88,8

GTG Shipping, Thailand

Transport av Ert bohag/flyttsaker till Thailand? Kontakta mig på min mail här; chaiyaphum@glegolo.com

Skeppa styckegods pallar, eller hel containerlast. Välkomna med Era förfrågningar

Läs gärna följande artiklar om transporter skrivna av mig, klicka på forum Sawatdee eller direkt här på hemsidan, under menyn upptill, Transport och flytt!

Chaiyaphum MMMMXI

31 juli 2020

88,8 kilo - (22 km) 1 timme 39 minuter

Valuta-kurs; 3,607  uppåt


Några bringar glädje när de kommer,

andra bringar glädje när de går!!

Ja vem trodde att finnarna skulle vara dom som mest av utlänningarna skulle vara dom som fick ta del av den svenska Coronan…. Och de är i ledningen ganska överlägset också. En anledning är ju helt klart att de antagligen med 100% säkerhet, också är mycket äldre än alla de andra i valboskapen, som sossar och Miljöpartisterna imporerat till Sverige…Men visst är det MER än lustigt när föreningen för finlands-svenskar gnäller över att det inte finns information på finska över Corona-händelserna. De förtydligade att det är väl inte allom givet att bara för att man bott i Sverige i 50 år, att man per automatik kan svenska!!! Ja idioterna skrev faktiskt så. Jag anser att de får skylla sig själva.

Är dom så jäkla intresserade av att vara ”finnar” och inte svenskar, så 50 år förflyter, och man kan inte ens förstå svenska språket. Så får man ta det äpple som man själv valt… Det är tragiskt med alla smittade, men att lasta Sverige för att man fan inte kan språka landets språk efter 50 år, då får man skylla sig själva…

Visste ni att bananer från början växer nedåt, och då är dom ganska raka som ung-bananer. Sedan så vänder dom, och börjar sträva upp mot solen, och det är då som dom får sin böjda form, och börjar då att växa uppåt istället på trädet/plantan…Ja vem är ni egentligen som person? Titta på bilden och erkänn…. Ser ni fågeln först eller geten. Jag såg geten måste jag erkänna. Det sägs att om man ser geten, så är man en liten trähatt och ganska trist som person, och ser man fågeln först, så är man en fri natur, med god fantasi som man inte kan ha i bojor….Vår gamla namnskylt började ”slakna”, den var snygg i formen, men var nu ganska nedgången. Men jag visste att Rosa Resorten utanför vårt område, restaurerade sådana skyltar, och till och med gjorde nya sådana. Så jag sade till Yongan, att jag tar hand om det imorgon.

Haha, dagen efter så står Yongan (förstås), med en brädbit i näven, nymålad (förstås), och så har hon handlat siffror. Hon satte på dom, och var skitstolt och glad, Och det är himla svårt att säga att skylten ser för jäkla trist ut, och inte ens siffrorna är raka och i linje. Man vill ju inte såra henne.

Så för att medla, så sade jag till henne efer det att jag berömt henne, att om hon målar lite blommor och/eller krumilurer runt om numren på träbiten, så blir det mycket snyggare. Så vi enades om det. När i tiden detta sker, det får jag nog inte reda på, men det blir till att tjöta på damen här hemma.


Ja va synd det är om ungdomen idag, de små gnällfisarna födda 1980;;talet och framåt, de kan allt, de påtalar med stolthet i rösten, att erfarenhet inte betyder ett dyft. De som varit så enormt skyddade, de tror att det är så jätte-enkelt att leva livet, det är bara att packa ryggsäcken och ge sig av på äventyr.

Allting löser sig, det finns alltid ANDRA som skall plocka upp bitarna och rätta till deras liv... Medans de äldre, ja de som föddes 1900 i videon, hade det så lått. Låt videon tala sitt språk, och fattar inte dessa jättebabysar vad det handlar om, så är dom fullspäckat rena rama idioter…

HandskakChaiyaphum MMMMX (4.010)

30 juli 2020

88,6 kilo - (26 km) 1 timme 50 minuter

Valuta-kurs; 3,602  uppåtMed en bra svärson, så har du funnit en son.

Men med en dålig sådan, så har du även förlorat en dotter!!

Jag är lyckligen avstängd IGEN på facebook, ja jag ligger alltid på 30 dagar, oavsett vad illa jag gör, litet som stort. Denna gång så svarade jag på ett fotografi av en ”kille”, med blått hår, målade långa ögonbryn, och ett bock-skägg, ja ungefär som den där Pride--typen ni vet från Israel (Eurovisions-festivalen), som ut som bara fan. Flicka eller man eller mitt emellan….

Jag sade att på ren svenska, så var detta en ”transa”, som aldrig kommer att bli en produktiv människa i vårt samhälle.  Pangbom, vaknade upp till 30 dagars fängelse, hahahaha. Ja så kan det gå till…. Men vad som var bra denna gång, var att jag faktiskt kan skicka meddelanden på messenger, vilket jag aldrig kunnat göra förut de gånger när jag vart avstängd. Så vi ses runt 28-28 augusti igen på facebook…

Hade kontakt igen med en gammal kompis ifrån fotbollen i Askim, Håkan H. Han har för ett gäng år sedan flyttat sina bopålar ned till Spanien. Men har kvar ett boende ute på öarna här utanför Göteborg någonstans (Brännö, Styrsö eller Hönö??) Så han kan ju glida fram och åter som han/dom vill i hans familj.

Nu har dom ju varit fast här uppe i Sverige mot in vilja ganska länge, så nu skrev han att dom äntligen skall ta sig samman, och åka ned igen till Espania och sitt hus där. Och hans glädje lös igenom via de ord han skrev på mailen. Jättekul att läsa. Ja jag har funnit att många av de som skriver till mig, och ute på olika forum på internet, så finns den mest äkta glädjen hos de som faktiskt flyttar sina bopålar.

De har den mest äkta glädjen känns det som. Jag kommer ju extremt mycket i kontakt med just detta fenomen, alltså att byta bo-ort och byta land, och skaffa sig en helt ny och outforskad framtid… Ja ni vet alla som bokar transport med mig,, plus alla som finns på facebooks-grupperna. Så det är många….

De tristaste av alla som jag kommeri kontakt med, är alla de som bara kommer ned hit till Thailand som turister. De verkar ju leva i någon slags ”mittemellan-läge” och är väl inte nöjda någonstans, och längtar ALLTID till det ställe dom inte är på… Och så brukar dom reta sig något enormt på de människor som vågat ”kasta loss båten”, och tagit ett beslut, och bosatt sig utomlands.Ofta så klarar dom bara inte den biten….. Men som sagt var, alla de som flyttat, är alltid  positiva, djärva, och företagssamma människor, och det är alltid kul att ha kontakt med dessa… Dock bland oss skall man säga, så finns det ju alltid olika kategorier. Vi som fastnat för gott, och har organiserat oss i vårt bonde, och accepterat alla dess för och nackdlar.

Men sedan har vi också de som misslyckas kapitalt. De stannar några år maximalt, men ofta skall sägas, så har dessa människor inte riktigt satsat på själva flytten, utan bara gjort en halv-dan "mental" flytt. De har alltså behålit sitt boende i Sverige, och det brukar börja med att de börjar köra halvtid i Thailand efter ett tag….

Detta bara för att kunna ge en anledning till sina vänner om att de visst inte gett upp eller misslyckats, men de har ju barn, och barnbarn, och/eller så har de hus att ta hand om i Örkelljunga, vilket måste hållas efter. Sedan efter några år, så är ofta dessa människor tillbaka på ruta ett (1) igen, och de brukar vara 8-9 månader i Sverige, och kanske 3 månader i Thailand maximalt. Och sedan så tunnas det ut, och de brukar skylla på att deras thai-fru inte vill tillbaka….

Synd i alla fall, alltid bäst om man kan finna sin lycka, oavsett var någonstans det blir, i Sverige eller annorstädes… Men en sak är ju säker i alla fall. För människor som säger att dom är ensamma i livet i Thailand och därför ger upp, så är jag övertygad om att dessa människor också är ensamma i Sverige. Ty skaffar man inga kompisar i Thailandet, så lär man inte ha mycket av den varan i Sverige heller, för den delen..

HandskakChaiyaphum MMMMIX

29 juli 2020

88,5 kilo - 87,8 kilo (22 km) 1 timme 33 minuter

Valuta-kurs; 3,587  nedåtTystnad är bra för den vise mannen,

och ännu bättre för dåren,

Ärtsoppa ja, lika bra att jag erkänner berättar och ödmjukar mig i det ämnet. Min kontakt i Ban Phe (Rayong) som för övrigt ligger nere vid högra nedre hörnet av Thailand på kartan, de heter ju O leary´s… Enligt facebook så hade dom gula ärtor. Jag vill ju gärna försöka att pröva om man kan göra det hemma istället för att köpa färdigkokt ärtsoppa.

Jag fick dock avslag när jag skulle beställa, de var slut i sortimentet. Så jag kollade runt, och ingen visste något om var det fanns gula ärtor att köpa i Thailand. Jag måste erkänna att jag har INTE sett en endaste gul ärta i Thailand överhuvudtaget, så jag misstänker att dom inte har en susning om vad jag pratar om, när jag pratar om gula ärtor.

En person på facebook berättade att de hade handlat gula ärtor på MAKRO nere i turist-räsket Pattaya. Så jag tog en rå chans och stack till mitt MAKRO här i Chaiyaphum. Dock först, så fick jag Yongan att skriva gula ärtor på Thailändska på en pappers-lapp som jag fick med mig.

Jag kom fram till MAKRO, på med masken, de tog febern, och in fick jag gå på MAKRO, alltid samma koll vart hän man än går… Jag hade ingen lust att gå runt och leta bland 1 miljon produkter där på MAKRO, det finns ju noll säger noll chans att ens läsa på skyltarna på varorna. Ja ni vet ju hur främmande thailändska alfabetet är..

Så jag knatade bort till informationen, och visade lappen och de pekade på Aisle nummer 6…. Jag gick dit, och letade i 10 sekunder, men en omöjlig uppgift. Fick tag på en anställd i gång nummer 6, som kollade lappen, och pekade och försvann som en råtta vid ost-utdelning.

Jag gick fram till produkten han pekat på, och visst såg dom gula ut, men det var pyttesmå prylar, och jag läste på paketet ”Yellow soya-beans”…. OK, så vad det med den saken, rena skämtet alltså. Thai har inte en susning.. Så jag vände på klacken, och struntade helt i det. Åkte hem, tog fram Lazadas hemsida, ty en dam på facebook hade nämnt att Lazada har gula ärtor…

Jag hittade det lätt som en plätt. MacGarrett hette märket tror jag det var, och de kallade det för split peas…. Hade en svag aning om att jag hört namnet i samband med amrisen Dan här… Men jag slutade fundera och beställde 500 gram gula splt peas, vilka kostade 281 baht plus 69 baht i frakt, alltså styvt SEK; 99:- alltså för ett sletet halv-kilo…Fick hem ärtorna inom 3 dagar, så det var kanon. Plockade fram recept från internet på klassisk ärtsoppa. Blötlade ärtorna över natten i styvt 12 timmar. Hällde bort vattnet, och i med nytt vatten, och sedan började jag lägga i ingredienserna och ärtorna, och lät det koka under omrörning då och då under 2 timmar, kollade sedan om mjukheten hade kommit…

Dom var stenhårda, lät det koka en timme till, dom var stenhårda. Jag hade alltså kokat dom mer än en timme än vad receptet föreskrev. Jag gav det en chans till, och lät det koka ytterligare 1,5 timme och kollade. Ärt-jävvlarna var grymt hårda fortfarande. Och inte en ärta hade öppnat sig, och inga skal-rester alls fanns i vattnet.

Skall dock säga att det luktade ärtsoppa vid det laget, men det var urtrista och uräckliga hårda ärtor. Jag kan bara inte med att äta sådant skräp… Jag gav upp, och skulle slänga eländet, men Yongan som aldrig vill slänga någonting, hon tog fram mixen, och körde ärtorna i mixen, och fick fram en soppa som var lika lös i konsistensen som en buljong ungefär. Vidrigt äckligt såg det ut...

Yongan ville dock hålla masken, och tog en tallrik, och åt under ivrigt mumsande och hoande (hahahaha). Men jag såg det an i smyg när hon trodde jag inte såg nåt, att hon hällde ut resten i vasken, hahahaha… Jag har dock enligt recepten en möjlighet kvar.. Jag kan göra ärtsoppa på gröna ärtor.

Även om det kräver en del extra arbete med att torka ärtorna bland annat. Men det får bli en annan rapport, en annan dag, och en annan vecka, och en annan månad…. Nu tar jag rast, så höres vi imorgon med mycken mer energi…

HandskakChaiyaphum MMMMVIII

28 juli 2020

88,5 kilo – 87,5 kilo (20 km) 1 timme 27 minuter

Valuta-kurs; 3,603  uppåt


Om brudens ögon är vackra,

så behöves ingen vidare undersökning!!

Ja detta kanske kommer som ett avskräckande exempel för alla Er läsare, som tror på sossarnas media hemma i Sverige, typ SVT och TV4, och deras nyhetsförmedling. Men låt mig bara i all ödmjukhet säga att vi svenskar är inte alls dom rasister som vänster-feministerna brukar häva över oss vita odugliga människor, som byggt upp allting på denna jord...

Ja ni har säkert hört skitpratet, vi är nationalistiska och vi är löjligt svenska, och vi är en ankdamm som fasen inte fattar hur små vi är. Medans då sanningen är, att vi måste ställa upp mer för alla andra, låta hjärtat vara med, försumma oss själva, själva skall vi lida, bara för att andra skall få det bra.

Ja kära ni, jag säger bara tänk om lite grand, världen ser inte alls ut så som ni blir matade med. Världen är nationalistisk, och den är egoistisk, och den ”äter” alla som är som vi svenskar. ALLA andra är faktiskt stolta över sina länder, de slutar aldrig bli amerikanare, somalier, serber, irländare, eller vad fasen dom nu kommer ifrån.

Kineser bor utomlands i 200 år, och dom kallar sig fortfarande för kineser. Vi svenskar blev upplärda redan för 300 år sedan, att ”ta seden dit vi kommer” och ”anpassa oss och överlev”… och ”var hederliga och arbetssamma, ingen gillar en latmask”.. Vi svenskar hann fanimej inte flytta ur landet,, förrrän vår väluppfostrade attityd gjorde att vi snabbt glömde Sverige..

Redan barnen till utvandrarna hade glömt Sverige, tappade snabbt en av de 2 essen i våra son-namn, så Andersson och Nilsson genast blev till Anderson och Nilson…. Sandberg blev till Sanberg o.s.v. Stoltheten över att vara svensk för många, var noll och ingenting. Hur fan startade detta egentligen? Hade vi så taskig självkänsla.Jag menar t.om dessa potatis-odlare till irländare, som inte hade ett skit, dog för sitt land, och gjorde det med glkädje, medans vi svenskar sprang mentalt till skogs, började anamma vår kvinnliga sida, och kan inte ens längre försvara oss. Sverige låter vi politikerna ge bort, utan att vi ens verkar bry oss…

Så låt oss titta på videon då, den är från Thailand. Detta fantastiska land som svenska turister höjer till skyarna. Dessa turister som andäktigt berättar hur leende thailändarna är, hur snälla dom är, hur billigt det är, och hur stolta dom är över att vara thai och från Thailand. Samtidigt så betalar samma turister stundtals 5:dubbelt högre priser än vad thai gör här i Thailand.

