade på sin tid; "Blowing in the wind"...

Handskak


Chaiyaphum MMMCCCXLIII, Thailand

8 september 2018

88,7 kilo – 88,5 kilo (23 km) 1 timme 44 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,623 (uppåt)Du bränner mer kalorier sovande,

än du gör tittandes på TV...

En orm kröp idag in i en motorbike på en skola i Khorat Thailand. Och vägrade sedan att flytta på sig... Polisen fick reda på detta prekära läge idag, efter det att en lokal lärarinna ringde och anmälde denna händelse. Polisen kom, och de prövade ”allt” för att få tag i ormen, men misslyckades rejält.

De plockade ned motorbiken i sina beståndsdelar, de letade och letade, de fick sjuttan inte ut ormen ifrån sitt gömställe. De höll på gott och väl runt 40 minuter utan att lyckas. Efter ett långt tag, så tog vår lärarinna tag i saken själv. Hon plockade fram sådana där små ”pinnar” som de religiösa har, det kallas väl rökelse.

Hon tände dem, hon gick ned och knäböjde, hon satte ihop sina händer (waia) runt rökelsen, och strax så visade sig ormen, och ville snabbt komma därifrån. Folk var förundrade bortom all logik, och de insåg alla att buddismen är vägen att gå i livet. Så klart att ormen skulle reagera på dessa böner, menade den närvarande publiken på skolan.

Ja ormar antas vara spirituella varelser anses det inom buddismen. Lärarinnan blev hjälten för dagen, och polisen kunde sedan ta tag i denna s.k. ”keelback”, och ta den till bättre jaktmarker utanför stadens sus och dus. Ormar annars antas bringa en sagolik tur.

Och det visade sig också snabbt, då mängder av människor tagit fram sina mobil-telefoner, och fotograferat registrerings-skylten på motorbiken. De alla skulle inom det snaraste söka upp lotteri-försäljaren, och köpa lotter som var lika med numret på registrerings-skylten på motorbiken.Lyckan  skulle stå dom bi, och en stor förmögenhet skulle nu komma dessa människor tillgodo... Och allting tack vare denna orm... Avslutningsvis många människor här, anser ju detta vara en verkligt religiös händelse av stort format, alltså att ormen tog vid sig av böner och waiande från den lärarinnan.

Men man kan ju också anta att ormen helt enkelt blev skitsur över röken som välde in i hans känsliga näsborrar, och bara ville fly därifrån... Detta är inte den första ”magiska ormen händelse” denna månad. Nere i söder i Nakhon Si Thammarat, så tog sig en riktigt stor fet King Kobra in på en restaurang, och skapade stort kaos där bland gästerna.

Men så hemskt det än kan låta, så ansåg restaurang-ägaren, att detta var en typ av välsignelse för hans lilla ”rörelse”.... Allt nog om ormar. Ikväll till middag så blev jag inbjuden till Håkan, han bjöd på en hel special kokt (bröd med 2 wienerkorvar från Sverige) med potatismos samt hemmagjord räksallad, och ketchup och slott-senap... Det var så himla gott, så hälften hade varit nog.

Han tyckte sedan också innan jag gick hem att jag hade gjort mig förtjänt av 3 bitar Marabou mjölkchoklad, det smakade himmelskt gott. Goaste chokladen i världen utan vidare spisning. Gillar ni andra suiss choklad så ät för fan, då får jag ha min Marabou för mig själv, hahahaha!!

Handskak


Chaiyaphum MMMCCCXLII, Thailand

7 september 2018

88,2 kilo – 87.4 kilo (23 km) 1 timme 23 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,602 (nedåt)Ingen bit papper kan vikas mer än 7 gånger...

Hejsan i stugorna, jag kan idag bjuda Er kanske inte på mat, men väl ett fint foto av Thailands jäkligt enformiga, rejält överskattade sallad.. ALLA thailändare pratar om denna maträtt med sådan respekt, och med tungan hängande utanför, och med en häftig andning, så man nästan tror dom pratar om Buddah och hans gelikar.

Maträtten heter som ni kan se, Som Tam... Den finns säkerligen i lika många olika former och smaker som det finns geografiska regioner i Thailand. Eftersom jag själv är genuint ointresserad av maträtter som jag finner motbjudande, så kanske jag inte kan precis alla fakta om denna maträtt.

