Oktober

 

 

 

Thailand - ur min synvinkel

 

GTG Shipping, Thailand

Transport av Ert bohag/flyttsaker till Thailand? Kontakta mig på min mail här; chaiyaphum@glegolo.com

 

Skeppa styckegods pallar, eller hel containerlast.

Välkomna med Era förfrågningar,

 

Läs gärna följande artiklar om transporter skrivna av mig:

 

http://www.maipenrai.se/forum/t/20349-min-transport-hur-det-fungerar-praktiskt/

Eller

http://thai-mc.com/forum/index.php?topic=7.msg4273#new

 

Eller direkt här på hemsidan, se vänster-kolumnen!

 

 

För de av Er som vill ha mailavisering varje gång som jag lägger in ett inlägg här på hemsidan, så ber jag Er att anmäla Er genom att maila till mig på:

chaiyaphum@glegolo.com

Vill ni komma i kontakt med mig så maila ävenledes!!

 

=============================================

 

 

CHAIYAPHUM VI, THAILAND

 

 

Idag lördag den 3.10.2008, fick just reda på att man trots allt måste stämpla sitt pass var 3:e månad på Immigration Office. Alltså senast den 8 december måste jag göra detta.

Positivt i kråksången är väl då att jag slipper åka till Bangkok för att göra detta. Enligt uppgift så skall det finnas närmast här ett i Khorat , 10 mil härifrån. Inte så himla blodigt Trots allt. Får nog ändå kolla detta, så man inte gör något fel!!

 

Fick för 2 veckor sedan känning av njurgrus igen, detta brukar komma en gång per år. Och jag har lärt mig av en läkare att ta t.ex. kvällen och dricka kallt vatten i stora mängder oupphörligt, till slut dricker man, och springer och pinkar var 3-5 minut... varje gång har detta funkat och jag har fått ut gruset. Det gick bra denna gång också.

 

Men nu igår så fick jag känning igen, och det var en mer molande smärta, så vi gick till sjukan

Idag lördag. De tog plåtar och pinkeprov och jag skall dit igen nästa fredag för de upptäckte lite blod i urinen. Detta är ju normalt när man har njurgrus, så ingen fara. Vi får se ”sa blinda Sara”!!

 

Nu har den där engelska-undervisningen tagit rejäl fart, är i dagsläget uppe i 16st ungar och 3 vuxna!! Jag har ockuperat nästan hela veckan; mån, tis,ons,tors och fredag kl. 17-18.00 samt Kl. 18-19.00 , jag har dessutom lovat att stå till tjänst på söndagarna. Men sagt ifrån att lördag skall vara min lediga dag!!!

Fasen va svårt det är att vara lärare för de där yngre sakerna 4-6 år. De flesta av dem är helt Okoncentrerade och det är ett litet helvete att få dem att göra nåt vettigt. Som tur är så säger Mammorna till dessa, att vi kan ta det väldigt långsamt, det gör inget att de inte kan sitta still.

 

OK tänker man till slut när yrkesstoltheten sinat... jag tar pengarna då.... Däremot så är det görkul att lära ut till 8 år och uppåt.. no problem!! Förresten!! Om någon av Er har ideér om utbildning, säg gärna till mig, och då gärna vad det gäller de där yngsta 4-6 år... Har någon kunskap om hur jag skulle kunna hitta på nätet nedladdnings-bara DVD movies kanske cartoons o.dyl. då på engelska.. de skulle kunna hjälpa mig!! Återkom mer än gärna!!!

 

Sitter precis nu kl. 20.15 och jäser framför datorn, vi har varit på stormarknaden som så många gånger förr och ätit den där sketgoa kycklingen på pinne som man dippar i en kanongo sås, och till det deras inlagda cucumber, förlåt gurka!!! Så nu är man mätt och belåten... inte en blomsterskjälk har jag ätit idag hurra!!!

En sak som jag noterade redan när jag kom hit, och som blivit mer och mer solklart är att thailänderna och vi i mångt och mycket är rena avbilder av varandra.

 

Jag har sett mörka kopior av t.ex. Lasse Claesson (ordf. I jitex), Rune Hägg (Askimsprofil-för Er som bott ett tag i Askim), Göran Johansson (Politiker) Torbjörn Nilsson (fotbollsspelare) och igår, tror jag det var, så toppades Allt detta av att jag fick se en mörk variant av Claes Gustafsson (Gabbis farsa), det var urkul att se denne herre stoltsera runt här i Chaiyaphum, kanske detta var en halvbror till Claes, eller så Var väl mina ögon lite ”färgade”!!!

 

Däremot skall det sägas så har jag inte sett, eller reagerat över, någon likhet mellan kvinnorna Jag känner hemma i Sverige och här... det är alldeles för stor skillnad, eller så ser jag allt med Typiska ”killögon”.

Modern, hon med det hemska käket ni vet, har inte varit här stadigt på ett tag nu... de har kor som hon tar hand om hos Yongyuts syster ute på landet, och jag tror modern trivs bra därute, hon kommer ju ifrån landet och vill hellre sitta på golvet än i stol, hon sover 100ggr hellre på golvet än i sängen...

 

Det var ju skitsurt när man i början skulle vara bussig, och köpte säng till henne, en stor Jädra dubbelhistoria. Hon sov i den kanske de två första nätterna sedan så såg man henne ligga bredvid sängen på golvet.... Nu gjorde ju inte detta något, för sängen delades av henne och de två barnen (6 och åtta år gamla), de barnen sover ju gott i denna säng nu!!

 

Vi har haft en del smärre diskussitioner om trädgården igen... jag har ledsnat att se Thailändarnas jädra taskiga inställning till att ha fint omkring sig, de är ena lata typer de flesta av dem. Det är precis som Yongyut sade en gång. De jobbar inte för att få semester, de jobbar för att kunna äta. Så när käket är ”i hamn”, då lägger de locket på allting, och lägger ner all verksamhet som har med kroppslig rörelse att göra.

Modern här har ju dominerat fullständigt innan jag kom, och satt sin prägel på de mesta.

 

Trädgården speciellt!! Hon kör ju sitt race med att plantera såna saker som de kan stoppa i sig.. och där finns en jädra massa olika arter, alla bara nedstuckna i jorden, och över allt detta dominerar 3st HIMLA stora bananträd, det skall sägas att trädgården är skitliten, så egentligen skall där inte finns ett enda träd.

 

Dessutom så finns det 3st något mindre träd, men dock stora himla träd, som de får frukten till sin äckliga ”tampoja pock pock”, den maträtten smakar skit och luktar bajs!!! De växter som modern petar ner i skuggan av dessa monster till träd, ser ju aldrig dagens ljus, och det är allt en vacker syn när 65% av växterna är gula av röta i skuggan och blötan.

 

Äntligen i dag, så började Yongyut att fixa därute och ta bort en massa skit, jag har legat på henne Jättelänge nu, om det där ni vet med falangträdgårdar och thaiträdgårdar, och hur viktigt jag tycker att det är med en vacker trädgård. Jag har ju kört med poesi och gu vet allt... Ni vet ”trädgården är smycket vi visar utomstående som passerar, och de värderar vår familj efter hur vi sköter om trädgården” , igentligen är ju detta himla bra sagt, eller hur!! Jag tror Yongyut har fattat galoppen nu när modern inte är här så mycket längre... skitkul, då kan ju jag röja med den biten ett tag!! Hurra!!!

 

Jag sitter här och funderar, det börjar ju ”sina” lite grand på upplevelser, jag har ju skrivit om det Mesta, Men det finns naturligtvis mer att skriva om skall ni se!! Jag avslutar nu del VI, så ses vi i Ett livat kapitel nr. VII

Ha det gött allihopa, och glöm inte hälsa på varandra när ni ses på Bilhälls och COOP..

 

Handskak

 

 

 

 

 

 

CHAIYAPHUM VII, THAILAND

 

 

Måndag 6 oktober 2008 - Javisst, här har vi ett uppfriskande nytt kapitel i Dr. Livingstones liv, skillnaden är väl Då möjligtvis att denne senare Dr. Livingstone antagligen kommer att stanna i sitt ”Afrika”, han undanber sig några reportrar som hämtar hem honom till Sverige!! Eller var det så att även den tidigare Dr. Livingstone ville stanna i Afrika, han kanske rent av dog där.... I alla fall , har noterat;

 

Nämnt tidigare tror jag om Thaiarnas egendomliga sätt att säga hejdå på, eller snarare bristen på hejdå..

Det kom till mitt medvetande nu imorse igen, eftersom jag till min stora glädje har fått samtliga denna familj (naturligtvis med undantag för modern då - hon skiter i allt nytt) att säga till när de går, och också säga hejdå. Nu funkar det kanonbra, jag sticker iväg på morgonen med 2 barn till skolan, och självmant så tas det adjö med puss på kinden och ett hederligt svenskt hejdå.. (hehe).

 

När Yongyut drar iväg på nåt ärende så tas det adjö, men det krävdes starka tag innan detta funkade.. I början så stack hon ju bara som Thaiare brukar göra, och jag hade inte en susning om varthän folket tagit vägen. I bland kunde jag finna huset helt tomt när jag kom ut ur mitt datorrum..

Man blev ju förbannad... dessutom hade man inga nycklar kunde ju då inte själv sticka iväg och låsa efter mig...

 

Då gjorde jag som så 2 gånger (det räckte) att jag bara tog min cykel och stack iväg, första gången var jag borta dom där 3 timmarna när jag brände mina händer, och det blev ett herrans liv när jag kom hem, de trodde väl jag stuckit till Sverige antagligen. Jag förklarade för dem att jag INTE tolererade att de bara stack utan att säga till, för då skulle jag göra exakt likadant. Efter detta hände det bara en gång till, och jag stack... säkert 2 timmar... men sedan har det varit lugnt. Alla säger till så fint, och jag är riktigt stolt över deras uppförande.

 

I samma anda är ju deras telefonerande, jag kanske har berört detta tidigare också.... I alla fall de kan sitta och prata, och då gärna i timmar.. no problem.. fasen va mycket de har att prata om. Plötsligt så dyker kanske jag upp i rummet där de sitter och pratar i telefon, och plötsligt inom en Microsekund utan ett jädra ord, så lägger de plötsligt på luren bara.

 

Nu trodde ju jag i början att detta hade med mig att göra. Men nä fasen! Detta sker hela tiden utav alla.. de pratar med kamrater. Mammor, pappor, syskon eller vem som helst... pang lägg på luren bara.. de har inget som helst telefonvett utvecklat här.. kanske detta har ett samband med bristen på att ”ta adjö-vett”??? Vad vet jag....

 

I morse hamnade jag bakom en lastbil med flaket fullt utav arbetare. Dessa skulle till ”mitt” område och jobba, det är gubbar/tanter som jobbar och bygger villor/hus. Flaket var proppfullt av dem, och då menar jag proppfullt, alltså så himla fullt som vi sett ibland ifrån skämtfotografier ifrån Asien, de stod som svenska sillar packade intill varandra. De var glada Och leende naturligtvis, alla är ju nästan sådana!!

 

Min tanke var ju.. Chaiyaphum är ju inte så himla stort, jag brukar ju cykla runt den här stan urlätt, Har gjort det 100:tals gånger redan... så varför står dessa människor som packade sillar på flaket, varför kan de inte cykla till arbetet som våra föräldrar fick göra förr i tiden... har en liten teori, utan att veta om den är bra eller inte...

 

Jag tror dessa arbetare plockas utifrån landsbygden (för långt att cykla), för det är där som de är absolut fattigast!! Och det är där som de accepterar de värsta skitlönerna. Detta är alltså de människor som till lunchmiddag går ut på sin rast som de har mitt på dagen och plockar de fiskar som kravlar runt där ibland (alls inte hela tiden), eller så fångar de grodor som det finns miljoner av här...

 

Dessa människor är ju så himla fattiga, så de tar hem alla pengar de tjänar till mat hemma i familjen.. och spenderar dem inte på arbetet.. livet är skittufft för många många härnere, men ändå, nog fasen har de alltid ett leende till övers för sin omgivning!!!

 

Husbyggen ja.... harrejädrar vicken fruktansvärd himla skitdålig kvalite, jag blir förbannad bara jag tänker på det och vill lägga in många !”#¤%&/() i texten!! Nu kommer min teori, och det krävs ingen Einstein för att räkna ut detta;

Mygelskalan Politiker med kulor på banken, investerar och köper mark

Högre tjänstemän med lite kulor på banken, investerar och köper mark,

Polischefer med kulor på banken, investerar och köper mark

 

Alla dessa ”fynd” bygger upp snabbt som ögat , hus, lägenheter och byggnader i ett rasande tempo, anställer folk utan utbildning, som gör ett urpissigt, helt värdelöst jobb.. har tittat på mängder av byggnader och alla har de samma fel och brister. Hemma i Sverige så hade dessa typer hamnat i fängelse för längesedan och haft näringsförbud sedan länge!! Man blir alltså helt jädra sur när man kollar på sitt egna hem;

 

- Fönsterkarmar – blåser/regnar rätt in – det gäller att vara vaken nattetid och torka i kapp med det inforsande regnvattnet!!

- Dörrkarmar – exakt samma sak som ovan...

- Målningsarbete – fusk alltigenom, krävs det 2-3 ggr målning, så gör de 1 målning, så murbruket lyser igenom målarfärgen. Vidare när de målar, dessa amatörer, t.ex. fönsterkarmar, så hamnar gärna målarfärgen på fönstret och på väggen vid sidan, tror ni de tar bort det??? Svar NEEEEJ!!!

 

Förresten målningsarbetet börjar på de flesta hus härnere ifrån botten och går uppåt, detta antagligen för att målarfärgen skall kunna skvätta grannt ner på marken inunder och upp på väggen ovanför.. tas det bort tror ni.....

 

murbruksarbete – ett riktigt skitarbete utförs av dessa stormyglare och deras anställda... fy fasen va det ser ut när huset är så att säga klart!! Det har skvätt murbruk under hela arbetstiden, och allting ligger nedanför på marken, och också uppåt väggarna, alltså dessa väggar som är målade...

 

Väntar man 1 vecka efter huset är klart, så syns det så många spricker i murbruket att det liknar ett fotografi ifrån Mars (alltså det som vi trodde var kanaler för många år sedan)

Allting av detta får vanliga stackars människor härnere betala räkningen för.. myndigheterna gör absolut ingenting.. är de inblandade??? Eftersom de bygger utan att ha koll på antalet hus, så byggs det så snabbt att 2:a handshus inte stiger i värde ett skit.. vem vill ha ett hus som är 1 år gammalt, när man kan få ett nytt...

 

Vårt hus på Soi 10, är ganska lyckligt lottat om man jämför med t.ex. grannhuset vi har. Hör här;

 

Byggherren (Stormyglaren) köper in X-antal hektar för att kunna bygga på.. han räknar ut att om man har t.ex. 15 meter mellan husen , så blir det ett fint och trivsamt område med lite grönt mellan husen, men nu börjar denna herre att räkna... –”om jag tar ett snitt på 15-30 centimeter mellan husen , så tjänar jag i slutändan in kanske 2 hela huslängor, kanske 10 hus, alltså ren nettovinst rakt ner i fickan... på vem då, ja inte är det husköparen inte... ni vinner en ny VOLVO om ni kan ge rätt svar i denna fråga...

 

Vi har ett hus vid sidan av, uppskattar mellanrummet mellan oss cirka max. 2,5 meter ganska OK

Med thailändska mått mätt, vår baksida vid vårt kök där smäller de just nu upp ett hus och nu kommer det roliga (inte för oss), mellanrummet här är en handsbredd (10 centimeter). Vår baksida kommer verkligen att bli en baksida i ordets rätta bemärkelse.. mörkt och absolut ingen sikt utåt alls....

 

Men det positiva är att vi har en liten gata utanför vår 3.e sida, så där är det öppet lite grand!! Så man kan säga att 2 sidor är värdelösa och 2 sidor är OK, vi är lyckligt lottade. Grannen jag pratade om vid sidan av oss, har 3 sidor med hus omkring sig.. alltså ett hus i fullständigt mörker . Behöver jag tillägga att detta hus är det enda på gatan som de ej lyckats sälja dessa idioter till byggherrar!!

 

Gu va roligt det här var ändå... trodde ett tag att jag hade slut på samtalsämnen, men de verkar ju aldrig sina... vill dock avsluta detta kapitel med lite positivt godis härnere ifrån paradiset:

OM THAILÄNDERNA;

deras alltid leende ansikten

deras hjälpsamhet

deras ärlighet (vanliga människor alltså)

deras öppentider, man kan alltid få hjälp alla dagar och tider i veckan....

deras prissättning

deras goa maträtter (inte skjälkar och annan skit)

 

Jag har säkert glömt en del... men man kan inte annat än tycka om dem... de kan ju inte hjälpa att makthavande människor är riktiga svin.. det var ju samma förr i tiden i Sverige också...

Ha det gött nu, och som jag sa förra gången.... va inte så himla anti... hälsa på grannen Eller nån ni känner igen nere på Bilhälls eller COOP, det förgyller dagen, jag lovar!!

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum VIII, THAILAND

 

Idag go vänner, skriver vi onsdag (nåt datum) i oktober.. vet fasen inte i skrivande stund exakt Vilket datum det är... kan vara 7-8 eller nåt va???

 

Systern till Yongyut kom hem precis nu, hörde jag!! För inte fan har hon gått uppför trappan till Mig och sagt hej... ni som läst mina skildringar tidigare, vet ju hur himla underliga Thaiare är med Sitt sätt att vara!! Ni vet, telefonerandet och också då hej, och hejdå!! Och jag tänker INTE gå ner Och hälsa. Jag har hela tiden jag varit här, varit så himla svensk och ordentlig. Men tänker inte Tilltala henne innan hon sagt hejsan svejsan i lingonskogen på ren skånska...

 

Var idag nere på Tesco-Lotus, en jättestor shoppingmall (affär), och måste säga Thaiarna är faktiskt ett himla gött folk.. trevliga som fan när man ses, även om man inte känner varandra, så är det Igenkännande blickar.. Nu är jag allt motstridig i mina uppgifter. Javisst men fråga mig inte hur eller varför... detta är Asien, och här går allt i o-ordning och ingen linje är rak... hehe..

 

Plötsligt kommer det fram en kille i runt 30 års-åldern och börjar prata på bröten engelska, man jag blir glad han försöker ju i alla fall. Han vill inget särskilt, verkar inte vara bög eller transa heller, så vi pratar en stund. Han verkar genuint intresserad utav allting utanför Thailand. Och detta är väldigt underligt, för som jag sagt tidigare. Något så nationalistiskt som folket i Thailand, finns la knappt I hela världen tror jag (utan att veta-möjligtvis norrmän då..)

 

Alltnog, vi pratade en stund och han verkade så lycklig när vi skildes åt.. och jag var glad, lite mänsklig kontakt är ju aldrig fel, eller hur?? Annars är det ju det här med allt jädra ”gloande” som Thaiarna kör med här.. de har ingen som helst Vett och etikett (enl. vårt sett att se på saker och ting). Skall köra med en liknelse, men vill inte att Ni tänker att jag är rasistisk i mitt snack nu...

 

Jag kommer osökt att tänka på 60:talet när de första ( i alla fall över min horisont) negrarna kom till Sverige, och folk tittade som sjutton, men det var inga illamenade blickar, utan mera vansinningt nyfiket. Dock har vi ju förstånd till i vår kultur att inte vråltitta utan mer smygtitta....

Här i Thailand, så finns det 2 olika tittande;

 

1 –I Pattaya och andra ”syndens näste” där tittar ju Töserna vrölmycket och tar aldrig bort blicken, men den blicken menas ju bara att de vill åt ens Pengar och oskuld (som man ju bevarat länge nu.....)

2 -Däremot här uppe i Chaiyaphum, som inte livnär sig på turister alls, där kollar de på en med blickar som vi säkert gjorde på 60: talet med negrarna!!! I längden så kan detta bli skitjobbigt, det är ju inte förränn man råkar ut för ”tittandet” som man förstår hur det var på 60:talet, eller hur??

 

Skall man välja så föredrar ju jag gloandet i ”syndens näste”, för där har det ju i alla fall ett syfte!! Annars är ju mina bästa relationer här med töserna på ”pharmacia” (Apoteket), vi har en seriös och regelbunden relation, och vårt förhållande är väl kanske baserat på mitt tuggummi-tuggande, men ändå, brudar som brudar hahahaa!!

 

Fick imorse bekräftat att ”vårt” lag i Askims IK F-94 vunnit guld i högsta serien, och det värmde Något alldeles extra. Speciellt då som ens ”egna” lag F-93 är splittrat i atomer sedan ett år tillbaka!!

Att sedan F-94 ävenledes var i Gothia-Cup final (A-slutspel förstås) och där förlorade mot ett starkt Åsa, gör ju att man är 100% övertygat om att detta klubblag i Askims IK är det mest framgångsrika På flicksidan, och det nästmest framgångsrika överhuvud-taget i klubbens historia.Bara P-78 Toppar detta med sitt Guld i Gothia plus guld i USA-cup plus miljarder cupvinster, precis samma som f-94. Stort hurra för alla spelare och ledare i det gänget.....

