Januari

 

 

 

Thailand - ur min synvinkel

 

GTG Shipping, Thailand

Transport av Ert bohag/flyttsaker till Thailand? Kontakta mig på min mail här; chaiyaphum@glegolo.com

 

Skeppa styckegods pallar, eller hel containerlast.

Välkomna med Era förfrågningar,

 

Läs gärna följande artiklar om transporter skrivna av mig:

 

http://www.maipenrai.se/forum/t/20349-min-transport-hur-det-fungerar-praktiskt/

Eller

http://thai-mc.com/forum/index.php?topic=7.msg4273#new

 

Eller direkt här på hemsidan, se vänster-kolumnen!

 

 

För de av Er som vill ha mailavisering varje gång som jag lägger in ett inlägg här på hemsidan, så ber jag Er att anmäla Er genom att maila till mig på:

chaiyaphum@glegolo.com

Vill ni komma i kontakt med mig så maila ävenledes!!

 

=============================================

 

 

Chaiyaphum DCCXV, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet.. Jo det var fosterhinnan och moderkakan som hade blandats med annat och den skitbruna sörja som låg i denna plastbinge var fruktansvärd att skåda. Men nu åkte stämningen i höjden och alla närvarande thai blevo liksom i extas, och det blevo många glada miner. Fosterhinna och moderkaka är humörhöjande varför prövar vi inte detta hemma????

 

Under kvällen så drack jag totalt 2st LEO och det var precis lagom, hade ju att tänka på mopedturen hem också... Det var en jättetrevlig kväll med skitgoa människor, så inga klagomål där inte. Så det var en nöjd Glegolo, som till slut kl. 01.30 somnade in efter det att all jävla karaoke hade tystnat här hemma i närområdet!!

 

När man varit utomlands ett bra tag, ja i mångas ögon alldeles FÖR länge, DÅ börjar avarterna att ta fart. När man har varit t.ex. för länge i Thailand, det kan man enkelt se när man;

 

- Du “pekar” på saker och ting med dina läppar...

- Du ser en råtta springa ut ifrån en restaurant, men det är inget hinder för att äta där..

- Du använder frasen ”Up to you” när du vill undvika konflikter..

- Du använder frasen ”up to you” när du vill undvika att svara på en delikat fråga..

- Du använder frasen ”up to you” när du inte känner för att engagera dig i frågan....

- När familjens bil är en motorbike (vespa)....

 

- svarar i telefon, och trots att det var ”fel nummer” så tillbringar man de nästa 5 minuterna med att tjöta med den okände personen..

- sitter på restaurant,. Beställer sin mat, man vet att man får något helt annorlunda än det man beställt, men trots att man får helt annorlunda än beställningen, så äter man ändå den mat som serveras utan ett ord av klagomål!!

- Du är på urinoaren i stan, struntar fullständigt att det står en dam bredvid dig och gör rent toan, inga problem...

 

- Du pratar nu med bröten engelska med släkt och vänner hemmavid...

- Du lägger i is i ölen utan att ens tänka på det...

- du kryddar nu din mat med “nam plah” och “chilli”... hualigen.......

- Du tycker att sticka ett finger rakt upp, och in i näsan är inga problem, medans det är jävligt viktigt att dölja munnen medan du härjar med en stackars tandpetare...

- Du tycker det är helt Ok att ha 4 personer samt 2 kycklingar på vespan när du åker omkring...

- Du kommer inte ihåg när du senast hade skor på dig........

 

- Du tittar på eluttaget hemma, sladdarna ligger öppet där, 6 olika saker är inkopplade och det kommer ut gnistor ifrån uttaget, det är normalt tycker du...

- Du kan ta bort ett gummiband ifrån den lilla plastpåsen på 2 sekunder utan att spilla en droppe...

- Du dricker med inlevelse regnvattnet som alla andra thai...

- Du fördömer den mesiga svenska maten och berättar för envar hur fantastisk den thailändska maten är och att inget annat duger..

 

ja är det någon som känner för att fylla på listan?????? Det är härligt när man kollar in alla dessa falanger som kommer till Thailand, och deras uppförande, mitt eget också naturligtvis.

 

Jag börjar bli lite less på hela jäkla musikgrejen här nere i Thailand nu. Sedan 2 dagar innan jul, alltså 12 dagar nu, så har det varit konserter här i 10 dagar och nätter. Thailändarna är fullständigt hängivna till musik, skrän och att dricka brännvin. Man kan lätt tro att de är alkisar hela högen, vilket de antagligen på sitt sätt också är.

 

Oväsendet är grymt påträngande, man hör det där jäkla dunkandet ifrån bastrumman och basgitarren absolut hela tiden. Alltifrån kl. 07.00 på mporgonen fram till runt 03.00 på natten. Tänk Er som nu de sista 4 dagarna så har ett hus här, kanske 300 meter härifrån haft fullt ös, med ful voloym på musiken och de dricker hejdlöst därborta. Jag kan gott föreställa mig hur infödingar typ. tex. Indianerna levde i sina byar där de satt runt sina tält och gapade och skrek och sket fullständigt i varandra. Forts. nästa

 

Handskak

 

Chaiyaphum DCCXVI, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet.. Det har varit arbetsdagar i stort sett hela tiden förutom nyårsafton och nyårsdagen när folk var fria ifrån arbete. Men dag innan arbete är absolut ingen anledning att INTE störa och förstöra nattsömnen för ens grannar. De skiter fullständigt i varandra härnere, och ingen gör en ansats och ber grannen att hålla käften och gå och lägga sig.

 

Tänk Er den stilen i Sverige, Fan svenskarna hade ju tatt dessa thailänbdare och vänt upp och ner på dem inom 10 minuter.. Nä nu skall vi vara snälla och göra som en läsare tyckte, alltså slappna av och bara glida med härnere i Thailandet.

 

Nominated as the world's best short joke..

A 3-year-old boy examined his testicles while taking a bath.

'Mum', he asked, 'Are these my brains?'

'Not yet,' she replied.

 

Onödigt vetande 1 – Ta död på ett träd – med kopparspik – inte i Thailand, här gräver de visaste av thailändare 1 drygt 30cm djupt litet hål direkt vid sidan av trädet, och häller hett vatten där någon eller några gånger per dag. Ett mycket mycket snabbare sätt att döda trädet. Kopparspiken tar väl år på sig va??

 

Onödigt vetande 2 – låta bananerna mogna på fatet i vardagsrummet?? – I Thailand, så lägger de bananklasen i en plastpåse och lägger hela påsen i ett mörkt skåp. Bananerna mognar på studs, oftast över natten bara, så är den helt gröna bananklasen helt gul. Bra va???

 

Dessa 2 tips är gratis... Annars, så känns det bra trots att man var uppe ända till 02.25 p.gr.a. vrölhög musik, men skitsamma. Jag hoppas nu att allt skall återgå till det normala, och man ”bara” får nattsömnen totalförstörd 2-3 gånger vareviga jädra vecka...

 

Igår måndag middag, så stekte jag pannkakor, och jag satt och tittade på ungarna här hemma när de käkade. Det är rent av fantastiskt hur de har förändrats, både i sätt som i matvanor. Yongyut är ju lite grabd ”körd” hon kör ju ”sitt” med rötter och insekter och fosterhinnor och annan skit, men jag är väl inte mycket bättre, hur mycket thaimat äter jag då, så jag klagar faktiskt inte!!

 

Men ändå så är det kul när man får kvitto på att det är ganska enkelt att få ungar att ändra sig. De är grymt anpassningsbara. För 3 år sedan, så hade de på sin höjd tagit en artighetstugga på pannkakorna och sedan tillbaka till insekterna igen. Men nu, skratt och glam runt bordet, mjölk i glasen och pannkakorna stack ur käften på oss alla 3, och sylten ifrån Sverige drippade ifrpån mun ned på tallrik hos oss alla 3...

 

Det kallar jag en höjdarmiddag, inte ett uns näring, bara skräp.. Men va satan, ibland måste man äta med ögat och inte bara med hjärnan.... Barnen är fast i sockerfällan och det är jag som tar åt mig äran för det ”nedköpet”, hahaha!!

 

Nyhet för Er som flyger med Thai Airways – Man kan nu checka in sitt bagage om man vill i förväg mellan 3- 13 timmar innan flyget går. Och sedan så finns det en direktlinje Airbus som går inifrån Bangko ut till flygplatsen, så nu kan man skippa dessa taxibilar och för en ganska billig peng komma direkt ut til flyget. Se länken som jag här klipper in, där står allt: http://www.thaivisa.com/forum/topic/430879-check-in-service-starts-today-on-suvarnabhumi-airport-link/

 

Jag fick en kommentar som handlade om att klappa barn på huvudet. Läs detta:

 

Quote ”Själv har jag ett ingrott beteende att klappa och rufsa om små barn på huvudet och i håret. Det går nästan automatiskt. Fick nästan stoppa ner händerna i fickorna när jag var i Thailand, där det är tabu att röra barnens huvud” unquote Forts. nästa kapitel...

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCXVII, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet.. Så jag säger igen, som jag sade sist jag hade detta uppe i bloggen. Det är inga problem alls, ni kan röra och ni kan rufsa om håret på ungarna, de blir bara glada att se Er le och bry Er. Allt detta med huvudet är bara struntprat!!! Att ni inte skall röra och rufsa om håret på vuxna thailändare, det behövs väl ingen handledare eller guide för att få Er till att förstå att det är korkat va??

 

Jag menar om det kom fram en alban till mig hemma i Göteborg och började att rufsa om huvudet på mig, så hade jag nog slagit ner honom, eller åtminstone schyfflat iväg honom, hårt!!! Det är exakt samma beteende härnere, och överallt i världen, ingen vuxen vill väl att en annan vuxen skall hålla på och rufsa om på huvudet om man nu inte förstås är VÄLDIGT goda vänner.

 

Så snälla, kör på, var goa och trevliga och uppför Er precis som hemma, känner ni inte för att hålla på med att t.ex. wai-hälsa, vem bryr sig egentligen?? Inte thai i alla fall. Uppför Er bara normalt och var anständiga i Ert uppträdande så blir ni respekterade av de flesta thai ni möter.

 

Skulle ni göra exakt som Era guider etc. säger till Er, jag har sett detta ”live” härnere. Så ser det enbart löjligt och patetiskt ut. Vuxna falanger som kommer, och ler så nästan löständerna ramlar ut, waiar med händerna på helt fel ställe på huvudet, och inte vågar vara sig själva alls.

 

Jag säger detta. Thailändare förväntar sig att falangen skall vara annorlunda. Han förväntar sig fan inte att han skall uppföra sig som en thai gör. Han vill inte ens att falangen uppför sig som en thai gör. En thailändare vill uppleva kontakten med en falang och det falangen står för uppförandemässigt och utseendemässigt.

 

Det är detta sedan som thailändaren tar med sig hem till byn, och där berättar han om de märkliga människor han mötte nere vid havet. De var märkliga, säger han, men de var otroligt fascinerade och snälla och varma människor berättar han vidare. Och detta kommer då att ge oss falanger respekt hos thailändarna.

 

Däremot att waia med händerna gentemot en vanlig människa man ser på gatan på samma sätt som man waiar en munk, eller att man waiar ett barn, det ger bara en bitterljuv eftersmak för thailändaren, och han blir förbannad för att vi inte respekterar hans sedvänjor i hans land. Så mitt tips till Er är. Gör som ni gör hemma, uppför Er varmt och anständigt så blir resan bra för Er tror jag!!

 

Förra kapitlet så skrev jag om 2st olika ”onödigt vetande”, jag har en 3.e grej också, som dock är lite pinsam. Jag skall berätta bakgrunden. Vi var ju tillsammans med Ingemar och hans fru Fa nere i Chaiyaphum för att handla tyg. Yongyut fick ju beställning av dem att sy gardiner till deras 12st fönster.

 

Jag och Ingemar väntade en bit upp på gatan ifrån syaffären räknat. Vi tyckte till slut att det tog lite väl lång tid (40 minuter), och jag sade till Ingemar, jag går in i affären och organiserar upp det hela. Du kan väl köra bilen framåt lite närmare affären, javisst säger Ingemar!!!

 

Jag går in i affären, är där med fruarna i runt 10 minuter, och sedan är vi klara att gå. Jag tar en stor plastpåse med fästen-hållare-skruvar plus en binge med gardin-stänger och går ut i förväg. Ser Ingemars bil, går fram till den och lägger påsen och stängerna på flaket och öppnar bildörren och kliver in. Halvvägs får jag höra ett rop! Där sitter en kines och vinkar åt mig avvärjande.

 

Jag retirerar blixtsnabbt ut ur bilen, och beklagar, vet inte om kinesen fattar! Tittar bakom mig och DÄR är ju Ingemars bil, hastar bort till honom och är skitgenerad. Kliver in i hans bil och börjar att berätta och han flabbar, och DÅ kommer jag att tänka på min plastpåse och gardinstängerna, de ligger på på bilen. Jääääävlar, bilen som åker iväg därborta... Forts. nästa kapitel...

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCXVIII, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet.. Ingemar och jag drar iväg efter honom, han försvinner bortom kröken och är fullständigt borta, vi åker runt 3 kvarter, vi kommer tillbaka till affären igen där våra fruar väntar på oss. Ojsan va lätt det var att förklara för dem.

 

”Min” fru är som en furie, tokig. Oj vad de hade kämpat inne i affären och oj vad de hade letat efter just de prylarna, och oj att de äntligen fann dem.... Och ojsan det är säkert slut nu allting och vi kan inte fixa gardiner, ja livet är väl för fan slut nu eller.....

 

De får gå in igen i affären och beställa nytt. Det tog 30 minuter till, och jag fick betala kalaset!!! Affärsinnehavaren lovade att om kines-chauffören kommer tillbaka med varorna, så får vi pengarna tillbaka. Jultomten i Thailandet.... Aldrig i helvete att denna kines kommer att komma tillbaka.