"Dock så vet jag att turister som kommer hit och folk som vill verka "inne" och kunniga brukar ha klart för sig och lägga namnet på minnet och också äta denna maträtt och då utropa i högan sky; "Oj va gott denna fantastiska sallad var". Thai är "genier på matlagning", fortsätter dom sedan.... Ja resan till Thailand var svindyr, så något måste man ju välan ha att "visa upp", så förutom foton av stränder, barflickor, tempel, så blir det också foton av maten...

Men där finns namn då förutom enbart Som Tam, också; Som Tam Palaa, Som Tam Bpopalaa, Som Tam thai och så vidare, antagligen med många mer namn. ”Palaa” är ju den där rötna fisken ni vet, den lägger dom i denna maträtt, vidare Bpo Palaa, då hystar dom i ”krabbor” plus den rötna fisken, det tycker dom är riktigt mums fillibabba.

"Som Tam thai" där emot, antyder då att maträtten nu serveras utanför denna region som ju är Isaan, och då ändrar maten karaktär ganska mycket. Borta är krabborna (tror jag), och borta är (tror jag) den rötna fisken där i.... Borta är också grenar, rötter, löv och annat illaluktande.

Men insekterna finns kvar i matlagningen över hela Thailand, men maten blir nog också mer ”blend” som ju engelsmännen kallar det, alltså lite mer kryddsvag... Och de värsta avarterna av hemska lukter finns nu inte heller utanför Isaan... Men en sak som är gemensam för HELA Thailand, det är deras oerhörda respekt och inlevelse över sin mat.Maten är ett samtalsämne som vida t.om. överträffar svenskens skit-tråkiga väder-tjöt. Man kan helt enkelt inte respektera och hålla maten högre, typ som en madonna på en piedestal. Man går här ut på morgonen och köper sin frukost, får den i den sedvanliga plastpåsen,, som man med andakt bär hem. Det finns inget stoltare i denna värld än den thai som bär hem sin plastpåse med maten där i.... Där maten sedan intages, och plastpåsen hittar man senare ute på gården, gatan, eller vid vägkanten en bit bort från hemmet.

Det har gått så himla långt i detta landet, att man som thailändare fullständigt tappat allt intresse för något annat än sin egna mat. Dom bryr sig bara inte, varför skulle dom? De har ju världens goaste, smartaste, och nyttigaste mat här. Falangerna kan inte laga riktigt mat, det är ju en sak som är säker..

Denna aversion har sträckt sig nu ifrån maten, över på precis allting annat, så ingenting ifrån utlandet lockar alls längre, allt finns ju i Thailand. Det enda dom tycker är kul är när dom på TV får se special-reportage från bland annat USA, eller England, eller Frankrike/Tyskland/Sverige, när något olyckligt har hänt där.

Ja en sak till är bra, och det är möjligheten att åka till falang-länderna och jobba där och skicka hem pengar till sin släkt som bor kvar. DET är en jättebra grej, och DET är det som gjort Sverige extremt välkänt i Thailand, för övrigt det ENDA som gjort Sverige välkänt vid sidan då utav att vi svenskar anses vara bra att para ihop sig med, hahaha!!

Man använder detta då till att visa sina undersåtar, hur lyckliga de skall vara över att vara thai, tillhöra det fria stolta uppfinningsrika folket thai, och inte behöva åka bort för att överleva. Allting i dessa thais liv går ut på att de blir itutade ifrån ung tidig ålder, att dom är bäst, och unika, och utlänningarna är enbart bra för dom tar pengar till Thailand....

Handskak


Chaiyaphum MMMCCCXLI, Thailand

6 september 2018

88,6 kilo – 88,0 kilo (28 km) 1 timme 44 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,621 (uppåt)Vätskan inuti en ung kokosnöt,

kan användas som ersättning för blodplasma...

Denna dag blev ruggigt effektiv på alla de sätt faktiskt. Jag vaknade helt jäkla utvilad klockan 04.10 ungefär. Har ju lärt mig här nere i Thailand, att OM jag vaknar tidigt, så är det INTE av ondo, utan en bra sak faktiskt. Jag kan ju gå upp, och njuta av att man lever, istället för att sova bort morgonen.

Jag menar, vaknar man pigg, så är man utvilad, och då finns det noll anledning att tvinga sig att sova längre. Jag gick ned till datorn, OK gjorde min toalett först förstås. Fick se i inboxen att jag fått OK på ytterligare en kund och dess transport, det var en 20´container till Israel igen....

