GTG Shipping, Thailand

Transport av Ert bohag/flyttsaker till Thailand? Kontakta mig på min mail här; chaiyaphum@glegolo.com

Skeppa styckegods pallar, eller hel containerlast. Välkomna med Era förfrågningar

Läs gärna följande artiklar om transporter skrivna av mig, klicka på forum Sawatdee eller direkt här på hemsidan, under menyn upptill, Transport och flytt! 


Chaiyaphum MMCLIV, Thailand

31 maj 2015

83,8 kilo - 82,2 kilo (42 km) 139 minuter - 1.729 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,885 (neråt)
Oavsett om du tror att du kan, eller inte kan,
så har du vanligtvis rätt!!

Yongyut har äntligen lyckats snappa upp en thai som vill långtidshyra Alaams hus, ja detsamma hus som vi bodde i under drygt 8 månader, fram tills vi köpte vårt nuvarande hus. Och samma hus som bl.a. filippinarna bodde i under en tid, och också den där fullständiga thai-idiot-bruden som var gift med en holländare, som jobbade till sjöss på en tanker!! Hon ni vet som till slut visade sig vara en lesbian. Vi slängde ju ut dom till slut..

Nu så fick Yongyut via en kamrat i Chaiyaphum, tag i en tjej som bott en tid nere i Pattaya, och där fått tag i en australiensare, som gått med på att hyra hus här uppe i Chaiyaphum. Förnuftigt av honom att kolla läget först, och hyra INNAN man sätter in en massa stålar på ett ”projekt”.... Yongan fick igår ”första hyran, sista hyran samt säkerhetspengarna”,,, och det var 3 x 7.500 baht = 22.500 baht av dom, så det funkade bra.

De ankom i 3 bilar ifrån Pattaya (icke australiensaren), och de ankom kl. 21.00 naturligtvis.. Istället för att nyttja dagsljus, och gå upp på morgonen och jobba på, så åkte de sen middagstid ifrån Pattaya de stollarna... men deras problem,,,, jag skiter i hur dumma folk är här. Jag menar, normalt sett så startar man väl då runt 04.00, och ankommer 50 mil senare runt 13.00 om man är smart...

Men detta kommer att bli en oerhörd lättnad för Alaam i hennes tuffa strävan efter att leva från  månad till månad med dessa jättte-inbetalningar på huset. Nu med detta tillskott på 7.500 baht per månad, så borde välan trycket släppa lite grand kan jag tänka mig..Man läser och man hör folk prata om regnperiod och om sommar och om vinter höst och vår och hej och hå gällande Thailand. Så som jag fattat det hela, och detta gäller nu då Isaan där jag bor, jag vet inte i detalj hur det ligger till i resten av Thailand. Jag pratar nu alltså om väder. Ett ämne för övrigt som ju ligger medfött nere på DNA-nivå hos oss skandinaver som ni kanske vet.

Alla skandinaver som träffas kan inte hålla mun, utan man måste bara kommentera vädret. Det är ganska kul, för när falangerna kommer hit ner till Thailand på sina ofta korta blixtvisiter, så är det alltid detta prat om vädret. – ”Usch va varmt det är idag”. – ”Oj va gott det blåser idag”.. eller – ”det är så varmt så jag har druckit säkert 5 liter vatten idag”.....

Vädersnacket är faktiskt en av de första sakerna tror jag, som man lägger bakom sig när man flyttat hit. Jag menar, det är väl ganska självklart. Det finns ju ingen anledning till att prata väder här. Här handlar det i stort sett bara om hur många T-shirtar som man lyckas svetta ner på en dag, inte om det är 38, 39, 40, eller 42 grader varmt....

Och årstids-snack!! Ja vad skall man säga.. glöm höst och vår, det finns inget sånt.... Men det sägs tydligen att det finns vinter, regnsäsong och sommar. Det sägs att sommaren här ligger emellan februari fam till maj. Sommaren påverkas av en monsun från kinesiska havet och Siam-gulfen. Men p.gr.a det långa avståndet upp till Isaan, så är det här torrt och hett...

Regnsäsongen lär vara då mellan maj fam till oktober., Varav runt 80% av allt regnet faller mellan augusti till september!! Regnmängden lär handla om som mest 2.000 mm ner till 1.270 mm som vi brukar få här i Chaiyaphum. Likställ detta mot regnmängden per år som faller i Göteborg; 776 mm och i Stockholm 510 mm.Man kan tycka att detta inte är någon större skillnad att tjöta om. Men man skall då ha i tankarna att t.ex. i Göteborg så faller detta under hela året medans här i Chaiyaphum så faller det under kanske 2,5 månader bara. Resten av året så är det snustorrt!!

Vintern till sist infaller då emellan oktober fram till februari. Genomsnitts-temperaturerna här uppe handlar om som varmast uppmätt 32,1 grader och som kallast 21,2 grader. Och det varmaste som uppmätts här ligger tydligen på 43,8 grader (Udon Thani) och det absolut kallast som uppmätts var 0,1 grad....(Loei)....

En sista varning! Turist-broschyrerna kan i de flesta fall berätta för Er att April är månaden att besöka Isaan, vädret är som bäst då!!! Detta är rent struntprat. Det är som absolut varmast då här i Chaiyaphum, på hela jäkla året... dessutom så kan det regna en del.

Fördelen annars med April har jag märkt, är att det är många saker som blommar här då, så risken för att det kan vara grannt och fint, är överhängande, OM man då står ut med vädret vill säga!!

Handskak

Chaiyaphum MMCLIII, Thailand

30 maj 2015

82,7 kilo - ( 0 km )

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,919
Till slut, så kommer vi att komma ihåg, INTE orden ifrån våra fiender,
men tystnaden hos våra vänner!!

Var inne på Big C igår och träffade en kille som hette Kenny. Han har bott här nåt år i Chaiyaphum, och då ute i en by nånstans bland risfälten. Jag har aldrig varit där så jag vet inte var. Men Kenny träffade jag för ett tag sedan på Ben´s Bar, så jag satte mig vid hans bord, och så käkade vi vår lunch tillsammans. En mycket trevlig kille.

Han berättade för mig att ”I am a bad falang, I cleate ploblem”, Jasså svarade jag, vadå? Jo sade han, häromdagen så kom brevbäraren och delade ut brev, vilket han lyckas med stundom, alltså dom gångerna han inte slarvar bort breven. Under detta året, så har han redan lyckats med att slarva, eller tappa bort 2 st 90 dagars-rapporter ifrån Immigration.

Frun min sade Kenny, Hon gav brevbäraren 1.500 baht nånting, och det var hennes sätt att betala för elektriciteten denna månaden som gick. Brevbäraren tog stålarna och gav sig av. Tanken är ju då att han skall till elbolaget. Betala, få ett kvitto, och sedan ge oss kvittot. Vi väntade länge länge, ingen brevbärare kom, trots att vi visste att det låg paket och brev som väntade på posten, så kom aldrig killen och delade ut det till oss.

Till slut så dök inte han upp, men väl el-killen, som gjorde sig beredd att kapa ”elen”, what sade Kenny? Ja ni har ju inte betalt. Kenny halade fram blixtsnabbt 1.500baht, och fick iväg elkillen.... Jävla brevbärare menade Kenny på! Hans frus reaktion var enbart – ”Så kan man inte säga”,,,,

Kenny fortsatte... vi pratade sedan om detta  i byn, och fick då reda på att denne brevbärare var svår BÅDE på spelandet som på brännvinet. Folk visste om detta, och då var det ju helt OK. Denne brevbärare var skyldig de flesta, och han lovade alltid att betala tillbaka inom ” 3 dagar”!! Precis som att en brevbärare med den lönen, skall kunna betala tillbaka 1.500 baht i brådrasket...Kenny sade, jag kunde bara inte få med min fru till Postkontoret, och prata med chefen där... Man gör inte så säger hon bara. Men jag lyckades i alla fall sade han, att få med henne till elbolaget inne i Chaiyaphum. Kenny frågade om brevbäraren var deras agent, eller hur det kom sig att han gick omkring och samlade pengar, och lovade betala räkningar.....
 
När dom sedan kom hem igen utan att ha fått nåt vettigt ur personalen på Elbolaget, så sade Kennys fru till honom, att hon tyckte detta var jobbigt som fan, ty folket på elbolaget hade gjort klart för henne, att ”falangen bara skapar ploblem, och är en bad falang”.. Och med det så var det sista av fruns mod som bortblåst, och hon kröp mentalt ut ur elbolagets lokaler.

Brevbäraren jobbar kvar, han fortsätter att lura folk på sina stålar, och lär väl göra så ända tills han lurar”fel” kille i byn, då blir det nog ett abrupt slut på det hela...Men sparken får man aldrig i Thailand hur illa man än gör... Poliserna dödar medborgare, får böta och blir förflyttade för att slippa hämndaktioner ifrån folket, och fortsätter sedan att jobba som poliser. Landet Thailand är fantastiskt...

Och det blir inte mindre fantastiskt när man fick vara med om följande. Jag satt och pratade med Yutin och hans familj under min cykeltur häromdagen. Yongyut var redan där. Vi kom att prata om att arbeta och slita, och trots att inställningen till arbete i denna by är lika stinkande värdelös som i övriga ”countryside”-Thailand, så tycker jag ändå att Yutin som ju arbetar varje dag i veckan och hans fru, Yongyuts syster Baloo, hon jobbar också varje dag i veckan. De har ju förutom 13 rai risfält, också nu sin grisfarm att ta hand om. Jag tycker att dom är riktigt duktiga och arbetsamma.

Det hade nu samlats ett helt gäng med gubbar och kärringar som absolut inte hade ett skit att göra, mer än att sova och sitta under sina hus, och prata dagarna i ända!

Jag försökte förtvivlat att få denna gäng att fatta hur det kommer sig att falang har pengar att spendera under sina semestrar här i Thailand. Men jag märkte att dom bara inte fattade, trots att Yongyut översatte hela tiden, att vi i vårt klimat i Europa och annorstädes MÅSTE arbeta hela livet.

Annars blir den snabba konsekvensen att vi som djurart, blixtsnabbt kommer att dö av svält. Jag berättade om vintern när inget växte. Till slut så blev jag så jäkla trött på att titta in i dessa stendöda ögon, som bara inte fattar något som är sprunget ifrån ett annat land. Nödd som jag var, så drog jag till med en fabel eller liknelse, eller vad man skall kalla det, så dom skulle förstå!Jo Myran gick där i skogen, och han var inte stilla en minut, han strävade och drog grässtrån, nötter och insekter till stacken. Han passerade Gräshoppan hundra gånger per dag, och Gräshoppan som var en otroligt trevlig prick, som älskade att dansa och lyssna på musik, han ville hellre förnöja sig och skratta och umgås med andra Gräshoppor än att arbeta.

Han tog en dag tag i myran och sade – ”Vad håller du på med.... du jobbar ihjäl dig” Jag måste jobba svarade myran, snart kommer vintern, och då måste man ha mat... Men jösses svarade Gräshoppan, vintern,,., vi kan vara döda i morgon,,, till vilken nytta har jag då arbetat mig halvt fördärvad???


Myran fortsatte med sitt, och gräshoppan fortsatte med....ingenting.... Vintern kom, och snart låg Gräshoppan där i gräset döende, och såg hur Myran raskade omkring hurtigt och delade ut käk till sina myrpolare allt medans snön föll allt tätare, The end!!!

Jag slutade att berätta, och tittade mig omkring!!! Svaret ifrån en thaigubbe lät inte vänta på sig: Vi har ingen vinter här!!! Alla skrattade och log, och var nöjda med sina liv, och jag gav upp och skiter fullständigt i när denna gäng kommer att möta sin ”vinter” för första gången!!

Handskak

Chaiyaphum MMCLII, Thailand

29 maj 2015

82,9 kilo - 81,1 kilo (34 km) 101 minuter - 1.257 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,933  (neråt)
Varje problem som jag löste, blev till en regel.
Denna regel blev sedan till underlag,
för att lösa kommande problem!!

Så fick jag då svar på mitt förslag om kommande ”partnership”,  enär jag ju senast skrev till honom att jag utav rent samvetsplikt också ville investera, inte lika mycket som honom men dock ansenliga USD. 150.000!! Så här skrev då vår numera gode vän Rasheed;

Quote
Dear  Glegolo

Thank you so much for the update regarding this investment project, yes it would be nice to partnership in this business investment and i think you have the upper hand because i want to make you a life partner in business and also invest my capital through you in your country.

I cannot process the investment in my country because of the crisis in Libya, so it would be nice to make this in your country and your possession, i will be sending your details of the bank where the funds is deposited so that you can contact with them for an onward release.

Before then i will like you to send me in details of your information such as full names, postal address direct tel number, details of company and position, these will be documented and a partnership documents will be sent to you, kindly send me these details in order for the funds to be transferred to you, i will be waiting to hear from you soon in details.

Thanks for your understanding
Rasheed
UnquoteTa mig sjutton, Rasheed-mannen, vår gode arabiske vän, eller är han neger tro? Han kunde inte hålla sig längre, ytterligare ett nytt mail ramlade ner i inkorgen i morse, läs och njut... Och dessutom mina vänner.....Han var så bussig och sände ett foto av sig själv... Eller är det bara en ID-handling på en vanlig stackars arab som inget vet???

Quote
Dear Glegolo,

How are you today and how is your family, i am very sorry for the little time silent, i had a few days prayer as a Muslim which made me indoors and out of system, but its okay now and am fine.

I will like you to find in attached of my ID though its a local ID and all in Arabic but below is my clear details.

Full names: Rasheed Hinga
Address: Soq Eljoumaa-Street 172 / 4, 210 Dahra, Tripoli Libya
Date of Birth: 7th July 1968
Occupation: Libyan Government worker

I will be glad to receive your details too so that immediate contact will be made between you and the bank, also with my representative. please try and get back to me and let get into this gesture

My warmest regards to your family
Rasheed Hinga
unquote

Ja nu måste jag nog sända “min” ID-handling också misstänker jag!!! Jag återkommer!!

Handskak

Chaiyaphum MMCLI, Thailand

28 maj 2015

83,1 kilo - 82,1 kilo (42 km) 137 minuter - 1.705 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3, 935  (neråt)
Lita aldrig på den mentala hälsan, och den känslomässiga stabiliteten,
hos människor som tvingar sig igenom varje
situation och händelse, med ett leende!!

Är det en konst-art i vårt liv att till slut kunna våga erkänna att man nått fram till sitt mål här i livet. Att våga sätta sig ner med rent samvete och säga till sig själv – ” Jag klarade det, jag gjorde det, jag sitter här och nu, och allting är så OK det bara kan bli,,, Om det blir bättre så må det vara bra, om det stannar vid detta, helt OK”...... Vågar vi detta verkligen?

Eller är det så att vi känner någonstans inom oss som människa att ett sådant erkännande inte är något positivt, utan det mer kännetecknar en människa som gett upp, och som struntar i den tid som ligger framför en de få år som finns kvar? Har läst och märkt på så många ställen, speciellt nu när man kommit över 50 år i ålder, hur rent ut sagt desperata många (de flesta) människor är.

Dom pratar vitt och brett om vad dom skall göra nu när de blir äldre, och dom bubblar högljutt om hur den fria andan inne i kroppen riktig spritter av vällust och energi!! NU minsann skall det bli av... Vän av ordning undrar då? Var i helvete har ni varit, och var i helvete har ni gjort under hela Ert föregående liv då? Har ni sovit Er fram till 50 års:åldern?

Men människo-rasen är en konstig ras i naturen, och den går inte att sätta in i en mall, ty det finns inga mallar som passar en specifik människa. Vi är helt olika alla av oss, och alla vi som är olika, finner vid jämförelser emellan oss själva, att ingenting egentligen är rätt eller fel, Det som är rätt för dig kanske är fel för mig, men inget är fel i det stora hela...Men en sak har vi människor i alla fall allihopa, och det är den gen som troligtvis är rödfärgad, när man jämför DNA, ty röd är ju en varningens färg. Och röd står just för att vi skyller ifrån oss det som händer i våra liv på allt och alla. Det är som en röd tråd oss emellan.

Så ur den aspekten i alla fall, så härstammar vi alla på jordklotet ur den lilla grupp på 200 individer som utvandrade ur Afrika för drygt 70.000 år sedan, och sedan spred oss som en löpeld över jorden.

Kan vi inte  hitta på ursäkter, så har vi uppfunnit tidernas bästa ursäkt, och det är att antingen så sätter vi nya ord på gamla företeelser, eller så byter vi bara ut dom befintliga orden, så vips är allt ursäktat, och helt klart att skylla på. En del människor är förnöjsamma hela sitt liv, och lever nog mer ett liv som är så inrutat som möjligt.

Och anledningen till att man gör det, är att just den människan finner att det känns tryggast på det sättet. Man vill inte ta chanser helt enkelt, och anledningen till det kan vara ren feghet och räddhågsenhet, eller avsaknad av viss intelligens...

Andra människor är ADHD-typen, de kan inte sitta still, de kan inte hålla fast vid en åsikt mer än maximalt i 1 år ungefär. De har målsättningar, var viss om det, och de har planer, var viss om det, men de är så förtvivlat osäkra inombords, och tvivlande på sig själva och sin omgivning, så dom omprövar precis hela tiden vad som händer och sker runt omkring!!!En ADHD är nästan aldrig tillfreds eller helt lycklig, en ADHD tycker alltid att det saknas någonting i deras liv. Och i just denna grupp av människor, så finner vi det som många idag har romantiserat, och tagit till sin yttersta spets, nämligen epitetet ”entreprenör”. Det som kallas entreprenörs-anda, finner vi alltför ofta mitt ibland ADHD-typen...

