Maj

 

 

 

Thailand - ur min synvinkel

 

GTG Shipping, Thailand

Transport av Ert bohag/flyttsaker till Thailand? Kontakta mig på min mail här; chaiyaphum@glegolo.com

 

Skeppa styckegods pallar, eller hel containerlast.

Välkomna med Era förfrågningar,

 

Läs gärna följande artiklar om transporter skrivna av mig:

 

http://www.maipenrai.se/forum/t/20349-min-transport-hur-det-fungerar-praktiskt/

Eller

http://thai-mc.com/forum/index.php?topic=7.msg4273#new

 

Eller direkt här på hemsidan, se vänster-kolumnen!

 

 

För de av Er som vill ha mailavisering varje gång som jag lägger in ett inlägg här på hemsidan, så ber jag Er att anmäla Er genom att maila till mig på:

chaiyaphum@glegolo.com

Vill ni komma i kontakt med mig så maila ävenledes!!

 

=============================================

 

 

 

Chaiyaphum DCCCIX, Thailand

 

Som, ni läste i förra kapitlet så var alltså Ingemat och Fa här hos oss denna lördag 1 maj 2011. Vi hade bjudit över dem nu innan de skulle åka hem till Sverige den 4 maj för att vara borta i 6 månader, de kommer att bli saknade av mig i alla fall. Jag ville bjuda Ingemar på Janssons Frestelse, jag hade flera burkar med anjovis hemma, och Yongyut fixade thaimat till Fa.

 

Ja thaifood kanske det inte var, men väl Isaanfood, de gör ju en skillnad thaiarna på dessa matsorter. Ingemar är specialist på Janssons frestelse, så han fick göra den, jag skalade potatisen och skar ned löken i småbitar, resten gjorde Ingemar, och secket jobb han gjorde den gubben. Jag har nog aldrig smakat så god Jansson i hela mitt liv.

 

I min diet så ingår ju absolut icke potatis, men denna kväll så var det ett stort undantag, och jäklar att det var värt det kände jag... Vi satt på utsidan idag i 27 gradig kyla och bara myste, drack grogg och käkade vår mat och hade goa samtalsämnen.

 

Jag drack grogg med coca cola ZERO med noll socker och noll kalorier, huruvida detta är en lögn eller inte, vet inte, men det står så på burkarna i alla fall, och det vore kanon om det stämmer, för då kan jag ibland dricka lite grogg som vanligt fölk!! Kvällen gick snabbt och elegant, och de gick just nu hem och klockan är bara 22.15. jag kommer att sakna dem i alla fall.

 

När jag cyklade idag, så plötsligt stannade en passerande pick up framför mig 200 meter, och ut rusade 2st ungdomar i typ 16 års åldern. De sprang emot mig, men vek av mot ett träd som stod vid vägen. Den ene började att skjuta med slangbella upp emot trädets topp. Strax därefter började den andra att klättra upp i trädet och började att ruska i grenarna han passerade.

 

Sedan sköt den andre ett par stenar till, och när den klättrande kom upp i absoluta toppen av trädet, så ruskade han till och ner ramlade nånting- Jäklar jagar de orm eller?? Djuret föll ner mot marken, jag kunde inte ännu se vad det var, men killen på marken hoppade i alla fall undan och började med en gren försöka att slå ihjäl djuret.

 

Det var ett jäkla hoppande och slagande, jag var nästan övertygad om att detta handlade om minst en kobra eller nåt sånt. Den andra killen hoppade nu ner ifrån trädet och de hade grenar att slå med, och de dunkade på rejält där nere under en buske och bland gräset. De skrattade och de hoppade och de slog.

 

Jag kunde bara inte gå därifrån utan att se hur detta gick, jäklar hade ingen kamera med mig, detta kanske slutar med ambulansfärd??? Till slut så hördes det ett förtjust utrop och ner böjer sig en av killarna och i svansen tager han upp en liten ödla (!!!), ja en jäkla sketen liten ödla. De var störtförtjusta och grymtade stort när de höll den framför mig. De tog med sig ödlan och sprang bort till bilen, som strax därefter körde iväg hem till byn.

 

Jag frågade Yongyut, och hon sade utan att rycka på ögonbryna. - ”Food, Iguana alloy mak mak” och lade till så jag riktigt skulle förstå – ”stickyrice and Iguana, mums...” Den lilla ödlan räckte ju knappast till mer än 1 person, så en sådär särdeles jättefest lär det ju inte bli på denna lilla dvärgödla i alla fall.

 

Yongyut berättade också varför killarna hoppade undan. Jo ödlan när den är trängd är ganska aggressiv. Det har hänt att viss ödelsort enkelt kan bita av ett finger, och de kan stgälla till välderliga skador på tår och fötter när de kämpar för sitt liv. Ja jag hade nog hoppat som satan jag också...

 

Fick också se för ett tag sedan hur man jagar groda/padda här i området. Emellan regnen så är det alldeles snustorrt här, jorden är nästan som cement skall ni veta. Man går alltså ut på fälten och letar efter kännetecken där paddan/grodan har grävt ner sig. De berättade att ibland kan det vara stört omöjligt att avgöra exakt var. Men ibland så chansar de, och börjar gräva och hacka sig ner en bit.

 

Ser de då lite spår efter vatten därnere, då brukar det vara ett tecken på där ligger en padda. De gräver alltså ner sig på det sättet i avvaktan på regn och vatten. När regnet då faller så kommer de fram igen, kör igång sina parningrop. Dessa parningsrop är väl närmast att likna vid oss människors dans vid restaurantbesöket, eller när vi skall bjuda damen på den middagen som de kräver!!

 

I dessa gropar som de gräver så kan det ibland ligga flera grodor/paddor, och de fiskar upp dem så snyggt och lägger dem i spänner. Jag såg också vid ett par tillfällen att de i samma grop även fick upp en stor krabba. Så djuren överlag här skyddar sig emot den starka solen och den eviga torkan genom helt enkelt gräva ner sig, och dra ner på matsmältning och förbränning!!

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCCX (810), Thailand

 

Måndag idag 2 maj 2011, jag sitter vid datorn och ibland på toan, men det är värt varenda möda jag eventuellt får utstå. Boven i dramat är såklart Janssons Frestelse... denna maträtt som instiftades av Gud vid Jesu återkomst. De ville väl fira antar jag!! Ingemar gjorde den och jag åt som en besatt. Jag har ju helt och hållet sedan 1,5 månad slutat med dessa snabba kalorier som potatis, ris och pasta.

 

Jag tror att min kropp helt enkelt saknade dessa potatis, så jag kunde faktiskt inte värja mig. Jag drack 3 groggar igår kväll och 3 lass med Janssons frestelse. Och jag tillät icke ett enda salladsblad att besudla min magsäck. Ko-mat ihop med Jansson glöm det!!!!

 

Min mage reagerade nog emot detta frosseri, min kropp är ju avvand med potatis och ris, så den fick väl en smärre chock antar jag. Jag fick ett lass ”över” ifrån igår kväll med Jansson, så den tänker jag äta upp idag till middag och till lunch. Och sedan får det vara bra med det eländet, tillbaka till dieten igen för min del...