 

Nu skall vi prata om en sak som är hur jädra bra som helst med Thailand. Ni får gärna rätta mig, men min värld är kanske liten, men hör här bara!!!

 

I sängen där man skall sova, så finns det kuddar, precis som vi har.. men i tillägg, så finns det i alla Anständiga bäddar även en långsmal, cirka 1 meter lång kudde. Denna kudde har numera blivit min Riktige sovkamrat. den klagar inte, svettas inte, klänger inte på en när man vill sova. Jag kör in den mellan knäna, tar ett grabbatag med bägge armarna, och somnar in så gott så!!! Varför inte Introducera denna kudde i Sverige, det skulle bli braksucce... vänta bara.. alla idee´r som jag får, Brukar bli succe efter ett tag. Kom ihåg detta nu!!!

 

Som ni kanske förstått mellan raderna, så är vi mitt i regnperioden här nu! Det är gött väder varje dag, men varje eftermiddag och kväll så regnar det nästan alltid en mindre eller större skvätt.. Och Deras skvättar härnere är ju inte små.... Nu skall jag snart iväg med motorbiken och hämta pöjken ifrån skolan, det regnar.... men jag struntar i det.. det är ju ändå bara en 28 gradig dusch som kommer över en... haha... härligt!!!

 

På tal om varmt, så har jag slutat med den där vansinniga svettningen man hade de 2 första månaderna. Och man behöver inte dricka dessa mängder med vatten som man gjorde i början. Man känner naturligtvis av värmen, det är görkvavt emellanåt (varje dag). Men man blir kanske lite Van med tiden.

 

Vi har ju fläktar men ingen A/C. Tuffe jag, sa ifrån i början.. att här skall fasen inte slösas på A/C när vi har fläktar... ja men, sa hushållet här... du är ju falang, du dör väl snart i värmen, nä inte jag inte.. jag är från Göteborg.... Nu börjar jag bli jäkligt sugen efter A/C, jag är så himla trött på det där himla surrandet ifrån fläkten hela tiden i alla rum.... och fläkten föser ju bara omkring värmen i rummet.. nä in med mer kyla i rummet.....

 

Nu slutar jag för denna gång. Hur går det med hejandet/hälsandet nere på COP och Bilhälls??

Sköt Er nu allihopa...

 

Handskak

 

 

CHAIYAPHUM IX, THAILAND

 

 

Ja, så börjar vi resan in i del IX, och man undrar ju vilka hemska avslöjanden som nu skall se Dagens ljus. Det är ju tur att vi har i denne skribent, en sådan kapabel och skarpögd iakttagare, på plats Där det verkligen händer saker och ting!!!

 

Har undrat nu det sista!!! Var sjutton är alla de stora, hemska och farliga djuren. Alltså alla de Färggranna djur som man ser på ”animal planet”, det är en Tv-kanal (för Er som bara tittar på Nyheterna ). För jag har då inte sett ett enda sådant djur under mina 4 månader här.

 

Ok, skall man vara riktigt schysst, så såg jag i går en spindel utanför internetkafe´t. Men jädrar Vilken mastig sak det var...När jag var liten hemma på Markvågsgatan i Järnbrott (Göteborg), Så tyckte man ju alltid att det var görkul att smyga ner i vår matkällare, fånga en smaskig fluga och Lägga den i spindelnätet därnere. Det dröjde ju inte länge innan ”husets herre” gick till attack på Vår stackars fluga. Då ändrade man sig plötsligt och tyckte synd om ”underdogen” alltså flugan, Blev förbannad rev sönder nätet och jagade spindelhelvetet ur huset.. hehehehe!!

 

Med detta vill Jag ha sagt, Det var en jättespindel i mina ögon, alltså den i Järnbrott. Gör jag en jämförelse med den jag såg igår, så kan man säga att Sverigespindeln kunde vara barnbarn till den jag såg igår, så himla stor var den.. utan att överdriva ett dyft,, mellan bena så var Den som min handflata. Uschiamej!!!

Jag kunde ju inte hålla mig, utan pillade på den lite grand med ett A4-papper, då visade det sig att Spindeln bar omkring på något vitt, jag kunde inte se, utan pillade bort det vita, och det var en ”kapsyl”.... jag tror att denna spindeln hade kapsylen som ammunition och slog sina kompisar med den... hahaha!!

 

Annars i djurväg, så får jag alltid höra när vi är ute och åker... –”ahhhhh, såg du

Glegolo!! Vicken ormmmm.....” eller –”oj va stor den va!!” , vilken då?? –”ormen...

såg du inteeee..” Jag blir görsne... jag vill se, men ser inte, de andra skiter väl i vicket.. det är ju bara mat för dem.. De ser hela tiden, allt!! Så jag får nöja mig med, fiskar (små skitar oftast), fiskyngel, grodor, insekter samt de där himla Äckliga myrorna som biter som en schäfer gör.... de djuren skall bort från denna planeten tycker jag..

 

Måste berätta om ett litet äventyr som jag glömt, vill helst glömma, men långt bort som jag e, så Kan ni ju inte flabba så jag ser det ändå (tror jag). Jag var ute första gången och fiskade , jag var själv som tur är, så ingen hemma vet om detta. Jag fick lära mig det där ni vet, man skall krama en degklump runt en ring och där hänger också en krok.

 

När man kramat degen tillräckligt länge, så skall det ju funka med att kunna ”kasta” ut detta Beläte till de hungriga fiskarna. Thai-killen visade mig. Kanonenkelt, han fick ut eländet, långt långt Ut i pölen där vi fiskade, det dröjde väl 2 minuter, så halade han in en 2 kilos firre.. va lätt det va...

 

Visst!!!!! Min tur, jag kramade och kramade... och kramade, fick göra ett kort avbrott för att lossa Den vassa kroken ifrån tummen... fortsatte krama, och fick sedan en kanonsmärta i låret... oturligt

Just när smärtan kom, så hade jag precis laddat med spöt och skulle lossa belätet, ett fint kast vet jag att jag tyckte då, men smärtan kom, och jag släppte precis allt, varför naturligtvis hela jädra Spöt åkte iväg 8 meter ut i vattnet.

 

Jag var skitförbannad och hatade hela jädra fiskafänget p.gr.a. myrorna. För nu var de fler som gick På mig och bet... Jag stack iväg 15 meter därifrån, fick tag i vatten och sköljde bort de myror jag Hade på mig. En snäll Thailändare gick i vattnet och hämtade mitt spö. Mycket vänliga människor Här tycker jag. ”Åja,, nu skall vi inte vara kaxiga, jag hörde allt.... detta kan visst hända vem som helst!!!”

 

Det där huset på vår baksida, ni vet det som ligger 15 centimeter ifrån vår tomt. Kanske 1,7 meter ifrån vår husvägg ligger deras husvägg!! Det börjar i alla fall att ta fart nu. Och upp växer det stuprätt kanske 15 meter, det lär inte bli många solglimtar på den baksidan kan Jag säga... men vad gör väl det.. Den thailändske maffiabyggherren fick ju tjäna sina kulor. Jag Hoppas dock innerligt att fanskapet inte lyckas sälja flera av husen,,, då torskar han på pengar och DET unnar jag honom!!!

 

Annars rullar det på härnere, mycket är rutin, den mesta tiden spenderar jag framför datorn även härnere, nu mestadels med att förbereda kvällens och veckans lektioner. Har med hjälp av Per uppe I Borås lärt mig hur man downloadar movies som jag kan ha till hjälp i undervisningen. Igår så Fixade jag Djungelboken och Alladin.

 

Just nu downloadar jag Lejonkungen I, det finns 3st och jag Tänker fixa alla 3.. Dock skall det sägas att detta tar väldigt lång tid. Igår med Djungboken så tog nog den mer än 4 timmar att ta hem!! Men jag kan ju jobba under tiden, så det är OK.

 

Nä, nu skall jag kasta mig över musiken, fick ett litet uppdrag utav engbeerg, så det skall jag fixa, hoppas bara de blir nöjda! Ha det bra allihopa, lägg av det där med slips ni killar, och ni tjejer, sluta att handla så fullständigt Huvudlöst.. vadå fel.... hur kommer det sig då att i snitt så är ALLTID tjejgrejor 3 dubbelt dyrare än killgrejer.... hehehe.. nu fick ni allt hela högen.Chaiyaphum X, THAILAND

 

Hejsan igen alla ni som läser, och som kan uppleva utan att behöva resa. Idag har vi ett par brännheta ämnen att ”ta upp”, vi har berört dem tidigare, men det kommer ju till fakta under tiden som kan vara bra att få sig till livs.

 

Först!! Jag kan sjuttan inte fatta hur de kan klara sig på såpass lite pengar som de gör varje Månad! Ett litet exempel, här finns det en liten liten ”affär”, nästan synd att kalla det affär, de säljer lite av varje, men en väldigt liten omsättning har jag noterat.

 

Denna ”affär” ligger alltså mitt i smeten av fristående hus här i mitt område, så de allra flesta som bor här sticker till de stora uppköps-ställena som BIG C och MAKRO och handlar. Kvinnan som kör affären säljer kanske ibland en glass till något enstaka barn...

 

Är inne ganska regelbundet och köper glass, glassen kostar sina modiga 7 bat (1.40) och kvinnan blir på kanonhumör när jag kommer och handlar för 1.40... OK jag vet inte riktigt hur mycket hon får in exakt, men kan säga att varje gång jag passerar denna ”affär” , så är det aldrig någon kund där. Så tankarna går ju då... hur liten är hennes hyra igentligen??? Hur lite säljer hon för varje dag Och månad???

 

Ytterligare ett exempel, vi var på marknad i förrgår den 9.10 , och efter maten, så strosade vi runt lite grand. Mötte en kvinna med vanställda ögon och hennes man som hade vanställda ben. Han satt där mitt på marken med en plåtburk framför sig, såg att det låg 2 bat däri (0.40). Han erbjöd folk att se på när han flätade utav bananblad (tror jag det var) nät/bur att fånga fisk med .

 

Han gjorde ett fullständigt kanonjobb, och man blev ju mäkta impad utav detta. Ända tills jag såg att karlen gjorde djur utav bananbladen också.. Där fanns en gräshoppa-vårtbitare i rejäl storlek, och den måste man ju köpa. Han ville ha 20 bat (4.-), och även om detta nästan var en måltid, så tyckte man det helt klart var värt det.. Dessutom så gjorde man ju killen kanonglad, för att inte tala om hans kvinna, som rullade på friskt med ögona. Ett härligt par, som säkert klarade sig hyfsat tror jag!!

 

Men annars handlar det mest om alla dessa miljoner matstånd som finns överallt. De bygger en kåk med, som man antar, lägenheter!!! Javisst, men i vestibulen nedtill, så finns där alltid inhyst en man - kvinna som säljer mat. De har allihopa antar jag, några stadiga ”egna” kunder som de säljer till.

 

De säljer först middagsmat på morgonen till frukost, sedan säljer de till lunch/middagsmat igen... På sen-eftermiddagen säljer de middagsmat till middagen. Komplicerat??? Inte alls!! All himla mat Är likadan. Huvudingrediens RIS, som motsvarar vår potatis, men kanske med den skillnaden att Thailänderna tycker att riset mer eller mindre innehåller magiska egenskaper. Sedan är det Chicken, Fisk i alla jädra upptänkliga former och smaker och gris/ko-kött. Sedan kokar de ner alla dessa skjälkar, blad och annat elände som de samlat i någon skogsdunge nånstans!! Färdigt!!!

 

Alla dessa miljoner stånd, för de finns också i överflöd utefter vägarna och husväggarna, kan ju bara inte göra innehavarna till miljonärer.. så ett visst antal portioner mat per dag ger dem en inkomst som de tydligen kan leva på... många av dem (de utefter vägarna) kanske slipper hyran..

 

Nu till en bra sak som skiljer sig helt ifrån västvärlden, och det är att ge tips (dricks). I Sverige så Handlar det ju om olika former av dricks i många sammanhang, och alla pratar om hur löjligt det egentligen är..

 

Här i Thailand så lämnar man ingen dricks, nu pratar jag om Chaiyaphum, jag har ju ingen större Erfarenhet utav Phuket eller andra turistmetropoler, där svenskar och annat löst folk har ”förstört” för vanligt folk! Man äter, man åker taxi, man handlar, vad ni vill. Och så betalar man exakt det som De vill ha.. ingen dricks, och ingen tycker att det är konstigt. BRA VA????

 

Men det skall sägas, ger man dricks så blir de skitglada, i alla fall om man kan motivera det på ett Bra sätt...

Nu till en solskenshistoria inom detta ämnesområde;

Igår 10.10, så var vi på Supermarket och åt.. jag hade ju engelskalektioner ända fram till kl. 20.00,Och var görhungrig. Yongyut tyckte att jag skulle försöka lugna mig lite med min specialkyckling ni vet!! Alltså den som Man doppar i en kanonsås och deras kanon-inlagda gurka.. OK , sa jag, du får välja... och hoppades Innerst inne att , ”bara sjuttan inte hon väljer ett ställe med alla dessa livsfarligt starka kryddor”!!

 

Nädå!! Hade flyt, omtänksam som hon alltid är, så fick jag in nåt alldeles i hästeväg go mat. Det var Griskött och en sås. Lite sötaktig, med lagom mängd av kända grönsaker. Jag lokaliserade på Tallriken; Gurka, morötter, asparagus (sparris av något slag). Till detta tog jag en grön fanta/sprite, Texten är ju inte av denna världen, så jag vet inte om det var fanta eller Sprite!!

Vi åt och alla var glada och belåtna, efteråt.. då sade Yongyut att karlen som sålde ville ha 60 bat (12:-) för våra 2 portioner...

”Tuffe Nisse” som man ju är ibland sade då,, ”det här vill jag betala”.. och gick fram till killen ifråga, gav honom 60 bat och tryckte bestämt en 10-battare i näven på honom med orden;

”for very very good food”! Jag har nog aldrig sett en lyckligare kock förr.. han ropade ut &%/¤#”!, till alla som satt där och avslutade med orden. -”You come back tomorrow, free food!!!”

 

jag vet inte vad jag skall göra.. går jag dit, så känns det ju som om man utnyttjar denne godhjärtade man.. går jag inte dit, så är jag bara en otacksam jädra falang... men jag är ju Göteborgare så jag........hehehe!!!

 

Om allt går enligt planerna så skall jag imorgon ta motorbiken, och åka 1,5 mil till Yongyuts’ Systers ställe, hennes man Yutin ville jag skulle komma, så skulle han visa mig ett ställe med Riktiga bauta-firrar.. han instruerade dock mig att köpa med mig ålayngel att agna med, har ni

Hört en Thaiare förklara ”ålayngel som agn till fiske” HAHAHA!!! De e ju bara så goa, skall försöka Att beskriva gången, innan jag fick kläm på vad han sade:

 

Yutin; - ”you &%¤#¤%&, supermarket %)(&!#”, makmah....%¤#&/%¤ bah(#¤%”&“““, AND,Vänta#¤%&/&%¤# tomorrow&%#%¤” no good!!!

Glegolo; -“ öööhhhhh, I dont understand.

Han repeterade då exakt vad han sagt ovan men la till... IIIILLL, aha.. nu började mina språk- kunskaper att vakna till liv i mig, låter som EEL (ål-engelska alltså). Men va fasen säger han mer då....

 

Fick honom att repetera en gång till och hörde ett nytt ord som dök upp; big big bah..(stor fisk), Sedan fläskade han till med yeesib kilogram , lätt = 20 kilo. Gött tänkte jag vicka firrar vi skulle fiska.. men vad sjutton vill han med ålen då??? Fick honom Att ytterligare en gång prata lite och då visade han upp ett krokigt finger som symboliserade en Krok, det fattade i alla fall jag, sedan kom det klart och tydligt... Eel-baby...

Lätt som en plätt... babyål som agn, köp färsk samma dag, stora firrar skall vi ha... lätt va!! Denna operation tog 20 minuter nästan.... Med tålamod så kommer man långt!!

 

Annars då?? Hur mår ni där hemma?? har stadig kontakt med flera utav Er. t.ex. Per Boråsare, som jag mötte på flyget den 17.6.08 och vi har haft

en bra kontakt sedan dess. Han ligger i och försöker med alla medel att göra som jag själv, alltså lyckas hitta ett sätt att överleva härnere och komma ifrån vardagslunken hemma, sen är det ju inte fel att han har en flickvän som mer än gärna vill att han kommer hit ner.. det gäller åt bägge håll har jag förstått, haha!!

 

Usch va detta blev långt, ni orkar väl inte läsa så här mycket på en gång va??? Vi hörs snart igen...Och gott folk... titta Er inte i spegeln om ni är över 50.. jag gjorde det, mådde dåligt hela dagen.. Hahahahaha!!!

 

Handskak

 

 

 

CHAIYAPHUM XI, THAILAND

 

 

Idag är det måndag vet jag och det är den 13 oktober 2008. Detta vet jag p.gr.a. det som hände vid Nåt av de sista kapitlen, där satt man och hade inte kläm på vare sig dag eller datum. Jag skaffade Mig via nätet en kalender som jag laddade/kopiera ner in i ”MINA DOKUMENT”. Herrejösses, tänka Sig.. jag och datorer... men jag börjar så smått att inse styrkan med dessa. Men vill säga ett riktigt Sanningens ord på vägen om det här med TV och datorer.

 

Jag vet själv från min ungdom hur noga ”morsan” alltid var med att vi ungar inte skulle sitta och ”klänga” framför TV;n i tid och otid!!

 

”Först”, sa hon, -”så ser ni till att göra Era läxor, sedan försvinner ni ut och leker, sedan äter vi middag, sedan ut och lek, och när jag visslar, är det dax att komma hem BUMS, då skall ni tvätta Er, och SEDAN kan ni titta på TV en stund innan ni lägger Er” Våran morsa var en grymt bra mamma, och det var INGEN som vågade utmana henne, så det blev som hon sagt, ALLTID!!

 

Detta ligger fast hos mig i alla fall, att TV kan förslöa ungar intill döden och likadant gäller för datorer!!! När det går så långt som att barn väljer att sitta inne och kolla TV eller leka med datorn, då går, tycker jag ”skam på bara lann”.

 

Vi har ett lysande exempel här i Yongyuts syster, som ju är här nu en månad (puuhh) innan hon skall sticka till Korea för att arbeta i 3 år... utan barnen naturligtvis!! Hon virvlade in här för styvt en vecka sedan, började med att sova i 3 dagar, tog inte hand om sina ungar. Kunde med, att jag och Yongyut hela tiden tog ut ungarna på upptåg utanför hemmet, så de inte skulle bli sittande hela tiden!!

 

Sedan efter 3 dagar så började hon agera ”mamma”, hon är uppe halva nätterna och snackar mobiltelefon, sover ut rejält länge på morgnarna, ungarna vågar ju inte knysta ett ljud utan ligger kvar vakna i sängen tills hon behagar masa sig ur densamma.

 

Då sätter hon ungarna framför TV:n och där blir de sittande i stort sett hela dagen... jag blir vaaansinnig på denna människa, hela tiden så tycker jag så synd om ungarna, och jag tar ut dom med motorbiken eller på cykelturer, men va faaaannn, de vill naturligtvis helst vara med sin mamma, men vågar inte ens fråga henne om de kan hitta på något själva..

 

Så här har vi TV;n när den är som sämst... denna underbara apparat, som ju kan vara ett sådant sällskap för folk om den används på rätt sätt... jag tror att det är fel att våra västerländska apparater kommer till u-länder FÖR snabbt, innan deras egna utveckling har kommit ikapp människorna... då blir det så här... Jag menar om vi ibland har problem även hemma i Sverige, då kan ni tänka Er här...

 

Nu en annan gör-rolig grej.. imorse fick jag första tecknet på att grannbyn accepterar mig på ett Helt annat sätt än tidigare. Jag har på mina dagliga cykelturer hela tiden råkat ut för det där som jag tidigare nämnt, alltså att folk pekar som satan och ropar falang. Om ni kommer ihåg,jag pekade ju tillbaka på en gammal kärring och skrek ”THAI” till henne... då blev det tyst...

 

Men i grannbyn som jag cyklar igenom oftast 2 ggr om dagen, så helstirrar de när jag kommer, ingen tar ens bort blicken när jag möter den, och så mumlas det i alla hörnen på den lokala lilla marknaden ”falang”, ”falang”. Det är inget illa menat alls, men de har nästan aldrig sett en sådan ”gojting” som mig förut...

 

Nu i förrgår och igår, så skrek jag inte Thai till dem utan jag vart förbannad och pekade och sade lugnt LAO och storsmilade åt dem samtidigt som jag svepte över dem allihopa med mitt lilla pekfinger. Lao är ju laos, och att en främmande falang kallar dem för Lao-folk är ju detsamma som att kalla oss Göteborgare för Norrmän... illa va????