Och i fickan hade jag tidigare i veckan fått styckegods till Thailand, så transport-lyckan skiner på mig, och det gör mig lycklig. Jag fick klarat av kontakten med denna kille och hans 20´container till Israel, ty när jag svarade och bekräftade hans bokning då klockan 04.30 cirka, så svarade han. Han var fortfarande uppe där hemma i Sverige.

Jag kom sedan klockan 07.30 iväg redan med Håkan, och vi brände av 36 kilometer denna vackra dag, på 2 härliga timmar och 12 minuter. Kom hem duschade, och efter en stund så stod Dan utanför dörren och frågade om jag ville följa med honom och äta lunch.

Ja det var ju länge sedan nu som han och jag käkade ihop, så visst, gärna. Jag fick mig 1,5 timme och recept-prat och bakning, så till slut så var jag så jäkla trött på bak-snacket, så jag inte kunde lyssna längre. Den gubben är helt och fullständigt insnöad på bakning och slika saker.

Men visst bra för hans del, han får ju tiden att rulla på bra där hemma, men för oss andra vanliga heterosexuella män, så är det jobbigt att lyssna på; "One cup of sugar" här och "one ounce salt" there och "flour" here and there... När jag kom hem igen, så var jag så nedsleten, så jag lade mig på soffan, och stilla somnade in under drygt 15 minuter.Jag vaknade helt klarvaken, och dessa små ”lutare” är de absolut bästa sov-stunderna i livet... Jag fortsatte sedan mitt arbetande vid datorn, och kom i kontakt återigen med detta med en s.k. gruppförsäkring som det jobbats med välderliga inne på facebook, av ett helt gäng gubbar i min ålder och uppåt...

Vi tecknade oss i tusentals, och försäkringsbolagen i Thailand blev intresserade faktiskt till slut. Jag fick en fråga ifrån en annan kille som undrade över läget. Så jag skrev följande svar till honom om det hela, och det är fasen ingen uppbygglig läsning för oss över 50-60 år i ålder...

Citat;
I år så gäller det att du "åker ut" från försäkringen vid fyllda 70 år i ålder. De skrev också att de nästa år kommer att slåss för att det skall stiga till 75 år..... Men snacket som var vid början att detta skulle gälla "alla" åldrar, blev bara nys..... De inbjudna till att teckna denna grupp-försäkring är de som ligger runt 50 år i ålder och där under. Jag själv med majoriteten av gänget, som ligger och dallrar på 66 år och uppåt, vi fick ingen inbjudan alls att vara med på denna försäkring...

Vi äldre var basen till att överhuvudtaget starta denna försäkring, och vi är också de som åker först åt helvete.... Jag tyckte det kändes rötet, hade ju hoppats på denna försäkring. Skrev in till Facebook-gruppen, och fick som förslag av en av gubbarna som drivit detta, att jag skulle "anmäla" mig på ansöknings-blanketten, trots att jag inte var inbjuden, och se om jag kanske blev accepterad ändå...

Jag tycker det känns som om denna försäkring inte alls blev som man hoppats på i alla fall... Det blir tydligen bara ytterligare en försäkring bland många hundra andra här nere i Thailand.... Visserligen så var kostnaden ganska bra, runt 2.000-3.000 baht per månad, men vad hjälper det när dom inte vill ha äldre. så jag känner för egen del att vi alla äldre är tillbaka på ruta 1 igen.. Och det kommer nog aldrig att bli någon ruta 2....
slut citat

Handskak


Chaiyaphum MMMCCCXL (3.340), Thailand

5 september 2018

88,4 kilo – 88.0 kilo (36 km) 2 timmar 12 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,610 (uppåt)Också på en vinternatt,

följer en gryning!!

Tisdag var en dag som absolut INTE kommer att gå till hävderna som den mest händelserika dagen i mitt liv. Jag kan faktiskt inte rapportera någonting "speciellt" alls tyvärr, och det är ju riktigt ovanligt. Så jag får väl försöka komma upp med något "ospeciellt" då istället.......

Jag har en serie foton från Thailand, som kanske kan vara av intresse för vissa av Er, så låt denna dag bli typ en dag med ”tecknat” som avslappning, om ni förstår vad jag menar.. Ja titta på bilderna istället för att läsa, kan väl vara kul en dag i livet i alla fall....
Ja först måste man fånga ormen, och sedan skall den ju ätas också.....