Vi försökte komma förbi denna femdubbla prissättning, genom att skaffa en thai husbok där vi bodde, i början fungerade det, vi fick samma pris som thai hade, vid inträde till olika anrättningar som national-parker m.m. Sedan satte dom stopp för den grejen.. Vi skaffde då thai körkort, samma där funkade fint ett tag, sedan fann thai ut detta också, och”rättade” till priserna igen, så vi fick betala 5:dubbelt…

Sedan så skaffade jag ett thai ID-kort, haleleluja, fick samma pris som thai under ett helt år… Men sedan rättade dom till det också, och nu är vi utlänningar tillbaka igen på ruta 1 lite överallt… Saken är helt enkelt den, att i andra länder än Sverige, så säljer dom inte ut sitt land, och sina egna medborgare för en fem:öring eller ens gratis....Och jag tycker det är helt OK. Är jag utlänning och betalar jag ingen skatt här, så skall jag heller inte ha samma favörer som den egna befolkningen… Thailand tillhör thailändska befolkningen, och tillhör fan inte hela jäkla världen, och detta gäller i allra högsta grad Sverige också.

Globliseringen kan dom stoppa upp där solen inte sskiner. Jag skiter i alla afrikaner, de skall stanna där dom är födda, tills den dag dom har utbildning, och kan få ett arbete bland oss andra utanför Afrika. Muslimerna som hatar allt utom muslimer, och stundtals dessa också, skall stanna i sina länder….

Så videon som sagt var, falangen (utlänningen) blir alltså stoppad, och får inte komma in på restaurangen och bli serverad på restaurangen. Anledning….. Han är utlänning och inte thai. Dom skyller på Corona, men dom vill inte ha utlänningar där helt enkelt. Restaurangen heter för övrigt; ”Fullmoon Terrace & Bar”,  och den ligger i Bangkok…. Tyvärr för Thailand, så håller dom på för fullt nu med att gräva sin egna grav…

Dom behandlar de västerländska turisterna grymt illa, och de tror att turister är de värsta mjölk-kor. OK många turister får skylla sig själva, som sprider stålar omkring sig som de värsta idioter, men thai kör ett race som är livsfarligt, och som jag misstänker kommer att landa dom i en situation, där väst-turisterna kommer helt att försvinna och kineser, koreaner och japaner och avskrapet från arab-länderna kommer att ta över, och då kära Thailand är Ert öde beseglat för gott..

HandskakChaiyaphum MMMMVII

27 juli 2020

89,0 kilo - 88,3 kilo (26 km) 1 timme 47 minuter

Valuta-kurs; 3,587  uppåt


Även en oäkting kan bli upprättad via ”pengar”,

Ja så har vi ju passerat 4.000:strecket, vad det gäller antal publicerade kapitel, sedan jag flyttade hit ned till Thailand för 12 år sedan. Ja närmare bestämt är just detta kapitel nummer 4.007…. Så nu har jag en jäkla lång bit fram till nästa tusental, som ni förstår… Får se om man kan, och/eller orkar, hela vägen….Nu på morgonen, så skall jag klicka mig fram till BBC online, och stream-titta på säsongens sista TV-program därifrån, som heter Match of the day.. Gårdagens söndag, så spelades ju sista omgången av Premier League, och det blir sammandrag, och gött snack från alla 10 matcherna som spelas då… Secken högtidsstund för en fotbolls-älskare som undertecknad…

Dock måste jag få erkänna att svensk fotboll har jag totalt tappat intresse för. Det är helt enkelt en skit-trist historia, med ett så pass litet underhållnings-värde, så det bara är gränslöst dåligt. Det verkar, med förlov sagt, som om svenskarna har gått fullstänbigt i ide på fotbollsplanen.Ty nu är det en överväldigande majoritet utav utlänningar, både nysvenskar som importerade halvproffs, med så svåruttalade namn, så ingen riktig svensk kan uttala dem, eller ens komma ihåg dem. Intresset dalar gissar jag… Vem skall man identifiera sig med som en ung splare??. Jag har i all fall svårt att skaffa mig idoler i svensk fotboll, som tillhör folkgrupper, som lemlästar vårt land på andra ”arenor”.. Jag vill helt enkelt inte ens se dom längre..

Just nu så har jag käkat upp en hel god mogen fint gul Cantaloupe-frukt. Tycker att de är så himla fräscha och goda i smaken. OK inte de mest dominerande smakerna jag stött på, men de är uppfriskande att äta i alla fall.. Jag köpte till Yongan istället Dragon Fruit, de kallas ju på thai ”GaeoMongkon”…… Mn kolla Cantaloupen på fotot här under...Annars i nuläget, förutom de 2 jag nämnde ovan, så är följande frukter tillgängliga för mig här i nordöstra Thailand (Isaan); Finger-bananer, Longon (Langsard), Mango (Mamuang), Mangosteen (Mangkut), Rambutan (Ngor) Durian, Pineapple (Baknat-Sappalot),  Papaya, Guava (falang), Pomelo (Som-O), Granatäpplen (Chompoo), Jackfruit (khanoon), Longan (Lam Yai), Lychee, Kokosnötter, Snake-fruit, Vattenmelon. Det finns säkert mer tror jag!!

Men visst är det himla gött att ha detta enorma utbud av frukter. OK och sedan så finns det ju vissa säsongs-betonade saker som t.ex. Jordgubbar och annat, som jag inte ens kommer ihåg nu i skrivande stund… Och på det, så är det så himla lätttillgängligt allting, och grymt billigt (oftast)…

Jag behöver inte byta kläder, ta bilen och åka en lång bit bort till COOP, eller Frölunda Torg, bara för att få handlat lite grand…. Här så är det t-shirt, shorts, och pissetofflor, och sätta sig på motorbiken, och borta i byn 350 meter bort, så finns alla stånd med allting…. Cantaloupe kostade 30 baht idag = SEK; 8,60 och vägde 1,5 kilo. Gae Mongkon 1 kilo kostade 25 baht = SEK; 7,14..

Jag handlade igår 2 klasar med fingerbananer, deh heterpå Thai "Guej Hom" och kostade för båda klasarna 30 baht = SEK; 8,60…. Visst kan man överleva de priserna. Så med dessa pris-exempel, så skall man kanske inte lyssna på alla de olyckskorpar, som oftast inte bor här, utan dimper ned här som turister, och har åsikter om priserna.De säger att Thailand blivit jättedyrt, och man kan inte åka hit längre. Ja säkert dyrt nere på turist-orten, men absolut långt långt ifrån dyrt ute på landet, där de flesta av oss bor… Jag förstår att turist-träsken är dyra. Turisterna, de har ju egenhändigt fixat till den prisbilden själva.

Känner ni igen kommentarerna från falang-frun till sin man; ” Men ojsan Ernst, va billigt!! Bara 45 baht, ge honom 100 baht… det är ju bara 30 kronor ju”!!! Och så har turisterna hållt på i 25 år, och öst ut dricks, tips, och skänkt pengar till thai-folk, som varit vana att leva på helt andra pengar, än vad vi är vana vid i västerlandet.

Och det finns ju en annan effekt av detta också över hela Thailand, och det är ju att automatiskt så stegras ju priserna på precis allting över hela Thailand, inflationen tar fart o.s.v.,, tack vare turisternas stupida dricksande och skänka pengar… Thaiarna tror ju till slut att alla falanger skall betala det som idioterna gör nere på turist-orten….  

Men men men, vi har koll på läget här i alla fall. Kommer det nykomlingar, som blir så förvånade att en punktering lagas för 20 baht (SEK; 5,70), så dom skänker 50 baht som dricks, dom blir genast tillrättavisade av oss andra, de skall då fan inte förstöra helt för alla oss andra som bor här.

Betala 20 baht, och låt det vara bra med det. Finns ju fasen ingen thai som ger dricks, sådana idiotier är enbart förbehållna falanger. Måste ni ge dricks på en 20 bahts-produkt, så för fasen ge 5 baht då, inte mer….

HandskakChaiyaphum MMMMVI

26 juli 2020

88,6 kilo – (26 km) 1 timme 53 minuter

Valuta-kurs; 3,577  nedåtEtt sött ansikte är halva hemgiften,

Vi vet ju alla hur gott det är att få beröm, och kanske uppmärksamhet vad det gäller vårt arbete. Jag själv som arbetar med sjötransporter, får ju inte speciellt ofta höra något sådant, då jag ju nästan uteslutande arbetar med s.k. ”engångs-kunder”. Jag arbetar alltså med flyttningar från ett land till ett annat.

Det innebär ju att man oftast inte hör av varandra igen. Nu dock idag, så fick jag se när jag loggade in på min facebooks-sida, vad det gällde mina Israel-transporter, följande inlägg/post på min hemsida; Eva Yaron;  Gregor Almergren fortfarande‼️ vi utnyttjade din utmärkta service för mer än 30 år sedan😃

Tänk att kunden kommer ihåg mig än, för mer än 30 år sedan. Ja människorna är fantastiska ibland. Jag själv kommer väl ihåg några från de första åren när jag startade detta, alltså runt 1979 ungefär. Men de allra flesta namn har tyvärr fallit bort ur minnet. Men skulle jag få höra deras namn igen, förstås så vaknar ju garanterat minnet till liv igen, jag lovar…

Idag söndag, och jag var ute och cyklade som vanligt imorse,, och jag fann en ny väg över risfälten, som jag vågade svänga in på och pröva. Jag cyklade och cyklade, och det tog mig runt 1,5 timme att till slut komma ut därifrån.. Jag njöt av varje sekund jag lovar, dock så finns det bara en sak som oroar i det läget, och det är om man skulle få punktering.

Jag menar, att promenera runt 10 kilometer som detta handlar om, i den grymma hettan som var idag ute på risfälten, jag undrar om  jag kommit fram helskinnad. Men va fan, nån gång skall det ju gå åt helvete, så lika bra att hojja på försiktigt, och hoppas på det bästa. Jag fick dock en underbar tur i det gröna.

Jag cyklade precis hela tiden på en lerväg och grusväg, med massor av grova spår och gropar i, så man fick ta det vackert, det var därför det tog 1,5 timme för 10 stackars kilometer… Jag hade ett härligt fågelliv hela tiden där jag cyklde, och vid dessa tillfällen, så ångrar jag att jag inte investerat i någon ny kamera nu de sista 5-6 åren, sedan den sista regnade bort…Jag kom dock till slut ut igen på ”by pass” vägen, och kunde cykla hem… När jag kom hem, så var jag faktiskt riktigt hungrig. Så jag duschade, och lurade av Yongan 1.000 baht, och drog ned på Bens Bar, och där blev jag sittandes med Tony och David, båda engelsmän, och kunde tjöta bort i stort sett 2,5 timmar..

Jag käkade spagetti Bolognese, och drack rött vin till maten, och till efterrätt så drack jag en Irish Coffe, och till aperitif fast tvärtom, så blev det där efter en Baccardi-coke… Både mat och dryck smalt som Gudasänt, och man kunde inte må bättre. OK lite ”Maow” (på  lyset) kanske jag blev på detta intag, men den grejen får man ta, det var ju ändå en röd dag i almanackan…

Ni sitter jag hemma, och är tvungen helt enkelt att ha satt på airconditon, det är svinvarmt. Men i dessa lägen när man tycker att man lider, och man gärna vill lipa och gnälla, så är det bara att ta fram ett av hundra-tusentals minnen hemifrån Sverige, när man frös häcken av sig i olika situationer.

Jag kommer ihåg att jag nästan konstant var kall och frös följande månader; september, oktober, november, december, januari, februari, mars, april, maj, juni (midsommarafton)…. Och detta upprepade sig varje år från det jag var liten pojk, fram tills jag var 57 år i ålder, alltså år 2008. Så det är hyggligt enkelt att få bränsle till den värmande mentala ”brasan”, när lipsillen och gnällfisen sätter igång inne i min kropp. Så visst är det bra med minnen många gånger.

HandskakChaiyaphum MMMMV

25 juli 2020

88,8 kilo - 88,6 kilo (35 km) 2 timmar 20 minuter

Valuta-kurs; 3,580  nedåtKlaga över ett problem, utan att ha en lösning,

det brukar kallas gnälla!!

En lördag nalkas nu idag, och humöret borde vara på topp eftersom lördag alltid varit min bästa dag i hela veckan, och detta utan jämförelse alls. Ledig från skolan, jobbet, och sedan ytterligare en dag (söndag) som ledig ifrån veckans förpliktelser… Kan ju knappast bli bättre, eller hur??

Nu är man pensionerad, så egentligen borde ju lördag bli som vilken dag i veckan som helst… Det finns ju inte längre kvar dessa tristheter som skolan eller jobbet. Men faktum är att ”lördags-känslan” fortfarande finns kvar hos mig, fortfarande alltså, och jag är 69 år gammal (ung??)….

Jag kan fortfarande kristallklart komma ihåg exakt när jag fick denna lördags-känsla, och jag kommer också ihåg att jag faktiskt nämnt detta tidigare för några år sedan, när jag berättade om min första skola (gamla Järnbrotts-skolan)… Men låt mig berätta igen då när jag  fick denna lördagskänsla första gången, och varför den forfarande efter 62 långa år, hänger sig kvar hos mig.

När jag började skolan 1958, och de 3 första åren som jag gick i gamla Järnbrotts-kolan, så var vi i skolan även på lördagarna, OK inte hela dagen, men från 08.00 fram till klockan 13.00. Ingen tyckte detta var konstigt alls, Kan ju som jämförelse nämna att när jag började arbeta 1967 och fram till 1970, så jobbade jag halva lördagen också. Men sedan 1970, så vart det plötsligt ledigt på lördagarna.

I alla fall i Järnbrottsskolan, så hade vi vanliga lektioner fram till klockan 12.00, då dagen avslutades med veckans roligaste lektion, som var ”gymnastik”… Vi fick alltid spela brännboll på gården vid Järnbrottsskolan. Ja ni kommer väl ihåg skolan som för övrigt låg nere vid "Visningshusen", vid kyrkogården, vid Frölunda smedja…

Det var alltså lördag, och gymnastik som sista lektion, och söndagen var en ledig dag. Och jag var lycklig som ett barn, vänta nu lite…jag var ju faktiskt ett barn, hahaha!!! Dagen blev sedemera till en höjdare, då jag lyckades utverka från min mamma att det var Ok att ha på sig gympaskorna när jag gick hemifrån.Jäklar vad jag sprang massor av gånger hela vägen ned till skolan, kanske 2 hela kilometer, bara för att man var så himla glad att få ha gympaskor på fötterna, istället för dessa hemska ”finskor”…. Och sedan älskade jag gympatimmen med brännboll. Ja egentligen sket jag ju i själva brännbollen, men det handlade nog mest om tävlingsgnistan, och viljan att vilja vinna. Det var en underbar känsla för mig personligen…

Så där var bakgrunden till min ”lördags-känsla”, jag högaktligen älskade denna dag, och gör det än idag konstigt nog, och trots att jag inte har några gympaskor på fötterna längre, eller går i en trist skola….
 
Jag personligen har märkt under årens lopp, att det är extremt viktigt för mig att ha något bra, trevligt, gott, mysigt, eller vinstgivande framför mig i livet, kanske en mållsättnng, eller bara att ha något att se fram emot.  Jag har fått en underlig känsla, vilket jag inte alls vet om det stämmer, men jag tror att de människor som deppar ihop, eller tar livet av sig, eller ser allmänt molokna och sura ut i sina liv.

De har ännu inte lyckats sortera ut vad som saknas i deras liv, och de har inte fått klart på läget att man helt enkelt MÅSTE ha något att se fram emot,,, för att tycka att livet är värt att leva. Ja, har man det, så slipper kanske många hamna i ”snaran” av olika orsaker… Uppgivenheten får aldrig fotfäste..

Just p.gr.a. denna orsak, så kanske jag omedvetet skapar saker att se fram emot, skapar små målsättningar, och också dagdrömmer mycket, just för att aldrig tappa fotfästet….

HandskakChaiyaphum MMMMIV

24 juli 2020

88,7 kilo – (25 km) 1 timme 41 minuter

Valuta-kurs; 3,586  uppåt


När debatten är förlorad,

så blir skvaller verktyget för förloraren!!

Idag så blev det en sådan där himla sen dag som jag publicerar mitt kapitel. Jaja, ibland blir det så, huvudsaken är att det kommer någon gång under dagen. Idag annars så kom mitt beställda paket med gula ärtor ifrån Lazada.500 gram råa gula ärtor 281 baht hem till dörren, ganska dyrt val, alltså runt SEK; 78:-.. Känns inte bra alls. Men vill gärna pröva att för första gången faktisk koka mina egna ärtor här hemma, och se ut det utfaller.

