April

 

 

 

Thailand - ur min synvinkel

 

GTG Shipping, Thailand

Transport av Ert bohag/flyttsaker till Thailand? Kontakta mig på min mail här; chaiyaphum@glegolo.com

 

Skeppa styckegods pallar, eller hel containerlast.

Välkomna med Era förfrågningar,

 

Läs gärna följande artiklar om transporter skrivna av mig:

 

http://www.maipenrai.se/forum/t/20349-min-transport-hur-det-fungerar-praktiskt/

Eller

http://thai-mc.com/forum/index.php?topic=7.msg4273#new

 

Eller direkt här på hemsidan, se vänster-kolumnen!

 

 

För de av Er som vill ha mailavisering varje gång som jag lägger in ett inlägg här på hemsidan, så ber jag Er att anmäla Er genom att maila till mig på:

chaiyaphum@glegolo.com

Vill ni komma i kontakt med mig så maila ävenledes!!

 

=============================================

 

 

Chaiyaphum CDXLVIII, Thailand

 

Nu har vi lämnat alla papper och fyllt i dem till kvinnan och hennes man som skall ta hand om Yongyut och hennes resa. Dock, så kan ju detta dröja ett flertal månader innan det blir dags att åka. Arbetet i sig skall ske på Prince Edward Island på Canadas östkust. Tydligen finns där ett stort antal fiskeindustrier där. Yongyut skall arbeta 9 timmar om dagen och 6 (sex) dagar i veckan.

 

Maten är fri, jag kan dock tänka mig att vad de menar, är att de kan äta den fisk de vill ha gratis. Medans allt annat naturligtvis kostar pengar (tror jag). Sedan måste de ju betala för husrum... Det lär bo 3 damer i varje lägenhet. När krutröken sedan skingrats och allt är betalt, så kan tjejerna spara totalt 30.000 baht per månad. Dessutom så tillkommer det chans att arbeta extra den dagen de är lediga...

 

Ikväll stack vi ner till Nightmarket, alltså där man äter massa goa maträtter och det är grymt billigt. Jag åt Pattay, det var så dags nu för den maträtten. Jag har hållt mig i 2,5 vecka nu sedan sist, och enbart käkat ris och gris, ris och kyckling, ris och fisk samt ris och stekt kött. Det är skitsvårt med variation ppå maten här måste jag säga, de käkar ju ris precis som om de vore slavar under det.

 

Vi hemma i västerländrna käkar ju både ris, potatis i alla de former, spagetti, pizza och hamburgare plus annat. Men här kör de nästan slaviskt med just riset. Jag har sagt det förut och säger det igen, de tror att riset har en undergörande effekt på hela kroppen. Det har väl med Buddah att göra precis som allt annat här i dagslivet bland Thaiarna... Ochsedan all den här jädra chillin som de har i ALL mat..

 

Det existerar ingen maträtt i Thailand som INTE innehåller chilli. Jag tror att deras smaklökar är helt kaputt, och jag tror mig veta att även deras insida av kroppen är ganska snart i ett väldigt dåligtskick p.gr.a. allt deras chilliätande som då fräter på inälvor och magen och ja, allting...

 

På tal om mat, så fick jag igen igår prov på Thais fantastiska sätt att städa och göra rent. Vi var nere och tog foto på Yongyut, och denna fotoaffär var en kombinerad fotoaffär och matförsäljningsställe. Mamman i familjen höll på att städa när vi kom. Handduken kom till heders, precis som vanligt. Hon höll på med den sketna blöta handduken och torkade av; soffa, kanterna på stolarna ett bord samt datorn, allt detta inomhus

 

Hon gick sedan utomhus och torkade av ett par glasskivor som låg på arbetsbordet plus att hon torkade av stolparna, 3 bord och ett par stolar utomhus. Solen lyste så vackert på glasskivorna och jag hade förmånen att se all Chaiyaphums bakterier lyckliga rumlande omkring på dessa glasbord.

 

Under hela denna tvagning så blötte hon inte handduken en endaste gång. Handduken var nästintill svart av all skit. Och hon drog bara vidare med den och tvagade av nästa sak, brydde sig inte att den var svart-skiten. Det är precis såhär som Thai städar.

 

Jag har sett dem använda denna berömda handduk och tvagat ALLA golv i huset. Och under denna tvagning så vred de inte ur handduken en endaste gång. Snacka om att de inte har en endaste aning om renhet, bakterier och ha det rent och ofarligt t.ex. för barnen.

 

Nu har det blivit problem nere vid gränsen mellan Malaysia och Thailand. Jag talar inte nu om de där jädra muslimerna, utan om att det nu utvecklats nya stammar av Malaria – bakterier och de är nästintil resistena mot medicinen. När man läser vidare så handlar det om att den nuvarande medicinen alltid har kunnat slå ut malarian på nästan 4-6 timmar inne i kroppen. Nu har den tiden 3 dubblats på kort tid, och detta innebär att man står där utan skydd under 3 ggr så lång tid, och då är risken att svaga och mottagliga människor lätt kan dö.

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum CDXLIX, Thailand

 

Måste först säga att min gamle polare www.rockbjorn.bloggspace.se är igång nu sedan en tid med en egen blogg. Och den är skitkul. Faktiskt ovanligt bra. Hans tema är groggar och krubb. Och det är ju något som vi alla kan ha åsikter om. Hittills så har det handlat om ”vind i seglen” (Explorer vodka), och sedan har han behandlat den förhatliga drycken silverrom.

 

Jag tycker mig märka att det går lite långsamt, men det kanske beror på att man väntar så intensivt på nästa kapitel. Han har ju egentligen en oerhörd mängd av företeelser inom spritens och matens värld att behandla. Jag skulle gärna vilja ha en genomgång av sprit ihop med glass. Jag älskar ju glass, bär och brännvin typ Drambuie, eller andra goingar.

 

Sedan kan man ju behandla kaffe och brännvin. Sedan har vi ju brännvin i baksätet, brännvin på toan inne på discot eller puben. Brännvin på fest, brännvin på förfest, brännvin til middagen, förrätt eller efterrätt. Så jag hoppas att Rockbjornen kommer loss nu för jag väntar hahaha!!!

 

Nu så ligger röken tung över Chaiyaphum och hela Isaan för den delen. Torkan är som absolut värst, och nu så eldar befolkningen på sina risfält och de eldar i stället för att städa upp. Vilket innebär att all plast, alltså miljontals med ton plast eldas upp, och röken ligger som en tung tung slöja över nejden. Det verkar såpass riskabelt att jag t.om. har fört på tal med Yongyut att vi borde dra en vecka till en annan stad eller längre söderut för att rädda hälsan.

 

Hon har inte en susning av vad jag pratar om. Tycker att jag är en fjant när jag säger att elda plast, och sedan låta denna rök ligga över oss, är grymt farligt. De har ju en mycket stor andel av canceroffer här i Thailand, och man undrar ju ibland som sagt var, vad detta beror på. Man behöver kanske inte vara forskare på Micro-biologi för att fatta sambandet!

 

Återigen tillbaka till djurens värld. Jag tror jag blir rent hysteriskt tokig snart på alla dessa förbannade myror. Jag har beskrivit dem förr för Er, men de finns så tätt intill en så de är nästan som en faktor som man skall acceptera och låta vara. Men vem fasen vill acceptera, när man tar fram en påse vad som helst ur skafferiet, och påsen kryllar av myror. Jag slänger påsen direkt åt helvete och Yongyut tycker jag är en mespropp. Vadå??

 

Skall jag skölja av maten innan jag äter? Eller skall jag äta maten ihop med myrorna.... Imorse när jag gick upp vid 06.00 så gick jag ut med en sopepåse, noterade att det hängde en plastpåse (vad annars) på grinden. Det var dessa små goa banaer, görgoa.. jag misstänkte att det var Dan och Amphorn som gav oss påsen. Jag tog in den, ställde den på matbordet i köket, gick sedan och jobbade vid datorn fram till cirka 08.30.

 

Gick ut i köket, såg påsen, tänkte sno en banan, och rryggade tillbaka 1,5 meter direkt. Hela påsen rörde sig nästan, där var miljoners miljoner av dessa små små myror och de käkade banan och tog med sig till boet. Jag blev så jädra äcklad, jag tog påsen och tömde den över min tomtmur ut i grönskan med myror och bananer.

 

Man blir ju vansinnig. Sedan skall man leta efter myrboet. Jag säger bara, tacka vet jag Sveriges myror. Antingen så har de en meterhög stack i skogen, eller så gräver de ett hål i marken. Mycket lätt att hantera. Här i Thailand, så finns det så himla många myror och olika sätt för dem att bygga bo.

 

Dessa småmyror är fantastiska egentligen. Ena stunden så är de på bordet sedan så i ett nafs så är de komplett försvunna. Jag vänder bordet upp och ner, och ser ändå inte en endaste myra.. man kan inte annat än att ge upp. Till slut så käkar man väl myror också... Myrsoppa, Gravad myra, Helstekt myra, friterad myra samt Tryffelkokad myra kan det vara nåt för framtiden. ”De e la bare te å anpassa sej”, som Cederhök sa en gång i tina.

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum CDL, (450) Thailand

 

Har haft lite utbyte av kommentarer med en lirare som verkar helskum, vill ni veta vem det är, så läs kommentarerna på mitt kapitel ”Chaiyaphum CDXLIX, Thailand”. Jag råkade som av en händelse ramla in på hans blogg, och det visade sig vara en i mitt tycke ganska ”äcklig gubbe”. Han berättar i utförliga ordalag om sitt s.k. ”sexliv”. Han babblar på såpass mycket så man vet ju att han bara fantiserar, en sån äckelgubbe har nog ganska svårt att få en kvinna tror jag.

 

Han påminner mycket om det som man läste och fascinerades av i FIB Aktuellt, kommer ni ihåg den blaskan? Jag vet inte om han är en pervers typ eller om det är en förtäckt pedofil, men som man så får man kalla kårar på ryggen när man ser och läser hans fantasier.

 

Den killen är skitsjuk i huvudet, han har t.om svårt att skriva rent.. usch och tvi.. Nu just skrev han en kommentar till, och rekommenderade att man läste följande blogg: http://subban.bloggagratis.se/ Jag kollade den bloggen och det är en sån där machoistisk historia, där parterna är slavar och härskare.. hahaha... secka rötägg det finns i vår herres hage......

 

Hysteriskt varmt idag. Det var faktiskt så hett idag att om det vore varmt, så vore jag nöjd. Jag stack ut på en typ misslyckad cykeltur (det kändes faktiskt så) bara för att få lite fläkt på mig. Det hjälpte absolut ingenting, jag svettades nåt vansinnigt hela tiden, och jag drack mängder av vatten hela tiden. Jag kom hem efter typ 1,5 timme, och jag eftersvettades i nästan 45 minuter.... usch det kan inte bli värre.....

 

Det är långfredag idag, men det är det inte i Thailand. Här är det en dag precis som alla andra. Påsken är precis som alla andra västhelgdagar, de är osynliga. Jag är dock ganska nöjd med detta. Det är lika bra att glömma bort de traditioner vi hade hemma. Jag immiterar lite typ mat och presentgivning etc.. så åtminstone lite grand av känslan finns, men annars struntar jag i det...

 

Lördag 3 april, och idag tog jag mig en jättetur på cykeln, det blev totalt nästan 5,5 mil. För mig är detta i alla fall ganska långt. Låren blev sega som skam i hettan och jag svettades som en utpumpad gris hela tiden under cykelturen, så totalt drack jag under denna cykeltur uppemot nästan 4 liter vatten. På vägen handlade jag meloner igen. Denna gång så kände de igen mig och de gick t.om ned på priset och jag betalade 25 baht per melon (SEK: 5:-).

Förra gången så hörde jag ju att de tog 25 baht till en annan kund och sedan när det blev min tur så var priset 50 baht per melon. Det var ju då den gången jag blev så förbannad, så pappan i familjen kom fram och sade till sin fru att jag skule ha 35 baht per melon.. På väg till Alfamodern och ”Alkomagisterns farm” så gick den ena plastpåsen med en melon sönder.

 

Jag fick det tvivelaktiga nöjet att cykla med en stor melon i ena armen och med den andra armen så styrde jag cykeln. Det var skitjobbigt skall jag säga. Rent ut sagt förödande jobbigt. Jag ko mdock fram till Alfamodern som satt där under sitt träd och vaktade på kossorna. Hon blev jätteglad när jag räckte över en melon till henne.

 

Hon bjöd mig på lite ”trädgodis” och det smakade bra så här efter 2,5 mil i denna hetta. Trädgodis är alltså frön av olika sorter som de river ner ifrån träna när de är hungriga. En del av dessa sorter smakar helt OK, och mättar bra för stunden. Dock så är det inget nyttigt i längden skall jag säga. Sedan körde jag en runda till och kom hem efter ett bra tag. Jag eftersvettades i styvt 35 minuter, innan jag kunde duscha av mig cykeldammet.

 

Idag skall Tannin komma och installera en fläkt på övervåningen där vi bl.a. sitter och tittar på TV, och där vi också har vår andra dator. Det är som en bastu däruppe. Så vi har tröttnat nu på att vara där i värmen. Vi satte fläkten i taket. Det är alltså en sådan där mindre men energisk fläkt med 4 blad som funkar bra däruppe i taket där den sveper runt i rummet.

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum CDLI, Thailand

 

Idag söndag skall vi upp till Kheng Khor och Peter (Mr Germany) och hans fru Nought. Mycket trevliga människor. Har alltid en gin och tonic stående, och den har ju rätt lätt att slinka ner härnere i denna värme. Han är tysk och vi har ju ganska mycket gemensam bakgrund som varande nordeuropeer. Så kul, kul idag.

Dock så står vi i valet och kvalet om vi skall åka buss de 4,5 milen eller ta vespan. Jag vet inte. Har jag ont i rumpan efter allt cyklande, så är det än värre med moppesadeln faktiskt.

 

Efter 1 mil så måste man nästan gå av och vila rumpamentet. Så jag tror nog det lutar åt bussen ändå. Dessutom tillkommer ju det faktum att man kanske kommer att ta ett par stavnaglar, och då är det ju bra att avstå allt vad körande heter. Jag återkommer!!

 

På förekommen anledning så tänker jag snacka lite om plastpappor, reservpappor m.m. Jag har ju här i Thailand haft förmånen att få ta hand om Yongyuts systers 2 barn Namkäng och Soda. Först när detta hände så var man lite skraj och undrade vad det skulle bli av detta. Det var ju lite tillbaka till ruta ett igen efter alla år.

 

Jag menar, jag har ju haft förhållanden där min medpartner haft barn sedan tidigare, och för den delen också, jag själv har också haft barn sedan tidigare. Jag har därför sett och upplevt hur traumatiskt det kan vara BÅDE för barnen och oss äldre när vi träder in i ett sådant förhållande med en kvinna/man.