 

Nu imorse för 1 timme sedan, jag kom, fullt av folk som var ute och handlade middagsmat till frukosten, alla tittade, jag hörde inte ordet falang överhuvudtaget, jag tänkte va fan.. och storsmilade och ropade ”saa wa dee khap” samtidigt som jag svepte med fingret över dem.. jag kan säga att jag nog fick 25-30 hälsningar tillbaka och mängder av leenden. Så nu är vi kompisar..

 

Jag måste försöka skaffa mig ett ”work-permit”, annars kan jag ju inte ta betalt igentligen.så den saken skall undersökas grundligt, får se hur mycket det eländet kostar..... Det är verkligen nu så att jag snart måste skaffa lokal, om jag skall ro detta iland. Jag är uppbokad 6 dagar i veckan, och frågan är nu om jag skall ta till ytterligare 1 timme om dagen för att hinna med alla som vill lära engelska hos den svenske ”gurun”!!

 

Helst vill jag dock slippa, 3 timmar från 17.00 till 20.00 6 dagar i veckan (lördag 13.00-16.00) är värdelöst mycket, och tar bort glädjen med att vara pensionär. Hehehehe!! Har i alla fall ifrån Rick, min kompis i Canada, hans dotter mailade mig just och gav mig ett par länkar på utbildningsfilmer etc.. vilka kommer att bli till glädje för mig!!

 

Ja gott folk!!! Vad har vi mer att säga härifrån ödsligheten!! Vädret verkar ha stabiliserat sig lite grand, vi har ju haft skitväder med ganska mycket regn i styvt 1,5 månad, men de sista 3-4 dagarna inget alls, superbra... Nä nu snackar vi inte väder.. görtråkigt, det är vi ju bra på i Sverige...

 

Jag fick utav Reine Hast en Sverige-fana.. alltså en sådan där avlång sak i vackra gul/blå färger Med Sweden på... Den har åkt upp på väggen här i min musikstudio och det är sååååå himla vackert här!!! Och under den hänger den mest värdefulla tavla jag äger, det är ÖIS klubbmärke inramat och inglasat för dyra pengar... haha!!!

 

Den senaste låten jag gjort blev en miljögrej... konstigt man vet inte vad man skall skriva om, sedan så dyker det bara upp ord, men det är bara att hänga på i karusellen. Jag bifogar den till hugade lyssnare...

 

Ni vet det här språket Thai, det är ju inte ett enkelt språk skall ni veta, och på toppen av eländet så har de ju en skrift som inte är Latin.... och är oläsligt för vanligt fölk!!! Jag blir tokig. Jag anser mig faktiskt för att vara ganska begåvad vad det gäller språk... men jag vet inte, kanske är det åldern. Men jag känner ingen sådan där superduper lust att sätta mig och lära mig ett sådant språk nu på äldre dagar..

 

De har ju inga här som kan bra engelska, så kurser i att lära sig Thai för engelsk-språkiga studenter finns bara inte här i Chaiyaphum... Så det är en långsam Process för mig att ta till mig ord... det går framåt.. men efter 4 månader snart, så borde jag kunna lite mer än jag gör faktiskt... tur att jag fick ärva hand och kroppsviftandet av min mamma, för det kommer man långt med....

 

Min kroppsvikt är en historia i sig... som ni säkert vet, så var jag ju uppe i sina modiga 100 kilo i maj, jag åkte till Thailand 10 dagar gick ner 8 kilo.. åkte en gång till i juni gick ner ytterligare 4 kilo, nu pratar vi om 88 modiga kilo. Sedan åkte jag ner för gott i juli (4.e), och min tävlingsvikt har stagnerat på mestadels 92 kilo, nu För 10 dagar sedan så var den 90 kilo (sjukhusvågen).

 

Jag är vacker som en saga, men den där jädra magen putar ut, och det är jobbigt att hålla andan långa stunder när man är ute...Jag kämpar på med mina cykelturer, men va fasen, jag vill ha bort magen också......Nä, nu skall jag jobba med att förbereda kvällens övningar för ungarna... ha det bra allihopa, hör av Er, det är alltid välkommet...

 

Handskak 90 kilo

 

 

 

 

 

CHAIYAPHUM XII, THAILAND

 

 

Idag den 14 oktober 2008. Sitter här och funderar över olika frågeställningar. Gillar folk verkligen att läsa Det man skriver?? Skall man fortsätta?? Hur ofta skall man i så fall skriva?? Om vad skall man skriva??

Först, hur många orkar läsa igenom det man skriver, är det lönt att skicka ut till alla de man skickar ut till. Ett betyg bra som något är väl då de responser man får. Och det är ju många av Er som skriver tillbaka och berättar lite grand om Era egna liv. För det är ju ändå så, poeten måste ju också få ”äta” lite grand. Alltså få lite till livs av andras liv. Annars känns det nog ganska meningslöst alltihop!!

 

Sedan är det nog (tror jag) jättebra för den egna mentala hälsan att ”skriva av sig”. Jag menar alltså; Hur det än är, så är ju HEM det ställe där man vuxit upp, och fått den trygghet som man bär med sig Genom hela livet. Jag har ju haft förmånen att få växa upp i Järnbrott och sedan i stort sett hela mitt vuxna liv fått bo och trivas i Askim. Det är inte samma orter jag vet. Men de ligger så nära, så Det känns som om man bodde kvar där man var född.

 

Så när man flyttar ”iväg”, i mitt fall till Thailandet, och jag trivs, inget snack om den saken, så blir det ändå aldrig samma sak, aldrig någonsin (om man skall vara hel-ärlig). Man kan få det bra, jättebra, javisst.. men trygghetskänslan baseras nog numera mer på den praktiska tryggheten, medans i Askim där handlade det om den känslomässiga tryggheten.

 

I avsaknad av känslomässig trygghet, så kan det därför vara bra att kunna ”skriva av sig” lite grand då och då, det ger bränsle till självkänsla och energi, tror jag i alla fall.... Uschiamej, nu var jag lite för djup tror jag.

Har idag bokat hotell för oss nere på Phuket ihop med Reine Hast perioden 20 januari 2009 och 1 vecka framåt!! Görkul att komma ”ifrån” lite grand. Har ju varit här i stort sett hela tiden sedan 4 juli nu, och lite ombyte behöver ju inte vara fel. Innan dess får jag bara inte glömma det där ni vet med att stämpla i passet, alltså runt den 5 december.... usch ända till Khorat...

 

Bestämt nu att jag fixar en Work-permit. De ville ha 3.000 bat utav mig för ett år framåt.. så roligt Var det alltså att man hjälper folk med sin hemundervisning!! Fasen, 3.000 bat, det är ju 30 timmars Jobb med ungarna, alltså 3-4 veckors jobb....

 

Yongyut och jag var i förra veckan ute med biken och kollade ”läget” lite grand. Stoppade till vid ett annat hus-område, som var himla fint att skåda. En del hus var färdiga, och en del var under arbete,

En dam tog tag i oss snabbt som ögat, och lotsade oss igenom flera hus, hon ville naturligtvis sälja till oss! Kostnaden för husen låg mellan 1.800.000 – 2.200.000 bat = alltså mellan cirka 360.000:- Till 440.000:- svenska kronor. Det var verkligen ett kanon-område, och dessutom hade de i ena ändan av området en stor stor bassäng med fiskar i, så man kunde fiska där också. Bredvid bassängen låg väldigt idylliskt ett ”beachhus”. Detta hus fick användas utav de som bodde där, i akt och mening att lånas ut till deras övernattande gäster.. kanonfiiint!!!

 

Under rundvandringen så visade damen oss att här bor det minsann andra falanger, här finns finnar, norrmän, svenskar tyskar och t.om en amerikan med familj, och visade oss den sistnämndes hus som låg närmast själva receptionen. Alltnog efter fika, prat och övrigt försäljningssnack så tog vi farväl.

I går var jag med de 2 barnen på BIG C och åt lunch.. bredvid oss satte sig en 150 kilos gubbe med en kolossal mage. –” do you speak english” började han... –” yes” sade jag –”I speak swedish too”. Och så var snacket igång. Han frågade var jag kom ifrån, och jag frågade samma, han svarade Då America.. med sin släpande amerikanska dialekt. – ”I live just 3 kilometers from here at the right side”.

 

- “yeah, I know, I have been there” mycket förvånad tittar han på mig, och jag fortsatte –“You have the house that is just next to the reception”... – But how in hell do you know that”. –“ I know everything, and besides that. I just took a chance.. I have been at that area just a week ago, and the lady told us that an American, owns that house”

 

han skrattade gött åt min sjungande franska, men var impad kan jag säga.... Så nu har vi bytt emailadresser och telefonnummer. Han ville väldigt gärna att vi skulle komma och hälsa på, och ta en kopp kaffe... detta låter som sköna visor i mina öron kan jag säga. Eftersom jag nu aldrig ser några svenskar, så blir det kanon att åtminstone få snacka ”ren” engelska med någon!!

 

Nu vill jag dryfta den Thailändska gåtan vad det gäller alla dessa mängder av Ladyboys som finns Här!! Var kommer de ifrån, det är ju mängder vi pratar om. Hemma i Sverige har vi ju en och annan transa som Viftar omkring, men det är väldigt sällsynt. Här däremot så är det ofrånkomligt att inte se en Ladyboy varje gång du går utanför husknuten!!

 

Satt och funderade (som ni märker så funderar jag mycket) om detta mysterium.. varför har Thailand mängder av denna vara, medans vi i västvärlden har desto mindre.. Tankarna gick i alla möjliga riktningar alltifrån om det är genetiskt betingat, kanske inavel eller kanske insektsbett när ungarna är små. Till tankar om att de kanske är max ärliga här, alltså att alla som har ”transläggning” vågar och vill visa det.

 

För det skall jag säga, att ingen, och då menar jag INGEN skulle ens komma på tanken att vara taskig och kommentera en transa här. Det anses som fullt legalt och de kommer i sina utstyrslar och har vanliga arbeten hela högen, alltså FULLT accepterat, jag tror att den sistnämnda tesen nog vinner mest gehör, eller vad tror ni andra???

 

På tal om Ladyboys, så ser jag mindre bögar här än i hemma i Sverige, där det ju dräller av dem i alla sammanhang. Man får ju känslan hemma av att det är en merit om du är bög när det gäller att t.ex. visa upp sig i TV. För inte kan det väl vara så Transor och bögar har något gemensamt. Jag har i alla fall fått mig till livs att det är 2 helt olika handicap. Jag vet att det naturligtvis finns bögar här också, men här i Chaiyaphum så går det 18 transor på 2 bögar, sån skillnad är det!! Nog pratat om detta konstiga ämne. Vet inte var det ämnet kom ifrån, men vi kan väl lika gärna gå Igenom alla ämnen när vi ändå skriver reseskildringar eller??

 

Nu i denna skrivande stund är klockan 02,47 och jag sitter av tiden här vid datorn för att låta medicinen börja verka så att smärtan i njuren skall släppa.. Låt mig ta detta ifrån början. Förra veckan, så fick jag känning i njuren, och det var inte den där ”vanliga” njurgrussmärtan, utan En mer molande värk, så jag gick till ett hospital här i Chaiyaphum (det finns 4st). De tog pinkeprovet, hittade blod i urinen, X-rayade mig, fann ingen sten och skickade hem mig. Hurra va bra!! Har känt mig taskig i magen hela tiden, men smärtan i njuren har inte varit sådär himla farlig!

 

Nu inatt kl. 00.34 (kollade klockan) så satte däremot njuren igång och det gjorde SKETONT, fick Iväg mig själv och Yongyut till ett annat Hospital (hennes förslag). De intervjuade mig, jag hade med mig X-rayarna från förra gången, de ville först påskina att detta var en muskelsträckning, för De kunde ju inte se någon sten i njuren, så njursten var alltså uteslutet GÖTT!!,

 

Men nu ville även denna läkare skicka hem mig.. jag sade till honom att min rygg eller muskler var OK och att smärtan INTE kom ifrån ryggen. Nä, fick jag lova, jag har inte jobbat med ryggen eller lyft för tungt. Då beordrade läkaren mig att lämna ett pinkeprov. Han fick snabbt fram svaret, blod i urinen, jaha sa han då, detta betyder antingen njursten eller njurinfektion. Eftersom vi inte kan se någon njursten på X-rayen, så behandlar vi dig för njurinfektion.

 

Fick medicin och 700 bat senare gick vi hem. Allt som allt tog detta i anspråk 45 minuter... bra va... Jag sitter nu som sagt var framför datorn och hoppas att medicinen skall ta bort smärtan för mig snart. Så om detta kapitel blir gör-långt så beror det på att jag ju inte kan gå och lägga mig, utan måste ”skriva” mig bort ifrån smärtan!!

 

Måste kanske också kommentera det här med priser i sjukvården, vi har ju ”nafsat” detta ämne detta lite grand i marginalen förut! Inatt, alltså till stora sjukhuset, de kollar blodtryck, puls och feber, de tar 1st pinkeprov som de analyserar, jag får 2st mediciner för njurinfektionen samt jag får tillgång till en läkare, och detta kostar då 700 bat = SEK: 140:-

 

Vad i herrans namn kostar detta hemma i Sverige, och betänk då att vi har en sjukhusreform som är Känd i hela världen, jag gissar lite grand; sjukhusbesöket i Sverige kostar c.a 180:- och medicinen Gissningsvis 200:-, detta blir då 340:- = 1.700 bat, alltså 1.000 bat dyrare i Sverige än här i Thailand.

Till detta kommer sedan den otroliga jädra väntan som man får uppleva på våra sjukhus hemma. Är det jag som är ding och räknar fel ?? Eller ligger det något i detta?? Är vi kanske inte i ALLA lägen världsbäst med vår sjukvårdsreform.. jag vet inte, men tänkvärt är det!!

 

Nu smärtar minnesbanken lite, och jag låter den gå i ”träda” lite grand tills nästa gång vi hörs. Ha det bra hela högen, jag saknar Er alla. Var positiva i alla lägen, precis som han som blev av med Sin ena testikel i ett hundslagsmål. Han sade –”va fasen, jag har ju en kvar”

 

Handskak

 

 

 

CHAIYAPHUM XIII, THAILAND

 

 

Idag, fortfarande den 14 oktober 2008, sitter vid datorn igen, klockan är 17.37. Kom i säng igår kväll Till slut, utmattad runt 03.30, men kunde somna in ganska gött.. Sov sedan sött fram till klockan 06.00 . Har tagit min njurinfektionsmedicin igen nu på morgonen, smärtan är inte lika himla grym Som igår, men den finns där, och det molvärker hela tiden. Har dock ingen feber och mitt Blodtryck är i nivå med Gunde Svan´s . Så man skall väl inte klaga!!! Och på toppen av detta Så har man ”bägge” i behåll... hahahaha!!! (läs slutet förra kapitlet)

 

Idag är annars en lite bättre dag utbildningsmässigt (jag slipper Isabelle 4 år och Taki 6 år) Har istället bl.a. News och Nice, 2 bröder. Lugna städade pojkar som dessutom kan ”läsa” Latinska alfabetet, detta underlättar något oerhört för mig. Sedan kl. 19.00 så kommer det 2 vuxna, och det brukar vara trevligt.. så en ganska kul kväll Har jag att se fram emot, detta naturligtvis under förutsättning att njureländet inte gör sig påmint För mycket förstås!!

 

Har hört mycket nu om att det är elände och nödtider på gång eftersom det är valutakris där-hemma!! Man får hoppas att det vänder nu snart. Man har ju varit med om dessa kriser förut, Och det har alltid förutspåtts jordens undergång. Men på något förunderligt sett, så läser man Plötsligt i tidningarna, typ; Volvo nyanställer 3.400 st, landstingen i Sverige får extra 35 miljarder att dela på o.s.v. Och DÅ vet man, krisen är över.. så låt oss hoppas på detta snara scenario!!!

 

Nu en viktig sak.... en sak som legat mig i fatet precis hela jädra tiden jag vart här. Så här är det; Jag lovade Yongyut i juni när jag åkte tillbaka hem för att fixa immigrationen, att när jag kom till Thailand den 4 juli, och steg av planet i Bangkok, DÅÅÅÅ skulle jag inte mer röra en nicorette än Mindre tugga på den....

Jag har hållit mitt löfte såtillvida att härnere finns inga Nicorette, men nikotinist som man är, så Luskade man ju snabbt ut vad man skulle tugga istället. Det blev då något som heter NICOMILD, Exakt samma sak, men är värdelöst mycket svagare.. så jag tuggar frenetiskt dagarna i ända. Tror Ni att jag får höra detta???? Yes.. hela tiden..

 

Jag MÅSTE helt enkelt se till att sluta nu, det är tragiskt att behöva sluta, jag har verkligen gillat Detta alternativ till rökningen. Jag var så himla glad när jag ”hittade” Nicorette och direkt kunde Lägga av med rökningen 1991 efter 21 års rökande. Nu skall även detta försvinna. Hur skall allt detta sluta igentligen. Men det är klart, jag får jobba på med motiveringen, kanske den ekonomiska Duger så här på äldre dar; jag tuggar i snitt för 120 bat/dag x 30 dar= 3.600 bat x 12 månader = 43.200 bat/år... vafalls.... så mycket.. nä nu slutar jag....igen....

 

Jag dricker inte starksprit alls. Tar i snitt nu för tiden 1st baccardi-lemon per vecka, det är allt. Sedan dricker man bara sprite/fanta eller vatten. Någon himla olat vill jag gärna behålla... det är ju synden som håller livet uppe,, sa nån... Nu lämnar vi detta värdelösa ämne för denna gång!!!

 

De har en rent fantastisk yoghurt här nere som jag älskar intill vansinne, förpackningen är grönaktig utanpå och det är en cocosyoghurt, jag brukar skiva ner banan i den oxå, och har då Något så gott som aldrig skådats förut. Med denna infallsvinkel, så kommer jag osökt att tänka på myror... ja jag vet,,, min hjärna fungerar inte som andras ibland.

 

Så här är det. Inatt när jag tog ”första” dosen av min njurinfektionsmedicin så sköljde jag ner detta elände med denna fantastiska yoghurt, slängde därefter den tomma förpackningen i min papperkorg här i min musikstudio.Sedan drygt 1 timme senare (alltså innan jag gick och lade mig inatt) så råkade jag kolla i papperkorgen..

 

Yoghurtsförpackningen var fullproppad utav dessa micro-myror, det finns härnere myror som är så små, så att 1 millimeter är en grov överskattning av deras storlek. De är de snabbaste odjur jag sett, de riktigt flyger fram på marken, och trots mina idoga utrotningsförsök nu i snart 4 månader, så lever de en dräglig tillvaro ihop med mig och resten av familjen. För, dödar jag 400st med mina gifter , så verkar det som om de som råkar överleva den attacken, genast tar sig hem till sitt och sätter igång och kopulerar, och producerar fram 2x400 st nya fräscha fina individer färdiga vid födseln att ställa till förtret för Glegolo.

 

Jag planerar nu en riktigt grym offensiv mot dessa odjur, och har lokaliserat ett stort antal hål i golv, mark och husväggar... nu skall det jävlar i mej bli myrslakt på hög nivå.

 

Har nu kollat av länkarna jag fick ifrån Canada, vad det gällde utbildningen för ungarna, och vilka goa länkar det var. Jättebra, visserligen så bräkte de på amerikanska, men det fixar jag... Detta kommer att ge mig ett värdefullt tillskott av utbildningsmaterial, märker ju hur allting blir oändligt mycket enklare om jag lär ut via skärmen på datorn, istället för att jag skall vara Hitler runt ett stort bord.

 

Fick mig ett jätteflabb häromdagen. Och det flabbet var hysteriskt skall jag säga. Jag hade suttit Länge och jobbat på ett långt långt mail, och jag jobbade då inom WORD. Plötsligt så brhmmmmm, Elen lade av i 1 sekund, datorn tog väl en minut innan den var igång igen, och ta mig sjutton nu Kommer det roliga som föranledde flabbet.. jag hade helt glömt av att SAVE.. så precis allting som Jag hade arbetat med under styvt 1 timme gick förlorat, rakt ut i deep space... hoppas någon på En annan avlägsen planet får glädje av mitt arbete...

 

Så nu kom vi rakt in på ämnet elektricitet.. Jo här i Chaiyaphum, och det jag såg i Pattaya och Bangkok var precis likadant, så hänger det riktiga ”nystan” av elsladdar utefter vägarna och hus-väggarna. Det ser rent ut sagt livsfarligt ut i mina ögon. I området där jag bor (Djöllensapp-fonetiskt utskrivet-snitsigt va), så är dessa elsladdar en historia I sig skall jag säga.

 

Direkt utanför mitt fönster, så har berörda parter inom den elektriska avdelningen lagt elledningar upp cirka 1,5 meter ovanför marknivå. De hänger slappt på brädor som de lutat på tomtmurarna här i området. Området är som jag förstår styvt 4 år gammalt. Detta är, tror jag, en katastrof i vardande.. hur länge dröjer det innan en unge börjar pilla där tro???

 

Nu en praktisk fråga, Björn Börjesson brukar ju vara en jäkel på det där med praktiska lösningar av problem.. men även ni andra kanske kan hjälpa mig....

Jo vi har ju någon slags cement som de lagt som yta ute på marken runt huset.. denna cementyta Ser ut som 7 svåra år, och är väldigt skitet. Skiten har dessutom trängt ner en del i själva cementen tror jag.

