87,5 kilo (25 km) 2 timmar 12 minuter

GTG Shipping, Thailand

Transport av Ert bohag/flyttsaker till Thailand? Kontakta mig på min mail här; chaiyaphum@glegolo.com

Skeppa styckegods pallar, eller hel containerlast. Välkomna med Era förfrågningar

Läs gärna följande artiklar om transporter skrivna av mig, klicka på forum Sawatdee eller direkt här på hemsidan, under menyn upptill, Transport och flytt!

Chaiyaphum MMDCCCXXI, Thailand

31 mars  2017

88,7 kilo - 87,9 kilo (21 km) 1 timme 27 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,858 (nedåt)


Det är svårt att betala
för redan uppätet bröd!!

Forts. Från förra kapitlet... Detta är samma kille som köpte en bil, ställde sin syster (frun då) som garant, och sedan sket i att betala, och så fick grann-falangen betala loss frun ifrån den skulden också... Är man för djärv om man misstänker att den rötne brodern har tagit försäkrings-pengarna, skitit i att betala, och använt stålarna till annat och kört omkring 2 år oförsäkrad???

Nä inget djärvt i det, detta är Thailand, och som jag sade, i Thailand bor det thailändska människor... Så nu imorgon när grannen kommer tillbaka ifrån Bangkok (torsdag alltså), så skall vi ta tag i försäkrings-frågan, och se om det finns en försäkring, eller om jag måste handla in en fullförsäkring!!

Idag kände jag bara efter det som hänt och skett det sista, att jag faktiskt hade förtjänat en god bit mat och ett rött glas vin. Jag bönade till mig 300 baht av ”chefen” här hemma (Yongyut), och stack ner till Bens Bar, ringde dock först Ingemar och kollade om han ville med, men den gubben låg redan och vred sig, nere på Siam River Resorts swimming-pool. Usch vad han beklagade sig över värmen...

Så han ville inte följa med. Men skit samma jag stack ned, och beställde en Lasagne, jäklar vad god den var ihop med vinet. Trots att det är riktigt skräpvin (Mont Claire), så ihop med lasagnen, så blir det faktiskt fest av det hela. Och det mest patetiska vin man kan tänka sig, funkar faktiskt riktigt bra till Lasagne... Jag satt hela tiden och pratade med en ganska ung tysk, som hade bott fast här redan i 5 år berättade han.

Han var 45 år gammal, och han sysselsatte sig med att kunna arbeta via datorn han också (som mig), så han levde hyggligt och hade familj, och stortrivdes med livet som sådant. Efter maten stack jag bort till Siam River, men Ingemar hade redan flytt hem igen till A/C;en, och en go film tror jag. Han syntes inte till i alla fall..Yongyut drog iväg igår onsdag till Transport-office och ville registrera bilen, hade alla handlingar glatt i hand, och i luckan efter lite väntetid, så blev hon avvisad.... Varför? Jo lyssna på detta  så får ni höra... Under det året (2012) när damen köpte denna bil, så fick alla nybilsköpare 100.000 baht i bidrag av den forna  thailändska staten.

Det var en stor grej här, och promotade så ännu fler idioter och arbetslösa slashasar kunde få råd att köpa en bil, nä rättning inte få råd, men få chansen att sno åt sig 100.000 baht, detta tyckte dom själva. Men dom stod ju ändå där till slut med en bil, som fortfarande skulle betalas, på pengar som dom fortfarande inte hade!!

Villkoret var dock att bilen INTE fick säljas inom 5 år. Dessa 5 år för denna bil går ut den 12 december 2017 tydligen, och vi måste helt enkelt avvakta tills 12 december, innan överföringen av bilen kan ske. Dock så har vi påskrivna överlåtelse-handlingar nu, så vi ligger lågt tills december 12, och hoppas allt skall bli bra, med försäkringar och allt annat.

Man undrar bara, är det kanske meningen ifrån Buddah´s sida att vi INTE skall ha denna bil eller?? Men för egen del, och Yongyuts del, så känns det inte så upphetsande längre faktiskt, utan vi tar det med ro, och i vetskap om att vi har underskriften i hand, så predikade jag igår kväll för Yongyut strängeligen att hon under INGA omständigheter fick lämna över de påskrivna handlingarna till damen igen.. Inte ens för 1 minut.

Jag sade till Yongan att det stolpskottet kan ju då riva dom framför ögona på dig, och så har du ingen bil sedan. Så dessa handlingar lämnar INTE detta hus under några omständigheter och ursäkter, och det lovade hon mig....Hoppas vi nu kan gå vidare, leva våra liv, och kunna rapportera lite andra saker i livet här runt mig i Thailandet.

Handskak


Chaiyaphum MMDCCCXX (2.820), Thailand

30 mars  2017

88,8 kilo - 87,8 kilo (25 km) 2 timmar 12 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,882 (nedåt)Det är bättre att dölja någons kunskap,
än att avslöja någons okunskap!!

Jag väntade och  väntade… klockan blev 09.21 då jag hörde ett stilla knackande på dörren, öppnade, och där stod grann-falangen med alla papper påskrivna på bilen faktiskt. Damen hade nu då gett upp. Jag kan inte läsa thai men jag ber till en obefintlig Gud att allt i pappersväg skall vara korrekt, och att morgondagen skall gå bra med överföringen av bilen till Yongyut.

Men allt klart nu i alla fall. Jag hällde upp en göteborgsk ”stavnagel” till mig och grann-falangen som belöning till oss båda, och det var gott med en snabb vodka-cola, Smirre är ju aldrig fel vodka i några lägen faktiskt... Vi satt och pratade, och nu kunde vi andas ut, Vi kom överens om den nobla kursen på thai-bahten till 3.887.

Så min skuld på bilen till grann-falangen är nu totalt SEK; 26.000:- vilket då förfaller till betalning när huset är färdigbetalt... Vilket bör ske absolut senast under januari månad 2018....  Men då har jag inte räknat in några ”jobb” alls som ju jag kommer att lägga in i betalningarna.

Det finns en försäkring på bilen säger Yongan, som är giltig fram till och med januari 2018, och det är ju kanon... Men orosmomentet är ju... ”är försäkringen tillhörande bilen som sådan, eller är den istället i den förra bilägaren”??? Händer det nåt, så säger försäkringsbolaget.. ”sorry, no insurance, försäkringen gäller inte Er”!!!

Det är ju det sista man vill höra, så detta ligger ju nu då på agendan att finna ut hur det funkar i detta landet med denna sak, Jag har lagt ut krokar för att få in svar och information. Yongan tar tyvärr anstöt av att jag ifrågasätter, och är bombsäker trots att hon har absolut noll erfarenhet av en slik situation. Jag vågar inte lita på henne till 100% tyvärr i detta, utan kör hellre med konceptet ”better safe than sorry”!!!!Jag hoppas med lite flyt, och nu gissar jag grovt, men vis av erfarenhet tidigare, så hoppas jag att huset är betalt om 6 månader senast, alltså september, och sedan bilen under 4 månader maximalt, alltså januari 2018. Så är målsättningen och gissningen, om jag bara får in ”jobb”, som jag brukar få....

Och då i den vevan några månader senare, så kan vi starta med att bygga till det extra rummet där uppe på övervåningen.... Hurra..... Om sedan allt är OK, så kan jag där efter starta då att börja spara pengar mer seriöst inför framtiden, både för mig och för Yongyut.... Drömmar javisst, men vill gärna berätta om dom i alla fall, alltid retar det väl någon halvstolle i Hua Hin tror jag, ja ni vet vem jag menar.... hahaha!!!

Jag tog tag i detta med försäkring efter att jag skrev det ovan. Och fick in information igår kväll om hur försäkringar fungerar här i Thailand. För det första så tillhör försäkringen bilen och inte personen så med en fungerande försäkring så skall det vara OK då.

Jag gick ut i morse i dagsljuset och kollade på det ställe i framrutan där enligt Yongyut, försäkringsbeviset satt fastklistrat!!! Det var ju för helvete ett skattemärke, inte en försäkring. Jag slet upp handskfacket fick tag i de papper som låg där, och trots att jag inte kan läsa dessa nerverande thaibokstäver, så kunde jag läsa giltighets-tiden.

På de 3 försäkringsbevis som låg där, så kunde jag läsa; 2012-2013, 2013-2014 samt 2014-2015.. och sedan fanns det inget mer. Jag ringde upp grann-falangen och berättade om försäkringen. Han berättade att han hade gett pengar till brodern till sin fru, då de befann sig i Sverige, så han skulle betala försäkringen....  Forts. Nästa kapitel...

Handskak


Chaiyaphum MMDCCCXIX, Thailand

29 mars  2017

88,6 kilo - 87,7 kilo (19 km) 1 timme 15 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,899 (nedåt)


Ser änna lite febrig ut!!

Det är bättre att vara född tiggare,
än född dåre!!

Ja pengarna för bil-skrället dök upp innan lunch idag tisdag, så den saken fungerade bra då. Jag har ju spekulerat om vad, och hur den sista ”jävligheten” skulle ske, och vad hon skulle hitta på damen här bredvid!! Ja tankarna har ju gått i olika riktningar fram till klockan var runt 12.30, när jag gick över med pappren att skriva över bilen till Yongyut.

Klockan gick och gick, och naturligtvis så var det tydligen hel-besvärligt att skriva i uppgifterna, ta några kopior, och komma över med pappren till oss. Klockan blev 16.00,,, DÅ gick jag till grann-falangen och frågade ”läget”, lika bra att konfrontera, jag skiter i om dom tycker jag är pushig.

Hon damen var då ute och körde bil, och var skitsur sade grann-falangen, som var lite lätt röd i ansiktet och upprörd märkte jag. Han sade till mig ” ja vi skriver på, och sedan vill jag inte höra ett skit ifrån andra människor vilken bra affär ni gjort”!!! Men va fan svarade jag, va fan pratar du om grann-falang, va snackar du om??

Ja säger han lika upprörd ”Frun har pratat både med Ingemars fru, som med Dans fru Amphorn, och Yongyut har pratat med dom och skrutit över hur fin affär hon gjort.... Jag svarade direkt ”NÄ NÄ NÄ, aldrig i livet Håkan, detta är skitprat, och precis detta som jag väntade mig, jag bara väntade på att nåt skulle hända. Och jag sade till dig, var beredd snart kommer det "mer"!! Kommer du ihåg?? Javisst nickade han tillbaka....

Det enda som vi har pratat om, är vilken go kamrat du är som låter oss betala när huset är slutbetalt, det är allt”!!! Jag gick in till mig och var jävligt upprörd, jag är alltså starkt inne på att bara köra över den jävla bilen till dom. Men så tänker jag. Den damen har jävlats hela tiden, så varför inte låta henne få samma mynt tillbaka.  Vi har tålamod och försöker få bilen trots allt, oavsett vad skit hon hittar på...Jag gick in och konfronterade Yongan så klart, hon blev alldeles förskräckt, och sade att det vara bara ljug. Hon ringde upp Fa på studs (Ingemars fru), som direkt också bekräftade att dom inte alls hade snackat om bilen när dom möttes, mer än att damen själv hade sagt till Fa ”Att hon var glad att Yongyut köpt bilen ty Yongan var så lycklig då”... Det var allt intygade Fa.

Jag frågade Yongyut; "vad sade du till Amphorn då"? - "Amphorn träffade jag 5 minuter nu de senaste 2 veckorna, så henne har jag inte alls en sekund pratat bil med, vet inte vad det snacket kommer ifrån".. Jag blev igen fan så sned, och var tvungen att ta mig hemifrån för att lugna ner mig lite grand...

Klockan r nu 19.30 och inga papper ännu, men jag tänker fanimej gå in till dom snart, och kräva ett besked, inget mer jävla spel nu.... I morgon bitti klockan 06.00 åker dom iväg, och vete fan om inte jag sätter stopp för detta med bilköpet, om dom inte skriver på detta idag.... Så jävla korkat av denna kompis till Yongyut, att behandla Yongan på detta sättet.

Spola henne, skita i henne fullständigt nu i snart 1 hel månad, som hon gjort med yongan.... Jag menar, hur fan man kan behandla en kamrat på det sättet. Som tur är, så har jag och grann-falangen inga problem, inte från min sida i alla fall. En riktigt hyvens kille tycker jag, men hans fru. Ja där vet jag inte riktigt hur jag skall förfara. Har så jäkla svårt att släppa oförrätter faktiskt, så vi får se om tiden kan läka några sår!!!

Handskak


Chaiyaphum MMDCCCXVIII, Thailand

28 mars  2017

88,4 kilo - 87,5 kilo (25 km) 2 timmar 12 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,916 (nedåt)


Det är bättre att vara en man för 1 dag,
än att vara en kvinna i 10!!
(kurdiskt ordspråk)

Nu på kvällen söndag, så frågade jag igen om GPS;en,,, om dom hade den eller inte, där hemma? Håkan berättade då att hans fru mycket förläget till slut hade hittat den hemma hos sig själva, så klart INTE gjort en ansats att berätta för Yongyut, ty då skulle hon väl tappa ansiktet. Dessa jävla kulturer som är enbart knäppa? Eller är det människorna som är så fanatiskt rädda att tappa ansiktet tro??

Tuppfäktning är en jättestor grej här i Thailand, inte bara här i Isaan, men enligt uppgift stort i hela Thailand rakt över... Jag vet inte om detta är en ”klass-grej”, eller om det bara är den fattiga underklassen som hängivet tittar, och spelar på tuppar, som försöker klösa livet ur varandra.Men anledningen till att man ser precis överallt dessa tupp-burar, ståendes med tuppar där i, är att dessa tuppar faktiskt kan vara ganska värdefulla, om dom nu används inom tuppfäktningen. Har hört belopp på tiotusentals baht i värde upp till 100.000 baht i värde, på en ynka befjädrat tupp-skrälle.

Så visst, det är stora stålar som dom sätter sprätt på inom tuppfäktningen. Jag var ju en gång på tuppfäktning, och jag lyckades faktiskt hålla mig vaken i runt 17 minuter, innan jag satt där helt sovandes, bland jublande thai, som helt fascinerat och skränande, följde tupparnas varje rörelse på slagsmåls-arenan..

Dom sade då när jag var där, att här i Isaan, så är dom faktiskt ganska snälla emot tupparna, här slåss tupparna tills en av dom visar att den inte vill vara med längre, och försöker smita, då avbryts matchen, och vinnaren blir utsedd. Nere i södra Thailand där emot, där lär det gå hetare till, och man släpper inte tupparna fria, förrän den ene tuppen har dödat den andre tuppen.

Då först är blodtörsten stillad bland dessa hjältemodiga thailändare. Bedrövliga människor vissa av dom faktiskt.. Men kul har dom. Vi har ju en liten ”arena” ut efter vägen här, och på lördagarna oftast, så brukar dessa tuppfäktningar gå av stapeln, och det samlas enormt mycket folk, i ett trångt utrymme, och det är ett jäkla liv, bara för att 2 tuppar fightas lite grand... Supertöntigt tycker jag i alla fall...

Var ute med grann-falangen idag och cyklade, och frågade om pengarna hade lämnat Sverige som sagts i fredags. Senare idag så bekräftade han att pengarna hade tagits från kontot, så då borde dom dyka upp på fruns bankkonto som imorgon (läs idag), då om allt gått rätt till..

Och då kan Yongan få damen att skriva på handlingarna, och sedan sticka ned till Amphue/Transport-office och regga bilen på sig själv... Vi får se hur det blir med denna saken. Håkan med fru skall ned till Bangkok på onsdag (läs imorgon), så det är knappt med tiden, och om jag skall filosofera lite grand, så kanske den sista jävligheten blir då att hon vägrar skriva på nu, och vill göra det först på fredag, vem fan vet med underligaa människor.. Men jag håller tummarna i alla fall..Dessa vävmaskiner ser jag i nästan varje by jag cyklar igenom. Damerna sitter på lediga stunder, och väver det som man nu väver, jag vet inte vad... Men det blir fina mönster, och kanske dom säljer dessa grejor till varandra i byn inte en susning.... Men kul att se en levande kultur här i Thailand i alla fall. Hemma i falang-land så kanske kulturen har försvunnit ut bakvägen för länge sedan, och ersatts med amerikansk kultur istället... Happy Halloween... Dia Hard, Rambo, o.s.v. i all oändlighet....

