83,1 kilo (33 km) 105 minuter - 1.306 kalorier

GTG Shipping, Thailand

Transport av Ert bohag/flyttsaker till Thailand? Kontakta mig på min mail här; chaiyaphum@glegolo.com

Skeppa styckegods pallar, eller hel containerlast. Välkomna med Era förfrågningar

Läs gärna följande artiklar om transporter skrivna av mig, klicka på forum Sawatdee eller direkt här på hemsidan, under menyn upptill, Transport och flytt!

Chaiyaphum MMCCXV, Thailand

31 juli 2015

83,2 kilo -

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 4,015  (neråt)
När du har eliminerat det omöjliga,
vad som sedan återstår,
hur obekvämt det än är, måste vara sanningen!!

Fots. Från förra kapitlet... Jag talade om för henne, att jag hade lovat att ta hand om henne, och vårt kanske kommande barn för all framtid. Och att jag hade jobbat i hela mitt liv, och sparat hela mitt liv, för denna stund i mit liv. Jag vill INTE ge bort allt detta till människor, som kan försörja sig själva i stort sett. Jag skulle aldrig göra det, och ser det som ganska dumt att göra det.

Om din mamma, fortsatte jag, skulle behöva laga tänder eller gå till en  läkare, och inga stålar finns, så klart att vi skall hjälpa till. Men då skall det ske efter ett gemensamt beslut, där du och jag bestämmer ihop hur vi skall göra... Om t.ex. din farsas bil skulle paja, och det saknas stålar, visst vi kan hjälpa, men samma där,,, gemensamt beslut.

Inser jag och märker jag att dom har dåligt ställt p.gr.a. att dom är lata, och hellre sitter och dricker och sover dagarna i ända, då får dom inte en thaibaht utav oss, det lovar jag dig. Alla i min familj, och alla i vår förlängda familj skall arbeta och göra rätt för sig. Jag vet faktiskt inte hur mycket av allt detta som gick in, och förstods till fullo.Men eftersom detta snack upprepades gång efter gång under ett par år, så förstår min fru till 110% sedan länge, EXAKT hur jag vill ha det, och hon har faktiskt lärt sig att tycka samma. Men dessa små problem vi hade med modern och fadern i början, är nu borta, bägge är döda. Bara brodern (som försvann) fanns kvar, plus några syskon som jag får prata om senare.

Så alla ni med problem, glöm aldrig att prata, Er kvinna vill INTE prata, det ligger varken i deras natur eller kultur att lägga korten på bordet, så det är ni killar och gubbar som får dra det tunga lasset att sätta regler, och se till varje dag att dessa efterlevs. Ty Er kvinna har det inte alls lätt. Hon gör ett kanonjobb med Er familj, bättre kan man inte ha det.

Och hon tjötar gärna emot Er gubbar utan problem. MEN glöm aldrig, hon tjötar ALDRIG emot familjen, glöm det... Så vi falanger måste ha lite koll på läget, och vi måste under hela vårt liv som gifta i ett blandäktenskap, se till att underlätta för våra fantastiska fruar, och inte låta dom stackarna få skit för oss falangers skull!! Och med detta så vart mailet slut, och Erik tog adjö!! Men han kommer säkert tillbaka med mer öden och äventyr....

Igår under min cykeltur, så hamnade jag hemma hos Classe (igen) för en snabb kaffe och vatten. Bland andra saker, så berättade jag att jag hade en pannkaksnoja just nu, och skulle nog fixa sådana till middag. Ja sade Classe, jag kommer ihåg hemifrån bl.a. på midsommar-afton. Då var min specialitet att göra ”pannkakstårta”....

Ja vad är det då..? Jo du gräddar dina pannkakor som vanligt, lägger dom på en snygg fin hög, och emellan pannkakorna så tar du sylt och kanske socker, och så staplar du på till lämplig höjd, och därupe på toppen, så brukar jag lägga grädde och jordgubbar, och hej och hå, allt klart, och publiken jublar.Så i går till middag under Namkaengs jubel så blev det pannkakstårta, och t.om Yongyut var lite tårögd (väldigt överdrivet förstås), men även  hon hög-gillade denna tårta. Jag blev tvungen att avsätta ¼ av tårtan till hennes morsa, svärmodern alltså. Jag vet ju att hon gillar mina köksprylar, så det var inga problem. Jag åt och var proppmätt hela kvällen, Vart kanongott. Skall garanterat göra om detta många gånger!!

Läste idag att Idealens pensionärs-paradis i Thailand, alltså Hua Hin, ligger på 7:e plats på listan över bästa städer att pensionera sig i!! Nummer 1 ansågs Algarve, Portugal vara. På 2;a plats kom Puerto Vallarta, Mexico, vad nu detta är för nåt!! Sedan kom orter som Bayo i Belize, Languedoc i Frankrike, Abruzzo i Italien, Medellin i Colombia, Sedan kom Hua Hin och därefter Chiang Mai!!

Det verkade som om man värderade säkerhet och sjukvård och sådana saker ganska mycket, så hur en ort i Thailand överhuvudtaget kan hamna på en sådan här lista är ganska underligt i mitt tycke!! Men listan kanske mer är baserad på amerikanska tyckanden och göranden än Europeiska, annars hade den listan garanterat sett annorlunda ut. Jag menar, jag bor i Thailand, men anse att Thailand skulle vara bland världens bästa länder att pensionera sig är ju sjukt konstigt.Eller?

Jag bor här enbart för att min familj bor här, inte fan bor jag här för vädret, det kan jag finna annorstädes, inte fan för den fina kron-kursen, det kan jag finna annorstädes, och fan inte för de fina stränderna, dessa kan jag finna på andra platser. Men förekomsten av dessa dö-ställen i Sydamerika på denna lista visar j ganska klart att amerikanarna nog ligger bakom det mesta av röstandet....

Vem sjutton vill pensionera sig i Medellin??? Samma jäkla ställe där Knark-kartellen styr och ställer över hela samhällen med sitt Columbia-kokain..... Och lika illa lär det vara tydligen i Puerto Vallarta, Mexico, rena knarknästena. Så dessa listor är nog lite mysko.

Men kanske det är så, att olika stälen är bra för olika människor. Algarve, Portugal lär ju vara bra ur väder-synpunkt, sjuksidan av livet, och prisläget, så det kanske passar oss nordbor bäst!! Och sedan är det ju inte så himla långt hem för Er som gärna vill hem till ”mamma gata” varje år!!

Handskak

Chaiyaphum MMCCXIV, Thailand

30 juli 2015

84,1 kilo - 83,1 kilo (24 km) 87 minuter - 1.082 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 4,014 (neråt)
Ta inte livet för himla allvarligt,
ingen klarar sig ändå undan helskinnad!!

Erik hörde av sig igen via mailen, skulle allt vara kul att träffa den killen någon gång i framtiden. Han skrev följande nu om saker som han hade funderat över i sitt liv. Och speciellt om en sak, om detta med att man ofta stöter på lite olika viljor i ett blandäktenskap, både här i Thailand som i övriga världen. Han skrev.

Hejsan, tyckte det var kul att du ville publicera lite grand av det jag tyckte, och skrev senast. Och jag satt där hemma och läste på olika forum om hur folk har det, i förhållanden och äktenskap, liknande mitt egna, alltså blandäktenskap! Det verkar faktiskt som om nästan alla initialt har problem med att man identifierar ”familj” komplett annorlunda, och jag själv har också haft min skärv av det hela, skall jag erkänna!

Men jag tror att det kräves att man lär varandra att man bara har 1 mun MEN 2 öron, vilket innebär att man skall hålla käften dubbelt så länge som man skall prata. Då brukar det fungera bättre i ett förhållande. I alla fall företeelsen familj, som ni alla troligtvis redan vet och känner igen, betyder här nere för thai, ja faktiskt oftast utanför västvärlden detsamma, nämligen att i familjen så inkluderas så många som i vår kultur absolut inte tillhör den innersta kretsen i familjen.

I Thailand så är familj; dottern (min fru), hennes mamma och pappa, och systrar och bröder, och hennes kusiner, och naturligtvis om dom ännu lever gammelmormor och gammelmorfar, och gammelfarmor och gammelfarfar. Dessa har tillgång till ”kontakten” på min fru. Den ”kontakt” som dom kan sätta på, och stänga av helt, när det passar dom. Och speciellt döttrarna ligger pyrt till härnere,

Dom skall ta hand om allt och alla, annars är dom värdelösa döttrar. Sönerna är inte alls på samma planet, dessa herrar gör som dom vill oftast, och det anses ”normalt” tydligen i denna kultur. Så hur sjutton skall vi falanger få detta att fungera då tro? Ja jag kan ju bara tala om mina egna erfarenheter förstås, och dra mina egna slutsatser, ifrån andra förhållanden som jag stött på.

Men för mig så måste man antingen dra frun IFRÅN familjen rent geografiskt, då brukar det fungera ganska bra faktiskt. Bor man här runt 30-40 mil ifrån familjen, så blir det en helt annan sak, och frun kan mycket lättare koncentrera sig på det som JAG kallar för min familj, och hon slipper dom där jävla ”tumskruvarna”, som familjen älskar att sätta på kvinnorna här i detta landet.

ELLER så kan man göra som många gjort redan, och det är att aldrig bosätta sig i Thailand, och leva sitt liv i t.ex.vis Sverige. Då utvecklas thaikvinnan oerhört snabbt, till en grymt bra hustru, som enbart fokuserar på exakt samma bild av en familj som man själv har, alltså barn och make i första hand... Men nu skall jag prata om att det faktiskt går att få det att fungera bra även om man bor kvar i Thailand, och även om man bor nära familjen.

Redan när vi träffades, alltså i början av förhållandet, så hade vi många goa snack. I början så riktigt hatade hon detta med att öppet sitta och prata om dåliga saker, och jag fick vara oerhört noga med att väga mina ord i sammanhanget. Jag ville ju absolut inte att hon skulle känna sig ”attackerad” i sin egna kultur. Utan jag ville bara visa på att det finns andra vägar att gå, än den rent thailändska vägen, inne i den thailändska kulturen.

Jag kände redan ifrån start, att min frus största rädsla, var att om hon tog ställning för något som inte var allmänt vedertaget i Thailand sedan tusentals år, så skulle hon kanske bli bannad eller nåt sånt, vet inte riktigt. Men efter några samtal i lugna fina tonarter, och några goa halvsmarta argument, så sakta sakta, så började hon visa åtminstone små tendenser till att anpassa sig lite grand.

Mitt huvudsyfte med det hela, var att jag ville att hon och jag skulle se på företeelsen ”familj”, och tolka innebörden av det ordet, på exakt samma sätt. Jag ville att hon skulle inse att hennes ”familj” var i första hand; maken och hennes barn, och i andra hand så kom resten av de närmaste, och sist kom kusiner och sådant. Forts. Nästa kapitel....

Handskak

Chaiyaphum MMCCXIII, Thailand

29 juli 2015

84,2 kilo - 83,2 kilo (32 km) 105 minuter - 1.306 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 4,034 (uppåt)
Segern går alltid till den “spelare”,
som gör det näst sista misstaget!!

Många spekulationer och påståenden, om vadå? Jo om Thailands befolkning. Om varifrån dom kommer, Man spekulerar precis som om deras befolkning vore en homogen grupp, vilket dom naturligtvis inte alls är. Thailands befolkning består utav så många olika befolknings-grupper som det finns geografiska områden.

Denna saga om thais stolta förflutna har väl exakt samma bakgrund som det har för alla andra länder. Vi i Sverige lutar oss över våra egna sagor ifrån vikingatid, och vi är stolta över de erövringar vi gjorde på 1500 och 1600;a talets Europa. Vi alla tarvar ett förflutet med flaggan i topp, eller hur? Och gör man inte det så är man la kvinna eller lagd åt ”fel håll” kan tänkas!!

Så i Thailands fall då? Jo runt 1914 skrevs det, så hade dåvarande prinsen ett finger med i historie-beskrivningen, han ville förtvivlat hissa Thailands flagga till svindlande drömhöjder, och ge dom ett skriftligt högtflygande förflutet som alla i Thailand kunde samlas runt, och vara stolta över.Dessa människor med prinsen i spetsen, hade kommit över en kopia av nån bok som dåtidens språkforskare hade skrivit, och där man antydde att thailändska språket kunde ha sitt ursprung för flera tusen år sedan (5.000 år sedan) borta i bergskedjan Altai, se översta kartan om ni inte visste vad det ligger., (norra Kina)... Och prinsen satte sig då med sina rådgivare, och totade ihop en alldeles egen historie-beskrivning gällande Thailands "stolta" förflutna.

Thai blev invaderade av Kina då för flera tusen år sedan, och lämnade Altai-bergen, och sökte sig söderut, bodde där 2.000 år, och sedan blev dom invaderade återigen, och flyttade än mer söderut, in i nuvarande Siam (Thailand). Och detta är alltså deras stolta anor.Med detta, så visade man på att thai som folk alltid hade varit thai som ETT folk, och de hade slagits får att få en plats att bo på. Detta är ju rent och skärt skitsnack förstås, men det hindrade INTE att detta basuneras ut i skolorna (fortfarande)...

Dom gjorde en undersökning bland lite äldre skolungdomar här i landet, och frågade om dom kunde redogöra vad en ”thai” var för något? Och resultatet blev då; En person som pratar thai, är buddist, älskar nationen och kungen, en som har god moral, och är villig att offra sig för sitt land. Detta är ju exakt det som man lärt ut i de thailändska skolorna vareviga dag, och det blir ju på så sätt en självuppfyllande profetia.

Folket blir ju som man lärt dom... Och mest sitter ju detta struntprat inetsat hos fattigt folk, som inte har en susning om någonting utanför sin egna lilla by!! Allt detta fyller fortfarande en thailändare, och där har man  också svaret på varför thai tycker att dom är så överlägsna alla andra, och inte ens behöver bry sig om vad som händer, eller ens vad som finns, utanför deras egna gränser..

Men sanningen är  istället att för 5.000 år sedan så fanns det redan folk här runt Suvarnabhumi-området, Men man vet ju naturligtvis inte om detta är thais föregångare eller förfäder... För 4.000 år sedan så hade dessa urinvånare redan metallprylar, och var ganska civiliserade tydligen. Tiden gick, och runt tiden för starten av vår egna tideräkning, så bildades det en hel del små kungadömen i det som nu är Thailand.

Och efter 500;talet, så bildades det stora stater här nere, och nu antas det att den nuvarande nationen Thailands historia så sakterliga startades. Runt 100-1300;talen så fanns det, som idag kallas ”thailändare”, och det fanns nu ävenledes thai-skrifter, vilket inte hade funnits tidigare... För omkring 500; år sedan, så fanns kungadömet Ayutthaya, vilket också var ett stort stort center för internationell handel.

Människorna var nu thai. Efter detta kom andra kungadömen, sedan kom Siam, och till sist kom Thailand. Men ingenting är så enkelt som det synes vara, och som många människor vill låta påskina. De flesta som vill torgföra sina åsikter om detta med historia, har alltid en baktanke en agenda, nånting som gör att det ”lönar sig” att den idee´n skulle vinna genomslag.Thais ”upp/tillkomst”, och thais varande ifrån flydda tider till nutid, är egentligen ganska enkelt. Det handlar naturligtvis om inflyttning till landet. Vid gränsen och en bit inåt vid det som gränsar till Kambodja, så ser folket mest ut som folk ifrån Kambodja, och de pratar en utpräglad dialekt med kambodjansk brytning..

Men folk är oerhört noga med att dom är thai. Exakt samma sak är det vid gränsen och en bit neråt landet från Laos, man pratar isaan-dialekt med laobrytning, men alla är stolta thailändare, men ser mest ut som laoter.... Samma vid Burma, samma vid Malaysiska gränsen o.s.v.  

Det enda som jag undrar över då, är ju, varför ser "bangkokianer" ut så annorlunda då? De har rakare hållning, vitare hy, rakare näsor. Ja i mina okunniga ögon, så ser dom mest ut som en korsning mellan folk ifrån Söderhavet och folk ifrån indonesien...... Har bangkok-folket ett annat ursprung????

Handskak

Chaiyaphum MMCCXII, Thailand

28 juli 2015

84,2 kilo -

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 4.032
Om du kallar det för patriotism eller nationalism,
beror helt och hållet,
på vilken sida av gränsen du kommer!!

Jag skall prata lite grand nu till dom som INTE bor hemma i Sverige. Jag läste ute på internet om hur folk har problem med den ena grejen efter den andra, och frågar efter hjälp. Oftast får dom svar som ”detta  är Thailand” eller ”det är vad det är, acceptera det”.... Detta är ju egentligen rena rama bullshitten, som kanske ni alla fattar längst inne.

Dravlet om att ”flytta då”, eller ”ta seden dit du kommer”, och ”håll käften, det är deras land”, Ja det kanske stämmer till en viss gräns, men det stämmer då sjuttan inte i precis alla lägen. Visst det finns lagar att följa. OK dom efterlevs väl inte så bra, eller skall man säga att folk nog mer skiter i lagarna.

Och polisen gör ju ofta ingenting alls åt sådana saker. Ofta ute här i Isaan, ute på landet, så måste du i många fall, som thailändare betala din polisman, för att han ens skall lyssna på dig. Så detta är ett land som är grymt emot folket, och alla försöker lura alla, och alla vill ha alla andras stålar. Och de allra flesta kör bara på i livet efter ”minsta motståndets lag”... Ler och gör vad fan dom vill!!Skulle det nu vara så att vi falanger kanske har hamnat i en återvändsgränd, och måste ha hjälp ifrån thailändska myndigheter, vilket man absolut inte trodde var möjligt, så finns det faktiskt telefonnummer som ofta är jour, där man kan be om hjälp, ofta så språkar dom även hygglig engelska där!! Ofta så är dessa telefonnummer 100% mycket bättre än at stövla in på en polisstation sägs det.

Jag fick reda på lite hemsidor, telefonnummer, och instanser, vart man kan vända sig i sin nöd. Jag vågar naturligtvis inte lova något, men detta är bättre än ingenting alls faktiskt!:

1. Consumer Protection Board phone; 1166  http://www.ocpb.go.t...?filename=index
2. City Hall
3. National Broadcasting and Telecommunication  
    Commission. http://www.nbtc.go.t.../portal/NTC/eng
4. NCPO Thai government. 24 hour Call Center 1111 http://www.1111.go.th/
5. Insurance Commission http://www.oic.or.th/en/home/

Så med detta sagt, spara denna information, kanske inte är helt fel… Jo, och om någon laser detta, och marker att något är fel, eller vill lägga till något…. Skriv till mig bara, så jag får en chans att komplettera listan... Det vore kanonbra.....Satt och läste en artikel om Thailands ekonomi, jag är inte utbildad national-ekonom, ”bara” marknads-ekonom, och förstår inte till fullo alla olika aspekter på detta, men förstår dock tillräckligt, bilden i stort av hur Thailand har det, och hur dom (inte) hanterar sina ekonomiska valuta-problem.

Det har ju varit känt länge nu att bahten lufsar på neråt, i en takt snabbare än dom själva önskade, när dom höjde sin ränta. För dom ville driva upp exporten, och tjäna mer pengar den vägen. Men valutan rasar på, och är nu nere på en nivå som är det sämsta på de sista 6 åren. Och med detta sagt. Livet är stundtals grymt emot oss utlandssvenskar. Vad gjorde då riksbanken hemma i Sverige!

