November

 

 

 

Thailand - ur min synvinkel

 

GTG Shipping, Thailand

Transport av Ert bohag/flyttsaker till Thailand? Kontakta mig på min mail här; chaiyaphum@glegolo.com

 

Skeppa styckegods pallar, eller hel containerlast.

Välkomna med Era förfrågningar,

 

Läs gärna följande artiklar om transporter skrivna av mig:

 

http://www.maipenrai.se/forum/t/20349-min-transport-hur-det-fungerar-praktiskt/

Eller

http://thai-mc.com/forum/index.php?topic=7.msg4273#new

 

Eller direkt här på hemsidan, se vänster-kolumnen!

 

 

För de av Er som vill ha mailavisering varje gång som jag lägger in ett inlägg här på hemsidan, så ber jag Er att anmäla Er genom att maila till mig på:

chaiyaphum@glegolo.com

Vill ni komma i kontakt med mig så maila ävenledes!!

 

=============================================

 

 

Chaiyaphum CCCIX, Thailand

 

Vill ge Er ett exempel på hur det är att leva med, och bland andra folk här i världen, och i detta fall handlar det ju om Thai då!! Jo klockan är nu 15.35 lördag efter-middag och middagen för Namkängs födelsedag skall ju avhållas strax inne i Chaiyaphum, jag gissar runt 18 tiden.... Vet ni vad?? Det har inte ännu bestämts något klockslag och det har ännu inte bestämts vilken restaurant.... hahaha, de e la för goa... secka goingar. Så nu tar ”pappa” tag i detta, annars skiter det sig full-ständigt.

 

Yongyut blev lite sur när jag påtalade att det nog var dags att bestämma tid och plats, så hon berättade för Yutin (spritmagistern) att han inte kunde dricka Hongtong idag och köra på det. Jag tror att Yutin kommer att bli sur också. Det är ju lördag och dricka är hans enda nöje.

 

Om han sedan kommer att köra bil och köra egna och andras barn, det skiter både han i, och också de andra barnens föräldrar i. Jag är den absolut ende som bryr mig om detta. Men jag skiter i vad de tycker om mig de fylltrattarna. Vill de ha med mig i gänget, så gäller mina spritregler och inte deras.

 

Inte trodde jag att jag i min fagra ålder skulle behöva hålla på och slåss emot en hel kultur!! Vadå? Säger en del av Er.. ingen har bett dig att lägga dig i. FEL, jädrigt stort fel av Er att tycka så. De har BETT mig om att ta hand om 2st barn och sörja för dem. Och jag anser till 100% att ta hand om, innebär att ge dem en säker uppväxt i alla fall så länge som jag finns runt dem. Och en säker uppväxt är det INTE, när en fyllegubbe kör bil och har ungarna på flaket.

 

Men nu släpper vi det och hoppas att kvällen avlöper bra och att Alfa inte tappar sina löständer i Barbequen, då stoppar jag i alla fall matintaget!! Idag är det V75 och förhoppningarna är oerhört stora på att bli miljonär. Ikväll skall jag jobba in mina tottovovvar ordentligt!!!

 

Kom precis hem ifrån födelsedagsmiddagen i stan. Och det blev en väldigt kul tillställning. Det började med att ”Spritmagistern” böjde sig fram över mig och sa tyst, - ”idag är det 3.e dagen som jag inte dricker!!”, och han riktigt lös. Skitbra tyckte jag.. och klappade honom på axeln.

 

Det verkar nu som om han tagit det på allvar som jag sagt till honom, hoppas jag. Eller så är det så enkelt som att han vill rädda livhanken. Fick reda på utav Yongyut när vi kom hem nu att Yutin har någon skit inombords och att han inte kan äta inälver och skräp ifrån kyckling och gris bl.a.a. Vadå? Tyckte jag, det finns väl inga människor som kan äta sådan skitmat och må bra. Det föll dock inte i så god jord...

 

Hon berättade vidare att Yutin kan sitta på en stol och plötsligt bara falla åt sidan, och han får medicin för det. Känner jag thaidoktorerna rätt, så får han väl medicin mot de skador han åsamkar sig när han faller åt sidan och inte medicin emot orsaken till fallen.... I alla fall, det enda lilla goda med detta, är hoppas jag, att han tar det på allvar med brännvinet.

 

Åter till födelsedagen. Som vanligt Namkäng lyste det riktigt om, hon tyckte om att festen var till hennes ära, men fasen va stela Thaiare är.. inga presenter hörde jag om, ingen pratade extra med lilltösen och ingen uppmärksammade henne. Hon klängde på mig hela tiden, trots att mormor var där, hennes 2 mostrar var där och hennes 3 kusiner var där.

 

Där ser man vad lite uppmärksamhet gör för ett litet barn. Jag och Yongyut stack iväg ifrån Restauranten ett kort tag, och handlade upp oss på en god tårta som gänget tog med sig hem. Tårtan kunde de spisa imorgon, för vi alla var proppfulla med mat ju.

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum CCCX (310), Thailand

 

Ja idag ringde han, alltså vår vän ifrån Canada, han som ville hyra vårt hus. Och som vi misstänkte så tackade han nej. Han sade att han hittat ett hus för 3.500 baht. Jag tror inte han hittat ett hus för 3.500 baht, jag tror att det är ett ruckel som de bosätter sig i. Jag är helt övertygad om det. Men det är deras liv och deras pengar, skitsamma.

 

Dags att hitta en ny familj. Men det negativa är ju, att vi lär ju inte kunna hyra ut huet fr.o.m. 1 november 2009, det är ju idag ju.. Så jag kommer att torska som vanligt med pengar på den j:a systern. Det är dock satt en slutsumma och sedan kan hon göra vad f;n hon vill, men mina pengar stannar hos ”min” familj, och inte mer ner i hennes jädra fickor.

 

Ja så är vi mitt inne i ”Loi Khratong”, högtiden med grejor som flyter på vattnet, flyger i luften till fiskars å fåglars glädje och Buddahs ära!! Och jag måste säga att Thaiare och säkerligen även andra naturfolk ”firar” i stort sett varje chans de har i livet. Här kommer en liten lista på de högtider/dagar som de firar med ledighet, högljudd musik och brännvin;

1 Jan New Year's Day.///

9 Feb Magha Bucha Day.

6 Apr Chakri Day.

13-15 Apr Songkran (Thai New Year).

1 May Labour Day.

5 May Coronation Day.

9 May* Visakha Bucha.

1 Jul Bank Holiday.

8 Jul* Khao Phansa Day

23 Oct Chulalongkorn Day.

5 Dec HM The King's Birthday.

10 Dec Constitution Day.

31 Dec New Year's Eve. + de firar dessutom med pompa och ståt följande saker:

a) Folk som dör

b) folk som gifter sig

c) unga pojkar blir munk i 1-3 månader

d) gamla kärringar tar på sig ”vita” munk-kläder och blir munkar de också i en månad

e) plus att varje rättrogen Thai vill fira om det händer något kul med kungen o.s.v.

 

Jag kan säga till Er som tvivlar, att här är det festlighet med ”skrölmusik” in på natten minst 3 gånger varje vecka. Thai skiter fullständigt i om det är onsdag, tisdag, lördag, torsdag. De skiter fullständigt om det är arbetsdag för vissa, dagen efter. De kör sitt race på natten, och de väcker folk helt hänsynslöst tidiga morgnar runt 05-06.00 lördag-söndag. Ingen säger ju nåt som ni vet, så här är det, om man vågar säga så, med lite kärlek i andemeningen, ”Idioternas paradis”!!!!

 

Idag skall min debut ske med WEB-TV, och det gäller då matchen IFK-AIK, alltså den stora avslutningen i allsvenskan. Jag har lurat på den här matchen ett bra tag nu och luskat och haft mig. Och det enda jag kommit fram till är att på pubar och större hotell i de stora metropolerna som Bangkok och Pattaya och Phuket så har de satelitdiskar och kan få in matcherna i sina lokaler.

 

I denna ”stad” som jag bor i, så finns det inte en enda satelitdisk att tillgå någon-stans. Utan det är enbart Thailands motsvarighet till COM HEM ungefär. Alltså bara matcher ifrån de stora länderna som England,Tyskland, Holland, Spanien och Italien. Jag lyckades sedan på ren och skär tur ”nosa” mig fram till nåt som heter WEB-TV.

 

Och det är Canal plus i Sverige som erbjuder denna tjänst. Herrejösses va glad jag blev. Sedan blev jag tveksam när jag kom att tänka på vilka svårigheter jag haft med att kolla på travet här nere. Det har ju ENBART funkat på tidiga morgnar ju!!! Jag beslöt mig för att chansa.

 

Ni vet goda råd äro dyra ju!! Jag betalde in via internetbank till Canal plus idag förmiddag redan, (9 timmar innan match) 109:- till dem och fick min billjet. Glad i hågen under dagen så har jag väntat otåligt på att sätta mig vid datorn igen för att se matchen. Nu är klockan 20.15 söndag, alltså 14.15 i Sverige, styva 45 minuter kvar till match!! Spännande forts. Följer.

 

Kram - Glegolo

 

 

 

Chaiyaphum CCCXI , Thailand

 

Och när jag slog på datorn så fick jag ett meddelande rätt i ”nyllet” – ” Vi har fått problem med din betalning, felcod... var vänlig meddela kundtjänst” Jag gjorde detta första gången 17.15 och ännu kl. 20.10 har jag alltså inte fått in ett svar ifrån dem... pengarna är dock dragna ifrån mitt konto. Jag tänkte då i denna mödo-samma stund, att goda råd återigen kan vara dyra.

 

Jag får la betala en gång till och kräva en betalning tillbaka i efterhand ifrån de nötterna. Gick in på betalningssidan, allt gick bra fram till bekräftelse ifrån Canal plus,då kommer det upp ett meddelande ifrån dem inne på internetbankssidan. –”du har en ofullständigt utförd betalning, försök att rätta till den genom att klicka här...”

 

Jag klickade då, och kommer fram till, ja vadå?? Jo till samma jädra sida som gäckade mig tidigare.. så allt är bara en ond ond cirkel just nu. Jag är stendeppad och jag kommer nog INTE att kunna se matchen. Skall dock bli ganska intressant att se om jag får pengarna tillbaka..

...

Klockan är nu 20.57, och jag prövade att helt sonika börja ifrån början igen för 10:e gången, och SE.... jag kom fram till matchen och rutan och pilen ”se matchen”, och jösses, jag klickade andräktigt på pilen och fram kommer rutan ni vet, den svarta i windows media player.. jag klickade på start och den började att buffra och buffra och buffra och buffra. Den gick från 1% till 7% ned till 2% till 3% och höll på så i 4 minuter... va faaaaan....

 

Jag klickade på start och DÅ hoppade spelaren fram till buffering 77%, och plötsligt hade jag bild. Visserligen stillbild... Men detta löser sig tänkte jag. Rusade in i duschen innan varmvattnet försvinner med vattentrycket. Kommer ut 10 minuter senare och samma stillbild är kvar.

 

Jag har ljud, hackligt.. men ingen bild... inget hjälper, jag ramlar ned i hopplös-hetens djupaste håla, i förtvivlans värsta vridna värld, in i ångestbetonade tankegångar, och sedan fick jag en ide´... Jösses Pettersson, jag kan ju se ATG.se travsändingar på tidiga morgnar ju... Jag hystade mig över musen igen (alltså datormusen), och skickade en fråga till Canal plus...

 

Jag vill alltså veta, kan jag se denna match jag betalt för i efterhand, eller är det enbart livesändning???? Med mitt flyt så är detta garanterat bara direktsändning och inget annat. Och det innebär att jag får lägga detta på hyllan fullständigt, Men jag kommer att gå och lägga mig och hoppas på det bästa..

 

Vaknade som tur var i morse,,, hahahaha,,,, tidigt,,, rusade ned 05.12 och satte på datorn (ja alltså öppnade den), Inget svar naturligtvis ifrån Canal Plus, hade kanske inte räknat med det heller. Öppnade sidan med WEB-TV och mycket riktigt kunde inte finna efterhandssändning av sagda match.

 

Däremot så fanns där korta sammandrag på styva 5 minuter, och dessa kunde jag se. Men det är ju inte riktigt samma sak, eller hur?? Så jag får nog finna mig i att med Thailands nivå på sin teknik och kunnande, så kommer jag aldrig att kunna se svensk fotboll härnere, inte under min levnad i alla fall!!

 

Idag så har vi bestämt att installera varmvattenberedare även på vår 2:a vånings- toalett. Vi har ju en därnere, som alla nyttjar, men det är ju smart att ha 2st möjligheter till dusch... Och så skall vi samtidigt installera duschdraperi på bägge ställena också.. Det är ju ett evigt skvättande ut på golvet när man duschar, och draperiet underlättar ju nåt oerhört. Vi hittade i alla fall en varmvattenberedare som kostade ”bara” 3,790 baht = SEK; 760:-, vilket får anses som kanonbra!!!

 

Kram - Glegolo

 

 

Chaiyaphum CCCXII , Thailand

 

 

Igår kväll var vi inne på festivalen, ni vet Loyh Khratong, och medans vi var där och käkade och handlade lite grand, så fick Yongyut ett telefonsamtal ifrån True Move (TV-bolaget här i Thailand). De meddelade ystert att de ville komma in Alaams hus 3 november (idag), och ta bort den röda satelitdisken....

 

Yongyut blev vaansinnigt förbannad, och sa att om de kom dit, så skulle hon gå till polisen och anmäla dem för olaga intrång. Ni är INTE välkomna, fortsatte hon, och det beror på att Granville, Er kund, vägrar att betala sina skulder, och tills dess så behåller vi hans satelitdisk och kort för att kunna se sändningarna på TV;n. Sedan dunkade hon på luren i örat på dem. Vi har inte hört ett skvatt ifrån dem efter det..

 

Halleleluja!! Idag tisdag 3 november kom vi till avslut på en skittrevlig familj som betalade utan tjöt och prut 3 månaders garanti och då 7.000 baht hyra i månaden. Han är som sagt var från Holland, och han är gift med en Thailändska och de har ett litet barn ihop. Han arbetar på tankbåt som trafikerar floden Rhen i Tysklandet.

Detta innebär att han är med sin familj 1 månad och sedan arbetar han 1 månad och sedan tillbaka till Thailand med sin familj 1 månad. Och så håller det på.

 

De hyr idag ett litet hus i samma område, men de får ju inte ens in bilen på tomten och de inre regionerna är alldeles för små för dem. Så de såg vårt hus och hoppade på tåget blixtsnabbt, allt är klart och signerat och betalt, och alla är nöjda. Där får idioten Granville stå med långnäsa och betala till oss 6.000 baht för vadå. Ja ingenting alls.