 

Födelsedagar kanske inte har så mycket med Thailand att göra, men det gör mig skogstokig med alla dessa födelsedagar hit och dit. Jag är som de flesta andra killar, jag missar och glömmer av varenda födelsedag där finns. Det är precis detsamma som när man skall handla, jag glömmer hälften av sakerna jag skall köpa.

 

Man har ju fått mycket skit för detta under årens lopp. Men nu när man kommit upp i åren så vågar man ju vara ärlig, i alla fall jag. Och jag skall berätta för Er damer-kvinnor-ladies-madammer varför vi killar är så dåliga på att komma ihåg just födelse-dagar, plus även det vi skall handla i affären.

 

Jo det beror på att vi är så fullständigt satans ointresserade, hörde ni det, fullständigt satans ointresserade. Nu kommer det säkert någon liten svansviftande man att kommentera detta, och berätta att han minsann kommer ihåg alla födelse-dagar. Ja men en svala gör ingen sommar, och dessutom så är det väl bögvarning på den killen antar jag!!!

 

Igår hade vi en sådan där helt grym varm dag här i Chaiyaphum. Jag tror utan att veta, att temperaturen darrade på 38 gradersstrecket minst, och värmefuktigheten var grym minst sagt. Värmen kröp inomhus också, och det var grymt att gå utanför mitt arbetsrum med min goa aircondition. Jag lever ju flera timmar om dagen därinne.

 

Jag har det bra medans jag pillar på datan och snickrar och filar med allehanda saker, typ blogg, musik och forumspilleri samt icke minst mailhantering. Jag laddar ju också ned en massa olika TV-program till min externa harddrive, så jag har på tråkiga dagar mycket att kolla, härliga tider, ljuvliga tider!!

 

I alla fall så var vi nere på swimmingpoolen på Hotel Siam River Resort, och det är ju så grymt gött att bara stå där och tjöta och njuta av det svala vattnet. Ingemar och Fa var med oss , det var ju deras sista dag här i Chaiyapgum. Imorgon 4 maj så sticker de tillbaka till Sverige och stannar där 6 månader. Kommer som sagt var att sakna dem. Tycker att de är skittrevliga människor.

 

Imorse 4 maj, vaknade liksom igår morse av pistolskott, och de börjar redan kl. 05.00 cirka. Jag misstänker att det är nån som dött i byn, och så vill de visa hur mycket de högaktar den som dött. Kanske vore bättre om de högaktade de som lever. Jag menar, va fan inte nog med att musikhelvetet startar redan kl. 04.30 på högsta jävla volym, på det kommer sedan pistolskotten.... Man blir ju lite lätt irriterad, och det är lika bra för min del i alla fall, och gå upp och starta dagen. Inte en chans i denna värld att jag somnar om när natten är så himla långt gången.

 

Hade en mycket trevlig kväll ihop med Ingemar och Fa igår igen, denna gång så bjöd de igen, och vi käkade middag ihop efter simturen vid poolen. Utanför satt många av Fa;s släkt, och de satt där och klippte, skar och sorterade en massa grönsaker och kryddor som de skall ta med sig till Sverige idag när de åker. Jag vet inte ens namnet på dessa kryddor och växter, känner dock igen flera av dem. Forts. nästa kapitel...

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCCXI, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet.. Där såg jag speciellt chilli. Dessa chilli som ju används till precis allting här nere. Dessa chilli som är så grymt dyra hemma i Sverige, enligt Fa så kostar bara en handfull chilli typ SEK: 20:- (baht 95 baht). Här i Thailand så får du ett helt kilo chilli för 20 baht (SEK; 4:-), alltså ett helt kilo......

 

Men där fanns en mängd av annat också, och då främst naturligtvis sådant som klarar resan, sallad göre sig icke besvär här. Men där fanns pinnar såg det ut som, skall tydligen vara till Som Tam, där såg jag röda omogna kulor, som nästan såg ut som tomater, skall vara till SomTam, och där såg jag stavar som tydligen skall vara till Som Tam...

 

Ni fattar va?? ”Som Tam” eller ”Tambuja pok pok” som det också kallas för häruppe i Isaan är nåt som de äter hänsynslöst exakt varje dag i stort sätt, och flera av dessa människor äter det flera gånger om dagen dessutom. Detta är vad de kallar en thai-sallad. Den luktar grymt illa, smakar ännu värre och den är stark. Man kan se på en thai om styrkan på Som Tam är OK.

 

Då börjar näsvingarna på thaiarna att vibrera, de gör blåsljus med munnen eller så snörvlar de genom näsan. FÖRST DÅ när man hör dessa ljud, DÅ har kocken lyckats med konststycket att ösa i rätt mängd av illaluktande fiskrester, ibland småkrabbor, röten fisksås av nåt slag plus alla dessa salladstillbehör, och speciellt en mängd starka chilli... kocken krossar ju allt detta i en mortel.

 

Denna mortel som är en nationsymbol i Thailand, som absolut INGET hem i Thailand är förutan. Ett mortelfritt hem i Thailand, är ett icke lyckligt hem, ett hem där antagligen icke Buddah har sin hemvist. Vår mortel i falangland är väldigt liten i jämförelse. Thai-morteln är alltså stor, ja storleken kan jämföras vid ett krus som innehåller 3 liter vatten....

 

Nu verkar det vara definitivt att Alaams hus blir uthyrt fr.om. lördag 7 maj 2011 av Cody, den amerikanske killen, ytterligare en amerikan plus en engelsman. Alla är ju som sagt var lärare i samma skola som Soda tydligen, så vi har väl hyggligt grepp om dem. Vi kom överens om alltså att de betalar vid inflyttandet 1 extra hyra plus 3.000 baht, alltså totalt extra 10.000 baht. Plus att de betalar den vanliga hyran också.

 

Extra hyran är för om de bryter kontraktet och de 3.000 baht är för om de skiter i att betala el, internet och vatten sista månaden. Det har ju redan hänt tidigare som ni ju kommer ihåg säkert med den lesbiska idiotbruden som struntade i precis allting!! Killarna har ju lite tur, enär att Alaam och hennes pojkvän har hyrt in en gubbe som bygger ett tak över baksidan och där också färdigställer en diskbänk, en rejäl sådan. Så det blir lätt för dem att hålla koll på disk och dylikt..

 

Inatt så vaknade jag utav en av de förbannade lösspringande kattjävvlarna höll på med sina parningsläten. Ni vet när de låter som barn som gråter. Jag lyckades somna, men vaknade strax igen med ett ryck, utanför kom det en bil, och den stod utanför mitt hus med motorn igång i säkert 10 minuter.

 

Jag tog på mig och gick ut, och frågade dem om de behövde hjälp eller om jag skulle ringa polisen för dem??? De stod och höll på med hänglåset till huset mitt emot, och där har det varit turbulent i förra veckan må jag säga. Bakgrunden är att det huset samägdes av 2 systrar. Den syster som var ensamstående bodde inte i huset utan hon lät en annan släkting bo där, och de bodde där bara helt sporadiskt. Så huset har stått tomt i de 2 år jag bott här i alla fall.

