GTG Shipping, Thailand

Transport av Ert bohag/flyttsaker till Thailand? Kontakta mig på min mail här; chaiyaphum@glegolo.com

Skeppa styckegods pallar, eller hel containerlast. Välkomna med Era förfrågningar

Läs gärna följande artiklar om transporter skrivna av mig. klicka på forum Sawatdee eller direkt här på hemsidan, under menyn upptill, Transport och flytt!

Chaiyaphum MCMLXXIV, Thailand

30 november 2014

82,6 kilo -

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs;4,350Great minds discuss ideas;
average minds discuss events;
small minds discuss people

OK så vi drog iväg igår lördag på vår trip som jag beskrev i gårdagens kapitel. Jag körde vägen ditt upp till Khong och sedan Nong Ma. Och det första när vi kom iväg som jag hörde (återigen), var det gamla välkända (o)ljudet ifrån framvagnen, det lät som om det kom ifrån höger framhjul. För en helt okunnig människa som mig, och om det hade varit en Wolksvagen, så hade det definitivt berott på att ett stag eller nåt liknande var i olag.

Ljudet gjorde mig återigen extremt obekväm. Yongyut hörde det inte. Inte ens när jag beskrev ljudet när vi körde och pekade, så hörde hon inte detta tydliga oljud. Till slut så var hon så besviken och obekväm hon också, över att jag hade mage att ”klaga” på hennes systers bil, så hon skulle slänga sitt körkort, och slänga kurslitteraturen också, när vi kom tillbaka hem igen. Och jag var en mycket ”bad man”, som talade om sådana obehagliga saker som att hjulet kunde falla av, och vi åka i diket, eller rent av krocka med en mötande bil!!

Man får inte prata om negativa saker, dom händer om dom händer, inte annars, så varför bry sig och skapa dålig karma.... Så hennes syster har alltså reparerat denna bil sades det till mig, och det första som ramlar helt av var kofångaren, bara för att Yongyut råkade köra ner i en liten grop på vägen dagen innan, och ju då detta gamla välkanta ljud ifrån framvagnen eller hjulet... Jag säger det rent ut, jag litar INTE på läkarna här i Thailand, jag litar INTE på kockarna, och jag litar inte på vilken reperatör det än månde vara...
 
Det finns INGA kontrollinstanser alls i Thailand, och det finns därför inga som behöver bekymra sig om ansvar, så jag litar inte på dom ett skit. Men för att slutföra snacket om bilen.... Jag hörde detta oljud hela dagen lång när vi körde, och det gick bara inte att slappna av, och till fullo njuta av bilturen...

Jag sade till Yongyut att jag INTE ville att hon skulle köra alls ute på vägarna med mig och Namkaeng i bilen, och ha risken med detta framhjul. Hon gick med på det efter det att jag lovar att vi skulle reparera det hos killen hemma hos oss, som åtminstone känner oss och därmed tar något lite ansvar!!

Vägbeskrivningen i övrigt som var förplanerad var grymt bra, och stämde i stort sett, var väl någon enstaka vänster istället för höger som inte stämde, men annars gick det som på räls... Vi kom upp till Kent i Khon, downloadade lite filmer hos honom, drack en kaffe med kakor plus en påtvingad whiskey (skojar bara...) Hahaha!!

Vi stack sedan vidare hem till Mackes och Pen, och fick en himla go lunch me ostsås, grisakött (tror jag) samt broccoli...Satt fint faktiskt,, att man sedan ficvk ett glas rött till maten var ju helt OK tycker jag. Men när jag erbjöds ett andera glas så fick det bli nej tack, vi skulle ju hem också...Se så duktig man är härborta, eller hur??

Vi åkte hem vid 16:tiden och körde rakt in i ett ovädr med piskerregn och stormande vind, men det gick bra men långsamt i drygt 2 mil, sedan var den grejen över. Och vi kom hem helskinnade och oskadade..... Men blev sedan på kvällen desto mer skadad enär V75, enbart vanns av favoriter till en del människor stora glädje, jag tror 7 rätt gav ett par hundra spänn bara. Faaaannn va trist!!!

Sitter nu idag vid datan på morgonen och skriver för att få ihop dagens kapitel, har inte så himla mycket att berätta mer än att York kommer här kl. 09.00 och vill vara med och baka matbröd med mig och fika ihop!!! Kanske vi knåpar ihop en sockerkaka till matbrödet.,.,,,,,

Dagens samtalsämne.... Den förlängda släkten i Thailand!!! Pratade igår med Mackes om det hela, och vill inte skriva om hans egna erfarenheter, men kan väl säga att vi alla har nog kanske liknande erfarenheter av mamma och pappa och syskonen till våra fruar, eller? Vissa saker skall ju vara outtalade, men varför egentligen? Stämmer dessa uttalandn som alla säger privat, men ingen offentligt.

Bestämmer man ett belopp i månaden för mat, så räcker alltid stålarna precis, eller inte!! Det blir ALDRIG någonsin en endaste baht över.....

Höjer man sedan det beloppet, så blir det ALDRIG en endaste baht över från det beloppet heller. Det verkar inte finnas en plan för att spara stålarna som blir över, utan det verkar mer finnas ett behov av att alltid spendera stålarna.... Det finns ingen morgondag!

Hur nu detta funkar i COOP-land är kanske inte det jag tänkte på, utan jag tänker på hur det fungerar för de som har en fru som är någorlunda fräsch i sitt Thailand-påverkade liv..... Någon med åsikter i ämnet?

Handskak

Chaiyaphum MCMLXXIII, Thailand

29 november 2014

82,5 kilo -

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 4,350Flaggan dök upp igen i Chaiyaphum!!

Din tid i livet bestämmer vem du kommer att möta.
Ditt hjärta bestämmer vilka du vill ha i ditt liv!
Och ditt uppförande vilka som kommer att stanna i ditt liv!!

Idag lördag den 29 november 2014, så skall vi ut på en riktig lång tur, och då skall Yongan få övningsköra igen. Hennes systers sportia värdelöst låga bil kommer nu att finnas här i Chaiyaphum, och då vill Yongyut naturligtvis träna sig på att köra den bilen. Hon körde hit den första dagen som den kom hit till systerns hus, och körde den alltså hit hem, på vägen så lyckades Yongan köra sönder kofångarn fram som ramlade av helt.

Bilen slog helt enkelt i marken, i en av de många hålorna som finns på de thailändska lite mindre vägarna..... Men vi lagade den idag hos bilmekanikern, som har sitt ställe granne med datorkillen Joe, som inte brukar vilja jobba. Och han satte fast kofångaren, och skruvade och pillade fast andra saker på bilen, och tog den digra summan av 350 baht (SEK: 80:-) för besväret!

Vi kommer då imorgon att köra förbi Baan Khai, köra in på 2180-vägen till Pa nanga och passera ”In the middle of nowhere bar”. Därifrån så kör vi till stora korset, och kör höger där på väg 2160 (mot Khong) Vi kör den ca 2 mil så kommer vi till Khong, i T-korsningen med 2150 svänger vi höger till Kent, och där skall vi downloada hela mitt filmarkiv till honom, så han har nåt att sysselsätta sig med framöver.....

När vi varit hos Kent kör vi framåt samma väg och fortsätter rakt fram på väg 2150, 10 km efter kommer vi till "Nong Hua fan", där tar vi vänster på "vår" väg nummer 1015, efter ca 2 mil kommer vi fram till destinations-orten, där vi skall träffa en polare och tjöta lite grand!! Denna digra resa bör ju hjälpa Yongyut att återerövra bilen, och själva körningen igen.

Satte ett gött nytt rekord idag på cykelturen. Jo medelhastigheten gick bra, och det blev till slut 24,4 km/timme i medelhastighet. Jag startade på en hög växel, och lyckades hålla den farten i nästan 2 mil av de 3,2 mil som jag körde.

Farten låg på styvt 28-30 km/timmen kändes det som varje gång jag kollade på mätaren. Och efter 12 km så låg medelhastigheten på hissnande 27,2 km per timme. Jag körde dock då in i by efter by, på en sträcka av 8 km, och det går bara inte att hålla den farten, och egga upp hundarna därstädes.

Det blev ett jäkla jagande, men allt gick bra, men farten bedarrade ganska mycket. Jag stannade och tog några foton, och stannade för att köpa en vatten. Det tog ju knäcken på den riktigt höga farten. Men blev ändå himla glad idag över 24,4 km per timme i medelhastighet på en vanlig mountainbike.... Tror faktiskt inte många som klarar av den grejen.....

Konstigt, kolla fotot jag tog förra veckan inne vid "bad junction" i Chaiyaphum, där  är ju den där röda flaggan igen, som jag aldrig sett förut, förrän den gången i den där enda byn för en styv månad sedan. NU dyker den upp ifrån ingenstans, och dagen efter så var flaggan borta igen!!

Avslutar nu detta kapitel, får skriva om resan imorgon istället, ha en trevlig lördag och må ”spelguden” skina över Er alla...

Handskak

Chaiyaphum MCMLXXII, Thailand

28 november 2014

82,5 kilo -82,1 kilo (32 km) 79 minuter - 1.143 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 4,347Koel

Jag startade mitt liv med ingenting,
och har det mesta kvar kan jag säga!!

Jag har ju fått flera välmenande förslag och goda råd i detta med diet, bantning, och övervikt och sådana saker. Nu sist så skulle man ligga ner på marken eller sängen, och mäta ifrån underlaget ifråga till höjden på magen. Ligger man på maximalt 20-22 cm, så skulle man vara icke överviktig eller fet, jag testade igår kväll, och utan krusiduller så hamnade jag på 18 cm.

Ett andra sätt var att mäta omkretsen på magen med måttbandet. Hamnar man på maximalt 100 cm, så är man icke överviktig eller fet enligt förslagsställaren. Jag plockade fram måttbandet igen, drog inte in magen, och svepte måttbandet runt magen, och fick fram 104 cm, så då är jag väl fet då, trots ett OK ”maghöjds-mått” och BMI-ideal-mått!!!

Ni som har relationer med thai i en eller annan form och har varit här nere till en del, vet säkert vad jag pratar om nu! Jo när thai pratar med varandra, och skojar med varandra så skall dom alltid klappa till varandra typ på armen eller axeln. Man måttar som  ett riktigt slag, och strax innan träff, så saktar man in slaget, och det blir det en vanlig klapp bara, följt av ett riktigt gött skratt!!

Jag vet att vi gör nåt liknande i vissa kretsar även i COOP-land, men här är det mer en hel vetenskap och mycket mer allmänt spritt..... Jag själv har inte en susning mer än att detta alltså då kan läggas till den redan digra listan jag har över saker som jag inte förstår om Thailand... En bekant sade att detta kanske är en reaction på en action... som dom upplevt förr, som barn, alltså aga????

Är detta rent av samma sak som andra saker med gester här i Thailand som man inte förstår, eller som thai inte förstår om oss. Jag själv märker ju att jag kan göra en kanonsnygg gest, som markerar och understryker på ett grandiost sätt, vad jag just försökte att förklara... Bara för att sekunden senare inse att jag enbart förvillat thai, så till den milda grad, att dom bara tittar förstummade på mig....

Likadant som med det berömda fingret..... Man pekar och säger titta.......falang tittar på det man pekar på... medans thai enbart tittar på fingret, med världens mest frågande ansiktsuttryck!!! Ja det är inte lätt just den grejen med låtsas-slå någon...Någon som stött på det???Tuppar, varför i sattan känner thai att dom helt enkelt måste ha tuppar i sina trädgårdar. Jag kan förstå dessa slagsmålstuppisar, dom kan ju med lite flyt vara himla värdefulla, och då fyller det ju ett syfte, men för övrigt då. Någon som vet? Jag ser ju hela tiden i alla dessa trädgårdar alla dessa tuppar som för ett herrans oväsen både i tid som otid.

Jag vet ju att thai hatar tystnad, och dom klarar helt enkelt inte av varken ensamhet som tystnad, DET är deras absolut största fiende. Så kanske anledningen i att ha en tupp på tomten skingrar ensamheten och tystnaden. Har ju hört ett argument tidigare om detta, och det var ju att den thaien kände sig mer hemma, och kom ihåg sin barndomstid  när tuppen gick där och förde oväsen!!

Men visst är det ett thai-signum att ha saker och ting i bur. Se bara på alla dessa Koel som skriker sig hesa i sina burar, secket oväsen den decibelfågeln för!! Visst är det kul och cool att ha en tupp som husdjur. Passar ju utmärkt som husdjur för folket här som ändå skiter fullständigt i att ta hand om dom.


cock-fight,,,,

En sak bara jag önskar ifrån thai.. De lär sina tuppar att slåss, och dom lär dom att det blir ingen mat, utan dom för klara sig själva, som alla andra husdjur får göra. Men de kunde väl ändå lära alla tuppar när klockan slår 7!!!!

Det är beundransvärt hur thai i dessa lägen visar sin rena ovilja mot att ta hänsyn till andra människor. De lever för att göra som dom vill och dom lever för att kunna skita i alla andra verkar det som. I de fall där tuppen kräver en bur, så byggs och installeras alltid den buren så långt ifrån det egna huset som möjligt inne på tomten, men så nära muren till grannen som det bara går!!

Så varför ha tuppfanskap och helt enkelt inte ha hönor och få ägg enbart, det vore väl drömmen, då fick man ju i alla fall lite glädje av det s.k. husdjuret tycker man!! Men thai och logik,,,,, det är ju ett känt ”kanundrum”!! Men ett förslag till lösning då.... Det säges faktiskt i folklore att man ökar hönornas äggproduktion genom att ha tuppar i närheten, kanske sant då....

Avslutningsvis, så hörd jag om killen som erbjöd sin granne 5.000 baht för att bli av med de tuppar som grannen hade. ”No Ploblem”, sade grannen, och tupparna var borta, och grannen 5.000 baht rikare. Efter året hade gått, så var där återigen  tuppar hos grannen.

Det visade sig att grannens kärring (frun) hade surnat till, och hade uttryckt att hon minsann visste ett bra mycket bättre sätt att spendera dessa 5.000 baht. Men falangkillen nappade inte, han ville inte betala igen, var nog rädd att detta för evigt skulle bli ett årligt spektakel, med nya 5.000 baht och nya tuppar!!!

Handskak


Chaiyaphum MCMLXXI, Thailand

27 november 2014

82,4 kilo - 81,9 kilo (27 km) - 106 minuter - 1.303 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs; 4,363


Thailands "system" i sin prydo!!!

Säg för sjutton inte ”kanske”, när du menar ”nej”!!!       
                                                                              
Jag har ju många många gånger gått på och tjötat om moralen och korruptionen i detta land, och bara för att visa Er omfattningen bland folk som är satta att ta hand om befolkningen i Thailand, som för övrigt själva går ekonomiskt på knäna, så kan ni nu titta på bilden jag publicerar. Man ser då tydligt en skiss på hur denna polischef, högt uppsatt som fan här i Thailand, hur han skötte sina kort och stal sig fördärvad.

Militären slog till med all kraft emot denna ”pamp”, och det pratas nu här om att luften plötsligt blev lättare att andas i Thailand, efter detta. Militären i alla fall, slog till samtidigt emot denne polischefs ALLA 11 hem, fanskapet har alltså 11 hem.....

De beslagtog saker, typ mestadels pengar, men också konst, antikviteter, bilar, och land/mark som han stulit ifrån folk, och ifrån Thailand till ett totalt värde av runt 1 miljard baht, visserligen ligger han en bit efter storskurken själv Thaksin, men det är illa nog.... Bravo Militären och bravo Thailand för detta!!!

Jag har ju förut för några år sedan skrivit här inne om thais speciella sätt att hantera att FÅ gåvor. Ja ni känner säkert till det!! Det jag beskriver nu handlar om thai som bor i Thailand, lever i Thailand, och har sina vanor rotade i Thailand. Naturligtvis inte thai som har blivit COOP:iserade eller falangiserade förstås. Så kom inte dragande med Era fruars ”nuvarande” (o)-vanor, det duger inte alls som jämförelse!!

Vi ger en gåva, de tar emot den och verkar glada, om de säger tack eller inte, det står skrivet i stjärnorna, tack står ju inte högst på listan över använda ord här i Thailand. I alla fall, de tar emot gåvan lägger den åt sidan, och där står man med en frågande min, och gåvan verkar fullständigt bortglömd resten av kvällen.

Man hör oftast aldrig något mer om saken, och man blir så besviken, så man inte gärna vill ge nån mer gåva. Visst jag vet vad ni tänker.... ”Glädjen att ge” o.s.v. bl.a. bl.a.... Men visst fasen är det väl rätt kul att få ett tacksamt ögonkast, eller ett tacksamt ord på vägen när man tar emot gåvan?? Efter en eller flera gånger när detta upprepas, så frågar man sin fru, som med den naturligaste min i världen berättar om thailändsk kultur, vilket man då inte hade en susning om alls.

Jo hon säger - ”Thai vill inte gärna öppna gåvan offentligt och framför givaren, ty då kan ansikts-uttrycket hos mottagaren avslöja vad han/hon tycker om gåvan”... Med detta menandes då att man inte vill göra givaren ledsen om mottagaren inte gillar gåvan... Så funkar det i dessa trakter i alla fall.....


Vem får din present till slut i Thailand??

Nu då som en fortsättning på detta ämne, så skall jag berätta om vad som jag fick höra av en bekant här i umgängeskretsen, om den thailändska konsten av ”vidare-ge” gåvor som man fått av andra!! Denne kille berättade att han hade hakat upp sig på detta, och var stor-sur över hur det funkade här i landet. Han berättade med egna ord.

Du tar den extra ansträngningen att köpa en lämplig eller speciell gåva till en thailändsk person. Gåvan överlämnas, leenden utbyts, och några dagar senare, utom synhåll, är gåvan öppnad. Ibland ser du aldrig gåvan igen. Ibland ser man att en annan familjemedlem använder den som sin egen. Och ibland så har ”min” gåva getts som ”gåva” till en annan familje-medlem eller vän som man kanske är ”skyldig” nåt....Klassiska fall alla tre.

Köpte en fin skjorta för fruns gamla pappa. Pikétröja med ficka, och några australiska ord på fickan. Såg honom aldrig bära den en endaste gång. Förundrad så frågade jag till slut frun, . Hon påstår sig inte veta något. Sex månader senare ... så antyder frun vad som kunde ha hänt. Han har kanske "gett gåvan vidare” till en vän … Inte för att han inte tyckte om min gåva, men han ville få bra ”ansikte” genom att ge en "falang"-gåva vidare.

Gav samma gubbe en elektrisk rakapparat. Aldrig använt den. Nu, mitt fel där ... Jag tror att han skulle raka sig kanske en gång i månaden ... inte mycket skägg här i Thailand. Han gav den sedan till sin dotter ... som i sin tur ger den till hennes pojkvän. En slashas som jag inte speciellt gillar.

Ja ja, jag vet.....  jag vet ... "Du har gett gåvan ... det är inte din längre. Glädjen är i givandet ".Tja, jag tror glädjen är också att få lite erkännande samt i mottagandet med hjälp av din gåva. En kompis till mig gav sin flickvän en fin handväska, kanske värd så mycket som 600 dollar.  Detta skedde i falangland. Hon for iväg till Thailand, och ger väskan till sin syster. Varför? Ja, det var återbetalningstid. Flickvännen hade fått en gåva tidigare av den systern så nu var dom kvitt!!

Jag gillade att ge presenter, men är mycket mer ovillig nu när jag ser denna ”sport” i att ge vidare presenter som man får. Jag gillar helt enkelt inte thais sätt att se på gåvor, det verkar inte finnas varken uppskattningen eller glädje i mottagandet, och med det så avtar min egna vilja att ens ge något!!!

Förresten om någon av Er läsare ”drar” medium, så har jag en IFK Göteborg-tröja som min fru gav mig i julas,,, glad att kunna ”vidare-ge” något för egen del, det gäller ju att anpassa sig!!! Och dessutom så är man ju ÖISARE sedan unga barnsben!!

Jag vet inte om detta är just en kulturgrej här i Thailand eller om den förekommer lite varstans, men för min egna del så går min avslutande fundering lite grand åt detta hållet, man vill ju så gärna tro gott om alla människor, eller hur? Jag tror att det är ganska uppenbart, om någon VERKLIGEN gillar gåvan ifråga, så kommer dom att behålla den och använda den! Eller kanske någon annan person i bekantskaps- kretsen eller familjen storgillar presenten, så kanske dom helt enkelt vidare-ger den för att glädja den personen.... Så enkelt kan det vara!!

Handskak

Chaiyaphum MCMLXX (1.970), Thailand

26 november 2014

81,7 kilo - 81,0 kilo (43 km) 132 minuter - 1.623 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs: 4,357Våra tankar skapar oss.
Vi tänker,
vi blir vad vi tänker!!