Entreprenör är ett ord som betecknar ofta en människa, som inte klarar av att sätta sig ner, och säga att ”nu är det nog, jag har nått mitt mål, och nu stannar jag här”!! En entreprenör börjar ganska snart när han nått sitt slutmål, att leta fel och brister, och finner han dom inte i sin närhet, så går han in i sig själv, och finner att det hela beror på henne själv.

Han kan säga; ”Jag klarar bara inte detta” ”Man skall aldrig stanna upp” ”Att stanna upp är att dö lite grand”..... En sak vet jag dock inte.... Vet en entreprenör om att sätta stopp på sin egna galenskap om det påverkar hans nära och kära tro?? Vi får hoppas på det.

Medans vissa människor planerar hela sitt liv, och har alltid ett getöga öppet. De slutar aldrig att planera, och just denna envisa planering tagen till galenskap ofta, är det som skiljer entreprenören och planeraren. Denna sista typ sätter småmål, delmål och slutmål.

Han sätter så många mål, så ofta på slutet så kan man säga att han skjuter självmål, sägandes att man till slut antagligen biter sig självt i foten med för mycket himla planerande. Man skapar sitt alldeles egna fängelse!!

Så detta var lite tankar, jag begär inte att någon skall förstå det, eller ens bry sig om det...Alltför många idag har ju den största ovilja att gå in i sig själva, och se hur det står till på insidan, så ta detta för vad det är.. runt 5 minuters läsning, och förlust av värdefull livstid, hahaha!

Handskak

Ps. Vill förtydliga å det bestämdaste, att detta enbart är mina egna tankar, och dom är absolut inte riktade åt något speciellt håll alls. Så om någon tidigare har skrivit något om detta jag beskrivit ovan, så är det en ren och skär tillfällighet. De facto, det jag skriver berör ju de absolut flesta av oss, mig själv inkluderad förstås... Så inget ont uppsåt, så läs bara, och ta det för vad det är....

dsme

Chaiyaphum MMCL (2.150), Thailand

27 maj 2015

83,5 kilo - 82,7 kilo (32 km) 99 minuter - 1.232 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,936  (neråt)
Jag har märkt att ju hårdare jag arbetar,
ju större tur har jag!!

Det började kännas lite tradigt, och vår gode vän Rasheed behövde ha en “uppstramare” kände jag, så jag svarade på detta sättet. Vi får se hur han reagerar!!!

Hi Rasheed!!

I am so excited over this, and I am thinking a lot about the practical things around it. I am thinking like, maybe it is time now in my life also to invest. I mean, if you are investing, maybe I can do the same. And we can be partners in the very same projects?? How do you feel about that.....

Do you have any suggestion,. maybe in your country in where to invest. I think I dare to say that I can maybe invest round 150.000 USD.......

Plse let me know your feelings!!

Best Regards
Legolas

Idag så var det en dag som inte kommer att gå till hävderna över makaber motion inte!!! Stack tidigt till MAKRO och handlade räkor. Häruppe så är det ju dy-odlade sötvattensräkoror som smakar dynga. Men vad gör man inte för att trivas, och må bra. York och jag hade bestämt i alla fall att käka räkmackor idag på lunchen.


Jag handlade på mig, och skyndade mig hem, och startade att koka eländet redan 07.30.... Kokvattnet blev grådaskigt, nästan svart efter kokningen, och det luktade allt annat än Bohuslän kan jag lova Er!!! Jag körde dock på, men inför nästa gång så var det två saker som jag måste göra, och det ena var mitt fel, och det andra lärde jag mig nu.....

Jag måste se till att efter avslutad kokning verkligen nyttja det där med att räkorna skall ligga och dra i 24 timmar, de var skit-tama att äta, plus dy-smak på dom. Det andra var att jag skall försöka att på nåt sätt få bort dyn ur räkorna, kanske lägga dom i rent vatten under 6-7 timmar och försöka att ”dra” ur dy-vattnet ur räkorna!!! Vi får se, man lär sig för varje gång man tabbar sig!!York kom och vi käkade ihop, och visst var det gott, men vicket jobb det var att skala dessa thailändska räkor, skalets satt fast ungefär som en fastsydd frack på räkorna..... Man fick använda alla fingrar som fanns, plus alla tänder man har i käften, för att få bort det envetna skalet.....

Tänk ändå var underskattade de svenska havs-skatterna är ändå... Visst man kan sitta nere vid havet och jubla som en idiot, och berätta för alla där hemma vilken fantastisk seafood oduglingarna gör i Thailand.

Så klart, gillar man vidbrända räkor, grillade över öppen eld, så visst är det ett paradis här borta, välkomna..... Men för mig..... Halleleluja till Bohuslän och svenska havsräkor.... vilket lyft att när jag var hemma i Sverige, hos mina systrar, kunna åka till ”Gökboet” på Orust,  och käka räkmacka a 35:- därstädes... jösses va gott det var!!!Men vi var nöjda trots allt York och jag, men allt kan bli bättre, och nästa gång skall jag skärpa till mig betydligt vad det gäller räkorna....

Handskak

Chaiyaphum MMCXLIX, Thailand

26 maj 2015

83,0 kilo - (0 km)

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,937   (neråt)
I teorin, så är det ingen skillnad emellan teori och praktik!
Men i praktiken så är det skillnad!!

Ja jag har ju inte berättat färdigt om svärmodern och hennes trip till Khon Kaen. De kom i alla fall iväg. De satt här framåt eftermiddagen, och jag frågade Yongyut när sjuttan de skulle åka. Hon sade redan då på morgonen att de skulle åka till lunchen.. Men va fan började jag... Åka 12 mil enkel väg till ett tempel, och missa i stort sett hela den ljusa dagen. Varför inte åka tidigare, undrade jag.

Yongan som alltid har ett försvarstal för sina medborgerliga bröder och systrar  thai, berättade att Teacher A hade mycket att göra, och kunde inte åka tidigare... Hon visste naturligtvis inte alls detta utan bara gissade. Men om de nu skall åka all den vägen, är det inte bättre att den grabben skärper till sig, och ger fan i att ha ”saker att göra” samma dag som de skall åka? Yongyuts ögon mörknade betänkligt när man lägger upp argument, och klär av thai sitt struntprat! Så jag tystnade.

Det som dock var bra, var att jag tydligen fick fart på Yongan, och hon stövlade över till Teacher A, som var där hemma, men som hade så mycket att göra, hahaha!! Hon kom strax tillbaka, och berättade för mig att templet bestämt att kl. 17.00 skulle bönerna börja för den döde munken... OK sade jag och gick iväg...

Struntar ju egentligen i det hela, förutom då att man irriterar sig på deras egenheter här i detta landet!! Eftermiddagen kröp fram, efter 3,5 timmar så satt det 5 vitklädda, lakansklädda kärringar bak vårt hus, och käkade mat så det stod härliga till... Yongyut passade upp, och var skitlycklig förstås...

Jag förstår henne, hon kan visa upp sitt hem, falang, och god mat för tanterna, i närvaro av sin egna mamma. Allt var perfekt. Men då kunde jag inte hålla mig längre.. klockan var nu 15.30 och ingen gjorde en ansats att resa på sig, och åka 12 mil till templet.... Jag sade – ”Yongan, dom missar ju grovt bönestunden, nu när dom sitter här och käkar ogräs och rötter... Var är Teacher A?    

Ahaaa, säger då Yongyut, och hon sade det precis som vanligt, alltså precis som om hon vetat detta hela tiden – ”Tempen decide nöung thom”.. vilket betyder att bönestunden nu var kl. 19.00 borta i Khon Kaen... Jaha OK då.... deras problem, jag struntar i vilket. Dom kom iväg i alla fall, och allt var till det vanliga här hemma. Klockan 23.30 så bankade det på dörren, och jag öppnade, ingen stod därutanför... naturligtvis!!!

Jag visset ju sedan tidigare om åren, att jag ibland får dessa varsel, så jag fattade att svärmor var på gång, så jag gick ut på gatan, och där kom hon lufsandes ihop med de andra, nu varandes 8 st gamla tanter, som förhoppningsvis fått alla sina böner bekräftade av den ende sanne guden här i detta jordeliv.... Vilken Gud... ja inte vet jag, jag håller på ÖIS!!!

För att byta ämne nu då! En sak som irriterar mig kopiöst mycket, förutom ”thaitime” då.... alltså att aldrig ha koll på att komma som vi tycker ”i tid”..... Och det är deras uppenbara nonchalans, vilket ligger i deras kultur vad det gäller att bryta in, och avbryta pågående samtal. Det finns noll koll på läget, och man blir skitsur stundtals. Igår hände det igen, och nu kunde jag fasen inte hålla mig, dags för räfs och rättarting, hahaha!!

Grannbruden som umgås med Yongyut mest här, Tony´s urtrevliga fru (See) satt där, och hade det trevligt ihop med Yongan. Yongyut frågade mig en sak när jag kom hem ifrån cykelturen, och jag började svara.. DÅ mitt under det att jag svarar Yongyut, så börjar denne dam att babbla precis som om fan jag inte existerade.

Jag fortsatte att prata, och höjde rösten tills hon tystnade, hon tittade förfärad på mig... Jag berättade för henne, hur ohyfsat det är att avbryta folk när dom pratar, och att man måste vänta tills en lucka i snacket. Hade detta hänt en gång struntsamma, sådana tabbar gör man ju själv också. Men det är när man nästan sätter det i system som jag blir förbannad.

Vadå thailändsk kultur? SVAR: Sitter dom i mitt/vårt hem, så gäller de regler som jag vill.... Och dessutom, så vet jag av erfarenhet att detta är oerhört utbrett, thai bryr sig inte på samma sätt alls. De har inte någon direkt uppfostran rörande sådana saker, och det är väl därför som saker som ”Hej då” när man avslutar telefonsamtal, eller ”Bye bye” när man går iväg ifrån ett samtal med någon, det lyser helt med sin frånvaro..

Man bara knäpper av telefonen  när man pratat färdigt, och man bara lufsar iväg när man känner för det, utan att på något sätt visa någon hövlighet!! Men just de sakerna är antingen dålig uppfostran, eller så är det en ren kulturell grej,, välj själva!!!

Handskak

Chaiyaphum MMCXLVIII, Thailand

25 maj 2015

83,5 kilo - 82,5 kilo (38 km) 117 minuter - 1.456 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,981
Om en man dröjer vid det förflutna,
så stjäl han ifrån nutiden.
Men om en man ignorerar det förflutna,
så stjäl han från framtiden!!

Så kom det ytterligare svar ifån scammaren, han tror fortfarande på en affär oss emellan.
   
Quote
Dear Glegolo!

Thank you so much for the grate understanding, also i am sorry for the late reply after reading your message i decided to take a long thinking about your suggestion, thought it was a good suggestion but honestly speaking with experience i do not like the idea and i don't think it would be convenient for me to deal with the Thailand company in regards to my investment project, so i think we should make this deal personal and confidential in our own way and agreement.

I have been in contact with the bank directors where the investment funds is deposited in a non residential account with an open beneficiary for security reasons, also i will like you to send me in details of your contact as my legal representative would like to speak with you in regards to the funds transfer and delivery, he will work with you in regards of the legal documents which will be sent to you and other progress update.

Kindly send me your direct tel number and other contact details which will be sent to my legal representative Mr.Bruno Osburn and he will be contacting with you directly
 
Rasheed Hinga
Unquote

Men hoppet är ju det sista som överger människan. Nu skall han få tala med min advokat Anders Fogelström, hoppas att han uppskattar den fina grejen jag gör för honom.... Här kommer i alla fall mitt senaste svar;

Quote
Good morning Rasheed!!

I have also been thinking a bit about this. I understand that you are carefully considering all scammers out there. So with that being said, I can answer you that you are welcome to talk to my legal representative on following email;

gorbelius@hotmail.com

My lawyers name is Mr. Anders Fogelström and you are welcome to mail him all your questions what regards your transaction to me of this USD. 20 miljon. He has been representing me for over 15 years now and are good with transferring funds all over the planet...

Rasheed, please do not make this so complicated now. You have the money and I can invest them for you.... You must understand that you have to take risks in order to get a good return of your investments.

Best Regards
Glegolo
Unquote

Jösses, det dröjde nog kanske bara 1,5 timme, så kom scammarens respons på ovan mail ifrån mig;

Quote
Dear Glegolo,

Thank you very much for the quick response, infarct i am ready for anything regarding this investment with you and i am not ready to make things complicated because there is an understanding withing us.

Please we need to proceed ahead, do not worry about your lawyer everything has been arranged and better contacts will be made between us. Kindly inform me with your contact details and lets us proceed.

Thanks for your understanding
Rasheed
UnquoteSå med detta sagt, så måste jag nog tyvärr ta detta till nästa nivå av underhållning, vänta och se…. Ni som är skittrötta på att läsa om scammare, här kommer ett par vackra foton att trösta Er med. Möt Thailand när det är som bäst.

Handskak

Chaiyaphum MMCXLVII, Thailand

24 maj 2015

83,6 kilo - 82,7 kilo (32 km) 99 minuter - 1.232 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,928Ute på internet, så kan vi vara precis vad som helst,
varför väljer då så många människor
att vara rent ut sagt dumma?

Jag kollade nu då Classes mediciner. Och det visade sig att han nog inte hade för mycket kläm på grejorna. Han hade ju sagt att han hade 2 mediciner. 1 hette Atorbir men på FASS visade det sig att det var en kolesterol-medicin, och inte en blodtrycksmedicin.

Den andra hette Felodipin Hexal, och DEN var en blodtrycksmedicin. Han hade gått på denna enda medicin nu i 10 år, och det kanske är dags att byta till nåt starkare eller annorlunda,

Jag vet inte. Men nåt är ju inte riktigt bra med honom.. För mycket öl och för lite motion kanske. Medicinen som läkaren på kliniken skrev ut nu till honom heter; Nalopril, och den skall vara till för högt blodtryck, så hoppas att den gör susen då på Classe!! Så nu släpper vi den grejen tills måndag igen....

Yongan hoppade in på mitt arbetsrum och berättade med andan i halsen att – ”big munk in Khon Kaen dead, give body to hospital,same us” Jasså sade jag, och varför skall jag bry mig..... Jo berättade hon, han var en görstor berömd munk, som hade skänkt stora pengar till kungens sjukhus o.s.v. och alla älskade denna munk!! Eller om dom är rädda för hans kontakter med andevärlden, det lär vi aldrig få reda på!!

Hon berättade att teacher A här på gatan i vanlig ordning skulle samla ihop dom gamla kärringarna på gatan, åka upp i morgon lördag hela jäkla vägen till Khon Kaen, och betyga döda munken sin vördnad. Så han kommer nu då att i sin pickup ha runt 8 gamla tanter på flaket, säkerhetsbälten på flaket...... hahahaha!!!!!!!

 i denna samling så skall nu Yongans gamla morsa med förstås. Hon missar ju aldrig en chans att ligga bra till hos ”överheten” (gudarna),. Så Yongan får åka i ”snor-ottan”, och hämta sin mamma 3 mil bort, och hämta hit henne för vidare transport. Jag frågade Yongyut varför detta hyss egentligen.

Men här är läget lite, eller skall vi säga mycket annorlunda än hemma i Europa. Dessa thai verkligen högaktar sina munkar, och dom verkar skita högaktningsfullt i om det är knull-munken, Jet-munken, knark-munken eller sprit-munken, dom är alla lika älskade ändå! Jag vet inte varför, men jag tror personligen att det så klart är rädsla i botten.

Det är alltid rädsla i botten vad det gäller alla dessa religioner. Det bygger ju på rädsla, och att folk skall skita på sig av skräck, om dom inte ber till rätt Gud!! Så här i dessa primitiva bygder så är religionen stor och lika stark.... Men betänk all den skräck som präster, munkar och imamer tvingar in i vanligt hederligt arbetande människor världen över...

Har ni VERKLIGEN reflekterat över den oerhörda grymhet som man beskriver, vad som händer en människa som syndar,  och när hon sedan hamnar i helvetet. Ty tro vad ni vill, men alla religioner har en himmel och ett helvete. Detta är inget kristet begrepp, det är i själva verket kristendomen som snott det av tidigare religioner runt Mellanöstern och Asien.

Så vi har ett helvete, Islam har ett helvete, och buddisterna har ett helvete. Om du hamnar i skärselden i helvetet, så finns det minsann ingen frack, cocktail och lössläppta kvinns där, utan du kommer att i kristendomen att gång på gång, dag efter dag, månad efter månad, och år efter år, och årtusende efter årtusende,  i all evighet, bli bränd över hela kroppen, tills du förkolnar.

Och sedan när du är bara är kol kvar av din kropp, så blir du som ny igen, och sedan börjar det om igen. Och denna smärta, denna outhärdliga smärta, får du uppleva igen, igen, och återigen. Buddisterna får mer lemmarna avhuggna, kvinnorna våldtagna, och ögonen utstuckna.....Och detta upprepas på exakt samma sätt i evigheter i deras helvete.

Jag vill passa på och rikta ett jättestort tack till alla dessa gudar, som bedriver denna verksamhet, verkligen trovärdigt.-.-Hur fan egentligen, kan folk vara så jävla stendumma att tro på denna skit.... jaja vikten av att ha nåt att tro på, vid slutänden av livet, det är en stark sak minsann....

Så med detta sagt, så kanske inte thai är mer dumma eller primitiva än vad vi är här i västerlandet. Men visst,,, religionen är stark här borta skall ni veta... Att ens bry sig om en munk som skänkt pengar till sjukhus 12 mil bort.... Märk väl nu då att munkar alltså inte äger ett dyft, och inte får äga ett dyft....

Så vems pengar tror ni att han varit så snäll och ”skänkt” bort då... Javisst det är vanligt fattigt folks pengar, som han tar emot, och i eget namn sedan skänker, för att få en fin hädanfärd till sin himmel....