 

För 1 år sedan så dog denna syster, och de hade ju först begravningsfest, eller skall man säga kremeringsfest för henne då för ett år sedan, och sedan som ni kommer ihåg, så firade de 1 år sedan hon dog och partyt var här ute på gatan. För 2 veckor sedan, så kom det 3st pick uper till huset på kvällskvisten, och där hängde en del folk runt huset och väntade på nåt. Taoo, kvinnan som står för området ringde polisen, vilket hon sköter jäkligt bra. Och efter ett tag kom polisen hit. Forts. nästa kapitel...

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCCXII, Thailand

 

Forts, från förra kapitlet... Det blev ett jävla liv därute på gatan. Polisen fick lugna ner gänget riktigt ordentligt. Det visade sig att denna gäng som kom med sina bilar kom dit i ärende för den andra systern, alltså den levande systern så dom. Men det visade sig att det var den levande systerns nya fästeman som var där, och han hade i tankarna att helt enkelt gå in i huset och plocka åt sig av allting därinne.

 

Släkten, alltså de övriga i familjen kom då till huset också, och det blev en lång palaver, ni kan ju tänka Er när där står 12 thaiare och pratar och skriker i mun på varandra och där står 2 poliser och försöker att medla... hahaha, det var allt en lustiger dans må jag säga.

 

Till slut så tog poliserna fram handfängsel och batonger och började att fingra på sina pistoler. Det blev märkligt lugnt och stilla och alla kunde i tur och ordning bli hörda. Polisen förklarade för dem, att om de hade varit inne i huset när polisen kom, så hade de åkt i fängelse hela gänget p.gr.a. inbrott, så de skall vara tacksamma att polisen kom så snabbt.

 

Polisen förklarade för dem att en bodelning i Thailand går inte till på det sätt som de försökt att göra, alltså att komma som tjuvar om natten, att inte ens vara släkt och bara roffa åt sig. Vi gör inte så i Thailand förklarade de. Åk hem till Ert nu och visa Er inte mer här. Detta skall gå via polis och domstol när det gäller att dela upp bohaget.

 

OK så det var bakgrunden.. det stod alltså 1 pick up och 4st människor på utsidan kl. 03.00 exakt och fingrade på hänglåset. Jag vet inte om de förstod vad jag sade, men när jag fotograferade deras bils nummerplåtar, så slutade de, tittade argt på mig, och jag gick in till mig, och sedan hörde jag bilen ge sig av igen.

 

I morse så gick jag in till Taoo, och berättade att det varit folk här kl. 03.00 och velat gå in i huset... Sedan skiter jag i det, inte min sak... men det fick förvecklingar för mig, det var stört omöjligt för mig att somna om igen, så jag satte på datorn och kollade onsdagskvällens trav, hade ingen lycka med mig, men det var i alla fall en halvtimme underhållning mitt i natten

 

Och efter det kollade jag på Mästarnas Mästare ifrån svensk TV på datorn, och jag hade ett par fina timmar innan dagsljuset kom till mig här i Chaiyaphum. Och nu är jag bara matt och trött... Försöker att väcka upp Yongyut nu kl. 06.00, inte rättvist att hon skall sova när inte jag kan sova.....

 

Nu skall ni höra det senaste här i Thailand om medicin. Ni vet i denna typ av länder så är det så lätt att sälja vilken skit som helst, läkemedelsbolagen bara dumpar sina mediciner härborta. Alla de mediciner i stort sett som de är förbjudna att sälja i Europa, Sverige eller America, de säljs hämningslöst här i Asien verkar det som.

 

Hör här, vet ni vad bolagen har ”planterat” här. Jo bota Er acne med penecillin!!!! Sug på den..... Nu idag så kommer det ut stora rapporter i tidningarna om att de bönar att ungdomarna skall sluta med att behandla Acne med penicillin, för det har börjat att dyka upp en ”superbakterie” här nu, och thaiarna har inget motstånd alls till denna bakterie och penicillinet har noll verkan på grund av överanvändning....

 

En annan sak nu här i Thailand. En större statistisk undersökning har gjorts med tanke på såp-operorna här i Thai-TV. Ni skall veta att såp-opera finns i stort sett i varje Tv-kanal här, och det är den billigaste variant av skådespeleri som jag någonsin sett. De är skitdåliga skådespelare i Thailand, vilket endast överträffas av de ännu sämre handlingarna i såporna.

 

Egentligen så finns det bara 3 olika typer av Tv-program här a. nyheterna b. såporna

c. samt en programform som de själva tycker är en typ av ”buskis”. Tv-bolaget som drar in bra med pengar på reklam, spenderar icke många thaibaht för att producera något eget. Nej i detta fallet så har ALLA kanalerna samma upplägg. Forts. nästa kapitel...

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCCXIII, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet... Man tar in ett antal människor på scen framför TV-kameran, och där så pratar man med varandra. Varje mening som någon av dem säger, åtföljs av ett väldigt skrattande. Så man tror att hela Thailand är fullt av professionella komiker. De måste vara helt otroligt lättroade. Tänk om thai bara visste hur det fungerar i utlandet.

 

Hur vi i väst tvingas köpa program av varandra, och på så sätt så får vi väldigt mycket bättre kvalitativa TV-program. Thai importerar TV-program från oss, visst!! Men inte förränn desamma är typ 30 år gamla och nästintill gratis att se, och speciellt då mycket skitfilmer som är otroligt gamla visas.

 

De tar hit filmerna, dubbar dem blixtsnabbt, det verkar nästan som om de tror att folk i gemen i Thailand inte kan läsa. Och i och med dubbningen så avhåller /hindrar man ju också folket att snabbare kunna lära sig engelska. Det låter otroligt konstigt att se Bruce Willis prata thai...... Jag har faktiskt sett även i Tyskland under 80:talet att de dubbade och i det fallet så hörde jag J.R. ewing prata tyska,,, häftigt va??? Så thai är inte absolut ensamma om att dubba faktiskt!!

 

Nu till saken, en tidningsartikel uttryckte sin stora grämelse över att barn får tillåtelse att titta på dessa såpor. De pratade om barn mellan 11-13 år gamla. Och att dessa barn fick se pussar och kramar och att de skällde på varandra var inte alls bra. Inte alls!! Thailand för Er som inte vet det, är mycket pryd som land sett, och det tillhör inte deras kultur att visa hängivenhet, värme och kärleksfullhet gentemot varandra.

 

Men det blåser starka vindar i Thailand verkar det som, och de vindarna kommer utifrån, och en den ena och än den andra påhittigheten kommer ifrån falang, och det ses ju inte enbart med blida ögon av folk ifrån den vuxna generationen. De vill ju gärna ha allt som det alltid varit.

 

Så har vår gamle ”vän” ifrån helvetet återigen presenterat sig. Denne kille är helt garanterat antingen en helidiot, eller så är han felmedicinerad. Jag har försökt att få in honom på normala banor de sista gångerna och uppmuntrat honom till att uppträda som en normal människa, men denne typ han lär sig aldrig.

