April

 

 

 

Thailand - ur min synvinkel

 

 

Chaiyaphum MCDXLIV, Thailand

30 april

 

Jag stod i kön på COOP, alltså i den där kön där man får ha maximalt 6st varor. Plötsligt så körde det upp en dam i minkpäls, med en full vagn, säkert 30-40 artiklar, hon bara trängde sig i kön, och började langa upp sina saker på rullbandet.....

 

Expedititen, som sedemera blev platschef på COOP Sisjön, sade till damen – ” Jaha damen, och vilka 6 saker önskar ni köpa”??? Det var en högröd minkpälsdam som lämnade affären utan att handla någonting. Skratten ifrån de övriga i kön förföljde henne hela vägen till utgången.

 

 

I alla dessa vattenpölar som finns runt alla risfält där thai samlar på vatten, där finns ju väldigt mycket djur i vattnet. Ofta så ser jag att thai hasar sig ner i vattnet ett helt gäng, och så lufsar dom omkring i det midjedjupa vattnet, och trevar med fötterna på lerbotten. De fångar på det sättet. Snäckor, Sköldpaddor, och t.om fisk kan de fånga via att känna med fötterna. Här på bilden, så skall far och dotter just lägga ut nätet, lilltösen har skrämt fisken lite grand, så firrarna är i hitre delen av dammen.

 

 

 

Muslimkillen som bor utefter min cykelväg har ju får, då hans tro förbjuder honom att hantera och käka gris. Men hans får verkar trivas, jag ser i stort sett ALDRIG den muslimen annat än när han ligger i hängmattan, så fåren lever verkligen sitt egna liv, men det verkar ju funka, ty de blir fler och fler, och avlar sig som en bisvärm i augusti.

 

Hörde häromsistens hur ordet GOLF kom in i det engelska språket och blev allmänt vedertaget. Golf uppfanns ju i Scotland, och regeln sade redan ifrån början; 'Gentlemen Only, Ladies Forbidden'. Och ordet var därmed etablerat, men regeln försvann till slut på 1900:talet.

 

OK låt oss köra lite humor resten av kapitlet så vi blir av med det och kan köra Thailand fortsättningsvis i kommande kapitel.

 

Det första par som faktiskt visades sängliggandes ihop på bästa sändingstid i TV var Fred och Wilma Flintstone......

 

Coca Cola var faktiskt ifrån början grön

 

Ingen människa kan slicka på sin egna armbåge...

 

Kostnaden för att föda upp en mediumstor hund till den fyller 11 år är cirka 101.200:-

 

111,111,111 x

111,111,111 = 12,345,678,987, 654,321

 

Visste ni att varje ”Kung” i en kortlek representerar en känd och framgångsrik kung i historien.

Spader – Kung David

Hjärter - Karl den Store

Klöver - Alexander den Store

Ruter – Julius Ceasar

 

 

Ytterligare en sak som jag inte visste om statyer, och statyer av personer som sitter på hästar. Om personen sitter på en häst som har bägge sina framben i luften, så dog den personen i krig och var alltså ärosam.

Om hästen har ett ben i luften, så dog personen av sina sår som han fick i det slaget. Om hästen har alla sina fyra ben i marken, så dog personen av naturliga orsaker hemma vid. Vilket kanske inte alltid var så ärofullt!!

 

Q.. If you were to spell out numbers, how far would you have to go until you would find the letter 'A'?

A. One thousand

 

Det var I bruk för 4.000 år sedan I babylon att 1 månad efter bröllopet så skulle brudens pappa tillhandahålla all den mjöd som svärsonen villa ha att dricka. Mjöd är ju gjort på bl.a. honung (honey), och deras kalender var den s.k. Lunar-kalendern (månbaserade kalendern), den perioden i månkalendern kallades då för honey-month, vilket vi numera känner som honey-moon...... Bra att veta va???

 

Jag vågar lova att minst 75% av Er som läst detta har redan försökt att slicka Er egna armbåge….eller?

 

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum MCDXLIII AAA, Thailand

 

Hejsan alla läsare!!

 

Om ni vill, så går det nu bra att abonnera, så kommer det att komma till Er emailadress en notis varje gång som jag skriver något nytt kapitel och publicerar här på hemsidan.

 

Var snälla och skriv en rad och anmäl Er på min mail: chaiyaphum@glegolo.com

 

Så kommer jag manuellt att ge Er en notis. Tack skall ni ha, och hoppas att ni får ett fortsatt nöje att läsa mina alster!!!

 

Handskak

Glegolo

 

Chaiyaphum MCDXLIII, Thailand

29 april

 

 

Smith climbs to the top of Mt. Sinai to get close enough to talk to God.

Looking up, he asks the Lord.

"God, what does a million years mean to you?"

The Lord replies, "A minute."

Smith asks, "And what does a million dollars mean to you?"

The Lord replies, "A penny."

Smith asks, "Can I have a penny?"

The Lord replies, "In a minute."

 

Ungefär på detta sätt känner jag mig nu I allt detta med de sattans thailändska latoxarna till arbetare. De har alltid nåt annat på gång, nåt annat bygge att gå till, nåt annat som de lovat, och som de säkert inte heller går till som utlovats... Idag är det söndag och Yorks kille som byggde hans hus efter 7 sorger och 8 bedrövelser, som också var skyldig honom en tjänst, han skulle ha kommit idag söndag, lovade han. Det kom ingen alls.

 

Jag fick Yongyut att ringa och söka honom kl. 15.00, han svarade inte när hon ringde, efter 5 minuter ringde en okänd tillbaka, och sade att han hade fått låna killens telefon. Han lovade att söka upp byggkillen, men ingen har ringt tillbaka. Det är fantastiskt, detta var alltså den 6.e byggkillen som lovat att komma, men som inte kommer.

 

Nu har Yongyut på gång ytterligare en kille som skall komma nu på torsdag lovade han Yongyut. Hur det blir med det löftet vet vi ju redan innan han avger det. Hur detta landet överhuvudtaget kan fungera är för mig en gåta. De lovar, men håller absolut inga löften. De äger inga klockor så avtalade tider skiter dom i. De går enbart efter namn på dagarna inte efter klockan.

 

Har dom pengar så jobbar dom inte.... Har dom mat, så jobbar dom inte, och finns det bara den allra minsta chans för dom att fira någon löjlig jävla högtidsdag, eller någon annan röd dag i kalendern, så skiter dom högaktningsfullt i att arbeta. Det är rent otroligt faktiskt hur ointresserade de är av arbete... Fan en riktigt smart entreprenör skulle ju kunna skära guld med täljkniv härnere bland alla dessa sovande latmaskar. Thailands vanligaste ”möbel”???? Enkelt.... hängmattan, ALLA I Isaan äger minst 2 stycken…

 

Nu får vi avvakta torsdag, annars får jag se till att slå på stora “trumman”, och kalla ner förstärkning ifrån Nong Ma, en falang som jag tror skulle kunna ihop med mig lösa detta problem, som med lite tur är enkelt avhjälpt. Men jag själv är ju oduglig, men kan vara pinnpojke till en sådan falanggubbe tror jag!!! Ja så blev det återigen dags för ett hyggligt negativt kapitel, som nog retar en del. Men va fan skall man göra? Blir du dragen mentalt vid näsan gång efter annan, så har man snart inga fler ”kinder” att vända dit.....

 

 

Var ute och cyklade och såg ena riktigt goa frukter som växte på marken, så det är väl kanske inte några frukter i den meningen. De heter enligt uppgift Dteng Thai. Här så blandas köttet av denna frukt (grönsak) med Naam Tjöan (sirap) samt kokosnöts-mjölk, och det lär vara gott, inte en susning, men poppis bland thai. Själva ”köttet” av Dteng Thai är lite bittert, ungefär som tungan blir när man käkat för mycket Ananas eller käkat en hel påse med BRIO-godis. Tungan blir helt öm och skinnskavd känns det som.

 

 

 

Varje gång vid denna tiden på året, så måste jag bara fotografera detta vackra träd, se vilka underbara blommor det har.... Annars är det ju ganska torrt här nu och har varit ganska länge, Visserligen så ligger vi mitt i lilla regnperioden i Isaan, Thailand, men inte mycket regn alls har kommit, och på sina ställen har det varit precis knalltorrt och inte en droppe har fallit. Ni kan se på mina foton hur torrt det verkligen är. Ni ser det som skall vara risfält, och som bara väntar på regn, så de kan så riset och starta allting...

 

 

 

 

 

 

Ni kan se foton på flodfåror, där vattnet är helt borta, kolla så ser ni hur djupa dessa flodfåror är i verkligheten, det är nog styvt 3-4 meter djupt på sina ställen och allting är bara borta med vinden.

 

 

 

T.om byarna här i Isaan på många ställen, har helt slut på det kommunala vattnet. Så Chaiyaphum stad stället ut mängder av dessa stora behållare, så befolkningen kan hämta sitt vatten därifrån. Det är alltså inget dricks-vatten vi pratar om, utan det är mer vatten för tvätta sig i, tvätta kläder, vattna och diska och sådana saker....

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum MCDXLII, Thailand

28 april

 

 

 

Idag lördag, så skulle jag och York dra upp I bergen, och käka lunch och köpa lite ananas. När vi hade lämnat mitt hem, och kommit fram till 201:an (Bangkokvägen), så när vi stod där, så sade jag till York, - ” Dö, jag är kanonsugen på pizza, vad tror du om vi istället kör söderut och kör till Nowhere bar där ute i ingenstans. York han hakade på direkten, där vilade inga sorger. Genast kom jag att tänka på Martin, fan också York, jag har inte Martins telefonnummer, han kanske vill möta upp....

 

Men det var inget att göra i det läget tyvärr. Det får bli nästa gång, då får vi planera saken bättre. Vi drog iväg, och efter 9 km och Baan Khai, så blev det 1,5 mil till Noen Sa nga. Från där så tog vi den håliga vägen som var 16 km fram till baren därute i ingenmansland.

 

Vi kom fram och där satt familjen som hade baren, och där var också Mr Australia, som för övrigt hette Tony!!! En mycket trevlig kille. Jag var kanonhungrig och frågade denne Tony om hans mat var väl tilltagen, eller om den var i thaiformat.. Inga problem sade han, den räcker till,,,

 

 

 

 

Jag beställde då efter MYCKET tankemöda Lasagne att äta på studs, och en Hawaii-pizza för hemtag. Maten kom in till slut, och jag högg för mig av Lasagnen, det var en ganska liten pluttilutt-bit som låg där på tallriken. Jag ville dock inte ”skymma solen” bland oss där vid baren, och sade inget. Men jag beordade in min pizza ävenledes och drog i mig den också...

 

Jag käkade alltså 2st luncher, och det var så gott så jag blev helt äkta tårögd faktiskt, och jag förlät australiensarn för hans lite snikna portioner... Jag drack en coca cola plus en liten LEO, så man var MINST sagt välfylld, och var på gränsen att faktiskt må lite skit. Men jag kämpade vidare, och mådde ändå prima med sådan kanonmat i magen. Jag kan rekommendera detta till alla Er som läser detta...

 

 

Vi stannade väl där runt 1,5 timme och hade en lång trevlig pratstund även med hans fru. De hade varit ihop nu i 9 år, och ingen av om hade varit i Australien alls under dessa 9 år... De verkade trivas gott, och det vilade inga större ledsamheter hos någon av dom. Dock så visade det sig att det inte alls var någon större anstormning till baren, mer lite lagom.

 

De allra flesta av de cirka 90 falangerna som enligt honom bodde i området, de verkade ha åkt hem nu sade han, och de återkommer nästa år... Så jag tror att han hade denna bar mer för rekreation än för vinst... men bra för oss. Vi tog tel.numret så vi kan beställa, så maten är klar när vi kommer nästa gång, mycket bättre.

 

Vi åkte nu hemåt och beslöt att pröva att köra 2384, den vägen fram till avtagsväg höger mot Noen Sa nga var 18 km, vägen sedan hela vägen till Noen Sa nga var 15 km precis. Vilket då gjorde den svängen med ytterligt bra vägar 33 km, och vägen dit, den håliga var endast 16 km. Men jag undrar om inte jag föredrar den stora fina vägen som var 17 km längre faktiskt....

 

Vi stannade i Noen Sa nga, och drack kaffe i lugn och ro, bra priser och jättegott kafffe. De tar där bara 15 baht för koppen kaffe. I Chaiyaphum så handlar det om 35 baht alt. 55 baht...

 

 

 

Körde vidare, men sedan bad jag att få stanna där jag hade sett att det var en mottagningsstation för det lokala skördade riset. Där fanns mängder av bilar, massor helt enkelt. Och där fanns mängder och massor ävenledes av folk som sålde mat ifrån sina rullande stånd. Ni vet ju hur det är, samlas det mer än 2st thai på ett ställe, så nog fan inom kort så dyker det upp en matvagn, och har färdigt käk med sig till försäljning. På det sättet så är de duktiga thaiarna att dryga ut hushållskassan.

 

 

 

 

 

 

 

Jag tog mina foton, och sedan stannade vi runt 10 minuter och avvaktade medans det regnade lite grand York är livrädd för att få några droppar på sig.. Fråga mig inte varför, men det verkar nästan som om han tror att han skall dra på sig tuberkolos om han blir blöt i regnet här i Thailand. Sedan drog vi iväg hemåt igen. Den sista biten gick snabbt, och dagens lunch var avklarad då i och med att jag kom hem igen klockan 14.30 exakt.

 

Handskak.