Forts. från förra kapitlet.... Så när vi i Sverige talar om en reglerad marknad,,,,,,hahahaha då skrattar thai om idioterna ifrån väst, och alla idiotiska ideer som falang hittar på. Varför bestämma över folk? Låt folk bestämma bäst dom gitter, det klarar väl folk av eller!! Alltså att ändra summan på skylten från 20 baht till 30 baht,,, fattar falang fan ingenting..... Inflation vafalls?????? Ge mig en Lao Khao......MEN den kostade ju 90 baht igår, och nu 105 baht vad gör ni?????????

Nu över till annat roligt! Det är ju en sak som jag ser fram emot att få problem med framöver, om det nu ens kommer att dyka upp förstås!! Nu verkar ju Soda ha hittat sin plats borta i mammans hus, och bor alltså inte här sedan nästan 2 år tillbaka, och det är fritt fram för honom att leva sitt liv utan tillsägelser, regler eller lagar att följa. Precis som vilken annan thailändsk pojk som helst här i Thailand. Bara döttrarna hålls strängare, de måste ju nu impregneras med att de skall ta hand om föräldrarna intill att dom nästan suddar ut sig själva för den livs-viktiga saken...


Koma-offer!!

Men exempel på lata saker som man hört här under sina år ifrån vänner och kompisar, hör här bara: En kille här har en styvson som är 19 år gammal, och som nu har börjat att visa upp sin kulturella olikhet ihop med sin mamma.  19:åringen är, säger Chris otroligt lat, har ytterligt svårt att stå upp, och brukar ligga på soffan i vardagsrummet i stort sett varenda tillgänglig sekund.

Chris blev skettrött på att behöva se detta ”lik” ligga där, och inte göra ett skit därhemma eller utanför hemmet, och sade till Fru Chris hur trött han var, att behöva se pojken ligga där... Hon löste detta problem med thailändsk grace och galans... Jag tror dock inte hon hade modet att göra som en polare föreslog (se fotot)...


Problemet löst, eller?

Hon köpte en soffa, placerade den i köket, utom synhåll för Chris, där numera sonen ligger och har nära till maten.... Flera sade sin åsikt i ämnet till Chris, men han påpekade att han inte betalar en spänn till denna parasit, och faktiskt hans thai-pappa gör ju inte det heller, big surprice.... Då kläckte någon ur sig kommer jag ihåg - ”så Chris, vem tror du föder pojken då”?? Det gör hans mamma, min fru, säger Chris då....hahahahaha!!!!

En hjärtevärmande berättelse om: konflikt, lösning, kompromiss samt thailändsk kärlek!! En annan grej i detta jag hörde, handlade om en dotter till en kompis. Hon var 18 år gammal, hon hade 3 månaders ledighet ifrån skolan, och hon började de 3 första veckorna med att ligga hemma fram till långt in på eftermiddagarna, och inte göra ett skit mer än att sitta vid datorn, och spela spel eller pilla på sin telefon.

Kompisen blev skitsur, pratade INTE med sin fru, men vägrade att ge tösen en endaste baht, utan  hänvisade till att det fanns arbete att skaffa, och tjäna egna pengar. Inom en veckas så hade hon fått deltidsjobb som gav henne de pengar hon ville ha för att kunna ha lite nöjen på sin ledighet ifrån skolan. Det är som någon sa till mig en gång - ”Man skall försöka att slå emot deras fickor, där tar det alltid styggast”!!!

Sista möjligheten om man har problem med en ”thaison” lär vara sägs det, att man donerar en 500 bahts-sedel till rekryteringsofficeren, och sedan blir det snabbt som ögat ”bye bye”, och in som medlem i arme´n..... Kanske en lösning som heter duga för slöa lata ”söner”.....

Kan då göra en ”mackes”, och nämna ett undantag, som man sedan kan använda som ett argument mot en genralisering, och nämna att en annan polare här har en ”plastson”, som arbetar på annan ort. Kommer hem varannan vecka, har alltid med sig pengar till sin mamma, gör lite jobb runt huset, och hemmet, och sedan åker han iväg igen, och arbetar. Det finns bra thaipojkar också!!!


Annat nu., det pratas ju mycket om ”hälsa och vård” nu i mina sammanhang... Och fick ett mail angående bananer, och dess inverkan på vår människorkropp. Läs och begrunda, men begrunda även att det finns negativa saker också med bananer. Bananen innehåller nästan mest fruktsocker av alla frukter, så man är begränsad till ätandet av banan om man är diabetiker 1 eller Diabetiker 2......Så käka banan helt blint är heller inte alls bra!!!

Detta är intressant. Efter att ha läst detta kommer du aldrig att se på en banan på samma sätt igen. Bananer innehåller tre naturliga sockersorter; - sackaros, fruktos och glukos tillsammans med fiber. En banan ger en omedelbar, varaktig och betydande ökning av energi.

Forskning har visat att bara två bananer ge tillräckligt med energi för en ansträngande 90 minuters träning. Inte undra på banan är antalet en frukt med världens ledande idrottsmän. Men energin är inte det enda sättet en banan kan hjälpa oss att hålla passform. Det kan också bidra till att lösa eller förhindra ett stort antal sjukdomar och tillstånd, vilket gör det ett måste att lägga till vår dagliga kost.

DEPRESSION
Enligt en undersökning som nyligen genomförts av MIND bland personer som lider av depression, många kände sig mycket bättre efter att ha ätit en banan. Detta beror på att bananer innehåller tryptofan, en typ av protein som i kroppen omvandlas till serotonin, känd för att göra dig avslappnad, förbättrar ditt humör och allmänt få dig att känna dig gladare.PMS:
Glöm piller - ät en banan. Det vitamin B6 innehåller reglerar blodsockernivåer , vilket kan påverka ditt humör.

ANEMI
Högt i järn, bananer stimulerar produktionen av hemoglobin i blodet och så hjälper vid anemi.

BLODTRYCK:
Denna unika tropiska frukt är extremt hög i kalium, ännu mer låg i salt, vilket gör det perfekt att få ner blodtrycket. Så här långt så har den amerikanska Food and Drug Administration precis tillåtet bananindustrin att göra officiella påståenden för fruktens förmåga att minska risken för blodtryck och stroke.

HJÄRN-KAPACITET
200 elever på en Twickenham skola (England) har blivit hjälpt genom sina tentor i år genom att äta bananer till frukost, rast, och lunch, i ett försök att öka sin hjärnkapacitet. Forskning har visat att kalium-packad frukt kan hjälpa inlärandet genom att göra eleverna mer alert.

FÖRSTOPPNING
Högt i fiber, även bananer i kosten kan hjälpa återställa normal tarmverksamhet, bidra till att lösa problemet utan att ta till laxermedel.

BAKSMÄLLA
Ett av de snabbaste sätten att bota en baksmälla är att göra en banan milkshake, sötad med honung. Bananen lugnar magen och, med hjälp av honung, bygger upp utarmade blodsockernivåer, medan mjölken lugnar och återfuktar ditt system.

HALSBRÄNNA
Bananer har en naturlig antacida effekt i kroppen, så om du lider av halsbränna, prova att äta en banan för lugnande lättnad.

MORGON-SJUKDOM
Småäta på bananer mellan måltiderna hjälper till att hålla blodsockernivån uppe och undvika graviditetsillamående.

MYGGBETT:
Försök att gnugga det drabbade området med insidan av ett bananskal. Många människor tycker att det är otroligt framgångsrikt i att minska svullnad och irritation.


Goa fingerbananer från Koh Samui!!
NERVER
Bananer är höga i B-vitaminer som hjälper till att lugna nervsystemet ..
Övervikt och på jobbet? Studier vid Institute of Psychology i Österrike fann att trycket på jobbet leder till att man gärna smaskar på komfortgodis som choklad och chips.

Om man tittar på 5.000 sjukhus-patienter, fann forskarna att de mest överviktiga var mer sannolikt arbetandes  i ett högtrycks jobb. I rapporten dras slutsatsen att, för att undvika panik-framkallad matbegär, måste vi kontrollera våra blodsockernivåer genom att småäta på kolhydrater livsmedel varannan timme för att hålla nivåerna stadigt.

SÅR
Bananen används som kosttillskott mot intestinala störningar på grund av dess mjuka konsistens och jämnhet. Det är den enda rå frukt som kan ätas utan nöd i över-chroniclercases. Det neutraliserar också över-syra och minskar irritation genom att belägga slemhinnan i magen.

TEMPERATURKONTROLL
Många andra kulturer ser bananer som en "avkylnings"-frukt, som kan sänka både den fysiska och känslomässiga temperaturen hos blivande mödrar. I Thailand till exempel äter gravida kvinnor bananer för att säkerställa att deras barn föds med en sval temperatur.

Så, är en banan egentligen ett naturligt botemedel mot många sjukdomar. När man jämför med ett äpple, har den fyra gånger mer protein, TVÅ GÅNGER mer kolhydrater, tre gånger mer fosfor, fem gånger mer vitamin A och järn, och två gånger mer andra vitaminer och mineraler ..

Den är också rik på kalium, och är en av de bästa värde-livsmedlet runt i världen,  så kanske det är dags att ändra på det välkända frasen och istället säga, "en banan om dagen håller doktorn borta!"

Handskak


Chaiyaphum MCMLXIX, Thailand

25 november 2014

82,8 kilo - 82,8 kilo (16 km) - 61 minuter - 750 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs: 4,343
Vår värld lider en hel del.
Inte beroende på våld ifrån dåliga människor,
men p.gr.a. tystnaden ifrån de bra!!

Igår den 23 november så tog jag ett nytt viktrekord i rätt riktning, vågen darrade på 81,0 efter cykelturen, och med det så kände man sig ganska nöjd må jag säga. Jag vet ju att vikten rullar lite hit och dit, men jag är nöjd. Jag är också väl medveten att om det gällde livet, så skulle jag LÄTT kunna gå ner mycket snabbare i vikt, med den motionen och kaloriförbränningen som jag åstadkommer varje dag i mitt liv.

Men jag måste säga att ha ett liv här i tassemarkerna, och på det inte kunna unna sig ett skit i matväg, det finner jag otröstligt tråkigt. Jag tänker fortsätta att käka bröd på morgonen, men så klart försöka att lägga ner att äta bröd på dagen, är ju lite onödigt. Sluta att slafsa kaffebröd är ju också en grej som jag kan avstå ifrån utan att grina ihjäl mig...

Men ta en grogg någon gång i månaden, och ta några glassar i månaden, det tänker jag fortsätta med så länge som sköldkörteln hänger med i alla fall... Så jag känner att jag nog med mitt nuvarande leverne ligger på en vikt som inte rör sig speciellt mycket mer neråt..... Men jag ligger nu inom ”idealvikt” (BMI 26) enligt vetenskapen, och det har jag inte gjort sedan 1987, så jag är glad och tacksam.

Jag kom till Thailand ifrån Sverige nu senast i april 2014, och vägde runt 93 kilo, och nu 12 kilo senare, så ligger jag på 81 kilo, det tog mig i lugnt mak alltså 7 månader, vilket är runt 430 gram i veckan, eller 1,7 kilo i månaden. Jag är nöjd över den farten på viktnedgången, snacka om att kroppen hinner med i svängarna...Jag tänker också lite grand på att jag faktiskt vägde nästan 99 kilo, när jag kom tillbaka ifrån drinkarnas paradis Khao Lak januari 2013.

Jag tänker inte gå på här om nationalekonomi, det finns alltför många som gör det, men jag begriper för lite om det för att fälla för stora omdömen. Men de där grundläggande tankarna man har, är väl någorlunda i samklang med resterande människor som kommer ifrån samma bakgrund som jag själv gör. Enda skillnaden emellan oss människor är, verkar det, det som folk själva framställer sig som.

Många människor är som kameleonter, dom beskriver sig själva i ordalag som passar bra in i den omgivning som dom tror att dom just nu befinner sig i. Problemet för denna typ av människor, är när dom tvingas till att träffa andra människor. DÅ gäller det för dessa människor att tänka sig för väldigt mycket, och INTE träffa dom som dom har haft ”umgänge” med ute på internet. Och framför allt inte avslöja så mycket om sitt privata liv. Men skitsamma, dom brukar avslöja sig ganska snabbt, och sedan blir dom avfärdade och ”klara”!!

Var ute i morse och handlade, om jag nu får till det rätt vill säga ”Hohm hua Jai”, alltså vanlig gul lök! Yongyut ville jag skulle vänta på ”Batoo-moppen” med 100 olika sorters plastpåsar med grönsaker+ fisk. Men jag var otålig, och stack in till Nong Nasaeng! Köpte 2st stora plus 1 liten på köpet och pröjsade 15 baht. Kände att det var lite dyrt faktiskt.... Jag frågade Yongut när jag kom hem, och hon sade att samma 2 lökar kostar med ”batoo-moppen” 10 baht....

Och här vi väl ytterligare ett exempel på nationalekonomi, och hur dessa ”individuella” priser kan skapa ekonomiskt kaos i ett land egentligen. Man pratar vitt och brett om hur priserna stiger i landet och skyller på regeringen  förstås, eller så skyller man på nåt annat, skitsamma vilket, bara det inte är dom själva!! Pris-ökning, så sjutton att det blir ökning när okunniga och outbildade människor bara vräker ur sig priser.

Och kunderna, mjäkiga mesar, som aldrig ifrågasätter någonting här, bara godtager det, eller så går dom aldrig dit igen och handlar i tysto. Men aldrig någon som säger - ”Hej du där, du är för dyr, jag skiter i att handla hos dig, det du säljer kostar halva priset hemma i byn”!! Hade dom gjort det mer ofta, så hade väl den mest tjockhudade isaan-bon nog till slut fattat den ekonomiska valsen, den med orsak och konsekvens, tror jag!!

Vi snackar om 2st lusiga lökar, men vi pratar INTE om 5 baht vilket torde vara runt kanske SEK; 1.-, vi snackar ju för hillvitte om 50% dyrare..... Ja dessa 50-100% är inte alls ovanliga har jag sett, Och priserna steg vid ett tillfälle nästan över natten , och det var när oljepriset steg för några år sedan.

Och alla genom nyheterna fick reda på att oljan blivit dyrare, och nu skulle det bli dyrare med precis allting som bensin till mopparna, bensin till bilarna, och maten skulle bli dyrare att tillaga, och ingredienserna skulle bli dyrare.

Det blev till en självuppfylld profetia förstås! Eftersom alla tog chansen att öka priserna. T.om. folk som man hade mer förväntning på utbildningsmässigt, höjde priserna på studs rent slentrian-mässigt!! Sedan visade det sig att bensin-priset inte alls steg i den omfattning som man hade varskot om, men va fan, det var redan försent, alla priset här hade inom 1 vecka stigit i snitt med 30%, och upp emot 50-60% på prylar man köpte utefter vägarna.... Forts. nästa kapitel....

Handskak


Chaiyaphum MCMLXVIII, Thailand

24 november 2014

82,1 kilo - 81,6 kos (33 km) 95 minuter - 1.168 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs: 4,327Vägra att sänka dina krav,
för att tillfedställa de som vägrar att höja sina egna!!


Idag är det söndag, och precis som vanligt så vaknar man denna dag med en viss typ av baksmälla, och den kan väl närmast kallas för ”fanjagtorskadepåV75”-baksmälla.... Man vaknar ju alltid på lördag morgon som potentiell miljonär, och går och lägger sig på lördag kväll som en garanterad ”Torsklund”!! Hur man än vrider på ”spikar”, lurar på outsiders, och hoppas på skethästar, så verkar det alltid gå troll i det hela.

Men visst är man van, som jag skrivit förut, spelarkåren överlag är ju kända för att ha ett fantastiskt ”läkekött”, mycket bätre än någon idrottsman i denna värld. Vi torskar och förlorar (skadas/såras) ständigt, men varje morgon är en ny dag, gårdagen är glömd, och förväntningarna slår i taket... Så inga större moln på himmelen!! Va sjutton det är ju bara 6 dagar kvar tills nästa lördag, tiden går fort, hahaha!!

Läste ett himla kul mail jag fick om hur en polare tyckte om Thailand, och den thailändska kvinnan överlag. Visst generaliserande för Er som alltid tycks reta Er på det, men underbyggt med massor av erfarenhet av den som skriver det... I alla fall, han har varit här i Thailand nu i strax över 30 år, och med det så får han  generalisera så mycket han vill, och han skriver, att då var det mer regel än undantag, att kvinnan alltid kom med ett glas vatten när man besökte, och serverade det sittande på sina knän framför en!!

INGA kvinnor sågs någonsin dricka öl eller röka, förutom de prostituerade kvinnorna. Och på den tiden såvar massageställena de allenarådande INTE barer. Karlarna gick dit istället och uträttade sina ”ärenden”!! Så med detta sagt, skriver han, så vill han mena på att kvinnorna i alla dess former är själva ryggraden av Thailand, och fortsätter.

Titta på marknaderna k.l. 04.00 på morgonen, kvinnor. Titta på all annan försäljning, kvinnor. Titta ute på risfälten vid sådd och skördetid, kvinnor! T.om. numera så finns det mängder av kvinnor på husbyggen, vägbyggen och röjningsarbeten. Och det är det tunga arbetet dom gör i de flesta fall. Här finns inget ”fack” som kräver att kvinnor skall slippa tungt jobb, här tvingas dom till det av dom som helst inte själva vill göra det, nämligen männen!!

Det sägs här i Thailand att kvinnorna är bakbenen på en ”elefant”!! Menandes då att dom är styrkan och ryggraden i landet!! Han fortsatte, om kvinnorna skulle sluta att arbeta utanför hemmen, så skulle Thailand blixtsnabbt hamna fullständig i ”stå”, som det ju heter!

Så här skrev han att - ”Jag tar av mig hatten för de thailändska kvinnorna”!! Så är det konstigt att thailändska kvinnor föredrar män ifrån andra kulturer som respekterar dom på ett helt annat sätt? Kvinnorna här har ju fått den sämsta ”lotten” i Thailand utan tvekan...

MEN allting svänger ju, och utvecklingen går sakta men säkert ”framåt”. Och denna utveckling är då att männen här förblir i byarna, och gör det dom alltid gjort, inte så himla mycket. Medans det verkar som om det äntligen börjar hända nåt med kvinnorna. Deras energi i skolan har jag ju berättat om tidigare.

Och en kille som arbetade på ett universitet här i Thailand och hade besökt många universitet här, sade att de absolut flesta eleverna på denna höga skolnivå är faktiskt kvinnor. Han sade runt 75% skulle kunna vara kvinnor faktiskt. Så allting ser ljust ut, om dessa kvinnor bara kan få till stånd någon slags jämlikhet här i Thailand, utan att för den skull tappa sin kvinnliga sida, som ju falang.madamerna så gruvligt har misslyckats med.

Det verkar ju som om att bärandet av slips och kavaj och vit skjorta för en falang-madam, innebär att hon slutar vara kvinna. Hon vill vänta med barnen tills hon är 40, och då vill hon inte ha en normal gravididet, utan gärna en annan kvinna som kan göra jobbet, och sedan lämna över den nyfödda...  

Ja sådant vill man ju verkligen inte se här i detta land.... Låt slipsarna i våra västländer ta död på vår kultur i västerlandet, jag skiter i vilket, om max 20 år så är det ändå goodbye för min närvaro här på denna jord!!

I alla fall tiderna förändras det vet vi alla, vi glömmer dom snabbt, men se här en video från 40 år tillbaka i tiden, kanske lite mer oskyldiga tider, eller var det inte???Handskak


Chaiyaphum MCMLXVII, Thailand

23 november 2014

82,7 kilo - 81,0 kilo (33 km) - 100 minuter - 1.229 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs: 4,327Phi Ngoo

Slösa inte ord på människor som förtjänar din tystnad.
Stundtals är det bästa du kan säga,
absolut ingenting alls!!

Sitter i författar-tagen, och kommer osökt att tänka på saker här i livet som är oerhört svårt att hitta svar på. Ja, blir fiskar törstiga? Kan en psykopat lägga av? Eller får en nymfoman någonsin nog? På de två första frågorna så spelar det ju egentligen inte så stor roll vad vi vet, eller inte vet om detta, ty ingen av dessa två vet ju inte om att själva frågan existerar överhuvudtaget, eller hur?

Och svaret på den 3:e frågan bryr jag mig inte så mycket om, då det inte är så viktigt när det kommer till den ”kritiska punkten”!!Så med detta kommer jag att tänka på dagens ”besök” här hos oss, jag bilägger ett par foton till Er förnöjelse!

Jag och Yongan stod och pratade i vårt matsalsrum, och vi har glas som väggar, och fri sikt ut i trädgården på baksidan. Plötsligt mitt i samtalet, så började Yongan att gapa coh skrika, och hon ropade frenetiskt på Namkaeng som var på övervåningen, och hon ville att Namkaeng skulle komma och titta,,, vadå , vad händer... DÄR skriker Yongan och pekar!!


Phi Ngoo igen då!!

Jag vänder mig om, och får se en hyggligt stor orm som krälar UPPÅT utefter vår mur in emot Old Food och deras kattunge!! jag rusar ut, men först blir det kamera förstås. Ormen ”känner” ju direkt att jag är på gång trots att jag smyger som en indian, deras mark-känsel är ju enorm!! Så ormen sänker sig ifrån muren, och gör en rusning åt vänster, och jag hakar på, och plötsligt är den försvunnen.

