Februari

 

 

 

Thailand - ur min synvinkel

 

GTG Shipping, Thailand

Transport av Ert bohag/flyttsaker till Thailand? Kontakta mig på min mail här; chaiyaphum@glegolo.com

 

Skeppa styckegods pallar, eller hel containerlast.

Välkomna med Era förfrågningar,

 

Läs gärna följande artiklar om transporter skrivna av mig:

 

http://www.maipenrai.se/forum/t/20349-min-transport-hur-det-fungerar-praktiskt/

Eller

http://thai-mc.com/forum/index.php?topic=7.msg4273#new

 

Eller direkt här på hemsidan, se vänster-kolumnen!

 

 

För de av Er som vill ha mailavisering varje gång som jag lägger in ett inlägg här på hemsidan, så ber jag Er att anmäla Er genom att maila till mig på:

chaiyaphum@glegolo.com

Vill ni komma i kontakt med mig så maila ävenledes!!

 

=============================================

 

 

Chaiyaphum CXV, Thailand

 

 

Usch, nu är verkligen värmen här... fläktarna räcker inte riktigt till, känner jag!

Det är jobbigt för oss nordbor, när värmen är sådär kvävande varm, och det blåser inte ett skit här... så nu måste jag nog gå tillbaka till minst 2-3 cykelturer per dag, detta för att kunna hålla mig vid liv i värmen. Då fläktar det i alla fall.

 

Jag har slutat nu med att investera i saker ochg ting i detta hus nu. Jag kommer att skita i gräsmattan, som jag ju fixade till. Den behöver jämnas ut med mer matjord, och där behövs läggas ny gräsmatta på mittpartiet. Men som sagt var, jag skiter i vicket...

 

De kan köra med sina löjliga glasflaskor. Jag ger upp nu, och bryr mig inte längre om att rädda deras anseende gentemot grannarna. Nu den 25 kommer jag att betala 10.300 baht för boendet och fr.om. nästa månad, om vi bor kvar här, så kommer jag att betala till dem 5.150 baht!!

 

Systern stack till Bangkok som planerat idag, om hon kommer hem emellan innan hon sticker och arbetar i Korea, det vet inte jag, sådant får jag aldrig reda på tyvärr! Men nu är det en mindre att irritera sig på i alla fall.

 

Förutom gräsmattan, här behövs köpas in tvättmaskin och kylskåp, men glöm det, det kan jag köpa in till det nya boendet istället. Vi skulle verkligen behöva en dammsugare också, här i Thailand så är borsten en nationsymbol. Det finns knappt en enda dammsugare, jag har inte sett en enda på 7 månader! Jag har dock sett att skiten ligger utefter väggarna och i hörnerna, där borsten inte riktigt kommer åt!!

 

Nu skall jag tala om saker man kan klara sig förutan. Detta sagt då utav en kille som har den svagaste karaktären i hela Askim!! I alla fall hittills här i Thailandet så har jag:

 

- slutat med Nicorette och allt annat tuggande, så nu kan man säga att jag äntligen har blivit av med rökningen och effekterna av det!! Uppehållet är nu uppe i snart 5 månader (tror jag)...

 

- slutat med att bita på naglarna, jag började med det när jag var liten, cirka 6 år gammal sa mamma, då det begav sig!! Så efter 51 år är den ovanan borta...

 

- slutat med all den där skiten kvällstid, ni vet, med att äta glass, godis eller helt enkelt mysa till det i tid och otid. Det känns faktiskt bra måste jag säga!!

 

Jag tycker det känns oerhört inspirerande att ha slutat med tuggandet på nicorette och naglarna, men det där med att mysa till det, det vete fasen om jag inte myser till det på dagtid nu istället. Glassen har ju varit livaktig för min del och det är ju värdelöst. Nu har jag i alla fall avlagt ett löfte; JAG SKALL INTE ÄTA GLASS MER, UTOM PÅ FREDAGAR..

 

Vi har ju gubbgängets lunch på fredagar och det är flera av oss som vill avsluta lunchen med en glass, så det vill jag gärna göra. Men sen är det slut tills nästa fredag!! Jag vill himla gärna bli av med min lilla bula jag skaffat mig härnere, jag vet att jag troligtvis hade en rejäl redan hemma. Men den skall bort i alla fall.

 

Agående arbetet man pillar lite med på fritiden, det är allt bra konstigt det där med hur kunder upphör och att det alltid kommer nya. Jag menar.. nu har jag haft en period på 2 månaders arbete med ett gäng kunder, som jag expedierat och skickat till utlandet!!

 

Och nu förväntade jag mig lite lugn och ro ett tag innan det sakta men säkert skulle anmäla sig nya kunder och nya fina uppdrag. Det blev inte alls någon lugn och vila, nya kunder har nu strömmat till, till ett antal av 6st. Några av dem skall skicka gods nu och några under mars, april maj och en i juni månad!! Men det är kul tycker jag, pengar tackar man ju inte nej till!!

 

Jag hade ju en äldre man i Skånelandet, som var sketjobbig, han har ingen mail, ingen mobil, och har svårt att höra, förstå och agera överhuvudtaget. Jag försökte redan i oktober förra året att sakta dra mig ur, jag klarade bara inte av att lägga en förmögenhet på att prata med gubben, långa långa samtal, det kostar ju skjortan.

 

Men nu i december lyckades jag med lite tur hitta ett sätt att jobba med honom.

Jag anlitar en flyttfirma i Helsingborg som får hjälpa mig med att packa och lagra godset tills det i maj är dags att skicka containern. Dessutom så har jag ju nu SKYPE att tillgå (hurra), så ikväll skall jag överaska honom med att ringa.

 

Vi får la hoppas på det bästa, det handlar ju ändock om en liten slant att tjäna!

Med detta positiva, så slutar detta kapitel, och med en glimt i ögat, så går jag och lägger mig. Good night All!!

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum CXVI, Thailand

 

 

Hejsan svejsan i stugorna, är just nu inne i en period av mycket arbete plus att tiden bara flyger iväg för mig, känns det som. Samtalsämnena visste jag skulle tryta, men att det skulle gå 116 kapitel och 327 maskinskrivna A4-sidor till att komma dit till det stadiet, det trodde jag aldrig!

 

För att det skall bli lite roligare att både skriva för mig och läsa för Er, så måste jag helt enkelt sluta med att producera 1 kapitel vareviga dag. Jag tror att ett kapitel var tredje dag skulle fungera bättre. Kvaliteten skulle också bli bättre! Så häng inte läpp om det går ett par dagar mellan varje kapitel!