Handskak


Chaiyaphum MMDCCCXVII, Thailand

27 mars  2017

88,2 kilo - 87.5 kilo (15 km) 1 timme 36 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,932 (uppåt)

 
Det är lika fel att lita på alla,
som att inte lita på någon!!

Jag bakade igår här hemma, det blev det vanliga d.v.s. kardemumma-kaka samt min (morsans) smarriga enastående socker-kaka.. Beställningen var lagd av Yongans moder Paengtha, och också av kompisen York, som verkligen gillar min kardemumma-kaka.

Så jag cyklade ned i morse till byn Non Sathon till Paenghta, och levererade 4 st påsar med kaffebröd. Hon blev ju kanonglad, och så klart, där var ju Jennifer, den nyblivna lärarinnan, hon bara älskar sockerkakan verkar det som. Denna gång hann inte Paengtha ens snegla på sockerkaka-påsen innan Jennifer nöp den, och sprang i väg.

Men ingen fara jag hade 2 påsar med kardemumma-kaka och 2 påsar med sockerkaka. Så alla fick sitt lystmäte. Men jag vill inte att ni missförstår nu. Jag påstår ingenting alls med detta snack om kaffe-brödet. Det är bara ett extremt fåtal som gillar detta här i Isaan där vi bor. Visst ser man folk på Tesco och Big C samt MAKRO som handlar donuts i mängder.

Men när jag tittar på dessa människor, så är det stadsfolk inte by-thai. De som jag kallar by-thai dom gillar sin isaan-mat, och sedan är det skit-samma med falang-prylar, dom bryr sig bara inte. Men jag har vunnit ”över” några själar bland thai i min familj, tack vare att jag nöter ut dom, och utav ren utmattning.

Så dom har prövat, och då också ibland, funnit att det faktiskt var hyggligt gott. Men oavsett hur man uppfattar Thailand, glöm ALDRIG, inte ens ni thailands-romantiker... Varje rättrogen thai älskar sin thaimat, och är inte speciellt intresserade alls utav den mesiga falang-maten..

När jag var klar, så fortsatte jag min cykelsväng, och passade på att svänga av ned till Chaiyaphum och hem till York, och leverera hans 4 påsar med exakt samma innehåll som till Paengthas. Vi drack kaffe ihop, tjötade ihop, och filosoferade lite grand över livet o.s.v.

Nu är klockan ganska sent på lördagskvällen, jag har lämnat in ett litet system på V75 typ 144 rader bara, men ville gärna vara med i alla fall, så i morgon bitti blir det till att kolla på travet, och se hur många miljoner man kan förvänta sig in på kontot? Sömnen blir full av förväntningar hoppas jag!!!

Nu (söndag) så fick då Yongyut plötsligt ett sms ifrån damen med bilen (grann-falangens fru), sägandes att hon tyckte det skulle vara bra att Yongyut skulle kunna köra sin mamma till sjukhus med bilen, och hon skulle skriva på pappren så fort hon såg pengarna på kontot.Yongyut skrev tillbaka, nu som ni fattar, rejält trött på allt elände i denna historia, och hon skrev att hon önskade helst av allt att deras vänskap skulle bli som förut, och att hon inte förstod varför damen höll sig undan, precis tvärtemot vad hon alltid gjort, innan bilen kom på tapeten....

Svaret hon fick, var lika komiskt som det klart visar hur vissa människor (tjejer/damer/thai/svenskar??) fungerar eller rättare sagt inte fungerar. Hon svarade nämligen att hon inte hade ändrat sig alls, att hon var exakt som tidigare. När jag hörde detta ifrån Yongyut, så bad jag Yongyut att inte skriva mer i just den saken.

Låt hon rädda sitt förlorade ansikte, och ljuga sig fri ifrån detta i sann thailändsk anda sade jag. Så Yongan lät hela saken bero. Snart är det tisdag och pengarna bör synas på kontot hos damen, och då skall hon och yongan träffas, gå till transport-office, eller om det nu var Amphue (?), och föra över bilen till Yongyut....

OM nu det inte blir en sista grej som kommer att spöka, jag hyser tvivel fortfarande, och litar INTE på damen förrän allt är klart. Håkan frågade mig idag: - ”Har ni plockat ur GPS;en ur bilen? Frun vill gärna ha tillbaka den i alla fall”? Sorry svarade jag, jag VET att det inte fanns någon GPS i bilen, så den måste ni ha blivit av med, när ni lämnade in bilen på service till Honda?

Eller så har hennes broder snott GPS;en, när han hade bilen nu, kanske i samband med kulhålet därbak på bilen, hahaha””  Vi skrattade gott båda två i alla fall åt det. Men om detta nu skall bli ytterligare ett problem, ja vi får se... Som sagt var, jag litar inte ett skit på den damen...

Grann-falangen har för övrigt inte kollat om stålarna är tagna från sitt konto, och transfererade ned hit till damens konto i Thailand.. så jag vet faktiskt inte ens om pengarna kommer hit på tisdag.... Vem fan vet om man blint kan lita på bank-jävvlarna??

Handskak

Chaiyaphum MMDCCCXVI, Thailand

26 mars  2017

88,1 kilo - 87,7 kilo (18 km) 1 timme 18 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,923 (samma)


Instinkt är starkare än uppfostran!!

Torsdag 23 mars, så åkte Håkan, York, och undertecknad upp till Immigration. Jag och York hade våra 90 dagars att göra idag, vi kan ju göra dessa valfritt mellan 15 dagar innan due-date, eller 7 dagar efter. Nu dag så är det 14 dagar innan, så det gick bra med allting. Som vanligt så är Chaiyaphum Immigration en ren fröjd att åka till.

Personalen sköter sig extremt bra, och de vanliga sura, tvära, nästan hatfulla glimtarna i ögonen ser man aldrig. Riktigt trevlig personal skall sägas.. När det var klart kl. 11.30, så visade York en ny restaurang alldeles i grannbyn. Restaurangen var i nyskick, och riktigt snygg på insidan och vet ni vad?

Det som mest förvånade mig, var att dom hade en stor fet vägg-klocka uppsatt mitt på väggen, som alla kunde kolla på. Detta är alltså fullständigt unikt. Du ser inte klockor någonstans i stort sett. Inte på sjukhus, inte på statliga eller kommunala kontor överhuvudtaget, så att finna en klocka innebar ju 2 saker fattade jag.Dels så har civilisationen sakta tagit sig in till Chaiyaphum, och det är ju vackert, tänk att thai kanske om 15-20 år, kanske rent av vet vad klockan är när man frågar? Och dels, så visade den klockan vilka besökare som kommer mest hit till restaurangen, och äter här. Jo det är lärare och studenter på universitetet, som ju ligger granne.

Dessa kunder måste ju ha koll på klockan, för att komma i tid tillbaka till skolan efter lunch-rasten.. När vi var klara med maten, som för övrigt blev fried rice med kyckling och stekt ägg där i, vilket var underbart gott, så stack vi tillbaka de 12 km ned till Chaiyaphum igen.

Åkte till Khrung Thai Bank, hade ju lovat att hjälpa Håkan med att få ett bankkonto. Allt verkade gå bra, jag hade ju varit där dagen innan, och kollat om dom kunde hjälpa Håkan, och visst inga problem, ta bara med fruns blåa husbok och passet, så löser vi det. Efter 10 minuters väntande, så kom den trevliga damen tillbaka ursäktade sig, och sade ”nya regler must have yellow book”....

Så vi fick åka hem igen med oförrättat ärende. Han får åka själv med sin fru till Amphue och skaffa denna husbok, nya regler överallt numera på de flesta saker. Det räcker ju som på Amphue-kontoret här i Chaiyaphum, att dom nu då bytt chef, så vips så går man ifrån ganska lätt att få gul husbok, till skitsvårt.

Nu skall det vara 5 vittnen och översättningar av Gud och hans följe... men jag sade till Håkan att, ”ta med dig din fru, åk ner dit imorgon, och fråga dom vilka dokument dom vill ha, fixa boken, och sedan åker vi tillbaka till banken igen, och fixar kontot till dig nästa vecka”....

Frågan är vilket är godast att käka här tycker ni? Grodor dippade i mjöl och stekta i olja, eller kanske ett vällagat grishuvud?? Ja smaken är olika, men en sak säger jag i alla fall.. Tack Gode ateist för att det finns falang-mat att tillgå.. Annars att äta thai-mat, så kan jag ju säga att man haft noll problem med övervikten....

Handskak

Chaiyaphum MMDCCCXV, Thailand

25 mars  2017

88,6 kilo - 87,3 kilo (26 km) 2 timmar 12 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,923 (samma)


I kärlek, så är det alltid en som kysser,
och en som erbjuder sig att betala!!!

Jag är istället nu helt fokuserad på att fixa till mina ögon, om det nu funkar att göra det utanför Sverige. Jag har fått kontrakt med en läkare på ett forum som heter Thaivisa.com. Och hon verkar känna till en del sjukhus och läkare, som jobbar med just ögon och dess operationer.

Hon rådde mig nu senast att starta i rätt ände, och det är att skaffa kopior på mina journaler ifrån Sverige, så vi kan definiera vad som gjorts tidigare operations-mässigt i Sverige, då 2004 som visade sig vara det året som detta skedde.

Jag lyckades via en massa snokande hitta att hemsidan var ”1177 vårdguiden” nånting. Jag fick tag i en kvinnas emailadress, men hon var chef på ögon-klinikerna visade det sig, så trots mitt ömmande fail, där jag berättade om mig och mina omständigheter, så hade hon inte mycket till empati verkade som.

Och hon bara svarade helt ljummet på mailet, och lät mig hamna i enorma telefonköer i mitt ringande sedan här i från Thailand. Man tycker ju i det läget när man får en speciell grej på skrivbordet, att man kanske kunde anstränga sig lite grand, kanske gå en extra meter för att hjälpa, men vi människor i västerlandet är nog ena kalla jävlar tror jag.

Och jag har som gammal idrotts-ledare som ni förstår, har inte mycket alls till övers för dessa jävla överbetalda halv-politiker, hon, chefen som svarade mig, hette förresten; Cecilia Warnberg, och man får väl vara glad att hon orkade att hänvisa mig vidare i alla fall.

Jag fick nu börja en kul grej med att ringa,och det var nog inte så himla illa som man kunde tro, dom hade begränsat med öppet-tider, är detta med öppet-tider en ”grej” bara, nåt som är kul att ha, eller behövs dessa överhuvudtaget? De hade öppet för telefon i alla fall mellan 15.30 – 17.30 min tid här, och också mellan 19.00-20.00 min tid här i Thailandet.Jag kom fram först sedan jag slopade SKYPE, ty det krävdes förstås flerval och trycka på knappsatsen, för att kunna komma fram överhuvudtaget, vilket ju SKYPE INTE har alls. En supertrevlig ung tjej svarade, och hon var grymt hjälpsam, hittade mina 2004 års journaler, sprang till sin chef och frågade om kostnaden.

Och hon berättade att normalt sett, så postar dom dessa journaler emot postförskott. Men hon kollade med sin chef, som sade att det var OK att posta till mig på min adress i Thailand helt gratis, när jag frågade vad min lunta skulle kosta annars inom Sverige, så svarade hon; runt 300:- att betala. Jag blev skitglad, och tycker nog inte Sverige är så himla illa, som de flesta anser som gnäller....

Jag upplevde ju Sverige väldigt positivt även då 2013/2014 när jag var hemma och opererade mig, men det är klart, jag slapp ju att mingla och blanda mig med 1 miljon 500.000 stycken invällare, så jag var nog lite blind, kan jag nog kalla det för den gången jag var hemma....

Så nu väntar jag bara på mina journaler, och sedan kan läkarna här ringa in vad som gjorts med mina ögon hemma i Sverige, och kolla in vad som kräves för att fixa till mig... Det blir oerhört spännande ty jag vet ju inte om AIA är intresserat igen, att ställa upp med stålar. Ja vi får se.... jag rapporterar vidare i detta fall..

HandskakChaiyaphum MMDCCCXIV, Thailand

24 mars  2017

88,1 kilo - 87,9 kilo (16 km) 1 timme 33 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,923 (nedåt)


När du gillrar råttfällan,
lämna alltid plats för råttan!!

Förlora vänner, slöseri med tid att ha dom kvar? Vilka blir man vänner med här i Thailand egentligen?  Har man samma krav som hemma? Eller nöjer man sig som man gjorde när man var liten, att ”hej där är en falang, låt oss vara vänner"?  Ja jag undrar ibland. Men oftast faktiskt så funkar det jättebra.

Jag tror vi alla blir lite ”rundare” med ålderns rätt, och då inte bara runt magen, utan också runt sinnet och uppförandet, så många unika och udda kamrat-relationer fungerar nog bra trots allt... Man har ju dels inte kärringen kvar där hemma i falang-land, som talade om vilka man fick vara vän med, där åkte ju ALLTID (som kille) ens vänner sedan tidigare, åt helvete p.gr.a. att falang-tanten antagligen var avundsjuk-svartsjuk??

Ja va då? Varför uppträder hon på det sättet. Hon vill bestämma vilka som skall vara vän ner i äktenskapet, bara det INTE är mannens tidigare vänner, så är det helt OK.. Det är ganska tydlig hur detta fungerar, och som ungkarl såg man det med helt andra glasögon. Ni som håller med och känner igen detta, får gärna räcka upp Era händer...

De som var gifta märkte inte ett skit, eller brydde sig inte ett skit, så det viktigaste i ett äktenskap är inte kärleken i falang-land, det är att det är lugn och ro i äktenskapet, och då betyder inte vänskapen längre med gamla kompisar speciellt mycket, verkade det som på de flesta håll.

Men här dels då, så är det en stor anledning till att det florerar så många olika kamrat-relationer till skillnad emot hemma i Sverige. Här med våra thai-fruar, så har vi en helt annan typ av regim. Det är påtagligt hur fokuset på äktenskapet är helt annorlunda än hemma i falang-land.I falang-land säger vi ”happy wife, happy life”, och det är bara fan vad sant det konceptet är, bland de flesta gifta gubbarna, som snällt lägger sig på rygg, och låter sig domineras totalt av falang-damerna. Här i Thailand fungerar äktenskapet mer som en motor tycker jag.

Allting fungerar bra, bara man sköter sig, ser till så att familjen har för sin överlevnad, och man som falang ser till att vara frisk, och glad, och snäll emot sin omgivning. DÅ är frun nöjd, och där med alla nöjda... Secken himmelsvid skillnad faktiskt... Så avslutningsvis med det samtalsämnet.. grattis till alla Er som lyckades komma ifrån där hemma i gnällandet, kritiserandet och gnölandet....

Idag torsdag 23 mars, så kom AIA förbi med ”årets” check, alltså den vanliga uppmuntrings-checken på 5.000 baht, som jag alltid får varje år av dom. Och det är ju inte fel, speciellt med tanke på hur dom misskötte sig vad det gällde min ”stent-operation” nu senast, där jag "losade" runt 153.000 baht..... Men vi jobbar på, och försöker glömma det eländet.

Handskak


Chaiyaphum MMDCCCXIII, Thailand

23 mars  2017

88,1 kilo - 87,2 kilo (20 km) 1 timme 6 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,930 (nedåt)


Om vin,
Om det försöker äta oss, servera med rött,
Om det försöker fly, servera med vitt!!

