Juli

 

 

 

Thailand - ur min synvinkel

 

GTG Shipping, Thailand

Transport av Ert bohag/flyttsaker till Thailand? Kontakta mig på min mail här; chaiyaphum@glegolo.com

 

Skeppa styckegods pallar, eller hel containerlast.

Välkomna med Era förfrågningar,

 

Läs gärna följande artiklar om transporter skrivna av mig:

 

http://www.maipenrai.se/forum/t/20349-min-transport-hur-det-fungerar-praktiskt/

Eller

http://thai-mc.com/forum/index.php?topic=7.msg4273#new

 

Eller direkt här på hemsidan, se vänster-kolumnen!

 

 

För de av Er som vill ha mailavisering varje gång som jag lägger in ett inlägg här på hemsidan, så ber jag Er att anmäla Er genom att maila till mig på:

chaiyaphum@glegolo.com

Vill ni komma i kontakt med mig så maila ävenledes!!

 

=============================================

 

 

 

Chaiyaphum DCCCXLV, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet..... Så nu sitter jag här helt jävla tom, och allting med denna välpackade låda, som ju Krister Jilde´n så snällt hjälpte mig med att packa har varit förgäves och frakt-kostnaden totalt med införtullningen har kostat mig SEK. 3.400:-. Nu gäller det bara att glömma, och det blir inte lätt faktiskt, men jag kommer inte att visa vad jag tycker egentligen.... bara så ni vet det!!

 

Nu kom Yongyut precis tillbaka och har grävt upp i vår trädgård lite gräslökslökar, så att LG kan starta sitt egna ”stånd” i sin egna trädgård och bli självförsörjande vad det gäller gräslök. De växer ju som ogräs och det är bara att klippa och klippa och klippa, det kommer alltid nya gräslöksblad......

 

Det skall bli skitkul att packa denna gång faktiskt. Jag fick av Dan en hel gäng med ZipLockbags, och jag skall packa ner alla matvaror i plastpåsar så att de håller sig så bra det nu går under resan. Tur att det inte är någon längre trip. Men trots, så handlar det ju om cirka 18 timmar innan jag kan packa upp borta i Phillipin-landet!!

 

Jag kommer nu att låta handlingar bli om Phillipinoresan jag gjorde, så varsegoda!!!

 

Kapitel 1

 

Ja, så drog vi iväg, jag och Yongyut. Vi tog bussen kl. 10.30 ifrån Chaiyaphum, och efter en ovanligt behaglig resa, tack vare en duktig chaufför, så kom vi fram kl. kl. 16.30 till busstationen i Bangkok som de ju kallar ”Mooshiit”, stavningen är val kass men de uttalar den så i alla fall.

 

Jag tog adjö av Yongyut och tog en taxi ut tillf lygplatsen direkt!! Jag snackade lite med chauffören och han sade att det var nästan exakt 3,5 mil dit. Och resan gick på 300 baht precis. Rent fantastiskt egentligen hur billigt taxi är härnere om man jämför med bl.a. Sverige!! Eller som en annan sa, ”Thailand är magiskt”

Noterade nåt ovanligt i mina ögon i alla fall. Nar vi körde pa motorvägen ut till flygplatsen så såg jag ett flertal hyreshus och i nästintill varje lägenhet som då hade en tillhörande balkong så hängde det mängder av kläder. I och för sig så kanske det inte borde vara så himla ovanligt att någon hänger ut några paltar att torka på balkongen, Men detta var nästan fantastiskt. Pa alla balkonger hängde det PROPPFULLT med kläder på tork. Hela hyreshuset var proppfullt och det dominerade fullständigt gatubilden faktiskt!!!

Kom till flygplatsen och den är som Thailand i övrigt, alltså fullständigt UTAN en endaste klocka.. helt otroligt egentligen. Här har vi en flygplats där precis ALLTING handlar om klockan och tider avgångar och ankomster. Men inte en endaste väggklocka...... Thai ar ett släkte for sig på gott eller ont, döm själva..

När jag kom så var alltså klockan runt 17.30 och mitt flyg skulle gå kl. 23.40 och incheckiningen kunde ske först kl. 21.00,alltså en massa timmar att slå ihjäl.. jasså slå ihjä,,l hur då undrar man..... Jag hittade absolut ingen INFORMATION-DESK, de hade heller inget sånt att erbjuda sina kunder. Då frågde jag Thai air personal om de visste var jag kunde lagra min satans tunga resväska, och det fick jag hjalp med, bra info dar. Där ville de ha 100 baht för besväret....

Jag tog mig sedan för att leta upp en restaurant, var skethungrig, men det sprack där också... inte en endaste bar eller restaurant i denna enorma ankomsthall, det enda som fanns var typ seven eleven, men de kallade den Family-Mart och där var det sketdyrt.... fullständigt värdelöst, men de gjorde naturligtvis god affärer. Sedan vidare till ett internetkafe som jag lyckades hitta, det hette CAT och nu snackar vi verkligen priser.

Att nyttja deras jäkla internet och få tiden att gå lite grand i alla fall kostade 300 baht för en timme.. Alltså SEK 65:- för en timme... Och ville man kopiera en sida så kostade det 10 baht.....

Som jämförelse upp i min hemort Chaiyaphum, så betalar vi där 15 baht SEK 3,25 per timme och 0,50 baht for att kopiera en sida. Sa det ar alltsa 20 ganger dyrare har i helvetesstaden Bangkok, och dess fina flygplats... Forts. nästa kapitel.....

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCCXLVI, Thailand

 

Kapitel 2

 

Forts. från förra kapitlet.... Äntligen så närmade sig i alla fall avgångstiden kl. 23.40, vilket innebar att de hade öppnat incheckningen så jag kunde lämna in min väska och passera passkontrollen. Här vid passkontrollen, så kunde man med all tydlig önskvärdhet se att just Thai äro experter på att skapa köer utav ingenting egentligen. Inget ont om deras säkerhet, den är säkert kanon.

 

Men samma fenomen här som hemma i Chaiyaphum. I alla gatukorsningar med rödljus, hur många gånger under dagen så kommer det en polisman eller 2, de stänger av ljuset, av vilken anledning då??? Och sedan börjar de vifta och vissla fram trafiken efter bästa odugliga förmåga.

Köerna bildas nu och det är nästintill ett tumult stundtals, och många bilister enbart skiter i polismannen som står där och viftar. De kör rakt emot honom, vid sidan av honom, men de respekterar icke alls hans signaler. Köerna blir värre och värre, ända tills de slutligenpolismannen flyr, och sätter på trafikljusen igen, och då återställs ordningen och köerna försvinner efter någon halvtimme.

 

Samma scenario här vid passkontrollen, de öppnar typ 5 st köer, fyller absolut hela väntrummet med folk, och sedan ringlar dessa enorma köer oändligt långsamt framåt. Det tog runt 50 minuter att passera passkontrollen, bravo. I de flesta större städer jag varit på, så har man kanske stått där i kö runt 10 minuter absolut max.... Tur dock att man inte är stressad längre, man klarar av dessa blindskär i livet ganska lätt nu för tiden.

Inne på internationellt territorium så stegade jag fram direkt till en servering och beställde en Baguette, juice och en Baccardi/cola. Tyvärr säger tösen, ingen spritservering, valdag imorgon..... Ja jag vet säger jag , jag bor i Thaland, men vi är inte i Thailand nu säger jag och härinne finns knappt en endaste thai förutom ni som serverar, så den lagen borde inte få finnas. Hon tittade storögt på mig och förstod inte någonting, va vi är inte i Thialand?? Falang very drunk,,, hahaha!!

OK gör inget gör inget,baguetten var kanongo..nu skall vi leta upp Famous Grouse till LG plus hans snaps...... ja ni go vänner,,, snaps på Bangkok flygplats, roligare uppdrag kunde man fått!!! Jag var i 3 affärer, ingen anställd i dessa 3 hade ens en aning om vad snaps var för något, det var exakt samma tomma blickar där som uppe i Chaiyaphum, det var tyvärr människor här på flygplatsen som hade like NOLL koll som övriga befolkningen... Skitsamma vi får snapsa i vanlig vodka då, det ordnar sig.

Det dröjde inte länge alls innan de släppte in oss på Gate 8 vilket var gaten där CEBU Pacific Air hade sin verksamhet denna dag. Jag satte mig på planet, och det tog av mot sin destination Clark Airport.Det var den mest obkväma resa jag någonsin i hela mitt liv varit med om. Stolarna var trånga, och det var trångt emellan raderna också, så man satt upprätt som en käpphäst hela resan, och kunde inte riktigt relaxa.

Det tog cirka 15 minuter av resan så kom den första turbulensen, och när man hör ordet turbulens, så hatar man det ordet intensivt. Man vet att det innebär att planet kommer att dyka i flera hundra meter i rent fint fritt fall med mig ombord. Varför i helvete stannade jag inte hemma istället. Strax efteråt när ordningen är återställd igen, så har man glöm den fasan.

 

Man känner sig trygg igen, pratar med sin närmaste granne, och så händer det igen,,, och det upprepas kanske 10 gånger till, hela tiden i samma ordning, skakning, fasa inom en, fritt fasansfullt fall 300 meter, och sedan OK igen...När grannen sedan pratar på, och han är inte ett skit rädd, det gör mig bara förbannad. Jäkla stolle fattar han inte att vi kommer att dö, sluta tjöta nu för fan!!! Forts. Nästa kapitel....

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCCXLVII, Thailand

 

Kapitel 3

 

Forts. från förra kapitlet.... Vi kom fram kl. 03.55 efter 3 timmars resa, och i det stora hela en helt OK resa tycker jag nu efteråt.. LG väntade med chaufför på mig, det var ungefär 5 mil att åka på hyggliga vägar med asfalt i alla fall. jag noterade här dock att fattigdomen verkade vara på en helt okontrollbar nivå här i detta landet, och LG bekräftade också detta själv. I Thailand är folk fattiga och de lever i sina gamla hus som de ju ärvt ifrån sina förfäder för hundratals år tilbaka i tiden.

 

Här på Phillipinerna så finns det en oändligt stor andel (sägs det) som inte äger ett skit, alltså heller inte någon bostad. 2 tomter ifrån LG;s hyrda hus så har en Phillipinokille med fru och 2 barn, fast de nu är skiljda åt, smällt upp ett boende som inte är av denna värld , det är bambupålar och vassblad och plåt, och tomten äger han inte ens, han bara satte sin bopålar där. Och så lär många Phillipinos bo sägs det.

Dagen avslutades i alla fall med att vi satte oss på utsidan av deras hus och drack lite grogg och småkäkade olika saker, de fick för sig att vara bussig emot 2st phillipinokillar som bjöds in på dreck och lite käk. Mycket trevliga kisar, och det visade sig att en av dem var just mannen som bodde i det där bambu"huset" längre bort på gatan. Dessa killar arbetar i området med att smälla upp hus och fixa till inredning.

 

De tjänar 200 pesos per dag, vilket verkar vara en vanlig lön, motsvarande thaiare har då 200 baht.. Och det är ju en liten bit mer i lön, inte mycket visserligen. 200 pesos är SEK: 14:-, så de är jäkligt fattiga de få som ens har ett arbete. När vi satt där och drack och käkade,så ringde killen i bambuhuset´s telefon 2 ggr. Till slut så frågade jag om hur läget var egentligen för han verkade nedslagen.