 

Min fråga ifrån Djöllensapp till Er alla; vilket kemiskt lösningsmedel skulle vara lämpligt att ta till För att åtminstone få bort en del av skiten ur cementen????

Jag är tacksam för svar...

 

Kapitel XIII, hur länge skall detta fortgå... jag trodde när jag började att en fyra-fem avsnitt skulle jag väl kunna klämma ur mig, nu är vi uppe i 13st, härligt. Och fortfarande så har vi inte avhandlat ämnen som sexturism, könssjukdomar m.m. visserligen har vi avhandlat transor och bögar lite löst I kanten, men det finns mera gott folk...

 

Jag skall göra en grundlig undersökning på plats och rapportera i kommande episoder. Ha det bra nu allihopa, var inte deppiga över att jag betalar 7 -12.- för en middag, var istället glada över den himla goa maten vi har i Sverige.... t.om pizza börjar atttrahera mig nu i den Thailändska mat-ödsligheten.

 

Handskak

 

 

CHAIYAPHUM XIV, THAILAND

 

 

 

Hejsan i stugorna, det var hemskt va produktiv mannen ifrån vidderna är nu det senaste!! Energin riktigt sprudlar ibland, det går i vågor. Men det har nog med salladen att göra. Jag Monsteräter ju inte precis det som finns i träddungar, skogsbryn och strandkanter. Vissa Saker av dessa är OK, medans vissa är otroliga.. skall berätta, men tro mig detta är SANT!!!

 

Vi satt och åt, jag åt utav min typ av mat, alltså thaimat, men jag gillar ju som ni vet, sånt som haft En mamma och pappa, alltså inte sallader och annat som tar upp ordinarie plats i magsäcken. Mitt emot mig satt Yongyut och tuggade trärötter och blomsterskjälkar. Man är ju van nu, så man reagerar inte speciellt längre.

 

Plötsligt så tar hon tag i en gren av nåt slag och säger på thailändska ”alloy, alloy” och räcker kvisten till mig. OK tänkte jag, måste ju pröva eländet!! Tar emot kvisten och ur min strupe kommer bara ett ord. Ett ord av smärta, och det var faaaaan också!!! På kvisten fanns massor utav små små urvassa taggar.

 

Jag slängde naturligtvis tillbaka kvisten över bordet och började skälla på svenska. Hon gillar det görmycket, hon säger att hon hör vad jag säger tack vare mina ”beutifulla” svordomar... hehehehe!!! Yongyut tar kvisten och tuggar av den, helt och hållet, hon ler dessutom under tiden som hon mosar taggarna i munnen!! Jag förstår mig inte på Thaiarna, ursäkta, men jag gör det inte!!!

 

Har gjort lite undersökningar om lite av varje och kommit underfund om följande, vi kan väl starta med ”sexturism eller inte”. Temat är ju väldigt populärt speciellt då bland medelålders kvinnor hemma i Sverige, oftast iförda Anna-Greta Leijon-glasögon.

 

Kvinnorna i den åldern har upptäckt att det tydligen försigår saker härnere som gör de svenska Männen urbota lyckliga, och i många fall ger männen en chans att fortsätta leva livet utan att torka bort ikapp med sin kvinnliga partner. Oftast blir ju förhållandet naglat fast i TV-soffan med samma rutiner ända fram tills det är dags för likkistan att snickras ihop!!!

 

Nu plötsligt försvinner mannen antingen bort ifrån soffan hemmavid, eller så försvinner han bort ifrån äktenskapsmarknaden hemma i Sverige. Vad gör karlarna då.... jo de åker till Thailand märker dessa glosögade fruntimmer. Och dessutom Verkar de vara väldigt väldigt lyckliga. Nä, detta kan inte vara rätt och riktigt.. detta måste vi sätta Stopp för. Och det omedelbart!!

 

Engagera tidningar, TV och den allmänna opinionen (läs kvinnorna) och ”belys” verksamheten

Härnere... hemska karlar, de kastar sig över oskyldiga stackars töser. Minderåriga dessutom, och Utnyttjar dem å det förskräckligaste. Gör upplysande TV-program och smygfilmar de få äckeltottar Som finns och tar det som intäkt för att alla karlar är likadana.

 

Men sedan går det upp ett ljus för lilla oskyldiga A-G Leijon, vi kan göra det ännu värre för våra ”smyglyckliga” karlar.. hur då?? Jo vi kräver att få följa med och fira semester i Thailand.. det borde väl knäcka dem....Sagt och gjort, karlarna är ju helkorkade. För att behålla huslugnet hemma, så tar de med frun till Thailand, detta är som att likställa killen som tar med sig eget mos till korvkiosken.

 

Frun ifråga, Kräver då att bli lotsad runt på dessa ”syndens näste” som finns härnere, och kliver runt bland Alla dessa töser, tittar strängt och överlägset på dem, och visar dem hur en riktig dam skall se ut. Tyvärr utan att vi karlar har fattat det, så har kärringa vunnit, killen är helrökt, och kan aldrig mer Åka och få känna på livet igen.. tyvärr!! Det som ifrån början var en dröm för de män som inte hade äktenskap hemma, blev med tiden en Fördömande mardröm, tack vare intoleranta människor.

 

Har också fått in lite material vad det gäller folk som bor härnere. Även denna grupp av människor Råkar ut för vreden ifrån medelålders argsinta intoleranta svenska fruntimmer. När dessa kvinnor Får höra att jasså du skall flytta till Thailand, så kommer reptilsnabbt alltid första kommentaren; - ” inte trodde jag detta om DIG, jag har alltid hållit dig högt i kurs, jasså du skall åka ner till dessa horor och frottera dig, du ser väl till att skydda dig ordentligt, man vet ju vad som försigår därnere, jajamensann, det vet man ju!!”. Eller så säger dess kvinnor: - ”Nåeeeh!! Fy sjutton va besviken jag blir på dig”

 

Bland de män jag pratat med här nere, det är inte alla det vet jag, men de jag träffat, så handlar det I de allra flesta fall om att ”komma ifrån” , ”söka något annat” eller ”starta om”. Det har i alla fallen börjat med en oskyldig semester hit ner. Där personerna plötsligt märkt att, hej och hå, jag lever Ju.. livet är inte slut, oj vad alla är glada... visst pengarna går åt.. men ojojoj va länge de räcker... här skulle jag kunna leva gott på de pengar som knappt räcker till hemma.

 

Man finner ett boende, en möblerad 2:a i gott skick 15.000 bat (3.000:-) i Pattaya (dyrt ställe) betydligt mindre hyressumma på ställen utanför de ”stora”.. i ett fall hyr en kille ett radhus uppe i Chiang rai för 2.500 bat (=500.-) per månad!!

 

Vad det gäller övriga utgifter, så vet ni ju vad det kostar här uppe i Chaiyaphum, man äter sin middag för mellan 7-12:- samma måltid nere i dyra Pattaya kostar väl runt 20:- kan jag tänka mig.

Man har alltså alla chanser i världen att leva drägligt resten av livet, slippa vinterrusket och det eviga mörkret vintertid hemma. Många som bor härnere har i alla fall ”köpt” detta koncept, och lever sina dagar härnere lyckliga i tron att de gjort ett riktigt val i livet!!!

 

Till sist, så tycker jag det är så kul att försöka att minnas alla olika slag av anledningar till att man Inte hinner ”skriva mer i mailet” eller ”prata längre i telefonen”.

Vad är det som gör att människor i gemen tycker att de måste motivera att avsluta telefonsamtalet eller mailet. För det är väl naturligt att sluta, när det är färdig-snackat!!!

Jag har sett/hört..

 

-ajaj. Måste ut med hunden, han skiter snart ner både sig och mattan (Lasse Högdahl, Falkenberg)

-måste duscha nu, skall iväg sedan snabbt!! (Camilla Torstensson, F-94)

-ha det bra i helgen, måste rusa!! (Mikaela Engberg F-93)

-Ojoj, maten står på spisen, måste sluta nu!! (Lasse Högdahl, Falkenberg)

-du, någon ringer på andra linjen, måste svara, men säger man, skit i dem,

du pratar ju med mig nu, näääää jag mååååste svaaara!!! (Veronica Olausson)

-sjutton oxå, bussen går alldeles strax. Måste rusa!! (Veronica Olausson, Hovås)

-Har himla mycket idag , jag ringer dig!! (Agneta Bogren, F-94)

-ajaja!! Måste hinna handla innan de stänger, vi hörs!!! (tyvärr glömt)

-ojoj brother, nu regnar det, måste sluta, vi hörs!! (Lasse Högdahl, Falkenberg)

-Ikväll blir det bara jättekort då jag skar mej på vänster pekfinger med min vassa kökskniv, då jag skulle skära lök till middagen (*****)

 

(****) Denna sista är såpass slipad och go, så den skall krediteras rätt person = Herr Robert Scheiber!!

Hahahah, tänk va små saker i livet är ganska kul när man nagelfar dem lite grand, eller hur??

Ha det bra allihopa, och anklaga nu inte mig bara för det där med sexturismen, man skall inte Skjuta pianisten.. utan i så fall kompositören, om ni förstår.. jag står inte för dessa värderingar, Utan står alltid på kvinnornas sida i all lägen, hehehehe!!

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum XV, THAILAND

 

 

God morgon eller om det nu är eftermiddag, fortfarande 15 oktober 2008, hoppas allt OK. Här har vi något slag ”påskfirande”, jag menar, det smäller och pangas i varenda buske här i Thailand. Enl. uppgift ifrån säker källa, så har detta med Buddah att göra. Och har det med han att göra, så handlar det i slutändan om att ge de där munkarna pengar.

 

Jag, som gammal svensk, har ju lärt mig att se med en rysning på präster och annat elände. Ju

Mer man läst och informerat sig om historien i allmänhet och Svensk historia i synnerhet, så vet vi

Ju alla den enklaste utav alla sanningar;

” Ju fattigare ett land är,och ju okunnigare folk i gemen är, dessto starkare är religionen, och dess

företrädare, prästerna.”

 

Det var ju inte FÖR himla länge sedan som det kom präster hem till folk och kollade om de kunde

Sin katekes.. var resultatet icke nöjaktigt, så kunde det bli rapp på fingrarna utav dessa as klädda

I prästkläder.

 

Nu på morgnarna efter det att jag lämnat ungarna till skolan, så händer det att jag fått uppdrag att

Köpa Gluaj (bananer) på marknaden. Då vid 07.30-08.00-tiden så finns där mängder av barn utklädda till munkar med varsin skål i handen. Som jag fattat det, så ”värvar” föräldrarna ungarna till ett tempel, låter dem vara där i 1-3 månader, för det hedrar familjen och höjer deras anseende

Hos omgivningen.

Dessa ungar blir sedan ”skolade” av dess prästerskap (munkarna), och också utsända på morgnarna för att samla in pengar. När man ser deras verksamhet, så inser man som utomstående,

Att detta är en ren och skär maffiaverksamhet, och det gör mig ont att dessa fattiga människor är de som betalar de feta arslen som munkarna sitter på. Nu är ju munkarna inte feta, men sätt in

 

Hela religionen och kalla det arsle istället, så förstår ni va...

Att jag blev förbannad mot detta i övrigt mycket fina och trevliga verktyg i Thailand (Buddismen),

För det är fantastiskt bra igentligen, de hyllar ju hjälpsamhet och gott hjärta.. Jo det beror på att första gången jag noterade fenomenet att samla in pengar av dessa små pojkar, så gick det till på

Följande sätt.

 

Pojkarna jobbade alltid 2 i par, Bägge har en skål, och bägge ställer sig framför affärsinnehavaren

Och stirrbligar på honom/henne. Jag såg vid ett tillfälle en kvinna sitta på marknaden, hon försökte förtvivlat att sälja sin nyfångade fisk.. och dessa pojkar stod där och glodde med skålarna i sina händer. Kvinnan tittade ner, hon tittade bort, och hon låtsades arbeta... men till slut fick hon ge sig för pojkarna bligande, deras klädsel (den orangefärgade munkklädseln) och ge dem 100 bat...

För henne var 100 bat en jädra massa pengar.. jag blir vaansinnig, men skiter i det igentligen, det rör inte mig, men det berör mig skall ni veta.

 

Sedan hör man utav folk (i smyg) att munkarna nog är de som har det bäst i Thailand.. om detta

Är sant eller inte, vet jag inte.. det förekommer nog också mycket struntprat kan jag tänka mig!!

Avslutningsvis, så vill jag dock poängtera igen, jag gillar buddismen väldigt bra, den har en jättebra

Inställning till folk, inte till fä, men till folk, och hyllar livet och att man skall ge för att kunna få etc etc!!

En helt annan sak!!! Havet!!! Det har ju alltid sagts, att den som är född nära havet oftast vill ha

havet inom nöjaktigt avstånd hela livet, för man längtar alltid dit.

 

Jag som nu bor 34,2 mil ifrån havet, jag är född i Järnbrott 10 minuters cyklande ifrån havet, har

Vuxit upp där och i Askim. Jag kan skriva under på att detta är sant. Men samtidigt, vill jag gärna säga att man skall nog inte romantisera detta för mycket... Folk som är födda i mörkaste Sibirien

Eller Norrland, längtar nog också alltid tillbaka tror jag. Och det är exakt samma längtan.

 

Men herrejösses, va gött det skall bli att komma ner till havet i slutet januari, det lär ju vara ett gött

Vatten därnere i Phuket, rent och klart. Till skillnad mot Jomtien/Pattaya, där var det alltid grumligt

Som sjutton!! För att inte tala om vattnet häruppe. Det är pölar, lerpölar med fisk i....

Idag skall vi ut och åka mortorbike Yongyut och jag, och kolla läget lite grand. Det är ju igentligen himla gött att åka ut och köra i denna värme som är här nere. För sitta still är urjobbigt. Så det draget man får när man åker motorbike är ofta härligt.

 

Det underliga med denna turen (nu är jag tilbaka igen) är att absolut ingenting hände. Och för min del så brukar detta betyda att jag kommer att hamna i trubbel senare idag..

Det går inte en enda dag utan att Mr Bean visar sig... Så jag bävar för vad som skall hända framåt kvällskvisten.

 

En liten föraning kanske jag har redan nu.. det har börjat svida lite grand söderut, och det är nog som jag trott ett tag nu.. jag hade ingen njurinfektion utan en urinvägsdito, så jag måste nog åka till sjukan igen, och få annan medicin. Jag är himla trött på det här med klinik och sjukhus... hemma var man aldrig sjuk kändes det som, och här nere så är det bara trubbel känns det som...

 

Kom precis hem ifrån sjukhuset nu och fick träffa läkare numro 2 på detta sista sjukhuset. Den första på första sjukhuset tog röntgenplåtar, såg inga stenar men noterade blod i urinen och’ Gjorde inte nånting.

Läkare 2 på andra sjukhuset, alltså den som tog hand om mig i förrgår natt, såg också på röntgen-

plåtarna, såg inga stenar och gav mig medicin för njurinfektion, medicinen räckte i knappt 3 dagar, det var då som jag började dra åt mig örona, 3 dagars kur med pencillin, var detta en dingelist till läkare eller.

 

Fick problem nu idag på eftermiddagen igen, som jag nämnde ovan i texten. Åkte till 2.a sjukhuset igen, fick tala med läkare numro 3, en kvinna, och som jag tyckte en stensäker läkare. Hon tog plåtarna pekade för mig på 3 plåtar, här ser du 2st stenar som är på väg ner mot kisse-blåsan. De syntes ganska tydligt när de väl var utpekade!!

 

Jag fick medicin mot smärta, och en kur mot ev. uppkommen infektion. Och 45 minuter och 1.300

Bat (260:-) senare gick jag ut i solljuset igen... Glad i alla fall att ha fått veta vad fanken detta handlade om.

Skall nu starta min vattendrickning ikväll, och försöka att få ut stenarna, vi håller väl tummarna, det har funkat bra förr ju!!

 

Ha det gött nu hela högen... så höres vi snart av igen, och nu får det fasenimej vara slut med alla

Dessa himla sjukdomar, jag vill inte ha dem, och ni vill inte läsa om dem.

En liten fundering, himla synd egentligen att man blir skrynkligare, kollade trots tidigare varning,

mig i spegeln och noterade att min bröstkorg ser ut som Clint Eastwoods... men va bra säger då optimisten... – ”vadå bra, den karln är ju 80......”

 

Sov gott....

Handskak

 

 

CHAIYAPHUM XVI, THAILAND

 

 

Oj va härligt livet är ibland ändå, vi skriver nu 16 oktober 2008 klockan är cirka 08.45, och jag har redan varit uppe 1,5 timme, och njutit av den frånvarande heta värmen. Och fått frisk morgonluft till livs istället!!

Läste Per Boråsare´s sista mail, han skall ju bara hit ner, och liksom jag skaffa sig en framtid

Här, istället för att fortsätta i ekorrhjulet hemma i Sverige. Inget ont i det som sagt var, men Per känner också för att göra en förändring i livet, innan det är för sent!!

 

Ibland känns det dock mödosamt att läsa om hans problem med att komma iväg.. för vissa människor har det inte lika enkelt som andra, det är ju inte alltid bara att sticka, utan det är 1.000 saker som skall fixas och donas med. Dock så försöker jag få Per att inse, att man kanske inte skall leta efter argument till varför det INTE skulle kunna funka, utan istället ändra infallsvinkeln till, varför det skulle kunna fungera.... det gör det hela väldigt mycket enklare. Men han verkar vara en super-ha koll på läget-kille, så det skall säkert gå bra, om bara modet räcker till!!

 

Jag hoppas att Per får tummen ur snart och kan förenas med sin tillkommande i vardande... Denne kille behöver helt klart komma ifrån ett regnigt och blåsigt Borås, till ett lugnt och städat Thailand, Med go mat, trevliga människor och en härlig livsstil. Per har dessutom fått ett jobb härnere, så nu Kan han snart inte säga stopp... hahaha!!

 

Jag själv har ju rullat in i episod numro 16, eller nästan 30 sidor av tät och maskinskriven prosa. Och det tär på en gentleman att skriva såpass mycket,. Sedan skall det göras texter till låtarna man

sätter ihop. Så hjärnan får allt ”sitt” härnere i Thailandet!!

 

Sitter med spänd förväntan härnere och ser fram emot dagens valutakurser, detta sker varje dag för övrigt. Jag förlorar i dagsläget cirka 5.000 bat på ”mina” pengar som kommer 1 gång per månad ifrån Sverige. Och detta beroende då på det ekonomiska trubblet som varit.. Jag hoppas på en snar bättring med följande kursstegringar naturligtvis!! Ni vet 5.000 ”loppor” är många middagar härnere!!

Var ute idag igen med Yongyut och vår motorbike.. körde ute på landsbygden. Och jag måste säga att intrycket man får av Thailand sett ifrån ett stadsperspektiv och ett landsbygdsperspektiv skiljer

sig helt åt sins emellan!!

 

När jag var på semester i Pattaya, så gjorde man ju inte sådär himla mycket mer än låg på stranden,

Var och fiskade i någon sketen pöl någonstans i stan och på kvällen drack man vatten på någon

Närliggande restaurant.... så man såg ju inte hur Thailand såg ut ..

 

Nu när man kör ut med motorbiken, så ser man ett land som får ett annat land som kallas för de

”tusen sjöarnas land”, att se ut som en öken.... Här är det vatten precis ÖVERALLT, har dock inte sett till några sjöar i den bemärkselsen som vi har hemma. Vad jag ser är konstgjorda vattensamlingar överallt. Dessa är väl fördämningsvatten och reserv-vatten till risfälten. Så finns det ett risfält, så finns det en stor himla pöl bredvid med vatten.

 

Och i alla dessa pölar eller bassänger, borde man väl kalla dem, så finns det liv. Till att börja med fisk i en stor mängd arter. Och där finns också ALLTID grodor/paddor, som ju är en typ av national-rätt här i Thailand. Födan för dessa 2 djurarter är alla dessa miljoner flygfän som finns i varje vattensamling.

Dock skall jag säga att det finns inte alls den mängden mosquitos/myggor som vi har i Sverige. Här är det inga problem att gå ut på kvällen och ha det gött.. Annars i djurväg här nere i Thailand, så är mitt stora hatobjekt dessa förbenade myror. Jag har ju berättat om de där pillesmå ursnabba sakerna, och jag har berättat om de där jädra argsinta sakerna som biter som schäferhundar!!.

 

Det finns en art till och det är den kanonstora myran.. den äter nog jordnötter till frukost, den masar omkring överallt, och väjer inte för någonting, jag har då inte lust att sätta dit fingret i alla fall!

Vi kanske har berört detta tidigare, ”sova middag”, Men va faaan på ren svenska, vad håller folk på med egentligen???

 

Nu kom vi tillbaka vid 12.30-tiden, hela jädra gänget gick helt skamlöst och lade sig, jag är ju uppfödd med att arbeta. Jag vill ju inte sova bort dagen, så jag gick till min dator naturligtvis, och sedan tar jag en liten turne´ på min ”chakrajahn” (cykel).