Nu har ju amrisarna tydligen höjt sin ränta där borta för att ytterligare stimulera utvecklingen I USA. Folk tror att om dom gör det, så gör vi det också med all sannolikhet... Ja jag har ingen aning, men om dom gör detta i Sverige, så sägs det ju att kronan kommer att stärkas.

På toppen av detta roliga, så läste jag av en skribent att han läst att det finns förslag på att höja SINK-skatten. Man gör alltså som så, att man höjer skatten för folk som inte nyttjar systemet ett skit (utlands-pensionärerna alltså), men det är väl så som det skall gå till antar jag. Har väl alltid varit på det sättet, att det är dom svagare som skall stå för fiolerna.

Men om nu detta händer och höjningen kommer till, alltså från 20% upp till 25%, så motsvarar detta runt 600:- för dom pensionärer som får ut 12.000:- per månad. Och på året förlorar dom då alltså 7.200:-... Detta är säkert rätt kännbart för vanliga svenska människor, som jobbat i hela sitt liv, alltså att staten bara beslutar att sno tillbaka 600:- per månad...MEN då tänkte jag, om skiten går igenom med höjningen till 25%, och sedan ränte-höjningen kommer, hur stor värdeökning på kronan krävs för att täcka dessa 600:- per månad. Ja det skall väl inte behöva vara universitets-utbildning för att fixa det värdet hoppas jag, så låt oss se då var vi hamnar.

Vi utgår ifrån en pensionär som får ut 12.000:-, han går ifrån en skatt på 2.400:- per månad upp till en skatt på 3.000:- per månad. Ja jag vet... grundavdrag och grejor hit och dit,,,, Men vi bryr oss inte i dagsläget, vi bara kollar in värdet på kronan i detta exempel tycker jag.

Idag är kronan värd emot bahten 3.92 (man får ut det), och 3,92 är alltså riktvärdet i vårt exempel, och med det värdet så får vi hämta ut här i Thailand, 47.040 baht per månad.  Hamnar valutakursen på det högre värdet av 4.10, så får vi mer i plånboken; 49.200 baht, och skillnaden emellan dessa två belopp i thaibaht är alltså; 2.160 baht, vilket i sin tur med värdet 4.10, är lika med 527 kronor mer per månad....

Så vi är inte riktigt ”hemma” ännu. Men låt oss säga att valutan hamnar på den ännu trevligare kursen av 4.25 då? Ja då har vi fått i plånboken 3.960 baht, vilket är lika med, 932 kronor...... Och då är vi ”hemma” gott och väl. Så dom snor oss på 600 kronor per månad, och då måste vi hopas på en valuta-stegring mot thai-bahten upp till minst; 4.15, då ligger vi på samma belopp som innan regeringen snodde pengarna av oss alla..Ingemar hjälpte till idag efter cykelturen, med att tvätta cyklarna med sin högtrycks-tvätt. Tog väl 2 minuter, så var cykeln kliniskt ren nästan. Att göra detta manuellt kräver väl att man monterar bort trampor/pedaler, och en massa prylar, för att komma åt skiten. Men med denna fantastiska tvätt, så blir cykeln som ny igen, inom alltså 2 minuter...  

Handskak

Chaiyaphum MMDCCCXII, Thailand

22 mars  2017

88,4 kilo - 87,5 kilo (14 km) 1 timme 2 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,948 (uppåt)


Det vi inte gör idag,
slipper vi göra om i morgon

Från vilket land verkar Thailand köpa sina flesta filmer? Tja i min lilla värld här, så verkar de flesta filmerna komma ifrån Korea, men  jag ser också en massa filmer ifrån Japan. De få filmer man ser på vissa kanaler, som kommer ifrån USA, är oftast de där urgamla sakerna, som antagligen är nästan gratis att handla in för thailändarna.

Så¨bland de superkända filmerna, så är man nu framme vid Röd Oktober och Bruce Willis-filmerna (Die Hard), och från den tiden på slutet 1980;talet och några år framåt, alltså snart 30 år gamla filmer.  Jag tror inte Thailand har ambitioner att KÖPA movies från USA, vilket alla andra tvingas göra faktiskt.

Man har i alla tider kopierat, och väntar man bara tillräckligt länge med inköp för TV-visning, så blir det billiga filmer. Man dubbar sedan ALLA filmer, så befolkningen lever i ett totalt mörker, men detta vet ni ju redan tidigare... Vi har några länder som gör samma stupida sak med dubbning av filmer typ Tyskland och naturligtvis grodätar-landet Frankrike.

Men en sak som förvånar mig med Yongan, här är att när man frågar, när man sitter framför TV;n, vilket språk som talas just då på TV;n, det kan vara ett kort reportage ifrån ett annat asiatiskt land, så kan hon inte säga om det är Japan eller Kina eller ens Korea... Att dom inte hör skillnaden mellan olika europeiska språk fattar jag till 100%.. Men hon, och även Namkaeng, brukar ALLTID chansa på Korea i första hand.

Anledningen är att Korea verkar finnas till stor grad i folks medvetenhet här. Ty det är landet med stora bokstäver, som många isaan-bor söker sig till, och arbetar i, väldigt ofta för att försörja sig och de sina..... Men visst är man förvånad när falang, komna mer än 8000 kilometer härifrån, är mycket bättre på att höra, om det är japanska eller kinesiska som pratas just då!Låt oss gå vidare, i morse så bankade det på dörren, och musketören Ingemar stod där och ville cykla. Jag och min bästa ovän, han på vänsteraxeln hade nästan bestämt att det ingen cykling blir idag p.gr.a. att York och Håkan och jag hade bestämt att åka upp till Nong Bua Rawe´ och käka lunch hos restauranten som Stefan med frau äger.

Men så stod Ingemar där, så min kompis på högeraxeln, herr Ågren, han sade ifrån direkt, att "åk med Ingemar för fan och gör din motion din latoxe", sagt och gjort... Vi hojjade iväg på 14 km och en styv timme, och det var kanon att få den timmen i kroppen idag faktiskt. Jag lyckades även att få med Ingemar på vår moppetur idag då och käka lunch...

Vi fick en go tur dit upp, slafsade i oss en kanongo Wienerschnitzel med pommes (tyvärr), men vi hade glömt att förvarna om vår ankomst, så Stefan hade inte förberett kokning av kartoffeln... Men det var kanongott, och alla trivdes, och det blev 2 timmars glada skratt, många goa historier, vissa trovärdiga andra inte, men underhållande javisst..

Kl. 14.00 så stack vi för det mulnade på, och jag reste mig abrupt och sade ifrån, "vi måste åka nu annars blir det skyfall i 33 km hela vägen hem"!! Jag fick med mig gubbarna, och vi fick dugg-regn i runt 18 km innan vi kört ikapp solskenet igen, men alla vart blöta, men man torkar ganska snabbt här i detta landet faktiskt. Det blev en go dag idag, som man för allt smör i Småland icke vill ha ogjord.... Så nu väntar man bara på nästa tur med mopparna, och besök någonstans ute i "spenaten" som det ju kallas på sina håll..

Handskak


Chaiyaphum MMDCCCXI, Thailand

21 mars  2017

88,1 kilo - 87,4 kilo (14 km) 59 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,928 (nedåt)Min fru och jag gick och köpte oss en vattensäng,
hon kallar den för ”Döda Havet”!!

Idag kom grann-falangen in, och berättade följande… Jag hade då frågat honom under helgen först.. -"har pengarna gått iväg ifrån Sverige ännu"?  "Ja för fasen" sade han flera gånger, banken lovade ju att tidsramen var att de kunde skicka i torsdags... Så med detta då så skulle pengarna finnas på hans frus bank-konto för bil-betalningen (125.000 baht) i morgon tisdag (läs idag)...

Som sagt var, grann-falangen kom in nu idag måndag på eftermiddagen, ty jag frågade honom på cykelturen, ”har du ens kollat om stålarna är tagna ifrån ditt egna bankkonto i Sverige”... Jag kände att han nog inte hade gjort ett skit, så jag pressade på lite, och förklarade att om det varit mig, så hade ju jag åtminstone kollat med kontot, och sett om banken hållit sitt löfte, och transfererat iväg stålarna.

Han kom in alltså, berättade att han hade ringt sin bankgubbe i Sverige, tur att jag pressade på då kanske. Och han berättade att banken inte alls hade skickat några pengar till honom. Men dom lovade att allt var grönt nu, och de hade fått klartecken ifrån ”Stockholm” att skicka iväg stålarna.

Men inte förrän kommande fredag,(!!!) Alltså om 5 jäkla långa dagar. Detta innebär att stålarna kommer att komma in absolut tidigast tisdag NÄSTA vecka istället. Fan jag undrar och undrar vad det är som sker, man är ju inte alls van vid hur andra hanterar sina affärer märker jag...

Men jag pratade med Yongan som blev mäkta upprörd igen, ty hon trodde att vi skulle kunna skriva över bilen som i morgon, och få detta äntligen överstökat....  Men  nu måste hon vänta ytterligare en vecka plus några dagar till..... Men jag lyckades lugna henne.. ”Den som väntar på nåt gott, väntar aldrig för länge”. Hon förstod aldrig riktigt den grejen, utan tyckte mer att det var en ”jäkla bank”.... Ordspråk och thailändare, hahaha,Jag har himla svårt att vänja mig vid de kraftfulla väder-växlingarna som förekommer här där jag bor. Jag förstår ju till fullo anledningen... Ja detta med kall och varm luft som kolliderar o.s.v. Men som igår, jag stack iväg vid 15;tiden på min cykeltur, det var nog närmare 40 grader varmt, kvalmigt som fan, och helt vindstilla, och soligt med blå himmel, kanongott alltså...Hmmmm.....

Jag hann hojja 6 km cirka, tittade upp emot himlen framåt, och såg hur svart det var vid horisonten, och märkte att det var ett oväder som närmade sig med en hiskerlig fart.. varför? Jo plötsligt mitt i solskenet började det storma som bara fan... Och jag cyklade vidare i en grym motvind.

När jag kommit ytterligare 2 km, så var BÅDE stormen som hälleregnet över mig, och stundtals så hade jag faktiskt svårt att hålla balansen i de grymma kastbyarna. Och jag var fullständigt dynge-sur in på bara lång-kalsongerna, som jag inte har på mig.... Jag tvingades stanna under ett litet tak, som jag lånade utav en thaifamilj, de satt därinne och nickade välvilligt åt mig när jag sökte skydd.

Jag stod där i 10 minuter, kikade hela tiden emot horisonten, men det var svartare än synden där borta, och ingen förändring i sikte. Jag tänkte då, va fan jag är pisse-blöt, och jag orkar inte cykla vidare i den enorma motvinden, så jag kastade mig på cykeln igen, och vände hemåt....

Jag behövde inte trampa många spadtag kan jag säga. Vinden fullständigt pushade mig dessa 8 km hem igen, och så enkelt har jag aldrig på 26 år cyklat 8 km tidigare. Jag kom hem som ”katten”, alltså heldränkt, men det var OK, har ju dusch... Så inom 10 minuter satt jag vid datorn igen, och mådde prima. Jag fick i alla fall ner sockervärdet, även om kalorierna och konditionen inte påverkades speciellt mycket..

Handskak


Chaiyaphum MMDCCCX (2.810), Thailand

20 mars  2017

88,2 kilo - 86,8 kilo (30 km) 2 timmar 21 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,946 (uppåt)I lugn sjö,
så är varje man en lots!!

Det pratas ju ganska allmänt om hur vi falang-män ”skaffar” yngre thai-kvinnor i våra liv, och sedan har mage att vara lyckliga. Dubbel-moralen hos mestadels falang-kvinnorna, som oftast är dom som är dom absolut mest stygga i sammanhanget, är oerhört närvarande. Länkar? Bevis?

Tja jag är inte mycket för alla dessa löjliga länkar, jag gillar hellre att generalisera, allting blir oerhört mycket mer lättförståeligt och lättförklarat med en hederlig generalisering. Så med dubbelmoral, ja är våra falang-madammer egentligen något bättre än någon annan kvinna på jordklotet, har dom en högre satt moral??

OK då, skall göra följande, jag skall inte prata om Gambia, och den svenska kvinnans lust och sukt efter sex med negrerna där. Skall heller inte nämna den svenska kvinnans lust och sukt efter sex under charter-resorna ned till Spanien, Italien, och Grekland, där dom skapade sig ett rykte som t.om var värre än under Gambia-tiden. Och sedan fattar dom inte varför hela världen pratar om den svenska kvinnan som dom gör, vad det gäller ”fri sex”.Men om vi skall hålla oss till kvinnor då, falang-kvinnor som dömer andra typ thai-kvinnor, är dom själva så mycket annorlunda, än vad dom anklagar thai-kvinnorna för? Bifogar detta foto av Mr Brian Armstrong med fästmö, som är big president över Renault. Så pengar och dessutom makt finns där, vilket ju är nummer 1 tänd-gnista för kvinnor allt sedan dom föds..

Att ensamhet och fattigdom går hand i hand i livet, har vi ju sett miljontals exempel på. Gubben hinner inte ens knappt ut ur konkurs-domstolen, så skall han in igen vid skilsmässo-domstolen. Detta går hand i hand, och kärleken spirar inte längre. Man kan tro att kärlek och bokslut korrelerar med varandra på en hög nivå.

Ett härligt exempel på relationen mellan fattigdom och ensamhet, är väl detta då med Brian Armstrong och hans nuvarande fästmö.  Så varför präntar och tjatar vi in i huvudet på våra ungar, att dom måste studera, och vara duktiga i skolan, arbeta hårt resten av livet, och fortsätta tjäna pengar?Ja titta på fotona då om ni tvivlar! Och förklara för ungarna att detta INTE är ett kärleksförhållande!! Utan mer ett hat-förhållande!! Han hatar att vara ensammen, och hon hatar fattigdom!! Detta är ett unikt exempel på logik.... Så här ser det ut utanför Thailands gränser, så väl också innanför naturligtvis..

Men enligt falang-damerna så är det endast männen, som härjar med detta. Jag tror faktiskt att jag skall avsluta detta kapitel med en fläskigt god generalisering. Falang-kvinnor är mer fokuserade på sex, medans falang-männen är mer intresserade av att skaffa ett förhållande, som kan göra dom lyckliga. Och det är DETTA  som gör falang-damerna skogstokiga.... Ty dom fattade aldrig var det gick fel för dom....

Handskak

Chaiyaphum MMDCCCIX, Thailand

19 mars  2017

87.8 kilo - 87,8 kilo (12 km) 1 timme

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,944 (uppåt)Om du vill dö ung,
gör din läkare till din arvinge!!

En av mina läsare kontaktade mig under natten idag via mail, och berättade om en kompis till honom, och igår så berättade Håkan, min granne, om en kompis till honom. Denne kompis bor 7 mil ut på landsbygden utanför Khon Kaen. Grann-falangenn som var där igår och hälsade på, berättade att killen har byggt ett snyggt fint hus, med all utrustning, och hemmet är hypermodernt.

Han köpte t.om. direkt ifrån Sverige en tvättmaskin och en aircondition av nåt speciellt slag, som nu Håkan tog med sig till Thailand på sina pallar, och som han nu levererade igår hem till den kamraten. Håkan berättade i går kväll hur alldeles förskräckt han var när han körde in på dessa ler och grusvägar fram till kamratens hus.

Han sade att så fort som det regnar, så blir detta en fullständig lervälling och framkomligheten blir alldeles förstörd. Men igår regnade det inte, så dom lyckades med herr stigfinnare nummer i (GPS:en), att hitta rätt och komma dit torrskodda. De fick en trevlig dag tillsammans.