Gud ske pris i himmelen och på jorden, ty folk äro första klassens idioter!!! Av mask är du kommen, och av mask skall du bli gången!!

Handskak

Chaiyaphum MMCXLVI, Thailand

23 maj 2015

82,7 kilo - 82,1 kilo (31 km) 104 minuter - 1.294 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,981 (uppåt)
Jag lever så skilt ifrån min inkomst,
att man skulle kunna säga att vi är skiljda!!

Forts. Från förra kapitlet....... Pratade också under dagen med AIA och berättade att vi skulle ta hand om Classes dåliga blodtryck. Jag nämnde at dom hade hittat en klinik inne i Baan Khai där dom bor, 12 km utanför Chaiyaphum! Nej nej nej sade han, bolaget godkänner inte det. Skall vara läkare som vi känner till. OK då tar jag honom till Chaiyaphum istället då. Visst inga problem.

Så jag ringde Classe, och meddelade honom att vi måste in till Chaiyaphum, och det är väl lika bra att göra det på studs.... Jag åkte och hämtade honom, han kör ju inte själv, tydligen kass balans, och hans unga fru har inget körkort, så hon köra bara maximalt 3 km ner till Baan Khai utan körkort, för där kan hon pröjsa sina 200 baht till polisen om hon blir stoppad, sedan händer inget mer!!

Vi åkte till det 2;a av två privata sjukhus i Chaiyaphum (Lamphaet), det var ju där vi hade varit tidigare ihop med AIA, där dom fann ut om hans dåliga blodtryck. Nu ville jag ta honom dit igen, prata med läkaren, och få läkaren att se till att Classes egna blodtrycksmedicin fungerade på honom. Det är mig en gåta att denne läkare redan första gången inte gjorde nåt. Secka oduglingar dom är här nere, och kom inte och säg nåt annat nu, skitprat!

Varje normal läkare hade tagit test på Classe, frågat om medicin, tittat på medicinen, sedan läst testresultatet, och sedan sagt till Classe att det var dags att ändra dosering eller ändra medicin. Fan jag har inte ens gått en timme i läkarskola, men detta fattar ju t.om. en idiot ju! Men inte här inte....

Här skickar man bara iväg folk, och gör inte ett skit mer än debiterar pengar!! Så nu i alla fall dit igen, träffade de goa damerna i receptionen, som naturligtvis inte en kunde fisa på engelska, än mindre säga god dag!

Till slut så gick dom, och hämtade en dam på min anmaning som kunde prata med oss. Och det kom faktiskt en sådan, och hon pratade riktigt bra engelska, big förvåning! Hon berättade när jag hade förklarar ärendet, att deras specialist på blodtryck...... skulle komma kl 17.00. OK vi återkommer sade jag!

Jaha det tarvas en specialist för att hantera en blodtryckspatient,,,, trodde nog att det mer var standardgrej för en läkare, med tanke på hur vanligt det är!!

Klockan var bara 15-.00 nu så jag tog  Classe hem till mig, och vi fikade och tog en ”skinkmacka”!!! Classe tyckte den var god, så allt var frid och fröjd, så efter 1 timmes tjöt hemma, upp på min motorbiken igen, och in igen till Chaiyaphum, men vi drog inte till sjukhuset, utan till kliniken som jag brukade frekventera tidigare om åren.

Det var en duktig allmänpraktiserande läkare, och han tittade på medicinen, och testade blodtrycket, och tyckte att han ville inte ändra på dosering eller medicin, ty han menade på att han inte visste om detta bara var tillfälligt.

Istället så skrev han ut nåt som heter ”Nalopril” 5 mg. Skall googla denna medicin nu och se vad det är för nåt! Hans egna blodtrycksmedicin heter, Atorbir  40 mg plus Felodipin Hexal 10 mg... Skall kolla all hans medicin för honom i alla fall..

Classe bestämde sig för att pröva denna medicin Nalopril först, och se om den funkade. Det skall ta runt 2-3 dagar innan man märker skillnad sade läkarten. Vi betalade 200 baht för läkarbehandlingen plus medicinen, vilket ju får anses vara kanonbilligt... Samma grej hade med garanti kostat kanske 800-1200 baht på privatsjukhuset....

Ja nu får vi se, funkar inte detta, så tar jag nog honom trots allt till det privata sjukhuset, om nu inte hans fru kan ta honom till det allmänna sjukhuset istället, där priserna är minimala i jämförelse med privatsjukhus i allmänhet.. Men det är ju den snabba hanteringen som lockar, trots den dyrare kostnaden.

Handskak

Chaiyaphum MMCXLV, Thailand

22 maj 2015

83,0 kilo - 81,9 kilo (31 km) 104 minuter - 1.294 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs;3,964  (neråt)
En artist är ingenting utan sin ”gåva”,
men den gåvan är ingenting,
utan det arbete man måste lägga till!!

Allas vår vän scammaren Herr Rasheed Hinga, har svarat nu efter två dagar enligt följande;

Quote
Dear glegolo

Thank you so much for the grate understanding, also i am sorry for the late reply after reading your message i decided to take a long thinking about your suggestion, thought it was a good suggestion but honestly speaking with experience i do not like the idea and i don't think it would be convenient for me to deal with the Thailand company in regards to my investment project, so i think we should make this deal personal and confidential in our own way and agreement.

I have been in contact with the bank directors where the investment funds is deposited in a non residential account with an open beneficiary for security reasons, also i will like you to send me in details of your contact as my legal representative would like to speak with you in regards to the funds transfer and delivery, he will work with you in regards of the legal documents which will be sent to you and other progress update.

Kindly send me your direct tel number and other contact details which will be sent to my legal representative Mr.Bruno Osburn and he will be contacting with you directly.

Do get back to me in details.

Warm regards
Unquote

Det ser lovande ut, hur skall jag nu undvika att lämna ut telefonnummer och mer information, hur förhala detta ytterligare, kanske agna kroken lite? Några förslag ifrån Er läsare???

Gårdagen gick annars i det aktivas tecken som vanligt känns det som. Först så vart vi iväg till en finne som heter Errol, han hade en rök, så jag och Dan kunde få vårt inköpta kött rökt. Bakgrunden var att jag hade köpt en ”tenderloin” (fläskkarre´) på MAKRO (1,5 kilo drygt). Kostnaden här är ju bara 139 baht kilot ( SEK; 35:-/kg).

Dan hade föreslagit för mig att han skulle visa hur man  gör skinka. OK tänkte jag, kunde ju vara gött att ha skinka och sånt till pålägg, till en kostnad som var 1/10;del av priset för förpackad skinka här i Thailand. Så ner till MAKRO förra veckan, hem med köttabiten, han hjälpte mig att blanda ihop nåt med vatten-honung-sirap, natrium-nånting+ytterligare nånting...

Denna blandning smetades på köttbiten, som sedan lades i en ziplock-plastpåse. In i kylskåpet och masserades under 4-5 dagar 1 gång om dagen för att få in blandningen in i köttet. Jag hade också med en knivspets stuckit hål i köttet lite överallt, så jag fick in blandningen in i köttet.

Detta skulle nu noga ta död på alla giftiga bakterier som annars hotade min köttbit. Sedan efter 4 dagar, ta ut och tvätta köttbiten, och sedan lägga den tillbaka i kylskåpet för torkning under 1 dygn. Och så igår då till Errol för rökning. Det tog nog styvt 1,5 timme sedan var det klart. Vi åkte hem, och jag gjorde en blandning som mer passade en julskinka som skulle griljeras, och smekte på det, och sedan in i ugnen.

Enligt Dan så skulle den in i 1 timme på 110 graders värme. Jag kollade efter 1 timme, och det var helrått kött jag hade. Skit i honom tänkte jag, och drog upp värmen i 200 grader och körde i 45 minuter till. Och detta gjorde susen. Skinkan var helt OK inne i... Det jag dock inte gillade var stanken av det rökta köttet, detta var nog sista gången som jag gjorde det.

Blir nog vattenkokning och vanlig julskinkestil för min del fortsättningsvis, för det är ju alla fall kanongott!! Men jag äter köttet, och det är inte äckligt, men det är heller inget som jag springer benen av mig efter mer, tar nog hellre en  marmeladmacka tror jag!!! Forts. Nästa kapitel...

Handskak

Chaiyaphum MMCXLIV, Thailand

21 maj 2015

82,4 kilo -

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,966  (neråt)
En tanke om religion!
Vi är alla ateister angående de absolut flesta av alla gudar
som vi människor någonsin har trott på!!
Det är bara det, att vissa av oss har gått vidare ytterligare ett steg,
och tror på en annan gud!!

Våran Jackfruit fortsätter att växa där på baksidan, där på området baktill huset som Yongyut fått sig tilldelat!! OK vissa saker är hon görbra på, och förutom då att köra ”thai-style” på trädgården, och få det att se för jävla ovårdat ut med en miljon växter på 1 m2. Så lyckas hon stundom få saker och ting att växa, som endast hin håle kunde ha lyckats med, så rosor till henne!!


Javisst, och när man ändå försöker anstränga sig lite grand, varför inte plocka bort lite av all "växtlighet" som fullständigt hotar att ta över!! Heter visst försöka försvara sin investering tror jag!!

Cyklade förbi den populära serveringen som dom kallar ”Lakeside Restaurant”. Den ligger ju vid denna ”sjö”, och jag gillar stället jättebra, i alla fall läges-mässigt!! Men tyvärr så verkade det nu som om den sedvanliga ”thai-krampen” har tagit vid vilket då närmast visar sig i att när den vanliga ”rushen” av nyhetens behag har lagt sig, så finns det absolut noll och ingenting som någon gör här för att fortsätta att glida på vågorna eller ”valla skidorna” eller vad man nu skall kalla det.

Alltså att man investerar i PR.kampanjer, och fortsätter att pränta in denna restaurants närvaro i Chaiyaphum. Nä nu är det dags att bara sitta där och låta den självdö tydligen.... Kocken stack tillbaka till Pattaya, det innebar att falangerna inte längre frekventerar stället i någon större utsträckning, så då återstår medelklass-thai, som nog redan hittat ett nytt ”inneställe” i Chaiyaphum kanske!!

Idag så ringde AIA´s säljare och ville komma hit och prata lite. Han kom över efter 20 minuter, och berättade att Classes ansökan hade blivit godkänd OM han bara kunde få rätsida på sitt blodtryck. Fick se svart på vitt att Classe faktiskt efter 2:a omtagningen hade ett värde på 160/99, och dom var av förklarliga skäl inte nöjda med det.

Jag fick då till livs ett par olika vägar att gå för att ta tag i detta ”problem”! Det ena var att betala 12.900 baht 2 ggr om året, då skulle försäkringsbolaget våga ta risken att ha honom försäkrad, trots hans höga blodtryck. Eller så skulle han skaka fram gamla värden någon eller  några månader tillbaka i tiden på ett intyg, som klart visade på att detta bara var en tillfällighet.

ELLER så skulle han gå 1 gång i månaden, totalt 3 ggr till en läkare här, och ta prov, och då kunna visa värden som var mer normala, alltså runt 120/80... Jag cyklade idag bort till Classe (2 mil), och pratade med honom, fick då reda på att han faktiskt tar blodtrycksmedicin. Jag blev mäkta förvånad. Men hur sjuttan kan du ha så höga värden, trots att du tar medicin.

Jag tror att du faktiskt måste ta tag i detta nu, om inte annat för din egna skull.. Strokes eller hjärtattack ligger ju inom ramen för vad som kan hända, sade jag till honom.  Jag tror fortsatte jag, att du helt enkelt skall gå genast till en riktigt läkare, och se till at få en dos av blodtrycks-medicin som mer passar dig i dagsläget.

Ty det du tar nu funkar helt enkelt inte! Ja du har rätt sade han. Jag går idag efter kl. 17.00 eller senast imorgon sade han. Bra skaffa då ett intyg om nu värdet är bra, som vi kan visa försäkringsbolaget!! Han lovade detta, och skall meddela mig när allt klart! Vi får hoppas på det bästa...Jag fyller ut med lite naturfoton härifrån, så återkommer jag imorgon mer med grejor som händer här...Handskak

Chaiyaphum MMCXLIII, Thailand

20 maj 2015

82,8 kilo - 81,8 kilo (32 km) 102 minuter - 1.269 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs;3,958  (NERÅT som fan igen)
Jag känner mig inte tvungen att tro,
att samma Gud som har begåvat oss med känsel, förnuft, och intellekt,
har tänkt sig att vi skall avstå från att använda dom!!

Risto min kompis ifrån Finland, han brukar åka hem 2 ggr varje år till Finland, och varje gång så kommer han förbi mig och ger mig saker som blivit över och inte uppätna, Första gången, 3 år sedan, så kom han med allt, även det som var utgånget för länge sedan, vilket jag sedan samvetsgrannt slängde i sopsäcken, det hände inte igen efter det att jag sade att jag slängt sakerna.

Han kom sedan till mig med kaviar, med lingon och lite andra saker som typ Oats, vilket jag inte visste att han käkade. Jag vet att Dan, amrisen käkar det med glädje, och det är tydligen en amerikansk grej detta med ”oats”. Jag fick en helt ny förpackning av Risto, så jag var tvungen att fråga Dan hur man hanterar och gör i ordning dessa Oats, så dom blir goda att äta.Han berättade för mig att man kokar dom i mjölk, man kan med fördel blanda ut Oatsen med vetemjöl, men det tycker jag låter svinäckligt, jag tänker istället försöka att koka dom, och sedan äta dom ihop med mjölk ungefär som flingor med typ banan i, för att få lite god smak på det hela...

Det blir i alla fall ungefär som gröt när man käkar det... Och det skall väl sägas, att jag är inte direkt någon grötkille, hatar gröt faktiskt... tyckte mer om välling som liten, men till och med vällingen tycker jag är vidrig numera att äta, så tvärvägrar både välling som gröt, dessa 2 saker ligger i byrålådan, namnad med fullständigt bortglömda gamla barndomsminnen, hahaha!!

Idag så kom Bill och hans fästmö på besök igen. Vi var tvungna att återigen gå igenom hans önskemål, och vad det är han vill ha hjälp med,... Vi började i ”rätt” ände av det hela, alltså med att fylla i och göra i ordning alla dokument som tillhör hans ansökan gällande hans uppehålls-tillstånd!

En sak måste jag säga i detta, och det är att jag för första gången i mitt liv nu fick se i original vilken typ av inkomstbekräftelse som den amerikanska ambassaden ger sina undersåtar som dom skall presentera för den thailändska immigrationen. Jag förstår att det nu den sista tiden, mer och mer, har blivit klagomål ifrån Immigration här i Thailand.

Och därför också ett ytterligare krav för amerikanska medborgare att dom inte bara skall visa upp ambassadens inkomstbekräftelse, utan dom kräver också att amrisen skall visa upp underlaget som ligger till grund.

Jag förstår till fullo dessa extrakrav gentemot dom arroganta amrisarna faktiskt., Deras ambassad verkar i stort sett bara vara fokuserad på att tjäna stålar, och skita i allt annat. Denne Bill kom ner till Bangkok till sin ambassad, och sade att han ville ha en inkomst-bekräftelse! Dom viftade med näven och pekade bakom Bill, och där låg en hög med papper som han fick fylla i för hand....
 
Detta handskrivna papper, tog dom, och sedan bara stämplade i nederkanten och skrev under. De ber inte om underlag ifrån medborgaren, utan dessa kan skriva vilken jäkla inkomst som helst. Detta är ett skrämmande uppförande, som förstör något oerhört för alla oss andra skötsamma länder som tar detta på fullt allvar.

Amrisarna bara låter sina medborgare skriva på heder och gott samvete. Och alla andra nationaliteter måste presentera ett underlag ifrån en myndighet i hemlandet...Så jag fick se detta handskrivna fula dokument som var knappt läsbart, och det skulle föreställa ett officiellt dokument från United States of America!

Jag varnade Bill i alla fall, och sade att han nog skulle ta med sig underlaget på sin inkomst som härrörde ifrån hans hemland ifall immigrationen skulle bli sur på honom för hans skitfula inkomstbekräftelse... Allt gick bra och han har nu en hög med dokument, och vet exakt hur han skall förfara.Nästa steg för denne kille är nu att han skall gifta sig lagligt, på Amphue då alltså! Efter det så ligger Gula Husboken (Tabien Baan) på tur, och därefter så skall jag ävenledes hjälpa honom att få sitt thailändska körkort!! Många grejor men alltid kul att hjälpa till!!

Handskak

Chaiyaphum MMCXLII, Thailand

19 maj 2015

82,8 kilo - 81,8 kilo (37 km) 129 minuter - 1.605 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,998  (neråt)
En lögn tar sig halvvägs runt jordklotet
innan sanningen ens har fått på sig brallorna!!

Annars idag, så gjorde jag och York pizza här hemma. Han trodde ju inte att det var möjligt att få till nåt gott, så jag var tvungen att övertyga honom. Vi träffades på MAKRO för inhandling! Yongyut och Namkaeng hade också beställt pizza, men allt de kunde säga var det godaste dom visste, och det var ”seafood”!! Alltså musslor och räkor på pizzan, blött och slafsigt!!Vi handlade på MAKRO, och han tyckte nog det var riktigt kul med att småupptäcka nya saker. Så vi hittade massor av ost faktiskt, men vi köpte den vanliga Mozzarellaosten som var färdigsmulad och klar. Vi köpte pizzabottnar som låg förpackade 4 och 4...

