December

 

 

 

Thailand - ur min synvinkel

 

GTG Shipping, Thailand

Transport av Ert bohag/flyttsaker till Thailand? Kontakta mig på min mail här; chaiyaphum@glegolo.com

 

Skeppa styckegods pallar, eller hel containerlast.

Välkomna med Era förfrågningar,

 

Läs gärna följande artiklar om transporter skrivna av mig:

 

http://www.maipenrai.se/forum/t/20349-min-transport-hur-det-fungerar-praktiskt/

Eller

http://thai-mc.com/forum/index.php?topic=7.msg4273#new

 

Eller direkt här på hemsidan, se vänster-kolumnen!

 

 

För de av Er som vill ha mailavisering varje gång som jag lägger in ett inlägg här på hemsidan, så ber jag Er att anmäla Er genom att maila till mig på:

chaiyaphum@glegolo.com

Vill ni komma i kontakt med mig så maila ävenledes!!

 

=============================================

 

 

 

Chaiyaphum LVI/1, THAILAND

 

Uschiamej, nu är det görkallt här i Chaiyaphum. Är inte säker på gradantalet, men det känns som om det var 15 grader imorse när jag bararmad/barbent körde vespa och barnen till skolan.. Det kan ju dock vara som så att ens kropp har vant sig lite grand vid värmen härnere, och därför så kanske man tål mindre kyl, jag vet inte!! Men ujujuj, va kallt jag tycker det är. dock skall jag säga att värmen stiger snabbt under förmiddagen och kl. 10.00 så är den runt 23-25 grader igen... så det är just morgnarna plus kvällarna när vi äter ute och äter som är jobbiga!

 

Som jag berättat tidigare så slängde jag ju allting hemma i Sverige som hade med kyla att Göra, såsom; tröjor, strumpor, långkalsonger, långbyxor och mössor. Nu bestämde vi idag att vi åker in till Chaiyaphum och handlar till mig jeans och en tröja eller två, plus ett gäng strumpor. Den här jädra kylan kommer att hålla på i minst 2 månader till, så det kommer jag aldrig att klara!! Skit också, jag trodde att kylan inte mer skulle besvära mig!!

 

Fick reda på att systern nu åker till Bangkok måndag (idag), för att utbilda sig inför det nya jobbet i Syd-Korea!!! Det innebär att Yongyut och jag blir ensamma vuxna här i huset oftast, då ihop förstås med de 2 barnen.

Detta kommer att bli skitgott, då kan man börja så vackert att ta tag i de grejor som man retat sig på så länge, ni vet.... Vi skall möblera om lite grand, vi skall då handla in saker som gör huset mer beborligt för både Falang och Thai..

 

Jag kommer att packa ner en mängd saker som bara dräller i vårt fina hus. T.ex. så ligger det flata middags-tallrikar utav 3 olika modeller alla i olika antal, samma med djupa tallrikar, där finns en mängd plastförpackningar. Tanken med dessa är att de skall kunna innehålla livsmedel som sparas ifrån en dag till en annan...

men både systern och Alfamamman kör ju sin modell, d.v.s. låt det ligga kvar på sin tallrik och låt det stå framme tills nästa gång det skall ätas..

 

Min stora trälåda, ni vet som innehöll bl.a. min data från Sverige, står därute snyggt placerad, och den ”tar” ju cirka 1,5 m3. Där skall jag packa ner snyggt och fint en jädra massa saker,

Mer saker än jag vågar säga till Yongyut... (hahahah) Så när vi får ordning på saker och ting lite grand och organiserat upp lite grand, då kan man köpa in t.ex. 2 bänkar till köket samt minst 2 skåp också...

Jag vill att de skall arbeta stående vid bänken och inte sittande på golvet, jag vill att de skall ha sina saker inne i skåpen och inte på golvet... fasen också.. jag vill ha det snyggt så jag kan ta hem mina kamratfalanger till vårt hem utan att skämmas...

 

I natt var hundarna för jävliga rent ut sagt..det är ingen ide att jag pratar om detta med Yongyut,

Hon är ju fostrad i att strunta i saker och ting hon också, inte lika illa alls som resten av familjen, men hon har ett talesätt som jag hatar, men som visar inställningen till allting.. hon säger bara –”Up to the dog”.... jaha.. upp till hundjävlen att väcka alla människor på gatan 4 ggr varje natt....

 

Nä... jag funderar allvarlig talat på att göra en ”rockad” mot den hunden, husse och matte har Installerat sig så stragetiskt, alltså i motsatta sidan av huset så de kan inte, enligt egna ord ”Bli störda av hunden”.

Fattar ni, de ser till så att de själva får sova, sedan skiter de i allting. Jag kanske borde ge hundfanskapet en tallrik utav Alfa-mammans nygjorda äckliga mat, då kanske han får dåndimpen och kilar runt hörnet.. det vore en blessing för hela grannskapet!!

 

Nä, nu lämnar vi detta ångestfyllda kapitel nr. 56/1, och funderar på vad som skall rapporteras om i nästa..

Ha det gött i vintervädret hemma, så höres vi snart igen..

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum LVII, THAILAND

 

 

Idag tisdag 2 december, så har vi varit i Khorat (Nakon Ratschasima). Med vi menar jag Peter Australiensare och jag själv, Yongyut ville stanna hemma, hade mycket arbete sa hon. Det blev en avkopplande tur må jag säga!!

Vi åkte ifrån Chaiyaphum redan kl. 06.00 och kom fram till Khorat kl. 08.15, Gick rakt in på Immigration Office därstädes, där fanns inga falanger mer än vi två.. hääärligt. Man kommer ju ihåg samma ställe fast i Bangkok, 4-500st personer där.. Det tog oss nog sammanlagt 10 minuter in och ut, allt va klart!! Rent underbart!!

 

Ser fram nu emot dessa turer var 3.e månad, man måste ju stämpla passet, även om man som jag, har ett 1års-VISA!!

Ikväll var vi på ett nytt födelsekalas.. det var Jennifer (Yongyuts äldsta systers barn) som fyllde 16 år!! Vi åkte dit kl. 19.00 efter det att mina lektioner för dagen var klara!! Men hualigen vad kallt det är att åka vespa i 60km/timmen när kvällstemperaturen är runt 16 grader..

Vi kom dit till ”dukat bord”, om man nu skall använda ett sådant talesätt i Asiatiska sammanhang.

Som ni vet sedan tidigare, så är bord mer nånting som är bra som prydnad än som en användbar möbel.

 

Men i alla fall maten var klar när vi kom. Alla satt ute på uteplatsen, på marken förstås, och bredvid stod det bord med 4 stolar som ingen iddes att använda. Rättning, jag satt ju i en av stolarna, skyllde på mina fotbollsknän, kände inte för att sitta obekvämt på golvet.

Vi åt barbeque, och det är ju aldrig fel, idag fanns det faktiskt mycket ”mamma/pappa-mat” i barbequen, så det var himla gott. Men salladen var ändå

 

Framträdande,, men det går bra att peta undan, även om Thaiarna tycker det är synd och stor skam att hyva iväg gräsrötter och skjälkar, de skall ju ätas.....

Yutin, Yongyuts svåger, en mycket trevlig kille blev lite på lyset allteftersom Kvällen fortskred. Han är rektor för en mellanstor skola i området. Denna skall Ni veta ligger alltså en bra bit utanför Chaiyaphum, ute på landsbygden.

 

Yutin ville nu prompt att jag skulle komma till hans skola och ta tag i engelska-Undervisningen ett tag. I alla fall så ville han att jag skulle börja med att ta ett Par lektioner, och prata om Sverige och vårt därhemma.

Hade svårt att tacka nej, alltid kul att påverka ungar och få dem att inse att välrden ligger öppen för dem, och inte som deras föräldrar förtvivlat försöker påverka dem. Att Thailand är det enda landet som finns, och inget utanför har något värde alls.

 

Kl. 21.30 så började folk att droppa iväg, en lös madam som var där blev lite grand På ”pickalurven”, och ville prompt att jag skulle fixa en ”likadan som jag”. Jag sade att det var lite svårt eftersom jag ju är lite säregen... haha!!

Men det är påfallande ofta jag får höra det här, att de också vill ha en ”svensk” Eller ”en som jag”. Det är mestadels när Yongyut är med som de pratar så!!

Så en sak kan jag meddela (kommer inte ihåg om jag sagt det tidigare), och det

Är att speciellt svenska killar står högt i kurs här...

 

Så bland alla falangländer som finns, så föredrar thailändska kvinnor svenska män. Vad jag fattat så beror detta på att svensken är en hygglig och generös individ, och har ”gott hjärta”!!! Kul i alla fall att några kvinnor har fattat vilken

kulturskatt som finns här i Sverige, i form av svenska män!!!

 

Nu skall jag ta av mig mina nyinköpta jeans (300 baht=SEK: 60:-) och sakta krypa till kojs, men känner att jag måste bekänna en sak först.

I söndags var vi ju hos Dan David (mr USA ni vet), blev himla ”nödig” efter det att vi ätit, och blev tvungen att uppsöka ”hongnam” (toan). Väl där så gjorde jag en nummer 2 (dumpade lasten alltså), och allt gick bra tills jag spolade,, den var trasig, tror ni att det kändes ”kiiligt” eller??? Alla kunde se vad jag hade ätit dagen innan, hahaha!!!

 

 

Handskak

 

 

 

 

Chaiyaphum LVIII, THAILAND

 

Fick just in besked ifrån mina två goe-sidor på nätet här i Thailand (teakdoor.com samt ThaiVISA.com) att occupationen nu är över på de Två berörda flygplatserna här i Thailand. Beskedet kom igår kväll den 2.12, och bör väl glädja de flesta , antar jag!!!

 

Om man känner asiater rätt, så börjar väl i smyg nu antagligen katt och råtta-leken. Denna går ju ut på att det nu gäller att få tag i anstiftarna till dessa demonstrationer, och få dem inom lås och bom, eller kanske mördade på Något sätt.... de är ju ganska grymma härborta, och ett människoliv räknas inte alls på långa vägar som i ”väst”.

 

I dag stack systern till Bangkok, för att utbilda sig till arbetet hon skall göra i Syd-Korea!! Hur jag vet det.. jo jag hörde Samlån (tuc tucen) åka iväg... och såg Ryggamentet på den unga 2 barnsmamman!!

Hämtade Namkäng och Soda ifrån skolan och frågade dem oskyldigt om deras mamma var hemma?? –”jajamensann”, blev svaret.. De stackarna visste inte ens att deras mamma stuckit iväg igen, denna gång på minst en 3 års-sejour Utomlands.. jag kunde inte med i det läget att berätta att hon stuckit, Det får

Deras reservmamma sköta,

 

Men funderingarna går ju, eller hur??? Thailand, har väldigt, VÄLDIGT svårt Med ensamma mammor, eller rättare sagt ensamma mammor har det skitsvårt Här i Thailand.

Flickorna blir snabbt påsatta här av pojkarna, och sedan snabbt som ögat övergivna så fort som det vankas graviditet!! Ni skulle bara höra det jag hör här i denna sak.

 

Många, många av kvinnorna här föredrar ovissheten med Falang-relationer, p.gr.a. uppträdandet av de Thailändska männen!! Vad de säger till mig, så är de väldigt snabba med att slå sina fruar här i Thailand. Dessutom tillhör Thaifolket, den folkgruppen som har jättesvårt med brännvinet. De ramlar lätt in i alkolism, och de tål helt enkelt brännvinet bedrövligt dåligt!!!

 

Igår kväll ett litet dåligt exempel.. Yutin, Yongyuts systers man, blev ju lite på Lyset som jag berättat om. Jag var med under hans ”drickande” igår.. och det Var fasen inte mycket den killen drack skall jag säga.

Som gammal förhärdad ”Groggsörplare” av rang (blev härdad hemma hos Björn/Brita B. I Askim!!) så noterade jag att han drack 2st 4:or av hong tong (deras egna sketwhisky) vit och smakar starkvin.. pissesprit ärligt talat!!

 

Och sedan fick han i sig 1st LEO, deras egna mellanöl.. svag som satan.. Det är bara som så, de klarar inte av spriten... Tänk att ha med en sån Kille hemma i Askim på groggafton... hehehehe.. han skulle va borta i 2 veckor, Efter en kväll med oss i Pilegården.. Jag räknar inte med Er vindrickare Uppe i Sisjön, ni är ofarliga hahaha!!!

 

Tillbaka till ämnet igen!! Jo min tanke var så här... väldigt väldigt många av Barnen blir omhändertagna utav mormor eller syster när modern drar iväg Och ”försörjer” sig, Tanken är då att hon jobbar ihop till barnens framtid, alltså Skolavgifter etc.. så de skall få en bra start i livet. Jag tycker det låter lovande allting förutom då den saken att visst är mormor/Farmor/systrar/bröder duktiga i att ta hand om andras ungar.. men till

”Syvende og sist”, så är mamman den viktiga punkten i ett barns liv, tror jag.. Ryck undan mattan för barnet, och du får en oroligt barn som kanske gärna Töjer/bänder på normer och är känslokall mot sin omgivning!! Det är i alla fall mina tankar, rätt eller fel!!

 

Och härnere efter vad jag sett, så är det grymt skumt det här med att skita i att säga hej när du kommer, och hej när du går... du struntar t.om. i att avsluta telefon-samtalen, som jag berättat om..

Så då kanske det också är lätt i att skita i om du gjort en flicka gravid, och bara sticka, för så gjorde ju ”min” mamma!!

Som ni märkte i detta kapitel så hände det inte speciellt mycket, utan det blev mest ”Höga Visan” av Glegolo... Vi får skärpa till oss i nästa grymma kapitel,

Som jag tänker kalla nr. LVIX vad ni än tänker säga!!

Ha det gött så höres vi,

Hej då...

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum LVIX, THAILAND

 

Nu är det klart ... jultomten kommer inte 24 december , han kommer den 21 januari nästa år.. Fick bekräftat att Reine Hast kommer på besök då, skitskoj!!

Han är ju en yster marknadskille, med detta menas att han älskar att ”stå” Med ett bord på marknad och sälja grejor till intet ont anande människor. Han har ju denna vidunderliga teknik, att han startar med att berätta en vits, Vederbörande besökare vid ståndet, blir så himla glada, att hon/han köper av Reine i rena rama sympati-yran!!

 

Nu skall det dock bli kul att kolla, för Reine kan ju inte gärna berätta en vits På Thai-språket, men jag misstänker att han då drar till med trolleritricks Istället, för att dra dit folk till sitt stånd....

Tyvärr så blev det lite ”fel” med tidpunkten denna gång. Vi har nämligen en kanonmarknad, stor som ”aset” här i Chaiyaphum. Den skulle gå av stapeln den 22.1 – 3.2. 2009. Men nu är det ändrat till 12 januari till 21 januari... den Slutar alltså på dagen när Reine kommer..... Vi får la hoppas att det blir skyfall och regn, så att de måste förlänga tiden för marknaden.

 

Börjar mer och mer att definitivt tröttna på viss typ av engelskalektioner, ni har säkert märkt av mina tidigare kommentarer, att jag tycker det är lite halvpyton. Vareviga veckodag måndag till fredag, är värdelöst!!!

Jag vill vara ledig och göra grejor som jag verkligen gillar att göra istället.. men i botten ligger nog det där, att det är värdelöst tråkigt att försöka utbilda ungar när dom är nere på åldrar som t.ex. 4-6 år..

 

De kan inte sitta still, vill inte svara på tilltal , fy sjutton det är värdelöst. Däremot, så tycker jag 10-16 åringarna är görkul att försöka göra människor av. De vet varför de är hos mig och att de är där för att lära sig engelska så gott det går...

