Mars

 

 

 

Thailand - ur min synvinkel

 

GTG Shipping, Thailand

Transport av Ert bohag/flyttsaker till Thailand? Kontakta mig på min mail här; chaiyaphum@glegolo.com

 

Skeppa styckegods pallar, eller hel containerlast.

Välkomna med Era förfrågningar,

 

Läs gärna följande artiklar om transporter skrivna av mig:

 

http://www.maipenrai.se/forum/t/20349-min-transport-hur-det-fungerar-praktiskt/

Eller

http://thai-mc.com/forum/index.php?topic=7.msg4273#new

 

Eller direkt här på hemsidan, se vänster-kolumnen!

 

 

För de av Er som vill ha mailavisering varje gång som jag lägger in ett inlägg här på hemsidan, så ber jag Er att anmäla Er genom att maila till mig på:

chaiyaphum@glegolo.com

Vill ni komma i kontakt med mig så maila ävenledes!!

 

=============================================

 

 

 

Chaiyaphum DCCLXIX, Thailand

 

Tänkte på det där med den sociala biten. Visst är den överlägsen härnere i Thailand om man tänker efter. Mitt i allt egoistiskt elände som de bedriver här sins emellan, så finns där en övergripande ”ta hand om –mentalitet”, och den värmer verkligen att se. Utan att nu överdriva för mycket, eller göra för mycket av det hela, så vill jag gärna nämna en sak som mitt i all småaktighet känns som mycket trevlig.

 

Det finns ju ett oändligt antal byar och små små samhällen här i Thailand. Och de allra flesta av dem ligger en bra bit, och ganska långt ifrån en stad där då servicen kanske ligger typ; Stora mataffärer (BIG C, Tesco Lotus och MAKRO), där sjukhusen ligger och där bankerna ligger.

 

Jag ser gång efter annan dessa pick ups komma, och jag ser dem lastas fulla varje gång. OK vid flera tillfällen så vet jag att det är småaffärer långt därute som handlar upp sig för försäljning. Men ofta så sitter där familjemedlemmar ifrån olika familjer,. Och de hjälps åt att handla för varandra och de hjälps åt med att kunna ta sig till stan.

 

Idag så var jag på banken och satte in 500 baht för Soda på hans bankbok. Barnen här får ju bara spara 500 baht i månaden. Fråga mig inte varför... men regeln verkar ju vara jävla korkad när man ser den så här från första parkett. Varför hindra barnen att spara mer pengar??? Nu är Soda uppe i 9.558 baht totalt i sparade pengar, och Namkaeng något mindre.

 

Jäkligt bra gjort av dem tycker jag. Jag håller dock i bankboken denna gång, och bankboken står i Yongyuts och barnens namn, icke i deras mammas namn. Förra gången alldeles innan jag kom hit, så snodde hon ju deras pengar och rensade rent på 5.000 baht som barnen hade sparat under hela sitt liv. Men den grejen är det totalstopp på nu.

 

Händer det en gång till, så kommer jag att sluta med allting har jag sagt till dem. Pengarna är för barnen och deras skolgång när de blir äldre. INTE till deras mamma. Hon får klara sig själv. Hon betalar fan inte för dem, så hon skall inte heller sno deras sparpengar.

 

I alla fall, på banken när jag var där, så var där en ung kvinna före mig i kön, och hon hade totalt 14st bankböcker och satte in pengar/tog ut pengar för 14st personer ifrån hennes by sades det till mig!! Det ger signaler av det trevligare slaget tycker jag. Man tar hand om varandra. Man söker lösningar. Tänk vilket varmt samhälle Thailand är om man jämför med den kalla nord, där inte bara klimatet är kallt utan även de mänskliga relationerna stundtals.....

 

Skoluniformer har jag pratat om tidigare för 2,5 år sedan, så det är välan dax igen då. Ja, här i Thailand så har alla skoluniformer i skolan. De tar på sig denna skoluniform på morgonen och de har den på sig även efter skolan även om de skall göra andra saker. jag frågade Yongyut varför de har på sig skoluniformen efter skolans slut, på restauranter kvällstid, och också många har den under helgerna...

 

Hon svarade då att många människor vill spara in på tvätten, och många människor kanske inte har så gott ställt, så de kör med uniformen i de flesta väder och situationer. Dessa uniformer har olika färger på olika veckodagar, och de har olika färger på olika skolor skall ni veta, så det finns inget gemensamt. Jo det finns en gemensam uniform för alla skolor i Thailand, men det är när de blir något lite äldre, kanske ifrån 13-14 års åldern, då kör alla med vit skjorta och svarta byxor, flickorna kör med kjol förstås.

 

 

Sodas skola till exempel kör med 4 olika uniformer för 5 olika veckodagar, se här bara:

Måndag – vit överdel – bruna shorts

Tisdag - röd överdel – svarta joggingbyxor

Onsdag – brun över del – bruna shorts

Torsdag – samma som måndag

Fredag - ljusblå/rosa skjorta – bruna shorts...

 

Så ser det ut.... men uniformerna är helt olika på de olika skolorna... Det blir faktiskt lite dyrt för vissa familjer här Thailand, och då kommer ju genast utslagningen in, och många elever, ja de allra flesta häruppe i Isaan går på vanliga byskolor tror jag. Och där är inte hetsen samma på dessa uniformer. Byskolan här i Nong Nasaeng kör med 1 enda uniform hela tiden, jag tycker faktiskt det är skitbra...

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCLXX (770), Thailand

 

Nu är det 770;e kapitlet och jag har skrvit 1.525 A4-sidor inne i WORD. Sjuttan det är ju 3 böcker ju. Eller kanske 1 bok om man tar bort en massa ointressanta saker som jag skriver här....

Nu är det i alla fall tillbaka till det normala igen när Reine har stuckit tillbaka till Jomtien.

 

Yongyut har 7-10 dagar kvar på sitt körkort och sedan hoppas jag att hon har ett sådant. Det gör henne stormastolt och glad, och det är kul hur mycket själv-förtroendemässigt det betyder för henne. Nu har ju detta också utvecklats till tjejernas match här på gatan mellan lärarinnan Amphorn och Yongyut. Till min lilla sorg, så verkar det som om kontakten och relationen mellan dessa 2 mer och mer naggas i kanten.

 

Och i mina ögon beror detta mer och mer på att Amphorn har svårt för att se en outbildad kvinna som Yongyut ta för sig bra mycket mer numera än i början när vi möttes. Yongyut har lagt märke till att Amphorn vid flera tillfällen när de språkas vid, och speciellt när en 3.e kvinna sitter med vid bordet, Amphorn bara håller upp handen emot Yongyut och avbryter henne mitt i mening, och säger att hon har fel, och att hon som lärarinna vet bra mycket bättre.

 

Amphorn är så van att avbryta folk så hon tänker knappt på det själv längre. jag har märkt det under snart sagt hela våra relation. Amphorn bara kastar sig in en en pratstund och avbryter. Och den dumme Dan han avbryter allt pratande och lyssnande, och lyssnar på vad denna oartiga kvinna har att säga... jag har varit pissarg vid ett par tillfällen. Jag har inte velat säga nåt till Dan, hon borde veta om detta. Men han gör fan inget åt det. Han kunde ju utbilda henne lite i vett och etikett.

 

Men däremot det där med Amporns körkort berättade jag för Dan i onsdags, och när jag berättade för honom så hade han ingen aning. Jag menar alltså det där att hon hade frågat Yongyut efter hennes körskolelärares telefonnummer, för hon villa prata med honom om att ”köpa” sitt!!! Den dumme fan trodde att Yongyut skulle ge henne telefonnumret. Yongyut sade bara till henne att de säljer inte körkort där utan att hon får ta sitt körkort som de flesta andra.

 

Men jag vet att Amphorn inte kommer att ge sig, hennes syster köpte ju sitt körkort i grannstaden här (Chatturat), och Amphorn kommer kommer att göra samma sak. Anledningen är att Amphorn bara inte klarar av att Yongyut har ett körkort. Jag har sagt till Yongyut att hon måste, när hon fått sitt körkort, gå över till Dan och Amphorn och visa upp körkortet, så att Amphorn blir som de säger i amerikat ”pissed”, hahaha!!!

Fick följande kommentar, vilken jag kopierar in här och nu;

 

•Igår kl 17:55 - Viktigpetter

Det är kul att följa din blogg. Men jag tror nog att du överdriver en hel del. Du framställer ju 98% av thailändarna som fullblodsidioter och jag tror inte att det går att leva och bo som rasist i ett u-land. Pussa och krama dina medmänniskor oftare, även Reine!

 

Hejsan ”viktigpetter”!! Tack för kommentaren. Om jag skall vara helt ärlig, vilket jag oftast är, så tycker jag nog inte att 98% av alla thailändare är fullblodsidioter. Jag tror att thailändaren i gemen är ganska varm socialt sett, väldigt lik oss faktiskt ifrån väst på olika sätt, fast de gör samma saker som oss på ett helt annorlunda sätt bara.

 

Vidare så gillar jag deras fantastiska sociala skicklighet, alltså det där med att kunna stanna rätt upp på gatan och kunna prata med precis vem som helst, helt fantastiskt. Jag gillar deras snåriga sätt att hjälpa varandra. Grannfamiljen kan ha ett rötet liv och vara helt utfattiga, grannen kanske inte bryr sig alls. Men han går ändå till templet och skänker pengar och mat, väl vetandes att det kommer hans granne till del... varför inte hjälpa direkt??? Forts. nästa kapitel....

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCLXXI, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet... Jag tror att det handlar om exakt samma anledning som kristna gärna vill gå via kyrkan för att hjälpa. De vill att GUD skall se deras insats, de är livrädda att hjälpen skall glömmas bort, och tacksamheten för den inte komma dem till godo. Ganska grisigt faktiskt... gillas inte...

 

Viktigpetter!!! Jag framställer inte 98% av thailändarna som fullblodsidioter, jag framställer bara de thailändare som jag har träffat i livet på det sätt de förtjänar. Är de idioter, varför inte kalla dem idioter då??? Jag skiter egentligen i om jag blir kallad rasist,, för jag vet att jag egentligen inte är det. Jag har bara en obändlig vilja att kalla saker och ting vid dess rätta namn.. Ville jag hyckla som många andra gör, då hade jag inte behövt skriva anonymt i en blogg....