 

Ungarna 6 år och 8 år gamla, håller de på att drilla å det grövsta till att sova middag... det är klart att när ungarna blir stora så blir de sjusovare som resten av det thailändska folket. Alla skyller på värmen och solen. Javisst, oj va varmt.. men arbetar man inomhus så är det väl inga problem, eller?? Jag har erbjudit mig flera gånger, att ta ungarna ut och hojja, och ta en glass eller kolla på ”big big Bah”, men mötts utav kommentaren, inte bra nu, barnen skall sova, viktigt!!!

 

Ojoj, idag har det äntligen hänt....jag har sett en orm.... visserligen bara skinnet av 1st

stendöd, stenplatt ormusling, men detta var min första... Tänk va förtvivlat svårt det skall

vara att få se en levande orm här i Thailand. Jag tror att ormarna hinner väl knappt komma

in i puberteten, innan de ligger på en thailändsk tallrik och agerar middagsmat åt någon hungrig familj!! Men jag ger mig inte, jag kollar på varje cykeltur...

 

Detta 16:e avsnittet få bli ett halvkort avsnitt.. jag har ju skrivit så enormt mycket nu det sista,

Så det är nog bara bra att vi ligger lågt nån vecka framåt, om jag nu kan hålla mig vill säga!!

Ett avskeds ord på vägen; ”låt inte din partner se att du tuggar nicorette, för då tvingar hon dig att Sluta”

 

Handskak

 

 

CHAIYAPHUM XVII, THAILAND

 

Himlar också, rättelse i ledet, nu skall ni få höra.... det finns ytterligare en myrsort som ligger oss människor nära, inte nära som i släkt utan nära som inne i huset....

idag 17.10, alla gick ju som vanligt och ”däckade” runt ”tiang” (middagstid). Jag blev lite full i fan, och tänkte, nä idag skall jag också ta mig en lutare, en liten en...

 

Gick och lade mig, kanske 15 minuter.. skulle precis gå upp ifrån sängen, jag låg alltså bara på

sängöverkastet!! Då, jädrar i alla pannor, pang i bygget, ja vad ni vill.... på 4 ställen samtidigt på vänster ben så högg det till, och det var inte lite heller... jag flög upp ifrån sängen och blev vaaaansinnig.. grymt ont gjorde det faktiskt..

 

•”Men va ändå in i H;te är det nuuuuu dååååå”, frågade jag Yongyut... – ”Ahaa det är bara myror”, - ”bara sa jag.... jag kan inte se några myror”, - ”Nä... de är så små så man kan inte se dem utan vidare...”

Så.. nu har vi ytterligare en myrart som man skall bekymra sig om... kul på jul....

 

Vad det gäller att språka utrikiska, så kan ju detta medföra vissa förvecklingar, vi har klarat oss bra

hittills, men vem vet. Det är alltså när de språkar engelska som det kan vara lurigt att ibland fatta vad de vill och menar. Thaiarna har ju lite svårt med vissa ljud och uttal, hör här och se översättning;

 

a)krrohhn = cold = kallt

b)buzz = blood = blod

c)minibatt = bus = buss

d)fitch = fish = fisk

e)tee = three = tre

f)botterr = brother = bror

g)maater = mother = mamma

faater = father = pappa

h)törsday = thursday = torsdag

i)fiveten = fifteen = femton

 

Sedan tillkommer ju det faktum, att eftersom de inte har några större kunskaper ifrån skolan (i stort sett noll), så är de allihopa självlärda det lilla dom kan...

 

Så alla ”mellanord” i en mening används ju inte alls. Det kan låta när Yongyut vill något;

”go Yutin one saoo fitch Soda, huaaa??”

Efter ett tag, så inser man ju att detta ordagrannt egentligen är –”Kan du åka till Yutins ställe och fiska med Soda nu på lördag???”. Man tycker till slut att detta är ju ganska praktiskt... FEEEEELLL,

Inte alls praktiskt, görfarligt vill jag säga...

 

Din egna engelska kan du tappa på vägen, och det är ju förödande för kontakten med omvärlden. Så nu gäller det att språka riktig engelska när jag träffar andra ”falanger”, och i mina offerter och brev till Israel och Canada m.m.

Idag 18.10 (lördag) så var vi ute igen med motorbiken 2 vuxna+2 barn.. vi stack upp till Bang Kwao

Cirka 15 km norr Chaiyaphum. Dock innan vi stack, så hittade vi ett nyöppnat ställe, fint och rent

Efter Thailändska mått mätt...

 

Vi åt griskött med en görgo sås med lite inkokta grönsker, typ Sparris och andra otrevligheter.

Men det var faktsikt himla gott må jag säga, och än goare blev det när man skulle betala. Priset för oss fyra inkl. Vatten och min sprite, de ville ha 110 bat = 22:- totalt.. tänk va go Thaimat är i alla fall!!!

På hemvägen kollade återigen på lite hus i ett nytt område c;a 5 minuter med motorbiken ifrån centrum. De ville ha 1.600.000 bat vilket då ungefär är 320.000:-. Vi gick dock inte in och tittade,

 

Men husen såg väldigt fina ut, men huruvida det är fuskbyggen som vanligt, ja det vet jag ej!!

Kollade precis kurserna (18.10) och nu är man uppe i torsk på 6.000 bat per månad, hoppas nu att det vänder snart.. annars blir man ju snart surmulen...

 

Är nu inne på 3.e dagen av detta helvete som kallas ”sluta tugga Nicorette”, varför skall man egentligen sluta??? Man har varit lycklig att man inte rökat, och tuggat frenetiskt nu den 1.10 Exakt 17 år... och så skall man sluta. Det är ju värdelöst. Så här 3,e dagen så struntar man ju i 43.200 bat i sparade pengar oxå.. Fortsättning följer....

 

Var precis på MAKRO och handlade en del saker. Vi har ju pratat priser flera gånger, så vi struntar i det, men måste nämna följande grej.... en plastpåse att lägga grejorna i kostar 29 bat = 5,80, va sjutton var detta nu plötsligt... effekten var, att jag såg ingen utan vi själva som köpte en påse Att bära i.... Folk gick hellre 5 ggr fram och åter till/från bilen än la 5,80 på en påse. Jag förstår dom faktiskt. Det är ju skamligt!!

 

Gick ut till motorbiken, det störtregnade, men skitsamma, 27-28 graders vatten... Vi åkte till grannen BIG C, och jag ville gärna ha en kaffe med ”döpp”. Den saken är ju inte deras starka sida här. Det finns absolut ingen kaffe-kultur här. Utan de flesta ”balar” caffe-jen... alltså iskaffe...

Skittråkigt kaffe.

 

Kom i alla fall dit, satte oss på ett av de 3 fik som fanns där, fick in mitt svarta varma kaffe, och fick en smakchock.. det var fullständigt odrickbart, smakade rent ut sagt för jävligt!!

Det var så starkt så man kunde ställa skeden i kaffet, lite överdrivet förstås!! Sedan, jag är inte så himla dum faktiskt, så tog jag från det vanliga vattnet som brukar finnas vid alla bord och hällde helt sonika massor av vatten i kaffet och spädde ut det 50/50 till häpna människors stora glädje.. de gillar när falanger hittar på bus.... nu blev det hyggligt drickbart och så hade vi köpt donuts att äta....

 

men jag säger bara Gevalia eller Löfbergs lila, eller vad som helst bryggmalet medium, inga i Thailand kommer ens i närheten av detta mirakel till kaffe...

Gutår alla ni som läser mina mail...

 

Handskak

 

 

CHAIYAPHUM XVIII, THAILAND

 

 

 

I oh med att vi ramlar in i det 18;e kapitlet , så ramlar även herr Hast in här i Chaiyaphum denna glädjens dag den 19;e oktober.Denne glade, friske gamäng kommer alltså hit för 3.e gången, och det är alltid lika kul

att träffa honom.

 

Vi sticker till supermarket, och dinerar, Hasten vill ha fisk säger han, då får han fisk, jag vill Hellre ha gubbens mat eller tantens kyckling, det är hipp som happ!! Sedan drar vi nog i oss Ett ”gäng baccardi raspberry”. Kvällen blir nog inte sen, Reine har ju kört 48 mil idag... men Han stannar cirka 1 vecka, så det blir nog lite bus senare i veckan.

 

Förra gången han var här så skulle vi, hade vi tänkt, sticka upp till vattenfallet i Tat Ton, Och bara sitta där och fika i vattnet och komma ifrån den heta värmen lite grand. Att se alla ditresta thailändares stirrbligande på 2 roliga falanger i vattnet gör det hela ännu mycket mera roligt för oss inblandade!!

 

Men den minnesgode kommer kanske ihåg vicket himla regnväder vi hade förra gången Herr

Hast var här, så de planerna gick om intet fullständigt. Nu hyser man större förhoppningar om

ett betydligt bättre väder, och då skall vi verkligen försöka komma iväg på det äventyret.

 

Åt lunch/middag idag på Lotus, jag åt det vanliga, alltså en typ av vårrulle, jag vet inte vad den

Innehåller, det enda jag kan se är små små pyttebitar av morötter, sedan vete skam antingen fisk,

Eller nåt annat elände, men gott är det. Thaiarna äter detta ihop med ingenting, ja möjligtvis

Sallad då!! Men en viking som jag måste ha ris till. För att få min maträtt komplett så går jag till

4 olika ställen inne på restauranten:

 

där man köper vårrullarna

ställe två där kan jag köpa schysst ris

ställe tre där har jag hittat en kanongo blaska av

något slag som jag kan hälla på maten, så det

liknar sås åtminstone..

sedan till ställe 4 och handla in dricka...

 

jag kan säga att det är ett himla springande för att få ihop dessa maträtter, om man nu inte nöjer

sig med thailändarnas sätt att äta... I stället för sås , som ju vi har, så har de då sin maträtt, låt

säga ris och nån grönsak och kanske fisk eller kött (torrt som fasen) de får alltid in en soppa till

detta, så de slurpar i sig soppan i hop med maten, så det är schysst blött när det dimper ner i

matsäcken. Sedan har jag märkt, en äkta thailändare dricker inte under själva mat-akten, när

han/hon ätit färdigt, så drar de i sig ett fullt glas vatten, halleluja, de är klara..

 

I bägge fallen, jag menar falangsättet och Thaiens sätt att äta, så slutar det på samma sätt, alltså

att bägge blir mätta.. jag har mina tänder i behåll och är 57, de härnere har inte många stumpar

kvar när de rullar över 50. jag tror detta beror på vår matlagning i väst.. och avsaknaden av deras

värdelöst starka kryddor som ju måste fräta på både tandkött, polisonger och genetalier hahaha!!!

 

I dag 20.10 – är inne på dag 5 i den värdelösa kampen emot livets goda, ”nikotin-tuggummi”!!

Varför i helvete skall man sluta egentligen?

Något skall man väl kunna unna sig?

Varför är alltid hela världen emot en?

Jag begär ju inte mycket i mitt liv, låt mig få ha denna lilla last!!

 

Så låter alltså beroendets röst i kroppen. Och man hör den tydligt, nu idag, 5:e dagen, så känns

Det lika illa som dag 1, men det kanske beror på att jag ganska nyss åt frukost, och man är ju van

Att ta sig ett tuggummi efter det att man ätit!!! Nä, nu struntar vi i detta elände och kämpar vidare...

 

NU HAR JAG LÄST SPORTEN (GÖTEBORGSPOSTEN) ÖIS KLART FÖR ALLSVENSKAN...

Fy saataan va gött.... nu e laget tillbaka där de skall vara, i högsta serien så klaaart!!!

Ja Reine Hast kom igår eftermiddag/kväll, och det var ju skitkul. Vi installerade honom på hotellet, gick som vi planerade till Supermarketen och käkade fisk.

 

Men där upphör likheten med det vi planerade innan. Visst vi drog i oss ett par stycken Baccardi lemom (jag 1st), och när vi var på väg ifrån Lotus till Reines hotell för nedbäddning, så hittade Reine naturligtvis ett ”ställe” med fotboll på TV;n, matchen var mellan Milan (med Ronaldinho) och Sampdoria.. jag vet att jag höll kollen fram till 2-0 till Milan (bägge målen av Ronaldinho), sedan var intresset borta... Inte konstigt egentligen.

Vi drack plötsligt Gin och Tonic, och det i stora mängder... jag tror att jag mumsade i mig åtminstone 8st, och då drack nog Reine 10st... inte konstigt att man var lite ”bladi”.Men inte värre än att vi kom hem ordentligt och la oss runt kl. 01.30 (jag mätt och halvbladi).

 

Ja idag 20 oktober blir det alltså Tat Ton och vattenfallet för vädret verkar vara bra.. fick just besked av Reine att han nog inte duger till som bilchaufför idag. Erbjöd mig då, och det mottogs med tacksamhet av de andra!!

 

Vi tar med oss Soda och Nonkäng, de är väldigt förtjusta i Reine och hans finurliga humor och hans

”magic tricks”. Och så slipper de ju bli tvingade i säng mitt på dan.

Ja tanken med denna lilla trip till Tat Ton är ju att göra om det där som va så himla gött, nämligen att sitta där i det klara fina vattnet, rött vatten förresten p.gr.a. järn-avlagringarna. Och ta sig en fika, eller en öl (inte jag) och bara njuta och tjöta om livets alla kuligheter...

 

Det är kul att tjöta med Reine för han e inte så himla sugen på att tjöta om enbart problem som vissa ju är... visst ibland kan det bli en hjärteknipande historia, men det är mest ljug.

Han brukar ju ibland göra så Reine. Att han med full inlevelse berättar nåt himla kul som hänt den eller den eller ibland han själv, och när man sedan tycker ojojoj vilken förunderlig histroia... då kan han helt sonika säga, -” men det är inte sant, jag hittade just på det”, sån e han!!

 

Nu tillbaka ifrån Tat ton,, tur att vädret var så där gött halvmulet , för idag har varit en kvalmig dag.

Vi kom till Tat Ton, och där var det massor av vatten må jag säga... Vi försökte att kravla oss ut till

Mitten där det förra gången var 30 centimeter vatten, nu idag forsade det men enorm kraft och djupet var nog 50 centimeter, så det fanns inte en chans att klamra sig fast där ute. Dessutom så

Var man lite nervös för själva vattenfallet var ju bara 70 meter nedanför oss.

 

Vi satte oss i alla fall vid fallet och fikade, inte som vi i Sverige gör.. nädå... här köper man då

kyckling och tar med sig... tror du ja... förutom kycklingen så är det en himla massa annat på

stenhällen som vi skall äta... Och man tycker, varför inte bara köpa den där kycklingen, ta en öl och njuta????

 

Det går inte i Thailand med deras matkultur... konstigt egentligen, de lär ju vara så himla fattiga, så

Det borde väl vara smartare att INTE ha alla dessa 10 tals grödor som ALLTID skall med på matbordet när de skall äta...

 

Nu slutar detta fina läsvärda kapitel, och jag går vidare till nästa med en Vacker piruett, som jag Verkligen unnat Er att se...

Ha det gött och kram

 

Handskak

 

 

CHAIYAPHUM XIX, THAILAND

Har en liten fundering igen (!!) Ni vet det där med att ”passa upp på sin man”. Hur är det med det

Egentligen... Jag själv är väl en dålig informationskälla hemma i Sverige på det här området, utan jag får väl ta de intryck jag fått mig till livs hemma hos andra familjer plus lägga ihop ”två och två”!!

Jag kommer ihåg ifrån min mamma och pappa hur det till en viss gräns var naturligt att hon ställde

Upp och passade på sin man. Detta gick väl aldrig till någon större överdrift, men ändå, man märkte tydligt att där fanns en viss typ av respekt två människor emellan.

 

Sedan har jag då intrycken ifrån ”min egna tid”... som mer har präglats utav jämnlikhet och därför

Har sysslorna till en större grad delats mellan man och hustru.. Allt väl så långt.

Men sedan så verkar det som om i dess följe så har det tillkommit ett element utav respektlöshet

Mellan parterna, som jag tycker verkar vara görtråkig... Nu vill inte jag att enstaka förhållanden

Skall dras upp, det handlar mera om intryck i gemen som man har hemmavid.

Så skall man hårddra detta, så innebär det att med jämnlikhet, så följer i dess sällskap en tydlig Tendens av respektlöshet, fy sjutton va tråkigt!!!

 

Jag själv skulle vilja ha i ett drömsamhälle, ett jämnlikt förhållande mellan två jämnbördiga

Partners, där man respekterar varandra och INTE börjar efter ett tag att utnyttja det eventuella övertag som ALLTID ligger och lurar i vassen mellan två jämnlika partners.

Så nu har jag klargjort för Er som tycker att jag är en mansgris, att så alls inte är fallet. Jag är

Modern i min uppfattning om rollerna i ett förhållande, men jag gillar ändå när t.ex. jag tappar

En grej (låt säga nyckelknippan) att HON alltid snabb som en kobra plockar upp densamma och lämnar den till mig!!

 

I Sverige så tror jag att många kvinnor inte bryr sig i det läget, låt nyckelhelvetet ligga kvar. Man

Ser tendenserna när man håller upp dörren för våra kvinnor i Sverige, visst de flesta tackar, men det är skitmånga som bara struntar i det och kör sitt race.

Så avslutningsvis, låt oss gå tillbaka ett snäpp i den s.k. utvecklingen, och låt kvinnorna vara Kvinnor och inte skämmas för att serva männen, männen i sin tur får också skärpa till sig och Göra sin del i förhållandet annars pajar ju detta. Så låt nu mej njuta av förhållanden i Thailand, där jag kan tappa vad som helst och få det upp-plockat!! Hehehehe!!

 

Idag den 22.10 onsdag, så var jag och Reine Hast plus barnen Soda och Nongkäng och fiskade i en sån där pöl som jag berättat om... det hände ju en del incidenter, så låt mig berätta.

Det började vackert.. Reine kastade ut sin klump i pölen och gjorde det omöjliga.. han missade hela pölen och slängde upp hela skiten på landbacken.... hahahaha många många skrattade...

 

Jag fick napp, det var en KRAFTIGT STOR FIRRE, han följde med in i omgångar, men så ledsnade han och gick sin egna väg... med mitt spö och lina så hade jag inte mycket att sätta upp emot denna bjässe.

Men jag tog det sakta och vackert. Och bjässen kom närmare och närmare land där jag stod... var så nära att jag började att ropa på hjälp med håven när plötsligt det bara släppte... upp kommer min klump utan både lina och krok.. fiskeländet hade helt sonika bitit av allting... vilken depression

jag upplevde i det ögonblicket.

 

Tog mig samman och agnade på nytt, DÅ fick Hastgubben napp och halade in en fisk som var kanske 1/3 av min (den som jag förlorade). Alldeles efter det så fick jag napp numro 2, och fick in till land en 2 kilos vacker firre... men... den släppte precis när vi tog tag i håven... så Hast vann 20 bat utav

Mig och det var inte alls roligt!!!

 

Efteråt så tog jag de andra (Reine + barnen) till Ladyboy-kafe... idag visade hon/han sig på sin bästa sida, och det var bara att gratulera till det fina läppstiftet, idag gick det i rosa. Att sedan Reine Hast hade en rosa pike´tröja på sig höjde bara intrycket av flärd och vällust...hahahaha!! Maten var i alla fall utsökt god tyckte vi alla.

 

Nu så har dessutom Hasten satt Yongyut i arbete, hon är ju dessutom sömmerska till yrket, och tackade ja till Reines önskan om att hon skulle hjälpa honom att få en vacker gardin med kappa hem

Till sin fru i Svedala.

 

I går hade vi ju varit i Khorat (Nakhon Ratschasima) och letat efter tyg till denna gardinuppsättning, och fann det vi letade efter där. Tänk Er 11 mil dit och samma hem, bara för

Att leta efter tyg till en gardin, snacka om att man är sysslolös.. hahaha!!

 

Reagerade lite på det här med att man träffar folk på de mest ödsliga ställen egentligen. Vi stannade i något samhälle på väg till Khorat för att tanka bilen. Vi stod där vid vår bil, när det kommer fram en gentleman, han var, visade det sig, 66 år ung, och kom ifrån norra Kalifornien, och Hade pensionerat sig och bodde nu här i detta lilla samhälle, som jag inte ens vet vad det heter.Killen var jättehappy och allt var toppen,,, vi tyckte alla att det var jättekul..

..

Ojojoj, har glömt en grej på tal om att träffa människor. Dagen innan var vi ju i tat Ton (vattenfallet), och där när vi precis skulle i och bada, då står där en kille (kanske 29 år gammal), och börjar prata med oss. Han pratar en bra engelska och han var Thailändare, något stämmer inte här.. mycket riktigt.. efter ett tag kröp det fram.. han var Jehovas vittne.. kan ni tänka Er vid ett Vattenfall långt ute i ödsligheten i Thailand hittar du jehovas vittne...

 

Nu är detta kapitel klart.. det blev inte sa rappt som jag önskat men å andra sidan, så har ni lärt känna mig på ytterligare en kunskapsnivå.. och det kan vara bra... hehe!!