 

NU börjar det faktiskt att kyla ner sig rejält. För mig som svensk så är detta rena rama paradiset förstås. Hur är vädret?? Bra fråga... Jo det är 24 grader, blåser lite grand och riset börjar att gulna lite grand på topparna. Och detta kallar de vinter. Vinterpaltarna, om de nu har några extra, för det har Thaiarna satt på sig. De kör ju faktiskt med samma kläder i alla väder, så vad som är vinterkläder och sommarkläder, det står skrivet i stjärnorna.

 

I alla fall, varje rättrogen thai huttrar idag och fryser och de börjar precis som vi, att prata väder. Kan ni tänka Er , en sådan typisk Scandinavisk sak som att prata väder. Då är det faktiskt på det sättet att detta inte är en svensk eller scandinavisk grej, det har med temperaturen att göra. Men det visste vi väl innan eller?? Nog måste vi välan ha fattat det??? Att bo i värme hela tiden och aldrig behöva frysa ihjäl, vem behöver bekymra sig och prata väder då???

 

Idag 4 november så meddelade stolt ”Lem”, att han hade dödat 2st ormar i vårt murinramade område, alltså 2 ormar som kan döda människor. Lem är alltså den killen som jobbar heltid här i området och tar hand om absolut allting! Det är också samma kille som tog död på den snygga 2 meters ormen som förirrade sig in här i maj månad. Helt ofarlig var den, men det var inte ”Lem”. Han såg inte orm i det läget, han såg ju enbart middagsmat. Hua!!

 

Svenska kronan håller fortfarande på med sin jädra berg och dalbana, i alla fall emot Thailändska bahten, som ju jag håller stenkoll på. Hela tiden upp och ner. Den var ju nere i 4.55 för ett tag sedan, sen gick den sakta sakta upp hela vägen till 4.84, där den stod i 2 dagar och sedan började den sakta att dala igen, och nu på bara 3 dagar har den gått ner hela 27 öre och är idag 4,57....

 

Jag sitter hela tiden och kollar och när kursen är OK i mitt tycke så brukar jag rycka tag i några svenska pesetas och ta ner dem hit till Thailand till kassakistan. Men nu får det vara bra med det på ett tag tycker jag. 4,57 är enbart trist och manar inte till några stordåd transferreringsmässigt!!

 

Kram - Glegolo

 

 

Chaiyaphum CCCXIII, Thailand

 

Fick första riktiga beviset på att regnperioden är här, och att vi INTE har behövt att vattna så mycket i trädgården för att hålla den vid gott mod och vid liv. Jo, räkningen kom och den var på 139 baht, och då är det gratis. Käckt va? Alla vattenräkningar som understiger 400 baht är för övrigt gratis här nere i Isaan och Thailand.

 

Eftersom jag ju inte haft en ”riktig” trädgård förut härnere i Thailandet, så måste jag använda denna första period och lära mig mina olika plantor, hur de funkar med sol och vatten och jord. Det är ett himla pillande, men faktiskt kul tycker jag. Min pappa var ju riktigt ”inne” i det här med trädgårdsmästeri (var trädgådsmästare i hela sitt liv), han kunde alla plantor (flera tusen sorter) , han kunde alltså namnet på svenska och framförallt på Latin.

 

Han älskade fullständigt när folk frågade honom – ”Gunnar, vad heter denna på latin?”, Fick han inte frågan, så kände han sig nästan alltid manad att ändå tala om det för den som stod närmast. Jag förstår honom, skall man inte kunna informera omgivningen när man ändå lagt ned så himla mycket tid på att lära sig. Det är ju samma med mitt komponerande, bra eller dåligt, men jobbar man hemma med detta och tycker det är skitkul, så vill man ju gärna någonstans innerst inne att folk skall lyssna, och gärna då också tycka om musiken.

 

Återgår för en av de sista gångerna till vår Granville. Idag är det torsdag och vi har inte hört ett dyft ifrån honom sedan i fredags. Jag tänker då på de 6.000 baht som vi kom överens om att han skulle betala SENAST den 6 november 2009. jag har blivit ombedd att idag sända ett ”varningsmail” till honom, och säga att om han inte sköter detta och betalar till oss dessa 6.000 baht imorgon fredag senast som avtalat. Så är avtalet inte längre gällande eftersom han ju då brutit det.

 

Och då tänker flickorna gå till polisen och kräva de pengar som kontraktet stipulerar. Alltså 2 ggr månadshyran (13.000 baht totalt). Det blir la ett himla liv igen, och tjöt mailvägen. Men samtidigt som jag tycker att man lika gärna kan strunta i en gnet som den gamla Granville, så vill man också lära dessa typer att man kan bara inte göra precis som man vill här i livet. Man måste visa respekt bl.a. då för ingångna avtal och annat.

 

Idag är det fredag, och det kom ett mail att de ville träffas och ”göra upp” vid huset ifråga. Och samtidigt skall då TV-bolaget hämta sina saker därifrån. Efter lite pusslande med de nya hyresgästerna, som gärna ville åka och handla istället för att serva oss. Så fick vi till stånd detta möte mellan TV-bolaget, oss, Granvilles samt de nya hyresgästerna. Allt gick lugnt och städat till. Granville skickade sin fru, han själv kom inte. Vi fick pengarna och TV-bolaget kom in i huset och hämtade sitt.

 

Jag såg dock på frun (nya hyresgästen) att hon inte gillade att bli ”tvingad” att hjälpa oss och öppna upp huset. Men när krutröken hade lagt sig, så visade det sig att de nya också ville ha den röda satelit-disken, så den behövdes inte flyttas ifrån husväggen. De nya klarade sig därmed undan de 1.300 bahten i flyttkostnad, så de kan skatta sig lyckliga att de ställde upp och servade oss. Jag påtalade detta och när denna Thaifru fattade innebörden av det ekonomiska, så tror jag hon blev nöjd!!

 

Idag till middagen så gjorde Yongyut hamburgare till mig, och ihop med en god ostskiva, så smakade detta precis som Burger King .. alltså kanongott... Tänk va lite falangmat kan hålla en nöjd och belåten. Den killen som jag träffade via internet, Chris, han bor ju här i Thailand och var här med sin familj och bodde hos oss en helg. Han meddelade idag att han är kapabel att göra julskinka...

 

Han beskrev denna julskinka så det vattnades något alldeles mycket i mun på en. Jag tror att vi måste träffas vid juletid och utbyta mat.. jösses va gött det skulle vara med julskinka...... även om det bara blir med vitt bröd och skinka, så himla gött det skulle va!!!

 

Kram - Glegolo

 

 

 

Chaiyaphum CCCXIV, Thailand

 

Nu efter bara ett dygns mailande, så har vi (nästan) bestämt oss för att fira jul ihop, Chris och hans familj och vi då. Han fixar juleskinkan och jag skall försöka fixa snapsen och sillen. Gran har vi ju redan och tomtemössa också för den delen. Ladda ner tomte/julmusik är ju enbart enkelt, så inga problem.

 

Tänk va lika vi människor är ändå när man väl tittar lite mer noga i kanterna, och det gäller väl de flesta kulturer på vår fina jord. Jag tänkte då på kvinnan och mannens roll och deras interagerande. Man har ju hört så många fördömanden om Asien och kvinnorna här. Man trodde ju att allting var helt annorlunda här i Asien när man flyttade hit.

 

Dock när man ”nagelfar”, hur det funkar, så märker man att kvinnan är precis likadan vart man än vänder sig i världen. Alltså lika go då! Har mannen position, makt och/eller pengar, så vill naturligtvis kvinnan komma åt detta. Det är ju liksom kvinnans roll i livet, alltså att ge trygghet åt sin avkomma. Vad kan kvinnan erbjuda mannen?? Något som mannen aldrig kan säga nej till???

 

Skillnaden mellan Asiens kvinnor och falangtanterna är väl då sättet att presentera det som mannen ”vill åt”. Och sättet man genomför hela operationen fram tills dess mannen är ”kopplad” och klar! Då kommer ju den stora frågan som ALLA killar pratar om sinsemellan när kvinnan inte är närvarande. Är det enbart fel av vissa kvinnor att jobba ”för pengarna” (prostitution) istället för att göra som falangkvinnorna, gömma sig bakom det stora ”spelet”.... Vad är skillnaden??

 

Hålla mannen på sträckbänken för att kunna få dyrbara gåvor av mannen. Ju finare, dessto snabbare går det undan mot ”mål-linjen! Hålla honom på samma sträck-bänk fram tills dess han ger löften om framtida åttaganden... Skall dock inte gå in i detalj mer i detta oerhört känsliga ämne. Men kan konstatera utan risk för repressalier härnere, att kvinnor är sig lika överallt.

 

Även om de själva älskar att fördöma andra kvinnor. En varg är en varg, även om den är klädd i fårakläder!! OBS. allting det som sägs här gäller naturligtvis INTE de kvinnor som är självgående här i världen. Även om de i det stora hela är oerhört få, så finns det dock ett fåtal som man kan räkna bort. Vika dessa är, är upp till var och en att se och märka.

 

Det var begravningspartaj härnere igår kväll fredag 6 november 2009. och som vanligt så börjar det med ”somsigbörmusik”, alltså lite sorglig och lite långsamt plinkeliplånk på Thais egna motsvarighet till Gitarr/Sitar. Sedan efterhand som dagen och festen fortskrider, så övergår snart musiken i snabbare takt och moderna låtar och brännvinet halsas med en ögonfallande hastighet.

 

Det är faktiskt ganska kul att kolla oss människor när det gäller sprit. De tål absolut ingenting härnere i thailandet vad det gäller brännvinet. Men ändå så halsar de och häller i sig med en frenesi som hade gjort en elefants vattendrickande ganska mesigt i jämförelse!! Sedan frampå kvällen, så ökas volymen på musiken, och de Thai som fortfarande kan stå på benen, måste sätta sig ned för att inte ramla omkull.

 

De slutar sedan festen ganska tidigt (som tur är), cirka midnatt, eller strax innan är det slut. Klockan 05.00 så startar det upp igen, då bjuds det på frukost och bränn-vinet är framme igen. Det var i detta läget som jag kom cyklande förbi detta kalas. Och ut ifrån festen kom en kille bärande på en gubbe. Det sades när jag frågade att det var sonen som bar pappan. Gubben var stel som en pinne, som en streckgubbe med en arm rakt ut, och ett ben som stod också det rakt ut i luften, medans sonen bar honom.

 

Det verkade som om likstelhet. I alla fall sonen bar honom fram till pick upen och slängde helt sonika upp gubben på flaket, satte sig i bilen och körde tydligen hem gubben, antingen till sjukhuset eller till hemmet, det vete skam. Men jag såg gubben när han låg där i sin stelhet, han någon sagt till mig att han hade dött där på festen, så hade jag trott dem. Så kan det gå till här i Thailand, och det är väl tur att det händer något. Så jag kan rapportera till Er.

 

Kram - Glegolo

 

 

Chaiyaphum CCCXV, Thailand

 

Idag lördag 7 november 2009, Vi har bjudit in Dan och Amphorn, för idag är det en stor dag i Glegolos liv. Jag skall öppna tuben med pepparrot som Reine Hast tog hit till oss i Chaiyaphum. Yongyut kokar fisk och potatis och så tar vi den underbara såsen till det. Jösses va det vattnas i munnen redan.

 

Nu gick precis Dan och Amphorn. Och secken kanonmiddag det blev. Jag gjorde pepparrotssåsen, underbar.... Yongyut ångkokade fiskfile´erna underbart... jag kokade potatisen underbara.... damerna käkade rötter och blad, Dan och jag åt den underbara falangmaten. Secken succe det blev....

 

Nu så skall jag sätta mig vid datorn och kolla TV-program ifrån TV 1+2, det funkar görbra till skillnad ifrån TV4, där jag måste kolla tidigt som attan på morgonen för att det skall fungera. Den här Skavlan är ju jättebra programledare, och sicken go landslagsledare vi fått nu till laget. Det behövs efter 9 år med de 2 mesarna. Han har ju lyckats med allt han tagit i ju. T.o.m. Öis (mitt lag) fick han ju skitbra fart på... Så stort lycka till...

 

Nu känns det som om nästintill alla små irriterande problem är lösta härnere. Tillvaron blir mycket enklare, men också lite tråkigare. Problem ni vet, kan ju piffa upp tillvaron, eller??? Så idag skall jag ut på ”observationsjakt”, alltså kolla runt lite, se om där finns något att ”skriva hem” om... Det är ju så jag jobbar som ni säkert förstått!!

 

Risken med att lösa alla ens problem är ju uppenbar, jag får inget att skriva om. Tänk om alla människor runt mig fungerar som man är van vid, typ grannar vänner bekanta och släktingar. Tänk om inga mer djur kommer och hälsar på typ; ormar, grodor, paddor, krabbor, syrsor, larver, fåglar eller insekter i massor. Då kommer det heller inga nya kapitel.

 

Kanske är det så nu att smärtgränsen för vad man kan skriva i en blogg är runt 315 kapitel eller 690 maskinskrivna sidor. Allting härnere kommer nu framledes att flyta på, och jag kommer att glida omkring på min cykel och inte se någonting alls märk-värdigt?? Nä så illa skall det välan inte bli får man hoppas.

I alla fall Reine ringer varje dag ifrån Jomtien/Pattaya och vill att jag och Yongyut skall komma ned till honom och hälsa på. Kanske har han tråkigt därnere också?? Jag har dock låtit påskina att jag inte är så himla sugen, jag vill nog hellre spara pengarna till Sverige-resan i juli nästa år.

 

Chris och jag har mailar frenetiskt det sista nu angående julen. Han hittade i sina gömmor kålrotsfrön och skall nu plantera dem. Vi bägge ber nu till högre makter att fröna skall trivas i Thailands jordmån. För kålrot är ju rotmos eller hur??? Sedan igår fick jag ifrån fotbolls-Agneta ett mail där hon gärna ville hjälpa stackars mig med vörtbröd till julen. Tänk sicka goa kompisar man har egentligen.

 

Jo hon kommer att skicka vörtbrödskrydda och också kålrotsfrön, så prövar även jag att så frön här i Chaiyaphum. Håll tummarna. Så om allting går i lås, så tror jag att vi kan fixa följande till julbordet: Vörtbröd, julskinka, äpplepaj med vaniljsås, sill, öl, snaps, risgrynsgröt (äckligt tycker jag, men inte de andra) köttbullar. Vem var det som sade att man inte kan fira jul i Thailand. Secka blickar det kommer att bli ifrån Yonguyut och gänget här på gatan, när detta bullas upp till julen.

