februari

 

 

 

Thailand - ur min synvinkel

 

GTG Shipping, Thailand

Transport av Ert bohag/flyttsaker till Thailand? Kontakta mig på min mail här; chaiyaphum@glegolo.com

 

Skeppa styckegods pallar, eller hel containerlast.

Välkomna med Era förfrågningar,

 

Läs gärna följande artiklar om transporter skrivna av mig:

 

http://www.maipenrai.se/forum/t/20349-min-transport-hur-det-fungerar-praktiskt/

Eller

http://thai-mc.com/forum/index.php?topic=7.msg4273#new

 

Eller direkt här på hemsidan, se vänster-kolumnen!

 

 

För de av Er som vill ha mailavisering varje gång som jag lägger in ett inlägg här på hemsidan, så ber jag Er att anmäla Er genom att maila till mig på:

chaiyaphum@glegolo.com

Vill ni komma i kontakt med mig så maila ävenledes!!

 

=============================================

 

 

 

Chaiyaphum MCCCLXII, Thailand

 

Jag ramlade över en jättebra länk, och tänkte direkt att detta är något att sätta in i min blogg. Länken ifråga är en s.k. packlista, alltså en lista som ger oss en s.k. ”latmask” vilka saker man absolut inte får glömma att ta med sig.

 

De flesta av Er som läser min blogg är ju s.k. ”brevduvor”, ni flänger alltså fram och åter i en aldrig sinande ström av ut och återresor. Och då kan det vara kanon att ha lite koll på vad man packar ner.

 

http://www.packlista.com/

 

Dock så vill jag nämna att OM man inte ämnar ta med sig allting som föreslås, så kan det utrymmet förslagsvis fyllas med saker som; vaniljsås, makrillfile´, anjovis, Ahlgrens bilar, majonaise samt olika pulversåser som kantarell, bajonaise samt hollandaisesåser....Detta lämnas sedan med fördel till legolas i Chaiyaphum, Thailand. En smärre belöning utlovas plus ersättning för utlägg förstås!!

 

Priserna går uppåt, hej och hå här i Thailand. Det har blivit rejält dyrare alltsedan jag flyttade hit 2008. Om jag får lova att uppskatta och gissa, så misstänker jag att priserna säkerligen i snitt har gått upp runt 15-18%. Nu har vissa produkter blivit nästan dubbelt så dyra medans andra produkter knappt har rört på sig. Så det gäller väl att hålla sig till, och handla de saker som ligger hyggligt stilla prismässigt.

 

Nu skall jag lista upp, och med risk att få på skallen av andra gubbar och tanter, så gör jag nu en lista på saker som jag har hygglig koll på... Jag har säkert glömt något, men då får ni ryta till Era vebönner, priserna gäller här där jag bor i Isaan;

 

-Hårklippning 50-60 baht, i Sverige 1.125 baht om man har hår vill säga.

-Lagning av tand 500 baht, i Sverige mellan 3.680 – 4.500 baht

-Mediciner runt MINST halva priset här i Thailand

-Läkarintyg 20 – 100 baht, i Sverige 1.125 - 6.750 baht

-Läkarb. all sjukhus 200 baht, i Sverige 1.125 - 1.800 baht

-Byta olja, filter bilen 1.200 baht, i Sverige 2.700 – 4.500 baht

-1 liter mjölk kostar runt 45 baht, i Sverige ?????

-1 kilo griskött malet 150 baht, i Sverige ????

-1 flaska Absolut runt 825 baht, i Sverige runt 1.575 baht

-1 flaska Vodka/Gin 320 baht, i Sverige runt 1.400 baht

-Importerat vin är mycket dyrare i Thailand utan tvekan...( bag in wine borträknat)

 

Men sedan har vi ju flera saker som också är hyggligt positiva och spelar en viktig roll, och det är ju boendet. Min gamla 3.a hemma i Sverige kostade mig då 2008 6.600:- per månad (29.700 baht). Hyr jag mig en lägenhet här i Thailand, så får jag en lägenhet här i Isaan enkelt för under 5.000 baht, OK här finns inga större kvalitee´r i detta skall sägas. Hyr jag lägenhet nere i Pattaya möblerad, så kan jag komma undan enkelt med 15.000 baht, alltså halva priset.

 

Men sedan finns det saker som är grymt dyrt här, och en av de värsta är väl begagnade bilar. På vissa bilar, så får man faktiskt en ny bil hemma för samma pris som en begagnad här.... Och ändå dräller det av begagnade bilar, som bara står här och är till salu i de olika utförsäljningsställena. Marknadskrafterna, om det nu skulle finnas sådana i detta underliga land, borde ju för länge sedan ha gjort dessa begagnade bilar som finns i sådan mängd här extremt billiga.... men icke i Thailand inte...

 

Handskak

 

Chaiyaphum MCCCLXIII, Thailand

 

Jag råkade få se en länk till Thailands grundlag. Den var tydligen ändrad senast 2007. och det var en fantastisk läsning må jag säga. Jag blev trött bara genom att börja läsa det första stycket av den... Jag säger bara kolla dessa namn som florerar härnere, här finns det minsann inga Ove, Uno eller Bo, jag har kopierat lite grand alldeles i början bara, så ni skall förstå hur krångligt det är med t.ex. namnen här... OK så här blir det då, och dessutom så finner vi nog världens längsta mening där i början också tror jag:

 

 

“CONSTITUTION OF THE KINGDOM OF THAILAND,

 

May there be virtue. Today is the eleventh day of the waxing moon in the ninth month of the year of the Pig under the lunar calendar, being Friday, the twenty-forth day of August under the solar calendar, in the 2550th year of the Buddhist Era.

 

Phrabat Somdet Phra Paramintharamaha Bhumibol Adulyadej Mahitalathibet Ramathibodi Chakkri Narubodin Sayammintharathirat Borommanatthabophit is graciously pleased to proclaim that the President of the National Legislative Assembly addresses royalty that the democratic regime of government with the King as Head of State has been evolved in Thailand for more than seventy five years and, through this period of time, the Constitutions had been promulgated, repealed and amended for the compliance with the situation of the nation and the changing circumstances and that the Constituent Assembly and the Constitution Drafting Commission have been established by the provisions of the Constitution of the Kingdom of Thailand (Interim), B.E. 2549 so as to prepare the new Constitution for the compatibility of the administration of State affairs in the forthcoming period with due regard to opinions of the public at all steps through the extensive public consultation and all invaluable opinions have been introduced incessantly into drafting process and to the consideration of motions thereon.”

 

Så kolla in namnen som jag stryker markerar ovan, så fattar ni vilket hillvitte jag har det stundtals att komma ihåg namn på personer, byar och städer och andra företeelser… Men livet funkar bra om man drar ner på antalet bokstäver, och ger orterna typ smeknamn, så man kommer ihåg dom lite bättre. Men oftast funkar ju det inte för hur skall man då kunna komma ihåg om man måste fråga en thai om vägen till en by eller till en person... Nä det är nog bäst att sitta vid datan och mysa tror jag...

 

Om ni undrar över avsaknaden av punkter och kommatecken, så förundras icke längre, ty även om thai nu har en översättning som dom ger ut, så tycker de väl att de kompromissat tillräckligt genom att överhuvudtaget översätta den till engelska. Att ytterligare sträcka sig att sätta ut komma och punkt i en text, låter sig inte göras för dom, enär dom själva inte har sådana företeelser i sitt skriftspråk... Där kör dom i en enda radda alla bokstäverna, och de har inga avstyckningar heller.... Inte mycket att tala om i alla fall...

Igår kväll (lördag), så var jag hembjuden till York för att ta ett par järn ihop. Jag och Yongyut kom dit, och där satt då ett helt gäng med människor runt bordet. Ja där satt väl 7st thai till att börja med, och så satt där York och en ytterligare gäst, en kille ifrån Västerås som sällskapade med Yorks´s fru´s syster yster. Men den killen var lite grand koma-varning på och han sade inte så mycket, man fick änna dra ur han orden..

 

Och snart efter en timme cirka, så gick han som i trance in med hjälp av sin fästemö, och lade sig och sova. Han var trött sade alla. Och det var han säkert, men var också sketfull, men han gjorde ingen skada, så det var helt OK. Vi hade ett gött tjöt hela gänget ända tills thaiarna också avvek. Vi svepte ett par rackare till och sedan åkte jag och Yongan hem igen, klockan var nu runt 22.30....

 

Imorse söndag, så satt jag och kollade på SVTplay och melodifestivalen. Den första delfinalen. Och det var väl som vanligt d.v.s. att begreppet blir bara mer och mer populärt. Förut när utbudet på artister inte var lika stort, och det enbart var vissa människor i musik-industrin som bestämde vilka som skulle satsas på, då var melodifestivalen visst populärt. Men den var också ett enormt stort hatobjekt bland extremt många människor. Forts. nästa kapitel.....

 

Handskak

 

Chaiyaphum MCCCLXIV, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet.... Melodifestivalen förlöjligades utav de flesta som ville göra sig märkvärdiga, och det startades t.om en alternativ melodifestival. Flera sånger skapades i akt och mening att göra sig rolig på melodifestivalens bekostnad. Man menade på att hela konceptet och begreppet var förlegat och hela musikstilen för den delen också den förlegad.

 

Datorn kom, Yourtube kom och Myspace kom, musikindustrin fick ett enormt uppsving, så tillvida att den blev öppen för ett enormt mycket större antal människor, och talanger vaskades fram i en enorm mängd. Fame factory, Idol, Ex Factor samt Sweden got talent (Talang) bland andra kom till och programmen visades varje vecka i svensk TV, och alla följde dessa program, speciellt de yngre, och de såg andras drömmar uppfyllas i en rask takt, och ville själva vara med i jakten om framgång inom musiken som artister.

 

Nu plötsligt så var talangerna enormt många, alldeles för många om ni frågar mig i alla fall. Nu fick ALLA sina 15 minuter i rampljuset, förtjänt eller oförtjänt spelade ingen roll, bara de hade en hygglig sångröst. Men alla goda ting är ju tre som ju uttrycket säger, vilket menas på att det finns ju bara SÅ många antalsmässigt som får plats på den ”svenska musikscenen”.

 

Så även gallringen och dumpningen av dessa talanger var grymt stor... Hur många kommer överhuvudtaget ihåg namnen på de ungdomar som vunnit alla dessa program, ja kanske några enstaka kommer man ihåg, men de andra är redan döda och begravda, de höll helt enkelt inte måttet... Gallringen bland alldeles för många TV.program var alldeles för tunn och dålig, och för många ganska talanglösa människor tilläts vinna...

 

Så nu var man tvungen att försöka att ta tillvara hela detta stora antal av talanger, och det startades TV-program och radio-program, och det startades turneer och uppträdanden, så att alla skulle få komma ut och träffa sin publik,så att de skulle kunna etablera sig. Men allt detta är ju som att pissa på en sten i en het bastu, det bara pyser till, ett litet rökmoln stiger sakta mot taket och puff så är det borta... Jösses vilket käckt uttryck det blev nu då... fasen man kan ju ännu, haha!!!

 

Och med detta vill jag ha sagt, för att återknyta till melodifestivalen, att detta program som var så enormt nördigt, mesigt, fjantig och värdelöst, plötsligt blev ett forum som många såg som en enorm chans att visa upp sig, och försöka att slå igenom på. Så nu började det plötsligt att bli ”coolt” att deltaga i melodifestivalen. Alla ville nu plötsligt vara med där. Och det skrives runt 3.000 låtar vareviga år där runt 32 av dom klarar sig, och följdaktligen hamnar väl runt 2.970 st av dom på sophögen.

 

Jag kollade igår kväll, och det är fantastiskt hur begreppet schlager har förvandlats till vad det skall stå för idag. De flesta gör sitt bästa för att komma ifrån schlager-begreppet, men de klarar det inte riktigt. Låtarna är fortfarande schlager nästintill uetslutande. Hur gör de då...Jo dom förvandlar själva kompet och rytmen och takten på låtarna.... Men lyssnar man på musiken, och hur den låter riktigt noga, så hör man arvet ifrån Siw Malmqvist, Lasse Lönndahl, Christer Sjögren och alla de andra.

 

Jag satt helt förvånad och lyssnade och jag måste säga att melodifestalen är ett TV-program som säkert är ganska kul att kolla på i brist på andra TV-program. Men låtarna, de allra flesta är riktig skit. Igår kväll så var det väl 9 eller 10 låtar. 2 av dom tyckte jag var bra. Den ena med Eric Gadd var riktigt bra, och den som vann var helt OK och bra, men resten var opersonliga och riktigt dåliga.

 

Artisterna var i stort sett värdalösa, unga, och har kommit fram alldeles för snabbt. De har helt enkelt inte talangen heller för den delen. Men det var nog OK att den ”gränsöverskridande” vann, han (hon) sjöng bra och var väldigt extremt personlig. Har inget att klaga på där mer än att han (hon) såg för jävvlligt kass ut helt enkelt.

 

Det är väl tur att musikindustrin finns som kan ta hand om honom (henne), för att få ett fast jobb kan vara tufft för honom (henne), annat än på en damfrisering. Nu ser vi fram emot nästa vecka och en ny deltävling... med nya förmågor och även oförmågor....

ps. sätter in fotot på denna artist som vann. jag säger bara, det brukar ju ofta vara så att artister i "ropet" brukar vara duktiga på att åskådliggöra de "företeelser" och "moden" som är inne just för tillfället i samhället.

 

Och denne "gränsöverskridande persons" klädval i form av kläder och make up visar ju på vilka förebilder som ungdomarna har nu för tiden...

 

Tack Buddah för att man hunnit växa upp och att man slapp att klä sig som en "&%¤%/&%¤#¤ ". T.om. under Glamourrockens makeup-Era med lite udda kläder, så såg de ialla fall ut som män, och inte som nu som stans mesar, undernärda och där morsan redan i tidig ålder slängde deras hårkammar åt helsicke.... Nä tacka vet jag flower power....hahaha!!

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCLXV, Thailand

 

Jag har ju tidigare varnat för hur thai är och uppför sig, och också hur Yongyut varnade mig att inte reagera så falangaktigt hela tiden, utan ta det varsamt. Hon berättade då att det inte är särskilt ovanligt att thai har pistoler liggande i bilen. Jag har nu en alldeles egen teori varför thai har detta evinnerliga leende och skrattande i sin kultur.

 

Vi falanger och ävenledes andra nationaliteter tror ju säkert att det beror på att folket är ett särdeles lyckligt folkslag, med få eller inga bekymmer i livet. Eller ni kanske tror att leendena beror på att de är glada p.gr.a. att de är så fattiga så de inget mer har att förlora.....

 

Min teori går stick i stäv gentemot forskning och vanligt tänkande hos folk i gemen. Jag är ÖVERTYGAD med stora bokstäver dessutom, att kulturen har utvecklats åt detta håll, där man interagerar med varandra precis hela tiden medelst leenden och skratt. Och att man gör det p.gr.a. att thai har NOLL förmåga att kontrollera sitt egna temperament.....

 

Jag tror dessutom att det inte enbart handlar om temperament, det handlar till stor del också om att de är otroligt bortskämda när det gäller deras egna personliga roll i världsaltet. Deras avsaknad av uppfostran, där man får sitta och hålla käften tills det är passande, där man får visa respekt för andra människor, och där man LÄR SIG värderingar i livet ifrån sin mamma och sin pappa, inte ifrån att titta på TV och via sina polare och vänner.

 

Avsaknaden ifrån uppfostran i ung ålder, detta beroende i extremt många fall här i Thailand där ju mormor/morfar eller farmor/farmor har hand om ungarna och matar dom och klär dom på sin höjd, men uppfostran... nej där fallerar det grovt som jag ser det. Vad får vi för resultat då? Ju vi får folk som växer upp, de lever ganska hänsynslöst, och är ytterligt kalla i sitt interagerande som jag ser det, otroligt kalla dessutom.