Tar ut pappret ur maskinen och filar det i en plastficka, och skriver kapitel 19 på det med romerska

Siffror.

 

Ha det gött gänget.... så höres vi... i kapitel 20.... (XX)

 

Handskak

 

 

CHAIYAPHUM XX, THAILAND

 

 

Hejsan alla semestersuktande medsvenskar. Hur har ni det i Götet med omnejd... det är visst Kallt hörde jag på omvägar. Ja jag hörde runt 7 grader. Uschiamej då är det väl snart dags för Killarnas långkarlsonger och kvinnors vanlig utstyrsel mamelucker... hehehehe!!

Vi har väl idag (tror jag) 35 grader, med en frisk fläktande vind som gör att man tror att man är på Vinga faktiskt. Så man vill väl inte klaga.

 

Var och fiskade idag för andra gången. Krävde revansch utav Hasten, och samtidigt så höjde jag budet från 20 bat till 40 bat. Han gick med på det... idag var det väldigt lugnt med nappandet,,

På 2 timmars fiskande så nappade det 1 gång och det var på min rulle, och jag drog då upp en frisk

Och vacker 2 kilos baddare. Den köpte jag ”loss” direkt, det kostade som vanligt 100 bat för 2

Kilo, alltså styvt 20 kronor.

 

Fisken är nu rensad och ligger i kylen, och kommer att både smaksättas och avätas under kvällen

Som kommer. Hast är faktiskt ganska hygglig i köket för att vara gammal skomakare.. så det

Kommer att bli jättegott.

 

Vi gjorde i förmiddags också upp med Hast om gardingrejen, ni vet med syarbetet som Yongyut gick med på att göra för honom. Jag lägger mig inte i, det är nog inte så bra.. men dessa 2 roliga människor lyckades enas om det facsila priset av 2.000 bat för att sy ihop ; 1 gardinkappa, 2st hängande saker vid sidorna av kappan plus 2 st granna kuddar. Allt som allt handlade Hast in 10 meter tyg. Lägger man då ihop kostnaden för Inköp av själva materialet (tyget) som kostade 1.000 bat så hammnade alltså Hasts gardin plus 2 kuddar på SEK: 600:- totalt.. mycket bra va???

 

Jag frågade Yongyut om hon tyckte det var OK med 2.000 (400:- SEK), oja, det var bra... hon ville

t.om att jag skulle nämna det i min reseskildring så kanske någon annan svensk ville ha samma

arbete utfört av henne. OK sa jag.. så nu vet ni det.. vill ni ha tyg sytt härnere (och inhandlat) så skriv mail....

 

Igår sorgens dag den 24.10 så reste Hast iväg igen, och allt blir väl till det vanliga igen... Han kommer väl att bli saknad av många tror jag... Rent ut sagt han är en jävel på att kommunicera

Med folk.. han talar begränsad engelska och NOLL thai, men nog fasen far och flyger han runt på

Vår supermarket och språkar med folk som aldrig förr har sett en falang. Dessutom så har han ju

En smart affärside´vad det gäller snackandet.. märker han att folk inte fattar vad han pratar om eller vill, då,,,, då tar han fram ”magic trick”!! Han börjar trolla för dem... simsalabim.. alla flockas

Runt Hasten och så är han lycklig igen..hahaha!!

 

Nu så har mina egna affärer så smått tagit fart igen, alltså transporter Sverige-Israel, och det är ju gött, har haft en svacka nu i drygt 2 månader. Men det är vanligt, har haft det så i alla herrans år!!

Men nu har jag nog 4-5st familjer som vill ha hjälp att få iväg sina saker. Så håll tummarna för att

Det kommer in många goda bat till mig...

 

På tal om kunder. Blev igår natt (kl. 00.30) uppringd av en av dessa kunder, och vi pratade ganska länge, säkert en halvtimma! Jag berättade lite om mitt, han var ju intresserad utav varför etc etc..

Och så berättade han lite om sig själv. Och det måste jag säga.... HERREJÖSSES VILKEN TORSK....

Denna jättetrevlige kille, bott en del på irland och borta i Australien hade 1 barn i Sverige och 2st

I Israel. Han betalade per månad i underhåll nere i Israel 6.000 USD. Killen måste ju vara en fullständig idiot som ger alla dessa pengar till en madam nere i Israel... Och så snackar folk om att

Asien är värst.. jag tror nog att det finns fula fiskar lite varstans..

 

Nu är min fina prosa förvandlad till kiosklitteratur... detta har nu bekräftats utan högvördige herr Christoffer Engberg som sitter på flygplatsen i Nantes (Franrike- eller som Thai säger, falangset),

Och har absolut inget att göra, istället då för att ta fram den nyligen i pressbyrån inköpta FRIDA,

Så öppnar han sin andra partner (PC;n) och ser att ”glegolo” skickat mail.. så nu kan man sitta och

Läsa om mina äventyr även på flygplatser,,, får man royalties då eller???

 

På tal om det här med falang kontra thai.. vi är ju helt förskonade här i Chaiyaphum som tur är.. det enda stället hittills här där man stadigt försöker att ”vingklippa” utlänningar (falanger), är vid

National-parken TAT TON (ni vet vattenfallet), där Thai betalar 40 bat och vi falanger åker på 200 bat per skalle.. schysst va????

 

Nu jävlar anamma så hände det igår på ett internet-kafe... jag har ju mitt ställe, och även om jag tycker att de är dyra (2 bat per ut-printad kopia + 15 bat i timmen för datorn) så trivs jag bra där..

Sedan har jag hittat som tur är för min engelskaundervisning, där det tarvas massor av kopior ett

Rent kopieställe, de debbar mig 0,5 bat för en kopia istället då för 2 bat per kopia. Så jag har det bra

Organiserat där också tycker jag.

 

Igår så var jag tvungen att dra ut 19st kopior, men mitt internetkafe var stängt p.gr.a. ombyggnad, och gå till kopieschoppen gör man ju inte för enstaka kopiering.. Så jag cyklade till ett annat internetkafe ganska nära, har aldrig varit där förr. Satt där i en timme och drog fram 19st kopior ur printern... gick och skulle betala och de ville ha 117 bat, men sa att 100 bat var OK. Jag tackade dem hjärtligt och gick...

 

Väl hemkommen när jag började att kolla och räkna... va faaaaannn!!! 19 kopior a´2 bat = 38 bat

Plus 1 timme 15 bat, detta skulle ju bli 53 bat... fasen inte 100 bat och dessutom vara glad...

Klockan är nu runt 09.16 och lite senare på förmiddagen skall jag dit igen och höra om det gjorde ett misstag???? Eller om de brukar lura falanger....... de skall jävlaimej få höra svordomar ifrån Järnbrott. Eller kanske rent av en dikt som jag hört förr tror jag;

 

Lyss gott folk, ge mig Ert öra

Låt mig va tolk, så skall ni få höra

En svordom ifrån Järnbrott

Den klingar rent och sårar gott

Och säger, att så här får man inte göra.

 

Oj den blev ju riktigt bra, Vi får hoppas att de lyssnar och fattar,, annars går jag aldrig dit igen....

Nu har ni alla fått lite insikt i hur det går till ute i verkliga livet, här är det tufft och man måste ta

Tillvara på sig själv. Behöver ni tips och vägledning, maila till undertecknad, så skickar jag mot

Postförskott lite information hehehe!!!

 

Ta det vackert nu alla mina vänner, det är alltid en fröjd att skriva till Er, detta är nog ungefär som att ha ”låtsaskompisar” på ett märkligt sätt. Vi ses aldrig, men pratar ständigt, det känns i alla fall bra för min del.

 

Handskak

 

 

CHAIYAPHUM XXI, THAILAND

 

 

Jaha!! Imorse (25.10) var jag då borta på det där internetkafet som tog ut “falangpris” gentemot mig!

Jag gick in där och frågade killen hur mycket han tog per utprintad kopia, han sa, hörde jag

Innan jag svimmade 5 jädra bat!!!

 

Va falls, tar du 5 bat, alla runt omkring dig tar 2 bat.... –”ja det vet inte jag”, säger thaikillen,

Det vet du visst det säger jag, det är rena gangster och maffiastilen.. du tar ut falangpris på

Mig va.... –”nää... jag kan betala dig”, säger han...

 

NEEEJ, jag vill inte ha pengar tillbaka, jag vill komma hit nästa gång och direkt ha samma priser som alla andra dina kunder ok!!!? -”No ploblem”... säger han då!!

Så nu är den saken utagerad, tror jag.... blev precis uppringd utav Hasten, han låg på playan i Jomtien, han var väldigt noga med att påpeka detta, det lilla svinet!!! Han vet hur mycket jag Suktar efter havsvatten och bad.... men svinhugg går igen...

 

Var ute med Soda och cyklade i förrgår, precis som vanligt bör väl tilläggas. Och följande utspelade sig. Vi kom till grannbyn, jag hälsade precis som jag brukar göra på de jag möter. Vi mötte en

Gammal tant, riktigt väderbiten tant förresten. Jag hälsar och hon svarar %&¤#”(/&!.......

Jag vänder mig om till bakomvarande lillpojken Soda och frågar vad hon sa.. och han sade dagens

Bästa ord för min del;

 

Hon sade började han –”falang very beutiful”. Så nu har jag kvitto på det jag alltid har misstänkt,

Men aldrig kunnat se i spegeln, man ser ganska schysst ut trots allt, hahahaha!!!

När man åker utomlands på semester så är det ju många små saker som man aldrig behöver bekymra sig om överhuvudtaget.

 

En sån sak som nu har börjat att göra sig gällande, är det där med att det börjar att mörkna redan vid 6-tiden här, vareviga dag hela året runt...

Jag hade ju lite tankar på det här med engelskalektionerna, att jag ju hade kunnat ta ut en del av ungarna, ta dem bort till gräsplanen inne i Chaiyaphum och lära dem lira lite boll , på engelska då

Naturligtvis!! Men detta funkar inte alls, det är görsvart när jag har lektion med dem, och lyktor eller belysning finns ju inte här inte!!

 

Andra småsaker som mer och mer gör sig gällande; det finns inga allmänna klockor uppsatta någonstans... och inga Thaiare har, verkar det som, armbandsur heller. Själv skiter jag i klocka fullständigt, för jag är ju s.a.s. i pension tycker jag i alla fall, och behöver inte passa tider.. Men ibland är det bra att kunna veta va klockan e, speciellt om man bestämt tid och plats med någon annan!!!

 

papperskorgar.. löjligt ämne kanske... men jag blir lätt bedrövad när man ser den allmänna

inställningen här till nedskräpning!!! Är ute som sagt var och cyklar dagligen ute på landsbygden.

Ibland passerar jag riktigt snygg natur, men överallt ligger det skräp, och på vissa ställen är det

Ingen hejd alls på det.. folk tar sina sopor hemifrån, alltså hela lass, och kör ut till vägkanten och

Dumpar det där.... ingen verkar bry sig.. för ingen orkar plocka upp skiten...

 

Min fråga då till vederbörande, börjar allt detta inne på allmänna platser i stan eller?? För här i

Chaiyaphum finns fasen inte en enda papperkorg verkar det som (lite överdrivet – det finns nog

Säkert 4st i hela stan tror jag).

 

Så själva grejen med att vara rädd om omgivningen och lägga sin skit i papperskorgen, den finns

Inte inrotad alls hos folk. De har en lång lång väg att vandra detta Thailändska folk må jag säga!!

Ett stort ämne kommer nu, hur ser thailändarna egentligen ut i rumpan??????? Jo gå på deras toa,

man är klar med skiteriet, vafalls, inget papper.... Ok kör vattensvängen då.... känns faktiskt bra,

men är det bra egentligen?? Prövade en gång hemma och spolade i drygt 3-4 minuter i rumpan

försökte knipa så det inte sippra in för mycket vatten (hahaha), och tog därefter papper och

torkade, nog fasen var det skit på pappret.... Så hur ser de ut egentligen.. usch jag vill inte veta.....

 

Sedan finns det faktiskt toaletter med papper, va bra, ända tills man rycker en bit för att torka

Sig.. tjockleken på det pappret räknas inte i millimeter, det räknas i micromillimeter, det räcker

Att du bara nuddar pappret så går det i bitar, och tar man det till rumpan, så är det lönlöst,

Kasst.....

 

Sedan holken i golvet. Har bott här nu i 4 månader, har visseligen inte frågat någon, men hur

Fungerar denna hålighet i golvet???? Drar man ner brallorna, sätter sig ner på huk och skiter???

Gör man så, så hamnar ju livrem, delar av byxan på golvet i den goa sörjan som finns där efter

300st tidigare toagäster!! Sedan så finns det ju inget rinnande strilande vatten vid dessa hålig-

•heter , så krisen är nog fullständig om man prövar toan offentligt!!!

 

Salt.... ett välkänt begrepp för alla utlänningar som bor härnere (tror jag). Thailändska köket gillar

inte att ha salt i maten.. kanske jag förstår dem till viss del... med deras mördarkryddor, så är nog

salt i deras mat samma som att hälla senap i en Whisky-grogg, alltså ingen nytta alls!!

Problemet är dock att viss mat som de har, smakar 100 gånger godare med saltet faktiskt, men

De vill inte pröva,, de har lärt sig att inte gilla salt, jag antar att de ser på salt som på falanger,

Något irriterande som bara finns...

 

Ett pyrande exempel på detta är deras räkor, Räkor verkar ju nästan ihop med fisk vara en National-rätt för dem.. Räkorna finns i snart sagt ALLA deras soppor...

 

Nu kommer en annan variant av räka... vi brukar köpa räkor och grilla dem, jättegott, men va

Faaan, ursäkta svordomen... helt osaltad räka, smakar absolut ingenting.. nu plötsligt går det

Bra att äta mat okryddad.... Jag har försökt att visa dem och grilla dem med salt och även att

Koka dem i salt.. men som vanligt, en litet nätt smygleende och låtsas som om dom inte hörde!!!

 

Har ni sett allt vinet de säljer utefter gatorna.. va bra tycker man, men vilka himla tråkiga flaskor,

hembränt, säkert!!!!! Men vafalls... inget vin alls, det är ju bensin... man säger... – ”ville bara

kolla läget, Sawa dee khap” !!!! hahahahaha..... vilka tabbar man kan gå på ibland...

hur de äter fisk... hualigen, som vi sagt tidigare Thailändare är fantastiska, de äter fasiken precis

allting på en firre, det toppas då slutligen med att de även äter upp ögonen.. puh! Jag måste gå

ut ett tag, fy sjutton....

 

Har nu sett ett otal exempel på deras grymhet mot djuren, om det sedan är oförstånd eller om

de bara skiter i allt annat liv, det vet inte jag, men Buddah bidrager nog inte i detta hänseende

med något positivt, hör här bara; Var med Reine Hast nere på marknaden i stan en morgon, vi

stannade till där de hade grodor och paddor,, dessa såldes ju och vägdes, och för att visa att de

var fräscha och fina så hade de snittat paddorna i sidan, så de hoppade omkring med sina in-

•älvor hängande ut ifrån sin kropp. Fan va otrevligt, men de brydde sig inte. Sedan blev det försäljning till någon av de äldre som äter den skiten, då slet de ut inälvorna och packade in paddan i tidningspapper, och paddan var fortfarande vid liv...

 

samma sker med deras ormar som de äter med friskt mod... ormen hålls levande fram till för-

•säljningsögonblicket, då hänger de upp den levande ormen bunden vid huvudet, och snittar

ormen och tar ut det de inte vill äta.. om ormen lider.. vem vet.. inte jag...

 

Jag kan ALDRIG förlika mig med denna hantering, och man tycker att med all denna religion som finns över hela världen, så borde väl åtminstone NÅGON religion värna om djurens liv också.. jag

Tycker det är OK att käka djur, men de skall fasenimej inte lida en sekund i alla fall...

Nu när jag tänker på det, så finns det väl en religion därute som värnar om djuren och det är väl

Indiarnernas va..

 

Nu lägger vi detta ämne åt sidan för denna gång, men vi kan säkert komma tillbaka igen, det finns mycket att upptäcka och avslöja...

Så idag wan saoo, va härligt, V75... nä det finns väl inget här.... va synd då.... Ok får väl

Lägga mig tidigt i dag då...... Vi hörs snart igen i nästa glimrande kapitel om livet på en tallpinne

I Thailandet.

 

Jag hoppas att värdet på kronan börjar stiga snart, annars har man väl inga kulor kvar...

Förutom de 2 som drabbas av allting förutom valutaras.

 

Handskak

 

 

 

 

CHAIYAPHUM XXII, THAILAND

 

 

Kom precis tillbaka ifrån min cykeltur, idag var jag tydligen på tänkarhumör, för Yongyut påpekade när jag kom tillbaka att -”many lady say hallo uahhh???” . Hon menade att jag varit ute länge denna gång. Ojoj, 2 timmar... visserligen var det ju några (som vanligt) som ropade –“Hallo, where you going???” men inte så det störde precis..

 

Jo jag tänkte bl.a. på hur himla gött det ändå är här nere i Thailandet, visst finns det mängder av främmande saker som man aldrig blir klok på, men som hitflyttad så behöver ju inte jag bry mig 100% om allting hela tiden, eller hur??

 

Att jag håller på och skriver reseskildringar till Er, mina läsare, kanske ibland i lite väl negativ anda beror ju på, att jag vill att ni skall få en inblick in i ett land som man lätt annars bara ser utsidan på, via resor hit på turistbasis. Kanske kolla på en lokal prostituerad som hänger i ett gathörn, se en som säljer fisk, kött, frukt eller blomsterskjälkar. Det ger ju inte en så himla bra bild egentligen utav landet.

 

Men som sagt var.. landet i sig och befolkningen är kanonbra tycker jag faktiskt.. sedan tänker Jag fortsätta med att vara en kritiskt granskande liten ”Falang” som håller koll på Thaiarnas uppträdande..... jag tror att det behövs!!!!

 

Har precis duschat för 3.e gången idag och kl. är bara 15.39 För jag var ute och rensade för 100;e gången utanför vår tomt på gatan. Det är bara fasen va svårt det är att få det snyggt omkring sig. Jag är ute titt som tätt och fixar min stump. Efter ett par dagar så rinner skiten/skräper ner till oss ifrån andra grannar, för ingen bryr sig om att göra rent och snyggt!!

 

Om jag säger att på vår lilla gatstump så ligger det på båda sidor av gatan cirka 14st hus, alla husen ser ungefär samma ut som vårt. Hälften av husen är välskötta och trädgården och gatan utanför också välskött, där bor med ETT undantag Falanger.

 

Bland de andra husen bor det enbart Thaifolk. Väldigt trevliga i sig, men full-ständigt ointresserade utav att ha det snyggt omkring sig. Jag vet inte vad detta beror på, men Thaifolket har i alla fall hela högen nästan, blivit biten av samma fluga, alltså latmansflugan.

 

Jag är väldigt förundrad egentligen över hur folk här nere ”för sig” . De skaffar alltså sig nyheter Ifrån väst, i detta fall hus. Men inreder det som ”fan dansar polka” , nästan noll med möbler, en massa tomma ytor inomhus, som de fyller med rent ut sagt skit i alla de former, de drar gärna en tvättlina rakt över vardagsrummet och hänger tvätt....

 

När det blir något ”över” inomhus , så ut med det i trädgården, och där blir det liggande ”for ever”, Ingen orkar lyfta på röva och göra snyggt omkring sig. De har alltså ett jättefint hus ifrån början, och de sitter sedan på kvällarna utomhus på parkeringsytan för bilen, på golvet och pratar, och har trevligt.

Så man skaffar ett riktigt hus, men inga stolar och bord, och inget kök med rinnande vatten eller diskmöjligheter. Utan det enda rinnande vattnet inomhus är på de 2 toaletterna.

 

Nä nu skall jag lugna mig lite, blev änna lite förbannad ett tag där. Märkte ni det?? Men jag surnar alltid till när andra ordnar till så jag får jobba i onödan.... Fick nyss i alla fall ett glädje-besked att vi hittat ”tanten”. Låt mig förklara, hon e inte drunknad eller nåt.. hehehe!

 

Jo vi var häromdagen på supermarket som vanligt och min ”kyckling-tant” var försvunnen, och med

Den kycklingen, den såsen och med den jädrigt goa inlagda gurkan, så var det bara inte läge att försvinna . man ”läskar” inte Glegolo och sedan bara försvinner. Så jag har bett Yongyut om att kolla in vart hon tagit vägen, och t.om utlovat hittelön....fniss..

 

Som sagt Yongyut har nu hittat henne idag, hon har bytt supermarket bara.. puhhh!!! ”Vecken tur ,

Jag ble alldeles kallsvetti”. Så nu ikväll skall vi dit och äta.... i himlar va jag skall äta....

Måste säga att jag har lite ovanligt svårt att riktigt ”sätta mig” vid musiken och komponera, jag har

Väldigt mycket omkring mig just nu. Och det känns inte avslappnat tillräckligt, Visserligen så har jag komponerat 4-5 låtar sedan jag kom hit, men tempot brukar ju vara lite bättre normalt sett hemmavid!! Jag får la skärpa mig..

.

