September

 

 

 

Thailand - ur min synvinkel

 

GTG Shipping, Thailand

Transport av Ert bohag/flyttsaker till Thailand? Kontakta mig på min mail här; chaiyaphum@glegolo.com

 

Skeppa styckegods pallar, eller hel containerlast.

Välkomna med Era förfrågningar,

 

Läs gärna följande artiklar om transporter skrivna av mig:

 

http://www.maipenrai.se/forum/t/20349-min-transport-hur-det-fungerar-praktiskt/

Eller

http://thai-mc.com/forum/index.php?topic=7.msg4273#new

 

Eller direkt här på hemsidan, se vänster-kolumnen!

 

 

För de av Er som vill ha mailavisering varje gång som jag lägger in ett inlägg här på hemsidan, så ber jag Er att anmäla Er genom att maila till mig på:

chaiyaphum@glegolo.com

Vill ni komma i kontakt med mig så maila ävenledes!!

 

=============================================

 

Chaiyaphum DCIV, Thailand

 

 

Hurra, vi har varit i Khon Kaen idag, jag och amerikanaren Dan. Det är ju 1 september och jag skulle förlänga mitt 1 års-Visa här i Thailand. Jag hade varit extremt noga denna gången så jag inte skulle sakna några papper när jag skulle möta immigration. Jag har ju alltid en otäck känsla i maggropen när jag träffar dem, och undrar vad de har i bakfickan (eller INTE har i bakfickan).

 

Kanske de vill ha något utav mig och fylla bakfickan typ mutor som vanligt, man vet ju aldrig. Så jag hade med följande dokument , vilka kräves utav mig: a) ansökningshandling TM.7 som tar en evighet att fylla i. Där skall fyllas i så mycket så man undrar varför egentligen . Men ju fattigare land, ju mer byråkrati. b) foto 2st skall vara inklistrade där också-typ passfotostorlek påskrivna på baksidan (varför???-hahaha)

 

c) mitt pass skall vara med förstås inget konstigt med det d) kopia av passet i 2 kopior alla sidor-skall dessutom vara kvitterade av mig och daterade.. tänk Er 30 sidor i passet, även de tomma sidorna och allting i dubbla kopior... 60 underskrifter/dateringar snackar vi om. e) intyget ifrån ambassaden gällande min inkomst, Bangkok 65 mil bort hurra f) kopia av min gula husbok (”tabien baan”)

 

g) kopia av den blå husboken (”Chanut”) där ju Yongyut är registrerad, varför i herrans namn??? h) min bankbok i) kopia av min bankbok kvitterad och daterad av mig längst ned.. j) intyget/brevet ifrån banken där de bekräftar kontoställningen där, med sista datum dagen innan... k) slutligen ge dem 1.900 baht som är ansökningsavgiften.

 

Betänk då gott folk att detta är det ENKLA sättet och det ENKLA VISAT att skaffa sig här i Thailand. Jag har ju redan avhandlat och rabblat upp alla 27 punkterna (kraven) som Thailand ställer på en om man vill ha ett s.k. ”marriage-VISA”, så jag är ändå glad...

 

Jag och Dan kom upp till immigration i Khon Kaen, jag stövlade in, fick komma fram till disken och en kille på studs, ingen kö alls. Han var skittrevlig och det hela tog 25 minuter endast (!!!) Och allt gick bra utan missöde, det kändes skitskönt faktiskt. Nu så behöver jag åka hit var 3.e månad och stämpla i passet och på så sätt bekräfta min närvaro i Thailand, men sådana är reglerna inget att göra, helt OK!!

 

Efter det var klart så hade vi massor av tid att slå ihjäl innan det var dags att åke till Bal Mun Ak där Amphorn arbetar, Dan skulle ju plocka upp henne där så hon fick skjuts hem med oss. Vi började med att åka till MAKRO, och där velade vi omkring ett tag. Och ta mig satan där fann vi samma ugn som Dan hade, som ju jag sagt att jag skulle köpa.

 

Priset var 3.590 baht och hemma i Chaiyaphum kostade exakt densamma 4.250 baht, alltså en prisskillnad på 660 baht. Dan blev grön i ansiktet av avund och undrade om jag inte skulle ta chansen. Kan jag välan göra tyckte jag. Sagt och gjort, jag handlade den.

 

Vi åkte sedan vidare till HOME PRO den affären som är mest modern i hela Thailand, de har alla falangsaker man kan önska sig i hemmet, precis allting. Vi kollade omkring och plötsligt så fick Dan se något som han just hade velat handla. De var en typ ”avdelare”. Alltså en typ skärm som man har i kontorslandskap för att dela av i mindre enheter och ge sken av olika ”rum”!!

 

Dan blev eld och lågor och började tjöta och dividera, han måste ju få rabatt, även på större varhus.... Han blev helnöjd med 3%!!!! Han köpte dessa avdelare och de kostade totalt 7.000 baht. De + min kartong med ugn, förpackades noggrannt i plast och de lastades på vår pick up av personalen, så servicen var grandios.När vi lämnade HOME PRO forts. nästa kapitel...

 

För övrigt så tycker jag att Krister Jilde´n skall ta resväskan med sig i stället för den löjliga ryggsäcken.

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCV, Thailand

 

 

Forts. från förra kapitlet....så öppnade sig himmelen verkligen, det blev en störtflod och översvämmning på styvt 10 minuter. Vattnet ute på stora vägen gick upp över våra höga och stora hjul. Personbilar stod där i drivor och kom ingen vart med sina motorer ”kövda” av allt vattnet. Vi lyckades dock ta oss igenom ovädret inne i stan och var snart (30 minuter senare) ute på landsbygden igen och regnandet avtog till normalt regn.

 

Detta regn höll sedan i sig resten av dagen och kvällen. När vi kom hem kl. 18.00 så höll just Yongyut på med det sista på gardinerna till Amphorn, och hon var lycklig som få. Hon höll sedan på och dividerade med priset. Nu plötsligt började hon nämna summor som nästan fick mig att ta ett steg tillbaka.

 

Ni kommer väl ihåg hur blyg hon var förr när det gällde Dan och Amphorns gardiner. Jag fick ju prata med Dan då för att de skulle låta bli att utnyttja henne på ett fult sätt. Nu så hade hon räknat ut sade hon, att detta skulle kosta 2.800 baht.

 

Jag pratade med Yongyut och bad henne att vara lite försiktig och prata med Amphorn. För om Amphorn tyckte detta var skitdyrt, så kanske hon INTE ville anlita Yongyut någon mer gång. Jag sade till Yongyut att Amphorn känner alla skolorna runt omkring, och om de vill ha syhjälp så är det ju kanonbra att få mer jobb den vägen , alltså via en nöjd Amphorn.

 

De pratades vid och enades runt 2.500 baht, Yongyut ville verkligen ha det. Jag satte mig sedan ned med Yongyut och sade att det är viktigt att hennes lön/ersättning låg i linje med vad andra tar ut här i Chaiyaphum. Så jag räknade ut att Yongyut hade arbetat i styvt 3 dagar. Detta ger då 833 baht per dag i lön....

 

Yongyut sade jag till henne, risarbetare, husbyggare, ja alla daglönare här i Chaiyaphum tjänar cirka 180-max 200 baht per dag. Du får 833 baht på samma tid, alltså 4ggr så mycket. Jag tycker du är värd betydligt mer än dessa risarbetare och vägbyggare, men kanske inte 4ggr så mycket.

 

Om du t.ex ger Amphorn tillbaka nu efteråt 500 baht och nöjer dig med 2.000 baht, så har du introducerat dig själv på marknaden på ett maximalt bra sätt. Och du kan räkna med rekommendationer ifrån folk (Amphorn).

 

Yongyut köpte detta direkt och stövlade över i regnet och lämnade tillbaka 500 baht till Amphorn, och sade att hon gärna ville hjälpa Amphorns skola med att inte ta ut full lön.... Amphorn blev jätteglad, och jag tror att detta verkligen gynnar Yongyut framgent faktiskt.

 

För övrigt så tycker jag att Krister Jilde´n skall ta resväskan med sig i stället för den löjliga ryggsäcken. Och det menar jag verkligen. För kommer han med en ryggsäck så skall jag lura på honom kranvatten ifrån Isaan..... Och då kommer han att tycka att hans knäproblem bara är ett mindre problem i samman hanget....hahaha

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCVI, Thailand

 

Idag fredag 3 september så åkte jag med Dan upp till Amphorns skola för de hade Sportsday där. Det är runt 7,5 mil dit upp och vi anlände kl. 08.00. Ingenting var förberett precis som vanligt. Utan en del folk startade då på morgonen kl. 08.00 med att ta fram stolar och bord och gjorde i ordning med priser och mat.

 

Och gjorde även igång banor för de olika sportsgrejorna som skulle gå av stapeln under dagen. Tyvärr så kände jag denna gång att det var lite segt redan ifrån början. Jag tror att jag har ledsnat lite grand , ingen kan prata med mig, de snackar ju inte engelska, inte ens engelska-lärarinnan där på skolan kan prata engelska.

 

Jag och Dan, vi rantade runt där i stort sett hela tiden ända fram till kl. 17.30 och det var grymt sega timmar. Jag kommer nog inte att göra om det tror jag. Annars så var det bara det vanliga denna dag. Det var brännvinsdrickande på flera håll bland lärarna, mitt bland ungarna, och ingen säger något till någon.

 

Kvinnorna (lärarna) arbetar och killarna (lärarna) bara sitter på arslet och gör inget mer än super då.. Och sedan så fick jag höra tonvis med skvaller och det är ju alltid kul. Bl.a. Den pratsamme läraren, den ganska unge killen som älskade att tjöta i mikrofon hela dagen lång, var Ladyboy i manskläder nu på dagen i skolan. Inga problem, han var skittrevlig.

 

Den andre unge läraren, han super vareviga dag på jobbet och han har redan supit bort både barn och fru, och ingen säger något alls varken till honom eller till rektorn. Sedan hade vi den 43:åriga lärarinnan, är fru nummer 2, och inte speciellt nöjd med det. Hon var mer ”horny” än vad hennes make klarade av att hantera.

Därför så hade hon en annan kille nere i min stad Chaiyaphum, som hon kunde ”hälsa på” när nöden var som störst.

 

Sedan hade vi Mr Beiruth, som han ju heter, som är onykter varje vaken minut på dygnet, och han är sällan i skolan, men ingen säger något, de alla går och väntar för han går i pension inom 22 dagar tydligen. Sedan hade vi den 45:åriga lärarinnan, där kollegerna hade fått nys om att barnen i hennes klass gick hem och berättade för sina föräldrar att de inte får göra någonting i skolan för deras lärarinna är väldigt sällan inne i klassrummet. De berättade hemma att lärarinnan mest var intresserad utav att prata i mobiltelefon och sminka sig dagarna i ända...

 

Idag är det lördag 4 september, det fortsätter det här halvtråkiga vädret med regnandet. Men trösten är nära. Det kommer att bli regnfattigt som genom ett snabbt trollslag i vädret nu i början oktober. Och då kommer alla människor här önska att de hade vatten..... Läget är aldrig bra. Men sådana är ju alla vi människor, eller hur?

 

Idag bar det av ner till Siam River Resort. Det blev bra till slut, ty solen tittade fram och det var gott och varmt när man kravlade sig ur poolen. Vi hade besök därnere av riktigt go gubbe, tyckte jag i alla fall. Han var engelsman hette Phil, och var sprungen ifrån Londons sydvästra delar (höll på Brentford i fotboll).

 

Han var pratsam, och som sagt var mycket trevlig. Och vi hade alla, vi killar en trevlig 1,5 timme där i poolen med skvaller och gött tjöt. När vi sedemera kom hem så ville Dan bjuda oss på grogg, och det tackar man ju inte nej till i brådrasket...

 

När vi kom dit så blev det väl som vanligt mellan killar och tjejer. Det blev väl övervägande delen tjöt mellan kille/kille och mellan tjej/tjej. Dan berättade för mig att detta var killen som alltså var kompis med Gary Allman ifrån Wales som ni ju hört om tidigare.

 

Killen hakade på Gary hit ner, blev introducerat för en dam och föll pladask för henne. Både Dan och denne Gary varnade dock Phil för henne och berättade att hon var en ”vampyr” av stora mått. Forts. nästa kapitel.......

 

För övrigt så tycker jag att Krister Jilde´n skall ta resväskan med sig i stället för den löjliga ryggsäcken. Och det menar jag verkligen. För kommer han med en ryggsäck så skall jag lura på honom äckliga farliga rötter ifrån Isaan..... Och då kommer han att tycka att hans knälidande bara är ett mindre problem i samman-hanget....hahaha

 

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum DCVII, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet... De berättade att hon hade en thai pojkvän BÅDE i Ban Kwao (hennes hem) och här nere i Chaiyaphum. Och ingen visste förstås om den andres existens. Nu så var hon dock på det klara med sina prioriteringar. Dock så är ju misstankarna att lever man som hon gjort såpass länge, så slutar de bara inte sådär tvärt.

 

Såna typer gillar helt enkelt att jonglera, alltså hålla flera ballar, förlåt, bollar uppe i luften samtidigt. Denna Phil gillade inte vad han hörde av sina vänner och som vanligt i dessa sammanhang, så stänger man öron, hjärna och öppnar upp på vid gavel hjärta och tillhörande könsorgan. Och samtidigt så fördömer man budbärarna och skyller dem för att vara dåliga kamrater.

 

Nä nu skiter vi i skvallret lite. Innan vi stack ifrån poolen så erbjöd jag dock denne Phil att vi kunde käka lunch ihop någongång, han, Dan och jag själv.. Han påtalade dock att han hade lite saker att stå i, och att han skulle sticka igen på tisdag. OK inga problem jag, och så åkte alla hem till sitt.

 

Vad han INTE berättade för oss polare var att det han hade att stå i var hans egna förlovningsfest uppe i Ban Kwao på söndagen (5.9.2010). Hans present til bruden är att han köper in land och han bygger ett nytt hus till henne. Kostnad totalt för detta projekt... 5 miljoner baht....

 

Ja vissa gubbar faller djupt redan ifrån början. Det spelar ingen roll i samman-hanget att allting måste ju stå på damen ifråga... och med hennes meritlista så tycker man ju att han nog är något lite för snabb med att dela ut gåvor och allmosor.. Han kunde gott lugna sig med att dela ut mer än 1 miljon kronor till en smålurig thai-dam...

 

Där har han alltså förlovningsfest och så vill han vara ensam utan kompisar..... konstig prick. Jag tror nog att jag i slutändan håller mig undan denne kille, Det verkar nu i efterhand som om något inte är riktigt OK med honom.

 

Yongyut var icke med ned till poolen och icke heller ungarna. De hade bestämt att åka ut till farmen som de ju kallar hemmet som syster Baloo och hennes man Yutin (Spritmagistern) har. Yongyut tog med sig ävenledes mamman (Alfa) på moppen dit ut. Anledningen var helt enkelt att Alfa kommer helt till sin rätt där ute på landsorten när hon skall laga sin hemlagade dekokt.