 

 

 

 

 

Chaiyaphum MCDXLI, Thailand

27 april

 

 

Vi har ju här I huset haft en vattenläcka någonstans. Vi märkte det först när jag såg att vattenräkningen stack iväg ifrån 3-400 baht upp till 600 baht utan någon direkt synbar anledning. Efter lite tjöt och förfrågning där alla naturligtvis var oskyldiga, så misstänkte vi nog jag och Yongan att det kanske är en läcka någonstans.

 

Jag gick ut till mätaren ute på gatan och finner den fan rörande på sig trots att absolut ingen rörde vattnet. Jag gick in igen och sade till dom att dom ICKE fick lov att röra vattnet nu medans jag kollade. Gick ut igen och fann mätaren fortfarande som rörde på sig, och tickade thailändska baht till vattenbolagets stora glädje, och min stora sorg.

 

Detta var för 4 månader sedan, fortfarande så tickar mätaren, och ingenting är åtgärdat. Yongyut har försökt, vet ju inte mycket mer kanske än att prata med alla dessa byggjobbare, dessa alltiallon som kan precis allting, inte bra alls men hyggligt. Det är gubbar som är självlärda, och har aldrig i hela sitt liv suttit på en skolbänk.

 

Men har man jobb som inte tarvar speciellt hänsyn till säkerhet och fina jobb, så duger dom bra i de allra flesta fall. Bara man står över dom och kollar dom precis hela tiden. För många av dom kan inte dra en rak linje, kan inte läsa av vinkelhakar eller vad det heter... Så hitta en rät vinkel i ett thailändskt fritt byggt hem, är nästintil, lika svårt som att finna en vit noshörning.

 

Yongyut fann på grannbygget här bredvid en gubbe som kom och tittade, han förklarade att han hade jobb nu, men när de hade byggt färdigt detta stora hus, så skulle han kunna komma och fixa det..... Vi fick kontakt via Ingemar med en gubbe, han kom, han tittade och sedan försvann han bara, sket fullständigt i det. Yongyut har vidare pratat på telefon med ytterligare 3st som förklarat att de kommer på ”måndag”, och aldrig sedan dykt upp.

 

Jag var nu förbannad och frågade Yongyut varför thai inte vill arbeta och tjäna pengar....Hennes svar var lika glimrande som alltid – ”thai like to build house, not take away cement”..... Det är som en jäävvla soppa med klister att trampa i, det händer absolut ingenting i denna sak. Yongyut är suverän annars att fixa slika saker, men denna grej är värdelös, fullständigt värdelös...

 

Detta är så jävla frustrerande tycker jag, och som varande falang (utlänning) så har man ju en kortare ”stubin” än thailändarna har i dessa ärenden faktiskt. Jag fick mitt spel för några dagar sedan, och jag tvingade Yongyut att sitta ner med mig och prata, för jag hade lämnat ansvaret för allt detta till henne, och inte kollat henne alls. Och efter alla bortförklaringar som alltid thai kommer med, så kom vi till slut till pudelns kärna äntligen.

 

Jag förklarade, och sade till Yongyut att hemma i falangland så har vi företag som gör sådana härt arbeten på hus... Inte fan yrar vi runt bland outbildade jönsar som inte ens vill arbeta....Yongyut förklarade att det finns inga sådana företag i Thailand. Jag sade till henne, det är inte sant Yongan, det är bara så att du inte förstår riktigt vad jag pratar om.

 

Det räcker nu förklarade jag. Vi skall inte ligga på en vattenräkning som är dubbelt så hög som vanligt bara p.gr.a. att vi är slöa och slappa och inte tar tag i detta problemet. Vi måste nu, vi MÅSTE poängterade jag för Yongyut, ta tag i detta. Skaffa fram namn på gubbar som kan komma hit och fixa felet, för gör vi det inte nu, så kan de bli vådliga konsekvenser på huset, om vattnet bara får fortsätta att urholka betongen.

 

Man kan ju se ungefär var någonstans vattenläckan är, väggen på utsidan huset är ständigt blött, och jag tycker att det ser riktigt otrevligt ut. Jag är ju också rädd att detta kan bli riktigt kostsamt för oss.

 

När jag var ute med York nu senast, så frågade jag honom om hans gubbe som byggt hans hus, han förklarade genast att den gubben var skyldig honom tjänster och lovade att ringa honom och fråga.... han ringde aldrig själv, men jag fick hans visitkort, och Yongyut ringde igår till honom. Han förklarade att han kommer ”nästa vecka”,

 

Yongyut sade till honom att vi har en annan kille som kan komma på måndag och titta på det, då ändrade han sig genast denne kontakt som York gav oss, och sade – ”jag kommer på söndag” , alltså imorgon!!! Jag hoppas innerligt att detta kan lösa sig, att det är en liten vattenläcka, lätt att åtgärda och också billigt för oss......

 

Handskak

 

 

 

 

Chaiyaphum MCDXL (1.440), Thailand

26 april

 

 

Forts. från förra kapitlet........Nu var vi tvungna att lämna desa 2 trevliga killar, och vi fortsatte på den inslagna vägen som Mr Belgium hade föreslagit. Nu tog det inte ens 15 minuter så stannade Mr Germany plötsligt, och nu ondgjorde han sig över att hans jävla GPS gjorde revolt över dessa anvisningar som Mr Belgium hade gett oss. GPS, sade York, föreslog en vänstersväng just här...

 

OK lets go sade jag, man vill ju inte göra tysken ledsen, enär denna jävulsens påfund GPS var hans käraste ägodel, en bra bit mer dyr än hans fru faktiskt.... Vi körde därför in vänster, och kom in på en inte grus, men jordväg, och det hade regnat här ute i ödsligheten, så där slirade jag omkring som bambi på hal is med mina små däck, och jag var allvarligt talat lite rädd att köra nerför de ganska goa sluttningar som fanns överallt.

 

Vi körde genom ett blandat risfälts och skogslandskap, och detta hillvitte höll på i nästan 6 km, alltså en evighet kändes det som. Mina fina sandlaer och mina fina fötter kändes inte så fina längre efter otaliga fotnedsättningar för att parera slirningar m.m. Till sist så kom vi ut på en asfalterad väg, och nu var York nöjd, och påtalade hur bra GPS är... Javisst kanon sade jag och tittade ner på mina sketna fötter.

 

Vi körde vidare på asfaltsvägen, och efter runt 500 meter så passerade vi den asfaltsväg som vi hade svängt av tidigare bara för att GPS ville det. Jag kunde inte hålla mig, och pekade efter att jag stoppat York, titta Mr germany vi kunde ju kommit ut där, på asfalt.... Jag hörde nåt som lät som ”scheize”

 

Vi körde på, och nu körde vi faktiskt riktigt bra, och York skötte sig med den äran. Vi stannade en gång till bara och vilade rumpamentet för den började ju bli öm nu!! Vi kom till slut fram till mackes hus, och när vi kunde fram till huset så var klockan 11.20, och det hade alltså tagit 3 timmar och 20 minuter, bra mycket längre än jag hade förväntat mig.

 

Mackes mötte oss med vatten och omelett med bacon som var riktigt gott och ävenledes en härlig kopp kaffe. Vi satt där sedan och tjötade och hade det trevligt, och hans fru var också med, en riktig toppenmadam tycker alla. Mackes och hon har byggt ett nytt eget hus, och det var kanonsnyggt, och hade rejäla utrymmen, inte onödigt stort, men tillräckligt stort för man skulle kunna känna trivsel även om man var 5 i familjen.

 

Vi tog en stilla promenad ner till deras tempel och det såg väl ut som alla andra tempel antar jag, inget speciellt. Munkarna var också exakt detsamma som överallt annars. Det verkar faktiskt, och nu kanske jag är lite orättvis, att munkar som lever i tempel ute i snårskogen, har en större tendens att leva ett ganska behagligt liv innehållande ciggaretter och mobiltelefoner och flera andra moderna hjälpmedel.

 

Detta trodde man kanske inte att de skulle skitna ner sig med. Men här var musiken på högvarv och mobiltelfonen ljöd så vackert, och den rökande munken fick hetsspringa in för att svara i telefon. Det såg faktiskt lite löjligt ut i mina ögon, men det är ju i mina ögon det.. Vi lämnade strax detta och gick hem igen. Mackes skulle nu hjälpa mig så jag får lite ordning på min hemsida som jag tänker satsa på så småningom, istället för min blogg. ”Adressen” till min hemsida är om ni vill kolla.

 

www.glegolo.com

 

Tanken är att jag snart skall skaffa lite reklam på sidan, och försöka att få in några 100:lappar varje år på detta. Det är småpengar, men slantar små blir ju pengar också till slut... Så nu blir det till att hetsjobba ett bra tag framåt, och föra över till hemsidan styvt över 1.520 kapitel som jag skrivit alltsedan starten i augusti 2008.

 

Klockan gick snabbt, och en sak som jag inte vill i alla fall, och det är att i Thailand köra moppe på natten, på okända vägar med alla dessa förrädiska hål i vägen.

 

Så vi åkte tillbaka till Chaiyaphum igen kl. 14.00 redan. Det blev ett kort hetsigt besök, men det kommer ju att bli fler besök lovar jag, för det är ytterligt trevliga människor..... På hemvägen så revanscherade sig York till 100%, och vi tog den väg som jag velat ta hela tiden. Vi körde helt lugnt och städat på vanliga bra landsvägar, och höll runt 50-60 km i timmen mest hela tiden.

 

Vi kom hem faktiskt utan en endaste droppe regn på oss kl. 16.40, Resan hem tog alltså 2 timmar 40 minuter. Yorks GPS gav en massa information, men det som mest intresserade mig, var att den berättade att vi hade kört totalt under dagen 191 kilometer, och en sak som inte talade emot det i alla fall, var mitt arsle....

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum MCDXXXIX, Thailand

25 april

 

 

Ojoj, vecken tisdag jag fick uppleva. Jag hade ju bestämt att åka hem till mackes (Martin), och se hur han hade det, och träffa hans kanontrevliga fru. Jag träffade York (Mr Germany), ni vet tysken med GPS, som alltid lyckas med konststycket att hitta en väg som är längre än den som jag har lurat ut.

 

Men det är också kul, för då får man reta honom lite, och reta en tysk är lite grand som att reta en amris. De är ju ofta jävla ”duktiga”, så få ner dom på jorden ibland är bara kul. York är dessutom kul för han gillar när jag retar honom, så vi har det enbart kul ihop. Han tycker att jag är kass, och att jag bara fikar efter att ha en ”escapegoat” för mina egna misslyckanden. Ojojoj, inte fan visste jag att jag hade en sleten psykolog i min bekantskapskrets... Hehehe han är sketgo York skall jag säga.

 

När jag träffade honom häromdagen så berättade jag om min resa rätt in bland risfälten i djupaste Isaan, och han blev bara alldeles tyst, och jag visste exakt vad han ville, killen villa haka på. Klart du skall åka med sa jag. Alltid bra att vara två ifall något händer därute bland ingenstans.. Han sade sedan inom loppet av en micro-sekund, jag har en ide´, skicka du via mailen till mig googlevägen till din kompis hem därute...

 

Jaha varför då?? (jag visste exakt vad han fikade efter), ja jag vill ju lägga in koordinaterna i min GPS.... Å jäklar vad jag höll honom på sträckbänken. Nä det behövs inte,,, åk du efter mig så kommer vi fram i ett stycke i tid dessutom... Secken blick han gav mig. Jag kunde inte hålla mig längre och utbrast – ”Klart jag skickar detaljerna till dig jag bara retas lite”, hans svar lät inte vänta på sig – ”Du schwedische schweinhund”!!!!

 

Tisdag morgon och packad med senapssill, 3 burkar anjovis och en stor vattenflaska så tog vi av hemifrån. Jag på moppen, och York på sin lätta motorcykel av märket ”vetefan”.... Vi körde söderut på 201.an (Bangkokvägen), efter cirka 2 km söder om Baan Phai, så tog vi en vänstersväng på skyltningen Noen-Sa nga, väl där så blev det en vänstersväng, och nu vid detta laget så hade York dragit förbi mig och var i täten.

 

Det blev vänstersväng i Noen Sa anga, och vi kom in på 2 mil utav den värsta jävvlla håliga spruckna asfaltsväg jag någonsin kört på. Alla de gropar som York med sin MC bara körde rakt över, var jag med mina små däck tvungen att undvika för att inte ramla huvudstupa, så farten hölls nere rejält. När vi hade kört i styvt 1,5 timme, så kom vi till en by som heter (vetefan), och nu så stannade plötsligt York ute på stora vägen, och sade att han var kaffesugen.

 

OK inga problem, han körde tillbaka 200 m, och där stod sjuttanimej en kaffestuga, och där såg jag när vi kom fram ävenledes 2st falanger. Vi kom upp till kaffestugan-baren, och presenterade oss, ägaren var australiensare, och det vet ni ju de är ju jordens trevligaste människor oftast! Den andre gubben som var kund, han satt där och sög i sig en SPY modell jordgubb. Klockan var alltså 10.00 vid detta laget,,, jaja det kanske är gott att dricka alkohol vid den tiden...

 

Vi satt där och tur var väl det, för York han var ganska vilse i kolan nu, och tjötade vägnummer hit och dit, och han frågade vilken väg jag ville ta. Va fan du kör ju först, och du har därmed tagit över ansvaret, sade jag till honom... Men jag frågade kunden med SPY-drickan, om vägen och den STORA frågan – ”Var är vi någonstans” Vi var inte ens säkra var vi var....

 

Kunden, som för övrigt var ifrån Belgien (Antwerpen) hämtade sin dator i sin bil, och han googlade in sig på google maps, och jösses vad käckt bra det var med dessa kartor. Han pillade med sina fingrar över datorskärmen, och flyttade bilden hit och dit och upp och ner, och till slut så hade han en klar bild av var vi var, och också vart vi önskade åka...