Hade lite mailsnack med Camilla Torstensson, hon berättade att de lite grand så där planerade att låta F-94:orna så smått testa på damlagsspel i Askims IK. Till att börja med lite träningsmatcher nu under hösten för att se hur de klarar det. Jag tror att det kommer att gå bra.

Det är alltid spännande vid just denna åldern , alltså runt 14-15-16 år att se hur träning och utveckling burit frukt efter åratals arbete från både spelare och ledare. Jag hoppas att töserna hänger i och fortsätter att lira boll trots att flickors hormonsvängningar är grymma!!!

 

Yongyut berättade för mig för ett tag sedan att hon äger en ”farm” som hon säger. Hon har köpt farmen i sitt namn och låter sin pappa ”sitta” på den. Eftersom jag aldrig träffat den gubben, så vet jag inte vad han sysslar med, mer än att han är glad i lotterier.......

 

Nu tänkte Yongyut skaffa fram lite vinst på denna farm, och det får hon tydligen genom att låta ett bolag ”skörda” stora långa trästöttor. Låt mig förklara!!

När Thaiare bygger hus, så har de alltid med trästöttor i alla lägen, jag vet inte hur de får detta att funka, det vet de nog inte själva heller, men stöttorna finns där i alla fall, och det går åt stora mängder i Thailand, eftersom det byggs kraftigt överallt verkar det som.

 

Så nu skall vi hoppas att detta skall bli fruktsamt , både för Thai och Falang.. hehehe!! Skall bli spännande att se om det blir några kulor åt mitt håll.... eller om de drabbas av valutaras...

Idag fick vi hem den nylagda beställningen av 30 kilo rent ris, ojoj, det var lite mer än mitt paket

Med jasminris som jag brukar handla på Hemköp (Obs Mikaela.. inte Bilhälls, se jag kommer ihåg...)

Jag frågade hur länge detta skall räcka, ja du inte längre än 7 månader sa Yongyut, så det blir till att käka ris som sjutton nu.... men det är ju gott så jag klagar inte,, men min enda portion med potatis i veckan tänker jag aldrig sluta med, det är bara för J,a gott alltså, och då kör jag med smör klick till i avsaknad av sås, men ojojojoj va gött.....

 

Kom precis hem ifrån Kyckling-tanten. Oj va hon kan ta hand om en karl, det må jag säga.. den maten kan nästan få en att avstå ifrån sex.... jag är så mätt och stinn så det inte är sant.. ojojoj!!

Va gött de VAAAAAAAA, plus den goa Sprite man drack till OJOJOJ!!!

Sååååå. Nu har vi avverkat ytterligare att gastkramande avsnitt i historien om Falangen som ”upptäcker” Thailand!!!

 

Ha det gött hela högen, gå och lägg Er med ett leende, och vakna med smärta i käken.. hahahahah!!!

 

Handskak

 

 

CHAIYAPHUM XXIII, THAILAND

 

 

Oh va härligt, ett nytt kapitel skall skapas idag den 27.10!!! Har alldeles nyss kommit tillbaka ifrån min cykeltur och kl. Är bara 07.22, En bra morgon kom iväg 06.05 redan, och det var alldeles stilla och de flesta människorna nanade fortfarande...

 

Stillheten manglades dock fullständigt sönder av alla dessa himla hundas som ofta gör utfall emot en.

Jag har hittills varit en snäll kille ifrån Götet på begäran av min sambo. Men nu är det slut. Idag flög

Fan i mig, och jag gjorde nog 4-5st egna utfall mot dessa äckliga hundar. Ni skall alltså veta att så

Gott som alla dessa hundar ägs utav människor och är INGA vildhundar...

 

I alla fall vid första utfallet, blev jag överaskad, jag blev inte rädd, jag blev mer förbannad som satan. Skall beskriva vad som händer vid ett utfall; hunden ifråga, rusar fram ifrån nåt ställe där han

Ligger och väntar. Han rusar ut mot min cykel vilt skällande och är cirka 5 centimeter ifrån mina ben med sina käftar.

 

Jag blev argsint, nödbromsade, slängde cykeln i backen, och gjorde ett vilsint eget utfall emot hundfan, och dessutom la jag till eget skällande. Skall säga att alla hundar hittills idag,

Har blivit skiträdda och rusat hem bums, med mig i hasorna... ofta ser man ägarna sitta där och flina dumt... skitande i allting runt omkring sig för det är väl jobbigt.. Då ger jag dem ”onda ögat”.

Men känslan är go när man återvänder till cykeln.. Kul att se om dessa hundar vågar ge sig på mig igen.. jag skickar rapport om detta vid senare tillfälle (imorgon)

 

Skall snart kl. 11.45 möta en amerikan, som jag ju berättade om tidigare. Vi har ännu inte träffats

Efter det första mötet, men skall äta lunch med honom idag i alla fall. Så får vi se om det är en kille som man känner för att hålla kontakten med.

 

Jag är alltid rädd när man möter nya människor att det skall vara den typen som vi alla är rädda för nämligen de som alltid tjötar om vädret och den politiska situationen i världen. Den typen av snack, kollar jag in på nätet eller på text-TV;n.. Nä, får jag ingen ”personlig” kontakt med någon, så brukar jag vara ganska ointresserad...

 

Men det skall bli kul att träffas, de amerikaner och Canadensare jag träffat har alla varit väldigt trevliga människor, men tyvärr så gäller det mycket ”armlängds avstånd”, och vi från Götet eller

Skall jag säga Sverige ligger nog på en annan nivå socialt sett tror jag!! Men men, vi får la se!!

Yongyut kom precis in här nu, och var klar med Reines gardin, och hans 2 kuddar. Det blev jättesnyggt tycker i vart fall jag, och berömde henne... nu skall vi bara hoppas att ”chefen”För familjen Hast, hans fru Rigmor godkänner och tycker om det hela.. men det tror jag nog...Speciellt när hon får höra att hela härligheten bara kostat dem 600:-!!!

 

Kl. Är nu 14.26 kom precis tillbaka ifrån BIG C och lunchen med amerikanen som heter Dan,

Det var en mycket trevlig kille, precis som första intrycket ingav. Hans fru i USA hade dött och

Han hade det trökigt som satan därborta i Seattle, som han kom ifrån!! Han fick av en tillfällighet

Kontakt med en Thai-kvinna via ”nätet” och många samtal och månader senare , så flyttar han

Med släktens välsignelse hit.

 

Han tycker att han har fått en ny start i livet, känner ni igen snacket, var det inte en viss Glegolo

Som sa nåt liknande för ett tag sedan!! I alla fall killen var helnöjd med livet. Han hade en kvinna som han älskade, han teachade engelska på high school och hade ordning på sina finanser både

Hemma i Usa och här... så det var en mycket nöjd ”jeppe” som jag pratade med.. kul!!

 

För övrigt så hade vi en massa gemensamma beröringspunkter om livet här i Thailand!! Och det var kul att jämföra dem faktiskt. Dessutom fick jag lite insider tips om bananträden i vår trädgård, så

Detta möte var ett bra möte ur min synpunkt sett!!

 

Jo i kapitel VI, så nämnde jag ju våra monster till bananträd i trädgården, jag kommer inte ihåg om jag nämnde att jag försökte prata med Yongyut om detta dilemma... i alla fall, jag försökte förklara att det är värdelöst med 3 så stora träd därute, för jag hade ju noterat att där också fanns YTTERLIGARE 3st små bananträd, dessa växer fort som satan så, snart blir det 6 stora bananträd.

 

Yongyuts svar på detta dilemma där jag ville ta bort dem eller ansa ner dem till anständig storlek,

Var helt sonika nej nej nej nej, buddah träd.... good Oxygen, men Yongyut försökte jag säga,vid träd där samlas alltid alla myggor i grannskapet och har fortplantningsfester.. nej nej nej nej, buddah träd, not touch!!!! Fick jag till svar.

 

Nu skall ni höra!!!! Amerikanen sade, när han fick höra detta... du jag har också vart i din sits med dessa bananträd, de är granna tills de överstiger 2 meter, sedan är det rena rama bracka att ha dem i sin trädgård... Men sa jag, jag vill ha bort dem, och jag har kollat på nätet hur man skall kunna smygdöda dem utan att gumman (mamman) märker nåt!! Jag har fått förslag på kopparspik, gifter,

Karva i dem på olika sätt. Köra elektricitet genom dem m.m. ja det finns ingen hejd på fantasin hos människan när det gäller att döda!!

 

Men efter att ha tagit mig en funderare i jävelskap, och studerat dessa bananträd, så kom jag på hur djävulskt smarta de är! Jo dessa träd växer ju då precis som vanliga träd, men vid sidan av huvudstammen så kommer det upp genom jorden nya stammar, kalla dem gärna barnstammar, och

Till slut så vet man inte till sig över alla dessa jädra stammar som växer, och hur de tar ”över” våran trädgård sakta men säkert...

 

Nu kommer det, min egna geniala plan, uttänkt av en strateg.. Om man vill få slut på en släkt, familj eller liknande vad gör man då.. jo man dödar ju ungarna förstås!! Enkelt va... nä, jag är inte grym, bara praktisk..

Jag började härja igår, för mamman är och passar Buddah eller om det var kossorna... Yongyut satt och sydde uppe i systudion, så jag smyg-dödade bananträdsbarn, jag tog helt enkelt spaden, grävde ner styvt 1 decimeter i jorden, och klippte av barnstammen, packade på med jord över.. jag tror jag tog bort styvt ett tjugotal potentiella bananträd... gör gött!!!!!! Nu får jag hoppas att mamma bananträd får någon sjukdom och dör också....

 

När amerikanen Dan fick höra allt detta så lade han till en sak som var helt grym, jo sa han! När bananträd får sin bananklase, så får den stammen ALDRIG mer en klase i sitt liv, utan är som en gall gammal kossa (detta sista fick jag ihop).

Han sade vidare att hans fru sagt att en god bananträdodlare ALLTID kuttar bort trädet efter det att det burit frukt och börjar om med ett nytt träd!!!

 

Så med dessa allvarsamma ord i banandödande, så ber jag att få rekommendera mig till den nattliga vilan.

Ha det gött govänner, jag slutar nu inte för att jag måste, utan för att jag vill det!! Hehehehe!

 

 

Handskak

 

 

 

 

CHAIYAPHUM XXIV, THAILAND

 

 

Ojoj ikväll den 27.10 så ”upptäckte” jag en ny maträtt, den va kanongo och den hette ”Pattaj” , Den kostade 35 bat och den innehöll;

Grönsak, vet inte namnet, den innehöll tror jag inkokt ägg (finns det nåt sånt??) där var Thaispagetti, de säger ”noden”, faktiskt kanongo spagetti, och så fanns där lite mamma-pappa-Mat, alltså köttbitar. Kryddningen på denna anrättning var väldigt balanserad, och man kunde nästan tro att det var en falang som hade hittat på denna maträtt... men ujujuj va go den va...

 

Nu är kl. 22.58 och jag tänker gå och nana, har suttit nu framför datorn sedan 20.30 och jobbat, Och ögona går i ”koks” snart. Men vi hörs imorgon bitti, var inte oroliga.

Imorse gick jag upp som vanligt med solsken i blick och med en trött hängande mage, Är det bara

Jag, eller ser man sämre ut (utseendemässigt) tidigt på morgonen när man kollar???

I alla fall åt frukost, och slog på datorn och fick ett himla irriterande uttryck i ansiktet!! Kunden hade INTE betalat in vad han skulle på kontot.

 

Jag brukar ju vara lyckligt förskonad ifrån skurkar och banditer bland mina judiska kunder, de har alltid varit exemplariska i sitt uppförande måste jag säga!! Nu har jag en kund som jag skickat lite

Gods för till Israel. Problemen började nästan genast med denne kille. Jag skulle hämta på en adress i Stockholm, det var överenskommet att jag skulle hämta upp godset på gatan utanför hemmet, chaufförerna arbetar bara i anslutning till sitt flak här i Sverige.. så det är upp till kunden att ta ut det till gatan och vänta på bilen där.

 

Nu efteråt så fick vi en extrakostnad på 750:- ifrån åkeriet som hämtade upp godset, det visade sig att de INTE hade tagit ut godset till utsidan, utan krävde att chauffören skulle gå in och hämta det!!

Varefter han fick fixa en kärra och en medhjälpare och göra detta. Självfallet ville de ha ersättning för detta!!!

Jag debiterade min kund, men han nekade till allting, han visste minsann hur det gick till här i Sverige, han jobbade på Posten Logistik, men på en ANNAN nivå minsann. Och han visste att det inte fanns några fackliga avtal/regler som gav chaufförerna rätt till den arbetsplats jag beskrev.

Ojoj va duktig han va, han gick verkligen på i ullstrumporna.

 

Jag kollade upp vem som ljög. Mitt åkeri sade, att de varken hade tid eller energi att bråka med en sån vettvilling utan struntade då hellre i att kräva denna ersättning på 750:-, Gladi h ågen så meddelade jag min kund detta, och informerade honom om att det nu var dags att betala sluträkningen till mig med OMEDELBAR VERKAN... detta var den 23.10, jag påminde den 24 igen,

Och fick svar –”imorgon kväll betalar jag”

 

OK tänkte jag, vill du vänta 1 dag till så skit samma.... Inget hände, på morgonen den 27.10 så mailade jag återigen, och fick till svar 4 timmar senare, att han haft problem med Nordea och att

Det Nu var inbetalt. Gick in och kollade kontot, där var insatt 6.000:- utav 11.925:-.

Och strax efter ett mail ifrån honom där han ifrågasatte beloppet att betala.

 

Jag har sedan den 27 försökt att få kontakt men han svarar inte, så nu idag skrev jag till honom, att

Eftersom han bara betalt hälften , så kommer godset bara till Hamburg och kommer att bli tillbakafraktat till Stockholm, och även denna extra-kostnad är för hans account!!! Hoppas nu denna

Idiot lär sig att sköta sina affärer ordentligt. Vi får se, jag kan inte hålla godset i Hamburg för länge det kostar massa pengar, och jag måste ta något slags beslut, men han svarar ju inte, och han betalar ju inte, så vad skall man göra.

 

Kan rapportera vidare i detta ärende om ni vill.... kanske senare idag, vem vet!!!

Kommit tillbaka ifrån stan nu, och blev för 100,e gången stoppad utav polisen , de gillar att prata lite grand med den glade ”falangen”. Men denna gång så var det en ny polis som inte träffat mig förut och dessutom så körde jag tydligen på rött ljus... märkte det inte, så de körde ikapp mig med en motorcykel och hämtade tillbaka mig,,, hehehehe...

 

Väl tillbaka, det vanliga, -”varifrån kommer du”??? – ”var bor du någonstans” o.s.v. allt detta för de kan för sitt liv inte läsa i mitt körkort,,, det står ju med latinbokstäver. Mitt körkort är ju inte ens giltligt längre. jag fick såå många klagomål hemma om att det var slitet, och vissa godkände det inte ens som Idhandling hemma. Och det var faktiskt på väg att falla sönder trots mina tappra försök att tejpa ihop det!! Jag anmälde det då för 2 månader sedan som borttappat till vägverket,

 

Och ett nytt är på väg hit ner meddelar stollarna på vägverket. Brev ifrån Hast tog 4 dagar, ifrån

Motormännen tog det 6 dagar. Räknar man normalt sett med 10 dagar så är väl det OK. Men vägverket....2 månader....

 

I alla fall, de kan inte läsa mitt körkort, men vill prata i alla fall. Mycket trevliga poliser hela högen.

Och det slutade med att han sa; &%¤#¤%&(/&/&% och lämnade tillbaka körtkortet och gjorde honnör!!! Puh!!! Jag slapp 200 bat i böter!!!!

 

Det rönte ett visst intresse bland Er läsare det här problemet med bananträdet.. ni hade inga problem med att döda barnen, utan istället var ni hjälpsamma, stort tack för stödet i denna ystra Upplivande historia.

Jag fick dessutom höra utav Per Boråsare att inte nog med att trädet bara bär frukt en gång i sitt liv, trädet ifråga dör sedan också och dessutom så är inte trädet ett träd utan en ört....hahaha..

Han e la go den gubben ifrån regniga stan... men han har helt rätt.. det är en ört faktiskt... det hade jag ingen aning om heller... Egentligen vet man inte så mycket....

 

Blev nyss uppringd utav min ”kund”, han vågade väl inte syna längre efter det goa mailet jag skickade till honom. Han var väldigt bestämd och undrade varför jag betedde mig som jag gjorde..

Uahhh? Undrade jag!!! –”Jo varför skall jag lita på dig.. och skicka alla pengar på en gång??” jag vet Ju inte vem du är???” säger detta sköna stycke..

 

”men du sade jag till honom, varför kontaktar du mig då. Det är väl för att du vågar göra affärer med mig som du gör det eller. Om du ville ha referenser, varför i herrans namn frågar du inte med en gång då, redan vid vårt första samtal???”

 

¤ Sen säger han –” jo om du ger mig din agents namn i Israel, så skickar jag resten av pengarna...”

Varefter jag svarar; -”du, det är inte du som bestämmer gången här, jag har fullgjort mitt uppdrag gentemot dig, och de pengar vi pratar om är mina pengar och inte dina. Skickar du inte pengarna idag, så tar jag godset tillbaka till Stockholm, och säljer det för att få in mina pengar.”

Men fortsatte jag –”jag vill få ett slut på det här.. jag mailar min agents kontaktinfo till dig, och du sätter in pengarna blixtsnabbt,”

 

Detta lovade han att göra, klockan var då 14.00 cirka... nu kl. 16.20 så finns de fortfarande inte på mitt konto.. den här killen måste vara en fullständig jubelidiot, han tror inte att jag är kapabel att

Skeppa tilbaka godset till Sverige igen...

 

Jag skall se imorgon bitti när jag vaknar om de finns där. Finns de där inte, så är denna kille rökt, det kan jag lova!!! Kul med affärer va....

Jag måste påbörja nästa avsnitt, det händer saker och ting i buskarna skall ni veta, och jag vill ju agera Thailands Ernest Hemmingway, inte dricka de mängder han gjorde, men väl rapportera som han gjorde ifrån Spanska inbördeskriget..

 

Så med en hissnande undanmanöver, så stänger jag av datan och gliiiiider neeeer i sääääng!!!

Kraaaaammmmmm

Handskak

 

 

 

CHAIYAPHUM XXV, THAILAND

 

 

Idag onsdag, 29.10 va??? var det en sån där riktigt ”tidig morgon” Man var uppe redan 05.30,

Kollade bankkontot, javisst. Stollen har satt in pengar!! Han måste ha gjort detta sent igår kväll sin tid (Israel=4 timmar efter mig) Sååå, allt okey nu då... varför skall folk hålla på och fjanta sig egentligen.

 

Jag stack iväg redan kl. 05.50 på cykelturen och det var nästan mörkt ute, och jag kände direkt jag kom ut och cyklade att idag blir det hett, alltså den där dumma hettan som gör att man inte vet om man har feber eller om det är varmt ute.. I alla fall på själva turen var det görgott måste jag säga.

 

Hunduslingarna var alldeles, för trötta för att bry sig, och alla thaiare jag träffade var goa och hälsade tillbaka.

Drog iväg lite senare med Namkäng och Soda på fiskafänge, detta ord låter ju glatt och är väl förknippat med att man får fisk i en viss mängd... mitt spö denna förmiddag var en trött uppenbarelse och inte ens trollsländan som ALLTID sitter på spöspetsen förmådde hålla mig vaken.

 

En gång var spöt på väg ner i vattnet, men då jag motdrog, så fanns det ingen ”hemma”, tji fick jag!! Vi var där en 1 timme styvt, sedan la vi ner det, varken jag eller ungarna tyckte det var kul.

Vi stack direkt iväg till Ladyboy kafe och åt med sedvanlig aptit denne förbryllande herres mat, och som vanligt, ojoj va gott det var!! Idag gick klädseln i grönt, och det är ju en svår färg att matcha med ett läppstift, så jag la märke till (efter en smygtitt) att han/hon hade läppglans... hehehehe!!!

 

Vet ni en sak? Nu skall jag prata jobb igen.... Förra månaden så fick jag ju klart med internet

Och kunde betala mina räkningar, oj va gött gratis... innan kostade det ju styvt 1.300 bat att skicka den minsta summa någonstans härifrån. Och nu kunde jag bara logga in på NORDEA och skicka, vilken härlig känsla.

 

Dock så kunde jag inte skicka pengar utom Sverige, jag var tvungen att först anmäla mig hos NORDEA att jag ville detta, plus betala varje månad 12:-.... allting fixade jag, och igår kväll först (efter styvt 25 dagar) så skulle jag skicka pengar till Israel.

 

Glad i hågen loggade jag in, och började registrera betalningen, kom fram till land och valuta, och ta mig fasen...... Israel fanns inte noterat någonstans. De har inget samarbete med Israel.... vi talar alltså om ett land där vi t.ex. alltid har haft ett frihandelsavtal med, och stundtals en ganska idog import/exportverksamhet med. Jag måste säga NORDEA är en mycket underlig bank i mina ögon.Så nu måste jag be någon god vän i Sverige om hjälp med detta, jag har redan en krok ute, så dont worry!! Det är ju så himla enkelt alltihopa... usch va besviken man blir ibland.....