 

Han kommer att gå till templet och tacka Buddah för gåvorna han fick. Dumskallen fattar inte att Buddah har noll med detta att göra, det är den numera idiotförklarade Glegolo som har låtit detta under hända för kinesfarbrodern... halleleluja!! Så kan det gå här i Thailand när inte haspen är på!!! Varför är det alltid jag som råkar ut för sånt här???

 

Idag onsdag, så drog jag och Dan iväg till Khon Kaen. Han skulle stämpla sitt 90 dagars där. Det var nog en kanondag för Dan, vi kom innanför dörrarna, Dan tog en nummerlapp nr. 11, pling sade det, och nummer 11 kom upp. Jag lovar, från det att Dan satte ner arslet på stolen inne på Immigration och sedan reste sig upp igen och gick ut, så tog det icke över 4 minuter... fantastiskt!!

 

Nu hade vi sjuttanimej gott om tid. Den tid vi hade att passa var att vi skulle plocka upp hans fru Amphorn halvvägs hem till Chaiyaphum, ett ställe som heter Bal mu Nak, och det var kl. 15.00 och klockan i nuläget var 09.35........ Så vi satte igång med att kolla på grejor. Faktiskt med att kolla på saker i affärer med kompisar, är bra mycket roligare än att göra det med sin fru eller flickvän...

 

Vi började med att röja runt med en tös på en blomsterplantage eller vad man skall kalla det. Jag köpte en stor gul blomma, har inte en susning vad den heter, men det ser ut som en ananasväxt, fast gul. Och sedan köpte jag 2st sådana där skitfräcka keramikkrukor som man hänger orkideer i ni vet!!! Kanonfräcka....

 

Efter den tröttande dusten, så tog vi en sväng in i själva Khon Kaen, betänk att det faktiskt bor 1,5 miljoner männoskor där, så det är en grymt trafikerad stad... Vi letade förtvivlat efter McDonald´s. Det tog oss 1 timme att finna det trots att vi varit där 4 gånger förut. Jag var svulten på hamburgare kan jag säga. Efter allt jädra risätande och annat konstigt käk, så är det grymt salinframbringande att tänka på typ Pizza och McDonalds.

 

Jag beställde in 1 tripple cheeseburgare plus en coca cola liten. Det tog väl typ 69 sekunder att äta upp den. Och sedan flög fan i mej och jag beställde en till. Den satt som en smäck på en gentlemans huvud!! Jag hade nu dragit i mig 6 hamburgare och 2 bröd. Bra jobbat Glegolo, du ditt dumhuvud som är ute och fjantar dig och cyklar som en furie för att vara i good shape... idiot.....

 

Sedan åkte vi till HomePro, och ta mig fan om jag inte äntligen efter 3 år hittade en brödkniv, och dessutom en grymt bra sådan. Den kostade 475 baht, alltså drygt SEK: 110:-. Jag anser att det är skitbilligt om man jämför med hemma för denna kvalitets-kniv. Nu är jag alltså en lycklig ägare till en brödkniv, va gött!!!

 

Dessutom så kollade jag på stegar.. Normalt sett så skall ju HomePro vara mycket billigare än hemma i lillstaden Chaiyaphum. Yongyut och jag hade ju kollat hemma och hittat en 7-stegs-stege som kostade 1.765 baht i Aluminium helt igenom.

På Homepro så hittade jag 2st olika varianter. Dels en som hade en läderrem som höll ihop själva stegen när man fällde ut den, Fint om den remmen brister när man står på stegen, secken dödsfälla, den kostade i alla fall 1.890 baht.... Va falls dyrare?? Forts. nästa kapitel...

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum DCCXIX, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet... Och sedan hittade jag en exakt likadan som den som kostade 1.765 baht, och här på Homepro så kostade den 2.190 baht... Nä, nä, sade jag till Dan, inte fan släpar jag med mig en stege som är nästan 400 baht dyrare än hemma!! Jag köpte sedan inget mer, Dan handlade som satan men det var inget roligt att rapportera om.

 

Vi åkte sedan hemåt och tittade in på ett antal affärer till. Klockan bara rusade iväg och nu körde vi mot Amphorn och plockade upp henne, och sedan körde vi till Chaiyaphum. Allt gick bra och jag var trots allt nöjd med dagen...

 

På torsdag, så skulle jag och Yongyut åka in och hon skulle handla lite mer gardintyg till hennes jobb. Hon fick ju ett jobb med att sy gardiner för 12st fönster. Detta har nu utökats med ytterligare 3st entre-dörrar hos samma familj, alltså hos Ingemar och Fa.

 

När vi hade handlat klart så hade vi i tankarna att åka till affären som sålde stegarna i Chaiyaphum, DÅ mitt ute på vägen så skriker Yongyut till – ”look ladder, I want to look”, jag gjorde en kovändning med vespan, och så gick vi in i affären och kollade. Där stod exakt samma stege som kostade 1.765 baht i Chaiyaphum, och som kostade 2,190 baht uppe i Khon Kaen.

 

Skillnaden var dock att på denna stege stod det 1.380 baht!!!!!!!!! Yongyut lade upp en bister syn och sade att hon ville ha stegen, men ville inte betala överpris, får vi betala 1.300 baht så är det bra.. OK sade affären och vi äger nu en stege som kostade oss 1.300 baht istället för de andra priserna..... Ibland så funkar det bra med tjejer faktiskt!!! Och denna tjej hade nu sparat 465 baht till familjen.

 

Fick in denna historia, kul faktiskt:

 

A young woman on a flight from Ireland asked the priest beside her, 'Father, may I ask a favor?'

'Of course child. What can I do for you?' 'Well, I bought an expensive woman's

electric hair dryer for my Mother's birthday that is unopened and well over the Customs limits, and I'm afraid they'll confiscate it.

 

Is there any way you could carry it through customs for me? Under your robes perhaps? 'I would love to help you, dear, but I must warn you: I will not lie.'

'With your honest face, Father, no one will question you.'

When they got to Customs, she let the priest go ahead of her. The official asked, 'Father, do you have anything to declare?'

'From the top of my head down to my waist, I have nothing to declare.'

The official thought this answer strange, so he asked, 'And what do you have to declare from your waist to the floor?'

'I have a marvelous instrument designed to be used on a woman, but which is, to date, unused.' Roaring with laughter, the official said, 'Go ahead, Father...... Next!'

 

Idag är det fredag här i Chaiyaphum, Thailand. Dagarna springer riktigt iväg, och jag måste säga att så mycket bättre än såhär kan man kanske inte ha det. Visst så saknar jag fortfarande salthavet, och visst så saknar jag fortfarande havets läckerhet från Göteborg.

 

Jag tänker faktiskt en del på Feskekyrka, och det är väl konstigt, borde kanske mer tänka på annat.. Men maten sätter sig änna i hövvet som vi säger i Göteborg. Men jag har nog haft ett himla flyt tror jag med min vistelse här i Thailand.

 

Min tanke när jag flyttade ner var nog i min okunnighet att flytta till Jomtien och bo där med kompisarna som jag lärde känna där.

Men jag hade nog supit alldeles för mycket där tror jag. Nu har jag Jomtien att se fram emot 3ggr per år, och det är alldeles tillräckligt. Man kan ju inte ha julafton vareviga dag, det är ju inte ens roligt ju!!!

 

Handskak

 

Chaiyaphum DCCXX (720), Thailand

 

Nu i skrivande stund (fredag kväll), så är Yongyut och Namkaeng uppe hos paret som har byggt området. Dessa brukar varje år ha en typ av ”barnens dag”, och det är oerhört ovanligt, och ovanligt populärt förstås. Barnen får ju annars inte så mycken materiell uppmärksamhet här, så det är som en liten julafton för dem. I alla fall de är därborta och slår in presenter och klär träden med glimrande saker.

 

Så imorgon lördag blir det lottdragning bland byns alla ungar (cirka 250st), alldeles utanför vårt område. De ungar som bor här på vår gata är icke välkomna. Sedan blir det samma stuk för barnen ihop med oss vuxna under sen eftermiddag med mat och dryck för de vuxna. Det är fantastiskt vad dessa människor är generösa mot sina medmänniskor måste jag säga.

 

Utdelningen fungerar som så här. igår kväll då (nu är det lördag) så tillverkades ett träd i granna färger. De sågade av toppen av en lokal trädsort med mycket grenar. På dessa bara grenar så satte de fast löv, som var i plast och var ifrån det canadensiska ”maple leaf-trädet”. Allt gick i ursnygga oranga höstfärger, ni vet alldeles innan lövfällningen.

 

Och bland dessa granna löv så satttes det upp små ursnygga minipaket i glittrande färger, dessa innehöll ett lottnummer. Lottnumret i sig tillhörde då en speciell present-gåvopaket till varje barn. Och där är många fina saker. I dagsläget vet jag inte exakt vad, men jag vet att förra året på ”vår” gata, där det inte finns så många barn, så fick ungarna väldigt dyra presenter.

 

Våran Namkang, hennes present kostade säkert runt 700 baht, det var med ”padlohm”, alltså en golvfläkt. Alldeles fantastiskt generöst tycker jag. Man kan ju alltid hoppas att detta är något man gör för att vara ”snäll”.. Ni som varit härnere vet dock att så INTE är fallet. Man gör detta för att tillfredställa ödet och Buddah, så att man själv har samma tur som man ger alla andra.

 

Återigen så går man alltså efter uttrycket i Buddismen ”Tam di dai di, tam chua dai chua”. Men trots att det mesta de gör är att glorifiera sig själva, så är ju effekten i alla fall att ungarna får en fantastiskt trevlig och kul dag, och det är väl ändå det viktigaste. Min vän Dan, är ju naturligtvis med på detta, inte pengamässigt, men han vill gärna stå där i glansen som Dr Livingstone och dela ut presenter.

 

Jag själv håller mig borta, och är bara tacksam ”förälder”, vill inte försöka ”sola mig” på andras bekostnad, det får andra göra. Jag tog några bilder och hoppas att det blir kul att se dem, var de än dyker upp.

 

Kul, jag fick in kommentarer om resan och kniven i Khon Kaen. Jag tyckte det var billigt, jag nämnde ju t,om priset i Sverige som jämförelse. Men de menar väl på att det finns brödknivar lite varstans i Thailand, synd att de inte sagt något till mig då.... jag som har lidit under nästan 3 års tid. Här kommer dessa 2 kommentarer från 2 goa gentlemen;

 

Igår kl 17:24 - jesper

475 bath för brödkniv svindyrt, frun tyckte det var billigt, tror inte det. Men efter 3 år utan brödkniv förstår jag du köpte den. Roligt läsa din blogg jag följer dina äventyr i Chaiyaphum varje dag. Min tjej har åkt hem till sin stad Chumphae och kommer att vara borta 3-4 månader under vintern, så man har lite tid med datorn nu.

 

Men ärligt talat! Jag skiter i om kniven var dyr, vilken den inte var i mina ögon som köpte den. Kniven var i en alldeles charmant kvalite, och det finns inget att klaga på. Jag köpte inte bara en utan de 2st som fanns där. Ingemar ville också ha en, han ringde mig under tiden vi var på HomePro.

 

Yongyut, hon tycker jag bara är löjlig som vill ha en brödkniv, så hon skiter i vilket fullständigt Jesper!! Och Sjöfaran, ja du är ett kapitel för sig nästan. Här följer hans kommentar: Forts. nästa kapitel...

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCXXI, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet..

Igår kl 16:00 - Sjofaran

Det kan inte ha ett samband med tummen mitt i hand. Vad fan inte behöver man en bröd kniv i Thailand. Fram föralt inte för dom stålarna. Nu börjar du likna en muslim hemma vid.

 

Detta är återigen killen som bor inne i mörkaste ”byn” i hela Thailand tror jag. Han har förlorat sig själv alldeles, inte lätt när man kommer ifrån en miljö i Göteborg där han knappt varit utanför stadsgränsen innan han blev uppraggad i Thailand. Han har tagit ”till sig” precis allting i Thailand, han dricker inte vanligt vatten, han dricker samma vatten som de fattiga thaiarna gör, alltså skitet regnvatten.

 

Och så förnekar han allt käk som han är uppfödd på, och äter endast thaimat, dessto starkare dessto bättre och godare. Naturligtvis så äter han inte heller bröd längre för det gör icke thailändarna alls i stort sett!! Så att han behöver en brödkniv det är ju uteslutet.

 

Nä min käre ”smuldegsneger”, kallas folk som låtsas/inbillar sig vara något som de icke är. Du är icke thai, du kommer ALDRIG någonsin att bli thai heller, så sluta med att förneka vem du är, var stolt över det istället, där i din trähydda i svartbyn ute bland risfälten.

 

Och som svar på din enkla fråga om tummen mitt i hand. Jag vet inte om du äter bröd överhuvutaget, vilket du säkert inte gör. Men du menar tydligen på att jag skall använda händerna och bryta brödet som Jesus gjorde eller??? Glöm det, finns det kniv så köper jag en go kniv. Sparar jag tillräckligt länge, så kan jag t.om köpa den kontant, det du!!!

 

Idag söndag, så åkte Dan,Amphorn och jag ned till Kevin och Suree, där fanns redan Peter och Ewe. Yongyut stannade hemma, hon har ju skitmycket med gardinerna som sagt var. Vi hade grillunch... Vi ät revben och kyckling och det var kanongött med en LEO öl till det, med is i förstås.

 

Jag tog med en Funfa (Bougdanvillea) hem till dem som present. Yongyut har ju lyckats med att övertyga Suree om att denna blomma ej för otur med sig i familjen. Hennes familj har alltid trott det, TROTS att hela satans Thailand har denna växt hemma i trädgårdarna. Ja vad folk får för sig.

 

Så nu fick den sin första Funfa, och Kevin var i alla fall skitglad för det. Vi stannade då och vi åt kanonmycket och hade lite gött tjöt med varandra. Och man tänker på de andra falangerna härnere i Thailand som isolerar sig, precis som de där killen som jag beskriver tidigare i detta kapitel..

 

De har inga kompisar att tala om, de har inga kamrater att dela sin glädje eller sorg med, och de lever sina liv i nån gudsförgäten by någonstans ute bland ”ingenting” med enbart thailändare som umgänge, familjen alltså. Det är så sorgligt, men de väljer bort sitt liv för något som de aldrig kan uppnå....

