88,4 kilo (17 km) 1 timme 4 minuter87,8 kilo (20 km) 1 timme 25 minuter

GTG Shipping, Thailand

Transport av Ert bohag/flyttsaker till Thailand? Kontakta mig på min mail här; chaiyaphum@glegolo.com

Skeppa styckegods pallar, eller hel containerlast. Välkomna med Era förfrågningar

Läs gärna följande artiklar om transporter skrivna av mig, klicka på forum Sawatdee eller direkt här på hemsidan, under menyn upptill, Transport och flytt!


Chaiyaphum MMMCCLXXIII, Thailand

30 Juni 2018

88,5 kilo – (0 km)

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,691 (uppåt)Den fattiges frestelse är en limpa bröd!!!

Idag så fikade jag och York (igen), ja det blir nästan varannan dag som vi träffas på Big C oftast, och fikar eller käkar lunch, och checkar upp granna damer... Idag så var det stor uppståndelse inne på food-courten där vi numera brukar sitta och fika. Nu satt där utefter ena väggen, säkert 12 stycken munkar, som högljutt mässade sina entoniga böner, och störde matron för folk.

Men det var nog mest falangerna som blev störda. Thaiarna som satt där i hundratal, satt alla så snällt med waiande handflator, lugnt och städat, och lyssnade på bönerna medans deras mat stod där oäten på bordet, säkert runt 20 minuter. Ja det är ett troget religiöst folk dessa thailändare...I alla fall tills det passar deras syften..

Ja man kan säga att dom är som alla andra religiösa människor. Man nyttjar religionen så man själv får ut nåt utav den. Antingen i form av penga-tillgångar eller kanske ett bättre liv i nästa liv, samma skräp all religion.. man säger ju att "när fan blir gammal så blir han religiöser"... Men i mitt egna fall, så fattar jag inte hur gammal eller sjuk jag måste bli för att ändra ståndpunkt i allt detta.

Religiös kommer jag aldrig att bli, den blåsningen går inta jag påp i alla fall...  Och OM jag skulle ha fel i allt detta, och kanske förlorar en vistelse uppe i himmelen, så önskar jag Er andra mer räddhågsna människor, vilket det verkar finns drivor av för övrigt, god tur och lyck till...

När det var klart, och jag och York slapp att sitta och viska, för att inte störa någon religiös typ, så började det vanliga högljudda sorlet bland folk, och strax därefter började unga brudar att sätta på sina mikrofoner, och de skrek ut sina meddelanden om vad vi kunder skulle köpa, och hur förträffliga grejor de hade till försäljning.
Skränet blev så högt, så jag bad York att vi sticker härifrån foodcourten, och går in och handlar istället. Sagt och gjort, iväg därifrån skränet och in och handla.... York berättade för mig medans vi handlade, att han numer inte längre trodde så mycket på det jobb som han hade haft sådana enorma förväntningar på.

Han fick inget besked ifrån sin kontakt i Singapore, så han antar att det beror på att de inte vill nappa längre. Synd om det är på det sättet, ty York hade verkligen behövt det jobbet, både för ekonomins skull, och för sin mentala hälsas skull.... Men vi får se, under kan ju hända även i dagens läge, trots att alla profeter är döda sedan 2.000 år tillbaka i tiden..

Lördag idag och kanske läge att göra en utflykt, känner för att sticka upp och hälsa på Stephan, restaurang-ägaren i Nong Bua Rawe, och käka en god lunch, typ wiener-schnitsel eller bara en steak av något slag, med stekta potatis. Vi får se om jag kan få med mig någon gubbe härifrån Chaiyaphum..

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!Chaiyaphum MMMCCLXXII, Thailand

29 Juni 2018

88,9 kilo – 87,8 kilo (32 km) 1 timme 48 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,679 (nedåt)Hälsa före arbete!!

Jag bakade igår, och det skulle bli kanelbullar, dessa kanelbullar som alltid blir lyckade, och väldigt goda. Jag misstänker att det är ytterligt svårt att misslyckas med kanelbullar faktiskt. Men så kom då tanken till mig, då jag stundtals ofta finner att det är ganska jobbigt och tidsödande, att pilla med alla dessa små kak-formar.

Och sedan hålla på med att pensla på olja där, smör här, kanel mittemellan, hop med socker ävenledes... och ägg på toppen, där ju pärlsockret skall ”florera”.... Så varför inte göra som jag gör med ”vetebröd”, gör något som liknar en limpa istället. Sagt och gjort. Jag gjorde allting samma som tidigare.

Förutom att efter det att jag kavlat ut och smetat på strösocker och kanelen, och sedan rullat ihop. Så avbröt jag just där, böjde hela den långa ”korven” på mitten, och vek den mot varandra. Jag lade denna klump sedan i en bakform som jag annars använder för att göra matbröd. Totalt 3 stycken sådana former gjorde jag på denna baksats...Jag måste säga, att jag nog INTE gör om detta, jag tyckte inte om smaken, där kanelen var helt frånvarande på vissa ställen, och sedan fanns för mycket av på andra ställen. Smaken drabbades helt klart negativt. Så i framtiden för denne bag-mästare, så blir det bull-formar....Den genomsnittliga internet-speeden här i Thailand ligger tydligen på runt 36, mindre än en ¼;e del av vad Singapore klarar av... Jag kanske har tur som har 100 mB här, så det tyder på att på många många olika geografiska ställen i Thailand, så kanske det är kanondålig hastighet här...Dock så är ju INTE Thailand efter Singapore i allting. Se detta foto ovan, som visar att Thailand är ett mer populärt turistland bland dessa horder av kineser, som sprider sin dynga överallt dom klampar fram, och förstör omkring sig!!Här kan ni se att Thailands största flygplats ”Suvarnabhumi” också är den största i Sydost-Asien..... Dom ligger väl runt 30% före 2;an på listan Djakarta.....Denna statistik visar att Thailand är mest populärt bland återvändande turister i hela världen.... Varför??? Ja säkert en del olika anledningar. Flickorna i Thailand har säkert en klar första-plats tror jag, och om man kunde få ett ytterligare lika ärligt svar, så tror jag att öar och kustlandskap och den miljön, ligger där som klar 2;a som anledning till varför folk kommer hit till Thailand. Ja där ser man. Fortplantningen blir aldrig ”för” impopulär tydligen, hahahaha!!!Igår och idag så har jag kollat på Gudfadern I, och som ni kommer ihåg så var jag ju så himla besviken på när man åter-tittade på gamla filmer. Filmer som var hysteriskt bra när man såg dom i 20;års-åldern typ; ”Sista färden”, ”Dansa med vargar” och ”Trinity”. Dessa var ju rena rama skiten nu idag, och såg enbart lite löjliga ut, kanske 45 år efter deras debut på vita duken.

MEN nu fick jag bita i det sura äpplet, min åsikt är nu att en god film aldrig går ur style. Gudfadern var EXAKT PRECIS lika fascinerande att titta på nu 46 år senare. Jäklar vilka kanonfilmer. Jag såg I;an och II;an, och idag senare skall jag kolla på III;an.... Så gammalt krut förgås ej tydligen. Visserligen hette det ju ont krut, men helt OK att vränga till det för att passa situationen..

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!


Chaiyaphum MMMCCLXXI, Thailand

28 Juni 2018

89,0 kilo – 88,4 kilo (17 km) 1 timme 4 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,681 (nedåt)


En tjuv har ett lätt jobb,

men hemska drömmar!!

Idag så funderade jag lite grand över det faktum, att vi människor är så himla olika när det kommer till t.ex. vårt boende. Men samtidigt, så kan man ju lugnt konstatera,,, ”vicken sabla tur att det är på det sättet”.. Tänk om alla tyckte detsamma, och alla ville bo på samma typ av ställe, eller kanske exakt samma ställe.

Det skulle väl bli lika illa som att smaken vad det gäller damer och killar, vilket man nu gillar bäst, är identisk. På skoldansen i skolan, ALLA ville dansa med och stöta på, exakt samma tjej, eller åtminstone samma utseende på tjejerna. När vi senare i livet gick ut på krogen, och kollade in damerna, eller på arbetsplatsen, att ALLA killarna kollade in exakt samma dam... DET vore "kar de mumma" det, hahaha...

Men det jag mest kommer i kontakt med här i mitt boende i Thailand, är ju hur olika vi falanger (utlänningar) bor, och hur olika vi tycker i denna sak. Hur kommer det sig att vi hamnar i t.ex. i en by i Isaan, eller hur kommer det sig att vi föredrar barerna nere i Pattaya, eller varför inte föredrar Bangkok med dess variation, enligt dom som bor, eller har bott där.Ja först och främst, så handlar det tror jag om vad man tycker bäst om, men även här finns det olika anledningar varför en utlänning hamnar där han hamnar. En del killar/gubbar blir kära, och det är detsamma här nere i Thailand som hemma i Sverige, vi män låter helt enkelt hjärtat/penisen styra i dessa saker, och tar inte tillräckligt med strid för våra åsikter.

Kvinnan vill bo i ”sin” by med ”sin” familj i närheten. Och hon kör det racet så hårt hon någonsin vågar. Mannen märker hur viktigt detta är för henne, och låter hennes vilja råda. Sedan har vi män i väst en tendens att släppa på allt i beslutsväg som typ pengar, bara för att vi är kära. Vi gör de mest horribla saker, tar de mest horribla beslut baserat på ren kåthet och kärlek. Vilket i och för sig väldigt ofta här nere kan vara väldigt svåra att skilja åt.

Många män, mestadels med många men, jag vågar nog säga att de flesta bor i turist-orterna, dessa uppskattar tillgången till ”lätta gardet” och nattfjärilarna, men förnekar detta in i döden, och hänvisar istället till, att de gillar tillgången på naturparker, vattenparker, och zoologiska trädgårdar...Vi är alla olika, men jag tror faktiskt, oavsett var vi bor, så vill nog de allra flesta inombords kunna ha tillgång till havet, i alla fall under någon kort tid om året. I alla fall jag är sådan.. Det finns inget som slår en stilla promenad nere vid stranden, eller sitta där och bara njuta, eller varför inte, käka sin lunch där, i skvalpet av saltvattnet som slår emot kustremsan...

Men sedan, skall jag inte förneka, efter avslutat sejour nere vid havet, så är det för jäkla gott att komma ”hem” igen. Jag har nog fastnat här uppe tror jag, och detta med min helhjärtade vilja. Landskapet är skit-trist, människorna kan man inte prata med, och deras kultur här är inget att ha alls tycker jag.

Men nog fan gillar jag ändå livet här, kanske beroende på den personliga touchen på relationerna här, som man aldrig lär få, när miljontals människor blandas och ges nere i turist-orten... Halleleluja,,, ”Var och en till sitt”....

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!


Chaiyaphum MMMCCLXX (3.270), Thailand

27 Juni 2018

88,8 kilo – 88,3 kilo (19 km) 1 timme 8 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,719 (nedåt)Bättre ta det vackert från början,

än tårar efteråt...

Idag tisdag när detta skrives, så var jag uppe i Ratchabat University hos Immigration, och gjorde mina 2 ärenden. Och det var en himla massa papper att fylla i, och en jäkla massa fotokopior som dom fick ta. Jag gillar detta kontoret då dom t.ex. tillhandahåller fotokopior, om man behöver det.

Man behöver inte ens fråga. 2 stycken skol-töser jobbar där extra, och dom har fått lära sig att fylla i formulär, och också vilka saker som skall kopieras. Så man säger bara sitt ärende, och sedan fixar dom resten. Jag skulle göra först då att föra över mina stämplar i mitt gamla utgångna makulerade pass, över till mitt nya, som jag ju fick senast jag var nere på ambassaden i Bangkok..

Och sedan efter det, så fixade jag till min årliga förlängning på mitt uppehålls-tillstånd. Jag fick sitta typ 25 minuter medan tjänstemannen fixade allting. Till slut så gav han order till en av småtöserna, att de skulle skriva ett kvitto till mig, så jag gjorde i ordning min betalning.

Vis av erfarenhet, så hade jag jämna pengar med mig, alltså 1.900 baht. Lämnar jag 2.000 baht så får jag INTE tillbaka 100 baht som jag skall ha, det vet jag ju. Dom satsar ju stenhårt på att vi inte skall våga insistera. Och det skall sägas att all denna satans skit med dessa småpengar, som dom brukar sno åt sig, börjar ju med alla jäkla mesproppar till falanger som kommer dit, och beredvilligt inte bryr sig ett dyft.

I dessa tjingtjong-länder som typ Thailand, så ses man ju direkt som en mes, som en människa att utnyttja, om man inte står på sig., så när folk då bara ger pengar och struntar i att ta tillbaka växeln, så växer detta från ren pur glädje över hur snälla utlänningarna är... till att fortsättningsvis i stället bli ett stadigt KRAV mot oss utlänningar.

Men detta fattar ju inte de dingaste gubbarna. Deras resonemang är,,, ”varför bråka om 100 baht (SEK; 28.-)??  Men det kan jag ju säga, att hade en tjänsteman snott oss på SEK; 28.- hemma i Sverige, så hade vi fört ett jäkla liv, skrivit på alla sociala medier som finns, skriva till alla tidningar som finns, och argsint berätta detta för alla man både känner och inte känner.

Och det som är synd, är att det är vi fastboende OFTAST, som får ta smällen av de generösa mesarna till utlänningar, som kommer hit och spelar ”Allan” med sina stålar... Men vidare nu till mitt möte idag då....När han hade fått sina 1.900 baht och jag mitt kvitto, så säger immigrant.killen till mig; ”and 200 baht to transfer stamps”!!! NÄÄÄÄ säger jag, ”it is free, no charge”... Nej säger han, ”200 baht for transfer stamps”... Jag inser ju ganska snabbt att jag nog inte får göra bort mig alldeles här.

Att göra bort sig är att få rätt på bekostnad av att idioten tappar ansiktet på kuppen... Jag sade återigen då; ”No it is free, I know that, but I like you guys, you are very nice people, so I will give you money for Som Tam”. Tjejen som satt bredvid killen, waiade mig snyggt, hon fattade allting vad som sades och hände, och killen verkade glad han också. Han fick ju sina pengar.