 

Vi stannade 10 minuter till och pratade med Mr Australia, han berättade att på en liten radie bara av några kilometer så uppskattade han att de nog bodde kanske 90 falanger där....ja det kunde jag ju inte tro så här långt ute på vischan. Jag frågade honom om polisen, och att de måste vara snälla här ute på bonnlandet eftersom han kunde stå där helt öppet och sköta baren, och sälja grejor till folk. Det kanske räcker med en liten summa till den lokale polismannen frågade jag. Australiensarens nickande jakande, berättade för mig att det nog var på det sättet. Forts. nästa kapitel...

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum MCDXXXVIII, Thailand

24 april

 

 

Pohm kaeng raeng!!! Snyggt uttryck, lärde mig det häromdagen, och ville så gärna lära mig att komma ihåg det, och också använda det vid lämpligt tillfälle. Men problemet är ju att man hamnar i situationer där folk svarar en, och då är man körd, helt okunnig i språket som man är.....

 

Jag var på banken och betalade av på husskulden i fredags, och hamnade på Bangkok Bank på Big C Chaiyaphum. Jag har ju gått där nu i 5 år, så personalen känner igen mig lite grand i alla fall.. Det var hysteriskt mycket folk på Big C den dagen, och således också på banken...Alla höll i ett A4-papper som de hade fyllt i, och detta lämnades till kassörskan, och sedan tog varje kund styvt 12-15 minuter.

 

Jag började misströsta till slut, plötsligt kände jag ett ryck i armen, vände mig om, och där stod en thaigubbe och pekade på en stol som blivit ledig inne i banklokalen. Jag har ju aldrig i hela mitt liv satt mig ner när det är mycket folk, det kan ju finnas någon gammal som vill ha stolen, lite uppfostran har man ju!!

 

I alla fall, jag log emot honom tackade och sade då planenligt – ” Pohm kaeng raeng”, vilket då betyder enligt uppgift – ”jag är stark”..... Thaigubben log åt mig, så sade jag till honom att – ”I am hooksipsong bee”, och så lade jag till igen – ” Pohm kaeng raeng”, sedan så pekade jag på gubben och menade på att han kunde ju ta den, och upprepade min ringa ålder. Han log emot mig, och sade lugnt och städat att han var – ”seesiph haa bee”.

 

Fan han var bara 45, såg ju ut som en luggsleten 67 åring ju.... Fann mig dock snabbt, då en gammal tant som stod där började även hon att röra min arm, och klappa den och säga – ”nicko”, alla runt omkring skrattade, och tyckte det var skitkul... De sade att jag var neger från Afrika!!! Jag förklarade då på min skröpliga ”franska” att jag var ute mycket på dagarna....

 

Plötsligt hörde jag ordet ”Jak gra yaan” , flera nickade instämmande, och så hörde jag ”Nong Nasaeng”, Yes Sir, då vart man igenkänd då... Men det kändes bra ändå tyckte jag... Sedan pratades det ganska mycket, och jag fattade inte ett skit mer än att de ryckte, och klappade på mina armar, och nämnde ordet ”Nicko” flera gånger....

 

Men det var en trevlig stund där i banklokalen, och tiden gick snabbt. Slutvinjetten blev i alla fall att jag till slut kom fram till kassan, fick pröjsat mina 20.000 baht på huset. Jag vände mig om och skulle nicka ”bye bye” till gänget där bakom. Vad får jag se tror ni...... Jodå .. . 45-taggaren satt på stolen som han erbjöd mig.....Jag pekade och skrattade när jag promenerade ur banklokalen, falangen hade vunnit....igen!!!! – ” Pohm kaeng raeng”........................

 

Man sitter ju ibland och funderar över livet, och ibland funderar man lite mer detaljrikt. Jag har ju en farhåga som är att om min fru, Gud förbjude, skulle dö före mig, vad kommer då att ske med en själv, och vilken typ av liv vill man då leva? Frågorna är många och svaren är lika många, inte lätt att måla upp det scenariot, vad tycker ni andra. Även om ni bor i Sverige, som ju de flesta av Er gör, så kan ni ju ändå säkert sätta Er in i detta problem eller dilemma!

 

Kommer man att bo kvar i huset?? Det är ju ändå fullbetalt då, och man bor ju liksom hyresfritt resten av sitt liv... Eller kommer man att inse att det är stört omöjligt att bo kvar. Ja tänk vad kommer släkten att säga, om man kanske blir ihop med en ny kvinna ifrån samma stad, kommer släkten att tolerera detta överhuvudtaget? Eller blir det så att man hellre sticker sin väg, och börjar om någon annanstans???

 

Att börja om nere i Pattaya eller Bangkok i de ghettona där, där man skall leva ihop med alla dessa fylletrattar till falanger som bor där, är nog inte bra för en gubbe med min hyggligt svaga karaktär. Jag lär kanske supa ner mig ganska snabbt i så fall... Alternativet att hitta ett annat ställe i isaan låter i så fall än mer lockande tycker jag. Men en bra lång bit ifrån Chaiyaphum i så fall tror jag är det bästa.. Så lite infallsvinklar ifrån Er läsare är ju aldrig fel, vad tycker ni alla??

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum MCDXXXVII, Thailand

23 april

 

 

Jag märker mer och mer, dag för dag, att yngre människor intresserar sig för Thailand, och gärna vill bo härnere. Jag förstår inte den inställningen speciellt mycket eftersom man ju är uppfostrad i den generation som lärdes att arbeta, betala skatt och inte ligga alla andra till last.

 

Idag så vill ungdomar som fan inte ens har börjat arbeta i sitt liv, kanske gått i skolan som alla dessa hejdukarn fram tills dom är 27-28 år gamla, och tvingas att avbryta sina studier och ut i arbetslivet.. Dessa strävar då efter att fortsättta sitt liv naturligtvis och leva på fortsatta bidrag...

 

Inte många i den generationen har ens börjat att betala in för att täcka föregående generations kostnader, och nu skall de ha pengar på direkten utan att göra nåt. Thailand är ett trevligt ställe att bo på, och de är störtkära ungdomarna, och vill arbeta här och bo här. De har inga planer varken innan de kom hit, eller ens när de kom hit på sin statsbetalda semestrar.

 

De kan bara inte förstå att detta landet Thailand faktiskt INTE vill ha falanger som skall bo här. De gillar det inte alls, och de tolererar det ytterst motvilligt. De har lagstiftat extremt strängt, så att det skall vara nästintill omöjligt att bo här, om man nu inte är gift med en thailändsk dam, och kan komma undan med 40.000 baht i månadsinkomst vill säga.

 

Men du får inte arbeta härnere, och om du ändå vill arbeta så finns det ett regelverk som heter duga härnere, och som tydligt talar om att Thailand faktiskt INTE vill ha oss arbetandes här.Så istället för att plocka hit till Thailand duktiga människor med goda kvalifikationer, vilket man faktiskt gör lite grand, så är ändå kraven på att springa hit och dit till immigration, och ut och in i landet hela tiden oerhört krävande, och lockar inte alls folk att bosätta sig här och arbeta för en skitlön.

 

Det finns ingen karriär för falanger här i Thailand inom arbetslivet. Att öppna ”eget” här, glöm det.... Bolaget skall stå på thai så de är i dominans till minst 51%. Och vem vågar investera härnere pengar i ett ”eget” bolag, för att sedan vakna en morgon när thaiarna inte längre kan ”hålla sig” och har snott hela kassan..... Så hela grejen med att komma hit och bosätta sig, och på så sätt gynna Thailand med yngre duktiga medborgare finns bara inte på kartan.

 

Finns inte en chans att bli medborgare, finns inga människor som orkar genomgå den dokumentära misshandeln faktiskt som tar mängder av år, och krav som inte är av denna värld. Nä Thailand är enbart till för gamla människor som gått i pension, som inte stör tillvaron alls för de thailändska medborgarna, då är Thailand nöjda, och livet kan sakta gå vidare i detta mentalt slumrande land...

 

Läste en tråkig nyhet om att en gammal finländare (73 år), som hade dött i sin lägenhet där. Se fotot som mer än gärna publicerades i dagstidningen där i Pattaya. Man kan ju tro att killen var ”aktiv” ända in till dödsögonblicket. Man ser hur kalsongerna är nerrullade. Förutom att gå in i detalj med allt möjligt, publicera namn, mellannamn och familjenamn och nationalitet, så är man också extremt noga med att få med alla smaskiga detaljer, och här i Thailand så finns det ingenting som är FÖR smaskigt för att inte tas med i dagstidningarna.

 

Mannen gick i sällskap med en 34.årig kvinna, men hon var dock sedan den 10 april redan uppe i Phitsanulock hos sina föräldrar för att fira Song Khran. Att inte mannen följde med den långa krafttömmande turen förstår man ju, så därför åkte hon ensammen. Mannen dog helt ensam på sitt rum, och ingen hjälp fanns till hands.

 

Nu försökte man sitt bästa med att säga att de fann hans värdesaker vid nattduks-bordet, de fann hans mediciner, och de fann Kamagra i gelform samt sprit. De offentliggjorde icke vilka mediciner mannen tog, men det var noga med att nämna just Kamagra och att det var i gelform.... För Er som inte vet det, Kamagra är en piratkopia av Viagra, och kostar en bråkdel av vad Viagra kostar...

 

Man lyckas i stort sett förvandla ett vanligt dödsfall av en 73:årig kille ifrån Finland, till något suspekt och otrevligt, och de vill liksom visa thailändska medborgare hur motbjudande falang egentligen är. Men inte ett ord i hela artikeln om att mannen hjälpte kvinnan, och hennes familj med månadspengar, inte ett ord som visade vilken människa detta var i verkliga livet....

 

Så det där med att avsluta livet i Thailand, har ju kanske minst två sidor till det hela. Dels, så vill man ju leva livet som det skall levas ända tills sista meningen skall skrivas i ens liv. Och dels så vill man slippa att bli behandlad som ett jääkkla neutrum de sista åren som vi blir av den svenska befolkningen. Man säger ju (jag) ”hellre en snabb död i Thailand än en långsam tynande tillvaro och död i Sverige”.

 

Farhågorna man får är ju att man kanske inte har någon vid sin sida när man skall dö, och det känns ju för jääkkla tist att behöva dö i en sketen lägenhet helt ensam efter ett helt liv. Och på toppen bli behandlad som en sopstation av landets dagstidningar. Där ingen vet vem falangen är, vem han var, vad han uträttat i sitt liv... DET verkar vara en grej som jag i alla fall kan vara utan....

 

Så det gäller att det går snabbt , i familjens sköte och att alla ”affärer är uppklarade, och inga lösa trådar finns kvar i ens liv... Då är det läge att hoppa bock och försöka att hoppa så man kommer upp i himmelen....

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum MCDXXXVI, Thailand

22 april

 

 

Forts. från förra kapitlet.... Som sagt var, det finns mängder av falanger garanterat, och många sköter sig nog bra trots allt...Men anledningarna till att de håller sig undan är säkert många. Jag har själv hört ifrån dessa människor att de i vissa fall gärna är med, men bara en kort tid och detta då beroende på att de inte tål tobaks-röken, de mår illa av det... De klarar inte av musikvolymen, vilken är så hög så man varken kan prata och skrika på varandra, ingen hör nåt ändå.

 

Och sedan så gillar de flesta inte den erbarmligt enahanda och tråkiga maten som alltid serveras... Vidare så anser en del att vissa thai gillar att prata med dom medans andra fullständigt ignorerar falangen på festen...Så anledningarna är många att inte komma på dessa thailändska kulturtilldragelser. Vissa falang säger: Gå inte på fest under Song Khran om du inte är beredd att bli pisseblöt.

 

Gå inte på en thaiparty om du inte är beredd att offra sin hörsel fullständigt p.gr.a. musikvolymen. Så avslutningsvis, har vi falanger någonsin sett en thai komma på en julsammankomst och har med sig inslagna paket till barnen, precis som kulturen förespråkar i falangland??? SÅ KLART INTE, men det spelar ju ingen roll, det är ju utlänningar vi pratar om, och då behövs det inte....

 

MSG – vad tycker ni??? Detta salt är ju ett omtvistat ämne som verkligen har fått fotfäste här i Asien. Det är rent förskräckligt hur saker och ting riktigt ”fastnar” hos thaiare.... Det finns ju en del människor som får biverkningar av detta MSG. En del mår riktigt illa, och en del får faktiskt mardrömmar påstår dom... En bra sak är ju att man kan på restauranten faktiskt säga till i förväg att man inte vill ha MSG i maten.

 

Risken är ju förstås att ni får den ”thailändska behandlingen” då!! Alltså att de säger Yes,sir, när ni ber om MSG-fri mat.. och sedan så skiter dom bara i det, och hoppas att ni inte skall märka nåt förrän ni kommer hem... Ni vet ju vad man säger här i detta landet där man alltid får ett ”ja” av folk, men sedan så gör de bara ”nej”... pröva en gång vet jag.... Be att på restauranten få ”proteinfria” ägg, jag slår vad att de kommer att säga – ”yes no problem”.....

 

OK låt oss lämna MSG, men inte lämna restauranten. Ni vet när man sitter och äter på restaurant. Det lilla ”ölbordet” som ALLTID står parkerat vid kortändan av vårt bord. Där står ölen och där finns isen, och där finns ALLTID en servitör av nåt slag som hela tiden jobbar som en galärslav för att ha våra glas fyllda till bredden med is och öl.

 

Fan man hinner inte få glaset ner till halva, förrän de står där och fyller på igen. Jag vet många, inklusive mig själv som faktiskt irriterar mig på detta förfarande. OK jag fattar att restauranten tjänar på att ”puscha bärs” på halvfulla falanger, och det är ju uträknat så, och servitörerna har ju det kravet på sig ifrån ägaren till matstället. Men ibland skulle jag önska att de skulle lugna sig lite grand.