 

Nu är Soda och Namkäng tillbaka i ”fållan” igen. De har ju varit hos ”spritmagistern och familj nu de sista 2 veckorna. Och som vanligt när de kommer, så är de splittrade, visar inga som helst speciellt glada känslor när de ser en. Detta kommer väl att ta 3 dagar som vanligt antar jag. De tycker dock verkar det som, att det är görkul att vara därpå risfarmen. Soda speciellt avgudar ju sin kusin (magisterns son) som är 16 år.

 

Dock,, så är de hemskt vilsna.. Vi hämtar hem dem, de vankar omkring här i 3 timmar, orkar inte ens go ut till sina kompisar, som de ju hade här, om ni kommer ihåg. Sedan ringer de sin mamma nere i Bangkok. Ja inget kostigt i det, men ta alla sakerna i ett och samma sammanhang så ser man 2 vilsna barn som inte riktigt vet var de bor, och vad de skall tycka. Fortsättning följer.

 

Kram – Glegolo

 

 

Chaiyaphum CCCXVI, Thailand

 

Det har blivit allmer vanligt nu sedan styvt 1 månad tillbaka att Soda speciellt, namnger sin familj med rankingnummer. Det är väldigt viktigt för honom att klargöra för mig och andra att Uncle nummer 1 är Spritmagistern , nummer två är brodern till Yongyut som jag inte ens sett här på 16 månader, och som Soda inte sett sedan 6 år tillbaka ungefär.

 

Sedan rabblar han upp någon farbror i släkten som nummer 3 och sedan kommer jag som nummer fyra... Hurra!!! Ropar jag, tackar tackar, och sedan säger man ju ingenting naturligtvis. Jag är ju inte släkt och har ingen anledning att kriga om gunsten hos ett barn. Det får bli som det blir. Jag föder honom, och så förblir det.

 

Jag förstår, även om inte thai gör det, att allt detta bottnar i ett inte riktigt lyckligt känsloliv. Modern stack ju till Bangkok igen, pappan övergav ju honom återigen för 3.e gången. Han får reda på att pappans släkt har stulit hans pengar. Och så bollas han ju mellan släktingar här. Jag gillar inte detta och har sagt till Yongyut, att det inte är bra för barn att ha det på det sättet.

 

Men hon ser ju bara ett barn som tycker det är kul att komma till sin kusin.. Hon ser inte allt det andra sammantaget. Thai är SÅ vana vid detta att mamma/pappa drar iväg under barnens uppväxt. Det är nästan legio verkar det som häruppe i Isaan. Och de blir uppfostrade utav någon släkting typ moder, moster eller syster.

 

Läste en kul grej härifrån Isaan, om en enbent fattig gubbe som varje kväll lade ut sina nät i den lokala bäcken, som gick alldeles förbi hans hus (!!). Denna speciella morgon skulle dock bli något som Isaan-regionen nog inte glömmer i första taget.

 

Gubben kommer ner på morgonen för att vittja nätet. I bästa fall brukar där finnas kanske ett par stycken små firrar, och så är hans matdag räddad. Idag dock, han kommer ner och finner i sitt nät, inte 1 Pytonorm, utan 2 stycken ivrigt kravlande för att komma ur sin benägenhet. Gubben, och detta är enligt ryktet, kände för ormarna och ville släppa dem lösa.

 

Under tiden han kämpar med både nät och orm, så attackerar den ene och tar ett riktigt huggtag i hans arm. Varefter den andra ormen också kände sig manad att göra något. Ormen ifråga lyckas slingra sig runt gubben och skall till att ”kramas”. Gubben uppvuxen härnere förstås, vet ju om vilka klockor som snart skall ringa i byn om han inte gör något.

 

Han tar helt sonika och biter först ”kram-pyton” i halsen (finns det hals på ormar??), den ormen släpper enligt uppgift till slut sitt tag, därefter biter han även den andra ormen i halsen. Bägge ormarna släpper i alla fall sina tag om, gubben. Denne tar sig sedan till byn, och där finns frivilliga naturvårdare. Som tar hand om ormarna. De kör dem ut till djupaste skogen och släpper dem fria.....

 

Denna historia är ju kul och vacker. Angående gubbens skötsel av det hela vågar jag inte spekulera i, men att det för det första skulle ha funnits en naturvårdare i Isaan är skrattretande. Att sedan denne skulle ha kört ormarna till ”skogs” är ännu mer skrattretande, det finns inga skogar i Isaan att tala om, enbart risfält, så långt som ögat kan se.

 

Och för det tredje så istället för att köra dessa ormar till skogen, så hamnade de till 100% säkerligen på middagsbordet i den byn. Det finns ingen rättrogen Thai som släpper ett djur om det är ätbart. Och ätbart ja det vet ni ju sedan tidigare i mina kåserier att ormar är... Men håll med en kul historia, och om den är sann, undrar hur starka tänder denna gubbe hade.

 

Härnere tappar de ju sina tänder ganska tidigt, eller rättare sagt de drar ut dem ur käften, eftersom det ju i deras ögon är alldeles för dyrt att laga dem, mycket billigare att dra ut dem. Sedan tror jag inte att mänskliga tänder klarar att bita igenom ormskin av pytons storlek. Så trovärdigheten i historien är tveksam. Kanske där var 2 ormar i fiskenätet, kanske gubben blev attackerad, men sedan kanske ”sagoberättandet” tog överhanden.

 

Kram - Glegolo

 

 

Chaiyaphum CCCXVII, Thailand

 

Ja så kom Yutin igår och hämtade ett mangoträd han fick utav oss, och han fick också 3.000 baht för reperation av sin bil. Det var någon skit under bilen som gjorde den ”svajig”. Så mycket vet jag om bilar. Men jag kan säga till Björn B, min polare i Sverige som jobbar med bilar.... Med dessa priser, i din verkstad, så hade du inte kunnat åka på många semestrar.... inte ens till ”dödens väntrum” Lysekil.. hahaha!!!

 

Igår handlade vi ”köpehamburgare”. Ni kom ihåg att Yongyut gjorde själv hamburgare av grisfärs senast, och det var kanongott faktiskt. Nu stekte hon de vi handlat, och de smakade rena rama jädra pyton. Kollade på paketen, det stod bara på thai. Frågade Yongyut, dessa hamburgare bestod utav griskött och räkor (!!), ja just det räkor!!

 

Och som vanligt med Thai så har de inte en susning om någonting med maten, de blandar ju hejvilt, de känner ju ändå inte hur det smakar med all sin chilli de slänger i maten. Smaken blev ju lugnt sagt, unken. Ja lika unken som lukten blev när man stekte eländet!! Dock både Yongyut och ungarna himlade med ögonen och tyckte att detta var något alldeles särskilt.

 

Jag fick i alla fall Yongyut att lova mig att nästa gång meddela mig om innehållet. Aldrig mer några jädra räk/grishamburgare för min del. Jag klarar bara inte av att de blandar maten som de gör. Kött och havets läckerheter passar ju väldigt bra ihop, så säg!!!

 

Idag (tisdag) 10 november 2009, så var vi återigen nere på Amphour (kommunal-kontoret) för att få den s.k. ”Gula boken”. Alltså ett bevis för att jag verkligen bor där jag bor här i Chaiyaphum, Thailand. Alltså en motsvarighet till vår folkbok-föring. Yongyut vill gärna att jag har den också, ty jag har ju redan alla andra formalier som är bra att ha i Thailand; körkort för bil och moped, gift med en Thai och uppehållstillstånd.

 

Så denna gula bok är liksom det sista för mig att ha, Dock så klarar jag mig utan det, men som sagt, Yongyut vill gärna att jag har denna gula bok och att jag finns införd i den. Vi kommer in på kontoret och där sitter samme gubbe på samme plats.Yongyut frågar efter om det är klart ännu! Han tittar upp på henne, tittar sedan på mig och säger bara, kom tillbaka om en månad.

 

Jag vet inte riktigt va det var, men någonting liksom bara brast inom mig. Se denne genuina skitstövel, som enbart sitter där och jävlas för han vill ha pengar ifrån mig för att göra sitt skitjobb. Jag tror faktiskt inte vi i Sverige och västvärlden riktigt fattar viliket koncept de lever efter och uppfostras inom härnere.

I alla fall, vi var där den 27 juni, och han sa –” 1 månad”, och så har det hållt på, vi är nu inne på månad numro 5...... och det ända denna lilla skit skall göra är att utfärda ett litet papper och skriva under. En sådan litet avskum hade inte överlevt 5 minuter på sitt jobb i Sverige, jag lovar..

 

Där sitter han, som inte ens klarar av att organisera sina papper på skrivbordet och denne typ sitter där och hunsar hela Thailändska folket. Detta folk som då aldrig ifrågasätter någonting. De blir förbannade när jag kallar dem fega och rädda, men de ÄR rädda.. för vad, ingen aning faktiskt. Men de är uppfostrade att absolut inte ifrågasätta överheten.

 

Och i detta fall så är överheten en liten typ bakom sitt skrivbord som jobbar för att ta in så mycket mutor som möjligt!! Jag lutade mig demonstrativt över hans jädra skrivbord , och då stack Yongyut ut ur lokalen, och jag sade till honom på engelska. Du kommer aldrig att få en endaste baht utav mig, jag skiter i ditt dokument, jag behöver varken det, eller dig. Så inga pengar för dig.. mitt pekfinger har aldrig varit så långt som just i den stunden.

 

När jag kom ut så var Yongyut lagom road, faktiskt ganska arg på mig. Det finns ingen chans i världen att jag kan förklara för henne att vi redan för 1.200 år sedan tog död på den siste typen av det slaget hemma i Sverige. Och att ingen svensk tål att se skitstövlar som honom ens i samma rum.

 

Jag kan alltså inte göra ett endaste dugg gentemot denne gubbe. Går jag till polisen, så är väl risken stor att någon där på polisstationen är inblandad och får del i denna mutkaka. Så det för bara trubbel med sig för min del. Det enda jag kan hoppas på är att han snubblar och faller inför mina ögon, den hjälp han borde få, kommer han inte att få ifrån mig i alla fall.

 

Kram - Glegolo

 

 

Chaiyaphum CCCXVIII, TV4 Anytime – vara eller icke vara?

 

Idag när jag skulle föra in ett nytt kapitel på min bloggsida på bloggproffs.se, så kom det hela tiden upp följande: Forbidden You don't have permission to access / on this server. Jag försökte och försökte, men ingenting fungerade, och här sitter jag nu och kan tydligen inte göra ett skit. Någon med ideér???

 

Man börjar då tänka, men näääää, skall jag behöva byta blogg-ställe inne på internet nu då??? Eller vad kommer att hända. Jag kan ju inte ens komma åt en emailadress till denna bloggsida, och fråga dem.... Någon med ideér???

 

Chris, min polare pratade med sin fru, och deras svar gav mig gråa hår, nä, nu skojar jag friskt igen, jag har ju inget hår!! I alla fall hon trodde att kanske militären här i Thailand som har järnkoll på det mesta, kanske stängt av min blogg för olämpligt innehåll. Jag blev ju kallsvettig.

 

Jag tog ”fan i hågen” och stack in till Chaiyaphum och ett internet-kafe och kollade, javisst, där kunde jag komma in på min blogg, inga problem. Satt och funderade och kollade innehållet lite grand, och rannsakade mig. Va då militären, jag skriver ju absolut inget taskigt om Thailandet,,

 

Så det var ju bara prat. Men en liten sekund så var jag beredd att radera hela bloggen faktiskt!! Min kompis 25 mil ifrån mig här i Thailand, han kunde komma in på min blogg. Något måste ju helt enkelt ha hänt med min dator..

 

Jag kollade min andra dator på 2:a våningen, och där fungerade det, INTE heller!! Så då lutar det åt att min internetadress här hemma är drabbad på något sätt. Jag scannade av min dator också idag, och jag har inte en endaste bakterie/bacill i mina program. Ja nu vet jag inte alls vad att göra. Min kompis skrev i alla fall idag till supporten på bloggsidan, och bad dem att återkomma mailledes till mig.... Vi får la se...

 

I söndags blev det klart med att Dan tydligen har fått sålt sitt hus i Olympia, Washington USA. Det var en stor lättnad för honom. Han har gått här och ”skavt” nu i 2 år säger han. Fastighetsmarknaden precis som flera andra marknader har ju varit helkass, och huspriserna har ju dalat välderliga!!

 

Hans hus som var värt USD.489.000 Ifrån början, gick nu och blev sålt för den fagra summan av runt 346.000, alltså ett tapp på typ 30%. Mycket surt sa inte bara räven, utan även Dan då!! Han var dock tvungen att sälja mer eller mindre. Han är ju pensionerad och det är inte så himla käckt att ha hus BÅDE i Amerikat som här i Thailand. Dock så har det varit ganska OK eftersom hans hus i USA har varit uthyrt nu dessa 2 år som han bott här. men glädjen var i alla fall stor i hans familj nu!

 

Nu tänker jag skriva en snutt om TV 4 Anytime, med en förhoppning att någon på den TV-kanalen skall kolla inne på internet vad som rör sig. Det man skriver och publicerar kommer ju in där till allmän beskådan.

 

Jo det finns en härligt bra sajt inne på internet som rör TV4. De har en avdelning som heter TV4 anytime, vilket alltså handlar om WEB-TV. De visar så gott som alla TV4.as Tv-program där, men dock i efterhand (1 dag). Fantastiskt för dem som bor i Sverige. För mig som bor i Thailand, så är det väldigt begränsat, detta eftersom många, många program som TV-bolagen i Sverige köper in produceras inte i Sverige.

 

Därför finns det limitationsrättigheter på dessa program. Jag brukar dock kunna hitta ett och annat guldkorn här ”Time out” + ”Parlamentet” m.m. Sedan så den STORA grejen för min del, travet!!! Varje kväll i T V4+ kl. 21.30 så går ju programmet ”vinnare” etc. Och de har en tjänst i sin service där man kan se detta morgonen efter. Härliga tider tyckte jag.

 

I alla fall ett tag, tills jag insåg att de misskötte denna tjänst å det grövsta. De missade att lägga in programmen dagen efter, ibland så missade de helt och hållet att lägga in programmen. I stort sett dålig stil som sjutton. Jag surnade till efter ett tag. Jag hade ju betalat 49:- i månaden nu ett tag, och blivit medlem hos dem.

 

Jag skrev ett mail till supporten i alla fall, och de var väldigt offensiva och svarade att detta var en gratis-tjänst, och att det var en gratistjänst för de kunde inte garantera att de hann att lägga in travprogrammen!!!!!(??). Dock efter mitt klagomål, så började deras tekniker att sköta sig, ett tag,,,,

 

Sedan blev det samma igen... jag klagade, och det blev bättre igen,,, ett tag..... Sedan nu igen så blev det skit igen, och nu skrev jag till dem att det var verkligen viktigt för deras bolag att sköta det som de har i sin service. Gratistjänst eller inte...