Men grann-falangen berättade att kamraten inte kan ett endaste jota engelska, tragglar med sin fru, så hon skall lära sig fullständigt värdelös svenska, och har varken intresse eller ork att ens lära sig ett endast ord på thai. Han är ju knappt utanför dörrarna, om han nu inte sitter med sin fru i bilen och kör omkring, så hans erfarenheter av Thailand är fullständigt NOLL, och hans kunskaper i engelska och thai, är NOLL.

Men som någon sa för inte så himla länge sedan... Dessa människor som åker till främmande land typ Thailand, och inte kan ett skit engelska är beundransvärda, eller fullständigt dumdristiga. Hur fasen skall dom någonsin kunna få kontroll på sin egen situation, eller förstå sin omgivning, eller skaffa sig vänner?

Ja grann-falangenn gick på här i ullstrumporna, jag sade inte så mycket, men kanske höll med honom, han har ju rätt. Men visst är det en bedrift att sitta här, och inte kunna språka med någon, och sitta av tiden i ett fullständigt främmande land. Visst löper man risk att bli fullständigt tokig, och helt oförstående vad det gäller det mesta, som både frun och omgivningen tycker och tänker, och håller på med..Jag tror faktiskt att man har mycket större chans att få kontroll på läget i Italien, Portugal, Spanien, om man nu vill flytta till soliga länder. Ty då kan man åtminstone läsa skyltarna, och veta var man är, och man lär sig språket hundra gånger snabbare, och desutom så har man  möjlighet att i början träffa massor av mer landsmän, svenskar alltså!!

Man adopterar alltid ett språk oändligt mycket snabbare, om man kan alfabetet redan ifrån start... I alla fall så känner jag det här i Thailand för min egna del... Det känns bom stopp och mitt intresse av att lära deras alfabet, känns noll och inget alls. Jag lever på lånad tid, och vill helt enkelt inte lägga minst 5-10 år av mina återstående 10-15 år av att lära mig ett nytt helt gör-svårt språk...

Men sade grann-falangenn, jag har märkt att det finns en hel del människor som faktiskt inte kan engelska, och det gäller inte bara alla dessa svenskar som sitter där begravda ute i byarna, utan där finns alla dessa andra nationaliteterna också, som inte kan ett skit mer språk.Ta bara fransoserna, grodätarna kan bara franska, och tycker att alla andra skall lära sig franska, secka idioter. Och sedan har vi alla de tysktalande nationaliteterna, som alla tycks lida av att deras TV-program är dubbade och inte textade, och följdaktligen, så möter man ständigt på tyskar, schweizare och österrikare som inte kan ett skit engelska.

När jag möter ett par på Big C, så kan det gå till som så här ibland. Det kommer ett par emot mig. Som vanligt så ler thai-frun så vänligt emot mig och hälsar, jag hälsar tillbaka, mannen tittar ofta bort, om han nu inte tvingas stanna, för att frun stannar. Börjar hon då tilltala mig på tyska eller franska, så vet jag att mannen inte kan ett skit engelska. Så visst, det är inte bara gamla svenskar som inte klarar engelska, en hel del europee´r är likadana.

Men tack och lov, detta verkar vara ett problem som snart kommer att försvinna i takt med att den äldre generationen försvinner, alltså åldersspannet som idag är 70 år och uppåt.... Resten av svenskarna i alla fall, tillhör popkulturen, och vi tillhör oftast de engelskspråkiga, detta ju då om vi gick i skolan förstås, och inte satt och sniffade thinner i skogen.

Handskak


Chaiyaphum MMDCCCVIII, Thailand

18 mars  2017

87,9 kilo - 87,0 kilo (20 km) 1 timme 44 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,941 (nedåt)
Om du vill bli kritiserad,,,
gift dig!

Lustigt detta med att man läst tidigare om hur snabbt mörkret sänker sig i dessa exotiska länder. Jag vet inte om man skall säga att det sker på det sättet som beskrives i böcker och romantiskt litteratur. Ty begynnelsen av skymningen där man ser solen dala ner mot horisonten, där går det fullständigt normalt mot vad vi falanger är vana vid från Sverige i alla fall.

Men sedan så kommer mörket väldigt myclket snabbare här än hemma, det skall erkännas, alltså när solen är redan nere vid horisonten.... Tog ett litet foto av solen på väg ner, och ljuset redan var på väg att falna bort för den stackars kameran..

Ja slutvinjetten blev alltså som jag skrev, jag klarade mig undan denna begravning. Låter kanske hemskt att säga så, men jag har oerhört svårt att motivera mig att gå på en slik föreställning, och verkligen känna nåt. Killen som dog var en jättetrevlig kille, som jag träffat och pratat med 2-3 ggr under mina 9 år här, inte mer, så vänskap kan man inte kalla det, och något annat band finns inte heller.Visst jag hade kunnat gå för att glädja Yongyut, menjag vet också, om jag nu får försvara mig, att Yongan gärna vill härja med dessa saker ensammen, och slippa att dra runt på mig, falangen som inte kan ett jota thailändska. Så för min del så ser jag endast en "vinn vinn situation” om jag stannar hemma.

Javisst regnet räddade mig, det var som att motståndaren fick en straffspark i slutminuten, och sköt i stolpen, och därmed räddade slutsegern i matchen till mig. Jag hoppas bara inte Buddah straffar mig för hårt, ty jag menade ju inget illa. Tyckte bara det var slöseri med tid, för en kristen krabat, som var här vid fel tillfälle.....

Vi gav i alla fall en snygg krans eller vad det nu heter, med våra namn på i familjen, och Yongan och Namkaeng hjälpte till att serva folk under festligheterna... Den damen är minsann inte för fin i kanten, trots att hon "har falang"... Vilket jag högaktar henne för... Alaam stack idag tillbaka till Bangkok och sitt arbete, så nu är det väl bara efter-arbete tror jag på festplatsen, för yongan och Namkaeng där i byn... De (festbesökarna) brukar ju sitta och efter-dricka i styva 3 dagar..Nu närmar det sig med stormsteg måndag eller tisdag, och att pengarna ifrån Sverige skall dyka upp, så vi får övergångspappren klara för bilen. De lämnade Sverige i torsdags enligt uppgift säger grann-falangen. Så allt verkar lugnt nu hittills faktiskt flera dagar, utan vidare incidenter från frun och ägaren till bilen.Upptäckte igår att det faktiskt är ett litet skotthål baktill på bilen, och dessutom så kan man se att brodern som haft hand om bilen, tydligen backat på och skrapat lite grand på lacken där bak... Kanske båda sakerna hör ihop, hahahaha! Skall bli kul att få en bil med skotthål, första gången för min del i alla fall...

Handskak


Chaiyaphum MMDCCCVII, Thailand

17 mars  2017

88,6 kilo - 87,3 kilo (36 km) 2 timmar 20 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,958 (uppåt)
Om du älskar någon,
låna inte ut pengar till henne!!

Så idag skulle jag iväg på bränningen/begravningen då. Dock så hann jag och Håkan iväg i morse kl. 08.00, på en 26 km;s cykeltur först, för att jag skulle få ner sockervärdet, och han ville reducera sitt mag-omfång, hahaha!! Det var en mulen dag idag, så cykelturen blev grandiost enkel faktiskt. Skönt när man slipper den där vrål-värmen också på morgonkvisten med tillhörande enorma svettning..

Jag kom hem vid 10;tiden, och hade nu att vänta tills 13.00 när jag skulle ta på mig alla dessa hemska kläder, hemska skor, och åka moppe ner till begravningen. Fasen också, hela den grejen har jag absolut noll lust med. Jag satt hemma, och funderade skarpt många gånger, på hur jag skulle göra? Finns det någon väg ur detta?

DÅ plötsligt knackar det på dörren här hemma, utanför står grann-falangenn, och säger att Yongan har ringt ifrån begravningen, och sagt att så länge det regnar så här mycket, så skall jag nog stanna hemma... Tydligen öste det ner över begravningen.. Finns verkligen Gud? Jag börjar ana i alla fall, att något högre väsen finns det. Har hade jag ju chansen....

Jag satt här hemma, och höll tummarna på att det skulle börja regna, men inget hände. Men jag beslöt mig snabbt när jag hörde telefonen, såg att klockan var 13.00, och att Yongan var på telefon igen, att ta en chans. Jag urskuldade mig verkligen tårögt, och sade att jag nog inte kunde komma tyvärr, och att jag nog var tvungen att göra dom besvikna i byn, att falang fick stanna hemma.Yongyut det regnar som skam här, jag är ledsen... ”Oh teerak, det är OK”.. Svaret gjorde mig lugn och fin, jag lade på luren, lubbade över till grann-falangen, och vi tog mopparna ner till stan, ty han skulle handla vattenställ och vattenflaska till sin mountainbike... Efter det, så ville han ha en ”stänkare” på Bens Bar, jag tvingades att åka med, och tvingade i mig ett glas rött vin..

Under samma tidsrymd, så drack grann-falangen 1 dubbel Jameson och en stor Chang, och sedan 1 enkel Jameson och en liten Chang... Jäklar va den gubben kan få ner, och sedan bara kalla det för en stänkare... Vi åkte sedan hem, och jag kunde mysa vid datorn med allehanda TV-shower.

När klockan var 17.30, så hörde jag vår motorbike utanför, gick ut och där stod Yongyut pisseblöt av en massa regn, som fallit på hennes färd hit hem, och här regnade det så fint utanför också. Secken tur jag hade haft hela dagen... Regnet kom precis innan Yongan kom hem hit, så hon tror att det regnat hela dagen här hemma också.

Alltså samma som det gjort över byn och begravningen... jag fick trösta henne och mig över att jag tyvärr blev förhindrad av det sagolika regnandet, och allting gick nu i dur, och dagen avslutades bra, åter igen...Detta foto visar alltså vår ”nong” här strax utanför Nong Nasaeng, och när jag säger att man går runt detta, så är det en jättelång sträcka som ni kan se, säkerligen mer än 7 km;r tror jag.... Ganska mycket fågel finns det, så det är rofyllt där nere, och en lisa för själen faktiskt..

Fisket har tagit sig jättebra, och djupet är säkert runt 50 meter minst, ty jag såg ju när allt var tomt, och dom grävde rent denna damm för några år sedan. Så det har börjat dyka upp fiskebåtar i dammen, och folk kan få sin mat den vägen, och det är ju himla bra..

Handskak


Chaiyaphum MMDCCCVI, Thailand

16 mars  2017

88,1 kilo - 87,3 kilo (26 km) 1 timme 48 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,955 (uppåt)

 

Om du inte sår på våren,
så kommer du heller inte att skörda till hösten!!

Idag fick vi finbesök här i Chaiyaphum utav Åke från Waeng Noi. Han var på inköps-stigen igen, och inte bara det. Jag misstänker faktiskt oss emellan sagt, att denne kille, tror jag, längtar lika mycket efter lite sällskap, och att ”komma ifrån” lite grand, lika mycket som han behöver handla nåt.. Men va fan, jag tycker det är lika kul varje gång han dyker upp här, en riktigt go kompis är det..

Nu ringde han i alla fall, och aviserade sin ankomst, och berättade att han ville köpa sköldpaddor., jag vet inget om sköldpaddor, mer då än att man kan koka soppa på dom, resten är en gåta för min del. Ser dom som en relik från de äldsta djurtider på detta jordklot... Men om jag får gissa, så skall han dumpa dessa sköldpadds-barn som han ville handla, styvt 20 st av dom, ner i sin  damm.Och där kanske dom ”betar” gräs och sådana prylar, måste väl vara det, eller så gror han dom i dammen hos sig, för att sedan sälja dom som mat till Isaan-byn där. Dom i byn, käkar ju allt, både med och utan ögon, och ben, och inälvor. Både rå mat, som kokt mat... men vi får se.. jag listar säkert snart ut det, eller så skriver Åke, och berättar snart för mig...

Åke fick också översatt sitt pass till thai, så nu skall han vara spelklar, att få sin gula husbok (tabien Ban). Vi letade sedan över hela Chaiyaphum. Vi var i affärer och frågade, vi träffade flera säljare på stadens marknad, men de hade bara små halvtaskiga sköldpaddor typ 2-3 st, och dom var ämnade till mat, det såg man på kvaliteten på dom.Åke ville ha friska individer som kan  överleva, och sedan reproducera sig i dammen. Sedan stack vi till det kinesiska templet, men visst hade dom sköldpaddor, men fy fasen va vissna dom såg ut. Åke ville helt enkelt inte ha eländet. Han sade,,, "Vi avvaktar 2 veckor till så handlar jag in dessa 20 st på min lokala marknad i Waeng Noi istället". Och med detta, så stack vi ner på stan, till Bens Bar och vi käkade lunch..

Jag tog spagetti Bolognese, och Åke käkade pork-chop med potatismos, så vi båda var lika nöjda. Klockan var bara 11.00, så vi struntade båda i att ta det annars så obligatoriska röda vinet. Efter detta så stack vi till Big C, så Åke fick handla av sig, och sedan skiljdes vi åt...Jag stack sedan ut och klockan var då 16.15, på en 26 km;s cykeltur i värmen, men det var himla gott så inget att klaga på. Kom hem precis i skymningen 18.10, då när hundarna börjar samla sig i flockar, och jagar allt och alla, inklusive sig själva.. Så allting gick bra..

Avslutningsvis, så skall jag imorgon (idag ni som läser detta), åka ner till byn, och visa min sorg för den döde 47:åringen som dog härom dagen i cancer. Så fram med kalsonger och långa svarta byxor, och den sattans skjortan igen. Jag hatar de kläderna nästan lika mycket, som jag hatar att sticka ner mina fötter i de svarta jäkla trånga mygg-jagarna, och bryta upp artrosen på höger stortå igen...

Men jag kommer att lura Yongan imorgon, ty hon är inte hemma, när jag skall klä mig, så jag kommer att smeka på mina sandaler istället, nån jäkla måtta får det faktiskt vara, även om det är en begravning..

Handskak


Chaiyaphum MMDCCCV, Thailand

15 mars  2017

87,9 kilo - 88,1 kilo (26 km) 1 timme 59 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,937 (nedåt)
Att undvika risker,
Är att undvika utveckling!!

Har startat upp det där, med att kolla hur saker och ting ligger till med ögon-operationer här i Thailand. Som jag har fattat det hela till att börja med, så finns det två olika operationer. Dels så gör man en lens-replacement av nåt slag, man snittar, och tar ut den gamla grumliga, och ersätter med en artificiell dito...

Detta är tydligen en ganska vanlig operation idag. Den andra är ju den gamla vanliga laser-operationen. Båda dessa operations-typer verkar vara, när man läser om dom, ganska rutin-artade prylar, och riskerna är relativt små sägs det ganska allmänt. Man finner folk som gör dessa operationer på framför allt 2 olika typer av ställen.

Dels då sjukhuset som nästan alla har en sådan avdelning här i Thailand, ser jag på deras hemsidor. Och dels så finns det en hel del privata kliniker, där privata läkare har satsat på utrustning, och gör dessa operationer i egen regi. På engelska så heter dessa läkare; ”ophthalmologist” och när jag översätter på google till svenska, så blir det bara ”ögonläkare”....

Så jag får väl kalla det för oftalmologist då på svenska istället. Jag kollade lite grand priser, och på klinikerna så kostar det runt 24.000 baht per öga plus lite runt där, och upp till 50.000 baht per öga på sjukhusen. Så jag kan säga redan nu, att om jag skall betala detta själv, så kommer jag att satsa på en klinik i Khon Kaen eller Khorat, och försöka att fixa detta när huset och dom grejorna är klara...

Men underbart att jag tydligen kan göra detta här i Thailand, istället för att använda kanske 40-50.000 baht bara för resan, sedan kanske 6-7 månaders uppehälle med hyra i Sverige, plus då de små kostnaderna för att få det gjort i Sverige. Jag tjänar multum på att fixa detta här i Thailand. Och jag är också glad, om jag kan samla ihop lite information, så att ni andra som läser detta kan få lite hjälp av det ävenledes...I morgon sticker Yongan ner till byn, pojken Toys pappa, som nyss fyllde 47 år, dödde döden igår på sjukhuset här. Han dog i cancer förstås. Om han fick behandling? Nä naturligtvis inte. Behandling av cancer verkar inte vara för vanligt folk här, men mer exakt vet jag inte.