Jag fick Håkan att vara med och dela på ätandet i alla fall, och tur det, ty han hade både Majram som Timjan, så kryddningen blir helt OK, då jag ju har resten i kryddväg här hemma. Jag hittade ett klassiskt recept ute på internet, så vi får hoppas att det fungerar.... Jag har lagt ärtorna i blöt nu i all fall, så imorgon, så skall jag koka dom till en god middag för oss....

Jag försökte via Facebook att höra om man kunde köpa gula ärtor här i Thailand, men ingen tycks veta speciellt mycket, en sade dock att MAKRO har nere i Pattaya, mitt i turist-stråket, så det må vara hänt. Jag tänkte då, att jag åker till mitt MAKRO här i Chaiyaphum och kollar.

Sagt och gjort, jag fick först Yongan att skriva på en lapp "#¤%¤#¤%&", vilket på thailandska kan betyda gula ärtor med lite god vilja. Jag tog med lappen, och visade upp den för pesonalen på MAKRO, och de sade genast "visst"!!! Och sade sedan "Aisle no; 6".. Jag knatade dit, hittade inte ett skit bland alla produkter, som det stod #¤%¤#¤%& plus massa annat oläsbart.. Så jag frågade en personal, och höll upp Yongans lapp med texten; #¤"#¤%&/%¤%, han sade "visst" och pekade... där....Jag gick dit, och fick en pöse med soyabönor med gul färg. I det läget så ger man upp, ty jag vet ju sedan tidigare att egentligen så har fasen inte thai en jäkla susnng om varken ärtsoppa eller ens gula ärtor.... Jag åkte hem,, och så kör vi denna gång med Lazada ärtorna, och hoppas att det fungerar.....

Får man lov att undra en sak utan att vara spydig? Jo när man går in på en vanlig restaurang, så har ju dom alltid oftast ett vegan-alternativ, eller hur?? Så om man då istället går till en vegan-restaurang, har dom ett ”vanligt” kött-alternativ på menyn då tro??? Jag bara undrar. Eller är det som vanligt, de som mest strider mot låtsas-diktaturer, och väderkvarnar, och sådant som vänster-mupparna älskar att hata, har ni märkt att hos dom, så är alltid diktaturen i högsätet, konstigt va!!

Så för de av Er som är fast i Sverige, och inte kommer loss att kunna åka till Thailand, inte mycket i övrigt händer väl, detta trots att amnestin ju som bekant förlängdes för de som är fast i Thailand, och inte kan komma tillbaka till Sverige, den förlängdes ju till och till den 26 september.

Men för de av Er fast i Sverige, så går det endast en typ av flyg i dagsläget, och troligtvis ända bort till åtminstone slutet av september, och det är dessa flyg som ju kallas ”repatrieringsflyg”… Det finns alltså inga kommersiella flyg tilgängligt på Thailand, som jag noterat i alla fall…. Så hav tålamod ni pojkar och flickor i Sverige, den som väntar på nåt gott!!

Handskak

Chaiyaphum MMMMIII

23 juli 2020

88,6 kilo - (24 km) 1 timme 36 minuter

Valuta-kurs; 3,563  uppåtNär Albert Einstein mötte Charlie Chaplin;

Albert; Vad jag beundrar mest med din konstart,

är dess universalitet.

Du säger inte ett ord, men ändå, så förstår världen dig!!

Charlie svarar; Det är sant,

men din egna berömdhet är ännu större än min,

ty världen beundrar dig, men ingen förstår dig!!

Idag så står faktiskt kursen på thaibahten i hela 3.57 (onsdagen), vilket var länge sedan den var så hög. Den går bara upp mer och mer. Och det verkar, och känns som om äntligen att sanningen och verkligheten har kommit ikapp ett extremt skuggboxande  Thailand, som i mer än ett decennium gjort allt för att hålla sin valuta löjligt hög, för att inte topparna i Thailand skall förlora en massa pengar på sina in och utländska investeringar…

Annars idag så har jag hållt mig för mig själv. Stundtals känner jag faktiskt att det kan vara gott att inte ha daglig kontakt med folk. Missförstå mig nu inte. Jag uppskattar verkligen att bra socialt liv med goa kompisar. Men ibland så känner man bara att vänskapen nog mår bättre av att sätta den lite grand på undantag en dag då och då…

Jag cyklade ut klockan 08.15 och körde en rejäl repa över risfälten, efter det så styrde jag kosan med cykeln bort till Cykel-Jackie, som ju äger mountain-bike-shopen. Han fick byta handtag på min cykel. Sedan bar det av till Tannin, alltså affären där jag köper alla våra elektroniska saker och vitvaror.

Ty min fjärrkontroll till Aircondition i mitt arbetsrum hade pajat. De var bussiga och behöll den tills torsdag kl. 16.00 sade dom.  Jag hade att välja på att de fotade min fjärrkontroll, och sedan beställa en helt ny, ELLER om jag lät dom ha den tills nästa dag, då skulle dom försöka laga den till en extremt låg kostnad istället.Jag tog förstås chansen att spara några thai-baht, pappa är från Småland…. Och därefter så stack jag till min cykel- reperatör- gubbe i min by Nong Nasaeng, som fick skruva fast ett par skruvar på cyklen som var lite för lösa för att det skulle var trivsamt. Ja detta var väl ungefär det som hände mig utanför dörrarna här i idag. Cykelturen stannade för övrigt på 2 timmar och 31 kilometer..

Resten av dagen blev arbete vid datorn. Jag hade en flyttfirma engagerad uppe i Stockholm. De skulle emballera, och lasta en kunds alla tillhörigheter, och lägga det i en container, som jag skall skeppa iväg på fredag ifrån Stockholm ned till Ashdod f.v.b. till Tel Aviv, Israel.. Fick direkt besked imorse svensk tid, att nästan direkt, så hade några nya ”Löfven-svenskar” varit framme och snodde 3 cyklar som stod vid flyttbilen för att lastas ombord.

Det gick så snabbt så dom hann inte med i svängarna alls dessa flyttgubbar. Så dagen började med en rolig polisanmälan, och kunden blev ju riktigt "glad", ty han  hade precis dagen innan varit och hämtat alla 3 cyklarna, då han hade gjort en sista service på dom inför sin Israel-resa…. Så med detta goodbye, vi hörs imorgon igen,

HandskakChaiyaphum MMMMII

22 juli 2020

88,8 kilo - (32 km) 2 timmar 11 minutetr

Valuta-kurs; 3,553  uppåt


Många människor tror att tålamod är en svaghet,

men jag tror det är ett misstag.

Det är ilska som är ett tecken på svaghet,

medans tålamod är ett tecken på styrka!!

Jag fick denna video ovan ifrån en kompis som heter Ingemar A;son från Jönköping. Och den är så rolig så hälften vore nog. Lyssna, titta, och njut…

Idag så har det varit tisdag, och just nu klockan 18.00 kom Yongan tillbaka ifrån sina äventyr uppe på hennes marker i Nong Bua Daeng. Inget speciellt att rapportera därifrån. De verkar ha en miljon projekt på gång där uppe. Och jag har trots tappra försök noll koll på vart pengarna jag betalar egentligen tar vägen.

Som varande en tapper ”german” ifrån Sverige, så är man ju van vid planering och organisation, vilket oftast innefattar att man sätter upp sina projkt på ett papper, och sedan budgeterar vad det hela kommer att kosta. Men i detta landet, med detta folket, så får man en önskan först om pengar, och en förklaring till vart de stålarna skall användas till.

Germanen ifråga (jag), tror ju då att allt OK och alla har full koll… Det visar sig sedan, om man har en satans tur, att det slinker ut information att det kostade si och så mycket stålar att slutföra just det där "andra" projektet. I början så var man ju lite mer på alerten och frågade stilla; Vad är detta för projekt nu då, du har väl inga pengar att bygga det?

”Jo jag fick ju 20.000 baht, kommer du inte ihåg det? Du tror jag ljuger va? Du tror aldrig på nåt jag säger!!! Nu får jag migrän tack vare dig”…. Ja men snälla Yongan de pengarna skulle ju gå till Tapiocan (mansappalangen)!!! - "Mansappalang? Är du galen, den skall jag ju inte göra förrän i oktober"!!!

Nu är det dags, fortsätter hon, att göra det och det och det!!! Jag själv inser ju att de pengarna (20.000 bahten) som jag gav för ett specifikt ändamål, har används till ett annat, som hon inte gärna ville föra på tal, för antingen så trodde hon att jag inte skulle gilla det, och förbjuda det, eller så ligger hon”efter” ett annat projekt, och måste få klart det, och ville inte ha kritik för det….Jag försöker numer att göra det lätt för mig, och släppa lite på mina germanska takter, ty varken Yongan eller jag verkar ju bli speciellt lyckliga, att jag kör med ordning och reda och budgetar. Ty ordet budget för en thai, är ett rent skällsord, och används tydligen enbart av falangerna för att göra ont för det thailändska folket.

"Varför bråka om sådana saker? Imorgon kan vi vara döda"!!! Vilket Yongan kör med när argumenten tryter...Men jag tycker ju som Snobben en gång sade, om just detta med att vara döda en dag!!! - ”Ja men alla de andra dagarna då”??? I alla fall, jag har slutat att bara ge, utan nu ger jag för ett definitivt ändamål.

Och det blir inget mer i pengaväg, förrän jag med foton får se att det verkligen har blivit åtgärdat…. Och Yongan vet detta... Men allt förblir till det vanliga, det blir som en långsam balansgång mellan Yongan och mig, och en typ av status quo, som endast närmast kan jämföras med balans-gången under kalla krigets glada dagar... Hahahaha!!

Det är enda chansen att hålla thai i hampan, annars skenar det åt helvete, både med och utan musik i rumba-takt.. Så nu det sista, så har det som ni vet, varit mest maskiner som vi inhandlat, ja typ Klippmakinen (weed-eater), borrmaskin, och elektrisk såg… Så nu kan brorsan jobba som sattan där uppe, när han ändå är ledig.

Yongan berättade idag att det verkar som om turismen inte verkar komma igång igen förrän tidigast i januari, och innan dess lär ju inte flygplatsen öppna, och anställa åter de som fick gå p.gr.a. arbetsbrist. Så brorsan som ju jag hjälpte med stålar till hyra, plus transport av sina tillhörigheter hit upp, han funderar på att sälja kyckling för att kunna försörja sig.

Han har fått ta över Banloos sons kycklingar, ty han har inte tid längre med dessa, då han har fått ett jobb. Så uppfödning av kycklingar där uppe i Nong Bua Daeng, och så har de majs som växer på Yongans mark, och det passar ju bra, eftersom han då kan använda det som utsäde, och föda till kycklingarna…..

HandskakChaiyaphum MMMMI

21 juli 2020

89,2 kilo - 88,2 kilo (32 km) 2 timmar 5 minuter

Valuta-kurs; 3,543  uppåtNär vi ljuger för myndigheterna,

så kallas vi kriminella.

När dessa ljuger för oss medborgare,

så kallas det politik!!!

Ja videon ovan, den fågelskrämman är väl en av de bästa jag sett. Vet faktiskt inte ens var den finns,. Säkert dock inte här borta i Asien, utan Amerika, Europa eller Australien säkert… Men den är nog garanterat väldigt effektiv tror jag….. Fasen det är ju nästan så jag själv, människa som jag är, låter bli att gå ut på det fältet hahaha…

Idag 20 juli så var det ju pensions-utbetalning, och en glädjens dag här borta. Jag transfererade över pengarna som vanligt med Transferwise, och fick rejält mycket bättre som vanligt i kurs, än vad NORDEA kunde erbjuda, och istället för 2,5 dagar i överföring som NORDEA erbjuder, så hade jag pengarna inne på mitt konto, efter dryga 4 minuter bara. Kanon-service…

Ja det blir ju några rader även idag om kanin-eländet. De kallar honom ju för Mocka här i familjen, men jag kallar honom Monkey, Jag vet inte, men ofta känns det när folk väljer namn och smeknamn, som om dom väljer helt ”fel”i mina egna ögon och öron, så jag hittar på egna namn. Men idag hände det igen…..

Jag fick köra Funfa, som för övrigt heter Farsait, men jag kör med mitt Funfa, Jag frågade henne efter nån månad, om jag skulle säga Farsait till henne. Nej nej nej, svarade hon snabbt. Uncen say Funfa, I like!! Så det fick bli så då… I alla fall Namkaeng sov över hela helgen hos sin mamma Alaam, hon är här nu igen ett par dagar i Chaiyaphum.

Så Funfa fick jag köra med motorbiken till hennes skola. När jag kom tillbaka, så öppnade jag grinden, och föste igen den, och parkerade motorbiken innanför på tomten, precis som vanligt, och ur ögonvrån får jag se det lilla fanskapet göra en ”Ben Johnson” rakt ut genom grinden som hade blåst öppen igen…Jag lufsade omkring där på gatan i 10 minuter, men kaninen sket fullständigt i mig, sedan stack den lille fan över till grannen rakt över gatan, och den grannen var inte hemma…. Så deras grind var låst, så jag kunde inte komma in och få tag i kaninen. Jag lockade och letade under dagens lopp, men inte ett livstecken.

Jag ringde Yongan uppe i Nong Bua Daeng, och sade att nu skiter jag i kaninen. Jag var sedan hemma fram till klockan 14.00 ungefär, och fortfarande inte en syn på kaninen, jag misstänkte att det nog var så, att någon hungrig hund att fått tag i vår kanin… Men samtidigt så vet jag ju hur enormt snbb kaniner är, och det finns väl knappt något djur på 4 ben, som klarar av de snabba kaninerna.

Jag stack ut då på en eftermiddagstur med cykeln som omväxling, och när jag kom hem igen klockan 16.00, så gick jag in på¨tomten med cykeln, grinden hade jag under hela dagen låtit vara helt öppen, ifall kaninen ville komma hem igen. Men jag trodde ju inte på den grejen. Men jag ställde cykeln, och vände mig om, och där satt kaninen och väntade på mig.

Jag rusade bort till grinden och fick stängt igen den, och sedan gav jag mat till kaninen, som åt med frisk aptit, Så slutet blev trots allt bra, och kaninen överlevde denna dag också… Men jag börjar känna lite grand, att ett liv UTAN en kanin, kanske inte alltid är helt av ondo…. Jag vill ju inte gärna börja vänja mig vid den. Inte bra alls ju!!

HandskakChaiyaphum MMMM (4.000)

20 juli 2020

88,7 kilo - (19 km) 1 timme 17 minuter

Valuta-kurs; 3,504  nedåtEn smart människa vet vad att säga,

medans en vis människa vet om han skall säga det eller inte!!

Idag är det söndag hela dagen, och lite halvtrist idag måste jag erkänna. Inte heltrist kanske, men väl halvtrist… Tidig morgon-start som jag skrev igår, och en bra start visst. Komma tillbaka hem, och vara färdig med cykelturen redan klockan 9.50 är ju kanon, nästan så man funderar på om man gör bra ifrån sig, eller är en lat jäkel…

I alla fall, dagen började redan innan jag stack ut med cykeln, och det började 07.50, när jag var på baksidan, och skulle hämta in mina cykelkläder. Då startar vår idiot, inte granne , men de äger det stora huset alldeles utanför vårt område. Jag har skrivit om denna jäkla idiotfamilj, som tycker dom är kineser, fast dom bott här i Thailand mer än 100 år…

Tydligen så firar dom något i Kina idag, kanske någon gubbe dom högg huvudet av för 2.500 år sedan eller nåt sånt. Det startade med ett jäkla fyrverkeri, och det fokuseras ju mest med smällare  med en ljudnivå som är helt obarmhärtig. Jag kan tänka mig alla de hund-eländen, som springer lösa här, de måste skita på sig sanslöst…

Min kanin stod på tomten och följde mig när jag tog ned kläderna, och DÅ BÖRJADE DET. Jag tror fasenimej att kaninen hoppade en meter upp i luften, så satans rädd blev han. Han sprang fram och tillbaka, och var så rädd, så jag trodde han skulle dö av hjärtslag. Kaniner och slika djur (rådjur t,ex,), har ju en förmåga av att dö, och deras hjärta ger upp vid sådana smällar som det var ifrån Kina-idioterna.