 

Namkaengs sommarlov har nu startat, och svärmodern är tillbaka i systerns hus igen. Och nu blev Namkaeng deporterad dit genast sommarlovet började. Jag blev sketarg. Yongyut sade till mig att Namkaeng skulle dit och sova 1 (en) natt för hon ville det. Det gick en natt, jag var förbi och lämnade en grej där till svärmodern, och genast så började Namkaeng säga att hon ville hem igen.

 

Yongyut talade med henne på telefon och fick henne att ändra sig. Där sitter en 8 års tös med en gammal människa som inte vill annat än att sova. Jag är ju så glad för jag har ju lyckats fullständigt att lotsa bort Soda och Namkaeng ifrån det där jävla sovandet på dagtid, precis som små babysar ju!! Hela Thailand ligger ju för fan och sover middag!!

 

Jag var förbi igår och lämnade ytterligare en grej, och klockan 14.30, dörren var stängd jag ringde på... till slut öppnade Namkaeng dörren rufsig i håret och hade sovit som en gris visade det sig sedan kl. 12 ungefär.... Det är ju bara fan oxå... sommarlov och behöva sitta av tiden ihop med en gammal människa på det viset. Här har hon ju kompisar, det är ju bara så jävla synd.... Jag sätter dock press på Yongyut och tösen kommer nog snart hem igen hit där hon hör hemma.

 

En annan sak om barnen, lyssna på denna grej och rys.... Igår 6 mars 2011, så hade pappan till barnen, han arbetar ju i Korea som ni vet. Fanskapet, jag kallar honom för det eftersom han ju aldrig gör rätt för sig med pengar. Jo, han hade ringt till mamman till barnen (Alaam) och sagt till henne att han ville ta hand om Namkaeng. Alltså splittra de 2 barnen ifrån varandra, dessa 2 barn som varit ihop som lång och lerhalm mycket tack vare hans svek emot dem.

 

Detta är andra gången nu sedan jag kom hit som han förde detta på tal. Första gången så ville han ju ta hand om Soda, det var ju mer intressant då, Soda är ju kille och mer värdefull än Namkaeng som är tjej. Han har aldrig betalat ett skit för ungarna, utan alltid gjort det som thailändska män gör härnere. De skiter i sin avkomma, och ingen skäms för det.

 

Föräldrarna till dessa thailänska svin till män, skyddar sina söner, och ingen här tycker att det öär konstigt att männen bara skiter i det och tvingar mamorna tioll barnen att arbeta och slita som hundar för att ta hand om sina barn. Undra på att man finner kvinnor på barerna söderut. För vem har sett till att de prostituerar sig? Jo männen så klart!!!

 

Så är det konstigt om man kallar folk för vad de verkligen är??? Jo svin, de är riktiga jävla svin tycker jag!!! Kalla mig rasist då, skiter jag i fullständigt!!Så varför ville denne idiot till pappa plötsligt ta hand om Namkaeng??? Jo först hade han ju legat på och ville ta hand om Soda när han var 4-5 år gammal. DÅ är ju mannen värd mycket mer än kvinnan, och det är ju kul för denna idiotpappa att lyckas roffa åt sig sonen, dottern (Namkaeng), sket han fullständigt i då....

 

Men nu då, varför ändra till Namkaeng??? Mycket enkelt min käre Watson!! Namkaeng blir kvinna om ett par år, där finns chans att hennes s.k. pappa då kan komma åt ”sinsoden” (brudgåvan) som blir aktuell. För Soda blir det bara kostnader tror han. Han är så jävla dum, så han vet inte ens om hur duktig Soda är i skolan.

 

Han tror väl att Soda blir risarbetare som han själv är antagligen. Men det skall han inte bli. Den killen skall hamna på kontor av nåt slag, och skall kunna tjäna tillräckligt för att kunna föda och riktigt ta hand om sin familj, det kommer den svenske falangen att se till....

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCLXXII, Thailand

 

Lördag 5 mars 2011, jag var ute och fotograferade en karavan med 100:a tals människor lyckliga, dansande och de flesta var riktigt gott fulla. Där fanns en stor pick up, och på flaket satt huvudpersonen, alltså killen (20 år) som skulle bli munk på 1 månad och höja familjens anseende ett par snäpp!! Och på 2 andra, inte pick up, men lastbilar, så stod där totalt 8st högtalare som var och en var lika stor som en sommarstuga kändes det som.

 

Jag passerade denna karavn på dagen med cykeln... stack hem fort som ögat och hämtade kameran och tog ett gäng kort, fick fina kort, jag sätter in ett ovan som ni ser... Jag blev erbjuden brännvin 5 gånger och nappade 2 gånger, Tyckte det verkade sneket att inte smaka åtminstone...

 

Efter detta så åkte jag hem, och hörde sedan inte av den festen nåt mer. Jag hade tur ty festen var bortanför Nong Nasaeng, så alla hus i byn låg emellan, så det hördes ingen musik under natten. men enligt Ingemar som ringde dagen efter så höll festen på hela natten, och det trots det som tilldrog sig under kvällen där.

 

Så skall berätta, Ingemar ringde mig igår och berättade följande om denna fest. Under eftermiddagen, kanske ungefär samma tid som jag fotograferade, så var en ungdom på väg på sin motte passerade vårt område och var på väg bort till festen. Plötsligt så blir han nästan nerprejad av en poliskille som också körde moppe.

 

Killen, alltså ungdomen (typ 16 år), blev ju både sketrädd över den hastiga situationen med prejningen, och samtidigt förbannad, så han ropade efter poliskillen att han körde som en jävla buffalo. Inget mer hände... Flera timmar senare, alltså under kvällen, så såg mängder av folk, hur denne poliskille, som för övrigt var bror till killen som skulle bli munk och som var huvudperson på festen.

 

Han gick upp bakom den kille som kallat honom buffalo flera timmar tidigare, satte sin tjänstepistol under skuldran på killen och kallblodigt sköt honom. Offret ligger just nu förlamad på sjukhuset. Enligt uppgift så kom Chaiyaphum-polisen och hämtade poliskillen som hade skjutit. Men för egen del så hyser jag inga tvivel.

 

Denna poliskille kommer att bli omplacerad till annan ort, och det enda som kommer att hända honom i värsta fall är att han får betala till familjen ett belopp och sedan så är han fri att fortsätta sin verksamhet. I en del fall så brukar dessa typer gå helt fria, för vanligt folk här i Thailand är stundtals helt rättslösa och de vågar helt enkelt inte sätta sig upp emot statsmakten och säga nåt alls. Varför tror ni att korruptionen får florera så fritt??? Jo,,, ingen säger nåt...

 

Ingen bryr sig eller undrar hur det kommer sig att polisman Andersson i Chaiyaphum plötsligt från att ha kommit ifrån byn Ingenstans och sedan sitter på en miljonfastighet....... ingen vågar säga nåt. Polisen här skyddar de sina ända in i döden, och de finner inget konstigt i det alls.... Rättvisa och lag och ordning..... Det är enbart till för folket, när och om det passar statsmakten.... fy fan ibland för Thailand...

 

På tal om barnen igen, jag förutspådde ju Namkaengs hemkomst ganska snart, även om Yongyut menade på att hon skulle stanna där hos Alfa ända tills Soda sommarlov började, alltså 1 vecka till, detta skulle innebära att Namkaeng skulle stanna i ödsligheten i totalt 13 dagar och inte 1 dag som lovades mig. men nu igår till middagen så satt plötsligt Namkaeng där igen själaglad....

 

Yongyut hade plockat hem henne igen, tydligen som jag misstänkte så följde de mitt råd. I klara ordalag och detta kan jag inte säga till min thailändska släkt. Varför skall man döda unga människors liv och leverne och tvinga dem att stanna i evinnerliga tider hos gamla släktingar och inte göra annat än tat sitta där och hålla hand och hålla dem sällskap, va fan är det.

 

Det är väl de vuxnas uppgift att ta hand om sina släktingar, inte de stackars barnen. Jag kommer ihåg, som jag sagt tidigare, där ligger Alfa och nanar ibland hela eftermiddagen, och så tvingas ungarna att sova med henne, som en jävla kindergarden för 2 åriga babysar ju!!! Nej usch tvi för den värdalösa behandlingen. Men jag har nog lyckats ganska bra tror jag, i alla fall ända fram till mamman (Alaam) dyker upp på scenen igen, hon är ju själv en sovare och tvingar ungarna så fort som hon är hemma att sova middag (8 år och 10 år).

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCLXXIII, Thailand

 

Idag så stack jag och Dan upp i bergen för att käka lunch. Vi tog med oss Namkaeng, Neck (hans styvson) samt Thöj (Namkaengs kompis. Hon fick först inte åka med, den sistnämde alltså, för mamman sade att de inte hade några pengar att betala lunchen med. Jag betalade naturligtvis, det kostar ju ingenting alls, typ SEK: 7:- allt som allt.

 

Vi kom upp där i bergen och det är bara underbart där. Ett komplett annorlunda ställe med en komplett annorlunda livsstil. De är cool däruppe, stressar inte, har tid att kolla läget, och gillar som alla andra att tjöta. Kan du desutom haspla ur dig ett thaiord här och där, alldrig så illa uttalat, så skrattar och ler de och är skitnöjda.

 

Vi åt Kau pad ka pau moo med kaaj nohm (eller nihm, man kan tydligen säga antingen eller). Och så festade vi till det med varsin coca cola. Och barnen och vi var lyriska över den goa maten. Kalaset för oss 5st allt som allt var 200 baht exakt, vilket alltså är SEK: 45:-.

 

Sedan satte vi oss i bilen och stannade 2 gånger på vägen, första gången så stannade vi och köpte ananas. Jag handlade 6 kilo, medans Dan handlade 15 kilo. Jag fick nu lära mig en sak. Jag frågade dom hur dom visste att vissa ananas var söta och goda medans andra inte alls var lika goda. Tjejen tog min arm. Vände underarmen uppåt och smätte, ni vet precis som man smätter på örsnippen när det skall göra ont.

 

I alla fall hon smätte på undersidan underarmen och det dova ljudet skulle sedan matcha det ljud som ananasen gav ifrån sig när man smätte på densamma. Så nu vet vi det när vi skall handla nästa gång. Faktum är att jag smätte på flera och det lät jättefint stundtals på vissa, medans det lät nästan ihåligt på de som var dåliga...