Jag VET dock att folk dör som flugor i cancer, och dom dör snabbt, och dom blir ALDRIG strål-behandlade, har inte sett ett endast strålnings-fall på 9 år, men så klart att det finns, men INGEN av alla dom som jag vet om, har fått behandling i den meningen här i Chaiyaphum.  I rättvisans namn, så skall jag också i detta sammanhang nämna att jag hört ifrån Yongyut flera gånger när jag frågat, att de drabbade själva har nekat till behandling.

Tydligen, om jag nu får gissa, så anser dom drabbade att det är kört och dom skall dö, kanske ett litet tips ifrån deras läkare vem vet? och då kan dom lika gärna strunta i strålbehandlingen också. Eller så är det så illa, så dom inte vill utsätta sig för att må illa, och se hemska ut, må illa, och med håravfall etc. när dom ändå skall dö....

Här är cancer lika med döden i 100% av fallen tror man, och varför slåss emot det då. Hemma hos oss i västvärlden, där vi kan få hjälp av vettiga läkare, som vet och kan nåt i sammanhanget, så verkar ju överlevnaden vara så hög som 70% numera sägs det, men jag kanske är fel ute där?

Nu då så vill yongan ner och hjälpa till i familjen, hon kände ju denne kille mycket väl, och också jag har suttit ett flertal gånger och småsnackat med honom, och han har varit hemma här flera gånger och käkat knåde-ris med tilltugg... Han var en av de väldigt få i byn som kunde prata åtminstone några ord och meningar på engelska.

Detta beroende på att han hade arbetat under mer än ett decennium, borta i arabländer som; Dubai, Saudi, Kuwait, samt Bahrein. Där ju språket är engelska för det mesta, mellan de olika nationaliteterna.. Det är faktiskt inte så himla ovanligt att thai söker sig till dessa arabländer, men det handlar då mestadels om män förstås,,, Kvinnor i arabländerna är ju bara reducerade till horor p.gr.a. den eminenta religionen i dessa länder...

Yongyut åker ner till byn nu under flera dagar, tar med sig Namkaeng, och ihop med moder Paengtha, så kommer dom alla 3, att hjälpa till i familjen med matlagning, diskning, städning, servering, och allt vad det innebär att ha ett begravningsparty i en by i Isaan.....

Handskak


Chaiyaphum MMDCCCIV, Thailand

14 mars  2017

87,8 kilo - 87,0 kilo (16 km) 1 timme 3 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,949 (uppåt)
Ditt liv är som en skål med curry,
det du gör idag, kommer åter imorgon,
 och biter dig i häcken..

Idag så rullade tiden på lite för fort för min del. Jag hade lovat York att vi skulle käka lunch här hemma, hade ju gjort dessa vidunderligt goda fläskkotletterna i ugnen, så dom var möra som oskulder i munnen. Jag hade kvar av Håkans västerbottenost-baserade sås.. och så tog vi ris till detta. Så klart York-pojken, tysken, var himla nöjd, det var kanongott helt enkelt....

Och innan dess på morgonen så kom jag mig inte för att sticka ut att cykla som jag normalt sett gör, tänkte väl att det går ju lika bra att cykla vid 13.30 istället. Visst går det att cykla, men helvete vad varmt det var idag. Temperaturen slog i 40 grader nu, och värmeperioden är här nu, och kommer att stanna tills långt in i maj månad.Jag cyklade ut, och det var fanimej en ren pina, soltemperaturen enligt cykeldatorn gick upp över 55 grader, och även för en tuffing som mig själv, så insåg jag till slut att åldern nu sakta börjar ta ut sin rätt. Förut om åren, så har jag cyklat oavsett väder, men nu kan detta vara lite farligt kanske.

Jag var på väg att köra en väg över risfälten, som är styvt 8 km, men när jag skulle köra in där, så backade jag ur, och körde hem. Fick i alla fall totalt runt 16 km i solskenet så det var helt OK... Eftersvettningen var gruvlig. Ja en sak är då säker, imorgon och alla andra dagar, så blir det cykling klockan 08.00 istället, då känns det i alla fall hyggligt gött att hojja!!

Jag tyckte jag skulle nämna en positiv sak faktiskt. Jag var inne och cyklade inne i själva byn Nong Nasaeng, som jag ju annars bor strax utanför av... Och man ser mer och mer ju mer åren går, och tiden går, hur även thai bygger om sina gamla thai-trä-hus till cement.

Visst de flesta tar bort trähusen och ersätter dom med cementblock, som dom staplar på varandra, och kanske något primitivt tak till, allt kostande en extremt billig penning. Men helt OK, ty dom har ju heller inga stålar. Dom målar inte ens betongblocken, bara staplar dom på varandra, cementar ihop dom antar jag, sätter in något fönster och en dörr, och sedan är allt klart.Men så har det dykt upp den gängen i byn, som de facto kanske har barn som har fått utbildning, fått ett bra jobb och kan tjäna pengar. Dessa tar ju då chansen snabbt att visa att man visst numera har högre rang i byn, och då bygger man mer västerländskt, och stundtals t.om. med kvalite´... Dock känner jag själv att skillnaden mellan kvalite´ på huset och inte kvalite´, kan vara att dom målar husen...

Nu var det ju meningen idag måndag 13 mars 2017, att vi skulle få bilen överförd på Yongyut, och damen skulle skriva på pappren. Dock så har hon inte gett upp ännu med att ställa till trassel. Nu kräver hon att pengarna skall finnas på hennes egna konto.... Detta trots att hennes äkta man sagt till henne, att jag redan betalt in pengarna på hans svenska bankkonto....

Nej hon vägrar, och så klart detta gör hon för att jävlas med oss. Vänskapen som fanns mellan Yongyut och henne är nog tyvärr fullständigt bortblåst verkar det som. Denna dam fullständigt isolerar sig ifrån Yongan, och behandlar Yongan som paria. Det har gått så långt, så att Yongyut inte längre är besviken och ledsen, hon är mest förbannad, och undrar vilken jävla typ av kamrat detta är, som gör så mot en kamrat.

Yongyut  sade senast idag; ”bara vi får bilen, så får vi se sedan vad som händer”... Ja säger jag till henne, "men oavsett vad som händer mellan Er två, så är jag och grann-falangen bästa kamrater oavsett, Er grej får stå för Er själva, dra inte in mig och Håkan bara"... och det höll Yongyut med om.Hon storgillar ju Håkan, som alltid varit rättfram, reko, och glad och hjälpsam, så absolut ingen skugga på honom. Nu måste vi i alla fall vänta tills tisdag nästa vecka, alltså den 21 mars, då ankommer pengarna ifrån grann-falangens konto i Sverige, till fruns konto i Thailand.

Och så får vi se vad hon tänker ställa till med då? Jag känner i varje fiber av min kropp, att denna dam inte ännu är färdig med jävulskap. Det enda lilla nu som talar i vår favör, är alltså att hon vet att jag har betalt det avtalade beloppet till dom, men detta är Thailand, så avtal både skrivna, som genom handslag gäller inte.

Gentleman-agreement finns inte här borta. Och ingen anser att det finns moral i det man gör tydligen i detta landet. Så jag är numera luttrad och misstror damen till 110%, och det skall bli ytterligt intressant att se vad som kommer att hända tisdag den 21 mars 2017..

Tills vidare så står bilen här utanför på vår uppfart orörd fram tills allt klart. Jag har gjort klart för ongan att av olika skäl så vill jag INTE att vi kör bilen alls mer innan allt klart, vem fan vet vad som kan hända ansvarsmässigt?

Handskak


Chaiyaphum MMDCCCIII, Thailand

13 mars  2017

87,7 kilo - 87,1 kilo (16 km) 1 timme 10 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,927 (uppåt)Age is an issue of mind over matter,
if you dont mind, it doesn´t matter….

Vi blev uppringda I dag fredag den 10 mars 2017. Bilen skulle lämnas in, ty nu hade delarna kommit till Honda här i Chaiyaphum. Dom bytte hissarna till 2 dörrar. Dom bytte en krockkudde-grej. Och så bytte dom ut hela panelen med radion, och kontrollerna på ratten. Så det var en stor service-grej faktiskt, som dessutom  grann-falangenn betalar...

Dom hade sedan bilen i 3-4 timmar maximalt och ringde sedan, och då var den helt klar och servad. Måste säga att detta Honda och verkstaden, verkar vara ett mönster av god kundmottagning och service. Har ju till leda sett hur det funkar på typ Bil och Truck i Sisjön (Göteborg), och på Ford i Sisjön, och visst är dom duktiga, men fy fan va dyra dom jäklarna är. Denna service kostade 6.980 baht totalt, allt som allt såg jag.... Alltså runt svenska kronor; 1.780:-Jag sitter här och funderar lite grand om mina ögon. Jag laser-opererade ju båda två, jag tror det var runt 2003 hemma i Sverige. Allt blev kanonbra. Läkaren sade till mig att det normala med just starr och laser-operationer, är att man antagligen måste göra en kompletterande operation till, för att ta bort resterna i ögonen.

Jag känner ju att ögonen har blivit lite mysko minst sagt. Jag ser klart och jag ser bra, men inte riktigt OK, ty jag har svårt att fokusera synen riktigt bra, och det känns som om det är en massa starr i vägen för min syn. Så jag tänkte försöka efter bästa förmåga att kolla här i Thailand, efter vad det kan kosta att göra en sådan operation.

Jag undrar bara stilla hur det funkar att åka hem och göra det i Sverige. Svinlånga köer, ungefär lika komplicerat som med ryggar?? Någon som vet, ni får mer än gärna meddela mig Era synpunkter och kunskaper..

Jag har nu bestämt mig för hur det skall bli med placering och planering av den nya bilen här inne på tomten. Från början, så hade ju jag i sinnet att bygga nåt liknande som detta.Men efter ett litet snack med Dan amrisen, så fann jag mig faktiskt lyssnande på honom, och hans idee´r. Han tyckte att jag skulle se till att få in bilen där det var meningen att bilen skulle vara. Alltså in under tak fram framför ytterdörren. Men då måste jag få bort  2 cyklar och 2 motorbikes där dom står nu framför ytterdörren.Jag har nu efter lite grand funderande hittat en underbar plats att göra om till en plats för dessa 4 fordon, och då få in bilen utan problem under taket. Och då sparar jag, räknar jag kallt med, runt 40-50.000 baht på detta, och DET är ju mumsfillibabba, eller hur? foto på placeringenGrann-falangen min granne har lovat att hjälpa mig, han är tydligen duktig på slika saker. Vi får gräva ut den ytan som vi vill ha, fylla den med singel och stenmjöl eller nåt sånt, Han kan sådana saker. Jag har redan varit och kollat på stenplattor som är jättesnygga. Och de finns i 4 olika storlekar, så man kan lägga ett enkelt snyggt pussel där ute...

Grannfalangen kommer sedan att hjälpa mig att placera 4 st järnstolpar ner i marken, och därefter skall vi bygga ett tak över cyklarna och motorbiksen... Det blir jättefint till slut skall ni se... Och jag kommer då att relativt snabbt kunna göra klart både hus och bil, och kunna avsluta allting.

Och sedan till sist  göra det där rummet på andra våningen, så vi får gott om förvaringsutrymme.... Så jag ser jättepositivt på det hela, och glädes hela vägen till banken, när man slipper att ta ut för stora summor pengar,,, Så.. nu är det bara att vänta på en liten portion otur också, det är ju så det fungerar i livet, lite tur och sedan lite otur...

Handskak


Chaiyaphum MMDCCCII, Thailand

12 mars  2017

87,8 kilo - 87,6 (8 km) 1 timme

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,924 (uppåt)Om du tror allt du läser,
så sluta läs!!

Tänka sig, idag beslöt vi att förlänga mina båda thailändska körkort, har ju nu haft dom i exakt 6 år, så nu skall dom förlängas igen fram till 2022……. Så jag började hemma med att kopiera följande grejor för att kunna göra förlängningen;

A – kopierade fram och baksida på båda körkorten (Motorbike+bil)
B – kopierade min tabien ban (gula husboken)
C – kopierade mitt thailändska Id-kort
D – kopierade fotosidan samt uppehållstillstånds.sidan i passet...

Det visade sig, att eftersom jag hade thailändskt ID-card, så ville dom inte alls ha kopiorna på passet.. Så där har vi ett litet argument, till varför det är käckt med detta ID-kort...

På morgonkvisten då, så stack vi först ned till läkar-kliniken och fick varsitt läkarintyg, kostade tyvärr på detta ställe 30 baht, istället för mitt vanliga 20 baht, fan också,. Förlorade nästan en hel Som Tam där till Yongyut...

Nu drog vi till Land-office, fyllde där i ansöknings-handlingen, och häftade ihop kopiorna med denna handling. Sedan in på kontoret där dom tog högen med papper, och gav oss varsitt kö-nummer av nåt slag, fattar inte vitsen alls med det... Men strunt-samma. Vi fick sedan ställa oss i en kö, och göra 3 saker framför hela drösen av thai, som alla kollade på varandra.

Först så pekade en snygg tjej på nåt som såg ut som en färgkarta med en pekpinne, gör-smått var det, eller så är jag 6 år äldre än senast... Jag lyckades till slut identifiera, så dom blev nöjda de olika färgerna. Nästa grej så fick jag sätta mig ner, och kolla på 2 ljus-staplar inne i en box med svart bakgrund. Jag höll ett snöre i varsin hand, och skulle föra dessa ljus-stolpar där framme, så dom hamnade bredvid varandra.

Det var ur-svårt, hur i helsicke var detta möjligt, jag är i normalfallet när jag är ute och kör, helt enkelt grymt bra på djupseende, och kunna beräkna omkörningar m.m. Men här var det skitsvårt kände jag. Kanske ögonen börjar ge med sig, kanske dags för en starr-operation igen??Tredje och sista grejen, så fick jag gå fram till snyggingen, lägga hakan på en avsats, och titta rakt fram, och sedan tände hon lampor vid sidan, Jag fick inte flytta huvudet. Det gick la ganska bra, om man jämförde med de 2 första grejorna... Sedan efter detta, så skulle vi in i ett rum.

Jag som falang fick 1 timmes video, medans Yongyut i ett annat rum fick 2 timmars video, detta beroende på att hon kan köra lagligt 5 olika fordon, och jag bara 3 st fordon.. Min video var som sagt var 1 timme lång exakt. De sista 15 minuterna, så spelade dom en dramatisk falang-plaeng, och visade olyckor i Thailand.

Det krockades, det krossades, lemmar av människor flög omkring hej vilt, och människo-kroppar virvlade genom luften många gånger. Det var så jävla hemskt och olustigt, så jag tittade bort mesta tiden. Dom är ju en ganska knepig gäng detta thailändska folk.

Där kommer bilen, och kör rakt på en gående man, som vill korsa gatan inne i Bangkok. Han virvlar genom luften, och hamnar i en hemsk grotesk ställning, utan tvivel helt stendöd. Bredvid ser man på videon, står en thai med en cigg i munnen, men själva ciggen skuggar man bort, ty det är inte bra att visa giftiga ciggisar för allmänheten.

Efter detta, så in till kontoret och vänta, och visst  fan fick jag vänta. Jag märkte en sak, de tog mig som falang hela tiden på alla ställena, absolut sist.  Jag tror inte för att jävlas eller så, men de sköt problemet med uttalet av mitt hemska namn framför sig, hahaha. Men till slut så var dom tvungna att ta tag i det, och jag njöt av varje sekund jag väntade, hämnd,  javisst!!! Så kom det... Mr..... paus....handviftning kom hit.... hahaha! dom e la goa den gängen med sina bristande språkkunskaper..