Jo dom jävvlarna SÄNKTE också den svenska räntan, för att försvaga den svenska kronan! Jäkla otur just nu!! Fan med denna utveckling, och förutom den svenska ränte-sänkningen, så hade vi säkert kunnat se fram emot goa 5.30 – 5,60 minst att handla för härnere.... Men men men, där försvann de stålarna....Motsvarande ungefär en förlust på 16.000 baht per MÅNAD!! ”. Tack för maten den va god, 8 spydde, 9 dog”!!!’

Handskak

Chaiyaphum MMCCXI, Thailand

27 juli 2015

84,1 kilo - 82,9 kilo (37 km) 120 minuter - 1.493 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,999 (neråt)
Du vet faktiskt inte, vad du inte vet!!

Vi hade ett ganska gött snack här om en lite djupare filosofisk fråga som kan gälla oss alla faktiskt om vi nu flyttar iväg vill säga. Jo saken var den att en gubbe undrade om vi verkligen förlänger vårt liv genom att flytta hit ner till Thailand.

Hans resonemang var ju att eftersom vi ju kom iväg ifrån stress och extra-arbete, för att klara ekonomin, fortsatt sitta i samma ekonomiska knipa som alltid, plus vårt kalla klimat i Sverige, så borde det ju vara en förlängning av livet på gång, i och med att vi flyttar till värme, stressfritt och bekymmersfritt, och noll gnatiga kärringar!! Bara det borde ju ge ett antal extra år i slutfasen menade han på.

Medans då en annan gubbe menade på, att det nog kanske var tvärtom. I Sverige så har vi tillgång till alla säkerhetsnät som finns i denna värld, och mediciner och bra läkare. Här så blir vi utsatta för en mängd bakterier, och virus, som våra kroppar aldrig blivit utsatta för förut, och har därför inget vidare försvar för den grejen.

Bakterierna finns i vattnet, och i maten, och i luften, ja i allting vi ens tar på, är knökfullt av bakterier. Denne kille var övertygad om att livet nog istället förkortades härnere.En tredje kille menade på att vi nog gjorde detta alldeles för lätt. Saken är nog snarare så att det är mer fyllt av olika variabler, varav en del är geografiskt betingade i hela denna grej. Bo i Stockholm eller bo i Uddlösa. Bo i London eller bo i Scrunthorpe. Eller kanske bo i New York eller bo i Oregon. Visst har man väl i normalfallet, en längre livslängd utanför storstädernas sus och dus.

Och DESSUTOM menade han på... Tänk på alla de gubbsen som flyttar hit ner, och hamnar i städerna här, och i barsvängen, med söta damer, och en jäkla massa öl och brännvin. Detta tär på kropparna, och sedan slarvar dom säkert med maten också.....

Men vi har ju en hel gäng med gubbar som flyttat ut på landet i Thailand, bl.a. hit till Isaan, som lever ett ganska lugnt och stadigt liv, utan brännvin och barer, och sena nätter 6 dagar i veckan. I dessa fall tror jag sade han, så förlänger vi nog våra liv. Jag hörde inga mer argument emot detta, så man får väl tro att det kanske lutar åt att det är på det sättet, snälla nämn inga löjliga undantagsgubbar nu, de berikar inte snacket ett skit!!

Yongan drog iväg ,med bilen igår lördag, ner till sin syster Baloo och morsan som ju bor därborta. Jag cyklade ut på en 42;a, alltså en 42 kilometrare, och passerade byn, på vägen dit i den närmaste grannbyn, så cyklade jag förbi en kärring på cykel hon också... Hon ropade ”backsida´” efter mig kärringfan.. jag vände mig om och hytte emot henne skitförbannad.

Ut ifrån en grannträdgård utefter by-gatan, så kom det ut en dam, och hon hade hört snacket... Gick fram och stoppade den cyklande kärringen, som för övrigt var en sådan fattig gumma som samlade kartonger och tomflaskor ifrån soptunnorna. Hon började med hög röst, jag hade nu också stannat, att prata med skräptanten, och jag förstod naturligtvis inget mer än det man fick känsla för.

Jag hörde dock att det användes uppbragda ord som ”Ban Kud Sjöa” och nåt mer som jag glömt nu. Hon log sedan åt mig, och om jag fattat det hela rätt, så fick skräpkärringen sina servetter varma, så jag var nöjd, och log tillbaka, och cyklade vidare. "Backsida´" betyder dålig falang ungefär.....

När jag kom fram till byn och till Yongyut, så berättade jag vad som hade hänt, och berättade om de få ord som jag fattade. Yongan sade då att det antagligen handlade om att det är olämpligt at kalla en falang för "backsida´" ,när hela hans familj bor i nästa by, inklusive min svärmor som dom tydligen kände till.... Ja med detta så var jag nöjd, och kan nu skita i vad som hände.Yongan själv satt och sorterade olika salladsgrejor, bl.a. dom där små små ärtorna som ligger i ”ärtskidor”, och växer på träna, dessa ärtor som ger en hemskt äcklig andedräkt. Och där satt Jai Peangtha, och sorterade och tvättade andra grönsaker. Jag åkte strax iväg hem igen .... Yongan kom sedan hem, och hade med sig i bilen en sådan mängd olika rötter, grenar, löv och sallader, så man trodde att hon gått över till enbart kosse-föda.

Dock så visade hon mig först sina händer, dom var röd-irriterade,. Ty hon hade, sade hon, sorterat och plockat och rensat chilli i nästan 2 timmar. Tydligen så går det in i händerna.... Men hon hade inte ens tvättat händerna efter det dagsverket. Jag frågade henne, varför inte tvätta bort skiten så läker du ju fortare.. svaret lät inte vänta på sig... – ”falang” !!!!!&%#&%I morse satt det 4 st tanter (inkl. Yongyut) här på baksidan, och rensade och sköljde eländet, alla var lyckliga... De såg mitt något underfundiga minspel när jag tittade och kände lukten på deras mat, och var tvungen att förklara att deras mat inte alls var så underlig och konstig!! Vi alla, i världens alla länder, hade i vår utveckling också käkat rötter grenar och löv, så inget fel i det.

Jag tror att dom alla ville att jag skulle gå iväg och hålla käft, så dom kunde starta äta nån gång!!! Det verkar som om bara åsynen av alla dessa gröna prylar gör thai lyckliga. Ungefär som när jag ser en blodig röd rå oxfile inne i en affär hemma i falangland, kan jag tänka mig.

Handskak

Chaiyaphum MMCCX (2.210), Thailand

26 juli 2015

84,1 kilo - 83,5 kilo (43 km) 140 minuter - 1.742 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 4,003 (neråt)
Välsignad är den man,
som inget har att säga,
och som avstår att ge bokstavliga bevis för det!!

Idag så fick jag telefonsamtal ifrån ett väldigt oväntat håll.... Det var den där killen Jens han från Danmark ni minns. Han frågade om vi inte kunde träffas igen över en fika.... Jovisst sade jag, när då?  NU sade han på sin gröt-danska.. OK Var? Samma ställe,,, OK jag kommer på studs sade jag....

Efter att ha varit i kontakt med Erik och fått ta del av hans positiva inställning till livet, och hur han hade ordnat det för sig och sin familj, så var det väl inte så där himla kul att träffa denne dansk en gång till, och lyssna på hans klagovisor. Jag kom dit och Jens satt redan där. Nu berättade han att dom hade ordnat till det hemma, och allting var bara bra. Jasså frågade jag, hade du ett långt snack då med din fru eller....

Nä berättade han, jag sade hur jag ville ha det, och sedan så var det inte mer sagt om den saken. Jaha men vad sade din fru då? Hon får rätta sig efter vad jag säger. Du sade jag, om du skall vara gift, och ha en familj här, så får du väl behandla din fru som en människa eller. Du är ju rena fascisten ju! Du får ju aldrig ordning på skiten om du skall vara diktator...

Detta är inte min sak, men jag är inte alls med dig, mer än att jag också tycker det är för jävligt med ouppfostrade snorungar, och lika ouppfostrade vuxna som svärfarsan. Men du måste ju försöka att få din fru att agera för ditt hus räkning, och förklara de regler som DU vill ha. Kör du med henne, så kommer hon nog inte att besvära sig med att riskera vänskapen med sin egna familj här i Thailand. Jag hade i alla fall aldrig i helvete gjort det...

Han tittade på mig, och jag var färdig att skita i denna gubbe nu. Han körde sitt egna race som så många gubbar gör här nere, och tar inte varken äktenskapet, frun, eller barnen, eller familjen  på allvar!!! Mycket konstig och urdålig inställning. Resten av denna fikastund blev tystnad, och jag ville bara därifrån, en sån  jäkla stolle skall vara ensam utan vänner, och jag tänker inte vara vän med honom i alla fall.. Tack och adjö blev det!!!

Vattnet kommer nu så sakterliga tillbaka här i Chaiyaphum-området,,, De har tydligen problem i Bangkok, men här i Isaan så kanske det har vänt nu de sista 2 veckorna... Har några foton som visar att det är blött i alla fall. Första 2 foton är ifrån vår vattenreservoar uppe i bergen, och nu börjar dom fiska, så allt kanske går tillbaka till normalt igen.

Risfälten får sitt vatten tack vare att det kommer nu vatten norrifrån via regnet och fyller sakta flodfårorna, så bönderna kan pumpa sitt vatten därifrån ut på åkrarna. Ibland så blir det riktigt vackra foton, och dessa Näckrosor är verkligen fina att se på eller hur?Jag avslutar nu med lite goa foton ifrån norra Thailand, däruppe finns det fortfarande i de djupaste bergen och skogarna tydligen lite original-folk kvar, och lever hyggligt primitivt. Men det tar säkert slut med en rasande fart i dessa moderna tider.

Bilderna är mestadels ifrån det folk som har halsringar, och tycker att långa halsar är mumsfillibabba och snyggt som sattan... Men kläderna är fantastiska eller hur!!! Faktiskt, så är damerna verkligen vackra på sitt sätt, och det är kul att se dessa glada ansikten, och färgglada kläder som dom bär.

Handskak

Chaiyaphum MMCCX, Thailand

25 juli 2015

84,1 kilo - 83,2 kilo (42 km) 136 minuter - 1.692 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 4,004 (samma)
Kanske denna värld är en annan planets helvete!

Forts. Från förra kapitlet.... Hon berättade att hon varit här och jobbat nu i nästan 1 år!! Hon tjänade inga stora pengar, men hon var nöjd att hon kunde äta, betala sitt rum hon bodde i, och sedan kunna skicka hem pengarna som vart ”över” på lönen. Jag tyckte att det kändes helintressant att sitta och lyssna, och jag berättade också lite grand om mig och mitt liv.

Det ena gav det andra, och vi sågs oftare och oftare. Jag åkte sedan hem igen efter 2 veckors semester, men vi höll kontakten hela tiden. Vi hade inget prat alls om pengar, men visst tänkte jag att det kunde vara gott att kunna hjälpa till lite grand i alla fall. Då på den tiden där uppe i Loei, så behövdes det inte många korvören för att kunna driva en familj.

Jag åkte ner igen ytterligare 2 ggr den hösten 1999, och vi började att planera vårt förhållande. En sak var säker, jag var fullständigt ointresserad utav att fastna i detta otroligt röriga ställe som ändå Bangkok är. Jag ville där ifrån, och så varför inte Loei då? Min fästmö, hette för övrigt ”Pon”, var hysteriskt glad, då kunde ju hon ta hand om sin son.

Jag hade den typ av arbete, och den typ av ekonomi, så jag kunde bara sticka, vilket inte är alla förunnat. Jag kom upp till Loie,, och visserligen så vart det en stor omställning för mig, det skall gudarna veta. Men jag försökte att ta en dag i sänder, och ett problem i taget. Jag har nu i år bott däruppe totalt i 15 år, och har inte ångrat en sekund.

Jag fick till slut det som förnekades mig hemma i Sverige, jag fick ett grandiost äktenskap, med en grandios hustru och med ett grandiost bra liv, där varje dag är en välsignelse. Jag fick en son med Pon, som nu är 12 år gammal. Han ser ut som en halv-thai skall göra, men han bräker nästan lika bra på småländska, som han bräker på thailändska.... Fan man skall aldrig glömma vem man är, och varifrån man kommit, då blir man bara hemlös i sitt hjärta!!

Min fru har alltid satt mig, känns det som, i första rummet, och alltid tagit hand om mig. Barn, hem, och man, är glada och lyckliga, och ett stort tack till livet, som log emot mig i sista stund, så jag slapp att avsluta det ensammen..... Tack för dina skriverier skrev Erik. Kul när du gnäller och tjötar och kritiserar.. Rosor kan man också ge, men jag tycker som dig, dessa rosor kan var och en skaffa sig själva i sina egna liv, varför skall du förse folk med det.... Häng i broder!! I år fyller jag 68 år!

Jag har några mer historier som hänt här uppe i Loei, och jag kommer att komma tillbaka till dig med dom en efter en. Men jag avslutar med en händelse i alla fall som jag hoppas att du uppskattar. I början när vi bodde däruppe, vi hade byggt vårt hus på mark som föräldrarna skänkte till oss. Det var ett inte speciellt stort hus, mer lagom för oss två och Pons son, vår gemensamma son hade ju inte fötts ännu!!

Pon hade berättat förut om sin bror, som tydligen hade det svårt med det ekonomiska. Han ville ha allting, men hade inga medel till att kunna skaffa sig det. Så han lånade sig fram som de flesta thai ju gör. Han hamnade snart i svårigheter, och var tvungen att ta lån för att betala av tidigare lån. En karusell som bara blev yvigare och yvigare.Min fru, Pon, lånade vid ett par tillfällen pengar till denne kille, och jag sade ingenting. Men nu denna speciella dag, så kom brodern och krävde att få låna 60.000 baht av oss. Förut hade det handlat om max 6.000 baht max... Vi hade aldrig fått några pengar tillbaka-betalt någon enda gång, så denna väg med att låna denne broder pengar, var som en återvänds och enkelriktad gata, den ledde absolut ingenstans mer än åt helvete.

Frågan var bara, ville vi ”åka med” den rutten som brodern tog? Så klart inte, men eftersom blod är tjockare än förnuft, och hjärta är starkare än intelligens, så blev det denna gång min  icke speciellt roliga uppgift, att en gång för alla sätta stopp för detta. Jag visste att skrika och gapa, och göra brodern vansinnig vore förkastligt. Så jag tvingade min fru att kalla hem mamman, och pappan, och hennes 2 systrar också, hem till oss.

Jag berättade för församlingen helt öppet hur jag såg på detta. Jag berättade att jag hade lagt mina sista pengar, som jag sparat under hela mitt liv på detta hus och hem som vi bodde i. Och att jag sedan bara hade pengar som portionerades ut varje månad, just lagom för att kunna leva ett någorlunda hyggligt liv!

Jag förklarade sedan för familjen, att jag INTE hade för avsikt att riskera min egna familjs ekonomi för brodern, ja han var närvarande och lyssnade, Jag berättade att jag satte min fru och hennes barn, och våra framtida barn, FÖRE alla andra, så är det och så förblir det. Så jag sade helt sonika till dom, att jag inte tänkte låna ut pengar, eftersom jag inte hade pengar att låna ut.

Så försöken ifrån brodern att låna pengar måste sluta, om du har maffia eller långivare efter dig, dra inte hit den skiten till din egna familj. Tackla det problemet själv, ty jag kan inte, och jag vill inte hjälpa dig på bekostnad av min egna familj! Det vart alldeles tyst, och min fru som hade den grymma uppgiften att översätta allt det jag sagt, som man egentligen inte får säga i thailändsk kultur, hon hade små små tårar som rann nerför sina kinder.Jag själv mådde så jävla illa, men måste helt enkelt ta detta ansvar och stålsätta mig. Jag tänkte inte rädda en, för att riskera många! Brodern reste sig sakta och gick ut, detta var för 13 år sedan nu i år. Han stack ner till Chantaburi nånstans sades det, och fick ett jobb där, Jag fick höra för några år sedan, att ingen hade hört av honom på bra länge, och man var rädda att han kanske inte längre var i livet, eller att han gömde sig....

Jag slapp i alla fall att dras mer med den killen, och vi levde sedan under mer normala förhållanden, med undantag för några episoder som jag återkommer till om jag får...... Så klart du får,,,, avslutade jag.... För sjutton hör av dig när du vill!!

Handskak

Chaiyaphum MMCCVIII, Thailand

24 juli 2015

84,1 kilo - 83,1 kilo (33 km) 105 minuter - 1.306 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 4,004  (uppåt)
Jag har inte misslyckats,
jag har bara funnit 10.000 olika sätt som inte fungerar!!

Detta med att ha en egen hemsida är inte alls dumt. I mitt fall, så betyder det en jättestor chans till att knyta kontakter. Människor av alla sorter, nästan alla gör-trevliga, dom skriver till mig och frågar saker och ting, och ofta så har dom något att berätta. En del frågar om typ VISA och sådana saker, medans andra, faktiskt en hel del, har förfrågningar till mig gällande deras flyttransporter till Thailand.

Så jag är jätteglad över denna hemsida, och inte mindre glad blev jag över en läsare, som skrev till mig, och frågade om det var av intresse om han berättade lite om sitt liv. Javisst för fan svarade jag, låter underbart, jag tycker att det är underbart att höra om folks erfarenheter, och om deras liv. Verkliga livet är skitkul, google-nissarna som inga egna erfarenheter har, är ju ett liv man snabbt skulle dö i, om man var tvungen at leva på det sättet...

Alltnog, killen kom strax tillbaka med flera stycken långa mail, som jag försökt sitta och redigera lite, så det blir lättläst. Detta påminner lite grand om den där killen som ju hade bott här runt mig under tidigt 1990;tal när det var mer som 1718 här i Chaiyaphum och Isaan i övrigt!! Högintressant l'sning var det minsann!!

Här kommer en något förkortad, och som sagt var redigerad form av hans skrivande, och jag hoppas att ni får glädje av detta. För att inte namnet skall avslöja hans identitet, så har jag kallat honom fortsättningsvis för Erik. Han skriver i jag-form, bara så ni förstår!!

Jag gifte mig ganska tidigt var 20, och frun var 19, vi  fick 2 st barn. Vi hade det bra i 3 år, men sedan var det bara trist, och ju tristare det blev, desto bittrare blev min fru. Och ju bittrare hon blev, dessto mer syra satte hon i vårt äktenskap, som snabbt förgiftades, och jag fann mig tvungen för att överleva mentalt, vara tvungen att bryta mig ut ur äktenskapet.

Frun var hatfull så klart, och detta gick ut över barnen, som hon effektivt hindrade att ha en bra kontakt med mig. Åren gick, barnen växte upp, och så gjorde även jag på sätt och vis. Hade hela tiden mina små försök med damer därhemma, men man var ju försiktig,, och ville inte råka på ett sådant ”aber” i livet en gång till.

Jag var i stort sett ensam tills jag var 52 år, då en polare drog iväg mig till Thailand. Vi ankom till Bangkok, året var 1999, och hade ett par kanonroliga kvällar, mycket damer, och mycket sprit, och absolut inte dessa jävla olustkänslor som alltid fanns till hands där hemma, livet var underbart!! 4:e dagen, promenad på Sukomvit in i en klockaffär, för vi såg genom fönstret 2 st ursnygga damer som log alldeles strålande emot oss.

Jag köpte en klocka för 3.000 baht, innan jag kom mig för att fråga om vi kunde träffas den kvällen. Svaret var lite dröjande ty hon var blyg, och visst lite yngre än  mig. Kompisen var inte lika imponerad, han hade sitt redan på det torra med sina damer ute på barerna, och ville inte riskera göra nåt allvarlig i livet!