 

På vårt nästa stopp så stannade vi för jag hade sett en ovanligt frisk Funfa, och då så stal jag en gren ifrån den Funfa-busken (Bougdanvillea), en gren som jag nu kört ner i marken här hemma för att komplettera min grymma egenhändigt gjorda Funfa-buske!! Och nu kommer det fina i kråksången.

 

Dan, har ju som vanligt kollat väldigt mycket på detta med denna buske, den har ju skinit, och blänkt och fägrat alla som passerar min trädgård, och alla tycker att den är fantastisk. Jag har ju egentligen inte gjort så mycket mer än komponerat ihop färgerna och fått den att gro. Så jag kan ju inte at så stor kredit för dessa buskar. Dan vill nu i alla fall ha samma som mig, och i vilken gång i ordningen är detta tro???

 

Så han frågade om inte han kunde få mina kvistar som jag skulle klippa nästa gång!! Visst sade jag. Men Dan, varför stannar du inte utefter vägarna som jag gjort, så får du lika fint som jag har det. Svaret visste jag ju redan innan jag ställde frågan, han är ju så grymt lat ju!! Nä, sa han, jag har inte tid att stanna överallt. Och då tänker man ju genast. –”Nä men plocka frukterna av mitt arbete, det har du inga problem med.”

 

Men visst skall jag ge honom grenar ifrån mina buskar, men de kommer att vara små och veka och inte speciellt livskraftiga. Jag kommer inte att säga nåt, och bara titta på när de vissnar. När man plockar sådana grenar, så mpåste det just vara grenar och inte kvistar. Skillnad? Jo kvisten växer ju ut ifrån en gren, och kvisten är ju ungskottet, som är bra, snyggt och helt OK så länge som den sitter ihop med grenen, men ta den ensam, är som att plocka ett dibarn och föda upp det på jordnötter direkt det föds....

 

Yongyut var själaglad idag. Hennes lärare hade sagt till henne att hon inte behövde oroa sig, hon har galant klarat alla prov och hennes testsiffra var tydligen 89%. Det finns ju ingen nu levande som klarar 100%, så Yongyut har varit jätteduktig och ligger tydligen om jag fattat det hela rätt, i toppgruppen av elever. Hon har sista dagen imorgon torsdag den 10.e mars. Forts. nästa kapitel....

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCLXXIV, Thailand

 

Var ju nere i Jomtien och har tatt igen mig några dagar, men nuj blir det tillbaka till arbetsbänken och bloggen igen. Bland alla trevliga och vanliga inlägg/kommentarer, så fanns det naturligtvis några som stod ut.

 

Den första var denna....

 

Igår kl 16:29 – MisterX

Vilket skit info du har ang thailand.

MisterX RDD

 

Ja vad skall man svara på detta??? Vilken info menar han, all info eller??? Men kanske inte så mycket att bry sig om, han verkar ilsken i alla fall och han verkar ju INTE veta vad han pratar om, för då hade han ju motbevisat det jag säger. Det jag VET i alla fall om honom är att han är medlem på ett forum som heter RDD, och det är där som de flesta sociopaterna samlas och slänger skit på allt och alla. Forumet är känt som det mest sjuka forumet på internet med de sjukaste medlemmarna... Så jag borde väl inte bry mig speciellt mycket om denna fega och anonyma typ.

 

Den andra kommentaren kom ifrån vår goa vän i Khorat, som vill att jag skall styra upp logistiken???

Hans kommentar var:

 

Den 16 mars 2011 kl 11:51 – Sjöfaran

Nu få du ta mig fan styra upp logestiken

 

Har även här lite svårt att förstå vad denne gubbe menar??? Logistiken,, menar han resan ned till Jomtien??? Eller vet han inte vad logistik är för något??? Okey han kanske förklarar sig så jag kan svara honom vettigt!!!! Nu återgår vi till dagens kapitel....

 

Torsdag idag, och det kom ett helt gäng hit hem som Yongyut bjudit hem. Jättekul för Yongyut att kunna visa upp sitt hem som hon är så stolt över. Det kom uppemot 40st, och de alla hade ”salat” ihop till maten, och det var ju schysst av dem. Som tack för det så gjorde jag succe som trollkarl när jag gjorde ett nytt trick som jag lärde mig häromdagen.

 

Vill ni veta vilket trick jag gjorde?? OK då!! Jag kokade ett ägg – hårdkokt förstås... gick ut till thaigänget som satt därute, och visade dem ägget, skalade pyttelite på ägget i bägge ändar. Tog sedan ägget i min ena kuperade hand, stängde handen, förde den sedan upp till min mun. Ägget skall vara vänt med den ena skalade sidan riktning min mun. I alla fall, jag blåser sedan hyggligt starkt, och PLUPP, så kommer hela jädra ägget farande rätt ner i min andra hand som är där under, och skalet ligger kvar i handen.... De var fascinerade fullständigt, jag är allt en riktig trollkarl jag!!!

 

Det blev en hellyckad dag för Yongyut och det gladde mig mycket, hennes anseende hänger ju mycket på hennes grejor i livet. Hon har ett snyggt modernt hem = många pluspoäng och så har hon falang = ännu mer pluspoäng!!! Och sedan som pricken för i:et så hade hon inte sagt ett dyft om sitt hem att det var modernt stort eller snyggt, så när folk kom, så respekterade de henne ännu mer för att hon inte var en skrytröv rent ut sagt.. bra Yongan... bra jobbat!!

 

Och efter det så har vi köpt biljett på bussen ned till Jomtien/Pattaya. Bussen går ifrån Chaiyaphum kl. 23.30 och lär vara framme runt 08.00 fredag morgon. Skall bli skitkul att träffa Reine igen. Vi kommer att stanna i 2 nätter därnere, och åka hem igen söndag morgon och vara tillbaka i Chaiyaphum söndag eftermiddag!! Eller om vi känner för det kanske ytterligare en natt.

 

Namkaeng och Soda åker ju imorgon fredag med sin mamma ned till Bangkok på en vecka, så vi har inget som binder oss, som tvingar oss att åka hem annat än när vi själva vill det.. Om allt klaffar så kommer vi att träffa den där Gregg (Mr San Diego) därnere och hans dotter Vicki, de kommer att komma ifrån Koh Chang för att sova en natt i Jomtien och då ville han ta samma hotell som mig. Det känns för min del, som om jag slutat att tycka lika illa om denne killen. Forts. nästa kapitel...

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCLXXV, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet... Vi var ju däruppe nu i måndags, och han var skittrevlig. Jag får lägga av att vara så jävla fördömmande ibland tror jag.... Vi skall träffas om det nu funkar,, och ha kul ihop på fredag eller lördag, så får vi se om jag tycker samma. Det vore ju bara bra, för vänner är alltid bra att ha!!!! Men det var ju hans stil emot sin fru som jag hatade, så vi får välan se...

 

Torsdag kväll 10 mars 2011, vi stiger på bussen kl. 23.35 och åker iväg ned till Jomtien, vi kommer att vara framme runt kl. 07.00 fredag morgon. En ganska behaglig och problemfri resa med bussen. Den kostar ju 320 baht per styck per vända, vilket alltså blir 1.280 baht för oss bägge i reskostnad plus 200 baht x 2 i taxi busstationen till hotellet, totalt 1.680 baht.

 

Alternativet som vi gjort flera gånger när Reine H varit med och delat på kostnaden, det är ju att hyra bilen i Chaiyaphum och ha den under vistelsen (stillastående i Jomtien). Den kostar 1.000 baht per dag och bensinen kosta 1.600 baht per vända, detta innebär att bilkostnaden totalt går på för 2 nätters sovande på hotellet; 6.200 baht. Vi tjänar alltså på att ta bussen 4.520 baht, och vi slipper bekymret med bilen och köra själva. Det är allt den bästa lösning tycker jag numera...

 

Strax innan bussen ankommer Pattaya 06.50 ungefär så ringer Gregg, som vi ju skall träffa under eftermiddagen, jag har ju som överenskommets med honom, bokat hans 3 hotellrum redan. Han meddelar helt kort att de inte tänker komma, för de ville åka till Bangkok istället. Men va fan säger jag, ändrar du nu?? Ja du vet hur det är? Jag kan ju inte bestämma själv....

Nä det vet jag väl, men det var ju därför som du fick en hel jävla dag på dig att tala med din familj, och ni kom tillbaka till mig och sade att ni ville att jag skulle boka hotellet. Jasså,,, har du redan bokat,... Men va faan, det fattar du väl säger jag till denne amerikanare....

 

Skit samma, det är som det är, jag avbokar när jag kommer fram, och lägger på luren... Det är fanimej som Dan säger om dessa droggubbar... han röker ju på lite grand (varje dag), och Dan som jobbat som polis i 25 år har ju vana från det gänget. Han menar ju på att det är typiskt för droggubbar att de bara klarar av att leva i nuet, det finns inga andra tider, bara nuet, och de kan ändra sig på en microsekund...

 

Vi kom fram i alla fall OK, och kommer till hotellet runt 07.30, precis lagom att intaga den sketgoa frukosten på ett matställe alldeles utanför vårt fortfarande stängda hotell. Så vi käkar vår frukost och väntar, och sedan kl. 08.00 så checkar vi in , och går upp och väcker Reine H. Han är faktiskt uppe redan,, Och är glad att träffas igen.

 

Vår vistelse i Jomtien, det är ju egentligen inte så himla mycket att rapportera om, det brukar ju vara samma från gång till gång! Fredagen så blir det stranden en stund på förmiddagen, sedan vill Reine åka iväg ihop med mig 45 minuter söderut till hans kompis Lasse Målare. Vi stack dit ner, och där var alldeles vådligt snyggt och mysigt, faktiskt sjuhelvetes mycket bättre än både Pattaya och Jomtien.

 

Vi satt där på en strandrestaurant och väntade på Lasse och hans fru, och fick i oss 1 öl till maten, en spagetti bolognese, kan ni tänka Er att de faktiskt klarade av en bolognese.. och inte bara klarade av den, de fullständigt charmade sönder mig med den. Den var milt sagt skitgod, och den som serverade mig den, var vidunderligt söt (han) oxå!!!

 

En ladyboy av guds nåde, som alla andra boysare så hade han avklippta jeans, och de var så korta så de stannade i ljumskarna på honom (henne sorry). Hon (han) hade tejpat ihop bröstkorgen, så det såg ut som om han (hon) hade pushup-bröst,, gör-sexigt (not). Långt snyggt hår och armband och örhängen. Men som med alla ladyboys så fick man en fläckfri service, mycket vänliga och snabba i både kropp och huvud....