 

Det var därför Yongyut ville ha med henne. Hon längtade efter mammas mat. Jag förstår Yongyut på ett sätt naturligtvis, vem av oss älskade inte sin egna mammas mat?? Men va fan!!!! Hade min mor gjort sådan mat så hade jag nog inte älskat den så till den milda grad. Jag hade problem med min mors matlagning när det gällde lördagar, där hon uppfann pyttipannan kan man säga. I alla fall hemma hos oss.

 

Hon samlade på sig mat som var ”över” ifrån veckan som hade gått. Och sedan ”mölade” hon ihop detta i stekpannan och avslutade med att steka ett ägghelvete som var så välstekt så man kunde använda det som skosula resten av den dagen. Den erfarenheten avslutades snabbt det året jag fyllde 12 år...

 

Jag hatade den maten så mycket, så jag mådde illa. Och en lördag när jag var 12 år, så kom illamåendet så illa kvickt så jag hann inte till toaletten utan jag hann endast luta mig ut genom fönstret och spydde rakt ut.... Till min smala lycka, så tittade en granntant på när jag spydde ifrån utsidan.

 

Under den eftermiddagen så ringde det på dörren hemma, och samma granntant frågade min mamma om jag mådde bättre nu. Och så uppdagades omfattningen av min inställning till den lördagsmaten. Forts. nästa kapitel...

 

För övrigt så tycker jag att Krister Jilde´n skall ta resväskan med sig i stället för den löjliga ryggsäcken. Och det menar jag verkligen. För kommer han med en ryggsäck, så skall jag lura på honom äckliga, farliga rötter ifrån Isaan..... Och då kommer han att tycka att hans knälidande bara är ett mindre problem i samman-hanget....hahaha

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCVIII, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet....Efter det så insåg min mor att jag nog skulle äta något annat på lördagarna. Men för övrigt så älskade jag hennes matlagning, den var fantastisk... och så tyckte nog de flesta barn av min generation om deras mammors mat. Hur barnen känner idag vet jag inte. Deras mammor är ju inte samma typ av mamma som våra var. De är nu numera endast företrädare för snabbmat, snabbuppfostran och utebliven städning, det sista kanske orättvist, det finns ju undantag.

 

Här kommer det en görgo vits.. håll till godo,,,,, så kör vi mer thailand-skvaller i nästa kapitel istället...

 

En kille travar omkring inne i en husdjursbutik. Han ser en papagoja som sitter på en liten pinne. Den verkar inte ha några fötter eller några ben....

Killen säger högt för sig själv: ”jösses jag undrar vad som har hänt denna papagoja”

 

Papegojan svarar då ”jag föddes på detta sätt, jag är en handikappad papegoja” Shit, säger killen; ”du förstod och du svarade mig, jisses”. ”ja jag förstod varenda ord du sade, jag är en mycket intelligent och en mycket utbildad papegoja”.

 

Jasså, säger killen svara mig på detta då ” hur kommer det sig att du kan hänga kvar på pinnen utan både ben och fötter??” Hmm,, säger papegojan... det är lite känsligt, men eftersom du frågar mig, “jag virar min ”organ” ett varv runt pinnen och hänger kvar på så sätt, du kan inte se det beroende på alla mina fjädrar”.

 

Woav, säger killen Du förstår verkligen och du pratar svenska??? Eftersom du nämner det själv, säger papegojan, så pratar jag både svenska och engelska, och dessutom så kan jag konversera i de flesta ämnen som t.ex. religion, sport, psykologi samt politik. Dessutom är jag grym på ornitologi, säger papegojan....

 

Du borde köpa mig, fortsätter papegojan,,, Killen stirrar på prislappen 2.000:-.... Sorry säger killen, men jag har inga 2.000 kronor. Pssssst!!!! Säger papegojan.... jag är handikappad, sanningen att säga, ingen vill ha mig, jag har ju inga fötter..... Du kan förmodligen få köpa mig för 50 kronor. Gå nu och erbjud ägaren av affären 50 kronor.... Killen erbjuder affärsinnehaven 50.- och går strax ut stolt med papegojan under armen.

 

Papegojan visar sig vara rent sensationell. Han har en grymt go humor, han är intressant, och han visar sig vara en mycket god kamrat till killen. Han förstår allting, han har empati, och han har åsikter om det mesta, mycket förnuftiga åsikter.. så killen är verkligen glad och tacksam att han kunde köpa detta fynd till papegoja.

 

En dag kommer killen hem ifrån arbetet och papegojan låter pssssst... och viftar fram killen till buren. Papegojan säger: ”jag vet inte om jag skall säga detta eller inte, men det är om din fru och trädgårdsmästaren”... Vad är det du säger, svarar killen. ”Jo när trädgårdsmästaren kommer till dörren, så möter din fru honom i en svart negligee!!!”

 

VA! Säger killen halvt tokig! Vad hände sedan då?? “ Jo säger papegojan, trädgårdsmästaren steg då in innanför dörren, lyfte upp hennes negligee och pillade på henne lite varstans”

VA, svarade killen, och hon lät honom göra detta?? Jajamensan svarade papegojan, ”han tog av henne negligeen gick ner på knäna och kysste henne precis överallt”

 

Killen var faktiskt vansinnig nu, och skrek till papegpojan.. VAD HÄNDE SEN DÅ?????

VET ITTE.. svarade papegojan, jag fick stånd och föll av pinnen.....

 

För övrigt så tycker jag att Krister Jilde´n skall ta resväskan med sig i stället för den löjliga ryggsäcken. Och det menar jag verkligen. För kommer han med en ryggsäck, så skall jag stoppa på honom en orm med gult huvud som finns här och som alla aktar sig för. Och då kommer han att tycka att hans knälidande bara är ett mindre problem i sammanhanget....hahaha

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCIX, Thailand

 

Måndag, jag och Dan åkte idag upp i bergen, detta kanongoa ställe, bara supertrevliga människor och en underbar natur. Vi käkade lunch däruppe och det blev ”Kau pad kau pau”, grisköttsversionen och ingen chillipepparversion förstås. Vi fick betala som vanligt lite extra, vi var ju falanger, men det gjorde ingenting alls, de villa ha utav oss 30 baht (SEK: 6,50), annars hade det bara kostat 20 baht.

 

Efter maten så körde vi till den vanliga ananastjejen, en supertrevlig tjej, som älskar att prata lite engelska med oss, hon är också ovanligt söt, vilket kanske är en bidragande orsak till att vi ofta stannar till där. Hon sålde till oss 4st ananaser för 30 baht, tänk Er secka goa priser.

 

Och då fick jag se..... en jättego orkideé . Jag köpte den och betalade 150 baht (SEK: 35:-) för den. Och där tyckte Yongyut att jag blev lurad rejält. Men herrejösses jag har ju också hormoner ju.... Men om man tänker på vad en likadan orkideé hade kostat hemma i Sverige, så anser jag mig inte speciellt lurad. Se bilden ovan, så ser ni hur vacker den är.

 

Den hänger nu i min trådgård och alla besökare är nästintill stumma av beundran. Tjejen som sålde den blev i alla fall skitaglad för att jag köpte och jag räddade nog hennes dag. Och för dessa småpengar, så kändes der bra att kunna rädda en dag för någon här på jordklotet.

 

På kvällskvisten, så fick Yongyut telefonsamtal ifrån en granne till Alaams hus där de inhyser Alfa. De berättade att Alfa hade varit ute och vallat hunden och då fick hon se en ”bad man” försöka klättra, och ta sig in i huset. Hon blev förstås skiträdd och gick till grannen.

 

Yongyut stack dit naturligtvis på direkten, och låg över natten med sin mamma, och idag på morgonen så skall de sticka till farmen, och låta mamman vara där istället. Precis som jag sagt hela satans tiden. Va fasen ha en gammal försvarslös tant i ett stort hus att göra.

 

Och dessutom låta henne vara ensam där hela veckan lång. Hon har aldrig varit ensam i hela sitt långa liv, så varför nu? Det måste kännas hemskt ju. Thai sover hos varandra tills de flyttar hemifrån till en man, om de nu blir gifta förstås, för annars stannar de bara hemma.

 

Men de går i stort sett ifrån den allmänna sängen i huset de är uppfödda i, till den nya allmänna sängen i den nya familjen. De har aldrig sovit ensamma någon gång. Och de kan INTE fatta en sådan kuf som mig, som INTE kan sova med folk som klamrar sig fast vid mig precis som om det vore skeppsbrott.

 

Nä satan, jag vill sova ensam och jag vill sova utan att behöva krama något annat än min underbara avlånga kudde som är instucken rejält mellan bena på mig. I alla fall det måste kännas grymt otäckt för vem som helst när man ser ett pågående inbrott.

 

Problemet med huset tycker jag är det hus som de byggt 20 cm ifrån Alaams hus. Eventuella inbrottstjuvar kan lätt som en plätt komma upp på den 2,5 meter höga muren via det huset. Dessutom så kan de komma över muren helt skyddat eftersom de ju gömmer sig lätt i huset. Helt fritt ifrån insyn. Forts. nästa kapitel....

 

För övrigt så tycker jag att Krister Jilde´n skall ta resväskan med sig i stället för den löjliga ryggsäcken. Och det menar jag verkligen. Dessutom räcker det inte med en resväska, så kan de gott ta med sig 2st resväskor.

 

För kommer han med en ryggsäck, så skall jag proppa honom full med den mat som han skröt med förra gången att han skulle äta, alltså den underbara Isaan-salladen SOM TAM...Och då kommer han att tycka att hans knälidande bara är ett mindre problem i samman-hanget....hahaha

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCX (610), Thailand

 

Forts. från förra kapitlet...Jag berättade nu för Yongyut att jag tänker köpa ett kraftigt hänglås och sätta dit i smyg. Alltså sätta ditt ett hänglås på den grinden som tillhör det tomma osålda huset där ”bad men” går in och vidare in till Alfas hus. – ”Nej nej nej, kan inte, inte vårt hus”....

 

Skiter jag väl i säger jag till henne. Huset har stått tomt nu alltsedan vi flyttade hit till vårt egna hem och det är 15 månader sedan. Hur många fler inbrott skall vi tåla tycker du? Reine Hast fick ju inbrott medan han hyrde huset, och det har varit flera försök till inbrott.

 

Området är ett satans skitområde så varför inte hänga dit ett oskyldigt hänglås??? – ”Nej nej nej kan inte”.... Blir man knäckt över thais mesiga rädsla för varandra? OK då kom jag på, och berättade för Yongyut att hon eller Alaam kan ju då ringa till tanten som äger alla dessa nybyggda hus. Hon är ansvarig, och tala om för henne att HON skall hänga dit ett hänglås, för ni är trötta på 3st inbrott via hennes hus... Det torde väl göra susen tycker man. Nu skall vi gilla denna vitsen;

 

The Irish Millionaire

 

Mick, från Dublin , ställde upp i "vem vill bli millionär" - och mot slutet av tävlingen hade han vunnit 500 000 Euro.

 

"Det har ju gått bra så här långt" sa' Chris Tarrant, programledaren. "men för millionfrågan har du bara en ledtråd kvar; Ringa en vän, och allt hänger på denna fråga. Tänker du satsa på att ta den också?"

"Javisst," sa Mick. "Jag tänker försöka!"

 

"Vilken av följande fåglar bygger INTE eget bo?"

A) Sparv

B) Trast,

C) Skata,

D) Gök?"

"Jag har ingen aning" sa Mick. " Så jag tänker använda min livlina och ringa Paddy hemma i DublinI" Mick ringde sin vän, berättade omständigheterna och upprepade frågan för honom.

"För hellvitte, Mick!" utropade Paddy. "De e enkelt - det e göken"

 

"Är du säker?"

"Klart ja e säker."

Mick lade på luren och sa till Chris, "Jag chansar på att det är göken."

"Är det ditt definitiva svar?" frågade Chris.

"Jepp."

Det blev en lång, lång paus - och sedan utropade programledaren "Göken är rätt svar. Mick, du har vunnit 1 miljon Euro !"

 

Nästa kväll bjöd Mick Paddy på ett glas på den lokala puben hemma i Dublin igen.

"Säg, Paddy? Hur i hela friden visse du att det var den där jäkla göken som inte bygger egna bon?"

- "För han bor ju i en jävla klocka!"

 

Så kan det gå till borta i Irlandet bland Irier och Tv-program. Nu skall vi återgå så sakterliga till vad som händer och sker här i Chaiyaphum och närområdet. Ni vet den där engelsmannen Phil, som ju badade swimmingpool med oss i lördags och som hade förlovningsfest i söndags. Forts. i nästa kapitel...

 

För övrigt så tycker jag att Krister Jilde´n skall ta resväskan med sig i stället för den löjliga ryggsäcken. Och det menar jag verkligen. Dessutom räcker det inte med en resväska, så kan de gott ta med sig 2st resväskor. För kommer han med en ryggsäck, så skall jag lura ut honom på risfälten och släppa av honom där och inte hämta tillbaka honom förränn efter 2 timmar cirka. Då är det inte lika roligt längre.... hahaha

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCXI, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet...Denne kille han är ju polare med Gary A. Som ju är ifrån Wales. Dan, min amerikanske polare är kamrat med denne Gary A. Som är polare i sin tur med denne Phil ifrån England. Verkar det krångligt?? Inte alls, i så fall läs om hela stycket en gång till.

 

I alla fall denne Gary berättade för Dan att Phil trots alla varningar är helnere i den madamen som han nu förlovade sig med. Det är väl OK att förlova sig, men han lyssnar ju inte alls om hennes övriga företräden etc. Hon har full lekstuga med 2 thaimän, och nu så har hon då fångat in denne engelsman.

 

Hon ställde krav genast på honom, hör på detta. Han har inte fått ”komma till” ännu, trots att de ”varit ihop” nu i snart 3 månader. Hon kräver av honom att han då köper in mark och bygger hus åt henne, 1 miljon baht på banken eller i guld samt en Honda motorbike. Och nu senast i helgen så krävde hon att han skulle betala hennes pattförstoring, sorry ordvalet bröstförstoring skall det vara.

 

Idioten gick med på allt detta utan att blinka. Hon leder honom som hin håle leder den svagsinte.... Gary A. Killen ifrån Wales, han är ju killen som träffade den andre lyckosökerskan.. ni vet hon som förskingrade 10 miljoner baht. Gary A. räddade henne undan detta och fängelset, och ger henne chansen att betala tillbaka rubb och stubb till de som hon stal pengarna ifrån, vilket ju är bra.

 

Men även hon är ju en ganska tvivelaktik karaktär. Så i detta fallet med Wales-killen och engelsmannen så är det ungefär som när de ger råd till varandra, ”en blind som leder en blind”.

 

Nu skall ni få höra om Jing, Yongyuts barndomskamrat, jag har träffat henne, verkar vara en trevlig tjej men verkar vara lite konstig i nerverna. Ni vet sån där typ som är skitglad ena stunden och grinar i nästa, ja en riktig PMS-tjej.