 

Under årens lopp så har man ju upptäckt en himla viktig sak, som de allra flesta gör gruvligt fel i när de kommer in i denna situation. De försöker ersätta pappan-mamman, vilket medför att ungarna slår bakut rejält. Jag märkte ganska snart att det ända man kan göra det är att, oavsett hur den tidigare partnern varit (fylletratt, ja vad som helst), det är att hålla god min, aldrig prata negativt.

 

Försöka att hålla en fast linje gentemot de nya barnen, men ALDRIG vara pappa för dem. Man skall vara som de säger i England, en ”provider”. Alltså en som ”tar hand om”, en som ställer upp, och en som alltid finns där för den nya familjen. Jag är övertygad om att man slipper mängders mängder av konfrontationer då. För är man kille/tjej så blir man ALDRIG pappa/mamma ändå för de barnen.

 

Undantag finnes naturligtvis, men det är fullständigt meningslöst att prata undantag nu. För min egna del härnere, så har jag funnit en perfekt plattform att stå på, och detta tack vare Yongyuts inställning. Hon släpper in mig som medlem i familjen gentemot barnen på ett bra sätt. Skulle ungarna våga säga till mig – ”du är inte vår pappa”, ja då blir det serviceyrket ute i trädgården 1 månad framåt och inget TV-tittande på lika lång tid.

 

Jag har dock ALDRIG ens märkt några sådana tendenser hos barnen. Jag får full respekt av dem, och de t.om. tycker det är skitkul med mig och skäms INTE för att ha en falang i huset, tvärtom faktiskt... Ville bara på detta sättet tala om att allt är mer än OK härnere med la familia och barnen då naturligtvis... men sedan kommer naturligtvis ett litet problem att poppa upp.

 

Och det är när den s.k. mamman, Yongyuts syster Alaam skulle poppa upp. Då reduceras jag naturligtvis ned till noll och ingenting, och hon är enbart mamman och vi andra ingenting... jag blir mer och mer trött på den skiten, och jag är inte ens glad att släppa in den människan i vårt hem. Men vi får välan se hur detta avlöper. Men bra är det annars, hela tiden, jag lovar.

 

Vi bestämde oss till slut för att ta vespan upp till Peter. Bussen skulle inte gå förränn 40 minuter senare när vi kom till busstationen. Så det blev ett enkelt val. Men det gick himla enkelt faktiskt, runt 35 minuter tog det. Hästar blir hovömma, och vi blev rumpömma skall jag säga. Men som sagt var, det funkade görbra, 4,5 mil varje väg. Forts. nästa kapitel....

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum CDLII, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet... Peter och Nought bjöd på potatismos (stekt) med stekt ägg och korv, fanatiskt gott var det! Och att det blev en öl till maten gjorde ju sitt till också. Därefter fläskade vi i oss ett par gin och tonic och sedan flödade samtalsämnena skitbra.

 

Peter är i alla fall halvhysterisk nu efter att varit utan jobb i 6 månader. Han har svårt att klara av att stanna hemma i den lilla staden Kheng Khor med sin familj. Jag tror nog att när han pensionerar sig så blir det nog att de bosätter sig söderut.

 

Fick mail ifrån min gamla fotbollsklubb i Sverige. Mycket roligt. De håller på att ÄNTLIGEN spara och skriva ner historien i klubben. Jag tillhör ju de som har varit med där som ledare längst, och jag är då en av då få som kommer ihåg hur det var på typ början av 80:talet. Några guldkorn kanske man kan bidraga med hoppas jag.

 

Vad är romantik frågade de på TV;n. Folk fick svara på det, och det är klart, det är skitsvårt att svara på det, när man bara letar efter ord som beskriver saker. För min del så tycker jag att man bäst beskriver romantik som en känsla! Folk som svarade pratade om räkor, vin, tända ljus, hemmakväll, kväll på restaurant. Hela tiden så handlade det om saker och yttre ting.

 

Jag är av den övertygelsen att romantik MÅSTE förknippas med en inre känsla först och främst, finns inte den så kan man ju lika gärna sitta ensam och klämma på en räka, dricka upp en pava vin, äta middag ensam på restaurant o.s.v. Får man hjärtat med sig, så får man romantiken med sig. Det är klart det är skitsvårt att säga vad romantik är. Jag klarar inte av att beskriva den i exakta termer och det gör ingen annan heller.

 

Men kör gärna med den termen, som många tjejer gjort i mina dagar, och det är skitenkelt att få folk att känna sig otillräckliga inom kärlekens område. Varför krångla till det. ALLA kan känna romantik om de bara tillåts. Varför som vissa gör, sätta gränser, och varför tala nedlåtande om t.ex. äkta män när det gäller romantik. Det finns fasen inget facit att tillgå.

 

För vissa (kanske som mig), så kan romantik vara att äta en god middag hemma, dela på en pava vin, glass till efterrrätt, ha ett gött snack hela tiden med sin partner. Sedan avslutas festen med att vi bänkar oss framför TV;n. Häller upp en stadig ”rackabajsare” och till det blandar vi punchpraliner och jordnötter.

 

TV;n visar Manchester United – Chelsea. Partnern somnar lugnt och stilla i sovan lycklig över vår fantastiska samvaro. DET ÄR ROMANTIK för vissa. FEL??? Nä, vem skall bestämma det. Funkar det för de 2 inblandade, så är det fullt tillräckligt.

 

Håkans Bar – fick direkt känslan när jag såg den Thailändska hälsovårdspersonen besöka baren att ”hejsan svejsan i lingonskogen”. Ojoj, va jag känner igen den situationen. Nu är det dags att betala mutor. Snacka om att Thailändarna kollar sina egna sketna jädra krogar..... Då skulle ALLA få stänga samma dag. Det finns inte en chans att falangkrogar och Thailändska krogar har samma renlighetskrav på sig. Men vi får väl se hur detta artar sig. TV är ju inblandat så det ordnar sig nog.

 

Nu idag så gav jag upp efter 2 dagars pina i min stortå. Om ni kommer ihåg, allt var ju såå himla bra efter det att datorkillens fru hade tagit hand om mina 2 tår. Den ena tån blev perfekt och även tå numro 2, trodde jag. Nu sedan 2 dagar tillbaka så illvärker det och jag tror faktiskt att det är en infektion som härjar där. Jag var nere hos tjejen igen imorse och hon pillade och gav till slut upp.

 

Och det var då som det gick upp för mig. Hon pokade och petade ner djupt i mina stortår, och hennes ”instrument” rengöres ju aldrig, så vilken skit får man ner i såren där kan man tro??? Jag återkommer efter det att jag varit på kliniken och berättar för Er.

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum CDLIII, Thailand

 

Bilden jag bifogar detta kapitel föreställer den gula näckrosen. Jag har alltså hittat Röd, blå, vit samt nu gul näckros. Vilken underbar variation det finns på allting härnere. Jag trodde först i min enfald att denna gula efter ett tag blir den röda. De växer nämligen på samma plats och i stort sett efter varandra.

 

Men jag fick förklarat för mig att de 2 färgerna (arterna) samsas om utrymmet genom att de ger varandra plats olika tider på året. Jag tycker näckrosor är granna och primitiva på samma gång. Vid en snabb anblick på t.ex. den röda, så ser den ju ut som en plastblomma. Men går man närmare så är den otroligt vacker och detaljrik.

 

Jag åkte aldrig till kliniken, Yongyut ville ta hand om min tå, och gav mig ett medel som hon alltid kör med när man får ett sår. Och det har funkat hittills. Så vi får väl se om ett par dagar vad som händer. Det som inte dödar, det härdar!!

 

Här får ni en länk, klicka och sätt på ljudet och lyssna på vilka tokstollar som sitter i de olika bestämmande församlingarna runt om i världen. Denne utomordentligt dumme kille sitter med i den amerikanska församlingen. Han vet absolut ingenting om någonting.

 

Man undrar över hur landet kan drivas med sådana pappskallar. Men då inser man plötsligt. Det är ju kanonbra att ha med många sådana. Ge dem bara små menings-lösa idiotuppdrag så är de nöjda, och så kan de, som verkligen är maktlystna styra och ställa som de vill. http://biggeekdad.com/2010/04/floating-islands/

 

Vad tycker vi om golfare då? Det finns de som tycker att golf är den tuffaste idrotten på jorden, man behöver inte ens svettas ju. Och sedan har vi ju dom som tycker att det är en liten messport. Men för min egna del, så tycker inte jag att man skall kalla det för idrott eller sport. Ta bort den delen, Det är helt enkelt ett fritids-problem att lira golf. Klicka på denna länk, så kanske man får lite distans till golfen och dess utövare, hahaha!

 

http://biggeekdad.com/2010/04/the-womens-tee/

 

Idag fick jag kontakt med en supertrevlig kille hema i Sverige, en kille som jag tappade kontakten med för cirka 10-12 år sedan. Det var skitkul att pratas vid igen, och det skulle vara kanonkul helt enkelt att kunna träffas dra ett par små järn ihop, och bara tjöta. Med järn menar jag inte golfklubbor nu utan groggar. Christer Bernvid skulle komma hit ner till Thailand med familjen, och då kanske chansen finns att man träffas. Vi får la hålla tömmarna, som kusken sa!!

 

En av mina kompisar på bloggen ”awiking” undrade lite grand hur det funkar nu under torkperioden med användandet utav vatten här i Chaiyaphum och Thailand. För att börja, jag är ju ingen specialist på något sätt, men skall försöka att förklara. När det gäller själva naturvattnet typ sjöar,floder, älvar och bäckar, så är det näst-intill byebye för allt det vattnet.

 

Däremot, så har ju Thailand lärt sig att leva med torka. Torkan är ju inte en nyupp-funnen sak precis, det har ju alltid varit så här. Torkperioder och regnperioder. Så Thailand har ÖVERALLT inrättat vattenreservoarer, och det är mycket stora sådana. Så det vattnet som kommer ur kranarna påverkas inte speciellt mycket alls. Jag vattnar trädgården och folk står och tvättar sina bilar.

 

Men jag tycker verkligen synd om flera hårdarbetande familjer, där de helt enkelt inte klarar att leda vatten till sina risfält. Jag kan se t.ex. ett grönt och fint fält som har massor av vatten, och fältet bredvid är brunbränt i solen och familjen har inte kunnat så riset p.gr.a. den grymma vattenbristen. April är det ju nu, och det lär bli etter värre med värme och uppehåll.

 

Thailändarna kommer att leka nu den 12-14 april under sin högtid Song Krahn (deras påsk kan man säga). Och därefter i maj så skall regnet ha kommit igång rejält hoppas alla på. Men jag tror inte det är mycket att lita på. Se bara hur det gått under dessa 6-7 månader av torka... Världen är upp och ner, och just nu verkar det mesta vara just ner!!

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum CDLIV, Thailand

 

Jag vill gärna ta upp det där med nageltrånget igen. Jag har ju haft detta i stort sett hela tiden återkommande när jag bott här i Thailandet. Jag har aldrig i hela mitt 57 åriga liv haft nageltrång när jag bodde i Sverige. Jag sätter nageltrång helt klart i samband med att jag går i tofflor hela tiden, aldrig i skor, aldrig!

 

Antagligen fungerar det på mig som så, att när nageln får växa fritt, då växer den utåt och skapar ett nageltrång. Nu precis fick jag en kommentar på min blogg om hur man kan hantera detta problem. Jag ger Er alla ett utdrag ifrån min läsare ”Gazton”, och hur hans familj löste problemet, läs bara;

 

”Min pappa hämtade då en vass kniv(typ mattkniv) sen satt han min fot i sitt knä och började skrapa. Han skrapade mitt på nageln nerifrån och upp, skrapade och skrapade så att det blev en urgröpning mitt på nageln (om du fattar vad jag menar) egentligen ganska simpelt men, det gör att nageln börjar växa mot mitten i stället för att växa mot kanterna. helt smärtfritt. Värt att prova. efter en halv dag märker man att smärtan minskar för att sen försvinna helt. Detta tilämplingssätt går utmärkt att använda i förebyggande syfte när man känner att det är på gång.”

 

Stort tack Gazton, jag skall definitivt köra den grejen. Kanonbra, kanske man slipper dessa problem i framtiden då. Så då var det ytterligare en sjukdom i en enda lång rad som behandlas här på bloggen. Va fasen, hemma var man aldrig sjuk och här är man ett typiskt bakterie och virusoffer.

Ingegerd R., jag vill ha din emailadress, jag har förskingrat den. Du lovade dessutom att återkomma med en medicingrej, den aktiva grejen i en medicin.... kommer du ihåg!!

 

Igår kväll så beslöt jag mig för att försöka sluta med blodtrycksmedicinen. Den direkta anledningen var att Peter (Mr Germany) var här och berättade att han hade slutat när han flyttade hit till Thailand. Jag berättade då om tesen som alla säger till en hemma i bSverige ”En gång blodtrycksmedicin, alltid blodtrycksmedicin”.....

 

Han sade då att det är ett helt annat liv härnere, annan mat, annat klimat och inte minst inte alls samma tidnoja (stress) som hemma i västvärlden. Det lät ju helt korrekt i mina öron. Så jag beslöt på stående hjärta att starta imorse med att inte ta min vanliga medicin som jag haft nu i mer än 6 år.

 

Dock så har jag en ”plan”. Jag tänker gå till sjukhuset varje dag i minst en månad framåt, och så får de ta blodtrycket på mig. Sedan efter en månad så tänker jag låta den Thailändske läkaren få se mina siffror under denna månad. Och så berättar jag att jag slutat. Jag får sedan höra vad han/hon säger till mig. Min förhoppning är dock att detta skall sluta med att jag kan slänga all min medicin, och leva lyckligt i alla min dar utan att behöva börja dagen med 2 piller.

 

Jo glömde säga, jag åkte till sjukhuset idag och hade en salig tur, fick tag i en manlig sköterska, som pratade engelska ganska obehindrat, för övrigt den bästa engelska någon thai har haft alltsedan jag kom til Thailand juli 2008. Han tog blodtrycket på mig, sade att jag var välkommen att komma varje dag i en månad.

 

Och så länge som jag inte ville träffa läkaren, så behövde jag inte betala. Jag blev riktigt rörd måste jag säga. Jag och alla andra falanger som ALLTID blir utnyttjade utav thaiarna så mycket de bara orkar, här fick jag gratis, fantastiskt. Mitt blodtryck idag 8 april var 120/70, så nu tänker jag föra bok varje dag. Jag återkommer dag-ligen och berättar om detta.

 

Dock skall jag säga, att även om detta skiter sig s.a.s. så spelar det egentligen ingen större roll i mitt liv, då får jag välan börja igen med blodtrycksmedicinen. Jag tänker inte låta det gå prestige i detta, det är det inte värt. Men tycker i alla fall att det kunde va himla gött att slippa att tänka på piller varje dag.

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum CDLV, Thailand

 

Foto av vita näckrosen kände jag det var dags för nu. Jag blev påmind av en läsare som efterlyste ju den vita. Jag cyklade ut igår 8 paril. Jag hade flyt, den blommade just nu, och jag fann den ute i en står ”insjö” ute på risfälten.

