Barn - betala underhåll i Thailand

 

 

 

Thailand - ur min synvinkel

 

GTG Shipping, Thailand

Transport av Ert bohag/flyttsaker till Thailand? Kontakta mig på min mail här; chaiyaphum@glegolo.com

 

Skeppa styckegods pallar, eller hel containerlast.

Välkomna med Era förfrågningar,

 

Läs gärna följande artiklar om transporter skrivna av mig:

 

http://www.maipenrai.se/forum/t/20349-min-transport-hur-det-fungerar-praktiskt/

Eller

http://thai-mc.com/forum/index.php?topic=7.msg4273#new

 

Eller direkt här på hemsidan, se vänster-kolumnen!

 

 

För de av Er som vill ha mailavisering varje gång som jag lägger in ett inlägg här på hemsidan, så ber jag Er att anmäla Er genom att maila till mig på:

chaiyaphum@glegolo.com

Vill ni komma i kontakt med mig så maila ävenledes!!

 

=============================================

 

Barn - Betala underhåll i Thailand

 

 

Det verkar ju vara ett problem som är lika stort som den ekonomiska krisen i Asien, och det är den här grejen i Thailand där thaimännen helt enkelt avviker och sedan bara struntar i att betala för sina avkommor.

 

I stort sett samtliga de kvinnor/flickor som arbetar i barerna nere i Pattaya-Jomtien-Bangkok-Hua Hin-Phuket-Patong o.s.v. Alltså de som jobbar falang, de har alla barn hemma i byn där deras familj och släkt befinner sig. Dessa barn som ALLTID är faderslösa tas om hand av mormor/morfar eller syskon.

 

Modern arbetar då därnere och arbetar med saker som hon absolut egentligen INTE vill arbeta med, alltså i bar och arbetar falang. Ett annat ord för att prostituera sig. Hon skickar samvetsgrant pengar hem till byn som då skall gå till modern och fadern så de kan ta hand om barnet/barnen som denna kvinna fått med fader namnlös hemma i byn.

 

Därhemma bor också hennes bror/bröder, och de är, som så många här i Isaan rena rama slashasar, slöfockar och rent ut sagt alkoliserade arbetsskygga individer som tillbringar dagarna o hängmattan drickandes och rökandes för pengar som de INTE har utan tar ifrån de slantar som systern arbetar ihop och skickar hem till byn för sitt barns försörjning.

 

 

Men de är pojkar och allting fungerar för dessa individer. De är oftast helt ouppfostrade av sina föräldrar, har aldrig blivit tvingade att göra någonting och har absolut inga krav på sig. Det började redan i späd ålder, fortsatte genom skolan, och nu finner man dom i hängmattan outbildade lata och slöa. De är inte ens med sin pappa och mamma ute på risfältet och hjälper till....

 

Nä det är flickorna som drives och hetsas i detta landet. Flickorna har sysslor i hemmet alltifrån att dom är runt 3 år gamla, och de har krav på sig ifrån och i skolan, och deras föräldrar ser flickorna som dom som skall senare i livet ta hand om sina föräldrar och deras försörjning. Pojkarna är inte inne i den formeln alls faktiskt, man räknar inte med dom helt enkelt....

 

 

I sin sysslolöshet och i sin onykterhet och i sin fullständiga avsaknad av hyfs och uppfostran, så reser dom sig oftast enbart för 2 saker och det är rök/sprit och sedan också för att "fälla" granntösen och lägga sig med henne, Kondomer är helt UTE här i detta landet, och det kommer då ifrån sådana individer som fan inte ens har råd med att ta hand om en kanin ens, dessa tycker att det är löjligt med kondomer.....

 

Extremt många flickor i detta landet är påsatta och klara, och har barn redan innan dom är 20 år gamla. Extremt många får sitt första barn redan när dom är mellan 17-18 år gamla...... fadern och påsättaren, denna hjälte i Thailand som är så noga med att INTE förlora "ansikte" som de ju kallar det här (lose face), han ser inte några problem alls till att skita i flickan som han gjort med barn.

 

Anledningen är säger han själv och hans föräldrar som en samstämd duo - " jag vill inte betala för det, då kan jag ju inte ha pengar när jag skall ha familj senare".... Pojkens mamma och pappa skyddar sin avkomma, detta spektakel som aldrig behövt ta ansvar, och föräldrarna skyller precis allting på flickan. Det var hon som särade på bena och det var hon som släppte till, så hon får skylla sig självt.

 

Jag ser här fall efter fall, där alltså i grannhuset pojken och hans föräldrar bor, och inte bryr sig ett skit att i huset bredvid bor det människor som är direkt släkt med dom. Där bor deras egna barnbarn och där bor deras egna barnbarns mamma.... Världen och människorna är allt kalla väldigt ofta.

 

Man hör om många varma människor ute i världen och speciellt vi uppe i den "kalla" nord tjötar väldigt ofta hur familjekära "sydlänningarna är, och hur barnkära dom är.... jag säger efter ett helt liv bland folk, att det är det största skitpratet som finns. Dessa sydlänningar är de mest känslokalla människor jag någonsin träffat i hela mitt liv....

 

Jag har i alla fall hört, om vi nu skall återknyta till rubriken lite grand, att lagen ju tillåter denna typen av uppförande där man struntar i att betala underhåll till de barn som man producerar. Det är thai i min omgivning som sagt detta. Och det är ju skrämmande att man inte ens i lagen stipulerar att underhåll skall utgå till barnen. Så inte ens barnen är skyddade av lagen då??? Eller???????

 

Nu idag så fick jag faktiskt ifrån en engelsman reda på en fullständigt motsägelsefull information... Jo den thailändska lagen säger klart och tydligt att det skall utgå underhåll till den som tar hand om barnen ifrån den part som inte tar hand om barnen ifråga....

 

jag fick till och med en länk där man på engelska kan läsa om detta fenomen... här kommer den, så kan ni läsa om ni vill själva:

 

http://www.thailawonline.com/images/thaicivilcode/book%205%20title%201-3%20thai%20civil%20and%20commercial%20code%20.pdf

 

Leta då upp section 1522, och där finns det. Jag frågade idag 2st thaiare här på gatan, och de sade bägge två att visst finns det i lagen, men den lagen har noll betydelse här i Thailand och speciellt härute på landet som ändock Chaiyaphum är. Varför då frågade jag ju naturligtvis!!!

 

Ja polisen bryr sig inte, ingen här vill ens engagera sig i en sådan dispyt som lätt skulle kunna sluta blodigt och dåligt för alla inblandade. Dessutom så är folk i Thailand inte riktigt byggda för att konfrontera varandra på det sättet, de föredrar att hyra in folk som mördar, de kommer helst bakifrån, och de ger sig helst på folk som ligger ner, det är ju säkrare.

 

Så i det stora hela, så är det riktigt det som andra hade sagt tidigare, det finns ingen lag som skyddar varken barnen eller mammorna ifrån männen här i Thailand. Så smila på och le här in the LAND OF SMILE..... LOS!!!!!!