 

Det tas NOLL hänsyn till varandra precis överallt i livets alla skiften. Och p.gr.a. att man själv alltid är centrum i världsaltet så betyder ”ansikte” precis allting. Förlorar man sitt ansikte så är man inget värd. Men så som jag ser det, så handlar det mindre om ”ansikte”, än om ordet FÖRLORA egentligen. Och man tål helt enkelt inte att förlora. Så när någon tutar på en i trafiken, så innebär detta att någon anser att man förlorat.

 

Om någon ställer en mot väggen och säger till att ”så kan du fan inte göra,,,”, detta är att förlora..... o.s.v. Och i detta läge, då gäller det i sin blinda ilska, som man absolut inte klarar av att kontrollera, men är helt blind och döv när man blir arg, och skiter i precis allting.... DÅ tar man fram snabbt som ögat en kniv, hugger den gärna i ryggen på den som har vågat drista sig till att tuta på mig, eller så tar man fram pistolen och skjuter den personen helt sonika...

 

Klicka på länken här, så får ni se huruvida Yongyut´s varning var befogad:

 

http://www.thaivisa.com/forum/topic/615988-drunk-thai-militant-threatened-resident-with-pistol/

 

Så för Er egen skull, tycker ni att thai kör som en idiot, vilket de kör därför att de helt enkelt inte kan köra bil och de kan inga trafikregler, så släpp det bara, och håll Er undan,, ingenting är värt att få en kula i kroppen av en monkey som den typen i videon, det finns MASSOR och MÄNGDER av dom här i Thailand......

 

Igår rapporterades det snikvägen, för kändisar brukar ju få frisedel och göra som dom vill i detta landet. Men det kom ut i det öppna att en känd skådespelare hade fattat agg till en 40:åring, och ute på stan rusat efter killen, och inför folk på en helt öppen plats helt sonika skjutit ihjäl mannen. Polisen fann snart ut vem det handlade om p.gr.a. kameran på väggen där det hände.

 

Skådespelaren gick då till polisen och erkände, och avtalade ny tid för ett återbesök, han skulle först berättade han, ut i provinserna och göra rätt för sig. De släppte honom utan vidare spisning.... En mördare släppte de bara, men han var ju en kändis, så varför inte, hahaha!!!

 

Antagligen så handlade allt detta om, att han troligen skulle få sitt straff sänkt. Domaren kanske maximalt ger honom 5 år i fängelse, killen blir munk en vecka och slipper kanske 2 år då p.gr.a. att han tjänat lite god karma när han blev munk..... Men fortfarande....... där finns det en död man, som dog på öppen gata i Thailand, och systemet spottar på den döde mannen verkligen...Och på hela hans familj. Se här hur det gick till:

 

http://www.thaivisa.com/forum/topic/617172-channel-3-actor-admits-to-thong-lor-shooting-bangkok/

 

Så det leende landet är just det leende landet p.gr.a. att det är enda sättet att visa att man inte är ett hot mot sin medmänniska, och då slipper man bli dödad. Ganska kufiskt egentligen..... le här i Thailand och visa tänderna, och du klarar dig.... Visa tänderna var du vill i djurriket och du är död.. Visa tänderna är den yttersta handling av aggression man kan göra....

 

Ja det förunderliga Thailand, där de blinda bland de blinda bor, och dit de blindaste bland de blinda turisterna kommer och lägger sina surt förvärvade pengar.... Grattis världen,,, du är en förunderlig plats med Thailand som ett stort epicentrum av underligheter....

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCLXVI, Thailand

 

Ja så är det då dags att ta tag i någon typ av rapportering för hur det går till, och hur det fortskrider med våra planer på att försöka att låna pengar i bank här i staden

Chaiyaphum, baserat på mig som utlänning och min månadsinkomst. Det besked som Yongyut kunde delge mig var ju följande: Khrung Thai bank ville inte vara med och leka med falanger alls.... Kasikorn är med i leken med vill leka på thailändska språket och inte det engelska.

 

Och Bangkok Bank verkade vara det mest seriösa och killen kunde prata engelska, och de hade t.om broschyrer om räntor, där de berättade om kraven som gällde. Och allting handlade om att man baserade lånen på att ta huset i pant och ta fasta på falangens inkomst, och det spelade ingen som helst roll att thaifrun icke hade en inkomst, ett arbete.

 

Så, jag började med att få NORDEA att skicka hit 1 års kontoutdrag, banken nöjer sig dock med 6 månader. Vi åkte ner till Bangkok Bank idag, och de pratade och tjötade, och den killen som Yongyut pratade med fanns icke på plats, utan nu fick hon tala med 2st småungar (tjejer). Och de förklarade medelst ett snack på 45 minuter att detta inte skulle fungera ty Yongyut hade ingen fast inkomst!!!

 

Jag brydde mig inte, hade lovat Yongyut att inte hetsa upp mig för då skulle hon känna sig skitdum. Jag bara satt där och lyssnade på dom där dom inte brydde sig om mig överhuvudtaget, och detta mestadels beroende då på att banken inte hade någon som kunde prata engelska... Hur länge skall det dröja innan landet rullar in i 1900:talet egentligen...

 

Vi tog oss ut ur banken, och Yongyut var faktiskt lite ledsen och besviken.. Och hon visste inte vad vi skulle göra nu, jag tröstade henne och sade att vi skiter i det hela och tar oss till Kasikorn Bank, och gör ett försök där trots att de inte har en käft på den banken som kan språka ett ord engelska heller. Nu blev Yongyut hoppfull igen, och vi åkte dit och steg in. Det fina med Thailand är att man bara knatar in på låneavdelningen.

 

Här är det ju inte alls som på bankerna i Sverige, där de fisförnäma jävvllarnas största intresse när de lånar ut pengar, är att veta vad man skall ha pengarna till, och som en andra prioritet, så får man redogöra hur man tänkt sig att betala tillbaka lånebeloppet.

 

Vi kom in, och satte oss hos en dam, som inte språkade ett ord engelska, dock så var hon noga med att jag var med i det hela och lät Yongyut översätta hela tiden för mig, kändes faktiskt väldigt bra. Hon meddelade oss via sin datorskärm, att de helst ville låna ut på 22 år. Fördelen är då att man hamnar på ett ganska lågt belopp, och de kunde även erbjuda nån eller några månader betalningsfria varje år. Och detta skulle ju vara bra för oss om vi hamnade i tillfällig knipa..

 

Dock om vi ville betala tillbaka snabbare än 22 år, så skulle banken icke kräva in en straffränta av oss, ingen alls.. Och detta var ju en jättegrej faktiskt. De 3 första åren så skulle räntan uppgå till 5,75%, lite hög tyckte jag i det läget. Och för resterande tiden så skulle räntan hamna på 7%. Betalningsbeloppet minst varje månad hamnade då på 13.800 baht + plus en kostnad för livförsäkring för Yongyut på runt 1.000 baht per månad.

 

Nu skulle det handla om kraven på dokument och grejor, och eftersom allting är lite på lösen så här i början, så gör jag upp en lista, men den kommer jag att revidera i takt med att thaiarna och banken ändrar sig, och kräver annat eller mer än det på listan.

 

A1... Låneansökningshandling Kasikorn bank

a..... kontoutdrag ifrån min svenska bank på de siata 6 månaderna

b..... originalpappret ifrån pensionsinstitutet som bekräftar pensionsbeloppet..

c..... översättning av dessa bägge dokument till engelska

d..... kopia av Yongyuts ID-card

e..... kopia av gula husboken Tabien baan

f...... kopia av blåa husboken Tabien baan

g..... kopia aväktenskapslicensen eller vad det heter här...

h..... kontoutdrag för våra spar-konton i andra banken (3st) bankböckerna alltså...

i...... kopia av mitt pass med stämplar och allt

j...... kopia ett papper ifrån Amphue som styrker att jag verkligen bor här och vilken

adress...

 

Som sagt var, vi fyller på listan allteftersom. Tösen gjorde en ganska rolig kommentar när vi satt där. Hon berättade för Yongyut att hon var orolig att jag skulle bli arg om det skulle bli avslag, eftersom vi nu skulle översätta mina papper, och det skulle ju kosta en slant som då skulle bli en ren förlust om lånet inte gick igenom. Jag fick lugna henne och lova att jag inte tänkte bli arg, jag sade att i Sverige till skillnad emot många andra länder, så blir vi inte arga så enkelt... Forts. nästa kapitel..

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCLXVII, Thailand

 

Forts. nästa kapitel... Vi åkte sedan och käkade, Yongyut som thai är ju helfokuserad på mat 24 timmar om dygnet, så efter banken så var det bara naturligt att åka och äta. Hon ville konstigt nog åka till ”The L adyboy cafe” som jag ju döpte stället till redan 2008 när jag gick dit och käkade första gången. Nu hade vi inte varit där på över 1 år, så när vi steg in på the L adyboy cafe, så kom då Mr L adyboy himself springande oss till mötes.

 

Han klämde så gott på mina armar och mage, och jag ruskade om honom över hans axlar så som vi män brukar göra, och jag kallade honom ”darling”, och han skrattade rakt ut, så det kändes som om alla vände sig om och tittade på oss. Men skitsamma, jag hade ju Yongan med mig, och kände mig inte som en gränsöverskridande person alls.

 

Efter maten som var jättegod, så körde vi hem, och jag satte igång med att ta reda på vad den där översättningsbyrån hette i samma hus som Svenska Ambassaden i Bangkok, och det gick ju snabbt att finna ut. Jag ringde dom, och de kunde utan problem översätta ifrån svenska till engelska, för Kasikorn Bank hade nu ändrat sig och krävde inte allting i thai, som de ju sagt tidigare till Yongyut när hon var där ensammen...

 

Jag skrev ut ett försättsblad för nu skulle det faxas ner mina papper till översättningsbyrån, och så frågade jag vad det skulle kosta. Jag åkte ner till Chaiyaphum, och fann mitt gamla ställe igen, som tog mig på hela 260 baht för 9 vanliga A4-sidor med text som faxades, och det är ju faktiskt skitdyrt, men hade jag gått till Kodakaffären i centrala Chaiyaphum så hade detta faxande kostat mig hela 540 baht, så det fick vara ok....

 

Åkte hem igen, och hade snart ett svar ifrån dom att de ville ha 8.000 baht för att översätta detta till engelska. Jag godkände det, och bad dom att sätta igång så snabbt som möjligt. Har ännu inte efter 4 timmar fått svar att de kör på... Och sånt är direkt avtändande tycker jag. Alltså det där som thai gärna gör, vilket är att alltid i slutet av en grej skita i kommunikationen..

 

Men jag skall maila igen och be dom bekräfta att dom fått mitt JA på mailen....

Så läget rullar på nu, så får vi se efter hand.... Jag skall hålla Er varma.... Hoppas nu bara inte att banken skiter i att hjälpa oss.

 

Jag har fått ett par goa tips på medikamenter som hjälper emot myggbett härnere, Jag kör ju stenhårt med den gröna tigerbalsamen, och jag vet att den är bra och hjälper mitt kliandet, lukten på tigerbalsam är också rent avtändande för myggen... jag fick in namn som: Dermovate (kräm), skall tydligen vara en stark cortisonsalva, säljes på recept hemma i Svedala. Sedan fick jag U-closone samt Fenistil vilka jag icke alls känner till.

 

Jag skall dock köpa alla 3 sakerna och verkligen testa dom och se vilket som är bäst... Alltid när man får tips av folk, så brukar ju ALLTID just den saken de själva har köpt också vara den klart bästa på marknaden. Men det är ju människans sätt att aldrig medge att de antingen inte vet eller inte har provat....

 

Jag förstår mig inte på kvinnor, har aldrig gjort det, och kommer aldrig att göra det!! Jag kom in blodig till Yongyut igår, och det var på armen som det rann blod. Jag sade till henne att det var en orm.... Hon reste sig med blixtens hastighet och skrek att jag skulle följa med henne, hon hade minsann jobbat ”nörse”...

 

Vi kom in, hon flängde fram sin medicinlåda, och började med att rengöra, och greja och ropade att vi måste till doktorn, nej skrek hon sedan, vilken orm var det.. – ”must tell doktor”!! I dont know svarade jag. Vilken färg skrek hon igen.... färg och färg det var massa färger, svarade jag – ” orange, purple, red and white....” Hon stannade plötsligt till, och de svarta ögonen kom fram, och så sade hon helt kort och koncist – ”Funfa”.

 

Jag hann inte riktigt resa på mig inne på toaletten, innan första slaget med dass-borsten träffade mig över axeln, men hon missade andra slaget, sedan flydde jag skrattande ifrån henne.... Varför slåss hon egentligen???? Jag tillbringar fortfarande dagen med att göra bot, och just nu så diskar jag.... Varför är kvinnor så hämndgiriga egentligen????

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCLXVIII, Thailand

 

Idag torsdag 7 februari 2013, så kom Ronny med fru och kompis på besök hit till oss, mycket trevlig överaskning. Och vet ni vad, han hade med sig bl.a. lite Ahlgrens bilar till mig. Jag ger ungarna 1 påse och så tar jag 2 påsar själv.. Inte bra för mitt socker, men det är inte groggarna heller, så det jämnar ut sig..... Vi hade gött snack här under styvt 6 timmar, och jag fick chansen att bjuda på lunch också, vilket är kul när killarna är så bussiga, och tar med sig godis ifrån Sverige.

 

Ronny med fru var riktigt trevliga, och även hans polare Robban var skittrevlig. Vi käkade Yongans panerade fisk med ris, och en bedrövligt äcklig hollandaisesås... Jag tar ett foto av påsen till varning och varnagel för Er andra. Köp inte de skitpåsarna, såsen var uräcklig, och vi åt av den, men det som blev över var enbart passande för soporna...

 

Det ena fotot av den helvita påsen är den svinäckliga, medans de röda påsarna från COOP är en ny sort som vi skall pröva snart, rapport kommer från den påsen snarast... Men Blåband´s gul/blå är överlägsna fullständigt... så skit i överskottslagret eller var ni nu köper Era pulversåser...

 

Vi pratade ju i förra kapitlet om myggbett och myggmedel. Jag skall säga att jag även fick reda på att där användes gul tigerbalsam, den gröna kör vi ju med här hemma.

Skillnaden emellan dessa två äro lite osäker, men en sak vet jag, och det är t.ex. att skillnaden mellan den gröna och den gula tigerbalsamen är att den gula är starkare av de två. Thai här i familjen brukar säga att de använder den gula mer sparsamt, och helst då enbart i samband med 2 typer av bett.

 

Och det är för myrbett som ju är i de flesta fall mycket mer smärtsamt än myggbett, och även i samband med geting och bistick.... Och den mildare gröna tigerbalsamen kör de på myggbetten... Anledningen till den relativt lilla användandet utav den gula är enligt dom själva att den är så stark, och de är rädda att få in den i ögonen....

 

Detta är vad de säger här i alla fall.... Jag själv vet inte huruvida den gula är bättre än den gröna tigerbalsamen mot myggbett, men jag skall pröva, definitivt!!! Bra att veta....Jag själv kommer här under tidens lopp att handla in alla de ovan nämnda under en tid, och se vilken verkan de har på mig.

 

Jag måste skriva en sak som jag aldrig skriver annars, för jag tycker att det vittnar om dålig stil och taskig fantasi, och har man inget annat att skriva, så skall man skita i att skriva fullt ut just då... Annars är ju en god anledning att skriva just det löjliga, att man inget annat har just då, och man vill gärna avsluta det kapitel man håller på med just då.... och det är: Fasen vad tiden går fort härnere, jag har aldrig varit med om något sådant tidigare.... Har det att göra med att man har mindre problem, eller mer problem eller vad handlar det om egentligen.... men bra är det i alla fall....