 

Lasse kom till lsut med sin fru, en skittrevlig kille, tyvärr så fläskade han i sig vareviga dag 1st whisky och det är väl kanske inte så lyckat, men inte mitt problem. Han bodde härnere 9 månader på året, åkte hem under de 3 bästa månaderna tyckte han (Maj, juni och juli), och fixade sina business därhemma. Och sedan tillbaka igen. Tänk sicka goa liv vissa månniskor på denna jord fixar åt sig!!! Forts. nästa kapitel....

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCLXXVI, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet.... Vi var nu efter ytterligare 3 groggar ganska runda under fötterna och det var ju tur att vi körde vespa och inte promenerade när vi skulle ta oss hem igen dessa 45 minuter... Yongyut hade varit ute på stan med en polare och haft det bra, så jag hade inget dåligt samvete alls. Tänk va livet kan va gött när man slipper tjötiga och framförallt gnälliga falangtanter som är mer som ryggsäckar en frigående höns!!!!

 

Fredag kväll, så käkade vi en bit mat ihop med Reine och ett par stycken stollar, det var skitkul. Jag dåsade i säng redan kl. 22.30 helt slut... Man sover ju inte perfekt pris sittande upp på en buss tillsammans med 60 skolungdomar som skulle göra nåt skolprov nere i Chonburi.

 

Lördag blev en görgo dag, vädret är kanon helt enkelt och vi satt precis hela dagen nere på stranden förutom för 2 timmar när vi åkte ned till Pattaya och köpte en present till en kompis dotter. Måste berätta en sak för Er.

Jo när vi åkte in så åkte vi naturligtvis tuc tuc alltså dessa ekipage som kostar 10 baht hela vägen in till Pattaya. När vi hade åkt ungefär 15 minuter, så steg det på en falang till med en tjej. Jag hälsade som vanligt han gjorde inte ett sken av nånting, varefter dum i huvudet som man är klappade honolm vänligt på axeln och hälsade.

 

Han vänder sig blixtsnabbt emot mig fullständigt rasande, ögonen kokade på honom, och han väste fram högt och tydligt – ”Dont touch my body”!!!!! Han bröt nåt rysligt på ryska. Han satt där sedan och glodde på mig med svarta ögon och man kunde tydligt se att han jobbade upp sig i ilska mer och mer.

 

Och till slut efter 5 minuter så sa jag till Yongyut och Reine, låt oss gå av. Detta kommer inte att sluta bra, killen kan vara beväpnad och att han inte är riktigt frisk det ser ni ju själva. Han var som en människa som gett fan i att ta sin medicin.. Vi gick av i alla fall, och det var nog helgens bästa beslut tror jag..

 

Inne i Pattaya, såg ut precis som vanligt, plus att det denna dag var oerhört hett därinne. Det gick inte att promenera ute på trottoaren, så vi lufsade in på Mikes Shoppingmall och det var kul därinne. Thaiarna är för jädra trevliga i alla lägen, och man kan skoja med försäljarna på de olika stånden inne på varuhusen. Skitkul....

 

Sedan tillbaka till stranden och en aldrig sinande ström av brännvin. Jag hetsdrack kanske inte, men det var ett jämnt flöde som VA-gubben sa!! Vi småkäkade hela tiden också, så vi var i fint skick hela tiden. Mycket tjöt så jag trivdes. Vi var ett gäng på cirka 8 gubbar ifrån Norge och Sverige, görtrevligt.

 

Vi betämde då att vi på kvällen skulle träffas hemma hos Guttorm och käkade en satans stor Wienerkorv som Olle ”öga” hade haft med sig 2 dagar innan ifrån Sverige. Han hade sånt himla flyt, hör på denna grej. Killarna här nere hade sagt att Olle ”öga” skulle ta med sig nåt gött att äta ifrån Sveige type en Wienerkorv. Olle ”öga” inser ju att det blir lite mesigt att bara köpa med sig en liten wienerkorvring ner till gubbsen..

 

Han sitter på sin favorit-restaurant där han ofta sitter uppe i Stockholm. Han känner källarmästaren mycket bra efter en massa år. Kommer i snack med honom och nämner wienerkorven och att han inte har lust att vela runt med en liten ring av wienerkorv till gubbarna nere i Jomtien.

 

Varefter källarmästaren säger, sitt still, rör dig inte, jag kommer tillbaka. Eftre 2 röda så kommer han med en mastodont wienerkorv. Den är på 3 kilo och den är grymt stor den ringen av wienerkorv....

va gött skriker Olle ”öga”.. hur mycket.... Är du knäpp eller säger källarmästarn..... denna korv skall du ha, den kostar inget.... Olle ”öga” föll nästan i gråt.

 

Det var denna wienerkorv som vi slafsade i oss på kvällen medans vi följde V75-loppen på TV;n via ATG-LIVE. Skall säga också att vi blev serverade ett underbart potatismos till detta. Korven hade de ugnsbakat ihop med senap och ost... kan inte bli bättre. Travet blev ingen succee, vi hade en ex proffstränare med oss som tog ut raden (initialer O.E.) men det hjälpte inte, 2 femmor och totalt 34:- in.. 3 kronor per man---Forts. i nästa kapitel....

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCLXXVII, Thailand

 

Sedan så blev det hemgång, alla stannade kvar när vi hade gått (00.30) alla utan Reine H som blev full som en flodspruta och fick gå hem redan kl. 22.00, 1,5 timme efter vi kom dit... men han hann i alla fall att äta... Resten av gänget stannade uppe fram till 03.30 och de var grymt bakfulla på söndagen....

 

Jag och Yongyut åkte sedan hem på söndagen med bussen kl. 18.20, och var hemma här i huset igen kl. 03.05. det enda som hände på bussen var det att vi hade en snarkare bakom oss.... och en jävla dåren störde precis hela främre delen av bussen. Ingen thai i hela bussen brydde sig eller vågade inte bry sig. Yongyut väcke honom en gång och sade till honom att resa sätet så vi slapp att höra hans snarkande.

 

Efter ytterligare 3 timmar så snarkade han fortfarande och då vände jag mig om och tog tag i honom lyfte upp honom i sittande ställning och gjorde snarkljudet mot honom och sade... Tjadapp (shut up) , det var väl tyst i 3 minuter tror jag, fanskapet brydde sig inte ett skit om omgivningen, och det var precis som vanligt i Thailand.

 

Jag har sagt det förut till Er. Thai skiter i alla andra, de kör sitt race, och ingen i omgivningen vågar eller vill säga till idioterna ifråga, de vinner alltid. Och så gjorde detta fanskap. Men jag tycker att jag som utlänning bara kan ta detta till steg 1 – inte längre, det är inte upp till mig, utan mer upp till idiotens landsmän att få honom att sluta att snarka...

 

Nu jäklar anåda så har vädret vänt snabbt.... Detta skrevs i Bangkok Post igår 18 mars 2011:

 

”The sharp drop in temperatures over the past few days makes it seem as if winter has returned to Thailand.

The mercury plummeted to between 16 and 18 degrees Celsius in Bangkok and its neighbouring provinces, while the temperature on Doi Inthanon, the country's highest peak, plunged to just 3.4 degrees yesterday.

 

Meteorological Department acting chief Somchai Baimuang said yesterday that the drop in temperatures had stemmed from an intensely high-pressure ridge, which was now hovering over Thailand.

"Never before in my working life have the temperatures dropped as much as 10 degrees in a single day. Never before have I experienced a winter in the summer," he said.”

 

Men på söndag, måndag och tisdag så förväntas kvicksilvret att ränna upp till 33-34 grader igen, och det skall bli gött....Det blir så satans kallt i swimmingpoolen vid dessa temperaturer och dessutom så är det askallt att köra vespa och faktiskt också kallt att cykla på mina dagliga turer... Nä kom tillbaka med varmt väder igen....

 

Hittade ett underbart ordspråk härom dan som är kul att delge Er..... handlar om att ha rätt inställning till livet och alltid vara positiv till de olyckor som drabbar oss alla:

 

”Dagens ordspråk:

Hellre ha Parkinson och spilla ut halva groggen, än att ha Alzheimer och glömma bort var man ställt den!”.

 

Nu skall jag berätta om mig själv och tankarna runt att ha en hälsoförsäkring, olycksfallsförsäkring och en livförsäkring. Först, det är ju en grym djungel därute bland alla dessa försäkringsbolag, och det är skitsvårt att bringa reda och få klart för sig med alla klausuler och regler som gäller.

Jag har ju skjutit detta framför mig länge nu, cirka 3 år, men nu fyller jag 60 år den 18 april, och innan dess bör jag teckna, för sedan blir det mycket dyrare tydligen premiemässigt.

 

Jag har kollat runt i Sverige, men snart upptäckte jag att jag INTE kan få teckna en försäkring med ett svenskt bolag eftersom jag ju inte är skriven i Sverige längre utan är skriven här i Thailandet!! Så det måste bli ett thailändsk försäkringsbolag. Jag har prövat ett antal, och jag har kollat olika former att bli försäkrad. Forts. nästa kapitel..

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCLXXVIII, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet.... Och jäklar va jobbbbbiggggt!!!!! Först av allt, så kan jag glömma visade det sig hälsoförsäkringen, den klockan ringde redan vid ålder 55 år. Efter det så tecknar inte bolagen några hälsoförsäkringar. Är man äldre än 55 år, så är man då hänvisad till det som är nästbäst, och det är då olycksfallsförsäkring, den kan man ha härnere fram tills man fyllt 65 år, och sedan klämtar klockan återigen.

 

Efter 65 år år i ålder så är man hänvisad som skydd till att endast kunna tillgå en livförsäkring, och med det får man låta sig nöja. Den livförsäkringen upphör vid den fagra åldern 85.. och sedan får man hålla tillgodo med att leva oförsäkrad de sista skimrande åren i livet. Så är det, och så förblir det.

 

Jag är som sagt var 60 år, så jag fick utgå ifrån det och försöka att göra det bästa av situationen. Först så fick jag korn på ett bolag där säljaren var granne till mig. och där erbjöd de en försäkring på 15 år (jag är då 75 år), jag skall betala runt 9.800 baht varje månad eller ett engångsbelopp på 104.000 baht per år. Jag är då olycksfalls-försäkrad upp till 65 år, och ifrån första dagen så är detta också en livförsäkring.