Jag tar handtaget/skaftet på borsten, och röjer runt i gräshögen som fan inte svärmodern hade orkat plocka bort, och ta mig sjutton, nu rusade ormen som en blixt åt höger, och hamnar precis framför vår ytterdörr vid muren, och den vänder sig emot mig, jäkligt kvick är den, så jag är försiktig. Det som är oroande för min del är färgen... ty nästan allt i ormväg jag sett hittills har varit i olika gröna nyanser, och de brukar nöja sig med att käka grodor, och är inte så där himla dödsföraktande giftiga!!

Men svart? Skitsamma håller mig på 2 meters håll, och zoomar ordentligt så jag slipper att bli huggen i onödan! Får 3st foton, och sedan  plötsligt så störtdyker ormen ner i brunnen vi har där på sidan, och är borta.... Yongan springer omkring som en äggsjuk kvinna, och ojar sig och tycker ju att jag borde ha prioriterat att döda ormen, men samtidigt så vet hon att det gör jag bara inte. Thai dödar precis allting som rör sig, giftigt eller inte giftigt helt oväsentligt!!

Fick till slut reda på utav en kille att thai själva kallar denna svarta med lite gult på rygen för ”Phi Ngoo”, alltså spök-orm. Dom tror att om man dödar den, så kommer den tillbaka, och gör livet till ett hillvitte för mördaren. Killen berättade att hans svärfar hade dödat en sådan orm, och hade sedan därefter haft stora problem med sin hälsa och han dog tydligen också en fruktansvärt smärtfylld död innan allt var över!!


Denna ödla tydde sig till Yongan konstigt nog, och är nu nästan som en husödla, den lever sitt liv ute i vår trädgård, och käkar insekter och har det bra!!

Ormen är alltså en rått-orm utan, eller med väldigt milt gift, så absolut ingen fara. Kilen har själv ett orm-näste med Phi Ngoo under sin vattentank, han har sett till därhemma att ingen stör ormarna och att ormarna inte alls stör dom. Men jag gillar dessa besök, även om man har stor respekt för ormarna, så gillar jag när dom kommer på besök, även när andra djur besöker oss, tycker jag det är mysigt, va sjutton vi har ju noll och nästan ingenting i Sverige ju känns det som, så jag uppskattar alla dessa djur!!


Riset är klart för skörd....

Vad hade detta nu med livets gåtor och nymfomaner att göra då, inte vet jag,. Men nog gick det åt lite skrivarklåda och pennbläck, och det var ju det som var meningen med hela grejen. NU ringde Ingemar, och nu var det dags att dra iväg på en liten cykeltur. Vi drog iväg på totalt 20 km i makligt tempo, och sedan avvek jag själv, och Ingemar åkte hem. Efter runt 2,41 timmar och 45 km så kom jag hem lagom go i bena, men hade haft en härlig tur därute på risfälten. Jag tog också några foton.


Vid denna skördetid, så brukar det bli extremt svårt att hitta lämpliga platser att låta riset ligga sina 2-3 dagar och torka i solen... Ofta så ligger riset på alla templens uteplatser och ofta ser man riset ligga för tork på alla tomma platser framför egna huset. Det blir väldigt trångt under skördetiden...

Skörden är ju på gång nu sedan en dryg vecka, och det är en del folk ute på fälten, de som jobbar med skörden är nästan uteslutande kvinnor, och de som kör traktor är männen, men med en grymt stor övervikt på kvinnor skall sägas. Vädret och luften var klar och go idag, och därför får natur-bilderna tala sitt egna språk.Och hur jag än vrir på det hela, så är nog fan en snygg bild av ett risfält, bra mycket mer upplyftande än bilder ifrån nergångna människor, ifrån Pattaya eller Walking street. Så man är ju måttligt glad och tacksam, att man bor här uppe i Isaan skall sägas!! Och visst ser det väl kul ut med alla dessa gäss här i Isaan, Vi snackar i vissa fall om tusentals på en gång. Dessa som jag fotade, är bara en pytteliten del av hela gänget som simmade omkring där i vassruggarna, och ute på risfälten, och käkade skadinsekter och allt vad gäss nu käkar!!!

Handskak

Chaiyaphum MCMLXVI, Thailand

22 november 2014

82,5 kilo - 81,6 kilo (45 km) - 161 min. = 1.979 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs: 4,329
Den tuffaste vägen i livet, den leder oftast uppåt, mot toppen!!

Som ni kanske förstått, så går jag ju på en halvlam diet, som ligger lite grand inom gränserna för LCHF Jag struntar alltså i att käka snabba kolhdrater såsom potatis, pasta och ris, och jag undviker så mycket jag har moral till, att käka socker av alla de slag. Visst jag käkar mackor under dagen, fullt medveten om hur korkat det är.

Men en sak som jag nu vill dra fram, är att jag känner mig himla osäker på vilka konsekvenser som det jag stoppar i mig får för kroppen. Jag vill alltså veta mer kontrollerat hur många kalorier jag slafsar i mig dagligen.

Jag vet att denna fråga bränner i många i min situation, men det verkar precis som om det är förbjudet att göra det enkelt för folk, och visa upp det enkelt och klart på en lista. Man skall dribbla och härja, och dela med 100 eller gångra med 3,14 innan man får fram ett kalorivärde. Så min klara koncisa fråga till Er läsare är;

Vet ni om det finns en tillgänglig enkel lista där ute på internet som klart visar hur många kalorier en skinkmacka har... hur många kalorier en ostmacka har....Hur många kalorier ett äpple har, en banan, kött av gris, och kossa, av kyckling, kanske coca cola, Schweppes tonic water?? o.s.v. Alltså saker som finns i vår vardag.

Det skulle vara underbart att kunna skriva upp vad jag käkar varje dag, sätta upp kalori-antalet bredvid och hej och hå så vet jag när jag drar iväg på mina minus styvt 1.500 kaloriers träning under dagen. Alltså vad netto tillsatsen av kalorier är den dagen, eller avdraget helst!!! Så någon som har förslag på olika listor. ELLER finns det de facto någon som kan göra en lista över de vanligaste sakerna själva till mig, så vore det beundransvärt faktiskt.....

Jag ser fram emot Er respons!! Tack boys och girls! Även om ni inte har en stor komplett lista, så kanske ni var och en kanske vet, en eller ett par olika matgrejor, som man brukar käka i en normal svensk vardag, och kan ge mig antalet kalorier på det, så kan jag ju göra upp min egna personliga lista utifrån den informationen!!

Fick mail idag ifrån Risto, finnen som ju hade med sig kaviar och goa grejor till mig i juni månad. Han skrev ett mail, och sade att han skulle med sin pojk ner till Pattaya imorgon bitti, och ville gärna träffa mig, för han hade ytterligare 2 st kaviar (Kalles) som han ville att jag skulle ha!! Vi träffades och sedan åkte vi ihop till Number 1 bar här i Chaiyaphum.

Och Ingemar som också var med, och jag själv vi drog i oss en hamburgare på man. Fasen va gott det var. Den klart goaste hamburgaren på denna sidan året... McDonalds inkluderat, Trodde inte jag skulle kunna säga det, för jag tycker att McDonalds har den absolut goaste hamburgaren av allt jag käkat!! Men nu vann idag Number 1 bar enkelt....

Så nu tack vare Risto vankas det kaviar till min och Namkaengs glädje.. Yongyut är noll intresserad. Hon tycker den är alldeles för salt. MEN hon har noll problem att vräka på fisksås och sådana grejor ursalta såser, men kaviaren är för salt.... Dom e la goa de små liven....!!! Men bara bra, räcker längre för mig då ju!!

Måste helt enkelt berätta om den senaste videon som TAT har sponsrat för att då försöka att främja turismen till Thailand. Och det skall ju vi alla veta, turismen behöver verkligen en kick i arslet för att öka igen efter den grymma nedgång som fortfarande håller på. Jag vill verkligen inte att turismen skall avta, tycker att det är bra för Thailand med en fräsch och stor turism.

Men det är ju verkligen i mitt tycke i alla fall häpnadsväckande, när man ser denna video, hur långt man är beredd att ljuga och vränga verkligheten, bara för att framstå som ett bra land. Är det någon som tror att 100 st thai går ut för at leta efter turistens väska i nattmörkret helt gratis? Är det någon som tror att alla bjuder på mat och husrum utan vidare, när man förlorat precis allting som denne kille tydligen har gjort?

Och är det någon som tror att det är så enkelt som att bara ”stanna” här i landet? Att få stanna här innebär evinnerliga köer var 3;e månad för att förnya sitt ED-VISA, evinnerliga förhör, taskiga löner om man nu får ett jobb vill säga som lärare! Så att se en kille som denne bo här år efter år, och fortfarande se så lycklig ut, är inte många förunnat. Om ens någon!!

Och en varningens finger, att göra som honom, och kasta sten efter en taxi, det kan vara rent livsfarligt här i Thailand, och på just Koh Samui så är det rent panikfarligt!! Varsegod, här kommer då videon!!Avslutningsvis, så undrar ju vi alla när vi skall till att dö. Jag fick av en kille som gillar att googla, och är ytterligt bra på det, en länk,. Som jag skall delge Er.

http://www.deathclock.com/

Fyll i Era siffror och notera det datum som poppar upp för Ert frånfälle! Men en vädjan, tänk inte för mycket på det datumet sedan, ty det finns något som heter självuppfyllande profetior som ni säkert har hört någon gång!!

Handskak


Chaiyaphum MCMLXV, Thailand

21 november 2014

82,6 kilo - (0 km)

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs: 4,380
En ganska nylig studie (undersökning) visar ett klart samband mellan att kvinnor som har lite extra ”kött” på kroppen lever längre, än de män som nämner det!!!

För de av Er son läser hemsidan min, så ger jag härmed en kopia översatt av ett mail jag fick angående tolerans. Kanske lite väl tufft vinklat, men jävligt bra vinklat. Tolerens kräves enbart utav de som lever i en diktatur, alltså den pågående PK-diktaturen. Tolerens är överallt annars enbart ett tecken på ”svaghet”, och skall utnyttjas då t.ex. av muslimer och andra som gör allt annat än försöker att smälta in i sina länder som dom utvandrar till och invanderar.

Tyvärr så går det ju inte alltför lång tid innan ävenledes de som konverterar till sagda religion blir exakt likadana, det ligger ju liksom i själva ”affärside´n” som ju Mohammed uppfann en  gång i tiden. Så här kommer då det översatta mailet i fråga, eftertänksamt eller;

#### Tolerans är som en dubbelriktad gata! Jiggs McDonald, NHL Hall of Fame talade i Ontario, han sade: "Jag är verkligen förbryllad över att så många av mina vänner är emot att en till moské byggs i Toronto. Jag tycker det borde vara målet för varje kanadensare att vara tolerant oavsett religiösa övertygelser. Således bör moske´n tillåtas, i ett försök att främja tolerans.

"Det är därför jag föreslår också att två nattklubbar öppnas granne med moskén; därigenom främjar vi tolerans inifrån moskén. Vi skulle kunna kalla en av klubbarna, vilken skulle vara gay, "The Turban Cowboy", och den andra, en topless bar, skulle kunna kallas "you Mecka, Me Hot." Grannen ska vara en slaktares butik som specialiserat sig på fläsk, och intill den en frukost-grill serverandes bl.a. fläskkotletter , som kan heta då " Iraq for ribs".

Tvärs över gatan kan det finnas en underkläder-butik som heter" Victoria keeping Nothing Secret", med sexiga skyltdockor i fönstret, som visar under-kläderna, och på andra sidan gatan, en spritbutik som heter "Morehammered". Allt detta skulle uppmuntra muslimer att demonstrera sin vilja till den tolerans som dom kräver av oss.

Ja vi ska främja tolerans, och du kan göra din del genom att skicka detta vidare. Och om du inte skrattar eller ler på denna punkt ... Då är det antingen efter läggdags, eller det är midnatt på oasen, och tid att lägga din kamel till sängs.#####

Tänk egentligen vilka gubbar som de festa på detta jordklotet hänger upp sina liv på: Vi har ju Jesus som är lagledare för kristendomens olika former, han och hans gelikar kör ju med ”skuld” och känna sig ”skyldig” i livets alla skeden, Allt som är sköj, kul, och livsbejakande, passar inte denne herre och hans följare. Men som tur var så näpste vi till slut kristendomen, tog dom i örat, och placerade dom i samhäller där dom hör hemma, nämligen på 2:a plats.. Allt annat ligger på 1:a plats naturligtvis!!

Den andre gubben och coachen var ju Buddah, en indisk kille som tydligen enligt legenden var prins, och tröttnade på att ha för mycket pengar, och istället blev eremit, och tyckte bättre om ensamheten. Han lyckades med konstycket att skapa en religion som egentligen inte är en religion, det finns ju inget Gudsväsen att ty sig till, utan den platsen har Buddah själv intagit med den äran.

Religionen/buddismen i sig är en putslustig sak, utan vare sig logik, konsekvens eller eftertänksamhet vad det gäller att lära sina undersåtar att bli ordentliga hederliga omtänksamma människor. Buddah erbjuder ingenting mer än JAG JAG JAG JAG JAG....och en snutt Nirvana när det är så dags....

Till sist då återigen denna hemskhet som startades upp av Mohammed, man kan faktiskt likställa Mohammed med Hitler på något sätt. Sklllnaden som jag ser det emmellan dessa 2 hemska herrar var väl att Hitler inte gav offren några val, utan det var raka vävgen till döden. Mohammed dock, han erbjöd i sin ”välvilja” de folkslag och människor som hans enorma ”korståg” eövrade, en väg ut ur denna dödsfälla. Övergå till muslismen (jajaja jag vet...) eller huvudet åker av här och nu!!!!

Hur många människor som detta svin slaktade är okänt, för man för inte räkning över krigens vinnare, bara över dess förlorare, ja ni vet va!!!  Så tolerans då.....Vad skall man göra, och hur länge skall det fortgå, skall man ta strypgrepp på sig själv och sitt egna ”lag” bara för att hålla på PK, eller skall man se det i stort, och operera bort blindtarmen när den värker och gör ont... Likheterna mellan muslimerna och blindtarmen är faktiskt slående.

En infekterad blindtarm blir öm, skapar feber och kan brista om man inte skyndar till läkare. Gör man det inte så dör man. Läkaren opererar bort blindtarmen, och man lever och livet går vidare utan den smärta och feber och risk för livet som man hade innan..... Skall detta vara så jävla svårt egentligen?

Över till vår granne, den legendomspunne grannen, hahaha... Old Food, vår hemska granne har skaffat katt. Trot eller ej, men dessa fullblods-idioter har skaffat katt. Och jag kan med egna ögon se hur det går till när en thai skaffar husdjur, och låt Er inte luras av annan propaganda. Katten som är så liten så den egentligen skulle vara med sin kattmamma, kom dit i förrgår till Old Foods och Miss Pussys hem. De gick direkt till baksidan av huset som vätter till mitt egna fönster i mitt datorrum.

De placerade katten därute, gick in och stängde dörren. De ville inte för allt smör i Småland ha in katten i huset, så gör man ju inte i Thailand. Katten jamade direkt och fortsatte i omgångar under perioder av styvt 30 minuter varje gång, ett jävla envetet jamande. Ingen brydde sig, och jag såg inte Old Food komma ut en endaste gång för att trösta katten eller mata katten.

NU fattar jag hur dom gör med sina hundar, ut med djuren, bry Er inte, och djuren har NOLL kontakt med människorna, och de lär sig heller inte hur man skall kunna lita på och förstå människorna, och där väl därför som hundarna och katterna är helt omöjliga att klappa, eller ens få dom at komma fram till en själv så skygga är dom.

Så tills idag, katten är fortfarande på utsidan jamandes, får mat när thai råkar komma ihåg det, snart är det väl dags för den kattfan att starta sina jakter runt om hos grannarna, skrämma slag på fågellivet här, och skaffa sin egna föda... Vilka människor det finns, och denna Old Food och hennes familj, secka tattare, thai skäms över den familjen faktiskt här på gatan..

Handskak

Chaiyaphum MCMLXIV, Thailand

20 november 2014

83,5 kilo - 81.9 kilo (43 km) - 170 minuter - 2.090 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs: 4,438
Att argumentera över en tjejs byststorlek,
det är ju som att välja emellan Carlsberg, Heineken eller Tuborg.
Man snackar, men ändå,, man dricker det som finns tillgängligt!!

Yongyuts morsa har nu varit här under 3 hela dagar. Saken var den att mamman slog larm och familjen blev jätteoroliga. Mamman hade ingen kraft i bena sade hon, och hon kände sig yr i skallen. De tog henne till sjukstugan, och de tog lite prover, och dom kom snabbt fram till att hon hade ”lite” blod i kroppen! Alltså precis detsamma som 2 av hennes döttrar (Alaam+Baloo).

Vad detta menas har jag ingen aning om eftersom folk här i Isaan knappt har den bildningen så dom kan förklara ens det enklaste vad en doktor försöker att förklara. Min teori, om jag nu vågar ha någon, är väl att hon kanske saknar röda eller vita blodkroppar, eller är det sant som Yongan säger, att hon har för lite blod i kroppen. Tvivlar!!

Samma symtom exakt i alla fall med yrseln kan man ju få utav  ett otal olika faktorer bl.a. av för lågt socker i blodetv eller för högt socker i blodet (tror jag) eller ett taskigt högt eller lågt blodtryck o.s.v. Men hon fick medicin i alla fall, och jag frågar varje dag om hon mår bättre. Yongan är väl inte alldeles övertygad om mitt motiv med mitt frågande. Hon misstänker väl att jag vil ha iväg morsan tillbaka till hennes boende. Visst är det sant, jag vill det.

Men jag vill inte att mamman skall åka dit om hon är gör-sjuk, så himla taskig är ju man inte-.... Ja vi får se vad som händer och sker, måste nu kolla in vad hennes medicin heter som hon drar i sig, och sedan göra en ”janne” med det medicin-namnet.... Så man får reda på vad det handlar om för sjukdom!!

Smög in i hennes rum nu, hon är på utsidan och käkar med grannkärringarna och Yongyut, och jag hittade ett par påsar med medicin. Det mesta hon fick, stod det FBC på, och det betyder ju ”full blood count”, så då kan man ju nästan förstå att det handlar om att räkna vita och röda blodkroppar då , antar jag!!

Bra då vet man i alla fall lite grand, även om det kanske skulle vara fel!! Nu släpper vi mamman, hoppas hon blir frisk snart, så vårt liv här hemma kan återgå till det normala igen, och svärmodern kan återgå till annat boende!!

Igår kväll (onsdag alltså), så ringde Per, och han var på ett riktigt berättarhumör minsann, ja där ser man vad olika Per det finns i denna värld, detta är en normal kille till skillnad ifrån vissa andra Per! Min polare Per i alla fall, han var så sugen att berätta, så jag hann sjutton inte ens berätta att jag mådde bra som svar på hans fråga. Och sedan körde han igång och berättade vad som hade timat sig under några dagar bakåt nu. Han sade;

För några år sedan köpte jag (jag menar frun köpte), 4 Rai risfält, från någon som ville ha pengarna mer än maten. Detta fält är bredvid min gamla svärmors 4 egna rai med risfält! Så hon tar hand om allt. Plantering, odling, skörd och försäljning. Vi får lite ris under året, men jag fortsätter att berätta för hustrun att detta kostar mig mer, än om jag bara köper vårt ris ris från snabbköpet. Jag pröjsar för inköp av plantor,  odlingen, skörden och transporten.

Frun säger, - ”Mea glad, vi glada ...... .” Kan ju inte gärna ha några invändningar där inte! Igår, ”Mea”, kallade in skördetröskan för att komma till risfältet, men i hennes vishet, hon är 82 år gammal, så märkte hon inte att en del ris skördades från grannens risfält, och transporteras till mitt hus för torkning, eftersom jag ju har utrymmet.

Hon märkte inte ...... ..men grannen hade märkt. Så utbröt då en stor dispyt. Halva byn var utanför mitt hus, argumenterade sinsemellan, om hur många säckar som bör återföras till grannen, och varför, Jai har stulit grannens ris tyckte dom. Byhövdingen inkallades, och efter att ha varit i prat-tagen en bra stund, så avgjorde han att 10 säckar ska återlämnas.

Grannen vill ha 20 säckar men Jai, vill bara återlämna fem säckar. Stort rabalder igen och hela byn sågs medverka förstås. Massor av skrikande och gestikulerande. Hela denna tid att allt detta ägde rum, så gömmer jag mig i huset, låter Jai, hustrun och alla släktingar ta itu med resten av byn. Glegolo, jag bara följer ditt råd ...... ”låt thailändare deala med thailändare”.