Jag hade Ananas, ägg och bearnaissås hemma, så det räckte att jag köpte vanlig skinka, som jag kunde klippa ner i lagom småbitar. Jag hade ketchup hemma som jag tog istället för tomatoepaste... Det funkade bra.York ville ha Prosciutto-skinka, och några konstiga korvbitar med kryddor på.... Inte min smak, men York gillar det. Vi handlade, och åkte sedan hem till mig och satte igång!! Först varsin till mig och honom, och medans vi käkade våra, så grillade vi varsin till hans och min fru.

Avslutningsvis så gjorde jag 1st samma som Yongyut beställt (seafood) ävenledes till Namkaeng, och 1 st till Tonys (engelsmannens barn), de såg änna sultna ut..... Den gjorde jag som min med Bearnaisesås, ägg, skinka, och ananas.....

Dom blev kanonglada skall sägas, roligt att kunna lura i dessa, och andra barn falangmat, och lura dom ut på andra vägar än enbart chilli och Som Tam i alla väder!!! När vi var i stort sett färdiga, så ringde Classe, som hade fått problem med att hans mobil tuggade thailändska baht för honom, trots att han inte använde den, det gick flera hundra om dagen för honom.

York sade att han skulle kunna klara det, så efter vi tuggat i oss våra pizzor, så drog vi de 20 km dit. York satte igång, men det visade sig inte vara så himla lätt trots allt.

York lyckades lura ut att det var GPS;en i hans Galaxy som tuggade baht, även när telefonen var avstängd. Så York sade till Classe att göra en nyinstallation, och få den som den var ifrån början när den kom ifrån fabriken. Classe visste hur man gjorde, och skulle göra det. Och med detta, så skulle saken vara biff.

Och med det, så stack vi efter vårt uppklarade uppdrag., Dagen avslutades nu framför datorn frampå förkvällen, med att jag drog i mig den 8;e pizzan som jag bakade i ugnen idag, och det var återigen kanongott skall sägas!! Alltså min 2;a, men den 8;e som bakades idag!!Dagen startade med frukost naturligtvis, så för att retas lite, så snålvattnet skall börja rinna, så har ni här på bilden; 2 mackor med marmelad, 1 gul mango-yoghurt (kanongod) samt 2 st fingerbananer, och får man då kaffe till detta, så är frukosten komplett.. Denna dag så saknade jag inte ens ägget med kaviaren som väntade i kylskåpet.....

Annars så kommer det fina regn här nu hos oss, men dom är relativt korta, så det är inget att bråka om. De enda som tycker att dom är alldeles för korta är nog grodorna, som blir stensugna på fortplantning, så fort dom ser vattnet strila ner, så dom kan lägga sina spermier eller vad det nu är, i de vattensamlingar som finns här!!

Jag bifogar här också lite granna foton härifrån Thailand, bara för att ni  skall få en känsla av hur fint det kan vara i sina bästa stunder.. Men då måste man nog förstås försöka att ta sig ut ifrån träsket, där nere runt saltvattnet med alla turisterna, och ge sig ut på landet och se Thailand, så som det verkligen är!!

Handskak

Chaiyaphum MMCXLI, Thailand

18 maj 2015

83,6 kilo - 82,0 kilo (36 km) 126 minuter - 1.568 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 4,026 (neråt)
Endast två saker är oändliga,
universum och mänsklig dumhet,
och jag är inte helt säker på det första.

Nu svarade den ärovördige Rasheed Hinga återigen på samma mail som jag sände till honom där jag föreslog honom att sända stålarna till mig utan mer tjafs.... Hans svar var detta;

Quote
Dear legolas,

How are you today, i would like you to send me in details of your contact number so that my representative can speak with you, also i will be forwarding your details too to the bank where the funds is deposited for security reasons and they will be contacting with you soon.

Do get back to me in details.

Warm regards
Rasheed Hinga
Unquote

Mitt svar till honom är enligt följande, och nu är det väl dags att börja ge tillbaka med lite “egen” medicin kanske!!

Quote
Dear Rasheed!!

I am much happy that you will put the bank and your representative in contact with me. But if you dont mind I have a great suggestion for both you and me now, and it is quite hasty.

There is a company in Thailand, this is what I have have heard from my contacts there. They are actually just now looking for investors in order to push their company to the very next level of profitable business over there in Thailand. The name of this company is as follows;

Syngenta Crop Protection Limited,
Bangkok 10310 - Thailand

My contact suggested that we invest to start with 3 miljon US dollar, and after a while, we can extend that investment with additional funds if you like!!
 
So tell me what you think, and if you like it, I will give you my bank-account no and details in order for you to transfer the suggested amount of money!!

Best Regards
Legolas
Unquote

Naturligtvis så hatar ju denne kille till slut mina svar, men lite underhållning vill vi ju ha på hans bekostnad, eller hur? Och fanskapet skall allt få lida lite grand....Jag återkommer med hans respons!!Här kommer foto på de ätbara blommorna igen, här ligger dom vita och fina, och inte kan man tro att dom kan ätas, men thai är grymt duktiga på att kunna ha koll på allting som kan käkas i naturen. Som sagt var, säkert precis som vi själva var för kanske 1.500 år sedan innan vi blev bönder och fastboende, och hade släppt jägar-samhället.Här på detta fotot ser ni hur dessa vita blommor har torkat i solen, och nu kan dom med glädje käkas ihop med chilli och ihop med t.ex. Som Tam. Hej och hå glädjen står högt i tak, alla här på gatan byter blommor med varandra. Amphorn kommer över hit till oss med blommor,


Yongyut rullar över till Baao och plockar blommor på hennes träd,  som hon sedan ger till Beas grandmother, som i sin tur ger blommor ifrån hennes träd till See, Tonys fru... Tonys fru See blir sedan så himla glad, så hon kommer över till Yongan och lämnar Papayafrukter i en fruktkorg.... och sedan håller det på så här!!

Handskak

Chaiyaphum MMCXL (2.140), Thailand

17 maj 2015

83,8 kilo - (0 km)

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 4, 042  (uppåt)
Inte allt som kan räknas räknas,
och inte allt som räknas kan räknas

Förutom att det idag är den 17 maj och Norges nationaldag, så är det en fin morgon, och en go dag finnes framför en själv....

Vi vart inbjudna till Dan och Amphorn, och dom hade på besök 2 st gentlemen, också amrisar, nerifrån Pattaya. En bodde där, och en var på besök där. Trevliga killar med urtrevliga fruar! Vi drack lite alkohol i väntan på att maten skulle bli klar, och hade det trevligt!! Jag försökte så gott det gick att fråga dom lite frågor, och vara lite mer personlig än vädersnack. Men reaktionen och motfrågorna från dom till mig uteblev helt, vilket ofta är fallet bland folk.

Så jag tröttnade, och satt mestadels där med hakan i handen och bara lyssnade. Under kvällen så fick jag en endaste något lite mer personlig fråga, en fråga som kanske visar på amerikanarnas fullständiga okunskap om sin omvärld. Frågan var när vi pratade om sex i en vits eller nåt sånt – ”Ja du som är ifrån Sweden, ni har ju fritt sexliv därborta”??  

Javisst svarade jag – ”Vi pippade som schimpanser på zoo under drygt 5 års tid, men sedan dog det ut. Men ni skall veta att den grejen med det sexet kom ifrån Er i USA, och det var på slutet sextiotalet och kallades ”flower power”... Så försök inte att göra sex till nåt svenskt, svarade jag.

Dessutom fortsatte jag, så fattar jag inte varför ni envisas med att kalla porrfilm för ”Swedish film”..... Vi uppfann inte sexfilmerna, sist jag läste om det, så kom dessa filmer ifrån Danmark, men de absolut flesta gjordes borta i USA!! Sedan fortsatte vädersnacket, och det höll i sig under hela middagen fram tills jag sade till Dan vid 20.tiden, att jag var trött och tänkte gå hem. Dan verkade bara glad och var nog trött själv, så han försökte på ett snyggt sätt att få iväg sina polare samtidigt.

Skall också säga att middagen var fantastiskt god, så god så man alltid kommer att komma ihåg den. Dan hade jobbat och slitet med att göra en sorts köttgrotta a la USA, och den var helt i smak med vår bästa härifrån Sverige, han hade dessutom lindat bacon runt köttgrottan, och det gjorde den ännu godare, en riktig smakupplevelse. Han hade lagat som han kallade ”swedish Hasselbackspotatoes”.. Riktigt goda, kanon helt enkelt...

En trevlig kväll allt som allt, och våra damer dom fortsatte i styvt 3,5 timmar till, och hade nog kanontrevligt tror jag. Att jag visste det, berodde på att Yongan det första hon gjorde när hon kom hem, var att plocka fram, och stoppa i sig 2 st migräntabletter.. Hon gör alltid det när hon fått i sig lite alkohol.... hahaha stackarna.... Vi bägge är nog lite kassa verkar det som. Hon då får migrän, och jag kan inte sova när vi dricker......Idag lördag, så drog jag och York iväg på mopparna, och körde söderut drygt 45 km till Chatturat! Där så fikade vi, och käkade en nybakad bakelse som var kanongo. En del thai kan dom skall ni veta... Vi fortsatte sedan ytterligare 15 km hem till Kevin och Surees till synes övergivna hus, och tog några foton.Kevin vill att jag gör det när jag ändå är i krokarna. Han betalar ju sina svärföräldrar att ta hand om deras hus och tomt, medans dom själva är borta i USA. Men dessa människor gör helt enkelt inte ett skit. Vi har varit där nu 2 ggr, och det ser fortfarande lika övergivet ut, och det ser ännu mer ovårdat ut.Gräset har dom inte rört alls, då det är midjehögt. Buskar och träd är helt oansade, och det ser för jävligt ut... Deras 2 hundar springer omkring därinne ganska övergivna, men dom har fått sällskap av ytterligare en byracka, som skäller värre än värst, så det gör väl alla thai glada antar jag. Måste kännas för jävligt för Kevin att se dessa foton,  och se sin fastighet förfalla som det gör.
 
Man kan  ju bara undra vilka djur som finns inomhus i huset, och som bebor det. Ormar, råttor, och allsköns insekter, fy fan är allt man kan säga om de ansvarsfulla thai, som bebor denna planet! Det är nästan så jag INTE vill maila fotona till Kevin, till vilken nytta egentligen. Han kan ju inte göra ett skit ändå, ifrån USA där dom befinner sig!! Men jag måste!!

Handskak

Chaiyaphum MMCXXXIX, Thailand

16 maj 2015

83,5 kilo - (0 km)

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs;4,039
Jag kan skriva bättre än vem som helst som kan skriva snabbare.
Och jag kan skriva snabbare än vem som helst som kan skriva bättre!!

Det blev ett snabbt svar ifrån scammaren Rasheed Hinga, och hans svar låter som så här då;

Quote
Dear Glegolo,

Thank you so much for the humble response, i am glad to read from you again and i do expect to read more positive messages like this again.

Without wasting much of your time, i want to say thanks for the grate idea and also thanks for accepting my request, in addition i have contacted with my legal representative and he would like to speak with you in details about the onward progress, as details about the transfer will be discussed with you.

Kindly send me in details of your direct contact number, or rather send to me your complete details so that i can be able to forward them for an immediate contact with you. Further details to be carried out will be passed on to you together with the bank contacts.

Do get back to me in details and let us proceed from there. Thanks for your understanding.

Warm regards
Rasheed Hinga
Unquote

Vad tycker ni läsare att jag skall svara på detta då, alla förslag mottages med tacksamhet!!!

För övrigt, så har det lunkat på i vanlig takt här i Isaan, det händer alltid saker runt omkring, och det handlar nog mer om konsten att ”se” dessa saker hända! Min uppfattning om de flesta av de människor som alltid klagar över att livet är så tråkigt och att ingenting händer och bla bla bla. Mer handlar om att det handlar om oföretagsamma människor som ”måste” ha saker omkring sig hela tiden 24 timmar på dygnet!

De kan helt enkelt inte sitta ner på röva och njuta av livet, och ta saker för vad de verkligen är. Fyller man sitt liv med förväntningar, men har noll talang för att fylla det själv med någonting, ja där har vi autostradan till en smärre katastrof. Folk tar då ofta till artificiella hjälpmedel som allt ifrån sprit, tobak, droger eller fjantiga mantran eller skaffar sig kanske en religion.

Allt för att ha nåt att luta sig emot, och själva slippa att agera och få det att fungera inom sig själva! Konstgjort är konstgjort, och man kan stå där och skrika vid altaret att Jesus har återfött en, eller man kan stå kväll efter kväll i baren och fylla sig med brännvin och skrika och tjoa, för att snabbt dagen efter beklaga sig över hur ensam man är!!

Jag tror att det handlar om att se till sitt egna inre själv, ta tag i det, och respektera det, och försöka att uppskatta saker och ting. Även de mest små saker eller underskattade ting, har sitt värde i varje människas liv, det handlar bara om att ”SE” dom!! Ta tillvara på dom!!

Idag så hade jag lovat Classe att hjälpa till med lite service! Han har ju problem med balansen, så han kan varken cykla eller åka motorcykel, så hans fru får köra honom dit han skall. Men hon vill inte köra till Chaiyaphum, vilket är 14 km bort ,, så de får alltid ta en tuc tuc dit in vilket är ett jäkla meck skall sägas... Nu hade han lite ärenden, så jag sade till honom att jag kommer och kör min  moppe och skjutsar honom!

Yongyut ville också åka med och tillbringa tid med hans fru i vår frånvaro, så dom  hade väl en matorgie då kan jag tänka mig, men skitsamma! Vi åkte iväg, Classe gtrodde att man bara kunde ta ut 10.000 baht i stöten på ATM;en så jag fick glädjen att visa honom hur man knappar fram maxbeloppet per uttag, vilket ju är enkelt när man känner till det!

Sedan stack vi till posten och postade hans vigselbevis översatt och klart till Skatteverket i Sverige, så nu är han gift i Sverige också om typ 2-3 veckor cirka!! Vi åkte sedan 9 km bort utefter motorvägen till AIA och han pröjsade då sitt första halvår på försäkringen där som han tagit. Han har ungefär samma som min, men han fick betala lite mer än mig eftersom han ju är 4 år äldre än mig.

Men han fick en käck grej inkluderat så det liknar faktiskt mer än kombinerad olycksfall och hälsoförsäkring. Han kan alltså åka till sjukhuset vid både sjukdom som olycka och spendera 100.000 baht vid varje tillfälle plus övernattning och mediciner m.m. Han kan spendera totalt 1 miljon  baht per år så länge försäkringen gäller!!! Vi åkte dit och betalade hans första premie då!

Sedan stack vi till Tannin, vilka ju säljer kylskåp, frysar, electronic, ugnar A/C dammsugare, ja en jäkla massa saker. Han var intresserad och ville köpa; Ugn, frys, infraröd värmeplatta köksmixer och en grej till som jag glömt. Jag lyckades förhandla ner priset med 6.000 baht så han var görnöjd! Nu är det upp till honom att komma till skott och verkligen köpa dessa grejor.

Vi stack sedan vidare upp till BIG C och handlade YY migrän-medicin och varsin isglass med smak av ”katoklok”, vilket ju är passionsfrukt på Isaan!! Mycket gott... Vi drog sedan vidare till HomePro han ville kolla på skåp där, alltså köksskåp. Han fann ett par, men måten var luriga så han vet i alla fall nu var dom finns och så får han planera med längdmåtten om hur många hand vill ha......

Vi åkte sedan hem, och då bjöd dom oss på lunch i form av grillat griskött som smakade himmelskt gott, kokta potatisar som var kanon! Och på topp av detta så fick vi Champion-sås till, och behöver jag säga att jag käkade tills jag nästan mådde illa!! Sedan vid 14.30 så var det hemgång och denna fredagen var till ända!!

Handskak

Chaiyaphum MMCXXXVIII, Thailand

15 maj 2015

83,5 kilo - ( 0km )

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 4,016Sex och religion är närmre varandra än någondera tycks föredra!!

Så har du vår eminente ”vän” ifrån arabland Rasheed Hinga svarat på vårt positiva svar till honom angående att transferera pengar till mig, där vi då gemensamt skall investera hans pengar ute i vida världen någonstans mot att jag som tack då får 30% av hans 20 miljoner dollar! Ett mycket generöst erbjudande av en till synes väldigt trevlig och kanske pålitlig arabisk människa!! Hans svar i morse i inboxen lät i alla fall som så här;
Quote  
Al Salam

Thank you very much my for this wonderful message, i am glad to read again from you and i hope to continue reading good and positive messages from you till we get in finalization of this transaction, I just want to say thank you so much for the humble reply.

I am convinced that you are a real business wise person and i am ready to devote my time and understanding to you and also i pray that Allah will guard us throughout this transaction, I also agree to your facts and conducts.
                                                                                                                                                               
Can you receive the funds?
Can you travel to receive the funds?
How best do you think to receive this funds?

All i want is a honest person who can help me actualize my project, the total funds is 20 million United States dollars and its deposited with a secured bank there in the United States. Details of the bank and funds will be given to you as soon as you confirm to me in details of yours and opinion and also speaking with my legal representative.
 
Sir, i believe there is an understanding here from this moment and also i will like you to tell me in details your stand now as i will be offering you 30% from the total sum for your logistics and protocol, also thank you for contacting me on my official and private email.

Right now i am in a remote village in the East of Tripoli where the connection is not very good but nothing to worry about, i will be contacting with my legal representative and the bank authority today and letting them know in details, also i will like you to send me in details of your contact information.

I have all the necessary documents related to the funds and they will be sent to you as soon as confirmation of opinion is made. Thanks for your time and understanding, May Allah bless you and your entire family and give you the honesty to commence this transaction with me.

