Juli-Augusti

 

 

 

Thailand - ur min synvinkel

 

GTG Shipping, Thailand

Transport av Ert bohag/flyttsaker till Thailand? Kontakta mig på min mail här; chaiyaphum@glegolo.com

 

Skeppa styckegods pallar, eller hel containerlast.

Välkomna med Era förfrågningar,

 

Läs gärna följande artiklar om transporter skrivna av mig:

 

http://www.maipenrai.se/forum/t/20349-min-transport-hur-det-fungerar-praktiskt/

Eller

http://thai-mc.com/forum/index.php?topic=7.msg4273#new

 

Eller direkt här på hemsidan, se vänster-kolumnen!

 

 

För de av Er som vill ha mailavisering varje gång som jag lägger in ett inlägg här på hemsidan, så ber jag Er att anmäla Er genom att maila till mig på:

chaiyaphum@glegolo.com

Vill ni komma i kontakt med mig så maila ävenledes!!

 

=============================================

 

Chaiyaphum MDLXXVII, Thailand

31 augusti 2013

ATM-kurs ; 4.815

 

 

Satt och jobbade lite, och råkade ramla över en hemsida som jag aldrig sett förr, dock så är jag medveten om att den är väldigt känd. Vi brukar ju alltid i Sverige röra oss med begrepp som rasism, mestadels för att få tyst på meningsmotståndare. Men egentligen, så undrar jag trots säkert många protester att vår rasism som vi har i Sverige är ytterst liberal, om man jämför med en sådan där ytterligt meningslös rasism som finns i så många länder och kulturer.

 

Jag menar oftast så blir en utlänning fullt ut accepterad, bara han visar ”vad han går för”.. Och det är ju egentligen det som det skall handla om. Visa upp dina kvalitee´r först, och sedan blir du bedömd efter dom kvaliteerna. Tyvärr i Sverige så är det lite grand tvärtom finner jag. Folk kräver saker och ting, och påstår att dom är det eller det, och skall ha det eller det, och detta långt innan dom presterat ett skit..

 

Jag gillar den inställningen som dom absolut flesta svenskarna har, och det är att dom som vill komma hit och ta bidrag och hjälp, de skall också bidraga. Gör dom inte det, så skall dom bli bedömda efter det stora negativa också.....

 

Jag sitter alltså nu ock kollar denna hemsida som jag pratar om och det är denna;

 

http://www.radioislam.org/judemakt/kultur-musik.htm#intro

 

Detta är radio islam, och deras stora grej i livet är att föra ”bok” över alla judar, nu i detta fallet alltså de svenska judarna, och deras insatser och boende och leverne i Sverige. Det är med ”avsmak” som dessa araber och muslimer skriver nedsättande om judar. Alltså om människor som är inlemmade i det svenska samhället som goda skattebetalare och goda medborgare.

 

Och det ytterligt roliga i allt detta, är att all denna skit skrives utav araber,som själva inte satt ett endaste avtryck i något enda sammanhang i Sverige annat än som brottslingar och slashasar.... Nu säger säkert någon som vill ”finna 5 fel”, - ”Ja men araberna gav oss ju siffrorna, och de hade en jättekultur länge därborta för tusentals år sedan....”

 

Javisst hade dom det, men det var tusentals år sedan och förutom siffrorna, vad har de gett vår västliga kultur i dag, något som skall ge dom rätt att komma till Sverige, och hoppa på svenskar som bott här i kanske 2-300 år nu?? Det roliga är att araberna här på sin lista namnger judar och deras ättlingar, men själva så kan man inte finna ett endaste namn med arabisk börd, som gjort någon nytta att tala om i Sverige.....

 

Så nu har vi talat färdigt om den skiten, ville bara berätta hur det verkligen låg till, men jag bryr mig inte just nu om det finns någon rättrogen arab någonstans i Målilla som sköter sig, utan jag generaliserar. Men skulle det finnas en sådan i Målilla, arab,. muslim eller annan, så har han min högaktning.. Men för resten av dom,,, Döm dom efter deras insats i samhället.... Dom själva gör ju det mot andra... Tham dee, dai dee, som thailändarna säger!!!

 

Visst kommer jag ihåg, speciellt ifrån skolan hur trista lektioner stundtals gjorde att man hade svårt att hålla sig vaken. Kolla denna videon:

 

http://youtu.be/L38yu0Z5bdI

 

Kolla hur många av dessa pojkar som kämpar som skam med att hålla sig vakna...Ja det är inte lätt alltid... hahaha!!!

 

 

 

 

Jag avslutar detta kapitel med lite fräcka bilder. Insektslivet är ju ofta eftersatt, kanske av förklarliga skäl. Våra husmanskameror klarar inte hur som helst att zooma för kraftigt, och ändå på nära håll behålla skärpan, vilket vi alla har sett, Visst flera av Er har toppkameror, men inte alla, inte de flesta tror jag!!!

 

 

Kolla dessa bilder och njut, vi trampar på insekterna, vi häller gift på insekterna och vi käkar insekterna..... Men dessa grymt snygga och vackra varelser kommer alltid att finnas där, och vi INTE.... Så njut nu av bilderna .......

 

Handskak

Chaiyaphum MDLXXVI, Thailand

30 augusti 2013

ATM-kurs 4.814

 

 

Forts. från förra kapitlet....Kvinnan förlorade precis allt, sitt ansikte och sin prestige, och nu startade en serie telefonsamtal som aldrig tycktes ta slut. Yongyut översatte, och jag tyckte riktigt synd om kvinnan....Pengarna skulle denna dag betalas intill fullo, alltså 15.000 baht + ränta annars skulle dom förlora ett risfält.

 

Kvinnan ringde som besatt, och till slut efter styvt nästan 2 timmar, så fick hon löfte ifrån sin bror någonstans i Bangkok, att han skulle skicka pengarna för att rädda sin familjs namn och ära... ja så kan det gå till i en by någonstans ute i obygderna... Men detta slutade ju bra i alla fall för kvinnan, kanske mindre bra för brodern, som nog aldrig lär se dom pengarna igen, de betalar ju inte sina skulder...!!!!

 

Det andra samtalet bakom oss var i form av att det var en ung kvinna, kanske 27-28 år ung. Hon fick ett samtal ifrån en syster som berättade gruvliga saker. Kvinnans mamma var dålig hemma i byn. Hon hade ”ont i magen” (cancer i mina ögon), och hade tappat lusten att äta. Sorgen var stor, och mammans mamma (mormodern) tog så illa vid sig, för hon tyckte att det nog var mer hennes tur att kola av, så hon matvägrade lika mycket, som mamman med cancern gjorde.

 

Följden av det hela blev då att mamman började att käka igen, för hon ville inte att hennes egna mamma (mormodern) skulle dö av svält..... Så nu så berättade systern i alla fall att mamman nog inte klarade detta så länge till, och mormodern hade accepterat att hon skulle förlora en dotter, så sorgen var stor i familjen, och hemma i byn... Jag ser detta som en trist och alldeles för vanlig vardag för thai....

 

Hjälpen för dom emot cancern är nästan noll här. Så det är en hemsk vardag. Fy sjutton för att vara strandsatt här i detta land, med sjukdomar av det allvarligare slaget, det är en pina. Normala grejor är dom suveräna på här, och mycket bättre än Sverige servicemässigt alltså!!

 

Jag tänker då enbart på lättillgängligheten, allting finns så lätt åtkomligt, läkarna sjukvård och mediciner. Hemma I Sverige tar det en hel dag för att komma till vårdcentral och fixa medicin, OK lite överdrivet. Här pratar vi om maximalt 20 minuter, och en kostnad som är kanske en tiondel mot hemma...

 

I alla fall, vi var hemma igen kl. 15.30 i Chaiyaphum, och jag var görglad över hur bra det hade gått hela denna grej.... När vi kom hem så blev det lite datormek, och lite gott jobbmässigt dök också upp. Så det var en nöjd farbror som gick och lade sig, hör och häpna kl. 21.15 igår kväll.... Jag somnade som en stock, och vaknade i morse brottsligt storpissenödig kl. 05.45. Och min nya dag som är idag den 28 augusti 2013, kunde ta sin början...

 

Börjar mer och mer fokusera på min resa till Sverige med Yongyut. Det ser bra ut idag pengamässigt för oss, och lite extrajobb rullar in i en hygglig takt. Så jag tycker att med det fina stöttandet att kunna få bo hemma hos polare i Göteborg (E-L och Thommy) så borde detta gå som en dans ekonomiskt. Med tanke då på thaiuttrycket ”Tham dee, dai dee”, alltså att göra gott och få gott åter, så är mina tankar idag hos min polare (LG) i Philippinerna.

 

Han skrev idag att han måste åka till Bangkok (Ja, Philippinerna tillhör svenska ambassaden i Bangkok faktiskt), och förnya sitt pass snart. Jag fick nu chansen då att föreslå när han nu skrev att han tänkte åka till Sverige för att göra detta. Att han skulle skita i det, ta Bangkok, och tillbringa den veckan-10 dagarna hemma hos oss här i Chaiyaphum, och äta gott och dricka gott, och sedan bara vänta in tills passet är klart.

 

Våra vänner här philippinarna skulle kunna hjälpa LG på Philippinerna att ordna fram skitbilliga flygbiljetter hit och hem igen, så då skulle inte den upplevelsen ruinera honom alls..... Jag hoppas att han tar detta erbjudandet, vore kul att träffas i alla fall...... Så nu ser vi fram emot besök här hemma i Chaiyaphum utav löst folk ifrån Subic Bay......hahaha!!!

 

Handskak

 

Chaiyaphum MDLXXV, Thailand

29 august 2013

ATM-kurs 4.944

 

 

Forts. från förra kapitlet... I denna avgift ingick det ävenledes att vi INTE behövde lufsa över till VISA-application centre, det gjorde VFS i priset.... Så ”Flank” vi klarade oss bättre undan än ni gjorde, ni behövde ju ta Er till detta centre för att lämna in Er ansökan, vi slapp detta. Sedan tog vi en ”bulle”, och secken tur att man inte alltid lystrar till fågelsången ifrån ”Uppsala högar”, som tyckte att vi kunde gå.

 

Yongyut vägrade att lyssna på att jag hade experter till min hjälp, kallade vårt kära forum för ett forum för DtingDtong-falangs,,, stannade en taxi, som körde oss en bra bit för 57 baht till svenska ambassaden. Gatan var trög, men det funkade OK, Den värsta gatan var faktiskt den som ambassaden låg på, där framme var det bomstopp ett tag.....

 

Så BTS ta dig i arslet, och promenera samma sak... taxi är grejen i Bangkok helt klart..... Lufsade upp till Ambassaden, och fick vårt pass och lite trevligt tjöt med killen i passluckan... Mycket trevliga människor må jag säga. Allting tog 6 minuter, klockan var nu 09.30 och vi gick ner på gatan, tog en taxi som drog iväg till Moo-shiit igen, och vi hann med 10.00-bussen till Chaiyaphum. Jag var görlycklig för att slippa Bangkok.

 

På bussresan hem, så var det ett rent otroligt surr stundtals... speciellt så var det den där löjden till bussvärdinna som skrek och skrattade, och hela tiden tjötade med chauffören. Inte en chans att slumra till. DÅ när hon nog försökte att vila käkarna en stund, så satte det igång att ringa och ringas på bussen, ALLA thai hade ju en mobil, och alla ville tala i den också....

 

Samtalsämnena var ju oftast fullständigt löjligt värdelösa och inget att bry sig om. Mobilsjukan är ju helt enkelt att folk inte kan låta bli att prata i mobiltelefon, de har aldrig nåt att säga, utan det är väl närmast att likna vid att röka cigissar, det sägs ju att det är rörelsen med händer och munnen som är det mest vanebildande. Samma med telefonen....

 

Inget att säga inga problem, då leker vi med telefonen istället, och berättar på facebook att – ”jag sitter nu på bussen, och ser en falang sitta i djupa funderingar, undra om inte han tänker skriva på internet om oss thai som sitter här. Nä nu måste jag chatta med Anna i Målilla hej då....”

 

Men vi hade en intensiv kvinna bakom oss, och en framför oss. Den framför var en kvinna i sina modiga 50 ungefär, och hon nästan skrek ut vad hon pratade om, och de flesta på bussen lyssnade intensivt utan att visa det. Yongyut översatte, och jag fick denna dag en extra inblick i något som jag inte visste om, och det var att låntagare som inte betalar sina skulder, blir uthängda via den berömda högtalaren utanför templet i varje by!!!

 

I detta fall, så hade Thailand, alltså någon tjänsteman som antingen själv eller Thailand som nation, skickat pengar till byhövdingen i denna by. Det handlade om drygt 1,5 miljoner baht. Dessa pengar skickades, för att de skulle lånas ut till dom som ville låna bland bybefolkningen. Alltså bland folk som inga pengar har, och inte har stora chanser att betala tillbaka heller för den delen!!!

 

 

Ironin är här att Thailand och de rika sätter i system att låna ut pengar. Thailändarna själva har svårt ofta med själva konceptet att pröjsa tillbaka. De skiter i det , och ser ingen morgondag. Familjerna måste sätta saker i pant (garanti) förstås, och ofta handlar det om mark och eller risfält... Mängder av människor förlorar sin mark på skitgrejor egentligen.

 

Denna kvinnas son hade lånat, familjen hade garanterat lånet med sin mark. Lånet var på 15.000 baht och avbetalningen inklusive räntan var 2.000 baht. Sonen hade gett fan i att betala de 2.000 bahten, och nu förföll lånet denna dag som vi satt på bussen. Grannarna började ringa (2st av dom) till kvinnan på bussen, och berättade att sonen och familjen namngavs beredvilligt, och det berättades att familjen inte betalade sina skulder. Forts. nästa kapitel...

 

Handskak

 

Chaiyaphum MDLXXIV, Thailand

28 augusti 2013

ATM-kurs 4.927

 

 

Vi stack till Bangkok på natten mellan 26-27 augusti, och det blev att vi skulle till VISA Application Centre för att lämna in Yongyut´s VISA-ansökan, och sedan vidare till Ambassaden och plocka upp mitt nya pass..... Det är lika värdelöst som vanligt att åka på natten på dessa turer dit ner, men det är ändå mer värdelöst att åka på morgonen, komma till Bangkok på senmiddagen, och sedan vara tillbaka hemma igen sent sent på kvällen igen....... Usch nu känns det åtminstone som man har kvällen imorgon sparad i alla fall...

 

Nu när vi avverkat natten, så ÄR natten faktiskt ett bättre alternativ än jag lät påskina igår när jag skrev stycket ovanför här.... Bussen gick 01.00, det var lugnt och städat och i stort sett bra FÖRUTOM 1 idiot bara. Och det får anses vara mycket mycket bra enär bussen är full av thailändare, jag menar att bara 1st ballade ur,.

 

Jo det var killen i sätesraden på andra sidan mittgången där vi satt, han satt där och kollade på film på sin datorskärm, inget fel alls i det. Problemet var bara att fanskapet beslöt sig för att äta chips ur en chipspåse när han tittade på filmen. Så under 1,5 timme framåt så stack han in 2 fingrar i påsen plus knogen, och plockade med utsökt beräknande finess 1 jäkla chips-flaga i taget, 1st!!!!!!!

 

Detta innebar att fanskapet stack in sina fingrar och sin knoge i påsfanskapet runt 100 ggr under 1,5 timme, och ni vet ju själva hur det låter när man plockar ur chips ur en chipspåse. Bussen var knäpptyst och alla var tyst överens om att det var läge att sova bort tiden ner till Bangkok fram till kl. 06.00.

 

Men denna kille körde på. Jag sade inget, tittade dit flera gången men han var strängt upptagen av TV-tittandet. Till slut efter drygt 1,5 timme, så tystnade det, och den lille mesen lade bort påsen. Jag lyckades till slut efter kanske 5 minuter hamna i någon slags härlig koma,. När jag plötsligt hörde samma jäkla ljud återigen. Tittar åt sidan och finner samma kille, med en NY PÅSE CHIPS.....

 

Jag viftade till med min filt emot hans sits, han tittade upp, och jag hyschade honom i den annars knäpptysta bussen, ingen sade ju nåt förstås bland alla dessa mesar till thailändare...Han tittade på mig med sina ögon till holkar, och fortsatte att käka chips. Efter en timmes försöka att sova, så tystnaden det, och killen beslöt i höjd med jäkla Saraburi att det var läge att sova....

 

Fasen att jag inte hade en chipspåse jag också... NU var det ju läge att öppna den. Jag lovar Er, det hade blivit skarpa klagomåk till bussvärdinnan, om att falangen måste sluta med sitt ätande mitt i natten.... Men resan gick grandiost förutan detta intermezzo med chips-idioten...

 

Vi kommer ner till Moo-shiit, busstationen. Tar en taxi till adressen på VFS Globals hemsida, sätter oss på McDonalds kl. 06.30 och skall vänta och käka lite grand fram till kl. 08.00. En trevlig dam stövlar fram till oss emellan alla prostituerade, och deras kunder inne på McDonalds, och frågar vad vi skall göra. Yongut svarar att vi skall till VFS. Hon jobbar där säger hon, och frågar varifrån vi kommer? Min man är svensk....

 

Jaha, säger hon, VFS har flyttat för danskar, norrmän och svenskar, bara finnarna finns kvar här.... Så vi fick lufsa bort 200 meter till en korsning, ta vänstersväng där, och 200 meter till, och där låg Alma Building nr. 25...... Där på 12.e våningen fanns VFS Global, och där skulle vi lämna in vår ansökan, om vi nu tänkte ha deras hjälp med detta.....

 

Efter lång lång väntan på att kl. skulle bli 08.00 så åkte vi upp. De hjälpte oss snabbt och elegant, pratade bra engelska, och rättade till de små saker som saknades i bibban av papper, vi pröjsade till killen 2.400 baht för ansökan,. 535 baht som var deras serviceavgift plus 200 baht som var kostnaden för portot hem till Chaiyaphum. Forts. nästa kapitel...

 

Handskak

 

 

Detta nya kapitel jag lägger in nu, är för imorgon den 27 augusti, så ge fan i att tjuvläsa nu,,,

 

Chaiyaphum MDLXXIII, Thailand

27 augusti 2013

ATM-kurs 4.913

 

 

Fick av en tillfällighet se att när det gäller att ge ”fingret” till folk, så startade den grejen inte alls som jag skrev igår, det startade som vi redan vet med att grekerna gav fingret i en nedvärderande gest åt folk. Alltså bögar som använda rumpan för ”fel” ändamål. Så startade det, och har hållit på alltsedan dess fram i vår tid... Så då har vi återigen sett det. Alltså uttrycket ”inget nytt under solen”......

 

Vi kör alltid med ett uttryck här i familjen, och vi försöker faktiskt leva efter det också.... Kanske lite mesigt, men va fasen gör man inte här i detta jordelivet. Uttrycket i fråga heter förkortat hos oss ”tam dee, dai di”. Det innebär i klartext, att det som du gör mot andra, det faller också på dig själv. Vi har väl nåt liknande uttryck i ”Du skall behandla andra, så som vi själva vill bli behandlade”...

 

 

Skillnaden här är i alla fall med ”tam di, dai di” att gör du gott mot andra, så kommer du att få good luck själv. Om detta stämmer, så fattar jag inte vad jag hart gjort för gott, men följande mail dök upp precis nu till mig ifrån Göteborg, Sverige:

 

Quote

Hej!

Dr ...... ....... har tagit del av ditt mejl.

Du erbjuds besökstid fredag 20 september 14.00 för en ortopedisk undersökning. Dr ........ bedömer efter detta hur man bäst går vidare med behandlingar innan eventuell operation.

 

Förfarandet vid operationsremiss: Mottagande sjukhus skall sända dig en kallelse inom tre månader (vårdgaranti) för besök hos opererande läkare ( –ett besök- innan operation). Om inte sjukhuset kan klara vårdgarantin kan du som patient begära att remissen skall sändas till annat sjukhus (kontakta då Vårdslussen tel. 020-445555).

 

Tacksam meddela din adress så vi kan registrera dig.

Patientkostnad 300 kr (kontant) eller frikort gäller. Regler för avbokning se vår hemsida.

 

Med vänlig hälsning

B ,,,,,,, .........

läk.sekr.

Unquote

 

Fattar ni hur himla glad jag blev över detta då. Detta hoppas jag skall bespara mig säkert 1 månad i värsta fall.... Så jag håller tummarna. Nu kan jag inte göra mer. När jag kommer hem 19 september, fort som ögat ner och skriva in mig, och sedan till denne kanonläkaren till ortoped, och sedan blir det till att vänta... Men håll tummarna för mig!!!

 

Handskak

Chaiyaphum MDLXXII (A), Thailand

26 augusti 2013

ATM-kurs 4.884

 

 

Imorgon den 27 augusti så är jag i Bangkok hela dagen lång och återkommer framåt seneftermiddagen..... vet inte om jag har kraft att skriva nåt då... Så om ni inget hör imorgon, så var säkra på att nytt material kommer att publiceras garanterat under onsdagen den 28 augusti 2013.

 

Handskak

Chaiyaphum MDLXXII, Thailand

26 augusti 2013

ATM-kurs 4.875

 

 

Forts. från förra kapitlet....... Det blir fler och fler skördetröskor som erbjuder sina tjänster, och priserna sjunker också i takt med det. Det är oftast thai som med bankernas beredvilliga (hjälp), tar lån och köper skördetröskor, och som sedan aldrig har en chans att få det hela att gå runt..... Detta sätter förstås press på vanliga hederliga människor som vill leva på detta förstås!!

 

Så med allt detta i åtanke, så gör denna Ewe ett fantastiskt jobb för sig själv, sin make och sin familj!!! Peter själv sliter oerhört ont nere i Australien, Han tjänar kanonpengar visserligen. Men det tar på dessa gubbar i den värmen och med det fysiska arbetet som försigår där. Peter sade igår, att man nog inte gärna stannar mer än kanske 3 år som oftast....

 

Men han berättade om flera australiensare som fastnat där, och åren går, och kroppsligen så är dom ganska nedslitna, och har att se fram emot en kanske något smärtfull ålderdom, när kropparna börjar säga till efter allt slitage....Peter själv kom hem nu med en böjd rygg som han tydligen hade kört till ryggskott, så han blir nog som ny igen tror jag, men hualigen va ont det ser ut att göra...

 

Peter är bara 51 år gammal och sprungen ifrån New Zealand, så det är ju inte läge för honom att lägga sig på rygg här i Thailand, som undertecknat gjort, så han måste försöka att jobba ett par år till, till 65 tror jag dom har därnere i NZ..... Så han visade foton där han bygger, han svetsar och han släpar därnere i Chatulatt, en jäkla otrivsam sysselsättning för denna vår pensionärstillvaro eller hur??

 

Men jag avundas honom inte alls. Peter är ju närvarande i den värld som så många andra 50:åringar är, och det är att de nosar på den tillvaro som vi ”stora” pojkar lever i, och de blir alldeles ”till sig”, vilket är lättförstårligt. Vem vill inte bara slappa och slippa ekorrhjulet. Man måste ju dock ha inkomster varje månad eller en REJÄL slant på banken, vilket inte är speciellt många 50.åringar och yngre förunnat, om man nu skall bo härnere!!

 

Annars får man nöja sig med det nästbästa, och det är väl att ta med sig sin dam hem till sitt hemland, och jobba av de sista glimrande åren, med henne vid sin sida, för att vid rätt ålder kunna sätta bo här i Thailand.... men det är nog rätt värdelöst tråkigt att hamna mittemellan kan jag gott tänka mig...

 

Det har ju pratats en del här angående om thai verkligen vet vad vårt falangtecken , ni vet med mittfingret rätt upp i luften menas.... De allra flesta man pratar med, är helt övertygade om att de inte har en susning, alltså de allra flesta. En del av dom vet att vi falanger finner det förolämpande, men innebörden och styrkan av det, tror jag, har de ingen susning om alls.

 

 

Skolbarnen gör detta tecken ganska ofta nu för tiden, tycker jag mig märka.....Vissa påstår att de kör detta ”fuck up”-tecken som ett typ V-tecken (victory ni vet). Och tror att falang kör med victory när dom menar fuck up, hahahaha!!! Men skolbarnen gör detta p.gr.a. att det är ett falangtecken, och då är det per automatik ”coolt”. Precis samma som engelsk musik på 60:talet var stencool, och amerikansk kultur idag är stencool, alltså för oss svenskar.

 

För Er som vill veta, så kan jag berätta om bakgrunden till detta med fuck up-fingret... Det finns idag tydligen 2st versioner av det, men bägge versionerna handlar om att hugga av just detta finger i krig. Nåväl under 1400:talet nån gång, så krigade England och Frankrike med varandra.

 

Fransmännen, arroganta typer förstås, precis som vanligt, förutsåg en enkel seger över engelsmännen, och de planerade redan innan kriget vad de skulle göra med alla dom till fångatagna engelska bågskyttarna. Ett franskt snille kom då på att bästa sättet att slippa dessa fruktade ”långpilbågar” som dom kallades, de kunde skjuta nåt alldeles förskräckligt långt med dom, jo det var att kapa mellanfingret, på så sätt skulle inte den näven kunna spänna en endaste båge mer i hela sitt liv....

 

Fransmännen tyckte detta var genialiskt. Engelsmännen fick nys om detta förstås, och blev skitsura, och hatade ännu mer dessa skitäckliga grodätare ifrån andra sidan kanalen. Och med den uppretningen i ryggen, så knäckte dom fullständigt fransosen, och paraderade förbi dom efter kriget, och de alla höll upp sitt mellanfinger i den idag så populära åtbörden....för att visa att de fortfarande kunde skjuta eller....

 

Det finns faktiskt t.om en förklaring till det idag uttrycket ”fuck you”, jag tror inte på det alls, men vissa folk tror i alla fall på det, och det skulle då vara att långbågen (long bow) skapades ifrån det engelska trädet ”Yew”, man kapar alltså ett träd som heter Yew, ”pluck Yew”....

 

 

Så när engelsmännen paraderade förbi de mesiga feminina fransoserna, så skrek dom förnedrande till dom att dom fortfarande kunde ”plock Yew”, och hånskrattade med fingret rätt upp i luften. Ordet plock som är relativt svårt att säga, så förändrades detta ords begynnelse med tiden, till förmån istället för ett F, och uttrycket många hundra år senare, hade förvandlats till ”fuck you (Yew)”!!!!

 

Som avslutning, avhåll Er dock att göra denna åtbörd/gest i trafiken här i Thailand, det är livsfarligt, och alla i det sammanhanget förstår den fulla innebörden, t.om. thai´s förstår detta utländska uttryck!!!

 

Handskak

Chaiyaphum MDLXXI, Thailand

25 augusti 2013

ATM-kurs 4.878

 

 

Ja det är ganska fascinerande när man betänker att nu ett flertal stater borta i Asien skall gå samman och bilda något som skall föreställa en motsvarighet till EU hemma hos oss, de kallar detta för ASEAN, och den bildningen skall vara i full swing till år 2015...

 

Dom jobbar och dom arbetar med att få detta att fungera, till att börja med på planeringsstadiet. Men att få dessa länder här borta som är dom största egoisterna på detta jordklot, att samarbeta verkar vara en ren herkulisk uppgift minsann!! Flera av länderna visar genom de ”siffror” som dom lämnar in, som typ ”budget” och ”målsättning”, som skall föreställa en spegling av framtiden inom detta ASEAN, och ländernas egna bidrag till förbundet.

 

Att dom enbart är ute efter att använda detta ASEAN som en extra marknad, för att kunna exportera sitt gods. Det finns siffermässigt ingen som helst motprestation i form av Import till sagda länder..... Många specialister och experter ser stora problem som redan tornat upp sig vid horisonten, och ser det som nästan omänskligt att få detta att fungera...

 

Lägg därtill medborgarna i dessa länder. Att gå ifrån stam-mentalitet bara för 40-50 år sedan till ett relativt modernt samhälle, ja det låter sig bara inte göras. Befolkningarna kan inte se längre än bygränserna, och förstår inte dessa koncept där man skall samarbeta för framtida mål... T.ex. thaiarna som aldrig planerar för framtiden, aldrig kan se längre än den dagen de lever i.

 

Hur skall dessa människor kunna bli användbara medlemmar i ett förbund mellan olika stater... Som en kille mycket förnuftigt sade att hans thaifru lärt honom – ”Om dom inte sätter mat på middagsbordet, så behöver vi inte bry oss”, DET är alltså bymentalitet. Så hur thai skall få detta att fungera ja, det övergår i alla fall mitt förstånd!!! En sak till. EU har ju stora problem med nationalism, släng in konceptet ”förlora ansiktet” här, så ser vi enormt stora oöverstigliga problem, eller hur??

 

Avslutningsvis, så kommer ju tanken till en ganska snabbt, Ta några av de mest korrupta länderna i världen, be dom att signera en överenskommelse om att vara hederliga, och spela ärligt sinsemellan i ”sandlådan”, utan att luras och bedra varandra! Tror vi andra verkligen på fullt allvar att dessa länder kommer att uppträda hederligt och inte korrupt....... Jag själv väljer det för mig enda alternativet då vilket är: Hahahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Är ryssarna fyllekajor eller??? Tror det i alla fall,,, generaliserar gärna, vet att det finns några nyktra ryssar i Omsk, Kiev och Novisibirsk, men sedan är det tunnt på den fronten. Hav mycket nöje och titta på denna videon på en ryss som gärna vill ta på sig sina kläder och lämna stranden:

 

http://youtu.be/LXx19C5ZyA8

 

Tack MrPutte för videon, görkul att titta på!! Idag så dansade Peter, NZ in här med sin tuffa fru Ewe.... Det är alltså hon som i sin makes frånvaro, han jobbar ju nere i gruvorna i Australiens mitt, där hettan är värre än ett bastubad!! Hon, Ewe alltså, tar då hand om deras skördetröska, och när säsongen är, så tar hon ensammen hand om precis allting, och det är inte lite vill jag lova.

 

Thaidamerna här förstår bara inte hur hon kan vara så himla driftig. När hon kommer till byarna, och skall höra sig för om ”jobb”,, så får hon börja i rätt ände... Hon måste tala med byhövdingen först, han bestämmer sedan vilken ersättnings som bönderna får betala till skördetröskan för varje RAI risfält som hon skördar.... Snacka om att det INTE är en fri marknad.

 

Byhövdingen bestämmer och det finns förstås utrymme för att fylla hans fickor också.... Sedan måste hon skaffa hjälp i form av ett par stycken gubbar som springer runt till alla bönder i närområdet, och kollar om de vill ha hennes ”skördehjälp”!! Sedan så är det ett evinnerligt reparerande av skördetröskan, den går sönder precis hela tiden, och under bara en (1) säsong så får hon vara glad om inte skadorna på skördetröskan är mer än kanske runt runt 70.000 baht....Betänk då att hennes ersättning för arbetet brukar ligga mellan 600-900 baht per Rai land, beroende på marknadsläget. Forts. nästa kapitel....

 

Handskak

Chaiyaphum MDLXX, (1.570) Thailand

24 augusti 2013

ATM-kurs 4.868

 

 

På tal om valutaraset nu för thaibahten...

Forts. från förra kapitlet.... Sitta som en ungkarl, inte ha råd att gå ”ut”, och inte ha råd med brudar, ja då är livet här sämre än att hamna i långvården i Sverige tror jag!! Så man måste helt enkelt ha pengar så det räcker. Ja 10.000:- svenska är mer än OK, så det kräves inga hiskerliga belopp!!! Men komma drällande med 7-8.000:- svenska kronor, och sedan komma babblandes att man ju kan leva si och så. Äta gatumat 3 ggr om dagen, hyra en lägenhet för 2,500 baht.....

 

Ja varsegod... Allt medans diaree´n står som spön i backen från gatumaten, och det ENDA rummet som man skall bo i, är så otätt så myggorna flyger rakt in utan att passera ”gå”. Ja det är nog då, när man sitter där på soffan i Nakhon någonstans, kliandes på ben, armar och fötter, som man inser att detta livet är nog inte för mig......

 

För att återgå till pengarna, och kurserna, och lämna de stackarna som kommit fel i livet åt sitt öde (ungdomar stanna hemma), så konstaterar jag idag att kursen på XE-hemsidan faktiskt ligger på styvt 4.91..... en hiskerlig kurs, har nog bara sett den kursen en endaste gång sedan jag kom hit tror jag... men då såg jag den förstås på en ”riktig” hemsida, som mer speglade vad man fick i näven när man växlat, nämligen bankernas hemsidor....

 

Jag brukar ju följa kurserna... I verkligheten så får man kanske inte 4.91, men man får säkert runt 4.88 i alla fall tror jag (i bästa fall).... Och det är ju grymt bra.... Folk är nu som galna här, och spådomarna står som spön i backen, om när bahten passerar 5st för en endaste svensk krona..... Jag å min sida har en fantastisk tur INTE!!!! Jag åker till Sverige för några månader den 18 september, och får sjuttan ingen glädje alls över detta med kursen.

 

Men vänta nu!!! Jag måste ju betala huset ju varje månad styvt minst 20.000 baht..... Ja DÅ får jag ju lite glädje ändå trots allt.... Härliga tider,, Om kursen går upp ifrån den ”normala” 4.50 till 4.88, så på min inkomst, så tjänar jag kursmässigt totalt varje månad: 4.332 baht, vilket motsvarar nästan hela kostnaden för min olycksfalls-försäkring eller i svenska kronor 888:- varje månad.... ja förstår ni nu hur stor skillnad valutakursen kan göra.....

 

Bara på det lilla beloppet 20.000 baht som jag skickar varje månad till Thailand, bara där, så får jag ytterligare (mera) 1.688 baht vid varje tillfälle... Så visst håll i dig kära kurs.....Då kan ju jag för samma kostnad som tidigare faktiskt skicka 21.688 baht istället för 20.000 baht, och det är ju grymt bra, på 10 månader, så har man betalat av extra nästan 17.000 baht, nästan el hel månadsbetalning på huset....

 

Jag pratade lite med Yongyut idag, och hon kom faktiskt på en glänsande ide´.... Varför inte fråga internetbolaget 3BB om vi får betala 3 månader i förskott??? Ja visst tänkte jag, det är ju samma belopp varje månad.... Jag åkte ner dit i alla fall, och som en bra present på julafton, så satt där en supertrevlig (söt) tjej, och tog emot kunderna.

 

Jag visste att de var ganska schyssta där med engelska, men denna tjejen pratade helt klanderfritt, och jag kunde utan en massa miner, handviftanden och halvtaskiga thaiord, säga vad jag hade för önskemål. Hennes svar blev, att det var noll och inget problem. Jag skrev upp Yongyuts namn, hon slog upp det på datorn, sade 1904 baht, jag fick kvittot och så var det klart....

 

Jag var fortfarande lyriskt oförstående, och förvånad när jag lämnade 3BB, och det var först när jag satt på moppen hem, som jag verkligen kände tacksamhet emot denna tös, som klarade att språka annat än sitt egna tungomål!!!! Bra, nu slipper vi att tänka på denna räkning i alla fall. Annars så har jag funderat ut ett upplägg som ju är helt kanon, och Yongyut gick efter lite tjafs med på att det var bra.

 

Jo Soda som åker omkring som en jäkla kung (13 år gammal) på sin moppe, han får ta ansvaret och pröjsa de två återstående räkningarna (vattnet och elen). Vi sätter in pengar varje månad på kontot, han plockar ut det med VISA-kortet och pröjsar, hur bra som helst... Lite nytta för ungarna faktiskt göra....