 

Och det är detta ”hatet” man liksom får gång efter annan som är så typiskt för dessa gamla misslyckade KPMLR:are.. De lyckades inte med någonting i sina liv, de skyllde på allt och alla i sin omgivning, och det hjälpte ju inte heller. Och varför skulle det. Vem tycker om, och vem vill stötta, personer eller föreningar som enbart drives med missnöje.

 

I alla fall här kom då följande kommentar, och den som lyckas få ihop någon sammanhängande logik eller något vettigt i denna kommentar, där säger jag bara grattis.

 

Quote – Idag 5.5.2011 kl 10:45 - sjöfaran

Glegolo nu har jag lagt en 10 timmar att läsa vad du ock de andra från ss skriver. En sak är säkär du går på som ett gammalt ånglok, när det blir för högt ångstim går du in på ett stick spår. Vad ser jag historien uppprepar sig var du än bifinner dig, än så länge är ju det dina gamla vapen dragare som försvarar dig, men historiaen hinner i kapp, o då får du ju byta forum igen.

Mpr är ju jus år från detta forum, den intuektula nivån är ju där så hög att ditt nuvarande forum..liknar ju mer en sandlåda med barn.Ta moderatorn som ex garson eller vad fan han kallar sig. Har han någon sin varit närvarande i någon skola.

Du är inte helt dum men köper du detta forum rakt av vet ifan. Et ex På Mpr har man i fyra fem trådar behandlat politiken i Thailand sen maj ca I 15000tusen inlägg. I ditt nu varande forum är det väl kanske ett hundra en skilnad på fjorton tusenniohndra. Vad fan vill du med din vistelse i Thailand. Du får ta stav felen jag är upp rörd när jag läser det ny gamla ss unquote Forts. nästa kapitel.....’

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCCXIV, Thailand

Foto av ban kok bok road...

 

Forts. från förra kapitlet... Ja så skrev han, och det finns ju mycket man kan skriva om denne kille. Jag har tröttnat på honom definitivt nu. Killen är bara dum, outbildad och ointelligent. Han lever här nere i Thailand i någon liten by, och hans enda intresse är att spy galla över mig. Han har inget speciellt socialt liv alls, ty han anser att han inte behöver ha andra falanger runt sig. Han trives så bra enbart med thai. Jag tror nog att det är så att inga andra falanger vill ha med honom att göra alls.

 

Han pratar om en moderator som inte skall ha gått i skolan tillräckligt!!! Och detta är skrivet utav en kille som ”Sjöfaran”, som enbart i detta inlägg presterar: 8st rena stavfel plus att han särskriver ord 5 gånger helt felaktigt. Snacka om att kasta sten i ”glashus”, hehe sicket stolpskott!!!

 

Men han är urtypen på falang som jag själv så gärna kritiserar. Jag vill kasta ljus och lykta över dessa killar (ifrån alla länder), som lever sina liv långt borta ifrån alla andra. När de vid sällsynta tillfällen dyker upp i ”stan”, och kanske skall storhandla, så kommer de med sin fru och/eller sin familj, de tittar sig inte omkring, råkar de se en annan falang så tittar de bort.

 

De tittar så långt bort så nacken nästan vrids ur led när de studerar den andra väggen, golvet, taket, himmelen eller en passerande bil. Allt detta för att slippa se den andra falangen som kommer där lyckligt gående beredd att nicka och säga - ”How do you do”. Vad skall man säga om dessa typer. Uppträder de som de gör p.gr.a. att de har ett rötet förflutet som de inte vill att folk skall veta om deras existens.

 

Att folk inte skall veta att just den personen bor i Thailand, typ bankrånaren ifrån Norrmalmstorg (Stockholms.syndromet)... han bor för övrigt härnere och sköter sig charmant och är tydligen väldigt populär i ”sin” by, där han hjälper sina grannar ekonomiskt lite grand och stöttar dom, all heder till honom.

 

Eller pratar vi om en misslyckad figur som bara inte funkar socialt med andra människor. Han kanske inte vet hur man interagerar med sina medmänniskor eller så är hans personlighet bara helröten, motbjudande och han är ensam för absolut ingen vill eller orkar med honom. Han är en hatiskt inställd, ensam liten figur som ingen enda människa vill ha att göra med.

 

Jag skall försöka om jag klarar det att inte mer publicera denna lilla människas stupida inlägg mer, det blir bara jobbigt för Er andra att läsa. Eller är ni läsare så djuriska så ni faktiskt gillar att underhållas med sådant skräp, hahahaha????

 

I was telling my mates in the pub the old joke, - ”What do you do if someone has an epileptic fit in the bath”??? – “Throw in the washing”!!

 

They were all having a good laugh out loud when a bloke tapped me on the shoulder –“ That´s not funny”, he says! – “my brother was an epileptic and he died in the bath”!!

- “Jesus mate! I am really sorry about that”, I said! – “Did he drown”?, I asked!

“No, he said”, - “He choked on a sock”......

 

Hahaha, så det kan vara lurigt att berätta handikapvitsar faktiskt hur som helst. Men nu skall jag berätta historien om, ja det får ni veta snart. Och ni kommer inte tro Era ögon när ni läser detta. Ja mycket skall man höra innan örona ramlar av må jag säga!! Jo som vanligt häromdagen så var jag ute och cyklade, och jag såg 2st skyltar utefter stora utfartsvägen Norr i Chaiyaphum.

 

Där stod med stora bokstäver på latin ”BAN KOK BOK”, först så reflekterade jag inte så mycket på det, utan tog det för att vara ett ortsnamn nära besläktat med BANGKOK, eller hur!! Det låter ju lika, men andra gången jag passerade så läste jag mer noga och såg hur det stavades.... Men va sjutton är detta då. Jag cyklade vidare upp till den andra skylten, och där läste jag ”KOK BOK KAO RD”. Forts. nästa kapitel...

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCCXV, Thailand

Foto av ban kok bok

 

Forts. från förra kapitlet.. Nu jäklar vart jag fundersam, vad sjuttan är detta, ett skämt eller..... Jag cyklade hem och på eftermiddagen fick jag med mig min kamera och en MYCKET tveksam Yongyut, hon gillar ju inte det där att haka på mig och ställa 100 frågor till folk.

 

I alla fall vi kom dit, jag fotade skyltarna och vi tog av in till vänster och körde med vespan fram till byn. Det var en trevlig liten by, såg ut som vilken by som helst. Jag tittade mig omkring och undrade hur sjutton i vilken ände jag skulle börja det här. Jag ville ju veta bakgrunden till dessa svenska skyltar.

 

DÅ såg jag rakt framför mig ett litet hus, ett hus som inte alls såg ut som de andra rucklen, och jag kände igen stilen direkt.Påminde mig mest om ett hus ifrån Edward Persson-tiden på 1940:talet i Skåne. Och på huset stod det ”BAN KOK BOK”. Jag visade upphetsat Yongyut huset och skylten. Hon kan ju inte läsa latinska bokstäver och var väl måttligt road att ha blivit tvingad in i denna situation....