 

Imorse kl. 05.45 så brötade det loss igen med kanonhög musik, man flög ju upp ur sängen som en jääkkla gummiboll ju.... Och visst, det var kinesfan i det stora huset som alltid brukar köra ett race vid sina högtider, och de är inte få skall jag säga... Thai här är överaskande timida och förstående, och säger bara att det handlar om en kinesisk högtid.... jag lovar hade det varit en falang som hade kört sin musik vid dessa tider på dygnet och stört alla andra, så hade de minsann inte varit lika förstående.....

 

Men kinseserna har någon jääkkla frisedel här i Thailand, fråga mig inte varför mer än att jag vet att de har sin ”historia” sedan lång tid tillbaka i Thailand.... Spelar stor roll..... det har väl Danmark i Sverige också, men det innebär väl faann inte att vi tillåter en massa danskar att hålla på med sina hyssnär det passar dom innanför våra svenska gränser...

 

Nu idag när hon kom över, så tog jag faktiskt fan i hågen och frågade engelsman Tony´s fry ”See” om det här med musiken.. Jag sade – ”varför säger ni inte till kinesen därborta att lägga av med sin musik i tid och otid och störa alla andra. Det är ju helt klart kinesiska högtider han firar” och hon svarade – ”they live here long time, many hundred year, he is thai”.. ja men han firar ju kinesiska högtider inte thailändska högtider....

 

Så fortsatte jag och frågade – ”See! If I start at kissmass and play kissmass-songs very laud early in the morning and late at night, should thai people be happy than?”… Hon svarade mig då snabbt utan tvekan – “No good, no good, falang can not..” OK så falang can not men kineserna vågar ni Er inte på.... vad för hållhake har kineserna på Er då eftersom ni ju verkar rädda för dom... Det är ju Ert land..... Hon svarade – ”China live here long time”... och sedan var det slut på snacket....

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCLXIX, Thailand

 

Messi, Ronaldo och Zlatan dog i en bilkrasch och kommer till himlen.

De tre stegar fram mot Gud som sitter på sin tron. Gud säger:

 

"Messi, vad är det bästa med fotboll?"

Messi bugar sig och svarar:

"Det bästa med fotbollen är att jag har kunnat sprida glädje till folket, tjäna pengar till mitt uppehälle och få se hela världen".Gud ansåg att det var ett bra svar

då han sa: "Bra Messi, kom och sit...t på min vänstra sida".

 

Gud tittade sedan på Ronaldo och sa:

 

"Och du Ronaldo, vad är det bästa med fotbollen?

Ronaldo svarar lite försynt:

"Herre, jag kommer från fattiga förhållanden och har lyckats visa mina medmänniskor att det finns en väg ut ur det hela och att man inte behöver vara dömd till ett liv i misär. Samtidigt har även jag kunnat sprida glädje till folket".

Gud svarade: "Bra svarat Ronaldo, kom och sitt på min högra sida.".

 

Gud tittade sedan på Zlatan och sa:

 

"Vad tycker du då Zlatan?"

Zlatan tittar upp, harklar sig, spottar på marken och säger:

"Du sitter på min stol".

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

Det brukar ju komma nyheter hit till mig ifrån olika delar av Thailand, och oftast så bryr man sig inte så mycket, men ibland höjer man på ögonbrynen, och vill gärna delge Er lite grand i alla fall vad som timar sig härborta i tassemarkerna.

 

Vi har tydligen i Sverige en politiker, kvinnlig, som heter Annétthe Zettergren, 58 år gammal (se fotot). Alla härborta pratar nu om henne i ganska hemska ordalag, jag tycker väl att hon förtjänar precis all skit hon kan få, så jag tänker spä på lite här också. Inte nog med att denna äckliga typ stjäl utav den ”hand som föder henne” hela 4 miljoner kronor, eller 19 miljoner thailändska baht, nog att bygga runt 15 hus häruppe hos mig i Thailand.

 

Hon får också chansen av gamla bussiga Sverige att kunna åka på semester hit ner till Thailand. Så varför Thailand överhuvudtaget... Hon själv kommer garanterat att säga att hon alltid älskat Thailand, och att Thailand är fantastiskt. Men hon ljuger den gamla disktrasan. Hon stack hit av en endaste anledning, förutom att det är hyggligt billigt härnere, och det är att Thailand och Sverige INTE har utlämningsavtal med varandra......

 

Men så klart, detta hindrar ju inte Thailand att göra Sverige en stor tjänst och skicka tillbaka fanskapet, så hon får krypa in i fängelset där hon hör hemma. Men detta att Thailand kommer att göra detta, är nog en nåd att stilla bedja om. Thailand är säkert i full gång, i skrivande stund, att förhandla med henne, och om den lokala polis-mästaren får del i kakan, så kommer Thailand aldrig att lämna ut henne.

 

Enda chansen, tror jag i alla fall, det är att detta fall får mycket mer press och att det blir så öppet att kärringfan bor härnere, så Thailand kan helt enkelt inte säga nej längre utan att helt skämma ut sig.... Så tjöta på alla, i alla de forum ni vill, så vi får hem tanten så hon får sitta i 10 år i finkan.... Och snälla Sverige, plocka av kärringen pengarna också... Hon skall inte göra som hennes föresträdare gjort och gjorde, de behöll pengarna, tog straffet, och levde sedan lycklga resten av sitt liv, ett liv i överföd kan tänkas...

 

Ni finner den utländska artikeln här, samt kommentarer ifrån utländska människor om hur de ser på detta, de som skriver och kommenterar är oftast männisor som bor härnere och mest engelsmän då:

 

http://www.thaivisa.com/forum/topic/617736-thailand-live-friday-8-feb-2013/page__st__50__hl__+zettergren#entry6095848

 

och med detta, så avslutar vi kapitlet med ett ordspråk som inte myntats av mig i alla fall, men jag vet att många kvinnor älskar att jag publicerar det..... jag har gett kvinnorna så mycket skit, så de förtjänar faktiskt detta, så här kommer det:

 

”God gave men both a penis and a brain, but unfortunately not enough blood supply to run both at the same time”

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCLXX (1.370), Thailand

 

Kan man få fråga Er andra varför thai överlag inte gillar svarta hundar. Jag försökte fråga Yongyut men fick inget bra svar ifrån henne, hon var inne på att det nog handlade om Phee.... alltså svart är lika med Phee (spöke). Men å andra sidan så kör Yongyut med spökversionen om allting konstigt jag frågar, hon vet nog bara inte tror jag.

 

Men trots min fråga ovan, så hade jag det i tankarna när jag var ute och cyklade igår med Ingemar, han hade ingen aning han heller, men nog sjuttan såg vi svarta hundar. Ja vi såg svarta hundar precis överallt. Så kanske detta är en regional fråga, och eftersom frågan kom över internet, så utgår jag direkt ifrån att frågan kommer ifrån en expat då.

 

Och i så fall lever han garanterat någonstans söderut Pattaya-Jomtien-Bangkok-Hua Hin eller Phuket. För vi kan nog direkt bortse i från denna frågeställning häruppe i Isaan.... men har ni andra några funderingar eller kunskaper i ämnet, himla kul att veta ju, eller hur? Jo just det killen var ju snabbt inne på att thai äter hundar väldigt många av dom, vilket är rent skitprat. Vissa gör det, inte alls många, och enbart i ett endaste distrikt då i Thailand.

 

Så då kom ju som ett brev på posten att svarta hundar smakar bättre. De är populärare bland de som nattetid kör omkring och raggar hundar ärligt eller oärligt. Och eftersom thaiarna inte vill bli av med sina hundar, då skulle man föredra att skaffa en anna färg på hunden, så skulle de då undvika att köpa eller avla svarta hundar, för att slippa att utsätta sig för risken att deras hund blir ”hundnappad” nattetid p.gr.a. sin färg...

 

Den här grejen med Soda, som jag ju nämnt redan tidigare, alltså att de ville skicka honom till Alfa och ha honom boende där istället. Jag satte mig ju emot det fullständigt och lät gänget få veta vad jag tyckte..... Nu har dom tydligen bestämt att så blir fallet trots allt, detta trots vad jag tyckte och vad mina argument var. Yongyut är innerligen trött på Soda och hans attityd här, och vill helst att han flyttar redan idag antar jag....

 

Jag gillar inte alls det här. Visst Soda har en jävvla dålig stil, men den är mest emot mig. Men jag ser det mer som en faderlig revolution av något udda slag (jag är ju inte hans farsa). När han fjantar sig, så tar jag bara tag i situationen och stirrar ner honom, och tvingar honom att lyda... Han hatar t.ex. jag ropar att frukosten eller middagen är klar...

 

ALLTID varje gång så kommer han INTE på studs, utan då skall man vänta på honom tills han tycker att det är OK att komma ner och käka. Två gånger lät jag den grejen ske, men tredje gåmngen, så gick jag upp till honom och bara sade till honom att komma NU, och stirrade ut honom helt. Han vågade ju inte nappa på den grejen, och kom, men var förbannad, och det visade sig sedan att han hade ringt till sin mamma och pappa och klagat på mig...

 

Men till deras heder (Mammans heder) så tog hon inte hans parti. Men även jag tycker att detta är jobbigt i längden med allt tjötet. Det stora problemet som jag ser det är Yongyuts avsaknad av rutin att uppfostra ungar i puberteten, hon fattar helt enkelt inte vad som sker, och hon tror säkert att de skall uppföra sig exakt lika oavsett om de är 3 år, 5 år 9 år eller 13 år.....

 

Jag har försökt att prata med henne, men det är blockerat fullständigt,, precis som vanligt... Falang är idioter och fattar inte det här... Så nu är det väl risk att Soda åker hem till det andra huset, och får bo ihop med gammel-tanten ”Alfa” där... Han själv kanske tycker att det är bra, jag vet inte faktiskt.... Men risken är väl som jag sagt tidigare att det blir skit av detta, och att Soda kommer att bli mer isolerad ifrån övriga familjen, i hans önskan att kommare närmare hans odugling till pappa.

 

Det går ju inte heller att prata klarspråk med honom, thai och tala klarspråk, glöm det, den grejen finns inte i denna förljugna kultur, och dessutom så är han 12 år gammal, han promenerar ju fram i livet enbart baserad på känslor och NOLL tankeverksamhet... Vi har ju alla varit där eller hur??? Så prata om hur oduglig hans pappa är gör ju noll nytta.

 

Att tala om hur han svikit sina egna barn under 10 års tid förstår inte Soda. Han tror väl i sin lilla thaivärld, att det är upp till mamman att ta hand om barnen, inte pappan, vad vet jag.... Nä nu skiter jag i detta... Namkaeng skall stanna här i alla fall med oss är det meningen, och det är ju inga problem, egentligen för min del så är det inget mastodont-problem med nån av ungarna tycker jag.....

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCLXXI, Thailand

 

Melodifestivalen gick av stapeln i lördags, och man kollade, tycker ju det är kul med tävling, och med musik faktiskt. Typ Idol eller Fame-factory gillade jag skarpt, och även Ex factor, Talang, Voice eller typ Britain got talent... Denna lördag som förra lördagen, så hade ju Danny, ganska trevlig kille tycker jag, med sig den vanlige jönsaktiga bruden (namn okänd-och vill heller inte lära mig det, hon är bara för dålig).

 

Hon snörvlade som bara fasen, var grymt förkyld. Va sjutton, va dålig stil, sicket svin.. Ta bort människan ifrån TV;n snälla dårar på SVT.... Jag lyssnade på henne i flera långa minuter, medan denna värdelösa programledare snörvlade fram resultatet av röstningen, alltmedans snoret droppade ur näsan på henne, så hela svenska befolkningen kunde höra henne. OK höra det i 10 sekunder, sedan måste väl den precis lika värdelösa producenten göra nåt, och plocka bort hennes mikrofon eller nåt...

 

Fy sattan va äcklig hon var i alla fall... Den låt jag gillade bäst var helt lätt och klart Erik och Tone, tror den hette Hello Goodbye..... Skitbra.. men sedan var det lite halvkramp på resten.... ”ledarns” låt var dock hygglig, alltså Louise Hoffsten´s ”only dead fish follows the stream”.. Han har ju i sin signatur ”bara döda fiskar följer strömmen. Men jag har alltid visserligen tyckt att ren stockholms-pop som jag kallar det, och som denna låten representerade, brukar vara chanslösa utanför Stockholms innevärld, med dess famösa introverta människor...

 

Men som sagt var Erik och Tone var överlägsna... Nu skall jag sitta här och kolla på röstningen, och hoppas att människorna röstar som dom skall.... Ofta blir ju så inte fallet, men min spådom förra året gick ju lätt in med Lore´n. Så vi får se om man hittar något liknande i år också.... men efter 2 program nu, så börjar jag bli lätt nervös, och skitlåtarna står som spön i backen....

 

Jag trodde fan inte mina ögon (öron)... Den urdålige Jean Banan vann... Här är ett urexempel på när folk röstar för att jönsa sig och inte är seriösa. Det blir ju lätt så när man har med sådan skit i tävlingen. Var ju likadant förra året när den där idiot-regissören var med och sjöng (??)

 

Nä det här är för jävligt helt enkelt.... är det någon som tror att ett sådant här skitinslag verkligen har en chans att ta sig någonstans mer än neråt i Eurovision-tävlingen (finalen i Europa alltså). Man får be en stilla bön till Gud att svenska idiotbefolkningen blir tillfälligt förlamade i röstningsfingrarna i fortsättningen vad det gäller denna skräplåt.... Fan va lomhörda och blinda folk är ofta....

 

Nä dom skulle ha mig som diktator, då hade det blivit skitgoa låtar, Ok dom skulle väl inte låta som Kazakstans eller Azerbadjans bidrag precis, det skräpet struntar jag i, men det hade blivit goa låtar och någon mes som Jean banan som lyckas att flörta med 14:åringarna inne på Youtube, det kommer aldrig att komma med, never...

 

Lite segt just idag, men avslutar med en kul historia...:

 

Det var tre präster som diskuterade om hur de delade upp kollekten efter söndagen.

Alla undrade hur de skulle dela upp vad som skulle gå i egen ficka och vad som skulle gå till gud och kyrkan.

 

Den första prästen sa: - Jag brukar lösa problemet så att jag ritar en cirkel på marken, kastar upp alla pengarna och det som hamnar i cirkeln behållar jag och det som hamnar utanför får gud ta hand om.

 

Den andra prästen berättade om sin metod: - Jag brukar göra tvärtom, det som hamnar utanför cirkeln tar jag och det som landar i den tar gud.

Nej nej nej, sa den tredje prästen.- Ni gör ju helt fel! Jag gör så att jag kastar upp alla pengar i luften och det som stannar kvar där uppe får gud ta hand om, resten stoppas i egen börs!

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCLXXII, Thailand

 

Jag tänkte häromdagen på den där grejen när vi män och även kvinnor faktiskt håller på, och inför ett möte med en tilltänkt ”kandidat” kanske för förhållande eller äktenskap, hur vi egentligen väljer. Det är ju så himla pluttenuttigt det som basuneras ut utav illvilliga okunniga psykologer eller vad nu yrkeskåren kan tänkas heta.

 

De säger gå ut där och leta efter någonting som har ett ”djup” inombords, som har nåt som ni kan ha tillsammans i Ert förhållande, utseende förgår medan inre skönhet består, eller nåt åt det hållet. Jag tycker för min del att det ligger lite grand i det, men dessa teoretiker har fått det lite bakvänt i sin iver att ha en politiskt korrekt åsikt. Och jag tycker att de är allmänt jobbiga i sin enormt naiva syn på livet. Och dessutom får dessa terapeuter betalt för att delge folk sina stundtals konstiga relations-sanningar.

 

Jag tycker själv att själv prioriteringen är ganska enkel, om man tar det i ”rätt” ordning vill säga. Först skall ögat välja, och nu får jag väl på skallen av alla kvinnor som alltid brukar ljuga, och säga att det första som de tittar efter när de väljer män är ögonen, vem har inte hört det skitsnacket, vilket jag för övrigt inte tror på ett endaste dugg.