 

Tittade ut för en stund sedan, och glädjen glittrade i mina ögon, under träddungen med bananträd, så stod det lutad en spade, och det var uppgrävt runt roten på ett av träden... hmmmm va nu då??

Jag frågade lite så där ointresserat Yongyut....

” Jo Mä (morsan alltså), vill skänka det trädet till en släkting av nåt slag,,,” Härligt tänkte jag då blir man av med ett av dessa monster, och sedan har jag ju tidigare tagit hand om ett tjugotal av ”trädbarnen”.... Det tar sig som pyromanen sa!!!!!

 

Jag fick ju in lite pengar imorse på kontot, och en del av dem tillhör ju mig då i egenskap utav vinst på uppdraget!!! Men jag vill egentligen lugna mig lite och inte ta ner dem till Thailandet för himla snabbt. Jag noterade idag att kursen faktiskt för första gången på länge svängde uppåt. Och det blev genast lite mer BAT i fickan för mig.

 

Så jag tänker om jag håller kollen och ser tiden an, kanske några dagar, så kanske myndigheterna hemma har fixat upp situationen med kronans värde.. Så vi får allihopa hålla tummarna eller hur???

Idag är det tydligen dag 13 i det helvete som kallas för ”sluta tugga nicorette”, jag skall inte vara för himla kaxig nu, men minnet när man förr i tiden försökte sluta med ciggisarna, var att det var ett rent helvete hela tiden alla minuter på dygnet under en lång tid... jag slapp ju detta tack vare Att jag började att tugga nicorette 1.10.1991. Visst är det jobbigt, men kanske att det kunde ha varit värre, jag kör på, och ger sjutton i att tugga eländet.. det är ju en massa pengar man sparar på det och ett potentiellt magsår tror jag!!

 

Idag har jag faktiskt INTE blivit stoppad av polisen, jag har saknat det lite grand.. De hade chansen flera gånger idag, men de bara ler mot mig och antingen gör honnör eller vinkar mig vidare. Sicken go gäng dessa poliser är.. man kan inte nog berömma dem..

 

Idag var det återigen lite återbud på flera elever, de hör i alla fall av sig till oss och meddelar, och DET är en framgång som heter duga i det här landet. Men ursäkterna att inte komma blir bara lamare och lamare!!

Det finns morbröder och farbröder i många städer här runt omkring, och de dör också stadigt verkar det som. I alla fall så har anledningarna varit Ok hittills, men det börjar bli lite tjatigt.. Funderar allvarligt på att dumpa ett par av dem, de kommer bara när de känner för det och anstränger sig minimalt, sjutton också, man vill väl inte återuppleva sitt egna liv igen eller?? Hahahaha!!

 

Det fick bli ”pattaj” ikväll igen, alltså den goa maträtten jag upptäckte igår... jag satt i lite bättre belysning idag, och jag tror nog att kalla den för omelett är en bra beskrivning. Jag gjorde en undersökning och lyfte och petade i grejorna lite grand, och visst där var ägg, plus då att där var köttbitar, rejäla bitar.... idag hade gubben sockrat lite grand också.. och med socker på så kan jag hart när äta allting, Ok inte ”tambaja poc poc” men nästan allt annat....

 

Har blivit lite puschad utav A-K Ström om det här med att försöka starta en blogg, det kanske t.om

Med lite flyt kunde rulla in lite klöver till pappa!! Lovar att jag skall försöka starta upp en blogg,

Så kanske man kan nå ut till en ännu större krets av läsare.

 

Men jag har ju svårt att fatta att vanligt fölk med sina fördomar skall kunna läsa mina fördömmande och fördomsfulla reportage. Jag skriver ju egentligen direkt ur hjärtat och orden mellanlandar aldrig i hjärnbalken. Det är väl därför som man ofta har så väldigt ”kantiga” åsikter... jag gillar att skriva på det sättet.. det livar upp mig och retar upp andra, men vad ont gör det... ingenting.. det enda är att vi gör slut på lite större mängd syre när vi blir retade.... men i gengäld så får vi ett tillskott av syre tack vare de där förbannade bananträden här hemma hahahahahahaha!!!!

 

Good night everybody, jag är lite matt nu, men glad att jag kom till punkt i alla fall ikväll. Jag säger som Robert Scheiber.. jag måste sluta nu för jag skar mig i vänster finger igår kväll när jag skulle skära gullök... hahahaha, han e la go den killen!!

 

Handskak

 

 

Chaiyaphum XXVI, THAILAND

 

 

Min sedvanliga cykeltur, idag torsdag morgon 30.10 räckte det med att slänga cykeln EN gång och jaga en byracka, denna hunden blev görrädd, jag lovar, inte nog med att jag nödbromsade, dyngade cykeln i backen med en rejäl smäll, jag rivstartade efter hunden, skrek och gav honom onda ögat...

Den hunden sprang som han aldrig sprungit förr, och lämnade t.om sitt revir, alltså den gatan som var hans egendom... det kändes görbra skall ni veta!!

 

Jag fortsatte min cykeltur förbi den vanliga marknadsplatsen, tjingade lite på de som jag brukar träffa på min cykeltur, och passerade deras Buddisttempel.. Och denna tidiga morgon 06.20 nånting så hördes munkarnas gapiga stämmor något förskräckligt, jag tror att de var hungriga som satan, för de skrek ut med hjälp av en högtalaranläggning. Jag uppfattade ord som ”roi” och ”songroi” alltså 100 och 200!!!

 

Jag cyklade förbi ingången och ut/in strömmade massor av folk som hade med sig mat och annat att skänka till dessa orangeklädda parasiter, ursäkta om jag klev på en religös fot nu, men va fasen... folket är sketfattigt och skall sjuttan inte betala för dessa munkar som är rena ”lik i lasten” för folket!! Det är tur att de tutat i folket hur viktigt det är med Buddismen, så folket kan ge till munkarna med glädje, för de ger verkligen med glädje kan jag säga.. i alla fall vad man kan se!!

 

Väl hemkommen frågade jag Yongyut om det där med roi och song roi.... Jodå, de ville ha pengar av folk för de hade minsann räkningar att betala t.ex. el och vatten, och det var en bra tid NU att skänka åt Buddahs förlängda armar, mat och annat ätbart m.m.

 

Jag kan inte annat, än med förskräckelse se tiden rinna iväg stundtals. Jag håller på känns det som, att göra exakt samma saker som alla andra stollar hemma. Alltså binda ”ris åt egen rygg” med att ta åt mig mer och mer uppgifter. Jag håller på, känns det som, att tappa lite av de värderingar som Tidigare var min styrka.

T.ex. så håller jag på med musiken bara lite grand så där i skymundan, musiken har ALLTID varit numro UNO för mig ihop med fotbollen, och har styrt mitt liv nästan till 100% på min fritid. Och nu låter jag engelska-lektioner och en massa annan skit styra mig bort ifrån de viktigare sakerna.

 

Jag har alltid tyckt, när man kollat in en del familjer i fotbollen, att de haft så himla mycket omkring sig hela tiden, och jag har tyckt att, va sjutton de är vuxna människor, kan de inte styra sina liv in i en vettigare riktining. Vad är det för skitliv många har där man stupar fullständigt i säng efter den ena helvetes dagen efter den andra, i en aldrig sinande strid ström!!

 

Nä, jag VILL inte bli som dem som jag hållit för ”mindre vetande”, jag vill vara i kontroll av mitt liv...

Skall jag låta snacket om en massa extra baht i månaden styra mig bort ifrån mina egna värderingar. Jag överlever lätt utan dessa pengar...

 

Nu kommer vi till en liten ”hake”. Aktiviteter, ger mig i alla fall, en typ av livskvalite, och ger mig lite självkänsla, ni vet, inte sitter jag på arslet och gör ingenting, ja, sådan vill jag heller inte bli, inte jag....

Så därför är jag rädd att ta bort saker, och till slut kanske finna mig själv sitta i en gungstol tänkande på hur bra det var förr!!!

 

Så jämnvikten gott folk, jämnvikten, hur skall man finna den... eller är vi människor alltid missnöjda, detta kanske rent av är människan styrka.... Missnöjdhet kanske pressar människan framåt utvecklingsmässigt... Om detta stämmer, vart blir jag då pressad... skit oxå bara frågetecken..

 

Nä nu släpper vi detta dystra ämne... och hoppar glatt över till något roligare och mer underhållande.

Ojoj, glömde... blev stoppad, nästan när jag var hemma utav en bil, och där satt den där canadicken som jag nämnt vid något tidigare tillfälle, han bodde ju borta vid soi 18, han har ju föreslagit flera gånger att vi skall träffas över en kaffe eller något liknande (är grogg liknande??) med våra respektive... hahahah... det känna fortfarande efter 4 månader underligt att tala om respektive, jag har ju varit ungkarl i nästan hela mitt lyckliga liv och trivts till 99,6% med den tillvaron.

 

Nu i alla fall, så började han igen med att prata om att träffas bla.bla.bla. Jag sade till honom som det var, att vi från Sweden ”ramlar” bara inte in hos folk, och säger hejsan hejsan nu kommer vi, ta hand om oss. Vi vill gärna bestämma nåt tidsmässigt!! Ok no problem, I understand.. Så jag föreslog att jag skickar email, och han kan återkomma när det passar dem.Förresten i hans bil satt hans fru, och hon pratade... skittrevlig.... ojoj!! Det börjar arta sig... skall vi få ett socialt liv också, så blir detta kanon...

 

Ni skall veta. Att sitta här ensam är inte till 110% enbart roligt...Så om vi kan få till detta och kan börja umgås då och då med folk, så har man ju saker och ting att se fram emot... vi får la se..

Kanske man inte går ihop med dem eller något, jag vet inte... men det skall bli kul i alla fall!!

 

Igår eftermiddag så kom det plötsligt en sån där pickup och den innehöll folk i en aldrig sinande ström. Jag hörde folk där jag satt uppe i min studio och arbetade, jag gick ner ifall det var onda män som skulle råna oss (hahaha), men ingen verkade upprörd, så jag gick upp igen. Här skiter alla i hur man uppför sig, så presentation av varandra, så som vi känner till det, existerar inte.

 

När jag och Yongyut är ute och hon möter en polare, så talar de med varandra ungefär så här;

”hejsan hur mår du då.

” jo bara bra...

”detta är alltså din falang, var kommer han ifrån? När träffades ni? Hur gammal är han??

” ja han är kanon, han kommer ifrån Sweden, vi träffades i Juli, han är 57!!

” ja du!!!

Och så babblar de i 20 minuter, och jag existerar inte överhuvudtaget. Inte någon gång under samtalets gång så pratar de MED mig!!

 

Så för att återgå till gänget som kom med pickup;en, efter ett tag, så blev jag nedkallad, och alla tittade som de aldrig gjort förr, DÅ började jag ana ugglor i mossen. Nä de skulle inte sälja mig som slav, detta var släkten som var på besök... men de var faktiskt trevliga.

 

De äldre 5-6st kan ju inte ens säga hej på engelska, så de tittade och log bara, men det var OK, de lite yngre där kom det fram ett par ord och speciellt en, han var tydligen Yongyuts pappas brors barn, han kan ha varit styvt 39 år gammal, han pratade som satan och försökte verkligen. Och det var upplyftande att se en Thai som försöker, det var man inte van vid. Att sedan samtalsämnet ifrån första till sista sekunden var brännvin, det struntar jag i, killen försökte i alla fall.

 

Jo gänget var hos oss för att lämna ris, Yongyut hade tydligen sagt i ett svagt ögonblick att vårt ris var på upphällningen. Tjoff, så kom denna pick up och de lämnade 60 kilo (!!!) ris, och dessutom det

Goa riset man knådar med näven och stoppar in i mun... väldigt generöst,, de ville INTE ha betalt.

Yongyut sade att värdet på detta ris var ungefär 30 bat per kilo, så de lämnade faktiskt till oss 1.800 bat värt ris, mycket snällt.

 

Men nu kommer det asiatiska i hela den här saken. Det kom fram utan att de fattade att jag förstod senare på kvällen, att de hade vid avresan lämnat 300 bat vardera till 4 äldre madammer som var med.... Och jag bara känner... för helvete det är helt OK att lämna lite kulor till äldre, vissa av dem har ingen som tar hand om dem.

Men be fan inte mej att vara tacksam för 1.800 bat när vi betalat 1.200 av dem själva. Min tacksamhet är stor och den sträcker sig till vad vi får. Och slutligen, smyg inte för mig, allt blir bara fel då!!! Men i alla fall det var snällt att de kom, och lämnade riset och kollade in mig.

 

Nu känner jag mig trött på mig själv, jag har gnällt idag, så det blev ett avsnitt fyllt av självömkan,

Och det är inte bra.. nästa kapitel, så har jag flera roliga och positiva saker att berätta för Er.

Godnatt hugade läsare , det kan ibland vara lurigt att hitta ”liret” i livet, men vi alla kämpar på med det så gott vi kan... det där med liret i livet, förstår Christoffer Engberg, fråga honom om ni inte förstår.... heheheh!

Good night, sweat dreams

 

Handskak

 

 

 

 

Chaiyaphum XXVII, THAILAND

 

 

Nu börjar svenska kronan sakta att gå uppåt, om det är sakta men säkert, eller bara sakta, det vet jag inte.. men jag hoppas att den kan rulla uppåt rejält, gärna upp till 5.60 som den va nån gång i somras tror jag. För som i förrgår 4.29 är inte roligt alls nu i idag 30.10 så var den tydligen 4.48, så det tar sig så sakterliga!!!

Idag 31.10 ”big day” för lilla Namkäng, hon fyller 6 år, igår hade vi handlat en ryggsäck till henne att ha till förskolan.

 

Jag gick upp som vanligt tidigt, alla nanade, så jag smög iväg ner till stan och handlade en liten tårta... glömt att fråga... va fasen heter tårta på thai... det tog lite tid, men jag var i ”flytet” denna morgon, så det löste sig ganska snabbt... hur då??? Jo jag vände mig om i affären, och se där... där var ett helt skåp fyllt med tårtor. Puhhh vecken tur!! Vet visserligen att fylla år heter ”wan geert” på Thai, men att få en thailändare att fatta att det är tårtan man vill ha, den är lurig den ekvationen!!

 

Jag blev nog lite besviken trots att jag försökte kvällen innan att föra födelsdagen på tal. Jag frågade dem om de brukade låta barnet ”vakna” upp med fika och present på morgonen?? Javisst blev svaret. OK då sticker jag och handlar tårtan, sa jag kvällen innan. På morgonen när vi skulle gratta tösen så de, att tårtan skulle de ha till kvällen. Jaha sa jag, men va faan skulle jag upp kl. 06.00 för då då??? Ööooaahh?? Blev svaret!!!

 

Det enda jag lyckades med var väl att vi handlade in ryggsäcken i present till tösen, men resten blev som vanligt skit... de brydde sig inte för 5 öre vad jag sagt eller tyckt dagen innan!! Mamman bara stod där, med ingen inköpt present, ingen vilja att göra det mysigt heller för den delen. Vi bara överlämnade ryggsäcken, det tog exakt 6,5 sekunder sedan var det över.... kul födelsedag va???

 

Men det bli bättre ikväll, jag hoppas att de ger tösen den uppskattning och uppmärksamhet som hon skall ha. Förutsättningarna är i alla fall bra. Vi skall på restaurant, det blir Yongyut och jag själv, hennes syrra plus syrrans 2 barn (Namkäng+ Soda), den 3:e syrran med man och deras 2 barnden allstädes närvarande ”alfa-mamman” samt en grannpojke, så totalt blir vi runt bordet ikväll 11st, vilket borde borga för lite upplivad stämning tycker man!!

 

Har suttit imorse och pillat med den där bloggen, jag är himla seg i skallen när det gäller datorer,

Jag är ju inte van att tänka som en dator än, detta är lite för nytt antar jag. Jag kom i alla fall så långt (Anna-Karin), att jag har lagt in 2 kapitel på bloggen, och tänker lägga in ett nytt var 3:e dag. Någon som har åsikter i detta ämne , vad som helst mottages tacksamt!!! Min bloggplats- eller sajt eller vad det nu heter är: www.bloggproffs.se , jag kallar mig glegolo där också...

.

Kollade kursen på kronan idag 31.10 den är fortfarande 4.48, men vänta nu, det är ju fortfarande natt hemma i Sverige, så 31.10 kurserna är ju inte tillgängliga ännu.. Jag får vänta lite...Nu har jag väntat lite.. 3 timmar... och det har inte förändrats tyvärr speciellt mycket....

 

Vi var alldeles nyss ute och köpte ett sådant där riktigt ”bauta-skåp”, som Yongyut skall ha inne i sin syatelje, kostade 2.450 bat = SEK: 490:- (för de som vill veta-ni andra behöver inte läsa det)

Fick mail imorse ifrån något utav Försäkringskassans 100;tals kontor, där de frågade om de skulle för min räkning tillskriva Skatteverket och be om en skattesänkning p.gr.a. att jag bor utomlands?????????? Det är inte KLOKT egentligen!!

 

Jag gjorde i juni, i god tid innan jag immigrerade, en väldigt noggrann utredning om vad som krävdes utav mig, vilka jag skulle underrätta, och vilka papper jag skulle fylla i. Detta för att jag inte skulle hamna i onåd hos någon enda myndighet.

 

När jag tog mig ner till Försäkringskassan/Skatteverket på Östra hamngatan, så kändes det extra bra när herr Alexander Widell därstädes meddelade mig med en stolt blick att –”Skatteverket och Försäkringskassan, är idag samma instans d.v.s. vi handlägger båda myndigheters pappers-exercis.

Så jag kan hjälpa dig med ALLA papper som du behöver ha och alla papper vi vill att du fyller i!!!

Jag var in till tårar så glad och imponerad utav denna helylle-byråkrat anställd av en sådan Svensk Fantastiskt myndighet, att jag bara utgick ifrån att allt han sade var sant.

 

Nu visade det sig att fanskapet nog hade glömt en del saker. Jag hoppas egentligen att det bara är en sak, och det är då att jag BETALAR FULL JÄVLA SKATT I FLERA MÅNADER FRAMÅT p.gr.a. detta ”stolpskott” till anställd!!!

 

Så nu skall försäkringskassan ”hjälpa” mig med att skicka en förfrågan till Skatteverket och böna Om skattesänkning. Va fan. Jag har ju rätt till skattesänkning. Jag är utskriven ur Sverige vad det anbelangar Skatteverket, och jag är avregistrerad ur Försäkringskassan vad det anbelangar dem..

Försäkringskassans tös avslutade sitt mail till mig riktigt förtröstansfullt; ”Det kan dock ta en tid innan Skatteverket hör av sig med ett beslut” (slut citat!!)

 

Sesååå!! Får man dessa pengar retroaktivt då eller??? Nä, jag skall säga, inte för kaxigt eller taskigt, men mer i en observerande ton. Är vi verkligen världsbäst i Sverige, eller skall man ta det med ro och acceptera att vi nog inte är outstanding, utan där finns flera länder med sina system som matchar vårt helt klart????

 

Nä nu tycker jag vi avhandlar något mera kul. Som boende utomlands, så har man ju blivit pinsamt medveten om att man aldrig skall ta något för givet. För speciellt här i Asien så är aldrig någonting som det verkar. Denna historia är urtypen av hur det funkar här i Thailand tycker jag, man tycker att man har ”klart för sig”, men när krutröken lagt sig, så var allting tvärtom!!!

 

”Eskilstuna Zoo hade ett mycket harmoniskt gorilla-par men hannen dog och honan blev ensam. Hon började deppa och värst var det när hon var brunstig.

Direktören hade inte råd att köpa en ny hanne som kunde tillfredställa henne och att hyra en skulle åxå bli för dyrt.

 

Då kom han på att han hade en kraftigt byggd men mindre begåvad arab till vaktmästare.

En dag frågade direktören honom:

Kan du tänka dig att knulla den brunstiga gorilla-honan för 3.000 kronor?

Ja för fan svarade araben, men vi får nog vänta tills nästa månad

Nästa månad!! utbrast direktören, varför inte nu genast?

Jag måste ju spara ihop pengar först…. ”

 

Så med detta omistliga kännetecken på en dåres fantasi och logik, avslutar jag detta kapitel, dock vill Jag avsluta och hänvisa till ovanstående historia som ni nyss läste. Ty ikväll var vi på restaurang och firade Namkäng. Vi åt drack och hade trevligt i styvt 2 timmar och alla var nöjda och glada. Alltså tvärt emot vad jag trodde imorse....

 

När vi kom tillbaka hem, så kom tårtan fram och de satte i 6 ljus, som Namkäng fick blåsa ut!!

Och så sjung vi en stump av Happy Birthday to you.. ni skulle höra hur det låter när detta gäng sjunger på engelska. Ingen av dom varken vill eller kan ens uttala det enklaste av ord. Men det gjorde inget ikväll, för Namkäng var nöjd!!

Good night mina huliganvänner,

vi hörs snart igen!!

 

Handskak