 

I alla fall, vi kom hem runt kl. 15.00 och skall nu snart iväg igen kl. 17.00 upp till Gary A. Uppe i Ban Kwao, där blir det mat igen, och det vete sjutton om jag orkar käka en gång till, men jag får väl ta ett par stadiga groggar i alla fall och ha lite gött tjöt. Vi blir väl en 5-6 falanger med familjer, så helt utlämnade till att lyssna på thai hela kvällen det är vi inte....

 

Samlingen hos Gary A. Var verkligen trevlig och man blir alltid väl emottagen där hos honom. Vi var totalt 11st falangmänniskor, varav 1 var en kvinna. Hon och hennes man (runt 69-70 år) de var frivilliglärare på stans skola, och de lärde ut engelska. Och detta gjorde de gratis, nej rättning i ledet, de betalar runt 7.000 baht i månaden för att FÅ hjälpa till.

 

Thailand är stundtals en stor besvikelse när man skrapar på ytan. Tänk att de utnyttjar folks välvilja. Folk som VILL hjälpa ute i världen och då hjälpa Thailand att komma framåt i sin utveckling. Ja då tar de BETALT för detta, fantastiskt. Forts. nästa kapitel....

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum DCCXXII, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet.... Dan, jag och Peter (New Zealand) var där, och sedan så var det Gary (Wales) + 3st av hans polare som också var där. Ingen av dessa var speciellt roliga. Jag tycker faktiskt rent allmänt att folk har jävla svårt att föra sig vid sociala sammankomster.

 

Jag menar, är det så förtvivlat svårt attt fråga motparten lite frågor, att visa sitt intresse, och därmed visa att man har något innanför pannbenet mer än bara öl och ”pippa”.... jag tror jag ställde mängder av frågor, bara för att vara trevlig, och nog tyckte folk jag var trevlig.

 

INGEN av alla de andra ifrån Wales/England orkade bry sig ens vad jag hette. De var enbart fokluserade på att berätta om sig själva hela tiden. Detta är dock inget engelskt, detta är universiellt tycker jag. Sak samma hemma i Sverige. Folk står där på sina fester, håller sin fru i ena handen och ”drinkglaset” i den andra, och är helt nollställda.

 

Det kräves åtminstone 2 välkomstdrinkar, ett glas rödtjut till maten , en konjak till kaffet plus en stadig grogg i handen efter maten, DÅ kan de djärvaste av svenskarna vågade sig på ett litet – ” hehehe, kul här, känner inte många, vädret var ju kass idag”!!!

 

Vi fick kanongod mat av Gary och det var verkligen uppskattat, han är skittrevlig den killen tycker jag!! Hans fru Noi, som inte kunde ett endaste ord på engelska när de träffades, kan nu prata lite meningar, och är kanon. Mycket mycket bättre än den idiotbruden som förskingrade och stal 10 miljoner baht utav andra thailändare, om ni kommer ihåg att jag berättat tidigare, hon har utvecklats förbi det ap-stadiet..

 

Hon är helt förändrad nu, skuldfri, vilket Gary har räddat henne ifrån samt också nu varit med Gary i Wales och arbetat på hans företag nåt år!!! Kul för dem, väl unt tycker jag... Det blev en tidig hemkomst som vanligt när Dan är med, han blir ju alltid trött runt 20.00.....

 

Nu fick jag en kommentar till, ifrån Sjöfaran igen... han säger, och bli inte förvånade nu...

 

•Idag kl 07:33 - sjöfaran

Om du nu måste ha en kniv så se till att inte misshandla den på det viset,som du visar på fotot, eggen uppåt.Mina global knivar skulle gråta om jag gjorde så med dom. Men man är kanske rädd om dem om man kontant betalat 6000kr eller 26400 bht. Köper allt kontant till o med betalade jag 20 000 för en riktig tvätt maskin Som tvättar upp till 90 grader, det du blir det rent av.

 

Detta är samma ”sjöfaran” som hade en kommentar i förra kapitlet där han tyckte att jag var tokig som måste ha en brödkniv, och att betala hela 475 baht för den var synd och skam. Läs ovan så ser man att han har handlat ett set knivar för 26.400 baht... vafalls!!!!!!! 26.400 baht.....

 

Där kan man väl fråga sig om det verkligen är nödvändigt. Jag tycker ju att var och en gör som dom vill, men klaga på mig för min brödkniv och sedan erkänna att man handlat ett gäng för 26.400 baht. Eller är det så att denne stugsittare i en by inne i mörkaste Thailand bara ljuger??

 

Detta kanske är ett sätt att försöka att överglänsa mig?? och när han dessutom börjar snacka om tvättmaskin för 20.000 baht.... För min del så får han ha en tvättmaskin för 100.000 baht, bara han är lycklig och glad för det!

 

Min tvättmaskin kostade, ja va sjutton var det nu?? Jo, 7.900 baht. Yongyut är jätteglad för den, och då är hela familjen glad för den..... Jag hoppas att sjöfaran blir lycklig till slut därinne i det mörka hålet i sin ensamhet. Killen kommer ifrån samma stad som jag själv, Göteborg, och har tydligen något groll mot mig. han var fotbolls-ledare (säger han i alla fall) i Proletärens FF.

 

Medans jag var ledare mesta tiden i Askims IK och lång tid även i Hovås IF. Vi kanske har mötts där?? Han verkar dock inte vilja avslöja varför han har en nagel i ögat mot mig. Men kanske det är så enkelt som att jag och mitt lag har slagit hans vanliga skitlag i Proletärens FF med de vanliga siffrorna 10-0 eller kanske 7-1..

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum DCCXXIII, Thailand

 

Nu idag måndag 10 januari, så åkte Yongyut hemifrån imorse till körskolan för första gången. Och jösses va glad hon var. Detta är en stor grej för henne. Det är ju en jättestor grej för våra ungar hemma i Sverige, när de skall börja med körkort för bil. Härnere för Yongyut så är det bra mycket värre, för henne nästan en omöjlighet förut. Så hon är så glad, så det är inte sant!!! 2 månader, hela dagarna, 6 dagar i veckan.

 

Hennes gardinfixande måste ju bli väldigt lidande för detta. Hon säger att hon har pratat med kunden, alltså Ingemar och Fa, ja jag hoppas nu att hon inte ställer till det för dem bara. Jag har inte kollat det, men skall prata med Ingemar ikväll, och se så allt är OK. Jag är ju inte säker när det gäller thai och deras agerande, de tänker ju inte speciellt mycket på varandra, de bara kör på, så jag håller tummarna i alla fall.

 

Fick denna kommentar i bloggen, vi har ju pratat lite grand om det tidigare, men för nytillkomna, så kan jag ju lämna mina åsikter i ämnet, rätt eller fel!!

 

Igår kl 14:00 - wiikpils

Har funderat en hel del på varför det finns så många ladyboys i Thailand, men hade väl aldrig kunnat drömma om att dom av sina föräldrar och säkert också släktingar lärts upp till att bli kvinnor, helt befängt!

Ja att det finns mängder av ladyboys härnere är ett faktum, och varför det är så kan bero naturligtvis på ett flertal faktorer. När jag frågar min fru, så säger hon ”tjäna pengar”. Här i detta land där man inte går till en pedagog eller en läkare eller en inrättning som bearbetar folks inre, här är det enkelt att sätta en etikett och säga ”good for money”, och sedan har man löst den problematiken.

 

Men frågan kvarstår egentligen, varför är det så OERHÖRT många ladyboys här. När jag ser dessa unga pojkar, ja jag vill kalla dem barn ”svansa” omkring som Jonas Gardell på grönbete, då blir man fundersam. Och det är jävligt störande när man ser barn, ja barn som agerar som flickor när de leker.

 

Andelen ladyboysare är så stor, så jag vågar påstå rakt ut, att något är fel. Kanske att det är fel på det sättet, att det helt enkelt är en karriär-syssla för många av dem. Föräldrarna kanske pratar med dem i samma termer som Yongyut sade till mig; ”make good money”.

 

Man brukar ju säga (forskare alltså), att andelen felkonstruerade. Alltså bögar, lesbianer transvititer och andra avarter, är runt 10% i ett normalt samhälle. Detta är ju normalt sätt svårt för oss vanliga att se. För inte sjuttan ser vi 1 på 10 vara lesb/bög eller annat!!

 

Nä för i västvärlden så gömmer och döljer sig så himla många av dem. Man vill inte visa upp sig. Men här där det inte alls är skämmigt, där är de stolta över att vara ladyboysare, och visar glatt upp det för allmänheten. Och jag tycker det är skitbra. Man är som man är, eller hur. Och man får leva med det, på gott eller ont.

 

Göra pengar på det är 2 saker härnere...... dels så är ju allting så accepterat härnere, och det är Thailands styrka tycker jag. Ingen, säger ingen, har något alls emot en ladyboysare eller en bög eller en lesbian. Dessa avarter finns överallt i samhället och ingen ser ner på dem för deras handikap. Därför så i underhållningsbranschen här i Thailand, så finns det goa pengar att tjäna om man ser hyggligt bra ut som tjej (om man är kille).

 

Det andra sättet är nere i storstäderna, där de prostituerar sig och ger sexuella tjänster till de perverter som kommer ifrån falangland, Thailand och ifrån övriga Asien. Eftersom det fullkomligt dräller av dem nere in Bangkok och Pattaya, så måste det vara en lukrativ syssla det här med att vara ladyboy.

 

Men secket öde egentligen, tänk om du inte är ladyboy (transvestit), tänk bara om du haft oflyt och blivit påverkad hemifrån och trott att det var din lott i livet, fan va jobbigt att upptäcka sedan när man blir äldre att kvinnokläder och smink inte är för mig!!! Taskiga tider för den killen i alla fall. Och allting ifrån början kanske bara berodde på att du som kille valde att plocka upp dockan ifrån golvet istället för pinnen, tåget eller bilen.

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum DCCXXIV, Thailand

 

Vad konstigt det känns nu, det är andra dagen på rad som jag är fullkomligt ensam härhemma hela dagen lång. Det är helt OK, men känns ovanligt. Yongyut är på körskolan och ungarna i skolan. Nu rår man sig sjöälv och slipper att ta hänsyn, nu känns det nästan som det gjorde hemma i Sverige, de sista 25 åren, hahaha!!!

 

Men jag gör precis samma saker som innan, ingen skillnad. Det blir cykelturer och tjöt med grannar m.m. Men nu får jag ta hand om mig själv, jag får göra mat själv, och tvätta mig själv.... nä jag bara skojade..... hahahaha,, det vara bara de 3 första månaderna som jag blev tvättad ifrån topp till tå....

 

Imorgon den 12 januari, så åker nu då Dan och jag till Gregg´s bröllop som planerat. Jag ville hoppa av, men jag måste helt enkelt masa mig dit, det ser ju för jävla illa ut annars!! Vi stannar dock bara runt 1,5 timme, sedan avviker vi stilla och åker hem. Jag hoppas sedan slippa ha med den killen att göra något mer.

 

Fick en kommentar till ifrån Sjöfaran;

•Idag kl 04:09 - Sjöfaran

Det är ingen tvätt maskin du har utan en thai visp modell större,tvättar inte rent. Det har nu även frugan förstått. Nu lägger hon in ställer in 60 grader centrifrug 1000 varv, timern 05 oo,kommer ut rent o till o med struket. Det du är maskin det

 

Sjöfaran, stort grattis. jag glädes med dig, och att du på gamla dagar helt har övergett dina gamla rötna värderingar bland alla Errare!!! Tänk att du skulle bli en borgarbracka. Men hur som helst, låter bra, skall spara ihop till en sådan när denna pajar, den funkar dock helt OK tycker jag. Men det där med strykningen verkar ju grymt bra. Det skulle vi behöva ha faktiskt...

 

Ja med detta så bör väl sjöfarans knivar och tvättmaskin vara avhandlad. Kul att han skriver i alla fall i min blogg. Den killen skall vi snart få över till ”rätt” politisk sida. Han har ju redan börjat som sagt var att vara borgarbracka..... När fan blir gammal, så blir han religöser, sägs det ju....

 

Min gamla polare ifrån Järnbrott Rockbjorn, skrev följande kommentar i bloggen. Tyckte att jag kunde svara, så att ni alla kan se det. Läs först kommentaren;

 

•Idag kl 07:44 - rockbjörn

Fy på sig, använda sådana politiskt inkorrekta ord för de icke "normalsexuella". Tur att du inte bor i Sverige för då hade du nog blivit hudflängd. HBT ska det ju heta nu för tiden. Det är nästan inne att få tillhöra denna kategori nu, kanske för att få positiv särbehandling? Varför är det ingen som knackar bög längre?

 

Tar det verkligen så lång tid att få körkort? Tycker inte att det stämmer med din beskrivning av hur thai beter sig i trafiken. Eller har dom en annan kursplan än i Västvärlden?

 

Först, tack Rockbjorn för din kommentar, alltid kul när ni läsare skriver en rad. Känns änna som om ni uppskattar att man skriver då. Ja angående dessa sexuella avarter som finns, så är det väl ungefär som med andra tabubelagda ämnen, se beskrivning av andra folkslag.

 

Dessa avarter har hetat olika saker genom tiderna. Jag vet själv inte alla namnen. Men onaturligt, avart, onormalt, fult, bög, lesbian transa plus en jädra massa andra namn. Namnen i sig har förändrats i takt med tiden och i takt med att åsiktseliten har funderat ut för tiden mer diplomatiska namn att ge dessa stackars människor som inte riktigt fick till det i livet. Forts. nästa kapitel...

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCXXV, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet... Nu så är då tydligen det gemensamma namnet HBT, betydandes; Homo och bisexuella samt transpersoner. Tyvärr så verkar det som om resten av gänget inte kom med där. Vad jag har förstått så finns det ett oändligt antal variationer på dessa avarter, och där är jag ”lost” som engelsmannen uttryckte sig.