 

Jag tror att detta slutar med att jag gör mig av med 4-6-åringarna ganska Snart, och sakta men säkert försöker att avveckla hela den här grejen. Det absolut roligaste skulle vara, har tänkt en del på det!! Att rent ideelt Gå till olika skolor under veckan och se om de är intresserade utav att få en falang som kan utbilda dem i att lira fotboll. Detta skulle ju då ske på gymnastik-timmarna under dagtid, och mina kvällar skulle vara ”fria”. Det låter himla kul tycker jag!! Vi får la se....

 

Idag onsdag, sitter här vid datorn kl. Är nu 18.16... idag kl. 17.00 så skulle Taki ha kommit (6 år), har inte hört av sig och dök inte upp.. sitter nu sedan 18.00 Och väntar på att Winne (10 år) skall komma för sin lektion. Allt detta idag stärker bara min uppfattning, att det är lika bra att avveckla engelskan... Jag kan köra med Soda och Namkäng, de tycker i alla fall att det är kul och lär sig sketfort tycker Jag!!

 

Ikväll vid supermarketen, så noterade jag ett bottenmärke som jag tror är svårt slaget även härnere. Jo vid sin bil stod en Thaikille i 20 års-åldern och pratade med en kamrat. Bilens motor stod naturligtvis ”på”, precis som motorerna alltid gör härnere i Thailand. De har noll förstånd på sådana saker här skall ni veta!!

 

Jo, jag stod nämligen och väntade på Yongyut och de 2 barnen, de var på en köprunda,, så jag bara stod där. Efter drygt 10-12 minuter så vände sig killen ifråga om, och på magen stod det med stora bokstäver ”I HATE GOBAL WARMING”. Killen hade alltså ingen susning om varken vad betydelsen av Texten var, och fattade inte heller hur jädra idiotiskt det är med tomgångs-körning på bilarna...

 

Jag släppte idag tyvärr min första fis i Yongyuts närvaro, och den mottogs inte med applådåskor precis!! Skall skärpa mig... har ju skött detta bra hela hösten... Inte lätt för en ”sjöman”, man har ju varit ensam så himla länge, och Har ju kunnat sköta ”luften” hemma utan yttre inblandning!!

Vi säger nu, god natt everybody, så ses nästa gång!!’

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum LX, THAILAND

 

 

Jo härnere i Thailand, så är det ju rena rama maffia-affärer som gäller!! Ingenting synes av det som är i original, av något slag. Har noterat en sak, det krävs att ett varumärke MÅSTE ha egen representation härnere för att kunna klara av att erbjuda sina produkter utan att försvinna bland skitaffärer och bluffmärken etc...Toyota, Nissan, Yamaha, Honda, ni ser, japanska märken, de har fattat ”galoppen” härnere!! Och de har egen representation härnere.

 

Alla klädmärken har ingen egen representation, utan här piratkopieras Hejdlöst. Det finns absolut ingen heder alls, här står bluff-NIKE, bredvid BLUFF-Adidas, bredvis BLUFF-REBOOK etc etc etc.

Här finns mängder av kläder utan etiketter i kragarna, inga tvättanvisningar, Alltså det finns ingenting, alla skiter i precis allting!! Detta är Asien i sin prydo, De tar absolut inget ansvar för någonting, och det slår igenom också då inom Alla andra områden som naturvård, hushållning av resurser etc etc etc etc....

 

Klockan är nu 04.30, och jag har legat vaken i styvt 1 timme redan och lyssnat på den där jädra hundfan som bara skäller, men eftersom det ju är UP TO THE DOG, så skall man bara finna sig i det!!

Var uppe igår till familjen som äger hundfan, de äger också den lilla affären som säljer en glass om dagen, ni vet, som finns i vårt område. Jag har ju talat

 

Och skojat med denna kvinna förr många många gånger, no problem. Nu när hon hörde att det gällde hennes hundar.. då sa snabbt till mig. –”ME ENGLISH NO GOOD, NO UNDERSTAND” och vände bort både ansikte och hela kroppen från mig och började att ”jobba” med annat!!!

 

Jag fortsatte dock lite grand, men kom ingen vart ändå.. Sur åkte jag hem, DÅ ringer denna kvinna hem till Yongyut, och förklarar situationen med hunden,. Och hon ljuger så nästan hela tandställningen ramlar ut... Jo det är småpojkar som retar hunden ....bl.a.bl.a. Men va fasen hundfan skäller ju hela natten, jag har kollat ut, där finns inga småpojkar kl. 01, kl. 02, kl 03, kl 04, kl 05, os,v,

 

OK tänker man, nu ha man i alla fall markerat för ägarna att deras hundar stör deras grannar. Tror ni att de bryr sig,, Nä de hör ju inte hundarna, då är det ju inte deras problem. Så här sitter jag, stört omöjligt att sova, och hundfan är lycklig, skäller och har kul....

 

Per Boråsare även aktiv vad det gäller att avliva djur, alltså lika aktiv både för djur som för bananträd, hahaha!!! Hans förslag var väldigt bra antingen;

 

a) Köp en köttabit, dränk in den i valium, då knalldör eländet....

b )Spela in en CD med en ”sugen” hund, alltså skällande,

Och rikta högtalarna emot det huset, och kör på LOOP

hela jädra natten..... kanske det får fart på de döslöa thaiarna...

 

usch va hemsk man blivit,,, egentligen så är ju hunden kanon att ha att göra med, det är ju bara synd att slöa och likgiltliga människor förstår både för hunden och för andra människor... hellre hund än katt i alla fall--- hellre guldfiskar än hund i alla fall.... hellre ett keyboard än guldfiskar i alla fall...hellre ett tystlåtet fruntimmer än ett tjötigt sådant....

 

Ha det nu så bra nu kan ha det.. hoppas ni får sova ordentligt, och inte blir väckta utav hundskall vareviga natt....jag tänkte i nästa kapitel avhandla lite grand var falanger bor någonstans i Thailand, och varför.... kan inte lova sexsnack och sådant, men vi kanske kan ”toucha” det i alla fall lite grand!!!

Sov gott hela gänget...

 

Handskak

 

 

 

 

 

Chaiyaphum LXI, THAILAND

 

Ja, var någonstans bor alla ”falanger” (utlänningar), med detta uttryck menar Jag då lite löst, folk ifrån Europa, Australien/New Zeeland och Nordamerika.

Det finns ju en klick även av såna som araber, ryssar och afrikaner, men de är såpass lite omtyckta här, så de förtjänar inte ens stor bokstav framför namnet sägs det!! Jag vet inte. Jag har aldrig träffat dem, så jag kan inte heller döma dem!!

 

Jo, falanger kommer till Thailand, de har hört om hur”wonderful” det är med V.P.K. och då pratar vi inte om ett politiskt parti, utan om vädret, priserna och kvinnorna. I vilken ordning, det tvistar de lärde fortfarande om!! Var på det klara nu att jag pratar inte om Familjeresor, ok???

Oftast (99%), så är resmålet för dessa falanger Bangkok, Phuket eller Pattaya, Detta alltså i första-läget!! Dessa 3 ställen är s.k. ”syndens näste”, men skall Väl förtydliga att det finns faktiskt normala töser även där...

 

Semestern därstädes tillbringas då i en yra bestående av sol, alkohol och Kvinnor. Männen blir som förbytta, och undra på det??? Hemma i Europa, Så är ju falang-tanterna inte för roliga ibland. Det finns dock riktiga pärlor, Men de är en utdöende ras tyvärr!!

Kvinnorna härnere, fattiga som kyrkråttor, söker med ljus och lykta efter Män som kan ”ta hand om dem”, thaimännen har ju inte mycket att erbjuda I den riktningen!! Så kvinnors behov härnere och männens sökande har då En stor gemensam nämnare.... ett förhållande!!! Jösses vad poetisk man är ibland!!

 

Så nu har vi kommit så långt som till ett förhållande. Männen vill bosätta sig härnere av 2 anledningar; dels så är det den sorten som vill leva billigt härnere, vara ungkarl och bara härja med fruntimmer. Den andra anledningen är som vi berört, leva billigt härnere plus ett förhållande med en Thai-kvinna.

Nu kommer då bosättningen; de som vill sörpla brännvin och öl och vara ungkarlar bosätter sig där det finns mest av brännvin och kvinnor,alltså då i de 3 stora metropolerna; Bangkok, Phuket eller Pattaya.

Killarna som då har en kvinna och en relation, bosätter sig oftast i den orten där kvinnan är uppvuxen, och hennes familj bor.

 

Och nu börjar det att bli lite lurigt för vissa killar härnere, vi kan glömma de som bara super och härjar och koncentrera oss på de som har ett förhållande.

Jo, det finns ju kanonkvinnor som killarna fastnar för, som kanske bor någonstans långt, långt ute på landsbygden borta i ”Tjotaheiti”.

Dessa killar kanske kommer ifrån Stockholm, Göteborg eller Malmö eller annan större stad i Sverige!! Plötsligt befinner de sig ute i djungeln någonstans, utan det mest utmärkande som han alltid har haft tillgång till under sin uppväxt i Sverige!

 

Tänk, gå på toaletten på kvällen, måste ta lampan med sig, el finns ju ingen.... toaletten är ju ett jättefint ställe för ormar att gotta till det för sig om nätterna... lyfter på locket och sätter ner rumpamentet, hinner inte ens sätta ner lampan på marken förränn man går in i koma efter Kobra-bettet i rumpan.....

Tänk, skall gå och handla, vadå handla?? Här finns la ingen COOP eller MAXI matmarknad. Här finns bara det där lilla lokala ståndet, som säljer bensin i whiskyflaskor.. de har kanske de frostflingor man ville ha.... varför skrattar folk åt en.... men herrejösses e du så himla korkad så du tror att du kan handla flingor i byn Nong San????

Nä! Du får allt nöja dig med ris och sallad till frukost och vatten... Nöjen, glöm det, fattar du inte eller??? Vi är som längst ute på risfälten i yttersta Thailand, och här finns absolut ingenting av det som du är van vid, INGET!!!

 

Så hur länge håller dessa förhållanden, jo kanske tills nästa lördag.. möjligtvis, om kvinnan hakar på och vill flytta med sin falang annorstädes....

Ja ni skulle bara veta,, i alla avkrokar jag varit i nu under denna tid, så har det ALLTID funnits en eller flera falanger boendes där.... så nog är de utspridda alltid!!!

 

Hoppas att dessa laddade upplysningar har varit till glädje för någon av Er alla läsare!! Själv, så hade jag ju turen att ”hamna” här i Chaiyaphum, som är ett ställe som många bara skulle önska att de hamnade i. Staden är ju inte direkt en miljonstad (100.000st invånare), men den är ändå såpass stor så man känner att man har tillgång till ALLT här av livets nödtorft!!

 

Sov gott nu, imorgon är det måndag igen, alltså en glädjens dag för oss som gillar att arbeta hahahaha!!

 

Handskak

 

Chaiyaphum LXII, THAILAND

 

 

Igår var vi i Khon Kaen, på silkesfestivalen. Vi stack vid 8;draget och kom dit runt 10.30-tiden..

Och halleluja, vilken himla stormarknad detta var.

Festival kallades den, Detta evanemang bestod utav 3.000 st stånd med allting i stort sett, och även då ett hus bestående av 25 stånd med silkesvaror. Men herrejösses vilka silkesvaror.

 

Detta var absolut högsta klass. Och ni som är minnesgoda kommer ju ihåg att jag rapporterat ifrån Bang Kwao och deras omhuldade silkes-industri, men den är ju en ”skit i Missisippi” i jämförelse...

Khon Kaen är kanon, har tagit ett par foton, men usch va svårt det är att få med hela intrycket man får, typ färger och hela konkarongen!! Men hade jag haft med mig mer pengar, så hade jag handlat mer, jag lovar. Vidunderligt fint.

 

Men resten av denna galenskap, jösses va många stånd det fanns, jag handlade väl totalt för 900 baht, och då handlade jag ett par byxor och en skjorta till Brita B i Askim... 6st underlägg för tallrik och glas och 7 olika sorters ”snacks”, och slutligen bjöd jag mina vänner (2st) på middag...

 

Idag söndag så lämnade jag in via mitt USB-minne 19 kort ifrån Jennifers födelsedagskalas, som den minnegode kommer ihåg .

Kostnaden blev 72 baht, alltså 4 baht per kort gjordes det upp om. Jag fick dem in i ett album också, vilket kostade 20 baht. Jösses tänk Er, 19 kort plus ett album 92 baht = SEK: 20:- totalt!!

 

Var ute på en runda idag med hojjen, och gjorde en medveten avvikare ifrån min vanliga route 66!! Jag körde rakt ut på risfälten. Det har ju torkat upp betänkligt nu efter 3 veckors torka, så

Jag kunde cykla hela vägen ut i träsket som ligger utanför mitt hem.

Och herrejösses var där fanns människor. Jag är ju ute lite grand på hal is nu, eftersom jag ju inget vet om detta, men får fråga mig fram lite grand.

 

Dessa människor är alltså folk som har absolut ingen inkomst whatsoever. De lever på vad naturen kan ge dem. De äter fåglar, ormar, möss, fisk och de tar det ris de kommer åt.. jag såg flera som stod och smygdunkade risknippen i backen för att skaka fram riskornen.

 

Jag tror att denna verksamhet är sedd mellan fingrarna, dels så är det svårt att hålla alla borta Nattetid ifrån fälten, och då kan det vara bättre att ha ”fasta” smygtjuvar” boende där, för de håller åtminstone andra tjuvar borta.. Så jag tror denna verksamhet handlar om jämvikt mellan ägare och tjuvare. Bra ide´tycker jag!!

Lägger av nu med detta kapitel... ett snällt och städat sådant, ett man kan visa sin fru utan att skämmas...

Ha det bra nu alla falanger hemmavid hehehe!!!

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum LXIII, THAILAND

 

 

Ja, nu börjar det bli lite halvjobbigt hemmavid. Har ju hela tiden trott att de skulle Vara glada när en svensk gentleman kom med civilisationen till Chaiyaphum. De Har ju ett jättefint hus.

Nu sedan jag kom, så har vi ju köpt möbler också, så man’slipper sitta på golvet som de gör ute på ”risfälten”, i de ”husen” som finns där.

 

Det mottogs ju med ”sansad” glädje, men jag trodde de var glada, även om de ibland satte sig På golvet i ren protest, kanske gick det för snabbt, lyftet ifrån golv till stol, jag vet inte!! Men i det stora hela, det har fungerat bra med bord och stol.

Vi har dessutom köpt sängar, samma här, även om då Alfa-Modern fortfarande dråsar ner på golvet i ren och ohejdad vana, så ligger de med glädje i sängarna.

 

Nu när syster-yster stack till Korea via Bangkok på 3 år så trodde man, Yes! Nu ger vi järnet och fixar till så det blir civiliserat här hemma. Lite skåp och bänkar till köket, plus lite plast-byttor att lägga den överblivna maten i....

 

Men nu kommer det svåra, thailänderna VILL verkligen sitta på huk i köket och laga middagen därnere, de VILL verkligen lägga matresterna från dagens middag, som skall kanske sparas till dagen efter, ute i det fria, enbart på en tallrik ute i köket, myror och flygor är nog ganska feta i det här huset tror jag!!

 

Jag har jädrigt svårt faktiskt för det här.. och jag mår inte gött, när jag ser vuxna intelligenta människor hugsittandes i köket, och laga, i stort sett på golvet den mat som jag skall äta senare.... Jag har jädrigt svårt för att komma in i ett kök, där det stinker matrester hela dagen och kvällen fram tills nästa mattillfälle.

