GTG Shipping, Thailand

Transport av Ert bohag/flyttsaker till Thailand? Kontakta mig på min mail här; chaiyaphum@glegolo.com

Skeppa styckegods pallar, eller hel containerlast. Välkomna med Era förfrågningar

Läs gärna följande artiklar om transporter skrivna av mig, klicka på forum Sawatdee eller direkt här på hemsidan, under menyn upptill, Transport och flytt!

Chaiyaphum MMCXXIII, Thailand

30 april 2015

82,6 kilo -

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,879
Du kan undvika verkligheten,
men du kan inte undvika konsekvenserna
av att undvika verkligheten!

Vaknade i morse som vanligt utav en grym bastrumma, och en helgrym basgitarr bortifrån det sattans templet. Ja thaiarna ger oss allt våra fiskar varma vill jag lova. Tog moppen dit bort, klockan var runt 05.20, Ville kolla in läget lite, och hur dom är funtade!!

Där vid templet stod en lastbil, med högtalare stora som Frölunda Torg, och en ensam kille satt med korslagda ben där på marken, med mikrofonen i hand, och han hade nu börjat prata i denna mick. Det ekade ut över nejden.

Detta medans de förnöjsamma thaiarna, som aldrig konfronterar någon eller något, log förnöjt, sträckte på sig, och gick upp från sina sovfiltar på golvet, och förberedde sig för dagens krämpor. Kanske vi nu mer förstår varför vi ser thai ofta i liggande ställning sovandes mitt på dagen,.

Kanske dom inte är så lata som jag antytt många gånger, kanske det bara är så att blir man väckt varje morgon kl. 04.30, utav munkarna och annan skit, som alltid skall ske så tidigt som fan....Ja då är man ursäktad om man är trött och sleten under resten av dagen, hade inte vi falanger varit det tro? Så grydde än en dag över Chaiyaphum, Isaan....

York, min tyske kompis meddelade att hans by minsann låg i, och försöker hålla styr på invånarna där. De gör ju det då oftast via de där sattans högtalarna som sitter på massor av stolpar runt om i byn, och de för ett jäkla oväsen. De hade ju en av sina miljoner speciella ”dagar” i förra veckan.

Den dagen skulle man samlas borta vid det ”kinesiska” templet, och där skulle man ge sina sedvanliga ”gåvor”! Jag vet inte vad, men det kan vara allt ifrån pengar till mat av olika slag! Vi åkte i alla fall inte dit. Men i Yorks by, så skränade högtalarn på, och i dom pratade byns hövding!

Det är en yngre förmåga som inte fått jobbet för att han som i gamla tider var stammens förnuftigaste man, utan han fick den via pengastilen, han delade alltså ut mest stålar, och fick därför de flesta rösterna. Denne sketstövel som jag vet York riktigt hatar, ty han är riktigt arrogant och tyken.

Han skrek ut i högtalarna, och riktade sig till invånarna, vilka han i tal behandlar som tjänstehjon. Han sade till dom – ”Är ni riktiga thai, så går ni till templet och ger pengar, går ni inte, så vet vi andra vad ni är”,,,, Och med detta, så tvingade han i stort sett folk dit....

Nu i morse, så skrek han ut att familjerna i byn nu skulle ta sig till templet där, och skriva på ett ”kontrakt”, där dom lovar att inte använda eller sälja droger. Yorks fru Cat gick dit genast, och rapporterade till York senare, att det var en rejäl ansamling av thai som ville skriva på!! Man blir förundrad över hur brist på skolgång kan få folk att göra de mest konstiga saker!! Och då tänker jag på byledaren förstås!!

Till sist då! Jag läste i en dagstidning, och kollade sedan på denna nedan video på youtube;

https://youtu.be/u-lSQj-gswQ

Klicka eller klistra in denna länk i adressfältet. Skall fixa in videon som vanligt senare, när jag fått reda på vad som är galet..

Nu kan vi alla enkelt avslöja alla smilfinkar med sina oäkta leenden, som star där framför oss, och otåligt stampar med fötterna och hellre vill iväg ifrån oss, än att prata med oss.. Lycka till då...

Handskak

Chaiyaphum MMCXXII, Thailand

29 april 2015

83,1 kilo - 82,1 kilo (33 km) 107 minuter - 1.331 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,781
När du pratar så repeterar du bara vad du redan vet!
Men om du lyssnar så kan du lära dig nåt nytt!

Forts från förra kapitlet.... Vill först bara nämna att "OJSAN"... den svenska pesetasen gjorde ett Patrik Sjöberg-hopp på hela 5 öre tills idag.. Glad javisst, men hoppas nu bara inte att detta bara är "en svala"... Men ack den som kan vara glad. Idag förväntas Riksbanken sänka räntan ytterligare, och köpa en massa stats - obligationer. Och där går då den höjningen åt helvete!! .

Nu körde jag strax vidare, och det var en himla god dag, många goa funderingar och tankar, och motorn i kroppen gick som en Volvo Penta på mig, och inget att klaga på. Och nu så var vattnet slut efter 25 km cyklande, fasen också.... Ja men där ligger ju en by därborta.. Vatten finns ju alltid att köpa. Bensin och vatten kan man alltid få tag i. Bensin i brännvinsflaskor, och vattnet  i små plastflaskor, så ingen panik!!

Kommer fram till byn, namnet? Inte en susning så klart, men vatten fann jag snabbt och elegant, skulle betala 5 baht och tittade höger, rakt ner i en frösabox... Va???? Vad skådar mitt norra öga? MAGNUM..... Det kan inte vara sant en Magnum-.glass i en by i det vildaste av isaan.

Idiot med Diabetes som man ju är, så tittade jag i min lilla plastpåse, och tråkigt nog så låg där en femti:lapp och darrade, plus en 20;lapp.... Fan flög i mig, eller är det helt enkelt sockerbehovet som slog till, efter 25 km,s cyklande i denna hetta...? Jag köpte denna Magnum, och sate mig utanför, och bara njöt, ingen frågade efter ”slutet”, så jag kunde äta i lugn och ro!!

Sedan efter det så bar det iväg igen, inget mer hände förrän jag var dryga 5 km hemifrån, då fick jag se ett matstånd därborta, med ett sidobord proppfullt med bananer (Guej Namwaa), Vi hade inga hemma, så jag köpte en stock, men innan jag fick den på styret, så skulle ju priset avhandlas! Tanten som var trevlig ville ha 20 baht av mig, och jag ropade till att det var Paeng..., no good. My heart is sad!!

Folk som satt där innanför och käkade, följde intressant våra förehavanden, så jag ville absolut inte vara otrevlig emot tanten, men gick på i ullstrumporna... No, not falang, Baan Nong Nasaeng”..   Ah, svarade hon Nong Nasaeng..... Yes svarade jag, Guej Namwaa 15 baht in Nong Nasaeng.... No.... yesip (20) svarade hon bara..

Jag började gråta och berätta att jag inte hade några pengar, hon skrattade och gästerna verkade lyckliga dom också. Allting är OK om en falang är deppig så, det var lugnt.. Jag kallade tanten Keenioo (snål), och hon höll stenhårt på sig.... Jag ville nu rädda mitt ansikte och hennes också, dessutom få hem dom jäkla bananerna, så jag sneglade på det andra sidobordet,  där det låg bitar av kyckling... trodde jag....

Jag höll upp min 20 baht;sedel och sade – ”OK saoo baht, want 1 peice of that free” Hon sken upp, tog mat-tången, tog en bit och gav mig, och sade ät... Tog sedan sedeln ifrån mig, och jäklar va gott detta var. Smakade faktiskt frukt som var panerad..... Och tanten säger sedan till min förfäran ”animen”- men va fan sapparot”????

Hon upprepade ”animen”,, jag började få spykänslor, men räddade mig genom att titta på vad jag hade i handen, och det såg faktiskt ut som mango som var panerad... Jag vägrade att inse att jag käkade insekter av nåt slag, då hade jag nog inte klarat mig ifrån att spy där på öppen gata.

Så för henne var det ”animen”, men för mig så var det mango panerad och jättego. Vi skojade lite till, alla log när jag lämnade, ocg jag tror att jag gjorde succe´... Men kanske thai höll masken och sade när jag lämnat . ”jävla dålig stil på dessa sattans falanger”.... Men jag tror faktiskt inte det!! Min rundtur var nu över och jag kom hem gott och välbehållen.....Men 1,5 kilo lättare runt mag-fläsket!!

Handskak

Chaiyaphum MMCXXI, Thailand

28 april 2015

82,6 kilo - 81,8 kilo (36 km) 117 minuter - 1.456 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,732
”Priset på framgång är glömska”....

Forts. Från förra kapitlet.... Yutin visade mig runt i det lilla 56 m2;huset som låg 5 meter ifrån närmaste gravida sugga, plus att där låg ytterligare 20 st suggor där bredvid. Lukten var graverande, och när han visade mig runt därinne, så kunde jag faktiskt inte med att fråga mer om stanken, ville inte göra honom besviken eller kanske förlägen..

7x8m var fördelat på att halva ytan var indelat i 2 rum, det ena var toalett och duschen, och den andra halvan var köket. Den resterande halvan var då det som vi falanger kallar för vardags-rummet, och här sover man, tittar på TV, och gör babysar. Umgås och fratineras gör man ju i sedvanlig thaistil på utsidan huset. Insidan är bara för tvätt, mat, och TV, och sovning!! Det är därför som jag alltid säger att thai icke har ett hem, de har ett hus. Deras ”hem” ligger på utsidan huset!!

Nu kom Baloo och deras lilla granntös som dom brukar ta hand om till vardags, för den tösens pappa (mamman är död) är kompis med Yutin, och han jobbar i Kuwait tror jag det var. Så ”take care” är ett begrepp som inte bara innefattar thaidam tar hand om falang, det begreppet innefattar precis hela livet för en thai!!

Lilltösen hörde jag ropandes ”uncen”, hon är 10 år, och har ett svagt öga till mig verkar det som, tyr sig till mig lite grand så där blygt, inte alls rädd för min konstiga mänskliga falang-skepnad, som annars isaan-barnen lätt utvecklar!! Jag gav henne en glasburk med eländet, hon sken upp och drog i sig innehållet i ett svep, och var gör-lycklig. Strax därefter så tog Baloo burk nummer 3, också hon svepte sin, och ”aroy mak mak” tyckte hon också...

Igen då.....Är det chillin som helt förstör smaklökarna, är det chillin  som gör att thaiarna hela tiden ”kräver” starka saker till sin mun??? Jag vet inte, men jag får dagligen bevis på att Isaan-thai verkligen kräver illaluktande, stinkande helst, kryddstarka prylar att stoppa i munnen. Och igen nu då, ni som har thai-falangtanter, ni räknas inte, ledarn, hahaha!!

Innan jag stack vidare för att leta upp svärmodern, och ge henne sista glasburken, så hann Yutin berätta att bygget skulle kosta totalt trodde, han runt 116.000 baht, alltså runt SEK: 35.000:- i dagens valutavärde! Att det kan vara så himla billigt beror på flera faktorer, men i grunden handlar det om att dom inte bygger efter någon annan standard, än att dom enbart kan garantera att huset inte välter.

Allt annat struntar man i, och glöm byggnormer och krav... Här gjuter man som vanligt en bottenplatta direkt på den tilltrampade jorden. Och sedan reser man väggar genom att lägga betongstenar på varandra med cement där emellan! Man lägger sedan ett tak över detta, som skall skydda emot regn och rusk, och sedan lägger man träreglar vid fönstret, så rutorna har nåt att luta sig emot.

Sedan är det klart i de flesta fall, dock så tror jag att Yutin, lärare som han är, att dom skall ha kakel på golvet för att få det lite fint....Men detta gäller nog inte alls hus här alls,,, här är det många som nöjer sig med cementgolvet. Allt är sedan klart, och man bryr sig alltså INTE om utseendet alls, det har inte ens en sekundär betydelse, man skiter fullständigt i det
.
Så betongväggarna står där, och huset ser egentligen ut som bara fan. Ta sedan lukten av grisfarmen 5 meter bort, och sedan har vi ett ställe som man inte gärna vill komma till, och ha en barbeque i.... Fy sattan vad man INTE ser fram emot den inflyttningsfesten. MEN icke att förglömma, det viktiga är inte vad falang tycker, det viktiga är att husägaren är glad och lycklig eller hur, så god tur till honom med huset!!

Nu stack jag vidare, hade många kilometer framför mig. Åkte hem till deras riktiga hem än så länge, men grannarna sade att Jai (svärmodern) var bortåt vägen...... Jag åkte vidare, och glömde att lämna glasburken där, som tur var visade det sig.. Ty svärmodern mötte jag 5 minuter senare bortåt vägen.

Det kom lufsande 2 st gamla tanter på vägen när jag kom cyklande, och den ena av tanterna började att vinka och tjoa, det var svärmodern i egen hög person. Jag stannade, halade fram glasburken, och Jai drog i sig innehållet lika snabbt som en av gubbarna skulle göra på Jaegerdorffs-platsen i Göteborg med sin ”morgonvärmare”!

Hon tackade, riktigt kul med denna svärmoder,,, hon lärde sig snabbt med mig, och respekterar mig genom att säga; god dag och adjö (hallo och byeeee) säga tack (tank yo). Hon är väldigt noga med det. Visst jag fattar att det är Yongan som präntat in det i henne, men hon säger det numera utan att någon behöver påminna henne..

Hennes kompis stod där, och fick inte ens ”tjacket” eller ”resten”, inte en droppe var kvar.. Inte en rysning kunde jag skönja i ansiktet på svärmodern efter den äckliga blåbärsjuicen....Forts. Nästa kapitel...

Handskak

Chaiyaphum MMCXX (2.120), Thailand

27 april 2015

82,7 kilo - 82.3 kilo (29 km) 100 minuter - 1.244 kalorier 

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,716
Inför världen så är du kanske bara 1 person,
men för 1 person, så kanske du betyder en hel värld!!

Vid min sedvanliga invägning i morse, så stod vågen och darrade på 82,7 kilo plötsligt. Jag hade alltså gått ifrån stadiga 83,6 till 84,6 som jag varit i flertalet månader känns det som, tills plötsligt ha droppat ett helt kilo utan vidare spisning!! Jag har inte gjort något speciellt alls, möjligtvis då att jag igår käkade en stor portion glass med blåbärssylt, och skivad bana,n och gul mango, istället för en stadig middag. Kan det vara hela grejen, hela skillnaden i morgonvikt?

Idag var en fin dag, lördag, man vaknade pigg och nyvorden miljonär som vanligt. Solen sken ifrån en klar himmel, och en frisk vind körde över kroppen när jag gick ut i trädgården. Funderade på vilken tur det skulle bli idag, vart jag skall cykla brukar helt och hållet bero på vart vinden lutar.

Vill alltid cykla så jag får medvinden på sista halvan, annars är det alltför tröstlöst att cykla 2-2,5 timmar och till bringa sista halvan med motvind på det, nej den grejen orkar jag inte med. Idag så bestämde jag mig för 43 km;rundan, och såg fram emot det. Dock först på morgonkulan, så kolla av nattens mail, och svara på dom så gott det gick. Och sedan skulle jag som vanligt publicera dagens kapitel.

Nu i skrivande stund, så har jag alltså inte ens publicerat söndagens kapitel, och detta kommer jag at publicera på måndagen den 27 april. Lördagens publicering får bli nåt lättskrivet men ändå intressant, vi får se då när det blir dags. Men ni som läser detta, har redan läst... Konstigt va... ni har läst men det har inte jag än nu själv gjort.

I alla fall efter publicerandet av dagens kapitel, så har även jag mina rutiner, liksom ni har Era. Jag tar min kaffe med 2 goa morgonmackor, och kollar på en nerladdad TV-show, och njuer under 1 timme, innan det är dags för dagens nöje, alltså cykelturen....

Jag tog av hemifrån vid 10.30 och tog med mig 4 st av dessa små äckliga glasburkar med blåbärs-innehåller som luktar och smakar ren skit. Jag stannade på vägen och köpte 1 vattenmelon till ”la familia”. Jag kom först fram till farmen, och nu skall ni höra hur informerad man är om allt och ingenting i detta land. Jag kan ju inte skylla på någon annan än mig själv, och mina bristande språkkunskaper (i thai).

När jag kommer till farmen, så är Yutin (spritmagistern) där. Dom håller på och bygger ett hus, och jag frågar vad är detta? Ja detta är vårt nya hem säger Yutin. Jasså svarade jag, sist jag hörde nåt, så skulle ni bygga i byn på granntomten, och allt skulle gå löst på 1 miljon baht..    Vad hände med dom planerna?

Paeng paeng svarade han (dyrt alltså).....Bättre här. Detta vi kallar farmen är alltså en plats som ligger ute vid ”ägorna” som vi i Sverige skulle kalla det, alltså där deras risfält ligger, ett okänt antal rai, men tror att det handlar om 10-15 rai nånting!! Det var här dom byggde, och sedan byggde ut och det blev då grisfarmen.

Nu finns det säkerligen runt 20 st suggor, som med jämna mellanrum lämnar kultingar i en trevlig hastighet! Platsen stinker grisfarm verkligen. Kanske inget farligt om man är grisbonde och befinner sig där dagligen. Men jag kan ju tänka mig vilken go lukt kläderna får... Och nu kommer grejen då!

Yutin fick sin glasburk med den svinäckliga blåbärsjuicen, log och sade ”arroyyyyy” han berättade sedan att dom beslutat sig för att flytta hit till farmen och att detta som dom just nu höll på med att bygga skulle bli deras nya hem...Yutin visade mig runt, och det gick ju snabbt. Golvplattan  var nog tror jag 7x8m, vilket skulle ge detta en yta på totalt 56 m2. Lagom tyckte han, Men Ert andra hus inne i byn, vad händer med det då? Ja det ger vi till min kusin, dom saknar en bra bostad.

Och här i detta lilla svar, så kanske svaret ligger till oss falangers stora undran över varför thai har så svårt med mitt och ditt. Vi pratar ju alltid om att dom lånar stålar och pröjsar aldrig tillbaka, dom lånar prylar och ger inte tillbaka, och dom t.om kan gå till ens hem och plocka grejor och sedan låtsas som om det regnar, och lånar dom moppen eller bilen, så är ALLTID tanken full...

Men ser man det ur detta perspektivet som Yutins svar just gav, så kanske det går upp en taljdank för oss falanger, eller inte? Yutin GER BORT sitt hus och mark inne i byn, han behöver det inte längre, han tycker att det är viktigare att hans ”familj” alltså inklusive kusiner och Gud och hans mormor, är viktigare än pengar i det läget.