 

Med att det nu då kallas för HBT, så är alltså allting bra då???? FEL.... detta har hänt ett oändligt antal gånger innan, och man har alltid trott att allt varit bra med namnändring. Men men men, det räcker inte....Är detta en nyhet.. nä men?? Nog måste väl ni veta detta, ni som håller på och ändrar namnen och beteckningen hela tiden.

 

Se bara, först var det: niggrer, negrer, afrikaner, svartade, färgade och nu sist så tror jag att det kallas för afrikanska amerikaner. Vi är återigen vid det där vägskälet i livet. Förändras verkligen allting bara för att vi döper om saker och ting. Blir en afrikan en annorlunda människa bara för att man ändrar beteckningen på honom??? Blir en bög, lesbian eller transare annorlunda bara för att vi kallar dem något annat??

 

Nä, en potta är en potta är en potta. För Er som känner till detta uttryck, vet också om att det icke handlar om att kalla någon för potta, resten får ni väl googla då för att finna ut!!

 

Sjöfaran undrade över körkortet, och kommenterade följande:

 

Idag kl 02:47 - Sjöfaran

För står inte detta med körkortet Går ju på en förmidag. Ett gör lätt teori prov, reaktions prov, upp körning bil moppe. Om man klarar dessa saker tar det inte mer än två timmar. Man kan även gå på en föreläsning om man vill 4 timmar. Om man blir kuggad är det bara att göra om nästa dag. Ok nu körde jag med frugan några timmar, Så no problema lätt som en plätt. En svensk kompis gjorde lika dant , men hans fru fick göra om teorin..

 

Sjöfaran, det finns alltså 2 sätt, nej 3 sätt att göra körkortet härnere. Jag börjar med det skämmigaste som Thailand kan erbjuda.. Det är helt enkelt att köpa sig ett körkort. En hel del, väldigt många faktiskt, de har kontakter och betalar en summa pengar och så får de körkortet utan att de knappt behöver visa sig. Allting sker diskret och fint. Detta är för jävligt, och att de riskerar sina medmänniskor liv, det skiter de fullständigt i.

 

Alternativ 2 – är alltså det sätt som du, jag, och kompisar gör det på. Vi har körkort ifrån falangland och thaiarna har inget, det är detsamma, vi knatar in med läkarintyg, har vi körkort så har vi ordnat med översättning till thai. Sedan så kollar de på sin höjd endast färgseendet på oss falanger. För thaiarna, så får de ta körkortprov, alltså köra en liten mesig bana plus lite teori, och sedan är det klart. Som du säger klart på en förmiddag om man vill.

 

Alternativ 3 – Är ett sätt som Chaiyaphum erbjuder, och har de det här, så har de det säkert på andra ställen också (tror jag). Jag uppfattar det som så via egna funderingar (ingen vet ju), att Thailand försöker att komma till rätta med de skandallösa statistiksiffrorna med 3st döda i trafiken vareviga timme dygnet runt varje dag,vecka,månad...

 

På 10 timmar i Thailand dör det lika många i trafiken som i hela Sverige under ett helt år. Thailands myndigheter har äntligen efter en massa år beslutat sig för att göra något åt detta, och jag tycker att sättet de gör det på är charmerande.

 

De beslutar sig alltså för att lösa problemet där problemet faktiskt finns, en mycket ovanlig sak för Thailand, där korruptionen gör att de skiter i allting egentligen. De har alltså beslutat sig för att skicka ut utbildade trafikanter i trafiken. Alltså människor som vet lite om trafikregler, om uppförande och t.om om hur man behandlar bilen.

 

Därför erbjuder de folk en 2 månaders kurs, 6 dar i veckan dagligen mellan 08.30 – 17.00. Om de vill så kan de stanna till max kl. 18.30 varje dag... De får alltså utav Thailand 120 baht i dagslön. Så körkortet är gratis och dessutom så FÅR de runt 5.200 baht i ersättning för att de medverkar till att spara liv i trafiken i Thailand.

 

Detta är något av det bästa jag någonsin hört ifrån hela världen, bravo Thailand. Synen på att ta körkort annars här i Thailand, är precis densamma som du själv uppvisar Sjöfaran – ”Bara JAG får ett körkort, så skiter jag i HUR jag får det” Det är därför som så vansinnigt många människor dör varje år i trafiken i Thailand.

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum DCCXXVI, Thailand

 

Var alltså igår onsdag den 12 januari 2011 på Greg och Panoom´s bröllop. De hade själva festen hemma hos sig själva i trädgården. När vi kom dit Dan och Jag själv, så såg vi först ett jätteantal med bord, där var säkert runt 70 bord tror jag, och det satt runt dessa bord lite senare minst 5 personer, så vi pratar om kanske 350-400 personer som var där.

 

De hade som alla andra fester av detta slag en scen med högtalare stora som Frölunda-Torg, och det skränade nåt fruktansvärt ifrån dem. Detta är ju thaistilen. En riktig thai skiter ju fullständigt i att man faktiskt inte kan snacka i den musikvolymen. Men de kör på. Jag fann ett bord absolut längst bort ifrån scenen, och snett vid sidan av riktningen på högtalarna. Vi klarade oss därför hyggligt undan, men det var jobbigt att höra vad bordsgrannen sa ändå!!

 

De hade säkert runt 25st som arbetade på att fixa så det funkade med maten, alltså kockar, men även personal som jobbade med att serva oss som satt vid borden. Och i tillägg till detta så hade de 6st ”polismän” som skötte om parkeringen och lotsade oss människor över riksvägen till festen. Dessa gentlemen lyckades att skapa bilköer i ett nafs....

 

Att jag skrev polismän inom citationstecken beror på att de allihopa hade varsin röd väst där det stod polis på, men man kunde se på både uppförande och kläder att detta var inga polismän alls, det var bara anställda som skötte om parkeringen. Dessa killar beordrade in oss med våra bilar på ett trångt fält när vi kom, och placerade oss snyggt och fint i fina rader.

 

Vi fick jättegod mat, många härliga maträtter. Jag kan inte namnen alls. Men där fanns allt det vanliga, hela programmet. Där fanns räkor, bläckfisk uppblandat med griskött och frukt och rötter, kvistar och grönsaker i alla de former. Maten luktade och smakade dock gott, inget attt klaga på alls. Seafood blandat som vanligt med kött och allt annat, och helt osaltat...

 

Vi drack öl som stod på bordet (LEO), och där stod också Hong Thong. Men ingen av oss falanger är ju så begeistrade precis i thaispriten, vem är det förresten bland falang? En sak som jag noterat förstås på alla de bröllop och stora fester som man varit på är att thai serverar i bakvänd ordning!!!

 

Vad menar du nu då?? Jo, de börjar med att hyva ut på borden maträtterna men icke proteinet. Alltså riset kommer icke ut. Så där sitter man och tuggar bläckfisk, eller räkor, eller gris men där finns inget ris att tillgå. Sedan! När maten är i stort sätt uppäten, då kommer det torra riset upp på bordet, ingen, säger ingen, säger ingen rör riset, det blir bara stående, alla har ätit färdigt. Lära sig av tidigare misstag? I Thailand?? Nääääeeeee..............

 

Vidare så fanns det uppträdande, och det var jättekul. Det var 4st olika artister som sjung thailåtar, ocyh det var förvånansvärt hur duktiga många av dem är. Dock så glänste speciellt en av tjejerna som sjöng, för hon hade snyggast ben och bäcken tycker jag. På scen så fanns det också 2st gogo-girls. Ja ni läste rätt...

 

Det som vi hade på våra discon 1967-68-69 ungefär har de i Thailand nu, snart 50 år efter i tid. Men det var trevligt att kolla på, inget snack om den saken. Jag fann mig ätandes den stora räkan i takt med de gungande höfterna på gogo-girlsen, det funkade bra, jag fick väldigt bra och igenomtuggad mat...

 

Sedan när vi kom tillbaka efter maten och skulle hem, så hade de parkerat bilar ute på vår parkering i mitten, och dessa bilar blockerade SAMTLIGA bilar som var parkerade utefter kanterna inne på parkeringen. Ingen kom någonvart alls.. När vi skulle åka iväg så fick de gå upp på festen och hämta tillbaka gästerna och be dem att köra ut sin bil och släppa ut de som var instängda. Forts. nästa kapitel...

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCXXVII, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet... Secka jädra pönnhuvuden det finns egentligen... Hallo, jobba där, planera kanske lite grand, fundera.. –”tänk om någon vill ut och åka hem av nåon anledning i förtid???” vad göra??? Jaha!! Säger den smartaste bland dem,, kanske vi skulle ta nycklarna till alla bilarna?????

Men men men, inget sådant alls, det blev fullständigt kaos, och när vi åkte hem efter en timmes väntan på att få ut bilen, så märkte vi att det var väldigt många som passade på att åka hem också... Maten var ju slut.. ja ni vet hur det är!!...

 

Yongyut förresten har gjort ett jädra hästjobb, hon är klar nu imorgon kväll med hela sitt arbete... Hon har jobbat som satan, tydligen så retade jag upp henne på ett positivt sätt och hon har jobbat tycker jag nästan lite väl tufft. Först då 06.00 upp och laga frukost till oss andra.

 

Göra iordning ungarna för skolan, sedan iväg till körskolan kl. 08.00.Kommer sedan hem igen efter det att hon handlat runt 06.00, fixar middag till oss andra, och sedan diskar hon, men det försöker jag hjälpa till med. Och sedan blir det gardiner och sy och stryka desamma hela kvällen lång.

 

Nu de sista kvällarna och nätterna, så har hon dykt i ”bingen” runt k. 03.00.. Tuffa bud i Mellerud, försök att översätta det rimmet om ni kan.... Men på fredag skall det vara klart och färdigt säger hon. Alltså 6 dagar FÖRE avtalad tid, mycket bra jobbat Yongyut.

 

Idag fredag, Yongyut gjorde klart allting igår natt med gardiner och hela konka-rongen. Idag leverans och betalning, hon är själaglad, 5.500 baht.... Kunden kom hem till oss först kl. 17.00, då var hon fortfarande på körskolan. De lämnade gardinerna, för de ville gärna träffa Yongyut och tacka henne.

 

Så de stack in till Chaiyaphum och käkade middag på nattmarknaden. De kom sedan tillbaka hit kl.21.47, och då var Yongyut sedan länge i djup koma-sömn. Jag förklarade för dem hur och varför hon var så trött, inga problem, de tog alla gardinerna med sig och jag lovade att vi skulle komma hem till dem imorgon kväll istället.

 

Jag glömde fasimej av att skriva några rader i ämnet bröd och pizzabak. Jo, svensken Ingemar kom över och vi drog järnet med att laga till en pizza. Nu bakade vi inte pizzan. Jag hade färdiga bottnar 4st ifrån Makro, så vi gjorde 4st pizzor. 1 var till oss killar och 2 pizzor till ungarna här, de fullständigt älskar "fabbro legolas" pizza.

 

Ingemar slafsade på sin pizza: förutom då tomatsås och ost, så öste han på skinka, svamp, lök i mängder salamikorv och sedan var han nöjd. Jag slafsade på förutom tomatsås och ost skinka, även kokta ägghalvor och bernaisesås. Jösses va gött det blev.

 

Vi sätt där andräktigt och käkade vår pizza och vi drack sakta sakta vår LEO-öl med is i, och bara kände hur bra vi mådde. Så här kan det gå till i Isaan där två falangkamrater möts och återupplever lukter och smaker ifrån det bästa landet i världen, Sverige.

 

Vi satt mätta och belåtna och ljög lite grand, sedan kom vi på att vi måste baka bröd. Jag hade 2st påsar med mjöl till att göra: Sverige-limpan och solrosfrön-bullar. Dessutom gjorde vi en tredje deghög och det var Santa Marias deg med vörtbröd. Jag kan säga att det såg ut som sju jädra svåra år i mitt kök. Precis allting plus lite till i servisväg och redskap användes.

 

Degarna fick jäsa i 40 minuter, då tog vi oss 2 groggar, ty ölen var slut. Jag föredrar sprit framför öl. Sedan knådade vi som fan länge länge, och öste degarna i formarna, och sedan fick vi låta det jäsa en gång till i 30 minuter. Under tiden drog vi 2-3 groggar igen. Jag kan säga att när vi satte in formarna i ugnen, så var jag i alla fall "stagad" och klar, och mådde prima. Forts. nästa kapitel....

 

Handskak – Glegolo

 

Chaiyaphum DCCXXVIII, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet... När 3.e och sista limpan togs ut ur ugnen, så var både Ingemar och jag nästan löjligt packade. vi berättade roliga historier och jag berättade om alla mina fatala sexuella misstag, och de var många skall jag säga. Tiden flög iväg, och plötsligt säger Ingemar,, glghutloe¤#%¤#" , jag tror att vi kan schmaka på brlödheth nuh!!!

 

brödet smakade skitbra, och sedan fick vi ringa efter Ingemars fru som kom och hämtade honom, jag själv gick in till mitt arbetsrum vid datorn, och jag vaknade upp kl. 20.30 på kvällen och mådde pyton.... Ingen ville prata med mig, så jag dunsade i säng och sade till dem hela högen - "schkyhll Eir schjävhla, shes imohhrrn"

 

och så slutade den dagen med brödbaket. Allt blev lyckat och brödet var kanon... och varje dag är numera jul för mig. Och det bästa av allt, jag har fortfarande kvar nästan 7st påsar med vörtbrödsmix..... och jag har en väldigt förstående familj!!! Hahaha!!

 

Va faaan, nu är det dags för klinikbesök igen.... Det har visserligen varit lugnt nu ett bra tag, vilket känns gött. Men nu sedan styvt ett år tillbaka, så har jag någon slags hudflik känns det som, som sitter därutanpå skinnet inne vid ljumsken. Jävligt irriterande och ont stundtals när jag går/promenerar. Låren gnider ju änna mot varandra.

 

Nu i förrgår så var ju jag på bröllop och hade kalsonger på mig och jeans. När jag kom hem igen efter den festen, så slet man ju av sig jeansen, och sedan kalsongerna, och jäääävvvlllaaarr va ont det gjorde!!! Kalsipperna hade änna fastnat i hudfliken och dragit ur den till oigenkännlighet, Det gjorde alltså sketaont.