 

Erbjuder man en kanon-tjänst till folk, gratis eller inte, så skötes den inte, så drabbar detta bolaget väldigt illa. Då är det bättre att ta bort denna kanontjänst helt och hållet. Detta är marknadsförings och PR-regler som gäller ute på marknaden. Mycket enkelt och alla vet om det. Jag hoppas nu med detta att någon ”över” nivån support på TV4 läser detta och fattar allvaret. Halleleluja..

 

Kram - Glegolo

 

 

Chaiyaphum CCCXIX, Thailand

 

Fredag 14 november idag... fortfarande ingen lösning på bloggproblemet. Blogg-sidans support tar ingen kontakt mailledes med mig, vilket, om detta fortskrider innebär att jag tar med mig alla min 319 kapitel över till en annan bloggdomän (heter det så??)

 

Nu efter 3 timmars betänketid, så beslöt jag mig för att ”byta”. Dock så låter jag de 317 första kapitlen ligga kvar på glegolo.Bloggproffs.se Fr.o.m. kapitel 318 så finns jag på glegolo.bloggspace.se. och vi får hoppas att det skall funka där istället. Det är dock inte roligt att byta tycker jag. Man är ju van vid att hantera inställningar och dylikt, men kanske, kanske denna bloggsida är enklare att hantera för mig vi får se..

 

Skall göra en riktig koll, trots att jag är så himla oteknisk. Om hur man lägger in foton och kanske även min musik där på bloggsidan... För att göra ett jättehopp åt sidan, så krävs ju bara att man byter samtalsämne, eller hur. Därför gör jag det nu och här. Idag när jag var ute och småcyklade (1 timme bara), så stack jag ut som vanligt på risfältsrundan. Jag gillar den rundan, lugnt och städat, och väldigt få människor.

 

Där bor endast några stycken, och de är ju oftast de som inte har så himla mycket här i världen. Och när jag passerar dem på rundan, så är de alltid himla glada. De stoppar mig och vill verkligen försöka att prata. Just då, önskar jag i alla fall att jag kände mig mer motiverad att lära mig att språka lite thai. Men det är tungt när ens skalle är fylld av engelska, och bra språkförståelse på ett flertal andra språk.

 

Det är liksom att innehållet i skallen inte riktigt räcker till för att lära sig ännu ett språk. Och dessutom så kan jag ju inte för allt smör i Småland läsa deras språk, och det gör ju det hela grymt mycket svårare att motivera sig.

 

Jo, ni kommer ju ihåg att jag berättade att Dan (Mr Amerikat) och Amphorn ju hjälper sina thailändska kamrater, mestadels blir det då deras lärarinnakompisar, att hitta en ”falang”. De har ju nu det sista hjälp hela 3st. Kommer ni ihåg han ifrån Wales som blev ihop med henne som skrev falska checkar på 10 miljoner baht??

 

Jodå, de har varit i England nu ett tag och han har arbetat och hon har varit med dem. Prata.... nej det kan de inte ännu efter 3 månader.. hon kan inte ett ord knappt engelska, sjuttan va värdelöst tycker man!! Nu kom de tillbaka igår, hennes bror dog knall och fall här, han var 35 cirka . han satt hemma hos mamman och bara dog.

 

Men han söp som ett kvastskaft och rökte kraftigt och var lite överviktig.. så döds-fallet berodde nog inte på svält precis. Begravningen som de kom hem till var en manifestation utav guds (eller Buddahs) nåde. Familjen ville verkligen visa hela jädra grannskapet att deras dotter hade en falang, och att denne falang var gjord utav pengar. Cirka 1.000 personer kom till denna begravning, och den som hade dött var inte ens populär.

 

Det var tydligen viktigt för familjen att manifestera sin ställning i byn. När då Gary (Wales) upptäckte att det var han som var den tänkte betalaren utav detta kalas (??), så blev han jädrigt förbannad och pratade länge med Dan om detta. Under hela tiden nu som Gary varit ihop med denna 10 miljoners-tjej, så har det kostat honom stora pengar. Men han får väl skylla sig själv också, som går med på all skit som familjen hittar på.

 

Dessutom när de nu kom hem till byn och begravningen, så upptäckte Gary att han skulle gifta sig den 12 december. Mamman hade helt sonika bestämt detta utan att ens prata med Gary om det. Han blev topp tunnor rasande, och jag misstänker att denna ”romance” nog inte blir långvarig. De är alldeles för heta på gröten, faktiskt riktigt jädra idiotiskt dumma tycker jag.

 

De har en trevlig kille inom räckhåll, han älskar deras dotter och han har varit generös hela tiden. Men dessa människor har absolut ingen människokännedom alls, utan kör bara på. Men de har nog bitit sig själva i ”röva” nu tror jag. (hoppas jag).. Fortsättning följer snart..

 

Kram - Glegolo

 

 

Chaiyaphum CCCXX (320), Thailand

 

Nästa kamrat var en dam (49 år), som talade faktiskt riktigt hygglig engelska (Lärarinna), denna dam blev ihop med en svensk (oj då). Han kom hit för någon månad sedan, men jag hade i det läget inte så mycket kläm om det hela, det var ju inte min grej precis.

 

Jag satt hemma en kväll och Dan ringde till mig. Han bad mig komma över och prata med denna svenske kille. Ok sa jag, jag kommer det kan ju vara trevligt att prata svenska lite grand. Går över och Dan möter mig i dörren och säger. Du Greg, tala med den killen, jag tycker han verkar vara skum. Ok, jag släntrade över till honom och vi satte oss och pratade ensamma vid ett bord.

 

För det första så var han kass på engelska, riktigt kass måste jag säga, men kunde dock med hjälp av lexikon få fram lite meningar i alla fall. Så där var hemska problem att prata med varandra, ovanligt va?? Han satt där och berättade och jag ställde frågor. Han sade rakt ut till mig a) Han var pingst-vän b) han hade ingen pension (var 67 år gammal), han bröt lite på finska hörde jag, kanske hade han ramlat mellan ”stolarna” eller nåt vad det gällde pensionen. c) han ägde en skogsfastighet i Sverige (men bodde i Finland).

 

Men, sade han sedan, fastigheten står inte i mitt namn utan i min systers namn!!

När vi pratat i 15 minuter, så var allting ett virrvarr av lögner och osanningar, och jag var så himla trött på denne skäggprydde svensk som bodde i Finland som ingen pension hade, men ägde en skogsfastighet, men den stod inte i hans namn, utan i systerns namn. Han toppade det hela sedan med att säga rakt ut till mig att han inte ville ta med sig sin Thaidam till Sverige.

 

Han menade på att det var nog inte så lämpligt för hans exfru bodde i samma hus som honom, men på andra våningen. Men va bor hon då... Östersund så han då.. men du.. alldeles nyss så bodde du ju i Finland och inte i Sverige, Nä faan sa jag till honom. Nu räcker det.

 

Du dricker whisky , du röker och sedan så är du aktiv Pingst-vän och ingenting stämmer av det du säger, Jag vill inte prata mer med dig. Jag gick över till Dan och till hans bestörtning berättade helt öppet vad denna filur sagt till mig. Jag gick sedan hem, sade till Dan att jag mådde illa av religösa skitstövlar som ljuger dricker och röker och bor ihop med sina exfruar. Och sedan kommer hit till Thailand och försöker fixa damer genom att ljuga om precis allting.

 

Detta cresendo av lögner slutade med att thaidamen drog iväg med pingstvännen till ambassaden i Bangkok, fixade VISA till Sverige, och så stack de till Sverige. Ja vem vet hur vår herre opererar??? Eller var det thaidamen som opererade i denna sak?? Jag tror dock att det kommer att sluta i katastrof.

Dessutom gott folk, denna thaidam har ärvt pengar av sin döde make över 3 miljoner baht.. så kanske det är så att pingstvännen är den som opererar här och kör samma race som thaidamer brukar köra. Kanske han är deras antikrist, hahaha!

 

Jag tänkte på en sak som åtminstone jag och mängder av folk hemmavid har skyfflat vackert åt sidan i många herrans år nu, vi är liksom vana, och reagerar inte längre. Vad pratar jag om?? Jo jag tänker på miljöförstöringen, tråkigt ämne va? Men jag lovar det blir bara en kort historia. Jo hemma, så läste man i skolan och i böcker om hur rikt våra vattendrag var på fisk och djurliv för bara 100 år sedan, och 200 år tillbaka så fanns det mängder av fisk.

 

När jag växte upp på 50-70 talet så var allting dött i sjöar speciellt. Men även kustbandet hade tagit stryk av alla dessa miljögifter och utfiskning. Jag tror inte någon tog detta på allvar riktigt. Utan då de som jobbade med miljön.. typ Greenpeace.

 

Nu härnere, så ser jag hur vi måste ha haft det förr i tiden. Jag har varit ute så gott som varje dag i 17 månader snart och jag har stannat, och pratat och tittat på när thaiarna fiskar. Och de fiskar gott folk i alla pölar, vattendrag och floder som finns. Och där finns alltid fisk. I stort sett hela befolkningen ute på landsbygden, fiskar till husbehov. Och det finns fisk år efter år till ALLA. Fortsättning följer!!

 

Kram – Glegolo

 

Chaiyaphum CCCXXI, Thailand

 

Vad beror detta på??? Ok en sak kan ju naturligtvis vara naturen, vädret och temperaturen. Klimatet härnere gynnar ju tillväxten av insekter och där ligger väl anledningen till att det finns så oerhört med fisk härnere. Men sedan så är också den DIREKTA orsaken att de inte gödslar sina risfält med lika mycket gifter som vi gjorde, de förgiftar inte heller risfälten med gifter för att ta död på skadedjuren.

 

För skadedjur finns det i mängder. Men på något sätt så lever Thai i symbios med skadedjuren. Och hur kan man göra det då?? Ju för helskotta, Thai äter skade-djuren. Vi å vår sida i västvärlden, vi suckade, äcklades, och la ut DDT istället!! Men håll med, det är ganska schysst skött av Thai. Jag har kritiserat dem mycket tidigare, men i denna sak, så gör de helt rätt, de ANPASSAR sig till naturen. Tänk käka Risråtta, grodor, ormar, snäckor, musslor,räkor och fisk. Alla lever de i och av ris på fälten... Det kallar jag symbios!!! Bravo Thai....

 

Hopp och skutt över till det sista och 3.e paret som Dan och Amphorn hjälpte. Jo det var den närmaste vännen till Amphorn (Twin kallas hon) Ni undrar säkert över alla deras namn. Men Thai själva vet om att det brakat åt helvete med deras namn och längden på dem, så ALLA i Thailand har ett nickname (smeknamn), alltså ett namn som är kort och som fungerar även för utlänningar att säga.

 

De gör ju likadant med oss. Reine är ju ett litet helvete att säga, det fick bli Alex istället, han heter Alexander i mellannamn. För att inte tala om mitt namn där jag fick tilldelat mig Glegolo. Jo Twin fick ju tag i en kille ifrån Sverige hon också, och det var ifrån början när vi såg honom på skype-kameran en trevlig kille, ungkarl och speleman, men ordningsam och ordentlig...

 

Honom fick de ner i alla fall hit till Thailand, han kom hit för 3 veckor sedan, men detta förhållande var en ren katastrof. Twin pratar fasen inte ens rotvälska, När jag träffar henne och säger Good Morning.. då nyper hon mig i armen och ler.. hon kan inte ens svara på den frasen.

 

I alla fall, han kom ner hit till Twin och Thailand... De hamnade ifrån början nere hos Dan och Amphorn 3.e kvällen tror jag det var. De kom över till mitt hus, och jag lassade på dem 2 groggar vardera, och sedan var det dags att luska, hehehe!! Jodå när Dan lämnade mig och honom ensamna, så började han prata utan att jag ens behövde snoka. Han berättade att han kände sig ”lurad” av Twin, och att han hade fått uppfattningen att hon åtminstone kunde stöna på engelska (nu skojade jag allt till det va??).

 

Men hon kunde ju inte säga ett skvatt, och hon förstod inte ett dugg, och deras ”förhållande” var bara en stor chimär i hans ögon. Jag började då att prata med honom, och sade. Du måste nog vara beredd när du kommer hit ner, att du måste ha tålamod. Tycker du om Twin och känner att det finns känslomässigt nåt där, så har man tålamod.

 

Jag själv och Yongyut sade inte många hela meningar i början vi heller. Men vi jobbade, BÄGGE TVÅ, på att använda lexiconet och så kämpade vi på, och nu så funkar det grandiost. Du måste nog anstränga dig själv lite också, sade jag till honom, och led Twin i detta med att lära sig engelska.

 

Det visade sig sedan när krutröken lagt sig, att denna gubbe var en gnet han också. En gnet som utnyttjade Twin å det värsta, alltså han betalde inte för sig alls, utan det fick hon göra. En snål jävel som egentligen inte skall lämna Stockholms-trakten. Nej även den skitstöveln ger svenskarna ett dåligt namn.

 

Så nu säger Dan och Amphorn att det får vara nog med hjälp, bra säger jag... det räcker väl att de säger till thaidamerna som känner sig hågade att skaffa falang, att det för fasen borde lära sig prata engelska lite grand först!!

 

Kram - Glegolo

 

 

Chaiyaphum CCCXXII, Thailand

 

Sedärdå... nu har döden kommit till Baansuanprucksa, alltså vår ljuvliga gata. Ni vet de festligheter som tillhör döden och festen därtill. Mitt i allt elände så skall man säga att det var väldigt synd här, granndamen (46 år ung) dog utav stroke. Det var ju naturligtvis alldeles för tidigt i livet tycker man.

 

Nu började de imorse att smälla upp tält och stolar, de har redan varit härinne och lämnat ett kuvert med våra namn på. De kör ju den stilen härnere, betala.. det skall betalas i absolut alla lägen. Men varför gnälla det handlar om 100 baht ( SEK: 20;-), så det är lugnt. I tillägg till detta så har de bett att Yongyut skall komma över och och köra ett race med Buddah.

 

Alltså be ett långt tag. Hon kan ju alla de sångerna eller bönerna eller vad man skall kalla det. Hon är ju vad thai stolt kallar ”Thai-puth”. Alltså lite ortodox i sin religösa framtoning. De är stolta över det, och det stör absolut inte alls omgivningen (mig). När jag såg detta imorse, så sade jag bums till Yongyut att det var läge med hotell inatt!!

 

Hon tittade bestört på mig och trodde jag var ding... jamen för satan, det är ju festligheter på gång, och de kör ju ibland långt långt in på nätterna med rövarhög musik, de skiter ju i allt och alla, och bara öser på. Och sedan så startar de imorgon bitti arla igen. Och att bli väckt imorgon kl. 05 någonting, är nåt som man bara hatar.. Så jag resonerade, varför inte göra detta till en mysig kväll med hotell-övernattning, bara käka gott och dega en kväll.

