87,6 kilo (25 km) 1 timme 30 minuter

GTG Shipping, Thailand

Transport av Ert bohag/flyttsaker till Thailand? Kontakta mig på min mail här; chaiyaphum@glegolo.com

Skeppa styckegods pallar, eller hel containerlast. Välkomna med Era förfrågningar

Läs gärna följande artiklar om transporter skrivna av mig, klicka på forum Sawatdee eller direkt här på hemsidan, under menyn upptill, Transport och flytt!

Chaiyaphum MMMCCXLIV, Thailand

31 maj 2018

88,7 kilo – 87,9 kilo (32 km) 1 timme 48 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,637 (uppåt)


 

Förtroende dras till himmelen,

medans ära dras till världen!

Jag skriver ju inne på facebook ganska regelbundet, mestadels av anledning att jag vill göra mig känd för mina transporter. Men det blir ju vanliga poster och inlägg också, och det är ganska trevligt om man av tillfällighet kanske kan bidraga med någon liten kunskap om t.ex. Thailand då...

Jag har en himla massa "vänner", och det måste jag ha för att bli riktigt känd, och det skall sägas att Facebook faktiskt PR-mässigt överträffar det mesta i annonsväg t.om. Jag har ju som jag kanske berättade till för 2 år sedan, en annons i något som heter Judisk Krönika.

Jag startade den annonsen redan 1979, och har har haft den alltsedan dess fram till år 2016, alltså i hela 39 år, ganska trogen kund vill jag säga. Den annonsen gjorde mycket gott för mig och mitt arbete. Jag blev oerhört känd inom judenheten i Sverige, och också respekterad i mitt arbete för min lojalitet.

Men när det alltmer närmade sig 2016, så märkte jag mer och mer under de föregående åren, att det gav mindre och mindre resultat, att betala för denna annons. Dels så steg ju priserna på annonsen, och dels så krympte storleken på annonsen i takt med att åren gick... Jag kommer ihåg att jag hade ifrån början en halv A4-sida.

Jag betalade SEK; 950.- varannan månad då i början för detta, sedan gick storleken på annonsen ned till halva det, alltså en ¼;e dels A4-sida... priset var dock detsamma. Åren gick och med det, så krympte det än en gång ned till halva det, alltså en 1/8;dels A4-.sida med samma pris..

Och de sista åren från runt år 2004 och framåt, så hade jag en lusig jäkla annons på 1/16;dels A4-sida, som fan ingen överhuvudtaget knappt kunde se, och ännu mindre kunde läsa. Dessutom så blev ju mina kunder som flyttade ned till Israel äldre och äldre, och hade mer och mer problem att kunna läsa små texter.Jag kände att jag föll igenom "sprickan i golvet", och jag märkte tydligt att responsen icke var som förr... Jag fick då en ingivelse, och startade mitt facebook-konto; ”GTGfraktIsrael”, och satte igång att skaffa "vänner" i mängd. Jag har nu runt 1.601 ”vänner” på Facebook, alltså människor som inte är vänner i den meningen. Mer "vänner" så att säga då!!

Men det är människor som följer mitt konto, och människor som är potentiella kunder till mig och mina transporter, ned till Israel. Tack vare detta, så avslutade jag 2016 mina annonser, som då varit i hela 39 år. Jag sparade en kostnad på slutet på 1.500:- x 6 ggr per år = SEK; 9.000.- på årsbasis...

Det kändes lite visset att överge Judisk krönika efter all denna tid, men pengar är pengar, och affärer är affärer. Nu vart det helt gratis för mig, plus att det var en oerhörd mängd mer människor som kunde se mitt facebook-konto, och allt det jag skriver på mer regel bunden basis....

Jag gjorde sedan strax efter, ÄVEN ett andra konto på facebook, som heter GTGFRAKTTHAILAND, där jag idag har 2.373 vänner, och deltager på en, och i en massa olika grupper, och sprider budskapet om mina transporter. Så för mig, så är Facebook en riktigt bra grej, som kostar mig noll och ingenting i investering.

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!


Chaiyaphum MMMCCXLIII, Thailand

30 maj 2018

89,2 kilo – 87,6 kilo (36 km) 2 timmar 9 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,584 (nedåt)Ät upp så du blir stor å stark,

och kan gå på Folkets park.

Annars blir du liten å klen,

å får gå med i Frälsnings-arme´n"

Nu nästa vecka skall Yongan troligtvis upp till Nong Bua Daeng, och starta upp med en ny omgång med risodling. Hon skall alltså som sagt var göra det på hela 8 rai (12.800 m2).. Hon hade tänkt åka som igår tisdag, men traktorgubben där uppe ringde igår till Yongyut, och påtalade att det regnat alldeles för mycket, och traktorn klarar helt enkelt inte att köra in på fältet, på grund av allt vatten.De måste vänta en vecka eller 2 tills det torkat upp lite grand. Så nu får vi se vad som händer och sker. Allt detta jäkla ris, som enligt Yongan skall vara till självhushållning, och sedan när man klämmer henne på pulsen, så skall hon sälja det mesta. Så för min del, jag får inga raka svar, jag skiter i det faktiskt numera.

Vill hon leka med detta och förlora lite pengar på det hela, så låter jag henne göra detta, utan att fråga för mycket. Ty frågar jag så ljuger thai, det ligger i blodet på dom, dom ljuger för att det är bekvämt, de ljuger för att ingen vågar, och vill ifrågasätta deras lögner, och så ljuger dom utan att skämmas ett endaste grand, för att rädda ansiktet.

Jag skrev ju att jag för första gången i år såg tendenser till att det kommer nytt vatten till Chaiyaphum, alltså det som förebådar översvämningar. OK översvämning i april-maj här i Isaan förekommer inte, det brukar ju ske i september-oktober, under den riktiga regnperioden.

Men jag vet att jag nämnde att jag såg vatten passera här, och att Bangkok snart skulle få känning. Sagt och gjort, igår såg jag foton ifrån Bangkok, och på vissa ställen så har det svämmat över. Den enorma staden ligger ju pyrt till, i och med att stan i sig själv ligger UNDER havsnivån.

Avrinningen ut i havet fungerar ju väldigt dåligt, där av alla översvämningar varje år. Det roliga är att Bangkok-borna blir lika överraskade var eviga år de får översvämning, TROTS att det förekommit nu alltsedan staden grundades för snart 600 år sedan. Ja en del människor lär sig tydligen aldrig!!Måndag i förrgår, så blev det aldrig någon cykling, det blev en lång lång dag här hemma med dåligt samvete förstås, man är ju så van att cykla varje dag, så”Ågren” slår till omedelbart om man struntar i det en dag. Anledningen var helt enkelt, att jag hade en container som skulle lastas nere i Bangkok.

Ja först skulle godset hämtas i en lägenhet på Soi 8, javisst samma soi som Stable Lodge ligger på.. Men jag fick problem direkt, det var alldeles för trångt för att köra in en container där, så vi fick ställa containern på annan plats, ta 2 stycken mindre lastbilar, och kånka och bära ut godset, och köra det bort till containern. Men det löste sig fin fint.

Jag har en kanonfirma som representerar mig ypperligt bra faktiskt. Men jag vågade bara inte lämna ansvaret och åka ut och cykla. Så måndagen försvann i lathetens tecken. Men det kanske inte spelar så himla stor roll, om man missar någon gång i månaden, eller hur?

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!


Chaiyaphum MMMCCXLII, Thailand

29 maj 2018

89,2 kilo – 88,2 kilo (26 km) 1 timme 32 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,624 (nedåt)Det bästa sättet att vara osynlig,

är att hålla en låg profil..

Visste ni att Thailand säljer sin hemska, äckliga frukt ”Durian” (uttalas Dulian), i enorma mängder till utlandet. OK den absoluta majoriteten av de 120.000 ton som dom säljer på export under april månad i år, går till Kina. Alltså bara under april månad, så köpte kineserna 56.000 tons av den frukt.. Inte någon dålig försäljning av bara denna fukt..

Ja för Er som inte har riktigt kläm, så är ju Durian den frukt som i äcklig lukt, mest motsvarar den svenska surströmmingen. Durian är totalförbjuden att ha med sig i handbagaget på flyget t.ex. Och ve och fasa när man sitter på en buss här i Thailand, och en thaikärring eller thaigubbe skall komma ombord, och har väskan full av Durian.  Som tur är, oftast, så brukar chauffören faktiskt sätta stopp för detta ofog.

Thaiarna själva har ju inte en susning, och bryr sig inte om att ta hänsyn, men chaufförerna brukar vara lite tuffare. Denna frukt luktar rötet och sött i en endaste katastrofal lukt. Jag har försökt att lära mig att gilla fukten, men det enda jag kan säga är väl då att, OM jag lyckas smita under ”radarn”, och få in en mumsbit av den äckliga frukt i käften, så smakar den inte alls illa...

Men tack vare lukten, så oftast får man inte in fruktbiten i munnen, utan rysningarna och illamåendet gör att man slänger det åt helvete, rent ut sagt.. Varför straffa sig själv med att ens försöka äta eländet..Idag så belönade jag mig själv med att göra Tortilla. Idee´n var egentligen Dan, amerikanaren här på gatan ni vet.... Jag vart in till honom i morse med en downloadad film, och som tack gav han mig en rejäl bit ost som han gjort själv. Normalt sett sedan tidigare, när jag smakat hans ost, så måste jag säga att ostarna är lika äckliga som hans hembrända vin.

Men denna gång berättade han att han hade gjort en ost som tydligen heter ”Colby-ost”, vilken är väldigt vanlig i USA. Jag själv fann att smaken mer var som hushålls-ost, alltså riktigt god. När jag kom hem igen, så öppnade jag frysen, och fann 2 tortilla-påsar med plattor.

Jag tog fram 2 stycken, jag klippte ned rikligt med skinka på, och jag hade köpt ananas och lambutan, vilket är 2 goa fukter, och så toppade jag rejält med denna Colby-ost. Jag käkade denna platta till lunch, och Yongyut käkade nog upp hälften, det var riktigt kanon-gott, och det tyckte vi båda två...

När vi ätit färdigt, så bad Yongan mig att göra ytterligare 2 stycken sådana omgångar när barnen kom hem, och det gjorde jag, så dom blev proppmätta, och lyckliga till middagen. Kul att dom gillar falangmat så mycket... Det underlättar ju om dom kan äta BÅDE thaimat som falangmat, utan att lipa ihjäl sig allt för mycket...Nu är många områden här redan igång med risskörden, och riset står så vackert där i allsköns massa olika gröna nyanser och färger. Och eftersom Isaan här där jag bor, knappt har några blommor alls, så är den enda färgen som finns här i naturen, just den gröna....Därför tycker jag det är så grannt..

Handskak


obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!Chaiyaphum MMMCCXLI, Thailand

28 maj 2018

89,0 kilo – (0 km)

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,648 (uppåt)"Ja sedan islam kom till för 1.400 år sedan i arabvärlden,
så har tiden fullständigt stått stilla.
Man har samma kläder, samma kultur,
och ingenting har rört på sig sedan dess.
Inga forskare att tala om, inga nobelpris-tagare,
absolut noll och ingenting har kommit fram,
ur denna tidigare, så enormt världsledande del av världen.
Nu med islam och deras vålds-utrotnings-religion,
så tycks dom mer fokusera på att plåga människor,
och tvinga dom in något som dom lika gärna kunde vara förutan.
Kan man döda oliktänkande,
så är detta helt godkänt utav ledarna inom denna religion.
Att vi har människor i västvärlden,
som tycks tro att spridandet av DNA och gener,
 är mer viktigt än överlevnad är skrämmande,
och oerhört farligt för vårt samhälle"....


Politik kommer man tydligen inte undan, jag lovade ju att det inte skulle bli mer politik, men jag måste ha ljugit för Er,,,, igen! Jag ser och hör dessa video-inspelningar nu ifrån Växjö, och dessa stackars Växjöbor har fått sitt nu kan jag lova. Dessa jäkla regerings-idioter, eller skall man kalla dem myndighetsidioter-poliser som godkänner böneutrop...

Här stoppade vi vår egna kyrka när dom körde kyrkklockor för tidigt på morgonen under helgen, och de fick lugna sig fram till klockan 09.30, då när jag var ungdom på 1960;talet. Och sedan godkänner man högtalare, och dessutom 5 gånger om dagen, som skriker ut sin jäkla Gud Allah, Va fan är detta egentligen?

Jag undrar hur länge det dröjer innan detta eskalerar till rent inbördes, ja kanske inte krig direkt i början, men inbördes-oroligheter blir det garanterat. Jag tror inte svensken frivilligt släpper Sverige till muslimerna, inte utan en rejäl fight..... Jag hoppas att muslimerna stoppas, och att dom rättas in i ”ledet” här i Sverige, och någon stark kraft kan visa dom den rätta vägen.

Vilken är som för alla andra minoriteter, alltså en lågmäld tillvaro, långt ifrån centrum, och i utkanten av samhället, där dom hör hemma. Som svenskar, så tror jag att vi gladerligen accepterar att folk tror på olika Gudar, men det är när dom tror att dom kan ta över, som man blir förbannad rejält... Detta är alltså en sak som är rejält stor på facebook just nu...

Nästa grej som är väldigt stor på facebook, är alla dessa människors eviga rapportering om vädret. Jag säger bara, vem fan bryr sig om vädret utanför Sverige? Här finns väldigt många som bor i Thailand, som dagligen rapporterar temperatur, regnmängd, och molnighet, och vindbyar precis varje dag.Och de rapporterar med ett intresse och en frenesi, som verkligen är förvånansvärd... Secka konstiga människor det finns. Jag menar här i Thailand, så finns det bara 2 vädertyper,,, Antingen så regnar det, eller så regnar det INTE. Men i båda fallen går man klädd i t-shirt, shorts, och barfota i sandalerna. Enda lilla skillnaden, är när turisten från Tyskland, eller Sverige kommer hit till Thailand, då har han en skjorta, shorts och svarta strumpor i sandalerna....

Sista grejen som är ur-stor på facebook är alla dessa människor som fanimej på fullaste allvar inbillar sig att folk är intresserade av vad de äter vareviga dag!! De sitter och äter frukost på stan, och tar selfies med sig själv, och maten på bordet. Sedan återkommer dom vid 12:slaget, och publicerar nya foton, när dom käkar lunch.

Och visar stolt att dom äter ägg och en sallad, eller någon exotisk äcklig thailändsk maträtt. Och sedan så äter dom middag ute på stan, och detta måste ju publiceras och firas, med nya fina kort på maträtter, på sig själv, och foton på andra gästerna på restauranten, som frekventeras just den dagen.

Kan man dessutom klämma in foton på vad man dricker, så är det tydligen kanonbra. Jag tycker att allt detta med maten och vädret, påminner mig lite grand om alla de människor som hellre läser serierna i tidningen, än läser en bok. Människorna som hellre tittar på bilderna än läser texten, många av dom klarar knappt av att ens skriva ett tvåstavigt ord, till alla sina mat och väderfoton....

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!Chaiyaphum MMMCCXL (3.240), Thailand

27 maj 2018

89,1 kilo – 87,8 kilo (41 km) 2 timmar 29 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,644 (uppåt)Världen består av ”kuggar”,

man är beroende av varandra!!

Igår lördag, så hade vi avtalat, jag York och Kjell att träffas, och käka lunch uppe i Nong Bua Rawe. Sagt och gjort. Stefan som restaurant-ägaren heter hade gjort efter vårt önskemål stekta potatis, underbart goda förstås. Vi alla 3 beställde också hans goa hamburgare, riktigt gjorda på beef, inte på sedvanligt thailändskt vis, med grisfärs!!

Det blev underbart gott, kaffe och glass till efterrätt, och totalt 3 glassar käkade jag, riktigt mumsigt, och riktigt onyttigt, men jag kunde inte hålla mig, så nu idag söndag, så får det bli en dryg 4:milare på cykeln, för att återbörda kroppen till status quo, och en vikt som man kan leva med mentalt.