Men han var ju för korrumperad och dum, för att fatta att han fick bara vad jag ”ville” ge honom, inte vad HAN krävde!! Kanske att jag med mitt bestämda påpekande om att det var gratis med stämplarna, får honom att sluta med det tramset. Men ni skall veta ni hemmavarande.

Thailand är ett ruttet land. Hel-korrumperat land, som lider oerhört utvecklingsmässigt p.gr.a. all korrumption. Thailand hade antagligen varit väldigt långt mer framme utvecklingsmässigt, om man hade haft ärliga tjänstemän, som hade hyggliga löner, så dom slapp att sno åt sig på alla andras bekostnad...

Men alla var nöjda och leenden byttes när jag lämnade lokalen, och ingen var trampad på tårna, jag fick svälja förlusten av 200 baht, och väga dom pengarna mot glädjen att ha mitt uppehålls-tillstånd fixat för ytterligare 1 år framåt i tiden.

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!Chaiyaphum MMMCCLXIX, Thailand

26 Juni 2018

88,3 kilo – (0 km)

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,723 (uppåt)Hela världen är en tjuv!!

Idag blev det inget kapitel, fel i maskinrummet, men imorgon kör vi igen...

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!


Chaiyaphum MMMCCLXVIII, Thailand

25 Juni 2018

88,9 kilo – 87,8 kilo (20 km) 1 timme 25 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,719 (nedåt)Fint snack får flickan att smälta..

Idag (igår), så fick jag en lugn fin cykeltur, och det hade jag verkligen gjort mig förtjänt utav. Ty hemma så skällde jag och Yongan på varandra. Hon är för jäkla enveten den damen , och för Er som är blinda och döva, och inte märker hur argsinta fruntimmer kan vara, så skall jag informera och berätta för Er om en dag i en oskyldig falangs liv.

Igår kväll, så satt jag och kollade på matchen mellan Belgien och Syd-Korea, den startade klockan 19.00, men sjuttan också va trött i ögat man kan bli, av att sitta still och titta på TV.. Till slut så var matchen slut, och klockan var lite över 21.00 här, och jag bara kände att det var läge att drösa i säng, ty jag hade varit uppe ända sedan 04.30 på morgonen..

Yongyut kom hem igår lördag som jag berättade om, och hon ville nu också sova med mig i sovrummet, kul omväxling, hahaha!! Vi går in och jag lägger mig helt trött och sömnig, och Yongan, vill nu berätta om hela sitt liv, och sina dagar uppe i Nong Bua Daeng, och arbetet där uppe.

Jag försökte på ett fint sätt säga till henne att falangen var trött som sjutton, och kanske vi kan snacka i morgon bitti istället. Men hon var som en jäkla furie, kramas och pratas, och alla detaljer fick jag höra. Sedan efter 35 minuters tjötande, så vänder hon sig om, och faller i sömn inom sekunder bara, i sann thai-anda..

Och där ligger jag med tefats-ögon och pigg och vaken, och jag försökte i flera timmar att somna, men jag nådde inte koma-sömnen.. Till slut långt efter midnatt vet jag, så somnade jag av ren och skär utmattning. Och DÅ hände det. Jag började drömma... Jag drömde att jag upptäckte hemma att Yongan höll på i 2 stycken rum, och bäddade 10 stycken bäddar för släktingar med barn, som alla skulle sova i vårt hus.

Och sova här hemma det vet man ju vad det innebär. Då skall det lagas och bjudas på mat, 5 rätters middag till de fattigaste på denna jord. Jag blev skitsur, och var fortfarande skitsur när jag vaknade vid 05.00 ungefär. Yongan sov som en gris då, så jag kunde inte konfrontera henne om detta...Till slut vid 7;tiden, så kom hon in till mig i arbetsrummet och ville pussa god morgon. Men jag var för argsint redan för att gå på sådana lätta grejor. Hon backade förskräckt och frågade vad som sker? Sker sade jag till henne? Hur fasen kan du tillåta att 10 släktingar bara kommer, och skall ligga över här hemma..?

Om dom nu måste komma så himla många människor, så kan de komma på morgonen, stanna över dagen, och åka hem till sitt på kvällen. Och måste dom stanna natten, så skall dom sova borta på rosa resorten fattar du väl, inte här hemma hos oss. Jag gillar inte sånt.

Då började Yongan käfta emot, - ”Va skall min familj hamna på en resort när vi har ett hem här hemma”? Ja det kan dom gott göra. Detta är värt hem, inte dina släktingars hem. Jag gillar inte invasion av människor här hemma. Usch sade Yongan, jag får prata med dina systrar i Sverige, dom vet nog inte hur stygg du är mot min familj...!!

Ja det kan du gott göra sade jag, dom kommer att hålla med mig.... NEVER ropade Yongan, och just då passerade jai Paengtha, svärmodern, Yongan tog blixtsnabbt chansen, att få en person på sin sida emot mig. Hon förklarade för Paengtha, som knyckte på nacken, och sade att detta var för tidigt på morgonen för "pheba´" människor (dinga människor)...

Ja vi höll på hela dagen, och jag gav Yongan små kommentarer så hon skulle skämmas. Fan att man inte ens kan få rätt i sina egna drömmar. Fruntimmer skall man inte gifta sig med, dom skall man bara baka bullar med, och dricka rödvin med... Nä nu skiter jag i detta, blir t.om förbannad igen, bara genom att skriva om det igen ju.... Vi hörs imorgon...

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!


Chaiyaphum MMMCCLXVII, Thailand

24 Juni 2018

88,6 kilo – 88,2 kilo (52 km) 3 timmar 11 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,721 (uppåt)


Det tar inte lång stund,

 att vänja sig vid bra saker....

Och idag lördag, så handlade jag en ny liten trädgårds (ute)- grill till oss (Yongyut), den gamla såg sketen och sleten ut, och störde bakplatsen på vårt hem. Det blev mycket städa där bak nu när Yongan är borta, ja man fick ju passa på, den damen slänger fasen ingenting som ni ju vet.

Så jag smygslänger när hon är borta, hon kommer hem, och skäller som fan på mig, men hon kommer inte riktigt ihåg vad det är vad hon saknar faktiskt, så det blåser över efter ett tag. Ja hade jag inte slängt hennes prylar, så hade vi haft ett ”thai-hem” nu här hemma, och det är det absolut sista som jag vill ha.

Huset kostade många slantar, och då vill man bo fint, och inte i en veritabel svinstia, som thai ju gillar att bo i helt klart... Ett exempel bara på hur vi fungerar mellan oss kommer nu, lova att inte skratta bara. Hon har en spann, från början vit, men den är missfärgad av målarfärg, och såg sådan ut när den plötsligt dök upp här hemma.

Den skämmer verkligen vårt hem den fula spannen, och jag har försökt bli av med den halvhjärtat tidigare. Nu senast när Yongan var uppe i Nong Bua Daeng, för 1 månad sedan, så tog jag spann-helvetet och slängde den över muren på baksidan, in i djungeln där, och var lycklig, ända tills Yongan kom hem 2 dagar senare, och började ryta, och kräva att få tillbaka ”sin” spann....

Jag frågade henne, titta jag har köpt 2 nya fina spannar, var glad över dom. Men hon är ju kvinna, och hon vill gärna vinna, så kravet kvarstod, ”jag vill ha min spann”.... Så säger hon; - ”jag har lånat den av Baloo min syster, ifrån deras gris-farm, jag lovar lämna tillbaka den”....

Jag VET att detta är en ren och skär lögn. Min misstanke är att hon tagit den ifrån sin pappas gamla hydda i djungeln, och hon vill ha eländet som något typ av minne bara. Men så ljuger hon för mig, för hon vet att jag inte gillar att vi skall ha tio-tals olika prylar ifrån hennes döde pappa, som hon har så svårt att släppa taget på.

Jag hoppar i alla fall över muren, går in i djungeln, och lämnar tillbaka denna fula spann.... NU 1 månad senare så kom Yongan hem plötsligt idag, hon skulle ha kommit imorgon söndag. Och spannen har jag slängt in i djungeln igen... Hon började nästan genast gapa efter sin jäkla fula missfärgade spann...Och då körde jag med min egna lögnaktiga mot-medicin, och säger till Yongan; ”oroa dig inte, jag var nere igår hos din syster på farmen, och lämnade tillbaka den fula missfärgade spannen, så nu slipper du ta bilen dit ner bara för den saken... Hon tittade på mig, rörde inte en thailändsk min, Kan hon vara en avkomma till Greta Garbo tro?

Ja Yongan kunde ju inte säga ett skit, då hon själv ljugit för mig om vems spannen var, så vi hamnade på ett lustigt status quo på nåt sätt... Jag berättade idag detta för York, han asgarvade och sade; ”I love to hear what happen with this, great story”.... ja det kan ju inte hända nåt mer, alla är ju nöjda, och spannen finns ju hos ägaren numera hahaha!!! (I djungeln här utanför)...

Ja Yongan dök oförhappandes upp i dag lördag redan, trött och sleten, men troligtvis väldigt nöjd med att ha startat sin Mansappalang-tillverkning där uppe i Nong Bua Daeng. Jag tror att hon är nöjd med allt som hänt här hemma, med alltså följande nya prylar:

1 box plus antenn till svärmoderns nya TV, 1 stor 3-hylla på baksidan, och en utegrill till baksidan för kyckling, och allsköns barbeque, som Yongan älskar att göra. Och dessutom så har jag städat och tvättat baksidan. Det enda som skrämmer mig nu, efter det att hon började gapa på mig om spann-helvetet, är att jag de facto slängt hela 5 stycken svarta skräpplastpåsar (de stora ni vet).

Och detta med prylar som hon sparat på, plus cirka 3 stycken vanliga plastpåsar (Big C) med plastskit som Yongan också sparat på. Helvetes jäklar om och när hon märker detta. Jag hoppas mina gåvor får henne att vekna lite grand, annars gör jag nog bäst i att sova Siam River i natt...

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!


Chaiyaphum MMMCCLXVI, Thailand

23 Juni 2018

87,9 kilo – 86,9 kilo (21 km) 1 timme 24 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,718 (uppåt)

 

Om du tar dig tid att göra jobbet riktigt första gången,

så behöver du inte söka tid att gå tillbaka en gång till,

och göra om..

Dagens första chock idag blev rejäl, och det visar hur utanför man egentligen är i många av livets olika skiften. Jag googlade igår torsdag på midsommar lite hastigt, och där stod det att midsommar är på Lördag.. jag talade idag (fredag) med min agent i Stockholm, och öppnade samtalet med att säga att det är väl läge att gå hem nu snart eller. Röd dag lördag, och dagen före brukar ju vara halvdag!!

Va, säger killen, vet du inte att det är midsommar idag? Jag är hemma nu!! Men va fan jag googlade ju.... Medan vi pratade så googlade jag igen, och upp kom det lördag igen, jag tittade lite mer noga, och mycket riktigt där stod det inom parantes, Lettland...

Jag kollade igen, för att se så jag inte tabbade mig, och nu dök det upp söndag 24 juni och inom parantes; Tyskland.... Jag skrev i googlingen ”midsommar 2018”, skulle väl vart lite mer precis.... Så nu sitter jag vid datan och jobbar för fullt, alla andra länder är ju ”öppna” s.a.s.

Yongyut är ju uppe i Nong Bua Daeng, och traktorn har nu gjort flera rai tillgängliga för sådd och plantering. Yongan ringde och visade via chatten på facebook, hur det såg ut, och där kunde man se de decimeter-långa pinnarna, nedstuckna i jorden, i tusentals... Ja det blir fina pengar för Yongyut förhoppningsvis, och hon är kanon-lycklig.

Vi har haft långa pratstunder om detta med "inkomst-sparande-ha pengar för framtiden"... Jag tror i vissa stycken att jag börjar nå fram. Inte hela vägen, men sakta framåt går det. Vi skall veta att konceptet som sådant hos thai, här där jag bor i alla fall, är ju inte att spara i första hand.... pengar skall ju användas, och brukas, ty imorgon kan man ju vara död...

Jag har förklarat för Yongan att dessa stora investeringar vill jag inte vara med om längre, vad det gäller Nong Bua Daeng, och hennes jordbrukande där uppe. Nu fick hon att använda 16.000 baht, trots att jag redan förra året sade att det var "nog"... (ja jag vet...falang dting dtong)

Men jag kände också att det är inte bara mitt liv det handlar om, utan vi är ju två i äktenskapet, och eftersom Yongan nu INTE odlar förlustaffären "ris", utan har gått över till Mansappalang (Tapioca),, så ville jag hjälpa henne nu första året.Men nu har Yongan allting för framtiden, och kan sälja och stoppa stålarna in på banken, vilket hon också har lovat.. Ja vi får se, "ingenting är vad det synes vara i Asien", och i Thailand så är detta en absolut sanning...

Igår köpte jag ju boxen och antennen till svärmoderns TV, som väntar på att Yongan får köra ned och montera prylarna för sin mamma. Sedan idag handlade jag en snygg metallhylla (3 hyllor), som skall stå på utsidan på baksidan, och ha Yongans snabbplatta för att laga mat, plus lite attiraljer, den är kanonfin.

Vi har ju en stor en i trä, men det tvättade jag av idag, och ställde vid sidan utefter väggen, hon får ha den då, och lagra alla sina småprylar i den... Dessutom idag så handlade jag 5 st large långärmade T-shirts, samma som jag köpte förra året, de kostar ju 40 baht styck.

Yongyut ger dessa till ”sina” arbetare, som jobbar med riset och Mansappalangen... Jag fick 1 stycken gratis av killen utan att ens be om det, schysst kille må jag säga. Så nu har Yongan mycket att vara glad över i alla fall....