 

Varje gång jag nu tar ett steg så gör det ont, så vi bestämde att jag går till kliniken så får läkaren skära bort den där fjantiga klitoris-lika hudfliken.. Det skall bli skönt att bli av med eländet. Och sedan är det väl bara att vänta på nästa katastrof, hahaha!!!

 

Har undrat lite grand över det där med mina riktiga känslor för Thailand. Ni vet, frågar man sådär ytligt så visst sjuttan är allting kanon, alla ler och man trivs som fisken i vattnet. Men här finns saker som drar ner betyget ganska rejält om man försöker vara lite ärlig tror jag!

 

1 - Varför är thailändarna så fullständigt galna i att ha musik på högsta volym? De dödar varenda fest med musiken. Folk kan inte prata överhuvudtaget med varandra, de kan dansa om de vill, men prata funkar bara inte! Har varit nu på så enormt många s.k. partyn typ Bröllop, inbjudningar och förlovningar, och det ser exakt likadant ut varenda gång.

 

Folk kommer sent som fan och de går tidigt som fan, De flesta av de inbjudna stannar max. 2 timmar... varför??? De kanske inte har utvecklat sådana där goa snackfester som vi har, där man BÅDE kan dansa och där man kan tjöta med varandra..

Jag undrar bara, varifrån kommer detta behov att alltid ha denna högljudda musik. vad som än skall prisas, firas eller visas till andra, så nog fan finns där högtalare i storlek som Frölunda Torg, och volymen är grymt hög.

 

2 - Hur är det med nedskräpningen och thailändarnas syn på att förstöra sin omgivning??? Det har redan skrivits spaltkilometer om detta fenomen tidigare i forumet, så låt oss icke prata om deras trädgårdar... Barnen åker till skolan med Minibaht ( som de uttalar det), och ut genom fönstren flyger i enorma kaskader varje morgon och varje eftermiddag.

 

Där flyger ut mjölkkartonger och plastpåsar och plastflaskor med andra drycker. helt ohämmat och ingen säger ingen säger någonting alls till ungarna. Varför skulle de, barnen tar ju bara efter sina egna föräldrar som gör exakt likadant, de slänger sin skit ut genom fönstren och barnen tittar på och lär sig beteendet!! Forts.nästa kapitel...

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum DCCXXIX, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet..... 3 - Thailand har ett skräpberg på 15 miljon ton varje år, de har bara förmågan att hand om 5,7 miljoner ton, så det tillkommer styvt 9 miljoner ton på skräpberget varje år. detta är en stor katastrof som bara väntar på att utlösa andra reaktioner i Thailands natur.

 

4 - Trafiken: thailändarna dödar varandra med en rate av 3st i timmen hela dygnet runt, året runt. Det sker via sprit och outbildade trafikanter. Vad siffran stiger till om man tar med mord vet jag inte. men det är hiskerliga siffror att slåss emot här.

 

Detta är bara 4 exempel på hur ett land inte skall fungera egentligen, men gör det ändå... Varför gör ingen något åt det. Jag har inte alla svar, men gissa får väl alla göra. En anledning; En thailändare frågar aldrig WHY, en thailändare frågar aldrig, ifrågasätter aldrig i stort sett, så eländet får fortgå.... Och en annan anledning till att det ser ut som det gör. De som har makt att göra något åt det är alldeles för upptagna med att samla på sig förmögenheter i form av mutor och insider-spel mestadels. Så de hinner INTE göra något åt sitt egna land.

 

Jag undrar om inta thailändarna har lagt sin kärlek på sin kung istället för på landet.... Kärleken till kungen är kravlös, och därför lättare att hantera för Thai. Medans kärleken till ett land kräver kärlek tillbaka, och det får icke Thai utav sitt land.....

 

Detta var lite funderingar bara..... rätt eller fel...... jag vet inte säkert...... men observera och prata är enbart av godo, om man vill att det skall hända något tror jag... man märker att det åtminstone nu det sista året har börjat småputtra i ”grytan” som kallas Thailand. Det har införts och startats upp ett par stycken reformer. Om dessa reformer verkligen sätts i spel är en annan sak, Men det puttrar som sagt var i grytan, och det är alltid en början.

 

Och med det sagts, så noterade jag att Thailand kanske tyvärr eventuellt kommer att ta ett steg tillbaka då de har haft en ”undersökning” här bland en mängd lärare och föräldrar i ämnen ”käpp” och aga i skolan. De intervjuade alltså en mängd av dessa thailändare och 54% tyckte att man borde återinföra käppen (aga) igen. Den togs ju bort år 2005.

 

Dock att den inte fick användas hej vilt i alla lägen, men till, och inom vissa områden så skulle det vara tillåtet. Typ rökning, spel och gambling, dricka alkohol, romantiska saker. jag antar att de menar kanske sex på toan och sådana saker, slagsmål samt skolka ifrån skolan.

 

Ja nu kommer Thailand tack vare TV:helvetet + turisterna allt närmare utlandet, och influenserna kommer dem allt närmare. De kommer att möta en värld som ingen av föräldrarna i alla fall kommer att förstå och tycka om. Jag tycker oerhört synd om Thailand ur den synvinkeln. Landet kunde väl få fortgå som en simpel nation som levde halvvägs mellan 17-1800:talet.

 

Det har varit väldigt lugnt på nyhetsfronten nu flera dagar på raken. Idag dock så fyller Dan 69 år. Jag fattar inte hur han kan vara såpass pigg i skallen. Att han är oerhört trött i kroppen är ju inte så konstigt. En sådan dåligt tränad människa har jag sällan mött förr i mitt liv. Han är det absolut lataste man kan se i människo-väg.

 

Han går ICKE 20 meter, om han kan ta bilen. Han VILL absolut icke motionera. Han väger 150-160 kg. Killen fyller alltså idag 69 år, och är ganska kry ifrån krämpor. Det är väl konstigt, fräscha friska människor dör tidigt i livet p.gr.a. sjukdomar. Men Dan 69 med en grym övervikt och helt omotionerad lever på och frodas, livet är ganska konstigt va??

 

Han bjöd oss i alla fall idag på restaurant och lite mat. Jag handlade med oss en vinare till restauranten, så drack vi den till maten, ett kanongott vin faktiskt. Det hände inget speciellt i katastrofväg, så vi kan nog lämna det ämnet.

 

Handskak – Glegolo

 

Chaiyaphum DCCXXX (730), Thailand

 

Fick följande kommentar:

 

Igår kl 16:50 - wiikpils

Ja herregud dina bakorgier går inte av för hackor! Menar du att dom bara slänger ut sina sopor genom fönstret? Det verkar ju ovanligt korkat, finns ingen fungerande sophämtning? Inte konstigt att hundarna stryker omkring, säkert råttor också. Det skulle störa mig otroligt, likaså musiken, det är hemskt att behöva lyssna på musik man inte gillar eller för högt.

 

Minns för många år sen då vi var på semester i Barbados kunde vi höra musiken dom spelade flera kilometer bort, det fanns också reggiebussar som körde runt, med musiken dånande ur högtalarna, då tyckte jag det var lite häftigt undrar om jag skulle göra det idag? Unquote

Fungerande sophämtning? Jo det finns en fungerande sophämtning. En väldigt bra fungerande sophämtning, och väldigt billig, endast 20 baht i månaden. Kan ni tänka Er 20 baht, vilket då torde vara runt SEK: 9:- i månaden. Thai anser INTE att det är mödan värt att betala 20 baht, och få sophämtning 1 gång i veckan året runt.

 

Problemet är icke pengarna, problemet är, lovar jag Er, thai´s inställning till sin omvärld. Thai har en tradition, och den traditionen är att släppa alllting de har i händerna bara rakt ner på marken. Sedan är det problemet borta. De har haft det så i tio tusentals år (10.000.tals år), jag tror att alla folkgrupper på vår jord har haft det så tidigare i sin utveckling. Då när vi levde i små byar, då när ”soptippen” var slänten bakom bakersta /hyddanhuset i byn...

 

Nu för att ”slippa” betala 20 baht, så skitnar man ner grannens risfält utan att bry sig, bara slänger ut påsen med sopor genom bilfönstret eller i från Pick:upens flak av ungarna. De stannar inte ens, bara hyvar ut det och fortsätter.. Åtminstone de då som inte vill ha påsen med sopor inne på sin tomt.

 

Konceptet att ha det snyggt och fint existerar icke för en thai, Jag vet inte som falang hur de tänker egentligen. Och det är svårt att applicera sitt egna ”tänk” på en vilt främmande thai, det funkar bara inte. Jag vet bara att de tycker att livet skall vara lätt att leva, ”måsten” får icke finnas. Man jobbar för att äta, och man jobbar icke för att spara eller för att åka på semester, det finns bara inte.

 

Man lever för dagen, finns knappt någon morgondag, och på så sätt så behöver man inte bry sig och ta hänsyn till varken grannar, familj, vänner eller medmänniskor. – ”Nä, ut med skiten och skräpet bara, inte fan bryr jag mig, varför skulle jag.” Sedan så kommer kommunen i bästa fall en gång om året, och tänder eld på hela högen med plast, precis där skiten ligger.

 

Röken och lukten sprider sig över hela närområdet när detta sker, och lukten finns kvar i luften oftast 3-4 dagar. Våra hem fylls av eländet, och det riktigt känns hur hälsovådligt detta är. Så med allting i åtanke som ni får reda på här i bloggen, så kanske inte Thailand är riktigt som ni tänkt Er? Kanske det romantiska skimret har försvunnit runt namnet Thailand?

 

Kanske Thailand är bara ett på längre avstånd liggande Spanien? Vad är skillnaden, pengarna va??? Eller hur??? Men frågan är då! Hur mycket måste man spendera här i Thailand för att jämna ut priskillnaden mellan Spanien och Thailand? Priserna är ju dyrare i Spanien. Man kan ju fundera, eller hur?

 

Jag själv trivs bra där jag bor, jag kommer att fortsätta att kritisera och berätta, men jag är jävligt noggrann med vad jag tycker om och vad jag inte tycker om. Och varför inte. Varför skall man vara som de där människorna som bara sväljer precis allting. Flyttar till Thailand, käkar alltid deras mat, dricker deras regnvatten och anammar deras sedvänjor.

 

Nä varför skall jag ta 18 steg tillbaka i min utveckling. Vi har ju i västvärlden fått slita så mycket för att utveckla vårt sätt att leva, på gott eller ont., så jag åtminstone, tänker bara dra nytta av det som är bra här, fortsätta anamma det som jag är uppvuxen med och fösöka att leva mitt liv så gott det går. Och för att inte förglömma, vara bussig och trevlig mot sin omgivning, så att falangerna får ett fortsatt gott rykte...

 

Handskak

 

Chaiyaphum DCCXXXI, Thailand

 

Återigen nu då, lovar att inte bli för långrandig. För det är nog inte så populärt. Men jag tänker, - ”Hallo, svenskar och svenskinnor, hur stavar ni egentligen, hur illa behandlar ni vårt fina språk egentligen”!!! Vi pratar alltså om den generation som nu skall säga till ungdomarna – ”hur fan stavar ni egentligen, fick ni inte lära Er något alls i skolan eller? Nä tacka vet jag skolan på MIN tid”....

 

Men tyvärr, vi kan icke säga samma som alla generationer innan oss gjorde, vi schabblade bort det. Är detta kanske tecknet på ”utvecklingen av skolan”, den utveckling som började redan på 1960:talet, och som sedan successivt har förvandlat skolan till den kärringdegel som den är nu??

 

Och fortfarande får man läsa i olika bloggar hur värdelös skolan är, för att skolan nu hotar med att ta till hårdare tag och ställa lite krav på eleverna! Och det är ju ännu mer värdelöst!! Nä bort med betygen, inför mera individuella samtal med eleverna.. jag undrar bara, i vilken värld lever dessa VPK;are och errare i egentligen??

 

Vilken lärare hinner med individuella samtal med alla slashasar i skolan? Nu talar vi verklighet, och inte skitsnack över kaffebordet, vilken skola har råd med en hel drös extra-lärare för att genomföra denna reform. Jag blir mörkrädd när dessa kärringar håller på och gafflar och INTE vill att vi ställer krav på ungarna.

 

Jag tror att det är urviktigt att vi har fotbollslag i varje stad i Sverige som verkligen satsar på att bli bäst, där man kan suga upp de ungarna som både VILL och som KAN spela fotboll. Allt för att i slutet kunna ha en så bra spets och bredd som möjligt på fotbollsspeleriet.

 

Det är precis samma i skolan, ta hand om de elever som har skalle, och intresse av att bli nåt i livet. Att bli någon som gör skillnad i livet. Någon som kan vara med och utveckla Sverige. Som det är nu så hamnar våra duktiga elever på efterkälken nästan direkt om man jämför internationellt. Och detta bara för att de slöa, de slappa, och de likgiltliga politiskt är en bättre ”målgrupp”.

 

Resultatet ser man vida omkring här på bloggarna och på alla de olika forum som florerar på internet. Jag själv gick 9 år i grundskola plus lite kvällskurser åren efter grundskolan. Man måste inte gå på gymnasium för att kunna stava till ”elände” , vilket en blogginna stavade, elende. Man måste inte ha gått på universitetet för att kunna stava till plusgrader, som en annan blogginna stavade till plussgrader.

 

Det håller på så här på alla bloggar i stort sett och på alla forum. Folk stavar så satans dåligt, så jag fattar fasen inte vad de gjorde i skolan mer än sov då. Och skrämmande är att det är flickor som stavar så satans illa. Det finns ju inten så himla många pojkar/killar/män som bloggar. Men det är säkert lika illa på den fronten.

 

De sammansatta orden som vi pratat om tidigare är rent skrämmande att se, folk har inte en susning om vad ett sammansatt ord är för någonting. Men va fan, detta handlar inte om att återupptäcka hjulet. Det är enkel stavning för jösse namn.