 

Jo, han berättade då att hans frånskiljda fru satte åt honom och ville att han skulle hjälpa till med barnen och utgifterna. han berättade att han gärna ville det, men tyvärr så var han fattig. Faaan, jag tog änna illa vid mig, jag knatade in i huset till mitt rum, gick tillbaka och sade till honom att här är ett litet bidrag till hans ungar då... (500 pesos), han blev ju sketglad, för nu kunde han ju då ge frun pengar för barnens skolgång, de skulle på läger och de skulle göra ditten och datten, och allting kostar pengar!!!

 

Alltnog idag måndag, deras ungar stack till skolan strax efter kl. 07.00, de gick faktiskt upp redan kl. 05.30 starkt tycker jag. jag sov vidare fram till kl. 09.00 och så himla länge har jag inte sovit sedan 2007 nånting!! jag hade sovit runt 2 timmar natten innan jag åkte till Philipinerna, och absolut NOLL sovning under resan till detta ö-land. Så jag var rejält trött kl. 22.30 när jag gick till sömns på söndagskvällen. Hade öst i mig runt 16 GT så både jag, min lever och min hjärna mådde prima och allt var OK.

Jag hade snackat lite med Yongyutpå SKYPE under kvällen så även själen hade fått sitt. Dock innan jag gick till sömns så passerade den killen som jag gav pengar kvällen före, och han stannade till nr LG tilltalade honom, han bad då om ursäkt för att han hade haft "huvudvärk" under dagen och inte kunnat jobba.....Jag tänkte ju direkt att - "jaha då ger man pengar för att hjälpa och de ser det genast som 500pesos = 2,5 dagar som de INTE behöver jobba.

 

De ser det inte som att -"va kankonbra och härligt nu kan jag äntligen bidraga till mina barn"..... den grejen finns nog inte. Alltnog jag blev skitbesviken, och att jag skall hjälpa mer gånger, det kan de stoppa upp i .... inget mer ifrån min del i alla fall....

Idag så promenixade vi ner på "stan", och jag tog massa fotografier utav mestadels deras fortskaffningsmedel här i landet.

 

Vi stannade och köpte en sådan där "sax" (sekatör) som man klipper av grenar med i trädgåden, och sedan så läste vi av lite skyltar med room to rent, o.s.v. dessutom så stannade vi under promenaden, och pratade med med husägare som hyrde ut hus. jag tänker ju då på framtiden som ni förstår! Forts. nästa kapitel....

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCCXLVIII, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet... Husägarna ville ha mellan 15-20.000 pesos per månad, och lägenhetsuthyrarna ville ha runt 6-10.000 pesos per månad. Larsgunnar och Jazz tyckte however att vi skulle bo med dem de 2 veckor som jag nu funderade på att låta mig nöja. Om jag skall stanna en hel månad här på Phillipinerna,så vill det nog till att vi först hittar ett bra hus att hyra till en vettig kostnad.

 

Att bo här och betala en förmögenhet bara för att komma iväg, det är det inte värt. Jag tror nog att jag då hellre vill ta LG:s erbjudande och istället betala dem för att bo hos dem, och då istället bo kanske max 2 veckor och kalla det för semester. Jag tror att jag varit verkligt nöjd med det.

Nästa stop idag blev under promenaden att vi tog ett bad i havet och det var varmt och gott, men det var inte något sådär himla mysigt vatten precis. det påminde faktiskt mycket om Pattaya-Jomtierns havsvatten, alltså massor av sand, papper, och plast och annan skit som flöt omkring där. Vi badade dock lite grand i havet, drog i oss en öl och sedan efter en styv timme så var vi klara med det!!

Till slut på vår promenad så hamnade vi på en bar som ägdes av en engelsman och det var egentligen en RESORT med hotellrum, simbassäng, havsbad och en kanonsnygg bar som folk älskade tydligen att sitta på kvällarna. Vi gick in där, klämde i rask takt, hör på denna,,,,, Baccardi-cola. Ja nu är jag tillbaka i "fållan” igen, baccardin är bara så himla cool att dricka. Vi drog i oss 2 stycken per skaft jag och LG och mådde jäkligt bra!!!

 

Vi såg en liten skylt att deras rum kosade runt 2.400 pesos per natt, och även om jag och Yongyut tycker att det är kanon att bo så mysigt, så tycker jag att det är skitmycket pengar.. 2.400 pesos är cirka 2000 baht vilket är SEK: 430:- per natt och jag tycker att det är nästintill löjeväckande priser faktiskt...

 

Så vi kommer nog att nappa på LG:s erbjudande istället, då är det bätte att vi betalar en summa pengar till dem så bor vi ihop hemma hos dem..... Men men men vem vet?? Kanske jag vinner på V75 och kan köpa hela baren och kan bo gratis där istället, hahaha!!

Kapitel 4

 

Måndag 4 juli avslutades med att vi satt och väntade på en 3:e kompis som flög in ifrån Hongkong, han kom lyckligt och väl in till Phillipinerna, men damp ner i Manilla och inte Clark, och det är ju ett jädra meck att få honom hit upp till vår ö, den heter för övrigt Louzern, om jag nu stavat det rätt!! LG här och hans fru fick arrangera med pick up, och bilen tog de som vanligt härifrån, så den bilen stack härifrån, åkte till Manilla. Plockade upp polaren, och sedan drog de tillbaka hit, och kollar man kartan så är det en himla bit faktiskt.

Han kom lyckligt hit runt 00.30, och då var han hungrig. Han hade med sig kyckling och bärs, och det kanske inte är på min "topplista" att slafsa kyckling och dricka öl kl. 00.30 på natten. Nu hade jag ju redan 6-7 GT innanför västen så den fick glida ner den också. Det var en San Miguel, och för att vara Asienöl så var den hygglig men inte mer, då är LEO överlägsen tycker jag.... Han stack snart till sitt hotell och man fick lägga sig och nana.......

Jag hade glömt att sätta på A/C när jag gick och lade mig, å det blev till att vrida sig ett tag innan man somnade in. Vaknade runt 03.00 genomsvettig, hade i hastigheten glömt att sätta på temperaturen på A/C, den körde bara med fläkten, skit oxå..

 

Upp och kollade in läget fick in nåt som liknade 26 grader, in på dasset som vanligt, plus att jag fick tvätta bort lite svett ifrån kroppen. Tillbaka till bädd och somnade bara inte om igen,,,,,, faaaan 1 timme sedan var det koma igen som tur var...... jag återkommer om tisdagens bravader...... Forts. nästa kapitel...

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCCXLIX, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet... Tisdagen gick i måndagens tecken, det hände inte så himla mycket egentligen. Vår andra polare hade redan på förmiddagen, efter en god natts sömn, knatat ned på stranden med sin tillkommande och myste omkring där. Vi andra gick också dit framåt 13.00:tiden. Och hualigen va äckligt återigen de var nu, det var faktiskt ännu värre än dagen innan.

 

Det var en otrolig mängd plastpåsar som flöt omkring därute i vattnet och det var en otrolig mängd plastpåsar och skit som redan höll på och hade landat på stranden. Detta är alltså badresort och den är till för allmänheten mot ett smärre belopp i inträde.

 

Här måste nog sådana här länder som Phillippinerna försöka att ta krafttag och skärpa sig med att genomföra sina lagar. Den oerhörda nedskräpning som flöt in här i denna vik var ju bara toppen på isberget s.a.s. Vi misstänkte starkt att skiten kom ifrån alla de fartyg sdom låg där ute på redden, på andra sidan av denna jättevik så låg där ett kanonstort fartygsvarv, därav alla stora fartyg, och dessa bara dumpade sitt garbage rätt ut över relingen ned i vattnet, inga bekymmer där inte!!

 

Alltnog, vi badade lite, tjötade lite, och så drack vi ett antal av phillipinernas motsvarighet till Thailands Baccardi Breeze, den heter "Tanduay" och var bara skitgo, det gick åt många sådana. Sedan bar det av hem igen, och jag fick sedan med mig L:Gs fru ned på "stan" för jag ville handla lite av varje där. Jag köpte 2st T-shirts åt mig, inga som helst problem att hitta min storlek här, tack Phillipinerna för det!!

 

Sedan så köpte jag 2st Gine´bra, vilket är deras lokala Gin, helt OK den kostade SEK: 8:- per flaska, secket pris va??? Som ytterligare lök på laxen så handlade jag en Baccardi Cappuchino och en Baccardi Coconut dessa kostade runt 10:- per styck, halleleluja vilket himmelrike....

Och avslutningsvis så handlade jag T-shirts till Yongyut och till barnen och till Alfa, ja Alfa!! Tycker att hon är en schysst "madam" faktiskt nuförtiden när hon har "stigit av tronen" därhemma och låter oss vara ifred. Ja till Alfa handlade jag ett flertal paket med matvaror, typiska för Phillipinerna som jag hoppas att hon uppskattar, alltid nåt som han sa som snodde det sista i kollekthåven i kyrkan....

Katitel 5

Klockan 19.00 så skulle vi träffas på en restaurant som hade en svensk ägare, de hade också en svensk flagga uppsatt på utsidan. Och nu skulle vi hela gänget käka där. Specialiteten deras var fläsk med löksås och potatis. Faktiskt vi alla, 7st beställde samma sak. Alltså både phillipinska barn och kvinnor beställde samma som oss. Och när jag började äta, så fick jag en inblick för första gången i mitt liv i hur himmelriket kan vara när man kommer dit om man sköter sig vill säga. Denna mat var himmelsk och så god så jag bara höll klaffen och åt maten...

Det blev naturligtvis lite groggar och många goa samtalsämnen, och eftersom vår polare ifrån Sverige jobbat med samma saker som oss själva, så pratade vi minnen hela kvällen och flabbade och skrattade och mindes, jösses va sköj. Det är klart när vi pratade om vissa i bekantskapskretsen (arbetskretsen) som var rena rama bedragare så skrattade vi väl inte alltid helhjärtat, men vi försökte i alla fall att inte låta detta läga sordi på stämningen för mycket, den bedragaren var inte värd så mycket faktiskt. Och sedan så bar det av hemåt i nattens sken, och man somnade gott in......

Onsdag idag 6 juli och idag skall Tommy och LG spela golf och jag och madammerna skall klara oss själva under dagen. Vi hyrde en bil för hela dagen och vi stack ivg runt 09.00. Vi lämpade av LG och Tommy så de fick spela sin golf, och sedan körde vi runt lite grand och jag fick fota också lite!! Vi fikade och tjötade. Efter en timme så släppte damerna av mig vid en badstrand och jag stannade där och tjötade med en amerikan ifrån Massachusetts. Forts. nästa kapitel...

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCCL (850), Thailand

 

Forts. ifrån förra kapitlet... Damerna åkte tillbaka till Subic, och hämtade barnen Mike och Esmeralda, och sedan åkte de och hämtade golfproffsen.. De kom efter drygt 2 timmar tillbaka til stranden och då hade jag och amerikanen tjötat ihop oss.