Till slut så fick jag min lunta med papper, fick sätta mig och vänta igen ända till sista gubben, där man fotograferade sig. Och dom faktiskt printade ut det aktuella körkortet. Dock så var dom så himla goa mot mig, så jag skiter i om först eller sist, jag är alldeles för "retired" för att bry mig så välderliga....

Handskak


Chaiyaphum MMDCCCI, Thailand

11 mars  2017

87,9 kilo - 87,1 kilo (16 km) 1 timme 22 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,922 (uppåt)Jag gillar rykten,
du lär så mycket om dig själv,
som du inte visste förut..

Dan har köpt en, York har köpt en, Ingemar den uslingen köpte hem en nyss, och Håkan tippade till slut hela min verklighet på ända... Så jag blev till slut tvungen att vika mig för trycket ifrån min såta thai-fru. Ty som hon uttryckte det väldigt målande; - ”I want one too”.....  Ja vad skall man säga och argumentera emot i en sådan sak, med sådana argument??

Så jag stack ner till Tannin där jag alltid brukar handla våra vitvaror, ända sedan jag flyttade hit ner till Thailandet. De hade flera modeller, mestadels av märket Sharp faktiskt, och det vet man ju sedan tidigare, brukar vara ett ganska pålitligt märke... Jag köpte således en till Yongan och mig, och bad dom att leverera hem, vilket dom naturligtvis gör med sann glädje.

Jag kom strax hem, och det gjorde prylen som jag köpt också... Men jag hade nog varit lite snabb i tankarna och inköpet, trots att jag lyckades att förhandla ner priset till 3.500 baht (ner hela 400 baht).... När Yongan fick se apparaten, och när leverans-gubbarna hade åkt iväg, så började hon yla. ”alla har BÅDE varm och kallvatten”...Men va fan tyckte jag,,, spelar roll... Men insåg ju ganska snart att jag varit både snål och lite för snabb.... Jag försökte, men Yongan vi har ju microvågs-ugnen att värma kaffet i.... ”everybody have warm water”.... Ja ja ja OK då! Jag åker ner och rättar till det. Så jag stack ner till min favvo-kvinna igen, där på Tannin, lade en tusenlapp i näven på henne och sade, ”my wife killing me, happy wife, happy life”.... ”Ok, kau tej laeo kha”... svarade hon.

Jag valde snabbt då, ja  ni vet redan vad det är för nåt jag pratar om, alltså en vatten-apparat som står i köket, där man har en sådan där vattenbehållare i plast upp och ner på, nerstoppad i apparaten, och sedan väljer man kallt för att dricka, och varmt för kaffet, eller vad ni vill..

Nu sedan 3 dagar tillbaka, så trippar yongan omkring här hemma, och sjunger "morlan" nästan för sig själv av glädje. Hur mycket kostade detta då, som förosakade denna glädje, jo 4.500 baht = SEK; 1.155:-... Och nu efter några dagar, så måste jag erkänna att det verkligen var ett bra köp......

Igår kväll så dök svärmor Paengtha upp helt oförhappandes, ja jag säger det ur rent min synvinkel, JAG hade ingen aning, men så klart det var planerat... Hon kom med en tuc tuc och seglade in, sneglade på mina nykokta potatis, och sade till Yongan för min räkning, att det såg jättegott ut.Tanten var skithungrig trodde Yongan, så hon frågade mig om jag ville göra mat till hennes mamma. Javisst sade jag, alltid kul när någon unik thai gillar min falang-mat. I samma veva kom faktiskt grann-falangen in, och hade med sig hästkorv ifrån Borlänge, jag har ju pratat om den förut, och berömt den förut.

Han ville vi skulle dricka varsin sådan där vin-historia i småflaskor i storlek SPY ni vet, men ser ut som vitt vin istället... Lite Breeze-varning på dom faktiskt. Så han sade då han hörde samtalet, ”tror du tanten gillar pyttipanna”, ja för fan sade jag, hon gillar allt jag lagar till....

Så jag  skar ner flertalet korvbitar av detta hästköttet, blandade med potatisen, och små-stekte det hela. Gick sedan upp till henne, med även ett glas med kallt gott vatten. Och lät henne käka. Sedan efter 1 timme, så gick jag uppför trappan med Yongyut, och frågade modern vad hon tyckte om maten... Zeb alloy zeb sade hon genast (gott, gott, gott, på 2 olika språk)... Jag sade till henne, manfalang lae ma (med uppåtgående ton), det första betyder potatis, det sista häst på thai..

Hon tittade lite frågande på mig, hon fattade nog inte riktigt vad falangen pratade om. Yongan som lärt sig mina språk-akrobatiska tricks till fullo, översatte, och svärmodern skrattade som skam, hela käften sjönk in liksom, för hon hade tagit ut löständerna.... Men hon sade till slut att häst smakade jättegott ihop med potatis....

Handskak


Chaiyaphum MMDCCC (2.800), Thailand

10 mars  2017

87,6 kilo - 86,6 kilo (16 km) 1 timme 24 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,915 (uppåt)Gift dig alltid med en man i din egen ålder,
Ty när din skönhet bleknar bort, så gör också hans syn..

Ja fortsättningen på bilen kom snabbt, redan i morse (igår alltså), så kom Yongyut in till mig och hade tårar i ögon, och det handlade förstås återigen om bil-fanskapet. Inget nytt ifrån grannen, men Yongan hade tänkt på mitt och grann-falangens möte igår kväll, och hon sade till mig att hon inte alls ville göra detta...

Hon berättade att det kändes fel, och att hon inte ville riskera vänskap för detta. Vad vill du göra då, frågade jag henne? Jag skall gå in NU till henne, och prata öga mot öga,,, Men Yongan nu pratar du som en falang... - "Ja nu måste jag prata, jag blir tokig av att vara glad-lessen-glad-lessen hela dagarna".

Hon stövlade in, och kom tillbaka 30 minuter senare, och nu strömmade tårarna på henne ännu mer.... Gick det åt helvete frågade kall-hjärtade falangen, jag hade ju mest bilen i åtanke (bad man).. Nej sade Yongyut - "good talk". Jag sade till henne att -"jag tittar på bilen, och är inte längre glad, du sänder message efter message efter message efter message till mig, och gör mig ledsen.

Om min kamrat är ledsen att sälja bilen till oss, så skall inte denna kamraten köpa bilen, vi är vänner och vill inte förlora det". Tydligen så hade frun där då sansat sig, och bedyrat att hon visst ville sälja bilen till oss, mer än gärna, men att problemet var att hon var arg på sin man, som hade tagit beslutet över hennes huvud...

Nu handlade det mest om lögn ifrån hennes sida, och detta är mina egna tankar, alltså att hon ville rädda ansiktet och hitta på ursäkter, för att hon varit så jäkla korkad och stygg emot sin egna kamrat. INGENTING sades alls om att hon spelat under täcket, och var beredd att ge bilen till sin syster istället.. Det glömde hon att nämna förstås. Ja dessa jävla falska människor, dom finns överallt i hela världen.Yongyut kom in i alla fall och grät utav ren och skär lättnad tror jag faktiskt, NU var det utagerat och Yongyut fick t.om. ägarbeviset med sig, som ett tecken på att allt var OK...  Jajaja vi får la se vad som står på agendan nästa gång. Jag smyg-rapporterade till grann-falangenn vad som hade utspelat sig, och att vi karlar klarar av att ta skulden för elände, bara vi får vår vilja fram, hehehe.

Ja säger grann-falangen, - "men visst är det roligt när man tänker på det, att jag är boven eftersom jag inte frågat henne om lov, vilket jag håller med om", sade han, -"det var fel av mig. Men inte fan räknas de 3 jäkla gångerna när hennes familj dimper ner här, och jag skall föda dom i flera dagar i sträck, och dom skall ligga över, och riktigt gneta in sig här. Och absolut noll och ingenting säges till mig, eller kollas med mig i förhand! DÅ är det inga problem i vårt kära "Thai-land"..

"Och hon räknar INTE alls med de 2 gånger nu som släkten har kommit över nyckeln hit när vi varit i Sverige, kommit till VÅRT hem, och käkat min mat och druckit mina öl, och bott i huset under dagar långa... DÅ räknas det inte". nä jäklar sade grann-falangen, - "denna jäkla thai-style tänker jag inte köpa, ty skall jag vara lojal och prata och stämma av med varandra, så skall fanimej min fru göra likadant".

Så nu står bilen på en ännu fastare grund här på utsidan, och vi kör på. Nästa steg blir att Honda hör av sig, och har krockkuddens delar, och fönsterhissens motorer hemma, och klara att reparera in i bilen. Och sedan skall vi ned till Transport-office och byta ägare på bilen, eller om man nu gör det på Amphue, det vete fan... Forts. följer kanske....

Handskak


Chaiyaphum MMDCCXCIX Thailand

9 mars  2017

87.6 kilo - (0 km)

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,900 (nedåt)
Om du planerar för ett år, plantera ris!
Om du planerar för ett årtionde, plantera träd.
Men om du planerar för en livstid,
så utbilda folk!!

Forts. Från förra kapitlet.... När grann-falangen berättade allt detta för mig, så kände jag bara, fan vilka människor det finns egentligen? Här sitter hon och är bästa kamrat med Yongyut, säger att OK att sälja bilen förut, och sedan sätter hon bromsen på, och ljuger i 3 månader, och spelar under täcket med att ge bilen till sin syster istället.

Jag "visste" att det var någon sån här skit i bakgrunden, ty lite har man ju lärt sig av thailändsk kultur under mina snart 9 år här. Man måste ju inte bo här, och vara blind och döv som många är... Så Håkan hade nyckeln med sig, vi öppnade mina grindar, och han körde in bilen.....

Så mer klart än så här skall det väl inte bli, dock så måste jag kolla in försäkringen, och sedan se till att ägar-beviset föres över till Yongan. Vi var ute idag på en biltur med nya bilen, ty jag tvingade Yongan att köra bort den ”svarta livsfaran” (den svarta bilen ni vet), bort till systerns hus.

Jag tog ett högtidligt farväl av skitbilen, och sade på ren göteborgska, allt medans jag waiade – ”Hoppas jag aldrig mer får se dig ditt fanskap, och hoppas aldrig mer någon enda människa ber mig att ens betala en satang, för dina satans skavanker, brister och reparationer, adjö"...  

Men avslutningsvis, vilken fin kamrat och kompis denne grann-falang är egentligen, kommer alltid att hålla honom högt, skall ni veta...

Vi fick sedan under nästa dag ett par stycken SMS ifrån denna fru till grann-falangen, och hon började morgonen med att säga att hon lyckönskade Yongyut til bilen, och att hon var glad att hon fick bilen..... Allt bara bra några timmar framåt. Sedan kom SMS nummer två, nu hade hon plötsligt tänkt om, och skriver till stackars Yongyut, att hon ändrat sig, och att hon vill inte sälja bilen till oss...

Yongyut kom in för andra gången nu rejält nedstämd... Jag tröstar henne, och sedan efter 1 timme kommer nästa SMS, och nu säger denna dam igen till Yongyut att hon visst vill att Yongyut skall ha bilen.... Sedan dröjer det 30 minuter ytterligare så kommer det ett fjärde och sista SMS, där hon återigen säger att hon inte vill att vi skall ha bilen.Nu var jag så jävla förbannad och skogstokig, så jag rusade ut ur vårt hus för att leta på dessa stollar i grannhuset, Yongan fick tag i mig, och lugnade mig, jag satte mig på cykeln, och tog en lugn tur, och fick ro. Jag funderade och planerade, och kom hem efter en timme, och Yongyut hade också funderat, vi tänkte exakt samma sak.

Jag ringde in till grann-falangen och bad honom komma in, för jag ville språka ensam med honom. Jag förklarade hela läget för honom, och hur hans fru hade hållit på hela jäkla dagen och löjlat sig. Jag sade till honom rent ut ”herr grann-falang, jag vill inte riskera vår vänskap för bilens skull, vill du/ni ha tillbaka bilen, så står den där, bara ta den. Vi får lösa detta med bil på något annat sätt. Men jag vill inte, och framför allt så vill jag INTE att Yongan skall må så här jävla illa över en plåtlåda med bensin i”...

Grannfalangen var alldeles till sig, och mådde nog inte så bra och sade, ”jag skall gå in och prata med frun, men håller med dig, inte skall vi riskera vänskapen våran”... Men sade han avslutningtsvis. ”Jag vet att detta bara är fjantigt speleri för galleriet, i morgon så är hon nöjd igen, och allt skall vara bra”.....

OK sade jag, men jag vill att du går in och lägger alla korten på bordet för din fru, och berättar allting som säges här och nu. Jag vill att hon skall fatta att hon gör Yongyut illa med den skiten, och jag har fan heller inte mått bra. Men jag vill inte ha bilen om detta skall fortsätta, då får ni hellre ta tillbaka den.

Nej för fan sade grann-falangen, ”låt den stå kvar nu, jag fixar detta, vi pratar mer imorgon....”. Ja så blev det sagt då, vi kom inte speciellt långt, men vissa saker kom fram i dagen, och det viktiga var att de fattar att vi fan inte står och faller med denna bilen, även om det är en kanongrej för mig och Yongan naturligtvis.... Fortsättning följer väl i detta ärende vid senare tillfälle..

HandskakChaiyaphum MMDCCXCVIII, Thailand

8 mars  2017

87,6 kilo - 86,9 kilo (20 km) 1 timme 39 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,901 (uppåt)
Om patienten dör, så dödade doktorn honom.
Om patienter överlever, så räddade Gud honom!!

Igår så bar det då av vad det gällde bilen. Min granne hade ju tagit bilen på ”service”, och den kom ju åter framåt 17;tiden igen, och stod där ute på gatan. Inte utanför mitt, utan utanför deras hus (!!) Jag undrade förstås, och knatade över, och pratade om ”annat”.

Grann-falangen berättade då att allt gått bra, och de hade fixat krockkudde-lampan, och andra småprylar, dock så hade dom beställt motor till fönsterhissar, som inte fungerade. Dessa motorer skulle komma inom 1 vecka, så det blir att lämna in bilen igen, och efter det, så är bilen färdig för att expedieras.

Grann-falangen sade att de bara skulle rensa ut bilen, så skulle vi få den över till oss. Klockan 19.00 ungefär, så kom han över och sade att frun i huset vart lite ”upprörd” fortfarande över detta med bilen. Men va fan sade jag till grann-falangen, har du inte pratat med henne eller... fortfarande??

Jodå bedyrade han, vilket jag inte alls trodde på faktiskt. Men sade han, det är nog bäst att bilen får stå kvar hemma hos oss över natten,. Javisst sade jag till grann-falangenn, men nu får du sjuttanimej prata med henne äntligen, och göra klart detta. Fan Yongyut och jag blir ju nervvrak innan vi ens satt oss i biluslingen”, oroa dig inte” sade han bara, ”det löser sig skall du se”...

Klockan var med detta 19.00, och jag satt och jobbade vid datorn, då klockan 21.00 så bankade det på dörren, öppnade, och utanför står grann-falangen, igen... Han kom in, satte sig i mitt rum, och berättade att det nog hade varit ungefär som jag hade misstänkt från början, vad det gällde bilen.Dock som han sade, så var det inte brodern, utan det handlade om en syster som var ihop med Tryggve, ni vet den norske fylltratten, som hon skulle ge (sälja) bilen till... Men grann-falangenn berättade att han hade tagit frun till sin dator, och visat henne ute på internet, vad värdet var på en slik bil, och vad en bilhandlare betalade för den i inbyte, typ 80.000 baht...