 

Jag gick fram till en människa och frågade om huset, och fick svar på thai, och jag fattade ju ingenting. Damen vände sig då till Yongyut och berättade att om vi ville veta något om huset därborta, så fick vi allt gå dit och fråga, ty de som bor där ”passade” huset åt falang!!!!!

 

Jag kunde ju inte hålla mig utan gick fram till huset, en äldre man klippte och ansade i trädgården, och det såg riktigt propert ut måste jag säga. Yongyut som nu tyckte detta verkade lite kul i alla fall, frågade mannen om skylten och huset. Och han svarade att hans fru nog visste mer än han. Han sade dock att de höll ordning medan falang var i falangland....

 

Yongyut stegade in i ”stövan” med mig hackihälinen” som finnen sa! Och efter ett tag så bad kvinnan oss sitta ner vid ett bord. Och hör och häpna, hon erbjöd oss inte vatten eller en banan, utan hon satte på kaffe. Vi pratade lite grand och hon var lite tystlåten först medans kaffet kokade. Hon berättade i alla fall att det bodde en kvinna ifrån Sverige i huset, en ung vacker dam som bodde här i 3 år för 10 år sedan.

 

Hon brukar komma tillbaka varje år och stanna cirka 3 veckor varje gång!! Nu var kaffet klart, och kvinnade dukade fram kaffekoppar och socker och hon tog fram bullar (???) vafalls. Bullar i Thailand????? Detta är ju mysko.... Jag tittade på bullarna och frågade damen via Yongyut vem som gjort dessa. Jo det hade hon bakat. Men detta är ju svenska bullar sade jag förvånat!!!

 

Ja svenska kvinnan hade lärt henne att baka både kaffebröd och matbröd, och tydligen hade denna svenska kvinna styrt i hemmet med svenska traditioner, och damen som arbetade hela tiden för denna kvinna hade lärt sig och anammat allting. De bodde ju i huset nu när kvinnan inte var där.

 

Den thailändska damen berättade sedan att den svenska kvinnan hade skänkt pengar till byn och till templet, och varit så omtyckt, så de alla hade så gott som ”adopterat” henne!! Efter 3 år, så var hon tvungen att flytta tillbaka till Sverige, och det var lite av sorg i byn dagen när hon skulle fara.

 

Byledaren som också gillade henne mycket berättade att de alla hade haft ett möte kvällen innan och de hade beslutat att ändra namnet på byn till ”BAN KOK BOK”. Denna kvinna hade alltid haft en massa lösa lappar liggande med maträtter och recept, och hon pratade hela tiden om att hon skulle ”göra en kokbok”.

 

Ingen i byn förstod riktigt själva ordet. Men det upprepades så ofta utav damen så det blev liksom synonymt med henne. Och dessutom så ändrade de också namnet på tillfartsvägen till byn till ”KOK BOK ROAD”. Den thailändska damen berättade att kvinnan inte hade hjärta att rätta och förklara ordet, och lät det bara vara!!

 

Det blev en jättetrevlig stund vid matbordet och jag gillade verkligen bullarna, jag skulle ju inte äta sådant, men undantag finns i livet, och man måste ta dem i flykten, som Nils Holgersson sade i boken. När vi var klara så reste vi oss upp, och damen visade oss in i ett annat rum, och det var ett litet sovrum, och där på väggen hängde ett foto.. kan ni tänka Er vem det föreställde... Mat-Tina Nordström!!!!!!! Hon hade varit i Chaiyaphum, Hon hade bott i samma stad som jag själv bor i, tänk vad världen är liten va????

 

Handkskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCCXVII, Thailand

 

Forts. från förra kapilet.... Här säljes också en mängd olika saker. Här finns mycket möbler som säljes och här finns träd, buskar och blommor i mängd, och det är ganska kul att gå och titta på dem. Och mitt upp i allt detta så avhålles det en tävling där alla byar i hela provinsen Chaiyaphum tävlar om att tillverka manuellt den vackrast och största konstruktionen av blad från bananträdet bl.a.

 

Där finns också mängder av andra löv i alla de olika färger. Det ser ut som fantastiska konstruktioner och färggranna är de också, och en prydnad för byn som tillverkat dem. Musiken som thai släpper fram bland marknadsstånden är så bedövande så jag som gammal popälskare måste helt enkelt köra 2 fingrar i mina öron. Jag fattar inte hur de kan tycka att det är njutbart med detta skrän......

 

Och till sist, den allstädes närvarande fyllan. Dert handlar om ungdomar i stort sett enbart. De kommer helt ogenerat och ramlar och vacklar fram bland folk med barn och åldringar. Ingen säger absolut ingenting. De skulle aldrig ens tänka tanken att förebrå dessa ungdomar om deras uppförande. Jag har faktiskt, och har haft den känslan ända sedan jag kom hit, att barn och ungdomar i väldigt många fall gör precis som de vill.

 

Om de sedan dör av sin egna dumhet, så resonerar resten av thai bara – ”jaja, det var hans tur att dö ändå, inget att göra åt”.. Aldrig ens en tanke eller eftertanke att de kanske skulle kunna guida ungdomarna med lite visdom istället för att bara skita i dom... men jag måste säga, och har sagt det förut. När thai dricker så har jag aldrig sett arghet eller ilska eller dåligt ölsinne som vi ju säger.

 

Det är ju något som förundrat mig i alla fall. Att när falangerna dricker i många många sammanhang hemma i falangland, då är det många många med dåligt ölsinne som skall slåss och vara otrevliga. Inget sådant här alls, inget alls....Och det är ju väldigt mycket plus för thai i mina ögon i alla fall.

 

Idag lördag 14 maj 2011, så åkte jag ned till läkaren för min veckokontroll av blodsockret. Mitt blodtryck perfekt som vanligt, vikten ned till mesiga 92,5 kilo, fan vad det går sakta. OK jag käkar som sagt var 5-6 mackor varje dag och jag käkar 4st äpplen och 4st yoghurt också varje dag.... Undra sa flundra, om detta är anledningen till att jag inte går ned....?????

 

Men blodsockret fortsätter att plana ut, och går nedåt i stort sett varje vecka. Nu idag så stannade mitt värde på 112. Förra veckan var det ju 113, så neråt går det. Mina totala värden ser ut som följer, detta är alltså ända ifrån starten:

 

MINA VÄRDEN

 

Datum Blodvärde vikt blodtryck

 

20 mars 269 97 kilo 120 / 80

27 mars 229 94 kilo 120 / 80

3 april 132 94 kilo 130 / 90

10 april 138 93,5 kilo 120 / 80

18 april 127 93 kilo 130 / 80

23 april 134 93 kilo 120 / 80

30 april 137 93 kilo 120 / 80

8 maj 113 93 kilo 120 / 80 14 maj 112 92,5 kilo 120 / 80

 

Godkända värden för blodsockret var alltså mellan 100-140, så allt lugnt på den fronten. Nu för att kunna gå ner lite grand i vikt, så måste jag nu tyvärr slopa brödet, yoghurten och alla äpplena. Och istället kanske äta 1 macka, 1 äpple samt 1 yoghurt per dag. Får se nu under nästa vecka om detta hjälper. Det är ju så himla gott med dessa saker, så det blir knivigt att sluta.