Frågan är ju om man skall ha ölen närmare än damerna?
Men huvudsaken kanske är att man har frugan så långt bort man bara kan.....

Javisst är det underskönt på sina ställen i Thailand,
men det betyder ju inte att man vill bo i den sketna illaluktande staden Bangkok,
 med sina köer,
nä det får andra så gärna göra....Ja dessa hus kan man alltså köpa lite varstans,
de ligger väl runt 200-250.000 baht i pris tror jag.
De kan transporteras ganska enkelt på vägarna i Thailand,
här kräver dom ju ingen trafik-säkerhet.
 Man kör tills någon dör, så enkelt är det...
Mai Pen Rai (sånt e livet).....


Ja dessa boysare, dom finns i överflöd precis överallt,
och alla är lika glada att dom föddes,
alla från mamman, mormodern, farmodern, till systrar i familjen.
Man slafsar östrogen-hormoner (tror jag det heter) redan från tidig ålder,
och påverkar växten både på kroppen, snoppen, som hår och skäggväxten, rösten som brösten...
Men det finns ju tydligen folk som gillar att härja med en ladyboy i sängen,
hualigen säger jag bara....Ja nöden är uppfinningarnas moder, och det har ju t.om vovvarna fattat här i Thailand,
bra grej faktiskt att komma undan solskenet, få lite fläkt,
och dessutom komma ifrån människorna....Ja grisar kan finna sin frid och plats i storstan...
Undrar vem sjutton som äger dessa grisar??


Ja snygg natur som sagt var,, kanske hunden tycker likadant.....


Visst sjutton verkar denna elefant ha det bra....
tänk att ha tillgång till en go sandstrand och havet...... 
Och med detta, så hörs vi imorgon,
hoppas ni gillade fotona i alla fall,
har ett gäng till, men får väl spara på dom,
och ta dom lite då och då istället..

HandskakChaiyaphum MMMCCCXXX, Thailand

4 september 2018

88,2 kilo – 87,5 kilo (23 km) 1 timme 23 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,595 (uppåt)Dagen har ögon,

men natten har öron!!

Ja idag så drog jag och Håkan iväg redan 07.40 nån gång, och var hemma igen redan klockan 09.15 nån gång, och då hade vi stannat och käkat isglass på vägen. Jag duschade och sedan jobbade jag vid datorn lite grand, fram till klockan 12.30, när York och jag fikade ihop på Big C.

Direkt därefter så körde jag till stenbolaget igen, och hade med mig en påse med skitsten som jag fått plocka bort ur de 5 påsarna som skulle innehålla brun  sten. När jag kom dit så lyckades jag faktiskt förmedla vad jag ville, och jag var nästan lite imponerad över mig själv, att klara detta.

Jag sade till dom att deras säckar stank, och var INTE rena bruna stenar som fanns där i, utan det var uppblandad med fula halv-vita stenar. De pekade stolt på högen med sten och på påsarna, och sade att där låg visst enbart bruna stenar. Jag tog en påse dom visade mig, tog kniven ifrån en av damerna där, och skar av snöret som höll ihop påsen.

Ut föll lika mycket fula halv-vita stenar som bruna... Jag sade till dom att gör så här, och satte mig på marken, och började sortera påsens innehåll i två högar. En för vita sten, och en för de bruna. De sade ju det vanliga thailändska uttrycket som inte gå att skriva, men ni som varit här känner igen det, dom säger; “åhååå”...

Jag sade till dom jag vill ha 10 säckar med ENBART brun sten.... Jag höll upp 500 baht, påsarna kostar ju 50 baht styck. Damen snodde blixtsnabbt 500;lappen och sade... “bai sam mon”... Låter finfint sade jag..... No white stone..... “åhåååå” sade hon log, och vi alla skrattade, medans jag åkte iväg på motorbiken...

De kom sedan som avtalat klockan 15.00, och innehållet i de 10 säckarna var fläckfritt... Inte någon speciellt anmärkning. Så klart att dom inte klarade av uppgiften “perfekt”, det ordet finns nog inte ens i det thailändska språket.. Jag hittade väl 2-3 vita stenar där i, som dom missat att sortera bort. Men inte mycket att bry sig om tyckte jag.. Slutet gott, allting gott...