 

Ni vet, det är bra mycket svårare att vara intresssant och kul, och enbart berätta ur verkligheten. De författare som diktar och fantiserar , har ett bra mycket enklare upplägg än vad jag har, jag lovar Er.

 

Nu imorgon så skall man då ta fan i hågen här i huset, jag menar, jag skall enbart betala 10.300 baht denna månaden och nästa månad betalar jag 5.150 baht!! Vi får la se varthän detta slutar. Skall bli skoj att se om de också kan överaska mig, och stå vid sitt ord att återbetala till mig, det som de ”kört” mig på under dessa 7-8 månader, cirka 60.000 baht!!!

 

Jag tycker bara det är synd om Yongyut, som står precis mitt emellan alla här i huset. Hon vill alla väl, men hon får ta ”smällar” ifrån alla håll. Men i detta läget så skiter jag i det fullständigt. Rätt skall vara rätt, om det sedan inte passar herr och fru Asiat, det bekommer mig inte ett dyft. Det finns dock en liten möjlighet att vi kan bo kvar i huset, och det är då att ”gänget” lägger ner verksamheten och är ärliga mot mig, annars drar jag därifrån med Yongyut. Och det klarar dom inte i familjen, det vet jag!!!

 

Livet är väl härligt, så säg!! Här kommer man till Thailand, och så visar det sig att de lurar en, trots att man räddar dem ifrån undergång fullständigt. Det är nog tur att de är Buddister, för inom kristendomen hade de nog fan inte kommit till himlen, tror jag i alla fall!!

 

Idag torsdag morgon har varit på sjukhuset igen. Dock denna gång var det inte för min egna skull, utan för att Yongyut hade sketont i ryggen plus ischiassmärtor i rumpamentet och baksidan lår. Som gammal ryggskadad kille, så är man ju lite av expert inom området, i alla fall bra mycket bättre än 95 % av läkarna hemma och här!

 

Men det är fantastiskt här i Thailand, jag åker till sjukhuset i Yongyuts namn, skriver in henne som patient hos dem, de intervjuar mig, och skriver sedan ut enligt mitt önskemål en muskelavslappnande tablett. Jag tycker det är skitbra!!

I alla fall i mitt fall, jag inser dock att det är lite FÖR bra för alla våra miss-brukare hemmavid, de hade väl haft tidig julafton antar jag!

 

Har precis nu lämnat över pengarna till Yongyut för huset 10.300 baht. Helt OK sa hon. Så där blir det inget bråk. Sedan kom vi överens om att så snart som systern börjar jobba i Korea, så tar hon hand om hyran själv, vi tar ju hand om

Ungarna. I värsta fall har jag inga problem att lägga halva hyran 5.150 baht.

 

Så för tillfället och med denna uppgörelse, så kan jag leva med det, här i Thailandet! Jag tror dock att det hot jag gav dem om att jag lämnar dem, hade avsedd verkan... men det är bara faaan, man skall inte behöva hota folk!! Jag bor kvar, tar hand om gänget, så får vi se hur det funkar!!

 

Nästa grej som jag tycker är viktigt, det är ju hur huset och trädgården ser ut. Va fasen, om jag skall bo här, så vill jag ju naturligtvis inte bo i ”tomflaskeland”, och jag vill inte att trädgården ser ut som ett jädra buskage av olika växter, plantor i en enda jättestor röra... Så jag får jobba på det, men tyvärr, så har jag ju Alfakärringa runt bena och hon ställer till det utanför.

 

Det ser för jävligt ut helt enkelt. Jg har ju smygslängt alla hennes jädra tomma målarburkar som hon har småväxter i... och köpt nya fina i affären till henne. Nästa grej som hon drar in på tomten är nu ”stöttor” ifrån husbygget bredvid, det ser för jävligt ut när hon stöttar upp bananträdet.. dessa stöttor är över HELA hennes sida av trädgården. Den skiten måste bort helt enkelt.

 

Jag slutar nu med en halvljummen gäspning, och ser fram emot nästa kapitel om några dagar. Ha det bra gänget!!!

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum CXVII, Thailand

 

 

Jo i detta fashionabla kapitel, så skall jag berätta om lite olika saker. T.ex. så noterade jag att under OS i Peking, så pratade många Thaiare om något konstigt, det lät som &%¤#%¤#”&%¤%###... jag lyssnade inte sådär himla mycket, men häromdagen kom ämnet upp igen, och nu hörde jag tydligt Sikgames... secken go engelska de har här!!!

 

Jag fattar ju direkt den raka översättningen. Handicap-OS kallar de för SIKGAMES. Och det är klart med den kulturen här som är ganska rak när det gäller vissa saker, så ser en Thaiare en kille utan arm eller utan ben tävla i TV, så säger han naturligtvis, -”he is SIK” och det är ju den handikappade, han är ju sjuk på ett sätt!! Så nu vet ni det gott folk, SIK-GAMES är HANDICAP-OS.

 

Hemma hos oss, så är vi precis som vanligt, vi ändrar ordet och tror att allting försvinner och det är bara gröna ängar kvar. Handikappad passade inte, då blev det funktionshindrad, och plötsligt så var man inte längre handikappad, eller vad fan menas??? Nä tacka vet jag thai och många andra folkslag. de kallar saker och ting för dess rätta namn.... ni kommer ihåg vad jag brukar skriva?? En potta är en potta är en potta är en potta... Alltså du kan måla den, waxa den, kela med den, men den är fortfarande en jävla potta!!!

 

 

Var ute och cyklade i förra veckan i området, och råkade helt oförhappandes på en thailändsk man som jobbade vid sin trädgård, och bara det är en ovanlig företeelse, de är ju så himla lata här. När jag passerade så sade jag med en klar Tumme upp, bra jobbat!!! Han sken upp lite grand, nöjd med att jag berömde honom!

 

Nu igår så passerade jag där igen, och det som jag trodde skulle bli en kul syn, blev till den vanliga pinan. Han hade rensat ett par träd på sin tomt, helt sonika slängt ut grenar och löv ut på gatan utanför sin tomt. Halva vägbanan var blockerad. Och som vanligt så sade hans grannar ingenting, de fega fäna!!

 

Nä, usch, jag tror det dröjer länge innan de får fason på Thailand. Dock så ser man ljusglimtar lite här och där, och då menar jag inte att de fått hit löständer till Thailand. Nä, det är mera det här att kvinnor och män i låt säga min ålder, den generationen har ju svårt att sita på stolar de gillar att sitta på huk eller rakt på golvet.

 

När de som idag tvingas att sitta i soffa eller på stol (på väntsalen på sjukhuset), så sitter de där, men de sitter med korslagda ben!!!!!!