 

Handskak

Chaiyaphum MDLIX, Thailand

23 augusti 2013

ATM-kurs 4.876

 

 

Forts. från förra kapitlet.... Fan dom är så lata, så skam går på torra land. Och hon kan ju än mindre sköta och betala våra räkningar, hon kan ju inte läsa skrift!! Men hon är en stolt, och bra kvinna i sin bästa ålder (fyller 70 år nästa år). Och jag kan absolut inte klaga på henne i något annat sammanhang... Faktum är att jag gillar henne väldigt mycket, vilken är en känsla som kändes helt främmande i början.. men som man säger om mina trädgårdsväxter, vissa av dom i alla fall,,, ”de tar sig”.....

 

Så Yongyut beslöt sig hastigt och lustigt för att fråga sin bästa polare här på gatan, alltså See!! Visst det kunde de välan göra!!! ”#¤%¤&%, för sedan hörde inte Yongyut av henne på 3 dagar, hon svarade heller inte på telefonen.... Vilket inte skett på 3 år innan dess... Yongyut förstod ju direkt vad som var på gång.

 

Jag berättade då att jag ju också hade bett hennes man Tony om att få hans bankkontodetaljer, så jag kunde skicka pengar varje månad för att täcka upp dessa 3 räkningar. Han hörde heller aldrig av sig fanskapet. Och den fan har varit inbjuden på mat och grogg här 2 gånger ihop med mina vänner!!! Han är ju rökt nu känns det som. Sådana jävla värdelösa vänner vill man ju inte ha i sitt liv.

 

Dagarna gick och igår kväll, så plötsligt öppnades min dörr in till mitt arbetsrum och där stod denna See med sin man mesen Tony från England.... Han berättade att han, skulle åka till England på en snabbis i februari nån gång, och undrade vilket flygbolag jag valt, och vad det kostade, och om detta flygbolag gick på England. Jag tittade på fånen, och kunde bara inte med att slänga ut fanskapet.

 

Jag gav honom länken till Norwegan, jag även kollade och Norwegan flög faktiskt Bangkok-Manchester, vilket han var imponerad utav.. priserna blev han nästan lyrisk över dessutom.... De pös iväg härifrån, och jag känner egentligen bara avsky över dessa socialt handikappade människor, som verkar finnas i massor runt oss vanliga människor.....

 

Tänka sig att de är beredda att sabba en vänskap utan anledning, bara för att slippa 1 gång i månaden 3 ggr totalt, ta med sig en extralapp med el, vatten och internet... Fan det är ju inget jobb vi pratar om alls ju!! Hur tänker och fungerar dessa människor. Hon Yongyuts kompis, hon gick inte utanför dörrarna på 4 dagar efter Yongyut hade frågat henne......En stilla undran är detta en thai-grej, har vi överskridit en osynlig kulturell ”thai-tröskel” på något sätt???

 

Skall man inte fråga thai om hjälp med just sådana här saker?? De kanske inte gör så, de kanske håller det inom familjen, alltså låta en familjemedlem åka runt 4,5 mil 1 gång i månaden, istället för att låta en go granne hjälpa, och hon behöver bara gå 200 meter 3 gånger under ett kvartal...... Ja, jag hoppas för thai´s skull att detta bara är dåliga människor, och inte bara en sedvänja bland alla thai, där man INTE hjälper varandra över ”släktgränserna”.........

 

Detta är ju fanimej helt otroligt, jag har varit härnere nu alltsedan juli 2008, och kursen var skitbra när jag åkte hit ner, typ i maj 2008 låg de över 5,50 i alla fall. I juli säkert nåt liknande, och sedan började det stora raset neråt. Det kulminerade tror jag oktober-november 2008 med att jag vid ett tillfälle fick 3.76 när jag tog ut pengar.

 

Då, per månad förlorade jag 18.000 baht i jämförelse med hur kursen var juli , alltså några månader innan. Så där ser man, åka ner och bosätta sig i ett annat land, och basera allting på att det är så himla ”billigt”, kan vara farligt för ens ekonomi. Jag vet många människor som åker ner till Thailand, de har skitpengar i bästa fall, kanske 25.000 baht att spendera , eller som en del, tar lärarjobb, också där 25.000 baht som mest...

 

När dessa personer råkar ut för dessa kursfall, ja då står dom där, och kan inte ens pröjsa hyran ju, äta skitmat och inte kunna ha kul överhuvudtaget. Och det skall väl sägas. Att antingen har man en familj när man bor här, ELLER så har man kul (Typ Pattaya), Något annat finns inte. Forts. nästa kapitel..

 

Handskak

Chaiyaphum MDLVIII, Thailand

22 augusti 2013

ATM-kurs 4.838

 

 

Ja så rullar det framåt, dag för dag. I ett ibland sakta mak, med massor av uppgifter varje dag, med intyg, dokument, foton och bokningar m.m. Från början kändes allt detta som en katt troligtvis känner inför sitt första garn-nystan.. Känslan för katten är väl att det är lika bra att leka med eländet eftersom han inte begriper sig på hur man skall nysta upp det hela. Och så kände jag också i början.

 

Men som vanligt, så trädde rationella Glegolo fram som tur var, och man inser ju att göra listor med ”Vad att göra” är ovärderligt i dessa sammanhang, i vad det än månde vara!! När man ser denna lista första gåntgen så blir man ju mörkrädd, ja ni har ju sett den redan. Flera datum och uppgifter är helt avhängiga av varandra... Men en sak i sänder nu, så blir det bra....

 

Jag tog en dag i sänder, en uppgift i sänder, stängde öronen över Yongyuts och kamraters ibland förslag på i vilken ordning man skulle göra det hela. Jag känner nu att jag närmar mig med stormsteg slutet på listan, och igår kväll med mackes goa hjälp så kunde jag köpa mina flygbiljetter hem till Sverige.

 

Jag bokade och betalade med Norwegian, och jag lämnar Bangkok den 18 september på morgonkvisten, detta för Er som vill komma och ta farväl på flygplatsen, hahaha!! Jag köpte samtidigt även hemresa den 5 december 2013, känns gött att det också är färdigbetalt med hemresan.

 

Yongyut var ju tvungen att ha en returbiljett, så jag köpte en till mig samtidigt, så var det klart i alla fall. Dessa biljetter på Norwegian, kan jag bara boka om igen, och ”ändra” som det ju heter... 5 december kan ju vara lite väl tidigt för hemgång, risken är ju att detta tar längre tid, och att jag får söka förlängning för Yongyut!!! Priser för flygbiljetterna? Ja det var kanonbilligt.

 

Jag betalade igår kväll 11.256:-, vilket ju blir 5.628:- per skaft!!! Ettt bra pris också med tanke på att resan ju skall företas åt ”fel” håll!! I priset är inkluderat 1 väska per man på 20 kilo, handbagaget var jag lite osäker på, men skall kolla om det finns några föreskrifter där!!! Jag avstod att boka mat under flygresan.

 

Pratade med Yongyut, och vi två, om vi skiter i maten, sparar 5.000 baht på det hela. Istället så tar vi med oss ett par stycken ”Subway”-mackor, så någon panik lär det inte bli, men däremot 5.000 baht insparat för för en sådan liten sak, som mat på ett flygplan under 10-11 timmar, skitenkelt val faktiskt!!

 

Mackes hjälpte mig också med en annan sak, som skall funka var han säker på, för han hade själv nyttjat det för 5 veckor sedan. Och det var att gå in på ”Mina Vårdkontakter” på internet. Och därinne så kan jag välja den vårdgivare jag vill ha inom min region, jag pratar alltså om vårdcentral nu!!

 

Jag registrerade mig, valde min vårdcentral, och skrev till dom min ”historia”, och beställde tid den 19-20 september, jag ankommer ju kvällen den 18 september till Sverige... Det går att beställa tid, trots att jag då ännu inte är inskriven i Sverige, jag bara betalar 300:- istället för 150:- eller vad det nu kostar en inskriven svensk!!!

 

Så med detta, om det nu funkar, så kanske jag sparar en del tid i själva remiss-jagandet!!! Och det är ju härligt, hela detta äventyr kommer ju att bli en jakt på tid. Och jag är inte ens själv säker på hur framgångsrik jag kommer att vara i det hela. Men håller tummarna gör jag....

 

En lite annan sak då för att få lite mer Thailands-nytt!!! Jo vi har ju ett par grannar som heter Tony (Mr England) och hans fru See, som jag berättat om tidigare. Hon har sedan drygt 2 år tillbaka tytt sig väldigt mycket till Yongyut, och de umgås här och de äter ihop och träffas flera gånger om dagen, väldigt bra tycker jag, det tar ju lite press ifrån mig.....

 

Nu i all planering så kom ju Yongyut att tänka på att vi måste ju betala lite räkningar när vi är i Sverige. Huset betalar jag ju via banktransfer, så det funkar finfint, men vi har ju varje månad; elen, vattnet samt internetet.... Dessa 3 räkningar kommer ju vareviga månad som sagt var.

 

Yongyuts morsa som skall bo här under denna tid, och ta hand om Namkaeng, verkar ju få frisedel på det mesta som innefattar att röra på dököttet, så att för henne stövla runt 300 meter bort till matståndet och köpa käk, det funkar bara inte tydligen. Forts. nästa kapitel....

 

Handskak

Chaiyaphum MDLVII, Thailand

21 augusti 2013

ATM-kurs: 4.832

 

 

Kolla vad grann den fisken är som dom får upp ifrån en sådan där vanlig damm som finns vid väldigt många risfält. De har ju de dammarna i första hand för att ha reservvatten när översvämningarna kommer. Risfälten fylls ju då, sedan efter regnen så sjunker ju allt undan ganska snabbt om risbönderna har otur.

 

Men om dom då ser till att ha dessa dammar, ofta ligger dom storleksmässigt på runt 100mx30m i yta. Och när vattnet kommer nersköljande ifrån väster ofta, men så har vi också dessa enorma vattenreservoarer som myndigheterna driver uppe i bergen runt Chaiyaphum. De brukar då passa på att släppa ut en ansenlig m,ängd vatten ihop med översvämningsvattnet, så det blir stundtals rena störtfloderna här.

 

 

Jag berättade ju om detta 2010 när jag var ute lite väl slarvigt och höll på att sköljas med, jag underskattade strömmen, men när min cykel stod rätt ut ifrån min kropp sätt, och jag höll i för vilda livet med bägge händerna och stod där bredbent, ja då insåg jag att 3 steg tillbaka var nog smartare än 1 steg framåt...

 

 

I alla fall, med allt detta vatten som kommer i enorm fart, så följer det med fisk och grodor i alla de former plus naturligtvis de allstädes närvarande ormarna... I dammarna som risbönderna då har, så brukar det alltid dimpa ner ett gäng firrar som snabbt växer som allt annat härnere, och snabbt förökar sig.

 

Dammarna brukar vara en fantastisk grogrund för fisk, och bönderna för upp enormt mycket föda stundtals ifrån dessa dammar... och storleken på fisken kan ni ju se på fotot, inte alla, men många är i den storleken.. Efterhand sedan när torkan sätter in, så pumpar de upp vatten ifrån dammarna och leder ut det på risfälten, och sedan när vattnet är slut, så blir det en lång väntan tills nästa regnsäsong sätter in igen...

 

 

Kunde inte låta bli att spara detta fotot på en King Kobra,,, ser ganska fin ut och inte alls farlig, men pröva vet jag!!!!! Hahaha!!! Samma människa som tog Kobrafotot tog också detta foto på en ursnygg fjäril. Han mötte dessa djur nere på grannön till Koh Samui, alltså Koh Pa Ngang, i djungeln där....

 

 

Vill ni se en 10 minuters-video om hur livet i en liten by häruppe i Isaan kan se ut. Det brukar ju börja väldigt tidigt, och det är ju munkarna som styr och ställer och gör som dom vill. Man skall ju veta att munkarna är hungriga som sattan antagligen, så de har ju ett jätteintresse av att gå upp tidigt. Ja i alla fall kolla på videon, den är riktigt bra filmad faktiskt:

 

http://youtu.be/eJVKVbVFjW0

 

Jag själv ser ju exakt allt detta nästan dagligen, även om jag inte bor inne i själva byn. Men jag ser detta livet och hur thai har det och lever sina liv. Och även om det ser trevligt och romantiskt ut, så skall man veta att bakom kulisserna så lurar allting det som vi västerlänningar slipper att handskas med i vårt dagliga liv oftast...

 

Vi slipper att uppleva alla dessa helt onödiga sjukdomar som uppkommer p.gr.a. att man kanske inte bryr sig att ta sig till sjukhuset i första taget, det kostar ju pengar. Och vi slipper att uppleva ett helt liv där man lever ur hand till mun precis hela tiden. Det finns inga pengar att laborera med, man snarare kanske byter saker mer med varandra, i alla fall de som är normalt fattiga i byarna.

 

Men visst, den thai har ännu inte levat, som har sett någon thai dö av svält, så livet här i detta landet, är ändå som en stor dans på rosor, vid jämförelse med de hemska saker man får se ifrån Afrika, och dess befolkning, som inte lärt sig att bli lantbrukare eller skapa ett hushåll med tillgång till mat, tragiskt att se alla dessa människor skall behöva dö där i Afrika....

 

Handskak

Chaiyaphum MDLVI, Thailand

20 augusti 2013

ATM-kurs 4.825

 

 

Nu börjar det kännas att jag får svårare och svårare att skriva vareviga dag här på hemsidan. Anledningen är inte ”ökentorka” precis, nädå alla fördomar och generaliseringar finns kvar och frodas, så hys ingen tvekan om det. Men mitt fokus blir mer och mer på planeringen av resan, insamlandet av information till höger och vänster, och hur jag skall gå tillväga för att denna tripp skall bli lyckosam för min del.

 

Det värsta som kan hända mig vore att hamna i någon slags ”ingenmansland” som det ju är så lätt att hamna i Sverige känns det som. Speciellt inom sjukvården. Och nu när man hört ifrån alla de håll, vilken enorm belastning våra invandrare har på sjukvården, så inser man ju att Sverige har svårt att ta hand om svenskarna, och det är ju ett grandiost scenario tycker jag...

 

Jag måste fokusera på att försöka att lära mig systemet hemma i Sverige, och ”spela boll” efter de regler som finns därhemma, det är nog det absolut bästa. Att bara damma runt därhemma, och åka från läkare till läkare, i förtvivlade oövertänkta försök, att få till åtgärder för min rygg, kommer nog enbart att fallera tror jag... Jag måste lära mig, och försöka att vara smart, och nyttja systemet som det är.

 

Jag läste t.ex. på en hemsida att man ju kan stövla upp på en avdelning på Hälsokansliet och be om ”vårdgaranti och valfrihet”. Jag kan inte få välja någonting inom den egna regionen, men utanför verkar det som om jag skulle kunna välja.... Detta innebär att jag i teorin skulle kunna välja ett sjukhus i Sverige, oavsett var det är beläget (utanför Göteborgsregionen då) och ställa mig i kö där... det skiljer ju på flera sjukhus mer än 10 veckor i vårdkö....

 

Men mitt nuvarande problem känns ju vara att jag helt enkelt måste få tag i en läkare som förstår att jag måste åtgärdas, och inte en läkare som bara tycker att det är skitsamma, jag skall ju ändå dö om 20-25 år...... Javisst men så känns det ibland... Så steg 1 hitta läkare/ortoped för remiss, sedan kontakta om valfriheten, och sedan ställa mig i kö där det går snabbast... Undrar om jag gör det för lätt för mig nu?? Om jag är helt fel ute??? Jag håller tummarna i alla fall....

 

Varje dag så förändras listan på vad att göra.. Yongyut fick ett gäng med uppgifter idag som hon skall fixa för egen del... Typ foton, översättningar o.dylikt!!! Hon skall idag lämna in för översättning:

 

- Äktenskapsbevis

- Gula husboken

- Blåa husboken

- ID-kortet

- Körkortet

 

Jag skall kolla nu precis innan hon sticker om hon verkligen måste lämna in och översätta BÅDE pass, ID-kort som körkort, verkar vara lite onödigt mycket faktiskt.. Ja ja vi får la se!! Precis kollat nu, sägs ingenting mer än om att lämna in passet, så vi glömmer bort ID och körkortet, struntprat bara.

 

Jag själv väntar nu på personbevis ifrån Sverige... Tyvärr så fick jag ingen ordning på E-legitimation, vet sjuttan inte hur man gör, annars hade ju jag kunnat logga in själv på skatteverket, och printat ut det personbevis som jag ville ha.. Nån som vet??

 

För att slutligen prata om något som är roligt, så var jag och Yongyut därborta, och lämnade in 35.000 baht till kliniken. Och det var uppställning, och det var foton som togs. Jag frågade Yongyut varför alla dessa foton. Hon säger då till min förvåning, att de på detta visar att allting är öppet, och att det inte handlar om bluff och mygel som så många gånger annars...

 

I början av september, så kommer ritningar och annan information att visas upp för oss, och jag lämnar då in den kompletta namnlistan som jag förberett här hemma på datorn.. De gav pengakuvertet till läkaren där, som öppet räknade fram allting i 4 högar, och högt räknade hon också, så alla hörde.

 

Det var riktigt rörande hur dom verkligen ville få mig att förstå hur tacksamma de var, och att jag aldrig skulle behöva oroa mig för att någon korrupt typ tar pengar ifrån dom....

 

Handskak

ps. Min fru tittade på fotot och sade gravallvarligt - "you are uaan", jasså sade jag då - "and you are nam dtaan", alla skrattade förstås...... Jag e la inte så himla fet tycker jag......

Chaiyaphum MDLV, Thailand

19 augusti 2013

ATM-kurs 4.771

 

 

Japp nu börjar planeringen utav hela detta äventyr. Jag hoppas att ni kommer att tycka att det är kul att ”följa med” i mina tankar, om hur detta skall genomföras. Har ni synpunkter eller andra åsikter, bara skriv till mig och hjälp till!! Jag börjar med att göra en lista på ”vad att göra-saker”, alltså samma som jag gjorde när jag flyttade till Thailand, och den listan var gudasänd. Jösses vad jag hade missat, och glömt massor av saker, utan den listan.

 

Hittills på min alldeles nystartade lista så har jag fört på följande saker att göra. Kanske inte alltid i datum-ordning, men jag börjar med råplanering och organisering först i alla fall:

 

1 - Blodtrycksmed;

Betaloc/Metoprolol (100mg) köp 30st /// Amlodipin (5mg) köp 60st

2 - Blodsockermedicin: Metformin köp 60st kliniken

3 - Friställ pengar i Sverige för inköp av bilj. via mitt VISA-kort!!

4 - Hämta mitt nya pass i Bangkok

5 - Ordna med VISUM-ansökan för Yongyut samtidigt

6 - Förläng mitt uppehållstillstånd den 11 september 2013

7 - Köp 1 Re Entry Permit, så inte uppehållstillståndet försvinner vid min utresa..

8 - Fixa för internetbetalning till Vudhichai

9 - Fixa för internetbetalning till Tim/huset

10 - Köp flygbiljetter + be om hjälp med det på forumet

11 - Lägg över all info från Mina dokument till hotmailen,

12 - Ta med min hårddisk till Sverige

 

Det kommer säkert att tillkomma många saker på listan, men det är en bra start som nu tar sin början idag. Jag har precis fyllt i ansökan för Yongyut, vilken för ett 3 månaders besöksvisa består av 2st handlingar. En vanlig ansökan plus ett extra dokument som skall fyllas i med namn och information om Yongyuts SAMTLIGA familjemedlemmar, märker någon av Er att jag gör fel eller onödigt mycket, skrik till då, det är en order:

 

Och sedan så skall jag ”bara” ordna följande saker:

- kvitto på betald ansökningsavgift XXXXX

- ett pass eller annan giltig resehandling. OK

 

Detta pass skall:

- vara giltigt i minst tre månader efter avresan från Schengenområdet OK

- innehålla minst två tomma sidor OK

- vara utfärdat inom den senaste tioårsperioden OK

 

- foto i passformat, taget rakt framifrån och som inte är äldre än

sex månader. Ambassaden kräver två foton. XXXXX

- en individuell medicinsk reseförsäkring som täcker kostnader för akut

vård och hemtransport av medicinska skäl. Läs mer under

Medicinsk reseförsäkring. XXXXX

 

- tillräckligt med pengar för uppehället. Sveriges utgångspunkt är OK

450 SEK per dag och person. Beloppet kan bli lägre om du t.ex.

betalat kost och logi i förväg eller bor hos släkt och vänner.

Ambassaden kräver att du styrker att du kan försörja dig t.ex.

genom kontoutdrag från din bank för de senaste sex månaderna

eller lönespecifikationer för de senaste sex månaderna. Om den

som bjuder in dig till Sverige ska stå för dina kostnader, ska du visa

att denne har tillräckligt med pengar på motsvarande sätt.

 

- kopia på flygbokning (vi rekommenderar dock att du inte betalar XXXXX

flyg- biljetter innan visumet är beviljat)

 

- dokument som är specifika för den typ av besök du ska göra. Se XXXXX

under respektive rubrik i menyn till vänster.

 

Ja detta skall vi välan klara av tycker jag. Själva införskaffandet av flygbiljetterna verkar vara det som ligger först på listan. Jag grejar den biten under måndagen/tisdagen hoppas jag!! Och sedan skall välan saker och ting börja rulla på i en allt snabbare takt.

 

Jag hoppas att jag kan ordna detta, så att vi kan sticka härifrån Thailand strax efter den 11.e september när mitt nya uppehållstillstånd här i Thailand är förlängt och klart!!! Måste komma ihåg då också att samtidigt med den förlängningen, så måste jag handla ett Re Entry Permit, så att mitt uppehållstillstånd inte blir cancellerat när jag lämnar thailändskt territorium.

 

Handskak

 

Chaiyaphum MDLIV, Thailand

18 augusti 2013

ATM-kurs 4.769

 

 

Forts. från förra kapitlet... Det sägs att enligt lagen, så kan läkare på sjukhuset ta 3 månader på sig för att göra en bedömning om jag måste opereras. Och sedan har sjukhuset ytterligare 3 månader på sig att fixa operationstid där på sjukhuset!! Detta är då alltså den s.k. ”Vårdgarantin” i Sverige.

 

 

Jag skriver absolut inte detta för att gnälla. För de av oss som upplevt sjukvården totalt sett i andra länder, så förefaller till slut Sverige vara rena rama himmelriket för de mer allvarligare sjukdomarna tycker jag... Man kan känna sig trygg i alla fall. Och man behöver inte sälja hus och hem bara för att operera ett finger!!! Eller en rygg för all del!!

 

 

Går allt bra, jag blir opererad, operationen lyckas, så blir det ju en konvalescens-tid, som jag naturligtvis måste avverka i Sverige då. Det fungerar ju inte att sitta 10 timmar på flyget, och 6 timmar på en buss, direkt efter en operation som ni säkert förstår!! Så jag har alltså blivit erbjuden att stanna i 2st hem under denna tid, alltså BÅDE jag och Yongyut.

 

Väldigt snälla vänner som man har, och tacksam är man också för det!! Jag kommer nog att tillbringa tid hos bägge antar jag, under den månad som tillfrisknandet tar totalt sett!! Datorn har ju kommit in i allas våra liv, och med den så kan jag utföra exakt alla uppgifter som kräves av mig, så jag behöver inte hamna utanför någon enda sak.

 

 

Jag kan pilla med att arbeta lite grand, fixa hemsidan lite grand, ta hand om travtävlingen, och allt annat som jag gillar att pilla med.. Så livet kommer förhoppningsvis att fortskrida precis som vanligt, trots att jag inte är på plats i Chaiyaphum, Thailand under kanske 2-3 månader.

 

En änka uppe i Isaan, ungefär där jag bor, närmare bestämt i Sisaket. Hon är övertygad om att hennes döda man har genom reinkarnation återfötts som en ko, för att kunna hjälpa till i hushållet i sina forna familj. Kvinnan som heter Nittaya Sope, 35 år ung, säger att inne i deras kossa vid namn ”Fon”, därinne göms hennes f.d. döde man.

 

 

Nittaya säger att kossan stiger in i deras hus precis som om kossan äger huset. Efter middan, så lägger sig kossan bredvid Nittaya, på den sida som var hennes mans, och vilar för natten. Vidare bevis på denna reinkarnation är hennes otroliga tur på det lotteri som dom har i den lilla byn.

 

 

2 ggr så har hon vunnit stort (4.000 baht), och det om något, är ju ett bevis på denna reinkarnation. Och att det är hennes f.d. mans göranden att hon är så lyckosam... T.om. grannarna är rörande överens om att kossan Fon är den numera avlidne mannen, det råder alltså inget tvivel om denna saken. Ja ni som läser detta får döma själva. Kolla fotot på kossan, kan man dra några slutsatser tro....

 

 

Det har ju regnat nu under ganska lång tid här. Visserligen ”bara” en rejäl lång skur, men varje dag. Men jösses vad mina blommor har tagit sig. Och det mesta blommar nu här hos mig, här kommer lite foto ifrån trädgården..... T.om. de annars så tråkiga rosorna blommar, jag har aldrig varit någon större fan av rosor måste jag säga. Även tulpaner är sällsynt tråkiga blommor...

 

Jag känner att min berättelse kanske blir tråkig som sjuttan för de av Er som orkar läsa den. Jag har ju svårt att hålla all min fokus på enbart Thailand, och flera av Er har ju detta som anledning att överhuvudtaget läsa den.. När sjukdomar och skit kommer in i ens liv och man berättar om dom, så är det inte lika kul längre för läsaren.

 

 

Men kan man se detta som en naturlig del i en annan människas vardag, och ta det lite tråkiga ihop med det mer roliga, så kanske man kan acceptera att läsa hela baletten. Men min förhoppning naturligtvis är att jag skall få min operation, bli bra igen, fort som sjuttan tillbaka igen till Thailand, och återupptaga mitt liv igen. Och då kan man återupptaga sitt berättande, och fokusera på sin tillvaro och gnäll här i Chaiyaphum. Det kommer att bli kanonkul....

 

Handskak

 

Chaiyaphum MDLIII, Thailand

17 augusti 2013

ATM-kurs 4.769

 

 

Här är några bilder på sjukhuset som vi skrapat ihop 34.000 baht till. Ett foto visar platsen där toan skall ligga.... och sedan ett foto på skylten in till kliniken där detta skall ligga. (Fasen, kom precis på att dessa 3 foton ju redan blivit publicerade i ett tidigare kapitel för ett par dagar sedan...). På måndag skall vi dit, jag och Yongyut, lämna pengarna till huvud-läkaren och den ansvarige där. Och de kommer att visa oss ritningarna och funderingarna på detta projekt..

 

Jag kommer inte att sitta här på ”vakt” och göra mig till ett åtlöje för dessa pengar. Men jag kommer ändå för allas vår egna skull, att visa sådant intresse under denna process, så dom inte skall känna sig för säkra... Ingen av oss som skänkt pengar vill ju att någon korrupt jävla bypamp skall komma och sno pengar....

 

De som skänkt pengar, och varit så snälla och hjälpt till är följande pojkar. Jag vill också att dom som vill ha sina riktiga namn på namnskyltarna kan PM;a mig sina riktiga namn då, eller skriva ett inlägg i min tråd här på forumet, så allt blir rätt och riktigt. Hör jag inget ifrån Er så kör jag med det namn som jag känner till. Men jag skriver bara ”exempel”: Jan Svensson, Sverige... inget mer...

 

Dessa har då hjälpt till att slutföra detta projekt, ett stor tack till:

York Lutzow Germany, Gregor Almergren, Leif E. Janne

Martin S, Christer L. Frank J, Åke, Sören O. Ingemar A.

Leif Stråhed, Janne K. Anders Olsson, Jörgen,

Tony/Wiriya England, Håkan Hällerö, Klas-Göran Larsson,

 

Tänka sig vad lite mat kan göra skillnad på hur barnen växer. Namkaeng står där hög som en fura och bredvid henne Tony´s och See´s lilla dotter Jasmine, det skiljer endast knappt 1 endaste år dom emellan. Namkaengs mamma och pappa är ju inte långa alls, och det är ju inte heller Jasmins föräldrar.

 

Så vad gör att den ene är lång och ståtlig, och den andra är liten som en mus??? Maten??? Jasmin (den lilla), har aldrig i hela sitt liv ätit ens nåt som föreställer falangmat, medans Namkaeng de sista 5 åren har käkat falangmat, inte ofta, men tillräckligt många gånger i månaden, för att det kanske skall göra skillnad!! Dessutom så har Yongyut tagit till sig det som jag försökt att säga om protein i maten. Alltså en betydligt större andel kött fisk och ta hllre bort lite sallad eller ris...

 

Här kommer återigen en liten video, nu när det är så mycket tjöt ifrån min sida om det trökiga ämnet sjukdomar, så gläd Er då istället över denna video, och lyssna även på texten... Faktiskt riktigt bra tycker jag!!

 

http://youtu.be/WOrjcLJ2IE0

 

Jag har nu fått ”stenklart” för mig hur allt detta med ”återvändandet” skall gå till! Jag tänker alltså på mig, och att jag skall skriva in mig i Sverige igen. Nu vill Yongyut även åka med mig till Sverige. Visst det kommer att bli en ekonomisk belastning, men hon vill verkligen ta hand om mig verkar det som. Inte dumt med en egen sköterska.....

 

Jag måste nu söka besöks-VISA för henne. Det skall ju inte vara några problem, vi har ju varit gifta nu i mer än 4 år, och det VISAT borde väl gå enkelt och gallant utgår jag ifrån. Sedan måste jag köpa flygbiljetter för oss med öppen retur-resa. Jag har aldrig köpt sådana förut, men det är välan bara att fråga antar jag.

 

När detta är klart, så flyger vi till Sverige, jag knatar in på skattemyndigheten direkt och skriver in mig. Så fort som jag är inskriven, vissa säger att det tar runt 3-4 timmar sedan så är det klart, en polare nämnde igår kväll att det tar 3 veckor.... Jag vet ju inte, men jag har alltid hört att det går ganska snabbt i alla fall. Jag får väl böna och förklara att det gäller en operation....Kanske dom snabbar sig!!

 

Jag har kompisar 2st familjer som erbjudit sig att ta in oss, mig och Yongan som boende under denna tid som detta skall ta. Jag kommer att skriva mig på deras c/o-adress i Göteborg, så jag kommer att tillhöra Västra Götalandsregionen med Sveriges längsta vårdköer... kolla länken så får ni se:

 

http://www.vantetider.se/se-vantetider/aktuellt-vaentetidslaege?questionary=a&survey=%2Fanalys%2Fjson-services.seam%3Fsurvey%3D3&utbud=69

 

Har ni andra idee´r, så hojta till bara!!! I alla fall, om allt går bra, jag blir inskriven, jag åker på studs till överenskommen läkare, och får min utskrivna remiss till sjukhuset, åker sedan till sjukhuset och får min dom, alltså hur lång väntetid jag måste vänta på!! Forts. nästa kapitel....

 

Handskak

 

Chaiyaphum MDLII, Thailand

16 augusti 2013

ATM-kurs 4.776

 

 

Forts, från förra kapitlet.... Jag hörde från flera håll priser på privatsjukhus: kvinna bryter handleden, de rekommenderar henne att ligga kvar på det jäkla sjukhuset i 6 dagar, kostnad 142.000 baht. Hallå, varför inte bara åka hem och skita i vad dom säger, dom är ena riktiga gamar här på privatsjukhusen... En man bröt fingret, så de måste skära upp och rätta till, sedan hemskickad med en räkning på styvt 100.000 baht..... och så håller det på... De är grymma härnere med sina kostnader.

 

Mitt försäkringsbolag kom hem till mig i går kväll, de ville bekräfta för mig att de hade fått fram ett belopp, som dom tänkte hjälpa mig med, och det var 70.000 baht, vilket i och för sig var bra, men långt ifrån för att täcka upp kostnaderna för en ryggoperation... jag misstänker ett flertal hundratusen baht...... Så mitt intresse nu för att åka till Khorat, och kolla ens priset, är enbart noll och ingenting. Jag måste nog fokusera på Sverige och fixa det.

 

Jag har ju alltid vetat om detta scenario vid skador och sjukdomar härnere. Direkta olyckor med ditten och datten, använd olycksförsäkring härnere. Och vid allvarliga sjukdomar, åk hem till Sverige. Upplägget har ju varit så för mig i mina tankar hela tiden, så detta är ju inget nytt. Men nu gäller det bara att sy ihop detta operativt också, vilket kanske inte är helt lätt.... Så jag travade över till Dan och Amphorn imorse kl. 05.45, och sade att jag kommer att satsa på Sverige och då faller Khorat bort, och tackade dom för hjälpen i alla fall...

 

Varför håller dessa människor på med att pussa och pilla på ormar, kolla här hur det fungerar på Koh Samui, Thailand. Visserligen så verkar ormarna vara lite sinnesslöa och lata, men ändå, det är ju faktiskt kobror, och killen envisas med att pussa på dom. Men det är klart, är det så stor skillnad på Kobra och ”Kobra”. Jag hade ju en och pussade på henne hemma i Sverige, och det var ju heller inte så bra kanske.... slapp dock underhåll Klicka på länken och njut:

 

http://youtu.be/TCeQyzC3LXs

 

Men undvik att pussa på Kobrorna om ni kommer hit till Thailand, inte värt besväret tror jag!!!

 

Läste en artikel i Bangkok Post häromdagen, artikeln var skriven naturligtvis av en thai, och han skrev som vanligt och kritiserade Thailand. Tydligen så skall han vara ganska trött på hur Thailand ser sig självt, och också hur befolkningen ser sig själva i förhållande till sin omgivning. Man är ju så van vid att alla falanger kritiserar och gnäller, ungefär som jag själv gör om detta land.

 

Men att då få se och läsa vad en thai skriver, gör ju att man får tillbaka tron på detta landet. Han skriver i stort sett att Thailand är ett av de mest rasistiska länder som finns på detta jordklot, och det räcker att bara se på hur immigrationslagarna är skrivna och praktiserade här.

 

Han skriver: Varför skall utlänningen tvingas tjäna 40.000 baht per månad för att få stanna som gift, och ta hand om sina egna barn, och ofta ta hand om andra familjemedlemmar, medans minimilönen i Thailand är 9.000 baht??? Varför skall en utlänning behöva tjänst minst 65.000 baht per månad, om han vill stanna här som pensionerad. Medans som sagt var minimilönen här är 9.000 baht, och en vanlig pension här är runt 500-800 baht för de flesta pensionerade här...???

 

Varför skall man härja med utlänningarna och låta dom ”rapportera” vareviga 90.e dag till immigrationen, och bekräfta sin boende-adress??? Varför inte bara ge utlänningen om det är OK, hans uppehållstillstånd gällande 1 år, och sedan låta honom leva sitt liv???

 

Ja och så gick han på i ullstrumporna, jag undrar hur lång tid det tar innan någon knäpper den killen. Thai gillar ju inte när man är för frispråkig, och man får ju absolut INTE kritisera varken landet eller konungen ty då går det garanterat illa för en... Men om detta är första steget för Thailand, att ramla in i en mer öppen och modern värld, så får man vara glad för de djärva thai som vågar utmärka sig.

 

Handskak

 

Chaiyaphum MDLI, Thailand

15 augusti 2013

ATM-kurs 4.765

 

 

Forts. nästa kapitel... Det känns här i Thailand efter 5 års erfarenhet av sjukvården här, att läkarna förtvivlat skriver ut medicin, för att dölja många gånger hur rent ut sagt odugliga dom är. Det visar sig i de allra flesta tillfällen, att läkarna är stormförtjusta över att skriva ut medicin, som skall ta hand om symtomen, medans dom skickligt undviker att ta reda på och behandla orsakerna.