 

Men då kanske man skyller på Dyslexi och andra handikapp. Ja detta är ju bra att skylla på. OK jag vet att det finns folk med handikapp, men jag är 100% säker på att väldigt många av alla dessa, verkligen inte har dyslexi, utan ett annat handikapp, nämligen slöhet, slapphet och likgiltlighet.

 

De vet inte vet vad ett sammansatt ord är, folk skriver; sam arbete, folk slag, själv insikt, på drivande, värds del (världsdel), för står, till sägelse. Men hallå!! Jag tycker att man skall var lite mer stolta över vad man skriver offentligt, kan man inte stava själv, vilket då väldigt många inte kan, så kan de väl använda stavnings-checken på internet (google tror jag).

 

Det man gör reflekterar tillbaka på en själv, klarar man inte av att stava, så döms man utifrån det. Säger då folk någonting till dessa människor, DÅ blir de förbannade och skyller som sagt var på dyslexi hela högen. Och sätter man press på dem som jag gjort ibland på arbetsplatser, då kommer det som ett brev på posten – ”spelar väl ingen roll”.

 

Detta är väl ett svenskt uttryck som visar skolans roll i folks tidigare liv. Spelar ingen roll, Nä då spelar väl ingenting någon roll i andra sammanhang heller. Och det är därför som jag anser att vi skall ha BETYDLIGT tuffare tag i skolan. Alla dessa människor som inte har någon ”drive” alls varken i livet eller i skolan, skall inte få stå ivägen för folk med energi, ”skalle” och målmedvetenhet.

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum DCCXXXII, Thailand

 

Stack ut igår på lunch med Dan, vi är lite trötta på att käka i Chaiyaphum, så vi beslöt oss att åka cirka 3 mil utanför stan, orten heter nåt liknande Baan Laht. ”Restauranten”, vilket kanske är för mycket att kalla den ligger alldeles vid väg-kanten och de förbi passerande bilarna kör väl förbi ungefär 2,2 meter ifrån matbordet. Jättetrevligt...

 

Alldeles vid sidan av vårt bord står en sådan där motorbike med en sidoställning ni vet, där de säljer saker ifrån. Kyparen gjorde reklam och berättade att han hade jättegoa bananblad med ris inuti!!! Jaha sade jag till honom, är detta din ”restaurant” jajamensann säger han. Min och min frus. Men du berättar att vi skall handla av den motorbiken där, vill du inte att vi skall äta här eller??

 

DÅ gick det upp för honom hur korkat det kanske var att prata om konkurrenterna. Jag tittade lite extra på killen som sålde ifrån motorbiken. Killen?? Va sjuttan han måste vara runt 70 år gammal ju, och han var dyngefull.. hahaha! Han startade och pushade på moppen rakt ut i vägbanan, alltså MITT I VÄGBANAN där bilarna kom farande i 70-100 km/timme.

 

Han fattade ingenting... de andra thaiarna som satt och käkade de sket i allting, de bara skrattade. Ingen verkar bry sig om döden här ju, eller så missuppfattade jag bara hela situationen. Efter ett tag typ 3 minuter, så hade gubben fipplat färdigt där ute i vägbanan och började att skjutsa moppen mot trafiken.

 

Jag måste säga att denne gubbe hade en otrolig tur, det var en ganska trafikerad väg, men de minuterna som detta fyllo stod där ute så kom det bara 1st bil på hela tiden. Dan och jag såg honom försvinna i riktning mot trafiken, fortfarande mitt i vägbanan och försvann över ett krön. Vi får la hoppas att allting gtick bra.

 

Nu kom kyparen och levererade vår öl till oss och tog beställningen. Vi beställde som vi alltid gjort, vi har ju ätit där ihop säkert 5ggr förut, och Dan har alltid ätit samma sak alla de andra 15ggr han varit där själv. Så han beställde. Kryddsvag mat. Mjuka ägg.

 

Maten kom, och vi började äta, och efter 2 tuggor så började jag att svettas våldsamt t.om. så svettades jag nere mellan ljumskarna..... jääävvvlar, de hade glömt att fimpa den där satans krydd-helvetet Chilli, där var ju fullt av det. Jag trodde att insidan av käften plus magen glödde så starkt var det.

 

Dan, som ju är amerikanare, och de har ju en helt annan kultur där, vana som de är vid kryddstark mat ifrån kineser och framförallt mexicanare, t.om Dan svettades och harklade sig. men han fortsatte att äta. Och jag slutade som jag alltid gör i dessa lägen.. Men så tänkte jag till medans jag tog en grymt stor klunk av ölen.

 

Nä, jag äter upp det, jag måste pröva att pina mig igenom. Och detta gott folk, var den i särklass värsta matupplevelse jag har haft i hela mitt liv. Jag förstår nu varför jag alltid varit så emot chillin. Det är precis som jag alltid sagt, den skiten tar över precis allting ifrån maträtten.

 

Jag fattar helt enkelt inte varför folk envisas med att stoppa i sig eländet... Fattar det bara inte.... Tänk va underbart att känna vad maten smakar, känna de subtila små smaksensationerna man kan få ifrån ”vår” västerländska mat. Med chilli, glöm det, glöm det, glöm det!!!!!

 

“I år så kommer det att vara 4 ovanliga datum...1/1-11, 1/11-11, 11/1-11 11/11-11...

Nu kommer det underliga. Ta de 2 sista siffrorna i årtalet som du är född och plussa det med antalet år som du kommer att fylla i år.

T.ex. jag blir ju 60 i år, och jag är således född 1951, hur mycket eller lite du än fyller så blir ändå slutsiffran 111. Skall man köpa Penninglott eller?? Kanske satsa på V75 på 1:or bara.....??”

 

Idag så fick jag besked, efter 2 långa månader att min TV-fåtölj äntligen var lagad och klar. Jösses secken lång tid det tog... Men nu är den i tjänst igen, och det blir gött. Dan hjälper mig att hämta upp den idag efter vår sedvanliga fredagslunch. Namkaeng måste vara med oss idag, hon är ledig ifrån skolan. Forts. nästa kapitel....

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCXXXIII, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet..... En skola som givit dem ledigt p.gr.a. att de äldre eleverna är på scoutläger. Här i Thailand verkar det som, så tar lärare chansen att ta ledigt när fasen det passar dem, och de lämnar sina klasser helt åt sitt öde. I detta fallet då, så anmäler sig hela högen till att åka iväg på scoutläger med elever som inte ens tillhör deras elevers klass eller ens ålder.

 

Jag fattar inte hur de ansvariga bara tillåter dessa stollar till lärare att agera som de själva vill. Så nu så har Namkaeng alltså ingen skola idag. Förra veckan så hade hon ingen skola onsdag, torsdag samt fredag. Bra jobbat skolväsendet i det moderna Thailand....

 

Fick en kommentar ifrån en läsare, kommentaren visar att det tydligen finns hopp för vissa skolor och vissa klasser trots allt hemma i Sverige. Där de har ”riktiga” lärare som klarar av och FÅR klara av sitt jobb. Vad jag menar är att föräldrarna stöttar och finns där som hjälp för läraren ifråga, här kommer kommentaren i alla fall, jag råder Er att följa länken och kolla....

 

Igår kl 16:59 - MoF

Här är ett exempel på en lärare som har lyckats engagera sina elever och som engagerar sig i dem: http://www.idg.se/2.1085/1.363908/facebook-centralt-i-hennes-undervisning, så det finns hopp.

Så stort lycka till med skolan hemma i Sverige.

 

I eftermiddag skall vi över till Dan och hans familj och dricka grogg, Baccardi + Cocacola, och vi skall också äta hans numera specialgjorda maträtt som han älskar över allt verkar det som, En soppa eller kanske stuvning (vet inte skillnaden), som han kokat ihop i en gryta på spisen under 2 dagar tror jag.

 

Dess bas är bönor, och är det något som jag inte gillar alls, så är det bönor i alla de former. Grytan för övrigt är kanongo, så det blir till att peta undan bönorna och äta resten. Men det skall bli jäkligt roligt att få träffas och tjöta lite grand. De har också bjudit in den engelsman som jag träffade för 2 dagar sedan under visningen av det tomma huset bredvid oss.

 

Jag åker ju alltid på att prata väl om huset vareviga gång det kommer en falang som kan tänkas köpa huset. Jag tänker snart be om provision om de säljer det huset till nån falang som jag har pratat med. Engelsmannen var gör-trevlig och lättsnackad, men jag vet ju inte hur mycket man skall öppna sig för en människa som man inte känner, och som man känner inte riktigt själv vet vad han vill med livet härnere. Skall han bosätta sig här eller är det bara ytterligare en snurregubbe till???

 

Under middagen hos Dan, så pratade vi om ditt och datt, och Dan och jag enades dagen efter att vi inte riktigt fattar vart denne engelsman ville komma med sitt liv. Det var flera uppgifter som var motstridiga. Så om han kör ett spel för galleriet.. och hur allvarlig han är med sin dam, det står skrivet i stjärnorna. Men personligen så tror jag inte mycket på denne kille. En bra sak dock. Killen har inte trots 1,5 månader häruppe med denna dam fått ligga med henne än.... hehehe!!!

 

Vi fick dock via hans dam reda på en ytterligt viktig sak. Och det handlade om den där Gregg Jensen (Mr San Diego) ni vet som jag skrivit om förut. Vi tog ju avstånd ifrån honom på grund av mestadels 2 saker; a) Han var taskig emot sin fru, riktigt taskig,,, b) han röker weed, alltså marijuana.. Och det är väl inget som varken jag och Dan tycker är nåt bra att ha i våra liv.

 

Vi fick reda på utav engelsmannens dam, attt hon faktiskt mycket väl kände frun till Gregg Jensen, och att hon höll sig ifrån den familjen i alla lägen. Frun till Gregg, som enligt uppgift ifrån Gregg arbetade som damfrisörska i Bahrein, och ägde 2st salonger där. Hon sålde dem sedan, och får nu under 2 års tid 100.000 baht per månad för försäljningen av desamma. Forts, nästa kapitel.....

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum DCCXXXIV, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet... Engelsmannens fru berättade nu att Greggs fru, hon rekryterar och ”säljer” thailändska kvinnor, som sedan skeppas över till Bahrein. Till dessa jävla svin till muslimer i detta skitland som heter Bahrein. Snacket går ju välderliga här i Thailand om denna trafik, men tydligen är det mängder av fattiga unga kvinnor som tar chansen att tjäna de mängder av pengar som de kan tjäna där bland dessa äckel. Allt för att kunna ta sig ur sin medfödda fattigdom.

 

Dock så har det också spridit sig att det är ett flertal kvinnor som har ”försvunnit”, de har icke mer synts till, och det påstås att efter det att muslim-jävlarna dödat dem, så körs de bara ut i öknen och begraver dem i sanden där. Ni vet i dessa satans näste som muslimländerna är, där tillåter ju deras religion och deras lagar att de får döda t.om sina egna fruar, och att de får döda som de behagar tror jag, de prostituerade om de känner för det.

 

Så Greggs fru, och han känner garanterat till detta, de håller på med denna verksamhet här, och de skall dock inte förvänta sig att vi andra håller käft om detta. Jag hoppas bara jag får chansen snabbt att säga vad jag tycker om deras liv. Denna dam är i mitt tycke enbart en mördare och inget annat. Jag ångrar bittert att vi gick på deras bröllop, och käkade deras mat. Mat som kanske var inköpt av pengar som de fått in ifrån att sälja sina landsmanninor till Bahrein och i vissa fall en snabb död där.

 

Jag hade ju den där grejen med 111 ni vet i ett av kapitlen. Tyckte väl att också denna grejen pockade på uppmärksamhet då. Ni får ta det som ni vill. Men matematik är magisk, och vi människor är bara dinga som tror att vi kan gömma oss, så låt oss göra som följer:

 

- välj ett nummer mellan 1 – 9

- gångra detta med 3

- addera med 3

- gångra med 3

- lägg ihop dessa 2 siffror

 

Ni har nu ett nummer, gå in i listan nedan, och ni kommer att finna Er favoritfilm markerad med det numret.

 

1 – Gone with the wind

2 – Aliens

3 – Dance with wolves

4 – Star wars

5 – Forrest gumps

6 – Save private Ryan

7 – Jaws

8 – Doctor Zhivago

9 – The joy of anal sex with male goats & leather clad gay boys

10 – Mary Poppins

 

Jag tänker inte säga ett enda ord av kritik eller beröm, det är Era val i livet. Men visst är de 9 andra exemplen på filmer bra mycket bättre va??

 

Om ni är intresserade, och om ni vill veta hur thai städar upp på Katabeach? Då skall ni kolla nedan länk. Så går det till vid Era paradisställen i Thailand. Luta Er tillbaka och njut av hur man städar upp, och samtidigt på var ni sätter Er på stranden, man vet ju aldrig var glas och slika saker dyka upp. Och också varifrån eventuell lukt kan komma ifrån.

 

http://www.thaivisa.com/forum/topic/436161-beach-rubbish-at-layan/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+thaivisa24+%28Today%27s+best+Thaivisa+topics%29

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCXXXV, Thailand

 

Såg en kanongo vits – på engelska – men det språkliga frågetecknet har vi ju rätat ut nu. Så här kommer den:

“While on vacation a married couple walked into a shoe store. The salesman said to them, "I have some very special Jamaican sandals I think you would be interested in. Dey make you wild at sex."

 

Well, the wife was really interested in buying the sandals after what the man claimed, but her husband felt he

really didn't need them, being the sex god he was..

 

The husband asked the man, "How could sandals make you into a sex freak?"

The Jamaican replied, "Just try dem on, Mon." So, the husband, after some badgering from his wife, finally

gave in, and tried them on.

 

As soon as he slipped them onto his feet, he got this wild look in his eyes, something his wife hadn't seen in many years! In the blink of an eye, the husband grabbed the Jamaican, bent him violently over a table, yanked down his pants, ripped down his own pants, and grabbed a firm hold of the Jamaican's hips.

 

The Jamaican then began screaming, "You got dem on the wrong feet!

"You got dem on the wrong feet!"