 

Jovisst, ögat skall välja, inte väljas, definitivt först av allting. Och finner ögat att ”bytet” eller ”offret” de har framför sig är av ”rätt” sort, så kan man fortsätta, och kolla om den inre skönheten är OK. Det handlar ju ändå i botten om fortplantning, att skaffa en avkomma som för ens egna gener vidare. En avkomma som måste få 2 bra upsättningar med gener BÅDE ifrån mamma som pappa..

 

Så partnen måste vara sexuellt attraktiv annars är resten meninglöst. Om ni tänker på det.. Vem vill ha ett förhållande med någon som man inte är attraherad utav, så där har ni svaret, även om svaret nu inte passar in i den psudovärld som vi skapat hemma i Sverige, en lätt förljugen ”kärring-värld” med åsikter som skall vara, inte korrekta, utan enbart politiskt Ok för stunden... Nästa år så kan den åsikten ha skiftat till nåt helt annat, oavsett vad ni själva tycker och tänker... De flesta bara hänger på i den karusellen utan att bry sig, eller ens försöka att förstå sin omgivning alls.

 

Så kolla in Er partner, och kolla in så hon eller han är attraktiv i ERA ögon... jag ville med denna text visa Er att det som kvinnor oftast refererar till som primitiv lusta och naiv inställning som vi män har, egentligen är den korrekta och också en inställning som stärker mänskligheten där ”den starkaste överlever”.....

 

Männen är alltså på rätt spår, medans kvinnan har förlorat sig in i en värld där man mest tar intryck av tidningen ”Frida” eller Veckorevyn. Så sexuell upphetsning är alltså nyttig och rätt väg att gå, när det gäller att hitta en partner inför framtiden, bara så ni vet det Era velorpappor.....

 

Jag måste helt enkelt få lov att översätta en artikel jag läste. Den handlade om en kille som alltid varit förtjust i Pattaya, men till slut insett vilken pesthål det verkligen är. Läs hur han formulerar sig om Pattaya och dess invånare. Ganska rakt på ”huvudet på spiken”, och att inte detta är Glimten66 som skrivit detta vågar vi nog nästan ta gift på eller hur;

 

Adjö Pattaya, och neandertal-mannen som finns där

 

Först, låt mig klargöra att jag har besökt Pattaya under ett stort antal år, det började

Ihop med mina föräldrar 1978, studier på universitetet i Bangkok 1980, och Pattaya blev min destination vid varje framtida besök för min del efter det... Efter min skilsmässa 2000, så blev mina besök 2ggr per år fram till dags dato.

 

Jag är nu i 50 årsåldern, jag talar hygglig thailändska, jag bor i England, men har ett flertal BÅDE thaivänner som expats-vänner. För mig tyvärr, så representerar Pattaya nu enbart en hemsk trafik med en hemsk trafikförorening. Man måste inne på smågatorna vara extremt försiktig över den hänsynslöshet som thai visar upp på gatorna där. De kör mot enkelriktat, och de skiter fullständigt i fotgängare... Vilka anses som ”mjukvara” här i Thailand... Forts. nästa kapitel....

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCLXXIII, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet... Under tiden så har polisen själva fullt upp med att fylla sina egna fickor med mutpengar ifrån en hel mängd ”affärer” som bedrives i Pattaya. Som t.ex. alla som har ett försäljningställe, vad det än månde vara, och även ifrån trafiken med hjälmar, körkort och påhittade trafikbrott.

 

Allvarliga brott göres inte mycket åt, mestadels beroende på ren slöhet av polisen, och dåligt med krav ifrån den ännu mer sinnesslöa och fega thailändska allmänheten. Även polisens egna kapacitet och utbildning är helt under isen, så de är helt enkelt inte kunniga tillräckligt att lösa ens de enklaste brott verkar det som...

 

Musiken i barerna är fruktansvärd hög alla dagar i veckan, och det blir inte bättre med det klientelet som bebor gatorna där som indiska skräddare, ladyboys med mera. Den stora tragedin, är där förlorade själar får för sig att Pattaya är det bästa stället att ända sitt liv i. Vilket är hemskt tråkigt, och det är på modet att antingen hoppa ifrån någon balkong, eller supa ihjäl sig! Pattaya är ett galet underbart ställe på samma gång.

 

Man kan möta de mest fantastiska människor där, och samtidigt kan man möta de mest hemska av dem. Och Pattaya kan vara det mest ensamma ställe på denna jord för vissa. Speciellt när pengarna tagit slut. Översvämning och det oerhört äckliga avloppet är svinäckligt. Vem vill paddla omkring i avloppsgyttjan med avföring och annat tillsammans med både råttor och en mängd ormar?

 

Jag har accepterat slutligen mutor, korruption och föroreningar som något typiskt asiatiskt. Dominansen av den ”vite mannen”, vanligtvis ifrån England, som jag helst betecknar som Neandertal-mannen. Han kan vanligtvis ses dricka sin sprit runt LK-området eller Soi 13/1 eller Soi 13/2. Neandertalaren gillar också starkt Soi BuaKhao där han kan supa med kompis-neandertalare för 50 baht per dag!!

 

Dessa neandertalare har också en tom icke-talande blick i sina ansikten som man har svårt att ta miste på!! Dessa neandertalare är flintskalliga eller rakade oftast, och de gillar att hänga ihop med andra neandertalare som ser exakt likadana ut de också! Flickor ses mer sällan i dessa sällskap, eftersom ju drinkar kan bli dyra för dessa neandertalare.

 

En neandertalare som blivit flintis, brukar oftast raka av resten också för att få det att se ut som om det är ett mode. Deras style matchas sedan av en stor mängd extrema tatueringar över hela kroppen helst. Till detta åtsittande T-shirts och ett begränsat vokabulär. Pattaya-neandertalaren bebor Guest-husen, som tar runt 400 baht per natt, och de lägger 80% av sin 1200 bahts-budget per dag, på lagrad öl.

 

Deras stora kväll och natt, är naturligtvis veckans fotbollskväll, då man samlas och skriker kampsånger ofta fram till 05.00 på morgonkvisten. Dom tror att dom är ”The Big Kahuna”, kungen i djungeln. De flesta neandertalarna bor faktiskt inte ens i Pattaya. Jag mötte 2st neandertalare förra veckan i en sportsbar i BuaKhao, den ene erkände att han var alkolist, och den andre erkände att han var BÅDE alkolist och en hustrumisshandlare,, fina typer det där....

 

Neandertalarna kör på i samma hjulspår precis hela tiden, och de kan inte åka hem vanligtvis. Olika anledningar, men mestadels beroende på ansvar i olika former, typ då moraliska förpliktelser som de flytt ifrån hemma i England. Dom trivs bra i gäng, som känner varandra bra, och de är icke sällan ganska otäckt våldsamma om det inte passar!

 

Så för mig, så har dessa galningar, neandertalarna fullständigt tagit över detta ”Asylum”. Pattaya kan vara en grym älskarinna, men nu är det dags att säga farväl för gott till henne, det finns inget mer för mig att hämta där.....

 

Och till sist, för Er som spekulerar,,, det är inte jag (undertecknad) som hittat på detta. Det är en grym sanning som troligtvis har berättats av en tröttnande engelsman.

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCLXXIV, Thailand

Foto stolsryggen + 2 foton av ormar i träden+foto av träd med mat.

 

Kolla stolen noga vilken damerna sitter på. Fiffigt va.... Och sedan om ni vågar, så kan ni ju gå ut i trädgården, men kolla först alltid var som finns alldeles ovanför Era huvuden i trädet där ni står under och svalkar Er.... Det sägs att giftet nästan har en lugnande inverkan på en... Låter ju fint, men inte konstigt då giftet syftar till att stanna hjärtat, så alldeles innan vi ramlar in i koma, så glöm inte testamentet!!!

 

Nä jag skojar bara med Er, ormen är faktiskt, trots sitt utseende helt ofarlig för oss människor. Den heter för de av Er som vill veta. ”Oriental Whip snake”, på latin heter den: ”Ahaetulla prasina” , och på thai heter den lustigt nog: ”ngu kieo hua ching chok pa”. Vilket enligt mig då skall betyda lite vidlyftigt, och nu får jag nog på skallen av Er som verkligen kan thai. Men en amatörmässigt översättning borde bli: ”orm grön med huvud som en gecko”..... ja skratta ni Era monster... Ormen brukar bli runt 1,9 m lång....

 

Nu sätter träden ”frukt” som sjuttan här i Isaan, alltså de träd som har dessa typ ärtskidor som hänger och dinglar där, och som ALLA thai älskar att stanna vid vägen, och plocka med sig hem, och dynga ner i sin mat.... (se fotot). Alltså 1 sak utav flera hundra olika saker som växer hejvilt lite överallt. Vara fattig i Thailand är inte lätt, men det är helt enkelt asenkelt om man jämför med Sverige, vi har ju i stort sett 3 av 4 årstider där det inte växer ett skit för oss att äta i naturen...

 

Så medans vi skulle dö av svält om vi gjorde som thai, så kan thai bara stanna cykeln, motorbiken eller bilen och bara gå ut bland träd och buskar och repa sallad i en aldrig sinande mängd... Jag tycker att det är uppfriskande att se alla dessa människor utefter vägarna när jag är ute och cyklar.

 

Bara idag så kan jag rabbla upp följande som jag mötte i detta hänseende: 1 familj som stod i ett litet område som nyss hade torkat upp (igår vet jag), och där stod mamman och pappan i familjen, och deras lille son typ 5 år stod där, och vaktade deras moppe.

 

Föräldrarna grävde med händerna i lösdyn, och de fick upp snäckor, och maskar av nåt slag,,, jag hade tyvärr inte kameran med mig idag. Efter ett tag kom jag fram till en damm som de tömt på vatten, där plockades det fisk i mängd i alla de storlekar, dessa fiskar hade liksom snäckorna gömt sig i dyn..... Sedan så stod där flera familjer vid olika ställen och repade dessa ärtskidor som ni ju ser foto på ovan.

 

Jag ser ofta en och samma mamma, som kommer med sin typ ”skopa” som sitter på en lång stång, och rafsar ner myrbon.... De fikar ju i första hand efter myräggen där, som är en vara som verkligen uppskattas och ätes av alla thai... Flera samlaw-förare står utefter de vägar som jag cyklar på, och de samlar in 2 saker i stort sett... 90% så fyller de sin samlaw med mat till kossorna, alltså friskt fräscht gräs som växer i dikeskanterna... Och sedan 10% löv och rötter som de tar hem och blandar i sin thaisallad....

 

Vädret nu i februari blir sakta men säkert varmare för var dag som går känns det som. Det hela kulminerar ju runt april som brukar vara den varmaste månaden med temperaturer runt 43-45 grader. Då gäller det sjuttanimej att ha fart på cykeln så det fläktar lite grand. Men det är skitjobbigt när Yongan drar med en in i Chaiyaphum och den stillastående luften där i April, och man skall lufsa omkring och verka intresserad på marknaden där.... va sjuttan thai verkar ju ha helsvårt att svettas ju...

 

Den sista skandalen nu här i Thailand, i alla fall bland oss falanger, som tycker det är en skandal, jag är inte så himla säker på att thai ens bryr sig om det. Det är att 3st polismän helt öppet i Pattaya står hos en butiksinnehavare (indisk), mitt på trottoaren och kräver honom på pengar (mutor). Det är ju välkänt att polisen härnere i dessa tjongtjongländer driver hela landet själva i stort sett, och ingen får lov att ens finnas till om man inte pröjsar polismännen de mutor de kräver.

 

Nu hade denna enstaka gång någon faktiskt anmält polisen, PLUS att de hade meddelat tidningen (Bangkok Post), vilka faktiskt tog upp fallet. Den stackars indien kan ju inget göra, han bor ju bara här, och vågar ju inte göra ett skit, då hamnar han väl på en sophög nästa natt, om han skulle drista sig att anmäla polisen.. Och nu kommer det goa i hela detta... Händelseförloppet finns på film, det fanns en kamera installerad över området och den filmade precis allting. Så nu kan inte polisen neka...... Forts. nästa kapitel..

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCLXXV, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet... Dagens ”tvist” på det hela kom nu igårdagens tidning och det var när vice primiärministern Chalerm Yubamrung gick ut i tidningarna och berättade att insamlandet av dessa pengar var helt i sin ordning eftersom det ju var det kinesiska nyåret..... Man kan ju flabba brallorna va sig över dessa länder och dess företrädare.

 

Poliserna var thailändare och offret var ifrån Indien.....vad sjutton har det med kinesiska nyåret att göra. Denne politiker försökte alltså helt öppet att rättfärdiga dessa polismän. Vilket yrke tror ni att denna vice primiärminister i Thailand hade innan han blev upplyft av ärkeskurken Thaksin till sin nuvarande position? Jodå det stämmer, han var polis.

 

Och han var en sådan ”framstående” polis, så det var allmänt känt att han gjorde cirka 60 miljoner baht under den perioden. Och det är pengar som man vet om..... Skurkarna är många här i Thailand, och det är nästan så man får känslan av att om man är en bra skurk så är man en bra företrädare för det thailändska folket. Den sista tvisten på det hela är nu, och detta är rent fantastiskt, och det är troligen på order ifrån Thaksin själv.

 

Som ju är helrädd att få dålig press mot sig själv från nationell som internationellt håll. Så dessa 3 polismän är avstängda och riskerar nu fängelse själva.... Undrar hur det känns för dessa polismän som VET att polisen ju av tradition alltid kan stjäla pengar ifrån folk...Man undrar, och man hoppas, är detta möjligtvis den första lilla regndroppen som till slut skall urholka ”stenen”, och se till så att Thailand ramlar in i moderna tider till slut, vi får väl hoppas det i alla fall...

 

Nu till ett ämne som ni alla kommer att tända till på rejält, i alla fall de av Er som har en thaifru eller thaifästemö, nämligen arv, och hur det funkar nere i Thailand. Det skrives ju spaltkilometer ute på de olika forumen, och det påstås hit och dit, och ibland vet man inte vem man skall lita på. Jag skall försöka att förklara så gott jag kan, utan att för den skull vara en jurist, advokat, laywer, barrister, ja inget mer än en jobbig typ som skriver om allting.

 

Grundförutsättningen tycker jag för att man skall ha intresse av att skriva ett testamente är väl i första hand att man vill ”styra” arvet efter en själv i den riktning man själv önskar, och inte efter de lagar som tar hand om det, om man nu helt sonika struntar i att ta hand om det....

 

Finns det inga efterlevande alls i familjen, ja ingen alls, ja då tar Thailand som nation rubb och stubb av dödsboet.. Hursom helst det här med testamente, och planering av händelser som sker efter ens egna död är skittråkigt, och av våra thaifruar ansett som mycket stor ”bad luck” tydligen. Jag vet inte men thai anser att det är viktigare att inte ha bad luck än att vara garderad inför framtiden.

 

Om du INTE vill göra ett testamente, så är turordningen för arv fastställt i Thailand av sektion 1599 ff av ”the thai civil and commercial code (CCC). Regler som relaterar till utländska affärer eller händelser bestäms av sektion 37ff av ”The thai act on conflict of laws”.

 

Lagstadgade arvingar ärver i följande ordning allt enl. Sektion 1629 CCC:

 

- Descendant (ättlingar) - Parents (föräldrar) - Brothers and sisters of full blood (helbröder&helsystrar) - Brothers and sisters of half blood (halvbröder&systrar) - Grandfathers and grandmothers (mormor/farmor&farfar/morfar) - Uncles and aunts (mor/farbröder & mostrar/fastrar)

Den överlevande parten i äktenskapet tillhör de lagstadgade arvingarna förstås. Men andelen i arvet till denne överlevande make eller maka, beror helt och hållet på hur många det finns för övrigt i kategorin lagstadgade arvingar, och vilken typ de tillhör förstås.

