December

 

 

 

Thailand - ur min synvinkel

 

GTG Shipping, Thailand

Transport av Ert bohag/flyttsaker till Thailand? Kontakta mig på min mail här; chaiyaphum@glegolo.com

 

Skeppa styckegods pallar, eller hel containerlast.

Välkomna med Era förfrågningar,

 

Läs gärna följande artiklar om transporter skrivna av mig:

 

http://www.maipenrai.se/forum/t/20349-min-transport-hur-det-fungerar-praktiskt/

Eller

http://thai-mc.com/forum/index.php?topic=7.msg4273#new

 

Eller direkt här på hemsidan, se vänster-kolumnen!

 

 

För de av Er som vill ha mailavisering varje gång som jag lägger in ett inlägg här på hemsidan, så ber jag Er att anmäla Er genom att maila till mig på:

chaiyaphum@glegolo.com

Vill ni komma i kontakt med mig så maila ävenledes!!

 

=============================================

 

 

 

Chaiyaphum MCCCII , Thailand

 

Forts. från förra kapitlet..... Och sedan så fanns det också ett flygbolag som heter Air Asia som gick ävenledes ifrån Bangkok, men här så landade planet faktiskt på själva ön, och den resan kostar bara 5.086 baht för både mig och Yongyut tur och retur, alltså nästan halva priset!!! Resan tar dock hela 9 timmar ner till ön, men det beror delvis på att det blir ett mellanstopp i nåt som heter Nakhon Si Thammarat (NST).

 

Hemresan dock går snabbare och hamnar på runt 7,5 timmar med mellanlandning på samma Nakhon Si Thammarat (NST). Tänk ! I vissa lägen i livet så önskar man faktiskt att man äger ett privatjet, som tar en ifrån Chaiyaphum direkt ner till denna ö. Det borde ju ta maximalt 2 timmar effektiv tid, men det är ju också en dröm.....Vi skall i alla fall definitivt pröva denna flygresa, och se hur det ter sig med att först åka buss i 6 timmar Chaiyaphum ner till Bangkok, och sedan lägga till flygtiden på 9 timmar dit ner, kanske man tappar sugen....

 

Kompisen där på ön föreslag annars ett annat alternativ, och det var att istället för att flyga ifrån Bangkok dit ner, så kunde man ta nattåget, sova sig genom den resan och komma på morgonen till Surat Thani, och ta en speedboat ut till ön, det skulle gå snabbare menade han på, och väldigt mycket billigare.

 

Jösses då kanske man skulle kolla om det kanske finns bussar direkt Chaiyaphum till detta Surat Thani...? Det finns ju bussar Chaiyaphum-Phuket ju, som ligger ändå längre ner på den landremsan i Thailand.... Får kolla detta noga, så man väljer det vettigaste alternativet....

 

Fick precis reda på att det finns buss i alla fall ifrån Bangkok hela vägen ut till ön för 837 baht per skalle, vilket då prismässigt skulle bli 837 baht x 4 = 3.348 baht, jag vet inte men sitta och skumpa på en buss och färja fram och åter, för att tjäna in 1.738 baht (SEK; 400:-(), jag vet inte om det är mödan värt faktiskt!!

 

Fick idag ett litet paket i posten ifrån Sverige, det var ifrån de vanliga ursnälla föräldarna till en av töserna som jag tränade i fotboll (Agneta B), de har ju alla de nu förekommande 5 jularna jag varit härnere, skickat vörtmix till mig. Och det är ju härliga tider för min del i alla fall. Så nu blir det till att baka och baka, så jag och polarna här kan få lite vörtbröd till julen.

 

Thaiarna här i familjen gillar helt enkelt inte vörtbröd, men det är nog tufft att gilla våra saker som vi är uppfödda med för främmande folkslag. Vörtbröd, sill och t.ex. leverpastej är ju inga enkla saker att älska för en utlänning. Yongyut med sin erfarenhet av svinäckliga lukter ifrån sin egna matlagning, tycker att leverpastejen luktar unket och äckligt. Så nu har jag försökt att förklara för henne hur falang tycker om deras kokade Bambu och Som Tam Bpoo Palaa!!!

 

Är ju ute en del på olika forum på internet, alltså forum som behandlar Thailand o.s.v. Och man kommer i kontakt med väldigt många skittrevliga människor, där finns också en del ganska underliga typer, dom träffar man en gång, och sedan blir det adjö och goodbye för gott. Internet är ju annars ett alldeles utmärkt ställe för dessa underliga typer att hänga på.

 

Oftast så har ju dessa människor väldigt svårt med umgänge med andra människor på en mer mänsklig närhet, utan föredrar p.gr.a. sin otillräcklighet och /eller ibland konstiga intressen i livet, att kommunicera via Avatarer och Signaturer. Allt för att vara anonyma, och inte behöva ta ansvar för en kommunikation. De är oftast grymt rädda för att ”avslöja sig” som de säkert själva kallar det, och håller sitt namn och sitt liv i absolut stort sett i tysthet.

 

De älskar dock att bröta och rota i andras, men ger aldrig ut nåt om sig själva. Dom typerna skall man hålla sig milatals iväg ifrån, så man slipper sådana mänskliga parasiter!! Jag förundras faktiskt över hur enormt många det egentligen finns av denna typ. Men sedan så kommer man ju på hur vi i dagens samhälle kan fabricera fram dom i sådana mängder. Forts. nästa kapitel...

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCIII , Thailand

 

Forts. från förra kapitlet...... Jo det började ju med de teknologiska och eletroniska framstegen som vi i samhället gjorde med start på 1980:talet, alltså runt 30 år sedan cirka. Vi ser nu dessa människor som växte upp med TV-spel i 1.000:tals olika former och skepnader, människor som aldrig tvingades ut på gatan av sin mamma och leka med de andra barnen, oftast var väl inte mamman hemma, hon arbetade ju och drog in pengar till den splittrade familjen...

 

Dessa som var barn då på 1980;talet är idag allt mellan 40 år och neråt,,, där tror jag att vi hittar en stor mängd lealösa typer som har svårt med mänskliga relationer. De var aldrig ute och lekte på gatan, och stötte och blötte sina lekar med de andra barnen. De fick aldrig chansen att utvecklas, utan stannade i sin utvecklijng, och många av dom har sedemera fått terapi och hjälp av samhället. Nu hittar man dom sedan länge ute på internet, ett otroligt medium tycker dessa och vi andra.

 

Ett ställe där man slipper att ta ansvar och man kan vara antingen sig själv eller kanske rent av vara någon annan som man INTE är.... Men alla på internet som är konstiga kommer naturligtvis inte enbart ifrån dessa generationer, utan här finns också alla andra åldrar, och det är de som p.gr.a. det naturliga urvalet föll bort och inte klarar umgänget med andra människor, de är helt enkelt underliga trots att de fick alla chanser i unga år att skärpa te sig...

 

Men lyckas man bara slippa dessa underliga typer, så dök det upp en kille på ett thai-forum som skrev och berättade att han alldeles nyss hade flyttat hit till stan (Micke hette han), och han ville gärna träffa någon falang här så han hade något att tjöta med ibland i alla fall. Jag svarade honom, och både jag och Ingemar här, vi träffade honom på Tesco Lotus i söndags, och det visade sig vara en urtrevlig fullt normal 38:årig kille, som var gift med en thailändska, och som nu skulle bo härnere ett tag.

 

Så visst funkar internet bra om man nu har förmågan att sålla bort det rötna vetet ifrån den friska havren. Dessutom så har ju jag p.gr.a. internet fått tag i flera familjer som flyttat hit till Thailand, och där jag har kunnat ”hjälpa” till med transporten hit, det var ju mitt gamla yrke. Så allting gott, även om man förvånas varje gång man möter dessa konstiga människor, och märker hur de (inte) fungerar ute i samhället.

 

Idag fyller Kungen i Thailand år, några och 80 är det väl, vet inte exakt, men de har liksom vi i Sverige en fin Kung tycker jag. I alla fall när han fyller år och när drottningen fyller år, då sups det minsann och firas bland thai. Thaiare brukar ju inte behöva några större ursäkter för att supa det ligger ju på daglig basis, och de bryr sig inte.

 

Har man inget jobb för tillfället, så brukar man bryta upp hemifrån runt och strax innan lunch, och ta sig till sitt favvoställe inne i byn som säljer allahanda saker. De köper sig en eller 2 lösa ciggisar och så tar de en ”knaber” ur det lilla snapsglas som alltid finns till hands i speceriaffären. Thai är ju enormt renliga liksom (tror jag), alla övriga asiater, men de bryr sig inte, att ta sig sin lilla sup ur det minst sagt äckligt dammiga och smutsiga ”allmänna” snapsglaset där.

 

Har man arbete, så brukar man istället köpa med sig på morgonen till sin arbetsplats en pava Hongthong, och ur den kör gänget under dagen,,, tydligen gött att vara lite smålullig i bastuvärmen när man kroppsarbetar.... Så det verkar vara på förvånansvärt många håll här i byn, att de mer än gärna super och tar sprit nästan dagligen...

 

Så nu smäller det smällare, musiken är som granatkravader i luften, och man firar verkligen. Det är ju minst sagt lite lustigt eftersom thai häruppe i Isaan inte alls är inriktade på att hålla ordning på varken klocka, datum eller veckodag, och än mindre hålla ordning på hur gammal man själv är, eller ens sina egna anhöriga. De firar helt enkelt inte födelsedagar i nämvärd utsträckning.

 

Kanske att detta görs tvärtemot som vanligt i vissa byar här i närområdet, vi får se när kommentarerna kommer in snart!!! Det brukar ju bli på det sättet att inget är sig likt ifrån min by här till andras byar i närheten... jag hoppas i alla fall att detta är ett endagsfirande, så man kan återgå till att sova gott igen på kvällen/natten...

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCIV , Thailand

 

Syster Yster Alaam har genomgått en personlighets-förändring, och det är till det bättre måste jag säga. Men hon har jävvligt svårt att le, men bortsett ifrån det, så öppnar hon faktiskt käften, och säger en mening till mig (i veckan), och bara det är ju en grym framgång. Jag tror att vi kan tacka mammas pojke, Pots, för detta fina underverk!

 

Enligt Yongyut så har Pots blivit väldigt bra, kär, galen och trogen och arbetssam. Så de jobbar nu då som jag nämnt förut med att tillsammans varje dag sälja till en skola som ligger alldeles i anslutning till Pots mammas hus där de bor. Jag frågade dom, och Yongyut påstod, att de sade att de säljer för runt 3.000 baht dagligen, lite olika men ofta runt den siffran.

 

Jag frågade om förtjänsten, och de tillstod att de vissa dagar tjänade 600 baht och andra dagar 800 baht eller ibland kunde det i sällsynta fall rusa upp till 1.000 baht för en dags arbete. Men totalt för en månad så handlade det nog tror jag, om mellan 12-15.000 baht, och det är ju inte alls illa pissat tycker man med tanke på förut-sättningarna här uppe i fattigmansland, där det oftast handlar om små pengar för de ”vanliga” människorna.

 

I tillägg till detta så är de vakna, och åker och köper upp kläder och andra prylar, och så försöker de vara med på marknader och tjänar lite extra där också. Men i stort sett så är det rena rama skitpengar vi pratar om, och de kan inte leva något bättre liv tror jag, det handlar nog mer om att ”överleva” än att ”leva”...

 

De arbetade bägge två nere i Bangkok, Alaam tjänade 12.000 baht i månaden och Pots drog in runt 30.000 baht i månaden. Och DET är att leva livet, att kunna unna sig något, och att kunna t.om. skicka pengar hem till mamma, och i sällsynta fall kanske skicka lite extra till barnen, även om de nu har en falang att luta sig emot. Att de övergav detta liv antydde de, berodde på följande.

 

Pots ville hem och ta hand om sin mamma, han ville inte att hon skulle vara ”ensam”... Som jag fattar det så bor det i samma by som hon bor 3 av hennes totalt 4 barn. Men bara sonen som bor och verkar långt nere i Bangikok (35 mil bort) bryr sig verkar det som. Han ville hem i alla fall och fick med sig Alaam på denna biten, och hon slutade då sitt görbra arbete som arbetsledare på Home Pro i Bangkok.

 

De flyttade hem till en inkomst som nu blev hälften av den tidigare och till ett liv där de fortfarande är ifrån sina barn, men bor ihop med mamman då!!! Jag fattar inte dessa thai. De bor 3 mil ifrån Namkaeng och Soda, men de ser ungarna enbart lite under helgerna, skiter i dom under veckan.... Vafann 3 mil, en annan cyklar ju den jääkla distansen vareviga dag, snacka om moderskärlek i Thailand.

 

Den kärleken är bara skitprat har man ju märkt ganska tydligt. Den kärleken sträcker sig till att man är så himla snäll emot de ”kommande” barnen, så man låter dom födas. Barnen skall alltså vara tacksamma emot mamma och pappa för att de lät barnen få komma till denna jämmerdal som vi kallar ”jorden”. Vidare så skall de vara tacksamma för att mamma och pappa ”take care”... Vardå då??

 

Jo oftast runt 35 mil hemifrån, och att det är mormor eller farmor som tar hand om det... Usch vilken tacksamhet en annan hade känt.... Barnen skulle ju lätt kunna bo med dom. Men jag är glad för Yongyuts skull, hon vill ju ha ungarna här. Så vi klagar ju inte öppet alls, utan håller käften. Men jag har ju sagt till Yongyut vad jag tycker om deras agerande.

 

Men hennes reaktion på mitt tyckande är som vanligt, vrid problemet 180 grader som thai alltid gör, så blir alltså hennes reaktion – ”You dont want to take care of the children, we have no children, I have nobody to talk to, silence in the house.....I am happy with children”. Man sväljer nästan tungan i det läget, och håller käften för resten av livet, ÄVEN rörande det problemet. Det är bara helt och stört omöjligt att sitta ner och ”prata” igenom ett problem, och kanske komma fram till en lösning....

 

Men nu plötsligt så dök nästa hemska/komiska sak upp, en sak som visar att många gånger så tänks det inte speciellt ofta i förväg. Yongyuts och Alaams mamma, Alfa alltså, hon bor ju nu ensam, trots att jag motsatte mig det, i Alaams stora hus, helt ensam... Istället då för att bo i byn där hon alltid bott , där hon har sina polare djur och sitt sociala liv. Forts. nästa kapitel....

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCV , Thailand

 

Forts. från förra kapitlet... Men Yongyut och Alaam, vill nu känna att de ”tar hand om” sin mamma, och det gör de genom att erbjuda henne en bostad, en bostad som innebär ensamhet och inget socialt liv alls. Nu fick jag höra häromdagen att Yongyut sade till mig att Soda skulle bo med Alfa där i huset. Jag fattade ju på studs vad detta handlade om. Det handlade om att de hade lyssnat på mig vad det gäller att det inte var bra att ha Alfa boende där ensam....

 

Istället då för att flytta Alfa till byn där hela hennes liv finns, ja då plockar de bort Soda ur vår familj och placerar den killen hos sin mormor, en tant som är 69 år gammal, och som fan inte orkar bry sig om någonting mer än att äta och sova stundtals. Jag blev sketsur, och jag satte Yongyut ner, och jag förklarade för henne att detta med stor risk, skulle bli en katastrof för Soda.

 

Jag förklarade och sade att Yongyut ju hade lagt ner ett grymt uppfostringsarbete under hela hans liv, ocg jag hade gjort likadant under halva hans liv snart. Och risken med denna flytt till en ”trött” gammal tant, skulle innebära att pojken skulle bo där i stort sett utan uppsikt och koll, och risken för honom att hamna i fel umgänge och sedan tappa allting i skolan, som han arbetat med i snart 6 år, skulle bara försvinna. Och så skulle han bli en av de jääkkla ”drönare” som det ju går 13 på dussinet här i Thailand...

 

Det gick flera dagar fram tills igår, och jag frågade och inget hade hänt, ingenting, deras planer med Soda stod fast. Jag satte Yongyut ner och pratade igen och förklarade att om de inte fattade själva vad de ställer till med, så skulle jag i alla fall upplysa dom. Om de var beredda att sabba pojkens framtid, så kunde jag göra det också.

 

Jag förklarade för dom helt enkelt, att om de inte slutade med det tramset att Soda skulle bo hos Alfa, så tänkte jag inte längre befatta mig med barnen, inte ett skit. De brydde sig inte, så vad faan skulle jag bry mig..... Imorse, så kom Yongyut fram till mig, och förklarade att inget var skrivet ”i sten”, vi kunde prata om Soda senare... Javisst sade jag.