 

Soda har pajat vår husdator. Trots att jag varnat honom om allehanda saker, så har han lyssnat halvhjärtat bara. Jag har varnat honom för att hej vilt gå in och ”play games” inne på internet. Jag har hört ifrån så många att det är ett av de ställen som hyser flest virus. Jag vill hellre köpa ett spel till honom och förbjuda honom att gå till internet om han inte respekterar vad jag säger till honom.

 

När han satte igång datorn, så såg den hur konstig ut som helst, färglös och suddig, ville inte fungera alls och stängde av sig och satte på sig själv. Dessutom märkte jag när jag kom ut till datorn att Soda tydligen trycker bort ”message” som kommer upp med jämna mellanrum, han kan ju inte läsa engelska.

 

Så jag har redan tidigare förbjudit honom att ta bort någonting..... det kan ju vara skitviktiga besked som kommer upp som meddelande på rutan ju!! Så nu senare idag, så skall jag ta hit datateknikern ifrån byn, så får han rensa datorn ifrån all jädra skit som Soda dragit dit!!!

 

Imorse (tisdag 25 januari 2011) så kom datateknikern hit och fixade till datorn. Han gjorde ren den, och sedan tog han bort tydligen dubbla virusväggar/skydd. Han menade på att datorn kan inte hantera 2 olika virusskydd som bägge vill ha överhanden.

 

Det var anledningen till det lilla haveriet av datorn. Vilket var enkelt för datakillen, han tog bara bort det ena skyddet, och sedan var det klart. Jag tänker dock INTE säga till Soda att han var oskyldig till det hela och att det egentligen var mitt fel. Anledningen till detta är att Soda såg igår kväll min ÄRLIGA ilska och hur förbannad jag var, när jag berättade för honom för säkerligen 10.e gången hur riskabelt det är att ”leka” inne på en del sidor på internet.

 

Och också hur viktigt det är att han säger till mig, som sitter för övrigt 3 meter ifrån honom, när det poppar upp små fyrkanter med ”message” om än det ena och än det andra. Sodas bara trycker bort dem och forsätter. Det är ju livsfarligt för datorn att få den typen av behandling. Jag måste helt enkelt se till att Soda lär sig att läsa engelska, eller rättare sagt det latinska bokstäverna, så han fattar dessa små besked som kommer upp på rutan..

 

Kan jag få honom att tro att det var hans fel och de virus som han drog in i datorn, så vet jag att han kommer fortsättningsvis mer att respektera sin dator och värdet av den. Igår kväll så sade jag till honom högt och tydligt att datorn kostade nästan 20.000 baht, och det är vad hans mamma får slita ihop under 2 månaders hårt arbete. Forts. nästa kapitel....

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCXXXVI, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet.. Killen var nästintill lipfärdig och även om det gjorde ont i mig (i smyg), så är detta en väldigt nyttig lärdom. För Er VPK:are och mjukisföräldrar så lovar jag att berätta sanningen den dag som jag märker att han har respekt för datorn och vad jag säger till honom. Men inte innan dess.

 

Jag driver en ganska tuff regim vad det gäller just datorn, för kulturen härnere bland thai är ju som jag sagt tidigare att ungarna i många stycken gör precis vad de vill inom vissa områden. Thailand har absolut inte någon medvetenhet om slika saker, de saknar medveten om grymt MÅNGA saker faktiskt. Och det gäller väl Asien kan jag tänka mig i stort.

 

Ungarna härborta sitter dagarna i ända under helgerna och kvällarna under skolveckan, och det ända de gör är att spela dessa datorspel. De som till äventyr tar paus ifrån ”spelandet, de knappar in sig på TV;n på datorn och sitter slaviskt och tittar på alla dessa fullständigt värdelösa stinkande såp-oprorna, Thailand har ju en mängd sådana som går på ALLA kanaler nästan.

 

Thailändska folket sitter bänkade vid dessa program bra mycket mer än vi gjorde t.ex. när vi gick upp mitt i natten och kolla Ingemar Johanssons matcher emot Floyd Patterson, eller när vi satt bänkade och kollade Hylands Hörna eller när vi satt bänkade vid Bingo-lotto.

 

Thai sitter bänkade dag efter dag, vecka efter vecka, månad efter månad och år efter år. Det tar helt enkelt aldrig slut.. och det är rena rama skräpprogrammen, jag lovar, SKRÄPPROGRAMMEN. Jag har aldrig sett så infernaliskt urusla skådespelare, sådan urusel handling. Det är så ytligt så man blir magsjuk, åksjuk eller höjdrädd när man tittar.... ren skit!!!

 

När vi ändå är inne på medvetenhet. Ta det här med miljön som vi haft uppe nu flera gånger. Thai älskar fullständigt tomgångskörning av alla motorer, bilar, vespor, lastbilar, bussar, traktorer och skördetröskor. Alla motorer skiter man i att stänga av helt enkelt. Jag förstår inte riktigt anledningen. Jag har frågat flera gånger, men det enda som jag kan komma fram till är att det är en rättighet thai har, de kan göra som de vill. De tänker då på att det är ju härligt att göra vad jag vill. De tänker aldrig på en konsekvens. Konsekvenser är ju morgondagen och den skiter de i fullständigt.

 

Först nu idag fick jag via reperationskillen reda på anledningen i hans tycke varför det är OK med all denna tomgångskörning, hans svar var – ”Good for engine – when start motor you shall start slowly to get warm”. Jag frågade sedan Yongyut på kvällen när hon kom hem ifrån körskolan, och hon hade precis faktiskt blivit lärd exakt detsamma på trafikskolan.... SÅ DE LÄR UT TOMGÅNGSKÖRNING I THAILAND”. Så fattar ni eller. Tänk om det är samma i alla dessa U-länder på jordklotet??? Fan vi kommer att dö jäkligt snabbt tror jag om detta fortsätter.

 

”Igår kl 23:32 - eleonors

Vidrigt av alla gubbar som vill "köpa" sig en kvinna. Något problem måste de ha då de måste ta till detta! Cyniskt av personen som "säljer" dem. Jag skulle precis som du ha ångrat att jag varit med på deras bröllop! Ha det! ”

 

Tack för kommentaren, men ett litet missförstånd här Eleonors.... kvinnorna ”säljes” i den mån som menas med att det finns intresserade barer och hotell överallt i världen som säljer sex till kunder. Thailand har sin del av fattiga och/eller penninghungriga kvinnor, som är villiga att riskera mycket för att oftast hjälpa sin familj. De vet naturligtvis inte ett skit om sin omvärld, och de känner inte till storsvinen muslimerna heller.

 

En Buddist tror väl oftast bra om alla.... De, alltså Gregg och hans fru får alltså provision på varje kvinna de kan hitta. DET menar jag med att sälja. Så det är alltså ingen enstaka man som köper en kvinna i Thailand. Ok det finns säkert det oxå???

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCXXXVII, Thailand

 

Här kommer en go historia, som dessutom lär vara en sann historia.. fantastisk knorr på den i alla fall;

 

Cardiologist and the Mechanic

 

A mechanic was removing a cylinder-head from the motor of a Harley motorcycle when he spotted a well-known cardiologist in his shop.

The cardiologist was there waiting for the service manager to come and take a look at his bike when the mechanic shouted across the garage.

"Hey, Doc, want to take a look at this?"

The cardiologist, a bit surprised, walked over to where the mechanic was working on the motorcycle.

The mechanic straightened up, wiped his hands on a rag and ask, "So Doc, look at this engine. I open its heart, take the valves out, repair any damage, and then put them back in, and when I finish, it works just like new.

 

So how come I make $39,675 a year and you get the really big bucks ($1,695,759) when you and I are doing basically the same work?"

 

The cardiologist paused, smiled and leaned over, then whispered to the mechanic..........."Try doing it with the engine running."

 

Den va RIKTIGT bra den tycker jag... snacka om att MC-killen från den dagen slutade att tro att hans jobb var att jämställa med en hjärtspecialist???

 

Igår 25 januari 2011, så skulle vi äta middag, upptäckte att jag saknade smör, Så jag stack snabbt som en katt med vespan bort till big C (3 km) och handlade smör (Flora). På hemvägen, när jag körde i godan ro, om man nu kan göra det i Thailand, så låg där plötsligt en jättetjock trädgren mitt över vespa-körbanan.

 

Jag väjde 1 meter till höger ute i bilfilen, och sedan tillbaka igen. Det var ju beckmörkt klockan var ju 18.15 cirka. Jag tänkte, naäeee, inte fan var det en gren, kunde det ha varit????? Tillbaka igen försiktigt, och mycket riktigt där vackert utspridd på körbanan låg en cirka 3 meters fet fin Pytonorm. JA DEN LEVDE!!!

 

Jag har ju klagat som sjutton att jag aldrig får se annat än små döda ormar, men nu fick jag mitt lystmäte verkligen.... men min första tanke var, jäklar ormen är ju på väg att korsa 4 filer med rusningstrafik. Det finns inte en chans i denna värld att han kan klara det. Jag gillar ju inte det som thai bedriver härnere, men kan ju inget göra åt det som ni förstår.

 

Men vad jag kan göra är att inte se till att djuren dödas i onödan i alla fall. Jag ställde mig med motorbiken cirkas 4 meter ifrån den stora ormen, jag ville verkligen inte komma för nära och komma och störa hans ”bekvämlighetszon” (comfortzon), de attackerar ju BLIXTSNABBT har jag sett på TV, så att hålla sig undan är nog bra. Deras bett är gruvliga och de har långa tänder.

 

Jag började i alla fall, medans jag satt kvar på vespan, att stampa riktigt hårt i marken med bägge fötterna. Jag vet ju att ormar inte har öron, de känner av vibrationerna i marken när man kommer. I alla fall, DET LYCKADES,, ormen vände 180 grader och ringlade tillbaka ner i gräset igen.

Jag kände faktiskt en lyckokänsla över att ha dragit alla thaiare vid näsan och tagit ifrån dem ett onödigt dödsfall bland ormarna.

 

På tal om smör och margarin. Vi har alltså bordsmargarin här, och vi har alltså FLORA. Det finns ingenting på själva paketet (se fotot ovan), som överhuvudtaget refererar till Sverige eller Unilever. Allting där är en exakt avskrift hur det ser ut på våra FLORA hemma, men allting är skrivet på Thai. Forts. nästa kapitel....

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCXXXVIII, Thailand

 

 

Forts. från förra kapitlet... Färgen är identisk, vi har ju flera olika typer med olika färger, men den gul/gröna är exakt identisk med vår FLORA. Så här har vi återigen den berömda asiatiska kopieringen. Här vill de inte gärna betala för någonting, inte för filmer, shower, fotbollsmatcher och absolut inte för CD;s, DVD;s och framför allt inte för varumärken överhuvudtaget.

 

”I mitten av 2000-talets första decennium bytte Flora namn till Milda. Milda hade funnits som matlagningsmargarin sedan 1943 och fanns nu alltså även som bordsmargarin. Men trots att varumärket Flora, som 40 år tidigare orsakat rusning till mataffärerna, är borta så lever själva produkten kvar då dagens smörgåsmargarin Milda har exakt samma innehåll och smak som Flora. KATARINA WILLERS, journalist”

 

Jag vet inte alls, men kanske någon annan känner till det. Jag har för mig att jag sett FLORA genom alla tider ända fram tills när jag flyttade ur Sverige juli 2008. Om så... har hon fel journalisten då?? Se det understrukna.... kul om någon vet,,,,,

 

På tal om matvaror och konserver och dylikt. Det är förvånansvärt hur mycket jag kan fixa och göra i matlagningsväg här i Thailand. Jag har tillgång till: sirap, marmelad, sylt, mjöl. Mjöl, grädde, potatis, kålrot, bröd plus mängder av andra produkter. Jag kan alltså som jag skrivit förr göra maträtter precis som hemma i Sverige.

 

OK, jag vet att detta är Thailand och att det inte är någon vits med att flytta till Thailand om jag inte tänker ”anpassa mig”, som flera här på bloggen redan sagt till mig. Men jag säger det gärna igen, jag flyttade inte till Thailand för jag så gärna ville äta deras äckliga mat, jag hade helt andra motiv, helt andra. Framförallt livskvalitet.

 

Att äta kvistar, rötter, grenar, löv och röten fisk plus en massa chilli, för mig räknas inte det som livskvalite, det är bara trams. Jag respekterar thai för deras matvanor, men jag anser att det inte är för mig. Jag äter inte samma mat som katten/hunden heller, varför skulle jag? Där håller ni med mig va??

 

Jag anser nästan Thailand vara en luftballong, t.om. kanske även ett typ av ”pyramidspel”. Det finns väldigt lite substans i landet. Allting här är kopierat och ”stulet” i form då av plagiering. De blåser upp välderliga sin export av olika produkter. Riset är nummer 1 i världen. Och sedan tillkommer ett flertal olika produkter, vilka siffror är väldigt svåra att kontrollera.

 

Turistindustrin är bautastor enligt dem själva när det gäller att göra reklam för landet. När det gäller kritik ifrån omvärlden till hur Thailand drives och hur mycket de förlitar alla sina siffror på turistnäringen. Ja DÅ basunerar Thailand glatt ut – ”Visst inte... turistnäringen är endast 5% av den totala BNP;n” DÅ minsann är det bra att siffrorna inte är så stora.

 

Jag är rädd helt enkelt att detta land och den ballong som liknar ett pyramidspel, i framtiden måste ”stå till svars” för sitt handlande via värdet på sin valuta, och då blir det inte roligt för dem. Jag anser för övrigt att deras valuta är alldeles för högt värderad. Alldeles för högt!!

 

Imorse blev det grymt tidigt för familjen. Jag själv brukar masa mig ur sängen skittidigt allt som oftast. Men Yongyut och ungarna brukar gå upp kl. 06.00 oftast! Imorse skulle de ha gått upp kl. 05.00 därför att Namkaeng och henne skola skulle marschera genom Chaiyaphum (paradera), De har alla på sig årets färg vilken är grön för hennes skola, Men där är fler skolor, så där är också massor av andra färger närvarande. Jag skulle egentligen ha cyklat in till stan och ha fotat, men jag gjorde ju detta förra året, och det är ju inte så kul att ha lika foton i mängd i arkivet. Yongyut vill dock inte missa detta, så hon fick med sig kameran.