Jag kollade precis Vm-spelprogrammet (fotboll), och ser att Brazil- Costa Rica skall spela nu om några minuter (kl. 19.00), jag går nog upp och lider mig igenom den matchen, Brasilien är ju himla kul att kolla på ibland.... Men många av de andra lagen är rena rama sömnpillren, ja Sverige är ju en av de absolut värsta tråkigaste lagen i hela turneringen ihop med Syd_Arabien, eller Saudi som vi säger i Göteborg...

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!


Chaiyaphum MMMCCLXV, Thailand

22 Juni 2018

88,3 kilo – 87,3 kilo (31 km) 1 timme 58 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,700 (uppåt)Undra sa flundra om gädda e en fesk!!

”Uppe me tuppen”, är ett uttryck som man ju hört, och inte brytt sig så himla mycket om tidigare. Dock sedan jag flyttade hit till Thailand 2008, så var det nog nästan den första sak, som jag märkte av, som förändrades. I min värld när man jobbade hemmavid, alla de åren, så var det att det kändes som ett rent ”nedköp”, att gå upp före klockan 07.00 på morgonen!!

Man kunde sova gott fram tills klockan 07.00, och sedan verkligen kämpa sig upp ur sängen, och sakta ta sig till toan, för morgontoaletten i alla avseenden, sedan ut i köket och starta frukost, som oftast bestod av 2 mackor och kaffe, och sedan ut till vardags-rummet, sätta på TV;n, och kolla på något på videon, som man spelat in kvällen före, och samtidigt käka sina mackor.

OK, när man blev runt 50 år gammal, så vaknade man 1 gång per natt och behövde pissa, men  annars sov man som Törnrosa hela natten, fram till morgonkvisten. Dock sedan jag kom hit till Thailand, så förvandlades allting över natt skall sägas, och nu skall jag försöka förklara, så att ni hemmavarande förstår hur jag menar!!

Jag kom hit, hade inget arbete att gå till, var 57 år gammal, och solen sken, medans man ständigt gick omkring i t-shirt, shorts, och sandaler. Man frös aldrig, och alla MÅSTEN i livet var som bortblåsta när man kom hit. Det kändes faktiskt som om varje dag i stort sett var som min favoritdag i veckan, Lördag!!!

Ja det gick så himla långt, så jag ofta vaknade, och fortfarande vaknar upp på natten/sen-natten, och är helt pigg, känner mig så himla konstig att ligga kvar där i sängen, och klockan kan vara 04.00, 04.30 05.00, eller kanske som igår kväll 03.30. ja jag vet det är helt sjukt ju.....

Men jag känner mig lycklig, jag känner att jag vill absolut inte slösa bort mitt liv, med att ligga i en säng och snusa och sova, som många andra gör. Fasen det verkar stundtals som om min kropp och min hjärna, mycket gärna ser fram emot undanflykter och anledningar, till att INTE ligga kvar i sängen.Jag kan t.ex. skylla på´att jag har ont någonstans, jag kan skylla på att jag har mycket med jobbet att göra, eller helt enkelt skylla på att jag är sugen på en tidig frukost idag, secket trams... Detta måste väl vara borderline sinnes-sjukdom? Jag menar gå upp så himla tidigt?

ELLER har detta att göra med att man blivit gammal, att man omedvetet är orolig för att ens ”dagar är räknade”, att ”ens klocka snurrar på allt snabbare”, eller att ”de sälla jaktmarkerna närmar sig”? Ja jag vet inte, men jag tror nog mest på detta sistnämnda, man vill nog omedvetet nyttja tiden man har, att pilla med saker och ting, och njuta av att bara leva och må gött, och uppskatta hur lycklig man kan vara i livet...

Så med detta sagt, jag är 67 år, och det känns för jäkla gammal i jämförelse med när jag kom hit ner, då var jag "endast" 57 år, och fylld av energi, och mitt inne i livet. Men det har ju redan visat sig alltför tydligt, att så icke var fallet. Som 57 åring i Sverige, så är man redan dumpad. På arbetsplatsen så var man mycket för gammal för att kunna få bättre arbeten...

Inom fotbollen, så ansågs det nog kufiskt att en gammal gubbe, ville hjälpa till och hålla på där. Och till sist relationsmässigt, så skulle man som 57;åring vara jävvligt tacksam att falang-tanterna ens ville vara ihop med en, även gamla änkor som suktade efter sällskap drog ju sig undan, hahaha!!

Nä, får jag välja, så väljer jag lätt fortfarande det liv jag valde då 2008, alltså ett liv med Yongyut, ha en familj som bryr sig om mig, skrattar åt mina värdelösa skämt, och ha ett hem, vilket jag egentligen inte haft tidigare, på många herrans år i Sverige. Så kan man gnida ur sig ett gäng år till här borta i Thailandet, så vore det mumma verkligen.....

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!


Chaiyaphum MMMCCLXIV, Thailand

21 Juni 2018

88,3 kilo – (0 km)

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,694 (uppåt)Nackdelen med alkohol,

är att det får människan att förväxla ord med tankar!

Jag skrev ju för ett par dagar sedan, att vi köpte en TV till gamle svärmodern här. Hon blir ju mer och mer orörlig i sitt liv. Förut så hjälpte hon ju till nere på systerns och Yutins farm med sysslor, och ett tag höll hon kollen och vallade kossorna ute på de närliggande dikeskanterna, och de små ängs-plättarna runt farmen.

Dock så är hon nu 74 år gammal, och som en sann genuin thai, så brukar dom ju vid detta laget hela högen, ramla in i något som kanske kan kallas för mental förlamning. Här är det två faktorer (om inte 3) som spelar in. Dels så så skall man ju av hävd p.gr.a. ålder, och detta oavsett om man är sjuk eller inte, lägga ner arbete, och bara sitta blixtstilla, och låta sig matas och invänta döden.

Alla här har respekt för detta, så om en sån som jag kommer, och skulle kräva att en gammal frisk människa som fan inte lider några krämpor, skall hjälpa till, så blir man uppbragda, och menar på att detta är ett typexempel på hur utlänningarna ringaktar de äldre.

Jag å min sida tycker som jag sagt förut, även om du är gammal, så för fan hjälp till, i alla fall fram tills du är så sjuk, så du inte kan hjälpa till längre, då kan du lägga dig ner och låta dig matas, och stilla invänta döden. Men eftersom jag i alla fall inte kommit till Thailand för att bedriva en verksamhet med förlustelser, vila, avslappning, massage, och fri hyra och mat, så skall folk hjälpa till anser jag..

Men så är jag också på direkt kollisions-kurs mot den isaanska kulturen skall sägas, och det är ju inte bra. Som tur är, så är jag kanske inte stentuff, utan låter det mesta passera. Men visst det retar mig lite grand när man hoppar upp på cykeln med Ingemar här, fyller väl 75 år nästa gång, och jämför med en fullt frisk svärmor, som anser det vara alldeles för ansträngande att ens ta disken efter sig..

Hur sjuttan kom vi in på detta nu då, fan va jag ibland glömmer vad det handlar om, och skriver om helt andra saker.... hahahaha.. I alla fall... Jag köpte TV;n till svärmor, trodde den var installerad och klar nere i byn där hon bor, så hon kan kolla på thaiboxning, och andra blodiga saker...

DÅ dyker plötsligt TV:n upp här hemma, och detta efter 1 månads tid. Jag frågar Yongan varför, och får till svar, att jag köpt en dålig TV, en analog TV, inte en ”diggitall”. Och eftersom militärens högsta gubbe här, ingen nämnd förstås, sitter och tjuvhåller på alla boxar i Thailand (hahaha) till analoga-TV för att tjäna ”big money” till sin egna familj, så kan vi inget göra förrän han bestämmer sig för att släppa boxarna lösa så folk kan köpa dom.Så höra sånt här trams i mina öron, gör mig bara irriterad, dels då att jag kände att jag köpt TV;n fullständigt i onödan, kastat bort 4.000 baht på ingenting. Och sedan också höra sådant trams. Jag menar inte konstigt att dom röda har ett starkt fäste här uppe bland lokal-befolkningen. Miss-informationen står ju som spön i backen.

Yongyut tar TV;n, och ställer in den i vårt sovrum, och där skall den lagras. Nu gav hon sig igår iväg igen upp till Nong Bua Daeng, för att få registrera papper på sin mark (igen)... Och då skrev jag upp namn modell och storlek på TV;n, och åkte ned till Tannin där jag normalt sett brukar handla mina saker. Tyvärr denna enda gång så handlade jag TV;n på Big C..

Och det visade ju sig vara som jag alltid vetat och misstänkte, riktigt värdelöst... Där fick man noll hjälp och ingen visste något alls om slika saker, och dessutom ingen pratar engelska... Så ned till Tannin till min tjej där, hon som äger stället, pratar helt perfekt engelska, och säkerligen har MINST 50% kinesblod i sig...

Hon tog fram TV;N på sin dator, sade att det var en analog TV, varför jag sade att Yongan sagt att – ”fan då kan vi inget göra”!!! Jasså sade tjejen... - "Köp en antenn och köp en box till TV;n så har ni ju Era kanaler att titta på. Det kostar 250 baht för antennen och 600 baht för boxen, totalt alltså 850 baht för att fixa till TV;n"...

Så idag skall jag dit ner och köpa detta, de kommer att montera ihop antennen för mig, så det enda jag behöver göra är att plugga in sakerna in i TV:n, och sedan skall svärmodern kunna kolla på allt blod som finns, och mer därtill.... Yongyut ringde jag till, hon sade att militären kanske släppt boxarna nu då......

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!


Chaiyaphum MMMCCLXIII, Thailand

20 Juni 2018

88,9 kilo – 87,6 kilo (32 km) 1 timme 59 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,679 (nedåt)Charm är bättre än skönhet...

Igår kände jag mig förunderligt pigg på alla de sätt, och det kom till uttryck via cyklingen då på morgon-kvisten. Jag cyklade iväg och tänkte att jag kan ju lika gärna rulla på den där svängen upp till Ban Khwaoo-vägen, som ligger exakt 15 kilometer hemifrån.

När jag kom dit, så tittade jag åt höger åt Ban Khwaoo-hållet, och räknade snabbt i skallen distanser... Åt höger 6 kilometer till Ban Khwaoo, och sedan hem så blir det totalt en sväng på 36 kilometer. Åt vänster där emot, där bor en kille som jag träffade förra veckan, som ju hade med sig godis från Sverige typ fläskkorv, rotmos, knäckebröd.

Så jag tog vänster, där handlade det om 8 kilometer ut till stora vägen (201;an) och sedan styvt 22 kilometer hem till dörren... Detta skulle ge mig goa 45 kilometer i benen istället... Härliga tider, det kändes fint hela vägen. Jag stannade till för att hälsa på killen, men tyvärr, ingen var hemma.Så jag cyklade vidare, efter det att jag hastat i mig en strut med jordgubbs-glass. Det är ju aldrig fel när det är varmt som satan när man cyklar (38 grader idag)... Men jag kände mig stark hela vägen hem, och nåt hjärtfel (ta i trä) är ju svårt att märka av, när man kan cykla på detta sättet. Så man får väl anse att man är i hyggligt skick för att vara 67 år ung!!

Väl hemma på vågen, så visade det sig att jag hade förlorat 1,7 liter (kilo) vätska på denna rundturen på 2 timmar och 35 minuter... men allt kändes finfint... För att prata om gårdagen så var ju det den 19;e och det är ju detsamma som pensions-utbetalning, och transferering av pengar hit till Thailand. Dessa pengar kommer att komma mig tillhanda på torsdag middagstid, så det går faktiskt hyggligt snabbt tycker jag..

Jag fick idag ta på mig ytterligare en fast kostnad för några år framåt, och det är Namkaengs tänder. Hon kom hem ifrån skolan igår eftermiddag, och log stort när hon skrek hejsan till mig... jag såg då att hon har 2 stycken Dracula-tänder, och det ser ut som bara fan där i käften, när de två hörntänderna spretar som dom gör på engelsmännen. Nåja kanske inte riktigt lika illa...

Jag påpekade det för Namkaeng, och genast så fattade jag vidden av det hela, tösen lider faktiskt av det ganska mycket, och trots att jag försökte muntra upp henne med att säga att hon har ju perfekta hörntänder, om hon vill suga blod ifrån halsen på folk...

Men hon gillade det inte, några klasskamrater hade redan påpekat det hela, så ämnet var känsligt.. Så jag pratade med henne om tandställning. Han berättade att hon hade lite koll på kostnaden... Tandvården i Thailand anser detta vara antagligen kosmetika, och bryr sig inte att hjälpa ungdomarna, så detta måste komma ur familjernas egna fickor.

Jag pratade med Yongyut, och hon berättade att tandläkaren tar runt 500 baht per käke, och månad, i kostnad för en tandställning... jag tycker att det låter befängt dyrt i det långa loppet.. Tydligen så justerar dom denna tandställning varje månad, därav denna kostnad.... Men jag menar, dra åt ett par skruvar, skall det verkligen kosta 12.000 baht per år...... ja vi får se, jag skall hålla Er a jour om utvecklingen, ty jag vill ju hjälpa tösen...

Som avslutning, jag fick kollat ute på internet på ThaiVISA.com och fick svar av en där (läkare), som visste att Bangkok Hospital tar cirka 60.000 baht per år...... för detta,,,, så priset här då hos den lokala tandläkaren är alltså 12.000 baht per år, och med det så får jag vara nöjd tror jag...

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!


Chaiyaphum MMMCCLXII, Thailand

19 Juni 2018

88,6 kilo – 87,1 kilo (45 km) 2 timmar 35 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,704 (nedåt)Att försöka, är första steget till att misslyckas

Idag var det måndag (igår när ni läser detta), och jag hade möte med Gordon och hans fru, och hennes farsa. Vi träffades på Big C foodcourt, och snackade med varandra om ditten och datten. Att prata dock med denna kille är ett stort och lurigt företag. Detta beroende på att han kommer ifrån Glascow i Scotland.