 

Yongyut berättade i alla fall att hon träffade nere i Bangkok där hon arbetade, en jättetrevlig kille. Hon själv är 35 år och killen bör väl vara runt 40 kanske. Han har 3st barn och är gift (!!!) Och nu har de haft ett förhållande ett bra tag och de har haft det med fruns vetskap. Inga problem i detta fallet.

 

Killen har varit schysst emot sin fru och sagt vad han är ute efter. Ja ni misstänker rätt, denna kille vill ha en 2:a fru!! Nummer 1 har gett sin loven till detta. Anledningen enligt killen är helt enkelt att han vill vara lycklig.... Jag frågade Yongyut om hur det kommer sig att en man härnere verkligen vill ha dubbla problem (fruar). Vad är det som driver dem att skaffa fru nummer 2.....???

 

Jo då berättade hon att i detta fallet så har denna kille varit gift upp emot 20 år med sin fru och de har 3 fina ungar,, så på den fronten är allt OK. Men frun har börjat att torka i sexlivet och vill inte alls längre härja i sänghalmen, tycker det är skittråkigt.

 

Han är pigg som en lärka/mört/spjuver i Småland, ja vad heter det? Men han vill inte för allt smör i Småland bara lämna sin fru som han trots allt älskar. Och han vill inte lämna ungarna och frun utav chans till inkomst. Han vill ta hand om dem som han lovat.

 

Men han vill också vara lycklig en del av tiden i sitt egna liv, och det är då när han är med fru nummer 2. Tror ni att detta är ett lyckligt arrangemang? Ja man kan ju tro detta. När man konfronterar dem härnere om detta, så är allt så fint och det är sååå himla bra.

 

Men när man för det på tal igen efter 3 veckor, då sitter denna kompisen till Yongyut och lipar och tycker att hon kastar bort sitt liv som fru nummer 2 , vafalls, det var ju så satans bra.... schhhh inte nu säger Yongyut till mig.. Inte nu.. hon är ju ledsen...... ja men va lipar hon för, hon ville ju vara fru nummer 2 och var sååå himla lycklig för ett litet tag sedan bara......

 

Så ni skall veta, att det är inte enbart plus och minus eller svart och vitt med tvegifte, det spelar ingen roll vilken religion man har, det är alltid problem oftast.... och tänk Er då kvinnor som aldrig kan leka mer än 2 och 2, aldrig funkar att leka 3 tillsammans.... så flera fruar nja?!%&/¤#??

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCXII, Thailand

 

Idag onsdag så åkte då Yongyut iväg upp till Nong Bau Daeng, hon åkte iväg med sin gamla lärare, hon som alltid brukar fixa bröllop och där Yongyut brukar få hjälpa till och tjäna en liten slant. Hennes lärare hade alltså fått jobbet med Jhing och fixa hennes hår, make up och klädsel.

 

Yongyut tog motorbiken (vespan) och stack iväg. Hon skulle åka upp i bergen och möta Jhing på andra sidan bergen. Detta är alltså samma väg som jag och Reine tog när vi åkte upp och hälsade på Yongyuts farsa. Jag var väl inte sisådär jättelycklig över denna trip med vespan.

 

Dels så är det ju skitlångt, vi pratar ju om 5 mil styvt, och dessutom så skulle det bli mörkerkörning. Jag har ju ingen större tilltro till thais trafikkörning. Men jag får la ta mig ett stift, och hålla mig lugn..

 

Kvällen med ungarna va inga problem alls. De är skitenkla att ha att göra med. Inget tjafs och inget tjöt om ditten och datten. Gör sina läxor, ut och leker med sina kamrater, och sedan lite TV och sedan Godnight Irene´. Jag sov som en gris hela natten, hade ju ingen som lekte skeppsbrott med mig och väckte mig 3ggr per natt.

 

Så jag var verkligen utvilad nu när jag vaknade torsdag morgon. Fixade frukost till oss alla samt flätade hår, tjötade lite med ungarna och körde dem sedan till skolan. Kom sedan hem och slog på min kära dator. Fick fasen inte upp/kontakt med internet... Satan också...

 

Detta är skit, har ju haft detta problem tidigare, men nu har det ju varit lugnt i cirka 7-8 månader, och jag har varit lycklig. Vad att göra nu.. absolut ingenting tror jag. Jag måste vänta på Yongyut. Jag kan ju inte ringa till någon här i Chaiyaphum. Ingen av dom här pratar ens ett uns engelska på internet-bolagen.

Det är ju grymt vad man är beroende utav sin dator i alla lägen. Och tänk då härute i ödslighetens Isaan.

 

Där datorn är kontakten med omvärlden. Utan den.... Ja hade man verkligen klarat detta liv här i Isaan då??? Kanske, Kanske inte?? Lite tur i oturen har jag ju såtillvida att jag ju kan sysselsätta mig med min musikstudio, den kräver ju inte i alla lägen ett internet. Och där flyger tiden fram verkligen. Men vara utan internet, nej det funkar bara inte...

 

Fredag idag, inget speciellt hände under torsdagen mer än att Yongyut kom hem ifrån bröllopet, och hade stans migrän. Jag dyngade henne i säng och så fick hon vara resten av kvällen.

 

Fredagen då, så åkte jag med Dan in till stan och hade lunch med ”gänget” på Tesco Lotus. Lite halvsegt, tycker inte längre att tjötet med dem är lika roligt. Mina goa samtalsämnen sport och musik o.s.v. ligger ju väldigt långt nere på listan för dessa herrar.

 

Det handlar ofta ofta om risfält. Vilka som äger vad risfält. Och när man skall så och när man skall skörda och när man skall sälja och till vem. Jag tycker det är skittråkigt. Och maxat tråkigt är det när Nya Zealand (Peter) ballar ur och börjar prata om sin jädra tröskemaskin.

 

Va fasen e det får nåt egentligen???? Efter lunchen så stack jag och Dan bort till affären som skulle printa Yongyuts visitkort, och nu blev Dan lite halvsyrak faktiskt. Han berättade att de hade varit i denna affär för 2 år sedan och printat sina visitkort.

 

För säkerhets skull så hade han skickat in Amphorn, sin fru, in i affären och gjort upp dealen, så de inte skulle ta ut för mycket betalt bara för att Dan var falang. Men Amphorn gjorde som vanligt jättefint ifrån sig, och kom ut ifrån affären och hade ordnat alltihop, 200st visitkort till en kostnad av 500 baht. Forts. nästa kapitel...

 

För övrigt så tycker jag att Krister Jilde´n skall ta resväskan med sig i stället för den löjliga ryggsäcken. Och det menar jag verkligen. Dessutom räcker det inte med en resväska, så kan de gott ta med sig 2st resväskor. För kommer han med en ryggsäck, så skall jag peppra hans hårschampoo. Då är det inte lika roligt längre.... hahaha

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCXIII, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet... Nu släppte Dan av mig utanför affären, han själv stannade i bilen och jag stövlade in och pratade och sköjade lite grand med dom där inne i affären (de anställda alltså), snart nog så satte jag mig ner och gjorde upp detaljerna för Yongyuts visitkort.

 

Jag tog en ”cream” färg på kortet och trycket var i svart, helt tillräckligt. Det blev lite dividerande och under tiden berättade jag var jag bodde och hur länge jag bott där och hur gammal jag var (22 år – kör alltid med den åldern så de får flabba lite, jag säger det då på thai så låter det ännu roligare)

 

Efter ett tag så berättade de att jag kunde komma in imorgon lördag kl. 09.00 så skulle allting vara klart, och hur mycket behöver detta kosta då, frågade jag. 300 baht svarade damen till en lycklig falang som gick ut till Dan därutanför. Dan undrade naturligtvis genast hur mycket, och när jag sade 300 baht, så tystnade han tvärt.

 

Det blev inga mer lovvisor om Amphorn i bilen på vägen hem. Jag kan säga att han var väldigt konfunderad över hur i .... jag kunde få ett bättre pris än hans thailändska fru.... ja inte vet jag sade jag till honom, men kanske att jag var något lite charmigare hehehe!!!

 

Idag lördag, vi skall plocka upp visitkorten, och sedan så misstänker jag att det blir en krock här gällande det sociala livet idag? Jo igår kväll så ringde Kevin och hans fru Suree och det var skitskoj att de ringde. De hade precis kommit tillbaka ifrån sin Amerika-resa och ville berätta lite hur de haft det.

 

Jag föreslog att de idag lördag skulle komma hem till oss på middag. Vi får ju då chansen att returnera den trevliga middagen de gav oss för ett tag sedan. De skulle ”prata om det” som de alltid gör. De har jäkligt svårt att bestämma sig. I alla fall, de ringer idag och berättar. Hoppas bara de har förstånd att ringa så jag hinner handla middagsmat.

 

Problemet som nu uppstår är följande. Lördag och swimmingpool kl. 15.00 med Dan och Peter (New Zealand). Men i detta fallet så föredrar jag nästan att stanna hemma och tjöta med Kevin, istället för att tjöta med Peter om hans skördetröska och deras mängder av risfält och alla de problem som finns där i lervällingen.

 

Problemet löst. Kevin och Suree vågade inte komma. Deras väg är en fullständig lervälling och de är chanslösa att ta sig fram där. Så de stannar hemma, och satsar på nästa vecka. Så iväg bar det med Namkäng och Soda, Jag plockade upp dem, för trots att de var med sin ”mamma”, så tyckte jag att det är bra att de får göra en sådan kul sak som att simma swimmingpool med sina kamrater.

 

Allt gick bra och vi alla hade en kanondag vid poolen. Dessutom så var där ett jättegäng, säkert upp emot 20st unga amerikanare. De var alla extralärare vid skolorna i Chaiyaphum i engelska då förstås. De var väldigt trevliga allihopa, så tillvaron där vid poolen var skitkul för oss alla, t.om Sodas engelska-lärare var där.

 

Soda gjorde allt för att få hans uppmärksamhet, så de kastade boll till varandra. Jag tror det var skitkul för Soda, och det var skitkul för amerikanen, han kunde då visa sina kamrater att hans elev tyckte om honom. Efter simmandet och stojandet, så åkte vi till det vanliga matstället och käkade vår vanliga köttbit, den möra och underbart goda och till den serverades som vanligt 2(två!!) pommes frittesbitar.. hahaha.

Det ser la för sneket ut tycker vi alla.... Sedan hemgång och så var återigen en bra heldag till ända och man var lycklig.

 

Resväska och ingen ryggsäck, ja nu bör Krister Jilde´n ha förstått vad som gäller. Men som en gammal brottare han är, så är han satans enveten, en riktig ”ettermyra”, som vi kallade de ettriga små killarna som var yngre och ville leka med oss äldre killar. Så för att jävlas så kanske han tar resväskan, men så stoppar han ryggsäcken däri. Och detta bara för att markera att ingen bestämmer över honom minsann....

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCXIV, Thailand

 

Nu skall jag berätta om någon som inte var så himla lycklig , fick just reda på det nu på söndag morgon utav Dan. I fredags så hade vi en något grym regnskur som höll i sig ett par timmar. Vi här i Chaiyaphum klarade oss undan med 20 minuter, men 4 mil söderut i Chatturat fick ta hela smällen.

 

Vi fick höra av vänner att Peter (New Zealand) stod där i sitt hus och hade styvt 50 cm vatten därinne. En fin katastrof kan man tänka. Så jag ville ringa dem och kolla läget. Yongyut tog sin telefon ringde upp. Hans fru Ewe svarade och Yongyut sade –”can I speak to Peter??” Peter fick då luren och jag fick luren och så pratades vi vid.

 

Sedan på lördagen så träffades vi, de kom oxå till swimmingpoolen och var där. Sedan stack vi alla som sagt var till steakplacet och käkade middag, hela gänget!!! Jag stack efter maten och lämnade av Namkäng och Soda hos sin mamma, och fortsatte sedan hem till Yongyut som ju inte var med denna gång.

 

Imorse så pratade jag med Dan och han sade att det var problem hos Peter och Ewe. Hon hade fått för sig att Peter hade en extradam vid sidan av s.a.s. och detta då beroende på att i fredags kväll så hade det ringt en dam och frågat efter Peter... och Peter hade ju då pratat länge i telefon. Har ni förstått?

 

Det var ju Yongyut som hade ringt upp, varit lika satans oartig som thai alltid är i telefon, så Ewe hade ju ingen aning om vem det var som frågade efter Peter. Efter mycket tjöt imorse, där Yongyut tyckte att falang var jäkligt korkade, inte thai, falang var korkade. Så gick hon med på att ringa upp till Ewe och förklara att det varit hon som ringt för min räkning i fredags.....

 

Så nu hoppas jag att det skall vara löst.... De är grymt svartsjuka, alltså de thailändska damerna. Men är det att undra på egentligen.... De hör sååå många stories om hur falanger bedrar och bär sig vidrigt åt härnere i Thailand, så de är väldigt misstänksamma gentemot falang så länge de lever.

 

För att klargöra detta om vidrigt beteende så skall jag berätta en grej som jag precis varit med om. jag vill dock inte gå in i detaljer så ni skall misstänka vem det är i verkliga livet, Jag vet att han läser min blogg, men det skiter jag fullständigt i. Jag skriver detta så ni skall förstå sicka vidriga människor det finns. Och de verkar flockas härnere i Thailand och för den delen i Asien också.

 

I samband med detta så skall jag berätta om en upprörande sak som jag varit med om nu den siata veckan och som avslutades med en knall i lördags. Jo för att ta det ifrån början, tänker vara väldigt vag i min beskrivning så ingen ens kan misstänka vem jag pratar om.

 

Anser inte att det i dagsläget är min sak att gå vidare med saken, inte ens till mina bekanta. Men om förutsättningarna förändras och jag får reda på det, så kommer jag inte att tveka en sekund att gå till polisen med det. Jo jag har mött härnere av en tillfällighet en kille ifrån Sverige (66-68 år gammal).

 

Hans kännetecken var att han var väldigt pratsam , så jag hade lite svårt att vilja möta honom fler gånger än den gången han var hemma hos oss här i hemmet. Han är gift med en lärarinna och hon har en dotter 14-15 år gammal ifrån ett tidigare äktenskap.

 

I alla fall, jag har under den tid som varit sedan han varit här hemma (6 månader sedan), i stort sett hållit mig undan och inte velat prata eller möta honom. Yongyut tyckte dock att jag är väldigt snabb i att döma folk, och hon ville att jag skulle vara schysst och ge honom en chans.

Så jag svarade på hans mail som han sände till mig i förra veckan. Det utvecklades till flera jättelånga mail oss emellan under veckan. Och jag tyckte faktiskt att killen var trevligare än vad jag gav honom kredit för tidigare. Forts. nästa kapitel...sorry... utrymmesskäl....

 

För övrigt så anser jag att Krister och Stefan skall ta med sig varsin resväska och inga mesiga ryggsäckar. Förresten Krister och Stefan, var inte det ett komikerpar som var jäkligt roliga??? Hoppas att det blir lika roligt då, när de kommer hem till mig......