Annars så har jag kollat in vad vi kan ha på vår baksida huset. Jag har ju skrivit förut, att jag vill montera PÅ muren baktill ut mot skogen, och det där hyreshuset där, en mörk glas-skiva, så att vi kan se ut, men folk kan inte se in. Gubben som var här och renoverade så mycket, offererade ju mig 25.000 baht för det jobbet.....

Jag har funderat sedan dess, och härom dagen, så stannade jag med Håkan vid ett hus långt ute på bonn-vischan här, när vi var ute och cyklade. De hade en mur precis som jag har, och på där i en metallram, så hade de träplankor monterade riktigt snyggt var det.Jag gick fram till ägaren som stod där med sin fru, och frågade “Tao rai”? (vad kostar det”)... Thai-killen berättade då för oss att muren, plus träplankorna och metallramen kostade 120.000 baht. Men det var då för ävenledes själva cement-muren. Ja annars hade det ju varit förskräckligt, eller hur...

Så när jag kom hem igår (söndag), så tog jag Yongan på motorbiken, vi åkte bort en bit, och så visade jag henne att jag hellre ville ha dessa plank. Hon tyckte också det var snyggt. Och jag skall också nämna att detta alltså inte är träplank. Huset vi pratade tidigare med, kallade det för “cement-wood”.

Ja thaiarna är jäkligt skickliga på att hantera och jobba med cement när dom vill... Planken är av cement-material, men exakt tunna som plankor, men tunga som cement nästan... Jag lämnade av Yongan hemma, och stack vidare till Global house. Fick faktiskt till att kunna göra mig förstådd även här, trots att ingen där pratar engelska...

Men låt detta vara klart, jag pratar inte thai, vet fasen inte hur jag får ihop det, men kanske jag är en jäkel på att peka och gestikulera. Dom visade mig ut till det “yttre” lagret”, och där snabbt som ögat så kunde jag förklara vad jag ville... Dom visade mig dessa plank.

Storleken var då; 10 cm breda och 1 meter höga. Men jag måste kolla om man kan skräddarsy längden på dom, annars kan det ju vara lurigt, då vi ju skall ha staketet på muren bak för 2 ändamål. Dels insyn, men också skydd emot regn så gott det går. Jag räknar med en längd av 10 meter, så låt säga 100 plankbitar.

De som är skurna rakt på toppen kostade 42 baht per styck, och de som var skurna rundade på toppen kostade 49 baht... Jag får se om det blir dyrare om jag måste ha längre plankor. Men materialet för plankorna bara, bör ligga på runt 4.000 baht, metall-skenan vet jag inte, men låt säga gissningsvis 2.000 baht, och arbetet vete skam, men säg 3.000 baht för det.

Så totalt skulle detta då kosta; 10.000 baht om jag lägger på en tusing extra. Detta att jämföras då med de 25.000 baht som den mörka glas-skivan skulle kosta.. Så jag har marginal att få detta bra där bak, och sedan när det är klart, så får jag lugna ned mig lite med handling och köperi...

Handskak


Chaiyaphum MMMCCCXXX, Thailand

3 september 2018

87,9 kilo – 87,0 kilo (25 km) 1 timme 35 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,581 (uppåt)Om aftonen skall man prisa dagen!!

Idag hade jag den stora glädjen att känna lite extra energi, och då ville jag börja med att sortera bort cement bland min bruna och vita stenar baktill huset. Ja jag har ju fina färgade stenar i rabatterna, och i typ kanten av uteplatsen därbak, så det skall se snyggt ut.

Sakta under årens lopp, så har väl Yongyut varit där och lossat sten, alltså lämpat av vanliga skit-stenar bland dessa köpe-sten. Ja i hennes thai-ögon så är det ju ingen skillnad, sten som sten... bara dinga falang-fasoner...Och på det så lämpade ju vår bygg-gubbe av överskotts-cementen, som han inte orkade bära iväg...

Hon som thai har ju fasen knappt en susning om vad som är snyggt eller inte snyggt, så där ligger gatu-stenar, vita stenar, bruna stenar, och cement-bitar... Det är ju bara så himla trist när man försöker ha det fint, och sedan ens fru ifrån en annan kultur, fan inte har en susning om vad som är fint eller inte fint.

Rensa I rabatterna oväsentligt, kratta gräsmattan löjligt, och då hålla snyggt i stenpartierna, från gamla godis-papper, jord, och annat skräp, löjligt, "i morgon kan vi vara döda". Vilket då påminner mig om “Snobben” som ju satt på en brygga med killen med runda huvudet, vad hette nu Snobbens kompis?  