Vi lämnade, lite besviken var jag, dagen efter så gick jag dit ensam, och hon visade klockor, och jag köpte en till, nu för 7.000 baht.... och frågade igen. Denna gång så svarade hon, att hon gärna kunde träffas till kvällen. Vi träffades på en restaurant som hette då; Bus Stop. Jag kom ihåg så väl hur vacker hon var, och hur fin hennes gamla mamma var.....Morsan var med..Och hon var väl runt min ålder... jäklar!!

Hon hade ett ”förkläde” med sig, så jag skötte mig... men trots detta, eller kanske till och med tack vare detta, så gick det helbra, och vi kunde prata med varandra riktigt bra. Hon berättade hur hon var uppvuxen i en liten by utanför Loie, och de hade verkligen varit fattiga. Hon hade dock klarat sig bra i skolan, och sedan försökt under ett par år den vanliga visan.

Alltså hon träffade thaipojk som inte gillade kondom, och dom gjorde en baby, och han stack fortare än  det gick för honom, och hon vart ensam med babysen, som nu bodde uppe hos morföräldrarna utan något som helst stöd ifrån pappan. Efter drygt 10 års hackande däruppe, så tog hon ett beslut att slita sig loss ifrån byn, och ta sig till Bangkok och arbeta. Forts. Nästa kapitel..

Handskak

Chaiyaphum MMCCVII, Thailand

23 juli 2015

83,6 kilo - 83,2 kilo (18 km) 64 minuter - 796 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,987 (uppåt)
Hur fel är det inte av en kvinna,
att förvänta sig att en man skall bygga den
”värld” som hon kan skapa själv!!

En mormon vart placerad bredvid en göteborgare på ”Air norwegian” med destination Bangkok! Efter det att planet hade lyft så kom flygvärdinnan och tog upp drink-beställningarna. Göteborgaren han beställde en Baccardi-Cola.... Flygvärdinnan frågade sedan mormonen om han ville ha en drink?

Han svarade med avsky i rösten; - ”Jag skulle hellre bli grymt våldtagen av 1 dussin horor, än att låta sprit komma när mina läppar”. Göteborgaren som hade sin grogg i näven redan, räckte tillbaka drinken till flygvärdinnan med orden; - ” Jag med, jag visste inte att vi hade ett val”!!!!

Jag fick idag se ute på internet att vi nu har en ny aktör ute på marknaden vad det gäller flyg till bl.a. Thailand. Länken dit är;

https://www.germanwings.com/en/booking/offers/flights-from/GB/to/TH/BKK.html

Hoppas kan man ju göra att dom också har ambitionen att slå sig in med billiga priser som norrmännen gjort, det gynnar ju bara oss resenärer ju!! Om ni klickar på länken, så kan ni se att detta startar upp nu i december 2015. Inte innan!

Men största abret verkar vara att denna flyglinje enbart verkar gå ifrån England till Thailand, så man får ta en extra flygtur dit innan det bär iväg. Men det är klart, kan jag åka ifrån Göteborg til Arlanda f.v.b. till Bangkok, vilket är like med runt 50 minuter, så skall det välan funka med Göteborg-London-Bangkok antar jag. Till London är det ju bara en dryg timme tror jag!!! Men december, innan dess ingenting!!

Jag såg också ute på internet lite kul läsning om Thailand. Man har ju varit ganska INTE imponerad av Thailand i jämförelse med andra länder, och till alla Er som säger nej till generaliseringar säger jag....citat  – ”Ta Er i arslet”  slut citat!!Det är inte många saker, men de som är, dom är frapperande negativa, som t.ex. att thailändarna dricker mest öl och sprit här i Asien, att thailändarna tittar mest på TV här i Asien (åh, stor förvåning).. Att thailändarna har små snoppar, att thaiarna dricker mest slö-dreck i hela Asien. Och att Thailand har haft överlägset mest statskupper sedan 1940;talet nån gång.Detta skall ju INTE överglänsa det faktum att Thailand har ett ganska bra IQ konstigt nog, det trodde ni inte va, att Thailand har hyggligt internet faktiskt i jämförelse, och att Thailand de ligger faktiskt i botten på tabellen vad det gäller att dricka CocaCola och Pepsi!! Och att livslängden i genomsnitt skulle vara 74 år som dom påstår, javisst varför inte..... allt annat är ju ganska konstigt!!! Hahahaha 74 år..... i genomsnitt.....

Avslutningsvis, så kan kanske följande harang förklara den thailändska kulturen på följande sätt, som jag tyckte vara ganska ”öppnande”;

Det thailändska folket bor på thailändsk mark , en unik plats full av thailändsk kultur . Alla thailändare talar det thailändska språket, och älskar sitt thailändska land . Thailändska barn går på thailändska skolor, där thailändska lärare berättar för dom om det thailändska språket, den thailändska kulturen, och den thailändska logiken. Man spelar dessutom den thailändska nationalsången k. 08.00 och kl. 18.00 dagligen på thailändska skolor och olika thailändska platser.

Så dessa thailändska barn kommer att förbli renrasiga Thai. Thailändska barn blir thailändska ungdomar, och dessa thailändska flickor och thailändska pojkar, idkar thailändsk kärlek, och avlar fram fler thailändska barn. Thailändska bönder sår thailändska frön på thailändska risfält. Thailändska munkar ber i thailändska tempel för att lugna alla thailändare och ge karma till alla thailändare.Alla thailändska barn tar hand om sina thailändska föräldrar. När thailändska föräldrar blir äldre, så lider dom av thailändska sjukdomar, går till thailändska sjukhus, där thailändska läkare ger dom thailändska Paracetamol. I slutändan så dör dom, precis som människor överallt konstigt nog, och de kremeras på det thailändska sättet. För att nå de himmelska thailändska ängderna!!

Undra  att detta land är som dom är, och undra på att ordet Thainess har blivit så betecknande för denna företeelse!!

Handskak

Chaiyaphum MMCCVI, Thailand

22 juli 2015

83,1 kilo - 82,0 kilo (44 km) 144 minuter - 1.792 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,976 (uppåt)
När du gör vanliga saker I livet, på ett ovanligt sätt,
då kommer du att få världens uppmärksamhet!

Var idag nere hos ”Bons”, det är en thaidam som varit gift nu i 17 år med en grymt fet och överviktig australiensare. Han kör taxi och är kvar i Australien, och hon bor här i sin födelsestad Chaiyaphum med deras 2 söner. Hon öppnade för runt 1,5 år sedan ett matställe, och detta till allas vår stora glädje.

Så förutom den vanliga thaisörjan till mat, så erbjuder hon hamburgare gjord av gris, kommer ni ihåg att jag har berättat om det förut. Men helt OK. Och hennes frukost är riktigt god, med ägg, bacon, potatis, ost, och ja vad sjutton man vill, för runt 120 baht... Och hennes kaffe är rent gott bryggkaffe konstigt nog!!

Jag satt där när en kille kom in som presenterade sig som Jens, han var från Lyngby, Danmark, och hade bott här utanför Chaiyaphum i snart 3 år nu! Vi kom att pratas vid förstås, och det gick inte länge alls innan han var riktigt i prat-tagen. Och sånt är ju alltid kul och ofta underhållande. Jens berättade för mig att han hade ihop med sin fru byggt ett hus med en hygglig tomt till. Och Jens hade fixat till en ganska snygg trädgård med palmer och sådana prylar.

Men nu kom det.... han berättade att han var så jäkla trött på hela skiten som han tyckte. Det sista strået i denna jobbiga situation, hade börjat denna morgon, och följande hade timat sig då. Han vaknade i morse, och fann återigen den 12 åriga sonens ospolade bajskorvar i toaletten. Han visste ju att en del thai brukar ”spara” vatten genom att spara det man skall spola ner, och göra en större spolning senare på dagen. Lukten är oviktig i det läget tycker thai.

Jens hade varit på dom, och sagt mängder av gånger, att i deras hem så spolar dom när dom pissat och skitit. Han berättade för dom att ”vi har stålar att betala vattenräkningen på runt 600 baht i månaden (SEK: 150:-), så spola för fan”, menade han på.... Men ofta gick detta för döva öron. Efter toabesöket så gick Jens ut i trädgården, och där fann han sin svärfarsa. Denne svärfarsa som på ett förunderligt sätt hade lyckats krångla sig in i deras liv, och i deras hem.

Denne svärfarsa som hade varit frånvarande under större delen av sin dotters liv, han hade funnit vägen tillbaka till byn, gett sig på Jens fru, och gjort det som ALLA thailändska föräldrar gör, alltså att spela ut det starkaste ”kort” som dom alla har, och som dom jobbat på i hela sina liv, nämligen ”skuldkortet”..... Det finns inte ett barn i Thailand som kan stå emot en förälder hur värdelös föräldern än varit...

Denne gubbe, berättade Jens fanns där nu, och denne morgon så fann Jens att fanskapet (som han uttryckte det), hade huggit ner 3 st fina palmer med goa fågelbon däri. Gubbfan, höll på och gräva i trädgården, och skulle göra någon sorts pryl mitt där gräsmattan växte, Det var alldeles förstört. Jens blev så jäkla arg, så han kom sig inte för att göra någonting.

Hans fru kom ut, dottern alltså, som inte säger ett dyft. Jens säger då att nu får det fanimej vara slut på denna skiten,, gubben skall bort härifrån, och nu får du fanimej ta tag i sonen, han kan väl i alla fall spola efter det att han skitet eller? Frun tittade med förundran, och förstod inte någonting alls trodde Jens.

Han berättade att han ofta, mer än 4 gånger tagit upp detta ämnet, och förklarat, att detta är hennes och Jens hus, och ingen annans. Sonen inga problem, men han skall för fan uppfostras, och få lära sig att föra sig och ta ansvar.... Men frun gjorde aldrig någonting alls, hon skulle nog aldrig i detta jordelivet säga till farsan att detta var inte hans hem, utan deras hem, och att han fick inte göra precis vad han ville där hemma hos dem.

Aldrig att hon skulle säga en sådan sak, och dessutom så uppfostrade hon inte sonen, det gick i exakt samma fotspår som för övriga söner i detta land. Dom får oftast göra som dom själva vill. Men nu sade Jens, nu får det fanimej vara nog. Jag åker hem nu, och berättade att hon kan ta huset, jag sticker. Hon får naturligtvis gärna följa med, men vill hon stanna, ”Mai Pen Rai”. Jag flyttar söderut avslutade han, åt helvete med Isaan..... Japp då hade man ännu ett offer för Isaan då.....

Jens var så uppjagad nu igen då, så han lyssnade inte ett skit, och det brukar ju vara värdelösa samtal när bara ena parten babblar på... Så när jag försökte flika in att kanske skulden inte enbart låg på frun, du själv kanske var lite skyldig, och INTE hade varit tillräcklig TYDLIG i din strävan i efter vilka regler som skulle gälla.... Kanske ge bort några regler, och kanske ta emot några thai-regler skulle göra susen. Ni är ju ändå ett ”bi-par” från två olika konstiga kulturer.

Men han var redan på väg ut genom dörren, när jag sade sista ordet. Jag tror faktiskt inte att jag kommer att varken se eller höra av den gubben någon mer gång. Inga telefonnummer eller mailadresser bytte hand, så detta var en engångsträff kan man säga. Och för min egna del, så är detta enbart en positiv fyr i brasan, och bevis på hur glad man skall vara över det liv man lyckades att hitta RÄTT MED..

Handskak

Chaiyaphum MMCCV, Thailand

21 juli 2015

83,6 kilo - 83,1 kos (31 km) 99 minuter - 1.232 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,938 (uppåt)
Fakta är sanningens fiende!


Bordellmamman öppnade dörren i Stockholm, och såg en ganska värdig, välklädd, snygg man i sena fyrtioårs åldern, eller kanske början av femtio.
"Kan jag hjälpa dig?",  frågade hon ..

"Jag vill se Dagny," svarade mannen.
"Dagny en av våra dyraste damer. Kanske skulle du föredra någon annan ", sade bordell-mamman.
"Nej, jag måste träffa Dagny", svarade han.

Just då dök Dagny upp, och informerade stolt mannen att hon debiterar  15.000 per visit. Utan att tveka, drog mannen upp femton tusenlappar och gav till Dagny, och de gick uppför trappan till paradiset. Efter en timme, så lämnade mannen lugnt bordellen.

Nästa natt, så återkom mannen, och var än mer enveten att se just Dagny. Dagny förklarade att ingen någonsin hade kommit tillbaka två nätter i rad, eftersom hon var så dyr. Det fanns inga rabatter. Priset var fortfarande 15000. Återigen, så drog mannen fram 15 tusenlappar och gav dom till Dagny, och de gick uppför trappan till andra våningen. Efter en timme, lämnade han, lika lugn som  första gången.

Följande natt, alltså 3:e natten, så kom mannen ännu en gång. Alla var förbluffade över att han hade kommit för en tredje raka natt, men han betalade Dagny och de gick upp till 2:a våningen .. Efter detta möte, så frågade Dagny slutligen mannen, "Ingen har någonsin varit med mig tre nätter i rad. Var kommer du ifrån? "

Mannen svarade: "Edinburgh."
"Verkligen", sade hon. "Jag har familj i Edinburgh."

"Jag vet." sade mannen. "Din syster dog, och jag är hennes advokat. Mitt uppdrag var att leverera personligen ditt arv, till dig på 45.000:-”....   

Sensmoralen i historien är att tre saker i livet är garanterat ...
1. Döden
2. Skatterna
3. att bli lurad av en advokat

Och så gnäller folk över att Isaandamerna och thailändarna i allmänhet skulle vara så omoraliska och oärliga!!!! Phuu. Världen är nog sig ganska lik överallt tror jag!!Så ett ämne som varit på tapeten förut, men det har ju också t.ex. Rump-pistolen och Sin Sod ämnet varit, och detta kanske känns lite mer aktuellt. För oss som har thailändska anförvanter och familjer, så kanske det vore kul att ha kläm på lite normalt uppförande. Folk frågar ibland mig om vem som skall waia (hälsa) först... deras svärfar eller jag själv (svärfadern är något yngre än mig själv dock)....

Ja svaret torde välan vara tycker jag att det borde du göra. Ty svärfadern är din frus pappa, och där är man ju inte ännu, så man kan luta sig tillbaka, och bara avvakta hälsandet. OK för barn så gäller ju helt andra regler. Där är det ju enbart korkat här i Thailand att hälsa först på dom!! Hemma kanske vi struntar i en sådan sak, men den är ju ack så viktig i detta land. Dock gör inte som på detta foto, krök rygg som om du är inför kungen själv.Och sedan så kommer vi till ”vägkorsningar” i livet, när vi är här nere, vad det gäller hälsandet. Jag har märkt att thai är utmärkande mer negativa till att hälsa ute på byn på hantverkare av olika slag. Dessa hantverkare (arbetare) anses tydligtvis vara av lägre stånd, så det är noll ide´att hälsa på dom.

Jag själv skiter i om det är någon av dessa ko-vaktare som man ser hela tiden här, eller om det är husbyggare, eller vägarbetare, passerar jag så hälsar jag. Skiter faktiskt i vad normal-thai tycker om detta. Det enda som jag jag har full respekt för här, är att jag inte hälsar på barn ännat än som svar om dom  hälsar först. Men i stort, precis samma som jag sagt ifrån dag 1 härnere..

Uppträder ni värdig och inte flamsar, så får ni respekt oavsett om ni skulle bryta någon lite grej här och där. Och klappa ni barnen på huvudet, det är bara resebyråerna som tjötar om den grejen.. Men klappa absolut icke en vuxen på huvudet,,,, och det gäller ävenledes hemma i Sverige, för då klappar man till dig, oavset vilket land man befinner sig i....

Så hur gör ni andra??

Handskak

Chaiyaphum MMCCIV, Thailand

20 juli 2015

83,9 - ( 0km )

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,931 (uppåt)
Vi kan skapa ett uppehälle genom vad vi skaffar oss,
men vi skapar oss ett liv genom vad vi ger!!

Leva i en kultur som man inte är uppvuxen i, är kanske som att leva i ”grannens kök”... Man hittar inte prylarna, och dom ligger absolut inte där dom borde ligga. Dessutom så har grannen åsikter om ens matlagning, och hur man lever sitt liv.

På samma sett ser jag på Thailand och dess kultur, ty enda sättet för oss utlänningar att se deras liv här, är ”utifrån och in”, och det kommer aldrig att förändras, aldrig. Så glöm ”inifrån och ut”, det är bara en dödfödd dröm. Jag tror att mesta grejen är att vi faktiskt inte förstår dessa människor, dessa thailändare och dessa asiater! Jag tänker inte på språket även om det ingår i min uppfattning om förståelse.

Men jag menar mer förstå i det sammanhanget med hur dom för sig, hur dom agerar och hur dom reagerar på sin omgivning. Dessa människor är så olika i exakt allting vad jag själv har vuxit upp med, och vad jag har fått lära mig, för att kunna passa in, så det omöjliggör fullständigt ett fullsändigt assimilerande för min del i denna kultur.

Vaknade imorse kl. 05.12 med en brak utifrån, och det var ett musikbrak skall sägas. Fanskapet till käppkines i det stora huset utanför vårt område, startade upp sina jättehögtalare, och efter 10 minuter så började den jäkla idioten att tjöta i sin mikrofon så det skränande över nejden. Thai bryr sig inte, bär det inom sig och ler.

Falang blir ju skogstokig, och försöker att fråga falangs fru hur det kommer sig att thai tycker att det är OK med detta jäkla oväsen strax efter klockan 5 på morgonen. Falangs fru säger bara att kinesen skall skänka pengar till templet idag... Jaha frågar falangen vidare.. varför skall jag behöva väckas för det då??? Inget svar, bara en blick. Falangs fru tycker att detta är helt OK.Och där har vi det alltså..... Detta finns i deras kultur, en kultur som säger att thai föddes fria och kommer att dö fria. Vilket innebär att dom gör  vad dom vill, DET är frihet!!! Hänsyn och respekt för andra människor finns inte i normalfallet. Utan hänsyn och respekt visar man bara ”uppåt” i detta land utan lagar...

Man ”köper” sig respekt”, och man visar hänsyn för dom som har stålar. Alla vet hur de flesta får sina pengar, men sättet att stjäla ihop sina pengar betyder ingenting i detta lama samhälle. Det är endast saldot på banken som betyder nåt. Så när kinesfan tycker att han skall tala om för hela jäkla nejden, att han skall skänka stålar till templet idag, och han gör det kl. 05.30 nånting.

Då markerar fanskapet för alla de utan stålar, att han minsann har ”ansikte”, och att han minsann med sin familj är att räkna med i detta samhälle. Jag försöker att fråga Yongan gång efter annan, och jag har frågat andra falangers fruar samma fråga flera gånger tidigare, men man får den där helt tomma blicken.. Dom förstår bara inte innebörden i vår fråga. Dom tror våra kära fruar, att det enbart handlar om att vi är trötta och blir väckta.

Dom fattar inte alls det viktiga i kråksången, och det är ju att med det sattans uppförandet, så visar man en fullständig avsaknad av hänsyn till andra, och en fullständig avsaknad av respekt för sina medmänniskor. Så då kan man ju undra vad det är som gör, och som driver människor att gå upp så sattans tidigt och väcka folk, de kunde ju gjort detta k.. 09.00 eller 10.00 eller 14.00!!!