Kaninen gjorde sedan en sista rusning och försvann, och jag letade som sjutton, men jag kunde bara inte finna honom. Dom är ju specialister på att gömma sig, dessa små kräk…. Hela dagen gick, och jag och Funfa vi letade flera gånger under dagens lopp. Till slut nu klockan 16.30, när jag nästan gett upp, så gjorde jag som jag brukar när det är matdags.

Jag tog matburken och skramlade med den, och gick bortåt hans matskål, liksom för att fylla på den. Och se på sjutton. DÅ dök kaninen upp som ett spöke. Jag fattar inte var han gömt sig. Men han var oskadd i alla fall, och kom med mig bort till sin matskål. Så nu hoppas jag att han är OK.

Jag bävar dock för om de satans äcklen till kineser, skall starta sin höga hemska musik ikväll. Alltså med en volym där jag måste ta ned min gitarr från väggen, så den inte rasar från sitt hänge??? Ja vi får se vad som sker… men en sak är ju säker. Jag är ju svensk, och jag kan ju inte gärna gå över till en thaifmilj, och tala om för dom, att dom får fanimej sluta nu,

Den grejen fungerar helt enkelt inte. Thai tar inte hänsyn till sina egna, och skulle jag en utlänning säga nåt, så skulle dom fanimej gå till uppror, och bli så satans förbannade, så lika bra att hålla käften, och knyta näven i fickan istället.Håkan berättade i förmiddags att hans Brage, ja han är ju Borlänge-bo, de spelar ikväll klockan 19.30 mot mitt Örgryte (ÖIS), han vet ju att jag är ÖISARE… Ja alla hjältar är ju ÖISARE… Så vi bestämde att vi skulle titta tillsammans på matchen. I ärlighetens namn, efter alla mina år inom fotbollen, så tittar jag aldrig längre.

Och jag följer inte alls svensk fotboll någonting, inte ett dyft. Det enda som jag har behållning av, är den engelska Premier League, vilken är kanon-kvalite och spänning, och så via deras program Match of the day, så kan jag varje vecka se ett sammandrag av alla matcherna den omgången.

Motsvarar ju ungefär vårt sportnytt, men hundra gånger mer välgjort och intressant. De lägger runt 10-12 miuter av det absolut bästa i matcherna, alltså alla matcher, och emellan dessa matcher så blir det analyser av två gäster, vilket brukar vara 2 stycken gamla proffs fotbolls-spelare, som folk gärna lyssnar på.

Programledaren är också förstås en fotbolls-profil (Gary Lineker, och inte som i Sverige någon jäkla okunnig inkvoterad värdelös brud, som själv inte vet en skit om denna idrott.. Nä jag tycker, håll brudarna borta från herrfotbollen, och håll gubbarna borta från damfiotbollen, så blir det nog bra, skall ni se.

Så vi får la se ikväll hur det går. Men jag smygtittade på serietabellen i superettan, och Brage ligger ju där uppe, medans ÖIS ligger i bottenskvalpet, så jag har gjort lite olika resultat på ”matchen” för 60:- kronor, via dessa resultat; Brage-ÖIS = 2,6,7, - 0,4,.. Så det kan bli stora pengar om de ”roliga” resultaten går in…. Vi höres imorgon vänner,

HandskakChaiyaphum MMMCMXCIX

19 juli 2020

88,7 kilo - (22 km) 1 timme 36 minuter

Valuta-kurs; 3,511  uppåt
Lita inte på allting du ser.

t.om. salt ser ju ut som socker!!

Yongyut stack återigen upp till Nonbg Bua Daeng idag, och stannar borta 2 nätter. Jag själv har ju inget emot det, då jag ju av gammal ohejdad vana alltid varit självgående, och inte någon klängerväxt. Och det är ju den grejen som jag uppskattar nästan mest med Yongan. Hon klänger fasen inte heller, och hon har sina grejor för sig, och jag har mina exter för mig, och jag tycker det känns att det fungerar fint emellan oss.

Yongan sticker upp till sin bror som ju är där uppe, och hon lämnar sin nya maskin som vi köpt, en sådan där weed-eater ni vet, se fotot ovan på en liknande sådan maskin… Så nu kan de jobba där uppe, och rensa upp på de rai som de odlar mansappalang på (Tapioca), och så kan de rensa alla dikeskanter o.s.v.

Jag själv tog chansen idag lördag, och stack på eftermiddagen med Håkan ned till Bens Bar, och vi käkade middag där. Håkan tog Spagetti Bolognese, och jag en beef-steak med potatis-mos, rött vin till maten, och innan maten en baccardi, och efter maten 1 Irish coffe, och en Baccrdi till, för det var så himla trivsamt. Ja alltid skall man ju ha en ursäkt…

Namkaeng stack hem till sin moder och sover där inatt, och Funfa är kvar här hemma med mig, men det funkar bra, inga problem…. Jag och Håkan har idag beställt utav O Leary´s något så trivialt som 2 burkarvar av Red Currant gele, alltså rödvinbärs-gele, och jag betällde en extra burk med Transbärs-sauce, kallas det. Får se vad detta är. Kanske bara duger att smaksätta såsen med, vi får se…

Ta i trä, men min mage och mina tarmar känns prima, och jag äter faktiskt normalt numer efter Koloskopin ni vet… Dock så verkar det som om jag kanske har förätit mig på frukt, och så fort jag äter lite för mycket frukt, ja vilken frukt som helst, så bränner det till under 1 timme på magväggen inifrån… Lite oroväckande, men det är bara att dra ned på frukt-intaget då, värre är det inte!!Men inga mer kramper i magen, eller tarmrna när jag cyklar, så det är kanongött, och jag försöker njuta i helvetes-värmen under mina cykelturer… Börjar sova så gott numer på nätterna igen, ja dessa löjligt tidiga morgnar, där jag går upp redan klockan 03.30 – 04.30 nån gång verkar vara borta,hoppas jag.

Men detta innbär då att jag är så himla trött på morgonen, så jag blir liggande kvar i sängen ända fram till klockan 06.00, och det känns nästan som om man förlorat hela morgonen. Detta i sin tur, medför då att klockan nästan är 08.30 innan jag kommer iväg hemifrån på min cykeltur p.gr.a. alla göromål på datorn, med att svara mail, och sköta jobbet, och också kolla in en TV-show, och äta min frukost, detta innan jag kommer iväg på cykelturen…

Så när jag kommer iväg klockan 08.30, så är det redan en bit över 30 grader, och solen steker, så hela dygnet blir förskjutet bara för att man sover bättre på natten. Och så dessutom på detta, så blir det ofta stressigt som sattan att hinna med att träffa York på lunchen kl. 12.00, då jag ju kommer tillbaka från cykelturen ganska ofta runt 11-11.30 cirka… Jäklar vilket stressigt liv man lever här på ålderns höst i Thailand, hahahaha!!

Men det skall sägas att just idag, så "råkade" jag faktiskt vakna väldigt pigg och uppslupen 04.56, och jag hoppade ur bingen omgående utan större besvär. Så nu när jag skriver detta sista på detta kapitel, så har jag faktiskt fått en tidig och go start på dagen. Ganska typiskt va? Här skriver man ena sekunden om sen start på morgonen, som sedan påverkar hela dagen, och genast efter veckor, så får man plötsligt en go tidig start igen... Kanske detta beror på alkohol-intaget igår på Bens Bar tro??? Javist jag tror det faktiskt...

HandskakChaiyaphum MMMCMXCVIII

18 juli 2020

88,1 kilo - 87,6 kilo (26 km) 1 timme 47 minuter

Valuta-kurs; 3,497  uppåt


I detta livet,

så är det viktigt att veta,

när man skall sluta argumentera med människor,

och helt enkelt bara låta dom ha fel!!!

Idag var det meningen att alla strandade falanger här i Thailand skulle få reda på om amnestin skulle förlängas 1 gång ytterligare, alltså bortom 31 juli??? Ja egentligen så skulle besked ha kommit om den saken redan i tisdags, men inget hände så klart… Nu då idag så var det bestämt, idag skulle det ske, och idag skulle alla få besked.

Det enda jäkla beskedet vi fick, var att talesmannen för regeringen sade att det idag hade lämnats in ett förslag till förlängning av amnestin till regering. Men när dessa gubbs skall bestämma sig, ja det står la skrivet i stjärnorna antar jag….Jag tror dock med stor säkerhet att det kommer en förlängning förlängd upp emot slutet september.

De kan bara inte lösa denna situation annars. Här finns säkert 300.000-400.000 stycken utlänningar, och tänk om alla dessa plötsligt på en och samma dag, skulle dyka upp på immigration och vilja ha VISA och stämplar och ditten och datten. Det skulle bli en katastrof, och dessutom en ytterligt stor risk för smittspridning av Corona-flunsan tror jag…

Det är riktigt besvärligt nu för många människor här i Thailand, fler och fler jobb försvinner. I början så betalade ju många företag ut lite extra stålar för de som inte hade arbete, men de ville väl ta hand om sina anställda. Några fack-krav finns ju inte här alls… Så nu då Yongans brorsa, alltså Funfas pappa, Som jobbar med bagage nere på den stora flygplatsen i Bangkok.

Han har ju varit utan arbete nu sedan februari, och nu så är hans sparpengar slut. Hans företag som är kanonstort, de kan inte längre ta hand om sina anställda. Ett exempel är då att det statliga flygbolaget THAI AIR, är alltså skyldig ett privat bolag 20 miljoner baht, och regeringen betalar fan inte ut dessa pengar.Ja det är riktiga skurkar i dessa länder.. Så då säger företaget, att då kan vi inte betala ut löner till våra anställda. Men vem bryr sig i detta land? Så nu blir Yongans broder tvungen att sluta att betala hyran på sin lägenhet i Bangkok, och han blir alltså av med lägenheten/hemmet sedan nästan 20 år tillbaka. Så han kom till mig igår och frågade om jag kude hjälpa. Ja om sanningen skall fram, så kom Yongan och frågade.. Killen kan ju ingen engelska.

Jag har ju hjälpt Yongyuts båda systrar tidigare, så det är ju inte mer än rätt, att jag gör det jag kan för denne kille också. Så länge jag kan hjälpa, så vill man ju hjälpa. Så han behövde hjälp med sista hyran 2,500 baht, och sedan behövde han hjälp med att transportera upp sina saker hit tiill Chaiyaphum, då i väntan på att allt skall återgå till det normala, och Corona skall försvinna. Den transporten Bangkok-Chaiyaphum kostar 7.000 baht.

Så jag gav honom 10.000 baht med orden, att jag inte lånar ut pengar, Han får dom och så vill jag inte höra av de pengarna igen… Va fan sitta och inkassera avbetalningar från folk, som har fullt sjå att ta sig upp på föttter, den grejen ligger inte för mig alls…. Lika bra att ge bort stålarna om man kan…. Glad att jag kan vara till hjälp i alla fall…

Nu idag så ligger thaibahten och skvalpar på 3,50 för en svensk krona. Om man betänker att det var inte länge sedan alls, som kursen var 3.19, så gör denna valuta-skillnad på min lilla pension, faktiskt att jag får extra i byxfickan 3,750 baht i månaden, vilket motsvarar SEK; 1.070:-….Härliga tider, en fortsatt uppgång vore kanon….

HandskakChaiyaphum MMMCMXCVII

17 juli 2020

88,3 kilo - (22 km) 1 timme 37 minuter

Valuta-kurs; 3,489  uppåtBarnen växer upp, vi vuxna växer

ja… ”åt andra hållet”!!

Skall ta detta lite grand från början, för de av Er om inte läst om det tidigare. Jo tösen som jag kallar Funfa, men som egentligen heter Farsait, alltså den unga nya som är dotter till Yongans broder. Hon hade ju skandaldåliga betyg, och det säger mycket om det kommer ifrån mig.

Jag, en skoltrött yngling om presterade 1 4:a i gymnastik, 3:or i geograffi och historia, samt 2;or i resten av ämnena. Jag tror, om jag nu kommer ihåg rätt, att jag hade ett snitt på 2,2 i betyg sista året (9;an) i grundskolan. Jag var så sjuttans skkoltrött, så jag riktigt hatade skolan.

Ja jag läste hemma böcker så det blödde ur ögona, och jag skrev låtar på gitarren. Men att läsa läxor för skolan bara hatade jag tyvärr. Så jag var ju inget ämne direkt för att gå vidare till gymnasiet. Så det var därför som jag fortsatte som brevbärare även efter sommar-lovet var över sommaren 1967….
 
Ja min karriär behöver vi ju inte ta här och nu…. Men Funfas betyg var vedervärdiga, och skall man döma henne efter de betygen, så är hon antingen; dum i huvudet, lat som bara sattan, eller haft en särdeles otur…. Så med detta, så har Yongyut talat ordentligt med henne, ty framtiden ser allt annat än ljus ut för henne, om hon inte skärper tills sig omgående, och rättar till dessa anskräämliga betyg hon har.

Hennes snitt var så låga så jag t.om förträngt det. Så låt oss stanna vid det, är ni snälla. Yongyut sade till henne i alla fall, att om hon inte rättar till betygen så kommer skolan att avsluta hennes medverkan, och hon förhindras att fortsätta på den skolan. De har nämligen betygskrav på skolan, och ungar med värdelösa betyg, och dåliga arbetsinsatser, åker obarmhärtigt ut efter färdigt skol-år.Tycker att det är bra, och ger viktiga signaler till både föräldrar som till barnen. Oh Yongan sade att förutom att hon åker ur skolan, så kommer hon helller INTE att bo kvar här hemma hos oss. Hon får antingen åka tillbaka till byn, eller ned till Bangkok och hjälpa sin syster att sälja mat vid henns gatustånd, och det kommer att bli hennes framtid. Så fattar hon inte detta, så är det ändå ingen ide´att försöka att jobba med henne tror jag.

Dock, så tog jag Namkaeng, och pratade med henne i smyg, och sade att hon skall få 500 baht i månaden, om hon håller koll på Funfa, och kollar om hon har läxor, och sedan kollar så hon gjort dom. Som jag sade till Namkaeng, du kan inte hjälpa om hon ljuger eller inte klarar av skolan, men vad du kan göra, är att sätta eld i baken på ungen, så hon åtminstone vet att vi är henne på spåren, och hon SKALL GÖRA SINA LÄXOR,,, ANNARS TAR FAN SJÄLV HENNE I HAMPAN…

Så vi får se vad som händer i framtiden, jag bidrager med att fråga henne varje dag om hon har läxor, och vidare sså har jag gett order om, att omhon har läxa i engelska, där jag för övrigt kan hjälpa till, så måste hon visa mig, så skall jag hjälpa henne med den läxan… Och hon verkade tycka att det var OK. Men jag är väldigt osäker på henne som person. Hon är charmig som bara fan och gladlynt o.s.v. Men är en expert på att glida undan göromål, och krav som man sätter på henne.

Jag har sett nu de sista dagarna att svenska kronan tydligen har stärkts… Först tänkte jag att det nog bara var bahten som sänktes, och det var ju glädjande, men så när jag kollade med US dollarn, så märkte jag att värdet på den gått från 9,60 ned till idag sist jag kollade, ned till 9,04, och det är ju kanonbra. Thaibahten har 3,34 har på 2 dagar gått upp till just nu 3,50, vilket är superglädjande…

HandskakChaiyaphum MMMCMXCVI

16 juli 2020

87,8 kilo - (19 km) 1 timme 22 minuter

Valuta-kurs; 3,478  uppåtNär livet ger dig citroner,

gör du då saft!!

Idag så stack vi alltså till Khorat för sista gången (hoppas jag), med Yongans Myofascial pain syndrom.. Det var sista gången med terapi-massage a´1.500 baht per gång. Denna gång, så körde jag bilen både fram och åter, då jag ville ge Yongan chans att vila sin nacke ordentligt…..