 

Ja jag vet, det är synd om dom duktiga läkarna, men jag säger bara, vi har inte ont av dom duktiga läkarna, utan det är alla dom odugliga som vi har ont av, och det är dom vi måste varna folk för. Det finns så många odugliga här, så varningarna är på sin plats finner jag...

 

Jag bad också läkaren och hans assistent att få röntgenplåtarna på email, och det var inga problem, de gav oss originalen i vår hand och så fick jag 2 timmar senare ett email med bägge röntgenplåtarna, Bra jobbat Thailand. Nu imorgon så skall Yongyut tala med försäkringsbolaget AIA, och se om de är villiga att betala på en eventuell operation.

 

Så om allt går i lås, så på torsdag upp till Khorat på MRI (Magnetröntgen) och träffa en läkare där. Vi får se hur detta avlöper med allting. Det är mycket att tänka på skall ni veta, dessutom så har jag bett en kamrat (kvinna) i Göteborg som arbetar på en vårdcentral att kolla om hon har kontakter, och om det överhuvudtaget går att få tag i en operation hemma i Göteborg.

 

Jag är lite negativ eftersom ju resurserna läggs på saker som inte alla är överens om och dessutom så har inte sjukvården dom pengarna som behövs för att kunna göra ett fullödigt arbete i samhället.... men skulle hon lyckas få in mig i vården i Sverige, så sticker jag snabbt som ett bi till Göteborg och opererar mig helst där. Jag vet ju hur skickliga läkarna är i Sverige och Göteborg med ryggar!!

 

Nu fick jag höra av en polare i Göteborg att man tydligen har rätt att välja sjukhus själv för en åkomma. Så om jag t.ex. skulle kontakta ett svenskt privatsjukhus typ Carlanderska, och de hade tid att operera mig, så skulle Sverige ställa upp och betala den räkningen för mig, bara jag var inskriven tillbaka i Sverige.

 

Om det skulle fungera på detta sättet, så hyser jag absolut inga betänkligheter utan flyger snabbt hem för att fixa en operation, hoppas kan man ju alltid göra. Dessutom så har ju kompisarna lovat att jag skulle kunna få stanna i deras hem om det skulle bli aktuellt under den tid rehabliteringen skulle ta. De bor nere i Falkenberg, men inga problem, det finns ju internet där också, så man kan pilla med datorn för att få tiden att gå....

 

Fick nu imorse svar ifrån min kompis som ju jobbar på vårdcentral i Göteborg, och man har alltså rätt att välja sjukhus INOM distriktet OM nu inte sjukförvaltningen eller vad det heter klarar av att hitta lämpligt sjukhus själva inom en viss tidsram. Jag skall idag tala med Carlanderska och se vad man kan utröna där, all info får man ju lägga till och dra ifrån, och se var man hamnar.

 

Men idag, med dagens information, så fungerar det så här enligt henne i alla fall: Jag åker till Sverige, letar upp en läkare som skall ge mig en remiss till ett sjukhus för vidare åtgärder där, detta MÅSTE jag ha, sjukhuset har sedan 187 dagar på sig att finna ett sjukhus som kan behandla mig...

 

Det som talar för en kortare tid är ju om jag är så pass dålig så jag ligger inlagd på sjukhuset, det är DÄR som man måste försöka att hamna, för då vill dom ju ha sängen jag ligger i till nästa patient, så då förhoppningsvis, så opererar dom mig hyggligt kvickt.. Detta skedde ju också 1986 och 1989 för mig...

 

Jag jobbar vidare idag, och ser vad jag kan gräva fram. Det var ju planlagt och bestämt att jag idag torsdag skulle åka upp till Khorat med Dan och hans fru och åka till Bangkok Hospital där, för att först ta röntgenplåtar a´8.000 baht, men när jag nu fick mina vanliga X-rays här i Chaiyaphum och dom funkar charmant, så var ju den enda anledningen att åka till Khorat för att finna ut hur mycket som dom debiterar för en ryggoperation i Thailand. Forts. nästa kapitel...

 

Handskak

Chaiyaphum MDL, (1.550) Thailand

14 augusti 2013

ATM-kurs 4.769

 

 

Forts. från förra kapitlet.. Jag tror, utan att veta, att de har noterat och märkt ett hål i försvarsmuren, då Soda så gärna ville vara med sin pappa. Den familjen ser ju enbart Soda som en ekonomisk tillgång, och en människa som kan hjälpa dom själva när dom blir äldre.... De har som sagt var skitit fullständigt i honom i 13 år nu, och plötsligt fullt intresse.

 

Jaja, Soda representerar så snart han slutar den löjliga onödiga skolan (som dom tycker garanterat), en arbetskraft ute på risfältet, och om Soda låter sig ledas av den bymentaliteten som dom enbart representerar, så blir det byliv med rök, alkohol, göra närmaste flicka på smällen, och lite arbete kanske 3 månader per år...... Grattis till den framtiden i dessa tidevarv.... ja gamla vanor är nästan omöjliga att bryta, jag klarar det i alla fall inte...

 

Ja idag, så stötte jag på det 4.e sättet att säga nåt räknemässigt på ”tjugotalet”. Låt säga talet 23, vilket alltså kan sägas på följande sätt:

Yesipsam

Saosam

Yipsam

Och nu idag så fick jag höra följande: songsam....= 23.....

 

Inget av detta står nog uppsatt i språkkurserna tror jag. Livet i Isaan är tufft, vilket är thai och vilket är ”isaan” och vilket är ”lao”?? Jag vet inte alltid, och jag får nog lära mig som de pratar häruppe, och skita i om det funkar nere i Jomtien och Rayong och framför allt bland fina folket i Bangkok...

 

Idag tisdag 13 augusti, så har jag varit på sjukhuset för att få tag i en remiss till MRI (magnetröntgen) i Khorat. En sådan cirkus för att få en sketen remiss, det finns ju bara inte.... Vi kom kl. 08.00, jag visste att doktorn skulle komma kl. 09.00, för det var ju då som han slutade morgonpasset på sin egna klinik.

 

Vi satt där i fullständig bastuvärme från kl. 08.00.. När klockan blev 09.00 så kom läkaren, och jag var inte ens inskriven ännu. Det dröjde till kl. 10.00, då vinkade sköterskan på mig, och hon skrev in mig i rullorna. Vi åkte sedan ifrån sjukhuset under 1 timmes tid, Yongyut kollade och det var OK.

 

När vi kom tillbaka 11.15, så dröjde det ungefär 20 minuter bara, så kom vi in till läkaren. Det första han gjorde var att han lät röntga mig med den vanliga röntgen, och det var faktiskt bra. Mina diskar är ju ändå borttagna kom jag att tänka på, så ryggraden med kotor syns ju bra på den vanliga röntgen. Jag visar Er röntgenplåten ifråga bifogat!!

 

När det var klart efter blodtryck och blodprov, så tillbaka till läkaren igen, som visade mig på mitt problem på direkten, och det syntes med förfärande tydlighet på röntgen-plåten. Nästan längst ner så hade 2st kotor startat att komma i kontakt med varandra, och det var detta som gjorde ont för mig. Han sade att jag nog borde göra nåt åt detta, för det kan bli hemska smärtor till slut....

 

Ja förklarade jag för honom, det är ju därför som jag är här, du lovade ju att skriva en remiss till Khorat för mig...... Han skrev remissen och önskade mig lycka till, men inte förrän han gav mig ett gäng mediciner till antal som jag aldrig sett förut faktiskt.... Mediciner hjälper ju inte mig i mitt tillstånd. Mediciner separerar ju inte kotorna, utan det gör ju bara en operation. Men låt oss se vilka mediciner som han gav mig då:

 

Miracid – kände jag till sedan förut, skitbra medicin som ställer allt tillrätta i magen när den är sur, typ efter för mycket intag av ”Baccardi Breeze”, mycket bra medicin, men varför ge mig den??

 

ALPRAzolam (Xanax) - Här komma då den första riktigt stora katastrofen.... Denna medicin skrives ut för att behandla bl.a. panikångest... Den är också narkotika-klassad i Sverige, och tar man den, så måste den ”tappas ut”, alltså man måste avvänjas den... Hans tanke tror jag var att jag skulle kunna ”sova”...Fy sattan... bort med den......

 

GABApentin - Actavis tillhör en grupp läkemedel som används för att behandla epilepsi och perifer neuropatisk smärta. Nej tack, inte utan en 2.a åsikt i ämnet, bort med den också...

 

Ibuprofen - tillhör en grupp läkemedel som kallas NSAID (icke-steroida antiinflammatoriska/antireumatiska läkemedel) och har smärtstillande, inflammationsdämpande och febernedsättande effekt. Används vid mild till måttlig smärta såsom huvudvärk, inklusive migränhuvudvärk, tandvärk, menstruations-smärta och feber vid förkylningssjukdomar. För mig verkar detta vara en mesig onödig medicin för ryggsmärta.... Bort med den också.....

 

Paracetamol - är smärtlindrande och febernedsättande. Preparaten används typiskt vid huvudvärk, tandvärk, feber vid förkylningssjukdomar, menstruationssmärtor, muskelsmärtor, reumatiska smärtor och hyperpyrexi. Återigen en medicin som krockar med medicin som jag redan har tillgång till och tar här. Jag kör med Tylenol, vilket funkar bäst bland de mesiga medicinerna. Så bort med den också.... Forts. nästa kapitel...

 

Handskak

Chaiyaphum MDXLIX (A), Thailand

13 augusti 2013

 

 

Detta med donationer till toaletten på vårdinrättningen i Cheelung/Godmaeng, visar sig ha blivit en riktig sannsaga. Folk som aldrig varit här ens, är i majoritet till att skänka pengar. Och i dagsläget så uppskattar jag att vi har fått in runt 23.000 baht lågt räknat.

 

Kommer vi upp i 30.000 baht, så stoppar jag där, och kör igång med bygget på studs.... Dagens läge ser ut som så här då.... Frågetecken innebär att donatorn är klar men beloppet är ännu oklart.

 

 

Stort tack till alla snälla hjälpsamma människor. Finns det fler som vill hjälpa till, så vore det kanonkul. Tänk att ha Er namntavla på skithuset i Chaiyaphum,,, Inga dåliga grejor det!!

 

Här skall det ligga är det tänkt!!!!

 

DONATE MONEY TO CLINIC FOR TOILET

 

York Lutzow 1.000 baht

Gregor Almergren 2.000 baht

Leif SEK: 2.000:- 9.300 baht

Janne SEK: 300:- 1.300 baht

Martin Särnberger SEK: 400:- 1.900 baht

TOTAL SO FAR: 15.500 baht

 

Anubaan SEK: 500:- 2.300 baht

Frank ???

Birger ???

Sir One SEK: 500:- 2.300 baht

Leif Stråhed SEK: 300:-

Ledarn (Janne) SEK: 200:- 900 baht

Anders Olsson ???

 

Handskak

 

Chaiyaphum MDXLIX, Thailand

13 augusti 2013

ATM-kurs 4.759

 

 

Jag var hemma hos York i fredags, och nämnde denna episod med vårdcentralen, och jag hann inte prata färdigt förrän han sade att han ställer upp med 2.000 baht.. Jag tittade förvånat på honom, och sade stort tack.......

 

Och som motpol kan jag säga då att vi var inne hos Dan (Mr America) igår lördag, och jag körde samma historia där, jag hann inte ens prata färdigt, förränn han avbröt mig, och ville visa ett jäkla kakrecept!!!!!!!!!!!!!!!

 

Men jag är inte förvånad med den gubben faktiskt. För det första så skulle han aldrig göra något i tysthet, utan han vill alltid ha kredit för det han gör, han vill inte vänta på tack i himmelen, utan det skall komma på studs. Han föredrar att åka upp i bergen som han gör ibland, och köra 15 mil till ett tempel uppe i bergen till en munk, och där slänga upp en hel last med frukt och mat plus 2-3.000 baht i gåva till munken...

 

Men att skänka till en vårdcentral i området där han bor,,,, nä det är väl antagligen för oromantiskt antar jag. Men jag skall gå dit en gång till och fråga honom rakt ut, och förklara att hans namn kommer att komma på en platta på dassväggen (hahaha). Kanske det gör susen i sådant fall!!

 

Jag träffade igår på Big C Petter ifrån Norde, har mer pengar än en ”lusekofta”, han var inte villig att lägga en endaste baht sade han, inte mitt problem..... Så med detta, så känner jag mig bara förödmjukad när man försöker fråga dessa halvfigurer här som VERKLIGEN har motiv att hjälpa till...

 

Mina polare på internet som inte ens bor här, hjälper till med hela hjärtat, och lunsarna som bor här skiter i det... Nä jag är glad som det är, och behöver inte ha de andra i mitt liv..... Nu skall jag bara fråga Ingemar och Jörgen ifrån Jönköping, de kanske tycker att det vore kul att hjälpa med ett par hundringar....

 

Fick precis besked ifrån Idealen (Leif) i Hua Hin, som utan att ens ha träffat mig, aldrig har varit här, utan enbart läst min krönika, denna kille skrev i morse att han ställer upp med SEK: 2.000:- vilket är en fantastisk sannsaga, jag blir faktiskt riktigt rörd. Han ställer alltså upp med i thaivaluta nästan 10.000 baht... STORT TACK LEFFE!!

 

Tänk vad förvånad denna sköterska och denna vårdcentral skall bli när falangerna i området, plus ända ner till Hua Hin bryr sig på detta sätt.....Och kanske vi på ett litet sätt kan få thai att i grunden ändra sin inställning till oss falanger, och förstå att vi faktiskt är varm och godhjärtade varelser, och inte bara gamla griniga suputer...

 

Nu precis så PM;ade mig faktiskt Martin ifrån Nong Ma, och var också villig att hjälpa till... Jösses det rör sig nu, och skall snart gå ut och fråga runt bland gubbsen här också som sagt var. Ställningen ser ut som följer:

 

DONATE MONEY TO CLINIC FOR TOILET

 

York Lutzow 1.000 baht

Gregor Almergren 2.000 baht

Leif SEK: 2.000:- 9.300 baht

Janne SEK: 300:- 1.300 baht

Martin S. SEK: 400:- 1.900 baht

Anubaan SEK: 500:- 2.300 baht

Frank ???

Birger ???

Sir One SEK: 500:- 2.300 baht

Lightning SEK: 300:- 1.300 baht

Ledarn (Janne) SEK: 200:- 900 baht

Anders Olsson???

 

Vi är alltså nu uppe I över 23.000 baht totalt.

 

Nu till annat lite kort. Det knackade på dörren och utanför stod Soda, och ville komma in och pilla på datorn... Inga problem förstås, han är ju välkommen här, i alla fall för min del.

 

Utanför stod ”hans” motorbike”, det var i formen en ny, som jag inte sett förut, och den var alltså hans, sade han när jag frågade.. Den hade han fått sade han ifrån en syster till sin pappa. Jag börjar förstås att undra varför en moster till Soda pröjsar dyra pengar för en motorbike????

 

Till en son till hennes bror, som hon knappt sett förut.... De har aldrig någonsin hjälpt förut, men nu gödslar de med en dyr motorcross motorbike.... motivationen är...??? Forts. nästa kapitel...

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MDXLVIII, Thailand

12 augusti 2013

ATM-kurs 4.788

 

 

Först då.....Cherd chai, står det ju framför ögonen på Er alla när ni suttit Er ner i bussen och tittar på ryggstödet framför Er....Det är helt enkelt numreringen av sitsarna/stolarna i bussen... Cherd......Tänk Er thai skriva låneord....ta bort d;et, engelsmännen stavar det ”chair”... nu hängde ni med va...... va gött det är att sätta Er alla på det hala ibland!!! Och dessutom så heter bussbolaget tydligen Cherd Chai Travel nånting!!

 

Fick till min förvåning se att följande video om att push-up BH hade på kort tid fått 2 miljoner träffar på youtube..... jag menar ALLA i Thailand har push-up BH, de har ju så små bröst överlag härborta i Thailand, och måste pusha upp brösten, så dom ser hyggligt stora ut... Så jag förstod aldrig varför denna video blev så enormt populär. Titta själva på länken ni får av mig, och kolla på HELA videon, så förstår ni snart varför den kanske blev så poppis att kolla på....

 

http://youtu.be/p9HNbnhid9U

 

Idag är det fredag, och idag så bar det av till en typ vårdcentral som skall lägga om, och göra rent operationssåret jag har efter fettknölen de tog bort. Yongyut och jag åkte bort 7 km till den vårdcentral som hjälpte mig en gång för 1,5 år sedan när jag blev yr i mössan av saltbrist i bastuvärmen då i Thailand.

 

De gav mig ju en saltlösning i 2 omgångar, och 10 minuter senare kunde jag cykla hem. Jag visste att jag låg bra till där, för de ville inte ta betalt av mig, ty jag åkte ju tillbaka till sköterskan med en Som Tam, för att visa min uppskattning. Så vi åkte dit, de verkade proffsiga. Och jösses vilket gött mottagande vi fick...

 

Sköterskan var där, och där var patienter, och hon berättade i sedvanlig thailändsk ordning om för precis ALLA som var inom höravstånd, hur snäll jag hade varit. Där satt också en ladyboy där som tydligen var biträde på denna vårdcentral. Sköterskan frågade om inte jag kunde skaffa en falang till honom, men jag förklarade att jag hade nog inga ”känningar” inom det ”området”.....

 

Hon började efter 15 minuter att tvätta såret, vilket tog 2 minuter, såret var i helt underbart gott skick, de hade faktiskt gjort ett kanonjobb på sjukhuset måste jag säga. Inte en endaste bloddroppe hade sipprat ut på gasbindan som täckte såret, inte en droppe!!! Mitt under rengöringen så frågade sköterskan om jag kunde tänka mig att betala för byggandet av en toalett till denna vårdcentral?

 

Jag förklarade för henne att jag inte var någon miljonär bara för att jag var falang. Jag fick förklara att det fanns vanliga människor, och det fanns miljonärer i falangland, precis som i Thailand. Men jag frågade hur mycket kostar en toalett då? Nja sade hon en toalett?? Mer ett helt rum med toalett, och det skulle nog kosta mellan 20-30.000 baht...

 

Jag har inte dom pengarna sade jag helt abrupt, men jag kan tänka mig att donera lite grand för att hjälpa till sade jag.... Hon sken upp, Du kanske kan prata med dina falangvänner, så kan ni alla lägga ihop???? OK lovade jag, jag skall prata med dom jag känner, och höra hur dom känner för det hela.....men inget kommer att hända förrän tidigast i slutet oktober sade jag.....

 

Jag var färdigbehandlad, och dom ville återigen inte ha betalt av mig, jag tackade så mycket, och när vi gick så smög sköterskan till oss 2st plastpåsar med rengörings-artiklar, gasbinda, tejp och antiseptiskt nånting på flaska.... En underbar stil på de flesta härute på landet där jag bor. Vill verkligen inte byta ut var jag bor, mot att bo nere i slummen i Pattaya, aldrig i livet....

 

Så nu skall jag fråga gubbarna som jag har kontakt med om de är villiga att lägga typ 2.000 baht per skaft, och så hjälper vi denna vårdcentral att få en toalett, vilket dom behöver ha....... Usch jag gillar inte att fråga om sådana här saker, men jag får väl utforma ett brev av något slag, och ta foton av vårdcentralen, och förklara att gubbarna får sina namn uppsatta på ett plakat på väggen till dasset.....

 

Handskak

Chaiyaphum MDXLVII, Thailand

11 augusti 2013

ATM-kurs: 4.769

 

 

Jag vill bara för skojs skull sätta in ett foto av dessa ytterligt granna s.k. guldfiskar som finns lite grand överallt här. De är rejält stora och inte alls de små puttefnasker vi har hemma i Sverige oftast...... Men kul att sitta och titta på i alla fall,,,, en stund......

 

 

Här kommer lite utanför själva berättelsen bara foton av Yongyuts serverade mat som hon tillhandahöll damerna, när jag bjöd på mat här hemma med Janssons Frestelse.... Visst är salladen finhackad, och visst är det kul att se att de även ibland kan äta lite ”vanlig” sallad som vi falanger kan relatera till... Där på tallriken ligger precis allt. Morötter, tomater, gurka, grön bönor (stänger hackade) plus lite till...

 

 

Kolla på fotot vad betyder det, och var hittar man det motivet ute i verkliga livet här i Thailand???? Svaret kommer i nästa kapitel, men jag utmanar Er, ni har alla sett det, men ändå inte ”tittat” och noterat det!!!!! Det är lättare än ni tror.... En liten språkmässig ledtråd..... läs och uttala ordet sakta och lyssna, så kan ni höra....Jag tänker alltså på det första ordet!!!

 

Jag sitter här, och min rygg fortsätter sakta men säkert att bli lite sämre varje dag, och jag börjar lite smått att planera att göra någonting åt det.... Det är mängder av variationer på vad att göra. Antingen fixa det, om det nu går hemma i Sverige eller fixa det i Thailand....

 

Jag vet ju t.ex. redan nu att om jag skall hem och ordna detta, så hamnar man ju i en vård som kan ta mängder av år innan de bryr sig att hjälpa en, och jag måste skriva in mig igen då i Sverige om jag vill ha det ”kostnadsfritt”.... Om jag skriver in mig igen i Sverige, så kostar det mig extra 1.200:- vareviga månad....Och jag måste vara inskriven 1 år minst hur snabbt än detta skulle gå.

 

Ett annat exempel att lösa detta, är att göra det hela privat på Carlanderska Sjukhuset i Göteborg. Jag vet inte vad de skulle kunna tänkas ta för en sådan operation (diskbråck), men jag misstänker att det helt enkelt är svindyrt.... Skulle vara grymt bra att få reda på vad det skulle ligga på ungefär kostnadsmässigt i alla fall......

 

Och sedan då så skulle jag kunna göra detta här i Thailand. Jag är svensk, jag är van vid att svenska läkare alltid har varit världsledande på att operera diskbråck hemma i Sverige. Vilka kunskaper som thailändska läkare besitter vet jag inte, och med tanke på hur dom värderar liv härnere, så är man ju livrädd hur seriösa dom är att fixa till ett diskbråck, och om det är skitsamma om man blir krympling, för ingen blir ju ändå ställd till svars här i detta landet!!

 

Jag har nu i alla fall börjat med att åka till kliniken idag, träffat läkaren där som är anställd på Chaiyaphum Allmänna sjukhus. Han sade att jag skulle komma dit på tisdag nästa vecka, så skulle han remittera mig till Khorat (Nakhon Ratschasima), det allmänna sjukhuset där har magnet/skivröntgen.

 

Den röntgen kostar mig runt 8.000 baht (SEK; 1.700:-), men det får det vara värt, för att få ett svar om läget därinne i ryggen. Yongyut å sin sida ringde försäkrings-bolaget, och om jag opererar mig här i Thailand, så trodde dom att dom skulle ställa upp med 50.000 baht....

 

Vad det kostar att operera sig i Thailand, inte en susning, så vi får se, jag får fokusera på att ta en sak i taget, och helt enkelt lösa det.... jag vill först rönga ryggen och se om det är diskbråck, eller om jag har skadat bäckenet vid fallet i september förra året ifrån cykeln ni vet. I alla fall 8.000 baht, det är det värt känner jag!!!

 

Känner att det är skittråkigt att skriva om sjukhus och sjukdomar, det är ju sjuttan ingen rolig läsning. Men om jag skall beskriva min verklighet, så kanske det är bäst att jag skriver om allting också!!!! Och dessutom, så kanske någon som bor här, eller någon som flyttar hit läser om mina vedermödor, kanske kan ta lite lärdom, och på så sätt slippa att traggla med vissa saker som jag får göra....

 

Handskak

 

 

 

 

Chaiyaphum MDXLVI, Thailand

10 augusti 2013

ATM-kurs 4.788

 

 

Ytterligare en munk har gjort bort sig igen. Det är varje dag nu, som de fångar alla dessa munkar som missköter sig i alla de sammanhang. Men jag tror inte att det är just nu som detta råkar hända. Jag tror att dessa munkar har levt sina dubbelliv under många hundra år, och ingen vågar ifrågasätta dessa ”representanter” för högre rättvisa och gudomar!!!

 

Denna gång så har en högt uppsatt munk, dragit på sig en polisuniform, och uniformen har varit i form av en hög polischef´s rank. Han har sedan kört omkring i och omkring Bangkok i sin bil. Det hör till saken att munkar är inte tillåtna enligt sin tro att köra bil överhuvudtaget.

 

Allting uppdagades när en riktig polis, såg ett polisbefäl på en bensinstation uppträda misstänksamt. När sedan den riktiga polisen såg att polisbefälet var klädd i sletna sandaler till sin finputsade uniform, ja då förstod han att nåt var lurt. Han arresterade bedragaren på plats, och det var då som de såg att detta var en munk, och dessutom en högt uppsatt munk som hette: Phra Mahachaisiam Panyayakkhamo.

 

Denne munk var alltså högste hönset i templet: Wat Khao Saton Temple i Chachoengsao provinsen. Munken förklarade att han klädde sig i ett polisbefäls uniform, för att slippa frågor ifrån lägre rankade polismän vid alla deras poliskontroller. Han förklarade att han varit munk i mer än 11 år totalt, och att han hade klätt ut sig vid otaliga tillfällen tidigare.

 

Efter detta så kommer då logiken och frågorna så klart. Typ skall polisen gnälla över detta verkligen? De som äger barer, prostituerade damer, kasinon, beskyddar-verksamhet o.s.v. De klår upp människor mot ersättning, ja de själva gör ju allt jävulskap son finns i denna värld.

 

Så i en värld av chimärer, vad är verkligt, vad är sant och vad är förnuftigt? Kan vi verkligen vara säkra på att detta var en munk. Kanske han bluffade om den grejen också, hahaha!!!

 

Så lite annat ”tänkande” då!!! När jag var yngre så tyckte man ju att man var ganska liberal. Åren går och nu när man är äldre så finner man att man faktiskt är ännu mer liberalare.... Eller är det bara så simpelt att man bara inte bryr sig lika mycket??? Är man verkligen mer liberal nu..... Eller skiter man bara i allting.. alternativet kanske inte är så himla ”hjältemässigt” eller?

 

Man känner ju själv hur avslappnad man är nu när man bor i Thailand, och man finner att det inte alls är så heroiskt bra, det är nog bara som jag sade, att man bara inte bryr sig lika mycket nu som tidigare.... Så är detta det stora tecknet på att man nått de ”gyllene åren”, alltså att man är mer tolerant, eller att man rent ut sagt skiter i det mesta......

 

Men så rannsakar man sig själv, och finner att det finns en annan sida av mig som människa, och det är ju den där killen som gnäller och retar sig på det mesta.. Var kom den killen ifrån, det såg ju så bra ut med att vara mer tolerant, nu föll ju den grejen pladask till marken.... Ja jag vet inte vem jag är..

 

Eller skall jag sammanfatta mig själv då, som en tudelad person som å ena sidan struntar i min omvärld, låt dom käka hund om dom vill, låt dom skjuta några hundra nere i Bangkok, inte mina problem.... Men sedan så retar den där jävla tuppen mig nåt oerhört, hundarnas sattans skällande nätterna igenom, och thaiarnas jäkla musik för jämnan..... Nä in med öronproppar, A/C samt fläkten på högsta hastighet och stäng ute oljudet....

 

 

En liten extra vits som jag läste ute på ett forum tidigare idag....

 

Morgan föll full som ett ägg i säng. Innan han svimmade la han av en rökare.

Hans fru vaknade till och morrade:

- Vad tusan var det där?

- Jag spelar fotboll, försökte Morgan, 1-0.

- Jaha du, muttrade frugan för sig själv och klämde ur sig en riktigt brakare.

- Jag spelar fotboll jag också. Nu står det 1-1.

Morgan garvade samtidigt som han höll på att bygga upp århundradets jätterökare. Han tog i för kung och fosterland. Men det bar sig inte bättre än att han sket ner sig.

- Det är halvtid, muttrade Morgan, dags för sidbyte...

 

Och så är det också med mitt skrivande... Alltså paus tills imorgon...

 

Handskak

 

Chaiyaphum MDXLV, Thailand

9 augusti 2013

ATM-kurs 4.769

 

 

Forts. från förra kapitlet... Jag tackade personalen när det var klart, och klappade dom på axeln uppmuntrande, och stövlade ut till Yongyut som satt därute. Hon tittade förvånat på mig och sade, skall vi till avdelningen nu?? Nä varför då, frågade jag? Ja men vi har ju försäkring ju, du kan ligga 6 timmar på sjukhus, kostar inget..... Yongyut jag vill fan inte stanna här en sekund längre än nödvändigt, nu kör jag hem dig med moppen och det genast....

 

Vi gick ner i alla fall, och Yongyut fick betala kalaset. Alltså operationen, medicinen och allt därtill, kostnaden blev exakt för allting 4.408 baht...... Och jag var himla glad för det. Och särskilt glad för att jag stod på mig, och struntade i det där andra privata skitsjukhuset Lampaeth Hospital... Där bara en tidsbokning kostade 820 baht. Jag är övertygad om att vi MINST hade åkt på 20.000 baht där för denna operationen när dom var klara med oss....

 

Nu är klockan 18.30 cirka och värken börjar sätta in. Jag har ingen lust direkt att köra med värktabletter, men det känns nu som om jag nog måste göra det. Jag brukar ha ganska hyggligt med egen kroppsmorfin mot smärta. Men här har man ju grävt och karvat kött på min kropp i 45 minuter, så smärtan lär nog bli kass senare tror jag..... Men då kan det ju vara bra att ha medicin om det blir för häftigt ont....

 

Det som ni ser på bilden är alltså; betellöven som viks på olika sätt i olika länder och olika regioner geografiskt. De flesta av Betellöven har i sig lite Calcium Hydroxide. Skivor av den torra Aeca-nöten ses däruppe till vänster på bilden och skivor av den mer milda och möra Aeca-nöten däruppe till höger. Den lilla högen där nere till höger innehåller tobak, som ju faktiskt i jämförelse tidsmässigt är en ganska ny företeelse...

 

Ni har välan säkert sett alla de thai, speciellt ute på landet, som är alldeles röda i käften, detta gäller speciellt gamla tanter. Tandlösa och alldeles röda i käften, det ser svinäckligt ut faktiskt. Jag ger Er en länk till youtube video, så kan ni se själva hur det funkar....

 

http://youtu.be/z-RbMHYH5ug

 

http://youtu.be/UnK--z3vvcU

 

Betelnöten växer tydligen i speciella arter av palmer. Man tuggar dessa av gammal tradition, och man blir inte bara alldeles röd i käften, man lär tydligen också bli lite halvt om halvt yr i mössan. Den nöten innehåller alltså en mild drog som thai gillar att tugga på.....

 

Dessutom så har de lagt till, att man håller sig frisk och blir gammal om man tuggar dessa nötter..... Hade detta varit i Kina, så hade de garanterat sagt att potensen också skulle bli skyhög om man tuggade dessa nötter.Håll till godo alla.....

 

 

Avslutningsvis, så sägs det detta på engelska om denna nöt. Döm själva, jag tycker att det verkar nästan vara en lite lurig "åkomma" detta att tugga dessa nötter:

 

Chewing Their Way to Misery!

 

“Areca nut has been used since antiquity and has assumed major social, cultural and even religious roles,” says a report in Oral Health. “Users often consider it harmless and report a sense of well-being, euphoria, [and] a warm sensation of the body . . . Evidence has shown, however, that it is far from harmless.” How so?

 

Drug-prevention authorities believe that one of the alkaloids in betel nut can be habit forming. Indeed, some users chew up to 50 betel nuts a day! Before long, teeth become stained, and gum disease may follow.

 

Habitual users, according to Oral Health, may develop “chewers mucosa”—a brownish-red staining and often wrinkling of the mucous membrane lining the mouth. They may also develop a “chronic, progressive, scarring . . . of the oral mucosa,” a condition called oral submucous fibrosis.

 

Betel-nut chewing is also linked to a form of mouth cancer called oral squamous cell carcinoma, which can also occur at the back of the throat. The high incidence of oral cancer among adults in Southeast Asia seems to bear this out.

 

In the Taiwan area, approximately 85 percent of oral cancer cases occur in betel-nut chewers. Moreover, “Taiwan’s rate of oral cancer—one of the island’s top 10 causes of death—has nearly quadrupled in the past 40 years,” says The China Post.

 

The situation is much the same elsewhere. The Papua New Guinea Post-Courier states: “Papua New Guinea’s favourite chew, the betelnut, is killing at least 2,000 people a year and is responsible for many health problems, according to the PNG Medical Society.” “The effects of chronic betel usage,” according to one doctor and medical writer, “are at least as diverse as those of smoking” and include cardiovascular disease.

 

När vi ändå är inne på det här med videos. Jag ramlade över denna videon, klicka och kolla på länken:

 

http://youtu.be/jDVUyy0ko1w

 

Detta fantastiska par; Jonathan and Charlotte som sjunger som gudar, speciellt han. De kom fanimej bara tvåa i Britain´s got talent.... De fick endast stryk av en hundfan... En hund utan en endaste hjärncell, som lyckats att lära sig att rulla, springa, gå på bakbenen och hoppa upp i knät på husse, lockad med mat, sådan skit vinner 1 miljon pund (SEK: 10 miljoner)

 

Ja, jag fattar inte hur vår värld är funtad, eller ännu hellre, jag fattar inte hur vi människor är funtade egentligen... Här har vi ett par människor som är på den yppersta eliten, som är på höjden av vad människosläktet kan åstadkomma, och så röstar människor bort dom till förmån för en hjärnlös hundfan... Jag fattar inte oss människor...

 

Hörde en himla rolig vits som jag måste delge Er, gammal eller ny vet inte, I alla fall Kålle och en stockholmskis satt och skröt och ville överträffa varandra:

 

En stockholmare och Kålle satt i hamnen i Göteborg och språkade/Skröt.

Killen från huvudstaden sa att "där uppe går vi till sjöss redan vid 14 års ålder".

Kålle kisade med ögonen ut över vattnet och sa – ”Ser du vad som flyter där?”

- ” Ja, sa stockholmskisen, det är ju en begagnad kådis.”

Kålle replikerade, - ”Där ser du hur tidigt vi går till sjöss.”

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum MDXLIV, Thailand

8 augusti 2013

ATM-kurs 4.784

 

 

Idag är det tisdag 6 augusti 2013, och vi stack in till Chaiyaphum Allmänna Sjukhus. Nu skulle sjuttanimej fettkulan på bröstet bort. Vi kom dit kl. 08.30, och som jag misstänkte så var det mängder av människor där. Men först då, vi fick gå till hus 1 – och skriva in oss där, och sedan fick vi lufsa över till hus nummer 2.

 

Här var själva stället med doktorn, men det var också akutintaget, och det allmänna intaget till precis allting. Jag hade runt 75 människor före mig. Vi satt där och väntade, och väntade, och väntade. Fanns ingen doktor där, men en himla massa patienter. När vi hade väntat i 1 timme och 15 minuter DÅ dök läkaren upp.

 

 

Han kom garanterat direkt ifrån morgonmottagningen på sin egna privata klinik i stan. Nu kom han inrusande, och sjukhuset kunde leva upp igen. jag fattar det inte. Ha ett stort sjukhus för hela regionen, och tolerera att läkare dansar in där ungefär som dom vill... De hade alltså inte en läkare som kunde ta emot och behandla folk förrän kl. 09.45.

 

Men nu kom han. Och jäklar vilken fart det gick med nu. Folk gick in och kom ut inom 3-4 minuter per patient. Vi satt där fram till kl. 11.40 då kom jag in, och läkaren förklarade, och klämde lite grand, och sade att detta var en cystakula med fett som producerades av nåt som hette ”sweet-glan”. Den vill jag ta bort sade jag. Jaha sade han, han språkade hygglig engelska. Imorgon bitti kl. 08.00, är det OK??