 

Den där äcklige pervon ”Nisseman” ni vet. Han har nu suddat ut alla sina sexinlägg på sin egna blogg. Så den äckpottan är kapad jämns med knäna nu. Bra i alla fall för alla barn som är inne och läser. De skall inte behöva få ha sån skit framför ögona. För skojs skull och för att jag absolut inte har något annat att göra, så följde jag denne pervo inne på nätet.

 

Han är ju lika lätt att följa som en fågel gåendes i en smörbytta. Och det framkom ju ganska snart att den stackaren egentligen antagligen är en sexmissbrukare. Han tycker, tänker och känner med sex 24 timmar på dygnet. Fasen vilken korkad typ, Det bästa med sex är ju ciggisen efteråt. Sorry alla damer ville bara vara rolig. Han är inne på sexsajter,

 

Ok det kanske inte är såå himla ovanligt. Men när man plockade fram alla inlägg och kommentarer han gjort där så blev man ju mörkrädd. Han springer hos hålldamer och horor och betalar för sex mer än man trodde var möjligt. Hur har karlen råd?? Att sådana människor existerade. Jag trodde det lika lite som Kalle Anka finns i verkligheten. Men nu släpper vi honom, och går vidare.

 

Har i alla fall börjat nu med att skrapa stårtånaglarna, gjorde det för 2:a dagen i morse. Jag inbillar mig att trycket lättat lite, men det är nog bara inbillning tror jag. Vi får välan se vad det lider.

 

Jag stack ner till sjukhuset idag igen vid middagstid trycket var nu 130/80, marginell skillnad tycker jag. Vi får se efter 2 veckor eller nåt när all medicin gått ur kroppen. Jag skall i alla fall göra ett snyggt och fint diagram som visar blodtryckskurvan under 1 månad och visa läkaren då. Ingegerd R. nämnde dock i sin kommentar till mig att man INTE skall sluta tvärt.

 

Och detta kom jag nu ihåg också tack vare henne. Så får man inte skapa en farlig situation för mig, så jag petade i mig dagsransonen nyss (kl. 21.00), så kör jag 14 dagar med varannan dag, sedan var 3.e dag och efter 14 dagar ytterligare så blir det var 4.e dag. Sedan är jag nog mogen att sluta utan att det blir farligt för mig.

 

Det har ju verkligen inte hänt något idag,. En mycket trökig dag tycker jag. Vi åkte i alla fall ner till Nightmarket ikväll och åt middag, det fick bli Hoy Tod, för jag längtade som sjutton efter det. Hoy Todd är ju en äggblandning med sallad och snäckor plus lite annat som jag inte känner till. Men maträtten är kanongod.

 

Det är ju en salig tur att man har de maträtter jag nämnt tidigare som; Hoy Todd, Ladna, Pattay, Kaukamoo och kyckling med knåderis. Till detta kommer ju de falangmaträtter som jag kan göra hemma, och det är nästan allting. Så det går ingen nöd på mig tycker jag.

 

Imorgon lördag den 10 april så skall vi till Siam Resort River Hotell nere i ”Stan”. Vi är bjudna dit av den lokala polisen uppe i Kheng khor tack vare att vi skänkte 1.000 baht till dem. De körde den svängen för att skaffa sponsorer till att bygga om någon polisbyggnad där.

 

Jag ville ju inte hjälpa men det blev lite svårt att inte slänge upp en tusenbahtare på bordet när både Peter (Mr Germany) och Dan (Mr Amerikat) gjorde det. Si imorgon kommer både Dan och Peters familj hit kl. 11.00 för en drink innan maten. Det startar 13.30, så det kanske är lika bra, då är ju allt klart till 5:tiden, och kvällen blir fri!!

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum CDLVI, Thailand

 

Kl. 11 så kom Peter och Nought. Dan ville inte komma redan kl. 11.00 ,så han meddelade helt kort att han kommer kl. 12.00 istället med sin fru Amhporn. Vi körde ett par stavnaglar här hemma och hade lite gött tjöt med varandra. Peter är dock en person som gärna gillar att prata om sig själv.

 

Det blir hela tiden prat om hans arbete. Jag försöker styra honom så vi kan prata om familjerna, släkten vännerna livet överhuvudtaget istället. Men vi kommer alltid tillbaka till hans arbete. Trots detta så gillar jag Peter skarpt. Dert är en trevlig och mycket snäll kille med huvudet på skaft verkligen.

 

Vi klämde väl 3 groggar var vi 3 killar. Tjejerna drack vatten. Sedan kl. 13.00 så åkte vi ned till Siam River Hotell, och där så hade polisen hyrt Kongresshallen. Där fanns mängder av folk. När vi kom in och satt oss, då meddelade Peter att det var ändrade förutsättningar. Det ingick plötsligt inte mat i de 1.000 baht vi skänkte.

 

Det ingick en kopp kaffe och en banankaka däremot, och det var ju gott. Vi satt inne i denna sal i styvt 30 minuter, och sedan så lämnade vi 3 killar + ytterligare en amerikan denna tillställning, gick över gatan in på restauranten och käkade mat istället. Vi hade världens goaste tjöt därinne, helt enkelt skitkul. Sedan efter 2 timmar styvt, så kommer våra damer ut och vi kan åka hem igen.

 

Det var allt lite snopet i mina ögon. De (polisen) ber om sponsring av folk, vi ger 1.000 baht som biljetten kostade. De ger oss en snyggt utsmyckad entreebiljett, de lovar mat och trevlig samvaro. Det blir ingen mat, och trevlig samvaro för thai är att olika personer håller på och grovtjötar och maler i de förbannade mikrofonerna i evigheters evighet. Skittråkigt helt enkelt.

 

Här i Chaiyaphum, så verkar det som om vi haft en grundlig otur vad det gäller torkan. Både amerikanen Kevin (Chatturat) och Peter (Kheng Khor) meddelade stolt att de under veckan haft ett gruvligt oväder hos sig och det regnade nästan småspik hela natten. Det jädra regnet skulle verkligen vi behövt här i trakten också.

 

Var på sjukan för 3.e gången i morse (10 april), och blodtrycket var 120/90, nu tog sjuksköterskan också något som Dan senare sa handlade om syret i blodet... De satte alltså en liten grunka på mitt finger och så poppar det upp 90 / 80, och Dan säger att under 90 inte alls är bra.... Jag har inte en susning om dessa värden , så om någon vet något, så meddela mig gärna.. Eva-Lotta, Inger, RoseMarie L. eller annan sjukkunnig...

 

Fick just reda på utav Eva-Lotta S. Att 90 är syreupptagningen i blodet och 80 måste vara pulsen. Det är inger alarmerande även om syreupp-tagningen borde ligga runt det vanliga 92-93 cirka. Så hon tyckte att jag skulle sluta att oroa mig. Jag funderar nu starkt faktiskt på att strunta i hela grejen, jag hatar att lägga focus på sjukdomar och mediciner, så det bästa är nog ända att jag bara fortsätter med blodtrycksmedicinen, jag har ju inga biverkningar av den.

 

Både min nyhetskälla på datorn (Thaivisa.com) plus TV;n rapporterar nu att cirka 10st redshirts är döda och ett 30:tal är skadade. Vi alla här nere tycker att det är på tiden att militär och polis äntligen reagerar på dessa förbannade råskinn. Dessa redshirts de gör precis vad som helst för att få SIN vilja igenom. Här är det inte fråga om demokrati inte.

 

Nu är det dags att dyka i bingen efter en som vanligt lång dag. Jag sitter ju i omgångar framför datorn under styvt 18 timmar per dygn. Avbrotten jag försöker att göra ofta är ju när jag skall: cykla, åka och handla med Yongyut och när jag går ut i trädgården för att vattna och klippa mina växter.

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum CDLVII, Thailand

 

Ja, så kom då nyheten och facit ifrån gårdagens kraveller av rödskjortorna. De fick släppa till 21 döda och 825 skadad medlemmar. Alltså stackars lurade bönner ifrån de nordöstra provinserna. Folk som inte har en susning om någonting och som dragits in i detta utav pengabehov och av övertalningsskickliga anhängare till fanskapet Thaksin.

 

De stormar parlamentet, biblotek, hotell, immigrationoffis och andra statliga byggnader och vill handgripligen avsätta den lagligt valde primiärministern. Och efter detta handgemäng, så gapar de på sin kung och frågar om han vet om att hans ”söner och döttrar” fick möta döden på gatorna av sin huvudstad.

 

Nä, jag tycker att ledarna av rödskjortorna skulle stå till svars för detta, och jag hoppas de plockar dem en efter en och verkligen ger dem stenhårda straff. Det är det ända som biter härnere.Har imorse beslutat mig för att strunta då i att sluta medm in blodtrycksmedicin. Jag skiter helt enkelt i att sluta. Det känns så himla meningslöst.

 

Främsta anledningarna var: jag själv började inbilla mig att jag skulle få följd-sjukdomar, hjärtproblem och annat elände och dels så hörde flera av sig och tyckte att man var lite ding i kolan, och menade på, ”allt är ju OK nu, varför stöka tilldet? Det är ju bara två sketna piller varje månad, jobbigt eller?” Ja, vad skall man säga, visst har de rätt.. Så imorse så startade jag om igen och tog min medicin som jag skall göra.

 

Fick just med mig en DVD ifrån Dan och Amphorns Kina-Resa, det var grymt vackert sa han. De satt dock mesta tiden på flodbåten (Yang-tse river) och så hade små dagsutflykter. Men det var vackert ifrån båten sett också sa han. Han ville verkligen rekommenders folk att åka till Kina...

 

På tal om Kina, så fick jag just ifrån Youtube det absolut grymmaste trolleritrick som jag någonsin sett. Klistra in denna länk i Ert adressfält: http://www.youtube.com/watch?v=wkMbSWwS3FA Sätt Er screenbild på helskärm, och njut av bara sjutton, det är fantastiskt.... Ni skall veta att jag nästan blir förbannad på denna typ av trolleri. Jag fattar absolut NOLL. Hur i helsicke gör dessa trollkonstnärer egentligen???? Ja ni får försöka att klura ut det, hahaha!!!

 

Snacka om prissättningen lite grand härnere. Jag har nu tidigare talat om falang resp. Thaipriser. Igår i mitt hem så kom det 2st hantverkare och borrade 4 hål och skrivade i 4 skruvar. När jobbet var klart, å skulle jag betala, de svarade 400 baht. Jag betalde. 5 minuter senare så frågade Yongyut mig hur mycket det kostade (hon var i huset men på nedervåningen), jag svarade 400 baht.

 

Hon blev förbannad, stegade ut till killarnas chef och sade att det var ett DYRT pris för 4 sketna hål i väggen. Chefen ursäktade sig och sade att han inte visste om detta. Så killarna fick betala tillbaka 200 utav de 400 till Yongyut. Jävla Thailändare, de kör HELA tiden med annan prissättning emot oss falanger.

 

Tänk om man kunde snacka thailändska, då skulle jag i tydliga ordalag förklara för fanskapen att dom gör bort sig med detta hela tiden, och en gång till, så kommer jag att rekommendera ALLA falanger i Chaiyaphum-området att INTE anlita deras firma. Men men men, detta är ju bara en önskedröm. Jag kan aldrig få Yongyut att säga en sådan sak. Då känner de att de förlorar ansiktet. Sicken jädra korkad inställning de har här i landet.

 

Äntligen så är detta hemska kapitel klart och färdigskrivet, det blev ömsom vin, ömsom vatten, men det får duga.

 

http://www.youtube.com/watch?v=ORIRgbDlkOA

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum CDLVIII, Thailand

 

Sitter här och skall översätta kontraktet som Yongyut skrev på som gällde Canada-arbetet senare i år. Det lyder i korthet som så här:

 

Work Schedule

Skall arbeta 54 timmar per vecka //

6 dagars arbetsvecka //

Arbeta mellan kl. 07.00 – 17.00 varje dag //

Får 50% högre lön för eventuell övertid. Vilken kan bli beordrad, vilket innebär att man i regel inte kan neka till övertid //

15 minuters rast varannan timme //

Den anställde har tillåtelse till 5 dagars sjukledighet per år//

Lönen är USD. 9,50 per timme //

 

Det utbetalas varje månad i tillägg 4% semesterersättning // Den anställde måste gå med på att betala skatt, försäkring, ja allting som stipuleras i arbetsskattelagen i Canada // Bohyra för arbetstagaren tas ifrån lönen på USD. 300:- per månad // Vill arbetstagaren avsluta kontraktet så måste man ge 1 veckas notice //

Det tillkommer sedan ett par punkter till, men jag tror inte de är av intresse för Er som läser detta. För mig då som läser detta, så tycker jag mig märka att tryggheten här är absolut inte sämre än den är för vilken svensk arbetare som helst med våra svenska arbetsvillkor. Det enda lilla frågetecknet är för mig, USD 300:- per månad för vadå..

 

Vad jag förstått, utan att veta, är att tjejerna får ett rum som de skall dela på. Hur stort är rummet, som många skall dela?? USD. 300:- per månad är mycket pengar, och om t.ex. 3st tjejer skall dela på ett rum och de totalt betalar USD. 900:- (SEK: 6.500:-), så tycker jag att det borde vara ett jävligt stort rum.....

Ingen vet än så länge, men den första gruppen av tjejer har redan stuckit iväg. Och nu nästa, så står Yongyut på tur, men detta kan ta kanske 6 månader innan det händer någonting. Men det går framåt i alla fall. Så jag håller tummarna för henne och för oss.

 

Nu idag måndag 12 april börjar Song Krahn igen. Alltså deras påskfirnade eller vattenkastning kan man kalla det. Alla tycker det är högsta nöje att stå vid vägkanten och slänga hinkvis med vatten på de förbipasserande. Ibland har de slangar och oftast har de vattenpistoler.

 

Det är denna helgen som tusentals människor kommer att dö, Och det är denna helgen som ALDRIG myndigheterna gör något för att rätta till problemet med song krahn. Dels då dödsantalet och dels då anledningen till detta extremt höga dödstal.

 

Döden berår ju på att nästintill alla tar Song Krahn som intäckt på att det är OK att dricka i 3 dagar. De är alla packade och de äter fulla, de lever fulla, de möts fulla och de umgås fulla och sist men inte minst, de kör bil/moped/vespa skitfulla.

 

Polisen gör ALDRIG ett skit. Här kör de förbi poliskonstaplarna utan hjälm asfulla och kör så man kan se att de är packade. Polisen tittar på och de är mest intresserade av att deras uniform ligger i preccveck och att deras solglassögon är putsade. De (poliserna) är mina absoluta favoriter, men som poliser sett, så är det fullständigt värdelösa.

 

Ingen av dem använder lagen härnere på folket. Det finns inga regler att följa alls verkar det som. Så döden och Song Krahn kommer att fortsätta att vara nära förbundna med varandra, grattis Thailand.

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum CDLIX, Thailand

 

Skall nu ut på min dagliga cykeltur, dock så får kameran stanna hemma denna gång samt de 2 nästföljande dagarna. Jag tror inte min lilla söta Kodak C1013 tål så himla mycket vatten. Och det är synd att slänga 4.000 baht i sjön p.gr.a. denna vattenkastning som sker nu i dagarna 3.