Vi kom till sjukhuset i lagom tid till tidsbokningen klockan 09.30…. Vi hade väl 3 minuter till godo på oss. Men det hindrade ju inte en thai som Yongyut, att ta sig ned på restaurangen på bottenplanet, och käka i lugn och ro under 30 minuter… Man vet ju inte om man skall skatta eller gråta med dessa thai, och deras åsikter och deras värdering utav maten i deras liv…

Dom värdesätter en måltid bra mycket mer än tider som dom avtalat, och definitivt mycket mer än att komma i tid till en uppbokad massage-omgång. Men Thailand som land, och Thailands befolkning, har ju anpassat sig och bryr sig inte så himla mycket. Tycker dom sköter det bra. Så här funkar det i dagliga livet.

Här så (jag har ju skrivit om detta förut) bestämmer t.ex. inte sjukhusen och läkarna tid oftast med patienterna, ÄVEN att man visst får en tid. Men alla är medvetna om att patienterna skiter högaktningsfullt i dessa bokade tider och kommer när dom vill. Så egentligen är tiden de beställt ingen tid, utan enbart en ”dag” i veckan som bestäms…

Så tag då sjukhuset eller massageavdelningen som exempel, så förstår ni läget… De bokar upp människor en viss dag. Och sedan så dyker dessa människor upp, och då börjar trixandet med att få detta pussel att fungera för sjukhuset och patienterna. Har du som patient tur när du som vanligt kommer alldeles försent. Så kan följande hända…

Antingen så kan dom expediera dig på studs och allt är OK. ELLER så kanske du får vänta en timme eller två extra, och så trycker dom in dig i schemat. Det jäkla mest rötna som kan hända, och det händer mig i bland. Och det är att man kommer i tid, men personalen har du trasslat bort min tid den morgonen klockan 10.00….

De frågar mig om jag kan återkomma imorgon istället? Och så ljuger de ihop en historia om att läkaren eller någon personal är sjuka, och inte kan jobba idag…. Men alla thai spelar med i detta ”spelet”, och ingen mer än jag falangen, blir egentligen arg över detta. Detta är Thailand, och skall man bo här så får man tåla det….

Så med detta sagt, så satt Yongyut där i godan ro och käkade sin mat. Fan hon kunde gått upp 30 minuter tidigare, och käkat hemma ju!!! Jag fick iväg henne i alla fall till slut, och denna damen kom sjuttanimej in på studs.. Secken tur hon hade, detta hade ju kunnat sluta illa för oss, ja tänk på varianten ”kan ni återkomma i morgon”?? Och åka 25 mil återigen….Så fort som Yongan var inne för behandling, så stack jag med vindens hastighet nedför trapporna på sjukhuset, och ut genom dörrarna och promenerade den 1 kilometer långa ”Golgata” fram till shopping-mallen, och min McDonalds-burgare… När jag kom fram cirka 20 över 10, så satt det säkert 200 människor där utanför, och dörrarna var stängda.

Jäklar jag var ju hungrig…. Jag blev tvungen att sätta mig där på utsidan, och invänta klockan 11.00, och öppnings-dags…. Ja 40 minuter går långsamt vissa dagar, och de dagarna var just idag. Men jag uthärdade så klart. Klev in med min munmask så klart fastspänd, och stegade bort till McDonalds…

Jag beställde först för York som hade lagt en beställning på; 3 stycken cheeseburgare plus en Samuraj-burgare. Inga beställningar flyter ju utan problem här, så när tjejen slog in Samuraj-burgaren, så sade hon på sin otvungna engelska; ”Samulaj-bulgale beef no have”,,, WHAT utropade jag. Hon svarade, ”only polk”!!!!

Men va fan svarade jag. Äta griskött till burgare är du go heller!!!! Ja hon förstod ju kanske inte direkt svenska, men kanske kände andemeningen i mitt förtvivlade utrop… Till slut så bestämde jag mig för att chansa för York, han fick en sketen Samulaj-bulgale baserad på griskött, puh…..

Jag själv beställde triple-cheese med cola och pommes, och fick 10 minuters full njutning.. Det var kanongött att slafsa i sig. Snart nog fick jag knata tillbaka til sjukhuset, och väntade i väntrummet på att damen skulle bli färdig. Jag fick mig en liten tupplur där i fåtöljen i väntrummet….

Jag körde sedan hem damen till oss, och resten av dagen gick bra, dock utan cykling. Jag får ta igen detta imorgon torsdag istället (idag)….

HandskakChaiyaphum MMMCMXCV

15 juli 2020

88,0 kilo - (0 km)

Valuta-kurs; 3,466  uppåt


-Var sover bagarn bäst?......

Jo i ”jästrummet” så klart!!  ha ha ha ha

Denna dag som alltså är onsdagen är om vi fattat det hela, sista gången som Yongan skall ha denna terapi-masage borta i Khorat.. Läkaren föreskrev ju 4 tillfällen a´1.500 baht per tillfälle, så det vill man ju inte schabbla bort, med tanke på stålarna det kostar. Hoppas verkligen att det fungerar.

Men jag har sagt till Yongyut att hennes träning och stretchng ju kan ta sin tid, innan det börjar fungera, så tålamod. Och en massa dyra massager kanske inte heller är enbart allenarådande och funkionella. Jag föreslog för henne att ta alla dessa 4 massager färdigt, men sedan drar vi oss tillbaka, och hon får sköta sin träning, så får vi se tiden an…Ja dessa muslimers jävla idee´r om religion är ju lika skakande stupida som Jehovas Vitttnen, Maranata, och Mormonernas jäkla skit. Jag säger bara, bort med ALL RELIGION… Bort med det, det bara förstör för vanliga människor, religion korrumperar människorna, och har alltid gjort det.

Handskak


Chaiyaphum MMMCMXCIV

14 juli 2020

87,9 kilo - 87.6 kilo (27 km) 1 timme 57 minuter

Valuta-kurs; 3,416  uppåt
Dagens anti-rasister,

är de som blir morgondagens rasister''?

Jag tyckte att detta foto kunde åskådliggöra åtminstone lite grand för många, speciellt svenskar, hur viktigt det är att skydda sig. Det känns ju som om svenskarna gör lite grand hur som helst, och som vanligt skiter i allt och alla andra i sin omgivning. Bara dom själva kan slippa ta ansvar…..

Vad svenskarna inta fattar är att Anders Tegnell har riktigt hemskt fel med detta med mask. Mask i första hand skyddar andra om DU bär mask, och det är väl just därför som maskbärandet inte slagit igenom bland dagis-generationerna i Sverige… De skiter i alla andra, de bryr sig bara om sig själva i utgångsläget.

Så kolla in fotot så förstår ni vitsen med att bära mask. Ni i Sverige med 10 miljoner invånare har väl nu runt 5,500 stycken döda i Corona!!! Vi i Thailand med 70 miljoner invånare, har 58 stycken döda. Skillnaden i antalet döda är helt enkelt att folk här respekterar lagar, och de respekterar varandra på ett helt annat sätt än nysvensken, och då menar jag våra egna barn och undomar, och halvvuxna förstås…

Jag har öppnat en Mango, precis som i den videon som jag gav Er för några veckor sedan. Den ligger nu i en ziplock-påse och skall komma i jord snart nu om någon dag eller två… Jag ger Er fotona att kolla på, ungefär så kommer utvecklingen för Mango-kärnan att bli.

Och sedan när den blir som på foto nummer 3, så skall jag ge den till Yongyut, så får hon ta den upp till Nong Bua Daeng, och slutplantera den däruppe. Ty här i trädgården blir det inga träd alls. Alldeles för liten trädgård för ett sådant äventyr..

Jag har ju varit inne länge på att starta upp med Avocado-odla lite frukter här hemma. Så när Yongan köpte dessa nu senast som vi käkade upp, så var jag ju duktig, och googlade upp mitt minne, så jag skulle komma ihåg hur man gjorde, och körde upp med starten med tandpetare o.s.v.När Yongan fick se detta, så tog hon mig i handen. Och ledde ut mig i trädgården, och där i all sin prakt, så ståtade 4 stora krukor med lika många plantor av Avocado. Hon skulle ta upp dessa till Nong Bua Daeng nu snart, berättade hon. Jag tycker hon är grymt duktig på detta med att plantera och gro prylar i jorden. Synd bara att hon översvämmar trädgården, så den blir helt förstörd, och hon fattar det inte ens…

Här kommer ett par foton för att förnöja oss lite grand….. Svårhanterabara sanningar kanske??HandskakChaiyaphum MMMCMXCIII

13 juli 2020

87,6 kilo - (29 km) 1 timme 58 minuter

Valuta-kurs; 3,405  sammaMan blir aldrig så gammal,

att man inte borde veta bättre!!

Idag så fick jag till faktiskt en riktigt god maträtt som jag ju berättade om härom dagen. Jo jag hade ju handlat från  Leary´s nere i Ban Phe, Rayong riktiga strömmings-fileer. De luktade t.om rektig fesk, så jag vart nöjd…. Jag fick tag i ett recept ute på internet som verkade hyggligt enkelt.

Men jag valde ett, där man inte via moderna göranden skulle lägga ihop 2 stycken fileer mot varandra, och få en rejäl klump av fisk… jag valde istället att steka fileerna individuellt, precis så som man växte upp med hemifrån... Så jag fick göra en marinad på; grädde, 2 ägg-gulor, 3 matskedar senap, plus salt och peppar. Jag vände firrarna i denna ansamling, och lät de sedan ligga där i kylskåpet enligt order, i 2 timmar cirka…

Därefter skulle jag återigen vända fileerna i en ansamling av mjöl och ströbröd, och det var ju inga problem. Stekningen gick sedan verkligen gallant, och slutresultatet blev faktiskt jättebra. Yongan ville smaka, och hon storgillade den stekta fisken. Jag avslutade detta äventyr med att dumpa i mjölk bland resterna i stekpannan, precis så som morsan hade gjort på sin tid, ty jag älskade verkligen den, kanke inte sås är riktiga namnet, men kanske mer skyn…
 
Som liten så mosade jag potatisen i denna skyn, och kunde äta oanada mängder, så gott var det. Till min stora förvåning, så blev smaken på skyn även den klanderfri, men det berodde nog till en del på min storasyster yster Rosemarie. Som meddelade över telefonen att jag INTE skulle ha i mjöl, utan bara hälla mjölken i stekpannan, och blanda med resten av smöret, och kryddorna däri….

Så nu har vi middag i dagarna två, och nu gäller det att få Funfa att äta. Hon är ju genuint livrädd för falangmat. Jag försöker varje dag fortfarande, att få henne att åtminstone smaka på maten innan hon vrider ansiktet i konstiga grimaser. Fan man kunde tro ibland med de grimaserna, att hon precis hade smakat på Som Tam eller på deras Paalaa…. Men Yongan och Namkaeng, absolut inga problem, vi alla andra gillar fisken…Idag fyllde David, den nye barägaren år (59), och hade bjudning nere på baren. Det kom ju naturligtvis mer folk än det normalt gör, ty maten var ju gratis. Tyvärr så väntade de med att servera kyckling-vingar och grillspett, tills maten var helt kall, och köttet var så torrt, så jag tappade helt sugen.

Jag käkade endast det mixade riset (fried rice), och också Dan´s medhavda (som han gjort själv); rullar av tunna sådana där mjuka runda Taco skivor ni vet, som han fyllt med ost och skinka, plus någon mild god krydda, kanongott var det… Sedan så hade David tagit dit en thai-tjej, och thaikille, där hon sjöng, och killen spelade gitarr.

De var jätteduktiga, typ karaoke-duktiga som alla asiater är. Men de hade en medhavd trum-maskin också, och den sabbade det helt fullt och fast för min del. Jag kunde inte föra ett vettigt samtal med Håkan och Dan, utan att det satans dunkndet slog in på mina trumhinnor…

Så jag dröp av hem utan att gnälla på David, men de får skylla sig själva. Alla borde väl för fan fatta att när musiken överröstar snacket runt borden, då är det helkört, och festen är snart stendöd och folk börjar gå hem…. Samma problem idag som det var på 1980;talet. Fan lär sig folk ingenting..??? Nä det gör dom inte..... Black lifes matter, hahaha!!!

HandskakChaiyaphum MMMCMXCII

12 juli 2020

87,2 kilo - 86,7 kilo (26 km) 1 timme 44 minuter

Valuta-kurs; 3,405  nedåtAllvar som göms bakom skämt kallas humor.

Skämt som göms bakom allvar kallas ironi.

Yongyut åkte till Khorat igen. Ja hon skulle ju på den där Therapi-massagen ni vet… Kostar 1.500 baht, men det är värt att göra den, så man vet om den hjälper eller inte… Hon kom hem senare under eftermiddagen, och förklarade att hon inte känner sig speciellt mycket bättre. Ja vi får se, nu åker hon dit till kommande onsdag igen, vilken var sista gången som läkaren planerade…. 

Och sedan får vi försöka att utvärdera detta. Ty hålla på helt jäkla blint, och bara betala 1.500 baht för någonting som inte fungerar, det vill man ju inte göra. Men å andra sidan så vill man ju heller inte ge upp, och sluta för snabbt heller för den delen. Man vet ju aldrig hur lång tid som kräves för att det skall börja hjälpa, och kanske Yongans muskler skall kunna börja slappna av och värken kanske kan släppa på henne,,,,,

Men jag tycker idag att Yongan kom tillbaka alldeles för snabbt hem igen. Jag hann inte riktigt slänga saker och skräp som hon samlat på sig, det finns massor att plocka och slänga i andra människors soptunnor, så hon inte hittar dom. Men jag får agera snabbare på onsdag istället, och göra en stormanöver här hemma.

OK jag vet ju vad slut-resultatet blir när hon kommer hem hit igen, kollar runt för att se vad som fattas och saknas, och fattar att jag varit i farten och slängt saker. Jag får skäll i stora fång, och sedan får jag muta mig fri med de vanliga 1.000 bahten.. Men det är värt det. Vi kan bara inte ha en massa sparad skit och skräp här hemma, som Yongan inte klarar av att slänga…

Nu senast så fick hon återigen se 2 stycken videos från Youtube.com angående ”hoarders” som det ju heter på engelska språket, alltså sjuka skräpsamlare, som inte bara kan slänga någonting…. Det är känns det som, vad jag kämpar emot här. Yongyut kommer ju inte ifrån samma ställe som dessa sjuka människor gör i västerlandet, utan Yongan kommer ju ifrån en väldigt fattig uppväxt, vilket till en del förklarar hennes uppträdande...

Där de fick använda och återanvända saker och ting ett flertal gånger, och allting som man kunde spara en slant på, ja det sparade man då. Så jag har väl viss förståelse för Yongans uppträdande. Men jag försöker mitt bästa med att leda henne i ledband, och förklara att vi behöver inte samla på en jäkla massa kartongbitar, och samla på en jäkla massa glas, och plastflaskor här hemma.

Vi behöver heller inte ha en hel jäkla byrå med 4 stycken utdragslådor, som är helt fulla med gamla kvitton. Jäklar vad kvitton jag har slängt, vissa så gamla som 8-10 år….. Så vår ”dragkamp” pågår hela tiden, och Yongan tröttas så sakerliga, och jag vinner mer och mer så sakterliga…. Hoppas jag kan vinna helt någon gång, innan man går till de sälla jaktmarkerna…Idag kom Yongan till mig och sade att hon gärna skulle vilja att vi köpte en ny Mikrovågsugn hit hem…. Ty den vi har är 11 år gammal nu.. Fungerar finfint fortfarande. Varför, frågade jag??  Man vet ju att det alltid finns en alternativt målsättning från Yongyuts sida. Smart kvinna det där…

Ja om vi köper hem hit en ny Micro, så kan jag ta vår gamla, och ha den att värma maten uppe i Nong Bua Daeng när vi jobbr där uppe… Så klart att man tycker att det är OK. Så jag stack ned idag till Tannin, butiken som jag köper i stort sett alla vitvaror ifrån.. Blev som vanligt väl omhändertagen utav den kvinnliga ägarinnan….