Hur som helst, vid ca 8;a-tiden på kvällen så gick dom alla tillbaka hem igen för att käka GinKhao (frukost, lunch eller middag), och hustrun instruerade mig att hålla ett öga på riset, så ingen kommer och tar allt. Jag sa ja, och gick tillbaka till min dator. I morse, alla var återigen utanför huset skrikandes, gapandes och argumenterandes. Det tog ungefär en timme, och till slut så beslöt dom att 12 säckar ris fick bli vad som skulle återlämnas.  Och alla gick tillbaka till sina hus för att käka GinKhao.

Ville bara berätta historien, sade Per, inte för något annat än att jag gärna vill göra folk avundsjuka på mig, och mitt spännande liv här i Isaan. För ett tag sedan blev jag anklagad för att ha stulit en Papaya, och nu då detta med riset, inte en lugn stund... Isaan tråkigt... ni vet inte vad ni snackar om!!!! Med detta så av slutade vi samtalet, jag får la berätta min egna historia nästa gång, när det liksom blir min tur!!

Handskak

Chaiyaphum MCMLXIII, Thailand

19 november 2014

83,3 kilo - (0 km)

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs: 4,379Guave = falang!!

Att ha en kall drink en het dag med goda vänner, är riktigt nice,
men ha en het vän under en kall natt efter ett par drinkar, är oprisbart!!

Idag ringde ”skräcksamtalet” igen!! Men skräck sätter jag inom citationstecken ty killen är riktigt trevlig och go. Jag pratar om skotten som ju kom hit och bosatte sig alldeles nyss uppe i Nong Bua Daeng. Med skräck menas den dialekt som han vräker ur sig. Jag tror att alla länder och folkslag på detta jordklot har sin alldeles egna motsvarighet till skåningar och till skånska.

Och den skottska varianten (dialekten) av engelska språket, är definitivt Storbritaniens svar på våra skåningar och deras sätt att prata svenska....Utan tvekan. Ringer denne skotte, som han gjorde nu idag, på mobilen till mig, så har jag alldeles utomordentligt svårt att höra vad den killen säger, näst intill omöjligt. Jag har ju arbetat inom shipping och transporter i hela mitt vuxna liv, och jag har arbetat med en hel mängd olika nationaliteter.

Som shippingkille, så arbetar man med agenter i olika länder, och om jag skall försöka att spalta upp enkelheten och förståelsen när dessa människor pratar engelska, så kan jag göra min alldeles privata lista med en början med de mest lättförstående jag arbetat med.

Kul att se om ni håller med, alltså ni som jobbar eller har jobbat med utlänningar förut., Nu gäller det bara att inte missa någon, och dessutom så pratar jag inte om några fjantiga undantag nu, utan jag generaliserar som man skall göra i detta liv;

Så listan blir då; England, Canada, Yankee-USA, Australien, Syd-Afrika, Danmark, Norge, Tyskland, Holland, Belgien, Syd-Korea, Spanien, Grekland, Sydstats-USA, Nya Zealand, Irland, Skottland samt Wales, Gambia,....................................................................Frankrike (Thailand), som ju är de mest värdelösa i hela världen tycker jag!! Men detta är ju en helt privat reflexion naturligtvis......

Nog om det, skotten är näst intill omöjlig att förstå, och vi skall ses idag kl. 13,00 hos hans advokat. Han har låtit advokaten dra upp ett testamente för honom, där hans prylar går till frun när han dör, och sedan när hon dör, så går prylarna til hennes döttrar.

Vet inte så himla mycket om dessa saker, men jag tror att gången här i Thailand utan testamente, är att frun får sakerna när han dör, och när hon dör, så går det till barnen.... Så vad skall han med ett testamente till egentligen? Kanske kul att låta nån advokat tjäna ett par tusen baht förstås!! Någon som vet mer än mig om detta??

Nu till ordet ”falang”, jag skiter i dessa skrivna ord som ”farang” eller ”ferang” eller fan och hans moster. Det heter falang, och det uttalas falang, så då får det bli falang här i min story. Jo vi har ju avhandlat detta ord förut, och det har avhandlats hundratals, om inte tusentals gånger tidigare ute på internet, oftast då förstås i kontext av varifrån ordet kommer. Jag skiter i varifrån det kommer, tänkte istället fokusera på vad det ”verkligen” betyder och innebär.

Men vi alla vet att Guave heter falang på thai, och vi har alla läst att vissa har en teori om att det är fransmännen som dragit hit ordet till Thailand på nåt sätt... Lite konstigt resonemang tycker jag då, det var thai som namngav Frankrike, och det heter på thailändska språket ”falangzett” (stavning inte en susning, men struntar i det nu)!!

För att ytterligare krångla till det, men samtidigt kanske klargöra det på nåt sätt så heter potatis Man falang, det finns ett flertal saker som heter olika saker men de alla heter i ordet falang. Och det betyder att det är en ”främmande” sak som thai pratar om och menar.

Det blir mer och mer krångligt för oss utlänningar, att skriva om detta ord och försöka att förklara det. Men en sak har jag definitivt lärt mig om ordet falang, och det är att det betyder helt olika saker i olika situatiioner, och för olika människor bland thailändarna.


Falang nere i turist-träsket, beundransvärda killar!!

Nere i turistträsket, där så betyder oftast falang en negativ ”märkning” av utlänningen, faktiskt ofta ganska nedsättande. Häruppe ute på landet, där kontakten och närheten till utlänningarna är väldigt/extremt liten, så tror jag att man hittar den ursprungliga betydelsen. Och den betydelsen är helt enkelt att man märker oss med ordet falang, och därmed menar att vi är ”främmande”!, inte alls på ett negativt sätt, men främmande helt enkelt, i ordets rätta bemärkelse.

Och man gör det i alla lägen på ett sätt för att särskilja oss ifrån thai. Alla människor är sämre än thai, och inga andra människor vet mer än thai, och det är därför viktig att i alla lägen tala eller ropa och skrika ut att där går det en falang. Man pekar mer än gärna och skrattet ligger alltid på lut. För många som inte riktigt har kommit underfund med det, så kan detta uppförande av thai ses som provocerande, och man blir faktiskt ganska förbannad ibland trots att man bott här snart i 7 år nu....

Varför thai känner den där nöden att alltid när man passerar, säga ”falang” till varandra, när dom går där kanske två stycken thai. T.om. har det hänt när thai möter mig och är helt och fullt mol allena, så kan dom inte hålla inne ordet, utan det kommer precis som om någon trycker på en jävla knapp,,, - ”falang”...... Mamma eller pappa kommer med en baby på armen, och den vuxne måste bara kommentera, och visa barnet att det passerar en ”falang”. Ordet måste helt enkelt ur käften på dom!

Så detta beteende lärs ut till spädbarn faktiskt. Jag passerar OFTA barn som är kanske 3-4 som leker, och dom alla skriker ”falang”.... ALLA i Thailand är experter på att direkt se att det är en falang, det finns absolut inga tveksamheter på den punkten. Så jag förstår faktiskt att det är många bland oss utlänningar som blir förbannade.


Falang uppe i Isaan!!!

Jag har dock till slut kommit fram till att det inte enbart ligger en ond avsikt bakom detta ropande av ordet falang. Här där jag bor, eftersom jag är en väldigt ovanlig utländsk typ som dom nästan aldrig ser till vardags, så tycker jag nog mer att de ropar ordet ”falang” efter mig, ungefär som vi hemma i Göteborg ropar ”stjärnfall” mot natthimlen en ljus sommarnatt!! En ovanlig företeelse bara!!

Så jag har lugnat mig betänkligt, för om man försöker att tänka efter lite, inte fan är man ond i sig själv, eller har onda avsikter när man skriker ”falang”, om man sedan i nästa sekund ber mig att stanna, och vill dela sin lunch med mig, eller ge mig en klase bananer gratis och sitta och prata, eller hur...... Men som sagt var, uppsåtet med ordet nere i turistorterna, är absolut helt och fullt helt annorlunda, och mycket mer ondsint många gånger tror jag!!

Vad tror ni andra som läser detta.....

Handskak


Chaiyaphum MCMLXII, Thailand

18 november 2014

83,1 kilo - 82,2 kilo (41 km) - 158 - 1.942 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs: 4,354
Vi alla älskar att spendera pengar på att köpa nya kläder,
medans vi alltför sällan inser att de bästa stunderna i livet
spenderas dom förutan!!


Idag så ville Yongyut bjuda York på de vårrullar som hon lovat att bjuda honom på sedan ett tag nu. Så vi käkade en trevlig lunch här hemma. Vi kom att prata om värmen o.s.v. Och jag nämnde en sak att det var ju en ganska behaglig värme nu här sedan kanske 1 månad tillbaka. Inte alls så himla varmt. Och York han sade ju då att det handlade om runt 31-33 grader på dagen, och t.om så låg temperatur som 22 grader på natten....

Det slog mig då naturligtvis att jag kan ju faktiskt stänga av A/C;n på natten, ty den står på goa 26 grader, och det är ju en himla go nattemperatur nästan hela året. Men nu då i dagsläget, och minst hela december ut, så är ju 26 grader på natten MINST 4 grader VARMARE än vad det är utanför huset. Så bort med aircondition nu då 1,5 månad framåt, och spara den lilla kostnaden på kanske 1200 baht. Och så blir det dessutom ännu svalare när man sover, vilket ju är himla gott.

Idag så blev det inget cyklande alls, kände inte för det överhuvudtaget. Jag hade satt mig för att baka bröd, och samtidigt med det, gjorde jag en sockerkaka också..... Det började bra och jag satte degen, och tänkte nog att detta kommer att gå snabbt! Sedan tittade jag på Judge Judy som var nedladdat ner i min data, och glömde tiden, och kom ut till min mini-ugn, och fann sockerkakan vara helt sotsvart på ovansidan....

Fick snabbt ut den ur ugnen, lät den svalna rejält, och sedan fick jag skära bort 1/3 på tjockleken för at ta bort det svarta med tillhörande sotsmak... Det som var kvar var förundransvärt gott, och jag kan säga, att förutom den lilla biten som svärmodern fick, så slök jag resten själv. Jäkligt god sockerkaka!!! Morsan hon kunde baka den damen må jag säga!!

Mitt bröd gick avsevärt bättre, men tiden går ju snabbt, och 35 minuter för 4 omgångar med bröd är en himla massa tid. Och sedan uppstädningen, så jag sket fullständigt i cyklingen, och sitter nu här med en rejäl ”Ågren” över utebliven motion, och kalori-förbränning!!

Var nere på Bens igår kväll söndag och käkade en go pizza igen, smakade samma som förra gången, men fyllningen är skitgo. Satt där i baren och käkade och bredvid mig damp det snart ner en gubbe ifrån Canada, vi pratade om ditten och datten, och til slut så började han prata om en händelse som han var med om för ett tag sedan. Så här kommer jag ihåg det han sade;

För några veckor sedan så var jag med min fru på ett house party, och hade en konversation med en ung kvinna. Hon var där med sin nya pojkvän. Hon var i 40-års åldern, mycket vacker, ägare av en Internet-spelshop. Vi var talade om resor och lokala investeringar. Eftersom hon äger cirka 15 miljoner i fastigheter, och verkade ganska utbildad och berest, så frågade jag om hennes utbildning, arbete, familj, etc.

Hon svarade att hon hade iunte avslutat ens high school, och hennes familj är en blygsam farmar-familj. När jag frågade hur hon kom in i fastighets-branschen, svarade hon väldigt nonchalant att hon hade en rik äldre älskare när hon var i tjugoårs åldern, en gift offentlig-anställd tjänsteman, som bor i annan provins, och som kom och besökte henne några gånger i månaden. Hon arbetade först på föräldrarnas gård, tills hon träffade den mannen.

Hon behövde aldrig gå tillbaka till det farmar-livet igen! Hon sade också att hennes 25 år äldre älskare köpte till henne och hennes familj jordbruks-mark, startade upp hennes fastighetsaffärer, hennes hus, och hennes nya bil. Han betalade för alla dras kostnader, och resor under mer än 15 år, tills han blev sjuk och dog.

Jag blev inte förvånad över att en äldre gift älskare kommer att spendera en massa pengar på en vacker ung flicka, men jag blev förvånad över hur lättvindigt hon talade om detta, precis som om det var något mycket vanligt, och öppet accepterat av familj och vänner.

Situationer som denna i västvärlden, är oftast mycket privata angelägenheter, och inte något man precis berättar för någon man just träffat på ett party!! Om detta verkligen är vanligt här, så kan jag förstå varför det också är vanligt att thailändska kvinnor, speciellt de vackra och unga, att förvänta sig och kräver en hel del pengar av en äldre farang-älskare eller make ..

När Canadicken slutade sin berättelse om denna lyckosamma ganska unga rika kvinna, så hade det samlats 2st falanger till där vid bardisken. Den ene en schweizare som tydligen hette Gunther. Han berättade att han jobbade på ett universitet nere i Bangkok, och han hade hört många stories ifrån de andra professorerna där på universitetet.

Det ansågs helt legitimt att ta sig mia noi, och fördelen med att göra detta bland studenterna, var ju att man indirekt gjorde dessa en stor tjänst, samtidigt som man själv fick ”glädje” av det. Dessa proffessorer menade på, sade Gunther, att de tog hand om studenterna ekonomiskt under kanske 3-4 år, och gav dom ett bra liv, och en möjlighet till en jättebra start i livet, och sedan åkte studenterna vidare, och deras liv kunde ta sin början, alla tjänade på dessa ”arrangemang” sades det.

Och JA, det är supervanligt med att ha älskarinnor i Thailand, de kallar det för mia noi i vanligt tal, även om det inte är det riktiga och traditionella mia Noi, som ni har läst om. Mia Noi är alltså en 2:a hustru, som mannen tar fullt ut ansvar för, precis som han gör med sin första hustru. Detta tycker jag i alla fall mer liknar en välbetald älskarinna. Men men men, jag dömer inte, om bägge parter är med på det varför inte?

Handskak

Chaiyaphum MCMLXI, Thailand

17 november 2014

82,9 kilo - (0 km)

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs: 4,376
En flicka anses vara vuxen när hon börjar använda BH,
en pojke anses vara man när han plockar av den!!!

Tanken var ju att prata om att ta av sig skorna eller sandalerna inomhus här i Thailand... Man märker ju direkt här i landet att ALLA tar av sig sina sandaler eller sina skor när man går in i husen. Detta gäller konstigt nog också när man skall gå in i alla dessa små shops som finns överallt. Man märker ju snabbt i dessa småaffärer att golvet alltid är klätt med blanka och fina kakelplattor.

Och utanför på trappen, så står alla människors olika sandaler. Och de alla ställer sina dojjor precis där man skall gå in..Så snubbla över skiten är legio, men ingen bryr sig, och ingen vågar säga till idioterna att ställa skorna på sidan, istället för mitt i gången där alla skall gå...

Jag själv har ju bara den där lusten och driften att absolut INTE ta av mig barfota, och stöva omkring därinne i affären så. Jag har faktiskt aldrig fattat varför denna sedvänja finns i denna kulturen förrän just nu nyligen.

Det sägs ju att om man är i Rom, så skall man göra som romarna gör, eller hur? Men jag har alltid kollat in denna grej i thai-kulturen. Man tittar på alla ungarna som springer omkring ofta barfota på gator och risfält, och sedan bara rusar in barfota i huset.

Har kollat in män och kvinnor som har sina strandsandaler som vi alla har, vilket egentligen i den meningen, alltså hygieniskt, är att gå omkring barfota, ty fötterna exponeras helt klart mot smuts och skit, precis som om man vore barfota. Sedan tar man av sandalerna, och stövlar in utan tvekan i hus och hem ”barfota”...

Man går till dessa olika thaihus, och man kanske sitter där, och tittar på alla dessa sketna fötter, och äckliga tånaglar, och äter kanske middag samtidigt, man säger ju bara ”tack för maten”. Och sedan hörde jag då av en thai, att en av anledningarna var att man inte ville dra in E-coli-bakterierna in i husen! Jag vågar nog med ganska fast övertygelse påstå, att folk i allmänhet i Thailand, och speciellt inte här uppe i Isaan, har en endaste susning vad en E-coli-bakterie är för något.

Dom har ju inte ens ännu fattat vådan av att ha stillastående vatten, och mängder av myggor, varav flera sorter är bärare av malaria och andra Denguefeber. Så man undrar ju egentligen vad som driver dom i sin kultur att alltid ta av sig skorna. Hemma i falangland, så gör vi det för att vi annars drar in en massa lera och sörja och jord, men det verkar här inte vara det primära skälet, när man ser på alla dessa barfota människor som går rakt in i husen ifrån risfält och gator...

Ni alla vet kanske om att det är ytterligt viktigt i thaikulturen att påpeka att fötterna är det absolut sämsta, smutsiga och lägsta som finns på en människokropp. Om du pekar med foten t.ex.  så ger Yongyut mig en smäll, och hytter åt mig -”Bad falang”...... Men att sitta inne och käka middag på golvet med alla dessa fötter spretande och pekandes åt alla håll mitt i middagsmaten, DÅ är det plötsligt inga problem alls.... Någon med åsikter i ämnet??

Nu har vi glada nyheter gällande vår granne Old food (mamman) och miss Pussy (dottern)!! Nu är det tydligen definitivt stopp på pengaflödet, och desperationen är om möjligt ännu större än förut. Skvallret går, och Yongyut hör också en massa när hon är ute och jobbar i trädgården. Riktigt kul, även om jag tycker lite synd när folk hamnar i taskiga omständigheter. Men i detta fall, så har dom den tur dom förtjänar.

Pappan i familjen som sålde försäkringar till en inkomst av 10.000 baht i månaden, han har tydligen nu då som befarades, blivit av med sitt arbete. Miss Pussy har ju förlorat en oändligt massa oersättbar tid med att förälska sig i en 40:årig engelsman som kommer hit, och hans mamma hemma i England skickar pengar till hans uppehälle. Där finns ju absolut nästan ingenting att hämta. Mamma (Old food) är ju skogstokig, ty räkningarna hopar sig ifrån alla deras inköp, i form av möbler och bilar och parties och annat...

Så nu talades det om på gatan här, att Miss Pussy återgått till sin forna klädsel, som ju är avklippta jeans-shorts jäms med ljumskarna, och en öppen blus... Hon är på gång igen att börja jobba ”falang”. Och nu kommer det otroliga. Mamman, Old food, hon har bestämt sig, 53 år gammal, säger ryktet här, att understödja familjen med att börja fiska ”falang” på internet, och göra Gud vet vad för att klämma dessa stackars falanger på stålar. Folks avsky här för denna familj är omedelbar och grundlig.

Så att sitta vid stenborden nere i Hua Hin, och Pattaya, och enfaldigt fördöma en hel region på 20 miljoner människor (Isaan), är ju lika korkat som man kan befara ifrån det hållet.Här finns en stolthet, och här finns en vilja att överleva, och den viljan är nog lika stor om inte större, som viljan att pippa och utnytttja damerna ifrån falangernas sida. Så vem är den störste kålsuparen då kan man tro. Den med en  anledning att klara livhanken, eller den som drives enbart av ”djuriska motiv”????

Handskak

Chaiyaphum MCMLX (1.960), Thailand

16 november 2014

82,8 kilo - 82,3 kilo (36 km) - 110 minuter - 1.352 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs: 4,440Våran rutt idag lördag!!

Den enda sak som kan göra oss lyckliga är att vara den du är,
och inte vad folk tror du är!!

Ja så drog vi iväg imorse 10,30 jag och York. Vi stack upp i bergen via Tad Ton, och vi stannade vid reservoaren/dammen däruppe, och käkade lunch... Jag käkade kycklingbitar, och kyckling är ju alltid gott, men nu efter snart 7 år, så är kyckling a la thai bara så jäkla värdelöst tråkigt och smaklöst.  Ingen annan människoras på jordklotet kan göra denna maträtt så smaklös som thai.Dom baserar i stort sett allting på naambaa, och att man skall doppa hej och hå allting däri..... Jag satt där och tänkte, om dom var någorlunda lite smarta, varför inte variera sig, det finns ju alltid en massa olika kunder som kommer. Kommer thai så ge thai vad dom vill ha, smaklösa maträtter där allting baseras på chilli och naambaa.


Vid dammen i bergen...

Kommer falang så måste det inte vara så himla märkvärdigt, marinera kycklingen lite grand, varenda Big C eller Tesco eller MAKRO säljer Heinz marinad... Och det blir skitgott ju, men nejdå.... har man lagat mat i tusentals år på detta sätt, så duger det i tusentals år till, resonerar dessa s.k. kockar!! Min kyckling var helt torrgrillad och smaklös, och att jag kunde doppa den i naambaa räddade det hela.


Vid dammen i bergen...

Men en sak med naamba är att om där finns bi-smak på t.ex. kyckling, så hjälper det inte alls, det luktar unket och smakar unket oavsett vad man doppar kycklingen i... och detta var en unken kyckling... York beställde och fick en helt full tallrik med blandris som han var nöjd med, även om han tyckte att hela maträtten var oerhört torr. Vi käkade dock upp, hungriga var vi, och vi blev mätta och nöjda ändå,, livet är för kort för att tänka alltför länge på dessa matfällor som man ramlar in i hela tiden här i Thailand.