 

Jag måste erkänna efter vårt ”snack” idag, att antingen accepterar jag det här, eller så blir det svårt för mig att bli här! Thai och denna familjen gillar helt enkelt inte säger de, ”Falangernas” vanor , de tycker att Thaiarnas sätt är det bästa.. De har alltid suttit på golvet, och det finns ingen anledning att ändra på det... men va faaan, säger man helfrustrerad,, inte fasen är det väl Bekvämt att sitta därnere på golvet, och behöva resa sig 100 ggr för att nå värmen och spisen. Blir ni inte stela i bena... nejdå, det är jättebra!!!

 

Jag känner bara, fasen skall jag verkligen, när jag är så här gammal, behöva leva i en jävla oreda, där folk bara släpper skiten omkring sig... och plockar upp bara när de absolut måste göra det.

 

Ändå kanske jag inte skall klaga för mycket, i det stora hela så är det ett rent och snyggt hus, och det krävs så himla lite för att det skall vara ”salongsfäigt” som man säger!! Men idag så är jag grymt irriterad, den där Alfa-kärringa skall komma hem och bo här ett tag nu, och lyssna nu..

 

Jo Soda och Namkäng behöver ha en mormor som tar hand om dem så de kan sova ordentligt, och får ordentligt med mat! ”läs – så de inte spisar för mycket falangkäk”. När jag hörde detta så var jag nästan på vippen att packa. Det kommer att bli jävligt svårt att acceptera denna tant, hon har ju en ställning här i familjen som gör mig tokig... Gör inte ett skit, men äter och domderar och bestämmer.

 

Nä, den dag kommer, sanna mina ord, så skall jag se till så att vi (Yongyut och jag), har ett boende där jag är moralisk innehavare av hemmet, Då kan jag också sätta gränser, och be de andra att respektera renlighet och trevnad sett ur en falangs synvinkel!!

 

Sedan skall då hon och jag ”stöta och blöta” saker och ting, två auktoriteter, trodde ni ja,, de kör bara rakt över mig, så det blir inget stöta och blöta inte!! Men jag får la fundera ut några motdrag. Usch det märks nog säkert i detta kapitlet att jag tycker det är skit när det skall komma människor (Alfa-mor) och lägga sig i saker och ting.

 

Hoppas ni tycker det är OK, om jag lägger detta förbannat sorgesamma kapitel till hävderna, och går och lägger mig i stället!!

 

Godd night everyhopa

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum LXIV, THAILAND

 

Har nu sovit av mig mitt eländigt dåliga humör ifrån igår, och kastar mig fortsatt glatt över Till nästa ämne i historien om mitt liv!! Nu är det liv i luckan här nere i Chaiyaphum bland falanger och annat folk må ni tro.. Jo töserna här vill ju så himla gärna ha lite falang-sällskap utav olika skäl, men mestadels handlar det väl om ren och äkta kärlek antar jag!!

 

Jo nu verkar det som om flera av falangerna har blivit ungkarlar plötsligt, och detta har då de

Olika thaikvinnorna noterat blixtsnabbt. Det är ett himla russel på alla olika håll, och det är

Görkul att stå ”vid sidan” och bara se hur detta funkar.

 

Jo snacket går ju lite både bland kvinnorna och männen naturligtvis. Och kvinnorna hjälper

Ju varandra att hålla kollen och fånga det som fångas kan. Det går t.om rykten (helt obekräft-

ade förstås), att kvinnor ger kvinnor lite provision om de kan tipsa om en falang, och det blir

Ett lyckligt slut... Bra tycker jag.. killar skall jagas med alla medel och inte bara med ”ärtbössa”

Som hemma i Sverige.

 

Ni vet, man blir hembjuden med en madam till någon kompis, och där vid matbordet eller

Groggsoffan, så börjar utfrågningen... hur mycket tjänar du?? Har du Bååååt??? Va har du hus

Också, va treeevligt??? Det är Sverige det, och den låååånga proceduren det handlar om

Hemma innan det händer något aktivt, är i mitt tycke i alla fall ett alldeles för långt ”förspel”!!

 

Nä, tacka vet jag snabba puckar, - ”va heter du”, skall helst komma ”efteråt”... ajajajaj,

va arga en del blir nu. Jag bara skojar lite fattar ni väl tjejer!!!

 

Jo i alla fall, Peter (Mr Australia) är alle´n, och han har blivit blåst 2 gånger om utav Bangkok-

Töser, nu har han plötsligt 2st nya granningar på gång här i Chaiyaphum. Den ena är skol-

Fröken, 39 år, med swimmingpool, eget stort fint hus med grann trädgård, bil samt då en egen

Inkomst... den ni med marmelad på!! Och sedan har en 50-åring också anmält sitt intresse,

Men det föll på sin egen orimlighet!!

 

Vidare har vi en ny företeelse, kanske jag nämnde honom i ett tidigare kapitel, men i alla

Fall, mr Jed (Mr England), alltså samme kille som sa han var 64, men var i själva verket 76

År gammal och sleten.. denne ”juvel” började att dumpa en tös han träffat via Internet, boendes

Här i Chaiyaphum. Hon hade hus, ägde 2st Thaiboxing-skolor, men var skral på engelskan,

Sedan stack han för 2 veckor sedan till Bangkok, hade en madam där ett tag, och kom tillbaka

Hit för 1 vecka sedan, och ryktet sade att han redan hade ytterligare en ny här... En pigg 76-

Taggare tycker jag...

 

Och så här håller det på... tur att man är en stadig individ.. jag har ju mitt på det ”torra”, så

Mig går det ingen nöd på alls!!

 

Mötte Dan (Mr Amerikat) vid Namkängs Preschool idag. Han frågade mig om jag ville haka

På honom imorgon och vara med på hans idrottsdag i hans skola. Jag sa ja, det fattade väl ni

Va???

Anledningen till att han frågade var att jag nämnt för honom att jag skulle vilja vara med i

Några olika skolor under veckan och närvara vid gympan och lära ut fotbollsliret till eleverna!!

 

Tänk va sköj det skulle vara, om detta skulle funka, och de tyckte det var kul... tänk att kanske

Starta upp skolmästerskap här i Chaiyaphum, Det finns alltså ingenting här... Tänk i för-

Längningen att kanske ”trumma” ihop ett lag bestående av de bästa killarna/tjejerna, och se

Om man kunde få ihop ”deg” till att kanske spela i Gothia-Cup!!

 

Jag har noterat på Sodas skola, de är ju runt 10 år gamla, hur jädra grymma de är med bollen,

Så tekniken är kanonbra... det saknas lagkänsla och positionsspel härnere!!

 

Avslutar gör jag detta oerhört glada och positiva kapitel med att nämna att alla här nere har

Artistnamn, man är nästan nödd och tvungen till det eftersom deras ”riktiga” namn är ena

Bestaliskt luriga saker som ingen mäktar med att komma ihåg eller uttala. Smaka på ett par

Exempel på vad som väntar mig, hur sjutton skall jag komma ihåg....

 

- Watcharachot Benchawattananon och hans broder Pongsachot Benchawattananon de

Kallas även News och Nice och går i min “engelska”. Däremot så vet jag inte vem - Kwanganchana Lattanacharatlot är riktigt, men det lär vara en lärare på Sodas skola. Men

Håll med... visst behövs artistnamn ibland....

 

Ha det gött, snart är det torsdag, en dag kvar till fredag, och på lördag är det V75,, Reine och jag fick 5 rätt i lördags för 3;e veckan i rad...

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum LXV, THAILAND

 

Hej och hå, var på toan idag igen.... Här hemma så har vi ju gösjulov toaPapper, men håndan också va lite det är på rullen.. jag vet ju hemifrån Sverige vilken Skillnad det kan vara mellan vissa sorter .

 

Jag själv brukade ju handla hem det Lite hårdare pappret, men det var ju i gengäld himla mycket mer papper på den Rullen, än på den smekesamma rullen som var len som en barnrumpa.Nu måste jag byta rulle varannan dag här hemma.. sketjobbigt löjligt!!

 

Nästa grej.... diskmedlet.. sicken skit rent ut sagt.. löddrar knappt och att de Härnere diskar i kallt vatten gör nu inte saken bättre!!! Ni vet t.ex. det där medlet som ser ut som Ajax, men är värdelöst och som säljs i Sisjön på överskottslagret. Man gör ju åt 3 dl. Av den soppan varje gång man diskar, sån skit är det jag

pratar om... De tycker den är bra här... hur förklarar man för en enveten Thailändare att det finns något som heter Ajax...

 

Avdelning kul..... idag var jag som sagt var med Dan (Mr Amerika) på hans skola först, och sedan på hans frus skola.. Det var jättekul, de hade ju idrotts-Dag. Jo, de spelade ju fotbollsmatcher, och Thailändare bara älskar att prata i Mikrofon hur länge som helst, så där stod på skola 1, en gubbe och kommenterade matchen som en riktig Hägerfors... Mr Dan sa då... han fattade ju inte heller vad han sa... att

–”Greg, I want you to go up there and speak Swedish so I at least understand 2-3 words”. Jag var ju tvungen att säga OK.

 

Gick upp på podiet, fick tag i mikrofonen och körde en Bengt Grive med dem. Jag bara pratade på ren och skär Göteborgska, flämtade till på rätt ställen, Och skrek på andra ställen, körde färgerna på lagen på Thai, men resten då på Svengelska... Alla jublade, det var säkert upp emot 300st människor som kollade... de hade ju aldrig i sitt liv hört någon prata så himla snabbt och konstigt,, de kunde inte fatta hur vi svenskar kunde förstå oss själva... fick jag höra senare!!!!

 

Efter detta avvek Dan och jag och åkte till hans frus skola, där var ju också Matcher... och där var också en pratglad Thai som tjötade konstant i mikrofonen. Jag hann inte mer än sätta mig ner med Dan, så hörde jag från Mikrofonen på engelska, -”vi har här en falang ifrån Sweden, som är mycket duktig på att kommentera fotboll.... vill ni höra????”

 

Herrejösses, vecket jubel.... Där vid micken stod rektorn för Skola 1, och hade Kört efter oss till denna skola.

Ja, jag fick ju köra samma nummer en gång till, och återigen ett gött jubel ifrån Säkerligen 2-300st människor....Jag säger bara det... svenska är ett gött språk, alla är impade utav det...Avslutningen blev väldigt lyckosam visade det sig. Denna rektor för skola 1, kom fram sedan och pratade med mig.

 

Han hade hört att jag var sugen på att Lära ut ”fotboll” till eleverna, och han lovade att prata med en skola som ligger Granne där jag bor, han kände tydligen rektorn där... sketskoj... dagen tog slut vid 17-tiden och vi åkte hem de 6 milen igen till Chaiyaphum. Trött men lycklig!!! Så nu kanske det löser sig, jag skiter i att tutoring småungar på kvällarna, behåller kanske några stycken intresserade och dumpar de andra ointresserade!! Och så satsar jag på fotbollen i skolan istället!!

 

Alldeles nyss så toppades denna dag utav 2st sketgoa grejor..... Först Yutin, Alltså Yongyuts systers man, som är högt uppsatt på någon skola ringde till Mig, och ville ha med mig på fredag och prata i hans skola i 3 timmar på engelska. Han berättade att något av de högsta ”skolhönsen” skulle komma på besök, och då ville han visa upp sin skola ifrån sin bästa sida!! Naturligtvis så Sade jag ja. Jag skall prata om geografi om Sverige och annat matnyttigt.

 

Sedan den andra grejen, jag kom ju hem förut ifrån resan med Dan, och Yongyut hade köpt hem plastburkar för att förvara matrester i, alltså i kylskåpet visade hon mig!!! Hääärligt... livet är sketgött ibland.

 

Bara för att jag är så himla glad, så skall jag berätta en kul vits, läs och njut, för Er som inte hanterar engelska, fråga en god vän..... kolla här;

 

- A Christmas Story for people having a bad day...

>

>When four of Santa's elves got sick, the trainee elves did not produce

>toys as fast as the regular ones, and Santa began to feel the

>Pre-Christmas pressure.

>

>Then Mrs Claus told Santa her Mother was coming to visit, which stressed

>Santa even more.

>

>When he went to harness the reindeer, he found that three of them were

>about to give birth and two others had jumped the fence and were out,

>Heaven knows where.

>

>Then when he began to load the sleigh, one of the floorboards cracked,

>the toy bag fell to the ground and all the toys were scattered.

>

>Frustrated, Santa went in the house for a cup of apple cider and a shot

>of rum. When he went to the cupboard, he discovered the elves had drank

>all the cider and hidden the rum. In his frustration, he accidentally

>dropped the cider jug, and it broke into hundreds of little glass pieces

>all over the kitchen floor. He went to get the broom and found the mice

>had eaten all the straw off the end of the broom.

>

>Just then the doorbell rang, and irritated Santa marched to the door,

>yanked it open, and there stood a little angel with a great big

>Christmas tree.

 

>The angel said very cheerfully, 'Merry Christmas, Santa. Isn't this a

>lovely day? I have a beautiful tree for you. Where would you like me to

>stick it?'

>

>And so began the tradition of the little angel on top of the Christmas

>tree.

 

Goodnight allihopa, sov gott nu och håll i slantarna, så ni oxå kan Pensionera Er i ett varmt land som är billigt att leva i

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum LXVI, THAILAND

 

Så kapitel 66 skall avverkas nu... kommer ihåg att jag ifrågasatte i kapitel 6-8 nånting, om hurvida långt man kunde driva detta med skrivandet och när uppslagen skulle ta slut. Det är rent fantastiskt hur driven den mänskliga hjärnan är egentligen, och hur mycket information som finns lagrad däruppe.

Bara där var ett stycke om ingenting egentligen!! Nu skall jag tala om det där som Jag nämnde lite löst i förra kapitlet nämligen behovet av mikrofon och högtalare...

 

Jag vet inte vad det beror på, men här i Thailand som sagt var, så gillar man procedurer välderliga.. det skall vara marscher, högtidliga sånger och långa, långa tal, helst då i mikrofon.... Högtalarna är görstora och de finns överallt.

Kl. 06.05 varje jädra morgon så börjar klingerverket ifrån farbror Buddah´s adepter (munkarna), de kör alltså sina klockor lite försiktigt (samma ljud som Våra kyrkklockor), jag antar att det är för att påminna folk om sin skyldighet att ta hand om munkarna och templen...

 

Men jag undrade efter ett tag, hur fasen kunde munkarna få sina klockor att ljuda så himla högt över nejden?? Jag hörde ju hur försiktigt de slog på klockorna! Jodå, härom morgonen när jag och Peter stack till Khorat kl. 06.00,så hörde jag klockorna på nära håll... och tittade upp, där på stolpen var ju en högtalare. Dessa högtalare har jag hört tidigare förmedla musik. Varför i helvete man skall dränka folk med musik via stora offentliga högtalare begriper jag inte. Nu använder dock även munkarna dessa högtalare till att få ut sitt oljud.

 

Vidare folk härnere är som som tokiga i uniformer av alla de slag. Lärare har uniform bruna. Är de desstom statsanställda (efter flera års tjänstgöring) så är uniformerna vita. Är man anställd av kommunen på vad som helst (inom kontor då), så har man uniform, alla har det.. och det har axelklaffar med mängder av färgade påsydda tuffa tygstycken som då antyder guld, silver, brons. Folk är mycket stolta över sina uniformer.

 

Jag har sagt det förut, uniform i skolan är mycket mycket bra, och om sedan folk Tycker det är fräckt med uniform i arbetet så har jag inga problem med det heller. Kanske gör det folk mer stolta över sitt egna arbete.