Han satt där och rökte "på", alltså brass, och jag drack Tantuay och vi pratade och det var ett görroligt snack oss emellan. Vi satt i hans hus, ja hus är väl synd att säga, men han hade byggt upp ett bambuhus rätt nere på stranden och hade världens 10 miljoners-utsikt rakt ut över havet och de undersköna öar som fanns därute.

Han berättade att han var gift med en "Fillipina" därhemma i USA, men hade åkt hit för att komma ifrån stress och sådan skit i Amerika och nu bodde han ihop med en vidunderligt vacker anna phillipina härnere på stranden.

Snacket flöt kanon och tiden flöt på raskt den också, strax så kom de andra tillbaka, så vi käkade därnere på stranden en röd fisk som de kallade "Lapo lapo", den var underskönt gott grillad, och vi alla satt där med ett fånigt grin över våra läppar när fiskbitar om vartannat tumlade nerför våra strupar.. Secka tider man har egentligen,,,,,

 

Vi åkte sedan hem, och nu på kvällen klockan 19.00 så skall Tommy med sällskap komma hit hem, och vi alla skall dricka och käka sill, gräddfil gräslök och potatis, snapsen nämner jag inte för den är ju självklar, eller hur??? Får rapportera om detta imorgon för jag känner nu hur mina fingrar, min strupe, min mage och min hjärna sakta krymper i samma sakt som mitt goda humör det ökar!!! Får fortsätta imorgon....

De kom, och vi åt, och vi åt helvetes för mycket, inget snack om den saken. LG hade i tillägg till de saker som jag hade med mig ifrån Thailand (5st olika sortes sill, gräslök samt gräddfil). Där på bordet hade de då också dukat fram hårt bröd, smör, ost, snaps, öl, samt hemlagade köttbullar av LG;s fru Jazz!! Den phillipinan kan verkligen laga mat, inget snack om den saken. Vi alla åt, vi alla drack och vi alla mådde prima ända tills man kom på att man var så himla mätt, så man inte ens kunde dricka grogg riktigt efteråt!!

Kapitel 6

Skulle nämna också, att de ville att jag skulle ta ut en V64 åt oss, och vi lade 100:- per skaft. Jag tog ut "tottovovvarna", jag och LG kollade på ATG.se imorse alla loppen, och vi fick den delade glädjen, av att ihop få se oss få in samtliga hästarna i omgången. Tyvärr så blev det som jag misstänkte en smärre favoritparad, men vi fick i alla fall in totalt 950:- på satsade 300:-.

 

Och nu är den stora önskningen att vi skall satsa dessa pengar på lördag på V75 istället, och jobba in oss på de stora pengarna, men det vet ni ju alla hur lätt det är va???? Som lök på laxen så smygspelade jag en rak dubbel 3-4 på 50:- skattade kronor och fick tillbaka runt 806:-, gött va???

Det är redan torsdag, och det är redan dags att börja tänka på att "checka in" på hemresan. jag kan via datorn checka in max. 48 timmar innan avresetid. Tänk va tiden går snabbt, 1 vecka är verkligen inte så himla lång när man har kul och får se nya saker!! Fick pratat om återresan till flygplatsen i Clark, och nu visade det sig att de 3.000 pesos jag betalade icke längre gällde återfärden, nu skall jag betala ytterligare 3.000 pesos. Jag går inte på den grejen längre utan en fight!!

Jag frågade kompisens fru och visst går det bussar, och taxi dit ut, hon kom på att jag ju kan ta bussen från a till b och sedan ta taxi resten, totalsumman för detta skulle bli lite UNDER 300 pesos,,,,, Jag sade till henne, avbeställ den jäkla bilen, jag tar buss och taxi.....

 

Vi möttes på Tommys hotell och vi hade inget att göra på torsdagen mer än att vänta på kvällens gemensamma måltid hemma hos oss. Vi möttes där kl. 10.00 och faktiskt ovanligt nog så drog vi i oss lite brännvin igen, hua jag längtar hem till Chaiyaphum där det är lugnt och städat på den fronten i jämförelse.. men jösses va kul det är här. I alla fall jag fick i mig 4 x Baccardi-cola och mådde som en prins. De andra samma antal men med Gin och Tonic!!! Forts. nästa kapitel....

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCCLI, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet.... Sedan ville de sova middag lite grand, och vi möttes igen på busshållplatsen kl. 13.30 och så åkte vi för jag ville ta ut pengar ifrån ATM, och det är väl en styv mil dit med en skranglig buss. Vi tittade runt lite efter klädpaltar, men jag måste säga att jag blev högaktligen besviken på Phillipinerna vad det gällde kläder här i Subic. De hade kläder som gjorde GK i Ullared att liknas vid en Fashionbutik på Regent Street i London.. Skitkläder, skitfärger och skitkvalitetet, jag köpte absolut noll, nada och ingenting...

Sedan hem igen, skiljdes åt igen från Tommy och för att göra detta hela kort, han med sällskap kom tillbaka kl. 19.00 och då åt vi återigen en himmelsk middag. Vi käkade Lapo Lapo (fisk) och man förstår att den är en nationalfisk för Phillipinarna, kanongo var den i alla fall. jag hade tillrett Hollandaisesås och vi åt ris till detta. Bättre än så här kan man inte äta...

 

Det blev ett gäng Gin och tonic efter maten och skitmysigt tjöt oss gubbs emellan, Vi pratade gamla minnen och hade bara kul!!! Tommy med sällskap avvek runt 23.30 och vi alla gick och nanade och var nöjda över dagen som gått!!

Fredagen kom och nu kände man att tiden började lida mot sitt slut, hela dagen bara rusade fram, och jag hann sjuttan inte ens skriva om vad som hände, så jag har helt säkert missat nåt. Jag skall dock försöka att recapitula lite grand. Vi började morgonen med att sticka ned till hotellet där Tommy med dam bodde. Vi stack sedan ut på byn igen, och handlade noll saker igen. Vi letade febrilt efter en bar, men där fanns ingen bar med spriträttigheter, så det blev en coca cola med en en bulle...

Vi åkte tillbaka till Tommy hotell och drack ett par järn, kom på att jag ju hade tagit med mig vaniljsås, hem till vårt hus, och jag gjorde en fräsch härlig Äppelpaj med vanlijsås till sällskapet. jag har aldrig sett utlänningar så hämningslöst älska svensk mat. De älskade den i alla fall, och den maten tog slut, men alla blev mätta. Vi bestämde att träffas sedan igen kl. 19.00 på en nyöppnad restaurant i Santa Monica (Subic bay) där vi bor.

En mycket trevlig resort med hotell och fina rum och en restaurant som visade sig vara det bästa jag varit på sedan jag lämnade Sverige för 3 år sedan. Jag beställde förutom den obligatoriska spriten Spagetti Bolognese, som vanligt i restaurant-kretsar så är de ju jäkligt snåla vad det gäller köttfärssåsen, man blev änna lite sne över det. Detta gick dock över snabbt när jag började att äta. Den var grymt grymt grymt god, och jag har aldrig i hela mitt liv faktiskt ätit en vanlig spagetti som var så himmelskt god.

Som jag i alla fall kände det så hade de kokat själva spagettin i typ grädde eller nåt liknande, och köttfärssåsen var indränkt inne i i själva köttfärsen med en kanonost.... Jag bara satt där och åt och ville inte ens prata...... Efter detta så blev det groggarnas glada dagar, ty detta var ju resans sista kväll ihop. Vi firade av att vi haft en kanon-vecka och trivts bra ihop, och allting blev kanonlyckat!!! Jag var hemma igen kl. 00.30 cirka och hade en ansenlig mängd vodka innanför västen, men kände mig spiknykter.

Har nu vaknat och det är lördag, och idag är det stora dagen när jag skall åka hem igen till ödemarken i Thailand. Jag längtar hem inget snack om den saken, men faktum kvarstår. Jag vill nog gärna åka hit igen någon gång om året ihop med Yongyut och kanske även med våra ungar!!

 

LG och Jazz vill gärna att vi bor hemma hos dem istället för att betala dyra pengar på hotell eller hyra hus. Och jag är benägen att hålla med. För även om friheten kanske begränsas,så vet jag i alla fall att vi hamnar i ett fint och rent hem, då kanske det är bättre att vi betalar en slant till LG och Jazz för att vi får bo där.

Jag har ju också haft mina små funderingar om skillnader mellan Phillipinerna och Thailand, men vill inte gärna dra för stora växlar av det jag sett och noterat, men jag gillar ju fördomar och jag gillar ju som ni vet att meddela omvärlden hur jag ser på densamma, rätt eller fel??? I mina begränsade ögon som i stort sett enbart kan prata om Subic Bay och 1 sleten vecka här och om Chaiyaphum/Pattaya/Jomtien, Thailand jag tycker så här. . Forts. nästa kapitel...

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCCLII, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet... När jag tittar mig omkring i Subic Bay-området så tycker jag på den negativa sidan följande: Bebyggelsen är anskrämlig, och folket är oerhört fattigt. Naturligtvis så finns exakt samma skillnader mellan fattig och rik här som i Thailand, men överlag, så tror jag att befolkningen på Phillipinerna har mycket svårare att ragga upp mat på bordet vareviga dag än vad thailändarna har faktiskt. Här förekommer rikligt med inbrott och stölder.

På den positiva sidan, så noterar jag: Jag kan läsa ALLA skyltar som finns här. 90% av dem är dessutom på engelska. jag går ut på gatan helt själv 5 minuter efer ankomsten och handlade bröd. Har ju aldrig förr varit på Phillipinrna, och jag klarade mig gallant utan problem, och handlade det jag ville. jag kan alltså prata med äldre människor, medelålders människor yngre människor, och jag kan prata obehindrat med barnungar här

 

Vidare på TV, och då räknar jag in lokalkanaler, alltså rena phillipinska TVkanaler, så dubbar de aldrig ett TV-program enbart de ifrån Korea sades det. men absolut inte engelska TV-program. Därför är språket lätt rotat bland folk och den tradition av språk som amerikanarna införde när de hystade ut spanjackerna har vidmakthållits sedan dess. På betalkanalerna så textar de DESSUTOM det engelska talet och textar på ENGELSKA, inte på phillipinska....

Folk i gemen är grymt trevliga, nästan, men inte riktigt lika trevliga som thailändarna är. Skillnaden är då att jag känner mig avsevärt mycket mer förstådd, då beroende på språket, och också mycket beroende på att vi delar i mångt och mycket samma kultur.... Damerna/ungarna sitter och käkar exakt samma mat som oss utan vidare spisning, och bara det är ju fantastiskt, även om det absolut inte är ett tvång.

 

Egentligen så är det väl skit samma. men det är nog i alla fall en lättnad för hushålls-kassan om detta också kunde ske i Thailand. Men nu faller ju det beroende på att Thai inte klarar av att äta ”äcklig” falangmat, och jag som mesig falang inte klarar av att äta den mat som står på menyn i Thailand.

Jag kan förstå med detta att folk väljer att åka till Phillipinerna, och att de väljer att åka till Thailand. 2 grymt goa länder.... Och jag har full respekt för vilket land de än väljer. jag fann naturen på Phillipinrna vara fullständigt överlägsen i vackerhet och i omväxling. Det jag dock har lite svårt att tolerera här på Phillipinerna om jag hade bott här, är att det är så satans trångt överallt.