Så är man van vid det livet, så kanske man också tror att falangen skall förstå detta sammanhang!! Jag vet inte, men så kan det ju vara delvis. Men jag tänker naturligtvis inte nu på alla dom människor som bara är tjuvar och skurkar och rövare, utan på vanliga hederliga thai, som vi kanske missförstår lite grand till vardags.. Forts. Nästa kapitel...

Handskak

Chaiyaphum MMCXIX, Thailand

26 april 2015

83,4 kilo – 82,5 kilo (39 km) 123 minuter – 1.530 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,714
Jag har nu äntligen kommit till skott och startat 2 utav 3st facebook-sidor, som jag funderat på nu allt sedan ”Idealen” var här, och satte idee´n i min skalle. Hans fru hade ju kört sitt race med sin firma via facebook, och det hade varit väldigt framgångsrikt tydligen. Jag funderade på det, frågade olika människor, och dom hjälpte mig att komma fram till att det inte skulle skada att promota lite grand de verksamheter som jag har här, för att få tiden att gå lite grand.Dels så startade jag sidan gällande frakter Sverige-Israel-Sverige med personliga effekter, den finner ni här;  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009668342709 ,
vilken sedan kommer att kompletteras med en exakt likadan, men då istället handla naturligtvis då om Sverige-Thailand-Sverige!! Den får jag försöka att sätta fart på imorgon eller övermorgon.Den andra sidan som är näst intill klar handlar då om VISA TJÄNST, där jag tänker ge råd och anvisningar till de människor som har svårt att finna de rätta svaren. Den sidan finner ni här;
https://www.facebook.com/visatjanst.thailand  
 
Mitt egna uppehållstillstånd baserat på giftemål blev ju klart nu i dagarna, så jag är inte förhindrad alls att jobba som en ”Digital-nomad”, så allt är lugnt på den fronten, annars så skall man ju passa sig här i detta landet med slika saker!!
Så är det någon eller några av Er läsare som söker hjälp eller råd, så kontakta mig bara....

Imorgon, så fortsätter mina berättelser, idag blev en ”sen” dag i alla bemärkelser, men bättre sen än aldrig hoppas jag!!

Handskak

Chaiyaphum MMCXVIII, Thailand

25 april 2015

83,6 kilo - 82,4 kilo (43 km) 154 minuter - 1.916 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,714¨
Jag startade med ingenting,
och har kvar merparten av det!!

Som vi pratat om tidigare, så har det varit lite hett här i Isaan den sista tiden. Visserligen så har det ibland kommit ett litet regnväder på några timmar emellan, och tagit ner temperaturen på studs cirka 10 grader. På tisdagen så cyklade man i 43 graders stekande hetta, och sedan på onsdagen så hojjade man i 34 graders sol-dis, med en go bris sköljande över kroppen. Detta p.gr.a regnvädret under gårdagskvällen.Men det kan stundtals kännas lite tröstlöst att kolla barometern och termometern, och sedan åka ut och hålla kollen på kilometern i 39 graders hetta, och man riktigt känner att temperaturen sakta stiger medans man är ute. Men det gäller att inte stanna i den värmen, bättre att ligga i, och få svalka av fartvinden.Här ser ni ett foto av Näckrosen och dess frön (heter det så tro?). I denna behållare ni kan se, så ligger det nåt som ser ut som nötter, man får faktiskt lite jordnöts-feeling. Dessa ätes utav thai i mängder. Näckrosor finnes precis i varje dikeskant, och i varje vattensamling, så de finns precis överallt här.Man bryter alltså behållaren, och pillar ut fröet och skalar det sedan. Smaken är nästintill smaklös, men man får nåt i käften i alla fall, och det är inte illa.. Men absolut inget fel i det, tvärtom ganska gott..Här kommer det till slut ett foto av den underbara pizzan som bakades uppe i bergen hos Harleys Pizza 1, alltså den som kanadicken gjorde åt oss i sin stenugn, kanongo var den.....Om ni undrar, ja det var en Hawaii-pizza!!Här kommer foto av den hunden som jag nämnt tror jag förut. Jag passerade där häromdagen, och jag blev attackerad av denne halvfigur till hund. Man riktigt såg hur snäll och rädd hunden var, men den ville ändå agera på sin instinkt, och gjorde ett löjligt utfall mot mig med sina 3,5 ben!!

Jag steg av cykeln och han stack ut på ängen, jag försökte locka honom tillbaka, men han var livrädd, fick i alla fall några foton att visa Er.... Titta på hundens vänstra bakben, brutet sedan åratal tillbaka, i alla fall 3 år nu som jag sett denna hund med denna skada. Thai lägger inte en centimo på att ta hand om sina husdjur.

Djuren anses nog inte tillhöra familjen, och anses dessutom vara utbytbara när som helst, så skadar sig en hund, så skiter man i det verkar det som, dör den så ersätter man den bara.. Hundar finns a la mass härborta, och man undrar ju bara hur alla dessa djurvänner orkar tjöta i den thailändska motvinden, ingenting lär hjälpa i denna kulturen ändå!! Stackars hundar...Hittade denna bakplåt ute i köket, Yongan lägger ut ris för att torka till sig, och sedan lägger hon dit chilli i riset.... Varför då undrar ju vän av ordning? Jo men det förstår du välan säger hon!! – ”small animal love rice, but hate chille”!!! Ahaa,, ja då fattar man den grejen...

Ja uppfinningsrika är i alla fall våra thai vågar jag lova!! Jag tittade samtidigt lite närmare på denna plåt med riset, och jösses där var nog nästan 50 skogs-myror (mort daeng), som vandrade runt runt och runt, och inte fasen spatserade dom in på själva riset, tydligen var chillin effektiv!!
Damer sitter vid – Ja här sitter det några damer och täljer och vrider och har sig, med dessa kvistar som är otroligt böjliga. Jag kunde inte fråga vad dom höll på med, för jag är ingen direkt akrobat på thailändska språket.... Men kanske dom gjorde nåt till sina bastumattor eller nåt sånt. Skall kolla med Yongan när hon kommer tillbaka....Eller vet ni läsare??Jag stannade till vid en bro långt ute på risfälten, och tittade ut över den fullständigt uttorkade flodfåran. Kossorna betade, och det var himla grannt och rogivande. Jag tittade åt höger, och såg nåt som såg ut som en hydda av nåt slag eller så kanske det var ett gryt,,, eller så var det nåt helt annat... Måste fråga nån som vet... Eller vet ni läsare??

Handskak

Chaiyaphum MMCXVII, Thailand

24 april 2015

84,0 kilo - 82,9 kilo (43 km) 134 minuter - 1.667 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,691
Om du vill ”komma över” ett problem, så sluta prata om det.
Ditt sinne påverkar din mun, och din mun påverkar ditt sinne.
Det blir alltså svårt att sluta prata om ett problem,
om du inte slutar att tänka på det!!

Idag måndag så stod plötsligt Bill och hans fästmö på dörrn igen, dom är trevliga så det är OK, men nu stod jag i stort sett med cykeln  i ena näven, och vattenflaskan i den andra. Men släppte in dom. Dom båda hade ju varit hos oss även igår söndag på lunchen och käkat god potatis, griskött och LelleE goa bernaise-sås.

Då åkte vi även ut och kollade in ett kanonläge på ett enplanshus, som kunde byggas från start och låg drygt 400 meter ifrån oss, och priset var endast 1,7 miljoner baht!! Secket kanonläge och bra pris....

Hans flikckvän 29 eller 31 år gammal var jätteimponerad, och han gillade faktiskt läget och huset som skulle byggas, det fanns 4 st samma hus på tomterna bredvid.... De hade varit på morgonen, och de andra dagarna innan, och tittat på hus, och tydligen så var det den lilla damen som ville glida omkring och titta på hus.

Hon visste absolut inte vad och varför hon tittade, för dom hade ju redan bestämt att dom skulle bygga på den där tomten som dom skulle få av föräldrarna ni vet... jag frågade henne rakt ut varför hon ville titta på hus, anledningen var att Bill hela tiden sade....”fråga henne, jag vet inte”....

Nu började detta par när dom dök upp igen idag, innan min cykeltur, att berätta att dom ville lägga ett bud på huset bredvid oss. Alltså detsamma hus som dom ju tittade på 1 veckan sedan, när jag pratade med dom över muren för första gången! Varför då, frågade jag? Inte vet jag sade han!!!

Jag började nu bli lite stressad, ville ju iväg och började bli pissesur över hur jäkla mesig man kan bli på äldre dar, Jag frågade honom rent ut följande, och sket faktiskt om han skulle bli sur – ”Bill, ni pratar ju om detta öppet här med mig, och då anser jag att jag kan säga vad jag anser. Javisst sade han..

OK Jag anser följande. Ta på dig brallorna igen i familjen. Jag anser att en människa som knappt gått igenom high school i Thailand, har noll arbetslivs-erfarenhet, och nästintill noll skolgång, INTE skall styra och ställa och bestämma över en  gubbe, som gått över 20 år i skolan, och som jobbat i kanske 45 år totalt i sitt liv...Och som dessutom kan multiplikations-tabellen....

Ta på dig brallorna.... Hör efter vad som gör din fästmö lycklig, säg till henne på skarpen att det är DITT avgörande, och inte hennes,, DU bestämmer.... Jag lovar dig att hon inte slänger ut dig.....Se till att göra ordentliga bedömningar på hus och hem, och basera beslutet på dina kunskaper, inte på bristen av hennes.....

Hon lyssnade på detta, sade inget, förstod nog inte exakt precis allting tror jag, men  andemeningen fattade hon. Så jag frågade igen då, varför skall ni lägga ett kontrabud på huset här bredvid. Om ni inte vill bo här, så slösa inte med folks tid och tålamod. Se till att bestämma Er ordentligt innan ni tjötar på hussäljarna. Fasen nu skämdes jag lite grand över att man lagt  sig i det hela.

Men Bill var inte alls sur, han sade – ”jag har bett min fästmö att ringa och lägga ett bud, men jag tror inte hon vågar ringa”...  OK sade jag, vi går över till Dan och Amphorn, så får du träffa dom, Amphorn är kompis med Tim som ju säljer huset här bredvid, och Amphorn kan ringa upp, och prata och lägga budet för dig.

OK bra tyckte Bill.....Jag gick över själv först, och Dan sade att det var OK. Följde dom över, och smet sedan iväg och slapp lyssna mer,,,Vi får se hur detta avlöper, men hur jävla dum är en 65 årig man  som lämnar över slika beslut till en barnunge, och dessutom outbildad, och ovan vid affärer och papper och pengar..... Den gubben kommer att få ligga som han bäddat vill jag lova...

Handskak

Chaiyaphum MMCXVI, Thailand

23 april 2015

83,3 kilo - ( 0 km )

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,696
Om du inte lär dig att kontrollera dina tankar,
så kommer du aldrig att lära dig att kontrollera ditt uppförande!

Ja ikväll söndag så´var det ju kalas och fest hemma hos Jojo här i Chaiyaphum. Hon den damen är ett ganska stort unikum här. Fruktansvärt framåt dam, och hon gillar verkligen det där att ha kontakt och nyttja kontaktnätet. Hon gjorde det mesta för att försörja sig här, förutom att prostitutionera sig.

Hon startade ett flertal olika business här i stan. När jag dök upp här 2008, så kom jag cyklande genom stan, plötsligt blev jag hejdad av en livlig dam ifrån trottoaren, och jag stannade. Det var Jojo som ville tala med falangen. Hon var lite speciell för mig enär jag var så himla fascinerad av att titta på hennes tänder. Jag har berättat om detta för flera år sedan, men hon har alltså DUBBEL tandrad där framme i överkäken!!

Jojo hade då något som hette med en fin skylt på väggen ”The Office”, ingen i Chaiyaphum kunde läsa detta förstås, men falang kunde ju... Här inne bedrev hon datorundervisning, men framför allt så bedrev hon kurser, och så tog hon in elever som mot betalning fick lära sig hur man snärjer falang på ThaiLoveLink!! Alltså internet-dating!!

Hahaha!! Bra drag i den butiken, dom försökte med mig flera gånger när jag kom dit, de andra damerna alltså, men jag gjorde det mest effektiva, t.om bättre än att säga NEJ, man vränger sina fickor in och ut, och visar att man inga pengar har. Det gör susen i alla lägen både i Sverige som i Thailand.

Så till festen, Jojo har ju haft kontakt med oss av och till i takt med att hon bytt pojkvänner. Nu hade hon en gubbe som var ett år äldre än mig, och sprungen ifrån Manchester, Geoff heter han. Denne kille hade hört talats om mig och mina sjötransport-tjänster, och hade bett Jojo att kontakta mig, så vi blev hastigt och lustigt hembjudna till detta par på fest, dom firade nånting, men det har jag glömt bland all den mängd av Gin och Tonic som slank ner igår kväll söndag!!

Jag hade sketroligt, och Geoff var urtrevlig, och där satt också en irländare, som var lika go som alla irländare är. Dom körde Vodka/Rom och Öl, och jag malde på med mina GT , i ett jämnt hårt tempo. Vi blev roligare och roligare ju mer kvällen framskred, och till slut när jag var i ett stadium av delirium och hysterisk lycka, så var det dags att ta motorbiken hem, och lägga Namkaeng till sängs. Men det var OK, men skall gå när man har som roligast!

Natten blev hemsk, mer hemsk än jag haft på länge nu, och jag vill aldrig mer dricka alkohol, eller käka griskött, för det gjorde jag igår kväll, och det var grymt hemskt!! Kan dock säga att det var värt denna möda, ty Geoff sade när vi åkte, att han var beredd att pröjsa lite mer, bara jag åtog mig jobbet med hans prylar till Thailand...Ni kom ihåg de där 2 fotona på presenten som Bill hade med sig i lördags föör att gratta mig på födelsedagen. Jag glömde ju alldeles att berätta om denna vederstygglighet, och var kan man finna nåt liknande om inte i Disneyland....sorry Thailand menade jag!! Dessa korgar som ni ser på detta foto igen då, de korgarna finns precis överallt och säljes hysteriskt bland thaiarna!

Vid närmare syn så innehöll ALLA denna mängd av små glasburkar en etikett med Blåbär, OK tänkte jag,, gele, och gele det trodde Bill också,, som hade köpt det på inrådan av sin fästmö då!! Hmm tänkte jag, Jag öppnar den. Fram med kniv, sax, och skalpell, och fick upp förpackningen.

Tog en av de småkartongerna, men det visade sig vara TOMMA kartonger som prydnad, ja dom ville väl inte ha för många riktiga saker i förpackningen. Jag skruvade nu upp en av glasburkarna, och så lät jag stackars ”Idealen” som var hos mig i lördags smaka på de fina blåbären.

Den grimasen ifrån en Lycksele-bo var inte bra, så jag tog burken och hällde lite i mun, men jag kunde fan inte svälja skiten, det var VIDRIGT, och det var så VIDRIGT, så detta gillar garanterat thai alltså.... Yongyut tyckte det var OK, och sade att hennes mamma nog skulle bli hysteriskt glad för eländet. Yongan sade jag, med glädje så skänker jag detta till din mamma!!

Handskak

Chaiyaphum MMCXV, Thailand

22 april 2015

83,1 kilo - 81,9 kilo (36 km) 121 minuter - 1.505 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,678
Du är inte riktigt förmögen förrän du har något
som inte pengar kan köpa!!

Forts. Från förra kapitlet... Så vi hade tur denna gång, pizza fanns, och jag beställde en Hawaii och Idealen beställde en med Salami på.... York hade redan glupat i sig sin. Jäklar efter det att jag lyckats med konststycket att tala om för damen bakom disken att jag FASEN INTE vill ha någon jäkla chilli på pizzan, och fimpa även den äckliga gul-löken, och de grova skivorna av det eländet, så kom det ut ur ugnen, den mest fantastiskt goda pizza jag någonsin ätit nere i Thailand.

Den smakade fullt i klass med skandinavisk korrekt gjord pizza!! Fantastiskt,,, precis som hemma i Sverige. Vid närmare koll, så visade det sig att det var damens man, han från Canada som stod för pizzabakningen, och thaidamen stod för thaimaten, som serverades till hugade spekulanter... Vilken upplevelse, den pizzan kommer att få täta besök vill jag lova, visst är det långt dit, men värt varenda kilometer!!

Vi stack sedan nerför bergsväggarna med bilen, ända till Khreng Khro, och käkade glass och drack kaffe. Kul att träffa Nought och hennes söta tvillingdöttrar igen, alltid lika goa människor.... Vi drog sedan hem igen, och ankom västfronten runt 15.30;tiden.

 Idealen dök i bingen, och var i koma fram till runt 18.00, när han dök upp igen här hemma, och det var dags för det allvarliga under denna helgen, i ordning då; a) Hälla upp en stadig grogg b) ta ut V75-.system...

Bägge sakerna gick med glans, och vi var verkligen på tårna... Speciellt när det ena loppet efter det andra vanns av den ena favoriten efter den andra, fy fasen va urtrist, när värdet ligger efter 4 avdelningar på 198:- och efter 5 avdelningar på kanske 1.900:-... Detta gladde ju förstås Harry Boy köparna och Moster Greta i Skärhamn, men knappast någon annan. Här skapades det minsann inga nya miljonärer i Sverige!!!!

Vi drog oss tillbaka sedan efter hästarna, och träffades igen söndag morgon, och idealen fick sig en stadig frukost innan hans avresa söderut bland miljoner bilar.... Jäkligt kul att han också ville komma och hälsa på. Secka goa gubbar det finns på dessa thaiforum skall ni veta... Skitkul i alla fall med dessa besök!!

Riiiinnggggg......Telefon-fan ringde klockan 22.00 på kvällen och det var en av Yongyuts 100 fastrar eller mostrar eller kusiner, vet fasen inte vilket..... De hade kommit upp ifrån Bua Yai 7 mil härifrån,  för att fira Songkhran här i Chaiyaphum, en fyllebilist att rammat moped-taxin som dom åkte i, och Yongyuts kusins man, hade brutit benet på 2 ställen.

Han fanns nu på sjukhuset, och nu startade rundringningarna till Gud fader i himlen, Buddah borta i Indien, samt alla upptänkliga släktingar, som fan inte har med saken att göra, inte enligt vår kultur i alla fall. Nu fick Yongyut ”äran” av att packa en hel jäkla väska med filtar, underkläder, sängkläder, tandborstar, laddare till telefoner, och sovmattor... Yongyut brassade mat, och visade verkligen upp en sida som såg bra ut i den thailändska kuturen...