Vi fortsatte sedan genom bergen, och när vi kom nerför ut på slätten innan Khreng Khro, så hittade York till slut en av sina vanliga ”hål-i-vägen-genvägar”!! Vi körde nog styvt 1,5 mil på en liten väg där asfalten var uppsliten av bilarna, och där fanns miljoner gropar med skarpa kanter i asfalten, alltså som gjort för punka... Men jag körde lugnt och städat, och lurade ödet denna dag. Till slut efter ett bra tag, så kom vi fram till kompisens by ”Baan Pud In Hin” som den heter.


Och hans vägbeskrivning med höger, vänster, polisstation, skola, snygg tjej i en butik, plus 2 affärer till, och 150 meter in på gatan, och blå grind med blått tak.. Den beskrivningen var skitbra. Jag har klagat högljutt tidigare över värdelösa beskrivningar som dom flesta faktiskt ger, men här var det riktigt bra, och vi körde rakt på det, trots att ingen av oss någonsin har varit i denna del av landet och djungeln...


Tog några foton, och vi var ändå inte säkra, men det som definitivt satte pricken över i;et, var att där hade kompisen planterat en liten svensk flagga vid ena grindstolpen, och då visste vi att vi var hemma hos honom. Det var låst och ingen kom ut till oss, vi bara stod där, men det passerade en thaigubbe, jag förklarade att jag var from Sweden, och han pekade på huset och sade falang Sweden..... Sedan stack vi därifrån inte mycket mer vi kunde göra....


Dock så visste vi inte, att så fort vi steg av där utanför huset, så hade 2 par ögon genast sett oss, och genast slängt sig på mobilen, och ringt kompisens fru hemma i Sverige, så vi hann inte ens åka därifrån , så var vår ankomst känd långt borta i Sverige-landet.

Nu bar det av ner till Khreng Khro som låg styvt 9 km från denna by. Vi åkte till Nought och hennes kaffeställe, och jag drack en go varm cappuchino med 3 skopor glass (lime, jordgubbar samt vanilla) Detta var som morfin för min diabetes, och jag mådde prima...

Vi hade ett gott tjöt med Nought, och vi skojade med hennes döttrar. Det är ju numera 2st ursnygga 23:åriga damer, som febrilt också letar efter falanger verkar det som, Styrkta av mammans erfarenheter och framgångar.

Men det är en numera lycklig familj, hon var ju gift med han Peter ifrån Tyskland förut, som hon ju jagade ut ur sin trädgård och sitt äktenskap, med en stor machete. Hon berättade att kaffestället faktiskt genererar bra med pengar under 1 månad, så hon slipper ta ifrån banken som hon uttryckte sig.

Och hon har absolut inga planer på att sälja sitt 5 miljoners-hus där i Khreng Khro. Hon verkade helnöjd och avslappnad, och därför är det alltid kul att åka dit och hälsa på, man blir änna upplivad!!

Vi åkte sedan hem de 44 km, och öm i rumpan var man, men nöjd med dagen. Alltid kul att åka ut med GPS-York, med honom blir man aldrig vilse, med mig blir man ofta vilse.. Jag kom hem, duschade och satte mig vid datan, och hade genast en tanke i skallen.....”Ta av sig skorna eller sandalerna i Thailand”.

Man undrar ju ibland hur man är funtad, påverkar denna hemsida, och mitt skrivande, hela mig så mycket, så jag aldrig kan komma ifrån det eller. Jag ser, tittar, lyssnar, och funderar, efter nya samtalsämnen hela tiden... Men det funkar ju, så vi kör på. Jag gör som så för att undvika ett för långt kapitel.

Jag pratar om ”ta av skorna” i nästa kapitel, ha det bra mina vänner....I detta kapitel var det väl inget som retade upp Er i alla fall....Och varken människor eller djur blev skade under skrivandet heller, så lugna bara!!!

Handskak

Chaiyaphum MCMLIX, Thailand

15 november 2014

82,6 kilo – (0 km)

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs: 4,369
Om du tror att du kan klara av att göra en sak,
eller om du tror att du inte kan göra en sak,
du har helt rätt!!

Idag lördag 15 november så skall York och jag agera detektiver för en kompis som bor i Sverige. Vi skall besöka hans by ”Baan Phu Din Hin”, den ligger en bit bortanför Khreng Khro, ”ledarn” bör ju känna till den byn om han nu kommer längre bort än öl-affären i hans egna by, hahaha!!!

York och jag tar väl som vanligt vägen över bergen, käkar lunch och dricker kaffe däruppe, och handlar på oss lite go bergssvamp till fruarna, och lite go frukt till oss själva.

Sedan bär det av nerför bergen, och direkt till denna by. Vi har en fin beskrivning av vilket hem vi skall titta efter, så det blir spännande. Och du ”polarn”,,,,, Var inte orolig jag kommer naturligtvis inte att avslöja varken din eller din familjs identitet, bara kolla in läget som du ville, där hemma hos dig i byn!!!

Skall bli kul i alla fall att åka dit. Därefter så kommer vi att dricka vårt vanliga kaffe med lite icecream hos Nought och hennes tvillingdöttrar. Mer rapport om allting kommer i morgondagens kapitel, kanske!!

Satt och läste en artikel om en engelsman på Koh Samui, vilket ju är en jättestor ö på insidan av Siam-bukten en bit neråt samma håll som Phuket. Mängder av turister och massor av bra människor och massor av skurkar, både falanger som thai förstås! Nu så gick då en av falangerna till Immigration och skulle förlänga sitt uppehållstillstånd, då han fick ett formulär ifrån tjänstemannen, och han blev ombedd att åka till sjukhuset där på Koh Samui, och drogtesta sig. Testet handlade mest om Amfetamin samt Morfin.

Nu  vart hela falang-gänget uppbragt, och undrade förstås vad som var på färde? Är detta en ny regel en ny lag? Konsekvenserna för en sådan regel är ju helt underbar tycker jag i alla fall. Ja då kan ju Thailand i så fall bli av med en jäkla massa knarkande falanger som finns härnere, och som sysslar mest med jävulskap, precis som alla knarkare gör!!

Men tyvärr detta var ju bara ”rök utan eld”. Jag hade verkligen hoppats på att alla därnere skulle krävas på ett test när dom gick till Immigration för att förlänga (extend) sitt ”permission to stay” här i Thailand. Immigration-tjänstemännen är och tillhör den thailändska poliskåren.

Ute i samhället i Thailand idag, så kan vilken polis som helst stoppa vilken falang eller thai som helst, hala fram en kopp, och kräva att vi skall pissa i den. Samma möjligheter har då Immigration också förstås, så detta är inte mycket att orda om egentligen. Men jösses va roligt att se, och höra alla oroliga kommentarer om denna sak...

Det enda säkra i livet är att vi kommer att dö! För varje dag vi lever så gör vi erfarenheter, och vi människor (i allmänhet) brukar då dra nytta av dessa, för att kunna prestera bättre dagen efter. Vi människor, en del i alla fall, har en förmåga i en viss tidpunkt i sina liv, där slutar dom i stort sett att fungera ordentligt. Man kan nästan likna det vid att en motor som rostar ihop. Motorn kan inte, och vill inte längre tillgodogöra sig av de saker som får ”motorn” att fungera!

Dessa människor tappar alla koncepter, vill inte längre lära sig, utan dom har på något förunderligt sätt återgått till baby-stadiet igen, där det enbart klingar samma buttra envetna inkrökta melodi - ”Jag vill, jag kan själv, jag vill inte”!! Dessa 5-7 år i deras/våra liv kommer inte att utveckla dom/oss en endaste meter, då insikten om deras/våras egna ringa existens är så begränsad som den är.

Men hav hopp ni förkastade människor, ni skall också liksom vi andra normala människor, flyta upp till ytan i livet, och kunna få en nypa luft, ni blir alltså lite äldre.  Lyssna, tag lärdom, och inse att egna erfarenheter är bra, men man är en dumskalle om man har en människa som gjort just den grejen, och han berättar för Er att det var ingen bra ide´, och ändå vill ni göra samma stupida misstag ni också...

DET är ett korkat beteende tycker jag! Nog om detta, denna typ av människor har alltid funnits, finns bevisligen nu, och kommer alltid att finnas.... Men för sjutton, se till att isolera Er ifrån dom, ty dom drar bara ner Er i sin gyttja av självömkan...Dom är inte torra bakom öronen, dom tror bara det, dom är i själva verket 45-50:åriga babysar som råkar ha lärt sig att prata i förtid!!

Nu till lite Thailands-relaterade ämnen....hahaha!!!!! Jag har funderat på en sak här i Thailand. Jag lever ju med Yongyut och Namkaeng i dagsläget, jag har rakt ut förklarat redan ifrån början, att jag INTE går med på att någon av svärföräldrarna flyttar in här hos oss, och det respekteras fullt ut. Jag menade på att jag vill inte ha ett ”äldreboende” här på mina egna äldre dar. Den kille som skall tas hand om det är ju jag och ingen annan.

Låter kallsinnigt, men så känner jag det. Hur känner ni andra om denna sak? Vissa av Er kanske har svärmor eller svärfar redan boende där i Ert hem? Om dom är grannar skiter jag i, det skulle funka för mig, men alltså inte inne i mitt hem....Tänk bara vilka kultur-krockar det skulle bli när jag skulle instruera svärmor hur hon skulle föra sig i mitt hem.. Det skulle dom ALDRIG gå med på.....Så jag tror att jag gör helt rätt, eller?

Handskak

Chaiyaphum MCMLVIII, Thailand

14 november 2014

82,6 kilo - 81,8 kilo (34 km) - 105 minuter - 1.291 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs: 4,353
Livet är alldeles för ironiskt för att fullt ut förstå det. Man måste uppleva deppighet för att kunna känna och veta vad glädje är. Uppleva tystnad för att kunna känna igen bröt och oväsen, och man måste uppleva frånvaro och saknad, för att kunna uppskatta närhet!!

Idag var Ingemar och jag ute på vår första gemensamma cykeltur sedan kanske april 2013. Ingemar har lite problem just nu med trånga blodgångar, vilket då gör ont på honom på benen. Han skall operera det när han återkommer till Sverige igen. Men läkarna har sagt till honom att det är inget farligt om han cyklar och håller igång, även om det gör ont. Det kan t.om vara så att det kan bli bättre i och med att blodet söker sig nya fina vägar runt problem-området med lite ”flyt”.

Vi körde ut i alla fall, och han fick hålla taktpinnen, så det gick ganska långsamt, men skitsamma det var görroligt att ha sällskap, så vi körde ihop i runda 9 km, och där skiljdes vi åt, och jag görde min 40 km:s runda efter det.... Vädret var kanon idag med en liten go vind som blåste halva rundan emot mig, och halva runden med mig!!

När jag kom fram efter 30 km till den affär där dom bor, som körde hem mig efter mig grymme-olycka 17 september 2012, så stannade jag och handlade vatten och smötjötade lite grand. Pappan och dottern pratade väldigt intensivt denna gång, och när jag efter 5 minuter skulle åka, så ville dom att jag istället skulle sätta mig ner och prata mer...

Jag satte mig mot bättre vetande, och då började dottern som ju är i runda slängar kanske 45 absolut max, att prata och förklarade att hon gillade falang jättemycket. Hon frågade mig, trots att hon visste om mina hemförhållanden:  - ”darling home jackjack you”... darling, sade jag, det är min fru du menar.....

Hon började då att svänga lite, och berättade att hennes dotter gärna skulle vilja ha en sådan som mig.. Ungefär som att beställa en typ samma katt som grannen för den var så fin.... Hur gammal är dottern då frågade jag,,,,18 år sade hon. Hmmmm sade jag,,, jag är 63 år, och jag har inga polare som är så himla unga så det skulle passa..... Nono no , problem,,, falang kan be old...

Okey sade jag, ser jag någon falang i den åldern, så skall jag komma förbi lovade jag, och sedan drog jag. Det blir ibland och stundtals faktiskt lite pinsamt med hur öppet och öppenbart som thaidamerna ratar sina thaimän och väljer oss falanger. Jag själv är lite rädd för detta, för det räcker ju med bara 1 st överhettad thai som inte gillar falang p.gr.a. att brudarna som han vill ligga med, hellre vill ha ner oss falanger i bingen...  Så det bästa är att hålla sig undan så snart som det snacket kommer på tal faktiskt....

Men annars gillar jag att tjöta med dom, och käka med dom på mina turer. Även om det inte blir ofta, så har det dock hänt 4-5 gånger under dessa år!! Tänk ändå vad fattigdom kan göra med oss människor, jag är av den starka åsikten, att det inte är upp till mig som en rik falang, att sätta mig på thais snack och uppförande i dessa saker. Jag hade nog gjort vad som krävts om jag varit fattig och sett möjligheter att kravla mig ur den fällan. Så sätta sig på sina höga hästar kanske är lite halvkass. Eller vad tycker ni andra?

Fick ju en fråga av en kille hur man har tid med allting på dagarna, och tyckte att jag kanske kunde konkurrera med Lucky Luke. Jag tycker dock att min mesta tid går åt till att dega omkring härnere. Jag har alltid varit en väldigt aktiv kille, och gillat ha ha saker och ting för mig.. Vara en stugsittare och sitta på röva hela tiden och inte vara ute och leka med kompisarna det grundlades i väldigt unga år...

Så är man pensionerad, alltså inte arbetar, så har man ju runt 16 timmar vakentid framför sig. Jag cyklar inklusive duschen efteråt i 2,5 timmar, så efter det har jag sedan hur mycket tid som helst att pilla med olika saker och ting under dagen. Igår installerade vi på Ingemars dator open office.org och jag hjälpte honom att skaffa en VPN, så han kan se på svenska Tv-program när han vill via play-kanalerna.

Så mig tidsmässigt, går det absolut ingen nöd på, jag hinner t.om. stanna och skälla på hundarna under mina cykelturer, hahaha!!

Handskak

Chaiyaphum MCMLVII, Thailand

13 november 2014

83,1 kilo - 82,3 kilo (40 km) - 120 minuter - 1,475 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs: 4, 365
Det tragiska i livet är inte döden,
men det är allt det som vi låtit dö inne i oss medans vi levde livet!

Har ni funderat på en grej om hundar. Jo när jag är ute dagligen och hojjar, så brukar det nog i snitt vara 4-5 attacker ifrån olika hundar. Varav kanske 1-2st är så allvarliga, så jag stannar cykeln, och skrämmer skiten ur dessa hundfanskap.... Som jag nämnt förut, dom attackerar när man har passerat dom, och cyklar man bara vidare så har en del av dom för ovana, att nafsa på ben eller fot, och de biter ju så lätt igenom vår tunna människohud.

Så jag brukar, när jag kommer fram till en hund, bara rulla förbi/inte cykla, och undvika att trigga deras jaktinstinkt och beteende, jag har aldrig ägt en hund, men lite vet man ju om djur i alla fall. Och det brukar funka bra. Men varje hund är individuell, precis som vi människor är olika. Så jag brukar titta ut hunden, och hunden brukar nästan alltid avslöja sig på sitt uppträdande.

Så man ser nästan genast vilka som står där utefter vägen och bara väntar tills man passerar, och så rivstartar dom och skall jaga en. Min favoritgej är vid de tillfällena, är att EXAKT PRECIS när hunden startar sin rivstart, DÅ RYTER JAG TILL riktigt ordentligt och stannar, och hunden blir så jäkla skrämd, så den brukar gnyende stanna på en tio:öring, och försvinna in i en trädgård.

Jag brukar då, om dom har en grind, vilket ju alla nästan har, stänga inne hunden..... Och ni skulle se alla dessa dumma jäkla thai som aldrig bryr sig om någonting. Dom blir lätt skitsura på mig för att jag dristar mig att försvara mig mot hunden.. Men jag cykar glatt vidare allt medans hunden förtvivlat skäller som sattan därinne och vill ut..Så enligt mig och min egna lilla erfarenhet, så måste ni konfrontera hunden, annars blir ni bitna av samma hund nästan garanterat. Så om ni springer eller cyklar, bara stanna, och vänd Er MOT HUNDEN, och gå rakt emot den, ni är alldeles för stora för en frontal-attack, så var inte oroliga.

Ett annat scenario är om ni vet att ni har en jobbig hundfan framför Er när ni är ute. Jag har gjort på detta sätt flera gånger, och det har varit förvånansvärt framgångsrikt. Jag stannar cykeln en bit ifrån, och promenerar med hojjen fram till hunden, och hans revir där framme. Han skäller ju som fan, och som mest när man är precis utanför hans lilla område.

Jag brukar då stanna och ställa cykeln, och sedan vänder jag mig helt om, och sedan fullständigt ignorerar jag hunden. Effekten blir nästan omedelbar, och det mest förvånande är att han slutar att skälla, och till slut kommer han fram, och vill lukta på mina fötter och ben. Men detta funkar enbart om jag är vänd ifrån hunden.

Jag har prövat att vända mig emot hunden, och böjer mig ner efter det att han luktat på mig bakifrån, och erbjudit hunden att lukta på min hand. Det enda som då händer, är att hunden genast börjar skälla, och backar undan till det vanliga säkerhets- avståndet, som brukar vara typ 4-5 meter ifrån mig!! Men en kul grej faktiskt. Och det är väl så man skall göra om man vill bli polare med dessa halvvilda hundar.

Halvvilda säger ni, ja jag kallar dessa hundar halv eller rent av helvilda. Inte en människa kommer nära kom, dom är helskygga ju!! Vid de få tillfällen när thai reagerar, och försöker att hjälpa mig när hundarna skall försöka att springa efter mig när jag cyklar, så hör jag gång efter annan - ”maa, maa,. MAA”.... de ropar tillbaka hunden, inte genom att kalla den vid namn som Pluto, eller Caro, eller Vincent, utan dom ropar bara ”hunden”.....

Så tama är dessa brukshundar här i Thailand, och så kära är thai i sina hundar. Hundarna har i väldigt många fall inte ens ett namn eller en identitet, de är enbart en bruksvara, och sedan förgiftar man dom bara för att bli av med dom....Ingen pardon ges. Ingen bryr sig om att ens ta tag i marodören som förgiftar hundarna...Ingen bryr sig om något annat i byn än den egna familjen, så glöm allt snack om samman- hållning i det thailändska samhället, det finns ingen förutom inom den egna familjen, så enkelt är det...

På tal om thais kärlek till sina djur, så är dom verkligen djurälskare om man nu kan kalla detta för djurälskare. Har ni ett husdjur som falang här, och Ert djur nu har nått antingen rätt ålder, eller blivit så allvarligt sjuk, så det enda rätta är att avsluta livet för det stackars djuret. Så måste man i detta bakvända landet ta livet av djuret själv. Alltså gå och handla giftet, och sedan ta livet av djuret.

Ni kan springa Er trötta här i Thailand innan ni finner en veterinär som går med på att döda djuret. Dom låter hellre djuren leva tills dom dör s.a.s. Vilket då innebär att djuren här nere i stort sett går hemska dödar till mötes... Kanske detta återspeglas även på människorna där kanske cancer-patienten blir hemskickad på slutet med en påse Paracetamol..

Handskak

Chaiyaphum MCMLVI, Thailand

12 november 2014

83,1 kilo - 82,5 kilo (36 km) - 110 minuter . 1.352 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs: 4,386Visst finns det stora träd!!!

Anledningen till att många finner det så himla svårt att vara lyckliga,
är att dom alltid ser det förflutna som bättre än det faktiskt var,
nutiden sämre än den faktiskt är,
och framtiden mindre bestämd än den borde vara!!!

Med tanke på dagens lilla ”ordspråk”, så passar det ju bra in på människan i stort, i alla fall i den kultur som man har lite kläm på, alltså vår egna falangkultur. Man ser ofta ofta en rejäl ansamling av miserabla människor som letar förtvivlat efter nåt som dom aldrig kommer att finna. För deras nödighet är efter sådana saker oftast, som är så abstrakta så de önskningarna kommer aldrig att uppfyllas i deras liv.

Ta många s.k. ”yngre” människor, de värsta är faktiskt inte alls tycker jag de runt 20-35, dom är fortfarande angelägna om att lära sig en sak eller två i livet, och dom använder ofta vem som helst för att lära sig. De kan t.om tänka sig att lära sig ifrån lite äldre människor som typ dessa obstinata allvetande 45-50;åringar som aldrig vill lära sig nåt nytt.

Och att ta lärdom ifrån en som är äldre än dessa 45-50:åringar det finns bara inte på kartan för 45-50:åringarna!!. Så därför brukar dessa år, vara de år som vi människor går ”kräftgång” i livet, och oftast inte tar ett endaste steg framåt, helt enkelt en förlust av 5 hela år, minst!!!

Dessa medelålders, speciellt män, är så inkrökta, så dom märker inte ens, att vad dom gör i sina liv är att dom arbetar frenetiskt med att skapa en framtid, i deras tycke!! Men vad dom i själva verket gör är att dom skapar ett alldeles eget förflutet.