Hon visade mig sitt sortiment, och jag fastnade för en som kostade 2.300 baht, skitbilligt ju. Gladde henne sedan med att säga att jag vill ha 2 stycken likadana sådana. Så jag fick lite rabatt på det, och betalde totalt 4.200 baht för båda Microvågs-uignarna av märke; Samsung modell; S23F300EEK/ST, vilket motsvarar SEK; 1.253:-. Vi får hoppas att denna  micro håller lika länge som den gamla, som alltså fortfarande efter 11 år, är still gong strong i vårt kök!!

Ja varför 2 micro då?? Jo därför att när jag stod där, så kom jag att tänka på att Yongans gamla morsa ju skulle flytta tillbaka ned till farmen ute på risfälten, och bo med äldsta dottern Baloo igen…. Jag tycker att denna familj uppträder så himla fint, och sänker sig inte till snikna fula nivåer, och försöker att dra nytta eller utnyttja mig alls, tvärtom faktiskt…

Så jag vet att dom inte har hunnit skaffa sig en Micro ännu, så dom blir säkert glada för att få en Micro av mig och Yongyut hoppas jag…  De har ju aldrig någonsin ägt en micro, så det blir ju en omställning att börja leva, och försöka hitta olika användnings-områden med denna Microvågs-ugn....

HandskakChaiyaphum MMMCMXCI

11 juli 2020

87,3 kilo - 86,9 kilo (22 km) 1 timme 39 minuter

Valuta-kurs; 3,409  uppåtMatematik är enkelt;

Om du har 20 kronor,

och din fru har 5 kronor,

så har hon 25 kronor!!

Det närmar sig med stormsteg 31 juli här nu, och vi som bor här, och befinner oss här, med och mot vår vilja, vi vet alla (tror jag), att Thailand måste komma ut med ett besked snart nu i rappet, om det blir fortsatt amnesti för de som bor här, eller vilka regler som skall gälla framledes… Även besked om hur de skallhantera ankommande turister måste utredas.. Och tas beslut om..

Jag tror utan att överdriva, att det säkert är minst 100 tusen expats strandade och boende här, och tänk om myndigheterna kommer med ett besked om antingen fortsatt amnesti ett par månader till, eller kanske slut på sötebröds-dagarna. Ja då kommer ju det i värsta fall, att bli en fullständig folkstorm till de olika immigration-kontoren på en och samma dag, för att skaffa VISA och uppehålls-tillstånd av olika slag.

Och DEN grejen klarar absolut INTE Thailand av, med sin begränsade förmåga till att planera och organisera. Det kommer att bli ett fullständigt kaos, med milslånga köer, något fruktansvärt eländigt. Ja jag själv har ju noll problem med detta, eftersom jag ju har mitt årliga upphålls-tillstånd avklarat i god tid, alltså för 2 veckor sedan, så jag kan ju bara sitta där vid ”rink-side”, och betrakta alla olycksfåglar som har ställt till det för sig så illa…Idag så hade Yongan handlat 4 stycken Avocados, jag storgillar Avocado, men mest med den judiska tillagningen då… Ja OK att skiva ned Avocado i sallad är ju också riktigt kanon-gott. Men den judiska anrättningen göres på följande sätt då, och är verkligen att rekommendera.

Jag öppnade 2 stycken Avocados och tog urkärnorna, och gav dom till Yongan. Jag tog ur fruktköttet, ja det är fruktkött ty det klassas som en frukt, om ni inte visste det hela… Jag mosar med en gaffel, jag lägger i, och mosar 3 stycken kokta 6 minuters ägg,  rejält med Purjolök, och har i Majonaise, salt och peppar, och avslutar med några droppar fruktsaft från egenodlad citron från trädgården våran..

Idag så hade jag ju också tillgång till svenska salta atlant-räkor, som jag hystade i denna goa smet. Jag fyllde sedan de tomma Avocado-skalen, och gav Yongan, Namkaeng och Funfa. Yongan tackade bestämt nej, hon gillar inte Avocado faktiskt. Jag trodde det var en omöjlighet att människo-arten inte gillar Avocado.

Men jag har faktiskt märkt här bland dessa Som Tam-ätande människor i Thailand, att Avocado nog inte ofta alls står på menyn… Jag tror helt enkelt att de inte vet vad de skall göra med en Avocado, inte en susning har dom.. Men men men, ungarna käkade med god aptit och det var ju glädjande…

Jag använde 2 utav de 4!!! Varför, ju 2 av dom 4 var alldeles för mjuka och hade börjat ruttna.. Tyvärr så vet ju inte Yongan hur man skall klämma på just Avocado, och få koll på om de är just rötna eller bra..,,,,

HandskakChaiyaphum MMMCMXC (3.990)

10 juli 2020

87,4 kilo - (15 km) 1 timme 9 minuter

Valuta-kurs; 3,384  nedåt


Flykt är början till kollaps.

Jag måste bara säga, är inte detta den bästa artisten vi haft i modern tid. Jag vill inte bedöma artister och skådisar från flydda tider, om jag inte ens rättvist kan bedöma dem. Men jösses. Paul McCartney finns det någon bättre. Killen här är alltså hela 71 år i ålder när ni ser honom spela, och sjunga för flera hundra tusen personer i en konsert i London 2013….

Vem sjutton kan göra om den bedriften i den åldern. Jag har alltid gillat Paul McCartney, inte lika mycket John  Lennon, som i mitt tycke var en alldeles för stor flummare för min personliga smak. Duktig som fasen var Lennon, men en flummig typ. Men McCartney var mer rejäl och fokuserad, och spretade aldrig hit och dit, som Lennon gjorde…

Torsdagen idag har annars gått som vanligt, alltså i samma hjulspår som de flesta andra dagar. Kaffe med York, cykeltur på förmiddagen, och så fick jag bevis på idag när jag cyklade och fick ont i tarmarna igen, att bröd nog är borta från min diet för gott… Skall dock innan jag lägget brödet på hyllan för gott.

Att pröva att käka en endaste macka på morgonen bara, och sedan inget mer. Funkar inte det, så skall jag pröva med att ta en macka på morgonen varannan dag istället, och se om det faller i bättre jord… Jag älskar ju mina mackor, och vill inte gärna ge upp den ”lasten” för lättvindigt. Men det hårda (knäcke) brödet, funkar finfint faktiskt, inga problem där alls, som jag kan känna i alla fall…Nu en sak som inte har med Thailand att göra. Jo mördarsniglar. Man har ju läst om massor av olika recept, och huskurer emot dessa envetna sniglar, som verkar avla sig som kineser eller indier… Ja folk klipper dom isönder med sax. Folk häller salt på dom, och båda dessa sätt är ju kanon.

Men kolla in fotot ovan, en människa av en tillfällighet fann att ett förlorat bananskal, hade lockat mängder av mördar-sniglar på hans tomt, så han brukar numera mer regelbundet, lägga ut bananskal på ett flertal olika ställen i och runt sin tomt, och han får alltid en mängd sniglar att ta död på….. Kanske en bra ide för några av Er som läser detta….Jag ser ganska ofta hur aktiva thaifolket är här ute på landet med att gräva och fiska och ja, kolla efter käk precis överallt….. Man letar snäckor i dyn, man hittar fisk i dyn som bara väntar på nästa regnskur. Man hittar räkor på risfältet, ibland ormar där ute också… Och så fiskar man, alltså metar med ytterligt små krokar, dessa firrar som är en minivariant av en liten Guppi…Och så klart fiskar man med nät av olika slag, och får lite bättre storlek på firrarna..Man hittar grodor som också väntar i sina hålor ute på risfälten… I samma hålor så kan det ha tidigare bott kaniner där, eller så bor det ormar där nu dagtid. Giftormarna är ju nästan alla nattdjur, så de söker ju skydd dagtid…

Så man får allt tänka på vad man håller på med medans man letar mat där ute på fälten här i Thailand…. ja dessa ormar. York berättade att hans granne som har 3 stycken hundar, och så har de ett våtområde alldeles utanför grannens tomt. Där kväker det vackert på nätterna, av allsköns massa grodor. Och detta är ju mumsfilibabba för ormarna. Som snabbt sniffar upp den lukten av käket...

Yorks granne blev alarmerad här om dagen av hundarns skällande, och gick ut. En av hundarna, den av dom som hade minst vett, gick till attack mot ormen som för övrigt va en svart Kobra. Ormen bet snabbt hundfan, och dagen efter på morgonen så dog hunden av det enda bettet.... Ormen själv oskadad, ringlade ostörd iväg ifrån brottsplatsen.... Så som man har sagt till många av dessa falanger, som tycker att det är så jäkla tufft att bussa sina hundar på ormar. Var försiktiga hundarna har noll motstånds-kraft, och är så pass små i kroppsvolym, så ett Kobragift t.ex. tar ganska bra vid injektion...

HandskakChaiyaphum MMMCMLXXXIX,

9 juli 2020

87.4 kilo - 86,9 kilo (18 km) 1 timme 17 minuter

Valuta-kurs; 3,403  uppåtEn dröm som inte tolkats,

är som ett oläst brev!!

Det gränsar ju till grovt tjänstefel om jag INTE publicerar detta följande, helt otroligt underhållande, och underbart agerande av ett lokalt MC-gäng, läs och njut av detta följande:
Djurrättsaktivister demonstrerade mot MC gäng

Förra helgen fick några djurrätts-aktivister i Johnstown, Pennsylvania U.S.A den lysande idén att de skulle demonstrera mot användandet av läder vid en ...motorcykelträff!

Aktivisterna kom åkandes i sin Volkswagen van, först ropade de "mördare" till MC killarna, sedan kastade aktivisterna ballonger fyllda med röd färgat vatten mot dem.

För att göra en lång historia kort: En djurrätts-aktivist säger att MC killarna använde honom som toalett "de tejpade fast mig vid ett träd, och sa att de skulle kissa på mig hela dagen", en annan säger att han försökte visa sitt missnöje med en av MC killarna, men han brydde sig inte han sa bara


Hahahahahahahahahaha........................

MC-killen sade bara; "..du kan inte bevisa det där" om hans påståenden, och tvingade honom att åka med bak på bönpallen resten av dagen, detta eftersom MC killens tjej var bortrest, "han sa att jag såg ändå nästan ut som en kvinna"

Andra säger att de tvingades att äta hamburgare och korv, och de som vägrade äta hölls fast medans flera MC killar fes i ansiktet på dem. Timmar senare hittades två av aktivisterna ihoptejpade inuti en soptunna utanför en snabbmats-restaurang.

Enligt en av organisatörerna var avsikten med läderprotesten att, citat "visa dem hur upprörda djurrättsaktivisterna var över motorcyklisternas lättsinniga användning av läder i sina kläder och på MC sadlar"

"- faktum är att MC gäng är en av de största användarna av läder, och vi bestämde att det var hög tid att låta dem få veta att vi inte gillar att de gör det"… Tre aktivister saknas ännu!
Aktivisterna avslutade med orden; "någonting gick snett, någonting gick riktigt, riktigt snett"…

En underbar berättelse i dessa ”Black lifes matter-tider”, vilka många av dessa kräver exakt samma behandling och ännu värre. Varför inte starta med familjen Thunberg, herr och fru då förslagsvis!! Aspberger-barnet skall man inte vara taskig emot, hon är ju handikappad av sina olika syndrom…Kolla in dessa fötter, och se vilken kategori ni tillhör….. Jag själv ser ut som om jag kommer ifrån orienten då, är det Asien kanske???? Tycker jag har dom snyggaste fötterna av alla på fotot, så det är helt OK att kalla mig orient-inriktad” då!!Kunde inte låta bli att visa hur man kan anpassa sig etappvis till det landet man bor i… Men visst ser det urbota löjligt ut dessa höcklen som islam-dårarna har….. Kortkort och höcklen secka stolpskott…

HandskakChaiyaphum MMMCMLXXXVIII,

8 juli 2020

87,1 kilo - 86,4 kilo (25 km) 1 timme 43 minuter

Valuta-kurs; 3,372  uppåtEn dörr som väl stängts,

är svår att öppna igen!!

Tisdag idag, och värmen blev idag, kanske inte öronbedövande, men väl hjärtsnörpt hett. Termometern visade på ”glada” 35 grader, och med den luftfuktighet vi har här, så kändes det nog mer som runt 42 grader tycker  jag…. Jag har svettats konstant floder idag, så jag gav upp runt 14;tiden idag, och satte på aircondition….
.
Jag har ju alltid fått höra, och detta hörde jag redan första halvåret jag var här 2008, hur lite som vi falanger betyder för Thailands ekonomi. De sade ifrån både i tidningar, som på TV-stationerna helt öppet till sin befolkning, hur väl landet klarar sig utan falangerna…. Till slut blev detta nästan lite grand utav att det fick ett löjets skimmer över sig.

Ingen av oss falanger har väl ens med ord berört att vi skulle var betydelsefulla? Vi har ju fullt sjå att bara leva och njuta av livet här ju, och behöver inte valsa omkring, och stila oss,, och visa hur mycket stålar vi har, i jämförelse med thailändarna själva.. Jag har i alla fall aldrig hört en boende falang här prata i de termerna vill jag lova…

Så plötsligt idag så fick jag läsa i en thailändsk tidning, om hur de hade gjort en undersökning på Khon Kaens universitet, om vilken påverkan som vi falanger har på den lokala ekonomin, dels när vi bor här, och dels då för de som kommer på besök kanske 1 månad per år till hembyn…

Tydligen här i Isaan, så tillför vi totalt ungefär 9 billioner (9.000.000.000.000 baht), detta då ett bruttobelopp på en reguljär årlig basis. Vi sätter alltså rejäl fart på inkomsterna för thailländarna, och vi ser till så familjerna som bor i byarna och städerna i Thailand, får ett rejält stöd av våra pengar…

Dom fann i sin undersökning att en kvinna som är engagerad- har en relation, med en utländsk man, hon brukar sända i snitt ungefär 9,600 bahr var och varje månad, hem till sina kvarvarande familje-medlemmar… Dess pengar går ju till stöd för skolgång för barn, mat till familjerna, och  betalning av elräkningar, vatten, och internet-räkningar, plus garanterat olika  avbetalningar, vilket thai älskar att ha i mängd, även om dom inte har råd med det..…

Dom fann också att alla de paren som då bode i falangens hemland, de kom alltid en gång per år på besök till kvinnans hemby eller stad, och de stannade ofta minst 1 månad. Under denna tid så blev det en dramatisk uppgång vad det gäller lokala inkomster, och försäljning av en massa olika produkter, som typ; bilar, och mark, och mat…Falangerna köper alltså bilar, han köper mark och bygger hus, och han köper och inveterar väldigt mycket. Många gånger gör han spendersamma saker, som han aldrig skulle ha gjort i  sitt egna hemland, men ibland faller ju förnuftet all världens väg som tur är… De hade också räknat ut, att falangerna bidrog till att så mycket som att 747.000 exxtra stycken jobb fanns för thailändarna, tack vare alla dessa mer-inkomster i regionerna.

Man fann vidare att kvinnor i åldersspannet 20-40 år, var en växande skara, som drogs till förhållanden med utländska män här i Isaan. Avslutningsvis så fann de i sin undersökning, att de utländska män som kvinnorna tydligen mest drogs till, var män från; Tyskland, Sverige, England, Holland och Schweiz…

Så visst gör vi en stor nytta här i Thailand. Jag har alltid fattat detta, och inte så mycket brytt mig om vad vissa dumskallar bland thaiarna babblar om. Fasen det är väl bara att räkna lite grand. Jag tror utan att överdriva, att varje falang som bor fast här i Thailand, han bränner någonstans mellan 30.000 baht upp till runt 70.000 baht per månad…

Detta blir ju en otrolig mängd pengar, Hur mycket som de utlänningar som bor i sina egna hemländer med sina thaifruar bidrager med egentligen, ja det handlar ju inte alls om  de belopen som vi spenderar här, alltså vi fastboende…. Så jag fattar inte varför de snöar in på de gubbarna som INTE vågar flytta hit, utan bor kvar i Sverige och England m.m.