 

För övrigt så erkänner INTE Thailand rent delande av arvet hur som helst. Vilken arvinge som helst kan bli utan del i kakan tydligen. Och då träder det faktum in att om det inte finns arvingar och inget testamente, då kliver Thailand mycket snällt in och tar hand om hela dödsboet. Forts. nästa kapitel...

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCLXXVI, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet.... Varför skall man då rekommendera att göra ett testamente? Jo det rekommenderas helt klart att ha ett testamente där du nämner alla tillgångar som finns där i boet. Typ: mark, bankkonton, bilar/vespor och personliga tillhörigheter av värde, och det är också viktigt att nämna vid namn de arvingar som finns. Finns det inget testamente, så är det upp till arvingen att bevisa att han/hon är arvinge...

 

Dessa arvingar om du bor utomlands kommer i praktiken att vara tvungna att hyra en thai-advokat att representera dom i ”rätten” i Thailand, och kanske t.om också vara tvungna att åka till Thailand. Detta kan undvikas i vissa fall om man har ett testamente.

 

I ett testamente, en administratör (glömt ordet) av dödsboet kommer att bli utsedd, typ en advokat i Thailand. Thailand har t.om nuför tiden tidsanpassade lagar vad det gäller om man som ”huvudperson” blir allvarligt skadad, och hamnar som en ”grönsak” på sjukhus helt oförmögen att kommunicera med omvärlden. Sådana instruktioner är också jättebra om de kan införlivas i testamentet.

 

Glöm inte också att själva avslutningen i livet, alltså kremering eller gravsättning, alltså begravningen, kan med fördel nämnas i ett sådant testamente. Denna grejen är också viktig! Om den avlidne har en thaifru eller kanske en ”partner” som det så vackert heter i vissa ”kretsar” som kanske äger gemensamma tillgångar, men att de finns i den andres namn, speciellt om dessa tillgångar har också betalats delvis av den avlidne, DÅ är det med fördel mycket bra att även frun eller partnern har ett testamente...

 

I Thailand det mest vanliga testamentet är skriftligt förstås, daterat när det utfärdades samt underskrivet av “testatorn” framför 2st vittnen (sektion 1656 CCC). Det måste INTE vara utfärdat i thai, det kan vara utfärdat faktiskt på engelska om man så vill.

 

Det rekommenderas dock starkt att man gör ett testamente för Thailand på thai dock, och sedan att man gör ett testamente i ditt hemland. Anledningen är helt enkelt att det finns olika lagar i olika länder, och olika krav i olika länder, vad det gäller testamenten. Dessutom så är det ju krångligt över alla gränser att ha ett svenskt testamente gällande tillgångar i Thailand, och sedan behöva översätta detsamma, få det godkänt av foreign affairs, och den myndighet som handlägger själva ärendet i Thailand....

 

Konflikterande lagar finns ju gott om när det gäller olika länder, och det är ALLTID Thailands lag som gäller ifråga om tillgångar i Thailand, det kan man vara säker på. Och det är också Thailand som nation som avgör och bestämmer turordningen arvsmässigt emellan arvingarna.

 

När det gäller s.k. ”flyttbara” tillgångar typ aktier i thailändska företag, thai domstol avgör helt ödet där. Men med det undantaget som finns beskrivet i ”Conflict Law” i Thailand, att lagen som gäller för den avlidne är den lagen som gäller i det landet han är bosatt i när han avlider. Ett thailändskt testamente upprättas, och signeras på thai territorium, så att man därigenom försäkras sig om att thailändska lagar skall gälla.

 

För att få till stånd en bouppteckning i Thailand, så måste detta initieras utav arvingarna i Thailand. En särskild boupptecknare (???) är önskvärd som skall administrera tillgångarna på ett rätt sätt, även om den avlidne har ett gällande testamente. Om den avlidne har utsett en administratör i testamentet så kommer också domstolen i Thailand att gå efter detta val.

 

En av arvingarna, men också tredje part såsom en advokat kan agera som administratör, annars kommer rätten att utse en sådan. Om arvingarna samtycker till valet av administratör skriftligt, så behöver heller inte dessa arvingar visa upp sig personligen i förhandlingarna i rätten rörande bouppteckningen. Detta innebär ju i praktiken att arvingarna i en normal bouppteckningsprocedur, alltså utan komplikationer, kan slippa att åka till Thailand genom att nyttja en proffessionel administratör såsom t.ex. en advokat.

 

Notera att en tomträtt angående egendomar i princip är avslutad i och med dödsfallet i fråga. Men standard tomrätts-avtal vanligtvis stipulerar att tomträtts-avtalet passeras vidare till arvingarna av den avlidne. Detta ämne är viktigt att hantera redan vid utfärdandet av sådana tomrättsavtal. Och det anses som mycket förnuftigt att ha med Er advokat som kan kontrollera sådana avtal, så de är OK innan de förs inb i testamentet.

 

En byggnad ägd utav en falang kan bli ärvd utav hans arvingar enligt allmäna lagar och regler i Thailand. Om det handlar om aktier i ett thailändskt bolag som blivit förmedlade genom arv, och det gäller ett thailändskt bolag som äger mark i Thailand. DÅ kan det uppstå svåra lagliga svårigheter som kan bli jobbiga att hantera för advokaterna. I detta fall så är det ytterligt viktigt att testamentet klart anför vad som skall gälla och vem som ärver vad.

 

Avslutningsvis, så kan det väl med fördel noteras att arvsskatt i Thailand belastas icke arvingarna, tydligen finns det ingen arvsskatt....

 

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCLXXVII, Thailand

 

Här kommer en länk till lite information om Thailand ur VISA-perspektiv, kanske kul för några av Er att veta….. Det första jag i alla fall reagerade på var ju att Syd-Amerika som enda kontinent hade 3 månaders fritt, medans i stort sett hela västvärlden endast har 1 månad. Se själva på kartan på länken....

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Visa_policy_of_Thailand

 

Så den nästintill fattigaste kontinenten efter Afrika, får komma med sina urfattiga medborgare, och drälla här i Thailand i 3 månader, medans vi får futtiga 30 dagar, hurra Thailand återigen ett av dina goa upptåg!!!

 

Fick förresten just reda på anledningen till detta nu....Dessa länder ger thailändska medborgare exakt samma rättigheter i antal dagar, så Thailand besvarar bara artigheten genom att ge dom detsamma. Jag fick också höra att Sverige hade 3 månader tidigare om åren, men att Thailand drog tillbaka det när Sverige började med sina VISA-krav på folk ifrån 3:e världen.

 

Väldigt viktigt för ett litet land som Thailand att visa brösttoner, och helst då utan att tänka alls. Inte fatta att det faktiskt gynnar deras land om svenskar får enklare att vistas här, och spendera sina pengar här.... Tänk så enormt många falanger som i stort sett bara skitit i Thailand till slut, och bara gett upp, och bosatt sig i länder som inte bryr sig om VISA alls på samma sätt: Malaysia, Kambodja, Vietnam samt Laos.

 

Philippinerna har krav, men de är som en måsskit i dimman i jämförelse med denna häxkittel av krav och mutor här i Thailand. Så risken är väl att Thailand till slut kommer att sitta där, ensamma, utan alltför många falanger som vi ju föraktfullt kallas, boende här. Priserna går upp, kulturen blir mer och mer anpassad till västerländska förhållanden, och korruptionen äter upp detta landet inifrån och ut....

 

Jag är ju ute och hojjar dagligen i flerat immar, och man ser enormt mycket och till slut så lär man sig att ”se” också saker man aldrig ”sett” förut, saker som många ”snabbvisitare” aldrig hinner fatta eller notera. Men man får fråga och försöka att lära sig. Många av dessa saker är helt omöjligt att ens nämna här i bloggen, för de är helt ointressanta för Er läsare.

 

Dock så kan jag nämna det sista jag observerat och fått svar på. Jag har under ett par år lagt märke till i många byar, inte alla byar, men väldigt många byar, att de hänger utanför sina hus röda skjortor eller röda T-shirts..... Jag vet inte vad ni själva trott, eller om ni ens ”sett” det. Jag frågade dock och fick ett överaskande svar, trodde nog när jag gissade, att det handlade om politik och Thaksin.

 

Men det gjorde det faktiskt inte. Thaiarna tror, och är övertygade faktiskt att de blir skyddade ifrån onda andar (phee), om de hänger upp dessa röda klädesplagg... Dessa döda människors andar som ju finns precis överallt drällande här i Thailand. Skitjobbigt med deras kultur att alltid tro på andar och spöken... De är så rädda hela högen. Våra barn i västerlandet skulle kunna föräldrar, och thai-vuxna vara barn... så rädda och vidskepliga är dom....

 

Igår kväll så var det lördag, och jag och York åkte ner på Siam River och tog oss ett järn på man,,, Ok det blev 3 på man.. Vi satt där och tjötade och det var jättetrevligt. Som vanligt, är jag böjd att säga, så kom chefen på Siam River och satte sig med oss och pratade. Vi pratade om ditten och datten, och då berättade han att han och hans familj (kineser förstås) hade haft en thai som manager på Siam River när det var ganska nytt 2008.

 

Det kom fram ganska snart att denne kille tog betalt av folk, och stoppade pengarna i sina egna fickor utan att redovisa dom. Kineserna fick till slut reda på detta, och han fick sparken snabbare än ett Kobrabett!!! Vissa människor landar alltid på sina fötter, och det dröjde ett par år, och sedan hade denne kille hittat den rikaste gubben troligtvis i hela Chaiyaphum.

 

Och den rike gubben han byggde ett nytt hotell utefter vägen till Khon Kaen//Khreng Khro, alldeles utanför Chaiyaphum. Hotellet är färdigt sedan en tid tillbaka, och det har också en swimmingpool och hotellet heter ”Chaiyaphum Park”, Tänk va världen är liten ändå.... Så nu vet Ingemar och ni andra detta skvaller också!!

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCLXXVIII, Thailand

 

Jag är ju medlem i ett forum ute på internet, ett jättetrevligt forum, och vi tjötar om allt möjligt. Stundtals så är vi rörande överens, det är nästan så vi kan höra Edelweis komma ut ur datorn...Och stundtals så är vi helt oense om i stort sett vartenda ord som skrives. Jag tycker faktiskt detta är kanonroligt, och det är precis så som ett typ thai-forum skall vara.

 

Vi avhandlar alla möjliga saker, och fantasin flödar. Vi är dock en brokig samling av gubbar, och för all del, en lite lagom näbbig falangtant är också med i tjötet, men hon är ett enda stort vandrande undantag, så hon är definitivt med i gänget trots att hon är lite jobbig ibland,,,hahaha!!!

 

Det svåra i vissa stunder är när vi har olika utgångspunkter för våra åsikter, och det är ju inte alls enkelt när 99% av hela högen bor i Sverige, och kommer ner till Thailand då och då på en semestertrip. Dock så har ju de flesta varit gifta med sina thaidamer ganska länge, så de har bra grepp om ”verksamheten” härnere...

 

Lite problem blir det dock ifrån tid till annan när dessa herrar under sina turer hitner har fokuserat alldeles för mycket på sin öldrickning, och helt stundtals missat vad som försigår runt omkring dom. Och då kommer jag och påstår en sak, och då säger gänget samfällt nej, så är det icke alls... Men då blir det ett gött tjöt, och ingen får lägga sig för kvällen, innan vi öst galla över varandra lite grand.

 

Alla s.k. trådar (ämnen) blir raskt uttömda och ingen ger sig, och avslutningen blir alltid detsamma, vi ballar helt ur, och plötsligt har ett givet ämne blivit till ett fullständigt nytt ämne.... Våra moderatorer vet inte vilket håll de skall vrida sig, men oftast vrider de sig av skratt, och skiter i att moderera, så trivseln är nog bra tror jag.

 

Vissa dagar dyker det upp nya s.k. pennfäktare, och de blir livligt uppvaktade och alla är snälla emot dom, om dom nu inte är slut i skallen som ju vissa är. Karma och komplimanger står som spön i backen. Det finns ju riktiga jääkkla löss ute på internet så allsköns skit träffar man på.... Men det funkar ändå, de brukar avvika efter en kort tid, för vi är nog lite för snälla för dessa pönnhövven.

 

Sedan har vi sådana som enbart verkar skriva under helgerna av någon anledning, kanske tufft arbete, vad vet jag, och då skriver flera av dom på fyllan, och det kan bli lite underligt ihopsatta meningar då vill jag lova.... Men det brukar lösa sig, det finns ju google translate, och i vissa fall sunt förnuft, så vi brukar kunna tyda vad dessa farbröder skriver trots deras dåliga svenska... Så slutklämmen är att vi har kul ihop.....Och att svenska folket till en stor procentandel är urusla på att stava är en sanning utan någon som helst moderation.

 

Den enklaste utvägen väljer oftast människan djur som hon är, och det kanske är bra, vad vet jag... Men det gynnar ju inte utvecklingen av de starkare individerna, den saken är klar. Folk stavar som kråkor, blir livligt påhejade av andra som tycker att det är löjligt att stava rätt, skitsamma.. sammansatta ord, och ibland icke sammansatta ord blandas ihop så hälften vore nog....

 

Men till syvende og sist, folk har nog kul tror jag,, de som är lite känsliga och inte klarar kritik, brukar sluta och sitta hemma och lipa på sin egna kammare, och där utveckla psykotiska tendenser som några stackare på ett annat forum då får dra förel (??) av!!!

 

NOTERA: Idag är det tisdag, och vi sticker ikväll till Phuket och Khao Lak. Vi är tillbaka igen den 23 sen-kvällen, varför jag kommer att återkomma igen med mitt skrivande den 24 eller 25 senast som vanligt.... Ni får väl försöka att hitta något annat att läsa under Era tidiga morgnar tills jag återkommer.

 

Ha det så bra så höres och syns vi den 24 febuari 2013...

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCLXXIX, Thailand

 

Kom precis tillbaka igår kväll ifrån Phuket och Khao Lak.... Jag har aldrig varit därnere, utan det har mest handlat om att reta gunnarg som ju bor därnere verkar det som....

 

Vi flög ner Bangkok-Phuket, och stannade en natt hemma hos en kompis där, som hade ett 10:tal lägenheter som han hyr ut. Det blev en underbar dag och kväll där... Vi åt lunch ute på stan och fick kanonmat.. trafiken var hysterisk och det var folk precis överallt... jag trodde bara det var Kina som det var så i, men jag hade fel..... Det kryllade fullständigt av folk i Phuket.

 

På kvällen gick vi ut och käkade middag och drack grogg (igen) och hamnade på en kanonrestaurant med kanonmat och kanonpersonal.... Och gästerna där var skittrevliga.... Det fanns inget att klaga på alls, mer då än att det KRYLLAR av folk precis överallt.

Vi sov, och på morgonen blev vi körda till busstationen, och tog bussen upp till Khao Lak,. Men Gud ske pris för Khao Lak.... Snacka om att man skall dit igen....hela stället fullständigt sken av människor som var lugna, och inte desperata upphetsade 48:åringar som bara hade fylla i skallen, och lättfotade madammer...Det sistnämnda får dock gärna passera...

 

Engelskan var här precis lika bra som i Phuket, och maten var helt i klass den också... Det fanns ett STORT sortiment på rum i olika prisklasser, och i olika kvalitetsklasser, olika långt ifrån havet... Vi hamnade en bra bit ifrån, men vi har ju 2 ben var, så det var inga problem alls. Jag betalade för vårt hotell 900 baht natten, och mina polare som bokat via Vingresor betalade 4.900 baht natten.

 

jag för min del föredar alla dar i veckan Khao Lak framför Phuket, även om jag inser utan att veta nåt, att utbudet för folk som inte kan ta tillvara på sig själva, är mycket större i Phuket än i Khao Lak...

 

Men varför inte ta detta ifrån början, följ med på resan, kanske kul att höra hur en göteborgare, lite feg i sin stil, uppfattar en resa till ett ställe han aldrig varit på i hela sitt liv. Allting startade ju egentligen med att jag fortfarande har kontakt med en kompis och hans fru, som var mina bästa vänner de sista 24 åringen innan jag flyttade ner nu i år 2008.