 

 

 

Ja jösses svarade jag... kanonbra... Ok sade han, och skickade iväg mig med fart ut genom dörren, och jag lyckades klämma mig ut allt medans nästa patient i kön försökte klämma sig in. Här var det fin ruljans minsann. På nåt sätt så tycker jag att thailändsk sjukhusorganisation är ganska överlägsen vår i väst, på det sättet att de är grymt mycket mer effektiva när det gäller att överlägga med folk, skicka folk till olika avdelningar inom sjukhuset för vidare vård o.s.v.

 

Allting går skitsnabbt, och det känns så himla ”nära” till allting. Vi lämnade avdelningen, och Yongyut gick fram till en lucka och betalade för läkarbesöket, hon fick betala den svindlande summan av 50 baht (SEK: 12:-).... Kom ni ihåg hur mycket vi åkte på vid det privata sjukhuset häromdagen?? Jo det var ju de jäkla 820 bahten för exakt samma sak...... jag återkommer imorgon, och rapporterar om vidare eskapader under min operation av fettknölen.....

 

 

Nu är det onsdag 7 augusti 2013 och kl. 08.00 så skall vi ju vara på plats på sjukhuset för operationen. Vi kom dit 08.10 och hela avdelningen var stängd, och där fanns inte en käft. Yongyut verkade inte bekymrad alls, utan ville att vi skulle sitta ner och vänta. Ja men Yongan, va fasen, de bokade ju tid med oss kl. 08.00!!! Var är dom..... – ”falang är dting dtong” sade hon..”.....

 

- ”Hospital book people at 8 o clock and 12 o clock, sade hon. And doktor take care when you have number”……. Så vi kommer dit, vi får ett nummer, och tillsammans med alla andra som är bokade kl. 08.00 så får vi sinsemellan ett turnummer.... Så igen då.. det finns alltså inga tidsbokningar som det finns hemma i västerlandet.... Men det funkar här också.

 

 

Kl. 08.35 så kom det en sjuksköterska instapplande så sakterliga, och satte igång maskiner, och strax så kom resten av personalen också. Och nu hade det väl kommit runt 50 personer som var bokade kl. 08.00, ingen av de andra 50 kom kl 08.00 de kom ungefär när dom kände för det.....

 

Vi vart registrerade, och uppskickade till 5.e avdelningen kl. 08.55 cirka, där tog en sköterska emot mig, samt 4st till som skulle opereras där på avdelningen. Jag fick sitta och vänta på att läkaren skulle avsluta ”ronden” bland de andra sjuka. Men det gick snabbt, kl. 09.20 så blev jag inkallad och uppallad på en brits, och 2 görtrevliga sköterskor log och tog hand om mig, och pratade hela tiden med mig, och sedan kom läkaren, och förklarade allting, och han gav sprutor och frågade frågor hela tiden om litt liv....

 

Under tiden så karvade han och skar, och han brände sårkanterna så det luktade barbeque i operationsrummet. Men det var cool. Efter styvt 45 minuter så hade han karvat ut cystan, han hade sytt ihop såret med en mängd stygn, och sedan förklarade han att det nog skulle kännas lite konstigt för det hade blivit en ”håla” där cystan hade suttit.. Men det skulle rätta till sig sa han, med tidens hjälp!! Forts. nästa kapitel...

 

Handskak

 

Chaiyaphum MDXLIII, Thailand

7 augusti 2013

ATM-kurs 4.745

 

 

På fredag den 3 augusti så kommer York, Dan och förhoppningsvis Martin hit och käkar lunch!!! Jag skall tillaga Janssons frestelse, och detta kommer att bli min hämnd på alla dom som försöker att övertyga mig om hur jäkla lyckliga dom är, när dom får lyckan att dela fruns tallrik med ”Som Tam”eller annan thaisörja, som luktar krutrök, och döda trafikolyckade trafikoffer...

 

Jag sätt utanför och värmde mig i solen häromdagen, jag njöt av solskenet verkligen, det var endast runt 30 dagar och inte sådär himla varmt. Råkade i ögonvrån få se en liten ödla ruscha över gatan utanför min tomt. Den nödstoppade runt 2 meter ifrån där jag satt, och då fick jag se vad den hade sett ifrån 15 meters håll.... Jo en enorm skalbagge,.

 

Den (ödlan) tvekade inte en mikrosekund, utan satte tänderna i skalbaggen, och sedan så satte den bara halt framför mig... Den kikade lite förstulet på mig, men beslöt tydligen att jag var lite för stor för att fungera som middag. Jag hann få upp kameran när den just skulle till att sticka iväg för att äta middag med skalbaggen i munnen förstås..... Kul sådana små händelser här i ödslighetens Mecka i Thailandet...

 

 

Jag har massor av smarta polare runt mig. En av dom värsta sade lite snus-förnumstigt till mig, att jag är inte mycket för att gråta (betänk nu att jag var jävvligt trött på honom), men det är bara lök som kan få mig att gråta, och så skrattade han så där jäkla löjligt efter att han hade sagt det. Jag vända mig om, tog tag i en cocosnöt, och slängde den i nyllet på honom..... Jag tyckte mig se tårar, men var inte riktigt säker, hahahaha!!!

 

Fotot av polisen som stolt poserar bakom ”busen” som sköt och dödade en ladyboy i Khon kaen häromveckan. Bara som en grej att veta hur det kan gå till att bli dödad i detta lättdödade land, så gick detta till enligt följande. Killen (busen) gick på nattklubb-pub på kvällen träffade polare där och drack äcklig thailändsk sprit.

 

 

Framåt natten, så var det dags att åka hem, och moped var det som stod på schemat för hemfärden. Det hör till saken förstås, att det anslöt sig en ytlig bekant också som var en ladyboy. Här är det ganska Ok att vara avvikande så inget konstigt att han (hon) ville åka med, de skulle ju alla åt samma håll...

 

Det föll sig inte bättre än att ladyboyen började bli hormonstinn längst bak på mopeden där han satt, och började pilla mellankillen på snoppen. Detta höll på ett kort tag, tills mellankillen inte längre ville ha en annan kille pillandes på snabeln. Han beordrade den som körde att stanna moppen, de steg av, mellankillen plockade fram sin pistol som han hade med sig, och sköt ladyboyen i skallen som tvärdog förstås...

 

Nu hade thai löst problemet. Kanske inte tänkte längre än röva räckte, men det var avklarat... Nu får han sitta i fängelse i 20 år och kommer nog inte att överleva ett thailändskt fängelse i längre än kanske 7-8 år maximalt..... Så tänka efter även för en thai vore nog mumma tror jag..... Men visst ser de la goa ut de stolta poliserna.... där sitter mellankillen med sitt namn adress och ålder fullt synligt.

 

Och nedanför ser ni bilder av den dödade ladyboyen också för säkerhets skull... Betänk att det ännu inte varit rättegång och ingen dom har slagits fast ännu. Men han döms av polisen på stört, och kommer aldrig loss..... Vilket han i och för sig förtjänar 10 gånger om,, secket svin...

 

Jag har haft en fettklump på bröstet (bröstkorgen ovanför hjärtat) nu under ett par år. Den har börjat växa och jag visade den för läkaren för jag vill ta bort den.... Han sade att det var en fettknöl och det löser dom ganska enkelt. Och så sade han att jag inte kunde få den borttagen på kliniken, utan var tvungen att uppsöka sjukhuset (Alltså Chaiyaphums allmänna sjukhus), Men först skall jag käka detta sade han, och gav mig en karta med (10st) antibiotikatabletter..

 

Vi åkte hem, jag käkade upp dessa 10 tabletter under 5 dagar, och sedan kände jag bara inte för att sätta mig på det allmänna sjukhuset, bland 100 miljoner thai, även om det skulle bli billigare... Fasen också, jag tog bort ett födelsemärke i nacken för 4 år sedan på kliniken, de tog 320 baht bara....

 

Så vi beslöt att skita i det allmänna sjukhuset, och gå till det privata Lampaeth hospital här... Vi åkte dit, kom in till läkaren, som sade att detta löser vi, gav mig en karta med antibiotika (igen), och sade att dom hör av sig när deras kirurg finns tillgänglig.... betalade 820 jävla baht för detta, som inte var något mer än egentligen en tidsbokning, secka jäkla bedragare dom är på de privata sjukhusen här....

 

Nu har jag bestämt med Yongyut att jag INTE vill fixa detta på ett privat gangster-sjukhus, utan vi går till det allmänna som det var tänkt. Så nu är det bestämt på tisdag den 6 augusti 2013 går vi dit och fixar det...

 

Handskak

 

Chaiyaphum MDXLII, Thailand

6 augusti 2013

ATM-kurs 4.748

 

 

Var ute med moppen häromdagen, har fortfarande svårt att cykla efter 1 hel jäkla månad, jag undrar om hela mitt bäcken har pajat när jag cyklade omkull i september förra året, eller vad sjuttan det är, men jag har helt enkelt ont när jag hojjar. Jag försöker att cykla bara kanske 2 km runt byn, och är öm i ryggen när jag kommer hem, och det är himla oroväckande...

 

Jag vet inte, får försöka att undvika allt cyklande för ytterligare någon månad framåt i tiden, men hjälper inte det, så får jag se om det funkar att promenera. Men promenera, det finns absolut ingenting i min värld som är så jäkla trökigt som att promenixa..... Det finns absolut ingen njutning i det, absolut ingenting... Det tar så lång tid, tänk bara mig promenera 4,2 mil... hahaha det tar hela dagen, och skulle nog aldrig funka på en gamling som mig......

 

Jag stötte i alla fall på det värsta regnoväder som jag upplevt på dessa 5 år nu. Jag tog ett foto, sedan var allting över mig och jag fick fly helt enkelt. Jag hann efter 5 minuter in under tak i ett tempel, och fick vänta där i styvt 20 minuter. Men sedan sket jag i det, satte mig på moppen, och secken tur att jag hade hjälmen på mig, annars hade jag nog dött av kraften i vattendropparna, som fullkomligt öste ner över mig.... Kom hem dyngesur, men glad att jag hade kört i regnvädret, för den regn-stormen höll i sig i nästan 4,5 timmar, och så länge hade jag aldrig suttit där och bara väntat...

 

Läste nyheterna, och ibland så tar dessa nyheter på en något fruktansvärt. I denna kultur som finns härnere så är allting så fruktansvärt grymt, och det gås till ytterligheterna här extremt ofta i de flesta situationer. Det handlar inte alltid om dessa ganska vanligt förekommande situationer med vägraseri som det ju kallas. Man gör någon oskyldig sak som att ”hytta” åt någon, nästa sekund prejad och skjuten i skallen av den beväpnade motparten.

 

Man blir angripen av gäng av thaiare, de är ju lite fega i våra ögon, de har ju ingen gentlemannakultur precis. Så en och en finns inte inom detta lands gränser. Så man skall passa sig. Mitt ibland alla dessa våldsamheter som jag i alla fall lyckligen slipper där jag bor i lugna Chaiyaphum, bland bra och oftast städade och glada thaiare, så läser man då hur verkligheten slår till på annat håll.

 

Man undrar när man läser hur kan det bli på detta sättet. Pappan, farfadern och 2 farbröder har arresterats av polisen, efter att det blivit känt att dessa 4 as har våldtagit under 5 års tid pappans idag 14 åriga dotter. Allting kom fram när slagsmål bröt ut om vem som skulle våldta flickan den kvällen, och med kniv ville en av farbröderna försäkra sig om att det var hans tur att ligga med lillflickan.

 

Man läser vidare att mamman hade vetat om det hela, som alltså hade startat enligt uppgift när flickan var 9 år gammal. Mamman skyllde på att hon var för upptagen med att tjäna pengar till mat för familjen..... Rent intuitivt..... jag yrkar på dubbelt straff för mamman som visste, men som sket i att slå en signal till polisen, ty hon var för upptagen med att arbeta.... i 5 år......

 

Pappan är 38 år gammal och farfadern är 52 år gammal.......Jag bara räknar lite grand i huvudet.... Det skiljer alltså 14 år mellan far och son där..... Farfadern var 13 år när han blev pappa.... Något är fel i denna familj verkligen...... Just denna verklighet har jag skrivit om tidigare i min berättelse för flera år sedan, och det pratas om att det försigår sådana här aker uppe i de fattiga byarna här i isaan där jag bor.

 

OK man ser klumpfot, snefot, armlös, och vanställda ansikten ganska ofta, man ser alla dessa blinda ganska ofta, och varje by har sin efterblivna medlem.... Visst det hade ju vi också i Sverige, det handlar ju egentligen bara om statistik eller hur?? Men man undrar ju om hur mycket som kommer av ren och skär inavel....I alla fall, all inavel sker och finns tydligen inte enbart uppe i de fattigare delarna av Thailand. Det finns säkert tydligen utspritt runt om i hela Thailandet...

 

Jag gillar ju inte lynchmobbar i vanliga fall, men i detta fall, så erbjuder jag mig att gratis tillhandahålla repet, och låt oss hänga hela denna jävvla familj, och låt oss hänga liket efter den dumma jävvla mamman ytterligare en gång, bara för att påvisa vad vi tycker.....

 

Handskak

Chaiyaphum MDXLI, Thailand

5 augusti 2013

ATM-kurs 4.695

 

 

Ett annat ämne. Jag tänker på många saker, och stundtals tänker man ju, och jämför lite grand på hur det var lite mer förr när man ”växte upp”, och nu när man har ”växt upp” ännu mer. Jag vet att synen på kvinnan har ju förändrats kapitalt, och till det bättre säger vissa, och till det sämre säger andra. Jag själv tror att det beror helt och hållet på i vilket sammanhang man bor, och var man bor, och hur kulturen ser ut där.

 

Att bara göra det så enkelt för sig som ”F...stimmet” hemma i Sverige gör, och även dess anhängare i PK-svängen, det är enbart korkat. De vill ju göra och forma en djungel-familj efter samma form och måttstock som en stadsfamilj hemma i västerlandet. Och då heter det att kvinnan ifrån T.ex. Thailand som tar hand om sin familj, och sitt hem, och gör det stolt och glatt, att hon enbart är kuvad, dum i skallen och inte fattar bättre.

 

Jag själv tror på att det är ”resultatet” och kravet ifrån omständigheterna, som man lever i, som ställer krav på hur kvinnan och mannen skall definiera sina egna livsvillkor. ”Marianne med luggen”, och de svarta glosglasögonen, skall inte ställa som norm hur andra människor skall leva sina liv.

 

Jag menar alla förändrar sina liv och anpassar sig. Förr i tiden så ville man ha en kvinna som kunde laga mat som sin morsa. Medans att man nu för tiden får en kvinna som super som sin farsa... Allting är relativt och ingenting är enkelt. Men en sak är enkel, och det är att gissa hur PK-fjollorna i västerlandet, och hemma i Sverige ställer sina ”krav”, och också hur männen ramlar dit, och inte riktigt våga säga ifrån hur det skall vara.

 

Vi har nu ett samhälle därhemma, som baseras på detta feminina synsätt, och borta är mannens påverkan. Vi är tillbaka återigen på 1970:talet i velour-rockens tidevarv, och badtofflornas tidevarv sorgligt nog. Vi närmar oss mer och mer ett tidevarv där mannen har formats så till den milda grad, så han inte ens längre vill läsa äventyrs-romaner utan hellre kärleksskildringar.

 

Han vill inte längre se actionfilmer, utan hellre mode-reportage på TV;n. Och han stannar hellre hemma med frun och gör ingenting, än att gå 1 gång i veckan och kolla på fotboll eller sport...... Livet har förändrats, och våra idoler har förändrats, vi har gått tyvärr ifrån Johnny Weissmuller, Eroll Flynn och John Wayne till Jonas Gardell, Christer Björkman och Bill Gates...

 

Och längst inne mig själv, så är jag nöjd att jag kom undan, och flyttade till Thailand. Det känns som om jag lurade ”F....brigaden” hemma i Sverige, och nu så är jag tillbaka där jag vill vara igen, jag är på 1950-60:talet igen.... Och det känns underbart!!!

 

 

Avslutningsvis, vi har kommit så långt i vår ”utveckling”, så följande scenario är snarare legio än ett litet undantag, läs bara:

 

Mannens fel:

Hon: Du gjorde sönder min favoritlampa

Han: Det var en olycka, jag menade det inte!!

Hon: Jag förstår inte hur du kan göra så emot mig!!!!

Han: Åh förlåt, jag är ledsen.... (kanske en present måste inhandlas)

 

Kvinnans fel:

Han: Åh min kära trogna hund, du har slarvat bort min hund!!!

Hon: Det var en olycka, jag menade inget illa, det bara hände!!!

Han: Jag fattar inte att du gjorde detta emot mig!!!!

Hon: Jag mår redan dåligt över detta, LÄGG AV NU nu att få mig att må riktigt illa!!!!!!!!!!!

Han: Förlåt mig!!!!!!! (kanske en present måste inhandlas)

 

Fick precis idag onsdag 31 juli 2013 mail ifrån svenska ambassaden i Bangkok, vi var ju därnere förra onsdagen för 7 dagar sedan exakt. De meddelade i mailet att de nu hade mitt nya pass klart och färdigt. Jag var faktiskt tvungen att maila dom tillbaka och dubbelkolla....

 

Skicka min ansökan om nytt pass med informationen ifrån Thailand till Sverige, utfärda det nya passet, och sedan skicka det nya passet till Thailand, endast 7 stackars dagar..... helt fantastiskt ju, och så gnäller folk som fan på ambassaden, secka stövelknicke-dicker....

 

Handskak

 

Chaiyaphum MDXL, (1.540) Thailand

4 augusti 2013

ATM-kurs 4.693

 

 

Forts. från förra kapitlet.... Det får mina minnen att sprudla upp igen och jag mår bara illa. Andra minnen som skulle kunna vara kul de finns inte kvar. Jag kommer inte ihåg hur tjejerna såg ut, eller vad de hette, inte en susning..... Det enda jag minns är mina brustna illusioner hur det skulle kunna vara att få sig ett nummer för första gången...

 

En fråga som jag i alla fall har tänkt på ganska mycket i mitt liv, har varit om jag INTE hade träffat Yongyut, och kanske varit ensam, och försökt att lära mig ifrån början alla tricks, och hur man skall kunna överleva här i Thailand.... Det enda som jag kan tänka på i det sammanhanget, är att jag nog skulle vara heltorsk ärligt talat.

 

Alla dessa enkla saker, men är ensam och man är helt utlämnad, och kan inte språket alls i början. Man går och handlar, man försöker förtvivlat leta efter just DEN DÄR speciella saken som man vill handla, låt oss för enkelhetens skull säga; sardiner... Ingen kan engelska förstås, och man blir bara tokig innan man ger upp. Nä jag skiter i det tänker man, och så slutar man med sardiner och tar marmelad istället.

 

Man går på apoteket, kan inte ett ord thai, och man upptäcker att apotekskillen-damen inte heller fattar ett skit. Man skall gå på Transportkontoret och fixa ett thaikörkort, helt omöjligt att göra detta själv, glöm det bara, måste nog be kompisens fru om hjälp här tror jag!!

 

Dax att gå på immigrationen, och försöka att få till stånd ett uppehållstillstånd baserat på retirement med lite olika krav.... Javisst de pratar faktiskt lite engelska hjälpligt här,. Men ojsan vad jobbigt det blir när dom kräver att man skall ha en en gul husbok för att bekräfta var man bor....... Vad heter det nu då??

 

Men med kompisens fru gick det vägen, det tog 2 dagar att fixa och en massa tjöt, men nu har man en gul husbok... visst börjar kompisen att se lite småsur ut när man använder hans fru hela tiden.... Snart kommer väl kommentaren ifrån honomn – ”Skaffa dig en egen för sjutton”!!!!!!!

 

Aj sjuttan nu blir man lite sjuk, och man har inte en susning om vart man skall gå. Har hört talats om att det finns sjukhus, privata.... Det blir en svindyr erfarenhet innan man fattat, att det faktiskt finns thailändska allmänna sjukhus jättebilliga, och det finns kliniker precis överallt i stan, som gärna tar hand om dig för en billig peng. Men det visste man ju inte.... 300 baht istället för 4.500 baht... Det är bara att välja...

 

I livets alla skeden här i Thailand, så finns det blindskär, och alla dessa blindskär handlar om språket nästan enbart.... Det finns hjälp att få i nästan alla svåra situationer som man kan hamna i, men språket sätter käppar i hjulet för en precis överallt. Thai är extremt ointresserade av att lära sig språka engelska, och anser att om folk inte kan snacka thai, så kan man skratta åt dom, och anse dom vara lite grand underlägsna dom själva...

 

ja nästan lite grand som vi själva är gentemot våra egna invandrare som kommer till Sverige, eller??? Så igen då,,,,, jag undrar hur livet hade sett ut om jag inte hade haft flytet att träffa Yongyut, Hon har gjort vägen in i samhället här så enormt mycket enklare, ja hon har varit oljan som gjort det möjligt för mig att kunna få en fin service här i Chaiyaphum i mitt vardagsliv.....

 

Att stöta på en orm i sin trädgård, ja varför inte. Om den var stor, ja ganska..... Kolla in länken nedan jag lade in här, det är en King Cobra den totalt farligaste ormen i hela Thailand.... Den sprutar in såpass mycket gift så det är nästintill helt omöjligt att klara livhanken om den får ”tag i dig”.....

 

http://www.thephuketnews.com/three-metre-long-king-cobra-found-in-phuket-garden-41104.php

 

Ibland så finner man ju att kulturen här i Thailand är väldigt olik vår egen kultur i västerlandet, och det kanske den är. Den kanske t.om. är ologisk med den logik som vi i västerlandet använder oss av. Ett bra exempel på hur himla bra kultur vi har är väl sedvänjan av att ge blommor i tid och otid till folk. Blir vi hembjudna till någon, ge blommor.

 

Fyller någon år = ge blommor. Vinner någon något i en tävling=ge en kvast med blommor plus nåt annat. Gifter vi oss = ge blommor, ja det är ett jäkla givande av blommor t.om. när vi dör, så åker vi på buketter och kransar med va då?? Ja just det blommor!!!! Och detta är då en bra sedvänja med vår logik???

 

Jag tycker ju själv att ”ge” något som ”dör” ganska snart, är väl en ganska ömklig gåva, då vore väl nästan t.om. en sten betydligt bättre gåva, den dör ju i alla fall inte dagen efter.....

 

Handskak

Chaiyaphum MDXXXIX, Thailand

3 augusti 2013

ATM-kurs 4.714

 

 

Det finns ju en hel massa whiskydrickare överallt i världen, och så också i Sverige. jag själv är en s.k. mycket stolt groggdrickare, men fann denna videon på ett forum, och det är en suverän video som visar hur man på ett civiliserat sätt skall dricka whisky, så det blir rätt och riktigt. Så klicka på denna länk:

 

http://youtu.be/YVG1U-faqHY

 

Så hur man skall dricka Rum eller Vodka får jag väl själv berätta för Er då eftersom det varit omöjligt för mig att hitta en motsvarande video för dessa spritsorter.... Förresten håll där..... Jag fann just en video, så håll till godo med Vodka, bara klicka på länken:

 

http://youtu.be/13bkEASIp5s

 

Men för er som har svårt med brännvinet, drick med andakt, och endast så mycket så ni blir ”roliga” och vill berätta vitsar, DÅ är det läge att bara dricka coca cola på festen, och se till att kroppen kommer i ordning igen.....

 

Hur illa det kan vara med sprit kan jag berätta ur egen erfarenhet, och jag vågar göra det nu när jag är 62 år gammal och mamma och pappa är döda sedan länge!!!! Jag var 16 år gammal, och i experimenteringsstadiet som alla 16 åringar är. Jag själv som alltid har hållit på med sport och speciellt fotboll, jag var blyger nummer 1.

 

Jag har t.om aldrig varit på en endaste skoldans i hela mitt liv, aldrig varit med på en endaste av de ”lägerskolor” som skolan anordnade i varje klass i högstadiet. Jag vågade helt enkelt inte hamna i situationer, där jag skulle behöva prata och kanske kyssa någon tjej......

 

Jag var nu 16 år och hormonerna slog så hårt i taket så det nästan blev märken däruppe... Fotboll eller inte fotboll nu var det tjejer som stod på programmet verkligen. Jag arbetade på posten som brevbärare, så jag hade i alla fall lite pengar att tillgå. För första gången i mitt liv, så blev det FF hemma. För Er som inte vet om uttrycket ifrån 1960:talet.... Det betyder ”föräldrafritt”.....

 

Jag måste först få säga....Har jag redan skrivit om detta tidigare?? Vet inte, men om så vore, här kommer berättelsen i alla fall en gång till. Vi, jag och 3 kamrater till, Där var ”Mascot”, ”Nisse” Berndt och jag själv. Vi beslöt att gå upp till det relativt nyöppnade Frölunda Torg, det öppnade ju samma år som högertrafiken tog vid i Sverige (1967).

 

 

Vi hade sett tidigare att på Frölunda Torgs bowlinghall minsann, DÄR fanns det brudar, alltså tjejer som vi nu tänkte flirta med och få med hem, och jag tänkte, - ”hejsan oskulden svejsan”, och blev görnervös, men nu skulle vi försöka i alla fall....

Jag hade, och har glömt hur, handlat på mig för egen del en kvarting Silverrom. Jag hade aldrig druckit starksprit innan dess, men nu var det dags, hur svårt kan det vara egentligen. Lite coca cola till, och sedan är det ju bara att dricka och se glad ut....

 

Alltnog, vi kom upp till Frölunda Torg, vi stegade in på Bowlinghallen, och där stod faktiskt ett gäng på 5st flickor i vår ålder, vi stegade fram till dom, och tydligen blev dom mäkta imponerade av oss alla, och det tog väl 5 minuter så hade den mest rutinerade av oss alla ”Mascot” frågat chans på dom, och bett dom komma hem till mig.

 

Inga problem de kom med, fest och lördag kväll... jag vet att vi kom hem, satte oss i köket och skojade och drack, och jag kände mig som kungen av Järnbrott, helt oslagbar, och jag såg ganska bra ut också tyckte jag. Idag skulle det ske,,, hade inhandlat 3st kondomer dagen till ära, lite kraft har man ju 16 år och allt....

 

Det gick tror jag 45 minuter, sedan vet jag att Mascot och Berndt bar upp mig till mitt rum på 2.a våningen. Jag vaknade sedan dagen efter med den grymmaste huvudvärk jag någonsin haft i hela mitt liv. Kläderna var kvar på kroppen, och jag var fortfarande stans största oskuld..... Allt detta jääkla slitande, och så blev det ingenting. Jag fick bara ett endaste minne ifrån denna ”invigningsfest”, och det var att jag aldrig mer i mitt liv kunnat ens lukta på rävgiftet som kallas för Silverrom. Forts. nästa kapitel.....

 

Handskak

Chaiyaphum MDXXXVIII, Thailand

2 augusti 2013

ATM-kurs 4.719

 

 

Var ute nu på moppen och kollade lite grand omkring här i området, några mil bortåt vägen.... Och som jag sagt många gånger förut, visst har jag förändrat min smak nu sedan jag kom till Thailand. I alla fall vad det gäller färgen på hus.... Man finner allsköns färger, och flera av dom ser rent ut sagt för jävliga, men det är oftast de riktigt fattigas hus. Om nu det är några fattiga som har hus.

 

 

Men i alla fall de som har sämst med pengar men ändå kan köpa eller bygga ett hus...De brukar ju inte måla väggarna alls, inte ens lägga på puts, deras väggar består enbart ,och endast av cementblock, antagligen heter väl materialet något helt annat. Men där står väggarna överallt och är fullständigt obehandlade

 

 

Men bland vanliga thaihus, så har jag fasenimej börjat sedan tidigare att gilla rosa hus, och gröna hus, alltså klara färger som är otänkbara i Sverige i allmänhet... Se bara de foton jag lägger upp här i detta kapitel, visst kunde det väl ha varit mycket värre med den fula bruna färgen som kommunen tvingade på vårt hus i Järnbrott runt 1960.... eller den sketgula färgen som såg vissen ut redan när dom smetade på den på huset, samma tidsperiod i samma område i Sverige.

 

 

Nä tack för dessa goa färger. Med risk för att jag upprepar mig igen, men jag vill gärna visa Er lite foton av snygga hus som finns precis överallt här i Thailand och ute i byarna. Det är oftast rent fantastiskt, man kommer till de mest avlägsna, och de mest fattiga byar ute på landsbygden som man någonsin kan tänka sig. Men nog sjutton så har alltid en eller flera falanger hittat hit, oftast med benägen hjälp av en thaidam som ju är bördig i byn i fråga.....

 

 

Så bland rivfärdiga skräphus i thaistil. Korrugerad plåt-skjul, och andra hemska gamla träkåkar, så plötsligt dyker det upp ofta mitt inne i byn, dessa granna hus. Man stannar och är helt förvånad. Men tyvärr, alltför ofta, så är husen och kåkarna fullständigt öde verkar det som. Jag får ofta en känsla av att falangerna kommer med sina pengar, blir övertalade av sin dam att bygga hus, och satsa på ett boende, och sedan så följer 2 olika scenarior tror jag.

 

 

Antingen så kommer han på ganska snart att här kan han fan inte bo, långt ute i ödemarken, här är det alldeles för långt till krogen, och baren, eller kompisarna i Pattaya, som han ofta är van vid att festa med alltför ofta!!! Eller så tröttnar hans thaidam på honom, full som han oftast är, och stygg och snål som han oftast är, och helt enkelt slänger ut honom, med benägen hjälp av sin familj.....

 

 

Bara för Er som spekulerar.... En thaidam slänger inte ut i första taget en falang som bidrager med en fast inkomst till familjen, så glöm det där snacket om att thaidamerna överlag är stygga varelser, som bara sitter därhemma, och avvaktar rätt tillfälle att slänga ut falangen. D.v.s. när huset är byggt och betalt... Thaidamen tjänar inga egna pengar, och familjerna är oftast utblottade de också, så de har helt enkelt inte råd att ha ett hus med elkostnad, internetkostnad och vattenräkningar vareviga månad....

 

 

Så för att ta beslutet att slänga ut sin falang, så är han något av; en stygg fan, en alkolist som gör mer skada än nytta, eller en otrogen typ som skämmer ut sin thaidam å det grövsta.. Så nu vet ni hemma vid groggbordet vilken kategori Gösta tillhör, han som står därborta, och enbart håller på och söker lipande stöd för att hans thaidam slängt ut honom..... Bara kolla in om han är stygg, snål, spritproblem eller taskig lojalitet emot sin egna familj....

 

Men en sak är säker, det bor sjuttanimej falanger precis överallt, trots att många försvunnit, så kommer det hela tiden en ny strid ström av dessa gentlemen i samma ålder som mig själv, och yngre ävenledes. Det finns absolut inga problem att få ett socialt liv om man nu vill ha det. Och vilket förnuftig människa vill INTE ha ett socialt liv. Ja de som INTE vill ha det, är ändå för sjuka i skallen för att man vill umgås med dem.

 

För Er som funderar i banor på att pensionera Er, och bosätta Er utanför dessa fruktansvärt falska turistorter. Så är det inga problem alls, bara satsa och kom, ni kommer att få en fin tillvaro, nästan en sagotillvaro, där man lite förfärad undrar stundtals vilken dag i veckan det är, och vilken månad det är. Stundom så känns varje dag som en lördag för övrigt, alltså den dag i veckan som är min höjdardag utan tvekan....

 

Handskak

Chaiyaphum MDXXXVII, Thailand

1 augusti 2013

ATM-kurs 4.773

 

Imorse 23 juli 2013, var ute i trädgården och kollade in min största och grannaste Funfa, den är numera enorm, och ytterligt svårhanterlig. Och p.gr.a. dess enorma vikt, så måste den numera stöttas upp för att inte helt falla i backen. Jag har börjat tappa intresset rejält tyvärr.

 

Jag sade därför i förra veckan upp bekantskapen med busken, och ämnar slänga den på tippen, och försöka att köpa in något nytt lättskött, och roligt att ha växandes där. Yongyut vägrar att låta mig slänga någonting alls, vad det än månde vara på någon soptipp, hela familjen är sådan. Hon ringde upp sin syster Baloo, hon som är gift med spritmagistern ni vet. Och de skall ta hand om min funfa, och tydligen adoptera den då.

 

För min del helt OK, den busken kommer antagligen att gå enorma proportioner till mötes, då thai ju aldrig ansar, klipper, beskär eller gör nåt överhuvudtaget. Men inte mitt problem. I alla fall i morse jag stod där ute vid busken, och plötsligt så kommer Lem, ni vet killen som hotade mig till livet!! Jag har ju hört bakvägen att hans arbetsgivare, de som byggt detta område, har sagt till honom att be mig om ursäkt, annars kan han försvinna, och inte mer arbeta här.

 

Killen kommer in och ber så mycket om ursäkt, och jag känner bara att jag inte vill ha nåt trassel i främmande land, så jag waiar och säger allt är OK..... men det ända som jag kan tänka mig är ju att han aldrig i hillvitte skulle be om ursäkt om inte hans arbete stod på spel.

 

I alla fall allt avlöpte bra, Yongyut kom ut, det pratades lite grand och leenden utbyttes. Och jag kände bara att han skulle försvinna ifrån min tomt... Men höll god min, för att kunna ha ett någorlunda normalläge emellan oss..... han har tappat sitt ansikte fullständigt här bland thai med det han gjorde emot mig.

 

Och nu i eftermiddag kom Namkaeng in till oss, hon hade lekt med Lems tös (Thiöj) tösen har berättat för Namkaeng, att hennes pappa nu skulle avvika, och sticka hem till sin födelseort och arbeta där istället, han kunde inte bo kvar här hade han sagt. Anledningen var att han tappat ansiktet....Så nu flyr han till Prichit typ 20-25 mil norrut och gömmer sig.... Deras jävla löjliga ansikte.....

 

De uppträder som småbarn, har noll skrupler och lurar varandra som hundar, men det är enbart när någon kommer på dom som dom tappar ansiktet och får skämmas.....Han lämnar nu sin familj, fru och 2 barn härnere, och drar vidare, inga problem i Thailand, jag undrar om de får lära sig i tidig ålder här att skyffla undan känslor, och att skyffla problem under mattan.. Och sticka huvudet i sanden.....

 

 

En gravid buffel i Phuket town spatserade omkring i trafiken, och ställde till en del del skador faktiskt. Första bilen som krockade med buffeln var en taxi som hade ett gäng passagerare från flygplatsen... frontalkrock... bilen skadad, men passagerarna klarade sig denna gång!!!!! Andra bilen ser ni på fotot ovan, den bilen välte, föraren skadade sig allvarligt, och kördes i ilfart till Phuket Intl. Hospital.

 

Tredje bilen som körde på buffalon, hade inte en chans att bromsa, och föraren skadades också han allvarligt, och kördes till samma sjukhus han också..... vad hände nu med Buffeln då????? Ja DET vet ingen, Buffeln var enligt uppgift gravid, men klarade sig bra. Den ”försvann”, hur nu en stor Buffalo bara kan försvinna, det fattar då inte jag........

 

 

Men kanske att Buffalon tänkte på sin ägare, och alla dessa skador som den ägaren skall få betala för att han inte har koll på sitt husdjur..... Så Buffalon försvann, och ingen har en susning om vem ägaren är, och han har inte heller trätt fram, och tagit ansvar........ Kul nere i Phuket verkar dom ha i alla fall....