Jag personligen tror att det handlar om konkurrens.... Idioterna fattar så väl att klockan 05.00 på morgonen, så är det tyst annars, och folk hör då, och uppfattar idiotens budskap fullt klart och tydligt!! Medans samma grej under dagen kanske passerar mer obemärkt, eller vad tror ni!!! Så denne kille tycker att hans genväg till himmelen är viktigare än livet är för hans omgivning, det är ju helt klart!!Men i alla fall, hur jag än frågade Yongyut, så förstod hon inte riktigt frågan alls.... Hon svarade mig bara när jag frågade hur den gubben reseonerade som störde alla andra kl. 05.00 på morgonen, och hennes svar var då endast – ”Me and Namkaeng can sleep, when I was little my mama had radio and played early in the morning, no problem”..... Och med det så var ämnet helt uttömt, och jag framstod bara som en ”festbroms” i detta underbara land!!

Men men, käpp-kinesen vann i alla fall.. Han skänker sina stålar, en del av dom, till templet. Och med det så har han förstås en genväg till himmelen. Men det som gläder en sån fan som undertecknad, det är att alla dessa jäkla stolpskott som kör över allt och alla i detta land. Alla dom som har enorma mängder med pengar. Dessa gubbar och kärringar kan sitta där i sina silkeskläder och Lao Khao och njuta uppe i himmelen på sina köpta platser....

Men dom får vara beredda på att ävenledes gumman som skänkte bara 20 baht till templet, och mannen som gav sina sista 5 baht till templet, de alla får sitta tillsammans. Jag undrar hur det skall gå, när de fisförnämna märker att dom icke är priviligierade där uppe i himmelen alls.. Det enda dom ”köpte” sig när dom skänkte pengar till templet var rätten att åka uppåt och inte neråt.

Men jag själv kan ju bara föreställa mig detta, min egna motorväg går nog tyvärr neråt, och jag kommer djupt att sakna de observationer jag skulle kunna göra där uppe i himmelen... Tänk Er när de snälla muslimerna kommer med sina följen, och vill sitta ner på samma himmelska äng, med sina 17 kameler som råmar och skiter i kapp, och med sina 21 oskulder... Tänk vad kul det kommer att bli däruppe...

Handskak

Chaiyaphum MMCCIII, Thailand

19 juli 2015

84,3 kilo - 83,6 kilo (34 km) 113 minuter - 1.406 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,891
Dom svaga kan aldrig förlåta,
konsten att förlåta är ett attribut av de starka!!

I går kväll alldeles innan vi skulle ner till York på en tillställning, så kom Teacher A över, det är killen som är lärare, och brukar köra ungarna till och från skolan..... Nu dök han plötsligt upp här, och hade med sig ett kuvert... Oh fan tänkte jag på studs, när jag såg kuvertet. Man vet ju hur det funkar ungefärligen här i Thailand....

Ser du ett kuvert, så är detsamma som att du kommer att torska på X-antal thailändska baht,, Det är lika säkert som att jag kommer att torska på V75 idag lördag!!! Han langade över ett kuvert, och så säger han  till Yongyut, att hans broder som bor nånstans åt helvete borta i Khong (8-9 mil härifrån) skall gifta sig idag lördag. Jag har aldrig sett eller träffat den killen, och dt har heller ingen annan i min familj... Ja dom brukar alltid komma 1 dag innan.

Anledningen till detta är att du kan bara inte kräva av en thai, att han skall komma ihåg nåt som är mer än en dag. Och att du förutsätter att dom skriver upp i et påminnelseblock hemma, GLÖM DET BARA... Så jag sade snabbt, men Yongyut vi kan inte åka dit, vi har ju bjudit in Dan och Amphorn på Spring-rools här hemma hos oss....

Men då till både min glädje, och min förvåning, så var det inte alls vi som var aktuella, trots att dom ville ha 500 baht av oss att lägga i kuvertet. Nä det var Jai Paengtha, alltså min svärmoder.Fan va dessa thai älskar att dra omkring på alla åldringar... Jag menar min svärmor har fan inte en susning mig veterligen om vem denne broder är.... Men men men, detta är noll problem, Yongan gick upp i morse k.l. 05.00 redan, tog bilen och åkte och hämtade svärmodern, och fick hit henne. Kl. 07.00 redan så stod det v äl 6-7 bilar här utanför, och samlade ihop folk till detta bröllop.

Fattar ni nu hur thai kan ha fester med mellan 200-800 gäster utan större problem. Folk som arrangerar dessa fester känner inte personligen ens 5% av de gäster som kommer, och det finns faktiskt ett organiserat ”vansinne” i allt detta... Lyss och kom ihåg...... Det började med att jag frågade Yongan, hur mycket vill du lägga i kuvertet till dessa okända människor som vi fan inte ens känner?

Ja säger Yongan, vi bör nog lägga dit 500 baht... OK du bestämmer säger jag, men du måste fatta, jag vill fråga, och jag gör det för jag vill lära mig, och detta är ingen attack på dig och Thailand.... Men du skall veta, halvsvensk som du är, att i falang-länderna, så bjuder man in i normalfallet; familj, släkt, vänner och i flera fall bekanta, men oftast så går gränsen att man åtminstone har någon typ av relation till dom man bjuder in!!

Jaja säger Yongan, och nu börjar hon visa att hon faktiskt är lite beräknande det lilla stycket.... Hon säger – ”I always save name on envelope to remember. When we marry in village, many many many many envelope will go out to people”.... Härliga tider sade jag…. Så man är liksom skyldig att ge tillbaka då när man givit tidigare…

Yes sade Yongan,, this is our way.. Long time back... not many people have money to have big partys to get good big face... So we help people to have big party by give money in envelope”…. Aha,, ja det är ju en kanonide´ vi snackar alltså Yongyut om “knytis”, knytkalas då, men I thailändsk tappning… - “solly darling, knötkala,, not know”.. OK I understand Yongyut.... You explain good to me!!

Förmiddagen gick och svärmodern kom tillbaka kl. 13.00 redan.... Jag vet att resan dit upp tar runt 1,5 timme, och 1,5 timme tillbaka, så hon hade alltså åkt nästan 16 mil i bil för att stanna på festen i drygt 2 timmar bara.... Men hon verkade nöjd syntes det... Och jag förstår henne faktiskt.. Att bara sitt där nere i byn kan ju inte vara helball 7 dar i veckan...

Handskak

Chaiyaphum MMCCII, Thailand

18 juli 2015

84,3 kilo -

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,931
Vart tog åren egentligen vägen,
Jo, de ligger som ena veck strax under ögona

För de av Er som fortfarande har orken att tänka tillbaka lite grand på de ungdomsår vi hade, så har jag en fantastisk länk för Er, som då kommer här:

http://thenostalgiamachine.com/years/1967.html

Klicka, och inne på den sidan ni kommer till, så välj bara det årtal som ni vill lyssna till, och vips så har ni ett antal av det årets stora hits... Men fastna nu inte därinne, använd det bara som en kul och energigivande stund ibland, och sedan återgår vi till nutid... FÖR jäkla kul skall man ju inte ha på ålderns höst, eller hur?

Det där med att fotografera fåglar här i Thailand, ja det är ett pågående evigt problem. I och med att thai hela tiden outtröttligt är på språng för att få tag i gratis mat i naturen, så har dom alltid med sig när dom är ute; slangbellor, knivar (machetes). Och dom är på ständig vakt på vilda djur att döda och käka upp.Fåglarna då, dom har lärt sig liksom hundarna har gjort, att människor, dom jävvlarna skall inte komma närmare än cirka 25 meter om man är i rörelse, eller kanske 150 meter om man stannar. Dom är oerhört vaksamma och rädda. Så därför blev jag jätteglad när jag var nere hos Classe, och satt ute på hans veranda och fikade och tjötade, och fick se Vävarfåglar nere vid hans fiskdamm.

Där fanns totalt 5 st bon, där gula fina Vävare var helaktiva och byggde bo, födde upp ungar och lagade boet... Jag återkom till Classe senare den dagen, och tog då moppen så jag kunde få med mig systemkameran (Canon), som jag ju fick hemma i Sverige av Sir One....Jag satte mig, och tog fram den stora långa linsen som jag fick med kameran, och zoomade in, avståndet var runt 50 meter, och jag tyckte ändå att jag inte kunde få någon bra närbild på dom rackarna.. Man är ju bortskämd med alla dessa foton  inne på internet med killar som äger kameror som kanske kostar 100.000:-.

De kan då zooma in en myra på 50 meter tror jag,, OK lite överdrivet. Jag tog dock mina foton, runt 50 st.... När jag kom hem, så sorterade jag bort skitfotona, sedan de som inte var så bra, och sedan de som var likadana, och till sist så satt jag med 2 st foton som var hyggliga....

Nu gick jag in på ACDC, och försökte att redigera fotona så motiven blev mer inzoomade och mer färgglada. Och här är resultatet, inget att vara stolt över, men visst är fåglarna granna tycker jag!!

Igår kväll så var vi hemma hos York och de hade middagsbjudning, och där fanns även ett par som bodde i Schweiz, han var tysk och hon thai, hon hade bott i Schweiz i mer än 25 år... Mycket trevliga människor. Vi fick en trevlig kväll, med alldeles för mycket rött vin. York försökte bjuda på Singha, men den grejen fick jag effektivt stopp på snabbt som ögat.

Jag gillar ju inte att sitta och slö-pimpla öl, och Singha och Chang kommer extremt långt ner på listan över drycker som får slinka ner i min mage... Så rött vin fick det bli... De hade den där mesiga fisken med salt på utsidan, och med kvistar rötter och löv instuckna i firren... Och sedan det vanliga krafset av thaimat...

Jag var dock förvarnad av York att det inte fanns nån mat till mig, så jag käkade hemma... OK konstigt att komma till en middagsbjudning, och så finns det ingen mat för mig att äta.. tror inte i detta jordelivet att jag medvetet skulle göra en sådan grej.... Men skitsamma,, vi hade kul med mycket tjöt och många samtalsämnen.... Blev nog lite rund under fötterna, och vi drog oss sakta hemåt vid 22.30:tiden.

Och när vi kom i höjd med Rosa Resorten här utanför, så såg Yongyut en falang sittandes där. Jag bromsade motorbikern, och vi stegade in och började prata med dom... Det visade sig vara en tysk, som naturligtvis inte kunde ett skit engelska, medans hans fru sedan 11 år, en thaidam, pratade obekymrat BÅDE tyska och bra engelska...

Om någon säger till mig att thai är dumma i huvudet, så kan jag nog vederlägga det snacket ganska kraftfullt.... Dom är annorlunda i sitt tankesätt och i sin kultur, men låt det stanna där,,, annorlunda,,, inte fel, bara annorlunda!!

Handskak

Chaiyaphum MMCCI, Thailand

17 juli 2015

83,3 kilo - 82,1 kilo (45 km) 148 minuter - 1.841 kalorier-

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,953 (neråt)
Ljuset är snabbare än ljudet.
Detta förklarar varför vissa människor verkar vara smarta,
ända fram tills dom börjar prata!!

Idag var en fin dag att vara ute i. Igår som sagt var så blev det en lugn dag distansmässigt, bara runt 20 km, men som jag nämnde, jag är nog lite inne på att ta det vackert när man är bakfull, och samtidigt övermotionera... Jag har ett kanonhjärta i min kropp , i alla fall vad jag tyckt mig märka hittills i livet, men vi får se. Nu vill jag inte anstränga det, och skapa problem med det, så jag tar det vackert, och jobbar på mer ihärdigt när det är vardag och läge för det istället.

Idag onsdag, så var det bättre läge, jag drog iväg på en go runda på 45 km, och allt gick bra, men dock så hände det en grej som är värd att rapportera för Er. Jag körde igenom en by på min runda, och som vanligt så var man lite i drömmarnas värld där man cyklade fram. Plötsligt nere på backen, så kom det in i mitt synfält, en stor fan till orm, som var helt svart, det var en Kobra, en svart Kobra.Faaan..... jag hann inte stanna.... jag körde rakt över ormen med cykelhjulen, och medans jag gjorde det, så lyfte jag mina ben så högt jag förmådde, och tur var väl det, ormen snodde runt på en micro-sekund och högg!! Det gick så fort så jag hann inte ens att reagera. Men ormen missade som tur var... Den var skitsur, jag vände mig om, och den ringlade sig fram över vägen och ner i diket vid hustomten på andra sidan byvägen.

Jag cyklade tlllbaka, kollade in på tomten, och där låg en hund och tittade på, jag såg plötsligt ormen komma fram till hunden, som reste sig blixtsnabbt, och försökte att fly undan. Ormen högg, och riktigt satt fast i hunden medan den tömde sitt gift i hunden. Hunden virvlade till, och for i backen, och såg ut som om den hade spasmer eller nåt sånt. Ormen stack vidare, och mådde väl prima antar jag, kanske lite pisse-sur för att jag hade kört över honom...

Jag tittade på hunden igen, och nu låg den alldeles stilla.... Jag vände på cykeln och körde vidare, vill nog inte blanda mig i det hela, då vill väl hundägaren ha pengar av mig, och inte av den skyldige ormen, och att allt var mitt fel... Jag stack vidare... Ja ormar i Thailand är inget att leka med... Det är lite roligt faktiskt, i Sverige har vi knappt nåt farlig eller giftigt djur som vi behöver oroa oss för,, tänk vilket bekvämt liv vi för...

Här i Thailand, så är fanimej precis alla djur nästan giftiga eller arga. Grodorna har kanon-giftigt skinn. Tusenfotingarna har ett ursinnigt giftigt livsfarligt bett. Flera olika spindlar har ett gruvligt gift. Många ormar är livsfarliga, många myr-arter är giftiga, och myggorna ger oss Malaria, och eller Dengue-feber... Och så håller det på precis hela tiden....

SÅ HÄR GICK DET VERKLIGEN TILL IDAG; Så.....Dock så hände det en grej som är värd att rapportera för Er. Jag körde igenom en by på min runda, och som vanligt, så var man lite i drömmarnas värld där man cyklade fram. Plötsligt nere på backen, så kom in i mitt synfält en stor fan till orm, som var helt svart, det var ingen Kobra, det var en svart snok såg det ut som.Faaan..... jag hann inte stanna.... jag körde rakt över ormen med cykelhjulen, och medans jag gjorde det så lyfte jag mina ben så högt jag förmådde, var ju lite rädd att ormen skulle hugga, svart.. Kan ju vara en glasögonorm?? Men inget hände alls. jag vände mig om, och den ringlade sig fram över vägen, och ner i diket vid hustomten på andra sidan byvägen.

Jag cyklade tlllbaka, kollade in på tomten, och där låg en hund och tittade på, jag såg plötsligt ormen komma fram till hunden, som resten sig blixtsnabbt, och försökte att fly undan. Ormen  ringlade bara förbi i allsköns ro...  Jag vände på cykeln och körde vidare,Anledningen till att jag skriver dessa två versioner är att man blir så jäkla trött på alla dessa falang-gubbar som berättar för alla dom möter, hur dom minsann har dödat en Kobra här, och en ur-giftig orm som hotade hans ungar eller hundar där borta.

Siste gubb-fan, berättade att i trädet utanför hans hus, så låg där ”en sådan där livsfarlig giftig grön orm”, man måste till sjukhuset inom minuter annars dör man”. Denne hjälte tog fram häcksaxen och klippte skallen av den oskyldiga ormen, och tyckte sedan att det var värt applåder....

Jag tittade med avsky på idioten... Vad han snackade om, det är den där gröna smala lilla ormen som alla falanger får lära sig att det finns här, alla känner till den, vi brukar kalla den för Pattaya-ormen, för det är där som dessa rykten startar vid stenborden. Ni skall veta, det är bara struntprat. Orm-stackarn lever av fåglar och andra småkryp i träden, det är därför som den är grön. Den har ett milt gift, som inte ens ger oss människor huvudvärk.

Jag skriver nu igen då till de som orkar läsa, snälla kom inte ner till Thailand, och andra varma länder som har en go natur, och bara döda för att stilla Er egen rädsla. Ta Er in på biblioteket eller google, och ta reda på fakta om djurlivet, och agera utifrån det. Ser man en orm, för fan fös bort den med en borste eller sopekvast, fungerar charmant, jag har aldrig råkat illa ut på 7 år, men har sopat ut massor av ormar...Tänk på att a) endast 5% av alla orm-arter i Thailand är giftiga, och endast en bråkdel av dessa 5% är farligt giftiga. b) så gott som alla giftormarna är nattaktiva, och därför är chansen att stöta på en sådan, nästan noll och ingenting..... Ser ni en lövhög, eller en brädhög, eller en hög av vad sjuttan som helst, så är det nog en kass ide´att sticka in näven där.. Men annars är det lugnt!!

Jag känner så här......i Sverige så känns det som om vi har noll djurliv, i alla fall ute i naturen.... och här har vi en levande natur med mängder av djur, och alla vill överleva, och gå till sängs på natten med full mage... Fan respektera varandra, och sluta med det jävla dödandet snälla!! Tänk om vi lyckades med att förvandla Thailand till en kopia av Sveriges skittråkiga djurliv, det vore grejor det....  Lev gott i samklang med naturen..

Handskak

Chaiyaphum MMCC (2.200), Thailand

16 juli 2015

83,5 kilo - 82,8 kilo (33 km) 105 minuter - 1.306 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,955 (uppåt)
Den som har en ”anledning” att leva,
han kan stå ut med alla ”var”, ”hur” ”vem” i livet!!

Många bland oss som bor här borta i Långtbortistan, eller var som helst utanför sitt hemlands gränser, vi har ju alla våra funderingar över ”vår” plats i världs-altet!!! Eller hur? Jag tror att funderar man inte på den grejen, så är man nog ganska ljummen i sin känsla av närvaro. Jag själv åkte hem till Sverige, och fann mitt sociala liv vara fullständigt borta.

Det var precis som om alla gamla bekanta var som flyttfåglar, och nu var det oktober och dom hade stuckit till Afrika för att leta bättre betesmarker, eller nåt sånt. Man pratar ju om ”vatten under bron” ni vet, men i mitt fall, så var det en hel jäkla ocean som hade flutit under den där bron!! Jag fann mina 2 systrar, och det var en grym tur, just DET gjorde ju att totalt sett så överlevde jag mentalt den hemresan.


Men vad det gäller kompisar och bekanta, så var dom bort, helt borta, och dom få jag fann hade förändrat sig kapitalt tyvärr. OK Jag hade ju Reine Hast där hemma, min polare ifrån runt 1981, och vi hade ju varit kompisar i många stycken under alla dessa år. Hans och mitt förhållande v ar normalt....

Men annars så kanske det var så enkelt så att det var jag som hade en förändrad syn på det hela, och också hade förändrat mig själv. Jag fann det ytterligt trist där man åkte runt i ”gamla hjulspår” i minnen och erfarenheter. Ingenting var sig längre likt där hemma i Sverige, och känslan av att ha ”missat” ett jäkla tåg var riktigt närvarande...

Man hade missat något, och det hade försvunnit och man visste och kände att man ALDRIG i detta jordelivet skulle få det tillbaka. Det tog mod att fundera på det, titta på det, och försöka att förstå det, men till slut så tog de riktigt positiva känslorna överhanden inne i mig, och jag kunde tackla eländet på ett bra sätt. Jag fokuserar helt enkelt på det lilla positiva som var kvar i Sverige, och struntar i resten.

