Februari

 

 

 

Thailand - ur min synvinkel

 

GTG Shipping, Thailand

Transport av Ert bohag/flyttsaker till Thailand? Kontakta mig på min mail här; chaiyaphum@glegolo.com

 

Skeppa styckegods pallar, eller hel containerlast.

Välkomna med Era förfrågningar,

 

Läs gärna följande artiklar om transporter skrivna av mig:

 

http://www.maipenrai.se/forum/t/20349-min-transport-hur-det-fungerar-praktiskt/

Eller

http://thai-mc.com/forum/index.php?topic=7.msg4273#new

 

Eller direkt här på hemsidan, se vänster-kolumnen!

 

 

För de av Er som vill ha mailavisering varje gång som jag lägger in ett inlägg här på hemsidan, så ber jag Er att anmäla Er genom att maila till mig på:

chaiyaphum@glegolo.com

Vill ni komma i kontakt med mig så maila ävenledes!!

 

=============================================

 

 

 

Chaiyaphum DCCXLII, Thailand

 

Fick in följande recept ifrån Gun, och det var ju himla gött. Skall pröva den grejen ganska snabbt. Dock så får man inte glömma att ta bort kärnorna ur fruktköttet. Tack Gun för tipsen, skitbra!!

 

Idag kl 08:34 - Gun

Härligt för dig med Sverigebesök förstår jag, bara det att få prata sitt eget språk måste ju kännas befriande! Passionsfrukt den kan användas till mycket pga sin fantastiska smak. Du har ju en tycke för drycker så här följer ett recept: 4 dl sockerdricka, 4msk citronsaft, 1msk saft från färsk ingefära, 2 passionsfrukter, krossad is. Blanda sockerdricka, citron ingefära fördela i 4 glas, häll fruktköttet från en halv passionsfrukt i varje glas, fyll på med is! Riktigt gott! Sen kan man hälla i lite starkare grejer om man så vill och dubbla eller tredubbla receptet, ha, ha.....

 

Fick i söndags en grym förkylning. Kände redan innan att den var på antågande. Har nu haft 2 nätter med rinnande näsa trots att man låg ner i sängen. Det var skitjobbigt att hela tiden vakna upp, somna om, och sedan hålla på på det sättet natten igenom.. Nu idag tisdag så sitter jag här med en hals som är svullen och sårig (känns det som).

 

Men febern har gettt med sig, så nu satsar jag på att imorgon kunna umgås igen med Reine på hans sista dag häruppe i Chaiyaphum. Han är nu vid den milstolpe där han känner att det är tråkigt häruppe och han längtar enormt ned till Jomtien och sina polare därnere. Gött för honom.

 

För en 14 dagar sedan, så började den svenska valutan att röra på sig gentemot den thailändska bahten. Den var ju nere i oktober månad förra året på cirka 4.09, Nu idag

Så ligger den på goda:

 

Kasikorn BankThailand2011-02-01 09:394SEKTHB4.7925

Bangkok BankThailand2011-02-01 09:404SEKTHB4.79

 

Det är faktiskt himla upplyftande, och det gör skillnad skall ni veta. På min månadspeng som jag unnar mig att leva på här nere så är mellanskillnaden på kurserna 4.09 och 4,79 i reda pengar för min del cirka: 7.770 baht per månad eller hela mastiga 93.240 baht för 1 år räknat. Detta är då alltså detsamma som SEK: 19.466:-, fattar ni vilken skillnad det gör med lite kursstegring.

 

Man skall aldrig se ner på små saker i livet, det är de små sakerna sammantaget som gör den stora skillnaden för oss människor. Jag själv har en jätte-erfarenhet just av denna sak. I mina yngre dagar när jag jobbade med frakter ifrån Sverige till USA, så var ju alltid den stora snackgrejen att man skulle ta hand om de stora kunderna si och så. Och så gav man väldigt mycket mindre tid för de små kunderna.

 

Det var ett evigt tjöt om detta på alla sammanträden vi hade med de olika avdelningarna på kontoret. Jag själv blev då full i fan, och till nästa möte veckan efter så gick jag tillbaka ett helt år, och räknade efter ett snitt på hur fördelningen var mellan stora kunder och små skitkunder i pengar och procent sett! Till min stora förvåning så var det en fantastiskt stor skillnad.

 

Jag visste att det skulle vara skillnad. Men inte den enorma skillnad som det faktiskt var. Det visade sig sedan i de siffror jag presenterade att de stora kunderna i snitt bokade last som motsvarade ett snitt av 25% i varje 40´container. Allt då medans de mindre skitkunderna (som de kallades) representerade hela 75% i genomsnitt.

 

Allt efter den dagen så har jag alltid lagt mig vinn om att sköta alla kunder precis likadant. Men fortfarande märker jag bland företag och affärer hur de uppför sig olika mot olika människor. De har inte lärt sig ett skit. Men det är klart alla människor måste ju börja om från noll ju, ingen vill ju lära sig av den föregående generationen.

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCXLIII, Thailand

 

Fick följande kommentar som gällde mitt kapitel; Chaiyaphum DCCXLI,kapitlet med passionsfrukten ni vet. Kommentaren såg ut såhär.

 

Igår kl 23:42 - eleonors

Tyvärr ärligt talat det är spännande ibland att läsa dina upplevelser av Thailand. Men ibland bara spretar alla känselspröt ut.. Jag kan inte förlika mig med din demokrati, jämlikhetstssyn! Den är unket gammal här hemma i Sverige.. Kan tyvärr inte heller klara det för annat än förakt.

 

Jag läste kapitlet en gång till, och kunde inte för mitt liv förstå vad Eleonors syftade på i det kapitlet. Men en sak noterade jag och det var att mina värderingar var gammalmodiga ”hemma i Sverige”. Och DET tar jag som en jättestor komplimang faktiskt. Att jag INTE har samma värderingar som ”det skiter la jag i mentaliteten” hemma i Sverige det är en go komplimang.

 

Ett Sverige som misslyckas i så enormt många fall med uppfostran och värderingar. Varför skulle jag bara !”hänga på”, jag har ju ett eget liv att skapa. Jag är ingen ”drönare” som många andra som inte har en egen tanke, utan måste ta till TV;:n eller partiprogrammet för att få bli vägledda i tyckandet om olika saker och ting.

 

För övrigt så kanske du skall specificera dig lite mer vari kapitlet som min syn är ”unken och gammalmodig” enligt dig!!

 

Imorse så körde vi Reine Hast ned till busstationen f.v.b. till Jomtien igen. Han har ju nu varit här styvt precis en vecka,. Och han har det sista börjat bli ”otålig”, och vill gärna tillbaka. Jag förstår honom fullständigt. Det är bra mycket mera drag därnere och många fler kompisar, och så finns ju havet till hands för honom.

 

Vi kommer att träffa Reine garanterat igen under hans nuvarande trip här i Thailand. Antingen så kommer han hit upp en gång till, han är ju en ”orolig själ”.. eller så åker vi ned med ungarna typ 11-12 mars för en 3 nätters vistelse där nere. Vi får la se som man säger!!

 

För övrigt så är det för en gångs skull väldigt lugnt här i Chaiyaphum. Jag brukar ju alltid kunna berätta om lite roliga saker och ting som händer, men nu är det bara stiltje,,,, men det kommer säkert att hända saker var så säkra....

 

I skrivande stund, så börjar jag bli lite hungrig för lunch. Klockan är här nu 10.45, jag tänker koka potatis, skära ner dem sedan i små små bitar, klippa ner färdigstekta fläskkotletter och korvar och steker ihop allt detta. Detta är då pytt i panna. Klart att det också ligger stekt lök in i mellan där också. Det avslutas med 2st lösstekta ägg (slafseägg) över det hela och sedan är lyckan fullständig.

 

Jag tänker sedan bjuda resten av familjen på detta som middag, och hoppas att de gillar det. Man vet ju inte, vi är ju inte precis uppvuxna med samma matvanor. Jag vet dock att de gillar potatis, de gillar fläskkotlett, de gillar korv och de gillar ägg, så det skall inte vara några problem tror jag.

 

NU satte helvetet igång igen. Jag skriver IGEN bara för att för precis 1 år sedan så hade vi exakt samma helvete här på min gata. Alltså musik som spelas så högt, så jag denna gång tog ner mina 2 gitarrer ifrån väggen, så de inte dunsar i golvet som en av dom gjorde förra året. Anledning till oväsen?

 

Jo det är det kinesiska nyåret som firas här. Vi har ett jättehus, ungefär som en herrgård som ligger i direkt anslutning till vårt område tyvärr. Detta ägs utav en kinesfamilj. Här så är det väldigt viktigt som ni säkert förstår att hålla fejjan högt och försöka att imponera på andra, och detta gör man medelst ”prylar” och man gör det via att visa upp sig på olika sätt. Forts. nästa kapitel..

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCXLIV, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet.. Nu så kör denna familj en samling hemma hos sig för sina ”kinesiska” vänner. Detta är alltså ”kineser” som ibland bott här i flera hundra år, och som talar flytande thai och som både bor och arbetar här sedan generationer. Dessa kineser är precis samma typer som överallt annars på jordklotet.

 

De släpper INTE in någon annan, ty kines skall gifta sig med kines, och kines skall göra business med kines. Alla dessa håller ihop precis som de gör hemma i Sverige, och släpper fan ingen över farstutrappan. Varför thai och Thailand accepterar detta överhuvudtaget är mig en gåta, vilket jag inte kan delge Er.

 

Medans då Thailand bevakar varenda steg falang tar i landet, och där falang inte sliter på Thailands resurser alls, så arbetar, bor, och lever kineserna här utan att bli jagade på något sätt. De tar över affärer, de tar över snart allting i sin omgivning, och Thailand ler och välkomnar dem. Mycket underligt!!

 

Nu firas det, och det såg jättetrevligt ut, med massor av jättefina kläder och utstyrslar. Jag skall försöka att klämma till med ett gäng foto som jag skall visa vid tillfälle. Alla var mycket välkomnande och glada. Men det var jättesvårt att stanna där någon längre stund faktiskt. Oväsendet var hysteriskt högt.

 

Nog kommer väl ni alla ihåg när vi var yngre och sprang på olika konserter typ; Elton John, Tina Turner, Rolling Stones och Brucan.. men den ljudnivån var ingenting mot det som är här i Thailand på deras konserter.

 

Klockan är nu 23.30, och det är en ”vanlig” dag imorgon med arbete och skola, men ingen thaiare bryr sig och ingen thaiare säger heller till dessa kineser att gå och lägga sig och lägga av att störa andra. Det är ju fan inte mitt land, så jag lär inte säga nåt... men va fan hålla på och bakbinda oss falanger i alla möjliga andra samman-hang det går tydligen bra.... men inte be dessa stolpskott till kineser att lägga av!!!!

 

Kl. 00.30 så slutade de, och jag fick äntligen gå och lägga mig, och ungarna kunde komma till ro och somna, stackarna!! Ja jösses va trötta de var nu imorse, men inga problem här inte,. Yongyut och ungarna tycker detta är skitkul och trivs. De ser det inte som att dessa människor eller omgivningen stör. De ser det som varje människas rätt att trampa på varandra.

 

Mycket underligt sett att se på saker och ting, men samtidigt när man tänker på det, ett bra sätt att se på saker och ting om man vill slippa att bli gammal i förtid och irritera sig på allt. Taoo, hon som står för området sade nu imorse att de kommer att bröta idag också med hög volym, men imorgon är det slut med skiten.

 

Igår till middag, nämnde ju detta tidigare, så gjorde jag pytt i panna. Och familjen verkligen gillade det. Jag fick dock först förklara för dem vilka ingredienser som fanns i denna ”matröra”. Men med det lösstekta ägget på toppen så såg det så himla vackert ut i en stackars falangs ögon.

 

Man blev nästan gråtmild ett kort tag. Tänk jag stod där och jämförde min vackra maträtt med de tallrikar med kvistar, stjälkar, rötter, blad och gräs och en sleten fisk. Man vinner ju nästan Unescos skönhetspris med sin pyttipanna!! Men inte bra att bli för häpen och imponerad, ty imorgon så är det dax igen att återgå till ordinarie mat, vilket inte är helt fy skam, helt missnöjd är man ju inte!!

 

Idag är det fredag och vi är ju inbjudna till Ingemar och fa ihop med deras svenska vänner. De som var här förra fredagen ni vet. De ville ju bjuda igen. Skall bli kul att få flabba till svenska skämt och ordvrängningar saknar det alldeles förskräckligt, kanske därför man skriver så himla energiskt. Tycker att de gör rätt i som inte bjuder in Dan och Amphorn. Deras vänner åker hem nu snart och det är väl kul för dem att slippa och sitta och prata engelska en hel kväll bara för en killes skull. Själv så struntar jag i det, att prata engelska härnere är ju en del av livet, ungefär som att alltid ha den där närvarande höga musikvolymen.

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum DCCXLV, Thailand

 

Fick följande kommentar ifrån en läsare:

 

Gerd Martinsson –

Aha! Jag har också gjort vörtbröd här med hjälp av mixen men jag har ätit godare! Får man dela ut din bloggadress till vänner o bekanta? En annan sak. Här där vi bor finns många svenska par och många par med en falanggubbe och thaitant. Jag kan inte ske någon skillnad på hur lyckliga och harmoniska gubbarna ser ut. En g. sade till min g: "Det bästa med att ha en svenskkärring är att då får man riktig mat!"

 

Gerd!! Ju fler som läser, ju bättre är det. Så ge den till vem du vill, bara bra i så fall... Kul ju att någon vill läsa det man skriver...

 

Det där med att vara olika lyckliga är väl naturligtvis individuellt, men en sak är säker, att alla de män som bor härnere med thaipartners, de har tidigare haft, inte så himla bra erfarenheter utav falangtanter och falangtanters uppträdande. Sedan kan man ju undra hur lyckligt ett förhållande är när man mäter lyckan i den mat man stoppar i kistan!!!

 

Jag tror att det är olika med allting här i livet. Min fru gör falangmat till mig ganska ofta, och hon gör detta för hon vill se mig glad. Jag ber henne i stort sett aldrig, utan det är hennes val att laga ”min” mat!! Och kvaliteten och smaken på det hon lagar överstiger VIDA det jag upplevt hemma i Sverige. Detta är min personliga erfarenhet. Det finns säkert också värdelösa kockar bland thailändskor och också bland falang-tanterna.