Nu skall jag ut och kolla in en ny TV till svärmodern Paengtha. Yongyut kom in idag, och frågade mig följande. Hon bad mig att ge 3 månader av den vanliga månads-ersättningen på 1.100 baht som jag ju brukar ge Paengtha, så de kunde ge henne en TV att titta på.

Hennes gamla skit-TV hade gott sönder, och det räcker gott med en liten TV sade Yongyut, typ för 3.000 baht (SEK; 800.-). Jag sade ja naturligtvis, om jag ger 1.100 per månad, eller 3 månader på en gång fungerar för mig, om det gläder tanten att få en ny riktig TV. Hon är ju hysteriskt intresserad av att kolla på thai-boxning, så det blir kul för henne.

Hemma i Sverige, så lägrar sig grill-oset sakta över nejden. Men det blir ju som vanligt fisk, köttbit eller korv, inget annat står på menyn. Här nere i Thailand, så han man av förståeliga skäl en mycket mer varierad matsedel.... Man grillar insekter, fisk, och kött förstås, och också en massa frukt, grönsaker, och andra onämnbara saker.Man grillar i stort sett allting ifrån naturen. Thailändarna är ett folk som man tagit ifrån stenåldern här rakt in i hyggligt moderna tider. Så gamla vanor, kultur, och traditioner hänger envetet med i alla lägen. Varför handla på MAKRO (COOP) eller ICA (Big C-Tesco Lotus), när det finns en väldigt utbredd varierad matsedel i djungeln utanför husknuten, och dessutom gratis.Det som ”passerar” ens väg där man står, går, eller letar, det grillar och äter man. Så med flera hundra orm-arter varav en hel del giftiga, så bör man kanske välja en orm på låt säga minst 2 meter lång, med hygglig omkrets. Flå den, skär den i grill-bitar, och sedan är den säkert död, ja thai gör det i den ordningen, det är ena grymma jävvlar detta människor-släkte skall sägas...Sedan kan man grilla, eller om man så föredrar, gör en gryta på orm-rackarna, det blir säkert gott också. Tänk dock ni falanger på att rensa ut inälvor och slika saker, innan ni tillagar ormen. Thailändarna äter ju allting, så där behövs inga ”varnings-trianglar” vad det gäller inälvorna.. Och till slut, låt Er väl smaka..Som vi sagt många gånger tidigare, stort grattis till thailändare, som har den klart avundsvärda förmågan att kunna sätta sig ned, eller lägga sig ned, precis var som helst, eller när som helst, och bara somna... Grattis alla thailändare ni är fortfarande naturbarn skall sägas.

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!Chaiyaphum MMMCCXXXIX, Thailand

26 maj 2018

88,4 kilo – 87,6 kilo (25 km) 1 timme 30 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,639 (nedåt)Livet kan inte vara bra hela tiden,

och ej heller dåligt hela tiden!!

Som ni alla vet så dricks det ju enormt friskt här i Thailand. Alltså thailändarna kör fulla för jämnan. Falangerna (utlänningarna) tar efter, och dricker och kör de också. Problemet som jag ser är ju att eftersom thailändare allt för ofta inte verkar ha en susning om trafik-regler, och hur föra sig i trafiken, så med fylla som tillägg, så blir de ju fullständigt odugliga.

Men visst, även västerlänningarna drabbas svårt om man dricker och kör i trafiken, så ingen är bättre än någon annan. Så nu har polisen beslutat att höja böterna ifrån 10.000 baht till 200.000 baht för fyllekörning!! 200.000 baht är ju runt SEK; 56.000:-... Jag har väldigt svårt att tro att thailändska polisen kommer att bötes-förelägga thailändare med 200.000 baht.

Men falangerna kommer de säkert garanterat att göra det med. ELLER så kommer dom att använda det som medel för att sno mutor från falangerna, typ säga betala 50.000 baht nu, eller vi åker till polis-stationen och det kostar 200.000 baht. Dessa korrupta poliser, vilket ALLA poliser är i Thailand.

Dessa  hittar säkert på argument att använda denna nya lag till sin fördel. Men sedan är jag inte helt säker på att denna lag kommer att gälla och tillämpas i hela Thailand. Pattaya kommer säkert att drabbas, och då också säkert Phuket. Vi får se om ställen som typ Bangkok m.m. räknas in där....Jag spelade in den gamla fantastiska western-filmen ”Trinity”, och såg spektaklet idag på datorn. Jag har sagt det förut, och jag tycker alltid tyvärr att det blir hel-paj, med att se på nytt gamla filmer. Mitt problem är att Trinity t.ex. gick 1970 eller om den kom 1971?

Jag var 20 år gammal, bodde hemma, och arbetade och träffade tjejer på fredagar och lördagar, och om de var goa, så blev det ”kinne” på söndag.. Ja ”Kinne” uttalas Chinne, det var ju bio förstår säkert även ni utanför Göteborg. En av de absoluta höjdpunkterna till söndag vid denna tidsperiod, var när Trinity visades.

Jag var helt i extas, och älskade varje sekund på den filmen, älskade att se tricksen med pistolen som Trinity gjorde, hans pille-mariga grejor mot bovarna. Jag storgillade hans bror i filmerna (Bud Spencer), han som slog bovarna i huvudet med knytnäven uppifrån och ned, de föll som en klubbad oxe...

Och om jag kommer ihåg rätt, så knockade han väl också en häst på det sättet tror jag... Men lite frågetecken på denna sista grej med hästen!! Nu satt jag och tittade, och filmen var långsam, seg, och händelsefattig. Grejen var att där var en western-stad, och den var fylld med bovar, de kom i en aldrig sinande ström, och hjältarna knockade alla med en frenesi, som t.om min gamle idol Fantomen inte klarade av att hålla...

Jag orkade cirka 25 minuter av filmen, fann mig sitta där i mina egna tankar, och tittade inte ens på filmen. Så inget fel på filmen egentligen alls. Men allting har sin tid. Och den tiden för den filmen var nog låt säga 1970 plus 5 år, inte mer. Så mitt tips är. Försök aldrig att kolla gamla goa filmer, ty dom är förknippade med både minnen och smak, som inte längre gäller.

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!Chaiyaphum MMMCCXXXVIII, Thailand

25 maj 2018

88,7 kilo – 87,9 kilo (20 km) 1 timme 12 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,657 (nedåt)Om Gud vill krossa en mans hjärta,

så ger han honom ett gott förstånd!

Funfa kom in med Yongyut på mitt rum förut idag. Yongyut kom in för att det är gött med aircondition. Och Funfa kom in för hon ville ha hjälp med sin engelska-läxa. Jag har stött på detta förut med Namkaeng. Namkaeng kom in på rummet för några år sedan, och hade ett maskinskrivet ark med frågor, allting skrivet på engelska.

Namkaeng kunde inte, och kan inte ens idag läsa ett endaste ord på engelska, men lärarna envisas med att skicka hem dessa maskin-skrivna sidor på engelska, trots att dom inte har kunskaper nog själva för att lära ut att läsa engelska språket. Så med Namkaeng var det riktigt jobbigt, och ganska trist att hjälpa med engelska-läxorna.

Jag var mest förbannad på den hjärndöda skolan i Thailand. Så idag, så kom då något som kullkastade en av mina noga genomtänkta generaliseringar, nämligen om hur fullständigt oduglig by-lärarna är, och följaktligen ävenledes by-skolorna är. Funfa har ju bara gott i en sådan skitskola.

Tösen kom in till mig med sitt maskinskrivna A4-ark, med engelska frågor, där dom skulle fylla i svaret på engelska. Dom om min förvåning när hon börjar ”läsa” de engelska orden för mig helt klanderfritt. Svaren fick jag hjälpa henne med, ty nu kommer det konstiga i kråksången.

Namkaeng kan prata faktiskt riktigt bra förståelig engelska, OK inte bra alls grammatiskt, men hon kan enkelt göra sig förstådd, och också förstår mycket bra. Funfa hon kan läsa engelska hur bra som helst, men kan inte prata ett endaste ord, inte ett skit faktiskt. Men kan hon läsa, så skall jag fasenimej lära henne snacka också, måste ju vara hyggligt enkelt att snappa upp engelska språket för henne.Väderleksrapport, trist som vanligt, men lite får ni tåla ni jäkla hemma-boende svenskar, hahaha!! Det håller fortfarande på och regnar i tid och otid, vareviga dag faktiskt. Men som vanligt så hinner jag lätt med att cykla på tidiga förmiddagen, så allt helt lugnt med den grejen.Jag passerar ofta dessa fester som florerar precis överallt i Thailand, och speciellt här ute på landsbygden. Och det som förvånar mig är att ungdomen är så insyltad i Morlam-musiken, alltså den thailändska folkmusiken. Man kunde ju lätt tro att den musikstilen skulle bli uppäten i ett nafs av den moderna musiken, som ju flödar ut ifrån alla högtalare överallt.Hemma i Sverige så är vi väldigt kvicka att slänga det svenska på soptippen, och ta åt oss alla utländska influenser som kommer till oss. Ibland blir det nästan löjligt hur villigt vi skiter i vår egna kultur, och snabbt anammar främmande människor exter och olater. Vår egna folkmusik känns ju nästan som om den är stendöd.Och den musiken lyfts ju bara fram vid väldigt speciella tillfällen, typ midsommar och sådana saker. Men annars är det stendött med polka, och de där låtarna med fioler.. Men här i Thailand, jäklar va dom är stolta över sina egna grejor. Ja hade vi varit lika stolta över vårt land, och ”tillåtit” oss och tillåtit andra att vara stolta över Sverige, så tror jag heller inte att denna besinningslösa invandring hade kommit till stånd, på det enormt värdelösa sätt som skett.

Vi hade nog kunnat hålla alla dessa fjantar som står för fri invandring mer i schack och herrans tukt och förmaning. Men i Thailand där älskar dom Thailand, och dom älskar varandra ”thai rak thai” är ett känt uttryck, som kanske låter som en blods-ed för en svensk. Men det betyder att "thailändare älskar thailändare", och resten skall icke göra sig besvär, mer än till en viss gräns.Så deras Morlam, folkmusik är precis lika vanligt förekommande som deras egna moderna pop-musik faktiskt. Och det dansas med supersexiga dansare men när ni ser dessa sexiga dansare, så kalla det inte Morlam snälla, Dessa dansare uppträder när det spelas thailändsk popmsik och inte vid traditionell musik... Många falanger kan inte se skillnaden..... OK värdelösa dansare är det, men va sjutton, dom e granna att kolla på i alla fall....

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!


Chaiyaphum MMMCCXXXVII, Thailand

24 maj 2018

89,4 kilo – 88,4 kilo (31 km) 1 timme 47 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,668 (nedåt)Guld glimrar även i lera!!

Nu byter vi samtalsämne då lite grand... Ja så är det ju, alltså att folk åker hem under månaders tid här i Thailand, runt omkring mig!! Håkan, Ingemar, Kent i Khong.. Hela Khon Sawan gänget, 8 svenskar, åker också hem halvtid.. Och nu då York, som blir ner till Bangkok. Jag har lite svårt med att skaffa vänner bara för att skingra ensamhet, det måste ju också vara någon typ av "match" emellan oss.  

Så det blir naturligtvis en typ av säsong även för mig. De flesta åker hem, och jag blir kvar och kan ladda batterierna i viss mån. Jag har också en ganska ny kille här som heter Kjell, som tycker det är kul att umgås. och sedan har jag ju en god vän nere i Ban Phae, som man ju kan se någon gång på året, och samtidigt ta sig ett dopp i böljan blå....

Jag har Dan amrisen här på gatan, som jag ju känt överlägset längst, och jag har Bill, den gamla ny-pappan ni vet... Jag klarar mig, jag har mitt arbete, min cykling, och fortfarande några gubbar som man stöter på. Det räcker ju att ta sig ned till Bens bar och käka en bit, så har man samtalsämnen och gubbar att snacka med i timma tal, om man så vill..Så ingen gråt och tandagnisslan här inte.

Nu skall jag snart ned till ambassaden för att förnya mitt pass i alla fall. Det går ut den 27 juli om jag nu kommer ihåg rätt och riktigt. Så jag vill vara ute i god tid, och förnya redan början juni. Jag kan ju då passa på och göra 3 saker på samma gång där på ambassaden.

Så förutom min ansökan om nytt pass, så tänker jag köpa inkomst-intyget som skall lämnas här till Immigration, och sedan skall jag hämta röstsedlar/kuvert på ambassaden så jag kan poströsta. Jag har legat lågt de sista valen på 90;talet och 2.000;talet.Men jag finner nu detta valet vara oerhört viktigt, även för en sådan politiskt ointresserad kille som mig. Jag menar, Sverige är i "brygga" tack vare den sittande regeringen, och vi har tagit in åt helvete för mycket invandrare, som enbart kommer hit för att nyttja frukten av andra människors arbete.

Min åsikt är, och den har jag alltid haft. Invandring behöver vi säkert ha, den kan vara fruktbringande för ett litet land som Sverige. Men invandringen får ALDRIG i helvete, överstiga det antal som vi klarar av att sätta i arbete och ta hand om. Och sedan som socker på moset, eller lök på laxen, så skall vi kräva av dessa nya människor som kommer in i det svenska ”omklädningsrummet”, att dom skall anpassa sig.

Dom skall lära sig VÅR kultur och språk. Vi skall inte ändra vår kultur till förmån för utlänningar... aldrig , aldrig och aldrig! Och till sist, missköter sig utlänningarna, så skall dom utvisas, och det till vilket jävla land som helst, i krig eller inte i krig,,, skit samma, det kunde dom tänkt på när dom våldtog den svenska kvinnan, eller misshandlade och dödade den gamle mannen...

Så visst, jag skall rösta och jag tänker rösta på SD, som i alla fall vågar stå upp för sina åsikter. Och den främsta anledningen till att jag nu då röstar, är att jag hatar när sossar, MP, och de andra jävla PK-idioterna försöker att stänga ute demokratin ifrån Sverige, genom att blockera att folkvalt parti.... Så detta var politik, och det blir ingen mer parti på min hemsida lovar jag...

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!Chaiyaphum MMMCCXXXVI, Thailand

23 maj 2018

89,0 kilo – 88,2 kilo (25 km) 1 timme 33 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,687 (nedåt)Om du bara är tillräckligt hungrig,

så kan du äta surt bröd!!

Jag träffade York idag för fika och en lunch, så jag fick luska med honom om framtiden. Han var som vanligt d.v.s. väldigt samlad, ja ganska typiskt tyskt samlad. Jag frågade honom om han var ”exited”, upprymd över detta med jobbet? Nä svarade han lugnt och städat, - ”men jag är lycklig”, och så satt han bara där...

Jag frågade honom om vad jobbet handlade om, och det var ju ett jobb som var precis i linje med hans kunskaper och erfarenheter. D.v.s. ”accounting”. Hans jobb blir att starta upp ett företag snabbt som ögat i Bangkok, anställa lite thaimänniskor, alltså tjejer då.

Han har som jag sett alldeles för mycket uppförande av thaimän, så han sade direkt, "jag anställer nog thaidamer i första hand"... och sedan skall dom göra accounting för "kunder", som alla är tyska företag. Han berättade att dom idag har 85 stycken tyska bolag som dom gör bokföringen för, och det kommer med detta nya företag att snabbt att växa till runt 250 stycken...

Så det behövs verkligen ett bolag i Bangkok, som kan jobba som skam och sköta dessa kunder. Han tycker att det skall bli fascinerande att få vara med ifrån början här i Thailand med att utveckla detta bolag, sade han!! Ja många företag utlokaliserar sig till Asien, och det har ju fortgått sedan 20 år tillbaka minst.

Jag vet ju i min egna bransch shipping, förr när jag växte upp i branschen, så gjordes ju allting av de anställda på rederierna och speditörerna hemma i Sverige, precis allting. Så när man fick reda på att när datorn hade varit i bruk i rätt många år, så förändrades allting.