 

Och sedan frampå förmiddagen i morgon komma tillbaka hem och då är eländet över. Tyvärr så blir det nog inte så, Yongan tycker detta är jättemysigt och roligt. Att hon överhuvudtaget fasen inte ens är släkt med den döde bekymrar henne inte alls. Här kör de i alla väder, hur som helst.. hahaha, de e la härliga, så säg!!

 

Nu har jag för andra gången på kort tid blivit tillfrågad om att skaffa en 2:a fru, och denna gång så överväger jag nog att slå till. Jag ser enbart fördelar med detta arrangemang. Denna 2.a fru skulle i så fall ansvara för skötseln av huset. Och på så sätt så kan vi ju frigöra Yongyut lite mer, för att ta hand om mig.

 

Jag förstår ju att det blir ett jädra liv hemma i Götet när detta blir känt. Men härnere i Thailand, så är det fullt legalt och godkänt. Massor av män har fler än en hustru, så varför skulle inte jag kunna ha det? Giftemålet kommer jag naturligtvis inte att registrera hos Skattemyndigheten hemma i Sverige, utan det göres enbart på det lokala Amphoe här i Thailand. Sverige ser ju inte så blitt på tvegifte.

 

Jag ser fram emot en härlig tid de resterande åren i mitt liv, rent och fint i huset och omhändertagen som aldrig förr blir man. Det ni falangtanter, det klarar ni inte... Vi kommer att arrangera allting slutet av nästa vecka, ni vet med pengar till svärmor II o.s.v. Jag kommer väl att hålla Er underrättade om utvecklingen av detta ärende.

 

Tillbaka till begravningen av grannfrun. Det var alldeles lugnt igår kväll. Gänget kom tillbaka ifrån det stora templet i Chaiyaphum (slutsålt var det enligt uppgift) runt 18.00 och de satte sig att dricka brännvin då det första det gjorde, sedan åt de mat i ett par timmar.

 

Och det konstiga var att denna familj och deras gäster var hänsynsfulla människor, de brydde sig tydligen om sin omgivning och de hade inte ens på musik konstigt nog. Det var lugnt prat och alla var görtrevliga. Jag var ute en stund för de ville gärna prata med falang. Och faktiskt jag gillade dem skarpt. Dock stannade jag inte, jag tycker i alla fall inte det passar sig att jag går på andra familjers begravningar. Alltså människor jag ALDRIG förr ens sett.

 

Men hör här. Vem kommer ut, om inte Dan, han älskar ju att frottera sig, och folk gillar honom skarpt också. Jag frågade honom, för han kom förbi mig också, om varför han gick på den begravningen? Han ble änna lite stött i kanten, men förklarade, de är goda grannar till oss.. och sedan inget mer.

 

Men Dan, du sade ju till mig att du inte sett till dem på över ett år, du har knappt pratat ett ord med dem tidigare, och att familjen bor i Khorat, och inte i det tomma huset du besöker nu... I Sverige i alla fall, så bör man ju helst ha en anknytning till den döde eller hennes familj om man skall anse det som passande att man glider in på dessa tillställningar. Han hade inget svar på det. Och varför tjöta om det. Hans motiv var väl, ja va då???

 

Kram - Glegolo

 

 

Chaiyaphum CCCXXIII, Thailand

 

Vår eminenta granne, alltså dottern till den sura kärringen. Det är alltså dottern som äger huset. Huset som de ”raggade av” en engelsman som arbetar i Irak. Nu igår kväll så satt där ytterligare en ny falang som de fått tag i, oftast via internet. Vi har nu offer nummer 6 sedan vi kom i maj....

 

Jag hoppas någon gång att en av dessa falanger kommer i samspråk med mig och frågar lite frågor. Jag tänker inte själv berätta det jag vet, men om de frågar, så drar jag mig inte en sekund för att berätta. Detta avskräde till Thaifamilj, som lurar falanger i mängd, de tänker då inte jag beskydda.

 

Jag sitter här och pillar som bara sjutton och försöker att fatta hur den nya bloggen funkar. Speciellt hur jag skall lägga till foton. Jag har kommit lite på vägen. Men en sak fattar jag inte!! Och det är att EDITERA mina inlägg, jag hittar bara inte den funktionen. Någon som läser detta kan lotsa mig fram till den knappen i bloggen....

 

Nu är allt klappat och klart med Dans hus i Amerikat. Det är sålt, och en stor sten har fallit av Dan bröst nu. Så nu slipper han bekymra sig om att hyra ut huset därborta, nu kan han satsa stenhårt på det han har här i Thailandet! Och det är väl därför bl.a. som man är här. Man vill bort ifrån ansvar och andra pålagor.

Igår hittade Yongut ett kanonställe att äta på. Visserligen sitter vi på trottoaren och äter, men vem bryr sig mer än jag. Det är ju bara så ända in i böveln varmt och sitta där och äta och också andas in de goa ångorna ifrån avgassystem som aldrig lagas eller fixas till så länge som bilarna rullar.

 

Jo vi åt, och vi njöt, det var en kanongo ”Ladna” som vi bägge åt. Och när jag betalade, så sa de ”hasip baht”, hmm... kan det bli bättre? 50 baht ( SEK: 11.-) för oss bägge. Det kallar jag, snålkalle, för en bra lunch det... Det blir ju svårare och svårare för Yongyut att bli irriterad när jag säger att det är billigare att äta ute..

 

Hon säger ju att hon kan äta flera gånger (dagar) på det hon köper. Men när man nagelfar den sanningen, så är den som västanvinden, den flyger och far åt alla håll. Jo, när då Yongyut köper in och gör mat härhemma. Så blir det visserligen flera portioner, så långt stämmer det. Men sedan då..

 

Jo, först äter vi kl. 18.30 cirka. Sedan börjar den madammen att ”smånalla” på käket som är ämnat för nästa dag, och detta sker kvälls/nattetid. Jag försöker då att förklara för henne. Om du käkar upp maten samma dag, så spelar det väl ingen roll att det är flera portioner du får ut utav den pengasumma du handlar för. Går vi ut och äter, så äter vi ju inget mer sedan den dagen (middag alltså) Så därför blir det dyrare när du dubbeläter den hemmagjorda maten...

 

Och då bli hon arg, och tycker att jag är ”keehnio”,, och det betyder snål på svenska. Och då blir jag jäkligt sur, inte fasen är jag snål, bara för att jag vill ha koll på vad som händer med pengarna. Men där ligger våra kulturella skillnander. Vi , oftast skall jag väl säga, i västerlandet, försöker ju att ha lite kläm på vart hän pengarna försvinner varje månad.

 

Annars blir det ju svårt att spara t.ex. till semester eller prylar man vill ha. Och det är svårt att ändra livsföring om man fasen inte vet vad man använder pengarna till egentligen. Men vi kör på, ett leende så är det glömt bara. Och det är ju jäkligt skönt. Jag som varit ihop med flera sura falangmadammer hemmavid. Där det är legio att vara sur allt som oftast. Usch nä, nu glömmer vi det ämnet.

 

Kram - Glegolo

 

 

Chaiyaphum CCCXXIV, Thailand

 

När jag satte mig tillrätta igår kväll framför TV;n runt kl. 21.45, så kände jag en görkall vind svepa genom huset. Nu har vintern tydligen kommit tillbaka igen. Jag fick i alla fall ta på mig en T-shirt där jag satt. Sedan gick vi och lade oss, och i morse när jag gick upp så noterade jag att sovrummet med Aircondition ju var varmare än rummet utanför. Nä, nu är det dags att fimpa A/C;n en månad eller så. Man sparar ju cirka 1.000 baht/månad på det.

 

Tänk att få dra fram jeansen igen. Jag använde dem ju 2 eller max. 3 ggr förra december under vintern. Och sedan blev de hängande för det har enbart varit varmt. Men dagarna skall ni veta är görvarma trots att det är vinter. Det är när solen går ner som kylan kommer krypande och temperaturen kryper ned till runt 16-17 grader.

 

Nu på fredag så skall jag träffa svärmor (Alfa) nummer 2, och göra upp om fru nummer 2, vi får se hur dyrt det blir. Ryktet säger dock att den familjen nog vill dra mig på cirka 50.000 baht i hemgift. Men det kan de ju drömma om, max 25.000 baht kan jag tänka mig!! Jag börjar redan att planera boendet här hemma. Soda och Namkäng får dela det sora sovrummet som ju Namkäng bor i, i dag!

 

Och sedan är den stora frågan, skall jag göra som haremsgubbarna gjorde förr? De lät fruarna bo ihop, och själva bodde de ensamma i ett annat rum. Jag tror nog att det lutar åt att jag tar Sodas sovrum, så får Yongyut och Ajhupa sova ihop, så får vi se hur det går.

 

Just nu så har jag ramlat ned i en avgrund vad det gäller nyheter och saker att rapportera härifrån. Det är jättesvårt att hitta på nytt hela tiden. Men med lite tålamod och ett par dagars uppehåll, så kommer det säkert in mer saker att skriva om. ”Jag får la änna skärpa te mej!!”

 

Jag har i alla fall tagit fan i hågen och börjat återigen med att Lära Soda och Namkäng och Soda att läsa och skriva engelska. Det visade sig ganska snart nu när jag kollade att undervisningen i Sodas klass är som en jädra öken. Han har inte lärt sig ett skit och han kan inte läsa än mindre skriva. De har en amerikansk kille som är en ”riktig” lärare och det har han papper på. Men han måste va jävligt sorglig. Han lyckas inte med någonting i sina engelska-klasser.

 

Jag börjar nu i alla fall på mitt sätt, rätt eller fel, det struntar jag i. Men jag vill att killen skall lära sig, annars kommer han ju på efterkälken redan som barn ju, och det är inte bra här i konkurrensen i Thailand. Man hoppas ju att han skall ha ambitioner och göra något annat än att så och repa ris 2 gånger om året, och dessemellan sitta under nåt sketet hus och bara dega och dricka brännvin.

 

Jag märker nu efter 4 dagars 1/2 timmar, att Soda inte kan tona ljuden på bokstäverna utan han kan enbart det som de lär ut i skolorna här i Thailandet, nämligen att rabbla. Detta jädra rabblande är något de älskar att lära ut till ungarna. Rabblandet gör då att du egentligen inte kan ett enda skit., de kör a,b,c,d,e,f,.. o.s.v.

 

Det klarar de.. men när jag frågar vad är detta för bokstav: a, det funkar, f = där skiter det sig direkt. Ni vet d kommer ju inte efter a,, så de måste räkna på fingarna i det läget. Jag vet ju egentligen inte hur man gör när man lär någon att läsa och skriva. Men jag fixar det, jag lovar!

 

Jag började det första jag gjorde att köra med rimstilen, alltså körde ett tema t.ex. bake, cake, fake, lake, make. stake, wake, och så körde jag stenhårt en halvtimme med de inblandade bokstäverna. Nu klarar Soda av att läsa och tona de inblandade bokstäverna, och det är ju en bra start. Han får sedan skriva dessa ord och läsa samtidigt orden.

 

Och så kör vi ett tag nu. Sedan går vi över till ren läsning, men detta gör jag när jag känner att killen har fått kläm på tonering (heter det så??) på alla bokstäverna. Man skall tänka på i detta läge dock. Soda har ett helt annat alfabet än det latinska i sitt huvud, och det måste vara jättesvårt att lära sig HELT nya ljud som inte alls ens finns i thailändskan. Men vi kör på, killen skall vara läskunnig snart, det törs jag lova.

 

Kram - Glegolo

 

 

Chaiyaphum CCCXXV, Thailand

 

Torsdag 19 november 2009, Guttorm och Olle plus fästmö kom och besökte Chaiyaphum och bl.a. mig. De hade med sig till mig; senapssill, matjesill, löksill, och anjovissill, julen är nu räddad. Men vi kan dessutom ha delar av denna sill till förrätt redan på fredag kväll när vi tänkte bjuda gänget på middag.

Vi gick ut nu ikväll till 89 bahts-stället, ni vet den där restauranten där man äter för 89 baht så mycket man orkar och vill. Alltså styvt SEK: 20:- för denna middag. Vi hade en trevlig kväll där hela gänget. Och det skall sägas direkt Guttorm är kär... hahaha!!

 

Han hade ju en tjej som han var ihop med tidigare som hette Lee. Hon var en mycket trevlig kvinna, men Guttorm körde lite väl mycket med henne. Jag menar, här har han en kvinna som till slut t.om startar en damfrisering och försörjer sig själv och sina barn plus mamma. Vad gör Guttorm? Jo han kör med henne, super, och beter sig som en stolle.. Synd.

 

Men nu är han igång igen i alla fall. Han är dökär, han får inget sex, för tjejerna här uppe i Isaan, där dröjer det väldigt länge innan Bamylen börjar verka. Så han får hålla hand så länge. Ja så länge tills han ger henne något slags löfte om deras framtid. Precis som hemma, falang-brudarna gör ju samma sak eller hur, i alla fall ute på landet.

 

Fick en kommentar ifrån en läsare, vet inte vem tyvärr. Som i alla fall skriver ”När man skriver kinesiska betyder en punkt, kvinna. 2 punkter betyder skvaller och 3 punkter betyder gräl”, Och det är sant många fina visdomsord kommer ifrån det hållet. Men nu skriver vi ju inom ”vår egna” kultur och språk, så jag tolkar 1 punkt som avslut, 2 punker som tveksamt och 3 punkter till stick därifrån, bara problem!

 

Hade vår middag igår kväll (fredag 20 nov 2009), och det kom: Olle + fästmö, Guttorm + fästmö, Dan och Amphorn samt Yongyut och jag med barnen. Så vi var en rejäl ansamling mänsklig närvaro runt bordet. Och som VANLIGT, thaidamerna käkade sin thaimat, och som vanligt så käkade vi utlänningar falangmat.

Jag måste säga en sak, visserligen är jag ingen kung i köket på något sätt. Men va sjutton! Efter 30 som ungkarl, så vet man ju lite grand i alla fall (väldigt lite då då!!). men jag menar, när man serverar maten och man är orutinerad och ensam, så blir ju all mat kall ju..

 

Jag serverade kalla potatisar till sillen, jättebra? Jag serverade kall köttfärssås till, spagettin, jättebra??? Glömde att ta fram ölen jag hade köpt, alla satt och drack grogg till maten... Ok inga problem för min del... Så jag hade ett slit i att springa mellan micron och matbordet mest hela middagen, men va kul vi hade ändå.

Middagen blev dock som vanligt alldeles utmärkt, gästerna visste ju att detta inte var en 5-stjärnig restaurant percis, så de klagade inte för mycket.