 

Och till sist i mitt fall så skiter jag fullständigt i maten, jag kan laga den själv. Jag har ju fortfarande 2 väl fungerande händer och 2 väl fungerande ben, så inga problem. Men vad jag fått med min thailändska kvinna är en fullständig frihet, och jag ger också en fullständig frihet till henne.

 

Vadå frihet?? Jo man ger varandra en frihet att bara ”vara”... att bara vara den man är. Inget jädra tjötande, klagande, gnällande hormon-gnisslande tjafs hemmavid. Vi bägge gör så gott vi kan, och vi stöttar varandra så gott det går. Detta fanns inte tyvärr hemma i Sverige i den verklighet som fanns för mig i alla fall. Men jag fann den härnere i Thailand, och den finns överallt härnere. Och kanske många andra män också funnit den härnere???

 

Beror detta på den thailändska kvinnans syn på ett förhållande?? Beror detta på att falangtanten så fullständigt har tappat fotfästet hemma i västerland. Jag tycker bara synd om alla de falangtanter som är riktiga guldgruvor därhemma, de får lida spe och gamman för sina olyckliga medsystrar som inte har koll på läget alls. Skitsamma egentligen för min del. Jag tänker inte åka hem till den orationella sörjan nåt mer i mitt liv.

 

Jag hade en vits att delge Er också, men det är brötigt just nu med bloggen, och texten kommer hipp som happ, så jag tog bort det och struntar i det goa flabbet som den tog fram. Vi kom hem igår kväll, och jag var nog bra i galoschen tror jag, inte så att ungarna märkte nåt (tror jag), men vi hade det kanonkul i alla fall.

 

Det började med att vi tog en stilla grogg på verandan och småtjötade jag, jörgen och värden Ingemar. Sedan blev det matdags, och de hade dukat så fint så fint, och Jörgen hade gjort nån typ av gryta med blandfärsköttbullar ihop kokat med grönsaker och nåt annat däri, den var bara sååå himmlllaaa gooooo.

Och sedan hade Ingemar mästerkocken fixat ihop en ugnsbakad fläskfile med råstekta potatis.... Jag vet inte hur jag skall prisa denna maträtt, men den var himmelsk.

 

Kanske så känner sig muslimska självmordsbombare när de tror att de skall till himlen och möta sina 72 oskulder och 18 kor där uppe???? Fasen va gott det var i alla fall. Jag behöver inte nämna att jag åt som en gris va??? Vi drack Leo med is till maten , och jag smygdrack på min grogg också till maten.... sketgott!!! Forts. Nästa kapitel...

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCXLVI, Thailand

 

Forts från förra kapitlet... Runt bordet så satt där då vi falanger plus Ingemars fru Fa. Hennes syster (Phee Sao-äldre syster), systerns dotter, samt systerns dotters man samt en broder till systrarna, och sedan också deras Alfa-mamma. Alfa-pappan i familjen han satt på utsidan, han sket i att komma in.. han lever sitt liv och gör vad som faller honom in. Vilket kanske är honom väl unt efter nästan 56 års äktenskap och dragit fram en hel familj, vad vet jag.

 

Dock de som satt runt bordet, de älskade också maten som serverades, och det var inget jädra fjantande med thaimat, utan vi alla åt samma mat. Det var en sann glädje att se att Ingemar hade sån bra koll på sin familj matmässigt. Vi har ju snackat om detta tidigare, och han tycker faktiskt likasamma som jag gör i matfrågan. När vi sitter runt matbordet vid bjudningar då äter vi den mat som serveras. Humöret på alla var mycket gott, spriten gjorde sitt där märkte jag.

 

Sedan blev det dags att gå ut på utsidan, vi satt där på gårdsplan ihop med HELA familjen, även sådana som INTE varit inbjudna på middagen. Och det var helt enkelt skittrevligt. Vi drack vår Vodka och thaiarna drack sin Lao Khao. Den blaskiga spriten tog snart slut, så vi gav thaiarna utav vår vodka och de blev snabbt som ögat bra i gasen. Och det var kul som sjuttan.

 

Vi sjung lite äckliga underlivslåtar jag och Ingemar, och det uppskattades mycket av thaiarna. T.ex. den där ”nej ack nej, det får du ej, du bara ligger och pillar mig, pillar mig i röva, men din store bumpa-pa bumpa-pa...” Sedan sjöng de lite thailåtar som uppskattades av oss. En underbar tillställning som tog slut cirka 21.30. Ingemar var då bra i gasen, och han såg i kors, hahaha,,, han e la go den gubben. Jag tog då ungarna och cyklade hemåt i nattamörkret. Och när vi kom hem runt 22.00 så blev det till att sova för oss alla 3..... jag sov som en gris precis hela natten, och DET har inte hänt på 3 månader tror jag!

 

Anledningen förutom spriten som annars brukar ha en negativ inverkan på min nattasömn var att jag sov ensam.. och det är kanon för mig. Normalt sett så lägger jag mig runt 23.snåret och somnar in gott. Yongyut kollar på TV-skiten förstås. Kl. 02. ungefär när hon sovit framför TV;n ett bra tag, så ramlar hon in i sovrummet, kryper ned i bingen. Och istället för att lugnt och städat lägga sig på sin kant och somna in. DÅ skall hon trycka sig intill mig, och hon säger i en gnällande ton ”Hooollllddd meee”....

 

Men va faaaaan... JAG SOVER......... Och sedan är man klarvaken och så tar det 30 minuter innan man somnar om igen.... hehehehe!!! Men vad skall man göra... tåla detta för att det är så bra annars?? Klart man gör... Men lite gnäll får hon av mig varje dag ändå.....

 

Yongyut var inte hemma igår kväll/natt p.gr.a. att hon blev uppringd på efter-middagen, av hennes gamla sylärainna, som ringde som hon brukar göra, och erbjöd henne att arbeta under kvällen med det vanliga. Ni vet göra makeup och klädpaltar inför ett stundande bröllop. Yongyut tjänar 500 baht på det, och så får hon 500 baht av mig också för det.

 

Så det blev en bra kväll för hennes bankbok. Och dessutom så överräckte hon stolt till mig för jag skulle sätta in på hennes bankbok, hennes första betalning för körkortet. De gav henne igår 2.520 baht för första månaden.... En bra dag i glegolos och Yongyuts liv.

 

Liver har återgott till det normala nu igen här i vårt område. Vrölmusiken har tystnat och de satans kinserna har väl åkt hem till sitt antar jag!! Secka skitstövlar rent ut sagt... Var ute på gatan nyss och småtjötade med de boende. Fattar kanske inte så himla mycket, men en del förstår man ju tack vare flabb, veva armar och händer och miner. Huvudsaken är väl att man försöker. Alla gillar ju det, eller hur?

 

Ute på gatan, utsidan sin tomt där arbetar Amphorn, Dans fru ni vet!! Dan har handlat hem tegelstenar, massa jord, och en satans massa blommor. Sådana där granna små blommor, färggranna saker. jag tror att han har gett sig fan på att försöka att överglänsa mig trädgård, som är en prydnad för ögat och för de främlingar som kommer in på gatan. Forts. nästa kapitel...

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum DCCXLVII, Thailand

 

Forts.från förra kapitlet... Vad Dan då gör är att handla hem saker och ting, och sedan går han in och lägger sig och läser i sängen, och ber sin fru att hon tar tag i det hela. Fy satan secket jobb hon fick. Hon startade väl för en vecka sedan. Hon var ute efter sitt 12-timmars arbete som lärarinna och jobbar runt 3 timmar på kvällskvisten + helgen i mån av tid med att ro detta iland.

 

Och Dan han myser och berömmer henne välderliga inför mig. jag är skittrött på att höra hans jävla skrävlande om sin fru, och frågar då lite lugnt – ”är det inte mannens uppgift att göra i ordning utanför huset??”. Han blir då skitsur och påpekar att han inte tycker att det är roligt med trädgårdsarbete.

 

Jag säger då till honom ännu lugnare – ”Jag trodde det eftersom du ju går in för att skaffa fram saker för att försköna din trädgård”.. Då blir han ännu surare och vill inte prata längre.. Men att han gjorde denna sista grejen, som dessutom är UTANFÖR hans tomt berodde på att min 3:e Funfabuske (Bougdanvillea) blommar så in i norden.

 

Det är alltså den busken som jag själv komponerat ihop medelst att stjäla friska grenar ifrån massa olika ställen runt om här i Chaiyaphum. Jag hade ju noterat tidigare att typ 5% blommade nu första året, och trodde väl att inget mer skulle hända förränn kanske om ytterligare 1 eller 2 år till. Men nu plötsligt, så började i stort sett ALLA grenar som jag tryckt ned i jorden att blomma, och de blommade som om de hade eld i röva...

 

Nu har jag en trädgård med 3 buskar som blommar så trädgården ser ut att brinna nästan, och folket det stannar upp andräktigt och håller andan när de ser fägnaden i mitt himmelrike. Och Dan kände bara att den där jädra svensken inte skulle få vara den lysande punktenpå vår gata, och i vårt universum..... men han är för lat för att göra jobbet själv..

 

Igår lördag, så ringde Lars , svensken ifrån Phuket och ville att vi skulle träffas och kolla på fotboll på Siam River. De har betal-TV där och de har himla bra mat. Men urusel tillgång på brännvin, bara Regency och Johnny Walker, jag dricker ju helst vodka och eller Baccardi!!

 

Vi träffades där kl. 19.30 och han hade med sig sin fru, synd att de inget sade innan, jag fick ju uppfattningen att det var en ”grabb-grej”. Men skitsamma hon e go och trevlig så det funkade hur bra som helst. Men hade de sagt något så hade ju Yongyut fått följa med, så de 2 kunde tjöta thai...

 

Jag käkade sallad med kyckling och det var ju gott, dessutom så hade jag varit på 7/11 innan och handlat upp mig på 3st Baccardi lemon som jag drack till matchen och till maten. Restauranten blev inte alls sura, de kunde ju inte matcha spriten ändå.

 

Matchen ifråga var en tråkig tillställning trodde man med 2 sketlag som Stoke-Sunderland, men som vanligt i Premiere-legue så blir det alltid spännande och matchen slutade roligt nog hela 3-2, så allt som allt så var det kul. Vi lämnade restauranten efter matchen, och det var gött att komma hemifrån lite grand tycker jag, och Lasse är ju en trevlig kille.

 

Idag så blev vi utbjudna utav Yongyuts yngre syster Alaam, alltså mamman till Namkaeng och Soda, det är hon som äger huset där Alfa-mamman bor. Hon arbetar ju i Bangkok på Home Pro numera, och försöker att försörja sig. Hon och hennes fästeman som jag ju berättat om tidigare, Pots. De dök plötsligt upp här i Chaiyaphum.

 

Anledningen var tydligen att de skulle upp till Non Bua Daeng till templet där. De hade hört att templet behövde hjälp med pengar!!!! Jag tänkte ju direkt,, jag då.... som tar hand om hennes ungar..... kanske ge lite till mig........ nä ingen jädra risk där inte..... I alla fall, de meddelar helt kort att templet behöver pengar och att de kom upp därför.

 

Jag undrar hur barnen kände sig inombords. Mamman kommer INTE upp för dem men för ett tempel...... jaja, vi har talat om detta förut. Vore faktiskt kul att få en vettig förklaring ifrån någon om detta. Fråga min fru om just detta känsliga ämne, är ingen ide´, då blir hon sketarg på mig, och påstår att jag inte vill ta hand om barnen. Det hjälper inte att så ej är fallet, utan jag vill faktsikt veta hur det funkar i detta underliga land stundtals... Forts. nästa kapitel....

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum DCCXLVIII, Thailand

 

Forts. från förra kapitel... De dyker upp med ytterligare en billast med folk ifrån Bangkok, och de vill bjuda oss på lunch. Jäkligt trevligt tyckte jag. Det är faktiskt en TREVLIG och bra familj jag kommit in i, om man då tar bort denna syster som är alarmerande svår att förstå sig på ibland.

 

Vi sticker till en nyöppnad restaurant som Pots syster (phee Sao- äldre syster) har öppnat strax utanför Chaiyaphum. Vi är väl runt 15st totalt, och det var skittrevliga människor och 4st av dessa kunde prata engelska väldigt bra, ovanligt bra, typisk Bangkok vill jag säga. De är mer öppna och kan mer engelska överlag därnere i metropolen.

 

Vi åt, jag slafsade i mig deras Pad thai moo, och den var OK, rankar den nog som nummer 3 här i Chaiyaphum. Nightmarket är nummer 1, och Yongyut är nummer 2, och sedan kommer då denna Pad thai... det var ett ofantligt antal maträtter som dansade in på borden. Det var ju bara jag som åt min maträtt och sedan var det bra.

 

Thai älskar ju att slafsa i sig från fat efter fat efter fat med olika maträtter. Och de använder ALLTID samma äckliga sked som de haft i käften, när de plockar åt sig ifrån de olika faten... Men de gillar det och de är tydligen inte alls oroliga för bakterier ifrån de som var snöriga. Där ser man! Traditioner går alltid före säkerhet och logik här i Isaan i alla fall.

 

Det var i alla fall en kanontrevlig tillställning och många flabb, och jag tror att de gillade mig. Jag kör ju inte direkt den högdragna stilen utan mer Göteborgs-stilen, vilket verkar gå hem härnere i Thailandet också. Nästa gång Alaam och fästemannen kommer, så bjuder vi dem på kanonmat härhemma....

 

Jag har stött på en kanonmadam (Celia) heter hon, och kommer tydligen ifrån Rumänien. Va??? Undrar ni, har han blivit tokiger till slut?? Nä, det är inte så illa som det låter. Skall förklara för Er vettvillingar. Jag brukar ju downloada massa TV-program som jag sedan kan sitta vid datorn och kolla, jag har ju nämnt tidigare; american idol, Top-chef, Hells-kitchen, Survivor, Cheers, Seinfeld och så en massa filmer. Det finns vrölmycket att tillgå ifrån den amerikanska TV;n

 

Nu dök det upp en Celia som ”uploader” för en månad sedan och hon vräkte på med massa olika season 1,2,3,4,5, o.s.v. av en massa program. Och så plötsligt så stod det plötsligt SOLSIDAN där.... Och jag hade ju hört så himla mycket gott om detta SVENSKA tv-program. Men det kom bara 1 program och det var avsnitt 2 season 2.

 

Jag tittade på det avsnittet och det var ju bara kanonbra. Jag blev full i fan och skrev via nätet till denna Ceilia och frågade och förklarade hur jag bodde, och undrade om hon kunde tänka sig att ladda up season 1 av Solsidan??? Det tog 2,5 timme så stod det där på downloadingsidan.... Så nu håller jag på och downloadar för fulla muggar hela första säsongen.