 

Folk och bilar och trängsel precis överallt. Jag satt och tittade storögt när vi åker buss till grannstaden, på vägarna som är trånga och ojämna så kör det omkring rena rama dårar här också. Och jag kan säga att cykla på Phillipinerna låter sig nog i nte göras alls tror jag, det skulle vara med livet som insats. I detta hänseendet så är Thailand fullständigt överlägset, och jag kan cykla och fullständigt relaxa ute på fina iordninggjorda vägar i Thailand..

Så för min egna del, så tror jag att jag funnit det perfekta, och det är att bo kvar i mitt paradis i Thailand och Chaiyaphum. Och åka på någon veckas eller två semester till Phillipnierna och njuta av det. För att sedan åka "hem" igen till mitt Chaiyaphum!!!!

Jag sätter mig nu på bussen med LG och Jazz och vi skall åka till en stad som jag inte ens kan uttala ännu, där väntar det en hyrd bil på mig som kör mig till Clark flygplats, och sedan går planet kl. 20.45 ikväll och jag dimper ned i Bangkok kl. 2300 om vädret och gudarna är med mig. Där i Bangkok väntar syster yster (Alaam) och hennes pojkvän Pots på mig, och kör mig till busshållplatsen Mooshiit, och där skall jag sedan genomlida en bussresa på nästan 6 timmar hem till paradiset. jag håller tummarna för att allt skall funka.

Hej då ifrån denna lilla resa, hoppas att ni tyckte det var hyggligt kul att åka med lite grand, och få lite inblick i mina kompisars och mitt liv. Man hoppas ju då att samma resa skall ske även då i april som planerat med både mig och Yongyut. Som sagt var kul för henne att komma ut i vida världen för första gången.

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCCLIII, Thailand

 

Epilog Phillipino-resan 2 - 9 juli 2011

 

Så reste då falangen, rättelse direkt här!! Phillipinas och Phillipinos kallar oss falanger för Kano´och inget annat. Lite andra benämningar. negrare kallar de för "negra". Kineser "cham-shek" japaner kallas för Yippon, resten kommer jag inte ihåg tyvärr. Så nog har de samma upplägg här som hemma i Thailandet vad det gäller att generalisera och kalla folk för saker och ting.

 

Skillnaden i mina ögon är dock att Phillipinos är bra mycket mer upplysta om sin omvärld än thailändarna, och konstigt vore väl det. Detta folk som enligt dem själva (sades det till mig) ursprungligen hade pymeér som förfäder som bebodde de Phillipinska öarna.

 

Detta har ju sedan uppblandats rejält med kineser, japaner, spanjacker och till sist med amerikanare. Det vete sjutton om här också ännu tidigare än kineserna var uppblandat med något söderhavsfolk. Dragen ser i vissa fall helt identiska ut som med folk ifrån någon söderhavsö...

 

Min taxi-bil skulle hämta mig klocka 15.00 från början men det regnade som satan, riktigt störtregnade, så jag blev nervös, och bad att få bilen hem till mig kl. 14.00 istället. vattnet steg oroväckande snabbt, och jag tänkte att det nog vore smartare att sitta i säkerhet på flygplatsen än att sitta fast på någon översvämmad del av landsvägen där långt uppe i bergen.

 

När taxin slutligen kom kl. 14.00, så stod vattnet en halvmeter högt och bilen fick ställa sig på en förhöjning så han kunde öppna dörren så jag kunde stig in i densamma. Vi åkte snabbt iväg efter vårt farväl av LG och Jazz, och det kändes att detta var ett riktigt kul möte faktiskt, och jag hade trivs alldeles förträffligt med dem. Jag tror faktiskt att Yongyut kommer att gilla Jazza bara de kommer att träffas någon gång!!

 

Taxin körde mig till nästa stad, och där stod vad de kallade "bussen", det var ingen buss det var en bil typ "traveller", alltså 12 sitsig historia. jag fick sitta där i styvt 1,5 timme och vänta tills den var "fullbokad", då stack vi iväg de 7,5 milen upp till Angeles som ju ligger alldeles granne med Clark flygplats.

 

Allting gick bra med resan, alla var hjälpsamma som sjutton, både passagerarna och chauffören, alla förstod vad jag sade och alla ville hjälpa Kano´. På vägen dit upp till Clark så såg man riktigt hur vattnet bara steg hela tiden, men vi var nu uppe i bergen, och här låg inte vattnet kvar inte, det rusade ner i dalarna !!!

 

Om jag skall beskriva vilka krafter som vi snackar om här, så såg jag en hel flodfåra som hade spolats bort av regnmassorna, marken runt flodfåran var helt enkelt bortspolad, och denna flod, som kanske var 40 meter bred, var nu i stort sett 200 meter bred på sina ställen. Hua......

 

Alltnog, kom till den pyttelilla flygplatsen och allt flöt på jättebra där och jag hade inga problem alls med min resa hittills.... Planet tog av kl. 20.45, och vi hann fasen inte mer än upp i luften förränn den satans turbulensen var där igen, och denna gång så var den sjufält ännu värre än det varit på ditresan. Jag fick inte många minuter lugn och ro, så började det att skaka och man åkte berg och dalbana i luften.

 

Till detta crescendo av känslor som det skapade så kom personalen helt opåverkade och frågade om man ville köpa juice och jordnötter. Nä faaan jag ville hellre köpa sömntabletter, så man kunde dö i sömnen!!!!! Vi kom i alla fall fram till Bangkok till slut, men inte förränn planet på ganska låg höjd i låg fart råkade ut för turens värsta turbulens.

 

Vi störtdök och så tvärdog dykningen med en smäll så man trodde att vingarna skulle ramla av... Jag nästan sket på mig ärligt talat. Va faaan gör man uppe i luften,,, Jag tror att man fikar efter för mycket hela tiden, och detta är guds straff för att man är "åpen"!!! Forts. nästa kapitel...

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCCLIV, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet.. 10 minuter innan utsatt tid så hade vi landat och jag kunde plocka upp min tunga som låg på golvet och mina inälvor som hade rasat ner i strumplästen. Rätt igenom tullen och där stod även min transport. Skönt..... De körde mig de 3,5 milen till busstationen Mooshiit, han körde som en vettvilling, och när vi passerade ett nyligen fullständigt krockskadat mortorfordon på motorvägen, så skriker han TIIIITTTTTAAA!!! javisst jag ser, och det är säkert de 3 för denna timme i Thailand som dör i Trafiken, titta nu själv för satan på trafiken.......

 

jag kom fram i alla fall och med en otrolig tur, så behövde jag bara vänta i 15 minuter tills 00.30 bussen avgick till Chaiyaphum. Resan var ganska händelsefattig, förutom vid stoppet ungefär halvvägs. Jag gick på toan på raststället, klockan var ju styvt 03.00 vid det laget. Jag öppnade en av toadörrarna på den allmänna toan, och höll på att stiga rakt in i bögarnas paradis.

 

Där mitt på den äckliga piss och skitoaren. Ni vet den där som bara är en nedsänkning i marken, där satt en thai,med inga byxor, och på honom satt sjuttanimej en annan, och samtidigt rökte de nåt, jag blev fullständigt chockad, sade ursäkta på på ren svenska och stängde dörren. Fy satan jag ha aldrig sett bögar i action förr, så det blev en smärre chock!! Så var jag inte mer än halvvaken innan, så var jag helvaken nu, lämnade toan, tappade lusten att ens pinka faktiskt!!

 

Jag kom hem styvt kl. 05.00 och dråsade i 2 timmar i taskig sömn, innan jag nu igen sitter vid datan och skriver innan hela resan helt har fallit i glömska... Slutet gott, allting gott, förutom för salladsdressingen jag hade köpt därstädes. Bägge flaskorna gick ut i januari 2011, vem sjuttan tänkte på att kolla detta!!!!!!

 

Ja det var slutrapporten om Phillipino-resan, det var kanonroligt och ett litet äventyr. Skall bli kul att ta med Yongyut nästa gång, och se hennes glädje över att få flyga flygplan och komma utanför Thailands gränser. Hon har ju aldrig varit utanför Thailand förr!! Hoppas bara inte att flygplanet störtar innan vi passerar gränsen.... Skall också bli kul att se om hon och jazz kan komma överens. Jag tror dock det inte skall vara några problem. Det är säkert 2 envetna fruntimmer, så de kan ju tjöta ihop sig medans jag och Lasse löser våra små pyttesmå eventuella problem via en Gin och Tonic!!

 

Sitter här och har det lite småjobbigt med min tunntarm igen. Jag käkar ju sallad för fulla muggar, men tydligen så har det säkert fastnat någon skit i någon tarmficka och återigen skapat en infektion. Skall ned till läkaren imorgon bitti igen, så får han ge mig den vanliga dosen med medicin, så det rättar till sig. jag har ju smögit ganska mycket med smörgåsar, men tydligen så är det inte alls lämpligt för mig. hur gott det nu än är!!! Så adjöken till det också!!!

 

Vad egentligen är det man åkte iväg ifrån i Sverige och västvärlden för den delen. Säger inte att det är enbart guld och gröna skogar här. Men låt oss gå in på Aftonbladet vilken dag som helst, och vad finner vi då!! Ni känner säkerligen igen artiklarna, så det räcker att jag skriver upp rubrikerna för Er:

 

a) ”Hur ska jag överleva?” F-kassan drar in förlamade Tommys hjälp – efter 15 år

b) Kvinna hittad mördad i skog

c) Tarmsjuke Robert mördad!!

d) Mord och våld i modevärlden "Jag bär inte guccikläder längre"

Patrizia Gucci avslöjar familjens svarta historia.

e) Här kör Real-spelare över ett kvinnligt fan

f) Styckade sin make i 14 delar

 

Detta är bara ett axplock ifrån Aftonbladet en endaste dag, de dominerande artiklarna handlade alltså helst om brutala mord utförda av och på människor, nummer 2 kom brutala och av människor utförda våldsbrott gentemot djur. . Forts. nästa kapitel...

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCCLV, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet.. God 3:a nästan 2:a kom naturligtvis det som tidningarna älskar att sälja, sex. Här fanns det sex i alla de former, plus sex där man skall lära sig sex, tänka sex och skriva om sex. Och varför skolan inte lär ut mer sex!!

 

När man spaltar upp detta så inser man ju strax att våra liv egentligen kanske inte har speciellt mycket gemensamt med det liv och den verklighet som tidningarna målar upp. Dock så får det folk att kanske omedvetet må lite illa när de läser om all skit som florerar.

 

Jag menar inte att man skall ta bort alla nyheter, visst inte!! men det är skillnad på hur man kan rapportera om ett mord tycker jag. Man måste inte "spika" upp nyheten på "planket" med stora stora bokstäver och skriva så hänsynslöst och i ett hemskt

frosseri, som vissa journalister skriver. Där respekten för liv är fullständigt bortblåst!!

 

Jag anser att de i mångt och mycket är fruktansvärt hänsynslösa, och det är synd att inte vi läsare "straffar" dessa journalister genom att helt enkelt skita i att köpa deras tidningar/Alster. Nä istället så köper vi mer än någonsin, vi sitter mer än någonsin och tittar på nyheterna.