 

Fick ett ärende efter cykelturen och tog vespan, alldeles utanför vårt bostads-område så stod där Thai och blockerade och ville slänga vatten. Jag tog fart och försökte undvika att bli pisseblöt. Jag hamnade ute på vägkanten och var på väg att tappa kontrollen av vespan. Lyckades med benkraft att hålla mig upprätt, men min vänstra fot med stortå plus tån bredvid kvaddades totalt.

 

Jag lyckdes skrapa bort i stort sett allt skinn på ovansidan av tårna, lyckades ta mig hem, det gjorde bara för jädra ont. Snappade upp kreditkortet och drog ner till Chaiyaphum halvt omtöcknad av smärta. Kliniken som ju är klart billigast var stängd, så jag tog mig till sjukuset. Yongyut var med en kompis på BIG C, så jag var utlämnad åt mig själv, och det är inte lätt härnere i Thasilandet.

 

Jag kom till sjukhuset, och fick en uppvaktning som nästan berörde en kung. Alla tog hand om mig, det var 2 manliga sköterskor och runt dem virvlade och hjälpte till 3st systrar också. De var kanon, jag fick en stelkrampsspruta, de gjorde rent såren, och jag fick med mig medicin och omslagsgrejor samt steriliseringsvästska för rengöringen. Kalaset kostade 680 baht = SEK: 135:-,.

 

Det blev lite dyrt, hade kliniken varit öppen så hade detta kostat absolut maximalt 300 baht =SEK: 65:- . Men jag är glad och tacksam ändå skall ni veta. Nu sitter jag vid datorn och det värker och gör pinont i tårna hela tiden, satan vicken go natt man har framför sig. Och detta tack vare denna jädra löjliga högtid som de fjantar omkring med här. Jo, skall också nämna att när jag halv omtöcknad åkte ner till stan och sjukhuset, så körde jag på huvudvägen, infarten till Chaiyaphum.

 

Jag körde i styvt 65 km/timme, plötsligt så rusade det ut en kille i 16-17 års åldern och slängde över mig en spann vatten. Ni kan väl tänka Er kraften från en spann vatten och 65 km/timmen...... Jag hann se honom i vitögat och kramade styret stenhårt, och det var en jädra tur, annars hade jag stått på näsan och säkert hamnat på sjukhus om jag nu hade överlevt.

 

Jag säger bara, hade jag varit Ok och frisk, så hade jag vänt och åkt tillbaka och tagit tag i denna förbannade idiotfamilj. Men nu var jag 100% fokuserad på att ta mig till sjukhuset.... Jag vet nu sanningen bakom siffrorna 1.000 döda under de kommande dagarna på grund av vattenkastningen och spriten i trafiken..

 

Jag har alltid undrat över hur folk kan fira i dagarna 3. Jag menar man äter och festar en kväll och del av natten, och sedan så tycker man ju att det är bra med det, man blir ju trött av brännvin och överdådig mat ni vet. Eller för den delen hur i sjuttsingen kan man göra som de gjorde förr i tiden 1700:talet och bakåt i tiden, typ äta en 30 rätters middag?

 

Jo hemligenheten är att man inte övergör (overdo) någonting. Äter man 30 rätter till middag, så gör man bäst i att man kanske bara tar en matsked av varje rätt, annars funkar det juj inte. Likadant är det då med fetsandet. Festa väldigt lagom varje kväll och stann a INTE uppe länge, då orkar man säkert det som de håller på med här.

 

Men jag tycker det verkar vara så jädra trist måste jag säga. Man sitter där på marken, och vräker i sig mängder av billig skitwhiskey och Thaiöl. Och man gör detta mangrannt i 3 hela dagar. Hur roligt är detta egentligen. Vad är det som driver människor att göra detg. Jo, det kan jag säga.

 

Det är alkolism, det är trängtan, längtan trånandet efter alkoholen. Här bland infödingsfolken så är det väldigt väldigt nära till spritberoende och alkolism, och då är det inga som helst problem att offra arbete och familj bara för att sitta där bland skit och skräp på marken hela dagarna långa och häva i sig brännvin och öl och festa loss.

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum CDLX, (460) Thailand

 

Har ”upptäckt” en ny kanonjuice. Den är inte alls ny, men för mig så är smaken sensationellt god. Jo, vi var inne häromdagen på Nightmarket och jag skulle äta Pattay. Jag gick till juice-ståndet. Det är så himla billigt där så man storknar. En plastflaska kostar endast 12 baht = SEK: 2,40. De hade ingen ananas-smak. Men väl en annan guling där, så jag chanstog den.

 

Och jösses petter va god den va, kanon helt enkelt. Efter middagen så frågade jag vad det var för nåt, men de kan ju ingen engelska, så jag fick reda på att på Thai så heter den ”saolot”. Jag fick sedan efter middagen tag i Yongyut, som yrade runt och kollade på prylar. Hon visste inte heller namnet på smaken. När vi så passerade samma stånd igen, så stannade vi, och då kom killens fru fram och hon sade direkt passion-fruit..

 

Jamen, den smaken känner jag till ju, hemma har vi ju passionsdricka, som jag älskar för övrigt. Men denna smaken var helt outstanding god och mycket annorlunda den svenska passionssmaken. Så nu har jag i alla fall 2 kanonsmaker på min juice, och det är då Saolot (Passionsfrukt) och så har jag sapparot (ananas). Så livet ler över juicefronten.

 

Morgonen idag den 13 april är bara så jobbig. Nu alla ni kvinnor som varit gravida och som har fött ban, nu får ni väl ved till brasan. Men jag tänker säga att det är skitjobbigt. Det rinner fortfarande lite godis ut ur såret, men det är rengjort och snyggt, så jag klagar inte på det. Men det gör såå himla ont.. Det går väl över antar jag!! Detta är nästan som att föda barn, jag lovar!!

 

Ja, idag är det dag 2 på högtiden Song Krahn, och jag tänker hålla mig inne idag och imorgon, sedan är skiten över. Det är inte enbart att bli blöt som man riskerar utan det är det som jag sagt tidigare. Det är lätt att man ramlar in i olika situationer tack vare thaiarnas fylla. Så torsdag är nästa gång jag går utanför dörrarna här.

 

Peter (Mr Germany) ringde igår kväll ioch meddelade stolt att han nu var nära kontrakt med Manilla, Filippinerna och Ericson som vill bli hans arbetsgivare där under de kommande 1-3 åren. Han får besked torsdag troligen och om allt går bra, så startar han jobbet redan på måndag. Och det är för hans del som lilla julafton.

 

Han riktigt hatar att gå hemma mer nu. Han har ju varit hemma redan i 6 månader. Och det blir ju inte värre av att hans lön blir USD. 10.000:- / månad, han får fritt husrum, dator samt fria hemresor till Bangkok. Tänk sicken go lön va upp emot 400.000 baht varje månad.

 

Den siffran innebär att Peter tjänar på en månad vad det tar en Thailändsk byggarbetare/risarbetare 80 månader ( 6,5 år) att tjäna in. Han tjänar alltså 80 ggr mer. Orättvist. Jag vet inte... Har Peter för mycket eller de andra för lite??? Det får andra bedöma, men nu är lyckan i alla fall fullständig. Hoppas bara nu inte att något går snett....

 

Idag beställde jag en ny A/C till ungarnas rum. De har ju tidigare haft en bra fläkt därinne. Så det har inte varit några problem. Men Yongyut tyckte, och det kanske med all rätta, att ungarna måste också få tillgång till A/C under den varma perioden höär typ februari – maj. Och sedan är det ju kanon när vi får falangbesök, så kan ju de låna det rummet, och det är nog bäst för falanger att ha A/C i denna grymma värmen.

 

Kostnaden delas mellan barnens mamma (syster Alaam) och oss. Och det är ju glädjande att familjen tar ansvar. Jättebra och faktiskt ovanligt härnere. Jag har ju egentligen haft en osannolikt stor tur i det hänseendet. Så A/C;n kostade 16.900 baht (SEK: 3.400:-).

 

Och kostnaden för oss blir 8.450 baht. I stort sett härnere så är det alltid falangen som betalar ALLTING. Så halleleluja, det är en skitbra familj jag har kommit in i härnere utan tvekan. Det startade ju tveksamt, men sedan vi fick ett eget hus/eget boende så är allt toppen.

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum CDLXI, Thailand

 

Under installationen av A/C, så visade det sig att de ville ha 500 baht extra... Nu blev jag milt sagt förbannad. Detta är alltså vår 4.e A/C, och på samtliga A/C nu , så ber Thai om extra pengar för att det är så krångligt att installera. Jag har ju varit ganska grön tidigare, men nu så skiter jag i traditioner och thailändskt fusk. De drar sig inte för 5 minuter att bluffa mig med sina dåliga arbeten.

 

Nu fick det bara räcka. När gubbarna kom ner ifrån 2.a våningen mitt under installationen och begärde 500 baht extra, så rann det bara till som sagt var. Jag tog betalningen för A/C;n i fickan och tog vespan och åkte ned till Chaiyaphum och affären som sålt den till mig.

 

Jag stegade in och tog initiativet direkt. Jag var nu så förbannat trött på detta försäljnings-skitsnack som alla härnere håller på med. När jag beställde denna A/C, så blev jag lovad priset 16.900 baht inklusive installation, precis som alla tidigare gånger.

 

Jag talade om för dem ganska tufft att jag vägrade att betala de 500 bahten. De blev en långdragen pratstund med dem. Först så började de med att påpeka att den modell som jag fått ju egentligen kostade 20.900 baht och inte 16.900 baht, och därför så skulle jag acceptera 500 baht extra. Jag vidhöll, att jag fullständigt sdket i vilken bättre modell de satte upp på min vägg.

 

Sedan pratade de om hur jobbigt det var att montera upp A/C;n. Jag talade då om för dem, att om de säljer til mig eller till vilken falang som helst på denna jordglob, så skall de passa sig jävligt mycket för att ljuga om priser. För en falang så är 16.900 baht inkl. Installation, så tyder falangen det till 16.900 baht inkl. Installation.

Vill de INTE acceptera detta, så varsegod kom hem till mig, och ta ner Er anläggning och återställ mina väggar till ursprungligt skick. De gav sig då motvilligt, och jag slapp att betala 500 baht. Fy fasen sicken bitter eftersmak dylika köp ger i käften, eller hur?

 

Oroligheterna här i Thailand och Bangkok i synnerhet börjar så sakta att avklinga och tona bort, och skönt är väl det. Det har kostat liv, precis som vanligt. Men de som får sätta till sitt liv är ju aldrig de som kommer att tjäna mest på förvandlingen de demonstrerar för. Det är alltid fotfolket eller bara folket om man så vill, som får offra sig för ”saken”.

 

I det hänseendet så är det ingen skillnad på Thailand och resten av vår värld. Tänk på Hitler och det han ville åstadkomma med sin slakt av människor, Stalin och den slakt han åstadkom, Idi Amin i Uganda och hans slakt av grannstammen.

 

Den dumme fan tog ju bytänkandet till en helt annan nivå än någon någonsin gjort tidigare. Alla har de det gemensamt med Thaksin landsförrädaren i Thailand, att de själva klarar sig undan väldigt billigt i sammanhanget. Man skulle ju avslutningsvis önska sig att det fanns speciella straff för dessa typer. Men där ligger väl den största orättvisan som kommit oss människor till del.

 

Jag berättade väl om att syster Alaam hade fått tag i en boyfriend nere i Bangkok, en Thailändare som jobbar med transporter. Ojoj en kollega till mig!! Det verkar som om han är väldigt förtjust i Alaam. Antagligen så har hon väl ljusnat lite grand. Hon var ju jäkligt trökig om ni kommer ihåg. Annars hade han ju aldrig fastnat för henne.

 

Men jag tycker det är skitkul, Hon kan då få lite ordning på sin ekonomi, och kanske börja ta hand ekonomiskt om sina egna ungar och inte lasta detta på en kille ifrån Sverige. Nog för att jag gärna gör det, men det bästa är ändå att de som tillverkar ungarna också tar hand om den förstås. Forts. nästa kapitel.

..

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum CDLXII, Thailand

 

Forts. från kapitlet...Nu precis ringde Alam och hennes boyfriend, de var i Nakhon Ratchasima, och de är på väg hit, d vill träffa ungarna, kul!! Så vi måste åka iväg till broder Ytin (alko-magistern) och hämta Soda. Enligt uppgift så är killen skitsur för att han vill inte ha en ny pappa.

 

Jag har försökt att förklara för Yongyut att hon MÅSTE snacka med Soda och förklara för honom att 1) Han är inte världens medelpunkt 2) Hans mamma har rätt till lycka hon också 3) Och att ingen försöker ta pappas plats.. Mycket enkelt alltså, men jag tror inte att dessa koncept finns i dessa länder i Asien. De tänker helt enkelt inte som vi gör.

 

På tal om hur de gör här lyssna på detta då. När Alaam ringde till sin pappa och ville träffa honom ihop med sin pojkvän, så nekade fanskapet. Han tyckte inte det var OK alls ty han hade läst på nån jädra barkbit att de inte passade ihop. Han är en riktig jädra skitstövel i mina ögon.

 

Han klarade sjuttan inte av att försörja sin familj. Han ville gärna ha 4 ungar, men kunde inte klara försörjninhgen. Nu toppar han detta med att INTE vilja unna sin dotter lycka... Kör han det racet mot henne, så kan jag köra race med honom också. Jag har betalt i 1,5 år 1.000 baht per månad, och det lovar jag är slut nu. Men det gäller bara att jag får tag i nån som vågar framföra anledningen.

 

Yongyut har sådan respekt för sin far, så hon vågar inte framföra ens mina åsikter. Jag riktigt hatar dessa föräldrar här borta som sitter på sina höga hästar, och sedan så är de nollor själva. Drar sig inte för att skicka sina barn till prostitution, bara de själva kan sitta och hylla sig själva vid templet ihop med kompisar och munkarna.

 

Har nu suttit framför datorn och pinats i 2 dagar och det rinner lite så där lagom infektionsvätska ur såret. Allt är dock under kontroll, men smärtan är outhärdlig och det är mycket synd om mig.... jahg skriver mest detta p.gr.a. att jag måste fylla ut med 3 meningar, så kapitlet kan ta slut nu.

 

Just precis för 10 minuter sedan så öppnades dörren här hemma och 17st, ja jag räknade högt och tydligt till 17st personer. De stegade in i vårt hem. Här var det ingen förvarning, ingenting, bara stegade på precis som om allt var normalt. Detta har ju hänt förut med Yongyuts släkt och när jag säger något, så svarar hon bara – ”you dont want my family to come to visit”.