 

Jag har nu dessutom skrivit igen och tackat och bett henne om en sista ynnerst, om hon ville ladda upp IDOL ifrån Sverige ifrån 2008,2009 samt 2010,, Jag håller tummarna nu i skrivande stund om framgång med detta... ja jag måste säga att jag är lyckligt lottad med min dator, och hur det funkar för mig. Tur att jag är lite enveten och har lärt mig hur det funkar, lite grand i alla fall.

 

Igår kväll så bar det iväg kl. 22.45 över till Ingemar som bor i grannbyn. Han har köpt GOLD hos Tv-bolaget här (4.500 baht/kvartal). Han får ju då som ni redan vet en massa kanaler med många fotbollsmatcher, och discovery, history och animal planet o.s.v. Och han lockade i alla fall med Chelsea-Liverpool igår och som krydda på anrättningen så var Torres såld till Chelsea ifrån just Liverpool. OCH han skulle vara med och lira emot sitt gamla lag.

 

Dett låter nog värre än vad det egentligen är. Dessa killar på denna nivå de skiter nog egentligen i vilket lag de spelar i, bara kvaliteten är den de tänkt sig och att lag-kompisarna är trevliga i viss mån. De vill ju ha lite trevligt vid sidan av själva fotbollsspeleriet. Så det är nog inte det att kanske Torres ligger sömnlös och saknar klubben Liverpool, lagkänsla är inte det de känner i något avseende tror jag.

 

Så det var nog inte så mycket att han skulle må illa av att spela emot Liverpool i sitt hjärta, utan mer kanske att hans gamla klubbkamrater kanske skulle gå på honom extra tufft och visa att ”här överger vi inte Liverpool”, typ sånt kanske. I alla fall matchen torde bli sevärd.... Kommer dit och det händer inte ett skit, det var den mest avskyvärt tråkiga match jag sett på länge i första halvlek.

 

Jag tittade sedan typ 20 minuter in i andra halvlek och såg Liverpool ta ledningen med 0-1, sedan var jag så tröttt så jag åkte hem i stället, och sov gott resten av natten. Nä bättre underhållning än så måste det till om man skall hålla sig vaken så sent på nattakröken...

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum DCCXLIX, Thailand

 

Fick in 2 trevliga kommentarer. Först då:

 

”Igår kl 21:21 - eleonors

Nyfiken på din färgprakt. Kan vi inte få se ett foto från er trädgård? Måste vara hemskt för barnen att veta att mamma inte kommer för att hon längtar efter sina barn utan hon kommer för templets skull. Är det sagt hur länge barnen ska vara kvar hos er? Tills de är vuxna och utflygna? Är det inte en klok idé att ni två adopterar dem i så fall?”

 

OK skall ha ett foto av trädgården i detta kapitel. Så ni får se. Det här med att adoptera ungarna. Min fru har nämnt för mig tidigare.. att hon vill gärna adoptera Namkaeng och ge henne vårt namn. Jag sade till henne att jag inte alls gillar att man särar på barnen, dessa barn som alltid varit i ihop i alla år, plötsligt så skall den ena ungen vara bortadopterad. Och även om de bor i samma familj, så hur skulle det kännas för dem egentligen??

 

Jag fann det hela ganska smaklöst i alla fall, och avböjde på ett fint sätt. Det upprepade sig på nytt efter ytterligare ett halvår cirka, och då sade jag, Då adopterar vi BÄGGE barnen, pojken också!! Efter det så har jag inte hört ett dyft!! Inte ett dyft!! Jag misstänker att familjen aldrig skulle gå med på att släppa pojken. Pojkar är ju betydligt mer viktiga produkter borta i Asien.

 

Bröder disciplinerar sina systrar, har märkt detta otyg här på Soda. Inget ont om pojken, detta är ju hans arv här i Thailand, och han visste ju inget annat förränn jag kom till huset. Nu bor han under mitt och vårt tak, och jag har faktiskt efter tårar ifrån hans sida, sagt till honom att han är INTE tillåten att röra eller slå sin syster.. Det är inte HANS uppgift, det är min och Yongyuts uppgift att hålla efter Er ungar menade jag på.

 

Det var ingen stor sak i sig, men tillsammans med allt det andra jädra nedvärderandet så vill man ju i alla fall ta tag i någonting som jag åtminstone har möjlighet att ändra på. Allt är bra efter det och absolut inget tjöt, men jag ser gång efter annan Soda ge Namkaeng arga blickar, men han säger inga ord eller rör henne inte.

 

Jag tittar då på honom och så ler jag, och då fattar han att han halkat tillbaka lite grand. Jag säger sedan bara till honom. Har du problem med Namkaeng, prata med henne, det är OK, eller i värsta fall prata med mig, ok??? Så allt är OK...

 

Sedan har vi ju nästa grej vad det gäller adoptering, jag ser ju framför mig saker och ting som man normalt sett inte ser hemma i Sverige kanske. Men adoptering från Yongyuts sida skulle antagligen vara skitskön och urkul för henne. Hon älskar ungarna över allting och hon har heller inga egna barn.

 

Men sedan kommer frågan, hur blir det med mamman då, alltså Yongyuts yngre syster??? Hon skulle säkert gå med på det, varför??? Jo då slipper hon bekymra sig för pengarna till barnen. Idag så betalar hon inte ett skit för maten och boendet. Dock så jag fått henne att pröjsa mer och mer efterhand. Jag har ju förklarat hur missnöjd jag är med att bara ta hand om saker och ting på det sättet.

 

Jag glömmer aldrig i början när mamman till barnen arbetade i Khon Kaen, hade en servering och berättade stolt på kvällen för Yongyut att hon hade tjänat 4.000 baht på en endaste dag.... Va bra sade jag, då kan hon skicka hit dom pengarna då.... Efter det så fick jag inge mer rapporter om hur mycket hon tjänade, men signalen gick i alla fall fram tror jag.

 

Plötsligt så började hon betala kläder, sedan efter det så betalade hon skolan, och nu senast för 6 månader sedan så sade jag att hon åtminstone, om hon har pengar, kan pröjsa 1.000 baht per månad för sina barn. Då skall ni veta att enbart pengarna (20 baht/dag) som vi skickar med varje barn mynnar ut i ett sammanlagt belopp på 800 baht per månad. Forts. nästa kapitel....

 

Handskak

 

Chaiyaphum DCCL (750), Thailand

 

Forts. från förra kapitlet... Så att hon betalar 1.000 baht pröjsar ju inte maten eller boendet, så helt taskig är jag ju inte.. jag har också sagt till dem att i det fall som hon INTE har pengar, så skall hon säga till oss detta, så hjälper vi henne med hennes barn, men det skall fan inte vara en skyldighet som vi har eller en rättighet hon har att utnyttja falangen. Det finns bara en som har den rätten att nyttja mig och min kropp, och det är min fru,,, hahahaha!!

 

Så med detta vill jag ha sagt.. Att om jag adopterar dessa barn, så kommer allting att förbli exakt vad det var innan, helt betydelselös grej faktiskt. Jag adopterar 2 barn, systern (mamman) kommer att fortsätta att springa här och hämta ungarna, och vara med dem precis som tidigare. Och leka mamma ibland.

 

Ungarna kommer fortfarande att älska henne för att hon är mamma till dem, inte för att hon ställer upp för dem speciellt bra tycker jag, men för att hon representerar begreppet mamma. Att mamma och pappa är de som sätter mat på bordet och finns där i sol som i regn, det begreppet är INTE känt i Thailand och är helt betydelselöst här nere. För att avsluta det hela... secket långt svar det blev...... Adoption kommer aldrig på fråga för min del.....

 

Sedan så kom det också en go kommentar ifrån vår vän Sjöfaran... han har ju lugnat ned sig betydligt med tiden, och därför så får han också ett trevligt svar, även om han nu inte tarvar efter något svar verkar det som. Här är hans kommentar:

 

”Igår kl 12:04 - sjofaran

Ja du det är inte lätt, Tänk om du hade 1,5 raj. bara muren skulle ta hela ditt spar kapital. Och tre buskar skulle nog drungnatt. Men du kan ju gå till kineserna o låna, eftersom de behärskar penga marknaden i Thailand. Men efter som de även behärskar den politiska svären kan ju du försöka få bidrag för att slåss om den vackraste trädgården. Alt är möjligt i Thailand så att en tokig falang kan få bidrag för sitt välmående borde inte vara omöjligt. Ha det”

 

Tack för tipset Sjöfaran.... Om jag hade en trådgård på 1,5 rai, vilket ju är 2.400 m2, då torde väl jag vara den största idiot som gick i ett par strandsandaler här i Thailand. Vem sjuttan har 2.400 m2 trädgård, secka idioter det måste vara. Sköta en sådan mastodontträdgård i 43 graders värme, jobba som en slav för att hålla efter den, ”For what?” Som tysken sa!!! Det skall vara lätt att bli 60 år 18 april, inte jobbigt, glöm aldrig det gamle man!!!

 

Och ja Sjöfaran, om jag murade upp en mur runt allt det, så hade det kostat skjortan misstänker jag. Dock om jag gjorde det, så lär ju inte mina buskar drunkna som du säger, muren skyddar ju ifrån översvämning.... Jag behöver inga bidrag ifrån någon, jag har redan den vackraste trädgården... och då räknar jag bara de trädgårdar på vår gata och liknande områden (falangområden) som finns här i Chaiyaphum.

 

Jag har icke räknat med skräpiga vedupplag till trädgårdar, där soporna ligger utanför dörren ihop med 10:tals sandaler som man snubblar över när man skall gå in och ut ur huset... som flera falanger har som bor ute i byarna och som har tappat fotfästet fullständigt.....

 

Ha det bra Sjöfaran.. lugn... behöver icke låna...för tillfället i alla fall. Hörde av dina grannar att du bad om att slippa sophämtning, du tyckte visst att det såg bra ut som det gjorde. Och att du inte ville betala de 20 baht (SEK: 4.50) i månaden som det skulle kosta att få bort skiten ifrån din s.k. trädgård.

 

Fick just in denna söt va??

 

A woman had 50 yard line tickets for the Super Bowl. As she sat down, a man came along and asked her if anyone is sitting in the seat next to her. "No," she said, "the seat is empty."

- "This is incredible," said the man. "Who in their right mind would have a seat like this for the Super Bowl, the biggest sporting event in the world, and not use it?"

 

Somberly, the woman says, "Well... the seat actually belongs to me. I was

supposed to come here with my husband, but he passed away. This is the first

Super Bowl we have not been to together since we got married in 1967."

 

- "Oh I'm sorry to hear that, that's terrible. But couldn't you find someone else - a friend or relative or even a neighbor to take the seat?"

The woman shakes her head, "No, they're all at the funeral."

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum DCCLI , Thailand

 

Idag måndag 7 februari 2011, nu efter en hektisk tid härnere med bjudningar och middagar och luncher och träffar hela tiden, så blir det gott att det återgår till det mer normalt lugna här i mitt liv. Jag startar mina morgnar med att cykla och sedan pilla lite på datan, slappa lite och pyssla i trädgården lite. Egentligen secket jädra trökigt liv.......... Hemma i Svedala så är ju detta varit ett fullständigt värdelöst liv ju,,,

 

Men ändå jag är nöjd, är detta att bli gammal? Man blir nöjd på något sätt. Eller är det så att ålderdomen bara tar bort ens motivation att göra något aktivt?? Att hjärnan gärna meddelar övriga kroppen – ”hörrni ni ni!! Sluta nu att käcka Er och leka Arne Tammer, ta nu till hängmattan och ta det vackert för satan”. Är det vad man blir tillsagt inombords??? I så fall så har jag en jäkligt utvecklad hjärna, för jag känner detta hela tiden ju!!

 

Idag tisdag den 8 februari 2011, så har det inte hänt speciellt mycket alls. Sedan några dagar tillbaka bara, så har vintern försvunnit definitivt nu. Kvällarna ligger på runt 25-26 grader och dagarna känns som nästan 33 grader. Det är riktigt varmt nu igen i alla fall, och det är på både gott och ont. A/C;n åker på alltför ofta, och kostnaden stiger med den.

 

Jag är mer och mer aktiv ute på internet, och deltager i forum där man möter många skittrevliga människor. Vi är ett gäng där, och det skulle inte förvåna mig om vi inte någon kommer att träffas med våra familjer och klämma en middag och ett gäng groggar ihop. Alltid kul att träffa nya människor, speciellt som man ju tappat i stort sett allting hemifrån.

 

Jag hade ju Krister J. som kom hit och besökte mig 2 gånger, och det var riktigt fantastiskt tycker jag. Men förutom honom, så är inte folk speciellt intresserade att komma hit, de som kommer till Thailand, kunde lika gärna åka till Spanien ju. De åker till sitt Phuket och ligger där på röva i 2 veckor, och vägrar att ens anstränga sig för att göra något för att träffa vänner, eller för att se något annat än att lära känna den lokale servitören på hotellet som de sover på.

 

Jag fick häromdagen ifrån grannhuset av den där boende mormodern till barnet Bea som bor där ett par stycken påsar med spagettiköttsås ifrån Holland. Tanten kunde inte få det att funka och hon förstod ingenting av vad som stod på påsen, OCH DET GJORDE JAG DÅ VA.... fasen det stod ju på holländska.

 

Hon kom över med påsarna, de har väl inte riktigt kläm på att falanger kommer ifrån olika länder och att vi pratar olika språk. För många thai så är världen indelad i Thailand först och främst, sedan några länder i Asien, de fattar; Laos, Kambodja, Korea (nord eller syd har de ingen aning om), Kina samt ibland Nippon (Japan) och sedan finns det Nikko (negrer) och till slut falang. Och ibland får man den känslan av att de tror att alla falang kommer ifrån ett land och att vi alla pratar samma språk

 

Jag uppskattade mycket att hon var såpass omtänksam så hon kom över med påsarna, så i förrgår så slafsade jag ihop min special köttsås och kokade spagetti. När jag gick över med maten, så tog hon emot, tackade inte, de är ju inte så himla bra på den grejen, men skitsamma numera. Jag sade till henne, middag för dig och Bea. Jag vet ju exakt vad de kommer att göra...

 

Hon (mormodern) kommer inte att lita på att falangmat duger som middagsmat, där fanns ju ingen sallad, Och en middag utan 10st olika sorts sallad, det är ingen middag att tala om. Så hon kommer säkert att förbereda en middag till dem och använda min mat som något exotiskt för dem att prata om över deras middag. Jag hoppas i alla fall att de gillar maten.