My warmest regards to your family!
Rasheed Hinga
Unquote

Jag googlade denne scammare och noterade att han var igång redan i 2009 med exakt samma sak, då boendes i Sudan. Enligt den killen som skrev om denne scammare, så hade han funnit ut att vår gode vän Rasheed Hinga, tydligtvis kanske skrev ifrån Bangkok, Thailand. Men egen liten fundering, han kan ju ha en s.k. VPN, och då finns han ju ”överallt.” I mitt fall så bor han ju i en liten by med dåligt internet utanför Tripoli i Libyen. Säger han i alla fall!!

Jag svarade nu då vår vän Rasheed på studs, och mitt mail ser ut som följer;

Quote
Hi Rasheed!!

Thanks for your mail! I have thought about your questions, and the best and easiest way to do this, is that you simply just transfer these 20 miljon dollars over to my bank-account in Sweden.

I can thereafter invest them for you, and I promise to do it in a good and profitable way for you. Leaving just the commission for me that you promised me.

How do you feel about that?
Plse let me know!!

Salaam
Unquote

Ja vi får se vad han svarar, och hur länge han tanker hålla på med sina standard-mail, Man ser ju på texten att det är mallar han skriver efter.. Den gubben måste väl snart börja skriva själv, med lite egna ord hoppas jag, mycket roligare då!!

Handskak

Chaiyaphum MMCXXXVII, Thailand

14 maj 2015

83,6 kilo - 81,8 kilo (38 km) 124 minuter - 1.543 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 4.009 (neråt)
Folk kräver yttrandefrihet
för att kompensera för den tankefrihet
som dom så gärna undviker!

Visst är det väl svårt i skrift att måla upp scener och situationer, så att man kan leva sig in i vad som händer och sker. Det är svårt att prata tycker man, och det kan vara svårt att med bilder och prat åskådliggöra, men att skriva är ändå mycket svårare. Dock så finns det människor som bestämt hävdar att skriften faktiskt är det som finns oss till hands, som är det mest effektivaste att ta till, när det gäller att måla upp situationer och händelser.OK inte människor som säger så, utan det är välan jag då som påstår det!! Jag bygger det på egna upplevelser, och det kanske inte är det bästa, men vad skall man göra? Det bästa som jag någonsin fått mig till livs i skrift är utan undantag faktiskt; Nybyggarna plus hela sviten av böcker (W. Moberg), samt Karoliner-sviten (Widding). I filmväg Nybyggarna plus alla de filmerna samt komik; Sällskapsresan I..Men jag måste säga att böckerna och skrifterna vinner 7 dagar i veckan för min del. Jag får en mycket mer inlevelsefull känslomässig känsla när jag läst en bra skriven bok, än jag får när jag ser en bra filmad film! Vi har ju också nu en ny företeelse som kallas fotografering.Ja ny är den ju inte, men den har ju blivit väldig tillgänglig för oss alla sedan den blev digital måste man säga! Dock så kämpar man frenetiskt för att leta på sätt att fotografera, för att göra verkligheten mer rättvisa.Det jag ser med mina egna ögon under en cykeltur t.ex. försöker jag åskådliggöra via mina foton samt av det jag skriver. Men ni alla vet och förstår att egentligen så är man milatals iväg ifrån att göra ögonupplevelsen någon som helst rättvisa. Jag tror att det helt enkelt beror på att man ”känner” med sina ögon.

Alltså att med sina ögon, så kan man ”se”, och ”uppleva” känslor i det man ser. Detta är ju helt omöjligt verkar det som, med typ foton,  och även i de flesta fall med film. Det verkar som om upplevelsen man har ”självdör”, så fort som den försvunnit ifrån våra ögon!! Jag kommer nu efter bästa förmåga att visa foton som jag tycker är bra, men ändå så ”känner” jag inte alls med dessa foton.

Visst granna som fan, men var finns igenkännandet av hur man kände när bilden togs... borta helt enkelt!!! Men men men,,,, kanske inte ni tycker detsamma, eller så kanske ni aldrig ens har tänkt i dessa banor? Hur som helst, njut av fotona hoppas jag, och se om ni reagerar positivt!!!En annan sak som kanske de mer ytliga utav Er läsare oftare har tänkt på då? Ni beställer ett glas dricka på typ ett matställe eller restaurant. Personalen börjar med att fylla upp glaset till ovan-kanten med is, och därefter fyller man på med typ Sprite eller vad det nu är!! Sedan tar dom betalt.... Försöker man att påverka denna situation, så betraktas man som en ytterst konstig sneken jäkla falang, och det smygskitpratas i marginalen.....

T.ex. om man ber dom att bara fylla i glaset med Sprite, och ge fasen i isen, så nekar dom först, och sedan om man propsar, så vill dom ha kanske dubbelt så mycket betalt för det glaset med Sprite. Detta glas blir plötsligt svindyrt. Vi har nu i ett huj förvandlat innehållet i detta glas till cirka 4 ggr mer dricka, än det var med fullt av is däri!!! Ganska kul med att ifrågasätta dessa vanliga dagliga saker, som bara händer och sker, och som planeras emot turisterna här i Thailand.

Och då pratar jag inte om dom portioner som thaiarna serverar oss middagsgäster många gånger på restauranterna, eller hos gatustånden. Många kommer hem till Sverige och säger; ”Hej och hå va billigt vi käkade i Thailand... De fick lite nudlar på en tallrik och en matsked med kött, och så det sedvanliga urkokade salladsbladet eller lövet som medföljer.- och sedan hej och hå, alltifrån 40 baht upp till kanske 65 baht.

Men om man betänker att där ligger 1 (en) matsked protein på tallriken istället för de sedvanliga 5-7 matskedarna minst som vi har i Sverige, så ter sig faktiskt de svenska priserna ganska billiga gentemot Thailand. OK en del ljushuvud hävdar ju bestämt att vi käkar för mycket i falangland, och det är bara bra att vi käkar mindre när vi är i Thailand, jaja då är det OK då....Men ta 5 ggr mer mat i Sverige på tallriken, så är det ändå billigare i Sverige tyvärr oavsett hur feta eller hur magra vi är, eller borde vara!!

Jag för min del känner mig enbart lurad med denna matkultur av lurendrejeri, och man lär sig där man bor ganska snart var snik-thai håller till, och när dom serverar maten, så brukar jag kräva mer mat, med hänvisning till att jag är en vuxen människa, och inte en baby!!

Handskak

Chaiyaphum MMCXXXVI, Thailand

13 maj 2015

82,9 kilo -

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 4.021  (uppåt)
När 1 människa lider av vanföreställning,
så kallas det sinnes-sjukdom, men när många lider av det,
så kallas det religion!!

Forts. Från förra kapitlet..... John tog upp tråden och rullade vidare med samtalsämnet, han sade.... När vår son var på väg att födas, så talade vi om ett namn. Jag tyckte att det skulle vara ett namn som skulle kunna uttalas enkelt för det thailändska folket. Benjamin. Frun höll med, tyckte det var OK!!

3 månader efter det att han föddes, tyvärr så var jag tvungen att lämna Thailand för ett kort besök hem till England. Frun började prata om ett smeknamn... nä sade jag inget att bråka om, bara kalla honom Ben då, kort för Benjamin ju...

2 månader senare kom jag tillbaka, och jag hade hört samma dag ... en konstig ord som svärföräldrarna använde när dom tilltalade min lille son!  Dagen efter hörde jag återigen det ordet när den 11 år gamla brorsdottern lekte med vår 5 månader gamla son. Jag var helt omtumlad ..... Jag frågade ... varför kallar du honom så? Ohhhh, det  är hans smeknamn sade hon.

Jag frågade då min fru ... Vad i helsicke är det för ord??  Hon upprepade ..... hans smeknamn ... Jag föll nästan av stolen jag satt på. Jag frågade, vad tror du huvudstaden i Afghanistan heter? Rullande ögon .... med många frågetecken. Förklarade för henne att Afghanistan är ett land i Asien mestadels bebott av muslimer, och i ett inferno av kaos.

Att notera .... allt detta förklarande tog ju ett bra tag ....  Jag fann det också vara motbjudande detta fullständigt hänsynslösa uppträdande. Men jag har slutat att bekämpa min sons smeknamn,.Kabul mår br,a och så gör jag också... Men ärligt talat!! Secket jäkla smeknamn!!!
En avslutande passus i smeknamnsfrågan då!! Thai är så sattans glada i sina smeknamn.

I första hand sägs det bero på att deras ”normala” högtidliga namn är för långa för att det skulle fungera så bra i vardagslivet att använda dom!! Nu hörde jag dessutom ytterligare en anledning av äldre modell, vilket faktiskt låter trovärdigt!

Smeknamn användes för att locka onda andar att fästa sig vid smeknamnet, istället för den riktiga identiteten, smeknamnet fungerar alltså som ”lockbete” för de onda andarna kan man säga!! Ja thai har en grym andevärld som är så stor så stor, och påverkar dessa människor nåt grymt.

Även de s.k. moderna thais som lär bo nere i Bangkoks-området, styrs av den gamla andevärlden. Mest belysande är väl den yra av doku-såpor som florerar på TV, där man i så gott som samtliga, nästan dagligen, får se onda andar susa runt där i människo-form, klädda i vita lakan, och vitmålade i ansiktet, men svarta runt ögonen.

Dom har sin kraft i sina ögon, och i sina händer, och kan skjuta laserstrålar ifrån dessa kroppsdelar. Så thai är nog det folk som jag har träffat, som är mest vidskepliga. Men å andra sidan, så är nog thai också det folk som jag någonsin träffat, som varit närmast ett naturfolk skall sägas!!

Om man nu kan säga att man kan vinna här i Thailand, så gjorde jag nog det, i alla fall i thais ögon!! Killen rätt över gatan tittar inte ens på mig när vi möts längre sedan igår, och han hälsar absolut inte heller längre. Anledningen är att mitt klagomål slog rot ytterligare i hyresvärden, alltså samma kvinna som sade att jag skulle slippa tupp-fanskapen nästa år när hyres-kontraktet löpte ut.

Jag SMS;ade henne då när jag hörde om hyreskontraktet, och sade att jag älskade henne nästan mer än min fru, hahahaha.... Resultatet blev tydligen hörde jag, att hon stövlade över, och sade till dom att flytta burarna över till andra sidan deras hus, och på så sätt så störs nästan ingen av skiten.

OK ingen direkt-vinst för min del... Men jag vann en svidande indirekt seger, gjord via en diplomatisk attack... Så har sovit got faktiskt nu 2 nätter i rad, och har inte ens vaknat för att pissa.... Beror detta på att mina sockervärden är fina, eller att tupp-fanskapen har blivit ”tystade”??

Handskak

Chaiyaphum MMCXXXV, Thailand

12 maj 2015

82,8 kilo - 82,0 kilo (36 km)  118 minuter - 1.468 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 4,010
En vis man drar mer nytta av sina fiender,
än en dåre av sina vänner!!

En kille här berättade lite grand om hur den thailändska kulturen faktiskt kunde krypa oss under skinnet stundom och ibland. Han hade precis fått en liten flicka, han var mäkta stolt, och glad över tilldragelsen i familjen. Han fortsatte sin berättelse!

Månader senare bestämde vi oss för att ge barnet ett förnamn som var varken engelskt eller thailändskt, men ett välkänt och stilrent namn från ett tredje språk. Vi beslutade också att min frus efternamn skulle vara barnets mellannamn, och hon skulle ha mitt efternamn.
 
Det första namnet som vi valde mycket noggrant, för att se till att det kunde uttalas, och stavas lätt på både engelska och thai, att det inte låter konstigt på något språk, och att de flesta människor skulle känna igen det och dess ursprung, och så vidare. Vi gav henne namnet Daphne! Vi berättade för min familj om namnet, och de var glada. Min fru bestämde sig för att vänta med att berätta för sin familj om vårt val av namn.
 
Vi hade en del diskussioner, och ömsesidigt kommit överens om att vi inte skulle ge barnet ett smeknamn, så länge som det verkade som hon hade "förtjänat" det, eller det kändes naturligt för oss. Jag är väl medveten om att smeknamn är ganska mycket universella i Thailand, och tro mig, jag är inte den som avfärdar andra kulturers normer så där utan vidare.

Min fru och jag var överens om, att eftersom vi gemensamt hade valt ett värdigt förnamn, skulle vi försöka använda det så länge som möjligt, utan att ge alltför mycket tanke till ett smeknamn. Eller, kanske hon skulle aldrig få ett. Vem vet.
 
Någon gång i framtiden, kanske vi skulle börja använda en böjning av Daphne  om det kändes rätt för oss. Eller, kanske en dag hennes vänner skulle ge henne ett smeknamn. Vi trodde det skulle vara bättre än bara något slumpmässigt ges vid födseln. Min fru ogillar sitt egna smeknamn, även om hon är för snäll för att någonsin berätta det för någon i familjen. Det gjorde jag, men jag hade turen att inte fastna med det för livet!

Vi båda kom överens om fullt och fast, att om familjen pressade oss att ge barnet ett smeknamn, skulle vi besluta tillsammans, och det måste vara relaterat till hennes verkliga. Vi kom också överens om att min fru skulle förklara detta för familjen, som skulle förstå. De är lättsamt folk hela gänget.
 
Så, efter förlossningen, kommer familjen och besöker oss direkt, underbart. En av de små kusiner har påpekat: "Hon ser ut som en ängel" och börjar att mumla att hon skulle kunna kallas "Fah", eller för närvarande "Nong Fah". Sött, ja jag vet!!.
 
Mormor (Jai) dök upp några dagar senare, frågar efter barnets namn. Vi visar det för henne, och hur det stavas på thailändska, hon uttalar det på rätt sätt några gånger - vi bekräftar att hon har uttalat det perfekt - och plötsligt hävdar hon att det är för svårt att uttala, och barnet kommer att kallas "Fah", det är därmed fastslaget . Detta är inte en kvinna som är känd för att tvinga på sin vilja på andra människor alls, jag var bara mållös. Min fru rycker bara på axlarna.
 
Namnet vi valde, alltså Daphne, är inte svårt för thailändare att uttala. Att vara icke-thai inte heller då svårt att uttala.. Hur som helst, för att göra det lättare för personer som inte använder ”ph” till ”f”- ljud, så stavar vi namnet med ett ”f” istället. Så, "Daf-nee" blev det. Hur många thailändska namn vet du slutar med "nee"? Ganska många.
 
Jag är inte förbannad eller något, men jag känner det svårt att acceptera att namngivningen av MITT egna barn tas ifrån mig.. Jag har bett min fru, och hon gick dit, för att meddela familjen att vi kommer definitivt inte att använda Fah som smeknamn, men familjen är välkommen att göra det om dom vill. Vi kommer inte heller ange ett smeknamn för användning i skolan så småningom, om barnet vill kallas för ett smeknamn, så får hon bestämma själv, det är hennes egna val, ingen annans.

Jag bad också att familjen visar oss respekt för att kalla henne vid hennes rätta namn när dom pratar direkt med mig. Jag vet att ingen försöker att visa någon respektlöshet med vilje. Men, människor här framstår ju då ofta i vår kulturs ögon som just respektlösa och hänsynslösa!! Ja tänker dom någonsin på föräldrarna i dessa situationer? Forts. Nästa kapitel!!

Handskak

Chaiyaphum MMCXXXIV (A), Thailand

11 maj 2015

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen
Ja eftersom det då verkade finnas intresse bland Er läsare, så sätter jag då igång scammaren på riktigt Mr Rasheed Hinga!!! Följande mail gick just nu iväg till honom. Vi får se I morgon vilket typ av svar som han kommer med!!                                                                                       

Hi Rasheed!!

Thnks for your mail. I have read it now, have been out on travel a couple of days, and was able just now to read it. Yes like I said I am prepared to help you out with your investment here in Sweden or wherever you want. Do you yourself have any suggestions worth exploring investmentwise?

How do we proceed from here Rasheed??... Plse let me know.

Your good friend
.........
+++++++++++++++++++

Handskak

Chaiyaphum MMCXXXIV, Thailand

11 maj 2015

83,5 kilo - (0km)

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 4.004
Där är döden och där är skatter. Skatterna är värre,
därför att döden händer åtminstone inte varje år!

Ja så fick man då ett svar ifrån vår vän ”scamaren” Rasheed ”araben” Hinga! Han måste vara i svårigheter med sin förmögenhet. Att vara så himla sugen att ge bort 30% av 20 miljoner dollar måste kännas knivig må jag säga! Nu fick jag ett svar, en mycket väluppfostrad arab måste jag säga. Här kommer det då, så ni kan läsa och se hur man skall uppföra sig;

Dear friend,
Al Salam

Thanks for your response towards my proposal letter and I am very much happy with your comment as you disclosed And Please i want you to understand that i don't have any bad intention to contact you in this matter, Rather I contacted you for your advise, support as to invest in your country based on your kind person, which is for the benefit of the both parties and Meanwhile,

I got the contact from international directory when i was searching for an honest and trustworthy person to assist and transfer the funds for the investment project in your country and You are to advise on the best area to invest the fund for benefit as you have disclosed.

Let me Introduce myself properly, with a bit more information in addition to what was previously sent to you, I am Mr.Rasheed Hinga am Married with Two Daughters and One Son. I am from Tripoli- Libya.

I worked with late President Muammar Gaddafi for Oil and Finance and a Founder of National Centrist Party ( NCP), I slipped away from Libya with my family as a result of the crisis in my country Libya so do not find it strange that a person of my category sets help to invest in your country.

Like I wrote in my first letter, I am keen on investing in a lucrative, calculated viable business, either by partnership or as a financier. Note that I am in need of this joint venture for profit, with your capability, I will welcome any profitable business plan (Long or short term). I will be willing to invest independently.

I am a sincere and straight forward individual when it comes to business. I am truly interested in making an anonymous investment of Twenty Million United States Dollars, But with a very good business plan arrangement and trust.