 

Jag vet att i många familjer hemma i Sverige, så baseras hela deras TV-tittande på att aldrig missa ett nyhetsinslag. Man tittar kl. 18.00 när man äter middag. man tittar kl. 19.00 till TV-kaffet, sedan rakt över till Rapport kl. 19.30. SVT nyheterna kl. 21.00 och sedan avslutar man runt 22.00 med de sista nyheterna.

 

Nöjda, så går man sedan till sängs och de tankar som virvlar runt i skallen är de rubriker som jag skrev ovan. Man får gratulera till en härlig nattasömn med många rogivande härliga drömmar.

 

Undertecknad sa upp sin prenumeration av GP redan 1981 just p.gr.a. de orsaker jag nämner ovan, och jag har blivit en mycket mer romild människa, icke så satans misstroende som alla är, och har fortfarande kvar tron på människan. Det är priset man får om man till en del klarar av att sluta med att läsa rent ut sagt, skiten journalisterna påyvlar oss människor.

 

Idag är der fredag den 15.e tror jag, och idag så skall Soda och Namkaeng bli upplockade av Yutin (Spritmagistern) och de skall campa uppe i bergen 1 natt just nu fredag natt. Jag tog chansen blixtsnabbt och slag vad med Soda. Jag sade till honom, aldrig i livet att det blir campa inatt.

 

Yutin kommer att ändra precis som vanligt, och du kommer att åka lördag istället, och då istället för 1 natt så blir det 2 nätter!!!! Nä nä säger han, vi sätter 5 baht Okidoki svarade jag. Sedan direkt efter detta så berättade Yongyut att Alaam (barnens mamma) kommer upp på lördag imorgon alltså, så barnen kan bara campa 1 natt och det måste bli fredag natt.

 

Typiskt jäkla mig med min otur, inte undra på att jag aldrig vinner på V75 heller!! Hade det varit under normala omständigheter så hade garanterat Yutin ändrat som jag beskrev. Thai ändrar ALLTID uppgjorda tider och överenskommelser, alla vet om detta. Men nu är det stor risk att det skiter sig för mig och att jag loosar 5 baht till ungfan.....

 

Idag lördag 16 juli 2011, och förväntningarna på lördagens V75 är enorma. Kanske lika enorm som depressionen imorgon bitti när man sett resultatet. Men men det är då det, och nu är det lördag och man mår bra. Nyss knackade det på dörren och Phuket-Lars stod vid dörren med en plastpåse med mat till Yongyut ifrån hans fru Phoo!!!

 

Vi satte oss och tjöta, gott att prata svenska, vi sågs ju igår vid lunchen men amerikanarna var ju med då, och då blev det inte mycket kvalitets-svenska-prat, så det flyter på mycket bättre när vi är ensamma och kan språka hemländska. Vi drack kaffe och den hillipinska drickan som jag köpt hem i form av Cappuchino och Cocosnöts-smak. Och sedan hoppade vi på min sallad och pannbiffar. Så det blev en kul träff.

 

Idag är det söndag, och man vaknade faktiskt ganska glad. Jag satt igår kväll och tittade på lopp efter lopp på V75 och när krutröken hade lagt sig, så var jag förödande nära att vinna 45.000:- Men jag missade ett lopp, så vinsten inkl. DD;n blev 1.338:- men det är ju goa spelpengar inför den kommande veckan. Man när ju ett förtvivlat stort hopp om att vinna en stor pott någon gång, helst innan man är för gammal för att få någon glädje av den.

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCCLVI, Thailand

 

Idag söndag 17 juli 2011, så skall vi i ”gänget samlas ikväll på Barbequestället som vi kallar det. Det kostar 99 baht och man äter hur mycket man vill för det beloppet. Det handlar ju då om kött och en massa olika sallader,rötter,stjälkar och annat grönt, precis allt grönt som finns i Thailand och som thai brukar äta, och de äter ju det mesta som är just grönt!!

 

Det blir skoj att träffas och klämma en bira och prata av oss lite grand. Vi gör detta istället för att bada, vädret är lite för regnigt och kallt härnere just nu känns det som. Temperaturen är nere på 25-29 grader cirka och det blir man ju inte svettig av precis, eller hur??

 

Lite information gällande Thailand, kanske någon av Er är intresserad av detta!! De har ju andra mått än vad vi har, se bara här:

 

1 Tarang Mett = 1 m2

1 Tarang Wah = 4 m2

1 Ngan = 400 m2

1 Rai = 1.600 m2

 

Dom pratar också ibland om 1 acre, måste väl vara ett importerat ord ifrån Amerika förstås, och det är 2,5 rai vilket då blir 4,046,8 m2.

 

Sedan så är ju Thailand ungefär som Sverige i storlek, men istället för våra 9 miljoner invånare, så har de 65 miljoner stökiga invånare. Det som är mest förvånande i jämförelse med Sverige är när man jämför städerna i våra länder. Se bara här hur den fördelningen ser ut:

 

1 Bangkok Krung Thep Maha Nakhon 5,705,061

2 Nonthaburi Nonthaburi 262,158

3 Pak Kret Nonthaburi Province 178,114

4 Hat Yai Songkhla 158,007

5 Nakhon Ratchasima 142,645

6 Chiang Mai Chiang Mai 142,632

7 Udon Thani Udon Thani 138,332

8 Surat Thani Surat Thani 125,548

9 Khon Kaen Khon Kaen 114,335

10 Nakhon Si Thammarat 108,831

 

Här kan vi notera att då Bangkok ståtar med 5,7 miljoner invånare, och Thailands 2;a stad vad det gäller invånarantalet har endast 262.000st!!! Vi i Sverige med våra fesna 9 miljoner har både Göteborg OCH Malmö som större städer än Thailands 2:a stad Nonthaburi!!!

 

Man ser här med all tydlighet hur invandringen till storstäderna har påverkat de västliga länderna. Så som det ser ut i Thailand såg det säkerligen ut här i Sverige innan industraliseringen kom till stånd början av 1900;talet.

 

En stad som Bangkok som har 5,7 miljoner invånare, räknar man med idag, så har de lite mer än 9 miljoner invånare dagtid. Khon Kaen och Khorat har också över 1 miljon invånare dagtid, alltså folk som kommer in dagtid och arbetar och sedan åker hem igen till byn och nanar på natten.

 

Och det är just det som är den stora skillnaden mellan Sverige och Thailand, och det är också det som jag ser på nära håll på mina cykelturer. Det finns folk/familjer och hus precis överallt i Thailand, och mest finns det ute på landsbygden. Se bara på dessa siffror som jag räknade ut själv.

 

Thailand har alltså 65 miljoner invånare. I de 10 största städerna i Thailand, så bort det alltså 7,1 miljoner människor och resterande 57,9 miljoner människorna bor alltså då ute på landsbygden utanför städerna.... 57,9 miljoner, helt fantastiskt... I Sverige så är motsvarande siffra, 9 miljoner invånare och 2,7 miljoner bor i de 10 största städerna.

 

För jämförelsens skull så bor alltså i Thailand 10,9% av befolkningen i de tio största städerna. I Sverige så är denna siffra, tro det eller ej 30%... snacka om invandring till städerna, snacka om att vi urholkat landsbygden fullständigt, och snacka om att varför vi så mycket måste importera många saker som vi hade kunnat gro själva....

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCCLVII, Thailand

 

Jag fick in följande histroia ifrån en polare härnere, om vad som hade hänt i hans by, och som hans fru berättade för honom. Kul att man träffat på ytterligare en kille härnere som har ”ögon och öron” på skaft, och inte sover sig fram i livet!!! Så, det gick alltså till på följande vis;

 

Kvinnan: en +40år (fulast och fattigast enl. folk i byn) som är gift med en man som arbetar som fiskare utanför Chonburi/Bangkok någonstans,han besöker bara hemmet 2ggr om året men sänder hem en liten del av sin lön varje månad för att försörja fru och 2 barn.De bor i ett vindskydd med tak utan el och vatten.

 

Mina egna åsikter: Jag gillar denna gumma,jag har även anlitat henne till att hjälpa till med cementblandning mm då vi byggde då jag vet att hon jobbar flitigt + att hon alltid är i behov av pengar, kanske pga. att hon dricker en hel del.......

 

Mannen: en +70år gammal flintskallig, men viril gentleman som har fru, barn och barnbarn boendes i byn. Hans äldsta son(ca 50år) är skild, men sonens fd. fru bor granne med oss.Så jag ser ofta gubben komma på besök och han gillar att böka i hennes trädgård dagtid då hon jobbar.

 

Mina egna åsikter: Jag gillar gubben, men har dock inte fått någon jättekontakt med honom ,kanske pga. språkbarriären?

 

Kvinnans version av fredagskvällen:

Hon gick ut i skogen för att leta efter ved och stötte ihop med en man i 70års åldern som hon känner igen från byn sedan tidigare.

Och han började prata med henne och tog även fram en flaska laokao som han bjöd från.

 

Efter det minns hon inget förrens hon vaknade till liv hemma i hennes säng(madrass på golvet) av att sonen(8-9år) skriker efter att ha vaknat och sett mamma ha sex ihop med denna främmande karl.

Enligt kvinnan har hon blivit våldtagen men det sa hon inte om förrens efter 1-2dar.

Hon har aldrig haft sex med denna man tidigare.

 

Mannens version av fredagskvällen:

Han satt i bybaren och drack lite laokao då kvinnan kom in där och de hälsade på varandra. Enligt mannen har de har träffats och haft sex flera ggr de senaste åren men dolt det väl då både kvinnan och mannen är gifta på varsitt håll.

 

Mannen frågade kvinnan om han kunde titta förbi efter att barnen somnat och kvinnan svarade att det gick bra, men ta gärna med något att dricka.

Han gick dit efter 21.00 och bjöd på laokao och efter det hade de sex, men kvinnans pojke vaknade och såg allt.....efter det klädde han på sig och gick hem.

Men dan efter hade kvinnans son berättat vad han sett igår kväll för alla i byn........

 

Byhövdingens version:

Då rykten nått hans öron att 2st bybor varit otrogna(han hade hört rykten om detta par flera ggr tidigare) och även släktingar från bägges släkt sökt upp honom, så då kallade han bägge släkterna till ett möte Söndag kväll. Efter livliga diskutioner kom släkterna överens. Mannen betalar kvinnan 3,000b och sen drar de ett streck över allt som hänt...........

 

OBS! detta är en verklig händelse......... TIT(this is thailand)

 

ps. rykterna har nu nått kvinnans man som sagt att han kommer skjuta ihjäl den gamle mannen nästa gång han kommer hem................................

behöver man säga att i stort sett hela byn ser fram emot mannens hemkomst och vad som skall hända.

 

Kanske lite pengar byter händer igen. Ibland så lönar det sig att betala polisen för att de skall göra antingen eller. Antingen hålla sig borta den speciella dagen, eller om man vill vara snäll, se till så polisen finns där och kan avstyra hela eländet.

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCCLVIII, Thailand

 

Här kommer ytterligare en pittoresk företeelse i en alldaglig by härnere i Thailandet!! Jag lägger orden i mun på en virtuell berättare;

 

Livförsäkringar är jättevanliga här i våran by. Det går att ta en försäkring på vem som helst, och dör den personen inom 1 år så löses försäkringen ut. Fruns bror har tagit livförsäkringar på 13st gamlingar i byn, och senast för 3 veckor sedan så gick deras moster bort (hon vart 89 år).