Dör jag innan 65, så utbetalas 3.000.000 baht, Dör jag efter 65 år så handlar det om 1 miljon. Vid mord av förmånstagaren, så utbetalas naturligtvis inga pengar, endast fängelse eller avrättning tillkommer den skyldige..

 

När försäkringen är fullbetald efter 15 år, så får vi tillbaka 1,200.000 baht cash, jag tyckte ju att detta lät skitbra, förutom då det faktum att jag inte hade lust att betala 9.800 varje månad... dessa pengar var ju avsedda för att betala färdigt huset. Men motargumentet är ju här då, att om något händer mig, så får ju Yongyut en god portion med cash, så hon kan betala färdigt huset själv... Det kändes som ett bra argument.

 

Men jag kände fortfarande att det är FÖR MYCKET pengar att betala. Igår kväll så kom Yongyut i samspråk med Ingemars fru Fa, och det visade sig att de hade ett annat försäkringsbolag ”AIA”, och att det handlade om hälften ungefär, och dessutom så kan jag försäkra mig ändå upp till 85 års ålder.

 

Nu snackade vi 32.000 baht varje halvår, eller 64.000 baht per år, istället för 104.000 baht, och desutom om vi avbryter innan 15 år, så får vi tillbaka pro rata de pengar vi betalat in, naturligtvis minus för deras kostnader och vinst. Så idag beslöt vi oss, eller rättare sagt jag gjorde det.

 

Yongyut velade fortfarande och har inte riktigt klart för sig. jag tror mest att det handlar om sådana oerhörda pengar för henne, så hon blir nervös bara av det, och jag förstår henne. Men trots allt, idag så pröjsade jag 32.000 baht till bolaget, och på måndag kommer de hem med försäkringspolisen till oss.

 

Jag bad Yongyut att ringa tillbaka till damen nu på eftermiddagen, för jag vill verkligen ha de där jäkla försäkrings-klausulerna på engelska, jag är så satans trött på att de säljer saker till utlänningar utan att ens erbjuda oss texten på engelska... Då kom det fram att de har allting på engelska inne i sin dator....

 

Men va f;n... kunde de inte vara lite smarta och ta med dessa papper i försäljnings-ögonblicket, istället för att låta oss kämpa som fan med översättningar hit och dit, och säljaren får mängder av frågor som de inte förstår, tänk va svårt en del människor gör för sig... Så nu känns det bra mycket bättre, och så får vi se om de ljugit för oss eller inte....

 

En liten notis... Gregg (Mr San Diego ni vet) har ju varit nere nu ett antal gånger i Bangkok och de försöker att få hans fru att få VISA till USA. De tänker ju plocka över lite ladyboys dit och så skall de öppna ett antal damfriseringar, och göra dundersuccee, tack vare dessa ladyboyar.....

 

Dan (Mr Seattle-min granne) har varit i kontakt med Gregg om detta med VISA, idag kom Dan förbi med bilen, och berättade att han var övertygad om att de har fått NEJ ifrån USA, tydligen enligt Dan, så har de kollat upp frun till Gregg och funnit vad hon höll på med i Bahrein när hon var där. Dessutom så har hon ju som ni kommer ihåg fortsatt här i Thailand och lockat flickor att åka till arabjävlarna och klippa hår där. Trodde flickorna ja... men det handlar mer om prostitution....... Bra jobbat USA,,, stoppa dessa jävlar....

 

Handskak -Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCLXXIX, Thailand

 

Idag i samband med försäkringsavtalet, så gick de med mig till läkaren för kontroll, så jag inte låg på dödsbädden eller nåt sånt. Det visade sig när pissprovet var kollat att ”nåt sånt” låg nära till hands. Läkaren säger till mig att jag hade a) en infektion i kroppen, och han gav mig medicin för denna. b) jag hade socker i urinprovet, och varnade mig för att jag kanske hade diabetes.....

 

Fasen oxå..... jag som varit så bra med motion o.s.v. Men kanske jag har för stor mage och för stor övervikt.., jag är 180 cm lång och väger 97 kilo, så det är nog den primära orsaken. Jag måste nu försöka att tänka på vad jag äter och hur roligt är det på en skala mellan 1 och tio...

 

Men när jag läser om det så är magfetma en stor bov i sammanhanget, och det är nog det jag har. Jag har granna muskulösa fina ben och armar och häck, men magen är fet faktiskt. Jag kommer att ta detta som en varnings-klocka, och nu försöka att lära mig om socker och om fet mat. Jag måste helt enkelt försöka att få ner mag-omfånget.....

 

Fick idag reda på hur det gick till slut i det hemska som hände när den dumme jävla polisen sköt en ung kille i ryggen.... han eller om det var poliskåren, de förhandlade med pojkens familj och familjen godkände 700.000 baht (SEK: 149.000:-) till slut. Polisen han får fortsätta som om inget hänt, och han fick alltså behålla sitt arbete och blev inte ens omplacerad. Pojken får väl också behålla ”sitt” som minne av detta mordförsök av polisen, alltså i värsta fall att bli lam för livet!!!

 

Så rättvisan är på ett lite annat plan här i Thailand. Du klarar dig undan, bara du har pengar. Och det är många härnere som har frisedel ifrån lagen. Som i så många andra fall, så är det alltid folket och de fattiga som alltid får betala och ta konsekvenserna av sitt handlande. Poliser, politiker och stats-anställda brukar kunna klara sig gallant undan.

 

”En morgon när prästen skulle gå till jobbet hittade han en DÖD GRIS vid sidan av vägen.

Han ringde polisen och berättade om den döda grisen.

Då sa polisen lite stöddigt: -Jag trodde att Ni tog hand om de döda? Prästen fann sig snabbt och svarade då:

Ja det gör vi, men vi ringer alltid deras anhöriga först...”

 

Nu måndag morgon var vi tillbaka igen till läkaren för att kolla sockret i urinen. Återigen så visade det sig att jag hade för högt värde, det var inget gränsfall, det var en bra bit över nivån som man skall ligga på. Jag hade 169 och jag skall ligga på 100 sade de. Jag fick då idag ett piller som jag skall ta varje dag, och så fick jag lite löst, verkligt jävligt löst, lite snick snack om hur jag skall äta och motionera.

 

Här ser man typexemplet hur sjukvården egentligen är härnere om man jämför med västvärlden. Det spelar ingen roll hur många människor höjer upp Thai´s sjukvård till skyarna och säger att de har världsklass... Jasså var då då??? Kanske på det lyxiösa svindyra sjukhuset nere i Bangkok, där alla pamparna håller till.

 

De kanske har de där extra läkarna ifrån väst ocvh har råd att betala dem... Men ute bland vanligt folk, så kan man se hur sjukvården egentligen är.. jag vågar helt enkelt inte helt fullt ut lita på läkarna här.... Jag menar i detta fall med sockret, va fan informera mig då om hur jag skall agera.... men inte alls,,, bara säga att jag skall komma tillbaka den 28 mars igen och under tiden hålla mig ifrån sötsaker och brännvin,

 

ja just det, han nämnde sprit!!! Nä nu skall det fanimej bli ordning på torpet, om jag nu klarar det vill säga.... nu skall jag se om det funkar med sittups, armhävning och mina cykelturer, och så skall jag äta halva portioner. För det är just där med portionerna som kanske hemligheten ligger. Men det är väl inte meningen att jag skall gissa mig fram till detta. I alla fall, nu skall jag försöka att bli av med min ”kagge”....

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCLXXX (780), Thailand

 

Bifogar en ytterligt gammal skrift om körkort, körande och kvinnor......Tänk va annorlunda allting är nu för tiden....

 

Tankegångarna har förändrats...

(Notera även citaten från körkortboken ...)

 

1928 inträffade en svår bilolycka med materiell skada. Det var en Örkelljungabo

Fagerhult. som på riksvägen mellan Örkelljunga och Åsljunga körde på

en köpman från Skånes Fagerhult.

 

Vid den efterföljande rättegången i Klippan sades det att Örkelljungabon, som var

orsak till olyckan fick en förmildrande dom därför han hade druckit brännvin och

därför hade svårt med att styra.

 

Citat ur körkortsbok år 1920:

 

De som vållar bilisten de största bekymren, äro dock lekande barn och nervösa

fruntimmer. De förra äro under lek både blinda och döva. Att signalera åt dem

hjälper i regel ej, och ofta komma de framrusande så nära vagnen att signalen icke

blir av betydelse.

 

Där man väntar sig lekande barn såsom vid bör man endast köra fram med yttersta

varsamhet, ty man kan sällan hjälpa sig med annan manöver än att stoppa vagnen.

Damer är ofta lika svåra som barnen, ty vid en hornsignal tappar de ej helt sällan

koncepterna.

 

Att de efter att ha passerat trefjärdedelar av gatan utan vidare vända för att nå den gångbana de nyss lämnat är intet sällsynt. Ja två, tre gånger kunna de springa fram och tillbaka framför bilen.

Stanna och låt dem komma upp på gångbanan! Handla i övrigt som vid möte med spårvagnar.

--------------------------------------------------------------------------------

 

Nu tillbaka till sockret, vi fick ju hit igår kväll representanten ifrån försäkringsbolaget AIA här i Chaiyaphum, de hade lovat att leverera klausulerna i policyn på engelska, och förklara de frågor vi hade. Det var ju en hel del frågor, men vi fick vettiga svar, första frågan var ju att om vi vill sluta med denna typ av försäkring och sparsätt, så kan vi göra så närhelst vi önskar.

 

Naturligtvis med avdrag för den provision som bolaget vill ha. Sedan ville man ju ha rejäla förklaringar på vad de menade i texten. Engelskan i texten var ganska värdelös, och stundtals så förvånade det mig hur dålig denne thaikille var på att förklara saker och ting. Bl.a. så frågade Ingemar om en klausul som säger att man maximalt får ligga på sjukhus 75 dagar.....

 

Han frågade är det för varje år eller??? Och så en luddig förklaring. Jag försökte att förklara för Ingemar att frågan nog inte var speciellt bra, Min försäkring var på 15 år, tänk dig 75 nya dagar på sjukhus varje år, det är ju över 1.100 dagar som bolaget skall betala... Jag tror inte det... men ingemar höll på och frågade, och naturligtvis ställer man frågan på ett sådant sätt som han gjorde, så får man ju JA till slut. Jag sade då till att detta är INTE riktigt,, det stämmer bara INTE....