Och sedan så ser jag fram emot mitt liv här i Thailand.. alltså det val jag gjorde för 7 år sedan nu!! Totalt sett, så är livet kanon ju!!! Jag har pratat med en del människor om denna saken, och det är riktigt tråkiga saker man får höra känner jag. Alla kan ju inte tackla slika saker så bra, och jag tror att många råkar mentalt illa ut i denna process, kanske blir riktigt deppiga, kanske t.om., på sjuknivå!!

En kille, en american har varit här i Thailand i 6 år nu utan att åka hem, och totalt varit borta i 16 år..... Han gick igenom sina bekanta och vänner därborta i USA, och kollade om sina utsikter att ha en säng att sova i under den tid, som han var där.... Han fick så många ursäkter och anledningar till varför han INTE kunde få stanna lite tid hos sina vänner.

Så till slut så sket han i det, gjorde ett mentalt avslut med USA, och makulerade hela resan överhuvudtaget.... Han menade på när vi pratade om det, att han kände sig faktiskt inte riktigt hemma på nåt ställe varken i USA eller här i Thailand, så hade kände att hans liv var i ”Limbo” på nåt sätt!!Peter från Australien, ville åka ”hem”, och tillbringa några sletna veckor. Han kontaktade sin son, vars fru frågade Peter ”hur länge”... Ja nån vecka svarade Peter! Han  fick svaret senare av sonen... ”3 dagar”..... Men Peter hade faktiskt ett visdomsord på vägen, trots att han var gruvligt besviken av förstårliga skäl.... Han sade ”Vänskap och äktenskap behöver gödsel, annars bleknar dom sakta bort”..... Stämmer faktiskt bra tycker jag i alla fall...!!

När jag tänker på det ensammen utan påverkan, så undrar jag faktiskt hur jag själv hade reagerat om någon kontaktade mig efter 7 år, och ville bo hemma hos mig!! Kanske man inte är bättre själv, kanske hade man gjort sina ursäkter också? Ja  vad skall man säga,,, Att plötsligt upptäcka att det som man alltid har ansett vara ett ”säkerhetsnät” därhemma.. att det plötsligt visar sig vara i trasor och fullständigt borta, ja den tanken är faktiskt skrämmande!!

Dick en amerikan, han är 70 år gammal, och han är fullständigt inne på denna grejen. Han har sett till att hans 2 sönder därhemma har fått av tillgångarna redan, genom att Dick betalt varsitt hem för dom. Nu är dom ovänner eftersom Dick nu anser att han är fri att göra som han vill, och låta sin fru få ta del av tillgångarna när Dick väl är död...


Dick berättade att han har alltid åkte hem vartannat år nu under 20 års tid, och det gamla uttrycket som han nämnde , alltså att; familjen är som fisk... efter 3 dagar så börjar dom att lukta”.... stämmer så bra i hans fall.. Men sade Dick avslutningsvis. – ”Jag är 70, har varit gift nu de sista 8 åren, och jag blir så väl omhändertagen av min fru så det är otroligt, och detta trots att jag kan vara en lite jobbig gubbe stundtals”...

Han fortsatte; - ”Jag har noll att klaga över, och det fanns noll chans i helvetet att jag skulle kunna bli omhändertagen på detta vis därhemma, glöm det avslutade han... glöm det!! Men jag är en lycklig man, riktigt lycklig.....screw them all”......

Jag sitter fortfarande och funderar och tänker, och trots att det känns lite omtumlande att skriva om detta, och tillåta att känslorna och insikten bubblar upp till ytan, och sedan behandla dessa känslor, det är bara så jävla befriande... pröva vet jag!!!

Handskak


Chaiyaphum MMCXCIX, Thailand

15 juli 2015

83,9 kilo - 82,6 kos (45 km) 150 minuter - 1.866 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,943 (neråt)
Med hammare och spik kan man komma långt,
men med 100 baht kommer man längre!!

Japp då har vi haft en kul tid här i Chaiyaphum, i alla fall ett par dagar. Ledarn dök ju upp här över vår horisont, han skulle ju med sin fru och dotter och hälsa på hos deras släkt uppe i byn i Khreng Khro-området... Nu var väl kanske inte det den roligaste grejen i ledarns liv precis, men han är väl lika solidarisk som alla vi andra vad det gäller att träffa släkten.

Dom kom i fredags hit till Chaiyaphum från Hua Hin, och de bodde fredagsnatten på resorten (den rosa) här utanför vårt område. De tog dock lägenheterna istället för ”husen”. Och nu när jag såg dessa lägenheter, så måste jag säga att dom var ju helt överlägsna ju. Där fanns en matsal i tillägg till sovrummet.... kanon ju, och billigt med sina 450 baht... Så dom var nöjda.Vi tillbringade fredagen med GT och tjötade ihop oss, och kvällen gick snabbt som fan med denne trevlige kille. Men en sak måste jag rapportera om, och det har jag redan sagt till ledarn.... Ni vet hans fru som ju är så falangiserad så det är fantastiskt..... Hon kom rakt in i ett Isaanskt himmelrike när hon kom hit till Yongyut.

Granntjejen  och Yongan satt där med Palaa (rötna fisken), och med Som Tam, och ledarns frus medhavda mat, den åkte 2 streck åt nordost på stört. Det var en nästan tårögd dam som delade den illaluktande Isaan-maten och glädjen stod högt i tak... Tänk vad vi falanger inte egentligen känner till om våra damer....

En sak är säker, glöm den grejen att dom skall sluta att tycka om sin barndomsmat.... Jag tror att det helvete dom måste ha haft i unga barnaår med att lära sig äta den skiten , den grejen är så fast-etsad, så dom kan helt enkelt inte sluta. – ”Isaanmat för en isaandam, är som kokain för Tommy Körberg”.....

Vi kom hyggligt i säng i alla fall, och alla var nog nöjda. Jag fick 2 påsar Ahlgrens bilar av ledarn, fick tyvärr ge en till Namkaeng,,, men det är OK... Och så hade ledarn även köpt 2 st påsar med malen kardemumma, kanonbra och stort tack för den grejen... På lördag morgon, så avvek dom igen upp till ris-byn, och vi blev ensamma igen, under lördag och hela söndagen.

På måndag middag så ankommer Mackes med fru (10 mil ifrån), och senare ankommer Anubaan ifrån Phitsanulok (30 mil ifrån). Vi avvaktar ledarns återinträde i den Chaiyaphumska myllan, Dom kom lite senare, och vi  tog då chansen och gjorde god mat. Kokt potatis med grisfile´ samt champinjonsås.... riktigt gott om ni frågar mig!!!Groggarna hade redan börjat flöda, och det fanns inte ens tid för vissa att byta dricka till maten, utan groggen var huvudfödan hela denna dag, och griskött och potatisen var mer som snacks kändes det som.... Efter 2 flarror gin och en mängd slö-dreck, så gick alla och lade sig...

Men innan dess så hade vi avhandlat en mängd olika ämnen, allt ifrån alla medlemmar på vårt forum, och alla andra forum,,,, Invandringen av våra muslimska ”vänner”, till SD;s framfart, till våra egna minnen och upplevelser.... Hahaha riktigt kul när 4-5;e groggen har slunkit ner, och man mentalt ”drar upp rullgardinen”, och berättar lite mer intimare och personligare saker för varandra!!!

Undertecknad mådde skit som vanligt hela natten, inga spyor och sådant, men  jag kunde bara inte rulla in i sömnen, utan det blev en natt med att vrida sig, och rulla runt i sängen hela tiden, görjobbigt helt enkelt... De andra gubbarna såg ut som några jäkla Törnrosa, när dom kom hem till mig för frukost, dom hade minsann sovit gott.

Efter en god frukost, så avvek gänget, och man vart ensam igen. Men igen... håll med.. Med ett socialt liv, så kan man fanimej bo vart som helst, bara det är varmt, och man slipper den jäkla snön och isen, den isande vinden och det jäkla snöslasket!

Jag satte mig nu vid datorn, och kollade en TV-show, tog sockervärdet på Yongans uppmaning och jäklar hade; 10,7, vilket var åt helsicke för högt. Hade tänkt mig strunta i att cykla på bakfyllan,,,

 Men det sockervärdet bara pressade ut mig på cykeln, och jag tog en 2 milare, och en dryg timmes hojjande,,, Kom hem,,,,duschade.. och tog värdet igen,,, och nu var det nere på 5,9... och friden lade sig som ett gött täckte över min mentala hälsa...

HandskakPs. Bara för att förklara ytterligare vad det var som rann ner i våra strupar. Groggen (OK drinken för Er som tjänar mer än 288.000:- om året) som vi drack, var alltså ”Gin å klar”,,, den andra är ju gjord på nån slö-dreck som jag glömt namnet på nu..... Men den är ju inte alls lika god tycker de flesta.....

Chaiyaphum MMCXCVIII, Thailand

14 juli 2015

84,6 kilo - 83,2 kilo (20 km) 75 minuter - 933 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,970 (uppåt)
Tag ej på Er shortsen när ni går nedför trapporna

Ni vet alla dessa bönehus eller skall man kalla dom andehus? Ja dessa tingestar som thai älskar att ha i hörnet i trädgården i cement, som alltså är ett litet minihus som används som ett heligt ställe för att tillbedja bl.a. Buddah och många gånger familjens avlidna släktingar, som ju gärna dröjer sig kvar i omgivningarna efter deras död. Varför gör dom så? Ja man kanske har ÄNNU mindre att göra död som levande! Jag vet inte! Inte riktigt mi nstil att flaxa omkring i ett lakan och skrämma folk.

Och varför är alltid andarna igång och härjar nattetid? Detta ljus i slutet på tunneln, måste helt enkelt vara jävligt svårt att finna, eftersom hela jordklotet, speciellt borta i USA där ALLA verkar ha en ande i sitt hus. Ja hela jordklotet är fullt av folk som inte hittar sin väg till himmelen eller helvetet. Där kanske Gud kunde gjort ett lite bättre jobb med den tunneln tror jag!!

Här i Thailand, så brukar många av våra fruar och fästmör ”offra” till dessa andar eller Buddah eller vem det nu är. Detta är en mycket viktig sak för en thailändare ty dom är riktigt noga med sin religion och tar den på allvar. I alla fall så länge som man inte förlorar på den. Våra damer brukar gå bak huset till bönehuset, och efter att ha inhandlat kakor eller andra smågodis och sötdrickor i glada färger.

Alltså Fanta röd, gul, eller grön, eller kanske cocacola, eller sprite, de ställer ut antingen en mugg med sugrör i, eller en öppnad flaska med ett sugrör i. Man ber en lite besvärjelse, och sedan så är saken biff!! Allt är klart!! Våran polare en bit bort utanför området, han har en damm och så har han hönor.Varje morgon utan fruns vetskap, så passerar han detta bönehus, dricker en slurk, och tar med sig kakorna och andra prylar och slänger i det till firrarna så dom får mat. Skulle han vara lite sen nån morgon, så har redan hönsen hoppat upp till bönehuset och käkat upp dessa kakor.

Thai räknar kallt med att djuren skall äta upp maten och att myror och andra småkryp skall dricka upp drickan, dom är inte dumma, dom fattar faktiskt att Buddah eller nån ande slafsar i sig matrester... Men som vi gubbar sade till denna kille en gång, och det var att han borde sluta ganska genast med sina tilltag, för om frun fick reda på vad han gör och har gjort, så skulle hon bli vansinnigt arg, och det är ju inte kul i ett äktenskap antar jag!!

Det handlar ju faktiskt om att respektera våra partners religion, likaväl som vi kräver att dom skall respektera all skit som vi håller på med!! En kille kunde inte hålla sig riktigt, han sade; -” Varför inte föreslå för din fru att hon ger LEO eller Chang öl, dessa andar gillar säkert dert, och då kan ju du dra i dig  några stycken när du ändå matar firrarna”!!!

Men är detta egentligen så himla långsökt? Jag menar fruns uppträdande med att lägga matrester och dricka till andarna i dessa bönehus? Tänk efter nu lite grand..... Vilka ställer ut gröt och mjölk och kakor till tomten? Ja vem gör det?  Där fick ni Er,, vi är precis likadana, så hoppa av de höga hästarna mina vänner!!

Lille Erik och Jenny är bara 10 år gamla, men vet att dom är grymt förälskade. En dag så bestämmer dom sig att dom vill gifta sig, så Lille Erik går till Jennys pappa för att be honom om hennes ”hand”.

Lille Erik går modigt fram till honom och säger: "Herr Andersson, jag och Jenny är kära, och jag vill be dig om hennes hand." Tänker att detta var bara det sötaste han vart med om, Herr Andersson svarar: "Ja Erik, du är bara 10 år gammal .. Var någonstans kommer ni att leva?"

Utan att ens tänka på det, så svarar Lille Erik;  "I Jennys rum. Det är större än mitt, och vi kan båda bo där." Herr Andersson säger med ett stort leende, "Okej, så hur kommer du bo? Du är inte tillräckligt gammal för att få ett jobb. Du måste underhålla Jenny."

Återigen, så svarar Lille Erik omedelbart, "Vår veckopeng är ju 10:- i veckan, och för mig 15 kronor i veckan, detta blir ju hela 100:- i månaden, och det kan vi leva gott på!!   

Herr Andersson är imponerad över det faktum att Lille Erik har lagt ned så mycket tanke-verksamhet i detta. - "Väl Erik, det verkar som om du har räknat ut allting. Jag har bara en fråga. Vad ska du göra om ni två ska ha små barn av Era egna?"

Lille Erik rycker bara på axlarna och säger:
"Ja, vi har haft tur hittills."

Herr Andersson tycker inte längre att den lille skiten är så bedårande.

Handskak

Chaiyaphum MMCXCVII, Thailand

13 juli 2015

83,4 kilo - (0 km)

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs;  3,969 (uppåt)

 


Förr i tiden så bekräftade man med en tatuering,
vem man var, och vad man stod för.
I dag så är man ingen,
men man försöker förtvivlat leva upp,
till den tatuering man har på kroppen, skrämmande dåligt!!

Ett ämne som vi berört ytligt är ju detta med flygande myror. Den absolut vanligaste typen är ju termiterna när dom svärmar, men även flygande myror är en ganska vanlig företeelse här. Det pratas om det ganska ofta, och det är ytterligt kul att sitta och lyssna och notera uppe i hjärnan, så man kommer ihåg att skriva om det i sin ”dagbok”!!!I alla fall, det verkar som om dessa enorma svärmar brukar uppträda i ett eller båda av dessa fall; a – Alldeles i samband med tunga regn b – och när det väl blir av, så brukar det ske runt 19.00-21.30 cirka på kvällarna. Det är en alldeles fantastisk syn detta med svärmeriet.

Det handlar om miljoner plus miljoner av dessa flygfän, där alla vill deltaga, och hitta någon att ”sätta på” antar jag!! Dom biter av sig sina vingar i alla fall, och vips så är ”leken” igång, och kvar efter festen är endast så många vingpar, så man måste ha en sopeborste för att få bort eländet!!!

Några tips jag hörde i alla fall..... Är du ute i mörkret och kör moppe t.ex. så håll visiret nedfällt och munnen stängd, dessa flygfän tar sig in precis överallt. Och här kommer ett bra exempel på detta. Hahahaha!!!Lite underhållning om ni har en tråkig dag här I Thailand. Passa då på när svärmen kommer. Skaffa några STORA ljus, en STOR skål eller hink. Fyll i såp-vatten typ 2 dm djup. Tänd belysningen, så att hinken står i det klara ljuset. När svärmen ser det fina ljuset och vattnet. Släck belysningen, och tänd ljuset i hinken. Luta dig sedan tillbaka med en GT, och njut av det massiva självmordet av 1000;tals termiter....

Men som vanligt så försvinner dom som genom ett trollslag.... Men innan dess så kommer geckos och fladdermöss att ha rena rama julafton, när dom slafsar i sig dessa vingförsedda termiter.... En noterbar sak bara, ofta samtidigt med termiterna, så kommer de vingförsedda myrorna också..... Det verkar nästan, okunnig som jag är, som  om dom lever i någon slags symbios, trots att de båda icke tillhör myrsläktet....Men en sak har dom i alla fall gemensamt, och det är att dom har förmågan att ta sig in i husen i den allra minsta millimeterstora spricka eller öppning!! Man tror man är helt säker med plastfogar i hörnen, och med med screen på alla dörrar och fönster... Glöm det.. slika ting ger noll och ingenting i problemväg för dessa flygande tingestar.... Ja där ser man vad sex och kåthet kan ställa till med, även i de andra djurens värld, inte bara i människans...

Vi hade lite snack om detta med uppehållstillstånd här i Thailand, Det är ju alla dessa stående åsikterna som folk har, och de intryck de fått av Thailand som nation och dess regler. De flesta hyser ju den åsikten att kräva av oss falanger att vi skall kunna visa upp en månads-inkomst av 65.000 baht, det finner ju alla vara rent löjeväckande.
Speciellt i ett land där man enkelt kan klara en familj på 3 st på runt 25.000 baht om det nu skulle krävas. Och då kan man leva ganska hyfsat faktiskt. Och nu talar jag förstås om Isaan. Nere i träsket (Pattaya), och de andra ställena runt kusterna är ju förstås dyrare, men det får andra prata om. Så man undrar ju stilla inom sig VARFÖR dessa enorma krav.

Alla de pensionärer som kommer hit ner till Thailand, och vill avsluta sina liv här nere, ja många av dom klarar helt enkelt inte pengakraven alls. En vanlig pensionär idag, netto utan de vanliga bidragen ifrån Sverige, kanske hamnar i många fall på runt 10-12.000:- vilket motsvarar då; 40-48.000 baht per månad. Och med det, så är man helt enkelt inte välkommen att bo här nere!!

Så folk undrar, varför är det på detta sätt....? Ja Thailand gör ju sina egna lagar, och det får man finna sig i. Landet anser väl att man inte skall agera som många andra gör (Sverige), som någon jäkla välgörenhets-instans... Thailand vill inte ha problem, dom anser att dom har tillräckligt med problem med den egna befolkningen, och dom vill nog inte be om fler problem verkar det som.

En sak också, som många inte alls verkar ta in i ekvationen, är ju faktiskt sjukdomar. Skall Thailand verkligen betala för en massa (gamla) människor, som vill avsluta sina annars friska liv, och som på äldre dagar inte verkar ha annat att se fram emot än sjukdomar, och sedan död.... Och då på köpet en massa människor som inte själva har stålar att finansiera sin egna sjukvård...

Ja sett ur det perspektivet, vad kan man säga. Ja man kan ju inte gnälla eller klaga på deras resonemang i alla fall. De vill helt enkelt inte ha in ”skräpet” ifrån andra länder, det är en sak som är säker..

Handskak

Chaiyaphum MMCXCVI, Thailand

12 juli 2015

83,8 kilo - 82,5 kilo (46 km) 152 minuter - 1.891 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,967  (uppåt)
Thailand, ett utvecklings-land,
MEN utvecklas till vad då?
DET trotsar all logik!

Fick till min fasa läsa i Bangkok Post, som stolt berättade att Thailand har världens lägsta arbetslöshet,,,, världens lägsta. Deras statistiska centralbyrå, är ytterst noggran med sina siffror, och meddelade i artikeln de siffror som man också informerar omvärlden. Och det är att Thailand hade sina alla tiders högsta arbetslöshet år 2001, med sina 5,73%. Men 3 år senare, så hade man sänkt arbetslösheten ned till 2,1%, och sedan så tog man den till 1 ynka % år 2010.