 

Under dagen igår så började vänstra nederdelen på min mage att värka och ömma. Vi var ute på risfälten med Guttorm/Olle + deras fästemöar, och Olle fastställde med en schäfers säkerhet att detta var blindtarmen och att den satt på vänsterersidan på magen. Jag var orolig i 3 timmar cirka innan vi var hemma och såg framför mig operation, alla mina semesterpengar = bye bye, och ingen resa till Sverige nästa år.

 

I alla fall kom hem, googlade i 7 sekunder cirka och fastställde snabbt att han var DING, blindtarmen sitter på höger nederdel av buken. Kom då att tänka på att jag har ju problem med tarmfickor. Där samlas ibland lite mat och kommer inte vidare, dåliga bakterier växer till sig och inflammerar då tarmfickan, varefter det blir ömt som satan. Jag vet inte hur man kurerar detta med mer än antibiotika och käka bra mat. Så idag lördag skall jag låta Yongyut dra iväg mig till läkare. Så får vi se hur Thailändsk medicin klarar detta lilla dilemma.

 

Kram - Glegolo

 

 

Chaiyaphum CCCXXVI, Thailand

 

En del har frågat mig om vilka personerna är på fotona i bloggen, och anledningen till att jag inte skrivit något, är att jag inte lärt mig ännu hur det funkar riktigt inne på bloggen. I alla fall utan någon ordning. Huvudbilden ovan är ifrån översvämningarna nu i september/oktober, och visar bybefolkningen som är ute och fiskar. De samsas ganska bra härnere måste jag säga.

 

Bilden ensam ute till höger föreställer Namkäng,min tanke var ju här att kunna fylla på med bilder under där ute i marginalen, men hur gör man det då? Sedan har vi ett foto på 3 kvinnor..... eller är det 3 kvinnor? Höger är kvinna, mitten är definitivt kvinna, det vet jag (Yongyut), men ut till vänster. Kolla noga, är hon inte söt..

Javisst det är ägarinnan till det jag kallar ladyboy Cafe, han är görtrevlig och man struntar faktiskt härnere om man är ladyboy, bög eller vad man nu är. Var och varannan thaikille är antingen bög eller Ladyboy eller bådadera, detta vet ni ju sedan jag berättat om det förr.

 

Vidare så finns det en bild av en kvinna som också fiskar och hon var jättetrevlig och visade mig hur detta fungera. Jättekrångligt, man doppade grejen i vattnet väntade i 3 minuter, och lyfte upp den och lade småfirrarna i en burk... till sist där finns också en bild på en jätteskalbagge. Jag tyckte den såg så mysig ut, och det var det största elände jag någonsin sett. Se bara jämförelsen med min mobil-telefon.

Jag skall se om jag inte till slut kan se hur man lägger till text också till bilderna. Denna bloggen är så jädra krånglig tycker jag. Man kan inte, vad jag kan se i alla fall, gå tillbaka till sitt egna inlägg och editera dem.. varför inte det nu då?? Ja man undrar ju!!

 

Imorse helt plötsligt ut ur det blå kom det besök till oss. Det var en kille som jag träffade via Thaivisa inne på internet. Det var samma Kent som hade lovat mig en påse kålrotsfrön utav modell Östgöta II. Kent kom alltså idag med sin fru, och det visade sig vara de trevligaste människor man kunde tänka sig båda två.

De var nedflyttade som jag fattade det för något år sedan, men Kent har varit av och till härnere i styvt 30 år nu. Han och hans fru hade varit ihop tror jag i nästintill 25 år. Hon pratade flytande svenska, men Kent var som jag, hans motivation i dagsläget var väl inte på topp att lära sig Thai.

 

Vi fick goa 3 timmar där vi satt och pratade och åt en bit mat, vi talade om våra gemensamma erfarenheter, och tänk vad lika vi människor är i mångt och mycket. I alla fall de som kommer ifrån samma kulturer. När man är ensam utan socialt liv härnere för länge, så börjar man nog till slut tro att det är fel på en själv efter alla bakslag man åker på i kontakt med de thailändska myndigheterna.

Men då kommer det sådana här tillfällen när man stöter på andra falanger och pratar med varandra, och de också har noterat det fullständiga förakt som tjänstemännen visar för en i många lägen. Att sedan befolkningen är enbart kanonbra är en sak.

 

Men de jädra tjänstemännen uppvisar ett främlingshat som är grymt. De förstår nog inte själva hur korkade de är. Jag menar, här vill de då så gärna ha falangens pengar som kommer Thailand tillgodo vareviga månad. Men de vill INTE att falangen skall ha någonting i gengäld överhuvudtaget. De hotar med avvisning om inte en miljon dokument ifylles, och en miljon krav uppfylles.

 

De bevakar en som hökar och de obstruerar som de behagar och de vill ha mutor helt öppet, de skäms inte för någonting, tjänstemännen härnere.Tänk om vi i västvärlden och speciellt Sverige hade bedrivit vår främlings/invandrarpolitik på detta sätt, secket gött ramaskri det hade blivit på Janne Josefsson och Co.....

Förresten var är den för övrigt goe gubben Janne Josefsson nu när vi svenskar blir så jädra dåligt bemötta härnere. Det uppförande som svenska politiker uppvisade i en av hans program ifrån Stockholm ni vet, är ju fasen absolut INGENTING mot vad jag själv upplevt och upplever härnere i Thailand. Nä, vi svenskar skall räta på oss i vår fulla längd. Vi är jäkligt schyssta i jämförelse med de flesta kulturer och folkslag, tycker jag i vart fall!!

 

Kram - Glegolo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chaiyaphum CCCXXVII, Thailand

 

Jag har nu planterat styvt halva påsen med kålrotsfrön, och nu hoppas jag att även ni alla läsare hållerna tummarna för framgång i detta vådliga äventyr. Kent hade ju gjort ett försök förra året med dessa frön, men misslyckats gruvligt. Han skyllde på att det kom en värmebölja på 43-44 grader under 2 veckor och knäckte hans söta frön.

Det är säkert möjligt, men jag har planerat mina där det enbart kommer att finnas morgonsol i cirka 4 timmar. Så värmen och solen kommer inte att komma åt och bränna sönder plantorna (hoppas jag).

Igår lördag tidigt, så stack vi till Ram Hospital och tänkte ta tag i det här med tarmfickan. Vi kommer dit och precis som vanligt mycket trevliga människor, väntar i kanske 12 minuter. Vi kommer in till en doktor, men ursäkta mig, killen ser ju ut att vara 24 år gammal och han pratar ingen engelska. Sköterskan dock som tjänar en 100:a del av vad killen tjänar, hon kunde språka lite grand.

Han klämmer och klämmer och han vet absolut ingenting. Jag försöker då att ta tag i det så vi kan komman hem någorlunda snabbt. Förklarar att det inte är blind-tarmen den sitter på andra sidan, men det visste han såklart. Jag förklarade att jag tidigare i Sverige haft problem med tarmfickor, och att det är ställen på tarmen där maten kan få lite stopp på sin väg ut..

Tack vare att det tar lite stopp och det fastnar matrester där, så blir det området lätt inflammerat förklarade jag, och det gör ont. Behandlingen i Sverige är medelst antibiotika... Han frågar om jag är allergisk, nä säger jag och så skriver han ut, inte en utan 5 tabletter som jag skall äta 2-3 ggr varje dag i 10 dagar.

Jag hoppas att detta skall lösa sig och att inflammationen skall gå över. Jag skall försöka att äta vettig mat, alltså lättpasserad mat och dricka mycket (vatten), och kanske hålla det inflammerade stället hyggligt rent så mycket som möjligt!!

Herrejösses, jag tror att jag löst det där med att lägga upp bilder inne på bloggen. Dock... jag kan hantera bilden som skall vara huvudbild längst upp, och jag klarar att hantera och lägga dit olika bilder i mitten tilhörande de olika avsnitten. Men jag klarar INTE av att lägga till bilder ute i högerkanten.

Där kan jag enbart köra mosaik, alltså samma bild som återkommer på varandra hela vägen ner. Jag skulle faktiskt vilja ha olika bilder på varandra ute på höger-kanten. Men det klarar jag inte nu.. kanske får kolla hur andra har gjort inne på bloggen.

Har varit inne och kollat lite grand på de andra bloggarna som finns inne på bloggspace.se Jag måste säga en sak först..... är vi killar dinga i roten eller?? Är vi killar inte skrivkunniga??? Eller är vi killar helt ointresserade utav allting som har med skrift att göra??

Så gott som (nästan) alla bloggar var undantagslöst skrivna utav kvinnor-tjejer-damer, så all heder till dem. Men man undrar ju vad killarna håller på med. Är detta kanske ett resultat ifrån skolans värld egentligen. Jag vet ju att sedan lång tid tillbaka i skolan, så var det mestadels flickorna som var de duktiga, mer framträdande.

Och hör och häpna, detta är inte något som är typiskt för Sverige, Det är exakt likadant härnere i Thailandet, skall ni veta! Flickorna här är oerhört mer energiska och oerhört mer duktiga än vad killarna är i alltför många skolklasser Nä skärpning tycker jag.. det är ju skitkul att skriva, att bara låta orden vältra ur huvudet på en och in i datorns finurliga värld.

Kram - Glegolo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chaiyaphum CCCXXVIII, Thailand

 

Nä, nu ledsnade jag på den himla medicinen jag fick för den inflammerade tarm-fickan i magen. 5 olika sorter.. jag gick in på internet, och med risk för att man kanske inte är sådär himla grym på mediciner, så googlade jag fram följande om medicinerna: de 5 olika var bra för: a) stoppa Diarre´ b) Gaser i magen, så den svullnar c) bra mot dålig galla d) hämmar uppkomsten av för mycket magsaft.

Jag berättade för den s.k. läkaren här att jag var frisk sånär som på tarmfickan. Jag berättade att jag inte hade feber, ingen dålig skit och inget färgad kiss och att magen fungerade bra, det var enbart tarmfickan som var inflammerad. Och så går han och drar mig på pengar för jädra skitmediciner, secken taskespelare.

Jag kommer nu i samråd med Dan att enbart ta den 5;e medicinen som heter NORFLOXACIN 400 MG. Denna medicin skall tydligen enligt internet vara bäst lämpad för att ta tag i, och rätta till t.ex. urin-vägsinfektioner.... va bra, det är ju nästan inflammation i tarmfickan... hehehehe!!!

Idag så bytte vi 3st låsvred i huset, jag försöker att ta det lite pau au pau, stavas det verkligen så?? Jag menar alltså peu à peu... i alla fall de gamla hade målarfärg på sig ifrån väggen, och de var hängiga och dåligt koordinerade, rent värdelösa låsvred. Vidare så fick killen också hyvla till 2st dörrar som knappt gick att stänga.

I Sverige så hade ju hussäljaren naturligtvis betalt detta eftersom det är saker som var kassa redan när vi flyttade in i huset. Men det fungerar inte så alls härnere. Skulle jag jobba mig på dessa grejor, så skulle de bli rent ut sagt förbannade på mig. Här skiter man i sådana saker och det mesta annat som är fel i huset. Så jag fick betala för 3 timmars jobb totalt 400 baht (SEK: 90:-). Men nu ser det bra ut, så alla är glada.

Kålrotsfröna fick sig en ”skyddsmatta” idag. Jag handlade in en typ fiberduk i grönt och lade detta över planteringen utav kålrotsfrön. Detta med en stilla förhoppning nu då att jag skall slippa insektsangrepp a la massiv, och också slippa den värsta brännande solen brännande direkt på plantorna när de väl vågar uppenbara sig ovan jord.

Nu igår söndag 22 november 2009 så stack Guttorm och Olle tillbaka till Jomtien igen. Guttorm har tydligen arrangerat nu, så damen han är så kär i, skall komma ned på ”prov” i en styv månad snart. Hon ville ha 10.000 baht och absolut ingen ”bombom”. Guttorm kär som en ”klockarkatt” gick ju med på detta. Så vi får se hur denna vackra osexuella saga slutar.

Idag tisdag 23 november så kom det efterlängtade kuvertet ifrån Agneta och Sverige innehållande vörtmix och jäst.. Jösses secken jul vi skall få härnere nu. Tänk Er; sill i alla de former, potatis, gräddfil, gräslök, skinka, vörtbröd, ost, och som tur är så slipper jag brottas med lutfisk, jag tycker bara inte om den fisken. Stort Tack Agneta i Askim

Men lite snaps och allt det andra och sedan är man bara så himla nöjd ett tag till. Och med lite flyt så hoppas jag att kålroten skall ha vuxit färdigt, så att rotmoset kommer på bordet i januari någon gång. Men ärligt talat, så har jag ingen aning om hur lång tid det tar att odla kålrot. Vi får se, och jag får välan lära mig på erfarenhet.

Kram - Glegolo

 

Chaiyaphum CCCXXIX, Thailand

 

Var med Yongyut och småhandlade in i den lilla byn Nong Nasaeng, där vi bor alltså. Vi bor ju strax utanför denna by. När vi hade handlat salladen den eländiga, och lite andra insekter, så sade Yongyut ut ur det blå, - ”se där är Aloe Vera”, jag tittade ner, och ta mig sjuttan, där växte en hel lång rabatt på 10 meter cirka. Denna svindyra växt hemma i Sverige, växer mer eller mindre vilt här.

Otroligt egentligen, och dessutom som jag berättat om tidigare, så har de den absolut bästa Aloe Vera just här i Thailand. Kostnaden för en sådan hemma i Sverige är väl runt 1.200 – 3.500:- per liter för make upe och sådant skräp, och cirka 300:- liter/kg för den ätbara varianten. Ni kommer väl ihåg den fantastiska händelsen med Guttorm (den tokige Norrmanen ni vet)

Han var ju här med Reine H. I september förra året, vi var på restaurant och personalen råkade olyckligt välta hela jädra stekheta barbeque-kruset med stekhett vatten och brinnande kol rakt över Guttorms fortplantningsdetaljer. Personalen rusade fram på en sekund och innan ens Guttorm hann börja skrika av smärta, så hade de fått ner långbyxorna på honom och fått fram,,,,, ja just det,..... Aloe Vera i sin vildaste ädlaste vildväxande form.

De skrapade bara på ytan på den och började direkt att idogt veva fram och åter med växten på hans hud. Han kom ut 10 minuter senare, och sade, - ”secket tjöt det var om den här bagatellen då”?? Han hade ingen smärta alls, och dagen efter när vi tittade så kunde vi ine ens se den minsta skråma på huden och inga missfärgningar heller. Så Aloe Vera fungerar precis, om inte t.om. bättre än vad som sägs.

