Augusti

 

 

 

Thailand - ur min synvinkel

 

GTG Shipping, Thailand

Transport av Ert bohag/flyttsaker till Thailand? Kontakta mig på min mail här; chaiyaphum@glegolo.com

 

Skeppa styckegods pallar, eller hel containerlast.

Välkomna med Era förfrågningar,

 

Läs gärna följande artiklar om transporter skrivna av mig:

 

http://www.maipenrai.se/forum/t/20349-min-transport-hur-det-fungerar-praktiskt/

Eller

http://thai-mc.com/forum/index.php?topic=7.msg4273#new

 

Eller direkt här på hemsidan, se vänster-kolumnen!

 

 

För de av Er som vill ha mailavisering varje gång som jag lägger in ett inlägg här på hemsidan, så ber jag Er att anmäla Er genom att maila till mig på:

chaiyaphum@glegolo.com

Vill ni komma i kontakt med mig så maila ävenledes!!

 

=============================================

 

 

 

Chaiyaphum A, Thailand

 

Skickat: den 18 augusti 2008 11:39

 

Hejsan Gänget!!!!

 

Upptackte till min fasa att jag slarvat bort aven Robert S. mailadress, kan nagon vanlig sjal ge mig den adressen, sa Robert far lite info han ocksa!!!

Detta kan vara sista eller nastsista dagen som jag behover springa pa internetkafe, min lada skall komma imorgon, har dock inte fatt det bekraftat annu, men hoppas kan man val gora, trots ett det ar Asien vi pratar om!!Jag har val berattat lite grand till Mikaela och Agneta, men kan dock repetera det viktigaste som hant hittills

 

Jag blir väl omhändertagen, kvinnorna här har en utpräglad servicekänsla som jag respekterar väldigt mycket för min del.... Jag är numera väldigt ren, jag duschar gärna lite extra varje dag,det är ju så himla gott att bli omhändertagen. Betänk att det ar en gammal ungkarl som vi pratar om nu (hehehe)!!!

Alla ar görtrevliga mot mig, som jag sade tidigare, jag ar DERAS falang, det finns ju inte så många utlänningar här, så de ar görgoa mot mig!!!

 

Priserna är något helt fantastiskt,, jag har rabblat en del för Er, så jag skall inte upprepa det, men vi storhandlade igår, ja kanske inte STORHANDLADE direkt, men 3st fulla plastkassar med mat, och det kostade till min fasa 400 BAT, sedan räknade jag efter, OK da.. 80:- SEK!!! Tyvärr ar det ju som så att man har blivit lite BAT-SNAL, sa man grinar lite varje gång man måste betala, trots att det ar så himla billigt!!

Jag bor i ett modernt hus med allt, EL, vatten och avlopp, så jag kan inte klaga, jag har börjat att handla upp mig lite, så man får det som hemma.köpte nu senast TV/DVD+ stor säng och stort skåp till sovrummet, allt kostade runt SEK 6.400 ,nu saknar bara vårt sovrum AIRCOND. sedan ar det komplett!!

För visst behövs det, ibland ar det som en bastu här nere. Pa tal om det, för ett tag sedan så var det en gubbe (fran Croatien) som kom över och frågade om jag ville åka med honom och bada bastu... fattar ni vilken blick han fick utav mig eller!!

Jag lovade att berätta varför jag numera kallas Thailands mr Bean!!! Jo följande små saker har hänt mig hittills:

 

• Min tillkommande tog som vanligt hand om mig en kväll, denna gång ville hon dock karva mellan mina tår, och det ar ju gott, eller hur?? sagt och gjort, när hon kom till höger stortå, sa slant hon med kniven, och det blev ett litet jack, inget att bråka om för en viking!! Dagen efter så levde alla Thailands bakterier loppan i detta lilla sår. och vi fick åka till kliniken, doktorn ville operera, och det gjorde han, gav mig en spruta i tån och sedan så gjorde han det han skulle, livligt påhejad utav hederliga svenska svordomar. Allt gick dock bra och idag efter det att jag glömt detta trauma, så är tån OK igen...

 

• Sängen jag berättade om, på natten (första natten) skulle man upp i vanlig ordning och pinka, sprang rakt in i kanten pa säng:javeln, lill-tån gick fullständigt i smulor. Och på morgonen blev det kliniken igen, doktorn gav spruta återigen, jag såg ett litet leende hos honom, och sedan sade han de uppskattade orden, - ”jag tror inte den nageln överlever 2 veckor”. nu idag mår jag OK, men lill-tån är inte granner längre...