Däremot så sitter deras barn helt bekymmersfritt på stolar och klarar att använda bestick. Jag talar nu alltså om folk som bor och arbetar i städerna. Ute på risfälten så lever de fortfarande som de gjorde år 812 e.k.

 

När vi kom ifrån Pattaya (lill-semestern), så fick jag reda på ganska snabbt att fågelboet i bananstocken var länsat. Dock ingen visste något... Jag misstänkte dock att kanske alfamamman eller syster-yster hade varit framme. Det gick väl 2 timmar så kunde jag inte hålla mig utan frågade systern med teckenspråk, om hon hade käkat upp fågelungarna?? OK tanken var också till katten, men fick reda på utav grannen att det finns INGA katter som klättar i bananträd, de hatar det....

 

Ojoj, va putta i kanten en del kan bli.... jag skrattade gott inombords. Yongyut sade till mig, att så kan du inte fråga... jasså sade jag –” ni käkar med friskt mod småfågel, och deras ägg, vidare ni äter, råtta, sköldpadda, kyckling, snäckor, musslor ormar och insekter. Så du tycker det var konstigt att jag frågade om de käkat fågelungar”??

 

Jag fick ett glatt skratt tillbaka, och det var ju bra... dock jag misstänker fort-farande även katten... men med alfakärringa här hemma, så kan allt hända. Jag klargjorde dock för kannibalgänget att jag vill ha kvar fåglarna i trädgården, jag trivs med deras kvitter!! De tittade på mig som holkar!!!!

 

Nu imorse.. så hände det.. jag råkade titta ut vid frukosten och såg ett litet fågelhuvud i bananstocken.. jag sprang upp till övervåningen, och se! Där i boet låg det 2st nya fina vita ägg!! Jag gick ner igen och förnyade mitt krav. Fåglarna skall leva.... jag är inte jättepopulär, fattar ni??

 

Jösses va snabbt det går ibland att skriva ett kapitel, vi höres om ett par dagar..

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum CXVIII, Thailand

 

 

Hello all!!! Allt är en jädra karusell just nu... har en kund som är sketjobbig på ett konstigt sätt. Jag fick hennes gods ner till Göteborg nu idag, terminalen tog foton på godset och frågade mig om de skulle fixa till det så det blev bättre packat och också lagt på pall??? Dessutom så var där en bordskiva som var fullständigt oemballerad, och nu kommer det roliga,, och dessutom hade gafflarna på en truck kört till skivan riktigt ordentligt.

 

Jag skrev naturligtvis till denna kvinna, och jag fick verkligen mina servetter varma. Först! Skrivan var riktigt bra emballerad, det visste minsann hon!!!

Men sa jag jag bifogade ju fotografi till dig, den är ju oemballerad.. och sedan var tjötet igång. Det lät nästan på rösten som det var en sådan där typisk över-klassmadam ifrån Stockholm.

 

Hon ville INTE medge att felet delvis var hennes vad det gällde emballaget..och det andra ansvaret var ju vårat, då tydligen trucken hade pajat bordet.. Vi skall nu utreda hur detta uppkommit, i Stockholm eller inte, jag tror det!! Detta blir nog en härlig fortsättning!!

 

Ida cyklade jag också 1,5 timme, men denna gång stannade jag till i 7-8 minuter och åsåg något görkul.. Jo 3st fiskare hade belamrat en damm på min cykelrutt. De hade satt ut ett nät och skärmade av cirka 1/3 av dammen, och nu började cirkusen. De smög riktigt som indianer och plötsligt slängde hela gänget sina nät ut över vattenytan., och fiskarna i dammen var dödens lamm-ungar!!

 

De gick sedan alla tre och plockade upp fisk, men de var tvungna att kolla in var fisken fanns, och de fick känna efter i leran på botten med sina fötter. Beroende på att leran gjorde att man ju inte kunde se firrarna med blotta ögat. Det såg dock kul ut. De ville också att jag skulle gå i. Men jag tror att deras bakterier inte passar en kille ifrån Järnbrott. Så jag ”passade” på den inviten!!

 

Idag har jag fått till min data en WINDOW WASHER , och jag har i eftermiddag (fredag) defregmanterat min dator också. Efter tvätten, så hade jag tydligen återvunnit hela enorma 4,3 gigabite. Detta skall då få min dator att bli snabbare i tanken, mycket bra, för den börjar bli lite ”lösig” tycker jag!!

 

’Ikväll fredag, så fick återigen Yongyut ett ”jobb” utav sin gamla teacher i ”syning”, de har ju vid 2 tidigare tillfällen tillsammans, varit på bröllop och gjort makeupen på bruden. Detta betalar sig ju hyggligt bra , runt 500 baht,

hoppas bara hon sparar pengarna och inte skänker dem så lättvindigt till sin pappa som hon gjort de två tidigare gångerna. Vad jag menar är, för en go självkänsla så är det alltid gött att tjäna ”egna” pengar, eller hur??

 

Just nu i skrivande stund hade en pratstund med Yongyut, och som vanligt blev det missförstånd när jag försökte förklara för henne att jag inte ville att hon bara gav alla sina egna pengar till pappa. Det var bättre att vi tog ifrån ”våra” pengar istället och gav pappan, som en gåva ifrån oss bägge om han nu var ”nödställd”.

 

Jag vet faktiskt inte om folk härnere i Thailand fattar de där nyanserna som vi har i givandet och tagandet. Få självkänsla genom att tjäna egna pengar, går det snacket ”hem” här nere?? De kanske bara känner till tvång och lojalitet gentemot sina föräldrar, och allt annat är betydelselöst.

 

Jaha.. då var detta klart då.. Det är väl bra konstigt hur vi människor är. Här babblar jag om att dra ner på skrivandet, och det är väl andra eller 3.e gången tror jag,, men istället fortsätter man med samma vansinniga frenesi... Jag lovar, jag skall sluta med att skriva så mycket.

 

Och är det någon utav Er 14 som mailledes får mina berättelser, men inte längre orkar med dem. Snälla skriv till mig, så tar jag bort Er för gott, no problem som ungraren sa!! Ni kan ju alltid gå in på bloggen och kolla..

 

med en häärlig huvudvärk p.gr.a. vattenbrist och en go känsla av en inne-boende ro, så knyter jag mig härmed.