Och sedan dess så har man legat under 1% sedan 2011, och fram till nu legat mellan 0,6 - 0,9% sedan förra året!! Dessa underbara 3:e världen-siffror påminner mer om när Fidel Castro ”vann” omröstningen på Cuba med sina 99,2% på 60-eller 70:talet..... Hahaha secka jönsar.

Thailand har ingen instans som riktig ”kräver” in siffror, och inte heller då har några underlag för att kunna göra statistiska beräkningar. Stora mängder människor i Thailand arbetar på jobb som aldrig är bokförda någonstans. Ta alla dessa ”projekt” som privata människor håller på med här. Allt för att de är helt utlämnade till sig själva i detta lands ”omsorg” om sina egna medborgare.

Var och en får ta hand om sig själv. Och alla dessa projekt med att bygga vägar, bygga hus i hutlösa mängder samt allt grävande, och alla transporter. Jag lovar, ingen inom statsförvaltningen i Thailand har någon koll på någonting alls i detta hänseende. Däremot så har dom en extrem koll på var dom kan skaffa fram stålar att stoppa i sina egna fickor.

Så att Thailand kommer med siffror som talar om arbetslöshet är löjeväckande faktiskt, glöm det bara!!! Se här uppe i bonde-landet typ Isaan, där befolkningen sitter av tiden dagarna i ända, på sina arslen, många av dom har aldrig i sitt liv haft ett fast registrerat arbete, det gäller de flesta av dom. Så hur kan man då veta att dom är arbetslösa??

Detta är på landet där kvinnan går till arbetet, eller till att fixa maten för dagen, och mannen stannar oftast hemma, och dricker Lao Khao dagarna i ända, om det nu finns pengar till det förstås!! Arbetslöshet existerar inte i länder som Thailand, ty dessa siffror påverkar folks syn på Thailand som nation, och man gör allt för att visa upp ett vackert yttre, även om det inre är det skitnaste och fulaste man kan tänka sig.

BIOLOGI EXAMEN:
Studenter i en avancerad biologi-klass tog sin del-tentamen.
Den sista frågan var , "Namn sju fördelar med modersmjölken”.
Frågan var värd 70 poäng, eller inga poäng alls.
 
En student i synnerhet, hade ytterligt svårt att komma på hela sju fördelar . Men han skrev:
 
1 ) Mjölken är en perfekt närings-formel för barnet.
2 ) Mjölken ger immunitet mot flera sjukdomar.
3 ) Mjölken har alltid rätt temperatur.
4 ) Mjölken är billig.
5 ) Mjölken binder barnet till modern, och vice versa.
6 ) Mjölken är alltid tillgänglig vid behov.
 
Och sedan så blev det fullständigt stopp för eleven..
Slutligen, i ren desperation, strax innan klockan ringde, vilket innebar slutet på testet, så skrev han:
 
7 ) Mjölken finns i två attraktiva behållare, och dom är tillräckligt högt från marken, så katten inte kan nå.
 
Han fick ett A.

Handskak


Chaiyaphum MMCXCV, Thailand

11 juli 2015

83,8 kilo - (0 km)

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,964  (samma)
Djävulen är inte så himla svart,
han är ju bara ”målad”!!

Vill också gärna visa Er de färgglada fotona av en anläggning som dom byggt uppe i bergen ovanför Tad Ton. Allt ser så fint och grannt ut, men jag undrar i mitt stilla sinne,,, hur fan skall dom tjäna stålar? Som vanligt goda ide´er utan att vara ett uns underbyggda av något funderande alls.... Såg inga människor alls, men får väl hoppas att vi var där på en typ ”offside dag” då kan tänkas....Fick en fråga för ett tag sedan om hur torrt det är här. Fick reda på av folk att grannstäder och grannbyar här har det snustorrt. Dock så ser jag vatten här, även om det börjar bli lite väl uttorkat i de olika flodbäddarna. Nu igår kväll, så fick dock Yongyut besked ifrån myndigheterna här, att Chaiyaphum är satt på ransonering, och vi kommer bara att ha tillgång till stans vatten några timmar om dan.

Vi gör ju som så då, att vi kör igång Teng Nam (vår vattenbehållare) på fulltid, så den alltid är full med sina 1.000 liter, alltid räcker det nånting i tid av vattentorka... Så det skall nog lösa sig för oss, hoppas jag ganska bra!! Annars kan det ju faktiskt vara himla jobbigt utan vatten i denna grymma värmen som ni säkert förstår....Jag måste bara rapportera för Er om en helt typisk sak som händer alltför ofta här i Thailand. Landet som i vissa hänseenden ser exakt ut som Europa och övriga västvärlden gjorde för typ 150 år sedan. Man omhuldar de rika på bekostnad av de fattiga!! Jo dom har en kändis här som naturligtvis är blandras (thai-falang), och hon heter Anna Reese, hon är skådespelerska. Dom är ju väldigt populära här i Thailand, mestadels därför att utseendet anses vara så vackert, med sina vita hy och raka näsa.

Denna brud körde moitorwayen fram, körde rakt in i en stillastående polisbil och dödade polismannen som satt därinne. Det blev ju ett jäkla liv förstås, och nu började ”operation tysta ner”, som ju alltid sker när en kändis eller rik är inblandad. Skillnaden här och hemma idag, är ju att hos oss så går det ju överstyr åt andra hållet med jantelagen, och där journalisterna anser det vara en sport att sabotera och förstöra en kändis eller en människas framtid.

Här i Thailand så tillhör journalisterna etablissemanget, och försvarar därför makteliten i mångt och mycket, och dom tjänar också sina stålar den vägen... Allt är i händerna på eliten i Thailand. Denna kvinna som ni ser på bilden, lipar och berättar att hon ber varje natt till den dödade polismannens ande om förlåtelse, och dessutom så har hon nu gått och skall bli kvinnlig munk i 7 hela dagar.Och dessa 7 dagar bör väl vara tillräckligt för att visa allmänheten bot och bättring. Vanligt folk vågar ju inget säga. Kändisar har pengar, och pengar kan köpa mördare, och den grejen är riktigt vanlig härnere, där folk saknar pengar och gör det mesta för pengar. Men visst är Thailand en underbar plats för (nästan) alla. 7 dagar och sedan har man absolution antagligen! Kanske rättvist hade varit om hon hade stannat som munk i 7 år istället.

Kanske det också vore bra om resultatet från fylletestet kom upp till ytan. Och titta sedan på bilden. Det där är absolut INTE en bild på en kvinnlig munk. En kvinnlig munk har rakat huvud!! Detta är bara en chimär precis som jag påstod i början, rent bedrägeri... Nä kapa håret på bruden, och sätt henne i fängelse, precis som ni hade gjort om hon hade varit en vanlig fattig flicka i Thailand..

Men ni skall veta, att detta är en situation som är redigerad framför media för att bruden skall klara sig undan straff. Det var ju exakt samma sak för ”Red Bull-ungen” om ni kom ihåg, där man betalde ut 3 miljoner baht till offrets familj, och sedan lades ”locket på”, och alla var nöjda! Här tar man emot pengarna, ty det är inte som hemma hos oss, här är det mera....”ta emot stålarna, annars dödar vi Er”.... Detta är en realitet i Thailand!!


”Thailand är en lekplats för de rika och de kända,
och dom spatserar på uppoffringar,
gjorda av den thailändska befolkningen”

Avslutningsvis, glöm icke att denna brud är en skådespelerska, och tårar ligger inbyggt och upptränat sedan åratal i hennes ögon och hjärna..... Jag skulle inte tro ett skit av vad denna människa säger eller gör!!!!! Ett osmakligt jäkla spektakel tycker jag!!

Handskak


Chaiyaphum MMCXCIV, Thailand

10 juli 2015

83,1 kilo - 82,2 kilo (32 km)  108 minuter - 1.344 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,964 (uppåt)
Livet är som att cykla,
för att hålla balansen, så måste man hålla igång!!Vi var ju på pizzeria jag och York i lördags, och det har jag redan berättat om, pizzan var OK även om det inte var Thailands bästa pizza, men helt OK. Här kommer ett gäng bilder på huset.... En sak som jag kom att tänka på är ju det där med ”torka”.

Hade lite snack om detta på vårt forum, och folk hade hört att det var snustorrt här nere nu... svaret är väl både ja och nej, det beror på läget, det kan vara väldigt regionalt faktiskt. Men nu med detta sagt, så meddelade plötsligt Chaiyaphum-provinsen att vattenransonering gäller framledes...Hos mig i Chaiyaphum, så verkar det funka, men lite utanför finns det snustorra områden. Och på väg till Noen Sanga, så finns det ju lite andra aspekter på tillvaron än just torka, och det är att på många ställen i Isaan så lyser det väldigt mycket igenom att detta är en gammal havsbotten.Vet inga detaljer eftersom det är mina egna observationer, men om ni ser fotona och saltmängden som riktigt pressas ut ur jordmånen här, så kan man ju dra sina slutsatser utan att googla ihjäl sig!!!

Men det är himla kul att vara ute på vägarna, lite lurigt med språket, och jag är ju rejält oduglig som ni vet, så när man hojjat i runt 1,5 mil, och äntligen ser en skylt inne bland träden, då blir man glad..... INTE... Fan kan ju inte ens läsa skyltarna ju.... Nä då är det roligare att kolla in växtligheten och människorna...I byn innan Baan Kud Sjöa, så tyckte dom att det var roligare med parad än att vara i skolan,, Frågade Yongan vad detta handlade om... Och tydligen i skolan så pratar dom om detta problem som blivit mer och mer pressande, och det är myggorna. Man har varit förut ganska förskonade, men nu de sista åren så börjar Malarian och Dengue-febern få ett mer starkare fäste här uppe i Isaan.

Så barnen paraderar och texten säger ungefär att; ”Om ni har söndriga kärl, flaskor, eller burkar med vatten i, så låt det inte ligga där, ta och släng det genast i soporna, ty myggorna lägger ägg första natten, och föder myggbarn snabbt, som sedan biter oss, och ger oss malaria och andra sjukdomar”.. Ja ungefär så skrev dom på plakatet... Mycket bra gjort av lärarna tycker jag!!!

Ibland när man kommer på att man glömt nåt ganska kul eller värdefullt att berätta, så kan man nästan klappa till sig själv. Jag hoppas nu att detta som jag kommer att berätta, att jag inte redan har berättat om det, i så fall.. hav fördrag... jag är ju för fan 64 år....Ja just det... DET är min ursäkt, hahaha!!!

Classe, polarn som jag ju träffat härnere på mina cykelturer, han med blodtrycket och försäkringsbolaget ni vet. Ja förresten han är OK nu, han har rensat ut alla sina olika mediciner, och det som han saknade var att ta en lite starkare dos av blockeraren bara, och när vi kom på det, så hade han kanonvärde när vi var hos doktorn i fredags.... I alla fall Classe och jag satt och pratade om minnen, och vi pratade om sprit, och vi pratade om spritvanor i yngre år.

Classe berättade att han kanske inte litade riktigt till 100% på sig själv vad det gällde att undvika att köra bil och dricka sprit....Omdömet hos honom var kanske lite grand som hos många andra i unga år, alltså att man uppför sig precis som om både en själv och världen är oantastbar, och icke sårbar, så det kan vara mycket fyllekörning då speciellt i yngre år.,

Classe var som de flesta av alla oss andra i vår generation. Vi jobbade, alltså hade ett jobb att gå till, och inte gick i skolan tills vi var över 30 år gammal. Och när fredag kom, så ville man ut och ”dansa”, och detta gällde även lördagen. Ut skulle man, och ut gick man, och spriten och ölen flödade lite grand under helgen.

Classe kom på det finurliga tricket för att undvika att bli dödens lammunge, och förlora körkortet, och sitt arbete om polisen stoppade honom...... Classe postade sina bilnycklar varje fredag eftermiddag...... till sig själv...... Och på måndag middag kom posten, och han kunde ta sig till sin brevlåda, och hämta sitt egna kuvert, och så var han tillbaka i sin bilkörning igen. Han blev aldrig av med sitt körkort.

Jag tror att detta tangerar det bästa jag absolut hört om slika saker... Tack för tipset Classe...

Handskak

Chaiyaphum MMCXCIII, Thailand

9 juli 2015

83,1 kilo - (0 km)

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,938 (uppåt)
När regeringen räds folket, så är där frihet.
När folket räds regeringen, så är där tyranneri!!

Jag har ju alltid haft den känslan här nere i Thailand, att djurlivet är fullständigt annorlunda. Det är på något sätt mycket mer levande. Ja man kan t.om. känna i Sverige stundtals att vårt djurliv är väldigt statiskt och ibland t.om nästan dött, nästan som om någon placerat ut några stackars kvarvarande djur så vi människor skall vara lite nöjda.

Dock här nere så är djurlivet allstädes närvarande i livets alla skiften, och folk är vana vid det, och dom kan leva med det. Inga problem rör det på sig och andas så käkar man ju bara upp det. Passerade igår på min cykeltur en grann lövad kvist i otroligt grannt mönster, vände cykeln och hojjade tillbaka för att titta, och visst sjuttan var det INTE en lövad gren, där låg en stor 1,5 meters ödla i de utsöktaste färger, påkörd förstås, ofta på ren illvilja.Man blir ju bara så sorgen när man ser den mängd djur som folk kör över, mestadels ormar, men jag ser djur som liknar illrar, fåglar i mängd och hundar och katter. Mängder ser man... Tydligen en sport härnere att INTE bromsa eller väja på vägen!!

Och djuren dom finns som jag sade precis överallt, det finns inte ett skrymsle som är obebott, och nu till min glädje här på gatan och i min trädgård, så tror jag i alla fall att jag lyckats med att lära gråsparvarna att gilla mitt bröd (lite grand i alla fall), ty dom är numera i flockar runt huset, och visslar och gör det hemtrevligt för mig.... Gråsparv för mig är ju Sverige...

Igår kväll så stod jag ute i trädgården ty en gråsparv hade dykt rakt in i fönsterrutan, och stupat ute på uppfarten, och jag försökte hjälpa den till liv igen innan någon orm skulle nypa den och käka upp den. Jag såg att den efter 10 minuters ”behandling” hoppa iväg därute på gatan och tänkte....”kanon” den klarar sig, då i sne-ögat så kom det som skjuten ur en kanon en fågel, dök ner, och nöp den lilla Gråsparven i ett nafs.

Den större fågeln satte sig i trädet 15 meter ifrån mig, jag gick in och hämtade ficklampan, det började att skymma, och lös upp i trädet.... Jag såg då att det för sjutton var en uggla ju!! Jag stod där med Yongyut som hade kommit ut, och plötsligt så ”svisch” så kom ugglan flygandes och satte sig en meter ifrån mig på murstolpen, den nästan gnällde fram ljud, fick nästan känslan av at den var hungrig!!!

Jag gick in och hämtade 3 köttbullar av mina egna, värmde dom i micron, och mosade dom, gick ut, och ta mig sjutton den satt kvar... Jag gick sakta fram... och ugglan käkade ur min näve,,, ojdå, riktigt försiktig var den också,,, jag fick inga sår alls.... secken upplevelse, har aldrig i mitt liv varit med om något sånt här... Min oproffsiga gissning, är att detta faktiskt är en uggle-unge,, som kanske blivit övergiven.

Den kanske har blivit matad här i området förut, och lärt sig att lita på folk... Och detta kommer nog också att bli dess död här i Isaan. Jag hyser absolut noll tillit till folk som ser allt och alla som mat, ser rörelser som mat, och bara lever i ett vacuum av mat... Så goodbye uggle-unge, får se om du lever imorgon..... Men jäklar vad grann den var att ha mindre än 30 cm ifrån mitt ansikte...Ja vår jackfruit därute i trädgården som Yongan odlat fram och som jag nämnt tidigare,... Den blev så här himla stort, och den blev faktiskt riktigt god också.. Sitter vid datan och äter och smaskar.... Luktar lite halvfiset, men smakar dessto sötare och godare!!!Var nere i Pak Chong, ligger runt halvvägs mellan Bangkok och Chaiyaphum, och inte sällan brukar bussarna stanna där för bensträckare och pinkeri och lite mat..... Åkte med York som skulle träffa sin partner in crime vad det gäller deras vinimport som ju gått på knäna lite grand det sista.

Vi träffades på McDonalds och längre än så kom vi inte, de hade sitt möte och jag drog i mig en trippel cheeseburgare med en cola......Efter ett tag så blev det tråkigt att sitta där, så drog jag i mig ytterligare en trippel cheeseburgare men denna gång med sprite.... Grymt gott för själen, men diarree´n som senare infann sig, stod kanske inte på menyn, sorry önskelistan.....En sak som jag alltid kollar in i alla fall, det är thairnas vilja att gå på McDonalds, de går gärna dit, men de äter fasen inte maten, Här i Pak Chong liksom de flesta andra McDonalds, så går man dit och beställer in thaimat, secka stollar.....De har noll koll tror jag... Kolla fotot, det är dagens order för en thai på McDonalds i Pak Chong!!

Handskak

Chaiyaphum MMCXCII, Thailand

8 juli 2015

83,3 kilo - 82,4 kilo (36 km) 115 minuter - 1.431 kalorier 

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,936 (samma)
Sanning är förräderi i ett land fyllt av lögner!!

Fortsättning på minnesgrejen..... Yongyut berättade att dom hade det urfattigt i hela hennes uppväxt, detta var då kanske 30 år sedan inte mer... Yongyut blev ivägskickad för att jobba hos risbonden, som ju också hade ”oi”, alltså sockerrör.

Yongan jobbade hela dagen 10-12 år gammal och vid dagens slut så fick hon 20 baht i ”lön”. 20 baht är alltså hela SEK; 5:- för en hel dags arbete , och detta var året 1986-87 ungefär.... Hon berättade att ”vi var så stolta vi barn för med dessa 20 baht som vi jobbade ihop så kunde vi hjälpa vår familj....

”Vi satt ofta när vi inga jobb hade, och bara väntade på att pappa skulle komma hem till oss igen. Han var alltid ute hela dagarna och försökte att tjäna pengar till maten. Han var grymt duktig på att laga saker, hade aldrig gått en endaste dag i skolan i hela sitt liv, men han kunde skaka liv i vilken maskin som helst, och t.om. TV och radio var han jätteduktig på!!”

”Många många många gånger var vi riktigt hungriga, och att sitta och vänta på pappa var jobbigt. Men pappa ordnade alltid mat till oss till sist vid dagens slut. Antingen så hade han jobbat ihop pengar att köpa mat, eller så var det väldigt många gånger som han fick gå till templet, där munkarna gav oss i familjen ris. När pappa kom hem med riset så blev det fest kommer jag ihåg!!”

Nä nu ger du mig migrän igen, sade Yongyut och slutade tvärt att berätta.. Får la charma henne om 2 veckor igen. Kanske ge henne en Spy eller nåt sånt, då jäklar blir hon talför!!! Men man får verkligen lite distans till alla de intryck man fått av Thailand och kulturen här, när man får lyssna på bakgrunden, minnen och det förflutna...

Jag berättade ju för ett par dagar sedan om killen som ville ha ”hjälp” med att köpa huset o.s.v. På lördagen, dagen efter, DÅ kom det 2 st laster med Tuc Tuc och folk ifrån den byn som damen kom ifrån. Hon hade ju ringt till någon avlägsen släkting här på min gata och antagligen bett henne göra samma sak som mannen bad mig göra....