 

Killen skulle fylla 50 år den 22 februari, och jag vet att han läser min blogg ute på internetet, så där kunde jag inte skriva om dessa planer vi haft för att överaska honom. Jag skrev dock om allting härinne på forumet i min reseberättelse, men när jag skulle föra över samma text till bloggen, vilket jag alltid gör, så tog jag bort all text som handlade om dessa planer, och la in roliga vitsar istället. Jag kan säga nu i efterhand att han hade inte en susning om ett endaste skit...

 

Jag och hans fru har planerat detta alltsedan september förra året tror jag... Och det blev ju en himla trafik med email oss emellan under dessa månader. Paralellt med detta så mailade polarn (Tommy) till mig och undrade om jag inte hade lust att komma och hälsa på dom i Khao Lak, han sade att de skulle dit ner på hans 50:års dag.....

 

Jag ursäktade mig och sade att vi inte hade råd helt enkelt. Alla pengar går till att betala av huset, och det måste jag prioritera eftersom man ju inte vet när en gubbe som jag (62 år) skall trilla av pinn.... Men om de bara hade sagt ifrån kanske ett år innan, så kunde jag ju faktiskt ha försökt att spara ihop slantar för att åka ner till dom..... men nästa gång meddela mig bara, så löser vi det sade jag till honom.

 

Nu hade jag en polare (Lasse) nere i Phuket, som gärna ville att vi skulle stanna en natt där också, och bo hemma hos dom den natten, innan vi skulle till Khao Lak. Egentligen ville dom att vi skulle stanna 1 vecka, men det finns inte på kartan för min del i alla fall. Lagom är bäst, och man skall lämna festen när det är som roligast tror jag!! Forts. nästa kapitel.....

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCLXXX (1.380), Thailand

 

Forts. från förra kapitlet..... Resan tog sin början 20 februari 2013 kl. 01.00 med bussen ifrån Chaiyaphum... Det var en VIP-buss med priser som VIP också... hela 50 baht dyrare än vanlig kobuss. Kvaliteten dock var fortfarande samma skit. Det som var bra med denna buss, var dess befolkning.

 

Här förekom inga löjliga jääkkla movies eller tröttsam skitmusik kl. 01.00 på natten, utan det var bra människor, och det blev ”lampa av” redan när vi startade, och för första gången så vart jag förvånad när Yonguyut väckte mig när vi närmade oss Rangsit. Visst jag låg som i halvdvala eller koma och försökte sova, men trots allt så måste jag ha sovit flera timmar utan att märka nåt, en kanonresa i mitt tycke och smak i alla fall.

 

Vi steg av, och rakt in i en taxameter-taxi, som körde som en galning, och kryssade sig emellan både synliga och osynliga föremål, och 79 baht senare så var vi framme på Don Muang. Jag var pissenödig och hungrig och så även Yongyut. Vi satte oss till slut vid ett kaffehak som tillverkade mackor ungefär som Subway gör..... Jag gjorde 2st kanonmackor som jag åt med god kvalitet, och en kopp allldeles för starkt äckligt kaffe, men det redde ut sig precis som vanligt med varmt vatten, så blev det hyggligt kaffe.

 

Vi lufsade runt på denna relativt lilla flygplats, och tiden kröp fram.... vi hade ankommit till Don Muang redan 05.45 och incheckningen startade 2 timmar innan avgång 08.40, alltså 06.40..... Men till slut så blev det dags, och så fort som vi passerat säkerhetsavdelningen, så kom vi in på området där vi skulle vänta på ombordstigningen 2 timmar senare.

 

Det första jag får se är McDonalds,,,, va faaannnnnnnn, här går man och längtar efter McDonalds i månader, och så har man precis ätit sig proppmätt med 2 äckliga mackor...... Aldrig så får man bli nöjd...OK struntsamma nu, Phuket nästa..... Vi satte oss vid den lilla avdelning där ”vårt” flygplan skulle lyfta, planet hette FD plus ett nummer (Air Asia). Vi blev sittande där länge som ni förstår, och jag fick se med mina egna ögon denna fullstända migration utav gnuer som vandrar över stäppen i Afrika, och trots krokodiler och andra faror, så skall de bara fram till vilket pris som helst.....

 

Mina Gnuer som jag såg var alltså de nya gnuerna i världen, kineserna... De kommer i miljoner till Thailand numera. Det har bildats en medelklass där också nu, och tack vare deras fantastiska industri, så börjar de också få pengar att slösa på semester. Kinserna är lite grand som ryssarna tycker jag i alla fall. Men om jag måste föredra ett av de folkslagen så är det nog trots allt kinserna....

 

De bägge håller sig för sig själva, och de pratar sitt språk, och de kör sina traditioner, och de bägge förväntar sig att alla andra skall ryska och kinesiska. Skyltarna kommer mer och mer på ryska, och mer och mer thai fattar att de måste lära sig ryska och kinaspråket. Det är tragiskt hela denna här grejen. Ju mer ryssar och ju mer kineser, dessto mindre andra västerlänningar kommer det.

 

De håller sig borta för de klarar oftast inte av dessa typer. Västerlänningar söker nu sedan ett tag tillbaka nya turistställen. Turkiet är jättestarka, och nu det sista har man hört att Karibien mer och mer börjar bli hyggligt billigt att åka till. Thailand kommer under de kommande åren att få se en förändring som de nog inte trodde var möjlig... En sak är att kontrollera falangerna härnere, det är ju enkelt eftersom vi ju i de flesta fall vill hem igen...

 

Men när kineserna kommer så är det för att erövra, de nöjer sig inte med att bli fösta omkring som idioter vilket vi flata västerlänningar gör.... Och ryssarnas maffia är också en gäng som gärna erövrar nya jaktmarker. Jag tror att Thailand kan få jätteproblem Ihop då med ryssar och kineser, så kommer det också horder av negrer (svarta om någon inte vet vad en neger är för något).

 

Alla svarta som stoppas och kollas av polisen nere i Bangkok och Pattaya säljer knark, detta är sanningen, och thai är såpass luttrade så de kallar en potta för en potta och åtgärdar också problemet oftast..... Forts. nästa kapitel......

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCLXXXI, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet..... Vi satt där i alla fall, och man ser då på väldigt nära håll hur lika vi alla egentligen är. Tar man bort språket och vissa uppföranden, så är vi extremt lika i interagerandet oss människor emellan. Jag tittade på alla dessa ungdomar, och det kunde lika gärna ha varit tyska, engelska eller svenska ungdomar.

 

Dock så kan jag säga med bestämdhet, skit nu i alla jääkkla stupida undantag, att dessa kina-ungdomar faktiskt hade en helt annan uppförandegrad än många västerländska ungdomar har. Västerländska ungdomar som tror dom är toppen på isberget, och skall visa sig i alla lägen. Dessa kineser var lugna, städade och slängde ingen skit omkring sig, och uppförde sig klanderfritt. Så all heder till dom.

 

Att vi är olika vad det gäller att peta näsan visste vi, men jag trodde att det var en thailändsk åkomma, och inte en allmän asiatisk åkomma!! Jag kan säga utan att överdriva, att där på flygplatsen i stolarna där ALLA satt med sina löjliga telefoner och lekte, så petades det i näsan, som om de letade efter den lunch som de inte hade pengar till.....

 

Speciellt en kille glömde helt bort sig....jag satt 10 meter bort, och kollade på honom länge, och hans pekfinger åkte längre och längre.....och längre in i näsan..... kollade fingertoppen, fick tydligen ingen kråka med sig ut, så in igen och grävde... alltmedans han pillade med andra handen på sin mobil..... Jag petade på Yongyut, som blev sur för att jag uppmärksammade sådana saker, hon var väl rädd att ”kinapuffen” skulle tappa ansiktet, vad vet jag...

 

MenYongyut kunde inte hålla sig längr,e när jag frågade henne vad han letade efter därborta i näsan.... Hon tittade på mig och fattade inget av denna göteborgs-humor, men hon sade nä........ – ”han letar efter sin cykel......”. Jäkklar jag trodde inte mina öron hon gapflabbade högt, vilket är ovanligt. Tydligen så fattar hon mer och mer min humor, vilket är skitkul för mig....

 

Det blev ju inte tråkigare 1 timme senare på planet när hon själv tyckte det kliade inne i näsan och stack dit pekfingret, jag råkade få syn på det. Hon vet att jag tycker att det är svinäckligt att peta kråkor.... Jag såg det och frågade henne direkt – ”letar du efter en ny falang efter.....”? Oh jösses hennes skratt var så hjärtligt så man blev glad bara att höra det.... Hon upprepade detta sedan under även hemresan.....Så tydligen så knäcker man ett par roliga skämt stundtals.... Men det är nog inget man kan försörja sig på tror jag!!

 

Vi steg på planet,. Och nu började min stilla svettning. Jag hatar att åka flygplan, och jag hatar när vi skall lyfta, och när vi skall landa, och när alla jääkkla luftgropar skall käcka sig... jag kan vara utan alla dessa saker. Men jag brukar kämpa mig igenom detta, och hålla masken. Men jag blev änna lite sur, när jag under BÅDE ditresan som hemresan ser Yongyut sitta där och sova... Vem faann har lovar henne att vara så lugn och fin, när jag är vansinnigt rädd själv..... ja livet är orättvist....

 

Vi kom fram lyckligt och väl, och med en häftig duns som kännetecknade det sista i mitt liv så landade planet, och jag kunde andas ut och låtsas som om inget hänt... Bara svetten som rann under armhålorna, vittnade om min iver att lämna detta hillvittes tillhåll till flygplan.....

 

När vi kom ut ifrån flygplatsen, så fick jag samma erfarenhet som alla andra som varit därnere, alltså de som skall klara sig själva och inte blir hämtade. Vi kikade oss omkring och absolut ingenting såg ut som det skulle. Yongyut körde Isaan-stilen, och var NOLL aktiv och MYCKET osynlig när det gällde att fixa taxi... Hon väntar ju mer lite förskrämt, varför alla turister bara passerar henne och snor taxi efter taxi......

 

Till slut så tvingade jag henne att ringa till Lars och Bpoo, och kolla vad vi skulle göra..... Ja då berättade de att vi skulle gå åt höger så skulle det lösa sig... Ingenting löste sig alls. Skitsamma, jag är 62 år. Vad kan hända.... Jag stannade en kille som såg ut som om han ville tjäna en slant, och hade vråltur. Killen var anställd för att skaffa fram kunder till deras taxibilar o.s.v. Forts. nästa kapitel.....

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCLXXXII, Thailand

 

Forts,. från förra kapitlet... Han frågade vart vi skulle och jag sade Phuket Rawai beach,,,, How long time frågade jag.....1 timme, svarade han... 900 baht..... OK sade jag 900 baht Ok..... och sedan körde han oss dit vi skulle..... och vi kunde lämna det lilla hillvittet runt den flygplatsen, med hysteriska människor både thai som falanger, med en miljon taxibilar som inte rörde sig en millimeter.... Organisation på hög nivå....

 

Det blev en underbar upplevelse i Phuket, men alldeles för kort. Det finns så himla mycket att se där verkade det som. Men Lars och Bpoo (krabba) var skithyggliga, och vi körde runt på deras moppar, och kollade in allt möjligt. Jag tog lite foton, men lika ofta glömde jag att fota, så snyggt var det ifrån alla dessa olika utkiksplatser med Buddhor till höger och vänster.

 

Vi tog det dock hyggligt lugnt, och jag i alla fall gillar det mest av allt. Varför stressa runt på en massa saker som man ändå inte ”hinner se”, utan mest rusa förbi... Den skiten kan man vara utan..... Vi såg ett par urgranna platser, och vi hamnade på 2 restauranter som dom gärna får exportera upp tll Chaiyaphum, secken sensation det skulle blivit....

 

Vi började med grogg, vill bara nämna det, så det inte kommer som en överaskning för Er att undertecknad dricker grogg. Det blev under dagen Gin och tonic,, men frampå kvällen övergick detta sedan till vodka cola, och till baccardi och cola..... Vi badade i deras swimmingpool under dagen efter lunchen.

 

Denna lunch som bestod av en köttabit som jag inte ens vet vad den heter, den smakade dock gudomligt, och såsen och potatisen var så goda, så det kändes som en femstjärnig restaurant trots att den bestod utav cement och bambupinnar... Även borden var bambu. Lasse sade att detta var deras samlingplats på fredagarna. De är ju ett gäng falanger som brukar samlas och göra sina resp. Fruar oroliga...

 

En del thaifruar tycker att det är bra att falang trivs och har vänner, ty då kommer dom att stanna härnere, och inte åka hem igen hals över huvudet. Och en del thaifruar gör allt för att gubbarna INTE skall ha vänner, ungefär som ALLA falang-kärringar gör hemma i Sverige... Dessa thaifruar är oroliga att deras män skall hitta andra kvinnor och byta ut dom befintliga....

 

Där satt 3st bord med falanger, och alla falangerna pratade med mig när jag tilltalade dom, och var skittrevliga... Inte alls den där jävvlla trökiga stilen som man ofta ser hos vissa jönsar.... Detta blev en mycket positiv överaskning för mig som inget vet. Phuket trots sin hets, hysteriska befolkning, och sin trafikrytm nästan bad mig att komma åter, vilket jag säkert kommer att göra.....

 

Eftermiddagen gick, och vi badade lite mer pool och sedan stack vi upp i bergen, och kikade på Buddhor i jätteformat, och denna underbara utsikt som jag normalt sett brukar skita i för jag är så himla skraj, var helt enkelt fantastiskt vacker.... Jag tog foton som ni kommer att få kolla på vad det lider.... När vi var där på Phuket så slog det mig plötsligt... Sjuttan jag svettades ju inte ett dyft! Luften var enormt mycket renare och torrare än hemma i eldandets och sopornas hemvist Isaan.

 

Lasse förklarade sedan att det var dags att duscha, och sedan skulle vi på restaurant minsann och käka go mat. Framåt 19.30 så lufsade vi ut.....till mopparna...hahaha!!! Här är det himla gött... dricka brännvin och köpa moppe.... Vi körde till en restaurant, namnet har jag ingen aning om, men där satt det väl runt 4 familjer (falang) som alla hejsade glatt på Lasse och oss andra...2 av dessa familjer satte sig med oss och deltog i middagen.

 

Jag erkänner utan omsvep,,,, efter den första baccardi/colan, så kommer jag icke ihåg vilken mat vi åt.... Jag kan dock säga med bestämdhet, för det kommer jag ihåg, maten var kanon,, jag var i ett slags himmelrike, visserligen utan en Gud, men med mat och trevliga människor. Vi sköjade och hade skitkul fram till kl. 01.30 tror jag, och det flöt på bokstavligt talat.

 

Groggarna låg både i glaset som på bordet. Det ena bordet var högre än det andra men med en duk över, och Thailands Mr Bean (jag själv) ställde förstås mitt grogglas där 2 ggr under kvällen..... Det var den enda väta vi hade problem med under vår vistelse i Phuket, ty inget regn kom alls....

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCDLXXXIII, Thailand

 

Karta över Khao Lak....

 

http://www.agoda.se/asia/thailand/khao_lak_phang_nga/khao_lak_emerald_resort_spa.html?asq=7SBdyWLD%2bUgn3iIsz2yblraxnxLrRkDU3LtFkLZn0nstcGIe34sSyB39Gh0B9wnVHnHO4%2flF3DacfAMnU%2b8uCuL2AUnfOhFRTEDVteJxPyI%3d

 

Klicka och kolla Fasai House + nervid vattnet Emerald Resoort and Spa....