 

Men märker jag att ni försöker som vanligt att smyga, och Soda plötsligt bara bor där, så slutar jag inom 1 dag att ta hand om dom, jag lägger ner det direkt. Soda och Namkaeng skall bo här hos oss, eller de skall bo hos sin mamma, inga andra alternativ godkände jag alls.... Så vi får se var detta slutar, men jag har kört den ongen till skolan i 3 år, jag har köpt prylar till honom, uppmuntrat honom och ställt upp med allt jag kunnat under 5 år, och Yongyut har gjort ett kanonjobb under alla dessa år, precis som en riktig mamma.

 

Skall de nu bara skita i allting och lägga ansvaret på en gammal tant som fan inte kan hålla sig vaken på dagarna, då skiter jag i det. Det är alldeles för många barn i Thailand, vi snackar om en mångfald miljoner barn, som tas omhand av mormor-morfar eller farmor-farfar, men de är för gamla, de skyfflar käk in i käften på ungarna, och de ser till så att ungarna har tak över huvudet om det skulle råka regna, men förutom det så finns det ingen passning alls.

 

Dessa barn-ungdomar får göra nästan vad de vill, för kraften hos dessa åldringar är ringa, och de klarar inte av att hantera tuffa tonåringar....Man undrar ju ibland över olika företeelser i det thailändska samhället. T.ex. den hänsynslöshet som de uppvisar mot varandra, de skiter ju fullständigt att ta hänsyn och försöka att passa in på något sätt i ett system. Jag tycker helt outbildat att det luktar lite grand när man pratar om dessa saker, hur uppkommer denna hänsynslöshet egentligen? Är det egentligen bortskämdhet, en avsaknad av en moders eller fadersfigur i unga år.?

 

Ja man kommer väl aldrig att få ett definitivt svar på den grejen, men jag tror nog i stort sett att barn mår bäst hos sin mor och far, och att den äldre generationen kan vara barnvakt någon helg då och då,, men det är inte gott på lång sikt att låta dessa gamlingar passa barnen, för det klarar de inte av tycker jag.....

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCVI , Thailand

 

Nu snart närmar det sig slutet på syster Alaam och Pots arbete med att dela ut och sälja mat här till hitresta lärare och elever. Jag kanske inte sagt det ännu, men här i Chaiyaphum så har de i år förlagt de årliga ”Isaan-tävlingarna” där de tävlar i att hitta Sverige på kartan eller Zimbabwe..... eller andra skolämnen... Det är faktiskt lite prestige att vinna i dessa tävlingar.

 

Lärarna får ju guldstjärna och rosor i kanten om ”deras” elever vinner, så visst är detta betydelsefullt för bägge parter. Det har även visat sig att BÅDE byn som staden där eleverna kommer ifrån, får sola sig i glansen av deras segrar. Så i vissa fall så ställer kommunen upp med lite pengar så att eleverna har råd att åka... Vi har folk så långt ifrån som Udon Thani, frågandes då, är verkligen Udon Thani = Isaan???

 

Dessa begivenheter lär hålla på fram till och med den 10 december, och så länge kommer då Alaam och Pots att kunna tjäna hyggliga pengar. Jag har hjälpt dom att köra ut mat till skolor och till andra ställen där folk har beställt mat. Alaam och Yongyut gör iordning en måltid för 50 baht, och det är en rejäl portion med mat.

 

Självkostnaden vet de inget om..... men vad kostar ingredienserna då? Vet inte får kolla sedan..... OK, men hur vet du att 50 baht är ”rätt” pris då.... Oh, falang dting dtong, frågar för mycket, take away dream from thai people.... jag kör och skall inte förstöra stämningen för det lyckliga och glada och leende thailändska folket, lyder budskapet som framförs till mig, hahaha,, secka goingar...

 

Imorse gick Yongyut upp härhemma kl.. 04.00 och stekte kycklingar och gjorde iordning Khaunioo (knåderis), hon lade 3st små kycklingben plus knåderis plus någon tomat/gurkbit i en liten plastpåse och den tar de 25 baht för... jag försökte även nu imorse att fråga, vad kostar dessa 3st små kycklingben då? Yongan visste helt enkelt inte. Och frågan inställer sig då återigen, och det är alltid samma frågeställning man frågar sig själv.

 

Orkar inte thai planera och organisera och ta reda på att om det är någon ide´ över-huvudtaget att sälja dessa saker, vill de verkligen inte veta vilken vinst de kan förväntas få... Ja stundom så undrar jag om de verkligen bryr sig om det... eller om de p.gr.a. sin något begränsade skolgång här inte förstår riktigt vidden av hur viktigt det är, eller kanske de agerar ekonomiska självmordsbombare medvetet...

 

Här i Thailand, så finns det ju lite olika mått och måttenheter som vi kanske inte är vana vid ifrån alla världens falangländer. Till att börja med så jobbar de med dessa mått då, i den mån de inte kör med våra mått:

 

1 rai = 1600 m²

1 Ngarn = 400 m²

1 Tarang Wah = 4 m²

1 Tarang Mett = 1 m²

 

Men Thailand har även de ”gamla” måtten i bruk på vissa ställen ute på de mest vildvuxna landsortsbyarna, och då handlar det om följande mått:

 

Det finns "arm (aln), foot och hand samt finger

Det roliga här är att "finger" är 3/4 av ett långfinger och kallas niaao = finger.

Khuup = hand, alltså ett mått som längden på en hand, ungefär 25 cm, en jääkla lång hand men så är det. Men då räknar man från handleden till långfingrets spets.

Sòok = 2 khuup = 1 aln eller som vi sa förr en armslängd 64 cm, i Thai 50 cm.

 

Ja så här kan man ha det i andra länder, men det är nog inte så himla mycket enklare för stackars thai att komma ut i vida världen heller för den delen. Men jag kan säga att för det mesta, så räknar faktiskt thai i samma måttenheter som vi gör i falangland.

 

När jag frågar avstånd, så får jag alltid svar i ”kilo”, vilket betyder förkortat kilometer. I början så fattade jag inte det, men jag snappade snart upp att vikten är också den i kilo, men de säger då kilogram om de vill förtydliga för någon stupid falang som mig själv!! Mil finns ju inte här alls som längdmått. Våra 10 km är lika med en mil, finns väl enbart i Skandinavien antar jag, ingen annanstans....

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCVII , Thailand

 

Jag sitter här i Thailand på en breddgrad som jag inte ens kan stava till. Klockan är nu mer eller mindre exakt 17.55 och det är så gott som mörkt här. Jag tror faktiskt att detta är den mörkaste årstiden här i Thailand. Jag vet också att när det är som ljusast så mörknar det ungefär om 30-40 minuter. Så skillnaden i Thailand mellan den ljusaste och den mörkaste årstiden är maximalt 30- 40 minuter.

 

Allt detta då medans det i Sverige (Göteborg) där jag kommer ifrån skiljer runt 7 timmar som mest mellan midsommar och det mörkaste hillvittet i december. Så det är lite moloket halvtrökigt här med kvällarna. Jag tänker ganska ofta på hur de inte kan ha det som vi tar för givet i Sverige, alltså fotbollsträningar och andra aktiviteter utomhus som ju kräver ljus.

 

Här finns ju heller inga ljusanläggningar, så de är helt beroende av naturljuset... Det är helt enkelt skitsvårt att träna fotbollslag här i Thailand, jag tror och anser att om de skall få fart på skickligheten här i landet, så bör de faktiskt lägga in fotboll på skolschemat. De kör gärna flera timmar på dagen med träning på blåsinstrumentet ”Kornett”, och de lägger tidvis ett par timmar i veckan på att lära sig den traditionella slagsmålskonsten att fightas med käppar....

 

Så nog kunde fotbollen få sin plats tycker man för de som vill utöva denna sport.....Men om jag som falang skulle föreslå en sådan sak, så skulle de bara slå bakut och påtala hur omöjligt det är. Jag kommer ju ihåg när jag kom hit 2008, och jag erbjöd mig att bli fotbollstränare i en skola här i Chaiyaphum, och förslaget lades fram av en rektor ifrån en skola som Dan arbetade i, uppe i Wang Noi.

 

Denne rektor pratade med rektorn i min skola då, men den sistnämnde sket högaktningsfullt i det. Så saken är väl den helt enkelt att fotbollen är inte alls lika viktig här som den är i falangland. ÄVEN om jag vågar lätt påstå att publiken här i Thailand är mångfalt större på ALLA fotbollsmatcher som överhuvudtaget spelas här.

 

På div II-matcherna vi går på här, så är det flera tusen personer vareviga gång, och stämningen är hög, så jag tror faktiskt att intresset är jättehögt ute bland folk, det är bara de där besuttna skitstövlarna som inte bryr sig om något, förutom då att hedra kungen, och slåss med käppar och blåsa i en löjlig Kornett.... Är detta Thailands framtid???

 

Nä dags att hedra bondebefolkningen igen – Nu skall jag skriva och det är rena rama fantasier för jag vet inte ett skit om saken. Men jag cyklade förbi följande affisch inne i en by, stannade sedan efter 200 meter, och cyklade tillbaka och fotade affischen. Fasen det verkar ju vara en affisch innehållande de olika arterna av tuppar och hönor som springer omkring och gör livet surt för vanliga hedliga falanger som gärna vill sova på natten förutan det där fjantiga galandet hela tiden.

 

Jag tror att beskrivningen av dessa arter som ni ser där kan lyda ungefär som följer, de är ju inte rädda att skriva ut på thai eftersom falangerna inte ändå kan läsa språket:

 

Tupp nummer 1 – överst till vänster – kan fortplanta sig med vilken sorts höna som helst, så länge som hönan andas och rör på sig, så är det ”game on”. Fördelen med denna tupp är också att den för ett jäävvla oväsen i stort sett hela natten, och de löjliga falanger som till äventyrs kommer och skall envisas med att bo i byn, skräms snart bort av denna ”mönstertupp”. Ligger i topp med värdet 100......

 

Tupp nummer 2 – Överst i mitten är en något mer mild variant, har inte denna envetna längtan att vara ihop med allt och alla, kan dock inte alls kallas ovillig, men blandar gärna in känslor i det hela, så tuppen är en s.k. parfågel och vill enbart vara ihop med ”sin” hona, löjligt men sant.... Galandet sträcker sig ifrån 05.00 fram till 06.30. Värdemätaren på denna tupp sträcker sig upp till 65 bara.......

 

Tupp nummer 3 – kan nog kallas för Thailands egna lilla syndaflod.. troligtvis helt frigid utan några som helst känslor i kroppen, Galer i stort aldrig annat än när den blir förbannad. Vill inte jaga honor, vill att honorna skall jaga honom. Och ställer enbart upp om det finns nåt i gåvoväg, kan kanske i viss mån kallas för byns lilla ”hoorfågel”. – Värdemätaren rörde sig knappt när de kollade men fick slut slut ett värde på 0.15.........

 

Utvecklingen på honorna är avsevärt mycket mer varierande, och detta kan tillskrivas i första han Tupp nummer 1 (ett). Tuppen jagar dessa stackars honor, och i och med att de gärna vill slippa någon gång då och då, så har de fött fram kycklingar som tagit detta arv med sig till nästa generation och nästa och nästa. De olika arter som finns nu kan därför tillskrivas Darwins teorier om artens utveckling.

 

Titta på hönan längst ner till höger, den består i stort sett enbart av 2st ben en benig kropp och ett huvud. Hela dess kroppskonstitutuion är uppbyggd för att fly tuppen, och dess existens bygger enbart på människoföda, inget annat...

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCVIII , Thailand

Foton av hundar med bakterier..

 

Skall prata lite grand om hundar nu, men bara lite, det är ju inget speciellt kärt samtalsämne som ni säkert förstått redan. Dock så har jag väldigt lätt att tycka synd om djuren så länge som de är i sitt ”rätta” element och de sköter sig, och anpassar sig.

 

Hundar som skäller nätterna igenom och kattjävvlar som jamar och skriker som barnungar i löpningstid, heter det så på katter? Dessa djur gillar jag inte, och dessa djur klarar jag inte av. Många på forumet har kallat mig hundhatare, men det är ju mest sådana där fjantar till hundägare som ingen vetiger människa ens bryr sig om.

 

Det jag tänker på är när djuren råkar in i problem antingen via människans försorg eller att de får dras med sjukdomar hela sin livstid p.gr.a av slöa taskiga och odugliga människor. Ta en titt på fotona jag bifogar, jag har mängder av mer exempel där hundarna har brutit benen i unga år, och de är alldeles deformerade sedan flera år tillbaka.

 

Jag tänker på vanskapta hundar som bara finns därute på gatorna. De får leva sina liv alltmedans de andra djuren biter, nafsar och äter på deras lemmar tills de inte orkar längre och bara dör. Och så tänker jag naturligtvis på alla de olika sjukdomarna som grasserar bland hundarna här. Dessa stackars hundar ser stundtals ut som deformerade aliens ifrån bortre rymden, och det är ytterligt synd om dom.

 

Har de ont, inte en susning, men skulle detta göra ont på oss människor, så borde det väl kanske göra ont på djuren också, eller hur? Men när anhopningen och ansamlingen av bakterier blir till stora klumpar på kroppen på hundarna, och över HELA kroppen, då vill jag i alla fall gärna hjälpa dom och få dom till en veterinär. Det brukar ta några sprutor och några månader, och sedan brukar hunden bli som ny igen, har det sagts till mig.

 

Men eftersom thai fullständigt skiter i sina egna hundar, och det är ju thai´s egna hundar man ser leva i vilt tillstånd ute på gatorna, och de själva inte bryr sig ett endaste dugg, ja då vill inte jag offra mina surt ihoparbetande pengar till att rädda en hund, när det finns 100.000:tals andra att rädda, och ingen annan gör nåt alls för att hjälpa...

 

Nu skall jag prata lite grand om det här med åldersskillnad och relationen mellan thai och falang. Jag tänker då på förhållanden och äktenskap mellan gammal falang och mycket yngre thaikvinna i första hand. Det var ju några år sedan, så det är väl dags att röra upp lite känslor igen bland dom som INTE lever ihop med en partner som är bra mycket yngre än dom själva.

 

Det är ju alltid de typerna som har mest ont av det, och så också ungdomarna förstås. Dessa ungdomar som annars anses vara så ända in i hillvitte fördomsfria,, men men men, lita på mig, det är bara skitprat. Fördomsfria ungdomar hittar man bara bland de som börjat att upptäcka livet via arbetserfarenhet den hårda vägen. De flesta ungdomarna idag, är läs-nissar och läs-lisor som sitter i skolbänken tills de är 30 år gamla, och faan inte upplever ett skit i livet. Mer än en ryggsäck, flygresor och droger!!! Hej och hå nu är vi erfarna...

 

Men dessa brukar ha de mest förhärdade dinga åsikter man kan finna i samhället, det trodde ni inte va? Men så är det oftast har jag funnit. De mest fördomsfulla finns bland de yngre erfarenhetslösa ungdomarna, vars enda erfarenhet är att sitta i en skolbänk tills de når medelåldern.... Och igen då, som sagts så många gånger. Fördomar kommer ifrån okunskap, och okunskap ifrån livet har ju just dessa ungtuppar och ungkvinnor...

 

Det pratas intensivt om pengar och det pratas om kärlek, och aldrig skall de 2 mötas, eller hur??? För att göra en mjukstart då, här kommer en vits som jag läste häromsistens,,, kanske passar in i sammanhanget, eller vad tror ni;

 

Quote

En 70-årig man och en 25-årig vacker tjej orsakar många höjda ögonbryn när de checkar in på ett hotell. Prick klockan åtta morgonen efter spatserar 70-åringen in i frukostrummet medan han visslar en glad trudelutt. Han sätter sig vid ett bord och beställer frukost med ett strålande leende mot servitrisen.

 

En kvart senare vinglar tjejen in på rangliga ben. Hon har stora påsar under ögonen och hennes hår står åt alla håll. Hon ser så bedrövlig ut att en servitris rusar fram till henne:

 

- Herregud, vad har hänt? Du är en ung tjej med en gammal man, men du ser ut som om du hade varit i slagsmål med vilda hundar.

- Den jääkkeln lurade mig. Han sa att han hade sparat i 50 år. Jag trodde att han pratade om pengar...

Unquote

Forts. nästa kapitel.....

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCIX , Thailand

 

Forts. från förra kapitlet ...... Så frågan är då bland många? Gubben eller den äldre mannen, vill ha sexet och någon, vem som helst som tar hand om honom på äldre dar? Och tesen om att han vill stjäla av den yngre kvinnans ungdom är ganska uppenbar. Kvinnan i sin tur ser endast en skrynklig gammal gubbe, och hon ser endast ett liv fyllt av behagligheter, stora pengar och en tryggad ålderdom för sig själv och för sin familj. Allting är förringat ner till en kärlekslös relation ifrån bägge parter där mannen är den känslomässiga boven, medans kvinnan är den ekonomiska boven i dramat.