Jag lovade Yongan oombedd att köra moppen med henne därbak, vilket gladde henne, jag tänkte mig inte alls för, utan ville bara vara bussig. Nu började en jäkla tranedans där på sjukhuset som jag visste om så väl, men som jag glömt sedan länge... jag trodde i min enfald, åk dit ner, vänta i vestibulen medans Yongan lämnar av prylarna, och sedan hem igen,,, hahahahaha..... hahahahahaha...... hahahaha.... hahahahaha...... hahahahaha..... hahahahah....

Javisst dum i skallen är man... In på sjukhuset, träffa min svärfars bror (1 av de 12), som var där ifrån Sukhothai drygt 30 mil härifrån, för hans son (en annan son) hade också han brutit benet på Songkkran, genom att ha blivit påkörd av en fylltratt. Nu blev vi sittande i vänthallen och pratade med den gubben, och Yongan var en önskedröm i uppförande och omtänksamhet gentemot hela släkten, allt medans klockan närmade sig 23,30....

’Till slut så kom offret ut, och han var spjälkad i hela benet, och skulle köras ifrån akuten till salen där på sjukhuset, Vi kom dit upp, och kommer in i en sal som består av 5 st mindre salar, endast skiljda åt av en vägg som var styvt 1 meter hög. Numret på den plats som killen fick var 13..... Jag pekade och berättade men ingen brydde sig... 13 betyder inte ett skit i denna kultur...

Nu blev vi sittande i styvt 30 minuter, och jag var trött och hungrig och jävligt less, men log mest hela tiden, ville inte att dom skulle tro att Yongan hade en trägubbe till falang. Frun till killen (Yongans kusin visade det sig), kom med en plastbinge med vatten, och en sketen handduk, och det var läge att tvätta av killen.

En sådan grej som att göra rent det gjorde inte sjukhuset här i Thailand, det är upp till dom anhöriga, annars får han  ligga i skiten, som han fick när han råkade in i olyckan,,,, Till slut så kom 2 sköterskor, den ena började klippa bort spjälkningen, som endast var styvt 30 minuter gammal.. och den andra körde in dropp i armen på killen. De försvann strax!!!

Efter ytterligare 20 minuter, när jag som mest började att misströsta, så äntligen kom sköterskan med bandage som var gipsbandage, och började slafsa dit dom över foten och benet, på det mest oproffsiga sätt jag någonsin sett i hela mitt liv. Ena skötrskan drog i foten åt sitt håll, antagligen för att sträcka ut den brutna benet, det var 2 brutna ben i högerfoten.

Och den andra slafsade på bandaget med gipset, och jag riktigt såg hur hon kämpade med att försöka att rätta till bandaget ty det var krulligt, och hade veck, o Gud i himlen va det gipset kommer att klia på den sackars saten.... Men skitsamma, när detta var klart, så sade jag försiktigt till Yongan!!

 ”Klockan är 01.00 och jag är skittrött och killen behöver sova nu”. Han hade fått morfin, så stå där och titta på honom var ju bara löjligt. Så vi avvek, och de andra i gänget på runt 5st, gjorde sig i ordning att nana på golvet runt sängen... Puh hem igen fort som fan, innan nåt annat händer!!

Handskak

Chaiyaphum MMCXIV, Thailand

21 april 2015

83,2 kilo - 82,2 kilo (33 km) 107 minuter - 1.331 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,663
I våra liv så har vi alla en outtalad hemlighet,
en oåterkalleriig ånger,
en ouppnådd dröm, samt en oförglömlig kärlek!!

Forts. Från förra kapitlet... Men denna gången så tog jag inte LelleE till någon bad-anrättning, vi tog varsin motorbike (vespa) och drog iväg på min 3;mila-runda (cykelrundan)... Det var fullständigt stekhett så stackars LelleE såg ut som Tjalle Tvärvigg inlåst i en bastu, den stackarn... Vi stannade här och där, och drack vatten  och tjötade med folk.

Till slut så kom vi fram till ett hus med en svensk flagga,  jag hade väl passerat det huset nu under styva 6 månader, och aldrig sett någon därinne på tomten, eller ens grinden varit öppen. Jag nämnde det för LelleE och den gubben är inte buskablyg precis. Han tvingade mig att stanna utanför grinden där svenska flaggan vajade så käckt, och fram rusar en Rotweiler, stor som en svensk älgkalv, tur att grinden var stängd.

Snart rasslade det till där innanför, och en gubbe uppenbarade sig. Det visade sig vara en falang, och han hette Klas-Göran, han pratade som folk skall, och jag undrade då varifrån Göteborg han kom, ja han var uppvuxen i Gamlestan, men hade bott hela sitt vuxna liv i Ahlafors, som lju ligger runt 3-4 mil norr om Göteborg.

Men ränderna går ju aldrig ur rektigt folk, så han fick godkänt i min bok i alla fall.. Han bjöd in oss på en fika, och vi satt där och pratade, och han berättade lite grand om sig, och vi berättade om vårt. Den killen hade också stora problem med sina VISA, och när han pröjsade direkt till personalen på Immigrationskontoret 20.000 baht, så fick han helt lagstridigt ett uppehållstillstånd... Härliga tider tyckte han!!

När jag berättade att militären faktiskt numera brukar nagelfara all korruption, så fanns det risk för att även falangerna som ”köpte” sina uppehållstillstånd kunde bli utkastade.. Klas-Göran ville gärna ha kontakt med mig efter detta, och nu är vi vänner på SKYPE, och vi har varandras email-adresser. Jag skall hjälpa killen ur hans dilemma....Jag lovar!!! Gratis!!

LelleE och jag kom strax hem igen efter en 2 timmar ute i denna bastu, men jäkligt kul tyckte han det var, och detsamma tyckte jag.. Kul att få visa lite grand, hur det brukar gå till för mig stundtals på mina cykelturer, ALLT är inte bara risfält, många gånger så är det människo-kontakter, och tjöt, och trevligheter.

LelleE med fru åkte iväg efter sitt trevliga besök här, och där utanför stod då Bill och hans fästmö och ville prata och fika den första gången, vilket jag redan avhandlat tidigare. Medans dom var här och drack kaffe, så fick jag bekräftelsen ifrån Idealen, Hua Hin, att han startat sitt bil-äventyr, med att vända kosan norrut, upp emot pionjär-områden och okända stigar, men mot hjältar och modiga män!

Idealen anlände den gyllene fredagen den 17 april 2015, och befolkningen i Chaiyaphum har märkt denna dag som en bemärkelsedag efter hans besök här. Det sades att aldrig tidigare så hade det varit en människa ifrån Hua Hin på besök här i Chaiyaphum. Det allmänna omdömet var – ”Inte trodde vi att folk där nere ifrån Hua Hin och havet, skulle vara så ljusa, och väga så mycket...Dom måste vara välbeställda”. Så Idealen var allt omtyckt här verkade det som!!

Han kom, han drack GT, och käkade go mat, så kan man sammanfatta det hela, hahahaha! Första dan så blev det mycket snack, och lite brännvin med socker i, vi käkade australiensk steak på baren, och drack några groggar där också för säkerhets skull... Kom i säng senare på kvällen.

På lördagen så drog vi iväg i Idealens bil upp i bergen och skulle leta reda på  Harleys Pizza No 1 däruppe, vi tog vägen via York för att höra om han ville följa med, men hans motorbike var inte hemma, och då är inte han hemma heller. Vi körde sedan rakt upp i bergen, och som vanligt var det rofullt och fint däruppe.

När vi kom fram till Pizzastället, så ta mig fan vems motorcykel stod, inte där så fint parkerad: Jojo mensann York-gubben var på plats, en ”smygare” ifrån vår käre Herr Lutzow!! Hahaha!!  Forts. Nästa kapitel....

Handskak


Chaiyaphum MMCXIII, Thailand

20 april 2015

84,1 kilo - 83,2 kilo (25 km) 96 minuter - 1.194 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,687Födelsedagsgåva a la Thailand.. fy sattan!!!

De bästa och mest sköna ting i denna värld kan inte ses eller ens bli rörda,
dom måste kännas av ens hjärta

Forts. Från förra kapitlet.... Han är ensam nu, jag tänker inte säga nåt mer. Han berättade sedan på frågan var dom bodde i huset där i byn, att nä vi bor inte här i byn, vi bor i den resorten, alltså den rosa, alldeles vid din gata!! O fan tyckte jag, bor du i ett endaste rum med A/C under din vistelse....

Ja sade han... men fortsatte jag, har du inte funderat på att det kan bli länge som du skall bo i det rummet.... Och om du tänker bygga ditt hem här i Thailand, så kan detta ta kanske ett halvår i alla fall, skall du bo i detta lilla rum hela den tiden då?

Nja sade han kanske inte så bra.... Men fortsatte jag, har du inte tänkt på att ha ett hem så länge, tills allt klart med att flytta in i ditt nya bygge. Jo fortsatte han. Jag sade, Yongyus syster har ett stort hus som vårat, hon vill ha 7.500 baht för det, och där får du 3 sovrum och en hel undervåning med allting för bara 7.500 baht i månaden. Du betalar ju nu 400 baht om dagen x 30 dgr, vilket då är 12.000 baht i månaden.... Ett förslag bara Bill sade jag. Hmmm låter ju jättebra.....Vi skiljdes åt, och jag såg honom 2 dagar senare när det knackade på dörren nu igår lördag, Han och frun stod utanför, med en stor korg som han överlämnade (se fotona), verkligen trevligt av honom, att gratta på min födelsedag!. Dom kom in, och vi pratade lite grand. Jag förklarade att jag hade besök här (Idealen-Hua Hin) och egentligen inte hade tid nu... Men vi kan ses imorgon fortsatte jag, hoppas OK.. javisst sade han.....

Sedan fortsatte han att berätta att han måste ner till Bangkok, ty han hade betalt i förskott den stollen 22.000 baht sade han, till en sådan där jäkla firma som det finns massor av som ”hjälper” utlänningarna med VISA och uppehållstillstånd. De skulle fixa ett nytt Immigrant O till honom. Jag frågade honom lite grand, och han berättade att dom skulle fixa ett Non Immugrant O multiple entry, så han kunde åka ur landet flera gånger, utan att bli av med sitt VISA.

Jag frågade honom några frågor, och det visade sig att killen är fullständigt under isen, och hel-lurad av detta företag i Bangkok, och dessutom betalt i förväg för fan ingentingen ju!! Bill HAR ett uppehållstillstånd redan, som gäller till mars 2016. Allt han behöver göra, är att endast gå till Immigration här, och köpa ett Re entry permit, och sedan kan han lämna landet utan att förlora sitt uppehållstillstånd.

Så han är på en livsfarlig rutt med detta VISA-företag, som antagligen kommer att fimpa hans uppehållstillstånd, och lämna honom i händerna på dom fullständigt. För helvete Bill kom hit imorgon, ta med dig passet, så hjälper jag dig gratis.... OK låter bra sade han.

Så idag söndag, så skall vi käka lunch med dom här, och gå igenom hans alternativ, som verkar vara enkla nog. Dock så får han nog lipa en stund, över de förbetalda 22.000 bahten, som skurkarna stulit av honom, dom lär aldrig komma tillbaka.... Jag rapporterar mer när han varit här....

Så för att gå tillbaka i tiden lite grand då, så har jag haft 2 st besök här i paradiset på jorden. Först komn ju LelleE en frisk västanfläkt med en röten rygg, men den skall dom operera kurant snart hemma i Sverige igen. LelleE kom med bearnais-såsen i högsta hugg, jag fick en hel binge av honom, jäkla hyggligt, stort tack Lennart!! Den såsen kommer till användning idag söndag när Bill amrisen kommer hit!!

I alla fall LelleE kom i veckan, och vi fikade och tjötade, det var andra gången vi sågs, förra gången så hade han med sig en hel arme´av släktingar och annat löst folk ifrån Khreng Khro där han håller till. Och vi sågs på Chaiyaphum Zoo som ju har en stor swimmingpool.

Alltså den om ni kommer ihåg som var så djup, så den gick till låren på en på djupaste ställena. Thais starka sida i detta livet är ju inte simning, det är ju matätning och sova, så man vågar aldrig bygga swimmingpools med vatten där man inte bottnar!!!

Hörde förresten att en hel familj förra veckan drunknade nere i Hua Hin. Dom lyckades med det konststycket på en strand där man måste gå ut 50-10 meter innan man inte bottnar. Ja rätt gissat det var en thaifamilj, ingen kunde simma, men tydligen kunde dom läska för det hade dom haft för sig uppe på stranden i Hua Him. Hur som helst himla tråkigt för den familjen, alltså dom som lever kvar då!! Forts. nästa kapitel...

Handskak

Chaiyaphum MMCXII, Thailand

19 april 2015

84,1 kilo - (0 km)

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,682
En maskin kan göra jobbet för 50 ordinära människor!
Men ingen maskin kan göra jobbet för en extra-ordinär människa!!

Fyllde ju år nu igår lördag, och fick många grattis, kanonkul, att åren rullar på är ju strunt samma, och man känner inget speciellt längre, inte mer än att ens födelsedag är en helt ”onödig påminnelse”, vilket man kunnat vara förutan sedan 40;års åldern. Nu blev man 64 år ung, och känner att man inte längre behöver bli påmind. Men tack så jättemycket alla som grattade via mailen och Facebook och via SKYPE och telefonen, trevligt av Er!!

Jag har haft 3 st besök nu hos mig under den förlöpna veckan, först kom ju Bill (66 år) amrisen, som ju hade tittat på grannhuset, men det verkar som om hans lilla fästmö (29 år), bestämmer helt hur gungorna skall gungas, och har deklarerat att hon vill bo ”nära” familjen. Bill är skitkär, och ganska dumblind, kanske man blir det i takt med åldersskillnaden, detta dock bara vad det gäller vissa människor.

Jag träffade ju denne Bill efter att han varit och besökt mig här i huset och då vi pratade om pro och cons vad det gäller att köpa grannhuset här. Han var mer inne på sade han att bygga själv i närheten av fästmöns by! De skulle ”få” land sade han, av svärföräldrarna.. OK sade jag, inte mitt problem. Lycka till..... Sedan passerade 2 dagar, och under min cykeltur, så passerade jag en by som jag passerar oftast mellan 2-3 gånger i veckan.

Plötsligt blev jag stoppad, och fram kommer denne Bill med fru och säger, - ”hejsan det är här som vår by är”.. Aha är det denna byn, hade inte en susning, svarade jag!!,,, namnen på dessa byar är ord som man bara inte kommer ihåg i många fall.. Ja en by kan heta Nong Nasaeng som min, inga problem, men många har ord som bl.a. ”Götjööa” plus 2 ord till, och då är jag i alla fall förlorad minnesmässigt!

I alla fall, Bill tog mig och cykeln hem till sig till svärföräldrarnas hus, som låg 5 meter ifrån allfartsvägen med all trafiken, jag hade sett detta hus med allt folket under nu snart 6 års  cyklande, så jag kände väl igen familjen. Mycket trevliga människor tycker jag. Dom verkade bli glada att se mig, och framför allt se mig inte bara svischa förbi i 20 km/timmen, utan nu stannandes i deras hus.

I deras hem där fanns svärmamma och svärpappa, 2 systrar,1 tvillingpar med barn till en bror som inte var där, samt gammelmor som var så krökt i ryggen så hon inte längre kunde stå upp utan satt där på golvet som ett knippe med ben och armar huller om buller,,,, Men log och var glad....

 I detta huller och buller om folk, där ingen arbetade utanför hemmet utan satt av sina dagar utanför huset, så tog sig Bill med sin fästmö, alltså dottern i huset, och tillbringade hela jäkla dagarna i detta virvarr av inaktiva människor....Och han gillade detta storligen sade han ty han ville lära sig prata thai!!

Ja kul för honom, han var fortfarande ambitiös och villig att ta till sig hela thaikulturen. Han berättade nu att svärföräldrarna skulle sälja mark till honom,, ty de hade blivit erbjudna mark i byn att bygga på, och det skulle kosta 1 miljon baht, och det handlade väl om en halv rai tror jag (alltså 800 m2).. För helvete sade jag till Bill, jag måste få lov att säga till dig nåt i alla fall. Nu får du ta det vackert.

Denna marken ligger långt ute i bushen, är inte värd alls sådana pengar, utan värd runt 80.000 baht ungefär för en hel rai, alltså 1.600 m3... Du blir dragen vid näsan så det skvätter om det. Ja jag misstänkte det sade han.... Hahahaha inte fattade han det inte, kär och galen hette väl melodin,, eller kanske man skulle döpa om låten till mer passande här till ”kär, blind och döv”. Han berättade sedan plötsligt att föräldrarna skulle ”sälja” mark till honom som låg 5 km bortåt vägen, alltså riktning in i djungeln!

Jaha frågade jag honom då, vad hände med att du skulle ”få” land att bygga på då.... Ja sade han jag vet inte riktigt vad som händer och sker hela tiden... Nä sade jag, du är inte ensam, ingen av oss falanger här vet exakt vad som händer och sker. Så det viktigaste för dig är väl att ha ögon och öron öppna, se till att din fru är lojal emot dig, och ser till ditt bästa och inte bara springer den thailändska familjens ärenden till 100%.

Jag sade till honom – ”Bill, det finns många förnuftiga falanger som gått igenom exakt det som du nu har framför dig. Deras råd har alltid varit när krutröken lagt sig. Ha helst ett avstånd till den thailändska familjen på runt 15 km från dom till ditt hem. Då slipper du dessa dagliga besök där dom stannar i dagar, tar för sig som dom vill, av mat, och ”lånar” dina grejor som du kanske aldrig mer ser, eller att dom är sönder, och sedan kanske dom länsar kylskåpet, utan att fråga....

Dessa saker gör oss falanger skogstokiga, så passa dig” Bills svar; - ”No problem för me, I like my family” Och med de orden, så var det dags att inte säga nåt mer, nivån var lagd, killen är antingen stendum, jävligt naiv eller hellurad.....

Han var på väg att dras in i sin frus släkt med hull och hår, och det kommer att bli dyrt för honom, när dom är klara med honom tror jag, om han inte är försiktig. Men han förklarade stolt att hans familj inte hade bett om en endaste dollar av honom ännu, så inga problem. Min familj är inte sådan avslutade han. Forts. nästa kapitel...

Handskak

Chaiyaphum MMCXI, Thailand   

18 april 2015

83,8 kilo -

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,688
Det finns ingen misslyckad man,
om han bara förmår njuta av livet!