Idag är det en härlig dag här i Chaiyphum. Kom just nu tillbaka (kl. 11.35) ifrån min cykeltur. Ungefär 32 grader tror jag, fläktar lite lagom, Så humöret är bra och Sansat, även om jag är lite trött i ögat efter nattens vakna tillstånd.

 

Detta då beroende på hundfanskapet som vanligt. Skall försöka skärpa mig och inte kräva vanligt folkvett av sketkärringa som äger hunden. Nu skall vi ut på stan och dra i oss en rejär bit mat.. kan man säga så om Thaimat??? Rejäl??Nä jag tror inte det...

Jag vill i alla fall ha mat ifrån ladyboy-cafe, den e så himla go och lite annor-lunda, alltså inte bara ladyboyen är ovanlig även hans mat är det. Yongyut, kör dock med sina soppor hit och dit. Där sticker jag inte min näsa och kommen-terar, var och en äter sin mat.. men soppa, halllåååå!!!! Jag brukar flina åt henne och då fattar hon vad jag menar hahaha!!

 

Förutom jobbet nu till helgen, alltså det med en container som skall lastas i Uppsala och köras till Haifa, Israel, så har det dråsat in ytterligare 2st jobb för mig.. så lyckan står högt i tak härhemma. Jag har inget sagt tillde andra, för man vet ju aldrig riktigt till 100%, eller hur??

Men det ena jobbet är en kund jag hjälpte flytta för styvt ett år sedan, Hon skall åka hem till Svedala igen och behöver min hjäp ifrån Israel till Götet!! Sedan har hon 36m3 lagrat via mig här i Göteborg och det skall också skickas hem till kunden.

 

Det andra jobbet är hennes svärfar i malmö. Han skall flytta i januari nu och han vill ta med hela sitt hem ner till israel, så det blir ett gött jobb... Så det flyter på och det vill verkligen till, om man skall kunna ”fylla på förråden” härnere!!

Så, det gick väl bra det här, 66 kapitel. Min fru hade varit stolt över mig, om jag hade haft någon vill säga, hahaha!!!

 

Ha det gött, kör sakta i snöyran/regnet, själv kör jag i T-shirt och kortbyxor och badtofflor, men va varmt det är med hjälm....hehehehehehe!!

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum LXVII, THAILAND

 

 

Julskyltningen är här... hemma tycker vi ju det är för jävligt varje år när affärerna börjar skylta i november nån gång, ibland rent av i oktober!!

Här i Thailand som är Buddistiskt, så började det dyka upp julgrejor redan i November månad (början) jag måste säga att det kändes väldigt underligt att detta land verkligen firar jul... Men, men det är helt fel... Alltså order ”fira”!!

 

De vet inte vad jul är för något alls, men har köpt till 100% den kommersiella aspekten av julen, alltså presenter hit och dit. Skall bli väldigt intressant att följa detta ifrån ”första parkett” nu till jul, och se hur de hanterar detta med julen.

Ungarna är i alla fall helt inställda på presenter vid jul, men jag tänker inte fasen lägga någon vikt vid jul om man nu inte tänker fira den ordentligt. För Den himla hysterin som är i västerlandet har i alla fall fått mig att må illa i många år nu!! Och återuppleva den hysterin här också det tänker jag INTE göra!

 

Var på lunch med de 2 amerikanarna Dan och David, och bägge hade ”plans”Att bjuda på lunch-middag!! Skall bli kul umgås och kolla in hur de Sköter sig i juletid... Det kan bli svårt att hitta kalkon härborta, men vi får la se... (Sa Blinda Sara). Kalkonen kan, sa en av dem, med en stor jädra skinka.. jag Sa inget, men o mdet blir skinka, så lutar det ju åt svensk jul... då puttar jag nog in Lite andra saker på bordet av typ juleprylar ifrån Sverige....

 

Ja ni vänner, idag var det ”stora doppardagen” som Petrus Botgöraren sa!! Med det menar jag, idag var första dagen i mitt liv som skollärare.. Jag blev ju uppraggad av Yutin som ville att jag skulle ta 3 lektioner för hans klass i engelska, de skulle ju få finbesök idag till skolan.

Va sjuttan har man gett sig in i... funderade jag på vägen dit kl. 07.30 imorse... jag har ju aldrig varit lärare, har ingen utbildning. Men det är väl typiskt mig att kasta mig huvudstupa i nåt som jag inte klarar av..... Vi åkte och åkte, och det visade sig vara 3.2 mil utanför stan rakt ut i buschen.. en mycket liten byskola. Den bestod utav 2st stora byggnader. Den ena var för de yngre 5-8 år gamla, och den andra till de något äldre 10-13 år.

 

Kom till en klass bestående av 15 killar och en tös... mycket mycket trevliga och väluppfostrade, hade 3 kanon-timmar ihop med dem. Skall dock säga att det var tur att Yongyut var med som översättare, hon gjorde livet verkligen mycket enklare för mig!!

Jag tror att ungarna hade jädra kul, de blev rättade av mig i en kamratlig ton, och fick många klappar på huvud och axlar. Efter 1 timme sa jag till dem,, det

Är rast i 15 minuter, ni har varit jätteduktiga... men det verkade som om de inte ville gå ut... så jag nästan fick skjutsa ut dem genom dörren, gick raskt ner på hongnam (toan), kom ut, där stod 16 elever uppställda på led??????? Men va e de nu då????

 

Gå och lek, hitta på nåt sa jag.... det var blankt i både ögon och ansikten på dem, Yongyut berättade då för mig, att dessa elever inte var vana vid att bli Utkastade på rast, de hade sin rast kl. 12.00 då de fick mat.. annars kör de hela tiden... men det såg så himla kul ut, uppställda på led, tänk om man kunde få se svenska elever så exemplariska i sitt uppförande...

Tvingade dem då att gå med mig ,så jag tog en 45 minuter på utsidan, vi kollade på allting runt skolan och nämnde det vid namn, och de verkade tycka Att jag var en hyvens kille.... Sedan gick vi in igen, och körde järnet ytterligare 30 minuter sedan var det över.. bara en styv kvart kvar, och jag gav ungarna ledigt fram till maten.

 

Avslutningsvis, det är ju så ända in i h;vete sketet i Thailand, nedskräpat ända till förbannelse... här på denna skola så var allting prydligt och fint, och anledningen syntes på 6 väldigt synliga ställen, och det var papperkorgar. Tänk va smart, sätta upp papperskorgar!!! Varför har inte de andra tänkt på det tro....

Hej då för denna gång, vi hörs på söndag igen, hoppas jag!!!

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum LXVIII, THAILAND

 

 

Tänkte vi skulle ta upp fylleri igen, vi har ju glufsat på ämnet lite grand För någon månad sedan.

Förutom den vanliga fyllan då som Thaiarna har problem med, alltså speciellt

Under fredag och lördagarna, så finns det tre (3) tillfällen där det går åt fler människoliv än under den resterande tiden på året sammantaget. Och allting kan tillskrivas det Thailändska folkets begär efter brännvin.

 

Alla dessa 3 tillfällen infaller under årets 6 första månader, även om jag inte vet exakt datum, så vet jag ungefärlig månad i alla fall. Först då så har vi nyåret, alltså det vanliga nyåret som vi firar och också Thaiarna firar. Det andra tillfället

Infaller i februari någon gång och det är det Kinesiska nyåret. Och slutligen så

Kommer Vattenfestivalen här i Thailand och den lär infalla i ”Mesa”, sorry April!!

 

Vårt nyår firar de som vi firar det, fast de dricker mer måttlöst och sanslöst, de

Skiter och struntar fullständigt i att någonting är farligt för andra, det är väl ”up

To the drinkee” alltså precis som vanligt, ingen säger nåt!! De går helt rått ut

Och sätter sig bakom ratten och kör... De är ju fullständigt värdelösa förare redan i nyktert tillstånd, så tänk Er dessa idioter i fullt tillstånd. Jag säger bara;

-”Håll Er hemma den dagen”

 

Kinesiska Nyåret i februari, firas tydligen det också med pompa och ståt och med brännvin, så här gäller samma som för föregående, håll Er för fasen hemma den dagen!!!!

 

Tredje och sista tillfället att hålla sig hemma är då deras Vattenfestival... Här

Dricks det fullständigt måttlöst, och det härjas vilt med allt vatten de kan komma över. De kör ju till 90% pick ups här, och de flesta av dessa flakbilar

Har mängder av vatten på flaket.

 

Folk sitter på flaket och vräker ut vatten på allt och alla. Speciellt kul är det att

Få tag i en intet ont anande falang och dränka denne fullständigt med deras

Sketna vatten. Andra kategorin offer är vespa (motorbike). Förare, en direktträff

I farten är en underbar lycka tycker idioterna.

 

Är det någon som är förvånad att den absolut i särklass största kategorin som dör under denna tid är just vespa och motorbikeförare när de kör sitt fordon...

 

Det finns väl i detta sorgesamma ämne egentligen bara en sak som är riktigt kul, och det är väl fyllevitsarna, eller hur... fick precis in en, fast på engelska..

Men det är nog inga problem för Er, som åker för jämnan på så jädra många onödiga semesterar. Så njut nu och flabba på slutet!!

 

THE BEST DRUNK STORY OF THE MONTH

 

A drunken man walks into a biker bar, sits down at the bar and

orders a drink. Looking around, he sees three men sitting at a

corner table. He gets up, staggers to the table, leans over,

looks the biggest, meanest, biker in the face and says:

I went by your grandma's house today and

I saw her in the hallway buck naked.

Man, she is one fine looking woman!'

The biker looks at him and doesn't say a word.

His buddies are confused, because he is one bad biker and

would fight at the drop of a hat.

The drunk leans on the table again and says:

I got it on with your grandma and she is good,

the best I ever had!'

The biker's buddies are starting to get really mad

but the biker still says nothing.

The drunk leans on the table one more time and says,

I'll tell you something else, boy,

your grandma liked it!'

At this point the biker stands up,

takes the drunk by the shoulders

looks him square in the eyes and says.........

x

x

x

' Grandpa....... Go home'!

 

Med denna final slutar jag, skall dock ner till Yongyuts släkt på söndag och

Inspektera riset och dess vardag.. kanske kan vara kul för oss västerlänningar,

Nä, jag sade inte Västmanlänningar.... att få veta lite extra fakta om riset...

Ha det gött i dessa orostider.. Har hört att flera av Er Volvoanställda har ”klarat” Er undan,

och det gläder mig mycket.

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum LXVIX, THAILAND

 

 

 

Hallå i stugorna,, hur ser det ut på de frostnypna ängarna utanför Era fönster.

Glöm nu inte att ta på Er ordentligt idag.

Jag vill se, kortkalsonger långkalsonger, strumpor, undertröja, T-shirt, tröja

(långärmad) långbyxor samt en varm go jacka med en snygg toppluva med

tofs.

Flickorna skall icke förglömma rosa mamelucker samt strumpebyxor det är

Bra för urinvägsinfektion sägs det.

 

Jag själv skall ut nu (kl. 07.52) på cykeltur, har badtofflor kortbyxor samt en

T-Shirt... skall bli varmt idag... puh... men lagom, tror runt 30 grader dagtid och

Behagliga 18-19 grader på natten, kan sova utan fläkt varje dag nu,

göööörgott!!

 

Idag lördag så hade vi lunch Dan och hans fru Amphorn, Yongyut och jag själv,

Samt paret i focus Mr peter (Australia) samt Twin (49;taggare) som är lärare i

Samma skola som Amphorn.. Det är henne som jag berättat lite löst om, som

har hus, swimmingppol, stor trädgård samt bil.

 

Lunchen i sig var trevlig med god mat, men jag vete fasen, Denne Peter, han

Sa inte ett skit till tjejen ifråga, och hon försökte inte prata heller med honom,

Så vi andra vet inte hur detta skall sluta, men jag tror att Peter nog satsar på

Någon yngre förmåga (tror jag-utan att veta) jag rapporterar om det händer

Något, men synd i alla fall på så rara ärtor.

 

Jo, jag lovade Er ju en faktarapport om riset, och följande finns väl att säga om

Denna gudabenådade matvara, som ju är en stapelvara här nere, både som

livsmedel och som rent staplad och lagrad.

Riset sätts (planteras) i maj månad det växer ungefär 6 månader, skördas nu,

Alltså december månad. Här i Nordöstra delen av Thailand så handlar det om

en skörd om året, medans tydligen Bangkok-området får 2 skördar.

 

Det vanliga riset är alltså det som jag pratat om hittills.. det finns ju också den

Sorten som de kallar ”Kauniå”, alltså det som jag kallar ”knåderis”, tufft namn

Tyckte jag, man knådar ju det i handen innan man stoppar det i munnen. Den sorten måste gro i åtta månader innan det kan skördas.

 

Idag såg jag hela skördeprocessen, det påminde mycket om skörden som vi har här i Sverige faktiskt!! De skickar ut en skördetröska som skär riset i buntar och sedan utanför risfältet, så skickar de dessa buntar in i en annan maskin, som tar fram riskornen, som de stoppar i rissäckar.

Ris-säckarna bindes ihop med en rep som i själva verket är smalt skuret virke av ett träd som heter ”maipai”. Säckarna tas sedan till olika ställen för att torka riskornen.

 

Riset har nämligen sugit åt sig en himla massa vatten, som måste ”dras” innan det kan säljar eller lagras. Vägar och torg är torkställen, och ALLTID så utnyttjas WAT, alltså den stora planen utanför varje tempel, där ligger riset och torkar.

Ris kan förutom att vara föda till oss människor, också vara föda till grisar, då torkar man det kokta riset ute/inne i fyra-fem dagar, tydligen gillar grisen detta!!

 

 

Släktens skörd här bestod utav 30 säckar ris/fält. Utav dessa 30 säckar så går det åt 6st säckar för återplantera ris på fältet. Alltså 5 gånger ”degen” som vi spelare säger!!

Familjen äter under ett år upp cirka 20 säckar ris. Detta innebär rent matematiskt att, familjen har 2 fält, 60 säckar minus 12 för återväxten och 20 för att äta!!

 

De säljer alltså av 28st säckar x 20 kilo ris, och de slantarna skall räcka till att avlöna de som hjälper till att skörda.... Så jag kan inte se annat än att denna verksamhet i såpass liten skala handlar mer om att fixa ris till hushållet och foder till kossorna och lite stålar extra vid sidan av,. Inga multi-business alltså!!

 

Ju vi pratade ju lite löst om julen, och att det är snart nära nu.... Högdahl i

Falkenberg skickade följande historia, den e nog den bästa jag hört på ett

Bra tag tror jag, läs följande;

 

En man stannar till vid en leksaksaffär för att köpa en julklappp till sin dotter. Han frågar expediten:

"Hur mycket kostar en av Barbiedockorna i skyltfönstret? " Expediten svarar: "Vilken av dem menar du? Vi har:

 

Workout Barbie, 149 kr,

Shopping Barbie, 149 kr,

Beach Barbie, 149 kr

Disco Barbie, 149 kr

Ballerina Barbie, 149 kr

Astronaut Barbie, 149 kr

Skater Barbie, 149 kr

och Frånskilda Barbie, 1995 kr.

 

" Den förvånade fadern frågar: "Varför kostar Frånskilda Barbie 1995 kr och de andra bara 149 kr?"

Den lätt irriterade expediten himlar med ögonen, suckar och svarar:

"Herrn... I Frånskilda Barbie ingår även Kens bil, Kens hus, Kens båt, Kens möbler, Kens dator, en av Kens vänner och en söt liten nyckelring gjord av Kens testiklar."