 

Jag har t.om prövat med att säga till dom att lugna sig lite grand. OK det avtar lite, men så kör de igång igen efter typ 20 minuter när dom tror att vi glömt det runt bordet. Jag har t.om gett servitören 20 baht och bett honom att inte komma till bordet mer förrän vi kallar på honom. Vad händer då? Jo då kommer strax dumfan till servitör från ett grannbord och börjar hälla öl i våra glas oombedd....Hahaha, ja ja ja, det är ju deras jobb jag vet...

 

Thailand, ett samtalsämne som är och har varit kärt för oerhört många människor under årens lopp, och många har dött här, lidit här och haft underbara upplevelser här, men de alla älskar detta land tydligen. Både turister och folk som bor här (expats) älskar landet oftast. Även thailändarna älskar landet, så klart det är ju deras land.

 

Så frågan är då om nu alla älskar Thailand. VARFÖR gör man sitt bästa för att fullständigt föröda landet genom döda stränderna genom att belägga dom med bröte i form av sopor i en oändlig mängd. Man t.om gräver ner gifttunnor på turist-stränderna utan deras vetskap... Man förgiftar dess havsvatten, och man fiskar ut vattnen fullständigt så ingen matfisk finns kvar snart.

 

Vi pratar nu om Gulfen, alltså Siam-bukten som snabbt förvandlas till ”Döda Havet” väl matchandes sin namne i Israel. Det finns inga regleringar, inget bevarande och ingen som helst kontroll av alla gifter som bara öses ut i havet runt Thailands kuster. Hur länge kommer turismen att kunna täcka över alla dessa förskräckliga hemskheter som thaiarna gör med sitt egna land, som de i en ständig givakt alltid förklarar att de älskar intill döddagar!!!

 

Dubbelmoral eller vad skall man kalla det. Alltså stå i givakt och inte röra sig alls medans nationalsången spelas kl. 08.00 och kl. 18.00. Men där emellan så förgiftar man sitt land bara man kan tjäna några baht på det, eller sparar 20 baht i månaden i sophantering, och slänger sina sopor i naturen. Thailand kommer att bli ett förgiftat land, en sopstation ganska snart, kanske det redan är försent. Men vem bryr sig...makthavarna ser på och gör inget så länge som de thailändska bahten i en allt stridare ström rinner ner i deras egna redan fulla fickor.

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum MCDXXXV, Thailand

21 april

 

 

En sak som nödvändigtvis inte behöver vara min åsikt, men som ändock är en åsikt, vill jag belysa nu, och det står Er fritt att tycka vad ni vill i denna sak. Att jag skriver i jag-form behöver ine betyda att det är jag personligen som upplever detta, det är bara poetisk frihet som lyser igenom.

 

Just nyss under Song khran här i byn, så gick jag och frun min med i ”tåget” som strövade/paraderade fram igenom byn, och ut ur byn till templet som låg runt 15 minuter utanför själva by-kärnan. På vår väg så passerade vi ett flertal stora husbyggnationer med stora trädgårdar, som alla tillhörde andra falanger som bodde här.

 

Ingen av alla dessa falanger var med i vårt tåg, och ingen av dom var med senare på seneftermiddagen/kvällen när själva maten och festen satte igång. De var heller inte med till templet som sagt var, och de brukar definivit aldrig ge några donationer till templet. De brukade storvulet skylla på att de icke var Buddister.

 

Att sådana människor skulle fatta att pengarna i förlängningen gick till fattiga människor i närområdet slog dom aldrig.... Att pengarna kanske gick till byskolan eller kanske till att förbättra templet? Dessa människor betalar mer i electricitet till att hålla igång grinden till egendomen, än vad det hade kostat dom att ge till templet i sin egna by.

 

Det verkar som den enda kontakt som de har med de lokala thaiarna, är när de hyr in dom för att städa huset, eller klippa deras gräsmatta.Jag själv via min fru brukar hjälpa templet med en summa pengar 1 gång varje år, och dessutom ge pengar alltid när folk kommer med dessa pengaträd ni vet...

På festen så höll byhövdingen, en ganska ung kille, tal och han hälsade då mig och min familj välkommen till bygemenskapen, han nämnde dock aldrig ens de andra falangerna överhuvudtaget. Jag fick många nya vänner, och de flesta verkade vara glada att det fanns åtminstone en vetiger falang i byn. De berättade för mig att de inte riktigt förstod dessa falanger som bodde där, men som aldrig ”deltog” i det dagliga livet i byn...

 

Jag visste inte själv vad jag skulle säga, men fann mig naturligtvis försvarande dessa människor, och sade att det berodde nog mest på språkbarriären och kulturbarriären. Thaiarna berättade vidare att det gjorde folk lite misstänksamma, och avvaktande gentemot dessa falanger, som låter sina häckar växa höga, och både hem och människor blir helt otillgängliga.

 

Ja, men det är nog exakt detsamma hemma i falangland, sade jag!! Jag har ett eget ordspråk som jag hittat på som kanske beskriver det hela bra – ”Ju mer pengar falangen tjänar, ju högre växer häcken”..... Poeten är igång igen verkar det som. Thaiarna tyckte att det verkade vettigt sagt för de hade även sett detta hos sina ”egna” som hade pengar.....

 

Men som helhet, thai pratade inte speciellt illa om falang skall tilläggas, men jag märker att de respekterar dom definitivt inte heller.Så vi enades under drickandet av den sista skvätten Lao Khao att världen oavsett var den ligger, verkar vara hyggligt lika i mångt och mycket...

 

Därför frågar jag Er som kanske har mer ”klara” tankar, hur kommer det sig att alla dessa falanger väljer dessa byar att bo i, och sedan bygger de enorma hem, skyhöga murar och häckar, och de väljer sedan att kalla detta sina hem. Sedan väljer de att stå utanför samhället, och är ursnåla emot alla och envar. Undrar om de är beredda på att bli satta på undantag om olyckan skulle vara framme, och de skulle behöva ha hjälp ifrån byn... Eller satsar dessa fjantar på att folk ändå skall förbarma sig över dessa avarter till falanger...

 

Det finns säkert många falang som är helschyssta i sina byar och sköter sig klanderfritt, men det är otäckt många som för ett undanskymt liv, där man nästan vågar tro att de gömmer sig för lagen, och för publicitetet så ingen varken i Thailand eller i hemlandet, skall veta har de håller hus!! Forts. nästa kapitel.....

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum MCDXXXIV, Thailand

20 april

 

 

Var idag inne i Chaiyaphum och hämtade ut mina månadspengar. Åkte förbi där Alfa bor i syster ysters hus. Tyckte änna lite synd om Alfa, så jag stannade till utanför området, och handlade lite Som Tam pet/pet plus en kycklingbit till henne att snaska på, när lusten faller på. Vem ligger där på golvet, om inte Soda.

 

Han har ju sommarlov gubevars... Lov ifrån skolan här i Thailand innebär att barnen gör inte ett endaste skit varken på dagar eller kvällar. Jag har ju försökt tidigare att skyffla ut dom när dom är här och leka, men Yongan är inte så glad att de skall vara ute i solen och bli bruna.....

 

Jag tycker faktiskt synd om ungarna här. De är i händerna på rena idioterna stundtals, alltså när det gäller att aktivera dessa latmaskar. Latheten lärs upp ifrån grunden i barnaår redan, och sedan utvecklas denna lathet till en konst faktiskt... jag kommer ju lätt ihåg våra sommarlov hemma i Götet när man var liten. Jag fick inte vara inomhus när solen sken för mamma. Ut med dig skrek hon, och ut flög man med hövvet före.

 

Man sysselsatte sig som alla andra barn med att spela fotboll, bygga hyddor, leka uppe i skogen med typ att jaga med pilbåge, och på lite äldre år med fröken ”Diana”, vilket var ett luftgevär för Er stugsittare som inte vet bättre. På kvällarna-senefter-middagarna, så brukade vi samla ihop gänget, och spela fotboll, och lira emot andra gator eller kvarter.

 

Vi var igång precis hela tiden, hela tiden, När vi blev så gamla, så vi kunde gå på toan själva och skita, då var det dags att släppa mammas kjolar och gå med i en fotbollsklubb. Och så här höll det på. Jag förstår att ni unga (typ 35 år) inte fattar nåt av detta, för ni är la ungefär som thaibarnen är antar jag. Ena rektiga stugsittare.

 

Så jag tycker synd om thaibarnen, och deras fysik är nog rena rama skiten faktiskt... Inte en muskel på barnen hos varken pojkar eller flickor, rena rama slafseköttet på benen, ser grymt ohälsosamt ut... och när jag föreslår att vi skall gå ut och lira boll t.ex., nä då vill dom inte gå ut, det är för varmt, eller solen gör att dom blir bruna...

 

Och med idioter till föräldrar som bistår barnen, så får de genast tillstånd att hänga vid TV:n precis hela dagen lång, och sedan alternerar barnen mellan att spela spel och Facebook på datan och kolla filmer på TV;n, och ringa till varandra i sina mobiltelefoner. Ofta bor ju kompisen kanske 112 meter längre bort, så använda benen är ju inte aktuellt. Detta alltmedans dagarna går, och livet rullar på för dom, stackars ongar!

 

Var på banken idag då som ni säkert förstod, Jag stod där i allsköns ro och väntade på min tur, och där var fullt av människor. Jag kände plötsligt ett ryck i armen, och där stod en gubbe och han pekade på en tom stol. Tack så mycket svarade jag, men nä tack. Sätt dig själv..... genast så kom en dam till undsättning och frågade hur gammal jag var... – ”62 år” svarade jag.... jag är helt OK och frisk...

 

Ge den tomma stolen till en gammal människa istället sade jag. Dom tittade på mig och skrattade.... Va faaaan , tänkte jag, de menade inget illa och jag blev inte sur, men här kämpar man som ett svin på sina cykelturer denna grymma hetta, och sedan behandlar dom mig som en gamling.

 

Jag fick tag i en annan gubbe som stod där, tyckte han såg sleten och rynkig ut, sade till honom – ”Du är nog i en bra ålder för den stolen, varsegod..” Hon ryckte åt sig armen och förklarade stolt att han var 45 år....... nääääääeeeee, svarade jag, du ser ju ut som 72 år..... Han kanske inte blev så glad, men tanten som hade lagt sig i samtalet skrattade blöjorna av sig nästan.

 

Nu var det uppslupet i banklokalen hos Bangkok Bank... Samma tant tog fram ett foto av sin dotter, tror jag – eller så var det ett foto av henne själv för 35 år sedan. Det lät precis som den vanliga frågan, alltså att dottern nog skulle må bra av att träffa en falang.... Jag fick förklara att jag hade palleja´... och inte ville ruska i det förhållandet, men hon bara fortsatte och folk skrattade.....

 

Till sist blev det min tur, och jag kunde lämna det nu överglada sällskapet som höll låda för hela jääkkla Big C verkade det som.... Ja så kul kan man ha det i Thailand, och vet ni vad... jag är bara glad att folk bryr sig om mig överhuvudtaget, och bekräftar min existens genom att tilltala mig...

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum MCDXXXIII, Thailand

19 april

 

 

Det kan allt gå vilt till under Song Khran, och polisen kan ibland liksom många ladyboys få ”häcken full”. Denna ”dam” var rejält uppsluppen umnder Song khran och dansade offentligt barbröstad ute på stan i Pattaya. Polisen blev tillkallad, naturligtvis av en sådan där ”tjallare” som finns tydligen i alla sammanhang i vårt samhälle, alltså inte bara ute på vårt thaiforum.

 

Polisen beordade ”henne” att sluta att dansa och visa brösten, och dra på sig en t-shirt och skyla sig, men ”damen” vägrade, Polisen tog ”henne” då ner till polisstationen där hon fick förklara sig. ”Hon” berättade då att hon hade totalt kostat på sig runt 500.000 baht för sin transformering ifrån man till ”kvinna”. Pengar då som hon fått av sin utländske pojkvän.

 

Så hon meddelade stolt till polisen att hon tänkte fortsätta att dansa och visa brösten offentligt vid fler tillfällen, för hon tyckte att det var så lyckat och de var så fina att titta på. Ja i Thailand finns alla sorters människor, ingen sämre än någon annan, annat då än om man räknar in karaktären hos vissa rötägg härnere....

 

Vi är t.ex. i Bangkok, staden med 10:000:tals taxis. Den normala gången är att vi sätter in vår skalle i taxin och berättar vart vi vill bli körda av taxin. Vi får sedan många gånger ett nej, och chauffören visar sig helt ovillig att köra dit vi vill!! Varför kan man inte göra som överallt annars i världen, man ser taxin, går fram till den öppnar dörren, stiger in och berättar vart man vill bli körd.

 

Är detta bara i Thailand som man berättar först vart man skall, innan man stiger in i taxin? Har ni försökt att få Er thaidam/fru att hoppa in i taxin med Er, naturligtvis i hennes icke-konfrontations-uppförande, så gör man inte så... man frågar alltid först om det passar herr chaufför att köra dit vi skall..

 

Frun berättar då att taxin naturligtvis är just på slutet av sitt skift. Och skall åka hem snart, och DÄRFÖR kan han inte köra oss dit vi skall... Det är ganska otroligt att så himla många taxi alltid verkar vara på slutet av sitt skift, fasen det är tydligen inte bara ute på landet (Isaan) som folk är slöa och inte orkar arbeta, även taxiförare verkar vara ordentligt slöa slappa och likgiltliga.....