I have mapped out a transaction time table for this deal and will be making the investment funds available to you through my legal representative and co-ordinates. I have a very good relationship with my legal representative and I believe every transaction of ours shall pass through legal regulatory means, at the moment,

I think it would be more convenience for us to pursue all detailed business correspondence via this email, because at this point, i compel you to say directly on how the funds can be invested, how best do you think we can start? Can you receive the funds?

I shall appreciate it if you keep this business discrete and maintain the up most confidentiality of this business, due to my reputation and regulations binding most influential people from investing outside our country due to the reasons of sponsorship of terrorism coupled with the growing sentiment against the west at home and in the whole countries.

Also due to the crises in my country, I find it necessary to diversify my investments to outside from the place where the fund was deposited and my country for the future of my family.

Moreover, I am assuring you that this transaction is 100% free risk and legal, you don't have to be afraid of anything because i have made all the necessary arrangement with my Bank Directors to move the fund out of this country through their help. I'm willing to offer you the 30% of the total funds for your assistance, while the balance shall be my capital investment in your country when I come over with my family.

NOTE: My word is my BOND and I always keep to what I say. I hope you are equal a person of honor. I am waiting to read from you as soon as possible

My warmest regards to your family
Rasheed Hinga

Så med detta sagt, så garanterar Rasheed att hans ord är hans garanti, sån fantastisk människa är han…… Så vad tycker ni tystlåtna läsare? Skall jag svara, och se varthän detta leder? Kunde ju vara kul att se hur han tänker lirka sig in i mina bankkonton, eller?

Mera om Thailand och mitt liv i mogondagens kapitel.... Tålamod!!

Handskak

Chaiyaphum MMCXXXIII, Thailand

10 maj 2015

83,5 kilo -

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 4,002
Okunnighet är ingen åsikt

Passerade idag risfält efter risfält. Råkade få syn på detta, och flera ytterligare såg jag utefter vägen där jag cyklade fram. Vad tycks, jag kan säga att det är INTE salt. Jag gick fram, och kan säga att det är ett pulver. Jag vågar lova Er att det är inte gödsel eller annat näringsämne.... Det är gift som skall ta död på skadeinsekter så klart. Cancer?....Hemma i trädgården så kör vi giftfritt så klart. Yongyut har lyckats enormt bra med sin baksida. Visst det ser ut som fan, men hon stormtrivs i den fullständiga sallads-djungel som finns där. Men en ljusglimt måste jag så säga, är vårt lilla träd med våra 2 ”jackfruits”, stora runda ståtar dom där, och jag fattar inte hur dom, med sin enorma vikt, klarar av att klamra sig fast utan att drösa i backen...

Min nyfunne vän här i Chaiyaphum Classe ifrån Göteborg/Ahlafors, han saknade ju massor av grejor och var ledsen att det inte finns grejor att få tag i för oss falanger här i Thailand i matväg då.. Mjöl pratade han om, smör, och grädde, och sedan så var hans Vinäger (äpple) på upphällningen. Jag tog moppen samma eftermiddag när jag åkte ifrån honom, och åkte till BÅDE Tesco Lotus och Big C, och båda företagen hade äpple-vinäger, kostade 75 baht för en stor flaska....Classe blev i extas när jag ringde till honom. Jag sade sedan till honom att precis allting det som han nämnt för mig, finns lätt här, och dessutom marmelad och leverpastej och massor av andra falangsaker..... Så nu skall jag åka med honom nästa gång han skall på inköpsrunda. Han köper nog också en ugn som dom har på MAKRO, så han kan baka verkade det som!!Dan kom tillbaka ifrån Pattaya igår, och hade köpt på min beställning en riktigt god likör i rosa bögaktig färg. Jag är svag för dessa sötsliskiga likör-sorter skall jag säga. Yongan fullständigt älskade den också, så vi tog ett par rejäla klunkar i dricksglas igår, så nu finns bara hälften kvar!! Jaja varför inte... nästa vecka kan vi ju vara döa ju!!

Grannen rakt över gatan, har nu inte bara tagit tillbaka den jävla tuppen som vi ju lyckades få honom at plocka bort då. Utan han har nu BÅDE tupp, hönor, och kycklingar för säkerhets skull. Detta gör ju tuppfanskapet ännu mer stolt och extremt nödig i att vakta och vara duktig på att gala. Och gala gör fanskapet riktigt duktigt. Han galer BÅDE dagtid, kvällstid, och nattid.  Min nattsömn är nu i trasor, och i morse kl. 03.30 så gav jag upp efter 4 nätters trasig sömn.

Mötte Yongan inne på dasset, och förklarade för henne att jag nog inte klarar av att bo kvar här i denna jävla tupp-djungel. Någon måste säga till denne dumskalle att det fungerar helt enkelt inte att han egenhändigt skall störa andra grannar. Yongan blev nog lite orolig ty hon började redan kl. 05.30 att SMS;a till ägaren, och hon som hyr ut det huset. Ja det är faktiskt HYRESGÄSTER, inte husägare som bor där..

Tim ägarinnan till huset har lovar att NÄSTA ÅR, så skall hon inte hyra ut mer, utan det får stå där utan  hyresgäster och de skall försöka att sälja huset istället. Jag måste helt enkelt nu skita i Yonguts extremt räddhågsna stil, och själv tala med ägarinnan, och få henne att gå dit, och kräva att dom plockar bort hönorna och tuppen härifrån..

Vi får se, i vanlig stil så gör väl ingen någonting, ty det står skrivet i stjärnorna i Thailand att idioterna skall vinna. Begreppet vända den andra kinden till.. tror ni verkligen på vad vår söndagsskola präntade in i oss ungar, alltså att det var Jesus som hittade på det snacket.. Glöm det!! Han snodde det ifrån Buddah troligtvis....

Ty här är dom experter på att vända den andra kinden till, och hålla käften, och låtsas som om det regnar i alla lägen.... Vill man göra en förändring här i detta Gudsförgätna land, så måste man göra som alla andra... hyr in mördare, eller mordbrännare, eller kidnappare, så får dom göra det jobbet som menigheten i Thailand inte törs göra själva!!

Handskak

Chaiyaphum MMCXXXII, Thailand

9 maj 2015

83,7 kilo -

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 4,002Om historie-lektionerna har lärt oss någonting,
så är det att historie-lektionerna inte har lärt oss ett skvatt!

En liten undran då? Ja jag vet, jag har inte alltid de djupaste funderingar, men ändå dom finns där, och visar att man åtminstone lever, och ifrågasätter något av alla saker som finnes runt omkring en själv, vilket kanske är mer än många andra gör tror jag. Så vänner! Om en vanlig hund ser framför sig en ”polishund”, tror då den vanliga hunden att – ”jäklar polisen är här”??


Kommer ni ihåg denna gamla goa vits, kunde bara inte släppa den innan jag makulerar den.... Tyckte den var kanongo!!!Idag så passerade jag grisfarmen igen, och passade på att ta foton. Ja det blev ett litet hus, och nu såg jag också att dom faktiskt har byggt ihop taken mellan dom två husen, alltså grishuset och boningshuset.. Detta omöjliggör ju för grislukten att absolut inte kunna ta någon annan väg än rätt in i boningshuset. Idag så kunde jag inte hålla mig längre utan frågade min svåger, skol-rektor Yutin,”Du kommer till skolan och alla kan känna på lukten att det är du som kommer, även om dom är blinda”.... Han skrattade gott, men sade att jag överdrev, ”no ploblem” tyckte han istället!! Ja med det argumentet, så kan man ju inte göra annat än hålla käften för all framtid i denna fråga, inte mitt ”ploblem” i alla fall!!

Jag kommer nu att sticka ut hakan lite grand, ingen annan vågar ju riskera att ha fel. Men i min kultur hemma i Sverige i alla fall, så är man ju upplärd, ”eller är det genetiskt)... att man skall öpnna en banan genom att bryta den i falang-änden (se fotot).... Trodde alla gjorde detta...Ända tills jag såg Yongan öppna en fingerbanan nu igår kväll-... Hon öppnade den på kortändan (se samma foto)... HmmmmFör säkerhets skull så bad jag Namkaeng att öppna en banan alldles nyss, och ungen öppnade på samma sätt som Yongyut gjorde... Jag tog fan i hågen och öppnade då min fingerbanan från kortändan också, och ta mig sjutton, bananisen öppnade sig faktiskt lite lättare från det hållet.... tillfällighet... vet inte.... kanske..... Några åsikter i ämnet, eller ingen av Er har kanske noterat läget....

Skyltar i Thailand kan vara på thai, de absolut flesta är det faktiskt, sedan finns det ett antal på engelska, eller skall vi säga på falang-språk!! Och i vissa fall, ganska många fall häruppe i Isaan i alla fall, så är dom på båda språken. Hur man klarar att stava sitt egna språk hyser jag ingen åsikt i, men hur dom stavar på utrikiska beror nog mest på dagsformen verkar det som. Och dessutom när man vet hur fullständigt talanglösa dom är på annat än sitt egna språk, så haver man inga större förhoppningar!!

Att sätta en människa att skriva ett namn på en by på engelska språket, och människan i fråga har noll utbildning på utrikiska, och hur man skriver de olika ljuden i utrikiska språk, ja då bli det en motorväg till katastrof naturligtvis. Men den motorvägen finns det ingen thai som bryr sig om alls, dom skiter i det faktiskt.

Men nu då.... jag måste faktiskt lura lite i allt detta med att skriva på utrikiska... Det är inte lätt för någon levande människa. Det finns inga regler att tillgå eftersom ingen har bestämt ett universellt språk som skall användas på skyltarna... Ja ni ser mina två foton, där samma by stavas olika. Det finns enormt många mycket värre exempel. Men vilket falangspråk är det egentligen?

Är det engelska, tyska, franska eller kanske rent av svenska? Låt oss ta ett exempel på ett namn som är mer rättvisande då. Yongyuts familj bor ju i byn Ban Kud Shua, i alla fall säger skylten och postadressen det. Det uttalas på thai ”Ban Gdschöa”.  Ett klart ”ö” ligger där och skvalpar i ordet!! Så varför stavar man det känsliga ordet då ”Kud Shua” och inte alls får med ”Ö”:et?

Men troligtvis så ligger väl tanken på att det skall vara engelska stavningsregler bakom det hela, tänk istället om svenskan hade varit det dominerande falangspråket, ja då hade väl stavningen varit något av följande goa exempel på hederlig svensk stavning; Ban Götjöa”, eller varför inte ”Ban Gökjöa” eller ”Ban Gököa”.. tje-ljudet finns ju i olika former i svenskan typ; tjänare, kjol, kök,,,,,

Om franskan hade varit dominerande, så vete fasen hur det stavas gillar inte fransmän överhuvudtaget, och tycker därför att deras språk är ett fjantspråk!!. Så jag låter mig nöja med svenska och engelska. Tillräckligt svårt ändå!Vi har ju dessutom Jesus lärjungar som på svenska skall heta Petrus, Andreas, Jacob, Johannes, Filippos,Bartolomaios, Matteus, Thomas, Simon, Judas, plus några till... Men då visar det sig att dessa killar heter på engelska; Peter, James, John, Andrew, Philip, Thomas, Bartholomew, Matthew,  Simon, Thaddaeus and Judas.

I andamon så ser vi att endast Simon och Thomas heter detsamma på våra två språk. Varför är det så. Har alltid undrat över denna grej. Om en människa har ett namn, varför ändrar vi det på ett annat språk. Jag finner det vara ytterst respektlöst och arrogant att göra det.

En svensk får väl skärpa te sig och kalla människan vid hans riktiga ursprungliga namn och det gäller ju engelska också liksom alla språk. Heter man Andreas så inte fan skall någon kalla honom för Andrew.

Till ytterligare förvisso, så var inte ett endaste av dessa namn korrekt för den delen heller. I Israel på den tiden, så snackade Israelerna hebreiska, och grabbarna hade hebreiska namn förstås, inte fan hette dom Thomas och Andreas. I den engelska versionen så finns det 3 språk representerade; engelska för James och de övriga, grekiska för Bartholomaios, och latin för Jesus...

I den svenska versionen, så finns där också olika språk inbakade i de olika namnformerna; Latin, grekiska och engelska. Men den grejen faller väl under samma scam som avbilden av Jesus med sina blå ögon och blonda vackra hårsvall.... Säg den hebre´ som var blåögd och blond....

Så hav tålamod med våra thailändska vänner i statsförvaltningen, det är inte lätt att vara okunnig angående sin omvärld skall man veta!!! Men man tävlar ju tydligtvis i gott sällskap om man skall ta till sig det jag skrivit ovan!!

Handskak

Chaiyaphum MMCXXXI, Thailand

8 maj 2015

83,5 kilo - 82,7 kilo (32 km) 96 minuter - 1.194 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 4.034 (uppåt)
Pengar låter dig inte köpa lycka,
men dom låter dig I alla fall välja
vilken typ av misär som du vill leva i!!

Dagen började med som vanligt att jag kollade mailen, och till sist så kollade jag skräpkorgen. Naturligtvis så låg där ett mail, detta så klart ifrån den hedervärde Rasheem Hinga. Hans ambitioner säger han, är att investera typ 20 miljoner USA dollar borta i America, och vilken tur då. Han lyckades med att finna mig i ” World Trade Center Chambers of Commerce directory of my country”.

OK, så klart alla normalt människor fattar att detta är en scam, men jag undrar hur många korkade eller lättlurade människor finns det egentligen på denna jord. Alla dessa scam-mail kommer ju i dussintals vareviga dag året runt. Så nog måste det löna sig att bedriva denna verksamhet.

Men nu då till min undran! Om ALLA VI som fick detta mail, svarade denne tölp, kan ni tänka Er vilket jäkla jobb han skulle få i sin inkorg, och börja läsa alla dessa mail ifrån i hans tycke ”nya kunder”... Hahahaha vilket helvete.. Så jag föreslår alla. Läs mailen, svara på dom, skriv vad ni vill, och sänd iväg mailet.... DÅ får ni Er hämnd, i alla fall en liten hämnd vill jag lova!!

Just för skojs skull så får ni härmed detta scam-mail i sin helhet.....Kan ju vara kul för de av Er som inte har en aning vad jag pratar om, och glöm inte, efter ni sänt iväg mailet till scammaren, blockera honom sedan, så slipper ni se hans mail något mera, men ändå vis av att ni skadat denne tölp;

Från:    Rasheed Hinga (info@technosoft.co.zm)
Skickat:   den 6 maj 2015 02:18:39
Till:   
Dear Friend,

Haven found you listed in the World Trade Center Chambers of Commerce directory of my country, I find it pleasurable to offer you my partnership in business, for which purpose I have tried to call your telephone number several times but it seems disconnected or changed, I only pray at this time that your address is still valid.

I am contacting you regarding a brief for the Investment of Twenty Million US Dollars in your country, as I am presently interested in investing in your country, but haven never done business in your country before. I find it imperative to solicit for a partnership.

Hence upon receipt of this letter, I implore you to kindly respond and let me know how possible it is to work with you in mutual partnership under the conditions that,

1. My fund is held in securely.
2. I am is willing to invest immediately.
3. I will pay you a commission of 30% of the investment for logistics and protocols.
4. I desire absolute confidentiality in the handling and management of this brief

I must draw your attention to the fact that I have kept the information's herein this letter stated brief; as I do not know if you will receive this letter and or what your response will be, If you do have the interest and the capability to partner with me under the above stated conditionality, I will appreciate your response sent back to me by email or call.

I will appreciate that you include a brief profile of your self and your company for me to better appreciate your personality. I look forward to your response and our partnership.Have a nice day.

Sincerely Yours
Rasheed Hing

Jag tyckte detta var så skoj, så jag gjorde som jag predikade då, jag skrev följande svar och mailade till vår eminente arab-scammare;

Hello!

Thanks Rasheem for your nice mail. Looking good, I think I can help you with this....
Contact me plse..

Best Regards

Så med det så var denna dag över, och hoppas man kan glömma detta nu!! Roligare kapitel imorgon verkar det som!!!

Handskak

Chaiyaphum MMCXXX (2.130), Thailand

7 maj 2015

83,5 kilo -

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,983 (uppåt)
Drick aldrig nerströms från hjorden!!

När vi ända är inne på mat, jag har lagt märke till en oroande sak faktiskt, jag vet inte hur det är med Er, och Era fullständigt perfekta äktenskap, och förhållanden. Men vi var ute och körde för ett tag sedan, och Yongyut brukar ju alltid vilja ha käk med sig i bilen, och hon vill alltid att vi skall spara pengar tydligtvis genom att äta medans jag kör. Tydligen en liten terapi-grej för henne som visar att hon ”take care”!!

Jag uppskattar hennes omtanke, och hennes vilja att bidraga genom att vara lite småsnål i vissa situationer. Nu i alla fall denna gång, medans jag körde, så råkade jag tänka på en sak som jag inte tänkt på tidigare alls. Yongan, nu efter 7 år borde ju ha blivit något lite ”bättre” på att mata mig medans jag kör, tycker man.

Men det verkar istället gå åt det andra hållet. Nästan så man misstänker att hon inte lägger sin själ i det längre! Förut så var det perfekta småbitar, med en nypa knåde-ris, och en kycklingbit eller grisköttsbit på topp av det, och så pang in i munnen, och alla var glada!!! Nu känns det mer som att det kommer en oengagerad stor matbit, och blir intryck i munnen.

Hon tittar knappt, siktar dåligt,,, och ibland hamnar matbiten på nästippen innan den dansar in i käften. Så med detta dåliga matande, så var jag ju tvungen att ta blicken ifrån trafiken, och kolla in så maten hamnade i rätt kroppsdel, inte bra alls!! Jag tittade åt Yongans håll, och hon tittade inte ens, bara räckte fram matbiten.... Lite oroande faktiskt... Är detta verket av 7 års förhållande och 6 års äktenskap?