Jo Karl hette han va. Jo de båda satt på en brygga och fiskade under tystnad.... Varefter Karl underfundigt filosoferar lite, han sade; “Spelar ingen roll vad vi gör, en vacker dag är vi alla döda”!!! Varefter Snobben lugnt och städat säger; “Ja men alla dom andra dagarna då”?

Och Snobbens uttalande är ju i mångt och mycket en direkt motsats till thaiarnas egna inställning med sitt jäkla “Mai Pen Rai” (sånt e livet), där dom menar på, att varför lägga tid på att städa, imorgon kan vi vara döda... Medans Snobben då istället säger, ja men OM vi inte är det då? Skall vi leva i den skiten då?Jag stack i alla fall bort utefter väg 201;an, till företaget som säljer sten i alla de former, och de har ju dessa vita väv-påsar med bruna och med vita stenar. Jag köpte  5 påsar med brun sten, och 3 påsar med vit sten.. De kör hem påsarna med bilen till mig.

Jag öppnar de 5 påsarna med brun sten, och varenda jäkla pöse är fylld till 50% ful vit sten och brun sten... Jag fick sitta där och sortera dessa 5 påsar, och hur kul är det då. Jag försökte sticka dit men de hade stängt klockan var ju 17.15, och de ville välan hem antar jag...

Jag är nu så där lagom uppretad på hela jäkla trädgården, och skall rensa upp i stort sett i alla sten & jordpartier som finns, och här finns MÄNGDER, det ligger huller om bladder, ty jag har inte alls haft kollen på Yongan. Jag tycker dock att det faktiskt ser för jävligt ut, och imorgon skall jag fixa detta. Secken svettning det kommer att bli...

Idag blev annars en riktigt het dag, vi cyklade tidigt, men det var redan 31 grader då såg jag. Men struntsamma, fartvinden gör att det fläktar, och vi for inte alls illa i värmen. Men stannar man som vi gjorde och käkade en isglass, ja då kommer värmen snabbt ikapp sig, och man börja svettas floder, och man gör det på ställen på kroppen som jag inte trodde var “svettbara”....

När vi kom hem, klockan var 10.45 då, så dallrade termometern på 34 grader, och man var ganska nöjd att stanna inomhus. Nu när jag skriver detta klockan 18.30 och det börjar att mörkna, så är det 29 grader och lite grand fallande. Men livet är gött, och hellre 34 grader varmt, än 19 grader varmt, mulet och snålblåst på bästkusten... Så jag klagar aldrig över vädret här..

Handskak


Chaiyaphum MMMCCCXXX, Thailand

2 september 2018

88,1 kilo – 87,4 kilo (32 km) 1 timme 52 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,580 (uppåt)Prisa inte dagen,

förrän solen gått ned!!

Jag såg en hysteriskt bra grej faktiskt inne på Facebook, Det handlar om att koka ägg på ett suvärent sätt. Lite torsk som jag är på ägg, som jag gillar hysteriskt mycket, så köpte jag faktiskt 6 stycken. Kolla in videon på denna länken, så ser ni vad det handlar om..

https://youtu.be/nBsqaNFqh_o

Inte bara knäcker man ett ägg och lägger däri, och därmed slipper att skala ägg "ever" igen. Nä man kan också lägga I smör, kanske ost, kanske svamp, definitivt peppar och salt, kanske en liten baconbit... Och vips så har ni en färdig maträtt nästan. Kan knappt vänta tills jag får hem dom hit. Lovar rapportera till Er efter första försöket här hemma...

Annars så har vi baktävling jag och Håkan idag (läs igår).. Han skulle göra bröd, och jag sade att mitt bröd blir nog bättre.... Men junioren Håkan (5 år yngre), han insisterade respektlöst på att hans bröd skulle bli bäst. Så vi startade upp en tävling där gatans bäste bagare skulle utses.

Dan, amrisen som lever I sitt kök, han räknas inte, han är ju kass, och på det amerikanare.... Ja det skall bli spännande, jag lyckades redan från början avslöja Håkans hemska falska intentioner och fusk-vilja i denna tävling.... Jo, han har en super-ost inne hos sig ifrån Sverige, och jag vet hur den Borlänge-bon fungerar....Han tänker lägga på pålägg på mackan när det blir dags för avsmakning, och dömande vems macka som bakades bäst. Och så tror han att jag nöjer mig med leverpastej. Fan jag har ju redan förlorat ifrån start om han kör den osten och jag pastejen... Så jag sade till honom, kör han med osten, så skall jag ha 2 skivor också, så det blir rättvist vid avsmakningen....