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCCXVIII, Thailand

 

Igår så kom Lem (vår alltiallo här i området) in till oss och påtalade att vi hade ett stort getingbo i trädgården. Jag visste ju sedan tidigare att getingarna, de där livsfarliga och urstora hade byggt uppe vid takkanten, men jag hade petat bort det 4 ggr och slutligen så gav getingarna upp, trodde jag i alla fall. Jag följde Lem ut, och han knatade fram till min stora prydnad i trädgården, min största och absolut färggrannaste ”Funfa”.

 

Han böjde sig ner, och jag gjorde likadant, och likt ett monster av en krälande massa av bin (ej getingar) så hängde där en honungskaka somn var runt 35 cm bred och 25 cm djup. Jag fick nästan känslan av att vi hade utomjordingar boendes i trädgården. Jag blev förbjuden av alla på gatan att ens försöka att ta bort det. Dessa djur dödar... ja ni vet hur överdrifterna är bland oss människor.

 

Men samtidigt så inser man ju att man inte skall ”fippla” med dessa saker. Jag har aldrig handskats med bin eller getingar annat än när jag tagit bort dem ifrån min kropp när de stungit mig. Jag blev lovad att Lem skulle fixa det, så jag lät det bero. Imorse när jag kom ut så hade Yongyut redan satt igång och klippt sönder min Funfa, så den ser för jävlig ut.

 

Och just nu så håller hon på att ta bort honungskakan, hon har bedövat getingarna (bina) med äcklig rök och de är märkbart lugna och fina. Jag står där och håller kollen så det funkar... Ni fattar att jag inte fattar hur man skall göra va?? Bina (getingarna) svärmar nu runt kakan som hon håller i handen, hon ler förnöjt ända tills en hemsk grimas (usch är jag gift med henne??) förändrar hennes ansikte märkbart...

 

- ”Ajajaj, I am hurt”, säger hon sedan och håller upp en tumme i luften. Tydligen stungen rakt genom vanten hon har på sig. Nu har kakan hamnat i vår spann och hon står där och helt orädd plockar bort bi efter bi ifrån kakan, Bina är så sömndruckna av röken så de bara ligger till slut helt yra i mössan i botten av spannen medans Yongyut tar bort kakan därifrån till en stor kastrull. Jag tror att thai nu kommer att förnöjas, och det skall slafsas honung här i området, eller om det blir släkten som får...

 

igår så hämtade Yongyut tillbaka Soda ifrån Spritmagistern och systern Baloo. Han syntes vara glad att vara hemma, men han har säkert haft en god tid därborta i byn också. Nu har han myckert att ”ta igen” för tiden har ju fullständigt stått still för honom därborta. Ingen El, ingen data och ingen utbildning alls. Men killen har väl förhoppningsvis varit lycklig på sommarlovet tror jag säkert, så det får väl uppväga förlusten av allt det andra!!!

 

Imorse så kom han in till mig i arbetsrummet och bad mig fixa frukost. jag gjorde i ordning en baconomelett med 2 mackor till honom, och jag käkade det samma. Vi satt där och pratade när vi kom att prata om körkort os.v. Då berättade han får mig att Jeff, alltså hans kusin, spritmagisterns son. Som ju kört vespa sedan han var 11 år ungefär, nu tydligen också hade kört bil.

 

Jaha tänkte jag, ganska bra att han får känna på det därute i ödemarken. Nä sade Soda, vi var uppe hos morfar, och då var Yutin (spritmagistern) så full så han bad Jeff att köra bilen, Jeff är nu 14 år och skall fylla 15 i november månad. Denne barnunge körde bilen lugnt och sakta sa Soda hela vägen hem, alltså en sträcka på nästan 8 mil i full trafik. Så nu är det tydligen dags igen att ta ett snack med denne kille.

 

Jag vet inte hur långt jag skall sträcka mig, men det är fan inte mina barn. Men jag känner att jag har ett ansvar eftersom de bor hos mig, och då är det min uppgift att skydda dem ifrån just såna här dumheter. Det är ju bara fan att detta fyllo inte klarar av att dricka hemma i sitt egna hus, utan skall riskera liv och lem på alla andra plus även 3.e part ute i trafiken.

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCCXIX, Thailand

 

Goa tider nu temperaturmässigt. Gott och varmt plus en del moln på himmelen och skurar varje dag, skitgott faktiskt!! Det känns nu det sista som om jag kommit in i nåt som liknar skrivkramp. Tycker inte det händer någonting runt mig. jag vet dock att det gör det, det är bara en mental grej. Det finns lika mycket att orda om nu som tidigare. Måste skärpa till mig lite grand.

 

Cody, som ju amerikanaren heter som hyr syster Alaams hus verkar trivas bra där. Hans polare Joe (Joseph) gillar också läget där. De har nu lyckats att hitta en 3.e kompis som delar på de stackars 7.000 baht som det kostar i månaden. Jag har dock sagt till Cody att det är han som har ansvaret, och om något händer så är det han som vi kommer efter, så han är väl medveten om det.

 

Reagerade ju tidigare på att jag tyckte att Cody hade en flickvän som mer såg ut som 15 år i ålder. Hon var med när de flyttade in i huset, och jag frågade därför helt rakt på sak Cody om hur gammal tösen var. Han svarade att hon var 19 år (Cody är ju 23). Bra sade jag till honom, för om polisen skulle kolla läget så är det risk att husägaren åker med i samma veva om det är nåt ”konstigt”.... Han fattade det i alla fall. Vad är det man säger på engelska? Jo – ”better safe than sorry”.....

 

Mina cykelturer är numera nästan dubbelt så långa som tidigare i snitt räknat. Jag är väl inte nåt helgon vad det gäller maten, ni vet 4 yoghurt ibland varje dag, ett gäng mackor plus ett gäng äpplen. Jag går därför inte ner i vikt längre verkar vågen säga. Men trots detta så har jag nu börjat återanvända min gamla storlek ifrån Sverige igen på klädpaltorna, och det gör ju gott för humöret. Även min omgivning säger att jag ser betydligt smalare ut. Så jag kör på och ser vad som händer...

 

Igår kväll 17 maj 2011, så såg jag något riktigt imponerande. Jag har ju tidigare berättat lite löst om alla myror som finns både inne i huset och utomhus. I alla fall enligt Yongyut så är det när det regnar och är lågtryck som myrorna brukar ta det som intäkt för att det är dags att flytta bopålarna.

 

De alstar ju ungar som kineserna gjorde förr, och indierna gör nu dessa myror, och de bon de ”sätter” blir snabbt överfulla. De bor i skåp, i datorbord ja i allting i princip. Även golvlister är extremt populärt som boplats för dessa myror. Det är ju som vanligt ett grovt fuskverk av thai när de sätter sina golvlister, så myrorna har ganska gott om utrymme därnere både för kök vardagsrum och sovrum antagligen.