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCXV, Thailand

 

Innan jag fortsätter så vill jag berätta att det låg ett mail ifrån denne gubbe i min inbox imorse. Jag har blockerat honom, men han har tydligen fler emailadresser, så hans mail ”smet” igenom min blockering. I alla fall, han skrev följande till mig;

Citat

 

Subject: Blogg

Date: Mon, 13 Sep 2010 18:10:25 +0200 Hejsan ! Känns tryggt att min frus bror på kortet därnere ser efter min familj o mej själv så jag inte trampar fel i värmen o pölarna Simma lugnt i poolerna xxxxxx

Slut citat

Jag själv kunde bara inte motstå att naturligtvis svara denne gubbe.

citat

Kräver, som jag sa till dig, att du INTE har kontakt med mig mer.

Jag vill inte ha kontakt med dig och allt vad du står för.

Förstår vad du insinuerar din dumme fan. Jag tror att hans poliskolleger

kommer att bli ”jättelyckliga” att få veta vad du står för. jag tror att hela din

släkt blir jättelyckliga över falangen som vill ligga och förnedra sin frus dotter.

 

Så lägg ner det du tror dig vinna på att skicka foto av släktingar det imponerar ingenting alls. Håll dig undan mig bara, så har jag ingen anledning att sprida ut i Chaiyaphum dina pedofil-böjelser.

Ett kraftfullt

Försvinn.........

Slut citat

 

Jag låter mig INTE hotas, jag skriver vad jag vill i min blogg, så länge som jag inte namnger folk, och så länge jag inte låter andra veta VEM han är, så skall han skita i vad jag skriver. Nu ville han i alla fall poängtera att hans svåger var polis. Och vara polis här i Thailand, det ger en mängd möjligheter att kunna träda in ”utanför” arbetet och göra saker för folk.

 

I detta fallet dock så tror jag att poliskillen aldrig i helvete ens skulle försöka att ”hjälpa” denne pedofil, aldrig, de HATAR falangpedofiler härnere. Dessutom om det skulle läcka ut vem detta är, så blir ju hela familjen utskämd på kuppen. Så pedofilen likaväl polissvågern gör nog klokast i att hålla käften och inte heller ”hota” mig på något sätt, samt också låta bli att läsa min blogg. Vilket också hans fru har krävt av honom.

 

Dock så tyckte jag väl att han var lite tuff i sina åsikter om Thailand och thailändare. Visst är dom konstiga, men inte konstigare kanske än vad de tycker om oss, eller hur?? Men det lyste i alla fall igenom i nästan alla hans mail att thailändare enbart hade ett syfte här i livet, och det var att lura av honom hans surt förvärvade pengar.

 

Och det blev lite enahanda att läsa detta vareviga dag. Han stoppade inte ens vid hans fru och ”reservdotter”, och vid hans svärföräldrar, de var också gnetar som enbart siktade in sig på hans slantar. Han berättade att han ”gav” sin fru 10.000 baht varje månad, och det skulle då räcka till allt.... men han hade NOLL kläm på vad hans familjekonstellation kostade varje månad.

 

Så han hade en skitkonstig hemmamiljö, där han inte visste någonting, men krävde massa saker. Jag menar ge 10.000 baht, han vet att hon är lärarinna, jag tvivlar STARKT på att han ens vet vad hans fru tjänar i månaden. Sedan har hon ett hus här, och det huset är naturligtvis belånat upp över skorstenen. Men det vet han inte om, eller rättare sagt han vet inga belopp. Forts. nästa kapitel....

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCXVI, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet...Men han kräver att hon skall sköta ekonomin och hålla tillgodo med 10.000 baht och sedan bara hålla käften. Enligt honom själv så misstänker han att där är en fullständig röra i ekonomin, och att det är jättetufft att bringa ordning i det. De har varit ihop i flera flera år och ingenting har hänt. Han vet lika lite och bryr sig lika lite.

 

Men klaga på henne kan han göra. Jag tycker bara, ”för satan gubbe, kom med i matchen”, sätt dig ner och PRATA med din fru och ta reda på hur landet ligger i ditt äktenskap. Nä istället så åker han hem till Sverige långa perioder, och så får hon reda sig så gott det går. Killen åker egentligen enbart hit ner för att få sig sex, och gifter sig av samma anledning... fy satan secket liv han erbjuder denna kvinna.

 

Nu kommer vi till pudelns kärna för det tidigare jag skrev var bara lite inramning för ni skall ha bakgrunden till följande. I det sista mailet han skickade till mig, där vi fortfarande var kontanta med varandra. Så berättade han i mailform, vad han kallade EN VACKER SAGA. Där berättar han i 3.e person stundtals, och i första person stundtals.

 

Han hade lite svårt att hålla ordning på det han skrev, vilket genomsyrade allt han skrev. I alla fall så berättade han om sin egna situation här i Thailand och hur trött han började bli på att hans fru inte ”ställde upp” när han vill det. Och han skrev att det var för jävligt och det var inte det han betalade för....

 

Och sedan berättade han att svärföräldrarna ville bygga eller fixa till av något slag ute på sina ägor utanför staden. Och detta skulle kosta 40.000 baht. Och de ville ju då att falangen skulle betala. Denna kille ville naturligtvis inte betala, men efter lite tankeverksamhet, så föreslog han familjen att han kunde betala om han fick ”ta över” och köpa den och den och den marken.

 

Svärfadern satte tydligen stopp för denna önskedröm och anledningen var väl antagligen att detta var arveland som de inte ville sälja på det snabba sättet antar jag, bla. så var väl falangens egna reservdotter iblandad i det arvet.. detta är dock bara en gissning ifrån min sida. Då fick killen (falangen) återigen sätta sig framför TV;n och fundera lite grand.

 

DÅ KOM HAN PÅ FÖLJANDE LYSANDE IDE´, enligt honom själv...... Om han tar reservdottern till 2;a fru, så skulle ju arvefrågan vara löst och han skulle kunna ta över den marken. Och samtidigt så löser han sex-frågan. Han får ju då en yngre fru. Nu snackar vi om en tös som är 14-15 år......

Detta svin till gubbe, var alltså beredd att köpa en ung tös. Han berättade att det verkade vettigt för hon hade haft mens i 2 år drygt redan...

 

Och det vet vi ju alla vilka traditoner och vanor de har i Thailand. Gubben trodde i sin enfald och okunnighet att hans jäkla pedofil-böjelser var OK härnere.... Jag mådde så satans illa . Och jag skrev direkt tillbaka till honom. Och nu var mitt tonläge exakt 100% annorlunda.

 

För kuriosa skull så bifogar jag hans mail till mig, mitt mail till honom och sedemera hans svar till mig. Jag har tagit bort alla referenser om hans identitet, så ni inte skall kunna se det. Egentligen skiter jag i det fullständigt, men han är ju ännu inte dömd i någon domstol, ännu i alla fall, så därför tar jag bort detaljerna.

Så nu kör vi.... håll tillgodo....... O sorry platsbrist...Forts. nästa kapitel....

 

För övrigt så hoppas jag att Krister och Stefan snart ger sig och bekräftar att ryggsäcken stannar i Sverige, men men men, har man sett dessa brottare hamna i ”saxen” på golvet, och man ser att de aldrig ger sig, aldrig aldrig aldrig, brukar de säga strax innan de svimmar av... då förstår man att man måste hålla på och tjata om ryggsäck bort – resväska in...

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCXVII, Thailand

 

Forts. Från förra kapitlet.....

Här kommer då det mailet som riktigt tände eld i mig, och gjorde mig fly förbannad;

 

Citat

Hejsan ! Läs detta när du har tid o då noga på slutet

 

SAGA o med 100% sekretess.

 

Det var en gång en oldboy falang som kom till Thailand där han gifte sej med en vacker kvinna .

 

Bakgrund :Hon hade ett bra jobb fint hus o var familjeflicka men hade tidigare efter sin utbildning i sitt jobb träffat en Thai man som hon gifte sej med Dom skaffade ett hus o fick ett barn. Nu började problemen.

Hon ville inte ha så mkt sex ett tag Hade en svår förlossning o inte speciellt duktig i att städa laga mat heller.

Så vad hände.

 

Så klart att mannen som hade hög status gick till andra kvinnor som ville konkurrera o ta över. Detta kom fram självklart till frun som blev rasande o till slut blev det skilsmässa efter några år.

Kvinnan tog barnet o flyttade hem till föräldrarna igen med egen försörjning Mannen hade ju betalt hemgiften för henne så inga problem att smita undan allt ansvar.

 

Kvinnan var nu förbrukad på Thaimännens önskelista o hon hörde att man kunde skaffa falang via nätet olika kontaktfirmor. Flera kompisar o kollegor hade gjort så.

Så hon fick kontakt med en oldboy. O dom levde lyckliga i alla sina kommande dagar. Förhoppningsvis.Vi får se !

 

Men oldboy hade också intresse av att ha kul i sänghalmen o kvinnan var trött ibland efter sitt jobb o tyckte att "inte idag igen väl" Nog det värsta en man kan höra. En principsak för oldboy också Inga problem i sängen tack Känner ni igen det från första mannen. Jag gör det.

 

Kvinnans dotter var nu snart 14 år o hade haft period 2-3 år o hade blivit kraftigt bortskämd av oldboy Skulle hon snabbt giftas bort av modern o få pengar hemgift ?

Om inte vem skulle betala hennes utbildningar m.m framöver Han själv ?

Om hon fick barn med sin Thai-kille innan färdigutbildad Vem skulle betala för detta o Thaikillen också. Han själv ? Kanske Biologiska pappan kunde betala ?

Icke sa nicke Han hade ny familj med tre barn utanför stan o det skulle den familjen aldrig acceptera

 

Redan nu var det extrakostnader för oldboy med köpa ac i dotterns extra sovrum o höga elavgifter Att ligga 3 i samma sovrum en omöjlighet i hemmet sa mamman

 

Problem exrakostnader vid långresor på ledigheterna övernattning med extrasäng o absolut inget sex då. För djävligt rent ut sagt. Alltså historien upprepar sej

En kväll flög fan i oldboy Han hade svept ett par Leo, 2 groggar wisky o en grogg Vodca under dagen innan kvinnan kom hem Detta är inget vanligt beteende av honom

 

Hon märkte inget utan ställde fram en stot Changh också Dom började snacka om bl.a föräldrarnas ekonomi o dom saknade el ute på farmen Skulle kosta 40.000 bath minst att dra fram när elmannen ockrat o mutat alla som skulle skriva på papper Frun hade tidigare pratat om att hon ägde skulle ärva hälften där o vuille bygga en liten kåk där om oldboy ville vara snäll o bidraga Alltså med svärfar även där ute på farmen

 

Oldboy hade blivit fruktansvärt snäll o generös nu efter all dricka så han kallade in svärmodern o. sa att han kanske hade lösning Att han kunde lägga ut för elen om hans kvinna fick den fina delen av en annan mark som hon o hennes 3 syskon hade ärvt skulle ärva Obs mamman var ägare även till detta + farmen + risfälten då hon var enda barnet o pappan hade 8 syskon som skulle dela efter sina

Dena andra tomten var vacker Inga grannar o toppen läge i området tyckte oldboy

Detta mail fortsätter i nästa kapitel.... Försök att vara tålmodiga!!!!!

 

Resväska för satan.....

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCXVIII, Thailand

 

Så nu fortsätter mailet ifrån föregående kapitel......

 

Nu skulle detta förslag läggas till pappan o det blev självklart tvärstopp Oförskämt förslag av oldboy tyckte även hans fruu.

Så hon gick ola sej o oldboy tog sej en funderare o kolla tv:n

Snille blixten kom Totallösning

Han skulle take care av dottern Alltså hela paketet

 

Ingen extra elförbrukning

När frun var trött så tog nr 2 över

Vid resor kunde tösen följa med utan annan extrakostnad än mat Total praktisk perfekt lösning för alla alltid o när "den gamla" ville slow down lite oftare kanske med åren.Alltså ineget behov extranummer med vad det skulle innebära i kostnader o risker att bli upptäckt

Också efter sjukdom fixat att inga mer barn kan avlas Bara det roliga alltså.

 

Så han rusade in i sovrummet o lade fram det dödsdömda förslaget

Tösen som sitter som mantalsskriven H 5 utanför har öron som råttekoddar skriker i högan sky

I WANT BEE NR I NOT BEE NR 2

 

Frun bleknade o klämde till slut fram : ”Everybody say you good falang but i say you no good” Ansiktsuttrycket var inte trevligt Sen rusade hon ut o sov sen i soffan framför TV: n

 

Så oldboy lyckades i alla fall med en sak Han fick ligga själv i fred den natten o inte efter all inhavd sprit behöva prestera nåt fysiskt

Dessutom lite press på tjötet om att köpa land m.m

Sagan är inte slut än Ska höra mej för när jag kommer ner

Kanske kan berätta mera om intresse finns Vad jag vet har inget hänt sen

 

Man kan få allt i Thailand säger man för pengar. Kan man verkligen det ?

Var oldboy en generös bra falang som älskade även dottern o ville bidraga eller en fräck oförskämd omoralisk jäkel ?

Själv är jag osäker Vi pratar om Thailand nu o vad som är olämpligt/olagligt i familjerna Moralen kan vi glömma Inte samma i Thailand.

 

En viktig fåga kvarstår alltså

Vad säger lagen i Thailand om oldboys förslag ?

Finns bättre lösning som tillfredsställer oldboy o alla inblandade Det är ju han som betalar det mesta

 

I Sverige vet ju alla att det var läge för att krypa in i buren då hon var under 18 år O en massa skadestånd böter m.m o bli utskämd Här har surfittorna kammat hem full pott. Folk får ju inte ens ge gåvor för att få kravlöst 6 utan att åka dit nya lagen.

 

Utveckla detta om du kan Tyckande ok men måste vara säker på vad som är lagligt i Thailand Såna här saker svar Ingen på ambasy på

 

Enligt info från ambassy tidigare har sagts att flicka kan gifta sej lagligt med föräldrar/ers tillstånd från 15 år Detta hade oroat oldboy tidigare

Kanske läge att ebjuda senare när dottern blivit 18 Han hade ingen tanke att tace care efter utb o hon skaffat jobb o egen inkomst ju

Simma lugnt

Slut citat

Här kommer då mitt svar på hans långa och konstigt osammanhängande mail ovan. Sorry forts. nästa kapitel......

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCXIX, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet.... Som sagt var, detta var mitt svar på hans mail.

Citat..Det är med en stor sorg och besvikelse som jag läser det osammanhängande skräpet som du skriver nedan.

Jag fattar inte hur jag kunde missbedöma dig så till den milda grad. Med det snacket som du har, så är du ju inget annat än en pedofil ju!! För helvete vad tänker du på??

 

Hur kan du ens tänka tanken på att ha sex med dottern till din fru? En unge som är 14-15 år gammal. Är du så jävla okunnig och korkad, och skyller på en annan moral och tradition härnere i Thailand.