 

Den 21.e februari 2013, alltså dagen efter så körde Lars och Bpoo oss till busstationen och det var skitsnällt av dom. Vi tackade för en underbar vistelse, och man måste säga att det är tur man haft som träffat alla dessa fantastiskt trevliga människor man träffat härnere i Thailandet... Yongyut stegade fram till biljettluckan, och bussen skulle gå om 30 minuter, alltså kl. 12.00, och ta 3 timmar till Khao Lak....

 

Jag har ju väldigt ofta undrat vilken koll thaiarna har på sitt liv, de verkar veta NADA, och deras kunskaper om det mest allmänna är rent ut sagt löjligt dåligt. De har, som jag uppfattat det, en fanatiskt liten ”omvärld”, vilken de försöker att ha koll på, men även där spricker det ofta kapitalt.

 

När klockan var 12.15 och jag tjötade hål i hövvet på Yongyut att fråga dom när bussen skulle gå, så sade dom som den mest naturligaste sak i världen att bussen skall gå kl. 12.50..... Va faannn. Men tur att jag varit här snart 5 år nu.. så lugnet lägrade sig, och vi satt där och tjötade och till slut kl. 13.15 så åkte bussen iväg med oss 5st passagerare....

 

Chauffören han tutade ungefär vid var 200 meter hela vägen upp till Khao Lak, alltså cirka 10 mil. Anledningen fattade till och med jag till slut... Han ”meddelade” de som skulle åka med bussen att nu kommer han, så de skulle visa sig så han kunde stanna. Det vart ett sattans tutande och stannade under 2 timmar,,,, inte 3........

 

Och stundtals så skrattar man ju över dessa goa thai, som inte verkar ha nån koll överhuvudtaget. De stod vid många tillfällen mindre än 100 meter ifrån varandra och viftade utefter vägen... De kunde faann inte ens anstränga sig att gå till varandra och bespara bussen att stanna precis överallt... Nä där stod dom på 100 meters avstånd och tittade på varandra och fattade ingenting..... Ja nu blev det lite negativt, men lite skit skall alla ha tycker jag!!!

 

Vi kom fram i alla fall, vädret var kanon runt 32 grader, en lätt bris och jag fick inte ens en svettdroppe på skulten.....Vi letade upp vårt hotell ,och det funkade bra.... Jag hade ju en karta nu från internet, och vi bodde ju runt 500 meter ifrån varandra, som jag ju uppskattade det till. Alltså bara att lufsa ifrån vårt hotell neråt stranden till och deras hotell.

 

Vårt hette Fasai Hotell och deras hette Emerald resort & spa... Vi bodde på moo 7 och dom bodde på moo 2..... Enkelt visste jag att finna....Jag bifogar kartan över Khao Lak så får ni se själva vilka bra förberedelser jag gjort... Trodde ni på den grejen eller?? Jo man kollar ju medelest ett klick då var Fasai House ligger, sedan klickar man på den blåa punkten och läser Emerald resort & Spa....

 

Jag tänkte kanon, Fasai house är perfekt billigt, och nära att promenera till Emerald hotell.... Yongan och jag började med att fråga var Moo 2 ligger... ja det ligger ditåt sade dom till Yongyut,, idioter sade jag, de pekade ju söderut, vi skall västerut ner till vattnet bara. Vi frågade näste gubbe, en taxinisse, han pekade åt samma håll, och då tänkte vi båda att det nog är bäst att ta en taxi dit.

 

Taxin körde för 150 baht, och han körde rakt söderut i 6 hela kilomter på bergsvägar, och sedan kom vi fram ner till stranden söder om Khao Lak till rätt hotell, snacka om att en karta är fullständigt ifrån vettet felaktig.... Det värsta jag någonsin sett i hela mitt fagra liv. Vi kom fram som sagt var, och nu skulle ju Yongyuts agerande som moviestar ta sin början.

 

Hon gillade varje sekund av det. Jag trodde jag gift mig med en blyg viol, fel fick jag se.... Hon hade funderat ut vad hon skulle säga, och hur hon skulle agera alltifrån de CD.skivor jag gav henne. Hon fick 3st skivor som jag hade bränt till dom med min egna musik, och sedan en 4.e som låg överst och där stod det med stora bokstäver: ”Tandabiten” endast 20 baht snälla köp den......

Forts,. nästa kapitel......

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCLXXXIV, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet...... I alla fall Lotta som hans fru hette mötte oss, vi körde SMS.svängen i smyg..... hon pekade ut.. och nu plötsligt så stod det 4 gubbar runt Tommy (födelsedagsbarnet). En hade videokamera och de andra 3 hade vanliga kameror... Tommy fattade inte ett skit, och bara satt där och sölade med en öl. Jag smög ju upp bakom ett träd bakom honom för att inte sabba detta... han hade ju inte en susning om att jag/vi kom hela vägen dit 150 mil, för att överaska honom.

 

Yongyut stegade nu fram, och började säga till honom där han satt – ”Mistä... you buy CD from me?”.... NO säger Tommy bestämt..... Yongyut gav sig inte.... – ”Mistä, you help family buy CD......... NO säger Tommy igen, han läser inte ens på CD;n.... Yongyut säger då – ”Mistä..... you read CD only 20 baht you help my family.... NO återigen ifrån Tommy…… Hans fru EvaLotta böjer sig over honom och sager VÄLDIGT bestämt… - “Tommy, nu läser du på CD;n….. !!!!

 

Han fattar inget, han fattar inte ens varför det nu står åtta människor runt hans stol och ler..... han böjer sig fram och läser på CD;n, och studsar upp som en Tarzan ifrån solstolen, och får syn på mig bakom trädet....... ”Tandabiten” som det ju stod på CD-fordralet, var alltså titeln på en låt som han och jag ofta sjöng på fester ihop i början på 90:talet hemma i Askim..... Så nu fattade han direkt. Han blev i alla fall hur glad som helst, och verkade inte riktigt fatta det hela...... men det blev verkligen till en glädje för honom hela tiden som vi var där.....

 

Vi käkade sedan lunch ihop (lite grand bara), och sedan drack vi ett gäng cocktails och groggar för det var ”happy hour” på hotellet mellan 16-18.00. Fin utsikt och fin ursäkt att dricka groggar och drinkar... Öl var nu enbart förbjudna bland vanligt folk.... Vi hade mycket att prata om, och det var hur skoj som helst, och nu märkte man hur mycket man har saknat dom under dessa 5 år.....

 

Medans vi satt där under solstolarna, så hördes plötsligt ett brak, och snart kom det neddunsande en jättestor trädgren med barr och allt, kolla fotot. Tänk Er den grenen ifrån 15 meters höjd, en sådan kan ju lätt döda en människa. Den hamnade rakt över benet på en svensk tant, som lipade lite, och så duttade de lite bacilldödande medel, och sedan var hon fin och glad igen (tror jag). Tur för hotellet att det inte var en fjantig amerikanska, då skulle de säkert stämma allt och alla på hela stranden inklusive mig också, för att jag hade mage att åse det hela..... Allt gick dock bra med hela grejen...

 

På kvällen sedan, så tog vi oss till Khao Lak, och vi käkade en helt underbar kanon-middag, vi hamnade på något som var det bästa jag upplevt i Thailand. Det hette Viking Bar, namnet till trots, så var det en helt underbar restaurant som ägdes utav en thai och hans fru som var en urtrevlig danska. Hon hade verkligen satt sin prägel på stället, och endast det bästa var gott nog åt henne. Och inte de där löjliga genvägarna som thai oftast håller på med i alla möjliga sammanhang.

 

Stället var stort, och det var fullproppat med folk. Humöret hos folk var på tiopp märkte man, servicen var enorm, helt enorm faktiskt. Vi väntade inte ens i värsta rusningstid mer än max 10 minuter på vår mat. Maten kom in SAMTIDIGT, och jösses va gott det var. Yongyut och Evalotta käkade en thairätt som de var kanonnöjda med, och jag och Tommy käkade Lasagne.... jääkklar va gott det var, helt underbart!!!!

 

Det stället Viking Bar ger jag enkelt 5 stjärnor, och kan rekommendera det till vem som helst som åker till Khao Lak. Vi gick sedan ut på stan och kollade läget. Det är ju en väldigt liten men mysig ”håla”, och alla verkade faktiskt trivas där måste jag säga.... Vi stannade på ett ställe och hyvade i oss runt 6-7 groggar tror jag.... och sedan skiljdes vi åt runt 11.30. Det skulle ju bli en jobbig dag nästa dag, då Tommy´s riktiga dag skulle firas med alla de andra...

 

Vi stegade hem Yongan och jag, till vårt Fasai House. Vi var ju när vi kom tidigare lite osäkra på hur stället skulle vara, men de recensioner som ni kan läsa på Agoda/Fasai House stämmer exakt. Stället hade rena rum, AC, TV samt fritt internet. Där fanns fria datorer att sätta sig vid. Rummen var enkla men helt rena och sängen var jättestor och kanongo att ”sova i”. Forts. nästa kapitel......

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCLXXXV, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet........ Frukosten kostade 130 baht, jag betalade bara 100 baht och det var en vanlig jättegod ”amerikansk frukost”. Jag hyrde en motorbike av dom för 150 baht och sedan lämnade tillbaka den, och de ville bara ha 100 baht av mig eftersom jag inte haft den ”så länge” den dagen.......

 

De ”tog inga pengar” av oss överhuvudtaget, och stilen de visade upp var inte alls den vanliga.... ”kör upp falangerna”.. Så vill ni pröjsa 900 baht för ett rum per natt, och icke 3.000 – 6.500 baht, mitt i semesterparadiset, nästan i högsäsong, så kontakta dom och boka bara....

 

Nästa dag fredag den 22 februari, så fyllde ju Tommy sina 50 år då!!! Vi tillbringade dagen på stranden, och det var kanongott, vattnet var inte alls kristallklart, men vi befann oss vid stranden och sanden i havsvattnet ligger ju inte precis still..... Men det var rent vatten i alla fall, till skillnad ifrån mina vanliga lerpölar som jag är van vid hemifrån Chaiyaphum.

 

Vi fick under dagen ett stilla cocktail-upphetsning igen, och det berodde återigen på at klockan nu var 16.00.. Vi gick igenom 2 sidor av cocktails, och vi delade på dom, så vi fick smaka på ett flertal av dom.. De flesta var goa, men där fanns en del hiskerligt äcklliga, och den värsta var nog den med Amaretto i sig,, fy sattan va tråkigt äcklig den var....

 

Vi stack hem till deras hotellrum och duschade där, och tjötade lite och sedan var klockan 19.30, och vi skulle samlas på stranden för att fira Tommys födelsedag rejält. Lotta hade beställt bord, och beställt mat, och hade beställt tårta.... Så allting var planerat jättebra. Enda problemet var visade det sig, att den som tagit deras beställning 1 vecka tidigare, hade slutat och gett fullständigt fan i att meddela hotellet om den bokning som han tagit emot....

 

De visste inte ett skit, och den framförhållning som de fick, var väl någon timme bara... Det blev lite cirkus när maten skulle in, för vi hade gett oss fan på att vi skulle ha in maten samtidigt. Detta med samtidigt, är ju annars den stora stötestenen i thaikultur, de skiter ju fullständigt i sådana falang-fasoner. De kom in gång efter annan med en maträtt, men de skickades bara tillbaka igen, och vi upprepade ordern hela tiden,, alla maträtter samtidigt.......

 

Till slut kom maten in, men då visade det sig ovana som thai är, att vissa maträtter var nästan kalla p.gr.a. att de bara lät dom stå, och vänta tills allt var klart, och höll dom inte varma under tiden. Det blev gnäll runt bordet, och EvaLotta var slut så besviken, mestadels på sina ”vänner” som gnällde så in i hillvitte utan att skämmas, så tårarna kom.

 

Jag pratade med henne och lugnade henne, och sade till några andra att de kanske skulle ta det lite vackert, speciellt när de blir bjudna och inte pröjsar ett skit.... Det lugnade sig litegrand, men en falangkärring som tydligen var EvaLottas ”kompis” var nog den västa bitchen jag träffat i alla fall under de sista 6 åren i mitt liv.

 

Fy fan vad glad jag är att slippa att vara ihop med en sådan gnällig sur jävvla typ.....och hon gav sig inte heller, trots att hon såg att Lotta nästan lipade öppet, sketkärring. Jag bryr mig inte, om Lotta och den bitchen läser detta, men för fan skaffa riktiga vänner istället Lotta, för din egna skull......

 

Maten som var en Tournedo med kanongod potatisgratäng var så gott så jag visste själv inte om jag skulle gråta eller käka.... men eftersom födelsedagsbarnet Tommy satt så nära, så tänkte jag att det nog är säkrast att käka upp min mat, annars snor han den säkert, hahahaha!!!!

 

Det blev inte mycket rosor för maten, kärringfans man som för övrigt var skittrevlig gjorde inga ansatser att säga till sin fru, och de verkade inte heller berömma maten.... fy faan secka polare... men de kom ifrån Hisingen tydligen flera av dom... så vad skall man säga.....Och så var dom IFK:are...

 

Där fanns 2st thaiare som var trubadurer, och de spelade säkert sedan under 2 timmar, de kunde Beatles och en massa falanglåtar, riktigt duktiga, och vet ni vad? Den ene var 74 år och den andra 67 år.. helt otroligt. Vi fick en kul avslutning som tur var, och jag hoppas att Tommy och Evalotta kunde glömma eländet under middagen.

 

Vi åkte sedan hem och nanade, och vi sade farväl, för vi åkte sedan hem till Isaan under lördagsmorgonen via en taxi vi fick ifrån hotellet. Den kostade 900 baht för 20 mils resa,, hur får dom detta att gå ihop egentligen........ Resan var nu till ända, och vi kom hem på lördag kl. 21.30 och var trötta men oerhört glada för denna otroligt roliga semester vi fick ihop med våra glada vänner....

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCLXXXVI, Thailand

 

Bangkok sjunker snabbare än ens någon vågat tro tidigare..

 

http://www.thaivisa.com/forum/topic/620386-bangkok-sinking-faster/

 

Läs texten ifrån en thailändsk tidning..... Ja man visste ju att Bangkok låg under havsvattennivån. Det är ju därför som alltid Bangkok har haft problem när vattnet kommer forsande ifrån de norra delarna av landet dit ner. Anledningen, den direkta, är att Bangkok kan endast släppa iväg vatten ut i havet när det är ebb. När det är flod, så ligger havsvattennivån alltså högre än Bangkok, och översvämningsvattnet får vackert stanna där det är.

 

Bangkok hade ju förra året en översvämning som varade bra mycket längre än 1 månad p.gr.a. detta, och de led alla hillvittes kval där nere. Så varje gång som det blev ebb, så öppnade de portarna och släppte ut vattnet i Siambukten utanför..... Men som ni vet, hur länge varar ebb då?? Ja inte speciellt länge, och sedan blev det dags att stänga igen, och vänta på nästa månfas i rätt läge....

 

Nu har det dessutom visat sig att Bangkok faktiskt sjunker snabbare än man tidigare ens vågats hoppas på... Hoppas är väl fel ord i detta sammanhang. Men katastrofen närmar sig snabbare och snabbare, och till slut så får dom väl flytta sin huvudstad tillbaka till Ayutthaya igen antar jag......

 

Vi kom ju hem i lördags kväll..... Jag tog en semesterdag ifrån cyklingen på söndag, och igår skulle jag och Ingemar iväg då efter att vi ofrivilligt ”vilat” oss alltsedan i måndags förra veckan, alltså en hel vecka utan ansträngning, inte bra för gamla gubbar. Jag kommer ut på morgonen till min cykel, och ta mig sjuttan,,, punka..... och på bakdäcket dessutom.....

 

Jag får promenera, som jag ju hatar mer än AIK och IFK Göteborg (I den ordningen), och kommer fram till min kille som skall fixa punkan, hans fru är där och förklarar att han är nere på farmen..... Jääklar tänkte man, vad göra, OK (vilket i detta samman-hang betyder det jag skriver: OKEY= INTE och). Jag tar och promenerar vidare ner till nästa by Nong Nasaeng vilken också har en cykelreperatör.....