 

På tal om giftemål och fruar, ni vet vad man säger om den saken va? ”Bigami är en fru för mycket!! Monogami är detsamma!!”.. Kom bara att tänka på det för jag satt och funderade lite grand om det här med Mia noi, alltså en extrafru.... men som jag känner, ha 2st som tjötar på en, det räcker så gott med en tycker jag....även om det stundtals facsinerar en fullständigt hur våra små fruar fungerar i verkliga livet... Ja har man inga gåtor att klara av så blir livet tydligen tråkigt, eller hur?

 

York och jag skall på tisdag som kommer, köra till en by som ligger norr om Khorat (Nakhon Ratchasima), vägen dit hittar ni på denna länk, klipp in den i Er data och se och njut av de runt 8 milen dit och 8 milen hem.

 

https://maps.google.com/maps?saddr=Ok%C3%A4nd+v%C3%A4g&daddr=Ok%C3%A4nd+v%C3%A4g&hl=sv&ie=UTF8&ll=15.539823,102.144983&spn=0.548418,0.879593&sll=15.522953,102.170732&sspn=0.548462,0.879593&geocode=FceQ8AAd16AUBg%3BFU4p6QAdYXIZBg&oq=nong+ma&t=v&mra=prv&z=11

 

Vi kommer alltså att köra moppe de 8 milen, och vi startar då med att köra stora Bangkok-vägen ner några mil söder om Baan Phai. Där tar vi vänster in på väg 2180 vilken är skyltad. med Noen Na-sanga. Det blir till att köra runt nån mil till Noen Na-Sanga och där skall vi in på väg 4036.

 

Sedan köra 3300 meter och köra in på väg 2369.... Efter 6,5 km så skall vi köra in på väg 2384. Det roliga fortsätter, ingen fara.... Vi kör på i ytterligare 6 km och tar in på väg 4058. Sedan 1,5 mil och in på väg 2150, vilket tar oss till Martins by som lär heta Cho Raka.... Och den ligger verkligen mitt ute i ingenting misstänker jag... Men vi får se... Forts. följer.....

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCDXXXII, Thailand

18 april

 

 

Nu är Tokay Gecko på tapeten, men kanske inte på väggen..... Jo som vanligt så utmärker sig de dumdryga Asien-herrarna (kineserna), de är ju kan man säga Asiens motsvarighet till tyskar (Europa) och amerikanare (USA), vilka ju brukar dominera tillställningarna de är på, ni kommer väl ihåg när de i sitt egna tycke skämtsamt säger: – ”watch out. Americans coming through”, och så tränger de sig fram utan hänsyn till alla andra ute i internationell miljö....

 

Jo dessa kineser har ju en förmåga att brandskatta numera hela världens djurliv. Denna enorma ”köttmassa” som trängs inom sina gränser, och som också i MÄNGDER finns överallt på vårt jordklot. De har ju sina egna ”doktorer” som talar om för sitt folk olika saker typ om mediciner som botar allt möjligt, rent skitprat förstås.

 

Men folk vet ju ingenting i den delen av världen och köper allt snack, som ju i grunden syftar till att skapa en ”marknad” där doktorerna själva kan tjäna pengar!! Nohörningshorn, elefantbetar, detta är ju bra för en hel följd av olika sjukdomar plus ökar fortplantningsförmågan hos kineserna. Och just fortplantningsförmågan är väl det som ligger dom närmast om hjärtat... Flera miljarder invånare räcker tydligen icke till...

 

Nu senast då så ligger Toay-Geckon, den stora (se bilden) som kan bli upp till runt 40 cm i farozonen verkligen. Enbart lilla skitön Taiwan har importerat direkt ifrån det vilda runt 15 miljoner av dessa ödlor under ett par års tid, och då kan man ju förstå vilket antal det handlar om när man lägger till de andra asiatiska länderna.

 

Tokay-ödlan dödas och käkas för den är bra på att kurera: Astma, Diabetes och en massa andra krämpor. Detta är naturligtvis som vanligt skitprat, men tyvärr folket som äter mest av Tokay kommer ifrån då Taiwan, Kina, Hongkong och Vietnam, de vet ju absolut ingenting om någonting alls mestadels, så ödlan bara utrotas snabbt och elegant, för att fylla fickorna på de som fångar och säljer ödlorna.

 

Den sista spiken i kistan för Geckon (Tokay) kom nu häromdagen, då en stolt ”doktor” ifrån Vietnam proklamerade i pressen att Tokay kunde kurera AIDS (HIV). Detta blir sannolikt den sista kastade stenen emot det djuret. Och man kan nu applådera mänskligheten återigen för att de lyckas så fantastiskt bra att utrota andra djurarter....

 

Hörde ett snack häromdagen mellan 2 engelsmän. Den ene bodde här i Isaan sedan 6 år tillbaka, och den andre kom som 90% av resterande fylle-engelsmännen ifrån någon turistort söderut. De satt och pratade och det hördes på långt håll hur, hör och förvånas, hur den som bodde häruppe bredde ut sig och bedömde människorna här i Isaan.

 

-landsdelen är absolut vacker, inget snack om den saken... (Undrar var han hade bott, tycker mest det är risfält här, vackra, men ett oändligt antal....)

-thaiarna häruppe i Isaan hade en stel överläpp, vilket för engelsmän menas med att thaiarna är allvarliga och tråkiga, ungefär som att dom skulle vara introverta människor här!!

-Han menade på att den kvinnliga befolkningen (brudarna) var oanträffbara och arroganta och inte vackra alls.

-Han kunde inte finna några barer här, bara några lokala karaoke-sångare som ville ha 2.000 baht för minimal ”underhållning”, vilket tydligen inte ökade hans redan trökiga humör.

 

Ja vad skall man säga om Isaan, denna landsdel är ju enormt stor, och har en enorm befolkning antalsmässigt. Här finns alla olika variabler på människor, alltifrån de urfattiga bönderna vilka ju är i överskott naturligtvis, men den snabbt växande medelklassen syns ju mer och mer här, och med den följer också den växande utbildningen här...

 

Allting har ju barnakrämpor, utbildningen lämnar mycket övrigt att önska, medelklassen vi pratade om, är nog idag mest baserad på skulder, och den medelklassen här är nog mest en chimär. De flesta i medelklassen är nog mer fattiga bönder som säljer av sina marker för att ”casha in” in sent i livet och köpa bil, bygga hus och utbilda sina barn....

 

Problemen kommer väl om några år, när det är dags att landa och när pengarna är slut, lånen kan man icke betala tillbaka, och verkligheten tränger sig på igen. ja då blir det till att börja arbeta igen, som vadå häruppe, jo risbonde såklart!!! Men nu har man ingen mark kvar, den var ju intecknad och numera förlorad!!

 

Ja sådana dönickar som dessa engelsmän finns det gott om i Thailand, generalisera utan att riskera vara orättvis, ja det är jätteenkelt. Bara åk ner till Bangkok, Pattaya och Phuket, och där finner ni alla dessa döskallar som inte vet ett skit om ett endaste skit, och lever sina alkoliv, och dör ganska snart när dom väl kommit hit ner.. Dessa fylletrattar ser ni så fort ni dimper ner på Suvarnabhumi, Thailand.

 

Handskak

 

 

Chaiaphum MCDXXXI, Thailand

17 april

 

Forts. från förra kapitlet... Om du misstänker att allt detta är en blåsning, så stick då, sitt inte här och lipa menade jag på... 60.000 baht är skitpengar, rena rama skitpengar i det stora hela, och det kan du enkelt spara ihop till, eller så har du det redan på banken.... Han var svår att nå fram till, han fokuserade hela tiden på pengarna, och han var livrädd att betala och gör färdigt detta lån, och få det klart en gång för alla.

 

Jag menade på, hon betalar vareviga månad dessa hemska räntor och hennes skuld går inte ner ett baht... Fan sade jag om du nu inte vill ställa upp för din kvinna i livet, så ta då ett risfält som säkerhet och låna henne pengarna då, men räntefritt eller med mer mänsklig räntesats.. Sätt ett krav på att hjälpa henne. Och det skall vara at hon aldrig så länge ni är ihop, aldrig mer tar ett lån...

 

Den lagliga räntan i Thailand ligger på 5% per månad, men den vilda västern som finns här, så följs ju inte den procentsatsen förstås. I de avtal som finns mellan lånehajen och kunden, så nämns inga procentsatser, så det finns inge bevis att visa polisen. I väldigt många fall med lånehajar, så är polisen med i affären, och vill ha sin andel. Alla bedrar de fattiga, och ingen gör någonting åt det....

 

Det finns bara en väg för folk att claima sin rätt i det dagliga livet i Thailand, och det är att på lång sikt ta över landet. Och det första folket måste göra är att ändra sig, fokusera mer på utbildning, och prata med varandra istället för att som alla thai gör, stoppa huvudet i sanden i alla sammanhang i livet...

 

Så vad hade ni gjort, om nu hade haft en flickvän som erkände och skämdes att hon tagit ett lån....??? hade ni gjort som det skrivits om så många gånger, aldrig ställt upp??? smitit iväg??? Eller hade ni behandlat Er flickvän som familj, och tagit tag i situationen och löst den för Er flickvän?????

 

Ja säsongen för sockerrör har ju varit ett bra tag nu, och bilarna passerar Chaiyaphum i mängd. Chaiyaphum är ju rutten som alla passerar ifrån nord till syd och ifrån flera andra väderstreck söderut. Bilarna är ALLTID överlastade, de är överhöga, och fjädringarna på många av bilarna verkar vara kass, så lastbilarna lutar betänkligt redan innan de startar sin långa resa.

 

Hur dessa bilar vågar resa uppför bergen, och nerför de branta bergen är mig en gåta. Lastbilarnas största fara är att de får inte under några omständigheter köra för sakta, och de måste ofta har jag sett, köra med ena hjulparet på varsin sida av mittlinjen på landsvägen. De undviker ju då lutningen på vägen, och förhoppningsvis så kan de klara sig ifrån att välta över.

 

 

 

Just att lastbilar med sockerrör tippar är ytterligt vanligt, och man ser det i stort sett vareviga dag här i Chaiyaphums-området. Men det absolut värsta området att se dessa fruktansvärt fellastade lastbilar är alltså uppe i bergen mellan Nong Bua Daeng och Chaiyaphum. Där ligger en bergskedja som är rejält hög, och med branta backar på bägge sidor av krönet. Jag fasar varje gång jag kommer där med moppen, och antingen möter eller skall till och köra om en sockerrörsbil..

 

 

 

 

 

 

 

Skulle ta på mig cykelsandalerna häromdagen, och ser något underligt där bredvid, böjer mig ner, och får se en fjäril.. Måste säga att jag tycker den verkar vara en underlig sort, har aldrig sett något sådant förr. Tog foton, så kanske ni också gillar vad ni ser.... Den var så himla slö, så jag tog upp den i handen och släppte iväg den med en svepande handrörelse, och sedan flög den tryggt iväg!!

 

 

 

 

Näckrosor är faktiskt en väldigt stor grej här i Isaan i Chaiyaphum-området i alla fall. Säsongen är under hela året i stort sett om jag fattat det hela rätt. Näckrosorna de blommar, de skördas, de vissnar, och snabbt som ögat är dammen återigen fylld av vackra blommande näckrosor, och så skördas det återigen... man äter blommorna, man äter blomman INNAN den blommat, smakar som snacks till groggen ungefär, riktigt gott att käka på..

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCDXXX (1.430), Thailand

16 april

 

 

Idag söndag, Ingemar var hemma och lipade av trötthet, så jag blev ensam på turen idag. Kom iväg runt 10.30 så hettan hade inte riktigt startat. Jag hade idag en fullständigt omöjlig uppgift, möjligtvis så hade jag kunnat klara mig ifrån vattenkriget om jag cyklat kanske kl. 08.00 i morse, men jag orkar bara inte, det är alldeles för tidigt för mig känns det som.

 

Så kl. 10.30 då är ALLA nötter uppe, och de har med sig alla barn som de har i familjen plus de adopterade, och även bortbytingar också tror jag. För det stod sjuttanimej ungar och vuxna i snart sagt varje hörne på vägen där jag cyklade. Jag var pisseblöt efter cirka 12 minuters cykling, och efter 1 timmes cykling så var de pissblöta cykelbyxorna så inskavda i rumpefläsket så det gjorde ont att cykla faktiskt.

 

Men på något sätt så gillar jag det ändå. Man får sig en iskall dusch ungefär var 10 minut, och det håller på så då som idag under 2,5 timmar. Ungarna skrattar och de är mycket mer glada än våra bortskämda barnungar är på julafton. Och de fullständigt älskade när jag låtsades bli arg, skrek till stannade cykeln, och började jaga dom i 10 sekunder,, vilket flabb det blev vid de olika vattenposteringarna...

 

Annars så var det runt 38 grader idag, och det kändes så himla lätt att cykla, så det var stundtals en hel njutning tyckte jag... Jag kommer sedan hem och Yongyut har gjort i ordning till mig ett gäng med kycklinglår, och det är bara så gott när hon grillat dom här i trädgården.... Hon brukar vara bussig och tänka på mig, och lägga dom i marinad lite grand, så de är kanongoa....

 

En liten uppdatering vad det gäller antalet döda nu under Song Khran, inte för mycket tjafs, det blir bara tjötigt, men så här ser det ut nu idag då:

 

Road Accident Figures Update

 

173 döda samt 1.526 skadade under de 3 första dagarna av Song Khran. Det är rysliga siffror, och det absolut värsta tycker jag är, att ingen tycks bry sig alls i Thailand. Idag när jag var ute och cyklade på motorvägen mellan Baan Khai och Chaiyaphum (9 km), så fick jag vatten över mig under precis hela tiden, och det vattnet kom i kaskader ifrån flaken på pick up bilarna som hade fullt av folk där plus tunnor med vatten. De kör i 70 km/timmen, så räkna ut kraften i den vattnet när det träffade mig....