Världens i särklass största rederi Maersk, de utlokaliserade all sin dokumentation till Indien, och till lokala indiska människor, som satt kanske i New Dehli, och skrev fraktdokument (Bill of lading), samt manifesten för fartygen. Det ansågs vara mycket mer effektivt att ha det på det sättet, och också mycket billigare, vilket naturligtvis var den springande punkten.Ja västvärlden blev arbetslösa, och den asiatiske billige arbetare kunde utnyttjas så klart mycket enklare. Kunskaper behövdes icke längre.... Datorn som maskin kunde ju allt. Så människorna som skrev bokstäverna, behövde inte ens prata engelska, bara de kunde ”apa” efter instruktionerna som kom ifrån Europa och Amerika, så klarade man sig finfint...

Ja i det stora hela, så är detta då ett oerhört framgångsrikt koncept för rederierna. MEN det skall sägas direkt, att den springande punkten, den ömma punkten, och den krisartade situationen som bara inte får hända i allt detta, det är att det går åt helvete på något sätt, att det blir fel på något sett, att en tabbe har skett, och någonting måste rättas till...

DÅ hamnar man i en situation då man MÅSTE helt enkelt ha folk tillgängligt, som faktiskt har kunskaper, och DET skall sägas direkt, det är inte idag alldeles enkelt att få tag i folk med kunskaper i shipping. Så med detta sagt, jag själv kan leva gott ute i marginalen.

Därför att jag helt enkelt har kunskaper hur man navigerar sig fram i shipping-branschen, och hur man genomför en transport, och hur man också kan rätta till de hinder/problem, som allt som oftast dyker upp på vägen....

Så för mig säger jag.. tack för utvecklingen, och tack för att den skapat en massa okunniga människor, som mer är att likna vid biet och biets stöttande pelare i bi-svärmen, alltså bi-arbetaren.. Han vet inte mycket, men han jobbar oförtrutet för svärmen tills han dör....

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!


Chaiyaphum MMMCCXXXV, Thailand

22 maj 2018

88,6 kilo – 87,4 kilo (28 km) 1 timme 40 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,709 (uppåt)Du kan inte betala en skuld,

 med en ädel stamtavla!!

Idag på eftermiddagen (söndag), så fick jag ett ”mat-spel”, jag började längta nåt vansinnigt efter kött och potatis. Jag fick dra några hundra baht ut av Yongan, som ju numera håller styggt i stålarna. Och åkte ned till Bens bar. Beställde en australisk biffstek med lättstekta potatis och sås och sallad.

Det smakade himmelskt detta austral-kött skall sägas. Jag drack sedan något dom kallar yoghurtdricka, och det har noll likhet med yoghurt, utan ser ut och smakar som en suverän sötdricka. Lite mjukare i smaken än de flesta, och därför ”satt” det bra med mig i smaken, som gillar runda fina smaker...

Jag kom i slang med Ben, pubägaren själv, där jag satt, och han visade en video utav en svensk som han trodde att jag kanske kände. Videon var tagen igår kväll med pubens bevakningskamera. Jag fick se killen sitta och dricka en öl, han reser sig sedan upp, kanske för att ta sig till toaletten. Varefter han inte klarar att ställa sig upp, ty kan var så ända in i h;vete full dumfan..

Han står på näsan där inne på baren, och 2 stycken barstolar faller med ett brak i golvet, ihop med denna skämmige svensk. Jag hade aldrig sett denne kille förut, och har nog ingen större lust att lära känna honom heller. Han lär heta Peter sades det, är runt 37-39 år gammal, och är gift med en stackars thaidam.

Dom fick ringa till henne, så hon fick hämta honom. Ben berättade att denne svenske Peter var inne även förra veckan, och gjorde precis samma sak då också, alltså inte föll i backen, men blev lika kanonfull, och de fick även då ringa efter hans fru. Jag känner i dessa lägen att det är skämmigt när folk identifierar dessa alkisar som svenskar, och sätter likhetstecken med mig p.gr.a. nationaliteten...Idag fick jag ett ytterligt glädjande besked angående min vän York här. Han har ju gått omkring och mått ganska dåligt nu i styvt 2 år, allt sedan hans gamla jobb på Singapore-företaget gick åt helvete. Han har försökt att sjösätta flera olika ”företag”, men inte riktigt hittat den där grejen.

Det är ju också näst intill omöjligt att göra något i Thailand som ju inte tillåter i stort sett att utlänningar arbetar överhuvudtaget... Nu blev York efter all denna väntan i åratal, kontaktad utav en gammal kollega i Singapore, och han åkte ned till Bangkok, och förhandlade, och han skrev mail till mig idag, att han hade fått jobbet.’

Han skrev glädjestrålande följande kommentar ”goodbye Chaiyaphum, hello Bangkok”.. Jag vet inte exakt vad detta innebär praktiskt, ty han hade ju hoppats att få en tjänst, där han kunde arbeta från sin dator här i Chaiyaphum. Men går man efter den kommentaren, så luktar det ju att det kräves att han jobbar nere i Bangkok.

Ja då blir det ju synd om mig ju. Jag mister en god kamrat sedan 7 år tillbaka, och det kommer att bli ensamt här i tassemarkerna honom förutan... Men man måste glädjas åt andras lycka, så allt gott till honom förstås. Han har ju runt 4 år kvar innan han kan börja lyfta nåt som liknar pension, så detta kom ju som Gudasänt....

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!


Chaiyaphum MMMCCXXXIV, Thailand

21 maj 2018

89,0 kilo – 87,7 kilo (29 km) 1 timme 43 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,676 (nedåt)Det är alltid enkelt att prata om bekymmer,

 som redan passerat!

På tal om absolut ingentingen då. Jo när jag cyklar runt i byarna här, så ser man gång efter annan faktiskt lite grand verksamhet emellan sovperioderna. Ofta ser jag symaskiner som dom syr och lagar kläder på. Jag ser i många byar någon som har en vävmaskin av gammalt slag.Många gånger så är detta ju kvinnor som gör detta arbete förstås. Männen om de ens gör något, så kan de ofta fläta ryssjor av olika modeller och slag. Och de sitter gärna och täljer vidjor eller slika saker. Men oftast ser jag kvinnorna, de älskar ju att göra alla dessa ris-behållare, där de förvarar sitt knåde-ris och även sitt vanliga ris.Vissa energiska kvinnor väver faktiskt riktigt seriösa saker som ni kanske kan utröna på bilderna jag bifogar. Och mitt uppe i alltihopa, så har man dessa spädbarn, och unga barn som man tar hand om. Den ”saknade” generationen (mamman till småbarnen), finns ju knappt kvar i byarna. Dessa finner man nere i Bangkok eller på turistorterna, medans männen ligger och sover någonstans, inte fan tar dom hand om någonting.

Idag så var jag nere på postkontoret och skickade iväg en liten paket till Sverige innehållande 4 stycken slipsar med gitarr-motiv. Anledningen var att när jag var i Sverige och bodde hos en kompis där, alltså min gamla kompis, som jag ju hade ett band ihop med under 1970;talet..Vi hette för övrigt Anno-73, och var helt okända, så googla hjälper faktiskt inte, trots att vi spelade "ute" under 3 års tid.. I alla fall, min kompis Lasse heter han, jobbar fortfarande 69 år gammal då 2013, med trubadur-jobb. Han fick med mig på flera stycken "gig" då i oktober och november månad, innan jag flyttade vidare till mina systrar uppe i Stala, Orust.

Och så fick han sent november ett kanonjobb i Malmö en kväll. Han fick 25.000 kronor i arvode, och skulle göra en firmafest på cirka 2 timmar. Han insåg ju att detta nog inte direkt var ett trubadur-jobb utan mer underhållning av ett helt band. Så han ringde sin son som spelade sologitarr.

Och sedan ville han gärna att jag skulle följa med, och så skulle vi alla tre dela på arvodet.  Och vem kan tacka nej till 8.000 kronor för 2 timmars härjande på scenen, inte jag i alla fall.. OK jag visste ju att vi hade många låtar som vi kunde ihop, plus att vi båda spelat under alla dessa år, så med lite rutin, och spela ihop skulle vi nog klara av. Vi kom ned dit till Malmö, och jag hade lånat av Lasse en slips med gitarr på. Ty det skulle ses snyggt ut tyckte Lasse, det var ju firmafest.

Vi började spela, och damerna och herrarna drack friskt, och många skratt blev det under kvällen. I alla fall i halvtid, alltså efter en timme, så kom det fram en gojting till sidan av scenen, och började prata med mig... Hon tittade på mig, och sade att hon gärna skulle vilja ha ett ”minne” av mig......Kanon-nervös blev jag, slet av mig slipsen i hastigheten, och gav den till henne. Jag vet inte om hon tänkte sig en sådan gåva eller nåt "annat", men va fasen man är ju gift ju!! Jag fick ju sedan när vi kom hem senare på natten, berätta för Lasse och trodde han skulle skratta.

Så helvete heller, han blev jätte-sur, och sade att detta var hans absolut bästa slips, och den hade jag gett bort... Jag kände mig ganska dum, och har faktiskt under de 5 år som gått nu, tittat online och frågat flera företag om slipsar med gitarrer på, men inget har något alls.

Sedan råkade jag för 1 månad sedan kolla på Ali Express, och Voila!! De hade massor. Jag köpte 4 stycken, och de kom idag hit. Så nu äntligen efter 5 långa år, så kunde jag skicka hem till Lasse inte bara 1 saknad slips, utan 4 snygga slipsar med gitarrer på... kolla fotona...

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!


Chaiyaphum MMMCCXXXIII, Thailand

20 maj 2018

88,8 kilo – 87,6 kilo (36 km) 2 timmar 3 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,679 (samma)När fadern ger till sonen,

så skrattar båda,

men när sonen ger till fadern,

så gråter de båda!

Vi hade en liten diskussion härför liden, angående de thai-kvinnor som tas till Sverige av sina svenska män. Jag själv har i stort sett noll erfarenhet av detta, och kan bara famla i gissningar och annat mörker, men låt mig göra detta då, så får vi se vart det tar oss i det hela.

En kille här, kommer inte ihåg hans namn, engelsman var han i alla fall, sade att det kommer en ”jäkla” massa thai-ladies till England, och de vill alla jobba förstås, det är ju liksom den stora grejen med att dom överhuvudtaget kommer till våra länder påstod han. Och jag håller med.

Jag har en stark känsla av att det absolut starkaste motivet att lämna allt i Thailand, alltså barn, familj och släkt (vänner har dom ju inga speciellt av), för att ta sig till ett främmande land som dom egentligen fullständigt skiter mangrant i, är ju att kunna tjäna pengar och gärna skicka hem, men också konsolidera sin egna ekonomi...

Egentligen ganska naturligt när man kommer ifrån ganska tunna och fattiga förhållanden i detta Thailand. Ja de töser som kommer från rika familjer, dessa damer behöver inte åka till Sverige och jobba svart, de får sina stålar i Thailand av sin egna släkt eller jobbar här. Och har sin familj bestående av en thailändsk äkta man antar jag..

Men då är min fråga.... Brukar thaidamerna överlag göra rätt för sig, i det mottot att de betalar skatt i Sverige? Eller kör dom det svarta racet, som man ju sett så enormt många göra. De får betalt svart från "thai take away", "thai-restauranter" och städjobb o.s.v. Men undrar hur det ser ut i det stora hela.

Jag menar thailändare säger ju att vi falanger ”tar pengar från Thailand” när vi arbetar i Thailand och får lön här”.. Och med den inställningen, undrar hur dom funderar när dom kommer till vårt Sverige, och tjänar stålar, skickar hem stålar, och sedan INTE betalar skatt.........? Förstår dom när dom kommer hit konceptet av att betala skatt och bidraga eller är det bara isaan-style i skallen på dom tro?

Jag har ju själv ingen erfarenhet, mer än att jag vet ett par stycken som jag känner, som alla har fruar som har fasta anställningar, där det INTE finns en chans att tjäna pengar svart, men är detta undantag? Eller är det mer en regel att skita i att göra rätt för sig, i sitt nya land för dessa thaidamer.Och för att snyggt och fint glida över på ett annat ämne. Det är ju med de ofta stora ålders-skillnaderna som problemen för oss falang-män dyker upp då. Thaidamen har i fokus att tjäna stålar, är ju inte alls på samma plats i livet som hennes ”gubbe” är, som tycker att nu får det vara nog, nu är det pension, och goa livet som gäller.

Gubben kommer ingen vart, dels så föll han för tjatet om att skaffa barn, så där sitter han 65 år ung och nyss fått en egen baby i famnen, och dessutom en thai-fru som inte för något smör i Småland vill lämna Sverige, för att återvända till livet i Thailand, som hon ju kämpat så mycket för att lämna under många herrans år...

Nu måste ungen först växa upp, börja skolan, och inte fan gå i skolan i Thailand, nu har Thailand förändrats till ett skitland anser de båda plötsligt, detta Thailand som förut var så överlägset allting. Och sedan skall ungen gå ur skolan, och bli kanske 21-22 år gammal, och DÅ skall falangen flytta. Drömmer han om..

Med lite flyt så har falangen hälsan, och kan flytta, ty han är ju bara 86 år gammal, och trots allt ganska luggsleten, hans thai-fru nu runt 59 år gammal, förklarar för sin make, att det nog är bäst att vi stannar här, livet är alldeles för svårt i Thailand, och du är såååå gammal....

Så falangens drömmar hamnar på spishällen, och förvandlas till en trösterik tallrik med havregrynsgröt, kärleksfullt tillagad av thai-frun, som vet hur man skall smörja sin make.  Livet rullar på, och det slutar med att både falang som thai-frun så småningom begravdes förra året på västra kyrkogården i Göteborg.

Man kan i alla fall säga, att åtminstone en av dom bådas drömmar slog in...... Så alla läsare, OM ni har chansen att välja, tag chansen att göra något, medans ni åtminstone har kraften att göra det, vänta inte in döden bara, det är ju ett för jäkla trist alternativ, så säg... Alltför många väljer detta slöa slappa alternativ....

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!


Chaiyaphum MMMCCXXXII, Thailand

19 maj 2018

88,4 kilo – 87,4 kilo (25 km) 1 timme 33 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,679 (uppåt)Ett exempel är ingen sanning!!

Jag har fått en ny ovana, jag håller den lätt i schack, men när jag är ute och cyklar, så brukar jag efter 2 timmar passera en affär, och då har jag rå-svettats i 2 timmar, hojjat och blivit trött i 2 timmar, och så vet jag att i just den affären, så har dom den goaste isglassen jag smakat på långa tider.

Det var den odräglige gottegrisen Borlänge-skräcken Håkan, som första gången hittade affären, och köpte en glass, och sedan dess har inte livet var detsamma. Det som jag dock mest är tacksam för, är att det ”bara” är en isglass, och inte så enormt många kalorier eller sött, som kommer in i kroppen....Så jag kan nog äta den isglassen utan att tjöva mig allt för mycket... Livet är härligt, när jag cyklat hem de 10 minuter från den affären med isglassen i plastpåsen, och den är på väg att smälta, sedan sätter jag mig i solskenet hemma, och sörplar i sakta mak i mig denna underbara glass.....

Idag så rumlade jag omkull med cykeln. Jag kan ju säga det utan att darra på manschetten, Vara gammal och ramla är varken en vacker syn, eller en läcker upplevelse. Jag cyklade där i solskenet precis som vanligt, jag var runt 8 kilometer hemifrån.

Kommer till en liten uppförsbacke, måste ta i lite extra, och trampar plötsligt ”rakt igenom”, Pedalen faller av, min fot slinter ned i backen, och hela jag kommer på snedden som ni säkert förstår. Jag ramlar i backen, och slår i huvudet med en rejäl smäll.Hjälmen spricker helt där bak på huvudet, men jag klarade mig som tur var. Hade jag inte haft hjälm, så hade jag nog fått mer än en kraftig hjärnskakning. Det är ju på dessa fall som folk utan hjälm brukar döden dö helt enkelt. Så jag är tacksam för det fallet jag hade förra gången  2012.