Men men men,, goa pengar för Thailand är det i alla fall… javisst bränner vi stålar, jag har ju skrivit om det förut. Jag cyklar ju dagligen igenom minst 10 olika byar, ja dagligen, och i alla byar, ja utan undantag alla byar, så finns det minst 1 hus, men oftast 2-3 hus, som står där ofta tomma, men byggda och betalda av utlänningar.

Men där finns också massor av hus som är bebodda av oss utlänningar som bor fast här nere… Och de alla har en bil, gärna ny och kostsam… Så Thailand skall inte snacka, vi utlänningar gör en riktigt go  ”boost” här i detta landet med vår närvaro.

HandskakChaiyaphum MMMCMLXXXVII,

7 juli 2020

86,8 kilo - (25 km) 1 timme 47 minuter

Valuta-kurs; 3,360  uppåtTid uträttar underverk!!

En härlig måndag har nu avverkats, och skall sättas på pränt här nu på min hemsida. Fasen livet leker just nu måste jag säga. Jag har varit så inne länge nu, på detta med att ha ont i tarmarna, och inte kunna äta alls någon riktig mat. Och nu så är jag helt osårbar (ta i trä) känns det som. Äter vad som helst,,och lider ingenting (ta i trä igen)…

Och det är så himla skönt att slippa det eländet. Att ha en kass mage/kassa tarmar, sätter ju sig på humöret direkt på studs. Så det är därför som sola skiner i mitt liv just nu. Så man får vara glad så länge det nu håller i sig. Cyklade en runda på 22 kilometer idag, och spenderade runt 1 timme 37 minuter på det. Ganska bra för en 69:taggare trots allt!!

Idag beställde jag och Håkan återigen en jäkla massa mat. Ja ihop gick det kalaset på 13.060 baht, egentligen så är det alldeles för mycket, och jag måste lägga av nu att köpa denna dyra extra-mat. Det är så satans dyrt för mina tillgångar, men samtidigt så är det så himla gott, så man kan ju inte låta bli att handla.Denna gång beställde jag i alla fall följande prylar ifrån O Leary´s i Ban Phe (Rayong): 1 kilo rågmjöl, bra att ha när jag väl kommer igång, och kan baka mitt hårda bröd här hemma… 10 stycken paket med grovt hårt bröd, 1 flaska vitt vin, 2,5 kilo svenska atlant-räkor,  2 stycken Mills kaviar, 3 omgångar med ärtsoppa, 1 köttkorv, 3 stycken Rågbröd, 4 omgångar med Räksallad, 2 stycken mjölkchoklad, samt 1 stycken Lingonbröd…

Detta brakade löst på 7.000 baht nästan (SEK; 2.100:-)… Och jag sitter med stans ”ågren” nu här, och inser att jag mycket väl kunde ha struntat i att beställa överhuvudtaget ju…. Men va fasen… Man måste ju få lov att leva, och kunna unna sig nåt innan man läggs i en grav eller bränns upp…

Tyvärr så tjötar jag på stackars Yongan, att hon skall sluta med att slösa en massa pengar på det där Nong Bua Daeng, och markerna hon har där uppe. Men det faller ju pladask med mitt tjöt, om jag själv bränner 7.000 hela jäkla baht på mat som jag inte ens "måste" ha i mitt liv!!

Annars idag efter kaffet med York under lunchtiden, så åkte jag hem, och gjorde en dubbel uppsättning med kanelbullar, så jag fick väl ihop runt 75 kanelbullar tror jag. 80% av det hela kommer jag så klart att ge bort. Men resten skall jag allt försöka att få i mig, ihop med kaffe ibland, och ibland god mjölk…

Men jösses va segt det var idag att göra detta bak. Det tog en satans tid, nästan 3,5 timmar allt som allt. Och det var fruktansvärt varmt i köket, så jag gick omkring som i en bastu där, och svetten flöt av mig… Men nu har jag duschat av mig eländet, och sitter i mitt arbetsrum med aircondition inställd på 28 grader, och det kyler mig gott…. Så nu mår man gött igen…Måste bara ta in detta foto här. Nu i dessa tider med detta fanatiskt löjliga Black lifes matter, vilket bara är rent strunt, så undrar jag om det är OK att heta dessa namn som står på fotot? Får man ha namn som anspelar på färger ens??? Jag menar dom ger sig på Pippi Långstrump, skall dom ge sig på ”Tant Brun, Tant Grön, Tant Gredelin o.s.v. också eller???

Det är ju rasism mot alltid någon stackars sate, som aldrig jobbat i hela sitt liv… Hur fan skall vi vita be om ursäkt för grejor långt tillbaka i tiden, löjligt ju. Hade inte vi vita utvecklat samhället, uppfunnit saker och ting, och fört människo-rasen framåt, så hade ju inte afrikaner, och annat folk som benämns ”raketforskare” av socialdemokraterna, kunna utnyttja våra vita "rika"samhällen.

Nä nu släpper vi den skiten, jag är ännu inte avstängd från Facebook, men det kommer väl snart. Men jag har försökt att avhålla mig för mycket i alla fall, att skriva politiska prylar…. Tycker det är så trist att bli avstängd. Hua, jag skall se hur länge som detta kan hålla i sig…

HandskakChaiyaphum MMMCMLXXXVI,

6 juli 2020

87,1 kilo - (86,4 kilo) 22 km) 1 timme 32 minuter

Valuta-kurs; 3,335  nedåtEn bekännelse ifrån en åtalad,

är lika bra som 100 vittnen!!

Ja jag fortsätter väl berättandet om hur det gick för mig, då när jag fick träffa läkaren där på Bangkok Hospital i Khorat!!! Ja efter det att Yongan var avklarad och hon gick på den anvisade therapi-massagen som tog runt 1,5 timme, så kom jag in till min läkare då, och han förklarade väldigt bra allting, och han kunde svara på alla mina frågor.

Han berättade att han gått in i tarmarna och gjort helt rent, och spolat och tagit bort alltså 10 stycken polyper. Dessa skickade han ned till Bangkok Hospital nere i Bangkok, för analys på labbet där. De kom tillbaka, och han beskrev dem enligt följande utförliga beskrivning. Han började med att berätta att det fanns polyper som dom delade in i 3 stadier/tillstånd.

Det första kallades ”benign” polyp, vilket är helt OK och helt ofarliga, och inget att bry sig om alls. Nästa tillstånd kallades för ”intermediate”, och dessa polyper är alltså helt OK idag, men kan i framtiden utvecklas till cancer. Och sedan har man ”Malign” polyper.. vilket är rena cancer-polyper då….

Alla mina 10 stycken låg i skiktet benign och intermediate, så läkaren sade att allt såg bra ut nu, men han var av den åsikten att jag skulle återkomma om 3 år, och göra om Koloskopi en gång till, detta för att plocka bort ytterligre polyper om det utvecklats sådana. Han sade att dom gör så, så slipper patenterna få cancer som utvecklas i tarmarna…

Så jag kunde lämna denne superrevlige läkare med gott humör, och visst skall jag gå dit om 3 år igen, inget snack om den saken… Det är ju ett ganska lindrigt sätt att hålla borta cncern tycker jag.. Jag gick bort till kassan, och betalade 750 baht för mitt läkarbesök. Vilket ju är runt SEK; 225:-, och detta är alltså ett privatsjukhus….. Hmm inte dyrt alls ju!!Jag gick sedan bort till Yongan, men hon låg redan uppallad på britsen, och de körde terapimassage på henne fortfarande, och de sade att hon hade en styv timme kvar. Yongan sade till mig att gå bort till min kära McDonalds på shopping-mallen. Ja så klart gjorde jag detta, istället för att sitta där på en stol och bara vänta.

Det blev en avkopplande trip,, ned den styva kilometern ned till shoppingmallken, och tog mig snabbt bort till McDonalds…. Jag beställde en Big Mac & Co till Håkan, som jag tog med hem till honom i Chaiyaphum, och sedan beställde jag en triple cheeseburgare… en stor pommes frittes, och en stor coca cola….

Jag har ju inte kunnat käka sådan här skräpmat sedan tidig mars månad, eller sent februari tror jag p.gr.a mina tarmar, så det var en ren högtidsstund för mig att kunna sitta där alldeles ensm vid bordet, alldeles tyst, och bara slafsa i mig denna underbara föda. Dock skall sägas att jag lyckades bara hälla i mig 1/3 av den alldeles för stora coca colan, och 1/3:e del av pommes fritten. Jag tog hem resten av Pommesen….

Jag tog sedan en sakta promenad tillbaka till sjukhuset och Yongan, när jag kom fram, så stod hon faktiskt i kassan och betalade de där 3.411 bahtingarna ni vet. Så vi vart klara, och kunde åka iväg med bilen med riktning Chaiyaphum då klockan 12.30, vilket var görskönt….Jag fick ett mail ifrån en person som jag aldrig ens sett namnet på förut. Men han skrev följande; ”Stig Kvale som du skrev om för 2 år sedan, pedofilen du vet, har avlidet igår på ett norskt sjukhus”…. Ja jag kommer ju ihåg denne Stig Kvale, eftersom han ju försökte etablera sig, och sin äckliga närvaro här i staden Chaiyaphum,

Han blev ju sedan bortjagad av oss som bodde här. Ben, barägaren ni vet, polisanmälde t.om. honom till slut, efter det att Ben slängde ut och portförbjöd honom på vår pub/bar här… Så polien kom och tog honom snabbt och elegant, och skickade honom på stående fot hem till Norge, som fick ta kostnaden för fanskapet.

Ja han satt ju inne med AIDS och HIV eller vad nu dessa saker heter, så smittorisken att ha honom här var ju också överhängande. Han dog väl antagligen av detta tillstånd antar jag. Han dog, saknad av noll och ingen här i Thailand, allra minst av de barn han antastade…

HandskakChaiyaphum MMMCMLXXXV,

5 juli 2020

87.4 kilo - 86,6 kilo (34 km) 2 timmar 26 minuter

Valuta-kurs; 3,342  uppåtigår är historia, imorgon är ett mysterium,

idag är en gåva

(stulet av Mikael N.D.A.)

Så i morse (lördag) klockan 07.00, for vi iväg bort till Khorat och Bangkok Hospital, då för bland annat mitt återbesök, men också för att Yongyut skulle få träffa en läkare, för att definitivt bli övertalad att ta den operationen, som den förre läkaren förordade….. Resan gick bra, yongan kör ju riktigt schysst för att vara tjej.

Men jag är naturligtvis nervös när hon kör, och har svårt att slappna av riktigt… Vi kom fram välbehållna i alla fall… Och det fungerade bra skall sägas. Jag hade ett avtalat möte klockan 07.30 denna lördag morgon, men de ringde fredag sen eftermiddag från sjukhuset, och meddelade att doktorn inte kommer förrän klockan 10.00… Så jag kunde ta det lugnt på morgonen…

När vi kom fram, och jag steg in på mottagningen på 4:e våningen och satte mig för att vänta, så kom en sköterska fram till mig och berättade att läkaren kommer klockan 11.00… Hon själv var inte ens förvånad när hon sade detta. Jag sade till henne (ja ni läsare vet att vi västerlänningar inte så himla enkelt lägger oss ned utan att ifrågasätta)….

Så jag sade ”du vet att ni ringde och ändrade till klockan 10.00 va??? Du ser ju inte ens förvånad ut"…. Hon fattade då att jag inte var thai, så hon bad om ursäkt, och det var ju inte mycket att lipa över. Måste säga att jag faktiskt har blivit grymt mycket mer tålmodig nu här i Thailand, än jag någonsin var hemma i Sverige…

Så jag återgick till Yongan, som ju när jag kom till henne, redan hade träffat en läkare, vilket visade sig, han hade en del del åsikter att framföra om Yongans skada….. Och jag frågade Yongan – ”är du redan klar med läkaren”? Javisst sade hon. Men va sjutton sade han. Hon började då med sitt vanliga ”can not translate”…..

Vill du prata med läkaren frågade hon. Ja för sattan jag måste göra det… Sköterskan där gick in till läkaren igen, och frågade om falangen fick höra läget också…. Javisst sade han, inga problem. Läkaren var som dom alla utbildade, kritvita i huden, antagligen med för mycket Kina-blod i sig.Men jäklar va bra engelska han pratade engelska, och svintrevlig var han också. Han berättade i detalj om Yongans krossade nackkota….. Han sade. Hennes problem beror inte alls på nackkotan, och den behöver inte alls opereras. Han sade att Yongan hade ett tillstånd som heter ”Myofiscial Pain Syndrom”…. Se följande video om ni vill....Han sade till mig att jag lätt kunde googla detta vilket han då gjorde där vi satt, och jag fick se att där fanns ett otal olika videos om detta tillstånd. Och där fanns videos också om vilka terapi-övningar man kunde göra för att underlätta livet…. Han berättade för mig (oss), att det i stort ett handlade om olika muskler som dras ihop med varandra, och utlöser nästan kramp-aktiga tillstånd.

Dessa gör ju i längden ont. Det gäller ju att bryta dessa muskel-sammandragningar, och det gör man medelst stretching på olika sätt, och man gör olika övningar för att träna upp musklerna. Ty han menade på att de flesta patienter som får detta, gör alldeles för enahanda rörelser i sina liv, allt ifrån titta ned i en mobiltelefon hela dagarna, eller i vissa fall ha ett riktigt monotont arbete….

Så Yongan gick ifrån att ha framför sig en livsfarlig operation på drygt 200.000 baht, till 3 stycken therapi-massager där på sjukhuset. Med lite medicin så gick det löst på 3,411 baht, för första therapi-massagen… Ja i skenet av 200.000 baht, så mår man ju inte så himla illa över den kostnaden…. Så jag var skitnöjd över hur det gick för Yongan med detta besöket…. Vi får hoppas det löser sig för henne med detta….

I morgon så berättar jag hur det gick för falangen ifråga, resulttaten kom ju in från labbet på mina 10 polyper, så lite spännande vill jag lova…. 

HandskakChaiyaphum MMMCMLXXXIV,

4 juli 2020

87,3 kilo - (0 km)

Valuta-kurs; 3,340  uppåtJag skrattar mig själv till sömns på kvällen,

så jag icke vaknar gråtandes!!

Fredag 3 juli nu när detta skrives, och i morgon väntar resan till Khorat, och återbesöket till läkaren som gjorde Koloskopin på mig förra onsdagen den 24 juni…. Jag förväntar mig inga katastrofer alls faktiskt. Mår ju prima nu, och kan cykla obehindrat flera mil utan smärta, och har ätit middag med riktig mat nu 2 dagar på raken, utan att få ont alls.

Däremot när vi kommer till Bangkok Hospital, så skall vi uppsöka avdelningen gällande Yongans hemska nacke. Jag fick hennes kompis ”Cat” att tjöta på henne, och se till att inte skjuta upp detta längre. Det är ju värdelöst att gå runt och ha ont som sjuttan som Yongan har…. Så jag vill att hon godkänner att sjukhuset gör en operation på hennes nacke.

Men förstås så måste detta beslut vara hennes eget, det skulle ju kännas för jävligt även för mig, om jag låg bakom och pressade henne till operation, och en dum jäkla läkare kanske gjorde en katastrof-operation på ett sådant känsligt ställe som nacken ändå är… Man kan ju dö eller man kan ju faktiskt bli förlamad om det går snett. Så en sådan opertion måste helt och hållet vara hennes egna beslut, absolut inte mitt!!

Dock så måste jag säga själv att jag är 100 gånger tryggare med att ett privat-sjukhus gör denna operation på Yongyut, än det allmänna sjukhuset. Där litar jag inte ett skit på dem, ty där huserar både de sämsta som de bästa läkarna, och du vet aldrig vilken av dessa du får, som skall "ta hand om dig".... Jag var ju på allmänna sjukhuset i mars månad, när jag hade skitont i tarmarna.