 

Han hade betalt 33,000 baht i försäkringspremie och fick 180,000 baht tillbaka när hon gick bort. Han och min frus äldsta bror hade även tagit en annan försäkring (max 1 försäkring på 1 ställe) i en annan stad på 50.000 baht tillsammans, men den löste aldrig ut, då kravet var att hon skulle leva i minst 6 mån efter att försäkringen tecknats. Min fru har 3st aktiva försäkringar på äldre släktingar just nu. Hon förklarade för mig att man bara kan göra det med familjemedlemmar och släktingar. man kan alltså inte göra det med utomstående personer i byn!!!

 

Den som tecknar måste alltså vara en släkting, men sedan kan ju han/hon sälja andelar till vem som helst. Och vips så har de förvandlat detta till ett lotteri som ”vem som helst” kan vara delaktig i......

 

T.ex en släkting vill teckna en försäkring på 1 bolag och de vill ha 50,000B, och har han inte råd att teckna den själv så kan han sälja andelar till folk som vill chansa.

Det är jätte vanligt i våran by och min frus bror är en av de som alltid nappar, och vill vara med och chansa på "vinst" .. Brodern är även lånehaj, och lånar ut pengar till folk som inte får banklån, och givetvis till ocker-ränta

 

Aj fasen va hemskt!!! Tänk ta en livförsäkring på farsan och sedan spekulera i hans död!! De måste vara helt från vettet folk härnere eller???? Men rent teoretiskt så är ju ide´n glänsande. I förlängningen så kanske det uppviglar folk också till att ta död på objektet "i tid", så att det utfaller vinst varje gång, hahaha!!!

 

Ja visst låter det sjukt hehehehehe. Efter att man tecknat en ny försäkring så börjar den inte att gälla förens efter 6 månader, och då gäller det ju att se till att "gamlingen" man "spelat" på, hålls vid liv de första 6 månaderna i alla fall ...

 

De gånger någon "gamling" avlidit så brukar alla de som haft försäkring samlas hos hos byhövdingen redan dagen efter. Där det räknas ut hur mycket var och en "vunnit", många är ju inte räknekunniga och behöver hjälp med att räkna ut "vinsten"

 

Ja så här kan det gå till inne i byarna i Thailand, och det är ju bara en företeelse, det finns säkert mängder av andra arrangemang där i byn, typ överenskommelser med giftemål som yttersta målsättning, där man spekulerar i att på sikt ta över den eller den familjens land eftersom de har en väldigt god tillgång till rinnande vatten ifrån

ån eller bäcken!!

 

Efter valet härnere, så har det ju spekulerats välderliga om huruvida det förlorande partiet skall ”acceptera” valet eller ej. Härnere så betyder inte varken löften eller vallöften någonting, absolut ingenting. Hedern som vi känner igen, och definierar den, existerar inte alls här. Vem som har rätt eller fel, det får ni andra slåss om. Jag tycker att hedern skall definieras så som jag har blivit lärd att den skall vara.

 

Nu menar det förlorande partiet på, och de uppviglar en massa folk, och kräver att ”vinnaren” i valet, alltså de röda som de ju kallas allmänt. Att de skall infria sina fagra vallöften, och de ger dem en viss tid att göra detta, annars så kräver de att valet skall ogilitligförklaras helt enkelt.

 

I detta fall så lovade de röda att höja upp minimi-lönerna till 300 baht per dag, att varje skolunge skulle få en egen dator (12 miljoner stycken), och så lovade slutligen att alla som går ut universitetesutbilnings lyckosamt att de skall ha i minimilön 15.000 baht per månad!!! Det är ju oerhörda siffror och oerhörda fagra löften de avgett. Egentligen är det nästan brottsligt det de gör härnere, rätt eller fel???

 

OK i Sverige så lovas det också saker och ting, men jag känner inte att vi så oförhämmat, så utan förbehåll ljuger oss igenom en valprocess som de gör härnere, där de blåljuger rakt ut i ansiktet på väljarna och sitt egna land helt enkelt!!

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCCLIX, Thailand

 

OK tillbaka till nutid och verkligheten här uppe i Chaiyaphum-landet!! Det är onsdag och Yongyut stegar in på ”kontoret” mitt, och säger att det kommer 2 falanger på besök!! Jasså, ja du vet ifrån Jomtien 1 norrrman + 1 svensk. Jamen vi har träffat mängder av dessa norrmän och svenskar därnere. Men Ok, låt oss se när de kommer.

 

De kom vid 13.tiden, och norrmannen var Tryggve 49 år och svensken vete satan vad han hette men han var 69 år gammal i alla fall. De hade sina kvinnor med sig, och kvinnornas vänner och släkt var med också verkade det som. Alla ville äta och dricka trots att de hade sagt till Yongyut att de bara ville hälsa på. Men inga problem Yongyut stack till Big C och 1.500 baht senare så var hon glad och lycklig över att kunna visa gästfriheten i Chaiyaphum.

 

Vi satt ihop ända tills klockan var 16.30 och då sade jag ifrån att vi kunde väl träffas igen kl. 18.00 och gå på ”night-bazar” i Chaiyaphum och äta ihop. Jag kunde då också visa dem tillrätta vilket hotell de skulle sova på och vägen till Nattbazaren ifrån hotellet.

 

De stack hem till hotellet och lite senare så kunde vi träffas och vi åt en god middag ihop. Skittrevligt faktiskt med lagom varmt väder inget regn och gott humör på alla. Det fanns fler ladyboys än falanger för en gångs skull på Nattbazaren. Jag undrar var alla falangerna tar vägen egentligen??? De borde ju krypa ut ur sitt skal någon gång under dagen och ses ute på stan.

 

Men det är som jag sagt många gånger tidigare, de är en underlig samling udda figurer. Jag ser vissa av dem dagligen på BIG C, MAKRO samt Tesco Lotus, och de bara glider omkring precis som om de var i en jäkla social koma, helt ointresserade av att titta sig omkring, och fullständigt blase´ . jag fattar inte att de tillåter sitt liv, att gå så fullständigt i ”stå”.

 

Va sjuttan, bara för att man bor i någon avlägsen by, så behöver man ju inte bli fullständigt manisk när man kommer utanför bygränsen. Jag tackar dock gudarna för att det finns normala falanger också, och jag har ju haft en salig tur som träffat mina: Mr Olympia, Mr Missouri, Mr New Zealand, Mr England samt en annan svensk Ingemar. Vi är en kanongäng och har skitkul ihop, så de kan lika gärna gå och dränka sig trökmånsarna som dyker upp ibland i de stora affärerna här.

 

I alla fall, så har också Bertil varit på telefon med Dawan idag 2 ggr. Låt mig förklara. Jag har haft en kontakt med en gammal polare ifrån tidigt 80:tal Bertil. Han sökte mig för att han ville ha goda råd för han tänkta importera spännen, ringar och livremmar ifrån Israel för sin Harley Davidson-shop i Sverige. Han berättade för mig att han var skild, och att han hade det skittråkigt, och han undrade om inte det var dags för honom att göra något ”åt sitt liv”.

 

Ja, sade jag, det är väl ungefär så som vi alla har känt det tidigare innan vi tog steget ut hit till Asien. Vad skall jag göra säger han? Ja sade jag, du kan ju signa upp dig på Thailovelink, och ta det ifrån där. Sagt och gjort, han signar upp sig, och efter lite förvecklingar så stöter han på en kompis till oss i familjen som bor i Khon Kaen, alltså en tjej om ni undrar.

 

Och de 2 börjar skicka meddelanden och mail till varandra. Detta utvecklade sig sedan till MSN och SKYPE, och nu tycker de om varandra säger dom. De har tjötat med varandra, och han skall försöka att komma hit framåt vintern runt november/december säger han.... Så nu är det mycket ”love” ute i ”etern” och computer-space.....hahaha!!!!

 

Jag hoppas att det löser sig/ordnar sig för Bertil, vilken är en skittrevlig kille, 62 år gammal och mycket lättsam i sättet. Det är ju just nu i vår ålder som det skall lösa sig med kärlek och en riktigt go nystart, en nystart kanske här i Thailand med en go madam som kommer att göra livet mycket lättare de sista 20 åren i livet, om man nu lever så himla länge vill säga!!!

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCCLX (860), Thailand

 

Idag söndag 24 juli 2011, hennes sylärarinna ringde henne igen och de hade ett jobb uppe Nong Bua Daeng ihop, alltså att både göra makeup samt sy ihop en bröllops-dress åt en blivande brud. Yongyut har ju haft dessa uppdrag ett antal gånger tidigare, och hon tjänar sina 500 baht och med det så är hon nöjd.

 

Vi snackar om SEK: 100:- cirka, och vi pratar om övernattning o.s.v. Men det ger Yongyut tillfredställelse att kunna bidraga, så är hon glad så är jag naturligtvis glad också!! Så jag blev ju ensam med bägge ungarna och de fick sin belöning i form av en kanonmiddag, och falangens spagetti Bolognese med ost både i spagettin och i köttfärssåsen, DET ger 2 lyckliga barn skall jag säga.

 

De andra ungarna stod ute på gatan och tittade in och ville verkligen smaka, men i detta läget så hade jag inget förberett och hade därför ingen extra mat att lämna ut till dem. Men de har smakat tidigare, och vet väldigt bra vad de gick miste om..... Så jag ligger lite pyrt till nu. Jag har ju lovat sedan tidigare svenska hederliga pannkakor vilket de fullkomligt älskar, och så nu då Spagetti Bolognese!!!

 

Tisdag 26 juni 2011, fick bara en sådan himla lust att köpa brännvin, har knappt känt så innan. Det var nästintill tomt i barskåpet, där stod endast en brandyflasky med en slutt i botten, det var allt. Jag stack i alla fall ned till Tesco Lotus, som har det klart bästa och mest kompletta och kompitenta sortimentet av sprit här i Chaiyaphum.

 

Jag handlade på mig 1st Kahlua (990 baht), 1st Bailey (970 baht) samt 1 flaska Gin och 1 flaska Vodka bägge av märket Gilbeys och bägge kostade 320 baht vardera. Kan ni tänka Er att handla dessa fyra flarror med likör och brännvin och endast betala totalt cirka SEK: 550:-. Likören är dock ganska dyr här i Thailand och så är också vinet som de säljer härnere, det är lika dyrt som hemma i Sverige, i alla fall vad det gäller vinet. Men spriten kostade endast 640 baht för 2 flarror, alltså vardera SEK: 68:- per styck.

 

Jag prövade direkt när jag kom hem Baileys och den var lika himla god som den alltid varit, jag tog sedan ett litet snapsglas med Kahlua... och jäklar vad söt den likören är, rent otroligt söt.... och ganska jobbig att dricka, men jag gissar ihop med en skvätt kaffe efter maten, så kanske den sitter bättre i strupen.

 

Har haft lite problem med tunntarmen som vanligt är jag väl böjd att säga. Det kommer och går med dessa jäkla tarmfickor. Nu fick jag direkt efter phillipinresan återfall. Jag är övertygad om att det berodde på att jag åt en massa vanlig mat och NOLL grönsaker och fibrer i stort sett. Och det var groggarnas glada dagar. Det var nära att kuren inte riktigt räckte till, för efter de vanliga 5 dagarnas medicinering så hade jag fortfarande ont och obehag.