Hur kommer det då att se ut när vi varit gifta i 15 år, slänger hon maten till mig då tro.. riktigt oroväckande....hahaha!! Oj då vad man saknar den gamla tiden, när frun gjorde fina ”bollar” av maten, sträckte sig över sätet, och kärleksfullt stoppade in maten i munnen. Jag behövde inte ens anstränga en muskel för att bli mätt. Om man råkade få lite mat på läppen eller kinden, så nog var servetten och Yongyut där, och kärleksfullt torkade hon bort den!!

Jag undrar hur andra har det? Kanske andra har det likadant, eller kanske dom har det mycket sämre, kanske dom har fruar som hellre leker på Facebook än leker i sängen med sex??? Jag kanske skall vara tacksam, de som aldrig säger nåt, kanske har det skittråkigt!! Men visst var man lycklig varje gång som en liten frukt som typ; Lumyai och/eller Lychee passerade ratten innan dom dansade in i munnen på en själv!! Igår kväll vid 21.30 tiden, så gick jag ut en liten tur I trädgården. Jag råkade då få se runt ljuset, som nån glömt att släcka på baksidan, att där var fullständigt överproppat med flygande insekter med vingar. Det fullständigt svärmade av flygande insekter, och där var proppfullt på diskbänken med insekter, som kröp där, och också MÄNGDER som var stendöda verkade det som!!

Jag behövde inte fråga Yongan denna gång, jag visste vad som var på gång. Termiterna svärmade... En termit-drottning eller flera termit-drottningar fick för sig att sätta bo, och ville då skapa lite oreda i naturen. Alla termiterna vill ju gärna vara ihop med en drottning, och göra tjänst, så det var lite villervalla minst sagt.Man letar nu boplats så frenetiskt, så man tror inte att det är sant. I vårt moderna hus så funkar det ganska bra, och vi har inte haft problem inomhus. Men jag har hört ifrån flera andra falanger som bor i lite mer thai-aktiga hus, som inte är så täta som mitt, att termiterna riktigt klämmer sig in i den allra minsta springa, och dom fyller rum efter rum i hemmen, och dom är otroligt jobbiga att få iväg p.gr.a. det enorma antalet...

Men varför oroa sig så mycket egentligen. Detta svärmande lär hända 1 endaste gång om året sägs det, och då under en endaste dag.... Men det roliga i detta är att det sker så sällan, men det tråkiga är att det gäller inte alla termiter, bara just den stacken dom kommit ifrån....

Det finns tusentals stackar med termiter runt omkring i närområdet, så med oflyt och om man inte fixar det, så kan det bli ett stort antal svärmningar under ett år..... Men men det är nog inte så illa tror jag själv. Det verkar vara runt den varma årstiden som dessa svärmningar sker.

Men assimilera sig, anpassa sig är kanske vad vi skall göra. Thai brukar vid dessa enstaka kvällar och nätter, istället för att bara döda, så tar dom fram borsten, sopar upp termiterna, hystar dom i stekpannan med olja, och äter detta krispiga protein, under allmänt hmmm;ande och ”arroy;ande”....

Handskak

Chaiyaphum MMCXXIX, Thailand

6 maj 2015

83,6 kilo - 82,3 kilo (36 km) 123 minuter - 1.530 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,939Politisk korrekthet är tyranni med gott uppförande

Ämnet är uttjatat som fasen, jag vet!! Men idag så började det trögt för mig på min cykeltur, inget ovanligt i och för sig, jag brukar kunna cykla bort den sletenheten efter 1 dryg mil. Men  denna gång så kändes det segare och segare och jag började lite så smått att dra paralleller med hur jag hade det 2012/2013 innan  jag åkte till Sverige. Det var ju saltbrist och till slut så var jag ju fullständigt inne på att sockret mitt var alldeles för högt!!

Jag stannade efter 21 km vid ett ”vattenhål” där, och fyllde på, och tog vatten över huvudet för att kyla ner det hela, och sedan gick jag till matstället rakt över gatan och  fick lite ”Göa utav dom (salt alltså). Jag slickade girigt i mig saltet på samma sättt som när man dricker Tequila...

Rastade mig i styvt 10 hela minuter och sedan iväg igen....Och efter ytterligare 2 km ungefär, så kändes det som vanligt igen. Och jag cyklade hem utan större prut. Hemma så kollade jag sockret, och jag hade rusat upp i 10,5 visade mätaren, visserligen så hade jag precis när jag kommit hem dragit i mig en hel god mogen gul mango, vilket kanske gjorde sockernivån så hög kanske!!

Men avslutningsvis, min svaghet idag, det kan också bero på att det fortsättningsvis är så jäkla varmt, det är ingen  hejd på det, och enda skyddet man har, är att sätta på A/C;n i arbets-rummet och stanna där... Här finns inget hav att mysa i.

Går jag in i duschen, så finns det inget kallvatten. Endast i december så finns det naturlig kallt vatten  kranarna här skall ni veta!! I bilarna, om man fryser i december av någon anledning, så finns det ingen värme att tillgå.... Bilarna har kall-läge (A/C) och vattenkranarna har endast av och på, INTE rött eller blått (varmt kallt).

Känns som om det är en massa tjöt här nu bland gubbsen om hur mycket deras fruar föder och göder gubbarna. Dom gnäller, men det är ju gnäll där dom försöker att skryta lite grand, ja ni vet... – ”min fru ger mig så mycket mat, så det är hemskt”..Det betyder ju inte att det är hemskt, utan det betyder ju att frun är kanonbra, och ger gubben mat på bordet!!Men jag måste vara lite ärlig när jag nu spekulerar här nu på hemsidan. Jag köper inte fullt ut detta snack av gubbarna här. Vi pratar inte enbart om mat faktiskt, och att våra thaidamer göder oss. I allt för många fall som jag stöter på, så ser jag hur dessa män ser ut...Dom har magra ben, magra armar och en svullen slemmig mage.

Och man skall inte gömma huvudet i sanden.. den magen har ingenting med at frun göder sina män, den magen handlar om 2 saker enbart, och det är tror jag ÖL samt brist på motion!!! Så man skall nog akta sig för att helt bara rikta in sig på mat eller på ingen mat!! Vi blir ofta feta på ölen här nere i tristessens Thailand.

Tristess för många falangmän, som ingen hobby hade hemma i Sverige, och naturligtvis fortsätter i samma stil härnere också,,, sitta på arslet som en stugsittare och dricka öl, och låta magen växa nåt alldeles enormt, det är rent livsfarligt, och gör oss många många år äldre på direkten och dödsdagen närmar sig med stormsteg!!

Som ni ser på fotot, så finns det ju klara parametrar emellan tiden man varit gift härnere i Thailand, och hur mycket man ökar i vikt, om man nu inte som jag sköter motionen vill säga! Detta gäller ju inte i falang-land, där vi tappar fullständigt alla parametrar som existerar, då ju falang-tanterna inte anser att dom vill vara med längre i de traditionella rollerna i äktenskapet.

Jag fattar bara inte, när då falang-tanterna tycker att dom inte vill ställa upp, varför i helvete ställer vi män upp då? Varför inte bara skita i att bilda par med dessa kvinnor, låt dom vara ensamma, ligg bara med dom, och dumpa dom sedan,, Dom vill ju knappt längre ens föda barnen själva,,, utan det skall ”andra” göra... surrogatmammor kallas det visst!!....

Men vänta nu,,, det är ju precis det vi gör ju! Hurra för oss män, vi slår ju faktiskt tillbaka.... Vi flyttar ner, eller vi gifter oss som i våra fall, med thailändska kvinnor. Jag tycker att det är kanonbra, och det är kanonbra att vi slår tillbaka på det sättet som svider mest på falang-tanterna.

Vill dom inte ställa upp i ett schysst äktenskap, och inte ens föda barn själva, ja då blir dom bortvalda likt när vi tog ut lag på skolgården. Falang-tanterna blir valda absolut sist, och ligger absolut längst ner i näringskedjan... jaja det är priset dom får betala...

Handskak

Chaiyaphum MMCXXVIII, Thailand

5 maj 2015

82,9 kilo - 81,9 kilo (32 km) 115 minuter - 1.431 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs;3,929
Var inte så ödmjuk, så sattans fantastisk är du inte!!

Jag träffade en riktigt rolig kille häromdagen. Han var ifrån soliga Korsika, och han var något så ovanligt som en riktig korsikan som var mer europee´ än sydlänning, om ni fattar vad jag menar!! Han var riktigt rolig att lyssna på, och snacka det ville han. En annan är ju stundtals riktigt snacksalig, men här fick man ge sig och bara lyssna. Killen började då att berätta för mig;

Min vän, jag har ett riktigt hemskt liv. Kvinnorna är efter min kropp och efter mina pengar, dom lämnar mig aldrig ifred! Jag kan inte ens gå ut på en promenad, så är det alltid någon ladyboy som grabbar tag i min häck. Dessutom så verkar dessa goa stora Singha-flaskor helt ha försvunnit ifrån hyllorna!!

Folk bemöter mig med sina förvridna leenden, och dom sätter handflatorna mot varandra nära sin näsa, fattar inte varför? Vart har alla medium-stekta stekar tagit vägen nuförtiden? Min ring bränner på mitt finger efter allt detta förbannade ätande av Som Tam! Jag kan inte heller torka mig i arslet på toaletten med vanligt hederligt toapapper, utan får nöja med den där rump-pistolen istället!

I stort sett så har jag ett miserabelt liv här i Thailand, men som den masochist som jag är, så njuter jag av varje ögonblick!! Men varför inte. Många människor säljer precis allting i sitt hemland för att kunna komma hit och bo här! Och sedan så köper dom allting här. Efter ett par år, så börjar dom fundera på att sälja av allting här och åka tillbaka hem igen till falangland! Sedan där i falangland, så inser dom vad det är som dom kommit tillbaka hem till, och då vill dom återvända igen till Thailand!

Dom saknar sitt liv i Thailand. Nä i realiteten så finns det för mig inte en chans i helvetet att jag kan leva ett liv på Korsika som jag kan unna mig här, trots att jag bara tjänar hyggligt med pengar!! Så mitt val är att stanna här, leva mitt liv, vara nöjd med det, och lägga minnen, vänner och liv från den ”gamla” tiden i malpåse, och på hyllan där mina övriga fina gamla minnen stoltserar!!

Han tittade på mig precis som om ”varför säger du inget”, stövlade iväg, och man fick knappt en chans att ens säja hej då!! Ja det finns många goa gubbar som man möter, och denna var ett riktigt original, som var himla rolig att lyss till!!

Idag så drog jag och Yongyut iväg och kollade in denne Bills hus som dom hade lagt handpenning på, och skrivit kontrakt på redan. De har ju velat runt något alldeles speciellt, men till slut så fastnade dom (hon) för detta hus... Bill är som en löpsjuk Terrier, och kan inte ta ett endaste beslut, utan att titta på lilla fröken han är ihop med.

Så vi kom då till huset. Det låg typ 1 km ifrån absoluta centrum av Chaiyaphum stad, och det såg ganska schysst ut. De höll på och byggde Bills hus, och de höll på med att bygga totalt 11 st hus till, i en enda lång rad låg dom. Och Bills hus var nummer 3 bortifrån!  Vi gick in, och det såg trevligt ut, men kanske svårt att föreställa sig den färdiga produkten. Han hade alltså en tomt som var 1,5, meter på sidorna ifrån sin vägg sett. Och han hade 5 meter på baksidan.

Tittade han ut genom fönstret på vänstersidan av huset, så hade han en husvägg 3 meter bort, och tittade han ut på högersidan, så hade han en annan husvägg, också där 3 meter ifrån hans hus!! Jäkla utsikt, så jäkla korkat att köpa in sig på ett sådant skithus kände jag, utan att säga nåt... ännu!!

Tittade ut på baksidan, och frågade honom om varför det var så skräpigt på baksidan, jo dom höll på med att bygga en huslänga där också med lika många hus!!! VA frågade jag.... Skall du ha 3 sidor med husväggar som utsikt, och bara framsidan som du kan se något överhuvudtaget. Tänk om dom bygger framsidan också.... Ja det kanske inte är så bra... svarade han!!

Jag tittade på killen. Bill han såg ut som ett skadskjutet rådjur, så jag ville inte säga mer. Vi stack därifrån innan jag kanske sa för mycket taskigt med att att vara ärlig!! Körde ner 500 meter till ett annat område, där det stod 4 st identiska hus, och det var jättefina hus, nya och fina, det är allt jag kan säga, ty det var låst, men vi tittade in genom fönstret, och det såg fint ut...

Tänk va konstiga folk är egentligen... Köper en kåk då som i detta fallet för 2,800.000 baht, som är helt värdelöst. Och dessutom,, hur fan resonerar thailändare egentligen?? Fattar dom fasen inte hur korkat hela grejen är? Men det är väl antagligen risbönder, som sålt några värdefulla rai med land, och investerar i att bygga hus, och har ingen vana eller erfarenhet alls med nånting annat än risodling!

Handskak

Chaiyaphum MMCXXVII, Thailand

4 maj 2015

83,7 kilo - ( 0 km )

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,886
Hela problemet med världen,
är att dårar och fanatiker alltid är så säkra på sig själva,
och klokare människor är så fulla av tvivel

Idag var det boxningsmatch på TV, ganska mycket daglig reklam om denna match. Egentligen så har jag själv fullständigt tappat intresset för boxning sedan UFC dykit upp på arenan, och i TV-rutan. Fasen det är ju som skillnaden emellan fotboll och baseboll ju!

Kolla detta på TV, så kan man ju gå och skita emellan någon klappar till bollen med slagträet.. Helt oengagerande och ointressant tycker jag! Och skillnaden är likartad som sagt var då i jämförelse med den action som UFC bjuder på i jämförelse med sömngångar-sporten baseboll i USA!!

Ben, barägaren hade gått ut bl.a. på internet och i olika trådar, och bjudit in folk till sin bar för att vi alla skulle kunna kolla på TV;n och på denna boxningsmatch, mellan 2 jättar i den viktklassen, de hette för övrigt; Floyd Mayweather och Manny Pacquiao . Den förste gubben var ifrån USA, och var regerande mästare, medans utmanaren var ifrån Philippinerna förstod jag på suckarna ifrån ett par snyggingar som satt där i baren.

Det hela skulle börja kl. 09.00, så jag åkte ner och var där redan kl. 08.30 (falang-tid ni vet), tjötade lite, var ensam än så länge, men drog i mig 1 kaffe plus en bacon/ägg-macka till det! Till slut så kom det lite fler folk, och runt 09.30 efter en jäkla massa ceremonier och skit, så startade det en förmatch.

Och då kom även en förfrågan ifrån Ben om jag ville köpa in mig i en s.k. ”sweap-steak”, kostade bara 25 baht per lott. Man köpte alltså en lott på ett resultat i matchen. 12 ronder + 2 poängavgöranden var ju totalt 26 lotter x 25 baht = 650 baht.

Förmatchen varade naturligtvis i helt ointressanta 12 ronder, så jag hann ut, och scanna ett dokument, och maila till skatteverket i Malmö, så lite nöje gjorde man ju medans man väntade. Kl. 11.15 startade alltså den riktiga huvudmatchen, inte 09.00, jag hade köpt 4 st lotter, 2 av dom var i favör philippinen för vinst i 2,a eller 4:e ronden, och de 2 andra lotterna hade jag fått vinst för amrisen i 9;e eller poängvinst!

Ronderna gick, och det var precis lika jäkla tråkigt som jag mindes boxning, men nu var det enbart lotterna som gjorde det kul kände jag. Rond 2,4 och 9 avverkades, och bägge boxarna hoppade fortfarande omkring som besatta, och pucklade på varandra, jag fick riva 3 av mina 4 lotter, bara poängvinst för amrisen som sagt var, hade jag kvar.

Den rev jag dock i bitar i 10:e ronden när jag insåg att den lille ettrige philippinen hade varit mest aktiv, och hoppat omkring mest i ronderna, så jag såg ingen vinst alls, hur det än gick! Matchen gick tiden ut, och nu skulle domarna avgöra. Visst jag hade 1 av 2 lotter som kunde vinna detta, min lott var ju noterad på väggen i baren, så det var strunt-samma att jag rivit den lotten i bitar!!

Men jag insåg ju med en dåres envishet att jag skulle förlora detta, och snubbla på mållinjen. Domarna meddelade sitt beslut och amrisen hoppade av lycka, och det gjorde även falangen  ifrån Sverige, som  hade slagit varenda jävla amris, engelsman, och australiensare i baren som var närvarande... 650 kalla thaibaht i fickan, och sedan åkte jag hem kl. 12.12 på  lunchen..

Hem, ty vi skulle ju snart åka till Classe ifrån Ahlafors, som ju bosatt sig härnere, och som jag träffat ihop med LelleE när vi var ute och åkte moppe.... Kl. 14.00 skall vi vara där. Yongyut har jag påmint 10 ggr redan under de gångna dagarna. Ingen var hemma, jag ringde och hon var hemma i systerns hus, och svarade att hon var ledsen, hon hade glömt det hela. Inget nytt under solen i Thailand, dom är helt enkelt jävla ointresserade.

Har ett jäkla minne för allting annat, men skiter fullständigt i tider och sammankomster. Hon lovade att komma hem, och jag sitter fortfarande och väntar på hene 40 minuter senare, trots att det tar 10 minuter emellan husen. Jag ger henne 10 minuter till, sedan skiter jag i henne och åker själv. Jag rapporterar vidare efter jag/vi varit där!!