 

Jag tror att detta synsätt och denna situation har funnits väldigt länge, i alla fall ända ifrån den tid som jägarsamhället bytte plats med jordbrukssamhället för 8.000 år sedan. Det var väl först då som folk hade tid att överhuvudtaget bry sig och sätta sina tankar på pränt vad det gällde ”äldre” män och ”yngre” kvinnor. Innan dess så hade de fullt sjå att överleva, och huvudsaken var väl att där fanns en ”produktiv” barnafödande kvinna vid lägerelden, allt annat spelade mindre roll i det stora hela.

 

Detta är ett mycket laddat samtalsämne, och folk älskar helt enkelt att bli arga över detta, och i tillägg till de fördomsfulla ungdomarna, så är det väl mest de fördoms-fulla arga damerna i falangland som kommer till minnes när man tänker på detta igen. Kvinnor i falangland har utvecklats ifrån trevliga timida varelser som gjorde ”sitt” till att bli otrivsamma saker som många män helt väljer bort i slutet på sin levnad.

 

Som vanligt så är det alltid mannens fel. Vi är dock väldigt vana vid detta faktum, eftersom det ju var just det som gjorde att vi flydde fältet, just för att hitta något bättre. Vi hittade till slut något som vi tyckte var perfekt. Och det visade sig vara så bra, så våra egna kvinnor i falangland plötsligt fann sig vara hotade av just de män som de själva hade gjort allt för att förringa, och behandla som skithundar i sina egna hem.

 

Nä tack sade mannen, och flyttade, kvar blev kvinnan i falangland som fortsatte att gå ut och dansa och fann bara avskrapet kvar där runt dansgolvet. Alla de män som hon tidigare hade älskat att förlöjliga fanns inte längre stående där som oroade, nervösa män som väntade på sin avrättning i form av ett hemskt äktenskap-förhållande, som i värsta fall skulle vara till död-dagar med en utsikt till NOLL roligt den sista tiden.

 

Nu blev det liv i luckan... Fördömanden stod som spön i backen, Afton-bladet tog dom till hjälp, och här skrevs det spaltkilometer av löjligt skrivna artiklar mestadels av kvinnor, eller i vissa fall av tvåkönade saker som näppeligen kunde kallas för män, eller i värsta fall män där deras genus i bästa fall var ytterst tveksamma!!! Tystnaden ifrån de flydda männen var kompakt, och kvinnorna hemma i falangland började nu i alltmer utsträckning att börja semestra på dessa ställen dit männen flytt.

 

Kvinnorna började leta efter de män som flytt, och fann dessa samma män nu som tidigare mest sett ut som ledsna cockerspanielar, men nu som leende, glada varelser där hela människan utstrålade glädje och tacksamhet emot livet. Kvinnan gick nästan i taket, och började hånskratta, antagligen utav ren och skär rädsla. De insåg nu att hela den generationen som misskötte sig hemma i falangland var i stort sett förbrukad och helt ”körd”, och skulle få ta hand om skiten ensamma och hade ingen, absolut ingen längre att skälla på, skylla på, och rikta sin konstiga hormonstinna ilska emot....

 

För att ytterligare spika in spiken i kistan på dessa kvinnor, så skall jag nu berätta hur mitt liv ser ut, och vilka ”sysslor” som Yongyut har här hemma. Men märk väl att om hon vill, så hjälper jag gärna till..

 

Yongyut gör alltså:

 

-Tvätten här hemma

-Disken här hemma

-Städningen här hemma

-Gör rent fönstren

-Handlar hem mat och prylar

-Vattnar i trädgården

-Gör all matlagning

-Syr och lagar kläder

 

Man kan i stort sett säga att hon gör allting härhemma, och hon gör det jättebra. Jag slipper ett jäävvla gnäll ifrån en sur sketkärring som förr i tiden, och arga blickar som förr i tiden, och beklemande ord som förr i tiden... Yongan verkar nöjd med tillvaron. Och jag bidrager gärna med uppmuntrade tillrop, är ju bra på det, sedan min tid som fotbollstränare. Och skulle hon få mjölksyra, så uppmanar jag till vila, och så kan jag ge lite vatten.... En mycket bra kvinna... Forts. Nästa kapitel....

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCX (1.310), Thailand

 

Forts, från förra kapitlet... Jag hoppas att de flesta förstod att detta var ju lite överdrivet. Visst försöker man hjälpa till ibland när man inte själv sitter och arbetar med annat. Jag tror att jag och Yongan i stort sett har en perfekt fördelning. En fördelning som för övrigt anammar Yongyut som kvinna, och som inte förnekar hela hennes existens.

 

Det finns ingen thaikvinna som vill ha det som falangkvinnan, där mannen står i köket och diskar medans hon sitter framför TV,n och kollar på ”Skilda världar” och käkar jungfrubröst till eftermiddagsvinet.... Yongyut har själv sagt att om det skulle ske att grannarna eller familjen skulle se att mannen stod i köket och jobbade och kvinnan satt och inte gjorde nåt, då var kvinnan en dålig varelse som inte tar hand om sin familj....Och jag kan inte annat än hålla med faktiskt...

 

Men detta ämne är stort, jättestort, alltså ämnen med äldre falangmän kontra yngre thaikvinnor. De flesta förhållanden som jag i alla fall kommer i kontakt med ligger i spannet runt 11-30 år i åldersskillnad. De flesta män har blivit minst i 50 års:åldrarna, och de flesta ligger runt 63-70:års åldern. I alla fall så har jag uppfattat det så utifrån min egna horisont.

 

Min egna värld består av en kvinna som är 24 år yngre än mig, i samma ålder som min egna dotter. När jag insåg det, så kändes det i mitt gamla rötna ”kristna” hjärta helt galet, men jag avvaktade lite, 2,5 minuter, och sedan kändes det bra igen!!! Yongan är helt enkelt kanon, och jag känner absolut inte härnere några som helst problem.

 

Det thailändska samhället i stort, kanske att det är annorlunda nere runt Bangkok, där världen utanför har gjort mycket mera intrång, har ”lärt” dessa stackars thaiare hur de skall tänka vad det gäller åldersskillnaden, jag vet inte. Men häruppe i Isaan där jag bor, så skiter folk i det fullständigt, och istället så frågar dom hela tiden när jag och Yontyut skall ha barn.. Fan hela thai´s värld består i att skaffa barn tydligen... Inte konstigt att dom är 66 miljoner medans vi är 9 miljoner nånting!!!

 

Jag avslutar nu snacket för denna gången om detta med ålderskillnaden, och hoppas med det att flera av Er är uppretade, men det betyder ju också att ni måste tänka till lite grand, och kanske kan lära Er lite grand mer om livet.... hela vårt liv kanske står beskrivet i detalj i ”Fredriks Brehmers” bok om kvinnan, men det är bara lögn skrivet av en varelse som inte passar in i denna värld, har heller aldrig passat in.....

 

På tal som ”stora” frågor, så undrar jag ”Slåss ladyboys som kvinnor eller som män”? Jag har funderat på detta,,, Har kollat lite runt omkring, och det har visat sig att det varierar faktiskt ganska mycket. Vissa ladyboys är ju i grunden inget annat än just ladys och flickor fångade i en mans kropp.

 

Dessa varelser är som flickor, och kan inte, och vill inte, och har inte lärt sig att slåss alls. Utan det blir som vanligt ”Catfight” av det hela där naglar och kniv är tillhyggena för dagen. Vissa av ladyboysarna har ju detta som yrke, och har ett ”inlärt” kvinnobeteende, där man kan se hur löjliga de ser ut. Dessa människor slåss när det blir allvar som män alltså med slag, sparkar, kniv och pistol. De är ju män i grunden, eftersom de ju fejkar sin kvinnopersonlighet.

 

Men vem som är vem i det hela det kan man ju inte veta förränn de börjar att slåss....En del av dom kör ju boxning som hundar simmar, eller som kängerun slåss med en massa jabbar ni vet... Eller så kan de ta av sig sina högklackade, och göra med dessa skodon sådant som ingen riktig kvinna ens har tänkt på i denna värld.

 

Ladyboys är ett farligt släkte, men avslutningsvis vis av kunskap, så skall ni vara varse att när ni ser en REA-skylt och det handlar om skor, och ni ser ladyboys runt krokarna,,,skynda Er in för hundan.... annars tar alla stora storlekar på skorna snart slut....

 

På tal om att ta sig neråt Koh Pan Ngan där Kentbra bor, så fick jag nu reda på av en annan gubbe att bussen rätt ner dit går icke via Chaiyaphum, men mellan Nakhon Sawan, som ligger västerut runt 23 mil vänster på kartan. Gör vi den grejen, så åker vi alltså på 23 mil först åt vänster, och sedan av jääkla massa mil neråt till Surat Thani... jag undrar om inte trots allt att det bästa vore att ta en bussresa ner till Bangkok först, och ta bussen därnere över natten och vakna nere vid Surath Thani.....

 

Kostnaden enligt polarna verkar ligga på runt 837 baht + 375 baht per person bussvägen då, alltså totalt. 1.212 baht per person eller 2.400 baht för oss bägge.

Att ta bussen ner till Bangkok och sedan flyget verkar ju kul och bra, men det visar juj sig att den resan tar lika lång tid med flyget som med bussen men är dubbelt så dyr....

 

Men fasen va roligt det skulle vara att komma dit ner. Jag skall tjöta på Ingemar och Fa, de verkade ju helpigga på att följa med, och kostnaden är ju verkligen inte hög att ta sig dit........ jag berättar mer när jag vet mer.....

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCXI, Thailand

 

Satt precis och kollade en amerikansk TV-show som heter Cajun Pawn Stars, där följande scenario utspelar sig. Betänk vad jag då tycker om amerikanarnas jääkla arrogans och självbelåtenhet, den är oöverträffad alltsedan Babylonierna härjade runt i mellanöstern några 100:år innan jesu födelse...

 

In i den pawnshopen kommer en kille i alla fall med en fiol i sin hand, och säger att den har ägts utav Roy Acuff. Jag själv som alltid haft ett uttalat musikintresse har tyvärr inte som utlänning hört talats om ens Roy Acuff, men han har tydligen en stjärna i asfalten på Hollywood Walk of Fame... betänk att jag tillhör den västliga kulturen alltsedan barnsben.

 

Killen med fiolen började skrodera om hur känd och berömd och ”stor” denna Roy Acuff var, och säger sedan i nästa andetag, jo under andra världskriget när japanerna skulle kriga i ett slag emot USA, så var deras stridsrop – ” to hell with Roosevelt, Babe Ruth and to hell with Roy Acuff”... So stor var Roy Acuff!!!

 

Ja det är väl inte konstigt egentligen att dessa amrisar är så jääkkla ”fartblinda”, och inte fattar eller förstår sin egna position ute i hela vida världen. Men det kommer väl att komma en dag när de kanske börjar fatta att allting i hela världen inte är ett amerikanskt ”innanhav”, som finns där som dom säger ”for grabs”.

 

Roy Acuff var tydligen en jätteberömd och omtyckt country and western-stjärna, i USA, men utanför USA:s gränser?? Men snälla amrisar – ”Ta Er i brasan och lugna för faann ner Er ganska mycket va?”. Inte alla Era stjärnor är stjärnor, och kända ens ute i den västliga kulturen, och att påstå något så enormt löjligt var det länge sedan jag hörde. Att påstå att japanarna skulle ha som stridsrop den grejen, hahaha, japaner och asiater som knappt och ens kan prata någon engelska överhuvudtaget. Gå och dra nåt gammalt över Er va.....

 

Idag, så betalade jag vår order på julskinka, som jag beställt via ett företag nere i Bangkok som heter något som; ”Blue Marine SF, SF vilket står för Seafood. Detta företag med en engelsman eller nån som heter Patrick, var de som uppförde sig mest civiliserat mot mig när jag frågade runt om julskinka, och de var det enda utav företagen som själva använde ordet ”julskinka”, och bara det gör ju att man känner sig bra mycket mer trygg, eller hur?

 

Jag beställde 6 kilo färdigkokt skinka, 2 kilo var till Ingemar och mig och 1 kilo till York, och sedan 1 kilo som vi skall ha på julbordet som vi delar på kostnadsmässigt. Priset för julskinka var 445 baht per kilo, vilket då torde vara SEK: 100:- per kilo... Låter det dyrt eller??? Jag tycker det är OK, med tanke på att man befinner sig i världen.

 

Idag var det kokta fläsket ”stekt” som ju uttrycket låter hemma i Sverige, vad jag menar med det? Jo idag när jag gick och kollade mitt blodtryck, så var det uppe på nya rekordet 194, och det är ju runt dubbelt det värde som skall vara godkänt. Jag har inte cyklat nu på en hel vecka, så jag har inte kunnat jobbat ner värdet. Men va faann tänkte jag idag.

 

Det är nog dags att inse att det har kommit till det vägskälet i livet, att det är dags att sätta in ”Metformin” för att hjälpa min kropp att hålla nere blodsockernivån. Jag känner nu att jag antagligen inte längre orkar att hålla på som en stolle att bara tänka på socker i alla lägen i livet. Jag kör nu med Metformin och hoppas att det skall bli normala värden igen för mig, även om jag någon dag inte skulle vara ute och cykla!!!

 

Det är skit, men vad att göra. Så nu drivs denna fina gamla kropp av blodtrycks.- och blodsockermedicin, och det känns konstigt med tanke på att kroppen för övrigt har sköttt sig bra för min del, om man bortser ifrån en del diskbråck och sådana bagateller tidigare....men det är sådant man får ta när man ligger i topp.

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCXII, Thailand

 

Jag blev ganska förfärad när jag läste nedan artikel I en dagstidning här I Thailand nyligen. Jag vet ju att Thailand är ett frimärksland, ett U-land, ett ganska efterblivet land på många sätt. På många fler sätt än vad detta löjliga typer tror och tycker som uttrycker för allt och alla inne på internet hur mycket de älskar allt som har med thai att göra.

 

Thailand ligger i många stycken oerhört långt efter i det mesta här i livet. Landet drivs av den gamla typen av företrädare, alltså folk som egentligen skiter i Thailand. Och de skiter i folket, och håller bara en enda sak heligt och det är de pengar som de kan lura till sig ifrån alla andra. Hade vi haft denna typ av ”elit” hemma i Sverige eller i vilket västland som helst, så hade det inte hjälpt hur mycket man än hade smilat, och lagt sina leenden i en aldrig sinande ström.

 

I västvälden så hjälper det inte, och det ursäktar inte ens usla handlingar om man stjäl ifrån sitt egna land. Det är landsförräderi. Men det finns ju ingen som håller dessa as redovisningskyldiga alls. Tvärtom de skyddar varandra ända in i döden. Vi hade definitivt slängt de jävvlarna i den djupaste fängelsehåla som vi hade kunnat finna, och de hade aldrig fått ett jobb mer i sitt liv i våra länder.

 

Men här i Thailand så är de hjältar och de hyllas som hjältar, men bara så länge som de har pengar och tillgångar. Här köper man krypskyttar. Bombmördare och knivmarodörer som skall göra ens smutsiga hantverk. Kritisera en av de besuttna och du kommer inte att befinna dig i livet speciellt länge... Heja Thailand.

 

För att ytterligare lägge en ”tvist” på detta land som så många svenskar älskar till vansinne, så kan man nu rakt ut läsa sig till vad de håller på med angående storskurken Thaksin. Killen och hans familj som sitter på mängder av miljarder thailändska ”stulna” baht.

 

Jo de ”röda” som hans parti heter, som ju nu sitter vid makten, gör ju nu allting i deras makt för att rentvå den redan dömda skurken Thaksin, och ta honom tillbaka, och ge honom hans pass tillbaka, och även hans konfiskerade miljarder. Vägen dit går genom oppositionen, ty de röda har inte absolut makt att ändra på redan gjoda domar, och upphäva beslut som högsta domstolen har tagit.

 

Men om de kan få oppositionspartiet de ”gula” att gå med på att ändra i grundlagen och ändra domen mot Thaksin, så kan han återvända till Thailand som hjälte med alla sina miljarder intakta. För att nå detta resultat, så har de diktat ihop en historia där den förre primiärministern Abhisit har anklagats, och nu fällt av domstolen (som ju kontrolleras av de Röda) som ansvarig för att flera medlemmar i det Röda partiet har mördats av de gula.

 

Nu säger de röda att om Abhisit går med på att skriva under på att Tthaksin skall få pass och domen emot sig upphävd, så skall han friges och anklagelserna skall försvinna som i ett trollslag. Detta är alltså det Thailand som herr och fru Svensson hemma i Sverige älskar till vanvett. Grattis Era idioter säger jag bara.....

 

Quote

Democrats say they will never make compromises to whitewash Thaksin

 

BANGKOK: -- Former prime minister Abhisit Vejjajiva and former deputy PM Suthep Thaugsuban said yesterday that they were ready to accept their fate in relation to the murder charges levelled against them, but said they would never make compromises and let amnesty be provided to former PM Thaksin Shinawatra.