Jag har ju den enorma fördelen i mitt tidigare liv, att jag under decenniernas gång i mitt liv stött på, och pratat med folk ifrån speciellt språkmässigt luriga Afrika. Att jag skriver "fördelen" beror helt enkelt på att det har lärt mig, och förberett mig, på den fruktansvärt hemska uppgiften, att på äldre dagar till sist få möta en gubbe från Glascow.

Negrarna ifrån Gambia och Mali och andra länder som kommer till Sverige, och snackar engelska, är inte av denna värld. Man kan tro att dom faktiskt kommer ifrån planeten Mars, så illa uttalsmässigt snackar dom. Där var t.om. tillfällen då jag drog mig undan från vissa av dessa på 1990:talet, då jag hade enormt svårt att fatta vad dom sade.

Till slut efter många människor och många möten, så blev det väl lite grand som det blev med danskan, man lärde sig att; slappna av, verkligen lyssna, lära sig de värsta uttals-grejorna dom höll på med, så gick det i alla fall till slut på kryckor, och vi kunde komma överens.

Med denne gubbe (Gordon), så räcker det inte med att slappna av, och verkligen ”lyssna”, ty hans engelska uttal är det värsta jag någonsin hört i mitt liv. Jag har ävenledes stött på cockney-gubbarna från London, och Glascow är än värre skall ni veta, mycket värre. När vi satt där, och det nu har gått runt 4 år sedan jag träffade Gordon för första gången, så blev jag tvungen att fråga hans fru....

Förstår du Gordon?? Jag menar, du är ju thai och pratar ju inte direkt flytande engelska? Ja det gick att lära sig sade hon, - "men jag bodde i Glascow i 10 år med honom, så det hjälpte förstås. Jag trodde ju att engelska skulle låta på det sättet". Så frun fattar vad Gordon säger, men för mig är det nästan, så att det blir så jobbigt och allvarligt, så man tappar sugen att ens mötas för en pratstund..

Jag har bett Gordon om han kan prata lite saktare, försöka också att prata engelska med lite engelskt uttal, det går väl bra en mening, och sedan har han glömt allting, han vet ju inget annat, och kan inte fatta att andra har problem med hans jäkla rotvälska... Men killen är trevlig, så jag vlll ju gärna träffas de få gånger vi ses och tjöta, alltid lär man sig nåt nytt trams..Yongyut fyllde alltså år igår den 18 juni, hon blev för övrigt 43 år, och är nu en ganska gammal dam i sammanhanget, men ung i mina ögon förstås.. Hon lever upp när hennes marker och land uppe i Nong Bua Daeng kommer på tal, och hon tänkte starta risodling nu igen, trots att jag i stort sett sagt till henne att jag inte alls är glad för att hon skiter i vad jag säger, och förlorar våra pengar på meningslösa företag.

Risodling är en stor jäkla "torsk" inkomstmässig, så man skall undvika det med dagens sälj-priser. Så hon lämnade nu i lördags här och åkte dit, och jag blev kvar här med ungarna, lite halvsur i sinnet faktiskt. Hon ringer mig på söndag, och pratar, och nu har hela planeringen förändrats kapitalt...Tapioca

Nu plötsligt skulle hon lyssna på mig och odla Mansappalang istället (detta heter ju på utrikiska; Tapioca-Cassave)... ”Vad har hänt” undrade ju vän av ordning? Jo fortsatte Yongan, Folk i byn vill tydligen bruka hennes mark och odla (ja just det) ris..... Ersättningen till Yongan blir ju då; utav varje 5 säckar ris som dom producerar, så får Yongan 2 säckar...


Tapioca

Javisst dom kommer ju att försöka att lura Yongyut så mycket dom orkar, det ligger väl i thai-blodet, men detta är ju på pappret en genialisk lösning ur min synvinkel i alla fall... Vi slipper investera, och Yongyut slipper jobbet, Bara att ta hem säckarna med ris, och så har vi käk, och Yongan kan ge ris till släkten för den delen också.....  Tapioca

Det hon skall odla, alltså Mansappalng, betalar runt 2,50 baht (SEK; 0,70) per kilo, och vi snackar flera ton i produktion på hennes mark. Exakt hur mycket inte en susning, och det vet hon förstås själv inte heller. Men jag är glad att hon åtminstone försöker nu med annat än världens sämsta affär; RIS.....

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!


Chaiyaphum MMMCCLXI, Thailand

18 Juni 2018

88,9 kilo – 88,1 kilo (26 km) 1 timme 35 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,711 (nedåt)


Ni får absolut INTE svara sanningsenligt "sex" på denna fråga,

då är ni kokta definitivt!!


Det finns inte mycket mer att lära,

av den 2;a sparken av hästen!!

Jo jag missade att skriva lite grand om ett trevligt samtalsämne, som jag och Birger hade på Bens Bar när vi käkade våra hamburgare... Jo vi kom plötsligt att börja prata om hur olika vi män är kvinnor, när det kommer till att prata ”allvar”, eller skall vi säga djupa samtal.

Falang-tanterna älskar ju detta med djupa samtal, har vi killar fått för oss, men här hade nu Birger ”klart för sig” faktiskt.... Han berättade att BÅDE kvinnan som mannen faktiskt tror helt fel om  varandra, och istället för att försöka ta reda på sanningen i det hela, så undviker båda parter att försöka finna sanningen..

Jo Birger började berätta, och det skall sägas att det var en ren fröjd att lyssna på denne gamängen..... Jo kvinnorna ”vet” ju hur vi män undviker allt vad vi kan, dessa så skrämmande djupa samtal. När en kvinna säger till oss,, - ”Vi måste prata”,,,,, För oss män är ju detta faktiskt som ett knytnävsslag i magen.

Kvinnorna vet att vi är fega och inte vågar konfrontera kvinnorna, och drar oss hellre undan. Vi män har alltid varit sådana, och kommer alltid att vara sådana. Men säger Birger, kvinnorna fattar inte ett dyft.. De är så inne på att snacka och låta käften ”gå”, så dom missar precis hela grejen.

Kvinnorna fattar inte att ”män pratar djupa samtal med män, ej med kvinnor”. Tänk om kvinnorna hade en aning om varför män spelar golf. Varför män har jaktlag, varför män går och tittar på fotboll, ja varför överhuvudtaget män träffas?

Män är med i hemliga ordenssällskap, där det är bitterligen förbjudet att ens dryfta en bokstav av vad som har timats och sagts på dessa möten... Jo män träffas och pratar med varandra om djupa saker, om viktiga saker, ofta sker detta även på arbetsplatserna. Enda villkoret är ju att det inte finns någon kvinna närvarande..

Så mannen när han kommer hem är nöjd och belåten pratmässigt, och vill ju helst inte sitta med en kvinna som mer är som ett barn, och dryfta tunga allvarliga saker. Han har redan gjort detta tillräckligt, och vill bara vara ifred när han kommer hem.... hahahaha... Secken go utläggning av Birger, tänk om kvinnorna läste detta. Tänk va förbannade dom skulle bli, när dom insåg hur mycket dom gått miste om...


ÄVEN om vi män är jättesugna att "komma till",
så för fan se till att hålla Er lugna, och alltid svara "rätt" vid dessa tillfällen.
Kan vara rent förödande för förhållandet långa tider framåt,
 med att svara t.ex. - "Varje gång vi har sex ihop.."!!!

Ja och inte nog med detta, kvinnorna har ju sina sy-möten, sina små träffar med vitt vin och korslagda ben i soffan, med bästa kvinnliga (för tillfället) kompisen.... DÅ minsann skall det pratas djupa saker, och ofta dryftas männen då. Ingen av dessa kvinnor fattar ens vad som skett, varför deras män är så barnsliga, och ovilliga att dryfta allvarliga saker i livet.

Vi män, vår största grej i livet, är att försöka hålla kvinnorna okunniga i hur mannen egentligen fungerar. Kvinnan kallar mannen barnslig, detta är ett ord som hon använder ofta, för hon förstår inte alls mannen. Men för att avslöja bara en liten del av mannen då.

Att män är barnsliga som hon påstår, är bara ett yttre tecken som beror på att vi icke åldras så i sinnet som kvinnorna gör. Vi män håller oss unga långt uppe i åldrarna, långt långt efter det att kvinnornas bitterhet redan i 40 års åldern, har tagit överhanden i kvinnornas liv...

Så tack Birger för denna lektion, hoppas nu inte att någon av dina kvinnliga bekanta läser detta, då ligger du pyrt till, och du kommer säkert att skylla på mig, och påstå att jag bara hittat på detta för att fylla upp ett dagligt kapitel... Vi män är faktiskt underfundiga, och rejält lojala mot våra kvinnor.

Vi brukar ju ta på oss ansvaret för många saker som kvinnorna ställer till, speciellt när dom försöker att göra mäns arbete, vilket dom aldrig klarar av, då kvinnorna alldeles för mycket är styrda av sina hormoner och instinkter...Logiskt tänkande är förbehållet mannen...

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!


Chaiyaphum MMMCCLX (3.260), Thailand

17 Juni 2018

88,7 kilo – 88,2 kilo (19 km) 1 timme 9 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,714 (nedåt)

(Hotell Deeproom, ett av de bättre hotellen i stan)


När tandvärken kommer,

så glöms huvudvärken!!

Lördag idag, och dagen hann inte ens starta förrän jag hade min gode vän Birger bånkandes på dörren här hemma. Klockan var väl runt 08.35 när han kom. Bakgrunden till hans besök var att han hade känt sig lite vesen en styv månad nu, och med yrsel från gång till annan. Vi hade därför avtalat att träffas här hemma.

Jag skall inte gå in i hans sjukdomar för mycket, det får han själv gärna skriva om, men jag kan säga att Birger i alla fall tog mitt förslag att göra en fullständig blodkoll på Ram Hospitel, det skulle kosta 3.750 baht totalt. När sköterskan visade Birger pris-listan, så visade det sig att han ville hellre göra en ytterligare mer noggrann kontroll, och den skulle till slut hamna på 4.800 baht.

Sagt och gjort, de tog prover på honom och de röntgade liket, och till sist så kom vi in på ”akut-avdelningen”..... Allting gick så smort och fint, men Birger tittade lite mysko på mig när vi kom in på akuten, och en tjej tilltalade mig med mitt namn. Jag har ju berättat om henne tidigare.

Den tjejen, hon har ju alltid varit på plats, när jag har haft mina olyckor och hamnat på akuten. Men Birger tyckte det var kul att jag var så känd, så thai t.om. kommer ihåg mitt konstiga namn....... Nog pratat om detta känsliga ämne...hahaha!! Efter alla testerna, så skulle det dröja en styv timme, så vi drog iväg för att käka frukost.

Vi stack till Big C, där Birger käkade omelett med ris och "thai-krafs" tror jag det var, och jag käkade 2 stycken donouts med en kopp kaffe. Bra diabetiker-mat tror jag!! Tiden flög fram, så snart vart det dax att åka tillbaka till sjukhuset. Väl där kom Birger in till läkaren, som skulle gå igenom alla proverna med honom.Jag följde även med in på detta sammanträffande med läkaren. Jösses va bra engelska denna kvinnliga läkare pratade, jag tror faktiskt att hon placerar sig som nummer 1 här i stan.... Hon pratade länge och väl med Birger, som lyssnade andäktigt och tog åt sig. Men resultatet får Birger berätta själv om, på sitt forum...

Efter sjukhuset var avklarat, så åkte vi till apotek nummer 1, och han köpte en blodtrycksmätare, den kostade 1.750 baht... Sedan åkte vi till apotek nummer 2 – Han ville handla plast-tandpetare. Han fick 600 stycken för 99 baht... Så Birger vart lycklig. Nu var vi hungriga igen....

Så vi åkte styvt 400 meter upp till Bens Bar och vi käkade hamburgare där, och därefter skiljdes vi åt, och Birger åkte hem de 6,5 milen till Waeng Noi, och jag åkte hem och gjorde min cykeltur, som idag hamnade på 32 kilometer, och nästan 2 timmar i restid.... Så dagen avslutades bra skall sägas.

Avslutningsvis, så håller ju fotbolls-VM på nu, och jag kommer mestadels att downloada matcherna via torrents, och titta på dom lite snabbt.. Fick dock idag se att ett engelskt TV-bolag har ”Highlights VM-fotboll”,, Va bra tyckte jag, och downloadade det TV-programmet.

Jag tittade på det just nu, och i startvinjetten på programmet, så visade dom direkt utan pardon de 3 målen (Ryssland-Saudiarabien), secka idioter det finns bland producenter. Vem fan vill se sammandrag ifrån matcher där man redan vet resultatet? Nä ibland så undrar jag om inte vissa människor även i våra falang-länder får ärva sina positioner, eller de kanske t.om. har köpt jobben, ty dugliga är dom inte, rena rama jönsar är det stundtals.

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!


Chaiyaphum MMMCCLIX, Thailand

16 Juni 2018

88,3 kilo – 87,4 kilo (32 km) 1 timme 52 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,716 (nedåt)Gulle-prat med flickor,

 får dom att smälta i all hast!!

Vi åkte ned igen klockan 23.59 på torsdags-natten, och anlände efter en fin färd ned till Bangkok med bussen klockan 04.45... Vi rusade över, och fick tag i en taxi som för 125 baht körde oss till utanför Nana-gatu-stumpen. Vi gick några hundra meter fram emot McDonald, och vi fick passera allsköns vindpinade existenser.

Mestadels så såg jag alla dessa Ladyboys, som det fullständigt kryllar av i Thailand. Och på dessa ställen som turist-orterna som Bangkok, Pattaya, och typ Phuket, så jobbar dom hela högen i sex-industrin. Folk säger att dom är så himla söta, och vackra. Javisst finns det sådana, men handen på hjärtat, så ser nog allt majoriteten ut som själva fan.

Dom är grymt överdrivna i sin make up, grymt överdrivna i sin gång, när dom tar sig framåt, och grymt överdrivna i sina gester och poser. Man kan helt enkelt INTE missa att det är en ladyboy, alltså en kille utklädd till brud. Och utbudet och antalet av dessa konstiga människor, är enormt här i Thailand, fullständigt enormt.