 

Sedan är alla argument lönlösa. Detta är ytterligare en sak som en thai aldrig kommer att kunna förstå. D,s,v, att det är kanske bra om man kollar om någon är hemma innan man åker 11,5 mil för att besöka någon. Jag frågade sedan lite senare varför de kom. Kom de för att besöka oss?? Då kom genast – ”you dont want my family to visit”

 

Sedan frågade jag, kom de för att kolla in Alaam och hennes pojkvän?? Nej säger Yongyut, Alaam är för blyg för det!! Då frågade jag igen, fasen man undrar ju varför åker 17st personer ifrån Khorat till Chaiyaphuim??? Då svarade Yongyut, De åkte med mamma ned för att följa henne hem till farmen, jag svarade 17st personer??? Ja, säger hon.

 

Vet ni vad? Jag tror icke ett skit på allt detta struntpratet. Här föreligger garanterat någon typ av språkförbistring. Detta är varför alla falanger som varit härnere någon gång, och har varit i kontakt med thai säger, Du kan aldrig räkna med att få sanningen av dem, de ljuger som klosterkatter! Men så illa är det nog inte, jag lägger detta på avdelning språkförbistring som sagt var.... forts. nästa kapitel...

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum CDLXIII, Thailand

 

Forts. från förra kapilet....Nu kl. 19.45 så kom äntligen mamma Alaam och hälsade på sina barn. De hann avverka en hel del vänner häruppe i isaan nu de 2 sista dagarna innan det passade sig att åka och hälsa på sina barn. Har sagt detta förut, men med deras sätt att föra sig här så undrar ju helt klart en falang som jag, har de några känslor i kroppen överhuvudtaget. Alltså känslor för varandra.

 

De är i alla fall fruktansvärt måna om att aldrig visa någonting. Jag har bott härnere nu i mer än 20 månader, och jag har aldrig sett ett äkta par krama om varandra, eller en mamma/pappa krama om sina barn i ren ömhet, aldrig!!! Nu dök de i alla fall upp, Alaam och hennes pojkvän. Det visade sig vara en riktigt trevlig kille. Och dessutom ingen suput.

 

Hur han är för övrigt när han ev. Skulle gifta sig vet jag inte. Killarna här nere slår mangrannt sina fruar ganska regelbundet, så det visar sig väl. De har i alla fall bestämt sig för att bo på hotell, ta med sig barnen är väl inte aktuellt efter 5 månaders frånvaro ifrån dem????

 

Idag är det onsdag 14 april. Det visade sig att Alaam och pojkvännen tog golvet här i huset och slafade. Nu imorse tidigt så tog de barnen med sig och drog in till stan och virvlar väl runt där i yran över nyårsfirandet Song Krahn. Mycket kul för ungarna.

 

Tog upp den där biten om hennes farsa med Yongyut, och ni skall bara veta vilken respekt de har för sina föräldrar. De är livrädda att säga ett enda negativt ord till sina föräldrar. De är väl antagligen rädda att bli bannlysta eller nåt liknande. Jag hotade i alla fall Yongyut igen imorse med att, om inte hon översatte för mig till sin pappa, så skulle jag be alkomagistern göra det.

 

För får jag höra ett enda negativt ord igen ifårn den gubben som kallar sig pappa till barnen så blir jag sklogtokig. Det är ju fan inte han som tar hand om sin familj, det är ju jag som åker på det i vissa stycken. Nä den sketgubben och alla andra här borta i Asien som är som honom, skall skärpa till sig, och se sina barn som självständiga individer och inte som ägodelar.

 

Det sista han hade sagt till någon annan i släkten om varför han inte ville träffa den nye pojkvännen, var att HAN inte hade godkänd honom först... har ni hört, han är en idiot....

 

Onsdag 14 april fortfarande, Alkomagistern Yutin, bjöd över oss idag till hans hus för mat och fira nyåret. Han är faktiskt jäkligt trevlig, men jag såg ju att han var bra i gungan redan, och han körde bilen med massa folk på. Han kom alltså över hit och hämtade Alfa.

 

Så han var igång idag igen och kör på fyllan. Nu skulle han in till Chaiyaphum och köpa mat, så vi kunde äta. Ja ni vad ni än säger, vad skall man göra... Absolut ingenting. Det finns inget att göra. Detta är en sanning om Thai. Killarna dricker av ohejdad vana.

 

Det är väl snarare så att de nästan uppmuntrar varandra att dricka och köra, och anser oss falanger vara mesar med en massa regler. Under mina 19-20 månader här, så har jag ALDRIG ens hört talats om att polisen har stoppat någon och ens påpekat rattfylla. Trafiksäkerheten är på topp i Thailand.

 

Igår kväll , så åkte vi då hem till Yutin och Baloo (spritmagistern) då och firade nyåret Song Krahn. De hade handlat hem det vanliga d.v.s. griskött och lite grönsaker och så bartbequade vi så det stod härliga till. Grannarna kom naturligtvis över och ville äta, och 3 av Yongyuts kompisar som bor i byn kom också över. Forts. nästa kapitel....

 

Handskak - Glegolo

 

 

 

Chaiyaphum CDLXIV, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet...Ingen, alltså INGEN av alla dessa EXTRA vuxna människor hade ett skit med sig. De kom bara över och gamade sig, precis som vanligt. Alla var dock väldigt trevliga, så vi hade en kanonrolig stund där ute i byn. Mycket av det roliga är att få dessa människor att fatta att jag är jävligt trött på att vara falang.

 

Alltså jag har inget namn, falang sägs inte ens i pluralis enbart i singularis, obetydligt och oviktiga som vi är i deras ögon. Vi har alltså absolut INGEN identitet alls. Jag gjorde det till en sport i går kväll att få dem att fatta att jag hade ett namn, och att det även var OK att kalla mig vid mitt smeknamn ”Uncen”. De äldre de kunde bara inte fatta varför, jag lovar.

 

Men nog fick de stryka på foten och ge sig. De ville så gärna prata med mig, men jag svarade dem inte när ordet falang kom upp, jag sket i dem bara. Och till slut efter cirka 2 timmar så sa alla de 5 gamla till mig Uncen, och inte falang.... jag vann en liten seger, men kriget kan jag aldrig vinna härnere.

 

Sitter här nu på torsdagen och det är väl 3.e dagen nu tror jag med mina onda tår. Det är en ren pina att överhuvudtaget gå på foten. Ni vet när det bara är kött och inget skinn på bägge tårna, så blir det ju outhärdligt ont för när man går så böjer man ju dessa tår. Denna pina är säkert bra mycket värre än att föda en stackars liten 3,5 kilos baby.....

 

Fredag, vi hade vår lunch precis som vanligt på Tesco Lotus. Vi som åt ihop var Peter (Mr Germany), Dan, Gary (Mr Wales) och mig själv. Vi hade en trevlig stund tillsammans, vi gnällde lite grand på våra fruar, och så fick de även lite beröm, hahaha!! Men det är faktiskt kul att träffas en gångi vbeckan och tjöta ihop sig.

 

Vi blev inbjudna av Gary att komma på hans bröllop (imorgon!!!!) Hur nära är vi när man råkar äta ihop, och så blir man bjuden på bröllop. Är vi välkomna för att det är kul att få presenter eller??? Jag vet inte, men jag gillar INTE att bli inbjuden med armbågen ungefär. Peter och jag går dit ensamma, våra fruar vill inte följa med. Jag tror att de stör sig på något sätt på fru Gary och den andre på herr Gary... men skitsamma, vi går dit i alla fall och slår ihjäl lite lite tid.

 

Ja så fick man en kommentar ifrån nåt äckel som heter ”Kolleado”, han är kamrat med Nisseman-pervon påstår han. Jag lät kommentaren bli publicerad, så vi kommer ihåg honom. Anledningen till att han skrev var att jag hade kommenterat ”Nissemans” sista kapitel (16 april), där han skrev att han kan få stånd bland nakenbadande barn och damer.

 

Såna svin bara äcklar mig, och då är det en fröjd att kalla honom för just det. I min värld så kallas saker för dess rätta namn. Redan de gamla grekerna hade ju ett ordspråk för detta, ”jag kallar en potta för en potta”. Så det var i alla fall kul, hoppas de tar åt sig dessa pervon, eller kanske bloggmaster här på Bloggspace kan radera hans löjliga blogg.

 

Denna Nisseman kan inte låta bli helt enkelt. Nu blev han tvingad att radera en massa kapitel som enbart var äckligt sex/pervo-snack, men det kom tillbaka lite mer och mer, de kan bara inte låta bli, de är ju sjuka i huvudet. Nä, nu glömmer vi dem och återgår till Thailandet och alla vådliga äventyr här.

 

För att fira att Boni och Gay har kommit för att hälsa på sin gemensamme kusin Dan (Mr Amerika), så ville Dan bjuda hela konkarongen på restaurant. Vi åkte till allas vårt favoritställe, där de serverar go ”seafood”..., kanske inte god i min mun, men thai gillar det i alla fall. Vi var massor av folk. Forts. nästa kapitel...

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum CDLXV, Thailand

 

Fick ett befriande mail ifrån en amerikansk polare, som bifogade till mig ovanstående foto med text. Detta är tillägnat alla hundälskare därute. Jag är inte mycket till hundälskare i den meningen att jag föredrar hundskit, hundhår, hundlukt och ett jädra skällande.

 

Framför att ha skitfritt, hårfritt, luktfritt samt ganska tyst. Men olika äro vi alla. Jag respekterar ENBART de hundägare som respekterar andra människor i sin omgivning och inte låter sin hund störa dessa, ENBART

Dan ville bjuda och jag tror att vi var upp emot 20st människor runt bordet. Förra gången så var ju servicen kanon-bra, och vi alla hade en trivsam friktionsfri kväll. Denna gång så verkade det bara som om det bara var 1st ladyboy som jobbade. Han hade hela restauranten att ta hand om.

 

Han var borta långa långa stunder och då var det NOLL service. Helt enkelt kass var det. Maten var dock helt Ok och god, så alla var nöjda. Dan tog alltså notan, den gick på styva 2.600 baht (SEK: 570:-) för oss 20 matätande människor, vilket ger SEK: 28:- per person.

 

Idag på min födelsedag 18 april, så satt jag vid datorn när jag hörde Yongyut ropa att vi skulle gå ned till ägarna av området nere vid deras hus. När vi kom dit (kl. 09.15), så var det massor av människor. Där var 7st stolar, och där satte de de äldsta människorna i vårt lilla område.

 

Jag fick den sista stolen tyvärr, så gammal är jag nu idag, alltså 59 år. Det visade sig att folket här har en dag när de visar sin vördnad för de äldre. Detta sker medelst vatten. Vi ”äldre” sitter på varsin stol med kupade händer, och de yngre kommer fram med varsin skål i tur och ordning, lugnt och stadigt.

 

De håller lite vatten i vår kupade hand, och vatten på varsin fot, allt detta under lyckönskningar om en ljus framtid. Till slut så kan de inte ”hålla sig” riktigt, och då startar vattenkriget. Men som tillställning mycket vördnadsfullt och trevligt tycker jag. Jag säger bara – ”Ongjävvlarna skall vörda oss äldre”....

 

Måndagen kom krypande och den känns inte som måndag alls, den känns som vilken annan dag som helst, så skit samma. Har dock inte något planerat idag för ovanlighetens skull. Men det kommer säkerligen att hända massor av ting ändå, precis som vanligt!!

 

Resultatet totalt av Song Krahn, nyårsfirandet i Thailand stannar på runt de vanliga 1.000 döda samt 5.000 skadade, och detta är enbart de inrapporterade skadade. Jag tror själv att det handlar om 25-30.000 skadade.

 

Rödskjortornas aktivitet avstannar så smått. De var 13.000st häromdagen igår var de cirka 4.000st. Och det är väl järntrupperna kvar nu antar jag, och de som är mest uppmutade. Militärens inställning är ju som tur är att INTE skapa några martyrer av dessa rödskjorteidioter.

 

Handskak - Glegolo

.

 

Chaiyaphum CDLXVI, Thailand

 

I brist på annat, så har jag ju som tur är TV;n via datorn att tillgå i viss omfattning. Alltså via de s.k. playkanalerna. Jättebra faktiskt. Har tittat på kanonprogram, alltså sådana som när man bodde i Sverige inte ens brydde sig om att glutta på. Typ lyxfällan, skit roligt program. Stjärnkockarna, görkul det också. Håkans bar ; hallo, jag sätter inte ens på TV;n för sådan skit hemma i Sverige.

 

Nu tittade jag på det Stockholmska programmet ”Stjärnkockarna”, och däri så hade man som en ingrediens ”messmör”. Det har alltid retat mig när ”uppsvenskarna” har vrängt till gamla fina svenska ord så det skall passa dyslektiker och annat löst 08-folk.

 

Där uppe säger de alltid ”Mäss-smör”, varför då om man får fråga? Va sjuttan är mäss? Är det en 08-rätt ifrån ”Fredsgatan 12” ?? Vi internationella ifrån solsidan av Sverige plus resten av landet säger välan som det skall vara, mes-smör!!!

 

Om någon nu skulle opponera sig mot det jag säger ovan, så är ni välkomna. Dock så tänker jag avge en förklaring till min tes.... Mes-smör skall alltså uttalas som efter fågeln Mes.. och inget annat. Anledningen är helt enkelt att Messmör görs på mese, inte mässe.

 

Mese är gjort på vassle som är en restprodukt vid ystning. Vad ända in i håken mäss är för nåt vet jag inte. Kanske en restprodukt ifrån söndagens högmässa hahaha!! Vad som nog har konstrat till det för många människor är ju regeln om att vi ALDRIG i svenskan har 3 samma bokstäver i rad i våra ord.

 

Jo undantaget är om det förekommer ett bindestreck naturligt i ordet, men när gör det det, nästintill ALDRIG. Folk tror då att det heter och uttalas MÄSS p.gr.a. de 2 essen... Så varsegoda, dettta var en gratis-lektion... hahaha!!

 

Denna häxkittel av konstiga uttal ifrån uppsvenskar forgår även vid namn som; Paprika, de säger papprika.. Mögel, de säger möggel, Kaviar, de säger Kavviar.... men vad säger de vid samlag, jo naturligtvis sammlag, OCH det gör vi alla andra också, så där fick vi oss, eller hur??

 

Annars, när vi ändå är i stöten, så kan vi ju klaga på flera av de där förståsigpåarna i TV, som uttalar sig om allt möjligt, och ibland så riktigt undrar man om de är nyktra när de pratar och tänker. De visar en sådan okänsla för språket och historien att man riktigt baxnar. Ta t.ex. det här med ordspråk, och varför just djuren är så överrepresenterade i dessa. Läs detta:

 

”Just liknelser med djur är särskilt

vanliga, kanske för att djuret inte

kan försvara sig eller ens kasta en

förebrående blick på talaren.”

 

PER STENSON - ARBETAR SOM EN HÄST EGENSKAPER BESKRIVNA AV DJ

Så anledningen till att vi har djur i liknelser och ordspråk är att de inte kan försvara sig, undrar var den gubben var när skolan pågick.... I ALLA kulturer i ALLA tider så har ALLTID djuren varit närmast människan. Helt enkelt beroende på att vi är DJUR själva.