 

Abhisit and Suthep told the press that the charges they face had been motivated by efforts to push them into whitewashing Thaksin via an amnesty bill.

 

The Democrats held a press conference immediately after a Department of Special Investigation official, Pol Captain Piya Raksakul, visited the party headquarters to hand over summonses for Abhisit and Suthep to officially acknowledge the charges on Wednesday.

Unquote

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCXIII, Thailand

Foton på nya rabatten + gamla

 

Jag sitter nu onsdag morgon den 12 december och har sedan 1 timme tillbaka tryckt i mig min första tablett med Metformin. Jag bara sitter här och väntar på att biverkningarna skall sätta in. Jag kommer säkert med min tur att hamna med kramper och konvulsioner nere på golvet, vridande mig själv i smärtor badande i mitt egna sekret och avföring... Usch tänk om det blir så...?

 

Jag var nere idag också, och postade hem till Reine Hast samtliga hans inspelningar härhemma i min studio som ett minne. Det var 12 skitgoa låtar där han från smålullig till full, sjöng så smäktande han kunde för en imaginär publik. Reine ville ha detta, för jag har ju nu som ni vet helt avyttrat alltihop, det är slut och därmed basta på allt vad musik heter.

 

Det var till slut inte ens kul längre att hålla på i denna stentorra”miljö” som finns här i Thailand. Ingen pratar engelska, ingen bryr sig om falanglåtar alls, och ingen kan heller hjälpa till vid tekniska problem. Så det var helt jääkkla olustigt att ens tänka på att knäppa på anläggningen, tråkigt för jag saknar det. Men jag har annat att göra nu, jag skiter i det som vi brukade säga hemma i Järnbrott...

 

Jag och Ingemar var nere på Siam River idag och badade, och jag kan stolt berätta att vi lyckades smita undan utan att betala de förhatliga 80 bahten i badavgift. De kom aldrig och bad om stålarna, och då blir man utan i Thailand, sån är lagen, hahaha!! Anledningen till att vi var därnere var att jag hade blivit kontaktad av en trevlig kille som hette Leif.

 

Leif var här på besök i angeläget ärende. Angeläget ärende i Thailand innebär brudar, och Leffe hade haft kontakt med en dam här i Chaiyaphum över 1 år nu, och de ville väl träffas antar jag. Damen ifråga var sjuksköterska, och enligt Leffe så var hon en skötsam och religöser dam. Så det var inte aktuellt med att ”snuggla” under första bästa filt när de skulle träffas.

 

Leffe skulle se henne imorgon på dagen, men inte på kvällen för det var inte så lämpligt sett ur den thailändska familjens synpunkt. Jag vet inte hur mycket jag tror att så här är fallet, känner inte alls igen det scenariot som Leffe målade upp, men det är ju så han uppfattar det, så då får det bli så.... Jag tror egentligen bara att damen garderar sig på detta sätt, men vad vet jag?

 

Jag har imorse tuggat i mig tablett nummer 2, alltså andra dagen på raken. Jag drack ett glas med tonic water på Siam River, jag åkte efter en timme förbi kliniken och tog ett blodsockerprov för att kolla om medicinen är OK. Provet visade hissnande 191, vilket är dubbelt mer än det godkända....

 

Så vilken nytta gör den här medicinen egentligen undrar man? Jag får åka in i morgon bitti igen, och om det ser skit ut fortfarande så tänke jag fasen inte vänta 1 hel månad tills återbesöket. Jag tror nog att jag kanske får ta mig till Ram Hospitalet istället, där de bör vara skickligare på det mesta, det är ju ändå ett privat sjukhus!!

 

Smög iväg en dag, hade lite extra thailändska baht i fickan, och handlade på mig lite mer blommor hos en av blomsterhandlarna här i Chaiyaphum. Jag hade ju redan förra veckan startat upp med att ta bort ifrån min rabatt de plantor som hade växt där nu i 2,5 år. De såg tyckte jag, tråkiga ut, och var bara gröna hela tiden, ingen variation alls.

 

Men nu så köpte jag 2st julblommor samt 4st små blomster som mest ser ut som dun av nåt slag men finns i 4 olika färger. Jag satte också dit 2st ljuslyktor som lyser så fint på natten. Det är ju den typen som laddar sig själva under dagen i solsken. Kostar runt 150 baht per styck, så verkligt billigt faktiskt.

 

Fick beröm av många på gatan som gillade det hela. Jag tittade på det igår igen, och tyckte det såg lite tunnt ut, jag smög iväg så ut igen, och nu handlade jag på mig 2st stora röda blommor samt 4st av de små duniga sakerna i olika färger igen, allting det jag handlade då igår kostade endast 100 baht (SEK: 25:-), fantastiskt billigt tycker jag, eller hur??? Forts. nästa kapitel....

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCXIV, Thailand

Foto av grodan + Foton av hakkorsen

 

Forts. från förra kapitlet.... Noterade och fotade också en typ av groda som levde långt långt ner i jorden. Jag grävde på typ 1 dm djup, och där låg grodor och riskerades att huggas ihjäl av min skyffel och spade. Jag såg först något gulaktigt i jorden, pillade upp det med spaden, och där låg en liten groda, som antagligen hade stora svårigheter att se om den nu levde sitt liv därnere i jorden.

 

Den var högst ovillig att röra på sig i alla fall, och det var väl först när jag spolade av den med lite vatten som, den kvicknade till och började att slött hoppa iväg ifrån mig. Jag följde den, och den faktiskt ”backade” ner i jorden igen, och det gick förvånansvärt snabbt och enkelt för den att helt försvinna inför mina ögon. Här har ni ett foto av den i alla fall.

 

Det som thai har noterat med grodan förutom att de inte vill äta av den, den är väl giftig då antar jag, är att så fort som man rör på den aldrig så lite, så ”pissar” den... Och den pissar en rejäl stråle såg jag.... Ja nåt kul måste man ha på ålderns höst....

 

Var nere på stadion för att titta på uppvisning av Soda och hans skolkamrater i hans skola. De är alltså med i skolorkestern och Soda spelar Kornett tydligen. Där var säkert runt 1.000 personer på läktarna, och mestadels så var det ju föräldrar och släktingar och vänner till ungarna, som var ute på fotbollsplanen och marscherade och spelade musik.

 

Faktiskt så var detta en hel uppvisning där de spelade upp ett scenario som jag inte alls fattade. Jag såg direkt när jag kom dessa hakkorsprydda thaiare som så ofta dyker upp i skolvärlden. Jag försökte luska med Yongyut, men hon är väl inte rikigt hemma på de här grejorna inom skolans område, ty hon gick ju sina 6 år i skolan och sedan satte föräldrarna stopp för det. Så jag fick inget riktigt kläm på det hela.

 

Men jag vågar nog säga i alla fall att även om det ser för jävligt ut, och man tycker att thaiarna kunde skärpa till sig, och åtminstone försöka att vara med i ”laget” och se vad som händer och sker utanför deras egna nationsgräns. Jag menar oavsett vad än denna jääkkla symbol betyder för dom, så kunde de utav respekt för andra människor lägga ner att visa upp hakkorssymbolen i alla möjliga sammanhang. Men de har bara inte den respekten för andra, de skiter högaktningsfullt i allt utanför Thailands gränser, i ALLT!!

 

Nu har det minsann tagit fart med det här med resan ner till Koh Pan Ngan. En av mina polare med familj skall ner till Thailand i februari 2013, och han fyller desutom 50 år den 22 februari. Jag har ju inte sett dom sedan jag flyttade hit ner 2008, så de ville ju himla gärna att vi skulle träffas. Jag å min sida hade ju tänkt att sticka ner till Koh Pan Ngan i mars någon gång med Ingemar och hans fru Fa.

 

Nu i och med att jag väldigt gärna skulle vilja träffa mina sista vänner ifrån Sverige, man vet ju inte, kanske för sista gången, så kommer jag att tidigarelägga resan ifrån mars till februari istället. Jag hoppas innerligt att Ingemar och Fa har möjlighet att följa med, de är ju våra goa polare här i Chaiyaphum, så dom vill ju man gärna ha med sig.

 

Nu visade det sig att Ingemars polare Jörgen och Kristina (som ju läser detta också) kommer hit ner igen till Thailand den 15 februari, och det skulle ju vara kanon om de ville haka på, så att vi alla kan åka ihop på en sådan här resa. Det skulle vara grymt trevligt faktiskt. Jo jag glömde ju säga det, mina polare som vi skall träffa kommer att vara på Khao Lak. Så det kommer att bli ett kärt ”meck” med att skaffa information, och priser för att sy ihop denna resa för oss alla. Jag skall hålla Er informerade lovar jag.....

 

Jag har kollat nu, och jag harkommit fram till en sak, och det är att jag för min del i detta, nog denna gång kommer att utesluta Koh Pan Ngan denna gång. Det blir för jääkkla rörigt och struligt, och jag kommer istället att göra den trippen till Koh Pan Ngan vid ett senare tillfälle. Jag kommer istället att basera resan ner på följande rutiner.... forts. nästa kapitel...

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCXV, Thailand

 

Forts. Från förra kapitlet... Jo jag vill nog istället åka ner antingen med bussen hela vägen till Phuket, stanna till i 2 nätter hos Lars där, och sedan ta buss eller taxi upp till Khao Lak, det är ju himla nära avstånd där emellan. Eller så tar vi bussen ner till Don Muang (Bangkok) och flyger ner till Phuket, stannar de 2 nätterna, tar buss till Khao Lak stannar 2 nätter där och sedan buss tillbaka till Phuket och flyget till Bangkok och slutligen bussen hem till Chaiyaphum.

 

Budgeten på en sådan resa med dessa 2 alternativ är lite rörig att få ihop, men jag tror att det är viktigt att man har lite grepp på grejorna i alla fall. Jag har ju alltid gjort upp budgetar på mina resor, och de har stämt förvånansvärt bra. Så i dessa fall, så kan kostnaderna se ut som följer:

 

BUDGET FÖR FLYGRESA TILL PHUKET+KHAO LAK

 

Buss ner till Bangkok 385 baht x 2st = 770 baht

Taxi till Don Muang = 200 baht

Flyg ner till Phuket 1.800 baht x 2 = 3.600 baht

6 måltider a´100 baht i Phuket = 600 baht

Hotell/Lasse förhoppningsvis gratis.... 2 nätter = ................

Buss till Khao Lak 200 baht x 2st = 400 baht

Hotell Khao Lak 2 nätter a´ 2.000 baht = 4.000 baht

6 måltider a´ 100 baht Khao Lak = 600 baht

Sprit och nöjen 4.000 baht totalt = 4.000 baht

Buss till Phuket/flyget 200 baht x 2st = 400 baht

Flyg till Bangkok 1.800 baht x 2st = 3.600 baht

Taxi till Mooshiit = 200 baht

Buss till Chaiyaphum 385 baht x 2st = 770 baht

Extra-kostnader under resan vad som helst = 4.000 baht

TOTALT KOMMER DETTA ATT KOSTA = 23.000 baht.....

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

BUDGET FÖR BUSSRESA TILL PHUKET+KHAO LAK

 

Buss Chaiyaphum – Phuket 1.300 baht x 2st = 2.600 baht

Boendet/Lasse Phuket förhoppningsvis gratis……….. = ................

6st måltider 2 nätter a´100 baht = 600 baht

Buss till Khao Lak 200 baht x 2st = 400 baht

Hotell Khao Lak 2 nätter a´ 2.000 baht = 4.000 baht

6 måltider a´ 100 baht Khao Lak = 600 baht

Sprit och nöjen 4.000 baht totalt = 4.000 baht

Buss tillbaka till Phuket 200 baht x 2st = 400 baht

Buss hem till Chaiyaphum 1.300 baht x 2st = 2.600 baht

Extra-kostnader under resan vad som helst... = 4.000 baht

TOTALT KOMMER BUSSRESAN ATT KOSTA OSS; 19.200 baht

 

Så mitt resonemang kommer väl då att bli ungefär som så här tror jag. Flyget kostar runt 4.000 baht mer än bussresan. Flyget BKK-Phuket tar runt 1,5 timmar plus de 6 timmar det tar ned till Bangkok härifrån, det gör runt 7,5 timmar alltsom allt. Tar vi bussen så tar väl det runt 19 timmar minst ned till Phuket.

 

Och om man tar detta gånger två, vi skall ju hem också, så blir det faktiskt en hemsk tids-skillnad på cirka 23 timmar i favör flyget. 23 timmar mot 4.000 baht dyrare, det är skillnaden. Jag vill gärna spara och gneta, men jag vill också ”leva” livet medans jag ännu är i någorlunda mobilt tillstånd.

 

Så jag kommer nog att göra mitt bästa att övetala Yongyut att FLYGA blir det..... Och sedan måste jag tala med Ingemar också om saken, han kanske har helt andra åsikter i ämnet.......Vi får se, jag återkommer säkert mängder av gånger i ämnet... Nu tillbaka till kartan och drömma mig bort, det funkar bra i alla fall.

 

Idag får vi besök av Yongyuts polare NongNing och hennes fästman, en engelsman, som jag ännu inte träffat och som jag inte vet namnet på. De skall tydligen vara här ett tag. Jag hoppas bara inte de kommer att hänga här dagarna i ända, för jag har inte tid att ta hand om den killen. Men vi får se, det kanske blir trevligt vem vet!!

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCXVI, Thailand

 

Ja det besöket som vi fick blev ju helt annorlunda än man trodde. Yongyuts påstående om en engelsman var ju helt och fullt fel. Fästmannen var Thomas ifrån Sverige, en kille jag träffat flera gånger förut, mycket trevlig. Så nu blev det helt annorlunda och mycket roligare för mig också...

 

In i emellan så fick jag en notis ifrån Kentbra angående hotell i Khao Lak, han informerade om 5st hotell där, deras namn är och priserna var:

 

Khaolak C-nior Bungalows Petchakasam rd 892 –1.168 baht/natt

Fasai House Bangsak Beach/Haadson Beach 510 – 765 baht/natt

The KIB Khokhao island 1.700 – 2.500 baht/natt

Khaolak Grand City Hotel Nang Tong Beach 1.050 – 1.150 baht/natt

Gerd and Noi resort Bang Niang Beach 1.700 – 2.000 baht/natt

Khaolak Yama Resort Bang Niang Beach 1.550 baht/natt

 

Kompisarna har blivit inbokade på sin charterresa på Khao Lak Emerald Resort & Spa som lär ligga på; Khuk Khak Beach. Kostnaden att boka där med billiga Agoda ligger i spannet mellan 3.000 baht upp till runt 3.900 baht per natt. Lite roligare kan man ju ha för pengarna, även om det kanske kunde vara mysigt att sova på ett sådant fint hotell.

 

Vi fick precis telefonsamtal nu ifrån Bangkok, och de bekräftade att vår 6 kilos-skinka fanns ombord bussen som skulle ankomma runt 17.00 här i Chaiyaphum. Sjuttan också nu börjar jag bli nervös, visserligen så hette killen jag beställde av, Patrick. Och han stavade också namnet så, och han pratade perfekt engelska. Men vågar man lita på att någon som pratar engelska bra och heter Patrick, vet han, en utlänning, vad en riktig jul-skinka är för något?? , Ja vi får se

 

Det knackade på dörren och vem stod inte där, om inte barnens pappa, han idioten ”A” som han ju kallar sig. Hade det varit jag så hade jag stavat hans namn med litet ”a” och sparkat honom i arslet. I alla fall så stod han där mycket taktiskt uträknat omgiven av 4st småbarn. Han frågade om Soda och Namkaeng, och han skulle skaka hand med mig.

 

Jag skakade inte hans hand, hade ingen lust alls att skaka den hand som ”drar” mig på pengar vareviga månad, och som aldrig gör rätt för sig emot barnen. Ekonomiskt så betalar han aldrig någonting, och sedan gör han det etter värre gentemot barnen. Han lovar dom att få saker, det blir aldrig nåt utan bara småsaker. Sedan lovar han gång efter annan att komma och hämta dom, och han hör inte av sig mer.

 

Jag följde honom bestämt ut till grinden och sade till honom att ringa först.... och så lämnade jag demonstrativt den fjanten där utanför tomten, och så stängde jag också demonstrativt grinden om mig när jag gick. Jag hoppas han kände sig jääkkligt liten där han stod fjanten.

 

Sedan visade det sig en dag senare att han hade jagat reda på Soda och talat med honom på hans telefon, Alaam mamman och Yongyut som är skitsur på denna fjant, de hade gjort upp om att han återigen skulle betala för sig. Denna gång lovade han att betala till nyår. Hur mycket då frågade dumsnuten ifrån Sverige.. Vet inte svarade de bägge två!!!