 

24 juli 2013 och tisdag, och ikväll så skall vi ner till bussen och ta den kl. 01.00 och åka ner för att förlänga passet sina vanliga 5 år, och också skaffa ett inkomstintyg ifrån ambassaden, som dom ju brukar utfärda, och som skall lämnas till Immigrationen här i Thailand 1 gång om året. Jag måste ju söka min årliga förlängning av mitt uppehållstillstånd. Får välan berätta mer om den resan i kommande kapitel.....

 

Handskak

 

Chaiyaphum MDXXXVI, Thailand

31 juli 2013

ATM-kurs 4.747

 

 

Forts. från förra kapitlet... Vi kom hem till York runt 18.00 och satte oss till bords. Dan hade med sig lite italienska korvar att äta till vinprovningen... Och det är väl ganska typiskt amerikanskt, att käka kryddstark korv just innan man skall prova vinerna, och se hur de smakar....De har ganska lite känsla amrisarna, för det mesta tycker jag faktiskt.

 

Första vinet serverades, och det var det sämsta, York gick alltså från lägsta stadiet, vilket var inhemskt vin inhandlat på Big C kostnad 390 baht. Vinet smakade rent ut sagt rent äckligt, och var skarpt i smaken, och inte alls tilltalande. Efter ett par minuter av grimaser, så tog York helt enkelt flaskan, lutade sig över sin trädgårdsmur, och hällde ut innehållet i den skitvinsflaskan där den antagligen kom ifrån ifrån första början, nämligen djungeln utanför trädgården, hahaha!! Sedan så plockade York fram flaska nummer 2, vilken kom ifrån hans egna samling då.

 

Vinet hette Chevalier De Taillac, och var ett av de klart bästa matvinerna som jag någonsin druckit. Vinet är franskt om ni vill veta. Jag var helimponerad faktiskt. Kostnad för oss att köpa 1 flaska var 690 baht. Med tanke på att detta var import, så var det helt fantastiskt pris..... I alla fall kanonvin!!!!

 

Nästa vin till rakning.. Detta vin hette St. Johanner Klostergarten och är ett tyskt dessertvin, och det smakade gudomligt, det var så gott så hälften vore nog. Sött och mustigt, och passar extremt bra till att sitta och ”sippa” på till en fotbollsmatch med lite snacks..... Priser var lite högre och kostade 790 baht för 1 flaska.....

 

Till sist så kom vinet som kostade 1.190 baht, alltså lite dyrare, vinet hette Westhofener Bergkloster och det är också ett tyskt dessertvin. Trots prisskillnaden, så tyckte jag i alla fall att detta vin var fränare i smaken, och inte alls så där rund och god som jag i alla fall är så svag för. Jag avhöll mig från kommentarer, mer än att jag sade vilka 2 som jag föredrag helt klart.

 

Kvällen var jättetrevlig. Jag tittade åt höger efter runt 1,5 timme, där satt min fru, och hennes ögon talade sitt tydliga språk. Hon var i ”gasen”... Vinet hade satt sina spår i denna thaikvinna, och det var inte bara hon. Alla 3 thaidamerna som satt och sippade på vinet var i gasen, och flabbade och hade trevligt. Men Yongyut, hahahaha, hon var ju rund under fötterna.... Men med tanke på hur thai dricker både grogg och vin,som i detta fallet, så förstår jag att de blir så packade...sippa på alkohol..

 

Nä thai tycks ha en vanföreställning att man skall vräka i sig spritvarorna i glaset, typ dricka det som om det vore en snaps... Så groggen åker i en endaste klunk ibland, och detsamma denna kväll åkte vinet, hej och hå rätt ner i halsen, och sedan tog man ren chilli för att ta bort den ”äckliga smaken” av vinet... Snacka om att kulturen är olika mellan olika länder....

 

Det kom fram groggar och vi drack 2-3 groggar under kvällen, och smaskade på Dans italienska korvar, som han hade gjort själv hemma, händig karl den där Dan må jag säga. Till slut, så försvann Yongyut in på toan, och var därinne runt 20 minuter, då visste man ju vart klockan var slagen, hahaha!!!!

 

Vi sade adjö, och den lilla plastpåse som jag bar hem min senap i, den tog Yongyut resolut ifrån mig i bilen hem. Och sedan spydde hon oupphörligt hela vägen hem...Luktfritt eller så var jag för dragen för att känna lukten. Yongyut drösade i säng direkt kl. 21.30 när vi kom hem, inga tveksamheter där inte!!!

 

Jag lade mig, hyggligt ”go” kl. 22.45 och i samma veva så gick Yongyut på toan, och kom icke mer tillbaka, jag kollade henne runt 02.00, och jag fann henne sovande nere på soffan i vardagsrummet,, bra ide´ tyckte jag.... Hon låg kvar där ända tills kl. 09.30 idag när hennes mamma kom på besök...

 

Så sammanfattningsvis en mycket trevlig kväll i goda vänners lag, jag köpte en flarra för 600 baht (den som egentligen kostade 690 baht) och var nöjd med det. Skall dräpa den flaskan till spagetti-bolognese, och det kommer att bli kanongott verkligen...

 

Handskak

 

Chaiyaphum MDXXXV, Thailand

30 juli 2013

ATM-kurs 4.785

 

 

 

Oljekatastrof i Siam-bukten, och oljan har nu kommit till Koh Samet, paradisöarna utanför Rayong.... läs artikeln och kolla fotona, secken tragedi....

 

http://www.bangkokpost.com/news/local/362045/work-gangs-battle-to-clean-oil-slick-from-beach-at-popular-koh-samet-island-in-rayong

 

Ja även här i Thailand, så har ju falangerna tagit med sig den här ”flugan” med att ha hund, och ha hund som kompis och med i alla lägen.... Det här med husdjur har i mitt tycke de sista 25 åren utvecklats till något som i många stycken snarare är ett irritations-moment än något bra. Jag har full förståelse för att hunden är jäkligt mysig, och kan vara en go kamrat, absolut inget fel på detta.

 

Men det har ju vuxit fram parallell-varianter, där jag nästan hatar alla dessa fyllesvin, och alla dessa gubbar, som lever via sina husdjur, alltså dessa ”dödshundar” som ju sprider sig mer och mer, och de gör också mer och mer skada ute i samhället. Och alla ägare till dessa ”jävvla” Bulldozer” eller vad de nu heter, de är rörande eniga, och det är att så fort som deras sjuka hundfan biter någon människa, eller dödar en annan hund, då är det ALLTID människans fel, som inte gjorde si och så, eller så var det den andra hundens fel, som inte visade respekt....

 

Det är så hemskt att se dessa typer som i första hand faktiskt aldrig skulle ha en hund, de är alldeles för inkapabla, och därigenom blir hunden också farlig för alla andra ute i samhället. Många människor missköter sina hundar och många människor vårdar sina hundar, och behandlar dom på ett sjukt sätt.

 

Dessa hundar skall bli som kopior av de barn som dessa människor aldrig fick, uppklädda som idioter blir de stackars hundarna, och sitter mer i husses och mattes knä, än de springer runt och rör på sig..... Jag tänker då mer på ”pekineser-typerna”. Nu i samband med denna hysteri så har det också vuxit fram husdjurshysteri med andra djur, och man hör talas om många avarter borta i t.ex. USA där de har allting ifrån Tigrar, Apor till Pyhtonormar....

 

 

Dessa djur blir rent ut sagt farliga, eftersom de flesta människor inte orkar utbilda sig till att lära sig om djuren, eller ens förstå dom aldrig så lite...... Men kolla på bilden, 2 husdjur mötes ute på gatan, kolla hunden, den är bara alltför medveten om att den strax kommer att bli middag till ormen.... Härligt foto....

 

Ja igår kväll så blev det till att ha vinprovning hemma hos York (Mr Germany). Han och en kollega till honom, de importerar vin hit till Thailand, och det behövs, tro mig, det behövs. Problemet är att thai själva, alltså tullen ställer till hemska problem för alla som vill göra affärer, och sälja ”riktigt” vin hit till Thailand...

 

De vanliga ”hundarna” som jobbar på tullen de skall ju ha sina mutor annars lägger dom bara på mellan 1-2000 baht per flaska i tullavgift. Oavsett om det är fri införsel eller inte fri införsel. Vi vanliga människor, har ju absolut ingenstans dit vi kan vända oss i sådana här ärenden.

 

Utan de instanser som så fint står präntade på fina papper, och på diverse hemsidor, är helt värdelösa, de vill också ha pengar, och får dom inga pengar, så gör dom inte ett skit. Varför betala mellan 1-2000 baht per flaska i muta till den instansen, bara för att dom skall prata med tullen, och ordna till så man slipper att betala tull på mellan 1-2000 baht.... (!!!)

 

Ni ser hela ironin i det hela. I alla fall dessa tyskar har funnit en kille på tullverket i Bangkok, som är villig att tjäna i mutor några tusen baht extra varje gång, och då kommer tyskarna ner i avgifter, så att man kan sälja vinet, svindyrt, men ändå så det går med lite möda. Men med dessa priser så kommer det ALDRIG i hillvitte att bli en produkt som kommer att bli stor här i Thailand....

 

Kunderna är väl oss falanger plus de thai som vill visa hur rika dom är. Men för resterande 67 miljoner thailändare, så får nog de vänta tills en blåblodig aristokrat-thailändare får för sig att importera vin. DÅ minsann kommer tullar och införselavgifter och mutor att försvinna som ett trollslag, och de kan sälja till precis alla för de har mycket bättre priser.. heja Thailand... Forts. nästa kapitel...

 

Handskak

 

Chaiyaphum MDXXXIV, Thailand

29 juli 2013

ATM-kurs 4.808

 

 

Forts. från förra kapitlet... Dessutom så har hela grenverket trasslat in sig i det trasslet som kallas för elsladdar, internetsladdar TV-sladdar m.m. Som ju thai alltid har däruppe utefter vägarna, ser ut som ett garnnystan av olika sladdar. Allting var nu intrasslat i det trädet. Jag har frågat de som äger området, vem som skall betala om det trädet faller över på mitt hus, för om det faller åt vårt håll, så blir det en direkt träff på vår balkong däruppe, och säkerligen ganska många skador.

 

Jag frågade vem skall betala de skadorna?? Är det upp till mig att INTE säga något i sann thailändsk anda, eller skall jag gå till polisen och anmäla det, eller skall jag prata med Old Food och låta dom få ett email eller nåt sånt, och ge dom ultimatum..... Jag förklarade att jag inte vill vara krånglig, men vem skall betala skadorna??????

 

Nu då i morse så hörde jag sågning och människoröster, och halleleluja.. de höll på med att såga ner trädet faktiskt.... Ingen säger nåt naturligtvis till mig, det hade ju varit som att säga att falangen vann och fick sin vilja igenom, det skulle thai aldrig göra även om det nu säkert sker på annat sätt uppe i Khreng Khro....

 

Det tog runt 1 år, men till slut så vågade Old Food inte vänta längre, de sågade och härjade och jag hade vunnit, och nu hatar dom mig ännu mer för att jag vågat att utmana idioterna här i Thailand..... Men skitsamma jag är glad, och hoppas jag aldrig mer ser dom... Ibland, som i detta fallet så bara blir jag så himla trött. Jag bor i ett land som visar sin fula sida gång efter en annan. Hur man än vrider sig, så är man som en mask på en krok, färdig att doppas i sjön, där ”fula” fiskar bara väntar på att få ta sig ett skrovmål av en själv.

 

Som avslutning (hoppas jag) på denna historia, så har det nu kommit 3 nya gubbar, de gamla blev väl för trötta efter 1 dags arbete. I morse (22 juli) kl. 07.00, så började det att huggas därute i trädgården, och de har nu medelst spade, yxa och idogt arbete lyckats hugga sig en liten bit in i stubbe, i sina ivriga försök att få bort den ur jorden därinne på tomten...... Det kommer att ta dom hela dagen att få bort den roten, och de grymma rötter som vuxit ut ifrån det fullständigt onödiga träd, som stollarna planterat i trädgården.....

 

Jag säger igen och har alltid sagt det, farsan hade helt rätt... Man skall aldrig ha träd inne på en liten tomt. OK Äppel, plommon och kanske ansade fläderträd är OK om trädgården är extra stor. Men för små spinkiga trädgårdar, aldrig träd enbart blommor och buskar, och kanske lite sallad om man nu gillar sådant......

 

Jag tänker inte ens översätta för Er, men läs följande ”historia”, det är alltså ifrån en falang som tröttnat på sin thai-motståndare, och stämt honom inför tinget. Det är bakgrunden, så läs följande:

 

quote

Thai court keeps asking for money

 

I have through a court case and basically its been appeal three times, I have won the case, its gone through various steps, and I am near the end where by a financial amount that is owed to me is held in account in my name, controlled by the court. Its taken about 5 years to get to this point.

 

The problem is the court keeps asking for money all the time. Its like they are trying to break me financially so that the money won't get paid to me. Sometimes the money goes into my account, sometimes its a fee. I really don't understand why they keep asking for money and why we can't get to the end and get the money released to me.

 

Seems to me the legal system is heavily weighed to rich people and they are the only people that can win. Any thoughts or comments appreciated. This is a court in Bangkok. I can read Thai so can read the court papers that come.

unquote

 

Answer 1 - Some recommended reading for you, it may not help your cause but will give you good insight into the judicial system in LOS. The first is "Welcome to Hell" by Irishman Colin Martin and the second "Send Them to Hell" by Sebastian Williams. Hope it works out for you.

 

Answer 2 - It is the amount of money owing which will dictate whether you can afford a lawyer potentially able to break through or you walk away. Many years ago I once won a case and secured judgement and still didn't get paid. Once it was pointed out that the further legal costs would exceed the amount owing I reluctantly walked away. Maybe you are being played deliberately. Don't know, but ut sounds that in your case you cannot here just walk away if you are being pushed for further payments to tip you into default.Whether you get paid or not you need to be extracted from the current drip-drip, so good luck.

 

Answer 3 - Are you being asked directly for the money, or is an intermediary telling you the court needs the money? I'm asking because I used to know someone that was scammed that way: we need 60k for the prosecutors' lunch, we need 100k for the judge's this and that, the PC in charge needs 25k, etc. In the end, everything turned out to be a scam perpetrated by the one he trusted most in LOS

 

So läs mellan raderna, så här går det gärna till I Thailand, absolut ingenting fungerar. T.om. en sådan helig sak som högsta instanserna ”Domstolarna” alltså, är fulla av korruption, och de gör absolut ingenting alls för att ge dig rätt, utan att de själva skall tjäna pengar på dig. De skäms inte för någonting här i landet, Men som tröst kan jag säga till Er romantiker som eventuellt finns kvar fortfarande, de har ett fint leende i alla fall...

 

Handskak

Chaiyaphum MDXXXIII, Thailand

28 juli 2013

ATM-kurs 4.763

 

 

Forts. från förra kapitlet... Detta är fanimej som en godnattsaga i en urskog känns det som. I tisdags (lördag 20 juli idag), så kom Soda hem till oss för att låna vår dator. Precis när jag skulle köra ut för att ta mig till Big C, så kom Soda, han blinkade inte, och han stannade inte för att prata ens, bara svischade förbi i vår sväng här in på gatan. Och nu har jag noll att säga till om, vilket jag tycker är görskönt. Jag ställde kravet och det levde jag upp till – ”Så länge Soda bodde kvar i vårt hus, ingen mopedkörning för din del”.......

 

Nu så vill jag avslutningsvis bara säga det, som jag hatar nästan mest av allting med Thailand och dessa avarter som man ser överallt.... Vi var igår kväll nere på Nattmarknaden kl. 19.30 och käkade middag, och det var mycket trevligt. Vi promenerade omkring lite efter middagen, och då såg Yongyut Soda där, och han lufsade omkring förstås, och kollade in brudar, vilket ju alla i den åldern gör.

 

Men nu kommer det..... Soda vände sig bort när han såg Yongyut, och han vände sig bort när han såg mig... Jag ger fullständigt fan i den grabben, jag tog hand om honom i 5 år, och man räknas för noll och ingenting, Jag skiter i vilket, Men det som gjorde mig rosenrasande och förbannad, och jävvligt besviken, är att det lilla fanskapet vände Yongyut ryggen.

 

Yongyut som tagit hand om Soda alltsedan han var 3 år gammal, alltså nu i totalt 10 års tid av hans totalt 13 åriga liv.... Jag undrar hur Yongyut känner sig egentligen. Det ärt svårt att få reda på något i detta konstiga land, jag frågade Yongyut men hon låtsades inte alls förstå hur jag menade....jag tror hon bluffade rejält, de skall ju inte visa känslor i det här landet.

 

Jag blev förbannad, och sade att detta skall jag ta upp med Alaam och familjen, men Yongyut förbjöd mig att nämna det.....Så du tänker bara skita i att få en sådan behandling då????? Sådant är livet, säger hon, barn i 13:årsåldern är sådana.... Ja men gör du inget åt det, menade jag på,,, så kommer den lilla slyngeln att förbli sådan hela sitt liv, och antagligen sluta som sin idiot till pappa, ansvarslös och korkad.... I dont care, I have Namkaeng,,,,,,,, svarade Yongan.....

 

Sure sade jag, hellre vända ryggen till och strunta i allting, än att göra de rätta sakerna.. Save face....Men det är inte min fight då Yongyut, vill du inte ta strid för detta, så skall inte jag heller göra det..... Den grabben kan ju försöka att komma hit igen och låna datorn,, haha då lyfter jag ut honom och skäller ut honom......Och svarar han mig, så åt hillvitte med honom... SÅNT är livet på Glegolos planet minsann...

 

 

Imorse så hörde jag plötsligt lite aktivitet på granntomten alltså där ”Old food” bodde. De äger ju huset som lilla ”Miss Pussy” införskaffat i sin jakt på mr Falang. Men så har ju Old Food (mamman till Miss Pussy), ett annat hus på andra sidan Chaiyaphum, och det är ju en härlig tur, så man slipper den idiotfamiljen. Turen har hållit i sig nu i styvt 2 år..... Och hoppas att det håller i sig ytterligare i typ 22 år, så jag slipper att se den familjen någon mer gång!!!

 

 

För Er minnesgoda, så hade vi ju träd i trädgården förut, bl.a. Mangoträd och Papayaträd. Bägge sakerna gav vi bort på min inrådan. Jag var stenhård där. I en liten trädgård, så är det minsta man behöver ha, är träd och en massa extra bekymmer, så väck med dom... Och sedan hade vi ett löv-träd till som vi tog bort och gav till Alaam borta i Djöllensapp.

 

Grannen, alltså Old Food, hade exakt samma träd och våra resp, träd stod endast 1 meter ifrån våra tomtgränser. När jag tagit bort mitt träd så märkte jag snart efter typ 3-4 månader (2009) att deras träd redan hade tagit sig in över till min tomt och sträckt sig mer än 1,5 meter in och började att ta bort sol.

 

 

Jag klippte grenarna och slängde in skiten till dom, det var då som det blev ett sådant hillvittes liv om ni kommer ihåg. Då flyttade Old Food sitt träd 7 meter in på deras tomt. Och sedan har tiden gått. Trädet är nu styvt 15 meter högt, och skuggar precis hela deras trädgård, och grenarna har också kommit över till min sida. Och skuggar runt 25% av min trädgård...Forts. nästa kapitel...

 

Handskak

Chaiyaphum MDXXXII, Thailand

27 juli 2013

ATM-kurs 4.778

 

 

Forts. från förra kapitlet... Detta begrepp finns ju antagligen i alla kulturer, men kan närmast översättas till ”Om du gör gott i detta livet, så får du pluspoäng för detta i ditt nästa liv”.. Katolikerna har ju sina avlatsbrev, där man lovar vilka skurkar som helst förlåtelse av Gud om de bara pröjsar kyrkan pengar.... jag är helt enkelt övertygad om att konceptet ”gör gott nu, och kamma hem vinsten senare” finns och har funnits i tusentals år hos oss människor i alla kulturer dessutom.

 

Kanske detta har att göra med att det berömda ”losing face” är så extremt viktigt här i Thailand. Kanske därför som de blir skogstokiga här i Thailand om man konfronterar dom och säger till dom att skärpa till sig???? Kanske thai tror att om man pratar om deras dumheter, då ligger de kanske pyrt till i nästa liv vem vet??

 

Buddismen är vidare en tro där det INTE finns några förbud!!! Bara dessa löjliga religioner som kristenheten, Judendomen och Islam har alla dessa förbud, som inbjuder religionens företrädare att tolka dessa förbund som hin håle läser bibeln. I Buddismen så finns inte dessa förbud i den meningen alls. Buddismen talar bara om vägar att gå för att nå ”upplysning” i livet. Aldrig ett endaste krav, bara information, och sedan är det upp till var och en att tolka, och göra så gott man kan i denna jämmerdal....

 

Med vårt sätt att se på religion, och sedan komma och påstå, och nu har de ändrat det hela till att kalla Buddismen för en religion är löjligt,. Man kan prata sig fördärvad i vissa kretsar, men ju mer man pratar, ju mer kan man drivvla med fakta. Jag för min del inser helt klart att vi inte har med en religion att göra här. Vi har med en kultur, med en livsstil, och med ett samhälle, som går hand i hand med denna tros -uppfattning i livets flesta skiften....

 

Vi har noll och absolut ingenting att lära thai och asiater vad det gäller ”religion”. Att se dessa jävvla stupida amerikanare komma som ”missionärer” hit, och försöka att omvända dessa lyckliga människor, det är en stor synd och skam. Nä håll Er hemma Era jäkla vapenbärande krigshungriga folk, här gör ni ingen nytta med Er stupida religion...

 

Och varför skulle en thai adoptera en religion ifrån USA, som enbart fokuserar på att alla amerikanare skall vinna i alla sammanhang, och alla andra på hela jordklotet skall förlora.... hhehehehe secka nötter.. Så man kan sammanfatta Buddismen med att de har lyckats med det som ingen annan har lyckats med, och det är att skapa en trosuppfattning som är FÖR människan, och icke så mycket FÖR en teoretisk Gudom uppe i himmelen, som skiter i allt och alla verkar det som.

 

Ja vi har ju tidigare pratat om Soda, och hans frånvaro här i familjen. Han togs ju bort härifrån, och Yongyut verkade vara lite lättad, för hon har ju inte direkt varit van vid att hantera tonårsbarn som svarar emot. Och sedan så går ju thailändsk barnuppfostran helt och hållet stick i stäv med att hålla efter ungjävvlarna, så de får ju göra lite grand som dom känner för.

 

Detta förhållningssätt genomsyrar sedan barnens uppväxt, och också det färdiga resultatet när dom blivit vuxna, och helt hänsynslösa slynglar och vuxna människor. Jag fick en bestämd känsla att jag kanske ligger lite grand bakom det hela också... Jag var den enda som sade ifrån att Soda INTE skulle få lov att köra moped före sin 15:års-dag när det alltså skulle bli lagligt!!!

 

Jag märkte efterhand, att folk i min egna släkt tittade på mig lite grand”över axeln”, typ de tyckte att jag lade mig i barnens göranden alldeles för mycket... jag vet inte, men det kändes så i alla fall. Hur som helst, så en dag för nu snart 3 månader sedan, så plockades Soda bort härifrån och placerades borta i Alaams hus där redan den gamla svärmodern bor.

 

Nu skulle en gammal tant hålla efter Soda, och låta Soda bli som alla andra slashasar här i Thailand antar jag. Nu ser jag gång efter annan Soda köra omkring i Alaams nya motorbike. 13 år ung och det är helt olagligt, inget körkort alls. Polisen stannar honom, och så länge som Soda kan pröjsa 200 baht till polisen vid poliskontrollen, så funkar allting jättebra. Alla blir nöjda, Soda nöjd han får behålla motorbiken, och polisen tjänar pengaer på Soda här i Chaiyaphum. Forts. nästa kapitel....

 

Handskak

Chaiyaphum MDXXXI, Thailand

26 juli 2013

ATM-kurs 4.759

 

Forts. från förra kapitlet... DETTA SAKNAR JAG, sade engelsmannen med ögon som faktiskt var lite frånvarande. ”Nisse skämtare” satt ju vid bordet, liksom det sitter vid alla bord, och han lyckades effektiv ta död på det vackra som man precis hört.. han berättade att vad han givit upp var förmånen att få ha sex med blekfeta tjötiga kärringar som bara klagade hela tiden..... Stort skratt så klart.

 

Och nu var det igång. En av tyskarna berättade att han hade fått ge upp fullständigt ensamhet, och en ytterligt tråkig tillvaro i Tyskland... En berättade att han hade fått ge upp sexet med gamla tanter därhemma. Och också rätten att behöva skotta fram ur snön sin bil vissa tider på vintrarna. En hade fått ge upp att betala skatt på styvt 42%, och en annan var också inne på snölinjen och pratade om att han hade valt bort 8 månaders snö mot 12 månader i en Sauna, men att det var 100:falt mycket bättre, tyckte han!!

 

 

Engelsmannen ifrån Liverpool sade på sin ”breda” engelska dialekt – ”Let's face it, most guys stays here for the cheap sex . Nothing else” . Vissa människor kan bara inte låta bli att lägga undan struntpratet och komma till “pudelns karma”… En av tyskarna berättade en historia som han kände till ifrån en av hans vänner. Hans vän hade tröttnat definitivt berättade han, på detta ”fantasy-life” han levde i Thailand, och han ville tillbaka till Frankfurt och verkligheten igen.... Han stod bara inte ut längre.

 

Han hade ett stort party, och folk skrattade, grät och dom berättade gamla minnen, och maten och framförallt spriten flöden som i fornstora dagar. Alla tyckte att denne tysk fick ett värdigt avslut med Thailand, och alla gick hem och var glada för att dom hade haft chansen att säga adjö till killen.

 

Tysken vid bordet berättade, att han en dag 4 månader senare fick mail ifrån den återvändande tysken, och denne tysk bad i stort sett på sina bara knän att vår tysk här vid bordet skulle försöka hitta ett jobb åt honom. Han klarade bara inte av isoleringen, hetsen, och de kalla människorna längre i Tyskland. Hur som helst så berättade ”vår” tysk, att han visserligen inte hittade ett direkt jobb, men han fann vilken väg hans vän skulle ta, och hur han skulle göra för att kunna få undervisa i engelska för de thailändska skolbarnen.

 

Denne tysk lever nu sedan 5 år tillbaka nere i Phuket, och han lever på sin lärarlön, och är så nöjd som man kan vara. Han har vänner, han har ett socialt liv, och han har råd att gå utanför dörren utan att bli helt förlamad i kylan, och bli förlamad över kostnaderna. Han är så lycklig man kan vara....... Och med detta sagt, så inser man ju ganska kvickt hur viktigt det egentligen är att vara lycklig inom sig själv den sista 1/3.e-delen av sitt liv.

 

Och inte bara sitta därhemma, bli domderad av något känslokallt stycke. Eller sitta där helt isolerad i västs kultur, där tvåsamhet är allenarådande, och där kärringarna sett till att ungkarlarna INTE är välkomna i stort sett någonstans.. Lyckliga ungkarlar är paria för dessa gamla damer, eftersom det är ett kvitto på att ett liv utan gnäll och skit, kan vara ett bra liv,,, i vissa fall i alla fall.....

 

 

Tror Buddister på Gud????? Det har ju alltid sagt i alla tider att Buddism är en ”trosinriktning” och icke en ”religion”, och detta beroende då på att de inte har en Gudom som förebild och som dom tillber. Deras högste ”grabb” i näringskedjan inom Buddismen är ju han som ”hittade” på allting därborta i Indien, han hette:

”prins Siddhartha Gautamaav Shakyaklanen”. Han regerade ett litet kungadöme som låg vid den nuvarande gränsen mellan Nepal och Indien.

 

 

Prins Siddhartha nådde under intensiv meditation i Bodh Gaya, numera en liten ort söder om Gaya i Bihar, något som beskrivits som uppvaknande/upplysning eller Nirvana – ett transcendent tillstånd där han med enormt utsträckt medvetande lämnade alla mänskliga begrepp, och erfarenheter, och passerade de gränser som skiljer människan från Det absoluta. Han blev genom detta snart känd som en Buddha (uppvaknad)

 

 

Så Gud som företeelse finns alltså inte, och därför ber aldrig en Buddist till Gud i den meningen. Dock så ber han om upplysning och kunskap, och om sin vilja att förkovra sig hela tiden i detta livet. En Buddist genomsyras hela sitt liv av begreppet som är så enormt stort inom buddismen, som heter på thai: ”tham di dai di tham chua dai chua”! Forts. nästa kapitel...

 

Handskak

 

Chaiyaphum MDXXX, (1.530) Thailand

25 juli 2013

ATM-kurs 4.761

 

 

Forts. från förra kapitlet... Köer passerar man bara och knör sig först, ingen vågar säga något alls. Man dubbelparkerar utan någon som helst känsla för den som blir instängd. Och man t.om trippelparkerar, och man skiter rent ut sagt i de innanför som man stänger inne, och man skiter i dom ute på gatan som inte ens kommer fram...... Man gör i detta landet precis som man själv vill.....

 

Jag går och handlar, kärringen bakom mig, bara slänger upp sina matvaror på bandet och blandar dom med mina. Jag bara vispar till dom, och föser dom bakåt, och pekar och säger till kärringen. Hon själv och framförallt hennes man som står där som ett jävla UFO, blir störtförbannade på MIG, de fattar helt enkelt inte hur jävvla korkade dom är...

 

Så alla ni som kommer hit till Thailand som turister, glöm allt det där skitpratet om hur man skall föra sig, och hur man skall uppföra sig, vem fan bryr sig???? Det enda som ni skall ta på fullt allvar, det är att ni ALLTID skall hålla distans till thai, och ni skall aldrig kritisera dom öppet, och ni skall aldrig peka och rätta dom, det är en dödssynd.

 

En liten skitgrej i Era huvud, är en enorm sak i deras skalle, och kan få vådliga konsekvenser för Er.... När detta händer, så glöm allt det där tramset som ni älskar att köra med....mina vänner är thai...... Mina vänner thai ställer upp för mig i vått och torrt...blähhh glöm det struntpratet.... Ett förlorat ansikte i Asien har INGA VÄNNER, OCH DET HAR INGEN SLÄKT.

 

Och vi kommer aldrig att komma en thai speciellt nära, skillnaden oss emellan finns där som en ganska synlig barriär. Det är bara det att vissa människor som är ute och reser, är så ”ute och reser”, så de har tappat alla sina gränser. De kör ett race som de ALDRIG skulle gjort hemma i Sverige.

 

Samma människor som hemma knappt hälsar på varandra när de ses på COOP, exakt desamma människor när dom är ute och reser, raljerar och talar om vilka fantastiska vänner dom har i varje världsdel.... Javisst tro på det då,,, men var försiktiga, och inte så jävla naiva please....

 

Var nere häromdagen på Tesco Lotus och skulle käka lunch med York, vi satte oss vid ett bord med några engelsmän, 2 tyskar 1 svensk samt en norrbagge, och snacket som dom körde med i sitt samtalsämne var skitkul faktiskt. Det handlade om vad det är för något som vi utvandrade gubbs måste ge upp, och känna förlorade där vi nu bor i Thailand.

 

En engelsman, han måste ha varit en poet i ett tidigare liv, han beskrev sin sista resa till England så vackert, skall försöka att skriva så som han sade det. Han berättade att han för sin del saknade det engelska vädret, speciellt nu då som denna sommar har varit hittills enormt vacker däröver.

 

Han har saknat sin familj, och de småttingar som har utökat hans familj medans han har varit bosatt i Thailand. Han tog med sig en gång sin dotter och sina 2 barnbarn,1 tös + 1 pojk. Och de promenixade ner till bron vid den lilla ån som rinner genom hans hemby i Essex i England. Allting står precis stilla därnere vid vattnet, t.om djurlivet verkar ta det vackert och stressar inte omkring.

 

De hade med sig the, en god kaka till theét, och de hade med sig lite godis till ungarna plus lite leksaker. Solen sken, fiskarna hoppade lättjefullt i den lilla ån, och över bron promenerade folk hela tiden, alltid leende, och inget våld, inget jävvla gapande och skrikande, och framförallt ingen jäkla skränmusik.

 

Man hörde faktiskt fåglarna kvittra. Inte ens när pojken segelbåt sakta seglade iväg på egen hand i den lilla ån, så blev det panik, och inget skränande. Segelbåten kom snabbt tillbaka igen, upplockad av en gentleman ifrån fel stadsdelar i London. Men de var tacksamma i alla fall. Forts. nästa kapitel...

 

Handskak

 

Chaiyaphum MDXXIX, Thailand

24 juli 2013

ATM-kurs 4.751

 

 

Forts. från förra kapitlet.... Jag kom precis över något rent fantastiskt i filmväg, En 5 minuters filmsnutt ifrån Youtube om Paradisfåglar. Dessa finns enbart på ett endaste ställe i hela världen och det är på Nya Guinea. Kolla denna länk, och njut, ni har aldrig sett, och kommer aldrig mer att se sådana fantastiska fåglar i Ert liv:

 

https://www.youtube.com/embed/REP4S0uqEOc

 

Tappa ansiktet i Thailand, det som dom allmänt kallar för "losing face. Detta så mycket omtalade koncept, finns ju faktiskt omtalat i alla kulturer över hela världen. Men konceptet "tappa ansiktet" har ju på något konstigt sätt blivit så himla omtalat, och folk har satt likhetstecken med just Thailand. Jag vet faktiskt inte varför......

 

Vi har ju mängder av situationer i våra västliga kulturer, där man av olika anledningar tar det på mycket stort allvar detta med att tappa fejjan (ansiktet)... "Lose face" är här i Thailand det som livet handlar om tydligtvis.... Dom är så fokuserade på denna grej här, så dom mördar, tar livet av sig, slaktar varandra, bara för att återställa sitt förstörda rykte, tror dom alltså.

 

 

Jaja säger vi, dessa infödingar!!!! Men faktum är att precis samma sak finns så ingrott i vårt egna beteende, så vi tänker inte ens på det, ens när vi ser thaiarnas uppförande. Låt mig ge ett enkelt exempel ifrån västvärlden där vi tappar ansiktet. Ta skolflickan som blir våldtagen. Hon går på terapi åratal efteråt, där man försöker att återställa tösen.

 

Men så läcker det ut till allmänheten och till skolan, vilken flicka det handlar, hennes identitet är avslöjad, nu vet alla att hon blivit våldtagen. Man hittar tösen död nästa morgon. Hon kunde inte leva längre med vetskapen att "hela världen" visste om att det var hon som var våldtagen. Så säg inte att vi inte har exakt samma begrepp i västvärlden. Lägg därtill arabernas stupida hedersmord.....tappat ansikte va....

 

 

Jag slutar aldrig att förundras över hur stark denna känsla är hos oss människor. Vi mördar för saken skull, vi startar krig, och vi tar livet av oss själva för den. Vår självkänsla är tydligen betydligt starkare än vi tidigare gett kredit för tycker jag mig märka!! Thaiarna här blir alldeles svarta i ögonen här, de tappar besinningen fullständigt, och jag är personligen helt övertygad om att dom inte ens vet vad det är som sker, när dom helt tappar besinningen.

 

När en thai tappar ansiktet så vill man inte vara i närheten, de mördar allt som finns i deras väg, och de stannar inte för något eller några. Det finns bara en endaste sak som stoppar en thai som tappat ansiktet, och det är "tiden". "Tiden läker alla sår", kunde inte ha varit mer närvarande, än det är här i Thailand.

 

Tiden MÅSTE få lov att läka såren, innan tiden har gjort sitt, så finns det ingen läkare som kan hjälpa en thai som tappat ansiktet. Jo kanske om läkaren har en spruta med ett sömnmedel/Curare eller nåt sånt, det skulle väl vara det enda som skulle kunna hjälpa...