Det måste vara oerhört smärtsamt för dessa gubbar, som gärna vill vara ynglingar (45-50:åringar), att se de lite äldre ha ett rikt förflutet, och en bra nutid, med en hygglig framtid i sikte.... Medans dom själva i många fall faktiskt inte alls behöver vara så missunsamma tycker jag! V arför? Kanske att det är något slags faderskomplex som många verkar lida för och över?

För varför annars behöver dessa 45-50_åringar känna en så intensiv lusta att hela tiden försöka vinna över andra människor som är 20-40 äldre än dom själva???? Är inte det ett tecken på att man själv som 45-50:åring erkänner att man är vad man är, en gammal gubbe, då man föredrar att tävla emot människor som själva redan har slutat att tävla för länge sedan... Ja en delikat dilemma för dessa världens 9:e underverk, våra 45-50_åringar..... Hahaha!!

Nä nu till nåt roligare, hade Jorgen och cheta på middag igår kväll. Yongyut hade jobbat hela dagen och hon hade lagat till sin köttfärssås, och till det spagetti förstås. Vi drack ett (2 st) gott vin till det, rött förstås mycket mindre socker, och himla gott till spagetti!! Damerna var tänkta enligt överenskommelse, att dom skulle käka samma mat ihop med oss, men Yongan fick dåndimpen och hennes nerver höll inte hela dagen ut.

Hon lystrade till moppen med fisken som kom därute på gatan, och sprang ut och köpte en av dessa firrar som dom älskar här, kostar ju bara 50 baht och räcker enkelt till 3 per minst, och så var det klart för thaimat till damerna, de gillar helt enkelt MYCKET bättre sin egna mat, trots att många lurade falanger i många fall inbillar sig annat!!! Så Yongyut och Fa satt och käkade förnöjsamt firre, chille och en massa gräs och sallad, och var jättenöjda med livet!!

Och det blev en mysig kväll med mycket tjöt, om sex, kvinnor (som tur var) och om www.Sawatdee.se . Vi var hyggligt överens om det mesta, så det blev inget slagsmål. Vi lade ner det hela runt 22.00, och jag tror vi alla var mätta och belåtna efter det... Men kul som vanligt att tjöta med Ingemar och Jörgen...

Nu pratar vi om något som jag inte nämnt sedan 2008 nån gång!!! Och det är dom thailändska övergångs-ställena! Min fråga är..varför har dom övergångsställen här egentligen överhuvudtaget? Det finns inget stöd i thailändsk lag att man skall stanna och lämna gående företräde på ett övergångsställe. Så egentligen så är dessa rena rama dödsfällorna i Thailand.
 
Varför gör man sig omaket att ens måla upp övergångsställen? Så utbota dumt.... Personligen så tror jag att det är bättre att be en stilla bön 3 ggr innan man går över gatan, det är bättre än dessa löjliga övergångsställen. Så tag akt ni turister...... Konstigt egentligen detta med Thailand, t.om. en sådan kontinent som Afrika, som ligger efter i allting på denna jord, dom ger företräde för gående på ett övergångsställe sägs det!!

Men Thailand har nu som förslag för att underlätta för bilisterna, beslutat att måla över dessa zebrafärgade övergångsställen, och istället måla dit en ”målbild”, se fotot please!! Det borde ge en ännu större träffprocent för bilisterna...Ingen bryr sig ändå överhuvudtaget verkar det som!!

Men avslutningsvis, visst det finns en liten liten tanke bakom det hela, och det är att dessa målade övergångsställen finns där dom finns, för myndigheterna anser att detta är just det bästa stället att riskera ditt liv, och hoppas klara sig över!!

Handskak

Chaiyaphum MCMLV, Thailand

11 november 2014

82,4 kilo - (0 km)

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs: 4,359Loy Krathong

Om alla människor krävde fred istället för ytterligare en TV i sitt hem,
så skulle det definitivt vara fred på jorden!

Loy Krathong har ju gått av stapeln i torsdags kväll här i Thailand, och mycket folk var ju i farten verkligen, runt dessa vattenpölar, sjöar och vattensamlingar, så var det oerhörda mängder av människor, och dom alla tycktes ta ALLA sina bilar med sig, oavsett hur liten bit dom än hade att gå där på kvällskvisten.

Och dom som inte hade en bil, de tog sina motorbikes förstås. Vägarna kryllade helt enkelt av folk. Jag skall nu berätta en historia som berättades för mig. Nej, det är inte min historia, det är någon annans Loy Krathong-historia.

Igår kväll så insisterade hustrun att vi bör ta oss till sjön som heter Nong Nasaeng, som ligger runt 3 km från vårt hus och sjösätta en farkost, precis som man skall göra på denna högtid!! Som en bra och tillmötesgående man, så fick jag henne ut i bilen och vi åkte. Problemet började ca 1 km från Nong Chinot.


Loy Krathong firas på detta sätt!!

Vägen var fullständigt blockerad med bilar och motorcyklar, och ingen vill släppa förbi oss.. Mai Pen rai.... Men jag sade till hustrun tålamod, vi kommer dit så småningom! Det tog oss ungefär en halvtimme att gå denna trånga trånga kilometer.

Men vad en glädje det var att se alla lampor över hela sjön, människorna vandrade runt i mitten på vägen, och lyssnade på musiken som var så hög så den skakar bilen. Nu ska vi bara hitta en plats att parkera ......... .Det tog oss en halvtimme,,, och 500 meter från sjön, att hitta en plats att pressa in bilen i. Mai Pen rai ...... så länge frun är glad ............ Och vi började att gå mot sjön.

Vi var tvungna att gå mitt på vägen, eftersom det inte fanns några trottoarer i Nong Chinot, och om det är något som är lurigt där i mörkret här i byn, så är det alla dessa jäkla hål som dom aldrig lagar...Man faller så lätt så lätt där i mörkret om man inte är ytterligt försiktig!! Kändes som man var med i en djungelpatrull i djungeln, försöker undvika tusentals människor, de driver på och pushar mig runt runt!  

Motorcyklar som visslar förbi en, med centimetrar bara så missar dom mig., och denna outhärdliga hetta där i nattmörkret, måste vara minst 38 grader nu!! Mai Pen rai, en halvtimme senare kom vi fram till sjön. Nästa steg är att välja och köpa en krathong från en säljare på vår sida av vägen. Stort urval, med ett intervall från 35 Baht till 100 baht (förra året var de 25 Baht ... ..men Mai Pen rai ...... .inflation) ...... ..och naturligtvis min älskling, köpte för 100 baht.

Min kärlek, äpplet i mina ögon, varför vill du ha den dyra? Vi kommer bara att lägga den i vattnet, och den försvinner på nolltid. Mai Pen rai ...... Hon körde på den dyra. Nu började mina verkliga problem, försöker tränga mig igenom alla de människor med barn som springer omkring, glass flyger omkring, och kex med sylt stryks på mina kläder där i trängseln, sattan perkele. För att kunna nå stranden vid sjön, så krävs det nästan att man får en hjärtattack, bara för att vi vill sjösätta vår lilla krathong!!


Loyt Krathong är ett vackert skådespel...

Men vi gjorde det, och när jag tänder ljuset, frågar hustrun duvan i mitt sinne,  - ”Har du fått med dig kameran för att ta en bild på mig? Oooooops, min älskling, glömde den i bilen. Svaret kom spontant  - ”%&%¤#¤%&/ ...... Jag måste tänka på allt”. Mai Pen rai, mitt livs kärlek, jag kommer inte att glömma nästa år. Så för att göra en lång historia kort, vi fick vänta länge länge för att hitta ett litet utrymme, så vi kunde sjösätta vår lilla 100 bahts-farkost.

Hon gjorde en stilla bön som innehöll hennes önskningar här i livet, och vi gick tillbaka mot bilen. På vägen tillbaka, så ville hon att jag skulle köpa en floating lantern, de där ni vet som det är dödsstraff på att skicka upp i luften i närheten av ett flygfält.... - ” vill du bli fälld och dömd till döden”? Tror inte hon uppskattade det.

Men Mai Pen rai, vi kom tillbaka till bilen, och när vi satt därinne, så hon vände sig mot mig och sa. Ska vi gå nu till Ban Phai Lake för att se vad som händer där? Detta är ett absolut liknande ställe 5 km därifrån..... Elaka och hemska tankar gick genom mitt huvud, och jag tänkte på vad folk skall tänka om mig för dessa tankar!!!

Men jag lyckades att vända runt med ett leende på mitt ansikte och säga. - ”Jag har inget emot det alls, min kärlek, men du måste känna dig verkligen utmattad nu ...... ..så låt mig ta dig till en trevlig restaurang för middag”!!!! Är ni stolta över mig medmänniskor? Jag lyckades faktiskt, och vi gick på restaurant istället, och jag slapp den fullständiga hysterien runt detta firande, på ytterligare ett ställe den kvällen!!

Så många människor, och så många böner, ja det är inte lätt att vara den allsmäktige i skyn, och uppfylla ens en bråkdel av alla de egoistiska önskningar som önskades runt om i Thailand i torsdags kväll!!! Det är min Loi Krathong historia ...... .och jag inte ser fram emot nästa år.

Handskak

Chaiyaphum MCMLIV, Thailand

10 november 2014

82,6 kilo - 81,9 kilo (29 km) - 88 minuter - 1.082 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs: 4,365Chattulat halleleluja - bakelsernas paradis i Thailand??

Jag tror på Gud, men inte som en enda sak, inte som en gammal man med en vandringsstav i näven, däruppe i skyn. Jag tror att det som vi kallar Gud, är i själva verket vår själ, det som finns inuti varje människa. Jag tror att allt det som skrevs om Jesus, Mohammed, och Buddah, och resten av den gängen, de hade rätt! Men att allting sket sig vid översättningarna!!

Forts. från förra kapitlet...... Vi var strax ”klara” där vid Kevins hus, och vi stack tillbaka till Chattulat, och ville pröva på ”riktigt” kaffe, vilket ganska ofta är en bristvara, här i det värsta kaffe-landet i världen, som gör det absolut sämsta jäkla kaffet man kan finna. Se på fotona, dessa töser som har detta ställe, har ett rent och fint ställe med modern utrustning, och dom bakar precis allting själva, och dom maler sitt egna kaffe.


Lite fler goa exempel på deras bakverk i Chattulat!!

Ni ser bakverken, hade thai varit lite intresserade utav kaffebröd, så hade dessa töser garanterat bakat det också, jag lovar, men nu fick vi nöja oss med dessa supersöta och supergoa bakelserna. Jag har smakat mycket av denna vara i hela Europa och borta i USA och Canada, och dessa produkter var absolut inte sämre än något av det jag smakat tidigare.. De hade fräscha, färska och snygga bakelser, som luktade och smakade urgott!
Mycket av denna vara precis överallt i Thailand, nästan varje by med högaktning har dessa cementstatyer med guldfärg påmålat!!

Vi drog sedan en lite annorlunda väg hem igen, och passerade ett ställe som hade 3st ganska stora Buddohr, inget märkvärdigt, de flesta tempel har ju en eller annan Buddah, men dessa var hyggligt stora minst sagt. Dessutom, och jag tog tyvärr inget foto, så hade dom grävt upp en trädstam som    var runt 30 meter lång och grymt grov. Den låg där som ett lik invirad i lite snygga textilstycken.

Det berättades stolt, att trästocken var runt 700 år gammal, och varför dom stolt visade upp den vet jag inte. Kanske att 700 år imponerar på en thai, och att thai då kan säga stolt att Thailand har funnits i 700 år? Inte en susning faktiskt...


Hualigen utomjordingarna enligt amerikanarna har varit framme, otroligt som sagt var, åka hela vägen hit till oss, 5 miljoner eller 20 miljoner ljusår, bara för att böja sädesstrån på åkrarna, och sedan åker dom igen..... Vi måste väl vara lite mer intelligenta än dom eller?

Ni vet de där ringarna ute på sädesfälten i England, som ju amrisarna har uppmärksammat i sina löjliga TV-program. Där dom utpekar dessa ringar som gjorda utav utomjordingar, som dom menar på, åker 5 miljoner ljusår hit till oss, och sedan böjer ner säden i en ring, och sedan försvinner igen. Kallas det för givande utbyte eller? I alla fall, jag hittade massor på tecken här vid min cykeltur i Thailand igår, och det innebär att utomjordingarna är, eller har varit här i Chaiyaphum igår natt.....


Kolla han till höger, Gud va gött det måste vara att lägga av en buffalo-skit mitt på vägen framför näsan på alla dessa människor!!

Strax därefter så kom jag på cykelturen in i Chaiyaphum stad. Och ta mig sjutton, jag blev tvungen helt enkelt att stanna och fota. Ett gäng med småbuffalos hade tydligen rymt, och var nu på rymmen på motorvägen som går ut ur stan upp till Ban Khwaoo (225:an).. Såg för himla kul ut... Kul också att thai faktiskt är himla varsamma när de ser dessa kossor och buffalos, när dom är ute på vägarna...


Japp - Nu blir det skörd snart!!

Riset börjar bli klart nu, det mesta är redan moget och klart för avverkning, heter det så... skörd heter det kanske.... Så snart kommer man att se fälten fulla av dessa säsongsarbetare som kör tufft en månad med skörden, innan det blir tillbaka till hängmattan i 4-5 månaders tid.

Tur att dom har detta jobb i alla fall. Vilka som alltid är därute på fälten och både sår och skördar? Kvinnorna förstås. Var i hillvitte är alla män.....Männen ser man endast på kvällarna runt bordet med öl och brännvin, under dagarna så ser man dom oftast inte...

Med risk för upprepning, men idag så var jag inne på apoteket igen och handlade på mig 25 dagars diabetes-medicin (Metformin Sandoz 500 mg). Jag tar ju 4st av dessa vareviga dag, och ihop med motionen så kan det inte bli bättre. Jag betalade 200 baht för 100 st, samma antal hemma i Sverige kostar ju med landets rabatt till oss stolta svenska medborgare 322 baht för 100 st!!!! Så får vi verkligen så himla mycket rabatt, och bra priser av vårt egna land??? Thailands medicin är alltså 50% drygt billigare, och helt orabatterat!!

Bånk på dörren, utanför står odågorna Cheta och Jorgen med fru Fa också. Jag skall med dom ner till Number i bar i Chaiyaphum, det blev ju aldrig av igår, så nu kör vi istället! Kommer ner och Jorgen och jag drar en söt liten GT på studs, och sedan beställer vi mat, och denna dag blev det enkelt, alla vi 4 beställde exakt likadant; 1 australisk steak, french fraische med god sås och grönsaker, och 1 LEO till det.

Jag måste säga... Detta var den godaste mat jag ätit på skitlänge häre i Thailand, jag rekommenderar enkelt den maträtten. Köttabiten kostade 250 baht, men det var värt varenda centimo utav den summan. Till efterätt så tvingade vi i oss en hallonpaj med grädde och glass. Sedan kom, notan och min gick på 389 baht, och det var noll problem att betala, så nöjd var man med maten.... Helgo avslutning på söndagen.

Tidigare på dagen idag, så var vi killar dessutom nere på Siam River Resort och badade pool där. Har inte varit där sedan sommaren 2013, så det var kul att komma dit igen. Nöjet blev precis inte mindre av att värdinnan fullständigt var försvunnen, och dom missade helt att klämma oss på 80 baht per skaft, ibland kan man bli lycklig av sådana saker.

Handskak

Chaiyaphum MCMLIII, Thailand

9 november 2014

82,1 kilo - 81,7 kilo (28 km) - 86 minuter - 1.057 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs: 4,466Grusgången är helt igengrodd nästan!!

Tiden som du med förtjusning slösade bort, var inte bortslösad!!

Lördag idag, och sitter här och väntar på att klockan skall bli 11.00- Vi skall då ta våra motorcy:s och åka ner till Kevin och Suree´s hus nere i  Chatturat. Vi tänkte fotografera deras hus och tomt lite diskret, ty Kevin ville lite grand veta hur hans svärföräldrar och släkt här i Thailand har misshandlat eller INTE misshandlat hans saker.....

Vi som åker ner är ju jag och York samt Jörgen... Ingemar är osäkert ”startande”, ty han skall nog handla med sin fru. Kevin har ju ett jättefint hus, och en underbart välskött stor tomt. Och vi alla vet ju utan större eftertänksamhet, att thai i allmänhet inte har någon större ide´om vad en trädgård skall vara bra till för annat än att använda ytan till att odla sallad och frukt, och lagra skräp där som dom inte orkar göra sig av med.

Den stora rädslan för Kevin är ju då att hans kanonträdgård helt enkelt skall ligga i ruiner. Men låt oss inte hoppa in i felaktiga slutsatser innan vi sett hur det ser ut. Kanske att hans släkt i familjen respekterar falangens vilja, och verkligen tar hand om trädgården som dom ju skall göra. Om inte bara av ren tacksamhet för att dom får bo där helt gratis i åratal.... Men men men, jag lämnar vidare rapport om våra förehavanden senare idag!!!!

Jag fick av Ingemar igår Chokladpudding 2 paket, hmmm kanon!! Idag ifrån Jörgen så hade han med sig: 1 anjovis, 1st sill, 2 paket med chokladpudding, baianaisesås, och Hollandaise-sås, 1 stor chokladkaka (Marabou förstås). Jag har gömt den kakan i frysen, vill inte visa upp den för Yongan och Namkaeng....Så nu har jag ett gott litet lager av ”riktig” diabetes-mat och falangprylar... Härligt!!

En passus...Jag och mina systrar hemma i Sverige, har ju undrat lite hit och dit det där med gram socker eller gram kolhydrater i en förpackning. Det kan ju stå som exempel då på en Schweppes tonic water 9 gram socker.. Fick precis idag tips ifrån min polare Martin om att det betydde 9 gram socker per 100 gram innehåll....
 
Så mina systrar hör här.... Schweppesburken innehåller 325 gram x 9 gram då, vilket skulle betyda om jag fattat det hela rätt, att 1st schweppes Tonic water innehåller totalt; 29,25 gram socker... GÖTT nu kan man då fortsättningsvis omsätta det man handlar till socker enligt etikett-beskrivningen.... För mig i alla fall, så har detta varit ett stort frågetecken innan....

Vi träffades då kl,. 11.00 vid Esso-macken; York Jörgen och jag själv. Tankade upp oss, och satte av söderut. Allting gick bra trots ett flertal av de vanliga thai-idioterna som bara kör rakt ut, utan att ens titta om det kommer någon, rakt ut på motorvägen. I detta LOG (land of logic), så fungerar trafiken och interagerandet emellan trafikanterna överhuvudtaget inte alls.
 
Så en människa kör rakt ut på motorvägen, det är upp till den som befinner sig på motorvägen att bromsa och bereda plats för idioten. Det skrämmande i allt detta är att det ju aldrig blir några effekter av deras uppträdande. Så thai kör ut på motorvägen, en bil får veja desperat för att undvika att han skall döda idioten som just körde ut. Resultatet blir ju då istället att den som vejde, han körde rakt in i sidan på den bilen som kom i ytterfilen, och prejade över honom på motsatt sida av vägen.

Detta med en frontalkrock som resultat, och 5st döda och 4 st livsfarlig skadade. Idioten som körde ut behöver aldrig bekymra sig, HAN är inte den skyldige, och han känner sig heller aldrig skyldig. Utan de som är mest att klandra här, är väl han som prejades över och frontalkrockade..... Detta är thai-logik.....När sedan kropparna ligger på motorvägen utspridda, så blir det snabbt trafikstockning. Inte p.gr.a. att bilar inte kan passera, utan helt enkelt p.gr.a. att thai älskar att stanna och titta.

De tänder sina ciggararetter, och dom pratar och skrattar högljutt, alltmedans dom döda och skadade ligger där i sitt blod!... Trots detta, så kom vi fram helskinnade, men där var åtminstone 2 tillfällen med ”skarpt läge”, där enbart mitt egna vaksamma öga hann se idioten närma sig utfarten, så jag var beredd.... Vi kom dock fram helskinnade, och vi åkte hela vägen till Kevins egendom.


Trevlig hund, men igenvuxen trädgårdsgång!

Vi stannade vid hans stängda och låsta grind. Ingen var hemma, eller i alla fall ingen brydde sig om att öppna. Deras hundar, en bara skäller och är fullständigt noll social, och den andre vill inget annat än att bli klappad och kelad med. De skällde som fan i början naturligtvis, men den snälle slutade raskt när han slickade min näve. Men den andre fortsatte konstant under hela tiden vi var där....


Tapioca (Man sappalang) gror därinne minsann!!