Songkhran,  vattenlekarnas stora party härnere i Thailand, och nyåret för thaiarna firas ju som bekant med att spola vatten  det grövsta överallt på allt och alla för jämnan. Ingen blir arg, det är bara så, att man måste vara beredd på att få sina kläder förstörda.Och det är klart, skall man göra något speciellt typ gå på fest, eller gå på restaurant eller kanske gå på bröllop, och man plötsligt blir heldränkt av en hink med iskallt vatten och någon sedan kladdar ner ansikte och kläder med barnpuder. Så kanske man inte blir glad att sitta resten av den kvällen i dom helblöta kläderna.Men detta ingår i spelet, och om en thai skulle bli förbannad, så skulle nog den thaien tappa ansiktet för lång tid framåt!! Det finns ju oskrivna regler i uppförande som hos alla kulturer på detta jordklot. Och en av alla dom är naturligtvis att man kan ju inte göra precis som man vill.

Vissa turister som kommer hit har noll koll, och de tror att dom kan göra precis som dom vill, och sedan ha Expressen och Aftonbladet eller New York Times bakom ryggen.Men det funkar inte så i Thailand. Och det funkar inte så här, om man börjar att ta av sig kläderna och visar snoppen offentligt mitt i stan under festiviteterna, eller tar av sig behån, och visar brösten helt öppet ute på gatan. Thai tar detta ytterst allvarligt, och blir faktiskt förbannade, och anser att turisterna visar en respektlöshet som är skamlig, och visst håller man med dom.

Jag tycker också att det är för jävla dålig stil. Men då börjar vissa av dessa idiot-radikaler i väst, som inte respekterar ett skit mer än sin egna vilja, att börja påstå, och skriva att ”visa brösten” tillhör visst Thailands kultur!! De tar detta då att i gamla tider, ungefär som i gamla neger och indiantider, när infödingarna gick barbröstade, så gjorde man det också tidvis i thaikulturen.Men det var ytterligt länge sedan. Och de gräver då fram bilder ifrån gångna tider, som ni får ett par exempel på här. Och sedan tycker dessa dumhuvuden att allting är OK med att vara så respektlösa. Jag tycker helt kallt att man skall deportera dom snarast, rätt ut ur landet med fanskapen... Låt brösten vara där dom hör hemma, alltså innanför tröjan eller skjortan, eller i mina händer... hahaha!!!

Dagens kapitel blir lite kort, ty har besök här hos mig. Återkommer med en redogörelse, men måste sluta nu för idag.

Handskak

Chaiyaphum MMCX (A) (2.110), Thailand

V75 travtävling startar på NYTT den 25 april

Anmäl Er snarast

Vi brukar ha en travtävling inne på thaiforumet; www.sawatdee.se Där vi lägger 100:- 1 gång i en pott, och sedan tävlar vi under 10 veckor om denna pott. Tävlingen går till som så att man tar ut;

7 hästar i ett lopp, 6 hästar i ett annat lopp, 5 hästar i ytterligare ett, ända ner till 1 häst i det resterande loppet.

Hästarna skall lämnas in senast på lördagar kl. 14.00 svensk tid till antingen;
a - min email; chaiyaphum@glegolo.com  ELLER
b - om man registrerar sig som medlem på forumet, och lämnar in sin travad där via denna länk; http://www.sawatdee.se/forum/index.php?topic=1368.15

Har ni frågor, bara kontakta mig

Handskak

Chaiyaphum MMCX (2.110), Thailand

17 april 2015

83,5 kilo - 82,7 kilo (27 km) 91 minuter - 1.132 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,673
Den som så har tusen vänner, har ingen som finns ”där”!!
Och den som har 1 fiende, kommer att möta denne överallt!!

Här ser ni en av de vaktplatser som man har utposterat utanför varje by tror jag här i Isaan. Alla i detta landet är fullt medvetna om storleken på supandet i Thailand, och det sticks inte alls under stol med det. Om ni som bor därhemma i Sverige säger och inbillar Er, att det är detsamma ävenledes i Sverige, skall nog tänka om.

Om ni tänker på midsommar, kräftskivorna i augusti, eller nyårsfirandet, så är det absolut ingenting alls i jämförelse med detta planerade fullständigt hänsynslösa supande, som dom bedriver i detta landet. Noterade nu igen under songkhran, hur man verkar gå upp tidigare än vanligt bara för att kunna starta supa tidigare.
 
Vid 07.00 och stundtals ännu tidigare, så är redan de piggaste bland thaiarna uppe och flaskorna är på bordet, och glasen är fyllda med is och Lao Khaoo eller LEO.. Thai älskar att köra omkring på fyllan, och de verkar se det som något fullständigt normalt att sätta sig bakom styrstången på motorbiken, eller bakom ratten på bilen, och sedan köra ut i trafiken på fyllan.

Det finns liksom inget i skallen på dom som sätter stopp och belägg, vet inte, men jag tror att det saknas en gen, eller så saknas det helt enkelt lektioner i vett och etikett. Så med detta sagt, thai kör ofta och mer än gärna på fyllan, och det går riktigt snabbt ute på vägarna, och olyckorna står som spön i backen vid ALLA högtider, och det är då som myndigheterna eller byarna beordrar ut uniformerat folk,.

Dom gör posteringar där man INTE stoppar folk för att dom är fulla, utan för att tala förstånd med dom, så dom lugnar ner sig, och inte kör så fort. Jag t.om. ser att dom stundtals har käk i kantiner där. Vet inte, men finns det något som kan få en thai att stanna till, så är det förutom sprit, mat då!!! Smart... Fotot visar i alla fall en sådan postering här utanför grannbyn Godmaeng!Yongyut har sina hyss för sig ute i vår trädgård, och nu sist så var jag på vaktrunda i trädgården för att kolla in vad hon hade smygplanterat nu då! Hittar ju en massa krafs på min sida, som hon inte bestämmer över, inbillar jag mig. I alla fall var på baksidan, och får se en otroligt ful växt, och frågar det lilla livet.. Hon meddelar då stolt, att hon lyckats med att växa upp en Vattenmelon. Ja det är sjuttanimej en vattenmelon, heja Yongan..Bra gjort fröken!!Var runt på cykeln som vanligt, och återigen så tog jag några foton, visst kan man hitta granna ställen bland alla dessa risfält... Här ser ni återigen den djupa flodfåran, där jag senast video-filmade fåglar om ni kommer ihåg? Tänk va ytterligt gammal den floden måste vara för att ha grävt ner sig så himla djupt i marken, säkerligen hundratusentals år gammal.Thai har ju tagit kol på vattnet numera sedan länge, och försöker att kontrollera det istället till gagn för sina risfält. Effekten blir då istället översvämningar i mängder, när regnsäsongen kommer, och när dammarna öppnas samtidig. Alla dessa flodfåror är ödelagda, och bara små korta partier finns kvar sedan urtiden.

Det är därför som vattnet inte kan passera här i Isaan, utan att svämma över först, och skapa hemska konsekvenser för många risodlare. Så att försöka att hantera vattnet på ett korkat sätt, skapar istället en ren motsägelsefullande effekt för dom..Nä nu skall jag kolla på ett TV-program som jag spelat in nu senast....Engelska ligan och sammandrag över alla matcherna i den omgången... kul som sjutton att man slipper sitta och glo på 17 st matcher x 90 minuter, utan det räcker med härliga 90 minuter cirka för alla 1 matcherna...På onsdagen så var det som sagt var gratis buffe´hos Number 1 bar, eller Bens bar! Jag och York snirklade oss dit ner vid 14.30;tiden. York den fegisen åkte bil, och slapp att bli blöt i den hysteriska sista dagens vattenkaskader som nästan översvämmade Chaiyaphum. Det stod precis vid vartenda gatuhörn och slängde vatten, och hade stora högtalare och skränade ut sin musik...Jag lyckades med något som egentligen är helt omöjligt,, Jag åkte enda hemifrån mitt och ända ner till centrum av Chaiyaphum och kunde stiga in i Bens bar helt torrskodd. Det var nära och jag fick ljuga, luras och skylla på att jag var på väg till sjukhuset för att slippa att få vatten över mig, men det funkade.Bara som en passus, på hemvägen efter att vi hade käkat och druckit färdigt, så försökte jag mig på samma stunt,,,,,, MEN jag kom väl 4 meter på motorbiken, innan första hinken med isvatten damp ner över mig!!Maten hos Bens Bar var kanongo, buffe´n innehöll saker som potatis i olika former, och kött i olika former, och ägg i olika former, och en massa okända saker som var jättegott, En kanonkul grej Ben ordnade till för sina kunder, helt gratis var det, men visst 4 groggar plus en öl slank ner ihop med en Irish, så helt lottlös blev inte Ben!! Tack i alla fall mycket kul.... Visar lite foton över det hela, så ni får lite känsla över det hela....

Handskak

Chaiyaphum MMCIX, Thailand

16 april 2015

83,6 kilo - (0 km)

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,674
Skönhet är bara så djup som ditt skinn,
och världen är full av tunnskinnade människor!!

Sitter här vid datoreländet och skriver, och klockfanskapet är 02.55 på natten. Jag har blivit väckt för 5:e raka natten i följd, av att en biljävel med sin i vanlig ordning fullständigt tillfixade ljuddämpare, brötat i runt 10 minuter ute på gatan. har ju lovat Yongan sedan tidigare att inte konfrontera folk i detta landet, enär dom ju är livsfarliga, och alltid gör som dom vill oavsett vad!!

Så hittills har jag gått ur sängen, och stått där på andra våningen i mitt hem, och sett denna jävla bil stå där och puttra i natten, och bara varit skitsur men inte gjort nåt! Nu i natt så tittade jag lite mer noggrant, och noterade att den stod ju där som vanligt, men det är ju utanför Dan och Amphorns hos ju. Jag trodde hela tiden att det var utanför den andra grannen, och därför kunde jag inget göra!

Nä nu jävvvlar, ner och ut genom dörren, Yongan vaknade naturligtvis, vakthund som hon är till mig, och var livrädd att jag skulle gå ut på gatan. Då säger hon att det är Amphorns söner,,, Men va fan säger jag.. visste du.. Vi kunde ju säga till Dan ch Amphorn då ju! Men det föll inte i god jord, man säger inte till folk att dom stör.

”Screw them”... sade jag, öppnade grinden, och ställd mig utanför min tomt, bilen startade och körde upp till mig liksom för at hälsa, inne i bilen sitter ju som sagt var Amphorns 2 söner, va nu dessa 2 gör ute på nätterna vid 02-03;tiden?? Jag sade till dom, ni väcker mig varenda natt, stäng av motorn när ni kommer, så inga problem.

Dom tittade på mig liksom på nåt som katten släpat in, jag frågade om dom förstod, och dom båda nickade jakande! OK good night, och så vart det inget mer med det. Skall bli intressant att se imorgon natt om dom fattat... Folk älskar ju sin tomgångs- körning här i detta landet, men i detta fallet, så är det ju inte speciellt hett i luften nattetid för att hel-motivera den grejen.

Men jag tänker ändå i morgon bitti nämna detta för Dan och Amphorn, får se hur Dan i vanlig ordning antagligen kommeratt lägga upp sin sura min, och tycka att det är för jävligt att folk kan med att ”attackera hans familj”, hahahahaha!!! Jag återkommer...

Idag så jag gick jag ut på eftermiddagen och skulle hämta posten, fick till min stora förvåning se att Miss Pussy var hemma på besök från sitt digra arbete nere i Phuket, det sades ju allmänt här av hennes föräldrar, med Old Food i spetsen, påstått att miss Pussy var med boyfrienden i England.

Nä då hon arbetade falang, och hennes ”kärlek” som ni minnesgoda kommer ihåg, varade inte längre än till det att Old Food satte ner foten, och deklarerade att Miss Pussy skulle försörja sin familj här i Chaiyaphum och inget annat. Miss Pussys framtid ser inte speciellt ljus ut, när hennes två parasiter till föräldrar är klara med henne. Och de kommer inte att vara klara med henne, förän de båda ligger i en grav stendöda, och Miss Pussy kommer att vara gammal själv och utsleten.

Jag tittade i alla fall ditåt, och såg Miss Pussy och en man, och det var en falang, och det var INTE boyfrienden, som hon ju berättat högljutt att hon älskade sant och högt!! Antagligen så gick det väl upp ett Liljeholmens för henne, hur värdelöst det är med dessa ungbockar i 25-40;års åldern, som inga stålar har... Så nu är hon tillbaka i ”sadeln” igen, och rider på så käckt där nere i rodeons hemort Phuket.

Nöden är uppfinningarnas moder säges det, och ack så sant det är. Idag på min cykel-tur, så blev jag nog stannad runt 12 gånger, och jag lyckades smyga förbi runt 7-8 vattenställen. När man ser framför sig ett vattenställe, så har man 3 val i livet.

Antingen så vänder man helt om och kör tillbaka, eller så känner man till ”sidovägar” så man kan smita ”runt” vattenstället,,, det är ju grejen faktiskt inne i alla byar, där finns dessa småvägar överallt. Och det 3:e alternativet är att helt enkelt bara försöka att köra ”rakt igenom” detta jäkla vattenkastande...

Jag brukar dock nästan aldrig göra det, men jag kör ofta fram, stannar av, och sista 3 meterna så går jag med cykeln, och viftar avvärjande, och det lyckas förhållandevis ganska ofta... Jag kan också cykla himla långsamt fram till dom, hålla upp vänsterarmen där kamera-fordralet vinglar, och säga ”paeng paeng”!!! (dyrt dyrt)...  Den grejen fungerar också kanonbra. Oftast och mest, så kör jag med den metoden!!

Idag så var jag av nöden tvungen att dra till en annan sak för att klara mig, och det var ”polistricket” (mitt ordval). Jag körde sakta fram, klev av cykeln, det var 4 st småungar, och de visste inte ens vad en kamera är för något!

Jag sade 5 baht.. lyckades fånga deras intresse, och alla fyra kom fram. Jag höll upp 20 baht, och visade dom att inget vatten, och dom skulle få stålarna. Detta fungerade som ”sesam öppna dig”. Tänk va bra 5 baht kan vara stundtals...

Handskak

Ps. Glömde att nämna det... jag har tagit så lite bilder på songkhran i år, ty jag vill inte riskera kameran.. jag cyklar alltså omkring hela songkhran med ett tomt kamera- fordral. Må Gud förlåta mig mina lögner inför alla thai....


Chaiyaphum MMCVIII, Thailand

15 april 2015

83,4 kilo - ( 0 km )

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,639
”Tro” har att göra med saker som man inte kan se,
medans ”hopp” har att göra med saker som man inte har i handen!

Under dagens cykeltur, så stannade jag till vid det lilla by-sjukhuset, och tog fram kameran, och fotade toaletterna, som ju vi killar här på hemsidan och forumet har samlat ihop till. Bygget är klart, och jag kan säga att vi då har bidragit med 1 rejält stor och urschysst sjukhussäng, vilket uppskattades nåt oerhört, och pengarna räckte då också till denna byggnad innehållande 4 st toaletter.Som ni kan se så har det snyggt kakel på utsidan på golvet, och inne på själva toaletterna så är det jättesnygga klinkers på både väggar som golv. OK motivet på klinkers var upp och ner, men vad kan man begära? De byggde riktiga falangtoaletter, ty militären har sagt ifrån, att det är dags att ändra på den gamla sedvänjan, att sitta och skita hukande. Så det är inte tillåtet längre att bygga, utan att installera riktiga falang-skitstolar!!Där fanns också den vanliga röv-sprutan, det enda som jag saknade för att detta skulle vara hyggligt modernt, är toalett-pappret. Thai vägrar att inse, att det kräves BÅDE vatten och papper för att bli ren i arslet.... Jag tog i alla fall dessa foton för att stilla vår undran, och få till ett avslut hos oss alla.Nu vet vi i alla fall att de ihopsamlade stålarna gick dit dom skulle, och att vi gjorde en god gärning. Så stort tack pojkar och flickor för att ni ställde upp, och även om vi blev blåsta på namnskyltar som jag uttryckligen bad om, så har jag i alla fall lämnat över namnlistan med allas våra namn som skänkt pengarna. Detta gjordes vid tidpunkten för överlämnandet av pengarna för 1,5 år sedan......


Väl noterbart är, att även om militären nu försöker att föra in Thailand in i 1900;talet (!!), så kan jag meddela att kvaliteten på själva arbetet ligger kvar på den vanliga nivån. Bl.a. så noterade jag att man lägger klinkers på golv, och sedan väggar, och till sist så målar man taket...

Fläckar ifrån målarfärgen från takmålningen, sågs över hela golvet, både inne på de 4 toaletterna, och utanför.... Inte allt på en gång, men det förändras sakta här borta, och detta till gagn för nya kommande thai-generationer!

Jag hade en riktig drömmar-cykeltur idag. Vädret var så himla gott, ty värmen hade regnat bort lite grand, så det handlade mer om bara kanske 30 grader, och det kändes friskt och avslappnat. Jag satt och funderade och drömde, ty igår så hade jag betalt in 10.000 baht extra, och med det kommit ner i resterande 1.046.000 baht kvar på hus-lånet.

Trots att det ser ut som en massa pengar, vilket det också är, så känns det för mig fantastiskt gött att det går neråt.. Drömmen som ni alla vet, är ju att bli skuldfri, och sedan kunna leva resten av tiden utan skulder, och bara ha det bra. Har man gått ifrån 2.400.000 baht plus ränta på 6,5% då, nu 7%, så är det riktigt härligt att man redan betat av den första stora biten av detta ekonomiska maratonlopp!!

Jag tackar mina föräldrar, och min lyckliga stjärna, att jag har respekten kvar för pengar, och inte tillåter mig att falla i alla dessa kreditkortsfällor, och avbetalningar och sådant elände! Så med detta sagt, så har jag kvar 1.046.000, betalar jag 20.000 baht i månaden med 7% ränta, så är det hela klart om exakt; 5 år och 3 månader, alltså den 25 juli 2020...... Där ligger målet....

Känns lite fjärran, men va sjutton upp med humöret. Nu går ju tankarna och drömmarna vidare, och man tänker under cykelturen, tänk om någon gammal farbror i USA eller Syd-Afrika (har inga sådana, men drömma kan man ju göra) skulle låta mig ärva en pyts med pengar, som jag kunde lägga in på huset, secken lycka det vore.Eller kanske rent av någon välvillig själ ute på internet, som hade oförskämt mycket med pengar, som bara sade till mig;  – ”Du har kämpat bra för detta, vi känner kanske inte varandra, men jag har tillräckligt, här får du en dusör”... Tänk sicken lycka det vore....

Men drömma är kanon, och verkligheten är ofta något annat, så arbetet fortsätter , och på något sätt så finns det faktiskt lycka i eget arbete också... Men utan drömmar, svårt med leenden och motivation...