En sak dock har man lärt sig, man tar inte illa upp, och homo-fobien tar inte överhanden för en  ladyboy, man kanske tolererar mer nu, efter alla hår här nere som boende utlänning. Men fobien för bögar är fortfarande stark måste jag erkänna, vill helst inte ha med dessa att göra, när dom flamsar runt en, och löjlar sig!!!

Och sedan satt det ett stort antal falanger på stolar, på trottoaren och drack öl, klockan var ju nu 05.30. Vem fan sitter på en stol nere på trottoaren, och dricker öl klockan 05.30... Ja det måste väl vara riktiga alkisar tror jag mig veta. Riktigt sletna såg dom också ut att vara.. Vi passerade, och dök in på McDonalds, och jag beställde min underbart goda triple beef med menyn, och det kostade 225 baht, för övrigt samma som förra veckan.Sedan gick vi över gatan, och fick sätta oss och vänta i 2,5 timmar, nere i vestibulen vid svenska ambassaden, och vänta på 8:slaget då dom öppnade. Vi fick sällskap till slut, av 2 stycken söta damer i 35;års åldern, som båda skulle ansöka om VISA till Sverige, och arbeta där...

Klockan slog snart, fast det kändes jäkla segt 08.00, och vi kunde åka upp till 20;e våningen. Jag kom i samspråk med totalt 4 stycken olika falang-gubbar med fruar med olika livsöden. Den roligaste var en hyggligt ung kille som faktiskt var uppvuxen i Björkhällan, Askim, bara 1 kilometer från Pilegården, där jag bodde i 30 år, innan jag flyttade ut till Thailand...

Ja så vart Bangkok och ambassaden avklarat, och jag har nytt pass, och jag har ett brev ifrån ambassaden riktat till Immigration här, där Sverige ber Thailand högaktningsfullt, om att föra över befintliga gällande stämplar, ifrån det gamla passet, till det nya passet.

Och på detta så köpte jag också, kostade för övrigt 400 baht, en inkomst-bekräftelse där Sverige intygade och bekräftade min årsinkomst för Thailändska immigration-myndigheten. Så nu är jag spelklar slutet nästa vecka, att åka till Immigration och ansöka om nästa års uppehålls-tillstånd (extension of stay based on retirement). Halleleluja!!

Allt blev till slut klart, och vi stövlade ned till den hysteriskt trafik-täta gatan som heter Sukhomvit, fick muta en taxi för att köra oss till den stora busstationen ”Mooshiit”. Normalt sett så vill inte taxi köra dit, då trängseln med taxi, är riktigt enorm där.....

Jag betalade 300 baht, istället för kanske 120-130 baht, men det var det värt. Bara att kunna lämna Bangkok är värt stålar tycker jag.... Bussen gick klockan 10.30, och vi ankom Chaiyaphum, efter en lugn och fin körning av chauffören, klockan 15.40,,, bara 10 minuter försenad..

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!


Chaiyaphum MMMCCLVIII, Thailand

15 Juni 2018

89 kilo – (0 km)

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs;5,93 (mycket uppåt - drömscenario)Omskärelse, konfirmation, bröllop och begravning,

är alltid för tidigt att betala!!

Idag fredag, så har jag redan åkt till Bangkok, jag åkte redan natten mellan 14-15 juni 2018, så jag kommer inte att kunna skriva ett kapitel idag. Men imorgon är vi ikapp igen.

Ha det gött.......

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!


Chaiyaphum MMMCCLVII, Thailand

14 Juni 2018

89,0 kilo – 87,8 kilo (32 km) 1 timme 58 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,731 (uppåt)Var inte rädd,

om du inget val har!!


Snälla kan inte jag få dra en kanongo engelsk vits för Er????

“Professor Higgins at the University of Sydney Medical School was giving a lecture on'Involuntary Muscle Contraction' to first year medical students.
 
This was not an exciting subject and the professor decided to lighten up the mood.
He pointed to a young woman in the front row and asked, 'Do you know what your asshole is doing while you're having an orgasm?'
 
She replied, 'Probably golfing with his buddies.’
It took 15 minutes to restore order in the classroom”……..

Det va la en go vits, hoppas att språket gick bra... På tal om översättningar, och sedan hur det kommer sig att Thailand är det sämsta landet på denna jord, att prata engelska språket…. Kolla denna videon, så får ni kanske inte en helt till 100% sann bild av problemet, men nog ligger där OERHÖRT mycket i vad videon försöker visa....

Skratta inte ihjäl Er, men snälla kolla hela videon, det är väl värt det, tycker jag i alla fall... Thailand har alltså denna typ av lärare, i vissa fall som jag kommit i kontakt med, så verkar det nästan i vissa fall, som om det är ett straff, som delas ut utav rektorn på skolan, som då säger till den ”olycklige” läraren... ”nu är det du som skall vara engelska-lärare denna termin".

Och i många (de flesta) andra fall, så handlar det helt enkelt om att detta är kvaliteten i stort på de engelska-lärare, som det thailändska skolsystemet producerar fram. Synd och skam för Thailands skull... Titeln; “thank God she was not my english teacher” är taget ifrån den thailändska källan också…. Klicka på följande länk för att kunna se videon...

https://youtu.be/ILkAY58If9Q

Tyvärr efter det att jag lag in länken här, så har det beskyddande landet Thailand beordrat bort denna video från Youtube.com, så ni kan inte se den, den fanns där igår i alla fall när jag skrev detta kapitel. Men men inget att göra åt nu, då.. Vi får gå vidare...

NU precis, alltså onsdag eftermiddag när detta skrives, så kom det in ett mail ifrån ”polisen”, som berättade att mitt pass fanns på ambassaden i Bangkok. Det gick alltså lika bra snabbt som förra gången. Denna gång så ansökte jag nere i Bangkok förra tisdagen.

Så vi snackar alltså om stackars 8 dagar bara, för att skicka passet med kurir hem till Sverige, producera det på en svensk myndighet, som sedan skickar tillbaka det via kurir. Tycker faktiskt att det är oerhört bra marscherat av byråkratiska myndigheter...... Så bra lönas med beröm...

Idag så var York här hemma och käkade lunch, jag hade nöjet att bjuda på Janssons Frestelse, och killen blir bara så där himla lyrisk över maten, så det är jättekul att bjuda honom. Till efterrätt så stack vi ned till Big C, och drack kaffe och tittade på vackra damer. Vi käkade mina kanelbullar på plats där....Finland verkar ju ha kommit på nåt bra vad det gäller invandringen a la mass som skett till Sverige, se fotot ovan... Kanske vi skall vara lite tuffare och skydda våra egna medborgare, och göra detsamma. Finland har alltid vågat vara lojala på sitt land, och alltid tagit de steg som behövts.. Sverige är feg-propparnas land, där man bara snackar och inget gör någonsin.....

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!Chaiyaphum MMMCCLVI, Thailand

13 Juni 2018

89,0 kilo – 87,7 kilo (25 km) 1 timme 30 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,712 (uppåt)
När det handlar om ens egna barn,

Så är alla blinda!!

Ja som det har sagts många gånger tidigare, det är skillnad på besök och besök. Jag kommer ihåg i början när vi hade flyttat in här i huset. På morgonen, det var för övrigt en lördag kommer jag ihåg, så hörde jag skrik utifrån köket, jag rusade dit förstås, och lyckades med konststycket att krocka med både Yongyut som Namkaeng i dörröppningen till köket.

De var på väg ut därifrån, och jag in till köket. - "Snake", skrek Yongan för full hals.... Jag stoppade upp naturligtvis, såg sedan en 2 meter lång hel-grön snabb som fan orm, som ringlade sig från matrummet ut till köket, Jag greppade sopkvasten där inne, och såg då att ormen som sagt var, den var hypersnabb, försökte att ringla sig in under kylskåpet.

När jag böjde mig ner, så var svansen utanför, och jag slet ut ormen hoppade sedan åt sidan, och borsta ut ormen genom dörren till baksidan. Ormen satte fart rakt ned i avloppsbrunnen som ju mynnar ut i dammen bakom huset. Allt klart uppdraget utfört.Nu fick en kompis till oss, som bor ute i tassemarkerna ett mer celebert besök, även om vår gröna orm har ett gift, så är det inget att bli hysterisk över, de gröna träd-ormarnas gift ger starka obehag, men bara hjärt-svaga individer lever farligt, ungefär som ett par bi-stick kanske...

Kompisen i alla fall fick besök av denna svarta Kobra, och familjen som var innanför dörren var helt hysteriska. Ja thailändarna är ju helt övertygade om att allt som ringlar sig är dödsgiftiga, och i detta fallet, så klart kan det vara lurigt att bli biten av en vuxen Kobra... Men han schasade bort ormen han också, och sedan var allt OK igen.. Ja den gubben och jag har snackat mycket om orm och att INTE döda...Jag fick se detta foto av Mekong-floden, och det är väl först nu när man ser det lite från ovan, som man inser hur stor den floden egentligen är. Staden ni ser på de två fotona heter Chiang Khan, och är ett ganska sömnigt samhälle, men i mina ögon supertrevligt ställe. Har varit där 2 gånger faktiskt, och åker gärna dit igen..Man hör ju historier hur sugna thaiarna är på att bruka våra pengar. Och snacket har ju alltid gått åt det hållet, alltså trots att man är gift, så handlar det inte längre att kalla det OSS, och VÅRA saker, utan falang-mannen är mer fokuserad på att prata om MIG, och MINA pengar...

Mycket trevligt (INTE) skall sägas, och gubbarna kör med övervaknings-kameror, och de kör med pejling och sökning, som dom smyger in i sina fruars mobil-telefoner. Riktigt trevliga dönickar skall sägas. Nu senast fick jag se detta fotot, och trots all mänsklig misär, så tycker jag faktiskt att man nog måste se detta ur en mer komisk synvinkel, eller hur....

Ärligt talat outbildade thai eller inte, men jag har inte en susning heller om hur lösa denna ekvationen.. Har alltid hatat matematik som går utanför de fyra räknesätten... Så med detta så lägger jag av en stor suck, och kallar dagens kapitel för avslutat, och måste nog komma upp med nåt bättre tills i morgon..Denna "selfie" ansågs under gårdagen vara den roligaste bild folk hade sett på länge. Men det var INTE bilden av ku klux klan och någon rasistisk skit folk muntrades upp utav, utan de ansåg att minspelet på den svarte killen, när han ser bakom sig hela den högen med vita dö-nickar som jagar honom.... Ha det gött gubbs och ladies...

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!Chaiyaphum MMMCCLV, Thailand

12 Juni 2018

88,5 kilo – 87,5 kilo (25 km) 1 timme 34 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,695 (uppåt)Ha ett 1 (ett) barn,

är som att ha endast ett öga!

Det kom ju på tapeten igen häromdagen här, när man såg ett helt gäng med skolungdomar som satt på Tesco Lotus, och de stod runt borden också i drivor. Alla hade en mobiltelefon förstås. Hur jäkla fattiga folk än är, nog fan äger dom en telefon, riktigt löjligt faktiskt vilka uppoffringar folk gör för att få ha nöjet att lyssna på youtube, och kolla in messages på facebook.

Nåt annat gör ju inte thai med sina telefoner. Att dom använder telefonen i utbildnings-syfte sker nog, men det sker kanske bara till 0,1% av all tid som telefonen används. Jag såg en video ifrån Venedig med kinesiska turister, där satt ett gäng i en gondol, och åkte på kanalerna där.

INGEN av dessa kineser tittade ens upp ifrån sina mobiltelefoner, där de passerade det ena fina huset efter det andra på kanalen i Venedig. De hade placerat och satsat många pengar och dyra pengar, på att komma till Europa, och kanske uppleva nåt som dom egentligen inte har någon relation till, och som dom egentligen inte alls förstår vidden av.

Därför sitter dom med sina telefoner, och kollar om någon typ; Tom Peng Pung" messat dom, om någon ”vän” skrivit ett inlägg, och kollar om några roliga foton finns inne på facebook. Annars är ju det stora nöjet att lyssna på Kina-musik för Kina-människorna, eller thai-musik för thaiarna på youtube, och titta på videos till dessa musik-låtar.....

Jag vill inte lägga sordi på glädjen att gnälla på de yngre, och dessutom så skall man inte längre säga de yngre, ty det är fanimej i alla åldrar nu för tiden, som man hittar offren till misskötseln av mobil-telefonerna. Jag skall inte yvas för mycket nu, ty risken är ju att någon smart människa kommer på lite moteld, och trycker upp i nyllet på mig.Så jag skall krypa till korset själv då, innan jag råkar illa ut. Och säga att vad gjorde vi själva då, var vi så mycket bättre? Detta ovan foto får tala sitt egna lilla språk, men när ni/vi alla skrattat färdigt, så skall man kanske vara rättvis, och då säga att folk på den tiden läste ut sin tidning, och sedan pratade man med varandra under resten av dagen, så det så.

NU för tiden, så tar det aldrig slut med telefonerna, de startar med surfandet innan tandborstningen på morgonen, och slutar inte förrän de tappar telefonen i sängen, när de somnat in... Så min avslutande fråga är... Är det måhända samma personlighet på de människor, som surfar hela dagarna på telefonen, som förr under årens lopp zappade på fjärrkontrollen till TV;n?Jag fick tag i detta foto av detta gula hus, jag måste säga att färgen gul som jag annars tycker ihop med grönt vara de fulaste färgerna, här i denna tappning, är rent underbar att ha på sitt hus. Jag skulle inte banga ur att måla mitt hus med denna gula färg, eller en mysig och varm mossgrön färg faktiskt.Avslutningsvis så några foton ifrån det rika djurlivet här i Thailand, gecko-ödla försöker att ta ut pengar ifrån en ATM, samt katten Oscar har fått tag i "Dagens rätt" här i Chaiyaphum. Ja alla måste äta och må bra, och visst ser det grymt ut när katt-fan dödat denna ödla, men tyvärr sån är naturen,Tyvärr så tillhör ju inte dessa katter naturen här, och därför så vänder jag mig för egen del emot katter och lösa hundar, som infekterar de naturligt djurens leverne i naturen här i Thailand, bland annat. Så bort med alla katter och lösspringande hund-helveten, dom gör ENBART skada, och tillför absolut ingenting här i Thailand, eller annorstädes på denna jord..