Tack vare den smällen och sjukhusvistelsen, så slängde jag basebollkepsen åt helvete, och bär alltid hjälm på mina cykelturer... Låt detta bli en varning till Er alla som vill cykla.... Jag reste mig till slut upp, lite lugg-sleten förstås, och började promenera. Cykeln utan en trampa var ju inte mycket att ha..

När jag hade gått i styvt 3 kilometer i en grym värme, ja det var runt 38 grader i skuggan, så kom jag till en nedförslöpa (backe). Jag steg upp på cykeln, och rullade ner, och slapp att gå då i kanske 250 meter. Men det kändes gott. Jag prövade då att med vänsterfoten ta fart på pedalen där jag satt, och sedan fösa med högerfoten på det pedallösa staget på högersidan.

Jag kunde faktiskt få lite fart, men fasen va jobbigt det var. Dock så kom jag framåt MYCKET snabbare än när jag promenerade. Och efter dessa 3 kilometers promenerande, så kändes det underbart att cykla på detta sättet, även om det var värdelöst jobbigt.Jag kom hem till slut, ty jag hade noll krafter kvar efter dessa 8 kilometer i hettan, så jag ringde min cykel-kille inne i Chaiyaphum. Han hade inte tid idag, så vi bestämde istället fredag då skulle han  fixa pedalerna, vattenbehållaren, samt tvätta cykeln. Så fredag morgon, så tog jag cykeln, och fick göra samma värdelösa manöver igen för att få fart på cykeln.

Alltså sitta upp, ta fart med vänsterfoten på den pedalen, och sedan fösa staget framåt med högerfoten. Det tog sin modiga tid, men jag kom ned till slut de 6 kilometerna till cykel-killen inne i Chaiyaphum. Yongan hämtade mig, och senare så bjöd York på wienerschnitzel och stekta goa potatis till lunch.

Efter lunchen, så promenerade jag de 2.5 kilometer ned till cykelkillen, och fick min cykel som i nyskick igen. Cyklade hemåt och dagen var räddad. Nu är jag spelklar igen för vidare cykel-äventyr, i den thailändska myllan och hettan, där ute i ödemarkerna här i Isaan...

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!


Chaiyaphum MMMCCXXXI, Thailand

18 maj 2018

88,8 kilo – (12 km+2km promenad)

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,672 (nedåt)Världen baseras på pengar!!

Idag lurade jag ”pee” uppe i skyn. Jag berättade följande för speciellt Funfa om dagens cykeltur... Jag gjorde det enkom för att skrämma henne sanslös, hahaha!! Anledningen var att jag såg att igår natt när jag var uppe och pissade, så lyste ljuset inne på Namkaengs rum.

I morse så frågade jag Namkaeng varför hon lät lyset vara på hela natten. Ja sade hon, inte mitt fel. Funfa sov inne hos mig, och hon är så mörkrädd, så hon måste ha ljuset på.. Ja men sade jag hon är 13 år gammal ju, och hon tror fortfarande på spöken. Namkaeng fnyste och sade ”unceln she live in villiage, you understand”?

Javisst det gjorde jag. I byarna där frodas både onda som goda andar, livligt underhållna av de äldre thai-människorna som lever i en värld som är konstant bebodd av sannolika som osannolika varelser. Oftast av dålig karaktär, och farlig för oss människor, och man måste passa sig väldigt mycket...

Så jag berättade för Funfa, jag pratade engelska och Namkaeng fick översätta, men jag fick lova henne att vara allvarlig och inte flabba,, OK no problem, svarade hon... Jag skriver detta dock på svenska, så blir det mer förstårligt. Jag sade alltså att följande hade utspelat sig under min cykeltur idag.

Vi åt lunch fram till klockan 2, och sedan tittade jag upp i himmelen, och såg hur svart det såg ut, och jag visste att regnet skulle komma om max 1 timme... Men jag stack ändå ut med cykeln. Funfa tittade på mig som om jag var en idiot.... Jag kom ned till Bangkok-vägen (201:an) och vände söderut. Jag tittade vänster nedåt Non Satorn, Baloo villiage, och såg uppe i himmelen att molnen var svarta.

Jag fick en känsla av att jag såg flera par ögon där bland de svarta molnen.  Molnen kom allt mer närmare i takt med att jag cyklade söderut. Efter 3 kilometer, så råkade jag titta åt höger ut mot Baan Khwaoo-hållet, och där var ännu värre mer svarta moln. Och jag såg även där flera par ögon.Det verkade som om dessa Baan Khwaoo-moln pratade med Non Satorn-molnen, ty dom satte fart, och jag märkte att dom ville möta mig med regn, och blixtar, och åska, där framme runt 2 kilometer framåt... Jag körde på och tänkte,, nä ni stygga ”Phee” ni skall inte få göra mig blöt, och inte ge mig blixtar..

Jag kom fram till ett tempel där jag visste det fanns en väg som tog mig hemåt, och gjorde en snäv höger-sväng, och stack ifrån uppvaktningen i skyn. Det regnade nu bara 200 meter längre fram, där jag hade cyklat... Jag pinnade på, och nästan kände flåset från molnen i nacken, och blev lite rädd faktiskt.

Jag tittade ned på Funfa, och om en människa kan ha tefats-ögon, så hade hon definitivt det skall jag säga. Hon var helt skrämd och uppe i berättelsen. Men jag fick prata sakta som skam, så Namkaeng kunde översätta allting... Molnen och Phee däruppe i skyn gjorde tappra försök att komma ikapp mig.

Men jag pinnade på, och till slut så kom jag ifatt solskenet igen, och Phee gav upp helt och hållet, och sista milen hem, så var det i skinande solljus och en lycklig falang. Det visade sig när jag kom hem, att Phee denna dag var så deppade över att ha missat mig, så de brydde sig inte ens om att besöka oss, och ge oss vår dagliga dos av regn....

Synd om växterna, men tur för Funfa..... Jag undrar om Funfa vågar sova i ett mörkt rum inatt?

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!


Chaiyaphum MMMCCXXX (3.230), Thailand

17 maj 2018

88.6 kilo – 87,6 kilo (26 km) 1 timme 53 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,681 (nedåt)Om nu bara ”alla” säger det samma,

så ligger det säkert någon sanning i det!!

I tisdags så började Namkaeng och Funfa skolan igen, efter sitt sommar-uppehåll... De var minst sagt överlyckliga att den trista ledigheten ifrån skolan var över, och de såg fram emot att träffa sina kompisar, och läsa läxor igen. Namkaeng har fått igenom att hon skall få 50 baht om dagen med sig till skolan.

Funfa får med sig 45 baht. Men i det fallet så lägger jag mig inte alls i det hela, ty det är hennes pappa (Yongans broder) som betalar. Jag försöker förtvivlat prata med Yongyut, om detta med att ta med dessa pengar till skolan. Hon breder på som bara fan med att vattnet kostar 10 baht, och maten kostar, och så ”skall” dom ju kunna unna sig lite sötsaker på dagen också.

Namkaeng är inte min unge, men jag betalar. Men jag orkar sjutton inte lägga min själ i detta, kanske om hon varit mitt kött och blod, så hade jag nog satt ner foten betydligt mer. Sötsaker, men varenda satans dag? Vattnet vet jag är gratis,,, Men Yongyut vill gärna vara som alla andra, och visa att man minsann inte längre tillhör fattiga by-thai.

Jag fattar hur det funkar, men det trista är, att thai själva inte har kurage att leva sina egna liv, och bara ge fan i att jämföra sig med andra människor i samhället. För min del, så vet jag att det egentligen hade räckt gott och väl med 20 baht för Namkaeng. Hon köper sin mat för 15-20 baht, och dricker gratis vatten till det, pang bom slut...

Ja men hon är hungrig... säger Yongan, men va fasen säger jag.. jag själv har varit skithungrig i 9 år när jag gick i skolan, och kunde knappt vänta på att middagen hemma skulle vara klar. Namkaeng ”skall” vara hungrig när vi äter middag hemma, inget konstigt i det.

Hon får full uppställning med middag på morgonen innan skolan här hemma, hon köper mat till lunchen på skol-lunchen, och hon får middag när hon kommer hem ifrån skolan... Så med detta så orkar jag inte ens tänka mer på eländet... Men thai lever på sin mat till den milda grad, så dom är fullt villiga att äta sig själva ut ur hus och hem, till fattig-stugan faktiskt....Samma dag tisdag, så stack jag upp till Immigration och gjorde min 90 dagars-rapport. Det som alltid brukar vara folktomt, var inte det denna morgon. Där fanns säkert 30 stycken thai-människor där, men rättning i ledet. Inte thai-människor, mer typ gästarbetare från Kambodja (tror jag).

Det var en lågmäld gäng, som uppförde sig jättebra, förutom dessa, så satt där en australiensare, urtrevlig kille, och även en svensk. Denna svensk tillhörde Khorat immigration, och skall ju egentligen obönhörligen alltid rapportera till sin egna immigration där. Men det visade sig att hans fru ”kände en kille”...

Denna fru fixade till så att svensken fick rapportera här istället... Och det var ju kanonbra, han bor nämligen bara 3 mil härifrån, medans han har styvt 9 mil till Khorat-Immigration. Allt flöt kanon denna dag. Jag kom in i rummet med 30 personer framför mig. Kö-lappar, glöm det, fanns inga.

Jag tog fan i hågen, lite rutin har man ju, och stövlade fram till tösen som fixar fotokopior, och räckte henne mitt pass. Hon kopierade, och gav sedan passet plus kopiorna tillbaka, och pekade på den ena luckan där framme i högen av Kambodjaner. Ja jag gick fram, räckte mitt pass med kopiorna till tjänste-kvinnan där.

Och 3 minuter senare var allt klart, och jag åkte hem igen. Denna grej när vi tillhörde Khon Khaen 12 mil bort, tog allt som allt mellan 6-9 timmar i anspråk, alltså i stort sett en hel dag. Nu tog det med resan och allt det andra, en endaste timma för mig, underbart.. Och Yongan behöver INTE åka med mig.

Idag är det 17;e maj när ni läser detta, alltså Norges nationaldag.

MEN det struntar jag faktiskt i.....Också idag tisdag, så bjöd jag Risto och York på rotmos och köttkorv, och hårt bröd med räkost. Grabbarna åt med god aptit, och länsade fat precis som om dom varit thailändare som äter Som Tham... Vi drog i oss min sockerkaka till kaffet efteråt, och det verkade falla i god jord.

Risto kommer nu att avsluta sin sejour i Thailand, med att åka med sin äldste son ned till Pattaya för att rumla runt lite grand i en vecka. Sedan sticker ävenledes Risto härifrån, hem till Finland, och kommer inte åter hit igen, förrän kanske framåt september i år...

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!


Chaiyaphum MMMCCXXIX, Thailand

16 maj 2018

88,9 kilo – 87,6 kilo (32 km) 1 timme 52 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,694 (nedåt)Gud är din fader,

medans turen är din styvfader!!

Bada i havet med kläd-paltarna på... Ja det har man ju sett nu under de 10 åren som man varit här. Men jag skall ärligt talat säga att jag INTE vet riktig om orsaken till detta uppträdande. Gör man det för att skydda sig emot solljuset, och inte bli brun som en ”risarbetare”, som dom ju föraktar så mycket.

Eller gör dom det för att slippa att få hudcancer, om dom nu ens hört talats om hudcancer från solen? Eller är detta bara en ren modegrej, alltså ungefär som vi hade ”toppless under t.ex. 1980;talet.. ja jag vet inte, men jag tillhör i alla fall den generation, som tycker det ser jävligt löjligt ut när man klär på vuxna människor och barn, t-shirts och byxor eller hela kropps-strumpor, när man skall bada...Ja så kommer besök till byn från killen som säljer knivar eller machetes, eller kanske t.om slipar dina egna... Dessa killar jag sett här under mina år, dom promenerar faktiskt i stort sett under hela den heta varma dagen, från by till by, och säljer sina knivar. Jag gnäller när jag fått punktering, och tvingas vid något sällsynt tillfälle att lufsa 3 kilometer till nästa by, men dessa thaigubbar går hela jäkla dagen, jag fattar inte hur dom orkar faktiskt..

Men kanske de också fyller en annan funktion vad vet jag? Jo ni vet hemma i västerlandet typ Sverige förr, så kom ju dessa gårdfari-handlare inte bara med varor, de kom också med nyheter, och folk i gemen såg fram emot nyheter ifrån grann-byarna, och jag kan tänka mig lite skvaller ävenledes...  Så kanske nyheter bytes mot mat, vad vet jag..... Gårdfarihandlarna var den tidens "Aktuellt" eller "Rapport"...

På tal om mat för Er som inte har sett det alls. Här ett foto av när man sitter ihop och slafsar rötter, kvistar, och allsköns sallader, med kött ,och fisk. Luktar det för mycket fisk eller kött, så lägger man till vissa blad från naturen, och så vips så har man den rötna, unkna, stanken, från maten.

Och alla thai på golvet runt matskålarna slickar sig om munnen, och på fingrarna, och börjar gräva med händerna i maten, mitt emellan varandra.  Inga problem med hygienen här inte, peta näsan eller klia sig i arslet, och sedan sticka ner nävarna i maten, och stoppa direkt in i munnen, inga som helst problem.

Men Gud nåde den idiot som visar fotsulan mot den andre, eller råkar kliva över benen på någon annan. DET är allvarliga misstag det... Ja prioriteringar och thailändsk kultur, känns ju inte som logiska med vårt sett att se på det hela i alla fall.. Men va sjutton gör väl det, alla verkar nöjda och glada, och man får väl ta sig en thai-whisky, och döda alla bakterierna från de andra, så det ’är lugnt..På tal om detta med thai-whisky, detta med sprit och dessa infödingar, de verkar fasenimej precis som om dom föds rätt in i sprit-missbruk. Thai gör precis exakt raka motsatsen vad vi tycker om, och hur dricka sprit, och vad som egentligen inte är så himla bra, med att dricka brännvin.

Dessa bilder man har framför sig från historierna från t.ex. de nord och sydamerikanska indianerna, och deras stora stora problem med sprit, och så lätt ramla in i alkoholism, kan så himla enkelt jämföras med thai här borta. Ungdomarna blir introducerade till spriten via sina föräldrar, vänner, och grannar på en daglig basis.

Man går till jobbet, dit man kommer runt 08-08.30 ungefär, många har redan tagit sin första sup för att stärka sig, och de skickar direkt den yngste bort till affären, och handla en flaska som man  dricker upp i stort sett innan lunch, ja OK man delar alltså på flarran, så man kanske ”bara” får i sig kanske 3 groggar innan dags att sova lunch...Typ det där snacket som vi har; ”nä inte nu klockan är ju inte ens lunch ju”... Nä tack inte nu, det är ju veckodag, och helgen kommer snart”.. Eller "nä tack inte på arbetet då får vi ju sparken”... "Nä tack jag drack igår, måste vila levern lite”!!! Det finns inga som helst spärrar, man sitter runt klockan 07.00 på morgon och dricker....

Man dricker vid lunchtid, och man dricker kanske på eftermiddagen, strax innan man tar bilen, och /eller motorbiken bort, och handlar med familjen med småbarn och allt. Ingen säger någonting till någon, om att dom dricker eller är fulla, och inte borde köra.... Regeln är i ALLA sammanhang här i trafiken ”Nä ingen fara polisen är inte ute nu”...

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!Chaiyaphum MMMCCXXVIII, Thailand

15 maj 2018

89,2 kilo – 88,1 kilo (21 km) 1 timme 19 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3.695 (nedåt)Bara för lite kärlek,

så betalar du i hela ditt liv!!