Jag kan upplysa dig om att kvinnorna härnere har exakt samma känsloliv som kvinnorna i västerlandet har. Det är en gammal satans ful och okunnig skröna av någon dum jävla falang som berättar att hålen i kroppen kan användas som man vill, det skiter den thailändska kvinnan i fullständigt. Och sedan att deras barn på något sätt skulle tycka att det var OK att de blir våldtagna dagligen här i Thailand utav de äckliga thailändska släktingarna i familjen.

Ingen säger någonting häruppe. Flickornas status är noll och ingenting i många familjer. Det är enbart männen och sönerna som spelar roll i familjen. Och detta skall du då rida på.

 

Jag tycker att det är äckligt och förnedrande och jag vill inte ha något överhuvud-taget med dig mer att göra. Bemöda dig inte att skriva mer, och för all del visa dig inte utanför min tröskel mer är du snäll.

Jag hoppas att din fru behandlar dig så som du förtjänar att bli behandlad. Dina satans pengar ger dig ingen rätt alls att uppföra dig som en gris.

Adjö

++++++

Slut citat

 

 

Sedan fick jag följande svar utav denna gubbe.

 

Citat

Tack för lektionen som behövdes o behövts tidigare. Inget har dock hänt egentligen

 

Kort - så var jag ihop med kvinna först i 25 årsåldern tror jag p.gr av blygsel kanske

o har aldrig haft det med yngre än minst 25 tror jag dom få som jag haft. X var i den åldern när vi träffades

 

Men varför flyttade du till ett sånt land som Thailand med det ryktet om du är så himla perfekt

 

Tyvärr så är jag inte det

+++++

slut citat

 

Sedan fick jag ytterligare ett mail till ifrån honom, läs detta...

 

Citat

Hej !

Viill bara säga att jag provocerade kraftigt medvetet dej och det sprack till slut Värmen bryter långsamt ner dom flesta av oss därnere

Samtalade i går kväll med min fru ang mitt sätt o atityd och om jag var så djävlig Fick detta svar nedan Vi pratade i timmar

Så jag har absolut inga problem just nu med varken här hemma eller där. Men du har garanterat kvar dina

Hon sa också Never open his blog again

 

Tja Kanske kommit till vägs ände som man säger även där

Hoppas verkligen du pallar tills du klarat av husbet. o det dagliga gnetandet som ju skapar så våldsamma agretioner och relationsproblem mot alla falanger hos dej verkar det. Lite avundsjuka ibland också lyser fram. Verkar som allt spricker

 

Lycka till med ditt liv Jag vill dej verkligen väl o har tagit emot behövliga smällar o andra ibland som härdat o gjort mej till den jag är idag.

 

Hej då

xxx

 

Unquote

Forts. nästa kapitel...

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCXX (620), Thailand

 

Forts. från förra kapitlet....Och slutligen sedan, så ville han riktigt visa mig att han minsann inte hade några problem hemma längre trots sitt grisaktiga beteende, och visade mig ett mail ifrån hans fru till honom.

 

Citat

 

Subject: you are good man for me

Date: Sun, 12 Sep 2010 00:09:19 +0700

 

love you very much my husband.

you good for me i need you help

xxxxx

 

Slut citat

 

Så där ser man hur det kan gå när haspen inte är på. Jag känner absolut ingen lojalitet med denna pedofil. Och varför skulle man?? Här handlar det om att rädda undan en minderårig flicka från en gubbstrutt som är ute efter henne. Så får jag minsta antydan bara att det försigått eller försigår något konstigt där, så tvekar jag inte en sekund att meddela berörda myndigheter härnere i Thailand.

 

Jag skiter som nu t.ex. att det är budbäraren som får skulden, eller som de säger i Amerikat ”Dont blame/shoot the pianoplayer”. Insatsen är för hög för att man skall bry sig. Vi får välan se hur detta utvecklar sig, eller jag hoppas hellre att det avvecklar sig, och att denna kille stannar hemma i Sverige där han förhoppningsvis inte vågar agera på sina känslor.

 

Jag tycker avslutningsvis att det vore bättre att han fokuserade på att förbättra sin skrift, med ett kraftig fokus vad det gäller att sätta ihop meningar, skriva rent och skriva rakt och tydligt och framför allt stava rätt. Sedan om han kunde träna upp att sätta komma och punkter lite grand här och var. Det vore kanonbra för oss som skall läsa hans alster.

 

Jag får återkomma om det dyker upp mer mail ifrån gubben. Men jag hoppas att jag slipper se honom ”ever” i mitt liv mer.

 

Som tröst i bedrövelsen, så skall vi ha gissningstävling, en av följande saker är sanna, jag undrar vilken situation är sann, släng in Er gissning som kommentar så är ni bussiga. Var aktsamma,, det verkar osant men kan vara sant och det kan också vara tvärtom....

 

a) Jag var ute igår söndag på en riktigt trevlig cykeltur. Trevlig och trevlig. Jag vet inte.. Men låt oss kalla den ovanlig för ordnings skull. Efter cirka 1 timme så kom jag fram till byn ”Mong Daeng”, och när jag körde igenom byn i sakta mak, så steg det plötsligt fram mitt i körbanan en dam i sina bästa år.

 

Hon såg väldigt vacker ut, och hon stoppade mig mycket bestämt. Hon pratade och pratade och jag fattade inte mycket. Först försökte jag svara som jag alltid svarar när folk tilltalar mig för det brukar stämma 98 ggr av 100 möjliga. Jag svarade –”Ban Nong Nasaeng”. De frågar alltså alltid – ”Vart skall du?”.

 

Men denna gång så verkade damen bara vara otålig och efter en liten stund så kom det fram ytterligare en dam, och hon pratade lite lite lite grand engelska. Hon förklarade för mig att damen som stoppade mig, hade sett mig förut och nu ville hon gärna ha ett falangbarn ihop med mig. Jösses va paff jag blev.

 

Visserligen så har jag hört detta förut ett flertal gånger. Thai vill speciellt komma åt 2 saker med oss falanger och det är näsan och den vita hyn. Av förklarliga skäl så är inte negrer (afrikaner) speciellt intressanta här i Thailand. Eftersom de ju focuserar väldigt mycket på sin hy. Jag har j nämnt detta ett flertal gånger tidigare. Jag förklarade för dem i alla fall, och höll ihop mina 2 pekfingrar, att jag var gift. Forts. nästa kapitel...

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCXXI, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet...Nonono, no problem.. Not marry, only baby!!! Det var med sorg i ögat som damen såg mig åka sakta iväg ifrån detta. Klart att jag gjorde rätt,,, men långt inuti varje kille så finns det en ”jägare”, en ”fortplantare”, en ”samlare” och så även i oss moderna män. Idag måndag så beslöt jag att ta samma väg igen............................

 

b)Jag och Yongyut satt här vid middagsbordet i fredags. Plötsligt så tittade jag upp och fick se än man i 50:års ålderna (thai), och med sig hade han en äldre dam runt kanske 80 år. De steg in igenom vår grind och kom fram till oss. Och det visade sig att kvinnan var mannens mamma. Han förklarade följande.

 

Hon var barnafödd här i byn Nong Nasaeng, men sedan hade hon de sista 55 åren bott i en by utanför Khorat och haft sin familj där, medans då hennes släkt fanns kvar i ”vår” by här Nong Nasaeng. Kvinnan hade nu utryckt önskemål om att hon ville återvända till sin födelseby. Och hon hade bett sin son om att han kunde fixa detta för henne, så hon kunde avsluta sitt liv där hon var född bland släkt och vänner.

 

Sonen, sa Yongyut, att han var framgångsrik nere i Bangkok. I alla fall, de gick rakt på sak och sade att de hade hört talas om vårt hus. Speciellt p.gr.a. att allting vi hade, var placerat åt ”rätt” väderstreck. Han menade allt, framdörr, bakdörr, innerpositioner som jag inte begrep. Men det gick i linje med vad Buddah tyckte va schysst i alla fall.

 

Sedan säger killen att de vill köpa vårt hus. Men vi trivs faktiskt bra här lyckades jag säga på engelska. Yongyut översatte så gott hon kunde. Mannen gav sig inte och sade att detta betydde ALLT för hans mamma. För skojs skull så sade jag till honom, -”va bjuder du då??” Jag kan sträcka mig till 3.500.000 baht sade han sedan.

 

Både Yongyut och jag satte i halsen och det var inte köttbullarna vi satte i halsen, utan det var alla baht-sedlarna. Vårt hus är nu nere i 1.900.000 baht i skuld och vi köpte det för 2.400.000 förra året. Om vi gick med på detta så skulle vi plötsligt få ”över” cirka 1.600.000 baht.

 

Det var ju rent fantastiskt. Vi sade till honom att detta var frikostigt och att vi ändå måste tänka över detta tills tisdag nästa vecka. Det är alltså imorgon. Jag och Yongyut har nu pratat om detta, och vi beslöt igår kväll att ta chansen att tjäna dessa 1.600.000 baht och flytta våra bopålar till ett falangområde som ligger på andra sidan Chaiyaphum.

 

Där bor förresten en annan polare, Roland (svensk). Detta innebär ju då att vi kommer att kunna betala av det nya huset betydligt mycket snabbare än detta huset. Så imorgon kommer vi att tacka ja till erbjudandet och också göra en gammal kvinna lycklig.

 

c)Jag var ute med cykeln igår söndag och hamnade ute på en avtagsväg som ledde ut på ett risfält. Vägstumpen var faktiskt asfalterad och den såg inbjudande ut, och jag hade inget speciellt att göra, så jag svängde in där och beredde mig på en riktigt go tur på en ny väg. Alltid kul med nya vägar.

 

Efter ja kanske, 300 meter så passerade jag det första risfältet, jag tittade som vanligt ut och noterade hur vackert och hur nyplanterat det var. Plötsligt så såg jag en rörelse i vattnet. Tittade till en gång till och ta mig sjutton,,, där simmade en jättestor orm. Vänta nu, den är inte bara jättestor fanskapet är enorm.

 

Tuff som man är så stannade jag på vägen och tittade på den. Den var väl cirka 15 meter bort ifrån mig räknat. Jag stod där och beundrade hur den riktigt flöt fram, och man kunde se att den sniffade med tungan, och letade efter dessa enorma risråttor som finns därute. Plötsligt så gjorde ormen en tvär gir, och kam rakt emot mig uppe på vägen. Forts. nästa kapitel...

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCXXII, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet....Och nu såg jag hur enorm den var. För satan det var ju en jädrans bamse till Pytonorm. Den såg ut att vara kanske 5 meter lång, ja minst 5 meter lång. Jag stod där som ett fån, och ormen kom till slut fram till risfälts-kanten och började glida så vackert uppför brinken till vägen där jag stod. Jag backade med cykeln kanske 3-4 meter.

 

Men det var av ringa intresse för ormen, den bara fortsatte emot mig, och nu visste jag inte hur man skall agera, men något borde jag göra i alla fall. Jag tog cykeln och skickade iväg den emot ormen, och det var väl 4-5 meter nu emellan oss. Cykeln lyckades nudda ormens stjärtparti, och sataaaan va skitsur han blev.

 

Som en oljad blixt så snodde han runt och ringlade sig runt min fina cykel, kramade till en gång och släppte sedan. Han var tydligen nöjd med detta, och sedan gled han ner igen på motsatta sidan vägen, ner i nästa risfält, för fortsatt letande efter råttor. Jag darrrade som ett asplöv, och bara stod där och tittade på cykeln.

 

Min cykel som hade kostat 7.000 baht, såg ut nu efter en liten lätt kram ifrån en pytonorm, som en streckgubbe ifrån Lysekil. Ni vet gubben som sitter i ekan och fiskar hela dagen lång, min cykel var formad som ett stort uppochner-på-vänt

För mig blev detta en ganska tråkig och dyr upplevelse, cykel är numera ett minne blott. Jag köpte en ny kanoncykel redan samma dag på eftermiddagen. Detta är dock något att berätta för thai, de älskar ju när man berättar olika händelser....

 

d) Denna 4:e historia utspelade sig i juli månad nere i Chatturat, Vi var nere för att hälsa på Peter (New Zealand) och hans fru Ewe, ni vet hon som blev svartsjuk. I alla fall Peter visade mig runt ägorna, och han tog mig bl.a. ut på baksidan rakt ut på ett fält.

 

Och där fanns det ett sådant där blått jättestort nät som stod där i en cirkel. Inne i cirkeln hade han och hans granne kycklingar och hönor som gav lite extrapengar för dem. Grannen stod därborta vid nätkanten och jag och Peter närmade oss ifrån andra sidan. Då fick vi se en jätteorm som höll på och brötade som skam.

 

Jag och Peter vi småflinade, ni vet som man gör när man är nervös, och tittade på ormen. Men Peter reagerade till slut, va faan sa han, ormen försöker ju komma in och käka kyckling. Nä detta går inte. han ropade då på Thaigrannen som sprang runt cirkeln fram till vår sida, han fick se ormen och han började faktiskt att försöka att mota bort den med grenar och skynken.

 

Men ormen var satans aggressiv och gjorde kvicka snabba utfall emot thaimannen. Till slut så tröttnade thaien, och han sprang bort emot sitt lilla förråd som han hade där. Kom strax tillbaka med en dunk, och så började han hälla på bensin visade det sig sedan rätt på ormen. Och sedan tuttade han på, och jösses va hemskt. Jag mådde jäkligt illa,

 

Det var ingenting bra att se en orm som i stort sett slår knut på sig själv av smärta och som fullkomligt brinner upp. Det tog runt 4-5 minuter tror jag sedan var ormen död. Vi lämnade stället med sorg i hjärtat. Men de hade i alla fall räddat kycklingarna och hönorna. Denna jätte till orm hade säkert slukat dem alla, enkelt!!!!

 

Så gissa nu och kommentera vad ni tror. Jag kan bara säga, att det som verkar omöjligt kanske inte är så omöjligt sant...... Lycka tilllll

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCXXIII, Thailand

 

Tävlingen om vilken historia av de 4 som var sann är avslutad. Och det började ju med kvinnan som ville ha mitt barn, det är en ren önskedröm, även om det är vanligt här i Isaan att man hör att Thai och falang ”make beutiful babies”. Och sedan så är man ju man och väldigt fåfäng vad det gäller sådana saker som fortplantning, eller hur?

 

Andra alternativet var ju om erbjudandet att sälja huset. Vi hade ju en som nämnde att det fanns 3 andra hus likadana varav ett osålt. Ja men jag sade ju att ALLA saker inne i huset också var perfekta och stod i ”rätt” riktning, Buddah var väldigt förtjust i vårt hus. Så nu flyttar vi om 3 veckor.... Nä, jag bara sköjar... Detta var också en osann historia tyvärr.

 

Tredje historien var om ormen som kärleksfullt kramade min cykel. Historien var för bra för att vara riktigt sann. Jag tror dock att den kommer att hända mig i verkligheten förr eller senare. Pyton finns ju härnere, men de är VERKLIGEN skygga och mestadels döda. Så man ser inte alls mycket av dem....

 

Sista historien om pytonormen som brändes till döds var tyvärr för ormen helt sann. Det enda lilla osanna var att jag hade placerat mig själv i historien. Jag var alltså inte där. Det var Peter, New Zealand som berättade den för mig. Så ni som gissade på brinnande orm, fick rätt.