Idag 24 november 2009, så har fortfarande inte mina 400:- kommit tillbaka ifrån banken eller ATG. Saken var ju den att jag den 14 november skulle sätta in 400:- på mitt ATG-konto och pengarna skulle dras via mitt VISA-kort ifrån mitt NORDEA-konto. Jag gjorde vad man skulle, körde inloggning och koder och alla grejor som hörde till. Och vad jag såg så drogs pengarna ifrån mitt bankkonto som det skulle göra.

Jag kollade sedan som vanligt att de kom in på ATG-kontot , ingenting kom fram.... jag gick in på ATG och kollade av mitt konto där och det stod att betalningen aldrig registrerats hos ATG utan hade misslyckats. Fasen också.... pengarna dragna ifrån bankkontot men mottagaren (ATG) sa att de inte fått dem. Jag åkte ned till stan på söndagen och drog/printade ut en reklamationskopia ifrån bankens dokument-värld, och faxade en claim upp till kortavdelningen i Stockholm.

Jag fick brevledes 4 dagar senare brev ifrån dem att de fått mitt fax. ATG svarade i samma veva i tisdags 17 november att de kunde se att pengarna hade ”studsat” tillbaka till banken igen, och att jag skulle kunna se det 3-5 dagar senare, alltså som jag kunde räkna ut den 17-19 november. Idag så skriver vi 24 november och pengarna har INTE kommit tillbaka ännu.

Banken har haft min claim (Reklamation) nu i 1 vecka, och jag har inget hört alls.... Det är väl härliga tider. Precis som vanligt med alla dessa instanser i Sverige. Jävligt kvicka med att kunna läsa av att folk är skyldiga dem pengar, men fan ingen koll alls hastighetsmässigt på att återställa pengar. Jag anser detta vara ren och skär stöld av mina pengar. Men vi får la se, vad stora monstret NORDEA gör för att klara upp denna situation.

 

Nu skall vi i dagarna gå och köpa en elektrisk ugn, och jösses secka maträtter vi kan laga till nu då. Till att börja med Vörtbröd, och också fiberrikt bröd för mina tarmar, det blir bra. Men sedan skall vi laga till goa köttabitar så att läcker-gommarna här vi Thailand skall börja tycka om vår mat, Men det är nog bara en dröm.

Kram - Glegolo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chaiyaphum CCCXXX (330), Thailand

 

 

Hej och hå, så är vi framme och pillar i 330 kapitlet. 715 maskinskrivna A4-sidor i WORD, det är grejor det gött folk!!! Idag på förkvällen klockan 17.30 så satte det igång i ett stort hus som ligger 100 meter härifrån, alldeles strax utanför vårt egna område, ett jädra oväsen.

Jag cyklade dit och kollade läget eftersom de hade en sådan enormt grymt hög musik på. De hade inne på sin jättetomt byggt upp en jättescen, och det höll på och arbetades därinne med att koppla och bygga denna scen. Nu är klockan 21.45 och det brötas därinne, det är en popgrupp, heter det så i Thailand?? I alla fall ett band som spelar, och det finns INGEN publik alls.

Jag fattar bara inte vad denna jädra idiotfamilj håller på med. De spelar för ”kråkorna”, och stör hela grevskapet. Allt var sedan borttaget kl. 23.30, Så varför detta arrangemang med en jättescen, det vete håken!”!

Idag bjöd vi in Peter och Nought till middag på torsdag. Det känns som om det var vår ”tur” att bjuda. Vi har varit hos dem 3ggr nu, och de har varit hos oss ”bara” en gång på middag. Vi passade på och bjuda även Dan och Amphorn. Damerna skall ju äta sin ”omöjliga” mat, medans vi duktiga falangkillar skall få rektigt go mat till-verkad utav undertecknad.

Ok då inte allt skall jag göra. Yongyut kommer att ångkoka fiskfile´det brukar hon kunna göra alldeles utmärkt. Till detta så fläskar jag ihop en pepparrotsås och kokta potatis. Tänk sicken go middag det blir. Jag toppar sedan detta med en grymt härlig iceacream till efterrätt. Ja gott folk, det är ibland härligt att immigrera.

Ibland tänker jag faktiskt på detta med flytten hit ned till Thailand. Det har ju inneburit för mig själv en väldig omvälvning i nästan allt. I Sverige, så var man ju en grymt inbiten ungkarl, som fullständigt hade tappat tilltron till kvinnan och ha ett sällskap i livet överhuvudtaget.

Dock så levde man ju väldigt bra ändå. Man hade ju sina hobbys; fotbollen och musiken och det sociala livet, som var perfekt för min del. Man hade ju tur som hade flera väldigt goda vänner och kamrater hemma. Sedan åker man hit ned till Thailand. Fotbollen försvinner bort. Umgänget runt musiken försvinner också.

Och mitt sociala umgänge försvinner fullständigt det också. Det är ju bara Reine Hast som kommer hit ned och hälsar på. Härnere så får man familj, och man trivs jättebra med det. Det trodde jag ju inte var möjligt att det kunde hända. Man får helt nya vänner, och det är goda vänner faktiskt, så man känner sig inte ensammen heller.

Och sedan så skapar man sig en fritid där man kan arbeta lite grand via nätet. Man kan fortsätta jobba med musiken, som dessutom utvecklas hela tiden. Och så sitter man och jobbar med bloggen, alltså skrivandet, och det tar ju sin gruvliga tid skall ni veta. Och så motionerar man 1-2 timmar varje dag. Så gott folk, tiden rullar på i en mycket snabbare takt härnere än vad den någonsin gjorde hemma i Askim.

Nu skall jag återknyta till besöket vi hade ifrån paret jag träffat via internet, alltså Kent och Noi. Kent berättade för mig att han just var i förhandlingar hos domstol gentemot byggkillen som hade smällt upp deras hus härnere. Ingenting av allting var OK, det som jag gnällt om var ingenting i jämförelse med stackars Kents hus.

 

Byggfusk, snea vinklar och skitmaterial. Och dessutom så hade han bara slängt allt skräp och avfall ifrån husbyggandet direkt utanför deras tomt, det såg för jävligt ut rent ut sagt. Nu hade de i alla fall stämt denne byggkille inför domstol. Normalt sett om det hade varit Kent som hade varit målsägare, så hade han varit fullständigt chanslös, och det hade väl byggkillen kallt räknat med.

Men nu var det frun Noi´s hus, hon stod alltså som målsägare eftersom hon ju ägde huset. Och målet stod då mellan 2st thailändare varav Kent och Noi kände polischefen. Här handlar det ju mycket om vem man känner, eller om man betalar mutor. Nu behövde inte Kent betala någonting, de stämde byggkillen på 200.000 baht för att fixa till fuskbygget.

Och i förrgår så beslöt domstolen att tilldöma Kent och Noi dessa 200.000 baht. De åkte och hämtade checken med eskort utav polischefen, så det blev inga problem. Fasen va gött att rättvisan i alla fall någon gång härnere kan vinna över idioterna som regerar här.

Kram - Glegolo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chaiyaphum CCCXXXI, Thailand

 

För att återknyta till Kent och Noi´s byggherre och hans s.k. byggfusk. Ja byggfusk, men det kallas inte så här nere. För att det skall kunna kallas så , så måste det finnas en motpart, och det finns aldrig motparter härnere i Thailand, för att de är så ända in i norden fega i att ifrågasätta varandra. Så härnere kallas det ingenting, man gör bara som så att man ordnar det själv , alltså om man upptäcker något fel på huset. man "besvärar" inte byggherren.

 

För han har ju mer pengar än vad lilla jag har...... Nu dock de senaste 30 åren, så har ju dessa byggherrar mött ett helt nytt klientel. DE S.K. FALANGERNA, Alltså utlänningar som har bra mycket mer pengar än byggherrarna, och som VÅGAR ställa krav på fjantarna som bygger husen. Så nu är det helt annat mellan FALANG OCH THAI vad det gäller byggfusk, skall ni veta.

 

Vad är det som nu kryper över min mur, är det en cikada? Nej ack nej, det är ytterligare en falang. Alltså nummer 7 sedan maj. De andra har inte varit speciellt snacksaliga. Men denna kille var yngre, kanske 30-33 år gammal. Han tog initiativet och presenterade sig och skakade hand. Trevlig kille.

 

Han började med att berätta att han bara skulle stanna 1 vecka, för det var lite svårt att ”komma ifrån”, och att han kom ifrån Australien. Och sedan berättade han att han skulle bo här i huset hos sin fästmö. Jag höll på att sätta i halsen. Detta VAR alltså numro 7.... väldigt duktiga föräldrar, de är faktiskt som jag sagt, rena rama hallickarna för sina döttrar. Och döttrarna är rena rama mjölkkossorna.

 

Under den korta tid som han och jag pratade, så hann först dottern sträcka sig ut och desperat försöka få killen att gå in igen och avsluta vårt samtal. Han nappade inte på det då, sedan efter 1 minut cirka, så öppnade mamman dörren, och mer eller mindre kommenderade in killen in i huset. Jag hann dock säga till honom – ”du, de vill inte att jag pratar med dig, de är rädda att jag pratar...” och han sade det sista att, - ”we talk more”

 

Det är ett fantastiskt scenario som bara byggs på med tiden här. Och det ända jag får höra utav Yongyut är, - ”prata inte med dem, berätta inte vad du vet”... o.s.v. jag å min sida vill ju förutom då att ta hämnd på kärringa där inne, så vill jag ju naturligtvis rädda dessa killar som kommer hit och blir rånade av denna familj.

 

Men vad skall jag göra,,, säger jag nåt, så blir jag väl busen antar jag. Men vi får se, det kanske ger sig.... men slutmålet är att förgöra dessa banditer, jag lovar. Men det vill jag inte visa här hemma, för det klarar inte Thai av, alltså att vara rättframma och avslöja idioter i sina omgivning.

 

Nu imorse så hade familjen (den otäcka grannen) tagit sitt offer ifrån detta hus till sitt andra hus, alltså det hus som föräldrarna äger. De blev säkert livrädda när de såg att vi skakade hand och pratade med varandra. Livrädda att jag skall berätta det jag vet, och fått höra och hur många andra falanger som bott här med ”sin fästmö”!!!

De låste grinden, huset och stack iväg tidigt i Pappas bil. Så nu är det helt upp till denna unge Australiensare att se till att han inte blir ”snodd” på för mycket pengar bara!!

 

I skrivande stund så är det torsdag morgon 26 november 2009, och jag mår precis likadant som jag gjort nu sedan i fredags förra veckan. Det maler och gör ont stundtals på vänster sida , dock så känns det bättre om jag bara äter lite mindre än vad jag brukar göra.

 

Dock när jag lade mig ner igår kväll så blev det värre. Och jag stannade uppe till kl. 04.00. Men tiden får läka detta, och jag kör på med fiberbröd och pulvermussli över yoghurten. Håller mig ifrån stekt mat, så får vi hoppas att det blir bra till slut. Ev. tips emottages tacksamt ifrån Er läsare.

 

Kram - Glegolo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chaiyaphum CCCXXXII, Thailand

 

För de av Er som är intresserade, så kommer här en mer detaljerad redogörelse om händelseförloppet med kamratens hus härnere, alltså det som avlöpte lyckligt. Så när de hade konstaterat att huset var skitdåligt byggt överhuvudtaget, så var det första de gjorde var att ta kontakt med en advokatbyrå, hustrun gick igenom allting med advokaten.

Sedan så kollade dessa upp att byggherren hade tillgångar att tillgå om det skulle visa sig att falang skulle vinna, och pengar skulle betalas ut till dem. Men det fanns tillgångar hos den vältaliga byggaren. Sedan så inleddes nästa fas. De fixade en annan byggare som räknade ut ett pris, som togs upp vid första domstols-förhandlingen. Deras advokat hade fotat det mesta, och Domstolen sa att detta kan gå under ordet BYGGFUSK!!!

Men detta godkändes inte av den så duktige thailändske byggherren. Så då gav domstolen direktiv åt dem, samt åt byggfuskaren, att skaffa varsin arkitekt som skulle komma på ett viss datum, och titta på deras hus. Den arkitekt som falang kunde skaka fram anlände, men inte fasen hade byggfuskaren fixat någon arkitekt. Sedan blev det dags för nästa förhandling, och den kommer att komma i nästa kapitel....lipa inte nu,, kolla imorgon.....

Tänk ändå det här med internet och data och hela den svängen. Jag måste ändå erkänna att det är fantastiskt. Jag var ju ända fram till för 3-4 år sedan en sträng motståndare till att bara sitta och tillbringa sitt liv med datorn. Man insåg ju aldrig alla de sammanhang som datorn är bra. Och hur mycket man kan göra. Man gör ju ALLT!!

Nu bloggar ju jag, och då plötsligt öppnar sig en värld med många väldigt trevliga människor. Nu senast igår så fick jag kontakt med en ”ny” svensk, och vi kommer att träffas runt juletid. Han berättade att han hade hus här i Chaiyaphum, och att han skulle hit ner runt den 17-18 december. Så vi kommer nog att klämma en middag ihop tror jag. I alla fall datorn är ett fantastiskt bra media för oss alla. Men det är precis som med glass, det är skadligt och inte bra alls när man gör för mycket med bägge saker..

Som jag nämnt tidigare, så kollade jag lite grand på hur andra ”bloggar”, och för att göra detta kapitel lite annorlunda, så tänkte jag köra en typisk bloggvariant och skriva som andra gör, så att man inte behöver skriva så mycket. Det ser mer ut än vad det egentligen är. Inget är sant gällande innehållet, jag bara nojsar,

-------------------------------------------------------------------------

MIN FANTASTISKA TUR, fredag 26 juli

Skulle med bussen imorse, kom 1 minut försent ,fick se bussen glida iväg ifrån hållplatsen, då plötsligt bussen fick tvärnita (Det du Anna-Stina, den inbroms-ningen var allt i din stil hahaha), jag rusade fram och konduktören öppnade dörren. Jag tror att han var tänd på mig , hahahahahaha!!

 

 

 

MIN FANTASTISKA TUR DEL II, lördag 27 juli

Frida, Anna, Gurka, Tommy och Litson skulle hem till mig och äta en bit och kolla på melodifestivalen, alternativvarianten. Vi myste till det med popkorn och vatten, ingen ville ju säga nåt, men Fridas mage är ju avskräckande, eller hur (flabb flabb), så vi kör bantningsstilen idag... Vi slog vad om vem som skulle vinna och jag vann.

Jag fick in att ”Atomkrafts-Lennart” skulle vinna, och han vann oxå med sin senaste låt ”Mitt bränsle är ditt bränsle”, jag fick 12 kronor i vinst, hurra, det betalade popkornen, hahahahaha, fet fett kvissla, hehe!!