Jag måste väl få lov att avsluta detta med skolan och Thailand, annars blir det ju inte speciellt fullbordat. De har ju här samma skolgång som vi har i västerlandet, alltså den är inte frivillig, utan alla skall gå i skolan. I detta landet så börjar man den obligatoriska skolgången vid 6 års ålder, i förskolan alltså.....

Detta med att kopiera hur man gör i utlandet är ju man experter på här borta i Asien, och speciellt då i detta landet Thailand. Och i detta med skolgång, så har man på ”pappret” en tvingande skolgång. Men det verkar inte finnas alls någon instans, som bryr sig i att ha koll på barnen som produceras här, i en takt som kanske vi svenskar inte trodde var möjligt!!

Men jag har ju nämnt detta tidigare under åren, att man ser och möter på dagarna barn i alla de åldrar ute i byarna, och de går inte till skolan. Jag frågade Yongyut flera gånger om detta, men hon har ju som varande thai alltid ett försvars-tal att ta till, för att stilla mina nyfikna frågor.

Så till mig säger hon att dessa barn är hemma från skolan p.gr.a. att de är sjuka. Jag frågade då Yongan, men de är ju ute och leker, och i många fall så ser jag att de är med mormor och morfar (farmor/farfar) och jobbar, eller ligger och sover i hängmattan på dagarna. Yongan tycker jag frågar för mycket i det läget när det börjar bli svårt att svara...

Nu fick jag se i tidningen som också avhandlade pantbankerna i gårdagens kapitel, att man gjort statistik över hur många barn som egentligen går till skolan. Undersökningen var gjord gällande de 6 åriga ungarna. Närvaron i skolan varierade mellan olika geografiska områden, och man kunde också naturligtvis dra slutsatser, att ju mer fattiga, ju mindre närvaro...

I Bangkok så var närvaron för den obligatoriska förskolan 83,9%, alltså nästan 20% struntade i att skicka sina barn till skolan. Och sedan här där jag bor i Isaan, så var det mycket värre, siffran här var att 69% närvarade i skolan, och alltså mer än 30% struntade helt i det...Men jag skall säga direkt, och detta är inget försvarstal för Thailand, men hur fan kan dom veta dessa siffror, det är ju löjligt med statistik i Thailand, dom vet inte hur många människor som bor på de olika ställena i Thailand, eftersom de har en primitiv folkbokföring, som mest påminner om våra kyrkoböcker och längder från förr i tiden.

Man vet egentligen inte alls ens hur många barn det finns, hur många vuxna det finns, och inte då heller var någonstans dom bor geografiskt i Thailand. Det blir på det sättet när man inför system, som man bara kopierar, utan att ens förstå dessa västerländska företeelser.

Jag brukar titta på t.ex. TV-programmet "Britain got talent". Och det dyker upp där väldigt ofta sångerskor speciellt ifrån Philippinerna. De sjunger enormt bra, fullt i klass med våra stora sångerskor som typ; Mariah Carey, Celine Dion och kanske Beyonce. MEN de har kopierat intill minsta rörelse dessa stora artister gör på scenen, så även om de sjunger fantastiskt, så blir det aldrig något med dessa kopiatöser.

Folk kan inte knyta an, och känna ”kontakt” med den musik som dessa asiater framför. Det enda man kan beundra är det tekniska, men resten är bara dåliga kopior. Ja om ni inte förstår vad jag menar, så tänk Er om att ni bortser ifrån det ekonomiska värdet, i målningen Mona Lisa.....

Tar ni lika gärna fotografiet av målningen och hänger på Er vägg, eller om ni fick chansen, tar ni hellre originalet. Exakt så menar jag. Och med detta så blir det svårt för Thailand att ta saker som fungerar bra i västerlandet, men aldrig bry sig om att lära sig att förstå innebörden eller hur det går till... Ja där är man idag tycker jag mig ”se”, allt på gott eller ont... Men mitt liv rullar på ända..

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!


Chaiyaphum MMMCCXXVII, Thailand

14 maj 2018

88,9 kilo – 88,1 kilo (25 km) 1 timme 39 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,707 (nedåt)Ju mindre du sover,

ju mer får du ut utav livet!!

Skolorna börjar, och det verkar som om det är en stor fasa för många föräldrar i Thailand. Ja jag har ju varit inne på detta förut, men vem är jag som skall slåss emot 67 miljoner thai-människor, och tala om att dom är fullständigt dumma i skallen, som skickar med sina ungar till skolan med 40-50 baht varje skoldag.

Detta innebär att då skolan är betald med runt 4.000 baht för ett skolår, så kommer böckerna till, skorna kommer också på detta, och till sist skol-uniformen. Så klart den skall ju bytas varenda jäkla år, inte kan man väl gå klädd efter hur ens ekonomi ser ut. Och på toppen av toppen, så tillkommer dessa 40-50 baht som ungarna kräver att ha med sig, och slösa dagligen på mat, och på sötdrickor, och på chips och godis.

Ingen säger någonting, Det finns faktiskt PK här också, och ingen familj vill ju hamna i centrum, genom att neka sitt barn att slafsa godis på dagarna i skolan... Så med 22 skoldagar, men låt oss säga 20 för enkelhetens skull per månad, så får barnen mellan 800 baht upp till 1.000 baht varenda jäkla månad.

Och detta då ifrån familjer som inga pengar har egentligen. Vansinnet håller på, och har hållit på ett bra tag nu. Jag vet inte hur detta startat, men det känns precis som om skitsnacket ifrån politikerna och militärerna, om hur förträffligt bra ekonomiskt detta landet är, så tror väl by-borna att de kan leva ett liv i att slösa, och spendera stålar som dom inte har.

Nu läste jag idag i Thailands största tidning, nåt som är riktigt skrämmande, och det är att nu inför skolstarten, så lagrar och buffrar pantbankerna i detta landet upp med kontanter. Ty det kommer att fullständigt drälla in familjer som måste pantsätta saker, för att kunna klara av sina ungars skolgång!!

För att få en liten bild av det hela, jag menar i Sverige, så är det några stycken som frekventerar dessa ställen. Men här i just denna på köpet statliga pantbank uppe i Chiang Mai, så har dom bunkrat upp med 360 miljoner baht inför anstormningen av familjer, som måste få fram kontanter för skolgången.Så med detta sagt, den statliga pantbanken ligger i startgroparna, beredd att skava av stålar ifrån fattiga familjer, när deras barn genom skoltvång tvingas att gå till den statliga skolan.. Ser ut att vara en bra affärs-ide´den grejen, eller hur?

Man pantsätter sina guldprylar, sina elektriska saker hemma, och också sina jordbruks-redskap. Noterade att räntan sträcker sig från 0.25% per månad för de minsta lånen, upp till över 1% per månad för lån på runt 20.000 baht.... Man räknar i år med en 25-30% ökning på pantade saker gentemot förra året.

Så kom till mig och säg att Thailand går bra. Ja jag vet.. Deras valuta lever sitt egna liv, militären svär på att landet går som ”tåget”, och ekonomin är helt under kontroll... Men alltför många tecken i ”skyn”, säger något helt annat. Det känns som fejkade nyheter många gånger, för att inte oroa valutamarknaden.

Thailand är ett land som lever helt tvärtom alla andra länder. Thailand ser till att ha en superstark valuta i sin thaibaht, och de har en superstark export, och enligt egna siffror, så är dom världsledande på många olika produkter, när det gäller just export. Hur stark export går hand i hand med en stark valuta undgår faktiskt mig.

Jag menar, landet för fan har ju inga unika prylar att sälja, utan det är Ris, Ananas, och sockerrör bland annat, saker som massor av andra länder säljer. Det är därför som jag undrar om inte Thailand är ett ”korthus” byggt på lögner... Och den dag det spricker för dessa jönsar, så är det förstås utlänningarnas fel, var så säkra...

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!


Chaiyaphum MMMCCXXVI, Thailand

13 maj 2018

89,0 kilo –88,6 kilo (26 km) 1 timme 43 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,712 (samma)Sanningen ser man,

medans lögnen finns i dina ögon!!

Idag är det söndag, och dagens clou är väl att Risto, finnen ni vet, bjudit hem mig och skall bjuda på lunch. Mr Vitlök kallar jag honom i smyg. Killen är helt frälst i vitlök på alla de konstiga sätt. Så i dag (söndag), skall han bjuda på något han kallar ”shrimp pan” till lunch, ja räkpanna, eller menar han räkkastrull, ja vi får vara glada att vi får mat, och hoppas att det inte innehåller allt för mycket vitlök bara...

Jag har retur-inviterat Risto samt York på lunch här hemma nu till tisdag, och vi skall avsluta detta med rotmos och fläskkorv. Jag har käkat 2 ensamma middagar med detta himmelska käk, så nu vill jag att dessa 2 gentlemen skall få ta del av detta mumsiga, och känna hur en rektig svensk middag skall smaka, till lunch, hahaha!!!

Jag kan nu stolt säga att jag behärskar min ugn vad det gäller bakning. Jag har slängt totalt 6 st underbart goa fina sockerkakor, som brändes som skam. Men nu så lugnade jag mig, och jag började att baka i ugnen på 150 grader, för kallt.... sedan 160 grader, för kallt det också.....

På 170 grader fick jag napp på sockerkakan, och den blev perfekt, medans kanel-bullarna ”nappade” på 180 grader redan, och blev kanongoa... NU nästa steg skall jag tillaga en Janssons Frestelse, men det är ett jäkligt dyrbart misslyckande, så jag måste försöka få till det ordentligt där, men jag tror att jag kommer att klara det gallant, ja vi får se..

Våran ”extradotter” Funfa, den tösen verkar stormtrivas här hemma. Hon är inte ett skit rädd för mig, hon är inte ens avvaktande, utan det fungerar kanonbra. Hon vill gärna lära sig engelska, men hon frågar hela tiden vad det heter på svenska. Jag försöker drivvla bort svenskan, ty den är ju helt meningslös att lära sig för tösa-biten.

Jag himla kul att det fungerar bra, och som jag sagt tidigare, Namkaeng  går omkring här som en stolt tupp på dynge-stan, och lär upp Funfa, och stundom läxar hon upp henne i husets regler, och falangens önskemål, och Yongans krav. Så jag är nöjd, hon skapar noll problem här hemma, och det är bara roligt att hon är här.Och dessutom så är ju det där irritations-momentet med pengar icke existerande. Ja ni vet ju att pappan och mamman betalar kalaset, så jag räknar inte med att betala, mer än kanske lite extra grejor på vägen, medans de tunga sakerna betalas utan åthävor av Funfas mamma och pappa...

Om vi skall prata lite ekonomi avslutningsvis då. Jo nu när krutröken har lagt sig här hemma med utgifter, ja ni vet både huset som bilen är ju färdigbetalda, så våra fasta kostnader är; matpengar numera 20.000 baht, och 16.400 baht i övriga fasta kostnader per månad som t.ex. följande kostnader;

Elen 2.300 baht, vattnet 350 baht, internetet 700 baht, AIA hälso/olycksfall försäkring 7.000 baht, bilförsäkring 1.400 baht, Livförsäkring 400 baht, medicin Lixiana 3,500 baht, resterande mediciner 750 baht. Ja detta ger då totalt per månad; 16,400 baht, och en total per månad i utgifter totalt; 36.400 baht.

Ja jag kan säga att det fungerar hyggligt, inget rikemans-liv, men där finns marginaler för lite grejor att unna sig, inte mycket, men lite grand. Jag tänker naturligtvis inte berätta i detalj vad jag tjänar, men  känner att det nog hade varit kul om man tjänat lite mer. Men så kanske man känt under hela sitt tidigare liv, eller hur? Samma med Er läsare?

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!


Chaiyaphum MMMCCXXV, Thailand

12 maj 2018

89,6 kilo – 88,1 kilo (32 km) 1 timme 53 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,712 (uppåt)Alkohol löser inga problem,

men det gör inte mjölk heller!!

Ja motorbiken blev inlämnad i morse redan, och killen sade att han kommer att vara klar klockan ”ha moon ghen” (17.00). Jag startade sedan min långa vandring hemåt. Hoppades innerligt på att INTE få skavsår av sandalerna, eller få ont i stortårna av det sattans promenerandet..

Jag började att promenera, och efter cirka 1 kilometer så stannade en gubbe på moppe, och frågade om jag var OK. Ja det värmer faktiskt denna omsorg. Jag pekade på magen och sade: ”ecksersy”, så fattade han direkt att allt var lugnt. Jag fortsatte, och det kom signlaler både från bilar som moppar som passerade.

Jag skall säga först som sist, jag hatar riktigt att promenixa, och göra det i ren bastuvärme är enbart trist. Jag finner absolut ingenting roligt i det hela. När jag precis hade passerat Big C och MAKRO, alltså halva vägen drygt, så kom det en kvinna lufsande emot mig...

Vafalls tänkte jag, det är ju Baloo, Yongyuts äldre syster, och där framme såg jag deras vinröda gamla sletna Izusu. Hon var orolig och frågade nåt jag inte fattade, men jag lugnade henne. Jag stegade fram till bilen, och där i satt förstås svågern Yutin också. Han frågade mig varför Yongyut inte körde mig.

”Nä sade jag, hon har inte tid med mig, hon äter kvistar, och grönsaker med grannfrun där hemma, så jag måste promenera hem i brist på fortskaffningsmedel”. Ja jag kunde naturligtvis inte prata så fint med Yutin, men detta med grannfrun var klockrent. Jag avböjde sedan med lagom förnärmad min skjuts hem, och sade med en medlidsam min, att det nog var bäst att jag gick hem och fick lite motion....

Jag fortsatte, och nu började det bli ganska segt skall sägas. Solen var stekhet och värmen  ar grym, jag tror runt 36 grader, och absolut vindstilla. Jag kände under fötterna, och sandalerna, att asfalten var kokhet, jag bara undrar vad som händer om sandalen spricker, ty barfota är fullständigt otänkbart på det underlaget.Till slut så kom jag hem, och Yongan var skitsur, hon hade haft ett helvete att förklara för sin syster Baloo och Yutin att jag bara skämtade, hon har inte alls suttit och ätit med någon grannfru, detta var bara falangens tråkiga humor. Dom hade inte trott på henne speciellt mycket.

Hon tvingade mig att ringa dom och förklara läget, att Yongyut inte alls var så taskig emot sin man, och lät honom pinas ute i solhettan. Jag fick telefonen och sade till dom båda via högtalartelefon att; ”Jag bara skämtade (joking), jag är en bad falang”... Jag hörde dom skratta gott där i andra ändan....

Klockan 16.30 ringde reparations-killen igen, och meddelade att kalaset gick på 3.200 baht, så vi stack hemifrån med bilen, och jag gick in och betalade. Han visade stolt upp allting han hade gjort med moppen. Och det skall sägas direkt, visst kan man tycka att 3.200 baht är mycket, men om jag kan hålla denna moppen i topptrim efter dessa 10 långa åren, medelst en årlig bra service, så är jag beredd att fortsätta med det.

Han hade bytt skyddet för avgasröret, bytt blinkisen, bytt båda däcken, bytt oljan, bytt tändstift, bytt fjädringen på dämparen fram, det var några mer smågrejor också, men dessa har jag redan glömt. Motorbiken kändes som ny när jag åkte hemåt, så jag var sten-nöjd med killen och motorbiken...

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!


Chaiyaphum MMMCCXXIV, Thailand

11 maj 2018

88,9 kilo – 87,5 kilo (40 km) 2 timmar 22 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,700 (uppåt)Sanningen visar sig,

som en oljefläck flyter upp till ytan!

Grannen Håkan och hans fru och fruns dotter, är ju i Sverige på besök 4-5 månader. Tösen dock, hon är 13 år i år, skall ju börja skolan snart, så hon kom hem innan de andra kommer, senare i juni månad. Hon knackade precis på dörren här, och det visade sig att hon hade en plastpåse full med myspys-mat ifrån Sverige, till en svulten svensk falang i Chaiyaphum.....