 

Djuren har funnits vid vår sida hela tiden och påverkat vår omgivning enormt hela tiden. Dels som rovdjur, dels som mat och dels som sällskap. DÄRFÖR så figurerar djuren i våra ordspråk till den milda grad.... Svårt?... inte alls, kräver bara lite tanke-anpassningsförmåga...

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum CDLXVII, Thailand

 

Lyxfällan visade sig vara ett skitkul program. Här får man se ”familjer” som är så dinga så hälften vore nog. Här tjänar man 20.000:- och bränner 36.000;. per månad. Eller som det sista jag tittade på, man bränner per månad 105.000:- och tjänar 63.000:-, och ser ut som fågelholkar när killarna som hjälper dem, förklarar att så här är det...

 

Det är ju tur för TV att det tydligen finns en uppsjö utav folk som har absolut noll koll på allting. Det är väl därför som företeelser som Home-shop i Tv, Tupperware eller alla dessa make-up tillställningar hemma hos varandra går så himla bra. De är svindyra i alla bemärkelser. Hur kvaliteten är, vågar jag inte säga. Men Tupperware-plasten är i alla fall kanonbra... Men behöver man ha KANONBRA hela tiden, och betala styvt 3 gånger så mycket????

 

Sedan var det ju en chock att höra att det var så himla vanligt att folk tar dessa snabblån som erbjuds, de tar ju för helsicke ut mer än 30% i ränta.... Jag trodde detta INTE var tillåtet enligt lagen. Detta är ju ren och skär ocker-ränta. Nej hualigen alla vi som ”trillar” dit på sådan skit, vi måste skärpa till oss alla, så att inte gamarna får tag i oss ekonomiskt, eller hur?

 

För att byta samtalsämne snabbt och elegant, så vill jag nämna att, Yongyut kom in idag till mitt arbetsrum med andan i halsen och berättade att grannen. Ja ni vet den grannen där föräldrarna till tösen fungerar som hallickar, De har ju nu nummer 7 falang boendes hos sig. Jo i alla fall, de har köpt och planterat 2st stora FUNFA-buskar.

 

De immiterar alltså mitt paradnummer här i området. Mina buskar är ju omtalade och nästan legendariska i sin skönhet och färggrannhet, hahaha.... Nu så skall man få konkurrens av hallickarna då... jag är inte orolig.. de är för lata för att hänga med i mina svängar, och jag har ett jättehemligt vapen till mitt förfogande. Jag gör en alldeles egen buske mitt på gräsmattan. Säg inget....Jag gör det genom att överallt där jag ser en grann färgnyans på FUNFA, så klipper jag bort en gren ifrån den busken när ägarna inte ser det.

 

Sedan tar jag hem den, kör ner den i jorden mitt bland de andra 12 pinnarna, och de växer och stormtrivs med varandra. Min paradbuske har nu nästan 8 färgnyanser, och det blir görskoj att se om de kan korsbefrukta varandra och skapa en ”egen” färgnyans för mig, det vore toppen. Jag har absolut noll erfarenhet av slika ting, men jag får välan pröva mig fram.

 

Angående mina tår, så är ställningen idag tisdag så här.Tån bredvid ”storen” är nästan helt Ok nu, den läkte ihop blixtsnabbt på 3-4 dagar, men ”storen”, där var problemet att skinnet var bortslitet på HELA jädra tån, och det är kämpigt att gro tillbaka det skinnet i en handvändning.

 

Det ömmar nåt fruktansvärt och bara jag rör vid det, eller fläkten blåser luft på tån, så gör det rent ut sagt skitont. Dock skall jag säga att det INTE är infekterat. Jag har skött reningen hyggligt, så jag är inte orolig. Nu imorse så såg jag en antydan till ”nytt” skinn på den stora sårutan... men det spricker ju direkt när jag rör på mig... Men jag kämpar på...

 

Nu så är detta kapitlet klart, och med det så har jag avverkat 986 A4-sidor inne i WORD. Bra marscherat utav en Siciliansk trähäst.

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum CDLXVIII, Thailand

 

Det har nästan blivit lite halvtråkigt här på gatan nu när Dan och Amphorn har åkt med Boni och Gay upp till Chang Mai på sin rundtur däruppe i nord. Men de är ju tillbaka redan på fredag, så det får välan gå. Men man är ju bortskämd med våra små pratstunder nästan dagligen. Vilka verkligen som falang behövs här i Thasi-landet.

 

Idag onsdag 22 april, så tänker jag ta min första cykeltur efter ”olyckan” under ”Vattenfestivalen”, då jag skade mina 2 tår på vänsterfoten. Det är fortfarande ömt efter 9 dagar, och jag kan inte belasta foten och tårna. Men skall försöka hålla vänsterfoten ganska stilla på pedalen under cykelturen, och så kör jag bara 1 timme, det får räcka. Jag måste helt enkelt komma igång igen med motivationen, fasen man vill ju inte gärna att åldern skall komma ikapp en, eller hur.

 

”Drömmen om Italien”, TV-serien tycker jag är kul att följa. Saknar dock en sak som de ofta missar flagrant på TV, och det är översättningen. Vem sjuttan förstår italienska när de pratar med varandra???, Där är det läge att göra en översättning för oss svenskar. Men icke sa Nicke... Skitlöjligt och betyget dras ner ordentligt tack vare det.

 

Är inne på det där med hundar igen, alltså hundar och Thailand (säkerligen gäller detta hela Asien) Det finns ju ett otroligt antal hundar här. Och antalet olika raser och arter eller sorter är rent otroligt. Detta då beroende på att absolut ingen härnere bland thailändarna ”tar hand om” hundarna efter vårt mått mätt.

 

Det är exakt samma scenario här med hundarna som det är med precis allting annat här i det thailändska samhället. Ingenting berör en thai. Har du skit i handen, bara släpp det på marken. Har du skräp hemma, då tar med man sig det i bilen och slänger det utefter vägkanten.

 

Har man ett ”problem”, så tar man sig INTE an det, för att ingen thai vill konfrontera en annan människa, de bara hatar det. Så vad passar då inte som hand i handske att ha hundar springande lösa som ingen vill ta hand om. Jag tror personligen att detta har gått så långt så begreppet ”ta hand om ett husdjur” helt enkelt har glömts bort, eller aldrig har funnits här i Thailand (Asien). Så hundarna springer lösa, ingen tar ansvar för dem.

 

Jo förresten, äldre kvinnor som vill ligga bra till hos Buddah nu när döden närmar sig, brukar ställa ut en sketen plastpåse med lite mat i till hundarna. Det är ju dessa påsar jag slänger åt helskotta här inne i vårt fina område. Men annars bryr sig absolut ingen. Hundarna springer runt och yrar omkring, och letar mat förstås precis överallt.

 

På nätterna så bevakar de intensivt sina revir medelst ett evigt jädra skällande och slagsmål. Och där emellan så fortplantar de sig ständigt och jämnt. Dessa ohygieniska köttklumpar till hundar, de river och sliter i soporna nattetid, och på morgonen så kan man finna att sophinken har haft besök.

 

Jag gör dock mitt bästa för att hålla bort de äckliga hundarna ifrån vårt fina område. De äldre tanterna som bor här motarbetar direkt i detta arbete, de fortsätter att mata ”köttklumparna”, och de är så korkade så de lägger ut maten INNE i vårt område, alltså lockar dem att komma hit. Men det är bara att kämpa på, och försöka att behålla området som det är nu.

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum CDLXIX, Thailand

 

Ja så idag är det dags att samlas för att fira min födelsedag. Jag har bjudit in Peter och hans Fru Bought plus deras 2 döttrar. Dan och Amphorn plus Dans 2 kusiner Boni och Gay. Vidare så har jag bjudit in Yongyuts gamla familjs d.v.s. Alfa, Baloo, Yutin, deras 2 barn plus säkerligen 2 extra lik i lasten ifrån byn. Och med oss 4st i min familj så blir vi totalt; 16st.... Så det blir säkert en vacker slant att betala. Förhoppningen är välan att det skall stanna för samma som för Krister och Dan när de bjöd varsin gång!! Men det är väl 2 ”rötegubbar”, så vi får se!!

 

Fick lite kommentarer om det här med hundar, och det är väl bara att vänta sig. Det är ju ett känsligt ämne, och alla hundägare är ju lika jädra känsliga som golfare, haha!! Men jag vill bara säga, att även om det ibland skulle vara en olustig och negativ situation med hundar, så måste alla ta till sig problemet, hundägare eller inte.

 

Hundar som bara driver omkring och livnär sig på att stjäla kycklingar, och att gamla tanter skall ge dom mat, vad är det??? En vanlig hederlig Thai han skaffar hund, sedan skiter han fullständigt i den. han hoppas att den skall hålla sig runt hemmet, men samtidigt så driver den fritt omkring i området och skapar sig ett revir.

 

Allt brötande här på nätterna är nästintill hysteriskt och det handlar enbart om fortplantning. Så problemet berör ALLA. Hemma i Sverige så var man så ända in i norden trött på alla de hundälskare som stack huvudet i sanden och inte ville inse det aktuella problemet.

 

Och speciellt stack de huvudet i sanden vad det gällde deras egna byrackor. Jag brukade alltid säga till de mest hänsynslösa av dem: ”Du valde att skaffa hund, inte jag – ge sjuttan i att störa din omgivning”. Och med det så får det vara färdigt för denna gång.

 

Man får ju så himla många ”roliga grejor” via datorn och emailen. Ofta är det rent skräp, men väldigt ofta riktigt fyndiga saker. Följande text kom till mig idag, och jag tycker det är toppen att kunna dela det med Er andra;

 

I begynnelsen skapade Gud världen, och vilade.

Så skapade Gud mannen, och vilade.

Så skapade Gud kvinnan.

Efter det, har varken Gud eller mannen vilat!

 

Är jag en mansgris nu då, eller hur är det??? Stämmer dessa ord med verkligheten, eller är det helt felformulerat???? Detta var bara en liten passus för att kunna fylla ut detta kapitel. Det blir så ibland när det råder ”skrivartorka”

I nästa kapitel, så kommer det lite kommentarer och nyheter om kalaset som går av stapeln ikväll.

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum CDLXX (470), Thailand

 

Ja restaurantbesöket och kalasträffen gällande min födelsedag. Vi hade avtalat med de som jag nämnde tidigare. Yongyut bad sin familj att komma kl. 18.00 till restauranten, och så skulle vi andra komma kl. 18.30- Jag visste ju att thai aldrig klarar att hålla tiden. När vi kom fram till restauranten, då först fick vi besked om att Yongyuts familj INTE skulle komma. De skyllde på att de skulle iväg till Mogdaharn, Laos imorgon.

 

Naturligtvis så klarade de INTE av att meddela sig, jag tycker bara det är så jäkla dåligt, precis som vanligt med thailändare. OK skitsamma, nu gällde det att ha trevligt med de som kom, och det blev skitkul faktiskt. Toppen var när jag reste mig upp för att hämta coca cola till groggen, jag ställde tillbaka stolen, och stolsbenet på den satans tunga stolen hamnade precis på onda tån.

 

Skinnet det nya, gick helt åt fanders. Så nu får jag börja om ifrån början med läkningen igen. Men vad gör välan det, jag är ju ”retired” känns det som.Vi åt kanonmat och alla var på gott humör. Jag fick en flarra vodka av Peter och Nought, och den var på bordet hela tiden, så folk kunde ta sig ett ”stift” när de kände för det. Till slut dags för betalning och hemgång.

 

Räkningen kom in, och den hamnade på 1.650 baht = SEK: 320:-, och den täckte då 5-6 stycken öl och mat för totalt 11st. När vi åkte hem så började det storregna, och det kändes kanon, för vi har ju bara haft ett regn sedan i november. När vi svängde in på vårt område, så var marken snustorr, inte en satans regndroppe hade fallit i vår trädgård. Och med detta så var födelsedagsmiddagen avhandlad.

 

Angående den där pervon Nisseman, så har han helt slutat och gått in i ”koma” på sin blogg. Sista inlägget han gjorde var den 17 april. Alltså precis en vecka sedan. Då är frågan man ställer sig. Har han tröttnat på att skriva nu när han är bevakad, och alltså inte kan skriva sina fantasi masturbationshistorier. Eller har han hittat en ny blogg någonstans, där han sprider sin ointelligenta felstavade skit. Strunt samma, bara vi blir av med honom.

 

En lite lustiger sak hände idag. Jag har 3st pjäser gjorda och formade av glas-konstnären Bertil Vallien (Kosta Boda). Jag köpte dem lite grand på spekulation typ början av 1980;talet. Priset då var styvt 600:- per pjäst, alltså uppemot 2.000:-. Jag har aldrig brytt mig under dessa nästan 30 åren, men nu idag, så började jag fundera... undra om dessa ”uslingar” har något värde att tala om.

 

Vad jag vet om dem från förr var att de gjordes som s.k. ”collectors item”, alltså de gjordes och folk köpte dem, ty de fanns endast i begränsad upplaga. Nu började jag idag att leta på internet och försökte att få lite information om dem. Jag finner inte ett skit. Jag gick igenom Kosta Bodas ”skafferI” = ingentingen, Jag fann ett par ställen till , men ingen av dem hade ens en bild på mina söta pjäser. Inte ens Bertil Valliens egna hemsida hade någon info. Kanske för gamla pjäser??

 

Detta kan vara ett dåligt tecken och det kan vara ett bra tecken. Dels då så kan det vara en förfalskning. Men detta är jag nästintill dösäker på att det INTE är. Jag kände personligen säljaren, och jag VISSTE att säljaren var anställd av Kosta Boda.

 

Så min förhoppning är att detta är ena gamla pjäser, och därför väldigt ovanliga och därför värdefulla.. Tänk om så ändå vore........Jag sätter in en bild i ett separat inlägg, så får ni se alla 3 på samma bild, de är rejäla i storlek alla 3. Höjd runt 23 cm för vasen och 15 centimeter för de 2 skålarna. Om någon har någon information, hör av Er vet jag!!!

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum CDLXXI, Thailand

 

Jag har nu skrivit till 4st olika auktionshus, och bett dem att värdera mina glaspjäser. Om de gör det eller inte, vet jag inte! Men det skulle vara himla kul att får veta. Kom också att tänka på en ytterligare sak att göra för att få veta värdet. Jo, sätta in det på Blocket och skriv till högstbjudande.

Glas Bertil Vallien samlarobjekt

 

http://www.blocket.se/vi/27072754.htm

 

Då lär man väl få lite bud på det. Och detta gjorde jag just precis. Gick in under Heminredning och konst. Det är ju första gången jag överhuvudtaget har kollat in Blocket, så det gick lite sakta och valhänt. Men annonsen kom in (se ovan länk), det kostade 100:- Så får vi om det blir en typ av värdering där då.