 

Handskak

 

 

 

 

Chaiyaphum CXIX, Thailand

 

 

Idag lördag morgon. Vi (jag och de 2 barnen) vaknade och käkade frukost kl. 07.30. Jag mixade ihop lite frukost efter eget huvud, bara det ingår den heliga essänsen RIS i det man gör, så är det OK. Så jag fixade till gårdagens pann-biffar och korvar, blandade det då med riset plus potatissallad som också var över sedan igår... Detta tror jag, tyckte de var sketgott...

 

Sedan ut i trädgården, och vattna, och så kom jag att tänka på, va bra, jag är ju ensam hemma. Alfamodern är i Khorat hos sin släkt, tyvärr bara för En natt. Och Yongyut på sitt arbete. I alla fall, jag tar bort lite växter!! Så jag tog bort mängder skall jag säga, och speciellt 2st stora jädra monster som störde min gräsmatta. Hej och goodbye.. men nu får jag säkert mina fiskar varma igen... hehehehe!!

 

Och då tänkte jag, va in i h;e, skall jag ändå få ovett, så kan jag lika gärna göra den andra grejen jag velat göra länge nu. Jo, när vi äter, så finns det oftast upp till 5st olika modeller och färger på tallrikarna, det ser milt sagt för jävligt ut. En mörkblå tallrik till höger och 2st plasttallrikar med lite blommönster till vänster.

Följt utav 2 tallrikar i keramik mitt uppe i allting!!

 

Jag hade sedan tidigare förplanerat detta och hade de olika tallrikarna i 2 olika skåp, men det hjälpte föga. När systern och Alfamamman använder tallrikar, så VILLE de ha olika, kanske de tyckte att det var snyggt, (tror inte det), eller så ville de jäklas för de visste att jag ville ha enhetliga tallrikar etc. På matbordet!!

 

Nu så tog jag bort hela skiten utav det överblivna, ut i min lagerlåda på utsidan. Vi får la se när Alfakärringa kommer hem och går och lipar hos Yongyut!!! Hahaha!

 

Idag lördag, så har jag blivit varnad av de bägge amerikanarna (Dan+David) att se till att hålla mig hemma i dag hela dagen. Det är tydligen ett stort möte här i Chaiyaphum för de RÖDA. Kommer ni ihåg??? Flygplatsen i Bangkok??

 

Det var ju de RÖDA, som belamrade densamma och stängde hela eländet!! De

Ger sig tydligen aldrig.. Nu misstänker alla här i Thailand, även då polisen som är inkallad a la ”masse” hit till Chaiyaphum i dag+imorgon. Att det skall bli stort bråk. De GULA som är motståndare vill ju gärna ha till stånd trassel, så

Det kommer nog att bli storbråk här i dag eller inatt!!

 

Jag får se till att följa detta på TV. Jag är tyvärr lite dåligt informerad. Jag har ALLTID tyckt att politik är skittråkigt, och slutade också därför att läsa GP hemma redan för 25 år sedan. Sporten, TV-progammet och serierna läser jag med glädje, men sedan får det vara bra. Politik och dödsannonser är bara för jädra tråkigt.

 

Och brölloppsannonserna ligger inte långt efter. Vem sjutton vill se sån skit. Äktenskapen är ändå i stort sett dömda att misslyckas. 90% skiljer sig. I 1% där dör ena parten,och 3% flyttar ifrån varandra utan att skilja sig och resterande 5% kämpar på i 55 år innan de dör och har under resans gång många gånger bara hört tjöt!! Utav dessa 5% så är det bara cirka 1,5% som verkligen kan sägas vara lyckligt gifta hela tiden. Så hurra för den inrättningen!!

 

Nu hoppas jag att många av Er tänker till INNAN ni retar Er på mig. Jag har inte uppfunnit statistiken.. krya på Er allihopa gifta, och ni som inte är det, stort GRATTIS

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum CXX, (120)Thailand

 

Hejsan svejsan i lingonskogen, pigg och glad e man efter en svettig natt i minst 33 graders hetta. Behöver jag säga att täcket det tar jag inte på mig när jag sover, jag nöjer mig med den där goa avlånga kudden, som numera kallas lite

med ”avsmak” av Yongyut, för min nya ”flickvän”. Fasen va kvinnor hatar när vi killar mår bra!!

 

Fick mail ifrån Per, Boråsare, han är ju väl inne i politiken verkar det som, och han påpekade för mig att det INTE var de röda som stängde flygplatser o.dyl. utan det var de Gula. Röda är övre medelklass och uppåt, och de var väl inte lika intresserade utav demokrati kan man tänka.. det gynnar ju inte det där rofferiet som de har för sig här i Thailand. Så rättning, de gula stängde flygplatsen i Bangkok, ingen annan!!! De ville alltså hindra att ”gamarna” som utarmar Thailand skall hålla sig borta för evigt!!

 

I skrivande stund så är det söndag morgon, och ingen Alfahona har setts till ännu.. vafalls. Det blir ju 2 nätter borta.. Detta blir bara bättre och bättre. Men hon dyker säkert snart upp här igen skall ni se.. Usch jag våndas!!!

 

1/2-timme senare...nu vet jag vad som väntar...fick just en försmak utav Yongyut.. Hon råkade få syn på att det saknades en planta i min gräsmatta. Just denna planta var en unik planta. Den var 2 år gammal och de hade vårdat den ömt hela tiden.

 

Man kan nämligen äta ifrån den. Just denna typ av planta säljs dessutom bara en gång om året på marknaden här i Chaiyaphum. ”Yongis”, var mäkta för-grymmad, mest tror jag det berodde på att hon är rädd för vad Alfakärringa skall säga när hon dyker upp!!

 

Jag vidhåller, det är min sida av ”staktetet”, den har stått där på min sida nu alltsedan uppdelningen gjordes för 4 månader sedan, så ta bort den då för fan, om den nu är så himla unik!! Det finns ingen glädje alls över att man gör det snyggt och fint hos dem.

De vill helt enkelt inte ha det fint, verkar det som. De där glasflaskorna står där på utsidan till allmän beskådan, halsen nerkörd i jorden. Hela världen kan se att familjen är glad i ”drecken”, men samtidigt undra –”varför tycker denna familj det är snyggt med glasflaskor stående där som prydnad, har de inget annat att visa upp eller??”

 

Kl. 13.35 så stoltserade Alfa in här i huset , hon kom med ”samlå”, vilket här i Thailand kan jämföras med de rikas Limosine. Ännu har jag inget hört efter 2 timmar, men det kommer, sanna mina ord. De brukar ha genomgång ofta på förmiddagarna och kolla i soptunnan inne i huset och även utanför huset (den allmänna) vad det är jag kan tänkas ha slängt under dagen...