Handskak

Chaiyaphum MMCVII, Thailand

14 april 2015

84,0 kilo - 82,9 kilo (37 km) 130 minuter - 1.617 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,634
Kom alltid ihåg att du är unik!!
Just precis som alla andra!!

Detta som jag tar upp nu handlar faktiskt egentligen inte enbart om att söka fel hos thai utan mer om att belysa vilken skillnad det kan vara emellan olika kulturer på detta jordklot. Och det luriga är att vad man än anför eller har som åsikt, så kommer det alltid någon och säger något annat och vill påvisa att det inte är sant eller riktigt eller rent av ibland påstå att det är påhittat!!

Jag har för min del i alla fall varit på väg nu i 7 år snart att lära m ig acceptera sakernas tillstånd. Jag är inte där än, men misstänker väl att jag med ålderns rätt så småningom kommer att hamna i ett likadant koma-tillstånd som thai gentemot sina egna medmänniskor. Vi får välan se vad som händer. Men än lever gubben och nu i alla fall så skall sakerna upp till ytan och belysas....

Jag fick berättat för mig häromdagen en händelse som fick killen som berättade det att må riktigt illa, och jag känner nog likadant faktiskt. Det får mig också att allt för väl att inse att man är ”utanför” thais egna kultur, och man kommer nog som falang aldrig at bli insläppt heller för den delen, mer än möjligtvis som en kul liten kuriosa vid festliga tillfällen och när man kan ha nytta av falangen. Men nog om det. Detta hände nu och här i Thailand.

Killen är gift, och hans frus syster har fått barn för 2 dagar sedan, Killens fru gör sin ”take care”-grej och ställer upp för sin syster på sjukhuset förstås, ty mannen och fadern till barnet lever, och arbetar nere i Bangkok, detta är som ni förstår skeendes här uppe i Chaiyaphum! OK inte mycket att göra, det är ju viktigt att han jobbar därnere i Bangkok, även om man som falang undrar lite grand – ”hallo, mitt barn skall födas, och jag är inte där”!!!

Dock så fanns det ett problem med barnet. Problemet var vid födseln och barnets hjärta stannade, och det stannade alldeles för länge, och hjärnskador var garanterade i stort sett. Man vet inom familjen i alla fall att barnet kommer inte att överleva detta! Barnet lever dock fortfarande 2 dagar efter födseln, och ligger i kuvös vilken han aldrig kommer att komma ur levande!

Fadern nere i Bangkok visar ringa intresse, och säger bara helt kort att man inte kan komma, han måste arbeta! Och gör det istället för att komma hem, och ta hand om sin fru, och sin familj i denna svåra stund! Kanske enda gången som han  kommer att få se sin son! Visst arbetsgivaren kommer säkert inte att låta killen få ledigt i denna svåra stund, så han kommer att förlora sitt jobb, men sådant är det ju här i detta människokalla Thailand.

Men visa saker är bara viktigare än andra saker tycker kanske vi ifrån en annan kultur. I alla fall så skulle killen, alltså falangen som berättade detta, åka hem och ta hand om sin familj... Men det är väl där som skillnaden emellan kulturerna ligger. Kanske det är just den skillnaden som också gör att många thaidamer väljer bort män ifrån sin egna kultur till förmån oss falanger...

Sedan hade ju falangkillens fru spätt på detta med ytterligare ett sätt att se på det hela ur ett thailändskt perspektiv, hon sade; - ”Så mycket otur detta var med barnet som skulle dö, och som drabbade hennes syster som ju skulle få ett ärr ifrån födseln för ingenting”..... Jag menar..är detta viktigt??

Så ibland så ramlar polletten ner i fullt ljus här i mörkaste Isaan där man bor, man får kvitto efter kvitto på hur lite ett liv värderas här ibland. Och efter att ha hört denna historia, så börjar jag tro att jag trots allt i bland har rätt i mina livsåskådningar och generaliseringar, tyvärr!

Men det var faktiskt en annan kille här som kom med ett ganska uppfräschande inlägg i denna fråga. Han menade på att många gånger så är män de som tänker long term, medans kvinnorna ofta drives på av sina känslor, och tar känslomässiga beslut. Kanske mannen nere i Bangkok hade ett riktigt bra jobb, och helt enkelt inte kunde bli av med detsamma utan att riskera hela sin familj. Här i Thailand så finns det ju faktiskt ingen arbetslöshets-kassa att ty sig till...

Så han kanske hade tänkt och tänkt som sjutton, och insett att det gjorde verkligen ingen nytta för framtiden, att han offrade jobbet bara för att gråta ikapp med frun där hemma i Chaiyaphum. Ja så kan man se på det hela, och det kanske är svårt för oss alla, att ta til oss alla effekter som finns här, och som man måste beakta för varje beslut man tar....
   
Handskak

Chaiyaphum MMCVI, Thailand

13 april 2015

84,5 kilo - 83,4 kilo (35 km) 121 minuter - 1.505 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,631
Min pappa var busschaufför,
jag vill dö som han gjorde, i sömnen,
inte skrikande i fasa som hans passagerare!!

Yongyut körde över Namkaeng till ”byn”, och hem till Spritmagistern och Baloo (systern), Yongan tyckte att det var bättre att Namkaeng höll sig sysselsatt där, än satt här och hökade inne på sitt rum dagarna i ända, eller satt med en polare och spelade TV-spel precis hela tiden. Jag tror att det är bra mycket bättre.

Och kniper det, så brukar dom klä på tösen lite vettiga kläder, och låta henne få arbeta och göra rätt för maten som hon käkar där borta, vilket också är kanonbra!! Nu gillar ju Namkaeng att vara där, ty lika mycket som Sodas idol är hans kusin Jeff (bror till Jennifer), så är just Jennifer Namkaengs idol på nåt sätt, så detta är en vinn-vinn-situation!!

På tal om Tv-tittande, så tittar jag ju hela tiden via datorskärmen här, jag laddar ju ner olika torrents, vilket möjliggör för mig att se nästan vilka TV-program jag vill. Jag skiter ju i om TV-programmet är 1,2 eller 3 dagar gammalt. Jag som inte gillar motorer, gillar ju följaktligen bollsport i allmänhet, och fotboll i synnerhet.

Förut så har jag ju fått ladda ner fotbolls-matcherna ifrån England, och Spanien, och Champions-legue en och en, och det är en massa nedladdningar det. Nu för ett tag sedan, så dök det upp på nedladdningslistan inne på Torrentday och Limetorrent ”MOT” eller som det också heter; ”Match of the day”. Detta är alltså ett TV-program som sammanfattar hela omgångar av engelska ligan , och man visar då de bästa partierna i resp. match.

Så då slipper jag att sitta och snabbspola, för att det blir stundtals så jäkla trökigt att sitta där och titta på ingenting.... Så detta Match of the day är grymt bra, och jag laddar ner på 30 minuter, och har 14-18 matchers bästa stunder på studs.. Kanonroligt att se faktiskt!!

Idag beslöt jag mig för att stanna hemma och strunta i att cykla, och den 13, 14 och den 15;e, så blir cyklingen istället kl. 08-11.00 på dagarna, detta för att slippa ifrån det jäkla vattnet, och  det löjliga pudret!! Jag får återkomma med lite foton och sånt som kanske kan vara kul att titta på.

Vi var nere York och jag på Bens bar igår kväll, bara en timme  men det räckte för att få sig till livs en historia till livs som heter duga. Denna kille som jag inte ens vet vad han heter är Walesare och trevlig, han berättade följande runt bardisken.. Han var som många engelsmän också mycket dukmtig på att berätta så d blev riktigt underhållande att lyssna på. Han berättade då;

Så, okej, jag gick för att använda min lövsamlare idag , jag förvarade den i hustruns butik, med några andra verktyg , men någon hade haft omkull den , och all bensin hade runnit ut , sedan gick jag för att leta efter mina skyddsglasögon , omöjliga att hitta, helt väck. Men jag vet exakt var jag lämnade dem , hade en fotpump för att pumpa upp motorcykel-däcken, den som använt pumpen, hade slitit bort gummisäkringen, så pumpen läckte och var helt kass, inga försök alls att fixa det

Jag hittade min kvarn , den låg helt sonika slängd under carport därute i regnet. Lyckligtvis så fungerar den fortfarande . Vad är det för fel på dessa människor? Använder man någon annans verktyg , så måste man ju ge tillbaka dom i ett gott skick och inte bara fullständigt skita i precis allting!! Men här verkar man inte bry sig, eller tänker thai helt rått, att falang kan ju köpa nytt när han vill!

Killen fortsatte, jag blev vansinnig, och nu så pratar inte frun med mig ens, mitt fel hela skiten, och detta eftersom jag lämnade dessa saker inom räckhåll för familjen, så absolut inte deras fel detta.... sSå enda chansen i många familjer här i Thailand, är att helt enkelt ha 2 st grundregler och ALDRIG rucka på dom;

a – Låna aldrig ut era prylar
b – Lås in Era prylar så INGEN mer än du själv kommer åt dom...

Punkt slut!!

Handskak

Chaiyaphum MMCV, Thailand

12 april 2015

84,3 kilo - ( 0 km )

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,628
En av de roliga sakerna med aktiemarknaden är,
att varje gång någon köper, så säljer en annan,
och båda tycker att dom varit fantastiska!!

Kanske dags att ta bort ”länken” i vårt forum www.sawatdee.se som heter ”kronan förväntas stärkas”. Ty under tiden som denna länk ligger där, så försvagas kronan alltmer som dagarna passerar!! Idag 3.628 .......Stort grattis till den svenska befolkning som bor i Thailand.... Kronan försvagas är det nya begreppet härnere, allt medans andra nationaliteter flabbar åt svenskarnas regering....

Imorse (lördag 11 april) så gick jag upp runt 06.25, öppnade som vanligt fönstren för lite frisk luft och startade datorn. Det första jag kände var den ”underbara” äckligt unkna stanken av bambu, som ju thai tillreder så käckt och ömt. Det finns INGEN maträtt i Thailand som jag vet stinker lika UNKET som bambu gör, när dom tillreder skiten.

OK att deras tillredning av majskolvar ligger snäppet under, och stinker unket och äckligt det också, det är helt sant. Smakar och stinker ungefär lika äckligt gör dom båda... Blev till slut tvungen, när jag märkte att stanken inte gav med sig, att stänga mitt fönster till arbetsrummet i alla fall.. Jäkla typer som inte kan laga riktig mat!!

Idag så gjorde jag en ”liten” smärre vetenskaplig cykelrunda, för att kolla läget för mig, och min ”maskin”, alltså kroppen. Jag startade och började notera lite extra saker som jag normalt sett inte kollar, och utfallet blev som följer:

Ålder; 64 år
Distans: 44 km
Tid; 2 timmar och 30 minuter,
Snittfart; 17,5 km/timmen
Värme: 34 grader
Blodtryck; 124 / 82  (värdet togs 20 minuter innan hemkomsten på en klinik)
Blodsocker vid hemkomsten:  5,9

Jag gjorde / uppmärksammade detta mest för egen skull, för att försöka utröna om jag kanske far illa av dessa motionsrundor, eller att det kanske tar illa på kroppen. 64 år är ju ändå 64 år, eller hur? Men om man skall gå efter mina synliga värden, och efter hur jag mår allmänt sett, min fysiska status med viktnedgång, och hur ryggen min mår, så måste jag säga att det i mitt fall, nog vore förödande att t.ex. hålla upp eller sluta med denna motion.
 
Noterade också att trots att Songkhran redan har ”startat”, säges det från flera falang-håll, så ligger thai lite lågt även idag märker jag. Lite musik höres här och där, men väldigt lite, Jag noterade vid 3st byar jag passerade under mina 44 km och 2,5 timmar, att det var småbarn som sköt lite vatten, eller åtminstone försökte, jag fick inte en droppe på mig. Några vuxna som skyfflade vatten, såg jag dock inte alls till.

Men som jag skrev igår, de vuxna har nog börjat fira på sitt sätt. De åker ju inte upp till Isaan styva 30-40 mil, enbart för att sitta ner och prata med mamma och pappa inte, nej de vuxna började att läska direkt på stående fot... Alkoholismen står som spön i backen bland thai, och extremt mycket här uppe... Kanske lika vanligt som bland falang i Pattaya, vem vet?

Nu är det toppen på blomningen av de gula träden, och troligtvis också slutet för i år!! Snygga gula träd av olika sorter, men som alla blommor så faller dom till marken, och skapar en oerhört massa skräp. Tycker också att Funfan (Bouganvillean) börjar se lite tunn å sleten ut, och inte alls lika praktfull, även om det finns kvar vissa buskar, som fortfarande håller masken, och prakten uppe lite till!!Vi har ju nu alldeles början på regnsäsongen, i alla fall den ”lilla” regnsäsongen, och det har ju inte riktigt ännu börjat att skvala nåt att tala om, så dammar och floder och ja alla vatten-samlingar ligger nu på sitt ”yttersta”, och thai har fullständigt renrakat dom på all fisk som går att uppbringa.De ytterligt få firrar som kan tänkas finnas kvar där, brukar nu fångas av omgång nummer två av thai, som måste få ihop mat till familjen. Och dom samlar, och tar tillvara på, precis allting som går att tugga och svälja. Fisk, musslor, snäckor, näckrosor, samt alla de olika typer av ”sallader”, som växer vid vattensamlingarna, massor är det. Tänk vad vi har glömt bort i våra hemländer,,, ”Priset på framgång är glömska”....Dagen avslutades sedan med ett smärre bak av en kardemummakaka, och gladast var jag. Ty det verkar som om thai inte är så himla glada i kryddan ”Glawann”, vilket alltså är detsamma som kardemumma. Jag vet att dom gillar att hysta i den i sin mat, för att få lite stuns på den.

Precis som dom gör med all sin mat, så handlar det om att ”kicken” måste finnas där, annars gillar dom inte att äta maten, okryddad/ostark och menlös mat är inte nyttig mat, tycker nog thai innerst inne!!

Handskak

Chaiyaphum MMCIV, Thailand

11 april 2015

83,6 kilo - 82,7 kilo (44 km) 150 minuter - 1.866 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,627
Va besviken man blir, när man blir skitenödig till slut...
Man går på toan, och allt är luft som kommer ut!!
(ordspråk myntat av Glegolo)

Imorse, när man precis igår hade avhandlat detta med internet-reporting till Immigration här. Så ringde Dan, amrisen och bad mig komma in och följa med honom vid datan när han skulle försöka för första gången göra som jag rekommenderade honom, nämligen att slippa åka personligen ända till Khon Kaen eller ner till postverket, här i Chaiyaphum, han hatar riktigt postverket här, jag vet varför.... det ligger 1 våning upp utan hiss....
 


Jag gick in till Dan, och efter 30 minuters tjöt och kaffedrickande, så gick han till slut med på att göra som jag bad honom om,, alltså att använda den länk som jag visste funkade, och som jag gett honom tidigare, men som han inte ville använda....(rädda fejjan tror jag)... Nu körde vi och det gick som smort, han körde igen om det hela på 5 minuter och kunde sedan skicka iväg sin rapport till Immigration..
.
Så allting är bra på den fronten verkade det som. Kul att kunna hjälpa till det lilla man kan. På tal om det så ringde Kent i Khong igår kväll, och berättade att han hade skitont i en av sina tansebissingar. Han frågade om jag visste om någon tandläkare i Chaiyaphum. – ”Sure, använd den jag hade sist för 3 år sedan”. Dock så vågade han inte åka hela vägen till Chaiyaphum, utan stannade till på vägen i  Bua Yai, som ju ligger 5 mil norr Chaiyaphum.Han hade sketont, och ville verkligen il-snabbt in till läkaren. Yongyut fick samtal ifrån hans fru som satt där och var med honom. Hon berättade att läkaren fann att han hade en präktig infektion, och läkaren ansåg att Kent skulle tugga antibiotika under ett antal dagar, för att lugna ner infektionen, och sedan skulle läkaren kunna dra ut tansebissingen utan att Kent grät ihjäl sig!!

Kent blev tydligen hysterisk, och vägrade att gå därifrån, menade på att han hade lika ont som en som fick en giljotin över sig 1798 i Paris!! Läkaren fick tydligen ge sig inför övermakten, och han drog ut tanden. Orosmomentet hos Kent nu är att han är sketrädd att läkaren lämnat kvar delar av tanden därnere bland rötterna...Men jag lugnade honom, och sade att tandläkarna här i Thailand troligtvis är BÄTTRE än falang-tandläkarna på att just dra ut tänder, ty det är det som dom sysslar med extremt ofta sägs det. Här uppe i alla fall, så är det ganska vanligt bland de fattiga by-thai, att man INTE slösar pengar på en trasig tand, ty lagning är dyrt, medans utdragning har utvecklats till en konst-art här, och är därför mycket billigare. Hoppas Kent kände sig lugnare med det beskedet.Kent han ringde mig nyss nu kl. 19.35, och berättade att han hade gör-ont, och visste inte vad han skulle göra, han hade fått Citodon, och  fick inte ta mer än 8 st per dag var det sagt!! Jag lugnade honom med att om allt stod rätt till, så kunde han räkna med 3 präktiga dagar med helvetes ont, och sedan är han kry igen, och färdig att dricka grogg.... Han blev inte mycket gladare,,, men sanningen smärtar ibland, så är det... t.om. Buddah sade ju det på sin tid!!

Idag så kom en kompis ”Leifen” på besök oförhappandes, han skall ju till Sverige nu om 10 dagar, och stanna där under sommaren. Så han tog med sig till mig lite ”presenter”, som han hade hemma, och som han var orolig skulle bli gammalt och oanvändbart. Snällt av honom att tänka på mig. Jag fick flera förpackningar jäst, jag fick 3 sorters mjöl ävenledes,, bl.a. wheat flour och rågsikt...Så nu skall det bakas..... Tack igen Leifen, hyggligt av dig!!

Som sagt var Songkhran har redan startat, tyck om det, eller inte tyck om det, men det har redan startat hos folk. OK Kanske mest hos alkolister och andra som söker en anledning till att dricka den thailändska skitspriten. Jag var borta förut ikväll för att handla på mig 1 stor LEO samt en chipspåse.

Precis när jag kommer till den lilla by-butiken, vilken för övrigt äges utav släktingar till Dans fru Amphorn, så kom det en kille i 19 års-åldern, och han drog fram en sketfull gubbe, de skulle också in i butiken. Gubben började skräna, och räcka fram näven för att hälsa på mig, jag fort som fan, waiade förstås honom.Inte fan tar jag dessa thai i hand i första taget, var den näven har varit under den dagen eller gårdagen, ja det vet man ju, och jag har ingen lust att dela dom bakterierna. Han gav upp snabbt, han var för packad för att ens orka koncentrera sig. Jag köpte mina saker, och gick fram till disken. Killen och gubben stod där redan. Killen svepte i sig 2 snapsar Lao Khao, medans gubben klarade 3 st på raken.