 

Jag har inget hört, att de skulle komma över och tacka och säga att det var gott, det finns inte på världskartan i Thailand, glöm det... men kommer de inte över och säger något, då kommer jag heller inte mer att anstränga mig och göra någon mer mat till dem. För göra mat till thai som de slänger och rynkar på näsan åt, det gör jag inte.....

 

Jag har fått nytt uppdrag nu utav Yongyut. Hon vill att jag skall cykla på min cykelrunda till hennes systers hus och mata hunden som är där alldeles ensam. Han heter ”Zeti”, vilket lär betyda ”mycket pengar” eller ”mycket rik” ungefär. Yongyuts och Alaams mamma brukar ju bo och passa huset, vilket jag tycker är rena rama natta för tanten. Forts. nästa kapitel....

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCLII , Thailand

 

Forts. från förra kapitlet.. Att tvinga henne att bo där ensam när hon har sina polare och sina kor nere hos den äldsta systern och där finns farmen med grisar och friluftslivet. Det är hennes liv. Jag har sagt till systrarna detta flera gånger. Men de verkar skita i vad jag säger till dem. Mamman skall bara vara där och passa huset och hunden. Jag tycker det är skittaskigt faktiskt. Ensam i ett stort jädra hus.....

 

Nu är i alla fall mamman nere på farmen och tar hand om sina kossor och grisar därnere, bra för henne, hoppas att hon stannar länge. Men nu kommer nästa problem. Hunden måste ju matas. Här låter de en stor liten valp i stort sett vara ensam på tomten, och inte kunna springa ut. Och så skall vi åka dit 1 gång om dagen och ge den mat..

 

Så jävla taskigt tycker jag. Har sagt till dem, men med deras syn på djur, så tycker de att jag verkar vara infantilt dum i huvudet när det gäller hunden. Så nu faller det på min lott till slut då att mata hunden. Till saken hör ju att ägarinnan, systern alltså, hon bor ju INTE i Chaiyaphum, hon bor och arbetar nere i Bangkok.

 

Det är tredje gången hon gör en sådan här jävla dum grej, och skaffar hund utan att ta hand om den. Första gången var när jag bodde i huset, innan vi köpte vårt nuvarande. Då, nån gång i december tror jag 2008, då skaffade hon en hund, och sedan stack hon ned till Bangkok lämnandes kvar byrackan. Jag sade ifrån i hushållet direkt. Den hunden skall vara på utsidan och jag tänker INTE ta hand om den.

 

Här är ungefär 2 meter tomtyta runt huset runtom.. Och där skall de ha en hund som skall springa runt bland blommor och buskar och skita och skälla. Jag sade till dem att den hunden gjorde sig bäst nere på farmen som den äldre systern har. Här fyller den INGEN plats alls. De gjorde som jag sade efter 1 månad, och flyttade hunden, jäkligt bra gjort för hundens del.

 

Sedan så köpte de denna hunden/valpen Zeti, hade den 2 månader, och skaffade sedan ytterligare en hund, och bägge dessa djur hade de inom denna trånga tomt velandes omkring där, och sedan så stack systern tillbaka till Bangkok igen. Och nu vill de att deras mamma skall bo ensam i detta jädra hus, och baktanken är väl att hon skall agera vakt åt huset och åt hundarna.

 

Anledningen till att de skaffade hundarna, jo de skulle para sig och få valpar och så skulle de sälja valparna. Men som vanligt med thai härnere, det är aldrig de som har ideerna, och som vill ha pengarna, som gör jobbet, det är alltid någon annan som skall göra det. Så nu är det jag som cyklar till huset och matar hunden, och jag gillar det fan inte, hon är en idiot systern som skaffar dessa hundar.

 

Den sist inköpta valpen stack ut genom den öppna grinden när mamman var där och passade huset. Blev överkörd av en bil INNE i bostadsområdet. Gatorna är så trånga så man kan inte ens mötas 2 bilar, men ändå kör dessa fullständigt värdelösa förare som vettvillingar inne på smågator skitandes i småbarn som leker där och djur som springer omkring där. I alla fall lillhunden blev pannkaka där på gatan, och nu så är det bara Zeti där lidandes inne på den lilla tomten ensammen....

 

För att förhöja humöret lite grand, så avslutar jag med en go vits:

 

The Mexican maid asked for a pay increase. The wife was very upset about this and decided to talk to her about the raise.

She asked: "Now Maria, why do you want a pay increase?" Maria: "Well, Señora, there are tree reasons why I wanna increaze." - "The first is that I iron better than you." Wife: "Who said you iron better than me?" Maria: "Jor huzban he say so." Wife: "Oh yeah?"

 

Maria: "The second reason eez that I am a better cook than you." Wife: "Nonsense, who said you were a better cook than me?" Maria: "Jor hozban did"

Wife increasingly agitated: "Oh he did, did he???" Maria: "The third reason is that I am better at sex than you in the bed." Wife, really boiling now and through gritted teeth.

"And did my husband say that as well?" Maria: "No Señora......The gardener did."

Wife: "So how much do you want?"

 

Handskak

 

Chaiyaphum DCCLIII , Thailand

 

Bea granntantens barnbarn, dem som jag gav spagetti och köttfärssås. Hon gick förbi huset igår kväll. Eftersom jag inget hört t.ex. Jättegott, tack så mycket eller liknande!! Så frågade jag henne rent ut när hon passerade om hon tyckte om spagettin... hon svarade mer tydligt än jag kunde önska; -” Nej nej nej, no good, cannot eat”.... Soda frågade för säkerhets skull och han bekräftade att hon inte gillade maten.

 

Som sagt var, om Mormodern ville äta det, vet faktiskt inte, de säger ju fan ingenting. Jag är rejält besviken, och de kan glömma att jag tänker anstränga mig mer. Så kan det gå till här i Thailand... Hoppas någon får glädje av det jag skriver, så ni själva inte blir för besvikna. I botten förstår jag att det handlar om kulturskillnader oss emellan. Thai uttrycker sig bara inte som vi gör, så det är egentligt löjligt att bli besviken och sur i sinnet. Men fasen, man blir det ändå......

 

Nu skall jag berätta en hemlighet, och samtidigt ta bort lite ära för min del i

uppbyggandet av dessa "monstruöst" vackra buskar..... Så här är det har jag fått

lära mig;

 

a) Namn; Bougdanvillea (thainamn = Funfa)

 

b) kommer i fem färger inte mer: Vit, röd, orange, lila samt violett Men i det lila

och violetta spektrat så finns där variationer i det oändliga har jag sett.

 

c) De är enkla att odla faktiskt. Jag brukar på mina cykelturer stjäla grenar som jag bryter av överallt i Chaiyaphum, Alltså i Namkaengs skola som har en skitgrann violett färg. På ett buddisttempel inne i Chaiyaphum, som har den klaraste röda färg jag sett och, så stal jag inne hos Siam River hotell, secken orange de hade..... Det är bara grenar, så man skadar inte alls själva växten. men de växer så fort så inom 2 veckor så finns det nytt grenverk på busken man stal ifrån.

 

d) man sticker alltså ned grenen i marken och väter på bra i början, de tar sig och växer som satan med lite kärlek.

 

e) Växten är underlig. När regnperioden kommer i september, så faller alla blommor av, och då brukar jag klippa till den i den form som jag vill ha den i.

 

f) När regnperioden är över, DÅ tycker växten att det är dags att sätta blommor igen. Så borttagandet av vatten är signalen för blomning... Likaså ansning, det frambringar också blomning.

 

g) Så jag har lärt mig att INTE vattna mina Funfa alls under hela året. Hur fick jag reda på det då?? Jo genom mina cykelturer förra året, så märkte jag med förvånansvärd förundran att alla vildväxande Funfa och de Funfa som fanns i Thais trädgård, blommande i all sin bästa klädedräkt fast jag visste att absolut ingen brydde sig om dem och gav dem något vatten. Och det var faktiskt sant, jag skiter i att vattna dem på 9 månader på året....

 

h) dock så brukar jag 3-4 kvällar i veckan ge dem en liten tunn dusch över löven, och DET verkar vara "grejen" Skit i att vattna rotsystemet, bara ge en dusch över bladen..plus att en gång om året så ger jag lite växtnäring runt rotsystemet..

 

i) Till sist; Funfas blad utvecklas till dessa färggranna blommor, så är det!!!!

 

Lycka till om någon av Er kommer att starta med Funfa, en skitenkel buske att ha och i mitt tycke det mest thailändska man kan finna i naturen. Den finns ÖVERALLT. Den anses faktiskt i vissa thaifamiljer som en otursbuske, snacket kommer ifrån lokala buddistmunkar, men det är rent skitprat av vissa bara.

 

Alla andra munkar ser Funfa som en snygg och trevlig växt. Busken kommer ursprungligen ifrån Brasiliens kusttrakter där den växer vild, så den är INTE en thailändsk buske från början... Men nu finns den ÖVERALLT runtom i Thailand.

Så nu vet ni alla om min hemlighet, det handlar inte om mina gröna fingrar, utan det handlar om mitt öppna sinnelag och observationsförmåga och inget annat!!! De vilda blommorna är lika granna (nästan) som mina är i trädgården....... Forts. nästa kapitel.

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum DCCLIV , Thailand

 

Forts. från förra kapitlet... Fick en kommentar ifrån min gamle kombatant boendes i en by någonstans utanför Khorat. Hans kommentarer har börjat bli riktigt trevliga, och det är skitkul då att ha med honom att göra. Han var förut en riktig gammal surk:k som vi säger i Göteborg, men tydligen så har han gjort bot och bättring. Här kommer i alla fall hans senaste kommentar:

 

”Idag kl 06:46 - sjöfaran

Nu har vi ingen sophämtning i byn, men jag tar med mig sopsäckar tre gånger i veckan när vi går till marknaden i sta I går besökte jag en svensk o en norman båda hade ca 1,5 raj med mur runt om kostade multum fina trädgårdar, men de läjer folk att göra grov jobbet. på så sätt birdrar de till försörjningen av folk i byn, bra va.

 

Själva har vi 1,5 raj som, mestadeles är natur tomt, pricis som hemma. Appro på husinvigning så var jag på en sådan hos Svensken för ett tag sedan där kom också riset in sist efter sex rätter, men det riset var en rätt som serveras sist det kan vara små räker eller någott annat i. Har upplevt detta tidigare på en fest".

 

Jo, Sjöfaran skrev ju en kommentar, och jag tycker att det är kul att han nu skriver i en go ton, så vi kan utbyta erfarenheter. Bra där Sjöfaran, att du tar med dig dina sopor hemifrån. Bra att du visar thai hur man skall göra. Då har du ju en positiv inverkan på din omgivning, och inte bara att du själv blir påverkad som hittills.

 

Vad det gäller dina vänner, en svensk och en norrman, så säger jag bara till dig Sjöfaran, 2 fel gör inte 1 rätt. Dessa 2 killar gör naturligtvis som de vill, men hur intelligent är man när man på sin ålderdom kommer till Thailand och vräker ut pengar på saker som man egentligen INTE behöver.

 

2.400 m2 har de, och stollarna skaffar en mur runt marken, och sedan skaffar de en trädgård säger du, innan murarna. Men de orkar inte själva årgärda marken och trädgården utan lejer bort det. Snacka om att skaffa sig ”ok på börda”. I stället för att leva livet och njuta, så kan de inte sluta utan de tar med sig ekorrhjulet till Thailand, ja säger bara, secka idioter..

 

Förvånansvärt att du som gammal Errare (KPMLR) inte skriver negativt om det. Har du helt bytt sida nu Sjöfaran eller?? Jag tror inte det, för du gav ju dig hårt på mig som boendes i Askim, Göteborg och kallade mig överklass och sån skit. Men nu så duger svensken och norrmannen bra eller?? Men men men, när fan blir gammal så blir han religöser, eller hur?? Du har bytt sida till slut, välkommen till borgarbrackorna Sjöfaran....

 

Det imponerar dock inte alls på mig. Var och en gör det som de vill, men använd inte sån skit och tro att jag skall bli impad, alldeles för billigt för mig. Däremot tycker jag att du själv som har naturtomt på 2.400 m2 har det alldeles OK, och du kör ett OK race Sjöfaran. Grattis om du själv är nöjd!!

 

Vad det gäller riset, så tror jag att du har helt rätt där. Det riset som vi fick på bröllopet som du refererar till, var också uppblandat med någonting mer, och var skitgott. Jag missade det. Så det behandlas som en egen rätt då?? Tack för den upplysningen. Men trots detta så tycker jag som falang att det var egendomligt att få riset sist... precis samma som att få potatisgratängen sist på en sexrätters middag, alltså efter 45-60 minuter.

 

Nu har Alfa-modern (min svärmor alltså) ramlat när hon var ute och vallade korna. De tog henne till sjukhuset och hon hade brutit benet säger Yongyut till mig. Vi får väl se, ingenting är ju ALDRIG vad de säger att det är, så förhoppningsvis så är det kanske bara en fet smäll på benet och inga ben är av. Forts. nästa kapitel....

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum DCCLV , Thailand

 

Forts. från förra kapitlet... Yongyut stack iväg nu kl. 22.30 på kvällen, och skall stanna där hela natten, och sedan skall hon iväg imorgon bitti till sin körskola. Fan hon kommer väl att gå in i väggen. Jag frågade henne, men din mamma är ju på sjukhus, du kan väl hälsa på din mamma imorgon istället. Det går väl ingen nöd på henne.

 

Yongyut säger då: -” Hospitel no good for people, only good for VIP, have own room and nurse take care very good. For mama nurse not take care good. Mama want to pee I must take care” Så Yongyut där hela natten, sedan till körskolan och efter den till sjukan igen.

 

Det är för jävligt vilken press de har på sina döttrar här. va fan mamma kan väl för helvete pissa själv, hon är 1 år yngre än Reine Hast, min polare som åker till Thailand 2 gånger om året. De har ena jäkla krav på sina döttrar här, och det är inget jag kan göra åt det. Många av dessa gamla är jävligt egoistiska.

 

Dock att ta hand om korna är väl inte alldeles riskfritt verkar det som. Yongyut berättade också för mig idag, att Alfa flera gånger har blivit stångad av kossorna i bröstet m.m. och fått ont i dagar. Jag sade till Yongyut, att det verkar för mig som om din mamma och kossor måste sluta nu. Du får ge henne en groda eller nåt att ta hand om, nåt djur som inte kan bryta ben på henne i alla fall. Yongyut skrattade bara måttligt!!!