 

Så med allt detta i åtanke, så är det väl inte så konstigt att Thailand ser ut som det gör egentligen. Alla gör ungefär som dom vill, och ingen säger något alls. Och allt detta beroende på att man inte vågar göra något så någon tappra ansiktet, eftersom det kan få så vådliga konsekvenser. Typ tuta på någon och bli prejad av vägen.... Tuta på någon, och de prejar dig, tar fram pistolen och skjuter dig. Händer mängder av gånger varje år här i Thailand.

 

Hela landet handlar därför om "undvikande", jag vågar därför med gott mod säga, trots att jag är utlänning, att det är därför som föräldrar också skiter i att uppfostra sina yngel till ungar. Barnen får ifrån 3 års ålder i de flesta fall, göra precis vad som helst, ingen rättar dom, ingen uppfostrar dom.

 

Det känns faktiskt som om hela thais kultur, samhälle och uppförande, allting leder fram till att man inte skall konfrontera varandra alls, man skall inte göra någon ansvarig för deras handlingar i livet... Det är väl därför som man inte sparkar en oduglig-ohederlig tjänsteman t.ex. Han förflyttas.... Annars skulle han bli en ytterst farlig medmänniska med det tappade ansiktet.... Forts. nästa kapitel...

 

Handskak

 

Chaiyaphum MDXXVIII, Thailand

23 juli 2013

ATM-kurs 4.730

 

 

Forts. från förra kapitlet... Alltnog, nu har det visat sig sedan drygt 8 månader tillbaka här, att Siriporn är spårlöst försvunnen, att hon med garanti är mördad och nergrävd någonstans..... Det visade sig det som alla trodde sig veta, men som den dumme och naiva äkte mannen Paul vägrade att inse, att hans fru bara var ett billigt luder. Hon sprang med var och varannan karl (thai) och la upp sig lite här och där.

 

Antagligen tror nu folk här, att hon har lagt upp sig en gång för mycket, och någon försmådd thailändskt gubbe tappade väl ansiktet, och beställde detta mord. De löser ju sina konflikter på det sättet här i detta ytterligt primitiva land.... Denne Paul och denna Siriporn har 2st barn ihop.

 

Dessa 2 barn har svärmodern till Paul tagit hand om nu i flertalet år, han har visat ett ytterligt litet och dåligt intresse, och faktiskt enbart skitit att sköta om barnet. Nu då när Siriporn är borta och mördad, så har väl hans omgivning påtalat för den typen, att det kanske är läge att han tar hand om sina egna barn!!!

 

Han stövlar över till svärmodern, och talar om för henne att han ämnar ta hand om sina 2 barn och ta dom till England, det var ju misstag nummer 1.....Man berättar aldrig en sådan sak för en människa som tagit hand om barnen alltsedan de var nyfödda. Svärmodern berättar då att hon vill ha 2 miljoner baht (SEK: 450.000.-) för att släppa barnen.

 

Det visar sig att beroende på hans dåliga intresse, och Siriporns ointresse för barnen, så betraktas ungarna inte längre vara deras, utan de tillhör svärmodern, som alltså är mormor till barnen..... Han är nu i händerna på den thailändska rättvisan, och den är ju inte likadan som vår är hemma i västerland.... Men i detta fall så tycker jag nog attt det är bättre rättvisa här i Thailand faktiskt. Tänk på barnen skall alltid vara nummer 1...

 

Paul har nu sagt ja, att han är villig att betala.....Men vad idioten inte tänker på är att när han överräcker detta enorma belopp som en thai aldrig ens kan drömma om, så är han körd, han blir helkörd. Dessa barn skiter ju fullständigt i Paul, engelsmannen, han som aldrig ställt upp för barnen, och han som vägrat föra sig som en far gentemot barnen.

 

De barnen kommer bara att spela med, och när pengarna är överräckta så kommer de att neka att åka med till England, och svärmodern kommer att skylla på barnen och pengarna kommer aldrig att återbetalas,.,,,, Ja den siste idioten är inte född ännu... I själva verket så stämmer det så väl att det föds en idiot varje sekund på vårt jordklot.....

 

Avslutningsvis, så har svärmodern sagt att hon tänker ta 20.000 baht utav de 2 miljoner bahten och betala en kille ifrån byn, så han får åka ner till Bangkok och skjuta skallen av den kille som mördat hennes dotter, Siriporn... Thailändsk rättvisa, höjdpunkten i var mans liv här i Thailand..........

 

 

Jag har 2st foton som legat till sig ett tag nu, som jag gärna vill skriva lite grand om. Det ena visar en enorm skylt vid infarten till Chiang Mai i norra Thailand, och skylten föreställer faktiskt Hitler himself. Han dyker upp i alla de olika sammanhang nu, och thaiarna gör tydligen allt här för att förlöjliga och förringa falangerna. De visar faktiskt exakt vad de tycker om andra människors kultur.

 

Så varför vörda thais egna kultur när dom så högaktningsfullt fullständigt skiter på alla andra..... Nu finns denna skit både i skolor, nazismen finns avbildad på restauranter, och den finns alltså avbildad på enorma reklamskyltar vid infarterna till stora städer här i Thailand... Men ingen gör någonting alls för att stoppa det....

 

Det andra fotot föreställer den största spindel som jag sett här i Thailand... Visserligen så har jag inte själv sett spindeln, men det är den största jag sett på bild alltså..... Det är ju inget roligt att få en sådan med sig i sängen när man skall sova precis... Forts. nästa kapitel....

 

Handskak

Chaiyaphum MDXXVII, Thailand

22 juli 2013

ATM-kurs 4.714

 

 

Forts. från förra kapitlet... Leif berättar vidare.... Jag har nu fått in lite foton tack vare Glegolo, och ler när jag ser bilderna. Det finns absolut inget gammalt groll, utan vi alla gillar varandra. Jättekul att se fotona av min gamla släkt, och fotona av husen jag byggt, och t.om de flaggstänger som finns kvar där vid sidan av huset. Jag tycker att flaggstången som thai använder som TV-antenn får sätta punkt på min s.k. ”insats” här i Thailand och Isaan.....

 

Och så slutar Leif´s historia, det är nog enormt många livsöden som funnits här i Thailand, och en mängd svenskar som satt sin prägel på både människor som landskap. Ingen här bryr sig, men det kanske skall vara så, jag vet inte, kanske kan kännas lite konstigt för en kille som Leif, som byggt och byggt, och gett hela denna familj en framtid på alla de sätt.

 

Men de förstår det bara inte... De ser nog inte alls Leif för vad han egentligen är. Han är en räddande ängel för den fullständigt utblottade och urfattiga familj som jag fann där i byn Kong Naam Tab, 7 km öster om det lilla samhället Ban Khai som ligger 9 km söder om staden Chaiyaphum....

 

Jag vill också avslutningsvis, ta med ett sista minne av denne Leif, och resten vad han kommer på, skall han själv få publicera på forumet Thai-mc, det kommer att bli skitkul för många tror jag. Vi har ju gamla sjömän som mackes och Dieselrat, som nog passar som hand i handske minnesmässigt med denne Leif. Men alltnog, här kommer hans sista minne, berättat och återgett ordagrant av mig:

 

quote

Längst bort på detta foto sitter en yngling som heter Max, han har ännu inte fått sitt första jobb han är här 17 år.

 

Kanske någon på thai mc träffat Max, han gick ut på sjön, mönstrade av i Thailand, trivdes där och fick ett arbete på wandee in i Pattaya. Han trivdes och bestämde sedemera att öppna eget på second road i höjd med soi post office. När kontraktet där gick ut, så flyttade han till, tror jag, Sukomwit soi 8 i Pattaya.

 

Hans jobb sen han var 20,var och sitta och dricka med sjömän och turister, och det höll han på med från morgon tills kväll alla dagar i veckan. Och jobbade även övertid. Sista gången jag träffade honom, hade han fått cancer och planerade sin begravning. Han sa att han ville ha en begravning som alla i Pattaya skulle snacka om för alltid.

 

Eftersom jag bodde i samma område som han mamma, så fick jag reda på av henne att han dött, och hon skulle åka ner på hans begravning. Hon kom hem, och berättade – ”fy vad hemskt, där stod Max finklädd i kistan med en cigg i munnen. Dom tog upp och dansade med honom, hällde öl i honom mm. Det varade i 3 dagar sa hon.

unquote

 

Nu till ett nytt ämne, för de mest minnesgoda, eller skall vi säga de som kanske läst min blogg/hemsida längst, så finns det ett namn Granville, det är ju den gamle engelsmannen som skulle hyra Alaams hus, men som drog sig ur i absolut sista stund, närmare bestämt kvällen innan de skulle flytta in, han och Chuda. Han är ju idag 79 år gammal.

 

Har har haft länge nu en kompis, en riktigt blyg och lite socialt eftersatt kille, också ifrån England, som heter Paul. Hans fru som heter Siriporn var ju den kvinna som kom till Granvilles bröllopsmiddag som han bjöd oss gubbar på Siam River Resort för flera år sedan.

 

Hon rusade ju in på den middagen och började vara otrevlig som fan gentemot Granville. För han hade ju varit på bröllopståg redan tidigare med en annan tjej, som visade sig vara Siriporns kamrat. Granville hade sedan i sista stund, när redan bröllopsmiddagen var betalad och klar, övergett bruden och stuckit... Alla var såklart hatfullt inställda till denne klant till engelsman.

 

Och nu kom denna Siriporn inrusande på Granvilles egna bröllopsmiddag på Siam River och ställde till en jäkla oreda.... Det tog ett himla tag innan vi fick rätsida på det hela, och det var inte tack vare de 4st närvarande thaikvinnorna, dessa vågade ju inte ifrågasätta eller säga till denna Siriporn att dra åt hilvitte... Forts. nästa kapitel....

 

Handskak

 

Chaiyaphum MDXXVI, Thailand

21 juli 2013

ATM-kurs 4.681

 

(Flaggstång till TV-antenn)

 

Fots. Från förra kapitlet... Min fru jobbade som städerska här i Malmö på hotell, hennes chefer höll på med flaggstänger, jag köpte teknologin av dom, det kostade hela 150.000 kr, byggde upp garaget i Kong Naam Tab, byggde två flaggstångs-maskiner där, tänkte stanna där, min fru ville stanna här i Sverige. Vi blev osams, och jag tog 2 ICA-påsar i slutet på 1990, och tog en ”walkabout” som varar ännu.

 

Jäklar glömde att jag köpte en risfarm på andra sidan vägen, det var 6 rai. Köpte en kranbil i Chonburi. Första exporten därifrån, hade problem med tullen därnere, men det fixade sig. Den kranbilen har jag kvar här, når 18 m i arbetshöjd. Mitt livs bästa affär. Kommer mer sen, ska ta en pilsner först!!

 

(Resterande flaggstänger sedan 1990:talet, rest blev vattenledningsrör)

 

Han berättade vidare, att han var ju tvungen att hitta på någonting för att ha lite att göra, och också tjäna lite pengar. Så när han hade byggt 2st hus till familjen, och en verkstad, så startade han att göra flaggstänger. Av allting att göra, så startade han härute i ödemarken att göra flaggstänger faktiskt.

 

Han berättade att han hade noterat att folken hade tagit vattenledningsrör i stål ifrån risfälten, rest dom och använt dom till flaggstänger, och då insett vilket behov det fanns här. Han startade med att skaffa maskiner, och startade tillverkningen, och han anställde en thai som började att sälja som skam här i Thailand. Han sålde faktiskt så mycket, så tillverkningen hann inte alls med.

 

(Grannhuset som Leif också byggde)

 

Han berättar vidare själv; 1995 jag gjorde ordern till Bitec, var där ensam utan fru, hon var ju i Sverige, ni vet!! Gick runt i sandaler, och fick skoskav. Hela benet blev rött, fick fatt i en sjuksköterska halvvägs till Ban Khai, hon la mig på britsen och sade ”Pen Pae”, och ville kapa benet. Jag sa, nä behöver det. Hon karvade och klippte i köttet varje dag i en månad, och jag var nästintill döende. Satt på verandan på det lilla huset, och försvann in i koman.

 

Long, min svåger, han fick liv i mig, så jag klarade mig. Sedan hem till Sverige, repade mig på nån månad här hemma. Jag ville dit igen, men frugan vägrade. Blev lite ovänner, och tog min ”walkaboat”. Var försiktig med fötterna därnere,,, minsta skoskav lägg på steriliserande grejor, det där röda medlet du vet.

 

( Här brukar thaifamiljen sitta och arbeta och sova, svärmor med barn och barnbarn alla glada och trevliga och verkar ha det bra. Ett bra hem att bo i och mark. Allt tack vare falangensom nu alrig mer kommer att komma till byn igen....)

 

Det blev sedan inte mer med detta alls. Vi skiljde oss sedan jag och frun, och vi bägge bor numera i Sverige sedan länge. Falangen fick flytta tillbaka till Sverige, och lämnade efter sig runt 200st fina glasfiber-flaggstänger, värda en oerhört stort belopp.... Leif kontaktade då mig och frågade mig, om inte jag kunde köra dit och leta upp ”hans” gamla ställe!

 

Leta upp hans gamla svärmor, och resten av familjen och hälsa ifrån honom, de var vänner, så ingen skit där inte. Och sedan ta lite foton. Så efter 3 resor dit, det tog 3 resor för att hitta rätt hus och område, inte lätt med skyltar man inte kan läsa, och vägbeskrivningar som var minst sagt svårtydda i början. Jag kom dit idag i alla fall den 15 juli 2013, och där stod faktiskt svärmor (Jai) beredd och vinkade in mig.

 

 

(Flaggstångstillverkningen skedde härinne i gamla dar...2st foton ovan)

 

Det visade sig att falangen hade ringt till sitt ex. Och talat om att han hade en kompis som skulle åka till hennes familj och fota lite grand, så hans ex ringde förstås till sin mamma. Så där stod svärmor med barnbarn, och med son och några andra damer... Mycket trevligt folk, och jag tog lite foton som jag skall maila över till Sverige och falangen ifråga......

 

(Baksidan "Tripp trapp trull-huset" )

 

Han bad mig slutligen också att kolla om där fanns några flaggstänger kvar, för hans ex. hade sagt att det fanns bara 20st kvar utav de 200.......Falangen frågade sålde ni dom då, för det var ju mycket pengar det handlade om, alltså kanske mängder av 100.000 tals baht...... Men det visade sig att dom hade tagit dessa stänger till att använda dom till,, ja gissa.... kom ni ihåg hur det började???

 

(Framsidan Tripp trall trull-huset)

 

Han hade ju sett vattenledningsrör användas som flaggstänger!! Jo nu hade familjen använt de 180 flaggstängerna till.... vattenledningsrör... hahaha!! Komiskt va..... Forts. nästa kapitel....

 

Handskak

 

Chaiyaphum MDXXV, Thailand

20 juli 013

ATM-kurs 4.716

 

 

Forts. från förra kapitlet...... Jag låter nu Leif med egna ord fortsätta sin berättelse, som faktiskt är oerhört kul att läsa. Han fortsatte........ Fick ett brev från Thailand där stod en ung familj och ville ge bort sitt barn som var nyfött.. Vill ni ha? Kom ner 1983, blev adoptivfar pojken växte upp, blev ”Mahot” (elefantskötare).

 

Anledningen att jag berättar det är att mitt ex sa i förra veckan att han hade blivit far, så hon hade blivit farmor. Vi fick aldrig några egna barn (Budda make), och pojken han har fått ett riktigt jobb nu, som mig... glasmästare!!

 

 

1982 c;a Ja nu hör det till saken att jag var inte bara där hela tiden. Vi fladdrade runt hela Thailand. Pattaya bestod då på den tiden av 30 barer, kan ni tänka Er??? En numera hel stor stad Patong, då Patong Beach hade enbart ett 30 tal rum i bungalows. Den nu så enorma turistanläggningen på Koh Samui fanns helt enkelt inte på den tiden...

 

Emellan allt partajande och resor runt Thailand, så åkte vi upp där till Ban Khai, Isaan, vårt s.k. hem, och nyktrade till. Minns 100 m från thaihuset fanns en vattenpöl som man fick hämta vatten i en kärra med 20 dunkar. Sedan köra tillbaka o fylla vattentanken vid huset.

 

Det tog hela dan, man var helt slut efter den kraftansträngningen. Året därpå drog jag dit en länspump med ”Bright and Stratton” som drevs via bensin, hela byn kom o titta, och alla blev avundsjuka.

 

 

Vi bodde ju som du vet lite ”ödsligt” där i byn ”Kong Nam Tab”, det var ju sina modiga 6-7 km ifrån Ban Khai. Det fanns inga motorcyklar på den tiden alls, fick ta oss dit till byn med en samlaw från Ban Khai. Det fanns heller absolut ingen som hade varken kyl eller frys, fick dricka pilsner med is i!!! Ingen höjdare alls!

 

Jag palla inte av att cykla hela vägen till Ban Khai, så året därpå tog jag dit en frysbox som jag fått av min bror, och stoppade även ner en gammal färg-TV 26 tummare .När man vaknade på morgonen, så satt det 50 personer var morgon och glodde på TV. Det var den första färg-TV:n där. Frysboxen hade jag till att kyla ner ölen så klart, och hennes mamma gjorde isglassar, och sålde till TV-tittarna.

 

En sak jag inte glömmer är att i det gamla thaihuset, så var det ett hål i golvet på toaletten. När man varit ute och snurrat, så fick man stå så länge och skita, så benen låste sig, och man kom knappt upp. Och när man var full, så var det inte heller så lätt att utföra sina behov.

 

Så i det nya ”tripp trapp trull-huset”, så satte vi dit en vanlig sitt-toalett. Ni kan ge Er fan på att det fanns många fotavtryck på sitsen. En thai-kvinna frågade varför jag köpt en sån toalett, dom var ju farliga, man kunde trilla ner och slå sig... Maipenrai alay go dai....

 

 

Hade inte så mycket att göra, mer än vänta till skolan där borta stängde på eftermiddagarna, då gick jag dit och söp med lärarna. Musikläraren spelade gitarr osv, den läraren jag umgicks mest med hette Krodet. Han blev sedemera befordrad till ”Ashan”, så då fick man kalla han för det. Alla lärare, poliser etc fick då låna räntefritt på banken, så lite nytta gjorde han, hahaha!!!

 

Han flyttade till Chaiyaphum, och din fru kanske vet vem det är?? Kanske rektor ”Krojai”. Det blev tråkigt och sitta där och va full hela tiden, och bada i floden. Stack till Bangkok, köpte ett radhus på Sukhomwit soi 101/1 Moo Ban Tamsaattit Villa. Tröttnade på det också, och sitta där. Jag hade galler för alla fönster, och dom började bygga skytrain... Fullt kaos i stan, kom ingen vart i trafiken.

 

Jag stack tillbaka till Chayaphum och min by Kong Naam Tab som sagt var. Men kunde inte vara i det gamla thaihuset med alla TV-tittarna, det var alldeles för rörigt för min del. Köpte marken bredvid, och byggde ett litet ”tripp trapp trull-hus”, för att inte hela familjen skulle flytta in. Dom fick helt enkelt hålla till och stanna i thaihuset. Forts. nästa kapitel....

 

Handskak

 

Chaiyaphum MDXXIV, Thailand

19 juli 2013

ATM-kurs 4.668

 

 

Forts, från förra kapitlet.... Leif berättade hur han kom hit första gången 1976 redan till Thailand. Det kostade SEK: 18.000:- (1976 tänka sig) och Aeroflot var tydligen de enda som körde på Thailand, och de flög 1 gång i veckan.... Leif startade upp sitt äventyr med att hålla sig i Bangkok. De kom alltså dit, och tog in på Sukhomvit road soi 1 ”Golden Palace Hotell”, ligger säkert kvar... kostnaden per natt var hela 80 bath!!!!!!

 

Leif träffade många goa gubbar och riktiga ”ljushuvuden” i Bangkok, och bl.a. en svensk sjöman som var styvt 26, år gammal, och var gift med en thailändska. De bodde på Soi Ekamai. De letade efter ställen att festa på, fanns ju inte så himla mycket på den tiden, men hittade till slut ett hotell vid namn: ”Grace Hotell”..... Där träffade 19:årige Leif sin fru.

 

 

Leif´s fru kom ifrån Ban Khai, men familjen bodde i Pak Chong, dom var en typiskt fattig thailändsk Isaan-familj utan några som helst tillgångar!! Till slut efter 1 månad, så lämnade Leif sin fru, och åkte hem till Sverige och knegade som plåtslagare under det kommande året, råsparade som en gnu, och fick ihop fantastiska SEK: 20.000:- .

 

Han berättade visserligen lite grand i ”oordning”, men vad gjorde det? Det var ju så himla kul att lyssna på dessa berättelser ifrån förr: ... Minns min första resa till Thailand. Vietnamkriget var över en hel del yankare som varit med i kriget var kvar i Asien här i Thailand, de var ju desertörer. Dollarn stod i fantastiska 4,17 mot svenska kronan, och det var skitbilligt i Thailand.

 

 

Ibland kom det yankee-båtar på besök till Thailand, bl.a. så kom ”Kitti Hawk”, och när dom skulle komma in i hamn, så fick man reda på det långt innan pressen fick nys om det!! Brudarna hade fått kärleksbrev från sina amerikanska boyfriends, och när dom kom till Pattaya, så fick man lämna plats åt dom, och resa till Bangkok.

 

Vid mina första resor till Ban Khai (Chaiyaphum), så fanns det fortfarande soldater vid gränsen, så konflikten pågick fortfarande trots att kriget var slut. Dom här soldaterna kom på permis till Ban Khai, dom hade riktigt dålig lön, så det var som vanligt alltid jag som fick hålla bjuda på fyllan. Jag fick då berättat för mig att om dom hade tur så kunde dom få bonus, ett kommunisthuvud fick dom 8.000 bath för, och 500 bath för ett öra.... Om det är sant eller inte vet jag inte, men det hände ibland att någon av dom hade pengar... hahaha!!!

 

 

Leif återkom året därpå då till Bangkok, och bosatte sig hos sin fästmö i slum-kvarteren New Petchburiroad som är en parallellgata till Sukhomwit, 500 baht i månaden hade dom i hyra år 1977, fantastiska priser rent ut sagt. Enligt vad thai sade till Leif då på den tiden, så om de hade 100.000 baht, så skulle det kunna räcka hela livet för dom, så billigt var det förr här i Thailand tydligen.

 

Efter 3 månader, så var Leif tvungen att åka hem igen till Sverige och arbeta. Utav de 20.000 kronorna, så hade han ganska mycket kvar, det gick bara inte att slösa upp kändes det som säger han. Hyran 80 baht i månaden, kläder och elektronik fanns det ytterligt dåligt av. Så saker att handla och slösa på var lite svårt att finna. Leif gav sina kvarvarande pengar till sin fru, och han sade till henne att köpa land i Ban Khai för de pengar som lämnades kvar.

 

 

Och med tanke på att landpriserna här i Ban Khai då var som jag nämnt tidigare styvt 2.000 baht per rai (1.600 m2) så kunde frun köpa på sig ett par rejäla risfält plus mark att bygga 3 hus på sedemera.... Efter 2 långa år, så hade de fått tillstånd att bygga och Leif kom då hit till Ban Khai och började bygga. Men hans pengar räckte bara första året till 12 stolpar i betong, plus taket på huset, sedan var pengarna slut. Sedan hem igen, jobba och tillbaka året efter, och fortsätta byggandet och göra klart väggarna också.

 

 

Ström hade inte kommit dit till byn ännu, så det handlade om fotogenlampor....Efter diverse fippel med att typ myndigheterna höjde nivån på vägen, så fick Leif i 2 olika omgångar ta kranbil och lyfta sitt hus och höja höjden på det också, så inte det blev alldeles översvämmat. Huset stod klart 1982, men under denna tid så hade Leif tagit sin fru till Malmö och Sverige. Forts. nästa kapitel...

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum MDXXIII, Thailand

18 juli 2013

ATM-kurs 4.675

 

 

Hade ett kul snack med Yongyut idag söndag 14 juli 2013. Vi satt och tjötade och hon var snacksalig som bara den. Hon berättade rakt ut ifrån det blå, att hon hade skällt på Yutin (Spritmagistern) senast hon var hemma hos dom. Bakgrunden var att det var fredag kväll, och han var packad som vanligt, och han skroderade inför familjen Chaipha som han ju är ingift i (liksom jag).

 

Han sade i lättjad ton, - ”Alla jag känner har Mia Noi, så jag kan också ha samma”... Han skämtade vet jag för han gillar verkligen sin fru och sitt hem. Men Yongyut berättade att hon tände till som vanligt och sade till Yutin, rektor som han är, att om de fick reda på att han hade en Mia Noi, så skulle hon gå själv till huvudskolan och kräva ersättning för detta.

 

Festen fortsatte sedan, och Yongyut fortsatte att häckla Yutin, hon sade – ”Om du skaffar dig en Mia Noi, så kommer jag att berätta för hela världen, och så blir du utskämd och förlorar ditt jobb”. De skrattade hela högen åt det hela.... Jag själv satt fortfarande och tänkte på det hela, och till slut kunde jag inte hålla mig.

 

Yongyut sade jag, vad då kräva ersättning? Jo sade Yongyut i Thailand så har dom ändrat numera till , att om du skaffar dig en Mia Noi, så kan förstafrun gå till arbetet och kräva ersättning till sig själv, eftersom ju mannen betalar för en fru till, så tas ju dessa pengar ifrån hans ”riktiga” och första familj!!

 

Enligt Yongyut så vill inte Thailand längre ha dessa Mia Noi-koncept som ju funnits här i flera tusen år, nya tider och nya seder. Det är för övrigt inte alls speciellt vanligt med Mia Noi längre, det finns kvar, men enbart bland vissa ytterligt få familjer där dom då är lite till åren komna..... De yngre köper inte alls denna grej med Mia Noi, de är alldeles för upplysta och utbildade för detta....

 

Man hör ju hela tiden ifrån falanger som snusförnumstigt talar om att Thailand är fullt av män som har en 2:a-fru. Kanske att det är rent missförstånd, och att dessa som säger dessa saker inte vet vad de pratar om helt enkelt, och att de blandar ihop äpplen och päron. En Mia Noi i den korrekta betydelsen är helt enkelt en fru nummer två. Hon är varken mer eller mindre betydelsefull, hon är helt enkelt fru nummer två, inget annat.

 

Och det är mannens PLIKT att ta hand om henne och hennes familj precis som med fru nummer 1 (ett).... Det handlar alltså inte om sex eller pippa, det handlar om att ha två familjer helt enkelt..... jag tror att många falanger som sagt var blandar ihop det hela. De hör att thaimännen pippar runt ute på landsbygden, och har sex med olika kvinnor, och de har sex med vissa fasta kvinnor. Men även om de pröjsar för detta sexet, så handlar det absolut inte om Mia Noi.... Det handlar om att köpa sex, och inget annat!!!

 

Tiderna har förändrats här i Isaan i alla fall, och Mia Noi-konceptet har redan sett sina bästa dagar, och dessa dagar är nu helt enkelt borta antagligen för alltid. Om nu inte Thailand blir muslimskt förstås, för då vill väl männen ha kameler och virgins (oskulder( i mängd precis som idioterna araberna....Men det är nog ganska långt fram i tiden när vi är jordfästa och klara tror jag!!

 

 

Jag blev kontaktad av en kille som har följt mig på min hemsida och blogg nu under ett antal månader och år. Han berättade för mig lite grand om sitt liv, och hur han faktiskt kom hit till Chaiyaphum första gången 1980, alltså för hela 33 år sedan..... Låt oss kalla honom för Leif!! Han berättade att det var rena rama landet här då, och det fanns noll och ingenting i civilisationsväg här.

 

Det fanns absolut inga pengar, så folk bytte saker med varandra, och de flesta betalningar gjordes upp med ris. Han berättade att han köpte mark och land till sin fru, och han betalade runt 2.000 baht per rai land här då på den tiden. Tänk på att 1st rai är lika med 1.600 m2 land...

 

Idag ligger kanske samma priser på mellan 40-90.000 baht per rai, lite osäker. Men mark utefter Bangkokvägen (201:an) vid Ban Khai kostar miljonbelopp idag per rai.... Så allting har blivit oerhört mycket dyrare alltsedan den tiden när min nyfunne vän kom hit första gången... Forts. nästa kapitel....

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum MDXXII, Thailand

17 juli 2013

ATM-kurs 4.641

 

 

När det gäller artister och uppträdande, så kan man ju ibland säga som amrisarna eller engelsmännen säger om det är fantastiska artister, att dom kan ”bring the roof down yo”. Lyssna och njut av denna länk jag ger Er...

 

 

http://youtu.be/jnRhdKOcjRA

 

Ja det är ju inte alla artister förunnat att kunna göra detta faktiskt....

Ja detta skall ju handla om Thailand, men kvinnor finns ju i alla länder förutom kanske ”Burkaland”, för där kan ma inte se vem man fortplantar sig med, men för övrigt så finns det kvinnor överallt, så detta handlar lite om kvinnor. Ja de har det inte lätt i livet.

 

De skall föda barn, de skall handla mat till familjen, de skall städa och diska efter måltiderna, och de skall tvätta. De skall ha moderna kläder, och de skall ha moderiktig hårfrisyr och de skall ha vänner som de kan prata skit om när de inte är närvarande, och så skall dom ha mascara för att bli ”fina”. Till sist så skall de ha utrustning för att ta hand om, ja ni får se själva, klicka på länken och njut av att vara man i viss mån stundtals:

 

http://www.youtube.com/watch?v=4BMUC4Yb4z4

 

Bra att vara man eller?????

 

Missförstånd språkmässigt, ja det händer precis hela tiden. Jag har varit på väg att bli tokig många många gånger, och man känner en besvikelse över att inte kunna kommunicera alls med thaiarna. På något förunderligt sätt så skyller man alltid inombords på thai över detta med missförstånden, och tycker att dom är inkrökta och dumma och slöa och fattar ingenting...

 

Landet Thailand tillhör thaiarna, inte falangerna som kommer hit och inte orkar lära sig varken kulturen eller språket.... Man inser detta till slut när man lugnat sig och tänkt efter riktigt ordentligt. Men det är fan så jobbigt ibland. Jag har ett ganska kul exempel på missförstånd, det är på engelska, det tål inte att översättas ifrån engelska för då försvinner hela lustigheten, så håll till godo om ni kan;

 

My favourite story concerns an English friend who lived in Singapore and had a long standing Thai girlfriend in Jomtien.

During one of his regular calls to her, she said that he needed a new mistress.

- "Why, darling ? I am very happy."

- "No, she old now and I get new one for you"

- "Why do say that, darling"

- "She not white"

- "But I don't want a white one"

- "She dirty and not clean anymore"

- "I don't think that. I am very happy"

- "No. Not nice for sleeping now"

It took another 20 minutes before he realised she was suggesting a new mattress for their flat !

 

Ja det händer hela tiden dessa språkliga missförstånd, och det hela blir ju faktiskt inte enklare när 2 människor pratar ett 3:e språk.... När man är ihop med en människa som nyss lärt sig att prata engelska, den tenderar att bli väldigt primitiv minst sagt. Man pratar nästan som om man är tillbaka i barnstadiet igen.

 

Jag som pratat engelska nästan hela mitt liv, jag utvecklas noll och ingenting, men skitsamma jag trives, men stundtals så hör man sig själv prata, och det låter som om man är tillbaka på dagis igen med sin nybörjar-engelska.....

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum MDXXI, Thailand

16 juli 2013

ATM-kurs 4.635

 

 

Forts. från förra kapitlet... Yongyut stampade foten i golvet på polisstationen, och sade att hon minsann inte tänkte betala en satang utan att tjuven betalade lika mycket. Tjuven hade hållit käften precis hela tiden, och kanske hoppats på att komma undan. Yongyut stod där med armarna ihop över bröstet, och polischefen där tittade på tjuven och sade – ”Vill du komma undan detta helskinnad så betalar du 300 baht och damen 300 baht”.

 

Tjuven nickade ivrigt, lade upp 300 baht och smet iväg som den tjuv han var. Poliserna höll upp dörren för Yongyut, och stolt som en gnu så spatserade Yongyut ut ifrån polisstationen 300 baht fattigare, men servisen plus kastrullerna hade de fått tillbaka i alla fall.....

 

Nästa episod berättade Yongyut, hände bara månaden efter. Det var januari och den årliga stora marknaden som är enorm, kom till Chaiyaphum, de kommer ända ifrån Chiang Mai och i vissa fall ifrån Nong Khai hit till Chaiyaphum, och säljer sina saker. Marknaden är helt enkelt enormt stor, och faktiskt kul att gå på och fynda... Jag brukar köpa 3st par läsglasögon varje och, och några vackra sidenstycken typ duk, eller näsduk eller servetter......

 

Yongyut och syster Yster hittade så fina granna möbler, och de hade sparat i nästan 2 år nu, och nu tänkte de satsa på att köpa möbler hem till sin lägenhet. De hittade en dam som kom ifrån Chiang Mai (trodde dom), och de förhandlade och fick ett fint pris, och de blev lovade ett leveransdatum till kommande söndag. Betalningen gjordes direkt och det var 40.000 baht. Alltså ett hemskt stort belopp i Isaan för 10 år sedan skall ni alla veta.

 

Söndag kom, men inga möbler kom. Eftermiddagen kom, och Yongyut åkte till marknaden för att leta upp ståndet. De hade stuckit med allting de hade, inklusive de 40.000 bahten. Yongyut blev skogstokig, Hon hämtade Alaam (systern) och så åkte de ner till polisstationen. När dom berättade, så visade polisen likadant beteende som de gjort några månader tidigare.....

 

Yongyut belv rasande för hon viste exakt vad det handlade om. Men nu tappade hon fattningen helt, och skrek till poliserna. Jag vet att ni vill ha pengar av mig. Jag är fattig, jag har inga pengar kvar, vi har sparat i vår familj i nästan 2 år nu och fått ihop 40.000 baht som vi betalade möblerna för. Skall vi nu betala till Er poliser fö att ni skall försöka att hjälpa oss.....

 

Hon fortsatte... Min svåger är rektor på skolan i Baan Phai, jag kommer att ringa honom nu och berätta om detta. Ni skall hjälpa oss är meningen.... Chefspolisen eller vad han nu var tog telefonen ifrån Yongyut, sade till henne att lugna ner sig, och så sade han. Låt oss tillsammans gå ut på marknaden och se om vi kan finna bedragarna och tjuvarna.

 

De gick ut, men ståndet med dessa människor hade dragit vidare, det var ju slutet på denna marknad och imorgon måndagen skulle vara absolut sista dagen... Polismannen tog dom tillbaka till stationen satte dom ner. De förklarade att vi vet i alla fall inte nu, vem dessa skurkar är, eller var de bor. Vi kommer nu att gå ut och intervjua de stånd som stod närmast och kräva besked.. Vi hör av oss till Er imorgon...

 

Yongyut och Alaam åkte hem, dagen efter så fick Yongyut telefon, och det var polisen. De sade – ”Dessa människor kommer ifrån Chiang Mai, de brukar komma hit vareviga år. Vi kan inte göra mycket uppe i Chiang Mai, så vår förhoppning är att de återkommer nästa januari igen. Vi kommer att hålla ett öga på dom, och när vi tror att vi ”har dom”, så hämtar vi Er så får ni berätta om detta är bedragarna eller inte....