Han var så sattans full, så han klarade knappt av att ens stå upp vid disken, och den tid det tog för honom att hala fram en hundra:lapp, för att betala var inte nådigt. Den  unge killen hade lämnat affären. Och när jag gick ut, så satt han i en Song Thaew, och han väntade på chauffören. Gissa vem som var chauffören.

Så med detta sagt, Songkhran har startat, och nu inte bara konkurrerar man med 8-9-10;åringar i trafiken, utan också med rena rama fylletrattar, så hoppas ni förstår nu varför undertecknad helst håller sig hemma under denna löjliga högtid..... Varje ansats att gå utanför sitt hem här nu, är att riskera livet...

Handskak


Chaiyaphum MMCIII, Thailand

10 april 2015

83,2 kilo - 82,8 kilo (16 km) 58 minuter - 722 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,658
Allting är så roligt, men bara så länge det händer någon annan!!

Körde igång idag ett litet bak med sockerkaka och med kardemummakaka, precis som vanligt, kan ju inget annat nästan. Upptäckte strax att jag inga apelsiner hade, och nu RoseMarie och Maisie mina kära systrar, så lyss!!!! Jag fick Yongyut att köra i mixern 1 st gul mogen Mango plus att jag fick av henne saften från 1 hel stor lime.. Jag tog detta då istället för apelsin-skal och apelsin-saft!!

Det blev faktiskt gott, men skall säga först som sist, att det är för mig inte finns något som egentligen till 100% kan ersätta apelsinsmaken.. Men jag vill säga att det säkert finns folk som MER tycker om det jag presterade med Mangon och Limen. Men om ni väljer det alternativet tänk då på att ta 2st lime, det fordras en hel del saft för att man skall få smak på det hela.... Så jag tänker öka ut det också själv nästa gång. Men till syvende og sist, apelsinsaft+skal är oslagbart.

Någon som funderat på varför man är så mycket mer lycklig i Thailand än i Sverige? Jag menar, vi gnäller som fasen på Thailand, men ändå så verkar det som om alla som bor härnere, är bra mycket mer lycklig här, än hemma i falang-land!! Så vad beror det på tro? OK gäsp gäsp ”jag älskar min familj” och bla bla bla...Men existerar det fler saker härnere, som gör att folk i allmänhet är lyckligare typ; Du kan vara ihop med damer som är 20-30 år yngre än du själv, utan att hela samhället hoppar på dig, speciellt med bitter-fittorna och dess manliga bihang i spetsen!! Eller kanske att det är varmt hela tiden, eller att du kan äta, och dricka härnere för under 300 baht per dag, om det skulle knipa?


Kalla Sverige??

Eller kanske rent av, så kanske vi inte ens har råd att åka hem igen till det svindyra livet där? Vad tror ni pojkar och flickor, några fräscha åsikter? Vi har ju talat om denna grejen förstås härnere oss gubbar emellan, och en gubbe sade helt frankt ”Javisst jag mår prima att ha en trevlig fru som är 20 år yngre än mig själv”.

Han fortsatte ”Ja det är härligt med den billiga maten, och allt annat som ofta är så billigt om man bara orkar leta upp det! Och ja, jag älskar att bli behandlad som en rik man, trots att jag inte är en rik man!! Och den respekt man får här ifrån andra människor, genuin eller inte, jag gillar den skarpt.”

En annan kille, en amris sade ”I USA så blir jag behandlad som den snuskige gamla man som jag är, och här blir jag behandlad som den kung som jag är,hahaha”” Han mådde verkligen prima den killen. Så visst verkar det som om dom flesta har funnit sig tillrätta. Men jag tror också att om man skall finna misslyckade existenser, och missnöjda krabater, som inte ser nåt gott i någonting, så åk ner till Pattaya, och intervjua de gubbarna!!!Ni vet alla de där dekalerna som sitter på köksutrustning, airconditioning och fläktar, ja på precis allting i maskinväg. Varför låter thai dessa dekaler sitta kvar livet ut. De ser ju för jäkla tråkiga ut, och skämmer maskinerna. Bort med eländet. Nån som vet varför? Eller handlar det om ”ansikte” igen. Det verkar ju som om detta evinnerliga ”ansikte” alltid återkommer i thais kultur och i deras liv! Vad tror ni?? Låta folk tro att apparaten är ny, handlar det om det? Är det så himla enkelt?

Jag har ju tidigare berättat om, att vi numera kan slippa att åka var 3:e månad hela vägen upp till Khon Kaen, drygt 25 mil tur och retur, bara för att bekräfta vår adress här i Thailand. Dels så kan vi gå till posten och skicka brev dit och slippa att åka. Och sedan berättade jag ju att man numera med start 1 april skall kunna rapportera via internet.

Vi alla trodde nog inte riktigt på att detta skulle funka fullt ut, och vi hade nog på känn att denna grej nog skulle kunna dröja fram tills hösten innan det blev ordning på det hela. Nu i alla fall, så har för första gången en falang bekräftat at han varit framgångsrik och alltså fått ett kvitto på att han hgar framgångsrikt bekräftat sin adress via internet och att Immigration bekräftat att de godkänt hans ansökan.

Detta är stort känns det som, gött att slippa åka ner till postkontoret, ta en massa kopior hit och dit, och gött att slippa dom pengarna det kostar med rekommendera det brevet... Så det känns bra nu. Men låt oss hoppas att en svala gör en hel sommar... Alltså att om en gubbe säger bra, att det då blir bra för oss andra också...

Handskak

Chaiyaphum MMCII, Thailand

9 april 2015

83,8 kilo - 82,3 kilo (43 km) 141 minuter - 1.754 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs;  3,711Hej och hå, vad det viftar och går!!

Så höga som skatterna är, så kan man lika gärna gifta sig av kärlek!!

I går kväll i värsta hettan, så började det plötsligt att åska och blixtra nåt vildsint, och strax därefter så startade ösregnet. Klockan var då runt 23.00, så jag passade på att gå och lägga mig, det dröjde väl 5 minuter, så dog strax precis allting elektriskt! Och blixtarna och åskan kom mer och mer samtidigt, så det var bara att stövla ner, och dra ur alla kontakter ur datorerna och sådana saker.

Här smäller sådana saker lätt som en plätt, det finns ju inga blixtlås varken i byxorna eller som skydd mot blixten. Tillbaka till sängen, och hettan lade sig som en våt het handduk över kroppen, igen,,,,, Jag öppnade fönstren i sovrummet, och stängde myggnäten på fönstren. Jag kände nu tack vare den hyggliga vinden i regnet, att det gick en stilla lugn bris genom rummet,,, det hjälpte lite grand, inte mycket, men lite grand!!

Men jösses va omöjligt det var att somna i den hettan. Jag låg där och försökte att slappna av, så man kunde somna in, men hörde istället alla de ljud och oljud, som man ju så effektivt har lyckats stänga ute så effektivt, tack vare min dubbla oljuds-spärr emot omvärlden, alltså BÅDE A/C;n som golvfläkten.

Nu hörde jag flertalet hundar där i fjärran, Jag hörde katter som lät som babysar, ni vet som våra låter i mars i fortplantnings-tider... Här finns ju inga sådana säsonger, utan här pippar dom ju hejdlöst alla tider på året, både djur som människor. Det är därför som dom är 68 miljoner här, och vi i Sverige endast är 6 miljoner... Ja resten är ju inte svenskar....

Efter styvt 1,5 timme,så kom plötsligt elen tillbaka, och va gött det var att höra A/C;n och fläkten starta igen. Nu somnade jag gott faktiskt, och vaknade inte förrän kl. 04.45 igen, när man blev väckt av att en thaibil stod utanför Old Foods och Miss Pussus hus, och tutade det fanskapet... Istället för att ringa in och tala om att dom kom, så tutar man, att man väcker hela gatan det tänker man inte på, eller rättare sagt man skiter fullständigt i det.

Ja hade dom kört det racet i Sverige, så hade dom fått känna på det svenska stålet..... Lika bra att gå upp nu då, det händer ganska ofta nu för tiden, att man stövlar upp mellan 04.30 och 05.00 faktiskt. Alltid så är det något som brötar i området, och väcker en. Men mer ofta en tuppen, så är det faktiskt människorna som är mest hänsynslösa. I alla fall dagningen kom, jag jobbade på, och sedan stack jag hyggligt tidigt ut på min dagstur.Jag gillar nu när många saker mognar igen, och nu såg jag ett stånd med bananer, och lite andra frukter, men jag köper inte medans jag cyklar,,, jag tror inte att bananerna är så goa efter 2,5 timmars cyklande ute i den värsta hettan... Men skoj att se dessa stånd i alla fall.... Jag passerade en svensk killes hus, har ännu inte sett killen, bara hans flagga som hänger där bredvid den thailändska.Men jag råkade titta i ett av träden utanför hans tomt, och ta mig fan där var det största getingbo eller är det bi-näste? Ungefär 160 cm långt är det på längsta stället, det måste vara miljoner bin där,,, ja jag fotade, men tog det väldigt varligt, och ville inte reta upp dessa goingar. Men håll med,  grannt är det.....

Det blev i alla fall en rejäl tur idag, efter att igår helt varit en latmask, som smaskat i mig irish coffe och sill och potäter. Kände att jag måste återställa kroppen lite efter den utsvävningen hemma hos Lasse och Bpoo! Jag körde 2 timmar och 30 minuter, och kom hela 45 km på den turen.. goa kalorier som träningen slök där...

Tänkte att jag skulle nämna en sak om ”gubb-samhället här i Thailand! Som ni alla vet, så är jämlikhet mellan könen här i dessa länder, nåt som aldrig existerat. Ja men säger en kille som vill vara ”positiv” mot Thailand... Yingluck då, hon är ju premiärminister ju....

Ja kan alla räcka upp händerna som tror att hon fick det jobbet p.gr.a. att hon var en duktig kvinna? Eller så kan alla sticka upp tummen i "a;let" som tror att hon fick premiärminister-posten, och att det berodde på att hon var syster (eller dotter) till Thaksin!!

Här i detta landet, så finns det ett oerhört antal lagar och regler, som reglerar för falang-killar som vill stanna och sätta bo här. Det syns med all tydlig önskvärdhet, att thaiarna faktiskt INTE ens vill ha oss här. Visst dom fattar att det är gött att vi kommer med våra stålar varje månad, och plöjer ner dom i by-butikerna, och på alla andra ställen. Känns nog ganska bra för de lyckliga i byn, eller var det nu är, som får glädjen av att få in falanger i sina etablissemang, och spendera sina pengar där.

Men dom sätter effektivt hejd på oss, och obstruerar oss kontinuerligt. Immigration slutligen behandlar oss ganska ofta som löss och skit, så det hela är en jävligt tråkig sak, och jag kan ju säga för egen del, att om jag inte hade haft familj här, så hade jag fan i mej icke stannat en minut till här. Det finns mängder av länder, där dom välkomnar en med åtminstone lite mer varma trevliga servetter.

Nu då en sak som kanske inte många tänker på..... Hur är det med om t.ex. en falalngkvinna gifter sig med en thaiman då? Ja trot eller ej, men det finns alla de sorter i denna världen. Kvinnor åker till fängelser, och lägger ut sig för styckmördare, barnmördare, och allsköns råa kriminella. Det är väl deras ”moderliga” hjärta som föser dom framåt i livet, och tar dessa befängda konstiga beslut.

Och likadant så gifter dom sig ibland då med en thiaman, som inte kan erbjuda dom ett skit. Och vad händer då kanske man till slut undrar i ett tillstånd av eurofori!!! Alltså vad händer när den falang-kvinnan skall bosätta sig i Thailand? Jo mina vänner, hon köper sig ett VISA, går sedan när tiden är inne till immigration här i landet. Tar med sig fotokopior av sitt pass, makens husbok, och makens ID-kort, och VOILA!!!!

Hon får på studs ett uppehållstillstånd på ett år. Det finns inga som helst ekonomiska krav, ja ingenting!! Ja hur kan det bli så på det sättet? Jo det är så klart ett manssamhälle i Thailand, det handlar om att göra det enkelt för männen, medans kvinnorna skiter man i.... Så alla ni falang-tanter som vill gifta Er med en luspank slö thai, kör på, ni kan leva på dina bidrag, inga problem... Lycka till och tack för maten....

Handskak

Chaiyaphum MMCI, Thailand  

8 april 2015

83,5 kilo - 82,4 kilo (45 km) 150 minuter - 1.866 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,740Utsikt ifrån matbordet!!

Utveckling I all ära, men den höll på alldeles för länge!!

Idag så upplevde man en riktigt trevlig dag må jag säga. Hettan var som vanligt nu vid denna årstiden, det dallrade vid 39 grader. Men vi var hembjudna till Phuket-Lars och hans trevliga fru Bpoo. Do bor ju himla grannt långt ute på landet. Runt 19 km hemifrån oss, men läget i sig är kanonfint och gemytligt!Dom bor ju både nere i Phuket som här uppe i Chaiyaphum. Och har det ordnat riktigt fint för sig själva och även för den förlängda familjen- så ”mamman” (svärmodern” finns där och jobbar och sliter dagarna i ända, en riktig hedersgumma. Idag så hade hon liksom full sysselsättning ty det är chilli-säsong nu, och det är verkligen en gröda som ALLA i hela jäkla Thailand åstundar och älskar.Och inte bara Thailand för den delen, t.om utlandet gillar detta elände, så det finns faktiskt en jäkla massa stålar i det hela. Dom har investerat i, och planterat en jäkla massa chillibuskar precis överallt, både inne på tomten, som på de intill-liggande raien med mark som är deras. Svärmodern, är ganska slipad dam faktiskt, hon anställer kompisar och grannar som jobbar därute på fälten.

Hon avlönar dom, och sedan så gör hon själva slutjobbet med chillin, och sedan säljer hon den. Hon arrangerar så det kommer en tuc tuc med jämna mellanrum och hämtar chillin, så hon slipper lyfta och härja. Hon får runt 40 baht kilot sade Lasse, och det är värt ute på marknaden runt 80 baht kilot.
 
Så istället för att få in 40 baht, så ger hon bort en del av de 40 bahten till de anställda, men i gengäld så slipper hon stå där med böjd rygg, i 39 graders dallrande hetta, och jobba hela dagen. Denna dam sitter under ett soltak och rensar och har det allmänt gött!! En frisk äldre dam....
 


De hade också ett otal antal Pappaya-träd och det växte så det knakade. De hade massor av flaskor med sockerlösning, som satt fastspända på de andra träden, vilket då lockar ”mort daeng! (myrorna) till att gå in i flaskorna och dricka näringen. Kanske detta då gör att myrorna tycker det är gott, och därför bestämmer att just det trädet är det rätta trädet, att slå ner sina bopålar. Förresten slår myror ner bopålar!!

Men jag tror att dom lyckats väldigt bra, kanske alldeles för himla bra, ty när vi gick där inne bland träden när han visade mig runt, så sprang det fanimej myror precis överallt. Vi passerade en gren som växte lågt, och jag hann inte huka mig helt, utav lövverket skrapade av sig på min nacke. Den språngmarschen som jag gjorde ifrån platsen hade nog gjort Ben Johnson avundsjuk. Jääävvvlar va dom bet mig.

Men dessa myror är ju exakt som våra skogsmyror hemma i Sverige, och de biter hårt som fan, men de har inget gift som tur är....ganska ovanlig med ett djur i Thailand utan gift faktiskt!! Nu var det dags att gå upp och sätta oss till bords. Det var uppdukat så fint och snyggt och så himla gott.Det finns inga foton som kan göra detta matbordet rättvisa. Senapssill plus 2 andra sillar, potatis och gräddfil. Öl och Leksands knäckebröd med västerbotten-ost och Gubbens kaviar.... Den typen av kaviar är en sort som dom får hålla till godo med däruppe i Norrland i brist på Kalles eller Svennes eminenta kaviar....Det var varmt som hillvitte, men vi satt på 2:a våningen och med denna mat så glömde man stundtals bort bastuhettan. Vi hade världens goaste pratstund och jag trivdes som fisken i vattnet, och detsamma gjorde Yongyut. Efter maten så blev det muffins med irish coffe, och det var riktigt gott, ”rektigt gött”, som vi säger hemmavid!!!

Kl. 17.00 så blev det hemgång, ville hem till Namkaeng som var ensam hemma, och sedan skulle ju mörkret sänka sig också.... Men denna dag var himla kul och uppskattades av mig och Yongan nåt oerhört...... Tack Lasse och Bpoo!!

Handskak

Chaiyaphum MMC (2.100), Thailand

7 april 2015

83,0 kilo - ( 0 km )

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,730Snygg handstil av en thai!!

Föräldrar är dom absolut sista på denna jord som borde ha barn!!

Jag fick ju tillbaka mitt kuvert ifrån min 90 dagars-rapportering nu senast. Här i Thailand, för de av Er som inte vet det, så måste man bekräfta sin adress till Immigration, alltså var man bor och håller hus, detta göres då var 90;e dag!

Man sänder alltså över 1 kuvert med dokument och en ansökan till Immigration, dom stämplar allt OK, och returnerar ”kvittot”. Det fanns alltså i det ursprungliga kuvertet till Immigration, ett returkuvert som jag också skrivit, och det är ävenledes returfrankerat!

Denna gång så fick jag tillbaka från Immigration, precis som jag skulle mitt kvitto, men kuvertet som allt låg i hade inte jag alls skrivit. Det som var så i ögonfyllande tycker jag, och som jag ville visa Er, var hur fint thai faktiskt skriver. Måhända har det med saken att göra, att thai i skolan får träna på att skriva ”fint” och ”rätt”!! Medans vi i våra länder hemma i falang, mer och mer tillåter människor in på jobb som nästan är patetiskt att se vad dom inte klarar av med penna och papper.

Folk som ansvarar för en massa andra mäniskor, ja dom kan inte ens stava rätt, och dom kan inte ens forma en riktig svensk mening! Vi har mängder av exempel på den saken när man läser ute på internet. Jag kommer ihåg ifrån mina yngre dagar när man startade sin ”karriär”, att det då var av nöden och ett tvång BÅDE ifrån arbetsgivare och icke MINST ifrån kunderna. Det fanns ingen kund som ville ha med att göra, en människa som varken kunde skriva eller prata riktigt.