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!


Chaiyaphum MMMCCLIV, Thailand

11 Juni 2018

88,6 kilo – 87,7 kilo (25 km) 1 timme 38 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3.681 (uppåt)Med ena handen så straffar Gud,

och med den andra välsignar han!!


Jag skall idag föra på tal vad en gubbe här pratade om, nere på Bens Bar idag. Jag kom ned för att spisa en spagetti, och där satt denne kille. En engelsman som heter Karl utav alla namn..... Jag har pratat med honom tidigare, och det är en supertrevlig kille. Idag så var han dock i stöten, inte p.gr.a. sprit utan mer p.gr.a. sin fru.

Han började att citera David Bowie, och det där ni vet om att kvinnan var ifrån Venus, och vi män ifrån Mars. Vi kommer aldrig att förstå varandra, och det skall man veta, detta beror helt och hållet på det faktum, att kvinnan inte besitter tillräckligt med logik, hon är mer uppbyggt på instinkt och känslor, och drivs fullständigt av dessa 2 faktorer.

Medans mannen då är ett logiskt djur, som är organiserad, och kan jobba i team. Han berättade. Vi killar vi samlas i gäng, flera stycken i en grupp, och snackar och har skitkul ihop en hel kväll, ja flera kvällar. Kvinnorna fungerar hyggligt när dom är två stycken.

När kvinno-gänget blir fler än 2, ja då börjar katastrofen i ett huj oftast. Kvinnorna kan bara inte jobba i lag, i ett team, det fungerar icke, dom är individualister hela högen. Men som Karl sade i nästa andetag, kvinnorna har ju aldrig behövt bry sig om att samarbeta. De sköter sitt arbete med familjen, och har gjort det i miljontals år.

Männen däremot, ut på jakt, man måste vara flera stycken vid jakt, annars klarar man inte av att fälla byten, och ta hem mat till stammen, och familjen. Så männen tvingades redan i människans gryning, att lära sig organisation, planering och lag-arbete. De av männen som inte klarade av detta dog helt enkelt.Och med detta, så följde också att männen fick logik inplanterad i sitt DNA eller gener, eller hur man nu skall säga detta. För att vara riktigt jäkla uppriktig sade Karl, så är kvinnan MER ett djur byggt på rena instinkter, som hon slaviskt följer, utan att ens vara medveten om det, och det är därför som hon också har så svårt att jobba bort sina olater..

Jag sade inte mycket, visste ju att jag skulle skriva om det, och det Karl sade rimmade ju väldigt bra hur man själv stundtals hade luskat ut, om kvinnans roll i naturen. En varelse som var stammens klister, som höll i ihop familjen, och som gav sitt liv för barnens skull.

Men samtidigt också väldigt svag när det kommer till svåra logiska beslut. Kvinnan tar aldrig det där hemska beslutet, hon vill helst lämna det till mannen som hon vet kommer att ta beslutet. Ty hon resonerar ju också som så att; bättre männen fattar beslutet, så kan ju jag sedan i efterhand, om det blir fel, kunna gnälla och anklaga honom för olika saker....

Jag bad strax Karl att vi skulle prata om annat, ty annars löper jag risk att bli impopulär bland kvinnorna, och det vill man ju inte bli.... Ja för sjutton sade han, vad vill du prata om... Ja sade jag allt förutom Rugby... Jag ville ju skoja med honom bara. Han tittade på mig och sade ”I hate football, and I love Rugby you asshole”..... och sedan flabbade vi, och skiljdes åt fram på eftermiddagen....

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!


Chaiyaphum MMMCCLIII, Thailand

10 Juni 2018

89,4 kilo – 88,2 kilo (32 km) 1 timme 54 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,680 (nedåt)När du ger luft åt dina känslor,

så lämnar strax din ilska dig!!

Idag fredag, så ville jag äta gott, så jag tog med mig Yongyut och åkte ned på Nightbazaar här i Chaiyaphum, ja nattmarknaden som den ju kallas av någon anledning, den stänger ju redan klockan 21.00...

Jag tänkte att jag helst skulle vilja käka den maträtten där man kör en trästicka igenom en fläskbit och grillar den, sedan knåde-ris till det, med jordnötsdip till det, och sedan gurka l sockerlag... Jag beställde också en fuktdryck som jag gillar mest innehållande; Backnat, guej lae appen, alltså på ren spanska; ananas, banan och äpple...

Killen med pinnen och fläskbitarna var fasenimej ledig idag, helt tomt.... Jag tänkte då OK steak moo är ju aldrig fel... flanerade dit upp, och hittade "nada".. Inte ett stånd, ser nästan ut som om dom lagt av efter alla dessa 10 årens försäljning av steak moo m.m. OK strunt samma, det får bli Padthai falang då,

Ja jag går till tanten som brukar kunna fylla min mage med sin goa Padthai falang, alltså mycket kött.... kommer dit, och hon finns inte där heller, va faaan är denna marknad bara fylld av seafood och Som Tam nu då eller.... Secken skräpmat dom serverar i mitt tycke.

Jag tappade sugen fullständigt, och sade till Yongan att detta inte var bra alls, jag stövlar ned till Bens Bar, och kör en spagetti Bolognese.. Vi gick ned dit, typ 200 meter bara... Jag beställde in spagettin, den var som vanligt jättegod, inte lika go som min egna, men riktigt gott var det..

Jag gick fram till baren och skulle betala, då säger Ben till mig... ”Du vet World cup i fotboll börjar ju nu nästa vecka.... 32 lag deltager, du lägger 50 baht, och får dra ett lag ifrån en skål typ lotteri, du vet alltså inte vilket lag du köper förrän du dragit det, och efter det att du betalt., vill du vara med, det blir ju 1.600 baht i potten att vinna”?Ja för sjutton sade jag, - ”Ja du har ju fortfarande chansen att få kanske nåt bra lag”, sade han, ”De flesta lagen typ Spanien och Argentina och Brasilien är redan dragna, men du har ju faktiskt kvar Germany”.. Jag tittade bland lotterna i skålen, där låg väl runt 16 lag fortfarande, hur stor chans är det att hitta Germany där bland 16 olika lotter?

Va sjuttan också, jag drog ner näven i skålen, tvekade inte en sekund, tog lotten rullade upp den, och höll den med stängda ögon, mot gubbarna som satt bredvid mig vid baren, och dom skrek unisont; ”GERMANY”..... Jäklar jag drog Germany, härliga tider, nu har man ju en bra chans att vinna 1.600 baht faktiskt, inte illa..... Tack för maten...

Kanske var det ödet att alla vettiga mat-försäljare på marknaden inte sålde idag, vem vet? Visste ni att Thailand fr.o.m. 8 juni har förbjudit plast och foam inne i sina nationalparker.... Jag vet inte riktigt vad som menas med foam, jo nu vet jag, det är ju de där förpackningarna som finns precis överallt. Ja dom är ett otyg utav Guds nåde...

Så ÄNTLIGEN så fattar någon thailändare i alla fall att det ser för jävligt ut lite varstans i detta nedskitna land.... Så det blir säkert välkommet bland djuren här plus falangerna, alltså att få renare nationalparker. Thaiarna själva skiter i skiten s.a.s. Dom kör ju med sin egna paroll; ”The thai way”...hahaha!!!

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!


Chaiyaphum MMMCCLII, Thailand

9 Juni 2018

89,1 kilo – 88,2 kilo (22 km) 1 timme 29 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,681 (uppåt)Även om en tjej icke har några andra dygder,

så kan t.om. fräknar anses vara en!!

Ja vi har ju tidigare pratat om detta med alla fik som poppar upp som svampar i den svenska skogen på hösten. Thai när de vill vara entreprenörer, så väljer de helst av allt att öppna ett kaffestånd, och sedan kommer det en resort för ”one night stand”, och till sist så väljer dom att cementera en yta på 3x3 meter utefter vägen, bånkar ner lite störar i backen, och gör ett solskydd, och sedan är väg-restauranten ett faktum.

Denna befolkas ursnabbt av thai, som älskar att frekventera okända sådana ställen. Här är man tydligen inte alls rädd för bakterier, så flugorna flyger runt i horder av stora antal, runt maten och runt borden. Anledningen är helt enkelt att thailändarna använder skitna handdukar, som dom sveper över bordsytan och flyttar runt matos, stekflott, och matrester.

Så det är ju inte alls rent, tvärtom.. Men ingen verkar bry sig, flugor schasar man undan, och myrorna som också finns där naturligtvis, petar man åt sidan..Resorten är väl det som mest verkar kunna hålla ut lite tid innan affären går i kras. Thaiarna tycker att om dom investerat kanske 1 miljon i en resort, så kan man glömma den miljonen ganska snabbt, och istället fokusera på att göra en ”budget”!!

Ja en budget, inte som skall täcka att få tillbaka pengarna man satsat, utan en budget som täcker att man har mat för dagen.... Så kan dom skrapa ihop några hundra baht per dag, så skit samma hur mycket dom satsat på resorten....

Kaffestånden, fiken, eller vad ni vill kalla dessa, är fanimej en otrolig grej dom håller på med. Något mer olönsamt är svårt att finna. Jag har sett att dom tjänar jättebra med stålar på Big C, och Tesco Lotus, eller kanske utanför MAKRO, med att sälja sitt kalla kaffe. Men dessa thailändare placerar sina kaffestånd precis var som helst. Jag undrar om dom ens tänker en endaste tanke, över om det är ett bra ställe att ha ett fik, eller inte.Tjejen som hade fiket på Big C, blev iväg-driven av Big C av någon anledning, och fick inte sälja där mer. Hon hade haft sin kaffeservering där under alla de 10 år i alla fall som jag bott här. Och hon gjorde finfina stålar på detta. Hon fick sluta, åka hem, och nu efter 3 veckors overksamhet, så har hon beslutat att öppna en kaffestuga precis vid grinden på sin tomt, här i byn Nong Nasaeng...

Hon satsar säkert runt 150.000 baht på detta, och bygger en rejäl anläggning ser jag, när jag passerar där. Läget är så sorgligt dåligt, så jag vågar utan att tveka, förutsäga att hon INTE kommer att ha några bra affärer alls där. Det säljs kaffe redan utefter vägen där jag bor på 3 olika ställen, och de alla går urdåligt.

Så med ett fjärde fik, så blir det en katastrof för dom alla... Ja thailändare och deras organisation och planering, fina grejor det!!Jag har sett det sista året att flera stycken, istället för att bygga nytt för sitt kaffestånd, så köper dom en container typ 40´container som ju är 12 meter lång.

Dom skär ut fönster och dörrar, och lägger snyggt golv, det blir ju väsentligt billigare, och faktiskt ganska snyggt måste jag säga. Men vad hjälper detta när försäljningen är hel-röten på de flesta ställen...

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!Chaiyaphum MMMCCLI, Thailand

8 Juni 2018

88,8 kilo – 87,5 kilo (42 km) 2 timmar 49 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,676 (uppåt)Små barn, små nöjen,

stora barn, stora sorger..

Hade ett långt snack med en kille här, som inte ville höra talas om att thai tål värmen bättre än vad vi nordeuropee´r gör...Jag försökte flika in att det ligger la i våra gener denna anpassning. Han tyckte jag var helt fel ute, och lika ding som vanligt. Riktigt aggressivt otålig var han.

Jag försökte lite lamt att fråga om han trodde att människan för 90.000 år sedan, stegade ut ur Afrika, och då var lika vita som idag, eller om dom var svarta som negrare ju är? Han blev förbannad, och svarade inte. Jag frågade honom sedan om han trodde att folket som gick åt ”höger” för 90.000 år sedan, och sedemera blev asiater, om dom var gula när dom lämnade Afrika....

Jag frågade sedan, för jag var faktiskt lite förbannad nu. Om det utvandrade snedögda gula människor ifrån Afrika, och att forskarna hade fel, när dom påstod att vi människor när vi vandrade upp mot ishavet då utvecklade ett veck vid ögonen, för skydd emot kylan och snön, och isens blänkande effekter.

Dessa sneda ögon tog människan med sig ned igen till Kina när dom vandrade åter, efter många tusen år... Tror du verkligen inte att människan anpassar sig till värmen allt eftersom årtusenden passerar??? Tjöt-gubben hade tystnat nu och muttrade bara. Ja sade jag avslutningsvis. Darwin hade väl fel och du hade rätt då? Va då, svarade han?Han flikade då in att han minsann visste om dessa saker, och ingenting i vårt DNA eller i våra gener, gör att vi tål värmen mer eller mindre. Det är bara snack ifrån okunniga människor...

Ja svarade jag, Darwin och utvecklingsläran, där han klart visade på hur djuren där anpassade sig, finkarna på Galapagos-öarna som är helt unika i världen, helt anpassade till naturen där.... De kom ifrån Syd-amerika drivna av vinden till dessa öar, långt ute i Stilla Havet.

Och förvandlade sitt beteende och utseende bland annat sina näbbar, så de kunde leva på den mat som stod till buds, där ute på de vindpinade havet...”Det är ju för fan finkar”, säger idioten då... Javisst svarade jag, finkar. Finkar är djur, och människor är djur, fattar du inte det eller. Nä sade jag, inget mer snack nu från min sida om detta,,,, Snacka om att kasta pärlor till svinen!!!

Idag är det torsdag den 7 juni 2018, och absolut noll och ingenting har hänt. Jo förresten 2 saker då kanske. York ville fika idag på Big C, så det gjorde vi. Alltid kul att träffa den tysken. Som ju blivit en väldigt god vän, nu under kanske 7 års tid, i mitt boende här i Chaiyaphum. Thailand...

Och sedan fick jag ett PM på facebook ifrån en kille, som jag aldrig pratat med förut....trodde jag.... Det visade sig att han var kompis med en gubbe som jag känner, som heter Lasse Strandberg, så vi hade faktiskt suttit och ätit lunch en gång förra året på Bens Bar, tror jag det var....