 

DÅ efter nästan 10 minuters dividerande kom det fram när man klämde killen på pulsen. Det är 75 dagar per sjukdom....... Så tumör i huvudet 75 dagar, brutet ben 75 dagar o.s.v. Men va bra då var den saken avklarad. Jag kände mig nöjd när det var avklarat, och nu så handlar det mest om att jag måste rätta till mitt socker i urinen.

Jag hade tydligen 169 och försäkringsbolaget kräver att det går ner till 130-140 innan de hoppar på tåget med mig.

 

Jag var ju hos läkaren igår, så vi startade med ett piller varje morgon, och så får jag som sagt var hålla nere med sockerintaget, och jag får hålla inne med mina stora portioner av mat när jag äter, samt sist men inte minst, så MÅSTE jag helt enkelt lägga av med mina goa sockerovanor. godis, drickor, groggar, glass, pannkakor samt äpplepaj...... Jag måste sluta med det, kanske inte helt, men kan låta mig nöja med 1 portion av något av det per vecka...

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCLXXXI, Thailand

 

Jag har mer eller mindre gett upp mitt fiskeintresse, för det är så himla värdelöst här i Isaan.

Jag tycker mig ha märkt en sak och det är att man fiskar på följande sätt i Thailand (Isaan i alla fall). När regnperioden kommer, så kommer det en märkligt stort antal fiskar med den. Alla vattendrag fylles med vatten, både ängar och risfällt fylles också med samma vatten.

 

Och alla människor sätter igång och fiskar å det grövsta. man fiskar och fiskar och fiskar, och när vattnet börjat sina bort lite grand, ja då börjar man fiska på så sätt att man stänger inne fisken i små avsnitt av vattendraget och sedan fullständigt dammsuger man fisken.

 

Jag vågar lova att efter ett tag (cirka 2 månader) så är all fisk försvunnen, och det finns ingen fisk som kan fortsätta och växa och ge liv till nya småfirrar, allting är dött!!! Och sedan vid nästa regnsäsong så startar samma cykel återigen. Därför är det bara småfisk, aldrig vuxna firrar. Endast vid templen finner du vuxna fiskar, och där är det ju inte tillåtet att fiska, för det är ju offer gåvor till Buddah´s ära...

 

Undantag är de vattendrag som fortsätter att producera vatten, och de är extremt få, där lever fisk, och där fiskar man vareviga dag. Vårt lokala vattendrag här har varit flytande med vatten nu i snart 8 år sades det mig. Men nu 2010 så tog det slut, vattendraget torkade ut och befolkningen gick ner och fullständigt utrotade all fisk som funnits där i generationer.

 

Så jag tycker mest det är skittråkigt här med fisket, och har gett min utrustning till lillpojken Soda här som tycker om att fiska han också... Mitt fiskeintresse sköter jag om genom att hyra en båt när jag kommer ned till Jomtien eller Rayon.....

 

Nu är det tisdag den 22 mars 2011, och mitt liv som sockertorsk tar sin riktiga början. Jag skall alltså kämpa ned mitt värde till mellan 130-140, ifrån de 169 som jag står på nu.. Och jag måste klara det på en vecka, tills den 28 mars alltså...Jag har ingen aning om det blir svårt eller lätt, men jag försöker i alla fall att följa de råd jag fått, vilka jag nämnde i ett tidigare kapitel... Så jag håller tummarna...

 

Visste ni att man ger hundrar sprutor med nåt medel, så de inte får sådana hemska raseriutbrott nu när vädret blir hett??? Jo Ingemar berättade att han och fa var på väg ner till ”stationen” där de gav sprutor, så hoppade den lille hunden ur moppe-korden och Ingemar körde över honom-. Han skrek ju som en stucken gris, och det var skithemskt tycket Ingemar.

 

De tog då hunden istället till veterinären som gav han en spruta för smärtorna, så får de väl avvakta och se om det går att rädda den lille vovven. Men på tal om hettan här nere och hundarna. Tänk va man får lära sig efterhand som man är här. Hundarna är tydligen inte riktigt rustade för detta klimat trots allt!! Så när det blir hett för länge, och ingen tar ju hand om den speciellt mycket, thai skiter ju i hunden egentligen.

 

Hunden härnere är mer som en möbel i trädgården eller ute på gatorna. Så hunden kanske inte får vatten eller mat tillräckligt. I alla fall detta brukar yttra sig i raserianfall stundom,, och då hanterar de som bryr sig någonting om hundarna, situationen genom att ge dem en lugnande spruta.... Fint va?????

 

Har idag suttit och läst på datorn ett par olika sätt att minska vikt och få koll på sockret. Jag har ju en tendens till Diabetes 2, eller så var det bara början till det. Jag fick ju som sagt var ett piller av läkaren, och nu så har jag en vecka på mig att få koll på sockernivån i urinen. Så jag har läst och först kom jag till en sida som en som Landstinget i Kalmar står för (http://www.ltkalmar.se/lttemplates/Page____2604.aspx) Forts. nästa kapitel...

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCLXXXII, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet... Den verkar vara riktigt bra, och jag läste en massa där. De hade bl.a. den kända ”tallriksmodellen”, där man har typ 40% grönsaker på tallriken och vardera 30% kolhydrater och kött/fisk. Och sedan som alla säger så skall man hålla sig borta ifrån allt sött. T.om juice skall man undvika, då är det bättre att äta en motsvarande frukt istället.

 

Men sedan fick jag tips av en polare i Frölunda L-E B. Han gav mig en web-sida (http://www.kostdoktorn.se/diabetes) och detta påminde mig om en tidigare sak som jag stött på, och det var att jag helst skall helt undvika potatis och ris (kolhydrater) vilka ger dåligt socker till kroppen. I gengäld skall jag äta fet mat inga problem. Det ger en mycket bättre mättnad, och kroppen skall ha fett i normalt omfång.

 

Då när vi äter så, har vi lättare att hålla oss ifrån skitmat och sötsaker. Jag tänker i alla fall ge denna sista variant chansen under en tid av någon månad, och se vilken påverkan den har på mig. Förhoppningsvis så går jag ned i vikt som jag måste göra, och sockret i urinen stadgar sig under 100- ”strecket”.... har någon tips i samman-hanget.. så vill jag gärna veta...

 

Fick en kommentar, vissa typer är väl bara så goa, detta skrev han:

 

Igår kl. 14.07 – Micke Surin

Synd att inte ryssen gav dig en smäll.....

 

Vad skall man säga, de är sura antagligen inne på forumet RDD, enär en sådan här fjant skrivet inne i min blogg. Micke skaffa dig en annan hobby ingen bryr sig om varken dig eller ditt sjuka forum...

 

Skrattade gott idag (igen) åt mina grannar, alltså de som Yongyut refererar till genom att kalla dem ”old food”,, innebärandes hur illa hon tycker om dem. I alla fall, jag står utanför på gatan och sopar löv, och de går förbi, och de anstränger sig precis som vanligt att visa sin avsky för mig, falangen som dristade sig till att utmana dom. Ja dom som vars man är byledare...

 

Jag menar alltså det träd som de lät växa in på min tomt redan när vi flyttade in i vårt hus (maj-2009). Jag gick ju där och retade mig i 3-4 månader över att de inte klippte trädhelvetet, och att jag fick gå där vareviga dag och sopa ihop löv inne på min gräsmatta ifrån deras träd. Till slut så tappade jag tålamodet och klippte av de grenar som växte in på min tomt, flera av dem cirka 1,5 meter.

 

Sedan slängde jag in grenarna på deras tomt. Och de blev ju sketsura och började att gapa och skrika, så jag fick be om ursäkt, men samtidigt fick de lov att skärpa te sig och hålla koll på sina träd..... Men de fortsatte att vara jävligt sura på mig, och nu slutet mars 2011, alltså ifrån augusti 2009, så visar de fortfarande sin avsky.. snacka om att de tappat anseendet. Varför??

 

Jo därför att detta läckte ut hur de uppträdde och de som äger området här hade tydligen sagt till dem om hur reglerna är emellan grannar, så de torskade emot en falang. Blixt och dunder de fick torskfrossa, och de kommer ALDRIG att förlåta mig för det, hahaha!! För att jävlas, så fort jag ser dem, så brukar jag alltid stanna upp, och titta rakt på dom och de får då chansen att titta upp i himlen...... hahaha!! Secka stolpskott...

 

Jag fick denna kommentar ifrån Sjöfaran.....

Förstår inte det här din diagnos ang diabetes. Diabetes prov tar man med blodprov för att se hur mycket socker du har i blodet, skalan på detta är om jag minssrätt graderad från 2 till 20 30. Om man har en en början till diabetes så hamnar du någon stans mellan 6 o 7, sockerhalten i blodet skall vara någon stans mellan 3o5 normalt. Efter som jag äter rätt har jag blivet av med min diabetes, sen jag flyttade hit. Har med mig en egen blodsocker mätare. Försökt Goggla men förstår inte ditt urin prov ang diabetes, äggvita ja ser man ganska lätt.

 

Jag förstår heller inte denna skala. Men Thailand kör med denna skala, och enligt vissa så lär detta vara den ”nya” skala som Sverige om ett tag också kommer att acceptera inom läkekonsten därhemma. Det låter jättebra att du blivit av med ditt socker och din medicinering. Jag hoppas på detsamma. Förresten unnar du dig att dricka något brännvin alls eller?????

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCLXXXIIII, Thailand

 

Jag är ju nu då inne i det här eländet med socker och sådana tråkigheter. Fick in detta scenario ifrån en kompis, och jag tycker att det ligger mycket i det hela. Man TÄNKER faktiskt för mycket på mat i mitt fall nu. Normalt sett så tycker jag att varje matstund är en förlorad stund. Jag gillar att äta snabbt och dricka snabbt och återgå till trevligare aktiviteter. Så här kan det gå till om man inte aktar sig;

 

HUR SKA MAN PRIORITERA?

 

Det sägs att det är nyttigt att varje dag äta ett äpple, och en banan för kalcium. Man ska också äta en apelsin för C-vitamin! Och det är ett måste att dricka en kopp grönt te (utan socker för att undvika diabetes) för att minska kolesterol i kroppen!

 

Man måste också dricka 2 liter vatten varje dag och sedan kissa lika mycket, vilket fördubblar tiden man hittills har tillbringat på toa. Man måste också dricka ett glas yoghurt varje dag för att få de bra bakterierna i magen, som ingen vet vad de exakt är, men du MÅSTE ha minst en miljon sådana i magen, annars är det illa!