 

Detta hade de ju stiftat en lag om ju för jösse namn för 3 veckor sedan bara. Men som jag sade då, jag visste detta redan då, ingen kommer att bry sig om detta, och allra minst polisen orkar bry sig om detta. Så allting kommer att förbli vid det gamla, ungefär som det alltid varit i Thailand alltsedan urminnes tider...

 

Hörde av en bekant här att hans flickvän som han varit ihop med nu i snart 3 år, har erkänt för honom att hon har ett lån på 60.000 baht hos en sådan där lånehaj som det ju finns så många av här i Thailand. Flickvännen meddelade att hon betalar 3.000 baht per månad på lånet, och hon är nu helt vilsen, orolig, och riktigt rädd att hon inte skall klara av att betala dessa hemska räntor. Att betala av själva lånet är inte att tänka på, det har hon helt enkelt inte pengar till.

 

Lånehajen har antagligen tagit ”chanuten” på något risfält, som hon då intecknat och har det som säkerhet. Min bekant satt och ojade sig, och var så himla orolig så jag trodde att han skulle lämna allting och åka iväg igen till England. Jag frågade honom vad han tänkte göra, och hans första tanke, trots att han varit ihop med denna kvinna i flera år, var att ge sig iväg och skita i allting.

 

Jag säger då det, dessa människor finns överallt. Jag tycker för min del att de tacklar problemet alldeles konfyst konstigt, och ur en synvinkel som enbart baseras på snålhet och INTE innefattar den kvinna som de valt att vara ihop med. Undrar vad för typ av trohet som alla dessa gentlemen förväntar sig. De vill ha ABSOLUT TROHET ifrån thaikvinnan, medans deras egna jääkkla trohet är extremt bottenlös.

 

Jag försökte prata med honom, jag frågade honom om 60.000 baht var en sådan förmögenhet så han inte kunde klara det. Jovisst säger han, inga problem.... Men vad väntar du på,, åk hem ta tag i saken, det är ju din familj och din flickvän... Hon tog detta lån långt innan ni träffades, så hon har ju faktiskt inte gått bakom din rygg, du inbillar ju dig det bara.. Borde du inte ställa upp för dom...Forts. nästa kapitel...

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum MCDXXIX, Thailand

15 april

 

Forts. från förra kapitlet... Engelsmannen jobbade som lärare i Pattaya, och han tjänar runt 30.000 baht per månad. Dessa båda dessa tvillingsjälar (haha) delar sina inkomster jämnt och rättvist emellan sig, och tycks ha ett bra liv ihop. Killen är tydligen helt NOLL svartsjuk. Barflickan hon jobbar falang runt 20 kvällar i månaden. Han är 50 och hon är 31 år gammal.....

 

Nu kommer ju snart frågan, skulle ni kunna leva ett sådant liv... Ställer man inte lite mer krav på livet än så? Killens omgivning är naturligtvis väldigt tudelade i sina åsikter. Vissa ställer honom mot väggen, och frågar om det inte känns underligt att å ena sidan sitta här och påstå att de har ett grandiost förhållande, och att man inte är svartsjuk.

 

Och sedan de facto så inser man att han faktiskt inte är något annat än just vad han är, nämligen en simpel sketen hallick ju!!! Det skulle, tycker jag, ha varit underbart att få vara en fluga på väggen i deras hemliv, och få höra hur tongångarna VERKLIGEN är emellan dessa 2 vilsna själar.

 

Hon är därnere i Pattaya och jobbar falang, slänger sitt anseende på sophögen, för att hjälpa sina barn altermativt sin familj någon annanstans, säkerligen uppe i Isaan. Och så åker en jääkla stupid engelsman snålskjuts på en fattig medborgare ifrån ett U-land..... Så vad hade ni gjort, är detta OK tycker ni?

 

Jag har ju minst sagt problem med att språka thai som ni alla vet, detta jag skall berätta nu kanske inte har hänt, men det skulle kunna hända, och om det hade kunnat hända, så hände det säkert här i trakterna av Chaiyaphum. Jag satte igång av ren eneri, och vilja att lära mig lite MuayThai träning!! Kan ju vara bra att kunna försvara sig emot ilskna thaiare eller ilskna thailändska vovvar på mina cykelturer.

 

Medans jag gick och lärde mig att slåss, så tänkte jag att det kanske är lika bra och öppna sinnet lite, och försöka att snappa upp lite ord och meningar som jag inte stött på förut. Typ ifrån min träning: Sai, kwai sai kwai, sai sai sai, vilket då torde betyda: vänster höger, vänster höger, vänster, vänster, vänster.

 

Jag fortsatte med att snappa upp: Sog Kwa (höger armbåge tror jag), Sog sai (vilket ni kanske kan gissa själva med lite ansträngning). I alla fall, modig utav mina nya språkkunskaper, så frågade jag en thaidam varför när jag säger t.ex. – ”Aroy mak mak”, damer i allmänhet besvarar detta med – ”aroy ma” ??? men hon förklarade att det betydde –”very very very much”......

 

Hon lärde mig sedan hur jag skall säga på thai – ”I like to eat very much”, vilket jag faktiskt gillar!! Detta heter då – ”Schop geen mak mak”.. Okidoki inga problem, den grejen klarar pappa enkelt!!! Så nu var det bara att sätta igång det hela och försöka att klara sig själv lite grand, hur svårt kan det vara egentligen!!!?

 

Modig i sinnet, och frisk i minnet, så gick jag till min lokala restaurant här i Chaiyaphum kvällen efter. Jag talade med ägaren förstås, och med servetrisen på engelska, och säger till dom plötsligt på thai – ”Schop geen ma”. Servetrisen tittade skrämd på mig och säger – ”you like eat dog”??

 

Jag svarade – ”noooooo”!!.... – ”I like to eat very much”....... Hon svarade – “you like eat dog very much”??? Hon såg riktigt skrämd ut när hon sade det!! Mitt enda ord: NOOOOOOO!!!! Ekade ut i restauranten förstås!!! Tjejen fortsatte, - “but you said schop geen ma – that means you you like eat dog”!!! Hon fortsatte, - “ I am thai, I speak fluent thai,, I know what you said, you said you like eat dog”!!!!!

 

OK svarade jag I ren förtvivlad trötthet, - “shit.. Yes i like to eat dog, aroy mak mak”!!! Nästan svimmade av i ren chock gjorde thaitjejen, men hon lyckades tyst mumla fram – “where you get dog in Chaiyaphum”??? Oh easy, svarade jag – ”Vietnam man outside Tesco Lotus, only 200 baht one old dog, and 300 baht for a puppy” Hon tittade på mig med sina vackra nu svarta ögon: - “ mee ow khao – you eat puppy dog”??? Jag svarade henne nu – ”yes, I like puppy tail mak mak”!!!!

 

Nu var hon verkligen riktigt äcklad av hela min varelse, och säger till mig med ilska i tonen – ”you get out of my restaurant NOW, or I call the police right now!! Aj sattana, jag skiter nog i det här me att lära thai, det är alldeles för farligt för min del!!

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCDXXVIII, Thailand

14 april

 

 

Härlig cykeltur idag av Ingemar och mig själv. Vi tog den lilla extraturen på 2,5 mil, så Ingemar skulle orka hem, hahaha!! Nä allvarligt talat, den killen har fanimej fått fart under pedalerna må jag säga. Han har ju hela tiden alltsedan vi startat att cykla ihop haft en fart, och man skulle kunna säga att han efter 1 månad gick ifrån stillbild till slowmotion.

 

Nu det sista så fick han pumpat upp sina däck lite grand, och sprutat lite olja här och där på hojjen, så nu håller han samma tempo som mig på dessa turer på runt 2,5 mil i alla fall. Betänk att Ingemar fyller 69 eller 70 år nästa gång, så jag anser honom vara ett praktexemplar för sin ålder. Han till och med har luft i lungorna så han orkar skämta medans vi hojjar.

 

Thailands vanligaste djurart, frågar han mig medans man kämpar uppför en av dessa sattans uppförsbackar i sträng motvind..... Ingemar inte nu, säger man, vänta lite, fan jag hatar uppförsbackar i motvind!!! Ja men kolla säger han där ligger den ju.... Man tittar ner och får se en demolerad överkörd ormstackare..... Ingemar pekar vackert, och säger på sin bredaste småländska – ”Plattorm”!!!!

 

So what, säger jag ursvettig i den 43 gradiga värmen... – ” ja Thailands vanligaste djurart”!!!! Skrattet som överumplar mig gör att man glömmer alla de 3 hemska sakerna just nu, alltså värmen, motvinden och uppförsbacken.... ”Plattorm”, hahahhahaha!!!! Resten av vägen hem går lite lättare, skratt ger energi helt klart!!!

 

Vi kommer snart ut på en vägsträcka av 6 km bilväg mellan Baan Khwaoo och Chaiyaphum, här börjar det bli fler och fler folk som står med sina spänner med vatten, och med sitt Barnängens rumpepuder som de älskar att smeta in i nyllet på en. Jag är väl inte sisådär jätteintresserad av allt det där vattenkastandet, och när jag ser vuxna bete sig som barn, så försöker jag krångla mig runt det hela, typ cykla utsidan på bilarna, eller kasta sig över till andra sidan vägen.

 

Men ser jag att det är småbarn, och man ser glädjen i deras ögon när de spanar in att det kommer en FALANG därborta på landsvägen, ja då har jag ju ingen lust att ta bort det nöjet ifrån barnen. Det blir då till att stanna, och låta barnen, gärna 4-5-6 år gamla få kleta ner mig med pudret och vattnet....Inga problem..... Vi fick ett par sådana kontrollstationer att passera idag på Song khrans första dag... men inga problem, bastuvärme och kallt vatten vem bryr sig!!!

 

En fullständigt onödig information har idag ”tornat” upp sig i tidningen ”ScandAsia.com”. De berättar stolt att det nu är klarlagt att scandinaviska kvinnor har bland de största bröststorlekarna i världen. Svenskorna ligger de facto på en ”hedrande” 2:a plats. På första plats ligger ryskorna vars mjölkbehållare ligger på i storlek större än en D-kupa. Finland, Norge samt Sverige ligger alltså 2,a med storlek som en D-kupa.

 

Kvinnor som ligger snäppet under dessa 4 första länderna kommer oftast ifrån: Danmark, Tyskland, USA, Venezuela, Columbia, Holland, Croatien, Tjeckien, Bulgarien, Schweiz samt Österrike. Kvinnor ifrån mellanöstern och india har ett snitt på B-kupa, vilket får anses rymma en liten hamster möjligtvis. Men de som vinner utmärkelsen för de absolut minsta ”nassarna” av dom alla, brukar komma ifrån; Thailand, Korea, Japan, Kina, Vietnam, Myanmar, Indonesien, Philippinerna, Malaysia samt Singapore...

 

Information som den ovanför, brukar rubriceras som fullständigt onödig och oviktig, som absolut ingen bryr sig om, OK? Men ändå pratar män om ämnet ifråga över ett ändlöst antal öl och groggar, så kanske ämnet i sig inte är helt värdelöst då... men nu är det sagt, informerat och meddelat, så nu släpper vi den biten.... Hoppas nu bara inte kvinnor med bröst buntas ihop och kallas för ”folkgrupp”, då kommer väl anmälningarna att hagla över en ifrån de där människorna som aldrig skriver en skriven rad, men gärna vill klaga på allt och alla bra för att de har små taffsingar...

 

Hörde en historia om en engelsman som levde ihop sedan 2 år med en barflicka i Pattaya, hon arbetade fortfarande i baren, och hon drog hem pengar genom att ha s ex me andra män förstås PLUS att hon drog hem de vanliga pengarna ifrån alla dessa män som hämningslöst skickar pengar till töserna som de förälskat sig i. Forts. nästa kapitel....

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum MCDXXVII, Thailand

13 april

 

 

Yapp idag är det fredag, och det skall föreställa dagen FÖRE SongKhran här i Chaiyaphum, för övrigt så startade högtiden redan igår torsdag. Denna festlighet som varje år brukar anlända runt april. Med denna festlighet så brukar det också dö runt 350 människor och runt 3.000 människor brukar skadas. Och detta under en tidsrymd av 5-7 dagar då...

 

Igår torsdag första dagen, så dog det 39 människor och 342 skadades. Ingen verkar höja på ögonbrynen, det tillhör vardagen här i Thailand och folk skall ju ändå dö, så vem bryr sig. Pick up med folk kör ut på stan och de slänger utan åtskillnad ut vatten på passerande bilar OCH mopeder.... Drygt 95% av anledningarna till dödsfallen består av 3st anledningar: Fylla, fortkörning och snabba filbyten....

 

De slänger vattnet med en hand, och har whiskypavan i den andra handen, vilt festande och med skyhög musik. Thailändarna är riktigt lyckliga under denna festlighet, och inte ens dödsfall i den egna familjen verkar få takten på supandet och vattenkastandet att avta. Men har infört en ny ”lag” i år att det är förbjudet att slänga vatten ifrån en pick up... Men vem bryr sig, detta är Thailand, och det finns absolut ingen polis som försöker att vidmakthålla denna lag, det är lönlöst helt enkelt...

 

Jag läste i The Nation, en dagstidning här i Thailand, som meddelade häromdagen att det dog 320 människor med 3.320 skadade människor, vilket vad ungefär samma siffra som de föregående åren. Jag lyssnade på nyheterna igår kväll som meddelade att förra året så dog det mellan aprill 11-17 27.881 människor. Ja de sade faktiskt det, alltså att det dog 27.881 människor. Siffror kan vara luriga för vissa människor i vissa länder världen runt tror jag!! Korrekt är som jag sagt runt 350 varje år...