Han frågade mig rakt ut, om jag ville att han skulle ta med sig något ifrån Sverige.... Jäklar vad förvånad jag blev, och himla glad dessutom. Det är ju på det sättet, att vi har ju ganska mycket att tillgå här numera, men jag bad honom faktiskt att ta med sig: pulver-rotmos, köttkorv, samt Johnny senap, och med det var jag helt nöjd... Sicka bussiga gubbar det finns faktiskt...

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!Chaiyaphum MMMCCL (3.250), Thailand

7 Juni 2018

88,7 kilo – 87,4 kilo (32 km) 1 timme 59 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,656 (uppåt)Utifrån dåliga gener,

bra barn kan också komma!!!

Petter, en norrbagge här i byn, han berättade så himla roligt livet kan te sig för en del människor, skall se om jag kan redogöra för vad han sade till mig.. Han sade;

Detta är Thailand, har man thai-vänner så kan allting hända. Plötsligt så finner man en kvinna ute i köket man aldrig sett förut, hon sitter där på golvet, och hamrar på glatt i en sådan där stor mortel, skall väl bli Som Tam, antar jag!! Jag hör rörelse på utsidan tittar ut.

Där står min fru med en annan thai jag heller aldrig heller sett förut, de skall precis åka iväg. Jag går ut och frågar vad de skall göra. Ja säger frun, vi skall ner till marknaden i stan och handla mat till middan på lunchen. De kommer tillbaka 45 minuter senare. Den första kvinnan har tillagat rejält med käk där på golvet i köket, och nu kommer frun med sin kompis tillbaka.

Och salladen står som spön i backen, och det lagas till mat i mängder. Jag själv säger norrbaggen, är inte inbjuden till att äta, men jag skulle få följa med dom, ty dom ville att jag skulle köra bilen ned till Chaiyaphum, och bada swimmingpool på Siam River Resort....  

Sagt och gjort en timme senare så sitter vi 7 stycken människor i bilen, 6 thaiare och undertecknad. Vem de 3 andra thaiarna är, har jag ingen aning om, men antar att dom ”ville” följa med, och då är det bara att hoppa in, ingen tycker illa vara i ett sådant läge...

Eller som de tre musketörerna sade för några hundra år sedan; ”En för alla och alla för en”!!!Jag är den lycklige vinnaren till att få betala maten till de 6 thaimänniskorna, inte en fråga vad jag skall äta, inte en undran hur jag skall klara mig utan mat. Men varför gnälla högljutt?Thai-människorna verkar glada där dom sitter vid sina vilstolar vid swimmingpoolen, och de dukar fram 4-5 olika maträtter, och sedan äter dom i runt 3 timmar. Man kan med gott samvete säga om thai och mat följande: - ”Thai stannar så länge som maten räcker, och thai äter så länge som man stannar”....

Detta innebär att när thai har ätit färdigt, ja då går man hem. Så jag säger norrbaggen, fick åka hem plötsligt, ty när maten tog slut, så tog samtals-ämnena tydligen slut, och alla ville hem.... Jag fick köra runt i 3 stycken byar, och lämpa av dessa främlingar. Jag orkar inte tjafsa med min thai-fru, livet är för kort.

Men det är fanimej alltid lika frustrerande när man finner helt okända människor i sitt hem, utan att man ens blivit informerad om saken... Men vi bor här, sedvänjorna får vi vänja oss vid. Bosätter vi oss i Sverige, så får våra thaidamer fanimej finna sig i att anpassa sig till vår kultur.. Vilket dom faktiskt gör oftast riktigt bra, säger deras falang-män i alla fall..

Idag ringde Birger (Åke) och berättade att han var på väg ned hit till Chaiyaphum, han berättade att han fick chansen att haka på en schweizare, som tydligen bodde i grannbyn till Birger. Denna gubbe skulle med sin fru hit till Chaiyaphum, och handla matvaror på Big C samt MAKRO.  Så Birger tyckte att vi gott kunde träffas, och sedan efter mat-inköpen åka ned till Bens Bar och käka lunch...

Sagt och gjort vi hamnade till slut där nere, och fick käka god mat, och vi hade lite gott snack också oss emellan. Dessa gentlemen åkte sedan hemåt igen, och lämnade denne falang åt sitt öde, här i paradiset Chaiyaphum....

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!Chaiyaphum MMMCCXLIX, Thailand

6 Juni 2018

89,3 kilo – 88,6 kilo (14 km) 49 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,652 (uppåt)Låt det bli värre,

bara det blir en förändring!!

Igår, måndag kväll klockan 23.59, så tog vi bussen ned till Bangkok. Vi tog som vanligt det där bolaget som jag gillar överlägset bäst. Det heter Tien thai och deras enkelresa kostar 241 baht. Jag tror att det kan vara runt 30-40 baht dyrare än de andra buss-bolagen, och det räcker för att man skall slippa de värsta bonnläpparna och hänsynslösa bonnslurkar på den långa bussresan.

Bussarna är supermoderna, och chaufförerna kör faktiskt riktigt mjukt och fint, känner mig helt säker med detta bolag faktiskt... Vi anlände tisdag morgon klockan 04.45 och det var ju raskt marscherat. Vi tog en taxi till Ambassaden, och där fick vi ju vackert vänta tills 08.00 när dom öppnade.

Ja det blev ju naturligtvis McDonald, och en triple-cheese som vanligt. Ja thai kallar ju denna maträtt för triple-beef, men skitsamma det är ju samma sak. När Yongan och jag hade ätit färdigt, så vandrade vi Sukomvit fram, till en sådan där cementbro, så man kan kommer över till andra sidan gatan, där ambassaden låg.Men redan innan vi kom fram till bron, så fick man ju passera alla dessa totalt utslagna varelser, som en del lever där på gatan i sin  fattigdom. Och så har vi ju väldigt många ladyboys som bjöd ut sig, och sedan ovanligt många neger-damer som prostituerar sig.

Det är väl egentligen det enda dessa negrer gör kan jag tänka mig... Alltså bjuder ut sig, och/eller jobbar på kontor, där de håller på med sina scams.... Men man hittar nästan aldrig en svart människa ifrån Afrika, som gör ett 8-5-jobb, de gubbarna finns bara inte, synd men så är det, trots att PK hemma i Sverige säger något helt annat...

Klockan blev 08.00, och vi stegade upp ihop med en stockholmare, som vi träffade medans vi väntade, han skulle också förnya sitt pass. Allting flöt på gallant. Ned på UOB-banken och pröjsa 5.000 baht, och sedan upp igen, där de tog foto, fingeravtryck, och jag fick signera min namnteckning.

Denna stockholmare var 70 år gammal berättade han, kunde fasen inte ett endaste ord thai, men åkte ändå helt ensam, 40 mil en väg med bussen ifrån sin hemort, Ban Phai i Khon Kaen-provinsen... Så jag sade till Yongan på studs, nu får det räcka, 10 är är tillräckligt. Jag kan ju rulla runt med ganska många ord, inga meningar dock, men ord, plus bra engelska.Och jag vet adressen till ambassaden, så kan den gubben klara sig utan sin fru, så skall väl jag enkelt kunna klara mig. Yongan verkade ytterst tveksam, jag vet ju förstås varför. Hon vill helt enkelt serva mig, och ta hand om mig, och är orolig för att jag skall hamna i svårigheter... Så trots att jag vill.. så blir det nog ingen ensam-resa för min del nästa gång heller...

Allting flöt så bra idag, så fantastiskt nog, så var vi faktiskt tillbaka på Mooshit, busshåll-platsen i Bangkok, redan klockan 09.30. Tyvärr så avgick bussen tror jag 3 minuter innan vi kom dit, så det blev till att vänta 1 timme tills klockan 10.30 tills nästa buss.... Resan hem tog exakt 5 timmar.

Så hemkomsten klockan 15.30 var ett stort starkt nytt rekord för alla mina Bangkok-resor...Jäkligt gott att komma hem så relativt tidigt, efter nästan 70 mil på bussen totalt. Så nu trodde ambassaden att mitt nya pass skall vara klart nästa vecka på onsdagen cirka, men de kommer att maila mig, så jag vet fakta...

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!


Chaiyaphum MMMCCXLVIII (A), Thailand

4 Juni 2018

ATM-kurs; 3,650 (uppåt)
Jag vill meddela Er att jag i morgon, icke kommer att skriva ett kapitel till Er förnöjelse. Anledningen är helt enkelt att jag tar bussen ikväll klockan 23.59 ned till Bangkok och ambassaden där. Jag måste förnya mitt pass ty det går ut nu i juli, och dessutom så måste jag handla på mig en ”inkomst-bekräftelse” för mitt nya uppehålls-tillstånd.

Detta skall ju in i det nya passet senare när jag fått det. Så tyvärr det blir en tripp nu då dit ner till Bangkok, och sedan ytterligare en till om några veckor när passet är klart att hämtas. Jag kan uppriktigt säga att jag inte alls gillar dessa Bangkok-resor alls. OK jag får väl ta chansen och köpa en ”triple cheeseburger” på morgonen vid 05;tiden...

Och sedan framåt förmiddagen när vårt ärende med Ambassaden är klar , så får vi ta en tidig lunch innan hemresan, på ”Stable Lodge”, kanske en av deras kanongoa pizzor eller annan go falangmat som dom erbjuder kunderna.... Så med detta sagt, så säger jag bara... Vi hörs på onsdag morgon igen med ett nytt kapitel....

Handskak


So, where are we headed?


CALLER:
Is this Gordon's Pizza?
GOOGLE:
No sir, it's Google Pizza.
CALLER:
I must have dialed a wrong number. Sorry.
GOOGLE:
No sir, Google bought Gordon's Pizza last month.
 
CALLER:
OK. I would like to order a pizza.
GOOGLE:
Do you want your usual, sir?
CALLER:
My usual? You know me.
GOOGLE:
According to our caller ID data sheet, the last 12 times you called you ordered an extra-large pizza with three cheeses, sausage, pepperoni, mushrooms and meatballs on a thick crust

CALLER:
OK! That's what I want ...
GOOGLE:
May I suggest that this time you order a pizza with ricotta, arugula, sun-dried tomatoes and olives on a whole wheat gluten-free thin crust?
CALLER:
What? I detest vegetables.
GOOGLE:
Your cholesterol is not good, sir.

CALLER:
How the hell do you know?
GOOGLE:
Well, we cross-referenced your home phone number with your medical records.  We have the result of your blood tests for the last 7 years.
CALLER
Okay, but I do not want your rotten vegetable pizza!  I already take medication for my cholesterol.
GOOGLE
Excuse me sir, but you have not taken your medication regularly.  According to our database, you only purchased a box of 30 cholesterol tablets once, at Drug RX Network, 4 months ago.

CALLER:
I bought more from another drugstore.
GOOGLE:
That doesn't show on your credit card statement
CALLER:
I paid in cash.
GOOGLE:
But you did not withdraw enough cash according to your bank statement.

CALLER:
I have other sources of cash.
GOOGLE:
That doesn't show on your last tax return unless you bought them using an undeclared income source, which is against the law.
CALLER:
WHAT THE HELL?
GOOGLE:
I'm sorry, sir, we use such information only with the sole intention of helping you

CALLER:
Enough already! I'm sick to death of Google, Facebook, Twitter, WhatsApp and all the others. I'm going to an island without internet, cable TV, where there is no cell phone service and no one to watch me or spy on me.
GOOGLE:
I understand sir, but you need to renew your passport first.  It expired 6 weeks ago...
 

Chaiyaphum MMMCCXLVIII, Thailand

4 Juni 2018

88,4 kilo – 87,3 kilo (28 km) 1 timme 47 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,630 (nedåt)Världen står fast på 3 saker,

Pengar, pengar och åter pengar!!

Vi har haft förstås, dessa stora resonemang om thai och deras mathållning. Jag tänker på mathygien, och jag tänker då på deras stora förkärlek att göra för mycket mat varje gång, och sedan lägga resterna på köksbordet, och täcka det med en plastbehållare emot flugornas attacker då...

Att det kan vara riskabelt att hantera sin mat så, alltså att ha den stående ibland mer än 18 timmar i kanske 40 graders värme i köket, ja thai ser det bara inte... Många av oss falanger som bor här, vi tar helt sonika matresterna, jag brukar få lägga maten i en plastcontainer, och sedan in i kylskåpet med det.

Yongan blir skitsur, och säger att maten inte alls blir bra om man lägger in den i kylan...Så maten åker ut ur kylskåpet igen, och det blir väl oftast jag som hamnar i ”kylan” hahaha!!! Jag tror att har man sett hygienen, eller den fullständiga BRIST på hygien och renlighet (förutom kroppen) här i Isaan, så tar man nog detta på fullt allvar som västerlänning.

Jag tror vi västerlänningar kan lära ut väldigt mycket till thai... I många stycken, så har de inte en susning.... Jag finner det vara för jävla äckligt rent ut sagt, när man ser dessa gatu-stånd, där flugor i hundratals (minst), härjar runt både kring och i maten..... Men för all del,,, ni som inte vågar ta upp detta i Era familjer,, håll till godo med skräpet och lycka till,, hoppas ni klarar Er bara....

Och medans ni tycker att thai klarat sig bra oss förutan, så tänk på hur dom dör dessa thai. Dom dör i mängder i 50-60 års åldern... av vad då? Ja jag vet inte, men har man cancer i den utsträckning som dom har här, så undrar jag om inte maten är en stark bidragande faktor.. kryddstark olagad rå mat,,,, men det är väl bra, vi har ju inget att lära ut.... kom igen nu gubbar vakna upp för fan.

Jag bor i isaan, och pratar enbart sett ur mina egna erfarenheter som boende här. Folket här hade INTE elektricitet ute i byarna, när min fru var ung (alltså för 25 år sedan styvt.. Kanske vissa hade, men de flesta byar som jag fattat, det hade ingen el alls. Utan det eldades då, och det eldas faktiskt friskt fortfarande ute i byarna i Isaan, med ved och öppen eld, precis som det görs i djungeln i Syd-Amerika och Indonesien.