 

Helt kort, året gick, januari kom, och samtalet kom ifrån polisen faktiskt. De berättade för Yongyut att de hade lokaliserat ståndet med folk, och de bestämde träff med Yongyut och systern. De åkte dit, såg direkt att DET var skurkarna. Och identifierade dom direkt. Polisen tog dom alla till polisstationen, och de lyckades lirka av skurkarna 40.000 baht på direkten.

 

De hotade med långvariga fängelsestraff förstås, och sedan fick dessa bedragare lämna och fortsätta med sitt. Men Yongyut och systern fick alla sina pengar tillbaka i alla fall och alla var lyckliga..... Så,, avslutade hon, log snett emot mig. Säg aldrig igen att jag är rädd för att fråga folk!!!!!

 

Handskak

 

Chaiyaphum MDXX, (1.520) Thailand

15 juli 2013

ATM-kurs 4.634

 

 

Forts. från förra kapitlet... Jag kan säga att han fick inte mycket sagt därute. Yongyut var på honom som en hök, och hon sade till honom att om han inte gav sig iväg NU, så ringer hon polisen, och han kan glömma precis allting här i området, och sitt arbete här. Hon skrek till honom ge dig iväg, och kom inte tillbaka, jag varnar dig...... under allt detta så höll Yongyut telefonen i handen, och där i telefonen så lyssnade Taoo, alltså Lems fru på det hela. Hon var jätteledsen förstås.

 

Mycket sorgesamt, och återigen så skördar spriten sina offer. Nu när jag skriver detta morgonen efter, så står Yongyut utanför och pratar med Teacher ”A”, och Amphorn. Teacher ”A” har tydligen varit i luven på Lem för något år sedan också, och de var rejält i luven på varandra, även teacher ”A” fick sin beskärda del av Lem, som hotade honom och skrek att han kunde välja emellan att dö via pistol eller machete...

 

 

Det verkar nu som om dom som anställt Lem, velat bli av med honom under ett helt år nu, alltsedan situationen med Teacher ”A”.... Och sparkar de honom nu, så får jag välan skulden för allting, och det är en sak som jag inte vill ta skulden för faktiskt. Man kan aldrig säga vad dessa thaiare gör i sina hämndgiriga tankar.

 

De kan som jag hört, vänta en lång tid och sedan utkräva hämnd. Och dessa fega små asiater kommer aldrig framifrån, de kommer alltid bakifrån, eller om dom känner sig riktigt modiga med en kulspruta, så kan de komma ifrån sidan. Men att jag skulle leva här och behöva tänka på sådan skit kan nog vara ganska jobbigt.

 

Vi får se vad som händer och inte händer, men olustigt är det. Jag vill helst inte säga till ägarna om det som skett, men de lär nog få reda på det i alla fall utav alla de andra på gatan som vill tydligen få iväg Lem härifrån. Som tur är så är jag hyggligt populär här för att vara en falang, så man får hoppas att det kan skydda mig lite grand i alla fall...

 

Yongyut kom in till mig efter det att hon rapporterat om Teacher ”A” för mig, och hon sade stolt som en tupp, att – ”du ser falang, jag är INTE rädd för nånting som du brukar säga att jag är, You are my family, people make bad, I kill them”..... Hon fortsatte sedan med att säga – ”I say to you two things that I do before I see you many years back”.

 

Första gången var när barnen var riktigt små typ Namkaeng var 1 år gammal och Soda 3 år gammal. Yongyut och hennes syster yster delade, och bodde ihop i en liten lägenhet då inne i Chaiyaphum. Dessa lägenheter var konstruerade i thaistil tydligen, och många av hyresgästerna bodde så ”nära” varandra så de t.om. delade superware och annan köksutrustning.

 

De delade å sin sida med en thaiman sitt superware, och sina kastruller, och sådant. Plötsligt en dag skulle mannen flytta och de märkte direkt att allt superwaret saknades, och även deras kastruller. Yongyut och systern hade köpt in dessa saker för dyra pengar, och de blev rosenrasande. Yongyut tände till tydligen på alla cylindrar hon hade plus ett par stycken till.

 

Alaam, systern, som aldrig säger nåt blev sketrädd, och ringde polisen på Yongyuts uppmaning. Polisen kommer, och efter en massa gapande och skrikande ifrån Yongyuts sida, så var poliserna tvungna att ringa efter förstärkning, det är ju inte lika lätt att hantera en kvinna som att hantera en man som vi alla vet. Poliserna var nu 5st, de stod på en rad tydligen framför Yongyut, och de brydde sig inte speciellt mycket om någonting tyckte hon.

 

Hon skrek åt alla 5 poliserna tills de fick nog och tog både henne och thaimannen ner till polisstationen. Där gapades det och skreks det ytterligare, ända tills syster yster plötsligt dyker upp på polisstationen med alla superware plus alla kastrullerna. Hon berättade för poliserna att hon hade gått igenom mannens packning inför flytten och ganska lätt hittat deras saker nerpackade och stulna.

 

Nu var poliserna trötta på allting, de hade ingen aning vad att göra, de sket i stölden tydligen..... Men ett par av dom berömde Yongyut för att hon stod på sig gentemot tjuven. Men nu var det dags för Yongyut att betala 500 baht för att hon skrikigt åt poliserna..... inte bra tyckte de....Stölden sket dom i, men skrikandet var viktigare.

Forts. nästa kapitel...

 

Handskak

 

Chaiyaphum MDXIX (A), Thailand

14 juli 2013

 

 

 

På sidorna om giftiga och icke giftiga ormar, så har jag nästan fått klart nu, och jag skall bara fixa ännu lite snyggare foton på dessa ringlande fasor. Men om ni skulle mot förmodan söka information om de thailändska ormarna, så kan ni med fördel kika in här hos mig på den avdelningen.....

 

Chaiyaphum MDXIX, Thailand

14 juli 2013

ATM-kurs 4.645

 

 

Idag 12 juli 2013, så hade jag en liten konfrontation med Lem, skötaren av området...... Jag fick höra högljudda röster på baksidan och tittade dit, och fick se 3 gubbs som höll på med att fiska ur dammen vi har på baksidan, alltså med stilla-stående vatten.

 

Jag blev halvtokig och gick bak dit med kameran i högsta hugg, jag fann Lem sitta där med Whiskyflaskan i högsta hugg med en annan gubbe och de drack, allt medans 3st gubbar höll på med att nätfiska upp fisken vi har i dammen. Jag gjorde mitt bästa med att förklara för dom att myggen måste hindras att föda upp mer mygg, och att vi nu har blivit infesterade av Tigermygg här i Chaiyaphum. 3st har redan dött här och 4st har dött i Khorat redan......

 

De fattade fan ingenting, och jag var ganska upprörd när jag gick därifrån och förklarade för dom att jag tänkte meddela de som äger området här att fisken var uppfiskad..... Jag gick sedan och hörde deras vanliga skratt följt av falang, och jag gjorde det mest dumma man kan göra, jag sade högt och tydligt ”Pheeba´ ” (idioter).

 

Nu fick jag reda på att Lem tydligen med tillåtelse av ägaren till området och dammen, han får lov att sätta fisk där och sedan ta upp den. Det finns helt enkelt inget speciellt skydd alls emot Denguefebermyggorna, kanske skall säga precis som vanligt. Jag stövlade ut sedan Yongyut skällt på mig, och försökte be Lem om ursäkt, men den mottogs inte alls, han var skitförbannad minst sagt.... Får väl försöka att muta honom i morgon när han lugnat sig med en Som Tam eller nåt....

 

Har nu skrivit till ägaren och skall försöka att få till stånd att där skall finnas ett fiskbestånd som skydd för oss som bor här, men det är nog en bön att stilla bedja om..... Vi kommer garanterat som ett brev på posten att få vår beskärda del av Dengue-febern här, och ingen enda thai bryr sig.... varför det är ju imorgon och thai bryr sig inte om vad som händer imorgon.

 

Fan vad man gör bort sig varenda gång som man försöker att läsa en situation här och man alltid feltolkar den.... Ingenting är som det verkar vara, och inga människor är vad de verkar vara.... Jag tittade ut 1,5 timme senare och fick se denne Lem sitta på utsidan lutande emot min mur.

 

Lite förvånad eftersom han ju var skitarg helt enkelt, och vägrade ta emot min ursäkt tidigare..... jag menar hallå.... thai som i var och varannan mening kör med sina jävla falang dting dtong, falang pheeba och falang khee niaao. Jag gick ut, och han var ursinnig, mycket argare än 1,5 timme tidigare, och han hade en stor machete i sin näve.....

 

Jag höll mig lugn som sattan förstås, för detta kunde ju sluta illa om jag uppförde mig likadant som den gubben. Spriten hade nu helt enkelt tagit överhanden, och han hade nog pumpat i sig ännu mer sprit verkade det som. Hans fru den alltid trevliga Taao kom rusande och försökte lugna ner sin man. Men han fortsatte att tjoa och uppföra sig som en jävla fjant helt enkelt.

 

Efter drygt 15 minuter, så tog han macheten och hamrade på min mur med den, sedan tog han den emot sin hals och gjorde tecknet emot mig och låtsas-skar halsen med macheten. Detta var ju ett direkt hot, och nu blev jag faktiskt jävvligt förbannad. Denne jävvla skitstövel står där med en machete och skrämmer slag på barnen på gatan som såg det hela.

 

Hans fru fick till slut iväg honom, för jag tänkte INTE gå iväg i alla fall, men jag höll mig helt cool hela tiden.... Ni vet främmande land med främmande sedvänjor...Taao fick iväg Lem till slut och jag gick in. Yongyut som varit på bröllop hela dagen idag, kom till slut hem kl. 18.30 en dryg timme efter detta hade hänt. Jag berättade för henne och hon blev skogstokig.

 

Vi pratade om det och jag fick lova att aldrig mer ens prata med den killen, bry dig inte sade hon, men framförallt ser du honom gå vänster så går du höger. OK, fick jag lova. Plötsligt så bankade det på dörren. Yongyut öppnade dörren, och utanför stod återigen Lem. Nu hade han varit hemma 1 timme till, styvt 2 kilometer bort, tydligen druckit ännu mer sprit, och nu skulle han snacka med Yongyut. Forts. nästa kapitel.....

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum MDXVIII, Thailand

13 juli 2013

ATM-kurs 4.643

 

 

Lite onödigt vetande ifrån Thailand. Ni vet när vi förr, jag vet inte hur det är idag bland alla rödstrumpor, de matar väl sina barn medelst sprutor kan jag tänka mig. Jo när vi matade barnen så bröstmatades dom ju nåt år eller så, och sedan körde man med välling och sånt. I alla fall så var det svåra tider att få barnet att sluta att suga på brösten.

 

Jag vet inte riktigt hur man klarade av det, men man erbjöd väl ungarna hemma typ något ersättningsmedel antar jag. Här i Thailand (Isaan), så smörjer i många fall mamman in sina bröstvårtor med tigerbalsam, ofta då den starka vita eller gula sorten. Jag kan riktigt se thaibarnen här vägra att suga tutte efter en sådan upplevelse, alltså att få en bröstvårta in i munnen insmörjd med tigerbalsam...

 

Den ungen måste ha skrikit i timmatal efter den händelsen. Det säges också att i brist på tigerbalsam, så smörjde mamman i många fall även in tutten med chilli. Barnen var lättavvanda i alla fall.... Kanske en bra sak att ta efter för oss i väst, eller vad säger ni?

 

Ja rapporterna om Dengue-feber rullar in i en strid ström nu den sista tiden. Sjukdomen har tagit enorma steg uppåt i statistiken över insjuknade och döda i denna myggspridda sjukdom. Man talar faktiskt om att redan 40.000 människor i Bangkok allena skall vara smittade.... Inte sjuka men smittade, och det kan bryta ut när som helst.

 

 

Phuket är också hårt belastat med detta, och myndigheterna i Thailand är gravt oroade över utvecklingen. Om nu en myndighetsperson bryr sig tillräckligt mycket vill säga. Så med detta så har Phuket ytterligare ett hot (ok) hängande över sina axlar, som helt klart hotar turistnäringen. Svenskar och nordeuropeer har ju nu i mångt och mycket slutat att turista i Thailand och Phuket, och väljer andra ställen på jordklotet.

 

Så nu får Phuket hålla tillgodo med avskräpet ifrån Ryssland och Kina istället. Den ena nationaliteten är fullständigt full av gangstrar och ytterligt dålig stil. Och den andra nationaliteten köper sina resor, och nästan alla sina researrangemang i hemlandet Kina, och därför blir det nästan inget över för thaiarna att tjäna på kineserna. Så Phuket bye bye....

 

I fredags den 5 juli, så startade en begravning utav en äldre man härifrån området bakom där jag bor. De körde ju med sin sorgesamma musik hela tiden, och det var exakt samma låt precis hela tiden, exakt samma låt. Den pågick ifrån 07.00 på morgonen fram till 17 ungefär, då tog karaoke över, och spriten flödade och alla sjöng och hade kul.

 

På lördag, så vaknade jag kl. 06.30 av att dom spelade exakt samma begravnings-musik igen, exakt samma låt kördes igen igen igen igen igen igen, och återigen hela dagen fram till kl. 17.00 ungefär. Och då tog karaoken över igen, precis som på fredagen. Förresten vill ni höra lite grand hur thai begravningsmusik kan låta, så klicka på länken.

 

http://youtu.be/_CuLj-xdO4g

 

Festen slutade lördag kväll kl. 01.00 ungefär. På söndag så vaknade jag runt 06.00 och då körde de fanimej samma jäkla låt igen igen igen igen och återigen hela tiden fram till kl. 17.00 ungefär, då tog karaoken över och spriten flödade och full fest precis som både fredag och lördag.

 

Folk var glada och uppsluppna men säkert på ett respektfull sätt som vi väster-länningar kanske har svårt att se, där de fulla ligger, sitter, dansar och raglar omkring och skratt och gamman hela tiden. Men om detta är thai-respekt, så var de extremt respektfulla inför döden må jag säga.

 

Idag måndag, så vaknade jag kl. 06.30 imorse av att de spelade denna förbannade sketlåt igen, och den malde på precis som de 3 tidigare dagarna ända fram till kl. 17.00, och nu när jag sitter här och skriver och kl. är 22.15 så är det full fest därborta igen.... Grattis till denna begravning,.

 

Gubben som dog måste ha haft ett jäkla ansikte att hålla högt när de lägger alla dessa stålar på att partaja.... jag hoppas innerligt nu att oväsendet tar slut ikväll, och att allt är över, och jag slipper denna begravningsmusik mer, eller i bästa fall BYT LÅT FÖR HILLVITTE......

 

Handskak

 

Chaiyaphum MDXVII, Thailand

12 juli 2013

ATM-kurs 4.635

 

 

Nu idag 9 juli kom det ett par killar ifrån forumet Thai-Mc och vi ville alla träffas i verkliga livet. Frank kom ifrån Buriram, Anubaan kom ifrån Phitsanulok, Magnus kom ifrån Mahasarakam och Martin kom ifrån Nong Ma som ligger djupt inne i Nakhon Ratchasima-provinsen. På detta så mig själv, York och Dan ifrån Chaiyaphum. Frank och Martin hade med sig sina goa fruar, så det var en go gäng som träffades.

 

De dök upp på eftermiddagen idag, och jag stack ner och hämtade dom på Siam River Resort. Vi väntade in dom där medelst ett par stycken GT som propsade på att bli svalda utav undertecknad. Runt kl. 15.00 så hade alla dykt upp, och vi tog oss hem till mig, så jag fick ge dom ett par välkomstgroggar varm korv med bröd och lite mysigt tjöt.

 

 

Fruarna satt där också och småpratade. Och när vi till slut skulle göra oss i ordning för att gå på nattmarknaden för att äta middag, så öppnade sig himmelen och det forsade ner regn.... Vi väntade ut regnet, trodde vi. Efter 30 minuter gav vi upp. Vi skrinlade nattmarknaden och mat där, och vi tog istället bilarna och drog ner till Siam River igen, och beslöt oss för att stanna där och äta och ha trevligt kvällen ut.....

 

Det blev alldeles för många groggar, Magnus var den som skötte kulsprutan för det stod nya groggar framför en precis hela tiden. Men man är ju vuxen och kan ta den ”smällen” med vördnad och gott uppförande. Vi hade kul och hade gott snack kvällen igenom. Jag kom hem med Yongyut och Namkaeng runt 22.30-tiden, och det blev nog sänghalmen ganska omgående kändes det som....

 

 

Nu är det 10 juli och kl. är 10.30 och vi skall nu sticka till ”In the middle of nowhere bar” för att äta vår mat som vi beställt, jag hade tagt upp beställningar tidigare och ringt in ordern till Tony (Mr Australia) som äger denna bar. Vår beställning ser ut som följer:

 

Martin-Pizza ham & Pinapple 120 baht

Glegolo 2st Lasagne 200 baht

Anubaan Pizza meatlovers 150 baht

Frank Lasagne 100 baht

Magnus Pizza Ham&Pinapple 120 baht

Dan lasagne 100 baht

York Pizza ham,Pepperoni&Salami 135 baht

 

 

Maten var kanongo, och vi hade en trevlig stund vid maten under styvt 1,5 timmar, även om vi nog hade pratat av oss en hel del rredan kvällen innan kändes det som. Flera av oss var lite trötta i ögat. Men jag hoppas att vi kan göra om detta någon annan gång, det var skitkul.

 

Här i Thailand, så finns det en hel del buddistiska tempel som hyser riktiga tigrar inne på sitt område. Inlåsta javisst, bakom stängsel javisst, men vissa av dom som är extremt tama, får ibland lufsa runt bland vanligt folk. Jag för min del vet ju hur tama katter kan bli..... I N T E....... Tigrar är katter, så få dom tama så man kan lita på dom 100% som man kan göra med hundar, finns bara inte på kartan.

 

Nu hade 2st tigrar tydligen hoppat på en arbetare som arbetade inne på tempelområdet. Och det har blivit lite hallå om det hela. Men nu handlar ju detta om munkar, och då kommer de ju alltid undan med detta, så resultatet blev noll och ingenting i alla fall mer än att det skrevs en artikel i en tidning om händelsen.

 

 

I just detta tempel så har dumskallarna hela 5st tigrar inne på sitt område. Och det är så himla typiskt Thailand det hela. Det finns ingen plan för en morgondag, aldrig... Yongyut berättar för mig att det finns många människor i Thailand som kanske dödar tigermamman ute i det fria, och sedan tar de hem ungarna och röner uppmärksamhet och respekt ifrån de andra byborna.

 

Tigerungarna växer snart upp, blir ganska stora ganska snart, och istället för att göra något vettigt av det hela, som t,.ex. ge ungarna till en nationalpark i Thailand, vilket det finns mängder av, så ger dessa korkskallar till thai alltid dessa ungar till munkarna i sitt tempel bara för att bli av med tigerungarna.....

 

Och där sitter munkarna med tigrar att vakta, vuxna tigrar precis som om dessa munkar inte hade annat att göra. Tror ni att munkarna ger dessa tigrar vidare till en nationalpark?? Nädå det finns inte på kartan..... Stackars dessa djur som finns här i Thailand, det är ju taskigt tycker man..... Munkarna tjänar ju också lite extra stålar på turister som man låter fotografera sig ihop med de lugnaste tigrarna...

 

Handskak

 

Chaiyaphum MDXVI, Thailand

11 juli 2013

ATM-kurs 4.648

 

 

Tänkte prata lite grand om klassamhället här i Thailand, det lilla jag vet i alla fall. Som i alla samhällen på detta jordklot, finns klassamhället där. Och det finns där som i alla samhällen som en ond tumör som sakta fräter sönder samhällena inifrån och ut, och utifrån och in.

 

Vi gick efter många hundra tusen år ifrån det jägarsamhälle där vi delade allt emellan oss, till jordbrukssamhället där staket började sättas upp, och med staketen, så föll definitivt jägarsamhällets lojalitet gentemot varandra i en aldrig mer öppnad grav....

 

I Thailand, så finns i botten folket som inte har mark att odla på, och som helt måste förlita sig på jordägare (risodlare oftast) goda vilja att ge dom dagsarbete. Dessa har absolut ingenting, men måste ändå vara ytterligt tacksamma att de haft den oändliga turen att födas på denna plats på jorden där man kan gå runt husknuten och repa löv, grenar, rötter och gräs.

 

Man kan fiska fisk, grodor, snäckor insekter i mängd, och man kan jaga orm, fåglar och allt annat levande som finns här i stora mängder. Att höra att någon skulle ha dött svältdöden i Thailand finns bara inte på kartan.... Men de är ändå på botten av tunnan, och är absolut inget värda i finare folks ögon.... Dessa människor bor oftast uppe i bygderna i Isaan bl.a.

 

Över dessa så har vi alltså jordägarna, dessa har haft sina risodlingar i flera hundra år om inte ännu längre. Och generation efter generation odlar här ris, och allt annat vad det nu kan vara, och säljer och behåller för eget bruk en del.... Dessa brukar ha det väsentligt mýcket bättre än de jordlösa förstås. Problemet är när odlarna får översvämningar och de kan få torka, då har de absolut ingenting de heller, och ligger då i nivå i stort sett med de jordlösa... Mycket tufft att överleva,,,,

 

Det finns sedan en klass som vi kan kalla medelklassen, dessa bor i städerna, är hyggligt utbildade och har arbeten, ofta på statliga eller kommunala instutitioner såsom kommunkontor, polisen eller skolor (lärare....) variationen på medelklassen är mycket större nere i storstäderna vid havet och vid turistställena....

 

Dessa människor tjänar hyggligt med pengar, men bränner också hyggligt med pengar, och däremellan så tillbringar de tiden med att avundsamt titta uppåt och vara avundsjuka, och titta neråt och vara kallsinniga och kaxiga och egoistiska.....Man finner även denna klass runt Bangkok arbetandes på fabriker och inom industrin.

 

Till sist så har vi överklassen, och här hittar vi ett koncept som man är extremt noga att framhålla i alla de sammanhang, och t.om falanger som lyckas få tag i brudar ifrån den överklassen brukar mycket förnöjsamt säga att ”deras” familj minsann är en ”Chines-thai family”..... Alla härnere vet då att där finns det mycket pengar, gamla anor, och höga staket runt egendomarna.

 

Det som förundrar mig i alla fall är att så många människor finner nöja att påpeka i alla lägen att de kommer ifrån Kina en gång i tiden. Och de påpekar att de fortfarande är kineser..... De har i flera fall bott här kanske i runt 150 år, men ändå så är man Chinese-thai...... Man säger t.om om drottningen här i landet att hon tillfört kinesiskt blod till kungahuset... Så nu är kungafamiljen av Chinese-thai blod minsann.....

 

Thailändare som inte för allt smör i Småland vill bli jämförda med falanger och annat löst pack ifrån västvärlden, samma människor älskar att visa att dom har China-blod i familjen. Varför??? Jag som utlänning vet inte alls, har inte en susning mer än gissningar....

 

Vågar jag säga att bakgrunden kanske kan vara historisk, och då så långt tillbaka i tiden som kanske flera tusen år. Thailändarna lär ha kommit ifrån en bergskedja (landsdel) av Kina, innan de tågade iväg på en resa som bar dom igenom grannländerna först, och sedan till Thailand. Folket runt här härstammar i flera fall ifrån samma stam av thai ifrån början, inte alla alls, men många av dom gör det...

 

Kanske deras historia gör att de ser Kina som ett original-land, och hyser speciell kärlek till Kina, kanske, jag vet inte i alla fall.. Men kineser finns över hela Thailand. De har ätit sig DJUPT in i thailändsk ekonomi. Jag ser häruppe i Isaan där jag bor, att kineserna verkar vara de som är företagsamma, och de som är framgångsrika och det beror på att dom har bäst utbildning.....

 

Till sist, jag finner det ytterligt konstigt att thai fokuserar så enormt på de dumma, och de stygga falangerna, som bara är ute efter att ta deras pengar, deras arbeten och deras land. Och sedan blundar dom och i stort sett, och ger bort sitt land till dessa kineser, som inte har någon annan lojalitet än till sitt ”egna” land Kina.

 

Kineser anställer kineser, och kineser gifter sig med kineser, enda undantaget är om det skulle löna sig ekonomiskt att gifta sig med en utomstående.... Så där har vi ytterligare en slående likhet mellan Thailand och Sverige, och det är att dom och vi i stort sett ”ger” bort vårt land till andra folkslag.....GER BORT FÄDERNESARVET....

 

Handskak

Chaiyaphum MDXV (A), Thailand

Ni kan också kommentera och diskutera i vårt nya forum

http://thai-mc.com/forum

10 juli 2013

 

 

Idag den 10 juni, så är det då klart med starten av det nya thaiforumet som heter Thai-MC, länken dit är:

 

http://thai-mc.com/forum/index.php

 

Vi försöker här att ha ett forum, där vi slipper moderatorer som tävlar i att vara ena riktiga fascister, med stelbenta åsikter baserade på ren okunnighet stundtals. Och å andra sidan så modererar de sitt forum med hämndgirighet och ren dumhet. Ofta så blir resultatet av sådan knäpp moderering att de istället skapar kaos och osämja.

 

Att ha ett forum att skriva i när man känner för det, kanske man hellre bara vill nöja sig med att läsa där och inte vara aktiv. Det kan vara en plats som är ganska kul, och också kan det vara en mycket lärorik plats där stundtals mycket kunskap samlas. Men är ju lite "go" om man inte tar chansen att suga åt sig lite av den kunskapen.

 

Tycker ni att det skulle vara kul att vara med skriva lite grand om det som intresserar Er om Thailand, eller kanske bara frågar saker och ting, så välkomna att klicka in Er på ovan länk och kom med i gänget.

 

Glegolo

Chaiyaphum MDXV, Thailand

10 juli 2013

ATM-kurs 4.565

 

 

Japp nu var det dags igen, det verkar som om Thailand lever i någon slags bubbla, och de bryr sig absolut inte om någonting som händer utanför sina egna gränser , de skiter helt enkelt i det. Anledningen är helt enkelt tror jag, att utbildningen och kunskapen är så skral, så de kan inte förstå så mycket, och därför har de heller ingen empati alls för någonting verkar det som.

 

Ja det blev ett långt stycke,. Det handlar nämligen om att det nu i Bangkok sedan 1 månad tillbaka har öppnat en take away bar som de mycket intelligent kallar helt kort för ”Hitler”, för säkerhets skull så använder de Naziloggos också i form av Hitler själv i slips.

 

 

Det är svårt att faktiskt förstå Thailands fullständiga besatthet över Hitler och nazismen, och den verkar inte heller sluta trots massiva internationella protester. Jag tror inte ens Thailand försöker förstå vad de håller på med... De fattar helt enkelt inte innebörden.... Och då skall man veta att de själva hade folkmordet utfört av de röda Khmererna alldeles runt hörnet här.... Men att dra likhetstecken, och kanske försöka att förstå, nej det funkar bara inte....

 

Dom har alltså oerhört stora reklamtavlor (enorma) där Hitler figurerar. Skolbarnen finner T-shirts med Hitler vara fantastiskt inne just nu. Men vem skall säga till barnen, föräldrarna, dessa föräldrar som är lika okunniga som vilken analfabet som helst i västra England......

 

 

Denna bizarra restaurant öppnade för 1 månad sedan, och säljer kyckling, chips, burgers and Kebabs. Och i detta land där man stjäl logos och ”märken” som om inte det fanns lagar, de stjäl bara rakt av KCF;s grundare Colonel Sanders kropp och sätter dit Hitlers skamliga ansikte på hans kropp. Här kan t.ex. ett skolbarn svara och skriva på ett examensarbete – ”Dear Hitler, your wars were beutiful”... Vilket land kan frambringa sådana här människor så säg...

 

Men detta är ju kanske bara resultatet av en alltmer fortgående rörelse i Thailand, där man letar mode febrilt för att framstå annorlunda.... Deras mode här är ju att hitta ett eget mode som är annorlunda än alla andras. Så då kanske en sådan sak som Nazism passar bra in....

 

 

Mer och mer skolbarn i Hitler t-shirts, en speciellt framgångsrik grej är att man tagit Ronald McDonald som cartoon och även där satt på Hitler-huvudet.... För styvt 2 år sedan, 2011, så upptäcktes ju denna hemska företeelse i Thailand uppe i Chiang Mai, jag skrev om det då också.

 

Då på en sportdag i skolan, så kom en grupp flickor marscherande till skolan klädda i bruna naziuniformer (hemmagjorda) kompletta med hakkors och allting, och de hade också leksakspistoler och gevär. I fronten gick deras ledare, en flicka som hade en naziuniform med kännetecken från nazismen, och hon bar också en Hitler-mustasch.

 

De marscherade fram genom Chiang Mai, de lokala thailändarna hurrade och applåderade av förnöjsamhet, allt medans alla turister tittade med avsky på detta förnedrande uppförande av medborgare i Thailand.

 

2009, ett vaxmuseum i Pattaya annonserade på ett av dessa enormt stora tavlor som står utefter motorvägarna, med en bild av Hitler och med texten ”Hitler is not dead”. År 2007 i Bangkok flera hundra ungdomar genomförde en parad på gatorna helt offentligt klädda och utsmyckade i nazistutstyrsel....

 

 

Eftersom det blev ett litet internationellt intermezzo av detta, så tvingades lärarna på 3st skolor gå ut och be om ursäkt. De hade – ”ingen aning om att ungdomarna hade gjort denna parad”. Nävisst solklart att de inte visste, paradhillvittet skedde på skoltid mitt på dagen..... Detta är Thailand, och det är skrämmande vad man märker här nere när sömnen i ögonen har skingrats vid 06.30 tiden på morgonen och framåt.

 

Handskak

 

ps. Nu när detta publiceras, så har KFC (Colonel Sanders) stämt denna restaurant inför tinget. Och det skall bli väldigt kul att se hur Thailand och dess s.k. rättsväsende ser på en sådan här sak. Jag tror personligen att detta kommer att rinna ut i sanden. Vem fan här i detta land bryr sig om någonting... allra minst om en falang som far illa... Jag skall berätta mer hur detta avlöper när jag vet mer om resultatet...

 

Chaiyaphum MDXIV, Thailand

9 juli 2013

ATM-kurs 4.599

 

Forts. på skiten ifrån föregående kapitel... Här i Thailand under 2:a världskriget så intogs ju Thailand av Japan, och japaneserna drog in en hillvittes massa stålar ifrån Thailand faktiskt, hur då då?? Jo dom marscherade rakt igenom Thailand både kors och tvärs.

 

Till varje ny by dom kom till, så högg dom huvudet av byhövdingen, och högg huvudet av chefsmunken i templet, och sedan var villigheten från allmänheten i byn jättestor, att ge japanarna allt det guld som dom åstundade. Vilka kulturskatter som japanerna smälte ner får vi aldrig veta...men en sak vet jag. 2 generationer senare så är allt detta bortglömt i Thailand.

 

Jag frågade Yongyut om hennes pappa någonsin pratat om detta med henne. Hennes pappa var ju liten då när detta hände och borde ha hört sin pappa i sin tur prata och gråta om detta ganska många gånger... Men thai har ju världens tuffaste krigare, är modigast i hela världen, och deras kultur är överlägsen, så man försökte nog bara skyffla detta under mattan för att rädda sitt anseende...

 

Så religionens företrädare de lever sina egna liv. Det gick alltså några 100.000 år då vi gick ifrån stengudar till en Gud som lever i himmelen och som är osynlig för oss, ingen absolut ingen har sett Gud, inte annat än för 2.500 år sedan när den siste profeten fick se gud i någon form av kanske en eldbuske eller en virvelstorm.... Att sitta ner och prata med jordens befolkning är nog inte aktuellt i Guds värld kan jag tänka mig.

 

Så nu har vi alla dessa företrädare, och de alla skor sig så mycket de hinner. Under tiden så utvecklar de också en typ av ”fartblindhet”, där de tror att de kan göra precis vad dom vill. Kristna präster stjäl, förskingrar och har sex med pojkar och flickor, och utnyttjar sin ställning helt blint. Likaså gör muslimernas företrädare där dom göder de sina med allmänhetens pengar, och de göder sitt sexbehov med pojkar som är villiga att offra sig för Allah.

 

Munkar i Thailand och inom buddismen har nu det sista ÄNTLIGEN börjat att bli kollade i kanten lite grand. De har ju annars utvecklat den största fartblindhet som världen sett efter muslimernas möjligen..... Munk äger 10 bankkonton. ... Munk sitter där vid statyn och håller en Louis Vitton-väska i ´famnen.,,,,,

 

Munk kritiserad för att äga en helikopter, och att han lever ett rikt liv med gallanta damer och utlandsresor stup i kvarten.... och sedan alla dessa munkar som nu kommit upp i rampljuset efter att dom har sex med småbarn i stort sett......Fy fan för religion, denna hillvittes smörja och hillvitteshål, som förosakar mänskligheten sådan pina..

 

Denna munks (han på fotot i förra kapitlet), ide´om Nirvana är väl att spela golf med Thaksin Shinawatra, och sedan återvända till sin 50 meters-Yacht för champagne, kaviar och gallanta damer. Det enda som denna läppstiftsmålade munk har avsagt sig i detta profana liv är väl ”fattigdomen” då, hahaha!!!!

 

Vi går ifrån en ”hund” till en annan då. Klicka på länken. Kan säga att denna hund ligger mer rätt i ton än halva startfältet i Thailands Got Talent.....

 

http://www.wimp.com/dogmusician/

 

Ja så har det hänt igen. Våra nysvenskar utmärker sig. Istället för att vara glada, stolta och tacksamma för att ett land tar emot dessa människor, så lönar de oss med att göra jävelskap. Denne arab-nisse vid namn Atris Hussein, 48 från Libanon, som dom internationellt kallar svensk bara för att han har ett svenskt pass, arresterade thailändarna I Bangkok.

 

Fanskapet hade i sin lägenhet packat i säckar 6.000 kilo, ja just det 6 ton med ammonium nitrate. Ämnet ingår som kemikalie för att tillverka bomber. Amerikanarna hade varnat Thailand för att just Bangkok var en av de platser i Thailand som araberna nu skulle ge sig på. Enligt myndigheterna så är fanskapet associerad med Hazbollah och de nötterna i den organisationen, var enda syfte är att ställa till jävulskap.

 

Internationellt så hör jag kommentarer alltmer ofta nu ifrån folk hur förvånade dom är över att just Sweden är så urdåliga på att filtrera bort dessa avskum, och stoppa dom vid gränsen. De tycker det verkar som om vi släpper in vilket skit som helst i Sverige. Detta kommer till syvende og sist att drabba alla andra länder i världen när dessa avskum sprider sig ifrån Sverige och vidare ut i allt vidare kretsar.

 

Jag har ju svårt att förklara ordet fittstimmet, och hur den svenska kvinnan har tagit över fullständigt i Sverige. Att hon dessutom är fullständigt och hänsynslöst naiv, okunnig och inte fattar ett dyft om sin omvärld, mer än att man skall gulla med människor och hundar och katter förstås.

 

De avskum som vill komma in i Sverige, behöver bara vifta på sitt svartmuskiga skägg så faller dessa donnor och släpper allting och säger att vi skall ta hand om dräggen... Ja Sverige öde ligger framgent och har legat 20 år nu i våra kvinnors händer.

 

Kvinnor som vill ha 1 land 1 värld, och 1 jordklot, och att alla människor är lika, och gränserna mellan alla dessa länder är orsaken till alla krig, och hej och hå. Dessa människor driver AB Sverige, och vi män är reducerade ner till könslösa varelser som sprattlar på den agnade kroken. Kroken i sammanhanget är den svenska kvinnliga vaginan......