Jag öppnade påsen, och snålvattnet rann riktigt ordentligt på mig. Och om jag får vara så fräck att berätta, så skall jag härmed rabbla upp de saker jag fick..... 1 paket med rotmos (pulver), 2st  fläsk-korvar, 1 x 3-pack med makrill-filee´r, 2 st tuber med räkost, 1 st räksallad, samt 1 paket Leksands knäckebröd...

Lyckan är fullständig, och nu är det dags för den fagre falangen att gå upp i vikt igen..... Jag vill på detta sätt tacka Håkan för hans generositet, att skicka med detta till mig, han har alltid varit en hyvens kamrat den killen..... Så nu är det min tur att bjuda igen då...

Jag var nere och beställde tid idag för att göra service på vår motorbike, ja den ligger ju på 10;e året nu, och är lika pigg som den alltid varit. Men jag börjar höra lite ljud ifrån motorn som jag inte hört förut, och jag hör lite ljud ifrån hjulen och ramen, som jag heller inte hört förut.

Och på toppen av detta så har plastskyddet på avgasröret, i stort sett förtvinat med ålderns rätt, och måste nog ersättas tänker jag... Så idag när ni läser detta, så skall jag lämna in hojjen, och sedan skall 67:åringen promenera i bastuvärmen hela vägen hem, alltså 7 kilometer. Jag får trösta mig med en baseboll-keps på skallen, och sandaler på fötterna, och ett stort fett leende, det skall väl ta mig hela vägen hem hoppas jag....

Ja jag har bakat nu igen efter de första bakslagen ni vet, med att jag fick slänga kakor och bröd. Härom dagen så bakade jag 2 stycken sockerkakor, båda fick jag slänga helt värdelöst svarta blev dom igen. Jag har försökt plugga, läsa, och fatta vad invection och andra prylar är, som dom har i dessa nya ugnar.En sak fattar jag i alla fall nu, och det är att de moderna ugnarna, i alla fall den jag köpt nu, fungerar alldeles för bra, jag kan inte köra sockerkakan på 200 grader som receptet säger, det funkar bara inte. Jag var idag nere på runt 160 grader, men jag tror det var något för lite.

Ty dagens sockerkaka blev bra ur det hänseendet att den inte blev bränd, och det är ju en stor framgång. Men innanmätet var inte alls genombakat. Jag gjorde som jag brukar göra, jag lade den i frösaboxen, och fick ner den köldmässigt, och när jag tog ut den ur frysen efter 2 timmar, så var den halvfrusen, och den var fast och perfekt faktiskt i konsistensen...

Jag vet inte exakt vad det är, men ugnen verkar nu vara lite bättre, och inte så jäkla vass och illa het, när man bakar. Kanske den har reglerat sig själv, och är mer normal nu då. Skall pröva imorgon igen med en kardemumma-kaka, och se hur den blir....

Ja det gäller ju att inte ge upp. Jag gillar dessa bullar, och kakor, och matbröd, och lite terapi är det ju faktiskt att ha något lite att göra, vid sidan av att sitta vid datorn, och/eller åka ut med cykeln.. ja vi alla får ha en god dag idag fredag den 11 maj i Guds, och nådens år 2018...

Handskak
obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!


Chaiyaphum MMMCCXXIII, Thailand

10 maj 2018

88,9 kilo – 87,9 kilo (31 km) 1 timme 49 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs;  3,693 (uppåt)En affär kan göra dig till kung,

men berövar dig all fritid!!

Återkommande till grodynglen ifrån förra kapitlet, thaiarna (isaan) de kokar sina grod-yngel först berättar Yongan stolt, medans kineserna äter grod-ynglen simmande fräscha och fina. I gengäld, så har isaan-borna en huskur som heter duga.

När ett barn har tal-svårigheter i väldigt ung spädbarns-ålder, så kan man ju alltid kurera denna misshällighet på följande sätt. Man tar grodan och slå den försiktigt emot barnets mun. Barnet kommer då att kunna börja tala och vara normal framgent.....

Ja alla sätt är ju bra, utom dom dåliga, och dessa medicinmän ute i byarna, undrar hur många människors liv dom egentligen indirekt och direkt dom har på sitt samvete i sin yrkesutövning...... Jag undrar bara hur många grodor min morsa fick använda på mig, nu går det ju knappt att få stopp på mitt tjöt.... hahaha!!

Fick idag höra en bra vinkling för de av oss som kallar oss själva för fattigpensionärer, och inte ser någon vidare lösning på problemet med äldrevård, med läkarvård, med boendet, och också med mat och tandläkare. Förslaget var ju då som kom i dagen, att man ju kan bli knark-kurir, och se till att åka dit i Sverige.

Med fängelsestraff som väntar en, så är man ju garderad med gratis boende, gratis 3 mål mat om dagen, man har sin pension, man har en garanterad utomhus-vistelse varje dag, vilket våra pensionärer inte har. Och man kommer att ha gratis medicin. Och på toppen av detta så släcker fängelsevakterna lyset varje kväll.

Skulle denna strategi misslyckas, och man INTE åker fast, så kommer man ju att tjäna så pass goa pengar, så man kommer att ha råd med allt detta med de pengarna. Så man kanske kan säga att den strategin är ett s.k. ”vinn vinn” läge!! Dock kanske man skall avhålla sig att åka fast nere i Thailand, ty fängelset här nere är rena döden.....

Fasen va bökigt det är med alla dessa bankkonton och bankböcker som vi har här i denna familj. Jag har berättat om det förut, men det tåls att sägas igen. Yongan, och kanske thai i övrigt, vet ej, verkar ha en förkärlek av någon anledning att ha många bankkonton, och flera olika banker. Och detta tro TROTS deras misstänksamhet gentemot bankerna.

De köper mycket hellre guld att visa upp för varandra än att spara pengar å bank på konventionellt sätt...
Jag har försökt att utröna varför, men får det vanliga som svar... ”falang fattar ingenting”... Så idag så kom det pengar ifrån Sverige och jag fick nöjet att göra en rejäl turne´ runt Chaiyaphum, och sätta in och ta ut stålar....Ja först så fick jag stövla till Big C och ATM;n där, alltså Bangkok Banks ATM där, jag tog ut 2x25.000 baht.
När jag sedan skulle ta ut de sista 16.000 bahtingarna, så blev det stopp... Jag gick då in på själva bankkontoret, och efter 20 minuters väntan i kön, så meddelade de anställda stolt, att jag måste ha bankboken med mig och inte ATM-kortet, om jag skulle kunna ta ut mer pengar...

Så hem, hämta bankboks-helvetet och sedan raskt tillbaka igen till Big C, fick ut mina sista 16.000 baht. Problemet med ATM;en var helt enkelt att det låg en spärr på 50.000 baht maximalt uttag per dag... Jag gick sedan vidare till Siam Comm. Bank och satte in på Namkaengs bankbok....

Fortsatte ned till Khrung Thai´s kontor nere i stan och satte in pengar för mitt inköp av ett nytt pass (6.500 baht) i juni månad. Sedan vidare ned till Kasikorn Bank och satte in pengar till min agent i Bangkok, för sista shipping-affären. Jag stack sedan till butiken ”Koncept”, och köpte en ny dator-stol att sitta på och kolla film/arbete i.

Vidare till Bens Bar, käkade en underbar Bolognese, och sedan stack jag till Khrungs Ri bank, eller som den heter Ayutthaya Bank (Gula banken) och satte in månadspengen för min AIA-försäkring. Sista banken på listan blev sedan att sätta in 6.000 baht på Yongans konto på Farmer Bank.

Dagen avslutades till sist med att jag stannade på vattenverket och betalade vår vattenräkning.... Så det blev en härlig dag, och man var fullt svettig och sleten när man äntligen kom hem. Men nu var det gjort, och det är alltid lika kul att glida runt bland dessa banker, och träffa de anställda, och skämta och le ikapp med dom.

Trevliga damer, och kanonsnygga är dom mesta av dom. Eller så tycker jag bara det för att jag är gammal, och sleten, och ärrad, och tycker att allt i kjol är snyggt.....

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!Chaiyaphum MMMCCXXII, Thailand

9 maj 2018

88,6 kilo – 87,7 kilo (31 km) 1 timme 53 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,625 (uppåt)Sanningen är som en pannkaka,

hur platt du än gör den,

så har den ändå 2 sidor!!

Jag köpte ju 100 mB internet-hastighet för några dagar sedan. Jag har faktiskt inte sett röken av några 100 mB överhuvudtaget sedan jag ”fick” det. Maximalt så har jag haft ungefär 70 mB, inte mer. Oj va bra kanske någon tycker, och det tycker ju jag också, men betänker man att jag fick betala extra för att få 100 mB, så är ju 70 mB ganska långt ifrån det målet, eller hur?

Idag igen, så kollade jag, och nu nöjde jag mig inte med 2 stycken ställen, jag kollade på 4 stycken olika speedtest-ställen, och så här gick det med den grejen. Hos 3bb egna sajt så fick jag; 47,3/28,0.. Sedan hos ADSL fick jag; 67,07/3,89, men detta ställe har alltid varit ett jäkla ”glädje-ställe” tycker jag....

Sedan kollade jag hos OOKLA, där fick jag 60,11/30,98, och sedan slutligen så valde jag Truevision speedtest, och där blev resultatet; 71,2/34,0... Så med en sådan här spridning så undrar jag fanemig, vilken hastighet har jag EGENTLIGEN?  Finns det något ställe som man verkligen kan läsa av vilket internet-hastighet jag har?

Jag funderade på det, med att jag ju ofta gör narr av thai och deras olika maträtter. Man kan ju faktiskt säga att ingenting är fel, och ingenting också då kanske är rätt, heller för den delen. Om någon äter fotsvamp i sin kultur, skall man då säga att det är fel, och när är det OK att säga att det är fel.Är det fel att säga att fotsvamp är äckligt när man bor hemma i Sverige, eller skall man kunna klanka på det när man bor i det landet som käkar just fotsvamp. Jag reagerar i alla fall när man ser kineser käkar grodyngel, och levande på kuppen, måste killas gott i magen på ungen, som käkar dom..Så med detta sagt, så kanske jag skall sluta att klanka på isaan-maten, och den ruttna stinkande lukten, och istället vara glad för att dessa människor funnit saker att äta, som vi andra glömt av sedan kanske 300 år tillbaka i tiden. Det är upp till var och en att häva i sig vad dom vill. För den kines-pojken på fotot, så kanske rotmos med fläskkorv är lika stinkande äckligt, som grodyngel är för oss?

Jag var på Big C idag, och handlade på mig ett rivjärn, det kostade mig bara 79 baht så jag var väldigt nöjd med detta. Men som jag sagt förut, Thailands prishöjningar är inte alls att leka med. Hemma i västerlandet, så pratar vi ju om procent när vi höjer priset, detta med tanke på den nationella ekonomin, och inflationen i slutändan.

Här tror inte jag att ens de ”högutbildade” riktigt fattar konceptet med prishöjning, och storleken på desamma. Jag köpte ströbröd idag. För några veckor sedan, så kostade en paket 31 baht, nu kostade exakt samma produkt 39 baht, alltså en höjning på 8 hela baht vilket då motsvarar runt 26%!!!

Marmeladen noterade jag hade höjts tidigare, från 57 baht upp till 67 baht, och här snackar vi om cirka; 18% i prishöjning. Jag misstänker att thai inte har en susning helt enkelt om varken siffror, inflation, statistik, och vilken påverkan priserna har på typ inflationen.

Men vem är jag som svensk, att klaga och gnöla på dinga thai, som gör omedvetet tvärtom allt förnuft, men ändå i slutändan, har en skit-valuta, som fungerar bra mycket bättre än den gravt misskötta svenska pesetas-valutan.... Så jag slutar här och nu, låt dom höja hur fan dom än vill, sådana saker fungerar grandiost här borta i Asien tydligen..

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!


Chaiyaphum MMMCCXXI, Thailand

8 maj 2018

88,9 kilo – 87,6 kilo (26 km) 1 timme 42 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,605 (nedåt)Bistånd innebär ofta,

 att fattiga människor i rika länder

 skickar pengar till rika människor i fattiga länder"

idag så ville jag inte låta dagens ordspråk bara försvinna, som det brukar göra varje dag, då aldrig någon kommenterar alls. Jag finner det vara en riktig sanning som rubriceras här, och jag skrattade gott när jag läste om detta med bistånds-pengarna... Och naturligtvis, inte någonstans finner man att rikt folk i någon större utsträckning, tillhör skaran av bidrags-GIVARE.... Snarare MOTTAGARE då....

Igår på min cykeltur, på slutet av min tur, så passerade jag igenom den ”dåliga byn” som Yongyut kallar den. Hon varnar mig ofta om just den byn, och menar på att man helst skall inte åka igenom där efter mörkrets inbrott. Hon menar på att det är flera farliga typer som bor där... Dom är fattiga, och därför så tar dom vad dom kan.

Jag vet inget om det där, har aldrig märkt annat än att dom verkar vara otroligt fattiga, och som ni vet nu, så är det ju som så här i Thailand, att ju fattigare det är, desto skitigare är byn också. Men det mest utmärkande för den byn, är ju att det är här som Herr Sawatdee khap” bor.Ja ni vet den där mentalt sjuke kille  i 30 års åldern, som står och ropar satawdee khrap till ALLA som passerar på huvudgatan i byn.... Ser han mig som är falang, så ställer han sig dessutom i givakt när han hälsar... Så igår timade sig följande då för min del, och det var riktigt oroväckande på ett gött sätt....

Jag kommer cyklande, ut mitt i vägen kommer en tjej i kanske 35 års åldern, faktiskt riktigt snygg var hon. Hon viftade och vevade och ville jag skulle stanna. Efter lite tvekan så stannade jag. Hon blev glad, pekade, och sade att de hade ”Guetio” (en slags thai-maträtt) för 20 baht bara!!!

”You eat with me”.... bad hon mig,,,,, Nä kan inte sade jag, ”Im läoo” (jag är mätt på issan-språket).  Hon fortsatte... ”you drink Leo with me”?` Solly sade jag, ”my wife very angry, not like it”.... Faan tänkte jag här har man stans chans på en brud, och så tackar man nej.

Tänk hemma i Svedala där fans ju inte ens ordet nej i min ordbok, när det gällde tjejer och sex.... Men usch va jobbigt det är när man är sexig, och det riktigt strömmar ut sexuella impulser ifrån en, där man cyklar fram... Jag måste försöka att dämpa ned min aura, av det som damerna attraheras av från mig!!

Jag berättade för Yongan senare när jag kom hem vad som timat sig, och förklarade för henne vilken tur hon har som har en sådan karlakarl, som klarar av att säga nej med eftertryck. Ja jag berättade ju inte att jag nästan grät när jag sade nej, där på vägen mitt i byn... Yongan suckade, och sade bara ”old man, you are a bad man”.. Jag tror faktiskt inte hon riktigt ser mig.......

En annan sak nu..... Bangkok stad har nu äntligen kommit fram till en lösning på alla de avfalls-problem som dom haft allt sedan staden grundades. Man har uppfunnit en typ av skit-container för skräpet, detta skräp som det är tänkt att befolkningen skall slänga i dessa bingar, istället för att göra som dom alltid gjort i alla tider, genom historiens gång.

Nämligen slänga skiten i; havet, i stadens kanaler, i stadens parker, på stadens alla gator och rabatter, och slänga skräpet precis där man står och går... Att en thai ens tror att en annan thai skall ta ansvar, och slänga sin skit i en container, istället för att bara droppa det på gatan, eller i kanalerna, är en dröm som bara en drömmare kan tro.

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!Chaiyaphum MMMCCXX (3.220), Thailand

7 maj 2018

88,6 kilo – 87,6 kilo (20 km) 1 timme 16 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,608 (uppåt)Elaka tungor tystas,

med skrammel av mynt i din ficka!!