Jag tittade in på tomten, och det var svårt att få en överblick över hela tomten för gräset var så högt, och dessutom så hade thaifamiljen helt sonika pajat ett jätteområde av allting, och planterat Tapioca där... Alltså tagit bort Kevins gräsmatta på säkert en yta av 100 meter x 50 meter. Resten av tomten hade gräs som var drygt 1 meter högt, och där hade förkommit absolut noll ansning eller rensning alls. Alla rabatter var borta.Det enda jag kunde se var att gräsmattan runt huset cirka 10 meter var intakt och grön och OK. Men resterande mark runt 3000 m2 såg ganska enbarmligt ut...... Jag vill egentligen inte skicka dessa foton till Kevin, vill inte göra honom ledsen där han jobbar och sliter borta i USA. Och upplåter huset till denna släkt, som fan inte ens kan ha det rent och snyggt omkring sig i Kevins fina hus... Forts. nästa kapitel...

Handskak

Chaiyaphum MCMLII, Thailand

8 november 2014

82,2 kilo -81.9 kilo (23 km) - 66 minuter - 811 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs: 4.375Och kom ihåg; Inuti varje gammal person,
så finns det en yngre person som undrar hysteriskt
- ”Vad i hillvitte hände egentligen”,,,,,

Idag har det varit mycket fram och åter, och det blev aldrig tid att sätta sig och pilla med dagens kapitel...... Jag har klart för morgondagen, men idag får bli blankt, vilket ju är ovanligt i sig, så kanske det ursäktas......

Ha det bra, det är lördag, och snart skall jag åka till Number 1 bar i Chaiyaphum och svepa 2st GT, och sedan raskt hem igen, och följa travet och bevaka min ledning i tävlingen...

ha det bra, så hörs vi imorgon istället boys och girls.....
 
Handskak

Chaiyaphum MCMLI, Thailand

7 november 2014

82,4 kilo - (0 km)

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs: 4,360
Det som 60:talet gjorde med oss, var att visa oss på möjligheterna, och det ansvar som vi alla har! DET gav oss inte alls svaret. Men det gav oss en glimt av möjligheterna i alla fall....

Eller som någon vis man skrev, allt är inte guld som glimmar, och allt är inte vad det verkar vara!!! Nere i Bangkok så ser man denne man glidande omkring på magen och samlar stålar för sitt uppehälle. Javisst man skall inte kritisera människor som är handikappade, och som myndigheterna ALDRIG kommer att hjälpa på något enda sätt.

Så sätten är många härnere i Thailand, och alla utnyttjar ALLA sätt dom kan komma på. Moral i form av att man utnyttjar andra människors handikapp, den moralen finns inte alls. Men å andra sidan se på flera av tiggarna i Sverige, dessa löss som spelar handikappade flera av dom, men  är fullt friska och lever av PK-Sveriges generositet och BLINDHET...

Återigen då till den på magen glidande mannen  eller ”masken på Sukhomvit” som han också kallas. Han parkerar sin rullstol på en bakgata, och sedan glider han in på magen bland turister och andra intet ont anande människor. Och enligt uppgift, så får han ihop hyggligt med stålar... Frågan är, skall man kräva moral av urfattiga handikappade människor, eller har dom frisedel???

För Er som är klarsynta, detta krälande är ju rena rama marknadsföringen, och är högst effektiv bland blåögda turister, och de snällaste bland thai! Han skulle ju kunna plocka fram sin rullstol och rulla omkring istället, men då hamnar han ju i konkurrens med alla de andra rullstolarna, och det ger ju inte alls lika mycket kosing. Tråkigt jäkla livsöde, men han kämpar på i alla fall!!

Nu till verkligheten om denne kille. Folk har sett honom minst sedan 2003, flera anser honom ha hållit på allt sedan sent 1990;tal. Han har försökt olika ställen bl.a. Pattaya, han har försökt Phuket och han verkar numera föredra Bangkok med sina 9-13 miljoner invånare.

Killen lär ha träben, och kan mycket väl stå upp. Det blod som alltid syns på hans ben kommer ifrån en syltburk.... Killen har blivit sedd ett otal gånger ståendes upp rökandes sina ciggaretter under sin ”lunchrast”, hahaha!!!Det finns ganska vitt spridda rykten om de belopp som denna typ av tiggare kan tjäna egentligen. Det sägs att de kan göra en månadslön på upp till 50.000 baht i goda tider, och det sägs också att det är därför som maffian är extremt intresserad av att skinna de handikappade också!! Månne samma maffia som skickar ut våra PK-tiggare hemma i Sverige utanför ICA och Systembolagen, och irriterar vanligt folk?

Det sista ryktet jag hörde om denne tiggare var följande, och det är rent fantastiskt om man ändå kunde få veta den korrekta sanningen. Killen har som sagt var gjort detta i åratal. Det är helt enkelt hans jobb i detta livet.

Han inte bara tjänar 50.000 baht per månad, killen lär tjäna runt 10.000 baht per dag säger vissa. En kille hade följt honom under 5 korta minuter, och då hade han fått ihop snabba 200 baht, alltså 10 middagar, 5 minuter bara.....

Denne kille är verkligen välkänd i thailändska kretsar, och de alla känner till hans ”verksamhet”. De alla ser det som legitimt, för han gör något som dom alla andra också gör i detta jordelivet. De skänker pengar till sitt lokala tempel, för att göra ”merit” inför Buddah och livet (alltså förhöja sitt människo-värde).
 
Denne kille tjänar skyhöga pengar, men enligt ryktet så skänker han också skyhöga belopp till templet. Och det är ju passande, där sitter ju en annan gäng som fan inte heller orka jobba, fast dom är ju ursäktade av samhället här, liksom våra egna präster har frisedel i vårt egna samhälle i västerland. Så grattis till denne tiggare, eller vad skall vi säga? Usch och fy??

Träffade York idag och fikade. Han berättade att han hade varit med sin familj igår på Lakeside Resort, denna fanastiskt goa restaurant, och ätit med familje-gänget. Han berättade att kocken som hade jobbat i Pattaya hade stuckit, det visste jag ju redan. Men nu var maten raskt, men mindre lustigt reducerad ner till vanlig Chaiyaphum-standard om man får säga så om maten här.

Ingen falangmat alls längre på menyn, och thaimaten var så medioker, så han tänker inte sätta sin fot där någon mer gång. Han sade att inte ens utsikten, och de vackra omgivningarna hjälper. Jag hoppas ju innerst inne att han överdriver, och att man kan hitta kanske en endaste maträtt som är schysst att äta, så man får anledning att åka dit och njuta av den vackra sjön, och den vackra solnedgången!!

Handskak

Chaiyaphum MCML (1.950), Thailand

6 november 2014

82,5 kilo - 82,5 kilo (16 km) - 61 minuter - 750 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs: 4,387
En del människor känner regnet,
medans andra bara blir våta!!

Forts. från förra kapitlet.... Nä, vi skulle ju prata om Namkaeng, och nu kommer det otroligt roliga. De langade fram på bordet framför mig Namkaengs utvärdering/betyg. Ungfanskapet hade högsta betyget i alla ämnen förutom i matematik 2,5 och i engelska 2,5. Vad genomsnittet blir på det vet jag inte, för jag kommer inte ihåg antalet ämnen. Men bara för skojs skull, låt oss säga att där var 8st 4:or och 2st 2,5, detta gör ju då 10st ämnen, och då skulle lilla Namkaeng ha ett snitt på hela 3,7.....

Bravo Namkaeng!! Denna unge som efter första läsåret var en av de få i klassen som inte kunde läsa och skriva ordentligt!! Hon fick extra-undervisning under 1 år, och nu ligger hon i topp i sin klass.. Kanske en framtida premiär-minister...Hahaha!! Jag undrar hur familjen  tänker nu när pojken i fokus inte längre är bäst i familjen i skolan....

Svaret i detta land, eller skall man säga region i Thailand, är att man drar flickan ur skolan och låter pojken få sin utbildning, om man nu har råd vill säga!!! Men jag har aldrig ens hört talats om här, att någon familj väljer att ta bort pojken ur skolan, och satsar på tösen.... Jag finner det faktiskt lite konstigt faktiskt, enär ju alla här i Thailand ALLTID nästan, ser flickorna som de som utses som dom som skall ta hand om föräldrarna senare i livet.

Luktar det lite thai-logik över detta tro??? Den som dom utser att ta hand om föräldrarna, som dom finner lämpligast för detta är alltid flickorna. Samma flickor som dom INTE unnar en riktig utbildning även om dom har huvud för det. Medans pojken hur ding han än är, oftast alltid får chansen till utbildning.... Så varför välja pojken???

Det vore väl smartast att välja flickan, och ge henne chansen att tjäna bra med pengar så hon har ännu större chans att ekonomiskt ta hand om sina föräldrar som dom ju ändå vill... Men jag tänker säkert fel här ändå tror jag.. ELLER?? Jag tror nog innerst inne att anledningen är att dom nöjer sig med flickan, därför att hon skall leta lokalt i byn efter en kille att gifta sig med, och då finns hon geografiskt på plats, och kan också ta hand om föräldrarna.

Jag tycker faktiskt att ”dagens uttryck” ovan är rent fantastiskt. Det visar på helt klart och tydligt hur vi människor skiljer oss åt ute i verkliga livet. Det var som en vän till mig ”Idealen” gjorde, han delade in människorasen i 2 kategorier, nämligen ”skapare” och ”kritiker”, och det är ju bara så underbart sant. Vi har människor som försöker skapa någonting i livet, och så har vi människor som är mer passiva i sin läggning, inget fel i det.
 
Det kan ju finnas andra fördelar med dessa människo-kritiker. De kritiserar och pekar ut saker och ting, och de allra flesta är välmenande människor, och de behövs verkligen.  Tyvärr så tillhör dessa då också kategorin som bara blir ”våta i regnet”.

OCH gömda ibland denna kategori av människor, gömmer sig de ljusstygga stygga typerna, ibland rena psykopaterna, men oftast bara lite halvsjuka människorna, vars enda livsuppgift verkar vara, att vara missunnsamma och taskiga, och med alla medel bara attackerar människor.

De tål helt enkelt inte att andra människor kan skapa och vara kreativa.. Det går så långt för dessa människor, så det stundtals urartar till rena rama förföljelsen av dessa ”skapare”. Visst man skall ju enligt alla experter bara sluta att ge dessa psykon någon uppmärksamhet, men ibland kan det vara svårt att inte gå i svaromål mot deras påhopp... Jag själv har sett dessa typer nu på nära håll, och jag vill ge Er alla som läser detta en varningens finger.

Skriv ALDRIG personliga uppgifter ute på internet, ty dessa psykon de sitter dagarna i ända och lusläser allt som skrives, allt i akt och mening att försöka att söndra och förstöra. Så var väldigt varliga med personlig information. Välj Era vänner med omsorg!! Och släpp aldrig dessa typer in på livet. Så fort som ni märker en ”störning”, vilket ni snart märker jag lovar, så avsluta bara snabbt som fan den s,k, ”vänskapen”!!

Vad jag personligen saknar i detta speciella sammanhang är en bra mycket bättre, och kanske lite modigare inställning ifrån många människor. Jag ser dessa psykotiska typer som en ”Hydra”, och den har ju som bekant många huvuden. Jag anser att man helt enkelt skall klippa av ”huvudet” bildligt talat nu så ni förstår, och det gör man helt enkelt genom att vanliga människor ställer sig upp emot dess ”bullies”. Var inte rädda och fega, ta dusten. Tillåt inte dessa ”monster”, vilket det faktiskt är, att dominera Er värld.

Antingen markera skarpt att ni absolut INTE gillar dom, eller håller med dom, eller knipsa av deras huvud helt enkelt genom tystnad. Svara aldrig på deras inlägg och kommentarer. Låt dessa dårar självdö helt enkelt. De har oftast inget liv hemma i sin vardag. Det kan bero på taskigt med hobbies och intressen i livet, eller det kan bero på att deras hemförhållande med frun inte alls fungerar bra, eller så kan det vara båda sakerna. I alla fall dessa typer mår endast bra om de kan få andra att må dåligt, OK?

Tillbaka till nåt roligare, jag ligger nu hyggligt ofta på 82 kilo, och när jag idag kollade emot 179 cm, så var alltså mitt BMI 26,2 och jag ligger faktiskt då inom ramen för idealvikt. OK lite i överkanten, men ändå idealvikt. Så jag har då alltså sedan jag reste ifrån Thailand i september 2013, fram tills idag tappat runt 13 kilo, och gått ifrån ”fetma” till ”idealvikt”!! Jag tycker t.om. att det känns inte bara på kläderna, utan när man rör på sig överhuvudtaget, att man blivit lättare i kroppen, och ryggen ger sig inte tillkänna lika ofta heller för den delen, ta i trä!!

Lite halvtråkigt kapitel idag, men jag hoppas att man med detta aldrig mer behöver se, eller ens läsa mer skit ifrån de psykopater som gömmer sig bland kritikerna....Visst blir dom enbart våta i regnet och missar hela sitt egna liv. bara för att dom känner noll och ingenting, men för fan alla psykon, ta på Er regnkläder då, och ge fan i andra människor....

Handskak

Chaiyaphum MCMXLIX, Thailand

5 november 2014

82,3 kilo - 82,0 kilo (31 km) - 92 minuter - 1.131 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs: 4,364
Liksom att mängder av ljus kan tändas på ett endaste ljus, utan att minska detsamma,
så minskar heller inte lyckan om man delar på den!

Kom hem igår, och på vägen fram till mitt hem, så såg jag plötsligt en thai stanna sin moppe och kasta sig över en annan thai. Jag stannade cykeln, men höll mig en bit ifrån typ 10 meter kanske. Jag vill inte bli indragen i sådan skit i detta konstiga land, där livet har noll värde både för nationen som för medmänniskorna.

Jag såg killen slå, sparka på en man som jag nu kunde se ansiktet på, han var kanske 65-68 år gammal, och helt oförmögen att försvara sig. Den andra, såg jag nu var strax under 30... och det svinet använda alla de sparkar som han kände till, och han slog med knytnävarna emot huvud och kropp på den stackars mannen. Denne gubbe var helt oförmögen att försvara sig. Sedan såg jag verkligheten här i Thailand i sin prydo. Den verklighet som vi alla VET om finns här runt omkring oss, men kanske förnekar.

Verkligheten denna gång bestod av en kniv som 30:åringen drog fram. Jag vet inte exakt hans intentioner med kniven, men han var vansinnigt arg nu, dessa asiater har en förmåga att reta upp sig själva, fullständigt oförmögna många gånger att kontrollera sin ilska, riktigt otrevligt... Kolla in Era egna asiatiska fruar, så vet ni vad jag menar!!! 30:åringen drog kniven och höll upp den för att sätta den i halsen på gubben, jag skrek till högt som fan, och han tittade upp.

Jag log och vinkade avvärjande emot honom, absolut inte hotfullt eftersom jag INTE ville bli inblandad. Men jag vinkade avvärjande typ som att föreslå att det var ett dåligt val att köra med kniven. Han fortsatte att sparka och slå, och ytterligare 2 ggr fick jag skrika på honom, och jag tror fanimej att jag räddade gubbens liv. Under tiden  så stod där två kvinnor och tittade på.

Det finns alltid folk i detta land som tittar på, och det är ytterligt sällsynt att dom rycker in och hjälper till i slika situationer. Jag skrek till dom att ringa polisen, de sket fullständigt i mig, och nickade frenetiskt NEJ. Jag sprang fram till dom och försökte att slita telefonen ur näven på den ena kvinnan, men hon vägrade att släppa taget.... Jag skrek tillbaka till dom ”Era jävla fegisar.. för fan gör nåt..”

Javisst, man skulle kunna säga att jag själv skulle göra nåt. Men en sak skall ni som läser ha klart för Er, och det har jag skrivit tidigare. Jag tänker i alla fall INTE riskera livhanken i detta land, där man troligtvis endast kommer att titta på mitt lik, och skrattande berätta historien om hur falangen var så korkad så han lade sig i thailändska angelägenheter.... Ett gott råd för de av Er som behöver det. Vad ni än ser i Thailand, bry Er inte....Åk hem och ta hand om våra egna hemlösa istället!!

Dom själva skiter i allting, och om någon lägger sig i, så blir ni enbart ett hot som dom vill döda....Detta är verkligheten i Thailand...Det hela slutade med att gubben klarade livhanken där han låg i sitt eget blod, utan hjälp eller barmhärtighet ifrån vare sig åskådare eller medmänniskor, ett klimat kan vara kallt och rått, även om det är varmt ute!!

30:åringen stack vidare på sin moppe leendes, fullt i tron att han var dagens hjälte. Ja de har en konstig syn här i detta land på människor och människoliv. Att vägra döda djur är lätt, det är dom jäkligt bra på i vissa lägen, typ hundar och katter tuppar och sådan skit, men ta död på sina medmänniskor, där saknas spärrarna..

Nu skall vi prata om nåt roligare, mycket roligare. Namkaeng igen då! Efter samtalet om henne och hennes känslor, så langade ungen fram lärarens utvärdring/betyg för den gångna terminen. Det verkar ju som om familjen i stort sett enbart fokuserar på Soda, och hur duktig han är skolan. Allt i sann thailändsk anda antar jag! Det visade sig nu att Soda fick ett snitt på exakt 2 i alla hans ämnen i skolan. De har ju upp till maximalt 4 här i Thailand.

Jag tyckte själv att det var lite halvkass. Killen var 2-3 i sin klass som lite yngre, rasade sedan ner till 7:e plats, betänk då att dom är runt 47 elever i klasserna här på många håll. Och nu då så är han bara en lam ”mittfältare” i sin klass. När jag frågade Soda vad han tänkte göra efter avslutad utbildning så vidhöll han att han ville bli polis....

Javisst sade jag, inget fel i det, men med de rötna betygen, så är det inte säkert att dom vill ha dig. Jag fick blickar ifrån familjen, som klart visade att dom inte ville klargöra för Soda allvaret i situationen. Så här skulle det hållas käften minsann, alltmedans hans betyg sakta faller i trasor... Jag säger det, gör ingen någonting, och jag får ju inget säga, så blir Soda i framtiden enbart ett tillskott till risarbetar- avdelningen här i Thailand.. Han måste skärpa sig helt enkelt..

Hur enkelt det nu är att skärpa sig, där han bor ensam med sin mormor borta i det andra huset, på säker distans ifrån mig och mina löjliga regler. Vilka ju är att man skall följa lagen i Thailand om bl.a. motorbike-körning i ung ålder! Han har noll styrning och kontroll, och de litar till 100% på den lille pojken. Löjligt tycker jag, va fan sätt en styrande hand på honom, och håll han i herrans tukt och förmaning istället.

Jag bara väntar på att det oundvikliga skall hända. Soda sätter på någon liten tös, gör henne med barn, och sedan sticker han, precis som hans egna pappa gjorde....Jag bara väntar på det....Här hos mig är han i alla fall inte välkommen, jag tar fasen inte hand om dessa ungars avkomma, glöm det. Soda har alltså redan en ”fast” liten tös som han umgås med.....Soda är 14 år ung!

Det luktar varningstriangel om det hela... Men det verkar som om det bara är jag som inser ett framtida problem här. Thai vill ju inte konfrontera, och dom vill ju helst inte planera, eller organisera något för framtiden, så dom ser väl inte det skräck-scenario som jag ser framför mig i detta fall.. Forts. nästa kapitel.....

Handskak

Chaiyaphum MCMXLVIII, Thailand

4 november 2014

82,0 kilo - 81,4 kilo (43 km) - 129 minuter - 1.586 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs: 4,352Taxikillen i egen hög person!!

Vad än du ÄR, var en BRA sådan!!

Man läser och hör ju ofta en massa klagomål om thailändarna både från en själv, som från alla andra falanger. Men man kan ju stilla undra vad det är som mestadels irriterar thailändarna när dom tänker på oss falanger? Antagligen så är det en hel del saker som dom tycker är skitjobbiga. Men om man får ta lite grand så där gripet ur luften utan att tänka alltför mycket. Ni andra kan ju fråga Era fruar!!

Då tror jag att det som mest irriterar en thai vad det gäller oss, är att vi är så himla plumpa och ociviliserade i deras ögon. Man skall ju komma ihåg att inte alla länder på detta jordklot delar samma värderingar och samma kultur. Så det som vi kanske ser som råbarkat, det kan vara essensen av förfining i andras kulturer, eller hur?

Så när vi kommer dragande med sanningen i alla lägen, och konfrontationen i i alla jäkla lägen, DÅ anser ju en thai att vi är otroligt osmarta och odiplomatiska. Vidare så är vi falanger grymt otåliga här i Thailand, vi surar och suckar, och ryter till åt folk, innan vi fan ens har tänkt klart första tanken, och DET gör en thailändare skitsur och mordbenägen!

Det kan också ofta bli problem emellan oss, när vi falanger börjar använda oss av vårt logiska och systematiska tänkande. Man kanske kan säga utan att vara för taskig, att ”logik för en thai, är som vitlök för en vampyr”. Tyckte bara det var en bra liknelse på detta fenomen!! Kanske även respektlösheten emot uniform och överhet retar dom en hel del...Vi är ju himla duktiga på att skita på varandra...