 

•I tisdags hade det kliat i 2 dagar på armar och ben och huvud, gick till kliniken (3:e gången) och läkaren sade att jag var allergisk, det blir så när falanger kommer till värmen och svettas konstant hela tiden, ni får åka till Khon Kaen (15 mil) och kolla vad du är allergisk mot.... på eftermiddagen sade min tillkommande nä... inte är detta allergi inte...(hon ar gammalt sjukvårdsbiträde) vi åker till hospitalet istället.

 

Där fick vi en trevlig kvinnlig läkare, som sade att detta inte alls är allergi, det är en bakterieinfektion som man lätt utvecklar i värmen härnere!! Medicin och ett glatt humor fixar detta... 5 dagar senare c:a så är det ungefär status quo, jag tror nog mer på min egna teori. Kliandet uppträder enbart där solen kommit till, och jag har nog blåsor pa grund av för stark sol... så jag får hålla mig inomhus nu under Olympiaden, ve och fasa va tråkigt!!!

 

• sista olyckshändelsen: vi var på en supermarket, och handlade mat, jag var tröttast pa eländet och föreslog mat i kafeterian, vi gick dit, jag satte mig ner i en thailandsk stol, då när jag lutade mig bakåt och njöt som mest, gick stolen i 3 bitar och jag satt plötsligt på golvet under buller och bang!! 65 thaiare skrattade åt utlänningen.... Så låt mig presentera mr Bean, allt händer tydligen mig!! Jag skickar en ny lägesrapport snart, men läget är OK, jag trivs jättebra faktiskt, och det blev bättre an vad jag vågade hoppas på!!

Ha det bra allihopa, och har ni skvaller eller annat elände, maila mig. Även glada nyheter emottages tacksamt!!

 

Handskak

 

Chaiyaphum AB, Thailand

 

Skickat: den 27 augusti 2008 12:54

Hejsan alla!!!

 

Sitter nu vid min egna dator och är lite smålycklig enär jag skall få tillbaka 8.000 BAT ifrån speditionsföretaget som införtullade min låda och körde den till mig i onsdags förra veckan. Själva jobbet de gjorde, föregicks av att jag godkände deras offert som stipulerade ”enl. utlägg och redovisade”

 

När jag fått lådan så skickade jag för säkerhets skull ett mail till bolaget och bad om vouchers då på deras utlägg gentemot tullverket i Thailand, Det var ju speciellt där som jag reagerade när jag fick reda på att de ville ha utav mig 16.300 BAT!!! Jag fick inga svar, och igår kväll skickade jag ett nytt, kanske lite snäsigare.. och idag just nu fick jag svar ifrån dem,att de kollat med sin account-central och att bolaget endast betalat till tullverket härnere 8.374 BAT.. och de bad mig om mitt kontonummer, så de kunde returnera mellanskillnaden, alltså nästan exakt 8.000 Thailändska pistoler...Gött va... låter mycket, men det är endast c:a 1.600:- men som ni kommer ihåg ifrån min förra rapport , så vet ni hur mycket man kan få eller göra för 8.000 BAT!! Så dagen fick ett bra slut idag...

 

Det kan man dock inte säga om i lördags, till min Mr Bean-lista kan man nu lägga följande:

 

• Jag köpte då 2st datorbord, 1 till min dator och 1 till min lilla inspelningsenhet..jag började med att installera datorn, gick bra... satte mig ner glad i hågen och körde den där jädra högra stortån (den som doktorn karvade i) rakt in i ena sidan på bordet. Dessa bord, skåp och sängar i knivskarpa i sina hörnen.. blodvite uppstod och efter en dag flödade varet friskt som ”viskan” i Halland!!

 

Min tillkommande (gammalt sjukvårdsbiträde) tog hand om saken, och nu är tån hyggligt bra igen.. - 2 timmar senare alldeles innan läggdax, var noga när jag satte mig ned vid datorn att inte köra stortån i bordet, vadå.... naturligtvis så kraschade jag in i tån bredvid den förra skadan och rev upp den också.. stort blodvite igen, och jag svor, men den verkar vara Ok nu igen, så man skall inte klaga..