 

Dessa människor här i Thailand är bara så fega så det är nästintill löjligt, de frågar aldrig de där avgörande frågorna för att komma framåt i en konversation, de är så rädda att uppröra eller att den andre skall förlora sitt redan förlorade nylle om han ställer för ”besvärliga” frågor!! Besvärliga frågor i Thailand kan vara om man skall träffas – ”vilken tid kommer ni då?” Det är ett absolut NONO att ställa en sådan fråga.

 

Är någon skyldig pengar, så kan man icke fråga ; - ”När hade du tänkt betala tillbaka till mig mina pengar då”? Det är också ett absolut nono..... Vidare om man lånat ut typ verktyg eller något, så verkar det som om man inte frågar alls efter dessa verktyg. Jag vet inte, men kanske man ber till Buddah om att få tillbaka dom, få eller ingen thai återlämnar sådana saker med mindre än att man åker dit och hämtar sakerna, och DET gör inte thai. Men DET gör denna falang. Forts. nästa kapitel

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCXVII, Thailand

 

Jag har länge nu haft problem med sprickor i arslet, om man nu får vara öppen vill säga. Det kallas tydligen homoröjder, och det är skitjobbigt när man varit på dass. Hur mycket man än spolar, har blött papper och torkar och torkar, så verkar det alltid komma lite skit in i sprickorna där bak, och det svider enormt mycket.

 

Jag måste därför, och har också haft det, i många år nu, alltså en kräm som innehåller kortison. Jag försöker ibland att spara ändan ifrån kortisonet, och kör då med vaselin så att det är mjukt och smidigt därbak... jaja jag vet, det låter ju som om man var lagd åt ”andra hållet”, men oroa Er icke, det är ingen fara på taket.

 

Nu för 2 veckor sedan så fick jag på köpet en infektion av svamp tror jag det var där bak, och detta hindrade mig i nästan 1,5 vecka att cykla överhuvudtaget. Jag fick en salva av Yongan som fattade vad detta var. Jag fattar ju ingenting, har aldrig haft svamp förr varken i arslet eller på fötterna eller någon annanstans på kroppen, så dett var en nyhet....

 

Denna salva ”Lumisil” heter den, gjorde susen på stört, och smärtan och klådan försvann på 30 minuter, men jösses av ömt det var en hel vecka framåt. Undra på när man cyklar 4 mil/dag i 3 dagar innan man ger upp och inser att nåt är fel ”därbak”. Anledningen till att denna svamp blossade upp, kom nog därför att jag sitter ganska länge på cykeln. Det kan bli ofta drygt 3,5 – 4 timmar i hetta på stundtals 43 grader i luften, och mellan mina ben när jag hojjar, kanske det är 50 grader,, tydligen lär svampen gilla det läget.. uschiamej.

 

Jag har en tanke nu som jag skall försöka att realisera, jo att köpa cykelbyxor, jag tror att mina kortbyxor till en del också är boven i dramat, så om jag köper ”riktiga” cykelbyxor och kör med dom, så sparar man tydligen rumpamentet och huden där bak när man cyklar långa tider varje dag. Jag har hört att ”Cykelcity” i Göteborg lär ha många olika cykelbyxor att välja på...

 

Men problemet är väl att jag måste antagligen chansa på att få rätt storlek, för prova dom är ju inte aktuellt. Väger man 95 kilo och har XL på shorts och byxor, så kanske det ändå skulle funka...... Undrar om det finns någon som har tid att kolla om det finns några fräcka cykelbrallor till mig till ett bra pris?????

 

Forts. från förra kapitlet.... Pots lånade min häcksax, skulle ”bara” ha den på söndagen och klippa lite buskar. Det gick 2 veckor, och de hade varit härhemma säkert 4 gånger och icke tagit med sig häcksaxen. Jag frågade Yongyut efter 4,e gången om hon kunde säga till dom att lämna tillbaka den för jag använder den härhemma, det är därför som vi köpt den... Hon vägrade förstås, man frågar ju inte den typen av frågor härnere, det är för personliga frågor.

 

Det är därför som jag alltid säger att det är idioterna, typerna och de dåliga människorna som tar för sig här i Thailand. Och de vanliga människorna böjer rygg och utmanar ALDRIG nånting, därför vinner alltid idioterna i Thailand. När Yongan vägrade att fråga dom, så tog jag helt sonika motorbiken och åkte efter deras bil hem till dom, de undrade ju förstås vad jag ville.

 

Jag steg av hemma hos dom och sade att jag vill ha tillbaka MIN häcksax. Jag fick den och sade att det var 2 veckor sedan.... och var lite lagom skitsur... Några dagar sedan kom dom igen, och denna gång hade Pots med sig Donouts till mig... Och han tackade för lånet av häcksaxen.... Snacka om att Yongyut att instruerat denne thaikille hur kan skulle blidka mig, hahaha. Men jag kan inte vara sur för allting, så i och med donoutsen, så var han förlåten och han hade också fattat till slut vitsen med att låna saker ochg ting ifrån falang.... Så slutet gott allting gott.... Tack Yongyut...

 

Nu kom vi lite ifrån ämnet här, vi pratade ju om fjanten ”A” som är barnens pappa!! Han lovade ju att betala till nyår. Nyår för dom kommer ju i januari nån gång, Men va faan sade jag. Han lovade ju att betala hälften av barnens skolgång, och det var ju redan för några månader sedan, inte en spänn har han betalt. Tror ni verkligen på denne idiot. Barnen är nu 12 och 10 år, och han sket i dom redan ifrån start och lämnade Er 2 systrar att ta hela ansvaret, varför skulle han ändra sig nu tror ni???? Jodå detta blir bra sa bägge två......Fint tänkte jag och gick in på mitt rum. Forts. nästa kapitel

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCXVIII, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet... Dagen efter så kom Yongyut och berättade för mig att denne fjant hade startat en ny familj nu, hade gift sig och betalat en stor sinsod (hemgift), och han hade redan ett nytt barn på gång. Historiskt sett så har denne storidiot som är så lik så enormt många thaikillar Soda 12 år och Namkaeng 10 år. Vad jag fick reda på nu dessutom av Yongyut är att han har en son till som är 2 månader äldre än Soda, VA svarade jag, vad säger du?

 

Jojomensann han hade alltså 2 söner som är 12 år gamla. Och nu dessutom så har han gjort en till på smällen, och han betalar inte för någon av de 3 tidigare fick jag reda på, precis samma visa på halvbrodern till Soda. Jag sade till Yongyut, dumpa fanskapet, han är en idiot, stäng av honom, låt han aldrig mer komma hit..... DÅ säger Yongyut, jag vill att du är snäll, han kommer hit idag snart och skall hämta Soda och Namkaeng och vara ihop med dom idag.

 

Skitsamma sa jag till henne, nu satt även Alaam och nya fästmannen Pots här inne i huset, in här på tomten kommer han inte. Men snälla... NEJ, och nu var jag förbannad och Yongan såg detta och försökte att släta över inför Alaam och Pots. Jag skiter i vad ni alla tycker sade jag till Yongan så hon fick översätta, men en människa som i 5 års tid snart har tagit MINA pengar och inte betalar för sina egna barn, utan låter mig göra det är ingen karl, han är en jääkkla mes och liten person...In här på tomten kommer han INTE.

 

Det dröjde en timma, så knackade det på dörren, gänget satt ju därute i hallmöblerna och väntade, 4 barn igen stod vid dörren och där stod idioten, jag gick ut direkt stängde dörren, och tog han under armen och ledde ut honom på gatan, ungarna sket jag i, man han åkte ut, innanför så var Alaam och Yongyut röda i nyllet, av något, rädsla?? Jag vet inte, men de var faktiskt inte arga alls på mig. Soda och Namkaeng kom och hade med sig lite kläder och packning, de gick ut till idioten så åkte de iväg.

 

Sedan fick Yongyut återigen förklara för Alaam och Pots, det visade sig att de fattade inte ett skit varför jag lade mig i överhuvudtaget. Jag trodde jag skulle tappa fattningen fullständigt. Yongyut förklarade sakta. Vi tar hand om barnen, vi lägger pengar på barnen, vilket vi gärna gör, men dessa pengar som vi lägger skall egentligen ”A” betala, inte falangen från Sverige, han har ju inte gjort dessa barn.

 

Och dessutom så sade jag till Yongyut att de själva sitter i vårt hem och idioten stod på vår tomt, och DET betyder att jag gärna lägger mig i.... Sköt detta i Ert egna hem och lämna mig utanför, det är bara enklare för mig och jag slipper reta mig på den misslyckade typen.....

 

Med detta så slutade detta äventyr, de tror fortfarande dessa enfaldiga systrar att idioten skall betala 50% av skolavgifterna, men han kommer aldrig att betala, än mindre nu när han har en ny familj.... Ty i Thailand är det förenligt med lagen att göra barn, och INTE ta hand om dom. Samma människor som sedan skiter i att ta hand om sin avkomma, de är också de första i Thailand att uttala domar över kvinnor här.

 

De fördömer så det står härliga till, och tycker att de är ena riktiga karlakarlar. Men med den synen på barn, och deras omhändertagande av sina egna barn, är så dåligt så inte ens de mest positiva människor i denna värld som älskar Thailand SÅ mycket, kan ens tycka att det är OK...... Så fort som kvinnan ens vågar göra sig fri ifrån en idiot till äkta man, eller att han hittar en annan att leva med, DÅ skiter han fullständigt i sina barn.

 

Han vill säkert gärna leka helgpappa som vi ju kallar det i falangland, men här i Thailand så existerar icke begreppet helgpappa, kalla det i stället ”halvårs-pappa”, då när barnen har har nåt en diger ålder av 6-10 år och slutat att gråta, fått mat och kläder på kroppen, då kommer den stora hjälten (tror han) och tar hand om sitt barn under en helg, och skroderar för alla sicka vackra barn han har och välgödda är de också. Ingen här i Thailand ifrågasätter dessa män, som det finns 13 på dussinet här, ingen ställer dom mot vägen och tvingar dom att pröjsa för sina ungar....man kan ju bli småirriterad för mindre, eller hur?

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCXIX, Thailand

 

Åter till skinkan då, vi hämtade den nere på buss-stationen och den kom ”bara” typ 45 minuter för sent, men det är ingen fara på taket, vi pratar ju Thailand och en 34 mil lång bussresa. Vi fick ut den lätt och elegant, tog hem den och den såg fin ut måste jag säga. Vi kommer att avvakta att göra skinkan tills den 21 december, så den är fräsch och fin på julbordet.

 

Jo till sist... en faktura medföljde som kvitto på min inbetalning, kanonbra ju.... men vet ni vad??????? Den var skriven på svenska...

Nu är det bara en endaste sak kvar att tänka på med skinkan tror jag, och det är att jag kanske borde fixa den redan den 20..... tänk om den är åt hillvitte för salt och behöver ha en hel dag i vatten för att avsaltas lite...... Jag vill ju inte griljera och bara hysta upp den på julbordet, och sedan så storknar folk över saltheten i skinkan....

 

Jag hittade ett flygbolag som en polare hade kört med och kollade priserna, de verkade helt OK i jämförelse med de andra. Men så har jag alltid undrat vad de där olika prisalternativen betydde, och lyckades hitta en beskrivning på detta flygbolags hemsida. Bolaget heter NOK AIR och erbjuder nog någonting som ingen annan erbjuder faktiskt.

 

De har 2st strunt-erbjudanden som inte betyder nåt förutom att flexi tvärtemot tillåter dig att göra ”ändringar” fritt. Det 3.e erbjudandet som heter ”NOK PLUS” är fantastiskt, läs den engelska beskrivningen:

 

Nok Plus

Fly in our premium seat in front of the aircraft. Includes free snack, newspaper and 15 kg extra baggage allowance.

 

Så med detta hur grymt det än later, så får man alltså sitta i ett säte ”framför” själva flygplanet... hur grymt kul vore inte det då?? INTE??? Rädda att snacksen och tidningen flyger iväg på egen hand därute i vinddraget.. Hahaha dom e la goa med sin engelska.

 

Vi var i Khon Kasen idag 19 december 2012, och bekräftade min adress till immigration här i Thailand. Som utlänning så skall man ju göra det var 90:e dag, och 1 gång om året, så skall man ju då förlänga sitt uppehålls-tillstånd. Detta var gjort i ett nafs, jag hade ju printat ut mina dokument på datorn och vår printer i förväg, och jag hade kopierat passet och min Tabien baan (gula husboken).

 

Så allt var klart och hela grejen tog faktiskt under 5 minuter denna fina onsdag i månaden december. Vi åkte sedan till Central Plaza och huvudmålet var ju i förstaläget helt klart McDonalds. Jag beställde som vanligt min ”triple-cheeseburgare” och York, tysken, beställde en dubbel cheeseburgare och vi drack cola till med lite french fraise....

 

Yongyut och Yorks fru Cat, beställde in Mc-thai eller vad det nu kan heta, de har alltså thai-mat inne på McDonalds till försäljning!!! Ni fattar nu va hur det funkar i detta land. De säljer jääkla thaimat inne på en klassig McDonald, hur sjuka är inte detta lands invånare egentligen...

 

Vi stack sedan efter det in på ”Tops” som ju är en matmarknad inne på denna shoppingmall i Khon Kaen. Och jag måste säga att de hade rejält med falanggrejor där. Ost, korvar, senap, sylt, gele´, kryddor i alla de falangformer plus mängder av andra falang matvaror, ett riktigt himmelrike faktiskt...

 

Men jag har ju det mesta hemma plus att jag kommer att få påfyllning av Putte (Patrik) den 26 februari, så jag var inte så sugen faktiskt, Det enda jag unnade mig att köpa var 2st paket med Tortillas. Vilket vi ju använder när vi gör Tacos, det fick räcka..... Efter detta, så stack vi hem i lugnt mak, och det var himla skönt att få åka med York i hans bil, det var i alla fall en trevlig färd vi fick denna dag.

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCXX (1.320), Thailand

 

Idag fredag 21 december 2012, så tog jag med mig Thomas ifrån Sverige som ju är svensken som är här på besök med sin fru till Big C. Jag behövde handla grejor för mitt ”julstök”. Köttbullar skall stekas och det tarvar ju lök, matlagningsgrädde (lite), nötfärs ½ kilo + 250 gram grisfärs samt ägg och skorpsmulor.

 

Vidare så skulle jag griljera skinkan och det kräver ju ägg senap och skorpsmulor. Och baka vörtbröd och där kräves det sirap, mjöl och jäst och smör. Så det blev till att kånka hem det ihop med potatisen samt matlagningsgrädden till Janssons Frestelsen som jag också skall göra. Ingemar gör 1st och jag 1st....

 

När vi kom hem och la in sakerna i köket här, så langade Thomas över 1 flaska med Gin och det var storstillat bussigt gjort tycker jag, skitsnällt... och det uppskattas mycket av mig. Och sedan bar det av med deras bil jag och han upp i bergen, och käkade lunch, efter det så tog vi långa vägen hem och körde nerför bergen bort till Khreng Khro.

 

Där blev det kaffe-svängen precis som vanligt, men det är så himla gött med riktigt kaffe för en gångs skull på Noughts kaffeshop i Khreng Khro nere vid marknaden längs med dammen som ligger där. Rekommenderas till alla. Hennes 2 söta tvillingdöttrar serverar oss frusna falanger, och det är alltid kul att komma dit och tjöta lite...

 

Vi kom hem, och nu på kvällen, som för övrigt blir den sista kvällen tillsammans, så skall vi äta på nightbazar ihop med Ingemar och Fa. Det blev tyvärr ingen julafton när krutröken hade lagt sig, så vi är tillbaka på 4st män med fruar på julafton. Thomas och Ning måste tillbaka till Jomtien för att arbeta.

 

Imorgon blir den stora dagen för Ingemar och mig. Vi skall träffas imorgon efter-middag, och dels baka vörtbröd och dels steka köttbullar. Detta kommer att ta ansenlig tid, och ett flertal groggar kommer att försena ”bygget” avsevärt denna dag.Jag har ju inhandlat det mesta och Ingemar kommer att ta med sig lite grejor, så vi skall nog lyckas hoppas jag....Hoppas att jäsningen kommer att funka i år till skillnad emot förra året....

 

En liten vits för att förhöja stämningen lite grand.

 

En fullsatt avgång hos SAS blev inställd. Representanten för flygbolaget höll på att boka om en lång kö med resande.

Plötsligt gick en ilsken passagerare förbi alla som köade och kom fram till disken.

Han slängde biljetten på disken och sa:

'Jag SKA med detta flyg och det SKA vara FÖRSTA KLASS! FÖRSTÅTT?'

Damen bakom disken log och svarade vänligt:

'Beklagar, min herre. Jag ska gärna hjälpa dig, men jag måste först hjälpa dem som står i kön. Om du bara väntar på din tur är jag säker på att vi ska kunna ordna något till dig.'