 

Tjejer i slips!!!!!!!!!!!!!!! Va ända in i h:e är det egentligen? Tittade på TV;n, och har visserligen även sett det i ”riktiga” livet, tjejer i slips. Jag undrar bara? Det stormar som satan runt kvinnorna, de vill ha än det ena och än det andra. De vill bli sedda för sina kvalifikationer och inte för sina ”företräden”. De vill ha en mer utjämning mellan män och kvinna, ja i stort sett mer rättvisa mellan könen.

 

För min del så tycker jag det är OK till 100%. Lika lön för lika arbete, en alldeles utmärkt devis. Men sedan kommer vi till det som jag så starkt ogillar, och det är när kvinnor försöker att plagiera män genom olika attribut. Det kan vara genom uppförande och det kan vara genom att klä sig som män.

 

Jag tycker bara det ser löjligt och onaturligt ut när kvinnor kommer i kostym, och när de kommer i en slips. Varför ända in i glödheta skall de klä sig så. De spelar ju bara mannens spel ju, fattar de inte det? Det vore jättebra om det fanns både MÄN och KVINNOR i arbetslivet, på lika villkor.

 

Där mannen kan vara man, och kvinnan vara kvinna. Där lönen står i proportion till det arbete och den tid de lägger ner på sitt arbete. Damer som stannar hemma skall lida för det och män som stannar hemma skall lida för det ekonomiskt. Det skall vara fritt för en arbetsgivare att välja en man framför en kvinna om han anser att mannen kan utföra arbetet bättre, och vice versa.

 

Det här kvoterandet i olika sammanhang måste bort. Det är bara en mekanism som förstör för jämlikheten. Man måste förtjäna respekt och man måste förtjäna jämlikhet.

 

Rättvisa, ja vad är det? Det kanske är som de gjorde i Lyxfällan nu sist när jag kollade (gamla avsnitt). Jo det var en medelålders flygvärdinna som hade en frisörsalong på sidan av och hon hade 100-tusentalskronor hos olika låneinstitut, hon var alltså ett rent pengavrak.

 

För att rädda situationen så gick programledarna ihop med kvinnan till SEB och de fick låna 300.000:- UTAN BORGENÄR... Man måste bara säga grattis till detta. Det liknar ju nästan det gamla goda 1980;talet när bankerna lånade ut till allt och alla hej vilt stundtals. Tänk vilken kraft TV har ändå... idag som det krävs ALLT för att få ett skitet lån, men nu så skiter banken i borgenär bara för att där fanns TV-kameror.

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum CDLXXII, Thailand

Idag söndag, så åkte vi in till Nightbazaren och jag fick min vanliga Pattay. På gågatan så satt där som vanligt flera stycken kvinnor som hade ett barn vid sin sida. Barnen gick omkring och tiggde pengar hej vilt. Polisen här har nu börjat ta tag i denna olägenhet. Det kallas olägenhet p.gr.a. detta INTE är thailändare, detta är människor ifrån Laos eller Myamar, som är här olagligt.

 

Och som har det som extrasyssla att åka hit och tigga ihop pengar. Men det verkar som om polisen ibland gör en raid bland dessa människor. Dock så är jag fort-farande tvivlande till allt vad polisen gör. Jag misstänker att polisen jobbar sig på dessa människor p.gr.a. att de vill ha mutor i vanlig ordning.

 

Alaams nye pojkvän fortsätter att visa extremt intresse för Alaam. Och det är ju himla roligt. Rätt var der var, så kom det i posten 2st stora paket ifrån Alaam nere i Bangkok. Dels så innehöll en kartong en sådan där stor swimmingpool för barn, och den andra kartongen innehöll kläder till Namkäng och Soda. Och allting betalades utav pojkvännen. Skitbra.

 

Barnens pappa har naturligtvis inte betalt någonting som vanligt. Så det mesta ser väldigt bra ut för syster Alaam. Hon ser dessutom lycklig och glad ut. Denna, som jag tidigare refererade till som ”syster yster” p.gr.a. att hon var så jädra trökig!! Man får nu bara hoppas att hon sköter om denne kille bättre än hon skötte om den förre pojkvännen. Ni vet han ifrån Korea!! Den stackarn fick ju aldrig ”komma till”, men ändå fick han betala dyrt för hennes sällskap.

 

Så i förlängningen så borde ju mamma Alaam ta hand om sina egna barn (Namkäng och Soda) och kanske ta ner barnen till Bangkok och gå i skola där. Men vi får väl se hur det går först med Alaam och hennes förhållande. Det är ju ännu änna ”pinfärskt”. Dessutom så får man ju passa sig för att slita upp ungarna med rötterna hur som helst. De har ju ändå här i Chaiyaphum ett bra liv. Dock så ser jag nog att ungarna får en större chans att försörja sig på ett bra sätt när de blir äldre nere i Bangkok.

 

Nu imorse så drog stackars Dan iväg igen med Amphorn (sin fru) och de båda kusinerna Boni och Gay, de åkte ned till Jomtien och skall stanna därnere i 5 dagar. Sedan åker Gay hem till Amerikat igen och Boni åker med Dan hem till Chaiyaphum igen.

 

Dan och Amphorn var alltså uppe i Chiang Mai/Chiang Rai under drygt 6 dagar förra veckan. Hemma 1 dag. Sedan åkte de på en 12 timmars trip och hälsade på folk och såg sig omkring. Sedan direkt igår morse kl. 05.00 så stack de alltså till Jomtien på 5 dagar.

 

Tänk Dan, som sitter som förlamad i sin datorstol, går ”till sängs” runt 07.30 de flesta kvällar. Inte ens orkar ta sig över till mig fotledes, utan det är alltid jag som får knata över till dem. Nu så får han ligga i som en bäver för att kunna serva alla sina gäster. I mitt tycke så är det något som är fel, lite grand kan de välan göra själva tycker man, 2 st vuxna kvinnor....

De ”ville” ju inte ens hjälpa Dan och själva ta bussen hit upp till Chaiyaphum, en sak som är skitenkel och som sparar för Dan att åka bil runt 120 mil. Nä, det var taskigt, men som sagt var Dan får skylla sig själv lite grand. Kusiner eller inte kusiner, tycker man att det blir jobbigt så får man säga till och inte gnälla i efterhand.

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum CDLXXIII, Thailand

 

Regn kom nu inatt i ett kort häftigt skyfall. Grodorna började inom en mikrosekund att föra ett helvettes liv, och strax därefter blev gräshopporna och vårtbitarna som galna. Alla ville de fortplanta sig innan ormar och ödlor kom och käkade upp dem. Ljudet låter rent fantastiskt, men det är en salig tur att man har fläkt eller air-condition, som tar bort ljudet när man skall gå och lägga sig. Det låter ju som om man hamnat i regnskogen.

 

Regnet höll i sig i styvt 1,5 timme och sedan var det slut. Kollade imorse ute i trädgården, och precis som vanligt så var detta alldeles alldeles för lite regn för att göra någon större skillnad. Marken bara suger åt sig, och sedan är det lika torrt som tidigare. Men snart säger alla, så skall de stora regnen komma, och alla skall bli nöjda, jaja, vi får la se när den dagen kommer.

 

Imorse så var dessutom munkarna i extas tydligen. Det har varit hyggligt lugnt nu nån vecka, de har nöjt sig med att slå på nån liten gong gong och väcka folket, och i övrigt tyst. Vilket jag själv tycker det skall vara. Man skall hålla präster och munkar och imaner och all skit rejält kort, och inte ge dem för lösa tyglar, det är inte bra för varken samhälle eller folket.

 

Nu imorse så började det som vanligt med gong gongen, och de slog med en härlig frenesi allt i akt och mening att väcka upp varenda satans människa i området både Thai och falang. Sedan efter 20 minuter utav den skiten, så började nån dum jädra thai att läsa gårdagens nyheter ut över högtalarna och volymen var förstås på absolut max.

 

Och till sist så toppades all denna jävlighet med den vanliga nu i mitt tycke jäkligt tråkiga thailändska musiken, och också där var det full volym. Jag fattar bara inte varför de ger dessa munkar så lösa tyglar. Men de är så vana vid att bli behandlade hur sjuttan som helst, så de vill/vågar inte reagera. De är så vana så de hör inte eländet på morgnarna.

 

Som exempel, det var ju en tid sedan som jag cyklade bort kl. 06.00 bort till templet för att se hur detta fungerade. Och där i sin prydo stod det en huvudhögtalare. Templet finns alltså precis MITT i byn, omgivet av 100;tals hus. Det som jag hörde och upplevde som frenetiskt högt ljud i våra små högtalare borta vid mitt område 1 km bort, var noll och ingenting emot dessa högatalare. De stod på en avsats och det SKRÄNADE rakt ut i byn.

 

Och folket sov till denna skit. Ingen av dem är rakryggade tillräckligt för att säga till. Jag menar som vi nordeuropeer, vi gjorde åtminstone revolt emot kyrkan och sparkade ut dem ur våra hem till slut, och bad dem hålla käften och hålla sig i kyrkan. Innan dess så var ju våra prästföregångare ute bland hemmen och hade läxförhör bland barnen. De kunde t.om ge straff i form av slag på barnen om dessa inte kunde rabbla ur katekesen.

 

Om Thai bara vågade resa sig upp ifrån marken, så kommer de också våga att resa sig emot munkarna och ge munkarna respekt men inte en slavisk vördnad.... I alla fall musiken var så hög, så jag flydde ganska snabbt iväg därifrån, det gick inte att stå där, vi pratar säkert om styva 150-170 decibel, och mina öron for illa den morgonen.

 

Handskak - Glegolo

 

Chaiyaphum CDLXXIV, Thailand

 

Soda kom hem hit igen efter en lång sejour ute på ”farmen” hos syster Baloo och Yutin Spritmagistern. Nu blir det till att börja om ifrån början IGEN. Alltid samma visa vareviga gång när han kommer hit igen. Jag tror att de verkligen ligger i därborta och försöker få honom att inte lämna thai-traditionerna. Namkäng, lillflickan, är det inte lika noga med tror jag.

 

Henne släpper de, hon fick ju själv avgöra om hon ville vara hos oss nu under sommarlovet, och hon valde att bo hos oss och få dra nytta av A/C;n och eget rum och en go säng. Men Soda är det väldigt noga med. Notera nu att jag spekulerar lite, jag vet ju inte, men jag har ju fattat lite grand under de 2 år jag varit ihop med familjen.

 

När han kommer hem, så vill han inte längre äta maten jag gör, han vill bara äta thaimat. När de andra är med, så pratar han knappt med mig o.s.v. Däremot när han varit här ett par dagar med mig och Yongyut, så förändras han ganska snabbt. Han tyr sig väldigt mycket till mig, vill snacka med mig och frågar många frågor om livet utanför Thailand, skitkul faktiskt. Engelskan har stått fullständigt still. Så hans utbildning/utveckling går fullständigt i stå den tiden han är i byn. Inget som helst engelskaprat där inte..

 

Och maten jag äter vill han alltid pröva, och oftast gillar han den någorlunda. Det är klart att thaifooden är bäst, det fattar ju jag också, men just viljan att pröva och ge det en chans, det är där som det brister när han kommer ifrån den lilla byn där Systern och alkomagistern bor. Nu kom han i alla fall, moloken som vanligt, och nu kommer det att ta 2-3 dagar innan han är normal igen.

 

Vi satt idag på nightbazaren och käkade Hoy Tod. Jag frågade honom hur det kom sig att de inte kom till mitt födelsedagsfirande på restauranten, som de ju lovat att göra. – ”Yutin drink much, he was drunk”, säger då pojken. Jag låtsades inte om någonting, men blev tvärförbannad.

 

Jag visste att det var något lurt när Yongyut berättade för mig att de skulle iväg tidigt morgonen efter till Mogdaharn, Laos..... Så det handlade igen om sprit då, vackert... Det är precis som jag säger och mina fördomar stämmer som vanligt. Thai har svårt med brännvinet. Klart som korvspad.

 

Kollade Nissemans blogg imorse, och äntligen så har han vaknat till igen. Och nu meddelar han det som vi alla misstänkt redan. Han orkar inte med oss vanliga människor mer, utan har sökt sig till ett annat forum med sina äckligheter. Skönt att bli av med honom faktiskt, det var en riktigt verbal skitgris. Hoppas han inte läser detta, ty då får han säkert en hjärnkollaps.

 

Så många konstiga ord klarar inte den gubben. För de av Er som gillar att följa denna sexgubbes pervo-fantasier, så hittar ni honom på; http://masseman10.bloggsida.se/ han försökte ju att gömma sig, men det är enkelt att hitta en sådan primitiv krabat. Varför man bryr sig överhnuvudtaget. Kul att jävlas med perversa typer bara......

 

Imorse tisdag, så sköt de välderliga här i byn Nong Nasaeng. De började 06.15 och det lät som riktiga kanonskott, men det var nog mer krutgubbar som de avlossade. De sköt säkert totalt 50st krutgubbar/bomber. Anledningen enligt Yongyut är att de firar killen som står staty nere i stan. Ni vet han som är Laot och som räddade Chaiyaphum FRÅN Laos invasion. Klart? Alltså hjälte här, och avskydd i Laos (antar jag)

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum CDLXXV, Thailand

 

Jag tittar precis ut genom mitt fönster, ut på baksidan. Jag ser Lehm, alltså killen som sköter om området här vi bor. Han har precis klippt och tagit bort mitt gräs, och nu håller han på och härjar för fullt inne i bushen på baksidan. Alltså där som jag blev överfallen utav myrorna som var stora som godståg. Jag ser honom hoppa och skutta och klia sig och riva sig och han svär.

 

Jag vet ju inte det, men han måste svära över alla myrbett han får hela tiden. I alla fall jag betalar honom för att ta ner 5st utav de största träden som sträcker sig in över min tomt, och släpper sin skit in på min tomt. Jag gjorde min livs investering, jag betalar honom 500 baht (SEK: 100:-) för allt detta.

 

Mina grannar, alltså hallickarna är också ute på baksidan och de pratar och tjafsar med Lehm hela tiden, De är säkerligen förbannade över att en falang kommer här och beordrar bort dessa träd. Jag avbröt dem, och pratade med Lehm, och sa att han skulle jobba istället för att prata med dessa typer.

 

Han fattade naturligtvis inte ett skit av vad jag sade, Men jag tror att det gick fram vad jag menade ty Lehm satte igång genast att jobba igen och paret försvann ifrån baksidan.Det kommer att bli betydligt mycket trevligare på baksidan tror jag. Dels så blir det lite ljusare, dels så samlas det ju inte miljarder mygg där.

 

Dels så kan inte dessa träd släppa sina torkade frukter ner i min tröädgård som nu, och dels så har inte myrorna sitt hem där längre. De kommer ju att finnas där, men inte i dessa oerhörda mängder och inte uppe i träden alldeles vid min tomtgräns i alla fall. Jösses va gött detta känns.

 

Nu för att förhöja humöret lite lite grand, så klistrar jag in en Göteborgs-historia jag fick ifrån en kompis för ett tag sedan (tack Lasse Högdahl):

 

En präst gick ner till hamna i Göteborg.

Nere vid Masthuggskaja satt några lodisar och

njöt ett par sjuttifemmer och bräckekörv.