 

Ja detta blev ju en himla bra avslutning, Hallänningar brukar ju avsluta sina Besök hos varandra ute i hallen, med att först dra en rejäl ”dragnagel” ur kruset som står där, och sedan drar de till med en liknande historia som denna... Jag vet inte om detta är sant, det får Lasse Högdahl bekräfta.

 

Good night people!!!

Handskak

 

 

 

 

 

Chaiyaphum LXX (70), THAILAND

 

 

Ja, så har man avverkat måndagen. Efter söndagens ”urladdning” med ris-

Rapporteringen, och efter den pompösa informationen, så känns det tufft att

Komma igen på direkten med ett lika laddat reportage härifrån!!

 

Jag vet i alla fall att jag börjar få lite svårt att tyda min egen numrering av

Alla kapitel jag skriver, va fasen är LXX...., javisst ja det är ju 70!!!

 

OK, jag missade faktiskt en liten grej ifrån söndagens rishistoria!! Jo runt flera,

flera av risfälten, så stod det flera stycken långa (4meter höga) pålar med ett

avstånd av 10 meter ungefär, mellan dessa pålar fanns det utspänt ett tunnt

nät, och i näten sprattlade det utav fåglar.

 

Dessa risfält är ju fyllda utav ”kardemumma” för fåglar av alla de slag. Där

fanns ”vadare” av flera slag, de fikar mest efter småfisk och grodor. Och där

fanns ett 10:tal arter av andra fåglar alltifrån mängder av svalor till kråkfåglar,

de var ju mest inriktade på risfröna.

 

Förutom fåglar så finns det naturligtvis även föda för alla dessa fåglar!! Där

finns grodor, paddor, ormar, småfisk, lite större fisk, insekter i en otrolig

mängd samt möss och råttor. Jag har säkert missat att nämna något litet kryp.

 

Men den fågel de mest ville ha, och som det fanns mest utav också! Var en sort

som liknade ”Bofinken Knut”, fast lite större, typ stare-storlek!!

De sade flera gånger när jag pratade om det ”alloy, alloy”, de minnesgoda

kommer ihåg, gott gott!!

Nä sade jag, jag har himla svårt att svälja dessa söta småfåglar, inte bara för att

de är söta utan också för att de är fyllda till bredden av en massa småben!!

 

När vi pratade satt vi under ett träd för skuggan. Vi åt lite ris plus nåt jag INTE

Tövade att smaka på, luktade skitäckligt.. I alla fall... upp reser sig en av

Tanterna (min ålder fast lite yngre) och sträcker på sig lite och nafsar åt sig

ifrån trädet ett knippe, med nåt jag kände igen ifrån restaurangmaten. Det såg

ut som skidärtor, fordralet i alla fall och inuti ”skidan” så var där små små goa

grejor att tugga på minsann...

 

En annan av dessa ”tanter” (min ålder fast yngre), gick då bort till ett grannträd

och plockade gula blommor och dess blad. Detta tog hon tillbaka till vårt

middagsbord, och alla glufsade i sig. Jag avhöll mig i det längsta, men till slut

så var jag tvungen att smaka,,

 

Jag har himla svårt att äta blommor, men faktiskt, det smakade inte illa, men

jag avhåller mig nog även fortsättningsvis ifrån denna typ av mat, annars så är

väl risken att man börjar sluka Pelagonior och Chrysantimum till slut!!

 

Som sagt igår måndag och jag har ”sagt upp” engelskaundervisningen med

Taki, den 6-årige!! Är fullständigt skitless på att undervisa honom, han vill

enbart spela spel, svarar inte på tilltal. Nä inget sånt för mig mer!! Jag har

däremot inga problem med Namkäng, Soda, News och Nice.

 

Vill fler komma och bli undervisade av mig, så skall de få komma 2 gånger så

Skall jag kolla in hur det funkar och sedan säga ja eller nej!!

Så nu är jag enbart upptagen tisdag och torsdag 18-19.00 gu va gött!!!

 

Vi hörs snart igen go vänner.. lacket hjular mot afton, så jag skall inte

Uppehålla Er mer, men håll utkik, numro LXXI är på gång.....

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum LXXI , Thailand

 

 

Ojoj, vilken go kund, den siste var, han uppe i Uppsala. Jag mailade till honom

förra veckan och instruerade om betalningen, och igår morse när jag vaknade

så satt pengarna på kontot, han hade alltså betalt redan i söndags kväll.

Mycket bra familj måste jag säga!!

 

För övrigt så verkar detta vara en mycket lugn period. Det händer inte speciellt

Mycket alls här i livet. Alfa-mamman är här, och det känns ”träigt”, ingen fart

På familjen alls. Hon stoltserar omkring här och tycker att hon är just ”Alfa”,

Men fattar inte att just ”Alfa”, den positionen tar man tack vare sina meriter att

Skaffa föda till sin familj!!

 

Har föreslagit för Yongyut, att hennes mor borde hjälpa till mer och bidraga här

hemma, inte bara glida omkring på en jävla smörgås!! Hon kan mycket enkelt

ta hand om tvätten, sköta disken och hålla snyggt här hemma. Men det händer

fasen ingenting. Istället får jag gå omkring och ”visa” hur det skall se ut och

vara, genom att göra sakerna för henne..

 

Visa att man diskar efter VARJE måltid..., När disken är torr så lägger man den

tillbaka på sin plats, och en sådan enkel sak som att kniven skall vändas nedåt

vet hon inte. Torka av bordet med en fuktig trasa (kommer ni ihåg???) efter

varje måltid, det existerar fortfarande inte.

 

Yongyut surnar till på mig för att jag ”lägger mig i”, men jag har svårt som

svensk kille, att se att Yongyut ensam skall ta hand om eländet här hemma.

 

Alfamorsan kan öppna käften och äta, och då kan hon också hjälpa till. I alla

fall så länge som hon e frisk, Hon behöver ju inte gå och ”nana” hela jädra

tiden på dagen!!

 

Idag skall vi ha Dan och hans ”styvson” på middag, Anledningen är att han är

Gröngöling förlåt gräsänkling idag/natt!! Han blev himla glad när vi ringde och

erbjöd honom Swedish food. Han kommer kl. 18.30 och det skall bli sköj!!!

 

Imorgon drar vi återigen till Dans Skola för fortsatt sportdag med fotboll. Denna

gång tar jag med mig Soda, så han och Neck kan leka med varandra. De tycker

detta är kanonkul, tänk att slippa skolan, är precis samma här i Thailand som

det Var i Sverige för oss på 60:talet!!

 

Nu är kl. 21.59 och jag skriver vid datorn igen, Dan har stuckit hem. Och vi alla är

Fullmatade må ni tro. Secken middag Yongyut fixade till må ni tro!!

Hon hade gjort potatissallad innehållande potatis, morötter, kokta ägg, och mer grejor

Som jag inte hunnit fråga henne om, men det var sketangott.. vidare då köttbullar lite

Halvplatta så de liknade pannbiffar, och så hade hon handlat in grisrevben, snäckor

Och lite blommor och skjälkar!!! Vi drog i oss en eller två rom och cola plus 1 öl till maten,

Och efter det, så ville Yongyut gärna att vi skulle slafsa i oss Dragonfruit (gammonkon)

Samt äpplebitar...... vi åt, men gud va fullmatad man var!!!!!

 

Nu onsdag kväll kl. 22.04 Har varit sedan 06.30 i Dans skola (Jag och Soda), de har haft sin

Stora sportsdag i skoldistriktet. 11st skolor var på plats och tävlade i flera olika grenar sins-

emellan. Där var cherryboll (varsitt lag har en som står på en stol och håller en korg och så kör

de korgboll Ni vet!!, 5-manna och 11-manna fotboll. Boule samt en massa löpningar.

 

Jag och Dan fick under dagen gå upp 2 gånger var och agera prisutdelare. Skitkul för dessa

Ungar att få pris av falanger!! Jag tog nytt rekord i glassätning 8 glassar (de tror 7, jag ljög

Lite) maten var bedrövlig, denna gång fick vi köpa mat utav gatuförsäljare. Alla thaiare älskade

Deras kyckling. Jag köpte på första stället 4 stora bitar nygrillad kyckling till mig och Soda,

luktade görgott. Började äta och det var enbart ben och ben och inget kött alls... skitmat....

kastade det till hundarna tog en glass till Efter det för att bli mätt.

 

Efter ett en timme styvt, bort dit igen, bredvid där stod en annan vagn och sålde, just det,

kyckling. Den verkade dock mycket bättre... köpte 4 stora bitar till mig och Soda. Grannen

började då att yra om att det var kycklinghals, smakade då på den, smakade värdelöst

fullständigt!! Var bara senor, fett och brosk hela skiten... skräpmat, kastade eländet till

hundarna!! Fick ta en extra glass för att bli mätt!!

 

Inne på skolans område, så var det säkerligen 3-4.000 människor. Både lärare, ungar, föräldrar

och gäster! Dessutom så var det 2 gäng med ungdomar runt 18-20 år gamla som satt och söp!

Inget sade något till dem. Varken lärare eller föräldrar, utan det var som vanligt, säg inget, lägg

Dig inte i någonting, bara smila och le och skit i allt...

 

Dessa äckliga idioter skickade ju fina signaler till de fina ungdomar som gick i skolan. De

försökte flera gånger att prata med mig, men jag visade mitt förakt (äckel) och bara viftade bort

dem... jag tycker det är för bedrövligt helt enkelt. Här sitter det alltså 2 gäng, säkerligen 20

personer och super helt öppet, blir under undermiddagen sketfulla. Milt sagt!! Det är för

bedrövligt att se dessa fyllekajor , framtidens risarbetare!! Så rekryteringen till risfälten går

alldeles utmärkt, tack vare Thaiarnas inställning, samt deras oförmåga att själva hantera

alkoholen.

 

Längst fram på långsidan bland publikplatserna satt byns och skoldistriktets ”honatories”, och

drack öl, jag såg ingen ”Hong Tong” denna gång!! Så det var ju ett litet framsteg.. Men ändå,

mitt framför ögonen på skolungdomarna sitter även ”normala” vuxna och dricker öl!!

 

Så det är nog inte helt lätt för ungarna att få normer här nere, vad skall de tänka.. ”ojoj va gött

de har med ölen (brännvinet)” eller ””jag vill också dricka, skiter det sig med skolan, så har jag

ju alltid gänget jag kan vara med och jobb finns det ju ute på fälten...”

 

Nä , nog om det sorgesamma drickandet härnere!”! Vi kom hem igen kl. 19.00 fullständigt

Utschasade, Yongyut gjorde middag hemma igen till mig, ungarna plus Dan och hans fru

Amphorn... alla blev mätta och belåtna..

 

Jag somnade igår kväll utmattad kl. 22.57 och vaknade inte förränn kl. 04.19 idag morse

p.gr.a. hundjävelns skällande igen!!! Skall se senare om jag får tag i mannen i huset. Han lär

vara tillbaka ifrån Indien där han jobbar..

 

ha det gött, så hörs vi nästa gång!!

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum LXXII , Thailand

 

Torsdag idag. Vi har varit på det lokala Allmänna sjukhuset . Och när vi hade väntat i cirka 35 minuter, så kom det till slut en sjuksköterska och berättade att läkaren ifråga, han bad om ursäkt, men kunde vi komma tillbaka imorgon samma tid, han var tyvärr tvungen att åka iväg och spela fotboll.... ja ni hörde rätt.. läkaren skämdes inte ett skit.

Han bokade in sina patienter, bemödade sig inte att ringa till dem, och sedan var han så jädra korkad att han sade att han skulle spela fotboll!! Ja livet är härligt, när man kan göra som man vill. Och det kan man härnere, ingen har kraft, energi eller äventyrslusta nog att utforska vad som händer om man uppför sig rakryggat, genom att ifrågasätta medmänniskors uppförande!!

 

Vi fick samtal ikväll ifrån Yongyuts släkt, Alfa´s syster som var inne på sjukan för 3 veckor sedan, fick åka in igen, vad jag fattade så har hon tydligen cancer runt magen, och oss emellan så är det helkört för henne tyvärr. Mycket folk sover på sjukhuset och de lämnar henne inte ensam, vilket är en väldigt bra kvalite folk har här!!

Idag fredag spisade lunch med Dan och David som vanligt på BIG C. Vi har nu bestämt att vi skall äta julmiddag hela gänget hemma hos Dan´s den 25.12 Det går att få tag i Turkey här i Thailand, så det blir Amerikanskt ”stuk” på det hela till Jul!!

 

Jag själv kommer att ladda ned julmusik och köra här hemma. Här finns även plast-gran att handla här. Och då kulor, belysning och de färggranna glittrande banden som man slänger runt granen ni vet!! Får väl även handla ett par julklappar till ungarna tror jag!! Glögg kan man nog kyssa goodbye tror jag!! Men skitsamma, jag tar mig en ”stadig” grogg istället. En riktig ”flämtare” i form av Baccardi-Cocacola!!!!

 

Kommer dock att sakna det vanliga ni vet, Vara tillsammans med släkten ett tag och sedan avsluta kvällen hemma hos Björn och Brita och ett par groggar..Hmmmm, det verkar som om det blir lite väl mycket groggar på barnens högtid Julen, men skenet bedrar kära vänner. Jag tycker inte man skall dricka mer än man tål, alltså kanske en eller max 2st ”stavnaglar”. Man vill ju inte ge ungarna fel signaler eller??? Skulle dock barnen gå och ”nana” , så kan man ju ösa lite extra, som utlänningen sa –”no harm in that”!!!

 

Nu cocosnötter!!!! Va falls, hur kom vi in på det egentligen!! Jo häromdagen var jag ute och cyklade, och såg ett cocosträd, med oranga cocosnötter. Nyfiken i en strut frågade naturligtvis då, orange färg??? Jo först är det gröna, inte goa, omogna, sedan Blir de oranga och goa och etter det bruna och äckliga... Kanske detta är Thailändska Cocsnötter... inte vet jag!! Sapparått (ananas), börjar också de som gröna, inte mogna... sedan blir de lite rosa på skalet fortfarande inte goa, men sedan när detta övergår i mer gult, då är de goa!!

 

Har fått lite tips av olika människor bl.a.den alltid problemlösande B.H. i Pilegården!! Om hur man skall hantera de problem som dyker upp, ni vet skällande hundar, Alfamodern m.m. hennes recept är som vanligt. Jag är dum i huvudet och alla andra är sketbra!!! Men det överlägset bästa tipset kom ifrån en annan kunnig läsare som jag tycker verkar vara vettigare.... hahaha!! Jo hennes tips var enligt nedan, läs och njut;

 

Hantera alla stressiga situationer som en hund.

Om du inte kan äta det, eller leka med det,

bara kissa på det och gå din väg.

 

Ja med det, så lägger vi locket på, och säger goodbye för denna gång!! Men ojoj, vilken tid detta kapitel tagit, vi pratar om söndag 21.12. 2008 nu när detta kommer Er tillhanda!!

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum LXXIII , Thailand

 

 

Idag tänkte jag vi skulle granska deras artighet lite, vi har ju pillat lite på deras leende, och kommit underfund med vissa saker, eller hur?? Så deras artighet då som alla pratar om, hur är det med den egentligen???

Jag har i alla tider hört talas om asiaters uppförande, deras leende och deras berömda artighet!! Vi talar alltså om ett folk som;

 

- inte säger hej när de kommer....

- inte säger hej när de går....

- när de handlar och lägger upp maten på rullbandet i kassan, var lägger de då pinnen som avdelar deras mat från grannens mat??? Jo före sig.. de vill ju inte betala för andras mat.. bra va.. Vi västerlänningar lägger upp pinnen efter oss, så att grannen inte skall behöva betala för vår mat, artigt eller??? - I trafiken så tränger de sig alltid före, och är fullständigt oförstående när man hutar åt dem! - I alla köer av alla de slag, står du bara det allra minsta ”utanför” kön, så vips är det en Thaiare där och ”knör sig”, artigt eller???