Plötsligt så kastades thai in i den elektriska tids-eran, och nu plötsligt så kom kylskåpet, och lyset, och högtalarna Buddah ske pris.... . Och strax innan där kom gasolköket... Men då hade folket i Isaan redan sedan 4.000 år tillbaka i tiden, utvecklat en kultur baserat på ved-eldat.

De hade maträtter som vi fasen inte kunde stava till, och säkerligen heller inte vill stava till, med lukter som kan få t.om ett tätt Real Madrid-försvar, att öppna sig... En hel del mat var rå och tillagades inte. Jag misstänker att en del thailändska ljushuvuden, likställer skitstark mat, preppad med chilli tog död på alla bakterier....

Thai ställer sin mat på bordet, utan en tanke på konsekvenser, ty det är deras kultur. Och de ställer även griskött på samma bord, trots att vi vet att det är livsfarligt.... Hygienen på borden och tillagningsställena t.om hemma i våra egna kök, är stundtals under all kritik.Och jag som är oduglig i köket, måste hålla kollen ibland, så inte samma jäkla kniv används till massor av olika produkter på samma skitna skärbräda..... Ja jag tillagar idag i stort sett min egna mat. Min fru gör jättego mat, men hon gör inte min mat lika bra/dålig som jag själv gör.

Och jag kan då vara lugn att bakterierna inta tar sig för stora friheter med min mat. Så ser jag på min egna situation.. Jag vill inte bestämma över någon annan, men skrattar gott i alla fall när man hör alla aningslösa naiva människor, som lägger sina liv i okunniga U-lands-människors händer.

Äter då ni också deras råa fisk, och äter ni deras råa köttfärs? Dessa maträtter som anses förosaka cancern, som florerar så rikligt här i Isaan. T.om thai själva (de yngre), pratar numera i samma termer, och de yngre vägrar att äta den råa fisken, och den råa köttfärsen..

Så DE lär sig, skall VI falanger då, komma hit till Thailand, uppmuntra och klappa de äldre på axeln, och säga fortsätt ni, vi hakar gärna på....Ni har ju en fantastisk matkultur.... Nä.. tror inte det va!!

Handskak

Obs... valet 2018 – Rösta rätt, rösta PÅ ditt fosterland!!!


Chaiyaphum MMMCCXLVII, Thailand

3 Juni 2018

88,9 kilo – 87,6 kil (28 km) 1 timme 38 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,631 (uppåt)Gift i all hast,

men fast för gott!!!

Vi hade en intressant pratstund här i Thailand nyligen (igen), och det gällde de vilda djuren. Allting började med att någon visade en video om hur en hund blev tagen av en pytonorm, en riktigt stor rackare. Och med detta så slog ju alla hund-älskare till på stora trumman på direkten.

Hur kan man filma en sådan grym sak, som att en Pytonorm dristar sig till att slingra sig runt hunden, och försöka att kväva den, och antagligen käka den som ”snack” till lunchen.. jag själv kunde tydligt se hur det började, men det berörde INTE hund-älskarna..

Det började med att ormen var på väg över en äng in till skydd av buskar och träd, när hunden sprang fram och började bita ormen. Ormen replikerade med att direkt hugga hunden i sidan, med sin stora käft och hålla fast hunden, medans den började slingra sig runt hunden.

Videon höll väl på i runt 3-4 minuter, medans hunden förtvivlat försökte komma loss ur det stenhårda greppet. Och faktiskt till slut så tillät tydligen den enorma Pytonormen, att hunden fick löpa iväg, och iväg for den som en skållad råtta. Det var nog sista gången som den hunden gav sig på en stor Pytonorm.

Jag fick slaget nästan när jag hörde idioterna bland hundälskarna högljutt klaga på ormen, och hur dom hade "slaktat ormen om dom hade varit närvarande". Jag själv försökte flika in att det är löjligt när vi människor spelar Gud i naturen, och vi skall välja vilka som skall äta, och vilka som skall ätas.


Bland alla photo-shoppade foton ute på internet,
så vet man snart inte vilka som är på "riktigt"

När jag förklarade att hunden bara är kanske 15 kilo kött för ormen, och att ormen har exakt lika mycket rätt att äta, som hunden har rätt att äta i naturen, så blev hundälskarna som tokiga, och tyckte jag var grym och dum i huvudet. Jag finner många människor vara avskyvärt stelbenta och fullständigt okunniga i detta.

De baserar sitt beslut på ätandet i naturen, på utseendet på djuret, och de baserar det på sin egna rädsla för de olika djuren. Låt mig förklara... Om djuret (Hyenan) jagar ikapp en söt bambi-hjort, så är Hyenan boven i naturen. Om då Pytonormen snor en hund och vill äta, ja då är ormen den hemska parten i naturen.

Hyenan är ful, och ormen är skräckinjagande. Så där har vi våra kriterier på vilka som får lov att äta, eller inte äta. Om Spindeln käkar upp den granna fjärilen som fastnat i sitt nät, så blir vi fjantar som tokiga, och slår sönder spindelnätet, och dräper Spindeln...

Så vi människor är icke alls lämpade till att fälla avgörande över liv och död i naturen, och definitivt icke mesiga storstads-människor, som inte har kurage nog att fatta, att alla måste äta på detta jordklot. Delfiner är söta och vildsvin är fula, vilken vill vi skall få leva, och vilken dödar vi utan minsta problem?

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!


Chaiyaphum MMMCCXLVI, Thailand

2 Juni 2018

88,9 kilo – 87.7 kilo (33 km) 1 timme 56 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,630 (nedåt)

Personen på bilden, har inget med ämnet att göra!!


Katten älskar fisk,

men hatar att väta tassarna…

Vi hade en kul pratstund nere på Bens Bar här om dagen, och ämnet gällde hur man klarar sig engelska förutan, när man bor härnere i Thailandet... Killen som initierade detta samtal, han var ganska påstridig, och han var en kvarleva ifrån det Sverige, där man kanske inte fokuserade så mycket på livet utanför by-gränsen, utan mer livet inne i byn i Sverige.

Ja ungefär som folk mest gör i Frankrike och Thailand då... Dessa är ju ganska inkrökta varelser språkmässigt, tycker jag i alla fall. Denne svenske kille gick i alla fall på, och han berättade att man kan klara sig alldeles utmärkt här i Thailand, även om man inte kunde engelska, och naturligtvis noll thailändska..

Vi försökte resonera med honom, men han hade svar på allt kändes det som. Han berättade följaktligen då, att han minsann klarade sig finfint utan engelska i sitt liv... nere i Phuket.... Ja killen bodde nere i Phuket. Han berättade att han bodde i ett område med bara thai runt sig.

Men ALLA i hans bekantskapskrets var svenskar eller norrmän, och de pratade med varann, och de umgicks flitigt. Och inte ett ord på utrikiska blev någonsin sagt dem emellan. Jag försökte slänga in lite brandfacklor, men han påstod med glöd, att han sket i vad jag sade, han klarade sig bra.

Ja men för fan sade jag, ja jag erkänner jag ilsknade till lite grand; ”Du kan inte beställa på en restaurant, du kan inte be om notan, du fattar inte vad dom säger alls, när dom ger dig notan eller menyn.... Du kan inte ta en taxi själv, du kan inte köpa en bussbiljett själv.

Du klarar dig inte ute i livet överhuvudtaget, utan du måste hela tiden förlita dig på alla andra, att dessa kan engelska eller thai, och/eller så måste du i alla tillfällen när du är vaken, ha din fru med dig.” Han sade då; nä hon kan inte heller engelska”!! Men hur fan pratar ni med varandra då? Ja vi pratar svenska säger dumsnuten...

Men va fan du är ju lika torr som tyskarna och schweizarna då, som tvingar sina thai-fruar att snacka tyska... han fortsatte, ”jag klarar mig bra", och så lyfte han blicken mot Jay-Jay våran egna lilla ladyboy, som står bakom bardisken, och gör ett hyggligt jobb.Han ville nu beställa och sade till ladyboyen; ”Kan jag få en Chang”.. han fick sin Chang förstås efter det att han fick upprepa det 2 gånger extra... Phuket-svensken vänder sig till mig och säger då; ” Där ser du, jag klarar mig gallant”...

Ja du replikerade jag "försök med den meningen på svenska du gav ladyboyen och istället för den kända öl-sorten Chang, så beställer du M150".... Phuketkillen, valde att gå på dass nu istället för att beställa.... Ja hur skall man argumentera med en sådan stolle.

Lika bra att han får leva sitt liv, ett liv isolerad och fullständigt okunnig om sin närvaro här i Thailand. Hans kunskaper om landet han bodde i, fick han enbart på två sätt, och det var via rykten, och snack runt stenbordet i Phuket. Så han hade faktiskt flera historier som han kunde förmedla, som han ville visa oss vilken kunskap om Thailand han besitter...  

Han berättade att man skall vara extremt försiktig med damerna ifrån Isaan, ty dom var extra förfinade i konsten att lura falanger på pengar, och duktiga på att bedraga falangerna. Och varifrån kommer din fru då, frågade jag. Ja hon kommer härifrån Chaiyaphum, svarade han...

Va käckt sade jag då lever du ett liv fyllt av rädsla att din fru skall sno dina pengar, och sno dina tillgångar, och bedra dig då?...... Va fan säger du sade han... e du dum på riktigt eller?  Ja så slutade det hela, ty han var nu bra på sniskan, och började visa sina egna kvaliteer... Och jag tyckte det var läge att gå hem, och krama Yongan istället...

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!


Chaiyaphum MMMCCXLV, Thailand

1 Juni 2018

88,7 kilo – 87,6 kilo (32 km) 1 timme 52 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,638 (uppåt)Dyrast är kärast!!!

Så med det pratet om facebook, så tänkte jag avsluta med lite snack om hur människor pratar, och hur de kommunicerar och hur de kontaktar mig där... Det är en sak som jag undrat över ganska mycket alltsedan jag startade med Facebook. Och det är detta med att extremt många brukar skicka en ”hälsning” till mig via PM.

Det står att de ”vinkar” till mig.... Första gången jag fick detta , så blev jag rädd att det kanske var en bög som ville ha kontakt, och vågade inte svara eller göra någonting. Ja jag erkänner, jag har bög-fobi, inte så mycket lesbian-fobi, men en illa långt gången bög-fobi, ligger och gror hos mig....

Men så tänkte jag på rätt eller fel, kanske detta bara är människor som är osäkra, rädda för kontakt, och med att vinka, så kanske de gör en jätte-ansträngning att söka kontakt, och vet inget annat sätt att kontakta okända människor. Så OK då, jag började ”vinka” tillbaka till alla som vinkar till mig.

Och det var det absolut sista jag hörde, ingen av alla som vinkat som jag retur-vinkat till hörde av sig mer... Jag snackar om flera hundra, och det håller fortfarande på.... Så jag undrar vad är detta egentligen, är det en dold invit till bögarnas hemliga grotta någonstans, eller en invit att träffas på okänd ort, på okänd tidpunkt. Fan, snart vågar man inte gå ut efter mörkrets inbrott, tänk om någon vinkar på riktigt, hahahaha!!!

Idag på min cykeltur, så fick jag ett litet intermezzo med en gammal tik till hund. Jag kom där cyklande i egna tankar, ser denna hunden framför mig, som går emot mig där jag cyklar framåt på kollisions-kurs. Normalt sett (alltid), så brukar jag smacka eller vissla och hunden, om den inte sett mig, märker mig nu definitivt.

Denne hund bara fortsatte framåt, rörde inte en min bara fortsatte, jag fortsatte, de brukar ju alltid vika åt sidan i sista mikro-sekunden. Denna hund fortsatte, till slut fick jag nita i stort sett, och kände att jag körde däcket lätt rakt in i hunden. Den hoppade först då åt sidan, och sedan fortsatte den gå precis som om inget hänt.

Jag märkte nu, ty jag bara stod där och tittade på hunden, jag såg att den gick, och gick, och gick helt planlöst, i stora cirkla där mitt på vägen. Många gånger när den kom fram till vägkanten där asfalten tog slut, så snubblade den p.gr.a. nivå-skillnaden. Och till slut fattade jag.Hunden var luggsleten, pälsen var nedsliten, det var en tik och tuttarna under buken var stora slafsiga och hängiga, så hunden var jättegammal, och framför allt,,,, denna hund var sten-blind, den såg inte ett skit. Hunden gick säkert i 5-6 minuter där jag stod mitt i vägen och tittade på den.

Till slut så blev cirklarna så att hunden gick rakt in i däcket, och ekrarna på hjulet. Hon studsade till, och fortsatte sedan planlöst sitt irrande i cirklar. Plötsligt hörde jag en hög röst ifrån huset som hunden antagligen hörde till... Det var gubben där som skrek åt mig...

Det kändes som om han inte gillade att jag stod där ute på en allmän väg och tittade på hans hund. Jag pekade på hunden och på mina ögon, och han skrek något igen. En sak var direkt garanterat i detta läge, och det var att gubb-fan visste om i vilket skick denna hund var i.

Och, att han tillät att hunden irrade omkring de sista minuterna i sitt liv, ute på vägen, är en stor skam för människo-släktet. Men detta är thailändare. Varken de vanliga människorna eller munkarna tar livet av husdjur, de får hellre lida alla helvetes kval innan de dör.

Och de säger som det äckliga fanskapet skrek åt mig, alldeles innan jag cyklade iväg, full av avsmak över livet stundtals i Thailand, ”Mai Pen Rai” (sånt e livet”.... Nä sånt är absolut inte livet, det är sånt som vissa av oss människor gör livet till.... Men det fungerar inte att ha sådana åsikter i detta landet. De befinner sig på en sådan nivå i livet, så man kan inte nå dom på något plan alls känner jag!!

Handskak

obs... Valet 2018 - Rösta rätt , rösta PÅ ditt fosterland!!!