Yongyut hon kom i tid, duschade och så stack vi iväg. Jag fick ljuga 3 ggr för henne likt en av lärjungarna förnekade Jesus, så ljög jag tre ggr för Yongan, när hon satt där bak moppen och gnällde och gnölade över hur varmt det var i solen, och frågade hur långt det var kvar till Classes hem! 1 km sade jag, efter tag sade hon ”we go 2 km now”!! OK då sade jag 3 km... i – ”dont believe you”....  svarade hon.

Men jag lyckades hålla henne mentalt ”stången” de minuter det tog att köra dessa 15 km hem till Classe och hans fru. Vi kom dit, och det blev en kanongo pratstund med denna kille ifrån Göteborg, numera Ahlafors. Både han och hans fru är kanontrevliga, och kul att se att frun hans har adopterat mycket falanggrejor som kommer ifrån Classe!

Dom bjöd på nyinköpt griskött, som dom handlade på den lokala köttmarknaden kl. 04.00 i morse... tjocka rejäla bitar, hon hade gjort en egen thaimarinad, jättego, utan chilli-shit som tur var!! De bjöd också på en kanongo sallad doppad i äpple-vinäger, som smakade himmelskt gott. När vi sedan drack en kall Leo till detta, så vart man helnöjd, och livet kunde inte bli bättre.

Även denne kille behöver hjälp med VISA, och 90 dagars, körkort, och Gula husboken, men enär han faller under rubriken vänner, så blir det inga arvoden så klart!!! Vi bestämde dessutom innan vi for hem igen, att han och hon skall höra av sig när de skall till Chaiyaphum, nästa gång för matinköp, Classe vill också börja baka, men har inte lyckats finna någonting alls varken mjöl smör vinäger eller grädde, ja det mesta har han INTE funnit, får hjälpa honom med den grejen så klart!!

Handskak

Chaiyaphum MMCXXVI, Thailand

3 maj 2015

82,7 kilo - ( 0 km )

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,893
Moralisk harm är avundsjuka med en gloria

Jag fattar bara inte äldre människor, det är ett jäkla tjötande på dom hela tiden, och dom vill ta plats även när det inte finns någon sådan!! Fattar inte äldre att deras tid är gången, och att det var dags för länge sedan att lämna plats för de yngre på arenan! Era gamla vägar och sätt att vara, att arbeta på, att uppföra Er, är fullständigt ute ju, fattar ni inte det?

Och nu skall vi unga ta hand om Er när ni blir gamla, varför då? Varför i herrans namn skall vi ödsla våra surt förvärvade pengar på Er gamla, ni är ju bara ballast ju!! Var finns rättvisan i detta? Nä det finns inget värre än att på en arbetsplats ha en chef som är gammal. Den chefen fattar inte hur man skall uppföra sig mot de yngre ju!

Jag tycker att det är hel-löjligt att ”kräva” av oss yngre att vi skall stå i någon slags jäkla givakt i respekt för de äldre, för cheferna.... Och vad är sedan den grejen med att lämna plats på buss, tåg eller spårvagn för de äldre? Det är ju vi yngre som arbetar som är trötta! Inte de äldre som bara har matat duvorna hela dagarna. Nä de kan gott stå upp tycker jag!!

Varför skall vi unga visa respekt, löjligt tycker jag. Vi unga får ingen respekt av de äldre känner jag. Nä äldre människor som har Moonriver som favvo-låt, och Beatles som idoler, är gamla stutar som tjänat ut sin roll i samhället, och inte bör ”räknas” längre! Jag hatar när dessa äldre kräver saker av oss unga... Vi skall kunna räkna i huvudet.... Vi ska kuna stava..... Vi skall kunna sätta ihop meningar med korrekt svenska.... och vi skall kunna uppföra oss..
.
Vad är det för trams, bara för att dom var uppfostrade på det sättet, behöver ju inte betyda att det är det bästa sättet. Man skall ge barn, och man skall ge unga, friheten att kunna utvecklas själva.. lärdomar kommer med åren, och genom egna misstag... Man kan inte pränta in lärdomar hos folk, som inte vill lära sig ifrån äldre människor....

Jag fattar inte hur vissa människor tycker att det är roligt och intressant att umgås med äldre. Helst så vill jag inte se dom överhuvudtaget. Jag bara mår illa när jag tänker på att jag själv en dag, kommer att bli sådan! Att jag en dag skall bli tvungen att behöva lyssna på tusentals andra yngre som är precis likadana som jag är nu!

Jag riktigt hatar bara tanken på att jag skall behöva, när jag blir äldre, behöva försvara min bara existens, mot alla de yngre som ser mig över axeln, och ner på de äldre. Att behöva förklara för nästa generation att vi äldre faktiskt redan har betalt in skatter till våra egna pensioner, och till vårt välfärdssystem, som ju inkluderar alla människor i vårt samhälle.

Att försvara mot de yngre att vi äldre har arbetat hela vårt liv, plus lite till, för att bygga upp ett samhälle som skall vara bra för oss svenskar. Ett samhälle som vi skall vara stolta över, och som vi skall försvara mot alla utomstående, som vill komma in och utnyttja oss!

Nä det räcker nu, jag är bäst, störst, vacker och i full blom i mitt liv. Varför skall jag anpassa mig? Anpassning är ett förlegat ord, det finns inte längre. Var och en är unik, vi alla är unika faktiskt. Ja det blir en jäkla massa unika det, så till slut så kanske man inte är så unik då!! Varför skall man behöva arbeta så mycket.

Jag röstar för 30 timmars vecka, eller varför inte att man jobbar varrannan dag, typ tisdag och  torsdag. Måndag är man för trött p.gr.a. helgen, och fredag så är ju det dagen före helgen, och då vill man ju vara ledig!!

Tänk va lätt livet kan vara om man slapp alla måsten.... Nä bort med alla gamla sletna rynkiga gubbar och kärringar!!! När jag blir 42 så skall jag ta livet av mig!!!

Hans Christian, 22 år....

Handskak


Chaiyaphum MMCXXV, Thailand

2 maj 2015

82,9 kilo - 81,6 kilo (43 km ) 144 minuter - 1.792 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,929
Slösa inte ord på folk som förtjänar din tystnad.
Stundtals så är det mest kraftfulla du kan göra, är ingenting!!

Telefonen ringde onsdags kväll, det var Bill, den nyfunne killen som ju hade den unga tösen som verkade ha ”byxorna” i familjen. Ja jag har redan berättat om dom tillräckligt känns det som! Bill berättade för mig att dom hade varit på 2 banker under onsdagen.

Dels då Bangkok Bank och anledningen var helt enkelt att Bill oerfaren som han är, och som de flesta amrisar är vad det gäller internationella överföringar. Hade med sig en cashier check (bankcheck-amerikansk)! Och ville casha in den plus öppna ett konto!!

Och inte är det så konstigt att dom är oerfarna, då ju den amerikanska regeringen nästan stoppar utförsel av pengar utan speciella tillstånd. Amrisarna får föra ut USD. 3.000:- vilket motsvarar runt 96,300 baht. Vi i Sverige har ju inte riktigt de begränsningarna, men t.ex. om vi vill flyga under den svenska statsmaktens ”radar” så är ju vår gräns SEK; 150.000:- vilket gör att banken ifråga slipper rapportera överföringen till riksbanken.... Och den summan motsvarar ju 570.000 baht.

Så när jag berättar om att dom faktiskt inte är så ”fria” som dom alltid tjötar om därborta. Dom e fria som örnen, dessa ”fria” män med sina skjutvapen, och har rätt tydligen att peppra folk som går in på deras mark olovandes. Så FRIA USA är långt långt ifrån friare än typ Sverige är... Men säg detta till en amerikan, hahahahaha, snacka om att ha huvudet djupt nerstucket i sanden!!

Så de hade gått in på banken, de pratade absolut noll engelska, så hans lilla flickvän fick prata med banken, det krävdes det ena pappret och dokumentet efter det andra, och efter 2.5 timmar av pappers-fipplande och ren jäkla väntan, så gick bankens anställde till ett annat rum, chefens rum tydligen, kom snabbt kom ut igen, avfärdade Bill, och sade att dom inte ville ge honom ett bankkonto, han var ju falang!!

Sade jag att checken som han  skulle deponera var på USD 50.000:- vilket är cirka 1.6 miljoner baht PLUS hans pension som kommer in på kontot VARJE månad är runt 73.000 baht... Vi snackar här om pengar som säkert ligger 7 ggr högre per månad än vad genomsnitts-thaien tjänar! Men det räcker inte här i thais lilla privata motvilja emot utlänningar!

Så dom stövlade ut lagom förbannade, travade vidare till Kasikorn Bank med sin fina gröna färg. Kom in, mottogs, och de satt där nästan i 4 timmar berättade Bill!! De krävde papper efter papper, de frågade ett tusen frågor, och till slut så kunde dom välvilligt tänka sig villiga att ta emot bankchecken,, om allt OK kreditera hans konto efter 45 dagar, emot en bankavgift på 10% av beloppet på bankchecken.

Bill höll på att flyga i taket av förvåning och av lite ilska över de metoder som dessa banker håller på med.10% är lika med USD 5.000:- vilket är runt 160.000 baht... Secka jävlar. Allt detta skedde medans Bills lilla flickvän tydligen  säger till Bill att han skall acceptera, och att det är vad banken vill ha!

Bill "tog på sig byxorna", reste sig, och sade adjö! Inte fan ville han ge bort pengar på det sättet!! Ja ni kan ju tänka Er hur mycket pengar totalt sett som Thailand som nation scammar av alla utlänningar, det verkar fan inte finns skamkänslor hos detta folk ju!

När han berättat färdigt, så sade jag till honom att komma till mig imorgon bitti kl. 09.00, så sticker vi ner till min bank Khrung Thai Bank, jag har ju en ”kontakt” där. Så nästa morgon kl. 09.00 så kom Bill och hans fästmö hit hem, och vi stack ner till banken. Jag fann min kontakt (Maaeo), och hon började direkt med att processa amrisens önskemål om ett nytt eget konto, plus inlösen av hans bankcheck på USD 50.000:- .

Efter kanske 15 minuter när det mesta flöt på, så frågade jag Maaeo om jag kunde sticka hem, behövde hon mig nåt. No problem sade hon och jag lämnade Bill och fästmön ensamma. För att göra det hela kort, så knackade det på dörren här hemma kl. Halvfem cirka, utanför stod Bill och fästmön med ett gäng gula mangos, och stora grin i fejjan, och gav mig ett stort; THANK YOU!!

Allt var OK ,och alla var glada och lyckliga. Khrung Thai bank garanterade maximalt 30 dagars karantän på checken, men sade att oftast tar det runt 20-21 dagar att få OK och medel ifrån USA, så dom kan kreditera hans konto!!

Dan bad mig över på en kopp kaffe den kvällen, och jag berättade om händelsen. Han sade till mig; Men varför tog du inte betalt. Nä sade jag, känns lite visset jag nämnde ju inget om betalning innan, så vill inget säga efteråt. Men sade Dan, detta är ju dit jobb, och det tar en massa tid i anspråk för dig att hjälpa folk, och all den tid det tagit att lära sig saker för dig, sånt skall du ta betalt för tycker jag!!

OK sade jag, kommer han tillbaka som han sade, och vill ha hjälp med husboken och thaikörkortet, så skall jag säga till honom och be om betalning!! Ja för sjutton gör det, hanterar man miljontals med baht, så kan man gott betala lite grand till dig för allt ditt besvär, avslutade Dan!!!

Handskak

Chaiyaphum MMCXXIV, Thailand

1 maj 2015

82,9 kilo - 82,2 kilo (25 km) 83 minuter - 1.033 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,929
Så snart som ditt förflutna har lärt dig allting som du behöver veta,
ta ett djupt andetag, och släpp taget!!!

Du vet, tiden har en förmåga att snabbt försvinna, men fångar dig i ditt nästan ovetande tillstånd om hur åren bara försvinner!! Det känns som om det var igår som jag var ung, nygift och startade mitt liv med min första fru! Men på samma gång så känns det faktiskt också som eoner sedan som detta hände! Och jag funderar, vart tog alla åren vägen egentligen!

Jag vet att jag har levt alla dessa år, jag vet att jag har gjort de saker som jag tyckt om att göra, och jag vet att jag har fått gjort en hel massa saker i mitt liv. Jag har ögonblicksbilder i skallen på situationer jag varit i, och hur det var på den tiden för länge sedan, med alla mina förhoppningar, och alla mina framtidsdrömmar!MEN nu plötsligt så står man på utslagsplatsen vid de sista 6 hålen, och man är ändå lika förvånad, man undrar? Hur kunde jag hamna här så himla snabb? Vart försvann alla dessa år? Vart tog min ungdom vägen? Jösses, det var ju bara som ”igår” som man lyssnade på Lovin Spoonful, The Kinks eller Kim Larsen!

Jag kom nog allt ihåg bra när äldre människor passerade i ens liv, och man tänkte att dom var så himla gamla, så mig gjorde det inget, Jag var ju bara i början av den andra tredjedelen i mitt liv! Jag kunde inte ens bry min hjärna och tänka så långt fram.Man var alldeles för upptagen med nuet och sig själv!

Men det är nu som mina egna vänner är pensionerade och grå, dom rör sig sakta, och jag ser en äldre person nu istället, skrämmande upptäckt stundtals!! Vissa av dessa är i bättre konditoon än vad jag är, medans vissa andra är i betydligt sämre skick! Men jag ser allt skillnaden. Nisse var rask, intensiv, svarthårig, en go kompis, och vi hade skitskoj, totalt obekymrade om framtiden. Fan vi levde ju framtiden (trodde vi i alla fall)!!Nu ser jag mina kamrater, och vi är ju ”dom” som vi såg när vi var unga! En hemsk upptäckt! Ett fall av att vara fångad i en annans kropp känns det som. Hjärna som en tjugoåring, och kropp som en 60;åring, hur kul är det på en skala då? Detta trodde vi aldrig någonsin skulle kunna hända oss! Vi var unga och oslagbara, så var det!!

Varje dag nu, så är det stora målet att klara av att kunna ta en dusch. Att få ta sig en ”lutare”, är inte längre ett gött ögonblick i soffan, det är något helt tvunget om man skall orka genom dagen! Och slippa falla i sömn i dom mest konstiga situationer!!

Så nu träder jag in i den sista tredjedelen i mitt liv! Och jag är helt oförberedd på alla värkar och smärtor, förlust av styrka, och förmåga att kunna göra alla de saker som man alltid tog för givet tidigare! Och nu inte längre kan göra de saker som man missade att göra tidigare!

Men jag vet åtminstone att jag är på de sista 6 hålen, men jag vet inte ens om jag kommer  i “mål”, till 18;e!! Jag vet dock att när det är över, så är det över här på denna jord! Jag inbillar mig inte en massa trösterikt trams, som typ ”nu startar det nya äventyret med Gud och mig”!

Visst kan man stundtals känna lite ånger, att man inte mer intensivt ägnade sig åt att göra de saker som man drömde om. Kan egentligen bara trösta mig i detta läget med att de drömmarna mestadels handlade om pengar och karriär. Vilket man ju ganska snabbt upptäckte inte hade det djup, som man själv ville att det skulle handla om!! Men just de tankarna, det är ju exakt vad livet handlar om. Man tar beslut, och man agerar, och kontentan blir då ETT LEVT  LIV!!

Så om du själv inte ännu är inne på de sista 6 hålen i ditt liv, så låt mig påminna dig, du kommer att vara där fortare än du någonsin vill veta! Hur mycket du än försöker hejda tankarna genom att vara taskig och nonchalant emot äldre människor, så rusar din egna tid fram i överljudsfart, och snart så står du där med en finnig tonårig son därhemma, som rynkar på näsan över vilken bedrövlig musik-smak du har, och hur jäkla mesig du är som människa!

Det är DÅ skall du veta, som du redan passerat GÅ, och inträder i fas 2 på hål nr. 6-12, och du är ”bara” 35 år gammal! Rapp i skallen, och tränar som en vettvilling! Din utförsbacke finns där, och du glider allt fortare nerför densamma. Det är bara det, att du är för jäkla blind att ens märka det!!

Så ett tips min käre 35;åring... har du saker som du vill göra. Se för fan till att göra dom snabbt, annars sitter du fortare än kvickt i exakt samma sits som jag själv gör idag!! Så kan du göra den grejen idag, gör det!! Vänta inte, du vet inte ens om du når fram till hål 13, och den sista tredje;delen.Det finns ingen mängd löften i livet, de facto det finns bara ett enda löfte i livet, och det är att du kommer att erfara smärta. Inga andra löften finns till dig att trösta dig med! Så säg de saker till dina kära och vänner innan det är försent. Livet är en gåva till dig! Hur du lever ditt liv är en gåva till dom som känner dig!

Slutligen begrunda detta;
-   Dina barn kommer att vara som du, men barnbarnen blir perfekta!
-   Att gå ut är kanon, men komma hem är bättre!!
-   Du glömmer namn, men det är ok för andra glömmer att dom ens känner dig!
-   Du sover bättre i trädgården i en solstol med TV;n påslagen, än i din egna säng på
    natten!
-   Du saknar de gamla goda tiderna när maskinerna enbart hade en on och en
    off;knapp!
-   Du kommer att använda mer 3-bokstavs-ord typ; Vad, vem, Var, hur, vaa, nej,
-   Det som tidigare var fräknar är nu leverfläckar!!
-   Alla jävlar viskar ju!!

Men gammal är bra I många sammanhang; gamla låtar, gammal sprit, gamla långfilmer, och bäst av allt; gamla vänner!! Så lev väl gamle vän. Det är inte vad du har samlat på dig under ditt liv, utan det handlar mer om vad du har delat med dig som betyder mer!! Så idag är det äldsta som jag någonsin varit, men ändå det yngsta som jag någonsin kommer att bli!

Handskak