 

Igår kväll då, jag noterade plötsligt i mitt egna arbetsrum en sträng typ 10 cm bred av myror, alltså myror som gick i parad ut ur mitt rum, jag tyckte bara det var vidrigt, men nyfiken som man är så följde jag strängen. Den gick via väggen i mitt rum ut via väggen i hallen och 5 meter bort dök det ner i en golvlist.

 

Utan att överdriva för himla mycket, så uppskattade jag antalet myror till ett par tusen faktiskt. Det var en oerhörd mängd nästan att likna vid Hannibals marsch via alperna ner i Italien för 2.500 år sedan. Jag rusade ut i köket och hämtade min myrkrita och satte igång att ringa in de små monstren.

 

Och jag kollade också in de lite större kompaktare svarta myrorna inne i smeten också, det är ju drottningen, fanskapet som producerar alla dessa myror. Dessa drottningar är mycket tuffare att ta död på. Vet inte varför, men de bara kravlar vidare. Jag tryckte ihjäl dess drottningar utan pardon.

 

Sedan lät jag allt bero i 10 minuter ungefär, och när jag tittade igen så satt där mängder av döda myror på väggen och nedanför på golvet. Och det var massor. Jag sopade upp dem och hällde ut dem utanför min tomt..... Nu skall det väl vara lugnt i typ några dagar i alla fall. Innan de är på marsch igen.....

 

Fick en trevlig överaskning faktiskt av syster yster Alaam, hon köpte en printer ”till ungarna” och deras skolgång. Modellen hon köpte var enormt stor, och är väl mer än kontorsmodell än en hemmamodell. Men skitsamma den är jättebra. Nu fick jag dock tala om för la familia att vi gärna kan printa ut på maskinen, men att jag inte ville att de skulle kopiera med den. Man kan nämligen använda den som en ren kopiator. Forts. nästa kapitel...

 

Handskak -Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCCXX (820), Thailand

 

Forts. från förra kapitlet. .. Jag kollade nämligen och den svarta färgpatronen kostar 500 baht och man kan köra 300 A4 ark på den färgpatronen, det gör ju i kostnad 1,66 baht per tagen kopia. I alla andra kopieshoppar som finns, så betalar vi 0,50 baht per kopia. Vi snackar alltså om 3 ggr dyrare att ta kopior hemma....

 

Först blev Yongyut sur för hon trodde att jag bara ville vara stygg mot hennes syster som köpt maskinen, Och det tog mig lång tid att förklara läget, speciellt det ekonomiska läget!!!!! Men nu är alla på det klara med vad som gäller med denna printer. Men som slutkläm, mycket bra att ha en hemma....

 

Jag blev begåvad med en himla rolig vits som jag bara måste dela med mig. Hör bara på denna:

 

En farmor ljuger aldrig.

Vid en rättegång i en mindre stad kallade åklagaren sitt första vittne, en

äldre farmor, till vittnesbåset.

Han gick fram till henne och frågade: "Fru Jones... vet ni vem jag är?

Hon svarade: "Javisst, jag vet vem du är, herr Williams. Jag har känt dig

sedan du var en liten pojke, och ärligt talat så är du en besvikelse för

mig. Du ljuger, bedrar din fru, manipulerar folk och pratar bakom ryggen på

dem.

Du tror du är en storfräsare när du i själva verket inte har hjärna nog att

inse att du aldrig kommer att bli mer än en halvdan pappersvändare. JA, jag

vet vem du är."

Åklagaren häpnade!

I brist på bättre, pekade han tvärs över rummet och frågade: "Fru Jones...

vet ni vem försvarsadvokaten är?"

Hon svarade: "Javisst gör jag det. Jag har känt herr Bradley sedan barnsben.

Han är en lat bigotterist med alkoholproblem. Han kan inte ha ett normalt

förhållande med någon och han är en av delstatens sämsta advokater.

För att inte tala om att han bedrog sin hustru med tre olika kvinnor. En av

dem var DIN fru. JA, jag vet vem han är."

Försvarsadvokaten dog nästan.

Nu kallade domaren till sig både åklagare och försvarsadvokat, och sa till

dem med låg röst: "Om någon av er skitungar frågar henne om hon vet vem jag

är skickar jag er bägge till elektriska stolen!"...

 

Ja så kan det gå till i verkliga livet. Verkliga livet ja, här sitter jag vid min dator och jag är så satans trött igen på denna satans dåliga speed som man har på internet härnere. Man får ju gratis s.a.s. 2 mB, det var för dåligt och tillät mig icke att kunna kolla på WEB-TV t.ex. Jag köper då extra varje månad 2 extra mB och har nu således 4 mB att tillgå.

 

Men det är ytterligt sällan som man kommer upp ens i dessa sketna 4 mB. Tänk er hemma i Sverige 4 mB, det duger ju inte ens att torka sig i .... med..... Nåväl jag lever med det och försöker att ta det väldigt lugnt mellan mitt klickande på datorn annars ”låser” den sig bara i ren förskräckelse. Men nu så är det full panik, jag kommer inte ens in på de sidor på internet som jag vill. Det funkar inte bara.

 

Bara för skojs skull, gå in på denna hemsidan där ni kan kolla Er egna speed hemma i Sverige eller var ni nu befinner Er: http://speedtest.adslthailand.com/ och ge gärna Er siffra till mig... Jag själv sitter just nu med mellan 2.00 till 2,32 mB i download.... Och det funkar bara inte skall ni veta....

Skolan har ju återigen börjat härnere nu med ett nytt läsår för ungarna, och som jag sagt förut. DE äslkar verkligen att gå tillbaka till skolan. Det verkar faktiskt överlag här i omgivningarna som om thai längtar till skolan. Så de måste väl göra nåt bra som inte falang gör då. Undrar bara vad det är???

 

En sak är i alla fall säker med skolan och det är att Soda återigen får läxa ifrån sin dumme jädra engelska-lärare här hemläxan enbart står på thai. Men idioten har inte lärt dem att varken skriva eller läsa engelska... Så där sitter jag med Soda och får i stort sett göra hans läxa.... Hur funtad är en lärare undrar man som ger hemläxa på ett språk som barnet inte behärskar.....

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCCXXI, Thailand

 

Hahahaha, hade ett gött skratt ihop med Yongan imorse (frun), vi kom att prata om Dan och Amphorns hus, våra polare rakt över gatan. Stackars Dan, eller man kanske inte skall säga stackars???? Det kanske är hans initiativ. Vad jag tänker på är det här som jag pratat om så himla mångag ånger nu. Så fort som vi handlar på oss något, strax efteråt så köper de samma sak, fast de vill gärna påpeka att deras är bra mycket bättre och dyrare.

 

För Er minnesgoda så köpte vi ju en ”Teng nam”, alltså en tank och en motor som ordnar tryck på vattnet in i huset. Det är skitbra när man vill använ da varmvattenberedaren, som ju inte alls funkar vid lågt vattentryck och det är också fantastiskt bra när man vattnar trädgården.

