GTG Shipping, Thailand

Transport av Ert bohag/flyttsaker till Thailand? Kontakta mig på min mail här; chaiyaphum@glegolo.com

Skeppa styckegods pallar, eller hel containerlast. Välkomna med Era förfrågningar

Läs gärna följande artiklar om transporter skrivna av mig, klicka på forum Sawatdee eller direkt här på hemsidan, under menyn upptill, Transport och flytt!

Extension of stay - baserat på pensionering/retirement

(Uppehålls-tillstånd)


Detta uppehållstillstånd är ju det som är i särklass det mest populära bland oss expats. Anledningen är helt enkelt att det är så oerhört enkelt, till skillnad emot uppehållstillståndet som ju baseras på Giftmål.

Man skall sedan inte förglömmsa, och då utgår vi ifrån att ni fick Ert uppehålls-tillstånd, att ni måste åka till immigration var 90.e dag och bekräfta Er adress. Tänk då på det ytterligt viktiga, det är 90 dagar,,,, och 90 dagar är INTE 3 månader, det är vad som sägs,,,,, 90 dagar!!!

För att förlänga ditt uppehålls-tillstånd (extension of stay based on retirement), Så går detta till på följande sätt på följande villkor, och detta kostar i avgift för alla 1.900 baht, och inte ett dyft mer, och är skitenkelt, 99% av alla falanger gör detta själva....

De ekonomiska kraven är som följer;
- Ha en månadsinkomst BRUTTO (alltså innan skatten är dragen) på minst
  65.000 baht, tänk på att Imigration använder den låga Note-kursen...
ELLER
- Ha minst 800.000 baht inne på en thaibank i ditt egna namn, INTE delat konto
  med någon annan, inte fru eller någon annan...
ELLER
- Använda sig av den s.k. kombinations-metoden där man kombinerar sina
  inkomster (pension+bankmedel) för att komma upp i 800.000 baht på
  års-basis.

Du färdigställer hemma INNAN du åker dit upp följande dokument;
1) 1 st blankett TM7
2) plus ett passfoto size 4x6 cm
3) fotokopior av passet; fotosidan, ditt VISA, sista entryn till Thailand,
    departurecardet,, glöm inte att texta ditt namn och datum längst ner på VARJE
    fotokopia
4) Pengar 1.900 baht
5) Inkomstuppgifter ifrån Sv. Ambassaden som du fick nere i Bangkok.
6) Koipior av Gula Husboken (Tabien Baan) om du har någon, ta ocksp med
    originalet... 
======================================================


Extension of stay - baserat på giftemål

(Uppehålls-tillstånd)

Det andra alternativet för att ansöka om ett uppehålls-tillstånd är då alltså baserat på att man är gift med en thailändsk medborgare, detta gäller alltså båda könen, om nu någon skulle undra!!

Rent generellt så är detta bra mycket mer krångligare, och tack vare det, så försöker ofta Immigrations anställda att påverka folk att istället välja Retirement-uppehålls-tillståndet... Men det är ditt val inte deras, tänk på det!!

De ekonomiska kraven är som följer;

- Inkomst// bevis ifrån Sv. Ambassaden på att jag tjänar minst 40.000 baht per månad.
  Eller har 400.000 baht på  ett bankkonto i en thailändsk bank, i enbart mitt egna
  namn, ingen annans, eller dela konto med någon annan...
- Om jag väljer alternativet där jag skall ha 400.000 baht på banken. Så tänk på att de
   pengarna skall nu första gången finnas där i 3 månader, så sätt in dem bums om de
   inte redan finns där.
- Du skall då också gå till banken ifråga, och ha ifrån dem ett brev som intygar att du
  verkligen har ett tillgodohavnde där på kontot, på det belopp som bankboken säger,
  och det brevet/intyget av banken, skall du helst göra dagen innan du går till
  immigration där du bor... Så gamla intyg räknas absolut inte...

Så detta är de ekonomiska kraven, resterande krav, de som gäller dokument och foton m.m. är som följer;

- De intervjuar oss separat för att fastställa att detta inte är en bluffgrej, ni vet sådant
  som ”våra” utlänningar kör med hemma i Sverige.
- En karta som visar vägen till vårt hus
- Foton av fru och äkta man, samt foton av oss ihop där man kan se adressen och
  också huset med oss ihop på bilden....
- Ansökningsformulär TM. 7 vederbörligen ifyllt
- 1st foto size 4x6cm
- Avgift 1.900 baht
- Intygad kopia av mitt pass
- Äktenskapsintyg
- Fruns husregistration Tabien Baan Blue book
- Fruns id-kort

Till sist, kombinationsmetoden son man ju med fördel kan göra när det gäller Retirement-alternativet, har dom tagit bort för detta med giftemåls-uppehålls-tillstånd, tyvärr!! Men det är klart, har man inte ens 40.000 baht, så är ju egentligen frågan om man skall bo i Thailand, eller stanna hemma i Sverige!!

=====================================================

Extension of stay - Baserat på ditt Barn med thai-frun!

(Uppehålls-tillstånd)


Det finns ett 3:e sätt att basera sitt uppehållstillstånd på, och det är via sitt barn då. Alltså sitt "thailändska" barn. Man måste vara den registrerade, och därmed den legaliserade fadern till barnet, om man skall kunna söka detta uppehålls-tillstånd!

Reglerna och kraven för detta uppehållstillstånd, är detsamma som för de som söker baserat på äktenskap med thai-dam! Men med undantag av:

a - Om man väljer pengar i bank 400.000 baht, så behöver dessa INTE finnas på kontot någon tid alls innan, som det ju gör för marriage-uppehållstillståndet!

De övriga kraven är;
- Handla in ett Non immigrant "O"
- Inkomst-uppgifterna
- foto
- födelsebevis för barnet, där ditt namn finns med då förstås!!

=======================================================

För falang-kvinnor - Extension of stay

(Uppehållstillstånd)


Eftersom vi inte berört detta ämnet tidigare, det är ju inte speciellt vanligt att falang-kvinnor väljer en man som inga pengar har, så kanske det är på plats att redovisa hur det går till för falang-kvinnor då att enkelt få ett uppehållstillstånd i Thailand.

Är hon gift med en thaiman, så behövs det inga speciella ekonomiska krav alls. Allt är utstakat som en motorväg till den thailändske mannens hjärta. Falangkvinnans enda regler som hon skall uppfylla är då;

a - fotokopior av sitt pass, signera och datera dom längst ner!!
b - fotokopior av thaimannens husbok
c - fotokopia av thaimannens ID-kort
d - fyll i ansökningsblankett TM7
e - betala 1.900 baht till immigration

Och nu är det klart ett år framåt, det är så enkelt, och så oerhört orättvist emot de utländska männen.......

=======================================================


Extension of stay - Baserat på dependent man+fru falang!

(Uppehålls-tillstånd)


I detta sista fall, så är det jätte-enkelt. Mannen söker sitt uppehållstillstånd baserat på pensionering (retirement). han uppfyller de kraven som specats tidigare här ovan. Det enda som frun behöver göra, är att handla på sig ett non imigrant "O" hemma i Sverige eller någon annanstans.

Och sedan söker hon via den vanliga blanketten TM7 på Immigration, hon får naturligtvis betala 1.900 baht och hon skall naturligtvis ha ett giltligt pass. Men annars kanon-enkelt....

Har ni frågor eller undringar, så maila mig på almergren@hotmail.com

Glegolo