 

Kistan blev torsk – trodde på sälja huset

Eleonor blev också torsk - trodde på ormen och cykeln

R-M min syster – ja vad skall man säga, hon fattade aldrig att det var en tävling

Göran trodde vi letade efter den osanna historien

Gun likadant – trodde bägge ormhistorierna var skrönor... fel!!!

Vivvi – förstod inte att det var en tävling

Gazton – den omtänksamme, satsade på husförsäljningen

Rockbjörn var den ende som gissade rätt, alltså på den brinnande ormen.

 

Så detta var väl lite relaxande, i alla fall för min egna del. Men nu kör vi tillbaka till verkligheten igen. Har tyvärr varit lite ockuperad med den där historien om killen som ville ligga med sin frus dotter, så jag känner att jag har hamnat lite på efterkälken med resten av min rapportering härifrån Chaiyaphum och Thailandet.

 

Vädret är precis som vanligt härnere, vi är inne i regnperioden, men hittills oftast så har vi haft massor av flyt med regnandet måste jag säga. Dagarna har varit jättegoa med fina temperaturer, och sedan runt 16.30 och framåt så har det börjat att mulna på och regna, och sedan har det hållit på ett tag frampå kvällen.

 

Tycker att detta är ett skitbra upplägg faktiskt. Men jag måste säga att helsicke vad mycket vatten det handlar om härnere. Risfälten på mängder av ställen är helt överfyllda, och när det blir för mycket av det goda, så köver sig risplantan och ruttnar. Peter och Ewe (New Zealand) har förlorat sina 4 rai med ris.

 

Och det är kanske inte en fullständig katastrof för dem som det är för en thailändare. Men det blir ändå kännbart. Det är mycket jobb och pengar som ligger nedplöjt i dessa 4 rai. Om jag fattade det hela rätt, så har de investerat cirka 50.000 baht (runt SEK: 11.000:-).

 

De överlever, men det känns taskigt.. De hade ju tänkt att merparten utav detta ris skulle gå till byn och de boende som hade det svårt där. Nu får de satsa på nästa år istället. Här i Chaiyaphumsområdet så får de bara en skörd om året, medans många andra ställen här runtomkring kan de få skörd 2 gånger per år.

 

Nu skall jag berätta hur denna dag (lördag den 18 september 2010) varit för min egna del. Imorse kl. 08.00 så stack Yongyut med ungarna ut till syster Baloo och farmen, de ville käka frukost därute. Forts. nästa kapitel...

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCXXIV, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet....Jag förstår Yongyut, det är ju mumsfillibabba att komma dit och käka frukost. Hon gjorde tidigt imorse Khaunioo (knåderis), vilket de tog med sig. Och sedan till detta så går de runt och repar löv ifrån träden. Och de hittar också frukter uppe i träden. De har en hel massa godis, de kan få tag i bara runt husknuten.

 

Jag riktigt avundas dem deras sedvänjor ibland. Tänk va käckt egentligen. Här behöver de inte springa iväg till COOP och handla hela tiden, bara ut på närmaste träd och repa lite godis där, gratis på kuppen är det också.

 

Jag själv stannade hemma, för jag tänkte att jag skulle cykla lite grand. Lördag är ju en go dag att motionera på. Så jag tänkte va bra, då cyklar jag ut till farmen och överaskar gänget... jag visste ju att det var lite smålurigt att cykla risfältsstigarna p.gr.a. regnperioden. Så jag tänkte ta den långa asfalterade omvägen, alltså bilvägen.

 

Men va satan den är nästan 8 kilometer extra lång. Så jag tänkte, nä jag chansar och kör ut på risfälten. Allting gick bra, och efter cirka 1 timme så närmade jag mig de sista 7 kilometrarna. Dessa går ut på smala stigar och är normalt sett svåra att forcera. Jag cyklade ut i alla fall, kom 500 meter tror jag och blev bara så satans matt.

 

Där brusade vattnet med enorm kraft och hade brutit upp stigen rejält, så där var en öppning på cirka 4-5 meter av forsande vatten. Jag såg framför mig den hägrande fortsättningen på stigen, och så såg jag bakom mig en omväg med att cykla tillbaka och ta ytterligare en annan väg. Va faaan tänkte jag, jag promenixar över skiten. Jag är ju från Järnbrott.

 

Tog cykeln i styret, gick ner i det brusande vattnet och tog 2 steg och sedan var det goodbye.. Vattnet formligen vräkte sig över mina ben och slet tag i cykeln, och jag tappade både sans och balans. Jag släppte aldrig cykeln, så därför fick jag en massa skitvatten över mig in i ögonen, näsan och munnen.

 

Lyckades komma på fötter igen och tittade mig omkring, jag stod 6 meter rätt ute på risfältet med vatten upp till höften. Men cykeln hängde med. Jag hasade mig sakta tillbaka till stigen, tvättade av mig det som gick, tur att solen sken i alla fall.

 

Och sedan beslöt jag mig att cykla tillbaka och ta den andra vägen över risfälten. Det fanns en asfalterad sådan som var mycket längre, men skitsamma, jag bor ju här och har inte bråttom.

 

Jag började min cykeltur, och det blev en upplevelse som hette duga. Jag körde på och var skittuff, kände igen mig i cirka 1 mil. Sedan fick jag nervösa besvär, för jag kände INTE igen mig längre, och dessutom så kom jag på att jag INTE kom ihåg vad den satans byn hette.

 

Jag tänkte i alla fall, jag kör på, det får gå som det går, lördag och allt!! Och jösses vad jag cyklade, nu dessutom så började det att ösregna, stannade för att lägga in min goa kamera i en plastpåse jag alltid har med mig.. Jag startade

alltså hemifrån runt 08.30. När klockan var 11.10, så stannade jag äntligen och frågade åt vilket håll Chaiyaphum låg.

 

Jag fick lika många svar som människor jag frågade. Här i Thailand, så verkar det som det anses korkat om man inte kan svara på en sådan fråga, så det är en viss konst att fråga efter vägen härnere. Gör inte det misstaget jag gjorde. Ty alla thailändare svarar ja, aldrig att de erkänner att de INTE vet vägen, det är som att tappa facet här nere.

 

jag frågade; - ”Ligger Chaiyaphum åt det hållet??”, jajamensann svarar ALLA thailändare. Jag kom på denna tabben efter ett tag och när klockan var 12.00, så frågade jag en uteservering om vägen, och fick ett rakt svar.. Chaiyaphum åt det hållet 13 kilometer. Forts. nästa kapitel....

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCXXV, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet.... Jag tyckte dock att hade jag varit på väg och cyklat så här länge (3,5 timmar), så ville jag inte ge upp att hitta hem till Farmen. Så jag cyklade åt motsatt håll än vad damen sade till mig. Ösregnet var ihållande, och jag tänkte att här är det nog bäst att hålla igång och inte stanna och dra på sig lunginflammation eller något sådant godis..

 

Jag hojjade i 25 minuter, och när jag såg en skylt ”Ban Khai” 18 kilometer, då gav jag upp och vände helt om. Ban Khai ligger 45 km ifrån Chaiyaphum, det visste jag...... Jag körde tillbaka 25 minuter igen vinkade åt damen som varit bussig och meddelat mig 1,3 mil till Chaiyaphum, och tänkte, fasen va gött 1,3 mil klarar jag gallant snabbt och fint.

 

Jag var dock lite smånervös, inga pengar på fickan och vattnet var lite på upphällningen. Jag cyklade dock på i det alltjämnt forsande ösregnet duktigt trots att jag nu var ganska slut i benen måste jag säga. Till slut så kom jag fram till en stor väg, och nu hade jag cyklat 10 kilometer ifrån damen som sagt 13 kilometer till Chaiyaphum.

 

På vägen så stod där en stor härlig skylt med Chaiyaphum och där stod till min fasa 18 kilometer. Jag tänka faan klarar jag detta egentligen... Jag är ju ändå 59 år ung, och borde kanske inte vara så duktig på att cykla långa sträckor. Men va fasen, nu är det inte läge att stanna på och kanske krampa till benen.

 

Jag körde på och visslade ett par låtar. Regnet forsade ner oavbrutet. Alla thailändare jag såg satt under sådana där regnskydd som finns uppsmällda utefter de stora vägarna, och alla ropade efter mig... men det är man ju van vid.. På tal om det, så vänjer jag mig dock aldrig vid det eviga tutandet från bilarna.

 

Thai gillar att tuta när de ser en falang ute. Lär bringa tur sägs det... De gör ju samma sak när de passerar typ byggnader som är betydelsefulla, typ templet uppe i bergen på vägen till Bal Mohn ak. Där är det ett evigt tutande ifrån ALLA bilar som passerar.

 

Jag cyklade på och jag var så satans mör i benen nu så jag var helt enkelt tvungen att stanna och hoppa kråka lite grand vid vägen i hällregnet. Rumpamentet, ni vet mellangården, var så öm så jag nästan nu förstår hur det känns för kvinnor att föda barn....

 

Sedan satte jag fart igen. Inget speciellt hände, och till slut så kom jag hem...... klockan var när jag steg in på min tomt med cykeln, gissa.... ju just det 14.49.... secken satans cykeltur totalt utan riktig paus 6,5 timmar.... hur många mil gissningsvis cirka 8 mil.

 

Jag har aldrig i hela mitt liv cyklat en sådan sträcka, och dessutom vara pisseblöt absolut hela tiden. Slutet gott allting gott, jag kastade mig in, och tog en het dusch och sedan sattte jag mig vid datorn och slappade i 3 timmar helt slut.

 

Jag fick i mig äntligen min lunch 3 timmar försenad, jag hade lite left over från gårdagen, en riktigt go bit med ”Khau pad kau Pau” och sedan en chipspåse med ett glas med juice.... Resten av denna lördag bara flöt på som i en trance.. jag var helt utskitet trött i både ben och hjärna.....

 

Söndag förflöt normalt, vi stack ned till Siam River och sam omkring där som vanligt. Lördagen så ju så himla regnig , så det var för kallt för swimmingpool, det tyckte alla. Vi träffade en gammal schweizare och en något yngre australiensare där, bägge var skittrevliga, så tjötet var gött som vanligt därnere i vattnet. Forts. nästa kapitel....

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCXXVI, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet... Vi åt dock inte middag denna gång på ”steak-stället”, vi åkte hem och åt hemmalagat... Sitter och tänker på det där med den där pedofilen. Det känns faktiskt väldigt konstigt att ha haft sådant här, så nära inpå sig för första gången i sitt liv. Visst, man har läst om eländet i tidningarna så himla många gånger, men jag kan lova Er att det är grymt olustigt att ha det s.a.s. inom närhåll.

 

Men jag vidhåller, och jag hoppas att han, trots löfte om annat, fortsätter att läsa min blogg. För jag lovar och svär att hör jag någonting här i Chaiyaphum, och här läcker det ut oerhört snabbt vågar jag lova, om att denna kille agerar på sina pedofiltendenser, då behöver han inte oroa sig mer för sin framtid.

 

Jag går då själv till den poliskillen som är hans svåger. Och berättar hur det ligger till. Sedan så slipper jag att bekymra mig mera om den saken det vågar jag lova. Usch och tvi, nu lägger jag detta bakom mig hoppas jag för evigt, och hoppas att slippa se honom överhuvudtaget...

 

Här kommer det en liten vits, som jag tyckte var satans bra... håll till godo...

 

A little boy got on the bus, sat next to a man reading a book, and noticed he had his collar on backwards

The little boy asked why he wore his collar backwards.

The man, who was a priest, said, 'I am a Father..'

The little boy replied, 'My Daddy doesn't wear his collar like that.'

 

The priest looked up from his book and answered, ''I am the Father of many.'

The boy said, ''My Dad has 4 boys, 4 girls and two grandchildren and he doesn't wear his collar that way!'

The priest, getting impatient, said. 'I am the Father of hundreds', and went back to reading his book.

The little boy sat quietly thinking for a while, then leaned over and said, "Maybe you should wear a condom, and put your pants on backwards instead of your collar."

 

Idag måndag, så stack jag och Dan med hans bil söderut till Chatturat cirka 4,5 mil ifrån Chaiyaphum. Vi skulle möta Peter, New Zealand därnere, så skulle han visa oss vägen till Kevin och Suree´s hus, de skulle ge oss lunch... När vi kom ner till Chatturat så visade det sig att Dan och han hade fipplat till det och Peter skulle inte komma förränn kl. 13.00 istället för 11.30 som avtalat...

 

När vi i alla fall kommer ned till Chatturat, så får ju jag ta tag i att visa vägen, och det var inte lätt. Jag har ju varit där en gång tidigare, och det ar för 2 månader sedan. Jag låtsades först att jag visste vägen, men sedan blev jag osäker, jag lotsade i alla fall Dan vägen ned till Chatturat, igenom Chatturat och sade till honom att köra ända tills en bensinstation.

 

Strax därefter skall det ligga en avtagsväg till vänster. Problemet var bara att det låg en mängd avtagsvägar till vänster och jag visste varken in eller ut,.... Vi körde i alla fall på och till slut efter 10 minuter så kom vi fram till en avtagsväg som jag tyckte såg ut som den vi skulle köra av på... så in där körde vi, och vi körde en bra stund.

 

Jag sa till Dan att jag inte längre var så säker på att detta var rätt. Allting såg så himla lika ut... till slut så kom vi fram till en T-korsning ute bland risfälten och nu kände jag igen mig. Ta höger Dan sade jag, och han var djupt imponerad...

 

Sedan strax därefter så sade jag ta vänster Dan, och nu var han grymt imponerad, och se.... där stod Kevin´s och Suree´s hus, mitt ute bland risfälten.. De bor bara så satans fint därute... Tomten deras är ursnygg med det där europeiska gräset som vissa har härnere. Forts. nästa kapitel...

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCXXVII, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet... Och sedan själva huset som var litet, men GRYMT snyggt.... De hade förberett för oss lunch i form av makaroner och köttfärssås med bacon i och en allsköns blandning. Vi drack vin til detta, och t.om nu när jag skriver detta så är det under inflytande av detta vin.. skitgott.....

 

Snacket vi hade idag runt bordet var så satans underbart, och alla trivdes.. Det är så himla kul att snacka för vi alla trivs med våra fruar och vi har det ganska bra allihopa, så snacket är positivt och bra... Plötsligt så blev klockan 15.30 och alla reste sig plötsligt upp och sade, jösses vi måste hem ju....

 

Så istället för en timmes lunch så blev detta en lunch som gick ifrån 11.30 till 15.30 alltså hela 4 timmar lunchtjöt..... När jag kom hem så hade redan Yongyut gjort mitt jobb och hämtat ungarna ifrån skolan....... Så denna dag var gudasänd och det är inte utan att man trivs i Thailand...

 

Igår tisdag 21 september, så gjorde Yongyut något som hon nog aldrig gjort förut, månne är hon på väg att bli påverkad utav mina falangtakter??? I alla fall igår kväll så ringde Alfamodern (hennes mamma alltså), och hon tyckte att det var skitjobbigt, och hon var också lite rädd över det himla oväsendet som ungdomarna ställer till med kl. 22-23.00 på kvällarna.