 

Detta är bara 5 exempel på deras så kallade artighet, jag tror och tycker att det är rent skitprat av okunniga människor som inte har fattat någonting under sina turistresor, av den Asiatiska kulturen, när de pratar om deras artighet. Det är precis samma med artigheten som med leendet, det är påklistrat när det passar ett syfte... Så i det hänseendet, så är de precis som oss västerlänningar, eller hur??

En annan sak av intresse för många av Er, kanske det kunde vara, att få höra lite grand om hur svårt många av Thailändarna har det, och har haft det!! Jag har naturligtvis inte alla detaljer, men skall berätta lite grand om det som jag fått mig till livs.

 

VÄLDIGT VÄLDIGT många familjer häruppe, speciellt då familjer här i provinsen ”Isaan”, alltså bla.a. Chaiyaphum, har varit eller är grymt fattiga, speciellt då ute på landsbygden här runtomkring. Deras boende har varit ett värdelöst otätt ”hus”, alltså ett hus bestående av lite plankor, korrumperad plåt och/eller växtblad!!

 

De berättar för mig hur grymt jobbigt det var när de hela tiden under regnperioden har varit blöta hela dagarna, och under natten haft svårt att sova på grund av det regn som hela tiden strömmat in i det skräphus som deras far och mor har snickrat ihop. De berättar vidare hur svårt det var många, många gånger på grund av matbristen . Deras mamma och pappa har rent ut sagt inte klarat av att försörja dem alls, de har många gånger blivit räddade utav munkar i templen, dit de kan gå och tydligen tigga ihop lite mat till familjen!!

 

Mat.... de berättar också... att de fick lära sig att ta tillvara på allt som fanns runt omkring dem, det är väl därför som de är så kära i smaken och lukten utav dessa grymt äckliga växtkok som t.ex. Alfamodern kokar ihop här hemma!! När vi går på Supermarketen och äter kvällsmat, så älskar Yongyut att köpa lite utav de kryp som de säljs där.. hon gillar vidare att sticka upp ett av de där krypen upp under min näsa, och det är för jävla äckligt.

 

Vi pratar alltså om stekta insekter av alla de slag som finns, snyggt och fint sorterade är de, och Thaiarna älskar tydligen att äta skräpet!! Men det finns en ådra i mig som säger ifrån ganska klart och tydligt, varför äta skiten när det finns bättre mat att få på tallriken!! Vidare, vanan att äta uppsprättade grodor, paddor, ormar, fåglar, löv, växtlökar, växt-skjälkar och allting som de inte dör av, kommer alltså ifrån att de kanske inte hade så stor chans att välja mat.

 

Rekryteringen utav s.k. ”bar-flickor” sker då mestadels härifrån ”Isaan-området”, och är frukten utav den misär som finns och som funnits här sedan urminnes tider. Töserna känner en urkonstig skuld till sina föräldrar och gör ALLT som står i deras makt för att ta hand om dem. Om detta sedan blir att de blir våldtagna och utsatta för prostitutionens värsta scener spelar ingen roll, det är värt detta.. bara de kan ta hand om sina föräldrar.

 

Sönerna (bröderna) skyddas som i de flesta kulturer, de skall väl inte behöva bidraga till familjen eller..Så istället för att kravet ligger på att ALLA barnen skall ”ta hand om”, och inte bara flickorna, så jäser pojkarna omkring och spelar ”Allan” och låter sina systrar prostituera sig nere i turistorterna, medans de själv latar sig och dricker brännvin i en härlig fart!! Det finns inte det minsta dåligt samvete där inte. Sedan vid behov så spelar pojkarna familjeöverhuvud, fast de inte ens kan föda en katt i huset med den arbetsinsats de gör!!

Så!!

 

Då har vi nafsat detta ämne i ”hasorna” lite grand.. frågor, bara maila tillbaka tillvederbörande!!

Sov gött, så hörs vi nästa gång

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum LXXIV, Thailand

 

Jag måste dela med Er lite grand information om den där killen ni vet som hade en lista på 10 punkter. Listan handlade ju om hur vi falanger skulle agera för att undan-hålla våra pengar ifrån thai-tjejerna!! Killens namn är Gerrit Halberschmaa. Det har nu på kort tid hänt 2 saker utav vikt tycker jag med denna figur. Jag skall dela bakgrundshistorien en gång till med Er, så ni hänger med i svängarna;

 

För 3 månader sedan, så stannade denna kille vid affären här hemma, där jag stod med min cykel. Han var mycket trevlig och tyckte att vi skulle träffas, Suuure ,sa jag förstås!! 2 veckor sedan, så ringde det ju på min dörr, och utanför stod Denne Gerrit H. Plus en kille till vid namn Peter Miller (Mr Australia).

 

Vi fick en trevlig stund tillsammans härhemma , de drack kaffe och vi småpratade lite grand! Strax efter det, så kom det i 2 omgångar mail ifrån Gerrit H. Dels då ”listan” och dels en allmänt hållen lista som angav hur man skall agera gentemot Thaifruns familj och släkt m.m.m.m.m.m.m.m....

 

Jag själv svarade inte alls på dessa mail, jag skickade ett skämt vet jag till honom. Sedan 2 veckor senare så kom det via mailen en allmänt hållen inbjudan till lunch med denne Gerrit och flera av hans ”kumpaner”. Jag fick just intrycket ”kumpaner” p.gr.a. Innehållet i mailet. Det lät nästan som om jag skulle deltaga i ett Nazistmöte!!!

 

Jag fick bara känslan, strunta i detta, håll dig borta. Jag delade ju inte en enda utav hans åsikter, jag vet att jag undrade varför denne figur överhuvudtaget var här i Thailand. I alla fall, jag gick ej på mötet, och det gjorde inte Peter heller vad jag förstod!!

 

Tiden har sedan gått fram tills förra veckan (2 månader nästan) då jag var ute och cyklade så stannade det en bil alldeles framför mig, och ut hoppar denne canadick Gerrit, och börjar gå på och tjöta om varför jag inte håller kontakten med honom, och hur besviken han var.. han var alltså ur-frustrerad, kändes mysko måste jag säga. Normala människor i detta läget, känner ju på sig att ”detta är nog ingen relation att satsa på”. Han hoppade tillbaka in i sin bil med ett grymtande.

 

Jag trodde allt var OK.... tills denna morgon, Kl. 07.30 när jag som vanligt körde Soda och Namkäng till skolan, utanför på vår gata blev vi passerad utav en Vespa, och där satt en falang (jag såg direkt att det var Gerrit). Killen gav mig ”fingret” i 15 sekunder medans han passerade och en bra bit neråt gatan!! Jättekul att ungarna såg detta.

 

Så ni skall veta att jag är innerligt glad att jag aldrig involverade mig med denne typ, dels så verkar han ju inte riktigt frisk, och dels så har han inga åsikter som jag ens med ansträngning kan dela med honom!!

Har sett 2st demonstrationer nu den senaste veckan... den första var kanonbra tycker jag. Den handlade om nedskräpning, och de propagerade för att man INTE skulle slänga omkring sig allt skräp som det göres nu!! Tänk va bra, de har nåt på gång i det sammanhanget, det behövs verkligen i detta fullständigt nedskitna, men annars underbart vackra land,

 

Den andra demonstrationen handlade om vikten av attanvända hjälm när man åker vespa/motorcykel. Va bra. Det behövs ju också... hoppas att de menar att även barnen skall använda det. Detta demonstrationståg bestod utav ungefär 500st motorcyklar-vespor, tyvärr så såg jag ett stort antal av dessa som var med i tåget och körde vespa eller motorcykel, att de INTE hade hjälm på sig... de är la ena vackra figurer så säg!!

 

Så är det dags igen, att avsluta..det kommer snart mera kapitel... ha det bra hela gänget, även ni som aldrig hör av Er.

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum LXXV , Thailand ,

 

Imorse när jag gick upp och skulle äta frukost, så noterade jag att ”Alfa” var tillbaka Efter sin sejour till släkten. Det blev en väldigt kortvarig sådan. Blev faktiskt först glatt Överaskad när jag såg henne, hon stod vid handfatet på toan och skrubbade med en borste någonting. Va bra tänke jag, skall hon börja hjälpa till? Tack för det Buddah!! Men så tittade jag lite extra... nä ingen risk, ”Alfa” stod och skrubbade sina löständer!!

Idag skall jag ta min sista spruta, sedan lär jag enligt uppgift vara så gott som heltäckt mot hepatit hit och dit, alltså Hepatit A samt B. Så nu behöver jag inte vara LIKA orolig över att A) råka få i mig vätska av nåt slag t.ex. via salladen/tandborstningen.... eller B) någon mat som också kanske inte heller är lika OK som vanligt!!

 

Tänk 23 december idag, jag kan i alla fall inte ens tänka tanken, känns det som!! Vi har som vanligt ett härligt väder, just nu kl. 08.12 så är det 23 grader och i natt var det 17-18 grader varmt, kanon, ingen fläkt som vanligt behövs. Men visst känns det underligt när man läser, som jag gjorde, på ett forum inne på internet –”ja, så är då vintern snart över gott folk” Va då vinter, jag har inte märkt av någon vinter!! Så nu snart börjar det bli varmt igen.. och tydligen lär ”Mesa” (April) vara en av de värre månaderna värme-mässigt, men vi får väl se!!!

 

Så efter sprutorna så bär det av till BIG C, och vi skall handla in en liten plastjulgran med lite attiraljer till såsom, kulor, glitter etc.,, granen kostade 125 bat = SEK: 25:- och tillsammans med kulor, stjärna i toppen och glitter så gick kalaset på totalt 310 bat = SEK: 60:-. Sedan skall vi väl handla en julklapp på man till barnen och jag misstänker att vi får la ”skecka” en bresides till Alfa också!!!

Här dräller det in julhälsningar iform av roliga videos och snygga gjorda grejor om julen!! Men tänker stundtals, hur sjutton har folk tid att på just arbetstid sitta och fram-ställa dessa jättesnygga grejor??? Kul i alla fall!! Jag bifogar en rolig jag fått till Er...

 

Idag blev det halvt upplopp här hemma... tycker ändå att jag hållt käften tillräckligt mycket. Min trälådapå styva 1,5m3 har jag ju sparat av olika anledningar, en god som en annan är då att jag sagt att vi kan lagra saker som vi vill ha i framtiden. Alltså lagrings-värdiga saker!!

 

Har ju under tiden märkt att Alfa speciellt, men även Yongyut slänger i allsköns skit i Lådan, och den är nu proppfull. För att ni skall få en uppfattning om varför jag reagerar, jag vet att jag upprepar mig, vi har ju pratat om detta tidigare, men där ligger; glasflaskor (baccardi-lemon), en hel massa jävla plastflaskor,tomkartonger, en stor himla påse med gamla sketna fula skor.. gamla använda klädpaltar.

 

Skorna och kläderna är tänka att de fattiga skall ha, flaskorna i glas och plast plus kartongerna skall omsätttas till pengar. Vi pratar alltså om att det kommer en gubbe hit var 4.e månad och plockar åt sig all denna jädra skit och betalar oss mellan 15-20 bat = SEK: 4:-!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag vill inte längre att detta skall se ut som en nedsupen gubbes bostad, och slåss envist för det... men ojoj, va ledset det var idag.....

 

Har i alla fall bestämt mig nu, jag skall ta tag i detta med flaskorna, plastgrejorna samt kartongerna och själv åka och panta det, annars åker det åt helvete!! Nu medans jag är i form, tänker jag säga farväl och önska Er alla en fröjdefull jul, ni läser väl antagligen inte Era mail under dessa bråda juldagar. Möjligt att jag också slår av på takten lite grand. Ha det gött, så höres vi...

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum LXXVI , Thailand ,

 

 

Idag är det 24 december, julafton!! Och vi skickade ungarna till skolan imorse..

Varför???? Fattar ni inget eller, hänger ni inte alls med??? De är ju BUDDISTER här

Nere i Thailand. I alla fall, vår lilla 1 meters julgran, stod där på storarums bordet så

vacker imorse när vi steg upp. Vi delade ut julklappar till Soda och Namkäng plus Alfa,

och lyckan stod förhoppningsvis högt i skyn!!

 

Skall smyga mig iväg idag och handla en liten present till Yongyut också. Men det blir

inte lätt, man är ju påpassad som en ”Mars-katt ”. På tal om julen, var ju ute igår kväll

och handlade julklappar med Yongyut. Och det är frapperande hur mycket julgrejor

det finns skyltat med.

 

Här finns ju egentligen inte många Falanger alls, så nog måste det finnas Thaiare som

har adaptat det här med julen, det är jag 100% säker på... men fråga mig inte hur och

varför. Jag kan alltså inte se en enda familj som firar jul eller har julbelysning eller

gjort julfint, så vart tar alla saker vägen ... vi falanger kan ju inte köpa sååå hiiimla

mååånga saker. Men en del av dem måste helt enkelt ge bort julklappar det är en sak

som är säker!

 

Så Thailand blir så smått för var dag, mer och mer påverkat utav kommersialismen

bakom juletiden. Det är tragiskt, men så är fallet. Man ser ju hur det ser ut när den s.k.

”utvecklingen” når relativt fattiga, lite mindre utvecklade länder, och de börjar att ”ta

åt sig” utav alla de morderna saker/ting som vi själva sakta har vant oss vid, se

exempel;

 

- Bord och stol, dessa köpes in glatt utav Thailändarna, men användes inte speciellt

ofta, folk sitter mycket hellre på golvet.

- Barnängens rumpepuder, skall användas i stjärtamentet, men här kör de med pulver i

nyllet och på kroppen i övrigt i stället, använder der som ”sunscreen” alltså sololja...

De ser ut som riktiga idioter faktiskt, tänk Er en massa puder kastat rakt i ansiktet....

och ingen ansats till att smeta ut det......

- Kylskåp, handlas gärna in, användes i stort sett enbart till att ha vattnet i, all mat

ligger oskyddat på det som skall föreställa diskbänk (finns inga sådana här), Yongyut

blev dålig igår i magen, och efter påtryckningar ifrån mig... så medgav hon att hon

nog trodde att äta sallad som legat framme i 3 dagar nog inte var så bra.... ni fattar

va!!

- Frysen i kylskåpet, användes icke.. härnere finns det ingen anledning att storhandla,

man får INGA bättre priser alls, så det motivet har icke kommit till Thailand ännu..

kylfacket kan användas möjligtvis till om man råkar ha glass hemma, vilket nog bara

falanger har tror jag!!

 

Detta är bara ett litet axplock, det finns massor av exempel där det är rent löje-

väckande, hur vi i väst har lyckats medelst PR, att sälja in saker och ting som

egentligen Thailand gott och väl kunde vara utan.

 

Idag Julafton så ringde Peter (Mr Australia), och lät sällskapssjuk, och van som man är

hemifrån att kompisar är bussiga och bjuder hem en, så ville jag gärna återgälda

detta. Peter kom mer än gärna och åt middag med oss, och tjötade. Han fick i sig en

”rackabajsare” också i form av Baccardi/coke..

 

Maten var det inga problem med alls. Jag hade under dagen blivit ombedd att handla

”gajj”, kyckling till lunch åt henne och mig bara, Yongyut sade, -”köp 6st utav de som

du åt sist när vi var där och åt. Okidoki, nema problema. Åkte dit och köpte 6st

Gick på sina modiga 180 BAT, fan va dyrt tyckte jag, för 2 personer bara, det är ju 18:-

per skalle!!