 

Normalt sett brukar de fiska upp glasflaskor som jag lyckats slänga utan att de sett det, de går ut och helt sonika gräver fram dessa ur soporna i soptunnan. Ni fattar att trivseln är helt på topp i detta skethuset va!! Nä, jag tror inte att jag klarar så länge till här. Jag tar nog och drar iväg med Yongyut till ett eget ställe, så man har ett ”hem”, jag saknar det faktiskt...

 

Kl. 17.00 skall vi sticka över till Dan och Amphorn. Vi skall planera lite grand, för vi bestämde igår att vi sticker till Koh Samet (koh = Ö) den 6-10 april. Fasen va skoj det skall bli, Vi tar naturligtvis med Namkäng och Soda också, de är ju lediga i April drygt en månad ifrån skolan då!! Jag kommer att rapportera vidare i ämnet!!

 

Ha det bra, vi hörs snart igen va..

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum CXXI, Thailand

 

 

På söndagskvällen så var vi hos Dan och Amphorn som jag tidigare nämnt. Det hände inget ovanligt alls, vi fick en underbar spagetti bolognese av något slag, skitsamma, det var kanongott! Vi slök 3st små, pyttesmå vodka,sprite, lemon-groggar till maten, det var ändå godare!

 

Vi fastställde i alla fall att vi sticker till Koh Samet den 6-9 april (3 nätter), och den 4.e natten tar vi in på Björn Jonsborgs Hotell i Jomtien, alltså där Reine brukar bo!!

Dan och Amphorn har en polare i Pattaya (som vi också träffat) som bor där, och då kan vi se hur de bor och lever. Det skall bli kanonkul faktiskt!!

 

På hemvägen på kvällen ifrån Dan´s , så fick jag faktiskt se något ovanligt. 3st thaikillar utrustade med pannlampor och luftgevär. Vafalls var detta?? Jo enligt Yongyut, så går de ut på kvällarna på risfälten och skjuter råttor och möss, tydligen en bra affär här i Isaan. Ni känner igen det va??? Tydligen en stor go industri eftersom många här (de allra flesta) glatt käkar råtta och möss.

 

Idag måndag, beslöt vi att skaffa aircondition i sovrummet. Jag har hela tiden varit inställd på att läta fläkten sköta jobbet, och Yongyut har velat ha A/C. Men nu idag gav jag upp. Vad sjuttan skall man göra??? Temperaturen har rusat upp till 38-39 grader, och jag vet snart inte vart jag skall ta vägen.

 

Thaigänget här i Chaiyaphum har fan inga problem. De har hatt på huvudet, En stor rejäl schal runt halsen och halva ansiktet. Under tröja/T-shirt plus en jacka av varierande modell och slag. MC-jackor, vinterjackor eller helt enkelt vind-jackor. På händerna vantar. På fötterna ofta ofta strumpor och skor eller sandaler. Jag fattar fasen inte hur en Thailändare är konstruerad egentligen!!

 

Vi fick ta en A/C på 18.000 BTU eller nåt som låter som det. Rummet är hyggligt stort, så vi fick ju ta en A/C som passar styrkemässigt storleken. Den kostar 30.000 baht, alltså cirka 6.000 SEK!!! Men det skall det vara värt tycker jag..

 

Fy fasen va varmt det är... Visserligen var jag ute idag igen 1,5 timme och cyklade, och jag dricker vatten som en stolle 3-5 liter minst varje dag.. förr drack man ett glas på morgonen och kanske ett glas på kvällen, men nu!!!

Men i alla fall, Gu va gött det skall bli att krypa till kojs nu ikväll....

 

Nu ett annat ämne, vet inte om det passar så bra i en blogg, men va sjutton.... Fick just mailledes reda på att en gammal kamrat ifrån Askim, i förra veckan hade tagit livet av sig. Han var bussig nog att se till att hänga sig i sin sons lägenhet.

 

Och jag tänker... vilka minnen farsgubben gav sina 2 söner, istället hade han kunnat försvinna helt och hållet, om han nu så gärna ville ta livet av sig, tycker jag!! Det finns inget mer att skriva i ämnet tror jag. Det är väldigt olyckligt, och det är en olycklig själ som gör självmord.

 

Men jag kan aldrig förlåta en kille som så fullständigt förstör för sina egna barn. Det är inte första gången jag hör om sånt här.. alltså att killarna ser till att barnen ser eländet. Det är i alla fall helt IQ-befriat och helt oförlåtligt tycker jag!!

 

Med ett lite deprimerat leende, så säger jag –”vi hörs snart igen”

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum CXXII, Thailand

 

White-Rumped Shama 019

 

Fick just höra ifrån en gammal kamrats fru att hon och en annan kamrat och hans fru skall ner till Thailand nu i April. De skall till Phuket och sedan upp till Surin, som ligger för övrigt runt 20 mil ifrån Cahiyaphum, där jag bor! De säger ingenting till mig alls, vilket då är jättebra.

 

Det betyder ju att jag inte behöver kalla honom för kamrat längre, eller hur?? Hade det funnits intresse, så hade man kanske föreslagit att man kunde träffats över en öl eller nåt. Men folk gör sina val i livet, och gör de sina val när det gäller mig, så får de också stå för det. Så den gubben och hans familj lägger vi ner för gott!!

 

Efter en natt i aircondition, så är detta en mycket nöjd man, luften har varit renad och fixad och det har varit underbart coolt att nana... Tänk så mycket bättre man mår om man sovit gott, eller hur?? Jag måste ha sovit så himla gott

Att jag blev positiv till allt.

 

Idag gick vi ånyo tillbaka till affären där vi köpte A/C;n, och så handlade vi upp oss på ett nytt kylskåp, ett häftigt SHARP. Jag vet vad en del av Er tänker.. men kan lugna Er. Allting det som vi handlar på oss här i huset, kommer vi att ta med oss när vi flyttar till eget boende. Den syrran tänker jag INTE försörja mer, det är ett som är säkert!! Skåpet kostade oss 9.000 baht (SEK: 1.800:-)

 

Nu har jag fått bekräftat ifrån immigration office här i Khorat, Thailand att jag INTE kan stämpla mitt pass längre i Khorat. Det är bara fan, jag tyckte det var så himla bra, och ganska nära, runt 10 mil bara. Nä, nu hadee myndigheterna ändrat påå reglerna, så de som bor i provinsen Chaiyaphum, skall alltså åka hela 28 mil upp til Tha Li istället. Men men men, det är bara att bita i det sura äpplet, eller hur!!!