Men det där blev mer och mer ”oviktigt”, och tydligen resonerade man som så, att det var viktigare att varje människa hade ett jobb, än att varje människa gjorde sitt yttersta för att lära sig saker och ting i livet. Jag kände då, och som jag känner nu, att kan man inte skriva och prata riktiga svenska meningar, så skall man inte jobba på kontor, och man skall inte ha ansvarsfulla arbeten,

i det läget, då är man inte sjökapten, då är man sjöman, och skall jobba nere i lastrummet, och lämna plats för folk som har IQ tillräckligt för ett kontorsjobb!!! Och nu så väntar vi på repliker ifrån alla ordblinda, som fick ett jobb till slut, vilket ju är jättebra, hoppas det bara blev på ”rätt” ställe!!

Uschiamej, idag är det måndag annandag påsk, och den grejen finns ju inte härnere än. Men det firas nyår här, alltså ”Songkhran”, och det kallas väl ofta för vattenfestivalen. Ni alla vet ju om detta hysteriska scenario, där man står gömd, ofta bakom bilar utefter stora vägen.

Och när intet ont anande människor kommer, så springer man ut, och vräker ett par spänner med iskallt vatten på mopedisten. Att han välter och i många fall förvandlas antingen till krympling, eller lik, förvånar än idag thailändarna lika mycket som tidigare....

De kan bara inte se ett samband med att dom skrämmer skiten ur folk, och vräker vatten på dom, och att sedan offret drösar i backen och dör... Det är naturligtvis de värsta idioterna som är ute och gör desa saker, men man ser till synes helt vanliga människor som ler, skrattar och har sin bästa tid på hela året, jag undrar,,innerst inne,,, finns det någon gömma djupt därinne hos thai, där man faktiskt tänker på vad man ställer till med, och utsätter andra människor för?

Som utlänning så läser man ju oerhört mycket om vad andra utlänningar tycker och tänker. Och dessa utlänningar är ju egentligen inte speciellt annorlunda än alla andra, de är bara mer frispråkiga, och skriver och säger exakt vad dom tänker. Och ofta i termer av att dom fullt ut hatar hela skiten.

Dom vill helt enkelt inte gå ut under denna veckan, de stannar hellre hemma, än att bli utsatt för att fysiskt bli stoppad med våld på vägen, dränkt i iskallt vatten, och en hysterisk folkmassa vräker på med röv-pudret från Barnängen på kläder och ansikte....

Detta är dock INTE alltid falangens åsikt om vad ”roligt”. Men sedan har vi ju den romantiska förlåtande falang-gänget, som tycker att vi inte ens inför varandra skall tycka, att detta egentligen är löjligt och ren skit??? Som tycker att vi skall inget säga, för vi bor här, och det är thais sedvänja.

Visst är det så, det är deras land och deras sedvänja... Men har vi ingen chans att ens ha ett eget tyckande? Jag riktigt hatar dessa jävla åsikts-fascister som finns över hela västvärlden, de gömmer sig bakom PK ofta, men de finns där de jävvlarna!!

Det säges rent allmänt, att här uppe i Isaan, så är det rena rama drömmen i jämförelse med skiten nere i t.ex. Pattaya, där man för varje år som går, tar detta ”firande” till nya höjder! I Isaan så firas det väl 3-4 dagar absolut maximalt, medans man troligtvis numera, har gått från 7 dagar upp till 10 dagars terror nere i Pattaya. Jag tycker uppriktigt synd om dom krabaterna som bor där nere i den hålan.

Ja jag vet..... det är dags igen, men håll tillgodo det är gratis... Så inte bara brottas falang-befolkningen med all brottslighet i Pattaya, nu kommer då denna nya höjdpunkt på året att förgylla deras tillvaro. Om ni vill läsa om Pattayas helvete året runt, så får ni här länken, det är verkligen uppbygglig läsning!!

http://pattayadailynews.com/

Ja men det mesta består av fina områden med underbara stränder, och det är bara på 2-3 gator inne i centrum som det ibland kan gå vilt till,,,, Ja detta hör man ju,,,,,,hahahaha!!  Happy 10 dagars Songkhran!!!!! Tror det börjar runt den 12 april....

Handskak

Chaiyaphum MMXCIX, Thailand

6 april 2015

83,2 kilo - 82,5 kilo (36 km) 106 minuter - 1.319 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,745
Mode har ställt till med mer skada än revolutioner!

Dessa klämmor som ni ser på bilden, blir mer och mer populära här. Både falang som thai vill så gärna ha dessa utav oss. Men vi klamrar oss fast vid dom förtvivlat. Jag måste helt enkelt ha dessa små genialiska klämmor till bl.a. mitt bak. Men även Yongans alla maträtter som skall frysas eller in i kylskåpet, mår bra av klämmorna.

Med detta så hoppas jag att Thailands stolthet nummer ett, gummibandets saga är ”all” för all framtid, utslaget av falangerna i från Sverige, hahaha!! Man hoppas ju också att någon som åker till Thailand vill ta med sig en påsa av dessa, det vore kanon...OK ingenting kommer att ersätta gummiband ”ute på gatan”, men i hemmen skulle detta kunna bli en succe bland de thai som aspirerar på att slita sig loss ifrån de vanliga byhusen och byköken, och ha vanliga hem, som ju sprider sig mer och mer nu i Thailand, i takt med att deras gamla smutsiga och äckliga toaletter också sakta skrotas.

Ja sakta går det med dassen, ty det verkar som om de gamla trots allt tycker att det känns tryggt och mysigt, att stå där på huk bland skiten och bajsa och pinka,  När man går därifrån, så är fötterna blöta av pisset, så deras toaletter är ena riktiga skitställen i ordets alla möjliga bemärkelser..

Jag hade besök idag igen, denna gång så var det Kent ifrån Khong som kom hit på en fikastund, alltid kul när det kommer polare och hälsar på. När han och hans fru hade lämnat, så ville jag ut och cykla,,, satte mig på cykeln kl. 14.30 och jag säger bara det.. Hettan stod fullständigt stilla, och det hjälpte inte denna dag hur jag cyklade eller vred mig, kroppen gick in i någon slags koma, och det gjorde nästan ont att trampa framåt...

Jag kände detta direkt, och beslöt mig därför ganska kvickt att nöja med med en tur runt träsket här där jag bor, eller som vi kallar den ”Ingemar-maran, vilken är runt 14-15 km. Redan 47 minuter senare så var jag hemma igen, helt slut som människa och som motionär. Jag tittade på Chaiyaphums ”vädersida” på internet, och där stod det svart på vitt, 39 grader... men känns som 44 grader kanske lite överdrivet, men lite sant!!Duschade, och drack ”upp mig”, hade tappat runt 1 kilo på dessa 50 minuter, så här går det snabbt undan med vätskeförlusten. Sedan när jag hade hämtat mig, så kände jag för att åka ner med moppen till Chaiyaphum igen. Jag hade sett i vitögat under min tidigare cykeltur, där dom sålde krukor, och att dom hade fått in kanonfina sådana.Så dit åkte jag med ilfart. Kolla fotona de är så snygga så man mår illa... Vad dom kostar. Ja dom röda stora kostar 100 baht, och dom små röda kostar 60 baht. Den bruna kanonsnygga kostar faktiskt 500 baht, och de som står liksom på en fot, och där man kan ha vatten i, de kostar 1.200 baht resp. 1000 baht. Så man måste säga att dom har förstånd att ta betalt...Normalt sett så brukar jag lugna mig, och inte köpa allt här inne i Chaiyaphum, ty det blir gör-dyrt, leverantörerna finns ju utanför Chaiyaphum, och finna dom är ju kanon, och betala kanske 1/3;del av normal-priset direkt till dom istället... Men nu har jag ingen susning var att ens leta, måste fråga mig runt lite bland thai, och har man flyt, så kanske någon thai vet var dessa ”familje-fabriker” ligger någonstans...

Jag hörde följande goa historia utspela sig här i Thailand, landet med så mycket vidskeplighet, så att det faktiskt tillhör vardagen här!! I ett hus, så berättade ägaren för polisen att hennes hus var hemsökt av sin döde make, och att en inbrottstjuv flydde efter att ha mött spöket.Polisen kunde bara konstatera att en inbrottstjuv lämnade huset i all hast, och lämnade många värdesaker kvar efter flykten. Poliser ifrån Ayutthaya polisstation, gick igår för att undersöka inbrottet  i damens hus i Ayutthaya distrikt. På plats så upptäckte polisen bevis för att inbrottstjuven hade använt trädgårdsredskap för att bända upp dörren, och  bryta sig in i huset.
 
Dom fann också att inbrottstjuven hade sökt igenom alla fyra rummen i tvåvåningshuset, och lämnat allt i oordning. En påse fylld med 30 baht guld öppnades och lämnades kvar. Flera värdesaker låg där ihopsamlade precis som om inbrottstjuven var beredd att ta dem med sig.  

Efter polisens inspektion av damens tillhörigheter, så visade det sig att ”endast” 2 saker saknades, och det var uppgav den 70;åriga damen, ett guldarmband och ett par guldörhängen.

De stulna föremålens värde  uppskattades till 50.000 baht. Man uppgav att damen hade lämnat sitt hem för att besöka sin dotter nere i Bangkok. När hon återvände, fann hon ut om inbrottet och rapporterade detsamma till polisen. I ett uttalande, sade hon att hon misstänkte att tjuven kan ha flytt brådstörtat på grund av ett eventuellt möte med spöket, som brukar hålla till i huset.
 
Hon sa att hennes avlidne make som dog för 10 år sedan, var sparsam och mycket skyddande av sina tillhörigheter. Maken han köpte guld, och andra värdesaker till henne och andra  familje-medlemmar sade hon, och hon spekulerade om att hans ande inte kan ha lämnat huset, ty spöket ville stanna och vakta sina ägodelar.
 
När han levde, så lämnade han sällan huset av rädsla för att lämna sina tillhörigheter obevakade, sade hon. I döden, så kanske han förblivit väktare av desamma. Polisen försöker att identifiera och spåra inbrottstjuven. Slika nyheter kommer hela tiden här.

Och antingen så är det en ständig diger nyhetstorka i Thailand, eller så har journalisterna inte en susning om journalism... Och är det i Bangkok som i Isaan, så kanske journalisten i förra månaden kan ha arbetat med att bygga väg, eller hus innan han bytte till journalist!!!

Men notera, polisen tar allting av vidskeplighet på fullt allvar. Spöken ingår i kulturen, så inte många här bland thai betvivlar att det finns spöken och att dom ingår i det sociala livet. Thai är ungefär lika korkade som amerikanarna..

Nej förresten så illa skall jag inte gå åt thai, amrisarna är fantastiskt skitdumma med sina stupida Zombie-grejor, och apöken i varje hus i Amerika.. Man kan ju kräva nåt av utbildat folk som amrisarna, så dom är mer korkade tycker jag!!

Handskak

Chaiyaphum MMXCVIII, Thailand

5 april 2015

83,3 kilo - 82,5 kilo (14 km) 47 minuter - 585 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,729Gud hade nog inte i tankarna att religion skulle vara motion!!
Sagt av en anonym muslimsk utövare!!

Jag sitter framför datan, och man njuter sakta av sitt morgonkaffe, och sitt hembakta goa bröd med marmelad på, och ett kokt ägg! Livet känns bra efter att man överlevt ytterligare en natt i sitt liv. När jag plötsligt hör att Yongan kommer hem med motorbiken, efter att tydligen ha varit iväg någonstans. iväg. Jag går ut och frågar kärleken i mitt liv, vart hon varit förstås!Hon utropar glatt tillbaka till mig – ”jag fick den, jag fick den”!!! Va, vad har du fått? Mässlingen eller? Nej dummer – ”Jag fick sköldpaddan”!! Du Yongan, ta den nu först och främst snabbt ur plastpåsen, innan den "köver" sig fullständigt, och du bara har en död sköldpadda! Och sedan berättar du varför då fått en sköldpadda?

Hon berättade... – ”Jag gick till templet för att göra gott, och jag rådfrågade munken om mitt liv. Munken kollade i sina papper, och meddelade sedan att detta året inte kommer att bli ett höjdar-år för min del”!! Men sade munken – ”Detta kan rättas till om du köper en sköldpadda från marknaden, och sedan sätter ut den i sjön vid templet”!!! Följer du med mig dit, frågade hon mig sedan!!

Hur mycket betalade du "darling" för sköldpaddan då, Hmm svarade Yongan, 500 baht till munken, och 200 baht för sköldpaddan!! Min "lyckostjärna", visst kommer jag med dig till sjön, och då skall jag slänga både dig och sköldpaddan däri, och sedan kommer JAG att få ett kanonår tror jag!! Jag känner att hon inte var så himla road av mig just nu... Hahaha! Men vi kan ju inte behaga alla, hela tiden eller hur?

Men men, viktigt är ju att sköldpaddan får ju sin frihet tillbaka alla fall, och slipper bli till soppa eller snacks, eller nåt sånt i ett thailändskt kök!!! Kan också uppdatera oss i ärendet, jag blev diskad... Yongan gick själv till sjön, och kom hem med ett stort leende i fejjan.

Hon berättade att hon hade skrivit sitt för och efternamn på ryggen på sköldpaddan, hon har ju mitt efternamn förstås, och sedan släppt den lös i sjön!! Jag kan ju tänka mig att när näste marknadsgubbe fångar denna sköldpadda, så blir det ju stans jackpot för den gubben.... Han har ju fångat en falang-sköldpadda, hehehe!!Fick en förfrågan om var mer i detalj denna pizzabar ligger som vi åt på igår, svårt att förklara där uppe bland bergen, med kringeliga krokar och vingerliga tokar, så kan det vara svårt att hitta. Men här kommer Yorks GPS-karta, kanske den kan vara till hjälp månntro!!

I natt under mer än 3 timmar så kan man här i Thailand se en månförmörkelse, för övrigt den sista här i detta landet under år 2015. Orkar nog inte kolla, blir nog rätt sent, kikade just nu utanför, och klockan är nu 22.15, men månen lyser fint som ögat just nu, så det dröjer nog flera timmar till.... Ja så här vackert kan det te sig....kolla fotona istället vet jag!!

Men annars precis som vanligt, det känns fortfarande väldigt udda att ens högtider inte alls uppmärksammas eller firas, naturligtvis fattar jag varför, det är inte det, men man saknar själva företeelsen. Det är ju föga tröst när man ser infödingar här lubba omkring och skrika ”trick or treat”, det är så jävla kopierat så det är löjligt ju.

Ja om dom så skulle resa en midsommarstång här i Thailand, och dansa runt den, thai alltså, och sedan käka sill och potatis, allting i akt och mening, för att kunna sno åt sig av vår kära snaps. Ja inte gör detta Midsommar till midsommar för min del. Jag struntar i högtiderna, men jag saknar ändå på något sätt att dom inte finns runt mig, hoppas ni förstår ungefär vad jag menar.

Visst jag köpte en plastgran för några år sedan, som jag sätter upp på bordet  innan jul, klär den och sedan klär ett par av mina buskar därute, och grinden med glitterband. Men ändå.... det är kanske 32 grader varmt, och man lufsar omkring i kortbyxor, t-shirts och sandaler och käkar Pad Thai, och det skrölar med thamusik utanför...Va sjuttan är det för jul...

Handskak

Chaiyaphum MMXCVII, Thailand

4 april 2015

84,0 kilo - 82,9 kilo (36 km) 118 minuter - 1.468 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,729
Glad påsk!!! Visst saknar man påsk-ägg här borta i ödsligheten...

När du ger namn till ditt barn,
se till då att namnet du väljer avslutas med en vokal,
så att det må höras långa sträckor när du ropar!!

Idag så bar det av upp i bergen. Vi fick en verkligt fantastisk resa dit upp. Vädret var bara så kanon som det kan vara där uppe bland molnen. Här nere i Chaiyaphum, så var det så varmt och hett, så man blev nästan mörkrädd. Temperaturen darrade runt 39 grader, och ta mig sjutton, om jag inte såg en svettpärla i pannan på en buffel jag mötte på vägen!

Vi åkte idag bil dit upp. York envisades, och ville gärna åka bil, ty hans fru ville gärna åka med, och hon ville ha med Yongan. Så vi stack hela gänget, plus Namkaeng och dessutom Yorks vovve  i Yorks lilla goa Ford Fiesta (tror jag den heter). När vi hade kravlat uppför bergsväggen med bilen och kommit upp, så började alla dessa vägstånd där dom säljer frukt och grönsaker dyka upp. Jag tycker att det ser himla grannt ut.

Vi stannade dock aldrig, ty båda familjerna hade frukt så det räckte hemmavid! Vi körde på, jag hade inte så stor susning om var denna by ”Tha Mafai Wan” låg någonstans, men namnet hade vi ju, och GPS;en gick sig varm i Yorks bil. Så till slut kom vi in i byn, men det visade sig vara kanske 3-4 byar som hade vuxit ihop så där, så man inte visste var den ena slutade, och den andra började. Vi fick fråga 5-6 människor efter Pizza...innan vi fann stället.Det visade sig vara en canadick som ägde stället ihop med sin thailändska fru, de var ytterligt civiliserade och trevliga människor, och lättsnackade var dom också! Men vi fick stort TJI på pizza!!! De hade sålt slut på all deg, och vi ville inte vänta i styvt 2 timmar på en pizza...Så vi beställde lite annan mat. Damerna körde ju sitt vanliga Khaoo Pad kaphaoo Seafood, och en likadan fast Moo. Jag drog i mig en panerad firre med sallad, och York käkade en fish och chips...Det första som jag lade märke till långt här uppe i bergen var den oerhörd mysiga temperaturen. Jag tror inte det var mer än kanske 25 grader i vinden där vi satt, så svettning var inte alls aktuellt. Priset på maten var riktig OK, typ 30-40 baht för thaimaten, medans fisken kostade lite mer drygt 90-120 baht, så det var lite dyrt faktiskt... Men skitsamma, allt var gott och utflykten var mysig!!

Efter detta så körde vi tillbaka hem igen, det hände inget speciellt alls att rapportera, så det blev noll cykelkörning idag, plus att man satte sig direkt bakom datorn, och jobbade på med allt det vanliga som man håller på med på dagarna.... Jag gav upp min vanliga fläkt kl. 16.00,,,, fasen jag svettades floder från skinkorna, så min sitt-dyna blev blöt där jag satt, Jag satte igång AC;en, och man mår ju bara så himla bra när den är igång!!