 

Kommer hem och Yongyut utbrister något förbittrat; -”#¤%&/)(//&%&¤#”#” och sedan

–”whyyyyy... so much.... whyyyy, you buy for whole Chaiyaphum”

Jaha!!! Det visade sig att jag köpt 6st utav de jättestora kycklingarna, och inte de små

små som de brukar sälja till de små små Thailändarna. Men nu hade vi i alla fall

massor av kyckling.

 

Så när Peter ringde, inga problem, maten fanns ju redan där... det blev en trevlig kväll

och Peter åkte väl hem runt kl. 22.30 tror jag!! Det var nog kul för honom att slippa

sitta ensam på julafton!!

 

Ikväll bär det då av upp till David and Ratta´s hem, och det blir mat ihop med Dan och

hans Amporn. Skall berätta om detta nästa kapitel. Nu är det dax att sakta ”slagga” in

i Törnrosa-sömnen!! Ha det bra tills nästa gång..

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum LXXVII , Thailand

 

 

How do you do, you falangs in Sweden (mostly)...??? Härnere är det bra. Jag är just tillbaka ifrån Ratta and Davids tillställning. Vi var ju bjudna på kalkonmiddag ihop med Amphorn och Dan.

Dan hade ju lyckats med att få tag i en kalkon faktiskt här i Thailand, inte dåligt alls och de hade dessutom gjort ett kanonjobb David/Ratta!! De hade gjort ett urgott potäte-mos, en kanonsås och dessutom så fanns det ”rolls”, alltså rundstycken samt ett jättegott rött vin till maten!!

 

Kan säga att vi alla åt och åt och åt.. jag trodde faktiskt på fullt allvar att jag skulle hamna på hospitalet, så himla görmätt blev jag. Efter det så tog jag lite till för man vet ju aldrig när man får sådan här mat nästa gång.... Yongyut, såg jag slafsade i sig med gott tempo hon också...

Kul att dessa Thaitöser för en himla gångs skull kunde vara utan sitt jädra ris och kryddor och blommor och skjälkar!! Vi satt där sedan i styvt 3 timmar och så bar det av hem igen. Dan körde bilen, så det var ingen sprit att tala om... kanske lika bra... Maten var sååå himla lyckad!!

 

Väl hemkommen, så började Yongyut direkt att börja ta fram Thaifood, då skullle hon äta... hur i helvete????? Jag frågade henne rent ut.. hon blev sur i ögat, och sade att hon inte kunde sova utan Thaimat!!! Ok vad skall jag säga, det är la hennes mage... men tyckte nog innerst inne att detta var ganska underligt beteende, alltså att äta sig fullt proppmätt, komma hem och äta igen.....

Men de har en fullt ärlig inställning, alltså skitprat ifrån deras föräldrar, att Väster-ländsk mat blir man bara mätt av för stunden, medan då ris är långt mer mättande och mycket, mycket nyttigare. Egentligen vad det gäller mättnadsgraden, så är det ju tvärtom, eller hur. Potäte-klumpen ligger ju kvar längre (på gott och ont) i magen än vad riset gör...

 

Det finns massor av vanföreställningar om oss falanger kontra Thaitraditionerna, detsamma fanns ju hemma hos oss i Sverige också på 60;talet när vår invasion började, eller hur?? Kommer ihåg hur det pratades i negativ ton om den där äckliga vitlöks-lukten som satt i deras tröjor,,,, hur det pratades om hur lat negern var,,,,, hur vi pratade nedsättande om spanjackerna, för de söv ju flera timmar mitt på dagen (siesta)!!!

 

Allt det där har vi ju kommit över nu, och vi får väl bara hoppas att Thaiarna någon gång i framtiden, när skolan har vunnit lite mer terräng härnere, kommer att sudda ut gränser i rask takt!!

Idag fredag annandag jul, så följde Alfa med till Namkängs skola, tydligen så är det här i Chaiyaphum en stor dag, för munkar kommer till ALLA skolor och kräver sin tribut utav befolkningen. Ungarna skall då ha med sig mat till munkarna, ris och andra grejor! Detta tas då om hand om av munkarna i skolan.... Nu är det som så att Alfa gör här som många utav våra äldre gör hemma i Sverige, jo de följer det gamla goa uttrycket att ”när Fan blir gammal, blir han religöser”

 

Jo Alfa, brukar ju sova i templet med jämna mellanrum, flera dar i månaden tror jag! Hon går dit konstant och hjälper till med, ja vadå, inte vet jag... och hon ger hela tiden gåvor till munkarna. I alla fall, nu när hon hörde att det var munkar på gång i skolan, så ville hon åka dit och bevaka vår familjs utdelning av mat antar jag! Denna kvinna är hel-fokuserad på att vara munkarna och Buddah till lags hela tiden. Synd, hon är ”bara” 63 och har lagt ner ”rörelsen” fullständigt verkar det som. Hon skiter ju i att hjälpa och alla tycker att det är rätt, hon är ju såååå himla gammal.....

 

Från det ena till det andra, alla BH:ar härnere är vadderade, töserna här har lite frossa Eftersom de tycker att ”deras” är mindre än falang-tanternas!!!! Så historien om killen som frågade sin andra polare när de var härnere i Thailand... –” dö! Vet du varför de finns så himla möcke stora BH:ar härnere i Thailand?? –”Nä!, hur sjuttan ska jag kunna veta de??”, säger de andra killen. –”Jo de fattar la du? de e ju ingen som köper de stora här”!!!

 

Så me den goa sanna historien, så avslutas detta lugna fina stadiga kapitel. Vi hörs snart igen antar jag.

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum LXXVIII ,Thailand

 

 

Livet rullar på häruppe i Chaiyaphum, har efterhand märkt bland många många av

falangerna man mött, att de inte verkar vara riktigt lyckliga trots sin ”flytt” hit till

främmande land!!

Flera av dem ledsnar snabbt, verkar det som på sina Thailändska fästmöar/fruar, och

Byter och gifter om sig stadigt. Flera av dem har inte kommit längre än att de

fortfarande efter kanske 8 år jagar besinningslöst efter något ”som är bättre”, vad nu

detta innebär. Det vet de själva inte heller!!

 

Det är synd att de har det på det sättet. Härnere är kanon, men det är fortfarande

samma var du än bor, du måste finns dig själv och vara nöjd med din egna situation

innan du börjar kolla in omgivningen och skylla på den!!

 

Thailand i sig är ju ett ”lockelsens land”, men det blir inte mycket till lockelse om man

inte bakar in en s.k. ”vardag” i sitt liv, ni vet motsatserna gör ju att man uppskattar

dem, vi har sagt det förut.

- ”Stå ut med vintern, sommaren kommer,”

- ” ta ett paraply ut i regnet, inga problem, solen kommer strax,”

- ” eller ha några skitår när du är ung när det gäller pengar, så uppskattar man pengars värde

bättre när man blir lite äldre!!

 

Så för att få ut max härnere, ”lev ett normalt liv”, upplev vardagen utan att få panik,

och så kan man stundtals ”dra till det” eller ta på ”spenderbrallorna” då och då,

Jag tror att man uppskattar livet mycket bättre då!!!

 

Jag fick in en görgo vits på tal om ålder. Den kom ifrån en av er läsare, troligtvis ifrån

Falkenbergs-Högdahl, läs och njut;

 

”Han hamnade bredvid en äldre kvinna på en bar för en tid sedan.

Hon såg verkligen riktigt skaplig ut, även om hon sa att hon firade sin 61 års dag.

Faktum är att hon faktiskt såg bättre och bättre ut efterhand som timmarna gick och han kom på sej själv med att han tänkte tanken om att hon säkert hade en riktigt snygg dotter.

 

De drack lite och småmyste med lite kyssar och smekningar efterhand som kvällen gick. Då hon plötsligt frågade honom om han hade testat en sportsmans-dubbel?

"Vad menar du med det?" frågade han.

"Det är en mor och dotter-trekant med dig" sa hon med ett leende på läpparna.

Han svarade ett lättsamt "Nej" med ett förväntansfullt smile på sina läppar.

 

De drack lite till och hon sa att detta var hans "tur-natt".

En stund senare åkte de hem till henne, där hon tände allt ljus i hallen och ropade upp i trappan:

x

x

x

x

"MOR - är du fortfarande vaken?!"

 

Jag vill inte att ni läser in något i denna vits, typ; kass att bli gammal eller nåt liknande dumt. Detta är bara helt simply en himla go historia som alla vi killar får en hemsk rysning av!!!

 

Vi var nere imorse idag lördag 27.12 på Tesco-Lotus, och åt lunch ihop med David/Ratta samt Dan/Amphorn. Efter maten, så handlade vi in 8st nya dricksglas, jättesöta med ett fint blommotiv på, de kostade 15 bat /st (=SEK; 3.-/st) De gick fint ihop med tallrikar som vi handlade tidigare i veckan.

 

Idag har det varit mulet precis hela dagen och runt 22 grader varmt (kallt!!), detta med att det är mulet en hel dag har jag inte varit med om sedan juni -2008 i Göteborg. Inte en enda hel dag här i Thailand har det varit mulet..... Så med dessa mulna ord, säger jag farväl och god night eller god morgon.

 

Handskak

 

 

 

 

Chaiyaphum LXXIX ,Thailand

 

 

Ni vet alla dessa elledningar som är som garnnystan utanför folks hem härnere, nu tycker jag att detta tar alla pris. Hos grannen, så har det rasat en av dessa stöttor av trä ,skitgrejor förstås,och dåligt gjort som vanligt. 2st elledningar ligger på dessa stöttor och elledningarna ligger nu på grannens staket.

Det hände för 3-4 dagar sedan, men grannen skiter i det förstås, han har 3 barn, kanske han tycker att han kan mista ett av dem, inte vet jag. Men idioten säger i alla fall ingenting. De andra grannarna bryr sig inte, man skall ju inte lägga sig i härnere. Problemet blir ju att när Soda och Namläng är ute och leker, vad händer med dem då,, då påverkas ju VÅR familj.

 

Skall bli intresseant att följa detta drama på nära håll, det är ju ”bara” styvt 4 meter ifrån vår husvägg. Har påpekar detta för Yongyut, men men men, - “no problem, up to the men working, they need electricity”. Så här kommer människoliv i andra hand, viktigare är att man inte skall ifrågasätta någonting och sticka ut näsan!! Så jag gör väl detsamma.

 

En roligare sak..... Vårt bananträd som för övrigt ÄNTLIGEN börjar behandlas som just ett bananträd, har blivit gravid igen!! Det verkar som om det trivs med att vi tar BORT de stammar som fått barn, de andra får ju mer sol-ljus och vatten på det sättet. I alla fall nu har vi 2st klasar. En fullt utvecklad klase, som jag berättat om tidigare och nu sedan i tisdags förra veckan en ny, som ”vecklar ut sig” för varje dag.

Jag menar; Ett bananträd utvecklar ett rött knippe av vinröda blad, för varje av dessa blad som ramlar ”av”, så finns där en ”ring” av nya bananer.. oftast handlar det väl då om cirka 10-12 ringar av bananer som bildar en klase bananer...till arbetarnas förtjusning, ni vet bygget 40 cenitimeter ifrån vår husvägg, så utvecklas vår klase bananer i en rasande fart.

 

Och tro det eller ej, men den stora grejen nu på detta husbygge är att de satsar pengar på hur många bananer denna klase skall ge. Utan min vetskap, så gjorde de likadant även på de 2 föregående bananklasarna. Enligt uppgift så får vinnaren runt 3.000 baht, vilket alltså motsvarar för dessa fattiga arbetare ungefär en månadslön. Det finns alltså goa sätt att tjäna pengar, man behöver ju inte vinna på V75... hahaha!!

 

Äntligen undertecknad har vunnit en liten seger över Alfa-honan härhemma. Hon har ju hela tiden varit ute och sabbat i trädgården, sprider skiten omkring sig och plockar aldrig upp efter sig, det ser egentligen jädra dumt ut i trädgården, hafsigt och fult och helt stilöst!!

 

Igår var jag inne och handlade en ”dobit”, alltså en kratta för Er som inte har varit här förr!! Hade då ledsnat defintivt på att se samma jävla lövhög ligga där nu i snart 4-5 månader!! Jag tänkte att jag skall se till att snygga upp därute, så åtminstone de växter som gror därute skall må lite bättre.

Och igår morse timmarna innan jag handlade krattan, så höll jag på med samma sak som jag gjort nu de sista dagarna i trädgården, jag försökte efter bästa förmåga att vända på jorden och lukra upp den, alltså kupera den, för Er som är lite insatta!!

 

Jag fick en fullständig chock när jag började, de kan inte ha gjort detta en endaste gång under de år de bott här. Det var hårt som cement, och jag var in i märgen trött Efter ett tag. Ni vet när spaden slår ned i jorden med ett ”KLINGGGGG”, alltså stålhård jord... Efter ett tag så gjorde företagsamme Glegolo sitt schackdrag, jag gick in och hämtade hammare och skruvmejsel (den största), och slog ner mejseln i jorden och bröt upp den, lite i taget förstås. Och sedan gick jag på med spaden igen.. funkade ganska bra.

 

Och när jag var mitt i denna grymt jobbiga procedur, så kommer Alfa-Honan över och pekar på spaden och påpekar att spaden blir ju alldeles skrynklig om jag skall hålla på med detta jobbet, uschiamej.. jag trodde jag skulle bli vansinnig på skrället. Vara rädd för att SEK;28;- spaden skulle ta stryk, istället för att vara jäkligt tacksam att falangen gjorde detta grisjobb ute i deras trädgård.

 

Jag gjorde då mitt goa schackdrag, jag tog varligt tag i henne och pekade på en liten gång ungefär vid mitten av trädgården, och pekade på hennes sida och på henne, sedan pekade jag på min sida och sedan på mig, hon fick se min mest stirriga ögon-show, och jag vann den Ronden helt klart, så nu skall det vara klart, hon sköter sitt och jag mitt. Men jag tröstade Yongyut och sade att visst skall jag ta krattan och hålla rent även på den ”Thailändska sidan”, för som jag sade till henne... jag vill ju inte att Thailändarna, alltså en del av mina grannar skall tro att jag är lika lat som de är. No way, Jose´!!!

 

Nu är alla glada i huset, och nyåret närmar sig med raketfart..... strrunta i att dricka efter kl. 00.00 på natten, så slipper ni härdsmälta.. förlåt baksmälla dagen efter. Godnatt ifrån en trött men glader,

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum LXXX (80) ,Thailand

 

Kapitel nr. 80 på intågande... härligt... vi närmar oss slutet. Idag är det tisdag, och nyåret närmar sig med stormsteg. Misstänker att nyår blir som julafton ungefär, alltså någonting som bara susar förbi en i form av en middag ihop med polarna här. Detta är i och för sig kanonbra, och man får vara tacksam att man har folk som vill umgås med oss, så nåt rätt (Brita) har man väl gjort!!!!

 

Hahaha!! Måste dra upp det här med firrarna igen... igår eftermiddag så kände jag mig återigen tvungen att byta vatten, det var så ända in i H,vete sketet (igen)!! En go Anledningen till detta är att Yongyut envisas med att hysta i växter hela tiden i krukan Där firrarna finns. Detta är ju i och för sig kanonbra, firrarna vil ju gärna ha lite djungel omkring sig, så de kan smyga där med sina sexuella aktiviteter... Men Yongyut gör inte rent växtrötterna alls, utan det hamnat en massa lösa småpartiklar i vattnet, och till slut efter 2 weeks så kan man sjuttan inte se en enda firre tack vare all skit i vattnet.