Och sedan säljer dom bilen för kanske 125.000 baht... Så hade tydligen grann-falangen sagt till henne, OCH att jag gått med på att betala 125.000 baht för bilen.. Och då berättade denne thai-fru som har lika mycket kläm på saker och ting som alla andra thai, att hon trodde att hon skulle få 300.000 baht utav systerns norske falang-man...

Aldrig i livet, finns inte på denna planeten, glöm det. Med Yongyuts pengar 125.000 baht så gör du en bra affär på denna gamla bilen, och de gör också en bra affär, och alla är nöjda. Vi lär i alla fall INTE ha kvar denna bil, finns ingen plats.... DÅ, berättade grann-falangen, så började hon sansa sig, och sade till slut att hon tyckte det var OK att hennes vän (yongan) fick köpa bilen.

Grann-falangen vände sig sedan till mig och sade, vårt handslag gäller fortfarande, det fattar du va? Du betalar av bilen när huset ditt är färdigbetalt 100.000 baht. Jag betalar min fru på studs nu den 16;e mars 125.000 baht sägandes att det är dina stålar.... OK... Ja för sattan herr grann-falang, du är en riktig vän du...

Detta kommer att bli en lite längre historia än jag önskade mig, så jag avbryter för idag, så fortsätter vi imorgon med den goa fortsättningen på detta äventyr, som vi egentligen inte vet alls vilken riktning det kommer att ta för oss med denna illustra bil...  Forts. Nästa kapitel....

Handskak


Chaiyaphum MMDCCXCVII, Thailand

7 mars -  2017

87,8 kilo - 87,3 kilo (7 km) - 40 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,888 (nedåt)Om rika människor kunde hyra fattigt folk,
att dö för dom,
så skulle fattigt folk kunna göra glänsande affärer!!

Vi var nere idag I Chatturat, och pratade om “thainess” eller “the thai way”, som det ju så vackert också heter… Vi i detta fallet är alltså förutom jag själv, Ingemar och York, och vi sammanstrålade med Sean, irländaren. Jag måste säga i sammanhanget, en MYCKET påläst och intresserad man, intresserad alltså av sin omvärld, och lufsar omkring med ”öppna” ögon och öron. Något som inte är alla förunnat har jag märkt.

Vi träffades på Chatturats nya Tesco Lotus. Slafsade i oss en tråkig chickenburger, de hade slut på fiskburgaren... Pommesen var som vanligt värdelöst tråkiga. Men vi hade trevligt sällskap, och kul ihop i en 1 timme där vid bordet på KFC.... Efter maten promenerade vi ner 1 kvarter, till kaffestället vid rödljusen mitt i Chatturat, utefter Bangkok/Chaiyaphum-vägen (201;an)..

Vi satt där, och som sagt var, vi började prata om detta fenomen som knappt någon riktigt vet vad det är, nämligen ”thai-ness”, alltså översatt till ja vad sjutton då, vi klarade inte riktigt, men jag föreslog ett annat ord istället ”The thai way”, ty det förstår man, och det hade ju jag hört av min egen svåger.

I alla fall så började de andra 3 att prata om thainess, och vad som var så signifikativt med den thailändska kulturen, och vad som gjorde den till just thailändsk kultur. Vi har väl i ärlighetens namn inte de allra bästa förutsättningar att förstå, och kanske inte heller de allra bästa kunskaperna i den thailändska kulturen.

Men vi har ju alla bott här nere ganska lång tid, så lite grand koll har vi, i alla fall så lite så vi kan babbla, och ha kul en stund med detta samtalsämne. Vi var dock alla ganska ense om att thailändarna själva inte har så mycket ”kläm”.. Dom verkar ha infört och importerat kultur-regler, och en massa påhitt, som inte alls är thailändska, utan kommer ifrån över hela världen.

Många ord är importerade, precis som i vår del av världen, men skillnaden är ju att vi erkänner den importen. En thailändare erkänner aldrig att någonting kommer ifrån utlandet, allt som finns är av thailändskt ursprung... Säger man till en thai för att överbevisa honom ordet ”computer”... så säger han  genast till försvar, nej det heter ”compute´r” och är ett thailändskt ord.... hehehe!! (mitt skratt förstås)..

Halloween, new year, kitmakk (christmas) kinesiska nyåret, ja och så fortsätter det. Massor av kulturella påhitt har adopterats hit, och thai suger åt sig av det hela som svampar, utan att ha en endaste susning om vad dom egentligen firar... Har aldrig i hela mitt liv sett ett sådant aningslöst, och okunnigt folk faktiskt.Men thainess vad är det, ja det är hur thailändarna ser sig själva och antagligen hur dom vill att vi falanger skall se dom och deras kultur. Och det var då som jag kände att ”the thai way”  passade bra in i sammanhanget, ty det är ett viktigt påstående i deras kultur, och thai är extremt stolta över detta uttryck....

Jag skall förklara... Jag var nere hos Yutin och hälsade på med min cykel, det var en lördag och han var hemma ifrån jobbet. Vi stod där i deras ”trädgård”, ja jag satte ordet trädgård först inom citations-tecken p.gr.a. att de ju inte i vår mening har trädgårdar. De har bara samlingsplatser på tomten för skräp och skit, som dom aldrig orkar plocka bort, så det ser ut som bara fan där på deras tomter.

Så jag tog mod till mig då för snart 4 år sedan, och frågade; -”Yutin, varför har du det så rörigt i din trädgård? Det ser ju ut som skräp, och skit, och avfallet, bara ligger strött omkring ju. Varför har du plastflaskor, glasflaskor, plastpåsar med gammalt hushållsavfall i, liggande där månad efter månad.

Där ligger gamla uttjänsta bildäck, där står en gammal cykel som är helt förstörd.... Och där växer det buskar hej vilt, och allt är bara vildvuxet”.. Ja sade Yutin lite snusförnumstigt, och ville gärna förklara; ”this is the thai way”.. Jag tittade på honom, och ville inte fråga mer, fattade exakt vad han menade (trodde jag).....

Jag utgick ifrån att thai inte bryr sig om att avfallet ligger där, det spelar ingen roll för dom alls, och är inte alls viktigt i deras liv. De har högre syften i sina liv än dessa materiella ting. Hahaha sicka barnsliga naiva tankar man har ibland, vi västerlänningar är riktigt löjligt naiva stundtals, och köper in på dessa asiaters kultur-grejor med Yoga, thai-massagen, och andra prylar som är så exotiskt fantastiska..

Nirvana, alla de indiska grejorna, och akupunktur, och Kina och hej och hå.. Men ibland så måste vi faktiskt stanna upp, och fundera på vad som verkar OK, och vad som bara är en massa fördomar och vidskepelse... Många saker kanske är bra, men många saker är värdelöst fjantiga att tro på...Så med detta sagt, runt 3 månader senare, så var det december och här på gatan så började vår ”handyman” att sopa på gatan, kupera blommor (heter det så), ansa buskar, och beskära träden. Jag frågade direkt yongan, vad gör dom  på utsidan,, dom städar ju, blev svaret...... Ja säger hon som den vanligaste saken i världen, ”det är kungens födelsedag snart”!!!

Men va fan sade jag då, vad hände med det som du själv satt och höll med Yutin för några månader sedan, om allt jäkla skräpet i deras trädgård, han sade ju till mig "It is the thai way", och du höll med.... Yongyut det är inte alls någon ”thaiway”.... Det är ju bara en thailändsk lathet som övergår allt förstånd, och beviset har du utanför, ni thai städar ju nu.....

Ja men kungen fyller ju år sade Yongan ihärdigt,, något mer svar ifrån henne än en arg blick kunde jag inte få denna dag, och den blicken fick jag när jag avslutade med att säga, så kungen är inte "the thai way" då eller???? Ni städar ju för honom..... Bad falang kan not talk bad about the king..

Så thainess och the thai way är bara skitprat om företeelser som finns här, men som ingen verkar veta vad det är, inte ens thaiarna själva... Man städar för kungen och överheten, men aldrig för sig själva. Så en sak är säker..

Det thailändska folket vet mycket väl skillnaden på städat och snyggt och fint, emot ostädat fult och grisigt. Vi falanger tror ju att dom inte fattar, och bara lever sina liv i Nirvana, och är lyckliga med högre syften i livet än västerlänningar. NÄ dom är lata bara, absolut inget annat, inbilla er inget annat!!

Handskak

Chaiyaphum MMDCCXCVI, Thailand

6 mars  2017

88,8 kilo - 87,5 kilo (20 km) 1 timme 39 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,902 (uppåt)


Om Gud levde på jorden,
så skulle nog folk slå sönder hans fönster!!

Att se den sanna uppriktiga stoltheten i en faders ögon, när han passerar, när man kommer cyklande. Han sitter på motorbiken, och framför sig, så har han sittandes hållandes i styret, körandes samma motorbike, sin knappt 8;a årige son. Fadern är mäkta stolt, snart kan han släppa lös sonen på vägarna, och riskera inte bara sitt eget liv, men framför allt alla andras liv, som han kommer att dela trafik och vägar med.

Och detta fyller den thailändske fadern med sann glädje och stolthet.. Att dom kör ens med en hjälm på skallen, finns bara inte i medvetandet, nä här kör vi hjälmlöst, och helt ansvarslöst. Om allt går enligt planen, så kommer inte denna fader eller familjen i övrigt, någonsin att behöva bekosta ett körkort till grabben.De struntar i sådana oviktiga saker. Varför skall man ha körkort, när man redan ”kan” köra motorbike.Thais syn på att kunna ”köra” moppe, är att de kan starta upp motorn. DÅ kör dom moppe. Att kunna regler är löjligt, att kunna lagar är inte för thai, och att anpassa sig, kompromissa, och ”dela” trafiken med andra, finns bara inte för en rättrogen thai. Här finns bara ”jag” i trafiken, och alla andra skall akta på sig.

Störst fordon vinner, ty man dör ju lättare på en motorbike än i en bil. Man dör lättare i en liten vanlig bil, än i en stor hög pick up.... Och man är säkrare i en stor lastbil, än i en pick up... Så näringskedjan i trafiken är enkel att lära sig, även för en falang som inte kan språket.

Så till att om du kör motorbike, att väja för allting annat. Kör du lastbil, så väj inte för något annat. Och kör du pick up, så väj bara för lastbil, inte vanliga bilar.... Se där , nu kan vi reglerna som gäller. Så därför i skenet av dessa, så är vi inte förvånade. Även om vi tycker dom är stendumma (thai alltså), när man finner dom ståendes absolut längst ut till vänster på cykel/moppe-filen, på stora vägen, blinkandes vänster, väntandes på att korsa hela vägen ut till höger!!!...Man tar sig alltså INTE ut när man kommer körande, och lägger sig i högerfil, blinkar höger, och sedan när fritt, kör över vägen till höger. Utan man står blinkandes vänster, längst ut till vänster, och väntar i evigheter, tills det är fritt på de två filerna bakom dom, liksom dom 2 filerna som möter dom på andra sidan vägen... Men det blir på detta sätt, när ingen lär dom.

Pappan vet ju inga lagar och trafikregler, ty han har ju själv inget körkort, och har kört så hela sitt liv, och nu förbereder han sönerna, att göra exakt likadant. Så det blir handlingar och uppföranden, och idee´r, om hur man skall föra sig i trafiken, som baserar sig på okunskap, idioterna som lär dom, och bara ren skär tur.

Det är därför som  det dör ungefär 52 gånger mer i trafiken här i Thailand än det gör t.ex. i Sverige. Och då räknar man bara de som verkligen dör direkt på plats vid olyckan, inte all den mängd halv-lik, som senare dör på sjukhuset...

Handskak


Chaiyaphum MMDCCXCV, Thailand

5 mars  2017

88,7 kilo - (5 km)

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,895 (nedåt)


Om en man lurar mig en gång,
så skall han skämmas.
Om en man lurar mig två gånger,
så skall jag skämmas!!

Idag så fick jag finbesök, det var min vän Birger ifrån Waeng Noi. Han ringde först och berättade att han hade lite prylar som han måste handla på sig här nere i Chaiyaphum. Han tog moppen och en styv timme senare så var han här vid dörren. Alltid kul när Birger dyker upp. Lika frisk i riktiga livet som han skriver på thaiforumet...Vi fick en go dag tillsammans, och vi handlade på i ordning; HomePro, Global House samt Big C. Vi hann också starta nere i Chaiyaphum med att åka till översättningsbyrån för hans räkning, han måste ha översatt sitt äktenskapsbevis ty Birger vill ha en åtråvärda gula husboken, ja ni vet Tabien Baan...

Sedan avslutades dagen nere på Bens Bar. Birger och jag körde med rött vin, och se Birger dricka detta röda vin är som att se en gubba stappla in på en oas i Sahara-öknen, efter 4 timmars promenad i den stekheta hettan i sanden, och beställa vatten... Vi beställde och käkade (jag) wienerschnitzel och (Birger) Porkchop. Vi bägge tog potatismos till, ty det är bara så himla gott...Vi tog sedan adjö nere på Bens Bar, och jag åkte hem till mitt medans Birger tog motorbiken hem till sitt Waeng Noi 65 km bort ute i djungeln... Jag var hemma igen klockan 15.30 och det är bara sjutton va tiden går snabbt. Väl hemma så satt Håkan där hemkommen ifrån alla sina ärenden under dagen.

Jag bjöd honom på middag, alltså pannbiffar med stekta potatis och lingon, vilket han storgillade. Jag fick också Håkan att gå in på atg.se och på atg.tillsammans, och handla på sig en andel på V75 guiden där. Så vi har nåt kul att se fram emot i morgon bitti söndag..Har idag haft lite tjafs på ett forum med en gubbe där som jag finner vara ganska löjeväckande. Han är den där typen av människa som tycker att han skall delge andra vad han tycker om folk som bor i Thailand om dessa inte gillar maten, inte gillar kulturen, och inte kan språket..Han vill att dom flyttar hem, har inget att göra i Thailand säger han....

Jag försökte förklara för honom, att mitt liv, är inte hans liv, och vad han tycker i det fallet ser ju mest löjeväckande ut, i alla fall i mina ögon. Han tyckte att jag lika gärna kunde bo i Falköping. Ja större fjant får man leta efter känner jag. Så jag skall inte bo då i Thailand.

Och det räknas inte om jag gör min egna mat, umgås med falanger, och utövar min egna kultur så långt det bara går, detta räknas liksom inte, då skall man flytta hem till, ja Falköping tyckte han... Denne kille känner jag inte, han vågar inte lämna ut någonting om sitt liv alls själv, och inte sitt namn och absolut inte var han bor.

Men han älskar att läsa om andras liv. Alltså en typisk parasit. En som tär men absolut inte när. Och den grabben skall öppna käften i omklädningsrummet, löjligt. Men visst, det kan ju vara kul att pennfäktas lite grand, inget fel i det.. Man är ju dessutom ganska van i att möta dessa nedstämda, deprimerade typerna under livets gång, och man har lärt sig att INTE ha dom i sin umgängeskrets.

Jag tror dessutom att den typen av människa inte har några speciella vänner. Dom är borta för länge sedan. Kanske därför dom är så bittra och ogina, mot folk som gör det som dom själva inte vågar göra.... Nä nu skall jag träffa mer vänner ovasett vad dessa typer tycker om det hela.... Plocka fram groggen här kommer jag..

HandskakChaiyaphum MMDCCXCIV, Thailand

4 mars  2017

88,1 kilo - (0 km)

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,904 (uppåt)


Om husse är en ”stor” man,
Så ser t.om. hans hund stolt ut!!


I morse så blev det en tidig start. Har ju lagt mig tidigt 2 kvällar på raken nu, så detta var väl vad man kunde vänta sig. Vaknade i alla fall i morse helt klarvaken, och färdig för dagens äventyr. Kollade klockan och noterade 04,27.... Blev tvungen att peppa mig själv, med att tänka på att alla de stora genierna i flydda tider, aldrig förspillde de tid med att sova bort densamma...