 

Hörde en ”kul” kort historia rörande SongKhran och ävenledes polisen inblandning i själva firandet. Det var förra året nere i Pattaya, killen i fråga blev stannad av en polis på en vespa, som körde omkring i trafiken och ”gjorde sitt jobb”. Killen (falangen) stannade, såg i backspegeln hur polisen steg av sin vespa ganska fumligt, började promenera i riktning emot falangens bil, men falangen kunde se ganska tydligt att denna polis var sketful, han kunde inte gå rakt ens.

 

Falangen insåg ganska snabbt att detta kommer INTE att bli bra alls, och kan leda till katastrof. Han lade in 1:an och körde därifrån. Killen tittade igen i sin backspegel och såg hur polisen vände och stapplade tillbaka till sin vespa, som han lyckades få rakt över sig.....Falangen smet runt hörnet, och idag så tror inte denne falang att polisen ens kom ihåg denna händelse, så sketfull var polisen...

Songkhran för typ 5 år sedan när jag kom hit var mycket roligare än nu tycker jag. Man blev stoppad, man fick en pytteliten skvätt kallt vatten över sig, och ofta kom en barnunge eller en dam fram och smetade snyggt och fint in en med puder i nyllet, helt OK faktiskt.... de skrattade och jag brukade le.....

 

Sedan förändrades sakta tiderna. Vattnet blev kallare, och vattnet blev mycket mer, och vattnet slängdes hårt hårt på en, så det gör ont faktiskt stundtals. Ofta så skadar man sig när man försöker att undvika dessa sattans marodörer. Det är speciellt de där vuxna männen som gör det hela så livsfarligt, de är så sketfulla så de fattar inte när de dödar folk, de fattar inte ett skit av det...

 

Det kommer massor av folk till Thailand för att uppleva det där fantastiska som ”Thailands-romantikerna” skryter och skroderar om, alltså vattenfestivalen där det är så fantastiskt att se dessa glada thailändare kasta vatten på varandra under ytterst trevliga och gemytliga former. Endast avbrutna då och då av förbipasserande ambulanser,som kör festligheternas dödsoffer till bårhuset.....

 

Thailands premiärminister Yingluck, alltså Thaksins syster yster, som gör ett bra jobb tror jag här i Thailand. Kritik får ju alla, men jag tror faktiskt att hon sköter det hela bra. I alla fall så har ingen ännu i alla fall kommit på henne med att sno för mycket pengar. Visserligen så fick ju hennes äkta make beviljat just nu ett lån ifrån staten på 42 miljoner baht, men det är väl bara som det skall vara antar jag. Hahaha!!

 

Yingluck har i alla fall nu trots allt fått ganska sur kritik, och det är att hon byter kläder alldeles för mycket. Vissa dagar, så byter hon kläder 4 gånger under dagens lopp. Att det är 40-44 grader varmt hindrar inte kritiken... Men ärligt talat, hur lätt är det att se schysst och fräsch ut i 44 graders värme under en hel arbetsdag, och samtidigt ha krav på sig att som representant för Thailand se just fräsch ut....

 

Anledningen till kritiken sägs vara att det råder just nu el-brist i landet, och det tarvar ju en hel del el för att tvätta premiärministerns 4 omgångar kläder, ja skit får man nog hur man än vänder sig inom politiken tror jag. Hennes byte av klädtrasor kan se ut som följer under 1 dag:

 

09.00 Hon startar upp med en grå thaisilkesskjorta och kjol I samma material… Detta bar hon till ett möte på morgonen.

 

12.oo Efter lunchen så bytte hon till en rosa skjorta med gula ränder med en röd kjol vilket hon bar till ett möte på en tidningsredaktion...

 

14.00 Nu hade hon bytt till en energisk ensamble sades det som bestod I en vit skjorta, vit jacka med svarta skor, hon var nu på ytterligare ett möte på ett s.k. kris-center.

17.00 Nu var hon tillbaka igen I rosa-gul skjorta när hon mötte diplomater ifrån Laos. 18.45 Yingluck avslutade nu dagen med ett party hos flygvapnet där hon bar en snygg grå golvlång ensamble….

 

Ja det är inte lätt att vara politiker alla gånger, men det hjälper väl lite att de alla på något förunderligt sätt lyckas att bli stormrika under den korta tid som de finns på toppen....

 

Handskak

 

Chaiyaphum MCDXXVI, Thailand

12 april

 

 

 

Igår den 9 april så dök det upp många förväntalsfulla unga män i ”Banglamung City Hall” för att göra sin ”mönstring” till den thailändska militärtjänstgöringen. Vi har tidigare pratat i detta ämnet, men här kommer en lite annan ”vinkling” på det hela, så hav tålamod mina vänner.

 

I Thailand så är alla thaimän tvungna att självmant när de är över 21 år gamla, anmäla sig till åtminstone en mönstring INNAN de fyllt 30 år. Här förekommer ävenledes lotteridragningen som berättats om tidigare i föregående kapitel... MEN, nu kommer det, ladyboys är undantagna denna plikt i Thailand.

 

Landet har ju alltid varit extremt förstående gentemot dessa avvikande varelser i vår värld, men det är kanske inte så konstigt, det ses ju som något normalt här, och alla tycker att det är OK. Och därför så får man också betala priset för detta. Hela Thailand översvämmas i stort sett av ladyboys och avvikare.... Helt otroligt egentligen.

 

Alltnog, alla transgender, de som opererat bort ”paketet” fick omedelbart frisedel precis som lagen föreskriver, och det var många glada tongångar bland dessa ”hedergäster”. Det finns faktiskt folk i Thailand som på fullt allvar tror och misstänker, att det finns ladyboysare som kanske ligger på gränsen till att vara ”inbitna” ladyboys, och som definitivt skrider över gränsen p.g.r.a. att de då kan slippa militärtjänsten om de skär bort ”paketet”.

 

Hua hela grejen är ”taskig” (hahaha) faktiskt, Det sägs ju inom vetenskapen att i stort så är runt 10% av mänskligheten avvikande se xuellt, och detta drar de då verkligen i ”långbänk” här i Thailand, och utnyttjar in på sista möjliga decimalen.... ja vi har frågat förut, Hur sjuttan kommer det sig att det finns så enormt många avvikande här borta i Asien? Frågan har inget direkt svar antar jag, eller så är jag bara för outbildad för att se svaret någonstans...

 

Kanske att världen sedd i en spegel, är precis som Thailand, och Thailand kanske representerar då med sina höga siffror för s exuellt avvikande den korrekta världen. Medans västvärlden med sin ”kristna” religion ju fördömer de avvikande, och slänger dom i skärselden med en nådig nick ifrån Gud fader själv... Klart det finns säkert dessa hotfulla saker som får avvikande att fortsatt stanna i ”garderoben”, och aldrig erkänna vem de i verkligheten är och hur dom känner...

 

Har ni sett vid Era besök hos Big C, MAKRO och Tesco Lotos dessa horder av anställda som står där vid de olika avdelningarna. Speciellt så står de runt maskinerna typ TV, vitvarorna och datorerna och mobiltelefonerna. Jag har ju sett att antalet anställda bara på en sträcka av runt 25-30 meter kan vara upp till 20st som står där.

 

Frågar man dom om någonting så brukar dom gärna visa upp något annat än just det man frågar efter,,, nån som känner igen det? Frågar man dom om någonting som inte finns på hyllorna just där de står, så vet de absolut ingenting alls... Dessa människor är alltså säljare, och de är INTE anställda av lotus, Big C eller MAKRO. Ofta får de låna kläder som visar upp deras tillhörighet med dessa 3 affärer, men det betyder inte att de är anställda där.

 

De är anställda av de leverantörer som har sina produkter i hyllorna i sagda affär, och de står där för att ”puscha” ”sina” produkter, och de vet absolut ingenting om de andras produkter. Så om du frågar efter en riskokare ifrån Kawasaki, så var inte förvånad om säljaren säger att ”denna” som han visar upp just nu som heter ”Honda” är bra mycklet bättre, med längre garanti-tider med en bättre maskin att koka riset i.

 

Så det är helt enkelt anledningen till hur det kan stå en hel svärm med folk på en sån kort sträcka inne i butiken. Jag undrade ju för mig själv förut, hur ända in norden hur Tesco, Big C och MAKRO kunde anställa en sådan ”hunnerhord” av säljare, var det verkligen befogat och lönsamt...

 

Så då fick man svar på den frågan i alla fall... Så kontentan av detta är att ni alltså INTE skall lita på de ”tips och råd” som dessa säljare ger Er, tvivla och leta vidare bland hyllorna, ofta kan man finna ännu vettigare och bättre maskiner och alternativ.... Dessa människor säljer för ”sitt” företag naturligtvis...

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCDXXV, Thailand

11 april

 

 

Forts. Från förra kapitlet… “A woman in Nakhon Sri Thammarat province claims to have given birth to an egg”.

 

Fru Sopharat Phantharak, 36, from Village 5 in Mokhlan Subdistrict, har placerat “ägget” som så mirakulöst kom ut ur henne på en piedestal tillsammans med vitt linne, och så har hon inviterat lokala bybor att komma hem till henne och bedja och ge sin respekt till detta föremål sprunget ifrån hennes kropp.

 

Frun som födde detta ägg, hon är för övrigt en mor till 4 barn, säger att hon innan den mirakulösa födseln, hade en dröm där en ängel gav henne ägget ihop med de vita klädtrasorna som ägget nu ligger på!!

 

Nu flockas byborna vid hennes hus för att se miraklet, och sedan falla ner i andakt vid sidan av ”ägget”, vilket för övrigt ser ut exakt som ett vanligt hönsägg av någon orsak. Den äggfödande frun har också placerat ett silverfat vid sidan av ägget så att byborna av respekt och rädsla skall kunna ge sin allmosa för att göra ”gott” i jordelivet, vilket ju är en thailändsk tradition likväl som den är en hemsk katolsk religöser tradition.... Vid närmare eftertanke, så är ju precis ALLA religioner nästan detsamma.... Alltså att skaffa sig första parkett i paradiset, och slippa alla framtida bekymmer....

 

Polisen undersöker nu saken närmare för att se om de kan anklaga henne för bedrägeri? Sjukhusdirektören på “Tha Sala Hospital” meddelade vid en intervju att folk normalt sett inte föder ägg, de föder normalt sett barn!! Han förtydligade också mycker myndigt och klarsynt för säkerhets skull, att kvinnor brukar bära sin ägg, förlåt barn, runt 9 månader innan de föder dom.

 

Visst händer onormala födslar, men absolut inte av gåsägg, hönsägg eller reptilägg. Damen ifråga hade varit tidigare på sjukhuset i omgångar och klagat på ”magont”, hon hade t.om. blivit uppkollad om det förelåg någon graviditet, men de fann aldrig någonting alls.

 

Polisen hade nu också kollat ägget för säkerhets skull, och det visade sig vara ett vanligt hönsägg. Polisen meddelade nu också att de tyckte att hela hushållet var onormala och konstiga, som basunerade ut att det var ett mirakel och att damen hade fött ett ”ägg”. Om detta skall klassas som bedrägeri är för tidigt att säga ännu meddelade polisen, de måste ”suga på det”,, tiden får utvisa det!!!

 

Nu så har vi då avklarat på ett nyktert sätt att vi människor troligtvis inte kan ge födsel till ett hönsägg, kanske när vi ändå är igång också kan vederlägga det där med jungfrufödsel i Bethlehem? Det där som alla vuxna människor tror på utan någon som helst tvekan... Den lätte med ägg går vi icke på... Men stackars Josef, är gift med sin livs kärlek, hans älskling blir inpregnerad utav den helige ande, och killen får bara titta på.... Det pratas t.om om att Maria är jungfru..... Så trots att de var gifta så var hon jungfru... grattis Josef till ett obefintligt s exliv då!!!

 

Det är väl då läge att kanske berätta att vi haft trevligt besök ifrån Khorathållet och ”Mackes” och hans fru Pen. De dök upp här över Chaiyaphum-horisonten igår tisdag den 9.3 april 2013. Det visade sig vara ett ytterligt trevligt par. Mackes hade ju varit här tidigare under 2 dagar i början av mars tror jag det var!! Men hans fru var också himla trevlig tyckte vi alla här...

 

Det blev gött tjöt, mycket äta och 2 groggar på man..... Swimmingpoolen var tyvärr stängd, så det blev att hålla oss hemma här, men det funkade bra. Dock så stack vi till nattmarknaden och käkade middag med dom... och sedan när vi kom hem, så dök Ingemar upp, och då fläskade vi i oss 2 stadiga groggar för säkerhets skull. Detta gjorde vi enbart p.gr.a. att hålla borta myggorna som sprider Dengue-feber....

 

Mackes fick lite information om vad som fanns att handla här, så idag så gick vi både till Big C som till MAKRO, och han handlade på sig samma stora ugn som både jag, Ingemar och Dan (Mr Amerika)har här hemma. Nu skall han tillaga pizzor, och potatisgratäng, och goa köttebitar meddelade han stolt. Han fick köpa på sig mjöl också, ty han ville tillaga pannkakor hemma i byn till ungarna... MAKRO har ju nästintill allt, så det blev en lyckad tur för dessa 2 trevliga människor. De åkte hem nu kl. 16.00 idag onsdag den 10 april 2013...Väl vetandes att de alltid är välkomna tillbaka...

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCDXXIV, Thailand

10 april

 

Början av april brukar vara den tid för de thailändska unga ”männen” att bli inblandade i uttagningen till militärtjänst. Jag antar att det är detsamma här, som det var förr i tiden typ 1970:talet, när Sverige fortfarande hade ”män” i 20 årsåldern, och inte som nu ”barn” och ”ungdomar” i 20 årsåldern...