 

OK, jag tömde krukorna (2st) och tog som vanligt borste och diskmedel och rengjorde Desamma ifrån alger och annan skit... Jag misstänker att jag slarvade/hafsade igenom detta och inte sköjlde bort diskmedlet ordentligt ur krukorna..... Detta diskmedel var i det närmaste det perfekta krigskemikalien man kan tänka sig... fiskarna dog varenda en, inom löpet av 2 timmar..... detta jädra diskmedel som inte ens klarar att lösa upp matrester i från en enkel tallrik, det var nu plötsligt förödande effektivt när man INTE ville det!!

 

 

Jag fick ta motorbiken, och ta med 200 bat (SEK; 40:-), och så köpte jag 3 stora busar och 20 lite mindre firrar... så nu är det glädje i krukorna igen, OK att utseendet inte är samma på firrarna längre, och namnen är annorlunda, Nu blir det lite mer Birger och lite mindre Ernst, men det struntar jag i, bara de leker och är snälla mot varandra, annars Blir det kvarsittning, hahahaha!!

 

Det är dock tveksamhet till snällheten, Yongyut kom just in och sa på sin flytande Thaiengelska ”big fitch boxing smaller fitch”, jag kollade men det var inget farligt, lite ”busstreck” bara av de lite större tuffare firrarna, inget att fästa sig vid... Men skulle de döda nån av de mindre då blir det disciplinära åtgärder, då gör jag sardinsmörgås av dem.. hehehe!!

Vafalls, va e detta för foto??? Jo det skall jag säga Er, han i mitten å han te höger e med i distributionlisan av mina mail gällande reseskildringen Chaiyaphum. Speciellt han i mittens fru tjötar väldigt ofta hur bra jag alltid har det och alltid haft det. Att jag inte gjort ett spa-tag i mitt liv o.s.v. Nu har hon en äkta man som sitter och jäser så där Hela sommaren lång!! Va sjutton e han medvetslös eller???

Ha det bra nu ifall vi inte hörs innan nyåret, önskar

GOTT NYTT ÅR HELA HÖGEN

 

Handskak

 

 

 

 

Chaiyaphum LXXXI ,Thailand

 

 

Mitt kameraberoende blir bara värre och värre och roligare och roligare, Jag hade ju ett halvtaskigt försök att fota en kungsfiskare... Jag fick bilden, men det var himla långt håll, och jag var lite dålig på zoomningen då i början, så resultatet blev halv-ljummet må jag säga.

Nu idag dök det upp ”hummingbirds”, alltså Kolibris och smaskade i sig nektar ifrån Bananträdets fruktklasar. Yongyut tjöt till, jag rusade ner och då stack fåglarna innan jag hann ladda min kamera... fasen oxå.. 15 minuter senare ett nytt tjut ifrån Yongyut, jag rusade ner igen och skrek till Yongyut, rör sjuttan inte gardiner eller fönster ,sitt still....

 

en gammal indian som jag vet hur skygga dessa fåglar är, och de noterar rörelser som en himla radardetektor ju!! Yongyut pillade på gardiner och rörde sig och fåglarna stack igen, tack för den passningen!!!! 10 minuter senare, Yongyut skrek till, jag rusade ner, nästan bakband Yongyut.. och började ta foton utav kolibriarna.. fasen va snabba de är, och det är jättesvårt att ställa in kameran då... Har nu ett par foton och skall kolla i datan om de blev bra, håll tummarna!!!

Börjar få ett rejält album nu med många vilda blommor som jag fotat, och en del djur och många människor och händelser. Så till slut så skall jag väl få ihop ett bildspel med musik till hoppas jag.

Feta barn i Thailand, ja detta utlåtande låter som ett motsatsförhållande i allra högsta grad! Jag har ju tidigare gått ut och sagt att risätningen plus salladen ger en kost som är mycket bättre för kroppen än vad vår mat är. Jag står utanför Sodas och Namkäng skolor och väntar på dem att komma ut, så vi kan åka hem!! Jag ser en frapperande massa feta Thaibarn, jag trodde inte detta var sant, men jag har fått upp ögona nu, det är sant och de är riktigt feta.

 

Ingen verkar bry sig (om detta heller), här på min gata t.ex. så är det två syskon hon e 6 år och oformligt fet och hennes bror är 8 år och rejält fet. Det ser så himla mot-bjudande ut. Vad tänker dessa föräldrar. Föräldrarna är också tjocka, så det verkar stämma som någon sa en gång; ”överviktiga föräldrar ger överviktiga barn”.

 

Man ser de tjocka ungarna komma med stora glassar, jordnötter och Cocacolor i mängd. Så hur nyanserad är egentligen mat-hållningen här i Thailand, är det lika illa här som i Västerland?

De mer normala barnen, handlar ju sin mat som jag berättat om tidigare utanför skolan, handlar spagettigrejsimojs, sallader och morotsdricka... Och de äter säkerligen mer nyanserat hemma. Jag ville bara nämna detta. Att även ett land som Thailand har problem med fetma trots avsaknaden av pengar och den standard som vi har!!

 

Jag fick iväg detta kapitel väldigt snabbt må jag säga, jag trodde jag skulle ta det lugnt, fram tills efter nyårshelgen, men icke sa Nicke... Fira värdigt och nyktert mina vänner, så ser genast morgondagen mycket bättre ut!!

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum LXXXII ,Thailand

 

 

Nu tänkte jag göra som många TV-serier gör, nej nej, inte ta ett uppehåll. Utan istället

göra ett kapitel där jag visar de bilder jag tagit, som matchar de episoder som jag

skrivit!! Ni vet påminna Er lite om just det där, och visa en bild på eländet!! Man får ju

hoppas bara att jag har foton tillräckligt för att täcka, så detta blir ett kul kapitel. Men vi

får se, nu kör vi;

 

Bild 1 - Kommer ni ihåg Högtiden här kallad Loi Kartong, fotot föreställer en jättestor kopia av alla de små original som flöt omkring på vattnet den natten, fiskarna knaprade ju på originalen underifrån, så på morgonen var allt borta...

 

Bild 2 - Ladyboy Kafe.... kan ni se vem som är Ladyboy??? Inte?? förstora bilden då!!

Maten är fantastiskt god hemmagjord thaimat, och ladyboyen är en riktig figur

Som gärna smeker en på armen numera.. grrr!!

 

Bild 3 - Kul att jobba dagarna långa 8-10 timmar stående i detta vatten..... och betalningen är så himla dålig så man kan knappt säga det.. Hörde siffror som 100 bat (SEK: 20.-/dag) men jädra glada var de ändå.. och skrattade och log må ni tro..

 

Bild 4 - ja vad skall man säga, här får man åka 4 på en ”moppe”, skall precis åka hem efter en middag hos Dan/Amphorn, den ena av de två Amerikanska familjerna som vi ju umgås med.

 

Bild 5 - Damerna arbetar på BIG C, sketglada, och sketgoa, och deras gris med ris är så himla go, så man äter det 3 gånger i veckan..... Ibland ”svävar” jag förbi damerna och beställer kött plus pommes frittes från ett annat ”stånd”, och då får man sina fiskar varma i form av gliringar som... – ”hmmm nu duger vår mat inte längre åt Herr Högvördige Falang” !!! och så ett himla gapskratt... härligt va...

 

Bild 6 - Angående hundar, och hundägande. Det fanns ju massor av hundar ”vilda” utan ägare på varje gatstump.. Och i tillägg till det, alla dessa jädra hundar som hade ägare.. dessa hundar valsade omkring även de, ute på gatorna och blandade sig med vildhundarna.. de gjorde utfall mot folk mitt på blanka dan.. ägarna gjorde inte ett skit åt saken, och inte de ”jagade” heller!! Vissa hade 6st små ilskna jädra skethundar...

 

Bild 7 - medans vissa nöjde sig med 3st, men oj vilka vovvar. Där stack man inte in tassen vill jag lova!!!

 

Bild 8 - Detta är hålet som Alfa grävde ut när jag kom, och satte stopp för det. Hon tog helt sonika jord ifrån ena delen av trädgården, dessutom den delen av trädgården som ligger i direkt anslutning till infarten till huset, och som ALLA kan se som kommer till oss! Och tog den jorden till en del som ligger bakom huset, där hon har sallad och andra kryddor. Hon skyllde ju sitt hålgrävande på att hon gjorde en kompost!!!!!!!!

 

Bild 9 - Grannens nybyggda hus 40 cm ifrån vår husvägg, kan ni se det eller???

 

Bild 10 - Detta är huset som vi bor i.. faktiskt ett fint hus utanpå när man tittar på det. Det är i alla fall ingen hydda, som någon av kamraterna var oroliga att jag skulle hamna i!!

 

Bild 11 - Att kvinnorna arbetade, och många av Thaimännen tog ”ledigt” ganska ofta, är ett oomstritt faktum. Även om alla Thaigubbar inte är lata, det vore väl fel att säga.. Men de tar sig gärna en ”lutare” under dagen medans frugan arbetar!! Detta är väl ett arv sedan de var yngre och deras mamma/pappa pjoskade med dem och lät dem sova middag hela ungdomstiden....

 

Bild 12 - Detta är News (vänster) och Nice.. mina 2 sista engelska-elever.. får se hur länge detta pågår...... trevliga ungar och han till vänster, News, är den bästa jag hade, kunde läsa och skriva Engelska bokstäver, gör bra gjort!!

 

Bild 13 - Här är Alfa.modern i sin prydo på ett släktkalas vi var på!!

 

Bild 14 - Lyckades efter sju sorger och 8 bedrövelser att ”knäppa” ett foto av en vild fågel, de är så himla skygga här, så det är konstigt, men med tanke på att Thai äter allt som går, haltar, andas och rör sig, så förstår man kanske bättre djurens skygghet härnere!!! Nu lyckades jag av en tillfällighet att få se en Kungsfiskare som satt på ett grässtrå görlänge, så jag tog kort efter kort, hade svårt att kolla resultatet i det starka solljuset. Kom hem och blev besviken, zoomen räckte helt enkelt inte till, för långt avstånd och för liten pippifågel, är väl omdömet tror jag!!

 

Jag gör som så, att jag låter Er se dessa bilder, och så återkommer jag med mera bilder i nästa kapitel, jag har väl cirka 55st som ni kan få se om ni orkar!! Ha det bra gänget, så höres vi!!

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum LXXXIII ,Thailand

Jag hoppas att ni gillade initiativet med att sätta ihop ett kapitel med bilder, hur som helst, jag fortsätter och skickar de som jag tror ni kan ha glädje av!!

Men kan berätta att vi till slut stannade hemma på nyårsafton, vi hade bestämt att äta middag ihop hemma hos Dan och Amphorn och ihop även med David och Ratta, och allt var klart. Då briserade Yongyut ”bomben” och hon sade –”No good, stay home good, stay home good for house, good luck from Buddah”.

Jaja ni som kan allt... va fasen svarar man på det??? Jag fick krampkänning, hur fasen skall jag förklara detta avhopp för mina polare.. gick och gruvade mig välderliga tills jag efter 5 timmar vågade mig på att ringa och förklara.... Få fick jag mig följande till livs utav Dan.

 

- ” David and Ratta are not coming, will not be out on the street driving at New years Eve here in Chaiyaphum. Considering the Thais way of drinking alkohol and driving at the very same time” and Amphorn just told me , säger Dan till mig –“New year you shall spend with your family.....”

Så mina farhågor för detta avhopp var fullständigt grundlösa... men jag tänkte... när hade han tänkt och meddela mig då.. när jag stod på hans farstutrapp?? Men slutet gott allting gott. Jag hivade i mig 3st underbara baccardi-cola under kvällens lopp, vi hade köpt ett gott glas rött vin till maten som jag barbequade och vi åt i trädgården.

 

Det var det äckligaste vin jag smakat på nästan 11 år nu. Det smakade hembränt och det stod Australien så prydligt på etiketten. Men ”nema problema” som Kroaten sa! Jag drack min Baccardi till maten och maten var kanongo.. alla var nöjda, men jag måste säga att Thaiarnas matkultur är väldigt olik vår... de har ett riktigt sammel-surium av maträtter, hör här vad vi åt Nyårsafton.

 

1 – Jag barbequade grisköttsskivor – kanongoa.

2 – jag barbequade en stor mängd snäckor, alltså den typen som de fiskar upp ur risfälten efter det att de skördat riset.

3 - jag barbequade räkor som kom ifrån havet, smakade absolut ingenting. De kokar ju dem inte här som vi ju gör i saltvatten, utan de smaksätter dem inte alls. Skittråkig smak på en god sak att äta!! Dessa fick jag slänga på och grilla, det tog väl 3-4 minuter så var de röda och klara.

 

Ihop med ”Kauneaå” (knåde-riset) så åt vi då allt detta, och mätt blev man, men vid såna här tillfällen så saknar jag potatis nåt fruktansvärt. Ris e ris och det är gott utan tvekan.... men potatis e potatis och den är underbar att äta!! OK Nyårsaftonen gick snabbt undan och vi hade det trevligt, inga klagomål alls....

Nu så skall vi berätta lite om de bifogade bilderna;

 

Bild 1 - Ladyboy igen!!! Nu Khon Kaen på Silkesfestivalen, ursäkta men jag kunde inte hålla mig, jag måste bara plåta denna snygging!! Boni (USA) till vänster. Nog med lite bollkänsla, så kan man ju se vilka som är Ladyboysare, eller hur???

Bild 2 - Grym blomma va.. ni har sett den förr, men gud va fin den va....

bild 3 - Denna Vattenbuffel passerar jag nästan varje dag på min cykeltur, han verkar fredlig va??? Nä.. han väntar bara på sin chans att få sätta efter mig i full karriär!!

bild 4 - 1 av de fyra fina moderna sjukhus som finns här.... 3 av dem är i privat regi och 1 är ett allmän-sjukhus!!

bild 5 - jag berättade ju att det ute på fälten bodde här och var familjer som tog för sig lite grand med markägarens goda minne (tror jag), detta är ehn sådan familj!! Glada var de och sketfattiga...

bild 6 - Thailands Näckros, snygg va... känner ni igen stilen ifrån Loi kartong-festivalen????

bild 7 - jag har nämnt att befolkningen får ha uteplatsen utanför templet som sitt och torka sitt ris där... så här ser det ut över hela Isaan när skörden görs..

bild 8 - En solnedgång, svårt att få till det bra, det krävs nog bättre kamera än min kanske... men grannt var det allt..

bild 9 - Det börjar ju med dessa blad som formar sig som en "puppa", när bladen ramlar av ett och ett så bildas det en ring bananer allt eftersom, bild på bananklase kommer inom kort i ett annat mail.

bild 10 - Gänget härhemma gillade faktiskt att fira jul.... eller rättare sagt att dela ut julklappen till varandra!! men det var roligt för mig, för jag har aldrig i mitt liv upplevt sådan tacksamhet för små presenter, kanske 30:- i kostnad!! Kolla hur glada de verkar vara!! kul!!

 

bild 11 - En anna solnedgång över risfältens Isaan......

bild 12 - Här serveras det ägg, dessa ägg ligger framme på gatan hela dagen och säljes efterhand. I affären är detta ej en kylvara, de ligger i rumstemperatur.. jag fattar det INTE.. hur fasen funkar deras ägg härnere,, varför ruttnar våra men inte deras!!

bild 13 - Här är en annan sak.. köttet hänger här också hela dagen, inga problem, bara ät det till kvällen... jag blir i alla fall inte sjuk....

Så säger vi godnatt för denna gång. Töm nu Eran inkorg, annars blir det proppfullt, och det är ju synd att missa bilderna...

 

Handskak