 

De buskör runt i villaområdet och skrämmer alla hundar till att börja skälla vansinnigt. Det är ett satans oväsen, först hundarna då, och sedan inte minst själva vesporna. Alla thaipojkar/ungdomar här i Chaiyaphum tycker att det är skitfräckt att trimma sina motorfordon.

 

Varför inte, det finns ju ändå inga poliser som bryr sig om någonting alls om de nu inte kan tjäna 20-30 baht på det förstås. Så de plockar ned sitt avgasrör och lämnar bara kvar höljet, så det är ett satans oväsen på kvällarna hos Alfa i huset som döttrarna har satt henne i.

 

Hon ringde igår kväll till Yongyut, och Yongyut sade till mig att hon åker över och spenderar natten där, och sedan kör hon Alfa ut till farmen till sina kossor. Ja det är väl på tiden tyckte jag. Detta har jag sagt till Er hela tiden. Håll henne fan inte inlåst i det skethuset alldeles ensam, inte bra för en gammal kvinna som alltid varit van att ha folk runt sig både i hus och i säng.

 

Nu kom Yongyut tillbaka hit på morgonkvisten onsdag, och berättade att hon faktiskt hade åkt och talat med polisen (!!!!) Fantastiskt, hon vågade konfrontera om en sak, och hon vågade prata med polisen om detta.

 

Annars är ju hennes och resten av familjens stora måtto ”Up to dog” eller ”up to motorbikes” eller ”up to boys driving” allting bara för att slippa göra något åt saker och ting. Men nu jävlar så åkte hon till polisen. Dessa visste redan om saken , för de visste vilka gator det handlade om.

 

Och varför hade de inte agerat och gjort något tror ni??? Min gissning, de väntade på lite ”tea-money” från någon desperat människa..... Skitstövlar som vanligt. Men avslutningsvis, bra Yongyut.... det tar sig, som pyromanen sa!!!

 

Hon hade inte varit här hos mig mer än i 15 minuter, så ringde hennes gamla lärare och erbjöd henne jobb. Va kul, tyckte både hon själv och jag. Det handlar om det vanliga arbetet. D.v.s. att åka nu på dagen till förberedelserna för detta bröllop. De syr och fejar ihop en bröllopsklädsel i traditionell stil under resten av dagen.

 

Och de försöker sedan att sova i oväsendet ikväll, och sedan imorgon bitti runt 03.00 så måste de upp och lägga make up på bruden. Sedan kommer Yongyut hem imorgon förmiddag lycklig med 800 baht på fickan. Bra betalt enl. Thailands sett att se det. Vi pratar alltså om SEK: 100:-. Forts. nästa kapitel...

 

Handskak – Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCXXVIII, Thailand

 

Forts. från förra kapitlet...Jag tycker det är skitbra dels så tjänar hon lite pengar själv, och självaktningen stiger och dels så är inte 800 baht något att förakta alls. Jag tvingar henne dock precis som vanligt nu att spara pengarna och inte slänga dem i halsen på sin pappa.

 

Jag mer eller mindre tvingade henne till det. Jag sade till henne att jag inte ställer upp på att lägga allt jag äger och har till min familj, och hon själv ger allt hon äger och har till sin farsa... Jag har ju försökt att förklara för henne hur jag ser familj ur falangögon.

 

Och det skall jag säga Er att den skillnaden är markant oss emellan. Jag själv tycker att min familj är Yongyut och jag själv och också de 2 barn vi tar hand om. Släkten är resten av gänget där naturligtvis mamma och pappa sitter i högsätet, det tycker jag i alla fall.

 

Vi tar för övrigt hand om dessa två så till vida att vi ger dem varje månad 1.000 baht vardera. Pappan bor på Yongyuts mark, som han nu betraktar som sin egen mark (haha) trots att Yongyut lade 14 år av sitt liv och betalade själv av den marken. Han åker runt bland släkten på sin sida och får mat vareviga dag, så han klarar sig bra enl. uttalande ifrån min svåger Yutin!!

 

De ger INGA pengar till honom. Alfa (mamman) bor i Alaams hus gratis och ibland bor hon på farmen, och där tar hon hand om sina kossor och där får hon bo och äta gratis också.

 

Yongyut och thailändares sätt att se på blandäktenskap tror jag är att familjen är hennes ”gamla” familj. Att mamman/pappan överst, ev. egna barn sedan,syskonen därefter och sedan lite kusiner. Den äkta falangmannen kommer tyvärr en liten bit ner på skalan. Men man får ”hålla till godo”, precis som tant Astrid sa vid kaffe-bordet.

 

Man skall ju inte gnälla för mycket, vilket jag inte gör, men jag är jäkligt noga med att påpeka att jag inte ställer upp på detta resonemang. Familjen är VÅR FAMILJ, och vi kommer i första hand. Jag ställer upp och hjälper mamman och pappan, men de kommer i andra hand för min del.

 

Jag fick in en kanonvits ifrån Amerikat. Här får ni den.

 

A father watched his young daughter playing in the garden.

He smiled as he reflected on how sweet and pure his little girl was. Tears formed in his eyes as he thought about her seeing the wonders of nature through such innocent eyes.

 

Suddenly she just stopped and stared at the ground. He went over to her to see what work of God had captured her attention He noticed she was looking at two spiders mating.

 

'Daddy, what are those two spiders doing?' she asked.. 'They're mating,' her father replied. 'What do you call the spider on top?' she asked. 'A Daddy Longlegs,' her father answered.

 

'So, the other one is a Mommy Longlegs?' the little girl asked. As his heart soared with the joy of such a cute and innocent question he replied, 'No dear. Both of them are Daddy Longlegs.'

 

 

The little girl, looking a little puzzled, thought for a moment, then lifted her foot and stomped them flat. 'Well", she said, "that may be OK in California , but we're not having any of that shit in Montana .

 

Så kan det gå. Den lilla flickan hade tydligen klart för sig. Tänk va olika vi alla är. Här i Thailand så är det ju den mest naturliga sak i världen att vara Ladyboy, bög eller lesbian, inga problem alls. Och det är väl bra tycker jag nu på äldre dagar. Dock så har jag väl aldrig riktigt tyckte illa om folk som är så där fel-konstruerade.

 

Jag vande mig väl lite grand i fotbollen antar jag. Och där fick jag se hur människor kan vara. Underbara typer kan vara lesbiska och idioter kan vara normala. Så det är lika bra att acceptera dessa felaktigheter och vara bussig emot alla man ser och möter.

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCXXIX, Thailand

 

Ja, dagarna har rullat på här i Chaiyaphum, Och jag har för ovanlighetens skull varit ganska overksam med att skriva. Jag brukar ju alltid vara noga med att skriva ned sakerna NÄR de händer rätt in i WORD, så man inte glömmer bort dem. men nu har det gått flera dagar utan skrivande.

 

Så det är väl dags nu idag lördag 24 september att jag tar tag i det igen. Nu har det ju inte spelat någon roll egentligen, för jag ligger ju oftast ganska mycket FÖRE i mitt skrivande, så jag har kapitel färdiga fram åtminstone tills onsdag nästa vecka. Jag gör ju ett kapitel per dag som ni märkt.

 

Veckan annars har runnit iväg som vanligt, slutet typ torsdag/fredag, så regnade det kraftigt och det blev översvämning över hela Chaiyaphum. Jag tycker bara detta är kanonroligt.. Jasg bryr mig ju inte, varför?? Jo jag kör vespa och jag cyklar, så vad spelar det för roll egentligen med lite väta här och meterdjupt vatten där.

 

Jag har dusch hemma och tak över huvudet, så det är lugnt. Men att det kan vara problem för de som bor här, det har man ju sett hela tiden. All översvämmning kommer som en stor jädra överaskning för de boende. De sitter där och bara väntar tills det skall ske nästa gång igen, och gör inte ett skit åt det.

 

Jag menar, de är arbetslösa, de allra flesta av dem 10 månader av årets 12 månader. Men väljer ändå att sitta där helt overksamma under sina hus och har det trevligt dagarna i ända. Ingen av dem kommer på en ide´att det kanske vora bra om vi gjorde det och det, för att förhindra vattnet att komma in. Eller ens plocka undan skräp som ligger precis överallt.

 

Jag ser varje dag, de flesta hus, att det hade räckt med en liten mur runt huset, så hade de aldrig haft en översvämning inne i huset under deras livstid. Men det funkar bara inte för vissa... Och att säga något? Lugn bara, har prövat, de tittar på en, skrattar eller ler så gött, och tycker man är slut i skallen om man funderar i de banorna...

 

Fredagen kom, och vi skulle ha lunch på Lotus. Förra fredagen så sket vi ju i det på mitt initiativ. Ingen av de andra ringer eller hör av sig när de inte tänker komma, så därför sade jag till Dan, varför skall VI alltid vara de som kan uppföra sig och höra av sig.

 

Varför skall det alltid vara vi som sitter där och ingen annan kommer till lunchen. Nä låt oss gå till något annat ställe och käka lunch, skit i de andra som till äventyrs kommer på lunch till Tesco Lotus. Nu dock igår fredag, så stack vi till Lotus och käkade, ingen av de andra kom, däremot så kom den australiensaren som vi hade mött i söndags i poolen.

 

Han var en skittrevlig kille, han var jazz-trummis till yrket, Plus att han åkte hem ibland till Australien och arbetade ihop lite pengar när det började att sina i ”plåntan”. Idag lördag, så skall vi till Siam River Resort och simma, men vi hade ju sagt till de andra att om det regnar och är kallt, så struntar vi i det.

 

Nu är klockan 11.30 och det regnar lite grand, men det är varmt som satan, så jag struntar i regnet faktiskt för egen del. Så låt oss hoppas att det håller i sig med värmen och att solen tittar fram lite grand, det är ju alltid himla gött att få de 2 timmarna i swimmingpoolen....

 

Fick in en kanonversion av en Bobby Darin-låt. Vad ni än gör klicka på länken här och lyssna, skitkul.

http://www.terrisfp1.com/flash6/bath.swf

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCXXX (630), Thailand

 

Det rullar på nu som bara den härnere i Thailand. Jag fick låna utav Kevin (Missouri) en s.k. external harddrive. Han har downloadat där en herrans massa movies, och jössses vad jag kan kolla på film nu. Där fanns titlar som; Lonesom Dove, kommer inte ihåg den svenska titeln, men den unge killen hette Newth och det är en Western. Kanske ni kommer ihåg den.

 

Vidare så fick jag: Men in Black I+II, Meet the fockers, Meet the parents, The Bourne Identity, The Bourne Supremecy, The Bourne Identity, Independance Day plus ytterligare 24st första klass filmer.... Sjuttan, risken är ju att man definitivt fastnar framför datorn nu, Jag har ju tillgång till allting. Inte ens hemma i Sverige var jag i närheten av vad jag har nu. Men där ser man om nöden är som störst så....

 

Tänk va gör-gött det är med dator i alla fall. Men tänk också va joxigt det kan bli om man inte försöker att intressera sig lute grand för den. Jag ser på Reine H. Detta yrväder socialt sett, och en kanonkille. Men datorer bryr han sig inte heller om. han bara sitter där och när inget funkar, då får han bara inte ihop det alls.

 

Då lägger han bara ner det, och bryr sig inte längre.Ända tills jag frågar honom,

-”men Reine lelle läser du aldrig dina mail?” Näe.. sån skit, säger han då.. Den är trasig...

Jag tror faktiskt att hur värdelös man än är på datorn, så måste man försöka att lära sig av sina misstag och också utav andras hantering av sin dator.

 

I detta sammanhang, så skall jag uttala min välsignelse över en mjukvara som heter ” Window Washer”. De flesta av Er har hört talas om den är jag övertygad om. Imorse hade jag helvetiska problem med min dator, och när man pillat ett litet tag med skiten, så ger man upp.

 

Då tar man fram sin WINDOW WASHER, och tvättar rent hela systemet. Bort åker massa ”skit” som kommit in via internet, och så får man också tillgängligt ytterligare 1-2 GB på hårddisken. Efter tvätten fungerar nästan allting igen underbart smidigt.... Så har ni inte den, köp den...... Ni kan ju ta gratisversionen på försök först, och se om den uppfyller de krav ni har...

 

Dock så har jag nu i 5 hela satans dagar INTE kommit in på min egna bloggsida; www.glegolo.bloggspace.se/ . Jag kommer dock in till min ”admin-sida” och kan föra in mina inlägg och jag kan också publicera desamma. Men jag kan sjuttan inte se dem ute på nätet och det är jäkligt jobbigt.

 

Alla hemma i Sverige kan se min hemsida, men inte jag här i Thailand, vad händer???? Enligt mina scannade försök, så har jag inga baskelusker i mitt system. Så det kan ju inte bero på detta. Kan Thailand har blockerat sidan för mig????? Näe,,, inte möjligt alls!!!

 

Idag torsdag, lite stilla, det pisseregnade när jag körde ungarna till skolan imorse, jag torkade dock snabbt upp hemma igen, och plötsligt så var den vanliga 33 gradiga solen där igen och jag tog sats emot cykeln och hojjade ut på en härlig tur bland vägar och risfält och kväkande grodor i mängd.

 

Dan ringde mig sedan kl. 10.30 och ville käka lunch ihop. Så vi stack med hans bil upp till Ban Kwaoh, och vi åt alldeles härlig mat där. Vi blev stoppade 2 ggr av polisen på vägen. De ville ju ha pengar av folk, antagligen så var detta beordrad poliskontroll ifrån big boss, vars fru antagligen ville handla på sig lite saker, eller så kanske polischefen ville bygga om eller bygga till sitt hus.

 

Det är ju risigt för dessa poliser att ställa till trassel för oss, eftersom de ju inte kan prata engelska. De är så satans trötta på oss falanger, så de stoppar oss inte alls här runt Chaiyaphum, bara vinkar förbi oss. Och nu fick jag den efterlängtade chansen på Dan och förklarade att det är just detta som jag menar med att du inte skall ha några jädra engelskakurser för poliser. Forts. nästa kapitel...

 

Handskak – Glegolo

 

 

 

 

 

 

Chaiyaphum DCXXXI, Thailand

 

 

 

Forts. från förra kapitlet....Du skall INTE lära dem engelska alls. Förstår du inte att du ställer till elände för varenda falang här i Thailand om polisen kan prata engelska, då kan de ju stoppa oss, och påtala påhittade fel och saker som vi skall ha gjort, och vi kan fan inte försvara oss. Nä Tack Dan, lägg ner den skiten please.... Han tittade på mig och fattade nog till slut hur satans korkad hans ide´var angående detta.

 

På tal om mutor, nu skall ni få höra skandalernas skandal här i Chaiyaphum vilket i min värld är väldigt typiskt Thailand. Jo den STORA 4-filiga motorvägen som kommer söderifrån Bangkok in till Chaiyaphum, det är en grandiost snygg väg, och den är helt felfri både vad det gäller sträckning och asfaltering, absolut inga problem alls.