Så nu sitter jag här och avvaktar V75, och att miljonerna skall rulla in i plånboken....Vi får la se.... Efter 2 lopp så har storfavoriterna vunnit, och raden är värd hela 32 sketna svenska kronor. Kan säga att ALLA som har lämnat in ett system idag, har nog rätt efter 2 lopp, fy va tråkigt när alla dessa favoriter vinner på löpande band. Det bästa med travet är väl just nu att sommartiden satt in, och man kommer i säng 1 timme tidigare, alltså runt 23.00 när travet är över....Under tiden som detta avhandlas, så har Yongyut fått en dos av dåligt samvete, och hon motionerar där bak på utsidan, på sin lilla fina motionsapparat. Bra att hon rör sig lite grand i alla fall ibland,, Thais huvudsyssla här i livet är ju inte motion precis, så man får uppskatta de små förtjänster dom har i alla fall.... Namkaeng var på maskinen häromdagen, full av iver satte hon igång, och slutade inte förrän hon var helt slut, alltså efter styvt 2,5 minuter.

Det lilla 12;åriga livet har fyllt 12 år, och hon har gått ifrån mager som ett spjällsnöre, till en hyggligt överviktig pubertets-krabat på 55 kilo.... Är detta falangmaten tro... nä tror inte det, men hon käkar all möjlig skit här, och hon käkar på fullständigt fel tider på dygnet, typ middag kl 21.00 stundtals... Hoppar ver måltider ibland, här gör barn som dom vill ganska ofta.... Och så rör hon sig inte alls, utan det är TV, eller data, eller läsa en bok i sängen. Dessa thais både små som stora, är det lataste jag sett i hela mitt liv måste jag säga....
Rågsikt och korvar... mums....

Dan kom hem idag, hade varit med sin familj nere i Pattaya, och någon av öarna där nere under ett par dagar. Han lämnade in till mig en liten present i form av 2 paket mjöl Rye flour (rågsikt), och en plastpåse med sådana där kanonstora goa korvar, inte med chille och sådan skit, utan riktig mesiga korvar, som kunde varit tillverkade i Sverige faktiskt. Mycket snällt av Dan att tänka på mig!!

Handskak

Chaiyaphum MMXCVI, Thailand

3 april 2015

83,7 kilo - (0 km)

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs;3,713Vi behöver ha 2 typer av bekanta i våra liv.
Dels dom vi kan klaga inför,
och dels de vi kan skryta för!!

Måste berätta nåt ganska kul, i alla fall en del av Er kommer att tycka att detta är kul.... Ja jag var ju ute som vanligt idag med hojjen, cyklar uppför en backe, då jag hör nåt ljud där framme. När jag kommer närmare, så låter det faktiskt ungefär som nån som sågar i cement. Kan man  det? Ja jag tror det, har för mig att jag sett det på svensk TV, i nåt av dessa byggprogram med Timell kanske?

På toppen av backen, så stannar jag nyfiken av ljudet, och det kommer faktiskt in ifrån det där sjukhuset ni vet som vi ju samlade ihop pengar till, för att bygga toaletter. Jag har ju varit där med jämna mellanrum, och kollat och noll aktivitet, och när jag kom tillbaka ifrån Sverige, så frågade vi ju, och fick till svar att dom fortfarande väntade på pengar ifrån myndigheterna.

Sedan rapporterade jag ju till Er att för styvt 3 månader sedan, så var det ju någon högtid och allmänheten och munkarna var ute hela gänget, och gick runt med ”bössan”, alltså inte geväret, men sparbössan. Jag frågade då, och då berättade munkarna, att de samlade pengar till ”hongnam”, alltså till toaletter till deras lilla egna sjukhus.

Va bra tyckte man, då kanske nåt kommer att hända? Jag frågade dom strax därefter igen, om dom skall bygga nu då när pengarna rullat in, men nej sade dom, det saknas fortfarande för mycket pengar,. Men myndigheterna har lovat,. Så dom måste vänta... Jag skrev ju sedan till gubbsen som hade skänkt stålar, och sade att jag orkar inte tjöta mer nu, för 15.000 baht av de 30.000 bahten hade gått till att köpa en riktigt bra sjukhussäng till hospitalet, och det var väl OK kände man.Stålarna hamnade ju i alla fall inte i någons fickor, det var ju mest den grejen som jag i alla fall var rädd för! Nu i alla fall, så cyklade jag in på sjukhus-området, och ta mig fan, bakpå sjukhuset, så hade dom nu startat, och kommit en bra bit på vägen med nya toaletter.Jag tog lite foton, och jag skall ta ännu mer när det är klart och lite snyggare... Men håll tillgodo med dessa foton. Jag orkar inte gå in på kontoret, och fråga var fan namnskyltarna är....

Dom ljög nog bara mig rätt upp i ansiktet, utan att skämmas. Jag skiter i det nu, oavsett deras lögner, så kom våra gemensamma insamlade stålar till jättegod nytta, och dom älskar falanger i detta området tack vare vår generositet,  vågar jag lova.... Har någon vägarna förbi Chaiyaphum, och vill se sin gåva förvandlat till ett skithus, så kontakta mig bara, så åker vi dit!!! Jag hör av mig i alla fall med fler foton av det färdiga skithuset, jag lovar!!

Visa thailändska bönder tar eldandet till nivåer som man fan inte tror är sant! Jag ser ofta hur dom sköter den biten, och det är ohyggligt töntigt skall sägas. De flesta bara tuttar på, och sedan avviker dom, kanske lägger sig och sover eller helt enkelt åker hem. Med ett sådant uppträdande i Europa eller Amerika så hade hela skogar brunit ner till grunden och hus och annat. Men här så verkar det vara verkligt svårbrunet, så dom kanske vet vad dom gör.Idag dock så såg jag 4 st stora fält ligga under elden och det brann som bara fan. Jag kom cyklande och hade stora svårigheter att därute på vägen ta mig förbi det hela. Först och främst så rök det nåt oerhört, så ögonen nästan brann på mig och man fick andas in skiten också. Det låg boningshus lite längre bort, och röken riktig lägrade sig däröver.

Men en äkta thai skiter fullständigt i sådana saker, bara han får göra som han vill så är han nöjd. Det var 2 st gubbar som eldade här och de var faktiskt där vid sidan av vägen och tittade på elden. Men de gjorde noll ansatser när elden närmade sig och sedan slukade höstacken fullständig! De brydde sig inte!!

Idag är det långfredag, brukar ju med all sannolikhet helt strunta i den religiösa aspekten på dessa gamla kristna dagar, som ju ändå är stulna ifrån början av oss barbarer i olika länder. Religionen har aldrig slutat med att ”rasera” mänskligheten, det är bara det att folk inte fattar denna cancersvulst i samhället.

Hade folk inte vart så jäkla ömkliga, och nödvändigtvis behövt ha ”nåt att tro på” i sina liv, så hade hela jordklotet varit en bra mycket trevligare plats att bo på.

Vadå rasera säger väl säkert någon,,,, Ja det började ju med att man raserade de gamla religiösa kultplatserna, alltså föregångarna till kyrkan. Man gjorde det genom att helt enkelt bygga sin egna kyrka rakt över det gamla. Och man sket fullständig vad som låg där under. Hela folks kultur, och hela länders historia byggde man över, och dessutom på kuppen tackade man Gud för hans ”godhet”.

Vidare så raserade man folks tankar, och i väldigt många fall, så raserade man, och raderade fullständigt bort människors kunskaper, ty dom stod i tvär kontrast till vad Gud fader i himlen hade sagt till sina jordiska företrädare! Så långfredag, skärtorsdag eller påsk, för mig fullständigt skitsamma.

Ganska lustigt det där med religion.. Vad fan har vi här uppe i norden med att göra med en Gud sprungen ifrån ett folk långt nere i Israel? Skiter väl jag i!!

Vad sjutton har folk i Kina med en Gud sprungen i Indien (Buddah), kunde dom inte hitta nåt eget eller, och vad fasen skall folk långt borta i Afghanistan bry sig om en Gud långt borta i sanden i arabien för (Islam)???

Nä religion är bara en stor gigantisk bluff för de räddhågsna, som är mörkrädda och inte lyckats att kravla ut ur mammas skugga!! Ha en trevlig långfredag, och käka mycket ägg för att döva smärtan av kristi lidande på korset....Om nu äggtoddy är en ren kristen kulturyttring, så kan jag nu på gamla dar tänka mig, att bli lite grand smyg-religiös, för att kunna dricka denna gudagåva!!

Handskak

Chaiyaphum MMXCV, Thailand

2 april 2015

83,5 kilo - 82,3 kilo (44 km) 147 minuter - 1.829 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,714 G L A D  P Å S K  2 0 1 5


                             Jag kanske inte håller med i vad du säger,                                 
men kommer in till döden,
att försvara din rätt att framstå som en idiot!!

Ja nu börjar ju så smått påsken hemma i Sverige, och ävenledes så kommer väl snart vattenkastandet igång här i ”leklandet” Thailand!! Vad jag så smått kom att tänka på just med påsken var faktiskt mat. Ja mat är väl inte det första man tänker på i detta livet. Mat som enbart är att slösa tid, så ser jag det!!

Grogg tycker jag är en social grej, men mat, njaaäää mer tidsslösande då!! Dock med maten om man tänker efter, så är ju faktiskt en sådan sak som kyckling en riktigt universell matgrej. ALLA länder tror jag, på detta jordklot, slafsar kyckling höna eller tupp. OK säger någon, fisk är också en sådan grej....

Javisst namnet fisk i alla fall, men fiskarna varierar ju något kolossalt länderna och världsdelarna emellan. Medans kycklingarna ser identiska ut, om dom så kommer ifrån Tranås, Ödåkra, Kabul, Ulan Bator, Lima eller Lagos Apapa!! Så kanske kycklingen är den enda sak förutom sex, som kan ena mänskligheten till slut om 700 år, om nu någon tror på den amsagan!!

Och funkar det inte med kyckling, så finns det faktiskt en sak till, nu när jag tänker på det! Om alla blev vegeterianer, då skulle vi alla samsas och käka sallad, och sluta fred med varandra, och erbjuda varandra, kanske inte en olivkvist som dom gjorde förr, utan kanske ett salladsblad, vad sägs om den grejen, kan det bli verklighet tro?


Jag stack i alla fall vidare imorse k.. 08.00 ner till Ram Hospitalet, och mötte upp skotten Gordon och han valde till slut faktiskt på min inrådan, att ta den där ganska kompletta undersökningen för 3.200 baht, som ju jag tar vartannat år också. Han får ju då svar på typ MINST 20 st frågor om blodet hans, bla.a då PSA. Han får koll på hjärtat, och lungor, lever, och alla organen plus lite röntgen också... Kan vara bra för killen, när han vill ringa in sitt problem med hans låga blodtryck...

Han kom dit, fick sätta sig ner, och sedan kallade dom honom och tog blodtrycket,,,, det var helt normalt, och sedan skulle det vidtaga runt 4 timmar av olika undersökningar, och blodprover och sådant. Jag avvek hem, och hans fru fick ta hand om honom, och sedan ringde dom mig runt 12.30 och han var spelklar.

Han fick inga speciella förhållningsorder, detta mestadels p.gr.a. at dom inte visste varför han hade lågt blodtryck... Detta är nog lite överkurs för många sjukhus här kan jag nog säga. De drog till med att det berodde på; värmen, maten och bakterierna. Kanske den läkaren skulle ta en lott, han måste ha en bra chans att vinna med den turen.

Jag menar, han säger dom tre saker som naturligtvis ligger närmast till hands, det fattar ju vem som helst. Problemet är ju bara att Gordon hade nog hellre viljat ha reda på om det beror på något mekaniskt fel, så han kan ändra livsstil m.m. Detta blev ju som nåpn typ av återvändsgränd, han fick ingenting veta alls..... Han var problemfri, och läkaren ”slapp” att yttra sig i sådant han inte hade en susning om!!

Han pratade med mig, jag sade till honom att jag inte är någon läkare, men om jag fick råda honom, så var det att försöka att ta tag i sitt vardagsliv på nåt sätt. För han gör ju tydligtvis något som inte är bra. Jag föreslog för honom att han trots eget motsånd, häftigt motstånd vill jag säga, att han skulle börja motionera. Killen rör fan inte en fena, bara sitter där som ett jäkla kolli, och gnäller över att det är varmt.

Jag sade till honom, som jag sagt till så många nu. Ja jag fattar att det är svinvarmt att promenera, jag hade ALDRIG klarat att promenera mer än max 1 km i denna hettan, men köp en cykel, och du får en frisk fläkt på ansiktet och kroppen, och får finfin motion. Och sedan berättade jag för honom om min diet med borttagna potäter, ris och pasta., Han stoppade att lyssna när jag nämnde ordet potäter...

Ja Gordon får klara upp detta själv, det finns inget som han tar tlll sig vad man säger, inte i något sammanhang. Det är inte mitt ,liv, så han får kämpa på så gott han kan, så sköter jag mitt. Jag är ändå jävligt glad att jag själv har förstånd att fråga folk till råds, och inte är för stolt för den grejen, som ju alltför många verkar vara!!!

Idag onsdag och lilla marknaden igen. Jag stack dit och myste och tjötade lite och handlade 1 binge fingerbananer (15 baht), 4st gula goa mangos (30 baht) samt 1 vattenmelon stor (30 baht).... Yongyut fick i uppdrag att hugga och dela upp dessa goa frukter, och servera lilla mig här nu framför datorn. Visst är det kanon-gott med dessa frukter!!

Handskak


Chaiyaphum MMXCIV, Thailand

1 april 2015

84,3 kilo - 82,6 kilo (32 km) 109 minuter - 1.356 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 3,712
När jag läste om allt jävulskap med supandet,
så slutade jag med läsandet!

Ibland så blir det lite mycket, tycker nog trots allt att det är kul, men ibland går det åt tid. Jag tänker nu på alla goa polare och kompisar och bekanta man har som kommer hit hem, och vill hälsa på eller ofta ha hjälp med olika saker som; VISA-frågor, levnadsfrågor och även tekniska saker som typ UCUFRUT-prylar!!

Igår måndag, så dök polare 1 upp, kommen ifrån Nong Bua Daeng, han ville prata med mig om sin situation med sin ”familj” däruppe i Nong Bua Daeng. Han hade köpt hus till sin fru, och dom hade köpt land, och OK att det inte blir speciellt svindyrt däruppe ute på landet, men det blir ju totalt en hel del pengar ändå!

Han har bott där nu runt 1 år, och han tyr sig till bl.a. en tysk, och även någon annan gubbe, och dom gubbarna är sådana där vilsna typer sprungna i från Pattaya, och ”stenbords-pionjärerna”, så snacket kan ni ju tänka Er. Ledstjärnan i deras liv är att gardera sig.... och det innebär att bära brallor med både livrem som hängslen.

Livet som sådant vill man leva, men ofta så glömmer man bort själva delen i livet, vad det gäller att ”leva”, så det blir mest statiskt och försiktigt, och jävligt tråkigt!! Min vän nu han kom ner till mig igår, och han förklarade då läget, att han nu ville köpa ytterligare ett par rai land som ligger direkt ”utanför” den mark de har nu.

Han är livrädd när han ser sin förlängda familj, och deras besprutande av DDT som han kallar det. Han är övertygad till 1000% att det är ren DDT, och att folk dör i mängd där i Nong Bua Daeng beroende på detta besprutande.... För det har hans kompisar sagt.... Dessa kompisar som förpestar tillvaron med mängder av förslag och goda råd i familjerelationer, baserat på deras ”kunskaper” ifrån turistorterna.

I alla fall så ser han ”så ofta” marken besprutas, och han är övertygad om att ångorna ifrån DDT;n blåser in över deras hus och hem, och in i deras lungor, så han vill nu då köpa den angränsande marken själv och på så sätt slippa åtminstone det giftet  i sin närhet... I sak mycket bra tänk egentligen!

Jag sade till honom att jag vet inte så himla mycket om allt detta, så han skall inte lita till vad jag säger helt och hållet, men sade jag.. skaffa ett UCUFRUT, alltså ett hyresavtal på 30 år på marken du betalar, då obstruerar du i alla fall familjen att sälja marken under dessa 30 åren, och är skyddad troligtvis tills du dör!

Men jag vill att du går till en advokat så han får ge sin välsignelse på detta, så jag inte lurar i dig galenskaper.... Sagt och gjort, jag ringde vår unge duktige advokat här i Chaiyaphum, som jag har berättat om tidigare, och vi avtalade om att vi skulle komma mellan kl. 12-14.00 imorgon (tisdagen) till advokatens kontor. Närmare tidsangivelse vägrade han att bestämma, betänk han är thai!!

Polarn kom idag igen, och han hade med sig sin fru, hennes 2 barn samt mamman i familjen. Ty det var mamman som är ägaren till marken i fråga just nu... Överlåtelse-handlingarna ligger nu hos myndigheterna och skall registreras, och detta kan ta årsvis här i Chaiyaphum. Men mamman ville gärna ha stålarna nu redan, innan överlåtelsen var klar. Så därför kunde det vara bra med detta UCUFRUCT-avtal, så inget jävulskap kunde hända.

Vi åkte till advokaten, mycket trevlig kille, och han ordnade till det hela med detta avtal, och resten av ett annat avtal skulle han fixa så snart överlåtelse-handlingarna var klara med myndigheterna här i Chaiyaphum. Så polarn var nöjd, och kunde pröjsa mamman, som vart nöjd, och nu sken sola över Karlsta igen!!!!

Vi hann knappt komma hem, så ringde telefonen och det var Gordon N, skotten ifrån samma Nong Bua Daeng, jävlar hade ju glömt att jag ju skulle hjälpa honom också.... Han hade ringt för några dagar sedan, och kände sig ”vissen” och eländig! Jag sade, kom hit, så går vi till doktorn och gör en riktig undersökning. Sådana saker ute på landet i Nong Bua Daeng är ju rena rama skämtet, och kan vara rent livsfarligt, och det fattade han.

Så jag sade vi åker antingen till min klinik, eller så åker vi till RAM hospitalet och kör en riktig besiktning av din kropp, så dom får kolla in vad för problem du har. Han hade berättat att han hade ett väldig lågt blodtryck, och måste kolla in bl.a. den grejen också!! OK sade jag, jag rekommenderar RAM och en riktig undersökning, att du skall spara in 1.500 baht (SEK: 375:-) på att få en skräp-undersökning är ju inte lyckat när man har livhanken som insats,,, Han höll med så klart.

Gordon ringde precis nu när polare 1 lämnade, och vi bestämde att träffas på Bens bar och käka en bit mat och tjöta, och så träffas vi imorgon bitti runt kl. 08.00 på hospitalet och kör vidare. Yongyut kallar mig för falang-Buddah, för att jag lägger mig i så mycket.... Kanske har hon rätt, alltså att jag skall sköta mitt, och skita i alla andra runt omkring........ INTE!!!!!!!

Handskak