Jag vill gärna komplimentera då gällande gårdagens kapitel. Jag fick förstås in en del kommentarer, vilket jag naturligtvis uppskattar, ifrån Er läsare. Och det handlade samfällt om varför jag/vi som flyttar hit, och INTE assimilerar oss i den thailändska kulturen, vi är samma personer som kräver att ”våra” egna utlänningar skall göra det hemma i Sverige. De skall alltså göra det som vi själva struntar i.

Ja mina vänner, jag älskar denna argumentation faktiskt, ty i min värld så är den så genialiskt enkel.... Jag kommer till Thailand, jag får NOLL OCH INGENTING av Thailand som nation. Deras kultur bjuder INTE in mig att någonsin bli en ”fullödig” medlem, snarare nöja mig med att vara en sällsam fågel.

”Våra” ytlänningar/invällare som kommer till Sverige, jag pratar nu om dessa som kommit nu de sista åren, det är folk utan kläder på kroppen, passet har dom slängt åt helvete, dom ljuger om allting känns det som, och dom vägrar i stort sett att inlemma sig i svensk kultur.....

"Men varför skall DOM, när du själv inte gör det"?. Ja men ”gubbar och kärringar, vänt lit, nu ladder han öm”; Dessa ytlänningar som kommer till Sverige har ingenting med sig, vi falanger som kommer till Thailand har vår egna försörjning med oss, och ligger INTE Thailand till last alls, tvärtom, vi binder oss med en thailändsk kvinna, som vi tar hand om. Hon har oftast barn, och dom tar vi hand om, och sedan så brukar det vara någon i släkten som behöver nödhjälp, och då finns vi falanger så klart och hjälper.

Men jag skulle vilja se Herr Olsson få problem när han fyllt 84 år, och lider svårt ekonomiskt vid tillfälle, och se hur många Achmed och Abdullah som har möjlighet att hjälpa, eller ens VILL hjälpa... Så snälla ni jämför inte ens på samma dag, oss svenskar, som flyttar till Thailand,,, med våra invällare i Sverige, som bara har i sikte att leva på våra surt förvärvade skattepengar, som PK-eliten så glatt delar ut, och ger bort..Detta i alla fall, ger mig friheten att kunna välja, OM jag vill assimilera mig i kulturen här i Thailand. Ty får jag ingenting, blir jag vägrad att ses som ens en människa, ifrån ett speciellt land. Ja dom kallar mig falang bara, viftar bort min förklaring om att jag kommer från landet Sverige, de fattar inte ens konceptet ”land” för övrigt...

Och de fattar heller inte, att vi falanger har våra olika språk i våra olika länder, och de bryr sig inte heller. Så jag sköter mig och de mina, och skiter i Thailand i det stora hela. Det romantiska fjanteriet med kärlek till Thailand, det får turisterna hålla på med, sådant trams unnar vi inte oss som bor här tror jag... Men nej, nu över till ännu roligare saker...

Kursen på kronan dök ju med jämna fina tag, ned ifrån 3.80 cirka, sakta mak ned till hela 3.55. Jag trodde att min sista stund på jordavalvet var kommen. Men så började den sakta sakta att maka sig uppåt, och nu ligger den och snurrar på 3.61 cirka. Skitvärdelös kurs, man får hoppas att den går upp, och att undrens tid ännu inte är förbi..

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!


Chaiyaphum MMMCCX, Thailand

6 maj 2018

87,9 kilo – 87,1 kilo (26 km) 1 timme 34 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,601 (nedåt)Det behövs ingen kalender för att dö!!

Har haft ganska goa pratstunder med folk om detta, med hur man skall ”leva” sitt liv, när man bor i Thailand. Ja som ni förstår så är det en jättestor ”palett” av färgglada åsikter, önskningar, och viljor. Och naturligtvis så skiljer det sig markant åt med åsikterna, beroende på var man bor för tillfället.

Ja de som bor i Sverige har ju verkar det som, i regel väldigt bestämda åsikter om detta. Jag vet inte, men det känns stundom som om de åsikterna är färgade av någon slags romantik eller önskedröm, som man haft i långa tider. Det är också ifrån de som bor i Sverige, som tycker att när man bor i Thailand,.

Ja då skall man; lära sig språket, umgås med thailändarna, de finner ingen anledning att ha umgänge med andra falanger, ty då kunde de lika gärna bo kvar i Sverige. Och till sist, det är också där som man finner den där goa åsikten, om att man nog borde leva i en thai-by ute på landet, och ta till sig thailändsk kultur.

Det är också ofta dessa, som är helt inne på att slafsa thai-mat i alla de former, och skepnader.  När man försöker prata med dessa människor, som alltså INTE tagit ett endaste steg ännu utanför sin egna ytterdörr hemma i Sverige, så stöter man på järnhårt motstånd.

Det är därför en helt annan sak, när man pratar med folk som bor här nere redan. Illusionerna och drömmarna har för dom realiserats redan, och kanske krossats till en del, och de har fått se och leva i verkligheten, på ett helt annat sätt än den hemmaboende svensken, eller falangen skall man säga.Det känns när man pratar med folk här som att de flesta, dock inte alla, de vill ha ett falang-umgänge. De inser att de troligtvis är för gamla för att hinna lära sig thailändska språket, innan de trillar av pinn. Och de finner heller noll anledning att ändra på precis allting i sina liv, bara för att dom bor här i Thailand.

Ja jag kan ju säga det att anledningarna till att vi som bor här, oftast inte assimilerar oss speciellt mycket, eller ens bra, är av flera olika orsaker. Jag finner så enormt klara levnadsregler i Thailand, som inte tillåter mig att bli accepterad som en like, och jag finner thailändarnas accepterande av oss utlänningar som varande noll och ingenting.

Jag menar, deras leenden och välkomnanden sträcker sig fram till att man är välkommen vid deras "läger-eld", men sedan är det stopp. Och det är väl just där som en del falanger inte inser riktigt att dom är "utanför", man misstar sittandet vid "läger-elden", för att man är accepterad till 100%, utan åtskillnad...

Som icke släkting så betyder man ingenting när det gäller att "ställa upp" för varandra känns det som, och som varande utlänning som sagt var, så är man bara likt burfågeln där borta i hörnet, något grant att titta på när tristessen bland thai i byn blir alltför stor... Och också ger det ju ett samtalsämne och det är ju oerhört viktigt i deras stillasittande (liggande) liv.

Det liksom spricker i sin linda på studs, på direkten här där jag bor. Vi lärde oss omgående att i en thai-by kan vi bara inte bo, där är ett helvetes liv dygnet runt, skitet, luktar illa, och noll privat-liv. Vi finner utan ansträngning, dessa muromgärdade hus-områden precis överallt, som ju är så inbjudande för oss falanger.Oftast snyggt och fint, civiliserade thailändare som bor där, i hygglig samklang med falangerna, och hygglig hänsyn och respekt visas varandra. Så genom att vi INTE tvingas bo i den hemska skitna thai-byn, så har vi ett val i livet här. Och det är med stor förtjusning som falangerna som bosätter sig här, antingen bygger själva en kåk.

Eller hyr en kåk, eller köper ett färdigt hus, i ett av dessa muromgärdade bostads-områden då... Det räcker sedan att vi ramlar ned till de stora affärerna MAKRO, Big C, eller Tesco Lotus, så ser man mängden falanger här, man ges tillfällighet att umgås med varandra om man så vill, och man utbyter erfarenheter med varandra, och i takt med detta utbyte, så inser vi att vi faktiskt KAN leva i Thailand, på våra egna premisser.

Vi måste inte bli som thai, och käka deras mat, och helt bryta med vår egna kultur. Så det är gött liv man funnit här, och man har funnit sig tillrätta mångt mycket bättre, än man vågade tro när man kom hit. Jag lever i stort sett samma liv här i Chaiyaphum, som jag skulle ha levt hemma i Askim, om jag bott kvar faktiskt. Fast med MYCKET mer vänner, och kompisar nu då skall sägas.

Dock skall sägas, som ni alla vet, så i denna värld så finns det alla sorters människor, och naturligtvis stöter man på dessa enstöringar, dom är extremt få till antalet, men de finns, och dom är jävligt enerverande måste jag säga. Riktigt otrevliga "saker", som helt negligerar andra falanger och tittar bort, tittar ned, och verkar må illa, när man finns i deras närhet.

Dom äter samma mat som frun och fruns släktingar, har i stort sett samma kläder som dom, och jag får känslan när jag ser dessa udda karaktärer, att dom nog inte är riktig OK mentalt sett, har ju kallat dom socialt handikappade tidigare, och jag står nog för det uttrycket fortfarande, efter 10 års boende här.....

Handskak
ps. Varning utfärdas härmed för att generaliseringar skrives med hjärta och hjärna och mycket gärna... Så ta inte åt Er bland ni läsare, om ni råkar vara av en kategori av folk, jag rackar ned på... undantag finns säkert. Så sitt lugnt i båten, och njut av sanningarna som kommit i dagen just denna morgon......

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!


Chaiyaphum MMMCCX, Thailand

5 maj 2018

87,7 kilo – 86,8 kilo (26 km) 1 timme 32 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,612 (uppåt)När hjärtat är fullt,

så tåras ögonen!

Så har då dagen kommit för Stig Kvale, pedofilen, som jag ju berättat om tidigare. Tydligen så är det inte populärt i alla läger att prata öppet om slika saker, och öppet anklaga folk, och också kalla saker och ting för dess rätta namn. Jag fick svar på forumet från synonymen ”Bxxxe” som anförde att jag inga bevis hade, och att det var fel människa som jag pekade ut i sammanhanget. Han hade googlat sade han.

https://www.bangkokpost.com/news/crime/
1457510/norwegian-arrested-on-child-porn-charges

Trots att jag visade upp länkar till TV-.program från Norge, som intervjuat fanskapet här i Chaiyaphum, så hade jag pekat ut fel gubbe. Jag sket i vad han sade den killen, ty det är alltid enklare att gnälla och peka ”fel”, än att själv ta reda på sanningen, ofta är dessa människor för lata för detta.

Jag berättade ju sedan efter ett tag, att han hade stuckit till Khon Kaen. Nu igår i Bangkok post, en av Thailands större tidningar, så rapporterade dom att polisen hade plockat in och arresterat denne norske Stig Kvale (se fotona), här i Chaiyaphum. Han hade tydligen tagit sig hit tillbaka till den thai-fru med 2 små barn, som han bott ihop med under flera års tid.Slutet gott allting gott, de tog honom, han sitter i finkan nu, hans VISA blir han av med för GOTT, och blir deporterad om några dagar tillbaka till Norge, bannad på livstid här i Thailand. Anledningen till att det till slut hände något, var att en myndighet i Norge, slutligen hade ,,,,”fått reda på”,,,,, att detta svin befann sig här, och den myndigheten hade alarmerad polisen i Thailand, som alltså snabbt och elegant fann pedofilen Stig Kvale..

Man undrar ju i ett sådant här läge OM det gjorde nytta att jag skrev till norska ambassaden, och gnällde högljutt på dom och på Norge? Man vill ju tro att det naturligtvis INTE hjälpte, men innerst inne så kanske den kvinna som var så jävla tråkig, och inget ville göra på ambassaden, kanske trots allt slog larm hem till Norge.

Man får naturligtvis aldrig reda på det. Att Norge skulle erkänna att en svensk hjälpte dom fånga in en norsk pedofil, hahahaha.. Det är ju samma som att bli 2;a på skidor EFTER en svensk, hahaha!! Alla verkar nöjda och glada nu i alla fall, och våran ”Bxxxxe” på forumet, om du läser detta, ibland är det bra att ha fel vet du väl!!

http://www.nationmultimedia.com/detail/breakingnews/30344536

Thailand skall fräscha upp sina IQ-tester bland barn. Ja dessa IQ-tester är en stor grej i Thailand. Och i min värld när jag läser det, så blir detta väl ytterligare en sak som Thailand kan bluffa med, inbilla folk att Thailand är civiliserat, och ett progressivt land i sin bästa ”kostym”...

Ja lycka till... OM nu dessa IQ-tester skulle bidraga till att Thailand kan erbjuda en avsevärt bättre kvalite på sin utbildning, så skit samma hur mycket bluff det är på statistiken. Men inkröktare folk har jag aldrig, eller sällan sett förut. Dom "uppfann" internet, och dom hade ju sin ”Somsak” uppe på månen före alla andra på jordklotet.

Så varför skulle Thailand behöva motivera sig att bli bättre, man kan ju aldrig bli bättre än bäst, eller hur. Läste att deras sista tester visar att runt 6% av skolbarnen ligger UNDER 70, och detta anses ju som mer eller mindre ”förstånds-handikappade” barn... Det normala intervallet ligger runt 100, och mer om man vill jämföra med de internationella konkurrenterna sades det.

Och runt 38% låg under 90 i resultat. Man kanske inte kan utläsa så himla mycket i detta, men när man kikar och tittar riktigt på det, så har vi alltså bland Thailands äldre skolbarn en siffra som säger i klartext att MER än 40% ligger under 90 i resultat, och är odugliga, till att ens jämföra sig med sin omvärld. Ja det är väl framtida ris-arbetare eller slashasar, görandes inget annat än ofog i städer och byar i Thailand  .

Lite hårddraget, så kan man säga att hälften av studenterna är värdelösa i den aspekten. Fortfarande någon som tycker att thailändsk utbildning är bra, och vill sätta sina ungar i det eländet? Det är fantastiskt hur detta land klarar av att fokusera sig på helt fel saker.Varför inte inse fakta, och se med öppna ögon att man MÅSTE helt enkelt se till att de skaffar sig en kultur, som är bra mycket mer öppen gentemot sin omvärld, och inte ENBART låser in sig på alla de områden som finns. Hör man en sång där det sjöngs på engelska, så tycker en thai att man skall skruva ned volymen, det är så skränigt.

Om exakt samma sång spelar men sjöngs på thailändska, så höjer man, och berättar med dräglande öron hur och vad den låten textmässigt handlar om. Äter man falang-mat, så är det äckligt och man skall nog passa sig. Säger man att ingredienserna är inhandlade på Big C, så är det plötsligt ätbar mat....

ALLA impulser, och rutiner, och vanor, och nyheter som kommer ifrån utlandet, tas inte emot med varma servetter här, MEN det blir OK så fort som man tar just den grejen, och man gör den salongsfäig genom att märka om den, och ge den ett thailändskt namn,, DÅ är det helt OK och blir populärt, och hela den thailändska befolkningen tror att detta är en thailändsk pryl, uppfunnen och tillverkad i Thailand... LOC = land of copies..

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!


Chaiyaphum MMMCCX, Thailand

4 maj 2018

88,0 kilo – (0 km)

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,591 (uppåt)Män tänker,

och Gud skrattar!

Idag så köper jag min nya ugn, den kostar 5.990 baht, vilket får anses vara ett bra pris. Prislappen var 6.990 baht ifrån början, men damen som sålde och jag, har ju en affärs-relation sedan 2008 nu, och jag brukar köpa mina saker av henne. Och hon ger mig bra pris i gengäld... Så nu blir det bakning igen, skall bli kul att kolla in om ugnarna har utvecklats sedan jag handlade min förra 2009?

Idag så är det full salut här hemma. Paengtha, svärmodern stod plötsligt på farstutrappen, och såg glader ut. Jag visste att Yongyut skall med henne till sjukhuset fredag morgon, så jag visste hon var på gång. Jag höll precis på med att förbereda att skala potatisen, och frågade henne om hon var hungrig.

Och att fråga thai detta, är ju lika utsiktslöst som att sälarna i säl-dammen i Slottsskogen Göteborg skulle tacka nej till fisken man slänger till dom. Hon var hungrig, och hon nickade och log välderliga, när jag berättade att hon skulle få potatis, en typ sås till bestående av Ristos blandning, alltså gräddfil med iblandad kaviar.... kanongott.