Passageraren var inte nöjd med svaret. Han frågade högljutt, så att passagerarna bakom honom kunde höra:

'HAR DU NÅGON SOM HELST ANING OM VEM JAG ÄR?'

Utan att sluta le tog damen bakom disken tag i mikrofonen till högtalaranläggningen och sa:

'Mina damer och herrar, kan jag få er uppmärksamhet,' började hon.

Hennes röst hördes klart och tydligt i terminalbyggnaden.

-'Vi har en passagerare vid Gate 14 som inte vet vem han är. Om någon kan hjälpa honom med att hitta hans identitet, var vänlig kom till Gate 14. Tack.'

Medan folk bakom i kön vred sig av skratt, stirrade den arge kunden på damen med en genomträngande blick, grimaserade och ropade högt:

'FUCK YOU!!!'

Utan att blinka log damen och sa:

'Beklagar, men du måste ställa dig i kö för det också!'

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCXXI, Thailand

 

Jag vaknade precis upp och klockan är nu 05.25 och det är fortfarande mörkt ute, eller är det inte det? Det verkar ju nästan vara ljust ute ser jag ifrån bädden strax innan jag går upp. Jag stapplar fram till fönstret och tittar ut, och jösses Nilsson, där ute är det alldeles vitt och alla träden glimrar av all frostsnö som sitter fast så grannt på träden.

 

Jag vill inte väcka Yongyut, så jag smyger upp och nerför trappan, och ut genom balkongdörren. Kommer ut i halvmeter djup pudersnö barfota (!!!). Kommer fram till grinden, och i den lilla lilla 2 gradiga nerförsbacken där så gör jag en jättevurpa så att hela jag slår i backen med hela min shortsklädda men annars nakna kropp.

 

Jösses tänker jag och kommer till sans på golvet nedanför sängen. Och utanför hörs absolut inget annat än den jäävvlla sattan tupphillvittet gala och det är mörkt och jag måste på toan känner jag......sattans drömmar!!!! Kunde väl ha drömt om travvinsten istället , mer ofarligt!!!

 

Snacket om julklappar som alltid kommer upp denna tid på året, och en massa människor har en massa olika åsikter om det. En del gör som så att dom fullständigt struntar i det, helt och hållet. Och funkar det för dom, så borde det ju funka för andra. Hoppas bara att dom inte har barn i familjen, ty jag tycker att det är synd och skam att dessa typer alltid skall blanda in sina ungar i sina idiotiska upptåg.

 

Sedan har vi en gäng som hystar ut sina julklappar ilsnabbt till släkt och familj, och sedan drar ut och dansar eller så flyger de till Thailand. Och funkar det för dom så funkar det för andra, hoppas bara att de inte har ungar, för det är ju synd om de skall drabbas.... och sedan har vi den gäng som skänker pengar till utsatta människor här i världen. Hoppas bara de inte har barn, för det är väl synd och skam att ha sådana föräldrar, eller hur?

 

Det enda jag håller med om är hysterin med julklappar, som är ett gissel som fanimej borde förbjudas i svensk lag. Men att propagera för att slopa allting är ett slag i luften värre än de missar som Sonny Liston gjorde emot Cassius Clay när den matchen stod vid dörren 1963-64 nångång!.

 

jag gillar ide´n om att man borde skänka pengar eller annan hjälp till de som verkligen behöver det. Men tyvärr så verkar det ju att så långt bort ifrån Sverige som möjligt, desto bättre skall det tydligen vara att skänka pengar. Att söka efter människor i Sverige att hjälpa har väl aldrig slagit svenskarna i gemen tror jag.

 

Nä yvas över Inden, Brahmaputra, Nigeria, Kamerun eller Bortesta Långtbortistan är ju bra mycket mer exotiskt än den ensamma modern med 2 barn som kämpar som fan dagligen i Sverige, eller nåt handikappat ensamt barn som inte har nåt, SOM BOR I SVERIGE.

 

Detta är en av de få sakerna som jag gillar amerikanarna gör, och det är att deras sponsring av sin egna egna, all hjälp i alla möjliga sammanhang. Där t.om det är inbakat i kulturen, att så fort som dom tjänar lite pengar, eller blir kändisar och tjänar extra pengar, så går oftast tankarna i första eller andra hand till de behövande i USA...

 

ja julen är här, och vi lär fira den olika,,,,, Men att av tvångsmässiga skäl bjuda in mina polare tänker jag inte göra här i Chaiyaphum. Vi samlas för att vi tycker det är kul att samlas, resten skiter vi i. Folk vi INTE tycker om, eller släkt som vi INTE tycker om, de är inte välkomna... det tycker jag är verklig jul i alla fall.

 

Nu har jag gjort klart vörtbrödet med Ingemars hjälp, och även om det verkar grymt stark för magen, så var det gott. Men det går nog tyvärr inte att göra lika gott vörtbröd som köpevörtbrödet, inte en chans!!! Skinkan har jag gett lite extra griljering och hoppas att det skall vara OK nu då... God är den i alla fall, himla god.

 

Köttbullarna gjorde jag med Yorks hjälp klara igår också, och de är kanon, de blev helt enkelt sketgoa, bland det godaste jag ätit faktiskt. Och senare idag så kommer jag att göra klar även Janssons Frestelse, så den får stå tills sig och bli grymt god till imorgon...

 

Så även om där ingen gran finns med, och julklapparna lyser med sin frånvaro, så funkar det jättebra, jag kommer dock att bränna en CD med julmusik, så vi får lite stämning!!!!! Skall se om vi kan hitta tomtemössor också...... hahah, secken syn hela detta gänget i tomtemössor..... Forts. nästa kapitel...

 

God hjul och gott nytt 2013

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCXXII, Thailand

Foton av valparna 3st...+vörtbrödsfoto+ orm å buddah

Resort + bufflar+kalender med kungafoto...

 

Forts. från förra kapitlet... Detta ämne är ju passande eftersom det ju är jul här nu. Men en sak är faktiskt himla konstigt, och det visar på att affärsmännen världen över, inte bara i vår del av västvärlden vet vad de håller på med ibland. Sug på denna grejen här då. I Thailand så är det en grymt stor uppvisning av julartiklar i alla de former precis överallt i de stora shoppingmallen och Tesco Lotus, Big C och MAKRO..... Men inga thaifamiljer firar jul, ingen!!!!

 

Och att vi falanger skulle stå för en sådan stor andel av försäljningen att det skulle löna sig nu idag med all denna julskyltning, det tror jag bara inte på. För nog är det väl som så att de thailändska affärsmännen är ute efter att våldtaga det thailändska folket, likaväl som våra affärsmän har våldtagit hela västvärlden.

 

Att med våldtaga menas att med övertygelse övertyga sina kunder (folket) med att: köp nu, köp allt, och köp billigt. Köp julklappar annars gör ni Era barn ledsna, och köp de dyraste som ni INTE har råd med, DÅ blir Era barn lyckliga. Och julen är ju en lycklig högtid, och då skall våra barn vara lyckliga.

 

Detta sagt både i ord och handling av affärs-männen världen över, alltmedans föräldrarna är allt annat än lyckliga och sakta gråter sig till söms när plånboken är tom, och bankkontot är tömt av alla inköp till ”barnen”... Saken är den att vi människor är lättlurade idioter.

 

På min cykeltur häromdagen, så kände jag först den vanliga lukten som man alltid känner när man är ute utefter vägarna. Det var den omisskännliga lukten av dött djur, och det brukar så gott som alltid innebära att där ligger en död ruttnande hund i diket vid vägen där jag cyklar.

 

Denna gång dock så hörde jag precis när jag kände lukten också ett par ljud, och det var ljud som var gnällande... Jag stannade cykeln direkt nyfiken som man är, och stod där och lyssnade i den äckliga lukten. Snart kom det upp på vägen inte bara en hundvalp utan 2st hundvalpar. De var lite skygga och jag fick inte riktigt tag på dom, kanske att röra dom inte var drömmen just då, men jag ville gärna se hur det var ställt med dom.

 

Men dom lät mig inte komma nära trots att de verkade vara både törstiga och hungriga. Till slut fick jag ge mig, jag tog en av de miljoner plastpåsar som ligger utefter vägkanterna här i Isaan, och fyllde den med halva min vattenflaska med vatten, och ställde påsen där i skuggan, jag hoppades att valparna skulle fatta hur man kunde dricka ur påsen.

 

Igår så cyklade jag förbi igen, jag stannade denna gång också, och direkt kom valparna upp till mig, och denna gång så kom bägge valparna fram och luktade på min nedsträckta hand också. Valparna var inte i något gott skick, och jag vågar lova att de kommer att dö snart endera natten. De fick vatten igen av mig, och sedan lämnade jag dom. Idag cyklade jag förbi igen, och denna gång så kom det inga valpar mig till mötes, men vattnet var urdrucket i alla fall...!!!!!!!

 

Vörtbrödslimporna är klara och väntar bara på att kylas ner, och sedan blir det provsmakning. Ingemar stack dock hem igen innan dess. Men jag smakade efter en dryg timme, och det smakade som vanligt, inte som det bästa vörtbröd i världen. Men för att vara i Thailand så blev det med beröm godkänt. Kanske att smaken blev extra bra p.gr.a. att jag lade på en härligt tjock skiva med julskinkan med slottssenap på.....

 

Onödigt vetande..... datumkalendrar i Thailand har så gott som alltid kungen på bild, inte snygga motiv av landskap eller djur utan vareviga gång kungen. För Thaiarna så är detta fullt naturligt, och det är dessutom ett krav de har. Fotona föreställer detta årets kalender och nästa års kalender. Forts. nästa kapitel...

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCXXIII, Thailand

 

Kom hem igår kväll vid 01.30.tiden och man ju var ju hyggligt i gasen måste jag erkänna, men tack vare maten vi åt, och att jag alltid dricker svaga groggar, så brukar min kropp mumsa i sig groggarna på ett bra sätt, och jag blir bara simmig i ögona, sluddrig i talet, och vinglig i gången. Jag har hittills inte sagt att detta kan bero på att blodsockret har dykit för lågt, men jag kan ju officiellt skylla på det nu då vid dessa festliga tillfällen.

 

Jag åkte i förväg hem till York med microvågsugnen och mina matvaror som jag bidrog med, det var; 1 stor glasfat med Janssons, mina hemmagjorda köttbullar, samt senapssill och matjesill samt 5st förpackningar med gräddfil och en stor bunt med gräslök. Vi drog i oss ett stadigt ”järn” medans vi yxade till maten, och vi snyggade till dukningen.

 

Allting blev bra i ordning innan Ingemar dök upp med Fa, och strax därefter ringde Micke med fru, och de hittade inte huset, men de stod nästan utanför, så det var enkelt att lotsa in dom rätt s.a.s. Min egen Yongyut, som ju skulle komma kl. 17.00 var det avtalat, fick jag ringa efter 2ggr, hon kom drällande 17.50. Thai ber inte gärna om ursäkt, de har någon slags jäävvlla rättighet att komma sent och skita i andras tider.

 

Men till deras försvar så skall man säga att de verkar inte bry sig heller själva när andra är sena hem till dom, så det jämnar väl ut sig. Problemet som nu i detta fall, kommer ju när då kulturerna kolliderar. Inte bara mellan falang och thai, men också mellan thai och thai.

 

Jag menar, dessa kvinnor som åker hem med sina män halvårsvis till falangland, och dessa thai som bor utomlands. De kommer ju tillbaka till Thailand oftast, och har fullständigt lämnat bakom sig den där stilen med att skita i tider, de är precis lika noga med att komma i tid som vilken legolas som helst.

 

Så Yongyout låg lite pyrt till tror jag, även om ingen mer än jag sade nåt. Men när hon hade petat i sig en stilla liten drink, och den hade flugit upp i skallen på henne, så vände hon sig till thaidamerna och bad om ursäkt att det blev sent för henne, och så var friden återställd, tror jag, jag såg i alla fall inga mordvapen mer än matknivarna på bordet... hahaha!!

 

Vi fick en härlig kväll, vi var ju 4 par, 3 svenska och ett tyskt... Det som jag tycker är mest värdelöst med dessa dignande matbord är att man går och längtar och trånar månadsvis att man skall få sitta vid bordet och börja äta. Man hinner ju dra i sig en snaps, dricka ett par klunkar på ölen och sedan ta ett par stycken tuggor på all den goda maten, och sedan plötsligt så är man stenmätt....

 

Man vill ju inte att denna stund skall ta slut, så då tar man ett par tuggor till, och sedan mår man pyton i 2 timmar framåt..... Man sitter där och fingrar på sin grogg, och magen känns svullen och otrevlig. Men snart efter drygt 3 timmar, så sitter man snart där igen och pillar på köttbullarna en och en och rullar in dom i magen.

 

Tar en skinkmacka till och sedan tycker man att det är synd och skam att vörtbrödet skall bli dåligt, så då tar man en härlig vörtostmacka till, och strax är man tillbaka på ruta 1 igen. Svullen mage och samma pytonmående, enda skillnaden att nu är man bara lite mer ”dragen”,. Vilket inte är en fördel....

 

Men tiden löper vid bordet, och vi har kul, Ingemar kommer snart efter3 öl och 3 groggar till ”rätt” nivå, och då kommer hans favvolåtar fram typ: ”Samborombon”, sedan hans paradnummer, den låten där han sjunger på finlands-svenska om gurkan, den handlar om; 3 män som tävlade hela natten i Finland, de hade en flicka, de tryckte in en gurka i hennes... ”ombapa”.....

 

Sedan fick var och en av deltagarna av de 3, trycka till på magen, och den som lyckades att klämma gurkan längst ut på marken vann hela tävlingen... Och sedan sjunger Ingemar hela handlingen på sin klingande finnedialekt, och folket skrattar.

 

Han avslutar med att sjunga slutet på sången, och det var att den som vann, fick ”sova” med flickan, och den som kom sist fick äta upp hela gurkan,..... skrattet slutar först efter några minuter, och Ingemar har samlat på sig många muntra leenden för sin sång-prestation på många fest-kvällar nu....

 

Vi lämnade kalaset runt 01.00 och det var faktiskt ganska lagom, vi körde hemåt med vår motorbike jag och Yongyut. Och nu fick man dyrt betala priset för att man glömt att ta med sig en tröja. Den 16 gradiga natten, blev till 12 grader när man körde i 60 km/timmen, och man var blåfrusen när man äntligen kom hem..... Slutet gott, allting gott....

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCXXIV, Thailand

orm å buddah - Resort + bufflar+ Foto på hyreshuset vid makro +

trähus – gräsdun vajar i vinden - Samt skalbaggen...

 

Forts. från MCDXIII-kapitlet... Allting i Thailand som tarvar bilder föreställer nästan alltid kungen och eller drottningen. Thai ledsnar aldrig på detta motiv verkar det som... Motivet är så heligt för dom, så att kicka till ett mynt med foten är ett helgerån värt fängelse i stort sett. Att slänga iväg ett mynt är ett helgerån det också, eftersom då får kungen ont när han ramlar ner på marken.

 

Tyckte att motivet av fantasiormen vid templet ihop med den nya buddhan som snart blir klar blev snyggt. Jag har inte riktigt kläm på varför det finns dessa mängder av ormar och andra odjur vid templen, kanske detta är kvarlevor ifrån äldre tider som inkorpererats med religionen efterhand. Jag vet inte i alla fall....

 

Ja resorterna utefter vägarna växer upp som svampar ur jorden. Det sägs ju allmänt att alla dessa små resorter i första hand tjänar på alla små sammanträffanden som bybefolkningarna har med varandra i sänghalmen. Där är granntanten som tar sig ett nummer med granngubben. Där är byhövdingen som inte vill visa sin fru att han skall ”tala” med sin ”Mia Noi”, och där är polisen som vill nyttja sitt övertag mot fattigt folk, och sätta på en flicka i de övre tonåren....

 

Så inkomsterna kommer alltså inte i första hand ifrån turister eller ifrån resande, de är bara grädde på moset, lök på laxen eller vad ni vill... Det verkar, som någon sade, att thai säljer sina risfält, de får pengar, de bygger en resort bara för att ha något att göra, verkar inte bry sig om att tjäna nåt speciellt, bara tiden går...

 

Idag var det nästan 43 grader, och nu sket t.om. bufflarna i att beta, de drog ner i den stora vattenpölen ute på ängen, och sedan lade sig gänget i skuggan... Tänk ändå vad tuffa och självsäkra bufflar är. Ingenting i hela Asien klarar av att fälla en buffel, och det vet de om minsann...

 

Jag stannade till idag och tog detta foto av ett hyreshus som ligger strax vid sidan av Makro här i Chaiyaphum. Jag ville gärna visa Er detta hyreshus med X-antal lägenheter. Men se vilka härliga färger, jag tyckte detta var grymt vackert faktiskt.... När jag fortsatte min tur, så kom jag fram till en by som jag kört igenom mängder av gånger, men denna gång så var jag mer uppmärksam faktiskt...