 

Du ska också ta ett glas rött vin för att undvika hjärtinfarkt. Och så ett glas vitt vin för att skydda ditt nervsystem! Och ett glas öl (jag minns inte varför det var nyttigt!) Men om du tar dessa tre samtidigt kan du få stroke, fast det gör inte så mycket, du kommer inte ens att märka det.

 

Man ska också äta nötter och bönor/ärtor varje dag. En hel massa nötter/bönor/ärtor. Du ska äta 4 till 6 måltider per dag, lätta måltider, men glöm inte att du ska tugga varje tugga minst 36 gånger. Bara för det behövs det 5 timmar!

 

Och så en sak till: efter varje måltid ska du borsta tänderna. Borsta dina tänder efter äpplet, yoghurten, bananen, nötterna, bönorna och ärtorna. Detta ska du göra så länge du har tänder, och glöm inte tandtråden, tandköttsmassagen och munvattnet. När du ändå håller på med detta, kan du ju städa badrummet, kanske installera CD-spelare eller TV där inne, för med tanke på allt vattendrickande och tandborstande lär du tillbringa en hel del tid i badrummet.

 

Man måste också sova minst 8 timmar per dag och jobba 8 timmar per dag, plus de 5 timmarna som behövs för att äta, det blir 21 timmar. Det är 3 timmar kvar, under förutsättning att det inte är trafikstockning när du åker till och från jobbet. Enligt statistiken tittar folk på TV 3 timmar per dag. Det fungerar inte längre, eftersom man måste ta en promenad varje dag i minst en halv timme (ett råd: efter 15 minuters promenad, vänd tillbaka, i annat fall tar din promenad en hel timme).

 

Du måste också hinna med att träffa dina vänner, för de är som växter, måste tas hand om dagligen.

 

Bland allt annat måste du också hålla dig informerad, dvs. läsa minst två dags- och några stycken kvällstidningar, för att kunna ha en kritisk inställning i livet.

Du ska också ha sex varje dag, men utan att det ska bli rutinmässigt. Du ska vara innovativ, kreativ och varje gång på nytt förföra din partner. För detta krävs ju tid. Och då har vi inte ens nämnt tantriskt sex.

 

Du ska också hinna med din familj, hinna moppa golv, diska, tvätta, för att inte tala om allt du måste göra om du har barn eller husdjur.

 

När man räknar ihop allt detta ovan behövs det minst 29 timmar.

 

Den enda lösningen är att göra flera saker samtidigt!

T.ex. duscha med kallt vatten och håll munnen öppen så får du dina 2 liter vatten per dag. Medan du lämnar badrummet med tandborsten i munnen kan du samtidigt ha sex med din partner, som i sin tur tittar på TV och läser tidningar medan du torkar golv.

 

Då har du fortfarande en hand ledig, med vilken du kan ringa till dina vänner och släktingar. Drick vin efter det, du kommer att behöva det. Sen om du skulle få 2 minuter över, skicka detta mail vidare till dina vänner (som man ska vårda dagligen), medan du äter äpplet, vilket är som sagt väldigt nyttigt.

 

Dags för mig att sluta nu, för mellan äpplet, yoghurten, ölen, den första litern vatten och min tredje måltid idag (inkl. nötter/bönor/ärtor), vet jag inte längre vad jag måste göra, men jag vet att jag måste gå på toa NU.

Jag lär spara några minuter om jag borstar tänderna samtidigt!

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCLXXXIV, Thailand

 

Idag lördag 26 mars 2011, så var jag iväg till den nya läkaren som försäkringsbolaget ville jag skulle gå till. En trevlig kille inget snack om det, pratade som de flesta läkare lite grand engelska. Denne läkare undrade jag redan ifrån början hur jag skulle känna det med. I och med att de tog mig ifrån min vanliga läkare, min läkare som alltså konstaterade att jag hade för hög halt av socker i urinen.

 

Det visade sig med all tydlighet tycker jag i hans inställning till hela undersökningen att han var alltför, och väldigt, pro de försäkringstjänstemän som var med mig. I mina tankar så undrade jag skarpt om inte de gärna ville ha ett läkarintyg som sade att jag var kärnfrisk, så de fick sälja sin försäkring till mig. Alltså gå bakom ryggen på sitt egna företag och ljuga för dem. Risken var ju annars att de inte fick sälja försäkringen ju.

 

Alla mina prover var bra, och jag blev godkänd utan problem, inget socker i urinen alls, blodtrycket bra, han frågade mig om jag var frisk, ja sade jag. Han frågade mig om jag hade några sjukdomar som jag genomlidit , nej sade jag.. OK då blev alla glada och nöjda.

 

Jag steg upp på vågen innan jag for, och den visade på friska 90 kilo. Enligt den så hade jag alltså gått ned 7 kilo på första veckan enbart genom att slopa potatis och ris och sötsaker och sötdricka och alkohol??? Nä jag tror inte det,, jag tror inte ett skit på att man går ner 7 hela kilo så.. Men va fan, då stämmer inte vågen alls då???

 

När vi for iväg så drog jag iväg till min gamla läkare, för jag ville verkligen kolla vikten på samma våg som jag vägt mig på 6 dagar tidigare. Den visade på 94 kilo.. Jag hade gått ner 3 kilo, DET trodde jag däremot på utan problem... men aldrig i helsicke 7 kilo.

 

När jag stod där och vägde mig, så såg läkaren att jag var där och vinkade in mig i rummet. Jag berättade om besöket hos den andre läkaren. Kom till mig imorgon så skall jag ta blodprov på dig och följa upp detta. Vi väntar inte tills måndag, kom imorgon bitti utan att äta innan, bara vatten, sade han.

 

Jag tänker låta honom ta blodprovet på mig, och är det OK, så lägger jag ned att vara orolig över detta med socker, utan kör vidare med min hälsogrej och tar bort sockret ur min vardag, och tillåter det bara på vissa tilfällen. Sedan kommer jag faktiskt att skita i dessa läkare, jag kommer att gå till privatsjukhuset här (Ram Hospital), och kolla mig regelbundet, DÅ kommer jag att känna mig betydligt tryggare. Så nu får vi bara hoppas att blodprovet imorgon söndag 27 mars 2011 kommer att vara OK.....

 

Så nu är man hemkommen ifrån läkarbesöket idag då. Jo vi åkte dit imorse 07.30 till doktorn, hans namn om någon undrar är Dr. Wanchai, och han är nog den ende jag träffat på som jag litar på. Han tog läkarprovet på mig, och ni var det andra bullar., nu var han mycket öppnare när jag ville ha information.

 

Mitt blodprov hade tidigare visat 269, kanske var det missförstånd tidigare ifrån min sida med pisseprov hit och blodprov dit. Men som sagt mitt blodprov var förut 269, nu imorse så hade det gått ned till 229, alltså gått ned 15% på 6 dagar. Jag har ingen erfarenhet av dessa grejor alls.

 

Jag trodde väl i min enfald att alla värden skulle ligga perfekt nu efter 6 dagar när jag hade tränat Ok och bytt diet fullständigt. Men det kanske tar tid det hela.... Jag hoppas att det var bra gjort av mig i alla fall, 15% på 6 dagar och 4 kilo hade jag också då tappat, imorse vägde jag 93 kilo mot mina tidigare 97 kilo.

 

Läkaren sade till mig att motionera, och fortsätta äta precis som jag alltid gjort men ta bort sötsakerna. Jag ”köper” nog inte riktigt precis allt han säger, jag tror faktiskt inte läkarna härnere är speciellt duktiga på detta. Så min information tar jag in ifrån internet samt Er läsare som skriver till mig. jag tänker fortsätta 1 hel månad med att käka grönsaker 75% på tallriken samt 25% kött eller fisk, och dricka vatten.

 

Läkaren tyckte också att jag skulle äta ris och potatis, och att ta mina smörgåsar på morgonen (vitt bröd). men jag tänker absolut INTE förstöra allt detta med att käka smörgåsar som enbart blir till socker i kroppen och inte käka ris/potatis eller pasta. Att få bort sockret krävs ju att jag också måste gå ned i vikt runt 10 kilo till. Vid vissa tillfällen så tänker jag dock käka lite grand av allting dock!!

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCLXXXV, Thailand

 

Idag söndag 27 mars 2011, så är vi inbjudna ihop med Kevin och Suree samt Ingemar och Fa till Dan´s ställe för middag. Han skall laga till i ugnen, skivade potatis, grädde, baconbitar samt ost och annat godis, och så blir det en go sallad till det. Hemma i Sverige så tyckte jag att sallad bara var magfylla, och jag ville egentligen inte ha någon varmare relation till det. Nu när jag måste ha det här nere i Thailandet, så tycker jag ännu sämre om det.

 

Äta sådana saker, vuxna människa, va är detta för liv egentligen. Men det får gå.. Det är ju bättre att rätta till sockret via salladen än att bara blint fortsätta, eller hur??? Jag har varit nu på BIG C, köpt mig ett rött vin ”Peter Wella”, kostar 299 baht (60:-) och är helt OK att dricka. Ni märker hur dyrt vin är här i Thailand va? Jag kan / vill ju inte dricka sprit eller öl, så jag tänker fläska i mig ett par glas rött istället till middagen.

 

Igår kväll så kom Namkaeng till mig innan hon skulle lägga sig och började att prata, det är rent fantastiskt hur dessa 2 barn har snappat upp engelskan och kan snacka med mig utan några sådana där jätteproblem. OK ibland blir det väl lite tjing tjong, men då går vi via svenskan och thaispråket så brukar vi fatta vad vi menar.

 

I alla fall hon sade – ”Uncen! Tomorrow me have 2 friends, can you give us kanompang?” No problem, sade jag. Vill ni sitta på utsidan, ha en picknic... – ” yeeees, picnic.....”... Så idag så köpte jag 2st små cocacolaflaskor a´SEK: 2,40/st. Gjorde 6st mackor med marmelad på, och gick ut och serverade dessa 3 töser, och jösses vilken lycka det blev på dem... De satt där och bara mös och hade picnic här i morse.... De satt där utanför i styva 4 timmar....

 

Det blev en görkul kväll ihop med gänget jag berättade om tidigare. Maten var bara suverän, och jag åt en omgång extra vilket gjorde att jag blev skitmätt, har ju bara ätit halva portioner i en vecka nu. Till efterrätt så fick vi en morotskaka med en go frosting på, och detta var en ren sockerbomb, till detta blev det glass som komplement.

