GTG Shipping, Thailand

Transport av Ert bohag/flyttsaker till Thailand? Kontakta mig på min mail här; chaiyaphum@glegolo.com

Skeppa styckegods pallar, eller hel containerlast. Välkomna med Era förfrågningar

Läs gärna följande artiklar om transporter skrivna av mig, klicka på forum Sawatdee eller direkt här på hemsidan, under menyn upptill, Transport och flytt!

OLIKA VISA ATT TILLGÅ!!


Jag kommer här nedan att beskriva de olika VISA som finns att handla på thailändska ambassaden (Stockholm), eller thailändska konsulatet (Göteborg).

För att underlätta ytterligare, så får ni här länken dit. Klicka på den, och finn ut mer information om varje individuellt VISA.

http://www.thaiembassy.se/en/visa/types-of-visa

Har ni fortfarande sedan frågor om detta, så maila mig bara på; almergren@hotmail.com

- Tourist Visa ( TR ) *** From 13 November 2015, the multiple-entry tourist visa
   (METV)
will replace the existing double-entry and triple-entry tourist visas and
   therefore there will be only 2 types of tourist visa: single entry and multiple entries.
   Visa for the certain Countries
- Non-Immigrant Visa category “O”    (Over 50 years old and Retired)
- Non-Immigrant Visa category “O”    (Spouse/Family)
- Non-Immigrant Visa category “O-A” (Long Stay)
- Non-Immigrant Visa category “B”     (Business)
- Non-Immigrant Visa category "ED"   (Internship)
- Non-Immigrant Visa category “ED”   (Education / studying)
- Non-Immigrant Visa category “O”     (Volunteering Work)
- Visa on Arrival
- Non-Immigrant Visa category "RS"    (Reserch)
- Non-Immigrant Visa category "M"      (Media, filming in Thailand)
- Non-immigrant Visa category "F"       (Official)
- Non-immigrant Visa category "R"       (Buddhism study/Religious function/Missionary
  purpose)

Som sagt var, det finns fortfarande en hel del information att ge Er om dessa olika VISA, fina tricks som ni kanske inte vet om, som inte ryms allting här på hemsidan,

Men som sagt var igen då, maila mig bara på; almergren@hotmail.com,  så lovar jag att ge Er svar på Era frågor...

Non Immigrant "O-A"

Detta VISA är ett 1 års-VISA, detaljerna om det kan ni läsa i ovan länkar.. Fördelen med detta gentemot vanliga Non Immigrant "O", är att man slipper åka ur landet var 90;e dag. Med detta VISA, så tar man sig till närmaste Immigrantion, och rapporterar där, och är sedan grön i ytterligare 90 dagar. Måste ju vara kanon att slippa tvingas åka ur landet, eller hur?

Med detta VISA så kan man åka ur landet om man så önkar, så många gånger man vill, under det året som det är giltligt. VISAT ger vid varje återinträde ett helt nytt års giltlighetstid. Och nu kommer ett tekniskt finlir, som kan vara bra att känna till.

OM ni har ett O-A-VISA som är giltligt ifrån start t.ex. 15 april 2015 - 15 april 2016. Så se till att göra en utresa och återresa under den sista veckan av giltlighetstiden i april 2016. Ni får då ett år till, och VISAT är nu plötsligt giltligt ända fram till 15 april 2017!!!

Dock så skall ni alla veta att OM ni åker urlandet med detta VISA EFTER den 15 april 2016, alltså efter det första året, så MÅSTE ni ha ett s.k. Re Entry Permit instämplat i passet, annars förlorar ni VISAT vid återinträdet till Thailand... Dessa Re Entry Permit finns att läsa om på annan under-rubrik i denna sektion gällande VISA.

Transferera VISA/uppehålls-tillstånd

från utgånget till nytt pass


För de av Er som bor härnere fulltid, eller bor här nere deltid, då råkar ni ju stundtals ut för läget, att ens pass blir utgånget datummässigt, eller att sidorna i passet "tar slut".

Då går vi till svenska ambassaden, och skaffar ett brev ifrån dom, där dom artigt ber Immigration om dom vill vara bussiga, och flytta över stämplarna från det gamla till det nya passet, som vi då har skaffat.

Ni kommer att behöva skaffa fram fotokopior av;
- Nya passet; fotosidan,
- Gamla passet; fotosidan, alla VISA, uppehållstillstånd, och
   entry-stämplar + departure-cardet (TM6).


Blanketten att fylla i finns här, bara att printa ut och fylla i;
http://www.immigrati...ansferstamp.pdf

Denna operation är för övrigt gratis...

Overstay i Thailand


Overstay är ju ett ämne som gärna stöts och blöts och dras i långbänk av många. Reglerna är glasklara, och följer man bara lagen, så är det lugnt och fint. Ja man får betala för 1 dag overstay om det är så illa, Visst.. det kan finnas vissa tjänstemän som kanske låter Er slippa undan någon gång.

Men grunden och lagen är lika för alla, och att det sedan i detta land kanske fungerar lite konstigt är något som vi måste svälja. Lagarna här är utformade efter det samhällssystem som råder , och som har rådit sedan urminnes tider, jag tänker på korruptionen. Och med korruption, så skapar man lämplighetsvis lagar som är väldigt löst utformade.

Vilket då ger varje enskild tjänstman möjlighet att tolka lagen som han finner bäst, och som hans dagsform tillåter. Det är därför som det finns så otroligt många "historier" som rullar runt här i Thailand, där än den ene, och än den andra Immigrations- tjänstemannen, gjort det ena eller det andra!!

Overstay kostar 500 baht per förfluten dag, med ett maximum av 20.000 baht. Klarar man inte av att betala om man befinner sig på Immigrations-kontoret, så kan dom stoppa dig i detention (finkan) tills dess du presterar fram pengar. Men tar du dig i tid till Immigrations-kontoret, så kan du åtminstone betala dig fri.

Det är värre om du struntar i din Overstay, och polisen skulle råka "ta dig", då åker du i finkan, och du blir deporterad lika snabbt som en illa-luktande strumpa...

Glegolo