HUA, DENNA DAG ÄR BARA BIBLO, söndag 28 juli

Idag orkar jag inte ens skriva en enda rad. Jag är trött och utsliten efter vattnet och popkornen igår kväll. Vi pratade fram till 01.30 ochh sedan var det sängdags. Gurka fick för sig att jag var intresserad, och försökte att krypa ner hos mig, men ”hallåååå”, va håller du typ på med äckelmumrik??, sade ju jag genast. Gurka tittade fånigt på mig. Man ser ju i vissa lägen att män kommer ifrån mars och vi kvinnor ifrån venus. Vi är bara sååå himla olika. Kan ni tänka Er att Gurka tänkte på sex efter en helkväll med Alternativ-schlagerfestival, är han inte länkad eller??

ÄNNU ETT TAG SEDAN onsdag 29 augusti

Usch va längesedan jag skrev nu, det tar liksom slut ibland med orden. Men vi får komma ikapp oss,,,, någon annan gång! Hahahaha!! Jag var på bio igår och tittade på den extremt typ mysiga filmen ”En filmproducents sommar”, jag var sååå inne i filmen att jag nästan glömde att gråta när Framfalls-Eva forlorade sitt barn som hon hade ihop med sin egen far! Sedan gick jag hem, bet på naglarna i 2 timmar och somnade utmattad.

---------------------------------------------------------------------

Nä fasen också... jag klarar bara inte att skriva mer, jag tyckte ändå att jag var ganska snäll i mitt härmande. Normalt sett så skriver de knappt så mycket ens. Nu skall jag in i köket och riva tag i maten som skall fixas till vår middag ikväll!!

Kram - Glegolo

 

 

 

 

 

 

 

 

Chaiyaphum CCCXXXIII, Thailand

 

 

Klockan är nu 21.47 och jag gick precis in och kollade på mitt NORDEA-konto, och se där... där stod det RÄTTELSE 403:- i retur in på mitt konto. Då löste det sig i alla fall, tack NORDEA.

Idag fredag morgon och middagen i går blev en riktigt lyckad tillställning. Min mat med ångkokt fiskfile´(Yongyut gjorde den) samt potatis + min grymma peppar-rotsås med senap i, det var så gott, så det var väldigt. Jag åt kanonmycket, jag har ju legat lite lågt nu sedan i fredags förra veckan, och inte kunnat äta så mycket.

Men nu.. jag tänkte, här kommer grym falangmat på bordet, när händer detta nästa gång?? Jo kanske när Krister kommer hit i februari/mars och har med sig rejält med pepparrot i tub. Jag undrar kan jag verkligen klara mig förutan pepparrot så länge, ända till mars?? Skit också.... I alla fall..

Så jag åt, det var nog tur att jag drack 2st gin och tonic innan maten, och stillade magen lite.. Den natten sov jag jättegott, jag trodde jag skulle lida å det väldigaste tack vare all maten, men icke sa Nicke, allt var lugnt och bra...

Vår sedvanliga fredagslunch med ”gänget”, var tillbaka på ”ruta ett” igen. David, Dan och jag själv var där. Alltså ursprungsgänget. Det är tydligen svårt för många att komma loss 1 timme under sin pensionering, i veckan här borta i Thailandet. Egentligen så är detta ganska skrämmande tycker jag. Det visar ju att många människor inte har lärt sig ett skit utav sitt föregående liv hemma i falanglandet.

Många gånger så är det ju som så faktiskt att fruarna inte tycker det är så himla bra att falangerna träffas och ”dryftar” saker och ting, och då gör thaidamerna precis samma sak som falangtanterna gör i västerlandet, de ”obstruerar” mannen ifråga. De hittar på olika saker som bara ”måste” göras just under den timmen mellan klockan 12-13.00 på fredagarna.

Oftast handlar det om att handla saker till hemmet. Killarna är ju oftast mesar som inte vågar/orkar säga till damen ifråga, att hon får lugna sig lite i utgångsläget. Handlandet kan göras fredag förmiddag, fredag eftermiddag, hela lördagen, söndagen, måndagen, tisdagen, onsdagen eller hela torsdagen.

Det ser löjligt ut när jag skriver detta, men tänk på detta kära kvinnor, det är lika jädra löjligt när ni kör Era race med Era män. I alla fall Paul kom, men han satte sig vid ett annat bord (med sin fru!!?) Peter, Nya Zealand kom, 1 timme för sent med sin fru!!?, Roland (svensken) kom inte alls.

Och på detta sättet är det. Naturligtvis så är det Ok att inte komma, kan man så kommer man, kan man inte, så kommer man inte. Men som Paul, sätta sig vid ett annat bord och inte vårt.. Peter, Nya Zealand kommer 1 timme senare med sin fru och gjorde inga ansatser alls. Men, men, nu struntar vi i de frånvarande.

Idag lördag 27 november 2009, så visar kålrötterna sina första kronblad, små små små, men med ett förstoringsglas och 10 cm ifrån, så kan man skönja dem i fjärran, hahaha!! Mina förhoppningar är stora gott folk, tänk Er rotmos i denna ödemark i fjärran land.

 

Fortsättning följer nu på byggfusksgrejen.....

....När de kom till domstolen , så hade inte byggnissen någon arkitekt med sig. Då ansökte fanskapet att få en GRATIS via domstolen, men det avslog domaren direkt. Sedan frågade domaren byggnissen WHY? Det är ett ord som vi falanger verkligen älskar. Men då blev det lite ordväxling mellan frun och den fina byggaren.

 

Men det avtog när domaren avbröt byggnissen och frågade honom: - ”Jag själv bygger hus just nu, så detta jag ser är BYGGFUSK. Samt att jag ger arkitekten full befogenhet att beräkna vad DU har förosakat” . Sedan ansökte denna trevliga byggherre via domstolen om full betalning???? En smärre del av betalningen hade min kompis frusit inne.

 

Jisses, men se där sket han en lök. Det avslogs av domaren. Så då fick fanskapet ånyo, dra hem och redovisa för sin snikna kärring. För det var hon som startade sin eländiga girighet redan i april. Hon skulle ha mer, mer och mer. Fortsättning följer nästa kapitel.......

 

Kram - Glegolo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chaiyaphum CCCXXXIV, Thailand

 

 

Idag lördag så skall vi handla in en mobiltelefon till Yongyut. Hon vill ju gärna ha en som kostar cirka 8.500 baht. Jag är dock inte pigg på den grejen. Vi sparar ju nu till vår Sverige-resa och då skall vi inte slösa i onödan! Vi tittade runt lite, och jag pratade med Yongyut om det, och frågade henne, vad hon behövde ha för funktioner i sin telefon, -”räcker det med att kunna prata och ha en kamera, behöver du ha mera grejor??”

Njaaää! Det är väl det, men jag gillar DEN telefonen. Men Yongyut! snälla, den som du vill ha, den har en kamera och du kan prata i den, det är ju vad du behöver. Den kostar 8.500 baht cirka. Den andra kostar 4.500 baht och har en kamera och du kan prata i den., det är INGEN skillnad mer än att du vill ha samma som den som pajat nu!!! Vi kan ju spara 4.500 baht på detta!!!

Vi får se hur detta avlöper, men jag misstänker att det är en uppgörelse på gång. Jag tror oss emellan att hon tar den billigare och vill handla nåt till hemmet i tillägg till en telefon, hahaha,, de e la för goa...

Klockan är nu 19.45, och vi är tillbaka ifrån andra ronden av mobiltelefonköpandet, och denna gång så bestämde sig Yongyut, och hon handlade en 3.e variant som kostade 4.320 baht, alltså halva priset mot vad hon ville betala imorse. Bra beslut, men vilken delstat på Venus kommer kvinnorna ifrån egentligen.

Nu så var detta det naturligaste i hela världen att INTE handla en dyr mobil, glömt var morgonens morbida önskan att ha en dyr jädra mobil, och nu inget snack om saken,,, 4.320 baht pang bom. hahaha, de e la för goa, så säg!! Jag fattar ingenting! Så jag håller käften och bara väntar på vad som skall hända härnäst. Någon typ av kommentar kommer säkert att komma. T.ex. ... – ”nu när jag handlade en sådan billig telefon, så tycker jag att vi borde kunna”... Känns detta igen.... hahahaha!!

Idag är det söndag och vi har kommit tillbaka ifrån ”stan”. Vi är ute efter den berömda spisen, Jag vill bara ha den, så vi kan baka bröd och laga allsköns riktigt god mat. Är rejält trött på Thaifodret som bjuds på här i Thailand. Det smakar precis likadant alltihop och variationen är inte ens märkbar.

Min kropp klarar bara inte av att käka dessa eländiga kryddor typ chilli, och då knäcka smaklökarna. Hade jag klarat det,så hade livet varit mycket enklare för mig vad det gäller maten. Men nu med mina falangsmaklökar, så måste jag helt enkelt ha riktig mat, och då den mat helst som man är van vid. Tänk förutom hembakat bröd hela tiden, att få mör söndagsstek i ugnen, Janssons frestelse och en miljon andra goa riktiga maträtter. Framtiden ser riktigt ljus ut!

Fortsättning följer nu på storyn om husfuskbyggandet; De anlände till domstolen och det blev lite väntan. Men sedan så överlämnade arkitekten sina uträkningar och sin analys av hela byggnationen. Domaren läste igenom rapporten ock riktade därefter blicken mot byggaren och sa att DU ska betala till henne. Varvid denna eminenta byggare blev förskräckt och faktiskt höjde sin röst i domstolen och sa:

- ”Ska jag betala, det är hon som ska betala till mig”. Då reste sig domaren i rätts-salen och slog med en bok eller vad han hade på sin bänk, och sa åt byggaren att det är du som ska betala och inte tvärtom.Samt att du har rätten att överklaga i ytterligare 2 instanser, men det kommer att utgå 7% i ränta från denna dag och du kommer att ha små chanser att vinna, för även där så tittar dom på samma fakta som jag gör.

 

Samt att han sa : Har du förstått!! Då kanske byggaren insåg att han hade gått lite för långt, och hade en liten lågmäld diskussion med sin advokat, som troligtvis avrådde honom från detta. Sedan fick bägge parterna gå fram till domaren och skriva under vad domstolen hade beslutat, samt ett påpekande att detta ska betalas senast 22 november 2009. Fortsättning följer snart.....

 

Kram – Glegolo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chaiyaphum CCCXXXV, Thailand

 

Bägge parter stod alltså framför domaren och fortsättningen var...

- Annars kommer ett domstolsbeslut om utmätning, vilket skall utföras av vår advokat samt polis. Men ytterliggare ett dokument kom fram där byggaren blev ålagd att hämta sina grejor som låg utspritt ( fanns på bild). Detta skulle ske på ett datum som domstolen fastställt, byggarn dök upp med 7 st killar i släptåg, som det tog 5 timmar för att ta bort det mesta.

 

Men sedan måste han tillbaka och ta hand om taket som hans gatuanställda arbetare förstörde helt och hållet. Samt en del andra saker, men det sker även under övervakning av advokaten. Så han gör nog även detta, som domstolen har beordrat honom att utföra.

 

När allt detta är gjort så har denna byggare aldrig mera tillträde området. Troligtvis så slipper dom se honom överhuvudtaget i fortsättningen. Detta är ingen påhittad story, utan en sak ur det verkliga livet. Men man kan vinna, och det ät oerhört viktigt för oss falanger härnere att åtminstone en domstol enbart dömer efter lagar och förordningar och inte enbart efter patriotiska känslor.

 

På sikt är denna händelse kanske ”tungan på vågen” för framtida rättsmål där vi falanger är part i målet. Hittills så har vi ALLTID förlorat, och vi förlorar stort vareviga dag härnere, så låt den ljusnande framtid vara vår, halleleluja!!

 

På tal om ljusnande framtid, så ”ramlade” jag över den där psykot Anders Eklund 43 år som ju mördade ett par svenskor och våldtog dem. Jag måste säga så här inledningsvis att psykologerna inom sjukvården måste vara grymt duktiga. Jag menar, här sitter alltså en psyko som Anders Eklund och får yttra sig i tidningen.

 

Dessutom så anser han att han har ett existensberättigande, och det är där som psykologerna kommer in, jag delar absolut inte deras/hans uppfattning. Jag anser att öga för öga och tand för tand skall gälla i hans fall och alla andra motsvarigeter, där man med all bestämdhet kan bevisa skulden. En människa som ger sig på andra människor och speciellt små försvarslösa barn och ungdomar, skall om inte dödas kanske (???) men de skall definitivt kastreras.

 

Jag ger Er ett utdrag ur tidningsartikeln där han anser följande, detta kräk, Anders Eklund. Jag tycker att han skall vara tacksam mot oss svenskar som låter honom leva vidare. Det han kallar fängelse är inget annat än ett jädra vårdhem där psykot får ha det bra och ha åsikter.

 

Maten, ät eller dö anser jag. Ha ett jobb??? Va... halva svenska samhället består utav hederligt folk som vill ha ett jobb och tjäna pengar. Detta svin Anders Eklund, tjänar alltså pengar på fängelset. Nu då anledningen till att jag tar in denna artikel i min för övrigt så trevliga Thailands-blogg, är helt enkelt att svinet Anders Eklund 43 säkerligen läser detta nu då,eftersom det ju blir publicerat på internet till hans frustration och andras glädje;

 

Nu klagar Anders Eklund på fängelsematen

"Regering och Riksdag måste få veta hur vi behandlas", påstår Eklund

"Det är ingen vård i svenska fängelser. Det är straffarbete", skriver han i ett brev.

Redan efter två veckor på Riksmottagningen på Kumla har Eklund gett sig in i kriminalvårdsdebatten.

"Det är så mycket som är fel i kriminalvården. Varför tror du det blir upplopp? Fångarna får inte de saker som dom frågar efter och avslag på telefontillstånd och besökstillstånd.

I brevet riktar han också kritik mot den mat som serverats på anstalten i Kumla och på häktena i Kronoberg och Falun.

"Det är inte mycket och man blir inte mätt. Sen är dom hemskt dåliga på att använda kryddor i matlagningen, för att få godare mat och bättre smak, salt och peppar, grillkrydda, vitlök, ja alla kryddor som finns, vi är väl inte grisar som skall äta ändå. Kocken kan inte smakat på maten som skickas ut till oss", skriver han.

Han uppmanar regeringen att göra oanmälda besök - och testa maten.

"Den är inte så bra som alla säger, och regeringen kanske skulle ha reda på det och provsmaka maten på fängelserna", skriver han.

Förra måndagen fick han även börja att jobba på Norrtäljeanstalten dit han flyttats.

- Han tycker att det är bättre där. Han jobbar i ett snickeri och kör truck och kapar virke, säger en uppgiftslämnare

Med en äcklad känsla i maggropen så slutar jag för denna gång och hoppas att Anders Eklund kommer att mögla och tvina bort fullständigt i fängelset hatad utav alla och envar, det är min glädje..

 

Kram - Glegolo