Pastorn grep resolut den fullaste i rocken, och

sänkte honom i vattnet några sekunder, detta i syfte att

omvända gubben från hans missbruk.

När han hiva upp honom igen skrek han:

-såg du jesus nu?

Gubben bara skaka på huvet, så han fick ett dopp

till.

-Såg Du honom nu? hojtade prällen

-Nix!

Då fick han en resa till under vattenytan.

-Nu då? sa prästen

-Dö! sa bomsen, e du säker på att de va just

här som han trella i?

 

Tänk ändå va historier kan förgylla en fest och även vardagen, eller hur?? Detta kapitel blev ju nästan som en hyllning till Lehm, för 500 baht, så fick han jobba hårt i 1 timme ,och fick säkerligen 3-500st kraftiga myrbett. Han är min hjälte, det vill jag lova. Tack Lehm!!! Och för Er som tycker att jag utnyttjar arbets-kraften å det värsta, så vill jag påminna att en risarbetare, en husarbetare eller en väg-arbetare idag här i Thailand tjänar mellan 150-180 baht PER DAG....

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum CDLXXVI, Thailand

 

Det är skitkul att göra min amerikanske polare Dan lite ”sne” vad det gäller språket. Han har ju varit här styvt 1,5 år mer än mig, och han vill väldigt gärna kunna mer om Thailand än vad jag till äventyrs kan. Och detta inkluderar ävenledes språket. Jag har ju favören, om man nu kan kalla det favör att ”min” familj till fullo snackar både Lao såväl som thai.

 

De flesta häruppe i nordost gör ju detta. Detta betyder i sin tur att jag ju får lärdomar i ett språk som är himla blandat. Jag snappar upp ord, men jag har inte en susning om det är Thai eller Laotiska. Så Dan han kör med sitt ”Khap kun mahk” (thank you very much) , och så drog jag till med häromsistens ”Khap kun laidhö´ ”. Jag hör då Dan säga lite sådär härligt irriterat ilsket, Va sa du nu då??? Nä svarade jag lite cool ni vet, - ”Nä det var samma sak som dig, men jag pratar ju traktens språk”..

 

Secken blick jag fick av honom.. Han sade inget. Men när vi kom hem 1,5 timme senare så kunde han inte hålla sig.... Jag sade till honom – ”Dan, vi lever i Laoland häruppe, bägge språken florerar vilt, du huserar bland skolor och lärare, och jag bland vanligt fölk... där är skillnaden.... Men detta är skitkul tycker jag...

 

Jag tycker det är skittråkigt att prata väder. Detta samtalsämne som tydligen är så himla typiskt Sverige. Men jag MÅSTE bara säga att det bregnar som satan här nu. Det är så rejält, så jag vågar påstå att det kommer att göra skilland för befolkningen häruppe i Isaan. Min trädgård älskar detta extravatten i alla fall. Jag säger bara ”gött mos”.....

 

Nu skall jag försöka beskriva den verklighet jag lever i häruppe i Nordost i Isaan. Området här skiljer sig markant ifrån orterna i söder och speciellt då typ Bangkok, Hua Hin, Phuket, Pattaya/Jomtien m.fl. Därnere mer söderut så får de ju en ständig ström av impulser ifrån t.ex. turister och också ifrån TV;n och Radion.

 

Detta gör dem då markant mycket mer villiga att förändras och de är markant mer upplysta om i stort sett allting. Trots detta, så tycker man att de därnere är väldigt inskränkta och okunniga. Häruppe i isaan 35 mil norr Bangkok, så finns det inga turister att tala om. Det kanske dyker upp 1st på fredagen, och är borta igen på tisdagen efter. Det är allt.

 

Så de thailändare som lever och finns häruppe lever i en fullständigt annorlunda verklighet, med i stort sett noll koll och noll kontakt med världen utanför provinsen de bor i. De tittar på TFV. De har då tillgång till runt 5 kanaler. 3 av dessa går heta här och de visar enbart i stort sett dokusåpor. Skitdåliga, billiga produktioner. Skådespelarna är något av det sämsta jag sett i hela mitt liv.

 

Emellanåt så visas det nyheter, och det handlar om 99,5% inhemska nyheter, ingen thai kan ”ta in” nyheter ifrån utlandet, de förstår helt enkelt inte konceptet att det finns fungerande civilisationer utanför deras egna lilla verklighet. Nu skall jag berätta en hårresande sak för Er om vad som försigick uppe i en liten stad/köping/by... som heter Nong Boadaeng.

 

Det är för resten det stället som Yongyuts pappa bor i, och där har Yongyut också vuxit upp. Jag var med Yongyut och Soda idag inne på en frisörsalomng, Soda skulle klippa sitt ”barr” ståndsmässigt så han passar in i sin skola. Jag sitter och slötittar i dagstidningen, och som vanligt så fattar jag ingenting. Ser en bild på en munk som hukar sig ner plus en massa folk runt honom.

 

Yongyut förklarar till min fasa följande vad som händer på denna bild. Jo, det har dött 35st människor den sista tiden där uppe i Nong Boadaeng. Någon av byäldste fick för sig att det handlade om ”Phee”, alltså häxor, och häxors svartkonst. Detta är ALLVAR, så sluta flabba nu.... hela byn gick ”man ur huse”. Forts. nästa kapitel...

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum CDLXXVII, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet....Flera tusen människor, de promenerade bort till sitt närmaste tempel, där de fick tag i en duktig buddist-munk som stolt förklarade att han kunde fixa detta elände till det bästa!! Han fann genast på råd, genom århundraden av träning så hade de väl antagligen kommit fram till att göra en kopia av en häxa är bästa medlet att få väck häxorna!!

 

Sagt och gjort, de tillverkar en kopia av en häxa, munken och en bybo drar i armarna denna kopia, och drar den ut ur byn (Nong Boadaeng), och därmed få slut på att folk dör där i byn.

 

Tänk om man visste detta när man var gift, då hade mitt liv sett annorlunda ut, hahaha! Jag vill bara säga med detta. Det är på fullaste allvar häruppe. Folk tror, och de vet att buddistmunken fixar denna olägenhet med häxor och deras jävligheter som de lägger in i vanliga människors liv.

 

Så avslutningsvis en tanke. Att jag skulle göra skillnad här nere i Thailand, jag och mitt tjöt och gnäll, på minsta lilla vis, är nog en önskan som aldrig kommer att slå in, sanna mina ord..

Eller hur! Inte med ett frågetecken som man kunde misstänka, utan med punkt eller utropstecken.

 

Noterar att språket sakta förändras i takt med att tiden rinner iväg. Har märkt alltsedan jag flyttade ut för 2 år sedan att folk därhemma har lagt sig till med andra ordval än tidigare. Och ett av dessa ordval är då t.ex. som svar på -”sicket underbart kök”, så säger man då – ”Eller hur!”

 

Varför nämner jag detta, ingen aning, men en fundering är det. Och bra är det att språket lever. Och att det förändras är många gånger av godo. Bara inte ordblinda eller folk med låg känsla för språket går i spetsen för förändringen, så är det Ok för min del i alla fall, eller hur?

 

Men tyvärr i samhället, så finns det en typ av ”elit” som brukar få dra i trådarna, så skuttar och hoppar allmänheten glatt och villigt, allt för att slippa stå ut, för det är en svensks största fasa att vara annorlunda. Denna ”elit” brukar bo runt Stockholms-området och helst skall de då också vara homosexuella .

 

Fyller de de kriterierna så är det fritt fram att bli framsläppta i media och i TV, ja överallt. OK jag låter avundsjuk nu, och kanske är jag det också, jag vet inte, jag är ju ingen psykolog. Men i min värld och med mina ögon så ser jag en verklighet som kanske skiljer sig ifrån många andras. Jag ser att det dräller av bögar och lesbianer överallt i media och i TV.

 

Det KAN ju vara så att homosexuella är mycket duktigare än vanligt normala människor. Det MÅSTE ju vara så helt enkelt. Det sägs ju att 10% av oss människor skall vara tveskjärtade eller lesbianer. Men dessa 10% synes mig vara minst 25% när man tittar i tidningar och annat media...

 

Men men men... det är väl OK bara det sker på lika villkor, alltså att de duktigaste får jobben. Och inte att man kvoterar eller tycker synd om de homosexuella, och därför släpper fram dem i den mängd som skett de sista 25 åren.

 

Nu släpper vi den känsliga biten, det är normalt att gå i kvinnokläder för en man, och det är normalt att vara vad som helst.... Även om jag själv tycker att normalt är just vad ordet säger. Och att vara bög eller lesbian för mig är inte normalt. Men det är helt OK för min del, bara man kan avdramatisera det på något sätt, så att vi alla kan samsas, och ha kul ihop. OK inte FÖR kul kanske.... hahaha!!

 

Vi handlade ju ett skåp häromsistens, fick hem det och där var runt 10-12 stora spikar inne i skåpet som omöjliggjorde vidare användning. Vi ringde affären, och de sade till oss att de kunde fixa fram ett nytt nästa vecka när fabriken hade producerat ett nytt med samma mönster. OK, vi beslöt att vänta, och det har vi nu gjort i 3 veckor, och affären har inte ens ringt till oss.

 

Men det är typiskt Thailand. Den typen av service är de HELT främmande för här. I alla fall, jag cyklade förbi affären idag och gick in. Pratade med dem, och talade om hur vi falanger ville ha det. De lovade då att hämta skåpet och fixa till det....... Detta kunde de ha gjort med en gång, för det här med produktion är rent skitprat. I alla fall, de kom faktiskt en timme senare och hämtade skåpet. Skall bli, inte kul kanske, men intressant, att se när de återlämnar det..

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum CDLXXVIII, Thailand

 

 

 

Fick följande fil ifrån en amerikansk kamrat. Denne Indiankille hade ”fullständigt klart för sig”.

Tycker det är kanonkul att läsa om de uttalanden som kommer ifrån de oerhört klarsynta Nord-amerikanska indianerna. De har ju uttalat sig nåt grymt ”klart” angående hur vi tar hand om ”moder jord”. Orkar man bry sig, så får man sig verkligen en tankeställare.

 

Tittade imorse på ”uppdrag granskning”. Jättebra program, men jag måste säga att jag sitter där och mår skitdåligt över dessa småskitar inom kommunen, som jobbar där och tappar allt och blir fullständigt fartblinda. Man är ju inte stolt över att vara göteborgare precis, eller hur?

 

En annan sak jag mår jäkligt illa över är de att drar och visar upp denna kvinna (Lena?), alltså en f.d. fru. Att använda sådan oetisk ammunition, är inte alls bra. En försmådd, och skild kvinna brukar inte vara nådig i de lägena. En fråga bara... varför i helsicke skulle den madammen skicka brev in till kommunen och avslöja detta.

 

Hmm... Hon MÅSTE bara ha fakturor utifall hon ville sälja huset i någon framtid... Vi pratar om HÄMND, så klart!!! Precis som de säger. I min värld så är denna kvinna inte ett endaste dugg trovärdig. En förrädare helt enkelt.

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum CDLXXIX, Thailand

 

Nu har äntligen Peter (Mr Germany) fått jobb igen. Detta efter att ha varit hemma i hela 7 långa långa månader. Killen ha ju varit nästan tokig av tristess den sista tiden, så det var kanon för honom att få klart detta. Han tog ett jobb i Österrike, han ville egentligen inte ha det för han hade andra jobb på gång i Fillippinerna, Oman och Saudi-Arabia.

 

Så Österrike stod absolut sist på listan. Men han tog detta i alla fall bara för att komma igång och tjäna pengar igen. Men han sade idag till mig, att får han napp på någon av de andra länderna, så sticker han bara. Han får skylla t.ex på att hans hus brunnit ner sa han...

 

Det dumma med Österrike är att det bara funkar med 6 månaders-kontrakt p.gr.a. skattebestämmelser inom EU. Efter 6 månader, så tar de ut skatt av dem, även om Peter råkar bo långt borta i Thailand. Därför plus massa andra anledningar t.ex. högre lön så vill absolut Peter ha jobb istället på de 3 andra ställena.

Dan och Amphorn och även då Boni (Dans kusin) kom hem idag eftermiddag.

 

Dan var bussig och handlade till mig ett paket tunnbröd nere i Jomtien/Pattaya på nåt som heter Foodland.. Det smakade riktigt bra, mycket snällt av honom. Yongyut var blixtsnabb och gav mig en av hennes flaskor med Saohlot , som hon ju kokar nästan dagligen numera. Det var ju passionsfrukt om ni kommer ihåg. Dan blev skitglad, och det var ju bra. Nu har vi groggvirke.....

 

Tro det eller ej, men Yongyut fann jag idag på ”andra sidan muren” på baksidan tomten.... ni vet där Lehm fick 500 myrbett sist... Hon stövlade omkring där med macheten i högsta hugg, väl vetandes att myrorna fanns där och Gud vet vad mer som gömde sig där. Hon fick många myrbett och hon fick ett helt jädra myrbo över sig.

 

Det hände när hon fällde ett träd därute. Hon såg aldrig att myrorna hade mängder av bon i trädet och var inte vaksam. Men i det stora hela så gjorde hon det kanonbra, hon högg bort all sly, alla buskar och 2 träd till. Jag fixade som tack, ett glas vatten till henne..... Ibland kan man få nytta av kvinnorna... hahaha!!

 

Jag märker nu en stilla förändring vad det gäller vädret här i Chaiyaphum. Visst är det lika hemst varmt fortfarande. Det tillfälliga lite lite svalare vädret höll bara i sig några dagar. Men på himmelen nu i flera dagar så är det moln som skymmer solen lite grand. Det blir ju lite svalare när man är utomhus. Jag har hört åskan 3 dagar i rad vid kvällningen. Dock så har det varit väldigt LITE regn som kommit ner. Vi alla här i Isaan hoppas på riktiga skyfall flera dagar i rad.

 

Var ute och cylkade häromdagen, och såg en vägskylt (påle) som jag missat förut. Det stod 4 och 51. jag är alltså född i april och jag är född 1951. Denna skylt står alldeles vid infarten till byn där vi bor. Mer tillfälligheter. Min fru och jag är bägge födda på en onsdag.

 

Vi är bägge födda den 18 (men olika månader) Och jag föddes alltså 1951, samma år som vi träffades, buddistisk årsräkning. Jag tror inte ett skit på ödet, utan jag tror att vi själva formar vårt egna liv. Dock så har jag sett en sak i mitt arbetsliv som jag aldrig fick något svar på.

 

De dagar när jag kämpade på som bäst, så ringde också oförklarligt många kunder till kontoret. De dagar som jag bara satt och degade och latade mig på kontoret så ringde det mycket mindre, och jag gjorde mycket färre affärer. Det verkade precis som om något lönade mig för mitt arbete och ”dissade” mig när jag var lat.

 

Det konstiga med det var att ingen av dem som ringde hade jag varit i kontakt med tidigare.... är det så att”ödet” lönar gott arbete? kanske trots allt, att det finns ett mini-öde för tvivlare.

 

Handskak – Glegolo