 

Så nu har jag ikväll gjort allting det som jag INTE skall göra i normala fall. Jag har fyllt på fettlagret och jag har fyllt på blodsockret rejält. Nu gäller det för mig att gå tillbaka till min diet igen, och ta mig ett rejält cykelpass imorgon. Jag såg på en kalorimätare som jag laddat ner ifrån nätet, att jag bränner ungefär 790-1498 kalorier på ett normalt cykelpass, bra eller dåligt, inte en susning!!!

 

Var ute och läste nyheterna här i Thailand och fann då till min förskräckelse att en 66.årig Schweizare hade ansökt i sitt hemland om socialhjälp, så han kunde betala sin trädgårdsmästare!!! Han bor alltså i Pattaya här i Thailand. Han fick först nej, sedan överklagade han detta till en högre instans i Schweiz, men de fann honom vara lika vrickad som den förra instansen.... Kan ni fatta att det finns människor av alla de sorter på vår jord. Men gränser? Han måste vara en riktig jubelidiot!!!

 

Nu kommer vardagen sakta krypande igen, högt blodsocker eller inte, så har man en vardag med slit och släp, och inget speciellt händer. Men jag skall se till att ha alla mina öron och ögon öppna, så rapporter lär det bli ändå!!

 

Det är kallt som satan här nu, bra för mig som är van vid det, och bra för vår elräkning, ingen A/C behövs dessa dagar. Kvicksilvret ligger på runt 18 grader på dagarna med en stark vind som gör det ännu kallare faktiskt!! Och runt 13-14 grader maximalt på nätterna. Det är inte en chans att någon av oss tar oss till swimming-poolen, vattnet är svinkallt, och hur kul är det då?

 

Förresten är det någon av Er som kan ge mig lite förslag på matsedel, sockerfritt alltså, frukost, lunch och middag.!! Fantasin är det ju svårt med, och hitta på olika maträtter, men snälla kom med lite uppslag!! Jag avstår potatis, ris samt pasta nu för att kolla om det funkar på mig. Även en kalorilista vore kanonbra att ha..... Måste jag ha en våg för att mäta all mat???

 

Jag vill ju gå ned i vikt... Jag har räknat ut att jag förbränner själv 1.490 kalorier, min kropp alltså, plus cyklingen cirka 600 kalorier, detta skulle ge totalt per dag runt 2.000 brända kalorier. Jag måste alltså äta mindre så jag går ned i vikt.

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCLXXXVI, Thailand

 

Vädersituationen här i Thailand beskrives just nu i Bangkok Post, den största dagstidningen här på följande sätt. Detta är nu den andra perioden av kallt väder, vi hade ju kallt för 3 veckor sedan också... men här kommer artikeln i alla fall:

 

Quote - The mercury in many parts of the country will plunge by three to five degrees Celsius for a few days due to a low-pressure ridge, the Meteorological Department said yesterday.

Greater Bangkok could shiver in 19-degree weather while even the South might see temperatures drop as low as 22 degrees.

 

In the East, the minimum reading is predicted to range from 18-20 degrees.

In the northeastern province of Nakhon Ratchasima, the mercury fell to just 16.1 degrees yesterday.

Pensiri Trisat, a meteorologist in the North, said thermometers showed just 7.8 degrees on Doi Inthanon in Chiang Mai.

 

"The cold snap will likely continue until the end of the month," she said.

A northern weather bureau said the hot season would return early next month, at about 39-40 degrees.

"It will be scorching then just like any other summer."

April 17 is expected to be the hottest day of the year, as the sun will be directly overhead.

"But if there are clouds, it's not going to be that hot," the bureau said.

 

-- The Nation 2011-03-29 - Unquote

 

Så det är tydligen inte alltid varmt och hett här i Thailand. Även Thailand drabbas tydligen av de snabba och ovanliga klimatförändringarna som vi ju sett redan i 50 års tid hemma i Sverige. Men är det inte värre än så här, så får det gå......

 

Det är ju sommarlov nu gu be vars.... och samma som förra året, så kommer den lilla tösen ”Funfa”, jag kallar henne så, för jag kan inte uttala hennes konstiga namn. Och det roliga är att flera i hennes omgivning bland thai har börjat att kalla henne för det också. Funfa är ju för övrigt den vackra busken som jag har flera stycken av i min trädgård, som gör trädgården så praktfull.

 

Yongyut åkte över nu igår (onsdag 30 mars) till sin mamma som ju bor i systerns hus ni vet. Ty lilltösen skulle komma dit. Jag var samtidigt ute och cyklade/motionerade, och tog rundan förbi huset för at träffa den lilla tösen, hon gillar att se mig, så hon kan säga ”uaan” till mig, det uttalas ”one” och betyder tjock..

 

Jag kommer in i huset och där sitter ett gäng därinne på golvet och de käkar naturligtvis, alla thai äter ju som fan och nästan oavbrutet känns det som. Där satt också en mormor till den lilla tösen. Jag stannade väl i 2 minuter i den lukten. För alla romantiker därute, Nä, jag kunde inte stanna längre, det luktade för jävligt, och var absolut ingenting för en västerlänning!

 

På kvällen när Yongyut kom hem så frågade jag henne rent ut hur länge de hade tänkt att stanna... ja under Songkran blev svaret... Ojsan sade jag, och är det meningen att vi skall betala deras mat då eller???? Vågar jag säga att Yongan blev sketsur när jag frågade henne rent ut. Thai hatar ju rent ut och raka frågor, de kan ju aldrig ge raka svar, inte ens på en ja-nej-fråga...

 

Hon var på väg att säga att jag var en snålis, precis som vanligt. Jag sade till henne Yongyut, innan du börjar, vi snackar om VÅRA pengar, och då vill jag fanimej veta om VI skall betala för någon avlägsen släktings uppehålle här i Chaiyaphum under 14 dagar. Svaret lät inte vänta på sig –”OK I not go there anymore”..... forts. nästa kapitel..

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCLXXXVII, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet.... Och detta är alltid den thailändska kvinnans sätt att komma ifrån ämnet som de inte vill prata i. Men egentligen, för att vara lite ärlig.... känner vi inte igen detta på nåt vis....javisst ja, nu vet jag! Det är ju samma visa som hemma i Sverige ju, det används ju av falangkvinnan också ju!!!

 

Jag kan säga så mycket att jag fortfarande inte vet om denna ex svärmor har några pengar att äta för, eller om hon gör som många andra, de bara kommer, sätter ner arslet och låter sig matas utan vidare skrupler. Dock så har ju ”min” familj inte alls varit på det sättet emot mig. Så jag kanske inte skall utgå ifrån det här.

 

Anledningen till att jag är tveksam, är dels Yongyuts ovilja att berätta rakt ut vad som försigår, och också det faktum att ex-svärmodern ju INTE kommer ifrån ”min” familj!! Det är inte min familj, när tanten är Yongyuts broders före detta svärförälder. Och de är skitfattiga. Men egentligen! Jag kan gärna tänka mig att betala ett par middagar, men jag gillar inte när man blir förd bakom ljuset, och på toppen av det skall man bli dragen vid näsan med att betala mat för folk som inte bryr sig ett skit om mig, och som man inte bryr sig ett skit om själv.

 

Yongyut har ju sitt kära körkort nu, och det är fantastiskt hon har väl inte varit många gånger utanför området där körskolan ligger och kört, men nu sitter hon på körkort för bil, lastbil samt buss. Jag tycker själv att detta är ett riktigt jävla hån emot mänskligheten. OK vi talar om min fru här. men det är ju inte hennes fel. Men hur i helvete resonerar det korkade Thailand då?

 

De ger körkort till fullständiga gröngölingar som knappt kan växla, och de ger det desutom då till BUSS, buss där man har ansvaret för en massa människoliv. Jag fattar inte Asien helt enkelt, de skiter precis i allting. Har ytterligt svårt att se konsekvenser av sitt handlande, och därför så skiter de fullständigt i det.

 

I alla fall, Yongyut var hemma i söndags hos sin mamma i det andra huset, när en kompis ifrån körskolan kom förbi med sin man. Jag var inte där, men fick detta berättat för mig. De snackade och sedan så erbjöd de Yongyut att köra bilen. Det slutade med att hon körde nästan 5 mil med bilen ihop med dem. Varför??? Ja klart det fanns en anledning!!!

 

Jo när körningen var över så förklarade de för Yongyut att bilen var till salu, och de ville sälja bilen för 55.000 baht. Bilen var enligt en granne där rena rama skrothögen, och det hade nog krävts reperationer vareviga månad på den, så det hade blivit en dyr bil det!! Nä, och Yongan är med på det. Vi skall vänta nåt år cirka och istället köpa en bil som ligger runt kanske 2-300.000 baht..... Fasen, jag vill inte köra omkring i en rishög och riskera liv och lem..

 

NU har värmen kommit tillbaka, hoppas att den är här för att stanna, men de har varnat att risken finns att det kan komma ytterligare en köldknäpp till Thailand. Men nu njuter jag av värmen och mina cykelturer igår och idag har varit ljuvliga. Lugna och städade och långa. Benen kändes fram till i onsdags som blyklumpar, men sedan jag startade med att käka lite fett till mig mat, så försvann det blytunga och nu både känns de och ser ut som vackra starka ben igen. Ont om självkritik är det gott om.......

 

Imorgon lördag, så skall vi hyra en pick up i 2-3 timmar, åka upp i bergen här, käka en god lunch, Yongyut får köra och träna sig. Vi åker sedan via Khreng Khro, tar en fika där hos en kompis till Yongan och sedan hem igen. Detta kommer väl att ta 2-3 timmar kan jag tänka mig. Skall bli spännande och se hur Yongyut kan köra... Mycket spännande.

 

Middagen idag var spännande och faktiskt god. Jag gav mig själv; 2 bitar fläskfile, sallad innehållande; sallad, gurka,tomat,guave, äpple, riven morot. På detta la jag bearnaisesås. Jag unnade mig också 2 skivor mörkt bröd ( inget socker i med 1 ostskiva på. Jag drack då vatten till detta.

 

Min frukost bestod av: 1 naturell yoghurt (ej socker i den), jag tryckte i lite lime i den för att få lite smak på eländet och jag skivade också ner 1st banan. Jag åt2st skivor mörkt bröd med ostskiva.

 

Handskak - Glegolo