 

Jag har dock kämpat vidare, och jag återgick blixtsnabbt till 80% sallad och 20% protein på tallriken till frukost, lunch och middag. Mina cykelturer fick jag i början ta det väldigt vackert med, och i början cyklade jag bara lugnt och städat cirka 3 km inte mer, för det smärtade i tarmen hela tiden.

 

Nu igår först alltså den 27 juli (jag kom hem den 9 juli), så återgick jag till min vanliga 3 mils tur på cykeln, men jag körde i ett väldigt makligt tempo för annars hade det aldrig gått!!! Så jag hoppas att det är över för denna gången....

 

Idag torsdag, så cyklade jag över bron där templet ligger på vänstra sidan och på högra sidan så ligger den vanliga naturen. På natursidan där ser jag de allra fattigaste fiska idag, en del av dem står i vattnet och har något redskap att fiska med, andra har nät att fiska med och härjar med det, och till sist flera av dem har spön med en degbit på och fiskar för glatta livet.

 

Ja, för glatta livet kan man nog säga att de gör, för de är de allra fattigaste och har knappt mat på bordet. Men det är ju tur att detta är Thailand, så de kan skaffa sin mat runt omkring här genom att just fiska, plocka grönt ifrån träd och buskar. Men jag känner att det är för jävligt när man tittar sig omkring där. Forts. nästa kapitel.....

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCCLXI, Thailand

 

Forts. Från förra kapitlet.... På högra sidan 5 meter bort där sitter alltså alla dessa familjer och fiskar. Tittar jag åt vänster vad ser jag då?? Inte ett satans skit. Inte en endaste människa. Jag ser bara en brygga 100 meter bort. Jag ser templet 200 meter bort, och så ser jag hur det så gott som nästan bubblar av liv i vattnet på vänster-sidan!!

 

Varför är det så???? Fullständigt livlöst på högersidan med fisk och full rulle på vänstersidan?? Jo det är templets vatten på vänster-sidan. Alltså samma tempel och samma trosuppfattning (Buddism), som säger sig värna om mänskligheten, och säger sig vilja ta hand om densamma.

 

I mina ögon och i detta hänseende i alla fall (annars hyser jag full respekt för Buddismen, så tycker jag bara att det är för jävligt. Nu senast för 2 veckor sedan så stod jag och såg på hur de byggde mitt i floden en MUR, så de hindrade fullständigt fiskbeståndet att röra på sig medström. De ville alltså stänga in mängder av fisk inne på sitt område så att Buddah skulle bli nöjd och glad!!

 

Alla ni stupida religösa människor, hur fan kan ni finna tröst i sådan skit rent ut sagt, jag fattar det bara inte!!! Så nu har vi alltså en mängd firrar, de flesta väldigt stora, som simmar imkring där i avskildhet ute i floden, till munkarnas fromma, och det skall göra dem glada menas det väl. Och på andra sidan bron i samma satans flod, så står där skitfattiga medborgare i byn och fiskar förtvivlat och får endast upp sardinstorlek på de få firrar som de fångar.

 

Oj va lätt att mätta sin familj på det sättet. Kan säga att jag frågade både Yongyut och Yutin (spritmagistern) om detta. Yongyut hade absolut ingen förståelse för detta. Buddah skall ha sitt och det är heligt och man skall inte ifrågasätta , hon blev nästan förbannad för att jag frågade, och att jag tyckte att templet skulle ge firrarna till medborgarna i byn som bodde där.... helt idiotiskt enligt henne...

 

Yutin, han brukar ju inte kunna säga så mycket, man han sade som han brukar säga när jag för upp hur skitet det är i thaibyarna i Isaan, han svarar alltid stolt – ”This is the thai way of doing things”..... Så nu vet vi alla varför man inte skall hjälpa fattiga människor???!!!#¤%&/&%¤

 

Jag vet att firrarna ”tillhör” templet, och att mängder av människor kommer till templet, går ned till dess vattendrag och hyvar i sina firrar både yngel och stora fiskar under gruvliga eder och böner till Buddah i höjden. Så fiskarna ”tillhör” munkarna, Buddah och templet då!!!

 

Javisst enligt mänskligt tänkande. Men varför i Buddahs namn inte låta nöja sig med att människorna ”offrar” dessa firrar och slänger i dom i vattnet vid templet, och enbart låter det vara bra med det. Vad som sedan händer med firrarna kan de väl skita i. Offret har ju redan skett, och låt då naturen få ta över för satan. Låt firrarna leva sitt liv, simma vidare och komma Buddahs undersätar till godo.

 

Vad är det för fel med det nu då?? Jädre kolhydratätareidioter. Där står dessa fattiga satar och vill bara få mat på bordet inget annat, och så har de religösa jävlarna byggt en mur för at hindra ”sin” fisk att vandra runt i floden. Sketmänniskor med en sket-tradition....

 

Imorse redan kl. 06.15 så startade nästa ”kalas” här i bygden. Det var inhyrt sketstora högtalare och musiken skränade över nejden så det stod härliga till. Va faaaan, tänkte man inte fest igen!!!!! Morgonen fortskred, men redan runt 07.30 så stoppade skränmusiken och vad tog vid då???

 

Jo, just det! Karaoke... Men det var bara 1 dam som sjöng hela tiden, och det var ena trökiga jädra sketdeprimerande låtar hon sjöng!! Och hon gav sig inte heller, hon sjöng och sjöng och sjöng, och nu när jag skriver detta så är klockan redan 16.00 och hon sjunger fortfarande. Forts. nästa kapitel...

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCCLXII, Thailand

 

Forts. Från förra kapitlet... Vid middagstid, så var jag så jäkla trött på det så jag klarade inte av att vara hemma längre och lyssna på eländet, så jag tog tag i min cykeltur, fick först stanna till och fylla på luft i däcken. Jag frågade reparatörskillen vad det var som de firade därborta i huset med karaoken?? Är det giftemål, begravning eller husinvigning??

 

Nej nej säger han, det är ”Saokann”, jasså vad är det då? Frågade jag!! Vet inte sa han, ingen aning, pratar inte engelska så bra... Jag gav mig iväg på min cykeltur, och kom snart hem igen efter styvt 2 timmar ute på småvägarna bland risfälten. Jag fick tag i Yongyut hemma och frågade henne vad Saokann var för något, aha!! Sa hon, det är ”one go away”!!

 

What sade ju jag, fattade ju nada!!! Husband go away!!! Aha Divorce, utbrast jag!!! Jajaja, ropade Yongyut Lö ökann!! What skrek jag... på thai, tjoar hon tillbaka. Vafalls??? Ja Saokann är Lao och Lö ökann är thai... OK va bra då....

 

Idag fredag den 29 juli 2011, Och jag och Lars (Mr Phuket) träffades på Tesco och käkade lite lunch plus en smärre icecream, fasen jag skulle ju sluta med det eländet. Ja aldrig lär man sig. Vi hade ett gött snack och Yongyut och hans fru Phoo hade också snacket igång!!

 

Hur det var så bestämde vi oss för, när krutröken hade skingrats, att damerna skulle ut på ”byn” och handla och relaxa som de så vackert kallar det. Hur man kan kalla det att relaxa när man blir fattigare, ja bara en kvinna kan svara på det.. det kanske är en grej ifrån Venus/Mars!!!

 

Och vi stolta män skulle ta bilen hem till mig och dricka ett par groggar och prata allvar. Fredag är en mycket bra dag när man vill prata allvar. Väl hemma, så fick jag ju börja med att visa Lars att jag hade fyllt på mitt barskåp, så vi tog en liten fösare var utav både Kahlua och även ifrån Bayley-flaskan.

 

Under tiden som den goa sörjan rann ner i strupen så gjorde jag iordning två stadiga Gin och tonic åt oss. Nu skulle här avhandlas Thailands väl och ve, och även vissa kamraters uppförande, alltid så pratar vi om dom som inte är närvarande, en mycket lukrativ och sund inställning, hahaha!!!

 

Vid 3.e groggen så kom damerna tillbaka och anslöt sig, och vi fick lugna ner oss lite, bägge så noterade vi att våra damers ögonfärg hade förändrats sedan vi såg dom senast,,,, De var ju vackert nötfärgade innan, men nu var de pinsvarta, såg nästan lite luriga ut. Så vi började äta frukt istället, lutade oss tillbaka med korslagda ben och såg allmänt intresserade ut........

 

Så var den nöjesstunden slut, men vi fick i alla fall 1,5 timme att tjöta på innan det var kört, men det var himla kul ändå... Och trots allt så var det nog bra att damerna kom tillbaka, annars vet man ju aldrig vart detta hade slutat...Kanske på restaurant inne i Chaiyaphum, vem vet???

 

Idag är det lördag då, och humöret är på topp... V75 skall avhållas i Sverige och man har lagt in sin goa travrad och nu är förhoppningen att man skall vinna pengar ikväll. Jösses vad man har förhoppningar alla dessa lördagar. Men det som man alltid sagt, den dagen som man slutat att hoppas, eller slutat att ha önskningar, DÅ är livet slut, och man kan lika gärna gå och..... ja det vete skam.... det ligger inte för mig i alla fall...

 

Reine Hast ringde nyss till mig igen. Han är ju helt inne på att han vill åka till Phillipinerna, men han vill alltså inte åka ensammen, och där förstår jag honom till 100%. Reine vill ju gärna åka utav andra orsaker än jag själv och det är lite svårt för mig att åka ensam MED honom faktiskt!!! Forts. nästa kapitel..

 

Handskak -Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCCLXIII, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet.. Jag tycker ju för egen räkning att det som jag gjorde senast, alltså att resa till LG och ha kul ihop och prata och äta restaurant och komma ut lite på dagarna är kanon för mig, kunde inte önska bättre resa faktiskt. Men det är klart, hade jag varit ogift så hade det var en fullständigt annan sak. DÅ skulle man ju vilja åka till en stad som heter Angeles.

 

Men det är liksom inte läge för mig att åka dit om ni fattar. Den staden består enbart av en enda sak, och det är flera tusen barer och madammer..... INTE läge för pappa att åka dit...... Gör jag det, så lär man väl när man kommit hem igen, hitta sin ”snabel” i soptunnan (grannens), och en elakt leende fru..... Nä jag tar det lite vackert istället hehehe!!!!!

 

Så kompisen får leka med andra polare istället, i alla fall om nu inte Yongyut skall åka med. Men jag tror faktiskt inte det är aktuellt igen. För skolan är i full gång nu, och vi har ju redan planerat april som avresedag..... Skall bara bli så kul att visa henne hur det är där borta bland phillipinos och phillipinas!!!

 

Fick just nu klart med att 2st polare till mig kommer på besök nästa lördag den 6 augusti. Vi kan kalla dem MG och PI. Det skall bli roligt som satan. Jag försöker nog att avstyra för mycket umgänge med mina amerikanska vänner den tid de är här (troligtvis 2 dagar), för det hämmar nog oss i vårt snack tror jag. Kanske att vi bjuder Dan på en liten klämtare sedan får han gå hem till sig igen, och låta oss svenskar hålla på med våra (o)vanor......