 

På tal om traditioner och seder. Här i Thailand så hålls dessa väldigt kära, och de respekteras mer än vanlig logik faktiskt. Att traditoner kan vara en sak som man kan ifrågasätta belyser väl denna historia mer än väl tycker jag;

 

An Irish Family Tradition

Danny boy, had long heard the stories of an amazing family tradition.

It seems that his father, grandfather and great-grandfather had all been

able to walk on water on their 18th birthday.

On that special day, they'd each walked across the lake to the pub on

the far side for their first legal drink.

 

So when Danny boy's, 18th birthday came 'round, he and his pal

Joseph, took a boat out to the middle of the lake, Danny boy, stepped out

of the boat ....and nearly drowned! Joey just barely managed to pull him to safety.

Furious and confused, Danny boy, went to see his grandmother.

'Grandma,' he asked, "It's my 18th birthday, so why can't I walk

'cross the lake like my father, his father, and his father before him?"

 

Granny looked deeply into Danny boy's, troubled brown eyes and

said, "Because your father, your grandfather and your great grandfather

were all born in December, when the lake is frozen, and you were born in

August, ya dip shit.

 

Läste på en annan bloggsida, Denna kvinna hade ett inlägg i sin blogg där hon gick hårt åt kungahuset och tog den sista boken som exempel på hur det verkligen var i en sann värld. Där fanns inga ifrågasättanden, bara anklaganden. Och sedan avslutar hon och berättar för alla hur korkat Sverige är som accepterar, det som kommunister och socialister INTE gillar alls, nämligen monarki.

 

Vill inte nämna några namn, men sådana människor som denna skenheliga kvinna. En riktig ulv i fårakläder, hon får mig tyvärr att se rött. Normalt sett så har jag inga problem med att man tycker ditten och datten. Men vissa människor tycker jag har förverkat sin rätt att tycka nåt alls.

 

Denna människa är vänsterpartist, om det nu heter VPK eller V, skiter jag fullständigt i, spelar absolut ingen roll i sammanhanget. Det viktiga är vad dessa förrädare står för. Dessa människor har ALLTID varit beredda att sälja ut Sverige. De stod i grann höggivakt när Sovjet var på tapeten. Och det enda som Sverige dög till var att vara en satellitstat till Sovjet. Forts. nästa kapitel....

 

Handskak

 

Chaiyaphum DCCLVI , Thailand

 

Forts. från förra kapitlet... Hur man känner igen en VPK:are?? 1) hatar Israel, 2) är klasshysteriker 3) hatar monarki och kungahuset. Vilket ju också klart framgick när de slaktade adeln i Ryssland för kampens skull, och sedan mördade totalt 20 miljoner ryssar däribland MÄNGDER av judar. Deras åsikter dikteras av partiet, och de låter sig mer än villigt dras med huvudlöst utan en stunds eftertanke.

 

Jag begär inte att någon skall hålla med mig, men jag kände bara att jag så himla gärna ville skriva det som många tänker och tycker om dessa osolidariska typer som är beredda till allting för att förråda sitt egna land... Nä en hästspark i arslet på hela jädra VPK, eller V, eller om de nu ändrat skepnad igen. Men som man säger, man kan ändra på saker och tings yttre, men det inre är fortfarande detsamma. Eller som den gamla berömde greken mycket riktigt sade: En potta är en potta är en potta är en potta.

 

Igår så kom Beas mormor in till oss och bjöd in Namkaeng och Soda till födelsedags-kalas senare på eftermiddagen. Barnen blev ju glada, skitkul för dem. Mormodern tittade in i mitt rum, och jag kunde inte hålla mig, och frågade om hon gillade maten. Jajamensan det gjorde hon, kanomngott, men hon berättade att hon själv inte ätit så mycket, för Bea hade ätit allting.

 

Jag visste ju redan att Bea INTE tyckte om falangmaten jag hade gjort, så mormodern stod alltså där i min dörröppning och ljög mig och Yongyut rätt upp i ansiktet. DÅ minsann är det viktigt att rädda ansiktet. Varför egentligen. Tycker man inte om maten, så tycker man inte om maten. Man kunde ju ha skött det lite snyggt tycker man.

 

Och dessutom när jag hade gjort 4 stora portioner med mat. Undra om de slängde maten????? Skitsamma, jag gör ingen mat till thai utan att jag vet tvärsäkert att de tycker om maten, och då skall de fanimej äta i mitt hem, så jag ser att de inte slänger maten.

 

Fick igår kväll reda på av Yongyut att benet inte var brutet, det var som jag misstänkte, här i Thailand så är, och blir det aldrig som man FÖRST tror eller får besked om. Det ändrar sig konstant. En thai ändrar alltid på redan bestämda saker också, så allting går hand i hand faktiskt.

 

Pojkarna Jeff (min svågers son) plus Soda fick igår vara barnvakt åt Alfa, så hon inte behövde bara ensam i denna svåra stund av att ha fått en smäll på benet..... och sedan får Yongyut flänga som en jädra idiot för att serva modern på de mest obekväma tider på dygnet.

 

Tycker änna synd om Yongyut trots att hon faktiskt kan säga till Alfa att hon kommer när hon har tid. Alfa kan stå på benet, hon kan gå på benet. Det är absolut ingen fara med henne. De behandlar henne som om hon vora 84 år gammal och helt okapabel att röra sig. Håller dom på på detta sättet, så blir hon snart inmobil och blir sittande för gott istället.

 

Fick denna kommentar ifrån Roger, en trogen läsare.

 

Igår kl 07:48 - Roger -

Hej mr G! Vi hade en Funfa i Hua Hin som fåglar åt upp blommskotte på varje år. Har du inga problem med fåglar?

Nej, har inte på 3 år noterat någon fågel som ger sig på mina Funfa. Kanske en fågelart som vi inte har.. fota den och skicka den till mig vet ja....

 

Fick även denna kommentar om samma ämne ifrån KR:

 

•Igår kl 20:24 - KR

Alltså har jag fattat det rätt nu: Den där förra busken du visade bild på (eldbusken) det var tre olika donatorer? Så busken i sig gör inte blommor i olika färger utan endast en färg. Det är först när man för samman flera buskar som man får elden? För att få din eld så sätter man ner flera kvistar nära varandra. Blev det rätt nu?

 

Helt rätt där KR. De buskar som man t.ex. köper för dyra pengar kan ha upp till de 5st färger som finns tillgängliga. Men 4st av de färger är ditympade. En gren av den vackra Bougdanvillea kan endast ha en färg!!! Jag gjorde precis som du sade. Jag var ute och klippte av grenar i smyg, tog hem dem, och körde ned dem i jorden. Misslyckades med en del, typ av 5 nedstoppade pinnar, så missade jag nog 2-3 av dem och 2st ”tog sig” och blommade efter ett år....

 

Bifogar foto av min senaste 2 skapelse”, den är dock under ”byggnad”, det är väl inte det smartaste jag gjort i livet, men jag gillar att pilla med sådana här saker. Annars hade det nog varit mycket enklare att bara gå och köpa sig en femfärgad buske, och se glad ut.... men va fasen, man måste ”leva” livet, annars kan det kvitta....

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum DCCLVII , Thailand

 

Fick denna kommentar ifrån min polare Sjöfaran, han vill återkomma till det där med kostnaden för att ha en fest här i Thailand. Vi pratade ju om bröllop, men han jämför nu med husinvigningsfest hos någon gubbe i djungeln borta vid Khorat. Här kommer hans inlägg:

 

”Idag kl 07:09 - sjofaran

Vi har ju tidigare haft diskutioner ang kosnader för fest. Kan då berätta att Svenskens hus fest kostade bara musiken med dansare 40 000, 12 dansare 3 sångersker 3lady bojs samt3st övriga. Senen var ca 30 meter lång 200 strål kastare. .Slog min fest med råge. 500 pers. Det du var den största fest jag varit på”

 

Det hela började med att jag berättade att Mr Seattle (Dan), hans bröllopsfest kostade i runda slängar cirka 35.000 baht allt som allt. Och jag berättade att denna summa fick de också ”tillbaka” i form av gåvor i dessa kuvert som man ger vid sådana här tillfällen. Och jag menade på att man inte alls behövde slänga ut dessa hysteriska belopp på en bröllopsfest bara för att familjen i Thailand vill visa att de har bra ställning i bygden.

 

Vadå ...visa detta... på min bekostnad, på pengar som jag jobbat ihop under ett helt liv.

DÅ ryckte denna Sjöfaran in och tyckte att jag var en jädra snåljåp som inte fattade hur viktigt det var, och att man ju inte vill bli ansedd som en snålis där i byn. Jag själv menade på att för egen del så skiter jag fullständigt i vad medel-thai tycker i ett sådant här sammanhang.

 

Viktigare för mig är väl kanske att bli accepterad som en bra människa. Men jag skiter ärligt talat i fåfängan här. Jag är för gammal för att ramla tillbaka ner i den gropen igen..

Så även om jag påpekade att Dan (Mr Seattle) fick en fest med ”allting”, uppträdanden, dansare och karaoeke och fin mat till de som var inbjudna, och det ”bara” kostade cirka 35.000 baht. Så menade Sjöfaran på att man inte fick ihop en fest för det lilla snåla beloppet.

 

I Mr Seattles fall, så hade han tagit ner en danstrupp av flickor i 12-14-årsåldern som dansade traditionella danser på scenen, de hade 2st töser som sjöng skitbra, och så hade de en inhyrd karaokekille. Allt detta togs ifrån deras by där de undervisade i deras skola. De kom ner bra i pris där. Sedan maten, hittades faktiskt av en tillfällighet av både Dan och mig själv.

 

Vi var ute och käkade lunch på en restaurant utanför Ban Kwaoo. Väl där så fick vi nys på att dessa fixa mat till fester. Dan frågade dem om sitt förestående bröllop och de sade att de gjorde detta utan problem. De erbjöd sin mat för 1.000 baht per bord med max. 8st personer vid varje bord. Och på detta sätt så kom Mr Seattle ner i pris.

 

Man måste inte vara en idiot i detta livet, man måste inte gå på alla tricks i denna världen. Man måste bara vara lite företagsam härnere i Thailand. Här finns allt och här finns inget. Upp till en själv. Så Sjöfaran, var och en håller de fester man själv vill. Dessa djupingar som du refererar till gång efter annan. Jag har inget gemensamt med den typen av ”torskar”. De blir mjölkade ifrån 2 håll samtidigt. Ifrån familjen de har, och så blir de mjölkade av sin mesiga inställning, där de tror att de blir kungar bara för en sketen fest......

 

Det där snacket om att hålla upp facet (ansiktet) i byn där du bor, är bara snicksnack. Är du trevlig Sjöfaran, och inte en irriterande glidare som tror han är nåt där i byn, då blir du populär och omtyckt. Och folk ser upp till dig som en kraft att räkna med, och de respekterar dig utav rätt anledning.

 

Är du bara ”torsken” och du blir mjölkad som du verkar bli, så ser de bara ner på dig, trots dina dyra fester, och glänsande uppträdande. Pengar BARA i kombination med rätt inställning, ger dig det du tydligen fikar mest efter, beundran. Att få respekt här, ja då handlar det väl om något annat än egotrippar. Dert handlar väl mer om att man är oegoistisk och att man hjälper utav snällhet, inte utav att man förväntar sig att få något tillbaka.

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum DCCLVIII , Thailand

 

Pratade med Reine H nere i Jomtien idag. Han börjar återigen att bli lite otålig därnere. Han har lekt rommen av sig lite grand, och vill komma upp till Isaan och höja sin livskvalite lite grand. Dessutom så unnar jag inte honom för mycket roligt, nu när jag är här uppe, nån rättvisa får det allt finnas. Får inte jag, så skall inte han!!

 

Så bara för att jävlas, så skall jag berätta en av alla hans fadäser som han brukar göra. Igår så var han helt allena, alla hans polare låg hemma fyllesjuka och trötta, och han var pigg och glad och tänkte väl då; ”själv är bäste dräng”. Han tog fan i hågen och promenerade utefter Beachroad Jomtien, och kom fram till kurvan. Tog inte höger utefter kurvan utan fortsatte bara rätt fram.

 

Kom strax fram till en härlig badstrand där de hade ”riktigt” bekväma solstolar. Reine glad i håg, betalde till killen för en stol, tog av sig och satte sig och solade och badade flera timmar. Omgiven av vad han tyckte var skittrevliga människor. Om man tittade åt höger åt Pattaya-hållet så såg man fullt av familjer och en allsköns blandning, och tittade man åt vänster, alltså tillbaka til Jomtien, så såg man också en go blandning av alla människor.

 

Men på min strand, sade Reine så var det bara män såg jag plötsligt, hade inte tänkt på det tidigare, men det var fanimej bara män, Hjälp skrek han inombords, bara massa bögar..... Jäklar va kvinnliga de var när de svansade runt hans stol. Min Yongyut kunde ju inte hålla sig när jag berättade detta idag fredag. Hon ville ringa Reine genast nere i Jomtien. Hon ringde och vrålskrattade i telefon och frågade om Reine var ”öm i häcken”. Jag hade lärt henne detta på svenska tillfället til ära!! Hahahha, typiskt Reine att råka in i slika sköna situationer.

 

Har ju haft hand ungarna nu den sista månaden när Yongyut varit på körskolan. När de kommer hem ifrån skolan, så har oftast Yongyut gett dem mat väldigt sent har jag märkt, typ 19-19.30 ungefär. Jag har sagt till henne att jag tycker att det är alldeles för sent för kroppen att äta en bastant middag så sent, de får ju inte en chans att springa bort det mesta i sin lek, för de leker ju inte ute så sent på kvällen.

 

Jag har bett henne att vi kan äta helst kl. 17.00 eller i absolut värsta fall 18.00, Men inte senare. Hon gillade det inte alls, men gav inget nöjaktigt besked om varför det skulle vara dåligt!! Nu i alla fall, så har jag haft middagen färdig i stort sett när de kommit hem ifrån skolan runt 17.30, och de säger bägge att de inte är hungriga. Jag vet precis vad det handlar om egentligen, de vill inte missa ”leken” på gatan utanför. Så jag drar på det lite då till kl. 18.00 oftast, sedan tvingar jag in dem med hjälpa av ”onda ögat” + en kraftfull busvissling!!