 

Annars leker livet som det gjort hittills, har egentligen inget att klaga på, utan går istället och väntar på att ”jante-lagen”skall träda in, och jämna ut livet för mig medelst lite skit och problem. men tills dess så skall jag försöka att njuta av livet så gott det går!!! I och för sig, om man skall vara alldeles ärlig, så har kanske jantelagen redan satt igång!! Ett par kompisars fruar, som man ju umgicks med förut kan inte fatta ”hur jag som en nykter person, går på det här med att åka till Thailand, där allt bara handlar om sexindustrin.

 

Nu kanske dessa fruar inte e mycket att lyssna på, de tillhör den där gruppen av människor som gärna reser ut i världen ”men inget ser”, och sedan läser de repotage i nån tidning där alltid sanningen står.. Sanningen e ju alltid svart och vit, fattar ni??? Nä Jag skiter i dem, och lyssnar hellre på Er i gänget som fattar hur viktigt det är att man inte ångrar det man inte gjorde i livet.. utan tar chansen om man nu har möjlighet att ta den.. Nä nu skall vi vara glada...

 

Var på banken idag och betalade lite pengar till Israel och till Sverige, det tog en herrans tid, men fasen va trevliga de är, erbjuder mig först vatten och sedan kaffe!!! När jag skall gå efter avslutat rabalder och allt OK,så säger damen som hjälpte mig, att det var jättekul att ha med mig att göra och att jag var en supertrevlig falang!! Känns faktiskt skoj att höra...

 

Nu har jag dator och nu har jag min musikanläggning, allt verkar funka med dator och musiken, förutom ett smärre mjukvara-problem med musiken, men jag får skärpa till mig och försöka att lösa det på något sätt!!

Hur går det för Er alla.. en del hör jag av och en del mailar aldrig... Torstensson hur e läget?? Agneta några rapporter till mig??A-K +Claes Hur går det för Gabbi?? Mikaela+Christoffer hör jag av, så där vet jag att läget är under kontroll..

 

Tacksamt att få några rader då och då!!ha det bra tills nästa gång.. skall då försöka att avhandla matfrågan på ett vettigt sätt... fniss....

 

Handskak

 

 

 

Chaiyaphum ABC, Thailand

 

 

 

Skickat: den 29 augusti 2008 15:33

Ämne: Det ser ljust ut

 

Sitter här i Chaiyaphum det är fredagskväll, och jag är lite avundsjuk på alla i Sverige som senare idag kommer att träffas, käka lite och prata och ha kul. men så besinnar jag mig snabbt, alla har vi nog kul på vårt egna sätt, man kan ju inte få allt, eller skall man fortsätta som ledare i Askim.

 

Hade jag varit miljonär och sysslolös, så hade jag ju faktiskt hunnit att ta träningen på tisdag, sticka med nattflyget till Thailand, vara där en dag och sedan flyga till Götet igen för att ta träningen på torsdag, sen får jag nog stanna en dag, för vi har ju match på fredagskvällen. - ”Undra om jag inte skall ta och leasa bort söndags-träningen, jag är trött nu efter allt resande till och från Thailand”.

 

Nä, vicket fantiserande, och detta utav en 57 års gubbe... hahaha!!Nu ser jag fram emot att Reine Hast skall dyka upp den 16 september och vara här 1 vecka. Skall bli görkul, han är ju bara urrolig att träffa och tjöta med..

 

Vi har nu, hör jag, muller och blixtar igen, detta för fjärde natten i rad, men vad gör det när dagarna är fina...jag har lagt mig till med en utomordentligt vacker sol-bränna på mina fötter.. de är vackert brunbrända med undantag av en remsa vit hud rakt över foten, alltså där sandalbandet håller fast sandalen...Går ju jämt i sandaler, kortbyxor och en snygg piquee. Har blivit lovad att slippa skjorta ända tills någon dör,då måste jag nog köpa en skjorta, det finns såna på marknaden till det facila priset 80 bat = SEK: 16.-, lagom pris för mig....

Har kommit igång med musiken, och har gjort min första låt i Thailand, skickar över den, om det till äventyrs är någon som vill lyssna...

 

Ha det gött alla människor, tänk att äta en köttbit, marinerad med honungsmarinad, en bakad potatis och gött persiljesmör i potätan... sedan om det blir rödvin eller öl, spelar ingen roll i detta läget.. ujjamej va sugen man e nu...

 

Kram till Er alla och lycka till F-94 i slutspurten av Serien

Handskak