Så upp och greja med alla sysslor, precis som vanligt. Och man blir ofta sittandes där med sina tankar. Har nog aldrig förut i mitt liv haft all denna tid till eftertanke, till att riktigt fundera över alla olika situationer i livet, och hur bäst handskas med livet. Ibland upplever jag mig själv som en sittande måltavla, och att livet i stort sett på avstånd, skjuter saker och "uppgifter" emot mig.

Antingen så duckar jag och försöker komma undan, eller så tar jag träffen, och försöker göra nåt åt det. Men veta vad som att hantera, och vilket att undvika, det kan vara snubblande svårt stundtals, tycker jag. Men fördelen med att överhuvudtaget fundera över saker och ting, kan ibland också vara förvirrande.Ty jag vet ju inte om man skall prata med folk om många saker. Har märkt under alla år, att det mesta som skjuts emot många människor, har dom inte ens märkt av alls. Detta eftersom allt för många människor går genom livet med förbundna ögon, och med öronproppar...

Detta för att slippa ta tag i obehagliga saker, och slippa att ta ansvar för saker och ting. Och det är väl här då som agnarna sprides för vinden, och vissa blir den typen av människa som är närande, och andra människor blir tärande. Man blir bidragande, eller man blir helt enkelt en tagare....

Det verkar som om allting fungerar bara bra. Ty parasiterna lever precis lika bra, om inte t.om. bättre, än de som bidrager, och gör det möjligt för parasiterna att överleva, trots att dom inte bidrager med speciellt mycket mer än 8 timmars arbete om dagen, och sedan är det stendött...Är precis ute i vår trädgård och ser mig omkring. Jag har ju berättat om detta tidigare, men för nya läsare, så kanske det inte är fel att upprepa lite grand. Jo jag gick ut för nio år sedan i stor stil här utanför huset, och tag hand om allting, och skötte om trädgården.

Detta fortgick ända tills jag tyckte att den såg schysst ut, och nu räckte det, och sedan nöjde mig med att gå ut då och då under veckan, och sopade rent, och beskar buskar, och blommor, men min aktivitet var lite lugnare. Det dröjde ju inte länge alls, innan fru undertecknad, tog sig ut smygvägen, och kidnappade baksidan.Jag blev sur, ty hon började göra sallads-land där det fan inte fanns plats till sallads-land... Men efter lite dragkamp hit och dit, som jag oftast förlorade, ja ni vet att ett tårfyllt ansikte, oftast vinner över ett argsint ansikte... Ja då kompromissade jag med henne och sade.

"Visst detta är ju lika mycket ditt som mitt, så OK.. du tar baksidan,,, ta det bara vackert och förstör fan inte precis allting här bak".. Nä då sade fru undertecknad, och ryckte väck en massa grejor, och snart hade vi sallad som räckte till ett kompani, och inte bara det,,, emellan salladen växte mer sallad, inga mellanrum får stå tomma i ett thailändskt sallads-fält...

Efter ett tag i smyg naturligtvis, så kom det kruka, efter kruka, efter kruka, efter kruka, och nu är hela baksidan belamrad av alla dessa jäkla krukor.... Så jag måste helt enkelt gå ut med släggan ibland, och tala om, att Yongan inte får förstöra trädgården där bak,,,, - "Detta är inget thaihus, det är ju ett falang-hus med trädgård". - "Visst",, sade hon, medans hon placerade ut en kruka till,, ”den är ju så himla snygg” lät det...Plötsligt efter 2 år cirka, så märkte jag att Yongan började synas på framsidan också, började så smått i smyg med att vattna och ansa... Men det dröjde fan inte länge, innan det började dyka upp krukor på framsidan också, och det har varit 6 år nu, en evig dragkamp, där jag är busen, och yongan är hjältinnan.

Men jag är MYCKET tuffare på framsidan, och hon får inte längre göra något, utan att förankra det hos mig först.... Men skall säga så här i smyg, jag är ganska chanslös i allt detta, så i nuläget fokuserar jag mig på de stora felaktiga besluten hon tar på framsidan, och så tar jag bort krukor, sliter upp växter med rötterna o.s.v. Men visst, det är en kul dragkamp.... – ”Bad falang, take my dream away”, hör jag ofta mellan vattningarna där ute...

Men visst, det skall göra lite ont, att ha en snygg trädgård, så jag går på i ullstrumporna, och låter henne inte vinna alltför ofta..... tror jag......

Handskak


Chaiyaphum MMDCCXCIII, Thailand

3 mars  2017

88,4 kilo - 87.7 kilo (20 km) 1 timme 12 minuter

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,859 (nedåt)


Himmelen lånar dig en själ,
medans jorden erbjuder dig en grav!!

Uschiamej, natten blev verkligen lång. Kom till slut i säng runt 02;tiden, låg där kanske i 1 timmes tid och tyckte synd om mig själv, till sist somnade jag nog av ren utmattning. Vaknade klockan 05.15 med ett ryck, duv-fanskapet satt på balkongräcket direkt utanför mitt sovrumsfönster, och tyckte väl att jag skulle gå upp.

Jag gav upp, mådde faktiskt ganska segt, även om jag var ganska OK.. Ingen hangover och ingen huvudvärk.Så jag gick upp, duschade och startade med mina vanliga morgonsysslor. Publicerade och svarade på mail, och skrev lite inlägg på olika forum... Tiden rann iväg, så jag beslöt att strunta i att cykla idag, gillar inte att anstränga mig med eventuell alkohol i kroppen.

Så jag tog en 5 km;s promenad på 1 timme idag istället. När jag kom tillbaka efter ytterligare en dusch, så hade mina pengar ifrån Sverige kommit in på kontot, så det blev till att åka ner på stan, ta ut dom, och sedan fördela gracerna tills sista satangen var planerad och organiserad...

Vårt hus är nu i dagens läge nere exakt på 217.000 baht kvar att betala, och om jag enbart hade tillgång till min pension, så kan jag vara fri från huset inom 11 månader från och med idag. Men mer sannolikt så skall det nog vara klart kanske senast i september månad i år, alltså inom 7 månaders tid... Man får la hålla tummarna.Den så omtalade bilen, kommer att gå in på den planerade servicen nu kommande måndag, och sedan blir det direkt ned till transport-office (heter det så??) och registrera bilen på Yongan... Hon ser ju hysteriskt fram emot detta, och jag förstår henne, kan själv inte vänta längre på att bli av med den gamla svarta skitbilen som ”äter” upp våra pengar...

Idag så kom Håkan in och langade över en glasburk med lingon, så jäkla gott, jag kunde inte hålla mig, stack ner till Big C, handlade massor av potatis, och 2 hela frösna paket med nötfärs, plus ¼:del grisfärs... och sedan gjorde jag köttbullar, och potatis, med en grädd/löksås, som blev himla lyckad... Jag bjöd naturligtvis Håkan på detta, som tack för burken....

Ja secken tur att den killen har kommit in i våra liv här, en fantastiskt snäll och generös människa.. Men efter middagen, så gick luften nästan ur oss. Vi sade adjö, och nu klockan 20.00 sitter jag igen vid datan och skriver, och har nog inte ork för mer än maximalt 30 minuter till, innan jag drösar i säng tror jag...

Handskak


Chaiyaphum MMDCCXCII, Thailand

2 mars  2017

87,9 kilo - 87,4 kilo (5 km promenad) 1 timme

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,866 (samma)
Den som vill äta i Thailand,
måste ta med sitt egna kök!!
(Ett lämpligt ordspråk till just dagens kapitel)

Ja än så länge, så ligger vi på ”plus” vad det gäller bilen, inget nytt ännu, vet inte när ”servicen” skall bli av, men förhoppningsvis, så gör han det snabbt, så vi kan starta upp detta företag med övertagandet, så inget hinner hända. Va då hända.? Ja vem fan vet när det kommer till otur?

Ja typ tänk om Håkan plötsligt får för sig att han skiter i hela grejen med äktenskap och hus, och bara sticker med sin BMW, ja då blir ju Honda City kvar, eller hur? Men vi skall väl inte måla hela fan på väggen, det är ju inte alls bra. Nu i alla fall så sitter jag här, klockan är 11.48, och vi väntar på York sm hämtar Ingemar med fru, och sedan skall vi åka i 2 bilar upp till Khon Sawan och studera naturen, vattendraget i glasen, och fylla magarna med nyttig näringsrik mat.. Vi hörs imorgon...

Nu är det redan ”imorgon”, sitter här som  vanligt på kvällen och mår pyton.... Lade mig redan klockan 19.35, mådde som man förtjänade efter en välkomstdrink, en grogg, och nåt glas vin, och kanske nån irish coffe. Yongyut tyckte det vart för mycket, men jag hade roligt, och vem fan räknar glas i det läget??

Vi åkte upp i 2 bilar i alla fall, Ingemar åkte med York, och jag åkte med Håkan i hans nya BMW. Och tack vare Herr GPS, så fann vi vägen ganska enkelt trots att Anders (Sredna), ju bor mitt ute i djungeln, mitt emellan lian nummer 2, och Varan nummer 3.. Men visst jättefint ligger hans hus där vid floden, så det var en fröjd att sitta där, och trivas ihop med alla vännerna.

Om jag skall försöka räkna så var vi totalt; 1 tysk, 2 engelsmän, samt 6 st svenskar. Vi hade våra fruar med oss, så det var ett ansenligt antal som fick mat och trevligt umgänge. Damerna satt dock som  tur var nere på golvet med sin föda, så dom trivdes gott. Hans H. hade gjort en grymt god form med en blandning av havets läckerheter, i en kanongod sås-aktig sak, och kört allt i ugnen, och jäklar vad gott detta var.Han berättade att det var den thailändska vita fisken, räkor samt lax däri, plus något mer som jag helst inte ville veta, ty då ville man kanske inte äta. Men detta var så gott, så jag för-ät mig hiskerliga. Och se på fan, flera stycken av thaidamerna kravlade sig upp i stående, och lufsade fram till vårt bord, och tog mat ifrån oss, de gillade verkligen också den maten..

Vi hade ett kanon-snack runt bordet, och tiden bara rusade iväg. Vi startade klockan 13.00, och när plötsligt klockan var 17.30, så var det dags att åka hemåt innan det blev becksvart, och Leoparder och Tigrar och Pytonormar tittade fram och letade föda... I alla fall, vi hade en fantastiskt dag ihop, och det är ju inte att undra på att folk trivs här i Thailand, när man ser på vilket umgänge man har, secka goa vänner, vem fan längtar hem till Sverige då??Jo men sjuttan också det glömde jag, utav de 9 runt bordet, så var det bara jag och York som stadig-varande bor här nere, de andra vänder åter hem under 6-8 månader per år, men dom trivs i alla fall gott den tid dom är här.. Antar att det är kul att träffa barn och barnbarn också i livet, så absolut inget fel i det... Men jäkligt kul hade vi det, och goa vänner är det... Men nu får ni ursäkta en gentleman, måste ut på dass och spy..... Jäkla Sredna, måste vara hans hembrända vita vin som ställer till det nu...

Handskak

Chaiyaphum MMDCCXCI, Thailand

1 mars  2017

87,9 kilo - (0 km)

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,866 (uppåt)Den som vill klättra på stegen,
måste börja från botten!!

Morgonen idag den 1 mars, började med att jag hörde motorljud, steg ut, och såg att Håkan med fru svängde in på sin uppfart här bredvid. De hade kört hela natten nerifrån Pattaya. Dom hade ju varit där nere och avslutat hans renting av hus sedan några år tillbaka, och sedan fixat med överföringen av de 3,5 miljoner bahten till hans nya BMW.

Det visar sig nu att Håkan och frun trots nattkörningen, gärna vill vara med idag hemma hos Khon Sawan-gänget och käka god mat, och ha gött tjöt ihop med groggarnas glada porlande i glasen.. Så plus Ingemar, och York, och vi alla har fruar med oss, så blir vi en ofantlig gäng som Khon Sawan skall bjuda på mat, ja fruarna gör ju att vi säkerligen blir åtminstone 16-18 st personer.

Vi satt sedan och fikade i Håkans trädgård, och jag berättade om moppen som vi blev gruvligt blåsta på utav Tony´s fru See, och han berättade då att han skall nu i veckan lämna in bilen på service plus reparera krockkuddelampan som lyser frenetiskt utan anledning. Så fan också, det ser underbart bra ut med bilen i alla fall.  Jag håller mina 2 tummar plus yongans också...Kanske måste också rapportera att i måndags, alltså den 27 februari, min systers födelsedag faktiskt. Ninna fyller 80 år... Grattis till dig, jag vet ju att du läser detta!! I alla fall, så var vi hembjudna, jag och Ingemar med våra fruar, till Peter, den nye trevlige tysken och hans trevliga fru. Hans dotter fyllde 5 år, och de hade samlat oss falanger plus familjens thai, och det blev en jätte-trevlig tillställning med lite gött tjöt oss falanger emellan.

Men till slut så vinner ju alltid musiken på dessa jäkla karaoke-fester. Och det goa tjötet tystnar, och det blir pisse-tråkigt, jag skall  säga att jag hatar dessa fester där man sjunger precis hela tiden. Utan avbrott i 4 timmar satt man där vid bordet, och hörde tyskens trevliga fru vägra att släppa mikrofonen, och sluta sjunga, men hon tröttnade till slut.

Men hav inga farhågor, det stod en strid ström av thai som tålmodigt väntade på att få sjunga den ena andäktigt smäktande isaan-låten efter den andra. Killarna låter som ena snöpta gnällspikar när dom sjunger, ja thai-låtar skall alltid sjungas en hel oktav för högt, än vad en normal kill-röst utan tillsats av kvinnliga könshormoner egentligen klarar av.


Var gömmer sig objektet?
Kan vara svårt ibland att hitta saker att fotografera,
när kamuflaget är så pass bra!!

T.om. karaoken inne i datan, är inställd på dessa katastrof-höjder... De spelade till slut efter 2 timmar en låt till falangarnas ära, och det blev då ”We can work it out” (Beatles). Jag tog micken och tänkte att detta blir ju lätt... Visst den gick i g-dur eller nåt vansinnigt, och de måste skära ”gollorna” av mig, för att jag skall nå de höjderna not & tonmässigt.. Så låten fick rulla där, och ingen kunde sjunga den...

Sedan fortsatte det ända tills jag sade till de andra; -"nån som vill åka hem eller"? ALLA av oss ville tydligen hem, trötta på musiken som skränade, och trötta på avsaknaden av att prata med varandra, och bara sitta där som ena jäkla mode-offer med döda blickar, synd..... Ja man ser hela tiden i livet, naturligtvis även lika ofta på falang-fester hemma i Sverige, att alla kan INTE organisera fester.

De har bara inte förstånd till det. Vet mängder av fester man gått på där i Sverige, det alltid finns någon idiot i församlingen som nödvändigtvis måste gå fram och höja musiken, så samtalet dör ut fullständigt. Jag brukar gå fram till dessa nötter, och säga till dom att; ”Ni kan köpa den skivan på ”Bengans” nere i Göteborg, och spela med hörlurar tills ni dör, men för fan sabba inte festen nu”....

Så detta fenomen finns överallt, vi lär oss bara inte.. För mig, en go fest är en fest som helt enkelt innehåller gött tjöt, skämt, och höga skratt, och kommunikation mellan folk som sitter runt bordet. Folk med telefoner på festerna, och folk som måste ha musik på, dom är helt enkelt inte intresserade, eller så är dom lite sjuka i skallen, och dom förtjänar inget annat än noll socialt liv, eftersom dom tillför noll socialt liv i sin tur..

Handskak


Chaiyaphum MDCCCLII, Thailand

1 Januari 2017

85,0 kilo - (0 km)

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs: 4,584


Detta är en skrivskyddad mall. Spara denna filen som index.html och skriv
över förra månadens index.html efter att du fört över den till servern

Handskak