 

Jag vet inte hur det blir med övernattning för dem hemma hos mig, har erbjudit dem i alla fall, men annars om de känner för det så finns det ju ett rejält utbud med övernattnings-ställen alldeles runt omkring här!! Inne i grannbyn här Shilom (1,5 km bort) så har de ett härbärge som kostar 250 baht per natt och lär vara schysst korttidsboende.

 

250 meter bortanför där vi bor så ligger det ett nyöppnat härbärge och där tar de 400 baht per natt. 1,5 km åt andra hållet så ligger ytterligare ett snyggt ställe och de tar 400 baht också. Och sedan finns det många olika hotell inne i Chaiyaphum. Men det är nog inte läge att åka dit och sova tycker jag. Personligen så vill jag nog att de sover över hemma hos mig här.

 

Vi har ett rum med A/C för 1 par och så har vi ett annat rum med fläkt för det andra paret. Våra ungar kör vi till Yutin i värsta fall, men de kan sova på vårt golv inne i vårt sovrum i värsta fall, inga problem..... Så det blir jäkligt roligt tycker jag!!!! Jag funderar på anställa Alfa (svärmor igen) och låta henne bjuda på ett par maträtter som är tidstypiska för Chaiyaphum-provinsen.

 

DÅ skall väl dessa herrar tystna och sluta tjöta om sin thaimat.... hahahaha!! Skall bli skitskoj att se svettningarna komma, precis som när kvinnorna får sina hormon-rysningar i 50:års åldern....... hahaha!!!! Och så sitter jag där med min falangmat och bara myser, och ser deras vånda med glädje i mina ögon.....

 

Egentligen så skall jag ju inte klaga överhuvudtaget när man hör om andra människors hemska problem, alltså medicinska problem. jag tycker t.ex. att cancer som är så himla utbredd här i Thailand så det är rent ut sagt skrämmande. Nu dog häromdagen nummer 9 i släkten som jag gift in mig i,.. Kan ni fatta, nummer 9 sedan jag kom för exakt 3 år sedan.....

 

jag är 100 på att cancern här kommer ifrån maten de äter, samt ifrån all rök ifrån matlagningen som de andas in flera gånger dagligen. Massor av thai äter rått kött och rå fisk i mängder, och de äter ju alla dessa grönsaker som växer på deras fält och angränsande områden till risfälten.

 

Och de gödslar som vansinniga med allt möjligt gödsel, allt ifrån rena kemikalier till skit ifrån andra djur. Och de djuren i sin tur har käkat gräs och grönsaker ifrån andra fält som är djupt gödslade. Jag tror att bakterier och starka kryddor och rena gifter är vanligt förekommande i Thais mat, och deras matvanor då hjälper döden på traven ganska mycket.. Forts. nästa kapitel...

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCCLXIV, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet... Döden är påtaglig här i Asien. Så jag vill inte klaga egentligen. Jag kom hem ifrån Phillipinerna, hade stora problem tyckte jag.

Jag gick direkt över på min vanliga kur med 80% sallad och protein resten på tallriken och la av allt annat att äta....

 

Och jag fick lugna mig mycket med cyklandet fram till häromdagen. Men en sak märkte jag, och det var att så fort som jag började cykla på min runda, de första 3-4 km så gjorde det lite ont i tarmarna, men sedan släppte det, och resten av dagen var skitbra.

Så motion är kanonbra, och sedan märkte jag en t.om ännu märkvärdigare sak, När jag drack aldrig så lite brännvin, då försvann allt obehag i tarmarna, allt blev kanonbra, ungefär som om man var i 20 års åldern.. konstigt va???

På tal om brännvin, jag tog ett recept direkt.. och gjorde mig en Kahlua plus vodka, och jäklar va go den va... den kommer jag aldrig att glömma, helt enkelt kanongo..... Tack för den... Förklaring; Min polare LG på Phillipinerna lärde mig denna goding via mail igår kväll!!

Jag är övertygad efter att ha sett lite grand hos LG på Phillipinerna.... att phillipin-människan är absolut längst ned på trappan när det gäller fattigdom, när man jämför Thailand och phillipin-landet! Så många som tiggde har jag aldrig sett i Thailand. Jag har totalt sett bara 2st under mina 3 år här i Thailand, och den ene är en professionell tiggaretjej som alla vet om, och ingen vill ge henne pengar för hon är för lat för att jobba ihop till sin egna mat....

 

Medans den andre var en gammal människa som var helt ensam och där familjen var död och därför hade svårt att hjälpa.... Jag tror utan att veta för mycket, att här i Thailand så tar dom väl hand om varandra och sörjer för varandra och ger varandra mat när man har mat. Dessutom så är det ju legio här att man mycket hellre går ut bland dikesrenar, träd och buskar och repar löv,stjälkar, och gräs och kryddor än att sänka sig till att tigga....

De har otroliga möjligheter här i Thailand att hitta mat i naturen, och de är duktiga på det oxå skall ni veta. kanske att detta har att göra med att Thailand har aldrig varit koloniserat och därför har folket varit tvunget att vidmakthålla sina mattraditioner hela tiden och aldrig släppa dem. Medans kanske phillipinmänniskorna som haft erövrare hos sig väldigt länge, hamnat i nåt slags vaccuum och tappat sina egna mat-traditioner.... och kanske glömt av den ”gamla vägen”...Men jag gissar bara.

Så sett till allting så är allt bra med mig här i Thailand, tänker dock tankar som att ; vad händer i framtiden med t.ex. valutan i Thailand?? vad händer politiskt här i Thailand. Va sjutton om 10 år är jag 70 år gammal, och DÅ orkar man ju inte flytta omkring i Asien som en jäkla skattletare, så det gäller att hitta det stället som man tror kan duga för "resten av tiden"..

Jag lurar faktiskt allvarligt på att Thailand kommer att fortsätta att stärka sin ekonomi. Om det nu sker via lögner som jag tror, eller om det är sant att Thailand går bra internationellt, då kan ju svenska valutakursen fortsätta att ligga lågt gentemot bahten, eller ännu värre, hamna på rena rama skitnivån. Och DÅ har man ju sjuttan inte råd att bo kvar i Thailand.

Allt mitt prat om Phillipin-landet är faktiskt ärliga funderingar jag har... det skiljer ju nästan 40% i värde på valutorna och för mig att få ut 23.000 baht eller 32.000 pesos MER i månaden genom att bo på Phillipinerna än i Thailand, det är en ganska viktig sak att tänka på eller hur?? För så himla stor är skillnaden mellan länderna.

 

Idag så hade vi lite tjöt om sophanteringen igen. Jag säger igen för att detta har varit uppe på tapeten tidigare. Jag har ju märkt ganska snabbt härnere att Thai överlag är ena riktiga ”skrotsamlare”. Om detta beror på att de är ena lata jävvlar, eller om du varit tvungna att spara på all satans skit p.gr.a. fattigdom eller om det är en kombination av bägge, det vet jag ej. Forts. nästa kapitel...

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCCLXV, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet .... Men de samlar på all möjlig skit, och det är ett helvete att få dem att slänga någonting överhuvudtaget. Så om någon frågar mig rent ut, och vill ha ett ärligt svar om vad jag tror, så tycker jag de är de grymt lata punkt slut!!! Så idag för 100.e gången så ser jag alla dessa plastförpackningar och glasförpackning, alltså flaskor i en aldrig sinande ström, plus också då burkar samt kartongmaterial....

 

Yongyut vill ju att vi skall samla åt hennes mamma så hon får sälja och tjäna lite pengar. En mycket bra tanke sa jag till Yongyut naturligtvis. Men Yongyut jag gillar inte att vårt hem skall likna ett jävvla skrotupplag bara för att din mamma skall varannan månad få några baht i förtjänst, jag går inte med på det helt enkelt.

 

OK säger Yongan... vi tar med oss sakerna ned till Baloo och Yutin där mamma bor, och lämnar av det där då varje vecka..... Jaha, så vi skall då i all i evighet ALLID ha skit och skräp här då?? Aldrig få det fint. Och sedan skall vi ta med oss allt varje vecka och åka nästan 4 mil fram och åter. Detta för att din mamma skall tjäna runt 20-30 baht totalt?? Detta är alltså runt SEK: 4 – 6:-, ni fattar va???

 

Ja tyckte Yongyut!!! Yongyut 4 mil med bensin är MER än 25-30 baht. Det är billigare för oss att vi ger din mor 30 baht och slipper att lägga massa mil på moppen i onödan. Och dessutom så slipper vi då att ha massa skräp som samlas härhemma och skämmer ut vårt hem.

 

Jag sade inte mycket mer om denna sak, och häromveckan, så upptäckte jag att vi numera lämnar plastpåsar med flaskor och kartonger ned till Taoo, alltså damen som är som en fastighetsskötare här i området. Hon är tydligen fattig som skam och är glad för detta tillskott!!! Så nu är det NOLL problem, vi lämnar skiten allt eftersom till henne, och hon löser resten och är glad.

 

Yongyuts mamma får ju redan 1.000 baht per månad av oss, så hon är nog nöjd ändå, utan att vi sliter ut oss för henne och hennes skrotinsamling. Och till slut så ser det bra ut härhemma..... Slutet gott allting gott!

 

Vi pratar ju lite grand då och då om hur himla billigt det är härnere, men med vissa undantag då som t.ex. Likörer och Vin och nu senast så kände jag när jag betalade mjölken jag köpte att den var dyr?? Jag betalde 44 baht, och det är lika med SEK: 9,50 för en liter..... Det känns som väldigt dyrt, och då kommer jag inte ihåg vad en liter mjöl kostar hemma i Sverige, vad kostar den, någon som vet och meddela????

 

Jag och Dan drog till Khon Kaen nu i torsdags för Dan skulle förlänga sitt uppehålls-tillstånd. Som vanligt så blev det en ytterligt trevlig dag med mycket snack och tjöt och vi kunde prata lite halvprivata saker nu när inte fruarna var med. Vi kom till Immigration runt 08.45 och vi var ut igen 09.05 och allt var klart, NOLL kö och personalen var trevlig som skam.

 

Jag kände bara igen en kvinna bland personalen och resten verkade vara nya. Alla var skittrevliga och var på gott humör. Inte de där vanliga subborna eller sket-gubbarna som man allt som oftast ser. Nä detta var en kul upplevelse... Och det bästa var att det blev en snabb upplevelse.

 

Vi drog sedan ner till Eric´s Bar och käkade frukost, och jäklar va gött det var. Vi beställde in rostat bröd, stekta ägg och bacon och där var tomater och gurka på tallriken också. Dan kom på den glänsande ide´n att vi skulle ta oss en liten go Baileys till frukosten. Den slank snabbt ned och sedan så beställde jag en till PLUS också en Malibo, en typ cocosnöts-likör!”!! Den är ju bara så himla grymt god!!

 

Och detta gjorde vi till frukosten, behöver jag säga att resten av hela förmiddagen och middagen avlöpte i ett saligt mysigt rus och hela världen log emot oss.... Där ser man vad lite alkohol kan göra för oss människor. Vi stack sedan som vanligt till Homepro och där handlade jag en hel hög med plastlådor, alltså de där små som man förvarar mat i. Typ i kylskåpet eller i frysen, de är skitbra och dessutom så ser de snygga ut. Forts. nästa kapitel....

 

Handskak – Glegolo