Hans respons var; “2 skivor”... Ja svarade jag; -” Du tänkte fuska, så det blir böter, så jag tar en skiva ost för eget bruk. Ja lite jävlig för man nog vara tror jag... Jag sitter nu här och mitt bröd håller på och bakas för fullt bak huset. Jag har redan smygsmakat på hans bröd, det var kanongott, så detta blir kämpigt... Jag återkommer senare...

Ja nu är det “senare” då,, och avsmakningen har skett..... Kom precis hem här. Vi lyckades ena oss om oavgjort. Jag fick ett glas vin, och i dessa lägen, så kan man muta mig med slika saker. Hans bröd var gott, mitt var något godare, men oavgjort är OK, , ville ju inte göra honom ledsen i ögat.....

Vill bara avslutningsvis meddela Er läsare att engelsmännen nu har kommit fram till via intagen statistik, att Thailand är det farligaste turist-landet för dom. Fakta ifrån försäkrings-bolagen. Hur det är för Sverige vet jag inte. Det är väl för oss snarare kanske farligare att stanna hemma i Sverige, än att åka på semester....

Handskak


Chaiyaphum MMMCCCXXX, Thailand

1 september 2018

88,1 kilo – 87,5 kilo (37 km) 2 timmar 10 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,576 (nedåt)Midsommarnatten är inte lång

men den sätter många vaggor igång

Ja farbro Kongo-Kent kom idag på besök, dock så var det ett snabbt besök, ty det tog väl runt 4 sekunder att se att anledningen till hans trassel, var helt enkelt att han själv hade glömt att köpa ett Re Entry Permit, så han dödade egenhändigt utan skjutvapen eller pilbåge i hand alltså; sitt VISA plus sitt uppehålls-tillstånd på en dödens sekund.

Han bor nu på 30 dagar i Thailand, och måste börja om ifrån början igen för att fixa detta. Men misströsta inte nu läsarna, Kent fixar detta enkelt genom att åka till Vientiane i Laos (Vid Nong Khai), där han går till thai-ambassaden på plats, och börjar återställningen av läget, med att köpa ett Non Immigrant "O"-VISA baserat på giftmål med en thai-national, som det ju så vackert heter.

Han har fått utav mig detaljer om hur han skall göra, och vad han skall ha med sig o.s.v. Så han skall nog kunna klara detta gallant. Men man vet ju aldrig när det gäller Kongo-Kent... en lurig gubbe den där, hahahaha!

Jag skall hålla honom i herrans tukt och förmaning så detta fungerar, gubbfan är en ivrig fabror, som inte sitter still där man placerar honom. Egentligen så skulle man behöva ha en övervaknings-kamera på honom så han inte ställer till något sattyg.....För de av Er som så vackert undrar vilka dokument-krav som thai-ambassaden har på en svensk gubbe som oss, för att få ett single entry (90 dagars) Non Immigrant ”O”-VISA baserat på giftmål, så skall man visa upp följande:

a – Thailändska äktenskapsbeviset i original plus kopia...
b – 2 stycken foton
c – Thaifruns ID-kort plus kopia....
d – Thaifruns blå husbok (Tabien Baan) plus kopia...
e – Falangens pass; kopia av fotosidan
f  – Falangens pass; kopia på Laos-VISAT
g – Fylla i ansökningsblanketten
h – Ha med sig 2.000 baht vilket är avgiften för detta VISAT...
i – Detta VISA är alltså baserat på giftmål, och då behöver man inte visa någon inkomst alls,.....

När detta är klart, vilket tar över natten, så de kan återvända dagen efter till Thailand. Då kan Farbror Kent löga sig i solen i drygt 60 dagar, och alltså under de sista 30 dagarna av VISATS giltlighets-tid, ta sig till SIN Immigration, och ansöka om det uppehålls-tillstånd som han schabblade bort....

Med detta, så skall allt vara bra. Kent fick sig en mini-åthutning, så nu blir han nog fortsättningsvis mer varsam och aktsam, när han har med den thailändska Immigration att göra...

Handskak