 

De brukar samfällt tala om för mig att de inte är speciellt hungriga. Och man undrar ju då hur det kommer sig att de INTE är hungriga. De äter ju hemma middag kl. 06.30 på morgonen precis som alla andra ungar. Och de har lunch vid 12.snåret nån gång. Då de får, alternativt köper mat att äta. Och den maten man köper vid skolorna är skitlite mat, mest vätska faktiskt har jag sett. Men ändå är de inte hungriga nör de kommer hem. När jag jämför med våra falangongar, så äter de ju olika bra på luncherna, men de är ändå skethungriga när de kommer hem, och man frågar sig då, vari består skillnaden??

 

Yongyut hemma har ju alltid talat om för mig det som hennes mamma och pappa lärt henne om maten. ”Falangmat tunn och näringsfattig, gör dig hungrig snabbt igen” och så säger de ”thaifood, god och näringsrik och håller dig mätt många timmar”. Nu tar ju jag det sista uttalandet för vad det är, skitprat. Den generationen som Yongyuts föräldrar representerar vet inte ett dugg utanför byn där de växte upp, inte ett dugg.

 

Så det är bara främlingsfientligt snack, precis samma tugg som min mor sade till mig, ni vet när jag var 16 år gammal och jag frågade; -”morsan, varför får aldrig vi ris hemma, bara potatis hela tiden”?? Jag hade precis upptäckt kinakrogarna 1967, och det var ju sketgo mat.. Morsan svarade då medans hon lutade sig över mig vid matbordet –”Unge man, i detta hushållet , så arbetar vi hårt, och vi måste ha ”riktig mat” annars orkar vi inte med vårt jobb, OK??”. Forts. nästa kapitel...

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCLIX , Thailand

 

Forts. från förra kapitlet.. Med henne stående där, så vågade man ju inte säga varken bu eller bä......Så igen, hur kommer sig detta, de är faktiskt INTE hungriga när de kommer hem, trots att de ätit så joggans lite mat under dagen. De äter alltså väsentligt mycket mindre mat än våra falangbarn. Är det här som man grundlägger asiatens eller thais fysik som de skall leva på under resten av sina liva.

 

Jag tycker mig märka att thai är ett trött folkslag, som alltid uppskattar sina sov-stunder mitt på dagen. Och de älskar att leva ”för dagen”. Har det med näringsbrist att göra, detta som vi uppfattar som lathet????? Ingen aning själv, jag bara små-spekulerar!!!! Nu lägger vi det ämnet åt sidan med en stilla undran!!

 

Nu fr.om. detta veckoslutet så skall vi återuppta vårt badande, vi kommer dock några helger framåt att välja söndagar, så att Yongyut kan vara med. Söndag är ju hennes lediga dag. Ungarna är fyllda av helig buddistisk glädje. Jag själv lite tvehågsen, frågandes mig själv? Är det verkligen tillräckligt varmt i swimmingpoolen?? Får jag kramp i tårna om jag går i???? men vi får la chansa!!! Hahaha!!

 

Dan och Amphorn var över igår kväll, så bjöd vi dem på mat här hemma. Yongyut hade gjort den där maten där man köper i affären en liten2 dl. Förpackning som heter ”Roi Thai”, och så står det ”yellow curry soap”. Yongyut kokar detta ihop med potatisar och morötter och kycklingben och något annat som jag inte vet. Detta blir en härlig gryta som är grymt mättande och grymt god måste jag säga!!

 

Återigen Dan och Amphorn, de hittade till slut efter sju sorger och åtta bedrövelser en ny hemmastäderska. Det skedde på något sätt via Amphorns lärarkollegor och deras släktingar. Amphorn arvbetar ju cirka 6 mil härifrån uppe i Wang Noi. Släktens grenar föll sedan, så att städdamen faktiskt bor i vår egna by här, alltså Nong Nasaeng.

 

De betalar henne 3 gånger i veckan 250 baht per dag. Och då arbetar hon mellan 08.00 till 17.00 med avbrott för någon timme lunch. De var så himla glada för hon städade kanonbra, och gjorde bra mycket mer än de någonsin kunde tro. Grovstädade och hittade dessutom saker som att plocka isär fläktarna och tvätta dem. Hon tog bort ALLA myggnätten på fönstren och diskade dem. Allting var skinande blankt.

 

Sedan är hon ute och röjer i trädgården och vattnar. Ja hon tar t.om. bort höljet på takbelysningen, där ligger ju i alla lamporna 1 miljon döda småkryp som dragits dit av ljuset. Och sedan diskar hon dessa glas i lamporna... De var helt nöjda. De betalar alltså henne styvt 3.000 baht per månad = SEK; 660:- i månaden för att ha det helstädat hemma.

 

Jag tycker att det verkar grymt billigt och praktiskt. De är ju borta hela dagarna, så de slipper ju se städtanten alls, allting är bara skinande fint när de kommer hem. Nu när vi satt och käkade igår kväll, så förde Amphorn det på tal att vi också kunde nyttja henne någon gång i månaden. Så Yongyut ville gärna att vi hade henne 1 gång kanske i månaden, jag tyckte att vi kunde ha henne minst 2 gånger i månaden och grovstäda härhemme.

 

Yongyut är ju ändå hemma och städar resten, så vi har ju inga sådana behov av städning som Dan och Amphorn, där inte ”lärarinnan” orkar jobba.. för hon är så trött... Så idag kom hon och städade mellan kl. 08.00 till kl. 17.00. jag skall inte klaga men ärligt talat, det är absolut inte samma krav som hemma. Det var mycket skitsnack av Dan som pratade upp henne så mycket.

 

Jag kollade väl inte precis allting, men när man håller på i 5 timmar nästan för vår övervåning. Jag tittade ut genom fönstren och där var samma fläckar kvar, alltså fläckar av målarfärg. Hon hade inte tagit bort dem. Så nog är hon som de flesta, man väljer den enklaste vägen ut ur ett problem, man skiter helt enkelt i det..

 

Men i det stora hela helt OK, kanske inte översvallande, men helt OK, och det kostade oss 250 baht för att få allt städat, alltså SEK: 55:-, Det är ju skitbilligt. Och det bästa är ju att man känner att man inte lurar någon, eller utnyttjar någon. Hennes 250 baht är ju 20% mer än risarbetare, byggnadsarbetare eller vägarbetare tjänar på en dag. Så snålt är det inte..

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCLX (760), Thailand

 

I brist på annat mer värdigt innehåll så för jag härmed in en vits, hoppas att ni gillar den.

 

The Sneeze

A man and a woman were sitting beside each other in the first class section of an airplane.The woman sneezed, took out a tissue, gently wiped her nose, then visibly shuddered for ten to fifteen seconds.The man went back to his reading. A few minutes later, the woman sneezed again, took a tissue, wiped her nose, then shuddered violently once more.

 

Assuming that the woman might have a cold, the man was still curious about the shuddering. A few more minutes passed when the woman sneezed yet again. As before, she took a tissue, wiped her nose, her body shaking even more than before.

 

Unable to restrain his curiosity, the man turned to the woman and said, "I couldn't help but notice that you've sneezed three times, wiped your nose and then shuddered violently. Are you OK?" - "I am sorry if I disturbed you, I have a very rare medical condition; whenever I sneeze I have an orgasm."

The man, more than a bit embarrassed, was still curious. "I have never heard of that condition before" he said. "Are you taking anything for it?"

The woman nodded, "Pepper."

 

Idag söndag 20 februari 2011, så skall vi ju till Siam River swimmingpool, och vi kommer att åka dit kl. 15.00. Vi blir ett gött gäng som åker, men tyvärr så åker inte ungarna med, utan nu fick ”ägaren” till området här en ide´att han skulle ta med dom ned till sin ”farm” som han kallar det. Jag vet inte vad detta är, jag trodde att det var just vad det kallades, men Yongyut berättade i morse att det var en Resort som han ägde, och ungarna kunde ha kul därnere.

 

Det är en bra bit för dem att åka därbak på flaket på pick up:en men de gillar ju det. Farmen ligger i provinsen Saraburi vilket ligger en bra bit söder om Khorat, så det är väl nästan 3 timmar dit och 3 timmar hem... Men men skitsamma, gillar ungarna detta, så får de gärna åka iväg för min del i alla fall.

 

Här kommer en kanongo vits, de är på engelska, jag hoppas att det funkar ändå,,,

 

The other night I was invited out for a night with the 'girls.'

I told my husband that I would be home by midnight, 'I promise!'

Well, the hours passed and the margaritas went down way too easily.

Around 3 a.m., a bit loaded, I headed for home.

 

Just as I got in the door, the cuckoo clock in the hallway started up and cuckooed 3 times.

Quickly, realizing my husband would probably wake up, I cuckooed another9 times.

I was really proud of myself for coming up with such a quick-witted solution, in order to escape a possible conflict with him.

 

(Even when totally smashed... 3 cuckoos plus 9 cuckoos = 12 cuckoos = MIDNIGHT!)

The next morning my husband asked me what time I got in, I told him 'MIDNIGHT'... he didn't seem upset in the least.

Whew, I got away with that one! Then he said 'We need a new cuckoo clock.'

 

When I asked him why, he said, 'Well, last night our clock cuckooed three times, then said 'oh F***.' Cuckooed 4 more times, cleared its throat, cuckooed another three times, giggled, cuckooed twice more, and then tripped over the coffee table and farted.'

 

Vi stack iväg kl. 15.00 till swimmingpoolen på hotell Siam River resort, och det var faktiskt gött i vattnet, så jag och Dan och Kevin, vi stod där i vattnet och tjötade och hade ett par goa samtalsämnen. Efter en stund kom David en engelsman ifrån Cambridge, som vi ju mötte förra veckan på den goa steakrestauranten.

 

Han badade inte, men deltog i tjötet och är en trevlig kille. För övrigt en lärare ifrån universitetet där i Cambridge tydligen. Han brukar vara härnere 3-4 månader per år, och sedan hem igen för att arbeta. Trivs med det och hyser inga planer på att flytta ned hit till Thailandet. Efter badandet, så satte vi oss under tak där på hotellet ihop med våra fruar och tjötade lite mer under cirka 30 minuter.

 

Efter det så drog vi till steakrestauranten och käkade vår middag där. Det blev också en härlig glass och vi åt till den glassen kakor som Dan hade bakat. De var nog de godaste jag smakat i hela mitt liv. Jag vet inte vad de heter och vad de innehåller mer än att Oatmeal är en ingrediens. Söndagen 20 februari 2011 var därmed till ända.

 

Handskak

 

Chaiyaphum DCCLXI, Thailand

 

Måndag morgon!!! Har precis gått upp efter att myggorna jagat mig ur säng, hahaha!! Vi har haft en inhyrd städtant här i veckan som gick, och hon öppnade alla fönster och dörrrar på vid gavel, och utanför så låg ju bataljon efter bataljon av myggor i bivack och bara väntade på anfallsorder.

 

Den ordern kom då via städtanten kl. 13.00 i lördags. Myggorna gjorde lyckosamma räder in och ut i våra sovrum, och har stört nattsömnen nu under hela den passerande veckan,. Jag fattar inte, dessa mikrosmå kryp där man inte hör vingslagen förränn de är vid örat ungefär, och nästintill omöjliga att se förränn de sugit upp sig på ens blod.

 

Den större varianten på mygga som är 2/3,delar av vår svenska mygga, den fan ser och hör man ju mycket bättre. Dessutom denna lilla mikromygga, dess stick gör 10 gånger mer ont än man var van vid hemifrån, Här vaknar man av att det gör så jädra ont rent ut sagt.. satans skit....

 

Sedan MÅSTE man bara gå upp ur sängen, leta reda på den lilla gäckande burken av Tigerbalsam, som är otroligt bra emot myggbett, vem kunde tro det när man körde med den stenhårt i fotbollen under ungdomsåren.

Men vi jobbar på.. snart så skall vi väl ha dödat den sista myggan, hoppas jag!! Igår natt, så gick Yongyut upp cirka 02.00, tände ljusen, tog med sitt ”tennisrack” med elektricitet och jagade runt i sovrummet. Det knastrade till hela 5 ggr, och 5 myggor fick ta samma väg till paradiset som muslimska självmordbombare.

 

Just inatt så knäppte hon ytterligare 3st hörde jag. Det är ju jäkligt kul att bli uppväckt mitt i natten tack vare myggorna. Sedan är det ju skitsvårt att somna om igen som ni alla vet. Jag sitter här i alla fall, efter att ha gett mig, och gått upp runt kl. 04.15 cirka.

 

Vi pratade för ett tag sedan om trafiken och trafikdöden härnere, ni kom ihåg 3st i timmen dygnet runt, året runt. Här kommer 2 notiser ifrån The Nation, alltså Bangkok Post idag med 1 timmes mellanrum;

 

14 teachers killed when bus plunges into ravine

By The Nation

 

Fourteen teachers were killed and 18 other injured when their bus plunged into a roadside ravine Monday, police said.

+

Minbath crash into truck in Cha Am today. By The Nation

5 people died and 5 people injured. They were all employed from Siam Bank and were driven by the Minibath for a short holiday to Phuket. They never made it. The driver is held in prison charged with reckless driving.

 

Här kommer en liten stund med städning, fick denna kommentar ifrån en läsare “Roger”;

”Den 19 februari 2011 kl 14:01 – Roger

Hej mr G! Hade en städerska i Egypten som under ett år inte såg en utspilld ask tandpetare under nattygsbordet.Städa är inte en arabs bästa sida. Har samma erfarenhet av thailändare.”

 

Roger, ja ungefär samma. Har man dock förmånen att vara gifta, så kan man ju påverka lite grand i kanten... Om man inte säger till så använder thai borsten. jag skall säga att borsten här i Thailand har en ställning som närmast liknar en familjemedlem. Forts. nästa kapitel...

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCLXII, Thailand

 

Forts. ifrån förra kapitlet... Den är så suverän att man inte behöver ha något annat. jag är inte 100% säker, men i thais egna trähus, så sopas det nog 360 utav 365 dagar minst på året. Dammsugare finns ej, ibland har de ju ingej el, men även om det finns el, så finns ändå ingen dammsugare. Jag tror dock att thai kanske tvättar golven 1-2 gång per år.

 

När det gäller tvättning av golv, så gör thai som man själv gjorde när man var ungdom hemma. Man blötte ner golvet och slabbade omkring lite grand. Bara det blev blött så trodde man det blev rent. Jag har sett thai städa en hel nedervåning, alltså 3-4 rum med en enda handduk och skaftet, blött handduken 1 endaste gång bara och kört hela nedervåningen med denna. Den var så svart så det var fruktansvärt. Och man kan ju tänka sig hur rent det egentligen var på golvet.