 

Jag fick nämligen se ett fantastiskt vackert hus, som är gjort enbart i trä, precis allting var av trä, och de hade tydligen jobbat med huset i nästan 1 år, sa dom när jag försökte att fråga lite grand. Jag förstår ju att det tar tid att göra dessa hus eftersom träslagen här i Thailand är fullständigt stenhårda, och det tar tid bara att såga igenom en bräda.....

 

De fina gräsen med dun på kommer nu med fart, och de vajar grannt utefter vägarna. Man tar snart allting för givet, men när man stannar till och sätter sig ner och fotograferera så ser man hur fantastiskt vackert det mesta är här nere..... T.om. skalbaggen var grann och ganska kul.... jag tog nog närmare 30 kort på denna rackare innan jag var nöjd, det var rent hillvitte att få den att stå still, den rörde på sig precis hela tiden, men till slut så röt jag till, och då blev den lite skrajsen...

 

Jag avslutade min tur idag med att åka igenom Chaiyaphum, och stanna till vid kliniken och kolla blodsockret,, det visade 137, och det var ju inte speciellt bra, lite över max. Men jag hade sugit i mig ett par groggar kvällen innan med Ingemar när vi bakade så det var ju OK, det får jag cykla bort efter julen tror jag. I alla fall jag kom körande efter detta mitt inne i stan, blir passerad utav en ”samlaw”.

 

Där satt 2st falanger och log, och ropade sawadee Khap.. jag tjoade tillbaka, och deras thaidam med ett litet barn som satt där log snällt hon också.... jag kom fram strax till stopljuset, och där stod desamma och väntade på grönt ljus, och vi började prata. Jag frågade om dom var svenskar eller engelsmän.... svaret var givet förstås.... de var 1 svensk och 1 engelsman... De fick mitt telefonnummer, och så försvann de bortöver i en fart som jag hade svårt att följa... Forts. nästa kapitel...

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCXXV, Thailand

Foto av krokodilen

 

Forts, från förra kapitlet.... Jag kom hem, duschade och satt vid datan i 2 timmar,sedan ringde det på Yongyuts telefon, och det var faktiskt dessa 2 killar. De frågade om de fick komma över och tjöta lite, och en annan är kanske inte nödbedd precis. 30 minuter senare kom dom, och vi satt här och sög i oss ett gäng groggar, och hade ett kanontjöt med varandra. Den ene var ifrån Luleå och han skulle gifta sig med sin thaidam 4 januari, de bodde i en by styvt 3 kilometer ifrån mitt hem.

 

Engelsmannen kom ifrån Phuket och besökte svensken och skulle närvara på hans bröllop....han förklarade att det var himla dyrt därnere och han var trött på allt festande där, han sade att han hade egentligen inte råd med det, men det kanske är lite svårt att säga nej.... Vi pratade om allt och ingenting, till slut kom även svenskens tant hit och träffade oss, de hade ett barn ihop som var cirka några månader bara gammal.

 

Den ungen hann knappt innanför dörrarna här, och sedan så satt ungen limmad i Yongyuts famn. Hillvitte vad starka hormoner den damen har. Hon visade mig detta barn säkert 12 ggr på 30 minuter och förklarade att det är - ”good för the family” med att ha barn..... ja nu får man ett hillvitte några dagar framåt, det är helt enkelt livsfarligt att visa upp småbarn för Yongan... hormonsvängningar är ett milt ord för det som hon upplever i skrivande stund må jag säga,,, haha!!!

 

Ni ”svenskar” som läser detta, ni som alltid åker till Phuket i Thailand, det börjar sakta men säkert bli mer noterbart att Phuket är ett riktigt skitställe, och att allsköns skit-thai samlas där för att likt gamar försöka att råna Er, våldta Er, lura Er på 1000 olika sätt och ja, se till att ni mår så dåligt som möjligt. Jag ger de mest blinda bland Er en länk, så kan ni läsa hur Phuket nu t.om bland diplomaterna avskys, och de varnar sina medborgare att helst inte åka dit alls.

 

http://www.thaivisa.com/forum/topic/607090-aussies-warned-about-phuket-scamsters/

 

Detta land Thailand, är så ignorant och okunnigt, så man tror fanimej att det är allvarligt talat något fel på hela högen här, jag tänker nu på de inblandade samt politikerna där. De gör inget, de anser att det är turisternas fel att de blir rånade, våldtagna och lurade, inte Thailands fel.... OK med den inställningen så blir heller inget gjort.

 

Polisen i Phuket lever rullan och är inblandat själva i alla scams som försigår, så tro inte att ni är skyddade, ingen mer än brottslingarna och poliserna själva är skyddade. Man skulle ju tro att efter alla dessa enormt många varningar som skrives i tidningar här, och världen över att folk skulle sluta komma hit... nejdå,,, den siste idioten är inte ens född än, så hur skall detta sluta....

 

Trots varningarna de sista åren, så räknar TAT här i Thailand att det kommer att komma 23 miljoner turister till Thailand nästa år, varav en stor del ankommer glada i hågen till Phuket, och i nästa stund så är de nedslagna, rånade, våldtagna eller lurade och EXTREMT besvikna.....Så låt oss se.

 

Men jag själv har en känsla av att ”kanske” svenskarna slutar först av alla att komma till Phuket, jag tror att det blir ryssarnas näste, och en massa annat mänskligt skräp av människor, och då vill INGEN annan åka dit, och det är som man sa när man var liten – ”gött åt dig”...

 

Thailand upplever en liten ”skrattmatch” nu här, och det gäller en 2 meter lång krokodil i en naturpark här i Isaan runt Khorat (Nakhon Ratchasima). Besökarna, speciellt falangerna och även thaiare har anmält vid många många tillfällen nu under mer än 2 års tid att de sett en krokodil simma omkring vid vattenfallet där. Läs länken ni får här av mig, ganska kul:

 

http://www.thaivisa.com/forum/topic/607085-khao-yai-crocodile-freaking-out-tourists-thailand/

 

krokodilen lever alltså sitt liv där i parken bland turisterna. Många många ser den dagligen, alla så märker dom de deformerade kropparna av upptuggade apor, pytonormar och andra djur, och det är uppenbart för alla att det definitivt handlar om en krokodil.

 

Den uppges vara styvt 2 meter lång, och med den storleken, så kan dessa definitivt vara farliga för människor, speciellt barn och ungdomar då som har något mindre storlek.... Myndigheterna i Thailand gör som de alltid gör, de skiter i problemet tills det ordnat upp sig via mutvägen.

 

I detta fall då när inga mutor fungerar, så måste till slut myndigheterna agera (tror man i alla fall), Personalen i Khao Yai naturpark har varit på spaning, men ännu inte lyckats efter 2 långa år få tag i krokodilen. Alla andra än personalen ser densamma simma omkring där, men inte personalen.... Kanske trots allt att det handlar om mutor. Denna gång så kanske krokodilen har mutat personalen, ja allt är möjligt i detta sago-land.

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCXXVI, Thailand

 

I dessa ofta förekommande tider av oroligheter både i mellanöstern som här i Thailand, och överallt på vår jord där det samlas lite muslimer, så vill jag förära denna fantastiskt krigiska religion, som vill mer än gärna utrota alla möjliga slags människor. Gullar vi med dom i Sverige som man tyvärr gör även ute i övriga Europa, så har vi snart en svamp av muslimer som infekterar vårt samhälle, och vår livsstil kommer att försvinna helt, för att gärna ersättas av den arabiska livsstilen.

 

Våra egna kvinnor gifter sig gärna och övergår till deras religion, Det har ALLTId varit kvinnorna som först och mest gärna brukar vända sig emot sina egna i ett samhälle. De brukar med förkärlek anta mannens religion, och mannens seder och bruk, alltså medans de t.om. bor i Sverige, helt hysteriskt otroligt konstigt handlande... Anhörig-invandringen gör att processen skyndas på något oerhört snabbt och också försvårar assimileringen nåt oerhört. Funderade lite grand på hur en muslim fungerar gjorde tydligen någon ute på internet, hans tankar är definitivt värda att läsas och tänka på:

 

Qoute

THE MUSLIMS ARE NOT HAPPY!;

They're not happy in Gaza ..

They're not happy in Egypt ..

They're not happy in Libya ..

They're not happy in Morocco ..

They're not happy in Iran ..

They're not happy in Iraq ..

They're not happy in Yemen ..

They're not happy in Afghanistan ..

They're not happy in Pakistan ..

They're not happy in Syria ..

They're not happy in Lebanon ..

 

SO, WHERE ARE THEY HAPPY?;

 

They're happy in Australia .

They're happy in Canada.

They're happy in England ..

They're happy in France ..

They're happy in Italy ..

They're happy in Germany ..

They're happy in Sweden ..

They're happy in the USA ..

They're happy in Norway ..

They're happy in Holland .

They're happy in Denmark .

 

Basically, they're happy in every country that is not Muslim and unhappy in every country that is!

 

AND WHO DO THEY BLAME?

 

Not Islam.

Not their leadership.

Not themselves.

 

THEY BLAME THE COUNTRIES THEY ARE HAPPY IN!

AND THEN, they want to change those countries to be like....

THE COUNTRY THEY CAME FROM WHERE THEY WERE UNHAPPY!

 

Excuse me, but I can't help wondering...

Unquote

 

Så visst är det så tycker jag. Visst är det så....Men det blir lätt så när människor är styrda av dessa jävvllar i människokroppar och människokläder som kallas stundom Imamer, Abdullor eller Ayatollor. Ja dessa sjuka prästhellvitten har många namn, men en sak delar dom, och det är deras sattans attityd mot människorna. De styr och ställer och ger folket sina värderingar och åsikter.

 

Åsikter som de påstår är de enda sanna. Tänk Er själva att ha en Immamjävveel som säger till fattigt folk att Mohammed vill att ni tar på Er bomber på Era egna kroppar, offrar Ert liv, och ni skall bli rikligt belönade i himmlen med 8 kameler och 72 oskulder (kvinnliga dessutom antar jag), och evigt liv.

 

Alltså människorna som dom är satta att beskydda och försöka att ta hand om. Dessa lurar dom medvetet att offra sina liv, och de vill inget annat än utrota sina religösa motståndare... Nä, detta patrask kan dom gott skicka någonstans där vinterkylan är bister, och där endast finns sjölejon, sälar och isbjörnar.....

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCXXVII, Thailand

2353, 2359+2360, 2363+2364+2362, 2365,67,68,

2369-76, 2379-82, 2386, 2388-92, 2395,2398,

 

Idag 26 december 2012, så återupptog jag återigen mina cykelturer, nu är det förhoppningsvis slut på ölens, groggarnas och snapsarnas tidevarv för denna gång. Och nu vågar jag cykla igen och anstränga mig. Man vill ju inte dra på sig en onödigt hjärtattack p.gr.a. alkoholhalt i blodet när man cyklar.

 

Jag gled över på en tvärväg som jag aldrig under mina 5 år har cyklat förut. Man känner ju sig ganska säker eftersom man ju vet att förr eller senare så kommer man att stöta på asfalt, och då vet åtminstone jag ungefärligen var jag befinner mig. Problem kan det dock bli om man börjar att cykla och irra i cirklar som en icke tänkande dåre.

 

Som tur är så lekte man ju mycket indan och cowboys som liten, så man lärde ju sig redan som liten solens viktighet i hela grejen med att hitta rätt ute i naturen. Jag såg i alla fall till att hålla solen runt kl. 11.00 och cyklade på. Jag körde på runt 1,5 timmar och började så smått att undra om jag missat någon asfalt.. men jag borde ju ha sett den.

 

Stundtals så stannade jag till och bara njöt av stillheten därute. Risfält eller inte risfält, det är faktiskt vackert därute, bara man kommer ifrån civilsationen och är nästintill bara jag och risbonden ifråga som finns där. Jag ser blommor som jag inte sett förut faktiskt (se 2353), och man ser dessa små offerhus här och där (se 2359+2360.

 

De första 45 minuterna så sade thaiarna när jag frågade om vägen till Big C, att jag skulle köra tillbaka, och pekade åt det håll jag kom ifrån. För mig så var detta ett gott tecken just då, och visade på att jag inte ens hade kommit halvvägs till dit jag ville. Jag struntade i dom, och bara fortsatte, och jag kollade på solen, långa sträckor så vek vägen (lervägen alltså) av åt ”fel” håll och jag hade solen stundom i ryggen, men jag försökte att ha kollen ändå, och snart så hittade jag ”korsningar” på lervägarna så jag åter var på rätt väg igen.

 

Jag stannade efter runt 1,40 timme utanför ett hus som äntligen hade dykt upp, jag hade inte sett ett endaste hus på runt 30 minuter, så jag började undra vad detta var för land jag kommit till. Jag stannade där och gick in i deras trädgård. Där satt en man i 50:års-åldern 1 gubbe i 75:års-åldern samt en flicka på 25 år tror jag. Jag frågade om Big C, och till mig lättnad så pekade de ”dtomphai”, alltså rakt framåt.

 

Och nu kommer det fantastiskt nog en grej som förundrade mig. Precis när jag lämnade trädgården och skulle stiga på cykeln igen, så säger gubben till mig ett par saker på thai, jag fattade inget, sedan pekar han på handleden och pekar på solen och säger Siphet mohn”... Vilket betydde kl. 11.00... Hahaha va go han var, han hade exakt samma tankesätt som jag själv, alltså att köra efter solen, helt otroligt. Och dessutom att han använde klockslag som referens.

 

Thai normalt sett använder ju inte det alls. Men denna gamle man kanske hade jobbat i falangland i unga år. Många av dessa äldre har faktiskt gjort det, och där fick de till sin vånda verkligen lära sig om klockslag, klockan och att hålla tiden för samman-träffanden.

 

Jag körde iväg, och ibland stannade jag och värderade vilken väg jag skulle våga chansa på (2363+2364), men efter en titt upp på himlen, så körde jag höger (2362), och det tog runt 25 minuter med lite nervöst kollande, men då när jag stannade och tog ett foto av en blomma, så kunde jag tydligt höra en bil komma körande. Alltså inte en (1) bil, utan flera bilar. Och detta betydde för mig att det förhoppningsvis var asfalt framför mig någonstans.

 

Strax därefter så kom jag fram till en asfaltsväg och jag såg den mest fantastiska syn som jag inte sett på länge. Jag hade cyklat här förut för jag kände igen alla Funfa-buskarna och skolan som låg där, men jag hade aldrig cyklat där när dessa Funfabuskar blommade i all sin prakt. Thai hade lagt asfalt på vägen mitt emellan för att sammanbinda 2st byar som låg endast 500 meter ifrån varandra.

 

Och längs hela denna vägsträcka så hade de på båda sidor av asfaltsvägen planterat Funfabuskar i alla de färger som existerar här i Thailand. Jag vet ju att det är omöjligt att fota, och få dessa foton att visa, vad våra ögon ser i verkligheten, när man står där. Men jag gjorde ett tappert försök faktiskt. Se och njut, om ni nu gillar dessa foton vill säga.

 

Jag fortsatte sedan hem, och nu var det bara 1,7 mil hem, så det var inga problem. Jag körde lugnt, och njut av utsikt och själva motionen. Stannade en sista gång och handlade med mig hem 1 melon samt 1 ananas samt 2st gula mangos.....Jag ville att Yongyut skulle göra en go fruktdrink till mig hemma i vår mixermaskin. Och DET glaset med juice gjorde att hela denna cykeltur fullkomnade dagen för mig. OK blodsockret flög i höjden, men jag tolkade det mer som ett rus, än som fara på taket, hahaha!!

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCXXVIII, Thailand

2355, 2357+2358, 2400-2402, 2405-07,

 

Passerade idag återigen valparna (2355), och de verkar faktiskt ”ta sig”, de var ju helt klart övergivna, och antagligen så var valparnas mamma stendöd, det stank ju död och pina om ni kommer ihåg. Ägaren till hundmamman skiter ju högaktningsfullt i det hela förstår man ju, detta är ju Thailand. Men jag upptäckte något fint faktiskt, och det var att det kom en man medans jag tog detta fotot, och hade med sig en liten plastpåse med mat.

 

Jag ”pratade” med honom lite knapphändigt, och han kom ifrån byn som ligger runt 500 m därifrån där jag brukar köpa bananer. Så han var icke ägaren till hunden, utan han var bara en djurvän, och tyckte synd om hundvalparna. Jag tittade neråt ett par stora stenbumlingar där valparna brukade skydda sig emot solen, och där de sov nattetid, och där låg det 5-6 plastpåsar med mat, som var delvis uppätna av valparna.

 

Så de fick hjälp. Jag inbillar mig också att valpen ser lite fräschare ut nu efter 4 dagar än tidigare, eller vad tycker ni?? Man kan alltså ha vissa förhoppningar på vissa thaiare då det gäller djuren, men tyvärr så verkar det allt som oftast enbart vara de äldre som brukar bry sig överhuvudtaget.