 

Vissa vill gärna slippa militärtjänsten, medans andra drömmer om den. Speciellt här, vilket ger pojkarna en chans att komma hemifrån, och den bestämda väg som redan har utstakats för dom i livet, risarbetare!! Fotot ni ser visar en kille som definitivt tillhör den kategorin som fullständigt älskar att få göra militärtjänstgöring...

 

Jag tror också det här med att bära uniform är en stor grej i Thailand. Detta fenomen med uniformer är likadant över hela 3.e världen runt om vår jord. T.om. kvinnorna i våra egna västerländer brukar ju bli ”upphetsade” av uniformer... Våra homo brukar också bli upphetsade av uniformer.... Så det är nog en ”blessing” för många mänskliga kreatur att få dra på sig en uniform i mångt och mycket.

 

I alla fall så brukar dom i Thailand bland ungdomarna som är tillgängliga för militär-tjänstgöring ha lottdragning, eftersom ju inte alla får ”plats” s.a.s. Man använder då färgade kort som ”lotter”, och så får ungdomarna dra sina kort. Den ultimata regeln är dock, om jag får ge lite bakgrund, att de som anmäler sig frivilligt får tjänstgöra under 6 månader, och sedan är det klart!!

 

Det är dom som icke anmäler sig frivilligt, som chansar på att dessa färgade kort skall gå ”deras väg” vid lottdragningen. Drar killen ett rött kort så väntar en 2:årig tjänstgöring medans hans stora förhoppning kanske hellre ligger på att dra det svarta kortet, och få slippa överhuvudtaget, vem vet!!! Denne kille visste dock vad han ville..... han ville INTE in i det militära!!!

 

Har ni varit på besök och viljat se kungens palats i Bangkok? Har ni bilivit avvisade vid entre´n av en man som säger att ni inte kan gå in p.gr.a. att det försigår typ en manöver därinne, eller att ni inte kan gå in p.gr.a. att ni bär shorts? Har ni blivit förbannade, men likväl blivit tvungna att gå igen? Blivit stoppade av samma ”vakt” som istället har erbjudit Er en annan sightsing i Bangkok.

 

Denna nya sightsing som ni erbjuds är visserligen svindyr, men ni tar den eftersom ni inte orkar masa Er omkring på egen hand längre.... Allt detta är en scam som sker vid entre´n till kungens egna palats!!! Att inte Kungen agerar, att inte militären agerar, eller att inte polisen agerar, är en frågeställning som ju i våra ögon är fullständigt mentalt katastrofalt...

 

Men dessa ligor och deras pengar är så starka så varken militären eller polisen brukar bry sig ett dyft! Anledningen är förstås att ledningen och cheferna hos militär och polis är uppmutade och tjänar fina pengar på dessa bedrägerier... Kungen sitter där och är högaktad, av vem då???? Jo de fattiga upp i Isaan, men definitivt inte utan folk runt omkring honom i lika stor grad...

 

Sedan att många turister finner ut att de blivit lurade, palatset är visst öppet både då och nu, och vakterna innanför dörrarna skrattar gott åt falangerna och hur de blivit ”lurade” utanför entree´n. De skiter fullständigt i att det står civilia människor utanför och ”stoppar” turisterna. De skrattar vidare medans de glatt visar upp rummet med lånekläder till de som kommer i fel kläder typ shorts...

 

Tala om för mig de turister som inte blir förbannade på detta Thailand som spottar dom i ansiktet och skrattar åt dom efteråt. De turister som sedan vägrar att åka till skitställen som dessa ”attraktioner”, och till vissa storstäder i Thailand, de är grymt många, och fler blir dom i takt med att föraktet för falang visar sin fula nuna hos thailändarna... Land of smile javisst..... Men det är nog inget falang-leende i alla fall vågar jag lova!!

 

Med denna rubrik, så avslutar jag detta kapitel, och lovar en fortsättning i nästa kapitel i detta ämne.... Hoppas att ni klarar av att hänga i fingrarna under ett dygns väntan..

 

“A woman in Nakhon Sri Thammarat province claims to have given

birth to an egg” Forts. Nästa kapitel…..

 

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCDXXII, Thailand

9 april

 

Här I Thailand så är de inte alls heller förskonade ifrån bedragare och dess likar. Ni vet 2 människor möts på internet. Den thailändska tjejen får ”napp” på en utlänning. I korthet (detta tar ju lite tid annars), så säger mannen till thaidamen att han har precis fått ärva 3.000.000 baht, men han kommer inte åt pengarna utan att pytsa upp 100.000 baht.

 

Många thailadies här har tydligen råkat ut för detta, och de skuldsätter sig hos ganska luriga människor, som inte drar sig för att döda om de inte får sina pengar tillbaks... Tycker att det känns jääkkligt att dessa fattiga människor skall luras på det sättet. Visst säger flera, thaidamerna brukar ju lura falangerna och ta deras pengar.

 

Klart att det finns sådana, men i det stora hela, så handlar det om att thaidamer vill säkra sin framtid, och de är beredda att satsa precis allting på en falangkille som också är beredd att satsa å sin sida. Så med detta sagt, så hoppas man ju att dessa as åker fast hela högen, även om det är osannolikt.

 

Jag fick precis in en länk: http://www.419eater.com/

 

Där man kan lära sig hur man kan hantera och lura dessa bedragare, och få dom att spilla tid på en själv, allt utan att de tjänar en spänn, utan bara drabbas av tidspillan. Jag tänker i alla fall klicka på länken och göra livet till en stor besvikelse för dessa idioter.....

 

Ja inte bara Song Khran närmar sig med stormsteg, även festligheter i byar utanför Khon Kaen närmar sig snabbt. I byn King Cobra Village i Baan Khok Sa-nga så firar de för det vilda nu den 10 till 16 april King Cobra-ormen. Dom har t.om gjort en riktig festival utav det, och även om jag inte åker dit nu i år, så skall jag definitivt åka dit nästa år, helt säkert....

 

Dom gör dessa uppvisningar för att ligga bra till hos ormen och visa ormen uppskattning för den drar turister till byn, så de kan få in lite extra-inkomster. De har t.om en ”Miss King Cobra” tävling för att utröna vem som är den vackraste flickan i byn....

 

Och den största begivenheten är utan tvivel den uråldriga tävlingen ”man mot orm.... ormen hugger, och gubben gör säkrast att hålla sig undan. Det lyckas väl inte alltid.... Men det finns ju serum nu för tiden, och dessutom så finns det ju tänger, så de brukar väl dra ut huggtänderna gissar jag, eller vad tror ni!!

 

Det händer saker och ting i djurvärlden härnere vill jag säga. Nu fann man häromdagen en watermonitor som lufsade runt på gatan i Pattaya. Det blev ju förstås ett jäkla liv på thaiarna. Dessa vattenödlor kan ju bli upp till 3 meter långa, och kan göra stor skada på en människa om den blir trängd, och speciellt barnen, hundar och sådant mindre byte ligger väl extremt illa till..

 

Nu upptäckte dom den, jagade in alla ungarna in i sina hem, ringde polisen och sedan var den sagan slut misstänker jag. Vill ni läsa hela artikeln på engelska om ödlan så kommer här länken: http://www.pattayaon...-south-pattaya/

 

Nu tänkte jag delge Er lite information som jag ramlade på, men nu handlar det om lite tvärtom-information. Normalt sett så skall man ju läsa in hur man skall gå tillväga för att uppvakta och få en dam i säng, och vilka ”regler” som föreligger... Det handlar ju alltid om en massa ”dans” när vi djur till människor skall ”till”.... Middagar med djupa samtal.

 

Mannen måste betala ett ”högt pris” för att få komma till. Kvinnan brukar tvinga till sig att mannen skall visa upp sin kvinnliga (feminina), annars blir det inget av... En kille som på bio kan klämma en tår när handlingen handlar om att riddaren springer in på sin vita spriongare och räddar damen i filmen, brukar ofta vara en garanti på att man ligger kanonbra till, och att det kan vankas goddigoddi i framtiden med denna dam. forts. nästa kapitel.....

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum MCDXXI, Thailand

 

Man lever sitt liv, många saker kommer man aldrig i kontakt med, och man lär sig således aldrig dessa saker. Vissa saker kommer efterhand som man bor här och efterhand som man stöter på dom. Ibland läser man om dom, och ibland så får man delge andra dom, på både gott och ont.

 

Ibland så kommer vissa saker till en av en tilfällighet. Igår onsdag, så ringde Suree, Kevins fru som är kvar här i Thailand sedan Kevin redan åkt till USA för att börja jobba. Anledningen till att hon är kvar här ensammen, är helt enkelt att hon skall gå färdigt sin engelska-kurs som kräves av henne för att kunna få ett vettigt jobb i USA, nu när hon åker över den 9 maj....

 

Hon ringde alltså igår, och hon satt på sin skola, och de hade fått 3 uppgifter, där de då skulle berätta med egna ord lite grand om thailändska företeelser, precis som vanligt inget alls om några utländska företeelser, trots att ämnet var engelska....

 

Stundtals så är det fanimej frapperande konstigt hur dom är funtade här i detta landet i så gott som alla situationer, de vill helt enkelt aldrig självmant lära sig... Jag tror t.om att det gått så långt, så de vågar inte öppet ta till sig några utländska (o)vanor, med risk för att folk skall kalla dom för färrädare eller utlänningsälskare, ja jag vet inte...

 

Suree´s uppgifter var för (A), där dom berättar om hur samhället är uppbyggt i Thailand där dom har respekt för sina äldre, speciellt respekterar dom sina lärare, doktorer, munkar samt kungafamiljen. Dom menar på att dessa människor bidrager speciellt mycket i samhället, och därför så skall dom respekteras....

 

I detta landet så respekteras icke en arbetare av något slag, ty han bidrager icke.... Att sedan hela jäävvla BNP är baserad på arbetaren, det skiter folk här i detta landet. Ja de kan köra på så länge som folk inte har utbildning, men sedan tar det väl hus i hillvitte antar jag....

 

Uppgift (B) – handlade om när thai äter sin mat runt bordet. Det bör vara tystnad när man äter, speciellt när man har mat i munnen. Och man skall tugga med stängd mun (känns igen ifrån Sverige va?). När vi ätit färdigt maten, så anses det ofint att man rör sin mage. Kanske ses som om man skryter att man har mat??

 

Till sist så skulle hon färdigställa uppgift (C) – Och det handlade lite grand om thai tempel och uppförandet där... De nämnde då t.ex. att de allra flesta thai är buddister, och de besöker med jämna mellanrum sina olika tempel runt om i Thailand. Och det anses som begåvat om man tar alldeles extra-special känsla för sitt egna uppförande, och inte uppför sig som en ouppfostrad slashas (work rice) eller falang.

 

Man bör då t.ex. se till att bära vettiga kläder när man skall gå in i ett tempel. Undvika armlösa skjortor, flip-flops eller för korta shorts eller skjortor. Man lämnar sina skodon utanför templet innan man träder in där. Kvinnorna får se till att aldrig röra en munk. En kvinna får ej heller DIREKT ge någonting till en munk, utan hon får i så fall se till att först ge det till en man, som sedan ger det till munken, eller så får hon lägga ifrån sig grejen hon vill ge till munken på ett bord eller dylikt, och sedan kan munken själv plocka upp det...

 

Denna kvinnosyn finns nog i de allra flesta religioner tror jag utan att överdriva. Vi hade det länge i kristendomen, vi har det fortfarande i judendomen, det finns i ALLRA högsta grad i Islam o.s.v. Kvinnor skall sitta för sig själva, eller tillåts helt enkelt inte att beträda helig mark..... religion är ju en uråldrig röten sedvänja som borde utrotas, om den nu inte fogar sig efter folks vilja och samhällets utveckling....

 

Ja alla ni Phuket-älskare. ”Nu går skam på torra land”, eller rättare sagt nu går det att finna krokodiler i Phuket. Dessa har ju tidigare varit utrotade i mängder av år, men nu fann man en ”krabat” mitt inne i Phuket. En fiskargubbe fick i nätet en baby-krokodil. Och som ni kanske förstår, finns det en baby-krokodil så finns det definitivt flera baby-krokodiler, och finns det baby-krokodiler så finns det ju definitivt en mamma-krokodil.

 

Så framtiden ser ljus ut för Phuket vill jag säga.... Först så kommer det mängder med kineser, indier och till sist dessa avarter till människor som går under benämningen ryssar. Och nu då så invaderar krokodilerna Phuket. Grattis till Er som bor därnere, Era huspriser kommer att sjunka som stenar snart.. och grattis alla de turister som fortfarande villl åka till Phuket.... Men trösta Er, ni har fri tillgång till mängder av ”handväskor”.

 

Handskak

 

 

 

 

 

 

 

GTG Shipping, Thailand

Transport av Ert bohag/flyttsaker till Thailand? Kontakta mig på min mail här; chaiyaphum@glegolo.com

 

Skeppa styckegods pallar, eller hel containerlast.

Välkomna med Era förfrågningar,

 

Läs gärna följande artiklar om transporter skrivna av mig:

 

http://www.maipenrai.se/forum/t/20349-min-transport-hur-det-fungerar-praktiskt/

Eller

http://thai-mc.com/forum/index.php?topic=7.msg4273#new

 

Eller direkt här på hemsidan, se vänster-kolumnen!

 

 

För de av Er som vill ha mailavisering varje gång som jag lägger in ett inlägg här på hemsidan, så ber jag Er att anmäla Er genom att maila till mig på:

chaiyaphum@glegolo.com

Vill ni komma i kontakt med mig så maila ävenledes!!

 

=============================================