 

Ursäkta men har jag pratat om min vikt nyligen?? Inte det, ok!! Jo i alla fall, häromdagen som ni vet, så var jag ju på sjukhuset och fick ut medicin till Yongyuts ryggament!! Sköterskorna bara gillar mig, det är inget att göra åt, det är bara att gilla läget!! Det sög tag i mig, tog blodtrycket och pulsen och sedan så stod jag på vågen... va sjuttan hakar... 90,4 kilo häääärliga tider!!

 

Jag har ju varit deppad länge nu över att väga nästan 94-95 kilo. Jag fattar sjuttan inte hur jag har gått ned i vikt... För man kan verkligen inte se det längre. Den smärte granne muskelöse Glegolo är ett minne blott, kanske en gnista i någon tants ögon ute i Askim, vad vet jag, vad vet jag!!

 

Jo för det skall ni veta, mitt magmått Kontra min längd och vikt skall vara i räjongen runt maximum 102 cm och minimum 94cm. Jag tog ett måttband runt magen, sneglade på det och mådde jävligt illa ett kort tag. Det måttet finner ni i slutet på detta olyckliga kapitel!!

 

Nä nu är det dags att knyta sig inne i A/C-rummet hahahaha!! Goodnight gänget..

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum CXXIII, Thailand

 

 

Fick in en del frågor utav en av våra läsare, och det är ju kul när ni frågar lite grand. Jag är ju inget facit på något sätt, men kan ju dock delge Er det jag tror är sant ur min synvinkel.

 

En av de stora frågorna, är varför Thaikvinnor verkar föredra falangmän istället för sina ”egna” thaimän!! Frågan är nog mycket större än vad man ger den kredit för. Men jag skall försöka att nysta lite grand för allas vår skull, kanske diskussitionen vaknar till liv då, speciellt då bland Er falangkvinnor.

 

Uppe i denna region där jag bor (Isaan) som ju utav hävd alltid varit huvud-leverantör utan Barflickor till Bangkok, Pattaya samt Phuket, och det är här jag själv bor, så upplever jag att säkert 80% av kvinnorna skulle föredra att ha en falangkille framför en Thaikille. Anledningarna till detta äro flera.

 

Jag själv är lite fylld utav fördomar, men skall försöka att vara ren i mina åsikter: Thaikillarna upplevs utav Thaikvinnorna som;

 

a) De är påfallande ofta avhoppade ifrån skolan, varför de automatiskt får

Hålla till godo med de arbeten som står till buds runt 140-180 baht per dag. Vilket naturligtvis är svårt att hålla en familj vid liv på eller hur??

b)Thaikillarna slår gärna sina kvinnor

c)Thaikillarna super mer än gärna

 

Falangkillarna/gubbarna kommer hit, påfallande ofta ganska trevliga killar, snälla mot sina kvinnor. De kan erbjuda kvinnan och de närstående en säkrad framtid ekonomiskt sett. Vi falangkillar tror jag alla, har inget emot att bli lurade.

 

Vi blir lurade så himla bra, att vi betalar med ett leende. Då tycker jag att de förtjänar varje öre de kan dra ur oss falangkillar, hahaha!! Vidare så frågade läsaren om det var ett överskott av kvinns här nere. Jag vet faktiskt inte, men jag tror inte det. För oss som bor härnere, så kan man tro det faktiskt....

 

Men skenet bedrar, här arbetar kvinnorna stenhårt, och gubbarna är riktigt duktiga på att sova, de är ena riktigt lata figurer, detta har jag sagt tidigare, och det står jag för. Detta kan vara anledningen till att man tror på ett överskott av kvinnor. Men sanningen är den att kvinnorna syns enär de arbetar och är ute bland folk, och killarna nanar förmiddag eller lunch eller eftermiddag eller kväll, bara välj!!

 

Dock för rättvisans skull gentemot Thaikillarna, så har många Thaikvinnor det ganska svårt med kulturskillnaderna gentemot sina falangmän, och det kan vara jobbigt för de små styckena... problemet för dem är det att de blivit på-yvlade åsikter ifrån mamma och pappa, som för övrigt aldrig ens varit ifrån sin hydda innan, men de har åsikter och kunskap om allt, tror deras barn i alla fall!

 

Alla falangmän är likadana, vi kommer alla ifrån samma ställe, stället heter ”utsidan Thailand”, vi vet ingenting om allt det viktiga i livet nämligen Thailands kultur och språk!! Och vi ställer mycket underliga krav när vi kommer hit. Det ena är att det skall inte ljugas och det andra är att pengarna inte får ges till hela släkten.

 

Det var ett par frågor till, men vi får ta dem nästa gång!!! Ha det bra gänget.

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum CXXIV, Thailand

 

 

Här kommer en ganska enkel sak. Jo i Sverige så är ju rött på kranen varmt vatten och det blåa kallt vatten. Eller så kör man åt höger eller vänster eller helt enkelt upp eller ner, allt detta för att nå syftet varmt eller kallt vatten! Här i Thailand, oftast, så är det bara ett läge... sätt på eller stäng av vattnet.

 

Temperaturen på detsamma avgörs av värmen utomhus. Nu då när värmen är uppe i sina gruvliga 38-39 grader, då håller kranvattnet sina modiga 27 grader minst. Jag kan tänka mig vilken go bakterieflora de har här nere i Thailandet.

Man måste nog i längden vara Thailändare för att överleva alla jädra bakterie-attacker här...

 

Idag så betalade jag handpenningen på vår kommande vistelse på Koh Samet!!

Jag kommer ihåg förra året då jag var där med Yongyut i Juni månad, då kostade det inkl. Buss och färja ifrån Jomtien ut till Koh Samet och 1 natts vistelse, precis 1.000 baht!!! Nu denna gång, visserligen på ett annat hotell, men ett av de billigare, så kostar det 2.300 baht per natt. Och då har vi med oss

Soda och Namkäng i priset.

 

Vi tänkte stanna där i 3 nätter totalt, detta var ett önskemål ifrån Dan och Amphorn. Fasen 6.900 dyra baht-eländen. Jag tror jag börjar bli snål!! Sedan åker vi då som jag sagt till Jomtien en natt på Björns hotell där (500 baht), När denna pengakarusell är över och vi väl är hemkomna, då tror jag att vi har spenderat nästan 13-14.000 baht!! Jag får la ta ett extra-jobb....hehehehe!!

 

Idag fick jag in ett mail ifrån Israel ifrån en av mina gamla kunder ifrån i höstas. Han frågade mig helt sonika om jag ville samarbeta med honom i hans affärside´. Det gällde att köpa in begagnade möbler ifrån Sverige. Inte trodde jag att det fanns en marknad för det!!