 

Kommer dit och killen finns inte på plats, det ser inte ens öppet ut, och nu är jag slut som soldat helt trött efter 30 minuters promenixande.. De förklarar samfällt för mig som inte fattar nåt att han inte jobbar idag p.gr.a....blabla bla... Bucha..... Jasså inte Lao Khao då???? De skrattar ju då högljutt för killen ligger garanterat och sörplar billig thaiskitsprit i nåt hörne i byn....

 

Det visar sig att det är en högtidsdag denna dag (25 februari 2013), och barnen är t.om fria ifrån skolan, och bankerna är stängda, och likaså är alla statliga och kommunala inrättningar..... Dagen heter för övrigt tydligen ”Makha Bucha day” säger Yongyut... Så nu får vi cykla imorgon tisdag istället, men det skall välan gå bra.

 

Jag fick i alla fall plockat upp lite matvaror som Jörgen hade hjälpt mig att handla, och där fanns godis-saker som:

Hollandaisesås och Bajonässås, Ahlgrens bilar och sjuttanimej en härligt stor Marabou mjölkchoklad.... Jag säger bara det, det finns inte en utlänning som kan göra en choklad ens i närheten av Marabou, så det så...

 

Vidare så hade Jörgen med sig. Julmust, kaviar samt majonäs. Och där fanns knäckebröd också. Och så hade han slängt dit 2 burkar med anjovis och 3 glasburkar med senapssill.... Livet leker och solen steker. Nu idag tisdag eftermiddag, så kommer också min trogne leverantör av samma varor (Patrik, Göteborg), och han har med sig en ännu större ladning med falangsaker för mig att njuta med.

 

Jag rapporterar om den underbara tilldragelsen i nästa kapitel när jag fått sakerna..... Men en sak är säker, utan alla dessa snälla människor som tar hit saker, så skulle livet vara jävvligt trökigt och andefattigt, vem fan förutom vissa konstiga människor gillar att fastna här i Thailand, och bara ha tillgång till thaimat-... inte jag i alla fall.......

 

Jag gillar viss thaimat och käkar det 3-4 gånger i veckan, men resten av tiden så käkar jag min egenlagade falangmat, som ger mig lite protein och därmed energi och kraft, så jag slipper ligga ”lit de parad” som thaiarna runt lunchtid här.... Tänka sig nästan ett helt land här i Isaan ligger och söver under en lång tid på dagen....

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCLXXXVII, Thailand

 

Ja Putte och hans polare Stiggan kom med sina resp. fästmöar, och de tog in på Siam River resort. Vi installerade dom på hotellet först, och sedan gled vi iväg i en samlaw ner till Nightbazar för kvällsmat. Vi samlades en diger gäng där för att äta, ty även Ingemar och hans polare Jörgen, och deras fruar plus lilla Namkaeng var också med och åt. Det var en uppslupen stämning på denna matmarknad och alla hade kul.

 

När maten var avklarad, så kom vi fram till att avhandla det lite mer serieösa i sammanhanget, och det var ju att vi killar alla ville åka till Hotell Siam River och dra ett par järn. Jag hade ju lovat Yongyut efter Phuket och Khao Lak att ALDRIG mer dricka brännvin, å jag tog det lite vackert i början.... Men när kvällen var slut runt kl. 22.30 så hade man fläskat i sig 5st snabba Vodka-cola och stämningen var på topp må jag säga.

 

Patrick och Stiggan var på toppenhumör, och det är ju synd att inte dessa killar kan ha åldern inne och kunna stanna och bo härnere, det hade de allt gillat skarpt. Vi sade godnatt, och idag så syntes vi vid swimmingpoolen kl. 09.30 nån gång och badade. Yongyut drog iväg och köpte bussbiljetter till gänget för deras resa under dagen upp till Petchabun.

 

Det gick en buss dit upp, och den gick redan kl. 12.30 på dagen, de hade ju tänkt ta det vackert och kanske åka iväg runt 16.00, men det sprack ju fullständigt. Nu fick de snart börja packa, och vi fick käka lunch på hotellet snabbt och elegant, och sedan drog vi iväg till busstationen. Och nu visade sig Thailand ifrån sin vackraste sida må jag säga.

 

Yongyut hade ju köpt biljetter, och när dessa 4 skulle stiga på den fullpackade bussen på busstationen, så visade det sig att det endast fanns 1st sittplats kvar. Där satt 3st rakade munkar i sina oranga kläder och grinade glatt, och de struntade helt i att de hade snott platserna ifrån andra. Tydligen så nekar dom inte munkar att bara kliva på fullpackade bussar, och ta platser ifrån vanligt arbetande människor.

 

Nu i detta fall så tog de bl.a. en sittplats ifrån Patrick som gick med kryckor och som hade stöd runt sitt knä som han ju skall operera när han kommer hem. Ögonen på munkarna visade inte så mycket empati precis, Guds och Buddahs tjänare tar sig friheter precis som våra präster gjorde förr. Men detta kommer att ta slut, sanna mina ord, så fort som Thailand ramlar in i lite mer moderna tider, då är det nog kanske slut på det herraväldet, och munkarna få inlämma sig i samhället betydligt mycket mer...

 

Gänget, de fyra alltså, fick vackert stiga av bussen igen, trots att de betalt sina platser. Och nu började en cirkus som Yongyut skötte bra tycker jag. Hon pratade med busschauffören, som hämtade en busstationsvaktmästare eller nåt sånt, och han frågade om de kunde tänka sig att åka 25 mil till Petchabun med en pick up. Yongyut frågade priset, han svarade att de ville ha 3.000 baht. Vilken bil är det då, de vill sitta inne i bilen icke ute på flaket.... Inga problem, det är en fyradörrars!!!!

 

2 minuter senare, strax efter det att Yongyut lyckats att pruta ner det till hela 2.800 baht istället (!!!), och alla säger OK då!!! DÅ rullar det fram en sådan krockskadad pick up ifrån 1962, där alla dörrarna hade bucklor och flaket såg ut som fan minst sagt. Det visade sig såg jag också att det fanns endast 2 dörrar, ej 4 dörrar. Alla vägrade, och sade att de inte var intresserade....

 

Efter 5 minuters snyggt pratande av Yongyut, så kom vaktmästaren fram och sade att betala 3.000 baht och de skulle få åka med en ny SUV, och hoppades att det var OK. Alla sade då samfält JA, och de kom snart iväg lyckligt och väl..... jag håller tummarna att de får en bra tur upp till Petchabun.

 

Idag så gav jag upp fullständigt. Jag har alltsedan början på december när vinterkylan satte in här där jag bor, inte mer slagit på min A/C någon gång. Jag har stolt som en tupp suttit här i min egen svett som runnit ifrån armhålorna, från bröstet och ner på magen, och ifrån skulten nerför ansiktet till läpparna. Men jag har varit glad för jag märkte i slutet december att vår elräkning hade dalat ner till runt 1.800 baht, ävenledes januari-fakturan var nere på samma belopp. Forts. nästa kapitel.....

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCLXXXVIII, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet.... Den hade ju tidigare varit uppe som mest i 2.700-2.800 baht på en månad. Och då har vi haft vår A/C i sovrummet, och en A/C i Namkaengs rum, båda hela natten, och sedan dagtid ända fram till läggdags min A/C i mitt arbetsrum... Men nu dök kostnaderna avsevärt, och det kändes så himla bra, så jag fortsatte av bara farten hela januari och hela tiden fram till idag 27 februari kl. 20.15 när jag gav upp.

 

Jag känner mig hängig och kraftlös som en gammal gnu, och det tar helt klart på en gammal viking som mig att aldrig slippa värmen under dagen... men jösses vecken lättnad det blev nu, jag kunde ta på mig T-shirten igen, och sitta här och bara mysa, och känna kraften sakta komma tillbaka.... Nu jädrar skall Yongyut få känna på vilken effekt denna A/C kan ha på en Järnbrottskille....

 

Polarna från Petchabun och Göteborg, åkte iväg, och igår morse så var det dags igen för nästa polare att rida in ifrån horisonten. Och det var min gamle polare Åke och hans dotter Linda, som kom och hälsade på. Åke som är en gammal konservator, har faktiskt lyckats att konservera sig själv också ganska hyggligt. Han är 63 år i år, men ser ut som en hyggligt viril 55 åring, så bra för honom.

 

Han kom torsdag morgon med bussen, och vi åkte hem till mig och fyllde på deras små magar med lite käk, och sedan ringde vi Ingemar och polare Jörgen, och så träffades vi alla nere på Siam River Resort. Det är ju ytterligt varmt nu här, så bada pool är kanon. Temperaturen ligger aldrig under 38 grader här nu under dagen, så svetten lackar under bröst och armhålor.

 

Nere på Siam River så var där precis som vanligt Spanjoren med hängande armen, han hade tydligen polio eller nåt när han var yngre, så hans arm är helt slapp och lealös tråkigt nog. Men han pratar helt fläckfri engelska och ser faktiskt engelsk, så han klarar sig allt. Han brukar sitta därnere med sin dator och njuta i värmen och i vattnet.

 

Denna dag så kom också den överviktige killen som kom ifrån England, men som såg ut som en indier, men det visade sig nu idag när vi pratades vid, att han faktiskt kom ifrån Syd-Afrika, tyckte att han hade en lite mysko engelsk dialekt faktiskt. Han var 66 år, och hade en flickvän som var strax över 30:e, och såg riktigt trevlig ut i fejan..... Vi kom att prata om hans ekonomi och hans möjligheter att stanna här i Thailand.

 

Jag säger då det, tänk va många människor det finns som har extremt svårt med sin ekonomi att få stanna i Thailand. Man måste ju tjäna antingen 65.000 baht per månad eller ha 800.000 baht på banken eller en kombination... ELLER om man är gift med en thailändska så räcker det med 40.000 baht per månad eller 400.000 baht på banken eller en kombination.

 

Denne tjocke men trevlige syfafrikan hade ett brittiskt pass.... han hade NOLL pension ifrån England, och han hade NOLL pension ifrån Syd-Afrika. Men tydligen berättade han, så hade han investerat sina ihopsamlade pengar i Indien.... och sedan började han och hans flickvän att prata VISA, och höra sig för om möjligheter, och jag säger bara,,,, secken röra...... ”Gubbröra” är bara förnamnet...

 

Till slut när man hade pratat med honom i drygt 30 minuter, så framkom den ena grejen efter den andra, och jag som ändå kan hyggligt mycket i denna sak, kan inte råda honom till annat än att han tar de erbjudande han fått nerifrån dessa immigrations- gangster nere i Pattaya/Jomtien. De sitter utanför immigrations-kontoret och erbjuder falangerna att få uppehållstillstånd och t.om att köpa VISA, alltså VISA som man INTE kan köpa innanför Thailands gränser utan enbart utanför landets gränser.

 

Detta erbjuder dessa gangster för den netta summan av 15.000 baht i hans fall för 1 års VISA eller uppehållstillstånd. De tar honom till banken, öppnar ett bankkonto om han inget har, sätter in 800.000 baht där, och sedan stegar dom in till ”rätt” immigrations-officer, och sedan görs allt klart på 15 minuter.... Detta är ju ett hån, och ett slag i ansiktet på alla ärliga tulltjänstemän, och ett slag i ansiktet på alla ärliga falanger som inte vill ha med den skiten att göra. Forts. nästa kapitel......

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCLXXXIX, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet..... Så det blir garanterat att killen får göra på detta sätt, och varför inte egentligen? Allt är oärligt i stort sätt härnere....!!!! Och sedan när vi pratat om det, så framkom det ju att denne kille, som för övrigt inte verkade vara för smart, att han inte ville leva längre på Siam River Resort. Han hade bott där med sina små pengar i styvt 2 månader redan, alltså betalt 1.000 baht om dagen, alltså mer än 30.000 baht i månaden....

 

Jag frågade honom lite lätt, varför han inte tog in på en resort, de brukar ju kosta runt 400 baht om dagen, och att pruta ner och betala hela månaden direkt så får man det säkert för 300 baht om dagen eller en klumpsumma på 9.000 baht i månaden. Och sedan kunde ha ju bo där 1 månad och under tiden leta efter 1 lägenhet, det finns ju massor av lägenheter i Chaiyaphum, och de kostar möblerade mellan 3.000 – 5.000 baht.....

 

Killen blev verkligen görintresserad och jag undrade i mitt stilla inre hur denna typen av människa fungerar egentligen. Han bor på ett jääkkla hotell i 2 månader och lägger totalt 60.000 baht istället för max 18.000 baht...... ja vi människor är konstiga figurer. Jag lade ner det sedan, och hoppas att ha skärper till sig, och kollar in sina möjligheter.

 

Vi lämnade Siam River Resort allihopa, och vi ville åka och käka hos Ladyboy Cafe, ville ju visa upp denne tjusige ”gentleman” i kortkort för mina besökare. Vi kom dit och blev mötta i porten, men de hade stängt klockan var 15.30 och maten var slut. Jag lovade dock denne darling att vi kommer tillbaka imorgon.....

 

Vi gick nerför gatan, det finns ju restauranter precis överallt, och där så lyckades jag bjuda gänget på middag, och det blev en skitkul tillställning där vi skojade med tanterna som serverade oss, Till slut gick dessa 60:åringar med på att vi skulle fixa falanger till dom också... De var villiga att slänga ut sina män,,, åtminstone fattade jag detta utav samtalet, eller så missuppfattade jag hela biten, och det kanske bara var mat vi pratade, det är ju lite svårt när man varken kan läsa eller skriva thai...Haha!

 

Jag åkte strax därefter hem med Åke och hans lilla dotter Linda, och på vägen hem, så stannade vi vid den närmaste resorten som ligger 300 meter hemifrån mitt hem. Det blev EXAKT som vi sagt.. Jag prutade ner allting skitenkelt till 300 baht per dag eller 9.000 baht per månad.... inga problem alls....

 

Vi var hemma i styvt 1 timme, och sedan blev det dags att åka hem till Ingemar och Fa, och träffa Jörgen och Kristina där också, och kolla på stafetten för kvinnor i Val de Femme eller vad det nu heter..... Norge vann och Sverige kom 2.a, och därefter var flaskan med sprit slut, och klockan var 22.30 och vi åkte hem... Åke var rejält stagad men lycklig, och det ursäktar ju en hel del... Vi fick duschat honom, och fått honom i säng, och sedan lägrade sig lugnet i Casa de la Legolas....

 

Imorse fredag, så käkade vi frukost, och sedan bar det av till Ladyboy Cafe för att käka lunch som utlovats där. Jag och Åke och Linda kom dit, och vår alldeles egna ladyboy utstrålade en väldig glädje när hon fick syn på oss (mig)... Vi har ju haft ett extremt ytligt förhållande nu alltsedan 2008.... Vårt förhållande sträcker sig absolut max till att klämma på magen, eller på armar eller axlar... så det blir absolut inga barn gjorda där inte, så inga roliga kommentarer där.....

 

Därefter, så körde vi ner till busstationen, och till min glädje så bestods Åkes buss av ett fordon som INTE var en buss, det var en lastbil med tak med sitsatta bänkar på sidorna..... Det var trevligt och det var öppet och fint, så resan blev säkert trivsam för dessa två!!!! Det var skitkul att ha dom härnere, och enär de faktiskt hade med sig en massa saker till mig, så var ju lyckan enorm i huset. Åke hade med sig; såser: champinjon, kantarell samt hollandaise...

 

Vidare 2 påsar Ahlgrens bilar, där fanns 2 stora burkar med senapssill, 2 kaviartuber och 1st majonaise samt makrilfiller flera konserver och hoppas jag inte glömde nåt nu!!! Jag har numera en ytterligt välfylld kyl, med många påsar med pulversåser, och det är himla gott att ha i ryggen när vardagen sätter in i bisterlandet Isaan....

 

Handskak