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCXXXIX, Thailand

 

Imorse kl. 04.35 så ringde telefonen, Reine H hade precis ankommit med bussen till Chaiyaphum ifrån Jomtien. Det kommer att bli skitkul att träffas igen. Dessutom så har han ju lite grand grejor med sig till mig. Dock inte alls de mängder som goa Kistan hade med sig till mig. men jag är vara glad för det jag får härnere.

 

Jag är nu på väg ner till honom, måste fixa hotell och hämta vespan som jag hyrt åt honom. Jag kommer fortlöpande att berätta vad som händer nu de närmaste dagarna han är här. Reine tog till slut en ”samlaw” som körde honom till hotellet, så jag slapp att åka dit och hämta honom så himla tidigt.

 

När han kom fram till hotellet, så sade de till honom att det var fullbelagt, vilket det inte var dagen innan när jag var där och bokade rummet. Men han kanske missförstod vad de sade, han tog då Samlaw;n och körde vidare till hotell Siam River Resort, alltså det hotellet där vi brukar bada på lördagarna. Jag åkte ned till honom 09.30 cirka och vi drog iväg och kollade Yongyut och hennes körskola, så fick hon också säga hejsan svejsan till Reine.

 

Vi var runt i Chaiyaphum och kollade supermarket och massa andra grejor, efter ett tag så frågade Reine om huset, alltså Yongyuts systers hus, alltså det hus han hyrt tidigare. Han frågade om någon bodde där nu. Nä, svarade jag, ingen annan än alfamodern förstås!! Men hon är i Chiang Mai nu ett par dagar. Fasen sa han, jag har blivit lite ”baht-snål”, och tänkte på det, huset kostar ju 7.000 baht i månaden och hotellet 1.000 baht per natt..

 

OK sade jag till honom. Jag skall ringa Yongyut och kolla om du kan hyra. Inga problem sa hon, så vi körde dit under eftermiddagen och Yongyut och vi andra städade till det, så det inte var för jäkla smutsigt och eländigt, Alfamodern hade ju bott där, och som vi vet så är ju städning inte en av thai´s bästa företräden!!!

 

Vi bestämde igår att vi idag lördag skall bjuda in lite vänner för middag hemma hos mig, så gör jag och Reine maten. Så jag bjöd in Dan och Amphorn, men sedan kom jag på att de inte skulle vara hemma under helgen. Vi bjöd in Ingemar och hans fru Fa. De hade besök ifrån Sverige, ett par, så de fick följa med också. Så nu får vi se vilken mat vi skall tillaga.

 

Först pratade Reine om pyttipanna, men nu imorse så fick han andra tankar, det skulle nog bli lite för jobbigt att tillverka. Så vi skall träffas på BIG C och äta lunch, och sedan handla mat och fundera ut vilken maträtt vi skall tillaga. Det finns ju hur mycket gott som helst att tillaga...

 

Nu känner jag att jag får ta det lite vackert med skrivandet. Jag skall ju ta hand om Reine också på dagarna, så det kommer väl inte att hända så där himla mycket precis. OK Reine kommer säkerligen att trollbinda folk med sina magictricks, men det är ju snabbt nedskrivet. Så tyvärr så kanske det blir lite tunnt med skrivandet nu ett tag framåt när han är här på besök. Men jag har sagt detta förr, och det har trots allt kommit in stuff att skriva, så vi får la se...

 

Imorgon söndag så skall Soda, men inte Namkaeng åka på begravning till sin pappas morfar/farfar. Varför de skall dra iväg honom dit är mig en gåta, men varför skall jag fatta det, jag är ju bara en gäst här. Men det kanske mer har att göra med att den skitsidan av släkten tydligen vill ha Soda till sig, men inte Namkaeng!! De hade alltså som förslag att de skulle ta Soda och så skulle min sida av släkten behålla Namkaeng. Det blev ju förstås helblankt stort jävla nej till idioterna.

 

Sicka idioter egentligen, att ens tänka tanken att separera 2 barn som ALLTID varit tillsammans. De har mer än ofta varit helt ensamma utan lekkamrater och varit hänvisade att leka med varandra, och verkligen vuxit ihop!!

 

Och detta kommer ifrån den taskesidan av släkten som är något av det värsta jag sett. Jag har ju berättat förr om detta. Men ta då Sodas och Namkaengs farfar.

Han jobbade i många många år i Syd-Korea och han skickar ju då som alla andra pengar hem till familjen, Varje månad under ett par års tid så lade han undan pengar för Sodas och Namkaengs räkning, och också dessa skickade han hem till Sodas farmor då. Forts. nästa kapitel...

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCCXL (740), Thailand

 

Forts. från förra kapitlet...Jag kan säga att det kom aldrig en endaste krona/baht barnen tillhanda. Allting kom fram när Soda för 1 år sedan träffade sin farfar och han frågade om Soda hade tagit väl hand om pengarna han skickat??? Soda sade va,,, nä jag har inte fått några pengar alls.

 

DÅ visade det sig att farmodern helt sonika sket i att lämna pengarna till barnen och behöll dem själv. Som vanligt bland thai så sade ju ingen någonting alls, de små fegisarna. Men ingen av dem ville besöka den sidan av familjen mer. Och jag i alla fall förbjöd dem att komma innanför vår tomtgräns. Yongyut tyckte detta var skithemskt, och tyckte som vanligt att allt detta var ”up to people”, vilket uttryck, det har alltid gjort mig tokig alla dessa jädra ”up to this or up to that”.

 

Jag sade denna gång ovanligt tuff för att vara mig: - ”This is our home. You and me decide who comes into our home, I say these people are NOT welcome in my home”.. Jag tror hon fattar för de har varit här 2 gånger nu i några löjliga ärenden som ingen ändå fattar, och då får de stanna i bilen eller utanför på gatan, De förtjänar detta med råge de svinen....

 

Igår kväll så hade vi då lite kalas med goda vänner. Vi träffades ju på BIG C jag och Reine, och vi beslöt till slut att bjuda dem på fläskfile, stekta potatis, och komplement med Bejanaissås samt kantarellsås som sagt var.Lite sllad till det, och öl till oss killar. Ingen av damerna drack någon alkohol till maten alls, de drack vatten bara!!

 

Reine skötte det mesta av matlagningen, och jag försökte att vara assisterande kock. Det funkade bra, och vi kunde dricka ett par järn under tiden vi lagade till maten. Och det var skitroligt. Ingemar och Fa kom alltså och hade med sig Jörjen och Kristina, vilka kom ifrån Husqvarna. Det visade sig bli en bländande roligt kalas/fest. Reine körde lite magic tricks som vanligt, skitskoj och uppskattad av gästerna!! Och sedan blev det vitsberättande och alla hade goa samtalsämnen på lut.

 

Där ser man vad bra det är med sprit...... På tal om sprit, vi 4 killar slök i oss 4st stora LEO plus 2st hel-pavor VODKA plus 4st Baccardi Lemon. Men allt var städat och fint, och vi alla hade en fantastiskt trevlig kväll. Jag hade INTE för en gångs skull med Dan och Amphorn, jag bjöd aldrig in dem. Allt i akt och mening att jag tyckte att det kunde vara gött för oss 4st svenskar att kunna prata svenska på kvällen.

 

Hade Dan varit med så hade ju artigheten tvingat oss att prata engelska för Dans skull, och jag tyckte faktiskt inte det vore rätt och riktigt mot de andra runt bordet. Alla våra vitsar och berättelser med svensk ”knorr” på, hade vi ju inte kunnat berätta då,... så kvällen hade inte alls blivit lika rolig tror jag. Inget ont om Dan, han är min bäste polare här, men ibland så måste man ha eget ”hyss” för sig.

 

Gästerna gick hem runt 23.30 igår kväll och Yongyut var slut som människa vid det laget. Hon stupade i säng. Jag satte mig vid datorn och småpillade under 1 timme och drösade sedan i säng runt 00.30. Jag gick sedan upp kl. 05.45, gick ner i köket för att fixa macka och kaffe, fann att all disken sedan igår kväll fanns kvar, ja allting fanns kvar.

 

Fan jag ville inte att Yongyut på sin enda lediga dag i veckan, skulle behöva ta hand om denna skiten också i tillägg till allt annat hon gör i hemmet. Så jag stängde köksdörren så att slamret inte skulle höras och satte igång att fixa mastodontdisken plus den övriga rengöringen. Och det var en lycklig madam som kom upp en timme senare och såg att allt var skinande rent. Kul att kunna hjälpa till ibland.

 

Vi hade uppe ett samtalsämne igår om bananer. Alla älskar ju dessa småbananer som finns här i Thailand. Problemet för mig när vi pratar om det är att jag inte kan hålla käften. Folk i gemen tror ju att Thailands alla småbananer är en och samma sort. Hemma i Sverige så har vi ju inte olika namn, utan det är helt enkelt bananer.

 

Här i Thailand, så har vi den stora bananen som vi känner till, den heter (strunta i hur jag stavar det, jag skriver som det uttalas. Guej hak mook. Sedan kommer det INTE vad den lilla heter, utan nu kommer det vad de små heter, 5st sorter av dem, och det finns ännu fler, som jag inte kan namnet på. Så varsegod lär in de små bananerna:

 

Guej Kaj, Guej Hom (den som luktar så gott), Guej Naam wa, Guej lepmunang samt Guej maj mook. Vem sade att det skule va enkelt att lära sig Thai????

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum DCCXLI, Thailand

 

Idag måndag 31 januari 2011, jag och Reine tänkte dra i väg på våra vespor kul? Javisst!! Men jag har fått en bautaförkylning, och det är ju jäkligt perfekt när man för en gångs skull har besök här i Chaiyaphum. Men jag får ta Tylanol, typ Treo-aktig sak men utan risken för kass mage i förlängningen.

 

Vi tänkte då dra upp i bergen igen, kanske käka en lunch däruppe, kolla om det finns billiga saker att handla... Vi kom väl cirka halvvägs, då ville inte Reine åka upp längre, han meddelade bara, jag har ju varit där föruyt. OK då sade jag, synd att du inte sade nåt innan så slapp vi att åka 25 km i onödan,

 

Så vi tog oss tillbaka till Chaiyaphum och käkade lunch på Tesco Lunch, och sedan besökte vi Yongyut på hennes köskola. De blev görglada och lärarna ville att vi skulle visa damerna och herrarna hur man verkligen kör bil . Reine som gäst, fick äran att köra pick upen och det gick bra, han körde smala passager och han backade så det stod härliga till.

 

Vi skiljdes sedan åt, för att träffas igen kl. 18.00 på en restaurant för kvällsmat,. Med oss hade vi också Dan och Amphorn och hennes pojk. Vi åt verkligt god mat, skam och sägandes så kommer jag inte ihåg namnet på mi maträtt, men det var skitgo. Amphorns unge (Neck) han är 11 år, har en begynnande fetma på gång, och han äter som en häst.

 

Här i Thailand så kör de vidare med devisen att ungarna i mångt och mycket gör som de vill. Och springa i kylskåpet eller skafferiet är en av de sakerna som de får göra som de själva vill. Denna 11:a-åring äter DUBBLA matportioner. Och han är livligt påhejad av Amphorn som mamma. Jag fattar inte varför hon inte gör något åt det.

 

Speciellt då som killen inte är speciellt idrottsintresserad och han är inte alls aktiv ute bland kamraterna på gatan. Han sitter mycket hellre inomhus om dagarna vid sinb dator och spelar dator-spel. Jag har t.om. snackat lite löst med Dan om detta. Lite löst dock, jag vill ju inte gärna använda ord som fetma och tjock när jag snackar med Dan.

 

Dan själv är ju monstruöst överviktig, styvt 150-160 kg tror jag. Men har i alla fall haft uppe ämnet, han håller väl med mig i sak, men han struntar antagligen i vilket, ser ju inte killen alls som sin egen, så skitsamma.. men här så äter de dubbelt, de har fri tillgång till kylskåp skafferi efter eget gottfinnande. De struntar tydligen i att att det kan vara bra att ha koll på vad man har hemma. Med ungar som springer och river i kylskåpet under dagrna utan att fråga, det skapar ju bara trassel....

 

Jag sade till Yontgut att nu bjuder vi Reine på detta, så på vår nota hamnade 4 vuxna och 2 barn och vi betalade 700 baht (SEK: 150:-) ganska billigt va SEK: 25:-/person, och då ingick också 2st stora LEO. Vi avslutade sedan kvällen utan Dan och Amphorn och hennes son Neck. Och vi gick till nattmarknaden och stoltserade omkring lite grand där. Jag köpte en Manchester United T-shirt till Soda och han blev grymt lycklig, det är ju hans favvolag nummer 1 tydligen.

 

Sedan blevo det hemgång, och jag somnade med snoret rinnande ur näsan ned på kudden, vaknade under natten 15ggr säkert och var tvungen att gå upp och snyta mig, skit oxå.... Nu på morgonen så är halsen ungefär som när det var som värst nere i Kosovo!!! Kan inte prata, bara kraxa, men är skönt att slippa tjöt nån dag eller två...

 

Vi fick en stor plastpåse med ”katoklok”, alltså passionsfrukt ifrån Amphorn och Dan, snällt av dem. jag anser ju sedan tidigare att passionsfrukten är den godaste av dem alla till smakan. Skulle aldrig ha tyckt det, vittnar bara om okunskap ju. Jag smakade på en av dem och tog i munnen.

 

Det var skarpt som satan i smaken, faktiskt inte speciellt gott alls. När jag skar dessa passionsfrukter mitt itu, så låg ju kärnhuset där (se fotot) och skumpade.

jag skar upp alla passionsfrukterna, tog ut innehållet, dumpade detta i en kastrull och fläskade på vatten och tänkte förfina det hela.. hällde i lite socker också och sedan kokade jag i några minuter.

 

Nu ligger allting i en plastflaska i kylen och väntar på att jag skall smaka. Men jag hyser inga förhoppningar, har inget recept på hur jag skall tillaga en go passionsdryck.

 

Handskak - Glegolo