 

Nu plötsligt för 3 veckor sedan så började de att bryta upp denna väg och bygga nytt och lägga på ny asfalt. Ingen här bland oss falanger fattar något alls, Varför säger vi alla, tar de dyra pengar och bygger om denna väg, som är helt felfri ifrån början. Det finns inga pengar att tala om i staden, men pengar finns plötsligt till detta.

 

Jo då visar det sug naturligtvis att höga cheferna i staden antagligen har kort om pengar privat igen, och ett bra sätt att stoppa på sig en REJÄL dusör i mutor och också ren stöld av stadens pengar, är ju då att leasa ut detta sortens arbete till företag som skall asfaltera vägen.

 

Enkel matematik; kostar vägen typ 1.500.000 baht, så debiteras staden 2.500.000 baht. Mellanskillnaden hamnar i höga vederbörandes fickor..... De ger sig aldrig härnere, och varför skulle de, ingen thai vågar ju säga nåt, och ALLA stjäl av alla på alla nivåer. Jag är glad att jag är falang och jag är glad att jag slipper deltaga i denna härva som väl aldrig kommer att ta slut.

 

På tal om härva, så fortsätter problemen med min blogg. Jag kommer helt enkelt inte in som jag sagt och jag kommer INTE heller in via min andra fristående dator här i huset. Jag fick nu inatt in fler besked ifrån Er läsare att text på sista inlägget också ser mysko ut och är svårläst enär en del av det försvinner ut i högermarginalen.

 

Jag skall in till Chaiyaphum nu snart och in på ett internetcafe och kolla om jag kommer in på bloggen via deras dator. Förra gången jag inge kom in, så gick det ju bra via internetcafeet, men hur roligt är det att cykla nästan 3 mil bara för att rätta till texten i bloggen. Nä... jag hoppas att detta röättar till sig snart nu, idag är det exakt en vecka sedan detta började, så låt oss hoppas........

Idag så var jag hos tryckaren och de skall trycka för mig. Det är Reine Hast som beställt en tröja med tryck på, det skall stå Gött mos pa brostfickan och med stor text på ryggen oxå.. Vi far väl se hur de klarar detta härnere. Och sedan gäller det ju att få hem tröjan till Reine, Det kostar cirka 400 baht via postpaket, men så kanske jag kan be Krister Jilden att ta med sig den hem i resväskan eller ryggsäcken, vad det nu bliver...

Handskak / Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCXXXII, Thailand

 

Torsdagen var en glimrande dag för vår familj här i Thasilandet. Vi åkte in till Chaiyaphum för att göra en hel del ärenden bl.a. då köpa 2st glasskivor till 2st bord. Yongyut arbetar med att skära till tyger på det ena bordet, och ville inte sabba bordet. Och den andra skivan där var väl inte jag speciellt förtjust precis.

 

Jo den glasskivan var till matbordet som vi skall käka vid på utsidan köket, jädra idee´r!!! Kostnaden för dessa 2 skivor var totalt 700 baht = SEK: 150:-, och storleken på skivorna var identiska 75x122 cm. Efter det ordnade jag till sut med ett screentryck för Reine Hasts pique (”Gött Mos”).

 

Han ville ju ha detta med ett mindre tryck på vänster bröstficka och ett jättestort dito på ryggen. Kostnad för detta endast 200 baht = SEK: 43:-...... Kvaliteten misstänker jag blir väl därefter. Och sedan efter det att vi handlat rejält på Tesco Lotus, så bar det av hemåt igen. På vägen hem, så åkte vi som vanligt igenom vår grannby Nong Nasaeng (det är ju oxå vår postadress).

 

Där inne så är vägen speciellt hålig och jävlig, en av de värsta vägarna jag sett. Den där jävla village-leadern bor ju här också. Nu slingrar hon ju sig undan och talar om för folk att ansvaret för vägen har inte hon längre. I alla fall, vi åker där, jag fick sladd och vi ”gick på näsan” när jag inte kunde häva en liten sladd vi fick.

 

Vår fart var väl cirka 4 km i timmen, så vi körde som vanligt extremt sakta på dessa jävla skitvägar. Vi föll i backen ihop med alla matkassar och vespan. Folk rusade ut och hjälpte oss och var verkligen hjälpsamma. Men jäklar secka goa skrubbsår man får.

 

Har ju nästan glömt hur det är, det var ju många långa år sedan man lirade boll och brukade falla på matcherna i gruset och skrapa upp sig. Och dessutom nu när man blir äldre så faller man ju i backen som en stor tung ”tankbåt” ju... Yongyuts ena knä var fullständigt uppskrapad. Mitt ena knä plus armbågen plus axeln plus nästan alla mina fingrar var blodiga och fina.

 

Men men vi samlade ihop oss och våra matvaror, tackade och åkte hem under gruvliga smärtor. Duschade bort skiten och smällde på bakteriedödande medel i goa mängder. Här i Thailand så står ju bakterierna nästan i kö väntandes på att få ställa till problem för dig som människa. Men Yongyut är duktig på att hantera sår, så hon fixar hon detta, annars får vi gå till kiniken och fixa till det.

 

Fredag morgon nu, och jag som skulle ha åkt med Dan till hans skola, det var ju sportsday där för alla de lokala skolorna. Jag var ju med där de 2 sista åren, så det lovade jag att följa med på. Men jag kände igår innan sängdags att jag nog inte klarar av att åka med honom och tillbringa en hel dag däruppe bland skolungar, lärare och annat folk, och försöka vara trevlig i 12 långa timmar.

 

Jag skrev en lapp då igår kväll, satte den på hans bil, för själva sover de alltid runt 20.30 på kvällarna. Så nu missade jag det i och för sig trevliga äventyret. Lunchen idag med gubbsen struntar jag högaktningsfullt i, ingen hör av sig alls och berättar hur de tänker göra, och verkar utgå ifrån att jag och Dan bara sitter där varenda satans fredag lunch och väntar på dem. jag tänker i alla fall inte vänta.

 

Och dessutom så är det nog inte så himla bra för mig att vara med på swimming-poolen imorgon lördag. Tänk alla dessa goa bakterier som frodas i det varma vattnet, och på toppen då mina öppna sår. Nä, jag får nog vänta åtminstone 1 vecka eller kanske rentav 2 veckor, innan det blir dags att löga sig där igen.

 

Fick just reda på att syster Alaam kommer tillbaka hit till Chaiyaphum och skall ta hand om sina barn. De kommer att vara lediga 1 månad nu ifrån skolan. Det kommer att bli trist, vi är ju vana vid att ha barnen här, och jag vet att Yongyut tycker att det är skitkul med dem.

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum DCXXXIII, Thailand

 

Har kollat in att jag sedan en bra tid tillbaka haft en trevlig besökare ifrån Frankrike som är inne på min blogg. Hans egna blogg är FC Bastia och är en fotbollsklubb i Frankrike. Tycker att det är skitkul, hoppas bara han kan läsa svenska(???), Men kanske att han använder google översättning??? Det blir lite underliga översättningar, men ibland funkar det riktigt bra. Det jag nu skrivit här och nu översätter jag via google till franska, och då ser det ut som följande.

 

”Avoir vérifié que Je suis récemment devenu un bon moment a un visiteur belle de France, qui est sur mon blog. Son blog est le FC Bastia et est un club de football en France. Pense que c'est un souffle, juste que il peut lire (???), suédoises Mais peut-être qu'il utilise la traduction google??? Il obtient un traductions peu étrange, mais parfois ça marche vraiment bien. Tout ce que j'ai écrit ici et maintenant, je traduis par google vers le français et il se présente comme suit. »

 

Så kan det se ut på franska, samma text översatt till finska blir då :

Ovat kassalla, että minusta on äskettäin tullut ajoissa oli mukava kävijöitä Fran kuningaskunta, joka on minun blogi. Hänen oma blogi on FC Bastian ja on jalkapalloseura Ranskassa. Ajattele se räjähdys, vain toivon, että hän voi lukea ruotsiksi (???), mutta ehkä hän käyttää Google-käännös?? Se saa hieman outo käännöksiä, mutta joskus se toimii todella hyvin. Kaikki, mitä olen kirjoittanut täällä ja nyt, minä kääntää kautta Google Ranskan ja sitten se näyttää seuraavalta.

 

Och slutligen om man vill ha texten till thailändska så ser det ut som så här;

ได้ตรวจสอบว่าฉันเมื่อเร็ว ๆ นี้ได้กลายเป็นช่วงเวลาที่ดีดีมีผู้เข้าชมจาก Fran ราชอาณาจักรที่อยู่บนบล็อกของฉัน blog ของพระองค์เป็น FC Bastia และเป็นสโมสรฟุตบอลในประเทศฝรั่งเศส คิดว่ามันเป็นระเบิดเพียงหวังว่าเขาสามารถอ่าน (???), สวีเดน แต่บางทีเขาอาจจะใช้การแปล Google? ซึ่งได้รับการแปลแปลก ๆ แต่บางครั้งก็ทำงานได้ดี ทุกอย่างที่ฉันได้เขียนที่นี่และตอนนี้ฉันแปลเป็นภาษาฝรั่งเศสผ่านทาง Google แล้วก็ดูเหมือนว่าต่อไปนี้

 

Datorer är fantastiska, och det är väl egentligen bara våra egna begränsningar som sätter gränser för vad vi kan uträtta med detta verktyg.

Idag lördag så är swimmingpoolen inställd, tror jag! Dan och hans familj har alla ”bronkitis” och en grym hosta. Och dessutom så har de feber. För min del spelar det ingen roll för jag kan ju heller inte simma med mina sår och varigheter på knän och armbåge.

 

Och dessutom så kommer inte barnen med, de vågar inte fråga sin mamma Alaam om nånting. De är så satans rädda att hon skall överge dem antagligen om de är jobbiga. Så de har förvandlats ifrån normala barn till små tysta möss nu. Jag försökte få Yongyut att prata med Alaam och säga att barnen faktiskt älskar att åka på lördagarna och bada.

 

Men Yongyut tyckte jag var dum i huvudet som ens föreslog detta. Och så drog hon upp 3 saker som de skulle göra istället med sin mamma. Allting var bara ett jävla påhitt för att slippa säga till sin syster att ungarna älskar att simma på lördagarna. Jag fattar alltså inte denna satans mesiga kultur dom de har stundtals här i Thailand.

 

Här sitter Yongyut i guldstol gentemot sin syster. Hon tar handom hennes systers bägge barn och har gjort det i alla herrans år. Och så vågar hon inte ens konfrontera systern om denna löjliga lilla sak.... jag förstår naturligtvis om mamman kommer hit upp på 2 dagar och sedan tillbaka till Bangkok igen.

 

Och att hon inte vill avstå barnen 2 timmar för simning av egoistiska skäl. Men nu tänker hon stanna här åtminstone i 2 veckor utav de 4 veckor som sommarlovet för ungarna är, så då borde hon tycker man vara generös och låta barnen vara lyckliga på sitt sommarlov. Men men, sådan är väl människan.

 

Handskak - Glegolo

 

 

Chaiyaphum DCXXXIV, Thailand

 

Jag har nu fått fram alla priser för att trycka Reine Hasts ”Gött Mos”-tröja här i Chaiyaphum, Thailand. Bara för kuriosa så kostar detta enligt följande, Trycket 2st, 200 baht, inköp av tröjan 249 baht, transport postvägen till Sverige 356 baht, så totalt handlar detta alltså om 805 baht = SEK; 180:-. Kan jag skicka den med Krister Jilde´n så sparar Reine ytterligare 75:- på detta. Får se hur Reine väljer att göra. Vil ha den snabbt eller vänta 1 månad .....

 

Fick för andra gången mail ifrån mitt barnbarn Felicia, och det har varit skitkul för mig. Hon var jäkligt sur på mig för att jag flyttade. Förstod nog inte riktigt i det läget i hennes unga liv att även vuxna vill ha ett eget liv och inte bara sitta därhemma och vänta på att barn och barnbarn skall dyka upp.

 

Nu till slut efter 2,5 år, så skrev hon tillbaka, och började intressera sig för hur jag har det härnere. Det är skitkul när hon ställer frågor, och jag kan ju då skicka foton till henne och visa hur det ser ut härnere.

 

Yongyuts och mina knä-sår läker väldigt olika. Mitt sår läker fint, jag kör mitt race och låter det läka ifred och håller inte på och pillar och gör rent precis hela tiden. Jag tror Yongyut gör rent sitt sår säkert 5 gånger per dag. Såret får ju aldrig vara ifred och kroppen får ju aldrig en chans att ta hand om såret.

 

Imorse så kom hon och klagade över smärtor i såret som vanligt. Dessa smärtor för mig gick över efter en dag, och jag har INTE taguit enda smärtmedicin. Medans då Yongyut sin vana trogen tuggar smärtmediciner bara solen går i moln,,,, Hennes sår, ser klart och fint ut, men jag ser att det läcker ut infektionsvätska (var) ur såret.

 

Jag sade till henne imorse att vi måste åka till kliniken så får läkaren lägga om detta, och se så det inte är någon skit. Jag vill inte ha en enbent fru, vilket jag förklarade för henne. Det är inte bra varken för henne eller för städningen.... Men hon är en enveten fan skall ni veta....

 

Det allstädes närvarande vattnet börjar nu så sakerliga dra sig tillbaka. Regn-skurarna blir färre och färre, och mer kortvariga för varje dag som går. Jag uppskattar dem dock som sjutton. Snart nog så blir det ökentorrt här igen och folk börjar klaga och fara illa.

 

När Krister och Stefan kommer, så är det garanterat lika torrt som vanligt. Men de slipper i alla fall ifrån den glödheta solen. Temperaturen nu i oktober håller sig runt 30-33 grader och det är ingenting här i Thailand, det klarar man lätt. Fasen vad jag ser fram emot dessa herrars ankomst här i Chaiyaphum.

 

Vi skall käka god mat, dricka god öl/sprit och så skall det sighseas som bara sjutton varje dag. Nu stannar de väl inte så himla länge, så vi får la se vart vi åker och kollar. Men de skall få uppleva samma saker som jag upplever varje dag, så de åtminstone har ett vettigt minne ifrån sin resa till Thailand.

 

Nu skall jag prata lite om ett fenomen som vi alla (kanske??) har råkat ut för. Eller är det bara jag månne. Jo jag känner väldigt ofta när jag pratar eller läser om och med andra människor/tidningar att jag blivit lurad på så mycket under sin barndom//ungdomstid. Speciellt barntiden mellan 7-14 år.

 

Låt mig förklara, det är väl kanske ingens fel än mitt själv, men det är en jädra massa otur också med i spelet. Ina stora intressen i alla tider har alltid varit musik och framför allt fotboll, och också sport för den delen. Jag har alltid kunnat ”ta” motgångar, men alltid älskat utmaningarna.

 

När man sitter och funderar över sin barndomstid, och det har man väl gjort alltsedan från tid till annan hela sitt liv. Så hör man ibland kompisar beskriva sin vardag när de var ”små”. Forts. nästa kapitel.....

 

Handskak - Glegolo