Jag vet ju sedan tidigare att det är mina tarmfickor som spökar, plus eventuella polyper, vilket jag ju skrivit om flera gånger tidigare innan min koloskopi nu den 24 juni. Så då sist på allmänna sjukhuset i Chaiyaphum, så kom jag in till 2 stycken nykomlingar till läkare, som nog kom direkt ifrån skolan, det slutade med att en av dom körde upp ett finger i arslet på mig.

Jag frågade ju så klart varför,,,, Min prostata har inte med detta att göra. Men han visste inte själv varför, Jag tror han gjorde det bara för att verka kunnig, och så tog han mig för att vara lika jäkla rädd, som thai brukar vara för överheten... Jag åkte därifrån i alla fall till slut, med orden att jag mådde prima nu.... Vem fan vill ha sådana läkare.

Så det är just därför som jag vill att Yongan skall behandlas på ett riktigt privatsjukhus, där man åtminstone ger henne chansen till att få en lyckad operation, även om det kostar en smärre förmögenhet.... Men som det sägs. kroppen är det viktigaste vi har, och om vi/jag har stålar på banken, så är det lika mycket Yongans som mina, så visst fan skall hon ha sin operation, om hon går med på en operation vill säga. Hon har ju backat tidigare, som ni säkert kommer ihåg, ni läsare...Idag i köket så var det ett hemskans slafsande….. av myrägg… Thai här uppe i isaan älskar verkligen dessa myrägg, vilka dom stjäl ifrån ”mort daeng”, alltså deras röda myror som mest ser ut som våra skogsmyror, men har ett satans ilsket gift som gör MER än skitont fakltiskt…

Dessa myror anfaller i flock, så du får aldrig en (1) myra på dig, du får oftaste äran att ha cirka 20 stycken av de små kräken på dig, som snabbt kravlar omkring på kroppen, och biter där de tycker att det känns mest mysigt… Som t.ex. jag stannade cykeln en gång förra året, vid ett litet träd, typ 2 meter högt bara vid vägkanten, ty där hängde något som såg intressant ut,,,

Jag stack in armen, bar arm förstås, och skulle ta tag i påsen som hängde där, och skrek till av smärta omedelbart, inte en chans att jag kunde hålla kvar armen, jag slet åt mig armen, och den hade säkert 50 myror där på, som alla bet som bara fan…. Jag skrapade av dom i raketfart, medans jag små-lipade i smyg. Ja, ni kan tänka Er att de 5 sekunder det tog att skrapa bort myrorna, kändes mer som 5 minuter innan det var klart!!Ja värmen är go här nu fortfarande, dock skall det sägas att det fortsätter att regna i stort sett varje dag minst 1 timme på eftermiddag/kväll… Så luften är ganska najs på morgonen när jag cyklar. Så mycklet regn som denna lilla regnperiod fört med sig i år, mellan april till nu i juli, var det väldigt många år sedan jag upplevde. Så risbönderna är nog väldigt lyckliga tror jag. Ty jag ser mer  och mer risfält fyllda med vatten….Jag stannar ibland när jag ser denna trädfrukt, ty den mognar bara en gång om året, till skillnad från myräggen som det verkar vara en oänderlig tillgång på, hela året runt.  Har jag tur så kommer jag till ett av dessa träd, i alla fall innan någon thai varit där, och så kan jag roffa åt mig flera nävar fulla, och äta dom på plats.

Jag vill inte rubricera dessa som ”goda” det är nog ett  felaktigt ord, men de har en lika menlös smak som osaltade nötter om ni fattar vad jag menar. Jag gillar att tugga på denna frukt, och få den lilla smak som finns i munnen. Frukten heter ”Makhan Taet” för de som vill veta (stavning osäker men uttalas så i alla fall)…

Ja, och med detta så är thailands-berättandet slut för idag. Jag hör av mig imorgon igen, och ser om det finns något intressant att berätta om lördagens härjande i Khorat. Men jag misstännker starkt, att jag skall dra i mig en trippel cheeseburgare på McDonalds i alla fall, med pommes frittes, och en coke.. Hurra…  

HandskakChaiyaphum MMMCMLXXXIII,

3 juli 2020

87,3 kilo - (25 km) 1 timme 47 minuter

Valuta-kurs; 3,338  uppåtDet är mycket lättare att lura folk,

än att försöka övertyga dem om att de har blivit lurade!!

Jag har idag för första gången kunnat äta kött utan att få en mage i fullständigt uppror, som jag fick i söndags ni vet, med att sitta uppe nästan hela natten och lida. Nu köpte jag idag igen en Khaoo ka Moo, och slafsade i mig halva portionen utan att blinka, eller ens känna något obehag alls i magen.

Så allt går framåt med stormsteg. Bara från igår, så känner jag mig mycket bättre idag. Ty igår så var jag uppe med York och finnen Risto till Nong Bua Rawe, och käkade lunch på Stephans lunchställe där. Jag beställde in potatis (kok), och ostsås, plus 2 kokta ägg, jag vågade inte käka kött.

Jag käkade väldigt försiktigt, och tog en kula glass plus en kopp kaffe efteråt, och hela magen bubblade på mig. Så jag skyndade mig att ta farväl, och stack hem de 3,5 milen uti fall jag skulle bli sämre. Men det bubblade som sattan på hemvägen, men jag blev aldrig sämre, så förutom lite obehag i runt 4 timmar efteråt, så gick det bra. Men idag var en helt annan sak, jag har inte känt ett dyft…

Jag har idag kört mina Likörer genom kaffe-filter för att rena dom så gott det går. Banan-likören luktar faktiskt riktigt gudomligt, så där finns inget att klaga på alls. Men Mango-likören luktar stinkigt unket. och hur det smakar kan jag bara fantisera över…. Longon-likören luktar bara starkt med jäst, eller vad det nu är, och är inte alls något jag längtar att smaka på.

Men jag skall ge det en chans i alla fall.. Longon och Mangon skall lagras fram till oktober minst, och då kanske smaken är bra, vem vet…. Banan-likören skall vara klar i augusti, och där vågar jag nästan utlova att det blir en smärre succe… Ja vi får se…. Håkan har ju Rambutan och Kiwi.

Och han meddelar att han har samma problem med dom, som jag har med Mango-likören, de luktar förfärligt, och han känner bara för att hälla ut skiten, Men vi skall ge det chansen fram till oktober-november i alla fall att dra till sig… Det som är bra med allt detta arbete, är ju att vi kan ju hitta bra Likör-val, och vi kan utesluta i framtiden dåliga Likör-val..

Ja fotot ovan visar de krav som Thailand ställer på olika människo-grupper som vill komma in i landet. De gör inte som Sverige och socialdemokraterna gör, alltså släpper in plan utan koll ifrån Iran, Afghanistan, och Somalia, och Syrien, med alla sina smittade utlänningar… Här är det stenkoll skall ni veta… Men alla känner sig ganska säkra å andra sidan, så det onda uppväges av det goda….

Skolorna har ju öppnat nu och som ni ser på fotona, så har vi väl här lite annan ordning, än vad vi har i Svverige även på detta området… Trist, ja kanske det,, men bra för smitt-spridningen i alla fall…. Nu känner sig ungarna och föräldrarna i alla fall lite bättre till mods…..Men visst ser det väl lustigt ut när t.om,. folkdanserskorna har skydd för ansiktet mot Corona. Men ingen gnäller, alla böjer sig villigt för de krav som ställes på dom från samhällets sida..Ja de har gjort en undersökning för att finna ut vilken öl som är populärast. Jag själv har ju alltid tyckt att Leo är den mjukaste rundaste, och godaste av de 3 stora i Thailand. Turisterna som kommer hit på sina ofta månadslånga besök, brukar skrävla om hur dom hivar ”förstås” Chang-öl, vilket är ölen för en riktig karl.

Och de svär på att den är den absolut bästa. Och sedan har man väl en andel människor som tycker om Singha öl, som faktiskt är en ganska äcklig öl…. Men det är klart, det finns ju alltid människor som gillar det udda, den andelen brukar väl vara runt lika stor som udda-sex-gruppen, kanske runt 10%.....

Men nu har vi svart på vitt, Leo är bäst godast och populärast…… Och nu tar vi adjö för denna dag, så höres vi i morgon igen hoppas jag. Jag skall ju till Khorat på återbesök på lördag, men ett kapitel skall vi nog fixa till tycker jag…

HandskakChaiyaphum MMMCMLXXXII,

2 juli 2020

87,6 kilo - (23 km) 1  timme 37 minuter

Valuta-kurs; 3,334  uppåtFolkhälsomyndigheten redovisar antalet som dör MED Corona,

och INTE som dör AV Corona!!!

Våran gamla motorbike, vår Honda 110 cc, som ju Namkaeng tagit över och har till skolan, lever ett bra liv fortfarande. Jag har ju gett mig skam på att sköta den, så den får ett långt och fruktbart liv, och det innebär ju årliga inspektioner och reperationer, och underhåll. Jag har ju blivit idiot-förklarad flera gånger, för att jag spenderar pengar på att varje år se till att den fungerar, och byter de delar som är gamla.

I detta landet, så kör man sitt fordon, motorbike, eller bil, eller traktor, eller lastbil, eller vad det än månde vara, och man stannar aldrig upp, förrän fordonet stannar av sig självt, och vägrar gå ett steg till. Många gånger med maskiner och fordon, så kan ju ett smärre litet fel, bli till ett stort svindyrt fel i slutskedet, och kosta en smärre förmögenhet. Istället för att om man hade fixat det med en gång, kanske bara kostat en smärre slant.

Thailändare ser inte alls på saker och ting på det sättet. De lägger in sitt allstädes närvarande uttryck ”Mai pen rai” i alla sammanhang (sånt e livet ungefär)… vilket då rättfärdigar att man skiter i precis allt ansvar som man kan ta, och bara lever livet, för man lever ju bara det en gång.

Det är därför av detta skälet, som vi falanger helst aldrig köper något alls begagnat i Thailand. Vi vet av erfarenhet hur misskött precis allting är, och att en thai varit ägare är rena rama dödsstöten för ett fordon, och aldrig att en falang skulle köpa det fordonet... Men nu i alla fall vår Honda 110CC går på slutet på 12:e året nu.

Och idag, så lämnade jag in den till min vanlige unge kille, som är nog Chaiyaphums duktigaste utbildade motortekniker gissar jag. Han är en av de riktigt få här i vår stad som fattar vad en "service" är för något. Här så kommer man till en verkstad när ett fel har uppmärksammats, och sedan lagar man just DET felet.Men inte i helsicke att den verkstaden går igenom fordonet, och kollar om det finns fler fel eller brister…. Så denne kille har gjort min service på vår Honda nu, jag tror 8:e raka året nu… Och vår Honda mår riktigt bra, och spinner som en belåten katt när man kör den fortfarande…. Det kostade 2.000 baht idag, och det berodde på att han bytte 4 stycken olika delar i motorn också..

Yongyut fick samtalet när det var klart att hämta motorbiken, och hon fick reda på priset, och hon var riktigt bekymrad….. Jag försökte prata med henne för säkert 10:e gången, om att 2.000 baht (SEK; 610.-) är noll och ingenting, på en service och fullständig genomgång, med inklusive reperation, när man istället kan skita fullständigt i att sköta motorbiken, och istället tvingas köpa en ny för 50.000 baht. Kanske det gick in lite grand denna gång, jag hoppas det i alla fall, hahahha!!!!

Har haft en del tjöt med "förståndiga" människor som gärna påpekar hur fel man har, och hur rätt dessa har. En grej var att med Transferwise, som jag ju är ganska förtjust i att nyttja, när det gäller att skicka pengar till Thailand, så duger det bra till för mindre belopp bara..

När det blir lite större belopp, så skall man köra med det gamla vanliga d.v.s. Bank till Bank-överföringar. Jag kollade idag, och fick följande svart på vitt, så stoppa upp Ert snack nånstans där solen inte skiner, ni har fel….

SKICKADE PENGAR;   TRANSFERWISE:          SWIFT NORDEA                     
100.000 kronor                  328.875 baht                685 kronor dyrare                         
200.000 kronor                  657.836 baht              1.367 kronor dyrare

Handskak                        Chaiyaphum MMMCMLXXXI,

1 juli 2020

87,6 kilo - (24 km) 1 timme 49 minuter

Valuta-kurs; 3,313  uppåtDet är inte vad en person säger att han tänker,

utan det han gör, som visar vad han tänker!

Jag vet inte hur mycket ni läsare har en susning om hur de gör här i Thailand för att hålla jämna steg, eller skall man säga, vara steget före Corona-pandemin….. Landet är inte alls overksamt som ett annat land verkar vara. Skall ge några exempel så ni åtminstone förstår lite grand om varför de har 58 döda och inga nya smittade på över 45 dagar dagar nu i Thailand, och detta på en befolkning på över 70 miljoner invånare…

Till att börja med kolla fotot ovan. Det visar fotsteg, och hur man skall stå i hissen för att inte komma för nära varandra…Samma fotsteg finns överallt; i varuhusen, på apoteket, på 7/11, ja precis överallt. Instruktioner och handsprit finns, och har funnits från början, precis överallt.

Jag kommer inte ens in på ett varuhus utan mask, kan inte åka buss, och jag ser precis överallt ute på stan en thailändsk befolkning som till 100% ställer upp på de regler som deras myndigheter bestämt. Sedan är det upp till Er läsare/svenskar att avgöra, om det är bättre eller sämre i Ert egna land.

Jag ser dock en klar förbättring eller skall man säga att folk mer och mer börjar slappna av. Igår på Robinson (varuhuset här), så var det det vanliga inskrivandet, med namn och telefonnummer i ett register vid ingången, och masken skulle vara på. Och de tog också febern som vanligt, vilket de alltid gör överallt.

Sedan när man väl var inne på detta varuhus, så märkte jag att ovanligt många thailändare faktiskt hade tagit av sig munskyddet, och gick omkring precis som om det inte fanns någon Corona alls. Inne på Food-courten så hade noll och ingen munskydd, OK man kan ju inte ha munskydd när man äter.

Men 90% av de jag såg utan munskydd, käkade inte, de var färdigätna, men ändå så satt dom där utan skydd alls, och skrattade, och pratade helt obekymrat.. Ja det känns som om det skall börja gå till det normala snart igen. Men vi får se när nya Corona-fall dyker upp, och den väntade 2:a vågen dyker upp, och de stänger ned igen. Då är det väl inte inte lika roligt längre!!
    


Ja men det är ju klart, hur väl fungerar ett samhälle med monster och ohyra som dessa på fotot. Hur degenererat är egentligen vårt samhälle??? Så klart att det finns Antifa och importerade våldsverkare, när det finns människor som detta springandes lösa i vårt samhälle…. Heja Sverige allt är tillåtet….Kul denna skylt, där man här i Thailand bestämmer att bikini skall vara förbjudet på vissa stränder, och att detta inte tillhör deras fina kultur. Ja det kanske är på det sättet, jag vet ju inte riktigt säkert….Men är lite osäker på vad egentligen thai-kultur egentligen är för något? Är det thaikultur det vi ser på detta gamla foto ifrån 1950;talet? Ja är det thaikultur, så är väl inte bikini så förbannat farligt att stoltsera runt i på stranden eller??? Ja man blir inte riktigt klok ibland på människor, och deras olika åsikter….

Idag tisdag, inget speciellt avhandlades, hade ytterligare en kanondag magmässigt och smärtmässigt. Jag tror (ta i trä nu då) att mina tarmar har nästan läkt sig.. Jag cyklade 19 kilometer idag, och kände så gott som ingenting alls. Men det är ju bara sjutton va fort man gräver ned sig psykiskt, så fort som man får ont, och sedan hur fort man är på topp igen, när smärtan är borta. Ett jäkla fint läkekött har man både psykiskt och fysiskt….

Nu är ävenledes lilla Funfa tillbaka igen här hemma, så nu är vi fulltaliga, och imorgon så startar skolorna här igen. Så då återgår allt till det normala…. D.v.s. de vanliga skolorna startar igen.. Medans universiteten verkar starta först den 13 juli, enligt vad Soda säger här hemma.

Handskak