 

Men det är klart, tänker man efter... här i Sverige, så har vi ju en hel del möbler som vi gör oss av med billigt, som inte duger åt oss, men är fullt funktions-dugliga åt folk i andra länder med lägre pretantioner.. Vi får väl hoppas att detta skulle va nåt då.... jag har ju inget att förlora i alla fall..

 

Vi kom just nu hem ifrån supermarketen, vi åt en god middag, jag åt Pattay...

Görgott... Som vanligt när vi kom hem, så fick jag plocka undan en persons

Dojjor ifrån entren, alltså mitt där man skall gå, och det är naturligtvis Alfa-moderns dojjor.

 

Hon har nu i 3 månader konsekvent skitit i att ställa sina skor åt sidan som alla vi andra gör. Det verkar som om alla Thailändare bara lägger av sig sina saker där de råkar gå eller stå. Jag införde i alla fall detta för cirka 3 månader sedan, eftersom det då låg ungefär ett 30;tal skor rakt i gångvägen in i huset! Jag sade att jag var trött på att se skiten överallt, och att vi måste se till att ha ett hus som var civiliserat, för det kommer gäster till oss med jämna mellanrum.

 

Jag sade till dem då rakt ut –”jag vill inte skämmas varken för huset eller för Er andra, så ställ undan Era skor, vid sidan av entredörren.” Detta fungerade faktiskt kanonbra hela tiden, men förutom då Alfa, hon tyckte väl att hon kunde göra vad hon ville.

 

Jag har vid ett par tillfällen, tagit hennes skor och slängt dem i hennes åsyn rakt ut vid sidan av dörren, så hon skulle fatta!! Men inte vid ett ända tillfälle under dessa 3 månader, så har hon frivilligt ställt skorna på plats. Nu ikväll sade jag till Yongyut, det är dags att du tar och säger till din mamma, att hon skall göra vad vi andra gör med skorna.

 

Nyss hörde jag ett dovt trevligt gräl i högljudd ton, Alfa käftade emot dottern, och dottern vågade ta ton mot sin mor, det gladde mig oerhört!! Får se nu imorgon om detta har hjälpt!!.

 

Ha det bra gänget... som ni märker, så vill jag verkligt gärna bli ensam med Yongyut och ungarna och bli av med Alfa, så vi kan känna oss som en familj äntligen.

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum CXXV, Thailand

 

 

Skrev det föregående sista igår kväll, nu är det fredag morgon. Gick upp kl. 06.15, och låste upp entredörren för att få in frisk luft. Vem har varit uppe innan mig nu på morgonen tror ni, och gått runt huset,, tagit fram sina dojjor, och helt sonika ställt dem PRECIS framför entredörren. Sedan gått runt huset och gått in i huset igen genom samma bakdörr!!

 

Jag blev vansinnig, men sa inget. Arg Glegolo, inget bra alls. Jag väntade en timme, sedan sade jag till Yongyut igen... och hon började som vanligt med att dra till med ovidkommande saker för att locka mig ifrån ämnet. Men det funkade inte riktigt för henne, hahaha!!

 

Sedan kom det kvinnliga, -”du vill inte att min mamma skall bo här, du gillar inte henne alls” jag svarade då –” vi är 3 vuxna här, det är fasen inte meningen att du ensam skall jobba här hemma 18 timmar per dygn och så har du en mamma som ligger och sover. Vill hon äta, så får hon fasenimej jobba och hjälpa till. Jag fick då höra det som jag hört förut.. –” men mamma. Nu good get

Washingpowder on hands”

 

Jag sade till Yongyut det vänaste jag kunde. –” Din mamma har haft många andra värre saker på sina händer under sin livstid. Dessutom kan jag idag köpa ett par gummihandskar till henne om hon nu inte kan hjälpa dig med att tvätta. Jag VILL att hon sätter igång och hjälper till här hemma, då kanske jag kan känna lite respekt för henne..

 

Med detta så tycker jag att vi lägger locket på en 1/2 timme gällande mammans

eskapader här i huset. Alfa-modern skall åka imorgon lördag till sina kor, och jag hoppas att hon stannar där himla läääääääääääääääääääääääänge........

 

Jag har pratat om det förut, men vilka goa cykelturer man får härnere. Jag har ju min lilla runda på styvt 30 minuter, den är enbart tråkig, men den är OK ifall jag känner mig stel och vissen någon dag. Men sedan har jag min långa, styvt 1.45 timme, jag räknar kallt på att det borde vara runt 3 mil. Så det är en lyckligt trött cyklist som kommer hem efter den turen.

 

Jag var ute idag och tog fan i hågen för andra gången nu, och genade över stora sjön . Det är alltså en vattensamling som är enorm, men nu har den

torkat ut bra mycket, så det har börjat uppenbara sig, gångvägar snirklande över detta detta träsk. Jag själv åkte rakt ut där för att se om jag kunde komma över, för det skulle bespara mig massor av kilometer om det funkade!

 

Mitt ute i detta träsk kommer jag gående med min cykel, och vem står inte där om en av de killarna vi hade sett den kvällen vi åkte ifrån Dan (Mr Amerikat), alltså råttjägaren. Han var därute, och han hade inte bössan med sig, men väl fiskenätet. Det bodde alltså folk därute i gyttjan.

 

De var cirka 9 personer, och alla hade en uppgift, de fiskade vid sidan av... vad jag menar är. Jag TROR att någon har gett dem arbete med att pumpa vatten ifrån vissa ställen till andra ställen, kanske vidare ut till risfälten som nu skall startas om igen efter att de legat i träda i 4 månader cirka. I alla fall han kände igen mig, och han var jättetrevlig och visade mig runt där ute i gyttjan.

 

Kul, detta är ju inget som man får se som turist, och jag kan säga och vara säker på min sak. Jag var definitivt den absolut första falangen som hade varit ute hos dessa gyttjemänniskor, det kan jag lova. De tyckte det var sketkul att se mig. Ibland undrar jag om inte Yongyut har rätt.

 

Hon sade en gång i början av vår samvaro, att –”you know Glegolo, thailändare här i Chaiyaphum ser det som sin lyckodag om de kan heja på en falang och få en hälsning TILLBAKA”Det lät lite löjligt ibörjan, men jag undrar om det inte ligger mycket i det, folk är alltså jättesugna på att hälsa och le mot mig, hela tiden...

 

Så... nu tar vi nya positiva tag. Och hoppas att det håller i sig länge. Ha det bra alla de jag känner.