 

Borsten är helt OK här hemma numera. Frun borstar, jag har lärt henne att dammsuga golvet runt väggarna och i hörnerna, och sedan så slabbar hon med den berömda handduken och spannen med vatten. Jag når dock inte enda fram här hemma i denna sak. Jag kan inte få frugan att förstå, att handduken är skiten och grymt smutsig efter ett tag, och att hon borde skölja bort skiten ur handduken, och köra på......

 

Städning i Thailand kommer nog aldrig att bli densamma som i falangland är jag rädd, kanske med nya generationer???

Fick också en kommentar som jag inte tog med här inne i bloggen, men det handlade lite grand om att man alltid reder sig härnere i Thailand, och att de i alla fall inte dör av svält.

 

Dock tyvärr så har vissa människor här på vår jord inte ett uns med pengar och inga tillgångar mer än sina risfält... Tänk då på dem här i Thailand som står ännu lägre på "stegen".. alltså INTE äger ett skit...Jag såg en sådan idag. Dert var en tant, hon var nere i en sådan damm som finns lite överallt, där de förvarar vatten, ofta till sina risfält, ägaren hade tömt dammen och han hade fiskat ur alla fiskar som var av ätbar storlek 2 dagar innan.

 

Denna kvinna gick där i leran, sjönk ner nästan till knäna i skiten, hon hittade lite plast här och där som hon tog till vara, och sedan så hade hon ett hemmagjort nät såg jag, som hon drog igenom vattenpölarna som var kvar. När hon kom upp till vägen där jag stod, så visade hon stolt upp att hon hade tagit 4st småfisk, sardinstorlek........

 

Så lite makaroner hade nog varit höjden av livskvalitet för henne. Livet är jobbigt för vissa i denna jämmerdal, som pastor Paradis sade i Askims Kyrka strax innan han skulle fördriva onda andar på vissa äldre församlingsmedlemmar.......

 

Vi har ju haft lite snack här på bloggen om Phuket, och om priser och om hur det är därnere överhuvudtaget. En del är naturligtvis väldigt positiva, de tycker genuint om Phuket, och en del andra försvarar Phuket eftersom de försvarar sitt beslut varför de reste just dit.

 

Ett flertal andra tycker sig ha sett vad som döljer sig bakom den "mask" som omringar Phuket. Alltså vad som verkligen försigår därnere. En verklighet där thailändarna som finns därnere har märkt att falangerna inte bryr sig om någonting. De blir uppskörtade t.ex. med en kort tuctuc-tur på 1 kvarter där man betalar glatt 400 baht i vissa fall. Samma tur kostar i Pattaya allt mellan 10 till absolut maximalt 50 baht.

 

Man skrattar glatt vidare, och ler emot thailändaren som vill ha 400-600 baht för middagen. Samma middag som kostar i andra delar av landet (turistorter) kanske 200-250 baht.

 

Thailändarna som söker sig ned till Phuket gör det för de får reda på av sina landsmän att falangerna som kommer till Phuket är de mest lättlurade och dummaste på denna planet. Att det är flata turister som inte "kan med" att öppna käften och protestera. Som bara jämför i alla lägen med hur mycket det kostar i hemlandet och säger sedan - "oj vad billigt det är i Thailand"... trots att de blir uppskjörtade fullständigt och betalar 2,5 gång mer än i övriga turist-Thailand....

 

Och som en följd av all denna flathet så kommer alla de följdaktiviteter som alltid kommer i kölspåren på slöhet och lathet, nämligen maffiaverksamheten. Titta på nedanstående youtube-film och njut, och säg för satan till nästa gång, uttryck Ert missnöje och gör det överallt. Även när ni kommit hem igen till Sverige... Annars tar detta aldrig slut. Eller så tar det slut när turisterna slutar att åka dit för att det är för dyrt.

 

Men glöm aldrig att anledningen till att det blev för dyrt i utgångsläget, och att det tog slut med Phuket, var just Er själva...

Se denna länk om jetski-maffian.....

 

http://www.youtube.com/watch?v=pFGhzB9oY28

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCLXIII, Thailand

 

Har undrat lite grand över det där med mina riktiga äkta känslor för Thailand. Ni vet, frågar man folk så där ytligt, så visst sjuttan är allting kanon, alla ler och man trivs som fisken i vattnet. Men här finns saker som drar ner betyget ganska rejält om man försöker vara lite ärlig tror jag!

 

1 - Varför är thailändarna så fullständigt galna i att ha musik på högsta volym? De dödar varenda fest med musiken. Folk kan inte prata överhuvudtaget med varandra, de kan dansa om de vill, men prata funkar bara inte! Har varit nu på så enormt många s.k. partyn typ bröllop, inbjudningar och förlovningar, och det ser exakt likadant ut varenda gång.

 

Folk kommer sent som fan och de går tidigt som fan, De flesta av de inbjudna stannar max. 2 timmar... varför??? De kanske inte har utvecklat sådana där goa snackfester som vi har, där man BÅDE kan dansa och där man kan tjöta med varandra..

Jag undrar bara, varifrån kommer detta behov att alltid ha denna högljudda musik. vad som än skall prisas, firas eller visas till andra, så nog fan finns där högtalare i storlek som Frölunda Torg, och volymen är grymt hög.

 

2 - Hur är det med nedskräpningen och thailändarnas syn på att förstöra sin omgivning??? Det har redan skrivits spaltkilometer om detta fenomen tidigare i forumet, så låt oss icke prata om deras trädgårdar... Barnen åker till skolan med Minibaht ( som de uttalar det), och ut genom fönstren flyger i enorma kaskader varje morgon och varje eftermiddag: mjölkkartonger och plastpåsar och plastflaskor med andra drycker. helt ohämmat och ingen säger någonting alls till ungarna. Varför skulle de, barnen tar ju bara efter sina egna föräldrar som gör exakt likadant, de slänger sin skit ut genom fönstren och barnen tittar på och lär sig beteendet!!

 

3 - Thailand har ett skräpberg på 15 miljon ton varje år, de har bara förmågan att hand om 5,7 miljoner ton, så det tillkommer styvt 9 miljoner ton på skräpberget varje år. detta är en stor katastrof som bara väntar på att utlösa andra reaktioner i Thailands natur.

 

4 - Trafiken: thailändarna dödar varandra med en rate av 3st i timmen hela dygnet runt, året runt. Det sker via sprit och outbildade trafikanter. Vad siffran stiger till om man tar med mord vet jag inte. men det är hiskerliga siffror att slåss emot här.

 

Detta är bara 4 exempel på hur ett land inte skall fungera egentligen, men gör det ändå... Varför gör ingen något åt det. jag har inte alla svar, men gissa får väl alla göra. En anledning; fråga aldrig WHY, en thailändare frågar aldrig, ifrågasätter aldrig i stort sett, så detta elände får fortgå.... Och en annan anledning till att det ser ut som det gör. De som har makt att göra något åt det är alldeles för upptagna med att samla på sig förmögenheter i form av mutor och insider-spel mestadels. Så de hinner INTE göra något åt sitt egna land.

 

Nu till något annat, jag undrar om inte thailändarna har lagt sin kärlek på sin kung istället för på landet.... Kärleken till kungen är kravlös, och därför lättare att hantera för thai. Medans kärleken till ett land kräver kärlek tillbaka, och det får icke thai utav sitt land.....Detta var lite funderingar bara..... rätt eller fel...... jag vet inte säkert...... men observera och prata är enbart av godo, om man vill att det skall hända något tror jag...

Jag har varit inne på en grogg hos min granne och polare Mr Seattle. hans fru är lärarinna och väldigt väldutbildad. Jag tog upp ämnet gällande hur det funkar med ägande härnere, jag har ju sett och lagt märke till att det är lite High Chapparal stundtals, och de rika kan sno åt sig mark, verkar det som, precis som de vill.

 

Och hon försökte att förklara så gott en thai kan förklara. WHY är ju inte det mest populära ordet härnere som vi alla vet. I alla fall, efter en lång utläggning så förstod jag att landägandet är uppdelat på 3 sätt här i Thailand, vi har följande då:

 

a) "handslag" - inga papper eller dokument alls, den gamla stilen, som ännu fungerar faktiskt.

b) "Chanot" - ett skriftligt avtal mellan 2 parter där emblemet/sigillet är rött, denna mark gör man som man vill med, säljer, köper leasar, bebygger, ja vad man vill.

c) "Sor Por Kor" - Här kan man få sin mark att bli betraktad som sin egna i lagens yttersta mening. Här har Thailands "Land reform committee" då utfärdat en "Sor Por Kor" på den mark man äger, och ägandeskapet är att betrakta som definitivt. Forts. nästa kapitel...

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum DCCLXIV, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet... De 2 första alternativen kan alltid bli utmanade i domstol i Thailand. Tydligen så känner sig folk väldigt utsatta här vad det gäller ägandet av mark. Detta eftersom myndigheterna ibland inte drar sig för att kapa åt sig land som någon annan äger, eller helt enkelt konfiskera det och ge en skitpeng för marken. Denna mark som sedan dyker upp i ägande av någon myndighetsperson som tack för gjorda tjänster!

 

Det hemska är ju att thai i alla tider här ute på landsbygden har gjort upp med ett handslag och så har mark bytt ägare, inget mer med det. Men i takt med korruptionen så blir ett handslag en öppning för de åpna och oärliga myndighetsutövarna. Så nu försöker vanliga människor i Thailand att få ”sin” mark att bli erkänd och att de får ett kvitto på det, det kvittot är Sor Por Kor, och det pappret är guldvärt.

 

Trots att man då inte får som sagt var sälja, köpa, leasa eller bebygga på marken. Men thai vill odla ris som han alltid gjort och då är det bra att ha detta dokument så ingen kan stjäla marken ifrån honom.

Vi beslöt förra veckan att köpa in en tank och en motor, så att vi har ett jämnt och bra tryck på vattnet till våra 2 duschar.

 

Vi har speciellt problem med duschen på ovanvåningen. Här i Thailand så funikar det väldigt olika med vattentrycket. Men det är detsamma nästan överallt härute på vischan i Isaan. Vattentrycket är OK på morgonen sedan avtar det mycket under förmiddagen och under middagstid så kan det nästan försvinna.

 

Det kommer sedan tillbaka igen under eftermiddagen för att sedan försvinna runt 18-19.00. Varje gång som det regnar så har vi ett rent helvete med vattentrycket här i isaan. I alla fall nu var vi och handlade upp oss på ”grejorna”, det kostade oss 10.000 baht, sedan räknar jag med cirka 3.000 baht ytterligare för material och installation.

 

Jag tittade ut efter lunch såg hur jädra korkat de hade gjort den första delen av installationen, och jag riktigt förstår hur detta skall barka iväg med thaistilen på denna installation,. Men det är bara fan, jag tänker inte tillåta detta. Thai har NOLL stil, och har alltså ingen koll alls på hur man gör snyggt. Och man använder sig så gott som aldrig av räta och raka vinklar i byggande och installation. Centrering förstår de inte alls, ett helt okänt begrepp här.

 

Jag har inkluderat Yongyut nu, jag skiter i om hon tycker att detta är skämmigt vilket hon alltid gör när man skall säga till folk att man vill ha det på ett speciellt sätt. Det är 2 saker som de skall få rätta till. De måste flytta motorn, den spärrar nästan vägen när man skall passera där. Och sedan MÅSTE vi instruera killarna om elen och hur man installerar ledningarna snyggt, och inte på thaivis.

 

Fan har man betalat 13.000 baht = SEK; 2.800:- så kan man faktiskt kräva att det skall vara snyggt... och till sist så lyckades de nästan ta död på vattenflödet till vår uteplats där vi diskar, och det är ju katastrof. Jag får hela tiden en känsla här i Thailand att man måste stå bredvid och hålla kollen på dem hela tiden. Man kan aldrig låta dem göra någonting alls utan att instruera dem.

 

Här kommer en vits som passar så himla bra in här i Thailand med dess variation inom det sexuella.

”After experiencing the discomfort and embarrassment of a prostate test on the National Health Service, a friend of mine decided to have his next test carried out while visiting Thailand, where the beautiful nurses are rather more gentle and accommodating.

 

As usual he was asked to strip off, he lay naked on his side on the bed and the nurse began the examination. "At this stage of the procedure it's quite normal to get an erection" said the nurse.

"I haven't got an erection" said the man. "No, but I have" replied the nurse.”

 

Kanske att mannen fick en kotöj som sjuksköterska, vad vet jag,,,,, men bra kommentar i alla fall....

Nu har vi till slut lyckats kommunicera med de 2 gubbs som installerar vår tank och motorn för vattentrycket. Yongyut hjälpte till skitbra. Jag var också i morse och köpte en 90 graders vinklat rör, så de kan flytta motor sidledes så den fasen inte står mitt i vägen där vi går.....

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCLXV, Thailand

 

Denna vitsen har blivit utsedd i något sammanhang till 2010 års bästa vits....

A very shy but nice looking young man moved into a new apartment and went to the lobby to put his name on his mailbox.

 

While there, an attractive lady in her twenties came out of the apartment next to the mailboxes, wearing only a white fluffy robe.

The boy smiled at the young woman and she started a conversation with him.

 

As they talked, the front of her robe slipped open, and it was obvious from a glance that she had nothing else on. The poor guy broke into a sweat just trying unsucessfully to maintain eye contact with her.

After a few minutes, she placed her hand on his arm and said, "Let's go to my apartment,..... I hear someone coming."

 

He followed her into her apartment, where she closed the door and leaned back against it, allowing her robe to fall off open.

Obviously naked, she smiled and purred at him, "What would you say is my best feature?" Flustered and embarrassed, he finally squeaked, "It's got to be your ears."

Astounded, and a little hurt she asked, "My ears? Look at these breasts; they are full and 100% natural. I work out every day and my butt is firm and solid. Look at my skin - not a blemish anywhere. How can you think that the best part of my body is my ears?"

Clearing his throat, he stammered .... "Outside, when you said you heard someone coming.... that was me."

 

Det finns ju en massa oskrivna regler härnere, och jag är inte mannen att känna ens till bråkdelen av dem. Men jag fick lära mig häromdagen om en av dem i alla fall. Vi var på besök hos en av mina polare här i byn Nong Nasaeng, han svensk och hon thai. De bor i hans fru´s hus som hon har kvar sedan sitt äktenskap med en thaiman, ett bra äktenskap enligt alla iblandade.

 

Thaimannen dog tyvärr trafikdöden som så många. Nu till saken. Vi var på besök hos dem och jag hjälpte min polare med hans dator.