Korruptionen som vi riktigt hatar, och alltid meddelar thai hur värdelöst landet är som accepterar detta, alltmedans vi gärna själva mutar polisen som just stoppade oss, och vi betalar också ”agenter” för att köpa oss ett falskt uppehållstillstånd, och allt annat som mutor kan köpa oss. Men klaga det går bra.... DET måste väl ändå vara ologiskt även med våra mått mätt så säg?

Och till sist, kanske en av de viktigaste grejorna som kan göra dom pissesura, och det är väl att vi så kategoriskt ofta säger vad vi menar, och inte alltid vad dom vill höra,, låter det logiskt?? Kanske ni läsare har andra idee´r om allt detta?? Jag vill avsluta med att nämna det som jag tror absolut mest faktiskt en thai, både kvinna, man som barn hatar att höra ifrån oss falanger, och det är de där jäkla hatade orden; - ”In Sweden we do not do that, we do this.....bla bla bla”. DET sitter illa hos de flesta..Jag läste en himla rolig historia om en taxichaufför, som jobbat bra länge där nere i Bangkok. Vet ni vad han gör? Jo han delar ut godis och snacks gratis till sina kunder. Detta har gett sådana svallvågor så t.om. tidningarna här har uppmärksammat denne trevlige thaikille till chaufför. Han blev därför intervjuad av en tidning, och han berättade då i artikeln följande.

Han föddes i Surin av fattiga föräldrar, och han kunde inte läsa när han gick ur de 6 åren i skolan som alla måste gå här (säger dom i alla fall). Men han lärde sig själv att läsa för han ville så gärna ha ett körkort, och det kunde han inte få annars. Han klarade av att lära sig, och han klarade av att få sitt körkort, och sedan flyttade han ner till möjligheternas stad, Bangkok!


Massor av godis i bilen - Och gratis därtill!!

Han började snart att köra taxi, och körde i nästan 10 år innan han fick denna geniala ide´. Och allt det började med ett stort leende berättade han. Jo han kom vid en körning till ett stort hyreshus, där en vaktmästare stod, som brukade ge honom körningar. Denne kille, hans namn är för övrigt Sairat och han är i dag 47 år gammal, han gav denna dag ett godis till vaktmästaren.

Och det stora leende som Sairat fick tillbaka, ihop med alla de extra körningarna, fick honom snabbt att inse, att detta var en kul väg att gå för att skapa leenden, och därmed skapa nöjda kunder, vilket i sin tur genererade pengar till Sairat själv. Så hans taxi går kanonbra, och han är jätteglad och kunderna tycker att det är fantastiskt att få gratis godis, när dom blir körda runt Bangkok av Sairat.Detta i sin  tur ger då också en merinkomst i form av dricks för Sairat. För dricksen köper han sedan mer godis, och det blir till en go cirkel. Kunderna tar gratis godis där dom sitter, och sedan lämnar dom oftast lite extra med dricks... Jag har lite foton så ni får en bild av killen och hans taxi att se på!!

Namkaengs mamma Alaam har varit här i dagarna 5, och Namkaeng har faktiskt gillat det skarpt. Jag har ju alltid förut tyckt att hon och Soda varit extremt tuffa och hårda med att INTE visa känslor, det verkar som om asiater i stort, är lite tuffare med att hålla ansiktet i nolläge, i alla fall mycket bättre än oss utlänningar. Nu snackade Yongyut med henne, och tösen grät en stilla skvätt nu ikväll när Alaam åkte tillbaka till Bangkok och sitt arbete därnere.

Yongyut och Alaam hade dessförinnan pratat med Namkaeng om hennes ”pappa”, alltså den där grisen som fullständigt skiter i henne. Dom var väl oroliga för att tösen kanske var bedrövad över den behandling som pappan ger henne, eller skall man säga brist på behandling!!

Dom frågade hur hon kände för sin pappa, och Namkaeng säger något rent fantastiskt som jag inte ens vet om jag skall tro är sant, men å andra sidan varför ljuga om en sådan sak, de vet ju att jag inte bryr mig så himla mycket.

Men Namkaeng berättade i alla fall, att hon kände absolut ingenting och pekade på sitt hjärta. Sedan gav dom henne en ledande fråga visserligen, vad hon tyckte om mig... Namkaeng säger då att jag fanns i hennes hjärta, för jag fanns hos henne varje dag, och jag gav henne mat och kläder, och jag var en bra pappa till henne...

Så det kändes riktigt trevligt kände jag. Jag bryr mig ju inte speciellt mycket om själva grejen med att bli kallad pappa, för det är skitsamma, jag är ju inte hennes farsa. Men jag uppskattar mycket att hon har känslor för mig som person, DET gläder mig mycket.

Handskak

Chaiyaphum MCMXLVII, Thailand

3 november 2014

83,2 kilo - 81,9 kilo (35 km) - 105 minuter - 1.291 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs: 4,345No money, no honey!!

Ge mig ett nytt liv, ett nytt land,
Så finns jag ändå vid barndoms strand,
Och mina sista år, blir mina första,
Ty mina första, är det sista,
Jag minns lite grand!!

Tänkte jag skulle berätta lite mer om min trip igår eftermiddag/förkväll till Bens ställe där jag åt min Pork-steak. Bredvid mig i alla fall,  så satt satt det en australiensare som hade flyttat hit upp för styvt 6 månader sedan. Han hade lite varierat bott i Pattaya, och kommit och gått flera gånger årligen till Thailand.

Han berättade att han gjort detta nu alltsedan 1999. Han berättade att han under alla dessa år som han bott därnere, hade hört så mycket skit och skräp ifrån en massa falanger, så man trodde inte det var sant.

Men en sak som är sann är att många av dessa som bor därnere, är ganska cyniska typer, som nog mest bryr sig om sig själva, och inte bryr sig ett skit om andra, eller om Thailand överhuvudtaget. Många gånger berättade han, så fick man sitta där och lyssna hur dom alla önskade att allting gick tillbaka, och var som det var ”förr i tiden”, speciellt prismässigt då!

Värdet på valutorna skull då gå upp nästan 50%, och priserna för matvaror och servicetjänster skulle gärna gå ner lika mycket om inte mer. Priserna i baren skulle halveras tyckte dom, medans dom skrattade med sina hängmagar. Visst berättade denne kille, så kanske det finns fog att klaga på priserna, dom HAR gått upp ganska rejält. Matportionerna har minskat, och servicen har blivit rejält mycket sämre på många restauranter. Och våra valutor har gått ner i värde gentemor thai-bahten.

MEN menade han på, inte fan skuille jag vilja att en hel nation skulle börja återigen att fullständigt börja ”gå på knäna” ekonomiskt. Bara för att vi falanger skall kunna nyttja, utnyttja, och missbruka Thailand på samma sätt igen. Inte fan vill jag att unga flickor skall tvingas ut i barlivet och prostitutionen, och tvingas sitta i knät på yngre/äldre falanger bara p.gr.a. pengar!

Jag finner det ytterligt magstarkt dessa ”önskningar” som vissa människor har!! Dessutom så vill jag i alla fall att Thailand skall utvecklas ytterligare som turistland, så kanske man till slut kan få bort den ”stämpel” som funnits här hela tiden, vilket betecknar Thailand som ett sex-paradis för både normala som onormala typer som dras hit....

Jag hade ju inte så himla mycket att komma med, han talade ju om äldre tider. Men jag sade en sak som kanske var på gränsen till OK - ”But I like to go back to the 80;ties again, I was 30 than and much better looking”..... Han skrattade gott, och tog det på rätt sätt förstås!! Jag försökte att hitta nåt att säga till honom. Ja men fortsatte jag sedan. Om det skall bli till utveckling här i detta landet, så kommer det garanterat att dröja årtionden.

Att ha ett land med ett folk som anser att dom inte gör fel, och att dom inte skall lyssna och lära av andra, sådana människor utvecklas NOLL. Enda chansen till att utveckla ett land, är att börja ifrån botten och utbilda folk. Men vad är botten då.... Att först se till att det korrupta skolsystemet förändras kapitalt, och detta ger mycket bättre lärare, och därmed mycket bättre utbildning.

DÅ tror jag i alla fall att de generationerna av skolbarn som får denna utbildning, kommer att bli fullständigt annorlunda sina föräldrar och förfäder. Men som sagt var frågan är, NÄR? Ja det blir otroligt mycket för detta land att ta tag i, innan dom kan utvecklas till ett mer hälsosamt läge i världsaltet som dom faktiskt tillhör, trots att dom själva inte tycker det!!

Jag hade nu käkat färdigt och jag tog adjö, han hade en trevlig thaifru, vilket de alla har faktiskt, och dessutom så hade han en liten Luk Khrueng som satt där i baren och lekte.... Ytterligare 2st små flickor också dessa Luk Khrueng, skrattade där dom satt på marken vid ingången till restauranten, och klippte grästuvor med en sax... Roligt att se dessa öppna glada barn, och engelskan flöt som ett rinnande naturligt vatten!!

Så är det då dags att lägga till mina siffror för oktober månads cyklande;
Augusti; 70,1 mil totalt, snitt per dag: 30,5 km (dagar med 0 motion; 8 dagar)
September; 78,7 mil totalt, snitt per dag; 34,2 km (dagar med 0 motion; 7 dgr)
Oktober; 54,6 mil totalt, snitt per dag; 27,3 km (dagar med 0 motion; 11 dgr)

Så oktober var en riktig nedköps-månad, och jag måste ta mig sattan skärpa till mig nu i november, och komma upp åtminstone i det snittet jag hade i september, eller ännu hellre ännu bättre än det!!

Handskak

Chaiyaphum MCMXLVI, Thailand

2 november 2014

83,2 kilo - 82,4 kilo (33 km) - 99 minuter - 1.217 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs: 4,349
Den sekund som du nöjer dig med mindre än du förtjänar,
då kommer du att få t.om. mindre än du nöjde dig med!!

Angående flaggan då, jag fick till slut svar ifrån en läsare som hade skummat av internet, och faktiskt funnit vilken flagga det var frågan om. Denna flagga tillhör Prinzessan Ubolratana Rajakanya, som enligt thai lär vara det 3:e barnet av kungen här i Thailand. Schysst, dom får alla möjliga attribut i denna typ av länder, och här gillar dom bl.a. tydligen att ge folk flaggor nästan hur som helst.

Denna flagga är så pass oviktig tydligen, så folk känner inte igen den, och den användes så gott som aldrig. Men vi fick i alla fall svar på vår fråga eller hur..... Men tycker ändå, och finner det konstigt, att en endaste by under 7 år nu plötsligt smäller upp kanske 100st sådana här flaggor? Undrar varför egentligen?

I all ”fairness” gentemot Alaam, som ju fått en hel del tveksamma kommentarer ifrån vissa ”negativatister”, så tog jag mig tid att verkligen sätta mig ner med Yongyut som hjälp, och kolla efter hur Alaam tjänar sina stålar, och hur mycket. Jag fick ju mig till livs en massa google-siffror som egentligen inte säger ett endaste skit här i Thailand, arbetsplatserna kanske är fackförenings-anslutna, så dom alla erbjuder alla samma lön?? Stort flabb, nä tror inte det.Och sedan hade vi ju AWU som var bekymrad för sin Bachelor-fyllda fästmö som ju tjänade 23.000 baht, vilket inte alls  är dåligt. Vi vet absolut ingenting om AWU´S fästmö, vi vet inte om hon är en duktig innehavare av en Bachelor degree, eller en oduglig innehavare av en  Bachelor degree. Vi vet inte ens vilket typ av Bachelor degree som åsyftas inom vilket yrke... Så det ger ju inte mycket vägledning. Så då Alam, och hennes arbete där nere i Bangkok.

Hon berättade nu, och jag hade fel i att hon arbetade ”för” ett shopping-center, vilket hade sagts förut, eller så missuppfattade jag eller Yongyut det hela. Alaam jobbar på ett shopping-center, och hon säljer mestadels ”bedroomware”, alltså prylar till sovrum. Hon är faktiskt ansvarig för den avdelningen dessutom. Alaam har en grundlön på 10.600 baht, och i tillägg till det, så har hon ”kommission”. Jag vet inte procentsatsen.

Men nu berättade hon för mig att hon oftast ligger mellan 25.000 – 30.000 baht, det händer att lönen ibland dyker ner på 20.000 baht, men hon säger att hon flera gånger faktiskt har kunnat få ut 35.000 baht som absolut mest för en månadslön. Hon berättade vidare att hon har många Vietnameser samt Koreaner, som kommer dit till henne och handlar.

Tydligen så gillar dessa henne, och rekommenderar henne för andra. I tillägg till detta, så brukar det ofta komma in falanger med sina fruar och handla.... Alaam har alltså provison på allting hon säljer.

Så med detta sagt AWU, jag vet inte hur viktig en Bachelor Degree är i Thailand, men det är väl bara att fundera själv. Vem anställer du? En Bachelor Degree som kanske inte är speciellt framstående, eller en framåt madam utan utbildning, som tydligen får saker att hända och kan sälja? Tycker själv att svaret är ganska givet i Alaams favör. Efter 16 år med en Bachelor degree, och bara tjäna 23.000 baht, kanske det inte är Alaam vi skall ifrågasätta...Men men, alla kämpar på bra härnere i Thailand och gör sitt bästa, och man skall inte vara så snabb att döma folk. Och dom kanske inte jämför heller med varandra, så missundsamt som vi falanger verkar göra i vissa fall.....Hmm, jo vid närmare eftertanke, det gör dom nog allt...  Alla gör så gott dom kan, och försöker dra hem så mycket stålar dom kan. Och kudos till dom alla som jobbar häcken av sig därnere i Bangkok och annorstädes, och tvingas vara borta ifrån sina barn föräldrar och hem......

Lördag igår i alla fall, man vaknade upp som en potentiell miljonär, och gick och lade mig med hela 83:- i vinst på V75, det räckte ju inte ens till insatsen..... Det mest roliga var dock att man återtog ledningen i vår travtävling, och förpassade orosmomentet Jörgen till sin rättmätiga 2:a plats igen!!

Jag fick igår också samtidigt ett riktigt ”matdipp”. Jag ledsnade så där himla fullständigt på lukterna, på riset, på fisken, och allting som hade med thaimat att göra, blev bara så där grymt trött på det. Tvättade av mig, och satte mig på moppen, och drog ner till Bens ställe, den nya falangbaren. Jag längtade vansinnigt efter en steak.

Jag fick visserligen nöja mig med en pork-steak, men jäääklar va gott det blev ihop med en sallad, som han gjorde med en egengjord dressing till, riktigt härligt gott. En iskall Leo slank förvånansvärt enkelt också ner i magen. Åt snabbt, och betalade snabbt, och hem igen för att se travloppen på ATG.play..... Bara en sådan snabb liten grej livar upp ens liv rejält här uppe!!

Handskak

Chaiyaphum MCMXLV, Thailand

1 november 2014

83,9 kilo - 82,7 kilo (28 km) - 84 minuter - 1.033 kalorier

Första vikten är morgonvikten

Andra vikten är direkt efter cykelturen på dagen

ATM-kurs: 4,350Tuffa tider för festprissar!!

My father always used to say that when you die,
if you've got five real friends, then you've had a great life.


Sitter här vid datan och har haft den vanliga tuffa skitjobbiga natten, efter det att man druckit lite för mycket brännvin. Huvudet känns segt trots tillskott av mycket vatten, och hela kroppen är seg. Varför dricker man egentligen... Man vet exakt vad som kommer att hända. Först stor glädje i takt med att de ganska små groggarna rinner ner i magen, snacket blir bättre och bättre. Snart vill man äta nåt, och då tar man en extra virre till maten.

Sedan börjar polarna att öppna upp sig lite grand, vilket stundtals kan vara tufft bland många människor. Och då hakar man ju på, och pratar alldeles för mycket, och ibland undrar jag om man inte öppnar upp sig själv för mycket också. Den känslan har man i alla fall känner jag! Groggarna fortsätter att strila nerför strupen, och trots att nattmörkret har lägrat sig, så känns allt betydligt ljusare och roligare än vanligt!

Men nu händer nåt ganska skrämmande tråkigt, vilket man alltid bortser ifrån eller man kanske förtränger det vareviga gång. Jo, nerförsbacken börjar nu vid 5:e groggen. Först så kanske man slinter på vissa ord när man skall uttala dom, eller så glömmer man bort ord, ens tal blir i alla fall kanske lite sluddrigt, lite oövertänkt.

Men just då i alla fall så känns det hyggligt bra. Men nerförsbacken fortsätter. Man pratar med alla möjliga människor som man normalt sett kanske inte byter ett ord med, man tar upp samtalsämnen som är känsliga för nu är spärrarna borta.

Lite varstans med lite tur, så kan man höra lipande, vissa människor reagerar ju olika på sprit, och en del envisas med att alltid lipa vid 3:e groggen. Nu börjar de mest otåliga, kanske de so  inte dricker utan mest står och bevakar alla andra för att snappa upp nåt dom kan snacka skit om, dessa börjar bli less, och vill åka hem, så där åker runt 30% av första gänget ifrån festen. Nu är det kvar en go gäng, oftast "bra i röva" som vi säger hemma i Göteborg!

Vi som är kvar omgrupperar oss, fyller på vår nästa grogg, och denna extra-grogg, den tenderar ofta att bli lite extra saftig, eller som vi säger, kanske den blir till en "bus-grogg"! NU börjar festen på riktigt, och hade man bara varit det minsta smart, så skulle man gjort som nykteristerna eller fest-spionerna, man skulle åkt hem, och mått bra dagen efter!

Groggarna flödar nu under styvt 2 timmar, och snabbt, så ramlar man in i ett kontrollerat sludder, mummel, där tankarna är bra mycket snabbare än de uttalade orden... Känns det igen?

Vi stannade de 2 extra timmarna jag och Dan. Dan körde för övrigt, så han tog bara 2 groggar! Vi hamnade vid ett bord med enbart lediga damer, och de alla visade på olika sätt hur intresserade dom var! Dan var i fullständig extas förstås, medans jag var lite skraj för att hamna i trubbel.

Jag menar vem fasen vågar riskera ett bra förhållande genom att flamsa med dessa goingar, inte jag i alla fall. Man har ju hört alla dessa historier ifrån killar (falanger) här i Thailand, som inte kunnat "hålla på sig" utan kanske härjar utanför äktenskapet.

Dessa thaidamer är grymt effektiva, och det äfr en hårdk konkurrens dom emellan, så dom gör allt i sin makt för att söndra och härska, vilket då innebär att om en fallangkille börjar inleda nåt sex med en thaidam, så är det inte alls ovanligt att denna thai-dam efter fullbordat värv, ringer upp klllens fru och säger helt sonika - "Hej du, jag låg med din man i natt, det var underbart"..

Och sedan räknar hon helt kallt med att temperamentet hos frun skall göra resten. Och så det blir en ledig falang, som den första lösnummer-damen då halar in och gör till sin falang!!

Så går det till stundtals här, så det är en kanongod ide´att hålla snorren i brallorna, och inte flamsa runt för mycket och försöka att charma dessa damer, livsfarligt!! Dan och jag avvek i alla fall helskinnade även om Dan nog gärna skulle ha stannat ett tag till, men han insåg nog dess konsekvenser tror jag.

Vi åkte hem och allt gick bra. Jag kom hem till en födelsedagsfest till, alltså Namkaengs. Yongyut hade gjort ett kanonjobb med hela festen och bjudit in massor av folk ifrån familje, vänner och folk ifrån gatan här.

Det var exakt densamma jäkla mat som thai alltid äter på ALLA sina tillställningar. Har dom fan ingen annan mat eller, så jäkla trist. Jag själv är så less på den maten där, så jag vill inte ens se den längre. Men huvudsaken är att offren själva gillar sin mat naturligtvis.

Jag kom hem, gick till baksidan och där satt det kvar ett par stycken som fortfarande orka äta efter 3 timmars ätande. Tallrikar precis överallt med olika maträtter, mestadels såg det ut so olika sallader, sönderkokta som vanligt och väldigt färglöst, precis som vanligt!!

Jag satte mig och pratade lite grand, men kände att för många GT nog hade gjort verkan, så jag tog min "Mats ur skolan" som man säger, och gick upp och lade mig. Och som sagt var man somnade precis som man alltid gör efter en fest med sprit, direkt snabbt och fullständigt, och sedan vaknar man upp runt 2 timmar senare.

Och huvudet dunkar, kroppen känns i olag, man är törstig och allting känns skit. Så upp igen vid 02-03.00, kommer inte ihåg vilket. Sätter på datan, och ser inne på forumet vissa andra som trots den sena timmen fortfarande håller på och super, fan har dom ingen familj eller.

Tråkigt när unga pojkar, nåja, hyggligt unga...dricker redan i den åldern och dricker ofta och ganska tungt drickande, och snabbt grundlägger sin alkoholism... De förnekar det, men dessa spolingar vet inte ett skit om livet ännu!! Men det kommer sanna mina ord!! I alla fall ledsnade snart över skitpratet av den fyllekillen, och gick och lade mig. Låg sedan och vred mig mellan  04.00 fram till 06.00 när jag gick upp, och tog mig an den nya goa dagen i mitt liv här i Thailand...

Handskak