 

Handskak

 

Chaiyaphum MDXIII, Thailand

8 juli 2013

ATM-kurs 4.573

 

 

BANGKOK: -- The Anti-Money Laundering Office (AMLO) has found 10 bank accounts under the name of Luang Pu Nenkham, who calls himself the abbot of Si Sa Ket's "Wat Pa Khanti Dhamma" monastery, as well as records of transactions totalling up to Baht 2 million per day.

 

Det här med religion, det är ju bara så himla tråkigt hela den skiten. Jag kallar det rent ut sagt för skit och skräp. Det började en gång i tiden med oss människor när vi hade klättrat nerför träden i Afrika, och vi var mörkrädda och utsatta för rovdjurens matvanor som ju inkluderade oss människor i allra högsta grad.

 

Och denna rädsla kom ifrån det faktum att det fanns absolut ingenting som skyddade människorna ifrån rovdjuren. Elden fanns inte, och de skyddade sig enbart genom att samlas i grupper. Precis som fiskar gör, gnur gör och som många klövdjur (bytesdjur) gör.... Mängden möjliggör att individen klarar sig...

 

I denna ensamhet som människorna levde i, så föll det sig så himla lätt och enkelt, att leta efter någonting att luta sig emot. Visst man började ju med att luta sig emot ledaren av stammen, men den gubben tog ju rovdjuren var och varannan vecka, så det lutandet var ganska lönlöst. Till slut så kom ett ljushuvud på att man skulle börja tillbe växter, träslag, stenar och monument av olika slag. – ”DÄR bor säkert en över-mänsklig grej som kan skydda oss emot rovdjuren”.

 

Nu var gudomen uppfunnen. Och DET var en ren motorväg mot ren och skär katastrof för mänskligheten. Vi har aldrig kunnat , och kommer heller aldrig att kunna, ta oss loss ur denna hillvittes smörja och hillvitteshål som heter religion. Vi människor är alldeles för svaga och menlösa för det...

 

Vi har religion, och religionen ger sitt samtycke till många underliga och konstiga saker. Man kan ge som exempel: Gud ger araberna och muslimerna rätt att utplåna israelerna. Gud ger amerikanarna rätt att slåss emot land efter land, och Gud ger Nisse sitt stöd i att han skall vinna över Elof.

 

Inget sagt då att Gud även gett sitt samtycke till att skydda Israelerna emot muslimerna, att de 40 länder som amerikanarna har slagits emot i krig, också har talat med Gud, och han har lovat dom att skydda dom emot de onda amerikanarna, och så har Gud lovat Elof att skydda honom emot den onde Nisse... Sedan så kan man ju se att Gud nog inte riktigt höll sitt löfte emot någon part, utan snarare sket i alla parter, och skötte sina egna himmelska åtaganden först och främst den lelle egoisten.

 

Nisse ligger där på en bänk handikappad efter det att Elof högt av honom benet. Elof ligger i en för tidig grav eftersom Nisse slog ihjäl honom i Guds namn. Muslimerna dödade 45 ungdomar på ett diskotek i Tel Aviv trots att deras Gud lovat att ta hand om dom. Och muslimerna i Afghanistan ligger döda i travar, trots att deras Gud lovat att ta hand om dom och ge dom 40 kameler och 18 oskulder som belöning om dom dödar folk ute i vida världen....

 

Så sammantaget om man nu inte riktigt fattat galoppen här i det ovan skrivna. Religion är en hillvittes smörja och hillvitteshål. För en nykter och modern utbildad människa, så är det väl trösten man söker kanske, trösten i livet där man lever sitt fullständigt meningslösa liv i sin jakt efter ägodelar, där pengarna har människorna i sin hand och där människans flängande i ekorrhjulet är det enda som driver henne....

 

DÅ är det bra att ha en grej som heter religion. Religionen är som rena rama smörj-medlet ibland, ty religionen anpassar sig nuförtiden, och den smörjer precis alla hjul som finns på denna jord. Nu har vi då kommit fram till religionens företrädare, de kallas stundom för präster, proster, påvar, eminenser (haha), mullor, ayatollor. Munkar, abbotar och en massa ytterligare namn.

 

Alla dessa människor i dessa skepnader är de största parasiter som detta jordklot har någonsin sett och upplevt. De äger mark i mängder, och var till för inte så länge sedan t.ex. den överlägset störste markägaren i Sverige. och så var det i flera olika kristna länder. Rikedomarna hos den katolska kyrkan, hos Muslimernas moskee´r och hos Buddisternas ämbeten är rent ut sagt legendariska. Forts. på skiten i nästa kapitel, fy sattan...

 

Handskak

 

Chaiyaphum MDXII, Thailand

7 juli 2013

ATM-kurs 4,528

 

 

Forts. från förra kapitlet.... Jag gav min telefon till motorcy-föraren här på min gata, och polaren gav sin telefon till motorcy-föraren som skulle köra min polare hem till mig. Dessa två thai-matadorer fick ordna saken själva. Det blev en ordentligt lång konversation, jag fick tillbaka till slut min telefon med ett leende och allt verkade schysst..... 15 minuter senare återigen, ingen kompis kom, ingenting hände!!

 

Bägge förarna pratade återigen med varandra , återigen en l å n g konversation, till slut efter 10 minuter så anlände min polare. Det tog alltså detta geni till thai hela 55 minuter att komma hem till mig, där jag promenerar samma sträcka på 20 minuter ungefär....

 

Kompisen avslutade med hans ”favorit” som han kallade den. Han var ute med sin exfru och körde bil. De stannade vid en motorcy-förare och frågade efter vägen. Frun och föraren pratade garanterat i runt 20 minuter och hade en tydligt väldigt informativ pratstund. OK vi kör vidare, och efter en styv stackars kilometer senare, så delar sig vägen i vänster och höger, han frågar sin fru nu då? Hon hade inte en susning.... !!!!

 

Så fint funkade de anvisningarna. Alltså en raksträcka på 1 km, och sedan visste hon inget mer... Det verkar alltså som om thai alltså inte klarar av de mest enkla anvisningar, varken att ge dom eller ta emot dom. 20 minuters konversation (om vad egentligen) och sedan inte kunna ge en förklaring 1 km senare.....sorgligt tyckte killen i alla fall...

 

När man är i Isaan, så frågar man en lokal kille om vägen, han viftar med näven framåt bara, och sedan inget mer.... Man frågar frun hur långt då? Ingen ide´att fråga säger hon, de vet inte avstånd så som du vet dom...De bryr sig helt enkelt inte om avstånd så som du gör. Du lär dig avstånd för att mäta tid. Vi mäter inte tid alls på samma sätt som du gör, det är därför.....

 

Det verkar dock som om thai och kanske asiater generellt, jag vet inte, ser på färdvägsanvisningar på ett helt annat sätt. De är helt ovana vid att läsa karta, och förstår helt enkelt inte kartan som sådan. Och de fattar ABSOLUT INTE en handskriven anvisning ifrån en falang, inte en chans..... Men om man börjar att prata om landmärken.....

 

Typ Somsaks ananas-odling nerför vägen, och sväng vänster där. DÅ snackar vi om saker som bägge parter kan förstå. Eller stora eken, eller det gula huset därborta, och liknande saker, då är vi på rätt väg.... En del falanger tror lite sisådär taskigt att thai, och thai underklass kan ju inte läsa och skriva, så de kan ju inte läsa en karta. Taxi och tuc tuc är ju underklass om några, hur kommer det sig då, att de alla ofta sitter med en tidning och läser medans de väntar på kunder, så det stämmer inte det pratet heller....

 

Det stora problemet annars som jag ser det, med att fråga väg o.s.v. är att de aldrig använder det mest lätt använda ord som finns i ordboken – ”I dont know”........ En thai verkar aldrig använda de orden, och de ljuger hellre folk rakt upp i ansiktet för att verka kunniga.

 

Pekar du t.ex. åt vänster och säger i frågande ton till thaien: -”är det vägen till Bangkok”, så kommer han svara dig garanterat, utan något som helst tvivel, JA... Misstro aldrig det, han säger JA i alla lägen.... Det är därför som man ALLTID skall fråga en thai utan att ge några chanser att kunna smita undan. Pekar han lite sådär osäkert så fråga bara rakt ut VÄNSTER??? HÖGER??? Då måste de ta ställning, och det hatar dom innerligt och väl....

 

Men innan vi gnäller ihjäl oss på de stackars thaiarna, så skall vi tänka på att de har en helt annan kultur än vi har. Thai har en kultur som sedan tusentals år har anpassats till thais förutsättningar, och som passar dom utmärkt..... Liknelsen där en stadsbo tvingas ut i vildmarken, och tvingas att överleva där utan hjälp kommer ju snart till en eller hur??

 

Tvinga en thai att hjälpa en falang efter falangens förutsättningar, men inte sina egna förutsättningar, är ju ganska befängda kan man ju tycka om man tänker efter vill säga......Men visst är det underligt att man inte kan anvisa vägen på ett vanligt enkelt sätt....

 

Handskak

 

Chaiyaphum MDXI, Thailand

6 juli 2013

ATM-kurs 4.596

 

 

Forts. från förra kapitlet... Jo sade han, jag vill ta med Noi tillbaka till Wales och där skall vi tillsammans genomlida hela denna grejen och försöka att rädda livhanken på henne... men hennes mamma tjötar på henne att hon skall stanna i Thailand.... Gary var verkligen ledsen såg man. Jag sade till honom ja kanske det är definitivt läge nu för din fru att visa vem hon hyser lojalitet för, sin mamma eller sin make???

 

I potten här ligger också denna grej. Den fortsatta behandlingen med Kemoterapin (cellgifterna) kommer att kosta mellan 800-900.000 baht. I Wales kommer det att kosta NOLL. Gary sade, jag älskar min fru och gav gärna dessa 500.000 baht som operationen kostade, men jag är 54 år gammal, jag driver ett företag med runt 60 anställda, och om jag inte arbetar så kommer det inte in några pengar alls till behandlingen”.

 

”Så därför måste vi helt enkelt åka till Wales, och låta engelska läkare ta över Noi och hennes sjukdom”... Familjen i Thailand verkade inte bry sig alls tyckte han. För dom var det mer viktigt att Noi skulle dö, och att hon skulle göra det i familjens hägn.. Fan sade Gary, det verkade precis som om dom sket i Noi, och bara tyckte att detta var ödet, och döden var det enda som väntade hans fru....

 

Fan sade han, jag skall försöka få henne att fortsätta att leva många år till..... Han frågade mig vad jag tyckte, och jag instämde till 110%, För fan Gary, hys inga tveksamheter ta med dig din fru till Wales, ni bor ju där sedan 1,5 år ju... Ta med henne ”hem”. Tala om för gänget med svärmor i spetsen, att Nois hem är inte här längre, och Nois familj finns i England.

 

Låt dom lipa Gary, de verkar ju ändå skita i Noi ju!!! Gary verkade lättad och t.om. skakade min näve efter jag sagt detta till honom. De kommer nu att stanna här i Thailand i ytterligare 1,5 månad, så Noi blir lite starkare efter operationen, och sedan tar han med sig henne hem igen till Wales, jag håller tummarna för honom...Och hoppas att de kan rida ut denna cancer, även om det ser lite segt ut när t.om. läkarna säger att det handlar om max runt 5 år till.....

 

Har en sak som vi pratat om lite till mans stundtals, vad det gäller thaiare i allmänhet. Konceptet ”thai klarar inte av att läsa karta och klarar inte av att ge eller köra efter anvisningar till olika ställen”. Det verkar som om många har haft liknande erfarenheter, och ryser vid bara tanken på att behöva fråga om vägen, eller be thai att ”kolla på kartan” för att förklara vart att köra...

 

En kille berättade att han satt i ”sin” stad här i Isaan, närmare bestämt på ett hotell i stan. Han ville gärna beställa in mat ifrån McDonalds. Så han frågade damen som satt i receptionen på hotellet, om hon ville beställa för honom. Hon pratade bra engelska, så det gick lätt att skriva ner ordern, som hon sedan skulle vidarebefordra till McDonald. Så de kunde leverera maten till mitt hotell.

 

Nu föll det sig som så, att damens pappa även satt där bredvid mig, och han blev så till sig, och ville också ha McDonalds, så jag erbjöd mig att betala.... I alla fall damen ringde till McDonalds, inte bara en gång utan 2 gånger. Det blev l å n g a snack om vart att köra, var det låg någonstans, bästa vägen hit till hotellet. Till slut så gav damen helt enkelt upp, hon sade att det nog var bäst att jag själv åkte dit och hämtade min mat....

 

Nästa exempel berättade han hände nere i Pattaya faktiskt, på Pattaya Klang. En vän till mig, skulle komma på besök. Han bodde inte alls långt ifrån min bostad, jag hade själv vid flertalet tillfällen t.om. promenerat den sträckan. Kompisen pratade ingen thai alls, så jag sade till honom att, när han fick tag i en motorcy-taxi, ge telefonen till drivern så skall jag prata med honom, så du hittar hit...

 

Jag pratade till slut med föraren av motorcykeltaxin, och gav honom de extremt enkla anvisningar vart att köra..... Efter 30 minuter ingen taxi, ingenting. Normalt sett tar det 20 minuter att promenera denna bit.... Jag gick ner på gatan där en motorcy-taxi stod, och och som alltid stod där. Jag ringde upp min polare som berättade att de fortfarande letade efter mitt hem. Forts. nästa kapitel

 

Handskak

 

Chaiyaphum MDX (1.510), Thailand

5 juli 2013

ATM-kurs 4.608

 

 

Forts. från förra kapitlet... Han blev av med allting i alla fall, och efter 6 månaders fullständig deppighet , så tog det honom 1 år, så drev han kärringfan i konkurs och med sitt nya företag, så hade han snart alla sina gamla kunder hos sig igen... Allt är tillbaka i det vanliga igen, kärringen som ville skilja sig och hade en ny man (gräset grönare) hon hade inte en endaste sekin, hon började nu att via sin advokat söka underhåll...

 

Men hon hade ju bakbundit sina händer fullständigt via skilsmässan där hon tog allt....Så hon har inget mer att hämta, och hon hade ju heller inget speciellt att erbjuda ifrån början, så allt är väl som det skall vara antar jag!! I alla fall Gary dyker upp på SKYPE ifrån Bangkok,och följande timar sig.

 

Noi, frun, har fått cancer i magen. De har fått diagnosen efter undersökning i Wales. Noi vill åka hem till Thailand och ta hand om det hela, Gary älskar ju sin fru och trots att de bor i England, och trots att allting är gratis, så låter han henne bestämma att opereras i Bangkok. De opererar henne inom 4 dagar nånting, och det visar sig efter operationen, att det är en elakartad cancer, och operationen görs och de plockar bort rejält mycket i hennes mage m.m.

 

Gary får betala 500.000 baht, vilket torde vara runt SEK: 125.000:-, men gör det gärna, det är ju hans fru..... Efter 1 vecka på sjukhuset i Bangkok, så åker de hit upp till Ban Khwaoo, och nu börjar en annan karusell som Gary inte helst alls vill ha i detta läget... Saken är den att en stor realitet är att hans fru kanske bara har 5 år kvar att leva som mest, så han måste faktiskt tänka på både Nois som sin egna framtid.

 

Huset som de ju byggt däruppe i Ban Khwaoo för dryga 3,5 miljoner baht, det huset finner han nu när han kommer dit står inte alls i hans och Nois namn, utan det huset har kärringfan till svärmor skrivit på sig själv. Gary blir skitsur, och till slut efter lite betänketid, så sätter han familjen ner vid middagsbordet och lägger ALLA korten på bordet, så som vi falanger ofta brukar göra, och som Thai ALDRIG brukar göra.

 

Gary, har genom diverse bestyr och mutor och kick backs under uppbyggnads-skedet av huset, i själva verket NETTO betalt för hela huset cirka 2 miljoner baht. Han säger nu rakt ut till svärmor, som sitter där med ägarpappren på huset och marken följande.

 

Om Noi lever genom detta, så skriver du över huset på oss, och jag fortsätter att underhålla Er här i Ban Khwaoo, svärmor, barn och en broder plus elen, vattnet och bilen (10.000 baht bara för bilen per månad). Om Noi INTE klarar detta utan dör, så löser du ut mig med netto 2 miljoner baht, och så kan du få detta 3,5 miljoners hus av mig.......

 

Svärmor sade rakt ut att hon inte tänkte betala en baht ifall Noi dog. Och dessutom så påpekade hon att Gary INTE hade betalat Sin sod till henne. Gary var inte svarslös, utan han körde på, som engelsmännen säger – Straight into her face”.. Jag har betalt av på skulden nästan 1 miljon baht, skulden som din dotter har skaffat sig innan jag ens fanns med i bilden... Det är inte mina problem svarar kärringen, fullständigt kallsinnig.....

 

Jag fick höra detta nu idag när vi träffades jag och Gary. Han ringde mig och ville träffas och prata av sig lite grand..... Det första som jag kom mig för när jag hörde detta, var att säga till Gary – ”Gary, use google”.. Why sade han.. Jo då vill du finna ut att SinSod betalas en gång. Noi har ju varit gift förut eller hur? Javisst sade han... Och hon har barn sedan tidigare, javisst, sade han....2st dessutom... Och hon är runt 42 år gammal? Javisst sade han....

 

Men Gary där har du 3 saker direkt som säger att du inte skall betala Sin Sod överhuvudtaget.....

1 – åldern

2 – Sin Sod redan betalt av tidigare make

3 – Har barn.

 

Så nu kan du gå i svaromål med kärringen du har till svärmor, och fråga henne varför hon vill skinna dig!!! Gary blev ju glad när han fick höra detta... Och sedan fortsatte han med nästa grej som verkligen låg honom varmt om hjärtat..... Forts. nästa kapitel...

 

Handskak

Chaiyaphum MDIX, Thailand

4 juli 2013

ATM-kurs 4.605

The Cambodian Tailorbird

(Orthotomus chaktomuk),

 

 

Forts. från förra kapitlet... De förklarade för mig att jag precis hade sagt att jag hade en stor ”dolme” som jag inte ville ha i min hamburgare.... och jag sade det dessutom 3 gånger..... Men va fan, Hom jai är ju lök sade jag på engelska, nä inte Hom jai , men Håm hua jai är lök.... Jaha och hur svårt var det att fatta då..... Ja ni vet thai, uttala nåt aldrig så lite fel, så fattar dom överhuvudtaget ingenting, och /eller så betyder det nåt fullständigt annorlunda. Jag fick i alla fall min hamburgare med mig hem.

 

Vi satte av ifrån Nong Bua Daeng, och vi tankade upp våra moppar för nu hade vi 8,5 mil hem. Vi skulle åka en lite vid sväng som var 3 mil längre än uppfärden, men vad bryr man sig, är ju pensionerad ju... Vägen var så himla vacker hela biten fram till Baan Khwaoo, och speciellt när vi åkte emellan 2st bergskedjor så stannade vi och tog lite foton. Men det är ju bara så svårt att få på bild den vy man ser så bra med ögat....

 

Dagen var fantastisk, och som sagt var hemma igen kl. 16.00, jag kunde inte hålla mig och frågade Yongyut om den där lilla gula frukten som ju var så bitter i smaken och varför jag inte skulle äta den.... – ”Oh, not eat, only smell good.....” Ja men Yongan sade jag, vem langar fram frukt, och sedan skall man bara lukta och inte äta, vad är vitsen med det?? – ”falang dting dtong”.

 

Naturligtvis hon låter som en repad stenkakeskiva när hon inte kan förklara, och då är falang dting dtong förstås.. hahaha!!! Falang not understand, not eat, skin smell good, house smell good.... jasså man köper frukt för att huset skall lukta goare, OK jag är la ding dong då antar jag!!

 

I tillägg till detta så har nu Yongyut haft thaikurs i att uttala lök och penis, så jag inte gör om den tabben. Kan dock säga redan nu när jag sitter här och skriver 10 minuter senare, att jag redan glömt av vad som hette vad, och hur det uttalades, fan jag e la dting dtong då.....

 

Forskarna har upptäckt en helt ny ”Tailorsort” som tillhör Warblerfamiljen av fåglar. Upptäckten skedde i Kambodja utanför Phnom Penh. Tycker själv att dessa små fåglar är granna att se och ganska fascinerande.... Så jag lägger in fotot ovan av denna fågel...

 

För de av Er som känner att det är bra att veta om thai´s olika mått, så kommer här lite information:

 

1 Rai = 1600 m²

1 Ngarn = 400 m²

1 Tarang Wah = 4 m²

1 Tarang Mett = 1 m²

 

Så kan det se ut här, man pratar alltså alltid om ”Rai” här när man pratar om risfält, och om köp eller försäljning av mark......

 

Jag har ju tidigare berättat om Gary /Mr Wales) och Noi, det var ju de som byggde och framförallt inredde flott uppe i Ban Khwaoo. Tiden har ju nu löpt på, och plötsligt så dök Gary upp igen på SKYPEN, och berättade att han satt nere på Bangkok Hospital i Bangkok..

 

Gary som träffade sin Noi för 2 år sedan, de gifte sig för drygt 1,5 år sedan och månaden efter så förolyckades hans enda dotter i en trafikolycka i Wales. Innan dess så hade han ju haft den stora oturen att åka på en av alla dessa falangbrudar, och en riktigt snaskig skilsmässa, där hon lyckades att avmanövrera Gary ett par miljoner pund i tillgångar, alltså i stort sett precis allting som han lyckats att arbeta ihop under 20 verksamma år där i Cardiff!!

 

Hon tog alla kontanterna och hennes advokat lyckades se till så hon kunde ta över företaget som han hade byggt upp. Allting var skrivet på frun och hedern står väl kanske inte i högsätet på våra ”liftande” falangkärringar, som gärna åker med sina män i uppbyggnadsskedet, för att sedan helst ta över allting. Forts. nästa kapitel...

 

Handskak

 

Chaiyaphum MDVIII, Thailand

3 juli 2013

ATM-kurs 4.598

 

Forts. från förra kapitlet.... jag stoppade frukten i fickan för hon gav mig en ny, sedan jag ju bitit i frukten. Vi stack iväg med mopparna, seglade nerför bergen, och som vanligt var det hissnande vackert däruppe när man tittade ut över vägkanten, man såg milatal bort kändes det som.

 

 

Vi kom ner, och till slut så kom vi fram till ”Baan Na Kaan Ha´k”, svängde ner till Yongyuts faster, och langade över frukten med en hälsning ifrån Yongyut, ville att Yongan skulle få äran av frukten.... Jag gav samtidigt fastern även den lilla gula frukten som jag hade i fickan, och hon log och luktade på den, och sade Hom..... jaja hom hit eller hom dit, den frukten får du äta själv tänkte jag.....

 

 

Fastern var glad och klämde på armar, ben och mage, och var stolt att ha falang i släkten kunde jag mig märka. Fina människor verkligen. Hon gick in till sig, och kom snart nerför trätrappan med en plastpåse med grönt i, det var sallad av något slag. Hon ville jag skulle smaka på salladen. Jag själv tycker ju inte sallad är speciellt roligt alls, och speciellt inte alls efter 2 års evigt jäkla käkande 3 gånger om dagen med min diet.

 

 

Men jag fick vackert ta ett blad och stoppa i mun, och det smakade absolut inget särskilt alls, i alla fall inte något som skulle föranleda dessa hyperlyckliga ansikten. Men jag höll god min och smackade lite grand med munnen. De tyckte att det var OK, falang var nöjd och då var de nöjda. Jag och York stack därefter därifrån, medans man fortfarande låg på plus.

 

Vi hade inte mer än runt 6 km kvar till Nong Bua Daeng, och var snart där, vi tog oss snabbt fram till Pizzerian, eller matstället som serverade pizza kanske man skulle säga. Det var ett hyggligt ställe, som ni kan se på fotona. Det jobbade 3st thaidamer där, ägaren hette tydligen JJ, vilket också stället hette, men han syntes inte till.... De var supertrevliga, och det kändes nästan som om man befann sig på ett europeiskt matställe.

 

 

Menyn kom fram, och jag beställde en Hawaii-pizza och York en hamburgare med bacon, det lät så gott så jag beställde en för hemtag..... Maten kom in efter 20 minuter och York var tydligen nöjd med sin hamburgare, min pizza var god, alltså allting som låg PÅ pizzan var gott, men själva pizzabotten var stinkande värdelös faktiskt.... Oftast här i Thailand så får man dessa jäkla lövtunna bottnar på pizzorna, som är STENHÅRDA, och spricker i hundra bitar när man försöker tugga på pizzan....

 

 

Vi åt upp maten i alla fall, och var nöjda och belåtna trots allt. Jag lyckades dock undervisa damen som gjort pizzan, att kanske slösa lite grand mer deg på pizzabotten, så skulle pizzan snart bli en stor succe lovade jag dom. Jag såg också medans vi åt, att en falang stapplade in på restauranten, och satte sig bredvid oss, jag hälsade naturligtvis som jag alltid gör, och det visade sig att han kom ifrån Tönsberg i Norge, och var en ganska skröplig gubbe, men klar i skallen sina 75 år till trots.

 

Han bodde i en by utanför Nong Bua Daeng, och hade ingen kontakt alls med någon alls, han var nog ytterligare en av alla dessa isolerade utlänningar som bor här ute i byarna någonstans, och har noll kontakt med andra. Hans fru såg ut som en holk när jag var artig och frågade om hon kunde norska?? Engelska då?? Inget svar där heller.

 

 

Norrmannen berättade då att de kanske inte pratade så mycket med varandra. Men va fan ni är gifte sade ju du?? Ja, men vi pratar inte så mycket.... Ja sicka underliga förhållanden det finns härnere, nästan lika konstiga som man många gånger ser hemma i Sverige, Där man inte heller pratar med varandra TROTS att man kan samma språk....

 

 

Min hamburgare skulle dom precis börja med när jag kom på att jag måste ju tala om för dom att jag inte vill ha lök och sån skit i hamburgaren.... Jag stövlade ut i köket till 2st glada thaidamer som jobbade därute, förklarade stolt att - ”I do not want Hom Jai in my hamburger”!!!!! Bägge två började gapskratta, jag fick förklara 2ggr till innan de fattade vad jag menade. Men de garvade så tårarna nästan rullade på dom..... Forts. nästa kapitel...

 

Handskak

 

Chaiyaphum MDVII, Thailand

2 juli 2013

ATM-kurs 4.599

 

Idag fredag 28 juni, satt vid datorn och ”småjobbade” med alla mina hyss som jag har för mig i datorn. Yongyut knackade, och kom in med en stor bricka full med Mangosteen, vilket ju heter Mangkot på thai. Jag kunde bara inte hålla mig utan skyfflade i mig hela kånkarongen. Allt var bra under kvällen, blev dock efter 1 timme cirka lite lös i magen (diarre´).

 

Jag gick och lade mig runt kl. 23.00, och trots mina kalla 26 grader på A/C, så svettades jag grymt mycket, och hade ont i kroppen. Tankarna gick ju direkt till myggjävvlarna, och Dengue-feber som ju är just feber, ont i kroppen samt illamåande.... Efter 1 timme så kom jag att tänka på brickan full av mangosteen, och hur mycket socker det representerade....

 

Hade jag med min Diabetes 2 kanske tagit in alldeles för mycket socker på en endaste gång?? Ja jag vet inte alls, är ju ingen doktor. Men efter 2 timmar runt kl. 02.00 så somnade jag tydligen. Och i morse när jag kommit upp (kl. 06.00), så mådde jag bra (ta i trä), och kunde göra mina vanliga sysslor. Borta var värken i kroppen och borta var febern. Jag kanske sket ut eländet i natt när jag var uppe på min 2.a diarre´-turne´.

 

 

Jag har ju en syster som varit gift med en finne i många herrans år, och jag tänkte därför att följande foto, se ovan, skulle passa bra i sammanhanget!! Hoppas ingen tar anstöt, men jag tyckte bara den var för himla bra....Måste vara en göteborgare som skrivit ihop den texten på fotot. (Förlåt Maisie)

 

 

Imorgon den 1 juli så skall jag och York (Mr Germany) åka och käka pizza på ett nyfunnet ställe. Denne York han sitter där på internet och pillar och donar, och hittar ställen lite överallt. Nu hade han grävt fram uppe i Nong Bua Daeng att där tydligen fanns ett pizzaställe, som var ägt av en engelsman, och ävenledes ett tyskt ställe som serverade mer vanlig falangmat....

 

 

York vill ju aldrig, vilket många av Er redan känner till, ta den genaste vägen någonstans här i livet, och aldrig vill han ta de bästa vägarna. Han vill alltid ut bland ”höliga” vägar där marschfarten ligger på kanske runt 15 km i timmen maximalt, då är den tysken nöjd. Ni kan själva gå in och kolla färdvägen som York mycket fyndigt har lyckats plocka fram via Google.

 

http://adventures.garmin.com/en-US/by/ang-moh-kao/nbd-pizza-coffee/#.UdAKSjv0HSs

 

Han är duktig den killen må jag säga. Men samtidigt tycker jag också att det är kul med hans olika vägar, och det behöver ju inte vara fel att ta olika vägar dit, och sedan hem, och så lär man sig ju på kuppen också nya vägar. Jag får rapportera vidare i ärendet. Det blir i alla fall en roundtrip på totalt 15 mil den dagen på mopparna....Får man inte läderarsle här i Thailand, så får man aldrig läderarsle..

 

 

Tillbaka och klockan är nu 16.00, allting gick jättebra. Vi körde iväg kl 10.30 härifrån Chaiyaphum, och tog den vanliga vägen 2159 upp till bergen, där vi stannade för att vila bakdelen, jag tog chansen att köpa lite frukt till ”familjen” i den något lugna lilla byn ”Baan Na Kaan Ha´k” som ligger alldeles vid landsvägen, men är ändå ack så lugn......

 

 

Jag köpte 2st Sapparot 20 baht (SEK: 4.50) plus 2 paket med ”Soom O”, en frukt som på engelska kallas för Pomelo tror jag. Den är rund, stor som en liten handboll och är grön i färgen. Fruktköttet drar lite grand i orange faktiskt. Och fruktköttet ser ut som en grapefrukt, är nog säkert besläktad med grapefrukt. Thai brukar doppa fruktköttet i chilli de dårarna, köttet är kanongott och sött, helt överlägset sin kusin grapefrukten då....

 

 

När jag hade köpt detta och totalt betalt 70 baht, så kom hon fram till min moppe, alltså hon som sålde till mig och lämnade över en liten gul frukt, och sade hom och tog den till näsan. Jag tackade storvulet och satte tänderna i frukten. Och det var bittert som sattan i smaken, så hela mun torkade ut på direkten.. Eländes-smaken satt sedan i runt 20 minuter innan jag fick bort det. Alla skrattade gott åt mig och sade hela tiden Hom. Forts. nästa kapitel.....

 

Handskak

 

Chaiyaphum MDVI, Thailand

1 juli 2013

ATM-kurs 4.58

 

Forts. från förra kapitlet... Nu hade de dock otur, de gav sig på en kille ifrån Australien, och HAN ställde till ett sådant liv, så han ringde faktiskt själv upp till polisen. Och han hotade med att anmäla hela högen om de inte kom till flygplatsen, han kunde prata thai så det räckte..... Polisen rycker till slut in, för de är rädda förstås att bli avslöjade.....

 

Tydligen så bestämmer de väl sig för att ”offra” denna kvinnliga tjänsteman, och låta henne lida pin för hela operationen. Ni ser på fotot när hon får langa upp 900 Au-dollar på bordet, och ståta med sitt namn och ansikte....Hon heter: Uraiwan Yhobkhaan, 34 år gammal. Om hon fått sparken? Troligtvis inte. Hon jobbar nog säkert vid passkontrollen numera.....

 

För övrigt så är detta troligtvis inte ens denna kvinnas fel att pengarna stals.... För om falangen hade stannat hemma i falangland, så hade hon ju inte kunnat stjäla pengarna, och därför är hela grejen och stölden falangens fel... Det är så dessa jävvlar skall tas härnere, konfrontera fanskapen och avslöja dom.... Om det hjälper? Jag vet faktiskt inte.

 

Det är svårt att veta vad man skall göra för att förändra ett land som Thailand? Så länge som när 72% av de tillfrågade thailändarna inte brydde sig om korruptionen, så länge som de gynnade dom själva!!! Så vad att göra....Kanske göra som de flesta svenskar gör nu, byt semester-destination...

 

Thailand, amazing Thailand.... Det fanns en kille som hette Tom McNamara nere i Phuket, han är död nu, men för några år sedan, så ansåg de styrande på Phuket att denne kille var en falang som hette duga. Han var bra på att språka thai, och kunde föra sig värdigt och hade allas respekt. En dag så blev han tillfrågad om han kunde hjälpa till att göra texten till skyltar, och texten skulle ju då naturligtvis vara på engelska tyckte politikerna.

 

På mötet så sade politikerna att det skulle stå på de enormt stora skyltarna över motorvägen in till Phuket att folk skulle hålla Phuket rent och snyggt, och slänga sitt skräp i de papperskorgar som fanns uppställda. Denne Tom McNamara sade då att han hade bara ett gott råd att ge dessa politiker – ”print the signs in thai, not english”!!!!! Ja sug på den gott folk........och förstå att Tom McNamara icke mer blev inbjuden att deltaga....

 

Jag hörde t.om en ännu värre historia ifrån Afrika, ifrån Nigeria närmare bestämt! En engelsman kommer som ankommande till flygplatsen i Lagos. När hans väska passerar genom röntgenapparaten på rullbandet där, så upptäcker han på direkten att hans värdefulla Nikon kamera är borta plötsligt.....

 

Denne kille fattar direkt vad som hänt, och nu skall ni få höra en grymt kul grej. Anledningen till denne engelsmans besök i Nigeria var att han i tjänstens vägnar skulle reparera, och serva flygplatsens 4-5 olika röntgenapparater, kan ni tänka Er...

 

Han böjde sig blixtsnabbt över själva håligheten där väskorna går igenom, och han lyfte helt sonika bort hela taket. Personalen med säkerhetsvakter stod beredda att slänga sig över killen, när plötsligt alla de närvarande 100-200st människorna fick se en neger kravla fram ur innandömet.

 

Alla förstod DIREKT vad som skett, och medans alla de ankommande passagerarna skrattade, så tog faktiskt säkerhets-vakterna denne kille på studs och arresterade honom. Killen var en av de anställda som skulle kolla bagaget när det kördes genom X-ray-maskinen.... OK engelsmannen fick ju också förklara sig, men det var ju snabbt gjort när han visade upp sitt visitkort och anställningskontrakt med flygplatsen....

 

Så här händer det saker och ting precis hela tiden. Men det riktigt tråkiga är att hela grejen med Thailand och turismen är att thaiarna faktiskt verkar se alla turister som mjölkkossor, och de mjölkar helt ogenerat precis hela tiden, det är så himla utstuderat fult så det inte är sant!!

 

Och detta sker allt medans vi jävvla dumma turister bara tittar på thailändarna, och bara älskar dom helt gränslöst i vissa fall.... de facto, Där har vi ett helt land som ser oss boende falanger och turister som kontanter i fickorna, inte som mänskliga varelser... Allt medans falangen hemkommen till Sverige, bläddrar och visar sina vänner hur fantastiskt Thailand är, och hur snälla människorna är, och hur fantastiskt thailändsk mat är.

 

Thailändarna ler ju alltid och de hukar sig när de passerar, så uppfostrade är dom också minsann.... Och så säkerställer man nästa generation falanger som åker till Thailand på semester. Men är det slut nu tro??? Är detta den sista generationen... Har folk äntligen förstått hur asiater ser på västerlänningar egentligen.... Ja än är ju inte den siste idioten född, så det lär kanske fortsätta.... Men kanske på nya turistdestinationer ute i världen...

 

Handskak