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum CXXVI, Thailand

 

 

I går kväll fredag kväll, stack Alfamodern iväg till sina kossor hos den äldre systern Balloo, det är alltså hon som är gift med Yutin, han som gärna dricker fredag, lördag och söndag, och gärna kör bil till det..

 

Namkäng och Soda hakade på, de har ju en del polare de kan leka med där, och det är ju bra för dem, så slipper de det här jädra tvingandet att sova middag här hemma när Alfa är här!!

 

Fick precis ett mail ifrån en annan kompis i Göteborg, som är sugen på att komma ner och hälsa på, fasen va skoj det skulle vara. Han jobbar och jobbar som en besatt och unnar sig aldrig att ta ledigt, så han skulle nog må himla bra härnere med mig och de mina tror jag!!! Jag håller tummarna, detta skulle i så fall ske i mars någon gång!!

 

Yongyut och jag satt och språkades vid häromkvällen, och vi kom in på det där lite försiktigt att jag inte gillar det där smyglangandet av pengar hit och dit. Ibland till en tant, farbror, munk eller Alfa-mamman... Det ena gav det andra, och när krutröken hade skingrats. Bla.a. så blev det ju lite problem när jag åter-igen krävde ärlighet och inget ljug. Raka öpnna rör hela tiden.

 

I alla fall jag sade till henne att eftersom hon sponsrar Alfa med kulor (mat, husrum och annat), hon smyger till munkarna ibland lite pengar, så borde vi nog vara lite rättvisa och ge hennes farsa lite varje månad. Så vi bestämde att han skall få 1.000 baht varje månad. Hoppas ”pappsen” är nöjd med det.. men det borde han vara tycker jag!!

 

Idag vaknade jag, och det är lördag. Alltså 2 bra saker händer på en och samma gång!! Solen skiner, oj där var en bra sak till!! Och ojoj va tyst och mysigt det är, ingen Alfa hemma. Livet leker allt ibland ändå, eller hur???

Vet faktiskt inte vad vi skall hitta på idag. Det brukar ju inte ske något om inte jag startar upp något projekt!!

 

Ni skall bara veta det, att det verkar inte finnas i Thailändsk kultur speciellt utbrett konceptet ”skall vi hitta på nåt idag, eller??” Det verkar ur min synvinkel som om Thaiarna bara låter dagarna rinna iväg. Som ni vet sedan tidigare, så verkar de inte ha kotymen som vi har, ”att hälsa på någon”

 

Så den ena dagen blir lätt lik den andra dagen, och livet rullar på fortare och fortare. Ajajajajaj, varför snacka så jädra negativt,, nu blev jag ju nervös....

Jag får nog föreslå något så vi kommer ut ur huset ett tag i alla fall!”! Och idag lördag är det V75 på Åby hemma i Sverige, va kul. Har lagt in en dagens dubbel

1,3//1,3. men detta får ni inte reda på förränn på söndag och då är det för sent, haha!!

 

Ha det gött nu, så höres vi när andan faller på i nästa kapitel.

 

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum CXXVII, Thailand

 

 

Söndag morgon när detta skrives (1.3.2009-tror jag). Igår kväll gick vi på restaurant med Dan och Amphorn. Samma ställe där vi var när Dan fyllde år!!

Maten var jättego, till viss del. Denna kväll blev nästan allt fel för dem. Dan han var nästintill rasande, och detta då efter att;

 

- först kom de in med en (1) maträtt (vi var 5st), till en del var den maten gammal ocg seg och t.om Thaikvinnorna våra, sade ifrån att detta var inte OK.

- efter 20 minuter kom nästa maträtt in

- efter ytterligare 10 minuter så kom den tredje in.

- efter 14 minuter ytterligare kom min mat in, med kalla/hårda french fries

- efter 6 minuter så frågade Dan, var är min maträtt då??, tösen var ett frågetecken i nyllet, Dan blev vansinnig men höll sig bra.

- efter ytterligare 10 minuter kom hans mat in tillsammans då med en ny omgång av den första maten som ju var dålig!!!

 

Dan var så himla (som han säger) ”piss-offed” , att han inte kunde äta sin mat, så bad att få en plastpåse (take-away), så vi betalade och gick. De drog av 40 baht ifrån notan på 640 baht. Oj va generöst.. Här i Thailand så är INTE nyckel-ordet service skall ni veta...

 

Vi åkte hem till oss, tog ett par groggar och hade lite tjöt i 2 timmar, så det blev en trevlig kväll ihop i alla fall!!

 

Fick lite extra energi igår enär Alfa inte var hemma. Och började att bröta med gräsmattan min på utsidan. Det finns ställen, där gräsmattan dött, detta p.gr.a av det där himla gödslet som jag ju blev pålurad när jag lade mattan. Igår så handlade jag 2 små mattor av gräs samt 2 påsar med matjord.

 

Reperationen var tuffare än jag trodde. Dels så var ju värmen enorm, men den klarade jag ju, man är ju viking, eller hur!! Det mest jobbiga var dock att på de 3 ställen jag ville reparera, så var det absolut stenhårt, inte undra på att gräsmattan deppade, de rötterna hade ju inte en chans att gro ner sig i jorden.

 

Så det blev återigen att ta fram hammare och min stora skruvmejsal. Det kan jag säga, det var som att slå ner skruvmejseln i cement. Absolut stenhårt. Ni vet att på denna tomten så har INGEN här i familjen arbetat alls med vad det gäller kupering, eller vända jorden eller vad ni nu villa kalla det!! Allt ligger kvar som det gjorde när huset köptes för 4 år sedan!!

 

Efter 2,5 timmar så tyckte jag att jag var klar i alla fall. Det ”nya” gräset, ser ju lite grand ut som ett lapptäcke på de lappade ställena, men detta skall väl snart gro ihop sig, får vi hoppas!! Nu idag, så skall jag fixa till kanterna på gräs-mattan utåt de s.k. rabatterna. Jag har ju redan slängt en jädra massa växter och skit som växte där.

 

Så nu har jag ”bara” det digra jobbet att luckra upp den jorden också, och det blir nog ingen rolig upplevelse bland törnen, skalbaggar och dessa himla argsinta myror, som biter som Leoparder nästan.. Men nu igår kväll när jag skulle gå och lägga mig, så tog jag en sista titt på min söta gräsmatta, och tanken kom som en blixt ifrån klar himmel. –”hur fasen skall jag kunna klippa denna då??”

 

Ajajajajaj......alldeles för liten för gräsklippare, skall jag gå ner på alla fyra, krypa omkring där med en häcksax...... jag vet faktiskt inte... tips någon????

Tar mig nu i kragen, och skall ut på min morgon-cykeltur. Ha det....

 

Handskak