 

Kvinnorna satt på utsidan när vi kommer ut ifrån huset efter en timmes arbete cirka. De satt och åt sin ”Som Tam” och hade det trevligt. Jag som alltid är att betrakta som de säger en "joker", skulle käcka mig och gick fram till kvinnogänget där de satt med sina tallrikar, och låtsades ta något ifrån en av tallrikarna (bara låtsades utan att röra något), och släppte det på marken och trampade rejält på det för att döda det!! Skratt blev det och uppslupen och glad vände jag hemåt igen efter ett väl utträttat värv!!

 

Häromdagen, efter flera dagar,, så var detta par hos oss och vi åt en middag ihop i mitt hem. Då berättade kompisen fru att hennes mamma blev upprörd över mitt "tilltag", och hon ville att min fru skulle berätta detta för mig, bara för att jag skulle veta att det inte var så bra att skämta om mat. Min fru berättade och man skämdes ju som en hund. Jag hade ju inte en susning att de tog sig själva och sin mat på SÅ stort allvar,

 

Men nu vet jag, och jag kommer aldrig att göra om det igen. jag bad då kompisen fru om ursäkt och sedan häromdagen så träffade jag den gamla mamman och då tog jag henne, kramade henne och bad om ursäkt, Och det är numera helt OK igen emellan oss alla...... Så visst finns det regler och annat som man inte känner till. Men jag har i alla fall blivit lite visare och försiktigare på kuppen...

 

Handskak

 

Chaiyaphum DCCLXVI, Thailand

 

Det har ju varit det sedvanliga tugget bland folk och kvinnor hur man löser livet härnere. Falangkvinnorna tycker ju att vi män vi bara åker hit ner, och utnyttjar försvarslösa ulandskvinnor och tvingar dom att ha sex med oss. Och dessutom så ”klarar vi inte av” att hantera falangkvinnorna för de är så vackra, säkra, utbildade och starka.

 

Jag kan ju inte svara för annat än mig själv, och jag har ju klargjort ganska tydligt tidigare vad jag tycker i detta ämne. Tyvärr så kanske hela min ”approach” till ämnet blir lite orättvist eftersom jag ju dömer hela kvinnosläktet utav rasen ”falang” på samma sätt. Det finns naturligtvis kvinnor av alla de sorter. Och alla äro icke svartsjuka, avundsamma, egoistiska, urbota dåliga på samarbete och hämndgiriga.

 

Där finns om man letar ett jävla långt tag naturligtvis kvinnor undangömda i en vrå i Sverige någonstans, kvinnor som är precis som de skall vara: samarbetsvilliga (kompromissvilliga), generösa och uppoffrande annat än för sig själva och sin avkomma. Kvinnor som är starka i sin relation till sin partner i livet.

 

Jag har försökt med Yongyut att kunna ”hjälpa till ”, dessa hatade ord av kvinnor. Vi hjälper väl inte till i våra hem eller?? Detta menar dom och vi nickar febrilt när de talar. För vi orkar fan inte med mer bråk i hemmet. Efter lunch på lördags-eftermiddagen, så kommer kvinnan ut i garaget och frågar om hon inte kan ”hjälpa till” med att snygga till bilen..... DÅ passar det minsann att ”hjälpa till”. Äpplen och päron kära medsystrar, äpplen och päron.... Mitt fruktlösa försök att hjälpa till fungerade som följer, läs detta och rys medbröder i eländet:

 

 

SV: Fördelningen i köket

 

Köket: Jag försökte hjälpa eftersom jag ju uppfostrat en dotter ensam hemma i Sverige. Varghonan tittade på mig, och gläfste fram - " You are a ladyboy, uahh?"

Städning; Jag försökte att hjälpa - hon tittade på mig med sina svarta ögon, så jag fattade att ovanstående gällde här också!!!!

 

Tvätt; jag försökte att agera modernt, och hjälpa, hon sade bara - " You again??"

Trädgård: DÄR har jag sagt ifrån att det är MITT gebit, jag har sagt till varghonan att det är MIN trädgård och att jag bestämmer där. När jag vänder ryggen till, så går hon ut och vattnar, mina känslor spelar ingen roll. Vi tjötar sedan om det, men nu efter 1,5 långa år, så fattar hon att trädgården är MIN och grönsakslandet är hennes!!

 

Nu idag fick jag det bekräftat!! jag bestämmer fasen inte någonstans i hemmet längre.. Det där ni vet med att kompromissa!! Kan någon vänlig själ tala om för mig när kvinnorna tog bort det!!!

 

Förut sade jag här hemma att "today I win - tomorrow you win", och så var bägge nöjda och belåtna! Nu när värsta "hetsen" emellan oss har lagt sig till ro, så upptäcker jag, att jag inte bestämmer idag, inte imorgon och heller inte nästa vecka. jag frågar mig liksom barnet gör - "vem fan snodde min godispåse"??

Så fördelningen i köket kan kvitta för min del, nu tar jag cykeln och åker ut, och jag tänker fan inte återkomma förränn maten är färdig, så det så!!!

 

Jag har ju inte berört Reines ankomst och vistelse här i Chaiyaphum någonting alls hittills. Han återkom ju här till vår horisont i tisdags förra veckan (måndag idag) Han har beställt som vanligt att hyra systerns hus, och priset är detsamma 7.000 per månad och pro rata av det för kortare vistelse.

 

Han tycker ju om att bo där i huset ensam. Dels så har han aldrig ägt ett hus, och finner det vara väldigt relaxande att kunna gå in och ut utan vidare, pilla i trädgården och dessutom till sin stora förtjusning så får han tillgång till systerns hund, han älskar ju hundar säger han. Forts. nästa kapitel....

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCLXVII, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet.... Så han trivs verkligen att bo där och sedan så är ju kostnaden hälften av en hotellkostnad. Hotellet det billigaste, alltså 100:- per natt, det blir ju 700:- på en veckas hotellvistelse. 1 veckas vistelse i huset kostar cirka 350:-. Och i huset så kan han tillaga sina måltider och han kan tvätta sina kläder, ja han har sin frihet i den utsträckning som han själv känner för.

 

Vi förbeställde även en vespa till honom. Angående att köra omkring och se sig omkring, det har fullständigt floppat ur. Reine är nästintill fullständigt ointresserad utav precis alltomkring honom. Så vespaturer och ge sig ut och kolla läget tycker han är skittråkigt. Skitsamma för min del, jag har ju sett allt förr. Men synd för Reines del, lite grand i alla fall. Han missar ju enormt mycket härnere på sina resor.

 

Reines erfarenheter sträcker sig väl till alkoholintag, festande och sitta på stranden. Det var stor skillnad emot när Krister kom hit ner och hälsade på. Vi var ju ute och kollade oss runt, och Krister tyckte nog det var kul att se olika saker härnere. Så där förstod jag att Krister tyckte det var kul. Men det är annat med Reine, jag vet ju inte vad jag skall tro??? Tycker han detta är skittråkigt men inte kan med att säga nåt. Jag tror faktiskt inte det, för då hade han ju inte kommit hit gång efter annan, eller hur?

 

Hans vistelse denna och förra gången (Januari) var likartad, vi äter ute på restaurant och eller så äter vi härhemma. Vi gör absolut ingenting ihop, så jag själv börjar liksom undra varför.... Jag har ju mitt liv här, och även om jag tycker att det är underbart kul när killar som Krister och Reine kommer hit, så skulle jag ju inte gå under om det stannade av eller hur??? Men visst ser man fram enormt till när de skall komma.

 

Nu igår söndag, så var vi ihop med ”gänget”; Dan och Amphorn (Mr Seattle), Kevin och Suree (Mr Missouri) Ingemar och fa (Mr Jönköping) samt mig och Yongyut samt Reine och badade swimmingpool på Siam River Resort. Det var precis lagom varmt både i luften och i vattnet. Så vi hade en great time där hela gänget.

 

Sedan fortsatte vi upp till en restaurant som jag inte har en susning om vad det heter. Men vi kallar den ”räkstället”. Har ju varit där ett flertal gånger innan och berättat också för Er om hur de har all sin seafood i stora tankar med friskt vatten, så att allt är fräscht och gott. Problemet med denna restaurant är som följer.

 

Yongyut som aldrig säger någonting kritiskt i några sammanhang alls. Hon finner det anmärkningsvärt dumt att klaga och säga nåt, inte bra alls. Det är hennes stil och det har varit hennes stil i de 3 åren jag har varit här nu. Jo vi satt ju där och åt, och maten var kanon precis som vanligt. Dock kände jag när jag käkade att jag saknade räkor i min mat. Räkor var det enda proteinet i maten för övrigt.

 

Jag hittade mängder av paprikabitar stora som teskedar både röda och gula, men jag hittade bara 4st ynkla små bitar av räka, inget mer.... Yongyut surnade faktiskt till, inte då detta hände mig, men när ungarnas mat kom in EFTER det att vi alla hade ätit färdigt..... Hon sade till dem att packa ner maten, vi tar hem den.

 

När vi gick så fick hon för sig att öppna matkartongerna för ungarna, både Namkaengs och Sodas matportion innehöll också 4st små bitar räka... JÄVLIGT snålt... Yongyut blev skitsur.. beställde in notan, och gav dem EXAKT på satangen vad de skulle ha, och gav dem inte ett skit i dricks.. Bra gjort av Yongyut. Så förbannat snålt får det bara inte vara...

 

Dock så var alla nöjda och glada för att maten var god, och när vi skiljdes åt i natten så var vi alla nöjda över vår dag... och väl hemmavid så somnade man som en mindre stock... Nu idag så skall vi fira sista kvällen med Reine genom att äta Yongyuts ångkokta fiskfilee, jag fixar Hollandaise-såsen och riset, och sedan till efterrätt så gör jag äppelpaj och vaniljsås.

 

Och det skall välan göra susen tror jag. Spriten blir icke aktuell, vi kör med juice och vatten denna sista kväll. Jag tror att Reine blir himla glad att kunna återvända till Jomtien igen, och röja runt där den tid som är kvar fram till medio mars när han åker hem till Sverige. Jag och Yongyut skall dock åka ner och vara med honom i 3 dagar innan han åker.

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum DCCLXVIII, Thailand

 

I söndags morse, så fick vi äntligen vår ”Teng nam” installerad, jag vet inte vad det heter varken på engelska eller på svenska. Men det är alltså vår tank på 1000 liter vatten med en medföljande motor, som skall hålla uppe vattentrycket i huset för oss. Annars fungerar ju icke varmvattenberedarna för oss. Dåligt vattentryck ger ju inget vatten för beredarn att arbeta med och göra varmt.

 

Ingemar var ju här i fredags och käkade mat med Reine och oss. Jag berättade då för honom att jag hade problem med tanken, för jag vägrade att låta den vanliga personalen fixa det elektriska i mitt hus. Säger man inget så kommer det bara en eller 2 gubbs ifrån huset de bygger här intill och så gör de allt. De fixat cementen och de fixar det elektriska, ja allting.

 

Dessa gubbs har NOLL och ingen utbildning i någonting. Utan all deras erfarenhet i form av misstag får varje kund betala för. Ingemar berättade då för mig att de hade en kanongo kille som var utbildad elektriker och som kommer snabbt.... För faaan sade jag, kan vi ta hit honom, vi sitter ju här och väntar bara... OK jag fixar det.

 

På söndag morgon 06.30 ringde Ingemar och sade att de var på gång och skulle kolla vad som behövdes handlas in. De kom hit och sedan stack de till affären och sedan jobbade denne gubbe och hans fru fram till kl. 15.00, alltså 7 timmar. Fixade allting snyggt som fan, riktigt proffsigt gjort och sedan så ordnade han också till en extra kontakt ute i hallen till min dator, så inte det såg för jävligt ut där heller.

 

Jag frågade sedan efter priset, han ville ha 700 baht, jag gav detta till hans fru och sedan smög jag 100 baht i hans egna ficka, kan ju vara gött till en öl eller 2..... Nu funkar allt, och Yongyut är hellycklig!!! Vi har vattentrycket i huset och vi har varm-vatten i alla lägen. T.om under tiden det brukar bli totalstopp på vatten-tilldelningen, typ under skyfall, så har vi ändock 1.000 liter att tillgå.....

 

Igår kväll måndag 28 februari 2011, så åkte Reine tillbaka till Jomtien igen. Han tog bussen i morse, och kommer väl att vara framme runt 16.30 i eftermiddag tror jag. Väl häruppe så fick han uppleva den värsta avart som finns med dessa betal/kreditkort som finns på marknaden. Reine hade på SEB ett VISA-kort. Reine stod och fipplade, fick till slut ut en smärre summa pengar på bankomaten här, gick iväg. Kom på att han glömt kortet i automaten.

 

Gick tillbaka efter 5-6 minuter cirka. Bankomaten hade då tuggat i sig hans kort. Kanske bra det??? Reine som vanligt velig och noll koll på sina grejor, kom på, sprudlande glad, att han hade ju fixat ett extrakort ifall som han sa, att han skulle - ”tappa värdeväskan i sjön”. Grävde fram kortet, och kom på att han glömt koden hemma i Sverige. Detta är REINE med stora bokstäver. Killen är så obalanserad så hälften vore nog.

 

Började ringa hem till frun, hon kunde inte hitta koden hur mycket hon än letade. Dessa 2 passar väldigt bra ihop med varandra skall sägas!! Reine fick då börja ringa SEB och deras jourtjänst. Efter ett bra tag med mycket vänta, ja ni vet, så fick han tag i en dam som lovade att ordna hem koden till honom via postverket... Reine gick i taket. Postverket, menade han på. Men jag står ju här och nu..... – ” kan inget göra, får inte lämna ut koder via telefon. Jag postar kuvert hem till dig. Du får det på fredag eller måndag (27 februari)”, detta var då i torsdags......

 

Igår kväll, så SMS:ade hans fru koden för hans andra kort,, vi knatade in på TESCO LOTUS, och Reine prövade 3 bankomater: Kasikorn Bank, Khrung Thai Bank samt Siam Commercial Bank. Ingen av dessa släppte till pengar, alla 3 hänvisade och skrev att det var en ”invalid code”. Jag tittade på alla 3 bankomaterna, ingen av dem hade en stickers med MAESTRO på.. alltså att de godtog MAESTRO-kort!!

Jag vet inte hur detta funkar, men jag har kollat alla banker här nu, ingen bank har en sticker med ett MAESTRO-märke på... Rent ut sagt hur fan kan SEB med att dela ut ett sådant skitkort till sina kunder, det finns ju VISA eller Mastercard, eller flera andra dugliga!!! Men MAESTRO, sån skit....

 

Handskak - Glegolo