Och det första den gamla damen gjorde, var att kontakta hussäljaren visade det sig (hörde jag) och säga att dom inte ville betala 3.300.000 baht, dom ville bara betala 3.100.000 baht... SVAR JA...... Yongyut hade pladdrat redan, fan att man inte är vaken redan ifrån början  så man kan stoppa skitpratet, men man är ju inte riktigt van vid thais prat i alla lägen om precis allting.

Dessa 2 tuc tuc kom samtidigt och ur rullade det väl kanske 7-8 gamla tanter som ihop med damen här på gatan (deras släkting) gick husgesyn... Hela gänget var över och pladdrade och planerade och kollade in huset. De ville väl kolla om huset var OK och beboligt!! Till sist, så hörde jag att alla byborna var positiva och hade lämnat sitt OK till thaidamen därborta i Sverige!!!

Men idag i skrivande stund, så är det tisdag kväll, och jag har inte hört ett skit ifrån Sverige. Jag kommer definitivt att göra som ”Birger” föreslog på forumet... alltså att jag kommer att kräva att få ett förskottsbelopp innan jag gör mer arbete för denna familj. Det finns inget värre än människor som sätter en i arbete med att göra en jäkla massa tjänster, och sedan kan dom fan inte ens ha hyfs att höra av sig, om varken positiva eller negativa nyheter!!

Ja nu sitter man här och väntar på att ledarn och mackes skall dyka upp här i Chaiyaphum, och på toppen av detta isberg, så kommer också Anubaan att dyka upp, han berättade att GT-tarmen ville ”ha sitt”!!! Ja i så fall, så är ju Chaiyaphum definitivt rätt ställe att åka till. Så någon gång mellan 10-13 juli så dyker grabbarna upp, och då blir det falangmat hos Casa Falang i Chaiyaphum, skall bli sketskoj!!

Handskak

Chaiyaphum MMCXCI, Thailand

7 juli 2015

83,4 kilo - 82,4 kilo (32 km) 108 minuter - 1.344 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,936
En frisk man har 1.000 önskningar,
medans en sjuk man endast har 1….

Missade ju att skriva om detta. Nu när vi åkte upp till Gordons husvälsignelse så blev det ju en hel del snack i bilen mellan Yongyut och mig. Och en av de saker som jag mest uppskattar är när jag lyckas lura ur henne lite minnen ifrån hennes forntid (barndom). Jag vet inte, men har en känsla att dom  inte lägger speciellt stor vikt thailändarna på sådana saker som minnen och dylikt...Vet inte känns bara som så i alla fall!!

Vi åkte där på vägen, och så pekade jag på ett sådant där typiskt gammalt trähus a la thai-style a la 50 år sedan...... Jag sade till henne att där måste väl myggorna haft party vareviga timme på dygnet, inga bra väggar, och väggbrädorna slutade runt 50 cm från där taket började.... Jag frågade vidare, hur sjuttan stod ni ut med alla dessa myggor, och deras stick som gör så himla ont och all malarian och sådant elände.

Yongyut svarade för en gångs skull ganska utförligt och ganska länge, så man satt där andäktigt och körde på (med bilen alltså), bara lyssnade, och försökte att leva sig in i det hela.... Hon började; ”In our ”house”, så hade vi det mycket värre än det trähuset. Vårt hus var av bambu, och väggar och tak var inte så bra tätat. Vinden blåste rätt in, och djuren kom lätt in och regnet kom genom taket ganska ofta”.

”Men vi hade inget annat, och jag visste inget annat i mitt egna liv. Vi var lyckliga för vi hade familj, Jag hade mamma, pappa och bror och systrar. Idag hade jag aldrig kunnat leva så, aldrig! Men jag tänker på det ofta och är då lycklig, sade hon... Jag kommer ihåg många saker, och vissa saker har jag glömt. Jag kommer ihåg när pappa kom hem med något som han satte upp på väggar och tak, så djuren fick mycket svårare att komma in och regnet kom inte alls in där vi sov i alla fall...

Och jag kommer ihåg när vi fick nät över oss när vi skulle sova, så vi slapp alla myggor!! Pappa kom hem en dag, och hade famnen full av nåt, han förklarade för oss och för mamma, och jag kommer ihåg att vi alla var så glada där vi satt hela familjen runt kvällsmaten”...Ja men Yongyut, hur sjutton kunde ni överleva med 1 miljon myggor som ville dricka blod och ge Er smärta nätterna igenom, och undra hur folk klarade sig för många hundra år bakåt i tiden, och innan dess?

Yongan svarade; ”Vi tänkte inte så mycket på det, vi pratade inte så mycket om det, det var vårt liv, och vi kanske var mer vana vid det. En del människor dog i feber, och andra stod inte ut, dom flyttade ut från byn, men de flesta stannade, och vi var kanske mer vana då vid myggorna och dess stick....Jag kommer ihåg att innan vi lade oss på natten, så hade mamma plockat en växt som hon malde ner, och så smetade vi in oss i den, och då så slapp vi en del av myggorna i alla fall... Min mamma kan alla de gamla recepten på salvor och på vad vi kan äta. Jag kan ingenting om salvorna längre, men jag kan mycket om växter som vi kan äta”

Jag satt tyst, det var rent fantastiskt att få en inblick i sådant som hände hos oss kanske 1718 men inte senare,, och här var allting sådant så levande och så närvarande,,,, Det satt i min bil..... Det var som att ha Karoliner-sviten i min egna bil ju, alltså sättet att leva.... Vi åkte vägen fram, och nu närmade vi oss den by som utmärker var pappans släktingar bodde, och också var avfartsvägen in till Yongyuts mark, och pappans bosättning ute i djungeln fanns....

Hon fortsatte att berätta; ”Här på denna väg, som inte hade asfalt alls, det var en lerväg när jag var liten, så gick vi runt 3 km till skolan varje dag. Och jag kommer ihåg just på denna väg hur vattnet forsade fram, och hur jag hörde från andra människor hur en del barn bara försvann i vattenmassorna, och som dom hittade kanske 1 km längre bort drunknade.

Många många många gånger när vi gick till/från skolan i översvämnings-tider, så var vi tvungna att promenera i midjedjupt vatten, som forsade fram.... Pappa hade sagt till oss ungar att ”lek inte på vägen hem...gå sakta och sätt ner fötterna ordentligt, så ni inte slinter”.

Yongan fortsatte; ”dessa 3 km tog en evighet tyckte vi att promenera, och vi var jätterädda varje gång... Någon sade att det fanns orm i vattnet, och vi alla var livrädda, men vi skrattade hysteriskt när vi fattade att det var skämt, men ingen ville erkänna det., men vi alla tittade i smyg efter Ngoo Luam (Pytonorm red. Anm), och även efter den lilla gröna ormen som ingen ville bli biten av. Men vattnet var midjedjupt och grumligt, och man kunde inte se något innan det var alldeles försent”.....

Så med dessa små minnen av Yongyut slutar vi detta kapitel. Skall se om jag inte kan ruska ur Yongan ännu mer minnen, skitkul ju tycker jag, eller vad tycker ni?

Handskak

Chaiyaphum MMCXC (2.190), Thailand

6 juli 2015

83,4 kilo - 82,5 kilo (42 km) 144 minuter - 1.792 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,919 (neråt)Av mask är du kommen,
och av mask skall du bli gången!!

Nu bar det av, dags att ta del och fullgöra punkt c) på listan, alltså att åka upp till husvälsignelsen for falang-Gordon uppe i Nong Bua Daeng, hoppas bara inte denna gubbe har kontakt med den svenske idioten som jag berättat om tidigare, han med peckadollen ni vet!!

Vi kom iväg som sagt var; Yongyut, Namkaeng och jag själv. Vi tog vår gamla nerslitna svarta vidunder som jag hatar att köra, då den antagligen aldrig under sitt 15 åriga liv sett en besiktning här i Thailand. Jag inbillar mig varje gång jag kör den, att ett eller flera hjul plötsligt kommer att släppa, eller att bromsen inte skall ta!! Roligt uppe i de bergen vi skulle köra!!

De 5,9 milen upp till Nong Bua Daeng gick som en dans, gött att vara framme tänkte jag. DÅ briserade Yongan bomben. Nä sade hon, vi är inte framme ännu! Vi skall åka utanför Nong Bua Daeng, förbi pappas ställe du vet.... FAN ytterligare 2,5 mil på en riktigt pisseväg, med mängder av hål i asfalten. Det kom jag ihåg sedan tidigare om åren.

Vi körde på, och det skall sägas direkt,,, vägen var sämre än tidigare med en mängd avgrunds-djupa hål i asfalten. Det tog nästan 50 minuter att köra dessa 31 km till Gordons by därute i ingenstans. Vi fann hans hem genast, det låg alldeles efter vägen, och han hade ett fint hus som han/dom kan vara stolta över...

När vi kom fram, så hade han spänt upp en tältduk till tak, och hade de sedvanliga plaststolarna. Jag beställde en GT och fick genast nobben.. Han hade bara det allra vanligaste, som alla thai har på sina fester; öl och Hennesy eller Regal (deras skitwhisky som dom kallar konjak), så man kan ju lugnt utgå ifrån att det var hans thaifru som hade skött inköpet till denna fest.... Dom älskar ju att ha med falanger på sina kalas, men dom missar oftast hela tiden att se till att det finns grejor som falangerna gillar.

Dock skall det sägas att där fanns mat för oss falanger. Darren ifrån Australien som faktiskt hade sin morsa på besök, hade gjort potatissallad med dåligt kokade potatis, men också en förstklassig skitgo gryta. Den var kanongo skall sägas!! Så mätt blev man, men tyvärr, drecken var helkass.

Jag drog i mig 2 st Spy, vilket verkligen inte är en höjdare. För Er som inte vet vad en Spy är där hemma, så kan jag nämna att det är damernas val nummer 1 här i Thailandet! Det är ett röd vin av nåt slag, med mycket inslag av socker däri, för att göra det drickbart för thai!!

För att sitta där och dricka äcklig öl hade jag ingen lust med, och thaiwhiskyn smakar bara skit... Dessutom så får man ju ta det lite vackert, eftersom man ju kör bil Vi kom dit, och fann en massa trevliga människor. Men jag var bara den 2:a falangen på plats förutom Gordon.- Darren, Australia var ju där med sin morsa.

Men snart började det drälla in en strid ström, fan man kunde ju tro att detta var ett maranata-möte. Gordon måste verkligen ha kontaktat varenda falang i hela området ju, snart så kom; Derek, England. Curt, Germany. Joe, England, Sture, Sverige. Och där kom ytterligare 3 st olika australiensare.

Har inte en susning av deras namn men skittrevliga..... plus ytterligare 2 st, som stod där som statyer upptryckta mot husväggen, med en Leoburk i näven, och inte pratade med nån. Dom sista gubbarna struntade jag bara i faktiskt...

Så snart började thaiwhiskyn bland damerna att flöda, lade märke till en grej jag aldrig sett förut. Och det var att när dom öppnade en av dessa platta småflaskorna med Hennessy eller Regal, så hällde dom första slutten i kapsylen, och böjde sig sedan ner under bordet, och hällde ut slutten med brännvinet på marken!! Jag frågade Yongyut, och hon sade att så gör vi i Isaan för att visa respekt för Buddah!!!

Så tänk Er. Långt åt hilvite ute i bushen, alltså uppåt 10 mil ifrån Chaiyaphum, så samlades det runt 13 st falanger med familjer för att fira detta med Gordons hus.Jag pratade lite med de ifrån Australien, och det skall sägas, att dessa juveler har inte mycket till susning eller utbildning om Europa eller Scandinavien överhuvudtaget, även om dom som alltid är charmant fostrade och är trevliga!

Dom sade att dom inte hade läst ett skit om Sverige i skolan.... men dom är la mest fokuserade på Asien kanske... Men där ser man,,, svensk undervisning är grandios när man jämför med de allra flesta andra länders skolbildning, utan tvekan dessutom,, kolla själva så får ni se!! Vi stack hem igen kl. 15.30, och då började faktiskt gänget att fyllna till lite grand så vi hann undan.

Jag ville hem ty Namkaeng skall till skolan imorgon, men annars hade vi kunnat ligga över på en resort där, men nu var inte det aktuellt, och dessutom så ville jag helst inte köra bilen med värdelöst lyse, i mörker på dessa skitvägar,,,,, Allt gick bra, och vi kom hem efter en kanongo dag bland goa gubbar och deras damer.... Ytterligare en lyckad dag i ens liv. Visst ångrar man INTE en sekund att man flyttat,,, ett kanonbeslut tycker jag fortfarande....

Handskak

Chaiyaphum MMCLXXXIX, Thailand

5 juli 2015

82,6 kilo – (0 km)

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3.923 (neråt)
"Vad är orsaken till att många matteböcker klibbar igen?"
"Pythagoras sats.”

Idag så bär det då av upp till Nong Bua Daeng för husvälsignelsen där som skall hållas till åminnelse av Gordons nya hus därstädes. Vi åker ju i ”vår” bil, och som bekant så har den sämre ljus än en gammal cykel, så jag har varit tvungen att omvärdera vår vistelse där på 2 springande punkter.

Dels så har ju Namkaeng skolan imorgon måndag, och den kan hon inte missa p.gr.a. en sketen fest!! Och sedan så vill jag då alltså inte ligga över natten, så vi måste åka efter festens slut. Jag struntar i vad folk tycker, jag tidigarelägger vår ankomst ifrån 15.00 idag till 12.00, och stannar fram till 17.00, så vi hinner hem i stort sett innan det blir mörkt... Dålig belysning på både bil och väg samt sketvägar uppe i bergen är inget som tilltalar mig i alla fall.. Jag återkommer och rapporterar om partyt i sig imorgon!!Jag blev uppringd av en ”kompis”, ja bekant snarare, som varit här hemma 1 gång tidigare. De kommer ifrån en by inte så långt härifrån, och brukar åka hit till Thailand en gång om året, de bor då hemma hos damens mamma i byn. Nu vill damen ha ett eget boende, men inte i deras by, utan på vår gata här i Nong Nasaeng.

Jag berättade om huset bredvid oss som ju ingen bott i tidigare, utan det har varit till försäljning nu i 2 år. Huset är fyllt av gardiner och en hel del möbler samt 2 st a/condions, detta för att det skall se snyggt och tilldragande ut för potentiella köpare.... Min bekant ringde på fredagskvällen hit, och var upprymd och glad, och berättade att dom ville köpa hus alltså, och att huset bredvid oss verkade fint och där ville hans dam bo.Och den stora frågan var då ställd till mig; – ”Vill jag hjälpa dom med,,,, ja allting?...  Du får betalt, hur mycket vill du ha”???,,, berättade han flera gånger. Vi pratade ganska mycket under det samtalet, och jag lovade att hjälpa honom, och lovade att prata med säljaren och se vad ”jag kunde göra” med affären.....

Han verkade glad och tacksam och han berättade at stålar fanns det och han ville absolut INTE komma ner till Thailand utan han ville ha mig som kollade in allting så affären fungerade, och sedan ville han  ha isolerat berättade han. Han ville ha, sade han dessa små (10 x 4,5mm) snygga små tegelstenar ioch ha dom på utsidan av HELA kåken....

Vad skulle det kosta frågade han??? Ja först så är det nog en bra ide´att ni kommer överens med säljaren om husköpet innan vi lägger för mycket tid på allt annat. Men sade jag, imorgon skall jag på lördagen knata över till huset, och jag skall prata med säljaren och ta ett gäng foton.

Tack sade han, och så bad jag honom att använda min email, för jag måste ha hans så jag kan sända över information plus foton.  Lördagen kom (igår) och inte ett skit hände, ingen mailade mig, och ingen ringde, så jag blev fasen lite irriterad, lyckades hitta en endaste gubbe i Sverige med hans namn via eniro och ringde det numret.Jag talade med dom, och nu var det en helt annan gång i skällan, de verkade mycket mer ljumma än dagen innan i alla fall, så jag kunde inte hålla mig... – ”Har väntat hela dagen på din kontakt vad händer? Hade ni fest igår eller”?  Ja, svarade han vi drack väl lite igår... Så var allting bara en ploj då eller är ni seriösa med att skaffa hus, ja vi får se säger killen.

”Vadå se....” jag har ju för fan arbetat nu för Er och tagit foton, prutat ner huset 10% PLUS att ni kommer att få gardinerna till hela huset samt 2 st A/C i priset plus kanske t.om en hel del möblemang, ett kanonläge helt enkelt..... är detta ett helt onödigt jobb jag lagt ned då?  Vi skall fundera på det säger killen..

Imorse söndag, så kom Yongyut in till mig och berägttar att skvallertanten nummer ett på gatan, hade blivit uppringd under lördagen, samma jävla lördag när dom INTE ringde mig, och bett den tanten att kontakta säljaren  om huset bla. bla. bla. Då hade alltså killen i Sverige, hans kärring ringt samtidigt till nån jävla släkting, och bett dom om exakt samma sak som han killen bad mig om....

Så nu tror jag nog att jag dumpar hela skiten, och låter thai hantera detta, så killen förlorar sina stålar... Han måste ju få ner dom hit och betala för huset, och utan mig, så måste ha  skicka dom till sin thaifamilj.... Hahaha lycka till med den grejen. Snacka om att ha hela näven i godispåsen..... Där thai aldrig i detta livet kan hålla fingrarna i styr... "allt ditt är mitt".....

Jag återkommer.

Handskak

Chaiyaphum MMCLXXXVIII, Thailand

4 juli 2015

82,5 kilo - 81,7 kilo (36 km) 128 minuter - 1.593 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,945 (neråt igen)
I det land där alla är blinda,
så är mannen med 1 öga kung!!

Jag och York stack i onsdags ner till ett nytt pizzaställe, runt 3 mil härifrån. Enligt rykten på Bens bar, så skall det vara en norrman och hans fru, som öppnat ett ställe i en by som heter Noen Sanga. Så vi, de riktiga stigfinnarna i Isaan kunde ju inte hålla oss, och drog blixtsnabbt dit. Vi hittade stället ganska enkelt, men tyvärr så var det ganska tomt. Vi lyckades att finna ägaren, norrmannen vid namn Leif. En mycket trevlig norrman skall sägas.

Han berättade att hans fru, som ju gjorde pizza-jobbet officiellt, var nere och återlevererade ett gäng munkar till Chaiyaphum. Det visade sig att vi had kommit på dagen av deras husvälsignelse, ni vet en sådan där ceremoni, där man traskar runt kåken under hemska eder och böner, där onda andar förbannas, och skickas tillbaka till helvetet, och de goda får stanna.

Man brukar ju ta lövruskor, och klappa till de fyra hörnona på huset, ty DET riktigt hatar de onda andarna tydligen... Undra varför egentligen? Och efter det, så blir det den sedvanliga svängen med käk. Thai har egentligen ingen speciell kultur tycker jag, de vänder och vrider så den passar dom själva, och där precis allting är tillåtet bara det passar den egna familjen. Men den grej som är kultur för dom, är utan tvekan maten.

I alla sammanhang, i ALLA SAMMANHANG, så är det mat inblandat.. Här snackar vi inte om att stanna vid vägkanten, och ta en snabbkopp kaffe, jo kanske i en (1) familj, där förekommer det ofta, men för resten av Thailand, så stannar man och käkar MIDDAG. Man åker inte ens 3-5 mil med bilen, och inte har mat med sig känns det som. Jävligt frustrerande för mig i alla fall. Men jag håller god min i elakt spel!!