Och sedan fick hon bacon och ägg till.... Yongyut berättade sedan att tanten hade tagit sin telefon, och ringt någon släkting uppe i Nong Bua Daeng 7 mil bort, och berättat att ”unceln” hade lagat mat till henne, och att det var riktigt god mat... Så visst kan man få thai att äta falang-mat även om det är riktigt segt oftast. Det tarar att dom vänjer sig som små barn först..Både Namkaeng som Funfa käkade samma mat, det var bara Yongan som var ståndaktig, och hellre vill ha sina illaluktande rötter, fotsvamp, grenar, och röten fisk till middag. Men jag fattar det, är man född och uppvuxen med att käka detta, eller ängamat, eller fläsk och löksås, så vill man ju helst ha den maten livet ut....

Vädersnack hatar jag, men lite grand då.... De sista 2 veckorna så har det regnat vareviga dag, men regnet kommer först runt 14;tiden, och sedan kan det vara av och till fram tills nästa morgon, då solen skiner så vackert igen. Vid denna regnperiod, och naturligtvis även den stora regnperioden framme i september, så får man hålla sig på asfalt, grus, och cement när man cyklar.

Att ta sig ut på risfälten är en tung, en riktigt tung sysselsättning i blötan, så det håller man sig undan helst. Och cykeln blir ju genomdränkt med grus precis överallt, och blir tung att cykla på också, gruset ligger i ögonvrån, inne i öronen, innanför brallorna, och t.om. under t-shirten, när man cyklar i sörjan ute på risfälten.

Nu tror jag fasenimej att 80% av de gubbar man umgås med något så när, har åkt hem till ”mamma” i Sverige, secka mesar... Ja de kommer ju ned på höstkanten, och stannar till vårkanten, och vill sedan hem och göra, va då? Inte en aning, dom säger i alla fall att det skall bli så himla kul, att träffa barnbarnen, barnen och släkten, grannens katt, och sin plastbåt inhandlad för svarta stålar i Simrishamn..

Handskak..

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!


Chaiyaphum MMMCCX, Thailand

3 maj 2018

87,6 kilo – 86,7 kilo (36 km) 2 timmar 7 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,563 (nedåt)Det är lättare att finna fel hos andra,

än dygder hos sig själv!!!

Jag har ju tidigare undrat, och därför också frågat Yongyut om, varför thai säger [i]Tesco Låta(t)[/i] istället för [i]Tesco Lotus[/i] som det ju stavas.. Jag tänkte ju först att de säger så, därför att de inte klarar av att säga [i]Lotus[/i], så som vi uttalar det.... Det var min första tanke..

Yongyut berättade då att de inte gärna säger [i]Lotus[/i] eftersom det mer beskriver kvinnligt underliv eller nåt sånt, så därför ändrade thai till [i]Låta(t)[/i], för att få det mer salongsfäigt!! Kolla gärna med Era fruar, blir säkert ÅTERIGEN många som helt eller delvis säger att det inte stämmer... Kan vara kul att höra snacket i alla fall....

Kom idag i kontakt med en kille som verkligen hade mycket att säga, faktiskt mer än vad jag hade att säga, och det vill inte säga lite det, hahaha!! Vi träffades på Big C, det är ganska vanligt att man träffar folk där och kommer i samspråk.

OK det finns ju ett antal skittråkiga gubbar som nog skulle ha stannat hemma i Sverige, och tråkat ut den svenska befolkningen, istället för oss gamänger här i Thailand, men det är väl att önska för mycket tror jag.

Det slutade med att vi satte oss på food-courten på Big C, dom har ju byggt om där, och ingenting är sig likt längre där. Men vi pratades vid i alla fall, och han berättade utan vidare prutning om hur ”hans kompis” hade blivit lurad av en dam ifrån Isaan. Jaha frågade jag; Var skede detta då?

Ja dom träffades nere i Phuket sade han. Och han fortsatte, "min kompis blev störtkär direkt, inledde ett förhållande, och började betala ganska hyggliga belopp till denna dam". Men fortsatte denne kille, "hur jäkla dum får man vara. Vuxna människor strör pengar omkring sig precis som om dom skall dö i morgon dag"...

Han fortsatte, det är så man önskar att han gott kan ha skiten när han är så dum. Och sedan bredde han på, och berättade för mig hur man verkligen skall gå tillväga här i Thailand mot dessa thaidamer som vill scamma en... Ja dom alla vill ju åt ens pengar fattar du va sade han till mig. Ja för fan svarade jag. Och jag vill åt deras underliv.... Han titta snävt åt mitt håll...Är inte det rättvist då så säg!! Vad menar du sade han då... Han fattade ju inte ett skit att jag drev med honom. "Ja men det är väl ganska rättvist, vi får pippa och tjejerna får stålar.... Det är ju precis samma hemma i Bryssel, Hamburg, Enskede, eller i Trondheim. Våra egna damer är väl likadana, de vill att vi skall betala innan vi får ”komma till”!!

Ja men fortsatte han, det verkade som om han tappat tråden lite grand nu, hahahaha. Jag tycker sade han, att när man åker hit ner, så måste man räkna med att bli lurad av Isaan-damerna, de vill ju bara åt stålarna, och de luras och ljuger om buffeln är sjuk, mor och far har cancer, systern och brodern svälter och har brutna ben!!!

Jag orkade inte gå in i detalj med denne gubbe, han var så enormt ytlig, och hade egentligen inte en susning om någonting mer än de kunskaper som han baserade på sina vistelser nere i bar-kvarteren i Phuket och också Pattaya... jag frågade honom till slut, vad gör du här uppe då.....

Hans svar blev, och hör detta nu; ” Jo jag träffade en tjej nere i Bangkok en underbar tjej, hon läser på universitetet, och jobbade på hotell för att försörja sig. Hon kommer härifrån Chaiyaphum, så vi är här uppe för att hälsa på hennes familj. Men då kan du hjälpa hennes familj då ju, sade jag!!

Faktiskt sade han, så har jag funderat på att köpa 1 eller ett par stycken rai med mark, så kanske jag kan bygga nåt enkelt boende här... Vad trevligt sade jag,,,, och tänkte sedan naturligtvis... ”vad hände med allt struntprat och misstänksamhet emot damerna ifrån Isaan? Jaja det är som jag skaldade en gång tidigare; ” Inte min pitbull, och inte min thaidam” när man tänker på riskerna i livet....

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!


Chaiyaphum MMMCCX, Thailand

2 maj 2018

87,8 kilo – 86,7 kilo (36 km) 1 timme 48 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,584 (nedåt IGEN)Ett förbittrat hjärta,

Det talar mycket!

Idag så fick jag ett trist mail ifrån en läsare på min hemsida. Han menade på att jag borde enbart skriva om Thailand, och inte snöa in som jag gör på mina minnen, och funderingar så mycket. Ja, han drog upp för flera år sedan när jag skrev ett gäng kapitel, som nästan blev till en dagbok över mina minsta barndoms-år hemma i Järnbrott... Han gillade inte det heller..

Detta är en Thailands-grej menade han på. Jag vill helst inte svara, och kanske att vi blir ovänner och så slutar han att läsa, så vill jag ju inte att det skall gå till... Så jag skriver därför här när det lugnat ned sig lite grand. Javisst, det ligger lite i vad den läsaren skrev till mig.

Min hemsida heter ju ”Thailand, ur min synvinkel”..  Men låt mig förklara hur jag känner i detta med skrivandet. Jag känner att skrivandet skall handla om MIG och MITT liv i första hand. Så därför mina vänner till 90% så blir det om Thailand, men jag tillåter mig faktiskt att yra, och skriva om minnen, och funderingar till kanske 10%, och jag hoppas att ni läsare kan stå ut med det.

Det känns supermysigt att skriva om gamla tider i ens liv. Gamla tider som jag inte funderat 1 minut över sedan jag var liten. När man skriver, så väcker man upp sina minnen, och dessa vaknar då, och nya minnen springer upp samtidigt. DÅ så får i alla fall jag själv, då kvitto på vilken tur man haft i livet egentligen.

Det är så himla enkelt att vara sur, bitter och tycka synd om sig själv, men jag vägrar att göra detta. Med en kanon-familj, en underbar uppväxt, och sedan tur i det mesta jag företog mig, så måste jag vara nöjd i det stora hela. OK en skilsmässa åkte man på, men skit samma, det visade sig ganska omedelbart att jag gjorde livets ”vinst” när den damen försvann ur ens liv 1976..Så med detta sagt, hav tålamod med mig, i bland så ballar jag ur, och hamnar i någon typ av funderings-koma, och skriver ifrån ett mörker som blir till dagsljus i hjärna och hjärta... Jag lovar att hålla mig till Thailand och mitt liv här naturligtvis, och också hålla mig till nutid....

Idag så slängde jag ut min första gamla dator som jag köpte för arvet jag fick efter mor Vivan. Samma väg gick keybordet och inspelningsapparaten. Jag har inte rört dom på runt 5 år nu här, och jag vet inte längre hur dom fungerar. Jag fick spelat in mina runt 180 egna låtar som jag komponerat, och med det så är jag supernöjd.

Dessa låtar kommer att begravas med mig, och ingen annan kommer någonsin att lyssna på dom heller för den delen. Sådant är livet, men jag gladde mig att jag lyckades knåpa i hop dom, och leva drömmen med en hemma-studio. Men nu skickade jag iväg dom i alla fall, och bara mina samlings-CD med låtarna finns kvar, halleleluja!

Imorgon skall jag berätta varför thai här uppe säger Tesco Låtat istället för Tesco Lotus, som det ju stavas rätteligen... Men det blir imorgon...

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!Chaiyaphum MMMCCX, Thailand

1 maj 2018

88,4 kilo – 87,1 kilo (36 km) 2 timmar 8 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,604 (nedåt)Det är aldrig för sent att gifta sig,

 eller att dö!!

Ja stundtals så har man ju sina funderingar här i detta jordelivet. Många människor har inte den förmågan, och vissa bryr sig inte, och återigen vissa finner det fullständigt ointressant att ens fundera någonting om djupare saker än nästa inköp, eller nästa affär, eller kanske nästa ”erövring”...

Jag måste erkänna att jag tycker det är ganska fascinerande att tänka på de människor man ser idag. Ofta så finner jag mig vara i någons sällskap, kanske runt ett bord, och så tänker man på hur den och den människan var som ung? Hur de utvecklade sig till att bli som dom är idag?

Jag menar en sådan enkel sak som att vi ALLA lekte och spelade fotboll på ängen, vi lekte i sandlådan, eller så kanske vi lekte i skogen indianer och cowboys, eller byggde hyddor, eller så var vi på ”jakt” med slangbellor (ekorrar), eller pilbågar (kråkor-fasaner).. Ja vi alla ungar lekte ihop, och hade kul ihop.

De enda som kanske inte var med hela tiden, men mer sporadiskt, det var de som kanske var lite outvecklade (förståndshandikappade) eller mongolida. De var med så länge dom orkade... Kommer inte ens ihåg att vi var taskiga emot dom... Vi alla hade kläder på kroppen, vi alla tävlade i att pissa långt, fisa högst, eller drivvla bäst på fotbolls-plan.

Med detta menar jag att vi alla var lika, på vintrarna, så vart gräset till is, och vi spelade bandy och/eller hockey.... Ingen var den andre olik egentligen. Men sedan efterhand så hände någonting, och det hände runt när vi började att gå till gymnasiet, eller yrkesskolan, eller som jag, helt enkelt började jobba vid 16 års ålder.

Då vi började skilja oss åt, blev separerade och gick åt olika håll, skaffade oss olika värderingar, ja då som jag sade i runt 16-17 års-åldern. Den enda miljön i mitt liv som var oförändrat var faktiskt fotbollen. Denna fotboll som absorberade mig fullständigt ifrån 7 års åldern, ända upp i 55 års ålder.Ingen inom idrotten, satt på sina höga hästar p.gr.a. sitt arbete eller sin utbildning, vi alla slappnade av in i en konst-art av ödmjukhet och acceptans av varandra, och det var oerhört enkelt att ”andas” i denna miljö, att vara sig själv. Sedan när träningen var över, eller matchen tagit slut, så tillbaka till livet utanför igen.

DÅ började skillnaderna att visa sig reptil-snabbt. De som gick på gymnasiet började hålla sig för sig själva ofta, och de som gick på yrkesskolan ramlade in i en roll i sitt samhälle, som dom trodde tillhörde dom. Jag hade tur i livet med dessa saker, och slapp att känna mig utanför och hamna utanför.

Idrotten var ett hem nästan, i många stycken. Ett skydd emot samhället därute. Jag hade det oerhört bra även i mitt liv utanför idrotten, då jag arbetade i ett yrke som jag älskat ända ifrån 16 års ålder (efter 9;e klass). Jag jobbar sedan ända fram tills idag, 67 år gammal i samma yrke.

Sedan när åren gick, så visade det sig att "Kalle" som fes högst av alla, han jobbar idag som konsul på en ambassad i utlandet, och vill inte ens svara på mail, kanske rädd att tappa sin position, och dras iväg på "memory-lane", och bli "Fis-Kalle" igen, och inte längre konsul.... En kompis togs iväg redan efter 9;:an, och läste på olika skoor i en mängd år ute i Europa och i USA.

Han träffade jag faktiskt, och han har ingenting alls över för sin barndom tydligen, inte ett skit. Och det förvånar mig storligen, ty jag själv danades i ungdomen, via mina kamrater, och våra upplevelser, och de kunskaper vi skaffade oss, då i unga år. Så förlusten av dessa gamla kamrater känns ibland lite onödig.

Jag tror att det kallas geschäftigt för att man ”utvecklas åt olika håll”, och därför hamnar på olika plats i livet. Detta "uttryck" är fantastiskt anpassningsbart, och kan därför med fördel ävenledes användas i ett äktenskap, för att förklara den kommande skilsmässan, hahaha!!Så förutom att man blev påverkad redan i barn och ungdomen, så blir och blev man ju naturligtvis påverkad i vuxen ålder. De människor man möter som aldrig lyssnar, eller vill lära sig någonting, är också samma människor, som aldrig blir påverkade av den orsaken, och bär en aura av icke utveckling runt sig.

I stort sett varje människa man möter, sätter sitt bomärke i ens själ och i ens kunskaps-bank,. Och det är rent fantastiskt hur påverkad man blir om man bara tillåter det. I arbetslivet, alla de chefer man haft där, som man försökt att suga ut kunskap ur, och tagit erfarenhet ifrån alla de relationerna.

Dock så kom jag själv till en vändpunkt, en ljuspunkt i mitt vuxna liv när jag som 30:åring började jobba med min bror via ett företag vi startade. Vi höll sedan ihop i 10 år i vått och torrt. Min bror gav mig något som jag aldrig haft förut, och det var mental frihet. Jag fick friheten tack vare kunskapen.

Jag fick lära mig den yttersta grejen inom shipping, och det var hur man verkligen löser problem. Att kunna lösa problem, ger alltså per automatik FRIHET.. Från den tiden, så kunde jag få väldigt många jobb på mitt skrivbord, lösa dom, och sedan ha kunder för åratal framåt.

Så min frihet bestod, jag tog aldrig mer anställning, utan var min ”egen”, och min frihet var priset jag fick. Insikten om att ha ett företag med 100 anställda, tyckte jag aldrig var något bättre än att jobba själv, och kunna tjäna mindre, men få behålla sin fritid, som jag alltid uppskattat mest av allt i mitt arbete...

Tack vare friheten, så kunde jag fortsätta med fotbollen, och jag kunde under väldigt många år odla mitt andra stora intresse musiken. Och hade glädjen att få spela ”ute” på restauranter och pubar i Göteborg, under flera år med mina gruppmedlemmar... Så jag återkommer till det som jag startade...

Vi är alla lika, vi fiser, pissar, och har byxor på benen, vi har känslor och åsikter.. Man undrar därför varför i helvete det är så viktigt att ha ett galler runt sig, ha skyddskläder på kroppen, allt för att hindra andra att se vem man VERKLIGEN är... Det är viktigare att åskådliggöra för andra vilka bedrifter man gjort, än att visa vem man är i grund och botten...

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!