Tappa ansiktet - Losing face

 

 

 

Thailand - ur min synvinkel

 

GTG Shipping, Thailand

Transport av Ert bohag/flyttsaker till Thailand? Kontakta mig på min mail här; chaiyaphum@glegolo.com

 

Skeppa styckegods pallar, eller hel containerlast.

Välkomna med Era förfrågningar,

 

Läs gärna följande artiklar om transporter skrivna av mig:

 

http://www.maipenrai.se/forum/t/20349-min-transport-hur-det-fungerar-praktiskt/

Eller

http://thai-mc.com/forum/index.php?topic=7.msg4273#new

 

Eller direkt här på hemsidan, se vänster-kolumnen!

 

 

För de av Er som vill ha mailavisering varje gång som jag lägger in ett inlägg här på hemsidan, så ber jag Er att anmäla Er genom att maila till mig på:

chaiyaphum@glegolo.com

Vill ni komma i kontakt med mig så maila ävenledes!!

 

=============================================

 

 

Tappa ansiktet i Thailand, det som dom allmänt kallar för "losing face

 

Detta så mycket omtalade koncept, finns ju faktiskt omtalat i alla kulturer över hela världen. Men konceptet "tappa ansiktet" har ju på något konstigt sätt blivit så himla omtalat, och folk har satt likhetstecken med just Thailand. Jag vet faktiskt inte varför......

 

Vi har ju mängder av situationer i våra västliga kulturer, där man av olika anledningar tar det på mycket stort allvar detta med att tappa fejjan (ansiktet)... "Lose face" är här i Thailand det som livet handlar om tydligtvis.... Dom är så fokuserade på denna grej här, så dom mördar, tar livet av sig, slaktar varandra, bara för att återställa sitt förstörda rykte.

 

Jaja säger vi, dessa infödingar!!!! Men faktum är att precis samma sak finns så ingrott i vårt egna beteende, så vi tänker inte ens på det ens när vi ser thaiarnas uppförande. Låt mig ge ett enkelt exempel ifrån västvärlden där vi tappar ansiktet. Ta skolflickan som blir våldtagen. Hon går på terapi åratal efteråt, där man försöker att återställa tösen.

 

Men så läcker det ut till allmänheten och till skolan, vilken flicka det handlar, hennes identitet är avslöjad, nu vet alla att hon blivit våldtagen. Man hittar tösen död nästa morgon. Hon kunde inte leva längre med vetskapen att "hela världen" visste om att det var hon som var våldtagen. Så säg inte att vi inte har exakt samma begrepp i västvärlden.

 

Jag slutar aldrig att förundras över hur stark denna känsla är hos oss människor. Vi mördar för saken skull, vi startar krig, och vi tar livet av oss själva för den. Vår självkänsla är tydligen betydligt starkare än vi tidigare gett kredit för tycker jag mig märka!! Thaiarna här blir alldeles svarta i ögonen här, de tappar besinningen fullständigt, och jag är personligen helt övertygad om att dom inte ens vet vad det är som sker, när dom helt tappar besinningen.

 

När en thai tappar ansiktet så vill man inte vara i närheten, de mördar allt som finns i deras väg, och de stannar inte för något eller några. Det finns bara en endaste sak som stoppar en thai som tappat ansiktet, och det är "tiden". "Tiden läker alla sår", kunde inte ha varit mer närvarande, än det är här i Thailand.

 

Tiden MÅSTE få lov att läka såren, innan tiden har gjort sitt, så finns det ingen läkare som kan hjälpa en thai som tappat ansiktet. Jo kanske om läkaren har en spruta med ett sömnmedel eller nåt sånt, det skulle väl vara det enda som skulle kunna hjälpa...

 

Så med allt detta i åtanke, så är det väl inte så konstigt att Thailand ser ut som det gör egentligen. Alla gör ungefär som dom vill, och ingen säger något alls. Och allt detta beroende på att man inte vågar göra något så någon tappra ansiktet, eftersom det kan få så vådliga konsekvenser. Typ tuta på någon och bli prejad av vägen.... Tuta på någon, och de prejar dig, tar fram pistolen och skjuter dig. Händer mängder av gånger varje år här i Thailand.

 

Hela landet handlar därför om "undvikande", jag vågar därför med gott mod säga, trots att jag är utlänning, att det är därför som föräldrar också skiter i att uppfostra sina yngel till ungar. Barnen får ifrån 3 års ålder i de flesta fall, göra precis vad som helst, ingen rättar dom, ingen uppfostrar dom.

 

Det känns faktiskt som om hela thais kultur, samhälle och uppförande, allting leder fram till att man inte skall konfrontera varandra alls, man skall inte göra någon ansvarig för deras handlingar i livet... Det är väl därför som man inte sparkar en oduglig-ohederlig tjänsteman t.ex. Han förflyttas.... Annars skulle han bli en ytterst farlig medmänniska med det tappade ansiktet....

 

Köer passerar man bara och knör sig först, ingen vågar säga något alls. Man dubbelparkerar utan någon som helst känsla för den som blir instängd. Och man t.om trippelparkerar, och man skiter rent ut sagt i de innanför som man stänger inne, och man skiter i dom ute på gatan som inte ens kommer fram...... Man gör i detta landet precis som man själv vill.....

 

Jag går och handlar, kärringen bakom mig, bara slänger upp sina matvaror på bandet och blandar dom med mina. Jag bara vispar till dom, och föser dom bakåt, och pekar och säger till kärringen. Hon själv och framförallt hennes man som står där som ett jävla UFO, blir störtförbannade på MIG, de fattar helt enkelt inte hur jävvla korkade dom är...

 

Så alla ni som kommer hit till Thailand som turister, glöm allt det där skitpratet om hur man skall föra sig, och hur man skall uppföra sig, vem fan bryr sig???? Det enda som ni skall ta på fullt allvar, det är att ni ALLTID skall hålla distans till thai, och ni skall aldrig kritisera dom öppet, och ni skall aldrig peka och rätta dom, det är en dödssynd.

 

En liten skitgrej i Era huvud, är en enorm sak i deras skalle, och kan få vådliga konsekvenser för Er.... När detta händer, så glöm allt det där tramset som ni älskar att köra med....mina vänner är thai...... blähhh glöm det struntpratet.... Ett förlorat ansikte har INGA VÄNNER, OCH DET HAR INGEN SLÄKT....