Så damen på denna pizzeria i Noen Sanga var alltså borta, och skulle återkomma om en timme sade hon, när Leif Norrmannen ringde sin fru! Vi alla skrattade gott, ”thai-time”, det innebär mellan 2-2,5 timmar MINST innan hon är tillbaka!! De ljuger ju helt medvetet för att framstå i god dager... Så vi sade till norrmannen att vi återkommer. Vi lät honom dock först bjuda oss på coca-cola och en glass på man... riktigt schysst kille.

Jag tittade på honom där vi satt och han verkade vara riktigt fräsch.. Och ve och fasa, när jag frågade hur gammal han var, svarade han 77 år!! Jäklar,,,, så skulle jag vilja se ut om 13 år, riktigt fräsch som sagt var.. Sedan åkte vi hem, men först stannade vi i Baan Khai, och käkade en riktigt god civiliserad lunch med den vanliga tråkiga kycklingen.

Alla dessa maträtter i Thailand smakar till slut efter 2-3 år precis detsamma, och man blir vansinnigt trött på dom, riktigt trött.... Ungefär som att hemma i Sverige käka pannkakor 7 dar i veckan i 7 år... chilli chilli och snedvriden smak på olika löv, kvistar och rötter... Allting smakar ju för fan exakt detsamma med dessa kryddor!!!

Nu sitter jag här och det är lördag morgon, och jag har ringt till norrmannen, och bokat besök och pizza-ätande kl. 11.30.... så nu drar jag och York snart igen dit bort!!! Hoppas det blir gott, så vi har fler ställen med god pizza med hyggliga priser och inte bara den pizza som t.ex. Pizza-company har nere på Tesco Lotus i Chaiyaphum.

Visserligen helt OK och god, om man nu hinner säga till att dom skall skita i äckliga jäkla thaikryddor, och en mängd äcklig lök på pizzan, detta bara för att fylla ut den, så det skall se ”mer” ut på pizzan. Men degen är god. Och priset är grymt dyrt.... jag fattar inte hur dom skall tro att thai skall nappa på detta i det stora hela, gå till Pizza-company, pröjsa 650 baht för en pizza plus en fri samma sort!!.

Fan det gör ju 325 baht för en pizza, medans food-courten på Tesco Lotus, som ju ligger endast 35 meter därifrån, debiterar runt 60 baht för en middag med vatten.... Nä fram för dessa små falangägda pizzerior ute på landsbygden, pris runt 140-170 baht, alltså halva... Kul att köra dit och, så får man dessutom en pizza som smakar pizza, och inte smakar som bara ytterligare en maträtt i en lång rad av andra thai maträtter....

Jag avslutar detta kapitel med en mysig vits, gillar den själv skarpt!!

En åktur i TAXI
En kvinna och hennes tio årige son åkte i en taxi i Detroit .
Det regnade, och alla prostituerade står där under sina paraplyer.
"Mamma ", sade pojken , "varför står alla dessa kvinnor där”?
" De väntar på sina män som kommer från arbetet”, svarade hon.

Taxichauffören vänder sig om och säger: " Jösses lady , varför berättar du inte sanningen?
"De är horor, pojke ! De har sex med män för pengar."
Den lilla pojkens ögon spärras upp, och han säger, " Är det sant mamma? "
Hans mor , stirrar fränt på chauffören, svarar hmm njaa.

Efter några minuter , frågar grabben,
"Mamma , om dessa kvinnor har barn , vad händer med dem? "
"De flesta av dem blir taxichaufförer ", svarade hon helt kort.

Handskak

Chaiyaphum MMCLXXXVII, Thailand

3 juli 2015

83,4 kilo -

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,963 (NERÅT)
Om du kan räkna dina pengar,
så har du INTE en billion kronor!!

Sitter nu vid datan, och vi har precis kommit hem ifrån mackes och Pen, hemma hos dom i byn Nong Ma, och fullgjort punkt b) på listan. Precis som vanligt ett generöst bemötande och stor trivsel runt bordet.. Jag och mackes körde vår LCHF med lite inslag av fusk via ett par skivor bröd.... Men i det stora hela nyttig mat..... Vi gick sedan in och tog tag i min dator, som mackes sedan försökte med enorma krafter göra snabbare för mig.

Min dator är så seg så man blir deprimerad faktiskt. Men vi jobbade på i alla fall, och jag känner nog att den är mycket bättre nu än tidigare, även om jag tror jag skall följa mackes goda råd med att ”rensa ur precis allting i datorn, och gör den sopetom, och sedan återinstallerar man programmen igen ..,

Vi fikade och tjötade, och sedan blev det hemgång igen, ville komma iväg så vi hade dagsljus på hemvägen. Bilen som vi har är ju gammal sleten, och med kanondåligt lyse som inte alls duger till vid mörkerkörning.... Yongan ser dock inga bekymmer, hon ser det ifrån sin thailändska sida, och säger bara;

– ”Gör inget, jag är yngre, jag kan köra, jag ser bättre än dig”!!!  Så i detta landet så betyder inte 45 års trafikvana i ordnad miljö ett skit, dåligt ljus finns inte, det finns bara dåliga ögon... ungefär som det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder!!

Men vi kom hem i tid och allt gick bra. Under hemfärden så fick Yongyut telefon ifrån sin gamle goda vän, som ju var hemma hos oss för ett cirka 2 veckor sedan, och som skulle sticka ner till Bangkok. Hon som var gift med idioten ifrån Nong Bua Daeng. Han med pistolen ni vet.... och USUFRUIT (leasingen)-avtalet på huset...

Hon struntade naturligtvis i vårt goda råd, att INTE åka hem till Nong Bua Daeng, utan hålla sig borta ifrån den svenske stollen, och till slut skulle han vissna garanterat, och ge sig av därifrån, och så skulle hon sedan kunna flytta hem igen, och leva lyckligt där resten av sitt liv. Nu ville ju han att hon skulle åka hem till honom, och skriva över bilen på honom så han skulle kunna sälja den.

Hon åker då MOT gott råd ändå hem, konfronterar svensk-idioten som vill att hon skriver på, och för över bilen på honom. Javisst säger hon, och så skall vi dela på försäljningssumman.. han  svarar henne, så faaan heller, jag har betalt denna bil och den är min!! Du skall skriva på och sedan kan du dra åt #¤%%¤%.....

Hon ringde Yongyut, och verkade mer förbannad än ledsen, och menade på att dom varit gifta i 3 år, och han tänkte ta precis allting i deras hushåll, och bara slänga ut henne. Yongan sade till henne igen (på min inrådan), gå till polisen, berätta att han har en pistol hemma, och att du inte vågar dig hem...... Denna gång gjorde hon det. Hon SMS;ade efter ytterligare en timme, och då stod tydligen polisen hemma hos dom, och skulle ”prata” med pistol-falangen.

Jag vet inget mer om vad som hänt, men den tjejen skulle höra av sig senare och berätta om utgången av polismötet där hemma... Så blev det, hon hörde av sig och berättade för Yongyut att polisen hade alltså kommit ganska snabbt, men när dom kom, polisen alltså, så hade falangen stuckit hemifrån.

Polisen sade dock till Yongyuts kompis (frun), att de kommer tillbaka tidigt imorgon bitti och nyper honom då istället!! Damerna bestämde dock snabbt att frun ifrån Nong Bua Daeng gott kunde sova hemma hos oss i går kväll och sedan åka tillbaka till polisen imorgon igen!! Sagt och gjort hon dök upp här i går kväll vid 22:tiden, och hon och Yongyut kunde tjöta några timmar allt under det att gräs och rötter dök ner i deras magar.

Inget nytt dök upp mer än att damen ville gå till en advokat vilket hon gjorde, och advokaten skulle ha 50.000 baht för att dela upp grejorna, och se till så dom blev skiljda. Yongyut som VET hur simpelt enkelt det är att skilja sig i detta land, sade dock till henne i morse att hon absolut inte skulle göra ett skit....

Gör som vi sade ifrån början, åk ner till Bangkok, jobba där, och inom 1 år garanterat så har falang-fanskapet ledsnat, och längtar hemskt mycket ner till träsk-Pattaya, och då blir du av med honom. Antingen via att han flyttar eller att polisen kanske slänger ut honom ur Thailand....Eller i värsta fall, så har by-borna helt sonika tagit livet av killen, efter sina 2 st "nedslagningar" av just by-bor!!

Ja vi får se, men i dagsläget så har dom varsin bil i alla fall, hon tog helt sonika den ena bilen, så svenskfalangen har sin pick up, och damen har sin lilla privatbil, så hon är nöjd. Svinet ville ju ha BÅDA bilarna nu i sitt namn, så hon inte skulle få något alls.... Medans hon då nöjde sig med 50/50 och behålla den lilla bilen, och låta falangen ha sin pick up....  

Ja så här går det till när man vill sabotera sitt förhållande, för övrigt i vilket land som helst... Men det är väl tydligen bara i Thailand som falangsvinen kan uppträda som dom vill, och tro att dom kommer undan. Komma hit ner, knulla gratis i 3 år, och sedan bara dumpa frun....

Försök den grejen hemma i Sverige din idiot!! Utav totalt flera miljoner spermier, så vann du? Var du den dugligaste spermien verkligen? Denna undran ställer man ju sig när man har denne kille under förstoringsglas!!

Handskak

Chaiyaphum MMCLXXXVI, Thailand

2 juli 2015

82,8 kilo – (0 km)

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 4,044  (samma)
Jag skall inte slösa mina dagar
på att försöka förlänga dom!!

Forts. Från förra kapitlet.....  Vi fortsatte sedan att prata där vid bordet med detta äldre par, som var riktigt trevliga människor, båda var som sagt var lärare, och båda verkade vara ytterligt civiliserade faktiskt..... Damen berättade att hennes något lågmälde äkta man (han kunde ju noll engelska), att han var ”kines”.... Jasså svarade jag... när kom han till Chaiyaphum då? Åh svarade damen (hans fru) inte han, det var hans gammel-gammel-mormor som kom från Kina....För över 150 år sedan nånting.....

Men visst är väl han ändå en riktig thai då eller? Javisst svarade hon. Jag drog ju inte detta i långbänk, men hela snacket visar ju på vilken status dessa kineser har här i Thailand. Det är alltså”fint” att komma ifrån Kina. Och att komma ifrån vilket annat land som helst än Kina, är skit och ingenting av värde. Och det värsta är ju helt klart falanger då, vi ligger grymt långt ner på skalan skall ni veta...

Men visst är dom fortfarande kineser... efter 150 års boende i ett annat land... lite bättre än alla andra folkslag på detta jordklot!! Så känner dom själva i alla fall, och så känner tydligen thaiarna också.... Kanske att det beror på att thai själva en gång i förlegad tid kom ifrån en bergskedja i södra Kina.. För nog verkar thailändarna vara rent förlamande slappa och valhänta gentemot just kineser här.... I alla fall de som bor här.... Kineserna är ju helt dominerande i Thailand inom affärsvärlden..

Knorren på kvällen med detta par, var att jag fick reda på när Yongyut hade översatt, att damen (frun) var syster till den lärarinna, som var släkt med den där äckliga jäkla pedofilen ifrån Sverige som ju dom har i sin släkt... Den killen som berättade för mig att han ville ligga med dottern i familjen, 15 år gammal.... Det var ju det svinet som jag avfärdade ganska rakt och helt öppet.

Fanskapet berättade dom, hade nu istället skaffat sig en condo i Pattaya, kanske lite mer passande. Men jag ville inte prata om detta svin ty jag skäms att vara falang.... Så jag vet inte om han fortfarande var ihop med systern eller om hon hade dumpat fanskapet.... Men tänk ändå vad liten världen är. Nu vet jag att denne kille läser detta vad jag skriver, så jag säger bara, håll dig där nere bland de andra dräggen där passar du bäst, schas på dig pervo!!!

Men dom var gör-trevliga, och nu efteråt så känner jag nog att det räddade kvällen, i alla fall för mig, att ha dom där vid bordet, så vi slapp att sitta där ensamma, mitt ibland kanske 5-600 människor, som gärna tittade hela tiden på falangen och hans fru! När vi hade suttit där ihop i kanske 2 timmar, så råkade jag titta mig omkring och ta mig fan. Lokalen var MINDRE än 1/3;dels full nu, folk hade redan gått hem verkade det som.....

Här där jag bor i Isaan, som jag berättat om tidigare, så är umgänget med familjen, och inte speciellt mycket med det vi kallar ”vänner”. Man umgås helt enkelt helst inom sina familjer och släkter.... Det var ju precis den grejen jag och Yongyut hade i början, hon kunde bara inte fatta varför det kom så himla mycket folk, och hälsade på hela tiden, jag försökte att förklara, men det tog ett par år innan 10 satangen ramlade ner, och hon förstod innebörden av att ha vänner....

Så med detta sagt. Folk kommer till bröllops-festen, sätter sig vid ”sitt” bord, pratar med de ”sina”, äter färdigt, och sedan lämnar man  helt sonika festen. Man är där kanske maximalt 3 timmar inte längre. Och alla är ju helt inne på detta.. Det skulle ju aldrig i hillvitte fungera här i Thailand med att ha sällskapsdans, tänk Er att man går över till ett annat bord, och bjuder upp dottern där, SECKET SLAGSMÅL..... hahahahaha!!!!

Och därför fanns det heller inget groggbord att tillgå, inget kaffe ingen tårta,  ja absolut ingenting mer än isaanmaten på bordet. Men varför klaga, det gör jag verkligen inte, bara beskriver hur det såg ut. Maten var faktiskt jättegod (enligt Yongan), och det var oerhört fint arrangerat och ordnat.

Men det kändes lite snöpligt när man lämnade festen,, jag är ju inte van vid ett sådant uppförande, tänk om man har en stor fest hemma i Sverige, folk kommer dit, käkar och dricker allt vad dom kan i 2 timmar kanske, och sedan sticker man hem igen utan vidare spisning, Fan man hade ju blivit vansinnig ju!!! Men man får spela spelet, och bara haka på, och jag led ju absolut inte...

Jag var helglad att jag hakade på Yongan på detta bröllop.. Hoppas nu bara att detta bröllop överlever statiskt sett de kritiska första 3-4 åren, innan det är dags att gå isär och skilja sig, och allting bara vart till i onödan.... Men men men Yongyut var helnöjd att kunna klä upp sig i sina nya kläder, och också stolt att kunna visa upp sin ganska schysst utrustade äkta man på denna fest!!!! Och som hon stolt brukar säga – ”I have falang”!!!

Handskak

Chaiyaphum MMCLXXXV, Thailand

1 juli 2015

83,2 kilo - 81,7 kilo (43 km) 145 minuter - 1.804 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 4,044 (uppåt)
Han är en av dom där människorna som skulle kunna anses
vara oerhört förbättrad som död!

Forts. Från förra kapitlet..... Vår amerikanare här Dan, min granne ni vet, hade under dagen innan sagt till mig att ”räkna borden när du kommer dit”.... Jasså? Ja så vet du hur dyrt detta kalas är ungefärligen!!! Jasså??? Ja du vet Greg, ett bröllop i by-miljö brukar kosta per bord runt cirka 1.000 baht med 5 personer runt bordet.... Och med 300 gäster som många brukar skrävla med i byarna, så blir ju det runt 60.000 baht i matkostnad plus allt det andra...Men Dan menade jag på.... det kan ju ändå inte vara ett normal-läge att man har 300 hela gäster på sina bröllop ute i de fattiga byarna??? Nä kanske inte svarade han, men nu vet du hur du kan räkna då.... Så på de finare ställena man hyr, så brukar det ligga runt 3.500 baht per bord, så räkna hur många bord när du kommer dit..... OK svarade jag, fixar det lätt...

Vi kom dit, Först fick vi stanna vid ett bord där det stod 2 st kanondamer, där skulle jag skriva på ett kort våra lyckönskningar på engelska, och sedan slussa ner vårt ”kuvert” med pengar i en stor låda... Vi blev sedan inlotsade in i en enorm lokal, riktig enorm var den, och där var fullständigt proppfyllt med bord för 5-6 personer precis överallt. Hur sjuttan skulle jag kunna räkna allt detta, helt omöjligt, jag försökte, men efter 30 bord, så tappade jag fullständigt intresset att sitta där som en idiot, och räkna bord.

Men nu i efterhand så vågar jag nog säga att där åtminstone var minst runt 150 bord, Ta detta då 5 vid varje bord gånger 3.500 baht, och ve och fasa, så hamnar vi på hela 525.000 baht, och till detta så kom då uppträdandet, och andra grejor, som kamerakillar och videokillar i mängd..... Så i så fall, om Dan var korrekt, så skulle detta bröllop lätt och enkelt hamna på lite över en  miljon baht.... (SEK; 250.000:-)Nu skall jag berätta att detta var den mest fantastiska upplevelse jag haft restaurant-mässigt här i Thailand någonsin. Hela upplevelsen andades ”falang-style”. Servicen var helt fantastisk, med leende effektiva och serviceminded snygga damer, som sprang runt i ett och servade oss.

Varje servitör hade ett gäng bord att serva, så det var hel-effektivt. Vårt bord började med en coca cola-flaska modell större, plus vatten med några glas. Vi satte oss ner och vips, så stod där en stor hink med is, och en stor behållare med LEO-öl!!

Vi fick strax sällskap vid bordet, av ett hel-trevligt par, som var kollegor till brudens mamma, de var alltså lärare hela högen, och många av gästerna var ifrån skolan då förstås... Vårt bord var inom 14 minuter belamrat in till sista lediga plats med olika maträtter, och t.om. fatet med de saltade jordnötterna hade chilli i sig!! Fy fan för chilli i jordnötterna, ät det inte!!

Bröllopet var jättefint, och som sagt var, så skall man veta att allting är inte enbart ”Isaan” här uppe på risfälten. Här kom ett helt annat klientel och var inblandat. Ceremonierna var kopior av falang-traditioner. Man har här alltså plagierat precis som man gjort med allt annat, och här slängde man då i sedvanlig ordning brudbuketten bakom ryggen till ”ivrigt” väntande brudtärnor som skrek högt av hänförelse.,,Men det gjorde inget, dessa brudtärnor var nåt av det vackraste jag sett, vita som lakan, en del så vita, så man tydligt kunde se blod-ådrorna så blåa och fina under skinnet. De hade raffiga korta kjolar, och snyggt uppsat hår. Här var det inga kulturbegränsningar på hur man skulle föra sig, utan allting andades faktiskt ”falang”, men det kunde man ju inte säga, då skulle ju folk blivit vansinniga kan jag tänka mig!!

Mitt under maten, så kom då brudparet till ett podium mitt i salen, kanske 5 meter ifrån vårt bord. De klev upp, och där fattade brudparet ett svärd, och skulle symboliskt skära ”bröllops-tårtan... De stod där i runt 10 minuter och skar på låtsas, allt medans alla gäster leendes trängdes där runt, och fotade så det stod härliga till... Sedan steg brudparet ner, och personalen steg upp, och bar bort ”tårtan”... den var av cardboard.......

Sedan hade nog brudparet en ganska tuff uppgift och det var att ihop med svärföräldrarna gå omkring bland alla borden och fotografera sig.... Foton i detta land står väldigt högt i kurs, och gå runt 150 bord, och ställa sig upp för fotografering 150 gånger, är en tuff uppgift. Men dom var tåliga de småliven, och log så det stod härliga till....

Men man kunde ju inte annat än ha en liten egen undran i allt detta,,, Undrar om dom verkligen kunde göra bröllopsnatten rättvisa??? Dom var ju helt slutkörda, innan dom ens kom in under sängkläderna ju... Forts. Nästa kapitel.....

Handskak
ps. När Yongyut sovit färdigt så kommer det lite foton - hav tålamod!!