 

Jag cyklade sedan in i Chaiyaphum igen, och vid den västra infarten så har de också ett gäng Funfa-buskar för att lysa upp staden och dess anseende. Jag har sett att väldigt många städer här i Isaan har dessa Funfabuskar vid sina infarter, stundtals kan man se kilometer efter kilometer på vägarna in mot städerna att det är bräddfyllt med dessa vackra buskar, verkligen snyggt. Och också perfekt för Thailand eftersom buskarna tarvar NOLL vattning. Naturen sköter detta helt och hållet själva.

 

Denna julen så struntade jag helt i att julpynta, har ju gjort detta 2008,2009,2010 samt 2011. Den 26 kom ungarna tydligen till Yongyut, och smygpratade med henne och frågade om inte unceln skulle fixa med julgran och ”presenter”, De skojade med henne och faktiskt frågade om Tomten dött nyss.... Mycket ovanlig fråga för att vara thai.. men vågar nog säga att jag lyckats bra med att ”falangisera” både ungarna som Yongyut vad det gäller att skämta på falangvis...

 

Yongyut framförde detta till mig, och jag rusade ner igår 27.e till Tesco, Lotus och handlade på mig 3 julklappar var till ungarna, totalt sett så köpte jag julklappar till dom för 800 baht, vilket torde vara SEK 75:- för 6 julklappar. Och då ingick 30 baht per julklapp i inslagning som dom faktiskt gör här på Tesco Lotus i Chaiyaphum.

 

Jag köpte en klänning och en T-shirt till Namkaeng samt 2st T-shirtar till Soda, och sedan fick de en paket med lite olika godis också av oss.... Jag rustade sedan upp vår fina plastgran, och när ungarna kom hem ifrån skolan kl. 18.00, så fick dom dra på sig varsin tomtemössa som jag köpt, och sedan fick dom leta upp sina julklappar. Godiset slog jag inte in, utan lade det i varsin skål, så de kunde ”möla” i sig av detsamma medan de letade julklappar.

 

Blodhundar eller Tryffelsvin gör sig icke besvär, fortare än dessa 2 ongar hittade sina julklappar går inte bara att göra. Under 10 sekunder sedan var öppningen på gång. Jag fick dock stoppa dom, precis som jag gör varje år. De kör thaistil på att öppna julklappar, och det är skittråkigt! De öppnar en millimeter i taget och gör allt i sin makt för att inte förstöra omslagspappret.

 

Detta omslagspapper kan man ju använda nästa år. De väntade på mitt tal som jag håller varje år och som tillåter dom att göra samma som alla barn gör världen över. Jo jag beordrade dom att vrölöppna sin julpaket, skit i papperm, skit i kartonger slit allt i stycken så fort som möjligt å bara njut.......

 

Jag tror barnen blev glada över sina presenter, att de blev glada över själva grejen det vet jag, och det värmer också i hjärtat skall ni veta. Nu återstod bara en endaste sak.....för Yongyut...... jo att byta 3 av 4 julklappar....fel storlek......Ja men för faaan, jag är kille.... inte lagt åt fel håll,,,,, jag kan inte sånt här....

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCXXIX, Thailand

 

Sitter just nu vid datorn, det fattar ni va? Och funderar på vad att skriva faktiskt. Här är lugnt och stilla, men det har ju det varit förut, men ändå har man kommit på nåt att skriva om. Nu har man ju dessutom fått ”pekpinnen” på sig ifrån ett visst håll, så nu får man inte skriva heller om hur det ”verkligen förhåller sig”.

 

Mördar en grupp människor andra människor, och även om det sker i en aldrig sinande ström av mord, och ifrån alla olika håll i världen, och de alla tillhör denna grupp av människor, så får man inte förbanna dom och man får inte nämna gruppen vid namn. Mina s.k. ”Gökungar” kommer tack vare dessa människor att frodas, och de kommer att mörda fler och fler människor ända tills någon, förslagsvis USA bombar dessa grupper sönder ochsamman.

 

Detta USA som man föraktar för så många olika saker, de får återigen komma till hjälp, för där borta så har de en sak som vi inte har i Sverige, de tillåter människor där att kalla en potta för en potta, och att kalla en gökunge för en gökunge. Det finns på olika ställen på internet nåt som kallas för ”anmälningsknapp” och den är tydligen ett kärt instrument för många aningslösa människor.

 

Så fort som man nämner namnet på en grupp människor som bär sig illa åt, så kommer denna kategori människor som älskar att försvara... ja va faann älskar de att försvara egentligen? Älskar de att försvara familjerna som drabbades av gruppens bomber? Nä dessa aningslösa människor älskar sig själva mest av allt, och de älskar att de tack vare anmälningsknappen, aldrig behöver stå till svars för sitt korkade handlande.

 

Jag önskar faktiskt att dessa fjantars namn skulle publiceras så alla fick se vem de var i verkliga livet. Jag anser att anonyma människor har ingen rösträtt. Denna typ av människor, är också alltid de som drar sig undan allt kollektivt ansvar för sitt land, och för sina kamrater medborgarna i landet, alltid samma typer... Nog sagt om detta nu, vi skiter i fjantarna och hoppas att både dom och deras familjer är nästa offer för ”gruppens” nästa attentat... Så kanske dom nästa gång inte trycker på anmälnings-knappen.

 

Här i Isaan så firas det hårt nyår nu. Och det började i fredags, alltså 3 dagar INNAN själva nyåret infaller. Det har kommit fullkomliga karavaner med bilar söderifrån hit upp. Förutom att Chaiyaphum självt fylls med sina anhöriga som arbetat i Bangkok, utomlands och på alla möjliga ställen, så är också staden Chaiyaphum och väg 201 genomfartsled för allt folk som styr kosan till just sin hemort, vilket ligger norr, öster och väster om Chaiyaphum.

 

Så här är en herrans massa bilar som passerar precis hela dygnet runt. Jag var ju nere i lördags och kollade fotboll på Siam River Resort med gubbarna, åkte hem runt 23.00, och när jag skulle korsa den annars biltomma 201:an, så blev jag stående där en bra stund innan en liten lucka uppenbarade sig i bilkön, så jag kunde passera över till min sida av vägen. Så med detta sagt så är här nu breddfyllt med folk.

 

Var igår på Big C, och hela affären var breddfylld med folk och de flesta kassorna var öppna, så ruljansen var i full gång. Kundvagnarna var breddfyllda av? Ja av vadå... ja det mesta som jag kunde se så var det dessa thaispagettigrejor som man lägger i varmt vatten och sedan så käkar man. Och där fanns i lika stor mängd öl av sorter LEO och Chang. Jag såg också mängder av Lhaoo Khao samt Hong Thong brännvin..

 

Så festandet är i full gång sedan i fredags, och det innebär ”smällare”, nä inte smällare mer dynamitgubbar, rejäla smällar är det, och musiken skränar ut över bygden och karaoken står som spön i backen och folket är lyckligt. Vad de firar.. ja det är en fråga för de lärde i Lund faktiskt. Pratar med man turisterna som kommer hit med sina familjer så firar thai nyåret, och sedan så firar de nyåret även i april punkt slut...

 

Visst det vet man ju själv också, men jag har ju lite funderingar om detta. Jag tycker att det är helt fel att kalla det för nyårsfirande det som thai bedriver. Det är absolut inget ”firande” av en enda sak mer än själva ”festandet”. Att thai bryr sig om ett nyår som baseras på den gregorianska kalendern är bissart och löjligt. Lika löjligt som att påstå att de firar ”Hallowen”. Forts. nästa kapitel..

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCXXX (1.330), Thailand

 

Forts. från förra kapitlet... Thai ”firar” inte halloween, de festar halloween. Thaiarna har fått in på sin dörrtröskel alla dessa traditioner ifrån utlandet, och de vet inte vad som traditionen betyder eller innebär, ja de vet inte ett smack om någonting om dessa högtidsdagar, inte nåt. Allting som ”firas” härnere är anledningar för att träffas (karaoke), käka mat och helst av allt dricka brännvin. Absolut inget fel på det, man är ju lagd åt det hållet själv.

 

Men att ge thai en massa ”kredit” för att de är så ”upplysta” så att de firar julafton, nyår, påsk och halloween. Det är lite konstigt tycker jag. Thai är omåttligt glada för att dessa falanghögtider har dykt upp över deras smala horisont, och tar tacksamt emot. Och jag tycker faktiskt att det är dom väl unt med tanke på de taskiga förutsättningar dom har med noll semester och för många långa arbetsveckor med väldigt liten fri tid...

 

Så lite festa då och då, varför inte, de skadar ju ingen utom sig själva. Som jag skrivit förut, affärsmännen här lyckas precis lika bra som i våra egna länder. De skapar behov hos folk här precis som de skapar behov hos folk hemma hos oss. Mobil-telefoner för barn??? Oja.. där finns ett verkligt jättebehov, barn måste faktiskt ha mobiltelefoner, för hur annars kan de i tid och otid ringa till varandra, texta varandra.

Att gå 200 m och prata med varandra är ju löjligt ju, sånt gör man ju bara inte.

 

Ja behoven som skapas är oerhört många, se bara på behovet av att följa modet. Jag för min del känner ju tydligt när jag kom upp i en ålder där jag kunde se inifrån och ut på den företeelse som hette klädmode... Jag skrattade gott åt mig själv och insåg att jag inte alls var bunden längre.... Men jag är ju man, vi har ju modet att strunta i det när vi kommer upp i 50:års åldern... jag säger bara stackars kvinnor, de säger att vi män aldrig växer ut ur vårt barnsliga barnabeteende, och är barnsliga ända tills vi dör....men kvinnornas fåfänga ........

 

Igår nyårsafton, och vi var bortbjudna till Alaam och Pots för att äta och prata lite. När jag kom dit så satt det en gäng där redan, och det var förutom Alaam och hennes mamma (Alfa) också Pots mamma och 2st av hennes kompisar ifrån sin by samt där satt Pots barndomskamrat. Han var helt enkelt sketfull och klockan var 18.30. Det är inga problem för thai att föra sina traditioner vidare. Barnen bara ser hur de äldre uppför sig, och så är den onda cirkeln sluten och fortsätter i all evighet.

 

Ingen var illa berörd av att denne kille var sketfull, höll på absolut hela tiden och tjötade med, klappade på mig, och kramade och hade sig. Kul i 10 minuter sedan hade jag bara lust att klappa till den lille faann. Men det visade sig snart att han var polisman, frånskild och hans barn befann sig nere i Bangkok, så han var ledsen (?). Inga problem, då super vi så löser sig den biten.

 

Han var ledig den kvällen men skulle arbeta i dag nyårsdagen. Dock så fick jag reda på saker av honom under tiden som han var ”jobbig” och det var t.ex. att han nu hade blivit kommenderad ner till södern för att tjänstgöra. Och det förstod jag helt klart på honom att det var inte roligt. Han förstod faktiskt inte varför dessa muslimer som han sade, dödade folk och bombade hus och människor, han fattade det helt enkelt inte. Men han verkade uppriktigt sagt rädd att åka dit.

 

Yongyut hade faktiskt t.om tagit med sig kryddor till mitt kött som hon också tagit med sig, så det kändes jättebra och välkomnande. Dock så hände en sak som gjorde mig i alla fall skitsur. När vi satt där så startade en av mopederna, och jag såg till min uppriktiga fasa att Soda körde den. Jag frågade direkt ganska upprörd varför han körde moppen, när jag förbjudit det. Allam och Pots tittade bort, och Yongyut tittade bort. De visste alltför väl.

 

Jag skällde lite grand på dom och menade på att jag faktiskt hade gjort mitt bästa för att sätta upp några regler för pojken som typ respekt för lag och ordning, tider att sova på o.s.v. Pojken hade bott hemma hos oss nu snart i 5 år nu och det fungerade hyggligt med den biten. Forts. nästa kapitel...

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum MCCCXXXI, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet... Plötsligt så vänder sig ”spritmagistern” till mig, alltså rektor som han är, och talar om för mig i närvaro av en polisman, att här i Thailand så börjar man lära sig att köra moped när man är 8-9 år gammal. Han menade på att jag nog var fel ute. Jag frågade Yutin då, - ”Men lagen säger att man skall vara 15 år, inte 12 år ung. Du som är lärare, lär du inte ut till dina elever att de skall följa lagen i det land som de bor i.....”?

 

Jag fick inget svar utan det var färdigsnackat då. Jag sade till dom att det kändes skitkasst allting. Här kör jag med mina regler, och sedan springer mamman och släkten i ren tacksamhet bakom ryggen, och visar ungen att jag är dum i huvudet i stort sett.

 

Men OK sade jag - ” är detta vad ni vill ha, så får ni det. Jag kan inte i fortsättningen ge honom någon moral eller kunskap, Soda kommer att bli som sina kamrater, enspråkig och utan kunskap om ”landet utanför”, hans försprång kommer att vara noll och ingenting”.....Yongyut muttrade då, om du inte slutar så åker jag hem..... Klart jag slutade då, hade fått sagt det jag ville, de förstod lite grand vad jag sade, (extremt lite för Yongyut stack huvudet i sanden och överatte inte), men höll inte alls med mig.

 

Som sagt, jag la ner det och kommer inte att bry mig om pojken mera mer än att om han skall bo här, så är det mina regler som gäller ändå, det sade jag till Yongyut, bor han här, och då gäller allt som jag vill vad det gäller mopeder och allt annat, och är han på besök hos sin mamma så kan han göra vad han vill, skitsamma...

 

Plötsligt efter någon timma eller så, så reste sig plötsligt gänget upp, och de skulle åka hem, klockan var 22.00, och jag frågade om de inte skulle skicka upp raketer och fira nyåret klockan 00.00? Nä sade spritmagistern det gör inte vi här i Isaan så mycket, vi samlas för att äta och dricka sade han. Så jag stack hem jag också, och Yongyut stannade kvar för att hjälpa till med avdukning och diskning antar jag.

 

Hon kom hem och allt var precis som vanligt, och vi gick och nanade runt kl. 00.00, trots en del dynamitgubbar här och där, så var det inget större oväsen, och med hjälp av den vanliga fläkten i tillägg till A/C och tillhörande öronpluggar så kunde jag somna in gott.

 

På morgonen, så var Yongyut i telefon, och nu började hon att lipa... Jag blev förskräckt och frågade vad som stod på. Då visade det sig att det hade hänt saker och ting under gårdagskvällen efter det att jag hade åkt hem. Bakgrunden var att Soda hade trott att jag var skitarg på honom, vilket var helt fel, för han vet inte alls hur jag hade reagerat, för han var ju redan borta med moppen då. När han kom hem, vilket jag inte såg, så gick han direkt upp på sitt rum och stannade där. Men Soda kände garanterat på sig att jag skulle bli rosenrasande eftersom vi redan härhemma hade haft ett ”uppträde” i detta ämne.. Sådana saker skiter släkten i, bara de får köra vidare som de alltid gjort.

 

Yongyut berättade detta för mig, och då sa jag att jag går och snackar med honom, han behöver inte vara orolig att jag är arg... Fasen det var ju nyårsafton ju.. Ingen skall vara arg då tänkte jag. Jag knallade upp på övervåningen, vi satt ju på utsidan som vanligt och barbequade. Jag märkte och såg ingen Soda alls, så jag gick ner igen.

 

Dock när jag åkt hem så gick tydligen Yongyut upp dit och det visade sig att han hade låst dörren om sig, hon blev förbannad och skällde på honom. Sedan när hon kom ner så hade hans mamma Alaam sagt till Yongyut att hon faann inte skulle säga åt pojken eller skälla på honom. Det blev nog lite tjafs dom emellan.

 

Yongyut har haft denna pojk alltsedan han var 2,5 år gammal när Alaam började avvika för att arbeta. Och Yongyut har sedan samvetsgrant tagit hand om bägge barnen, och mamman har i stort sett aldrig varit där. Och sedan sitter detta pönnhuvud till mamma, och talar om för Yongyut att hon inte får säga till pojken.

 

Det var ju exakt samma som att de skiter fullständigt i mitt moppeförbud, men i mitt fall skitsamma jag är ju falang och inte värd att bry sig om.... Men Yongyut tog tydligen väldigt illa vid sig, och som sagt var, det blev nog sagt en del saker där tror jag. Typ att Yongyut inte längre ville ta hand om pojken. Hon berättade också att hennes känslor för honom avtagit mycket nu sedan han börjat att svara och sticka upp emot henne.

 

Jag försökte så gott jag kunde att förklara att det är trotsåldern och puberteten, så kämpa på.... men nej så här ville hon inte ha det.... Och så är läget nu... men om jag känner dessa thai rätt och riktigt, så blåser detta säkert över, och kvar finns endast en (1) idiot, och det är jag.....

 

Handskak