 

Strax efter detta, så köpte Dan och Amphorn en också, deras tank var på 1.200 liter, vår 1.000 liter, och deras motor var bättre än vår (!!!) Det kröp ju sedan fram att deras inte funkade speciellt bram, utan de fick avbrott i motorn så de duschade plötsligt kallt allt som oftast.

 

Tidigare så skaffade vi ju utrymme därbak för tvättmaksin och installerade en enkel stor sak där, en som vi kunde tvätta påslakan i och slippa pröjsa 50 bath varje gång någon skulle tvätta dem för oss. Strax efter Dans inspektion här, så var han och hans fru iväg och handlade på sig en tvättmaskin. Deras var större och mycket bättre och också då dyrare (!!!)

 

Vi skaffade tak över vår ”del” på baksidan där tvättmaskinen och diskbänken stod, så vi kunde dessutom hänga tvätten därute och också stå i strilande regn och både tvätta och diska disken..... Strax därefter så köpte de exakt samma tak och täckte över deras, men de täckte över mycket mer och det blev väldigt kostsamt, mer dyrt än vårt (!!!)

 

Jag köpte in tegelstenar i trädgården och gjorde små avdelningar med blommor i, alltså såna där granna stora tegelstenar som de gjuter här i Thailand med t.ex. en blomma eller en fisk på, ni har säkert sett dem. Strax därefter så köpte Dan in typ 200 av dessa och fyllde hela jäkla sin trädgård, och hans fru Amphorn gjorde det jättesnyggt med både sallad och blommor. Men nu sköter hon det inte längrem, det blev för jobbigt, nu lejer de ut det hela till Lem och hans fru Taoo (de områdesansvariga (!!!)

 

Jag har ju jobbat med mina ”Funfa” (Bougainvillea) nu i 2 år, och fått 3 grymt fina buskar tycker jag, Och grannarna är häpna de också.... Var på middag hos Dan och in kom en av grannarna (en thai), och det första han gjorde när han såg mig sitta där var att berömma och prata högt om färgprakten i vår trädgård.

 

Dan mulnade förstås till, jag tyckte änna synd om honom, och dumme jag erbjöd mig att åka runt och knipsa grenar i Chaiyaphums-trakten ifrån andras buskar, precis som jag gjort till mig själv. Han sade tacksamt ja förstås. Nu har de fått av mig stuyvt 25 sticklingar som de själva får ta ansvar för och försöka att få fart på. Men känner jag dem rätt så hamnar säkert dessa buskar ute på deras risfarm.....

 

Och på detta sätt håller det på och har hållt på hela tiden. Jag undrar om detta är amerikanskt eller om det går till så i Sverige också???? Jag vet alltså inte???? I alla fall vi skrattade gott för nu håller arbetarna på bak Dan coh Amphorns hus och jobbar inne på sin 3:e hela fulla dag. Ty Yongyut kom på´, tyckte hon, en glänsande ide.

 

Hon beställde tak över denna ”Teng nam”, och sedan ville hon ha ett lätt solskydd över sitt grönsaksland på baksidan. Hon fick ett bra anbud från en kompis äkta man, och de gjorde hela jobbet för bara 6.350 baht inkl. allting, och det blev faktiskt skitfint tycker jag. Nu är elmotorn skyddad ifrån regn och vidare så kan vi hänga orkideer på ställning över grönsakslandet, det blir ju skugga där. Kanonbra faktiskt. Min duva är full av bra idee´r faktiskt...... forts. nästa kapitel...

 

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCCXXII, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet... Förra veckan så stod plötsligt Dan och Amphorn på vår baksida och inspekterade, och frågade om kostnad o.s.v. och de berättade att de väldigt länge hade tänkt på ett sådan skydd plus ett sådant tak över sin Teng Nam. Yongyut ville inte tala om vårt specialpris, men satte dem i kontakt med hennes kontakt. De offererades 10.300 baht för samma job, visserligen något lite större tak, men ändå väldigt mycket dyrare.

 

De köpte offerten och som sagt var nu jobbas det därborta. Jag skojade imorse med Yongan och sade till hene, kan du inte komma med en riktigt befängd ide´och så kanske vi kan få dem att härma oss på det också. Typ bygga tak över hela trädgården!!!! Det var då som vi skrattade som värst.....

 

Bland alla mulliga mansgrisar, så kanske jag är den värste av dem alla. Jag skriver detta för att bevisa att det är möjligt medelst lite tricks att hitta den perfekta kvinnan.... jag vill oxå säga att det inte är jag som hittat på tricksen heller. I detta fallet så tycker jag att ordspråket (amerikanska) passar bra in på mig: "Dont kill me, I am just the pianoplayer".

a) sätt ihop Era 2 tummar mot varandra, sträck ut händerna så långt det går och speciellt lillfingrarna skall spreta på bra... hänger ni med??? Det mått som finns emellan lillfingrarna är måttet på häcken på idealkvinnan. Och den kvinnan brukar oftast vara Thai..........

b) knyt era 2 nävar och pressa dem mot varandra alltså knoge mot knoge. Räta ut armarna utåt så det blir liksom för fingrarna i förra exemplet, lite avstånd emellan. Nåväl,,, passar rumpan ungefär där i, så är kvinnan antagligen icke Thai, hon är falangtant...

c) Här kommer då armbågstestet, detta är bra inte bara härborta i Thailand, men speciellt bra hemma i Sverige när man skall anställa något eller kanske inleda ett förhållande.

 

Det går till på följande sätt:

1 Knäpp händerna bakom nacken

2 Armbågarna rätt fram

3 Gå sakta mot väggen

4 Tar armbågarna i väggen före brösten är det klart underkänt.

Lycka till nu i livet, allt är inte så enkelt som det verkar, det är därför som lite extra tricks kan vara bra att ha som hjälp.....

Ja det var hemska saker, men bara på skoj, så bli inte arga ni kvinnliga eventuella läsare. Tiden rusar på och jag har varit lite ”busy”, och har inte suttit vid bloggen och skrivit som jag brukar göra. Lathet, kanske!! Men oftast bara så känns det lite lamt just nu.

 

Det är lite trist när man vet att besökar-antalet ligger i snitt på mellan 80-100st per dag, och det är nästintill inga kommentarer alls. Berör det man skriver så oerhört lite?? Om det är så varför i helsicke läser man då??? Eller är folk bara så jäkla lata och är de bara så oengagerade så de inte bryr sig helt enkelt??

 

Jag vet inte i alla fall, jag får väl skriva på om mitt Thailand och hålla tillgodo då med de lite udda konstiga typer som brukar skriva. Människor som inte har något att tillföra i livet alls mer än att vara otrevliga!!

 

Idag är det i alla fall måndag den 23 maj 2011, och imorgon så kommer jag att åka med Dan (Mr Amerika), det är ju dags återigen för Khon Kaen, och Immigration, och stämpla i mitt pass, jag måste ju göra det varje kvartal. Det var ju meningen att jag och Yongyut skulle åka ihop, hyra en bil. så Yongyut fick träna sig lite med att köra bil. Forts. nästa kapitel....

 

Handskak – Glegolo